Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Πεμπτη 21 Νοεμβριου 2019


Η ΕΡΤ κόβει την παραγωγή του Αυγερόπουλου
22:08 | 20 Νοε. 2019
Με εισήγηση του προέδρου της ΕΡΤ Κωνσταντίνου Ζούλα η ΕΡΤ ανακάλεσε προηγούμενη απόφασή της και αποσύρει τη συμμετοχή της στην παραγωγή της νέας ταινίας του Γιώργου Αυγερόπουλου, «Agora II».
«Το Διοικητικό Συμβούλιο, αφού έλαβε υπόψη την εισήγηση του Προέδρου του ΔΣ, αποφασίζει ομόφωνα και ανακαλεί την απόφαση με αρ. πρωτ. : 2862/31.7.2019 (Πρακτικό 197, Θ. 17ο : Συμμετοχή – Συμπαραγωγή της ΕΡΤ στο ντοκιμαντέρ με τίτλο«AGORA II», παραγωγής της εταιρίας Small Planet Productions)», αναφέρεται στην απόφαση που έχει αναρτηθεί στη «Διαύγεια».
Πληροφορίες από το Ραδιομέγαρο, μετά τις αντιδράσεις, ανέφεραν ότι η ΕΡΤ θα αγοράσει τα δικαιώματα του AGORA II. Μένει να φανεί αν αυτό θα γίνει. Πάντως η απόσυρση από της ΕΡΤ από την παραγωγή του ντοκιμαντέρ είναι ενδεικτική των προθέσεων.
Σχολιο.- Αυτοί είναι ικανοι να αποσύρουν και τις εκπομπές του Εξάντα από το διαδίκτυο.Ζουλα Δεν θέλετε να βγει το Agora II.Οι λόγοι προφανείς.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από πότε στον ελληνικό πολιτισμό η ρουφιανιά έγινε αρετή και πολιτισμός???



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



....πάντως θα είχε μεγάλη πλάκα να γίνει μια έρευνα γι αυτούς τους "πνευματικούς" ανθρώπους ,όχι μόνο για το "πνευματικό" έργο τους , αλλά και για τα οικονομικά τους της τελευταίας δεκαετίας ....

61 πνευματικοι ανθρωποι υπογραφουν υπερ της αποφυλακισης του Γιαννου Παπαντωνιου

Ο εργασιακός μεσαίωνας είναι η κανονικότητα των μνημονιακών κομμάτων στη "σωφρονιστική αποικία"...
Πάντως, ο Βερέμης, ο Ιωακειμίδης με 61 πνευματικούς ανθρώπους, παρεμβαίνουν για την αποφυλάκιση Παπαντωνίου, ο Τσουκάτος ομολογεί, αλλά ο Σημίτης μας κουνά το δάχτυλο! Ο γιος του δοσίλογου Χριστοφοράκου, αφού λάδωσε όλο το πολιτικό σύστημα ζει ελεύθερος στη Γερμανία. Οι κατηγορούμενοι της Ζίμενς αθωώθηκαν ή παραγράφηκαν τα αδικήματά τους! Ο γιος του δοσίλογου Πικραμένου έγινε πρωθυπουργός και σιτίζεται από την ελληνική βουλή ως βουλευτής επικρατείας!...και ο Παπαδημούλης έγινε ζάμπλουτος ως ευρωβουλευτής, της "αριστεράς και της προόδου", στην ίδια κοινοβουλευτική ομάδα με μια βασιλικιά(Κουντουρά), το γιο του εθνικού προμηθευτή Κόκκαλη-Ζιμενς, το ομορφόπαιδο το Γεωργούλη και τους ακριβοπληρωμένους κρατικοδίαιτους δημοσιογράφους, Αρβανίτη-Κούλογλου! Το ξεπούλημα της χώρας συνεχίζεται! 500.000 μορφωμένοι νέοι μας μετανάστες... Ο ΓΑΠ ξανά βουλευτής! επιβραβεύεται γιατί μας έβαλε στα μνημόνια και την επιτήρηση για δεκάδες γενιές... ΔΕΗ, τράπεζες, λιμάνια, τρένα, αεροδρόμια, ορυκτός πλούτος, νερό σε Γερμανούς, Κινέζους, Αμερικάνους... Ζήτω η Ευρώπη των λαών!!! Να γεμίσει η χώρα βάσεις αμερικανικές, κλειστά στρατόπεδα μεταναστών σε κάθε νομό της για να μείνει αμόλυντη η Ε. Ε.!!!...
Τα ΜΜΕ σιωπούν για όλα αυτά! Οι μεγαλοδημοσιογράφοι σχεδιάζουν το νεο-MEGA της διαπλοκής. Ήρθε η κανονικότητα! Υπερήφανα ο Τσίπρας συμμετέχει στη πορεία για το Πολυτεχνείο, πανηγυρίζει ο Μητσοτάκης για τον Τσιτσιπά!
ΖΗΤΩ ΤΟ ΝΕΟ 21!!! Να γίνει λοβοτομή να μη θυμόμαστε τίποτα από το παλιό... Να πέσει μαυρίλα στο τόπο να σκεπάσει τους ήρωες, τους ιστορικούς τόπους, τους αγώνες... Να μη θυμόμαστε τίποτε... Ρίξε μαύρο Αγγελοπούλου... Μη μείνει τίποτα! Και αν κανείς θυμάται λοβοτομή! Να επικηρυχθούν όσοι ιστορικοί λένε την πραγματική ιστορία, να καούν τα ιστορικά βιβλία...
Κάνε τη βουτιά του θανάτου έρμη μάνα... κανείς δε νοιάζεται για εσένα...
Η χώρα πανηγυρίζει την επιστροφή στην κανονικότητα δεν έχει χρόνο για τα παράπλευρα θύματα...
Υγ Το ανέκδοτο "...Την υπόθεση έχει αναλάβει το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας, το οποίο καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής να μην επιτρέπουν με τεχνάσματα των εργοδοτών να χάνουν τα νόμιμα ρεπό και τις άδειες τους..."
Φαίνεται το επέτρεψε η εργαζόμενη στους εργοδότες!!! Να κληθεί από το Εργατικό Κέντρο η παρολίγον αυτόχειρας σε απολογία...
Εργαζόμενη στην Πατρα επιχείρησε να αυτοκτονήσει - Απολύθηκε επειδή πήρε άδεια μετά από 10 χρόνια συνεχόμενης εργασίας!
Να βάλει τέλος στη ζωή της επιχείρησε μία εργαζόμενη, επικεφαλής μονογονεϊκής οικογένειας, στην Πάτρα, όταν απολύθηκε από κατάστημα στο οποίο εργαζόταν επί δέκα ολόκληρα χρόνια χωρίς ρεπό και άδειες επειδή πήρε αναρρωτική άδεια 15 ημερών για να μην καταρρεύσει από την εξάντληση.
Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ η 50χρονη εργαζόμενη ανέβηκε στην ταράτσα του σπιτιού της με την προοπτική να πέσει το κενό, ωστόσο ευτυχώς έγινε αντιληπτή από τις κόρες της που την εμπόδισαν ενώ ενημέρωσαν και συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου Πάτρας οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο.
Η ζωή της πενηντάχρονης γυναίκας είχε μετατραπεί σε κόλαση καθώς επί δέκα ολόκληρα έτη εργαζόταν καθημερινά σε μεγάλη επιχείρηση τοπικών συμφερόντων, χωρίς να λαμβάνει άδεις και ρεπό. Οι μεσαιωνικές συνθήκες οδήγησαν την εργαζόμενη στην πλήρη εξάντληση, με τους γιατρούς να της συστήνουν κατεπείγουσα 15θήμερα άδεια για να επανακτήσει δυνάμεις, σωματικά και ψυχολογικά.
Ωστόσο, αμέσως μετά την επιστροφή της στην εργασία, της ανακοινώθηκε η απόλυσή της από τον εργοδότη που φέρεται μάλιστα να ήταν και παιδικός φίλος της.
Την υπόθεση έχει αναλάβει το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας, το οποίο καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής να μην επιτρέπουν με τεχνάσματα των εργοδοτών να χάνουν τα νόμιμα ρεπό και τις άδειες τους, ξεκαθαρίζοντας ότι απαγορεύονται οι απολύσεις κατά τη διάρκεια αναρρωτικών αδειών και αμέσως μετά την επιστροφή των εργαζομένων στην εργασία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποιο είναι το πραγματικό ζήτημα αυτής της απαγόρευσης;
Το δικαίωμα της αυτοδιαθεσης!...
Γιατί δεν προβλέπει όπως θα έπρεπε, (κι όπως προσπαθεί η προπαγάνδα να με πεισει), αν με σεβοτανε ως πολιτη, να προστατεύει και το δικαίωμα μου στην αυτοδιάθεση. Αντί αυτού ομως, το καταπατα βάναυσα.
Κι αντί να παρέχει χώρους, στους οποίους να μπορεί ο καπνιστής να απολαύσει τον καφέ με το τσιγάρο του, χωρίς να χρειάζεται να υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής του, βαζωντας έναν φόρο στα μαγαζιά των καπνιστών, (ο οποίος φυσικά θα μετάκυλήσει στα προϊόντα και τον τελικό χρήστη), με τον οποίο θα χρηματοδοτεί το οποιο ιατρικό κόστος....
Δίνοντας παραλληλα μια ώθηση κι ένα κίνητρο, να υπάρξουν επιχειρήσεις για μη καπνιστές και να ανακατέψει την τράπουλα των πελατών... Κάνοντας πλουσιότερη σε επιλογές την αγορα...
Προσπαθεί να τα κλείσει!
Τουλάχιστον αυτό δείχνουν οι πράξεις...
Γιατι:
Όχι κάπνισμα+όχι μουσικη, = όχι κόσμος σε μαγαζιά...
Σε τι διαφερει το «ελληνικο» κατοχικο κρατος από τους  ισλαμοφασιστες;; Και αυτοί απαγορεύουν το κάπνισμα το αλκοολ το χοιρινό και τη μουσική!!!
Ισως αξίζει να αναρωτηθεί κανείς το γιατι...
Τι είδους κοινωνία προετοιμαζουν για το μελλον, που προϋποθέτει την απουσία χώρων διασκεδασης;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



21 Νοεμβρίου 2019
Φιντέλ : "Tσάβες, μην πας να γίνεις μάρτυρας γιατί αυτό δεν τελειώνει σήμερα”
έσπασε τον επικοινωνιακό κλοιό, κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος. Είχαν κόψει σχεδόν όλες τις τηλεφωνικές γραμμές του Μεγάρου, ήταν σχεδόν αδύνατον να τηλεφωνήσεις σε οποιονδήποτε. Όμως ο Φιντέλ, αντάρτης τελικά, κατάφερε να συνδεθεί και μπορέσαμε να μιλήσουμε την 11η Απρίλη, πριν πάω στο Στρατόπεδο Τιούνα και ουσιαστικά συλληφθώ. Θυμάμαι τα λόγια του Φιντέλ. Δεν ανέφερε το όνομα του Αλιέντε, όμως ήξερα ότι μου μιλούσε για τον Αλιέντε, γιατί ο Φιντέλ έζησε το δράμα της Χιλής και το πραξικόπημα, καθώς και τον πόνο να μαθαίνεις και να βλέπεις νεκρό τον Αλιέντε και καταδιωκόμενο και υποταγμένο τον λαό της Χιλής, την Επανάσταση της Χιλής.
Έτσι εκείνη τη νύχτα της 11ης Απρίλη, κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος μου είπε: ”Δεν έχουμε πολύ χρόνο για να μιλήσουμε Τσάβες”. Με ρώτησε αρκετά πράγματα,”Πόσα στρατεύματα έχεις;”, “Πόσα όπλα έχεις; Που είναι αυτό, που είναι εκείνο”, σκεφτόταν πολλά πράγματα με βάση την εμπειρία του. Και μου είπε:”Ένα τελευταίο πράγμα θα σου πω, μην γίνεις μάρτυρας, γιατί αυτό δεν τελειώνει σήμερα”.
Δεν είχε άδικο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019
Αλληλεγγύη στο λαό της Χιλής - 500 Υπογραφές

Ο Χιλιάνικος λαός με τις πλούσιες αγωνιστικές παραδόσεις, της περιόδου της κυβέρνησης Αλλιέντε αλλά και των αντιδικτατορικών αγώνων πέφτει σήμερα θύμα της σκληρής στρατιωτικής καταπίεσης της ανάλγητης, τυραννικής, νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης Πινιέρα.
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο λαό της Χιλής, στα συνδικάτα, στις φοιτητικούς συλλόγους και στους άλλους μαζικούς του φορείς που αγωνίζονται ενάντια στη φτώχεια, ενάντια τις βαθιές όσο και προκλητικές κοινωνικές ανισότητες, ενάντια στο πινοτσετικής έμπνευσης Σύνταγμα που ισχύει ακόμη.
https://prensa-rebelde.blogspot.com/2019/11/500.html?spref=fb&fbclid=IwAR2w_SN11ND37J_nN8u8s6g44t6wTM58918rmGOfSeTsZ6le_FVHTb8YplI



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και δεν τολμάνε να δικάσουν τους διωκόμενους αγωνιστές και τους κρατάνε σε ομηρία. Έτσι, σήμερα ανέβαλαν επ' αόριστον τη δίκη των Ρωμανού Αγγελή, Θωμά Καρρά και Οδυσσέα Χαραλαμπόπουλου, που είχαν συλληφθεί με το "ιδιώνυμο" Κοντονή γιατί αγωνίζονταν κατά των πλειστηριασμών.
Στις φωτογραφίες οι συλληφθέντες και άλλοι αγωνιστές δέχονται τις περιποιήσεις των ΜΑΤ του Τσίπρα.
Τις παραθέτω για να μη ζηλεύουν τον Χρυσοχοΐδη οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ!
Σχολιο.- Δεν ήρθε μπάτσος μάρτυρας και έδωσαν αναβολή επ' αόριστον!
Σχολιο.- Υπάρχει αναβολή "επ'αοριστον";;;; Δηλαδή "επ'αοριστον" αυτά τα παιδιά θα έχουν κατηγορητήριο;;;
Σχολιο.- Σημαίνει πως δεν ορίστηκε συγκεκριμένη μέρα για τη δίκη. Μέχρι τότε ομηρία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Βολταίρος : Για να βρεις ποιος σε εξουσιάζει, απλώς σκέψου ποιος είναι αυτός που δεν επιτρέπεται να κριτικάρεις



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν πραγματικά νοιάζονταν για τη δημόσια υγεία, θα απαγόρευαν την πώληση τσιγάρων και καπνού αντί να κυνηγάνε τους καπνιστές.
Αλλά βλέπεις οι καπνιστές φέρνουν έσοδα στο κράτος...
Σχολιο.-  Έτσι ακριβώς και αν θελανε θα κλεινανε τα σύνορα, αλλά βλέπεις ακόμα και από εκεί χρυσαφιζουν.
Άσχετα που η Ελλάδα αιμορραγη




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απαγόρευση καπνίσματος: Τι κρύβεται πίσω από τον καπνό;
Δεν ενδιαφέρει η απαγόρευση του καπνίσματος καθεαυτή, εκείνο που ενδιαφέρει είναι η αλλαγή του "δημόσιου ήθους", η "αυτορρύθμιση της κοινωνίας" γράφει στο κύριο άρθρο της η φιλοκυβερνητική εφημερίδα "Καθημερινή". Το θέμα της υγείας συνεπώς είναι πρόφαση, ο στόχος είναι ευρύτερος. Το ίδιο ισχύει και με την αστυνομοκρατία. Τα Εξάρχεια και οι "μπαχαλάκηδες" είναι το πρόσχημα.
Αλλά πώς η κοινωνία θα αυτορρυθμιστεί; Η απάντηση προπαγανδίζεται ανενδοίαστα: Όχι δεν πρόκειται να υπάρξει διάλογος των κοινωνικών δρώντων, αλλά "κάρφωμα" -τώρα λέγεται καταγγελία- και στο τέλος η κοινωνική αυτορρύθμιση μέσω της κοινωνικής σύγκρουσης μεταξύ καπνιστών και αντικαπνιστών, δηλαδή της αλληλοεξουδετέρωσης. Ο "κοινωνικός εμφύλιος" μόλις άρχισε για ένα δευτερεύον ζήτημα και σε κάθε περίπτωση μη ταξικό. Η τεχνική αυτή της μετάθεσης της σύγκρουσης σε δευτερεύοντα ζητήματα είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένη στις ΗΠΑ από πολύ παλιά. Γίνεται πρωτεύον θέμα ένα τριτεύον ζήτημα, το "τσιγάρο"! και όχι η διεύρυνση των ανισοτήτων, όχι η ασυλία της διαφθοράς των πάνω, όχι η υγεία και η ασφάλεια στους χώρους εργασίας, όχι η ανεργία, όχι τα προβλήματα πρόσβασης των φτωχών στο σύστημα υγείας... μόνο το τσιγάρο!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-1142;
-Πείτε μας
- Εδω στο δωμάτιο του νοσοκομείου ένας κύριος καπνίζει
-Πως τον λένε και που θα τον βρούμε;
-Γιαννακόπουλο τον λένε,είναι προεδρος του μπασκετ του Παναθηναικου
- Δεν σας άκουσα... Πάρτε το μηδέν, σας χάνω..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προς όλες τις γυναίκες!
Χθες έφυγε μία φίλη μου με κλάματα από διαγνωστικό κέντρο αφού είχε πάρει ένα αποτέλεσμα μαστογραφίας που παρέπεμπε σε κακή διάγνωση. Σήμερα έφυγε με δάκρυα χαράς από άλλο κέντρο που έκανε υπέρηχο και τελικά είχε κύστεις.
Μην κάνετε ΠΟΤΕ μόνο μαστογραφία!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το κάπνισμα λέει ενοχλεί τους γύρω σας.
Και κάποιες μασχάλες όμως δεν αστειεύονται.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παραλίγο να χτυπήσω το μικρό το δαχτυλάκι σε μια γωνία, ευτυχώς έκανα ντρίπλα και κοπάνισα όλο το πόδι σ' ένα άλλο έπιπλο...




