Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Πεμπτη 12 Δεκεμβριου 2019



"Περί τσιγάρου κ άλλους τρόπους αυτοχειρίας"
Άθλια ανθρωπάκια,χωρίς στοιχειώδη κοινωνική παιδεία,γαυριούν για την γενικευμένη απαγόρευση του τσιγάρου κ ρίχνουν νερό στον μύλο της ερημοποίησης της ζωής όλων μας.
Στοιχειώδης,αυτονόητη λογική είναι η επιλογή του επιχειρηματία για το είδος πελατείας του μαγαζιού του,ή(το ελάχιστο)η ύπαρξη χώρου για καπνιστές.
Μόνο που στόχος δεν είναι το τσιγάρο.
Είναι η Γερμανοποιηση της ζωής μας,ο ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ,η κατάργηση της παρέας,της εξόδου,του χαρούμενου τρόπου ζωής μας,της φιλίας,της απαντοχής.Κλεισμένοι στα σπίτια σε παρέες ολίγων,με κλειστά μαγαζιά,θέατρα κ στέκια,με δρόμους για προσάραξη επικίνδυνων,βουβές ταβέρνες,με κρασί κ τσίπουρο ανάμνηση,σαν το ζεϊμπέκικο των πατεράδων μας κ το ξεφάντωμα της κιθάρας,όλοι νωρίς σπίτι,στα δωμάτια με την σκουπιδιαρα ΤΒ κ τον έλεγχο νου.
Για αρχή.
Και γαβριούν οι από καιρό ηλίθιοι,πιστοποιημένοι από την ψήφο προτίμησης τους στις κομματικές συμμορίες.
Τέρμα το τσιγάρο.Αυτό που,σε καπνιστές ή μη,θα μας επιτραπεί ως στερνή επιθυμία,μπρός στο απόσπασμα που πυροβολεί την ζωή μας.
Νύχτωσε,ηλίθιοι...
Και να πείτε του ρουφιάνου,που πήρε τηλέφωνο καταγγελίας,ότι ο καρκίνος του είναι εκεί έξω.Κυρίαρχος.Τρομακτικός.Μόνιμος!Από τον μόλυβδο των οχημάτων,τα διοξείδια του αζώτου κ του θείου.Και πως στις μετρήσεις ατμοσφαιρικής επιβάρυνσης δεν αναφέρεται πουθενά το τσιγάρο.
Το προβοκατόρικο κράτος που τον επιστρατεύει,αδιαφορεί για τα μικροσωματίδια,που τον κερνάει η κάθε ανάσα του,αλλά ενδιαφέρεται για τον εθισμό του στην ρουφιανιά.Κοινωνικό τσεκ απ είναι το τηλεφώνημα κ η κοινωνία μας δείχνει να πάσχει βαρειά...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρε σεις χαμπάρι δεν πήρατε...Στον Αβραμόπουλο ανήκει ο λογαριασμός που εδιναν οι Αμερικανοί του Εφ Μπι Άι που ερευνούν το σκάνδαλο της Νοβάρτις,στον εισαγγελέα Αγγελή κι εκείνος αρνήθηκε να πάρει τα στοιχεία...Το είπε ο ίδιος στην Προανακριτική!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όποιος πιστεύει ότι "τα σύνορα είναι χαρακιές στο σώμα του πλανήτη" (από τους "αναρχικούς" από τα Lidl μέχρι τους νεοφιλελεύθερους "άριστους" της ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΜΕΡΑ 25 κτλ και σύσσωμη την γραφειοκρατία του 4ου Ραιχ των Βρυξελλών) ας κάνει τον κόπο να πάει μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας ή κάποιας άλλης Ευρωπαϊκής πόλης να δει με τα μάτια του τον σύγχρονο εφιάλτη. Συνύπαρξη ανθρώπων που δεν καταλαβαίνουν αλλά και δεν θέλουν να καταλάβουν ο ένας τον άλλο. Γι'αυτό την επόμενη φορά που θ'ακούσετε ένα πολιτικό σαλτιμπάγκο να σας λέει "να καταργήσουμε τα σύνορα-είμαστε όλοι Αφρικανοί" και να σας μιλά για "ριζοσπαστικό ανθρωπισμό", μην ψωνίζεστε, σε payroll βρίσκεται. Γιατί όπως έλεγε κι ο τεράστιος ο Άρης εμείς έχουμε τις πεζούλες μας, το κεφάλαιο είναι που δεν έχει πατρίδα και τρέχει να βρει κέρδη σ' όποια χώρα υπάρχουνε τέτοια. Γι' αυτό δε νοιάζεται κι ούτε συγκινείται με την ύπαρξη των συνόρων και του κράτους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ειχα γραψει οταν διαλεξε την ΝΔ για να "αγωνιστει" για τα ΑΜΕΑ και ειχαμε χαλασει τις καρδιες μας με καποιους φιλους ,οτι οι Γενιτσαροι βγαινουν μεσα απο ταξεις τους
Νωρις με επιβεβαιωσε και μαλιστα βαζοντας πλατη στη ΝΔ με ενα αθλιο ψεμα
Γιατι για να ειμαστε δικαιοι ο ΣΥΡΙΖΑ εδωσε μερισμα σε ολα τα ΑΜΕΑ που πληρουσαν τους ορους χωρις κοφτη ηλικιας χωρις να τους στριμωχνει σε "ειδικες κατηγοριες"
Ναι βολεμενε μου .Οντως πρωτη φορα κυβερνηση θεωρει ΑΜΕΑ καποιον μεχρι τα 24 .Στα 25 μπορειτε και να τον εξαφανισετε μην σας χαλαει τον προυπολογισμο
Τις δε αστειοτητες τυπου "η ΝΔ ειναι εδω για να το συζητησει " αλλου οχι σε μας Αυτα να τα πεις κοιτωντας τα ΑΜΕΑ στα ματια
S. Kympouropoulos
Πρωτη φορα θα δοθει κοινωνικο μερισμα με ξεχωριστη κατηγορια για τα Αναπηρα Ατομα. Αν το οριο τεθηκε χαμηλα, η #κυβερνηση είναι εδώ για να το συζητησουμε. Αν πρεπει να το λαβουν οι περισσοτεροι, σαφως & να γινει. Είναι απαραδεκτο οι σιωπουντες επι 4,5 χρονια, να κουνανε το δαχτυλο υποκριτικα στη ΝΔ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2019
Η Τουρκία αναθεωρεί τα σύνορα και η Ελλάδα υποτάσσεται.
Regardons les Grecs, qui n'ont aucune trace de patriotisme! Σε ελεύθερη μετάφραση: «Ας όψονται οι Έλληνες, που δεν έχουν ίχνος πατριωτισμού!» Αυτό σχολίασε ανώτατος διπλωμάτης Ευρωπαϊκής χώρας σε συζήτηση με ομολόγους του για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.
Και δεν έχει άδικο. Πού είναι ο πατριωτισμός του Έλληνα, όταν ο πρωθυπουργός της χώρας του δηλώνει ύστερα από τη συνάντηση με τον Ερντογάν τα εξής καταπληκτικά: «Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι οι δυσκολίες στις σχέσεις με την Τουρκία υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Εκτιμώ όμως ότι εφόσον και οι δύο πλευρές δείξουν καλή διάθεση αυτές τελικά μπορούν να ξεπεραστούν.»
Η επιθετική ενέργεια της Τουρκίας να οριοθετήσει τελείως αυθαίρετα και με όρους casus beli, όχι μόνο ΑΟΖ, αλλά ζώνη ζωτικών συμφερόντων σε βάρος της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου, δεν είναι παρά μια ακόμη «δυσκολία». Γαργάρα η κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας. Γαργάρα το πρωτοφανές γεγονός της επαναχάραξης συνόρων στην ανατολική Μεσόγειο, όπου εκτός όλων των άλλων, η Τουρκία εμφανίζει την Λιβύη ως δική της όμορη χώρα!
Πότε ξανάγιναν αυτά για να μας διαβεβαιώνει ο κ. Μητσοτάκης ότι πρόκειται απλά για «δυσκολίες» που οφείλουμε να πάρουμε απόφαση ως λαός, ότι υπήρχαν, υπάρχουν και κυρίως θα υπάρχουν;
Σε ποια χώρα του κόσμου ο πρωθυπουργός της θα υποβάθμιζε με τόσο προκλητικό τρόπο μια τόσο ξεκάθαρη επιθετική ενέργεια αναθεώρησης συνόρων σε βάρος της από ξένη δύναμη και δεν θα ξεσηκωνόταν ο λαός για να τον οδηγήσει εκεί που του πρέπει;
Αυτό αναρωτιόταν ο ξένος διπλωμάτης που αναφέραμε στην αρχή και συμπέραινε δικαίως ότι ο Έλληνας δεν διαθέτει ίχνος πατριωτισμού.
Και πώς να μην έχει δίκιο όταν ο φερόμενος ως πρωθυπουργός της Ελλάδας, του δηλώνει μάλιστα ότι με τον Πρόεδρο της επιτιθέμενης δύναμης συζήτησε με «καλή διάθεση» και διαπιστώθηκε απλά ότι υπάρχουν «διαφωνίες». Με άλλα λόγια τα σύνορα της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά και τα κυριαρχικά τους δικαιώματα δεν είναι παρά μια «διαφωνία» με τον Ερντογάν.
