Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Σαββατο 30 Νοεμβριου 2019


«Τρομοκρατική» προειδοποίηση των ΗΠΑ για τρομοκρατικό χτύπημα στην Ελλάδα
Τον κίνδυνο «βίαιων εξτρεμιστών» διαπιστώνει «ενημέρωση ασφαλείας» σε ασυνήθιστο τόνο της αμερικανικής πρεσβείας που εκδόθηκε το βράδυ της Παρασκευή, βάζοντας στο στόχαστρο πιθανής τρομοκρατικής ενέργειας πλήθος τοποθεσιών όπως χριστουγεννιάτικες αγορές, εμπορικά κέντρα, αεροδρόμια, νυκτερινά κέντρα διασκέδασης και θρησκευτικούς τόπους λατρείας.
τα φερέφωνα της Πρεσβείας είχαν προειδοποιήσει τις μέρες επίσκεψης του προέδρου της Κίνας πως οι ΗΠΑ θα αντιδράσουν!
" Χονγκ Κονγκ θα γίνουμε"...
Κάτι ξέρουν κι από Χονγκ Κονγκ κι από τρομοκράτες τα " boys" της πρεσβείας...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2019
Πρόεδρος Έβο Μοράλες: Ο αγώνας δεν τελειώνει εδώ

Ο βολιβιανός πρόεδρος εξέφρασε τη λύπη του βλέποντας τον πόνο των οικογενειών που έχουν χάσει ένα αγαπημένο πρόσωπο από τη βίαιη καταστολή της ντε φάκτο κυβέρνησης, τονίζοντας επίσης ότι “ο αγώνας δεν τελειώνει εδώ”, μετά το πραξικόπημα της 10ης Νοεμβρίου και την επιβολή της ντε φάκτο κυβέρνησης στη χώρα.  Οι δηλώσεις αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με τους φοιτητές του Πανεπιστημιακού Προγράμματος Μελετών Διαπολιτισμικής Πολιτιστικής Διαφορετικότητας του Εθνικού Αυτόνομου Πανεπιστημίου του Μεξικού (PUIC-UNAM), στην οποία ο Πρόεδρος συμμετείχε μαζί με τον Αντιπρόεδρο Άλβαρο Γκαρσία Λινέρα και την υπουργό Υγείας Γκαμπριέλα Μοντάνιο.

“Πονάει να βλέπεις πόσες πολλές οικογένειες χάθηκαν και πώς καταστρέφουν αυτό που έχουμε οικοδομήσει για την οικονομική απελευθέρωση”, είπε εκφράζοντας τη λύπη του για το θάνατο περισσότερων από 30 ανθρώπων, καθώς και για τις δεκάδες τραυματίες, από την βίαιη καταστολή της Αστυνομίας και του Στρατού.
Ο Μοράλες υπενθύμισε ότι, όταν ανέλαβε την Προεδρία, η Βολιβία είχε ένα υψηλό ποσοστό ακραίας φτώχειας, οι βασικές υπηρεσίες ήταν σχεδόν εξολοκλήρου ιδιωτικοποιημένες και η οικονομική ανάπτυξη δεν ήταν τόσο προηγμένη και η πλειοψηφία του πληθυσμού δεν είχε αγοραστική δύναμη.
Στην ομιλία του σημείωσε ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) της χώρας ήταν 9 δις δολάρια όταν κέρδισε τις εκλογές για πρώτη φορά και μέχρι σήμερα έχεις ξεπεράσει τα 49 δις δολάρια, πράγμα που επέτρεψε την καλύτερη ανακατανομή του πλούτου ώστε να μπορέσουν να εγγυηθούν τα δικαιώματα των Βολιβιανών.
"Στα 13 χρόνια που βρισκόμασταν στη κυβέρνηση, η Βολιβία ήταν έξι χρόνια πρώτη στην οικονομική ανάπτυξη" στην περιοχή, δήλωσε ο πρόεδρος.
Επιπλέον, επανέλαβε ότι οι παραιτήσεις μελών του υπουργικό του συμβουλίου ήταν αποτέλεσμα πιέσεων, καθώς απειλήθηκε η ζωή συγγενών και αγαπημένων τους προσώπων, με την δική του δε παραίτηση, επιδίωξε να σταματήσει τη βία της αντιπολίτευσης, αλλά οι επιθέσεις συνεχίστηκαν.
Ο Μοράλες κατήγγειλε τα νεοφιλελεύθερα συμφέροντα των πολιτικών ηγετών που οδήγησαν το πραξικόπημα, οι οποίοι δεν αντιπροσωπεύουν το κίνημα των ιθαγενών και είναι υποχείρια της πολιτικής της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ) ,τονίζοντας χαρακτηριστικά: "H Δεξιά δεν συγχωρεί".




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019
Θαπατέρο: "Ο ΟΑΚ θέλει να διαιρέσει τη Λατινική Αμερική"

Ο πρώην πρόεδρος της Ισπανίας, Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο, κατήγγειλε το προηγούμενο Σάββατο στη Βραζιλία ότι ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) διαιρεί τη λατινοαμερικανική ήπειρο, στα πλαίσια μιας πολιτικής που έχει αποτύχει.
«Η δράση του ΟΑΚ, κάνει λάθος τις θέσεις του και επιπλέον το μόνο που έχει κάνει είναι να βαθύνει σε διαιρέσεις τη λατινοαμερικάνικη ήπειρο, αυτή η οργάνωση χρειάζεται μια διαδικασία ενσωμάτωσης και ανάκτησης των μεγάλων διαλόγων, όχι αποκλεισμού", δήλωσε ο Θαπατέρο.

Ομοίως, ο ισπανός πρώην πρόεδρος κάλεσε να μην σιωπήσουν απέναντι στο πραξικόπημα στη Βολιβία κατά του Προέδρου Έβο Μοράλες, ενώ κάλεσε ολόκληρη την αριστερά της ηπείρου να καταγγείλει την κατάσταση αυτής της χώρας των Άνδεων.
