Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Παρασκευη 22 Νοεμβριου 2019


Διαδηλωτής με αναπηρικό αμαξίδιο ξυλοκοπήθηκε άγρια από Γάλλους αστυνομικούς
21 Νοεμβρίου 2019
Γάλλοι αστυνομικοί ρίχνουν από την αναπηρική καρέκλα του και ξυλοκοπούν διαδηλωτή σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καταλανών στον αυτοκινητόδρομο ΑP-9, τον μεγάλο οδικό σύνδεσμο που συνδέει τη Γαλλία και την Ισπανία.
Δύο αστυνομικοί τον τραβάνε με βίαιο τρόπο, τον ρίχνουν πάνω στα προστατευτικά κιγκλιδώματα και στη συνέχεια ο ίδιος σέρνεται στην αναπηρική του καρέκλα που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο μακριά.
Ο εν λόγω διαδηλωτής που τραυματίστηκε από την αστυνομία ονομάζεται Albert Casals. Είναι ο νεαρός που ταξίδεψε τον κόσμο σε μια αναπηρική καρέκλα, μετά την επιβίωση του από την λευχαιμία.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ζούλας, διαβάζω, ακύρωσε τη συμμετοχή της ΕΡΤ στην παραγωγή του ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου.
Δεν αλλάζει κάτι - ο Αυγερόπουλος παραμένει ο διεθνώς αναγνωρισμένος και πολυβραβευμένος δημοσιογράφος και ο Ζούλας, Ζούλας.

σχολιιο.-  Όταν ζεις ...στη Ζούλα ... δεν αντέχεις Αυγερόπουλους!
Σχολιο.- Οι ανάξιοι μισούν τους άξιους...




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΕΡΤ: «Fake news» ότι κόπηκε η νέα ταινία του Γιώργου Αυγερόπουλου
21/11/2019, 12:52
Η ΕΡΤ θα αγοράσει κατ' αποκλειστικότητα τα δικαιώματα προβολής της ταινίας στην Ελλάδα για τα επόμενα χρόνια
Η «είδηση» που δημοσιεύτηκε από σειρά ΜΜΕ ότι δήθεν η νέα διοίκηση της ΕΡΤ έκοψε τη νέα ταινία του Γιώργου Αυγερόπουλου είναι fake news, επισημαίνει με σημερινή του ανακοίνωση ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας.
«Αν κάποιος εκ των δημοσιογράφων που διαδίδουν fake news ότι τάχα η ΕΡΤ έκοψε τη νέα ταινία του Γιώργου Αυγερόπουλου είχε μπει στον κόπο να τηλεφωνήσει είτε στην ΕΡΤ είτε στον ίδιο το δημοσιογράφο, θα πληροφορείτο το εξής: ο κ. Αυγερόπουλος συναντήθηκε δύο φορές με τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ και συμφώνησαν αντί της εκ των υστέρων συμβολικής χρηματοδότησης της ταινίας του "AGORA 2", η ΕΡΤ να αγοράσει κατ' αποκλειστικότητα τα δικαιώματα προβολής της στην Ελλάδα για τα επόμενα χρόνια. Αυτό ακριβώς αποφάσισε το ΔΣ της ΕΡΤ και μάλιστα ομόφωνα» αναφέρει η ανακοίνωση.
Όπως προσθέτει η ανακοίνωση «στις ίδιες συναντήσεις μάλιστα συζητήθηκε και το ενδεχόμενο νέας συνεργασίας του δημοσιογράφου με τη δημόσια τηλεόραση -η οποία είχε διακοπεί τα τελευταία χρόνια- με μια νέα σειρά ντοκiμαντέρ του "Εξάντα" και μάλιστα σε σύμπραξη με το διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο ARΤΕ, με το οποίο ήδη συνεργάζεται ο Γιώργος Αυγερόπουλος».