Κι αφού το όλο ζήτημα δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια «διαφωνία», τότε γιατί να μην συνεχιστούν τα περίφημα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΕΟ) με την Τουρκία, τα οποία ξεκίνησε η προηγούμενη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ερήμην του ελληνικού κοινοβουλίου και κυρίως εν αγνοία του ελληνικού λαού;
Ο κ. Μητσοτάκης μας διαβεβαίωσε ότι οι συνομιλίες για τα ΜΕΟ θα συνεχιστούν και θα ενταθούν, ώστε να ξεπεραστούν οι «δυσκολίες» και να συζητηθούν οι «διαφωνίες». Πρωτίστως σε επίπεδο στρατιωτικών επιτελείων των δυο χωρών.
Αλήθεια, τι σόι ΜΟΕ συζητούν οι Έλληνες στρατηγοί με τους Τούρκους ομολόγους τους; Πώς θα αποστρατιωτικοποιηθούν τα Ελληνικά νησιά της μεθορίου, το Αιγαίο και η Θράκη, όπως απαιτούν οι Τούρκοι; Πόσο πιο αυθαίρετη θα γίνει η δράση του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας, το οποίο από την εποχή της κυβέρνησης Σαμαροβενιζέλου εκδίδει διαρκώς παράνομες Navtex για ασκήσεις απόβασης, κατάληψης και ανακατάληψης των Ελληνικών νησιών, κυρίως της Κω, της Ρόδου και του Καστελόριζου;
Ή μήπως οι στρατηγοί της Ελλάδας και της Τουρκίας συζητούν στα πλαίσια των ΜΟΕ για την δημιουργία κοινού επιτελείου στρατιωτικής εποπτείας των αμφισβητούμενων – από την Τουρκία – ζωνών της εθνικής επικράτειας της Ελλάδας; Κυρίως για τη Θράκη και το Αιγαίο;
Μην εκπλήσσεστε. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο δεν θα είναι η πρώτη φορά. Η δημιουργία κοινού στρατιωτικού επιτελείου Ελλάδας-Τουρκίας κυρίως για την Θράκη, ήταν απαίτηση πρώτα-πρώτα του δόγματος Τρούμαν το 1947 και κατόπιν της συμφωνίας ένταξης της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ το 1952.
Το αμερικανικό αυτό σχέδιο ατύχησε τότε, γιατί είχαμε έναν λαό που ήξερε τι σημαίνει υπεράσπιση της πατρίδας από επιβουλές εχθρών και φίλων. Το είχε αποδείξει με το αίμα του κατά τη διάρκεια του πολέμου και συνέχιζε να το αποδεικνύει στην πράξη μέσα από μνημειώδεις κινητοποιήσεις με κυρίαρχα αιτήματα την εθνική ανεξαρτησία και τη δημοκρατία. Κινητοποιήσεις τόσο μαχητικές και τόσο μαζικές που δεν επέτρεπαν σε καμιά κυβέρνηση να προχωρήσει με τα σχέδια εθνικού ακρωτηριασμού της Ελλάδας.
Ο κ. Μητσοτάκης και οι κυβερνήσεις της μνημονιακής κατοχής πριν απ’ αυτόν, φαίνεται ότι έχουν λάβει σαφείς εντολές από τους μεγάλους εταίρους, συμμάχους και προστάτες μας. Κι έτσι το μνημόνιο του εθνικού ακρωτηριασμού της χώρας μας προχωρά ακάθεκτα. Εκεί απ’ όπου το είχαν εγκαταλείψει οι κυβερνήσεις της εποχής του εμφυλίου.
Το μόνο ερώτημα που απομένει είναι το αν ο σημερινός Έλληνας είναι ικανός να διαψεύσει τον Ευρωπαίο διπλωμάτη και να επιβεβαιώσει τον αείμνηστο Μακρυγιάννη, ο οποίος έγραφε: «Η πατρίδα του κάθε ανθρώπου και η θρησκεία είναι το παν και πρέπει να θυσιάζη και πατριωτισμόν και να ζη αυτός και οι συγγενείς του ως τίμιοι άνθρωποι εις την κοινωνία. Και τότε λέγονται έθνη, όταν είναι στολισμένα με πατριωτικά αιστήματα• το-αναντίον λέγονται παλιόψαθες των εθνών και βάρος της γης.»
Τι είμαστε λοιπόν εμείς οι Έλληνες; Έθνος, ή παλιόψαθα των εθνών και βάρος της γης, όπως έγραφε ο Μακρυγιάννης; Ας κοιταχτούμε όλοι μας στον καθρέφτη κι ας απαντήσουμε στο ερώτημα. Όχι για τους άλλους, αλλά πρώτα και κύρια για τον εαυτό μας. Κι ύστερα, ας πάρουμε τα μέτρα μας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Α Θ Α Ν Α Τ Ο Σ - 12 Δεκεμβρίου του 2008 έφυγε ο Mεγάλος του Eλληνισμού, Τάσσος Παπαδόπουλος. - «Παρέλαβα κράτος, δεν θα παραδώσω κοινότητα»
Στις 12 Δεκεμβρίου του 2008, οι Ελληνοκύπριοι και ολόκληρος ο Ελληνισμός θρηνούσε τον χαμό του 5ου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ο Τάσσος Παπαδόπουλος άφηνε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 74 χρόνων, νικημένος από την επάρατη νόσο.
Τεσσεράμισι χρόνια νωρίτερα, στις 7 Απριλίου 2004, ο Τάσσος Παπαδόπουλος, μέσω ενός διαγγέλματος που πέρασε στην Ιστορία, θα έκανε μια ύστατη προσπάθεια για την καταψήφιση του Σχεδίου Ανάν στο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου.
Με τρεμάμενη φωνή και με σχεδόν βουβό από συγκίνηση λόγο όσο όδευε προς τα τελευταία λόγια του διαγγέλματος, απηύθυνε κάλεσμα στον ελληνικό και κυπριακό λαό να “υπερασπιστεί το Δίκιο, την Αξιοπρέπεια και την Ιστορία του”, τονίζοντας τις επαχθείς συνέπειες του “Ναι”.
Προτάσσοντας εκείνο το μεγάλο “Όχι” όπως χαρακτηρίστηκε, και αγνοώντας τις εσωτερικές και εξωτερικές πιέσεις που δεχόταν.
Μιλώντας έτσι στις καρδιές των Ελληνοκυπρίων για τις “ηθικές αρχές και αξίες του λαού μας”, που εν τέλει απέρριψαν δια της ηχηρής ψήφου τους το Σχέδιο.
Η ηγετική του φυσιογνωμία, σε μία εποχή που στιγματίζεται παγκοσμίως από ελλειμματικές ηγεσίες και ατροφικό κοινωνικό όραμα, θα συγκαταλέγεται πάντοτε μεταξύ εκείνων των φωτεινών οροσήμων που θα υπενθυμίζει τις αρχές και τις αξίες κάθε έθνους. Εκείνες τις αρχές και τις αξίες που επικαλέστηκε την 7η Απριλίου 2004 και τις οποίες δεν θέλησε να προδώσει.
Τελειώνοντας εκείνον τον λόγο του με την ευχή για Καλή Ανάσταση, δεδομένης της γιορτής του Πάσχα λίγες μέρες νωρίτερα.
Μια ευχή που, αν αναγνωστεί βάσει των συγκυριών, θα μπορούσε κάλλιστα να συμπυκνώνει ολόκληρο το νόημα της επίλυσης του Κυπριακού ζητήματος.
Στα χρόνια που ακολούθησαν, το Κυπριακό παρέμεινε και παραμένει άλυτο, με εκείνη την ευχή να μην δύναται να εκπληρωθεί.
Η φωτεινή προσωπικότητα ωστόσο του Τάσσου Παπαδόπουλου υπενθυμίζει εκείνη την ελπίδα που πάντα υπάρχει, με τη στάση που τήρησε πριν 13 χρόνια να συμπυκνώνει το σθένος που μπορεί να κινητροδοτήσει έναν λαό να υψώσει το ανάστημά του.
Διότι μόνο μέσα από τα μάτια των χαρισματικών προσωπικοτήτων μπορεί να διαγραφεί στον δυσοίωνο ορίζοντα μια αχτίδα φωτός.
Για να μην “συληθεί” και “ενταφιαστεί” το όνειρο.
Όπως συνέβη με το ανεκδιήγητο περιστατικό της κλοπής της σωρού του Τάσσου Παπαδόπουλου, ένα χρόνο μετά την ταφή του.
Και την εκ νέου ταφή στις 12 Μαρτίου 2010.
Καθώς, όπως είπε στο ιστορικό αυτό διάγγελμα: “Παρέλαβα κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο.
Δεν θα παραδώσω «κοινότητα» χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνα”.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=zSYxvFcq_sA&feature=emb_logo



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



για να μην ξεχναμε ποιος ειναι ο ''πρωθυπουργος''
Επίδειξη δύναμης Μαρινάκη σε Κυριάκο - Οπαδοί Ολυμπιακού έξω από τη Βουλή: «Κράτος δεν είναι ο πρωθυπουργός, κράτος είναι ο Ολυμπιακός»
Οι οπαδοί του Ολυμπιακού, μαζί με αυτούς του Ερυθρού Αστέρα, συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή, φωνάζοντας από κοινού συνθήματα, λίγες ώρες πριν από τη μεταξύ τους αναμέτρηση για την έκτη αγωνιστική του δευτέρου ομίλου του Champions League.
