Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

Σαββατο 2 Νοεμβριου 2019


Για να το κλείσουμε το θέμα με τα «κοριτσια» της παρελασης στη Νέα Φιλαδέλφεια...…. Η χώρα μας είναι εδώ και χρόνια "φαιό νταμάρι" που ασκούνται πλήθος ΜΚΟ. Ξέρετε, αυτές που καλοπληρώνονται από τα χρήματα του Σόρος για να πολτοποιήσουν τα μυαλά των ανθρώπων και ειδικά των νέων. Αυτές οι ΜΚΟ, που σε όσες χώρες κυβερνώνται από ανδρείκελα, προσπαθούν να διαλύουν τις αρχές και τις αξίες του πολιτισμού, της ιστορίας, των ηθών και των εθίμων τους, της συλλογικής ΜΝΗΜΗΣ, με τον πιο βάρβαρο και αποκρουστικό τρόπο.
Γι΄αυτό παρακολουθούμε άφωνοι, βανδαλισμό μνημείων, γελοίες θεατρικές παραστάσεις, εμετικά τηλεοπτικά προγράμματα, καλλιτεχνικά σώου στυλ Documenta, "τρανές καλλιτεχνικές ανησυχίες" όπως αυτές του Γιαν Φάμπρ.
Κι όλ΄αυτά με στόχο τον εξευτελισμό κάθε υγιούς πνευματικής παρακαταθήκης αιώνων. Κακοπληρωμένοι άνθρωποι, γελοιοποιούνται κάθε στιγμή, σε κάθε τους πληρωμένη ανοησία. Η ιδεολογία του Πλανητικού Φασισμού που βιώνουμε, σε όλο της το μεγαλείο.
Κι εδώ στην χώρα μας, μια χώρα παράδειγμα αγώνων για Ελευθερία, η λύσσα όλων αυτών των παλιανθρώπων που διαφεντεύουν τον κόσμο, έχει πάρει τερατώδεις διαστάσεις. Γιατί εδώ έγινε το "μεγάλο πείραμα", σ΄αυτή την χώρα που εμπόδισε πρώτη τις ορδές των Ναζί, να πετύχουν, τα από τότε παγκοσμιοποιητικά σχέδιά τους.
Αυτή η χώρα λοιπόν πρέπει να τιμωρηθεί, να ξεχαστεί στην συνείδηση όλων των άλλων Λαών σαν χώρα ηρώων. Και ποια καλύτερη ημέρα να επιλεγεί για να γίνει άλλη μια προσπάθεια; Εκείνη της μεγάλης Αντίστασης στην επίθεση του Χίτλερ. Γιατί αυτή "πονάει", γιατί αυτή δοξάζεται, γιατί αυτή προσπαθεί στην νέα επίθεση που έχει δεχτεί να ξανααντισταθεί.
Τι έκαναν οι νεαρές λοιπόν με το "δρώμενό" τους; Μια τεράστια ανοησία που γυρίζει μπούμεραγκ εναντίον τους. Τις ξεσκεπάζει στα υγιή μυαλά και αφυπνίζει συνειδήσεις.
Γιατί δεν ξεπετάχτηκαν από το πουθενά, να δηλώσουν την αντίθεσή τους στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την αθλιότητα της Ε.Ε., ενάντια σε έναν Λαό που 10 χρόνια υποφέρει από τις επιλογές των κυβερνήσεων του; Γιατί δεν δήλωσαν την "αντιμιλιταριστική" τους αντίθεση στην προτεκτορατοποίηση της χώρας, που έχει καταντήσει το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο του ΝΑΤΟ στην περιοχή, δίνοντας όλο το ζωτικό της χώρο στις "βάσεις του θανάτου"; Πάει ξεχάστηκαν όλ΄αυτά;
Λοιπόν "επαναστάτριες της πλάκας", "προοδευτικές της παρδαλότητας", "αντιφασίστριες της ανοησίας", ανοίξτε τα στραβά σας και δείτε τι κάνουν όλες οι γυναίκες σε κάθε χώρα που εξεγείρεται. Συριες, Ιρακινες, Χιλιανές, Ευρωπαίες. Όλες μαζί στον αγώνα, συντεταγμένες, σοβαρές, έτοιμες όχι να κάνουν μπούρδες, αλλά να υπερασπιστούν την Πατρίδα τους, με όλες τους τις δυνάμεις.
Σχολιο.- από πότε η αλήθεια είναι εθνοπατριωτικο λογιδριο;;; Έλεος πια με τις ταμπέλες. Η ανάρτηση κάνει κριτική και λέει αλήθειες για αυτούς που είναι δήθεν αντιμιλιταριστές και την υποκρισία τους. Για όλα όσα αναφέρεις (Σκουριές , Ελληνικό, Καταστροφή της χώρας κτλ ), όχι μόνο έχουμε αγωνιστεί, αλλά έχουμε φάει και ξύλο και χημικά. Έχουμε συλληφθεί 2 φορές. Αντιθέτως δεν είδαμε τα κορίτσια να φωνάζουν για την ΚΑΤΟΧΗ, για την υγεία για την παιδεία, για τις ΜΚΟ.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δολοφονία Τοπαλούδη: «Ο γιος μου είναι απλώς ένα παιδί», λέει μητέρα κατηγορουμένου
 02.11.2019 | 10:04
Η δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο είχε συγκλονίσει τους πάντες με τη δίκη να ξεκινά στις 13 Ιανουαρίου. Τι λέει η καριολα μητέρα του ενός κατηγορούμενου που ανεθρεψε τετοιο τερας.
Οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη ζητουν δικαίωση και θέλουν την παραδειγματική τιμωρία των δραστών. Έχουν να διαβούν άλλωστε έναν μεγάλο Γολγοθά κατά τη διάρκεια της δίκης.
Η καριολα μητέρα του 19χρονου Ροδιτη κατηγορουμένου μιλώντας στον ΑΝΤ1 ειχε και το θρασσος και σχολίασε αντι να το βουλωσει και να κρυβεται: “Έχει περάσει για το παιδί μου ότι αυτό το παιδί είναι “απροστάτευτο”. Αυτό το παιδί δεν είναι απροστάτευτο! Έχει δύο υπέροχους γονείς, έχει μια συγγένεια τι να σας πω, από όλα τα μέρη. Είμαι Χριστιανή Ορθόδοξη, είμαι από οικογένεια παπά. Η πρώτη οικογένεια στο χωριό μου! Και να ντρέπονται για αυτά που λένε. Δεν είναι αυτός που νομίζετε πως είναι! Είναι ένα παιδάκι, τίποτε άλλο. Ένα παιδί!” Αυτό ειπε για το τερας που ανεθρεψε αυτή η καριολα αντιχρηστη και ο πουστης ο πατερας του. Που είναι καριολοδεξιοι της ΝΔ, εχουν ακρες στην αστυνομια και τη δικαιοσυνη της Ροδου, και αναγκασε την δικαιοσυνη να μεταφερει τη δικη στην Αθηνα, γιατι η Ροδος είναι βρωμονησι, κατοικιται από παλιανθρωπους σιχαμενους υπανθρωπους, και δεν υπηρχε περιπτωση εκει να αποδωθει δικαιοσυνη.
Στο μεταξύ ο πατέρας της άτυχης φοιτήτριας ζητά να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορούμενους. “Το να βρεθείς στην περιοχή που έναν χρόνο πριν σχεδόν ζούσε, ανέπνεε, δραστηριοποιούνταν και φοιτούσε εκεί η κόρη μας και να περπατάς σε κάποιους δρόμους που περπατούσε και εκείνη είναι ακόμα πιο δύσκολα από ότι να τα έχεις στο μυαλό σου.
Άλλωστε κάθε τι που βλέπουμε και εδώ στο σπίτι που είμαστε, κάθε τι που βλέπουμε δυστυχώς τα δάκρυα κυλάνε αυθόρμητα”, είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη και πρόσθεσε:
“Βρισκόμαστε σε έναν τάφο. Ο τάφος είναι το σπίτι μας. Αυτό τα λέει όλα. Ο τάφος είναι το σπίτι μας. Αυτοί μπορεί να αφεθούν ελεύθεροι μετά από κάποια λίγα χρονάκια, εμείς όμως θα έχουμε αυτόν τον ισόβιο θάνατο μέσα στη ψυχή μας.
Πρέπει να αλλάξουν οι ποινές. Τίποτα άλλο. Να μην βρεθεί κανένας άλλος γονιός στη δικιά μας θέση, αλλά πρέπει όντως η ελληνική κοινωνία να το ζητήσουμε επιτακτικά να γίνει αυστηροποίηση των ποινών για αυτούς που διαπράττουν συγκεκριμένα αποτρόπαια εγκλήματα.
Και οι βιαστές να θεωρούνται το ίδιο εγκληματίες αποτρόπαιων εγκλημάτων γιατί δεν βιάζουν το σώμα ενός κοριτσιού, ενός θύματος μόνο, αλλά δολοφονούν την ψυχή του για όλη την υπόλοιπη ζωή του”.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Λαμία: Κακός χαμός σε καφετέρια – Ο απίθανος λόγος που πλακώθηκε στο ξύλο η παρέα των Αλβανών
 02.11.2019 | 04:45
Μια παρέα Αλβανών μπήκε σε καφετέρια στη Λαμία και κάθισε σε ένα από τα τραπέζια. Λίγα λεπτά αργότερα, οι υπόλοιποι πελάτες, τους κοιτούσαν έκπληκτοι...
Έβριζαν τους Έλληνες, μιλώντας μεταξύ τους αλβανικά, μέχρι που ένας άλλος Αλβανός τους “έβαλε” στη θέση τους. Το ασυνήθιστο επεισόδιο που εξελίχθηκε σε συμπλοκή, έγινε νωρίς το βράδυ της Πέμπτης (31-10-2019) σε καφενείο που βρίσκεται κοντά στη συμβολή των οδών Λεωνίδου και Πανουργιά στη Λαμία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μια παρέα Αλβανών, που είχαν πιει και κάποια τσιπουράκια παραπάνω, έβριζαν τους Έλληνες, μιλώντας μεταξύ τους Αλβανικά. Όμως ένας άλλος συμπατριώτης τους που άκουγε τα όσα έλεγαν για τους Έλληνες και την Ελλάδα, τους έκανε παρατήρηση και τους είπε να σταματήσουν.
Οι συμπατριώτες του όχι μόνο δεν συμμορφώθηκαν αλλά άρχισαν να βρίζουν και τον ίδιο, ενώ τρεις από αυτούς σηκώθηκαν και κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του. Μάλιστα ο ένας από αυτούς άρπαξε και μια καρέκλα για να τον χτυπήσει.
Μόνο που η συνέχεια δεν ήταν αυτή που φαντάζονταν. Ο συμπατριώτης τους αποδείχθηκε σκληρό καρύδι, αφού κατάφερε να δείρει και τους τρεις. Στο σημείο έφτασε αμέσως η αστυνομία που κλήθηκε από άλλους θαμώνες, αφού το καφενείο είχε μετατραπεί σε ρινγκ.
Τελικά έγιναν προσαγωγές των εμπλεκομένων και η συνέχεια θα δοθεί στο Α.Τ. Λαμίας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πρόσκληση σε Ημερίδα για τα εθνικά θέματα, Κυριακή 3/11/19, ώρα 11:00
1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019
Δημοκρατικές, πατριωτικές δυνάμεις, συναισθανόμενες την κρισιμότητα της κατάστασης, ανέλαβαν πρωτοβουλία διοργάνωσης ΗΜΕΡΙΔΑΣ, στην οποία θα συζητηθούν και θ΄αναδειχθούν τα μείζονα ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ που οξύνονται καθημερινά και μας οδηγούν ενώπιον εθνικής κρίσης.
Θα επισημανθούν και θα προταθούν τρόποι για την υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων έναντι των αυθαίρετων διεκδικήσεων της Τουρκίας, που κλιμακώνονται απροκάλυπτα, αλλά και της αναξιόπιστης συμπεριφοράς των συμμάχων μας.
Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019, ώρα 11:00
Παρατίθεται στη συνέχεια το Πρόγραμμα της Ημερίδας
ΟΜΙΛΗΤΕΣ
Δημήτρης Καζάκης προεδρος του ΕΠΑΜ
Βασάλης Μαρτζούκος 12.30 αντιναύαρχος ε.α.
Παναγιώτης Μαντάς 13.00 μέλος Δ.Ε του ΔΗΚΚΙ
Παναγιώτης Λαφαζάνης 13.30
Βάκης Τσιομπανίδης 14.30 πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο κ. Π. Λαφαζάνης δεν θα συμμετάσχει,  όπως είχε προγραμματισθεί,  κατόπιν απόφασής του για δικούς του λόγους.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΑΝΙΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΥΡΙΑΝΙΣΤΩΝ
Σκεφτόμουν την άρνηση του επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Χαϊδαρίου να καταδικάσει τις διώξεις κατά του Λαφαζάνη για τους πλειστηριασμούς.
Κοίτα να δεις, που έχουν δίκιο οι αυριανιστές που μας λένε ότι εμείς οι αριστεροί έχουμε συμμαχήσει με τη Δεξιά!
Ε, ναι! Αποδείχτηκε στο Χαϊδάρι. Εκεί όπου ΚΚΕ και ΛΑΕ ψήφισαν μαζί με τους πασόκους και τους δεξιούς κατά της δίωξης Λαφαζάνη.
Κι όλ' αυτά, για να εκθέσουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισε το ιδιώνυμο κατά όσων παρεμποδίζουν πλειστηριασμούς και αφού μας λιάνισε με τα ΜΑΤ, κίνησε και διαδικασίες διώξεων με στοιχεία σκοτεινών μηχανισμών της Ασφάλειας.
Χρειάζονται κι άλλες αποδείξεις για την ανίερη συμμαχία μας με τη Δεξιά;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ!
Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου ομόφωνα καταδίκασε τις διώξεις κατά του Λαφαζάνη για τη συμμετοχή του στους αγώνες κατά των πλειστηριασμών.
Υπήρξε όμως και μία αποχή, από τον εκπρόσωπο της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Σπηλιόπουλο!
Ε, ναι! Μην αφήσει έκθετη την κυβέρνηση Τσίπρα που αφού μας μακέλεψε επανειλημμένα με τα ΜΑΤ, ψήφισε το ιδιώνυμο για τους πλειστηριασμούς και έστησε τη σκευωρία δικαστικών διώξεων με τους σκοτεινούς μηχανισμούς της Ασφάλειας!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ιταλία ανανεώνει τη συμφωνία με τη Λιβύη και την Ε.Ε. για την παρεμπόδιση της παρανομης εισόδου λαθρομεταναστών στο έδαφός της.
Όχι! Δεν είναι πια στην κυβέρνηση ο ακροδεξιός Σαλβίνι. Είναι στην κυβερνηση όμως τι Κινημα 5 Αστερων, που κανει αυτό που απαιτει ο Ιταλικος Λαος, και όχι τα τσουτσεκια του Σορος των αμερικανων και των γερμανων. Και αποδεικνυεται ότι δεν ηταν ο Σαλβινι αυτος που εμποδιζε τη λαθομεταναστευση και την καταστροφη της Ιταλιας και του  Ιταλικου Λαου, αλλα το Κινημα 5 Αστερων.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΟ «ΑΡΙΣΤΕΡΟ» ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΕΥΓΕ, ΡΕ!
Και ο διασυρμός αυτών των μικρών παιδιών καλά κρατεί! Από ΣΥΡΙΖΑΙΟΥς «αριστερούς», παρακαλώ!
Τι κι αν ξέρουν πολύ καλά, εδώ και δυο μέρες, ότι αυτά τα παιδάκια δεν έχουν καμιά σχέση με τον Ολυμπιακό του Μαρινάκη κι ότι είναι το παιδικό τμήμα του τοπικού συλλόγου Ολυμπιακός Κερατσινίου!
Εκεί αυτοί! Διασυρμός και διαπόμπευση των παιδιών, εμφανίζοντάς τα να παρελαύνουν ως όργανα του Μαρινάκη για το ξέπλυμα του Noor 1 και πολλά άλλα απαράδεκτα. Μέχρι και σεξιστικές επιθέσεις στην υπάλληλο του δήμου που συνόδευε τα παιδιά και την πέρασαν για δασκάλα, μέχρι και βρισίδι στους γονείς των παιδιών.
Πραγματικά, σηκώνω τα χέρια! Αν είναι δυνατόν! Ο κόσμος γύρω μας γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος...
Σχολιο.- Πραγματικά είναι πολύ φρικιαστικό αυτα που γράφουν για τα παιδάκια..... Πράκτορες του Μαρινάκη...Και με την ίδια σαθρή λογική ο Νίκος Γοδας που εκτελέστηκε με την φανέλα του Ολυμπιακού ήταν άνθρωπος κάποιου μεγαλο αφεντικού της εποχής..
Σχολιο.- Πού να ξέρουν από Γόδα και τι τους νοιάζει; Το αδιανόητο είναι πως τα γράφουν και εξακολουθούν να μαζεύουν λάικ και σχόλια στις αναρτήσεις τους, που δεν είχαν το φιλότιμο να τις κατεβάσουν, ακόμα κι όταν μαθαίνουν ότι ο Ολυμπιακός Κερατσινίου δεν έχει καμιά σχέση με Μαρινάκη. Οι άνθρωποι αυτοί με τρομάζουν.
Σχολιο.- το θέμα είναι ότι και ο Ολυμπιακός Πειραιώς δεν έχει σχέση με τον Μαρινάκη, υπήρχε και πριν από αυτόν, όπως θα υπάρχει και μετά...
Δυστυχώς για την ομάδα χρησιμοποιήτε από τον εκάστοτε “Μαρινάκη” λόγω του μεγέθους του, για να εξυπηρετήσει εκείνος τους όποιους σκοπούς του..
Και εγώ προσωπικά νοιώθω πολύ περήφανος που βλέπω τον γιο μου σε κάποια από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού, ότι και αν λέει ο οποιοσδήποτε..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ
01/11/2019
Με τις νέες πυρκαγιές στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, εκτός από τις εικόνες καταστροφής και των ευθυνών της ιδιωτικής παροχής ενέργειας στη δημιουργία τους, αναδύονται και εικόνες από την ολοένα αυξανόμενη πρακτική της ιδιωτικής πυρόσβεσης.
Το ζήτημα αφορά ιδιωτικές πυροσβεστικές εταιρείες, η δράση των οποίων περιορίζεται αποκλειστικά στην προστασία της περιουσίας των πελατών τους. Είτε ως υπεργολάβοι ασφαλιστικών εταιρειών, είτε και με μεμονωμένα συμβόλαια πυροπροστασίας με διάσημους (όπως αποκαλύφθηκε ότι έκαναν ο Κάνιε Γουέστ και η Κιμ Καρντάσιαν στις περσινές πυρκαγιές) ή με ολόκληρες γειτονιές πλουσίων.
Στο ρεπορτάζ του France 2 βλέπουμε πως, ενώ το μέτωπο είναι εκατοντάδων μέτρων, οι πυροσβέστες στρέφουν τη μάνικα προς ένα μόνο σημείο. Ένας από αυτούς λέει στην κάμερα ότι δεν μπορεί να βοηθήσει άλλα σπίτια. «Η ασφαλιστική μας έστειλε στο συγκεκριμένο σπίτι, αυτοί έχουν πληρώσει».
Το ίδιο λέει και ο Kris Brandini, πυροσβέστης και ιδιόκτητης εταιρείας πυρόσβεσης, σε ρεπορτάζ του AFP. «Προστατεύω μόνο τα σπίτια που είναι στη λίστα μου, δεν πάω σε τυχαία σημεία — αυτή είναι η διαφορά μου με τους πυροσβέστες της πολιτείας».
Η τιμή, σύμφωνα με το AFP, μπορεί να φτάσει και τα 25.000 δολάρια την ημέρα, για ένα πλήρως επανδρωμένο πυροσβεστικό όχημα στην οικία σου. Ή όπως είχαμε δει στις περσινές μεγάλες πυρκαγιές στην πολιτεία της Καλιφόρνια, οι ιδιωτικές υπηρεσίες εναέριας κατάσβεσης, χρεώνονται 50.000 δολάρια την ημέρα για να διατηρούνται δύο αεροσκάφη σε επιφυλακή και 20.000 δολάρια για κάθε ώρα πτήσης.
Και ενώ παλαιότερα, στην εποχή της μεγάλης απορρύθμισης του Ρόναλντ Ρίγκαν τη δεκαετία του ’80, οι ιδιωτικές εταιρείες πυρόσβεσης δούλευαν περισσότερο με τον δημόσιο τομέα, ρουφώντας κρατική χρηματοδότηση, σήμερα δουλεύουν ολοένα και περισσότερο με ιδιώτες, ειδικά όσο οι αντίστοιχες δημόσιες υπηρεσίες υποχρηματοδοτούναι και υποστελεχώνονται.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μου γραφει ο αλλος στο messenger.
Στειλε μου μια φωτογραφια σου ανφας.
Εφυγα και γω, πηγα για σουβλακια.


Πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ με αφορμή τρία πανό σε στέλεχος της Ανταρσία! Δηλαδή 30.000 ευρώ περισσότερα από την ποινή που επεβαλε δικαστήριο στον Νίκο Γεωργιάδη που κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή σε τράφικινγκ ανηλίκων...


Βλέπει η μάνα μου Αυτιά, ανακοινώθηκε κανένα επίδομα για τις γκομενάρες της λέω, όχι μόνο για τις ηλίθιες μου απαντά, ετοίμασε τα χαρτιά σου το δικαιούσαι.
Δεν τις φτιάχνουν τις μανάδες όπως παλιά.


-Αγάπη μου με πονανε τα κόκκαλα μου.
-Πάρε βολταρεν.
-Με πονάει και το κεφάλι μου.
-Πάρε ντεπον.
-Με πονάει και το δόντι μου.
-Πάρε νιφλαμολ,Καλα αμα παίρνεις τώρα τοσα φάρμακα στα εξηντα τι θα πάρεις;
-Σύνταξη.


Η ρουφιανιά και ο χαφιεδισμός απέναντι στους αδύναμους - γιατί απέναντι στους ισχυρούς είναι σούζα- είναι επίκτητη ιδιότητα των Δεξιών που κληρονομείται από γενιά σε γενιά.


Ο Μαρινάκης αγόρασε την ταινιοθήκη του MEGA για να τσιμεντώσει και να πετάξει στον βυθό την κασέτα του 7-0 από τη Γιουβέντους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πόσο πάει η αφίσα; 50.000 ευρώ… – Εξοντωτικό πρόστιμο για πέντε πανό και δύο αφίσες σε υποψήφιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
02-11-2019
Πρώτα ήταν οι οικολογικές ευαισθησίες του δημάρχου Καλαμάτας που επέβαλε πρόστιμο στο ΚΚΕ και το ΜΛ ΚΚΕ για μερικές αφίσες. Τώρα πήρε σκυτάλη η Αστυνομία Σερρών που έκρινε ότι πέντε πανό και δύο αφίσες παραβίαζαν τις διατάξεις του Καλλικράτη. Το εξοντωτικό πρόστιμο βεβαιώθηκε ήδη από την εφορία και πέρασε στο ΑΦΜ του επικεφαλής της παράταξης…
Πρώτα ήταν ο δήμαρχος Καλαμάτας με τους ακροδεξιούς συνεργάτες και τις “περιβαλλοντικές ευαισθησίες” που έστελνε πρόστιμα στο ΚΚΕ και το ΜΛ ΚΚΕ -αν και μπέρδεψε το τελευταίο με το ΚΚΕ (μ-λ). Τώρα είναι η Αστυνομία των Σερρών που κατέγραψε σε αναφορά της πέντε αφίσες και δύο πανό της περιφερειακής παράταξης “Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία – Αντικαπιταλιστική Αριστερά”, που επέφεραν το εξοντωτικό πρόστιμο των 50 χιλιάδων ευρώ. Το ποσό μάλιστα βεβαιώθηκε ήδη στην εφορία στο ΑΦΜ του επικεφαλής του ψηφοδελτίου, Θ. Αγαπητού.
Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η παράταξη.
Η επιβολή του υπέρογκου αυτού προστίμου δεν αφορά μόνο την περιφερειακή κίνηση Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία – Αντικαπιταλιστική Αριστερά. Ούτε μόνο τον επικεφαλής της Θανάση Αγαπητό που έχει την υποχρέωση καταβολής του προστίμου ενώ είναι ένας εργαζόμενος δάσκαλος με πετσοκομμένο από τις μνημονιακές περικοπές μισθό. Το πρόστιμο αυτό δημιουργεί τις προϋποθέσεις στέρησης της ελεύθερης πολιτικής έκφρασης στην πράξη. Ποια οργάνωση, ποιο κόμμα, ποια συλλογικότητα σε δήμους και περιφέρειες θα αναλαμβάνει πλέον τον κίνδυνο να εκδώσει μια αφίσα γνωρίζοντας ότι οποιοσδήποτε προβοκάτορας ή αντίπαλός της μπορεί να την πάρει, να την τοποθετήσει κάπου και να βρεθεί υποχρεωμένη να πληρώσει πρόστιμο 50.000 Ευρώ; Με αυτόν τον τρόπο, θα ακυρωθεί στην πράξη οποιαδήποτε πολυφωνία υπάρχει, καθώς μόνο οι πολιτικές δυνάμεις που χρηματοδοτούνται και έχουν τις πλάτες ισχυρών οικονομικών συμφερόντων θα μπορούν να έχουν προεκλογικό λόγο. Αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο «Καλλικράτης», με βάση τον οποίο επιβάλλεται το πρόστιμο, συγκροτεί ένα αντιδημοκρατικό πλαίσιο τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές. Είναι το μοντέλο οικονομικού στραγγαλισμού και δικαστικής ομηρίας που συνοδεύει την κρατική καταστολή και εφαρμόστηκε μαζικά στις Σκουριές και στον αγώνα του λαού ενάντια στις εξορύξεις στη ΒΑ Χαλκιδική αλλά και στο Συντονισμό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς.
Προφανώς βέβαια το αντιδημοκρατικό πλαίσιο του Καλλικράτη δεν έχει για όλους ίδια κριτήρια και σταθμά. Αφενός τα αστικά κόμματα έχουν άλλες πηγές χρηματοδότησης και δεν ενδιαφέρονται για μερικά πανό και αφίσες, αφετέρου όμως δε χάνουν ευκαιρία να γεμίσουν τις πλατείες μεγάλων αστικών κέντρων με το ιλουστρασιόν υλικό τους, χωρίς να κινδυνεύουν με καμία κλήτευση ή πρόστιμο για αφισορύπανση. Προφανώς οι επιταγές του Καλλικράτη και οι οικολογικές ευαισθησίες είναι αν μη τι άλλο επιλεκτικές.

Σχολιο.- Μα σου εξηγώ ότι δεν είναι αλληλεγγύη προς αυτούς, αλλά υπεράσπιση της ελευθερίας πολιτικής έκφρασης. Αυτή δεν μπορεί να υπάρχει α λα καρτ - είτε θα υπάρχει για όλους είτε για κανέναν.
Το αστικό κράτος δεν είναι ούτε αρμόδιο, ούτε ικανό, ούτε χαίρει της εμπιστοσύνης μου για να κρίνει ποιος είναι ιδεολογικά υπόδουλος και ποιος όχι.
Πρόσεχε γιατί θα τα βρεις μπροστά σου και η ίδια.
Ακόμη χειρότερα: Εσύ εμπιστεύεσαι λοιπόν τις δυνάμεις κατοχής που ελέγχουν το σύστημα δικαίου να αποφασίζουν ποιες μορφές πολιτικής έκφρασης είναι νόμιμες και ποιες όχι.
Επαναλαμβάνω ότι θα τα βρεις μπροστά σου.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νατοϊκά πλοία γέμισαν το λιμάνι του Πειραιά.
Απόλυτη ησυχία από τους πατριδοκαπηλους, δεν τους ενοχλεί διόλου, μάλλον μπήκαν σε αψογους σχηματισμούς...
Και το πιο ωραίο: φυσικά, και τουρκικό πολεμικό πλοίο! Κρατήστε το για ηλίθιους ή υποκριτές που αύριο μπορεί να φωνάζουν" Τουρκοι στο Κάβο Ντόρο..." εννοώντας πως τουρκικό πλοίο είναι στα διεθνή ύδατα
Υ.γ.1 το κακό είναι πως το ΝΑΤΟ δεν ενοχλεί... γενικώς



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σε πρόσφατη επίσκεψη στο κατάστημα της Άγκυρας, η Al-Monitor ρώτησε τους πελάτες γιατί επέλεξαν να ψωνίσουν εκεί. Η πιο διαδεδομένη απάντηση ήταν ότι είχαν εμπιστοσύνη πως τα τρόφιμα ήταν υγιεινά.
Για κάποιους, υπήρχε και ένα πολιτικό μήνυμα. «Όσοι έχουν προσπαθήσει να απεικονίσουν τους κομμουνιστές ως άθεους, χωρίς αξίες, πρέπει να έρθουν να ψωνίσουν από εδώ για να δουν πόσο ισχυρή επιχειρησιακή ηθική έχουν. Τα προϊόντα δεν είναι αλλοιωμένα και οι τιμές δεν είναι φουσκωμένες», είπε ο πελάτης Φαχρεττίν Φεττάχογλου.
Εκτός από επιχορηγήσεις σε φοιτητές, δήλωσε ο Mάτζογλου, μέρος των εσόδων χρησιμοποιείται ως στήριξη προς τους αγρότες για να αγοράσουν καύσιμα και σπόρους και ως προνοιακό επίδομα προς τους πιο φτωχούς.
Η φήμη των προϊόντων του Οβατζίκ άρχισε να περνά τα σύνορα. Στα τέλη Οκτωβρίου, ο Mάτζογλου ανακοίνωσε τις πρώτες «δοκιμαστικές αποστολές» περίπου επτά τόνων φασολιών και μελιού στη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. «Οι εξαγωγές μας θα αυξηθούν. Υπάρχει ζήτηση από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία και η Γαλλία», είπε.
Ο Mάτζογλου διαμορφώνει μια μοναδική φυσιογνωμία στην τουρκική πολιτική. Δεν έχει επίσημο αυτοκίνητο, λαμβάνει μισθό χαμηλότερο από εκείνο των εργαζομένων του και συμμετέχει προσωπικά στη συγκομιδή.- ο σύντροφος από την Τουρκία μας δίνει παράδειγμα..