Yorgos Avgeropoulos
Διάβασα ό,τι γράφεται στον τύπο σχετικά με την ακύρωση από το νέο ΔΣ της ΕΡΤ της απόφασης που πήρε η προηγούμενη διοίκηση για τη συμμετοχή της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης ως συμπαραγωγού στην νέα μου ταινία για την ελληνική κρίση, το AGORA II. Φυσικά δεν μου προξένησε καμία έκπληξη καθώς με τους κ.κ Ζούλα και Γαμπρίτσιο βρισκόμαστε σε επαφή. Θα ήθελα ωστόσο να βάλω μερικά πράγματα στην θέση τους.
Είναι πράγματι πολύ κρίμα το ότι ενώ έχουμε συνεννοηθεί με τους Γερμανούς και Γάλλους συμπαραγωγούς μας (WDR & ARTE), αλλά και με διάφορα άλλα τηλεοπτικά δίκτυα του εξωτερικού και έχουμε υπογράψει συμβόλαια αρχής γενομένης από το 2017, με την Αγία Παρασκευή που απέχει μόλις 10 χιλιόμετρα από το γραφείο μας, αυτό αποδείχθηκε εξαιρετικά δύσκολο τα τελευταία χρόνια.
Η ΕΡΤ μπήκε στο σχήμα των συμπαραγωγών ήδη από το 2016 με μία επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Η συμμετοχή της για μια ταινία μεγάλου μήκους σε μια διεθνή συμπαραγωγή ήταν σχεδόν συμβολική: 15.000 ευρώ για τα αποκλειστικά τηλεοπτικά δικαιώματα στην Ελλάδα για 3 χρόνια και ποσοστό 4,95% επί των συνολικών πωλήσεων της ταινίας διεθνώς. Το δεχθήκαμε χωρίς καμία συζήτηση, καθώς θέλαμε να υπάρχει στην ταινία το λογότυπο της δημόσιας τηλεόρασης της Ελλάδας, από την στιγμή που θα υπήρχαν αυτά των Γερμανών και των Γάλλων.
Μετά ακολούθησε σιωπή. Η διοίκηση Κωστόπουλου, που διαδέχθηκε την διοίκηση Ταγματάρχη, ήταν απροσπέλαστη. Δεν καταφέραμε να τους βρούμε ποτέ! Ούτε καν στο τηλέφωνο. Χαρακτηριστικά να πω, ότι εκείνη την περίοδο το φθινόπωρο του 2017 έψαχνα να βρω τον Αλέξη Τσίπρα για το AGORA II, καθώς και τον κ. Κωστόπουλο διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ. Τον Τσίπρα τον βρήκα, κάναμε γυρίσματα μαζί, τον Κωστόπουλο ποτέ! Ήταν η περίοδος του αποκλεισμού μου. Τότε που οι προτάσεις μου χάνονταν ως δια μαγείας. Αλήθεια, αναρωτήθηκε ποτέ κανείς γιατί ο Εξάντας δεν ξανάρχισε με την επανέναρξη της λειτουργίας της ΕΡΤ;
Η επόμενη διοίκηση Δρόσου ενδιαφέρθηκε και τους ευχαριστώ γι αυτό, αλλά δυστυχώς με μεγάλη καθυστέρηση, όταν η ταινία είχε σχεδόν ολοκληρωθεί. Αποφάσισε και επισήμως την ένταξη της ΕΡΤ στο σχήμα των συμπαραγωγών του AGORA II, το καλοκαίρι του 2019.
Και έτσι φτάσαμε στο σήμερα. Η νέα διοίκηση αγνοούσε το θέμα, χρειάστηκε να ενημερώσω προσωπικά τον κ. Ζούλα ο οποίος ενδιαφέρθηκε αμέσως. Συναντηθήκαμε στο γραφείο του και μου ζήτησε να δει την ταινία. Του απάντησα ότι από την στιγμή που τυπικά είναι συμπαραγωγοί έχουν κάθε δικαίωμα να δουν το rough cut, όπως και έγινε. Ένας συνεργάτης του ήρθε στο γραφείο μας και την παρακολούθησε από την αρχή ως το τέλος. Την εκθείασε λέγοντας πως είναι δυνατή, αποκαλυπτική, ισορροπημένη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Ήταν τα ίδια σχόλια με αυτά των Γερμανών και των Γάλλων συμπαραγωγών.
Έτσι, ακολούθησε μια δεύτερη συνάντηση στην οποία συμμετείχε και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ κ. Γαμπρίτσιος. Παρά τη θετική εισήγηση και το πολύ καλό κλίμα, εκεί μου ειπώθηκε το εξής: Ότι αν ήταν να μπουν συμπαραγωγοί, θα ήθελαν τα δικαιώματα για ΠΑΝΤΑ! Τους απάντησα ότι κάτι τέτοιο δεν είθισται διεθνώς σε τέτοιες δουλειές, και ότι θα ήταν αδικία απέναντι στο WDR και στο ARTE που ενώ έχουν πληρώσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ που κοστίζει αυτή η ταινία έχουν τα δικαιώματα για 7 χρόνια. «Σε αυτή την περίπτωση» μου απάντησαν, «θα προτιμούσαμε να προχωρήσουμε σε μια απλή αγορά τηλεοπτικών δικαιωμάτων, με οικονομικό αντάλλαγμα φυσικά πολύ χαμηλότερο από αυτό της συμπαραγωγής».
Εξήγησα ότι αυτό είναι λάθος, και ότι θα έπρεπε να παραμείνουν πιστοί στο σχέδιο και να είναι συμπαραγωγοί ακόμα και την τελευταία στιγμή. Πρώτον για το κύρος της ΕΡΤ απέναντι στους άλλους. Δεύτερον γιατί τελείως τεχνοκρατικά, χάνουν χρήματα. Όχι μόνο θα είχαν όσες προβολές ήθελαν κατά την διάρκεια των 3 χρόνων, αλλά επενδύοντας 15.000 θα έβγαζαν και κέρδος, αφού διατηρούσαν ποσοστά επί των πωλήσεων. Και τρίτον γιατί δημιουργούν «τρύπα» στον προϋπολογισμό της ταινίας, κάτι που αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για εμάς. Δεν είμαστε πλούσιοι, κάθε σεντ είναι πολύτιμο στον ωκεανό των εξόδων.
Στην ίδια συνάντηση τους πρότεινα την επαναφορά του Εξάντα στην ΕΡΤ, με εξαιρετικούς όρους για την ελληνική δημόσια τηλεόραση. Μου υποσχέθηκαν να το εξετάσουν στο μέλλον.
Καλόπιστα λοιπόν θέλω να πιστεύω ότι αυτό που συνέβη, ήταν ένας λάθος χειρισμός εξαιτίας έλλειψης εμπειρίας της νέας διοίκησης στις διεθνείς συμπαραγωγές. Ίσως να θεωρούν ότι «σύρθηκαν» από τους προηγούμενους, μπορεί να νιώθουν αμηχανία για αυτό. Δεν ξέρω. Αυτό όμως που ξέρω είναι πως όταν αλλάζει η κυβέρνηση και αλλάζουν οι διοικήσεις - που κατά την γνώμη μου είναι τριτοκοσμικό - θα πρέπει να υπάρχει συνέχεια. Οργανισμοί όπως η ΕΡΤ θα πρέπει να σέβονται την υπογραφή τους. Κάθε άλλη τακτική είναι αντιεπαγγελματική και αντιπαραγωγική.
«Ήταν μια πρόφαση», είπαν οι πιο καχύποπτοι από τους φίλους μου. Είναι γνωστό πως στις διαπραγματεύσεις μία καλή μέθοδος είναι να προτείνεις κάτι στον άλλο που δεν μπορεί να το δεχθεί έτσι ώστε να το απορρίψει ο ίδιος και εσύ να βγεις από την δύσκολη θέση. Είναι το κλασσικό «εγώ του πρότεινα, εκείνος δεν ήθελε». Το αν ισχύει κάτι τέτοιο ή όχι – όπως είπα θέλω να πιστεύω ότι δεν ισχύει – θα φανεί από την νέα συνάντηση που θα γίνει σύντομα όπου θα συζητηθούν οι λεπτομέρειες για την αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του AGORA II.
Όπου και να καταλήξουν οι συζητήσεις, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Ζούλα, τον κ. Γαμπρίτσιο, αλλά και τους προκατόχους τους τον κ. Δρόσο και τον κ. Αρβανίτη για τις προσπάθειές τους σχετικά με το AGORA II. Ακόμα και αν κατά την γνώμη μου έγιναν λάθη κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών το σημαντικότερο είναι ότι με άκουσαν. Δεν ξέρετε πόσο σημαντικό είναι για μένα αυτό. Γιατί για κάποιους είχα απλά «πεθάνει». Όταν ο Σαμαράς έριξε μαύρο στην ΕΡΤ χρησιμοποιούσαν την δουλειά μου ως παράδειγμα δημόσιας τηλεόρασης. Όταν η ΕΡΤ ξανάνοιξε το 2015 δεν μου τηλεφώνησε κανείς. Παρά μόνο αγαπημένοι και εξαιρετικοί επαγγελματίες από την «φωτεινή» ΕΡΤ όπως την ονομάζω, που στάθηκαν δίπλα μου και στους οποίους χρωστώ πολλά.
Τέλος, για όσους ψάχνουν τα πολιτικά μου φρονήματα, με ποιους είμαι, με ποιους δεν είμαι: Δεν είμαι κανενός. Ούτε του ενός, ούτε του άλλου. Δεν χρωστώ πουθενά, δεν έχω εξαρτήσεις, σκέφτομαι ελεύθερα, με τα δικά μου μάτια βλέπω τον κόσμο. Και αυτό το έχω διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού, με προσωπικό και επαγγελματικό κόστος. Είναι δύσκολο, αλλά είναι καλύτερα έτσι.
Πολλούς χαιρετισμούς σε όλες και όλους