Κοινή συγκέντρωση πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης στο Σύνταγμα οι οπαδοί του Ολυμπιακού και του Ερυθρού Αστέρα από τη Σερβία. Ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν από τους οπαδούς της ομάδας του Βαγγέλη Μαρινάκη είχε... πολιτική χροιά, καθώς -σύμφωνα με το σύνθημα-: «Κράτος δεν είναι ο πρωθυπουργός, κράτος είναι ο Ολυμπιακός».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χιλή: 352 διαδηλωτές τυφλώθηκαν
11/12/2019
Τριακόσιοι πενήντα δυο πολίτες έχουν χάσει μερικώς ή ολικώς την όρασή τους από τις πλαστικές σφαίρες που χρησιμοποιούν εναντίον τους οι μπάτσοι της Χιλής.
Την 10η Δεκεμβρίου - παγκόσμια ημέρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων - οι Χιλιανοί ξεχύθηκαν και πάλι στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την βαρβαρότητα των δυνάμεων καταστολή εναντίον των διαδηλωτών.
Η πλατεία Σάντα Ανα του Σαντιάγο γέμισε, μετά το σχετικό κάλεσμα, με διαδηλωτές που κρατούσαν πανό τα οποία απεικόνιζαν τεράστια μάτια.
Συνολικά, από τη στιγμή που ξέσπασε η εξέγερση στη Χιλή έχουν σκοτωθεί πάνω από 24 άνθρωποι, ενώ έχουν τραυματιστεί 3449 πολίτες στους οποίους συμπεριλαμβάνονται 254 παιδιά! Οι βασανισμοί και οι βιασμοί εξακολουθούν να είναι στην ημερήσια διάταξη.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΕΝ ΛΟΟΥΤΣ
Στα 83 του, ο Κεν Λόουτς γύρισε την ταινία: «Δυστυχώς, απουσιάζατε», η οποία είναι ένα μανιφέστο ενάντια στην «ουμπεροποίηση» της κοινωνίας και της οικονομίας(φαινόμενο uber, AirBNB…). Ένα ζευγάρι με δύο παιδιά νομίζει πως βρήκε τη χρυσή ευκαιρία να αντιμετωπίσει τα μεγάλα οικονομικά του προβλήματα μέσα από έναν νέο τύπο εργασίας, την περίφημη «ουμπεροποίηση», όπου συμβάλλεσαι με μία εταιρία και κάνεις με το ιδιωτικό σου αυτοκίνητο μεταφορές. Έτσι ο πρωταγωνιστής γίνεται ένας αυτοαπασχολούμενος "συνεταίρος" (στην «ουμπεροποιημένη οικονομία» όλοι είμαστε αυτοαπασχολούμενοι-συνέταιροι!) σε μια εταιρεία παράδοσης δεμάτων. Στην πορεία ανακαλύπτει πως με βάση τη νέα επιχειρηματική λογική τα δικαιώματά του δεν υπάρχουν.
Ο δημοσιογράφος ρωτάει τον Λόουτς:
*Ψηφίσατε εναντίον του Brexit. Πού είστε σήμερα;
Αυτή η όλη ιστορία είναι μια υπόθεση που αφορά δύο παρατάξεις της Δεξιάς. Από τη μία πλευρά, ο επιχειρηματικός κόσμος, ο οποίος θέλει να παραμείνει στην Ευρώπη για να προστατεύσει τις αγορές του, από την άλλη, είναι η ακροδεξιά, που πιστεύει ότι θα είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί ακόμη πιο εύκολα τους ανθρώπους με το να βρίσκεται εκτός της κοινής αγοράς. Χαμηλοί μισθοί, απελευθέρωση, γρήγορα κέρδη: Όλο αυτό είναι μια δεξιά συζήτηση με μια επίφαση εθνικισμού, ξενοφοβίας και σοβινισμού.
Το Brexit δεν είναι απαραίτητο: το θέμα είναι η φτώχεια - η οποία αυξάνεται ακόμη και μεταξύ εκείνων που εργάζονται - ο πολλαπλασιασμός των άστεγων, το καταρρέον σύστημα υγείας, οι χαοτικές μαζικές μεταφορές, το άγχος στην εργασία. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα με το να είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Την ημέρα που την αφήνουμε, αυτά θα είναι ακόμα εκεί.
*Αυτό είναι το θέμα των περισσότερων από τις ταινίες σας, ειδικά το τελευταίο. Αφορούν μια εργατική τάξη που εξαφανίζεται ...
"Ποιος εξαφανίζεται"; Τι σας επιτρέπει να το πείτε; Ποιος νομίζεις ότι καθαρίζει εδώ; Η εργατική τάξη εξακολουθεί να υπάρχει ως τέτοια. Με τις νέες τεχνολογίες, απλώς προχωρήσαμε από τις σταθερές συμβάσεις στην επισφάλεια, από τη συνταξιοδότηση στη μη συνταξιοδότηση, από την άδεια μετ’ αποδοχών στην απουσία άδειας, από την ασφάλιση ασθενείας στο τίποτα ... Η εκμετάλλευση έχει αυξηθεί.
*Οι ήρωες και οι ηρωίδες σας είναι πάντα δίκαιοι, χωρίς μια σταγόνα κακίας ...
Αυτοί είναι οι άνθρωποι που γνωρίζω. Είναι έτσι στην πραγματική ζωή. Οι οδηγοί παράδοσης ή οι νοσηλευτές στο σπίτι που γνώρισα είναι σαν τους χαρακτήρες της ταινίας. Τι θα θέλατε; Ένα χαρακτήρα που έχει μια κρυμμένη ψυχολογική ασθένεια που τον ωθεί να μαχαιρώσει τους άλλους στην πλάτη; Αυτός δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο υπάρχουν οι άνθρωποι. Οι άνθρωποι είναι γενναιόδωροι. Είναι αλληλέγγυοι. Φροντίζουν την οικογένειά τους. Και αν είστε χωμένος στη λάσπη, θα σας βοηθήσουν να βγείτε…
Κεν Λόουτς. Ο ευρωπαϊκός κινηματογράφος. Ο γενναιόδωρος άνθρωπος του Λόουτς δεν έχει καμιά σχέση με τη χαοτική, διπολική κοινωνία του Τζόκερ… Ποιος όμως αληθεύει; Ας ελπίσουμε ο πρώτος



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΝΔ είναι ένα εκ των δωσιλογικων κομμάτων που κατέστρεψαν τη χώρα,το ότι κυβερνά ακόμα είναι απόδειξη ότι ο λαός πνέει τα λοίσθια
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΑΜ ,ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟΙ,ΑΝ ΔΕ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΝΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
ΒΟΗΘΗΣΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!!ΔΕΣ ΤΟ ΕΠΑΜ.ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΛΠΙΔΑ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019
ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΧΙΛΗΣ: 352 άνθρωποι έχασαν ένα ή δύο μάτια κατά την καταστολή των διαδηλώσεων
Μετά από πάνω από δύο μήνες κινητοποιήσεων ενάντια στην πολιτική του Προέδρου Σεμπάστιαν Πινιέρα, την Τρίτη πλήθος κόσμου βγήκε στους δρόμους στην ονομαζόμενη "Πορεία για τα μάτια της Χιλής", αφού 352 άτομα έχασαν μερικά ή ολικά την όρασή τους λόγω της αστυνομικής καταστολής ενάντια στις κοινωνικές διαμαρτυρίες.
   Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, οι οργανώσεις που υπερασπίζονται τα λαϊκά δικαιώματα κάλεσαν στην κινητοποίηση που ξεκίνησε στις 3 μ.μ (τοπική ώρα) από την πλατεία Ιταλία, γνωστή από τις διαδηλώσεις ως “Πλατεία της Αξιοπρέπειας”.
Ο κύριος στόχος της πορείας είναι η καταγγελία της βίαιης καταστολής των “Carabineros” (στρατιωτική αστυνομία) που έχει προκαλέσει μέχρι τώρα 3.449 τραυματίες, συμπεριλαμβανομένων 2.767 ανδρών, 397 γυναικών και 254 αγοριών, κοριτσιών και εφήβων, σύμφωνα με την έκθεση του Χιλιανού Ινστιτούτου για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Οι διαδηλωτές κρατούσαν πικέτες με ζωγραφισμένο ένα μάτι, υπενθυμίζοντας ότι 352 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στα μάτια στη διάρκεια των διαδηλώσεων.
Οι πικέτες φέρουν επίσης το μήνυμα που καταγγέλλει “τα μάτια του λαού κατηγορούν το κράτος – τρομοκράτη”. Από την πλευρά του, ο Σέρχιο Μίκκο, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτο της Χιλής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (NHRI) , Sergio Micco, δήλωσε ό οργανισμός έχει επαληθεύσει ότι έχουν σημειωθεί σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις διαδηλώσεις.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τουρκία: Φοιτητής καταδικάστηκε σε 9 χρόνια φυλακή για ένα… βιβλίο κι’ ένα καπέλο με κόκκινο αστέρι!
