Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Πεμπτη 14 Νοεμβριου 2019


Ο Λαος δεν θελει κατάργηση του Ασύλου στα Πανεπιστήμια αλλα να καταργηθει η Ασυλία των Τραπεζιτών !!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



΄΄.....Στον ατυχή για την Ελλάδα πόλεμο του 1897, στο πλευρό του ελληνικού λαού, που αγωνιζόταν για την απελευθέρωση από τον Οθωμανό δυνάστη, πολέμησαν αναρχικοί και ριζοσπάστες: «Υπολογίζεται ότι ο αριθμός τους έφτασε τους 1.000-1.500 εθελοντές, που πήραν μέρος στις μάχες της Θεσσαλίας (Δομοκός) και της Ηπείρου, ενταγμένοι στον ελληνικό στρατό υπό μορφή τριών σωμάτων: ένα οι πολυπληθέστεροι γκαριμβαλδινοί, ένα η Φάλαγγα των Φιλελλήνων, που αποτελούνταν από τη λεγεώνα των μαυροντυμένων αναρχικών του Αμιλκάρε Τσιπριάνι, κι ένα με συμμετοχή αναρχικών και σοσιαλιστών υπό τον συνταγματάρχη Μπερτέ».
Συνεπώς, σε αντίθεση με διάφορες σύγχρονες ιδεοληψίες που αντιπαραθέτουν τους κοινωνικούς στους εθνικούς αγώνες, οι αναρχικοί στους οποίους αναφερθήκαμε δεν δίστασαν ούτε στιγμή, και είδαν τους αγώνες εθνικής απελευθέρωσης ως προέκταση των κοινωνικών αγώνων και των αγώνων για την απελευθέρωση του ανθρώπου. Γι’ αυτό πολλοί από αυτούς, που αγωνίστηκαν στο πλευρό των Ελλήνων κατά της οθωμανικής σκλαβιάς, ειχαν συμμετασχει στα οδοφράγματα της Κομμούνας του Παρισιού, αλλα πεθαναν κατοπιν στην Ελλαδα.
Από το άρθρο ΄΄ Αναρχικοί για την πατρίδα΄΄
ΑΥΤΑ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ, πριν την επικράτηση της άγνοιας και της χειραγώγησης στον σκοπό της Παγκοσμιοποίησης, της κατάργησης των Εθνών-Κρατών και στην επιβολή του Διχασμού των λαών με κάθε μέσο !!!!!!
Ας κοινοποιηθεί σε νεους ''αναρχικούς'' ! Μπορεί να πιάσει τόπο για τον τόπο μας,την Πατρίδα μας !
Σχολιο.- Άσχετο το ένα με το άλλο. Και οι κομμουνιστές πολέμησαν και στα βουνά τους Γερμανούς και Ιταλούς φασίστες. Κάθε αγώνας κατά του φασισμού και υπέρ της ελευθερίας είναι δεκτός και καμιά σχέση δεν έχει με το κράτος και την φασιστική μορφή που από την μεταπολεμική εποχή. Μετά τον πόλεμο εκτελέστηκαν και διώχθηκαν χωρίς να σκεφτεί κανείς ότι έδωσαν το αίμα τους για την ελευθερία. Το κράτος από τότε είναι απέναντι και μόνος του αγώνας είναι να βάλει στο περιθώριο και να τελειώσει την αριστερά. Το ελληνικό έθνος είναι αυτό που έβαλε την αριστερά απέναντι με τον χειρότερο τρόπο και μέχρι σήμερα καταπατά τα δικαιώματα και την ελευθερία του ανθρώπου. Αυτές οι συνδέσεις είναι το λιγότερο προκλητικές σαν απάντηση στα όσα σήμερα συμβαίνουν στην Ελλάδα και τον κόσμο. Οι αναρχικοί όπως και τότε συνεχίζουν τον πόλεμο και τον αγώνα για την ελευθερία, απλά τώρα ο εχθρός είναι εντός και όχι από έξω. Αν χρειαστεί στο μέλλον να πολεμήσουν για την ελευθερία θα το κάνουν επίσης όπως και σήμερα το κάνουν σε πολλά κράτη. Οι εργάτες όλου του κόσμου είναι αδέρφια στην παγκοσμιοποίηση και έχουν κοινό αγώνα χωρίς κράτος και έθνος.
Σχολιο.- Η αριστερά έχασαν τη ζωη τους στην Μακρόνησο, γιατί τούς βασάνιζαν οι δοσίλογοι στο όνομα του έθνους κ τής πατρίδας δυστυχώς. ΡΩΤΉΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΡΕΙΔΕΡΊΚΗ.
Σχολιο.- Καταρχήν οι έννοιες που υπήρχαν τοτε περί αναρχίας και κομμουνισμού ηταν καινουριες και συνυφασμενες με την δημοκρατια και κατά δεύτερον ο τακτικός τουρκικός στρατος το 1880  αποχώρησε από τη Θεσσαλία για να γίνει η προσάρτηση στην Ελλάδα χωρίς να χάσουν την γη οι Τούρκοι κοτζαμπάσηδες
Η Θεσσαλία πάρθηκε με συνθήκη για να μπορούν να πουλήσουν τη γη οι κοτζαμπάσηδες Τούρκοι σε Έλληνες επενδυτες της εποχής κι έτσι να μην μοιραστεί στο Θεσσαλικό λαο αφού δεν είχε κατακτηθεί με πόλεμο ..... Ένα μεγάλο αγκάθι στο λαιμό του Πλαστήρα που τον βασάνιζε χρόνια
Άρα για αυτό οι αναρχικοί δηλώνουν απατριδες διότι κάθε φορά η πατρίδα ξεπουλαει όσους αγωνίζονται για αυτήν και αναδεικνύει όσους την προδίδουν ....νεα ελληνική ιστορία κεφάλαιο κουκουλοφόροι και ταγματασφαλίτες
Σχολιο.- Το ΕΠΑΜ είναι η μονη λυση για το εθνος και το λαο απεναντι στους ηλιθιους που μας περιστοιχιζουν
Σχολιο.- Τζάμπα κόπος. Οι λοβοτομημένοι είναι στην πρωτοπορία για την κατάργηση των συνόρων και των πατρίδων που επιθυμεί το χρηματιστικό κεφάλαιο. Δεν αναρωτιούνται καν γιατί έχουν τους ίδιους στόχους με τον Σόρος και την υπερθνικη ελίτ που βλέπει τα εθνικά κράτη ως εμπόδιο στα συμφέροντά της.
Σχολιο.- υπαρχουν δυο ειδη διεθνισμου... ο προλεταριακος και ο αστικος. Η παγκοσμια αρχουσα ταξη τασσεται υπερ του αστικου διεθνισμου... Μην τα μπερδευουμε αυτα τα δυο.
Τα εθνικα συνορα βεβαια ειναι αναγκαια στον Σορος και την παρεα του, διοτι στο ονομα της πατριδας και του εθνικου συμφεροντος οδηγουν τους λαους σε πλανη, κατι που βολευει την αναπτυξη των επιχειρησεων τους, μεσω της ισοπεδωσης των εργατικων δικαιωματων.
Ο διεθνισμος τους, εγκειται στο οτι ναι μεν θα πατησουμε την πιο αδυναμη απο εμας χωρα, ομως αν οι εργαζομενοι διαφορων χωρων ξεσηκωθουν, τοτε θα ενωσουμε τις δυναμεις μας για να τους συντριψουμε, διοτι εχουμε κοινο συμφερον-να μην καταλαβουν τη δυναμη τους και το οτι υπαρχει εναλλακτικη. Το ειδαμε το '18 οπου 17 στρατοι μεταξυ αυτων και ο Ελληνικος, ενωθηκαν εναντιον των μπολσεβικων, οταν ειχε επικρατησειβη επανασταση λιγους μηνες πριν....
Σχολιο.- Για την ισοπέδωση των εργατικών δικαιωμάτων είναι απαραίτητη η ελευθερία κινήσεως του κεφαλαίου, των εμπορευμάτων, των υπηρεσιών και του εργατικού δυναμικού (ελεύθερη μετανάστευση- ανοιχτά σύνορα). Είναι επομένως απαραίτητη η κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας και η παγκόσμια διακυβέρνηση. Δεν βρισκόμαστε στα 1917 που τα εθνικά κράτη έπαιζαν τελείως διαφορετικό ρόλο.