«Βλέπουμε με αγανάκτηση πραξικόπημα ενάντια στον πρόεδρο της Βολιβίας, γι’ αυτό καλώ τους βραζιλιάνους να μην σιωπήσουν και να υψώσουν τη φωνή τους, οι στρατιωτικές επεμβάσεις, δυνάμεις του στρατού, να ζητούν από έναν συνταγματικά εκλεγμένο πρόεδρο να εγκαταλείψει την εξουσία δεν μπορεί να είναι πράξη δημοκρατίας. Δεν μπορούμε να σιωπήσουμε», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Ισπανίας.
Υπό αυτή την έννοια, ο Θαπάτερο εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Βολιβίας ζήτησαν την παραίτηση του Μοράλες, η οποία, τόνισε, θέτει «σε κίνδυνο τη δημοκρατική ρίζα της λατινοαμερικάνικης ηπείρου».
Επανέλαβε επίσης την ανάγκη περιφερειακοί και διεθνείς οργανισμοί να δείξουν την υποστήριξή τους έτσι ώστε η Βολιβία να ανακτήσει «το δημοκρατικό χαρακτήρα και να τερματιστεί η βία».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η σφαγή από τους ταγματαλήτες, στις 30 Νοεμβρίου 1943, των ανάπηρων πολεμιστών του '40, που είχαν προσχωρήσει μαζικά στο ΕΑΜ, θα θυμίζει για πάντα το ΟΧΙ που επανειλημμένα είπε με το αίμα του ο λαός μας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλο και πιο αποφασιστικά στον πλήρη ευτελισμό της πολιτικής ζωής του τόπου:
Συνεδριάζει, λέει, σήμερα και αύριο η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή με τα περίπου 700 μέλη.
Που δεν εκλέχτηκαν. Διορίστηκαν από τον Αρχηγό, όπως γινόταν παλιά, στα προσωποπαγή κόμματα του Κωλέττη και του Κουμουνδούρου.
Που για να μιλήσει έστω και για ένα πεντάλεπτο καθένας από δαύτους, θα χρειάζονταν κάπου 60 ώρες, ήτοι πέντε 12ωρες συνεδριάσεις.
Θα πάνε ν' ακούσουν τους επιλεγμένους επιτελικούς και να σηκώσουν το χέρι για να εγκρίνουν αυτά που αποφάσισε ο Ηγέτης.
Σχολιο.-  Τους διόρισε, ακριβώς για να μην χρειάζεται να τους βάζει να ξαναψηφίζουν, όπως συνέβη με τους εκλεγμένους. Αυτοί θα κοιτάνε πού σηκώνει χεράκι και θα ψηφίζουν ομοίως. Τελίτσα. Ξέρει ο ηγέρπης τί κάνει.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανάπαυση στον χώρο του Ειρηνοδικείου, μετά το μακέλεμα των διαδηλωτών κατά των πλειστηριασμών, στις 29 Νοεμβρίου 2017.
Τούρκοι και Κούρδοι αντιφασίστες, πολιτικοι προσφυγες, οι μονοι που δικαιουνται πληρως να φερουν τον τιτλο του προσφυγα, αυτοι που καταδιωκονται σε ολη την Ευρωπη, μετά τη σύλληψή τους και τον άγριο ξυλοδαρμό τους από την Αντιτρομοκρατική, επίσης στις 29 Νοεμβρίου 2017.
Υπενθυμίζοντας, για μια ακόμη φορά, ότι το κράτος έχει συνέχεια. Όπως και ο αγώνας κατά της κρατικής τρομοκρατίας, Και η υποκρισία εκείνων που ευαισθητοποιούνται επιλεκτικά.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάλεσαν οι πρυτάνεις τα ΜΑΤ και αιματοκύλισαν τη φοιτητική διαδήλωση στο Καβούρι, κι έχει ξαφνιαστεί κόσμος και κοσμάκης.
Μα, οι πρυτάνεις; Μορφωμένοι άνθρωποι;
Θα ξαναθυμίσω ότι στα χρόνια της Κατοχής, από περίπου 400 πανεπιστημιακούς καθηγητές, με το ΕΑΜ ήταν οι 13. Μόλις το 3%! Τότε που στις γραμμές του συμμετείχε ενεργά το 75% των εργατών και γύρω στο 50% των αγροτών. Των "αγράμματων".
Θα 'ταν τεράστια αυταπάτη να νομίσει κάποιος ότι στον καπιταλισμό σε εκπαιδεύουν και σε αναδεικνύουν σε θέσεις και αξιώματα για να σε κάνουν ελεύθερο και έντιμο άνθρωπο. Το εκπαιδευτικό σύστημα παράγει στρατιές οργανικών διανοουμένων και υπηρετών του κεφαλαίου.
Σχολιο.-  Εντάξει και στη Χούντα ακούγανε και επιδοκιμάζανε χειροκροτώντας τις παπαριές του Λαδά όλοι αυτοί οι τύποι ... Ποιοι στάθηκαν απέναντι; Ελάχιστοι.
Σχολιο.- Μετά την επίθεση των ΜΑΤ ήρθαν οι έλεγχοι σε αυτοκίνητα και τα τρυπημένα λάστιχα!
