Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Τεταρτη 11 Δεκεμβριου 2019



10.12.2019, 23:35
Ερντογάν: Αν μου έδιναν το Νόμπελ Ειρήνης δεν θα το αποδεχόμουν

Ποιος είναι αυτός ο γελοίος που θα κατηγορήσει τον Πέτερ Χάντκε;;-Αυτός που στο όνομα των συμφερόντων μαζί και με τον Τράμπ πρόσφατα ενώπιον της διεθνούς κοινότητας είπαν ότι Γενοκτονία των Αρμενίων δεν υπήρξε ποτέ.Δεν μπορεί ο Ερντογάν να παραδίδει μαθήματα πολιτισμού.Εκτός των άλλων λέει και ψέμματα για την περίπτωση του Πέτερ Χάντκε.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τρίτη πως αν τον βράβευαν με το Νόμπελ Ειρήνης δεν θα το αποδεχόταν...
Βέβαια, τα σχόλια αυτά του Τούρκου προέδρου έγιναν μετά τη βράβευση του Πέτερ Χάντκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας για το 2019, ενός Αυστριακού συγγραφέα που έχει κατηγορηθεί για την υποστήριξή του στον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και για σχόλια με τα οποία αμφισβητούσε τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα.
«Το να απονέμεται το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας σε έναν ρατσιστή, ο οποίος αρνείται τη γενοκτονία στη Βοσνία και υπερασπίζεται εγκληματίες πολέμου, στις 10 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ισοδυναμεί απλώς με ανταμοιβή των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», υπογράμμισε ο Ερντογάν μιλώντας σε εκδήλωση στην Άγκυρα.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας περιέγραψε τη σουηδική ακαδημία ως ίδρυμα που λειτουργεί πολιτικά και ιδεολογικά, ενώ ενημέρωσε ότι η Τουρκία δεν θα συμμετάσχει στην τελετή απονομής των Νόμπελ.
Ο Αυστριακός συγγραφέας παρέλαβε νωρίτερα σήμερα το Βραβείο στη Στοκχόλμη, όπου διαδηλωτές κυμάτιζαν σημαίες της Βοσνίας, φορώντας λευκά περιβραχιόνια που οι Σερβοβόσνιοι εξανάγκαζαν να φορούν όσοι δεν ήταν Σέρβοι το 1992.
«Το πρόβλημα με τον Χάντκε είναι η άρνησή του να παραδεχθεί την γενοκτονία του βοσνιακού πληθυσμού τη δεκαετία του 1990», είπε ο Άνταν Μαχμουτοβιτς, ένας εκ των διοργανωτών των σημερινών διαδηλώσεων στη Στοκχόλμη.
Οι πρέσβεις Τουρκίας, Αλβανίας, Βοσνίας, Κροατίας και Κοσόβου μποϊκόταραν την σημερινή τελετή απονομής.
Ο Χάντκε είχε επισκεφθεί τον ηγέτη των Σέρβων στη φυλακή και προσπάθησε να καταθέσει υπέρ του στη δίκη του ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία, όπου κατηγορούνταν για εγκλήματα πολέμου. Στην κηδεία του Μιλόσεβιτς το 2006 είχε εκφωνήσει και επικήδειο στον οποίο είχε δηλώσει: «Είμαι εδώ για τη Γιουγκοσλαβία, για τη Σερβία, για τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς».
Η Σουηδική Ακαδημία χαρακτήρισε τον Πέτερ Χάντκε «έναν από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς στην Ευρώπη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο».
Ωστόσο, ένα μέλος της Επιτροπής Λογοτεχνίας Νόμπελ, ο Γκαν Μπριτ Σουντστρομ, ανακοίνωσε στις αρχές Δεκεμβρίου την παραίτησή του, δηλώνοντας τη διαφωνία του.

Ποιοι είναι αυτοι οι γελοίοι που θα κατηγορήσουν τον Πέτερ Χάντκε;;-Αυτοι που στο όνομα των συμφερόντων μαζί και με τους Αμερικανους ενώπιον της δυτικης αποικιοκρατικης κοινότητας είπαν ότι ο φασισμος τους και η υποταγη τους στους αποικιοκρατες ηταν «εθνικη ανεξαρτησια». Δεν μπορουν να παραδίδουν μαθήματα πολιτισμού. Εκτός των άλλων λένε και ψέμματα για την περίπτωση του Πέτερ Χάντκε.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διόλου απίθανο να τον αφήσουν ελεύθερο για 12η φορά...
Αυτοδικία η μόνο λύση.

Καρέ-καρέ η δράση σεσημασμένου αλλοδαπου πορτοφολά στην Καλλιθέα

Με “ημεροκάματο” διακοσίων ευρώ, μέσα σε δέκα λεπτά, και τρεις τραπεζικές κάρτες με τις οποίες έκανε αγορές με ανέπαφες συναλλαγές έφυγε προ ημερών από κεντρικό κατάστημα ενδυμάτων στην Καλλιθέα ένας σεσημασμένος επαγγελματίας αλλοδαπος πορτοφολάς. Για κακή του τύχη, το επόμενο μεσημέρι από την κλοπή τον συνέλαβε ο πολίτης που ξάφρισε.
Ο αλλοδαπος δράστης παρακολουθούσε το θύμα του μέσα στους χώρους του καταστήματος για περίπου δέκα λεπτά. Μετά από ένα δεκάλεπτο “σκληρής δουλειάς”... ο θρασύτατος πορτοφολάς βρήκε την ευκαιρία που έψαχνε όταν το θύμα του, πελάτης του καταστήματος, απομακρύνθηκε από το δοκιμαστήριο στο οποίο είχε αφήσει το μπουφάν του.
Ο πελάτης δεν υποψιάσθηκε απολύτως τίποτα καθώς ήταν απορροφημένος με τις αγορές του και συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί λίγο αργότερα στο ταμείο όταν διαπίστωσε ότι έλειπε το πορτοφόλι του.
Ο πορτοφολάς όπως ακοκαλύφθηκε σε βίντεο του καταστήματος, τράβηξε την κουρτίνα του δοκιμαστηρίου και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ψάχνοντας τις τσέπες του μπουφάν, άρπαξε το πορτοφόλι που βρισκόταν σε εσωτερική τσέπη και έγινε “καπνός” με λεία 200 ευρώ και τρεις τραπεζικές κάρτες.
Ανέπαφες συναλλαγές
Σε λίγη ώρα έχει ήδη μετακινηθεί στο κέντρο της Καλλιθέας, μπήκε σε μια κάβα και αγόρασε ποτά χρησιμοποιώντας μια από τις κάρτες. Αμέσως μετά, μπήκε στο διπλανό κατάστημα αγοράζοντας ξηρούς καρπούς με άλλη κάρτα. Και τις δύο αγορές τις έκανε με ανέπαφη συναλλαγή.
Όσο ο θρασύτατος κλέφτης απολάμβανε τους καρπούς της “σκληρής” δουλειάς του, ο πελάτης βρισκόταν σε επικοινωνία με τις τράπεζες για να ακυρώσει τις κάρτες μαθαίνοντας ότι έχουν ήδη γίνει δύο συναλλαγές. Πήγε στα συγκεκριμένα καταστήματα όπου του επιβεβαίωσαν την παρουσία του ατόμου που τον ξάφρισε μισή ώρα πριν και το επόμενο μεσημέρι ο πολίτης μαζί με φίλους του άπλωσαν δίχτυ παρακολούθησης της περιοχής πέριξ των καταστημάτων στο κέντρο της Καλλιθέας επί της λεωφόρου Θησέως, μέχρι να τον εντοπίσουν.
Η σύλληψη
Λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι της επομένης, ο δράστης εμφανίζεται άνετος κι αγέροχος ενώ ο πολίτης με τους συνοδούς του τον κυκλώνουν διακριτικά. Τον ακολουθούν, εκείνος μπαίνει σε ένα κατάστημα ΟΠΑΠ να ελέγξει αν έχουν κερδίσει μερικά δελτία που έχει στην κατοχή του, τον περιμένουν να βγει και ειδοποιούν την Άμεση Δράση. Σε μερικά λεπτά στο σημείο φθάνουν ομάδες ΔΙΑΣ και τον ακινητοποιούν. Όπως αναμενόταν, αρνήθηκε ότι έκλεψε το πορτοφόλι, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι το βρήκε πεσμένο μέσα στο κατάστημα, αλλά τον έχουν διαψεύσει ήδη τα βίντεο του καταστήματος.
Κατά την σύλληψη, ο πολίτης τον οποίο έγδυσε το προηγούμενο βράδυ ο πορτοφολάς, ζητά από τους αστυνομικούς να του πάρουν και τα δελτία ΟΠΑΠ που είχει στην τσέπη του ο δράστης μιας και ήταν δικά του!
Η απέλαση
Ο δράστης της κλοπής συνελήφθη και οδηγήθηκε στο ΑΤ Καλλιθέας όπου κρατήθηκε μέχρι την επόμενη ημέρα για να δικασθεί στο Αυτόφωρο για την κλοπή και εκεί όπως ήταν αναμενόμενο,... αφέθηκε ελεύθερος, για λίγη ώρα όμως..
Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο δράστης είναι σεσημασμένος και γνωστός στις Αρχές, έχει συλληφθεί περισσότερες από δέκα φορές για τους ίδιους λόγους, οδηγείται στο αυτόφωρο, ορίζεται δικάσιμος, τον αφήνουν ελεύθερο κι εκείνος συνεχίζει να εργάζεται “σκληρά” για το “μεροκάμματο”.
Όμως αυτή τη φορά διαπιστώθηκε ότι ζούσε στη χώρα με πλαστά έγγραφα. Κρατήθηκε για παράνομη διαμονή στη χώρα και οδηγήθηκε στο Κλειστό Κέντρο Κράτησης στην Αμυγδαλέζα για απέλαση.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για να αντιμετωπίσουμε την Τουρκία με το βέλτιστο τρόπο πρέπει να αγοράσουμε S400 και Sukhoi. Μπέσα σάς μιλάω, το λέω απ' την καλή μου την καρδιά, δεν παίρνω κάποια προμήθεια από το αγαπημενο μου Πρόεδρο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαβάζω αυτό με την αντιστροφή τού "μπρέιν ντρέιν" και σκέφτομαι μια μάννα δαπίτη γονυπετή να σκληρίζει "μίστερ πρέζιντεντ, κιριάκος, μπρινγκ άουρ μπόις χοοοόουμ!!". [Αν μη τι άλλο, μάθαμε ότι υπάρχουν ακόμα αδιόριστοι τέτοιοι. Φοβερό.]



