Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Κυριακη 1 Δεκεμβριου 2019


Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2019
Το μίσος για τον Iνδιάνο, του Άλβαρο Γκαρσία Λινέρα

Κείμενο του αυτοεξόριστου αντιπροέδρου της Βολιβίας, Αλβάρο Γκαρσία Λινέρα, για τα βαθιά ρατσιστικά κίνητρα πίσω από το πραξικόπημα. O Αλβάρο Γκαρσία Λινέρα είναι ο διανοούμενος αντιπρόεδρος του Έβο Μοράλες, από το 2005. Επισκέφθηκε την Ελλάδα το 2015, ως αντιπρόεδρος, και μίλησε στο Resistance Festival. Υπήρξε ηγέτης του Αντάρτικου Στρατού Τουπάκ Καταρι, της Βολιβίας, το οποίο δημιουργήθηκε από τους αντάρτες που εκπαίδευσε ο ίδιος ο Τσε Γκεβάρα στη χώρα. Στόχος του Αντάρτικου Στρατού ήταν η κοινωνική ισότητα στη Βολιβία και η ισότιμη ένταξη των Ινδιάνων. Ο Αλβάρο Γκαρσία Λινέρα καταδικάστηκε για ένοπλη βία και φυλακίστηκε για τη δράση του από το 1992 έως το 1997. Οι πραξικοπηματίες απαίτησαν να μην είναι ούτε εκείνος υποψήφιος για την Προεδρία, στις ερχόμενες εκλογές του 2020, κάτι πρωτοφανές για δημοκρατικά καθεστώτα. Ο Τουπάκ Καταρι, που έδωσε το όνομά του στην οργάνωση στην οποία ηγήθηκε ο Λινέρα, χρεώνεται με την ιστορική επαναστατική φράση «Πεθαίνω, μα θα γυρίσω και θα είμαι εκατομμύρια», που ήταν και οι τελευταίες του λέξεις.

«Σαν την ομίχλη στους εφιάλτες, το μίσος αστραπιαία διατρέχει τις παραδοσιακές γειτονιές της αστικής μεσαίας τάξης της Βολιβίας. Τα μάτια τους είναι γεμάτα οργή. Δεν φωνάζουν, φτύνουν. Δεν απαιτούν, επιβάλλουν. Τα συνθήματά τους δεν είναι αυτά της ελπίδας για αδελφοσύνη. Είναι αυτά της περιφρόνησης και των διακρίσεων κατά των Ινδιάνων. Ανεβαίνουν στις μηχανές τους, μπαίνουν στα αμάξια τους, μαζεύονται στις αδελφότητές τους στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, και ξεκινούν το κυνήγι των ανταρτών Ινδιάνων που τόλμησαν να τους αφαιρέσουν την εξουσία.

Στη Σάντα Κρουζ οργανώνουν μηχανοκίνητες ορδές με παλούκια στα χέρια, για να τιμωρήσουν τους Ινδιάνους, αυτούς που αποκαλούν «collas» [χωριάτες], αυτούς που ζουν στις περιφερειακές γειτονιές και στις αγορές. Φωνάζουν «Να σκοτώσουμε τους collas», κι αν στο δρόμο τους βρεθεί καμιά γυναίκα που να φορά την πογιέρα [την παραδοσιακή φούστα των ιθαγενών γυναικών], την χτυπούν, την απειλούν και απαιτούν να φύγει αμέσως από την περιοχή τους.
Στην Κοτσαμπάμπα οργανώνουν κομβόυ, για να επιβάλλουν την φυλετική τους ανωτερότητα στη νότια ζώνη, εκεί που ζουν οι πιο στερημένες τάξεις, και πλήττουν – σα να ήταν σύνταγμα ιππικού – τις χιλιάδες απροστάτευτες χωρικές που διαδηλώνουν ζητώντας ειρήνη. Κουβαλάνε μπαστούνια του μπέηζμπολ, αλυσίδες, δακρυγόνα, κάποιοι κουβαλάνε και όπλα. Η γυναίκα είναι το θύμα που προτιμούν. Άρπαξαν μια γυναίκα δήμαρχο αγροτικής περιοχής, την ταπείνωσαν, την έσυραν στους δρόμους. Την χτύπησαν, κατούρησαν πάνω της όταν έπεσε στο έδαφος, της έκοψαν τα μαλλιά, απείλησαν να τη λυντσάρουν, και όταν κατάλαβαν ότι τους κινηματογραφούν, αποφάσισαν να την περιλούσουν κόκκινη μπογιά, συμβολίζοντας όσα θα έκαναν με το αίμα της.
Στη Λα Παζ, φοβούνται τους οικιακούς τους βοηθούς, και δεν μιλούν όταν αυτοί τους φέρνουν το φαγητό στο τραπέζι. Κατά βάθος τους φοβούνται, αλλά παράλληλα τους περιφρονούν κιόλας. Αφού φάνε, θα βγουν στους δρόμους, φωνάζοντας, προσβάλλοντας τον Έβο και, μαζί του, όλους αυτούς τους Ινδιάνους που τόλμησαν να χτίσουν μια διαπολιτισμική δημοκρατία με ισότητα. Αν είναι πολλοί, θα σκίσουν τη βιφάλα, το σύμβολο των ιθαγενών, θα την φτύσουν, θα την πατήσουν, θα την κόψουν κομμάτια, θα την κάψουν. Είναι ενστικτώδες το μίσος που εκδηλώνουν πάνω στο σύμβολο των Ινδιάνων, που θα ήθελαν να το εξαφανίσουν από προσώπου γης, μαζί με όλους όσους αντιπροσωπεύει.
Το φυλετικό μίσος είναι η πολιτική γλώσσα αυτής της μεσαίας τάξης. Σε τίποτε δε βοηθούν ακαδημαϊκοί τίτλοι, ταξίδια, και πίστη, αφού, σε τελική ανάλυση, εκείνο που μετράει είναι η καθαρότητα της καταγωγής.. Βαθιά μέσα τους, η φαντασιακή αυτή καταγωγή υπερισχύει, και εκδηλώνεται στην γλώσσα που χρησιμοποιούν αυθορμήτως, περί του βρώμικου δέρματος, των ενστικτώδων χειρονομιών, και των διεφθαρμένων ηθών [των Ινδιάνων].
Όλα κορυφώθηκαν την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, όταν ο Έβο Μοράλες κέρδισε τις εκλογές με 10% περισσότερο από το δεύτερο, αλλά όχι πια με το τεράστιο αβαντάζ που είχε πριν, ούτε έστω με άνω του 51% των ψήφων. Ήταν το σημάδι που περίμενε ο οπισθοδρομικός όχλος: ο σεμνός φιλελεύθερος αντίπαλος, οι ακραίοι συντηρητικοί, ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ), και η αχαρακτήριστη παραδοσιακή μεσαία τάξη. Ο Έβο είχε και πάλι κερδίσει, αλλά δεν είχε μαζί του πια το 60% του εκλογικού σώματος. Ήταν πιο αδύναμος και έπρεπε να τον κυνηγήσουν. Ο χαμένος δεν αναγνώρισε την ήττα του. Ο ΟΑΚ μίλησε για «καθαρές εκλογές» αλλά ασθενική νίκη, και ζήτησε δεύτερο γύρο, βάζοντάς τα με το Σύνταγμα που λέει πως, αν ένας υποψήφιος έχει άνω του 40% και περισσότερο από 10% διαφορά από τον δεύτερο, εκλέγεται. Κι ύστερα, η μεσαία τάξη ξεκίνησε το κυνήγι των Ινδιάνων. Τη νύχτα της Δευτέρας 20 Οκτωβρίου [την επομένη των εκλογών] , έκαψαν πέντε από τα εννέα εκλογικά κέντρα, μαζί με τις ψήφους.
Στη Σάντα Κρουζ, συγκέντρώθηκαν οι κάτοικοι των κεντρικών ζωνών της πόλης, και κατόπιν η συγκέντρωση διακλαδίστηκε στις οικιστικές ζώνες της Λα Παζ και της Κοτσαμπάμπα. Και τότε ξέσπασε ο Τρόμος. Παραστρατιωτικές οργανώσεις άρχισαν να πολιορκούν θεσμούς, να καίνε τα γραφεία των σωματείων, να βάζουν φωτιά στα σπίτια υποψηφίων και πολιτικών στελεχών του κυβερνώντος κόμματος [Κίνημα προς το σοσιαλισμό, Movimiento Al Socialismo, MAS]. Ακόμη και η ιδιωτική κατοικία του Προέδρου λεηλατήθηκε. Σε άλλα μέρη, οικογένειες, τα παιδιά τους, απήχθησαν, και απειλήθηκαν ότι θα τα κάψουν ζωντανά αν ο πατέρας τους, που ήταν υπουργός ή στέλεχος εργατικού σωματείου, δεν παραιτούνταν. Μια ατελείωτη νύχτα των μεγάλων μαχαιριών είχε ξεκινήσει κι ο φασισμός σήκωνε κεφάλι.
Οι λαϊκές δυνάμεις, εργάτες, ανθρακωρύχοι, χωρικοί, Ιθαγενείς, κάτοικοι των αστικών κέντρων, αντιστάθηκαν στο πραξικόπημα και άρχισαν να κερδίζουν και πάλι τον έλεγχο των πόλεων. Αλλά, ενώ η ζυγαριά έγερνε προς το μέρος τους, ήρθε η ανταρσία της αστυνομίας.
Η αστυνομία είχε, επί εβδομάδες, επιδείξει μεγάλη αδυναμία και ανικανότητα να προστατεύσει τους ταπεινούς ανθρώπους, όταν επλήγησαν και διώχθησαν από τις φασιστικές συμμορίες. Αλλά από την Παρασκευή [8 Νοεμβρίου], επέδειξε εξαιρετική ικανότητα να επιτεθεί, να συλλάβει, να βασανίσει και να σκοτώσει αυτούς τους ίδιους λαικούς ανθρώπους. Όπως φαίνεται, αυτή την ικανότητα δεν την είχε απέναντι στα παιδιά της μεσαίας τάξης. Αλλά όταν ήρθε η ώρα να καταπιέσει εξεγερμένους Ινδιάνους, η ανάπτυξη των δυνάμεών της, η βία και η αλαζονεία της ήταν μνημειώδεις.
Το ίδιο συνέβη και με το στρατό. Όλα τα χρόνια που είμασταν στην κυβέρνηση, ουδέποτε τους επιτρέψαμε να καταστείλουν λαϊκές κινητοποιήσεις, ούτε καν την εποχή του πρώτου πραξικοπήματος, το 2008. Και τώρα, χωρίς να τους έχουμε ζητήσει τίποτε εμείς [ως κυβέρνηση], μας δήλωσαν, σύσσωμοι, ότι δεν έχουν δυνατότητα αντιμετώπισης ταραχών, ότι έχουν μονο οκτώ σφαίρες ο καθένας και ότι ήταν απαραίτητο προεδρικό διάταγμα για να κατέβουν στο δρόμο, ακόμη και για να προστατεύσουν.
Ωστόσο, δεν δίστασαν ούτε στιγμή να ζητήσουν την παραίτησή του, από τον πρόεδρο Έβο Μοράλες, κατά παραβίαση της συνταγματικής τάξης. Έκαναν τα πάντα, προσπαθώντας να τον απαγάγουν, ενώ ταξίδευε και ακόμη κι όταν έφτασε στο Τσαπαρε.  Και, όταν το πραξικόπημα ολοκληρώθηκε, βγήκαν στους δρόμους με χιλιάδες σφαίρες, να πυροβολούν, να στρατιωτικοποιούν πόλεις, να δολοφονούν αγρότες. Και όλα αυτά χωρίς κανένα προεδρικό διάταγμα. Για να προστατεύσουν τους Ινδιάνους, χρειάζονταν διάταγμα. Για να καταπιέσουν και να σκοτώσουν τους Ινδιάνους, αρκούσε να υπακούσουν στο φυλετικό και ταξικό τους μίσος. Και σε μόλις πέντε ημέρες είχαμε ήδη πάνω από 18 νεκρούς, 120 τραυματίες από αληθινά πυρά. Φυσικά, όλα τα θύματα ήταν ιθαγενείς.
Το ερώτημα που όλοι καλούμαστε να απαντήσουμε είναι, πώς αυτή η παραδοσιακή μεσαία τάξη εξέθρεψε τόσο μίσος και αηδία προς τον λαό, ώστε να αγκαλιάσει τον φυλετικό φασισμό, που στοχοποιεί τον Ινδιάνο ως εχθρό; Τι έκαναν για να απλώσουν τις ταξικές τους απογοητεύσεις στην αστυνομία και το στρατό, πως μετατράπησαν σε κοινωνική βάση αυτής της πορείας προς το φασισμό, αυτής της οπισθοδρόμησης και αυτού του ηθικού εκφυλισμού;
Η απάντηση βρίσκεται στην απόρριψη της ισότητας, δηλαδή στην απόρριψη των ίδιων των θεμελιωδών αρχών μιας Δημοκρατίας με περιεχόμενο.
Τα τελευταία 14 χρόνια, στα οποία κυβέρνησαν τα κοινωνικά κινήματα, το κύριο χαρακτηριστικό [των κυβερνητικών πολιτικών] ήταν η διαδικασία προς την κοινωνική ισορροπία, προς την άμεση και μεγάλη μείωση της ακραίας φτώχειας (από 38% σε 15%), την διεύρυνση των βασικών δικαιωμάτων σε όλους (καθολική πρόσβαση στην υγεία, την παιδεία και την κοινωνική πρόνοια), την Ινδιανοποίηση του κράτους μέσω ποσόστωσης (περισσότεροι από το 50% των δημοσίων υπαλλήλων να είναι Ινδιάνοι, δημιουργία μια νέας εθνικής αφήγησης γύρω από τον αυτόχθονα λαϊκό κορμό), και τη μείωση των οικονομικών ανισοτήτων (η πτώση της διαφοράς εισοδήματος μεταξύ πλουσιότερων και φτωχότερων έπεσε από το 130 στο 45).  Κι όλα αυτά σήμαιναν συστηματικό εκδημοκρατισμό του πλούτου, πρόσβαση για όλους στα δημόσια αγαθά και τις ευκαιρίες, και την εξουσία στο κράτος. Η οικονομία έχει αυξηθεί από εννέα δισεκατομμύρια δολάρια σε 42 δις, η αγορά έχει διευρυνθεί, η εσωτερική αποταμίευση αυξήθηκε, κι αυτό επέτρεψε σε πολλούς ανθρώπους να έχουν το δικό τους σπίτι και να βελτιώσουν την εργασιακή τους κατάσταση.
Και έτσι, σε μια δεκαετία, το ποσοστό των ανθρώπων της λεγόμενης μεσαίας τάξης, βάσει του εισοδήματος, αυξήθηκε από 35% σε 60%, με το μεγαλύτερο νέο ποσοστό να προέρχεται κυρίως από τους Ιθαγενείς και την εργατική τάξη. Επρόκειτο, ουσιαστικά, για μια διαδικασία εκδημοκρατισμού των κοινωνικών πόρων μέσω της οικοδόμησης υλικής ισότητας. Όμως, μοιραία, [η βελτίωση της ζωής τόσων ανθρώπων] προκάλεσε τη ραγδαία υποτίμηση των οικονομικών, εκπαιδευτικών και πολιτικών κεφαλαίων που κρατούσε παραδοσιακά η μεσαία τάξη.
Στο παρελθόν, ένα διάσημο επώνυμο ή το μονοπώλιο της «αποδεκτής» γνώσης ή οι σχέσεις μεταξύ οικογενειών,  επέτρεπε στην παραδοσιακή μεσαία τάξη να έχει [άμεση] πρόσβαση στη δημόσια διοίκηση, να δανείζεται, να κερδίζει υποτροφίες, να μειοδοτεί σε εργολαβίες.. Σήμερα, ο αριθμός των ανθρώπων που διαγωνίζονται για την ίδια θέση στο δημόσιο ή για την ίδια ευκαιρία, όχι μόνο διπλασιάστηκε, μειώνοντας τις ευκαιρίες [της παραδοσιακής μεσαίας τάξης] στο μισό, αλλά, επιπροσθέτως, οι «αρριβίστες», η νέα μεσαία τάξη με Ινδιάνικες ρίζες ή ρίζες στην εργατική τάξη, είχαν και σημαντικότερα όπλα στη διεκδίκηση αυτών των θέσεων, όπως τη γνώση των ιθαγενικών γλωσσών ή την συνδικαλιστική δράση, που αναγνωρίζονταν ως μεγαλύτερης αξίας από την Πολιτεία.
Και αυτό σήμαινε την κατάρρευση όλων των χαρακτηριστικών μιας αποικιοκρατικής κοινωνίας: η εθνικότητα ως κεφάλαιο, η φαντασιακή θέσμιση της ιστορικής ανωτερότητας της μεσαίας τάξης, υπεράνω των τάξεων των υπηρετών. Γιατί, στη Βολιβία η κοινωνική τάξη γίνεται κατανοητή και ορατή μέσω της φυλετικής ιεραρχίας. Το γεγονός ότι τα παιδιά αυτής της [λευκής] μεσαίας τάξης ήταν η κινητήρια δύναμη της αντιδραστικής εξέγερσης, αποτελεί τη βίαιη κραυγή μιας νέας γενιάς που βλέπει πως το επίθετο που κληρονόμησε και το χρώμα του δέρματος δεν έχουν πια δύναμη μπρος στην δίκαιη/δημοκρατική κατανομή του πλούτου.
Παρ’ ότι ανεμίζουν τη σημαία της Δημοκρατίας, την οποία κατανοούν ως ψήφο, εκείνο στο οποίο έχουν ξεσηκωθεί ενάντια είναι η κοινωνική ισότητα και η δίκαιη ανακατανομή του πλούτου, δηλαδή αυτή καθ΄αυτή η Δημοκρατία. Γι’ αυτό και βλέπουμε τόσο μίσος να περισσεύει, τόση βία να ξεχειλίζει – γιατί η φυλετική υπεροχή δεν μπορεί να αιτιολογηθεί με επιχειρήματα, είναι μια πρωτόγονη παρόρμηση του σώματος, ένα τατουάζ της αποικιοκρατίας στο δέρμα τους. Γι αυτό, εδώ ο φασισμός δεν είναι μόνο η έκφραση της αποτυχίας μια επανάστασης: παραδόξως, είναι επίσης, στις μεταποικιοκρατικές κοινωνίες, η έκβαση ενός επιτυχημένου υλικού εκδημοκρατισμού.
Μετά από όλα αυτά, δεν μπορεί να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ενώ τουλάχιστον 20 ιθαγενείς έχουν δολοφονηθεί, οι άμεσοι δολοφόνοι τους αλλά και όσοι δίνουν την εντολή της δολοφονίας τους, δηλώνουν πως κάνουν ότι κάνουν για να προστατεύσουν τη Δημοκρατία. Αλλά, αυτό που όντως έπραξαν, είναι να προστατεύσουν το προνόμιο της κάστας και του επιθέτου τους.
Το φυλετικό μίσος μπορεί μόνο να καταστρέψει. Δεν είναι δρόμος για το μέλλον. Δεν είναι τίποτα περισσότερο από την πρωτόγονη εκδίκηση μιας τάξης, που παρακμάζει ιστορικά και ηθικά, που δείχνει ξεκάθαρα ότι ένας υποστηρικτής πραξικοπημάτων είναι έτοιμος να ξεπροβάλλει από κάθε μετριοπαθή φιλελεύθερο.».