Σχολιο.-  αυτές οι ισορροπημένες συμφωνίες  για κινηση κεφαλαιου , εμπορευματων και υπηρεσιων που μπορει και οφειλει να συμβαδισει με τα εργασιακα δικαιωματα σε βαση ισσοροπημενων συφωνιων πανευρωπαικου επιπεδου σε πανευρωπαϊκό επίπεδο πώς θα γίνουν; Υπάρχει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι αυτή που είναι και δεν αλλάζει. Οι νόμοι δεν δημιουργούν κοινωνίες. Αποτυπώνουν τις κοινωνικές σχέσεις σε νομικό επίπεδο. Τώρα για το αν η ελευθερία κίνησης κεφαλαίων, εμπορευμάτων, υπηρεσιών και ανθρώπων δεν θα επηρεάσει τα εργατικά δικαιώματα, μόνο κάποιος που αδιαφορεί για τους οικονομικούς όρους και βλέπει νομικίστικα τα πράγματα μπορεί να το ισχυριστεί.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



BOLIVIA - Ανοιχτό MAIL προς ΕΡΤ "Κάθε μέρα Ελλάδα"
"Κυριοι" του προγράμματος είναι ντροπή σας να θεωρείτε το κοινό που παρακολουθεί την εκπομπή σας ανεγκέφαλους! Ο κοσμος το έχει τούμπανο και σεις κρυφο καμάρι? Οι παρουσιάστρες- γλάστρες να αναφερθούν οτι Ο Εβο Μοράλες κάνει λογο για πραξικόπημα ? Τι ήταν λοιπόν? Παραιτήθηκε να πάει διακοπές στο Μεξικό ? Ποιος σας πληρώνει τους μισθούς ο Τραμπ η το Ελληνικό κοινό? Φοβόσαστε μην σας κάνει νταντά ο προστάτης σας? Και ξέρετε καλά ποιος είναι ! Ασχοληθείτε με τις βροχές, τις λιμνούλες και τα αστεία και βάλτε τέρμα στην παραπλάνηση / παραπληροφόρηση ! Αίσχος και πάλι γιατί γνωρίζετε την αλήθεια και την βιάζετε!
Εκεί απο ΣΙΑ και αστική τάξη δολοφονήθηκε ο ΤΣΕ !
Ο ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ για το πραξικόπημα στη Βολιβία
Το καθήκον των αληθινών επαναστατών είναι να ανοίξουν ένα τάφο και να ρίξουν την αστική δημοκρατία μέσα. (Ρικάρντο Φλόρες Μαγιόν. 1874-1922, Βολιβιανός πατριώτης)
Είναι αυτό που δεν θέλησε να κάνει ο λαοφιλής πρόεδρος Μοράλες, με συνέπεια η αμερικανοθρεμένη ολιγαρχία και η αστική τάξη της χώρας να τον ρίξουν αυτοί μέσα, με την αμέριστη βοήθεια του στρατού και της αστυνομίας που «εκπαίδευε» η ΣΙΑ. Τα «λάθη» του Έβο ήταν ότι στηριζόταν στους ιθαγενείς αγρότες και κτηνοτρόφους των Άνδεων. Ότι διακήρυξε την πλήρη ανεξαρτησία της Βολιβίας από τα αμερικανοκρατούμενα ΔΝΤ και Παγκόσμια τράπεζα. Ότι Εθνικοποίησε την Εταιρία πετρελαίων, ότι έχτισε σχολεία και σπίτια για τους φτωχούς, ότι έφτιαξε δωρεάν σύστημα υγείας και αύξησε σημαντικά τους μισθούς και τις συντάξεις. Ότι ανακοίνωσε, ότι σε τρία χρόνια η Βολιβία θα είναι η μεγαλύτερη εξαγωγός χώρα Λιθίου στον κόσμο. Αυτό το τελευταίο ήταν που ξεχείλισε το ποτήρι του μίσους και της απληστίας των Αμερικανών, διότι το Λίθιο είναι βασικό στοιχείο στην κατασκευή μπαταριών των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που αναμένεται να κατακλύσουν τον πλανήτη, ένα τομέα στον οποίο οι Κινέζοι προηγούνται κατά πολύ των Αμερικανών. Έτσι έδωσαν εντολή στα τσιράκια τους να διαδώσουν ότι στις εκλογές που ο Μοράλες νίκησε τα δύο ακροδεξιά ανδρείκελα των Αμερικανών με πάνω από 10 μονάδες διαφορά, να πουν ότι έγινε νοθεία και απαιτούν επανακαταμέτρηση. Όταν ο Μοράλες δέχτηκε την επανακαταμετρηση, απαίτησαν νέες εκλογές και όταν αποδέχτηκε κι αυτό το αίτημά τους, ζήτησαν την παραίτησή του και την μη συμμετοχή του στις εκλογές καθώς ήταν βέβαιοι για την συντριβή τους. Ταυτόχρονα ακροδεξιές φασιστικές συμμορίες προέβαιναν σε φριχτές πράξεις βίας εναντίον στελεχών της κυβέρνησης και απλών υποστηριχτών του Μοράλες με σκοπό να μπορεί να υποστηριχθεί από τα διεθνή ΜΜΕ – φερέφωνα της ΣΙΑ – ότι ο λαός της Βολιβίας απαιτεί την εκδίωξη του «δικτάτορα», «τυράννου», «αυταρχικού» κατά τους γνωστούς πια χαρακτηρισμούς για ηγέτες μη αρεστούς και απείθαρχους στην αυτοκρατορία των γκάνγκστερ. Ατυχώς ο Μοράλες δεν είχε πάρει τα μέτρα θωράκισης του κράτους που είχαν πάρει ο Τσάβες και ο Μαδούρο στη Βενεζουέλα κι έτσι κατέρρευσε μόλις σε δύο εβδομάδες, με εντολή στρατού και αστυνομίας, που τον διέταξαν να παραιτηθεί, «για να σταματήσει η βία». Βρήκε καταφύγιο στο Μεξικό, απ΄ όπου θα συντονίζει, όσο μπορεί, τον αγώνα για την απελευθέρωση της Βολιβίας από τον αμερικανοκίνητο φασισμό. Οι πραξικοπηματίες δεν έχασαν καθόλου χρόνο. Βρήκαν, με υπόδειξη της ΣΙΑ, ένα τσόκαρο από τη Γερουσία και την βάφτισαν προσωρινό πρόεδρο της χώρας (όπως και στη Βενεζουέλα, που δεν τους βγήκε όμως) για να κάνει υποτίθεται «ελεύθερες και δημοκρατικές» εκλογές σε τρεις μήνες. Εν τω μεταξύ στο όργιο βίας του έμμισθου φασιστικού υποκόσμου και του στρατού, απαντάει πλέον ο απλός λαός, οι καμπεσίνος, με ό,τι όπλα διαθέτουν. Ελπίζουμε ο αγώνας τους να είναι νικηφόρος και να δώσει κουράγιο και δύναμη στους λαούς της Λ. Αμερικής να παλέψουν για τη δική τους ελευθερία, κυριαρχία και ανεξαρτησία από τα αμερικανικά αρπακτικά.
Ο Σύνδεσμος μας καταδικάζει απερίφραστα το πραξικόπημα στην Βολιβία !



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χιλιάδες χιλιάδων απο Βολιβιανούς πλημμυρίζουν τους δρόμους του El Alto για να αντισταθουν στο δεξιό στρατιωτικό πραξικόπημα και να ζητήσουν την επιστροφή του εκλεγμενου ηγέτη τους Evo Μοράλες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απύθμενο θράσος από την Όλγα Γεροβασίλη υπουργο αστυνομιας του ΣΥΡΙΖΑ που ξαφνικά ανακάλυψε πως υπάρχει αστυνομοκρατία.
Ναι! Αυτή που ακόμη δεν έχει απαντήσει στην ανοιχτή επιστολή της Πανελλήνιας Ένωσης Αστυνομικών, με την οποία αποκαλύπτονταν οι εντολές της να συμπεριφέρονται στη Λευκίμμη σαν σε πόλη κατεχόμενη!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο Ελ Άλτο, τεραστια συγκεντρωση υπερ του νομιμου εκλεγμενου Προεδρου Μοραλες, την πόλη που βρίσκεται στα υψώματα πάνω από την πρωτεύουσα Λα Πας, εκεί όπου ζουν ένα εκατομμύριο άνθρωποι, σχεδόν στο σύνολό τους εργάτες και γενικώς φτωχοί.
Τίποτα δεν έχει τελειώσει στη Βολιβία, ενώ τεράστια διαδήλωση αλληλεγγύης έγινε στο Μπουένος Άιρες. Και η Χιλή συνεχίζει να αγωνίζεται στους δρόμους. Και η Βενεζουέλα κι η Νικαράγουα αντιστέκονται, με την Κούβα πιστό παραστάτη.
Η Λατινική Αμερική είναι ένα τεράστιο ηφαίστειο, όπου χτυπάει η καρδιά της παγκόσμιας ταξικής αντιπαράθεσης.
Κι ας μην ενδιαφέρει και τόσο την αξιοθρήνητη ευρωπαϊκή Ιμπεριαλιστικη Νατοικη Δικαιωματικη Αριστερά της μεσοαστικής-μικροαστικής ηγεμονίας και της υπόκλισης στη στρατηγική της καπιταλιστικής-ιμπεριαλιστικής ολοκλήρωσης μέσω της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.