Το πρώτο «κομμουνιστικό» μπακάλικο της Τουρκίας γίνεται παγκόσμια αλυσίδα

21/11/18
Ένα μικρό μπακάλικο σε μια μικρή πόλη στην ορεινή ανατολική Τουρκία σημείωσε αστραπιαία επιτυχία και τώρα ετοιμάζεται να γίνει πανεθνική αλυσίδα. Το μαγαζί, το οποίο άνοιξε πέρυσι στο Οβατζίκ της επαρχίας Τούντζελι, κατακλύστηκε τόσο πολύ από παραγγελίες από όλη τη χώρα, που τέσσερα άλλα καταστήματα εγκαινιάστηκαν φέτος στις τρεις μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας.
Τα τρόφιμα του Οβατζίκ, που παράγονται τοπικά και με φυσικό τρόπο, είναι μια ιστορία που αφορά κάτι περισσότερο από την υγιεινή διατροφή: έχει σχέση και την πολιτική.
Στις τοπικές εκλογές του 2014, οι ψηφοφόροι του Οβατζίκ, το οποίο μαζί με τα γύρω χωριά έχει πληθυσμό περίπου 8.500 κατοίκων, εξέλεξαν δήμαρχο τον Φατίχ Μεχμέτ Mάτζογλου, πράγμα που τον κάνει το πρώτο και μοναδικό μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Τουρκίας επικεφαλής αυτοδιοικητικής αρχής. Πιστός στην ιδεολογία του κόμματός του, ο Mάτζογλου έριξε βάρος στην ανάπτυξη της συνεταιριστικής γεωργίας και ξεκίνησε βιολογική καλλιέργεια σε 65 εκτάρια δημόσιας γης με στόχο την παραγωγή φυσικών προϊόντων χωρίς μεσάζοντες και με χαμηλό περιθώριο κέρδους.
Σύντομα, ο συνεταιρισμός της πόλης πωλούσε φασόλια, ρεβίθια και πατάτες που καλλιεργούνται φυσικά χωρίς καμία χημική παρέμβαση, καθώς και μέλι φτιαγμένο από μέλισσες που τρέφονται με τη χλωρίδα του βουνού της περιοχής. Μετά από λίγο, ξεκίνησε ηλεκτρονικές πωλήσεις, φτάνοντας σε ολόκληρη τη χώρα. Τα προϊόντα δημιούργησαν τόσο μεγάλη ζήτηση ώστε ο δήμος αποφάσισε να επεκταθεί και σε άλλες επαρχίες. Νωρίτερα φέτος άνοιξε δύο καταστήματα στην Κωνσταντινούπολη και πρόσφατα άλλα δύο στην Άγκυρα και τη Σμύρνη. Ετοιμάζονται και άλλα στα Άδανα, τη Mερσίνα και την Προύσα.
Σε συνέντευξή του στην Al-Monitor, ο Mάτζογλου παραθέτει τρεις κύριους λόγους για τη δημοτικότητα των προϊόντων τού Οβατζίκ. «Ο πρώτος είναι η λαχτάρα που αισθάνονται για τα προϊόντα της πατρίδας τους οι μετανάστες από αυτή την περιοχή», είπε. «Δεύτερον, οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να στηρίξουν το δήμο μας επειδή από τα έσοδά μας δίνουμε ενίσχυση σε πάνω από 200 φοιτητές. Αγοράζοντας τα προϊόντα μας, προσφέρουν αλληλεγγύη. Ο τρίτος λόγος είναι η ζήτηση για υγιεινά και ασφαλή τρόφιμα».
Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε έναν τέταρτο λόγο: την επαναστατική νοσταλγία μεταξύ των βετεράνων του άλλοτε ρωμαλέου αριστερού κινήματος της Τουρκίας. Πριν από τα εγκαίνια του καταστήματος της Άγκυρας στις 20 Οκτωβρίου, παλαίμαχοι αριστεροί στην πρωτεύουσα προώθησαν ενεργά την εκδήλωση από τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης. Ως αποτέλεσμα, ένα μεγάλο πλήθος συνέρρευσε στην εκδήλωση, αδειάζοντας τα ράφια από την πρώτη μέρα.
Σε μια επίδειξη αλληλεγγύης με άλλους γεωργικούς συνεταιρισμούς, το κατάστημα Οβατζίκ στην Άγκυρα προσφέρει επίσης τρόφιμα από άλλες περιοχές, όπως τσάι, ρύζι, πληγούρι, τυρί, ζυμαρικά, μαρμελάδα και μελάσα.
Ο αριθμός των φοιτητών που επιδοτούνται από τα έσοδα ήταν 78 το 2017, ενώ φέτος αυξήθηκε σε πάνω από 200. Η επαρχία Τούντζελι φημίζεται για τη σημασία που αποδίδουν οι κάτοικοί της στην εκπαίδευση. Το 2016 κατέλαβε την πρώτη θέση ανάμεσα στις 81 επαρχίες της χώρας στον δείκτη εκπαίδευσης του Τουρκικού Στατιστικού Ινστιτούτου, ο οποίος βασίζεται σε δείκτες όπως το ποσοστό πτυχιούχων πανεπιστημίων και η επιτυχία των φοιτητών σε τυποποιημένες εξετάσεις.
Ο Mάτζογλου τόνισε ότι τα προϊόντα του συνεταιρισμού είναι απολύτως φυσικά. «Σπόροι, χώμα, νερό και ήλιος -δεν περιέχουν τίποτε άλλο», είπε στην Al-Monitor.
Ο δήμαρχος εξήγησε: «Όλα τα προϊόντα αναλύονται στο εργαστήριό μας. Πληρούν τις παγκόσμιες προδιαγραφές για τα φυσικά προϊόντα. Μάλιστα, για το μέλι το παγκόσμιο πρότυπο επιτρέπει 6% πρόσθετα όπως λακτόζη, φρουκτόζη και γλυκόζη. Στο δικό μας μέλι, το ποσοστό είναι 0%. Οι μέλισσες συλλέγουν γύρη από 217 διαφορετικά φυτά».
Σε πρόσφατη επίσκεψη στο κατάστημα της Άγκυρας, η Al-Monitor ρώτησε τους πελάτες γιατί επέλεξαν να ψωνίσουν εκεί. Η πιο διαδεδομένη απάντηση ήταν ότι είχαν εμπιστοσύνη πως τα τρόφιμα ήταν υγιεινά.
Για κάποιους, υπήρχε και ένα πολιτικό μήνυμα. «Όσοι έχουν προσπαθήσει να απεικονίσουν τους κομμουνιστές ως άθεους, χωρίς αξίες, πρέπει να έρθουν να ψωνίσουν από εδώ για να δουν πόσο ισχυρή επιχειρησιακή ηθική έχουν. Τα προϊόντα δεν είναι αλλοιωμένα και οι τιμές δεν είναι φουσκωμένες», είπε ο πελάτης Φαχρεττίν Φεττάχογλου.
Εκτός από επιχορηγήσεις σε φοιτητές, δήλωσε ο Mάτζογλου, μέρος των εσόδων χρησιμοποιείται ως στήριξη προς τους αγρότες για να αγοράσουν καύσιμα και σπόρους και ως προνοιακό επίδομα προς τους πιο φτωχούς.
Η φήμη των προϊόντων του Οβατζίκ άρχισε να περνά τα σύνορα. Στα τέλη Οκτωβρίου, ο Mάτζογλου ανακοίνωσε τις πρώτες «δοκιμαστικές αποστολές» περίπου επτά τόνων φασολιών και μελιού στη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. «Οι εξαγωγές μας θα αυξηθούν. Υπάρχει ζήτηση από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία και η Γαλλία», είπε.
Ο Mάτζογλου διαμορφώνει μια μοναδική φυσιογνωμία στην τουρκική πολιτική. Δεν έχει επίσημο αυτοκίνητο, λαμβάνει μισθό χαμηλότερο από εκείνο των εργαζομένων του και συμμετέχει προσωπικά στη συγκομιδή.
Ο δήμαρχος, ο οποίος κέρδισε τις εκλογές του 2014 στο Οβατζίκ με το 36,1% των ψήφων, έχει θέσει έναν πιο φιλόδοξο στόχο για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Στις 11 Νοεμβρίου δήλωσε ότι θα κατέβει υποψήφιος για το δήμο του Τούντζελι, της πρωτεύουσας της επαρχίας, στις εκλογές που προγραμματίζονται για τον Μάρτιο.
Η επιτυχία του συνεταιρισμού του Οβατζίκ έρχεται σε συνθήκες κατακόρυφης ανόδου του πληθωρισμού στην Τουρκία, με κατακόρυφη άνοδο στις τιμές των τροφίμων λόγω σημαντικών προβλημάτων στον αγροτικό τομέα της χώρας. Καθώς οι τιμές ορισμένων βασικών ειδών διατροφής αυξήθηκαν κατά 100% και πλέον μέσα σε ένα χρόνο, η Άγκυρα κατηγορεί τους μεσάζοντες και διερευνά επιλογές για μια άμεση διεπαφή μεταξύ αγροτών και αγοράς. Το μοντέλο του Οβατζίκ προσφέρει μια πηγή έμπνευσης.
Ο Mehmet Cetingulec είναι Τούρκος δημοσιογράφος με 34 χρόνια επαγγελματικής πείρας, από τα οποία τα 23 με τον όμιλο μέσων ενημέρωσης Sabah. Τα τελευταία εννέα χρόνια είναι επικεφαλής στο γραφείο Άγκυρας της εφημερίδας Takvim. Έχει εκδώσει δύο βιβλία.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κίνηση Πολιτών Αιτωλοακαρνανίας‎-Σύλλογος Αγιου Δημητρίου Ναυπακτιας:Ούτε 100, ούτε 200, ούτε 300... αλλά 616 ανεμογεννήτριες βιομηχανικής κλίμακας αναμένεται πάντα σύμφωνα με την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας[ΡΑΕ] να τοποθετηθούν συνολικά σε ολόκληρη την Αιτωλοακαρνανία! Όλα τα βουνά του νομού μας, μηδενός εξαιρουμένου και ανεξαρτήτως υψομέτρου, θα παραχωρηθούν εντελώς δωρεάν σε ιδιωτικά συμφέροντα και επιχειρήσεις.
Επιχειρήσεις οι οποίες ενώ υπόσχονται «αειφόρο ανάπτυξη», τζάμπα ρεύμα, «σωτηρία» της Πτολεμαΐδας, απεξάρτηση από τον λιγνίτη και άλλα τέτοια φαιδρά (που πουθενά στον κόσμο δεν έχουν επιτευχθεί), τελικά αφήνουν πίσω τους ισοπεδωμένα βουνά και «την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια», έχοντας εξασφαλίσει κρατικές & ευρωπαϊκές επιδοτήσεις, όπως και υψηλές τιμές πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας για 15-20 χρόνια, φυσάει δεν φυσάει άνεμος, λειτουργούν δεν λειτουργούν οι ανεμογεννήτριές τους!!!




