Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

Παρασκευη 15 Νοεμβριου 2019



Ακριβώς πριν 3 χρόνια, στις 15 Νοεμβρίου 2016, με την προκλητική ύβρη προς την επέτειο της εξέγερσης του 1973, την επίσκεψη Ομπάμα. Όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε τους ένστολους τραμπούκους για τη διάλυση της απαγορευμένης πορείας-διαμαρτυρίας.
Διαλύοντάς μας με βροχή χημικών, άγριους ξυλοδαρμούς και μαζικές προσαγωγές, και στέλνοντας διαδηλωτές στο νοσοκομείο, με αναπνευστικά προβλήματα και ανοιγμένα κεφάλια.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βολιβία: Ανατροπή της κατάστασης. Οι υποστηρικτές Μοράλες κατέλαβαν την Εθνοσυνέλευση
15/11/2019
Μετά από μεγάλη διαδήλωση δεκάδων χιλιάδων υποστηρικτών του ΜΑS (Κινήματος για τον Σοσιαλισμό), του κόμματος του Έβο Μοράλες, στο κέντρο της πρωτεύουσας Λα Παζ, και με την κατάληψη του κτιρίου της Εθνοσυνέλευσης, η πολιτική κατάσταση στη Βολιβία αλλάζει σε σχέση με τις πρώτες μέρες μετά το πραξικόπημα και την ανατροπή του νόμιμου προέδρου της χώρας.
Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί, είναι η αδυναμία ή έλλειψη πρόθεσης από την αστυνομία και τις ένοπλες δυνάμεις να αντιμετωπίσουν την κάθοδο των δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών από το Ελ Άλτο -την εργατούπολη-παραγκούπολη που βρίσκεται στα υψώματα πάνω από τη Λα Παζ– που κατέλαβαν το κέντρο της πρωτεύουσας και το κτίριο της Εθνοσυνέλευσης.
Όπως επισημαίνουν Λατινοαμερικάνοι πολιτικοί αναλυτές, η νέα τροπή που παίρνει η κατάσταση στη Βολιβία, που έχει, πλέον, χαρακτηριστικά “δυαδικής εξουσίας”, φανερώνει την αδυναμία επιστροφής στην εποχή των στρατιωτικών πραξικοπημάτων και καθεστώτων, που έλεγχαν παλαιότερα οι ΗΠΑ. Ενδεχόμενη ολοκλήρωση του πραξικοπήματος στη Βολιβία με την επιβολή ενός τέτοιου καθεστώτος θα είχε ως συνέπεια τη διαμόρφωση συνθηκών ένοπλης αναμέτρησης (εμφυλίου πολέμου) και θα ενίσχυε τις διαθέσεις των Λατινομερικάνικων λαών κατά του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ.
Με το ΜΑS να έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αμέσως μετά την κατάληψη του κτιρίου από τους υποστηρικτές του, συγκλήθηκε η Γερουσία και εξέλεξε νέα πρόεδρό της τη Μόνικα Έβα Κόπα, ενώ σε συνεδρίαση της Βουλής των Αντιπροσώπων νέος πρόεδρος εκλέχτηκε -με τις ψήφους των βουλευτών του ΜΑS και ενός αντιπολιτευόμενου- ο Σέργιο Τσόκε.
Τη σύνοδο της Εθνοσυνέλευσης άνοιξε ο πρώτος γραμματέας της Γερουσίας Ομάρ Αγκιλάρ,  με ένα λεπτό σιγής για τους πεσόντες τις τελευταίες μέρες λόγω βίας και αστυνομικής-στρατιωτικής καταστολής στους δρόμους.
“Ο μόνος στόχος μας είναι να επιδιώξουμε την ενότητα και την ειρήνη όλων των Βολιβιανών“, δήλωσε ο Αγκιλάρ.
Από την πλευρά της, η νέα πρόεδρος της Γερουσίας Κόπα τόνισε στην ομιλία της τη θαρραλέα στάση της πρώην προέδρου του σώματος Αντριάνα Σαλβατιέρα, η οποία χτυπήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις μπροστά στην έδρα του κοινοβουλίου, έχοντας τεθεί επικεφαλής των διαδηλωτών.
Ως συνέπεια αυτών των εξελίξεων, ανακοινώθηκε από την Κόπα ότι οι πραξικοπηματίες συμφώνησαν στη διεξαγωγή νέων εκλογών για την εκλογή προέδρου της χώρας. Η Κόπα έκανε λόγο για μια “ιστορική ημέρα”, καθώς “μπορέσαμε να συμφωνήσουμε (…) για τη διεξαγωγή εκλογών το συντομότερο δυνατόν, την ειρήνευση της χώρας μας και πάνω απ’ όλα την υπεράσπιση της δημοκρατίας”.