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Live your dream in Greece»: Καταβάλλουν επίδομα ενοικίου για 12 μήνες & εφάπαξ ποσό 1490 ευρώ στους αλλοδαπούς
22/11/2019 - 10:08
Καταβολή επιδόματος ενοικίου έως 12 μήνες και έως 630 ευρώ και εφάπαξ βοηθήματος έως 1.490 ευρώ προβλέπει το πρόγραμμα, που υλοποιείται με την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης και την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τους παρανόμως εισελθόντες αλλοδαπούς οι οποίοι έτσι θα διευκολυνθούν για να ενταχθούν στην χώρα μας!
Πρόκειται για το πρόγραμμα HELIOS του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης για την ένταξη των αλλοδαπών στην ελληνική κοινωνία.
Πλέον, επωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι μεταναστες, στους οποίους γνωστοποιήθηκε μετά την 1η Οκτωβρίου 2019 ότι τους χορηγήθηκε διεθνής προστασία και είναι επίσημα εγγεγραμμένοι και διαμένουν σε κάποια ανοιχτή δομή φιλοξενίας, κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης, τοπικό συντονιστικό κέντρο διαχείρισης μεταναστευτικής κρίσης ή σε ξενοδοχείο του προγράμματος FILOXENIA.
Το HELIOS προωθεί την αυτόνομη διαβίωση των μεταναστων στην Ελλάδα μέσω: α) υποστήριξης για εύρεση αυτόνομης κατοικίας β) μαθημάτων ένταξης γ) δραστηριοτήτων σχετικά με την εργασιακή απασχόληση με σκοπό την ενίσχυση της πρόσβασης στην αγορά εργασίας.
Στους δικαιούχους του προγράμματος προσφέρεται υποστήριξη για να βρουν ένα διαμέρισμα και να υπογράψουν στο όνομά τους ένα μισθωτήριο συμβόλαιο απευθείας με τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος. Με την υπογραφή μισθωτηρίου συμβολαίου στο όνομά τους, οι δικαιούχοι λαμβάνουν επιδοτήσεις ενοικίου που καταβάλλονται στον προσωπικό τους τραπεζικό λογαριασμό.
Οι επιδοτήσεις ενοικίου αποτελούνται από: α)Συνεισφορά στην έναρξη ανεξάρτητης διαβίωσης, ένα καθορισμένο ποσό, το οποίο καταβάλλεται άπαξ και προβλέπεται να συμβάλει στην πληρωμή της εγγύησης ενοικίασης και τα πρώτα έξοδα εγκατάστασης (π.χ. αγορά οικιακού εξοπλισμού, έπιπλα) και β)Συνεισφορά στα έξοδα μίσθωσης, ένα καθορισμένο ποσό (βλέπε παρακάτω πίνακα) το οποίο καταβάλλεται σε μηνιαία βάση και συμβάλλει στην κάλυψη του κόστους μίσθωσης ενός σπιτιού και των δαπανών που συνδέονται με τα βασικά έξοδα κοινής ωφέλειας.
Τα παραπάνω ποσά διαμορφώνονται ανάλογα με το μέγεθος της οικογένειας.
Σχολιο.- ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΗΛΕΙΑΣ, ΤΟ 2012!!!
ΣΗΜΕΡΑ, ο Ηλείας Γερμανός, υποδέχεται τους πρώτους λαθρομετανάστες, στη θέση των υπέργηρων που έδιωξε το 2012, επικαλούμενος οικονομική κρίση!!!!!
Είναι πολλά τα €υρά Γερμανέεεεεεε!!!!!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Ενώ και η πρόσφατη καταγγελία φέρει ως αρχική πηγή το
"ΗΛΕΙΑLIVE", επισκέφθηκα τη σελίδα, κι ενώ βρήκα πληθόρα αναρτήσεων συμπαράστασης στον μητροπολίτη από πολλούς αρουραίους της πολιτικής, πουθενά δεν βρήκα την προ 10ημέρου ανάρτηση για την λάθρα υποδοχή των πρώτων λαθρομεταναστών στο γηροκομείο των εκδιωχθέντων υπερήλικων.
Τις φωτογραφίες τις βρήκα σε πολλές άλλες σελίδες που είχαν κάνει αναδημοσίευση!!!!! Υπάρχουν κι άλλες!!!!!
Σχολιο.- Εχει αλλη, πιο ανθρωπιστικη προτεραιοτητα η Εκκλησια. Τον λαθροεποικισμο της χωρας...
Σχολιο.- Αυτή είναι η νεοταξίτικη ΧΟΥΝΤΑ. Αφου ξεπουλήσαν ΟΛΗ η χώρα στα κοράκια, αλλάζουν τώρα και τον πληθυσμό της και δεν μπορεί να αντιδράσει κανείς, γιατί είναι πολιτική του ΚΡΑΤΟΥΣ. Οι ΤΡΑΓΟΙ είναι υπάλληλοι του συστήματος...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



147.570 χιλιομετρα μπαγκλαντες
132.049 χιλιοιμετρα ελλαδα
Η έκταση του Μπανγκλαντές και της Ελλάδας είναι περίπου ίση. Μόνο που ο πληθυσμός του Μπανγκλαντές εκτιμάται στα 163 εκατομμύρια.
Σχολιο.-  Ας έρθουν εδώ οι μισοί τοτε. Χωράμε....
Σχολιο.- μια βασική αιτία,  η πιο σημαντική της παράνομης μετανάστευσης είναι ο υπερπληθυσμός αυτών των μουσουλμανικών κρατών. Όταν στις χώρες αυτές η κάθε οικογένεια έχει 8, 10, 12 παιδιά, τα δύο ή τρία παιδιά είναι αναλώσιμα με την έννοια ότι στέλνονται στην Ευρώπη και αν καταφέρουν και επιζήσουν και προκόψουν έχει καλώς, βοηθούν και την οικογένειά τους. Αν χαθούν, χάθηκαν. Αυτό εννοώ με αναλώσιμους παράνομους μετανάστες. Αυτή δυστυχώς είναι η σκληρή πραγματικότητα.
Σχολιο.- Η βασικη αιτια της λαθρο-μεταναστευσης προς την ΕΕ ειναι η επισημη λαθρο-μεταναστευτικη πολιτικη της Μερκελ. Αναμεσα στο Μπανγκλαντες και την Ελλαδα παρεμβαλλονται πολλες κεντροασιατικες μουσουλμανικες χωρες με μεγαλυτερη εκταση και πολυ μικροτερη πληθυσμιακη πυκνοτητα απο τη ΄δικη΄ μας...
Εξαλλου ο ανομολογητος στοχος της αποεθνικοποιησης των χωρων της ΕΕ, δεν επιτυγχανεται με την μεταξυ των αναμειξη των ευρωπαικων εθνων, οπως θα ηταν το αναμενομενο και φυσιολογικο, αλλα με πληθυσμους με εντελως διαφορετικα φυλετικα, θρησκευτικα και πολιτισμικα χαρακτηριστικα. Ισως να πιστευουν οτι ετσι θα ομογενοποιηθει ο χωρος και η ΕΕ θα αποκτησει επιτελους ενιαια ταυτοτητα. Αυτη του Πυργου της Βαβελ...




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γ. Κασιμάτης : "Όταν ένας λαός βρίσκεται σε αυτή τη δουλεία δεν μπορεί να κάνει αναθεώρηση του Συντάγματος"."Το παρακράτος υπάρχει και ήταν πάντοτε όργανο της εξουσίας".Τρομακτική η πτώση του ήθους και της συνείδησης
Τετάρτη, Νοεμβρίου 20, 2019
Γ. Κασιμάτης : Πολιτικό- ακαδημαϊκό κατεστημένο κατώτερο των περιστάσεων
Ο Ομότιμος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου και εκ των κορυφαίων συνταγματολόγων στην Ευρώπη, ο Γιώργος Κασιμάτης, μιλώντας στον 98.4, περιέγραψε αρχικά πως η νέα φάση του νεοφιλελευθερισμού και της παγκοσμιοποίησης των αγορών, θέτει ένα δικό της κανονιστικό πλαίσιο σε βάρος ακόμη και του Ευρωπαϊκού Δικαίου ως ενωσιακού συντάγματος, αλλά και των Συνταγμάτων κάθε χώρας μεμονωμένα και μάλιστα έχοντας θέσει σε πλήρη ομηρεία ή συνενοχή το πολιτικό , ακαδημαϊκό και οικονομικό κατεστημένο.
Κατά τον κ. Κασιμάτη, η κατάπτωση αξιών και πολιτισμού είναι σε παράλληλη πορεία με την υποχώρηση της πολιτικής έναντι των κυνικών απαιτήσεων της αγοράς σε βάρος των ανθρώπινων κοινωνιών.
Ο Γιώργος Κασιμάτης μιλώντας για την κατάσταση στην Ελλάδα, περιέγραψε με παραδείγματα όπως τα Μνημόνια ή ο νόμος περί Ευθύνης Υπουργών, πως το ελληνικό πολιτικό σύστημα κινείται μόνο για την νομή της εξουσίας και της καρέκλας αξιωμάτων, πως η ίδια η Δικαιοσύνη παραμένει στον έλεγχο του πολιτικού συστήματος και το αβαντάρει με αποφάσεις της, πως το παρακράτος είναι συμπληρωματική λειτουργία για το κράτος διασφαλίζοντας μια παρασιτική ελίτ που ακόμη και μέσα στα Πανεπιστήμια, θωπεύει την κάθε μορφή εξουσίας σε βάρος του λαϊκού αισθήματος και διεκδικήσεων. Ακόμη και στα Εθνικά θέματα, όπως είπε ο Γιώργος Κασιμάτης, διαμορφώνεται ένα κλίμα καταπάτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων, στο όνομα των διεθνών ισορροπιών.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=vmOhwhRuNXI&feature=emb_logo




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι άστεγοι συμπατριώτες μας στην Καλλιθέα είναι δεκάδες- και οι τελευταίοι που νοιάζονται είναι η δημοτική αρχή και οι αλληλέγγυες μαριονέτες, της υπερεθνικής Ελίτ και της εισαγωγής εποίκων στη χώρα μας. Αν τους δώσουν όμως εντολή στους δημοτικους αρχοντες για κέντρα φιλοξενίας, επιδόματα και σπίτια σε " πρόσφυγες και μετανάστες" σαν σκυλιά θα σπεύσουν να τους στεγάσουν! Πάντα με το αζημιωτο φυσικά...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Εντυπωσιακά ευρήματα με αρχαία οδοντικά εμφυτεύματα που προέρχονταν από άλλους ανθρώπους και βόδια. Οι Ετρούσκοι ήταν οι πρώτοι που ασχολήθηκαν με την προσθετική οδοντιατρική και σταθεροποιούσαν τα δόντια με χρυσά ελάσματα...