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ευρωπαϊκή «σοσιαλδημοκρατία»... (Εννοει φυσικα και τον ΣΥΡΙΖΑ!!!)
αυτή η αιωνόβια πλέον γάγγραινα...που δείχνει υστερικά,αυτή που βαπτίζει αυθαίρετα ως ακροδεξια...η οποία κείται πολυ αριστερότερα της κοινωνικά...!!!
Για οσους τουλάχιστον είναι σε θέση να αντιληφθούν ότι η αριστερα δεν είναι χωροταξικός προσανατολισμός αλλά κοινωνικού περιεχομένου αναφορά !!!
Κάντε λοιπόν στην πάντα...ταξιθέτες,ταξινομοι,χωροθετες,ανάδοχοι-ταμπελοποιοι,ιδεολογικοί τοπογράφοι κλπ κουμανταδόροι...που θρασυνεσθε να μας προσδιορίζετε και ως... «ακροδεξιούς»...ποιοι(...εσείς...ο μεταστατικός καρκίνος της ανθρωπότητας...!!!
Ηρθε η ιστορική συγκυρια της ριζικής υστερεκτομης,της μήτρας που κυοφόρησε και κυοφορεί,τους κάθε εκδοχης και παραλλαγής φασισμούς...κρυμμένους πίσω από τους εκάστοτε προσχηματικούς ΔΗΘΕΝ δικαιωματισμους...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκική πρόκληση στην κυπριακή ΑΟΖ: Παράνομη νηοψία σε ελληνόκτητο πλοίο
Τρίτη, 10-Δεκ-2019 21:02
Λίγο μετά το μεσημέρι Τούρκοι αξιωματικοί ανέβηκαν σε υπό σημαία Παναμά ωκεανογραφικό σκάφος που έπλεε στην κυπριακή ΑΟΖ, ζητώντας τα χαρτιά των μελών του πληρώματος, πραγματοποιώντας ουσιαστικά παράνομη νηοψία, όπως μεταφέρουν οι Cyprus Times.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ο Alpha Κύπρου, πρόκειται για το ωκεανογραφικό σκάφος Ocean Link, του οποίου Καπετάνιος είναι Έλληνας και το οποίο είναι εφοδιασμένο με υψηλής τεχνολογίας ωκεανογραφικά μηχανήματα.
Προορισμός του πλοίου που απέπλευσε από το λιμάνι του Λαυρίου είναι η Χάιφα και πλέει κοντά στο τουρκικό γεωτρύπανο Γιαβούζ. Δεν αποκλείεται αυτός να ήταν ο λόγος που αποτέλεσε στόχο και οι Τούρκοι να προέβησαν στην πειρατική ενέργεια.
Όπως μετέδωσε στο ρεπορτάζ του ο Alpha, το ΚΣΕΔ μέχρι αυτή την ώρα δεν έλαβε κάποιο σήμα. Διπλωματικές πηγές από την Ελλάδα πάντως κάνουν λόγο για άνευ προηγουμένου προκλητική ενέργεια των Τούρκων που προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα από τις δια ασυρμάτου παρενοχλήσεις.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταγγελία-φωτιά του Νίκου Ρολάνδη για τον Γιώργο Παπανδρέου: Ζήτησε από την Κύπρο να εξαιρέσει το Καστελόριζο από την ΑΟΖ
08/12/19 - 18:44
Η κρίση με την Άγκυρα για τον καθορισμό των ΑΟΖ και κυρίως η ένταση που έχει προκληθεί με αφορμή τη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης η οποία εξαφανίζει από τον χάρτη ελληνικά νησιά, μεταξύ αυτών και το Καστελόριζο, φέρνει στην επιφάνεια την αποκάλυψη που είχε κάνει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Ρολάνδης.
Όπως είχε αναφέρει ο κ. Ρολάνδης, πριν από περίπου δύο χρόνια, σε τηλεοπτική του συνέντευξή του, το 2003 η Αθήνα ζήτησε από τη Λευκωσία να αλλάξει μια συμφωνία με την Αίγυπτο, η οποία εάν ολοκληρωνόταν όπως προβλεπόταν αρχικά, το Κάιρο θα είχε αποδεχτεί πως το Καστελόριζο έχει ΑΟΖ.
Με απλά λόγια, σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρώην υπουργού Εξωτερικών, η Κύπρος είχε προετοιμάσει το έδαφος για να πραγματοποιήσει η Ελλάδα μια κίνηση ματ έναντι της Τουρκίας σε σχέση με την ΑΟΖ, αλλά η τότε ηγεσία του ΥΠΕΞ με επικεφαλής τον Γιώργο Παπανδρέου δεν στάθηκε αντάξια των περιστάσεων.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



δεν υπάρχει ελπίδα .. η Ελλάδα άλλαξε χέρια και οι Ελληνες ειναι ανεπιθύμητοι ... ντροπή σε όσους ψηφίζουν τα κόμματα της καταστροφής!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σία Αναγνωστοπούλου (1)Καθημερινή, 31/01/2010.{..}«Σήμερα ο εκσυγχρονισμός της Σία Αναγνωστοπούλου (1)Καθημερινή, 31/01/2010.{..}«Σήμερα ο εκσυγχρονισμός της τουρκικής κοινωνίας που επιχειρείται (κυρίως μέσω Ερντογάν) με την ευρωπαϊκή προοπτική, δεν μπορεί παρά να συνοδευτεί και από μέτρα εκδημοκρατισμού, όπως το απαιτεί η E.E. Θα δούμε ότι εκδημοκρατίζεται και η ταυτότητα. Σήμερα, στην τουρκική εθνική ταυτότητα προστίθεται ως δομικό, ένα στοιχείο που έλειπε
από την πρόσφατη προηγούμενη, την κεμαλική: Το Ισλάμ»{..}
Σία Αναγνωστοπούλου (2) Αυγή,23 Νοεμβρίου 2014.{..}Δεν μπορούμε λοιπόν να μιλάμε για «αριστερό πατριωτισμό», βάζοντας απλώς αριστερό πρόσημο στα «εθνικά δίκαια», τα οποία οι αντίπαλες της Αριστεράς δυνάμεις όρισαν ως αμετακίνητα. {...}ουρκικής κοινωνίας που επιχειρείται (κυρίως μέσω Ερντογάν) με την ευρωπαϊκή προοπτική, δεν μπορεί παρά να συνοδευτεί και από μέτρα εκδημοκρατισμού, όπως το απαιτεί η E.E. Θα δούμε ότι εκδημοκρατίζεται και η ταυτότητα. Σήμερα, στην τουρκική εθνική ταυτότητα προστίθεται ως δομικό, ένα στοιχείο που έλειπε
από την πρόσφατη προηγούμενη, την κεμαλική: Το Ισλάμ»{..}
Σία Αναγνωστοπούλου (2) Αυγή,23 Νοεμβρίου 2014.{..}Δεν μπορούμε λοιπόν να μιλάμε για «αριστερό πατριωτισμό», βάζοντας απλώς αριστερό πρόσημο στα «εθνικά δίκαια», τα οποία οι αντίπαλες της Αριστεράς δυνάμεις όρισαν ως αμετακίνητα. {αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ΣΥΡΙΖΑ)
Το θέμα είναι η πέμπτη φάλαγγα σας λέω....
Τα ιδια με την Σια λεει και η Ντορα….
Σχολιο.- τουτη δω η Πατρινια Καθηγητριουλα...ειναι πιο ΓΑΠικη- Σημιτικια ...κι απο τη ΝΤΟΡΑ... ΤΙ να Λεμε τωρα...-
Σχολιο.- διαβάζω σε φιλικό τοίχο ότι ήταν έτοιμη να εκδώσει βιβλίο για τον "δημοκράτη" Ερντογάν & την τελευταία στιγμή ματαιώθηκε!!!! κι ότι έχει σπουδάσει στην Τουρκία....ρε συ αυτοί είναι χειρότεροι κι απ'τους ταγματασφαλίτες
Σχολιο.-  Δεν έχουν τον Θεό τους ρε τα ανθρωποειδή...αποκλείεται να βρέθηκαν τόοοοοσοι ανώμαλοι σε μια τόσο μικρή χώρα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αναρωτιέμαι τόσα φράγκα στα εξοπλιστικά, τόσες θυσίες για το ευρώ, τόσο καιρό χωρίς ΑΟΖ γιατί είχαμε "ευρωπαϊκά σύνορα", τόση "προσαρμογή" όχι στα Ευρωπαϊκά κεκτημένα αλλά στα Ευρωπαϊκά επίδικα, τόσο "κάψιμο της Ελλάδας για το καλό της Ευρώπης" (που έλεγε και η Νίκη Τζαβέλα της ΝΔ), τόσο "περιορισμό των εθνικών συνόρων χάριν της Ειρήνης και της Ευημερίας και της Ασφάλειας της Ευρωπης" (που έλεγε κι η Άννα Ψαρούδα Μπενάκη στον Παπούλια) και είμαστε ΑΚΟΜΑ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ? Ας προσλαμβάναμε τότε ένα μεγάλο δικηγορικό γραφείο της Νέας Υόρκης να κάναμε την δουλειά μας....Άστα διάολο όλοι σας ρε καθήκια...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαμαρτύρονται οι ζαίοι για τα 6500χιλιάρικα στην Πατούλαινα.Για 'κείνο τον μποναμά των 150εκατομυρίων της Δούρου στο ίδρυμα Νιάρχου....τα φράγκα 20 μύρια Μελισσανίδη ...τα 160μυρια Μπόμπολα..τα κάπου όμοια μύρια Αλαφουζαίους κλπ κλπ...μόκο; Κατά πώς λέει κι ο πάνκακος.."μαζί τα φάγατε"....