Δεκ 12, 2019
Μια είδηση από την Τουρκία έρχεται να επιβεβαιώσει τον βαθμό στον οποίο έχει προχωρήσει το όργιο καταστολής που εφαρμόζει η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Φουρκάν Σεβίμ, 23 ετών, φοιτητής του τμήματος Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αναντολού στο Εσκισεχίρ καταδικάστηκε σε φυλάκιση διάρκειας 9 ετών και 9 μηνών έπειτα από πρόσφατη ετυμηγορία τουρκικού δικαστηρίου. Ο λόγος για τον οποίο του επιβλήθηκε η ποινή είναι διότι, πριν απο ένα χρόνο, σε έρευνα που έκαναν οι τουρκικές αρχές στο σπίτι του βρέθηκε ένα βιβλίο και ένα… καπέλο με κόκκινο αστέρι!
Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια έρευνας της αστυνομίας στο σπίτι του 23χρονου φοιτητή βρέθηκε μια βιογραφία του Ιμπραήμ Καϊπάκαγια, ιδρυτή του – μαοϊκού- Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας/Μαρξιστικό-Λενινιστικό (TKP/ML) ο οποίος δολοφονήθηκε από τον τουρκικό στρατό το 1973. Πέραν του βιβλίου, οι αρχές βρήκαν και ένα καπέλο που φέρει κόκκινο αστέρι, κάτι που θεωρήθηκε ως επιπλέον στοιχείο για την ενοχή του Σεβίμ.
Το κατηγορητήριο με βάση το οποίο οδηγήθηκε σε δίκη ο 23χρονος φοιτητής περιελάμβανε την «συμμετοχή σε ένοπλη οργάνωση» και την «προπαγάνδιση παράνομου κόμματος». Σημειώνεται ότι τόσο το TKP/ML, όσο και το «Eπαναστατικό Λαϊκό Aπελευθερωτικό Κόμμα-Mέτωπο (DHKP-C)». θεωρούνται από τις τουρκικές αρχές «τρομοκρατικές οργανώσεις» και έχει απαγορευτεί οποιαδήποτε δράση τους.
Μιλώντας στην τουρκική ιστοσελίδα bianet, o φοιτητής δήλωσε πως στην Τουρκία «κάθε μέρα προστίθεται και μια νέα αδικία», ενώ σημείωσε πως οι αρχές, μην έχοντας κάποιο χειροπιαστό στοιχείο εναντίον του, προσπάθησαν να χτίσουν κατηγορητήριο με βάση αντικείμενα που βρήκαν στο σπίτι του.
Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο του εφετείου.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




 Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι»

Σήμερα όλος ο κόσμος ανακαλύπτει ξαφνικά τον Αγωγό φυσικού αερίου East Med ακούγοντας όλους τους εμπλεκομένους και ιδιαίτερα τον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας και θεμελιωτή του έργου Αλέξη Τσίπρα, να πανηγυρίζουν για αυτό το έγκλημα.
Το Μέτωπο Αντίστασης και αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» από το 2016 προειδοποιεί για τον East Med και ενημερώνει για όλες τις επιπτώσεις του.
Το Μέτωπο Καναφάνι, που ειδικά το Καλοκαίρι του 2017 έβαζε με μαχητικό τρόπο το ζήτημα του East Med κατά την επίσκεψη του Νεντανιάχου στην Θεσσαλονίκη, όταν όλοι οι υπόλοιποι καλούσαν σε συγκέντρωση απλά για να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους με άσχετο πλαίσιο καλέσματος από την ατζέντα της επίσκεψης, που ήταν τα ενεργειακά.
Το Μέτωπο Καναφάνι που μέσα σε όλη αυτή την προπαγάνδα από την λεγόμενη "Αριστερά" που υπερασπίζεται τα συμφέροντα του Ιμπεριαλισμού και του Σιωνισμού, έβαλε στην πραγματική του βάση το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και τους λόγους που αυτή έγινε.
https://www.kanafani.gr/%CF%8C%CF%87%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%B5%CF%83%CF%80%CF%8E%CE%BD-%CF%8C%CF%87%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD/?fbclid=IwAR37UKhWqb36BvMujQqSIW-P0bn8RkgR0FWQiOKucs1Uw3pX4mgIHkWbiVc
Σήμερα, την εποχή της απόλυτης δικαίωσης του αγώνα μας, η πίκρα μας είναι τεράστια. Και αυτό οφείλεται στο γεγονός πως δεν έχουμε πετύχει ακόμα αυτό που πραγματικά θέλουμε.
Και αυτό είναι να σταματήσουμε τον East Med!
Για αυτό καλούμε κάθε αγνό φίλο της Παλαιστίνης, κάθε Έλληνα πολίτη που αρχίζει και αντιλαμβάνεται πως ο Αγωγός East Med έχει προκαλέσει και θα προκαλέσει τεράστιες επιπτώσεις στην χώρα μας αλλά και στον λαό της Παλαιστίνης, από τον οποίο ξεκινάει η κλοπή της περιουσίας του, να ενισχύσουν το δίκτυο μας.
Για αυτό τον λόγο το Μέτωπο Αντίστασης και αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» άμεσα θα προβεί σε εκδηλώσεις ενημέρωσης σε όλη την Ελλάδα, τις οποίες περιμένουμε να στηρίξετε.
Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν δεν γνωρίζει η δεξιά, τι ποιεί η αριστερά σου (ωοθήκη)
ΕΥΓΕΝΙΑ ΜΑΝΩΛΙΔΟΥ στο tweeter
Ποτε δεν θα μπορουσα να ζησω με έναν ακροδεξιο. Ο Αδωνις είναι ενας κεντρωος με πολλες εκμοντερνισμενες αριστερες ιδεες. Θα μπορουσε να είναι και στον ΣΥΡΙΖΑ!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Από την άνοιξη οι αιτήσεις των Ελλήνων του εξωτερικού για να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους
 Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019, 20:09
Την άνοιξη θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών για την εγγραφή και κατάθεση δικαιολογητικών των Ελλήνων του εξωτερικού που επιθυμούν να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές και στις ευρωεκλογές από τον τόπο κατοικίας τους, ανέφερε ο Τάκης Θεοδωρικάκος σε συζήτησή του με δημοσιογράφους.
Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι η επιτυχία αυτού του νόμου που ψηφίστηκε χθες, με ρεκόρ θετικών ψήφων, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το πώς θα αντιμετωπίσει τη ρύθμιση η ελληνική ομογένεια. Για το λόγο αυτό, το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης, μέσω της οποίας οι απόδημοι αφενός θα ενημερώνονται για τις παραμέτρους του νόμου, αφετέρου θα ενθαρρύνονται στο να συμμετάσχουν στις εκλογές της πατρίδας μας. Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία των εγγραφών, ο αριθμός όσων θα κάνουν χρήση της διευκόλυνσης είναι αδιευκρίνιστος, ισχύει ωστόσο ότι καλύπτονται από τον νόμο εκατοντάδες χιλιάδες νέοι κάτω των 30 ετών που εγκατέλειψαν τη χώρα στα χρόνια της κρίσης.
Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο, το μήνυμα της χθεσινής ψηφοφορίας είναι ότι «όταν πρόκειται για εθνική υπόθεση και για αυτονόητα δημοκρατικά δικαιώματα, τα κόμματα οφείλουν να βρίσκουν τον κοινό τόπο και να δημιουργούν συγκλίσεις και συναινέσεις».
Για τον Φιλόδημο, που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου, εξήγησε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε εντάξει έργα 1,3 δισ. ευρώ, ενώ είχε διασφαλισμένους πόρους μόλις 134 εκατ. ευρώ. Ο κ. Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε, ωστόσο, ότι δεν θα χαθεί κανένα από τα περίπου 500 έργα που έχουν προγραμματισθεί, καθώς θα ενταχθούν στο νέο τετραετές πρόγραμμα που επεξεργάζεται το υπουργείο Εσωτερικών και πιθανόν να ανακοινωθεί στις αρχές του νέου έτους. Εξήγησε ότι είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Είπε ότι από τα 134 εκατ. ευρώ που ήταν διασφαλισμένα με τον Φιλόδημο, έχουν εκταμιευθεί τα 51 εκατ. ευρώ, ενώ τα πρώτα έργα που θα είναι έτοιμα προς υλοποίηση θα χρηματοδοτηθούν από τα εναπομείναντα 83 εκατ. ευρώ.
Για τον προγραμματισμό προσλήψεων, ο αρμόδιος υπουργός είπε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο ορισμένος αριθμός προσλήψεων, που «αναλογεί» στο έτος 2021 να υλοποιηθεί το 2020. Για την περίοδο 2019-2020 έχουν ήδη προγραμματιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση 19.700 προσλήψεις, καθώς με βάση τον κανόνα «μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση» ο αριθμός των αποχωρήσεων τη διετία 2018 - 2019 εκτιμάται στις 20.300. Επιπλέον προσλήψεις που δεν συμπεριλαμβάνονται στον κανόνα 1:1 αναμένονται περί τις 8.000 στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων (διαγωνισμός 3Κ/2018), 2.900 στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», (αναμένεται η έκδοση της προκήρυξης από το ΑΣΕΠ), 4.500 στην Ειδική Αγωγή και 5.500 εκπαιδευτικοί.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην Αργεντινή ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες
 Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019, 17:45
Ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες, ο οποίος διέφυγε από τη χώρα του έπειτα από την νικη του στις εκλογές μετα από ενορχηστρομενο πραξικοπημα από τις ΗΠΑ, έφθασε την Πέμπτη στο Μπουένος Άιρες προερχόμενος από την Κούβα και πρόκειται να εγκατασταθεί στη χώρα, ανακοίνωσε ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Αργεντινής Φελίπε Σόλα.