Την είδηση αυτή επαλήθευσε λίγο αργότερα η διορισμένη από τους πραξικοπηματίες “πρόεδρος της Βολιβίας” καραπουταναρα σκατοφασιστω Ζανίν Ανιές, δηλώνοντας ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν μέσα στο επόμενο τρίμηνο, αν και σ’ αυτές δεν θα επιτραπεί να είναι υποψήφιοι ο Έβο Μοράλες και ο νόμιμος αντιπρόεδρος Αλβάρο Γκαρσία Λινέρα. Κάτι που βέβαια δεν περιλαμβάνεται στη συμφωνία.
Η εξέλιξη της πολιτικής κατάστασης στη Βολιβία και η κατακραυγή κατά του πραξικοπήματος, οδήγησε, επίσης, τον γενικό γραμματέα του ξεφτιλοΟΗΕ κωλογερα καριολη αποικιοκρατη Αντόνιο Γκουτέρες να στείλει αντιπροσωπεία για τον επιτόπιο έλεγχο της κατάστασης, με επικεφαλής τον έμπειρο στη διαχείριση κρίσεων διπλωμάτη Ζαν Αρνό.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΟΛΙΒΙΑ
Φουντώνει η λαϊκή αντίσταση στο πραξικόπημα
Οι πραξικοπηματίες προαναγγέλλουν μεγαλύτερη καταστολή, το κόμμα του ανατραπέντος Προέδρου Μοράλες εξέλεξε πρόεδρο της Βουλής
Η έκρυθμη κατάσταση συνεχίζεται στη Βολιβία μετά το αμερικανόπνευστο πραξικόπημα της περασμένης Κυριακής ενάντια στον αριστερο σοσιαλδημοκράτη Πρόεδρο Εβο Μοράλες, ο οποίος βρίσκεται με πολιτικό άσυλο στο Μεξικό μετά την αναγκαστική του παραίτηση όταν ο στρατός και η αστυνομία στράφηκαν εναντίον του. Χιλιάδες ιθαγενείς Αϊμάρα (απογονοι των Ινκας) όπως και ο Μοράλες (πρώτος ιθαγενής Πρόεδρος από το 2006) έχουν κατακλύσει την πρωτεύουσα Λα Πας, διαδηλώνοντας ενάντια στο πραξικόπημα και την παρουσία του στρατού στους δρόμους, καταγγέλλοντας επιθέσεις και ρατσιστικές συμπεριφορές εναντίον τους.
Η φασιστική αντιπολίτευση με προπύργιο την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, Σάντα Κρους, και τις φασιστικες ομάδες κρούσης τραμπούκων, που εκτέλεσαν το σχέδιο πραξικοπήματος με τις πλάτες των ΗΠΑ και του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών, αφού παρανομα τελειως και αντισυνταγματικα ανακήρυξε (χωρίς να διαθέτει την πλειοψηφία στη Βουλή, όπου τα 2/3 είναι από το Κίνημα για το Σοσιαλισμό - MAS του Μοράλες) ως «μεταβατική πρόεδρο» την β' αντιπρόεδρο της Γερουσίας, καριολοπουτανα Γιανίνε Ανιες, προχώρησε σε αντικατάσταση της ηγεσίας του στρατού και της αστυνομίας και στο διορισμό 11 «υπουργών» για την «περίοδο της μετάβασης έως τις διάφανες εκλογές», όπως είπε. Ενδεικτικό πάντως είναι ότι από τις πρώτες πράξεις της φασιστικης πραξικοπηματικής κυβέρνησης ήταν να αναγνωρίσει ως «νόμιμο πρόεδρο» της Βενεζουέλας τον γελοιο κλοουν Χουάν Γκουαϊδό, τον άλλο αυτοανακηρυγμένο πρόεδρο - μαριονέτα των ΗΠΑ και ΕΕ, ενώ ο «υπουργός» Εσωτερικών Αρτούρο Μουρίγιο προανήγγειλε ένταση της καταστολής.
Από την άλλη, η κοινοβουλευτική ομάδα του MAS (88 σε σύνολο 130 βουλευτών) και μια βουλευτής από την αντιπολιτευτική Δημοκρατική Ενότητα προχώρησαν τις πρωινές ώρες της Πέμπτης στην εκλογή του νέου προέδρου της Βουλής, του Χόρχε Τσόκε, που κατήγγειλε ότι «με αυτό το πραξικόπημα με τη συμβολή του στρατού και της αστυνομίας παραβιάζονται τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, αυτό της ελεύθερης έκφρασης, της ίδιας της ζωής, της εκπαίδευσης», γι' αυτό και δήλωσε ότι άμεσα θα φέρει νόμο «για να αποτραβηχτούν οι στρατιώτες πίσω στους στρατώνες τους και να σταματήσουν να δολοφονούν τα αδέλφια τους». Σύμφωνα με τις συγκεχυμένες πληροφορίες, οι νεκροί στις διαδηλώσεις φτάνουν τους 8, ενώ εκατοντάδες είναι οι τραυματίες από τις συγκρούσεις με το στρατό και την αστυνομία.