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σημειώστε ζαία...εδώ και δυό χρόνια τους κόψανε το τίποτα και ζητάν και ρέστα...εσείς μονάχα να βουτάτε ΕΣΠΑ...κοπρολίμαρα που βρωμίσατε την αριστερά....
Έκοψαν το επίδομα στην κυρά της Κινάρου και της ζητούν και νοίκι!
11  March 2018 6:17pm
Αναλγησία για τη σύγχρονη Κυρά της Ρω που εγκατέλειψε την Αυστραλία για να δώσει ζωή σε ένα ακριτικό ελληνικό νησί του Αιγαίου
Η Ειρήνη Κατσοτούρχη και ο γιος της Γιώργος είναι οι μοναδικοί κάτοικοι του νησιού με βασική ασχολία την κτηνοτροφία
«Ψαλίδι» έβαλε το υπουργείο Οικονομικών στο πενιχρό επίδομα της σύγχρονης Κυράς της Ρω, Ειρήνης Κατσοτούρχη, που μαζί με τον γιο της Γιώργο, είναι οι μοναδικοί κάτοικοι της νησίδας Κινάρου στο κέντρο του Αιγαίου. Η 73χρονη γυναίκα, που επέστρεψε από την Αυστραλία για να φυλάξει το νησί της, κάνει έκκληση στο κράτος «να ρίξει κάποιο βλέμμα και σε αυτούς που φυλάνε Θερμοπύλες», αφού όχι μόνο της έκοψαν το επίδομα, αλλά της ζητούν να πληρώσει και μίσθωμα για τις ξέρες όπου βόσκουν τα λιγοστά κατσίκια της.
Πικρό χαμόγελο και απογοήτευση. Αυτή είναι η αντίδραση της κ. Ειρήνης Κατσοτούρχη στο άκουσμα της είδησης ότι η -πρώην πλέον- αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, έλαβε αναδρομικά 23.000 ευρώ ως επίδομα… ενοικίου, αν και κατέχει ακίνητα στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ και δηλώνει καταθέσεις άνω των 250.000 δολαρίων στην JP Morgan. Η 73χρονη Ρηνιώ, όπως την αποκαλούν συγγενείς και φίλοι, μαζί με τον γιο της Γιώργο είναι σήμερα οι μοναδικοί κάτοικοι της απομακρυσμένης Κινάρου.
Τα τελευταία δύο χρόνια, η Πολιτεία όχι μόνο τους έκοψε το μοναδικό επίδομα που λάμβαναν, αλλά καλούνται πλέον να πληρώσουν και… μίσθωμα για τις ξέρες όπου βόσκουν τα λιγοστά ζώα τους για να ζήσουν επάνω στο νησί. «Αυτοί τα παίρνουν διπλά και τριπλά και ζουν σαν βασιλιάδες και δεν νοιάζονται για εμάς τους ακρίτες που φυλάμε τα μικρά νησιά στο Αιγαίο, με τους Τούρκους να πετάνε συνεχώς πάνω από τα κεφάλια μας. Δεν θέλουμε πολλά, θέλουμε αυτά που δικαιούμαστε και μας έχουν κόψει», λέει στο η κυρία Κατσοτούρχη, που μαζί με τον γιο της βρίσκονται αντιμέτωποι με την γραφειοκρατία. Ο Γιώργος Κατσοτούρχης λάμβανε επιδότηση από τον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) για την κτηνοτροφική του δραστηριότητα στο νησί.
Ωστόσο, με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά πρέπει να καταθέσει τίτλο ιδιοκτησίας, είτε μισθωτήριο συμβόλαιο της έκτασης όπου βοσκούν τα ζώα του, για να λάβει την επιδότηση. Το υπουργείο Οικονομικών θεωρεί την Κίναρο, όπως όλες τις νησίδες και βραχονησίδες, δημόσια περιουσία και ότι οι κάτοικοί τους θα πρέπει να πληρώνουν ενοίκιο, εκτός και αν προσκομίσουν μισθωτήριο ή τίτλους ιδιοκτησίας. Χαρτιά που δεν διαθέτει η οικογένεια Κατσοτούρχη, η οποία δυσκολεύεται να αποδείξει την ιδιοκτησία της στο νησί. Και να φανταστεί κανείς πως το ύψος της επιδότησης δεν ξεπερνάει τα 4.000 ευρώ, τα οποία συντηρούν δύο ανθρώπους που φυλάνε κυριολεκτικά Θερμοπύλες.
Οι ίδιοι περιμένουν την υλοποίηση των πρόσφατων δεσμεύσεων του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη πως το επίμαχο βοσκοτόπι θα τους παραχωρηθεί ώστε να συνεχίσουν να λαμβάνουν το επίδομα, βοηθώντας τους έτσι να επιβιώσουν στο άγονο νησί. «Η Κίναρος είναι η ζωή μου. Δεν την αλλάζω με τίποτα. Εδώ είναι ο παράδεισος. Όχι η Αθήνα» λέει η κυρα-Ρηνιώ, που παρά τις δυσκολίες παραμένει ευγενική και με το χαμόγελο στα χείλη, περιμένοντας από την Πολιτεία να σταθεί με προσοχή και σεβασμό στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ακρίτες στο Αιγαίο.
ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Η Κίναρος είναι ένα μικρό βραχώδες νησί 4,5 τετρ. χλμ. στον θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, δυτικά της Καλύμνου και της Λέρου και ανατολικά της Αμοργού. Στην ψηλότερη κορυφή (296 μ.) του νησιού έχουν έρθει στο φως ευρήματα που μαρτυρούν ανθρώπινη παρουσία από την αρχαία εποχή, ενώ αποτελεί προστατευόμενη περιοχή NATURA 2000 ως τόπος αναπαραγωγής του Αιγαιόγλαρου και του Μαυροπετρίτη. Τα πουλιά αυτά είναι και η παρέα της κυρα- Ρηνιώς, μαζί με τα λιγοστά αγριοκάτσικα που επίσης φροντίζει. Το 1951 το νησί αριθμούσε 12 κατοίκους και σήμερα μόλις δύο.
Μετά από 15 χρόνια στο Ντάργουιν της Αυστραλίας, το 1995 η κυρα-Ρηνιώ επέστρεψε με τον σύζυγό της Νομικό Κατσοτούρχη, στην Κάλυμνο και πέντε χρόνια αργότερα πήραν την απόφαση να εγκατασταθούν μόνιμα στην αγαπημένη τους Κίναρο. Ήταν η εκπλήρωση της υπόσχεσης που είχε δώσει στον γέροντα πατέρα της προτού φύγει για την Αυστραλία.
«Θα γυρίσω για να φυλάξω το νησί» του είχε πει, και τήρησε τελικά την υπόσχεσή της, έχοντας στο πλευρό της τον σύζυγό της, τον αγαπημένο της Μικέ όπως τον αποκαλούσε, που αν και Καλύμνιος την ακολούθησε χωρίς δεύτερη κουβέντα στην Κίναρο. «Αυτή είναι η πατρίδα μου και αυτός ο τόπος μου. Έχω χρέος να τον προστατέψω» έλεγε σε όποιον τον ρωτούσε γιατί επέλεξε να ζήσει στην άγονη αυτή βραχονησίδα στο κέντρο του Αιγαίου.
Οι δυο τους ξεκίνησαν ως σύγχρονοι Ροβινσώνες να επιδιορθώνουν το πατρικό σπίτι και να στήνουν τη νέα τους ζωή σε έναν τόπο όπου μόνο οι σωροί από πέτρες θύμιζαν πως παλαιότερα υπήρχαν εκεί σπίτια και ζούσαν άνθρωποι. Νερό από το παλιό πηγάδι και ηλεκτρικό ρεύμα από φωτοβολταϊκά, ζώντας με τα εντελώς απαραίτητα. Αν και στην αρχή προσπάθησαν να δημιουργήσουν συνθήκες που θα επέτρεπαν και σε άλλους νέους ανθρώπους να εγκατασταθούν μελλοντικά στο νησί, δεν τα κατάφεραν. Αυτό ήταν το μεγάλο παράπονο του συζύγου της κυρα- Ρηνιώς έως τον θάνατό του, το 2013. «Ψάχνω να βρω έναν από τους 300 βουλευτές που να έχει κάποια αγάπη γι’ αυτά τα νησιά και να ρίχνει κάποιο βλέμμα και σ’ εμάς», είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του ο ίδιος. Όσοι τον γνώρισαν μιλούν με τα καλύτερα λόγια. Υπήρξε άνθρωπος ήρεμος, σεμνός, ολιγαρκής, πραγματικός ακρίτας, που μαζί με τη σύζυγό του επέλεξαν συνειδητά να «φυλάττουν Θερμοπύλας».
Λίγο αργότερα τους ακολούθησε και ο γιος τους Γιώργος, ο οποίος άφησε πίσω του τις ανέσεις της Αυστραλίας για να ζήσει μόνιμα στο αγαπημένο του νησί, φροντίζοντας τους γονείς του, με βασική ασχολία την κτηνοτροφία. Μετά τον θάνατο του συζύγου της το 2013, η κυρα-Ρηνιώ ζει στην Κίναρο με τον γιο της και κατά διαστήματα ταξιδεύει έως την Κάλυμνο για να δει την κόρη της και τα εγγόνια της που λατρεύει.
-Μοναδική επικοινωνία με τον… έξω κόσμο είναι το μισθωμένο -από την Περιφέρεια Αιγαίου- σκάφος που κάθε εβδομάδα τροφοδοτεί το νησί με τις αναγκαίες προμήθειες. Όσον αφορά την επικοινωνία, γίνεται μέσω κινητού τηλεφώνου αλλά και δορυφορικής σύνδεσης.
ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ
Μια κουκκίδα στον χάρτη ουσιαστικά, η Κίναρος περιλαμβάνεται στη λίστα των 152 νησιών, νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο που η Τουρκία επιδιώκει να «γκριζάρει», υποστηρίζοντας προκλητικά ότι κατέχεται παράνομα από την Ελλάδα.
Οι πτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από το νησί είναι συχνό φαινόμενο, αλλά αυτό δεν πτοεί τους δύο κατοίκους του, που σε πείσμα των γειτόνων υψώνουν την ελληνική σημαία στην ψηλότερη κορυφή και «φρεσκάρουν» συχνά την τεράστια γαλανόλευκη που έχουν ζωγραφίσει στη σκεπή του σπιτιού τους. «Ζούμε στο νησί και κρατάμε ψηλά τη σημαία για να τη βλέπουν οι Τούρκοι. Το νησί είναι ελληνικό από τα αρχαία χρόνια», λέει η κυρά Ρηνιώ.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Χαχαχαχαχαχαχαχα !!HOT SPOT για επενδυτές η Ελλάδα..γιατί τώρα μου θυμίζει μπορντελο αυτό δεν ξέρω.κοίτα που έχει κάποιο χιούμορ το φασιστικό τηλεπλασιε ον
"Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων(αυτο τωρα μονο εγω το βρισκω σουρεαλιστικα αστειο?), Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε ότι «η μόνη ερώτηση» που έχουν από τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας είναι γιατί η κυβέρνηση δεν ιδιωτικοποιεί τα πάντα στη χώρα και γιατί δεν πουλάνε πιο πολλά.
Δήλωσε σε αμερικανούς επιχειρηματίες πως η όρεξη της κυβέρνησης για ιδιωτικοποιήσεις «είναι τόσο τεράστια, κάθε μήνας που περνάει γίνεται μεγαλύτερη». Δήλωσε με νόημα ότι η Ελλάδα «μεταμορφώνεται τώρα σε ένα νέο hot-spot για τους επενδυτές»



