Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Δευτερα 2 Δεκεμβριου 2019


Ας μην δικάσουμε πρόωρα τον Έβο Μοράλες, στη μέση της μάχης ("η κριτική μέσα στο φρούριο υπό πολιορκία ισοδυναμεί με προδοσία"). Το δικό μας "χλωμό πρόσωπο", τον Σαλβαδόρ Αλιέντε στη Χιλή, περιμέναμε τουλάχιστον να γίνει η κηδεία, να γίνουν και τα ¨σαράντα" και τον δικάσαμε μετά. Ο Έβο Μοράλες όμως είναι ζωντανός, ως αποτέλεσμα μιας μεγάλης μάχης, που οι λεπτομέρειές της δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, (ο πιλότος του αεροπλάνου που τον μετέφερε παρασημοφορήθηκε από τον Μεξικανό πρόεδρο). Είναι ζωντανός αυτός και ο λαός του, που πληρώνει βαρύ φόρος αίματος σε μια πολύ σκληρή μάχη, μάχη που δίνει για λογαριασμό όλων μας.
Ας το βουλώσουμε και ας βοηθήσουμε όσο μπορούμε.

2 Δεκεμβρίου 2019
Οι Ινδιάνοι αποδείχτηκαν πολύ σκληροί για να πεθάνουν

Η ισπανική και στη συνέχεια βορειοαμερικανική εθνοκάθαρση, η αναφερόμενη ως η μεγαλύτερη στην ιστορία, που  εκτιμάται ότι προκάλεσε την εξόντωση 100 εκατομμυρίων ανθρώπων φάνταζε ως τελειωμένη υπόθεση. Ιθαγενείς πολιτικοί κρατούμενοι βρίσκονται μέχρι και σήμερα στις φυλακές των ΗΠΑ, αυτόχθονες κοινωνικοί ηγέτες δολοφονούνται καθημερινά σε πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής και ο ιθαγενής πληθυσμός εξακολουθεί να εξοντώνεται καθημερινά από τη φτώχεια, τις αρρώστιες και τις ανισότητες. Έτσι η περιρρέουσα εντύπωση είναι  ότι οι λαοί αυτοί δίνουν κάποιες μάχες οπισθοφυλακών μέχρι να πεθάνουν. Αυτό εντυπώθηκε στο συνειδητό ή στο υποσυνείδητο γενιών και γενιών που μεγάλωσαν με τις υπερπαραγωγές γουέστερν του Χόλυγουντ και έμαθαν να είναι πάντα με τους καλούς "καουμπόιδες" και όχι με τους κακούς ινδιάνους.
Όσοι από μας στα παιδικά μας παιχνίδια στις αλάνες  θέλαμε να κάνουμε τους ινδιάνους περιμέναμε υπομονετικά να τελειώσει ο καβγάς ανάμεσα στα άλλα παιδάκια που μάλωναν γιατί κανένα δεν ήθελε να είναι με την ομάδα των ινδιάνων. Σε αυτά τα παιδικά μας παιχνίδια, πάντα η ινδιάνικη ομάδα μας ήταν ολιγομελής και στους αιματηρούς ενίοτε (πετρο) πόλεμους είμαστε οι χαμένοι. Όπως ακριβώς και στις ταινίες.
Και μεγαλώσαμε, γίναμε αριστεροί και μέσα στον ανελέητο ταξικό πόλεμο, μάθαμε να αγαπάμε τους Chiapas, τους Μapuche, τον Έβο Μοράλες. Έχοντας την εντύπωση ακόμα, ότι το είδος είναι προς εξαφάνιση, κάτι σαν τους Εσκιμώους. Και ξαφνικά, αυτός ο στρατός των 50 εκατομμυρίων στη "Δική μας Αμερική" δείχνει απειλητικά τα δόντια του στις τελευταίες εξεγέρσεις ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό, στη Χιλή, στο Εκουαδόρ, στη Βολιβία, στην Κολομβία, και έχει και προσεχώς.
Τελικά, οι ινδιάνοι αποδείχτηκαν πολύ σκληροί για να πεθάνουν. Είναι ακόμη εδώ και είναι πολύ απειλητικοί  όσο παίρνουν τη φυσική τους θέση στον ταξικό πόλεμο.  Εμείς, τα αριστερά "χλωμά πρόσωπα" (όπως έλεγαν οι ινδιάνοι τους καουμπόιδες στα γουέστερν) ας προσπαθήσουμε να το καταλάβουμε.
Ας μην δικάσουμε πρόωρα τον Έβο Μοράλες, στη μέση της μάχης ("η κριτική μέσα στο φρούριο υπό πολιορκία ισοδυναμεί με προδοσία").  Το δικό μας "χλωμό πρόσωπο", τον Σαλβαδόρ Αλιέντε στη Χιλή, περιμέναμε τουλάχιστον να γίνει η κηδεία, να γίνουν και τα ¨σαράντα" και τον δικάσαμε μετά.
Ο Έβο Μοράλες όμως είναι ζωντανός, ως αποτέλεσμα μιας μεγάλης μάχης, που οι λεπτομέρειές της δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, (ο πιλότος του αεροπλάνου που τον μετέφερε παρασημοφορήθηκε από τον Μεξικανό πρόεδρο).  Είναι ζωντανός αυτός και ο λαός του, που πληρώνει βαρύ φόρος αίματος σε μια πολύ σκληρή μάχη, μάχη που δίνει για λογαριασμό όλων μας.
Ας το βουλώσουμε και ας βοηθήσουμε όσο μπορούμε.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από την Ελλάδα υπογράφουν την επιστολή ο Μανώλης Γλέζος, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος.

Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2019
Για τη σωτηρία και την άμεση απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασσάντζ - Επιστολή διανοουμένων από 15 χώρες