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε μια χώρα που δεν έχουν φάρμακα οι καρκινοπαθείς, μας μάρανε το τσιγάρο και η μουσική. Μάλιστα....
Ποιο είναι το πραγματικό ζήτημα αυτής της απαγόρευσης;
Το δικαίωμα της αυτοδιαθεσης!...
Γιατί δεν προβλέπει όπως θα έπρεπε, (κι όπως προσπαθεί η προπαγάνδα να με πεισει), αν με σεβοτανε ως πολιτη, να προστατεύει και το δικαίωμα μου στην αυτοδιάθεση. Αντί αυτού ομως, το καταπατα βάναυσα.
Κι αντί να παρέχει χώρους, στους οποίους να μπορεί ο καπνιστής να απολαύσει τον καφέ με το τσιγάρο του, χωρίς να χρειάζεται να υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής του, βαζωντας έναν φόρο στα μαγαζιά των καπνιστών, (ο οποίος φυσικά θα μετάκυλήσει στα προϊόντα και τον τελικό χρήστη), με τον οποίο θα χρηματοδοτεί το οποιο ιατρικό κόστος....
Δίνοντας παραλληλα μια ώθηση κι ένα κίνητρο, να υπάρξουν επιχειρήσεις για μη καπνιστές και να ανακατέψει την τράπουλα των πελατών... Κάνοντας πλουσιότερη σε επιλογές την αγορα...
Προσπαθεί να τα κλείσει!
Τουλάχιστον αυτό δείχνουν οι πράξεις...
Γιατι:
Όχι κάπνισμα+όχι μουσικη, = όχι κόσμος σε μαγαζιά... Σαν τους ισλαμοφασιστες…
Ισως αξίζει να αναρωτηθεί κανείς το γιατι...
Τι είδους κοινωνία προετοιμαζουν για το μελλον, που προϋποθέτει την απουσία χώρων διασκεδασης;
Σχολιο.-  Άνω των τριών εκατομμυρίων υπολογίζονται οι καπνιστές στην Ελλάδα.
Όπερ, αν υπολογίσουμε -μετριοπαθώς- ένα πακέτο τσιγάρα ανά καπνιστή ημερησίως, ότι κάθε καπνιστής συνεισφέρει μέσω των διάφορων φόρων και τελών, τουλάχιστον 3,5 ευρώ την ημέρα στα κρατικά έσοδα....
....σημαίνει τουλάχιστον 10,5 μύρια την ημέρα.
Δηλαδή σχεδόν 4 δις τον χρόνο.
Α ρε και να μπορούσαμε να το κοψουμε όλοι μαζί για κάνα μήνα.
Στα γόνατα θα ήντασντε, να παρακαλάνε, ''καπνίστε''.
* Τα έσοδα από τον διαβόητο ΕΝΦΙΑ περί ου έχουν λάβει χώρα ''σφαγές'' διαφόρων μορφών, υπολείπονται περίπου κατά 50%. Κι αυτό υπολογίζοντας τα έσοδα από το κάπνισμα ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ.
** Όπου και η χοντρή μουφοπαραμύθα για ''το κόστος στη δημόσια υγεία και την κοινωνία από τις (ιατρικές κυρίως) συνέπειες του καπνίσματος'', πάει για τα καλά περίπατο.
Κάθε ''συστηματικός'' καπνιστής έχει όχι μόνο προπληρώσει το ΠΙΘΑΝΟ (όχι σίγουρο δηλαδή) δικό του ''κοστολόγιο'', αλλά συνήθως και ΕΝΟΣ ΑΚΟΜΗ.
*** ΑΓΑΛΜΑΤΑ και όχι άγαλμα έπρεπε να μας στήσουν σε όλα τα κεντρικά σημεία των μεγάλων πόλεων, του ''ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΤΗ''.
'ντάξει ΜΑΛΑΚΕΣ;
Σχολιο.- Δύο τα ερωτήματα, πρώτον ποιο το όφελος από το κάπνισμα και δεύτερον αφού είναι τόσο θανατηφόρο γιατί επιτρέπεται η παραγωγή του καπνού και των τσιγάρων. Η εκδίκηση μας απέναντι σε αυτό το ανηθικο και σαθρο σύστημα είναι, ναι το κόβουμε όλοι μαζί. Είναι σαν την αύξηση των ορίων συνταξιοδοτησης και τώρα παρακαλανε και δίνουν κίνητρα για προωρη συνταξιοδοτηση. Αυτή είναι η πολιτική των ηλιθιων που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση, το θέμα είναι ότι έπεται σκληρή και Αμειλικτη συνέχεια.
Σχολιο.- Εγώ ξέρω πως μόνο για τους αντικαπνιστές υπάρχει χώρος. Ακόμα εφαρμόζεται στις καφετέρειες, που μέχρι τώρα ο μέσα χώρος σύμφωνα με το νόμο ήταν για τους μή καπνίζοντες, και τα 15 τραπέζια ήταν άδεια, και ζήτημα ήταν να είναι δυο (να μην τους χαρακτηρίσω καλύτερα), και απο έξω, σε στεγασμένο χώρο τουλάχιστον, και γύρω γύρω μουσαμάδες, και σόμπες-ομπρέλες υγραερίου, να συνοστίζονται 30 άτομα, και άλλοι να περιμένουν να αδειάσει τραπέζι. Τώρα λέει απαγορεύεται κι αυτό, πρέπει να είσαι έξω από το μαγαζί, και να μην κάθεσαι, πρέπει να βλέπεις ουρανό. Και ρωτάω. Για ποιο λόγο θα πάει κάποιος σε ένα μαγαζί?? Κλείνουν πλέον τα μαγαζιά, το ένα πίσω απο το άλλο!!!!
Σχολιο.-  Σε όλα τα μαγαζιά, και ιδιαιτέρως τα εστιατόρια που λες, γίνεται αυτό που είπα!!! Το χειμώνα! Ευτυχώς η Ελλάδα έχει πολλούς μήνες καλοκαίρι, και μέχρι τώρα καθόμασταν έξω και καπνίζαμε, κάτω από τέντες. Τώρα λέει απαγορεύεται να υπάρχουν και τέντες!!!! Αυτές τις διαστροφές μόνο ο Χίτλερ και οι ανώμαλοι αντικαπνιστές τα έχουν κάνει!!!! Όσο για τα Νοσοκομεία που είχες το θράσος να γράψεις, επειδή εκεί κυκλοφορώ από παλιά, ακόμα και όταν καπνίζανε παντού στην Ελλάδα, στα Νοσοκομεία όλοι καπνίζανε στους διαδρόμους στις σκάλες που υπήρχαν παράθυρα, που κι αυτό όλοι συμφωνούσαν ότι ήταν απαράδεκτο!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαβάστε την ανάρτηση αλλά κοινοποιήστε την κιόλας. Δεν είναι θέμα μόνο πρακτικό αλλά και φόρος τιμής σε ένα σύγχρονο ήρωα που το σύστημα τον καταδιώκει σαν τον χειρότερο εγκληματία αντί να τον επιβραβεύει για την φιλαλήθεια και την παρρησία του. Ψάξτε την περίπτωση (έχω κάνει αρκετές αναρτήσεις για αυτόν τον Άνθρωπο, και δεν θέλω να επαναλαμβάνομαι). Θυμάμαι κάποτε που ο Μάνος ο Χατζιδάκης έλεγε ότι το "καλό πάντα τιμωρείται σε τούτη εδώ την χώρα...
ΠΡΟΣ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
ΕΝΑ ΚΟΛΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΕΝΑ ΨΑΡΙ ΕΙΝΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ
-ΠΟΛΛΟΙ ΛΕΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΨΑΡΙΩΝ ΑΝ ΓΥΑΛΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΘΟΛΑ ΣΕ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟ.ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΨΕΚΑΖΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΦΟΡΜΟΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΓΕΛΑΝΕ
-ΠΟΛΛΟΙ ΛΕΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΩΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΕΝΤΟΝΑ ΕΙΝΑΙ. ΜΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝΟΙ ΨΑΡΙΩΝ ΑΠΟ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕς Ως ΑΓΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΤΑΙΖΟΥΝ ΑΣΤΑΞΑΝΘΙΝΕΣ RENT ΣΤΗ ΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΧΡΩΜΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΕΙ ΓΙΑ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΙΕΥΣΗ
-ΑΛΛΟΙ ΛΕΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΩΝ ΒΡΑΝΧΙΩΝ ΜΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΗς ΦΟΡΜΟΛΗς ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΙΡΟ ΚΟΚΚΙΝΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟ ΣΕ ΕΝΑ ΨΑΡΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΩΝ
ΠΟΛΛΟΙ ΛΕΝΕ ΠΟΛΛΑ ΜΑ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕς ΕΙΝΑΙ ΠΑΜΠΟΝΗΡΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ
-ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΙΚΟ ΠΤΕΡΥΓΙΟ ΤΟΥ ΨΑΡΙΟΥ ΟΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΣΕ ΦΩΤΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ.
ΤΡΑΒΑΜΕ ΤΟ ΠΤΕΡΥΓΙΟ ΠΡΟς ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΑΝ ΦΕΥΓΕΙ ΞΑΝΑ ΣΦΑΙΡΑ ΠΡΟς ΤΑ ΚΑΤΩ ΤΟ ΨΑΡΙ ΕΙΝΑΙ ΦΡΕΣΚΟ.
ΑΝ ΜΕΙΝεΙ ΕΠΑΝΩ ΤΟ ΠΤΕΡΥΓΙΟ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΜΑΚΡΥΑ ΤΟ ΨΑΡΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΗΨΗ ΣΤΑ ΕΝΤΟΣΤΙΑ.
ΑΝ ΤΟ ΠΤΕΡΥΓΙΟ ΠΑΕΙ ΚΑΤΩ ΑΡΓΑ ΤΟ ΨΑΡΙ ΕΙΝΑΙ 2 ΜΕ 4 ΗΜΕΡΩΝ ΜΑ ΟΧΙ ΦΡΕΣΚΟ ΩΡΩΝ




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μετά τό ανελέητο σφυροκόπημα από Ζωή Κωνσταντοπούλου,Δημητρη Σαραφιανό,Γιαννη Ραχιώτη του κατασκευασμένου αόριστου,καί γενικόλογου κατηγορητηρίου από τά ΜΑΤ εναντίον τών συναγωνιστών μας Ρωμανού Αγγελή,Οδυσσέα Χαραλαμπόπουλου καί Θωμά Καρρά, το τριμελές δικαστήριο - μέ μειοψηφία ενός που δέχτηκε οτι πράγματι υπήρχαν αοριστίες καί γενικολογίες - αναγκάστηκε νά αναβάλλει επ'αοριστον τήν δίκη για τό «βαρύτατο εγκλημα τους» νά αγωνίζονται στό κίνημα κατα τών πλειστηριασμών λαίκων κατοικιών...
Θά προσπαθήσω νά δώσω μιά είκόνα τού αντιδραστικού δόγματος «Νόμος καί Τάξη»πού προσπαθεί νά στήσει η ΝΔ για να περάσει τήν ακόμα πιό ακροδεξιά αντιλαϊκή καί αντιδραστική πολιτική της, ως συνέχεια τής αντιδραστικής αντιλαϊκής πολιτικής καί του κράτους καταστολής από τόν Συριζα...
1.-Εξω από τήν σχολή Ευελπιδων υπηρχαν 5 κλούβες ΜΑΤ μέ 30 ατομα η καθε κλούβα...
2.-Εξω από τό κτίριο ευρίσκονταν 20 Ματατζήδες μέ πλήρη εξάρτηση (ασπιδες,μασκες) κλπ....
3.-Μέσα στό κτίριο - εξω από την αιθουσα - ευρίσκονταν περίπου 20 Ματατζήδες μέ πλήρη εξάρτηση καί αυτοί...
4.-Στην κατάμεστη από συναγωνιστές καί συντρόφους αίθουσα του δικαστηρίου υπήρχαν μαζί με τούς μαρτυρες κατηγορίας 18-20 αστυνομικοί μέ πολιτικά καί 5-6 μέ στολή.
5.-Τέλος γύρω από τους κατηγορούμενους κατω από την δικαστική εδρα ευρίσκονταν 10 ματατζήδες μέ εναν αξιωματικό......
Στην ιδια αίθουσα, θά εκδικάζονταν καί μέλη του Ρουβίκωνα για τα τρικάκια πού ρίχνουν..αλλά αναβλήθηκε πιό πρίν καί αυτή...

Δικαστικό “φιάσκο”: Ανεβλήθη επ’ αόριστον(!) η δίκη των Αγγελή-Καρρά-Χαραλαμπόπουλου κατά πλειστηριασμών
20/11/2019
Σε “φιάσκο” και παρωδία που εκθέτει τη δικαιοσύνη εξελίχθηκε η εκκίνηση της δίκης των τριών αγωνιστών κατά των πλειστηριασμών, Ρωμανού Αγγελή, Θωμά Καρρά, Οδυσσέα Χαραλαμπόπουλου η οποία πραγματοποιήθηκε σε μία ασφυκτικά γεμάτη από αλληλέγγυους αίθουσα στην Ευελπίδων.
Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων έθεσαν καταρχήν θέμα, πριν ξεκινήσει η δίκη, για την απαράδεκτη αστυνομοκρατούμενη αίθουσα του δικαστηρίου, ζητώντας να επανέλθει στη δικαστική αίθουσα ο φυσιολογικός σε κάθε δίκη μικρός αριθμός αστυνομικών, με την εισαγγελέα και το δικαστήριο να απορρίπτουν αδικαιολόγητα το λογικότατο αυτό αίτημα και με το μειωτικό για τη δικαιοσύνη επιχείρημα πως επί του θέματος αποφασίζουν οι αστυνομικές αρχές.
Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων Ζωή Κωνσταντοπούλου, Γιάννης Ραχιώτης, Δημ. Σαραφιανός υπέβαλαν στη συνέχεια και στην εκκίνηση της δικαστικής διαδικασίας, τεκμηριωμένες ενστάσεις για την νομική εγκυρότητα του κατηγορητηρίου, το οποίο συγκροτούνταν από αόριστες κατηγορίες και για το γεγονός ότι ορισμένες εξ’ αυτών των κατηγοριών κατατέθηκαν όταν είχαν παρέλθει οι κατά νόμου προθεσμίες υποβολής τους.
Δυστυχώς το δικαστήριο απέρριψε αυθαίρετα και με αβάσιμα επιχειρήματα τις ενστάσεις των συνηγόρων, ενώ στη συνέχεια λόγω της απουσίας ενός μάρτυρα κατηγορίας ανέβαλε επ’ αόριστον (!) τη δίκη.
Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι η πολιτικοδικαστική εξουσία σε αυτήν την χώρα φοβούμενη το πολιτικό κόστος και τη λαϊκή κατακραυγή δεν θέλει να καταδικάσει αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών αλλά και δεν θέλει  και να τους αθωώσει, πράγμα που θα αποτελούσε προηγούμενο και δεδικασμένο, στέλνοντας ένα θετικό μήνυμα αντίστασης στο κίνημα και τους πολίτες , σε μία περίοδο, μάλιστα, που ακολουθούν πελώρια κύματα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής και μικροεπιχειρηματικής στέγης, αγροκτημάτων και μικρών οικοπέδων.
Σχολιο.- Εχει κάποιες διαφορές γιατί σημερα παροσιαστηκαν οι μυνητές(Ματατζήδες) ενώ μέ τόν Λαφαζανη δέν παρουσιαστηκάν καθόλου οι μυνητές(κάτι οφσορ εκτός Ελλάδας) καί αναβλήθηκε γιά τόν Ιούνιο 2020...