Καταγγελία της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση για τη συμπεριφορά των αστυνομικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια της φοιτητικής κινητοποίησης στη σύνοδο πρυτάνεων, στο Καβούρι
«Με απροκάλυπτο τρόπο, αστυνομικές δυνάμεις σταμάτησαν φοιτητές που είχαν αυτοκίνητα στην περιοχή έξω από τη σύνοδο πρυτάνεων, τους ανάγκασαν να καθίσουν με τα χέρια στα καπό και έκαναν έλεγχο σε αυτούς και στα αυτοκίνητά τους με εκβιαστικό τρόπο! Το όχημα ενός φοιτητή, μέλους της νΚΑ και της ΕΑΑΚ, βρέθηκε με τρυπημένα λάστιχα», καταγγέλλει σε ανακοίνωση της η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, παρουσιάζοντας και τη συγκεκριμένη φωτογραφία.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στην κινητοποίηση φοιτητών στη σύνοδο πρυτάνεων, στο Καβούρι,  τα ΜΑΤ εξαπέλυσαν απρόκλητη βίαια επίθεση τραυματίζοντας 4 φοιτητές – μέλη της ΚΝΕ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και επειδή δεν μασάω τα λόγια μου, να τι λεει ο Μπρεχτ:
«Ο καλύτερος τρόπος να συνομιλήσεις με έναν φασίστα, είναι να του πετάξεις ένα τούβλο στο κεφάλι»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ας μην βαυκαλιζόμαστε. Εχομε χρεοκοπήσει 3 φορές, είμαστε σε μια χώρα με 11 χρόνια “κρίση”, 360 δισ. χρέος, 110 δισ. ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία, 90 δισ κόκκινα δάνεια, 3 μνημόνια και ένα 4ο που θα τρέχει μέχρι το 2060. Μια χώρα ξεπουλημένη, μια χώρα υποθηκευμένη. Να παραδεχθούμε στους εαυτούς μας πως δεν θα γυρίσουμε ποτέ στο 2006 λ.χ.
Οι εκλογές που γίνονται δεν αλλάζουν τίποτα. Η Ευρωπαϊκή 'Ενωση, που τόσο αγαπάμε μοιάζει με την Χιτλερικη Γερμανια που τόσο μισούμε!!! Υπάρχει Κεντρική Διοίκηση και μάλιστα ανέλεγκτη και διορισμένη, που επιβάλλει πολιτικές από πάνω προς τα κάτω και εκτελούνται αγόγγυστα.
Η ζωή μας όμως δεν αναβάλλεται. Συμβαίνει τώρα. Αν δεν μάθουμε ν΄απαιτούμε τώρα από την πολιτική και τους πολιτικούς η ζωή μας δεν έχει αξία. Δεν έχει νόημα.
Αν δεν το αντιληφθούμε και δεν αντιδράσομε κάποτε, δεν πρέπει να παραπονιόμαστε και ας χαραμίζουμε τη ζωή μας.
Βέβαια η σκέψη δεν είναι και το πολύ δυνατό σημείο των σημερινών Ελλήνων. Το γερό τους σημείο είναι η αφασία. Οπότε, μια χαρά μας πάνε. Αν αμφιβάλλει κανείς δεν έχει παρά ν΄αρχίσει να στήνει αυτί, για ν΄ ακούει τις συζητήσεις των ανθρώπων γύρω του. Θα του λυθούν όλες οι απορίες.
Σχολιο.-  Και εχουν την χατζαρα τον τουρκο να την εχει σηκωμενη για να μας απειλει ετσι ωστε να σκυβουμε να αποδεχομαστε το χρεος.
Ελευθερια η θανατος ειναι η μονη διεξοδος.
Σχολιο.- Ο Τούρκος μας απειλεί για να αποδεχόμαστε το χρέος; Το ότι ακόμη και με τα μνημόνια και τη χρεοκοπία της χώρας, ζητήματα τα οποία αφορούν καθαρά τη Δύση και τη σχέση μας με αυτήν, ψαχνόμαστε να εκφράσουμε τον αντιτουρκισμό μας, δείχνει ακριβώς το μέγεθος της αφασίας.
Σχολιο.- Αυτες ειναι οι δικες σου σκεψεις.
Οταν θα σε σφαζουν παντως μαζι δε θα ειμαστε.
Ο τουρκος φυσικα και κινειτε με τα δεδομενα που υπαρχουν.
Υπο διαφορετικες συνθηκες δεν θα εκανε μαγκιες.
Τωρα βρισκει την ελλαδα σε δυσκολη θεση και τα κανει.
Καποιοι για την ιδεολογια τους δεν θελουν να δουν την πραγματικοτητα.
Γι αυτο ειπα οταν θα γινουν τα γεγονοτα οι προσκυνημενοι με τους προσκυνημενους και οι αποφασισμενοι με τους αποφασισμενους.
Δεν μισω κανεναν.
Αλλα δεν θα σκυψω σε κανεναν που επιβουλευεται την πατριδα μου.
Ο καθενας κανει τις επιλογες τους.
Η ελευθερη σκεψη ελευθερη εκφραση ελευθερη βουληση δεν εχει αγγκυλωσεις ουτε φυλακιζεται.
Σχολιο.-  Το 1996 που δεν είχαμε μνημόνια τι έκανε ο Τούρκος; Κάθισε στα αυγά του; Ή μήπως σε έπεισαν τα κανάλια ότι η μαγκιά είναι οι δηλώσεις για εσωτερική κατανάλωση και όχι το θερμό επεισόδιο με νεκρούς;
Σχολιο.- Εγω εχω αυτες τις αποψεις.
Ειμαι ετοιμος οταν θα αποφασισει να εισβαλει ο τουρκος να πεσω μαχομενος να αντιστιχισω τον ευατο μου εστω σε δεκα απ αυτους.
Εσεις καντε οτι θελετε μαζι στην ιδια γραμμη δεν θα ειμαστε.
Εσυ ισως και να εισαι με αυτους μαζι δεν ξερω αυτο το ξερεις εσυ.
Σχολιο.- Τι έκανε στη Συρία ο σουλτάνος; Μπήκε σε συνεννόηση με Πούτιν και Άσαντ για να συντρίψει το πεζικό των ΗΠΑ, τους Κούρδους.
Σχολιο.- «‘Έρευνα σε πολίτες των χωρών της Ευρωζώνης από τις 14 έως τις 19 Οκτωβρίου, έδειξε ότι το 66% των Ελλήνων θεωρεί το ευρώ καλό για την Ελλάδα και το 75% καλό για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ τα περυσινά ποσοστά ήταν 60% και 71%, αντίστοιχα».