Μεταξύ των διανοουμένων που υπογράφουν την επιστολή είναι η κάτοχος του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης Mairead Maguire, ο αμερικανός σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν, ο αμερικανός συγγραφέας και διανοούμενος Νόαμ Τσόμσκυ, ο αγωνιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα και πρώην ηγετικό στέλεχος της Διεθνούς Αμνηστίας Francis Boyle, o Daniel Ellsberg, που συγκλόνισε την Αμερική με τις αποκαλύψεις του για τον πόλεμο στο Βιετνάμ (The Pentagon Papers), κάτοχος του “εναλλακτικού” βραβείου Νόμπελ (Right Livehood Award) και του βραβείου Όλαφ Πάλμε, ο πρώην επικεφαλής της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Dick Marty, ο πρώην διευθυντής της γαλλικής επιθεώρησης Monde Diplomatique Alain Gresh, η Γερμανίδα βουλευτής Sahra Wagenknecht, ο Γουίλιαμ Πολκ, πρώην Πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Υποθέσεων Adlai Stevenson, ο αμερικανός πρώην αν. υπουργός Οικονομικών Paul Craig Roberts και πολλοί άλλοι.
Από την Ελλάδα υπογράφουν την επιστολή ο Μανώλης Γλέζος, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος.
Εξήντα διεθνώς γνωστοί διανοούμενοι από δεκαπέντε χώρες, με επιστολή τους προς τον προκαθήμενο της Αγγλικανικής Εκκλησίας Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρυ, του ζητούν να χρησιμοποιήσει όλη την επιρροή του, μεταφέροντας το αίτημά τους και στη Βασίλισσα Ελισάβετ, προκειμένου να απελευθερωθεί άμεσα ο Τζούλιαν Ασσάνζ, που κρατείται στις βρετανικές φυλακές υψίστης ασφαλείας Belmarsh και του οποίου κινδυνεύει η υγεία και η ζωή.
Οι υπογράφοντες καλούν τις αρμόδιες αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου να απελευθερώσουν άμεσα τον Julian Assange, πολίτη της Αυστραλίας, από τη φυλακή Belmarsh όπου κρατείται κατά “τρόπο άδικο και βάναυσο”, όπως υποστηρίζουν. Επισημαίνουν ότι ο Assange δεν κατηγορείται για κανένα αδίκημα στη Βρετανία ή στη Σουηδία και ότι οι μόνες κατηγορίες εναντίον του προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι καθαρά πολιτικές και αποβλέπουν στο να τιμωρηθεί για δημοσίευση ακριβών πληροφοριών που του δόθηκαν από πληροφορημένες πηγές. Αυτή είναι μια συνηθισμένη πρακτική όλων των mainstream ΜΜΕ, συνεχίζει η επιστολή, χαρακτηρίζοντας ως “όνειδος” το ότι αυτά τα Μέσα δεν υπερασπίζονται τώρα τον κ. Assange, έστω κι αν έχουν δημοσιεύσει τις ίδιες ακριβώς πληροφορίες που δημοσίευσε και αυτός. Με την τωρινή μεταχείριση που επιφυλάσσει στον Julian Assange, το Ηνωμένο Βασίλειο “ευτελίζεται σε απλό εργαλείο πολιτικής καταπίεσης των Ηνωμένων Πολιτειών”, προσθέτουν οι υπογράφοντες, που θεωρούν ότι αυτή η υπόθεση έχει κλονίσει πολύ σοβαρά την εμπιστοσύνη στο δικαστικό σύστημα και τα ΜΜΕ.
Οι υπογράφοντες χαρακτηρίζουν την τωρινή φυλάκιση του Julian Assange “στίγμα” στο δικαστικό σύστημα του βρετανικού έθνους και “απαξίωση” της Βρετανικής αξιοπρέπειας, προειδοποιώντας ότι, αν αυτό το “σκάνδαλο” μπορεί σήμερα να αποκρύπτεται σε μεγάλο βαθμό, θα αναδειχθεί μετά βεβαιότητος στην ιστορία αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα από τους ανώτατους εκπροσώπους του Βρετανικού λαού για να διορθωθεί αυτή η μείζων αδικία. Και η επιστολή καταλήγει: “Απευθυνόμαστε στην αίσθησή σας δικαίου και εθνικής τιμής για να τιμήσετε τις καλύτερες παραδόσεις της Βρετανικής δημοκρατίας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, απελευθερώνοντας άμεσα τον Julian Assange”.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καλούν τις ΗΠΑ και τη Βρετανία να σώσουν το Χονγκ Κονγκ. Και είναι τόσο δημοκράτες και πατριώτες, ώστε υψώνουν ακόμη και σημαίες της εκατοντάχρονης βρετανικής κατοχής του τόπου τους.
Ε! Όποια κι αν είναι η θέση μας έναντι του σημερινού κινεζικού καθεστώτος, με τους κάθε εθνότητας και εποχής ταγματαλήτες δεν έχουμε καμιά δουλειά. Πόσο μάλλον, αν πρόκειται για τους γόνους εκείνων που πλούτισαν συνεργαζόμενοι με τους Βρετανούς αποικιοκράτες.
Και των δωσιλόγων της ιαπωνικής κατοχής της Κίνας, που μετά τη νίκη των κομμουνιστών κατέφυγαν και στο αγγλοκρατούμενο Χονγκ Κονγκ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ψάρεμα στα θολά νερά και χυδαιότητα, από τον άνθρωπο που χαρακτήρισε εθνικιστικό τον στίχο του Γιάννη Ρίτσου "αυτές οι πέτρες δεν βολεύονται κάτω απ' τα ξένα βήματα" και εκδήλωση νεκροφιλίας τον στίχο του Αλέξανδρου Παναγούλη "οδηγοί της ελπίδας οι πρώτοι νεκροί".
Ο άνθρωπος αυτός επανέρχεται, επικρίνοντας τον Ρίτσο και για την ποιητική συλλογή "Συντροφικά τραγούδια", μιλώντας για ρατσισμό και ξενοφοβία, μη διστάζοντας να τον παρομοιάσει ακόμη και με χρυσαυγίτη.
Ο λόγος; Μα ο στίχος "τι θέλουν στον τόπο μας οι ξένοι;".
Αν και το βιβλίο του Ρίτσου έχει εκδοθεί το 1981, ο χυδαίος επικριτής του αναφέρει την έκδοση του 2009, ακριβώς γιατί το 1981 δεν είχαμε και πολλούς μετανάστες στην Ελλάδα, ώστε να υπάρχει η όποια υπόνοια πως η αναφορά γίνεται σ' αυτούς.
Σου λέει, "πόσοι θα ξέρουν πως το βιβλίο βγήκε το 1981 και πόσοι ότι ο Ρίτσος είχε πεθάνει ήδη το 1990, πριν προλάβουν να έρθουν τα πρώτα μαζικά κύματα μεταναστών στην Ελλάδα: Θα αποκρύψω και πως το βιβλίο ήταν αφιερωμένο στο ΕΑΜ, θα πω ότι για τους μετανάστες το έγραψε και όποιος τσιμπήσει!"
"Ενοχλήθηκε", λοιπόν, ο Άκης Γαβριηλίδης, ο γνωστος αληταρας συριζαυγουλος, όπως ακριβώς είχε ενοχληθεί και από τη "Ρωμιοσύνη", όπου ο Ρίτσος έγραψε για "ξένα βήματα". Εθνικιστής θα ήταν! Ακούς εκεί να τον ενοχλούν οι μπότες της Βέρμαχτ! Και ο εθνικισμός του επιβεβαιώνεται με τον στίχο "τι θέλουν στον τόπο μας οι ξένοι;" που έγραψε κατά των γερμανικών, ιταλικών και βουλγαρικών στρατευμάτων. Ο χρυσαυγίτης!
Σχολιο.- Κάθεσαι κι ασχολείσαι... Ο άνθρωπος έχει κάνει την παραδοξολογία επιστήμη.
Σχολιο.- Να κάνω μια ρατσιστική, σεξιστική ερώτηση μετά θαυμαστικού;
Ποιός τον γαμεί τον Άκη!
Σχολιο.-  μπράβο... καλά το είπες.... ένας τίποτα που δεν τον ξέρει κανείς.... Άκης Γαβριηλίδης.... σε μ@λακα πέσαμε... που τον βρήκε ο συγγραφέας , απορώ , έχασα τον χρόνο μου για να δω τι ισχυρίζετα ένας Άκης..... πως τον λένε
Σχολιο.- Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η επέλαση του ιστορικού αναθεωρητισμού για την αμαύρωση της ιστορίας των λαϊκών αγώνων και των επαναστάσεων. Και θα χρειαστεί να δώσουμε πολύ μεγάλες μάχες αν δεν θέλουμε να τους εκχωρήσουμε το μονοπώλιο του λόγου. Ένας Άκης μπορεί να είναι ντενεκές ξεγάνωτος. Πολλοί Άκηδες συνιστούν απειλή. Και δεν τους υποτιμώ γιατί έχουν ξεσαλώσει.
Σχολιο.-  Εντάξει αλλά κανείς διαθέτει και αυτοσεβασμό. Στο παρελθόν είχα απαντήσει σοβαρά σε κάποια αντίστοιχη εξυπνάδα του ανδρός. Στη συνέχεια διάβασα διάφορα που γράφει, κατέληξα στο συμπέρασμα πως πρόκειται για τον απόλυτο τζήμερο και δεν πρόκειται να ασχοληθώ ξανά. Έχεις δίκιο πως πολλοί Άκηδες συνιστούν απειλή αλλά, γαμώ την τύχη μου (επιτρεπτή βρισιά αυτή, μου έχεις πει), τί να απαντήσει κανείς στις γελοιότητες του αρχιτζήμερου;
Σχολιο.- Είχα κι εγώ μια πρόσφατη αντιπαράθεση μαζί του, όταν κατηγόρησε ως εθνικιστή και ρατσιστή τον Μαργαριτη, που υπήρξε καθηγητης μου στο Απθ, επειδή σε μια συνέντευξη του για τους επικείμενους εορτασμούς για το 1821 κατήγγειλε την προσπάθεια απαξίωσης των εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων από την κυρίαρχη ιδεολογία του ευρωπαϊσμού
Σχολιο.- Ανεκδιήγητος κι ελεεινός.
Σχολιο.- Στην κατηγορια της ''νεκροφιλιας'' κατεταξε και το τραγουδι του νεκρου αδελφου θελοντας να διξει οτι η ''νεκροφιλια''εχει βαθειες ριζες. Ενα ποιημα που ξεκινοντας απ αυτο θα μπορουσε να γραψει για τις βαθειες ριζες της φιλιας και αδελφοσυνης των Βαλκανικων λαων, μιας και παραλαγες του υπαρχουν σολλες τις Βαλκανικες γλωσσες.
Σχολιο.- Χυδαίος και επικίνδυνος, τόσο αυτός, όσο και οι όμοιοί του.
Δεν θα επιτρέψουμε να περάσει ο Αναθεωρητισμός της ιστορίας.
Σχολιο.- Ο Γιάννης της ψυχης μας.. Ένας τεράστιος ποιητής
ένας τεράστιος άνθρωπος
Ένας αγωνιστης