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα το βράδυ είχα μια από τις πιο τραυματικές εμπειρίες της ζωής μου. Ως μέλος του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ και μαζί με άλλους δυο συντρόφους, ανταποκριθήκαμε σε έκκληση για επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος. Βρεθήκαμε λοιπόν "στη μέση του πουθενά" μεταξύ Διαβατών και Σίνδου κι ανάμεσα σε χωράφια κι εργοστάσια, σ' ένα σπίτι που με μια γρήγορη ματιά θα το χαρακτήριζες ερειπωμένο, εγκαταλειμμένο. Κι όμως μέσα σ' αυτό (μετά τη φωτιά που είχε πάρει προ 2-3 ετών) κατοικεί η οικογένεια του κυρίου Βασίλη (μόλις πριν δυο μήνες βγήκε από το νοσοκομείο) μαζί με την πάσχουσα από καρδιά και ζάχαρο σύζυγό του και το επίσης άρρωστο παιδί τους. Τους βρήκαμε καθισμένους σ' ένα κρεβάτι χωρίς στρώμα και γύρω από ένα μάτι υγραερίου να προσπαθούν να ζεσταθούν, σε ένα "σπίτι χωρίς τζάμια στα παράθυρα και τις μισές πόρτες, χωρίς κουβέρτες και χοντρά ρούχα και νηστικούς (αφού κι ο ιερέας δηλώνει πως μόνο ψωμί έχει να τους δώσει... Και για να ολοκληρωθεί το σκηνικό της απόλυτης ανέχειας και της στέρησής τους από κάθε έννοια αξιοπρεπούς ζωής, κάποιος ξεφτιλισμένος υπάλληλος της ΔΕΔΗΕ ή κάποιου εργολάβου, υλοποίησε την εντολή και τους έκοψε το ρεύμα (ποιος νοιάζεται για το ψυγείο με τις ινσουλίνες της άρρωστης γυναίκας)...
Και ναι μεν το ρεύμα το επανασυνδέσαμε (με τα όποια μικροπροβλήματα που ελπίζουμε να λύσουμε αύριο που θα ξαναπάμε), ναι μεν κάποιες κουβέρτες, ρούχα, τρόφιμα αύριο κιόλας θα τους πάμε, αλλά όπως η οικογένεια του κ. Βασίλη μες στην παγωνιά του σπιτιού της δεν θα κοιμηθεί, έτσι κι εγώ (κι οι άλλοι σύντροφοι φαντάζομαι, παρά του σπιτιού μας τη ζεστασιά, δύσκολα θα κοιμηθούμε...
Ως πότε μωρέ, ανέμελοι θα παρακολουθούμε υπουργούς και δημαρχαίους, μες στην καλή χαρά, χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια να ανάβουν, ως πότε θα αφήνουμε να ξεφτιλίζουν των ανθρώπων τη ζωή;;;;;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην Γαλλία "δεν αγαπάνε την αστυνομία" (σύνθημα των κίτρινων γιλεκων) αλλά σίγουρα όλοι λατρεύουν τους πυροσβέστες που πολλές φορές προστατεύουν τους διαδηλωτές



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




11 Δεκ: Το 1964 Κουβανοί εξόριστοι βάλλουν με μπαζούκας το κτίριο του Ο.Η.Ε. στη Νέα Υόρκη την ώρα που μιλούσε ο Che Guevara.Βέβαια δεν ήταν και τόσο εξόριστοι.Ήταν δωσίλογοι και δικαίως ο Κάστρο τους έστειλε εκτός Κούβας.Ήταν εξόριστοι όσο και ο Μητσοτάκης μικρός στο Παρίσι.
Το αφιέρωμα που επιμελήθηκε ο Χρήστος Αβραμίδης για την ΕΤ3 με αφορμή την επέτειο γέννησης του Τσε Γκεβάρα




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Χημικά από την αστυνομία εναντίον νοσοκομειακών γιατρών στο Ζάππειο
11 Δεκεμβρίου 2019
Επίθεση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ δέχθηκαν μέλη της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και της Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) στο Ζάππειο όταν επιχείρησαν να μπουν στην αίθουσα όπου γίνεται η ημερίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με θέμα: «Ενημέρωση και διάλογος για τις Συμπράξεις Δημόσιου -Ιδιωτικού Τομέα στη παροχή υπηρεσιών υγείας».
Τα ΜΑΤ προχώρησαν σε ρίψη χημικών, προκειμένου να απαγορέψουν την είσοδο στους νοσοκομειακούς γιατρούς.
Συγκεκριμένα την στιγμή που προσπαθούσαν να μπουν στην αίθουσα δέχθηκαν την επίθεση ανδρών των ΜΑΤ, οι οποίοι ωστόσο δεν κατάφεραν να τους εμποδίσουν, ακόμη και όταν έγινε ρίψη χημικών.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα καταγγελία για αναίτιο ξυλοδαρμό από άντρα των ΜΑΤ στα Εξάρχεια
13:56 | 10 Δεκ. 2019
Μία νέα καταγγελία από τη νύχτα της 6ης Δεκέμβρη στα Εξάρχεια, όπου καταγράφηκε μπαράζ περιστατικών αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Το εν λόγω περιστατικό μάλιστα έχει αναφερθεί και στον Συνήγορο του Πολίτη.
Την καταγγελία δημοσιεύει το blog. Σύμφωνα με αυτή, μία παρέα νέων ανθρώπων βρισκόταν το βράδυ της Παρασκευής σε μαγαζί της περιοχής και στον δρόμο της επιστροφής τους ήρθαν αντιμέτωποι με μία «χαλαρή» διμοιρία των ΜΑΤ. Ωστόσο, η μια κοπέλα από την παρέα έκανε το «λάθος» να κοιτάζει το κινητό της καθώς περνούσαν από δίπλα τους. Ένας άνδρας των ΜΑΤ διέταξε: «Εσύ, κατέβασε το κινητό σου» και η φίλη μου με ήρεμη φωνή ψελλίζει «οκ» το κλείνει και το βάζει στην τσέπη της.
Με εξίσου ήρεμο τόνο ρώτησα τον ΜΑΤατζή «Σιγά βρε άνθρωπε, γιατί, τι έκανε;» Χωρίς να πω κάτι παραπάνω (και χωρίς να έχω φωνάξει, καθυβρίσει ή προσβάλει με κανέναν τρόπο κάποιον) ο ΜΑΤατζης με πλησίασε λέγοντας μου «Έχεις κανένα πρόβλημα! Ε; ε;» με πλησίασε σε απόσταση πραγματικά αναπνοής κοιτάζοντας με, δεν έκανα κάποιο βήμα πίσω και με το που έφτασε με ορμή περπατώντας κατά πάνω μου με έσπρωξε με την ασπίδα, με κλότσησε με την μπότα του χαμηλά στην κοιλιά και μου έριξε μια δυνατή γροθιά στο αριστερό μάγουλο (το οποίο και άνοιξε). Δύο συνάδελφοι του τον τράβηξαν πίσω ενώ ή φίλη μου Α.Κ. με τράβηξε και εμένα πίσω», αναφέρεται στη σχετική καταγγελία.
Όταν η παρέα διαμαρτυρήθηκε τους πλησίασε, σύμφωνα με την καταγγελία, ο (μάλλον υπεύθυνος) αρχιδιμοιρήτης ο οποίος τους είπε να φύγουν γρήγορα αν δεν θέλουν να τους προσαγάγει και τους τρεις. «Ζητούσαμε επίμονα να μας πει το όνομα αυτού που με χτύπησε ή έστω κάποιον «αριθμό διμοιρίας» ή κάποιο «αναγνωριστικό» τους (ποιοι είναι). Μας είπε πως εάν θέλουμε ονόματα θα «πάμε τώρα προσαγωγή». Η όλη μας συζήτηση από μεριάς μας ήτανε απολύτως πολιτισμένη και χωρίς ένταση η νεύρα, ζητούσαμε διαρκώς από τον αρχιδιμοιρήτη να γίνει άμεσα κάτι για τον επικίνδυνο ΜΑΤατζη που χωρίς λόγο μου επιτέθηκε, ο αρχιδιμοιρήτης άρχισε να μας φωνάζει και να μου λέει φωνάζοντας «έλα, χτύπα εμένα να ξεσκάσεις τώρα στο πρόσωπο για να είμαστε «πάτσι» και «φύγετε». Όπως εξηγεί ο καταγγέλλων ο αστυνομικός επέμεινε και επανέλαβε αρκετές φορές το «χτύπα με» σαν να τον προέτρεπε «να δοθεί μία αφορμή», ωστόσο η παρέα εξήγησε στον αστυνομικό ότι δεν έχει πρόθεση να κάνει κάτι τέτοιο και πως θέλει απλά να μάθει τα στοιχεία του αστυνομικού ο οποίος εξαπέλυσε την αναίτια επίθεση.
«Άρχισε πάλι να φωνάζει «ακούστε να δείτε, η κατάσταση είναι έντονη έχουμε 50 (;) δικούς μας τραυματισμένους» και του απαντήσαμε «και αυτό σημαίνει πως πρέπει να χτυπάτε όποιον βρίσκετε μπροστά σας και να έχουμε 100αδες φοιτητές και περαστικούς με μώλωπες, εάν από αυτή τη γροθιά είχα πέσει κάτω και είχα χτυπήσει άσχημα τι θα κάνατε; τι θα κάνετε εάν έμενα στον τόπο. Μετά μας ξαναφώναξε πως εάν δεν φύγουμε άμεσα θα μας πάει στο τμήμα». Η παρέα απομακρύνθηκε λέγοντας στον αρχιδιμοιρήτη «πως είναι επικίνδυνοι και πως ο ίδιος υποθάλπει εγκληματίες που βιαιοπραγούν άνανδρα και θρασύδειλα σε αθώους περαστικούς».




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η είδηση της ημέρας!!!!
Σήμερα η κυβέρνηση των αρίστων,
των μνημονίων, των ΜΑΤ έδειρε
τους Νοσοκομειακούς γιατρούς της χώρας,
αυτούς που δεν λάκισαν στα νοσοκομεία
της πλούσιας Δύσης,αλλά έμειναν εδώ
για να βοηθήσουν την πατρίδα τους,
έμειναν για να προσφέρουν στους γονείς τους,
στα αδέλφια τους και στο λαό μας,
που χτυπιούνται αλύπητα από την κρίση.
Τους έδειραν γιατί αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση
της υγείας και γιατί παλεύουν για καθολική
και δωρεάν υγεία για όλο το λαό μας!!
Άξιος ο μισθός σας , κε Χρυσοχοϊδη!!!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για να μην νομίζετε πως η βράβευση της "ελληνίδας Μπάρμπη της NASA" ήταν μεμονωμένο περιστατικό
Μια κλίκα είναι που ο ένας προωθεί τον άλλο....
Με ποιανού τα λεφτά;
Το κατάλαβες: τα δικά σου αγαπητό κορόιδο
27/9/2019: Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος απονέμει τιμητικό βραβείο στην Διευθύνουσα Σύμβουλο της Praxia bank, κ. Αναστασία Σακελλαρίου για τη συνολική προσφορά της στον Χρηματοπιστωτικό Τομέα.
11/12/2019: Η Praxia Bank έφθασε στο σημείο μηδέν.
Μέσα σε 23 μήνες χάθηκαν 95 εκατ κεφάλαια και 220 υπάλληλοι θα μείνουν στον δρόμο. Ο λογος που ο βασικός μέτοχος Atlas επικαλείται, ειναι η σπάταλη της κ Σακελλαρίου



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρε συ Μίκη, ολόκληρη επανάσταση έκανες για τον σφετερισμό του ονόματος από τα Σκόπια της Μακεδονίας μας. Και τι δεν μας είπες...Για εθνομηδενισμούς, για αριστερόστροφους φασισμούς, για προδοσίες...Και τώρα μας λες να "συνεκμεταλλευτούμε" το Αιγαίο και τον πλούτο του με τους Τούρκους? Για να μην πάω πίσω με την Σπίθα σου ή ακόμα πιο πίσω όταν ακόμα κουβαλούσες μαζί σου την ΕΑΜική σου ταυτότητα εκτός από εκείνη την κομματική. Ρε συ Μίκη βαλθήκατε να μας τρελάνετε όλους σ'αυτήν την χώρα? Είναι δυνατόν?