Κοσμοπλημμύρα στους δρόμους της Βολιβίας υπέρ του Έβο Μοράλες κι ενάντια του πραξικοπήματος
13 Νοεμβρίου 2019
Χιλιάδες χιλιαδων Βολιβιανοί έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους του El Alto για αντισταθούν στο ακροδεξιό πραξικόπημα. Κεντρικό τους αίτημα είναι η επιστροφή του εκλεγμένου ηγέτη της Βολιβίας Έβο Μοράλες.
Σχολιο.- Καμιά σχέση με αυτά που συμβαίνουν στη Λατινική Αμερική, αλλά και οι ΗΠΑ και η ΕΕ. έχουν εκφράσει επανειλημμένα την υποστήριξή τους στις διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ. Ο Τραμπ, μάλιστα, επέβαλε και νέες κυρώσεις στην Κίνα λόγω Χονγκ Κονγκ. Εκεί διαδηλώνουν "διαταξικά", υψώνοντας ακόμη και σημαίες της εποχής της βρετανικής αποικοκρατίας και των ΗΠΑ.
Σχολιο.-  Τα λατινοαμερικάνικα αριστερά ΜΜΕ κάνουν αναφορά σε μεγάλη συγκέντρωση εκατοντάδων χιλιάδων στο Ελ Άλτο.
Σχολιο.- Κι εδώ το ανακοινωθέν της Ομοσπονδίας Επιτροπών Γειτονιάς του Ελ Άλτο, προάγγελος της ένοπλης αντίστασης: -Διατηρήστε μόνιμη κινητοποίηση για υπεράσπιση της δημοκρατίας, της ειρήνης και του σεβασμού προς την πλειοψηφία.
-Οι ηγέτες του πραξικοπήματος έχουν 48 ώρες να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους.
-Οι πολίτες έχουν την εντολή να σχηματίζουν επιτροπές αυτοάμυνας, να οργανώνουν αποκλεισμούς και να διατηρούν μόνιμη κινητοποίηση.
-Ζητεί από τη βολιβιακή αστυνομία να σεβαστεί το σύνταγμα.
(στις 3:58 στο βίντεο). Εάν η αστυνομία της Βολιβίας δεν συμμορφωθεί με το σύνταγμα, η Ομοσπονδία Συλλόγων Γειτονιάς της Βολιβίας ζητά τη συγκρότηση συνδικαλιστικής και μη στρατιωτικής αστυνομίας για τη διαφύλαξη του λαού και των θεσμών μας.
-Καλεί τα κυβερνητικά θεσμικά όργανα να υπακούσουν στο νόμο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θάφτηκε από τα ΜΜΕ, δεν το μάθαμε κι εμείς οι αριστεροί, αλλά οι χώρες της Ε.Ε. -μαζί και η Ελλάδα- απείχαν από την ψηφοφορία στον ΟΗΕ, για την καταδίκη του ναζισμού.
Το ψήφισμα προτάθηκε από τη Ρωσία και πέρασε με 121 ψήφους. Απείχαν 55 χώρες, μεταξύ των οποίων σύσσωμη η Ε.Ε., και το καταψήφισαν δύο.
Ναι! Οι ΗΠΑ και η Ουκρανία! Σωστά μαντέψατε!
Πρόκειται για ψήφισμα της 8ης Νοεμβρίου 2019.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Το ξύλο είναι στοιχείο αναγκαστικότητας" και "θα συνεχίσουμε να το κάνουμε" ειπε ο Βοριδης ο τσεκουρατος φασιστας που τωρα είναι στη ΝΔ.
Η συνέπεια, παρά το πέρασμα τόσων δεκαετιών, είναι μεγάλη υπόθεση για έναν άνθρωπο.
Σχολιο.- Αν, λοιπόν, η κρατική καταστολή, η καθεστωτική αυθαιρεσία, η αστυνομοκρατία, το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» μετά ξύλου, είναι - όπως λέει ο κύριος υπουργός - μια "αναγκαιότητα" στο πλαίσιο της "ασκήσεως της νόμιμης κρατικής βίας", η οποία μάλιστα θα συνεχιστεί, ε, τότε, ας έχουμε υπόψη και την παρακάτω άποψη.
"Όταν η διοίκηση βιάζει, αθετεί, καταφρονεί τα δίκαια του λαού και δεν εισακούει τα παράπονά του, το να κάμνει τότε ο λαός, ή κάθε μέρος του λαού, επανάσταση, ν’ αρπάξει τ’ άρματα και να τιμωρήσει τους τυράννους του, είναι το πλέον ιερόν απ’ όλα τα δίκαιά του και το πλέον απαραίτητο απ’ όλα τα χρέη του".
Τα ως άνω διατυπώθηκαν από έναν παλιότερο τρομοκράτη. Τον έλεγαν Ρήγα Φεραίο...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αφορμή παίρνω απ την ανακοίνωση που διάβασα "κατοίκων" κατάληψης που εκκενώθηκε και με την βοήθεια ΜΚΟ και "αλληλέγγυων" εγκαταστάθηκαν στο Πολυτεχνείο.
Την παραθέτω:
"«Δήλωση κατοίκων της κατάληψης Μπουμπουλίνας - Χρειαζόμαστε επειγόντως βοήθεια»
Όλη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Η κατάληψη Μπουμπουλίνας εκκενώθηκε την Τρίτη 12/11/19 περίπου στις 6 το πρωί. Μεταφερθήκαμε στην Πέτρου Ράλλη και το βράδυ μας μοίρασαν σε 4 λεωφορεια. Άφησαν επισης μια οικογένεια και μια γυναίκα "ελεύθερες", χωρίς στέγη στην Αθήνα.
Άρνηση να καταλήξουμε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης
Τα 4 λεωφορεια κατευθύνονταν προς το στρατόπεδο της Αμυγδαλέζας. Όταν συνειδητοποιήσαμε που μας πήγαιναν, αρνηθηκαμε να κατέβουμε από τα λεωφορεια, ολοι, όλες και όλα. Αρνηθηκαμε επειδή γνωρίζουμε τις συνθήκες εκει, κάνεις δε θα ήθελε να μείνει πάνω από 24 ώρες σε αυτό το μέρος. Περάσαμε τη νύχτα χωρίς φαι και νερό, στο σκοτάδι.
Άρνηση να επαναπροωθηθούμε σε μακρινές περιοχές
Το πρωί, οι μπάτσοι είπαν οτι βρεθηκε μια λυση και ότι θα μας πήγαιναν σε στρατοπεδα μακριά απ' την Αθήνα. Εμείς που ήμασταν στα 2 λεωφορεία που θα πήγαιναν στη Θεσσαλονίκη αρνηθηκαμε να επαναπροωθηθουμε και τους ρωτήσαμε γιατί να πάμε εκεί. Απάντησαν ότι θα έπρεπε να μας βάλουν σε κάποιου είδους φυλακή έτσι κι αλλιώς καθώς είχαμε διαπραξει ρευματοκλοπη και ότι θα μας μετέφεραν σε απόσταση 5 ωρών απ' την Αθήνα. Πήραμε θέση συλλογικά ενάντια σ' αυτήν την απόφαση. Είπαν ότι θα μας οδηγούσαν πίσω στην Αθήνα αλλά στην πραγματικότητα μας άφησαν στη μέση του πουθενα, 10 χιλιόμετρα από το κοντινότερο μέτρο και μας είπαν να περπατήσουμε μέσα στη βροχή.
Πίσω στην Αθήνα
Εδώ στην Αθήνα έχουμε μια ζωή, κάποια από μας σπουδάζουν, πηγαίνουν σχολείο, ξέρουμε κόσμο. Σε κάθε περιπτωση, η ζωή είναι καλύτερη εδώ απ' ό,τι εκει, εδώ στην πρωτεύουσα έχουμε περισσότερες δυνατότητες.
Θέλουμε να αγωνιστούμε για τις ζωές μας. Δε θέλουμε λυπηση. Δε θέλουμε να μας συμπεριφέρονται σαν ζώα. Δε θέλουμε να μας ταισουν το σκατοφαγητο τους, δε το χρειαζόμαστε. Ο μόνος τρόπος να αποφασίσουμε για τις ζωές μας είναι να είμαστε εδώ στην Αθήνα.
Χρειαζόμαστε επειγόντως βοήθεια
Ζούσαμε σε καταλήψεις επειδή τα λεφτά που μας δίνει το κράτος δεν είναι αρκετά για νοικι και φαγητό και στα μέρη που προσφέρει το κράτος χειρότερες συνθήκες μας περιμένουν. Παρ όλα αυτα, πριν μας αφήσουν να φύγουμε, οι μπάτσοι μας υποσχέθηκαν ότι αν μας βρουν ξανά σε κατάληψη, θα μας πάνε φυλακή.
Τώρα είμαστε πίσω στην Αθήνα, δεν έχουμε στέγη και έχουμε έρθει στο Πολυτεχνείο γιατί ξέρουμε ότι θα βρούμε κόσμο εδώ που θα μας υποστηριξει.