Η έρευνα με άλλα λόγια έδειξε τη δύναμη πυρός των ΜΜΕ, που εξυπηρετώντας συμφέροντα, μπορούν να σε πείσουν ότι η κόλαση που ζεις είναι παράδεισος.
Σχολιο.- Γι αυτο οταν θα γινουν τα γεγονοτα ο καθενας θα εχει επιλεξει ανταρτικο.
Οι προσκυνημενοι ας κανουν δικη τους ομαδα  τοτε και οι αποφασισμενοι άλλη ομαδα αντιστασης.
Με αυτους που ειναι δειλοι τωρα τοτε σιγουρα μαζι σε ιδια ομαδα αντιστασης δεν θα μπορουμε να συνευρεθουμε πολυ απλα διοτι δεν υπαρχει εμπιστοσυνη οτι θα δειλιασουν μετα και θα σε προδωσουν.
Οι προσκυνημενοι με τους προσκυνημενους οι αποφασισμενοι με τους αποφασισμενους.
Και οτι ξεκαθαρισουμε τουλαχιστον να εχουμε ενα ενδοξο τελος .
Σχολιο.- Ειναι αξιο να απορει κανεις με ορισμενους που ενω το ζουν το βλεπουν το βιωνουν εχουν ελπιδα οτι αυτος που σε σκλαβωσε θα σε ελευθερωσει κιολας.... εχουμε πολυ δρομο ακομα... καποιοι ισως δεν προλαβουν ουτε να ξυπνησουν με οσα ερχοντε!
Σχολιο.- Θα θέλαμε πολύ να είμασταν ΕΣΣΔ...




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



30.03.2018 - 20:15
Στο ίδιο έργο θεατές: Ξύλο και δακρυγόνα από τα ΜΑΤ σε φοιτητές και εκπαιδευτικούς
Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από το Μέγαρο Μαξίμου όπου κατέληξε η μαζική διαδήλωση εκπαιδευτικών και φοιτητών.
Στην συμβολή των οδό Ηρώδου Αττικού και Βασιλίσσης Σοφίας τα ΜΑΤ είχαν στήσει κλούβες με σκοπό να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να βρεθούν έξω από τις πύλες του Μεγάρου Μαξίμου.
Οι διαδηλωτές αντέδρασαν και τα ΜΑΤ απάντησαν με χημικά και ξύλο.
Αποτέλεσμα ήταν να συγκρουστούν άγρια οι άνδρες των ΜΑΤ με φοιτητές και εκπαιδευτικούς.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια σφαλιαρα την ημερα,
τον φασιστα κανει περα,
και με καρπαζιες πολλες,
το βουλωνει ο φιλελες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στα όρια κατάρρευσης τρεις στους πέντε νοσηλευτές - To 74% με υψηλή “κόπωση συμπόνοιας"
την Νοεμβρίου 29, 2019

Αποδυναμωμένο και κατάκοπο εργάζεται (και) το νοσηλευτικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία. Τρεις στους πέντε είναι στα όρια της κατάρρευσης, ενώ το σύνολο σχεδόν αντιμετωπίζει τη λεγόμενη “κόπωση συμπόνοιας”.
Πρόκειται για μία κατάσταση εξάντλησης, βιολογικής, σωματικής και συναισθηματικής δυσλειτουργίας, η οποία προκαλείται από την παρατεταμένη έκθεση σε στρες συμπόνιας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Σιωναζι, τα βάζουν πάνοπλοι αστακοί με τον 10χρονο "τρομοκράτη". Βέβαια κάποιοι δικοί μας καλλιτέχνες, τραγουδούν για τα πάθη των εβραίων στους δημοκράτες Ισραηλινούς. Και κλαίνε παρέα, πριν εισπράξουν τα τσεκ.
Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής κρατούν το Παλαιστινιακό παιδί ενώ κανει βολτα με το ποδήλατό του στην πόλη του #Al _ Χαλίλ.
‪#IsraeliCrimes ‬



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχει και τη σημειολογία του...
Σε ξενοδοχείο μιας "αριστοκρατικής" συνοικίας, στο Καβούρι, , φρουρουμενοι από τα ΜΑΤ που ανοίγουν τα κεφάλια των φοιτητών τους, "συνεδριάζουν" οι Πρυτάνεις για να τους ανακοινωθεί το περιεχόμενο του νέου νόμου.
Ηλεκτρονική ψηφοφορία για τα όργανα των φοιτητικών συλλόγων, ηλεκτρονική ψηφοφορία αντί για γενικές συνελεύσεις, πειθαρχικα και διαγραφές, "νόμος και τάξη" και όλα όσα ήδη έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση.
Ένα εντελώς νέο τοπίο, στόχος η καθυπόταξη του αγκαθιου κάθε κυβέρνησης.
Δεν πρόκειται φυσικά να γίνει καμία συζήτηση. Θα χειροκροτήσουν, οι πρυτάνεις, όπως έκαναν πριν 52 χρόνια οι όμοιοι τους στην περίφημη ομιλία του Παπαδόπουλου στη Νομική...
Υ.γ. όσο κι αν ακούγεται παράξενο ίσως, υπό προϋποθέσεις, τα μετρα αυτά να οδηγήσουν σε νέους δρόμους ριζοσπαστικοποίησης, μακριά από πεπατημενες...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Γράφει ο Γιώργος Λούκας- πρώην μέλος Δ.Σ. του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας- και πριν το αποψιλώσουν οι μικροεργολάβοι Διοικούντες του! Όπου περίσσευε και σε αυτούς η "Αλληλεγγύη" στα φτηνά εργατικά χέρια, ενώ τώρα, κάποιοι από αυτούς, κλαίνε και οδύρονται που έχουν αντικατασταθεί από νόμιμους και μη αλλοδαπούς στις εργολαβίες τους.