H οδοντιατρική δεν είναι μια σύγχρονη επιστήμη. Έχει αναπτυχθεί πριν από χιλιάδες χρόνια, καθώς οι άνθρωποι πάντα υπέφεραν από ασθένειες του στόματος και αναζητούσαν τρόπους να απαλύνουν τους πόνους τους και να διευκολύνουν τη ζωή τους.
Ένας λαός που ασχολήθηκε συστηματικά με τη φροντίδα των δοντιών και την προσθετική οδοντιατρική, ήταν οι Ετρούσκοι, οι οποίοι κατοικούσαν στην κεντρική Ιταλία και ανέπτυξαν έναν σημαντικό πολιτισμό. Η προέλευση τους είναι άγνωστη όπως και η κατάληξη τους. Πιθανόν να εξαφανίστηκαν όταν οι Ρωμαίοι επικράτησαν στην Ιταλία και επέβαλλαν τον πολιτισμό τους....

Όταν οι επιστήμονες ανακάλυψαν αρχαίες νεκροπόλεις των Ετρούσκων, ήρθαν αντιμέτωποι με ένα πρωτόγνωρο θέαμα.
Στα κρανία υπήρχαν οδοντοστοιχίες με γεφυρώματα από χρυσά ελάσματα και ψεύτικα δόντια....
Όπως φαίνεται, οι Ετρούσκοι ήταν οι πρώτοι που έκαναν οδοντοστοιχίες με ψεύτικα δόντια και ασχολήθηκαν με τον καλλωπισμό των δοντιών. Οι αρχαιολόγοι ανέφεραν ότι αυτό ήταν ένα δείγμα υψηλού πολιτισμού.
Δεν υπήρχαν  οδοντίατροι, οι γιατροί αναλάμβαναν τη φροντίδα των χαλασμένων δοντιών των ασθενών.
Όταν κάποιος έχανε το δόντι του είτε από αρρώστια είτε από χτύπημα, ο γιατρός χρησιμοποιούσε δόντι από άλλους ανθρώπους ή ζώα, πιθανόν από βόδια, και το τοποθετούσε σε μια χρυσή ζώνη, που εφάρμοζε στη γνάθο του ασθενή. Στη συνέχεια προσάρμοζε το καινούργιο δόντι στην υπόλοιπη οδοντοστοιχία....

Τα χρυσά ελάσματα στις οδοντικες γεφυρες άνηκαν κυρίως σε πλούσιους ανθρώπους. Η οδοντιατρική και τα οδοντικά εμφυτεύματα κόστιζαν αρκετά χρήματα και μόνο οι ανώτερες τάξεις είχαν τη δυνατότητα να φτιάχνουν τα δόντια τους στους γιατρούς της εποχής. Όσοι δεν είχαν χρήματα παρέμεναν χωρίς δόντια.
Από τις οδοντοστοιχίες που έχουν ανακαλυφθεί κατά καιρούς φαίνεται ότι οι Ετρούσκοι ασχολήθηκαν με την οδοντιατρική ήδη από το 700 π.Χ.
Μια από τις πιο περίτεχνες τεχνητές οδοντοστοιχίες βρίσκεται σε μουσείο της Ιταλίας και βρέθηκε σε έναν από τους αρχαιότερους τάφους σε νεκρόπολη της Ταρκυνίας. Η χρυσή ζώνη έχει θήκες όπου μέσα τους βρίσκονται τρία δόντια εκ των οποίων τα δύο ανήκουν σε βόδι....
Οι Ετρούσκοι δεν ήταν οι μόνοι που ασχολήθηκαν με την οδοντιατρική. Στην κοιλάδα του Ινδού, σημερινό Πακιστάν, έχουν βρεθεί δόντια ανθρώπινων κρανίων με τρύπες, οι οποίες ανοίχτηκαν από χορδές τόξου και χρονολογούνται το 7.000 π.Χ. Οι Σουμέριοι πίστευαν ότι τα δόντια καταστρέφονται από σκουλήκια. Οι Αιγύπτιοι μελετούσαν επίσης χιλιάδες χρόνια πριν τις ασθένειες των δοντιών και έβρισκαν θεραπείες για τους ανυπόφορους πόνους. ...

Οδοντιατρική στην Αρχαία Ελλάδα
Στην αρχαία Ελλάδα ο Ιπποκράτης και ο Αριστοτέλης ασχολήθηκαν με την οδοντιατρική. Στο έργο του Ιπποκράτη γίνεται αναφορά στην οδοντογένεση και περιγράφεται με λεπτομέρεια ο τρόπος που ο άνθρωπος αποκτά τα πρώτα του δόντια. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι σχηματίζονται τελευταία γιατί αναπτύσσονται από τα οστά της κεφαλής και γίνονται σκληρότερα από τα υπόλοιπα οστά γιατί περιέχουν το ψυχρό στοιχείο.
Όταν πέσουν τα πρώτα δόντια, νεογιλά, τα καινούργια γερνούν μαζί με τον άνθρωπο εκτός αν καταστραφούν από κάποια αρρώστια.
Για τον Ιπποκράτη η εξαγωγή ενός δοντιού αποτελούσε την ύστατη θεραπευτική μέθοδο ενώ οι ιπποκρατικοί γιατροί θεωρούσαν το τρίξιμο των δοντιών κακό οιωνό για τον άνθρωπο.
Ο Αριστοτέλης ήταν επίσης από τους πρώτους που ασχολήθηκαν με την οδοντιατρική. Είχε περιγράψει τρόπους για την αντιμετώπιση της τερηδόνας. Αναφέρθηκε στον τρόπο που έκαναν εξαγωγές με λαβίδες και πως σταθεροποιούσαν τα δόντια με σύρματα....



Ο Ιπποκράτης έκανε εγχειρήσεις στον εγκέφαλο και στην καρδιά πριν από 2.500 χρόνια! Ο πρωτοπόρος που έλαβε υπ’ όψιν το περιβάλλον, τις εργασιακές συνθήκες και τον καιρό!...

Γεννήθηκε τον 5ο π.Χ. αιώνα στην Κω, όπου και σπούδασε ιατρική, στο φημισμένο Ασκληπιείο. Μαθήτευσε κοντά σε σοφιστές, φιλοσόφους, αλλά και κοντά στον Ηρόδικο, που θεωρείται ο θεμελιωτής της ιατρικής γυμναστικής.
Όταν ολοκλήρωσε τις σπουδές του, ξεκίνησε να ταξιδεύει σε διάφορα μέρη, προκειμένου να επιμορφωθεί. Θεωρούσε ξεπερασμένο τον τρόπο που ασκούνταν η ιατρική μέχρι τότε και πίστευε πως ταξιδεύοντας, θα μπορούσε να εφοδιαστεί με την απαραίτητη γνώση, αλλά και εμπειρία για να εξασκήσει την ιατρική.
Επιστρέφοντας στην Κω από ένα ταξίδι του στην Αίγυπτο, ξεκίνησε τον «πόλεμο» εναντίον της σχολής της Κνίδου, που είχε επικεφαλής τον γιατρό Ευρυφόντα.  Η σχολή αυτή ήταν, μέχρι τότε, ότι ανώτερο υπήρχε και η γνώμη του Ευρυφόντα ήταν σεβαστή σε όλο τον κόσμο.
Σύμφωνα με τη σχολή της Κνίδου, η ιατρική ασκούνταν μέσα σε ναούς και ιερούς χώρους, ενώ τον ρόλο των γιατρών αναλάμβαναν ιερείς, που κρατούσαν μυστικές τις μεθόδους τους....




