Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Τριτη 3 Δεκεμβριου 2019


ΕΝΑΣ "ΑΡΙΣΤΟΣ" ΒΙΑΣΤΗΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΛΕΩ ΣΥΡΙΖΑ!
Σημαίνον στέλεχος και πρώην βουλευτής της Ν.Δ., ο Νίκος Γεωργιάδης είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 28μηνη φυλάκιση και καταβολή 20.000 ευρώ, για ασέλγεια σε βάρος ανήλικων Μολδαβών.
Τώρα ο "άριστος" απαλλάσσεται, όχι λόγω αθωότητας, αλλά γιατί παραγράφεται η υπόθεση.
Όχι! Δεν είναι οι δικαστές που έκαναν την παραγραφή, όπως θα ήθελαν κάμποσοι συριζαίοι. Η ίδια η εισαγγελέας ανέφερε πως δεν θα το ήθελε, αλλά το Δικαστήριο είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει τον νέο Ποινικό Κώδικα. Αυτόν που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, ρίχνοντας στα μαλακά ή και απαλλάσσοντας τους κάθε λογής βιαστές.
Όπως είπε η εισαγγελέας, "δυστυχώς θα πρέπει να γίνει δεκτή η ένσταση παραγραφής. Ο δικαστής είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει το νόμο, ακόμα και αν προκαλείται στους πολίτες το ερώτημα πώς μπορεί με το νέο Ποινικό Κώδικα να θεωρεί ήσσονος σημασία και να παραγράφει, όλα τα πλημμελήματα ακόμα και αυτά που έχουν τελεστεί σε βάρος ανηλίκων".

σχολιο.- Δεν ειναι ακριβως ετσι. Η ασέλγεια επι πληρωμη σε ανηλικους ανω των 15 ηταν παντα πλημμέλημα. Το θεμα ειναι γιατι δεν ζητησαν απο τους παθοντες να καταθεσουν, και ετσι να αποδειχτει οτι ηταν θυματα τραφικινγκ οποτε η κατηγορια θα ηταν για κακουργημα.
Σχολιο.- Γιατι απλουστατα δεν ηταν θυματα τραφικινγκ!
Σχολιο.-  Η παραγραφη για πλημμελήματα ειναι η ιδια. Μην πεφτουμε στην παγιδα των δεξιων φιλαδων. Δεν κανω τον συνηγορο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλα δεν θα βγαλω λαδι τα δεξια κατακαθια.
 Ευκαιρια ψαχνουν να αυστηροποιησουν τον κωδικα οπως γουσταρουν. μην τους δινουμε πατημα
Σχολιο.- Δεν είναι οι δεξιές φυλλάδες αυτές που μου διαμόρφωσαν άποψη. Παρακολουθούσα συστηματικά όσον καιρό συζητούνταν ο νέος Ποινικός Κώδικας τις αντιδράσεις ανθρώπων που εμπιστεύομαι. Και όσον αφορά τους βιασμούς, την ασέλγεια κ.λπ. διάβαζα τις αντιδράσεις του γυναικείου κινήματος που ο ΣΥΡΙΖΑ παρέβλεψε εντελώς,



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




3 Δεκέμβρη του 1944, όταν στο Σύνταγμα οι Άγγλοι και οι ντόπιοι υπηρέτες τους δολοφονούσαν τους ειρηνικούς διαδηλωτές, διαδραματίζεται μια πολύ περίεργη ιστορία:
Το επίλεκτο 2ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ, δύναμης 1200 έμπειρων μαχητών με καπετάνιο τον Νικηφόρο και στρατιωτικό διοικητή τον ταγματάρχη Παπαζήση είναι στρατοπεδευμενο στη Φιλοθέη. Η διαταγή ήταν την άλλη μέρα να μπουν στην Αθήνα.
Υπό πολύ περίεργες συνθήκες, οι πιο έμπειροι μαχητές του ΕΛΑΣ περικυκλωνονται απο τους Άγγλους, αφοπλιζονται και συλλαμβάνονται χωρίς να πέσει ούτε ντουφεκια.
Ακόμα και σήμερα δεν έχει ξεκαθαρίσει ο ρόλος των αντιφατικών διαταγών του καπετάν Ορέστη προς το Σύνταγμα, η αιτία της απουσίας του Νικηφόρου την κρίσιμη νύχτα, τα ελλιπή μέτρα φύλαξης, ο ρόλος του Παπαζήση που πάνω του έπεσε το αναθεμα κλπ.
Το σίγουρο είναι, σύμφωνα με τις μαρτυρίες πολλών ανταρτών, πως το κύριο ήταν η καταστροφική εντολή " καμία σύγκρουση με τους Άγγλους". Ήταν βέβαιο πως το επίλεκτο 2ο σύνταγμα θα έσπαγε τον κλοιό και θα έμπαινε στην Αθήνα. Και τότε, όλα θα ήταν διαφορετικά...
Όλοι οι αναλυτές συμφωνούν πως ήταν καθοριστικό το γεγονός αυτό για την εξέλιξη της μάχης της Αθήνας. Τι ακριβώς συνέβη, ίσως δεν το μάθουμε ποτέ...
Σχολιο.-  Ο Νικηφόρος, λέει, είχε πάει να -πως να το πω ...αντισεξιστικά- να ...συνουσιασθεί...
Σχολιο.- Υπάρχει κι αυτή η φήμη. Υπάρχουν μαρτυρίες που μιλάνε για διαταγή να πάει στην Κηφισιά να φέρει ένα κανόνι. Δύσκολο ν βρεθεί η αλήθεια
Σχολιο.- "Αφέθηκε η διεξαγωγή της μάχης της Αθήνας μόνο στα τμήματα των Αθηνών και το λαό, ενώ ολος ο στρατός του ΕΛΑΣ έμεινε απαθής και παρακολουθουσε σαν άλλος Ξέρξης, από το βουνό..."
Σχολιο.- Η παράδοση των 1200 ΕΛΑΣιτών σε μόλις μια διμοιρία Άγγλων ήταν στα πλαίσια της λανθασμένης γραμμής του ΚΚΕ μέχρι τότε, δηλαδή "καμία σύγκρουση με τους Άγγλους".
Σχολιο.- Δεν παραδόθηκαν σε μια διμοιρία, προβολέις τεθωρακισμένων τους ξύπνησαν. Το καμία σύγκρουση δεν σημαίνε καθίστε να σας πιάσουν κοιμισμένους χωρίς καν σκοπιά!!! Το τι θα γινοταν ... άγνωστο! Έχεις δίκιο, το ΚΚΕ είχε ως συνήθως λάθος γραμμή πως στην επανάσταση του δεν θα σπάσει ούτε τζαμί!
Σχολιο.- Οι επικεφαλής της καθοδήγησης του απελευθερωτικου κινήματος του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, αναποφασιστοι, ταλαντευομενοι και διασπασμενοι. Ο ΕΛΑΣ, ο στρατός που αριθμεί περί τις 80χιλ., κατέχει και ελέγχει ολόκληρη την Ελλάδα, εκτός από τα Γιάννενα και μέρος της Ηπείρου. Η πλειοψηφια του λαού διακειται ευμενεστατα και υποστηρίζει το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Όμως ο στρατός, οι αξιωματικοί, τα στελέχη, οι καπετάνιοι, βιώνουν μια ιδιάζουσα κατάσταση και βρίσκονται σε αμηχανία, δεν ξέρουν τι λέει η καθοδήγηση, ποιες οι προθέσεις και οι σκοποί της, τι θα γίνει, θα παραδώσουμε τα όπλα ή θα αντισταθούμε?..
Τι μέτρα πήρε η ηγεσία του απελευθερωτικου μετώπου ν αποκρούσει την ένοπλη επίθεση των ταγματασφαλιτων και των Άγγλων στην Αθήνα? Σχεδόν τίποτα. Ουτε για τα μάτια ούτε για μπλόφα ουτε καν εδειξε ότι υπάρχει, ότι αντιδρά. Κι εδώ, δεν θα δουμε τι λόγους έβγαζαν από τα μπαλκόνια και τι ανοησίες έλεγαν, αλλά τι πρακτικά μετρα πήρανε.
Στην Αθήνα έστειλαν ορισμενες δυνάμεις, το σύνταγμα του Παπαζήση, όμως χωρις καμιά συγκεκριμένη οδηγία. Οι διοικήσεις τους γλεντούσαν στα καφενεία και αλλού, ο στρατός, οι ελασιτες, χωρίς κανένα μέτρο ασφάλειας και επαγρύπνησης, πιάστηκαν αιχμάλωτοι χωρίς να ρίξουν τουφεκια.
Να γιατί λέμε ότι η καθοδήγηση του απελευθερωτικου μετώπου δεν αντιστοιχουσε, δεν ανταποκρινοταν σ όλη την περίοδο του απελευθερωτικου πολέμου και της αντίστασης. Γιατί η καθοδήγηση πρέπει να μελετάει, να προβλέπει, να προετοιμάζει και να καθοδηγεί. Η λαθεμενη ταχτικη των υποχωρησεων που εφαρμόστηκε από την αρχή του απελευθερωτικου κινήματος, ήταν αυτη βασικα που είχε αποπροσανατολισει το κίνημα, του είχε καλλιεργήσει αυταπάτες, το είχε αποκοιμίσει, δεν το άφησε να εξελιχθεί και ν αναπτυχθεί, το στενεψε και το περιόρισε.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπορείς να κλέβεις, να πηγαίνεις με ανήλικα θύματα τράφικινγκ, να χρηματίζεσαι, να σκοτώνεις, να στήνεις κομπίνες, να φέρνεις με το βαπόρι σου τόνους ηρωίνης, αρκεί να είσαι με τη σωστή μεριά.
Αν είσαι με τη λάθος και κλέψεις μια πρίζα σαπίζεις στο κελί.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Μου αρέσεις και θέλω να σε γνωρίσω καλύτερα
--Μμμ πες κατι έξυπνο,πως αλλιώς θα με ρίξεις..
-θα σε σπρώξω ..


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έβαλα ένα ποτηράκι τσικουδιά να χαλαρώσω πριν πάω για ύπνο, τα έκανα τέσσερα και τώρα δεν βρίσκω πως ανοίγει η πόρτα για την κρεβατοκάμαρα. Δε γ@μιεται θα κοιμηθώ στο σαλόνι...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις συσκευασίες πάντως θα έπρεπε, πέρα απτο άνοιξε εδώ με μικρά να έχει και ένα ΕΔΩ ΒΡΕ ΖΩΟΝ για όσους δε γεννηθήκαμε παιδιά θαύματα...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Νίκος Γεωργιάδης επιστρέφει στο προσκήνιο;
«Κάτσε μέχρι να ξεφουσκώσει το θέμα και θα επιστρέψεις», του είχε πει ο Μητσοτάκης.
Ε, ξεφούσκωσε τώρα...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ποιος συντηρεί αυτό το τέρας των Βρυξελλών και τα υποκαταστήματά του?
"Ήπια το πρωί έναν καφέ αξίας 3 ευρώ από τα οποία τα 72 λεπτά πήγαν στο κράτος, Σάββατο σήμερα και κατ εξαίρεση φάγαμε έξω αξίας 35 ευρώ , από τα οποία τα 8,4 πήγανε στο κράτος.
Έβαλα την εβδομαδιαία βενζίνη 60 ευρώ, από τα οποία τα 40 περίπου ήταν φόροι και εισφορές , αγόρασα 2 πακέτα τσιγάρα αξίας 9,2 ευρώ ( δυστυχώς καπνίζω) από τα οποία τα 6 τουλάχιστον ήταν φόρος.
Ξόδεψα δηλαδή 107,2 ευρώ από τα οποία τα 55,22 με τον έναν η άλλον τρόπο κατέληξαν στο κράτος.
Αν υπολογίσει κανείς με μετριοπαθείς υπολογισμούς ότι αυτά τα 107, 2 ευρώ παρήχθησαν από εισόδημα δικό μου αξίας 145 ευρώ τουλάχιστον δηλαδή 38 ευρώ φόροι και αν υπολογίσει την φορολογία που θα υποστεί, ο καφετζής, ο εστιάτορας, ο περιπτεράς, ο βενζινάς, το διυλιστήριο, ο καπνοβιομηχανος κοκ είναι κανείς να παίρνει τα βουνά και να σηκώνει αντάρτικο.
Βιώνουμε μια δουλοπαροικία, χωρίς αρχή και τέλος.....
Γι αυτό καίγεται σήμερα το Παρίσι.
Κι όλα αυτά τα χρήματα θα πάνε τελικά στον πολιτικάντη για να αγοράσει στήριξη και να πληρώσει επιδόματα σε όλες τις φυλές του Ισραήλ.
Εν τω μεταξύ οι σοσιαλιμπεραλ ελίτ και τα ενεργούμενα της, όποιον κάνει αυτές τις απλές ερωτήσεις στην καλύτερη τον ονομάζουν λαικιστη και ανάλογα με τα κέφια της, ρατσιστή , ξενοφοβικό, ομοφοβικό, φασίστα κοκ"
Σχολιο.- που πανε αυτοί οι έμμεσοι φόροι? σε νοσοκομεία, σε δρόμους, στην παιδεία, σε εξοπλισμούς? σε μισθούς σε συντάξεις? ή σε πρωτογενή πλεονάσματα και σε αποπληρωμή ενός χρέους που απλά είναι παράνομο και μη βιώσιμο, καθώς αργά ή γρήγορα δεν θα είμαστε βιώσιμοι εμείς?
Ποιος επιβάλλει αυτή την φορολογία? εγώ?εσύ?ο Τσίπρας κι ο Μητσοτάκης? ΠΟΙΟΣ?
Σχολιο.- Ε, οχι και δεν εχει η ΕΕ σχεση με το ΜΗ χρεος, μαζι με τους Σημιτανθρωπους μαγειρεψανε τους αριθμους να μπουμε. Το χρεος ειναι πλαστο ,παραφουσκωμενο, παράνομο, επαχθές και επονείδιστο ..
Η ΕΕ ειναι δυναμει Γερμανικο 4ο Ραιχ, ν αλλαξει δυσκολο γιαυτο το λογο φτιαχτηκε, οι περισσοτεροι ειναι διορισμενοι. Brexit πρωτα (αν το επιτρεψουν) και μετα να αρχισουν οι φυγοκεντρες.
Σχολιο.- Αν σκεφτούμε ότι οι Έλληνες ηταν υπόδουλοι στους Τούρκους και πλήρωναν την " δεκάτη" ένα φόρο το 10% επί των προϊόντων.
Σήμερα οι φόροι είναι 55% αλλά εμείς ζούμε ελεύθεροι σε Δημοκρατία
Σχολιο.- Τό ίδιο ισχύει καί για τά λεφτά πού δίνουν για τό μεταναστευτικό ρευμα.Τα δίνει λένε τά λεφτά η Ευρωπαϊκή Ένωση. Δηλαδη ανοίγουν οι τραπεζίτες τά χρηματοκιβώτια και μοιράζουν λεφτά. Δινουν λεφτά η Μέρκελ και οι άλλοι ηγέτες από τούς λογαριασμούς τους;.Η φορολογουν τούς πολίτες τις Ευρώπης με παρά πάνω φόρους για να τά δίνουν σέ λαθρομετανάστες. Δεν πιστεύω νά ρώτησαν τους ευρωπαιους πολίτες αν θέλανε ναι δώσουν από τό υστέρημα τους