Ο Μοράλες «προσγειώθηκε στο (αεροδρόμιο) Εσέισα. Έρχεται για να μείνει στην Αργεντινή ως αιτών άσυλο και θα αποκτήσει στη συνέχεια το καθεστώς του πρόσφυγα», δήλωσε ο υπουργός στο ειδησεογραφικό δίκτυο TN.
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Αργεντινής, ο αριστερός σοσιαλδημοκρατης περονιστής Αλμπέρτο Φερνάντες, είχε ταχθεί τον Νοέμβριο υπέρ της χορήγησης ασύλου στον Έβο Μοράλες, θύμα, όπως είπε, πραξικοπήματος. Την Τρίτη ο Φερνάντες ανέλαβε επισήμως καθήκοντα.
Αφού έχασε την υποστήριξη της αστυνομίας και του στρατού, μετα τις διαταγες που ειχαν παρει από τις ΗΠΑ, ο Έβο Μοράλες εξαναγκάστηκε να παραιτηθεί στις 10 Νοεμβρίου έπειτα από τρεις εβδομάδες βιαιοτητων και ταραχων από τους φασιστες, ενώ ειχε νικησει στις  εκλογές με 47% τον φασιστα των ΗΠΑ που πηρε 36%. Είχε εκλεγεί για τέταρτη θητεία έπειτα από σχεδόν 14 χρόνια ως επικεφαλής της Βολιβίας.
Καταγγέλλοντας το πραξικόπημα, κατέφυγε στο Μεξικό, που κυβερνάται από έναν αριστερό σοσιαλδημοκρατη πρόεδρο, τον Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.
Την Παρασκευή, έπειτα από σχεδόν έναν μήνα στο Μεξικό, o Μοράλες μετέβη για επίσκεψη στην Κούβα απ΄όπου αναχώρησε για το Μπουένος Άιρες.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Αργεντινής δήλωσε πως ο Έβο Μοράλες «αισθάνεται πιο άνετα εδώ απ΄ό,τι στο Μεξικό».
Τα δύο παιδιά του πρώην προέδρου της Βολιβίας, Εβαλίς και Άλβαρο, που δεν άσκησαν ποτέ δημόσιο λειτούργημα, έφθασαν στα τέλη Νοεμβρίου στην πρωτεύουσα της Αργεντινής προερχόμενα από τη Λα Πας κατορθωνοντας να γλιτωσουν από τους φασιστες που ειχαν καψει το σπιτι τους και τα κυνηγουσαν για να τα απαγαγουν.
Στο μεταξύ, το κοινοβούλιο της Βολιβίας ψήφισε στα τέλη Νοεμβρίου νόμο για την προκήρυξη νέων προεδρικών και βουλευτικών εκλογών, στις οποίες ο Έβο Μοράλες δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα. Οι φασιστες όμως πλεον ελεγχουν τα παντα, και κατηγορουν ολους τους πλειοψηφων βουλευτες του MAS για τρομοκρατια για να μην λαβουν μερος στις εκλογες και κερδισουν.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Τραμπ υπέγραψε ένα αμφιλεγόμενο διάταγμα για τον αντισημιτισμό στα πανεπιστήμια
 Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019, 10:08
Αντιδράσεις στην κοινή γνώμη προκαλεί το διάταγμα που υπέγραψε την Τετάρτη ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, το οποίο σχετίζεται με την αντιμετώπιση του αντισημιτισμού στα αμερικανικά πανεπιστήμια. Οι επικριτές του καταγγέλλουν ότι επιφέρει πλήγμα στην ελευθερία της έκφρασης.
Το διάταγμα διευρύνει τον ορισμό του αντισημιτισμού βάσει της νομοθεσίας για τα πολιτικά δικαιώματα του 1964.
«Αυτό είναι το μήνυμά μας προς τα πανεπιστήμια: Αν θέλετε να λαμβάνετε το τεράστιο ποσό της ομοσπονδιακής χρηματοδότησης που παίρνετε κάθε χρόνο, θα πρέπει να απορρίψετε τον αντισημιτισμό. Είναι πολύ απλό» επεσήμανε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια δεξίωσης που παρέθεσε στον Λευκό Οίκο για την εβραϊκή γιορτή Χάνουκα.
«Η ενέργεια αυτή ξεκαθαρίζει ότι το Άρθρο 6 της Νομοθεσίας για τα Πολιτικά Δικαιώματα, το οποίο απαγορεύει την παροχή ομοσπονδιακής χρηματοδότησης σε πανεπιστήμια ή άλλους θεσμούς που κάνουν διακρίσεις, θα εφαρμόζεται και στα ιδρύματα που προάγουν το αντισημιτικό μίσος» ξεκαθάρισε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Με το εν λόγω διάταγμα ο Τραμπ «υπερασπίζεται τους Εβραίους φοιτητές» και «δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν θα γίνει ανεκτός ο αντισημιτισμός», υπογράμμισε από τη μεριά του ο γαμπρός και σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Τζάρεντ Κούσνερ.
Ωστόσο, οι υπέρμαχοι της ελευθερίας της έκφρασης ανησυχούν ότι θα χρησιμοποιηθεί μια πολύ ευρεία και ασαφής ερμηνεία του αντισημιτισμού για να απαγορευθούν οι επικρίσεις προς την πολιτική της ισραηλινής κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τον Τζέρεμι Μπεν- Άμι, τον πρόεδρο της προοδευτικής, εβραϊκής οργάνωσης J-Street, το προεδρικό διάταγμα «μοιάζει να έχει λιγότερο σκοπό την αντιμετώπιση του αντισημιτισμού και περισσότερο να περιορίσει την ελευθερία της έκφρασης και να καταφερθεί εναντίον των επικρίσεων που διατυπώνονται εναντίον του Ισραήλ στα πανεπιστήμια».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη στο Πανεπιστήμιο Brown.
Χθες, ο Trump ανακοίνωσε σχέδια για να υπογράψει μια εκτελεστική εντολή που θα απέδιδε την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση από τα κολέγια και τα πανεπιστήμια που λέει ότι «δεν καταφέρνουν να καταπολεμήσουν τον αντισημιτισμό».
Αλλά ας είμαστε απολύτως σαφείς σχετικά με αυτό: η εκτελεστική αυτή εντολή δεν έχει καμία σχέση με την κράτηση να είναι ασφαλείς των Εβραίων φοιτητών. Πρέπει να γνωρίζουμε τη διαταγη για το τι είναι: μια υποκριτική προσπάθεια να απαιτήσουμε άνευ όρων στήριξη στο Ισραήλ και να σιωπήσουμε για τους σπουδαστές που οργανώνουν τα παλαιστινιακά δικαιώματα.
Η εκτελεστική διαταγή του Τραμπ είναι τρομακτική - είναι αντισημιτική, ενάντια στην ελευθερία του λόγου και επικίνδυνη για τους Παλαιστινίους και όλους τους ανθρώπους που υποστηρίζουν τα παλαιστινιακά δικαιώματα. Αλλά υπάρχει ένας καλός λόγος για τον οποίο το υπογράφει τώρα: ΕΠΕΙΔΗ ΝΙΚΑΜΕ.
Μετά από μήνες εκστρατείας, ο συνασπισμός μας στο Πανεπιστήμιο του Μπράουν είχε απλώς μια τεράστια νίκη της εκστρατείας του Divest. Την περασμένη εβδομάδα, η Συμβουλευτική Επιτροπή για την Εταιρική Ευθύνη στις Επενδυτικές Πολιτικές του Μπράουν συνιστά επίσημα να καταργήσει η Brown University από εταιρείες που "διευκολύνουν τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Παλαιστίνη". Είναι η ΠΡΩΤΗ φορά που ένα επίσημο πανεπιστημιακό σώμα στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει συστήσει την εκποίηση από το ισραηλινό απαρτχάιντ.
Η λευκή υπεροχή και ο αντισημιτισμός είναι πραγματικές και αυξανόμενες απειλές, αλλά αυτή η εκτελεστική διαταγη δεν θα έκανε τίποτα για να προστατεύσει τους εβραίους φοιτητές. Αντίθετα, θα χρησιμοποιούσε έναν επικίνδυνα ευρύ ορισμό του αντισημιτισμού για να σιωπά τον ακτιβισμο των σπουδαστών, να εξουδετερώσει την έρευνα των διδασκόντων και να περιορίσει τις ευκαιρίες να μάθει για την Παλαιστίνη. Είναι μια επίθεση κατά της ελευθερίας του λόγου και της ακαδημαϊκής ελευθερίας.