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




«ΣΒΗΣΤΕ ΤΟ WHATSAPP, ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΟΚ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ»
22/11/2019
Ρητορικούς πυροβολισμούς στον πόλεμο των εφαρμογών μηνυμάτων έριξε την Τετάρτη ο δημιουργός της εφαρμογής Telegram, Πάβελ Ντούροβ, στοχεύοντας στον μεγαλύτερο ανταγωνιστή της εταιρείας του, την εφαρμογή WhatsApp.
Σύμφωνα με τον Ντούροβ, η εφαρμογή που αγοράστηκε το 2014 από την Facebook και διαθέτει περίπου 1,5 δισ. ενεργούς χρήστες τον μήνα, έχει τα ίδια προβλήματα ιδιωτικότητας με την μητρική της εταιρεία.
«Ανεξάρτητα από τις υποβόσκουσες διαθέσεις της μητρικής εταιρείας της WhatsApp, η συμβουλή προς τους τελικούς της χρήστες είναι η ίδια: Εκτός κι αν είστε εντάξει με το να γίνουν οι φωτογραφίες και τα μηνύματά σας δημόσια μια μέρα, θα πρέπει να διαγράψετε το WhatsApp από το τηλέφωνό σας».
Ο γεννημένος στη Ρωσία επιχειρηματίας αναφέρθηκε σε μια σειρά από παραβιάσεις ιδιωτικότητας της Facebook για να στηρίξει την άποψή του.
«Το WhatsApp δεν αποτυγχάνει μονάχα να προστατεύσει τα μηνύματά σας στο WhatsApp — η εφαρμογή χρησιμοποιείται σταθερά ως Δούρειος Ίππος για να κατασκοπεύσει τα υπόλοιπα μηνύματα και τις φωτογραφίες στο τηλέφωνό σας. Γιατί να το κάνουν? Η Facebook έχει υπάρξει κομμάτι των προγραμμάτων παρακολούθησης πολύ πριν αγοράσει την WhatsApp».
Στα πλαίσια της επίθεσής του, ο Ντούροβ αναφέρθηκε στην πρόσφατη ανακάλυψη ακόμα μίας ευπάθειας συστήματος στην εφαρμογή WhatsApp, που επέτρεπε σε χάκερς να στείλουν ένα ειδικά επεξεργασμένο αρχείο MP3 σε χρήστες Android και iOS, αποκτώντας πρόσβαση σε όλα τους τα δεδομένα.
«Το μόνο που έπρεπε να κάνει ένας χάκερ ήταν να σας στείλει ένα βίντεο — και όλα σας τα δεδομένα ήταν στο έλεος του επιτιθέμενου», έγραψε ο Ντούροβ.
Μολονότι η Facebook ειδοποίησε τους χρήστες του WhatsApp για την ευπάθεια, ο γίγαντας των κοινωνικών δικτύων υποβάθμισε το γεγονός, λέγοντας πως δεν υπάρχουν στοιχεία πως οποιοσδήποτε χάκερ εκμεταλλεύτηκε αυτή την «πίσω πόρτα». Όμως ο Ντούροβ ισχυρίστηκε ότι οι αρνήσεις της Facebook είναι μονάχα προπέτασμα καπνού, καθώς «μια ευπάθεια ασφαλείας τέτοιου μεγέθους είναι βέβαιο πως έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης — ακριβώς όπως η προηγούμενη «πίσω πόρτα» του WhatsApp χρησιμοποιήθηκε εναντίον ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα και δημοσιογράφων που ήταν αρκετά αφελείς για να είναι χρήστες του WhatsApp».
Καθώς το WhatsApp δεν αποθηκεύει τα αρχεία βίντεο στους σέρβερ του, αλλά αντίθετα στέλνει την πλειοψηφία των μέσων και των μηνυμάτων του απευθείας στους σέρβερς της Google και της Apple, η Facebook απλά ένιψε τα χέρια της από το ζήτημα, ισχυρίστηκε ο Ντούροβ.
Ο Ντούροβ απέρριψε τη σκέψη ότι το WhatsApp ήταν απλά γεμάτο συστημικά λάθη, και δεν μπορούσε παρά να εφαρμόσει «κατά λάθος, σοβαρές ευπάθειες ασφαλείας σε όλες τις εφαρμογές κάθε λίγους μήνες».
«Αμφιβάλλω — το Telegram, μια παρόμοια στην πολυπλοκότητά της εφαρμογή, δεν είχε προβλήματα επιπέδου WhatsApp στα έξι χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του. Είναι πολύ απίθανο ότι οποιοσδήποτε μπορεί κατά λάθος να διαπράττει μεγάλα συστημικά λάθη, βολικά και κατάλληλα για παρακολούθηση, σε τακτική βάση».
Τον περασμένο μήνα οι New York Times ανέφεραν πως αξιωματούχοι σε ΗΠΑ, ΗΒ και Αυστραλία έγραψαν επιστολή στον CEO της Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, απαιτώντας η εταιρία να αναπτύξει «πίσω πόρτες» στις εφαρμογές αποστολής μηνυμάτων της, για να παράσχει σε υπηρεσίες πληροφοριών πρόσβαση στις επικοινωνίες 300 εκατ. ημερήσιων χρηστών του WhatsApp, καθώς και του 1,5 δισ. που συνδέονται στο Facebook καθημερινά.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



πηραν τον χρυσο απο Λιβυη ,αποτυχανε στην Συρια,τωρα πανε για τον Λιβανο

 Η Συρία είναι χαμένη ... Το χρυσό του Λιβάνου είναι έτοιμο
Οι τράπεζες χρυσού όχι μόνο εγγυώνται και μισθώνουν τα δικά τους χρυσά αποθέματα, αλλά απαιτούν προσαρμογές στη φυσική χρυσή εκμετάλλευση με βάση τα γεωπολιτικά γεγονότα, ιδίως σε περιόδους πολέμου. Για παράδειγμα, η Λιβύη, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, η Συρία, η Αίγυπτος και η Ουκρανία έχουν μετατρέψει όλα τα φυσικά τους χρυσά μέσα στο ΔΝΤ
Οι μεγαλύτεροι έμποροι χρυσού στον πλανήτη είναι οι έξι τράπεζες χρυσού. Μια τράπεζα χρυσού είναι μια μεγάλη πολυεθνική τράπεζα που είναι εξουσιοδοτημένη να λειτουργεί ως αγωγός μέσω του οποίου οι Κεντρικές Τράπεζες - και οι πρωτογενείς έμποροι της Fed - δανείζουν το χρυσό τους στην αγορά. Όλες οι κεντρικές τράπεζες μισθώνουν χρυσό, διατηρούν τον ισολογισμό τους και παρέχουν κυριαρχικές εγγυήσεις όταν δεν θα λειτουργήσει ανταλλαγή νομισμάτων ή συναλλαγές χαρτιού. Ονομάζεται το εμπόριο χρυσού .
Υπάρχουν επί του παρόντος έξι τράπεζες εκκαθάρισης για τις συναλλαγές μίσθωσης χρυσού με τη LBMA : οι Barclays, η Σκοτία, η Deutsche Bank, η HSBC, η JPM και η UBS, όλες οι οποίες είναι πρωταρχικές τράπεζες Fed Dealer Banks. Οι κεντρικές τράπεζες χρειάζονται αληθινά χρήματα ως ασφάλεια - τα φυσικά χρυσά μέσα - για την υποστήριξη χαρτιού (χρεόγραφα) και ως εγγυητή ρευστότητας συναλλάγματος ή όταν αντιμετωπίζουν ανεπιτυχείς ή ημιτελείς πολιτείες.
Οι τράπεζες χρυσού όχι μόνο εγγυώνται και μισθώνουν τα δικά τους χρυσά αποθέματα, αλλά απαιτούν προσαρμογές στη φυσική χρυσή εκμετάλλευση με βάση τα γεωπολιτικά γεγονότα, ιδίως σε περιόδους πολέμου. Για παράδειγμα, η Λιβύη, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, η Συρία, η Αίγυπτος και η Ουκρανία ανέστρεψαν όλα τα φυσικά τους χρυσά μέσα στο ΔΝΤ - το οποίο ενεργεί με πληρεξούσιο για τις κεντρικές τράπεζες της Fed και G7 - για ευνοϊκούς όρους δανεισμού ή διακανονισμού χρέους προς τη Δύση , ή ο χρυσός τους κατασχέθηκε με τη δύναμη των όπλων.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