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




''Η Κεραμέως,το Χάρβαρντ, η ναπάλμ και η διαστροφή της Επιστήμης''[εν προκειμένω της Χημείας]
Η ναπάλμ είναι εμπρηστικό όπλο που αποτελείται από έναν παράγοντα αύξησης ιξώδους και πετρέλαιο ή παρόμοιο καύσιμο. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως εμπρηστικός μηχανισμός και αργότερα ως όπλο κατά προσωπικού, καθώς το εύφλεκτο υλικό που περιέχει κολλάει στο δέρμα και προκαλεί σοβαρά εγκαύματα όταν καίγεται. Οι ναπάλμ αναπτύχθηκαν το 1942 σε ένα μυστικό εργαστήριο στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, από μια ομάδα με επικεφαλής τον χημικό Λούις Φίσερ.[1] Χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στο ευρωπαϊκό θέατρο του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Χρησιμοποιήθηκαν επίσης εκτεταμένα στον ελληνικό εμφύλιο, στον πόλεμο της Κορέας και στον πόλεμο του Βιετνάμ.
Ο όρος «ναπάλμ» προκύπτει από το συνδυασμό των ονομάτων δύο συστατικών του παράγοντα αύξησης ιξώδους, των συγκαταβυθισμένων αλάτων των αργιλίου του ναφθενικού και του παλμιτικού οξέως.[2] Η ναπάλμ Β είναι μια πιο σύγχρονη μορφή της ναπάλμ, αλλά με διαφορετική χημική σύνθεση, ωστόσο αναφέρεται επίσης ως ναπάλμ.[3]
Συνοψίζοντας,η Νίκη Κεραμέως ταυτίζεται με εκείνους που έριξαν τις ναπάλμ στα ελληνικά βουνά και με αυτούς που έφτιαξαν την ναπάλμ.Θα υποκλιθεί στο άγαλμα του Τρούμαν,αλλά δεν θα προσευχηθεί ποτέ ούτε στην Κάντανο,ούτε στο Γράμμο ούτε στα Καλάβρυτα,ενώ δεν θα αναφερθεί ποτέ στη διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία..Ξέρετε ποτέ κάποιον που θα ήταν με τους δωσίλογους και τους ταγματασφαλίτες στην Κατοχή να μιλήσει με κολακευτικά σχόλια για την Αντίσταση;;Τι την ενδιαφέρει πότε η Φασιστική Ιταλία του Μουσολίνι και η Ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ εισέβαλαν στην Ελλάδα;;Γιατί να την νοιάζει πότε ξεκίνησε ο Β΄Παγκόσμιος Πόλεμος.Γιατί να αναφέρεται στο ελληνοαλβανικό μέτωπο;;μήπως να διαβάσει και Άντονυ Μπίβορ;;;;
Η Κεραμέως ,η Μιχαηλίδου και ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός απεχθάνονται την Ιστορία,ενώ όταν αναφέρονται σε αυτή, αναφέρονται μόνο για να εξυπηρετήσουν την αστική κυριαρχία και τις μεταμορφώσεις της.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μετά ήλθε λέει η "δημοκρατία"; Ποια δημοκρατία; Οι μαθητές (και πρώτα οι διδάσκοντες) επιβάλλεται αν θέλουμε να σχηματίσουν κάπως ανεπηρέαστη από πλύση εγκεφάλων γνώμη, να διαβάσουν, τόσο πόσους επιφανείς Αθηναίους δολοφόνησαν, κατασυκοφάντησαν ή εξόρισαν οι "δημοκράτες" Αθηναίοι, όσο προπαντός, τον διασωθέντα διάλογο Αθηναίων του Περικλή-Μηλίων πρώην συμμάχων τους, πριν οι Αθηναίοι κάψουν την Μήλο, κατασφάξουν τους Μήλιους άνδρες και πωλήσουν όλα τα γυναικόπαιδα ως δούλους!... Επειδή οι Μήλιοι (τα ίδια και για την ίδια αιτία έκαναν στους Λέσβιους) τόλμησαν να καταγγείλουν την μεταφορά-κλοπή του κοινού ταμείου της "αθηναϊκής συμμαχίας" από την Δήλο στην εξοργιστικά και αλαζονικά ιμπεριαλιστικότατη Αθήνα. Με τέτοια γεμάτα αίμα χρήματα και με τεχνίτες από άλλα μέρη της Ελλάδας-και με δωρικό αρχιτεκτονικό ρυθμό και ιωνικό τα κιονόκρανα (κανείς αθηναϊκός ρυθμός δεν υπήρχε...) και με καλοπληρωμένους έτσι τεχνίτες από άλλα μέρη της Ελλάδας και με δεκάδες χιλιάδες δούλους έφτιαξαν τον Παρθενωνα...




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σουφλί : Μπλόκο 20 λαθρομεταναστών στο αυτοκίνητο καθηγήτριας, υποψήφιας περιφερειακής συμβούλου – Τι ακολούθησε
1 Νοεμβρίου 2019
Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό συνέβη σήμερα το πρωί, σε επαρχιακό δρόμο του Σουφλίου, όταν περισσότεροι από 20 λαθρομετανάστες επιχείρησαν μπλόκο στο αυτοκίνητο της καθηγήτριας και υποψήφιας περιφερειακής συμβούλου Έβρου Κατερίνας Φωτιάδου, η οποία ευτυχώς ενήργησε γρήγορα και ψύχραιμα.
Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η ίδια, ενώ κινούνταν με το αυτοκίνητο της στον δρόμο Πρωτοκκλησίου-Μαυροκκλησίου, ώστε να πάει στους Μεταξάδες Διδυμοτείχου όπου διδάσκει, δύο λαθρομετανάστες αρχικά την είδαν να φτάνει προς το μέρος τους και ξαφνικά από τις άκρες του δρόμου πετάχθηκαν περισσότερα από 20 με 30 άτομα και πέταξαν τα σακίδια τους μέσα στον δρόμο. Με ξεκάθαρο στόχο προφανώς για να σταματήσει και να της αρπάξουν το αυτοκίνητο για να μετακινηθούν ή και πολύ χειρότερα πράγματα.
Όπως είπε η κ.Φωτιάδου: “Ενώ πήγαινα σήμερα το πρωί στους Μεταξάδες όπου είμαι καθηγήτρια και έστριψα από την Μάνδρα προς Βρυσικά, στο δρόμο μεταξύ Πρωτοκκλησίου-Μαυροκκλησίου, είδα αρχικά από μακριά δύο άτομα, μετανάστες, παράτυπους μετανάστες, οι οποίοι κοιτούσαν το αυτοκίνητο. Ξαφνικά πετάχθηκαν στον δρόμο από τις άκρες, μέσα απ’ τα χωράφια πολλά άτομα και πέταξαν τα σακίδια τους. Έτρεχα με ταχύτητα και αρχικά σκέφθηκα να αναπτύξω ακόμα περισσότερη, αλλά υπήρχε κίνδυνος να χτυπήσω κάποιους και θα γινόταν πολύ χειρότερα τα πράγματα. Έτσι αμέσως έκανα αναστροφή και γύρισα προς τα πίσω. Ευτυχώς πρόλαβα“, ανέφερε φανερά ταραγμένη η Κατερίνα Φωτιάδου.
Ποιες ήταν οι επόμενες κινήσεις της; “Το συμβάν το έχω αναφέρει στην αστυνομία, η οποία μου είπαν πως θα επιληφθεί του θέματος. Δεν συνέχισα για την δουλειά μου και γύρισα πίσω. Πρωτίστως ενημέρωσα όμως την αστυνομία. Φυσικά και τρόμαξα πολύ, αφού όταν ξαφνικά πετάγονται στον δρόμο σου και πετούν τα πράγματα τους τόσα άτομα και δεν ξέρεις τι σκέφτονται, ούτε ποιες είναι οι προθέσεις τους, άνθρωποι δυστυχισμένοι, ταλαιπωρημένοι, με άλλη νοοτροπία και κουλτούρα, πως να μην φοβηθείς”;
Μάλιστα η κ.Φωτιάδου επεσήμανε ότι και άλλοι συνάδερφοι της συνάντησαν τους λαθρομετανάστες αυτούς. “Εκείνο τον δρόμο τον χρησιμοποιούν και άλλοι συνάδερφοι και επαγγελματίες καθημερινά. Μου είπαν όταν επικοινώνησα με το σχολείο για να τους ενημερώσω γι’ αυτό που συνέβη, ότι τους συνάντησαν και αυτοί νωρίτερα πηγαίνοντας στον ίδιο δρόμο, αλλά επειδή ήταν περισσότεροι και με περισσότερα αυτοκίνητα, δεν έγινε τίποτα”.
Σχολιο.- Γιατί φοβάσαι να πεις τα πράγματα με το όνομα τους; Η γυναίκα γλύτωσε από θαύμα από ληστεία, βιασμό και σωματικές βλάβες. Αυτηνης της έκοψε κι έκανε τις σωστές κινήσεις επιτόπου. Αν ήταν άλλη λιγότερο ψύχραιμη, θα μιλάγαμε καν για το περιστατικό τώρα; Ή απλά η γυναίκα θα έτρεχε στα νοσοκομεία σαν την γνωστή Μυρτώ, που "γνώρισε την άσχημη πλευρά της ζωής";! Η αποφυγή να δούμε την πραγματικότητα κατάματα, τους κινδύνους από την ανεξέλεγκτη πλέον εγκληματικότητα εισαγωγής από μουσουλμάνους λαθρομετανάστες με εκτενές ποινικό μητρώο, είναι απόπειρα συγκάλυψης των κινδύνων που διατρέχουμε. Επιτέλους ας μιλήσουμε για αλήθειες, κι ακόμα περισσότερο, ας λάβουμε θέσεις αναφορικά με το θέμα.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ερευνα BBC : Σύγχρονοι σκλάβοι πωλούνται μέσω Google, Instagram και Apple
Σύμφωνα με το έρευνα του BBC, γυναίκες σε χώρες του Κόλπου που εργάζονται ως οικιακοί βοηθοί πέφτουν θύματα trafficking στο Διαδίκτυο, για μερικές χιλιάδες δολάρια, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που οι αγοραπωλησίες αφορούν παιδιά
1 Νοεμβρίου 2019, 15:36

Για όσους θεωρούν πως η σκλαβιά ανήκει στο μακρινό παρελθόν, η μυστική έρευνα που διεξήγαγε η αραβική έκδοση του BBC έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, γυναίκες σε χώρες του Κόλπου που εργάζονται ως οικιακοί βοηθοί πέφτουν θύματα trafficking στο Διαδίκτυο, για μερικές χιλιάδες δολάρια, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που οι αγοραπωλησίες αφορούν παιδιά.
Οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητες είναι πραγματικά ανατριχιαστικές. Κάποιες από τις «συναλλαγές» μάλιστα γίνονται μέσω Google, Instagram και Apple οι οποίες προσφέρουν υπηρεσίες, μέσω ενεργοποίησης και διάθεσης σχετικών εφαρμογών.
Ενδεικτικά, «συναλλαγές της φρίκης» πραγματοποιήθηκαν στην εφαρμογή Instagram, η οποία ανήκει στο Facebook, με αναρτήσεις που προωθήθηκαν μέσω ειδικών hashtags, ενώ οι διαπραγματεύσεις γίνονταν μέσω προσωπικών μηνυμάτων.
Άλλες τέτοιου είδους περιπτώσεις  έγιναν σε εφαρμογές που παρέχουν τόσο το Playstore της Google όσο και το AppStore της Apple.
«Εκείνο που κάνουν, στην ουσία, αυτές οι εταιρείες είναι να προωθούν, μέσω των υπηρεσιών τους, μια διαδικτυακή αγορά σκλάβων» δηλώνει η Urmila Bhoola, ειδική του ΟΗΕ σε θέματα σύγχρονης σκλαβιάς. «Αν η Google, η Apple, το Facebook και όποιες άλλες εταιρείες φιλοξενούν εφαρμογές σαν αυτές, πρέπει να λογοδοτήσουν» προσθέτει.
Τα σοκαριστικά ευρήματα
Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ δύο δημοσιογράφοι της αραβικής έκδοσης του BBC ταξίδεψαν στο Κουβέιτ, προσποιούμενοι το ζευγάρι που ψάχνει οικιακή βοηθό.
Οι δύο δημοσιογράφοι κατάφεραν να έρθουν σε επαφή με τουλάχιστον 57 χρήστες τέτοιων εφαρμογών οι οποίοι μάλιστα προσπάθησαν να τους «μεταπωλήσουν» τις δικές τους οικιακές βοηθούς μέσω εφαρμογής που ονομάζεται 4sale και παρέχει τη δυνατότητα στον ενδιαφερόμενο να επιλέξει βάσει φυλής, τιμής αλλά και άλλων χαρακτηριστικών.
Οι συνθήκες ζωής των σύγχρονων σκλάβων, απάνθρωπες. Ζουν σε καθεστώς στέρησης της ελευθερίας, με τα χαρτιά τους να κρατούνται από τους αγοραστές, προκειμένου να μην μπορούν να αποδράσουν. Εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο και δεν δικαιούνται ούτε ένα ρεπό.
«Ακόμη κι αν την κρατάς ξύπνια ως τις 5 το πρωί, εκείνη δεν παραπονιέται» αναφέρει «ιδιοκτήτης» προκειμένου να διαφημίσει τις ικανότητες της οικιακής βοηθού που θέλει να πουλήσει.
«Θα δείτε ότι μπορεί κάποιος να αγοράσει μια υπηρέτρια για 2.000 δολάρια και να την πουλήσει 3.300 δολάρια» συνεχίζει.
Πραγματική κόλαση
Το ζευγάρι ταξίδεψε στη Γουινέα, χώρα από την οποία κάθε χρόνο εκατοντάδες γυναίκες ξεκινούν ως οικιακές βοηθοί για το Κουβέιτ. Εκεί συνάντησε γυναίκες που έζησαν την «επίγεια κόλαση» του αραβικού κράτους.
«Το Κουβέιτ είναι μια πραγματική κόλαση» είπε μία εξ αυτών, η οποία δηλώνει πως κοιμόταν στον στάβλο με τις αγελάδες, ενώ μια άλλη λέει πως στα σπίτια του Κουβέιτ «δεν υπάρχει ούτε φαγητό, ούτε ύπνος, ούτε τίποτα» για τις οικιακές βοηθούς.
Τι απαντούν οι εταιρείες
Μετά τις ηχηρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν, το Facebook δήλωσε ότι έχει αφαιρέσει τα επίμαχα hashtags, ενώ Google και Apple δήλωσαν ότι εργάζονται με app developers για να αποτρέψουν στο εξής οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα.
Στο περιθώριο των σοκαριστικών ευρημάτων η Google εμφανίστηκε «βαθιά προβληματισμένη» και διευκρίνισε πως ζήτησε περαιτέρω λεπτομέρειες από το BBC, ώστε να διεξαγάγει έρευνα σε βάθος.
Η Apple από την πλευρά της τόνισε ότι «απαγορεύει αυστηρά» την προώθηση εμπορίας ανθρώπων και εκμετάλλευσης παιδιών στις εφαρμογές που είναι διαθέσιμες στο AppStore.
Πηγή: BBC