Χρειαζόμαστε αυτήν την υποστήριξη τώρα, καθώς δε ξέρουμε τι πρόκειται να συμβεί - ειδικά αν οι μπάτσοι έρθουν να μας πιάσουν, δε ξέρουμε τι θα μας κάνουν.
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ
ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ
ΖΗΤΑΜΕ ΤΩΡΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΤΟΜΑ, ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ, ΖΕΣΤΑ ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΟ"

Ειλικρινά πείτε μου, σας μοιάζει το κείμενο, που επαναλαμβάνει το "μπάτσους" πολλές φορές να έχει συνταχθεί και γραφτεί από πρόσφυγες και μετανάστες κατατρεγμένους; "Τα λεφτά που δίνει το κράτος δεν φτάνουν γι αυτό μένουμε σε καταλήψεις";
Να θυμίσω ότι οι ελάχιστοι μετανάστες που διέμεναν στο δικό μου καταπατημένο ξενοδοχείο πριν το εγκαταλείψουν, γιατί όλοι οι υπόλοιποι ήταν "αλληλέγγυοι" από διάφορες χώρες που μισθοδοτούνταν από την Medico και άλλες συνεργαζόμενες ΜΚΟ, ήταν όλοι εργαζόμενοι με καλούς μισθούς που έφταναν και για νοίκι και για όλα. Αλλά κάποιοι τους έπειθαν να μείνουν σε καταπατημένο παράνομα χώρο, χρεώνοντας τον ιδιοκτήτη με όλα τα έξοδά τους, όταν οι ίδιοι εισέπρατταν 15.000 ευρώ το "κεφάλι" ετησίως.
Αντί να βρίζετε λοιπόν, καλό θα είναι να στρέψετε τα βέλη εκεί που πρέπει, και να μην απορείτε μ αυτές τις συμπεριφορές που κάποιοι εκφασίζονται τάχιστα.
Ξεμπερδευτείτε κάποτε.

Σχολιο.- δεν μάρεσει καθολου μα καθολου αυτη η "ειδηση" και εγω την διαβασα πριν απο κανα διωρο,και το γεγονος οτι βρεθηκαν? τους πηγαν? στο Πολυτεχνει ειδικα ΤΩΡΑ ειναι ακομα πιο υποπτο.....κατι γινεται ειναι σιγουρο,και θα φανει και αυτο....και συμφωνω οτι αυτο το κειμενο ειναι "αλληλεγγυο" 1000000%
Σχολιο.- εχουν βαλει αυτο που λεμε λυτους και δεμενους φετος να ΜΗΝ γιορταστει το Πολυτεχνειο οπως του πρεπει,δλδ αντιαμεριικανικα,αντιιμπεριαλιστικα !
Σχολιο.- Και αντε και ειναι δικό τους το κειμενο. Ρωτώ: Πόσες χιλιαδες χωρούν στην Αθήνα; Πόσες ακόμη;
Σχολιο.- Διάβασα πως ζητούνται δάσκαλοι για τα παιδάκια οικογενειων που θα φιλοξενηθούν στη μονή Πορετσού. Ολόσωστη κίνηση μέχρι εδώ. Αλλα να ζητούνται και μαγείρισες ;! τι δεν καταλαβαινω βρε παιδιά; Σπίτια τους δεν μαγείρευαν αυτές οι μητέρες;
Σχολιο.-  Αλλο αλληλεγγύη κι άλλο να γίνουμε οι μπάτλερ τους!
Σχολιο.- εμένα με τρελαίνουν οι εικόνες βουνών σκουπιδιών και βρώμας γενικώς, δεν μπορούν να αυτοοργανωθούν και να καθαρίζουν με βάρδιες ΟΛΟΙ? (εκτός από παππούδια και μικρά παιδιά?) Και αφού ΟΛΟΙ θα είναι υπεύθυνοι να σκίζουν τον @ώλο σε αυτούς που ρυπαίνουν? Και να μην επαρκούν οι σακκούλες σκουπιδιών μπορούν να τσοντάρουν να αγοράσουν...όπως επίσης μπορούν να αγοράσουν και καθαριστικά για τις τουαλέτες, άσε που οι ΜΚΟ ζητάνε συνέχεια τέτοιου είδους πράγματα από τον κόσμο και τις συλλογικότητες...Βέβαια σε πρώτη φάση θα έπρεπε να χωριστούν σε εθνικότητες και οικογένειες και όχι να βλέπεις οικογένειες από τη Συρία ανάκατες με νεαρούς Πακιστανούς και Μπαγκλαντεσιανούς
Σχολιο.- αυτό με τα σκουπίδια είναι πέρα από κάθε λογική, τα δικά μας μόνοι μας τα μαζεύουμε.... υγιεινή λέγεται ακόμα κ σε δύσκολες συνθήκες αυτό είναι το Α κ Ω
Σχολιο.- Ούτε λεπτό δεν άντεξαν οι πρόσφυγες στο Πορετσό - «Καλύτερα στη Μόρια»
«Καλύτερα στη Μόρια» αυτό είπαν οι πρόσφυγες που έφτασαν λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης στην Ι.Μ. Πορετσού, της Ι.Μ. Ηλείας,
στα όρια Ηλείας – Αχαΐας. Με το που έφτασαν κατάλαβαν οτι πρόκειται για εξορία, απομόνωση και... πολύ κρύο
Στην πλειοψηφία τους ήταν γυναίκες με παιδιά, εφήβους και έφηβες από τη Σομαλία, το Σουδάν, το Κονγκό, το Ιράκ και ελάχιστοι από τη Συρία.
Όλε μονογονεϊκές οικογένειες με μικρά και λίγο μεγαλύτερα παιδιά
Δεν ήταν όμως σε καμία περιπτωση όλοι Σύριοι, όπως μεχρι χθες μας διαβεβαίωναν οι αρμόδιοι.
Οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι των χωριών Πλατανίτσα και Αγράμπελα, οι οποίοι αντέδρασαν στην απόφαση του μητροπολίτη Ηλείας να φιλοξενηθούν πρόσφυγες στο μοναστήρι, έμειναν έκπληκτοι όταν μέσα σε λίγα λεπτά τους είδαν να βγαίνουν και πάλι έξω και να επιβιβάζονται στα λεωφορεία.
Τελικά παρέμειναν, έπειτα από διαβουλεύσεις παρέμειναν, πέντε γυναίκες (τρεις από Συρία και δυο από ΙΡΑΚ με τέσσερα μικρα παιδάκια). όλοι οι υπόλοιποι έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
περισσότερα σε λίγο...
σχολιο.-  Κάνεις δεν... εκφασιζεται. Πάρτο χαμπάρι ο φασισμός εκκολάπτεται σε χώρους των ΜΚΟ και των τάχα αντιρατσιστικών καταλήψεων.
Σχολιο.- επέτρεψέ μου να σου πω μια ιστορία όπως την έζησε ένας παλιός μου γείτονας ο οποίος εργαζόταν στην καθαριότητα του hot spot στο Παλάσκα! Σημειώνω για να προλάβω αντιδράσεις περί...ρατσισμού ότι ο φίλος μου ο Βασιλάκης είναι κομμουνιστής από πάππου προς πάππου...Το τί είδαν τα μάτια του δεν περιγράφεται: Φαγητά από catering στα σκουπίδια επί καθημερινής βάσης...Ρουχισμός παντός είδους στα σκουπίδια....Τα φορούσαν για μια μέρα και μετά στον κάδο...Παρτούζες με άφθονο αλκοόλ και ναρκωτικά παντός είδους...Κατά τ'άλλα θρησκείες αλλάχ...και μπιραλάχ...Ο ι μετανάστες που γνώρισα στο Πόρτο Χέλι ουδεμία σχέση είχαν με αυτό το τσογλαναριό...Έχουμε καταλάβει ότι υπάρχει κόσμος ελληνικος που πεινάει πραγματικά; Έχει εξαθλιωθεί και δεν ξέρει που πατάει και που βρίσκεται; Για 2 χρόνια το έζησα κι εγώ! Ξέρεις τί είναι για 2 χρόνια να ταϊζεις τα παιδιά σου με νερόβραστα μακαρόνια και σούπες; Ξέρεις τί είναι να ζεις χωρίς νερό και ηλεκτρικό σε κρύο και σε καύσωνα και να σε ρωτάνε γιατί τα περνάμε όλα αυτά και να μην μπορείς να τους εξηγήσεις; Τί να τους εξηγήσεις και τί να καταλάβουν; Ακόμα πετάγομαι από τον ύπνο μου γιατί τα βλέπω σε εφιάλτη...Όταν ένας άνθρωπος εκτιμά αυτό που του προσφέρεις λέγεται ανθρωπιά! Εμείς όμως για να μην μας πουν ρατσιστές και φασίστες περάσαμε στο άλλο άκρο...ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΑ...Και εντωμεταξύ κάποιοι άλλοι πλουτίζουν πουλώντας αλληλεγγύη και..αριστεροσύνη...ΟΥΣΤ!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι παίκτες της εθνικής Χιλής αρνούνται να αγωνιστούν επειδή ο λαός είναι στους δρόμους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Το λέω γλυκά. Ο Βορίδης έμεινε εκεί που ήταν, η Νέα Δημοκρατία πήγε ακροδεξιότερα. Έπιασε τοίχο!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις.."εορταστικές εκδηλώσεις" μνήμης του Πολυτεχνείου...θα μετάσχουν κι οι.."αντιστασιακοί ευρωπαϊστές" κρυφοί και φανεροί;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΗΕ: Ρωσικό ψήφισμα καταδίκης ναζισμού. Ε.Ε.-Ελλάδα απείχαν, ΗΠΑ-Ουκρανία καταψήφισαν
Με 121 ψήφους υπέρ, 55 αποχές και 2 κατά, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε ψήφισμα που κατέθεσε η Ρωσία, για την καταδίκη του ναζισμού.