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μου λέει ενας απο Αθήνα:
Έχω έρθει σ' ένα συνέδριο και είμαστε όλοι στο μπαλκόνι για τσιγάρο ενώ μέσα ο Κικίλιας δίνει διάλεξη για τον αντικαπνιστικό νόμο.
Κλαίω από τα γελια…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- Θεία θεία, Τι είναι αυτό που φαίνεται εκεί μέσα στη θάλασσα;
- Υπερωκεάνιο αγάπη μου.
- Αλήθεια; Και πως γράφεται;
- Τώρα που το βλέπω καλύτερα, μάλλον καράβι είναι...!!!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



2 Δεκεμβρη 1823 ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζέιμς Μονρόε μιλώντας στο Κογκρέσο διατυπώνει το περίφημο " δόγμα Μονρόε"
Πίσω από διατυπώσεις για " περιορισμό των Ευρωπαίων αποικιοκρατών" ουσιαστικά ξεκαθαρίζει πως για τις ΗΠΑ η κεντρική και νότια Αμερική αποτελουν την. " πίσω αυλή" τους
Δύο αιώνες μετά, οι λαοί της Αμερικής έχουν πληρώσει με ποταμούς αίματος και δακρύων το δόγμα Μονρόε, σήμερα αίμα και δάκρυα τρέχουν πάλι.
Υ.γ. για αντιπερισπασμο ο Μονρόε στην ομιλία του " αναγνωρίζει" ελληνική επικράτεια. Αρκεί για να τον υμνήσουν τα γελοία επίσημα βιβλία της ιστορίας στην Ελλάδα, αποσιωπώντας ολα τ αλλα...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μητσοτάκης: Άμεσα το νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων
1 Δεκεμβρίου 2019
Μια νέα αντεργατική, αντικοινωνική και αντιλαϊκή εξαγγελία έκανε το πρωί, από το βήμα του 13ου Συνεδρίου της ΝΔ, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης: προανήγγειλε πως κατατίθεται, άμεσα, το επόμενο χρονικό διάστημα στη Βουλή νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις. Το νομοσχέδιο θα ρυθμίζει την οργάνωση και την κατανομή των διαδηλώσεων, ανάλογα με τον όγκο τους.
Όπως ισχυρίστηκε, «αυτό σημαίνει να είσαι με τους πολλούς και όχι με τους λίγους», καθώς, όπως είπε, δεν μπορούν λίγες δεκάδες άτομα να κλείνουν όλο το κέντρο της Αθήνας, εμποδίζοντας επισκέπτες, εργαζόμενους και τουρίστες. Καμία αναφορά, βεβαίως, για την εικόνα που παρουσιάζει το κέντρο της Αθήνας, όταν, για παράδειγμα, οι κατασταλτικές δυνάμεις αποκλείουν δρόμους, δημιουργώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο, όταν κάνουν εκκενώσεις καταλήψεων κτλ.
Υπενθυμίζεται πως το έδαφος το έχει «προετοιμάσει» όλον τον προηγούμενο μήνα, με διάφορες δηλώσεις του, στα Μέσα Ενημέρωσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας: έχει πει ότι για τις διαδηλώσεις στο κέντρο της πόλης, μέσα στις επόμενες εβδομάδες και σίγουρα πριν από τα Χριστούγεννα, θα υπάρξει μια διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους, με στόχο μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, είτε μέχρι τέλος του χρόνου, είτε από τις αρχές του χρόνου, να υπάρξει νομοσχέδιο που θα βάζει ένα νέο πλαίσιο για τις πορείες, όπως ισχυρίστηκε, «με γνώμονα και τη δυνατότητα των ανθρώπων να διαδηλώσουν, εφόσον το επιθυμούν, αλλά και να μην ταλαιπωρούνται όλοι». Επιπλέον, έχει κάνει λόγο για οριοθέτηση του χώρου που θα πραγματοποιούνται.
Η εξαγγελία αυτή έρχεται σε συνέχεια από την κυβέρνηση της ΝΔ του περιορισμού της απεργίας, μέσα από την ηλεκτρονική ψηφοφορία που προβλέπεται από τον «αναπτυξιακό» νόμο (σ.σ.: είχε προηγηθεί, επί ΣΥΡΙΖΑ, η τροπολογία Αχτσιόγλου για το 50+1).
Και οι δύο, Μητσοτάκης και Πέτσας, αλλά και πολλά κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, μιλούν για ταλαιπωρία των πολιτών ή την εικόνα της χώρας, όσον αφορά στο τουριστικό προϊόν της, αλλά αδιαφορούν και προσπαθούν να το ξεπεράσουν σπέρνοντας κοινωνικό αυτοματισμό, σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσουν τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, το λαό, την κοινωνία από την πραγματική ταλαιπωρία που υφίστανται, με τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας, τον εργασιακό ελντοράντο, (σ.σ.: μιας και μιλάμε για… τουρισμό, στον κλάδο υπάρχουν 14 διαφορετικά είδη συμβάσεων εργασιακού μεσαίωνα), τις δομές υγείας, παιδείας κτλ., που υποστελεχώνονται και υποχρηματοδοτούνται, την ταλαιπωρία που υφίστανται στα Μέσα Μεταφοράς εξαιτίας των πολιτικών της λιτότητας, με το απαρχαιωμένο στόλο τους και την επίσης υποστελέχωσή τους, τη μεγαλύτερη βία, τη φτώχεια και την ανεργία κτλ.
Είναι σαφές ότι πρόκειται για ένα ακόμη μέτρο, που στόχο έχει να περιορίσει -αν όχι να κάμψει- τις εργατικές, κοινωνικές και λαϊκές αντιδράσεις, απέναντι στα μνημονιακά μέτρα που παίρνει προς όφελος των επιχειρήσεων, του κεφαλαίου και της υπερκερδοφορίας τους.
Να υπενθυμίσουμε, τέλος, τις δηλώσεις που έχει κάνει για το θέμα και ο ανιψιός του πρωθυπουργού και δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, που ζήτησε «να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο, να γίνονται οι συγκεντρώσεις, αλλά να παίρνεις άδεια και από το δήμο. Επίσης, να ισχύει η αρχή της αναλογικότητας, αν οι διαδηλωτές είναι λίγοι να κάθονται στο πεζοδρόμιο, αν είναι περισσότεροι να πιάνουν μία λωρίδα του δρόμου, ενώ αν είναι πάρα πολλοί τότε να κλείνει όλος ο δρόμος. Και τέλος, όποιος κάνει ζημιές θα είναι υπεύθυνος για αυτές, ο διοργανωτής να έχει την ευθύνη για ό,τι συμβεί. Πρέπει να αλλάξει αυτό, δεν μπορεί αυτή η πόλη να είναι η πρωτεύουσα του ό,τι να ναι».