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στις 31 Οκτωβρίου θα ψηφιστεί το Νομοσχέδιο για τούς πρόσφυγες και μετανάστες.
Πρόκειται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τους λαθρομετανάστες , τους οποίους τους μετατρέπουν νομικά με βάση την νομοθεσία του ΟΗΕ για τους ΑΝΙΘΑΓΕΝΕΙΣ σε νόμιμα διαμένοντες στην Ελλάδα και δίνοντας τους πλήρη δικαιώματα .
Το νομοσχέδιο έχει 121 άρθρα και η ισχύς του είναι από 1-1=2020
Τους δίνουν ταξιδιωτικά έγραφα , άρα μπορούν να ταξιδέψουν ΠΑΝΤΟΥ ΕΛΕΎΘΕΡΑ , ΝΌΜΙΜΗ ΕΡΓΑΣΊΑ , ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ .
Βάση της νομοθεσίας του ΟΗΕ δεν μπορείς να απελάσεις τους ΑΝΙΘΑΓΕΝΕΙΣ , και είσαι υποχρεωμένος να τους ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ !!! Δηλαδή να τους δώσεις πλήρη πολιτικά δικαιώματα . Που σημαίνει ΨΗΦΙΖΟΥΝ εφόσον τους ονομάζουν πλέον ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ !!!!!
Ο διεθνής νομικός ορισμός του ανιθαγενούς ατόμου αναφέρεται στο άρθρο 1 της σύμβασης του 1954 σχετικά με το καθεστώς των ανιθαγενών και ορίζει ανιθαγενές «ένα άτομο που δεν θεωρείται υπήκοος από κάποιο κράτος στο πλαίσιο της νομοθεσίας του». Αυτό σημαίνει ότι ανιθαγενές άτομο είναι εκείνο που δεν έχει την εθνικότητα κάποιας χώρας. Μερικοί άνθρωποι γεννιούνται χωρίς ιθαγένεια, ενώ άλλοι καθίστανται ανιθαγενείς κατά τη διάρκεια της ζωής τους.
Προϋποθέσεις για την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας
Μετά από 3 χρόνια μόνιμης και νόμιμης διαμονής εάν είναι πρόσφυγας ή έχει χαρακτηριστεί από Ελληνική Αρχή ως ανιθαγενής.
Ετσι εξηγείται γιατί όλοι καταστρέφουν τά ταξιδιωτικά τους έγραφα μόλις φθάνουν στην Ελλάδα για να δηλώσουν ανιθαγενείς και να αιτηθούν ιθαγένεια στην πρώτη χώρα πού βρεθούν. Το σχέδιο του παράνομου εποικισμού είναι καλά στημένο και εφαρμόζεται σε συνέχεια της οικονομικής υποδούλωσης της Ελλάδας.
Τό νομοσχέδιο είναι έτοιμο προς ψήφιση καί αποτελείται από 121 άρθρα καί είναι η ταφόπλακα τού Ελληνισμού. Ο όρος ανιθαγενής είναι η κύρια βάση του παράνομου εποικισμού.
Όποιος βουλευτής ψηφίσει αυτό το νομοσχέδιο είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!!!!
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΣΒΗΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΑΠΑΞ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ !!!!!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Επειδή τό τελευταίο διάστημα τό μεταναστευτικό εχει φορτσάρει κ οι διαμαρτυρίες σέ ολη τή χώρα είναι στήν ημερήσια διάταξη, ας ξαναθυμηθούμε τί υπέγραψε συνοπτικά στό Μαρακές ο τσίπρας πέρυσι τόν Δεκέμβρη μέ τήν ανοχή τού κούλη, αλλά κ ολων τών κοινοβουλευτικών κομμάτων.
Τώρα υλοποιείται τό παγκόσμιο σύμφωνο γιά τή μετανάστευση πού
Α.ΚΑΘΙΣΤΑ ΝΟΜΙΜΗ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΣ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΜΕ ΡΗΤΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ!!!
Β. ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ (ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ) ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ – ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ.
Δ. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ.Γ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΣΕΙΡΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΑ … ΘΙΓΟΝΤΑΙ!!!
Ε. ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ!!!
ΣΤ. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΑΝΤΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑΛΟΓΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.
Υ.Γ Δέν νομίζω νά υπάρχουν απορίες ετσι ;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το μονο χρεος που εχουμε να εξοφλισουμε είναι να ΠΡΟΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ από τις συμμοριες που εστησαν οι δανειστες μαζι με τους πολιτικους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πρόεδρος στο ΚΕΘΕΑ ο Χρίστος Λιάπης διακεκριμένος Τηλεμαϊντανός- Ψυχαναλήτης.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισχυρή στιγμή κατά την οποία οι γυναίκες της Χιλής έκαναν συμβολική στάση εναντίον της αστυνομίας, οι οποίες έχουν κατηγορηθεί για βασανιστήρια, σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό διαδηλωτές και σκοτώθηκαν πάνω από 20 τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
Υποκλίνομαι σε αυτές τις χιλιάδες γυναίκες. Ντυμένες στα μαύρα, με τα χέρια υψωμένα. Πορεύτηκαν βουβά, στην απόλυτη σιωπή και από κάθε γωνιά της πόλης συγκεντρώθηκαν στην πλάσα Ιτάλια. Πορεύτηκαν για τους νεκρούς, τους τραυματίες και τους εξαφανισμένους που συνεχώς αυξάνονται.
Η σιωπή εκκωφαντική, κραυγάζει. Κάτω ο Πινιέρα, η Χιλή ξύπνησε. Τίποτε δεν θα είναι το ίδιο. Όλα αλλάζουν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



9ος (!!!!!!!!!!!!!!!!!) μάρτυρας νεκρός στην υπόθεση του NOOR1. Και αν δεν κάνω λάθος 3 (!!!!!) εισαγγελείς έχουν παραιτηθεί από την υπόθεση. Ευτυχώς που δεν γίναμε Βενεζουέλα με το Grexit και γίναμε Κολομβία....Ζόφος και δυσωδία στο Griechenland.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιράκ. Οι διαδηλωτές τραγουδούν το Mawtini.
Mawtini (‎ “Πατρίδα μου”) είναι ένα δημοφιλές πατριωτικό ποίημα που γράφτηκε από τον Παλαιστίνιο ποιητή Ιμπραχίμ Τουκάν, στα 1934 στην Παλαιστίνη και έγινε ντε φάκτο εθνικός ύμνος της Παλαιστινιακής Αρχής και του Ιράκ. Επίσης αναγνωρίζεται ως ύμνος στη Συρία και την Αλγερία για την υποστήριξη των Παλαιστινίων. Η αρχική μουσική είναι του Μουχάματ Φουλιεφίλ (Muhammad Fuliefil,). Με την πάροδο των χρόνων απέκτησε δημοφιλία σε όλο τον αραβικό κόσμο.
Το 2004 καθιερώθηκε προσωρινά ως εθνικός ύμνος του Ιράκ σε αντικατάσταση του παλαιού ύμνου Ardh Alforatain (1979-2003) που συνδέεται με το μπααθικό συστημα του Σαντάμ Χουσεΐν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο Βαλπαραΐσο, οι άνθρωποι της Χιλής είχαν αρκετά από τα κανόνια νερού που χρησιμοποιήθηκαν κατά των διαμαρτυρίες, έτσι κάποιος αποφάσισε να ανέβει πάνω από ένα και να το διαλύσει ενώ το οδηγούσαν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




πως θα το παρουσιασει αραγε το MEGA NOOR MOU?''τυχαια γεγονοτα αγαπητοι τηλελεθεατες'' ...
κοιτα να δεις συμπτωσεις κι'αλλος νεκρος μαρτυρας
μην πειτε οτι κυριαρχει η μαφια στην Ελλαδα και παντου,α π πα πα πα δεν θα το λεγαμε ποτε τετοιο πραγμα

9ος μάρτυρας νεκρός στην υπόθεση του NOOR1
2/11/2019
Ο ένατος κατά σειρά νεκρός μάρτυρας (αυτή τη φορά στον Καναδά) γύρω από την υπόθεση του ναρκόπλοιου NOOR1 με τους δύο τόνους ηρωίνη και εμπλεκόμενο τον Βαγγέλη Μαρινάκη.
Οι ανακριτές όλα αυτά τα χρόνια ζητούν ο ένας μετά τον άλλον εξαίρεση από την υπόθεση και οι μάρτυρες πεθαίνουν αιφνιδίως κάτω από ύποπτες συνθήκες σε όποια χώρα και αν βρεθούν.
Στο εξώφυλλο της εφημερίδας Documento όπου και παρουσιάζεται η είδηση, αναφέρονται δημοσιεύματα του καναδικού τύπου, από το συμβάν του ατυχήματος, το οποίο χρονολογείται τον Ιούνη του 2018.
Μέσα σε αυτά τα δημοσιεύματα, ως ένα από τα δύο θύματα, αναφέρεται το όνομα του Κωνσταντίνου Καζινάκη, ο οποίος σκοτώθηκε μαζί με τον αδερφό πρώην υπουργού του Καναδά, όταν η Mercedes στην οποία επέβαιναν, έφυγε από το δρόμο κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Θα ήταν μεγάλη ευτυχία για μένα να με έλεγαν Αδόλφο"
Ο Αλέξανδρος Γιοσμάς είναι γιος του Ξενοφώντος Γιοσμά, γνωστότερου και ως «φον» Γιοσμά στη Θεσσαλονίκη εξαιτίας της συνεργασίας του με τους Γερμανούς την περίοδο της Κατοχής.
Δημοσιογράφος στο επάγγελμα, καταγόμενος από το Κιρκαγάτς της Μικράς Ασίας κατηγορήθηκε για ένοπλο δωσιλογισμό αλλά και ως προπαγανδιστής των Γερμανών και των Ταγμάτων Ασφαλείας (διετέλεσε υπεύθυνος Τύπου και Προπαγάνδας του περιβόητου δωσίλογου Γεώργιου Πούλου) στη Μακεδονία.
Καταδικάστηκε ερήμην σε θάνατο και όταν επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη το 1947 εξέτισε ποινή φυλάκισης πέντε ετών και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος μετά από απονομή χάριτος. Αργότερα είχε κατηγορηθεί και για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη αλλά αθωώθηκε.
Ο Αλέξανδρος Γιοσμάς το 2007 ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΛΑΟΣ Ροδόπης. Σήμερα είναι μέλος της Χρυσής Αυγής.
Στην ερώτηση πώς είναι δυνατόν να μην λυπάται για τον πόνο που προξένησε ο πατέρας του με τα περιβόητα Τάγματα Θανάτου, όπως τα αποκαλεί ο ίδιος ο Αλέξανδρος Γιοσμάς, δεν διστάζει να δηλώσει: "Ευτυχώς που πολέμησε ο Γιοσμάς τα κομμούνια, διαφορετικά θα ήμασταν στο Σύμφωνο Βαρσοβίας από το 1944. Αν δεν ήταν ο Πούλος, ο Τσολάκογλου και όλοι αυτοί θα ήμασταν στο Σύμφωνο Βαρσοβίας μέχρι το 1989 που έπεσε το ανατολικό Μπλοκ"



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



το χουμε ξαναπει ..ο Ροτζερ Γουοτερς ειναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ
Στηριζει Παλαιστινη,στηριζει Χιλη,στηριζει Τζουλιαν Ασαντζ και γενικως ειναι ενας ανθρωπος εν πλήρει συνειδήσει και αφυπνιση που στηριζει την αντισταση ,την ελευθερια,την αξιοπρεπεια και την κοινωνικη δικαιοσυνη
μονος του ειναι πιο μεγαλος απο την δηθεν Αριστερα αλλα και τους δηθεν καλλιτεχνες του τιποτα που πουλανε ''αβαν γκαρντ''.
WE LOVE YOU ROGER
Σχολιο.- το συγκεκριμένο βίντεο φαντάζει "λίγο" μπροστά σε άλλα πράγματα που έχει κάνει, π.χ. πολιτιστικό μποϋκοτάζ Ισραήλ, στάση υπέρ Παλαιστινίων, τοποθετήσεις σε συναυλίες υπέρ των αδυνάμων κ.α. ο άνθρωπος ίσως είναι ο τελευταίος των Μοϊκανών ως στρατευμένος καλλιτέχνης!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντι για MEGA Mou
τωρα MEGA Noor
welcome to Nooranistan

Πέφτω από τα σύννεφα ..κέρδισε ο μαφιοζ εεμμ εννοώ ο επιχειρηματίας Μ
Επιχειρηματίες : μαφιόζοι με comme il.faut βιτρίνα πλυντήριο
Ο πλειστηριασμός ολοκληρώθηκε μέσα σε 35' λεπτά το πρωί της 1ης Νοεμβρίου 2019




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ναι ρε Πετρο...
«διεθνιστή»...
τα πρώτα κύματα των μετέπειτα αποικιοκρατών δεν ήταν λαθρομετανάστες στη γη των Ινδιάνων ???
Τόσο δύσκολο σου’ναι να το καταλάβεις ???



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο μόνος που κερδίζει τρελά από τους λαθρομετανάστες, είναι το Big Money. Οι τράπεζες βελτιώνουν τους ισολογισμούς τους, πουλώντας τα κόκκινα δάνεια σε funds(επιπλέον εισπράττουν παχυλές προμήθειες από τα εμβάσματα των λαθρο-μεταναστών στις χώρες προέλευσής τους). Οπως όλοι γνωρίζουμε, τα δάνεια(επιχειρηματικά και στεγαστικά) οι τράπεζες τα πουλάν σε υποπολλαπλάσια τιμή της ονομαστικής τους αξίας... Τα επενδυτικά κοράκια που τα αγοράζουν στην ξεφτίλα, 'αξιοποιούν΄ στη συνέχεια τα σκοτωμένα ακίνητα, εφόσον η επιδοτούμενη στέγαση των λαθρο-μεταναστών (σε διαμερίσματα εντός των πόλεων) είναι εξασφαλισμένη από το κράτος μέσω ευρωπαικών προγραμμάτων... Στα πέριξ των Σάιλοκ, κινούνται βέβαια οι αρχιτεκτονες και μηχανικοι, οι υπάλληλοι των ΜΚΟ, οι δικηγόροι ασύλου, και γενική όλη η αγορά. Νάσου και η ανάπτυξη !! Ολα βαίνουν καλώς στη Γραικυλία...
Χωρίς να ξεχνάμε και τα κυκλώματα της νύχτας...




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιδού χαρακτηριστική, νεο-γκεσταπίτικη γουρουνόφατσα....

Βαρβιτσιωτης (αναπλ. υπουργος Εξωτ.) «Να ξερουν οσοι δεν δεχονται μεταναστες στις περιοχες τους ότι εχουμε τον τροπο να το επιβαλλουμε».
Σχολιο.-  προκαλούν απίστευτα την ελληνική κοινωνία η κατάσταση εκτραχυνεται όλο και περισσότερο και είναι οι απόλυτα υπεύθυνοι...παίζουν με το θυμικο ενός ολόκληρου λαου



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέρασαν το μνημόνιο, περνάν το λαθρο-μεταναστευτικό, έπεται ο διαμελισμός της επικράτειας. Αποσύνθεση...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η ΚΕΕΡΦΑ του ΑνταρCIA ("Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή") βρήκε τον ΕΠΙΤΙΜΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ.!!!