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γέμισαν τον πλανήτη με ψευδαριστερούς..καραδεξιάς αντίληψης.ΜΚΟτρεφόμενα οπορτούνια που παλεύουν για κάθε είδους απαγόρευση και έλεγχο δραστηριοτήτων επιβίωσης των λαών. Ακόμα και στούς ωκεανούς σε μικρονήσια θα βρείς τάχα υπερασπιστές της φύσης ενάντια σε αυτόχθονες φουκαράδες ψαράδες που ζούν απ'αυτό χιλιάδες χρόνια...και τους ταυτοποιούν ως εχθρούς του περιβάλλοντος...με την βοήθεια και λαμόγιων η ηλίθιων εθελοντών "δικαιωματικών" πού εξασφαλίζουν τον παγκόσμιο διατροφικό έλεγχο των εξουσιαστών όντας οι ίδιοι οσφυοκάμπτες στα κελεύσματά τους πρός όφελος της νέας φεουδαρχίας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ας συντονιστούμε για να απαιτήσουμε ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ, ως την μόνη ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ να πει ποιοι είναι πρόσφυγες και ποιοι όχι!!!
Ας συντονιστούμε ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ να εισάγουν στην χώρα μας (με πρόσχημα τα γυναικόπαιδα) και κάθε σφαγέα που συνεργάστηκε ενάντια στη χώρα του με τον Αμερικάνικο Ιμπεριαλισμό! Αυτός ο Εισαγόμενος Φιλο-ιμπεριαλιστής σφαγέας ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΠΟΛΕΜΙΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ! Είτε Συρία είτε Λιβύη είτε Αφγανιστάν ήταν αυτή. Και φανταστείτε τώρα με τη λύσσα θα στραφεί και ενάντια στη δική μας χώρα, πάλι για μια χούφτα δολάρια! Γι αυτό ΑΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και ας αντιδράσουμε στην Ολοκληρωτική Καταστροφή που επιφυλάσσουν για τη χώρα και τον Ελληνικό Λαό!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τους εισαγόμενους στη χώρα σφαγείς, δεν πρόκειται να αποκαλύψουν οι μυστικές του ΝΑΤΟ υπηρεσίες, αφού αυτές
τους χρησιμοποίησαν!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόνο η Συριακή Πρεσβεία μπορεί να κάνει ταυτοποίηση των συνεργαζόμενων με τις ΗΠΑ σφαγέων,
γι' αυτό και την κρατούν κλειστή!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δίνουν άσυλο και σε όσους πολέμησαν ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ στο πλευρό των ιπτάμενων ΝΑΤΟ-ικών δολοφόνων. Αντιστεκόμαστε ή Αλίμονο μας!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι «επανάσταση» όσα συνέβησαν στο Ιράν;
«Τα δεδομένα από δύο δημοσκοπήσεις εξηγούν πολύ διαφορετικά όσα συμβαίνουν στο Ιράν». Η Σαρμίν Ναρουανί, καθηγήτρια μεσανατολικών σπουδών και αναλύτρια, γράφει για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται στη Δύση όσα συμβαίνουν στο Ιράν.
Σάββατο 30 Νοέμβριος 2019 -  12:45
Στις 15 Νοεμβρίου θυμωμένοι Ιρανοί πολίτες κατέλαβαν τους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τα ξαφνικά νέα της αύξησης κατά 50% της τιμής των καυσίμων κίνησης. Μία μέρα μετά, οι μαζικές διαδηλώσεις είχαν δώσει τη θέση τους σε μικρές ομάδες διαδηλωτών που έκαιγαν τράπεζες, βενζινάδικα, λεωφορεία και άλλη δημόσια και ιδιωτική περιουσία. Μέσα σε μηδενικό χρόνο, οι αρχές ασφαλείας ήταν στους δρόμους, ώστε να καταπνίξουν τη βία και να συλλάβουν διαδηλωτές. Στη διάρκεια των συγκρούσεων ένας ανεπιβεβαίωτος αριθμός ανθρώπων σκοτώθηκε, και υπήρξαν θύματα και από τις δύο πλευρές.
Οι δυτικοί σχολιαστές προσπάθησαν ματαίως να βγάλουν λίγο ζουμί από τις ολιγοήμερες διαμαρτυρίες. «Οι διαδηλωτές στο Ιράν απονομιμοποιούν το καθεστώς», έγραφε η Σούζαν Μαλόνυ του Ινστιτούτου Μπρούκινς [Αμερικάνικη Δεξαμενή Σκέψης]. Το France 24 αναρωτιόταν αν «βρισκόμαστε μπροστά στη νέα Ιρανική Επανάσταση». Και οι Τάιμς του Λος Αντζελες καταδίκαζαν «την κτηνώδη επίθεση του Ιράν» κατά του λαού του.
Φυσικά, το θέμα το πιάσανε και γεωπολιτικά: Οι διαμαρτυρίες στα γειτονικά κράτη Λίβανο και Ιράκ, που είναι πλήρως βασισμένες στην εσωτερική αντίδραση, καθοδηγημενες από τους αμερικανους, άρχισαν να ερμηνεύονται ως περιφερειακή εξέγερση ενάντια στην Ιρανική Επίδραση.
Και, παρ’ ότι το Ιντερνετ στο Ιράν «έκλεισε» για σχεδόν μία εβδομάδα, άγνωστης προέλευσης και αυθεντικότητας βίντεο και ειδήσεις άρχισαν περιέργως να εμφανίζονται εκτός Ιράν, από τους λογαριασμούς του τουίτερ όσων κατακρίνουν συστηματικά τη χώρα. Σε αυτά, οι διαδηλωτές φέρονταν να ζητούντο το θάνατο του Αγιατολάχ, να διαδηλώνουν εναντίον των επεμβάσεων του Ιράν στην περιοχή και να ζητούν την πτώση του «καθεστώτος».
Προφανώς, οι αρχικές διαδηλώσεις ήταν αυθεντικές, ένα γεγονός που και η Ιρανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε αμέσως. Η μείωση της επιδότησης των καυσίμων, στα, ακόμη και σήμερα, φτηνότερα καύσιμα στην περιοχή [30 λεπτά του ευρώ το λίτρο] υπήρξε ένα ζήτημα που απασχολεί την πολιτική ατζέντα στο Ιράν εδώ και πολλά χρόνια, και έγινε κεντρικό θέμα από τη στιγμή που οι ΗΠΑ εξήλθαν της  συμφωνίας για τα πυρηνικά του Ιράν πέρισυ και ξανάρχισαν να πιέζουν με αυξανόμενες κυρώσεις το Ιράν.
Για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε τις Ιρανικές αντιδράσεις τις τελευταίες δώδεκα ημέρες, ας ρίξουμε μια ματιά σε δύο δημοσκοπήσεις γνώμης που διενήργησαν από κοινού το Κέντρο Διεθνών Σπουδών και Σπουδών Ασφαλείας του Πανεπιστημίου του Μέρυλαντ (Center for International and Security Studies at Maryland, CISSM) και η εταιρία IranPolls, με έδρα το Τορόντο, αμέσως μετά τις διαδηλώσεις της περιόδου 2017/2018 αλλά και το Μάιο, τον Αύγουστο και τον Οκτώβριο του 2019, όταν η καμπάνια «Μέγιστη Πίεση» των ΗΠΑ ήταν σε πλήρη εξέλιξη.
Το πρώτο που παρατηρεί κανείς στην πρώτη από τις δημοσκοπήσεις του 2018, είναι ότι οι Ιρανοί ανησυχούν για την βαλτωμένη τους οικονομία, και 86% εξ αυτών δηλώνει εναντίον οποιασδήποτε αύξησης στα καύσιμα – η κύρια αιτία των διαμαρτυριών του Νοεμβρίου.
Και, για την ειρωνία του πράγματος, η αύξηση στην τιμή των καυσίμων είχε ως στόχο τη συγκέντρωση ποσού αντιστοίχου 2,25 εκατομμυρίων δολλαρίων, τα οποία θα γίνονταν επιδόματα για τις 18 εκατομμύρια οικογένειες που έχουν πλήξει χειρότερα οι κυρώσεις [το Ιράν έχει πληθυσμό 81 εκατομμυρίων κατοίκων]. Στην ουσία, η κυβέρνηση «μαλάκωνε» την αύξηση της τιμής προσφέροντας βοήθεια στους πολίτες της χώρας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.
Στη δημοσκόπηση του 2018 αναφέρονται και τα μεγαλύτερα προβλήματα για τους ερωτηθέντες, που κινούνται από την ανεργία (40%), τον πληθωρισμό και το ακριβό κόστος ζωής (13%), το χαμηλό εισόδημα (7%), την οικονομική διαφθορά και τις καταχρήσεις (6%), μέχρι την έλλειψη δικαιοσύνης (1,4%) και την έλλειψη πολιτικών ελευθεριών (0,3%), μεταξύ άλλων.
Οι αριθμοί αυτοί υποδεικνύουν ότι οι διαδηλώσεις του 2018 ήταν, σε συντριπτικό ποσοστό, απάντηση στις εσωτερικές οικονομικές συνθήκες και όχι στην εξωτερική πολιτική του Ιράν ή την «γενική καταπίεση» που διαφημίζουν τα δυτικά μέσα και οι δυτικοί πολιτικοί.
Η ίδια Σούζαν Μαλόνυ, που προανέφερα για τις διαμαρτυρίες του Νοεμβρίου, επέμενε το 2018 στην Ουάσιγκτον Ποστ ότι «Οι άνθρωποι δε διαδηλώνουν μόνο για καλύτερες εργασιακές συνθήκες και καλύτερες απολαβές, αλλά επιμένουν να απορρίπτουν ολόκληρο το σύστημα».  Κι αυτό ενώ στη δημοσκόπηση του 2018 μόνον 16% των Ιρανών συμφωνούσαν με τη δήλωση «το πολιτικό σύστημα του Ιράν χρειάζεται θεμελιώδεις αλλαγές», ενώ από την άλλη ένα συντριπτικό 77% διαφωνούσε.
Όπως και οι διαδηλώσεις αυτό το μήνα [Νοέμβριο 2019] στο Ιράν, έτσι και οι διαδηλώσεις του 2017-2018 εξελίχθηκαν σε μικρές αλλά βίαιες συγκρούσεις, και οι Ιρανικές αρχές Ασφαλείας βγήκαν στους δρόμους για να επιβάλλουν την τάξη. Μετά από αυτά τα γεγονότα, όμως, και παρά τις ατελείωτες ξένες επικεφαλίδες για τη «βαρβαρότητα» των αρχών ασφαλείας, οι Ιρανοί, σε συντριπτικό ποσοστό, δικαιολόγησαν την στάση της κυβέρνησής τους. Από τους ερωτηθέντες, το 63% δήλωσε ότι η αστυνομία χρησιμοποίησε «μόνον την απαραίτητη βία», και ένα 11% δήλωσε ότι «χρησιμοποίησαν πολύ λίγη βία». Επίσης, ένα 85% συνολικά συμφώνησε ότι «η κυβέρνηση πρέπει να είναι πιο δυναμική στην αντιμετώπιση διαδηλωτών που χρησιμοποιούν βία ή καταστρέφουν περιουσίες».
Η ιρανική αυτή αντίδραση πρέπει να εξεταστεί στο πλαίσιο της πολύ ανασφαλούς περιοχής στην οποία ανήκει το Ιράν, την τρομοκρατία σε όλη την περιοχή, η οποία υποστηρίζεται συχνά από εχθρικά [προς το Ιράν] κράτη και την αδυσώπητη κλιμάκωση των κυρώσεων εις βάρος του από όταν ο Ντόναλντ Τραμπ ανέλαβε την Προεδρία των ΗΠΑ. Η εκστρατεία του Τραμπ, αυτή της «Μέγιστης Πίεσης» έχει κάνει την κατάσταση [μεταξύ των δύο κρατών] πολύ χειρότερη, και οι Ιρανοί θεωρούν ότι βρίσκονται σε κατάσταση πολέμου με τις Ηνωμένες Πολιτείες – όντας σε συνεχή επιφυλακή για να αντιμετωπίσουν απόπειρες ανατροπής της κυβέρνησης, σαμποτάζ, κατασκοπεία, υποκλοπές, προπαγάνδα, διείσδυση από τα σύνορα κ.λπ.
Στις αρχές της δεκαετίας που διανύουμε, ο στρατός των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θεωρεί το διαδίκτυο ως «επιχειρησιακό τομέα» πολέμου, ενώ παράλληλα ο πόλεμος στον κυβερνοχώρο έχει αναγνωριστεί ευρέως ως το μελλοντικό πεδίο μάχης. Το Ιράν ήταν ένα από τα πρώτα θύματα αυτού του νέου πολέμου, όταν ο ύποπτος αμερικανο-ισραηλινός ιός Stuxnet κατέστρεψε το πυρηνικό του πρόγραμμα.
Ο στρατός των ΗΠΑ έχει οργανώσει στρατηγεία [war rooms], αφιερωμένα στην χειραγώγηση των κοινωνικών δικτύων και την προώθηση της αμερικάνικης προπαγάνδας. Ο βρετανικός στρατός έχει δημιουργήσει τμήμα «πολέμου κοινωνικών δικτύων»
, με στοχευμένη δράση στη Μέση Ανατολή. Το Ισραήλ παίζει εξ αρχής το παιχνίδι  της ιντερνετικής προπαγάνδας και οι Σαουδάραβες έχουν πρόσφατα επενδύσει τεράστια ποσά, ώστε να επηρεάσουν τη συζήτηση στα κοινωνικά δίκτυα.
Είναι, λοιπόν, πολύ λογικό η Ιρανική κυβέρνηση να κλείσει τελείως το ίντερνετ κατά τη διάρκεια της κρίσης. Και αυτό θα είναι πια η μόνιμη αντίδραση στις χώρες που οι ΗΠΑ θεωρούν αντιπάλους, όταν κυριαρχεί χάος και υπάρχει υποψία ξένων επέμβασεων.
Τα δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης επαναλαμβάνουν, από τις διαδηλώσεις του 2009 μέχρι σήμερα, το ίδιο μοτίβο περί διαφθοράς, βίαιης καταστολής, απόρριψης, από το λαό, της Ισλαμικής Δημοκρατίας και των συμμαχιών της στην περιοχή [Οι διαδηλώσεις του 2009 ακολούθησαν αμφισβητούμενες εκλογές]. οι αφηγήσεις αυτές ανέβασαν τους τόνους για λίγο στις αρχές του 2011, όταν η Δύση ήθελε πολύ να δει και μια «Ιρανική Άνοιξη» στο πλαίσιο της «Αραβικής Άνοιξης», και έγιναν τελικά η κυρίαρχη αφήγηση κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων του 2017 και του 2018, όταν υιοθετήθηκαν ευρέως από τις πλατφόρμες των κοινωνικών δικτύων.
Αυτό το Νοέμβριο, οι συγκεκριμένες αφηγήσεις ξεπήδησαν και πάλι στην επιφάνεια. Ας εξετάσουμε, λοιπόν, τι σκέφτονται για όλα αυτά οι ίδιοι οι Ιρανοί, μέσα από τις πιο πρόσφατες, και χρονικά ακριβείς έρευνες των CISSM/IranPolls.
Οι περιφερειακές στρατιωτικές δραστηριότητες του Ιράν
Εξήντα ένα τοις εκατό των Ιρανών θεωρεί ότι πρέπει η χώρα τους να συνεχίσει να συντηρεί στρατιωτικές δυνάμεις στη Συρία, για να περιορίσει τη δράση των εξτρεμιστών [σουνιτών μουσουλμάνων], που θα μπορούσαν να απειλήσουν την ασφάλεια και τα συμφέροντα του Ιράν. Όλες οι δημοσκοπήσεις που έγιναν από τον Μάρτιο του 2016 επιβεβαιώνουν την συνεχή και σταθερή υποστήριξη αυτής της άποψης στο εσωτερικό του Ιράν, με τα δύο τρίτα (66%) των ερωτηθέντων μονίμως να υποστηρίζουν την αύξηση του περιφερειακού ρόλου του Ιράν.
Στην ερώτηση τι θα συνέβαινε αν το Ιράν υπέκυπτε στις απαιτήσεις των ΗΠΑ και σταματούσε τη δράση των Φρουρών της Επανάστασης [που οι αμερικάνοι έχουν χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση, παρ’ ότι πρόκειται για κανονικη κρατική στρατιωτική δύναμη] στη Συρία και το Ιράκ, το 60% των Ιρανών δηλώνει ότι αυτό θα οδηγούσε την Ουάσιγκτον να απαιτήσει ακόμη περισσότερα – μόνο το 11% θεωρεί ότι οι ΗΠΑ θα φέρονταν καλύτερα [στο Ιράν].
Επιπλέον, τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν τον Οκτώβριο του 2019, δείχνουν ότι η αρνητική στάση απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες άγγιξε φέτος το υψηλότερό της σημείο, στα 13 χρόνια που διενεργείται ετησίως η δημοσκόπηση της CISSM / IranPoll. Ένα ισχυρό 86% των Ιρανών δεν συμπαθούν τις ΗΠΑ, και το ποσοστό όσων δηλώνουν ότι η άποψή τους για τις ΗΠΑ είναι δυσμενέστατη, έχει εκτοξευθεί από το 52%, που ήταν το 2015, στο 73% σήμερα.
Δεν τους ενδιαφέρει καθόλου αν η Ουάσιγκτον έχει επιβάλλει κυρώσεις στους Φρουρούς της Επανάστασης και στον ηγέτη της ομάδας- ελίτ, Κασέμ Σολεϊμανί, που είναι ο δημοφιλέστερος μεταξύ όλων των δημοσίων προσώπων στο Ιράν, με οκτώ στους δέκα Ιρανούς να τον βλέπουν θετικά. Και, εν πάση περιπτώσει, ένα ισχυρό 81% των Ιρανών δήλωσε ότι η δράση των Φρουρών της Επανάστασης στη Μέση Ανατολή έχει κάνει «πιο ασφαλές» το Ιράν.
Όσο για το ρόλο των Φρουρών της Επανάστασης στην εγχώρια οικονομία – ένα αγαπημένο θέμα των δυτικών που βάλλουν εναντίον τους, χαρακτηρίζοντάς τους διεστραμμένο και διεφθαρμένο κρατικό όργανο – σήμερα το 63% των Ιρανών πιστεύει ότι οι Φρουροί πρέπει να εμπλέκεται «σε κατασκευαστικά έργα και άλλα οικονομικά ζητήματα», και να συνεχίσουν να πράττουν όσα πράττουν σε επίπεδο άμυνας. Σε περιόδους κρίσης θεωρούνται ζωτικός θεσμός: οι Φρουροί της Επανάστασης και ο Ιρανικός στρατός έχουν τη μέγιστη υποστήριξη του λαού (89% και 90% αντίστοιχα), για όσα προσέφεραν όταν η χώρα χτυπήθηκε από πλημμύρες την περασμένη Άνοιξη, με αποτέλεσμα ένα εσωτερικό προσφυγικό κύμα μισού εκατομμυρίου ανθρώπων.
Οικονομία και Διαφθορά
Το 70% των Ιρανών θεωρούν «κακή» την οικονομία της χώρας σήμερα, ποσοστό που έχει, παραδόξως, παραμείνει συνεπές τους τελευταίους 18 μήνες, παρά την περσινή επιβολή των αμερικανικών κυρώσεων. Η πλειοψηφία θεωρεί υπεύθυνη για τα οικονομικά προβλήματα την κακοδιαχείριση στο εσωτερικό της χώρας, όπως και τη διαφθορά, αλλά ένα αυξανόμενο ποσοστό βρίσκει επίσης υπεύθυνες τις αμερικανικές κυρώσεις, κάτι που εξηγεί μάλλον γιατί το 70% των Ιρανών θεωρεί ως στόχο την εθνική αυτάρκεια και όχι την αύξηση του εξωτερικού εμπορίου.
Ερωτηθέντες για τον «αντίκτυπο [των κυρώσεων] στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων», το 83% των Ιρανών αναγνωρίζει ότι υπήρξε αρνητικός αντίκτυπος. Παραδόξως όμως, από όταν οι ΗΠΑ αποχώρησαν από τη Συμφωνία για τα Πυρηνικά, η απαισιοδοξία για την Οικονομία έπεσε από 64% το 2018 σε 54% τον περασμένο μήνα – κυρίως, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, γιατί οι Ιρανοί νοιώθουν ότι ως εδώ μπορεί να φτάσει η πίεση των κυρώσεων από τις ΗΠΑ. Ως εκ τούτου, 55% των Ιρανών κατηγορεί για τα προβλήματα στην οικονομία την εσωτερική κακοδιαχείρηση και διαφθορά, έναντι 38% που κατηγορεί τις κυρώσεις και τις πιέσεις από το εξωτερικό.
Κυρίως κατηγορούν για την κακοδιαχείριση και τη διαφθορά την κυβέρνηση του προέδρου Χασάν Ρουχανί, που είδε τη δημοφιλία του να πέφτει για πρώτη φορά κάτω του 50%, αγγίζοντας, τον Αύγουστο, μόλις το 42%. Πενήντα τέσσερα τοις εκατό των Ιρανών πιστεύουν ότι η κυβέρνηση Ρουχανί δεν κάνει τίποτε για να καταπολεμήσει τη διαφθορά.
Αντιθέτως, το 73% πιστεύει ότι η Ιρανική Δικαιοσύνη προσπαθεί με κάθε τρόπο να πολεμήσει την οικονομική διαφθορά, ποσοστό που έχει ανέβει κατά 12% από το Μάιο ως σήμερα.
Στο μέτωπο της Οικονομίας, φαίνεται ότι οι Ιρανοί έχουν απογοητευτεί ευρέως από τις υποσχέσεις και το όραμα της κυβέρνησης Ρουχανί, κάτι που είναι πιθανό να ευνοήσει τους αντιπάλους της στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές [στις 21 Φεβρουαρίου 2020]. Η αύξηση στη φορολόγηση των καυσίμων [που προκάλεσε τις διαδηλώσεις του Νοεμβρίου], ήταν απαραίτητη και αποτέλεσε μια γενναία κίνηση από τον Ρουχάνι, παρά την προβληματική διαχείρηση όσων προκάλεσε στη δημόσια σφαίρα. Ατυχώς για κείνον, οι Ιρανοί, οι οποίοι αντιδρούν στην κατάργηση των επιδοτήσεων χρόνια τώρα, δεν πρόκειται να τον συγχωρήσουν σύντομα.
Στο πολιτικό μέτωπο, οι Ιρανοί εμφανίζονται ταυτισμένοι σε μεγάλο βαθμό με την εξωτερική πολιτική και τη στρατιωτική δράση της κυβέρνησής τους, και είναι ιδιαίτερα θετικοί στις δραστηριότητες των Φρουρών της Επανάστασης, εντός και εκτός συνόρων, και υποστηρίζουν την ανάμειξη του Ιράν στα γειτονικά κράτη Ιράκ και Συρία, τόσο για λόγους αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, όσο και γιατί πιστεύουν στον ενεργό περιφερειακό ρόλο του Ιράν. Όσον αφορά τους ηγέτες τους, η πλειοψηφία των Ιρανών βλέπει ιδιαίτερα θετικά το Σολεϊμανί (82%), και ακολούθως τον υπουργό Εξωτερικών Μωχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ (67%) και τον ανώτατο δικαστή Ιμπραήμ Ραϊσί (64%). Τα τρία αυτά πρόσωπα [που επιλέγονται ως πιο δημοφιλή] αναδεικνύουν την ύπαρξη ενός απροσδόκητα ευρέως φάσματος πολιτικών απόψεων στη χώρα.
Υπό το πρίσμα αυτών των ποσοστών, δικαιούμαστε να πούμε ότι δε φαίνεται καμμία «δεύτερη επανάσταση» στον ορίζοντα του Ιράν, ούτε κάποια αξιοσημείωτη διάρρηξη των σχέσεων κυβέρνησης και λαού όσον αφορά στο σύνολο των βασικών πολιτικών, οικονομικών και στρατιωτικών ζητημάτων. Οι ξένοι σχολιαστές μπορούν να παραποιούν τα γεγονότα στο Ιράν όπως θέλουν, αλλά μέχρι στιγμής φαίνεται ότι οι Ιρανοί έχουν επιλέξει την ασφάλεια και τη σταθερότητα.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Επανάσταση διατύπωσε τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη, στη Γαλλια το 1798, αλλά όταν η επαναστάτρια Ολυμπία ντε Γκουζ πρότεινε τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων της Γυναίκας και της Πολίτισσας φυλακίστηκε, το Επαναστατικό Δικαστήριο την καταδίκασε και η γκιλοτίνα της έκοψε το κεφάλι.
Ανεβαίνοντας τα σκαλιά του ικριώματος η Ολυμπία, ρώτησε: “Αν οι γυναίκες είμαστε άξιες ν’ ανέβουμε στην γκιλοτίνα, γιατί να μην είμαστε άξιες ν’ ανέβουμε και στα έδρανα του δικαστηρίου;"