Μίκης Θεοδωράκης: «Να μετατρέψουμε την Τουρκία από ανταγωνιστή σε συνεταίρο»
11 Αυγούστου 2019 | 21:14

Λύπη σε βαθμό συναισθήματος προσωπικής αηδίας - για αυτές τις απόψεις που προβάλλει σε αυτό το Άρθρο.
Σέβομαι το δικαίωμα του καθένα στην ελεύθερη έκφραση της ιδιαίτερης άποψης του, πόσο μάλλον του Μίκη Θεοδωράκη που έχει κατακτήσει το δικαίωμα στην Ελευθερία του με αγώνες, συλλήψεις, εξορίες κ΄ εκτοπίσεις και αξιοποιώντας τους πιο οραματιστές ποιητές & λογοτέχνες της Ελλάδας έχει αναδείξει με τη συνθετική μουσική του δημιουργία τον νεοελληνικό πολιτισμό, τα όνειρα , τους αγώνες , τις θυσίες του ελληνικού και την φυσική ομορφιά αυτού του τόπου σε όλο τον Πλανήτη.
Όμως όλα αυτά τα κατά την κρίση μου - αδιάψευστα δεδομένα που θα γέρνουν σε κάθε "απολογισμό ζωής" - πάντα τη πλάστιγγα υπέρ του για τη "γενικά" θετική του συμβολή στα "κοινά του τόπου" - σε ότι αφορά τη συνολική του παρουσία & όχι για κάθε επιμέρους χρονική περίοδο η στάδιο της ζωής του - δεν μπορούν να... επισκιάσουν η ν΄ ανακόψουν το αίσθημα της προσωπικής αποστροφής για τη συγκεκριμένη τοποθέτηση σε αυτό το άρθρο.
Τι άλλο να νιώσω για τους - ισχυρισμούς - του ( επειδή για ισχυρισμούς πρόκειται ) περί..."ασφυκτιούσας & περίκλειστης" Τουρκίας, για τον "φιλειρηνιστή" Οζάλ και για την έλλειψη αναφοράς στην άρχουσα πολιτικοοικονομική τάξη της Τουρκίας, για τον οιονεί θαυμασμό του στους... ( με την ευρεία πολιτική έννοια ) "νεκροθάφτες" της Ελλάδας ( Κ. Καραμανλή & Κ. Μητσοτάκη και όλη την ταξική - μεταπρατική πολιτικοοικονομική τάξη της Ελλάδας) και την παντελή απουσία λόγου για την καταπίεση και τους διωγμούς των Κούρδων, αλλά και των Χριστιανικών μειονοτήτων στην Τουρκία & τη Μέση Ανατολή;