Οι ΠασόκΣυριζαίοι, παρέα με την ΑνταρΣία, ως πουλημένοι στυλοβάτες των νεοφασιστικών-νεοταξικών επιδιώξεων των ΗΠΑ Γερμανίας,(που μετατρέπουν την Ελλάδα σε μια Νέα "πολυπολιτισμική" Βαβέλ!) την προηγούμενη Πέμπτη και σε Γενική Συνέλευση των Δασκάλων της Καλλιθέας, καταψήφισαν πρόταση μαχόμενου Μαρξιστή Δασκάλου, του Δημήτρη Ντούσα, για ίσα τουλάχιστον μεταχείριση των Ελλήνων Απόρων με τους Αλλοδαπούς. Στο να παρέχονται δηλαδή στους συμπατριώτες μας, τουλάχιστον τα αντίστοιχα επιδόματα και στέγη. Αλλά οι επικεφαλής των παρατάξεων αυτών, με περίσσια υποκρισία, καταψήφισαν την πρόταση αυτήν, γιατί… θέλουν λέει… «πλήρη απασχόληση για τους Έλληνες εργαζόμενους»! Φυσικά αυτό δεν το κατέγραψαν στο «ψήφισμα τους» παραμένοντας πιστοί και αποκλειστικά στην αλληλεγγύη τους στον λαθροεποικισμό, στις καταστροφικές δηλαδή για τον Λαό και την χώρα μας επιδιώξεις της νέας ιμπερια-ληστρικής τάξης, όπως παρομοίως κάνουν επίσης και η άρχουσα τάξη και η κυβέρνηση της δεξιάς.
Και είναι μέγιστη η υποκρισία αυτών των παρατάξεων, που ενώ δεν τους καίγεται καρφάκι, καμώνονται πως τάχα ενδιαφέρονται για τους Έλληνες εργαζόμενους. Το βλέπουμε εξάλλου… από την μονομέρεια και τις ανοιχτο-συνορίτικες αφίσες τους (δες φωτο. 2) γιατί, πως είναι δυνατόν να έχουν «πλήρη απασχόληση» η συμπατριώτες μας, όχι μόνο λόγω της κεφαλαιοκρατικής κρίσης, αλλά και της Εισαγωγής Εκατομμυρίων φτηνών εργατικών χεριών;
Αλλά Η ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ αυτών των παρατάξεων (και της λεγόμενης ΜΚΟ- Κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό» (στην οποία έχει αυθαιρέτως παραχωρηθεί μόνιμο Γραφείο στο παλαιό Δημαρχείο Καλλιθέας- δείτε τις δύο πρώτες φωτο.) αποδείχνεται περίτρανα και από αυτό το ντοκουμενταρισμένο γεγονός: 29 μόλις μέτρα από την είσοδο του Δημοτικού Κτηρίου και των γραφείων της "Ρατσιστικής Κίνησης Κατά των Ελλήνων Εργαζομένων και Αστέγων" (ο τίτλος που τους αντιπροσωπεύει) ξημεροβραδιάζεται στο πεζοδρόμιο συνάνθρωπος μας (τρίτη φωτό.) και ωστόσο οι αλληλέγγυοι αυτοί, δάσκαλοι και μη, ποσώς ενδιαφέρονται γι’ αυτόν! Ούτε φυσικά για τις δεκάδες των αστέγων στις πλατείες και στους δρόμους της Καλλιθέας!!! Μα ούτε και οι δημοτικές παρατάξεις ενδιαφέρονται και ίσως "δεν έχουν άδικο" αφού είναι όλοι τους υποχείρια της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και των ΜΚΟ που πληρώνονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για να στυλοβατούν τον λαθροεποικισμό. Για λογαριασμό της Νέας Ιμπεριαλιστικής Τάξης όπου επιδιώκει να εκτοπίσει όχι μόνο… τους απόρους Έλληνες! Και τα καταφέρνει γοργά και σταθερά!
Και τέλος φίλοι μου, ας μην ξεχνάμε, πως όσες καταστροφές υπέστη ο λαός και η χώρα μας ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΝ ΚΥΡΙΩΣ στους δοσίλογους και στους προσκυνημένους! Φωτιά και τσεκούρι λοιπόν πρώτα σε αυτούς!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συμπληρώθηκαν χθες 25 χρόνια από τον πρόωρο θάνατο της σπουδαίας σκηνοθέτιδας Φρίντας Λιάππα. Πέθανε το 1994 σε ηλικία 46 ετών.
Είχε προηγηθεί εξοντωτικό κυνηγητό της από τον διορισμένο από την κυβέρνηση Μητσοτάκη σύμβουλο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Απόστολο Δοξιάδη. Το κυνηγητό αυτό, στο οποίο συμμετείχε όλος ο εσμός του νεοσυντηρητισμού, στήθηκε με αφορμή την καταγγελία Δοξιάδη ότι κατά τη διάρκεια της ταινίας της "κακοποιήθηκε" ένα παιδί γιατί ήταν μπροστά στη διάρκεια ερωτικής σκηνής ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της. Η "κακοποίηση" διαψεύστηκε από τη σκηνοθέτιδα, τους συντελεστές της ταινίας, τους γονείς του παιδιού.
Ο Δοξιάδης έστησε την Ιερά Εξέταση, στο όνομα της "προστασίας των δικαιωμάτων του παιδιού". Λίγους μήνες μετά το κυνηγητό Δοξιάδη, η Λιάππα διαγνώσκεται με κακοήθη όγκο στο κεφάλι. Η Φρίντα Λιάππα δικαιώθηκε ένα χρόνο μετά, χάνει όμως τη μάχη με τη ζωή λίγους μήνες αργότερα.
