Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Τριτη 17 Δεκεμβριου 2019



Άπαξ ένα έθνος εκχωρήσει την έκδοση νομίσματος και τον έλεγχο της πίστωσης,δεν έχει σημασία ποιος θεσπίζει τους νόμους του κράτους.Η τοκογλυφία άπαξ και επικρατήσει θα συντρίψει οποιοδήποτε έθνος.
[Μackenzie Κing-επί 21 χρόνια πρωθυπουργός του Καναδά]
Σχολιο.- Και ποιος έδωσε τη κεντρική τράπεζα του Καναδά σε ιδιωτες;
Ο μπαμπάς τριντο



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντιφασισμός :Δεν είμαι αντιφασίστας !!!
Πιερ Πάολο Παζολίνι ο κόκκινος πρίγκιπας !!!
Νέος φασισμός !! υπό τον όρο να ονομάζεται Αντιφασισμός...
...καλός ήρθαμε στον νέο εφιάλτη !!!
...ο γκέμπελς ήταν μεγάλος δάσκαλος με εξαιρετικούς μαθητές
σήμερα !!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φίδι δάγκωσε στήθος μοντέλου και πέθανε από την… σιλικόνη!
Τρίτη 17 Δεκέμβριος 2019 | 06:02
– Γυναικείο μοντέλο φωτογραφιζόταν με φίδι μέχρι που .. προέκυψε ένα απίστευτο περιστατικό !
– Το φίδι τη δάγκωσε στο στήθος και .. πέθανε από σιλικόνη!
Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη πριν κάποια χρόνια όταν φίδι δάγκωσε το στήθος πορνοστάρ με αποτέλεσμα να… πεθάνει το φίδι!
Η Orit Fox, μοντέλο από το Ισραήλ, εμφανίστηκε σε show του ισπανικού καναλιού Telecino μαζί με ένα φίδι
Όταν η κοπέλα φίλησε το φίδι στο πρόσωπο αυτό ”ερεθίστηκε” και νομίζοντας ότι δέχεται επίθεση δάγκωσε την κοπέλα στο στήθος.
Η Orit Fox γλίτωσε από το δάγκωμα του δηλητηριώδους φιδιού το οποίο δηλητηριάστηκε θανάσιμα καταπίνοντας σιλικόνη από το στήθος της.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το να ξεγυμνώνει η αστυνομία κορίτσια στη μέση του δρόμου ασφαλώς και αντίκειται στις αξίες ακόμη και του συντηρητικού πολίτη. Μόνο που το πρόβλημα μ' αυτόν είναι πως δεν το μαθαίνει, καθώς δεν το αναφέρουν τα κανάλια, τα μόνα ΜΜΕ από τα οποία ενημερώνεται.
Υπάρχουν βέβαια κι αυτοί που μαθαίνουν τι συμβαίνει, αλλά σωπαίνουν, γιατί πάνω απ' όλα προέχει η στήριξη της κυβέρνησης.
Δεν είναι, άλλωστε, οι μόνοι που το κάνουν. Μήπως δεν ήταν πλήθος οι συριζαίοι που δεν έβγαλαν τσιμουδιά επί τέσσερα χρόνια όταν τα ΜΑΤ του Τσίπρα μακέλευαν και εξευτέλιζαν κόσμο και κοσμάκη;
Τα ΄χει αυτά η στήριξη κυβερνήσεων με ρυπαρή σύνθεση. Με κάτι μισανθρώπους, Χρυσοχοΐδηδες, Γεροβασίληδες κ.λπ. κ.λπ.
Σχολιο.- μιλαμε για αστυνομοκρατια και επιδειξη δυναμης πλεον,για καταρρακωση ανθρωπινης αξιοπρεπειας απο αλητηριο επαγγελματια πασοκτζη που δινει το εναυσμα βιας σε πολιτες μεσα απο τους κολπους της δεξιας .Σε τετοιες πραξεις αμεσα επρεπε να ενεργοποιειται η δικαστικη εξουσια αλλα ως γνωστον παει πακετο με την εκτελεστικη εξουσια




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΑΜΟΓΙΕΣ Α ΛΑ ΓΑΛΛΙΚΑ!
Και ενώ η Γαλλία, όπως πάει, θα κάνει Χριστούγεννα εν μέσω γενικευμένης απεργίας λόγω συνταξιοδοτικού, παραιτήθηκε ο κυβερνητικός αρμόδιος για τη νεοφιλελε  "μεταρρύθμιση".
Ο Ζαν-Πολ Ντελεβουά υπέβαλε την παραίτησή του, μετά την αποκάλυψη σκανδάλου, καθώς "παρέλειψε" να δηλώσει θέσεις που κατέχει παράλληλα με το κυβερνητικό του αξίωμα! Κονόμαγε από χίλιες μεριές ο νεοφιλελε μεταρρυθμιστής!
Γαμώτο! Και πάνω που πήγαινα να πειστώ πως αν γινόμασταν Ευρώπη θα γλυτώναμε από τέτοιου τύπου λαμογιές!
Σχολιο.-  Ξέχασε να δηλώσει 13  θέσεις, τις δύο αμειβόμενες, οι υπολοιπες εξτραδακια!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Νέο κονδύλι,διαβάζω, ενός εκατομμυρίου ευρώ για την εκπομπή της Ολγας Τρέμη.
Θα πληρώνουν τους τηλεθεατές



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απιστευτο!
Ο Χρυσοχοιδης δίνει εντολή σε αστυνομικούς να ελέγχουν και τις σερβιέτες.
Είπαμε έχουμε Πρωθυπουργό κιλότα δεν χρειάζονται,όμως, οι γενικεύσεις...
«Μπατσοι ζητουν από 22χρονη να κατεβασει το παντελονι της πανω στην Πατησιων»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



14/12/1895
Γεννιέται ο Γάλλος κομμουνιστής ποιητής Πολ Ελιάρ. Επισκεπτόμενος την Ελεύθερη Ελλάδα το καλοκαίρι του 1949 θα γράψει απευθυνόμενος στους μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας: «Το Βίτσι και ο Γράμμος, οι δυο αυτές κορφές του λεύτερου κόσμου, δεν είναι καθόλου πιο κάτω από κει που τις είχε βάλει η φαντασία μου. Αντίθετα, γιατί είδα εκεί τους μαχητές που τις στολίζουν με τον απίστευτο ηρωισμό τους, τους μαχητές πούναι η φωτιά των βουνών και ολόκληρης της Ελλάδας, τιμή για τον πολιτισμένο κόσμο που δε θέλει να πεθάνει κάτω απ' την ασφυκτική πίεση μιας μειοψηφίας εκμεταλλευτών, εμπρηστών του πολέμου. Ο ήλιος και η γης είναι ολότελα δικοί τους.
Αδελφοί μου, αδελφές μου με το καλοσυνάτο και ωραίο χαμόγελο, πόσες φορές δε δάκρυσα ακούγοντας σας να τραγουδάτε, βλέποντας όλους έτσι ενωμένους στην αγάπη για την πατρίδα σας, στην εμπιστοσύνη σας για το μέλλον. Μισούμε τον πόλεμο αλλά δυστυχία σε κείνους που θα μας τον επιβάλλουν.
Φεύγω και φυλάω στην καρδιά μου σαν διαμάντι την αξέχαστη θύμηση της σωματικής και ψυχικής σας υγείας, τον ενθουσιασμό σας, την αδελφοσύνη σας, την πίστη σας για τη νίκη. Το μέλλον είναι δικό σας. Επειδή είσαστε ενωμένοι τα καταπιεσμένα αδέλφια σας αύριο θάρθουνε μαζί σας. Η λευτεριά και η αδελφοσύνη είναι μεταδοτικές. Δεν μπορούν να κάνουν τίποτα ενάντια σ' ένα λαό πούναι ενωμένος. Κι η θάλασσα καρτερικά θα δεχτεί τους σκλάβωνές σας.
Ζήτω η Ελλάδα ενωμένη και λεύτερη!
Ζήτω η αδελφοσύνη των λαών!
Ζήτω η ειρήνη που χτίζεται!
Με σεβασμό σας χαιρετώ
Πωλ Ελυάρ».(902.gr)
Ο Πολ Ελιαρ στο Γράμμο με τη στολή του ΔΣΕ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ
ΒΒC: Ανίκανοι οι Ελληνες να εκμεταλλευτούν τα αρχαιολογικά ευρήματα του μετρό Θεσσαλονίκης
14|03|2013 | 14:51
Σύμφωνα με το BBC, οι αρχαιολόγοι στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν στην ανακάλυψη μιας «Βυζαντινής Πομπηίας» όπως την χαρακτηρίζει, κάτω ακριβώς από την καρδιά της σύγχρονης πόλης, προκαλώντας έτσι πονοκέφαλο στους κατασκευαστές του μετρό.
Μάλιστα στη βρετανική ιστοσελίδα γίνεται λόγος για τις συνθήκες οικονομικής κρίσης στη χώρα που θα αποτρέψουν τη δημιουργία ενός «ονειρικού» σταθμού του μετρό. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να επιτευχθεί σύμφωνα με το δημοσίευμα με το χτίσιμο ένα υπόγειου μουσείου που θα αποτελούσε τουριστικό αξιοθέατο και ενθύμιο του «ένδοξου παρελθόντος της πόλης που δυστυχώς κρύβεται πια πίσω από δεκαετίες άναρχης και καταστροφικής δόμησης».
Το BBC κάνει λόγο για αρχαιολογικά ευρήματα που ξεπερνούν τα πιο τρελά όνειρα των επιστημόνων καθώς  «έξι μέτρα κάτω από το σύγχρονο εμπορικό κέντρο, απλώνεται η εμπορική καρδιά της αρχαίας πόλης». Παρόλα αυτά, οι εργολάβοι πιέζουν ώστε τα ευρήματα να αποσυρθούν άμεσα για να συνεχιστούν οι εργασίες.
Οι μηχανικοί της Αττικό Μετρό δηλώνουν πως είναι αδύνατο να συνεχίσουν τις εργασίες αν δεν μεταφερθούν τα αρχαία και κάνουν λόγο για τις ήδη τεράστιες καθυστερήσεις στην αποπεράτωση του έργου. Συγκεκριμένα η διατήρηση του έργου θα σήμαινε, σύμφωνα με τους υπεύθυνους, «διάλυση του κεντρικού σταθμού του μετρό και κόστος 3.5 δισεκατομμύρια ευρώ».
Η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου προβλέπει τη μεταφορά των ευρημάτων σε άλλη περιοχή, κάτι που όπως υποστηρίζουν οι αρχαιολόγοι ισοδυναμεί με καταστροφή.
Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, 450 εργάτες διαδήλωσαν αυτή την εβδομάδα λόγω των απολύσεων που ακολούθησαν ως συνέπεια των καθυστερήσεων του έργου.
Ακολούθως, το BBC παραθέτει τη δήλωση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, ο οποίος «εξαιρετικά ήρεμος» δηλώνει ότι «η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα λύσει το δίλημμα αφού στην εποχή μας τίποτα δεν είναι τεχνικά αδύνατο».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέο πεδίο σύγκρουσης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τα ... μεταπτυχιακά του Αλκιβιάδη Στεφάνη!
Διαρρηγνυουν τα ιμάτια οι του ΣΥΡΙΖΑ όμως...τι διαβάζουμε εδώ;
"Με απόφαση του ΚΥΣΕΑ, στις 16 Ιανουαρίου 2017, ανέλαβε τα καθήκοντα του Αρχηγού Στρατού." Ποιος είπαμε ήταν κυβέρνηση το 2017; Τότε ήταν καλά τα μεταπτυχιακά του Στεφανη;
Και παρακατω: " μετά το 2002 υπηρέτησε ως επιτελής στη διοίκηση προγραμματισμού του ΝΑΤΟ"! Εδώ, κανένα πρόβλημα μαχητές του " τι ψηφίσατε ρε";
Τα ... " Μεταπτυχιακά" τους μαραναν τους "non paper" του ΣΥΡΙΖΑ!