Μοράλες: «Ετοιμος να επιστρέψω για την ειρήνευση»
«Αν ο λαός μού το ζητήσει, είμαστε διατεθειμένοι να επιστρέψουμε (στη Βολιβία)», τόνισε ο Ε. Μοράλες, σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα «Εl pais» από το Μεξικό. Σημείωσε ότι προκειμένου να υπάρξει ειρήνευση είναι απαραίτητος ένας διάλογος του κόμματός του με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, για να γίνουν εκλογές με νέα εκλογική επιτροπή και χωρίς ο ίδιος να είναι υποψήφιος εκ νέου. Κάλεσε σε διαμεσολάβηση τον Πάπα, αλλά και τους πρώην Προέδρους της Ισπανίας Χ. Θαπατέρο και Ουρουγουάης Π. Μουχίκα.
Επίσης, στη συνέντευξή του, σημειώνει ότι «το Κοινοβούλιο πρέπει να απορρίψει ή να αποδεχθεί την παραίτησή μου. Οσο δεν το έχει κάνει, συνεχίζω να είμαι ο Πρόεδρος» και χαρακτήρισε την αυτοανακήρυξη της Ανιες αντισυνταγματική, που επιβεβαιώνει ότι «έγινε πραξικόπημα».
Ακόμη συμπληρώνει ότι είχε εμπιστευτεί τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών για την επανακαταμέτρηση των ψήφων των εκλογών της 20ής Οκτώβρη (που η αντιπολίτευση από την πρώτη στιγμή πριν τις εκλογες κατήγγειλε για νοθεία εάν δεν ηταν οι ιδιοι οι φασιστες νικητες), αλλά διαψεύστηκε, γιατί μαζί με την κυβέρνηση των ΗΠΑ συμμετείχαν στο προσχεδιασμένο πραξικόπημα ήδη από την επόμενη μέρα των εκλογών. Επίσης, σημειώνει ότι δεν περίμενε την προδοσία από την ηγεσία του στρατού και ότι αναγκάστηκε μαζί με τον αντιπρόεδρο Αλβαρο Γκαρσία Λινέρα να παραιτηθούν και να φύγουν από τη χώρα, γιατί κινδύνευε η ζωή τους, αναφέροντας ότι «έμπιστος στρατιωτικός τού είπε πως για τη δολοφονία του δίνονταν 50.000 δολάρια».
Χτες, πάντως, βγήκαν πληροφορίες όπως δημοσιεύτηκαν στο δίκτυο «Telesur», που αναφέρονται σε καταγεγραμμένες συνομιλίες για την προετοιμασία του πραξικοπήματος ανάμεσα σε στελέχη της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Βολιβία και ντόπιους πολιτικούς, όπως ο ακροδεξιός Λουίς Φερνάντο Καμάτσο, ο Κάρλος Μέσα, κεντρικός υποψήφιος της αντιπολίτευσης, και άλλοι, αλλά και οι γνωστοί γερουσιαστές των ΗΠΑ της αντικουβανικής μαφίας του Μαϊάμι, οι Μάρκο Ρούμπιο, Τεντ Κρους και Μπομπ Μενέντες, που πρωτοστατούν ενάντια στις επιθέσεις στην Κούβα και τη Βενεζουέλα.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατάληψη του ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ στη Λα Παζ από τους υποστηρικτές του ΜΟΡΑΛΕΣ την Τετάρτη 13/11 στις 10μμ τοπική ώρα.