Λίγα χρόνια μετά, κατά το μεσουράνημα της ελληνικής trash TV, ο Απόστολος Δοξιάδης και η σύζυγός του Βάσια Παναγοπούλου ανταλλάσσουν ανήκουστες κατηγορίες στην τηλεόραση. Μήλον της έριδος εμφανίζεται να είναι η μεγάλη οικογενειακή περιουσία Δοξιάδη. Ο μεν Δοξιάδης καταγγέλλει ότι η πρώην σύζυγός του θέλει να τον δολοφονήσει, η δε Παναγοπούλου ότι ο πρώην σύζυγός της είναι μυθομανής, την παρακολουθεί, τη ζηλεύει, ενώ αφήνει και υπονοούμενα ότι είναι επικίνδυνος για την κόρη τους. Η οποία κόρη δεν εμπίπτει μάλλον στην κατηγορία των παιδιών που έχουν δικαιώματα καθώς παρακολουθεί τους γονείς της να ξεκατινιάζονται στο πανελλήνιο με τρομακτικές αλληλοκατηγορίες.
Η Φρίντα Λιάππα ήταν μέλος των Λαμπράκηδων και αναλαμβάνει αντιχουντική δράση από τις πρώτες μέρες της δικτατορίας. Συλλαμβάνεται και φυλακίζεται με το πρώτο κλιμάκιο του Ρήγα Φεραίου. Στα τέλη του 80 πουλάει το μοναδικό περιουσιακό της στοιχείο, το σπίτι της, για να ξεχρεώσει μια ταινία της.
Εικοσιπέντε χρόνια μετά, ο Απόστολος Δοξιάδης διορίζεται από την επόμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη σύμβουλος παρά τω Πρωθυπουργώ για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα χαρακτηριζόμενος από τον πρωθυπουργό "σταθερός υποστηρικτής του Κράτους Δικαίου και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας". Στέλνει και μια επιστολή στα ΝΕΑ ζητώντας από τον Μαρινάκη την απόλυση Μανιάτη.
Υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν δύο Ελλάδες.
Η Φρίντα Λιάππα ανήκει στη μία.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ἀγαπηδάκη «Εθνική συνοινίστρια»  Δοξιάδης, Singular καὶ Σόρος.
Στὸ πλευρὸ της Εἰρήνης Ἀγαπηδάκη, o συγγραφεὺς Ἀπόστολος Δοξιάδης, γόνος της γνωστης οἰκογενείας. Ὁ πατέρας του Ἀποστόλου, Κωνσταντίνος Ἄπ. Δοξιάδης μαζὺ μὲ τὴν ALPHABANK ὡς κύριο μέτοχο καὶ τὸν Ἀνδρέα Γ. Δρυμιώτη είχαν τὴν ἐταιρία ΔΕΛΤΑ Πληροφορικὴ ποὺ έβγαζε τὰ ἀποτελέσματα των ἐκλογών παλαιότερα, ἀπὸ τὸ 1981 μέχρι τὸ 2009. Μετὰ ἀνέλαβε ἡ Singular Logic, ποὺ ὅμως είχε συγχωνευθή μὲ τὴ ΔΕΛΤΑ Πληροφορικὴ ἀπὸ τὸ 2001. Στὴν ἰδίαν οἰκογένεια ἀνήκει καὶ ἡ Σοφία, κόρη τοῦ Ἀποστόλου Θ. Δοξιάδου, ποὺ ὑπαντρεύθη τὸν Στυλιανὸ Σπ. Ζαββό, κουμπάρο τοῦ Σόρος και αδελφο τού Γιώργου Ζαββού Υφυπουργό Οικονομικών πού ελεγχει το ΤΧΣ και τις σχέσεις με τις Τράπεζες



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Πατρίδα είναι η γη, η ποτισμένη με το αίμα των γενεών που έζησαν σε αυτήν και την κληροδότησαν στις επόμενες γενιές τους. Πατρίδα είναι ο τόπος που μαζί του σε συνδέει η ιστορία, και η κουλτούρα σου. Πατρίδα είναι αυτό το μέρος που έχει δεθεί μέσα στη καρδιά σου με δεσμούς πόνου και λατρείας. Είναι ο τόπος που όσο μακρυά του και αν βρεθείς, όσο καλά και αν ριζώσεις εκεί που βρέθηκες, πάντα η σκέψη σου θα γυρίζει σε αυτόν. Αυτές είναι οι βασικές και αναγκαίες συνθήκες για να μιλάς για πατρίδα. Οτιδήποτε άλλο είναι απλά η γη που βρέθηκες και πατείς! Όσο για αυτούς που σήμερα δολοφονούνται...απλώς αρνούνται να μάθουν την ιστορία τους, και επιμένουν να αρέσκονται στο ψέμα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία: Navtex για άσκηση νότια της Ρόδου
Αναρωτιέται κανείς τι περιμένει ακόμη η Γραικυλία για να θέσει βέτο στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 27 Νοέμβρη 1943, ένας ανώτερος χιτλερικός αξιωματικός, τρεις Έλληνες αξιωματικοί και εκτελεστικό απόσπασμα από τσολιάδες του I. Ράλλη – Πλυτζανόπουλου πήραν από του «Χατζηκώστα» 19 πατριώτες για εκτέλεση στο Γουδί μαζί και δύο ανώτερα στελέχη του ΕΣΑΠ. Τους:
ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗ ΗΛΙΑ
ΓΟΝΑΤΑ ΔΙΟΝΥΣΗ
ΚΑΠΠΑΤΟ ΣΠΥΡΟ του Γεράσιμου. Από την Κεφαλλονιά. Εργάτη. Μέλος του ΚΚΕ.
ΜΑΡΚΑΤΟ ΓΙΑΝΝΗ του Σπύρου. Από την Κεφαλλονιά. Μικροπωλητή. Μέλος του ΚΚΕ.
Ο πρώτος ήταν ο Γενικός Γραμματέας και ο άλλος ο Αντιπρόεδρος. Ο ένας με κομμένα πόδια. Ο δεύτερος με γενική παράλυση.