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο βασιλιάς Λεοπόλδος ο 2ος του Βελγίου. Για να χρησιμοποιήσουμε μια αγαπημένη έκφραση του Φωτιάδη " τέτοια τέρατα μια φορά στα χίλια χρόνια"!
Σε 11.000.000 ( ΕΝΤΕΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ) υπολογίζονται τα θύματα του στο βελγικο Κονγκό! Κάθε μορφής κτηνωδία χρησιμοποιήθηκε από τα ευρωπαϊκά,  δίποδα. Το χειρότερο νομίζω ήταν η πρακτική να κρεμούν τα ανήλικα παιδιά κάθε φουκαρα που δεν έπιανε το " πλάνο" για το καουτσούκ, τα διαμάντια ή ότι άλλο χρειάζονταν οι Ευρωπαίοι!
Μια μέρα σαν τη σημερινή, το 1909, ο κόσμος ήταν λίγο, λίγο λιγότερο βρωμερός...
Σχολιο.- Είχα συγγενείς στο παλιό Ζαίρ (βελγικό Κονγκό). Τρεις θείους. Όταν έγιναν τα γεγονότα στα μέσα της δεκαετίας του '90, μου έλεγαν το μίσος των Ζαϊρινών κυρίως κατά των Βέλγων αλλά και των υπόλοιπων "αποικιοκρατών" Ευρωπαίων (Γάλλων, Βρετανών, Γερμανών κλπ.) Τους Έλληνες αντίθετα δεν τους πείραξε κανένας, ίσα-ίσα τους προστάτεψαν. Υπήρχαν βαθιά στη ψυχή των ντόπιων τα βιώματα από το τι εστί "αποικιοκρατία"
Σχολιο.- Το οποίο Κονγκό ήταν ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ αποικία του εν λόγω, όσο ζούσε, ούτε καν του βελγικού κράτους, το οποίο δεν είχε κανένα λόγο και δικαιοδοσία! "Βελγικό Κονγκό" ονομάστηκε μετά το θάνατό του, προηγουμένως ονομαζόταν (επίσημα!) "Κονγκό Λεοπόλδου"!
Σχολιο.- Σαν σήμερα, 17.12.1909, ξεφορτώθηκε η ανθρωπότητα ένα μεγάλο "κτήνος", το βασιλιά του Βελγίου, Λεοπόλδο τον 2ο, που έμεινε στην Ιστορία για την καταπίεση και τη βάναυση εκμετάλλευση των ιθαγενών κατοίκων του Κογκό που θεωρούνταν,  εκείνα τα χρόνια βελγική υπερπόντια αποικία. αυτό είναι το αληθές πρόσωπο του ιμπεριαλισμού σε βάρος των λαών...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάτω τα χέρια από τα αρχαία της Βενιζέλου!
Διοργανωτής: Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων
Η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ συγκαλούν το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο την Τετάρτη 18/12/2019, για να επιβάλλουν αλλαγή της απόφασης για τις σημαντικές αρχαιότητες του σταθμού Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Το θέμα αφορά συνολικά την ελληνική κοινωνία:
• Γιατί συνιστά καταστροφή μείζονος μνημείου, που αποτελεί τμήμα της κοσμικής Βυζαντινής πόλης της Θεσσαλονίκης.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία να αναβάλλει τη συνεδρίαση. Καλούμε τα μέλη του ΚΑΣ να μη δεχτούν να γνωμοδοτήσουν κόντρα στον Αρχαιολογικό Νόμο.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες του ΥΠΠΟΑ σε στάση εργασίας την Τετάρτη 18/12/2019 από τις 12 μ ως τη λήξη της βάρδιας και συγκέντρωση στη 1 μ.μ. στη Μπουμπουλίνας για να αποτρέψουμε το έγκλημα που ετοιμάζεται εις βάρος των μνημείων και του τεχνικού έργου.
Καλούμε όλους τους πολίτες να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δήμαρχος Αμφιλοχίας: «Πρώτα στην Εκάλη οι µετανάστες και µετά στην Αµφιλοχία…»
30 Νοεμβρίου, 2019
Σκωπτικός ο Δήμαρχος Γ. Κατσούλας στο ενδεχόμενο για hotspot στον Άγριλο
Καμία επίσημη ενημέρωση δεν έχει ο δήμος Αμφιλοχίας, σχετικά με τις φήμες που θέλουν την εγκατάσταση μεταναστών στο στρατόπεδο που βρίσκεται στην Στάνου.
Κάποιες πληροφορίες θέλουν στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να έχουν επισκεφθεί τον χώρο πράγμα που, αν συνέβη, δεν ήρθε σε γνώση της δημοτικής αρχής. Και παλιότερα, βέβαια, είχε γίνει λόγος για φιλοξενία μεταναστών στον χώρο αλλά δεν προχώρησε δεδομένου ότι εκεί βρίσκεται μια ιστορική εκκλησία. Οι κάτοικοι τότε είχαν αντιδράσει έντονα με κινητοποιήσεις και συγκέντρωση έξω από το στρατόπεδο, κλείνοντας μάλιστα τον δρόμο συμβολικά, ενώ και η τότε δημοτική αρχή προέβαλε τις αντιρρήσεις της.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόλις έληξε η 24ωρη αναιτιολόγητη αποβολή μου από το φέης, με πρόσχημα την παραβίαση των όρων χρήσης του. Πρόκειται για άλλη μια γελοία παρέμβαση των μηχανισμών της νεοταξίτικης λογοκρισίας, καθότι η επίμαχη ανάρτηση που οδήγησε στην αποβολή μου, αφορούσε αναδημοσίευση άρθρου από τη βικιπαίδεια για την ΄Συμφωνία του Μονάχου΄ (του 1938) και τη συνδεδεμένη με αυτή πολιτική κατευνασμού των δυτικών δυνάμεων έναντι της προπολεμικής ναζιστικής Γερμανίας. Πολιτική που βρίσκει εξώφθαλμα την αναλογία της στην αντίστοιχη πολιτική κατευνασμού έναντι της επεκτατικής, νεο-οθωμανικής Τουρκίας(με την ανοχή της Γερμανίας ως ηγετικής δύναμης της ΕΕ που δεν επιβάλει ουσιαστικές κυρώσεις/εμπάργκο). Δυστυχώς η επίσημη κρατική πολιτική λαθροεποικισμού της ΄χώρας΄ μπορεί να ιδωθεί ΚΑΙ μέσα από αυτό το πρίσμα, εκτός βέβαια από την εξυπηρέτηση ευρύτερων γεωπολιτικών και οικονομικών συμφερόντων του 4ου Ραιχ. Δεν ξέρω πότε η λογοκρισία θα επιβάλει την επόμενη -ίσως μόνιμη- αποβολή μου από το φέης, γιαυτό θέλω να δηλώσω το εξής: Αν η ΕΕ και ειδικά η Ελλάδα θέλει να απελευθερωθεί από την ομηρία της Τουρκίας η οποία χρησιμοποιεί ως μοχλό γεωπολιτικού εκβιασμού τον λαθροεποικισμό της χώρας με πληθυσμούς από όλο τον ισλαμικό κόσμο, πρέπει να επιβαλλει τα συνορα της Ελλαδας ΧΤΕΣ. Ετσι θα εναντιωθεί βέβαια στα συμφέροντα του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος. Ομως τα μέτρα της κυβέρνησης για τον έλεγχο των λαθρομεταναστευτικών ροών δεν αρκούν, είναι δειλά και δεν θα αποδώσουν τα αναμενόμενα. Ο Περισσος, το πολιτ μπιρο δηλαδη και τα σουργελα που το ακολουθουν με τη θέση του για μεταφορά όλων των λαθρομεταναστών από τα νησιά στην ενδοχώρα - με άμεση συνέπεια να είναι νομικά αδύνατη η επιστροφή των λαθρομεταναστών στη Τουρκία όπως προβλέπει η σχετική συμφωνία Τουρκίας-ΕΕ - , γίνεται βασικό όργανο στήριξης των σχεδίων του 4ου Ράιχ και της σύγχρονης αντίδρασης. Κοροιδεύει, δεν διαφωτίζει το λαό. Παρεμπιπτόντως: Τα χαιρετισματά μου στους αριστερόστροφους ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ της νέας gladio.
Σχολιο.- Πρέπει να έπεσε πολύ μπλοκ διότι από Κυριακή βράδυ απουσιάζουν πάρα πολλοί φίλοι μου από το φμπ. Δεν έβλεπα κοινοποιησεις
Σχολιο.- Εδω φτασαν σε σημειο οι πανασχετοι και αμορφωτοι λογοκριτες του φεης να κατεβασουν ιστοσελιδα τοπικης εφημεριδας της Βοστωνης για αναρτηση της Διακηρυξης της Ανεξαρτησιας των ΗΠΑ -δεν το καταλαβαν οι ηλιθιοι- και τους γλεντουσε ολο το διαδικτυο...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γενοκτονία, Κογκό. Για να τρώνε οι πολυεθνικές από τα ορυχεία κοβαλτίου και χρυσού. Για να τρώνε οι δυτικοι αποικιοκρατες εχουν βαλει τις γειτονικές χώρες να εισβαλλουν, Ουγκάντα και Ρουάντα. Εξοντώνουν τον ντόπιο πληθυσμό.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