Το ψήφισμα καταψήφισαν οι ΗΠΑ και η νεοφασιστική Ουκρανία, ενώ οι χώρες της Ε.Ε., συμπεριλαμβανόμενης και της Ελλάδας, αρνήθηκαν να καταδικάσουν τον ναζισμό, απέχοντας από την ψηφοφορία.
Το προς ψήφιση κείμενο, που εγκρίθηκε στις 8 Νοεμβρίου, έφερε τον τίτλο «Καταπολέμηση της δοξασίας του ναζισμού, του νεοναζισμού και άλλων πρακτικών που συμβάλλουν στην κλιμάκωση των σύγχρονων μορφών ρατσισμού, φυλετικών διακρίσεων, ξενοφοβίας και συναφούς μισαλλοδοξίας».
Το ψήφισμα, που κατέθεσε η Ρωσία, ζητούσε μέτρα “μεταξύ άλλων στον τομέα της νομοθεσίας και της εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις διεθνείς υποχρεώσεις τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα, να αποτρέψουν την αναθεώρηση των αποτελεσμάτων του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και την άρνηση των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και των εγκλημάτων πολέμου που διαπράχθηκαν κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο”, και επιπλέον “τα κράτη να εξαλείψουν όλες τις μορφές φυλετικών διακρίσεων με όλα τα κατάλληλα μέσα, συμπεριλαμβανομένης, όπου το απαιτούν οι περιστάσεις, της νομοθεσίας”.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σ’ αυτό το ειδυλλιακό φλαμανδικό τοπίο, στα περίχωρα της Υπρ, το 1918, έλαβε χώρα η πρώτη μεγάλη χημική επίθεση των Γερμανών εναντίων των γαλλικών και καναδικών στρατευμάτων. Οι Γερμανοί, διοχέτευσαν στην ατμόσφαιρα αέριο χλωρίνης, το οποίο, με τη βοήθεια του ανέμου, κατευθύνθηκε ως γκριζοπράσινο νέφος προς την πλευρά των στρατευμάτων της Αντάντ. Οι στρατιώτες που εισέπνευσαν το τοξικό αέριο, πάθαιναν ασφυξία από την υγροποίηση των ίδιων των εσωτερικών οργάνων τους. Ο θάνατός τους ήταν ιδιαίτερα επώδυνος. Ακόμα και τα ζώα στο υπέδαφος πέθαναν κατά τον ίδιο τρόπο. Το αέριο αντιδρούσε, μάλιστα, και με το συσσωρευμένο στα ορύγματα και στους κρατήρες από τις οβίδες βρόχινο νερό, με αποτέλεσμα να καθιστά τοξική ακόμα και τη λάσπη στην οποία κινούνταν οι στρατιώτες. Δηλητηριώδη αέρια χρησιμοποίησαν και οι δύο πλευρές κατά τον πόλεμο, με κυριότερα το αέριο μουστάρδας, το φωσγένιο και το αέριο χλωρίνης. Μεγάλες φαρμακευτικές και χημικές εταιρίες, οι οποίες δραστηριοποιούνται μέχρι σήμερα, όπως η BASF και η Bayer, ανέλαβαν την παραγωγή των αερίων. Συνολικά, περίπου 90.000 στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους από τα δηλητηριώδη αέρια κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ σε 1.230.000 υπολογίζονται οι τραυματίες. Όσοι δεν έχασαν τη ζωή τους, τυφλώθηκαν, υπέφεραν από μακροχρόνιες σωματικές και ψυχιατρικές ασθένειες, αλλοιώθηκαν τα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά τους, εμφάνισαν καρκίνους στο δέρμα και σε άλλα όργανα, καθώς και απώλεια μνήμης και σεξουαλική ανικανότητα. Η εικόνα που παρουσίαζαν κατά την επιστροφή τους από το μέτωπο, αποτέλεσε μία από τις βαριές σκιές στη συλλογική μνήμη των τραυματισμένων κοινωνιών της Ευρώπης και όχι μόνο. Η δε χρήση δηλητηριωδών αερίων, ως όπλων, θα απαγορευθεί από το Πρωτόκολλο της Γενεύης το 1925.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΖΑ: Με τα ΜΑΤ ως κυβέρνηση, εναντίον τους ως αντιπολίτευση
Θυμήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του την αστυνομοκρατία και την αγριότητα των ΜΑΤ επ’ ευκαιρία των φοιτητικών κινητοποιήσεων.
Χωρίς αιδώ, χωρίς συγγνώμη, για τα περασμένα, χωρίς παραιτήσεις για τις “κωλοτούμπες” και με αλαζονικό ύφος οιονεί “εξουσίας“, ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τις αστυνομικές επιθέσεις σε φοιτητές, ενώ και βουλευτές του ακόμα, ξεχνώντας τα έργα και τις ημέρες του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ, έκαναν την εμφάνισή τους στην ΑΣΟΕΕ!
Άραγε τόσο κοντή είναι η μνήμη τους; Τόση είναι η θρασύτητα τους ώστε να αυτοδιαγράφουν και να αυτοεξαιρούν το δικό τους κυβερνητικό αυταρχικό παρελθόν για να αποδοκιμάσουν ως αντιπολίτευση μόνο τον αυταρχισμό της κυβέρνησης της Ν.Δ; Τόση ακόμα είναι η απώλεια κάθε λογικής ώστε να επιχειρούν συγκρίσεις του τύπου: τα δικά μας ήταν ασήμαντα πλημμελήματα, ενώ της Ν.Δ εγκλήματα;
Μπορεί κάποιοι να ξεχνούν αλλά εμείς δεν ξεχνάμε την αστυνομοκρατία που ζήσαμε στο πετσί μας στους δρόμους και στα ειρηνοδικεία ούτε τις άγριες δολοφονικές επιθέσεις και τα χημικά των ΜΑΤ σε κλειστούς χώρους απέναντι σε ειρηνικούς διαδηλωτές. Δεν ξεχνάμε τις αστυνομικές πολιορκίες των συμβολαιογραφείων σε όλη την Ελλάδα και τους άγριους ξυλοδαρμούς  όσων ζητούσαν στοιχειώδη διαφάνεια και προστασία της πρώτης κατοικίας από σκοτεινούς και απροσπέλαστους  ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Δεν ξεχνάμε την μετατροπή της διαμαρτυρίας στα συμβολαιογραφεία σε ιδιώνυμο αδίκημα. Δεν ξεχνάμε τις μηνύσεις και τις δικογραφίες σε βάρος αγωνιστών και ηγετικών στελεχών της Αριστεράς. Δεν ξεχνάμε τις δικογραφίες σε βάρος του Λαφαζάνη και την πρόσφατη παραπομπή του σε δίκη με σωρό ανυπόστατων κατηγοριών. Δεν πέρασε απαρατήρητο επίσης ότι ο διαμαρτυρόμενος τώρα ΣΥΡΙΖΑ, δεν έβγαλε άχνα και κράτησε μάλλον επιδοκιμαστική σιωπή στη δίκη Λαφαζάνη μετά από μήνυση fund της Λιβερίας και της Εισαγγελίας. Δεν έχουμε διαγράψει ακόμα από την μνήμη μας ότι ήταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που ενεργοποίησε, εξόπλισε και αναβάθμισε νομοθετικά και πρακτικά το εμφυλιακού τύπου αμαρτωλό τμήμα της Γενικής Ασφάλειας υπό τον απεχθέστατο τίτλο ” Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος“.
Ασφαλώς καλώς αντιδρά σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον Νεοδημοκρατικό αυταρχισμό… Όμως για να έχει στοιχειώδη αξιοπιστία αυτή του η αντίδραση και για να μη θεωρηθεί ότι αποτελεί συνήθη ψηφοθηρία, επαγγελματικό ίδιον κάθε αντιπολίτευσης, θα πρέπει να συνοδευτεί με συγκεκριμένη αποδοκιμασία και καταδίκη του αυταρχικού κυβερνητικού παρελθόντος του και καταγγελία όλων εκείνων των μέτρων που διόγκωσαν την αυταρχική, αστυνομική και δικαστική θωράκιση του κράτους ενάντια στην λαϊκή διαμαρτυρία και τους αγώνες λαού και νεολαίας.