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί έχω την εντύπωση ότι έχει αποφασίσει το πολιτικό σύστημα μετά από εντολές των ξένων κατακτητών την συνεκμετάλλευση με την Τουρκία των τεράστιων κοιτασμάτων στο Αιγαίο και ταυτόχρονα το ξεπούλημα νησιών
Απλά ψάχνουν τον τρόπο που θα το περάσουν στον Ελληνικό λαό ώστε να μην υπάρξουν αντιδράσεις
Σε ένα Ελληνικό λαό που όπως έχει αποδειχθεί αυτά τα 10 χρόνια των μνημονίων εύκολα μπορεί να εξαγοράστει, ακόμα και με ένα επίδομα 500 ευρώ το χρόνο, ένα ελληνικό λαό που η πλειοψηφία όλων εμάς γλύφουν, παρακαλάνε, φιλάνε κατουρημενες ποδιές πολιτικών ώστε να βολευτουν σε μια θέση στο δημόσιο για 800 ευρώ το μήνα, ένα λαό που εύκολα πιστεύει τι του λένε οι πολιτικοί απατεώνες, οι εξαγορασμενοι πολιτικοί.
Και επειδή όλους δεν μπορούν να τους εξαγοράσουν ένα στημένο θερμό επεισόδιο με την Τουρκία και τον θάνατο αντρών των ενόπλων δυνάμεων ίσως είναι το ιδανικότερο σενάριο να τρομάξουν τους πολίτες ώστε να δεχτούμε το μεγάλο ξεπούλημα χωρίς αντιδράσεις
Και να βγουν με μια φωνή την επόμενη του θερμού επεισοδίου οι ( Μητσοτάκης - Τσίπρας - Φώφη - Κουτσουμπας - Βελόπουλος - Βαρουφάκης ) να μας πούνε, τι θέλετε δηλαδή να πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία, να έχουμε χιλιάδες νεκρούς, πάμε άμεσα σε συμφωνία για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο.
Σχολιο.- Μπροστά στη δημιουργία (προσυμφωνημένων) τετελεσμένων από πλευράς Τουρκίας - Αμερικανών για διαμοιρασμό του Αιγαίου με όχημα την κήρυξη (ή την αδυναμία συναινετικής κήρυξης) ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας και κατόπιν του μνημονίου Ερντογάν - Τρίπολης, η μόνη απάντηση μιας κυρίαρχης χώρας θα ήταν η επέκταση των χωρικών υδάτων και η κατοχύρωση της κυριαρχία της στα 12 μίλια, αύριο το πρωί καθώς και η μονομερής κήρυξη ΑΟΖ. Και μετά συζητάμε. Μιας κυρίαρχης χώρας, όμως. Όχι μιας αποικίας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ηλεκτρονική κάλπη των απατεωνων» στήνουν για πρώτη φορά οι δεξιοι φοιτητές της ΑΣΟΕΕ
 Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019, 18:01
Η «ηλεκτρονική κάλπη των απατεωνων» εισέρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ).
Οι ακροδεξιοι σπουδαστές του Οικονομικού Πανεπιστημίου μετά την απόφαση για την καθιέρωση της απατεωνιας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που έλαβαν στην τελευταία γενική συνέλευση, θα έχουν την ευκαιρία να εκφράζουν πλέον ηλεκτρονικά την άποψη τους για τα θέματα που απασχολούν την κοινότητά τους, προλαβαίνοντας ακόμα και την κυβέρνηση, η οποία σκοπεύει να καθιερώσει διά νόμου την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις Γενικές Συνελεύσεις των φοιτητών.
Η πρώτη ηλεκτρονική ψηφοφορία, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου.
Για την ψηφιακή ψηφοφορία, θα χρησιμοποιηθεί οι γνωστοι αλητες απατεωνες από το Δίκτυο «Ζευς» των απατεωνων του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Ερευνας. Πρόκειται για μια «ψηφιακή κάλπη» που έχει ήδη κανει απατες μέχρι σήμερα σε πάνω από 250 εκλογικές διαδικασίες και 35.000 ψηφοφόρους στα ελληνικά πανεπιστήμια (καθηγητές και φοιτητές), καθώς και άλλους φορείς. 
Οπως αναφέρουν οι δεξιοι φοιτητές που ζητούν τη μέθοδο της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, η απατεωνια των ψηφιακών εκλογών προστατεύεται από την κυβερνηση των κατοχικων απατεωνων όπως και οι ηλεκτρονικές οικονομικές συναλλαγές, ενώ η ακεραιότητα της ψηφοφορίας είναι μαθηματικά επαληθεύσιμη από τον καθένα μέσω της χρήσης κρυπτογραφίας και χωρίς να τίθεται θέμα παραβίασης του απορρήτου της διαδικασίας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκια. Η ιερή μπανάνα και το γονίδιο του Προφήτη
 Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019, 10:55
Από τα μεγάφωνα ακούγεται η φωνή του Μουεζίνη που λέει την προσευχή. Οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση παρακολουθούν εκστασιασμένοι. Οι στίχοι από το Κοράνι ταξιδεύουν ανάμεσα από τις τζαμαρίες, τα πλαστικά, τα μηχανήματα και τις καταπράσινες μπανανιές. Ναι, μπανανιές. Διότι και οι ψαλμωδίες και οι προσευχές καθώς και οι στίχοι του Κορανίου αφορούν στις μπανάνες.
Βρισκόμαστε στην Τουρκία του 2019, στην άκρως τουριστική περιοχή της Αττάλειας, σε ένα θερμοκήπιο όπου καλλιεργούνται μπανάνες. Οι μικροφωνικές εγκαταστάσεις είναι εμφανείς και κρέμονται από τον μεταλλικό σκελετό του θερμοκηπίου. Η προσευχή μεταδίδεται με ακροατές τις μπανανιές και τις μπανάνες ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Μη βιάζεστε. Δεν είναι απλώς μία περίπτωση θρησκόληπτου αγρότη της τουρκικής επαρχίας. Πρόκειται για καλοστημένη μηχανή.
Ο Νομάρχης της περιοχής εξέδωσε διαταγή, σύμφωνα με την οποία τα ξενοδοχεία, τα χάνια και τα πανδοχεία της περιοχής διά νόμου θα προσφέρουν μόνον αυτές τις μπανάνες από το συγκεκριμένο θερμοκήπιο, οι οποίες... «εκκλησιάζονται». Ο λόγος είναι επιστημονικός. Τόσο ο αγρότης όσο και ο Νομάρχης αλλά και κάποιοι άλλοι της τοπικής κοινωνίας κατέληξαν πως αυτές οι μπανάνες διαθέτουν σε ένα ποσοστό 40% το ανθρώπινο γονιδίωμα και άρα η κατανάλωσή τους, πόσω δε μάλλον που είναι και ευλογημένες μέσω της προσευχής διά του Κορανίου, είναι επιβεβλημένη, αγιοποιημένη, εξαγνισμένη και κυρίως συμφέρουσα. Κάπως έτσι βγαίνουν τα φράγκα στον ιδιότυπο ισλαμισμό του Ταγίπ Ερντογάν.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Πόντιος Πιλάτος» πάλι ο αποικιοκρατικος ξεφτιλοΟΗΕ: Ελλάδα - Τουρκία να τα βρουν μέσω διαλόγου
 Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019, 21:24
Ο αποικιοκρατικος ξεφτιλοΟΗΕ  υπογράμμισε σήμερα τη σημασία η Ελλάδα και η Τουρκία να έχουν «συνεχή διάλογο» πάνω σε ευαίσθητα θέματα, μετά το αίτημα της Αθήνας στον ξεφτιλοΟΗΕ για την καταδίκη του αμφιλεγόμενου συμφώνου Άγκυρας - Τρίπολης για την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών στην Μεσόγειο.
«Η Γραμματεία του αποικιοκρατικου ξεφτιλοΟΗΕ δεν παίρνει θέση ούτε σχολιάζει θέματα που αφορούν την κυριαρχία, τα δικαιώματα και τις δικαιοδοσίες (χωρών) στις θαλάσσιες ζώνες τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ξεφτιλοΟΗΕ Φαρχάν Χαγκ στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων.
«Ωστόσο, σε ορισμένες περιοχές, όπως σε κλειστές ή ημίκλειστες θάλασσες, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα συμφέροντα τρίτων μερών», πρόσθεσε, ερωτηθείς για την απάντηση του αποικιοκρατικου ξεφτιλοΟΗΕ στο αίτημα της Αθήνας για καταδίκη χθες με επιστολές που εστάλησαν προς τον Γενικό Γραμματέα και το Συμβούλιο Ασφαλείας.
«Είμαστε βέβαιοι ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη αναγνωρίζουν την ανάγκη για έναν συνεχή διάλογο για αυτά τα ευαίσθητα θέματα». «Τούτου λεχθέντος, σύμφωνα με τις αρχές (όπως τις ερμενευουν αυτοι) του Χάρτη του αποικιοκρατικου ξε;φτιλοΟΗΕ, όλες οι διαφορές πρέπει να επιλύονται ειρηνικά», συμπλήρωσε ο Χαγκ.
Σύμφωνα με πολλούς διπλωμάτες στη Νέα Υόρκη, δεν έχει προγραμματιστεί στο παρόν στάδιο καμία συνάντηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας για να συζητηθεί το σύμφωνο Τουρκίας-Λιβύης.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισπανία: Άνδρας καταδικάστηκε επειδή έφτιαξε έναν ιστότοπο αφιερωμένο σε υπόθεση ομαδικού βιασμού
 Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019, 01:14
Ισπανικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών έναν άνδρα, επειδή έφτιαξε έναν ιστότοπο που ήταν αφιερωμένος στην πολύκροτη υπόθεση του ομαδικού βιασμού νεαρής γυναίκας, από την επονομαζόμενη «αγέλη», πριν από τρία χρόνια.
Ο ιστότοπος που τέθηκε σε λειτουργία τον Δεκέμβριο του 2018 και ονομαζόταν "Ξενάγηση στην Αγέλη", έδειχνε το ακριβές σημείο όπου εκτυλίχθηκε ο βιασμός τον Ιούλιο του 2016 μιας νεαρής γυναίκας στην Παμπλόνα (βόρεια Ισπανία), κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ του Σαν Φερμίν, και καταγράφει επίσης τη διαδρομή που ακολούθησαν οι πέντε βιαστές, η «αγέλη».
Το δικαστήριο της Παμπλόνας καταδίκασε, επίσης, τον άνδρα αυτόν, έναν Μαδριλένο ηλικίας 39 ετών, να καταβάλει στο θύμα του βιασμού ως αποζημίωση το ποσό των 15.000 ευρώ, σημειώνοντας πως ο ιστότοπος προκάλεσε στη γυναίκα «μεγαλύτερο πόνο».
Η νεαρή γυναίκα είδε «τον πόνο της να εκτίθεται στο φως της ημέρας, να υποτιμάται, να εκχυδαΐζεται και να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης… με εμφανή περιφρόνηση προς την αξιοπρέπειά της», υπογραμμίζει το δικαστήριο στην ετυμηγορία του.
Η δημιουργία του ιστότοπου αναζωπύρωσε το σύνδρομο μετατραυματικού στρες, από το οποίο έπασχε μετά τον βιασμό το θύμα, το οποίο χρειάστηκε να ξαναπάρει φάρμακα για να αντιμετωπίσει το άγχος της, εξηγεί το δικαστήριο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αργεντινή: «Θέλουμε να πληρώσουμε το ΔΝΤ αλλά δεν έχουμε τα μέσα»
 Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019, 22:03
Η Αργεντινή «έχει τη βούληση να πληρώσει» το εξωτερικό της χρέος αλλά δεν έχει «τα μέσα να το κάνει», προειδοποίησε σήμερα κατά την ομιλία της ορκωμοσίας του ο νέος πρόεδρος Αλμπέρτο Φερνάντες, καλώντας το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να αναπτύξει μια «εποικοδομητική» σχέση.
Σύμφωνα με τον Φερνάντες, η προηγουμένη κυβέρνηση του ακροδεξιου νεοφιλελεύθερου Μαουρίτσιο Μάκρι «άφησε τη χώρα σε κατάσταση εικονικής χρεοκοπίας» με ένα συνολικό δημόσιο χρέος 315 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σχεδόν το 100% του ΑΕΠ.
Το ΔΝΤ χορήγησε το 2018 δάνειο για τρία έτη ύψους 57 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Αργεντινή αλλά ο εκλεγμένος πρόεδρος αποφάσισε να αρνηθεί την τελευταία δόση αυτού του δανείου, ύψους 11 δισεκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να δοθεί ώθηση στην οικονομική δραστηριότητα την ώρα που το ΔΝΤ εκτιμά ότι αυτή αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 3,1% φέτος.
Ο νέος πρόεδρος, ένας σοσιαλδημοκρατης αριστερός περονιστής, αναλαμβάνει τα καθήκοντά του σε μια περίοδο που οι δείκτες της αργεντίνικης οικονομίας είναι στο κόκκινο. Εκτός από την πτώση του ΑΕΠ, η χρονιά αναμένεται να τελειώσει με πληθωρισμό γύρω στο 55%, ποσοστό φτώχειας γύρω στο 40%, ανεργία στο 10,4% και μια υποτίμηση του νομίσματος κατά σχεδόν 40%.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές ξανά στους δρόμους της Γαλλίας
 Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019, 21:59
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν σήμερα εκ νέου τους δρόμους σε κάθε γωνιά της Γαλλίας, για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, ενώ σχολεία έκλεισαν και οι συγκοινωνίες παρέλυσαν, την ώρα που συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις ιδίως στα μέσα μαζικής μεταφοράς με τους συμμετέχοντες να δηλώνουν αποφασισμένοι να αναγκάσουν την κυβέρνηση σε οπισθοχώρηση.
Το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας καταμέτρησε 339.000 διαδηλωτές στη Γαλλία (οι 31.000 εκ των οποίων στο Παρίσι). Από την πλευρά του, το συνδικάτο CGT έκανε λόγο για 885.000 διαδηλωτές στη Γαλλία, 180.000 στο Παρίσι.
«Βρισκόμαστε εδώ σήμερα κατά του σχεδίου μεταρρύθμισης των συντάξεων, το θεωρούμε άδικο, άνισο (…), αποτελεί κίνδυνο για το γαλλικό κοινωνικό μοντέλο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Εντγκάρ, ένας εργαζόμενος στο δίκτυο μεταφορών της γαλλικής πρωτεύουσας, ο οποίος διαδήλωσε στο Παρίσι.
Η συμμετοχή ήταν μικρότερη σε σύγκριση με την πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεων, την 5η Δεκεμβρίου, όπου το υπουργείο Εσωτερικών καταμέτρησε 806.000 διαδηλωτές σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ οι συνδικαλιστικές ενώσεις έκαναν λόγο για 1,5 εκατομμύριο διαδηλωτές στη Γαλλία.
Αν και η συμμετοχή ήταν μικρότερη στους δρόμους, «η δυσφορία παραμένει το ίδιο μεγάλη», διαβεβαιώνει ο επικεφαλής του CGT Φιλίπ Μαρτινέζ.
Η αυριανή ημέρα είναι κρίσιμη για τη γαλλική κυβέρνηση, καθώς αναμένεται να παρουσιάσει το αμφιλεγόμενο σχέδιό της και δείχνει έτοιμη για ένα μπραντ ντε φερ με τα συνδικάτα.
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ δήλωσε σήμερα ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Η Δημοκρατία Εμπρός ότι «δεν θα γίνουν μαγικές ανακοινώσεις» που θα μπορούσαν να «βάλουν τέλος στις διαδηλώσεις».
«Δεν είναι επειδή θα εκφωνήσω μια ομιλία με την οποία θα τερματιστούν οι διαδηλώσεις. Αυτή η ομιλία θα εγείρει νέα ερωτήματα. Κι αυτό είναι φυσιολογικό. Θα υπάρξουν ερωτήματα και θα διεξαχθεί διάλογος στην εθνοσυνέλευση επί αυτών των νόμιμων ερωτημάτων», είπε ο επικεφαλής της κυβέρνησης σε μια συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




"Αν οι Ισραηλινοί είναι ο λαός που επέλεξαν οι Θεοί, πως θα ήταν ένας λαός που θα επέλεγαν οι Σατανάδες ; "



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΟΑΣΘεσσαλονίκης τελικά λειτουργεί !
Σήμερα είδα ένα λεωφορείο να κινήται !



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξέρετε εσείς κάποιο χωριό, κοινότητα, δήμο, στην μετεμφυλιακή Ελλάδα, όπου ο ενωματάρχης, ο παππάς και ο δάσκαλος, υπηρετούν το δίκιο και κάνουν αγώνα υπέρ των κυνηγημένων;
Εμείς οι παλαιότεροι δεν ξέρουμε, εσείς όμως θα το βρείτε στις ΑΓΡΙΕΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ! (σ' ένα καλογυρισμένο -για να μην το αδικήσω-αλλα μαπα στην ιδεολογια που πουλαει- σήριαλ).