Ξαφνική στροφή 180° Κ.Μητσοτάκη: Άσυλο «express» – Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κι εργασία στους παράνομους μετανάστες
1/11/2019
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, σε μία στροφή 180 μοιρών από τη μέχρι τώρα «σκληρή» του στάση στο μεταναστευτικό, προανήγγειλε μέτρα τα οποία ουσιαστικά θα μονιμοποιήσουν τους αλλοδαπούς παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα.
Όχι μόνο το άσυλο θα δίνεται σε 6 αντί για 9 μήνες , άγνωστο πως θα γίνεται ο έλεγχος) αλλά μάλιστα όσοι «μονιμοποιούνται» θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν μαζί τους σχεδόν όλη τους την οικογένεια, ενώ το κράτος θα αναλαμβάνει και την εύρεση εργασίας(!) στους αλλοδαπούς την ώρα που οι νέοι Έλληνες είναι άνεργοι και φεύγουν σωρηδόν για το εξωτερικό.
Επιπλέον η απαγόρευση έκδοσης ΑΜΚΑ για τους παράνομους μετανάστες είχε μικρή διάρκεια, αφού όσοι μονιμοποιηθούν θα έχουν και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη προστασίας των συνόρων και «τον αναγκαίο διαχωρισμό μεταξύ προσφύγων και μεταναστών» καθώς και τους κανόνες «υπό τους οποίους -όσοι το δικαιούνται- θα παραμένουν εδώ, σε ανθρώπινες συνθήκες».
Και ότι η ιδεοληψία των «μεταναστών που λιάζονται» θέλει τόλμη και χρόνο, ώστε να μετατραπεί σε μια καθημερινότητα «κράτους και πολιτών που νοιάζονται».
Το νομοσχέδιο όπως είπε υλοποιεί τρεις κομβικές αρχές:
Πρώτον, κωδικοποιεί 5 διαφορετικούς νόμους, ένα Προεδρικό Διάταγμα και δεκάδες διάσπαρτες διατάξεις ή μεταφορές Οδηγιών. Όλα αυτά τα εναρμονίζει με το κοινοτικό Δίκαιο και τις αποφάσεις των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων.
Δεύτερον, απλοποιεί και συντομεύει τη χορήγηση ασύλου στους «αληθινούς πρόσφυγες», δίνοντας προτεραιότητα στα παιδιά και στις οικογένειες, στις οποίες, παρέχει αμέσως πρόσβαση σε Υγεία και Εκπαίδευση(!).
Να σημειώσουμε βέβαια ότι παιδιά και οικογένειες έχουν και σχεδόν όλοι μαχητές του ISIS.
Δηλαδή αν ερχόταν εδώ ο αλ-Μπαγκντάντι με τα 11 παιδιά του θα του δίναμε άσυλο, υγεία και περίθαλψη;
Και τρίτον, εντάσσει όσους ζητούν προστασία σε ένα πλαίσιο σεβασμού και συνεργασίας με τις ελληνικές Αρχές.
«Όσοι παρελκυστικά θα διεκδικούν άσυλο, αλλά θα προσβάλλουν τη χώρα μας, δεν θα έχουν θέση εδώ», είπε χαρακτηριστικά, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Βέβαια μέχρι στιγμής με τα επεισόδια, τα μαχαιρώματα, τους εμπρησμούς και τις δολοφονίες στα hotspots μάλλον οι περισσότεροι την έχουν «προσβάλλει» ήδη και θα έπρεπε ήδη να βρίσκονται στον δρόμο της επιστροφής.
Εκτός αν όλα τα παραπάνω δεν συνιστούν «προσβολές» για την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε πως το νομοσχέδιο κινείται σε διπλή κατεύθυνση: «Αυστηροί κανόνες, που βάζουν τέλος σε παρανομίες και αυθαιρεσίες, αλλά και ευαισθησία, που παρέχει πρόσθετα δικαιώματα στους αδικημένους». Έτσι, όπως υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, «στο εξής, κάθε αίτηση θα πρέπει να εξετάζεται μέσα σε 6 μήνες αντί για 9 όπως ίσχυε. Και η απόφαση θα δίνεται στον ενδιαφερόμενο μέσα σε 10 ημέρες αντί για 20.
Αν, όμως, στο μεταξύ, ο αιτών δεν συνεργάζεται με τις Αρχές ή έχει αποχωρήσει από τη χώρα χωρίς άδεια, το αίτημά του θα κρίνεται αυτομάτως αβάσιμο. Και θα είναι υποψήφιος προς αναχώρηση. Γι’ αυτό, άλλωστε και με το νέο σύστημα θα εξετάζονται πρώτα οι περιπτώσεις ευάλωτων προσώπων, αλλά και ατόμων με παραβατική συμπεριφορά».
Ο πρωθυπουργός σημείωσε, επίσης, πως από τις προϋποθέσεις ευαλωτότητας, απαλείφεται το «μετατραυματικό στρες» ,όμως στα «ευάλωτα» και προς προστασία άτομα εντάσσονται, πλέον, όλοι οι ανήλικοι -και όχι μόνο οι ασυνόδευτοι.
Επιπλέον, μέλη της οικογένειας του αιτούντος θα θεωρούνται, πλέον, εκτός των συζύγων και των παιδιών, και ο εκτός γάμου σύντροφός του ενώ το ίδιο θα ισχύει και για τα εκτός γάμου τέκνα του και τους γονείς του, αλλά και για όποιον, γενικά, έχει την επιμέλεια ενός ανήλικου παιδιού.
Με λίγα λόγια κάποιος παράνομος μετανάστης θα μπορεί να φέρνει στην Ελλάδα σχεδόν όλη του την οικογένεια.
Ακόμη, τόνισε πως οι ανήλικοι, θα εισάγονται στις αντίστοιχες βαθμίδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αν οι γονείς τους δεν τηρούν αυτήν την υποχρέωση, θα έχουν κυρώσεις. Πρόσθεσε επίσης ότι όλοι οι «νόμιμοι πρόσφυγες» θα έχουν πρόσβαση στην Υγεία και στην Εργασία: Ένας ειδικός αριθμός θα τους δίνει πρόσβαση στην περίθαλψη.
«Ύστερα από έξι μήνες θα εντάσσονται σε ειδικά προγράμματα απασχόλησης, ώστε να πάψει η Ελλάδα να προσελκύει αλλοδαπούς, οι οποίοι μέχρι σήμερα ζητούσαν διεθνή προστασία μόνο και μόνο για να βρουν μία δουλειά σε άλλο κράτος», σημείωσε.
Ο πρωθυπουργός μίλησε και για ελλείψεις και αντιφάσεις, οι οποίες μέχρι τώρα επέτρεπαν «λάθη, καθυστερήσεις και εικόνες χάους», για να συμπληρώσει ότι η κυβέρνησή του παρέλαβε «χιλιάδες ανθρώπους στοιβαγμένους στα νησιά και διάσπαρτους στην ενδοχώρα, εγκαταστάσεις, όπως το αίσχος της Μόριας, 70.000 αιτήσεις ασύλου να παραμένουν εκκρεμείς και, παρά τις τεράστιες σπατάλες που ήδη ερευνά η OLAF, μόνο το 22% των ευρωπαϊκών κονδυλίων να έχει αξιοποιηθεί!».
Τέλος, επισήμανε πως έγιναν μόλις 1.806 επιστροφές, κάτι που αποδεικνύει ότι το σύστημα ασύλου ήταν σε παράλυση.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




«ΑΝΟΙΚΤΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»
Κάλεσμα σε συζήτηση- κριτική αποτίμηση της πολιτικής δράσης και της φιλοσοφίας του ανυπότακτου εργάτη, Δημήτρη Τούμπανη (1940-2019)*
Δημαρχείο Καλλιθέας, Αίθουσα Συνεδριάσεων, Παρασκευή 15 Νοέμβρη και ώρα 7μμ (Μαντζαγριωτάκη76)
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Ντούσας Δημήτρης, πρόεδρος του Ανοικτού Φιλοσοφικού Σχολείου και ο Γιώργος Λούκας
ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ: Α) Οι πολιτικές θέσεις του Δ.Τούμπανη ενάντια στη Νέα Ιμπεριαλιστική Τάξη, την πλαστή Τρομοκρατία και την πολιτική εισαγωγής ξένων εργατών με στόχο την εργασιακή αντικατάσταση.
Β) Τα φιλοσοφικά του ντοκουμέντα 1975-1979 και οι αγώνες του για την ενότητα των Λαϊκών Αντιιμπεριαλιστικών Δυνάμεων»
*Ο Δημήτρης Τούμπανης καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση από το «Έκτακτο Στρατοδικείο Αθηνών» στις 10 Φλεβάρη 1969, για την Αντιδικτατορική του δράση (παράβαση του ν.509/47 και απείθεια σε στρατιωτική διαταγή).
ΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ
ΤΟΥ «ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ»




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε μια χώρα βουτηγμένη σε κάθε λογής σκουπίδια (πολιτικά, εμπορικά, πολιτισμικά), με τόνους χαρτιού να ρυπαίνουν καθημερινά κάθε γωνιά της, στον ακραίο –πλην όμως καθ’ όλα νόμιμο, αναγνωρισμένο και συνηθισμένο– παραλογισμό της κεφαλαιοκρατικής οικονομίας να σπαταλά τεράστιους πόρους για την διαφήμιση εμπορευμάτων και υπηρεσιών (με τους καταναλωτές, βεβαίως, να πληρώνουν πάντα το κόστος),
με τόνους πλαστικών ρύπων –υποπροϊόντων συσκευασίας– να καταλήγουν καθημερινά στο έδαφος, τις χωματερές και τις θάλασσες, ως αποτέλεσμα ενός απίστευτα άγριου καταναλωτισμού που υπηρετεί σε μαζική κλίμακα την λειτουργία της καπιταλιστικής αγοράς,
με τις λαϊκές γειτονιές των άθλιων τσιμεντουπόλεων να είναι μονίμως απερίγραπτα βρώμικες,
με αξιοσέβαστους επιχειρηματικούς ομίλους να μπορούν άνετα να μολύνουν και να καταστρέφουν το περιβάλλον με την άδεια του κράτους,
σε αυτή λοιπόν τη χώρα οι αφίσες και τα πανό της αντικαπιταλιστικής-κομμουνιστικής Αριστεράς είναι ό,τι πιο καθαρό και έντιμο μπορεί κανείς να δει στον δημόσιο χώρο! Τα πρόστιμα (χθες και κατά κόρον στο ΚΚΕ, πρόσφατα στο Μ-Λ ΚΚΕ, σήμερα –στο εξοντωτικό μέγεθος των 50.000 ευρώ– στον Θανάση Αγαπητό και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αύριο σε όλες τις δυνάμεις του κομμουνιστικού κινήματος) δεν έχουν καμία σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος! Είναι άθλιο μέτρο πολιτικής δίωξης και καταστολής! Δεν πρέπει να γίνει ανεκτό! Δεν πρέπει να περάσει!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο χριστιανικός πληθυσμός της Παλαιστίνης μειώνεται με ανησυχητικό ρυθμό
 Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2019, 11:18
Η αρχαιότερη χριστιανική κοινότητα του κόσμου υποχρεώνεται να μετακινηθεί  αλλού. Και ο λόγος για αυτό είναι το Ισραήλ. Υπάρχουν ποικίλες εκτιμήσεις σχετικά με το πόσοι Παλαιστίνιοι Χριστιανοί ζουν ακόμα στην Παλαιστίνη σήμερα, σε σύγκριση με την περίοδο πριν από το 1948, όταν το κράτος του Ισραήλ ιδρύθηκε σε παλαιστινιακές πόλεις και χωριά.
Ανεξάρτητα από την πηγή των διαφόρων μελετών, υπάρχει σχεδόν συναίνεση ότι ο αριθμός των χριστιανών κατοίκων της Παλαιστίνης έχει μειωθεί σχεδόν δεκαπλάσια τα τελευταία 70 χρόνια.
Για παράδειγμα, πριν από 70 χρόνια, η Βηθλεέμ, η γενέτειρα του Ιησού Χριστού, ήταν 86% χριστιανική. Ωστόσο, τα δημογραφικά στοιχεία της πόλης μεταβλήθηκαν θεμελιωδώς, ιδίως μετά την ισραηλινή κατοχή της Δυτικής Όχθης τον Ιούνιο του 1967 και την κατασκευή του παράνομου ισραηλινού τείχους απαρτχάιντ, που άρχισε το 2002. Μέρη του τείχους είχαν ως στόχο να αποκόψουν τη Βηθλεέμ από την Ιερουσαλήμ.
Σύμφωνα με μια απογραφή του πληθυσμού που πραγματοποίησε το Παλαιστινιακό Κεντρικό Γραφείο Στατιστικής το 2017, υπάρχουν 47.000 Παλαιστίνιοι Χριστιανοί που ζουν στην Παλαιστίνη.
Το 98% των χριστιανών της Παλαιστίνης ζει στη Δυτική Όχθη - κυρίως στις πόλεις Ραμάλα, Βηθλεέμ και Ιερουσαλήμ - ενώ το υπόλοιπο, μια μικρή χριστιανική κοινότητα μόλις 1.100 ατόμων, ζει στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μειονοτικός βουλευτής στη Θράκη μήνυσε τον πρόεδρο των Πομάκων για συνέντευξη του
 Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2019, 14:24
Αίσθηση, αντιπαραθέσεις αλλά και δικαστικές εμπλοκές συνεχίζει να πυροδοτεί μέχρι σήμερα το οδοιπορικό της συνεντευξης που πραγματοποιήθηκε στα Πομακοχώρια της Θράκης τον Ιανουάριο του 2017 και δημοσιεύτηκε με τίτλο «Η Πολιτισμική Γενοκτονία των Πομάκων».
Πολύ πρόσφατα το Πρωτοδικείο Κομοτηνής εξέδωσε καταδικαστική απόφαση για τον έναν εκ των συνεντευξιαζόμενων στο ρεπορτάζ, τον μουσουλμάνο Πομάκο Ιμάμ Αχμέτ, Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων, έπειτα από μήνυση του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Καρά Γιουσούφ Αϊχάν.
Τι είχε συμβεί
Στη συνέντευξη-χείμαρρο του δασκάλου στα μειονοτικά χωριά Ιμάμ Αχμέτ, αναφέρθηκαν μια σειρά από πολύ σοβαρά ζητήματα. Ο ίδιος χαρακτηρίζει αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στη Θράκη ως «πολιτισμική γενοκτονία» για τη φυλή του, βλέποντας όλο και περισσότερα μέλη της να «εκτουρκίζονται» εξαιτίας των πρακτικών του τουρκικού προξενείου και της αδράνειας του ελληνικού κράτους. «Ο σκοπός της Τουρκίας είναι να αλλοιώσει τη βούληση και τον προσανατολισμό των Πομάκων και να αλλάξει τις δημογραφικές ισορροπίες», επισημαίνει χαρακτηριστικά.
«Τα τελευταία χρόνια η Τουρκία έχει εντείνει πολύ τις προσπάθειές της να προβάλλει τους Πομάκους και όλους τους μουσουλμάνους της Θράκης ως "Τούρκους". Με πληρωμένους δασκάλους και ιερείς τα τεμένη συστηματικά επανδρώνονται από ανθρώπους της Τουρκίας. Όλα διοικούνται από τον ψευτομουφτή, ενώ ο νόμιμος, ο διορισμένος από την Ελλάδα, διατηρεί μόνο έναν τυπικό ρόλο. Όλα αυτά εμένα ως Έλληνα Πομάκο με προσβάλλουν», ανέφερε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη του.
Το θέμα και η συνέντευξη αναμεταδόθηκαν και από τον τοπικό Τύπο.
Ο βουλευτής Καρά Γιουσούφ Αϊχάν υπέβαλλε μήνυση εναντίον του καθώς σε κάποιο σημείο της συνέντευξης, ο Ιμάμ Αχμέτ αναφέρει το εξής:
(ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα από τη μήνυση)
Από την απομαγνητοφωνηση της συνεντευξεως ο μηνυομενος ερωτατε από τον δημοσιογραφο  «τι θα μπορουσε να κανει το ελληνικο κρατος?», απαντα ως εξης «Σιγουρα να ερθει εδώ και να μην αφησει να γυριζουνται π.χ. όπως ο Ζεϊμπέκ, ή ο  Αϊχάν Καρά Γιουσούφ. Ε αυτό για μενα είναι υποτιμητικο , ας πουμε στην Κομοτινη 3 εδρες εχει ο Νομος Ροδοπης και οι 3 είναι μουσουλμανοι. Όχι ότι είναι κακο, αλλα κακο είναι από ποια αποψη χρειαζεται και αναγκαζονται Χριστιανοι και Χριστιανες να πανε να παρακαλανε το καθικι Αϊχάν Καρά Γιουσούφ για να μεσολαβησει για καποια εργα. Το ιδιο γινεται και με τον Ζεϊμπέκ.
Ο πρώην βουλευτής σημείωσε επίσης:
«Εξεπλαγιν από τον εξοχως υβριστικο υποτιμητικο και προσβλητικο εις βαρος μου ισχυρισμο….
Η αιτιολογία του Πομάκου δασκάλου σχετικά με τον χαρακτηρισμό αυτόν δεν έπεισε το δικαστήριο, με αποτέλεσμα τελικά να καταδικαστεί για συκοφαντική δυσφήμηση σε φυλάκιση 4 μηνών.
Το ρεπορταζ επικοινώνησε με τον Ιμάμ Αχμέτ, ο οποίος μας ανέφερε ότι νιώθει «τρομερά απογοητευμένος» από την αντιμετώπιση των ελληνικών Αρχών, θεωρώντας ότι οι ενέργειες «φίμωσης» των ανθρώπων που διατρανώνουν την πομακική καταγωγή τους σε συνδυασμό με την ελληνική συνείδηση, είναι συστηματικές αλλά και ιδιαίτερα αποτελεσματικές, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για το μέλλον της φυλής του...