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν υπάρχει ένα παράδειγμα αντιστροφής της ιστορίας, της πραγματικότητας και κάθε έννοιας είναι η περίπτωση του Τσώρτσιλ που σαν σήμερα είχαμε την ατυχία να γεννηθεί!
Ένα ανθρωπόμορφο τέρας που η "ιστορία" των νικητών τον έχει κατατάξει στους " μεγάλους", τον έχει κάνει βιβλίο, ταινία και πρότυπο.
Όταν θ "ανθρωπεψει ο άνθρωπος" στα μουσεία με τα ανθρωπόμορφα τέρατα η εικόνα του θα βρίσκεται σε περίοπτη θέση δίπλα στους άλλους " μεγάλους" και "μεγάλες" ( μην ξεχνάμε την μεγάλη Κατερίνα) της προϊστορικής εποχής...

Τσωρτσιλ, το alter ego του Χίτλερ;
Όπου σήμερα πάμε σινεμά και βλέπουμε έναν εγκληματία πολέμου να παρουσιάζεται σαν ήρωας.
Αναρωτιόμαστε αν θα μπορούσαμε ποτέ να συγχωρέσουμε το Χίτλερ για την ευγονική, για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και για το λοιμό της Αθήνας και ύστερα σκεφτόμαστε: Αφού δεν συγχωρούμε το Χίτλερ, γιατί το κάνουμε για τον Τσόρτσιλ;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τέλος ο Κοντομηνάς από τον Alpha | Το 100% στον Βαρδινογιάννη



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μία άγνωστη τραγωδία: Οι Έλληνες αιχμάλωτοι στην Τουρκία μετά το 1922.

Κατά τήν διάρκεια της Ελληνικής υποχώρησης του Αυγούστου 1922 στη Μικρά Ασία ( που εξελίχτηκε κατα τόπους σε άτακτη φυγή) αιχμαλωτίστηκαν συντεταγμένα, ασύντακτα η και μεμονωμένα περίπου 56.750(!)Έλληνες στρατιώτες ( 54.000 οπλίτες και 2.750 αξιωματικοί). Μέχρι τον Οκτώβριο, η Αθήνα σωστά είχε διαγνώσει οτι πέραν των απωλειών μάχης, της έλειπαν τόσοι.
Η Τουρκική πλευρά δεν εδωσε καμια απάντηση μεχρι τα Χριστούγεννα του 1922, οταν απάντησε ( μεσω Ερυθράς Ημισελήνου) οτι είχε 32.000. Αυτο σημαίνει οτι στο διάστημα Αύγουστος -Δεκέμβριος 1922, είχαν βρεί το θάνατο με διαφόρους τρόπους ( Τυφεκισμό, κρεμάλα, αποκεφαλισμό, λυντσάρισμα, πριονισμό(!) θάψιμο εν ζωή(!), κατακρημνισμό, συνθλιβή κρανίου μετα πέτρας, ψήσιμο, σούβλισμα, ανασκολοπισμό, μεχρι και κανιβαλλισμό( Μαγνησία) περί τους 24.700 Έλληνες στρατιώτες. Μέχρι να έρθουν οι Διεθνείς επιτροπές, σούρτα-φέρτα μεταξύ αντιπροσώπων, και τα συναφή, είχαν πεθάνει κατά εκατοντάδες πλέον και άλλοι Έλληνες στρατιώτες απο ασιτία, ψύχος, αρρώστιες και ξυλοδαρμούς. Έπρεπε να φτάσει Απρίλης για να επαναπατριστούν περί τούς 7.000, ενώ τον Ιούλιο άλλοι 6.600, καθώς και περίπου 3.500 τον Δεκέμβριο του 1923. Πολλοί όμως απο αυτούς ήταν σε τόσο άθλια κατάσταση, που πέθαιναν εν πλώ(!) η μόλις έφταναν στόν Πειραιά.
Όσο και αν ήθελε όμως το τρισάθλιο Ελληνικό κράτος να «κλείσει» το θέμα, οι καημένοι συμπατριώτες μας συνέχιζαν να έρχονται, μεμονωμένα η κατά μικρές ομάδες, μέχρι το 1928(!) κάνοντας «τρελές» αποδράσεις απο αγροκτήματα η στρατόπεδα συγκέντρωσης της Μικράς Ασίας ( Σεβάστεια, Ικόνιο) μέσω…Σοβιετικής Ένωσης η ..Λιβάνου(!) και φτάνοντας τον αριθμό των επαναπατρισθέντων σε 18.850 περίπου. Βέβαια, οι «ενοχλητικές» αυτές αποδράσεις δεν εμπόδιζαν την εκάστοτε Ελληνική Κυβέρνηση να προτείνει για Νόμπελ Ειρήνης τον…Κεμάλ Ατατούρκ(!) ( Βενιζέλος) η να του χαρίζει σπίτια σαν…τόπο υποτιθέμενης γέννησης (Θεσσαλονίκη- Ιωάννης Μεταξάς(!)).
Μιλάμε για μια τραγωδία, μια απίστευτη κατάσταση ( Σύμφωνα με μαρτυρίες υπήρχαν ακόμα αιχμάλωτοι εν ζωή στις φυλακές της Σμύρνης το…1941 και πιθανότατα μέχρι και το…1950) αφού 37.750 Ελληνες στρατιώτες (36.000 οπλιτες και 1.750 αξιωματικοι βρήκαν φρικτό θάνατο στην Μικρά Ασία. Θα σας θυμόμαστε πάντα, αδέρφια.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ
Όσο πιο πολύ διεισδύει το μουσουλμανικό στοιχείο στην ελληνική κοινωνία με τις πολιτικές των κυβερνώντων, τόσο πιο πολύ φιμώνεται κάθε φωνή λογικής και αλήθειας σε κάθε μέσο.
Παλαιότερα ακούγαμε πού και πού στα ΜΜΕ φωνές που μιλούσαν για τη λαθρομετανάστευση ως αρνητικό φαινόμενο. Άνθρωποι που ζούσαν σε περιοχές γκέτο, αναλυτές, πολιτικοί, οι οποίοι ωστόσο χαρακτηρίζονταν από τους επαγγελματίες αλληλέγγυους ως φασίστες και χρυσαυγίτες.
Αυτό έγινε επί σειρά ετών και εμπόδισε πολύ κόσμο να εκφράσει ανοιχτά την άποψή του για την εισβολή των λαθρομεταναστών, από φόβο μη χαρακτηριστεί χρυσαυγίτης.
Φιμώθηκαν έτσι όσοι λογικοί αντιπαρέθεταν ισχυρά επιχειρήματα στη φλυαρία δήθεν προοδευτικών, η οποία συνοψιζόταν στη φράση «ο γάιδαρος πετάει». Το αποτέλεσμα ήταν ορδές αλληλέγγυων να καταλάβουν όλον τον δημόσιο χώρο με την προπαγάνδα τους.
Το 2014 ήρθε ο περίφημος νόμος για την προτροπή σε πράξεις βίας, ο οποίος θεσμοθέτησε τη λογοκρισία. Ο νόμος αυτός χειροκροτήθηκε από όσους κόπτονταν για το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Χειροκροτήθηκε σφόδρα από όσους κόπτονταν υπέρ της δημοκρατίας. Και εκεί καταλαβαίνουμε και το μέγεθος της υποκρισίας, γιατί ο εν λόγω νόμος επιβάλλει τη λογοκρισία, καταργεί δηλαδή βασικό ανθρώπινο δικαίωμα που είναι η ελευθερία του λόγου. Ο νόμος, επίσης, είχε τελικά συγκεκριμένο παραλήπτη. Μόνο αφιέρωση δεν του έκαναν του κυρίου, που τον έχει κάνει Ευαγγέλιο, και ασκεί ένα διαρκές bullying στον κόσμο:
Μιλούν οι κάτοικοι και λένε «δεν θέλουμε λαθρομετανάστες»; Μήνυση με τον αντιρατσιστικό ότι υποκινούν σε πράξεις βίας.
Γράφουν ο Θεοδωρόπουλος και η Τριανταφύλλου για το Ισλάμ και τους λαθρομετανάστες; Μήνυση, γιατί υποκινούν σε πράξεις βίας.
Γράφει επιστολή ο πάτερ Αντώνιος από την Κιβωτό του Κόσμου για να εκφράσει τις ανησυχίες του για δομή με λαθρομετανάστες δίπλα στην Κιβωτό; Μήνυση και αυτός.
Μιλούν πολιτικοί, καλλιτέχνες, διάφοροι για το θέμα; Άλλες μηνύσεις με τον ίδιο νόμο.
Ο αριθμός των μηνύσεων και η συχνότητα με την οποία εξαπολύονται από συγκεκριμένο χώρο, μόνο ως τραμπουκισμός μπορούν να εκληφθούν και ως μια βίαιη ενέργεια επιβολής λογοκρισίας. Παρ’ όλα αυτά, διάφοροι εισαγγελείς, αντί να πετάξουν το παραλήρημα αυτό στα σκουπίδια, ταλαιπωρούν κόσμο που εργάζεται και, τελοσπάντων, κάτι προσφέρει σε αυτή τη χώρα. Σε αντίθεση με τον εθνικό παρατηρητή, που το μόνο που παράγει είναι μηνύσεις προς πάσα κατεύθυνση.
Συγχρόνως, τα τελευταία χρόνια, οι μόνοι που προβάλλονται από όλα τα ΜΜΕ είναι οι αλληλέγγυοι πολιτικοί, οι ΜΚΟ και λοιποί θαυμαστές ή υπάλληλοι του Σόρος. Έχει προφανώς απαγορευθεί διά ροπάλου κάθε φωνή διαμαρτυρίας.
Η λογοκρισία είναι ίδιον χουντικών καθεστώτων. Αν λοιπόν έχουμε χούντα, καλό θα ήταν να το γνωρίζουμε για να ξέρουμε τι θα κάνουμε. Αν δεν έχουμε, καταργήστε επιτέλους αυτόν τον νόμο και βγάλτε και κανέναν με αντίθετη άποψη από αυτήν της κυβέρνησης και των αλληλέγγυων στα ΜΜΕ.
Σχολιο.- Το χειρότερο είναι που η αριστερή άποψη δεν εννοεί να αντιληφθεί το παιχνίδι που παίζεται, και έχει δεθεί τυφλά στο άρμα της αλληλεγγύης. Που βαδίζουμε βρε;!!!
Σχολιο.- Η σημερινή μπουρδελοαριστερα  έχει διαβρωθεί τελείως,μονο που δεν έχει συνειδητοποιήσει πως παίζει και τα ρέστα της!. Σε λίγο καιρό οι ίδιοι ψηφοφόροι της ( οι λιγοστοι) θα αυτοκαταστρσφουμε η θα ντρέπονται και οπου φυγει φυγει!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν παω εκδρομη στην Τουρκια, και επιστρεψω με βαρκα και χωρις χαρτια, θα παρω επιντομα?