 Δεν έχουμε μόνο ιερατείο (αυτό των Βρυξελλών), έχουμε και ιεροεξεταστές στην σύγχρονη Ευρώπη. Μετά την ψήφιση του κατάπτυστου "αντιρατσιστικού νόμου" το 2014 κατά την διάρκεια της κυβέρνησης Σαμαρά, στον οποίο επιχειρείται να λογοκρίνεται και να επιβάλλεται φίμωση σε όσους δεν αποδέχονται τις γενικεύσεις της νέας εποχής. Ο υιός του υπουργού της Χούντας Παναγιώτης Δημητράς και το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι είναι ο σύγχρονος Άρχοντας του Σκότους, η σύγχρονη αστυνομία της σκέψης, η μετενσάρκωση των εφιαλτών του Όργουελ. Έχει μηνύσει για ισλαμοφοβία την συγγραφέα Σώτη Τριανταφύλου, τον πατέρα Αντώνιο και την Κιβωτό του κόσμου, τον βουλευτή και αντιπρόεδρο της Βουλής Χαράλαμπο Αθανασίου, και εσχάτως τον ίδιο τον τέως πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, επί των ημερών του οποίου ψηφίστηκε και έγινε νόμος αυτό το έκτρωμα. Political correctness is fascism prettending to be manners (η πολιτική ορθότητα είναι φασισμός που προσποιείται ότι είναι καλοί τρόποι) έλεγε ο Αμερικανός George Carlin-πόσο δίκιο είχε....
ΥΓ-απορώ τι θα σκέφτεται τώρα ο ίδιος ο Σαμαράς που έπεσε θύμα του "δικού του" νόμου



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέτρος Κωσταντίνου (ΑΝΤΑΡCIA): "Είμαστε όλοι Πακιστανοί"
Δ.Βίτσας (ΣΥΡΙΖΑ): "Ζήτω το Πακιστάν. Σας χρειαζόμαστε"
Γ.Βαρουφάκης (ΜΕΡΑ 25): "Είμαστε όλοι Αφρικανοί μπάσταρδοι"
Ν. Δένδιας: "Φτιάχνουμε μια νέα Ελλάδα, που δεν θα έχει σημασία το χρώμα των κατοίκων της, ούτε η προέλευση τους"
«Ένας νέος φασισμός δημιουργείται στη θέση του...
παλαιού κληρικό-φασισμού,
ένας τεχνητός φασισμός ο οποίος θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί
μόνον υπό τον όρο να ονομάζεται αντιφασισμός»
Pier Paolo Pasolini (1975)
Αν δεν καταλάβατε ακόμα, μάλλον δεν θέλετε να καταλάβετε....
Σχολιο.- .βάλε και τη νέα προσθήκη στην εθνομηδενιστική επιτροπή εορταστικής δυσφήμισης του 1821, τον Τάκη Καμπύλη δεξί χέρι του Καμίνι, κήρυκα της ΜΚΟποίησης της Αθήνας και εξέχοντα εκπρόσωπο της νατοικής και ροζουλί Αριστεράς από την εποχή που υποστήριζε τους ανθρωπιστικούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία και είσαι πλήρης...
Σχολιο.- πολλούς θα μπορούσα να βάλω ακόμα αλλά το νόημα είναι αυτό. Από οικονομικό εργαστήρι της παγκοσμιοποίησης μετατραπήκαμε σε γεωπολιτικό...
Σχολιο.- Πρώτα κοινωνικό με την κωστοπούλεια-σημιτική κοινωνική μηχανική του λάιφσταιλ-σκυλάδικου , μετά πολιτικό, στη συνέχεια οικονομικό και εσχάτως δημογραφικό-θρησκευτικό... πάντα όμως στο βάθος ήταν γεωπολιτικό... ως λαός περισσεύουμε σε αυτό το χώρο...
Σχολιο.- Καιρός να τους αδειάζουμε το χώρο λοιπόν αφού δεν είχαμε το σθένος και το νου να ματώσουμε όταν μπορούσαμε να τους ξεφορτωθούμε από την καμπούρα μας... Τώρα πια μόνο οι εντεταλμένοι τσιπροκούληδες, οι καμινομπακογιάννηδες και οι καμπυλοκωνσταντίνου ρουφιάνοι τους θα ευδοκιμούν σε αυτό τον τόπο μαζί με τους εισαγόμενους Γκουλάμ που φέρνουν... Καλή νέα πατρίδα σε εμάς τους υπόλοιπους...
Πολιτικά, οργανωτικά, κοινωνικά κτλ. Ηττηθήκαμε... Μας συνέτριψαν χωρίς να ανοίξει μύτη, να πέσει σφαίρα... αν επιβιώσουμε βιολογικά, κάπου εκτός του οικοπέδου που θέλουν για πάρτη τους, κάποια μικρή νίκη θα είναι κι αυτή αλλά κι αυτό χλωμό με τέτοια δημογραφική κατάρρευση και νοηματικό αλαλούμ και στα 2 φύλα που συγκροτούν το Γένος μας...
Όταν είσαι έξω και τα βλέπεις εκτός καθημερινής τριβής και ανουσιότητας τα πράγματα, τα βλέπεις και πιο καθαρά, δίχως ονειρώξεις αισιοδοξίας και άλλους περισπασμούς...
Αν και κατά βάθος πιστεύω ότι νομοτελειακά ακόμη κι αν χαθούμε εμείς οι υπόλοιποι, οι τσιπροκούληδες και οι ρουφιάνοι τους κάπου, κάπως, κάποτε θα έχουν πολύ άσχημο τέλος.
Σχολιο.- Ο "άλλος δρόμος" δεν είναι ελκυστικός παρά μόνο για τους λίγους. Η μετάΣΥΡΙΖΑ εποχή έχει αποκλείσει τον άλλο δρόμο από την δημόσια συζήτηση. Οι ιθαγενείς αποφάσισαν να παραμείνουν στην σπηλιά του Πλάτωνα. Αυτοί που φωνάζουν, ουρλιάζουν απ'έξω είμαστε γραφικοί, ψεκασμένοι, φασίστες κτλ κτλ. Πριν τον ΣΥΡΙΖΑ άκουγες συζητήσεις πολιτικού περιεχομένου παντού, τώρα μόνο σε "ειδικά" ακροατήρια. Χάσαμε και χάσαμε συντριπτικά. Φταίμε? Ναι φταίμε. Αλλά αυτό δεν αλλάζει το αποτέλεσμα. Στο μέλλον δεν ξέρω τι θα γίνει. Εύχομαι να γίνει ένα μεγάλο γεγονός που να μας αναγκάσει να πάρουμε θέση στα πράγματα, Ακόμα και με την ζωή μας. Αλλά μέχρι τότε δεν τρέφω απολύτως καμία ελπίδα...Η κατηφόρα θα συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα-ηθικά, οικονομικά, κοινωνικά, εθνικά. Διατελούμε εν συγχύση ιδεολογικά. Δεν ξέρουμε τι θέλουμε. Έχει επικρατήσει ολοκληρωτικά η ατομοκεντρική θεώρηση των πραγμάτων ακόμα και στην δική μας πλευρά. Συνεπώς δεν ελπίζω σε τίποτα στο άμεσο μέλλον. Το χαμόγελο μου έχει εξαφανιστεί εδώ και καιρό. Περιμένω να δω κάποιο ρήγμα αλλού, έξω από εδώ για να χαμογελάσω λίγο. Εδώ Άδωνης και Πολλάκης. Και πολύ μας είναι. Αυτή είναι η άποψη μου. Δεν είναι το θέμα ότι δεν υπάρχουν/υπήρξαν εναλλακτικές οδοί. Το θέμα είναι ότι ήξεραν πως να τις αντιμετωπίσουν κι εμείς όχι...
Σχολιο.- όχι δεν ειμαι πακιστανή ουτε άλλης εθνικότητας ..ειμαι Ελληνίδα και αν με σέβονται θα σέβομαι και τους άλλους λαούς και χώρες ...θυμα και σύνδρομα δεν εχω ουτε θα αγαπήσω άλλη χωρα αν δεν ξέρω και δεν σέβομαι την δική μου και τον λαό μου ..ολα τα άλλα είναι δηθεν και ταχα ...ευαισθησίες προς άλλους και κατά εμένα είναι υποκρισία ...ας μάθουν πρωτα να αγαπούν κάθετι Ελληνικό και μετα ας βγάζουν κορώνες ταχα είναι άλλης εθνικότητας για φθηνές πολιτικές ...
Σχολιο.- Θλιβερό και αντιφατικό για τον άνθρωπο που ήταν υπεύθυνο για την κατάσταση που επικρατεί στα κέντρα κράτησης να πεί αυτά τα λόγια - Δ.Βίτσας (ΣΥΡΙΖΑ): "Ζήτω το Πακιστάν. Σας χρειαζόμαστε".
Σχολιο.- εγώ πάλι μόνο αντιφατικό που δεν το βλέπω γιατί τι άλλο από Πακιστανοί, Μπαγκλαντεσιανοί, Γερμανοί ή οτιδήποτε άλλο δεν είναι τα συριζόπανα-οτιδήποτε άλλο εκτός από Έλληνες
Σχολιο.- Ο Δενδιας το χει πει φανερα πως ειναι μασωνος. Οι μασωνοι φυσικα δεν εχουν πατριδα και κανουν βαρεις συνωμοτικους ορκους..
Σχολιο.- Και ο ΓΑΠ και ο Τζιφρας μαζι με τον Δενδια εχουν φορεσει το κιπα, το εβραικο σκουφακι, στο Ισραηλ, που εχουν δικαιωμα να το φορανε στο Ισραηλ μονο οι μασονοι και οι σιωναζι….