Τάξτε μου! Σας ξαναλέω τάξτε μου! Υστερα από τα έκτροπα στο κοινοβούλιο, με τη παρεμπόδιση από την αστυνομία της εισόδου στους βουλευτές του Mas του ΣΚ του Μοράλες, που πλειοψηφούσαν κ στο κοινοβούλιο κ στη γερουσία, με αποτέλεσμα τη εκλογή στη γερουσία της ακροδεξιάς μπάρμπι με τη βίβλο που αυτοχρίστηκε προεδρίνα της Βολιβίας κ δήλωνε ότι οι ιθαγενείς δεν έχουν κανένα δικαίωμα είχαμε εξελίξεις! Οι ιθαγενείς κατέλαβαν τη La Paz κ ταυτόχρονα κοινοβούλιο και γερουσία κατόρθωσαν να συνεδριάσουν κανονικά. Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου ύστερα από την απαγωγή του αδερφού του παραιτήθηκε. Η βουλή όρισε νέο πρόεδρο τον Sergio Choque ο οποίος εκλέχτηκε με πλειοψηφία. Βλέπουμε λοιπόν ότι η Αντίσταση στο πραξικόπημα άρχισε να φέρνει αποτελέσματα: Εν τω μέσω μαζικών διαδηλώσεων των κατοίκων του El Alto, οι οποίοι έκαναν δημόσια λαϊκή γενική συνέλευση και απέρριψαν την Jeanine Añez που αυτό χρίστηκε πρόεδρος, οι βουλευτές και βουλεύτριες του MAS, παρακάμπτουν τη παράνομη σύνοδο που την εξέλεξε, κ το κάνουν πρωϊ πρωϊ πριν προλάβει η αστυνομία να κάνει το παραμικρό. Να μη τη πατήσουν δλδ όπως όταν πήγαν να συνεδριάσουν το απόγευμα προκειμένου να απορρίψουν τη παραίτηση μοράλες κ εμποδίστηκαν από τα ματ. Από τις 10 το βράδυ τοπική ώρα το MAS κατόρθωσε να συνεδριάσει στη βουλή σε πλήρη απαρτία κ να ανανεώσει την εξουσία του κοινοβουλίου μετά τη παραίτηση μοράλες. Ψήφισαν λοιπόν το βουλευτή Sergio Choque, ο οποίος ανακοίνωσε ένα σχέδιο με το οποίο βγαίνουν εκτός νόμου οι δυνάμεις εκείνες του στρατού που συνεργάζονται με την αστυνομία προκειμένου να πνίξουν τη λαϊκή αντίσταση στο πραξικόπημα



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν ξέρω αν οι Συριζαιοι του facebook ειναι αντιπροσωπευτικό δείγμα, πάντως η πλειοψηφία τους φαίνεται ότι δεν είχε ποτέ καμία σχέση με την αριστερά. Η πάλαι ποτέ ανανεωτική αριστερά είχε ήθος. Προφανώς πρόκειται για βρωμοαυριανιστές.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



14.11.2019 - 15:17
«Διευκρινίσεις» Μπογδάνου για τα... συριακά όπλα της ΑΣΟΕΕ
Προς υπεράσπιση της υπουργό Δόμνας Μιχαηλίδου έσπευσε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, αναφορά με τα «όπλα της Συρίας» που κατασχέθηκαν στην ΑΣΟΕΕ
Τον γύρο του διαδικτύου (δεχόμενη και τα ανάλογα σχόλια) κάνει από το πρωί η δήλωση της Δόμνας Μιχαηλίδου για τα «όπλα από τη Συρία» που κατασχέθηκαν στην ΑΣΟΕΕ.
Μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΪ, εξήγησε πως υπάρχει σύνδεση της ΑΣΟΕΕ με ομάδες ενόπλων, αναφέροντας την επίθεση που δέχθηκαν άνδρες του Λιμενικού στα Εξάρχεια, αναφέροντας  «δεν συνδέονται οι καταλήψεις με τα υπόγεια;» (προφανώς με... κατακόμβες).
Όταν δημοσιογράφοι τόνισαν πως δεν βρέθηκε οπλισμός στην ΑΣΟΕΕ, απάντησε χαρακτηριστικά «εκεί θα κολλήσετε;» ενώ για την δήλωση της Δόμνας Μιχαηλίδου σχολίασε πως προέβη σε μια... «διασταλτική ερμηνεία των πραγμάτων».
Μη μπορώντας να επιχειρηματολογήσει περαιτέρω, χαρακτήρισε «τραβηγμένη και ατυχή» τη δήλωση της υπουργού, εξηγώντας πως η Δόμνα Μιχαηλίδου είναι «μια κυρία και όπως πολλές κυρίες, ενδεχομένως να μην μπορούν να διακρίνουν και πολύ καλά μεταξύ των διαφορετικών τύπων οπλισμού»…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



[Η Βολιβία διηγείται...]
Από εχθές το βράδυ που είδα αυτό το βίντεο (https://youtu.be/oOGYe6ZaGTs), δεν μπορώ να το ξεχάσω. Χιλιάδες άνθρωποι τρέχουν στους δρόμους της φτωχότερης συνοικίας (Ελ Άλτο) της πρωτεύουσας της Βολιβίας, Λα Παζ, φωνάζοντας: "τώρα ναι, εμφύλιος πόλεμος!" (ahora si, guerra civil!).
Όταν το είδα την πρώτη φορά ανατρίχιασα. Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι και γιατί ζητούν κάτι τέτοιο για τη χώρα τους;;
Είναι οι φτωχοί, καθημερινοί άνθρωποι της χώρας, ανάμεσά τους πολλοί ιθαγενείς Βολιβιάνοι που αποτελούν τουλάχιστον το 20% του συνολικού πληθυσμού της χώρας. Ας δούμε γιατί τρελάθηκαν όλοι αυτοί...
Στη Βολιβία, ο επί μια 15ετία εκλεγμένος πρόεδρος, Έβο Μοράλες, ανατράπηκε από στρατιωτικό πραξικόπημα παρά την πρόσφατη καθαρή νίκη του στις εκλογές. Στη θέση του αυτοανακυρήχθηκε πρόεδρος, σε ένα άδειο κοινοβούλιο, η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης (φωτογραφία πάνω).