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έρχονται οι μετανάστες, φεύγουν οι φαντάροι από την Άρτα… Οριστική η απόφαση Χρυσοχοϊδη – Στεφανή
28 Νοεμβρίου 2019
Είναι οριστική η απόφαση Χρυσοχοϊδη – Στεφανή, για το στρατόπεδο της Άρτας και από πίσω οι ευθύνες, όσων διαβεβαίωναν ότι δεν θα έρθουν στην Άρτα οι μετανάστες.
Θέμα δύο ημερών, είναι ν΄ αρθούν στο ύψος των περιστάσεων οι παράγοντες της Άρτας, για ν’ αποτραπεί η μεταφορά μεταναστών στο Στρατόπεδο της πόλης. Αν δεν γίνει η συντονισμένη προσπάθεια, που απαιτούν οι περιστάσεις, το στρατόπεδο της Άρτας, θα έχει την τύχη αυτού της Κορίνθου, όπου ένα πρωί μετέφεραν μετανάστες, ενώ το στρατόπεδο λειτουργούσε κανονικά και τις επόμενες ημέρες, έφυγαν οι φαντάροι, με την υπόσχεση ότι θα ξαναγυρίσουν και δεν γύρισαν ποτέ!
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο αρμόδιος υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ζήτησε και απ’ τον δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη, απ’ τον περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Ψαθά, να προτείνουν χώρους πάνω από 100 στρέμματα, που θα έχουν νερό, για να στηθεί εκεί με γρήγορες διαδικασίες το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών, αλλά μέχρι αυτή την ώρα, δεν έχει προκύψει καμία πρόταση.
Η αδιαφορία των προαναφερόμενων παραγόντων να κάνουν την όποια πρόταση, «λύνει τα χέρια» του υφυπουργού Αλκιβιάδη Στεφανή, να προχωρήσει στην εύκολη λύση, που είναι η μετατροπή του στρατοπέδου ΒΕΡΣΗ, σε κέντρο φιλοξενίας. Κι αυτό γιατί οι ολοκληρωμένες προτάσεις, θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι, πράγμα που θεωρείται αδύνατο. Άσε που ο δήμαρχος, είναι απασχολημένος με τις εκλογές στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και δεν μπορεί να σκεφτεί προτάσεις…
Στο μεταξύ έχει προηγηθεί, η αναζήτηση του χώρου που θα μπορούσε να στεγάσει την δομή φιλοξενίας, αλλά αποτέλεσμα δεν προέκυψε. Ήρθαν στην Άρτα κάποιοι συνεργάτες του κ. Στεφανή και συζήτησαν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί ένα εκ των εργοστασίων (ΚΟΝ-ΖΑΚ και ΕΣΠΕΡΙΔΑ) που δεν λειτουργούν, αλλά απ’ την αρχή απορρίφθηκε το ενδεχόμενο αυτό. Στην επικοινωνία που είχαν οι συνεργάτες του κ. Στεφανή με τους προαναφερόμενους παράγοντες, δεν προέκυψε τίποτα το ενδιαφέρον.
Ήρθε η δύσκολη ώρα. Ο υφυπουργός Στεφανής, αναμένει τις προτάσεις, για τον χώρο που ζήτησε, μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι. Πρακτικά αδύνατο να προκύψει η πρόταση που θα ικανοποιεί τις απαιτήσεις του υφυπουργού.
Γρήγορες εξελίξεις
Οι εξελίξεις που ακολουθούν είναι πολύ γρήγορες… Αν δεν υπάρξει η πρόταση μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι, κανένας δεν γνωρίζει ποιά θα είναι η ημέρα που θα ξημερώσει και όσοι περνούν απ’ το στρατόπεδο, θα δουν πολλά λεωφορεία, να εισέρχονται μέσα στο στρατόπεδο. Δεν θα μεταφέρουν ούτε νέους φαντάρους, ούτε τουρίστες! Θα είναι οι μετανάστες που θα φιλοξενηθούν, στο πιό ευαίσθητο σημείο της πόλης…
Απ’ την ημέρα που αυτή η πρόβλεψη θα είναι η πραγματικότητα, έχουμε πολλά να πούμε σε σχέση με την ελαφρότητα των τοπικών παραγόντων, που θαρρούσαν πως είναι μάγοι και μ’ ένα τηλεφώνημα, λύνουν προβλήματα σαν και το μεταναστευτικό. Ένα πρόβλημα, που είναι γνωστό, πως δεν μπορεί να το λύσει ολόκληρη η Ευρώπη.
Ευτυχώς που υπάρχουν και όλα τα προηγούμενα δημοσιεύματα, για να δούμε τελικά, ποιός σ’ αυτόν τον τόπο λέει αλήθειες και ποιοί είναι αυτοί που παίζουν με το μέλλον των παιδιών μας…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η απάντηση του Συριακού Αραβικού Στρατού στη ληστεία του συριακού πετρελαίου
- Νοεμβρίου 28, 2019
Δυνάμεις του Συριακού Αραβικού Στρατού κατέστρεψαν αριθμό μεταφορών πετρελαίου στην πόλη Τζαραμπλούς. Το πετρέλαιο είχε κλαπεί από πετρελαιοπηγές της Συρίας από τον λεγόμενο "SDF" και μεταφερόταν παράνομα μέσω εργολάβων, στη Τζαραμπλούς και το Αρμπίλ του Ιράκ.
Οι Συριακές Αραβικές Ένοπλες Δυνάμεις θα αναλάβουν αποφασιστική δράση απέναντι στην παράνομη αρπαγή και το λαθρεμπόριο του συριακού πετρελαίου και δεν θα επιτρέψουν σε τρομοκρατικές οργανώσεις να κερδοσκοπούν από το παράνομο εμπόριο πετρελαίου.
Η διοίκηση των ΗΠΑ έχει ανακοινώσει ότι θα αφήσει στρατιώτες [στη Συρία] για να "φυλάνε" τις συριακές πετρελαιοπηγές. Τώρα, λοιπόν, η Συριακή Διοίκηση δηλώνει ότι, κανένας δεν θα μπορέσει να επωφεληθεί από την κλοπή του συριακού πετρελαίου.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




21 Νοε 2019
Τὸ Καστελλόριζο ἐκπέμπει SOS: Διαρρήξεις καὶ εἰσβολὲς σὲ ἐκκλησίες ἀπὸ μετανάστες!

Ἀνήσυχοι εἶναι οἱ κάτοικοι στὸ Καστελλόριζο ἀπὸ τὶς καθημερινὲς ἀφίξεις προσφύγων καὶ μεταναστῶν καὶ ζητοῦν τὴν παρέμβαση τοῦ κράτους, προκειμένου νὰ ἀντιμετωπιστεῖ τὸ πρόβλημα γιατί,  στὴν προσπάθειά τους νὰ ἀναζητήσουν καταφύγιο γιὰ νὰ κοιμηθοῦν, ἔχουν ξεκινήσει τὶς διαρρήξεις. Ὅπως δήλωσε ὁ ἀντιδήμαρχος τοῦ νησιοῦ Στράτος Ἀμύγδαλος, ἔχουν καταγραφεῖ περιστατικὰ διάρρηξης ποὺ πλέον προκαλοῦν ἀνησυχία στοὺς κατοίκους γιὰ τὸ τί μέλει γενέσθαι στὴ διάρκεια τοῦ χειμώνα.
Ἤδη, τὶς προηγούμενες ἡμέρες, διέρρηξαν τὴν πόρτα τοῦ ξενοδοχείου τοῦ νησιοῦ, τὸ ὁποῖο στὴ διάρκεια τοῦ χειμώνα εἶναι κλειστό, ὅπου βρῆκαν καταφύγιο γιὰ νὰ κοιμηθοῦν. Κάποιοι ἀπὸ αὐτούς, ἐπέλεξαν νὰ ἀναζητήσουν καταφύγιο στὴν ἐκκλησία τοῦ Ἁγίου Νικολάου, ποὺ....
βρίσκεται στὸ κάστρο, ἐνῶ ὅπως λέει ὁ ἀντιδήμαρχος, ἡ «κατάληψη» ἐγκαταλειμμένων ἢ ἡμιτελῶν οἰκιῶν, εἶναι πλέον σύνηθες φαινόμενο στὸ Καστελλόριζο.
«Ἡ κατάσταση αὐτὴ δὲν μπορεῖ νὰ συνεχιστεῖ. Ἀνάμεσα στοὺς πρόσφυγες καὶ στοὺς μετανάστες, ποὺ ἔρχονται σχεδὸν καθημερινὰ στὸ νησὶ ἀνὰ 10 μὲ 15 ἄτομα, ὑπάρχουν καὶ πολλὰ μικρὰ παιδιά. Οἱ ἄνθρωποι αὐτοί, δὲν ἔχουν ποῦ νὰ κοιμηθοῦν, δὲν ὑπάρχουν δομὲς ἐδῶ, μὲ ἀποτέλεσμα νὰ ἀναζητοῦν καταφύγιο εἴτε σὲ ἐγκαταλειμμένα σπίτια, εἴτε σὲ ἡμιτελῆ γιὰ νὰ προστατευθοῦν ἀπὸ τὶς καιρικὲς συνθῆκες. Πρὶν ἀπὸ μερικὲς ἡμέρες ἄνοιξαν τὸ ξενοδοχεῖο καὶ μπῆκαν μέσα, ἐνῶ κάποιοι βρῆκαν καταφύγιο στὴν ἐκκλησία τοῦ Ἁγίου Νικολάου στὸ κάστρο. Καταλαβαίνετε ὅτι αὐτὴ ἡ κατάσταση δὲν μπορεῖ νὰ συνεχιστεῖ διότι ὁ χειμώνας δὲν εἶναι μακριὰ καὶ ὅπως δείχνουν τὰ πράγματα, οἱ ροὲς μεταναστῶν δύσκολα θὰ σταματήσουν. Δὲν ξέρω τί ὑπόσχονται οἱ “ἀπέναντι” στοὺς ἀνθρώπους ποὺ ἔρχονται στὸ Καστελλόριζο, ἀλλὰ δυστυχῶς οἱ συνθῆκες διαβίωσης ἐδῶ εἶναι πολὺ δύσκολες γιὰ τοὺς ἴδιους ἀλλὰ καὶ γιὰ ἐμᾶς. Περιφέρονται στὸν οἰκισμὸ καὶ περιμένουν πότε θὰ ἀναχωρήσουν γιὰ τὶς δομὲς φιλοξενίας ἀλλὰ αὐτὸ γίνεται κάθε δύο ἑβδομάδες ἴσως καὶ κάθε 20 ἡμέρες καὶ ὁπωσδήποτε δὲν μεταφέρονται ὅλοι. Ἄρα μιλᾶμε γιὰ δεκάδες ἀνθρώπους ποὺ ἀναζητοῦν στέγη γιὰ τοὺς ἴδιους καὶ τὰ παιδιά τους μὲ ὅ,τι αὐτὸ συνεπάγεται γιὰ τὶς συνθῆκες ὑγιεινῆς. Δὲν θὰ πρέπει νὰ ξεχνᾶμε ἐπίσης, ὅτι στὸ Καστελλόριζο δὲν ὑπάρχει δυνατότητα νὰ ὑποβληθοῦν οἱ ἄνθρωποι αὐτοὶ σὲ ἰατρικὲς ἐξετάσεις καὶ γενικῶς εἶναι ἐκτεθειμένοι κι ἐκεῖνοι κι ἐμεῖς», λέει ὁ κ. Ἀμύγδαλος.
Ὁ ἴδιος ἀπευθύνει ἔκκληση, σὲ κάθε ἁρμόδιο φορέα καὶ στὸ κεντρικὸ κράτος, νὰ ληφθεῖ μέριμνα ὥστε οἱ πρόσφυγες καὶ μετανάστες νὰ ἀποχωροῦν ἀπὸ τὸ νησὶ γιὰ τὶς δομὲς φιλοξενίας μὲ τὸ πλοῖο τῆς γραμμῆς, ποὺ προσεγγίζει τὸ νησὶ δύο φορὲς τὴν ἑβδομάδα.
«Ζητᾶμε νὰ ληφθεῖ μέριμνα ἀπὸ ὅλους τους ἁρμόδιους ὥστε οἱ μετανάστες, νὰ ἀποχωροῦν ἀπὸ τὸ νησὶ σὲ κάθε δρομολόγιο ποὺ ἐκτελεῖ τὸ πλοῖο τῆς γραμμῆς, τὸ ὁποῖο ἔρχεται δύο φορὲς τὴν ἑβδομάδα. Μὲ τὸν τρόπο αὐτὸ θὰ ἐπιλυθεῖ τὸ πρόβλημα. Σὲ διαφορετικὴ περίπτωση, προβλέπονται ἀνεξέλεγκτες καταστάσεις, διότι εἶναι λογικὸ οἱ ἄνθρωποι αὐτοὶ ὅσο μένουν ἐδῶ νὰ ἀναζητήσουν καταλύματα γιὰ νὰ διαμείνουν. Ποῦ θὰ μείνουν; Μέσα στὸ κρύο καὶ στὴ βροχή;», διερωτᾶται ὁ ἀντιδήμαρχος.
Μάλιστα, ὁ ἴδιος ἐπισημαίνει πὼς τὸ Καστελλόριζο δὲν θὰ πρέπει νὰ γίνεται σημεῖο ἀναφορᾶς μόνον ὅσον ἀφορᾶ στὰ ἑλληνοτουρκικὰ ἀλλὰ νὰ ἀντιμετωπιστοῦν μὲ τὴν ἴδια εὐαισθησία καὶ ἄλλα ζητήματα ὅπως αὐτὸ τοῦ μεταναστευτικοῦ. «Τὸ Καστελλόριζο βρίσκεται μονίμως στὴν ἐπικαιρότητα γιὰ τὰ ἑλληνοτουρκικά, ὅμως ὑπάρχουν καὶ πολλὰ ἄλλα ζητήματα καὶ θὰ πρέπει τὸ κράτος, ἡ πολιτεία, νὰ ἐγκύψει μὲ τὴν ἴδια εὐαισθησία καὶ σὲ αὐτά. Ὁ ἀριθμὸς τῶν μεταναστῶν στὸ νησί μας, ἀναλογικὰ μὲ τὸν πληθυσμό, εἶναι πολὺ μεγάλος καὶ ζητοῦμε νὰ βρεθεῖ λύση. Λύση δὲν εἶναι νὰ ἐγκαταλείπουμε στὸ ἔλεός τους, οὔτε αὐτοὺς τοὺς ἀνθρώπους οὔτε ὅμως κι ἐμᾶς. Εἴμαστε φιλόξενοι κι εὐαισθητοποιημένοι καὶ τὸ ἔχουμε ἀποδείξει, τὸ νὰ συνωστίζονται ὅμως ἄνθρωποι κατατρεγμένοι σὲ ἕνα μικρὸ νησὶ ὅπου δὲν ὑπάρχει ἡ δυνατότητα φιλοξενίας, σίγουρα δὲν εἶναι πρόβλημα ποὺ μποροῦμε νὰ λύσουμε μόνοι μας. Οὔτε μποροῦμε νὰ κλείσουμε τὰ μάτια στὶς διαρρήξεις ἐπιχειρήσεων καὶ σπιτιῶν, οὔτε ὁπωσδήποτε στὴ χρήση τῶν ἐκκλησιῶν μας ὡς κατάλυμα προσφύγων, παρὰ τὴν κατανόηση καὶ τὴν εὐαισθησία μας», καταλήγει ὁ κ. Ἀμύγδαλος ζητώντας γὶ ἄλλη μία φορὰ τὴν συνδρομὴ τῶν ἁρμόδιων φορέων.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η κυβέρνηση συνεργάζεται στενά με στελέχη Σόρος που θέλουν να ”φυτέψουν” καινούργιο πληθυσμό στην Ελλάδα
27/11/2019
Όπως αναφέρουν οι εφημερίδες της Θράκης, εκτός από την όχθη του Έβρου, στο Διδυμότειχο, στις Φέρρες, στο Σουφλί και έως το Δέλτα του Ποταμού, βάρκες προερχόμενες από την Τουρκία αποβιβάζουν καθημερινά παράνομους μετανάστες, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στις ακτές της Αλεξανδρούπολης. Και οι μετανάστες μπουκάρουν στα χωριά και σε όλους τους οικισμούς αρπάζοντας λαχανικά, πουλερικά, ποδήλατα, αυτοκίνητα.
Εδώ μπουκάρουν χιλιάδες από τα ανοικτά σύνορα του Έβρου και αποβιβάζονται εκατοντάδες σε όλα τα νησιά. Οι καταγραφές, όπως λένε οι αστυνομικοί, αποκρύπτουν επίτηδες τον πραγματικό αριθμό των μουσουλμάνων που εισέρχονται στην Ελλάδα, ενώ η Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης δέχεται καθημερινά τηλεφωνήματα από πολίτες της περιφέρειας που καταγγέλλουν διέλευση εκατοντάδων μεταναστών.
Η απόπειρα του κου Μητσοτάκη να διεθνοποιήσει το μεταναστευτικό είναι υποκριτική, γιατί η κυβέρνησή του ακολουθεί οδηγίες της κας Μέρκελ και του Βερολίνου να διατηρεί ανοικτά τα σύνορα για τους μετανάστες και να τους υποδέχεται εδώ. Η συνεργασία αυτής της κυβέρνησης με τις οργανώσεις Open Society και Solidarity Now είναι πολύ στενή και μέσα στον κορμό της φιλοξενεί μια σειρά από στελέχη της οργάνωσης Σόρος που θέλουν να φυτέψουν στην Ελλάδα ένα καινούργιο πληθυσμό.
Μαζί με τους εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνους που εισάγονται άνευ ταυτοποίησης στη χώρα, φυτεύονται και ολόκληρες μοίρες πρακτόρων και σαμποτέρ των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, οι οποίες πλέον συνεργάζονται στενά με τις Πακιστανικές ένοπλες δυνάμεις. Οι τελευταίες με την άδεια της Τουρκίας και προφανώς και άλλων πετάνε καθημερινά πάνω από το Αιγαίο. Η «γαλάζια πατρίδα» του κου Ερντογάν διευρύνεται σε μουσουλμανική πατρίδα.
Έχουμε φτάσει στο σημείο πλέον να υπερίπτανται των ελληνικών νήσων σμήνη της πακιστανικής πολεμικής αεροπορίας που πετάνε μαζί με τα τούρκικα.
Η κατάσταση στις ακτές του ανατολικού Αιγαίου είναι αφόρητη και σήμερα στην διάρκεια της εκπομπής θα μεταδώσω συγκλονιστικά ρεπορτάζ τόσο από τη Σάμο, όσο και από τη Χίο
Το σχέδιο Στεφανή με επιτήρηση συνόρων με αερόστατα και φουσκωτά, πραγματικά είναι ένα πυροτέχνημα ολκής. Είναι δαπανηρό και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εμποδίσει τις βάρκες να φτάσουν στις ακτές μας χωρίς άμεση και βίαιη παρέμβαση του πολεμικού ναυτικού.
Ο εντοπισμός των σωστικών λέμβων και η ειδοποίηση των τουρκικών αρχών δεν πρόκειται να φέρει κανένα αποτέλεσμα αν δεν κλείσουμε αυστηρά το μήκος των συνόρων. Οι μετανάστες πρέπει να αναχαιτίζονται ως παράνομοι και τίποτα περισσότερο. Το σχέδιο του κου Στεφανή – όπως το διαβάζει κανείς – είναι μια παλιά ιδέα, ειπώθηκε πριν από 12 χρόνια όταν δεν υπήρχε ΚΑΝ μεταναστευτικό και θεωρήθηκε ιδιαίτερα δαπανηρή.
Κυρίες και κύριοι, κάτι δεν πάει καλά με τη φρέσκια κυβέρνηση, που όλα δείχνουν ότι γεννήθηκε όπως ο Μπεντζαμιν Μπάτον αλλά χωρίς αντίστροφη βιολογική πορεία. Οι επιλογές του πρωθυπουργού αποπνέουν ναφθαλίνη, δυστυχώς γερμανίλα και έντονη διαπλοκή. Ποιος νέος άνθρωπος θα κάτσει στην Ελλάδα του Μητσοτάκη, όταν καλύπτει κενή θέση εργασίας σε νοσοκομείο με 80αρη και μετά του ζητάει να παραιτηθεί. Ο Κικίλιας εμφανίζεται να διαπράττει τη μία πολιτική βλακεία μετά την άλλη. Ποιοι νέοι άνθρωποι σε αυτή τη χώρα, ποιοι άνεργοι και ποιοι σοβαροί πτυχιούχοι θα κάτσουν να περιμένουν τον Μητσοτάκη και τον Άδωνι Γεωργιάδη να βρει νέες θέσεις εργασίας;
Ο κος Μητσοτάκης – μεταξύ μας κρίμα για την ηλικία του – διαλέγει ως συνεργάτες τον κο Πικραμμένο, την κα Γιάννα Αγγελοπούλου, τον κο Απόστολο Δοξιάδη, τον 80 διοικητή στο νοσοκομείο Καρδίτσας και ότι πιο σκουριασμένο και θαμπό μπορεί να βρει ένας καινούργιος πρωθυπουργός που υποστηρίζει ότι έχει μοντέρνες αντιλήψεις.
Στην πραγματικότητα θέλει και δείχνει ότι κινείται σε ένα πολύ στενό κύκλο οξειδωμένης αριστοκρατίας, η οποία αποπνέει σνομπισμό και είναι αδιάφορη στο ευρύ κοινό. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να είσαι τόσο σαλονάτος και τόσο απόμακρος σε χαλεπές ημέρες. Όλες οι έρευνες δείχνουν ότι οι λογαριασμοί, οι φόροι και τα ενοίκια τρώνε το 80% των εισοδημάτων στην Ελλάδα. Αυτό δείχνει έρευνα που έκανε ο σύνδεσμος επιχειρήσεων και λιανικής πώλησης. Το 10% των νοικοκυριών δανείζονται σε μηνιαία βάση προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους.
Για να καταλάβετε πόσο επικίνδυνες είναι αυτή την ώρα οι επιλογές του κου Μητσοτάκη και όλων αυτών των Σοριτών και γερμανοκαθοδηγούμενων που κουβαλάει μαζί του, σκεφτείτε ότι η άρνηση της Γερμανικής κυβέρνησης να υποχωρήσει στις αμερικανικές πιέσεις για αποκλεισμό της κινέζικης Χάιγουέι, από την κατασκευή του γερμανικού δικτύου 5G προξενεί εντάσεις ανάμεσα στο Βερολίνο και στην Ουάσιγκτον.
Πρόσφατα, ο Γερμανός υπουργός οικονομίας υπενθύμισε στους Αμερικανούς το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων Γερμανών πολιτικών από την Αμερικανική NSA. Από την πλευρά του, ο πρέσβης των ΗΠΑ στο Βερολίνο χαρακτήρισε τη σύγκριση προσβλητική. Ο πόλεμος Γερμανίας – ΗΠΑ έχει ανάψει για τα καλά και ο Μητσοτάκης το παίζει Γερμανός με ανοίγματα στην Κίνα την ώρα που λέει ότι αυξάνονται οι πιθανότητες για ένα ατύχημα στο Αιγαίο»