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΧΑΪΑΣ
11/12/2019
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΙΟΥ
Tην Δευτέρα 09/12/19, εντελώς αιφνιδιαστικά και απροειδοποίητα, αναστάλησαν μαζικά προγραμματισμένες χημειοθεραπείες ογκολογικών ασθενών στο ΠΓΝΠ. Πολλοί συμπολίτες μας, από Αχαϊα, Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά, Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία και αλλού, ενώ είχαν πάρει την κατάλληλη φαρμακευτική προετοιμασία τις προηγούμενες μέρες, ενημερώθηκαν λίγα λεπτά πριν και αφού είχαν προσέλεθει στο ΠΓΝΠ, ότι οι θεραπείες τους αναστέλλονται λόγω έλλειψης φαρμάκων, άγνωστο για πόσο.
Η διακοπή του προγράμματος αναγκαίων θεραπειών ενός ογκολογικού ασθενούς δεν είναι κάτι απλό. Οι επιπτώσεις στην εξέλιξη και την αντιμετώπιση του κακοήθους νοσήματος είναι απρόβλεπτες. Το γεγονός αυτό, το οποίο έχει επαναληφτεί σε μικρότερη έκταση και στο παρελθόν και σε άλλα νοσοκομεία(πχ Αττικό τον Σεπτέμβριο), δείχνει όλη την αθλιότητα του δημόσιου συστήματος υγείας που συνεχίζεται και εντείνεται, παρά τις υποσχέσεις και τις επικοινωνιακές μεθοδεύσεις. Δείχνει την ωμή πραγματικότητα μιας δημόσιας υγείας που θυσιάζεται στο βωμό των «ματωμένων πλεονασμάτων», της ευρωμνημονιακής-δημοσιονομικής ασφυξίας και της επιχειρηματικής κερδοφορίας.
Η επίσημη αιτιολόγηση από τη Διοίκηση του νοσοκομείου είναι ότι το φαρμακείο του δεν έχει άλλο απόθεμα συγκεκριμένων ΧΜΘ σκευασμάτων (που έχουν βάση την πλατίνα) εδώ και καιρό, λόγω αναστολής της προμήθειάς του από συγκεκριμένη φαρμακευτική εταιρία που έχει σύμβαση με το ΠΓΝΠ. Οι ασθενείς το προμηθεύονταν έως τώρα από τα εξωτερικά φαρμακεία αλλά λόγω εξάντλησής του προέκυψε αδιέξοδο.
Κυβέρνηση, διοικήσεις, φαρμακευτικές εταιρίες, υπουργοί είναι όλοι υπεύθυνοι. Διατηρούν και αναπαράγουν την ασφυκτική μνημονιακή λιτότητα στο ΕΣΥ. Από τα φάρμακα και τα νοσοκομειακά υλικά μέχρι τις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Τα πάντα για τους επενδυτές, τίποτα για τους εργαζόμενους, το δημόσιο σύστημα και τους ασθενείς είναι το κυνικό δόγμα τους.
Απαιτούμε από τους αρμόδιους να δώσουν ΑΜΕΣΗ λύση στο πρόβλημα και να σταματήσει η ταλαιπωρία των καρκινοπαθών συνανθρώπων μας.
Όλοι οι υγειονομικοί, οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς, τα σωματεία και τα συλλογικά τους όργανα, πρέπει να απαντήσουν άμεσα και δυναμικά στο συνεχιζόμενο υγειονομικό έγκλημα. Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα.
Για το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ν.Α.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χανιά: Γονείς καταγγέλλουν περιστατικό ωμής αστυνομικής βίας στον μαθητή του 3ου ΓΕΛ Χανίων Γιάννη Π. – Ψήφισμα καταγγελίας του 15μελούς
Ο μαθητής της τρίτης τάξης του 3ου ΓΕΛ Χανίων ήταν στην πορεία για την επέτειο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, όταν σύμφωνα με την καταγγελία των γονιών του δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από άνδρες της Ασφάλειας:

Αναλυτικά το κείμενο της καταγγελίας των γονέων:
“Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου το απόγευμα γίναμε θεατές σε μία πορεία με μικροεπεισόδια που δεν αρμόζουν στα όμορφα Χανιά μας. Ο στόχος της πορείας ήταν να τιμήσουμε την μνήμη ενός παιδιού που χάθηκε άδικα πριν 11 χρόνια. Με αφορμή μια εμπειρία που πέρασε ο μικρός μου γιος (17 ετών) θα ήθελα να εκφράσω και δημόσια τη λύπη μου και τη συμπόνια μου στην οικογένεια του μικρού Αλέξη.
Ήταν λοιπόν 7 το απόγευμα, την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, όταν ο γιος μου σχόλασε από το φροντιστήριο στο κέντρο των Χανίων. Είχε κανονίσει με έναν συμμαθητή του να πάνε μια βόλτα από την πορεία και στις 9:20 το βράδυ να βρεθούν με άλλα παιδιά σε μία καφετέρια για να δουν έναν αγώνα μπάσκετ.
Αρκετά ειρηνικά στην αρχή της πορείας, έφτασαν έξω από την αγορά και με ειρηνικές διαθέσεις συζητούσαν με άλλα παιδιά που βρήκαν εκεί. Όταν διαπίστωσαν ότι η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει, απομακρύνθηκαν με κατεύθυνση το 1ο Γυμνάσιο Χανίων και σταμάτησαν στη διασταύρωση στο ύψος του πάρκινγκ που υπάρχει ανάμεσα στην αγορά και στο 1ο Γυμνάσιο. Ακούγοντας  φωνές και άτομα να τρέχουν προς το μέρος τους, έκαναν πίσω βήματα για να απομακρυνθούν.
Εκείνη τη στιγμή ο γιος μου βλέπει 3 άτομα με πολιτικά ρούχα να τον πλησιάζουν από τα δεξιά του και να φωνάζουν ”Πιάστε τον”. Χωρίς να φέρουν κάποιο διακριτικό πάνω τους για να γνωρίζει ποιοι μπορεί να είναι, φοβισμένος προσπάθησε να τρέξει χωρίς καν να το καταλάβει. Τον χτυπούν στο πόδι, τον ακινητοποιούν και του περνούν χειροπέδες. Έντρομος ο μικρός τους φωνάζει δυνατά “Ποιοι είστε και γιατί μου βάλατε χειροπέδες;” Ένας εξ’ αυτών φαίνεται να νευρίασε από την ερώτηση και αμέσως του πιάνει τα μαλλιά από το κεφάλι, χτυπάει το κεφάλι του στο πεζοδρόμιο, τον πιέζει με δύναμη και αρχίζει να τον βρίζει. Έπειτα, πιάνει το περιλαίμιο (λαιμουδιέρα) που φορούσε ο μικρός (μέχρι το ύψος του σαγονιού) και άρχισε να το στρίβει, με αποτέλεσμα ο μικρός να νοιώθει ασφυξία και πόνο στο λαιμό, έχοντας την αίσθηση ότι χάνει της αισθήσεις του.
Τα καλά λόγια του “κυρίου” συνεχίστηκαν μέχρι τη μεταφορά του γιου μου στην Τράπεζα Ελλάδας (απέναντι από το σημείο που τον ακινητοποίησαν).
Ο γιος μου δεν σταμάτησε να τους ρωτάει το λόγο που του έχουν περάσει χειροπέδες. Ξανά τον αρπάζει από το σημείο του σβέρκου, στρίβει το περιλαίμιο φωνάζοντας του “Σκάσε κωλ….δο δεν έχεις δικαίωμα να μιλάς”. Ο γιός μου παρά την ψυχολογική κατάσταση που βρισκόταν τον ρωτάει “Δεν έχω δικαίωμα να μιλήσω; Χούντα έχουμε;”. Έπειτα απο λίγα λεπτά, φτάνει στο σημείο κάποιος ανώτερος. Αφού τον ρωτάνε τα στοιχεία του, μόλις διαπίστωσε ότι πρόκειται για παιδί 17 χρονών, αφαιρούν τις χειροπέδες, χωρίς να τον αφήσουν ελέυθερο. Αφού πήραν την τσάντα του που είχε από το φροντιστήριο, για έναν τυπικό έλεγχο, του την επέστρεψαν και του λένε “Φύγε και πήγαινε τώρα σπίτι σου”.
Ως μητέρα, δεν θέλω να σκέφτομαι και να φαντάζομαι τις στιγμές που έζησε ο γιος μου. Το μόνο λάθος που του καταλογίζω είναι ότι δεν μας ενημέρωσε εκείνη την στιγμή. Απο το φόβο του για το τι μπορεί να συμβεί δεν είπε τίποτα την Παρασκευή και μας ενημέρωσε το Σάββατο. Έπειτα από κάποιο πόνο που ένοιωθε στο κεφάλι και χωρίς δεύτερη σκέψη, τον πήγαμε στα επείγοντα του Νοσοκομείου Χανίων.
Να σας αναφέρω ότι ο γιος μου δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα τόσο στο σχολείο του όσο και γενικότερα στην κοινωνία για τέτοιου είδους περιστατικά. Αυτές τις μέρες δύο ερωτήματα είναι αυτά που με απασχολούν. Πρώτον, με ποιο δικαίωμα μπορεί ο καθένας να βγάζει τα ζωώδη ένστικτα του πάνω στον γιο μου; Και δεύτερον, καταλαβαίνω ότι και αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να κάνουν την δουλειά τους αλλά πώς μπορούν να δρούν ανεξέλεγκτα; Χωρίς να έχουν το παραμικρό στοιχείο; Ποιος μας προστατεύει από αυτούς που προσπαθούν να μας προστατέψουν; Πώς θα ξαναεμπιστευτεί ο γιος μου δυνάμεις ασφαλείας με αυτήν την εμπειρία;
Υ.Γ. Όλα όσα αναφέρθηκαν σ’αυτό το άρθρο είναι ότι μπόρεσα να συγκρατήσω από την εμπειρία του γιου μου.
Όντας στην Γ’ Λυκείου που είναι μαθητής και λόγω των αθλητικών δραστηριοτήτων που ασχολείται από 8 ετών, έχει σκοπό να δηλώσει στρατιωτικές ή αστυνομικές σχολές για τις σπουδές του. Το Σάββατο βράδυ αφού γυρίσαμε από το νοσοκομείο μας ανακοίνωσε ότι δεν θέλει σε καμία περίπτωση να γίνει σαν αυτούς.
Οι γονείς του παιδιού, Μανώλης Παπαδομανωλάκης και Ειρήνη Καραπατάκη”.