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κυβέρνηση της ΝΔ βλάπτει σοβαρά την υγεία. Είχα πρόθεση να κόψω το κάπνισμα μετά την απαγόρευση όμως το φούντωσα



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αστυνομική αυθαιρεσία κατά συρροή αλλά κοίτα, ένας Ρουβίκωνας
Μία εβδομάδα τώρα δεν προλαβαίνουμε να γράφουμε όλες τις καταγγελίες για κάθε είδους επίθεση (σωματική, ομοφοβική, σεξιστική) και την αυθαιρεσία ανδρών των ΜΑΤ εναντίον πολιτών. Είχαμε προσαγωγές για ψύλλου πήδημα και μία σύλληψη φοιτητή που συγκρίνεται δικαίως με απαγωγή από την Ασφάλεια. Για όλα αυτά, δεν υπήρξε ούτε μισή φράση κυβερνητικού στελέχους που να καταδικάσει, ή έστω να μιλήσει για «υπερβολές» αστυνομικών. Μέχρι που ήρθε η απειλή του έθνους: Τα τρικάκια του Ρουβίκωνα.
Κυριακή 17 Νοέμβριος 2019 - 15:27
Παρακολουθήσαμε λοιπόν το ξύλο και τα χημικά σε φοιτητές που κινητοποιήθηκαν στην ΑΣΟΕΕ, με απόγειο την «απαγωγή» του φοιτητή, Γιάννη Παχάκη, τα ξημερώματα της Τρίτης. Διαβάσαμε και μεταφέραμε την καταγγελία της επίθεση ανδρών των ΜΑΤ στον αναρχικό Λάμπρο Γούλα, με το φιλοχουντικό κρεσέντο και τα σεξουαλικά απωθημένα των «χακί». Ακούσαμε τον βουλευτή του ΜέΡΑ25, Κλέονα Γρηγοριάδη, να καταγγέλλει ότι η 16χρονη κόρη του δέχθηκε χυδαία σεξιστική επίθεση από ΜΑΤ κοντά στην πλατεία Εξαρχείων. Την επίθεση και το ξεγύμνωμα μελών του ΣΕΚ που κολλούσαν αφίσες. Την καταγγελία για «απειλές, γύμνωση και εξευτελισμό» του ηθοποιού και σκηνοθέτη, Γιώργου Χατζηγεωργίου. Τέλος, μάθαμε ότι τρεις μήνες μετά, η αστυνομία καλύπτει, ή έστω αρνείται να ερευνήσει, την επώνυμη καταγγελία του εκδότη του antivirus, Νίκου Σοφιανού, για την ομοφοβική επίθεση σε αυτόν και τον σύντροφό του στο κέντρο της Αθήνας.
Για όλα αυτά, δεν ακούστηκε μισή φράση ειλικρινούς ή υποτυπώδους καταδίκης από κυβερνητικό στέλεχος. Απεναντίας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, παρέδιδε μαθήματα για την «αναγκαστικότητα» του ξύλου και ο επίσης υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης, θα θελε να βλέπει την αστυνομία να σπάει πόρτες. Ο αρμόδιος υπουργός (είναι και πολλοί που έχουν αναλάβει τον ρόλο), Χρυσοχοϊδης, βλέπει παντού άβατα, λέει ψέματα για επιθέσεις φοιτητών σε αστυνομικούς στην ΑΣΟΕΕ τη Δευτέρα και θεωρεί περιττό να συζητάμε «η αστυνομία τους σπρώχνει λίγο ή πολύ».
Και ξαφνικά, την Κυριακή, ήρθε η απειλή της βίας που ανάγκασε την κυβέρνηση να πάρει θέση. Ο Ρουβίκωνας πέταξε τρικάκια έξω από το σπίτι του Άδωνι Γεωργιάδη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, έσπευσε να τοποθετηθεί έντονα και να χαρακτηρίσει «αντιδημοκρατική, τραμπούκικη και φασιστική» την «επίθεση».
Είναι λογικό φυσικά η κυβέρνηση να βγει και να καταδικάσει αυτήν την παρέμβαση (όχι επίθεση, ούτε επιδρομή όπως γράφουν τα ΜΜΕ), έστω και με σοβαρές υπερβολές προς πολιτική εκμετάλλευση. Κι αν είχε τηρήσει στοιχειωδώς σοβαρή στάση γύρω από όλα τα υπόλοιπα, ίσως να μη λέγαμε τίποτα.
Γιατί ανεξάρτητα από την άποψη που έχει κανείς για τις δράσεις του Ρουβίκωνα και από το πώς χαρακτηρίζει τα τρικάκια έξω από το σπίτι υπουργού, υπάρχει ένα μέτρο. Ένα μέτρο που λέει ότι αυτά που παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες κυριαρχούνται από την ασυδοσία και το πλεόνασμα βίας των οργάνων που υποτίθεται ότι τηρούν την «τάξη» και την «ασφάλεια». Και μια κυβέρνηση, που αυτοπροσδιορίζεται ως «όλων των Ελλήνων», θα πρέπει να έχει στο νου της αυτό το μέτρο.
Μόνο που όλα δέιχνουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχασε αυτό το μέτρο από νωρίς.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βασανιστήρια στους συλληφθέντες «στην τύχη» στα Εξάρχεια καταγγέλλουν οι δικηγόροι που βρέθηκαν στη ΓΑΔΑ
Τη βία και τα βασανιστήρια που υπέστησαν οι συλληφθέντες από το κρεσέντο αστυνομικής αυθαιρεσίας στα Εξάρχεια στις 17 Νοεμβρίου καταγράφει και καταγγέλλει η Ομάδα Νομικής Βοήθειας, δικηγόροι που βρέθηκαν από τις πρώτες ώρες στη ΓΑΔΑ προς υποστήριξη των συλληφθέντων. Ξεγύμνωμα, φωτογραφίες από αστυνομικούς στο πάρκινγκ, για ιδιωτική τους χρήση, άρνηση επικοινωνίας με οικογένειες και συνηγόρους (στοιχεία που προκύπτουν κι από άλλες καταγγελίες) και τυχαίες συλλήψεις νεαρών στην περιοχή, είναι μόνο μερικά από όσα καταγγέλλονται.
Τρίτη 19 Νοέμβριος 2019 - 20:18
H Ομάδα Νομικής Βοήθειας είναι μία ομάδα δικηγόρων που συστάθηκε πρόσφατα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΤPP, με σκοπό να παρεμβαίνει σε περιπτώσεις αστυνομικής αυθαιρεσίας και μαζικών συλλήψεων από την αστυνομία, όπως συνέβη το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι πολλά από αυτά που καταγγέλλονται έχουν ήδη παρατηρηθεί και σε άλλες, πρόσφατες υποθέσεις, όπως το ξεγύμνωμα στη ΓΑΔΑ των δύο προσαχθέντων μελών του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (ΣΕΚ) και η μόνιμη άρνηση της αστυνομίας σε προσαχθέντες να επικοινωνήσουν με συγγενικά τους πρόσωπα ή με δικηγόρο. Το πιο ενδεικτικό τέτοιο περιστατικό ήταν η περίπτωση της σύλληψης – «απαγωγής» του φοιτητή Ιατρικής, Γιάννη Παχάκη.
Παράλληλα, η Ομάδα Νομικής Βοήθειας αναφέρεται σε «προαποφασισμένο βαρύ κατηγορητήριο», γεγονός που προκύπτει από τις διώξεις πλημμεληματικού βαθμού που ασκήθηκαν από τον εισαγγελέα, ενώ τονίζει ότι οι δυνάμεις των ΜΑΤ « συνέλαβε στη συνέχεια τυχαία, νεαρά κατά βάση, άτομα στα οποία και το απέδωσε, παρότι ήταν προφανές ότι οι συλληφθέντες καμία σχέση δεν είχαν με τις πράξεις που τους καταλογίζουν. Η άποψη αυτή συμπίπτει με καταγγελίες, όπως αυτή του «Ξεκινήματος» για τις απρόκλητες συλλήψεις δύο μελών του, του Ζήση και της Ειρήνης.
Σχολιάζοντας την επίθεση των ΜΑΤ σε αλληλέγγυους και τις οικογένειες των συλληφθέντων στην Ευελπίδων, η Ομάδα αναφέρει ότι επρόκειτο για την υπ΄αριθμ. 512 διμοιρία των ΜΑΤ, καταγγέλλοντας το αρχηγείο της αστυνομίας, που «αντί να δώσει εντολή για παροχή των στοιχείων των αστυνομικών, αντικατέστησε την εν λόγω διμοιρία».
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
Ως Ομάδα Νομικής Βοήθειας βρεθήκαμε από το βράδυ της 17ης Νοέμβρη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής με σκοπό την άμεση παροχή νομικών συμβουλών στους συλληφθέντες και γίναμε μάρτυρες μιας σειράς παραβιάσεων θεμελιωδών δικαιωμάτων.
Ειδικότερα:
- στους συλληφθέντες παράνομα δεν επετράπη να επικοινωνήσουν με δικηγόρο και με οικεία τους πρόσωπα,
- όταν πληροφορηθήκαμε τις συλλήψεις και μεταβήκαμε στη ΓΑΔΑ, δεν μας επετράπη η άμεση επικοινωνία με τους συλληφθέντες παρά μετά από διάστημα μίας και πλέον ώρας,
- κατά τη διάρκεια των συλλήψεων ασκήθηκε υπερβολική βία από τις αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα το σύνολο των συλληφθέντων να φέρει εμφανή σημάδια και τραύματα. Μάλιστα, συλληφθείσα η οποία είχε τραυματιστεί στο χέρι δεν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, παρά μόνο μετά από πιέσεις από την πλευρά των συνηγόρων,
- τα αστυνομικά όργανα προέβησαν σε επιλεκτική εξονυχιστική σωματική έρευνα με εκγύμνωση μόνο των γυναικών κατά τη διάρκεια των προσαγωγών με σκοπό των εκφοβισμό και εξευτελισμό τους,
- κατά τη διάρκεια των προσαγωγών και πριν φτάσουν στη ΓΑΔΑ, οι αστυνομικοί οδήγησαν τους προσαχθέντες σε πάρκινγκ δίπλα στο Υπουργείο Πολιτισμού και αφού τους ανάγκασαν να γονατίσουν, τους φωτογράφισαν παράνομα με τα ιδιωτικά τους κινητά τηλέφωνα. Όποιος/α δεν έσκυβε το κεφάλι για να μην φωτογραφηθεί, δεχόταν χτυπήματα από τους αστυνομικούς με σκοπό να συνετιστεί,
- εξαρχής έγινε φανερό ότι η αστυνομία είχε προαποφασίσει βαρύ κατηγορητήριο, το οποίο περιελάμβανε τόσο κακουργήματα όσο και πλημμελήματα (απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης, έκρηξη, εμπρησμός, οπλοφορία, αντίσταση κατά της αρχής) και συνέλαβε στη συνέχεια τυχαία, νεαρά κατά βάση, άτομα στα οποία και το απέδωσε, παρότι ήταν προφανές ότι οι συλληφθέντες καμία σχέση δεν είχαν με τις πράξεις που τους καταλογίζουν,
- Περαιτέρω, τη Δευτέρα 18/11, όταν οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, η υπ΄ αριθμ. 512 διμοιρία των ΜΑΤ επιτέθηκε αναίτια στους αλληλέγγυους που είχαν συγκεντρωθεί αλλά και στους γονείς, συγγενείς και συνηγόρους των συλληφθέντων, με αποτέλεσμα να προκληθούν περαιτέρω τραυματισμοί. Ο επικεφαλής της εν λόγω διμοιρίας ακολουθώντας τη συνήθη τακτική αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του. Μετά από έντονη πίεση των παρισταμένων, το αρχηγείο της αστυνομίας αντί να δώσει εντολή για παροχή των στοιχείων των αστυνομικών, αντικατέστησε την εν λόγω διμοιρία.
Απαιτούμε την απόδοση ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών μέσω διεξαγωγής ΕΔΕ στα αστυνομικά όργανα που ενήργησαν παράνομα καταπατώντας θεμελιώδη δικαιώματα.
Η Ελληνική Αστυνομία και η ηγεσία του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι υπόλογες και πολιτικά υπεύθυνες για τη στάση των αστυνομικών οργάνων στα γεγονότα της επετείου του Πολυτεχνείου αλλά πριν από αυτή (ΑΣΟΕΕ, επιθέσεις στα Εξάρχεια κλπ).
Από την πλευρά μας θα είμαστε παρόντες και παρούσες την 25η Νοέμβρη, ημέρα κατά την οποία έχει οριστεί η δικάσιμος των συλληφθέντων, αλλά και σε κάθε άλλη περίπτωση που θα απαιτηθεί νομική συμπαράσταση σε όσους έρχονται αντιμέτωποι με τις δυνάμεις καταστολής.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μισθούς Ευρώπης.. και θέσεις εργασίας Ε.Ε...δεν δίδωμεν....λίρας δεν έχωμεν.Δραχμάς μόνον. Άν ορέγεστε..είδ'άλλως δεξιά η έξοδος..




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προσπαθεις καθε μερα σκυμμενος πανω απο αγγελιες σε εφημεριδες
με τις ωρες, και ψαχνεις να βρεις
μια δουλεια...
Τωρα σε τρομαζουν οι λογαριασμοι
και τα εξοδα.
Θα μου πεις θα μπορουσες να ειχες καποιες οικονομιες και να μην ειχες φτασει σε αυτο το σημειο.
Κι ετσι να γινοταν,,, μεχρι ποτε?
Μπορει να καθυστερουσε, αλλα θα εφτανε.
Δεν θα μπορουσες να ξεφυγεις.
Ασε, που δεν φανταζοσουν πως θα μπορουσες να ζησεις τοσο αγριες καταστασεις.
Χρωστας τρια ενοικια και το λογαριασμο της ΔΕΗ.
Το βραδυ δουλευεις σε μια πιτσαρια για 4 ωρες,, αλλα δεν σου φτανουν να ζησεις.
Δεν περιμενες να ερθει η ζωη σου τουμπα απ' τη μια στιγμη στην αλλη..
Θα μου πεις κανεις δεν το φανταζοταν γι' αυτο και η πτωση ηταν ανωμαλη.
Επεσες ξαφνικα χωρις να καταλαβεις πως και τι.
Κι αυτο που ποναει περισσοτερο, ειναι οτι δεν το διαλεξες, δεν εφταιξαν οι επιλογες σου.
Αλλοι το αποφασισανε.
Ερημην σου.
Αποφασισαν για σενα χωρις εσενα.
Το ξερω ειναι δυσκολο, προσπαθεις να θυμηθεις, ποτε ηταν η τελευταια φορα που ξυπνησες χαρουμενος, ευδιαθετος.
Παει καιρος απο τοτε..
Τα προβληματα ειναι εδω και θα συνεχισουν να σε πνιγουν.
Το κρυφτο, δεν προκειται να σε απαλλαξει απο το αγχος.
Τα ιδια θα σκεπτεσαι κοιτωντας το ταβανι.
Τη ζωη που εχει σταματησει.
Μη σου πω οτι το μυαλο σου θα κανει χειροτερα σεναρια, προσπαθωντας να νικησει την αδρανεια.
Σηκω επιτελους απο τον καναπε.
Βγες στους δρομους, φωναξε,αγωνισου διεκδικησε.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αριστερά είναι ο Γιώργος Αυγερόπουλος. Δεξιά ο Κωνσταντίνος Ζουλας.
1) Ο Αυγερόπουλος γιος εργάτη και μιας μοδίστρας ξεκίνησε από το μηδέν, δούλεψε σε 100 εφημερίδες και κανάλια , νίκησε τον καρκίνο, και κατάφερε να πάρει 40 βραβεία για τα ντοκιμαντέρ του ενώ θεωρείται από τους κορυφαίους του είδους σε παγκόσμιο επίπεδο. Μέχρι πολύ πρόσφατα δεν είχε λεφτά να πληρώσει το νοίκι γιατί έβαζε ολα τα χρήματα για την δουλειά του.
2) Ο Ζουλας στα 19 του επινε φραπέ στον Αθήνα 9,84 που την είχε φυτέψει ο πατέρας του (οντας διακεκριμένος δημοσιογράφος -ο πατέρας-) . Ότι έκανε το έκανε με τις πλάτες του πατέρα του, και φυσικά με τις πλάτες της Νέας Δημοκρατίας. Διορίστηκε στην ΕΡΤ το 2004 μετά την νίκη της ΝΔ στις εκλογές, δεν ήξερε τίποτα για τα μνημόνια και έγινε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ επαναστάτης το 2015 στο Twitter και την εφημερίδα Καθημερινή όταν ανέλαβε την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ. 6 μήνες πριν τις εκλογές ανέλαβε υπεύθυνος στο επικοινωνιακό επιτελείο του Μητσοτάκη και μετά τις εκλογές έγινε πρόεδρος της ΕΡΤ.
Χτες ο Ζουλας υπέγραψε να πάρει 800.000€ η εκπομπή της Όλγα Τρέμη και σήμερα έκοψε την επιχορήγηση της ΕΡΤ και του ελληνικού λαού προς τον βραβευμένο Αυγερόπουλο. Η επιχορήγηση αφορούσε το ντοκιμαντέρ με τίτλο AGORA 2.
Στα πρόσωπα των 2 καθρεφτίζεται η σύγχρονη Ελλάδα.
Ζούλα, δυστυχώς για σένα, Αυγερόπουλος δεν θα γίνεις ποτέ όσα μηδενικά και αν έχει ο τραπεζικός σου λογαριασμός.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