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ και τα μάτια μας... Οχι από τους Τούρκους. Από την Κυβέρνηση...
Σχέδιο Ατσεσον.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οταν ο Πακιστανός θα παίρνει επίδομα στέγης κ΄ σίτισης και ο έλληνας θα περιμένει το συσσίτιο θα έχει εδραιωθεί η κοινωνική ειρήνη



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για να το επεδωσουμε:
Αυτος ο λαμπρος νεος, ο Μηλιωνης της Energa που εχει κλεψει 256 εκατ. από το Δημοσιο, εχει αναπηρια 70% λογω ψυχιατρικων προβληματων που προεκυψαν επειδη φυλακιστηκε για καταχρηση 256 εκατ. ευρω. Αποφυλακιστηκε.
Αυτή η 71χρονη γυναικα με το κομμενο ποδι εχει αναπηρια 50% και κριθηκε από την ιδια επιτροπη ότι δεν δικαιουται βοηθεια στο σπιτι.
Και στις δυο γνωματευσεις υπογραφει ο Διονύσιος Γαϊτάνης.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ένας φασίστας για τη θέση του Έβο Μοράλες
30.11.19
O 40χρονος φανατικός νεοπεντηκοστιανός χριστιανός(ένας από τους ισχυρότατους πολιτικά προτεσταντικούς κλάδους στην Αμερική) και φασίστας Φερνάντο Καμάτσο, αυτός ο άγνωστος που σε μερικές εβδομάδες έγινε ο αγαπημένος των ΜΜΕ και  οργάνωσε από την Σάντα Κρουζ τις αιματηρές διαδηλώσεις εναντίον του Έβο Μοράλες, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Βολιβίας.
Ο Καματσο και το ναζιστικο κομμα του χαιρετουν ναζιστικα και δηλωνουν πιστη στον Χιτλερ και τον Μουσολινι.
Ο Καμάτσο είναι για τη Βολιβία ότι ο Γουαϊδό για την Βενεζουέλα. Και οι δύο έχουν την στήριξη των ΗΠΑ και εκπροσωπούν τις επιχειρηματικές ελίτ. Η διαφορά τους είναι ότι ο Καμάτσο έχει και την στήριξη του στρατού και της αστυνομίας της Βολιβίας αλλά και των πανίσχυρων προτεσταντών.
Ο Καμάτσο μιλάει στη Σάντα Κρουζ κάτω από το άγαλμα του "Χριστού του Λυτρωτή", γαλβανίζοντας τα πλήθη με μια ομιλία γεμάτη θρησκεία. Η φιγούρα του παραπέμπει σε πάστορες που κάνουν τα πλήθη να παραληρούν και να εκστασιάζονται. Ο ρόλος του προτεσταντισμού στην πολιτική διείσδυση των ΗΠΑ στις χώρες της λατινικής Αμερικής είναι ιδιαίτερα σημαντικός.
Ο Καμάτσο παρουσιάζει τον εαυτό του ως έναν απλό πολίτη που υπερασπίζεται τη «δημοκρατία και την ελευθερία». «Οι αξίες του είναι ο Θεός, η θρησκεία, η οικογένεια», λέει ο Ρομύλο Κάλβο, άνθρωπος του Καμάτσο. «Είναι πρόσωπο που έχει ηθικές αρχές, παρέχει ασφάλεια επειδή ξέρει τι θέλει, έχει τη δύναμη να πείθει τον πληθυσμό, έτσι διεξήγαγε τις διαδηλώσεις επί 21 ημέρες, έχει μεγάλη ηγετική δύναμη και αυτοπεποίθηση», προσθέτει ο Κάλβο, που φέρει ένα τατουάζ του Χριστού στο δεξί του χέρι.
Ο Φερνάντο Καμάτσο παραιτήθηκε από την προεδρία της ισχυρής επιτροπής πολιτών της Σάντα Κρουζ, ένα είδος δικτύου παραγόντων, και μέσω του διαδικτύου αιτιολόγησε την παραίτησή του με την ανάγκη να αναλάβει πρόεδρος της χώρας:
"Η προεδρία αυτού του οργάνου [η Πολιτική Επιτροπή της Σάντα Κρουζ] ήταν το όνειρο της ζωής μου, εκείνοι που με γνωρίζουν από την παιδική ηλικία, γνωρίζουν ότι εργάστηκα γι' αυτό, αλλά πρέπει να το εγκαταλείψω για ένα άλλο όνειρο, μια άλλη φιλοδοξία ακόμη πιο ισχυρή: για να γίνω Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βολιβίας… για να δω ευημερούσα χώρα μου, ενωμένη και ελεύθερη», έγραψε ο φασίστας Καμάτσο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με το ΦΕΚ 985 η Δόμνα Μιχαηλίδου διόρισε αντιπρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Στερεάς Ελλάδας τον σκυλα  τραγουδιστή και ιδιοκτήτη καφέ και πρόεδρο της ΝΟΔΕ Δομοκού Κασιδοπουλο Πολύβιο
Πόση Αριστεία να αντέξεις.....




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε ένας 20χρονος αθλητής πολεμικών τεχνών, ο οποίος μαζί με άλλα 40 άτομα φέρονται να έσπερναν τον τρόμο στους λαθρομεταναστες στον Ασπρόπυργο με μαζικές επιθέσεις εναντίον Αλβανών υπηκόων.
Ανάμεσα σε αυτους που τους επιτεθηκαν  και ένας νεαρός λαθρομεταναστης τον οποίο ο εικοσάχρονος μαζί με άλλους συνεργούς του φέρονται να τον μαχαίρωσαν σε τέτοιο βαθμό, ώστε να καταλήξει στην εντατική και να δίνει μάχη για τη ζωή του. Η επίθεση σε βάρος του σημειώθηκε στις 15 Νοεμβρίου με το λαθρομεταναστη να βγαίνει σταδιακά από την καταστολή έξι ημέρες αργότερα. Σύμφωνα με πηγές από το «Ασκληπιείο» όπου νοσηλεύεται ο  άνδρας  λαθρομεταναστης, θα παραμείνει σε άσχημη κατάσταση για τους επόμενους μήνες
. Την ίδια νύχτα τραυμάτισαν και έναν ακόμη Αλβανό υπήκοο, φίλο του σοβαρά τραυματία, ο οποίος επίσης μεταφέρθηκε στο «Ασκληπιείο».
Ο δράστης, με βάση την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Ασπροπύργου, που χειρίζεται την υπόθεση, μαζί με αλλά 40 άτομα επιτέθηκε στις 10 Οκτωβρίου κατά Αλβανών υπηκόων που βρίσκονταν στο 1ο Λύκειο Ασπροπύργου.
Τους χτυπούσαν με σιδερογροθιές και μεταλλικές ράβδους, χρησιμοποιώντας ακόμα και μαχαίρια με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 6 άτομα. Με βάση τα όσα κατέθεσαν τα θύματα, μεταξύ άλλων, τους χτυπούσαν και τους φώναζαν «Γ… την Αλβανία σας».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΟΓΚΟ Παιδιά ηλικίας ακόμα και τεσσάρων ετών ξυλοκοπούνται και πολλά πεθαίνουν στα ορυχεία κοβαλτίου του Κογκό. "Είναι εργάτες υπό καθεστώς εργασιακής βίας στην εξόρυξη κοβαλτίου, ενός απαραίτητου υλικού για την παραγωγή Smartphones και μπαταριών που τροφοδοτούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα."
Αυτή η ''εξέλιξη'' του ανθρώπου, είναι βαμμένη με αθώο αίμα μικρών παιδιών και ζώων.
Οι πιο αδύναμοι πληρώνουν πολύ ακριβά την υποτιθέμενη ''ευημερία'' μας.
Αν σιωπούμε, αν υπερκαταναλώνουμε, αν δεν προσέχουμε τι αγοράζουμε, αυτό δεν θα σταματήσει ποτέ
"Τα ορυχεία των Smartphones δουλεύουν με 7χρονα παιδιά-σκλάβοι''

Σχολιο.- Τα ορυχεία του Κογκό τα έχουν Κινέζοι. Η ενασχολιση των δυτικων αποικιοκρατικων μεσων μαζικης αποβλακωσης με τα ορυχεια του Κογκο αφορα την διαπαλη αμερικανικων και κινεζικων μονοπωλιων.

σχολιο.- και μεις που έχουμε smartphones? Οι πολυεθνικές δεν έχουν εθνικότητα
σχολιο.-  Τον Οκτώβριο του 2018, για παράδειγμα, η Διεθνής Αμνηστία έστειλε σε Daimler, Renault, Volkswagen, General Motors, Tesla, BMW και Fiat-Chrysler πιθανές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις αλυσίδες εφοδιασμού τους με κοβαλτιο που χρησιμοποιουν για τα ηλεκτρικα αυτοκινητα τους. Όλοι απάντησαν εκτός από την Tesla, αλλά η κα Armistead λέει ότι μόνο τρεις από τις αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν λάβει τα πρώτα βήματα. Η Renault έχει εντοπίσει τους προμηθευτές της κοβαλτίου, ενώ οι BMW και Daimler έχουν δημοσιεύσει λεπτομέρειες για τους μεταλλουργούς και τα διυλιστήρια τους.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλβανία: Αστυνομικός διοικητής κλέβει την ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμόπληκτους
20:09 | 30 Νοε. 2019
Σάλο έχει προκαλέσει βίντεο ντοκουμέντο στο οποίο πρωταγωνιστεί ο αστυνομικός διοικητής Ασφαλείας του Διεθνούς Αεροδρομίου Ρίνας, των Τιράνων, να κλέβει μαζί με τη σύζυγό του ανθρωπιστική βοήθεια που προορίζεται για τους σεισμόπληκτους. Μάλιστα, οι δράστες μεταφέρουν τα κλοπιμαία με όχημα του Υπουργείου Εσωτερικών.
Στο κύκλωμα που έκλεβε είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης δεν συμμετείχε μόνο ο αστυνομικός διοικητής Ασφαλείας του Διεθνούς Αεροδρομίου Ρίνας των Τιράνων και η σύζυγός του, καθηγήτρια στην Ακαδημία Άμυνας της αλβανικής πρωτεύουσας, αλλά και άλλοι αστυνομικοί.
Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.
Πέφτω Από τα σύννεφα ..υπαρχουν αστυνομικοι που κανουν τετοια πραγματα ? χαχαχαχα!!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Tο Ελληνικό Κράτος δια του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα δηλώνει επισήμως τα εξής: «Αν θέλουμε να προσδιορίσουμε ποσοτικά, στο βαθμό που αυτό είναι δυνατόν, το περιεχόμενο του όρου «μεσαία τάξη» μπορούμε να λάβουμε υπόψη μας την προσέγγιση του ΟΟΣΑ. Σύμφωνα μ’ αυτή, ως μεσαία τάξη χαρακτηρίζονται τα νοικοκυριά με ένα άτομο που εισοδηματικά κινούνται μεταξύ 6.294 και 16.783 ευρώ, με δύο άτομα μεταξύ 8.901 και 23.735 ευρώ, και με τρία άτομα μεταξύ 10.901 και 29.069 ευρώ.» Αν «ως μεσαία τάξη χαρακτηρίζονται τα νοικοκυριά με ένα άτομο που εισοδηματικά κινούνται μεταξύ 6.294 και 16.783 ευρώ» (μεικτά), τότε σύμφωνα με τον υπολογισμό καθαρών αποδοχών, κάποιος με μηνιαίες καθαρές 450 ευρώ θεωρείται… μεσαία τάξη από την κυβέρνηση, ενώ όποιος υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ το μήνα σε καθαρές αποδοχές… υπερβαίνει τη μεσαία τάξη και βρίσκεται στην εισοδηματικά ανώτερη τάξη!
Μας καίνε τον εγκέφαλο



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




01/12/2019
Οργια στη ΛΑΡΚΟ. Σε ιδιωτες κομματι κομματι. Τα χρεη των βιομηχανων στο Ελληνικο Δημοσιο. Εκκαθαριση εν λειτουργια. Πανω από 500 εκατ τα χρεη που θα περασουν στο Δημοσιο.

Δευτέρα 18/11/2019 - 09:24
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Οι εργαζόμενοι να είναι σε επαγρύπνηση για τη «ΛΑΡΚΟ»
Πρόγραμμα πρωτοβουλιών για να αναδειχθεί η άμεση ανάγκη να παρθούν μέτρα ασφαλείας στην εργασία, να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, τι είναι η «ΛΑΡΚΟ» και τι προοπτικές έχει για τα λαϊκά συμφέροντα, θα κοινοποιήσει άμεσα στους εργαζόμενους το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας.
Σε ανακοίνωσή του για τη επίσκεψη του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Ανάπτυξης, Γερ. Θωμά, στο χώρο του εργοστασίου της «ΛΑΡΚΟ» στη Λάρυμνα την Παρασκευή 15 Νοέμβρη και τη συνάντησή του με τα Σωματεία που δραστηριοποιούνται στο χώρο το Συνδικάτο Μετάλλου καλεί τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση, σε συμμετοχή στις διαδικασίες των Γενικών Συνελεύσεων, στις δραστηριότητες και στους αγώνες.