Η στήλη θα αναμένει λοιπόν, μια έμπρακτη αυτοκριτική και όχι μισόλογα και λόγια του αέρα, αν και πολλοί μας λένε ότι θα εξαντληθούμε να αναμένουμε, αφού η πολιτική μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν διόλου παροδική ή “ευκαιριακό ολίσθημα”.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκινητικός για μια ακόμα φορά ο Roger Waters για το φασιστικό πραξικόπημα στην Βολιβία
"Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΣΑΣ"
Eβo (Μοράλες), αν το βλέπεις αυτό, ελπίζω η εξορία σου να είναι σύντομη, επειδή οι άνθρωποι σε χρειάζονται, χρειάζονται έναν ηγέτη σαν κι εσένα. Όχι μόνο είσαι ο πρώτος ιθαγενής πρόεδρος σε όλη τη Λατινική Αμερική, έχετε κάνει μια θαυμάσια δουλειά, ελαφρύνοντας τόσους πολλούς ανθρώπους από τη φτώχεια, δίνοντάς τους θάρρος και ανασταίνοντας την αίσθηση της αξιοπρέπειας. Πήγατε τη δημοκρατία σε κάθε γωνιά της γης σας και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τώρα προσπαθούν να σας εξοντώσουν. Eβo, σήμερα ο κόσμος, η αλήθεια και η ιστορία είναι στο πλευρό σας, ελπίζοντας ότι θα μπορέσεις να επιστρέψεις το συντομότερο δυνατόν στο σπίτι σου, στην αγαπημένη σου Βολιβία. Δεν αμφιβάλλω ότι θα είναι το καλύτερο για τους ανθρώπους εκεί αλλά και για όλους μας. Και όχι, δεν είμαι θρησκευόμενος άνθρωπος, αλλά αν ήμουν, θα ήμουν ήδη προσευχόμενος για όλα αυτά που συμβαίνουν.
Οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε, η καρδιά μου θα είναι μαζί σας, καθώς και εκατομμύρια καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που πιστεύουν σε ανθρώπινα δικαιώματα, δημοκρατία, ισότητα και ελευθερία των λαών, με την ίδια δύναμη Απορρίπτουμε την τρομοκρατία, τον φασισμό και τον ολοκληρωτισμό, όπου η Βολιβία έχει πέσει τις τελευταίες μέρες. Ευχή να επιστρέψετε το συντομότερο δυνατό, να καθοδηγήσετε τη χώρα σας προς το λαμπρότερο μέλλον της.
Eβo αγαπητέ,
είμαστε μαζί σας



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν έχει ξανασυμβεί τέτοιο περιστατικό στη Μεταπολίτευση από όσο γνωρίζουμε. Ηταν πρωτοφανή όσα έζησαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ. Το πρώτο παράδοξο είναι πως οι αστυνομικές δυνάμεις σταματούσαν τα ασθενοφόρα πριν καν αυτά φτάσουν στην ΑΣΟΕΕ, κάνοντάς τους έναν πρόχειρο σύντομο έλεγχο 2-3 λεπτών, πριν τους αφήσουν να περάσουν. Ελεγχαν κάθε ασθενοφόρο που κατευθυνόταν προς την ΑΣΟΕΕ. Αραγε τι όμως θα μπορούσε να κομίζει ένα ασθενοφόρο; Το χειρότερο είναι πως οι αστυνομικοί πραγματοποιούσαν ενδελεχή έλεγχο κατά την αποχώρηση του ασθενοφόρου από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, με τον ασθενή μέσα. Ζητούσαν και κατέγραφαν τα στοιχεία του τραυματία, παραβαίνοντας το ιατρικό απόρρητο, ενώ έκαναν και τρομοκρατική συζήτηση (τύπου “ναι, είσαι τραυματίας, αλλά μπορεί να γίνει και η προσαγωγή σου”).
Οι διασώστες αιφνιδιάστηκαν, δεν είχαν καμία ενημέρωση από το κέντρο ή από τη Διοίκηση για τη στάση της ΕΛ.ΑΣ.
Από όσο γνωρίζουμε, αυτό δεν ήταν καν εν γνώσει της διοίκησης του ΕΚΑΒ. Είναι δεδομένο ότι υπάρχουν ηχογραφημένες οι σχετικές συνομιλίες με το κέντρο, καθώς οι διασώστες έχουν ενημερώσει για τις καθυστερήσεις στη διακομιδή εξαιτίας της παρέμβασης της αστυνομίας. Ευτυχώς δεν προέκυψε μεγάλος κίνδυνος για την υγεία των τραυματιών από την απαράδεκτη και αυθαίρετη ενέργεια των αστυνομικών.
Ομως καταγράφηκαν πολλές αρνήσεις των ίδιων των τραυματισμένων φοιτητών να μπούνε στα ασθενοφόρα, τα οποία είχαν καλέσει, υπό το φόβο μιας ενδεχόμενης σύλληψης.
Αποτέλεσμα, οι περισσότεροι να μεταφέρονται με δικά τους οχήματα στα νοσοκομεία, με χαρακτηριστικό παράδειγμα εκείνο του φοιτητή με το κάταγμα στο χερι''



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΝΔ είναι η κυρίαρχη έκφραση της ελληνικής ιστορικής Δεξιάς, δηλαδή η μετεξέλιξη του συμφύρματος των προπολεμικών βασιλικών και μεταξικών με τους αστούς της Μέσης Ανατολής και κυρίως με την δοσιλογική Δεξιά της Κατοχής και της Αγγλοκρατίας που μετεξελίχθηκε σε Αμερικανοκρατία από τον Εμφύλιο και δώθε. Αυτά στο πολιτικό εποικοδόμημα. Σε επίπεδο οικονομικής και ταξικής βάσης είναι οι απόγονοι των μαυραγοριτών της Κατοχής και των οικονομήσαντων από το μεταπολεμικό σχέδιο Μάρσαλ. Δηλαδή είναι για φούντο όλοι. Σε επίπεδο τεχνοκρατικό η πλειοψηφία των στελεχών τους είναι εντελώς άχρηστοι και αλμπάνηδες. Είναι γενικώς απατεώνες ολκής.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άσαντ: Ο Ερντογάν είναι εχθρός, συνεταίρος του IK στα πετρέλαια που μας έκλεβαν
Με βάση δημοσίευμα του πρακτορείου SANA, ο πρόεδρος της Συρίας, μιλώντας στο ρωσικό κανάλι Rus RT İnternational World είπε: «Ο τουρκικός λαός είναι γείτονάς μας. Έχουμε κοινή ιστορία. Εμείς δεν μπορούμε να κηρύξουμε ως εχθρό μας τον τουρκικό λαό. Εχθρός μας είναι ο Ερντογάν, οι πολιτικές του και η κλίκα του».
Επίσης ο Άσαντ είπε ότι η Ρωσία βοηθάει τη Συρία στον αγώνα καταπολέμησης της τρομοκρατίας.
Τόνισε, συγκεκριμένα: «Η Ρωσία υπερασπίστηκε το λαό της Συρίας. Η τρομοκρατία και η ιδεολογία της δεν έχει σύνορα. Για την τρομοκρατία πλέον ο κόσμος όλος έχει μετατραπεί σε ένα ενιαίο πεδίο. Εκτός αυτού, η Ρωσία εξυπηρετώντας και τα δικά της εθνικά συμφέροντα αλλά και την παγκόσμια σταθερότητα, συνέβαλε στην εσωτερική σταθερότητας της Συρίας, πάντα με βάση το διεθνές δίκαιο και τους διεθνείς κανόνες».
Όσον αφορά την εμπλοκή του Ερντογάν στην υπόθεση κλοπής και λαθρεμπορίας πετρελαίου, ο Άσαντ είπε ότι από το 2014 και εντεύθεν υπάρχουν δύο συνεταίροι σ' αυτήν την υπόθεση: «το τουρκικό καθεστώς και ο πρόεδρός του Ερντογάν, η κλίκα του και οι Αμερικανοί, που πάντα προσπαθούν να κλέψουν τον πλούτο των άλλων χωρών».
Τέλος ο πρόεδρος της Συρίας είπε: «Και οι Ισραηλινοί είναι εχθροί της Συρίας, γιατί έχουν καταλάβει τα εδάφη μας και έχουν απευθείας σχέση με τους τρομοκράτες. Όποτε ο στρατός της Συρίας κάνει μια επιτυχημένη επιχείρηση στον Νότο, επί του Μετώπου Αλ Νούσρα, το Ισραήλ κάνει επιθέσεις εναντίον του στρατού της Συρίας. Αυτό αποτελεί απόδειξη της σχέσης που έχει το Ισραήλ με τους τρομοκράτες».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη Χιλή αυτή τη στιγμή: Χιλιανοί μπαίνουν στο στρατόπεδο που χρησιμοποιήθηκε για να βασανίσουν τους Χιλιανούς κατά τη διάρκεια της δικτατορίας για να το κάψουν.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν είναι τυχαίο πως στη λατινική Αμερική λατρεύουν τον αλλοπροσαλλο, αυτοκαταστροφικό αλλά και ανυπότακτο Μαραντόνα, τον Σώκρατες, τον Βαλντεραμα, τον Τσιλαβερτ ενώ δεν ασχολείται κανείς με τον σφουγκοκωλαριο Πελέ...