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο "εθνάρχης" μας έβαλε στην ΕΕ που από οικονομική κοινότητα τότε, τείνει να μετατραπεί στο πιο ολοκληρωτικό καθεστώς που γνώρισε ο πλανήτης. Ο Αντρέας μας υπερχρέωσε και μας διέφθειρε καπηλευόμενος τα ιδανικά της αριστεράς και του πατριωτισμού μέσω του λαϊκισμού και του αυριανισμού. Ο Σημίτης μας έβαλε στο σπιράλ του θανάτου του κοινού (Γερμανικού) νομίσματος και πρώτος απ'όλους άρχισε να διαβρώνει την εθνική μας υπόσταση-ταυτότητα για να μας "ετοιμάσει" για όλα αυτά που ήρθανε μετά. Ο Καραμανλής jr πήγε να αλλάξει την ρότα του καραβιού με σπασμωδικές κινήσεις, αλλά μόλις είδε το μέγεθος του αντιπάλου και βίωσε άλλη μία πορτοκαλί επανάσταση στην ίδια του την χώρα, ασπάστηκε τον Βουδισμό και ως ένδειξη διαμαρτυρίας δεν ξαναμίλησε, πνίγοντας τον πόνο του στα...κοψίδια. Ο Παπανδρέου jr παράδωσε την χώρα στην διεθνή των τοκογλύφων συμμορία, εξυβρίζοντας τον ίδιο τον λαό του (?), κάτι που δεν κάνει κάποιος ούτε με πιστόλι στον κρόταφο. Ο Παπαδήμος και ο Σαμαρας και τα δεκανίκια τους, ΛΑΟΣ,ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έφερε το εγκληματικό PSI,το Αγγλικό δίκαιο και τα δικαστήρια του Λουξεμβούργου ως εξέχων μέλος της Trilateral Commitee (Τριμερούς επιτροπής) για να μας "δέσει" ολοκληρωτικά στο καθεστώς της χρεοδουλοπαροικίας/αποικίας χρέους. Ο Τσίπρας, ως γνήσιος απόγονος του Χατζηχρήστου (και το αξέχαστο "παλεύεις ρε"?) μετατράπηκε σε 17 ώρες σε καρπαζοεισπράκτορα Τζανετάκο, παραδεχόμενος τις "αυταπάτες" του και υποκύπτοντας στις θανάσιμες συνέπειες ενός ...έρπητα, ξεπλένοντας φυσικά στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, όοοοοοολους τους προηγούμενους. Για να΄ρθει στην συνέχεια ο Μητσοτάκης jr και να δώσει σάρκα και οστά στα μεγαλεπήβολα σχέδια του πατέρα του να μετατρέψει την ΝΔ σε Δημιουργία Ξανά και την χώρα σε ...χώρο, βορά στις πολυεθνικές και στους δικούς του "άριστους" παιδεραστές, πλαστογράφους, πρεζέμπορους κτλ κτλ. Και συνεχίζοντας βεβαίως βεβαίως το μεγαλεπήβολο σχέδιο του προκατόχου του για μια Βόρεια Μακεδονία στα βόρεια μας και μια Δυτική Τουρκία που σχηματίζεται σιγά σιγά στο Ανατολικό Αιγαίο, μέσω φυσικά του "μεταναστευτικού" και του γεωπολιτικού παιγνίου.
Εμείς κατακερματισμένοι, σοκαρισμένοι αποπροσανατολισμένοι και ακέφαλοι συνεχίζουμε "δειλοί,μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα", να "πιστεύουμε πιότερο τ'αυτιά μας παρά τα μάτια μας. Πιότερο το Μύθο παρά τα γεγονότα. Πιότερο την Φαντασία παρά την κρίση μας" που θα'λεγε κι ο μεγάλος μας ποιητής....
Η Νέμεσις λοιπόν γιατί να΄ρθει σ'αυτούς και όχι σε μας? Η Ύβρις μήπως βρίσκεται στην δική μας πλευρά? Η σιωπή μας μήπως είναι και συνενοχή? ή καλύτερα μήπως είναι μόνο συνενοχή?
ΥΓ;  Για να είσαι ευτυχισμένος πρέπει να είσαι ελεύθερος και για να είσαι ελεύθερος πρέπει να είσαι γενναίος.
Θουκυδιδης
Σχολιο.- μία κοπέλα που συμμετείχε στο συνεδριο που ήταν από την Αργεντινή είπε κάτι άλλο. Ότι η Ελλάδα επιλέχθηκε από την διεθνή των τοκογλύφων γιατί "η δημοκρατία έπρεπε να πεθάνει εκεί που γεννήθηκε". καλημέρα, και όχι δεν είναι μόνο η Ελλάδα ο στόχος αλλά ο θεσμός του έθνους-κράτους
Σχολιο.- εσύ έχεις τον Τσε στο προφίλ σου, λογικό λοιπόν να ...ελπίζεις. Νομοτελειακά θα έλπιζες με τέτοιο Ήρωα ως ίνδαλμα....Εγώ πάλι πιστεύω ότι ακόμα κι αν ζούσε εδώ στα μέρη μας ένας τέτοιος άνθρωπος (όπως τότε με τον δικό μας Τσε, τον Άρη) θα τον είχαμε καταδικάσει σε καθεστώς μετανάστη στον τόπο του...Πλέον πιστεύω ότι έχουμε πάρει υποσυνείδητα απόφαση ν'αυτοκτονήσουμε συλλογικά, μην αντέχοντας το βάρος της κληρονομιάς μας-εθνικής και παγκόσμιας, ιδεολογικής και πολιτισμικής. Ζούμε την Πομπηία μας, τουλάχιστον ως νεοέλληνες...
Σχολιο.-  Βάλε και για τη λαθρομετανάστευση, ακόμα από το 1990 και μέχρι που το ξέσκισε ο Τσίπρας, και για το ξεπούλημα της Μακεδονίας από τον Τσίπρα πρώτα...
και τον αφελληνισμό μας από τα σχολικά βιβλία από Σημίτη και Ρεπούση.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο άλλος ο  Αντωνης Διαματάρης, που τον βάλαν υφυπουργό εξωτερικων με πτυχία από το skroutz.gr σε προσφορά black friday, δήλωσε ότι είναι πτυχιούχος στο Κολαμπια, αλλά δεν έχει..πτυχίο γτ τον χτύπησε η μοίρα κ η καταφρονια του κόσμου κ δεν είχε λεφτά, αλλά μετά άμα τον ρωτήσεις θα σου πει ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΧΤΕΣ ΡΕ ΜΑΔΟΥΡΗΔΕΣ.
Σχολιο.-  Καλά ο τύπος, διευθυντής της ακροδεξιάς φυλλάδας ¨Εθνικός Κήρυξ" ήταν πάντα ο yes sir άνθρωπος των δεξιών κυβερνήσεων. Ο Παπαχελάς ήταν (και είναι) χρόνια κολλητός του κι ανταποκριτής του Κηρυκα στην Ουασιγκτόνα...
Σχολιο.- Απόφοιτοι του Χαρβαρντ ήταν τόσο ο ΓΑΠ όσο και ο Κούλης. ΑΥτό εξηγεί από μόνο του ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ. Αν έχεις 80 χήνες τον χρόνο , περίπου τόσα είναι τα δίδακτρα, παίρνεις ότι τίτλο σπουδών θες



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ-ΕΝΑ ΜΑΖΙΚΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΠΟΤΕ, ΚΑΜΙΑ ΗΒΟ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΣΕΙΡΑ...
Στις 3 Δεκεμβρίου 1984 δηλητηριώδη αέρια διέφυγαν από το εργοστάσιο της αμερικανικής πολυεθνικής Union Carbide (στο εταιρικό σχήμα συμμετείχε η ινδική κυβέρνηση και τοπικές τράπεζες) στο Μποπάλ της Ινδίας, με αποτέλεσμα πάνω από 2.000 άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους και αρκετές χιλιάδες να τραυματισθούν.
Τις πρώτες πρωϊνές ώρες της 3ης Δεκεμβρίου του 1984, 45 περίπου τόνοι μεθυλοϊσοκυανικού οξέος (MIC), ενός επικίνδυνου αερίου που χρησιμοποιείται για την παρασκευή εντομοκτόνων, εκλύθηκαν στην ατμόσφαιρα.
Το αέριο απλώθηκε γρήγορα πάνω από τις πυκνοκατοικημένες συνοικίες που γειτνίαζαν με το εργοστάσιο, επιφέροντας ακαριαίο θάνατο σε πολλούς κατοίκους. Οι πιο πολλοί ξύπνησαν έντρομοι κάνοντας εμετό και παραπονούμενοι για ζαλάδες, πονόλαιμους και κάψιμο στα μάτια. Χιλιάδες άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με δύσπνοια, αφρούς και απώλεια όρασης. Οι δρόμοι της πόλης γέμισαν από νεκρά ζώα και πουλιά, την ίδια ώρα που δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι προσπαθούσαν να διαφύγουν από την πόλη.
Ο απολογισμός της μοιραίας διαρροής ήταν αποκαλυπτικός για το μέγεθός της: 2.259 κάτοικοι του Μποπάλ έχασαν την ζωή τους,σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ινδικής κυβέρνησης, ενώ τα στοιχεία της τοπικής κυβέρνησης του κρατιδίου, τούς ανέβασαν σε 3.787. Οι τραυματίες ανήλθαν σε 558.125, από τους οποίους οι 13.900 παρουσίασαν μόνιμα προβλήματα αναπηρίας.
Ο πρόεδρος της μητρικής εταιρείας Γουόρεν Άντερσον, συνελήφθη μόλις έφθασε στην Ινδία και κατηγορήθηκε για εγκληματική αμέλεια, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση, λίγες ώρες αργότερα. Η επίσημη θέση της εταιρείας ήταν ότι επρόκειτο για σαμποτάζ, αλλά, οι κατοπινές έρευνες έδειξαν ότι η κακή λειτουργία και οι ελλιπείς κανόνες ασφαλείας του εργοστασίου οδήγησαν στην καταστροφή. Τό παραδέχθηκε και ο διευθυντής του εργοστασίου, που ανέφερε ότι το αέριο διέρρευσε όταν μια βαλβίδα της δεξαμενής έπαψε να λειτουργεί σωστά, εξαιτίας της αύξησης της πίεσης.
Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ρατζίβ Γκάντι δήλωσε ότι η καταστροφή ήταν το αποτέλεσμα ενός «ανεξέλεγκτου σχεδιασμού» και ότι θα ζητήσει αποζημίωση από την εταιρεία. Λίγο αργότερα, μια αγωγή για αποζημίωση της τάξης των 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων υπεβλήθη κατά της Union Carbide. Ύστερα από διαπραγματεύσεις, τον Φεβρουάριο του 1989 η εταιρεία συμφώνησε να καταβάλλει αποζημίωση ύψους 480 εκατ. δολαρίων (1 δισ. δολάρια με τιμές 2018). Στο ποινικό σκέλος της τραγωδίας, η Ινδία δεν κατόρθωσε να πετύχει την έκδοση του Άντερσον από τις ΗΠΑ προκειμένου να δικασθεί για ανθρωποκτονίες εξ αμελείας και στράφηκε κατά στελεχών της επιχείρησης, επτά από τα οποία καταδικάστηκαν, τον Ιούνιο του 2010, σε φυλάκιση δύο ετών και χρηματική ποινή 2.000 δολαρίων έκαστος.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τι απαντά ο Διαματάρης για το μεταπτυχιακό του: Το παρακολούθησα αλλά δεν πήρα πτυχίο
02|12|2019 | 19:11
Όπως αναφέρει ο υφυπουργός Εξωτερικών
«Με ιδιαίτερη απογοήτευση διαπίστωσα σήμερα πως όσα αναφέρονται στο βιογραφικό μου σημείωμα, το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, αποτέλεσαν αφορμή για αρνητικό σχολιασμό» τόνισε αρχικά ο κ. Διαματάρης και συνέχισε: «Προς αποκατάσταση της αλήθειας, διευκρινίζω ότι στο βιογραφικό μου σημείωμα αναφέρω ότι σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μ.Β.Α.) στο Πανεπιστήμιο Columbia, καθώς πράγματι παρακολούθησα αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, αλλά δυστυχώς λόγοι οικονομικοί δεν μου επέτρεψαν να αποκτήσω το σχετικό τίτλο σπουδών».
«Λυπάμαι αν η ως άνω διατύπωση προκάλεσε οποιαδήποτε παρερμηνεία ως προς το ότι είμαι κάτοχος του τίτλου σπουδών, ιδίως μάλιστα όταν είναι γνωστή η επί δεκαετίες προσφορά μου στα ζητήματα του απόδημου Ελληνισμού», κατέληξε ο κ. Διαματάρης.
Ο ιδιος βεβαια γραφει στο αυτοβιογραφικο του
Ο Αντώνης Η. Διαματάρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη νήσο Λήμνο όπου και τελείωσε το Λύκειο. Μαζί με την οικογένειά του μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπου σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο Queens College της Νέας Υόρκης και Διοίκηση Επιχειρήσεων (M.B.A.) στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης.
Ηταν εκδότης της εφημερίδας «Εθνικός Κήρυξ» στη Νέα Υόρκη, η οποία διανύει το 104ο έτος από την έκδοσή του και είναι η μόνη ημερήσια ελληνόφωνη εφημερίδα του απόδημου ελληνισμού.
Πριν 21 χρόνια εξέδωσε και τον εβδομαδιαίο αγγλόφωνο Εθνικό Κήρυκα, με τον ίδιο τίτλο “The National Herald”.
O κ. Διαματάρης έχει αφιερώσει τις δυνάμεις του στην έγκυρη ενημέρωση των Ελλήνων των ΗΠΑ, στην ανάγκη διατήρησης της εθνικής ταυτότητας και στην προώθηση των Εθνικών θεμάτων.
Σχολιο.-  όταν κάνεις ένα μεταπτυχιακό και δεν παίρνεις το χαρτί ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ να γράψεις ότι το έχεις κάνει. Απαγορεύεται από τα μεταπτυχιακά εκτός και αν το διευκρινίσεις. Αν δεν το διευκρινίζεις είναι απάτη.
Τόσο απλά.
Σχολιο.- Αν ήταν καθαρίστρια θα ήταν στην φυλακή καταδικασμένη σε 10ετή κάθειρξη, ......αυτός; Όλα καλά, όλα ωραία, μια αθώα παράλειψη, πάμε παρακάτω; ΝΤΡΟΠΗ σε αυτόν




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 3 Δεκεμβρίου 1944 (Κυριακή), ελεύθεροι σκοπευτές από τα παράθυρα του ξενοδοχείου "Μεγάλη Βρετανία" όπου έμενε ο Άγγλος τοποτηρητής Σκόμπι, έριξαν στο ψαχνό εναντίον παλλαϊκής ειρηνικής συγκέντρωσης. Αίτημα των διαδηλωτών, η ανάκληση της πραξικοπηματικής απόφασης για παράδοση των όπλων όσων αγωνίστηκαν κατά των Γερμανών, στους δοσίλογους. Δεκάδες νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες. Τα "Δεκεμβριανά" είχαν αρχίσει. Ένα περιστατικό: Μια από τις πιο μαχητικές διαδηλώτριες, η ηθοποιός Μιράντα Μυράτ (κόρη της μεγάλης Κυβέλης από τον πανέμορφο ηθοποιό Μήτσο Μυράτ και ετεροθαλής αδελφή του πολυμαθούς ηθοποιού Δημήτρη Μυράτ, τον οποίο ο Μήτσος είχε αποκτήσει από την κομψότατη ηθοποιό Χρυσούλα Κοτοπούλη -αδελφή της μεγάλης Μαρίκας) γονάτισε στην άσφαλτο, άνοιξε το πουκάμισό της και φώναξε κάπως μελοδραματικά προς τα μπαλκόνια του πολυτελούς ξενοδοχείου: "Ε λοιπόν, χτυπήστε μπαμπά"! Εννοούσε τον διορισμένο από τους Άγγλους πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου, τον οποίο είχε παντρευτεί η μαμά της μετά από τον Μυράτ. Ο Δημήτρης Μυράτ μου έλεγε όταν ήμουν νεαρός ηθοποιός στον θίασό του, ότι αυτή η ηρωική πράξη της αδελφής του οφειλόταν μάλλον στο ότι ήταν τρελά ερωτευμένη με τον μεγάλο και ξεχασμένο σήμερα ηθοποιό Αντώνη Γιαννίδη, που ήταν στέλεχος του ΚΚΕ, βγήκε αργότερα στο βουνό ταγματάρχης του Δημοκρατικού Στρατού και πέθανε πρόσφυγας στην πρώην Σοβιετική Ένωση. Θα κλείσω με το πάντα χρήσιμο σύνθημα που έγραφε εκείνη την ημέρα ένα πανό: ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ, ΔΙΑΛΕΓΕΙ Ή ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ Ή ΤΑ ΟΠΛΑ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



...η ουκρανία κάνει εξαγωγή των απόψεων της....
...καλέ ας μου πει κάποιος αν είναι αλήθεια ότι την ουκρανία την αγόρασε ο σόρος , όπως και τα σκόπια....
Γιατί οι Ουρανοί νεοναζί  συμμετέχουν στις Διαδηλώσεις του Χονγκ Κονγκ;
22:47 02.12.2019
Μεγαλοι αριθμοί της Ουκρανίας νεοναζί έχουν εντοπιστεί στις διαδηλώσεις του Χονγκ Κονγκ λίγες μόνο εβδομάδες μετά τη διοργάνωση μιας «ακαδημίας διαδήλωσης δρόμου» στο Κίεβο.
Οι ηγέτες των ακροδεξιών ουκρανικών ομάδων που ανέβηκαν στο προσκήνιο στο πραξικόπημα του 2014 που βοήθησαν να ενορχηστρώσουν, συμπεριλαμβανομένου του τάγματος Azov και του δεξιού τομέα , ταξίδεψαν πρόσφατα στο Χονγκ Κονγκ για να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις κατά του Πεκίνου εκεί. Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί οι ομάδες, που αγωνίζονται με την ένδυση μιας ακροδεξιάς ομάδας χούλιγκαν που ονομάζεται "Honor" ή "Gonor", έχουν πάει στο Χονγκ Κονγκ, αλλά το γεγονός ότι τόσο το ουκρανικό πραξικόπημα του 2014 όσο και οι σημερινές διαμαρτυρίες στο Χονγκ Κονγκ η στήριξη από το Εθνικό Δωρεές για τη Δημοκρατία που δημιουργήθηκε από την CIA μπορεί να δώσει μια ιδέα.
"Το Χονγκ Κονγκ μας υποδέχθηκε ως συγγενείς", έγραψε ο Σέρχι Φιλιμόνοφ στο Facebook το Σάββατο, μοιράζοντας ένα βίντεο από τον εαυτό του και από άλλες ουκρανικές ακροδεξιά προσωπικότητες στην ημιαυτόνομη κινεζική πόλη. Ο Φιλιμόνοφ κάποτε επικεφαλής του υποκαταστήματος του Κιέβου του Αζωβικού Μη Στρατιωτικού Σώματος, μιας ομάδας υποστήριξης για το υπερεθνικιστικό Αζωφάρικο Τάγμα, που είναι κακώς καλυμμένο ως μη κυβερνητική ΜΚΟ.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Την Κυριακή 3 Δεκέμβρη 1944, ο «Ριζοσπάστης» στην πρώτη σελίδα του είχε το σύνθημα: «Ολοι σήμερα στις 11 στο συλλαλητήριο του ΕΑΜ στο Σύνταγμα - Κάτω η κυβέρνηση του εμφυλίου πολέμου». Ενώ στη δεύτερη σελίδα του, (τότε έβγαινε δισέλιδος), αναπαράγοντας ανταποκρίσεις του ξένου Τύπου είχε τίτλο: «Ο παγκόσμιος τύπος διαπιστώνει: Αποθρασυμένη η αντίδραση, θέλει να επιβάλει με τη βία την εξουσία της». Οι τίτλοι του «Ριζοσπάστη» είναι χαρακτηριστικοί, αλλά δεν προϊδεάζουν για τη συνέχεια των γεγονότων του ηρωικού Δεκέμβρη του 1944 στην μόλις πριν δυο μήνες απελευθερωθείσα Ελλάδα.
Ας παρακολουθήσουμε τα γεγονότα.
Στις 12 Οκτώβρη 1944 απελευθερώθηκε η Αθήνα. Στις 30 Οκτώβρη στις 2 μ.μ. τα τμήματα της ΧΙης Μεραρχίας του ΕΛΑΣ απελευθέρωσαν τη Θεσσαλονίκη. Στις 3 Νοέμβρη 1944, τα τελευταία χιτλερικά τμήματα εγκατέλειψαν την αιματοποτισμένη ελληνική γη.
Ο ελληνικός λαός, λευτερώνοντας την πατρίδα του, έπειτα από σκληρούς και ηρωικούς αγώνες, που είχε διεξάγει με την καθοδήγηση του ΚΚΕ και του ΕΑΜ, χαιρόταν τη λευτεριά, που είχε κερδίσει με θυσίες και αίμα. Μα ταυτόχρονα ήταν εξαιρετικά ανήσυχος. Η θανάσιμη, για τη δική του προοπτική, απειλή διαγραφόταν κιόλας στον ορίζοντα.
Αρχές Οκτώβρη του 1944, άρχισαν να αποβιβάζονται τα πρώτα βρετανικά στρατεύματα, με βάση το σχέδιο «Μάνα» στις ακτές της Δυτικής Πελοποννήσου, όταν και τα τελευταία τμήματα των χιτλερικών εγκατέλειπαν την περιοχή Αθήνας - Πειραιά. Η απόβαση δεν εξυπηρετούσε κανένα σκοπό στη διεξαγωγή του πολέμου κατά της Γερμανίας.
Στις 18 Οκτώβρη έφτασε στην Αθήνα η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, (συμμετείχαν ως υπουργοί και στελέχη του ΚΚΕ και του ΕΑΜ), συνοδευόμενη από τον Βρετανό στρατηγό Σκόμπι. Ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, στο λόγο που εκφώνησε κατά την άφιξή του μίλησε για «λαοκρατία», ενώ ο ίδιος είχε ζητήσει επίμονα από τον Τσόρτσιλ να «αποστείλει επιβλητικές δυνάμεις» στην Ελλάδα «διότι τα πολιτικά μέσα διά την αντιμετώπισιν της κρισίμου καταστάσεως δεν ήσαν πλέον επαρκή».
Ο Γ. Παπανδρέου και οι Αγγλοι ζητούσαν επίμονα τη διάλυση του ΕΛΑΣ και της Εθνικής Πολιτοφυλακής και επέμειναν στη διατήρηση της Ορεινής Ταξιαρχίας και του Ιερού Λόχου, δηλαδή ενόπλων Σωμάτων της άρχουσας τάξης.
Την 1η του Δεκέμβρη, ο Σκόμπι κοινοποίησε στον ΕΛΑΣ προκήρυξη, που καθόριζε ημερομηνία έναρξης της αποστράτευσης των ανταρτικών δυνάμεων την 10ην Δεκέμβρη. Ταυτόχρονα, ο Γ. Παπανδρέου συγκαλούσε την κυβέρνηση, εν αγνοία των υπουργών του ΕΑΜ, κι αποφάσιζε την άμεση διάλυση της Εθνικής Πολιτοφυλακής σε πολλές περιφέρειες της χώρας. Την ίδια μέρα, παραιτήθηκαν από την κυβέρνηση οι υπουργοί του ΚΚΕ και του ΕΑΜ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα 3/12/44 ο Παπατζής«Γερος της Δημοκρατίας»τού Κώλου σφαγιάζει μέ διοίκητη τής Αστυνομίας τόν Αγ.Εβερτ τόν Αθηναϊκο Λαό