30 Νοέμβρη 1943: Οι ταγματαλήτες εκτελούν τους ανάπηρους πολέμου της Αλβανίας

Ανεκτίμητη ήταν η συμβολή των αναπήρων και τραυματιών του ελληνοϊταλικού πολέμου 1940 – 41 στις πρώτες κινητοποιήσεις και συγκρούσεις του λαού της Αθήνας με τις αρχές της φασιστικής κατοχής στα χρόνια 1941, 1942 και 1943. Πάνω από 2.000 ανάπηροι δίχως χέρια, άλλοι δίχως πόδια και μάτια, με τα αναπηρικά καροτσάκια που τα κυλούσαν αδελφές νοσοκόμες, πήραν μέρος στην πρώτη επέτειο (28 Οκτώβρη 1941) της άνανδρης ιταλικής επίθεσης κατά της πατρίδας μας. Στα τέλη Δεκέμβρη 1941 οι ανάπηροι κατέβηκαν σ’ όλα τα νοσοκομεία σε απεργία πείνας, με αίτημα τη βελτίωση των όρων ζωής, διατροφής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Εγκληματική ήταν η εγκατάλειψή τους από την κυβέρνηση των Κουίσλιγκς Γ. Τσολάκογλου – Μπάκου. Το αίτημά τους αυτό ικανοποιήθηκε μόνο μερικά.
Στις 8 Γενάρη 1942, πάνω από 2.000 ανάπηροι μπήκαν στα γραφεία των Τσολάκογλου – Μπάκου και απαιτούσαν φαΐ-φάρμακα – ιατρική περίθαλψη. Στις 26 Γενάρη 1942, έξι χιλιάδες ανάπηροι – τραυματίες και χιλιάδες λαού της Αθήνας, που ενώθηκαν μαζί τους, κατευθύνθηκαν μ’ επικεφαλής τους ανάπηρους, στα γραφεία της Επιτροπής Διανομών Τροφίμων. Η Επιτροπή έκανε δεκτά όλα τα αιτήματα. Στις 25 Μάρτη 1942, εθνική επέτειο του 1821, οι ανάπηροι μαζί μ’ όλο το λαό ενώθηκαν με τους φοιτητές, που ξεκίνησαν από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου και στεφάνωσαν τον ανδριάντα του Ρήγα Φεραίου και στην πλατεία Φιλικών τον ανδριάντα του Ξάνθου. Εκεί τους επιτέθηκαν οι Ιταλοί. Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν.
Οι ηρωικοί αγωνιστές του Αλβανικού Έπους, ξανά τραυματισμένοι, μεταφέρονται στον «Ευαγγελισμό», οι άλλοι, οι γεροί, συνεχίζουν με πείσμα τις συγκρούσεις τους με τους καταχτητές. Οι χιλιάδες διαδηλωτές βαδίζουν με τα λάβαρά τους στη Λεωφόρο Πανεπιστημίου και κατευθύνονται πειθαρχημένοι, με ζητωκραυγές προς το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Οι 3.000 ανάπηροι των νοσοκομείων της Αθήνας αντιλαμβάνονταν ότι τους περιμένουν νέοι και πιο σκληροί αγώνες. Γι’ αυτό και οργανώνονταν. Έβγαλαν νοσοκομειακές επιτροπές κατά θάλαμο, νοσοκομείο, καθώς και Παννοσοκομειακή Επιτροπή για όλα τα νοσοκομεία. Μα και η κυβέρνηση των Κουίσλιγκς ετοιμαζόταν. Σχεδίαζε, με πρωτεργάτη τον προδότη Μπάκο, να μεταφέρει τους ανάπηρους στα Μέθανα όπου σκάρωσε ένα πρόχειρο νοσοκομείο και διόρισε διευθυντή του τον αυτοαποκαλούμενο «αναπηροφάγο» Αθανασάκο. Μα οι ανάπηροι αντιστάθηκαν αφού έτρεξαν κοντά τους για ενίσχυση, «πιστοί τους σύμμαχοι ο ελληνικός λαός, οργανωμένος στο ΕΑΜ, τίμιοι εργάτες και εργάτριες, ηρωικοί αγωνιστές, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, τιμημένοι διανοούμενοι και καλλιτέχνες, κορυφαίοι επιστήμονες και καθηγητές, φοιτητές και φοιτήτριες, επαγγελματίες και βιοτέχνες. Όλοι αυτοί, που αψηφώντας το θάνατο, δούλεψαν σκληρά κάτω από την ηγεσία της νέας Φιλικής Εταιρείας (δηλαδή του ΕΑΜ) για το ξεσκλάβωμα του τόπου», γράφει ο αγωνιστής ανάπηρος Φρίξος Θεοφανίδης. Μα κι αυτή η προσπάθεια της κυβέρνησης των προδοτών απέτυχε, όπως και άλλες που ακολούθησαν.
Έπειτα απ’ αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα και αφού είχαν καταφέρει ν’ αποκεφαλίσουν το αναπηρικό κίνημα στις 30 Νοέμβρη 1943, στις 2.00 τα μεσάνυχτα ο διαβόητος συνταγματάρχης I. Πλυτζανόπουλος, διοικητής των Ταγμάτων Ασφαλείας, κύκλωσε τα Νοσοκομεία των αναπήρων και όταν ξημέρωσεε διέταξε «Εμπρός λεβέντες μου».
Με πυροβολισμούς, ουρλιαχτά, οι ταγματασφαλίτες όρμησαν στους θαλάμους. Το τι έγινε δεν περιγράφεται. Άρπαξαν από τα κρεβάτια τα ακρωτηριασμένα κορμιά των αναπήρων που δεν πρόλαβαν να φορέσουν τα ξύλινα άκρα τους και χτυπώντας και σπρώχνοντας τους τους φόρτωσαν στα καμιόνια που περίμεναν για τις φυλακές «Χατζηκώστα» και για το Χαϊδάρι. Εκεί τους στοίβαξαν όλους μέσα σε θαλάμους, τον έναν πάνω στον άλλον.