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1/12/44 ο Σκόμπυ δίνει διορία 10 ημερών για νά διαλυθεί ο ΕΛΑΣ.Τό θλιβερό πιόνι του Γ.Παπανδρέου«αποφασίζει» τήν άμεση διάλυση του
Σχολιο.- Τό οτι είχε αποδεχθεί τίς απαραδεκτες συμφωνίες Λιβάνου καί Γκαζέρτας σημαίνει οτι τό ΚΚΕ είχε δεχθεί καί νά αποστρατευτεί μονομερώς ο ΕΛΑΣ;.Κουμαντο εκανε ο Σκόμπυ που είχε καί τόν Εγγλεζικο Στρατο,Τανκς, Αεροπορία,καί Ναυτικό... Ο Γ.Παπανδρέου ηταν μια πολιτική μαριονέττα του επειδή στηριζόταν πανω στην ισχυ τών Εγγλεζικων οπλων καί επειδη ηταν βαθια αντικομμουνιστής..Συγκάλεσε τήν κυβερνηση καί πηρε τήν αποφαση χωρίς τήν παρουσία τών ΕΑΜιτων Υπουργών...
Σχολιο.- Του κωλου τα 9μερα...μετά τις συμφωνίες του Λιβανου και της Καζερτας,ΟΛΑ ήταν προδιαγεγραμμένα και ξεπουλημένα...
Εχθρό που δεν τον πολεμάς...τελικά τον προσκυνάς...ΤΕΛΟΣ...!!!
27 του Νοέμβρη,ο Γ.Παπανδρεου ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με τρεις από τους υπουργούς του ΕΑΜ (Σβώλο, Τσιριμώκο και Ζέβγο) να αποστρατευτεί ο ΕΛΑΣ και να αφοπλιστεί ο ΕΔΕΣ!!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Χωρίς εργαζόμενους πλέον, και μετά από μια μακρά περίοδο ετών κατά την οποία δεν είχε ουσιαστικά αντικείμενο, πέρα από το να λειτουργεί ως συνεργείο του ΟΑΣΘ, η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων βγαίνει και πάλι προς πώληση.
Η ΕΛΒΟ βρίσκεται σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης από το 2014 και ήδη έχουν πραγματοποιηθεί δύο ανεπιτυχείς διαγωνισμοί για την πώλησή της, το καλοκαίρι του 2017 -μάλιστα στον δεύτερο δεν είχε καν εμφανιστεί ενδιαφερόμενος παρότι η επιχείρηση, στο σύνολο του ενεργητικού της, πωλείτο για το ποσό των 10 εκατ.

Έντονο ενδιαφέρον από το Ισραήλ για την ΕΛΒΟ

Οι «μνηστήρες» της ΕΛΒΟ
Στη νέα διαγωνιστική διαδικασία, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να συμμετάσχουν και εταιρείες που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον και κατά το παρελθόν.
– Η γερμανική Krauss-Maffei Wegmann η οποία είχε στο παρελθόν συνεργαστεί η EΛΒΟ για το άρμα μάχης Leopard. Η KMW συμπράττει με τον γαλλικό κολοσσό Nexter.
– Η νοτιοαφρικανική Paramount, η οποία συμμετείχε στον προηγούμενο διαγωνισμό για την ΕΛΒΟ, που δεν τελεσφόρησε.
Δεν είναι ξεκάθαρο αν εξακολουθεί να ενδιαφέρεται η τσέχικη Excalibur Army. Το όνομα της Mubadala από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που είχε αναφερθεί σε κάποια φάση, δεν βρίσκεται πλέον «πάνω στο τραπέζι, καθώς δεν συμμετείχε σε προηγούμενες διαγωνιστικές διαδικασίες. Αντιθέτως, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Μακεδονία της Κυριακής», υπάρχουν δυο νέοι ενδιαφερόμενοι, από το Ισραήλ. Πρόκειται για τις:
– Elbit Systems, μια πολυεθνική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας με έδρα τη Χάιφα, εισηγμένη στο NASDAQ και το χρηματιστήριο του Tελ Αβίβ που κατασκευάζει μεταξύ άλλων drones, συστήματα για την πολεμική αεροπορία, το στρατό ξηράς και το ναυτικό και συστήματα κυβερνοασφάλειας. Απασχολεί πάνω από 12.700 εργαζόμενους σε ένα δίκτυο 80 θυγατρικών και συνεργαζόμενων εταιρειών που διατηρεί σε Ευρώπη, Βόρεια και Νότια Αμερική και Ασία.
– Plasan, μια βιομηχανία κατασκευής οχημάτων για το στρατό αλλά και ειδικών οχημάτων για τις δυνάμεις ασφαλείας, που ανήκει στις οικογένειες του Κιμπούτζ Σάσα και απασχολεί 1.300 εργαζόμενους. Ο όμιλος Plasan έχει δύο θυγατρικές στις ΗΠΑ, στο Μίσιγκαν. Μετέχει στο joint venture «Τοrtech» στη Βρετανία που ασχολείται με τα νανοϋλικά, ενώ στις θυγατρικές της ανήκει και η γαλλική «ΑMEFO».
Ελλάδα και Ισραήλ βρίσκονται σε στενή συνεργασία την τελευταία δεκαετία και οι δίαυλοι επικοινωνίας που άνοιξαν οι κυβερνήσεις των δύο χωρών ενθαρρύνουν τη δημιουργία επενδυτικού κλίματος και στον ιδιωτικό τομέα. Μάλιστα σε πρόσφατη συνάντησή του με την απερχόμενη πρέσβειρα του Ισραήλ ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η περαιτέρω προώθηση των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Ισραήλ είναι προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ από την πλευρά της η κ. Ίριτ Μπεν Άμπα αναφέρθηκε στην επιτάχυνση των ισραηλινών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Άλλοι στο δημόσιο, άλλοι «εγκλωβισμένοι»
Η ΕΛΒΟ βγαίνει προς πώληση χωρίς εργαζόμενους, αφού οι περισσότεροι έχουν κάνει χρήση του δικαιώματος που τους έδινε ο νόμος για να μεταταγούν σε υπηρεσίες του δημοσίου. Ήδη από την περασμένη Πέμπτη έπιασαν δουλειά οι πρώτοι και έπονται εντός του Αυγούστου οι υπόλοιποι, που τοποθετήθηκαν σε τεχνικές υπηρεσίες δήμων και της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε νοσοκομεία, και στον κρατικό ΟΑΣΘ.
Στις νέες τους θέσεις οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να αμείβονται με βάση το ενιαίο μισθολόγιο που ισχύει για τους δημοσίους υπαλλήλους (είχε εφαρμοστεί και στην ΕΛΒΟ).
Με την ολοκλήρωση των μετατάξεων θα απομείνουν ελάχιστοι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ. Από αυτούς ορισμένοι είναι πλησίον της σύνταξης και θα περιμένουν την ολοκλήρωση της διαδικασίας ειδικής εκκαθάρισης της εταιρείας. Υπάρχουν όμως περί τους τριάντα εργαζόμενους που δεν μπορούσαν να ενταχθούν στη διαδικασία μετάταξης.
Πρόκειται για παλιούς εργαζόμενους που δεν είχαν απολυτήριο δημοτικού και άρα δεν μπορούσαν να τοποθετηθούν ούτε καν σε θέσεις ΥΕ. Επίσης για τεχνίτες (πχ λαμαρινάδες) από τους οποίους ζητήθηκε άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος, όπως θα συνέβαινε αν εξασκούσαν ελεύθερο επάγγελμα, μόνο που πρόκειται για μετακίνηση σε υπηρεσίες του δημοσίου, όπου οι συνάδελφοί τους επίσης δεν έχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, όπως εξηγεί ο μέχρι πρότινος γραμματέας του σωματείου Θόδωρος Δημητριάδης.
Κατά τον ίδιο, θα πρέπει να ενσκήψει η πολιτική ηγεσία στο πρόβλημα, καθώς για τυπικούς λόγους τριάντα άνθρωποι και οι οικογένειές τους μένουν «εγκλωβισμένοι», χωρίς τη δυνατότητα να βρουν μια δουλειά στο δημόσιο όπως οι πρώην συνάδελφοί τους στην ΕΛΒΟ.