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο απατεώνας Αλ6 Τζιφρας απέραντα θρασύς - οπως πάντα - κατηγορεί τήν ΝΔ που πολιτεύεται μέ ψέμματα καί εξαπάτηση «αλλά συριζα»...Θυμιζοντας τήν Καμήλα που δέν βλέπει τήν δικη της καμπούρα καί ειρωνεύεται τίς αλλες...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για να εξακολουθήσουν να είναι αρεστοί και παραθυράκιδες στα Μ.Μ.Εξαπάτησης, τους προσφέρουν και τις προβαλλόμενες από αυτά «αντιρατσιστικές» απόψεις...
Αντιγραφή σημειώσεων από τις ομιλίες των Καζάκη και Ραχιώτη, που κρατούσε ο Γιώργος Λούκας στην προχθεσινή "Ημερίδα για το μεταναστευτικό".
Καζάκης: "Πηγαίναμε στα νησιά για εθελοντικούς λόγους... Αν ζούσα σε αυτήν την κόλαση θα είχα πάρει τα όπλα... Δεν είναι μετανάστες ούτε πρόσφυγες, είναι όμηροι... τους δίνουν τροφή για τα γουρούνια... Τώρα δεν υπάρχει κρίση μετανάστευσης, στην δεκαετία του 90' είχαμε κρίση μετανάστευσης, όταν κατέρρευσαν οι γείτονες μας χώρες... Οι άνθρωποι αυτοί κινούνται να ξεφύγουν από ένοπλες συγκρούσεις, αλλαγή κλίματος, φυσικές καταστροφές, τρομοκρατία, παράβαση ή παραβίαση δημοκρατικών δικαιωμάτων... Δεν καταστρέφονται οι χώρες υποδοχής κλπ...."
Στο ίδιο μοτίβο εξωραϊσμού των ΜΚΟ και κυβερνώντων "αντιρατσιστών" και ο Ραχιώτης: "... Οι αποδέκτες των μεταναστευτικών ροών (εισαγόμενων μεταναστών- εποίκων στην χώρα μας) δεν καταστρέφουν τον πολιτισμό τους από αυτές όπως λένε οι ακροδεξιοί... κλπ..."
Αυτά και άλλα "αντιρατσιστικά" (που εξωραΐζουν τον εποικισμό από τη Νέα Ιμπεριαλιστική Τάξη στη χώρα μας και που αδρανοποιούν τις αντιστάσεις του Ελληνικού Λαού) θα τα ακούσετε όοοταν δημοσιευτεί η βιντεοσκόπιση της προχθεσινής "Ημερίδας! Θα τα ακούσετε κατά λέξη και ανάμεσα σε αναλύσεις επί αναλύσεων, που σε άλλες θα μπορούσε να συμφωνήσει κανείς η και να διαφωνήσει. Μα τα ως άνω λόγια των Καζάκη και Ραχιώτη είναι αυτά που καθορίζουν την χάραξη πολιτικής του ΕΠΑΜ και των δορυφόρων του. Και όπως τους είπα (στο δίλεπτο που με το ζόρι παραχώρησαν σε μόλις 5 ομιλητές όταν οι εισηγητές ομιλούσαν επί 8 ώρες!) θα μπορούσε κάποιος να τα ακούσει όλα αυτά και σε "Ημερίδα" της ΑνταρΣία.
Σχολιο.- Τέτοια λέγανε τα γουρούνια? Οι ρεπλίκες του Τζανακάκη? Κι ώστε θα έπαιρνε τα όπλα ο χοντρομπαλάς αν ήταν στη Μόρια αλλά ΔΕΝ τα πήρε με ΓΑΠ ή Παπαδήμα!!! Δεν τα παίρνει που ο ΟΗΕ κι ο ΔΟΜ κι οι δουλεμπορικές ΜΚΟ πάνε και τάζουν λαγούς με πετραχήλια στο λούμπεν της Αφρασίας για να τους φέρουν εδώ (ως εποίκους φυσικά) και μετά τους πετάνε σ' ένα βόθρο και δεν τους αφήνουν ούτε να φύγουν προς ΕΕ. Εμείς φταίμε γι αυτό????
Επίσης δεν πήραν τα όπλα οι καραγκιόζηδες αυτοί όταν είδαν ότι προσφέρεται καταφύγιο και προστασία στους δημίους της Συρίας, στους απεχθείς μισθοφόρους του ΝΑΤΟ. Υπάρχει πιο ύπουλο έγκλημα απ' αυτό?
Αλλά τίποτα δεν τους συγκινεί, αυτοί κλαίνε μόνο κατά παραγγελίαν
και παίρνουν τα όπλα μόνο εναντίον των εχθρών του Σόρος.
Στην ουσία απειλή διατύπωσε ο γελοίος.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΗΜΕΡΙΔΑ Δημοκρατικών Πατριωτικών Φορέων: «Το Μεταναστευτικό – Προσφυγικό Ζήτημα, από τη σκοπιά του Κράτους Δικαίου και της Δημοκρατίας» - 01.12.2019 Ξενοδ. ΤΙΤΑΝΙΑ
Εισήγηση του Γιώργου Μπούτρη, Γραμματέα της Δ.Ε. του ΔΗ.Κ.ΚΙ.: «Μετακινήσεις πληθυσμών. Από τον Marx στη Νέα Τάξη Πραγμάτων (ΝΤΠ)»