Η ανακοίνωση του Συνδικάτου έχει ως εξής:
«Αρχικά, ο κ. Θωμάς έκανε μία ολιγόλεπτη αναφορά στο εργατικό θανατηφόρο ατύχημα, όπου, όπως είπε, "ο κύριος παράγοντας των εργατικών ατυχημάτων είναι η μέχρι τώρα κουλτούρα των εργαζομένων". (Το ακούσαμε και αυτό. Έχουμε κουλτούρα να σκοτωνόμαστε).
Στη συνέχεια επικεντρώθηκε στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση - εκποίηση της «ΛΑΡΚΟ», λέγοντας μεταξύ άλλων:
"Το κράτος έχει αποδειχτεί κακός επιχειρηματίας και η κυβέρνηση είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων. Προωθεί άμεσα δεκάδες. Για την «ΛΑΡΚΟ», ως κυβέρνηση, αγωνιζόμαστε για την επανεκκίνηση του σχεδίου τριχοτόμησής της. Δεν είναι ότι δεν έχουμε τη δυνατότητα χρηματοδότησής της, θα το κάνουμε αν χρειαστεί, υπό συγκεκριμένους όρους και σε συνεννόηση με την Κομισιόν, έτσι ώστε να γίνει ελκυστική σε επενδυτές. Το μισθολογικό κομμάτι συνολικά είναι μεγάλο".
Στην συνέχεια έκανε μία αναφορά στους "καλούς επενδυτές" όπου είπε:
"Μην ανησυχείτε, οι επενδυτές θα ρίξουν κεφάλαια για να έχουν κερδοφορία και θα κερδίσετε οι εργαζόμενοι μέσα από αυτό. Π.χ. μπορεί να κλείσουν λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, όμως θα ανοίξουν μονάδες φυσικού αερίου". (Μια λιγνιτική μονάδα έχει χιλιάδες εργαζόμενους, ενώ μια με φυσικό αέριο δεκάδες. Δεν είπε τι θα κάνουν οι εκατοντάδες άνεργοι που περισσεύουν από την αλλαγή αυτή).
Το Συνδικάτο μας, απέναντι στην τοποθέτηση του υφυπουργού, τοποθετήθηκε ως εξής:
“Κύριε Υπουργέ. Την κουλτούρα που αναφέρετε ως κύριο υπεύθυνο για τα θανατηφόρα δυστυχήματα την διαμορφώνουν οι κανόνες σε κάθε κοινωνία και η εφαρμογή αυτών. Η χώρα μας διαθέτει συγκεκριμένους κανόνες για τη λειτουργία επιχειρήσεων, όπως η "ΛΑΡΚΟ", κανόνες που διατυπώνονται στον Κανονισμό Μεταλλευτικών και Λατομικών Επιχειρήσεων (ΚΜΛΕ). Άρα, κύριε υπουργέ και κύριοι της Διοίκησης, το ζήτημα είναι η εφαρμογή αυτών των κανόνων και όχι η κουλτούρα. Κανένας δεν πηγαίνει για δουλειά ξέροντας ότι θα σκοτωθεί.
Αν εφαρμοζόταν ο ΚΜΛΕ είναι σίγουρο ότι θα είχαμε αποφύγει την πλειοψηφία των εργατικών ατυχημάτων, θανατηφόρων και μη, είναι σίγουρο ότι θα είχαμε αποφύγει την πλειοψηφία επαγγελματικών ασθενειών θανατηφόρων και μη.
Γνωρίζουμε ότι απέναντί μας σε αυτό το τραπέζι έχουμε τον κύριο υπεύθυνο από την πλευρά του εργοδότη που λέγεται "ΓΜΜΑΕ ΛΑΡΚΟ". Παράλληλα, γνωρίζουμε ότι είστε και κύριος υπεύθυνος από την πλευρά του ελεγκτή του εργοδότη, για το αν ο εργοδότης εφαρμόζει τον ΚΜΛΕ. Η ΕΜΝΕ, η αρμόδια υπηρεσία επιθεώρησης, βρίσκεται υπό την καθοδήγηση του ΥΠΕΚΑ, δηλαδή δική σας. Από αυτή την άποψη σας δίνουμε ένα υπόμνημα, όπου μέσα αναγράφεται, κατά τη γνώμη μας, η παραβατικότητα της "ΛΑΡΚΟ" σε συγκεκριμένα άρθρα του ΚΜΛΕ. Παράλληλα, δεσμευόμαστε ότι εντός πέντε ημερών θα σας κοινοποιήσουμε και την εξειδικευμένη, με βάση τη λειτουργία του εργοστασίου, κατάσταση. Με αυτό αιτούμαστε να πράξετε τα δέοντα ως επιθεωρητής, να συμμορφώσετε τον εργοδότη.
Όσο αφορά την τοποθέτηση σας ότι οι εργασιακές σχέσεις δεν παίζουν ρόλο στην ασφάλεια της εργασίας, σας απαντάμε με τα εξής παραδείγματα:
Αυτή τη στιγμή η εργολαβία "ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ" ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι δεν θα πληρώσει στην ώρα της, θα πληρώσει, όπως είπε, όταν πάρει χρήματα από τη "ΛΑΡΚΟ".
Τι λέτε Κύριε Υπουργέ και κύριοι της Διοίκησης; παίζει ή δεν παίζει ρόλο στην εργασία η ψυχολογία ενός εργαζόμενου που ζει στην αβεβαιότητα, που χάνει ρυθμίσεις οφειλών ΔΟΥ, ΔΕΗ και τα λοιπά.
Παίζει και μάλιστα καθοριστικό. Όπως καθοριστικό ρόλο παίζει ένας εργαζόμενος, που με μόχθο καθημερινά παράγει εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να αμείβεται σύμφωνα με την εργασία του, να μην έχει Συλλογική Σύμβαση, μέτρα υγιεινής και ασφαλείας, δικαιώματα κλπ.
Ακόμη και η αστική δικαιοσύνη πρόσφατα αναγνώρισε ότι ο αιφνίδιος θάνατος που οφείλεται σε στρες από την εργασιακή ανασφάλεια είναι εργατικό ατύχημα. Καταλαβαίνετε τι στρες  έχουν οι εργαζόμενοι στην «ΛΑΡΚΟ» από αυτή την κατάσταση; Καταλαβαίνετε πού οδηγεί  καθημερινά μέσα στο χώρο εργασίας αυτό το στρες;
Κύριε Υπουργέ
Και εσείς, όπως και ο κύριος Σταϊκούρας σε συνάντηση που έγινε προ ημερών με το σωματείο της "ΛΑΡΚΟ", αναφέρατε ότι το κράτος ως κύριος μέτοχος μπορεί να χρηματοδοτήσει την "ΛΑΡΚΟ" υπό όρους, όπως λέτε.
Με αυτή σας την τοποθέτηση από μόνοι σας αναιρείτε την επιχειρηματολογία ετών, κοντά μια δεκαετία, ότι η "ΛΑΡΚΟ" δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί λόγω του προστίμου των κρατικών ενισχύσεων. Από μόνοι σας επιβεβαιώνετε το ορθό αίτημα του Συνδικάτου μας για χρηματοδότηση από τον κύριο μέτοχο.
Άρα, το ζήτημα δεν είναι αν μπορεί ή δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει ο μέτοχος την εταιρεία που του ανήκει. Προφανώς και μπορεί. Το ζήτημα είναι οι όροι.
Εσείς λέτε "όρος για να χρηματοδοτήσει το κράτος είναι να συναινέσουν  οι εργαζόμενοι στην εκποίηση της ΛΑΡΚΟ". Δηλαδή να συναινέσουμε με τα χρήματα του ελληνικού λαού να φτιαχτούν οι μελλοντικοί ιδιώτες, όπου τίποτα δεν θα τους δεσμεύει για τη συνέχιση της λειτουργίας, τις θέσεις εργασίας, τα δικαιώματά μας. Εμείς λέμε ότι όρος για να χρηματοδοτήσει το κράτος να είναι η υλοποίηση ενός σχεδίου εκσυγχρονισμού, όπου θα παίρνει υπόψη νέες μεθόδους ασφαλούς εργασίας, διασφάλιση των θέσεων εργασίας, παραπέρα ανάπτυξη με κατασκευή μονάδας ανοξείδωτου χάλυβα, κριτήριο παραγωγής τις ανάγκες των εργαζομένων της χώρας μας, με ευθύνη του ίδιου του Κράτους.
Εσείς θέλετε όρους για να εξυπηρετήσετε το κεφάλαιο Εμείς θέλουμε όρους για να διασφαλιστεί το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα να μπαίνουμε και να βγαίνουμε ζωντανοί σε αυτή, το δικαίωμα να έχουμε αμοιβές για να ζήσουν τα παιδιά μας, να ανοίξουν νέες εκατοντάδες θέσεις εργασίας, η "ΛΑΡΚΟ" να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων της χώρας μας.
Σίγουρα σε αυτό το τραπέζι και με αυτήν την ολιγόλεπτη συζήτηση δεν θα λύσουμε την διαφωνία μας. Βασικά εμείς πιστεύουμε ότι η διαφωνία αυτή δεν λύνεται σε τραπέζι και με διάλογο.
Κλείνουμε καλώντας σας να πράξετε τα δέοντα, από σήμερα κιόλας, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί εδώ και τώρα η συνέχιση της λειτουργίας της "ΛΑΡΚΟ", να παρθούν εδώ και τώρα από εσάς άμεσα μέτρα εφαρμογής του ΚΜΛΕ. Με ιεράρχηση, χρονοδιάγραμμα και έλεγχο υλοποίησης".
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Την ώρα που ο Υφυπουργός κύριος Θωμάς συζητούσε τα παραπάνω με τα Σωματεία στο χώρο μας, ο υπουργός κ. Χατζηδάκης έκανε την εξής δήλωση από το Βήμα της Βουλής: " η "ΛΑΡΚΟ" έχει χάσει τον έλεγχο, σκοτώνει εργάτες, μολύνει το περιβάλλον. Προσπαθούμε να την κάνουμε ελκυστική σε επενδυτές". (το τιμόνι ποιος το κρατά καπετάνιε;)
Ανοιχτά πλέον κυβέρνηση και Διοίκηση, όχι μόνο λέξη δεν λένε και μέτρο δεν παίρνουν για να μην έχουμε άλλα εργατικά ατυχήματα, αλλά αξιοποιούν το θάνατο του συνάδελφού μας για να περπατήσουν την εκποίηση της "ΛΑΡΚΟ", να ξεπουλήσουν τον ορυκτό πλούτο της χώρας μας, να ισοπεδώσουν θέσεις εργασίας, εργατικά δικαιώματα, με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση του κεφαλαίου.
Η σιωπή για το Γολγοθά που τραβούν καθημερινά οι εργαζόμενοι της "ΛΑΡΚΟ" είναι αντίπαλος των συμφερόντων μας.
Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα. Το "λάλησαν" τρεις υπουργοί ως συνέχεια της προεκλογικής τοποθέτησης του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη ότι "η ΛΑΡΚΟ είναι ωρολογιακή βόμβα που θα την εξουδετερώσει".
Μόνο με αγώνα θα μπορέσουμε να τους σταματήσουμε.
Καλούμε τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση, σε συμμετοχή στις διαδικασίες των Γενικών Συνελεύσεων, στις δραστηριότητες και στους αγώνες.
Το Συνδικάτο μας άμεσα θα κοινοποιήσει στους εργαζόμενους της "ΛΑΡΚΟ" πρόγραμμα πρωτοβουλιών που θα αναπτύξει, για να αναδειχθεί η άμεση ανάγκη να παρθούν μέτρα ασφαλείας στην εργασία, να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, τι είναι η "ΛΑΡΚΟ" και τι προοπτικές έχει για τα λαϊκά συμφέροντα.
Όλοι στον αγώνα».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Να επιστρεψει στο κελι ο Κορκονεας». Ολοκληρο το σκεπτικο της αναιρεσης του εισαγγελεα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η λιστα με τους διορισμους διοικητων στα Νοσοκομεια. Λαδεμπορας, Γυμναστης και Δασκαλος.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Χριστουγεννιατικα 2.300 πλειστηριασμοι! Στον δρομο θα στησουν το γιορτινο τραπεζι χιλιαδες νοικοκυρια. Μονο 26 μπηκαν στη ρυθμιση για την πρωτη κατοικια από τα 33.305 που εχουν ξεκινησει τη διαδικασια. Εκτος από τις τραπεζες, θα κυνηγουν τους δανειοληπτες και οι «ανεξαρτητοι διαχειριστες για τα μη εξυπηρετουμενα δανεια.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρτε  τωρα που γυριζει. Πουλανε το 100% ολων των Δημοσιων επιχειρησεων. Το ανακοινωσε στη συνεντευξη του στα «Νεα» το περασμενο Σαββτο ο υφυπουργος Περιβαλοντος και Ενεργειας Γερασιμος Θωμας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για τους διοικητες των Νοσοκομειων. Ποια αξιοκρατια, τους δικους τους αχρηστους (καραβαναδες, λαδεμπορους, γυμναστες, κ.α.) εβαλαν



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεφραγο αμπελι η Ελλαδα, Δεν εχουν παρει χαμπαρι ποιες και ποσες ΜΚΟ αλωνιζουν στο Αιγαιο! Τωρα…. ξυπνησαν και τρεχουν να τις καταγραψουν. Μονο που στις μισες είναι επικεφαλης ατομα της οικογενειας Μητσοτακη.
Μπλοκο στα δηθεν κλειστα (στην ουσια ανοιχτα) κεντρα λαθρομεταναστων από 5 δημαρχους του Αιγαιου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τζιφος οι αποκρατικοποιησεις. Στα 300 δις ευρω ειχαν αποτιμησει τα ακινητα του Δημοσιου και εχουν αποφερει κατω από 1,5 δις ευρω.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------



16,2 εκατ ευρω σε Star και Alpha από τον Ομιλο Βαρδινογιαννη
Mega η One προβληματιζεται ο Μαρινακης να εκπεμψει στις κανονικες τηλεοπτικες συχνοτητες, εκτος από την καλωδιακη που εκπεμπει το One



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Καραμανλης. Μας πανε για συνδιαχειριση του Αιγαιου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Αμφιλεγομενες δηλωσεις του Θανου Ντόκου (αναπληρωτης συμβουλος Εθνικης Ασφαλειας στην κυβερνηση) για συνεκμεταλλευση του Αιγαιου με τους Τουρκους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνταρακτικα τα αποτελεσματα της ερευνας του FBI. Γιος υπουργου σπουδαζε με λεφτα της Novartis.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Οι «αριστοι» του Κυριακου. Το 80% των Διοικητων στα Νοσοκομεια είναι αποτυχημενοι πολιτευτες της ΝΔ. Το 5% είναι αποστρατοι αξιωματικοι.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα τρακτερ της οργης στην πολιτικη των Βρυξελλων. Στους δρομους των Ευρωπαικων πολεων οι αγροτες καθως οι νεοφιλελε μεταρυθμισεις της Ε.Ε. τους απειλουν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ωμος εκβιασμος των προστατευομενων μαρτυρων. Συνεντευξη με τον Στιβεν Κον που καταγγελλει. Ο Αμερικανος δικηγορος των Ελληνων που κατεθεσαν στο FBI μιλαει για προσπαθεια των ελληνικων αρχων να μπλοκαρουν τη δικαστικη ερευνα για το σκανδαλο Novartis οδηγωντας στο κουκουλωμα της διαφθορας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Δωρα στον Λατση. Ιδιωτικη επενδυση με Δημοσιο χρημα. Πακετο και η ΠΥΡΚΑΛ Ελευσινας.
Η κωλοφυλλαδα «Το αρθρο» των προδοτων εκπροσωπων των ξενων τοκογλυφων υποστηριζει όπως εχει εντολες από τους ξενους τοκογλυφους ότι πρεπει να δωθει η περιουσια του ελληνικου λαου δωρεαν στους ξενους τοκογλτφους!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Edward Hale Bierstadt. Η Μεγαλη Προδοσια. Βιβλιο. Ο ρολος των Μεγαλων Δυναμεων στη Μικρασιατικη Καταστροφη και τη Συνθηκη της Λωζανης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Το Λαθρομεταναστευτικο απειλει τον ελληνικο τουρισμο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Παρισι η πρωτη πολη κατά του Airbnb.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Η μυθολογια των Αρχαιων Ελληνων συνδεεται με την φυσικη και γεωλογικη εξελιξη του Αιγαιου




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------





«ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ»
(Μάης ’68)