το twiter ως προπαγανδα
Πέφτω από τα σύννεφα
΄΄..Ο Χουλιάν Μαθίας Τοβάρ, υπεύθυνος δικτύων του Ισπανικού Κόμματος Podemos, ανέλυσε τα δίκτυα που κινητοποιήθηκαν στο twitter στο πραξικόπημα, γύρω από τον ζάπλουτο, ακροδεξιό, φονταμενταλιστή ηγέτη της αντιπολίτευσης Λουίς Φερνάντο Καμάτσο. Ο Τοβάρ εξηγεί πως παράλληλα με το πολιτικό πραξικόπημα ανατροπής του Έβο Μοράλες, υπήρξε ένα πραξικόπημα δικτυακής απάτης περί τον λογαριασμό του Καμάτσο. Δημιουργήθηκαν περί τους 60.000 ψευδείς λογαριασμούς στο twitter προκειμένου να επηρεάσουν την κοινή γνώμη στη Βολιβία και στο εξωτερικά και να διαδώσουν πλαστές ειδήσεις.΄΄

Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης όπλα στον πόλεμο εναντίον της δημοκρατίας στην Λατινική Αμερική
Σήμερα για να επιτύχει ένα πραξικόπημα και να διεκδικήσει την διεθνή νομιμοποίηση αλλά και να αρνηθεί πως είναι πραξικόπημα, δεν χρειάζεται να καταλάβει απλά τους πομπούς της τηλεόρασης. Χρειάζεται να καλλιεργήσει ένα συμβατό αφήγημα και στο διαδίκτυο. Με δεδομένο ότι η αμφισβήτηση των αριστερών κυβερνήσεων της Λατινικής Αμερικής προέρχεται δυσανάλογα πολύ από μια μειοψηφική, αλλά σχετικά καλλιεργημένη μεσαία τάξη με πολύ συγκεκριμένη καταγωγή (δυσανάλογα πάλι ευρωπαϊκή σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό), και επειδή πρόκειται για την τάξη που έχει και τις τεχνολογικές δεξιότητες, και τα μέσα, αλλά και την πρόσβαση σε ικανοποιητικά ως τέλεια αγγλικά, ούτως ή άλλως η διεθνής (αγγλόφωνη) εικόνα από την Βολιβία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης είναι, δυσανάλογα με τα εκλογικά αποτελέσματα, εναντίον του Έβο. Αλλά στο Twiitter δεν εμφανίστηκε απλά μια αυθόρμητη κίνηση αγακαντισμένων βολιβιανών μεσοαστών.
Μια μέρα πριν το πραξικόπημα π.χ. ήδη άρχιζαν να εμφανίζονται χιλιάδες  λογαριασμοί στο twitter, πέραν των επισήμων  της αντιπολίτευσης, οι οποίοι διέδιδαν το μήνυμά τους: “#BoliviaNoHayGolpe” (“Στη Βολιβία δεν έχει πραξικόπημα») ή σε άπταιστα αγγλικά “Friends from everywhere, in Bolivia there was NO COUP” («φίλοι απανταχού, στην Βολιβία ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ»). Οι περισσότεροι εξ αυτών ήταν λογαριασμοί με όνομα τύπου “@maria8734765” με έδρα στις ΗΠΑ, με καμιά δεκαριά followers το πολύ και αντίστοιχα follows στο twitter και που είτε φτιάζτηκαν λίγες μέρες πριν το πραξικόπημα, ή πρόκειται για χρόνια αδρανοποιημένους λογαριασμούς που ξαφνικά ενεργοποιήθηκαν…



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε κάποιους κύκλους στην Αμερική, φαίνεται να είναι περισσότερο αποδεκτό κοινωνικά να κρατάς στο χέρι σου ένα πιστόλι παρά ένα πακέτο τσιγάρα.
Katharine Whitehorn




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΒΟΛΙΒΙΑ: Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΧΤΥΠΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΗΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ
22/11/2019
Η αστυνομία στη διοικητική πρωτεύουσα της Βολιβίας, Λα Παζ, επιτέθηκε την Πέμπτη σε πορεία αυτοχθόνων υποστηρικτών του ανατραπέντα προέδρου Έβο Μοράλες, που κουβαλούσε φέρετρα με θύματα επιθέσεων αστυνομικών δυνάμεων.
Καθώς οι λαϊκές αντιδράσεις κατά της πραξικοπηματικής κυβέρνησης συνεχίζονται, το ίδιο κάνει και η βίαιη καταστολή τους από τις δυνάμεις ασφαλείας που λαμβάνουν εντολές από τους πραξικοπηματίες. Οι μακάβριες σκηνές από τη Λα Παζ την Πέμπτη, δείχνουν την αστυνομία να διαλύει με δακρυγόνα πορεία διαμαρτυρίας, που λειτουργούσε παράλληλα και ως νεκρική πομπή, αναγκάζοντας τους διαδηλωτές να αφήσουν καταγής τα φέρετρα στην προσπάθεια να σωθούν.
«Η ντε φάκτο κυβέρνηση της Añez δε σέβεται τους νεκρούς στα φέρετρά τους, ούτε συγχωρεί τους συγγενείς τους, γυναίκες και παιδιά που πορεύτηκαν ειρηνικά για τον σεβασμό στη ζωή και τη δημοκρατία», έγραψε ο Μοράλες σε tweet.
Την Τρίτη η αστυνομία είχε ανοίξει πυρ εναντίον διαδηλωτών υπέρ του Μοράλες που είχαν αποκλείσει ένα εργοστάσιο καυσίμων στο Ελ Άλτο, κοντά στη Λα Παζ. Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν, και οι σοροί μερικών εξ αυτών βρίσκονταν στα φέρετρα της πορείας της Πέμπτης.
Οδοφράγματα έχουν αναφερθεί σε τουλάχιστον 7 επαρχίες της Βολιβίας, με τους διαδηλωτές κατά του πραξικοπήματος να εστιάζουν κυρίως στην εθνική οδό που συνδέει την πόλη Ορούρο με τη Λα Παζ, για να σταματήσουν τη μεταφορά καυσίμων από τα κρατικά διυλιστήρια στη διοικητική πρωτεύουσα.
Από τον εξαναγκασμό σε παραίτηση του Μοράλες στις 10 Νοεμβρίου, τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις με την αστυνομία και τον στρατό.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άδωνις σε τευτλοπαραγωγούς:
"Με Τσίπρα τα έσπειρες, να τα πας στην Κουμουνδούρου."
Καλά ξεμπερδέματα
Υ.Γ Σέρρες :48% ψήφισαν ΝΔ πάρτε τώρα τον τηλεπλασιε φασιστα δώρο