Ημερομηνίες σταθμοί
1972 Ιδρύεται η STEYER HELLAS SA.
1986 Περνά υπό τον έλεγχο του δημοσίου και μετονομάζεται σε ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΒΕ.
2000 Το 43% των μετοχών μεταβιβάστηκε στον Όμιλο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. Η αξία συμμετοχής του ομίλου έφτασε τα 19,2εκ €.
2010 Η διοίκηση της ΕΛΒΟ ΑΒΕ επανήλθε στο Ελληνικό Δημόσιο μετά την αποχώρηση του ομίλου.
2012 Η κυβέρνηση αποφασίζει να πουλήσει την ΕΛΒΟ κατόπιν πιέσεων της τρόικας.
2014 Η ΕΛΒΟ τίθεται σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης εν λειτουργία.
2017 Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο διεξάγονται δύο διαγωνισμοί που κηρύχθηκαν άγονοι. Αρχικό ενδιαφέρον είχαν δείξει οι KMW και Paramount.
2019 Τον Φεβρουάριο προκηρύχθηκε ο τρίτος διαγωνισμός, που αναβλήθηκε για τον Μάρτιο και στη συνέχεια «πάγωσε».
Elbit Systems και Plasan ο πλανήτης όλος τους μπουκοτάρει εμείς τους χαρίζουμε τη βιομηχανία μας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι άλλο έγκλημα κατά της παγκόσμιας κληρονομιάς από τους Ισρ-αλητ-ινούς. Χεβρώνα.Θα κατεδαφιστεί το κέντρο της για να γίνουν καινούργιοι εποικισμοί, μέσα στο απυρόβλητο. Εκεί που σε σύγκριση, το απαρτχάϊντ της Νότιας Αφρικής ήταν λιγότερο σκληρό, σύμφωνα με τις μαρτυρίες νοτιοαφρικανών αγωνιστών.
Το κέντρο της Χεβρώνα - η καρδιά της - θα κατεδαφιστεί, η ιστορία της θα σβηστεί από τις μπουλντόζες.
" Ο οικισμός στη Χεβρώνα είναι το πιο άσχημο πρόσωπο του ελέγχου του Ισραήλ στα κατεχόμενα εδάφη," Ειρήνη τώρα



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Δεν τα ξέρεις καλά, οι μισοί Ισραηλινοί είναι δημοκράτες, άρα εντάξει τα τσεκ που εισπράττουν οι έλληνες καλλιτέχνες, αισχος για τους Φαραντούρη, Κότσιρα και Ορχήστρα Μ. Θεοδωράκης. Ντροπή.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Θυμάστε που τους βομβάρδιζαν με απεμπλουτισμένο ουράνιο;;;
Έπρεπε να διαλυθεί η Γιουγκοσλαβία.
Τώρα με εποικισμό της Ελλάδας, πάνε να διαλύσουν εμάς.
Θα πεθάνουμε άπρακτοι;;;

Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2019
Σερβία: 58.000 νέοι ασθενείς με καρκίνο φέτος

Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία από την πλατφόρμα του Ολοκληρωμένου Συστήματος Πληροφοριών για την Υγεία, 58.000 άτομα έχουν διαγνωσθεί με κακοήθειες στη Σερβία μόνο αυτό το έτος, ενώ τα επίσημα στοιχεία του Ινστιτούτου ‘Batut’  για το 2015 αναφέρονται σε 38.000 καρκινοπαθείς, σύμφωνα με την Ντάνιτσα Γκρούγιτσιτς.
 "Αυτά είναι τα επακόλουθα  των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ", είπε στο πρώτο σερβικό ιατρικό συνέδριο που έγινε στην Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα.
Πρόσθεσε ότι παρά τη δημιουργία κοινοβουλευτικής εξεταστικής επιτροπής για την επιδείνωση της υγείας των πολιτών με κακοήθεις όγκους, δεν υπήρξε καμία αντίδραση από το κράτος, όπως περίμεναν οι επιστήμονες του Συντονιστικού Οργάνου, το οποίο απαρτίζεται με επιστήμονες από όλη τη Σερβία.
Η Γκρούγιτσιτς σημείωσε η εμφάνιση καρκίνου στη Σερβία έχει αυξηθεί σημαντικά στα παιδιά.
«Όγκοι που παρουσιάζονταν παλαιότερα μόνο στον ηλικιωμένο πληθυσμό, τώρα εμφανίζονται στα παιδιά. Παρουσιάζονται εντελώς απροσδόκητα και δεν μπορεί να γίνει κάποια πρόβλεψη», είπε.
"Δεν είναι μολυσμένη όλη η Σερβία, εκεί όμως που υπάρχει μόλυνση πρέπει να απομονώνεται", κατέληξε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΕΒΙΤΕΣ ΑΝΑΣΤΑΤΟΥΣ ΕΤΟΙΜΟΥΣ ΝΑ ΕΚΡΑΓΟΥΝ.ΟΣΟ ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΤΗΝ ΜΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΥΝΗΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΗΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΕΒΗΤΩΝ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ.ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΗΜΑΔΕΜΑ ΣΠΙΤΙΩΝ ΑΛΕΒΗΤΩΝ ΣΕ ΚΩΝ/ΛΗ ΚΑΙ ΣΜΥΡΝΗ ΤΩΡΑ ΕΓΙΝΕ ΣΗΜΑΔΕΜΑ ΣΠΙΤΙΩΝ ΑΛΕΒΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΡΣΙΝΑ ΠΟΥ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΕΒΗΤΕΣ.Η ΜΙΤ ΕΠΙΛΕΚΤΗΚΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΔΙΩΧΝΕΙ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ ΤΟΥΣ ΑΚΡΑΙΟΥΣ ΣΟΥΝΝΙΤΕΣ ΤΖΙΧΑΝΤΗΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΟΥΝ ΑΝΤΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΛΕΒΙΤΩΝ.ΩΣ ΓΝΩΣΤΟ Ο ΕΡΤΟΓΑΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΒΟΥΖ ΣΟΥΛΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΩΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΡΕΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑΒΟΥΖ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ.Ο ΓΙΑΒΟΥΖ ΣΟΥΛΤΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΝΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΕΒΙΤΕΣ ΔΙΟΤΙ ΕΣΦΑΞΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΣΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΕΒΗΤΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ.ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΑΛΕΒΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΟΝΟΜΑΣΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΓΙΑΒΟΥΖ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΕ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΓΙΑΒΟΥΖ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΕΞΕΔΡΑ ΓΙΑΒΟΥΖ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποδυναμωμένο και κατάκοπο εργάζεται (και) το νοσηλευτικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία. Τρεις στους πέντε είναι στα όρια της κατάρρευσης, ενώ το σύνολο σχεδόν αντιμετωπίζει τη λεγόμενη “κόπωση συμπόνοιας”.
Πρόκειται για μία κατάσταση εξάντλησης, βιολογικής, σωματικής και συναισθηματικής δυσλειτουργίας, η οποία προκαλείται από την παρατεταμένη έκθεση σε στρες συμπόνιας.
Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν αλλαγές στη συμπεριφορά, εξάντληση, άγχος, αρρυθμίες και συναισθηματικές αλλαγές, όπως απάθεια, κατάθλιψη και αίσθηση απώλειας σκοπού.
Το πρόβλημα αναδεικνύεται από μελέτη που διεξήχθη μεταξύ 121 πιστοποιημένων νοσηλευτών, μαιών και βοηθών νοσηλευτών (117 γυναίκες) σε τρία δημόσια μαιευτήρια στην Αττική.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ στην πόλη Νάμπλους, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη,…Ισραηλινοί στρατιώτες επιασαν έναν 16χρονο παλαιστίνιο έφηβο που εριχνε πετρες και του σπασαν το ποδι

Ισραηλινοί στρατιώτες επιτίθενται στο παιδί των Παλαιστινίων και του σπάνε το πόδι
1 Δεκεμβρίου 2019
Ναμπλούς (QNN) - Ένας Παλαιστινιος νεαρός ξυλοκοπήθηκε την Κυριακή από Ισραηλινούς στρατιώτες στο χωριό Ταλ στη Ναμπλούς.
Οι τοπικές πηγές ανέφεραν ότι ο Ομάρ Αμπντέλ Φάτα Ραμαζάνι (16 ετών) δέχτηκε επίθεση από Ισραηλινούς στρατιώτες, οι οποίοι έσπασαν και το πόδι του.
Ο πατέρας του Ομάρ είπε ότι οι Ισραηλινοί στρατιώτες κυνήγησαν τον γιο του και του επιτέθηκαν, έσπασε το δεξί του πόδι. ήταν επίσης στον παράνομο οικισμό του Gilad πριν ελευθερωθεί λίγες ώρες αργότερα.
Οι γιατροί στο χειρουργικό Νοσοκομείο Rafidia είπαν ότι το παιδί έχει ανοιχτό κάταγμα στο δεξί του πόδι και ότι χρειάζεται χειρουργική επέμβαση.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



#σε_ένα_παράλληλο_σύμπαν
ο παιδεραστής πρωην βουλευτης της ΝΔ Νίκος Γεωργιάδης καταδικάστηκε σε 10ετή κοινωνική εργασία σε ΚΑΠΗ στα ιαματικά λουτρά Καϊάφα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελληνικα Πετρελαια. Καταγγελια για «μπλοκο» στους συνδικαλιστες