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ρωσία λέει ότι οι ΗΠΑ θα κλέβουν το πετρέλαιο της Συρίας κάθε μήνα
 Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2019, 10:56
Η εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών της Ρωσίας κατηγόρησε τις Η.Π.Α. για "εγκληματική δραστηριότητα" σχετικά με το σχέδιο του Προέδρου Donald Trump να αναπτύξει στρατεύματα «για την προστασία πετρελαϊκών πεδίων στην ανατολική Συρία».
Η Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε την Παρασκευή ότι η κυβέρνηση του Τράμπ διεξάγει παράνομο λαθρεμπόριο και εκτιμά ότι η Ουάσινγκτον προσπαθεί να κερδίσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια κάθε μήνα από το πετρέλαιο που εξάγεται στην περιοχή.
Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, η Ζαχάροβα δήλωσε ότι οι ΗΠΑ "παρακάμπτουν τις κυρώσεις για να πάρουν το πετρέλαιο αξίας άνω των 30 εκατομμυρίων δολαρίων το μήνα" από τη Συρία.
Επίσης κατήγγειλε ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ που αναπτύσσονται "δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν αυτές τις περιοχές στο άμεσο μέλλον".
Ο υπουργός Άμυνας Mark Esper επιβεβαίωσε τον περασμένο μήνα ότι τα στρατεύματα των ΗΠΑ που υποστηρίζονται από τεθωρακισμένα οχήματα θα χρησιμοποιηθούν για την προστασία των πεδίων πετρελαίου.
Επισήμως, στόχος της αποστολής είναι να σταματήσει ο πόλεμος ενώ ο Trump έχει δηλώσει ότι θα ήθελε να φέρει αμερικανικές ενεργειακές εταιρείες για να δουλέψουν στις  πετρελαιοπηγές.
Η Ζαχάροβα δήλωσε ότι η διεθνής κοινότητα έχει το δικαίωμα να αμφισβητήσει την στρατηγική της Αμερικής. Χαρακτήρισε την εξάπλωση ως αμερικανική "άντληση πετρελαίου από τα βορειοανατολικά της Συρίας", ενώ "καλύπτει την εγκληματική της δραστηριότητα με κάποια προσχήματα αγώνα κατά του Ισλαμικού Χαλιφάτου".
Σύμφωνα με το Bloomberg, η Συρία ήταν σε θέση να εξάγει περίπου 24.000 βαρέλια την ημέρα πέρυσι, αξίας περίπου 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων με τις τρέχουσες τιμές. Η παραγωγή μειώθηκε περισσότερο από 90% εξ αιτίας του πολέμου και τις κυρώσεις.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Διαψεύδει η πλοιοκτήτρια εταιρεία ότι το Bouboulina ευθύνεται για τη ρύπανση των ακτών στη Βραζιλία
 Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2019, 17:45
Με ανακοίνωσή της η πλοιοκτήτρια εταιρεία DELTA TANKERS LTD διαψεύδει την οποιαδήποτε ανάμιξη τάνκερ συμφερόντων της σε περιστατικό περιβαλλοντικής ρύπανσης των ακτών στη Βραζιλία. Διευκρινίζει, επίσης, πως καμία δημόσια αρχή της Βραζιλίας δεν ήρθε ποτέ σε επαφή, είτε με την ίδια την εταιρεία είτε με το συγκεκριμένο πλοίο, στο πλαίσιο της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με την πετρελαιοκηλίδα που εμφανίστηκε στις βραζιλιανές ακτές στο τέλος του καλοκαιριού».
Παραλλήλως, η εταιρεία σημειώνει ότι «το "ΒOUBOULINA" αναχώρησε πλήρες φορτίου από τη Βενεζουέλα, στις 19 Ιουλίου του 2019, με κατεύθυνση το λιμάνι Melaka της Μαλαισίας. Το πλοίο έφτασε στον προορισμό του χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και ξεφόρτωσε το σύνολο του φορτίου του, χωρίς να σημειωθεί η παραμικρή απώλεια».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ρωσικό ΥΠΕΞ: Οι ΗΠΑ εξάγουν πετρέλαιο παράνομα από τη Συρία
Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2019, 04:43
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξάγουν παράνομα από τα κοιτάσματα που βρίσκονται στη βορειοανατολική Συρία πετρέλαιο, η αξία του οποίου υπερβαίνει τα 30 εκ. δολάρια μηνιαίως, δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.
«Παρακάμπτοντας μάλιστα τις δικές τους κυρώσεις, οι Αμερικανοί με τρόπο λαθρεμπορικό εξάγουν από τη Συρία πετρέλαιο, αξίας μεγαλύτερης των 30 εκ. δολαρίων μηνιαίως και δεν προτίθενται να αποχωρήσουν από τις περιοχές αυτές στο προσεχές μέλλον», δήλωσε η Ζαχάροβα.
Η Ζαχάροβα δήλωσε ότι οι ενέργειες των αμερικανών στρατιωτών σε σχέση με τα πετρελαϊκά κοιτάσματα στη βορειοανατολική Συρία δεν είναι σύννομες. «Δεν μπορεί η σύγχρονη διεθνής κοινότητα να μην διερωτάται, όταν ένα πολιτισμένο κράτος, το οποίο διακηρύττει συνεχώς την προσήλωση του σε κάποιες δημοκρατικές αξίες, στις αρχές του διεθνούς δικαίου, να αντλεί πετρέλαιο από τα πετρελαϊκά κοιτάσματα στη βορειοανατολική Συρία, ενός κυρίαρχου κράτους, δικαιολογώντας την εγκληματική του δράση προφασιζόμενο την καταπολέμηση του 'Ισλαμικού Κράτους'. Υπενθυμίζω ότι το ΙΚ σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των συμμάχων, εξαλείφθηκε οριστικά τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους. Δεν συνάδουν όλα αυτά με την αμερικανική στάση» κατέληξε η Ζαχάροβα.
Την Δευτέρα ο πρόεδρος του Μεικτού Επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Μαρκ Μίλι, είχε δηλώσει ότι οι ΗΠΑ προτίθενται να διατηρήσουν στη Συρία τον έλεγχο των πετρελαιοπηγών της εταιρείας Conoco στην επαρχία Ντέιρ Εζ Ζορ, καθώς και την βάση τους στο Ετ-Τανφ.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ εξάγουν με τρόπο λαθρεμπορικό το συριακό πετρέλαιο σε άλλες χώρες, ενώ την προστασία των αυτοκινητοπομπών με τα βυτιοφόρα την έχουν αναλάβει αμερικανικές ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες και οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μαζικές διαδηλώσεις ισλαμοφασιστων της CIA στην Αλγερία για «νέα ανεξαρτησία»
 Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2019, 22:30
Πολλοι ισλαμοφασιστες χαφιεδες της CIA ξεχύθηκαν στους δρόμους του Αλγερίου, για να ζητήσουν μια «νέα ανεξαρτησία», να γινει δηλαδη η Αλγε`ρια ισλαμοφασιστικη αποικια των ΗΠΑ, 65 χρόνια μετά την έναρξη του ένοπλου αγώνα εναντίον της γαλλικής αποικιοκρατίας.
Η έλλειψη επίσημης ή ανεξάρτητης εκτίμησης, αλλά και η τοπογραφία της περιοχής, καθιστούν αδύνατη την καταμέτρηση των ισλαμοφασιστών χαφιεδων της CIA. Όμως αυτήν, την 37η Παρασκευή των κινητοποιήσεων, η συμμετοχή φαίνεται ότι ήταν παρόμοια με τις πρώτες ημέρες του «Χιράκ», του χαφιεδικου αντικυβερνητικού κινήματος της CIA που βιώνει η Αλγερία από τις 22 Φεβρουαρίου.
Πριν διαλυθεί ειρηνικά, νωρίς το απόγευμα, οι ισλαμοφασιστες χαφιεδες της CIA  έκαναν μια πολύωρη, αργή πορεία στους δρόμους της πόλης γύρω από το Μεγάλο Ταχυδρομείο, το εμβληματικό κτήριο του οποίου, στην καρδιά του Αλγερίου, έχει γίνει το επίκεντρο των εβδομαδιαίων συγκεντρώσεων των ισλαμοφασιστων χαφιεδων της CIA.
«Η Αλγερία και ο λαός θέλουν ανεξαρτησία», φώναζαν ρυθμικά οι ισλαμοφασιστες χαφιεδες της CIA.
Την 1η Νοεμβρίου 1954 το νεοϊδρυθέν Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (FLN) κήρυξε την επανάσταση και τον ένοπλο αγώνα για την ανεξαρτησία, οργανώνοντας σειρά ταυτόχρονων επιθέσεων στο αλγερινό έδαφος. Η 1η Νοεμβρίου, η «Ημέρα της Επανάστασης», είναι αργία στην Αλγερία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σιωπηλή διαμαρτυρία γυναικών για τους νεκρούς της κρίσης στη Χιλή
 Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2019, 22:31
Ντυμένες στα μαύρα, με λευκά φουλάρια και χωρίς να μιλάνε, περισσότερες από 1000 Χιλιανές διαδήλωσαν σήμερα στο Σαντιάγο για να αποτίσουν φόρο τιμής στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο κύμα αμφισβήτησης που κλονίζει τη χώρα εδώ και δύο εβδομάδες.
Η σιωπηλή διαμαρτυρία τους διακόπηκε μπροστά από το προεδρικό μέγαρο, όπου άρχισαν να φωνάζουν «Δικαιοσύνη, αλήθεια, όχι στην ατιμωρησία».
Οι διαδηλώτριες θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη των Χιλιανών «που έπεσαν» κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων –τουλάχιστον 20 νεκροί από τις 18 Οκτωβρίου– μεταξύ των οποίων 5 ανθρώποι που έχασαν τη ζωή τους κατά την επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας.
Η διαδήλωση οργανώθηκε συμβολικά ανήμερα της 1ης Νοεμβρίου, την Ημέρα των Νεκρών στη χριστιανική παράδοση.
Το κίνημα διαμαρτυρίας, που πυροδότησε η αύξηση των τιμών των εισιτηρίων του μετρό στο Σαντιάγο, ένα μέτρο που κατόπιν ανεστάλη, μετατράπηκε σε ένα πρωτόγνωρο κύμα αμφισβήτησης σε αυτήν τη χώρα της Νότιας Αμερικής, κατά της κυβέρνησης και των κοινωνικο-οικονομικών ανισοτήτων.
Εκτός των 20 νεκρών που έχει επιβεβαιώσει η κυβέρνηση, 1.305 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έναν ανεξάρτητο δημόσιο οργανισμό.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κυβερνητικη αλητεια της ΝΔ. Από την μια εισαγουν λαθρομεταναστες για να διαλυσουν το εθνος το κρατος και την χωρα, και να την κανουν αποικιακο χωρο, και από την άλλη, νεος ποινικος κωδικας, κακουργημα οι μολοτοφ, κατηγορουν οποιον εξεγειρετε τρομοκρατη και τον στελνουν για κακουργημα. Τον κουμπαρο του Μητσοτακη, τον πρεζεμπορα Μαρινακη, που σκοτωνει ολους τους μαρτυρες, τον αθωωνουν. Και του χαριζουν και το MEGA του βρωμιαρη κοιλαρα μπερλουσκονι της Ελλαδας.