Αποσαφηνίζουμε από την αρχή της εισήγησής μας: 1) Ο πολιτικός πρόσφυγας, εφόσον είναι τέτοιος, αποτελεί υπόθεση ιερή. Δεν πρέπει να συγχέεται -όπως σκόπιμα γίνεται- με τον οικονομικό μετανάστη 2) Ο οικονομικός μετανάστης εξετάζεται με βάση το διεθνές και το εθνικό δίκαιο. 3) Οι μεθοδευμένες - μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών τις οποίες ζούμε στις μέρες μας, είναι είτε σύγχρονο σκλαβεμπόριο που απορρίπτεται, είτε σχεδιασμένη αντικατάσταση πληθυσμού που απαγορεύεται σύμφωνα με το άρθρο 49, της Συνθήκης της Γενεύης του 1949. Μιλάμε πάντα για τις μεταναστευτικές ροές, όχι για τον ίδιο τον μετανάστη που αποτελεί το πρώτο θύμα της όλης διεργασίας.
Να δώσουμε ένα περίγραμμα με τα εξής: α) Πρόσφυγας είναι κάποιος, στην πρώτη χώρα που θα φθάσει, εφόσον δεν είναι σε πόλεμο με τη δική του χώρα. Στην επόμενη χώρα, εκτός πολύ ειδικών εξαιρέσεων, είναι μετανάστης. β) Συντηρείται καθεστώς παράνομης μετανάστευσης (χωρίς «χαρτιά», χωρίς ταυτοποίηση στην πρώτη χώρα άφιξης κ.ά.), για ακόμα μικρότερο εργασιακό κόστος, γ) Κατά τον Καρλ Μαρξ: «Τα αφεντικά, προκαλώντας μετανάστευση, εξάγουν πολίτες και εισάγουν παρίες».
Κατ΄ αρχήν, θα πρέπει να διαχωρίσουμε τις μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών, που γίνονταν κυρίως πριν τον 17ο και 18ο αιώνα και υποκινούνταν ή αξιοποιούνταν από τις αυτοκρατορίες για την εδραίωση της κυριαρχίας τους, από την οργανωμένη και εν πολλοίς ελεγχόμενη μετανάστευση η οποία επικράτησε μετά την εμφάνιση του «έθνους - κράτους».
Μετανάστευση, η οποία κυρίως, γινόταν μέσω διακρατικών σχέσεων, που γνωρίσαμε σε διάφορες περιόδους στη χώρα μας, φαινόμενο που και αυτό, κάθε άλλο παρά θεωρήθηκε προοδευτικό από την Ελληνική Αριστερά. (Τα κείμενα της προδικτατορικής Ε.Δ.Α. που απευθύνονταν στους μετανάστες έκλειναν με το: ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΑΣ!). Η Αριστερά, πριν απ΄ την περίοδο της παγκοσμιοποίησης, στήριζε φυσικά πάντα τον μετανάστη, αλλά ήταν πάντα φύση και θέση κατά της μετανάστευσης. Εδώ βρίσκεται η ειδοποιός διαφορά με το σήμερα.
Από το 1990 και την περίοδο της παγκοσμιοποίησης, η ιμπεριαλιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων, που επιβάλλουν με κάθε μέσον (στρατιωτικό, οικονομικό, πολιτικό και πολιτιστικό) οι ηγέτιδες δυνάμεις της Δύσης, βαφτίζει τις άτακτες, υποκινούμενες μετακινήσεις πληθυσμών μετανάστευση, προκειμένου να τις αξιοποιήσει για την αποδυνάμωση των «εθνικών κρατών» στην περιφέρεια της Δύσης και για την δημιουργία σύγχρονων αυτοκρατοριών, που τις ονομάζει «περιφερειακές οικονομικές ολοκληρώσεις». Αυτή είναι η στρατηγική του σύγχρονου ολοκληρωτισμού που αντικαθιστά σήμερα τον φασισμό του μεσοπολέμου.
Ο Νικολό Μακιαβέλι, η διδασκαλία του οποίου κατέχει δεσπόζουσα θέση στις πολιτικές επιστήμες της Δύσης, σε συμβουλή του σε ηγεμόνα της εποχής του, του τονίζει, πως «για να καταλάβεις οριστικά μια χώρα, χρειάζεται να εξαφανίσεις τον τοπικό πληθυσμό, όπως κάνουν οι Οθωμανοί στην Πελοπόννησο και ακόμη καλύτερα να εγκαταστήσεις εκεί άλλους πληθυσμούς».
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη παραχάραξη, από αυτή που γίνεται για το μεταναστευτικό, στο όνομα του Μαρξισμού. Αξίζει λοιπόν, να συμβουλευτούμε από τα κείμενα του Μαρξ, απ΄ όπου διαβάζουμε:
Όταν παλιά, ξεσπούσε μια απεργία σε μια χώρα, καταπνιγόταν με την εισαγωγή ξένων εργατικών χεριών.
Τότε, η Διεθνής Ένωση Εργατών, έβαλε τέρμα σε αυτές τις μεθόδους. Ξεκίνησε με το: Προλετάριοι ενωθείτε και μη λιποτακτείτε από την ταξική πάλη στην πατρίδα σας. Μην ακολουθείτε το δρόμο της φυγής, επιδεινώνοντας τις συνθήκες, αλλά μείνετε στη χώρα σας και παλέψτε για την ανατροπή του κεφαλαιοκρατικού συστήματος, της εργατικής επανάστασης και την Ένωση των Λαών, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Πατριωτικής Ομοσπονδίας.
Τι είχε πει ο Καρλ Μαρξ από το 1867: Οι μεταναστευτικοί νόμοι, είναι τα μανιφέστα των εργοστασιαρχών, καθώς ρυθμίζουν την ροή της διεθνούς μεταφοράς εργατικών χεριών, ανάλογα με τις ταξικές τους ανάγκες.
Κατά τον Ένγκελς, Ο ντόπιος εργάτης, δεν μπορεί να εργαστεί κάτω από τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας, όπως εργάζεται ο εξαθλιωμένος ξένος εργάτης, οπότε είναι καταδικασμένος στην ανεργία.
Να κάνουμε ένα άλμα μπροστά και να εξετάσουμε την περίπτωση των τσιγγάνων. Η μακραίωνη ιστορία των τσιγγάνων, σε όλο τον κόσμο, δείχνει ότι ο κοινωνικός τους αποκλεισμός, η γκετοποίηση, οι ταξικές διακρίσεις και η ξεχωριστή φυλετική τους ανάπτυξη, είναι δυστυχώς ακόμη περίπου ίδια και απαράλλαχτη. Και συντηρείται έτσι από το αστικό κράτος. Δεν ενσωματώνονται. Απόδειξη: Στην Ελλάδα έχουμε μέχρι και σήμερα διακόσια τέτοια γκέτος.
Συμπέρασμα: Η μετανάστευση, διαιρεί δυνητικά τους εργάτες σε εχθρικά στρατόπεδα, που συνήθως
μισούνται μεταξύ τους και η κάθε μεταναστευτική ομάδα, καταλαβαίνει μόνο τον εαυτό της.
Έτσι, «το έθνος των αφεντικών» αντλεί χαρά, και των εργαζομένων κατάθλιψη και συντριβή.
Οι τσιγγάνοι, εκτοπίστηκαν εργασιακά, ειδικά από τις γεωργικές εργασίες, από αιγυπτιακά χέρια, εκείνα, από συνήθως ανασφάλιστα Αλβανικά, αυτά από Πακιστανικά, αυτά από Μπαγκλαντεσιανά, κ.ο.κ. Μετά τον αγρότη, έκανε το ίδιο και ο κτηνοτρόφος, ο εργολάβος οικοδομών, ο βιοτέχνης και φυσικά σε μεγάλη κλίμακα ο βιομήχανος, χρησιμοποιώντας φθηνούς και ανασφάλιστους εργαζόμενους.
Με αυτό τον τρόπο, το εργοδοτικό κεφάλαιο αντικατέστησε μεγάλα τμήματα της ελληνικής εργατικής τάξης, τα οποία στη συνέχεια, ακόμη και πριν από την λαίλαπα των μνημονίων υποαπασχολούνταν εποχιακά ή έμειναν άνεργα, στράφηκαν στους γονείς τους για να ζήσουν και χρεώθηκαν με πιστωτικές κάρτες, ξεπουλώντας και τρώγοντας ό,τι είχαν χτιστεί. Βλέπουμε, πως οι ντόπιοι άνεργοι, χτυπιούνται σκληρά και ανελέητα και από αυτήν την πλευρά. Νοιώθουν όλο και μεγαλύτερες απειλές για την επιβίωσή τους.
Τι σχετικό είχε πει ο Μαρξ: Η μετανάστευση και ο αναπόφευκτος ανταγωνισμός, μεταξύ ντόπιων και ξένων εργατών, ρίχνει όχι μόνο τους μισθούς, αλλά και την υλική, ηθική και πολιτισμική θέση.
Γιατί ο Μαρξ μίλησε και για κατάπτωση και της πολιτισμικής θέσης; Διότι οι συγκρούσεις προκαλούνται κι από μόνες τους, λόγω κυρίως της ανεργίας και της εξαθλίωσης Θα λέγαμε πως αφορούν συγκρούσεις και ιδίως ανεξέλεγκη αύξηση της παραβατικότητας και συνεχή υποβάθμιση λαϊκών περιοχών που στην ουσία ευνοούνται απ΄ το κυρίαρχο πολιτικό καθεστώς, προκειμένου να παραλύει, να αποπροσανατολίζεται και να διασπάται η ενότητα του λαού.
Τι είχαν πει οι Ένγκελς και Καρλάϋλ, για τις συγκρουσιακές συνθήκες: Είναι φυσικό, οι άνεργοι, να εξωθούνται από τις άρχουσες τάξεις να γίνουν: υποκριτές, κατεργάρηδες, κακοί, παράλογοι, άθλιοι, σαρκαστές, ρυπαροί, ξέγνοιαστοι, ύπουλοι, βάρβαροι, μεθύστακες, ξεπεσμένοι και άτακτοι.
Απέραντα πεδία ενδοεργατικών και εθνοφυλετικών συγκρούσεων υπήρξαν στη Βόρεια Ιταλία και στη Νότια Αφρική. Ενδομεταναστευτικοί ανταγωνισμοί ήταν σε έναν βαθμό και το 2008, οι άγριες συμπλοκές μουσουλμάνων στον Άγιο Παντελεήμονα, για θρησκευτικές διαφορές. Συμπλοκές και εξεγέρσεις γίνονται διαρκώς στην Ελλάδα, αλλά αποσιωπώνται απ΄ τις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις και χειραγωγούμενα ΜΜΕ. Τα ίδια γίνονται στη Σουηδία στη Νορβηγία, κλπ.
Συμπέρασμα: Η μετανάστευση, με την μορφή της μαζικής άτακτης μετακίνησης πληθυσμών που την γνωρίζουμε σήμερα, διαιρεί τους πολίτες σε ντόπιους και ξένους και υποστηρίζεται από το εργοδοτικό κεφάλαιο, τα αστικά κόμματα αλλά και τα μικροαστικά «αριστερά» κόμματα και τις λεγόμενες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), οι οποίες στην πραγματικότητα λειτουργούν ως Υπερκυβερνητικές.
Ελλείψει Μαρξιστικής απάντησης, η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται για τους δικούς της σκοπούς την κατάσταση.
Το άλλο κοινωνικό στρατόπεδο είναι τα εργατικά λαϊκά και τα μεσαία στρώματα και οι προοδευτικοί πατριωτικοί φορείς.
Καρλ Μάρξ: Το αποτέλεσμα όλων των κρίσεων, είναι πάντοτε η φτώχεια και ο περιορισμός της κατανάλωσης από τους πολλούς.
Ο Λένιν επίσης, θεωρούσε την μετανάστευση, αντιμαρξιστική, αντεργατική και αντιδραστική, ως αφορώσα πολιτική αντικατάστασης εργαζομένων. Γι΄ αυτό και είχε σπάσει την αποδοχή μετανάστευσης του Κάουτσκι, το 1914.
Ο Άνταμ Σμιθ, θεωρούσε ότι: Η ζήτηση εργατών, είναι εκείνη που ρυθμίζει την παραγωγή εργατών και την παραγωγή των ανθρώπινων όντων που έρχονται στον κόσμο. (Δημογραφικό).
Από το 2007, βρίσκεται σε εξέλιξη λόγω υπερπαραγωγής πραγματικού και κυρίως πλασματικού κεφαλαίου, χρηματοπιστωτική, εμπορική, και οικονομική κρίση. Αυτή έχει προκαλέσει επιβράδυνση της ανάπτυξης και ύφεση, δηλαδή αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ.
Ποια λύση επέλεξαν: Ανάμεσα στα άλλα, την άτακτη μετανάστευση (μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών), που δημιουργεί υπερκέρδη και εδραιώνει την καπιταλιστική - χρηματοπιστωτική κυριαρχία.
Άλλοι, προσπαθούν να μας πείσουν, πως οι σύγχρονες μεταναστευτικές ροές, δηλαδή το δουλεμπόριο, είναι για το καλό των ανθρώπων. Ας δούμε τι λένε:
Ελλάδα: Έρευνα του ινστιτούτου Ι.ΜΕ.ΠΟ 23.1.2009: Οι μισθοί μειώθηκαν εξ αιτίας της υπερπροσφοράς στην αγορά εργασίας.
Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ): Η μετανάστευση συγκράτησε τους μισθούς.
Κόφι Ανάν: Η μετανάστευση ωφελεί τις χώρες υποδοχής ξένων εργατών.
ΟΟΣΑ: Ναι στην κυκλική μετανάστευση των ξένων εργατών. Προσέξτε: Κυκλική, εννοεί παράνομη, για να μην αποκτήσουν ποτέ δικαιώματα.
Η οδηγία Μπόλκενστάϊν, αφορούσε εισαγωγή φθηνών εργαζομένων.
Τράπεζα Ελλάδος: Υπέρ της διευκόλυνσης των μεταναστών μεσαίας και υψηλής ειδίκευσης, στην αγορά εργασίας.
Οι Ρουμάνοι εργοδότες, εισάγουν μαζικά Κινέζους εργάτες.
Στη Σουηδία είχε υπάρξει νόμος διεύρυνσης περιθωρίων των επιχειρήσεων για την πρόσληψη ξένων εργαζομένων. (Να σημειώσουμε εδώ, ότι η πόλη Μάλμε είναι απροσπέλαστη από τις Αρχές (σαν να λέμε αυτονομημένη), αφού διαρκώς πυρπολείται από τους γκετοποιημένους μετανάστες, που δεν δίνουν κανένα λογαριασμό στο κράτος. Κράτος εν κράτει.
Το αγροτικό κεφάλαιο της Ελλάδας, έχει εισαγάγει στο παρελθόν, με διακρατικές συμφωνίες 50.000 Αιγύπτιους αγρότες γης.
Ο ελληνικός Ν.3386/2005, αφορούσε εισαγωγή ξένων χεριών για τις ανάγκες των εργοδοτών.
Μεγάλες εισαγωγές ξένων εργατών γίνονται από το κατασκευαστικό κεφάλαιο, πρόσθετα, όποτε υπάρχουν μεγάλα έργα, π.χ. το έργο της Όπερας (με εξαφανισμένη την επιθεώρηση Εργασίας), ίσως αργότερα στο Ελληνικό, κ.ο.κ.
Το εργοδοτικό κεφάλαιο της Γαλλίας, είναι ενάντια στις απελάσεις ξένων εργατών. Σας θυμίζει κάτι αυτό; Αν δεν το γνωρίζετε, άγρια μέτρα λήφθηκαν πρόσφατα από την ελληνική αστυνομία για … να μη φύγουν από μόνοι τους οι μετανάστες. Να θυμηθούμε την εξέγερση του 2014, στην Αμυγδαλέζα;
Ο τωρινός επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, Λέσλι Σουίνγκ, που συνεργάζεται με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, παραδέχεται πως υπάρχουν ήδη 9 ένοπλες συρράξεις και ανθρωπιστικές κρίσεις.
Διεθνές περιβάλλον – Από το Γενικό στο Ειδικό:
Μετά την Ενιαία Ευρωπαϊκή Πράξη του 1987, οι Ενωμένες Πολιτείες Αμερικής (Ε.Π.Α.) επέβαλλαν δια του Κλίντον, από το 1991 τη Νέα Τάξη Πραγμάτων (Ν.Τ.Π.) / αλλαγή συνόρων - ανοικτά σύνορα, ειδικά με τις 4 ελευθερίες αγαθών / υπηρεσιών - κεφαλαίων - εργαζομένων, που συναντιώνται με την εξειδίκευση της παγκοσμιοποίησης / πολυπολιτισμικότητας, η οποία εκτός των άλλων στόχευε στη διάλυση εθνών - κρατών, κατ΄ αρχήν στην Ε.Ε. Η Συνθήκη της Λισαβώνας, που είναι από τα ιερά και όσια του Ευρωπαϊσμού, ήρθε εν είδη Ευρω-συντάγματος, για να κάνει την φιλελεύθερη τακτοποίηση.
Οι ΕΠΑ, αφού έχασαν τον οικονομικό πόλεμο διείσδυσης στην Κίνα, δήλωσαν δια του Τραμπ, ότι η παγκοσμιοποίηση δεν μπορεί να ισχύσει για τις ΕΠΑ, οι οποίες κλείνουν τα σύνορά τους σε εργαζόμενους, βάζουν δασμούς -κατ αρχήν- σε επιλεγμένα εμπορεύματα και δίνουν κίνητρα για επαναπατρισμό επιχειρήσεων Αμερικανικών κεφαλαίων από την Κίνα, κλπ. Δηλαδή, κρατούν για τον εαυτό τους και σε έναν βαθμό για τους στρατηγικούς τους εταίρους το «έθνος - κράτος» και προσπαθούν να το διαλύσουν ή να το απονεκρώσουν αλλού.
Επίσης, με την ΝΤΠ και το μεταναστευτικό, έλκουν τα πιο περιθωριοποιημένα στοιχεία των Ισλαμιστών στην Ε.Ε., ώστε να τους ομογενοποιήσουν (στην «πλάτη» των γηγενών που θα αντιστέκονται), να τους ενσωματώσουν και έτσι να καθαρίσουν το πεδίο επέμβασής τους, όταν στις χώρες τους δεν θα υπάρχουν αντιδρώντες, για οποιοδήποτε πόλεμο εναντίον των κατακτητών.
Όλα γίνονται για την πολτοποίηση των λαών, βάση ενός προκαθορισμένου σχεδίου που το ονομάζουν παγκόσμια διακυβέρνηση, αλλά πρόκειται για νέα αυτοκρατορία. Ακόμα, καταστέλλουν την αντίδραση των λαών, που χειραγωγείται από τα … Μέσα Μαζικού Αποπολιτισμού.
Οι ΕΠΑ, χρηματοδοτούν και αφήνουν ελευθερίες δράσης στους επιτυχημένους γι΄ αυτήν βραχίονές, της κατακτητικής (ιμπεριαλιστικής) πολιτικής τους, όπως χ-π σύστημα, ΝΑΤΟ, Λέσχες, Ενώσεις (όπως Ε.Ε., Αφρικανική Ένωση, Καυκασιανή Ένωση, κλπ), ιδρύματα τύπου Σόρος, κλπ.
Αν οι μεταναστευτικές ροές δεν αφορούν σκλαβεμπόριο, τότε διερωτάται, κανείς: Εφ΄ όσον π.χ. ο ΟΗΕ έχει την δυνατότητα να συνδράμει οικονομικά ανθρώπους κάθε χώρας του πλανήτη, γιατί δεν κάνει αυτή τη διαδικασία στις χώρες τους;
Οι ΕΠΑ, το κονγκλάβιο της Γερμανο-Ε.Ε., το χρησιμοποιούν για την επιβολή της αποικιοκρατίας σε κράτη της περιφέρειας. Αφορά στην χρεοκρατία, την τεχνητή πτώχευση τών κρατών και των πολιτών, την μεταναστευτική εκροή από τη χώρα τους και συγχρόνως την αποδοχή μεταναστευτικών εισροών, πολλαπλασίων του πληθυσμού προς τη χώρα τους, ώστε και συνειδήσεις να αλλοτριωθούν μέσω των γκέτος της πολυπολιτισμικότητας και με την βοήθεια των συνθηκολογημένων κυβερνήσεων, καταργουμένου του έθνους - κράτους, να υπάρχουν μόνο εθνότητες σε μια αυτοκρατορία, που στους πολίτες, η ειδική άποψη θα παύεται, δια των βραχιόνων που αναφέρθηκαν.
Πέραν της νομοθεσίας της Ε.Ε., για αμοιβή πολίτη εκτός Ε.Ε., ίσο με το μισθό της χώρας καταγωγής του, η Γερμανία νομοθέτησε πρόσφατα και για τον παράνομο μετανάστη, ειδικούς όρους δουλείας. Αυτό, προκειμένου να μη αποκτήσουν εργασιακά δικαιώματα και όσοι εξ αυτών πιθανόν να αντιδράσουν, θα τους στέλνουν πίσω από το ίδιο κανάλι.
Οι φιλο-αμερικανικές χώρες: Βουλγαρία, Ουγγαρία, Αλβανία, κλπ, κλείνουν τα σύνορά τους στους παράνομους μετανάστες και δεν παίρνουν κάποια παρατήρηση. Κατ΄ επίφαση είναι νομικό το ζήτημα, ενώ στην ουσία είναι Πολιτικό. Οπότε, προφανώς, είναι μέρη της ίδιας συμφωνίας, που θέλει την Ελλάδα αποκλειστικό υποδοχέα και διαχειριστή παρανόμων μεταναστευτικών ροών.
Αλλά πως; Σε στρατόπεδα συγκεντρώσεως προς διαλογήν, αφού π.χ. η Γερμανία, κρατάει αυτούς του επιπέδου εκπαίδευσης των αναγκών της και στέλνει τους υπολοίπους πίσω.
Εμείς λοιπόν, δεν θέλουμε την Ελλάδα σκλαβέμπορο.
Η δήθεν ανθρωπιστική ιδεολογία των «ανοιχτών συνόρων» βασίζεται αποπροσανατολιστικά στο παλιό ιδεώδες που μοιραζόταν τόσο η μαρξιστική όσο και η ελευθεριακή αριστερά για έναν κόσμο δίχως σύνορα. Ωστόσο, όπως σωστά εννοούσε η παλιά αριστερά με το σύνθημα αυτό, τα ανοιχτά σύνορα, υπ΄ αυτή την έννοια, έχουν νόημα μόνο σε έναν κόσμο κρατών-εθνών όπου η κομμουνιστική ή αναρχική επανάσταση έχει κερδίσει, δηλαδή σε έναν κόσμο δίχως ανισότητα και εκμετάλλευση όπου οι ίδιοι οι άνθρωποι λαμβάνουν τις βασικές αποφάσεις που καθορίζουν τη ζωή τους.
Αντίθετα, σε έναν κόσμο όπου τα κράτη - έθνη ουσιαστικά καταργούνται, όπως ήδη γίνεται μέσα στην Ε.Ε. με τις Πολυεθνικές να κάνουν κουμάντο, τα «ανοιχτά σύνορα», ως συμπλήρωμα της ελευθερίας κίνησης κεφαλαίου, εμπορευμάτων και υπηρεσιών, αποτελούν απλώς το μέσο για τη μεγιστοποίηση των κερδών τους και, προφανώς, δεν έχουν καμία σχέση με οποιουδήποτε είδους ανθρωπισμό.
Η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το μεταναστευτικό, συμπυκνώνεται στη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας.
Η Τουρκία να έλκει και να κρατά τους μετανάστες στο έδαφός της, στέλνοντάς τους λίγους - λίγους στην Ελλάδα, για διαλογή και η Ευρωπαϊκή Ένωση να προσφέρει πόρους για την διαμονή και τη συντήρησή τους.
Οι πόροι αυτοί, μόνο από την Ε.Ε., συνίστανται στο δυσθεώρητο ποσό των €23,3 δις (έχουν ήδη αναλωθεί περίπου €9δις) και αφορούν μετανάστες από την Αφρική, από τη Συρία και διευκόλυνσης «προσφύγων» από την Τουρκία.
Μέχρι στιγμής, έχουν λάβει €3δις η Τουρκία, €2,2δις η Ελλάδα, €1δις η Ιταλία, €0,8δις η Ισπανία, κ.ά. Η Ε.Ε. έχει τοποθετήσει στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης 2.300 υπαλλήλους, πού στην Ελλάδα είναι: 667 από αυτούς αξιωματούχοι της Frontex (Οργανισμός Ευρ. Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής), 27 αξιωματικοί της Europol και 510 υπάλληλοι της EASO (Ευρ. Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο).
Καταγγελίες υπάρχουν για σκάνδαλα, διασπάθιση και κατασπατάληση εκατομμυρίων στην Ελλάδα.
Εκτιμάται, πως βοήθεια για την χορήγηση ασύλου ή στέγασης έχουν λάβει 1,5εκ. άτομα και σχεδόν 5εκ, άνθρωποι έχουν λάβει βοήθεια για την ομαλή ένταξή τους, 90.000 άτομα για
προσπάθεια επανένταξής τους και 120.000 για να επιστρέψουν οικειοθελώς στις χώρες προέλευσης. Δηλαδή έχει στηθεί βιομηχανία, φάμπρικα, δουλεμπόριο.
Οι «διακινητές» που εισπράττουν εκτός των άλλων ακόμα και από τους μετανάστες, βγάζουν €35δις ανά έτος.
Μόνο στη Λέσβο, υπάρχουν 3.000 μέλη ΜΚΟ.
Οι επαγγελματίες καλλιεργητές του μίσους, έχουν έτοιμη μια δήθεν διεθνιστική ιδεοληψία, που είναι στηριγμένη ακριβώς πάνω στο εμφύλιο μίσος (ταξικό το λένε οι ίδιοι). Μόνο, που όπως συμπεραίνει κι ο πιο αφελής, πρόκειται για μίσος και εμφύλιο πόλεμο μιας ''τάξης'' απέναντι στην ίδια της την ''τάξη''.
Στην Ελλάδα, αποθηκεύονται κυρίως τα περιθωριοποιημένοι πληθυσμοί από Πακιστάν, Ινδία, Αφρική, κ.ά., οι οποίοι δεν υπάρχει περίπτωση να απορροφηθούν από τη Δυτική Ευρώπη, διότι είναι ουσιαστικά άχρηστοι για την εξειδικευμένη παραγωγική εργασία, π.χ. της Γερμανίας, ενώ συγχρόνως μεταφέρουν στη χώρα μας, τις ακόμα πιο άθλιες οικονομικές και ορισμένες οπισθοδρομικές πολιτιστικές (Σαρία) συνθήκες των χωρών προέλευσής τους.
Η Ελλάδα λοιπόν, με 600.000 νέους, συν μεγαλύτερους στο εξωτερικό, στην πλειονότητά τους με πανεπιστημιακές σπουδές, με κομμένο δηλαδή τον κοινωνικό ιστό της, γίνεται όχι μόνο διαμετακομιστικό κέντρο μεταναστών, όπως ήταν το 2015, αλλά και αποθήκη φτηνών εργατικών χεριών προς όφελος των αναγκών του Ευρωπαϊκών και Πολυεθνικών κεφαλαίων. Μοιάζει σαν κολόνα οικοδομής, που έχουν κόψει το σίδερο για να περάσει η σωλήνα ύδρευσης.
Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, παρατηρούμε την πλήρη προτεκτορατοποίηση της Ελλάδας, η οποία έχοντας απολέσει και τυπικά κάθε έννοια οικονομικής και εθνικής κυριαρχίας εκτελεί πιστά τις εντολές των υπερεθνικών αφεντικών και στο ζήτημα της μετανάστευσης, αδιαφορώντας πλήρως για τις συνθήκες που διαμορφώνονται για τους κατοίκους και για το μέλλον της.
Έτσι, από τη μία μεριά έχουμε την ελευθερία κίνησης εργασίας (δηλαδή τα «ανοιχτά σύνορα», ως συνέπεια του ανοίγματος των συνόρων και της «απελευθέρωσης» της αγοράς εργασίας) ως μία κεντρική και θεμελιώδη πολιτική της Ε.Ε., που πηγάζει απολύτως από οικονομικά και δήθεν πολιτιστικά κίνητρα, ως «ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική» (δηλ. τα «ανοιχτά σύνορα» που απαιτούν το Μάαστριχτ και οι Πολυεθνικές).
Από την άλλη, τα εργατικά - λαϊκά στρώματα στην Ευρώπη αντέδρασαν στις πολιτικές των μαζικών μετακινήσεων πληθυσμών που σχεδίασαν οι ηγεσίες των χωρών τους, ενώ ποτέ παλαιότερα δεν είχαν αντιδράσει στην οργανωμένη μετανάστευση. Και τούτο, διότι διείδαν, ότι μέσα από αυτές, απειλείται οργανικά - θεμελιακά το σύνολο των μεταπολεμικών τους κατακτήσεων.
Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Αριστερά, με εξαίρεση τους Μελανσόν, Λαφοντέν και Βάνγκεκνεχτ, παραμένουσα γονυπετής στον Ευρωμονόδρομο και στο Ευαγγέλιο του Μάαστριχτ - Λισσαβόνας, που θεσπίζουν την ελευθερία διακίνησης εργατικού δυναμικού, ως έναν από τους τέσσερις ακρογωνιαίους λίθους τους, κινήθηκε αντίστροφα.
Η μεγάλη αυτή αντίφαση αξιοποιήθηκε ως «χρυσή ευκαιρία» από την ακροδεξιά, η οποία μετά την αντιφασιστική νίκη των λαών το 1945, είχε βρεθεί κυριολεκτικά στα αζήτητα της ιστορίας και της πολιτικής.
Η άνοδος π.χ. της Λεπέν, που λειτούργησε σαν ατμομηχανή για όλη την Ευρωπαϊκή ακροδεξιά, δεν στηρίχθηκε στην … επάνοδο των παραδόσεων της Λεγεώνας των Ξένων, αλλά στην στήριξη των πρώην ψηφοφόρων του Κομμουνιστικού Κόμματος, στις μεγάλες εργατικές - λαϊκές συνοικίες της Γαλλίας. Το ίδιο επαναλήφθηκε και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και εδώ πρέπει να αναζητηθούν οι βαθύτερες αιτίες για την βαθιά κρίση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που σημειώθηκε μάλιστα εν μέσω μιας παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης.
Η καθίζηση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, ως απόρροια της ενσωμάτωσής της στην παγκοσμιοποίηση και σε αυτό το μείζον θέμα και στον Ευρωατλαντισμό, υπήρξε πιο ηχηρή, και από αυτήν ακόμη την καθίζηση της Ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, που χρονικά είχε προηγηθεί.
Δίχως πολιτιστική και ιστορική συνέχεια, σε δυο δεκαετίες, όποιοι ζούμε, θα ζούμε σε μια χώρα όχι μόνο πτωχευμένη αλλά και αξιοθρήνητα βίαια μεταλλαγμένη.
Ψέμα: Μητσοτάκης για μετανάστες: "Θα απολαύσουν ως συμπολίτες μας, μόνιμη διαμονή στην Ευρώπη", κι όμως, ο περιφερειάρχης Κ. Μουτζούρης, λέει, πως ένα από τα τρία μέρη του προγράμματος του κ. Μητσοτάκη, ήταν οι κλειστές δομές. Άρα τα περίμενε και οργανωνόταν, για σκλαβεμπόριο.
Ψέμα: Μπακογιάννη: Χρειαζόμαστε φθηνούς εργάτες γης. Αλλά, η σύγχρονη γεωργία, δεν στηρίζεται στους φθηνούς εργάτες, αλλά στην τεχνολογία και στις νέες μεθόδους καλλιέργειας. Ποιο μοντέλο ανάπτυξης έχουν εκπονήσει; Διότι, η στρεμματική απόδοση στην Ελλάδα είναι €180, ενώ στην Ολλανδία €1.700.
Κοροϊδία - αναξιοπιστία Βαρουφάκη: Στην πρώτη του ερώτηση στον πρωθυπουργό, ζητούσε καλύτερες Μόριες. Τώρα προτείνει άδειες εργασίας σε όλους, παρότι ξέρει, πως το μεταναστευτικό πρόγραμμα, προβλέπει την Ελλάδα ως στρατόπεδο συγκέντρωσης και φύλαξης ψυχών προς διαλογήν.
Όπως διαβάζουμε για την Κύπρο: Αυξημένες είναι οι μεταναστευτικές ροές και στην Κύπρο. Συγκεκριμένα, με μεθοδικότητα η Τουρκία, στέλνει αεροπορικώς εκατοντάδες ανθρώπους από την Κωνσταντινούπολη στα Κατεχόμενα, και από εκεί, αφού τους παραχωρήσει βίζα τριών ημερών, τους προωθεί προς την γραμμή του Αττίλα, και από εκεί στις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπου και καταθέτουν αίτηση ασύλου.
Με αυτή την τακτική, οι αιτούντες άσυλο, έφτασαν το πρώτο εξάμηνο του 2019 τους 3.500, δηλαδή το 1,8% του συνολικού πληθυσμού της χώρας.
Αριθμός που αυξάνεται συνεχώς, καθιστώντας την Κύπρο την πρώτη χώρα της Ευρώπης, σε αναλογία αιτούντων άσυλο, προς πολίτες της χώρας. Μιλάμε για έναν σχεδιασμό με καταφανέστατους στόχους, από πλευράς της Τουρκίας και μια ωρολογιακή βόμβα για το νησί.
Σε σχέση με τις ΜΚΟ, η Νέα Τάξη Πραγμάτων, δίνει φορολογική έκπτωση σε κερδοσκοπικά ιδρύματα (funds) όπως του Σόρος αλλά και μικρότερα (που ρίχνουν πολύ χρήμα, μόνο από τη μια μεριά της πλάστιγγας), σε οργανώσεις αντιπατριωτικές / κοσμοπολιτισμού, για να δημιουργούν περιβάλλον αποδοχής των παρανόμων και αντεργατικών μεταναστευτικών ροών σε άλλες χώρες.
Υπονόμευσαν τις κυβερνήσεις, παρακάμπτοντάς τες με Μ.Κ.Ο. Οι σχετικές ΜΚΟ, εισπράττουν εκατοντάδες εκατομμύρια € από υπουργεία, από την Ε.Ε., τον ΟΗΕ, από υπουργεία άλλων χωρών όπως π.χ της Μεγ. Βρετανίας για το πρόγραμμα στήριξης προσφύγων στη Λέσβο, από μεγάλες εταιρείες και από ιδρύματα τύπου Σόρος, πολλά από αυτά «μαύρα».
ΜΚΟ, που απαγορεύεται η δραστηριοποίησή τους στο Ισραήλ, κάνουν την «δουλειά» στην Ελλάδα. Μέλη του Δ.Σ. ΜΚΟ στην Ελλάδα είναι μεγαλόσχημοι, όπως ο Μπουτάρης, ο Δοξιάδης, κ.ά. «Ορντινάντσες των ιμπεριαλιστών», είναι οι χρυσο-αμοιβόμενοι των ΜΚΟ. Ειδικές ΜΚΟ δρουν, σαν εφιάλτες και σαν 5η φάλαγγα (που είναι όσοι αντί να επιτεθούν στο εξωτερικό που δημιουργεί τα προβλήματα, «χτίζουν» εχθρούς στο εσωτερικό και επιτίθενται στο εσωτερικό).
Το Παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ, που υπέγραψε η κυβέρνηση Σύριζα στο Μαρακές
του Μαρόκου, το 2018, είναι η συμφωνία αφανισμού του Ελληνικού Έθνους
Μεταξύ των άλλων έχει άρθρο, που λέει πως θα γίνει καταγραφή όλων όσων αντιτίθενται στην μετανάστευση και θα παίρνονται μέτρα εναντίον τους, όπως ποινικοποίηση αναλόγων δραστηριοτήτων και φακέλωμα στο ίντερνετ.
Το «σύμφωνο», γράφει ρητώς, ότι τα ΜΜΕ θα πρέπει να «ενημερώνουν» μόνο για τα υποτιθέμενα «οφέλη» της μετανάστευσης και θα χρηματοδοτούνται για να δημιουργήσουν το κατάλληλο κλίμα «αποχαύνωσης», εν προκειμένω όταν θα γίνεται αντικατάσταση των Ελλήνων, ενώ, σε αντίθετη περίπτωση, θα τιμωρούνται με κόψιμο της χρηματοδότησής τους κι όλα αυτά, χάριν της «ελεύθερης έκφρασης και ελευθερίας του ανθρώπου.
Αυτό έρχεται σε σύγκρουση με την ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΑΡΘΡΟ 19, που λέει πως:
«Καθένας έχει το δικαίωμα της ελευθερίας της γνώμης και της έκφρασης, που σημαίνει το δικαίωμα να μην υφίσταται δυσμενείς συνέπειες για τις γνώμες του, και το δικαίωμα να αναζητεί, να παίρνει και να διαδίδει πληροφορίες και ιδέες, με οποιοδήποτε μέσο έκφρασης, και από όλο τον κόσμο.»
Επειδή:
-Ο δήθεν «ρεαλισμός» των κυβερνώντων, δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης είναι θέμα μιας διευθέτησης. Η Ν.Δ. εκμεταλλευόμενη την χαοτική κατάσταση που δημιούργησε η προηγούμενη διαχείριση του Σύριζα (υπακούοντας στη πολιτική του γερμανικού ιμπεριαλισμού που πυροδότησε την έκρηξη των μεταναστευτικών ροών με την πρόσκληση Μέρκελ για 1.000.000 μετανάστες το 2015) αλλά και επικαλούμενη πως δεν φανταζόταν τις νέες αυξημένες ροές, παρουσιάζει την αναπαραγωγή της κρίσης ως λύση.
-Υπάρχουν ορντινάντσες των ιμπεριαλιστών, υποταγμένοι – συνθηκολογημένοι /εθνόδουλοι - υποτελείς και τέτοιοι είναι η άρχουσα τάξη και η κυρίαρχη πολιτική ηγεσία της χώρας.
-Στα νησιά θα έχουμε και «Μόριες» και κλειστά κέντρα και νέες ροές, ενώ στην ηπειρωτική χώρα, τόσο στα αστικά κέντρα όσο και σε δομές (ανοιχτές ή κλειστές) της επαρχίας θα διασπαρεί ο κύριος όγκος και η διασπορά αποτελεί στρατηγικό και δημογραφικό - πολιτισμικό πρόβλημα και απειλεί με ταυτοτικά προβλήματα για το μέλλον και πρέπει να αποφευχθεί.
Επειδή:
-Προοπτική επίλυσης του μεταναστευτικού μπορεί να αναζητηθεί μόνο στην πολιτική σύγκρουση με αυτούς που δημιουργούν το πρόβλημα. Δηλαδή, με την Ευρώπη που σχεδίασε και κατά κύματα υλοποιεί την μετατροπή της χώρας σε ένα σύγχρονο στρατόπεδο συγκέντρωσης, με την Τουρκία που χρησιμοποιεί τις μεταναστευτικές ροές ως γεωπολιτικό όπλο εκβιασμού και κυρίως γκριζαρίσματος των νησιών και διχοτόμησης του ενιαίου χώρου Κύπρος - Αιγαίο - Θράκη, και με την ιμπεριαλιστική μηχανή που με την καταλήστευση και τους πολέμους δημιουργεί τα νέα καραβάνια προσφύγων και μεταναστών.
Επειδή:
-Δεν αρμόζει στην πολιτισμική και πολιτιστική ιστορία της Ελλάδας, το να κάνει σκλαβεμπόριο και τα «κλειστά κέντρα» είναι εγκληματικό μέτρο ντροπής από κάθε άποψη.
-Είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιείται το μεταναστευτικό για να περνάει «από την πίσω πόρτα» η πολιτική του «κατευνασμού» και των συνεχών - αδιέξοδων υποχωρήσεων στον επεκτατισμό της Άγκυρας, να προωθείται δηλαδή από τον Ερντογάν, μέσω του μεταναστευτικού η πάγια διχοτομική στρατηγική των ΗΠΑ - Τουρκίας στο Αιγαίο
-Είναι άδικο και τραγικό να θεωρείται ο Έλληνας πολίτης υπεύθυνος και να πληρώνει με την ίδια του την ύπαρξη, τους πολέμους και τις επιδρομές της Νέας Τάξης Πραγμάτων, για τους οποίους δεν φέρει απολύτως καμία ευθύνη.
Το ΔΗΚΚΙ από το 2012, κόντρα στο ρεύμα, τάχθηκε αλληλέγγυο στον αγώνα του Συριακού λαού, της κυβέρνησής του και των συμμάχων του, ενάντια στην ωμή ιμπεριαλιστκή - νεοταξική επέμβαση, και είναι σωστή η εκτίμηση, πως οι μεταναστευτικές ροές δεν θα πάψουν, αν δεν τσακιστούν αυτές οι επεμβάσεις και δεν αναχαιτιστεί η υπερεκμετάλλευση του 3ου Κόσμου.
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΟΜΩΣ ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ, ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ. ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΘΕΙ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΑΝ ΗΤΤΗΘΕΙ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΟΡΙΣΤΙΚΑ, ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ.
-Μπορούμε να υπερασπίσουμε αποτελεσματικά την συνέχεια του ελληνικού «έθνους - κράτους» και την αδιαπραγμάτευτη ιστορική - πολιτισμική συνέχεια του τόπου μας. Το πρόβλημα, σε ό,τι αφορά τη χώρα μας, μπορεί και πρέπει να αντιμετωπιστεί, και με κριτήριο τον σεβασμό της συνέχειάς μας ως «έθνους - κράτους», η αντιμετώπισή του, είναι η μόνη που αποτελεί πραγματική αλληλεγγύη στους μετακινούμενους πληθυσμούς, στους οποίους η Δύση «κλείνει πονηρά το μάτι» και υπόσχεται ψευδεπίγραφους παραδείσους, ενώ τους προορίζει με μαθηματική ακρίβεια για αναλώσιμο υλικό στη δημιουργία των χειρότερων ταξικών κρεματορίων που γνώρισε ο καπιταλισμός. -Οι μετακινήσεις πληθυσμών που ζούμε σήμερα, σε αντίθεση με όσα διακινούν τα πολιτικά ιερατεία της νέο-φιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης και της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης πραγμάτων δεν έχουν καμιά σχέση με την οργανωμένη μετανάστευση άλλων ιστορικών περιόδων.
-Αυτό που ενστικτωδώς αντιλαμβάνεται η ελληνική κοινωνία, η οποία στην συντριπτική της πλειοψηφία ποτέ δεν αλώθηκε από τον ηθικό ξεπεσμό του ρατσισμού, όπως συνέβη επανειλημμένα σε χώρες με μακρά αποικιοκρατική παράδοση, πρέπει να γίνει απτή πολιτική πρόταση. Και η σημερινή ημερίδα, είναι μια σημαντική συμβολή.
Δια ταύτα - Προτάσεις για λύση του προβλήματος
►Όχι στην Παγκοσμιοποίηση. Μόνο μία μονομερής έξοδος από τους θεσμούς της παγκοσμιοποίησης μπορεί να προσφέρει μια διέξοδο ώστε να ανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία και να μπορούμε να ασκήσουμε κυριαρχικό έλεγχο, όχι μόνο των συνόρων μας, αλλά και της οικονομίας μας και της ίδιας της κουλτούρας μας. ►Πλήρης και απόλυτος έλεγχος των συνόρων.
►Να απαιτηθεί η κατάργηση των άδικων και παράλογων συνθηκών του Δουβλίνου και να προχωρήσουμε στην μη εφαρμογή τους. ►Αποδέσμευση από τη Συνθήκη Σένγκεν.
►Άμεση έναρξη διαπραγματεύσεων με άλλες χώρες εκτός ΝΑΤΟ και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, για νέες συμμαχίες που θα εξασφαλίζουν τη προστασία των συνόρων μας από τον σωβινισμό της Άγκυρας και τον Ευρωτλαντισμό. ►Ειδικές ρυθμίσεις για τους πραγματικούς Σύριους πρόσφυγες πολέμου. Να ξαναλειτουργήσει αμέσως η πρεσβεία της Συρίας στη χώρα μας.
►Να κλείσουν όλα τα HOT SPOTS και να μη δημιουργηθούν άλλα.
►Η χώρα μας πρέπει να διεκδικήσει να απεγκλωβιστούν από την Ελλάδα, οι μετανάστες και να αναλάβουν όλες οι χώρες της Ε.Ε. το μερίδιο ευθύνης που αναφέρουν πως τους αναλογεί.ες Να τους δοθούν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα για να κινηθούν προς τις χώρες προορισμού και δη τις μητροπόλεις της Δύσης, οι οποίες μπορούν να τους απορροφήσουν εργασιακά και προκάλεσαν καταστροφές στις πατρίδες τους.
►Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, να καταγράφονται και να ταυτοποιούνται στην Τουρκία. Όσοι δικαιούνται άσυλο, να ταξιδεύουν νόμιμα κατευθείαν προς τα κράτη όπου επιθυμούν να ζήσουν.
►Να φύγουν όλες οι ξένες ένοπλες δυνάμεις και ΜΚΟ (αφού εκκαθαριστούν) από την Ελλάδα. Η παρουσία της FRONTEX στο Αιγαίο, θα είναι χρήσιμη μόνο εάν πραγματοποιεί περιπολίες από κοινού με την τουρκική Ακτοφυλακή στα μικρασιατικά παράλια, ώστε να αποτρέπει τον απόπλου πλοιαρίων προς την Ελλάδα.
►Η διαχείριση του προβλήματος, πρέπει να διενεργείται υπό ελληνική διοίκηση, για να υπάρχει υπεύθυνος κρατικός έλεγχος, αντί για την παρατηρούμενη ασυδοσία. Όσοι δεν διαθέτουν επίσημα χαρτιά ή έχουν καταδικαστεί για ποινικά αδικήματα, να απελαύνονται.
►Να τροποποιηθεί η σχετική νομοθεσία και να αποθαρρύνεται η παράνομη μετανάστευση και επίσης να αλλάξει ο νόμος που τροποποιεί την Ελληνική ιθαγένεια.
Κλείνοντας, πιστεύουμε πως χρειάζεται μια νέα λαϊκή - πατριωτική Ιδέα, όχι μόνο για τον τομέα της Οικονομίας αλλά για το σύνολό της χρεοκοπημένης Ευρωπαϊκής Ιδέας, που έχει οδηγήσει τη χώρα σε μια γενικευμένη γεωπολιτική - εθνική και συγχρόνως οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική - ηθική κρίση. Κλειδί και εργαλείο για την υπόθεση αυτή είναι μια πρωτοβουλία λαϊκής - εθνικής ενότητας, υπό την έννοια του έθνους / καθημερινού δημοψηφίσματος, ικανής να ανατάξει και να απελευθερώσει τις χειμαζόμενες και εγκλωβισμένες δυνάμεις του λαού.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ουκρανοί νεοναζί συμμετέχουν στις διαδηλώσεις στο Χονκ-Κονγκ. Οι νεο-ναζι ειναι μελη της Αζοβ και του Δεξιου Τομεα και εμφανίζονται ως Ομαδα με την ονομασία Gonor. Ο επικεφαλής τους Filmonov δήλωσε οτι τους υποδέχτηκαν σαν συγγενείς. “Fight for freedom stand with Hong Kong!!" είναι το σύνθημά τους. Φυσικά η παρουσία τους δεν πέρασε απαρατήρητη και έτσι το “Free Hong Kong Center”, που απηχεί τις απόψεις των διαδηλωτών, έβγαλε ανακοίνωση όπου τους καλύπτει απόλυτα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