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αναπότρεπτη η σύγκρουση με την Τουρκία, αναγκαία η Αποτροπή
Σχολιο.-  Στο τρυπάκι όλοι, ο πόλεμος  -οπωσδήποτε,η συνεκμετάλευση... όλα κατευθυνόμενα είναι.Παίζει και κανα μπαμ μπούμ με νεκρούς για να ομονοήσουμε...λέω εγω ο χαζός τώρα
Σχολιο.-  έτσι ακριβώς είναι. Η απόφαση έχει παρθεί...Ο μόνος τρόπος να αντιστραφεί είναι ο λαϊκός παράγοντας...
Σχολιο.- Εγώ πάλι λέω να τους δείξουμε ότι θα το κάνουμε καλοκαιρινό το μαγαζί κι όποιον πάρει ο χάρος. .
Μας τα πριξανε.
Σχολιο.- Η Ελλάδα θα δορυφοριοποιηθει σίγουρα. Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα. Μείωση θητείας. Μείωση στα εξοπλιστικά που οι προοδευτικοί λένε ότι οι Αμερικάνοι μας βάζουν να παίρνουμε. Ασύμμετρος πόλεμος, τουρκικά σίριαλ, λαθρομετανάστες, και ένα μίγμα προδοτών που πρέπει να αποφασίσουμε σύντομα τι θα γίνει με αυτούς. Διπλωματία μηδέν και γείτονες που περιμένουν να πάρουν κάνα ψίχουλο από μια κατακερματισμένη Ελλάδα.
Σχολιο.- η τουρκία εχει σοβαρά θέματα εσωτερικά δημοκρατίας ..ενω ειναι φιμωμένη ολες οι δημοκρατικές φωνές (φυλακές)ουδείς αναφέρετε σε αυτό αλλα καλλιεργούν κλίμα έντασης προς εκφοβισμού σε μας για να περάσουν ευκολα τα σχεδια εκμετάλευσης πλούτου ..η γερμανία παιζει καλά το παιχνίδι που έστεισε και πληρωσε αδρά για να αρπαξει οικονομίες και κυρίως δική μας ..ολα ειναι στημένα και θα χάσουν γιατί μογγόλος και μπεσα δεν πανε μαζί ...
Σχολιο.-  Ούτε καν. Αυτά ποτέ δεν υπήρξαν. Καταρχήν η εκρηκτική δημογραφική αύξηση του πληθυσμού της Τουρκίας, την ωθει σε αυτό το δρόμο είναι μονόδρομος ο επεκτατισμός για αυτούς και τον ηγέτη τους.
Σχολιο.- καθόλου μονόδρομος ...εχει εδάφη για μετοίκιση του πληθυσμού της αυτά που νομιζετε είναι πρόφαση ..πιστεψε με κάτι ξέρω ..απλα η γερμανία είναι από πίσω και για άλλη μια φορά και θα χάσει και ο τουρκος θα βρεθεί εκτεθειμένος ...ο λαός της, εκτός τους εθνικιστές του, που ειναι αυτή την στιγμή στις φυλακές, δεν θέλει αυτόν τον μονοδρόμο που λες ...απλά είναι η πολιτική του να διαμορφώνει κλιμα για να τους εχει συσπειρωμένους ...
και αυτή την στιγμή νομίζω πως ζουμε μία επιδρομή θρησκευτική ..επικράτηση επιζητούν του ισλαμισμού για διαχείριση των λαών της δυσης ...επεκτατισμό θα μπορούσε να κάνει σε άλλες κατευθύνσεις και όχι προς εμας ...απλα παιζει το παιχνίδι της αδερφής γερμανίας ....δεν ειναι αυτά που φαίνονται αλλα αυτά που κρυβουν



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρίσι σήμερα
Μπάτσοι εναντίον πυροσβεστών
Οι.πυροσβεστες στο τέλος μιας διαδήλωσης ενώ ήταν με τα χέρια ψηλά ,δέχτηκαν την επίθεση των γαλλικών ΜΑΤαδων με δακρυγόνα ,γκλομπς και ξύλο
Πολλοί πυροσβέστες τραυματίστηκαν



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στοχος. Ένα εκατομμύριο υπογραφές για τον Ασάνζ
Η Αυστραλιανή Καμπάνια για τον Ασάνζ άνοιξε την πλατφόρμα της, από χθες, και ζητάει από όλους τους πολίτες του κόσμου που ενδιαφέρονται, να συνδράμουν την προσπάθειά της, ώστε να συγκεντρωθούν ένα εκατομμύριο υπογραφές που θα ζητούν την επιστροφή του στην πατρίδα του. Για να ενώσουμε τις φωνές μας, όλα τα στοιχεία στο άρθρο.
Τρίτη 17 Δεκέμβριος 2019 - 08:37
Στην παγκόσμια αλληλεγγύη για τον Τζούλιαν Ασάνζ απευθύνονται οι Αυστραλοί συμπατριώτες του και υποστηρικτές του, που έχουν ιδρύσει την Αυστραλιανή Καμπάνια για τον Ασάνζ (Australian Assange Campaign). Έχοντας ήδη συγκεντρώσει πάνω από 230.000 υπογραφές μέσα στην Αυστραλία, από σήμερα άνοιξαν την πλατφόρμα σε όλους μας, όπου γης, με στόχο το ένα εκατομμύριο υπογραφές και  την άσκηση διεθνών πιέσεων στην Αυστραλιανή κυβέρνηση και τους Αυστραλούς πολιτικούς.
Η Καμπάνια έστησε εδώ ένα πολύ εύκολο εργαλείο, από το οποίο, απλώς δίνοντας μερικά βασικά στοιχεία – όνομα, μερική διεύθυνση και ημεηλ – και πατώντας το send, αυτόματα αποστέλλονται μια σειρά μηνυμάτων σε βουλευτές και πολιτικούς της χώρας. Τα μηνύματα προς τους πολιτικούς, μάλιστα, δεν είναι όλα ίδια: άλλο πηγαίνει σε όσους έχουν πάρει ανοικτά θέση για την επιστροφή και άλλο σε όσους αντιτίθενται. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι υπογραφές που έχουν μαζευτεί ως τώρα ήδη μετέστρεψαν τη γνώμη κάποιων βουλευτών, ανεβάζοντας τους υποστηρικτές της επιστροφής του Ασάνζ, στο αυστραλιανό κοινοβούλιο, από 11 σε 19, μέσα σε λίγες ημέρες.
https://www.assangecampaign.org.au/send-emails/