Η νομοθετική απαγόρευση του καπνίσματος, σε χώρους όπου στον ελεύθερο χρόνο τους οι άνθρωποι συναναστρέφονται, συνομιλούν ή διασκεδάζουν, είναι μέτρο μαζικής καθυπόταξης και ελέγχου των συνειδήσεων. Είναι μέτρο, που θέλει να καταστήσει τους ανθρώπους παθητικούς αποδέκτες των εντολών της εξουσίας.
Οι ρυπογόνες καπιταλιστικές επιχειρήσεις, που καταστρέφουν πράγματι το περιβάλλον, τον πλανήτη, την υγεία κι ελέγχουν και εκμεταλλεύονται απάνθρωπα τον εργάσιμο χρόνο, θέλουν τώρα να ελέγξουν, με πρόσχημα την υγεία, και τον ελεύθερο χρόνο.
Η πολιτική των μνημονιακών κομμάτων, και οπωσδήποτε η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης ΝΔ-Κυριάκου Μητσοτάκη, θέλουν, όχι μόνο να εξαθλιώσουν, αλλά και να καθυποτάξουν τους μισθοσυντήρητους και το λαό.
Ο Μαρξ έγραφε:
"Δραστηριότητα και απόλαυση έχουν κοινωνικό περιεχόμενο και καταγωγή• είναι κοινωνική δραστηριότητα και κοινωνική απόλαυση."
Το αλάτι, όπως όλοι γνωρίζουν, βλάπτει σοβαρά την υγεία και προκαλεί βλάβες καθολικές. Η χρήση του αλατιού επιβαρύνει και την υγεία των ατόμων αλλά και τα έξοδα των ασφαλιστικών ταμείων, όμως κανείς δεν σκέφτηκε ν’ απαγορεύσει και να ποινικοποιήσει τη χρήση του αλατιού. Η απόλαυση ενός νόστιμου φαγητού, κάνει το αλάτι στοιχείο της κουλτούρας και του πολιτισμού, κάνει την ωφέλεια που προκύπτει απ’ το αλάτι να παραγράφει τις όποιες βλαπτικές επιδράσεις, και τελικά να παρατείνει -μάλλον- παρά να μειώνει το προσδόκιμο της ζωής.
Η ζάχαρη είναι μια από τις πιο βλαπτικές ουσίες και προκαλεί μεγάλα προβλήματα στην υγεία, ιδίως των παιδιών. Η χρήση της ζάχαρης επιβαρύνει και την υγεία των ατόμων αλλά και τα έξοδα των ασφαλιστικών ταμείων, όμως κανείς δεν σκέφτηκε ν’ απαγορεύσει και να ποινικοποιήσει τη χρήση της ζάχαρης. Η απόλαυση ενός γλυκού, κάνει τη ζάχαρη στοιχείο της κουλτούρας και του πολιτισμού, κάνει την ωφέλεια που προκύπτει απ’ τη ζάχαρη να παραγράφει τις όποιες βλαπτικές επιδράσεις, και τελικά να παρατείνει -μάλλον- παρά να μειώνει το προσδόκιμο της ζωής.
Η απόλαυση του καφέ, του κρασιού, του ούζου, της τσικουδιάς, του τσιγάρου κλπ., έχουν κοινωνική λειτουργία και κοινωνικό περιεχόμενο (όπως υποστηρίζει ο Μαρξ), και είναι δομικά στοιχεία των πολιτιστικών συνηθειών του ελεύθερου χρόνου, ιδίως στα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Για τον μισθοσυντήρητο, τον αγρότη, τον συνταξιούχο, τον νεολαίο, που δεν έχει ούτε τις βίλες, ούτε τα εξοχικά, ούτε τις ιδιωτικές λέσχες, ούτε τα κότερα για ιδιωτικές συναντήσεις κλπ., ούτε βεβαίως τα οικονομικά μέσα για να επισκέπτεται το «μέγαρο» της υψηλής κουλτούρας ή τον «παίδαρο» της πολιτιστικής εξαθλίωσης κλπ., χώροι όπως το καφενείο, η καφετέρια, το ουζερί , η ταβέρνα, το μπαράκι, αποτελούν τις μόνες επιλογές του για να συναντηθεί με τους φίλους του, να συναντήσει καινούριους ανθρώπους, να κάνει νέες γνωριμίες και να αποφορτιστεί από το βάρος της καθημερινότητας.
Υπάρχουν πολλοί που, για κάποιους δικούς τους λόγους, δεν πίνουν καφέ, δεν πίνουν οινοπνευματώδη ποτά, δεν χρησιμοποιούν ζάχαρη, δεν χρησιμοποιούν αλάτι, είναι χορτοφάγοι κλπ. Αυτό όμως δεν τους στερεί το δικαίωμα να είναι θαμώνες σε καφενεία, σε καφετέριες, σε ουζερί, σε μπαράκια, σε ταβέρνες, μαζί με τους φίλους, τους γνωστούς τους, αλλά και θαμώνες που έχουν διαφορετικές απ’ αυτούς προτιμήσεις.
Η συνήθεια και η απόλαυση του τσιγάρου έχει κοινωνικό περιεχόμενο και καταγωγή. Υπάρχουν πολλοί που δεν καπνίζουν, και καλώς πράττουν. Υπάρχουν και πολλοί, βεβαίως, που είναι καπνιστές. Για τους καπνιστές, ο καφές, το ποτό, η συζήτηση, η αναπόληση, χωρίς τσιγάρο, είναι φαγητό χωρίς αλάτι, είναι ομελέτα χωρίς αυγά, είναι σκορδαλιά χωρίς σκόρδο, είναι μπακλαβάς χωρίς σιρόπι.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Παρουσία του ΠτΔ οι εκδηλώσεις για την επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα την 1/12/1013
 Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2019, 14:41
Παρουσία του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου κορυφώθηκαν σήμερα στα Χανιά, οι επετειακές εκδηλώσεις για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.
Το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου τελέστηκε η επίσημη δοξολογία μετά το τέλος της οποίας σχηματίστηκε πομπή προς το Φρούριο Φιρκά, με τη συμμετοχή και τμήματος της Προεδρικής Φρουράς.
Στο φρούριο Φιρκά έγινε από τον ΠτΔ η έπαρση της ελληνικής σημαίας.
Η εκδήλωση περιελάμβανε ακόμα διέλευση σχηματισμού αεροσκαφών F16 και πτήση επίδειξης από αεροσκάφος F-16 BLK 52+ ενώ στα ανοικτά του λιμανιού είχε καταπλεύσει φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.
Κατά τη διάρκεια της επίδειξης, ο ΠτΔ έστειλε απευθυνόμενος στον χειριστή του f16 Επισμηναγό Γιώργο Παπαδάκη, μήνυμα στήριξης της πολιτείας και του λαού προς τις Ένοπλες δυνάμεις.
«Κύριε Επισμηναγέ,
Από εδώ, την Κρήτη, την Γη της Ελευθερίας, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ο Λαός μας και το Έθνος μας καθώς και όλες οι Δημοκρατικές Πολιτικές Δυνάμεις του Τόπου μας αναγνωρίζουν ότι, με τους εμβληματικούς αδιάλειπτους αγώνες σας, αναδεικνύεσθε, κάθε στιγμή, Άξιοι της Πατρίδος. Η Υπέρμαχος Στρατηγός να σας συνοδεύει στις πτήσεις σας και να χαλυβδώνει το φρόνημά σας», τόνισε ο ΠτΔ.
Συγκινητικό ήταν το μήνυμα που έστειλε από το αεροσκάφος ο Επισμηναγός Γιώργος Παπαδάκης, που σήμερα πραγματοποίησε την τελευταία του πτήση επίδειξης ως μέλος της ομάδας «Ζευς», λέγοντας: «Κρήτη πατρίς του Μίνωα και του Βενιζέλου μάνα. Σαν σήμερα το 1913 ενώθηκες με την μητέρα Ελλάδα. Χρόνια πολλά».
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης. Όπως -μεταξύ άλλων- είπε, «η 1η Δεκεμβρίου 1913 είναι ημέρα ορόσημο. Ημέρα, μνήμης και τιμής».
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ακολούθησε επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης, με παρουσίαση νέων εκθεμάτων-δωρεών ενώ θα ακολουθήσει επίσκεψη του ΠτΔ στο δημαρχείο Χανίων και στο ιστορικό καφέ «Κήπος».
Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης, ενώ το παρών έδωσαν ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ο βουλευτής Μανούσος Βολουδάκης και εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χονγκ Κονγκ: Χιλιάδες χαφιεδες των αμερικανων στους δρόμους - με δακρυγόνα απαντά η αστυνομία
Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2019, 11:28
Η αστυνομία ρίχνει δακρυγόνα για να διαλύσει συγκέντρωση αντικυβερνητικών χαφιεδων των αμερικανων και των εγγλεζων σε κεντρική εμπορική περιοχή του Χονγκ Κονγκ, την ώρα που χιλιάδες χαφιεδες των αμερικανων μεταξύ των οποίων και αρκετοί ηλικιωμένοι, έχουν κατέβει σήμερα στους δρόμους στην πρώην βρετανική αποικία, φωνάζοντας συνθήματα όπως "η επανάσταση της εποχής μας" και "απελευθερώστε το Χονγκ Κονγκ", έπειτα από μια εβδομάδα σχετικής ηρεμίας.
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πολυσύχναστη εμπορική περιοχή Τσιμ Τσα Τσούι γίνεται μετά την πορεία εκατοντάδων χαφιεδων στο αμερικανικό προξενείο σε ένδειξη "ευγνωμοσύνης" για την υποστήριξη των ΗΠΑ για τις ταραχες και τις βιαιοτητες που γίνονται στο Χονγκ Κονγκ για σχεδόν έξι μήνες.
Κρατώντας πανό με συνθήματα "Ποτέ μην ξεχνάτε γιατί αρχίσατε" και μαύρες σημαίες με την επιγραφή "Επανάσταση τώρα", οι χαφιεδες των αμερικανων διέσχισαν την περιοχή Κοουλούν με τα πολυτελή ξενοδοχεία και εμπορικά κέντρα για να καταλήξουν στην Τσιμ Τσα Τσούι.
Μετά τις περιφερειακές εκλογές της περασμένης Κυριακής που χάρισαν μια συντριπτική νίκη στους υποψηφίους που τάσσονται υπέρ του να ξαναγινει το Χονγκ Κονγκ βρετανικη αποικια, επικρατούσε μια σχετική ηρεμία καθ'όλη τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας στο Χονγκ Κονγκ.
Ωστόσο χαφιεδες των αμερικανων δεσμεύτηκαν να διατηρήσουν την ορμή του κινήματός των χαφιεδων των αμερικανων  διοργανώνοντας τρεις πορείες για σήμερα.
Μαζικές αντικυβερνητικές πληρωμενες από τους αμερικανους ταραχες και βιαιοτητες συγκλονίζουν την πρώην βρετανική αποικία από τον Ιούνιο, έχοντας προκαλέσει ορισμένες φορές ακόμη και το κλείσιμο κυβερνητικών κτιρίων, επιχειρήσεων, σχολείων έως και τη διακοπή της λειτουργίας του διεθνούς αεροδρομίου. Και δολοφονιες και βασανιστηρια από τους χαφιεδες των αμερικανων στους κινεζους κατοικους του Χονγκ Κονγκ.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Πεκίνο κατηγορεί τον ξεφτιλοΟΗΕ των δυτικων αποικιοκρατων για «ανάρμοστη» ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας
Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2019, 04:12
Η Κίνα κατηγόρησε χθες την Ξεφτιλισμενη Ύπατη Αρμοστή του ξεφτιλοΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Αποικιοκρατικα Δικαιώματα, καραπουταναρα Μισέλ Μπατσελέτ, για «ανάρμοστη» ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας, αφού η αξιωματούχος των Ξεφτιλισμενων Ηνωμένων Εθνών κάλεσε σε έρευνα για δηθεν υπερβολική χρήση βίας από αστυνομικούς στο Χονγκ Κονγκ. Εδώ οι χαφιεδες των αμερικανων καιγανε ζωντανους ανθρωπους του Χονγκ Κονγκ και εσφαζαν αστυνομικους, η αστυνομια δηθεν εκανε χρηση βιας.
Η δήλωση της Μισέλ Μπατσελέτ επί του θέματος που διατύπωσε σε άρθρο της στην εφημερίδα South China Morning Post ήταν «λάθος» και «παραβιάζει τους σκοπούς και τις αρχές του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κινεζική αποστολή στο ΟΗΕ στη Γενεύη.
Το άρθρο της Ύπατης Αρμοστού περιλαμβάνει «ανάρμοστα σχόλια σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Ειδική Διοικητική Περιοχή του Χονγκ Κονγκ ... (και) παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πεκίνου.
Στο χθεσινό της άρθρο η Μισέλ Μπατσελέτ προέτρεψε τις αρχές του Χονγκ Κονγκ να διεξαγάγουν «μια πραγματικά ανεξάρτητη και αμερόληπτη δικαστική έρευνα επί των αναφορών για υπερβολική χρήση βίας από την αστυνομία».
Για το Πεκίνο, το σχόλιο της αξιωματούχου των Ηνωμένων Εθνών «δεν θα κάτι τίποτε άλλο παρά να ωθήσει τους ταραξίες σε ακόμη περισσότερη ριζοσπαστική βία».