2 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ, 09:48
Η Κίνα επιβάλλει κυρώσεις στις ΗΠΑ
Η Κίνα προτρέπει τις ΗΠΑ να σταματήσουν να παρεμβαίνουν στις εσωτερικές της υποθέσεις, δήλωσε ο κινέζος εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χούα Τσιούνγκ
BEIJING, 2 Δεκεμβρίου /  Η Κίνα έχει επιβάλει κυρώσεις στον οργανισμό Human Rights Watch της Νέας Υόρκης και ανέστειλε την αναθεώρηση των αιτημάτων αμερικανικών πολεμικών πλοίων για να επισκεφθεί το Χονγκ Κονγκ, δήλωσε ο Χούα Τσιούνγκιν, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας.
Επισήμανε ότι "παρά τις έντονες διαμαρτυρίες της Κίνας, οι αμερικανικές αρχές επέμειναν να υπογράψουν το λεγόμενο νόμο του Χονγκ Κονγκ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη Δημοκρατία, που αποτελεί σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και παρέμβαση στις εγχώριες υποθέσεις της Κίνας". "Ως απάντηση στις παράλογες ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών, αποφασίσαμε να αναστείλουμε την αναθεώρηση των αιτημάτων στρατιωτικών πλοίων και αεροσκαφών των ΗΠΑ για να επισκεφτούμε το Χονγκ Κονγκ. Επίσης, επιβάλλουμε κυρώσεις σε αρκετές μη κυβερνητικές οργανώσεις που εδρεύουν στις ΗΠΑ, Δημοκρατία, Διεθνές Ρεπουμπλικανικό Ινστιτούτο, Human Rights Watch, Freedom House ", ανέφερε ο Κινέζος διπλωμάτης.
"Καλούμε τις Ηνωμένες Πολιτείες να διορθώσουν τα λάθη και να σταματήσουν να παρεμβαίνουν στις εσωτερικές μας υποθέσεις. Η Κίνα θα λάβει όλα τα απαραίτητα βήματα ανάλογα με το πώς εξελίσσεται η κατάσταση για να προστατεύσει τη σταθερότητα και την ευημερία του Χονγκ Κονγκ, καθώς και την κυριαρχία, και τα αναπτυξιακά συμφέροντα ", τόνισε ο Hua Chunying.
Ο νόμος περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοκρατίας του Χονγκ Κονγκ, που υπογράφηκε από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ, απαιτεί από τη διοίκηση των ΗΠΑ να διεξάγει ετήσιες ανασκοπήσεις της κατάστασης στο Χονγκ Κονγκ, ώστε να διασφαλίζεται ότι τηρείται η συμφωνία "μία χώρα, δύο συστήματα" Κινέζοι αξιωματούχοι, οι οποίοι, σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, είναι υπεύθυνοι για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη διοικητική περιοχή.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Τράπεζα Πειραιώς ξεκίνησε τις μαζικές απολύσεις – «Αιτία πολέμου» απαντά η ΟΤΟΕ
«Ρήξη με τους εργαζόμενους επιδιώκει η Τράπεζα Πειραιώς με την απόφαση της να προχωρήσει σε απολύσεις», καταγγέλλει η ομοσπονδία τραπεζοϋπαλλήλων ΟΤΟΕ, μετά την χθεσινή συνάντησή της με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας, κ. Μεγάλου ο οποίος υποστήριξε ότι η Τράπεζα εξάντλησε κάθε δυνατότητα εναλλακτικής αξιοποίησης και τοποθέτησης των 150 εργαζόμενων που παρέμειναν στην Τράπεζα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν Βρετανοί και συνεργάτες των ναζί πολεμούσαν μαζί ενάντια στους κομμουνιστές στον ελληνικό εμφύλιο
Το ΕΑΜ λοιπόν έβλεπε ήδη πως στους δρόμους της Αθήνας είχαν επιστρέψει ταγματασφαλίτες και χαφιέδες των ναζί. «Οι ανώτεροι Βρετανοί αξιωματικοί γνώριζαν ακριβώς τι έκαναν, έχοντας εικόνα πως οι ταγματασφαλίτες ήταν τα αποβράσματα στην Ελλάδα», αναφέρει ο κ. Γερολυμάτος.
Συνολικά εκτιμάται πως περίπου 12.000 μέλη των ταγμάτων ασφαλείας απελευθερώθηκαν από τις φυλακές και πολλοί εντάχθηκαν στις δυνάμεις ασφαλείας. Οι Βρετανοί σε καμία περίπτωση δεν θα επέτρεπαν να θιγούν τα συμφέροντά τους στην Ελλάδα, στο πλαίσιο που αυτά ορίζονταν από τη «συμφωνία των ποσοστών», που είχε υπογραφεί μεταξύ του Τσόρτσιλ και του Στάλιν στις 9 Οκτωβρίου του 1944 και όριζε τις μεταπολεμικές σφαίρες επιρροής.
Η Ελλάδα ήταν στη σφαίρα επιρροής της Βρετανίας, με στόχο η Σοβιετική Ένωση να μείνει μακριά από τη Μεσόγειο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΝΟΘΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΒΟΛΙΒΙΑΣ, ΛΕΝΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ
03/12/2019
Μια μεγάλη ομάδα με περισσότερους από 100 οικονομολόγους και στατιστικολόγους υπέγραψε ανοιχτή επιστολή προς τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών, σχετικά με τον υποστηρικτικό του ρόλο στο πραξικόπημα εναντίον του Έβο Μοράλες, αποδομώντας τις αιτιάσεις για εκλογική νοθεία που εξέφρασε ο Οργανισμός.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η αύξηση που έφερε το προβάδισμα του Μοράλες πάνω από το 10% που απαιτούνταν για να μην διεξαχθεί δεύτερος γύρος, είναι συμβατή με την τάση που είχε το προβάδισμα του Βολιβιανού προέδρου καθ’όλη σχεδόν τη διάρκεια της καταμέτρησης.
Όπως είχαν σημειώσει και άλλοι παρατηρητές των γεγονότων στη Βολιβία, η γεωγραφική κατανομή των πολιτικών προτιμήσεων των Βολιβιανών και το γεγονός ότι οι πιο φιλικές προς τον Μοράλες αγροτικές περιοχές καταμετρήθηκαν τελευταίες, δίνουν μια απλή και ξεκάθαρη εξήγηση της τάσης του αποτελέσματος στο τέλος της καταμέτρησης.
Παραθέτουμε μετάφραση του συνόλου της επιστολής των επιστημόνων:
Οι υπογράφοντες ζητάμε να γίνουν σεβαστοί οι δημοκρατικοί θεσμοί και οι διαδικασίες της Βολιβίας.
Η κυβέρνηση Τραμπ έχει υποστηρίξει ανοιχτά και ισχυρά το στρατιωτικό πραξικόπημα της 10ης Νοεμβρίου που ανέτρεψε την κυβέρνηση του Προέδρου Έβο Μοράλες. Όλοι συμφωνούν ότι ο Μοράλες εκλέχθηκε δημοκρατικά το 2014, και ότι η θητεία του δεν λήγει μέχρι τις 22 Ιανουαρίου• όμως πολλοί εκτός της κυβέρνησης Τραμπ δείχνουν να αποδέχονται το υποστηριζόμενο από τον Τραμπ στρατιωτικό πραξικόπημα.
Πολλοί άνθρωποι που στήριξαν το πραξικόπημα έχουν ισχυριστεί ότι ο Μοράλες έκλεψε τις εκλογές. Αυτή η ιστορία νοθείας πήρε μεγάλη ώθηση από μια ανακοίνωση του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών μετά την εκλογική αναμέτρηση της 20ης Οκτωβρίου, την οποία μετέπειτα επανέλαβε με παρόμοιες μορφές. Η ανακοίνωση, της Αποστολής Εκλογικής Παρατήρησης του ΟΑΚ στη Βολιβία, δήλωνε την «βαθιά ανησυχία και έκπληξη για τη δραστική και δυσεξήγητη αλλαγή στην τάση των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων μετά το κλείσιμο των καλπών». Δεν συμπεριελήφθη καμία απόδειξη προς υποστήριξη αυτής της δήλωσης. Παρά τούτο, ερμηνεύτηκε ευρέως ως ένας ισχυρισμός για νοθεία, και τέτοιοι ισχυρισμοί έγιναν κοινοί στα μεγάλα ΜΜΕ έπειτα από τις εκλογές.
Στην πραγματικότητα, αποδεικνύεται εύκολα με τα εκλογικά δεδομένα, που είναι δημοσίως διαθέσιμα, ότι η αλλαγή στο προβάδισμα του Μοράλες δεν ήταν ούτε «δραστική» ούτε «δυσεξήγητη». Υπήρξε μια παύση στην «ταχεία καταμέτρηση» των εκλογικών αποτελεσμάτων – όταν το 84 τοις εκατό των ψήφων είχε καταμετρηθεί – και το προβάδισμα του Μοράλες ήταν στις 7,9 ποσοστιαίες μονάδες. Στο 95 τοις εκατό, το προβάδισμά του είχε αυξηθεί σε λίγο πάνω από 10 τοις εκατό, κάτι που επέτρεψε στον Μοράλες να κερδίσει από τον πρώτο γύρο, χωρίς επαναληπτική ψηφοφορία. Εν τέλει, η επίσημη καταμέτρηση έδειξε προβάδισμα 10,6 τοις εκατό.[1]
Δεν είναι ασυνήθιστο για τα εκλογικά αποτελέσματα να αλλοιώνονται από τη γεωγραφία, που σημαίνει ότι τα αποτελέσματα μπορούν να αλλάξουν αναλόγως με το πότε καταμετρώνται οι ψήφοι διαφορετικών περιοχών. Κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι υπήρχε νοθεία στην εκλογική αναμέτρηση για τον κυβερνήτη της πολιτείας της Λουιζιάνα τον Νοέμβριο του 2016, όταν ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζον Μπελ Έντουαρντς πέτυχε νίκη με 2,6 ποσοστιαίες μονάδες, αφότου βρισκόταν πίσω κατά τη διάρκεια της νύχτας, επειδή κέρδισε το 90 τοις εκατό των ψήφων στην κομητεία της Ορλεάνης, που ήρθαν στο τέλος της καταμέτρησης.
Και η αλλαγή στο προβάδισμα του Μοράλες δεν ήταν καθόλου «δραστική»• ήταν κομμάτι μιας σταθερής, συνεχούς αύξησης του προβαδίσματος του Μοράλες για ώρες πριν την διακοπή.
Το γράφημα αυτό δείχνει ότι το προβάδισμα του προέδρου Έβο Μοράλες (ανοιχτές μπλε τελείες) και του κόμματός του στις κοινοβουλευτικές εκλογές (σκούρες μπλε τελείες) ανέβαινε με σταθερό ρυθμό για το μεγαλύτερο μέρος της καταμέτρησης. Δεν υπήρξε καμία ξαφνική αύξηση στο τέλος, που να τον ανέβασε πάνω από το όριο του 10 τοις εκατό.
Η εξήγηση για την αύξηση στο προβάδισμα του Μοράλες ήταν συνεπώς πολύ απλή: οι περιοχές των οποίων τα αποτελέσματα αναφέρονταν αργότερα, ήταν περισσότερο υπέρ του Μοράλες από τις περιοχές που ανέφεραν αποτελέσματα νωρίτερα.
Στην πραγματικότητα, το τελικό αποτέλεσμα ήταν αρκετά προβλέψιμο στη βάση του αρχικού 84% των καταγεγραμμένων ψήφων. Αυτό έχει αποδειχτεί μέσω στατιστικής ανάλυσης κι επίσης από ακόμα απλούστερη ανάλυση των διαφορών στις πολιτικές προτιμήσεις μεταξύ των ύστερων και των πρώιμων αναφερόμενων περιοχών.
Καλούμε τον ΟΑΚ να ανακαλέσει τις παραπλανητικές δηλώσεις του για τις εκλογές, που έχουν συνεισφέρει στην πολιτική σύγκρουση και έχουν χρησιμεύσει ως μια από τις πιο πολυχρησιμοποιημένες «δικαιολογήσεις» για το στρατιωτικό πραξικόπημα. Καλούμε το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών να ερευνήσει αυτή τη συμπεριφορά του ΟΑΚ, και να αντιταχθεί στο στρατιωτικό πραξικόπημα, στην συνεχιζόμενη υποστήριξή του από την κυβέρνηση Τραμπ, και στην συνεχιζόμενη βία και τις παραβάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων της de facto κυβέρνησης.
Τα μέσα ενημέρωσης και οι δημοσιογράφοι έχουν επίσης την ευθύνη να αναζητήσουν ανεξάρτητους ειδικούς, που είναι τουλάχιστον γνώστες των εκλογικών δεδομένων και μπορούν να προσφέρουν μια ανεξάρτητη ανάλυση του τι συνέβη, αντί απλά να παίρνουν ως αληθή τα λόγια αξιωματούχων του ΟΑΚ που έχουν επανειλημμένα αποδειχτεί ότι είχαν άδικο για αυτήν την εκλογική αναμέτρηση.
Πολλές ζωές μπορεί να βασίζονται στο να πούμε αυτή την ιστορία σωστά.
[1] Η επίσημη καταμέτρηση, αντίθετα με την «ταχεία καταμέτρηση» που επικαλείται ο ΟΑΚ, είναι η μόνη νομικά δεσμευτική καταμέτρηση ψήφων και δεν διεκόπη.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από τους 40000 τζιχαντιστές στη Βόρεια Συρία τα δύο τρίτα είναι Ευρωπαίοι Υπήκοοι,εκ των οποίων ορισμένοι φοιτούσαν σε Πανεπιστήμια της Ευρώπης.Ελάχιστοι από αυτούς είναι μουσουλμανικού θρησκεύματος.Στις φυλακές των τζιχαντιστών στη Βόρεια Συρία υπάρχουν και Τσετσένοι μαχητές,οι οποίοι θεωρούνται από τους καλύτερους πολεμιστές του ΙSIS.
Σε τσάντες πολλών αιχμαλωτων τζιχαντιστών βρέθηκαν εγχειρίδια πολέμου της CIA και οδηγοί επιβίωσης της Mossad.
Αυτοί που πήγαν λοιπόν να στήσουν Χαλιφάτο στη Συρία μέσω του θρησκευτικού φονταμενταλισμού που προσκυνάει το δολλάριο και το σέκελ ειναι όσοι μας βοηθούν να συνειδητοποιήσουμε ότι η προέκταση του οικονομικού φονταμενταλισμού είναι ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός,ο οποίος σπάνια δρά αυτοβούλως και ανεξάρτητα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φάτε σανό περί "πολέμου κατά της τρομοκρατίας"... Τα αρπακτικά γεράκια του σιωνιστικού καθεστώτος-τρομοκράτη και συνολικά του ευρωατλαντικού άξονα, δηλώνουν με περισσό κυνισμό ότι κατασκευάζουν, χρηματοδοτούν, εξοπλίζουν και στηρίζουν παντί τρόπω τα μορφώματα του ισλαμοφασισμού[Ισλαμικό Κράτος,Αλ Κάιντα,Ελεύθερος Συριακός Στρατός] στην προκειμένη περίπτωση.
Είναι προφανές ότι ποντάρουν στον ακραίο εθνικισμό,στο ρατσισμό,στο φασισμό και στην μισαλλοδοξία...
Είναι τα ίδια καθάρματα που μιλούν για ανεκτικό στη σεξουαλική διαφορετικότητα Ισραήλ, την ώρα που εξοντώνουν τους Παλαιστινίους.
https://www.youtube.com/watch?v=kTXzuHDiKH8&feature=share&fbclid=IwAR0SxkhJbESv-wThxZRbPnxKzuAhg31390FxWmzHe02IFAlt_OTEPQfirtA
Ιsrael's ex IDF Chief :We have supplied ISIS , Al Qaeda , FSA with weapons and funding for years
Ο εγκληματικός και ύπουλος ρόλος του Ισραήλ στη Συρία: Πρόσφατα ο πρώην διοικητής του Ισραηλινού Στρατού, #Gadi_Eisenkot, παραδέχτηκε για πρώτη φορά πως το #Ισραήλ χρηματοδότησε και εξόπλιζε της ΄΄Συριακές Επαναστατικές Μονάδες΄΄, ουσιαστικά δηλαδή τον Ελεύθερο Στρατό Συρίας (#FSA), τον #ISIS και την #Al_Qaeda που εμφανίστηκαν με επαναστατική προβιά κατά το ΄΄Συριακό Εμφύλιο΄΄.
https://www.timesofisrael.com/idf-chief-acknowledges-long-claimed-weapons-supply-to-syrian-rebels/?fbclid=IwAR1vgbHzkU1NHZ8GIYoJ6wfece0XrekylcU3gqZj3_PuUjPL3UAHCkeat3Y
Η #MI6 κατασκεύασε το μύθο περί αερίου #Σαρίν για να δικαιολογήσει τις επιθέσεις στη Συρία;
https://www.youtube.com/watch?v=PXWVt95lgTc