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αργύρης Μπακιρτζής: Θέλουν να μετακινήσουν τα αρχαία ― Ξεφτιλιζόμαστε διεθνώς

Θέλουν να μετακινήσουν τα σπουδαία ευρήματα του Μετρό. Δηλ. να τα καταστρέψουν. Ξεφτιλιζόμαστε διεθνώς.
Γεννήθηκα στο ρωσικό μαιευτήριο. Τότε μέναμε στη Μακεδονικής Αμύνης 7. Λίγο παρακάτω ένα στενό, η Καρμπολά οδηγεί στα παλιατζίδικα. Αλλάξαμε πέντε σπίτια. Όλα ανάμεσα στον Άγιο Δημήτριο, τα παλιατζίδικα και το Διοικητήριο. Στην πλατεία παίζαμε μπάλα και πετροπόλεμο. Εκεί κοντά ήταν και τα λουτρά ΟΛΥΜΠΙΑ. Θυμάμαι, μωρό ακόμη, στο χαμάμ, τα γυμνά σώματα των γυναικών μες στους αχνούς. Αυτή ήταν η γειτονιά μου. Για μπάνιο παίρναμε το πλοίο και πηγαίναμε στο Μπαξέ Τσιφλίκι. Η γιαγιά έμενε στον μπαξέ, κοντά στον Παλιό Σταθμό, δίπλα στις γραμμές. Ο θείος μου μας ανέβαζε στο κάρο, ένα σωρό πιτσιρικάδες και μας πήγαινε για μπάνιο κάτω απ’ του Χατζή Μπαξέ. Έμπαινε και το άλογο. Σχολείο πήγα δημοτικό στο 56ο, στο συγκρότημα του 4ου με τα πιο ζωηρά παιδιά της πόλης και γυμνάσιο στο Πειραματικό κι αυτό κοντά στη γειτονιά. Μετά Πανεπιστήμιο. Στη συνέχεια έρχομαι και φεύγω. Φαντάρος, εξωτερικό, Καβάλα για δουλειά, Θάσος. Το πατρικό όμως Αγίου Δημητρίου και Δημητρίου Γούναρη, είναι πάντα η βάση μου. Τώρα μένει ο μικρός μας γιος, που με αντικατέστησε στα παλιατζίδικα, κι εμείς όταν κατεβαίνουμε. Στη Θεσσαλονίκη ζουν οι περισσότεροι φίλοι μου. Συμμαθητές και συμφοιτητές, οι Χειμερινοί Κολυμβητές. Ο μεσαίος αδελφός μου, η ανεψιά μου Όλγα κι ένα σωρό συγγενείς.
Είναι η πόλη μου. Που όμως σήμερα με πληγώνει. Θέλουν να μετακινήσουν τα σπουδαία ευρήματα του Μετρό. Δηλ. να τα καταστρέψουν. Ξεφτιλιζόμαστε διεθνώς.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Αμερικανική εφημερίδα αποκαλύπτει την κλοπή αρχαίων από τους μισθοφόρους των Τούρκων
Δεκέμβριος 16, 2019
Η εφημερίδα American Herald Tribune αποκάλυψε ότι οι ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες που υποστηρίζονται από την Τουρκία και εγκαταστάθηκαν στην περιοχή του Αφρίν, βόρεια του Χαλεπίου, έκλεψαν ένα άγαλμα λιονταριού από τον γνωστό αρχαιολογικό χώρο Άιν Ντάρα (Ain Dara).
Η εφημερίδα επικαλούμενη εντόπιες πηγές σημειώνει ότι το γνωστό άγαλμα δεν υπάρχει πλέον στον αρχαιολογικό χώρο Άιν Ντάρα, μάλιστα, αρχαιολόγος παρουσίασε φωτογραφίες του 2018 και σημερινές που φανερώνουν την απουσία του αγάλματος από τη θεση του
Ο ναός Άιν Ντάρα, που έλαβε την ονομασία από το πλησιέστερο χωριό Άιν Ντάρα, ανακαλύφθηκε το 1982 και είναι ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στη Συρία, αντιπροσωπεύοντας τον πολιτισμό των Αραμαίων που τον έχτισαν κατά την 1η χιλιετία προ Χριστού.
Το αμερικανικό δημοσίευμα σημειώνει ότι κανένας δεν μπορεί να κλέψει αυτό το σημαντικό ιστορικό μνημείο, με εξαίρεση τις τρομοκρατικές ομάδες που υποστηρίζονται από το τουρκικό καθεστώς που κατέκλυσαν την περιοχή, και το τεράστιο μέγεθος του αγάλματος δεν καθιστά δυνατή τη μετακίνησή του από το χώρο εκτός από ειδικά μηχανήματα βαρέως τύπου.
Επιπρόσθετα, στη Russia Today ο αρχαιολόγος Σαλάχ Σαΐνου που ειδικεύεται στην τεκμηρίωση των επιθέσεων εναντίον των αρχαιολογικών χώρων στη βόρεια Συρία, δήλωσε ότι η απουσία του μεγάλου λέοντος έγινε αντιληπτή όταν οι τουρκικές κατοχικές δυνάμεις εγκαταστάθηκαν στην περιοχή μαζί με τους μισθοφόρους τους.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι οι τουρκικές δυνάμεις κατοχής και οι τρομοκρατικές δυνάμεις που λειτουργούν υπό τη διοίκηση των Τούρκων, έκλεισαν τον αρχαιολογικό χώρο και τον μετέτρεψαν σε στρατιωτικό χώρο, σύμφωνα με το συριακό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sana.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συμπόσιο "Αντισημιτισμός, Ολοκαύτωμα και Φιλοσοφική Σκέψη", Εναρκτήρια Τελετή (27/11/2019)
Οι ομιλητές του συνεδρίου φαίνονται ακριβώς κάτω από το βίντεο στο youtube.
Αυτή η εκδήλωση σχετίζεται και με την διεύρυνση των σχέσεων Ελλάδας,Κύπρου και Ισραήλ σε επίπεδο ενεργειακό,στρατιωτικό και ακαδημαϊκό.
Τον κύριο Καραδήμα και τον κύριο Στείρη τους γνωρίζω,αφού τους ειχα καθηγητές.Τον κύριο Κενεβέζο[πρεσβευτή της Κυπριακής Δημοκρατίας]επίσης τον παρακολουθώ,ενώ παρακολουθώ και τις τοποθετήσεις του πρεσβευτή του Ισραήλ και του γενικού γραμματέα του Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος.
Οι κύριοι αυτοί ακολουθούν τη γραμμά σκέψης του κυρίου Μακρόν και του κυρίου Τράμπ.Προσπαθούν να ταυτίσουν τον αντισιωνισμό με τον αντισημιτισμό.Όσοι σήμερα γι αυτούς τάσσονται ενάντια στο σιωνιστικό καθεστώς απαρτχάιντ σε βάρος των Παλαιστινίων είναι αντισημίτες και αρνητές του Ολοκαυτώματος.
Προσπαθούν με κάθε τρόπο να φιμώσουν κάθε αντίθετη φωνή στο σιωνιστικό απαρτχάιντ,η οποία όμως ταυτόχρονα βρίσκεται απέναντι σε ενέργειες βανδαλισμών εβραϊκών μνημείων και δεν ξεχνά τη ναζιστική θηριωδία του Ολοκαυτώματος.
Πριν λίγο καιρό ο Νόαμ Τσόμσκυ είχε κάνει μια πολύ εύστοχη παρατήρηση:''οι σημερινοί υπερασπιστές των θυμάτων του Ολακαυτώματος είναι όσοι υπερασπίζονται την αυτοδιάθεση της Παλαιστίνης και τον τερματισμό της σιωνιστικης κατοχής και του καθεστώτος απαρτχάιντ''.
Όσοι λοιπόν σήμερα ταυτίζουν τους αντισιωνιστές με τους αντισημίτες δεν είναι τίποτα άλλο από κρυφοί υποστηρικτές του ιδιόμορφου ιουδαιοναζισμού.
Κλείνοντας είναι επίσης γνωστό ότι οι κύριοι που διαχειρίζονται την περιουσία των Εβραίων της Θεσσαλονίκης είναι απεσταλμένοι του κυρίου Νετανιάχου και θεωρούν τους Παλαιστινίους σύγχρονους Ναζί.Με αυτούς τους κυρίους το χάσμα είναι τεράστιο,μιας και αυτοί οι κύριοι ουσιαστικά νομιμοποιούν τα σύγχρονα απαρτχάιντ και τις παρατεταμένες γενοκτονίες[Παλαιστίνη].Ουσιαστικά οι σκελετοί που βγαίνουν μέσα από τις ντουλάπες της Μασονικής Στοάς δεν είναι υπερασπιστές των θυματων του Ολοκαυτώματος,αλλά υπεραπιστές των Δημίων.Σκοπιμα ξεχνούν ότι το σιωνιστικό τραπεζικό λόμπι των ΗΠΑ και της Βρετανίας ρουφιάνευε Εβραίους Κομμουνιστές στους ναζί.Τα ξεχνούν όλα αυτά για να εξισώσουν τον Αντισημιτισμό με τον Αντισιωνισμό.Άξιος ο μισθός σας σε ευρώ,δολλάριο και σέκελ.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Προχτές είχε μια πολύ ωραία εκδήλωση το στέκι Nuestra America στο Μαρούσι[ο άλλος χώρος είναι στο κέντρο της Αθήνας] με τον Κουβανό καλλιτέχνη Remi Mailan Mustelier.