MEGA  COLPO. Ο Βαγγελης Μαρινακης αγορασε μισοτιμης και κοψοχρονια το MEGA



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τραπεζιτες υπερανω Συνταγματος. Αντισυνταγματικη παρεμβαση από την κυβερνηση της ΝΔ στους νεους κωδικες. Καταργειτε το αυτεπαγγελτο για πραξεις απιστιας τραπεζικων στελεχων. Καταργειτε η αρχη της ισοτητας και της ισονομιας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεφευγει η κατασταση με το Λαθρομεταναστευτικο. Ξεχειλιζει η οργη. Ετοιμοι να παρουν τις καραμπινες.  Κινδυνος αναφλεξης. Οι κατοικοι της Λερου μπλοκαραν καταμαραν που τους κουβαλουσε λαθρομεταναστες εγκληματιες ισλαμοφασιστες. Παραμενει σε αναβρασμο η Σκυδρα, κινητοποιησεις σε Σερρες-Κιλκις.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΕΡΑΚΑΣ
Σε ΚΚΕ και ΚΝΕ δεν πιάνουν απειλές!
Μαζική κινητοποίηση καταδίκης της πρόσφατης φασιστικής επίθεσης με μαχαίρι σε στέλεχος του Κόμματος
Με μια μαζική συγκέντρωση λαού και νεολαίας στην πλατεία του Γέρακα δόθηκε την Παρασκευή 1/11 δυναμική απάντηση στις φασιστικές επιθέσεις ενάντια σε στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με πιο πρόσφατο περιστατικό την επίθεση με μαχαίρι και με λοστάρια στον σ. Αγγελο Μπαλτά. Θυμίζουμε ότι η επίθεση έγινε μέσα στη νύχτα, ανήμερα της 28ης Οκτώβρη, από ομάδα που έχει επιτεθεί κι άλλες φορές στον ίδιο και σε άλλους συντρόφους. Οι συγκεντρωμένοι μαχητικά και με παλμό και πετώντας τρικάκια ξεσήκωσαν τις γειτονιές του Γέρακα διαδηλώνοντας με συνθήματα όπως «Τότε ρουφιάνοι, τώρα χρυσαυγίτες - όπλο του συστήματος είναι οι φασίστες» και «Είστε η σαπίλα του ντουνιά - μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά»! Η πορεία έκανε στάση έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Γέρακα, με τους διαδηλωτές να καταγγέλλουν την απαράδεκτη ανοχή που δείχνει η αστυνομία στη φασιστική δράση (βλ. παρακάτω).
Στη συγκέντρωση της ΤΕ Μεσογείων - Λαυρεωτικής του ΚΚΕ την κεντρική ομιλία έκανε ο Βαγγέλης Ρεμπάπης, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής και Γραμματέας της ΤΕ Μεσογείων - Λαυρεωτικής.
«Στο ΚΚΕ και στην ΚΝΕ οι απειλές δεν περνάνε»: Με τα λόγια αυτά ο Β. Ρεμπάπης μετέφερε το μήνυμα της κινητοποίησης στους θρασύδειλους φασίστες και τα αφεντικά τους.
Ξεκινώντας την ομιλία του χαιρέτισε τους δεκάδες φορείς της περιοχής που πήραν αποφάσεις καταδίκης της φασιστικής δράσης και πιο συγκεκριμένα: Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής, το Παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Λαυρεωτικής, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής, τις Ομάδες Γυναικών της ΟΓΕ σε Παλλήνη, Ραφήνα, Αρτέμιδα, Παιανία, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Μεσογείων και Αγίας Παρασκευής, το Σωματείο Συνταξιούχων Αρτέμιδας και πέριξ περιοχών, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης. Επίσης, απόφαση καταδίκης πήρε και το Δημοτικό Συμβούλιο της Παλλήνης.
Προκλητική η ανοχή κυβέρνησης και αστυνομίας στις δολοφονικές επιθέσεις
Αποκαλυπτική για την ανοχή που δείχνουν στην εγκληματική δράση των φασιστοειδών η σημερινή και η προηγούμενη κυβέρνηση, η αστυνομία αλλά και διάφοροι δημοτικοί παράγοντες ήταν η αναφορά του Β. Ρεμπάπη σε αυτές τις επιθέσεις που έχουν καταγραφεί στην περιοχή, τονίζοντας ότι «εδώ έχουμε φασιστική δράση που υποκινείται από διάφορα κέντρα» και ότι η ανοχή αυτή αποθρασύνει τους φασίστες.
Σημείωσε ότι το πρόσφατο δολοφονικό χτύπημα δεν είναι μεμονωμένο γεγονός, αναφέροντας πιο συγκεκριμένα:
«Στο Αστυνομικό Τμήμα Γέρακα, όλο αυτό το διάστημα έχουμε καταθέσει 3 μηνύσεις, 5 καταγγελίες και μια σειρά αποδεικτικά στοιχεία για τη δράση των ομάδων αυτών».
Ενδεικτικά είναι τα παρακάτω περιστατικά, γνωστά στο ΑΤ Γέρακα:
-- Μετά από τηλεφωνικές απειλές στις 19/11/18 επίθεση πισώπλατα και χτύπημα στο κεφάλι στον ίδιο σύντροφο.
-- Απειλητικό σημείωμα με υπογραφή «Χρυσή Αυγή» στο σπίτι του συντρόφου, που και αυτό κατατέθηκε στο ΑΤ Γέρακα.
-- Στις 3/10 νέα επίθεση σε σύντροφο και επίθεση με πέτρες στο σπίτι του, από την οποία υπήρξαν και καταστροφές στην πρόσοψη του σπιτιού.
«Στις 28 Οκτώβρη μετά το χτύπημα που δέχθηκε ο σ. Μπαλτάς, τον μεταφέραμε στο ΑΤ Γέρακα με χτυπήματα στο κεφάλι από πτυσσόμενο γκλοπ και αιμόφυρτο από τη μαχαιριά στο χέρι. Η αξιωματικός υπηρεσίας με ειρωνικό και προκλητικό τρόπο αρνούνταν να καταγράψει το περιστατικό», ανέφερε ο Β. Ρεμπάπης και συνέχισε:
«Αφού έγινε διακομιδή του συντρόφου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΚΑΤ και κάτω από την πίεση δικηγόρων αλλά και δεκάδων μελών του Κόμματός μας, που κάναμε παράσταση διαμαρτυρίας στο ΑΤ στις 2 το ξημέρωμα, τότε αναγκάστηκαν να κάνουν τα στοιχειώδη, δηλαδή απλά την καταγραφή του συμβάντος».
Στα παραπάνω πρόσθεσε τα δολοφονικά συνθήματα «προειδοποίησης» μέσα κι έξω από σχολεία της περιοχής, όπως το σύνθημα «σφαίρες στα κεφάλια των κομμουνιστών» που «κοσμούσε» το Λύκειο Μαραθώνα. Τόνισε μάλιστα ότι «οι πρωταγωνιστές αυτών των πράξεων πρωταγωνίστησαν και σε προεκλογικό σποτάκι της Χρυσής Αυγής στις πρόσφατες εκλογές».
Τους ενοχλεί η δράση του ΚΚΕ
«Εχουμε επισημάνει πολλές φορές γιατί δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη από πλευράς αστυνομίας. Την ίδια στιγμή που για να βγει παράνομη μια απεργιακή κινητοποίηση, π.χ. η πρόσφατη απεργία των εργαζομένων στο εργοστάσιο "Αφοί Βλάχου" στο Κορωπί είναι θέμα κάποιων λίγων ωρών. Είναι λοιπόν από ό,τι φαίνεται προτεραιότητα η φύλαξη αγαλμάτων, όπως του μακελάρη Τρούμαν, είναι προτεραιότητα η ποινικοποίηση αγώνων και αγωνιστών και δεν είναι προφανώς προτεραιότητα η αντιμετώπιση της φασιστικής δράσης...», ανέφερε.
Αυτό που τους ενοχλεί «είναι η δράση και η ύπαρξη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ», τόνισε σε άλλο σημείο και συνέχισε: «Αυτοί που ενοχλούνται από τη δράση μας είναι η εργοδοσία, οι μονοπωλιακοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται ή σχεδιάζουν να δραστηριοποιηθούν το επόμενο διάστημα στην περιοχή», «και εκεί έρχεται και κουμπώνει η δράση όλων αυτών των ομάδων σαν μακρύ χέρι των αφεντικών. Είναι κατανοητό λοιπόν ότι η πραγματική ρίζα του προβλήματος της ύπαρξης των φασιστών είναι το σύστημα που ζούμε. Αυτό τους τροφοδοτεί, ενίοτε τους χαϊδεύει τα αυτιά, ενίοτε τους μαντρώνει και άλλες φορές τους αμολάει ενάντια στους κομμουνιστές, ενάντια σε όποιον αγωνίζεται».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΙΒΑΝΟΣ
Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες των φαλαγγιτων χαφιεδων της CIA και των σιωναζι
ΒΗΡΥΤΟΣ.--
Λίγες μέρες μετά την παραίτηση του σουνίτη πρωθυπουργού του Λιβάνου, Σαάντ Χαρίρι, στις 26 Οκτώβρη, ο Πρόεδρος της χώρας, Μισέλ Αούν, προσπάθησε να κατευνάσει τους χιλιάδες φαλαγγιτες χαφιεδες της CIA που παριστανουν τους «διαδηλωτες» και που πηραν εντολη να ξεσηκωθουν στις 17 Οκτώβρη με αφορμή την επιβολή φόρου στο watchapp και μετα για τη «διαφθορα» όπως λενε παντα οι φασιστες. Ο Μισελ Αουν ειπε ότι «χρειάζεται κυβέρνηση που θα απαρτίζεται από άτομα με ικανότητες και όχι με κομματικές ταμπέλες», είπε χαρακτηριστικά και συνέστησε υπομονή υποστηρίζοντας ότι θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για τη μετάβαση σε μία αστική δημοκρατική κυβέρνηση, η οποία δεν θα στηρίζεται πλέον στο δαιδαλώδες σύστημα εξουσίας. Σύστημα που θεσπίστηκε μετά το τέλος του εμφύλιου πολέμου ώστε να εξασφαλίσει την αναλογική εκπροσώπηση Χριστιανών και Μουσουλμάνων Σιιτών και Σουνιτών στη νομοθετική και εκτελεστική εξουσία.
Το διάγγελμα που απηύθυνε ο Αούν το βράδυ της Πέμπτης δεν φαίνεται να καθησυχάζει τους χιλιάδες φασιστες χριστιανους χαφιεδες της CIA που παριστανουν τους «διαδηλωτες» που ξαναβγήκαν στους δρόμους, ενώ από την κυβέρνηση επιχειρείται να παρουσιαστεί μια εικόνα «κανονικότητας» με το άνοιγμα μερικών κεντρικών δρόμων (με πρωτοβουλία του στρατού) και την επαναλειτουργία των τραπεζών από την 1η Νοέμβρη, οι οποίες είχαν κλείσει για πάνω από 10 μέρες.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΩΣΙΑ
Σε εφαρμογή ο νόμος για «ρωσικό διαδίκτυο»
ΜΟΣΧΑ.--
Την Παρασκευή τέθηκε σε ισχύ στη Ρωσία ο νόμος για τη δημιουργία ενός ρωσικού διαδικτύου, ανοίγοντας το δρόμο για ένα εσωτερικό, ευκολότερα ελεγχόμενο «Intranet». Ο νόμος για ένα ξεχωριστό ρωσικό διαδίκτυο, κατά τα πρότυπα της Κίνας και άλλων κρατών, προβλέπει πως το κράτος αναλαμβάνει τον πλήρη τεχνικό έλεγχο του διαδικτύου, καθώς και εκτεταμένη διατήρηση δεδομένων (data), τα οποία αποκτούν όλο και μεγαλύτερη βαρύτητα για τα καπιταλιστικά κράτη, τη βιομηχανική παραγωγή κ.λπ.
Η ρωσική κυβέρνηση δικαιολογεί το μέτρο λέγοντας πως η δική της υποδομή για ένα κυρίαρχο δίκτυο είναι απαραίτητη για την πρόληψη πιθανών επιθέσεων στον κυβερνοχώρο από το εξωτερικό. Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν το έχει χαρακτηρίσει «ζήτημα εθνικής ασφαλείας» και πως ανεξάρτητα από το τι κοστίζει, η Ρωσία θα πρέπει να έχει αυτόνομο ίντερνετ.
Επικριτές μιλούν για επικείμενη ψηφιακή απομόνωση της Ρωσίας και απόλυτο έλεγχο του κράτους, καθώς ήδη κάποιες ιστοσελίδες του διαδικτύου, που είναι ελεύθερα διαθέσιμες σε άλλες χώρες, παραμένουν μπλοκαρισμένες για Ρώσους χρήστες.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είχε επισημάνει όταν εγκρίθηκε ο νόμος πως «κανείς (σ.σ. στην κυβέρνηση) δεν σκοπεύει να απομονώσει τη Ρωσία από τον Παγκόσμιο Ιστό. Αντίθετα, υπάρχει ο κίνδυνος η Δύση να αποσυνδέσει τη Ρωσία από το δίκτυο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η χώρα χρειάζεται ανεξάρτητη ψηφιακή υποδομή».




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι μαριονέτες του Σόρος και η «Ηθική» τους…
Μια εικόνα χίλιες λέξεις.
Η δράση των «ομάδων κρούσης» του Σόρος, στη νέα «καλλιτεχνική» της μορφή δοκιμάστηκε πρώτα στην Ουγγαρία με «εξεγερμένους» υπαλλήλους…
Με την ίδια χορευτική μορφή εισήχθη και στην Ελλάδα από τους εγχώριους πολιτικούς πυρήνες του Σόρος στην Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου από δήθεν μαθήτριες (σαραντάρες!!!).
Σε ανήθικους και δόλιους  σκοπούς αντιστοιχούν και δόλια μέσα και αντίστροφα: Δόλια μέσα αντιστοιχούν και σε δόλιους σκοπούς (ο σκοπός ΔΕΝ αγιάζει τα μέσα).
Όταν επιχειρούν εξωσχολικά στοιχεία (μαριονέτες των 40 χρόνων) να εμφανιστούν ως μαθήτριες είναι καραμπινάτη ΑΠΑΤΗ: Συνειδητή δολιότητα που δεν μπορεί ΠΟΤΕ να καθορίζεται από υγιείς και επαναστατικές Ιδέες…
Το αντίθετο: Αποκαλύπτει τους δόλιους σκοπούς και τα αντίστοιχα δόλια μέσα…
Με τέτοιου είδους τεχνάσματα, με αφηρημένες διατυπώσεις περί «ελευθερίας», με αερολογίες και αοριστίες, με «αντιρατσισμούς», τρομοκρατικά ιδεολογήματα και CIA επιχειρούν να πλήξουν τα ιστορικά αγωνιστικά ορόσημα των κοινωνιών και να διαλύσουν τους εθνικούς ιστούς ΣΥΝΟΧΗΣ των κοινωνιών…
Και στην πρωτοπορία αυτών των «ομάδων κρούσης» (πολιτικών, ακαδημαϊκών, δημοσιογράφων και καλλιτεχνών) του 4ου Ράιχ βρίσκονται τα μορμολύκεια των ανδρεικέλων της «αριστεράς» του ΤΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡCIA σε όλη την πολυχρωμία τους…