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΟΛΟΣ
απο Επιτροπή ΑΓΩΝΑ Πολιτών Βόλου
Πλέον θα κοιμόμαστε και με μάσκες, όπως οι συμπολίτες μας, που μας έστειλαν αυτή τη φωτογραφία και το μήνυμα που λέει:
"Προσπαθώντας να κοιμηθούμε στον Βόλο τη νύχτα με τα παράθυρα ανοιχτά ...
Παρακαλώ μπορεί κάποιος να με βοηθήσει γιατί δεν μπορώ να αναπνεύσω και τα μάτια μου καίνε;;;
Γιατί μερικοί μπάσταρδοι επέτρεψαν σε ένα εργοστάσιο εδώ στην περιοχή που παρήγαγε τσιμέντο τώρα να καίει τόνους σκουπιδιών τη νύχτα, προερχόμενα από την Ελλάδα και από άλλες χώρες;;;;
Ποιος γμτ παίρνει κέρδος από αυτό και ποιος του επιτρέπει να σπέρνει τον καρκίνο σε μένα και την οικογένειά μου και όλους στην πόλη μας;;;;
Αυτό είναι το μέλλον στο οποίο θα θέλαμε να ζήσουμε;
Δεν μπορώ πραγματικά να αναπνεύσω και τα μάτια μου καίνε !!!!!!!!!!!!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έρχεται … όπως στη Συρία….
2/12/2019
Ερντογάν λίγο πριν τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Είστε όλοι, πλην Τούρκων “καφίρ”…. ιδού τι σημαίνει
Πρόσφατα ο ηγέτης μιας χώρας μέλους του ΝΑΤΟ ζήτησε την άσκηση βίας κατά των μη μουσουλμάνων. Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν παραβρέθηκε στην προσευχή της Παρασκευής μαζί με τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης Αλί Γιαλίκαγια και τον δήμαρχο Εκρέμ Ιμάμογλου, τον αρχηγό της αστυνομίας και τον τοπικό επικεφαλής του κόμματός του.
Μετά την προσευχή ένας «ιερωμένος» ανέφερε την φράση του κορανίου «νίκη, θρίαμβος, κατάκτηση». Τότε ο Ερντογάν πήρε το μικρόφωνο και είπε: «Ο θεός μας μας προστάζει να ασκούμε βία κατά των απίστων. Ποιοι είμαστε; Το έθνος του προφήτη Μωάμεθ. Ο θεός μας διατάζει να είμαστε ελεήμονες μεταξύ μας. Και θα είμαστε βίαιοι έναντι των απίστων. Όπως στην Συρία».
Κατόπιν είπε: «Ο θεός μας υποσχέθηκε για την Συρία», και ανέφερε μια ακόμα σούρα από το κοράνι: «Νίκη προερχόμενη από τον Αλλάχ και άμεση κατάκτηση και καλές ειδήσεις για τους πιστούς. Το βλέπουμε να συμβαίνει τώρα. Με την άδεια του Αλλάχ θα δούμε και ακόμα περισσότερα. Θα συναντηθώ με κάποιος ηγέτες ξένων χωρών σήμερα. Ζητώ την άδειά σας για να μην πάω». Το πλήθος επευφήμησε τον Ερντογάν φωνάζοντας «ο Αλλάχ είναι μεγάλος». Αξίζει να αναφερθεί ότι η τουρκική αντιπολίτευση δεν αντέδρασε σε όλα αυτά, γεγονός πολύ επικίνδυνο.
“Το Ισλάμ διαιρεί τον κόσμο στους πιστούς (μουσουλμάνους) και τους καφίρ (απίστους – μη μουσουλμάνους). Το πολιτικό Ισλάμ είχε πάντα διαφορετικούς τρόπους να αντιμετωπίζει τους καφίρ. Μπορούσε να τους καταπιέζει με τον χειρότερο τρόπο ή να τους αντιμετωπίζει ως καλούς γείτονες. Οι καφίρ πρέπει να υποτάσσονται στο Ισλάμ στον πολιτικό και δημόσιο βίο. Κάθε πτυχή του πολιτισμού τους πρέπει να υποτάσσεται στο Ισλάμ», σημειώνει ο ειδικός ισλαμολόγος Δρ. Γουόρνερ.
«Το πολιτικό Ισλάμ είναι το δόγμα συμπεριφοράς έναντι των καφίρ. Η τρολογία κοράνι – σίρα (ο βίος του Μωάμεθ) και χαντίθ (μωαμεθανική παράδοση) όχι μόνο προβάλει την θρησκευτική υπεροχή των μουσουλμάνων έναντι των καφίρ -οι οποίοι άλλωστε πάνε στην κόλαση, έναντι των μουσουλμάνων που πάνε στον παράδεισο – αλλά επιβάλει την κυριαρχία των μουσουλμάνων έναντι των καφίρ πολιτικά και πολιτισμικά. Η κυριαρχία όμως αυτή είναι πολιτική, όχι θρησκευτική», συμπληρώνει.
«Για παράδειγμα στο Ισλάμ δεν υπάρχει καμία αναφορά της ανθρωπότητας ως συνόλου. Αντίθετα υπάρχει ο διαχωρισμός πιστών και απίστων. Η ανθρωπότητα δεν θεωρείται ένα σώμα αλλά διαιρείται σε όσους θεωρούν τον Μωάμεθ προφήτη και σε όσους όχι. Το κοράνι διαχωρίζει τους καφίρ και γράφει πως οι πιστοί πρέπει να τους μισούν, να τους λοιδωρούν, να τους τιμωρούν, να τους αποκεφαλίζουν, να τρομοκρατούνται, να εξοντώνονται, να σταυρώνονται. Είναι καταραμένοι, κακοί, ατιμασμένοι και κανείς μουσουλμάνος δεν μπορεί να είναι φίλος με έναν καφίρ», αναφέρει.
«Χριστιανοί και Εβραίοι είναι άπιστοι και κατά συνέπεια καφίρ. Οι πολυθεϊστές είναι επίσης καφίρ. Ο όρος άπιστος ή πολυθεϊστής είναι θρησκευτικός. Μόνο ο όρος καφίρ δείχνει την κοινή πολιτική αντιμετώπιση από το Ισλάμ Χριστιανών, Εβραίων, Ινδουιστών, Βουδιστών, ανιμιστών, άθεων. «Η λέξη καφίρ πρέπει να χρησιμοποιείται και όχι η λέξη άπιστος που είναι ουδέτερη. Σύμφωνα με το κοράνι ο όρος καφίρ δεν είναι ουδέτερος. Καφίρ δεν είναι απλώς κάποιος που δεν συμφωνεί με το Ισλάμ. Ο καφίρ είναι κακός, αηδιαστικός, η κατώτερη μορφή ζωής. Ο καφίρ μπορεί να βασανιστεί, να σκοτωθεί, να εξαπατηθεί, να του πουν ψέματα. Για αυτό η λέξη άπιστος δεν αντικατοπτρίζει την πολιτική αλήθεια του Ισλάμ», καταλήγει.
Φαίνεται πως βασικός λόγος των διώξεων και της εξόντωσης μη μουσουλμανικών κοινοτήτων στον λεγόμενο «μουσουλμανικό κόσμο» είναι το μίσος για τους καφίρ. Ο ειδικός καθηγητής Άντριου Μπόστομ αναφέρει σχετικά με τον Ερντογάν: «Κορυφαίοι σχολιαστές του κορανίου, παλαιοί και σύγχρονοι, όπως και η μωαμεθανική παράδοση, ενισχύουν το κήρυγμα μίσους του Ενρτογάν προς τους μη μουσουλμάνους. Με τις αναφορές αυτές δε ο Ερντογάν κερδίζει τον τίτλου του κορυφαίου της παγκόσμιας μουσουλμανικής κοινότητας», καταλήγει.
Το γεγονός ότι τα λόγια αυτά εκστομίστηκαν από τον πρόεδρο μιας χώρας μέλους του ΝΑΤΟ και υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ αποτελεί την μέγιστη προειδοποίηση προς όλα τα μη μουσουλμανικά έθνη καθώς και στους μουσουλμάνους που διαφωνούν με την οπτική του Ερντογάν.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σημαντικό μήνυμα με υψηλές ηθικές αξίες, στάλθηκε από τον 'Ασαντ σε Σύριο πολιτικό κρατούμενο, αιχμάλωτο των ισραηλινών φυλακών, τον ήρωα μαχητή Sedqi al Maket.
3/12/2019
Ένα σημαντικό μήνυμα με υψηλές ηθικές αξίες, στάλθηκε από τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Ασάντ σε αιχμάλωτο των ισραηλινών φυλακών, τον ήρωα μαχητή Sedqi al Maket.
Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Ασάντ έστειλε ένα μήνυμα δόξας και αξιοπρέπειας στον πολιτικό κρατούμενο των ισραηλινών φυλακών, τον Σύριο ήρωα Sedqi al Maket, σύμβολο αντίστασης για όλους τους Σύριους του Κατεχόμενου Γκολάν:
« Ένα συριακό αραβικό χαιρετισμό από τη Συρία, σας στέλνω από τη Δαμασκό, ο αραβισμός στο όνομά μου και στο όνομα των πατέρων μας … Είστε στις φυλακές, στις φυλακές της ισραηλινής κατοχής και το μήνυμά σας σε όλες τις οικογένειες των ηρώων και στον λαό μας στο κατεχόμενο Αραβικό Γκολάν και την Παλαιστίνη.
Η τελευταία σας θέση, που ήρθε μετά από επανειλημμένες προσπάθειες απελευθέρωσης, κατέληξε. Σας ζητήθηκε να διαλέξετε μεταξύ της απελευθέρωσής σας και της διαμονής σας στη Δαμασκό, χωρίς όμως να επιστρέψετε στο Γκολάν ή να συνεχίσετε τις ταλαιπωρίες σας στις φυλακές κατοχής … Και η απάντησή σας ήταν να παραμείνετε κρατούμενος επειδή δεν ανταλλάξατε την ελευθερία σας με τη μη επιστροφή στο Συριακό Γκολάν. Αυτή η επιλογή εκφράζει τον αγώνα που δεν ξεθωριάζει σε μια ψυχή υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας και σε ένα πνεύμα ενός μεγάλου μαχητή που περνάνε οι μέρες και δεν κουράζεται και περνάνε τα χρόνια της ζωής και ο αγώνας δεν του καταβάλει το σθένος…
Ο πατριωτισμός πήρε την πλήρη του μορφή όταν αρνήθηκες να βγείς υπό την προϋπόθεση να χωριστείς από την πατρίδα … Έτσι ο πατριωτισμός ήταν και εξακολουθεί να είναι αδιαίρετος, έχετε την πατρίδα στην καρδιά σας και αυτό είναι επίσης αναπόσπαστο. Προτίμησες την άνεση της συνείδησής σου από την άνεση του σώματός σου … Προτίμησες την τιμωρία της φυλάκισης από μια ελλιπή ελευθερία και έτσι έστειλες ένα μήνυμα σε όλους τους Σύριους ότι η δόξα δεν είναι ούτε τα χρήματα ούτε η ευημερία ή η αποδοχή των μισών λύσεων/ημίμετρων και των συμβιβασμών … αλλά η δόξα γίνεται από την αυτοεκτίμηση και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ανθεκτικότητα ενάντια στην επιθετικότητα και τη διατήρηση της αξιοπρέπειας της χώρας σας. Η αξιοπρέπεια σας είναι ένδοξη καθώς η αλαζονεία του κατακτητή ποδοπατήθηκε από ήρωσες όπως εσείς.
Ο αγώνας σας, μαζί με τις θυσίες και τα έπη που οι ήρωες του Συριακού Αραβικού Στρατού κατέβαλαν στα χαρακώματα της τιμής ενάντια στον πραγματικό εχθρό και ενάντια στην εξουσιοδοτημένη τρομοκρατία, έγινε ένα φως που καθοδηγεί το μονοπάτι των γενεών στο δρόμο τους για ένα ελεύθερο και λατρεμένο μέλλον, και στην υπόσχεση και την βεβαιότητα της απελευθέρωσης κάθε σπίθας της αγνής γης μας. Και ελπίζοντας να συναντηθούμε από κοντά, αν είναι θέλημα Θεού.
Μπασάρ Αλ Ασάντ
Προεδρία της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Περαιτέρω έρευνα διατάχθηκε για την υπόθεση του ενεχυροδανειστή Ριχάρδου
 Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2019, 16:55
«Φύλλο και φτερό», ζητεί το δικαστικό συμβούλιο να γίνουν όλα τα οικονομικά στοιχεία του γνωστού τηλε-ενεχυροδανειστή Ριχάρδου, διατάσσοντας περαιτέρω έρευνα.
Λίγους μήνες μετά την εισαγγελική πρόταση για την απαλλαγή του Ριχάρδου και των υπόλοιπων 62 συγκατηγορουμένων του, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας φαίνεται ότι διαφωνεί με αυτή, ζητώντας να διεξαχθεί νέος γύρος ανακρίσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστικό συμβούλιο εστιάζει το ενδιαφέρον του κυρίως στο αδίκημα της λαθρεμπορίας, θεωρώντας, σε αντίθεση με τον εισαγγελέα Ιωάννη Πιέρρο, πως προκύπτουν στοιχεία που θεμελιώνουν τη διάπραξή του.
Συγκεκριμένα, ζητείται να διενεργηθούν εξονυχιστικοί έλεγχοι από τη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων, την ΑΑΔΕ και την Τράπεζα της Ελλάδος. Ιδιαίτερα μάλιστα, το δικαστικό συμβούλιο  διέταξε τη διεξαγωγή  τη διενέργεια φορολογικού ελέγχου, εκτιμητικού, «επί του συνόλου των κατασχεθέντων, πολύτιμων αντικειμένων ως λαθρεμπορευμάτων» αλλά και να εντοπιστεί το ύψος των χρημάτων που έχασε το δημόσιο από τη μη καταβολή ΦΠΑ και φόρου πολυτελείας.
Αντίθετα, προ μηνών, ο εισαγγελέας κ. Πιέρρος είχε προτείνει  την απαλλαγή του Ριχάρδου και των 62 συγκατηγορουμένων του από τις κατηγορίες της λαθρεμπορίας χρυσού, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.
Το δικηγορικό γραφείο του γνωστού ποινικολόγου Αλέξη Κούγια, που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του ενεχυροδανειστή, εξέδωσε τη δική του ανακοίνωση σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπερσύγχρονο drone της αστυνομίας κατέπεσε στην περιοχή των Εξαρχείων την ώρα που ο χειριστής του αναβόσβηνε από χαρά ενώ έκοβε κλήσεις για παράνομο κάπνισμα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Κατάληψη» των ΑΤΜ από μετανάστες για το επίδομα!
3-12-2019 | 18:47μμ
Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι ντόπιοι στο Βαθύ της Σάμου, βλέποντας τις ατέλειωτες ουρές που σχημάτισαν στα ΑΤΜ εκατοντάδες μετανάστες την ημέρα της καταβολής των επιδομάτων για να πληρωθούν τα χρήματα που λαμβάνουν ως ενίσχυση, την ώρα που οι ίδιοι βλέπουν την αγοραστική τους ικανότητα να πέφτει στο ναδίρ, καθώς δεν έχουν λαμβάνειν από πουθενά!
Η εικόνα ήταν πανομοιότυπη σε όλα τα ΑΤΜ στα στενά και στην προβλήτα του λιμανιού του νησιού, που είχαν αποκλειστεί από μετανάστες κάθε φυλής με τις κάρτες αναλήψεων στα χέρια για να σηκώσουν χρήματα.
Την ώρα, λοιπόν, που οι μετανάστες «άδειαζαν» με τις αναλήψεις τους τα ΑΤΜ, οι ντόπιοι παρακολουθούσαν προβληματισμένοι από απόσταση τις κινήσεις τους, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν το ίδιο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το φυσικό αέριο φέρνει πιο κοντά τη Ρωσία και την Κίνα
Εγκαινιάστηκε ο σινορωσικός αγωγός αερίου
Ο αγωγός “Δύναμη της Σιβηρίας”, συνολικού μήκους 3.000 χιλιομέτρων, συνδέει τη Σιβηρία με τη βορειοανατολική Κίνα, ενώνοντας τον μεγαλύτερο παραγωγό με τον μεγαλύτερο καταναλωτή ενέργειας παγκοσμίως. Υπολογίζεται πως το 2022, όταν θα έχει ολοκληρωθεί το κινεζικό τμήμα, θα μεταφέρονται 38 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ρωσικού φυσικού αερίου ετησίως στην πόλη της Σαγκάης.
Πεκίνο: Συμφωνίες με τη Ρωσία, ένταση με τις ΗΠΑ
Την ώρα που ο ρωσοκινεζικός αγωγός έμπαινε σε λειτουργία, το Πεκίνο ανέβαζε τους τόνους έναντι των ΗΠΑ, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον για διαρκείς παρεμβάσεις στα εσωτερικά της ζητήματα. Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας κατηγόρησε τις ΗΠΑ για επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας και ανακοίνωσε την απαγόρευση εισόδου αμερικανικών πολεμικών πλοίων στο λιμάνι του Χονγκ Κόνγκ καθώς και τον περιορισμό της δράσης δεκάδων αμερικανικών ΜΚΟ στην πρώην βρετανική αποικία. Το κινεζικό ΥΠΕΞ απείλησε τις ΗΠΑ με νέα μέτρα, σε περίπτωση που τεθεί σε αμφισβήτηση η ασφάλεια και η σταθερότητα στο Χονγκ Κονγκ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε μπλοκα προχωρουν αυριο οι αγροτες της Λαρισας. Μετα τις συσκεψεις που πραγματοποιησαν οι αγροτικοι συλλογοι της περιοχης.
Προειδοποιητικα μπλοκα από αγροτες. Συγκεντρωσεις την Τεταρτη σε Πλατυκαμπο και Φαρσαλα. Στις 15 Δεκεμβριου οι τελικες αποφασεις από την Πανελλαδικη Επιτροπη.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Εδώ και πολλούς μήνες το facebook έχει μπλοκάρει τις αναρτήσεις από το blog της Ελληνικής Επιτροπής "Είμαστε όλοι Βενεζουέλα". Μέσω αναρτήσεων "καραμπόλα", δηλ. μέσω αναδημοσιεύσεων σε άλλα φιλικά blog, ενημερώνουμε τη σελίδα με τις αναρτήσεις του blog μας. Ευχαριστούμε όλους τους φίλους/ες διαχειριστές φιλικών ιστότοπων, τόσο για την αλληλεγγύη τους, όσο και για την διευκόλυνση που μας παρέχουν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπλόκα αναμένεται να στηθούν στον αυτοκινητόδρομο Ε65 στις 12 το μεσημέρι από τους αγρότες της Καρδίτσας και στον κόμβο Γαλήνης και στα Φάρσαλα στις 11 π.μ. από τους αγρότες της Λάρισας. Οι κινητοποιήσεις αυτές αναμένεται να δώσουν το έναυσμα της κλιμάκωσης μπροστά στην πανελλαδική σύσκεψη στις 15 Δεκέμβρη στη Νίκαια της Λάρισας.
Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι βγαίνουν ξανά στους δρόμους προβάλλοντας συγκεκριμένο πλαίσιο αιτημάτων - διεκδικήσεων, το οποίο έχει διαμορφωθεί μέσα στις συλλογικές διαδικασίες του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, των Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών και της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.
Στα άμεσα αιτήματά τους βρίσκονται οι διεκδικήσεις για:
Κατώτατες εγγυημένες τιμές με βάση το κόστος παραγωγής και ταυτόχρονα να αφήνουν ένα εισόδημα.
Αμεση μείωση στο κόστος παραγωγής σε μέσα και εφόδια και όχι συνεχής αύξηση, όπως έγινε με τα τιμολόγια της ΔΕΗ από το Σεπτέμβρη. Αφορολόγητο πετρέλαιο.
Καμιά αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ.
Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να καλύπτει και να ασφαλίζει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.
Καμιά σκέψη για ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης της παραγωγής.
Με ανακοινώσεις τους οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας, Λάρισας και οι Αγροτικοί Σύλλογοι επαρχίας Φαρσάλων και πρώην δήμου Πλατυκάμπου και Νίκαιας απευθύνουν ενωτικό «κάλεσμα αγώνα σε όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους που πλήττονται από τις πολιτικές της ΚΑΠ της ΕΕ και των κυβερνήσεων, που βλέπουν ότι δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους και πιστεύουν στη δύναμη του αγώνα, να βγουν στα μπλόκα», σημειώνοντας ότι «επιβάλλεται η αγωνιστική διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων επιβίωσης ώστε να συνεχίσουν να καλλιεργούν και να παράγουν».