Ψήφισμα καταγγελίας και από το 15μελές Συμβούλιο
Για το ίδιο θέμα δόθηκε στη δημοσιότητα η καταγγελία του μαθητικού 15μελούς Συμβουλίου των μαθητων/-τριών του 3ου ΓΕΛ Χανίων που συνεδρίασε την Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019:
Ψήφισμα καταγγελίας του μαθητικού 15μελούς Συμβουλίου του 3ου ΓΕΛ Χανίων
Το βράδυ της Παρασκευής της 6ης Δεκεμβρίου μετά το τέλος της δυναμικής πορείας στην μνήμη του δολοφονημένου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο μαθητής της Γ’ λυκείου του σχολείου μας Γιάννης Π. έπεσε θύμα τυφλής βίας από την αστυνομία της κυβέρνησης που προωθεί τον νόμο και την τάξη.
Ως μαθητές  αποφασίσαμε ομόφωνα να μη σιωπήσουμε και να καταγγείλουμε το περιστατικό ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία τον θρασύδειλων αυτών “κυρίων”, οι οποίοι εντελώς αυθαίρετα και χωρίς καμία αφορμή φορώντας πολιτικά ρούχα, αποφάνθηκαν ότι είναι σωστό να περάσουν χειροπέδες και να χτυπήσουν ένα ανήλικο παιδί στο κέντρο της πόλης, παρουσία κόσμου.
Γνωρίζουμε ότι στόχος τους είναι να τρομοκρατήσουν τον κόσμο, ο οποίος δεν σιωπά και ανοιχτά καταγγέλλει τις αυθαιρεσίες αυτών και των αφεντικών τους και κυρίως τα παιδιά.
Αλλά πρέπει να ξέρουν ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί ούτε τώρα, ούτε ποτέ.
Ως 15μελές και εκ μέρους όλων των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας ζητάμε να αποδοθούν ευθύνες για τον ξυλοδαρμό και εξευτελισμό του συμμαθητή μας.
Στο χέρι  της κοινωνίας των Χανίων είναι  να υπερασπιστεί τα παιδιά της. Γι’ αυτό, καλούμε το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και το Σύλλογο καθηγητών του 3ου Γενικού Λυκείου Χανίων να πάρουν θέση για το θέμα, την ΕΛΜΕ Χανίων και κάθε άλλο φορέα της πόλης που αντιτίθεται στην αστυνομική αυθαιρεσία.
Χανιά 10-12-19
Το 15μελές  του 3ου ΓΕ.Λ. Χανίων
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΚΕΛΑΪΔΗΣ                    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανεπιτρεπτο! Δινουν αδεια λειτουργιας σε 3 τζαμια στη Κω και στη Ροδο, ενώ το Αιγαιο κατακλυζεται από ισλαμιστες!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ
Αποτέλεσμα των ξένων επεμβάσεων το Προσφυγικό λέει ο Ασαντ
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--
Το βρώμικο ρόλο των ΗΠΑ, της Γαλλίας, άλλων ισχυρών χωρών της ΕΕ και της Τουρκίας, που εξόπλισαν, εκπαίδευσαν και υποστήριξαν οργανώσεις τρομοκρατών, όπως οι τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους», κατήγγειλε με συνέντευξή του στο ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο RAI ο Σύρος Πρόεδρος, Μπασάρ Ασαντ. Τόνισε ότι οι ξένες επεμβάσεις στη χώρα του προκάλεσαν σε σημαντικό βαθμό εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες, προσθέτοντας: «Ποιος προκάλεσε το πρόβλημα; Γιατί έχετε πρόσφυγες στην Ευρώπη; Εξαιτίας της τρομοκρατίας που στήριξε η Ευρώπη, και προφανώς και οι ΗΠΑ και η Τουρκία. Αλλά η Ευρώπη υπήρξε η πρωταγωνίστρια στην πρόκληση του χάους στη Συρία».
Σε επόμενο σημείο ο Ασαντ διέψευσε πως ο συριακός στρατός χρησιμοποίησε χημικά όπλα σε βάρος αμάχων, λέγοντας πως αυτό ήταν αδύνατο μεταξύ άλλων «για επιμελητειακούς λόγους» αλλά και για επιχειρησιακούς λέγοντας πως «όταν προελαύνεις γιατί να χρησιμοποιήσεις χημικά όπλα;». Χαρακτήρισε, μάλιστα, δυσμενή την έκθεση του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Οπλων (OPAC) σε βάρος του συριακού στρατού υποστηρίζοντας ότι «ήταν κατασκευασμένη» και ότι συντάχτηκε «μόνο και μόνο επειδή το ζήτησαν οι ΗΠΑ».
Ο Ασαντ προέβλεψε ότι η Συρία θα βγει πιο δυνατή από τον πόλεμο και ότι το μέλλον της «υπόσχεται πολλά». Εκτίμησε ότι ήδη η κατάσταση στο μεγαλύτερο μέρος της Συρίας έχει βελτιωθεί χάρη στις προσπάθειες του συριακού στρατού και των συμμάχων του.
Αξίζει να σημειωθεί πως η συνέντευξη δεν μεταδόθηκε από το πρόγραμμα της ιταλικής τηλεόρασης αλλά από την πλατφόρμα του καναλιού στο Ιντερνετ, «RaiPlay».
Θαφτηκε μετα από απαιτηση των αμερικανων.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποκαλυψη-βομβα του Αντιεισαγγελεα του Αρειου Παγου στην Προανακριτικη για τα στοιχεια που πηρε από το FBI.
Ο Αγγελης εδωσε το ονομα υπουργου με μαυρο λογαριασμο σε Ελβετικη Τραπεζα.
- Λέτε να εννοεί τον Αβραμοπουλο; Μπα, δεν νομίζω...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα, η εισαγωγή-εισβολή αλλοδαπών δούλων και ο λαθρομεταναστευτικός εποικισμός έχουν προσλάβει εφιαλτικές διαστάσεις: Διαστάσεις ιστορικού δράματος…
Βαδίζουμε πλέον στο χείλος της λαθρομεταναστευτικής αβύσσου: Η ελληνική κοινωνία βιώνει σπαρακτικά αυτήν την ιστορική τραγωδία των Ανοικτών Συνόρων (στρατηγική συνιστώσα της Παγκοσμιοποίησης)…
Όταν ένα «κακό» παίρνει τις διαστάσεις ιστορικού δράματος και συνταράσσει συθέμελα της Κοινωνία, τότε, μαζί με το σπαραγμό της Κοινωνίας και του λαού της, «ξυπνάνε» και πολλοί (από τη σφαίρα του πολιτικού και πνευματικοί εποικοδομήματος) οι οποίοι κοιμόντουσαν βαθιά και μακάρια τα... προηγούμενα χρόνια…
Φυσικά, πολύ αργά και καθυστερημένα οι περισσότεροι από αυτούς διέγνωσαν τον Εφιάλτη ή τόλμησαν να αντιταχθούν στο «κακό», σπάζοντας την ιδεολογική και πολιτική τρομοκρατία των κομμάτων του καθεστώτος και ιδιαίτερα της ποικιλόχρωμης «αριστεράς»: Ο ιδεολογικός «πράκτορας» και «νταβάς», αλλά και ο «οργανικός διανοούμενος» του πλανητικού χρηματιστηριακού κεφαλαίου και του 4ου Ράιχ (Νέα Τάξη)…
Κάλιο αργά παρά ποτέ. Εξάλλου οι περισσότεροι από αυτούς που «ξύπνησαν» σήμερα, είναι μπολιασμένη με τα καθεστωτικά, καπιταλιστικά κλισέ: Αυτά της Αποδοχής του Νεοφιλελευθερισμού και όλων των στρατηγικών της Παγκοσμιοποίησης και των εξουσιών της: ΗΠΑ-ΕΕ-ευρώ- ΝΑΤΟ και πολλά άλλα…
Δέσμιοι, λοιπόν, των καπιταλιστικών μύθων δεν μπορούσαν να αντιληφτούν τις στρατηγικές συνιστώσες της Παγκοσμιοποίησης και του ΥΠΕΡ-εθνικού κεφαλαίου: Τα Ανοικτά Σύνορα, τις εισαγωγές-εισβολές λαθρομεταναστών, την κατασκευή της Νέας Δουλείας, τη μετατροπή της Ελλάδας σε Αποικία δούλων και πάρα πολλά άλλα.
Και σήμερα, οι περισσότεροι, βλέπουν το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ και ΟΡΑΤΟ (τα συμπτώματα του Εφιάλτη) και δεν αγγίζουν τη ρίζα του κακού: Τον Καπιταλισμό στη σημερινή του μορφή, αυτή του ΥΠΕΡ-εθνικού Κεφαλαίου (Παγκοσμιοποίηση), τη μορφή της πλανητικής εξουσίας, της Νέας Τάξης (του σύγχρονου φασισμού).
Έτσι, ΟΧΙ μόνο δεν μπόρεσαν να διακρίνουν το «πρόβλημα» το οποίο άρχιζε να γίνεται αισθητό εδώ και τρεις, περίπου, δεκαετίες, αλλά ούτε και όταν αυτό έπαιρνε τις διαστάσεις του Εφιάλτη: Τα τελευταία 10 με 12 χρόνια…
Μια άλλη κραυγαλέα δολιότητα και ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ είναι αυτή του Αντώνη Σαμαρά.
Δημαγωγεί, σήμερα, για τον «λαθρομεταναστευτικό εποικισμό»!!!
Διετέλεσε Πρωθυπουργός σε μια περίοδο που ήταν ορατότατος ο λαθρομεταναστευτικός Εφιάλτης και όχι μόνο δεν έκανε τίποτα, ούτε ψέλλισε τίποτα, αλλά αντίθετα τον νομιμοποίησε και τον υπέθαλψε…
Σε περιόδους αιχμής λαθρομεταναστευτικών εισβολών ο Σαμαράς δεν έβγαλε τσιμουδιά και δεν έπραξε το παραμικρό, ενώ κυβερνούσε, είτε ως Πρωθυπουργός, είτε ως κυβερνητικός μεγαλοπαράγοντας…
Το κόμμα του ήταν αυτό που έστρωσε το έδαφος και ο Σαμαράς ΟΧΙ μόνο δεν αντιτάχθηκε ποτέ, αλλά νομιμοποιούσε τα πάντα…
«Ήταν οι ΠΡΩΤΟΙ (νεοδημοκράτες)που προπαγάνδισαν τη λαθρομετανάστευση και τα νεοταξικά ιδεολογήματα του «αντιρατσισμού».
Να θυμίσουμε τι είπε χαρακτηριστικά ο Μάνος για τη λαθρομετανάστευση; «είναι χαρά Θεού, γιατί οι αλλοδαποί δουλεύουν με τον ένα τρίτο του μισθού, χωρίς ασφάλεια, χωρίς απεργίες και δικαιώματα!!!
Παρόμοια ξεστόμισε αργότερα και ο Παυλόπουλος, η Ντόρα και άλλα επιφανή στελέχη της ΝΔ…».
Σήμερα ο Σαμαράς επιχειρεί να εμπορευτεί το λαθρομεταναστευτικό για τα νέα πολιτικά του παιχνίδια.
ΠΡΟΣΟΧΗ,  στους πολιτικούς απατεώνες…



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φετα με την επωνυμια «Ισραηλινη Φετα» εξαγει το Ισραηλ…
Ευτυχώς που έχουμε την υποστήριξη του Ισραήλ...