...ασχολούμενη η εξουσία με τον αντικαπνιστικό "νόμο"
και τον τρόπο να μας κάνει ρουφιάνους για επουσιώδη ,
και με τους επαγγελματίες πονόψυχους ΜΚΟ
στην πραγματικότητα νομίζει ότι θα κάνει το "1984" να φαίνεται παιδική χαρά...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άμεση αθώωση των δύο αγωνιστών φοιτητών
21/11/2019
Καταδικάζουμε την άδικη σύλληψη των 2 αγωνιστών φοιτητων της νεολαιας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που διώκονται επειδή απλά συμμετείχαν στην πορεία υπεράσπισης του ασύλου και έναντια στο αντιδημοκρατικό lock out στην ΑΣΟΕΕ την Δευτέρα 11/11. Απαιτούμε την άμεση αθώωση τους και αναίρεση όλων των κατηγοριών και υποτιθέμενων αδικημάτων .
Αστυνομία και κράτος τρομοκρατούν την νεολαία ως απάντηση στους δυναμικούς αγώνες των φοιτητών ενάντια στην κατάργηση του ασύλου και στα αντεκπαιδευτικά νομοσχέδια που πλήττουν τις σπουδές και τη ζωή τους .
Οι άδικες συλλήψεις και στοχοποιήσεις αγωνιστών και η βίαιη,εγκληματική καταστολή απο πλευράς της αστυνομίας (όπως τα γεγονότα που ακολούθησαν στα Εξάρχεια μετά την μαζική πορεία 30.000 της 17ης Νοέμβρη) δεν θα μείνουν αναπάντητες! Το φοιτητικό και νεολαΐστικο κίνημα θα δώσει ακόμα πιο μαζική απάντηση το επόμενο διάστημα ενάντια στην τρομοκρατία και στα σχέδια της υπουργού Κεραμέως .
Καλούμε τον λαό και τη νεολαία να σταθεί αλληλέγγυα δίπλα στους διωκόμενους αγωνιστές και στους αγώνες των φοιτητών!
ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΑΥΡΙΟ 22/11 9:30 ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΊΔΩΝ




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο πρωθυπουργός βλέπει τέννις κι η χώρα εποικίζεται.
Όπως έκανε κι ο προηγούμενος.
Παραιτήθηκε ο δήμαρχος Σάμου και το δημοτικό συμβούλιο
Τετ, 20/11/2019 - 22:01
Ο δήμαρχος Σάμου, Γιώργος Στάντζος και το δημοτικό συμβούλιο, αποφάσισαν απόψε να παραιτηθούν αντιδρώντας στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την δημιουργία κλειστού κέντρου στο νησί.
Ο κ. Στάντζος επιβεβαίωσε στο ΣΚΑΪ ότι αύριο θα στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό για να του γνωστοποιήσει την παραίτησή του ιδίου αλλά και του δημοτικού συμβουλίου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκατοντάδες μαθητές του Βόλου στο δρόμο ενάντια στην καύση σκουπιδιών
21 Νοεμβρίου 2019, 11:30
Εκατοντάδες μαθητές συμμετείχαν σήμερα στο συλλαλητήριο ενάντια στην καύση σκουπιδιών και το πρόβλημα της αέριας ρύπανσης στον Βόλο. Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν γύρω στις 11 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας και στη συνέχεια έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται, ούτε προσκυνά», «Αγοραστέ και Μπέο, ακούστε το καλά: η καύση σκουπιδιών ανήκει στα χαρτιά». Υπολογίζεται ότι στο συλλαλητήριο συμμετείχαν περισσότερα από 1.500 άτομα. Μαθητές άνοιξαν καπνογόνα και εκπρόσωποι του Συντονιστικού οργάνου ζήτησαν να σταματήσουν, καθώς υπήρχαν παιδιά με άσθμα και θα αντιμετώπιζαν πρόβλημα. «Καρκίνος στον αέρα, καρκίνος στο νερό και σκέφτεστε λαμπάκια που γράφουν Μονακό», φώναξαν οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο.
Το μέλος του 15μελούς του Μουσικού Σχολείου Κυβέλη Φωτεινάκη δήλωσε για τη σημερινή μεγάλη κινητοποίηση των μαθητών: «Είμαστε εδώ για να αγωνιστούμε γι’ αυτό το θέμα που διαπραγματεύεται ανθρώπινες ζωής και προτείνουμε εγκατάσταση φίλτρων, να σταματήσουν τα εργοστάσια να καίνε σκουπίδια που εκκρίνουν ουσίες ακατάλληλες για εισπνοή και να περιοριστεί η ιδιωτική χρήση αυτοκινήτων. Η μαθητική κοινότητα είναι παρούσα, Μαζί μας βρίσκεται και την ΕΛΜΕ όπως και πολλούς καθηγητές που μας στηρίζουν. Ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον μας».  Η συμμαθήτριά της  Αθηνά Γκουτζίνη σημείωσε ότι η αέρια ρύπανση που προκαλείται από διάφορους λόγους στον Βόλο, είτε από εργοστάσια που προχωρούν σε καύση,  είτε από τα αυτοκίνητα και άλλες αιτίες. «Θέλουμε να γίνονται περισσότεροι και απροειδοποίητοι έλεγχοι για την καύση σκουπιδιών και οι πολίτες να χρησιμοποιούν λιγότερο τα αυτοκίνητά τους » είπε χαρακτηριστικά.
H πορεία κινήθηκε στις οδούς Ιάσονος, Δημητριάδος και στη συνέχεια στην οδό Κ.Καρτάλη.  Φτάνοντας στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων οι μαθητές επέδωσαν ψήφισμα στο οποίο αναφέρουν:
«Σήμερα Πέμπτη, εμείς οι μαθητές του Βόλου, αποφασίσαμε να αγωνιστούμε για ένα θέμα το περιβάλλον και την πόλη μας αλλά και το ίδιο μας το μέλλον. Αυτή τη στιγμή σε ελάχιστη απόσταση από την πόλη του Βόλου, το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ καίει σκουπίδια, πλαστικά, srf – rdf και πετ κοκ, ρυπαίνοντας όχι μόνο την ατμόσφαιρα αλλά υποθηκεύοντας και το ίδιο μας το μέλλον. Οι αέριοι ρύποι όπως οι διοξίνες και τα φουυράνια καθώς και τα βαρέα μέταλλα και ό,τι άλλο εκλύεται από την καύση των σκουπιδιών δεν επιδρούν επιζήμια μόνο στο περιβάλλον αλλά και για την ίδια μας την υγεία. Άλλωστε η αύξηση των ποσοστών καρκινοπαθών και πασχόντων από αναπνευστικά προβλήματα ενδεχομένως να μπορούν να το επιβεβαιώσουν.  Βέβαια, όπως και άλλες βιομηχανίες στη γύρω περιοχή, το κυκλοφοριακό οι κεντρικές θερμάνσεις τα τζάκια, το λιμάνι κ.ά. είναι επίσης σημαντικές πηγές ρύπανσης της ατμόσφαιρας.   Παρόλα αυτά η καύση εκατοντάδων χιλιάδων σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την ήδη κρίσιμη κατάσταση.
Απαιτούμε λοιπόν από την κυβέρνηση, τον Υπουργό περιβάλλοντος, τον Δήμο Βόλου και την Περιφέρεια Μαγνησίας να σταματήσει τώρα η καύση σκουπιδιών και από την ΑΓΕΤ, να μη δημιουργηθεί εργοστάσιο srf από τον Δήμο Βόλου, να εφαρμοστεί δημόσιο σύστημα ανακύκλωσης και κομποστοποίησης των απορριμμάτων, να εγκατασταθεί άμεσα δίκτυο μόνιμης μέτρησης της αέριας ρύπανσης και να γίνονται τακτικοί έλεγχοι στο έδαφος το νερό,τ α αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα.  Η κατάσταση είναι επείγουσα και αν δεν δράσουμε αναλόγως, θα βρεθούμε σε λίγα χρόνια αντιμέτωποι με μη αναστρέψιμα αποτελέσματα.  Ήρθε η ώρα ,εμείς οι μαθητές, να αγωνιστούμε για το δικό μας μέλλον και θα το κάνουμε μέχρι να κερδίσουμε το μέλλον που ονειρευόμαστε».




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν κλείσουν όλα τα χοτ σποτ στα νησιά -όπως ζητάει το ΚΚΕ(και οι ΜΚΟ)-, αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι όσοι μεταφερθούν στην ενδοχώρα, ανεξάρτητα απ΄ το αν είναι πρόσφυγες ή λαθρομετανάστες, θα νομιμοποιηθούν και θα μονιμοποιηθούν, λαμβάνοντας μάλιστα τα σχετικά επιδόματα(σίτισης, στέγασης, κτλ.). Ετσι τα νησιά θα αδειάσουν για να υποδεχτούν την επόμενη φουρνιά, και η αντλία μεταφοράς των λαθροεποικιστων από τα νησιά στην ενδοχώρα θα λειτουργεί ΄άψογα΄ και εις το διηνεκές. Μάλιστα η μεταφορά τους θα γίνεται με ελληνικά αρματαγωγά! Πρόκειται για το απόλυτο εθνικό έγκλημα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρίσι: Βίντεο σοκ της τύφλωσης διαδηλωτή
20.11.2019
https://www.youtube.com/watch?time_continue=41&v=ZAiOPpqpZ1c&feature=emb_logo
Ο Manu έχασε το μάτι του. Συγκλονισμός! Ο Manu, μέλος των «Κίτρινων Γιλέκων» συνομιλεί ήσυχα με δύο άλλους διαδηλωτές στην Πλατεία της Ιταλίας στο Παρίσι, όπου γινόταν το περασμένο Σάββατο η συγκέντρωση για τον ένα χρόνο από τη δημιουργία του κινήματος. Ξαφνικά, αναίτια και απρόκλητα δέχθηκε μία βομβίδα δακρυγόνου στο μάτι.
Το γεγονός συνέβη στις 3:40 μ.μ του Σαββάτου. Όπως έγινε χθες γνωστό ο 41χρονος Manu έχει χάσει το μάτι του.
Στη Βολιβία, στη Χιλή, στο Παρίσι χτυπούν στο «ψαχνό». Πορείες δεκάδων μονόφθαλμων γίνονται στη Χιλή και στη Βολιβία. Η τακτική παραπέμπει στον Βασίλειο τον Βουλγαροκτόνο που τύφλωσε τους Βούλγαρους στρατιώτες για να τους αχρηστεύσει. Επιστροφή κυριολεκτικά στον Μεσαίωνα… επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν και να εξαλείψουν κάθε πρόθεση αντίδρασης και διαμαρτυρίας



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα τη θυμομαστε αυτη τη συναυλια στο δολοφονικο ισραηλ, μαρια φαραντουρη, δημητρη μπαση και ορχηστρα μικης θεοδωρακης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραήλ :Νετανιάχου :"μπορούμε να στοχεύουμε οποιονδήποτε ακόμη και.στο.κρεβατι.του "
....τα καθάρματα υπήρχαν και πριν απλά τώρα είναι και ιδιαίτερα προκλητικοί ..
Θα μου πεις ,τι.να φοβηθούν ? ΜΟΥΓΓΑ του πλανήτη



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στέλεχος ΝΔ για βασανισμό Γούλα: «Κάνε τεστ μπορεί να έχεις μείνει έγκυος και να έχεις μπασταρδάκι μπάτσου»
19:08 | 20 Νοε. 2019
Σε μια χυδαία ανάρτηση προχώρησε ο Κώστας Κεφαλογιάννης, στέλεχος της ΝΔ και ξάδερφος του ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη, για τον Λάμπρο Γούλα, όπως καταγγέλλει και δημοσιεύει στο Facebook το ίδιο το θύμα, που υπέστη βασανιστήρια από αστυνομικούς το βράδυ της 7ης Νοεμβρίου στα Εξάρχεια, επειδή απλώς βρισκόταν στην περιοχή.
Κατά την αναίτια σύλληψή του, ο Λάμπρος Γούλας δέχτηκε άγριο ξυλοδαρμό, βασανίστηκε και παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από αστυνομικούς. «Μου κατέβασαν το εσώρουχο και ένας κόλλησε από πίσω μου και άρχισε να φωνάζει: “Έτσι γαμάνε οι χακί. Στα Εξάρχεια έχουμε χούντα ρε, το κατάλαβες; Όποιος δε δέχεται φάπα και πούτσα δε θα μπαίνει στα Εξάρχεια. Εμείς κάνουμε κουμάντο”», ανέφερε μεταξύ άλλων στην καταγγελλία του, για την οποία μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει απάντηση από την αστυνομία.
Αντιθέτωςυπήρξε αντίδραση από τη Διεθνή Αμνηστία, η οποία παρακολούθησε τη σημερινή δίκη και ζήτησε άμεσα απαντήσεις από τις ελληνικές αρχές και τη διερεύνηση της πολύ σοβαρής καταγγελίας. «Οι πρακτικές αυτές, όπως αναδεικνύεται και από τις εκθέσεις μας, δεν αποτελούν "μεμονωμένα περιστατικά", αλλά συνιστούν συστημικό φαινόμενο», σημειώνει η Διεθνής Αμνηστία.
Σχολιάζοντας την είδηση που προκάλεσε σάλο και αποδείχτηκε πως ήταν μόνο η αρχή της άγριας καταστολής και της ωμής βίας βάσει του δόγματος «νόμος και τάξη» που αποφάσισε να θέσει σε εφαρμογή η κυβέρνηση, ο Κώστας Κεφαλογιάννης ανέφερε σε ανάρτησή του: «Είσαι τυχερός που γλίτωσες... κάνε ένα τέστ όμως γιατί μπορεί να έχει μείνει έγκυος και να σηκώνεις το μπασταρδάκι ενός “μπάτσου”».
Παραθέτοντας φωτογραφίες που καταδεικνύουν πως ο Κώστας Κεφαλογιάννης δεν είναι ένα απλό στέλεχος αλλά «υψηλά υστάμενο», ο Λάμπρος Γούλας ανέφερε: «Εδώ το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κεφαλογιαννης, ξάδερφος του γνωστού κεφαλογιαννη ναι, απευθύνεται προς εμένα λιγο μετά την καταγγελια μου. Προφανώς δεν είχαμε καμία αυταπάτη για το τι ανθρώπους έχει Ν. Δ. και για τις αντιλήψεις που έχουν στην κυβέρνηση. Είμαστε όμως σίγουροι πως ότι και να συμβεί η αλληλεγγύη πάντα θα κερδίζει στο τέλος. Σήμερα στο δικαστήριο συγκεντρωθηκσν δεκαδες σύντροφοι διπλα μου από τον Ρουβίκωνα και όχι μόνο τους οποίους και θέλω να τους ευχαριστήσω. Τέλος,το δικαστήριο έδωσε αναβολή επ αόριστον λόγο παρέλευση του ωραρίου. Υ. Γ: Οι υπόλοιπες φωτογραφίες σποδυκνειουν πόσο υψηλά υσταμενο στέλεχος της Ν. Δ. είναι ο Κώστας Κεφαλογιαννης»