Το περιεχόμενο αυτής της εκτελεστικής εντολής δεν είναι κάτι καινούργιο. Είναι απλώς μια ανασυγκροτημένη έκδοση ενός κομμάτι μη δημοφιλέστερου νομοθετικού σώματος - του λεγόμενου "νόμου περί αντισημιτισμού ευαισθητοποίησης" - ότι οι υπερ-παλαιστινιστές ακτιβιστές προσπαθούσαν να εξαναγκάζουν μέσα από το Σώμα και τη Γερουσία εδώ και χρόνια. Ο Trump και οι συνεργάτες του φοβούνται το κίνημά μας και αυτή η εκτελεστική εντολή είναι μια απόπειρα τελευταίας προσπαθειας να υπογράψει την αντιπαλαιστινιακή καταπίεση ελευθερίας λόγου στο νόμο. Ήρθε η ώρα να σταματήσουμε αυτή τη εκτελεστική εντολή, μια για πάντα.
Σε αλληλεγγύη
Εβραικη Φωνη για την Ειρηνη



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν σταματούν ούτε τα Χριστούγεννα οι απεργίες στη Γαλλία
 Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019, 09:56
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους για το συνταξιοδοτικό είναι οι εργαζόμενοι της Γαλλίας, σύμφωνα με το συνδικάτο CGT. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, δεν θα σταματήσουν οι απεργίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς ούτε την περίοδο των Χριστουγέννων, αν η κυβέρνηση δεν υποχωρήσει στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.
«Δεν θα σταματήσουμε για τα Χριστούγεννα, αν η κυβέρνηση δεν λογικευτεί» δήλωσε στον γαλλικό ραδιοσταθμό Franceinfo ο Λοράν Μπριν, επικεφαλής του τομέα σιδηροδρόμων του συνδικάτου CGT.
Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ δήλωσε την Τετάρτη ότι ο γαλλικός λαός θα πρέπει να εργάζεται για δύο επιπλέον χρόνια για να μπορεί να πάρει πλήρη σύνταξη, δήλωση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συνδικάτων. Ως εκ τούτου, τα συνδικάτα διεμήνυσαν πως θα εντείνουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις για να επιβάλουν στην κυβέρνηση μια αλλαγή πολιτικής.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ιταλοί τιμούν τα θύματα της φασιστικης βομβιστικής επίθεσης στην Πιάτσα Φοντάνα πριν από 50 χρόνια
 Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019, 09:22
12 Δεκεμβρίου 1969. Στις 16.37 ο χρόνος σταμάτησε ξαφνικά για 17 ανθρώπους που βρίσκονταν στο σημείο της έκρηξης στην Πιάτσα Φοντάνα του Μιλάνου και συγκεκριμένα στην Αγροτική Τράπεζα. Ο θάνατός τους τιμάται κάθε χρόνο από τους Ιταλούς, ως ένδειξη μνήμης για τον άδικο χαμό τους, με τους ενόχους μέχρι και σήμερα να μην έχουν τιμωρηθεί.
Σύμφωνα με τους ιστορικούς και τον Τύπο, αυτή η φασιστικη βομβιστική επίθεση ήταν η απαρχή της «πολιτικής της έντασης» οικοδομημένη πάνω στις βόμβες, στις επιθέσεις σε τρένα και σε συνδικαλιστικές συνεδριάσεις. Το επεισόδιο της Πιάτσα Φοντάνα και ό,τι επακολούθησε -ιδίως με την πλαστη κατηγορια και την δολοφονια-«αυτοκτονία» του «υπόπτου» αναρχοσυνδικαλιστή Τζουζέπε Πινέλι μέσα στο αστυνομικό τμήμα από τα φασιστικα μπατσογουρουνα, ένα επεισόδιο που ενέπνευσε τον μεγάλο θεατράνθρωπο Ντάριο Φο να γράψει το μεγαλειώδες «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού» - αποτελεί ένα δείγμα για τον αναβρασμό που επικρατούσε τότε στην κοινωνία της Ιταλίας. Οι απεργίες είχαν ξεκινήσει από τον μήνα Σεπτέμβριο του 1969, με αιτήματα τις κλαδικές συμβάσεις και καλύτερες συνθήκες εργασίας και ασφάλισης.
Η δολιοφθορά των κινητοποιήσεων, όπως έχουν βεβαιώσει πλέον όλες οι ενδείξεις, στήθηκε με τη συμβολή των μυστικών υπηρεσιών και την πανταχού παρούσα στην ψυχροπολεμική εκείνη εποχή CIA (με τις διάφορες επιχειρήσεις της Gladio, που είχε απλώσει και τα παρακλάδια της και στην Ελλάδα των Συνταγματαρχών).
Η στρατηγική της έντασης είχε ως κύριο μέλημα τον εξοπλισμό των ακραίων νεοφασιστικών στοιχείων, όπως της «Νέας Τάξης» (Ordine Nuovo) του Πίνο Ράουτι, και την πολιτική, επικοινωνιακή τους συνδρομή στο να πραγματοποιούν ένοπλες προβοκάτσιες, τις οποίες ο Τύπος και η κυβέρνηση απέδιδαν στην «κόκκινη τρομοκρατία».
Τις αμέσως επόμενες ημέρες από την έκρηξη στην Πιάτσα Φοντάνα που οργανωσαν οι φασιστες κι έως ότου αποδειχθεί η αυτουργία των νεοφασιστών και η πιθανή συνέργεια των κρατικών υπηρεσιών, είχε ξεκινήσει ένα πραγματικό πογκρόμ και «κατασκευή» υπόπτων - όπως αποδεικνύει η μεγάλη περιπέτεια του επίσης αναρχικού Πιέτρο Βαλπρέντα, που παρουσιάσθηκε ως ο φυσικός αυτουργός της.
Τελικά, όχι μόνον η έκρηξη στην Πιάτσα Φοντάνα αποδείχθηκε πως υπήρξε οργανωμένο σχέδιο κι εκτέλεση των νεοφασιστικών στοιχείων, αλλά επίσης και πολλές άλλες παρόμοιες ενέργειες, από τη δολοφονία αστυνομικών στο Φρίουλι κι αλλού έως τη βομβιστική επίθεση στον σταθμό της Μπολόνια.
Η επίθεση στην Πιάτσα Φοντάνα, παρά τη μεθοδευμένη αποτυχία της Δικαιοσύνης να καταδικάσει τους εντοπισμένους ενόχους (Κάρλο Μαρία Μάτζι, Ντέλφο Τζόρτζι και Τζανκάρλο Ρονιόνι), συντηρεί την ανάγκη να υπάρξει κάποτε μία θαρραλέα αποτίμηση της ευθύνης που φέρει για τη δράση του εκείνην την εποχή ένας συγκεκριμένος χώρος -το νεοφασιστικό MSI-, παρά την άφεση που προσπαθεί να του προσφέρει μέσω της λήθης και της συμμετοχής σε μία (πραγματική;) δημοκρατική διαδικασία ο μεταλλαγμένος πολιτικός επίγονός του, τα «Αδέλφια της Ιταλίας (FdI) και των λοιπών επιγόνων, που σήμερα συμμετέχουν (!) ως «κεντροδεξιές» αποχρώσεις στις διάφορες κυβερνήσεις (ακόμη και του Δημοκρατικού Κόμματος PD-πρώην ΚΚΙ), αλλά υπενθυμίζει επίσης και τον πιθανό σκοτεινό ρόλο που μπορεί να παίξει ένα κράτος σε καιρούς κρίσης, όπως ήταν τότε ο Ψυχρός Πόλεμος.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βολιβία: Η φασιστική χουντα καταργεί τις βίζες για τους πολίτες των ΗΠΑ και του Ισραήλ
 Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019, 04:56
Η φασιστική χουντα της Βολιβίας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι καταργεί τις βίζες για να ταξιδεύουν στη χώρα της Λατινικής Αμερικής τουρίστες από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ABI.
«Η κυβέρνησή μας αποφάσισε να καταργήσει τις θεωρήσεις διαβατηρίου ως προϋπόθεση για την είσοδο των πολιτών αυτών των δύο χωρών, που είναι πολύ σημαντικές και πάντοτε είχαν σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη του τουρισμού και στις επενδύσεις σε όλες τις περιοχές της Βολιβίας», δήλωσε η καριολοπουτανα πρωην πορνοσταρ δικτατορισα Τζανίνε Άνιες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Ο αριστερος σοσιαλδημοκρατης Μοράλες είχε διακόψει τις διμερείς σχέσεις με το ισραηλινοναζιστικο καθεστως το 2009, εξαιτίας των εχθροπραξιών στη Λωρίδα της Γάζας.
Η φασιστικη χουντα υπό την καριολοπουτανα Άνιες προχωρά σε κινήσεις που μεταβάλλουν τη θέση της Βολιβίας σε διεθνές επίπεδο. Διόρισε νέο πρέσβη στην Ουάσινγκτον, για πρώτη φορά έπειτα από 11 χρόνια, που ειχαν διακοπει οι διπλωματικες σχεσεις της Βολιβιας με τις ΗΠΑ.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μεξικό: Οργή για τον πίνακα του Εμιλιάνο Ζαπάτα με σώμα γυναίκας
Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019, 03:48
Ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ απηύθυνε έκκληση την Τετάρτη να πρυτανεύσει η ψυχραιμία, μετά την εισβολή στο Παλάτι Καλών Τεχνών της πρωτεύουσας έξαλλων διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν εναντίον του πίνακα ζωγραφικής La Revolución («Η επανάσταση»), που αναπαριστά τον ήρωα της μεξικανικής επανάστασης Εμιλιάνο Ζαπάτα με ολόγυμνο σώμα γυναίκας, ψηλοτάκουνα και ροζ σομπρέρο πάνω σ’ έναν διεγερμένο λευκό επιβήτορα.