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από Labros Goulas
Σήμερα με κάλεσαν ξαφνικά από το «Εσωτερικών υποθέσεων»
της αστυνομίας να καταθέσω για τον βασανισμό μου πριν λίγες
μέρες στα Εξάρχεια.
Ευγενέστατοι πρέπει να πω και τελείως σίγουροι ότι θέλω να
τρέξω να εκδικηθώ τον ΜΑΤατζή.
Μετά από σκέψη αποφάσισα να μην συνεργαστώ.
Υπάρχει η προσωπική μου θέση, που είναι και άποψη του
Ρουβίκωνα ότι εμείς ούτε καταθέσεις δίνουμε κατά των εχθρών μας
ούτε τους τρέχουμε στα δικαστήρια.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.
Καταλαβαίνω ότι είναι σημαντικό ένας τέτοιος μπάτσος να πεταχτεί έξω.
Καταλαβαίνω ότι μια καταδίκη του θα «συνέτιζε» κι άλλους.
Καταλαβαίνω ότι η δημοσιότητα τέτοιων δικαστηρίων θα έδειχνε
το πρόσωπο της αστυνομίας χωρίς μάσκα.
Καταλαβαίνω ότι είναι άδικο να την σκαπουλάρει.
Τα ζυγίζω όλα αυτά.
Αλλά για μένα μετράει κάτι άλλο περισσότερο.
Ο μπάτσος δεν έδρασε έτσι αυτόβουλα.
Κανείς δεν του είπε «τσάκισε κόσμο» ανοιχτά.
Του το είπαν κλείνοντας το μάτι.
Τα όσα γίνονται αυτές τις μέρες, και το δικό μου περιστατικό,
το όργιο καταστολής είναι πολιτική απόφαση της κυβέρνησης.
Δεν μπορώ λοιπόν να αφήσω έναν φασίστα μπάτσο να γίνει
πλυντήριο για αυτούς που τελικά τον διέταξαν.
Στο κράτος δεν έχουν μπέσα, θα τον σουτάρουν τον ματατζή
σαν στυμμένη λεμονόκουπα για να βγουν οι ίδιοι λάδι.
Δεν θα τους αφήσω να βγουν λάδι στην περίπτωσή μου.
Είπα τι συνέβη, δημοσιοποίησα τα περιστατικά και σταματάω εκεί.
Δεν καταθέτω τίποτα σε κανένα εσωτερικών υποθέσεων,
δεν αναγνωρίζω κανέναν μπάτσο και άμα το εσωτερικών υποθέσεων θέλει
να ακούσει ονόματα ενόχων τότε να το βοηθήσω:
Βορίδης, Χρυσοχοίδης, Μητσοτάκης. Αν θέλει ας ψάξει εκεί.
Λάμπρος Γούλας
21/11/2019
Σχολιο.- δεν συμφωνώ




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Βολιβία: Νέα επεισόδια στη Λα Πας
 Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019, 03:06
Η χουντικη αστυνομία στη Λα Πας διέλυσε την Πέμπτη, κάνοντας εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, ογκώδη πορεία αντιχουντικών διαδηλωτών που είχε στην κεφαλή τα φέρετρα πέντε ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους επειδη τους πυροβολουσαν η χουντικη αεροπορια από ελικοπτερα την Τρίτη.
Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε αυτή την πορεία που ξεκίνησε από την Ελ Άλτο, σε μικρή απόσταση από τη διοικητική πρωτεύουσα της Βολιβίας, οχυρό του πρώην προέδρου Έβο Μοράλες, ο οποίος μετα το φασιστικο πραξικοπημα έχει εξοριστεί στο Μεξικό, που του προσέφερε πολιτικό άσυλο.
Στην πλατεία του Αγίου Φραγκίσκου, στο κέντρο της Λα Πας, άνθρωποι που μετέφερα δύο από τα φέρετρα, καλυμμένα με λουλούδια και την ουιφάλα, την πολύχρωμη σημαία των αυτοχθόνων των Άνδεων, αναγκάστηκαν εξαιτίας του πυκνού νέφους των δακρυγόνων να τα αφήσουν για λίγο κάτω, μερικά μέτρα από ένα στρατιωτικό όχημα αντιμετώπισης διαδηλωτών.
«Δικαιοσύνη! Δικαιοσύνη!» φώναζαν οι διαδηλωτές, κατηγορώντας τους φασιστες πραξικοπηματιες ότι άνοιξαν πυρ δύο ημέρες νωρίτερα εναντίον διαδηλωτών οι οποίοι είχαν αποκλείσει το διυλιστήριο της Σενκάτα, μερικά χιλιόμετρα από τη Λα Πας. Η φασιστικη χουντα αποποιείται οποιαδήποτε ευθύνη.
«Μας έκαναν κόσκινο από τις σφαίρες», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ρουφίνο Κόπα, αγρότης, 42 ετών, που συμμετείχε στη διαδήλωση εναντίον της καριολοπουτανας φασιστριας δικτατορισας  Τζανίνε Άνιες.
«Απαιτούμε δικαιοσύνη, δεν θέλουμε αυτή η κυρία να είναι πρόεδρος», είπε μια αυτόχθων με το μικρό παιδί της, οκτώ μηνών, στην πλάτη, ζητώντας να μην κατονομαστεί διότι φοβάται ότι θα υποστεί αντίποινα.
Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν ο φασιστικος στρατός και η χουντικη αστυνομία που εχουν εκπαιδευτει από τους γιανκιδες της Ουασινγκτον διελυσαν σκοτωνοντας τον κοσμο την κατάληψη του διυλιστηρίου στο Ελ Άλτο, που είχε γίνει την περασμένη εβδομάδα από διαδηλωτές οι οποίοι απαιτούσαν την παραίτηση της καριολοπουτανας φασιστοδικτατορισας Άνιες.
Συνολικά οκτώ άνθρωποι δολοφονηθηκαν από τους χουντικους στα επεισόδια αυτά. Ο συνολικός απολογισμός του φασιστικου πραξικοπηματος οργανωμενου από τις ΗΠΑ έφθασε έτσι τους 32 νεκρούς, οι 29 εκ των οποίων έχασαν τη ζωή τους μετά την παραίτηση του Μοράλες μετα το φασιστικο πραξικοπημα του στρατού.
Ο Έβο Μοράλες, ο πρώτος αυτόχθονας που έγινε ο πρόεδρος της Βολιβίας το 2006, παραιτήθηκε τη 10η Νοεμβρίου μετα από ταραχες και βιαιοτητες αλητων φασισταραδων υπό την πίεση του χουντικου φασιστικου στρατου, και αφού πολλές μονάδες της φασιστικης αστυνομίας στασίασαν εναντια στην Δημοκρατια και τον Λαο και ο φασιστικος στρατός τον απειλησε να αποχωρήσει αλλιως θα τον σκοτωσει. Κατόπιν εξορίστηκε στο Μεξικό.
Μετά την παραίτησή του, ο Βολιβιανος Λαος διαδηλώνει καθημερινά στους δρόμους της Λα Πας και πόλεων της επαρχίας.
Ο Μοράλες καταγγέλλει ότι ανατράπηκε με πραξικόπημα της ρατσιστικής ακροδεξιάς και έχει αφήσει να εννοηθεί ότι ενδέχεται να επιστρέψει σύντομα στη Βολιβία. Χθες κάλεσε μέσω Twitter να δημιουργηθεί διεθνής «επιτροπή αλήθειας» για να εξακριβωθεί αν πράγματι υπήρξε νοθεία στις εκλογές του Οκτωβρίου, καθώς αμφισβητεί τα συμπεράσματα της αποστολής του παραρτηματος της Ουασιγκτον του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ).