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



32 οι νεκροί στη Βολιβία, αλλά τα δυτικά ΜΜΕ «ξεπλένουν» την ακροδεξιά
20.11.2019
Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις ταραχές που σημειώθηκαν χθες, Τρίτη, μεταξύ υποστηρικτών του  'Εβο Μοράλες και την αστυνομία της ακροδεξιάς κυβέρνησης της Βολιβίας κοντά σε διυλιστήριο που απέχει μερικά χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Λα Πας. Έτσι, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 32.
Τα δυτικά ΜΜΕ «ξεπλένουν» την ακροδεξιά της Βολιβίας
Η ακροδεξιά αυτοανακηρυχθείσα πρόεδρος Ανιές που εμφανίστηκε με τη Βίβλο στο χέρι (φωτο), περιγράφεται ως «περήφανη Χριστιανή» (France 24) και «ακτιβίστρια των γυναικείων δικαιωμάτων και τηλεοπτική παρουσιάστρια» (Time). Οι ακροδεξιές απόψεις και το μίσος της εναντίον των αυτοχθόνων απουσιάζουν. Τα ρατσιστικά σχόλια της Ανιές για τους Αυτόχθονες δεν υπάρχουν πουθενά. Το λεξιλόγιο που χρησιμοποιείται μοιάζει με αυτό που περιγράφει τον Γουαϊδό, που παρουσιάστηκε ως «μαχητής της ελευθερίας» (Fox Business) και που «κατέκτησε την καρδιά ενός έθνους» (New York Times).
Μαζί με το ξέπλυμα της Ανιές, οι δημοσιογράφοι έχουν προσπαθήσει να ωραιοποιήσουν την εικόνα της φιγούρας που θεωρείται ότι είναι η αληθινή δύναμη πίσω από το πραξικόπημα: του φονταμενταλιστή Χριστιανού πολυεκατομμυριούχου Luis Fernando Camacho. Ο Camacho είναι ένας φασίστας που ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία στη νεοναζιστική Ένωση Νεολαίας της Σάντα Κρουζ, μια ακροδεξιά παραστρατιωτική οργάνωση που ήταν καθοριστική στην στηριγμένη από τις ΗΠΑ συνωμοσία απόσχισης της ολιγαρχίας της Σάντα Κρουζ το 2008.
Αλλά τίποτα από αυτά δε φαίνεται να έχει σημασία για τα δυτικά ΜΜΕ, που έχουν παρουσιάσει τον Camacho ως «συντηρητικό ηγέτη διαδηλώσεων» (BBC), «δημεγέρτη Χριστιανό» (Financial Times) και «κοινωνικό ηγέτη» (Reuters).
Απούσες από την κάλυψη των ΜΜΕ του Βολιβιανού πραξικοπήματος, είναι και οι αναφορές στις φασιστικές τακτικές που χρησιμοποίησε η αντιπολίτευση. Εικόνες και αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν ηγέτες του Κινήματος προς τον Σοσιαλισμό (MAS) να δέχονται επιθέσεις από όχλους, να δένονται σε δέντρα, τα σπίτια τους να παραδίδονται στην πυρά. Αντίθετα, οι δημοσιογράφοι περιέγραψαν αθώα την αυξανόμενη βία των ακροδεξιών ως «μαζικές διαδηλώσεις» (BBC), «εναντίωση» (AP) και «πολιτική ανυπακοή» (New York Times).
Οι κρατικές δυνάμεις ασφαλείας, που είχαν κάνει στο πλάι για να επιτρέψουν στις φασιστικές συμμορίες του Camacho να προκαλέσουν το χάος και να επιτεθούν σε αντιπάλους, τώρα ενεργοποιήθηκαν για να συντρίψουν την αναπόφευκτη αντίσταση των αυτοχθόνων υποστηρικτών του MAS. Αλλά τώρα τα ΜΜΕ μπορούσαν να καταφύγουν στη δοκιμασμένη τεχνική της ποινικοποίησης των διαδηλώσεων κατά του πραξικοπήματος ως «βία από πλιατσικολόγους ή υποστηρικτές του κ. Μοράλες» (New York Times), ακριβώς όπως έγινε και με τις αντι-νεοφιλελεύθερες εξεγέρσεις σε Χιλή και Εκουαδόρ. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι δημοσιογράφοι έδειξαν να δικαιολογούν προληπτικά την καταστολή, γράφοντας για παράδειγμα πως υπήρξε «έκρηξη βίας» μετά την παραίτηση Μοράλες (Financial Times), ή πως οι δυνάμεις ασφαλείας αναπτύσσονταν για να «καταπνίξουν τη βία» (Reuters). Το AP ισχυρίστηκε, πιθανώς ευχόμενο, ότι «μια αίσθηση κανονικότητας επέστρεψε στην πρωτεύουσα την Τετάρτη».
Στηριγμένο από τις ΗΠΑ, το πραξικόπημα που αρνούνται τα δυτικά μέσα ότι είναι τέτοιο φαίνεται να επιτυγχάνει, τουλάχιστον προς το παρόν. Όμως, όπως στο σύντομο πραξικόπημα του 2002 στη Βενεζουέλα, η σιγή ιχθύος από τα ΜΜΕ και η βίαιη καταστολή δεν έχουν σταματήσει πλήθη Βολιβιανών από το να κατεβούν στους δρόμους για την επαναφορά της δημοκρατίας. Μόνο ο χρόνος θα δείξει αν το pueblo θα νικήσει.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



21.11.2019, 11:44
Εκατοντάδες τραυματισμοί παιδιών από αστυνομικούς στη Χιλή
Ο Συνήγορος των Δικαιωμάτων του Παιδιού στη Χιλή έχει λάβει 327 καταγγελίες για παραβιάσεις δικαιωμάτων ανηλίκων από στελέχη των δυνάμεων της τάξης κατά τη διάρκεια της εξέγερσης που ξεκίνησε πριν έναν και πλέον μήνα.
Στις ταραχές και τα επεισόδια στις άνευ προηγουμένου διαδηλώσεις μετά το τέλος της στρατιωτικής δικτατορίας στη Χιλή, έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 23 άνθρωποι ανάμεσά τους πέντε σε επεμβάσεις των δυνάμεων ασφαλείας, και έχουν τραυματιστεί άλλοι 2.000 και πλέον, ανάμεσά τους 200 που έχουν υποστεί σοβαρά οφθαλμικά τραύματα.
«Έως την 15η Νοεμβρίου, το γραφείο του Συνηγόρου των Δικαιωμάτων του Παιδιού είχε λάβει 327 αναφορές για παραβιάσεις δικαιωμάτων παιδιών και εφήβων εξαιτίας της κρίσης», δήλωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου, η Πατρίσια Μουνιός, επικεφαλής της δημόσιας ανεξάρτητης αρχής.
Η Μουνιός στηλίτευσε τη συμπεριφορά αρκετών αστυνομικών και υπογράμμισε ότι πολλά παιδιά τραυματίστηκαν ενώ δεν είχαν την παραμικρή σχέση με τα επεισόδια, «για παράδειγμα βγαίνοντας να αγοράσουν ψωμί μαζί με τις μητέρες τους».
«Μιλάμε για παιδιά τα οποία δεν συμμετείχαν σε διαδηλώσεις, πράγμα το οποίο κάνει ακόμα πιο σοβαρή τη συμπεριφορά των αστυνομικών», επέμεινε η Μουνιός τονίζοντας ότι ο Συνήγορος θα προσφύγει στη δικαιοσύνη στις υποθέσεις που ακόμη δεν έχουν παραπεμφθεί σε αυτή.
Ενώ η κοινωνική κρίση στη Χιλή έχει φέρει στο προσκήνιο τις τεράστιες κοινωνικές ανισότητες το γραφείο του Συνηγόρου των Δικαιωμάτων των Παιδιών εξέφρασε λύπη διότι τα παιδιά σχεδόν «δεν λαμβάνονται υπόψη στην κατάρτιση και την εφαρμογή των δημόσιων πολιτικών, παρότι είναι τα πρώτα που υποφέρουν εξαιτίας των ανισοτήτων και της ασθενικής παρουσίας του κράτους» σε πεδία όπως είναι αυτή της παιδείας και της υγείας, που έχουν αφεθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου στον ιδιωτικό τομέα.
Σημειώνεται πως το Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΙΑΔ), άλλη ανεξάρτητη δημόσια αρχή, έχει αναφέρει ότι έχει υποβάλει 384 προσφυγές για παραβιάσεις δικαιωμάτων που διαπράχθηκαν από μέλη των δυνάμεων επιβολής της τάξης σε βάρος διαδηλωτών. Προχθές η αστυνομία της Χιλής ανέστειλε τη χρήση σφαιρών με επικάλυψη καουτσούκ σε διαδηλώσεις, λόγω των σοβαρών πάνω από 200 διαδηλωτών στα μάτια.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πελάτες στο ίδιο μαγαζί ΚΥΠ και Ισραηλινοί
 Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019, 14:30
Πελατες στο ιδιο μαγαζι ΚΥΠ και Ισραηλινοι
Εξοπλισμό παρακολούθησης από την εταιρεία Hacking Team -από την οποία εφοδιάστηκε στο παρελθόν και η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΚΥΠ)- προμηθεύτηκαν οι δύο εταιρείες ισραηλινών συμφερόντων, η WiSpear και η CIS Group.
Αυτό προκύπτει από τη διαρροή απόρρητων εγγράφων από τη Wikileaks τον Ιούλιο του 2015. Το όνομα του Shakak Avni, διευθυντή της εταιρείας CIS, εμφανίζεται σε τέσσερα email με τη Hacking Team την περίοδο 2013, ενώ το όνομα του Tal Dilian της εταιρείας WiSpear εμφανίζεται σε 13 περιπτώσεις, δύο χρόνια αργότερα, το 2015. Όσον αφορά στην ΚΥΠ, το όνομα και οι λειτουργοί που επικοινωνούσαν με τη Hacking Team εμφανίζονται σε 120 ηλεκτρονικά μηνύματα που διέρρευσαν από τη Wikileaks στις 8/7/2015.
Όπως μεταδίδει το philenews, αποτέλεσμα της αποκάλυψης αυτής ήταν τρεις ημέρες αργότερα, στις 11/7/2015, ο προϊστάμενος της ΚΥΠ, Ανδρέας Πενταράς, να υποβάλει την παραίτησή του. Τότε, δημοσιεύματα έκαναν λόγο για παρακολουθήσεις προσωπικών δεδομένων δημοσιογράφων, επιχειρηματιών και πολιτικών από την ΚΥΠ με τις υποκλοπές ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (κλήσεις, sms, ηλεκτρονικά μηνύματα, φωτογραφίες, Facebook, Twitter, Viber, ενεργοποίηση μικροφώνων εξ αποστάσεως κ.τ.λ.).
Τότε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεδομένου του μεγέθους, της σοβαρότητας και της σημασίας των αποκαλύψεων, ενημέρωσε τηλεφωνικώς τους αρχηγούς των κομμάτων. Σήμερα επιλέγει να ενημερώσει μόνο τον γ.γ. του ΑΚΕΛ, γεγονός το οποίο προκαλεί αντιδράσεις από άλλους πολιτικούς χώρους.
Η πρωτοβουλία του Ισραηλινού Tal Dilian να πολυδιαφημίσει σε διεθνή μέσα ενημέρωσης το κατασκοπευτικό του βαν και τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό που διαθέτει, προκειμένου να παρακολουθεί κινητά τηλέφωνα και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Το βαν της εταιρείας WS WiSpear Systems limited, που δραστηριοποιείται στην Κύπρο από το 2013, κατασχέθηκε από την αστυνομία και διενεργούνται έρευνες για να διαπιστωθεί κατά πόσο προκύπτουν ποινικά ζητήματα με τη δραστηριότητα των στελεχών της.
Το πώς λειτουργεί ο εξοπλισμός του κατασκοπικού βαν είναι γνωστό στις Αρχές. Αυτό που εξετάζεται και μάλιστα με εξειδικευμένα «εργαλεία» είναι το αν διενεργούσε παρακολουθήσεις εντός Κύπρου κι αν ναι, ποιοι ήταν οι «στόχοι». Η έρευνα συνεχίζεται παρότι η ιδιοκτήτρια εταιρεία WiSpear διά ανακοινώσεως ισχυρίζεται ότι το βαν δεν εκτέλεσε καμία εργασία στην Κύπρο και η χρήση του τον τελευταίο χρόνο περιορίστηκε σε δοκιμές, με άδεια από τις αρμόδιες Αρχές. Υπό έρευνα είναι και το κτήριο στη Λάρνακα στο οποίο στεγάζονται και άλλες εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η CIS που ανήκει στον πρόεδρο της εβραϊκής κοινότητας στην Κύπρο Avraham Avni Shahak. Ο ΔΗΣΥ με ανακοίνωσή του αναφέρει πως δεν υπήρξε καμία επαφή ή σχέση του Αβέρωφ Νεοφύτου με τον πρώην πράκτορα Tal Dilian ιδιοκτήτη του βαν, αλλά γνωρίζει και είχε συνάντηση με τον Shakak Avni με την ιδιότητά του ως εκπροσώπου της εβραϊκής κοινότητας. Η εταιρεία του Shakak έχει εγκαταστήσει το σύστημα ασφαλείας στα γραφεία του ΔΗΣΥ.
Πολιτικά κόμματα ζήτησαν εξηγήσεις και την ίδια ώρα η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να στρέψει την προσοχή αλλού και να επιρρίψει την ευθύνη στους προκατόχους της, κατάφερε να μπερδέψει τα πράγματα ακόμα περισσότερο, με την ανακοίνωσή της ότι «η συγκεκριμένη εταιρεία είχε πάρει άδεια και είχε ενεργοποιηθεί στη χώρα μας από το 2011». Ωστόσο, όπως διαφάνηκε, το 2011 πράγματι δραστηριοποιήθηκε στη χώρα μας παρόμοιου τύπου εταιρεία, η CIS Group, η οποία και πάλι ανήκει σε Ισραηλινό, όχι όμως στον Tal Dilian, αλλά στον Avraham Shahak Avni. Μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε, ζήτησε άδεια οπλοφορίας, την οποία τελικά έλαβε με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Σημειώνεται ότι τότε η αστυνομία δεν συναινούσε στην παραχώρηση άδειας, αφού πρόκειται για Ισραηλινό υπήκοο. Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο «Φ», ο Avraham Shahak Avni τον Ιανουάριο του 2015 υπέβαλε αίτηση να αποκτήσει την κυπριακή υπηκοότητα από τη στιγμή που είχε αποκτήσει περιουσία και δραστηριοποιείτο στο νησί, ενώ του δόθηκε άδεια οπλοφορίας το 2016.
Μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί η οποιαδήποτε διασύνδεση των δύο Ισραηλινών και των εταιρειών τους, πλην του γεγονότος ότι προμηθεύονταν εξοπλισμό από την ιταλική εταιρεία Hacking Team.
Ακόμη σοβαρότερη διάσταση προσδίδει στο θέμα η τουρκική εφημερίδα «Hürriyet». Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της εφημερίδας, το 2010 το Ισραήλ υπέγραψε συμφωνία για διαμοιρασμό της ανατολικής Μεσογείου με την Κύπρο. Επισημαίνει ότι το 2011 ο τότε πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες επισκέφθηκε την Κύπρο και υπέγραψε συμφωνία μυστικών υπηρεσιών πληροφόρησης με τον τότε πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια. Προστίθεται, ακόμη, ότι ο Σιμόν Πέρες είχε επισκεφθεί και τον τότε ηγέτη του ΔΗΣΥ και νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.
WiSpear: Για δοκιμαστικούς σκοπούς στην Κύπρο
Tη δική της τοποθέτηση δίνει η WS WiSpear Systems limited για την πολύκροτη υπόθεση του κατασκοπευτικού βαν στην Κύπρο. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας:
«Τις τελευταίες ημέρες τα ΜΜΕ δημοσιεύουν αρκετά άρθρα σχετικά με το βαν, το οποίο ανήκει στην εταιρεία WiSpear. Η εταιρεία επέλεξε να μην κάνει οποιεσδήποτε δηλώσεις μέχρι η αστυνομία να ολοκληρώσει την έρευνά της. Όμως, έχει περιέλθει στην αντίληψή μας ότι η εταιρεία μας και τα μέλη της εμπλέκονται, παρά τη θέλησή τους, σε φημολογία που αναμειγνύει τα γεγονότα με ανακριβή δεδομένα και θεωρίες, προκαλώντας μάλλον σύγχυση αντί να αποσαφηνίζει την υπόθεση. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία θα ήθελε επισήμως να τοποθετηθεί επί του θέματος.
»Η εταιρεία έχει εγγραφεί το 2013 και άρχισε να λειτουργεί περί τα τέλη του 2017. Μέσα από τη λειτουργία της, η εταιρεία δεν έχει πωλήσει ούτε ενοικιάσει κανένα σύστημα intelligence στις κυπριακές Αρχές. Αποκλειστικός σκοπός της εταιρείας είναι η πώληση προϊόντων τεχνολογίας που αναπτύσσει και δεν παρέχει με κανέναν τρόπο υπηρεσίες intelligence σε κανέναν από τους πελάτες της.
»Το εν λόγω αυτοκίνητο δεν υπήρξε ποτέ ενεργό στην Κύπρο παρά μόνο για δοκιμαστικούς σκοπούς και δοκιμές μόνο σε συσκευές οι οποίες ανήκαν στην εταιρεία, ακολουθώντας τις οδηγίες των τοπικών Αρχών και εις γνώσιν τους. Οι σχετικές δοκιμές έγιναν τον τελευταίο έναν χρόνο, όση είναι και η διάρκεια ζωής του βαν και όχι πριν από τον Νοέμβριο του 2018.
»Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα, εφόσον το αποφασίσει, να δημοσιεύσει σχετικό υποστηρικτικό υλικό που αφορά στη σχετική με τα παραπάνω επικοινωνία της με τις αρμόδιες Αρχές.
»Επιπρόσθετα και μετά το γεγονός ότι μέλη της εβραϊκής κοινότητας έχουν αναφερθεί στα Μέσα, η εταιρεία επιθυμεί να διευκρινίσει ότι η λειτουργία και οι εργασίες που γίνονται στην Κύπρο δεν συνδέονται με την εβραϊκή κοινότητα, γεγονός που ισχύει και για τα μέλη της εταιρείας.
»Η εταιρεία εφαρμόζει και τηρεί τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας και διατηρεί το δικαίωμά της να αντιδράσει άμεσα με όλες τις νομικές μεθόδους».
Στο κτήριο του ΔΗΣΥ κάμερες παρακολούθησης από την εταιρεία του Shakak Avni
Χθες, έλυσε τη σιωπή που τηρούσε τις προηγούμενες μέρες και ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου αναφορικά με τα όσα γράφονται για συναντήσεις που είχε ο ίδιος με πρόσωπα που συνδέονται με το κατασκοπευτικό βαν.
Όπως ισχυρίζεται σε ανακοίνωσή του, «ουδέποτε είχα επαφή, ούτε και συναντήθηκα ποτέ ή γνωρίζω τον κ. Tal Dilian, το όνομα του οποίου φέρεται να συνδέεται με την υπόθεση του κατασκοπευτικού βαν». Πρόσθεσε, επίσης, πως «ούτε φυσικά είμαι σε θέση να γνωρίζω εάν και ποια σχέση μπορεί να υπάρχει μεταξύ του κ. Dilian και άλλων μελών της εβραϊκής κοινότητας Κύπρου».
Την ίδια ώρα, ο Αβέρωφ Νεοφύτου εξηγεί πως δέχθηκε στο γραφείο του τον πρόεδρο της εβραϊκής κοινότητας της Κύπρου, κ. Shahak Avni. «Η συνάντηση αφορούσε σε θέματα που σχετίζονται με την εβραϊκή κοινότητα στην Κύπρο και τον δέχθηκε ως όφειλε για θέματα της κοινότητας που εκπροσωπεί. Τον κ. Avni ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ τον γνωρίζει από τη δράση του ως ενεργό μέλος και πρόεδρο της εβραϊκής κοινότητας στην Κύπρο» καταλήγει η ανακοίνωση.
Πηγή στο ΔΗΣΥ, κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα της ιστοσελίδας Themaonline ότι στο πελατολόγιο της εταιρείας του Shakak Avni είναι και ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ανέφερε στον «Φ» ότι το 2016 η εν λόγω εταιρεία εγκατέστησε κάμερες παρακολούθησης στο κτήριο του κόμματος.
Εξελίξεις γύρω από τις έρευνες
Εξελίξεις υπάρχουν στην πολύκροτη υπόθεση με το κατασκοπευτικό βαν, σύμφωνα με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, Κύπρο Μιχαηλίδη. Όπως είπε, γίνονται έρευνες αυτήν την ώρα και πρόκειται για μία σοβαρή υπόθεση. Πρόσθεσε, ακόμη, πως λόγω και της σοβαρότητας της υπόθεσης, δεν έχει κάτι άλλο να δηλώσει και πρέπει να αναμένουν όλοι τα αποτελέσματα των ερευνών.
Σε τοποθέτησή του ο γενικός εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης ανακοίνωσε πως δεν δικαιολογείται επί του παρόντος δική του παρέμβαση. Ο κ. Κληρίδης ανέφερε ότι θα παρέμβει «μόνο αν προκύψουν στοιχεία από τα οποία να φαίνεται ότι η ίδια η αστυνομία, που έχει την ευθύνη διεξαγωγής των ανακρίσεων, δεν μπορεί να έχει τα εχέγγυα αμεροληψίας και αντικειμενικότητας, λόγω κάποιας δικής της εμπλοκής στα θέματα».