Ο πίνακας συμπεριλαμβάνεται σε έκθεση για την μεξικανική επανάσταση (1910-1917) και βρίσκεται στο εξώφυλλο του προγράμματός της, κάτι που προκάλεσε πολεμική στο Μεξικό.
Δεκάδες πολίτες, κυρίως από την Πολιτεία Μορέλος, την ιδιαίτερη πατρίδα του Ζαπάτα, εισέβαλαν στο μουσείο κραυγάζοντας «να καεί!», ενώ ενεπλάκησαν σε αψιμαχίες με αντιδιαδηλωτές που υπερασπίζονταν τον πίνακα, έργο του ζωγράφου Φαμπιάν Τσάιρες.
Ο εγγονός του Ζαπάτα, ο Χόρχε Ζαπάτα Γκονσάλες, δήλωσε ότι η οικογένεια σκοπεύει να κάνει μήνυση στο μουσείο και στον Τσάιρες, που κατηγόρησε πως προσπαθεί να «αποκτήσει φήμη» αμαυρώνοντας την εικόνα του ήρωα της επανάστασης.
Ο Ζαπάτα Γκονσάλες είπε πως δεν έχει τίποτα εναντίον των ομοφυλόφιλων, «αλλά» ο πίνακας αυτός «δυσφημίζει τον στρατηγό μας, παρουσιάζοντάς τον σαν ομοφυλόφιλο».
Τόσο το υπουργείο Πολιτισμού του Μεξικού, όσο και το Εθνικό Ινστιτούτο Καλών Τεχνών ξεκαθάρισαν πως απορρίπτουν «τη λογοκρισία ως μηχανισμό ελέγχου μιας κοινωνίας που απαιτεί ελευθερία έκφρασης και ώριμο διάλογο».
Ο πρόεδρος Λόπες Ομπραδόρ σημείωσε πως θα ζητήσει από την υπουργό πολιτισμού Αλεχάντρα Φράουστο Γκερέρο το ζήτημα να επιλυθεί μέσω διαλόγου. «Οι καλλιτέχνες χρειάζονται όλη τους την ελευθερία, δεν είναι δυνατόν να γίνεται λογοκρισία», τόνισε ο βετεράνος πολιτικός, αλλά πρόσθεσε πως είναι επίσης απαραίτητο «να δούμε τι λέει η οικογένεια [Σαπάτα], να την ακούσουμε».
Ο Λόπες Ομπραδόρ καταδίκασε τα εγκλήματα εναντίον των ΛΟΑΔ+, προτρέποντας τους πάντες να δείχνουν σεβασμό και ανοχή στον άλλο, στη διαφορετικότητα. «Δεν πρέπει να διαπράττονται εγκλήματα μίσους, τα καταδικάζω από το βάθος της ψυχής μου — δεν θα το ανεχθούμε αυτό. Πρέπει να δείχνουμε σεβασμό, ανοχή, να σεβόμαστε κάθε έκφραση, κάθε σκέψη, κάθε σεξουαλική προτίμηση», επέμεινε. Διαβεβαίωσε πως το έργο δεν τον φέρνει σε αμηχανία. Παρ’ όλ’ αυτά, ο πρόεδρος δεν απέκλεισε ρητώς το ενδεχόμενο ο πίνακας να αφαιρεθεί από την έκθεση.
Το έργο του Τσάιρες παρουσιάζεται στο πλαίσιο της συλλογικής έκθεσης «Εμιλιάνο: Ο Ζαπάτα μετά τον Ζαπάτα», που οργανώθηκε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εκατό ετών από τον θάνατο του θρυλικού επαναστάτη το 1919 σε μάχη με στρατεύματα πιστά στον πρόεδρο Πορφίριο Δίας. Η έκθεση θα διαρκέσει ως τη 16η Φεβρουαρίου.
Ο Ζαπάτα (1879-1919), επικεφαλής του κινήματος των αγροτών, υπέρμαχος της αναδιανομής της γης και των φτωχότερων κοινωνικών στρωμάτων, ηγέτης της επανάστασης χάρη στην οποία τερματίστηκε η στρατιωτική δικτατορία και εγκαθιδρύθηκε δημοκρατία, λατρεύεται ως και σήμερα από πολλούς Μεξικανούς.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρωθυπουργός Αρμενίας: «Νίκη της δικαιοσύνης και της αλήθειας» η απόφαση της Γερουσίας των ΗΠΑ
 Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019, 22:24
Η υιοθέτηση, την Πέμπτη, από τη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά τη Βουλή των Αντιπροσώπων τον Οκτώβριο, ψηφίσματος που αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων είναι μια «νίκη της δικαιοσύνης και της αλήθειας», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν.
«Εκ μέρους του αρμενικού λαού, εκφράζω την ευγνωμοσύνη μας στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών», ανέφερε ο Πασινιάν στο Twitter. Το ψήφισμα που επικυρώθηκε σήμερα είναι «ένα θαρραλέο βήμα προς την αποτροπή γενοκτονιών στο μέλλον», πρόσθεσε.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιράκ: Επτά μέλη παραστρατιωτικής οργάνωσης σκοτώθηκαν από επίθεση ισλαμοφασιστα βομβιστή καθυστερημενου καμικάζι
 Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019, 22:01
Τουλάχιστον επτά μαχητές μιας ιρακινής παραστρατιωτικής οργάνωσης σκοτώθηκαν την Πέμπτη σε επίθεση γουρουνιου ισλαμοφασιστα βομβιστή καθυστερημενου καμικάζι κοντά στην πόλη Σαμάρα, βόρεια της Βαγδάτης, ανακοίνωσε ο στρατός.
Τρεις ακόμη παραστρατιωτικοί τραυματίστηκαν όταν ο ισλαμοφασιστας καθυστερημενος δράστης πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε.
Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης της επίθεσης.
Ιρακινές δυνάμεις και παραστρατιωτικές οργανώσεις, που απαρτίζονται κυρίως από σιίτες, πολεμούν σε εδάφη του βόρειου Ιράκ σουνιτοφασιστες τζιχαντοφασιστες του Ισλαμοφασιστικού Κράτους.
Οι τζιχαντοφασιστες εξαπολύουν τακτικά επιθέσεις εναντίον δυνάμεων ασφαλείας.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βέβαια,δεν δώσαμε μόνο ...44 δις στις τάπεζές μας, όπως μας λένε τώρα οι γαλαζοπράσινοι προδότες που μας κυβερνάνε !!!
Αφού Καραμανλής, Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαράς έδωσαν:
ΦΕΚ 250, 9 Δεκεμβρίου 2008 - 23 δις
ΦΕΚ 65, 6 Μαΐου 2010 - 15 δις
ΦΕΚ 148, 3 Σεπτεμβρίου 2010 - 25 δις
ΦΕΚ 113, 18 Μαΐου 2011 - 30 δις
ΦΕΚ 203, 14 Σεπτεμβρίου 2011 - 30 δις
ΦΕΚ 256, 9 Δεκεμβρίου 2011 - 60 δις
ΦΕΚ 52, 12 Μαρτίου 2012 - 30 δις
ΦΕΚ 180, 20 Σεπτεμβρίου 2012 - 40 δις
Οι τράπεζες πήραν λοιπόν 253 δις, περισσότερα ακόμα και από τις καταθέσεις μας, περισσότερα και από το ετήσιο ΑΕΠ της χώρας…
Το 2008 δώσαμε κρατικές εγγυήσεις και τα περισσότερα επιστράφηκαν, ήταν μόνο για να κάνουν δοκιμή και δεν χρειάστηκαν. Σε αντίθεση όμως με τις ανακεφαλαιοποιήσεις που "χρειάστηκαν" οι τράπεζες τα επόμενα χρόνια.
Το συνολικό ποσό λοιπόν που δώσαμε στις τράπεζες σε ούτε τρία χρόνια και αυτό προστέθηκε στο δημόσιο χρέος, είναι 230 δις Ευρώ.
Ακόμα και κάποια άλλα χρήματα να επιστράφηκαν από τις τράπεζες για αυτές τις ανακεφαλαιοποιήσεις, το βασικό είναι ότι στην περίοδο κρίσης οι τράπεζες "χρειάστηκαν" πάρα πολλές δεκάδες δισεκατομμύρια Ευρώ, για ...χρηματοδότησή τους.
Και αυτά προστέθηκαν στο δημόσιο χρέος της χώρας.
Δεν είναι λίγο ...παράξενο αυτό;
Την οποιαδήποτε χρηματοδότηση των τραπεζών (κρατικές εγγυήσεις και ανακεφαλαιοποιήσεις) την αναλαμβάνει η ίδια η χώρα μόνο εφόσον έχει εθνικό νόμισμα που το εκδίδει η ίδια. Και μόνο τότε. Και μόνο επειδή εκδίδει μόνη της το χρήμα. Και ακριβώς επειδή αυτή εκδίδει το χρήμα.
Στην Ελλάδα, επειδή έχουμε Ευρώ, τη χρηματοδότηση θα έπρεπε να την αναλάβει η ΕΚΤ που εκδίδει το Ευρώ. Ακριβώς επειδή αυτή εκδίδει το χρήμα. Θα έπρεπε…
Αυτό γίνεται ανέκαθεν, από τη δημιουργία του χρήματος και του τραπεζικού συστήματος.