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΓΑΛΛΙΑ
Μεθαύριο η απεργία για την Κοινωνική Ασφάλιση
Η νέα «μεταρρύθμιση» αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και μετατρέπει τη δημόσια σύνταξη σε πενιχρό επίδομα
«Κυβέρνηση και εργοδοσία διαλύουν τις συντάξεις μας, τις θέσεις εργασίας μας, τα εργοστάσιά μας, τις δημόσιες υπηρεσίες, την Κοινωνική μας Ασφάλιση. Να τους σταματήσουμε!».
Τα παραπάνω σημειώνει στο κάλεσμά του το Εργατικό Κέντρο Μασσαλίας, μπροστά στην πανεθνική 24ωρη απεργία που οργανώνεται την Πέμπτη σε όλη τη Γαλλία, ενάντια στις νέες ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση τις οποίες επιταχύνει η κυβέρνηση Μακρόν.
Στην απεργία καλούν συνδικαλιστικές οργανώσεις από δεκάδες κλάδους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.
Η νέα αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση επιδιώκει να χτυπήσει τον ίδιο τον δημόσιο χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, με απώτερο στόχο - όπως σε όλη την ΕΕ - τη μετατροπή της σε ατομική υπόθεση. Με την καθιέρωση ενός συστήματος συγκέντρωσης μορίων, το νέο σύστημα αυξάνει τα χρόνια εργασίας που θα χρειάζονται για να συνταξιοδοτηθεί κάποιος, θεσπίζει «ποινές» για όσους θα ζητούν συνταξιοδότηση πριν από τα 64 χρόνια (που θα αποτελούν στο εξής τη «βασική ηλικία» συνταξιοδότησης) κ.λπ. Συνολικά προωθεί μια σειρά αλλαγών μέσα από τις οποίες η σύνταξη που θα χορηγεί το κράτος μετατρέπεται ουσιαστικά σε ένα πενιχρό επίδομα και από κει και πέρα στόχος είναι να «ανθίσουν» τα λεγόμενα επαγγελματικά ταμεία, στα οποία δεν συμμετέχει καθόλου το κράτος και των οποίων οι παροχές είναι συνάρτηση του τζογαρίσματος των εισφορών, και ο αμιγώς ιδιωτικός τομέας της Ασφάλισης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΙΝΑ ΓΙΑ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ
Μέτρα ενάντια σε υποστηρικτές της «απόσχισης»
ΠΕΚΙΝΟ - ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ.--
Η Κίνα ανακοίνωσε χτες ότι στο εξής δεν θα δέχεται αιτήματα για επισκέψεις αμερικανικών πολεμικών πλοίων και στρατιωτικών αεροσκαφών των ΗΠΑ στο Χονγκ Κονγκ, αντιδρώντας σε δύο διατάγματα με τα οποία η αμερικανική κυβέρνηση ουσιαστικά προσφέρει στήριξη στους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις. Η εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ Χούα Τσουνουίνγκ δήλωσε ακόμα ότι η κυβέρνηση αποφάσισε την επιβολή ποινών και απέναντι σε ΜΚΟ που θεωρεί ότι ενθαρρύνουν τη διάπραξη «βίαιων εγκλημάτων» και υποστηρίζουν την «απόσχιση» του Χονγκ Κονγκ, όπως το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch, HRW), το «Σπίτι της Ελευθερίας» και το Εθνικό Δημοκρατικό Ινστιτούτο (NDI).
Η Χούα υποστήριξε ότι αυτές οι οργανώσεις είναι «υπεύθυνες για το σημερινό χάος» και υπενθύμισε και άλλες πρόσφατες προειδοποιήσεις του Πεκίνου ότι θα λάβει «αντίμετρα» ενάντια σε όσους υπονομεύουν τη σταθερότητα στο Χονγκ Κονγκ.
Στο μεταξύ, το Σαββατοκύριακο συνεχίστηκαν οι διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ, με συνθήματα όπως «απελευθερώστε το Χονγκ Κονγκ», ενώ πολλοί κρατούσαν αμερικανικές σημαίες, αναδεικνύοντας ακόμα μια φορά ότι ζητούμενο δεν είναι η «υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» αλλά ευρύτεροι γεωπολιτικοί ανταγωνισμοί, που αλληλεπιδρούν με το καθεστώς αυτονομίας του Χονγκ Κονγκ (που αποτελεί κρίσιμο διεθνές χρηματοπιστωτικό κέντρο αλλά και τμήμα της κινεζικής επικράτειας). Οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν δακρυγόνα ενάντια στους διαδηλωτές που συνέδεσαν με ταραχές. Ορισμένοι διαδηλωτές πορεύτηκαν μέχρι το αμερικανικό προξενείο, σε ένδειξη - όπως μετέδωσαν ΜΜΕ - «ευγνωμοσύνης» για την υποστήριξη των ΗΠΑ στις διαδηλώσεις.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ζήτημα δεν είναι να είσαι αιχμάλωτος. Το να μην παραδίνεσαι, αυτό είναι!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΙΠΑΜΕ, ΚΑΝΕΙΣ ΧΑΜΕΝΟΣ! ΒΟΛΕΥΟΥΝ στην ΕΡΤ και τον Γρηγόρη Ψαριανό...
Θέση προκειμένου να αξιοποιηθεί στην κρατική τηλεόραση αναζητείται για έναν (ακόμη) πολυσυζητημένο δημοσιογράφο, ραδιοφωνικό παραγωγό, στιχουργό και πρώην βουλευτή αναζητείται αυτό τον καιρό...
Ο λόγος για τον Γρηγόρη Ψαριανό που τον Μάιο του 2019 είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά του στις εθνικές εκλογές με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στον Νότιο Τομέα της Β' εκλογικής περιφέρειας Αθήνας, αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί καθώς συγκέντρωσε 11.051 ψήφους. Οι σχετικές συζητήσεις βρίσκονται σε καλό σημείο και θεωρείται θέμα χρόνου η ένταξή του στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.
Ο  κ. Ψαριανός έχει εργαστεί σε πλειάδα μέσων ενημέρωσης, ενώ έχει διαγράψει πολιτική πορεία και σε πλειάδα κομμάτων καθώς αρχικά δραστηριοποιήθηκε στο ΚΚΕ Εσωτερικού (ξεκινώντας από την οργάνωση νεολαίας Ρήγας Φεραίος), ήταν ιδρυτικό μέλος της ΕΑΡ, του Συνασπισμού και της ΔΗΜ.ΑΡ., εκλέχθηκε βουλευτής Β' Αθηνών το 2007 και το 2009 με τον ΣΥΡΙΖΑ, το 2012 με τη Δημοκρατική Αριστερά και το 2015 με το Ποτάμι για να έρθει  όπως προείπαμε η συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία.
Είπαμε, κανείς δεν πάει χαμένος..