Πριν τον ερχομό του Μοράλες στην εξουσία, το 2005, η Βολιβία ήταν η φτωχότερη χώρα της Λατινικής Αμερικής. Όχι ολόκληρη η χώρα βέβαια. Το πλουσιότερο 10% της Βολιβίας έβγαζε ετησίως 128 φορές περισσότερα χρήματα από το φτωχότερο 10%. Πρωταθλήτρια στην ανισότητα η Βολιβία, λοιπόν. Επί Μοράλες αυτή η σχέση 128/1 έγινε 38/1. Μιλάμε πάλι για τεράστια ανισότητα αλλά οι φτωχοί είδαν την ψαλίδα να κλείνει κάπως.
Πώς έγινε αυτό; Η Βολιβία είναι η χώρα με τα δεύτερα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου στη Λατινική Αμερική. Προ του 2005 όμως, αυτά κατανέμονταν κατά 18% στο κράτος και κατά 82% στις ιδιωτικές εξορυκτικές εταιρείες (κατά βάση αμερικάνικες). Ο Μοράλες αντέστρεψε τη σχέση. Πέρασε νόμο και είπε: 82% στο κράτος, 18% στις εταιρείες. Τα χρήματα δόθηκαν για να ενισχυθούν οι φτωχοί, να μειωθεί ο αναλφαβητισμός, να φτιαχτούν δομές κοινωνικού κράτους και πρόνοιας. Δεν έκανε επανάσταση, δεν απείλησε να αλλάξει τις παραγωγικές σχέσεις, δεν κατήργησε καν την ύπαρξη ιδιωτών σε στρατηγικούς τομείς της οικονομίας. Άλλαξε απλά την κατανομή των κερδών και έπειτα τη διανομή. Όπως θα φανεί, ούτε αυτό δε γίνεται ανεκτό πλέον.
Τρίτον. Οι ιθαγενείς της χώρας (κατ' άλλους το 20%, κατ' άλλους έως και το 60% του πληθυσμού) ήταν ως το 2005 πολίτες β' κατηγορίας. Βλέπετε στη Λατινική Αμερική, στη μοιρασιά του πλούτου, η εντοπιότητα μετράει αρνητικά και κατά τρομερή σύμπτωση, οι Λευκοί απόγονοι των Ευρωπαίων κατακτητών βρίσκονται πάλι στην κορυφή της πυραμίδας. Οι ιθαγενείς της Βολιβίας, δεν ήταν απλά οι φτωχότεροι των φτωχών, ήταν γενικά περιθωριοποιημένοι. Παρατούσαν το σχολείο (λόγω φτώχειας αλλά κι επειδή η γλώσσα τους δεν ήταν τα ισπανικά και δυσκολεύονταν), απουσίαζαν από διοικητικές θέσεις, δεν έπαιζαν κανένα ρόλο στην πολιτική ζωή του τόπου. Το 2005, όμως, εξέλεξαν έναν δικό τους άνθρωπο για πρώτη φορά ως πρόεδρο. Ο Έβο Μοράλες ήταν ο πρώτος ιθαγενής πρόεδρος της Βολιβίας και ο πρώτος πρόεδρος που είχε εκλεγεί με πάνω από 50% από τον πρώτο γύρω τα τελευταία σαράντα χρόνια. Τί μέτρα πήρε;
Είπε: "Στις περιοχές των ιθαγενών, οι υπάλληλοι στις δημόσιες υπηρεσίες, θα πρέπει εντός δύο ετών να μάθουν μία απ' τις τρεις κυρίαρχες διαλέκτους των ιθαγενών". Επιπλέον, έγινε σημαντική προσπάθεια οι ιθαγενείς να βγουν από το περιθώριο. Εκλέχτηκαν δήμαρχοι ιθαγενείς και η πρώτη γυναίκα ιθαγενής πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας. Οι ιθαγενείς εξακολουθούν να είναι οι φτωχότεροι και πιο αγράμματοι της Βολιβίας. Είδαν όμως λίγο φως στον ορίζοντα.
Τώρα, κοιτάξτε την κάτω εικόνα. Αυτή η γυναίκα είναι εκλεγμένη δήμαρχος σε μια πόλη της Βολιβίας. Είναι ιθαγενής και ανήκει στο κόμμα του Μοράλες. Κατά το πραξικόπημα, η αντιπολίτευση την απήγαγε, την κούρεψε, την έλουσε με κόκκινη μπογιά και την περιέφερε ως τρόπαιο στους δρόμους της πόλης. Αυτές είναι οι δυνάμεις της ελεύθερης αγοράς και του φιλελευθερισμού όταν χάνουν, όχι την εξουσία συνολικά, αλλά μια κυβέρνηση. Λυσσασμένα σκυλιά που δε δέχονται να βρίσκονται εκτός εξουσίας. Αυτή είναι κι η κυρίαρχη τάση της αστικής δημοκρατίας στον 21ο αιώνα. Βαρβαρότητα.