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνεδριο ΝΔ. Σηκωσε «πανια» ανταρτικου λαθροπολεμου, λεγοντας τα γνωστα του ψεματα (τον ξερουμε δα), ο Τονι «Τσολακογλου» Σαμαρας.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Ερυθρός Σταυρός καταγγέλλει πολιτικοποίηση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βενεζουέλα
 Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2019, 19:19
Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού κατήγγειλε την έλλειψη πόρων για τη χορήγηση βοήθειας στον λαό της Βενεζουέλας, εκφράζοντας λύπη για τη βοήθεια που χρησιμοποιείται ως «πολιτικό όργανο», προκειμένου να αποσταθεροποιηθεί η χώρα.
Σύμφωνα με τον Φραντσέσκο Ρόκα, η πρόσκληση καταβολής συνεισφορών ύψους 45,5 εκατομμυρίων ευρώ τον Σεπτέμβριο υπέρ της χώρας αυτής της Λατινικής Αμερικής δεν έχει χρηματοδοτηθεί έως τώρα παρά μόνο κατά το 10%.
«Δεν είναι θέμα πόρων αλλά πολιτικής βούλησης», δήλωσε. Κατά συνέπεια πολλοί πολίτες της Βενεζουέλας «λιμοκτονούν και πεθαίνουν» ελλείψει φαρμάκων ζωτικής σημασίας. Ως μέλος ανθρωπιστικού φορέα, «αυτό το βρίσκω απαράδεκτο».
«Κάποιος θέλει να χρησιμοποιήσει τους πολίτες και την απελπισία τους ως όργανο για την αποσταθεροποίηση της χώρας», δήλωσε χωρίς να διευκρινίσει σε ποιον απηύθυνε αυτή την κατηγορία.
«Το παράδοξο είναι ότι για εμάς είναι πιο εύκολο να συγκεντρώσουμε χρήματα για τη Συρία, ενδεχομένως ακόμη και για την Υεμένη», δύο χώρες που είναι σε πόλεμο, εξήγησε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντικατάσταση της αναξιόπιστης Wikipedia με ρωσική διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια θέλει ο Πούτιν
 Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2019, 19:48
Η Ρωσία πρόκειται να δημιουργήσει έναν καινούριο ιστότοπο για την εθνική εγκυκλοπαίδειά της, αφού ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε αναξιόπιστη την Wikipedia, ζητώντας την αντικατάστασή της.
Με τον τρόπο αυτό οι χρήστες θα μπορούν να βρουν «αξιόπιστες πληροφορίες που θα ανανεώνονται διαρκώς με βάση επιστημονικά επαληθευμένες πηγές», αναφέρεται στην απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης.
Τον περασμένο μήνα ο πρόεδρος Πούτιν πρότεινε την αντικατάσταση της ρωσικής Wikipedia με την ηλεκτρονική εκδοχή της Μεγάλης Ρωσικής Εγκυκλοπαίδειας – τη διάδοχο της Μεγάλης Σοβιετικής Εγκυκλοπαίδειας. Εξήγησε μάλιστα ότι έτσι θα παρέχονται στους Ρώσους «αξιόπιστες πληροφορίες σε σύγχρονη μορφή».
Ο Τζον Λάμποκ, συντονιστής επικοινωνίας της Wikimedia, είπε ότι δεν είναι σαφές το πώς σχεδιάζεται από τη Μόσχα η βελτίωση της Wikipedia. Αυτή τη στιγμή η ρωσική Wikipedia είναι η 7η μεγαλύτερη εκδοχή αυτού του εγκυκλοπαιδικού ιστοτόπου παγκοσμίως. Περιέχει 1,5 εκατομμύριο άρθρα, γραμμένα από 2,6 εκατομμύρια χρήστες, όπως εξήγησε στο Twitter.
Το 2015 η Ρωσία είχε μπλοκάρει για μικρό χρονικό διάστημα την πρόσβαση στη ρωσική Wikipedia επειδή εντοπίστηκε ένα άρθρο που περιείχε πληροφορίες για την κάνναβη. Με βάση τη ρωσική νομοθεσία, απαγορεύονται οι ιστότοποι που περιέχουν υλικό σχετικό με ναρκωτικές ουσίες.
Η Μεγάλη Ρωσική Εγκυκλοπαίδεια είναι ήδη διαθέσιμη σε ηλεκτρονική μορφή. Το νέο πόρταλ θα κοστίσει περίπου 2 δισεκατομμύρια ρούβλια (31 εκατ. δολάρια), δήλωσε πρόσφατα στο πρακτορείο Tass ο Σεργκέι Κράβετς, ένας από τους επιμελητές της.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία: Στο νοσοκομείο ο Κούρδος ηγέτης Σελαχατίν Ντεμιρτάς
Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2019, 18:15
Ο εξέχων Κούρδος πολιτικός Σελαχατίν Ντεμιρτάς διακομίσθηκε στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε πρόσθετες εξετάσεις μετά τη δυσφορία που αισθάνθηκε στο κελί του την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές.
Η Αϊγκιούλ Ντεμιρτάς, η αδελφή του κρατούμενου, αποκάλυψε νωρίς το απόγευμα μέσω Twitter ότι ο φυλακισμένος ηγέτης είχε βρεθεί χωρίς τις αισθήσεις του μέσα στο κελί του στις 26 Νοεμβρίου «έπειτα από αναπνευστικά προβλήματα και πόνους στο στήθος». Σύμφωνα με αυτήν, οι τουρκικές αρχές είχαν αρνηθεί αρχικά να τον μεταφέρουν σε νοσοκομείο. Ο συγκρατούμενός του Αμπντουλάχ Ζεϊντάν τού έδωσε τις πρώτες βοήθειες, πριν φθάσει ασθενοφόρο και ο Ντεμιρτάς υποβληθεί σε καρδιογράφημα.
Ο εισαγγελέας της Ανδριανούπολης (Εντιρνέ), της περιοχής στην οποία κρατείται ο Ντεμιρτάς, ανακοίνωσε σήμερα ότι ο κρατούμενος έλαβε επί τόπου την απαραίτητη υγειονομική περίθαλψη στις 26 Νοεμβρίου και ότι μεταφέρθηκε σήμερα στο νοσοκομείο για πρόσθετες εξετάσεις «αν και δεν βρέθηκε κανένα πρόβλημα υγείας».
Ο Ντεμιρτάς, πρώην εμβληματικός ηγέτης του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), κρατείται από τον Νοέμβριο του 2016 για κατηγορίες σε σχέση με «τρομοκρατία». Κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης έως 142 χρόνια.
Ο ισλαμοφασιστας σουλτανος δικτατορας  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί συχνά το HDP ότι είναι η πολιτική βιτρίνα του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), οργάνωση που χαρακτηρίζεται τρομοκρατική από την Άγκυρα και τους δυτικούς αποικιοκρατες συμμάχους της. Βουλευτές του κόμματος αυτού τέθηκαν υπό κράτηση τις τελευταίες εβδομάδες, κατηγορούμενοι και αυτοί για σχέσεις με τρομοκρατική οργάνωση.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα μάθαμε...
- Ενα παιδάκι 2,5 ετών βρέθηκε νεκρό στο σπίτι του στο Περιστέρι. Πιθανή εγκληματική ενέργεια.
- Ενα παιδάκι 2,5 ετών βρέθηκε νεκρό στο σπίτι του στο Περιστέρι. Πιθανή εγκληματική αμέλεια.
- Ενα παιδάκι 2,5 ετών βρέθηκε νεκρό στο σπίτι του στο Ιλιον. Αφέθηκαν ελεύθεροι οι γονείς.
- Ενα παιδάκι 2,5 ετών βρέθηκε νεκρό στο σπίτι του στο Ιλιον. Μάλλον ατύχημα.
- Ενα παιδάκι 2,5 ετών βρέθηκε νεκρό στο σπίτι του στο Ιλιον. Ανώνυμη καταγγελία στο παρελθόν στο Χαμόγελο του Παιδιού για παραμέληση ανηλίκου.
Ενα παιδάκι 2,5 ετών βρέθηκε νεκρό στο σπίτι του στο Ιλιον κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες θα έπρεπε να είναι η μοναδική είδηση για σήμερα.
Κι από αύριο βλέπουμε αφού έχουμε ρεπορτάζ.
Πίσω από κάθε θάνατο και ειδικά παιδιού υπάρχει πάντοτε ένα δράμα που δεν είναι απαραίτητο να έχει κι έναν ένοχο. Ας το σεβαστούν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Δυστυχώς θα πρέπει να γίνει δεκτή η ένσταση παραγραφής. Ο δικαστής είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει το νόμο, ακόμα και αν προκαλείται στους πολίτες το ερώτημα πώς μπορεί με το νέο Ποινικό Κώδικα να θεωρεί ήσσονος σημασία και να παραγράφει, όλα τα πλημμελήματα ακόμα και αυτά που έχουν τελεστεί σε βάρος ανηλίκων» σημείωσε η εισαγγελέας της έδρας
πόσο πιο χαμηλά? τίποτ'άλλο...
Γεια σου ρε Συριζα με το νομο Παρασκευοπουλου..Αφου αθωωσε τους κλεφτες της Ενεργκα,αφου εβγαλε απο την φυλακη τη μιση μαφια και τον αφρο της εγκληματικοτητας σειρα εχουν να ευεργετηθουν και οι ανωμαλοι που πειραζουν παιδακια...Ναι ναι καλα διαβαζουμε..Οι ανωμαλοι που πειραζουν παιδακια σαν και το καμαρι της Νεας Δημοκρατιας Νικο Γεωργιαδη.
Στην παραγραφή του αδικήματος της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων το οποίο βάρυνε τον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νίκο Γεωργιάδη, οδήγησαν οι διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα, με το δευτεροβάθμιο δικαστήριο (Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων) να αναγνωρίζει μάλιστα με σημερινή απόφασή του την παύση της σχετικής ποινικής δίωξης. Τάσος Ποργιαλίδης
Σχολιο.- Πάμε λοιπόν να καταρρίψω όλες τις ανακρίβειες που μόλις έγραψες 1) ήταν αγόρια ΚΑΤΩ των 18 (όχι ότι είναι κάτι διαφορετικό αν ήταν κορίτσια). Πάλι για παιδεραστία μιλάμε 2) ένα 16 χρονο είναι ΠΑΙΔΙ και όχι βιζιτού. Κι όταν το κάνει για χρήματα δεν είναι επειδή το θέλει (να συνευρεθεί σεξουαλικά δηλαδή με μια ΣΚΑΤΟΦΑΤΣΑ σαν τον Γεωργιάδη αλλά επειδή κάποιοι το εξωθούν στην πορνεία και συνήθως ηθικός αυτουργός είναι η ΦΤΩΧΕΙΑ 3) και στην Ταιλάνδη πχ πηγαίνουν ένα κάρο ανώμαλοι και συνευρίσκονται σεξουαλικά με 12χρονα και 14 χρονα-πουτανάκια κι αυτά? (λυπάμαι πως χαρακτήρισες αθώα παιδιά-γιατί τα παιδιά είναι ΑΘΩΑ εξ ορισμού). Πραγματικά ΛΥΠΑΜΑΙ όμως...Αυτά εξοργίζομαι πραγματικά που τα αυτονόητα δεν είναι καθόλου αυτονόητα σ'αυτόν τον οχετό που ζούμε
Σχολιο.- Με τροπολογία που κατέθεσαν το 2015 οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Β. Κατριβάνου, Κ. Δουζίνας, Αν. Καββαδία, Χρ. Καραγιαννίδης, Γ. Ψυχογιός και με τις πιέσεις των ΛΟΑΤΚΙ κοινοτήτων ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος έκανε δεκτή την κατάργηση του άρθρου 347 του ποινικού κώδικα σύμφωνσ με το οποίο:"Η παρά φύση ασέλγεια μεταξύ αρρένων που τελέστηκε: α. με κατάχρηση μιας σχέσης εξάρτησης που στηρίζεται σε οποιαδήποτε υπηρεσία, β. από ενήλικο με αποπλάνηση προσώπου νεότερου από 17 ετών ή από κερδοσκοπία, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 3 μηνών".
Σχολιο.- το κατηγορητήριο του εισαγγελέα έλεγε (στην Μολδαβία): «Την ίδια περίοδο, ο Σιβίτκσι Όλεγκ (σ.σ. πρόκειται για τον προαγωγό) παρακινήθηκε από τον έλληνα υπήκοο Νικόλαο Γεωργιάδη να αναζητήσει παιδιά αρσενικού φύλου, τα οποία θα του παρείχαν σεξουαλικές υπηρεσίες έναντι αμοιβής. Οργάνωσε (ο Σιβίτκσι) μία συνάντηση του Γεωργιάδη με τον ανήλικο Μπιντιάκ Μιχαήλ και με ένα άλλο παιδί, ονόματι Μαξίμ, που δεν ταυτοποιήθηκε από τα όργανα δίωξης και ο οποίος είχε στρατολογηθεί από τον Όλεγκ Σιβίτσκι με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση και την πορνεία, κοντά στον κινηματογράφο “Πατρίδα” στο Κισινάου. Στη συνάντηση που αναφέραμε και ως αποτέλεσμα των ενεργειών που κατέβαλε ο Σιβίτσκι, ο έλληνας υπήκοος Νικόλαος Γεωργιάδης επέλεξε τον ανήλικο Μπιντιάκ Μιχαήλ για τη σεξουαλική εκμετάλλευση».
O Όλεγκ Σιβίτσκι καταδικάστηκε σε 20ετή κάθειρξη για σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικων αγοριών τα οποία προέρχονταν πάντα από πάμφτωχες οικογένειες