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



φιλοξενει 15χρόνο προσφυγάκι έχει κάθε δικαίωμα να συνάπτει ερωτικές σχέσεις μαζί του
Να υποθεσουμε πως ολα αυτα τα δηθεν ψευτοδικαιωματικα ξεφτιλόπανα που θεωρούσαν απολυτα φυσικο 50αρης που φιλοξενει 15 χρονο προσφυγακι εχει καθε δικαιωμα να συναπτει ερωτικες σχεσεις μαζι του, οπως και καποια αλλα σιχαματα και λαχανακια που ελεγαν πως το Trafficking ανηλικων στην Μολδαβια αφορά 'σεξουαλικους εργατες' σήμερα θα πανηγυρίζουν με την γνωστή αποφαση για την αποφαση παραγραφης του παιδοφιλου Γεωργιαδη..
Τι ? Οχι?
Αντε να χαθειτε ρε πουθεναδες που τις προσωπικες σας φαντασιώσεις τις εχετε μετατρεψει σε χυδαια ΄δικαιώματα'



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλοι τον αποκαλούσαν "Τσε", για μένα ήταν μόνον ο Ερνέστο...
«Όλοι τον αποκαλούσαν "Τσε", για μένα ήταν μόνον ο Ερνέστο [...]
ήταν ο αδελφός, ο δικός μου αδελφός.
Ήμουν αυτός που τον δίδαξε πώς να πυροβολεί καλά
και κυρίως τις τεχνικές του ανταρτοπόλεμου...»
Gino Donè Paro, ο “Ιταλός”...
2 Δεκέμβρη του 1956... 82 αντάρτες... μεταξύ τους ο Φιδέλ Κάστρο, ο Ερνέστο Γκεβάρα κι ο Ιταλός Gino Donè Paro [ο μοναδικός Ευρωπαίος που συμμετείχε στην Κουβανέζικη Επανάσταση και παραμένει άγνωστος, ακόμη και σε πολλούς που θαυμάζουν το Κουβανέζικο Επαναστατικό Θαύμα], αποβιβάστηκαν στην Κούβα από το σκάφος Γκράνμα ("Granma").
Είναι η έναρξη του Επαναστατικού Ανταρτοπόλεμου που κορυφώθηκε με τον θρίαμβο της Κουβανέζικης Επανάστασης το 1959.
Η αγκαλιά μεταξύ του Gino Doné και του Fidel Castro το 2006... στη διάρκεια επίσημου εορτασμού εκείνου του ταξιδιού με το "Granma" και την απόδοση ανώτατων τιμητικών παρασήμων...
Ο Gino, γεννημένος στις 18 Μάη 1924 στην... Monastier (Τρεβίζο - Βένετο), όταν επιβιβάστηκε στο "Granma" ήταν 32 χρονών.
Στο σκάφος 78 Κουβανοί που μάζεψε ο Φιδέλ με το Κίνημα 26 Ιούλη και τέσσερις ξένοι. Ένας Αργεντινός που φώναζαν ΤΣΕ, ο Μεξικανός Αλφόνσο, ο Δομινικανός Ραμόν και με το βαθμό του υπολοχαγού, στην τρίτη διμοιρία με διοικητή τον Ραούλ Κάστρο... ο Ιταλός Gino.
Παιδί μιας πάμπτωχης οικογένειας, ο Gino το 1942 καλείται στο στρατό του Μουσολίνι και το 1943 περνάει στην Εθνική Αντίσταση, το ιταλικό ΕΑΜ. Αντάρτης στην πρώτη γραμμή μέχρι τον Απρίλη του 1945.
Παρασημοφορείται από τον Άγγλο στρατηγό, γιατί διέσωσε δύο Άγγλους στρατιώτες από το θάνατο, όταν βρέθηκαν περικυκλωμένοι από τους Γερμανούς και το 1947 είναι από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ANPI) στην επαρχία Βενετίας.
Η ζωή του Gino είναι η εξαθλίωση από την ανεργία κι έτσι αποφασίζει να μεταναστεύσει. Εργάζεται στη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Γερμανία και το 1951 φεύγει για την Κούβα.
Στο ιταλικό διαβατήριο το όνομά του είναι τώρα Gino Donè Paro (μιας και στις ισπανόφωνες χώρες προστίθεται το επώνυμο της μητέρας μετά από αυτού του πατέρα).
Στην Αβάνα κάνει ότι δουλειά μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους και καταλήγει να είναι ένας έξοχος μαραγκός.
Το 1952 η εταιρία που εργάζεται μεταφέρει τις δραστηριότητές της στο Τρινιντάντ, όπου εκεί γνωρίζει και παντρεύεται τη Norma Turino Guerra, αγαπημένη φίλη της Aleida March de la Torre που συνδέεται με την ομάδα του Φιδέλ και μετέπειτα δεύτερη σύζυγος του Τσε. Η Aleida γράφει σε ένα γράμμα προς τον Φιδέλ για το γάμο της Norma με έναν πρώην “Ιταλό αντάρτη” που πολέμησε τους φασίστες στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.
Ο Faustino Perez, στέλεχος του Κινήματος 26 Ιούλη, συναντάει τον Gino που διαθέτει το "χρυσό διπλωματικό διαβατήριο", δηλαδή ιταλικό... του εξηγεί πως του ζητάει προσωπικά ο Φιδέλ τη βοήθεια για να μεταφέρει χρήματα από την Κούβα στο Μεξικό και αυτό συμβαίνει με ταξίδια του Gino που δεν προκαλούν υπόνοιες και έρευνες από το δικτατορικό καθεστώς του Μπατίστα.
Έτσι ο Gino γίνεται φίλος με τους επαναστάτες κι ειδικότερα με τον Αργεντινό γιατρό Ερνέστο και... εκπαιδευτής των ανδρών του Κάστρο.
Με τα χρήματα που μεταφέρει ο Gino από την Αβάνα στο Μεξικό, η ομάδα του Φιδέλ αγοράζει το σκάφος που μετονομάζουν σε "Granma", με το οποίο σαλπάρουν στις 25 Νοέμβρη του 1956 για την Κούβα.
Ο Gino θυμάται ως εξής εκείνο το απίστευτο ταξίδι προς την Επανάσταση:
«Μετά τη δεύτερη, τρίτη ημέρα τα τρόφιμα τελείωσαν. Πεινούσαμε και διψούσαμε... είμασταν στριμωγμένοι σαν σαρδέλες σ' εκείνο το σκάφος που είχε 8 θέσεις. Μπορούσε να μεταφέρει ως και 20 άτομα, αλλά εμείς είμασταν 82. Κι εγώ ήμουν ένας από τους τέσσερεις ξένους, ο μοναδικός Ευρωπαίος. Στο τέλος μας τελείωσαν και τα καύσιμα... ένα ταξίδι που έπρεπε να διαρκέσει 3 ημέρες... έγινε σε 7 ημέρες (...)
Φθάνοντας μπορέσαμε μετά από 4 ώρες να πιάσουμε γη και μετά μας επιτέθηκαν τα αεροπλάνα του Μπατίστα. Χωρίσαμε σε ομάδες, όπως είχα διδαχθεί από την εμπειρία μου στο αντάρτικο. Τα καρφιά στις μπότες μας τρυπο΄'υσαν τα πόδια κι ο Ερνέστο με βοήθησε με τις πληγές».
Σεμνός ο Ιταλός σύντροφος των επαναστατών... δεν αναζήτησε ποτέ την παραμικρή δημοσιότητα.
Πήγε πολλές φορές στην αγαπημένη του Κούβα. Την 1η Μάη του 2004 παρασημοφορήθηκε για το ρόλο του στην Επανάσταση. Το 2005 είχε την τελευταία του συνάντηση με τον Φιδέλ στην Αβάνα... ένα σφιχταγγάλιασμα που κράτησε ατελείωτο χρόνο κι μια από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του Lìder Maximo πριν την ασθένεια.
Ο Gino πέθανε το βράδυ στις 22 Μάρτη 2008, στο γηροκομείο του νοσοκομείου San Donà στην Πιάβε, δύο μήνες πριν τα 84 γενέθλια του...
Νωρίς το απόγευμα πριν το τέλος του, ζήτησε από το προσωπικό του γηροκομείου ένα πούρο και τους μίλησε για τον φίλο του τον Φιδέλ...
Η κηδεία του Gino δεν είχε τίποτα το θλιμμένο... ήταν μια γιορτή αποχαιρετισμού του Gino, που πήγε να συναντήσει τον Ερνέστο...
Αντάρτικα τραγούδια και χοροί, άφθονο Κουβανέζικο ρούμι και πολλά από τα αγαπημένα του άφιλτρα τσιγάρα...
Στην κηδεία του τέσσερα μεγάλα στεφάνια με κόκκινα τριαντάφυλλα και κάθε στεφάνι μια αφιέρωση, όπου επακριβώς έγραφε:
Στον Gino από τον Fidel Castro Ruz
Στον Gino από τον Raul Castro Ruz
Στον Gino από την πρεσβεία της Κούβας στην Ιταλία
Στον Gino από τους επιζώντες Συντρόφους του Granma
Οι αδελφοί Κάστρο δεν ξέχασαν ποτέ τον υπολοχαγό Gino, άνθρωπο απλό και διακριτικό... αντάρτης στην Ιταλία κι επαναστάτης στην Κούβα!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΩΞΕΙ ΑΚΟΜΗ! Παραδέχθηκε ότι δεν έχει πτυχίο του Columbia ο (υφυπουργός) Διαματάρης...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η "σκλάβα του σεξ" του Τζέφρι Έπσταιν μιλά για τις εφιαλτικές στιγμές με τον πρίγκιπα Άντριου
Η γυναίκα που αναγκάστηκε όταν ήταν έφηβη να κάνει σεξ με τον πρίγκιπα Άντριου προκειμένου να ικανοποιηθούν ο Τζέφρι Έπσταιν και η Τζισλέν Μάξουελ, σπάει τη σιωπή της σε συνέντευξή της στο BBC.
Η Βιρτζίνια Ρόμπερτς, που διατείνεται ότι υπήρξε σκλάβα του σεξ, υποστηρίζει ότι ο Τζέφρι Επστάιν την ανάγκασε να κάνει σεξ με τον Δούκα του Γιορκ, κατηγορία που αυτός διαψεύδει κατηγορηματικά. Όπως είπε στο BBC η Ρόμπερτς "ήξερα ότι έπρεπε να τον ικανοποιήσω γιατί ο Τζέφρι και η Τζισλέν αυτό περίμεναν από εμένα"
Η Ρόμπερτς επίσης κάλεσε τον βρετανικό λαό να σταθεί στο πλάι της και να πολεμήσει μαζί της και να μην αποδεχθούν ότι όλα είναι καλά.
Μεταξύ άλλων η Ρόμπερτς είπε ότι ο Άντριου ήταν "ο χειρότερος χορευτής που έχω δει στη ζωή μου" και ότι "ο ιδρώτας του κυριολεκτικά έσταζε παντού" .
https://www.dailymail.co.uk/video/princeandrew/video-2058872/Video-Prince-Andrew-accuser-Virginia-Giuffre-really-scary-time.html