Σε έντονη διαμαρτυρία του προς τον «πρωθυπουργό» I. Ράλλη ο Διευθυντής του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού έγραφε: «Οι όροι που κρατούνται οι 1700 τραυματίες, ανάπηροι πολέμου και το προσωπικό των Νοσοκομείων, είναι απάνθρωποι, ζουν γυμνοί με ανοιχτές πληγές. Επικρατεί ακαθαρσία απερίγραπτη. Είναι αναγκασμένοι να αποπατούν εντός των θαλάμων (της φυλακής)… Μου προκάλεσε σε φρίκη η κατάσταση αυτή, γιατί παρόμοια εικόνα δεν είχα αντικρίσει ποτέ..».
Κανένας δεν ξέρει πόσοι και ποιοι βρήκαν οικτρό θάνατο κατά την αρπαγή των αναπήρων με τη βία από τα Νοσοκομεία. Μα το αποτρόπαιο έγκλημα δε σταμάτησε εκεί. Από τους αναπήρους που δεν δολοφονήθηκαν εκεί, πολλοί τροφοδότησαν τα χιτλερικά και «ελληνικά» εκτελεστικά αποσπάσματα. Κανένας δεν ξέρει ποιοι πήγαν, πού και ποιο ήταν το τέλος τους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εικόνα από τις λαϊκές κινητοποιήσεις της Κολομβίας:''Μάνα είμαι εδώ για σένα που πέθανες άδικα επειδή δεν είχες λεφτά για χημειοθεραπείες''.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πούτιν: Ευχαριστούμε Δύση αλλά κρατάμε τους όρους «μητέρα» - «πατέρας» αντί για «γονέας 1-2»

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια συζήτησης για τη ρωσική εθνική ταυτότητα, ξεκαθάρισε  ευγενικά αλλά σθεναρά ότι δεν πρόκειται ν’ αντικατασταθούν οι παραδοσιακές μορφές οικογένειας από άλλα «προοδευτικά» παραδείγματα που εφαρμόζονται στη Δύση.
«Λέτε ότι η λέξη “Μητέρα” δεν μπορεί ν΄ αντικατασταθεί. Φαίνεται ότι ίσως μπορεί: Την αντικατέστησαν σε ορισμένες χώρες με τους όρους “γονέας 1” και ”γονέας 2”. Ελπίζω ότι αυτό δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί εδώ», ανέφερε ο Πούτιν την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια συνάντησης του Συμβουλίου Διαφυλετικών Σχέσεων, ενός συμβουλευτικού οργάνου του Κρεμλίνου.
Τα σχόλια του προέδρου Πούτιν ήλθαν σε απάντηση στον δικηγόρο Βίκτορ Βοντολάτσκι, που μίλησε για τις προσπάθειες να καλλιεργηθεί μια ενοποιητική ταυτότητα μεταξύ της ρωσικής νεολαίας, χωρίς παραβιάσεις στις άλλες εθνικές, θρησκευτικές ή ομαδικές ταυτότητες.
Οι λέξεις «μητέρα και «πατέρας» είναι λειτουργικά οι ίδιες, αλλά μεταφέρουν διαφορετικά συναισθηματικά βάρη, επιχειρηματολόγησε ο Βοντολάτσκι, όπως η «πατρίδα» και η «χώρα».
Το μειδίαμα του Ρώσου προέδρου ενώ απαντούσε μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί ως νεύμα προς την κατεύθυνση της Δύσης.
«Γονέας 1» και «γονέας 2» στη Γαλλία
Στη Γαλλία για παράδειγμα, η μητρότητα και η πατρότητα αντικαταστάθηκαν εις το όνομα της κοινωνικής ισότητας. Το Φεβρουάριο, οι σχολικές αιτήσεις αναβαθμίστηκαν με τους όρους «γονέας 1» και «γονέας 2», ώστε να αντανακλούν την νέα «οικογενειακή ποικιλομορφία».
Ανάλογη αλλαγή ήταν προ των πυλών και στην Ιταλία, αλλά ο αντιπρόεδρος της Ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι, επανέφερε τις λέξεις «μητέρα» και «πατέρας» στις κυβερνητικές φόρμες, τον  Απρίλη.
Είναι αβέβαιο αν η πρόταση είναι στην ατζέντα της τωρινής κυβέρνησης, που συγκροτήθηκε το Σεπτέμβρη για να κλείσουν τον Σαλβίνι, χωρίς εκλογές, σε μια ακόμη ένδειξη δημοκρατίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Δεν προκαλεί έκπληξη ότι ήταν πρώτα στις ΗΠΑ, που το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι θα αντικαταστήσει τους όρους «μητέρα» και «πατέρας» στις αιτήσεις διαβατηρίων το 2011, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Ομπάμα.
Για να είμαστε δίκαιοι, οι όροι «μητέρα» και «πατέρας» δεν αντικαταστάθηκαν πλήρως στις έγγραφα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Οι σημερινές έχουν δύο επιλογές: «Μητέρα/Πατέρας/Γονιός», που αποτελεί ξεκάθαρη κι απαράδεκτη διάκριση για τα παιδιά από τριπλές ή άλλες πολυγαμικές σχέσεις, που ακόμη παραμένουν παράνομες υπό τους καταπιεστικούς αμερικανικούς νόμους.
Κι ενώ οι ομάδες για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Δύση μπορεί να ετοιμάζονται να καταδικάσουν τα σχόλια του προέδρου Πούτιν, ως ένα ακόμη δείγμα καταπίεσης στη Ρωσία, καλύτερα να συγκρατηθούν, προτού εξαργυρώσουν τα τσεκ που λαμβάνουν από τα λόμπι.
Άλλωστε, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, μίλησε επίσης και για το καλωσόρισμα και την αποδοχή των μεταναστών και την καταδίκη της «άγνοιας και του εξτρεμισμού», αλλά και για την υποστήριξη προς τους ιθαγενείς πληθυσμούς της Ρωσίας, που ζουν σε καλύτερες συνθήκες και σε πολύ μεγαλύτερους αριθμούς από τους ιθαγενείς της Αμερικής.