Είχε αρκετό κόσμο και ανάμεσα τους ήταν η πρέσβειρα της Κουβας,ο πρόξενος της Κούβας και ο πρέσβης της Βενεζουέλας Φρέντυ Φερνάντες.Είχα μια δίλεπτη συνομιλία με το σύντροφο Φρέντυ και τον ρώτησα εάν θεωρεί ότι υπάρχει αριστερά στην Ευρώπη.Η απάντηση του ήταν ΟΧΙ.Θεωρεί ότι ούτε η αριστερά στην Ευρώπη είναι αριστερά ούτε το Εργατικό Κόμμα στην Αγγλία είναι Αριστερά.Συμφωνώ με το Φρέντυ,αλλά ήθελα να μάθω τη θέση του και γι αυτό προκάλεσα το διάλογο.Στο τέλος ο Φρέντυ είπε το προφανές: «αριστερά που δεν είναι αντιιμπεριαλιστική,αριστερά που δεν είναι πατριωτική και ταυτόχρονα διεθνιστική,αριστερά που δεν μάχεται για το αυτεξούσιο και την ανεξαρτησία της χώρας της δεν είναι αριστερά.Αριστερά που θέλει να παραμείνει η χώρα της στην ΕΕ και ενισχύει το πρόγραμμα πολεμικών εξοπλισμών του ΝΑΤΟ δεν μπορεί να ακολουθήσει μια ανεξάρτητη πολιτική ούτε μπορεί να συγκροτήσει ένα κυρίαρχο κράτος».Ευτυχώς που υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν ζήσει αριστερές -προοδευτικές κυβερνήσεις για να μας τονίζουν το Έλλειμμα ή για να μαι πιο ακριβής την πολιτική ανυπαρξία της Αριστεράς σε ολόκληρη την Ευρώπη.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα σοβαρά τράνς άτομα καταλαβαίνουν ότι ένα τέτοιο φαινόμενο είναι νοσηρό και αποκρύπτει την νεοφιλελεύθερη αστική υποκρισία της Δύσης.Η Νεοφιλελεύθερη Δύση τη στιγμή που αφαιρεί δικαιώματα ολόκληρων χωρών μέσω στρατιωτικού και οικονομικού πολέμου νοιάζεται για τα δικαιώματα των ανήλικων ΛΟΑΤΚΙ.Ένα παιδί 8 χρονών είναι παιδί.Ένα παιδί 4 χρονών είναι νιάνιαρο.Μήπως σε λίγο καιρό στη σημερινή καπιταλιστική δυστοπία και το έμβρυο θα πρέπει να έχει δικαίωμα στην αλλαγή φύλου;;
Η επιρροή των think tanks είναι τέτοια που καταφέρνουν να γελοιποιήσουν την ομοφυλοφιλία και την αμφιφυλοφιλία που υπάρχουν από τα αρχαία χρόνια τόσο στη φύση όσο και στις ανθρώπινες κοινωνίες.
Στην ηλικία των 8 βέβαια ένα παιδί δεν σκέφτεται με ποιον θα κάνει σεξ.Σκέφτεται να παίξει,να διαβάσει,να κοινωνικοποιηθεί,θέλει αγάπη και ασφάλεια,θέλει να ζήσει σε ένα καλώς εννοούμενο προστατευμένο κοινωνικό και οικογενειακό περιβάλλον.
Το βαθύ αμερικανικό κράτος των ''Δημοκρατικών'' της Χίλαρυ και οι διάφοροι λεφτάδες σε συνεργασία με την ευρωμαφία των Βρυξελλών και της Φρανκφούρτης προωθούν τέτοιου είδους δράσεις για να εκμαυλίσουν ακόμη και την παιδική αθωότητα.Με κάθο τρόπο προσπαθούν να ταϋλανδοποιήσουν κάθε μέρος αυτού του πλανήτη.Δεν είναι τυχαίες και οι καταγγελίες πολλών γιατρών από διάφορα hotspots του πλανήτη[και της χώρας μας]για τηλεφωνήματα από χώρες του εξωτερικού από ανθρωπους που στο πλαίσιο διακοπών θέλουν να νοικιάσουν σεξουαλικά για λίγες ώρες ένα ανήλικο ασυνόδευτο παιδί.
Δυστυχώς τα παιδιά που είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης στον Τρίτο Κόσμο από τις πολυεθνικές, συνεχίζουν να βιώνουν το γολγοθά τους και στις χώρες της Δύσης.Τώρα οι ιμπεριαλιστές θέλουν να αλλάξουν και τα δεδομένα της παιδικής ηλικίας και στις χώρες της Ευρώπης.Εξάλλου η παιδεραστία,η παιδική εκμετάλλευση για εργασία, το εμπόριο οργάνων και η σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων λαμβάνουν χώρα και στην Ευρώπη.
Είναι ντροπή να δεχόμαστε μια τέτοια κατάσταση.Πόσο μάλλον να ακούμε ότι ένα παιδί 8 χρονών είναι διεμφυλικό και ζητάει από τους πολιτικούς να νομοθετήσουν.Αναρωτιέμαι πόσα λεφτά πήρε η οικογένεια[και από ποιους τα πήρε]για να υιοθετηθεί κοινωνικά μια ατζέντα άκρως επικίνδυνη.Είναι η ατζέντα που στρέφει το βλέμμα από την ουσία[ η οποία είναι η κατατάταση των θεμελιωδών κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων των ανθρώπων,αλλά και ολόκληρων χωρών]και προωθεί ένα νεοφιλελεύθερο υποκριτικό ψευτοδικαιωματισμό,που θα νομιμοποιεί την παιδεραστία,τους βιασμούς ανηλίκων και θα ενισχύσει την αγορά επεμβάσεων αλλαγής φύλου ακόμη και πριν την εφηβεία.Όλα αυτά είναι παράλογα,αλλά δεν είναι θεωρίες συνωμοσίας.Είναι μια προσπαθεια απανθρωποποίησης του ανθρώπου και διάλυσης ακόμη και της παιδικής ηλικίας στο πλαίσιο ισοπέδωσης των κοινωνιών μας από τον νεοφιλελεύθερο αστικό κοσμοπολιτισμό[ή πολυπολιτισμικότητα]που τα βάζει όλα στην κρεατομηχανή.
Θα μας κάνουν πάντως να ξεχάσουμε και την παιδική μας ηλικία.Εμένα πάντως στα 8 μπορεί να μου άρεσαν τα κοριτσάκια,αλλά δεν σκεφτόμουν πώς θα κάνω σέξ.Είναι άλλο πράγμα να συζητάμε με τα παιδιά για τη σεξουαλικότητα οσο μεγαλώνουν και είναι άλλο πράγμα να εκπορνεύουμε την αντίληψη των παιδιών από την ηλικία των 8 ή των 6 σε μια εποχή που όλο και περισσότερο αποκαλύπτονται βιασμοί παιδιών.Είναι η εποχή των Τεράτων σε πολλά επίπεδα!Τα τέρατα πάντως δεν θα μπορέσουν να γεννήσουν κάτι καινούργιο.Γι αυτό είναι σημαντικό να μην αφήσουμε τα παιδιά μας να γίνουν τερατάκια από τά σημερινά Τέρατα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεκίνησε ο «πόλεμος» Τουρκίας-Ισραήλ – Ερντογάν σε Νετανιάχου: «Ο EastMed χρειάζεται την έγκρισή μας!»
Δεκέμβριος 16, 2019 στις 9:33 πμ
Ξεκίνησε η απόλυτη σύγκρουση Ισραήλ-Τουρκίας. Η Άγκυρα έφθασε στο σημείο να τα βάλει και με το Τελ Αβίβ!
Υπενθυμίζουμε πως όπως μετέδωσε η Jerusalem Post, πριν από λίγες μέρες είχαμε σοβαρό επεισόδιο μεταξύ του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και ισραηλινού ερευνητικού σκάφους.
Συγκεκριμένα οι Τούρκοι ανάγκασαν το ισραηλινό πλοίο να αποχωρήσει από την κυπριακή ΑΟΖ, περιοχή στην οποία η Άγκυρα δεν έχει καμία δικαιοδοσία αλλά συνεχίζει να διεκδικεί παράνομα, και το απείλησαν με βύθιση.
Η απάντηση των Ισραηλινών ήταν άμεση, καθώς Ισραηλινά F-16 πετούσαν  πάνω από το τουρκικό γεωτρύπανο Γιαβούζ σε περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.   
Τώρα όμως προχώρησαν και σε νέα πρόκληση όπως μας αναφέρει ο γνωστός Ισραηλινός δημοσιογράφος Amichei Stain, αλλά και τα Τουρκικά ΜΜΕ.
Την άδεια της Τουρκίας πρέπει να πάρει ο αγωγός φυσικού αερίου EastMed προειδοποιεί τώρα η Άγκυρα.
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, κάλεσε την προηγούμενη εβδομάδα τον Ισραηλινό επιτετραμμένο στην Άγκυρα για να του… υπενθυμίσει ότι ο αγωγός φυσικού αερίου, μήκους 2 χιλιάδων χιλιομέτρων, που ξεκινά από τα ανοιχτά του Ισραήλ και περνάει από την Κύπρο και την Ελλάδα για να φτάσει στην Ιταλία θα περάσει από τα ανοιχτά της Αττάλειας και συγκεκριμένα μέσα από την ΑΟΖ, που συμφώνησε η Τουρκία με τη Λιβύη, επομένως ο αγωγός χρειάζεται την έγκριση της Τουρκίας.
Την ίδια ώρα, μετά τα ισραηλινά ΜΜΕ, και η Τουρκία επιβεβαιώνει τώρα την απομάκρυνση του ισραηλινού ερευνητικού πλοίου από τουρκική φρεγάτα στα λεγόμενα «χωρικά ύδατα» του ψευδοκράτους.
Είναι σίγουρο πως πλέον η σύγκρουση στη περιοχή είναι θέμα χρόνου!