Δείτε την αντίθεση ανάμεσα στις δύο αυτές εικόνες. Δείτε το πρόσωπο του πλουσιότερου 10% που θριαμβεύει πάνω σε ο,τι εκπροσωπεί τον απλό, φτωχό λαό. Και μετά ξαναδείτε το αρχικό βίντεο. Κανένας απλός άνθρωπος δε θέλει να πάει να σκοτωθεί σε έναν εμφύλιο πόλεμο. Αλλά προσέξτε και μια λεπτομέρεια. Οι ιθαγενείς και οι φτωχοδιάβολοι της Βολιβίας όταν πήραν την κυβέρνηση στα χέρια τους, δεν περιέφεραν καμία και κανένα πλούσιο κάθαρμα στους δρόμους της πόλης, βασανίζοντάς το σε δημόσια θέα. Αν και μετά από την ατελείωτη ληστεία και εκμετάλλευση που είχαν δεχτεί θα είχαν κάθε τέτοιο δικαίωμα. Και όμως δεν το έκαναν. Μεγαλόψυχοι και φιλήσυχοι όσοι δεν έχουν τίποτα σ' αυτόν τον κόσμο απέναντι σε όσους μαζεύουν-μαζεύουν-μαζεύουν και δε χορταίνουν. Το μόνο που ζητούν οι πρώτοι είναι ίσες ευκαιρίες, δικαιοσύνη, μια αξιοβίωτη ζωή. Αυτό όμως δεν το αντέχουν οι δεύτεροι. Ελπίζω να ξεκαθαρίζει κάτι τέτοιες στιγμές ότι αυτοί είναι οι υποκινητές της βίας, αυτοί διαθέτουν και καλλιεργούν τα κτηνώδη ένστικτα. Τί είπε η πρώτη κυρία όταν αυτο-χρίστηκε Πρόεδρος της χώρας; "Οι ιθαγενείς δεν έχουν καμία θέση στην πρωτεύουσα. Να γυρίσουν στα βουνά τους". Κι έπειτα είπε ότι έχουν τον Θεό μαζί τους γιατί είναι ένα κόμμα χριστιανικό σε αντίθεση με τους άθεους και πιστούς των ψεύτικων θεών που κυβερνούσαν πριν. Ρατσιστικό, θρησκευτικό και ταξικό μίσος μαζί.
Από την άλλη ο λαός της Βολιβίας προσπάθησε ειρηνικά. Χρησιμοποίησε τις εκλογές. Τώρα μπροστά στις ακροδεξιές συμμορίες, εξοπλισμένες από τους ολιγάρχες του πλούτου και τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, που σπάνε πόρτες σπιτιών και σέρνουν έξω τον κόσμο, βασανίζουν, λεηλατούν και δολοφονούν, ξεπηδάει αυθόρμητα το σύνθημα: "τώρα ναι, εμφύλιος πόλεμος!". Ο Μοράλες κατέφυγε στο Μεξικό ως πολιτικός πρόσφυγας. Οι δυνάμεις του συστήματος της εκμετάλλευσης δεν θα σταματήσουν, μέχρι την πλήρη υποταγή της άλλης πλευράς. Το έχει ξαναδεί η ανθρωπότητα πολλές φορές το έργο. Ας ελπίσουμε να μην είναι αργά για τους Βολιβιάνους και η εκδίκηση να είναι όλη δική τους.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εβρεξε στην Αθήνα τόσο πολύ που στον Παρθενώνα πλύθηκαν τόσο πολύ τα μάρμαρα και φάνηκε χαραγμένο το Ικτίνος + Σαπουτζάκη = Love ε;;;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ηθοποιός καταγγέλλει απρόκλητη επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ
14.11.2019 | 16:39
Θύμα αστυνομικής αυθαιρεσίας, καταγγέλλει πως έπεσε σήμερα το μεσημέρι ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Χατζηγεωργίου. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο ίδιος, δέχθηκε επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι βρίσκονται έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια και τελικά προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων.
Όλα συνέβησαν περίπου στις 12:00 το μεσημέρι. Ο Γιώργος Χατζηγεωργίου πήγαινε να συναντήσει την επίσης ηθοποιό σύζυγό του Στάμη Κακαρά με την οποία είχαν ραντεβού κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορούσε να φανταστεί την περιπέτεια που θα βίωνε, επειδή όπως λέει, κοίταξε έναν από τους άνδρες των ΜΑΤ.
«Περίπου στις 12:00, περνώντας έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε το βλέμμα μου με έναν φρουρό των ΜΑΤ. Συνέχισα την πορεία μου και αφού τον προσπέρασα τον άκουσα να φωνάζει στους συναδέλφους του να με σταματήσουν» λέει ο Γιώργος Χατζηγεωργίου.