Μάλιστα τώρα τελευταία τις ισπανικές τράπεζες τις ανακεφαλαιοποιεί η ΕΚΤ...




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Βαρουφάκης: Ο νόμος για την ψήφο των αποδήμων, μόνο προσβολή προσφέρει που αποκλειει χιλιαδες Ελληνες της διασπορας
11/12/2019
« Δεν δίνετε στους Έλληνες της διασποράς δικαιώματα με αυτό το νομοσχέδιο αλλά τους παίρνετε πολλά περισσότερα» είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης και επέμεινε στη πρόταση του κόμματος του για τις εκλογικές περιφέρειες του εξωτερικού
«Δεν θα ήταν δυνατόν ένα κόμμα αρχών να ψηφίσει επί της αρχής ένα τέτοιο προσβλητικό νόμο που αποκλείει χιλιάδες Έλληνες της διασποράς να συμμετέχουν και να ψηφίσουν για την πατρίδα τους. Εμείς σήμερα για λόγους αρχής θα είμαστε το μόνο κόμμα που θα καταψηφίσουμε. Γιατί σύμφωνα με το νόμο σας, Έλληνες αγωνιστές, διαπρεπείς, σύμβολα, που ζουν στο εξωτερικό, δεν θα ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές, δεν θα ψηφίζουν για την πατρίδα τους».
Αυτό τόνισε στη Βουλή, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΜεΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την διευκόλυνση άσκησης του εκλογικού δικαιώματος εκλογέων που βρίσκονται εκτός ελληνικής επικράτειας.
Ο κ. Βαρουφάκης μίλησε για ένα νομοσχέδιο που εμπεριέχει εμπάθεια, μικροκομματικές σκοπιμότητες και υποκρισία τονίζοντας ότι το κόμμα του ανταποκρίθηκε άμεσα στο δημόσιο διάλογο χωρίς να μετρά κουκιά».
« Όταν η ΝΔ και ο πρωθυπουργός υποσχέθηκαν πρόσβαση στη κάλπη των Ελλήνων της διασποράς, εμείς ανταποκριθήκαμε από τη πρώτη στιγμή, δεν το είδαμε μικροκομματικά, δεν μετρήσαμε κουκιά και υπερθεματίσαμε. Είδαμε το νομοσχέδιο ως μια ευκαιρία ενίσχυσης του κοινοβουλευτισμού. Καταθέσαμε άμεσα τις προτάσεις μας, προτείνοντας εκλογικές περιφέρειες στις χώρες όπου βρίσκονται οι Έλληνες της ομογένειας ώστε να τους δώσουμε πραγματικά το δικαίωμα στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε:
«Ο νόμος όμως αυτός, μόνο προσβολή προσφέρει στους απόδημους. Όχι μόνο δεν τους δίνουμε κάτι αξιόλογο ή δικαιώματα αλλά τους παίρνουμε πίσω και πολλά. Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες δεν θα μπορούν να ψηφίσουν».
Ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ακόμα ότι «τα κόμματα είχαν μια ευκαιρία που χάθηκε να διορθώσουν μια κατάφωρη αδικία ετών για τους Έλληνες της διασποράς που υπερβαίνει τεχνικά και νομικά ζητήματα».
«Μιλάμε για ανθρώπους που η πατρίδα ξεπούλησε ή έδιωξε κατά κύματα, ανθρώπους που διατηρούν σχέσεις λατρείας και θυμού με την Ελλάδα και τους οποίους εμείς θυμόμαστε μόνο όταν τους έχουμε ανάγκη. Όποιος όμως θέλει να ζητήσει αφαίρεση των δικαιωμάτων τους να το κάνει ξεκάθαρα. Αλλά μην τολμήσετε να κρυφτείτε πίσω από ακροβατισμούς», επεσήμανε.
Ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ακόμα ότι το νομοσχέδιο εισάγει επικίνδυνα δαιμόνια με τις βασικές αρχές που το διέπουν, όπως το άκρως ανησυχητικό κριτήριο για τη διετία που συνδέει τη κάλπη με την φορολογική δήλωση που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου.
«Η δημοκρατία μας μπαίνει σε περιπέτειες με αυτό το νομοσχέδιο» είπε και επέμεινε στη πρόταση του κόμματος του για τις εκλογικές περιφέρειες του εξωτερικού.
«Προσβάλετε τις βασικές αρχές της ισοτιμίας της ψήφου. Δεν δίνετε στους Έλληνες της διασποράς δικαιώματα με αυτό το νομοσχέδιο αλλά τους παίρνετε πολλά περισσότερα. Την ίδια ώρα εισάγουμε δαιμόνια τα οποία μόνο για να υποσκάψουν τις δημοκρατικές κατακτήσεις μπορούν να προσφέρουν», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης και κατέληξε:
«Δεν δίνετε ισότιμη ψήφο. Πικραίνετε τους απόδημους. Το ΜεΡΑ25 δεσμεύεται να προασπίσει τα δικαιώματα τους για πραγματική ένταξη τους στη πατρίδα και στο πλαίσιο αυτού του δημοκρατικού αγώνα εμείς καταψηφίζουμε».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ψήφος αποδήμων: Ιστορική πλειοψηφία με 288 «ναι»
Ψήφισαν 296 – Επί της αρχής, το νομοσχέδιο έλαβε 288 «ναι», επτά «όχι», ενώ υπήρξε και ένα «παρών» – Όλα τα κόμματα πλην ΜΕΡΑ 25 (γιατι συμφωνα με το ΜΕΡΑ 25 δεν δινει σε ολους τους ομογενεις δικαιωμα ψηφου) -Το σύνολο των διατάξεων του σχεδίου νόμου ξεπέρασε την αυξημένη πλειοψηφία των 200 βουλευτών που επιβάλλει το Σύνταγμα, καθώς τα άρθρα έλαβαν απο 206 έως και 295 ψήφους – Τα τέσσερα σημεία σύγκλισης, που αποτέλεσαν βάση του…



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



...συναγωνίζονται για το ποιος θα πουλήσει καλύτερη εκδούλευση στα αφεντικά του
Και τώρα τρέχουμε και δεν φθάνουμε..!
Η Αίγυπτος μας γύρισε την πλάτη για την ΑΟΖ.. και καλά κάνει! δεν απέδωσε το ταξίδι του κιπά Δένδια στο Κάιρο την περασμένη εβδομάδα...
Λένε λένε γράφουν γράφουν τα ξεπουλημένα ΜΜΕ χωρίς να λένε και να γράφουν την αλήθεια. Ποιοι είναι αυτοί που δεν μας άφηναν τόσα χρόνια και συνεχίζουν να το κάνουν και τώρα, να μην έχουμε δική μας ΑΟΖ? Δεν είναι άλλοι εκτός από το ΝΑΤΟ-ΗΠΑ,ΕΕ.!!Η Τουρκία προχωρά στρατηγικά απέναντι στην Ελλάδα έχοντας όπως πάντα τις πλάτες των ''συμμάχων'' μας αλλά και εταίρων. Σκούζουν και γράφουν τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια της Αθήνας για Ερντογαν..και παραμυθιάζουν τον κοσμάκη για αντισταση και ..συμμάχους από Ισραήλ μεριά...Αν ήθελαν θα μπορούσαν να σου πουν .σκάσε σκύλε! του Ερντογαν αλλά δεν θέλουν...Ίδιοι μαιντανοί από το πρωί ως το βράδυ κράζουν στα παράθυρα της τηλεόρασης, ίδιες πένες γράφουν.
Καθηγητάδες, διεθνολόγοι, πραματευτάδες συναγωνίζονται για το ποιος θα πουλήσει καλύτερη εκδούλευση στα αφεντικά του...
Σχολιο.- ...και γεννάται το ερώτημα: Γιατί αυτοί οι τύποι, που διαχειρίζονται την εξουσία στην Ελλάδα, επιμένουν να κρατούν τη χώρα στα στενά όρια αυτής της μονόπλευρης πολιτικής, επιμένοντας μάλιστα να μας παρουσιάζουν σαν ένα δυνατό κρίκο αυτού του συστήματος υποτέλειας και ραγιαδισμού του ιμπεριαλισμού; Τί και ποιοι κερδίζουν από αυτό, όταν είναι πολύ γνωστό πως πάμπολλες φορές ο λαός έχει υποφέρει γι αυτό;;;
Σχολιο.- Δεν φοβάμαι τους Τούρκους! Φοβάμαι αυτά τα δοσιλογα ρεμάλια που μας κυβερνούν. Φοβάμαι την προδοσία τους. Πρέπει να τους έχουμε από κόπων τα με το πιστόλι στον κρόταφο για να προλάβουμε την προδοσία τους! Το φρικιαστικό είναι ότι ο πάνσοφος ελληνικός λαός τους έφερε άκριτα στην εξουσία. Τόσο ανώριμος είναι, δυστυχώς....



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από την πορεία του Πολυτεχνείου ο Τζιφρας στη συνάντηση με τον πρέσβη των ΗΠΑ
Τραβάτε τώρα ρε συριζονούμερα να πουλήσετε μπαναστα παρέα με τα σιτιζoμενα ψευτοαναρχίδια...