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντάρτικο στη Σάμο για τις ανοιχτές δομές
 Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019, 07:42
Σφοδρές αντιδράσεις αλλά και ραγδαίες εξελίξεις έχουν πυροδοτηθεί στη Σάμο, ένα νησί που έχει επωμιστεί μεγάλο βάρος του μεταναστευτικού προβλήματος, έπειτα από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης περί δημιουργίας ανοιχτής δομής φιλοξενίας μεταναστών δυναμης 5.000 ατομων, ενώ σε όλα τα υπολοιπα νησια θα υπαρχουν κλειστες δομες δυναμης 1.000 ατομων.
Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Σάμου Γιώργος Στάντζος και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισαν να παραιτηθούν αντιδρώντας έτσι στα μέτρα. Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.
Ο κ. Στάντζος επεσήμανε ότι θα στείλει άμεσα επιστολή στον πρωθυπουργό για να του γνωστοποιήσει την παραίτηση του ιδίου αλλά και του δημοτικού συμβουλίου.
«Θέτω την παραίτησή μου, αν δεν παρθεί πίσω η απόφαση μετατροπής ενός νησιού σε ανοιχτή φυλακή. Σταθείτε δίπλα μου. Ο κόσμος με έβγαλε δήμαρχο και θα με ρίξει το σύστημα. Νιώθω περήφανος που επί δυόμισι μήνες υπηρέτησα ως δήμαρχος» ανέφερε ο κ. Γιώργος Στάντζος κατά τη διάρκεια του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με το Σαμιακό Βήμα.
«Παραιτούμαστε και εμείς, αν παραιτηθεί ο δήμαρχος. Και η δική μας παραίτηση είναι δεδομένη» είπε από τη μεριά του και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Νίκος Κατρακάζος.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να βγει από τη φυλακή ο νεοφιλελεύθερος σημιτικός απατεώνας πρώην Υπουργός που πάλευει για το ''σοσιαλισμό της πάρτης του και της πάρτης τους''[Αλ Γκόρ:είμαι σοσιαλιστής.ΠΙστεύω στο σοσιαλισμό μόνο για πλούσιους].Συμφωνώ με τις 60 προσωπικότητες του βαθέος κράτους.Να δώσει πίσω όμως και τις μίζες που πήρε.
Γ. Παπαντωνίου - Για το σοσιαλισμό αγωνιζόμαστε όλοι
Όταν ο Γιάννος Παπαντωνίου έλεγε πως η Ελλάδα είναι η τελευταία σοβιετία στην Ευρώπη



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τελος οι παθητικοι καπνιστες.
Εγιναν αντιπαθητικοί αντικαπνιστές!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σας παρακαλω, μην καλεσετε στον αριθμο για καταγγελιες για το καπνισμα σε καποιο καταστημα, γιατι θα πανε οι αρμοδιοι, θα κοψουν πρστιμο αρχικως στον καταστηματαρχη, και μετα μπορει να φτασουν μεχρι να του κλεισουν το μαγαζι του κιολας. Ο καθε καταστηματαρχης εχει παιδια να μεγαλωσει. τι θα φανε τα παιδια του αν του κλεισουν το μαγαζι του; Οι καπνιστες, ας βγαινουν λιγο εξω απο το μαγαζι για ενα τσιγαρο, δεν θα παθουν τιποτα, και ξαναμπαινον μεσα στο καταστημα. Ο αρθμος αυτος ειναι αριθμος εσχατης προδοσιας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Απαγωγή» από τους άνδρες των ΜΑΤ κατήγγειλε Κρητικός πρωην φοιτητής
Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019, 03:32
Ο Δημήτρης Κατρινάκης μίλησε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» του «ΚΡΗΤΗ TV», για την εικόνα της σύλληψής του που έκανε τον «γύρο» της χώρας.
Ο νυν ασκούμενος ορθοπεδικός στο ΚΑΤ, μελος της νεολαιας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κατήγγειλε πως έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της σύλληψης του, στα επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν προ ημερών έξω από την ΑΣΟΕΕ και στα οποία όπως αναφέρει «βρέθηκε ειρηνικά, χωρίς καμία διάθεση πρόκλησης ή συμμετοχής στα επεισόδια».
Σύμφωνα με τον ίδιο, άντρες της ΟΠΚΕ τον στοχοποίησαν και την ώρα της σύλληψης, ένας αστυνομικός τον χτυπούσε με την ασπίδα, εκείνος προσπαθούσε να καλυφθεί και ένας δεύτερος τον χτυπούσε με πτυσσόμενο γκλοπ.
Περίμενα να με χτυπήσουν γιατί ήδη χτυπούσαν πολλούς φοιτητές γύρω μου όμως δεν περίμενα να με συλλάβουν, καθώς είχα έρθει ειρηνικά απλώς για να συμπαρασταθώ στους φοιτητές της ΑΣΟΕΕ και το λουκέτο του πανεπιστημίου».
Με έβρισαν χυδαία, με μετέφεραν στην ΓΑΔΑ, όπου πέρασα την νύχτα στο κρατητήριο και την επόμενη ημέρα οδηγήθηκα στα δικαστήρια, όπου πήρα αναβολή για αυτή την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου».
Μάλιστα, Ο Δημήτρης Κατρινάκης υποστηρίζει πώς συνελήφθη ένας ακόμη Κρητικός, ο οποίος μάλιστα «δεν βρέθηκε καν στα επεισόδια».
«Συνελήφθη ένας ακόμη Κρητικός, που πήγαν ουσιαστικά και τον απήγαγαν από το σπίτι του, χωρίς ένταλμα. Ενώ δεν συμμετείχε στα επεισόδια, επειδή είχε παρκάρει το αυτοκίνητο του κοντά στο σημείο των επεισοδίων, ταυτοποιήθηκε ίσως με πομπό στο αυτοκίνητό του και με ψευδείς κατηγορίες, ότι τραυμάτισε 6 άνδρες των ΜΑΤ, συνελήφθη. Δεν του έδωσαν καν το δικαίωμα να μιλήσει με δικηγόρο.»
Στο πλευρό του πρώην μαθητή τους, τελειόφοιτου της Ιατρικής Κρήτης, πρώην πολίστα του ΟΦΗ και νυν ασκούμενου ορθοπεδικού στο ΚΑΤ, Δημήτρη Κατρινάκη, στέκονται καθηγητές του 8ου ΓΛ Ηρακλείου που υπογράφουν «χαρτί συμπαράστασης» προς το πρόσωπό του.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σκληρή απάντηση της Αθήνας στην Τουρκία
 Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019, 13:11
Αυστηρή ήταν η απάντηση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών στην προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.
Με δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας Αλέξανδρος Γεννηματάς σημειώνει ότι η Αθήνα δεν δέχεται μαθήματα από την Άγκυρα και καλεί την τουρκική κυβέρνηση να εφαρμόσει πλήρως την κοινή δήλωση Ε.Ε. - Τουρκίας για το προσφυγικό.
«Η Ελλάδα ως ευνομούμενη και δημοκρατική χώρα δεν δέχεται μαθήματα από κανέναν.
»Η Τουρκία αντί να κάνει υποδείξεις καλό θα είναι να εφαρμόσει πλήρως τις πρόνοιες της κοινής δήλωσης Ε.Ε.- Τουρκίας και να πάψει να χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες ως μέσο πίεσης στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη» επεσήμανε ο εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.
Επίθεση του τουρκικού ΥΠΕΞ στον Μητσοτάκη
Νωρίτερα, η Άγκυρα σε μία ιδιαίτερα επιθετική ανακοίνωση εναντίον του Έλληνα πρωθυπουργού έκανε λόγο για κακομεταχείριση των μεταναστών και παράνομες επαναπροωθήσεις.
Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση αναφέρει ότι «το τελευταίο παράδειγμα χειραγώγησης της κοινής γνώμης και στρέβλωσης των γεγονότων είναι οι αβάσιμες και ατυχείς δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη» και προσθέτει ότι «σε σχέση με το 2015 όταν έφταναν 850.000 παράτυποι μετανάστες στην Ευρώπη, το επίπεδο αυτό έχει μειωθεί κατά 95% χάρη στην Τουρκία» και καταλήγει «Να καταλάβουν οι Έλληνες και η Ευρώπη ότι δεν μπορεί να αναλάβει το βάρος η Τουρκία, καθώς πρόκειται για ένα παγκόσμιο θέμα».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών Χακίμ Ακσόι:
Το πιο πρόσφατο παράδειγμα χειραγώγησης της κοινής γνώμης που επιχειρεί η Ελλάδα μέσω διαστρέβλωσης των γεγονότων είναι οι αβάσιμες και ατυχείς δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Συγκριτικά με τη μεταναστευτική κρίση του 2015, όταν 850.000 παράτυποι μετανάστες έφτασαν στην Ευρώπη, το σημερινό ποσοστό διέλευσης έχει μειωθεί στο 94% χάρη στα μέτρα που έχουν ληφθεί από την Τουρκία.
Δεν είναι ανθρώπινο για αυτές τις χώρες που βρίσκονται σε μεταναστευτικά περάσματα, όπως η Ελλάδα, να εφαρμόζουν «μηδενική μεταναστευτική πολιτική» και να αγνοούν τα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων. Η Ελλάδα και οι χώρες που πλήττονται από το προσφυγικό πρέπει να επικεντρωθούν κυρίως στην αντιμετώπιση των αιτιών που προκαλούν τη μετανάστευση στις χώρες προέλευσης.
Η Τουρκία φιλοξενεί περισσότερους από 4 εκατομμύρια εκτοπισμένους. Οι Έλληνες εταίροι μας, καθώς και η διεθνής κοινότητα, πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι δίκαιο να αναλάβει η Τουρκία το βάρος της μετανάστευσης, το οποίο αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα.
Παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας αρνείται να δει και να αναγνωρίσει την κατάσταση, οι παράνομοι μετανάστες συνεχίζουν να πιέζονται στα σύνορα από τις ελληνικές αρχές. Αγνοώντας τις ευρωπαϊκές αξίες, αυτοί οι άνθρωποι υποβάλλονται σε απάνθρωπη μεταχείριση.
Θεωρούμε σκόπιμο να υπενθυμίσουμε στην Ελλάδα ότι η επιλογή συνεργασίας με την Τουρκία θα αποφέρει πιο σημαντικά αποτελέσματα από αυτά της προπαγάνδας κατά της Τουρκίας.
Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να:
– Επανορθώσει τις απάνθρωπες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες, που καταγράφονται επίσης από διεθνείς οργανισμούς.
– Φροντίσει για την πρόληψη θανάτων των μεταναστών, των ανηλίκων καθώς και των μεταναστών που δεν μπορούν να λάβουν την απαιτούμενη βοήθεια.
– Να μην ξεχνά ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν δικαιώματα και ελευθερίες που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο.
– Να τερματιστεί η πρακτική προώθησης των μεταναστών, βάσει του Διεθνούς Δικαίου.
– Να μη χρησιμοποιούν όπλα εναντίον μεταναστών και να μην τα αντιμετωπίζουν απάνθρωπα
– Να δείξουν σεβασμό στις πεποιθήσεις των μεταναστών, καθώς και στις κοινές αξίες της Ευρώπης και της ανθρωπότητας.

Εντομεταξι, η Αγκυρα εδώ και τοσα χρονια, καλει μουσουλμανους από ολες τις χωρες με αφισες σε ταξιδιωτικα πρακτορεια (Νιγηρια, Πακισταν, Μαροκο, κ.τ.λ), να ερθουν στην Τουρκια για να περασουν από εκει στην Ευρωπη!!!!