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι «κεντροαριστερές» διανοούμενες πόρνες…
«Ένα από τα πιο κτυπητά χαρακτηριστικά της εποχής μας είναι ότι οι «οργανικοί διανοούμενοι» του καπιταλισμού στη σημερινή φάση της παγκοσμιοποίησης και του χρηματιστηριακού «διεθνισμού» είναι πρώην αριστεροί, καλλιτέχνες και γενικά πνευματικοί άνθρωποι. Φυσικά όλοι αυτοί συνεχίζουν να λένε ότι είναι αριστεροί παρά το γεγονός ότι αποτελούν την... ιδεολογική αστυνομία του συστήματος, τους ακριβοπληρωμένους καθεστωτικούς λακέδες».
Η Εικόνα αποτελεί «συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης»!!!

Εύστοχο και το σχόλιο:
«Αυτος ο ολοκληρωτικα ατάλαντος ο κυρ Βασιλακης ο Βασιλικος ακόμα και στα βαθειά γεράματα δεν εχει ιχνος αξιοπρεπειας..
Στημενη φωτογραφια που διαβαζει το βιβλιο για τον Τσίπρα...
Η κατάντια της 'διανόησης''
Τρέχουν τα σάλια του ατάλαντου».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολιτική παράκρουση: Κεντρική Επιτροπή 700 μελών!!!
Όταν η ιδεολογική και η πολιτική αποσύνθεση ξεπερνούν κάθε όριο γελοιότητας τότε γεννιούνται ποικίλες πολιτικές φρενοβλάβειες…
Στο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει κανένας φραγμός στο χείμαρρο της αποσύνθεσής του και της φρενοβλαβούς γελοιότητάς του!!!
Γι αυτό δεν αποτελεί καμία έκπληξη ο νοσηρός πολιτικός παραλογισμός των... 700 μελών(!!!) της νεοσυσταθείσης Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης…
Κεντρική Επιτροπή 700 μελών(!) αποτελεί το άκρον άωτον της πολιτικής αθλιότητας, της αποσύνθεσης και του καιροσκοπισμού…
Μια τέτοια θλιβερή πολιτική κατάπτωση δεν αποτελεί απλώς τον «ΚΡΑΧΤΗ» των πολιτικών σκυβάλων, αλλά σηματοδοτεί και τον ΘΑΝΑΤΟ κάθε πολιτικής σκέψης…
Συνακόλουθα, καλλιεργεί την ΠΑΡΑΓΩΓΗ χειροκροτητών και προνομιούχων «μετοχών» για μελλοντικές εξαργυρώσεις...
Γι αυτό όλα τα νεκρά πολιτικά σώματα, όλα τα ορφανά της πασοκικής αποσύνθεσης και της «κεντροαριστερής» μιζέριας «συνωστίστηκαν» στο νέο αυτό τέχνασμα της «προοδευτικής» ΑΠΑΤΗΣ του ΣΥΡΙΖΑ: της ΑΠΑΤΗΣ του σύγχρονου φασισμού…




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




....η σφαγή του Λάντλοου το 1914 έγινε με πολύ λιγότερη δύναμη στα χέρια των ροκφέλερ (εννοώ μόλις είχε πάρει στα χέρια της η FED την τύπωση του δολαρίου)...