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Αούν κατήγγειλε ότι ελληνικό πλοίο ερευνητικό πετρελαίου που δούλευε για ισραηλινό στρατό παραβίασε για 7 ώρες τα χωρικά ύδατα Λιβάνου..!!!!!!
17/12/2019
Όπως μεταδίδει το λιβανέζικο κρατικό NNA ο Πρόεδρος του Λιβάνου Michel Aoun την Τρίτη είχε συνάντηση με τον διοικητή της UNIFIL (United Nations Interim Force in Lebanon) στρατηγό Stefano Del Cole, και του ζήτησε να διερευνήσει τους λόγους για τους οποίους ένα ελληνικό εξερευνητικό πετρελαίου πλοίο που επιχειρούσε για τον Ισραηλινό στρατό παραβίασε για 7 ώρες τα χωρικά ύδατα του Λιβάνου. Ο Πρόεδρος Λιβάνου δήλωσε πως ο “Λίβανος απορρίπτει κάθε καταπάτηση των νόμιμων δικαιωμάτων του στα χωρικά του ύδατα”, θεωρώντας ότι οι ισραηλινές ναυτικές παραβιάσεις της λιβανέζικης κυριαρχίας δεν είναι λιγότερο επικίνδυνες από τις παραβιάσεις της ξηράς και του αέρα, τις οποίες το Ισραήλ εξακολουθεί να εκτελεί” ….
Ο Πρόεδρος Λιβάνου μεταφέρει την καταγγελία κι από το twitter της Προεδρίας. O Aoύν ουσιαστικά ζητά από τα Ηνωμένα Έθνη και τον εκπρόσωπό τους στο Ν Λιβάνου να διερευνήσει την υπόθεση με το ελληνικό πλοίο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πετροχημικοί με αμερικάνικα ελικόπτερα έφθασαν σε πετρελαϊκά πεδία στη Συρία!
O συριακός στρατός στόχευσε ισραηλινό drone κοντά στο Γκολάν.
Ο Ερντογάν καλεί τις ΗΠΑ για συνεκμετάλλευση των συριακών πετρελαίων
17/12/2019
Προηγουμένως με αμερικάνικα ελικόπτερα ειδήμονες της Σαουδαραβικής εταιρείας πετρελαίου Aramco έφθασαν στο πετρελαϊκό πεδίο Al-Omar που κατέχουν οι ΗΠΑ στην πόλη Al-Mayadeen στην Deir ez-zor.Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από 8 ειδήμονες συνοδευόμενοι από 3 Αμερικανούς.
Άλλη αναφορά μιλάει για πετροχημικούς ειδήμονες Αιγύπτου, Σ Αραβίας που υπό αμερικάνικη προστασία έφθασαν στη ΒΑ Συρία για να μελετήσουν κι αξιολογήσουν les puits πετρελαίου και οι αμερικανικές δυνάμεις συνεχίζουν να κλέβουν αυτό το πετρέλαιο όπως έκανε η ISIS.
To τουρκικό πρακτορείο Anadolu,στην αραβική του έκδοση, επικαλούμενο τοπικές πηγές αναφέρει ότι 15 Αιγύπτιοι και Σαουδάραβες μηχανικοί έφθασαν στο μεγάλο πετρελαϊκό πεδίο Omar, που ελέγχει ο YPG, για λογαριασμό των ΗΠΑ στην Deir Ezzor.
Ο Donald Trump ανακοίνωσε τον Οκτώβρη την απόσυρση 1000 Αμερικανών στρατιωτών από Συρία στη συνέχεια αποφάσισε να διατηρήσει 500 σε διάφορες περιοχές για την διασφάλιση της κλοπής του πετρελαίου.
Οι τοπικέ πηγές που ζήτησαν να μην κατανομαστούν ανέφεραν ότι η ομάδα των qμηχανικών και τεχνικών έφθασε την Παρασκευή το βράδυ στην περιοχή μ’ αμερικάνικα ελικόπτερα..
Η αποστολή του groupe είναι η αποκατάσταση του πεδίου και η αύξηση παραγωγής πετρελαίου και η εκπαίδευση εργατών.
Το πετρελαϊκό πεδίο Omar διευθύνεται από την αμερικάνικη κατοχή που ανακοίνωσε την τελευταία εβδομάδα ότι έχει ανάγκη από εργάτες ειδικευμένους για να δουλέψουν εκεί…
Το πετρελαϊκό πεδίο αυτό είναι το μεγαλύτερο Συρίας και η παραγωγή του ημερησίως πριν την κρίση στη Συρία έφθανε τα 27 000 βαρέλια.
Ένα drone του ισραηλινού στρατού στοχεύθηκε από πυρά αφότου παραβίασε το συριακό εναέριο χώρο κοντά στα υψώματα του Golan,σύμφωνα με ισραηλινά μίντια.
Ο Ερντογάν ως ψευδο-οικοδεσπότης κάλεσε προς συνεκμετάλλευση του πετρελαίου στη Β Συρία όπου ελέγχει με τις κατοχικές δυνάμεις του μετά την εισβολή χωρίς όμως να κατονομάσει τις δυνάμεις που προσκαλεί στη μοιρασιά. Είναι ηλίου φαεινότερον ότι δεν εννοεί Συρία, Ρωσία αφού θα ήταν οξύμωρο ως παράλογο κάτι τέτοιο δηλ. να τον αποδεχθούν ως κυρίαρχο τμήματος της Συρίας. Επομένως καλεί τις ΗΠΑ οι οποίες έχουν πλέον να λαβαίνουν πετρέλαιο συριακό τόσο από την πλευρά που ελέγχει ο YPG όσο κι από την πλευρά της τούρκικης κατοχής. Αν ο α΄στόχος επέμβασης ΗΠΑ στο συριακό ήταν οι φυσικοί πόροι αυτή είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι τόσο το YPG όσο και η Τουρκία είναι οι απόλυτοι σύμμαχοί τους επί του συριακού…



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο τουρκικός στρατός κατοχής επιτέθηκε και τραυμάτισε πολλούς Σύριους στρατιώτες στη Β Συρία
17/12/2019
Ο τουρκικός στρατός κατοχής επιτέθηκε στις συριακές δυνάμεις στην περιοχή της Ain Issa.
Σύμφωνα με αναφορές η επίθεση στόχευσε ένα όχημα του συριακού στρατού στην περιφέρεια του χωριού Shergirak που βρίσκεται στον στρατηγικής σημασίας αυτοκινητόδρομο M4.
Αναφορές ισχυρίζονται πως πολλοί Σύριοι στρατιώτες τραυματίστηκαν στην επίθεση