"Εκπροσωπούμε την Χιλή και σ' αυτό το σημείο η Χιλή έχει πιο σημαντικές προτεραιότητες από το παιχνίδι της Τρίτης. Αυτή την στιγμή παίζεται ένα πιο σημαντικό παιχνίδι, το παιχνίδι για την ισότητα, το παιχνίδι για να μπορούν οι άνθρωποι να ζουν σε μια πιο δίκαιη κοινωνία"
Γκάρυ Μεντελ, αρχηγός της εθνικής ομάδας της Χιλής, δικαιολογώντας την άρνηση να αγωνιστούν.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΟΙΟ ΓΕΛΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΠΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑN ΣΤΗΝ ΑΣΟΕΕ
13.11.2019, 23:04
Τι Συρία, τι… Πατησίων για την Δόμνα Μιχαηλίδου
τοποθετούνται πολιτικοί για καίρια ζητήματα της επικαιρότητας, όπως αυτό που προέκυψε από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. στην ΑΣΟΕΕ και εν συνεχεία με την εισβολή των ΜΑΤ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.
Αλλά ξέχασα η Δόμνα Μιχαηλίδου δεν είναι πολιτικός. Έχει φροντίσει να μας ενημερώσει για αυτό επισήμως. Είναι οικονομολόγος, δεν πολιτεύεται και απλά… κάνει τη δουλειά της.
Μετά τον εθελοντισμό της 28ης Οκτωβρίου και την απροθυμία να σχολιάσει δηλώσεις στελεχών της Ν.Δ. για ρατσιστικές συμπεριφορές η υφυπουργός δεν είχε σήμερα, σε ραδιοφωνική της συνέντευξη (Flash 99.4 ), να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στην ΑΣΟΕΕ.
Ανακάλυψε, λοιπόν, ότι στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο εντοπίστηκαν όπλα στα οποία έχει πρόσβαση ο στρατός της Συρίας.
«Ως κάτοικος του κέντρου και ως πολίτης της χώρας αυτής, θεωρώ αδιανόητο να υπάρχει έρευνα της αστυνομίας μέσα σε έναν δημόσιο φορέα εκπαίδευσης και να βρίσκει τα πολεμοφόδια που βρήκε. Δηλαδή μου φαίνεται τρομερό ότι υπάρχει ακόμη και αντιπαράθεση πάνω στο ζήτημα αυτό. Δεν είναι δυνατόν κάποιος συμπολίτης μας να έχει πρόσβαση σε όπλα τα οποία έχει πρόσβαση ο στρατός της Συρίας! Δηλαδή δεν μπορούμε να συζητούμε για αυτά τα πράγματα. Και μόνο ότι υπάρχουν αντιπαραθέσεις σε αυτό» δήλωσε μεταξύ άλλων η κ. Μιχαηλίδου.
Σχολιο.- Αυτό τό ανιστόρητο σούργελο πού τό κονομήσατε ρέ νεοδημοκράτες:
Μέ τίς παπατζες της γελανε καί τα αδεια μπουκάλια μαζί σας...
Ρέ μαλακες τί ψηφίσατε;;;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΛΛΑΔΑ Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΠΙΖΕΙ ΤΟ ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΑΛΛΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝΟΥΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΑΣΥΛΟ ΣΧΟΛΕΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΩΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ (ΗΓΕΤΩΝ)ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΞΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΣΚΕΨΗΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΥΠΝΩΣΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΜΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Πολυτεχνείο δεν έγινε για "άσυλο" εποίκων που πολέμησαν στο πλευρό των ΗΠΑ!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μ'εξοργίζουν περισσότερο κι από τους εγκληματικούς αεροψεκασμούς που υπονομεύουν τίς ζωές μας, οι άθλιοι παπαγάλοι απ'όλο το πολιτικό φάσμα που μιλούσαν για "θεωρίες συνομωσίας"!. Υποτιθέμενοι κομμουνιστές της πλάκας, αποκαλούσαν "ψεκασμένους" όσους κατήγγελαν το έγκλημα που συνεχίζεται κανονικά και ο Τράμπ υπόσχεται να το σταματήσει! Οι πραγματικοί ηλίθιοι εποκαλούσαν εμάς ψεκασμένους.. δια της ανυποληψίας μας θα εξόρκιζαν το γεγονός!! Τα βουλωμένα στόματα είναι πληρωμένα στόματα, γιατί οι αεροψεκασμοί αφορούν πολλές βρώμικες ιστορίες. Τή λειτουργία του HAARP, τίς μεθοδεύσεις για τή λεγόμενη "υπερθέρμανση" του πλανήτη, τα καιρικά φαινόμενα που προκαλούν δυσβάσταχτες καταστροφές. Στίς υποδομές και την αγροτική παραγωγή των κρατών... Κυκλώνες στη Ζάκυνθο που δεν υπάρχει καμμία καταγραφή ιστορικά...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προς κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου:
Αν οι φοιτητές είναι ο συριακός στρατός, η κυβέρνησή σας είναι το Ισλαμικό Κράτος;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όπλα που θυμίζουν τον στρατό της Συρίας ανακάλυψε η Δόμνα Μιχαηλίδου στην ΑΣΟΕΕ
Χωρίς όρια συνεχίζεται η προπαγάνδα κυβερνητικών στελεχών για τα ευρήματα της έρευνας της αστυνομίας στο υπόγειο της ΑΣΟΕΕ την περασμένη Κυριακή. Σε ραδιοφωνική της συνέντευξη, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής, Δόμνα Μιχαηλίδου, έκανε λόγο για «όπλα» και «πολεμοφόδια», ενώ μάλιστα έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι «δεν είναι δυνατόν κάποιος συμπολίτης μας να έχει πρόσβαση σε όπλα τα οποία έχει πρόσβαση ο στρατός της Συρίας!»
Πέμπτη 14 Νοέμβριος 2019 -  10:24
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών», μιλώντας στον Flash 99,4, η υφυπουργός Εργασίας όταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο για τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ ανέφερε συγκεκριμένα:
«Ως κάτοικος του κέντρου και ως πολίτης της χώρας αυτής, θεωρώ αδιανόητο να υπάρχει έρευνα της αστυνομίας μέσα σε έναν δημόσιο φορέα εκπαίδευσης και να βρίσκει τα πολεμοφόδια που βρήκε. Δηλαδή μου φαίνεται τρομερό ότι υπάρχει ακόμη και αντιπαράθεση πάνω στο ζήτημα αυτό. Δεν είναι δυνατόν κάποιος συμπολίτης μας να έχει πρόσβαση σε όπλα τα οποία έχει πρόσβαση ο στρατός της Συρίας! Δηλαδή δεν μπορούμε να συζητούμε για αυτά τα πράγματα. Και μόνο ότι υπάρχουν αντιπαραθέσεις σε αυτό»
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ από την έφοδο στο υπόγειο της ΑΣΟΕΕ την Κυριακή, βρέθηκαν ξύλα, γάντια, κράνη, αναρχικά φυλλάδια και άδεια μπουκάλια ποτών στον χώρο.