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραηλινοναζιστικο καθεστως: Ένας Παλαιστίνιος νεκρός από ισραηλινοναζιστικά πυρά στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη
 Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2019, 01:01
Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε χθες Σάββατο από ισραηλινοναζιστικά πυρά στο χωριό Μπέιτ Άουα κοντά στη Χεβρώνα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με το Παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.
Σιωναζιστες στρατιώτες, που πραγματοποιούσαν μια «αντιπαλαιστινιακή επιχείρηση» στην περιοχή, εντόπισαν τρεις Παλαιστίνιους που έριχναν βόμβες μολότοφ σε ισραηλινοναζιστικό κατοχικο όχημα σε κοντινό δρόμο.
Οι σιωναζι αληταραδες στρατιώτες πυροβόλησαν και πέτυχαν έναν από τους Παλαιστίνιους, ανέφεραν οι ένοπλοι σιωναζι αλητες του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτως, χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες. Οι άλλοι δύο Παλαιστίνιοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν σε σιωναζιστικη ανάκριση με βασανιστηρια.
Το Παλαιστινιακό ιπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι έλαβε γνώση ότι «ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε (...) αφού οι δυνάμεις κατοχής άνοιξαν πυρ εναντίον του στο Μπέιτ Άουα, νότια της Χεβρώνας» , κατονομάζοντας το θύμα ως τον 18χρονο Μπαντάουι Μασάλμα.
Το Παλαιστινιακό χωριό Μπέιτ Άουα βρίσκεται κοντά στον παρανομο σιωναζιστικο αποικισμό των σιχαμενων σιωναζι Νεχογκότ, νοτιοδυτικά της Χεβρώνας.
Περιστατικά συμβαίνουν τακτικά μεταξύ Παλαιστινίων και ισραηλινοναζιστών στρατιωτών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου υπάρχουν πολλοί ισραηλινοναζιστικοί αποικισμοί.
Ενώ η σιωναζιστικη αποικιστική δραστηριότητα του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτως στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη συνεχίστηκε υπό όλες τις ισραηλινοναζιστικές κυβερνήσεις από το 1967, επιταχύνθηκε τα τελευταία χρόνια υπό την σιχαμενη σιωναζιστικη κυβέρνηση του σιωναζι πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου και από τότε που ανήλθε στην εξουσία των ΗΠΑ ο νεοναζι πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ο οποιος είναι καθυστερημνενος νεοναζι.
Περισσότεροι από 600.000 ισραηλινοναζιστες ζουν σε σιωναζιστικους αποικισμούς στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Οι σιωναζιστικοι αποικισμοί αυτοί δεν έχουν καμία «νομική βάση» και συνιστούν μια «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου» σύμφωνα με το ψήφισμα 2334 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ξεφτιλισμενων Ηνωμένων Εθνών του 2016, που δεν κανει τιποτε γιατι παρεμβαινουν παντοτε οι σιχαμενοι αμερικανοι νεοναζι.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Ο Χίτλερ χρηματοδοτήθηκε από την Federal Reserve και την Τράπεζα της Αγγλίας
Πάνω από 70 χρόνια πριν ήταν η αρχή της μεγαλύτερης σφαγής στην ιστορία.
Η πρόσφατη απόφαση της κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ εξισώνει πλήρως τον ρόλο της Σοβιετικής Ένωσης και της Ναζιστικής Γερμανίας κατά την εκδήλωση του Β Παγκοσμίου Πολέμου, εκτός από το γεγονός ότι είχε τον καθαρά ρεαλιστικό σκοπό να εκτοπίσει χρήματα από τη Ρωσία για το περιεχόμενο ορισμένων από που αποσκοπούν στη δαιμονοποίηση της Ρωσίας ως διαδόχου κράτους της ΕΣΣΔ και στην προετοιμασία του νομικού πλαισίου για τη στέρηση του δικαιώματός της να μιλάει κατά της αναθεώρησης των αποτελεσμάτων του πολέμου.
Αλλά αν πλησιάσουμε το πρόβλημα της ευθύνης για τον πόλεμο, τότε πρέπει πρώτα να απαντήσετε στην βασική ερώτηση: Ποιος βοήθησε τους Ναζί να έρθουν στην εξουσία; Ποιος τους έστειλε στο δρόμο τους προς την παγκόσμια καταστροφή; Ολόκληρη η προπολεμική ιστορία της Γερμανίας δείχνει ότι η παροχή των «αναγκαίων» πολιτικών διαχειρίστηκε η χρηματοπιστωτική αναταραχή, στην οποία, παρεμπιπτόντως, βυθίστηκε ο κόσμος.
Οι βασικές δομές που καθόριζαν τη μεταπολεμική αναπτυξιακή στρατηγική της Δύσης ήταν οι κεντρικοί χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί της Μεγάλης Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών - η Τράπεζα της Αγγλίας και το Σύστημα Ομοσπονδιακών Αποθεμάτων (FRS) - και οι συνδεδεμένες οικονομικές και βιομηχανικές οργανώσεις έθεσαν στοχεύει στην καθιέρωση απόλυτου ελέγχου στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Γερμανίας για τον έλεγχο των πολιτικών διαδικασιών στην Κεντρική Ευρώπη. Για την εφαρμογή αυτής της στρατηγικής είναι δυνατή η διάθεση των ακόλουθων σταδίων:
1η: από το 1919 έως το 1924 - να προετοιμάσει το έδαφος για μαζικές αμερικανικές χρηματοοικονομικές επενδύσεις στη γερμανική οικονομία.
2η: από το 1924 έως το 1929 - η καθιέρωση του ελέγχου του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Γερμανίας και η οικονομική στήριξη του ναζισμού.
3ο: από το 1929 έως το 1933 - προκαλώντας και εξαπολύοντας μια βαθιά οικονομική και οικονομική κρίση και εξασφαλίζοντας ότι οι Ναζί έρχονται στην εξουσία.
4ο: από το 1933 έως το 1939 - οικονομική συνεργασία με τη ναζιστική κυβέρνηση και υποστήριξη για την επεκτατική εξωτερική πολιτική της, με στόχο την προετοιμασία και την απελευθέρωση ενός νέου Παγκοσμίου Πολέμου.
Στο πρώτο στάδιο, οι κύριοι μοχλοί για να διασφαλιστεί η διείσδυση του αμερικανικού κεφαλαίου στην Ευρώπη ξεκίνησαν με τα χρέη πολέμου και το στενά συνδεδεμένο πρόβλημα των γερμανικών αποζημιώσεων. Μετά την επίσημη είσοδο των ΗΠΑ στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, έδωσαν στους συμμάχους (κυρίως Αγγλία και Γαλλία) δάνεια ύψους 8,8 δισ. Δολαρίων. Το συνολικό ποσό των χρεών πολέμου, συμπεριλαμβανομένων των δανείων που χορηγήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1919-1921, ήταν πάνω από 11 δισεκατομμύρια δολάρια.
Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, οι χώρες οφειλέτες προσπάθησαν να επιβάλουν ένα τεράστιο ποσό εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών για την καταβολή αποζημιώσεων εις βάρος της Γερμανίας. Αυτό οφειλόταν στην πτήση της γερμανικής πρωτεύουσας στο εξωτερικό και η άρνηση καταβολής φόρων οδήγησε σε έλλειμμα κρατικού προϋπολογισμού που θα μπορούσε να καλυφθεί μόνο μέσω μαζικής παραγωγής μη εγγυημένων σημάτων. Το αποτέλεσμα ήταν η κατάρρευση του γερμανικού νομίσματος - ο «μεγάλος πληθωρισμός» του 1923, ο οποίος ανερχόταν σε 578 (512%), όταν το δολάριο ήταν αξίας 4,2 τρισ. Οι Γερμανοί Βιομήχανοι άρχισαν να σαμποτάρουν ανοιχτά όλες τις δραστηριότητες για την καταβολή των υποχρεώσεων αποζημίωσης, οι οποίες τελικά προκάλεσαν τη διάσημη "κρίση του Ρουρ" - γαλλοβελγική κατοχή του Ρουρ, τον Ιανουάριο του 1923.
Οι κυβερνώντες κύκλ οι της Αγγλοαμερικάνης, για να αναλάβουν την πρωτοβουλία στα χέρια τους, περίμεναν τη Γαλλία να παγιδευτεί σε περιπέτειες και να αποδείξει την ανικανότητά της να λύσει το πρόβλημα. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Hughes, επεσήμανε: «Είναι απαραίτητο να περιμένουμε την Ευρώπη να ωριμάσει για να αποδεχθεί την αμερικανική πρόταση».
Το νέο έργο αναπτύχθηκε στα βάθη της JP Morgan & Co. υπό την εντολή του επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας, Montagu Norman. Ο πυρήνας των ιδεών του ήταν εκπρόσωπος της "Dresdner Bank" Hjalmar Schacht, που το διατύπωσε τον Μάρτιο του 1922 με την εισήγηση του John Foster Dulles (μελλοντικός υπουργός στο γραφείο του προέδρου Eisenhower) και νομικού συμβούλου του προέδρου W. Wilson στην ειρηνευτική διάσκεψη του Παρισιού. Ο Dulles έδωσε αυτό το σημείωμα στον επικεφαλής διαχειριστή «JP Morgan & Co.» και στη συνέχεια η JP Morgan συνέστησε ότι ο H. Schacht, ο M. Norman και ο τελευταίος κυβερνήτης της Βαϊμάρης. Τον Δεκέμβριο του 1923, ο H. Schacht θα γίνει διευθυντής της Reichsbank και συνέβαλε στη συγκέντρωση των αγγλοαμερικανών και γερμανικών οικονομικών κύκλων.
Το καλοκαίρι του 1924 υιοθετήθηκε στο συνέδριο του Λονδίνου το σχέδιο γνωστό ως "σχέδιο Dawes" (το οποίο ονομάστηκε από τον πρόεδρο της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που το δημιούργησε - Αμερικανός τραπεζίτης και διευθυντής μιας από τις τράπεζες του ομίλου Morgan) . Ζήτησε να μειώσει κατά το ήμισυ τις αποζημιώσεις και να λύσει το ερώτημα σχετικά με τις πηγές κάλυψης τους. Ωστόσο, το κύριο καθήκον ήταν η εξασφάλιση ευνοϊκών συνθηκών για τις επενδύσεις των ΗΠΑ, κάτι που ήταν δυνατό μόνο με τη σταθεροποίηση του γερμανικού μάρκου.
Για το σκοπό αυτό, το σχέδιο έδωσε στη Γερμανία ένα μεγάλο δάνειο ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων, το ήμισυ εκ των οποίων καταλογίστηκε από την JP Morgan. Ενώ οι αγγλοαμερικανικές τράπεζες απέκτησαν τον έλεγχο όχι μόνο για τη μεταφορά των γερμανικών πληρωμών, αλλά και για τον προϋπολογισμό, το σύστημα νομισματικής κυκλοφορίας και σε μεγάλο βαθμό το πιστωτικό σύστημα της χώρας. Μέχρι τον Αύγουστο του 1924, το παλαιό γερμανικό μάρκο αντικαταστάθηκε από μια νέα, σταθεροποιημένη οικονομική κατάσταση στη Γερμανία και, όπως έγραψε ο ερευνητής GD Preparta, η Δημοκρατία της Βαϊμάρης ήταν έτοιμη για "την πιο γραφική οικονομική βοήθεια στην ιστορία, ακολουθούμενη από την πιο πικρή συγκομιδή στην παγκόσμια ιστορία "-" μια ασταμάτητη πλημμύρα αμερικανικού αίματος χύνεται στις οικονομικές φλέβες της Γερμανίας ".
Οι συνέπειες αυτού του γεγονότος δεν αργούν να εμφανιστούν.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο στρατηγός Gadi Eisenkot, πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ του ναζιστικού-σιωνιστικού κατοχικού καθεστώτος στην Παλαιστίνη, δηλώνει: «Παρέχουμε όπλα και χρηματοδότηση στο "ισλαμικό κράτος", την Αλ Κάιντα και τον "ελεύθερο συριακό στρατό" (FSA) εδώ και χρόνια...».
Ποιος ξέρει γιατί τώρα το παραδέχονται επισήμως... ας μας το πουν οι περισπούδαστοι "αναλυτές" που έχουν μόνιμο στασίδι στα ΜΜΕ Τελ Αβίβ...
Βέβαια, ακόμη κι ο ΟΗΕ από το 2014 έχει τεκμηριώσει σε...
ΕΚΘΕΣΗ του τη σχέση του κατοχικού καθεστώτος στην Παλαιστίνη με την τρομοκρατία:
Όμως, μιας κι ο επίσημος εκπρόσωπος των "εξεγερμένων εκδημοκρατιστών της Συρίας του δικτάτορα Άσαντ", όχι μόνον παραμένει αμετανόητος αλλά και απειλεί μέσω του λογαριασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του δημοσιογράφου Κώστα Μαρδά ... -βέβαια η σχετική ανάρτηση του κυρίου Μαρδά έγινε για συγκεκριμένους χρήστες. Δηλαδή μη ορατή σε όλους, όχι δημόσια, για να "προστατεύσει" (;) τον κύριο εκφραστή του τζιχαντισμού των φονιάδων του "ελεύθερου συριακού στρατού" στην πατρίδα μας κι ουσιαστικά να διαβάζεται από λίγους, ουσιαστικά εξαπατημένους, λάτρεις του "πιο έξυπνου από τον Άσαντ" κυρίου Άρεφ-... Όμως, υπάρχουν προγράμματα περιήγησης στο Διαδίκτυο που είναι ελεύθερα κι ανοικτού κώδικα, ώστε να μάθουμε ότι "πυροβολάει" άσφαιρες απειλές, αντί να τρέχει να κρυφτεί στους υπονόμους των προδοτών της πατρίδας του, της Συρίας με τους περισσότερους από 350.000 νεκρούς από την ιμπεριαλιστική επίθεση.
Τι θα γίνει κύριε υπερασπιστή των δολοφόνων του "ελεύθερου συριακού στρατού", εκλεκτό τέκνο του ΕΛΙΑΜΕΠ, καθηγητή της τιμημένης Σχολής Ευελπίδων της Πατρίδας μας για να ρίχνεις δηλητήριο στις σχέσεις των δύο μαρτυρικών λαών... για προσπάθησε να επισπεύσεις τις ποινικές διώξεις που επικαλέστηκες, γιατί έτσι όλοι θα μάθουν ποιοι και γιατί στηρίζουν στην Ελλάδα αυτούς που προωθεί το ναζιστικό ισραηλινό καθεστώτος και τα πρακτορεία των ΜΚΟ στήριξης του σχεδίου ΑΝΑΝ με μαύρα δολάρια (ΕΛΙΑΜΕΠ και "Όμιλος προβληματισμού" του Σημίτη), αλλά και τα προσόντα για να γίνεται κάποιος καθηγητής στη Σχολή Ευελπίδων...
Αν εσύ θίγεσαι, όταν και σήμερα συνεχίζεις να υπερασπίζεσαι τους φονιάδες... τι να πουν οι Έλληνες πολίτες που στα παιδιά τους "διδάσκεις" δηλητήριο και μίσος για το λαό της Συρίας... και σε πληρώνει ο ελληνικός λαός;
Κι έτσι αφού επιμένεις υπέρ των τρομοκρατών (ήδη τους εγκατέλειψαν τα αφεντικά της δύσης και μιλούν πλέον για κυβέρνηση της Συρίας), αφού δεν ζητάς μια συγνώμη για όσα έπραξες στην παραπληροφόρηση του ελληνικού λαού... τότε προχώρα για να δούμε ποιος είναι υπέρ των λαών και ποιος προσφέρει υπηρεσίες και σε ποιές υπηρεσίες...
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα...
Όμως, μιας κι αυτός ο κύριος είναι ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ του ελληνικού Κράτους και διδάσκει στους Ευέλπιδες μας περί δικτάτορα Άσαντ και προπαγανδίζει τους φονιάδες δολοφόνους του "ελεύθερου συριακού στρατού"...
Ας εξηγήσει στους ευέλπιδες της Σχολής Ευελπίδων της Ελλάδας... τι σχέση με το σιωνιστικό-ναζιστικό κατοχικό καθεστώς στην Παλαιστίνη!
Ας απαντήσουν όλα τα πολιτικά κόμματα των μνημονιακών κυβερνήσεων γιατί στήριξαν και στηρίζουν τους δολοφόνους του Συριακού λαού, αλλά και τα αργυρώνητα παπαγαλάκια της δημοσιογραφικής αλητείας!
Πως θα το αναλύσει άραγε, στους Ευέλπιδες ο ΚΑΙ "καθηγητής στη Σχολή Ευελπίδων", ο καυχησιάρης Αλομπέιντ: «Παρέχουμε όπλα και χρηματοδότηση στο "ισλαμικό κράτος", την Αλ Κάιντα και τον "ελεύθερο συριακό στρατό" (FSA) εδώ και χρόνια...»;




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αυθάδεια του Τσίπρα για την «αριστερά της Εποχής μας»...
Ο Αλέξης Τσίπρας φιλοδοξεί να κατακτήσει το « ιστορικό έπαθλο» της πωρωμένης ασυνειδησίας: Ασυνειδησία η οποία αγγίζει τα όρια της επαρμένης και βλακώδους πολιτικής αλητείας…
Εξακολουθεί να προσβάλει βάναυσα τη νοημοσύνη μας και να χλευάζει ΚΥΝΙΚΑ το λαϊκό ΑΙΣΘΗΜΑ, το βιωμένο από τις πολυεδρικές και απέραντες συμφορές της κυβερνητικής του κακουργίας: Κακουργία που συνίσταται στην... αλαζονική εκτέλεση των «Συμβολαίων Θανάτου» των νέων αποικιοκρατών και του 4ου Ράιχ…
Αυτό, λοιπόν, το επαρμένο ανδρείκελο της «Νέας Εποχής» (του 4ου Ράιχ), αναφώνησε στις εργασίες της νεοσυσταθείσης Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΚΕΑ) του «ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία»: «Ξεκινάμε για την Αριστερά της Εποχής μας».
Μακάβριος ιστορικός μορφασμός!!!
Ο Τσίπρας ο οποίος αποτελεί την αυθάδεια της νεοταξικής «αριστεράς», της «αριστεράς» της Νέας Εποχής, δηλαδή της «αριστεράς» του 4ου Ράιχ, εξακολουθεί ΑΣΥΣΤΟΛΑ να εξευτελίζει και να συκοφαντεί την έννοια της Αριστεράς…
Και στα σκουπίδια της «εκσυγχρονιστικής» και «αριστερής» αποσύνθεσης βάζει την ετικέτα: «Αριστερά της Εποχής»!!!
Άλλος μακάβριος ιστορικό μορφασμός…
Και ο Μπίστης «αριστερά της Εποχής»!!!
Φυσικά πάντα ο Μπίστης μοχθούσε να «συνωστιστεί» σ’ αυτό το δωσίλογο «αριστερό είδος»: Στο «είδος» των «αριστερών» ανδρεικέλων της Εποχής: της Εποχής του 4ου Ράιχ...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το εθνικό (και διεθνές) έγκλημα του 1974 ΔΕΝ παραγράφεται...
ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ
Καθηγητής Πανεπιστημίου στην Κύπρο δήλωσε ότι αν σκοτώσουν οι Τούρκοι ελληνόπουλο που θα κατεβάσει την τουρκική σημαία στην κατεχόμενη Κυρήνεια θα κάνει τα έξοδα του φέρετρου...
Ισοφάρισε τη... Χούντα και το "κύριοι πηγαίνετε για ύπνο" του ΓΕΕΦ τη νύχτα 19 προς 20 Ιουλίου 1974, ίσως και να την ξεπέρασε, στο ατομικό επίπεδο....
Το εθνικό (και διεθνές) έγκλημα του 1974 ΔΕΝ παραγράφεται... Όσο κι αν προσπαθούν οι απόγονοι των εγκληματιών και τα δήθεν προοδευτικά πλυντήριά τους....




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν πολεμάμε για δόξα ή τιμές, αλλά για ιδέες που θεωρούμε δίκαιες...
Φιντέλ Κάστρο: "Εκεί που η επανάσταση πρέπει να είναι ισχυρή είναι στη συνείδηση κάθε κουβανέζου"!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Σχολή της Αμερικής Εξακολουθεί να εξάγει μονάδες θανάτου
Οι στρατιωτικοί της Νότιας Αμερικής στέλνουν στρατιώτες στις ΗΠΑ για την εκπαίδευση «δεοντολογίας» και «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» για χρόνια, αλλά η ιστορία δείχνει ότι πολλοί από αυτούς τους αποφοίτους συνεχίζουν να γίνονται διαβόητοι βασανιστές και δολοφόνοι, όχι υπερασπιστές της ειρήνης.
Οι σπουδαστές από το Ινστιτούτο Ασφαλείας του Δυτικού Ημισφαιρίου για την Ασφάλεια (πρώην Σχολή της Αμερικής) και οι φοιτητές από τη σχολή Ναυτικών Μικρών Σκαφών και Τεχνικής Εκπαίδευσης διεξάγουν κοινή επίθεση σε ένα προσομοιωμένο στρατόπεδο ναρκωτικών κατά τη διάρκεια άσκησης πεδίου.
Το 2009, μόλις ένα χρόνο πριν ο Sebastián Piñera έγινε πρόεδρος της Χιλής, η Michelle Bachelet ενέκρινε την κατάρτιση 211 στελεχών της Χιλής στο Ινστιτούτο για την Ασφάλεια στο Δυτικό Ημισφαίριο (WHINSEC), παλαιότερα γνωστή ως SOA ( School of the Americas ) .
Μεταξύ 1999 και 2010, οι κυβερνήσεις της Χιλής έστειλαν συνολικά 1.205 άτομα στο σχολείο, ενώ η Bachelet παρέμεινε στο τιμόνι συνεργασίας με το ινστιτούτο με έδρα τις ΗΠΑ, το οποίο έχει αποφοιτήσει από πολλά αποφοίτους που εμπλέκονται σε παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά την περίοδο δικτατορίας της Χιλής από το 1973 έως το 1990 .
Παρά τη μακάβρια πραγματικότητα που έπληξαν τους Χιλιανούς κατά τη διάρκεια της δικτατορίας του Augusto Pinochet, οι κυβερνήσεις της Concertación της κεντροαριστεράς που φέρεται να προχωρούν σε ένα δημοκρατικό μέλλον για τη Χιλή διατηρούσαν δεσμούς με το σχολείο που παρήγαγε βασανιστές όπως ο Miguel Krassnoff Martchenko, σύμφωνα με τους επιζώντες βασανιστηρίων , ποτέ δεν απέκρυψε την ταυτότητά του, υποβάλλοντας τα θύματά του σε βία.
Ο πατέρας της Bachelet, ο στρατηγός Alberto Bachelet, ο οποίος ήταν πιστός στον σοσιαλιστή πρόεδρο Σαλβαδόρ Αλεντέ, βασανίστηκε μέχρι θανάτου από την Dirección de Inteligencia Nacional (Εθνική Διεύθυνση Πληροφοριών, επίσης γνωστή ως DINA). Η ίδια η Bachelet κρατήθηκε και βασανίστηκε από τη DINA , αργότερα έφυγε σε εξορία και επέστρεψε στη Χιλή το 1979.
Υπό την πρώτη προεδρία της Bachelet (2006-2010), η συνεργασία της Χιλής με τις ΗΠΑ επεκτάθηκε, ειδικά μετά τη μονοετή παραμονή της στο Fort Lesley J. McNair, στην Ουάσινγκτον, η οποία παρήγαγε το προοίμιο της στρατιωτικής και επιτηρητικής επένδυσης της Bachelet. Ο σοσιαλισμός γρήγορα εξανεμίστηκε σε οπορτουνισμό, με την πρώτη γυναίκα πρόεδρο της χώρας να τονίζει την κληρονομιά της πύλης του Πινοσέτ καθώς διεύρυνε τους διπλωματικούς ελιγμούς με τους πρώην βασανιστές DINA, ακόμη και δογματίζοντας τους στρατηγούς που φέρεται να συμμετείχαν στα βασανιστήρια που συνέβαλαν στον θάνατο του πατέρα της.
Ο Piñera έστειλε επίσης στρατολόγους για να εκπαιδεύσει στο WHINSEC και να προωθήσει την στρατιωτική συνεργασία των ΗΠΑ το 2012 ανοίγοντας ένα στρατιωτικό κέντρο εκπαίδευσης στο Fort Aguayo στο Concón της Χιλής.