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Βραζιλία θα αποτίσει φόρο τιμής στη μνήμη του Αουγκούστο Πινοτσέτ
 Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019, 08:22
Φόρο τιμής στον άλλοτε δικτάτορα της Χιλής Αουγκούστο Πινοτσέτ (1973-1990) θα αποτίσει τη 10η Δεκεμβρίου το τοπικό κοινοβούλιο της Πολιτείας Σαν Πάουλο της Βραζιλίας.
Η εκδήλωση προγραμματίστηκε ώστε να συμπέσει με την παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σύμφωνα με τα ΜΜΕ.
«Η επίσημη τελετή στη μνήμη του προέδρου Αουγκούστο Π. Ουγάρτε» θα γίνει κατόπιν αιτήματος του τοπικού φασιστα βουλευτή Φρεντερίκου Ντ’ Άβιλα του φασιστικου Κοινωνικού Φιλελεύθερου Κόμματος (PSL), της παράταξης της οποίας ήταν υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2018 ο ακροδεξιός αληταρας φασιστας Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο νυν αρχηγός του κράτους.
Η λέξη-κλειδί «Πινοτσέτ» κατατασσόταν στην τρίτη θέση μεταξύ των όρων στους οποίους αναφέρονταν συχνότερα χθες οι χρήστες του Twitter στη Βραζιλία μετά τη μετάδοση της είδησης από τα ΜΜΕ.
«Ο πατέρας μου ήταν θύμα της δικτατορίας του Πινοτσέτ. Φυλακίστηκε, βασανίστηκε ... Η απότιση φόρου τιμής σε αυτόν που ευθυνόταν για ορισμένα από τα χειρότερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας την Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι κάτι περισσότερο από χυδαία ύβρη, είναι εγκληματική» σχολίασε ένας χρήστης, ο @sebastianismos.
Ο αληταρας φασιστας πρόεδρος Μπολσονάρου, ο οποίος έχει αποτίσει επανειλημμένα φόρο τιμής σε έναν βασανιστή της βραζιλιάνικης φασιστικης δικτατορίας και υμνεί συχνά το φασιστικο στρατιωτικό καθεστώς της χώρας του, είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τον Σεπτέμβριο, όταν είχε εξάρει την καταστολή στην οποία επιδιδόταν η στρατιωτική χούντα στη Χιλή αναφερόμενος στον θάνατο του πατέρα της πρώην προέδρου της χώρας - νυν επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα - Μισέλ Μπατσελέτ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το βρωμιαρικο ισραηλινοναζιστικο καθεστως κλείνει Παλαιστινιακούς οργανισμούς στην Ιερουσαλήμ
Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019, 00:54
Οι ισραηλινοναζιστικές αρχές έδωσαν εντολή την Τετάρτη να κλείσουν για έξι μήνες αρκετοί παλαιστινιακοί οργανισμοί στην Ιερουσαλήμ, ανάμεσά τους τα γραφεία τηλεοπτικού δικτύου, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των οργανισμών αυτών.
Τα γραφεία του Palestine TV, ενός τηλεοπτικού δικτύου που συνδέεται με την Παλαιστινιακή Αρχή, η εταιρεία Al-Araz όπου αυτά στεγάζονται, όπως και ένα τζαμί, ένα κέντρο υγείας και ένα γραφείο που υπάγεται στο παλαιστινιακό υπουργείο Παιδείας στην Ιερουσαλήμ εξαναγκάστηκαν να κλείσουν.
Ο διευθυντής αυτού του γραφείου και ο διευθυντής της εταιρίας Al-Araz στην Ιερουσαλήμ συνελήφθησαν επίσης και η ανταποκρίτρια του Palestine TV ανακρίθηκε, όπως πληροφορήθηκε το Γαλλικό Πρακτορείο από συγκλίνουσες πηγές.
Το ισραηλινοναζιστικο καθεστως θεωρεί την Ιερουσαλήμ στο σύνολό της πρωτεύουσά του, μια απόφαση που δεν αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα. Οι Παλαιστίνιοι από την πλευρά τους ελπίζουν να κάνουν την κατεχόμενη και προσαρτημένη από το ισραηλινοναζιστικο καθεστως Ανατολική Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του κράτους που προσδοκούν να ιδρύσουν.
"Θα συνεχίσω να ασκώ αυστηρή πολιτική ενάντια σε κάθε απόπειρα της Παλαιστινιακής Αρχής να παραβιάσει την κυριαρχία μας στην πρωτεύουσα", δήλωσε ο οσραηλινοναζιστης υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας Γκιλάντ Ερντάν για να δικαιολογήσει αυτό το μέτρο.
Σύμφωνα με τον ισραηλινοναζιστη αξιωματούχο, το δίκτυο Palestine TV "μεταδίδει ένα αντιισραηλινοναζιστικό και αντισιωναζιστικό πρόγραμμα" όπου "το καθεστως των ισραηλινοναζι περιγράφεται μερικές φορές ως υπεύθυνο για εγκλήματα πολέμου και εθνοκάθαρση".
Η απόφαση αυτή καταδικάστηκε αμέσως από Παλαιστίνιους αξιωματούχους.
"Πρόκειται για τη συνέχιση της εκστρατείας της ισραηλινοναζιστικής κυβέρνησης ενάντια σε οτιδήποτε είναι παλαιστινιακό στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ", δήλωσε είπε η Χανάν Ασράουι, στέλεχος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ).
Για το Παλαιστινιακό Κέντρο ανάπτυξης και ελευθερίας του Τύπου (MADA), μια μη κυβερνητική οργάνωση που έχει την έδρα της στη Ραμάλα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, το κλείσιμο των γραφείων του Palestine TV εντάσσεται "στις προσπάθειες του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος για να σιγήσουν τα μέσα ενημέρωσης και να εμποδίζεται η μετάδοση της παλαιστινιακής εκδοχής, μέσω μιας σειράς κατασταλτικών μέτρων κατά των μέσων ενημέρωσης και των δημοσιογράφων".



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έκκληση Μοράλες να σταματήσει η «γενοκτονία» στη Βολιβία
 Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019, 23:27
Ο πρώην πρόεδρος 'Εβο Μοράλες απηύθυνε την Τετάρτη έκκληση στη διεθνή κοινότητα για να τεθεί τέλος στην καταστολή εναντίον των διαδηλωτών στη Βολιβία που προσιδιάζει σε "γενοκτονία" στη χώρα αυτή όπου ήδη 32 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μετά την έναρξη του φασιστικου πραξικοπηματος του στρατου και της αστυνομιας καθοδηγημενου από τις ΗΠΑ.
"Απευθύνω έκκληση στη Διαμερικανική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (CIDH), στον ΟΗΕ για να καταγγείλουν και να σταματήσουν αυτή τη σφαγή των αυτοχθόνων αδελφών μας που ζητούν την ειρήνη, τη δημοκρατία και τον σεβασμό της ζωής με διαδηλώσεις στους δρόμους", έγραψε στο Twitter ο Μοράλες, ο πρώτος αυτόχθονας που εξελέγη πρόεδρος της χώρας του το 2006.
"Μετά το πραξικόπημα, έχουμε ήδη 30 νεκρούς, η σφαγή αυτή είναι μέρος μιας γενοκτονίας που είναι σε εξέλιξη μέσα στην αγαπημένη μας Βολιβία", δήλωσε επίσης ο πρώην πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου στο Μεξικό όπου του έχει δοθεί πολιτικό άσυλο.
"Αυτοί σκοτώνουν τους αδελφούς και τις αδελφές μας", πρόσθεσε.
Παράλληλα την Τετάρτη στη Βολιβία, η καριολοπουτανα δικτατορισα Ζανίνε Άνιες έστειλε στο καταργημενο «κοινοβούλιο» νομοσχέδιο που αποσκοπεί στη διοργάνωση «νέων προεδρικών και βουλευτικών εκλογών», ένα μήνα μετά τις προεδρικές εκλογές της 20ης Οκτωβρίου που σήμαναν την μεγαλειωδη νικη του Εβο Μοραλες με 47%.
Εάν εγκριθεί, το «νομοσχέδιο» της φασιστος καριολοπουτανας θα ακυρώσει την ψηφοφορία της 20ης Οκτωβρίου μετά την οποία ο Μοράλες διακήρυξε την επανεκλογή του, και θα επιτρέψει τη συγκρότηση ενός νέου ανώτατου εκλογικού δικαστηρίου, είπε η καριολοπουτανα φασιστο δικτατορισα Άνιες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βολιβία: Στους οκτώ οι νεκροί από τα επεισόδια μεταξύ των φασιστικων μπατσογουρουνων και φασιστοκαραβαναδων και από την άλλη των λαικων διαδηλωτών
 Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019, 21:57
Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις ταραχές που σημειώθηκαν χθες, Τρίτη, μεταξύ υποστηρικτών του πρώην προέδρου Έβο Μοράλες και των βολιβιανών φασιστικων μπατσογουρουνων και προδοτοκαραβαναδων κοντά σε διυλιστήριο που απέχει μερικά χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Λα Πας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε σήμερα η προδοτικη φασιστοεισαγγελία.
Ο νέος αυτός απολογισμός αυξάνει σε 32 τον αριθμό των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στα βίαια επεισόδια που συγκλονίζουν τη χώρα αυτή της νότιας Αμερικής μετά τις επίμαχες προεδρικές εκλογές της 20ής Οκτωβρίου τις οποίες ο Έβο Μοράλες κέρδισε με 47%  πριν παραιτηθεί τρεις εβδομάδες αργότερα υπό τις ταραχες και τις βιαιοτητες των φασιστων και την ανατροπή του από τον φασιστικο στρατό που υπακουει στην Ουασινγκτον.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έκτακτη σύνοδος του Αραβικού Συνδέσμου για τους ισραηλινοναζιστικούς αποικιακους εποικισμούς στη Δυτική Όχθη
 Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019, 20:40
Έκτακτη σύνοδος θα διεξαχθεί τη Δευτέρα στον Αραβικό Σύνδεσμο για το θέμα της ανακοίνωσης από τις ΗΠΑ ότι δεν θεωρούν πλέον παράνομους τους ισραηλινοναζιστικούς αποικιακους εποικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο παναραβικός οργανισμός.
Την ίδια ώρα, η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι απορρίπτει εντελώς την ανακοίνωση της Ουάσινγκτον για τους ισραηλινοναζιστικούς αποικιακους εποικισμούς στη Δυτική Όχθη, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.
Σύμφωνα με τον Χόσαμ Ζάκι, αναπληρωτή γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου που έχει την έδρα του στο Κάιρο, διάφορες αραβικές χώρες υποστήριξαν το αίτημα της έκτακτης συνόδου σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών που διατύπωσε η Παλαιστινιακή Αρχή χθες, Τρίτη, μέσω του Παλαιστινίου πρέσβη στο Κάιρο και μονίμου αντιπροσώπου της στον Αραβικό Σύνδεσμο, Ντιάμπ αλ-Λουχ.
Ο Ντιάμπ αλ-Λουχ χαρακτήρισε την Τρίτη «παράνομη» τη νέα αμερικανική θέση.
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο ανακοίνωσε τη Δευτέρα αλλαγή στην αμερικανική πολιτική. Ήταν μια από τις πολλές φιλοϊσραηλινοναζιστικές ενέργειες της κυβέρνησης Τραμπ μετά και τη μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ. Επειτα από τη μονομερή αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος και αυτήν της κυριαρχίας του σιωναζιστικού κράτους επί των συριακών Υψιπέδων του Γκολάν, η νέα θεαματική απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ αντιβαίνει στην αμερικανική διπλωματική παράδοση. Επί τέσσερις δεκαετίες, οι ΗΠΑ θεωρούσαν ότι οι ισραηλινοναζιστικοί αποικιακοι εποικισμοί αντιβαίνουν στο διεθνές δίκαιο.
Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου 'Αχμεντ Αμπούλ Γέιτ έκρινε χθες ότι η απόφαση της Ουάσινγκτον «θα υπονομεύσει κάθε ειρήνη που βασίζεται στον τερματισμό της κατοχής».
Περισσότεροι από 600.000 σιωναζι ζουν σήμερα σε περισσότερους από 200 σιωναζιστικους αποικιακους εποικισμούς στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Με την επέκταση των σιωναζιστικων αποικιακων εποικισμών, οι Παλαιστίνιοι βλέπουν να λιγοστεύουν οι πιθανότητες να βρεθεί λύση δύο κρατών, καθώς θέλουν αυτές οι περιοχές να περιλαμβάνονται σε μελλοντικό τους κράτος.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ το 2016 ζήτησε την πλήρη διακοπή της ανέγερσης σιωναζιστικων αποικιακων εποικισμών και ενέκρινε απόφαση που αναφέρει χαρακτηριστικά ότι οι ισραηλινοναζιστικοί αποικιακου εποικισμοί συνιστούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου και μείζον εμπόδιο για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Ελλάδα γέννησε τον Λεωνίδα αλλά & τον Εφιάλτη που τα πήρε χοντρά ενώ οι απόγονοι του ρουφιανεύουν στο 1142 με χρέωση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κολομβια. "Έμπλεξαν με τη γενιά που δεν έχει τίποτα να χάσει.
Ούτε σπίτι,ούτε δουλειά,ούτε σύνταξη.Δεν έχουμε ΤΙΠΟΤΑ"
Τι να φοβηθούμε?



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-1142,εκεί;
-Ναί,παρακαλώ...
-Εδώ δίπλα μου στην καφετέρια δύο τύποι καπνίζουν...
-ερχόμαστε αμέσως ....
-είστε μακριά;
-όχι,ένα τσιγάρο δρόμος...
-Ωραία...ερχόμενοι φέρτε μου παρακαλώ και ένα Μάλμπουρο100,γιατί έχω ξεμείνει εντελώς...!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ρουφιανιά και ανάπτυξη της ρουφιανιάς, το βασικότερο στοιχείο της κανονικής δεξιάς σε κάθε εποχή



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Έμπλεξαν με τη γενιά που δεν έχει τίποτα να χάσει.
Ούτε σπίτι,ούτε δουλειά,ούτε σύνταξη.Δεν έχουμε ΤΙΠΟΤΑ"
Τι να φοβηθούμε?
Πανό από τη σημερινή γενική απεργία στην Κολομβία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΒΟΛΙΒΙΑ
Σφαγή στο Ελ Αλτο από στρατιωτική επέμβαση
Τουλάχιστον 32 οι νεκροί διαδηλωτές μετά την επικράτηση του πραξικοπήματος στις 10 Νοέμβρη
ΛΑ ΠΑΣ.--
Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των θυμάτων στη Βολιβία, από τις επεμβάσεις του στρατού και της αστυνομίας ενάντια σε λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στο αμερικανοκίνητο πραξικόπημα στις 10 Νοέμβρη κατά του Προέδρου της χώρας, Εβο Μοράλες, ο οποίος έχει καταφύγει στο Μεξικό, όπου του έχει δοθεί πολιτικό άσυλο. Χτες ήταν μια μέρα βάρβαρης καταστολής ενάντια στον πληθυσμό της πόλης του Ελ Αλτο, χιλιάδων ανθρώπων που είχαν μπλοκάρει τα διυλιστήρια της κρατικής εταιρείας υδρογοναθράκων στην περιοχή Σαν Αντρες ντε Σενκάτα. Μια μεγάλη δύναμη στρατού και αστυνομίας, με τεθωρακισμένα οχήματα (αλλά και ελικόπτερα και μαχητικά να υπερίπτανται για εκφοβισμό), άνοιξε πυρ με αληθινά πυρά, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 6 άνθρωποι και να τραυματιστούν πάνω από 30 σύμφωνα με τις πιο συγκρατημένες εκτιμήσεις. Ετσι, οι νεκροί σε αντιχουντικές κινητοποιήσεις σε ένα δεκαήμερο είναι τουλάχιστον 32, οι τραυματίες ξεπερνούν τους 700 και εκατοντάδες είναι οι συλληφθέντες.
Η σφαγή στο Ελ Αλτο είναι η πρώτη που συμβαίνει μετά το διάταγμα υπ. αριθμ. 4078, της προέδρου της πραξικοπηματικής κυβέρνησης Τζανίνε Ανιες, που δίνει το «πράσινο φως» στο στρατό να δολοφονεί χωρίς να υποστεί ποινικές ευθύνες για δολοφονίες «όταν ενεργεί σε επιχειρήσεις αποκατάστασης της τάξης και της δημόσιας σταθερότητας», όπως αναφέρεται στο κατάπτυστο διάταγμα. Ετσι δικαιολογήθηκε και το μακελειό στη Σενκάτα, γιατί - όπως δηλώθηκε - αντιμετωπίστηκαν «ορδές βανδάλων που μπλόκαραν την τροφοδοσία των πόλεων με καύσιμα».
Το περιστατικό προκάλεσε την αντίδραση για «υπέρμετρη βία των δυνάμεων καταστολής» μέχρι και της Διαμερικανικής Επιτροπής Ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (που ελέγχουν οι ΗΠΑ και ο οποίος συνέβαλε στο πραξικόπημα στη Βολιβία). Την ίδια ώρα, η εισαγγελέας της χώρας δέχτηκε αίτημα δίωξης του Μοράλες από βουλευτή του κόμματος της Ανιες, «Δημοκρατική Ενότητα», για το υποτιθέμενο αδίκημα της «προτροπής σε τρομοκρατία και μπλόκα».
Ο ανατραπείς Πρόεδρος της Βολιβίας, Εβο Μοράλες, από το Μεξικό σημείωσε ότι «σκοτώνουν τους Βολιβιανούς αδελφούς μας. Πρόκειται για μια προδοτική κυβέρνηση» και ότι «σε περιόδους δικτατορίας πρέπει να μείνουμε ενωμένοι». Επίσης ότι το «αδίκημά» του ήταν «η πολιτική εθνικοποίησης των φυσικών πόρων και η αναδιανομή πλούτου».
Το ΚΚ Βολιβίας, σε ανακοίνωσή του που αναδημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της ΚΝ Βολιβίας, καλεί το λαό να συνεχίσει τον αγώνα του ενάντια στην πραξικοπηματική κυβέρνηση «για να πιεστεί να δεχτεί μια ειρηνική διέξοδο», και ταυτόχρονα σημειώνει την ανάγκη «να δημιουργηθεί ένα αντιολιγαρχικό, αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο, παίρνοντας υπόψη και τα λάθη που έγιναν στα 13 χρόνια διακυβέρνησης (σ.σ. Μοράλες) και τα οποία μπορούν να διορθωθούν μόνο με το λαό σε πρωταγωνιστικό ρόλο».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




XΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ
«Αγανάκτηση» της Κίνας για τη στάση των ΗΠΑ
Ενώ την Κυριακή έχουν προγραμματιστεί τοπικές εκλογές
ΠΕΚΙΝΟ - ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ - ΛΟΝΔΙΝΟ.--
Η κυβέρνηση της Κίνας αντέδρασε έντονα σε νομοσχέδιο που ενέκρινε η Γερουσία των ΗΠΑ, εκφράζοντας στήριξη στις αντικυβερνητικές ταραχες στο Χονγκ Κονγκ, προγραμματισμενες από τους δυτικους αποικιοκρατες, οι οποίες στην πραγματικότητα αφορούν τους όρους αυτονομίας του συγκεκριμένου διεθνούς σημασίας χρηματοπιστωτικού κέντρου, που αποτελεί βέβαια τμήμα της κινεζικής επικράτειας.
Συγκεκριμένα, ο Κινέζος υφυπουργός Εξωτερικών, Μα Ζαοσού, κάλεσε στο υπουργείο τον υπηρεσιακό επιτετραμμένο της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Πεκίνο, Ουίλιαμ Κλάιν, και του επέδωσε μια «έντονη διαμαρτυρία» για να «εκφράσει την αγανάκτησή του» για το νομοσχέδιο αυτό.
Ακόμα, ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ, Γκενγκ Σουάνγκ, δήλωσε ότι η αμερικανική Γερουσία «εθελοτυφλεί» μπροστά στα «γεγονότα» στο Χονγκ Κονγκ αλλά και σε ό,τι αφορά «την ευημερία» των πολιτών του. Αξιοποιώντας την εμφάνιση διαφόρων ενόπλων (με τόξα, μάσκες, βόμβες μολότοφ κ.τ.λ.) υποστήριξε ότι «εγκληματικές ενέργειες προβάλλονται ως αγώνας υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας» και ότι η Ουάσιγκτον έχει «κρυφή ατζέντα», που περιλαμβάνει - όπως ισχυρίστηκε - την αποσταθεροποίηση τόσο του Χονγκ Κονγκ, όσο και της Κίνας. «Καλούμε τις ΗΠΑ να κατανοήσουν την κατάσταση, να σταματήσουν τις παράνομες ενέργειες προτού είναι αργά και να λάβουν αμέσως μέτρα για να αποτρέψουν αυτό το νομοσχέδιο να γίνει νόμος», ανέφερε ο Γκενγκ.
Στο μεταξύ, μέχρι και χτες κάποιοι χαφιεδες των αμερικανων καταλληλα εκπαιδευμενοι  παρέμεναν ακόμα κλεισμένοι στο Πολυτεχνείο του Χονγκ Κονγκ, ενώ οι υπολοιποι φυγαν σαν κομαντο με σκοινια από ψηλα κτιρια και γεφυρες, για τέταρτη συνεχόμενη μέρα, ενώ εξακολουθούσε να συζητιέται έντονα η εμφάνιση Κινέζων στρατιωτών στους δρόμους της πόλης (προς το παρόν;) με στόχο να βοηθήσουν στην καθαριότητά της.
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, τα δυτικά ΜΜΕ αναπαρήγαγαν άμεσα καταγγελίες ενός χαφιε των Βρετανων πρώην υπαλλήλου του προξενείου του Χονγκ Κονγκ στη Βρετανία ότι υπέστη ξυλοδαρμό και στέρηση ύπνου από άνδρες της κινεζικής μυστικής αστυνομίας. Ο Βρετανός ΥΠΕΞ, Ντομινίκ Ράαμπ, δήλωσε ότι αυτή η μεταχείριση του χαφιε τους «συνιστά βασανιστήρια» και κάλεσε τον Κινέζο πρέσβη στο Λονδίνο για να διαμαρτυρηθεί, ενώ πρόσθεσε ότι «αναμένουμε οι κινεζικές αρχές να ερευνήσουν (την υπόθεση) και να κάνουν όσους ευθύνονται να λογοδοτήσουν».
Στο μεταξύ, την Κυριακή κανονικά έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη των περίπου 400 μελών των 18 τοπικών συμβουλίων του Χονγκ Κονγκ. Αρκετά στελέχη της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι το Πεκίνο και οι τοπικές αρχές δεν αποκλείεται να επιχειρήσουν την αναβολή τους ανησυχώντας ότι θα έχουν σημαντικές απώλειες. Η «Λαϊκή Ημερησία» (εφημερίδα του ΚΚ Κίνας) πρόσφατα σημείωνε ότι η διεξαγωγή «δίκαιων εκλογών» είναι δυνατή μόνο αν πρώτα οι αρχές «αντιμετωπίσουν τις ταραχές» και «αποκαταστήσουν την ειρήνη». Χτες, ο εκπρόσωπος του τοπικού υπουργικού συμβουλίου Μάθιου Τσέουνγκ δήλωσε ότι περαιτέρω συνέχιση της βίας θα μπορούσε «να καταστρέψει» τη διεξαγωγή των εκλογών.
Να σημειωθεί ότι οι αρχές έχουν απαγορεύσει τη συμμετοχή στις εκλογές στελεχών κομμάτων της πληρωμενης «αντιπολίτευσης» από τους χαφιεδες των δυτικων αποικιοκρατων, όπως του «Demosisto», κατηγορώντας τους ότι ζήτησαν την «παρέμβαση ξένων δυνάμεων» και αμφισβήτησαν την αρχή «μία χώρα - δύο συστήματα». Το «Demosisto» προκρίνει την περαιτέρω αυτονόμηση του Χονγκ Κονγκ από την Κίνα, ανεμιζοντας την σημαια του Χονγκ Κονγκ όταν ηταν σκλαβομενο στη Βρετανικη αποικιοκρατια.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Σήμερα η γενική απεργία ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα
Μέσα σε κλίμα αυταρχισμού και διώξεων αγωνιστών συνδικαλιστών από την αντιδραστική κυβέρνηση της Κολομβίας, του Ιβάν Ντούκε, πραγματοποιείται σήμερα η πανεθνική γενική απεργία και προγραμματίζονται απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις και στις 32 επαρχίες σε όλη τη χώρα. Η Ενωτική Συνομοσπονδία Εργατών (CUT) και όλα τα μεγάλα συνδικάτα των εκπαιδευτικών, των εργαζομένων στην πετρελαιοβιομηχανία, στη χημική βιομηχανία, στην ηλεκτρική ενέργεια, στις δημόσιες υπηρεσίες, οι φοιτητικές ενώσεις, οι ενώσεις αγροτών έχουν απευθύνει κάλεσμα για μια μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση, για να διατρανωθεί η αντίθεση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που χτυπάει εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και κυρίως των νέων, φορτώνει με νέα βάρη τα λαϊκά στρώματα, την ώρα που φέρνει νέες φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο.
Οπως καταγγέλλουν συνδικαλιστές και το Κολομβιάνικο ΚΚ, την Τρίτη πραγματοποιήθηκαν έφοδοι της αστυνομίας σε σπίτια συνδικαλιστών και οργανωτών της απεργίας από διάφορες οργανώσεις στην πρωτεύουσα Μπογκοτά, στο Κάλι και το Μεντεγίν, με το πρόσχημα της «αναζήτησης εκρηκτικών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων». Είναι φανερό ότι τέτοιες ενέργειες από την πλευρά της κυβέρνησης αποσκοπούν στην τρομοκράτηση λαϊκών δυνάμεων, ενώ έχει δοθεί εντολή και στον στρατό να είναι σε ετοιμότητα 1ου βαθμού, για να «επιβληθεί η έννομη τάξη». Επίσης, η κεντρική κυβέρνηση έχει δώσει τη δυνατότητα σε τοπικές αρχές να προχωρούν κατά την κρίση τους σε εφαρμογή «κατάστασης έκτακτης ανάγκης», επί της ουσίας στρατιωτικού νόμου.
Οι διοργανωτές της απεργίας δηλώνουν ότι αυτή αποτελεί ένα πρώτο βήμα για τον συντονισμό μιας μεγάλης κοινωνικής διαμαρτυρίας για να παρθούν πίσω τα αντιλαϊκά μέτρα. Ενάντια στην επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, στην καθιέρωση μισθού για τους νέους στο 75% του βασικού, στο ωρομίσθιο, στο χτύπημα του δικαιώματος των εργαζομένων σε αξιοπρεπή σύνταξη, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις της ασφάλισης και οργανισμών στρατηγικής σημασίας, ενάντια στη φοροληστεία στα λαϊκά στρώματα ενώ φοροαπαλλάσσονται οι μεγάλες επιχειρήσεις.
Στα αιτήματα είναι ακόμη να σταματήσουν οι παραβιάσεις από το κράτος της ειρηνευτικής συμφωνίας και των δολοφονιών λαϊκών αγωνιστών, να σταματήσει η ποινικοποίηση του δικαιώματος στην απεργία και την κοινωνική διαμαρτυρία. Επίσης, δηλώνουν ότι θα περιφρουρήσουν τις κινητοποιήσεις και καλούν σε επαγρύπνηση ενάντια στην πρακτική του κράτους να «φυτεύει» προβοκάτορες για να χτυπά μετά τις μαζικές διαδηλώσεις.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΠΟ ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΝΑΖΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΟΙΚΙΣΜΩΝ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ
Αντιδράσεις για την απόφαση των ΗΠΑ
ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ - ΡΙΑΝΤ.--
Η απόφαση των ΗΠΑ στις 18/11 να αναγνωρίσουν ως «νόμιμους» τους σιωναζιστικούς αποικιακους εποικισμούς στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Οχθης τροφοδοτεί τις επικίνδυνες φιλοδοξίες του ισραηλινοναζιστη πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου για πιθανή προσάρτηση των περισσότερων παλαιστινιακών εδαφών. Παράλληλα, συνεχίζει να προκαλεί έντονες επικρίσεις και αντιδράσεις διεθνώς.
Χτες το απόγευμα, λίγο πριν από την ειδική συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Παλαιστινιακό, η προεδρεύουσα του σώματος, Βρετανίδα πρέσβειρα Κάρεν Πιρς, διαβάζοντας κοινή ανακοίνωση εκ μέρους και άλλων πρεσβευτών χωρών της ΕΕ, καταδίκασε την απόφαση των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι οι σιωναζιστικοί αποικιακοι εποικισμοί στη Δυτική Οχθη συνιστούν κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και διαδοχικών αποφάσεων του ΟΗΕ. «Καλούμε το ισραηλινοναζιστικο καθεστως να σταματήσει τις παράνομες δραστηριότητες» τόνισε η Πιρς, διαβεβαιώνοντας πως θα συνεχίσει η υποστήριξη των ισραηλινοναζιστικο-παλαιστινιακών διαπραγματεύσεων με στόχο μία ειρηνική λύση στη βάση των δύο κρατών.
Αντίθετα, ο ισραηλινοναζιστης πρέσβης στον ΟΗΕ Ντάνι Ντανόν επικρότησε την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ, με το «επιχείρημα» ότι οι αναρίθμητες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ εδώ και δεκαετίες «δεν βοήθησαν και δεν οδήγησαν σε ειρηνευτική λύση». Πρότεινε σαν «λύση» τις άμεσες διαπραγματεύσεις ισραηλινοναζιστών και Παλαιστινίων, στις οποίες, όπως είπε, θα μπορούσαν να τεθούν «όλα τα ζητήματα».
Το ίδιο 24ωρο, η Σαουδική Αραβία απέρριψε την ανακοίνωση των ΗΠΑ περί «νομιμότητας» των σιωναζιστικών αποικιακων εποικισμών ως «ασύμβατη με το διεθνές δίκαιο» και ως «σαφή παραβίαση των αποφάσεων του ΟΗΕ». Επισημαίνει επίσης πως οι επικοισμοί συνιστούν «εμπόδιο στην ειρήνη και τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή». Σε ανάλογη αντίδραση αναμένεται να προχωρήσει και ο Αραβικός Σύνδεσμος, που ανακοίνωσε έκτακτη σύνοδο υπουργών Εξωτερικών την ερχόμενη Δευτέρα. Παράλληλα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σε μία συμβολική κίνηση κυκλοφόρησαν χτες γραμματόσημα με την Ιερουσαλήμ ως «πρωτεύουσα της Παλαιστίνης».




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΧΙΛΗ
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις εργαζομένων
Εντονες είναι οι αντιδράσεις στη Χιλή από τη συνέχιση της καταστολής από τις δυνάμεις της αστυνομίας απέναντι σε διαδηλωτές που κινητοποιούνται ενάντια στα μέτρα της φασιστικής κυβέρνησης του Σεμπάστιαν Πινιέρα και τους ελιγμούς, όπως ο τελευταίος,  για τη διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης. Το γραφείο γενικού εισαγγελέα της Χιλής αναγκάστηκε να ανοίξει έρευνα για τις 26 δολοφονίες διαδηλωτών κατά τις πρόσφατες μεγάλες κινητοποιήσεις, που διήρκεσαν περίπου ένα μήνα, ενώ εξετάζεται και η καταγγελία ότι δύο θάνατοι διαδηλωτών επήλθαν ενώ ήταν υπό αστυνομική κράτηση.
Πάντως, την Τρίτη κόμματα της αντιπολίτευσης, ανάμεσά τους και το ΚΚ Χιλής, κατέθεσαν αίτημα αποπομπής του Προέδρου Πινιέρα για τις μεγάλες ευθύνες του στην κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χιλιάδων ανθρώπων. Πέρα από τους νεκρούς, γύρω στους 2.000 είναι οι τραυματίες, με 200 να έχουν χάσει την όραση από το ένα μάτι, και γύρω στους 6.000 οι συλληφθέντες. Ενα από τα βασικά αιτήματα των διαδηλώσεων που συνεχίζονται με μικρότερη ένταση είναι η απελευθέρωσή τους.
Επίσης, το θέμα των σωματικών βλαβών που υπέστησαν διαδηλωτές είναι ζήτημα που πρόβαλαν σε κινητοποίησή τους την Τετάρτη οι Ενώσεις των Γιατρών της Χιλής, ενώ 19-20 Νοέμβρη έγινε 48η απεργία από τους εργαζόμενους όλων των κλάδων του Δημοσίου.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Με δάκρυα στα μάτια ο γιατρός στη Βολιβια...
Χρειαζόμαστε διεθνή βοήθεια, τον Ερυθρό Σταυρό...
Κι η ναζιστική ΕΕ σιωπά ένοχα!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καμία δημοσιογραφική τσούλα δεν μιλάει για τη Γενική Απεργία στη Κολομβία...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- 1142;
 Έπιασα τον άντρα μου με γκόμενα...
- Δε μας αφορά κυρία μου.
- Ναι αλλά καπνίζουν...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ληστεία του αιώνα στη Συρία... Οι Κούρδοι Κόντρας που διαπράττουν εθνικές εκκαθαρίσεις...
Κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για τη ληστεία του αιώνα εις βάρος της Συρίας, παρουσιάζει σε ανάρτησή του στο facebook o Laith Marouf, Ανώτερος Σύμβουλος στο Κοινοτικό Κέντρο Πληροφόρησης για τα... Μέσα Ενημέρωσης του Καναδά:
Οι Κούρδοι Κόντρας που διαπράττουν εθνικές εκκαθαρίσεις και έχουν υπό την κατοχή τους τις πετρελαιοπηγές της Συρίας, άρχισαν να λεηλατούν το πετρέλαιο, με τη βοήθεια της ισραηλινής “Global Development Corporation” (GDC). Το πετρέλαιο μεταφέρεται υπό την προστασία των ΗΠΑ μέσω του Ιράκ και της Ιορδανίας προς το Ισραήλ. Αντλούν 125 χιλ. βαρέλια την ημέρα και οι ΗΠΑ/Ισραήλ τους πληρώνουν 22-35 δολάρια το βαρέλι. Αυτό σημαίνει ότι, κατά μέσο όρο, οι Κούρδοι Κόντρας βγάζουν 3,75 εκατ. δολάρια τη μέρα, 112,5 εκατ. το μήνα, 1.350 δις τον χρόνο. Σκοπεύουν, μέσα στους επόμενους μήνες, να αυξήσουν την άντληση στα 400 χιλ. βαρέλια τη μέρα, που μεταφράζεται σε 4,32 δις δολάρια τον χρόνο.
Πρέπει να σημειώσουμε ότι η μέση τιμή του βαρελιού διεθνώς είναι μεταξύ 55 με 67 δολάρια το βαρέλι, που σημαίνει ότι οι ΗΠΑ/Ισραήλ πληρώνουν μισή τιμή το κλεμμένο πετρέλαιο και έτσι κερδίζουν και αυτοί, όσο και οι Κούρδοι Κόντρας.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στο ΟΠΑ η πλειοψηφία των φοιτητών ψήφισε «Όχι» στην κατάληψη
21/11/2019
[«Όχι» στην κατάληψη ψήφισαν οι φοιτητές της ΑΣΟΕΕ κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης]
Τη μη συνέχιση των καταλήψεων αποφάσισε η γενική συνέλευση των φοιτητών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φοιτητικά Νέα» η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 19:00. Εγινε νοθεια με ιντερνετικη ψηφοφορια. Οι "φοιτητές" και οσοι αλλοι,  αποφάσισαν την μη συνέχιση της κατάληψης καθώς πέρασαν δύο πλαίσια ως ένα ενιαίο των δεξιων σχηματων γλυψιματιων φοιτητων «Ανεξάρτητων Φοιτητών ΑΣΟΕΕ» και της «Ανεξάρτητης Φοιτητικής Πρωτοβουλίας» με 240 ψήφους έναντι του φοιτητικου σχηματος «Αγωνιστικού Πλαισίου Συντονισμού Φοιτητικών Συλλόγων» που έλαβε 229 ψήφους.
Νωρίτερα σημειώθηκε ένταση όταν εξωπανεπιστημιακοι αντιεξουσιαστές με κρανη εξοργισμενοι με τη νοθεια εισέβαλαν στη γενική συνέλευση και δεξιος φοιτητής που βρισκόταν στο αμφιθέατρο διαμαρτυρήθηκε για την παρέμβαση τους.