Ένα πιθανό σενάριο πάντως, είναι η υφυπουργός Εργασίας να μπέρδεψε την αστυνομική επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ με τα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής για την οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Τα δύο περιστατικά δεν σχετίζονται μεταξύ τους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόλις διάβασα μια συνέντευξη που μου έδωσε ένας φίλος από ένα κομμένο φύλλο εφημερίδας, του μεγάλου Βρετανού σκηνοθέτη Κεν Λόουτς ο οποίος παραθέτει παραδείγματα που αποδεικνύουν τη συνειδησιακή βαρβαρότητα που επικρατεί στις σημερινές κοινωνίες.Ένας άντρα πιυ συνόδευσε τη γυναίκα του στο νοσοκομείο για να γεννήσει πρόωρα, δεν πήγε στη δουλεία γι αυτό το λόγο και απολύθηκε.Ένας άλλος άνθρωπος που πήγε στην κηδεία του πατέρα του.Ενώ ειδοποίησε στη δουλειά του, εν τέλει απολύθηκε.Μια γυναίκα μητέρα δύο παιδιών, απολύθηκε γιατί άργησε πέντε λεπτά.Εκατοντάδες τέτοια παραδείγματα υπάρχουν.Τα τελευταία χρόνια έχουν προκύψει τεράστιες αλλαγές στη συνείδησή μας.Από τη δεκαετία του 80 η ιδέα που καλλιέργησε η Θάτσερ ήταν ότι δεν υπάρχει κοινωνία, υπάρχει ο καθένας για τον εαυτό του.Μην ασχολείσαι με τον γείτονα, ανταγωνισμός και όχι συνεργασία.Το κοινό καλό δεν είναι πλέον κάτι που σκεφτόμαστε.Σκεφτόμαστε:εγώ, η δική μου οικογένεια, το δικό μου εισόδημα, το δικό μου σπίτι.Εσύ δεν με ενδιαφέρεις.Αυτή η στάση επηρεάζει τις κοινωνικές δομές που υποτίθεται ότι μας στηρίζουν.Καταρρέουν.Δεν υπάρχει πλέον κοινωνική πρόνοια.Αν είσαι άνεργος φταις....αυτός λοιπόν είναι ο ορισμός της συνειδησιακής βαρβαρότητας για τον υπέροχο αυτό σκηνοθέτη.Και συμφωνώ απόλυτα μαζί του.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΕΧΕΙ ΓΟΥΣΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟ ΤΟΥΝΕΛ ΠΟΥ ΝΑ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΗΝ Α.Σ.Ο.Ε.Ε. ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΓΕΛΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΜΝΑ...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στενός συνεργάτης του Τραμπ μπλόκαρε την απόφαση για τη γενοκτονία των Αρμενίων στη Γερουσία
 Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019, 22:33
Σημαίνων ρεπουμπλικανός γερουσιαστής που συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Τουρκίας κατά την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον μπλόκαρε απόφαση της Γερουσίας που αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων, μετά την επίσημη αναγνώρισή της από τη Βουλή των Αντιπροσώπων με συντριπτική πλειοψηφία στα τέλη Οκτωβρίου.
Ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ μπλόκαρε την προσπάθεια Δημοκρατικών βουλευτών να υιοθετηθεί αυτή η απόφαση μέσω ταχείας διαδικασίας στη Γερουσία, σχεδόν μόλις μια ώρα μετά τη συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χθες, Τετάρτη, στον Λευκό Οίκο.
Ο Γκράχαμ δήλωσε ότι η αντίρρησή του σε αυτό δεν είχε στόχο να "χρυσώσει την Ιστορία ή να προσπαθήσει να την ξαναγράψει, αλλά να διεκπεραιώσει το παρόν".
Ο γερουσιαστής της Νότιας Καρολίνας, στενός συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ, είχε διαφωνήσει έντονα με την απόφαση της αποχώρησης των αμερικανικών δυνάμεων από τη βορειοανατολική Συρία και είπε πολύ σκληρά λόγια για την Τουρκία μετά την επίθεση της Άγκυρας στον τομέα αυτό, την οποία εξαπέλυσε μετά την αμερικανική απόφαση.
Ο αρχηγός της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Γερουσία Μιτς ΜακΚόνελ θα μπορεί πάντα μέσω της καθιερωμένης διαδικασίας να θέσει την απόφαση αυτή προς ψήφιση.
Αλλά η ενέργεια του Γκράχαμ προκάλεσε την οργή των Δημοκρατικών. "Αν δεν μπορείτε να καταγγείλετε μια γενοκτονία, τότε για ποιο πράγμα αγωνίζεστε Λίντσεϊ Γκράχαμ;" έγραψε στο Twitter η δημοκρατική βουλευτής Κάθριν Κλαρκ.
Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ που είχε κινήσει αυτή την ταχεία διαδικασία στην άνω βουλή δήλωσε ότι θα συνεχίσει να "αγωνίζεται μέχρι η Γερουσία να αναγνωρίσει επιτέλους αυτό το ιστορικό γεγονός".
Η γενοκτονία των Αρμενίων αναγνωρίζεται από σχεδόν τριάντα χώρες και την κοινότητα των ιστορικών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, από 1,2 εκατομμύριο έως 1,5 εκατομμύριο Αρμένιοι σφαγιάστηκαν κατά τη διάρκεια του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου από τα στρατεύματα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, τότε συμμάχου της Γερμανίας και της Αυστροουγγαρίας. Η Τουρκία αρνείται τον όρο "γενοκτονία".
Η υιοθέτηση της απόφασης με 405 ψήφους επί συνόλω 435 στη Βουλή των Αντιπροσώπων είχε προκαλέσει την οργή της 'Αγκυρας, που την είχε καταγγείλει ως "προσβολή" και ως ένα μέτρο "άνευ ουδεμίας αξίας".



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο μικρός Παναγιώτης Ραφαήλ αναχώρησε για τη Βοστώνη - Το συγκινητικό μήνυμα των γονέων του
 Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019, 11:54
Οι γονείς του Παναγιώτη Ραφαήλ λίγο πριν από την αναχώρησή τους για τη Βοστώνη ανήρτησαν ένα συγκινητικό μήνυμα στο Facebook, θέλοντας να ευχαριστήσουν δημόσια για τη συμπαράσταση και την αγάπη του κόσμου στο παιδί τους.
Επίσης, μίλησαν σε τηλεοπτικούς σταθμούς λίγο πριν από την αναχώρηση.
Ο μικρός Παναγιώτης Ραφαήλ έχει διαγνωστεί με νωτιαία μυϊκή ατροφία τύπου 1 και σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς το παιδί έχει προσδόκιμο ζωής το πολύ έως 2 χρόνια.
Έπειτα από έναν τιτάνιο αγώνα από την οικογένεια επιτέλους βρέθηκαν οι πόροι και ο Παναγιώτης Ραφαήλ αναμένεται να δώσει τη δική του μάχη ακολουθώντας μια θεραπεία που ίσως καταφέρει να του αλλάξει τη ζωή.
Η ανάρτηση της οικογένειας στο Facebook πριν από το ταξίδι-ελπίδα στη Βοστώνη
«Η μεγάλη μέρα έφτασε! Χάρη στην αστείρευτη αγάπη σας κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα! Δεν ξέρουμε πώς να σας ευχαριστήσουμε! Παίρνουμε μαζί μας τις ευχές σας και με αισιοδοξία κοιτάμε μπροστά! Ευχαριστούμε πολύ! Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα» έγραψαν χαρακτηριστικά στο μήνυμά τους.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δήλωση του ΠΣΧΜ για το πραξικόπημα στη Βολιβία

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοσέ Μαρτί» - Αλληλεγγύη με την Κούβα καταδικάζει κατηγορηματικά και απερίφραστα το πραξικόπημα που έλαβε χώρα στη Βολιβία την Κυριακή 10 Νοέμβρη, και υποχρέωσε σε παραίτηση τον νόμιμο πρόεδρο και καθαρό νικητή των εκλογών της  20ης Οκτώβρη, Έβο Μοράλες Άιμα.
Το πραξικόπημα αυτό αποτελεί βάναυση παρέμβαση ενάντια στη βούληση του βολιβιανού λαού και καθοδηγήθηκε από κύκλους της αντιπολίτευσης με πρωτοστατούντες τους Κάρλος Μέσα, ηττημένο των εκλογών, και Λουίς Καμάτσο, εκπρόσωπο της επιχειρηματικής ολιγαρχίας της Σάντα Κρους, υποστηρίχθηκε δε από μερίδα των ενόπλων δυνάμεων. 
Ήταν η κορύφωση του πρωτοφανούς και αναίτιου κύματος βίας που προκλήθηκε στη χώρα, εναντίον όχι μόνο στελεχών  του κυβερνώντος κόμματος και κρατικών αξιωματούχων αλλά και απλών πολιτών, ιδιαίτερα ιθαγενών και γυναικών, φτάνοντας  μέχρι σε απειλές κατά της ζωής του Έβο Μοράλες και προσπάθειες αδικαιολόγητης σύλληψής του που τον υποχρέωσαν να ζητήσει πολιτικό άσυλο από την κυβέρνηση του Μεξικού.
Τα τελευταία δραματικά γεγονότα στη Βολιβία, που θυμίζουν άλλες σκοτεινές εποχές, αλλά και η συνεχιζόμενη ιμπεριαλιστική παρέμβαση στη Βενεζουέλα και η ενίσχυση του εγκληματικού αποκλεισμού κατά της Κούβας, δείχνουν ότι παρά τη διαφαινόμενη ανακοπή της λαίλαπας της ρατσιστικής, μισογυνικής και μισαλλόδοξης ακροδεξιάς στη Λατινική Αμερική, που εκδηλώθηκε τόσο στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις όσο και στα κινήματα, ο ιμπεριαλισμός και οι ισχυρές ντόπιες ολιγαρχίες δεν παραιτούνται  εύκολα. Ο ΠΣΧΜ στηρίζει τους αγώνες των λαών για κυριαρχία, δημοκρατία και αξιοπρέπεια και στις δύσκολες αυτές ώρες καλεί για επαγρύπνηση, πολιτική δράση και διεθνή αλληλεγγύη.

https://josemartigr.blogspot.com/2019/11/blog-post.html