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βραζιλία: Ακυρώθηκε η εκδήλωση στη μνήμη του Πινοσέτ
 Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019, 02:24
Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου του Σάο Πάολο (Alesp), στη Βραζιλία, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα ακυρώσει την εκδήλωση στη μνήμη του δικτάτορα της Χιλής Αουγκούστο Πινοσέτ που επρόκειτο να γίνει στις 10 Δεκεμβρίου.
Η εκδήλωση, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είχε προγραμματιστεί κατόπιν αιτήματος ενός βουλευτή, συμμάχου του ακροδεξιού προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου.
"Σήμερα Πέμπτη θα υπογράψω μια πράξη για να εμποδίσω τη διεξαγωγή της εκδήλωσης στη μνήμη του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοσέτ", ανέφερε στο Twitter ο πρόεδρος του Alesp Καουέ Μάκρις, που προέρχεται από το δεξιό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του πρώην προέδρου Φερνάντο Ενρίκε Καρντόσο. Ο Καρντόσο έζησε για ένα διάστημα εξόριστος στη Χιλή, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας στη Βραζιλία, αλλά κατόπιν εγκαταστάθηκε στη Γαλλία.
Ο βουλευτής που ήθελε να τιμηθεί η μνήμη του Πινοτσέτ είναι ο Φρεντερίκο Ντ' Άβιλα, του φασιστικου Κοινωνικού Φιλελεύθερου Κόμματος (PSL), της παράταξης με τη στήριξη της οποίας κέρδισε τις προεδρικές εκλογές του 2018 ο φασιστας αληταρας Μπολσονάρου. Η πρωτοβουλία του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Για "προσβολή στη δημοκρατία και στη μνήμη των θυμάτων" ενός "βάναυσου καθεστώτος" έκανε λόγο ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στο Σάο Πάολο, Μπριέκ Πον.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Τουλάχιστον επτά νεκροί σε επιθέσεις ισλαμοφασιστών με ρουκέτες στο Χαλέπι
 Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019, 22:31
Τουλάχιστον επτά άμαχοι σκοτώθηκαν και περίπου 30 ακόμη τραυματίστηκαν από επιθέσεις με ρουκέτες στο Χαλέπι, που ελέγχεται από τις δυνάμεις της Συρίας, ανέφερε η κρατική τηλεόραση της Συρίας.
«Επτά άμαχοι σκοτώθηκαν και 30 άλλοι τραυματίστηκαν σε επίθεση με ρουκέτα που εκτόξευσαν τρομοκρατικές οργανώσεις», μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, αναφερόμενη σε παρατάξεις ισλαμοφασιστών των αποικιοκρατων και τζιχαντοφασιστών που δρουν στο δυτικό τμήμα της επαρχίας του Χαλεπίου.
Πέντε γειτονιές στην πόλη, συμπεριλαμβανομένης της Σαλαχεντίνε, επλήγησαν από μια ομοβροντία ρουκετών, σύμφωνα με το κρατικό μέσο ενημέρωσης.
Μια ρουκέτα, με προέλευση το δυτικό τμήμα του Χαλεπιού, έπεσε σε ένα αυτοκίνητο στη Σαλαχεντίνε, σκοτώνοντας τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε αυτό.
Οι τζιχαντοφασιστες της συμμοριας Χάγιατ Ταχρίρ αλ-Σαμ (HTS), πρώην συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα, έχουν παρουσία στο δυτικό τμήμα της περιοχής του Χαλεπιού, που γειτνιάζει με την επαρχία Ιντλίμπ, όπου εδρεύουν μικρές ισλαμοφασιστικες ομαδες.
Ο απολογισμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί καθώς κάποιοι από τους τραυματίες είναι «σε κρίσιμη κατάσταση».




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κλιμακώνεται η βία στα παλαιστινιακά εδάφη, συνεπεία και της απόφασης των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν ως νόμιμους τους οικισμούς εποίκων. Τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή Ισραηλινοί έποικοι επιτέθηκαν σε παλαιστινιακά χωριά στη Δυτική Όχθη πυρπολώντας αυτοκίνητα και ελαιώνες, αλλά και κάνοντας υβριστικά γκράφιτι. Επίσης πέθανε και το 8ο μέλος της πολυμελούς οικογένειας που ξεκληρίστηκε από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα.

 Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Παλαιστινιακής Αρχής στη Ναμπλούς καταστράφηκαν από τη φωτιά τουλάχιστον πέντε αυτοκίνητα και λερώθηκαν με γκράφιτι ακόμη είκοσι ενώ εικόνες των καταστροφών ανάρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάτοικοι των χωριών αυτών.
Απαντώντας στις καταγγελίες, η ισραηλινή αστυνομία δήλωσε ότι θα επισκεφθεί τα χωριά και θα πραγματοποιήσει έρευνα.
Οι επιθέσεις σκληροπυρηνικών Ισραηλινών εποίκων εναντίον παλαιστινιακών χωριών είναι συνήθης πρακτική στη Δυτική Όχθη, με αφορμή επιθέσεις της Χαμάς εναντίον ισραηλινών στόχων ή αν γίνονταν προσπάθειες να περιοριστεί η εξάπλωση των οικισμών εποίκων στην περιοχή, ωστόσο αυτήν τη φορά δεν είναι σαφές ποια ήταν η αιτία για την επίθεση.
Στο μεταξύ οι υγειονομικές αρχές της Παλαιστινιακής Αρχής ανακοίνωσαν ότι πέθανε ένας άνδρας που είχε τραυματιστεί στις ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις στη Γάζα στις αρχές του μήνα, στις οποίες είχαν χάσει τη ζωή τους ακόμη επτά μέλη της οικογένειάς του. Νεκροί ήταν δύο γυναίκες και πέντε παιδιά ηλικίας έως 13 ετών.
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις είχαν υποστηρίξει ότι στόχος τους ήταν στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ισλαμιστών τζιχαντιστών, και ότι δεν περίμεναν εκεί να βρίσκονται άμαχοι, υποσχόμενες έρευνα. Οι αεροπορικές επιθέσεις έγιναν στο πλαίσιο συγκρούσεων μεταξύ Ισραηλινών στρατιωτών και Παλαιστίνιων μαχητών, στη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκαν 35 Παλαιστίνιοι ενώ το Ισραήλ επλήγη με περίπου 450 ρουκέτες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δικαιώματα έχουν ΜΟΝΟ οι: διεμφυλικοι,νεκρόφιλοι,
υπουργοί,ΛΟΑΤΚΙ,«εταίροι»,
κτηνοβατες, λάθρο, παιδόφιλοι,τραπεζίτες,
πρεζακιες, εφοριακοί,βουλευτες,BDSM...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάντως την τελευταία δεκαετία, αποχαιρέτησα στην τελευταία κατοικία τους,πολλούς φανατικούς αντικαπνιστές & ένα μανιώδη θεριακλή,που μας άφησε στα 97 χρόνια του ο καημένος...τον έφαγε το τσιγαρο...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι καπνιστές ξέρουν ΚΑΛΆ τι τους βλάπτει και τι όχι , ΆΡΑ δεν χρήζουν της δικής σου συμβουλής . Κανένας ΔΕΝ μίλησε (και απορώ γιατί επικεντρώσαι σ' αυτό ) για παθητικό κάπνισμα . Ίσα ίσα ΌΛΟΙ οι καπνιστές ζητήσαμε δικούς μας χώρους ετσίασης , αναψυχής και συνέυρεσης , ακριβώς για να σεβαστούμε τους ΜΗ καπνίζοντες ,ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ , και τους ασθενείς . Αντίθετα με τους ΑΝΤΙκαπνιστές που μόλις μπόρεσαν ακομα μια φορα και επέβαλαν την θέληση τους (ακόμα και σε χώρους που ΔΕΝ πατούσαν ούτε απ' έξω ) . Όσο για την ελληνική βουλή και την πλειοψηφία της αλλά και τις αποφάσεις της ....... καλύτερα να μην αναφερθώ (άλλωστε και οι ίδιοι οι ΒΟΛΕΥΤΈΣ γνωρίζουν ότι είναι ο φερτζές της αποικίας ή της κατεχόμενης χώρας ) . Πάντως πριν 4 1/2 χρόνια έγραψαν Μαζι με τους αντίστοιχους ΒΟΛΕΥΤΈΣ του τότε (222 ΝΑΙ ) την απόφαση του ελληνικού λαού (ΌΧΙ) στα παλιά τους τα παπούτσια . Τέλος το αν βλάπτει ή όχι να θυμάσαι ότι ό ορισμός της υγείας είναι σωματική ,ψυχική και κοινωνική ευεξία (και όχι μόνο σωματική όπως το θέτεις !



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«'Οταν αφήσεις το λαό να πεθαίνει στους δρόμους, να κουρελιαστεί ψυχικά και σωματικά, και λες έπειτα πως θα κάνεις στον κατάλληλο καιρό, εθνικο-απελευθερωτικό αγώνα, είσαι ένας συνειδητός απατεώνας και συνεργάτης του εχθρού. Γιατί είναι σα να λες ότι θα βάλεις ένα κουφάρι να πολεμήσει»
Δημήτρης Γληνός, «Τι είναι και τι θέλει το ΕΑΜ», Αθήνα 1944.