Η σφαγή του Λάντλοου
Η επονομασθείσα «Σφαγή του Λάντλοου» υπήρξε μία από τις αιματηρότερες επιθέσεις της εργοδοσίας και του κράτους στο συνδικαλιστικό κίνημα των ΗΠΑ.

Η επονομασθείσα Σφαγή του Λάντλοου υπήρξε μία από τις αιματηρότερες επιθέσεις της εργοδοσίας και του κράτους στο συνδικαλιστικό κίνημα των ΗΠΑ. Έλαβε χώρα στις 20 Απριλίου του 1914 στην πόλη Λάντλοου του Κολοράντο και ήταν το αποκορύφωμα της εργατικής καταπίεσης των 12.000 ανθρακωρύχων της περιοχής.
Η εργατική αναταραχή τα χρόνια που προηγήθηκαν του Α' Παγκοσμίου Πολέμου έλαβε αξιοσημείωτες διαστάσεις στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ. Όταν ένας συνδικαλιστής σκοτώθηκε το φθινόπωρο του 1913, οι εργαζόμενοι των ορυχείων CFI, που ανήκαν στην οικογένεια Ροκφέλερ, κατέβηκαν σε απεργία. Εκκένωσαν τους καταυλισμούς της επιχείρησης, όπου έμεναν, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τους χαμηλούς μισθούς και τις άθλιες συνθήκες εργασίας. Ο δείκτης θνησιμότητας για τους εργαζομένους της επιχείρησης ήταν διπλάσιος από τον εθνικό μέσο όρο.

Η απεργία προκάλεσε την άγρια αντίδραση της οικογένειας Ροκφέλερ. Προσέλαβε το Πρακτορείο Ντετέκτιβ «Μπάλντουιν-Φελτς», προκειμένου να τρομοκρατήσει τους απεργούς και τη συνδικαλιστική τους ηγεσία. Το Πρακτορείο είχε σπουδαία φήμη σ' όλη την Αμερική για την αποτελεσματικότητά του στην καταστολή απεργιών. Προμήθευσε την εργοδοσία με οπλισμένους φρουρούς, ελεύθερους σκοπευτές, πράκτορες, επαγγελματίες προβοκάτορες, ακόμη μ' ένα τεθωρακισμένο όχημα με πολυβόλο.
Οι επιθέσεις των ανθρώπων της εργοδοσίας ήταν καθημερινό φαινόμενο στις κατασκηνώσεις, που εν τω μεταξύ είχαν στήσει οι απεργοί. Στις 17 Οκτωβρίου 1913 ένας απεργός σκοτώθηκε και δύο παιδιά τραυματίσθηκαν από τους πολυβολισμούς του τεθωρακισμένου οχήματος. Η κατάσταση είχε φθάσει στο απροχώρητο με τους απεργούς να μην υποχωρούν. Στις 28 Οκτωβρίου ο κυβερνήτης του Κολοράντο, Ιλάιας Άμονς, αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Απέστειλε την Εθνοφρουρά στο Λάντλοου για να επιβάλει την τάξη και να διαλύσει την απεργία.
Η Εθνοφρουρά συνέχισε να κατατρομοκρατεί τους απεργούς, το ηθικό των οποίων χαλυβδωνόταν με την πάροδο του χρόνου. Ύστερα από τρεις μήνες στασιμότητας, ο κυβερνήτης Άμονς αποφάσισε να αποσύρει την Εθνοφρουρά, μη αντέχοντας το κόστος διατήρησής της επί μακρόν στο πεδίο της μάχης. Τότε οι Ροκφέλερ προσφέρθηκαν να επανδρώσουν με δικό τους προσωπικό την Εθνοφρουρά.

Στις 10 Μαρτίου 1914 ένας απεργοσπάστης βρέθηκε νεκρός στις γραμμές του τρένου κοντά στον καταυλισμό των απεργών. Ηταν η αφορμή για τις δυνάμεις καταστολής να ξεκαθαρίσουν μια και καλή την κατάσταση.
Η Εθνοφρουρά με τη νέα της σύνθεση αποφάσισε να ισοπεδώσει τις τεντουπόλεις, αν και ήταν σε χώρο ιδιοκτησίας των ανθρακωρύχων. Επελέγη η κατασκήνωση Λάντλοου, 30 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Τρίνινταντ. Το πρωί της 20ης Απριλίου οι εθνοφρουροί άνοιξαν πυρ, την ώρα που η ελληνική κοινότητα των ανθρακωρύχων γιόρταζε το Πάσχα με τον πατροπαράδοτο τρόπο.

Οι απεργοί ανταπέδωσαν το πυρ και η μάχη διήρκεσε επί ώρες. Ο ελληνικής καταγωγής συνδικαλιστής Λούης Τίκας, επικεφαλής της κατασκήνωσης, ζήτησε αργά το απόγευμα εκεχειρία από την Εθνοφρουρά. Ο επικεφαλής της, υπολοχαγός Λίντερφελντ, χτύπησε με τον υποκόπανο του όπλου τον Τίκα και τον έριξε στο έδαφος. Τρεις σφαίρες από όπλα εθνοφρουρών βρήκαν στην πλάτη τον πεσμένο συνδικαλιστή και τον αποτελείωσαν, σε ηλικία 30 ετών. Οι εθνοφρουροί επέδραμαν στη συνέχεια στην κατασκήνωση του Λάντλοου και την παρέδωσαν στις φλόγες. 17 άνθρωποι από την πλευρά των ανθρακωρύχων σκοτώθηκαν εκείνη την ημέρα, που έμεινε στην ιστορία ως «Η σφαγή του Λάντλοου».
Τα νέα διαδόθηκαν γρήγορα απ' άκρου εις άκρον των ΗΠΑ. Οπλισμένοι εργάτες από παρακείμενα ανθρακωρυχεία κινήθηκαν εναντίον της εθνοφρουράς του Κολοράντο, πολλοί άνδρες της οποίας αρνήθηκαν να χτυπήσουν τους απεργούς. Ομάδες απεργών δυναμίτισαν ανθρακωρυχεία και κατέλαβαν πόλεις του Κολοράντο. Στο Κογκρέσο, ο σοσιαλιστής βουλευτής του Ουισκόνσιν Βίκτωρ Μπέργκερ ζήτησε απ' τους εργαζομένους να πάρουν τα όπλα για να υπερασπισθούν τους εαυτούς τους.
Η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου. Έπειτα από 10 μέρες συγκρούσεων, ο κυβερνήτης του Κολοράντο, Ιλάιας Άμονς, ζήτησε την συνδρομή του Προέδρου Γούντροου Ουίλσον. Ο ομοσπονδιακός στρατός που εστάλη στην περιοχή αφόπλισε τους απεργούς, οι οποίοι αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στα ανθρακωρυχεία χωρίς να γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους. Μάλιστα, η εργοδοσία προχώρησε σε εκτεταμένες απολύσεις, αντικαθιστώντας τους απεργούς με μη συνδικαλισμένους εργάτες. Από την Εθνοφρουρά κανείς δεν διώχθηκε για τις επιθέσεις στους απεργούς και τις οικογένειές τους, που στοίχισαν τη ζωή σε 66 ανθρώπους, ηλικίας από 2,5 έως 45 ετών.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



29 Νοεμβρίου
Έλεος πια με τις αμερικανιές. Μπλακ Φράιντεϊ λέει σήμερα αλλά κι αυτή ντεμέκ, μουσαντένια αλά ελληνικά. Εκτός του ότι "ξεπουλάνε" για όλο το τριήμερο από βρακιά μέχρι κατσαρόλες, έπεσα σε τηλεοπτική διαφήμιση για το κινητό που αγόρασα κάτι μήνες πριν με 162 ευρώ. Λόγω της ημέρας το διαφημίζουν ΜΟΝΟ!!!! 169 ευρώ. Τρέχτε να προλάβετε