«Σε δευτερόλεπτα» περιγράφει ο ηθοποιός, «με περικυκλώνουν πάνω από δέκα άτομα, όλοι αστυνομικοί των ΜΑΤ». Όπως καταγγέλλει του ασκήθηκε βία. Η περιγραφή είναι αποκαλυπτική: «ήρθαν απειλητικά προς το μέρος μου, ένας μου τράβηξε τον γιακά του πουκαμίσου μου κι άλλοι μ’ έσπρωχναν και με τραβούσαν. Τους ρωτούσα τι είναι αυτά που κάνουν και μου απαντούσαν ότι θεωρούμαι ύποπτος».
«Τους παρότρυνα σε όλη τη διάρκεια του περιστατικού να με πάνε στο τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων, ζητώντας τους να έρθει μαζί μου και ο αστυνομικός με τον οποίο έγινε η παρεξήγηση, διότι θεωρώ ότι έκανε κατάχρηση εξουσίας», λέει ο κ. Χατζηγεωργίου και προσθέτει: «με γύμνωσαν, μου έβγαλαν το πουκάμισο, μου σήκωσαν τη φανέλα και με εξευτέλισαν, επιχείρησαν να μου πάρουν και το κινητό τηλέφωνο και κατάφεραν να μου σκίσουν μια μικρή τσάντα στην οποία είχα βιβλιάρια του ΙΚΑ».
Σύμφωνα με τον ηθοποιό κάποια στιγμή κάλεσαν περιπολικό το οποίο και τον μετέφερε στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων. Όμως ο αστυνομικός των ΜΑΤ δεν εμφανίστηκε ποτέ, ούτε και ο διοικητής της διμοιρίας του ο οποίος εμφανίζεται να δήλωσε στον Γιώργο Χατζηγεωργίου ότι θα τον ακολουθούσε. Ταυτόχρονα όπως καταγγέλλει κανένας δεν τον ενημέρωσε για τα στοιχεία του αστυνομικού ο οποίος προκάλεσε το περιστατικό. Τουλάχιστον, όπως είπε  ο ηθοποιός, στο αστυνομικό τμήμα του συμπεριφέρθηκαν αξιοπρεπώς και λίγο αργότερα τον άφησαν ελεύθερο.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φοβούνται οι συριζαίοι την φασιστική έξαρση.Πως χαρακτηρίζεται διπλωματική στήριξη σε Ποροσένκο,Γκουαϊδό,Μακρόν,ΝΑΤΟ(χειρότερα ακόμα με "βομβαρδιστικές διευκολύνσεις και συμμετοχή...),Νετανιάχου...το ξύλο και τα χημικά σε διαδηλωτές...την χρησιμοποίηση ασφαλιτών μεταμφιεσμένων σε ρεπόρτερ στις κινητοποιήσεις την επίσης χρησιμοποίηση πληρωμενων μπαχαλάκηδων στις συγκεντρώσεις για το εναυσμα επίθεσης των ΜΑΤ...τις πολιτικές διώξεις σε ενάντια στους πλειστηριασμούς αγωνιζόμενους; Δημοκρατική .."έξαρση";Δεν χρειάζεται ν'αναφέρουμε το κουρέλιασμα του... έστω αστικού συνταγματος...την διάλυση της εργατικής νομοθεσίας και το εν γένει μπάχαλο.Γνωστά...και οι συνέπειέςτους,όπως και της προδοσίας που εξευτέλισε στα μυαλά των "απλών νοικοκυραίων" πολιτικά ότι νόμιζαν ως αριστερά.Ας αφήσουν λοιπόν την υποκρισία και ευκαιριοθηρία.Δεν ξεχνάμε...κι οσο υπάρχουμε θα τους βλέπουμε οπως πραγματικά είναι.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΕΤΣΙ ΤΟ ΓΙΟΡΤΑΖΕΤΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ?ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ??είστε άθλιοι
Μπουκοταζ στο κρατος απαρχαιντ ,στο κράτος δολοφόνων
Η Maria Farantouri / Μαρία Φαραντούρη και ο Dimitris Mpasis - Δημήτρης Μπάσης πρόκειται να εμφανιστούν στο Τελ Αβίβ μαζί με τη Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης (Mikis Theodorakis) την Κυριακή 17 Νοεμβρίου στην Όπερα. Λίγες ημέρες πριν από αυτή την εμφάνισή τους, το ισραηλινό κράτος εξαπέλυσε για άλλη μια φορά αεροδρομικές επιδρομές στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 34 Παλαιστίνιοι, ανάμεσα τους 8 παιδιά και 3 γυναίκες, και να τραυματιστούν πάνω από 100 άλλοι Παλαιστίνιοι.
Σε έναν μόνο βομβαρδισμό σκοτώθηκαν 8 μέλη της ίδιας οικογένειας ενώ κοιμόντουσαν στο σπίτι τους.
Το πολιτιστικό μποϊκοτάζ, εμπνευσμένο από το κίνημα της Νότιας Αφρικής εναντίον του απαρτχάιντ είναι ένας μη βίαιος τρόπος για να ασκηθεί πίεση στο ισραηλινό κράτος έτσι ώστε να σταματήσει να καταπατά το διεθνές δίκαιο.
Οι διεθνείς καλλιτέχνες με τη συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις στο Ισραήλ υποστηρίζουν έμμεσα τα εγκλήματα πολέμου, την εθνοκάθαρση, το απαρτχάιντ και τη διαιώνιση της κατοχής του παλαιστινιακού λαού, ενός λαού που παλεύει για να τερματιστεί η σιωπή της διεθνούς κοινότητας και να επιτευχθεί μια δίκαιη ειρήνη. Το ισραηλινό κράτος εκμεταλλεύεται κάθε διεθνή καλλιτεχνική εμφάνιση στο Ισραήλ για να ξεπλύνει τα εγκλήματά του, να στρέψει τα βλέμματα του κόσμου μακριά από αυτά, καθώς και να παρουσιάζεται ως ένα κανονικό κράτος που στηρίζει τον πολιτισμό.
Καλλιτέχνες, μη γίνεστε συνένοχοι στα εγκλήματα του ισραηλινού κράτους!
Ακυρώστε τις εμφανίσεις σας στο Ισραήλ μέχρι να σεβαστεί τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γι'αυτό αγαπάμε τις γιαγιάδες
Σε κάποιο σημείο της πλατείας Συντάγματος ένας Ματατζής λέει με επιτακτικό ύφος σε μια γιαγιά: Δεν μπορείς να περάσεις από εδώ
Και η γιαγιά με αφοπλιστικό ύφος του λέει: Γιατί έχεις σφουγγαρίσει;
Και συνεχίζει το δρόμο της…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Μεξικό δεν αναγνωρίζει την βολιβιανη ξανθια μαριονέτα της CIA

Το Μεξικό δεν αναγνωρίζει τη Jeanine Áñez ως πρόεδρο της Βολιβίας: πρεσβευτής
Η κυβέρνηση του Μεξικού δεν αναγνωρίζει τη Jeanine Áñez ως πρόεδρο της Βολιβίας, διότι παραβιάστηκε συνταγματική τάξη, δήλωσε η María Teresa Mercado, πρεσβευτής του Μεξικού στη Βολιβία.
"Η κυβέρνηση του Μεξικού δεν αναγνωρίζει την κυβέρνηση της Jeanine Áñez. Βρισκόμαστε σε μια πολύπλοκη πολιτική μετάβαση στη Βολιβία. Αυτό που θέλει το Μεξικό είναι να γίνει σεβαστή η βούληση του βολιβιανού λαού ", ανέφερε σε συνέντευξή του στον Ciro Gómez Leyva «
Σύμφωνα με τον πρεσβευτή, περίπου 35 άτομα έχουν υποβάλει αίτηση για πολιτικό άσυλο στην πρεσβεία του Μεξικού στη Βολιβία, εκ των οποίων 30 βρίσκονται στην έδρα.
Σχετικά με το αν υπήρξαν επιθέσεις στην πρεσβεία του Μεξικού στη Βολιβία, η María Teresa Mercado δήλωσε ότι δεν έχει καταγραφεί καμία επίθεση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν λεμε εμείς ότι τελείως αλλο πράγμα οι γενναίοι Κούρδοι μαχητες και μαχητριες και τελείως άλλο πράγμα οι ηγεσίες τους ...
Πολυτελή βίλλα ο Μπαρζανί των Κούρδων του Ιράκ τη στιγμή που οι Κούρδοι του Ιράκ πεινανε...




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αστυνομοκρατία και τώρα μπάτσοι στα λεωφορεία! "Έλεγχος! Ταυτότητες! Ανοίξτε τις τσάντες σας! Πες μου που μένεις!"
14/11/19 18:10
Δεξιά κανονική.
Μόλις μπήκαν στο λεωφορείο το 214 στον Ευαγγελισμό , 2 αστυνομικοί, σταμάτησαν το λεωφορείο.
Ζήτησαν ταυτότητες από μένα και έναν ακόμα νεαρό.
Ρώτησαν αν έχω παράνομα πράγματα και του άλλου παιδιού του άνοιξαν την τσάντα.
Δεν μου είπαν ποτέ το λόγο όσο και αν ρωτούσα, στο άλλο παιδί που τρόμαξε το ρώτησαν σε ποια σχολή πάει οδό και αριθμό.
Πάλι όταν ρώτησα γιατί τα ρωτάνε δεν απάντησαν ποτέ.
Πρώτη φορά τέτοιο πράγμα.