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O Erdogan έκανε το σημάδι της Rabia των Aδερφών Μουσουλμάνων ως και στη Γενεύη…
17/12/2019
O R.Tayyip Erdogan έκανε το σημάδι της Rabia υψώνοντας τα 4 δάκτυλα που αποτελεί σύμβολο των Αδερφών Μουσουλμανοφασιστων Αιγύπτου. Την εξτρεμιστική αυτή χειρονομία έκανε ο Τούρκος πρόεδρος ενώπιον ακροατηρίου της τούρκικης διασποράς στη Γενεύη. Κατά την ομιλία τους είπε έχετε μια σημαία, ένα έθνος,μια χώρα κι 1 κράτος. Τ΄όνομα το οφείλει στην πλατεία Rabia του Καΐρου όπου έλαβαν χώρα γεγονότα το  2013..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι Γάλλοι στους δρόμους για το συνταξιοδοτικό
 Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019, 19:56
Μετά τις μεγάλες διαδηλώσεις της 5ης και 10ης Δεκεμβρίου κατά της νεοφιλελε αντεργατικης και αντιλαικης συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης που επιχειρεί ο Εμανουέλ Μακρόν, ένας τρίτος κύκλος κινητοποίησης των εργαζομένων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου σε όλες σχεδόν τις πόλεις της Γαλλίας.
Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν μετά από κάλεσμα όλων ανεξαρτήτως των γαλλικών συνδικάτων συμπεριλαμβανομένης και της CGT που είναι και το πολυπληθέστερο συνδικάτο της χώρας. Σιδηροδρομικοί υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί, δημόσιοι υπάλληλοι, δικηγόροι και δικαστικοί αλλά και διοικητικό προσωπικό των δικαστηρίων, πιλότοι, αεροσυνοδοί και γιατροί των δημοσίων νοσοκομείων αλλά και του ιδιωτικού τομέα, συγκεντρώθηκαν όλοι μαζί στο Παρίσι, τη Μασσαλία, τη Τουλούζη, τη Λιόν, το Μπροντό, τη Ρουέν και δεκάδες άλλες μεγάλες πόλεις του γαλλικού εξαγώνου.
Το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, δεν λειτουργεί κανονικά εδώ και εβδομάδες ενώ οκτώ γραμμές του παρισινού Μετρό είναι συνεχώς κλειστές. Σοβαρά προβλήματα έχουν προκληθεί στις αερομεταφορές. Για 2η εβδομάδα το 24,16% του συνόλου των εκπαιδευτικών δηλαδή το 1/4 απεργεί με ότι αυτό συνεπάγεται για την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων. Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα liberation εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου μετά από 13 συνεχείς ημέρες απεργίας. Σύμφωνα με το συνδικάτο CGT κατέβηκε στους δρόμους 1,8 εκατ. πολιτών ενώ σύμφωνα με την γαλλική αστυνομία οι διαδηλωτές έφθασαν τους 615 χιλιάδες.
Μαζική συμμετοχή στο Παρίσι
Είναι όλοι μαζί, δημόσιοι υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί και σιδηροδρομικοί, γιατροί και δικηγόροι. Δεκάδες χιλιάδες πολίτες που κατέβηκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης. Για πρώτη φορά υπήρξε ένα συνολικό κάλεσμα από όλα τα γαλλικά συνδικάτα.
Πρόκειται όντως για μια πολιτική πρεμιέρα. Την ίδια ώρα διεξάγονταν διαδηλώσεις και στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις της χώρας, με 200 χιλιάδες διαδηλωτές στη Μασσαλία, και 120 χιλιάδες στην Τουλούζη. Μαζικά κατέβηκαν στους δρόμους στη Λυόν και στην Νάντ. Στο Παρίσι η μεγάλη διαδήλωση ξεκίνησε στις 2 μετά το μεσημέρι από την πλατεία της Δημοκρατίας με κατεύθυνση τη πλατεία Nation προς τα ανατολικά της πρωτεύουσας. Οι τελευταίοι διαδηλωτές έφυγαν από την πλατεία Δημοκρατίας 3 ώρες αργότερα. Στις 5 το απόγευμα. Υπήρξαν επεισόδια, έπεσαν χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ακούστηκαν και μερικές εκρήξεις από μολότοφ αλλά συνολικά η εικόνα ήταν αυτή της γενικής κινητοποίησης και της λαϊκής συμμετοχής. Πολιτικά, ήταν μια ημέρα πολιτικής ευθύνης για τα συνδικάτα και τις συλλογικότητες που κατάφεραν μετά από πολύ καιρό να συνεννοηθούν μεταξύ τους.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προεκλογική εκστρατεία από το εξωτερικό από τον Μοράλες
 Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019, 22:43
Νωρίτερα την Τρίτη ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες, που βρίσκεται αυτοεξόριστος στην Αργεντινή, υπερασπίστηκε το δικαίωμά του να ασκεί πολιτική και δήλωσε πως θα διεξαγάγει εκστρατεία για να βοηθήσει το σοσιαλιστικό του κόμμα να κερδίσει τις επόμενες εκλογές στη χώρα του.
Στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την άφιξή του στην Αργεντινή, ο αριστερός ηγέτης τόνισε πως σχεδιάζει να παραμείνει ενεργός στο κόμμα του, το Κίνημα προς τον Σοσιαλισμό (MAS), καθώς εξετάζει αρκετά ονόματα υποψηφίων για τις επόμενες εκλογές.
«Δεν είμαι υποψήφιος. Δεν θα είμαι υποψήφιος όπως έχουν τα πράγματα, αλλά έχω το δικαίωμα να ασκώ πολιτική», είπε ο Μοράλες. «Είμαι πεπεισμένος ότι θα κερδίσουμε ξανά τις επικείμενες εκλογές».
Ο Μοράλες όρισε τον πρώην υπουργό Οικονομικών Λουίς Άρκε Κατακόρα και τον Ανδρόνικο Ροδρίγκες, νεαρό συνδικαλιστή που εκπροσωπεί τους κοκαλέρος (τους καλλιεργητές κόκας), ως πιθανούς υποψήφιους του MAS για την προεδρία στις επόμενες εκλογές.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη για τις αρχαιότητες του Μετρό
 Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019, 22:10
Την αντίθεση τους στην απόσπαση των αρχαιοτήτων από τον υπό κατασκευή σταθμό του μετρό στη λεωφόρο Βενιζέλου, εξέφρασαν οι 200 διαδηλωτές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Κίνησης Πολιτών Θεσσαλονίκης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και συγκεντρώθηκαν στη συμβολή των οδών Εγνατία με Βενιζέλου.
Οι πολίτες κρατούσαν πανό και πλακάτ που έγραφαν μεταξύ άλλων «Βενιζέλου και Εγνατία η δική μας Πομπηία» και «Τα αρχαία δεν πάνε περίπατο», ενώ ξεχωριστό παλμό έδωσε σχήμα κρουστών. Διαδηλωτές σχημάτισαν με ρεσώ τις λέξεις «in situ» (κατά χώραν). Στην κινητοποίηση πήραν μέρος και «μετρόπληκτοι» καταστηματάρχες.
Κλειστές παρέμειναν για αρκετή ώρα η Βενιζέλου και η Εγνατία, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό πρόβλημα.
«Καταστροφική» χαρακτήρισε τη διαδικασία της απόσπασης των αρχαιοτήτων η ομότιμη καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ, μέλος της Κίνησης Πολιτών, Αλέκα Αλεξοπούλου. Πρόσθεσε δε, ότι μέλη της Κίνησης θα παραστούν και στην αυριανή συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου στην Αθήνα, κατά την οποία θα συζητηθεί το θέμα των αρχαιοτήτων του σταθμού Βενιζέλου.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποφασιστικοτητα επιτελους του δημάρχου Ανατολικής Σάμου απεναντι στους λαθρομεταναστες
 Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019, 21:18
Αποφασιστικοτητα επιετλους με πρωταγωνιστή τον δήμαρχο Σάμου, Γιώργο Στάντζο, κατέγραψε ο φακός του samos24.gr το μεσημέρι της Τρίτης στην κεντρική πλατεία Πυθαγόρα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο δήμαρχος βρέθηκε στην πλατεία επειδή είχαν κανει καταληψη ακομα μια φορα λαθρομετανάστες προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κάνοντας κατάληψη.
Ενώ οι κατοικοι της Σαμου υποκεινται καθημερινα τις κλεψιες τους και τη βρωμα τους, εχουν πολύ καιρο τωρα αγανακτησει, και δεν ξερουν τι να κανουν.
Ο τοπικός άρχοντας, φανερά εκνευρισμένος, όπως φαίνεται από το οπτικοακουστικό υλικό απευθύνεται στους εισβολεις οικονομικους λαθρομετανάστες λέγοντάς τους «Go home… go… γαμ@σου φύγε. Φύγετε όλοι από εδώ. Φύγετε τώρα… τώρα…». Στη συνέχεια εμφανίζεται και η αστυνομία με έναν από τους άνδρες όπως ακούγεται να λέει στους ανεξελεκτους οικονομικους λαθρομεταναστες «we check you everything» (θα στα ελέγξουμε όλα). Ο δημαρχος στο τελος ευχαριστει την αστυνομια, όχι γιατι εκανε τη δουλεια της να διωξει τους αλητες λαθρομεταναστες που ειχαν καταλαβει την πλατεια, αλλα γιατι δεν τον εμποδισε!
Παράλληλα όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος του samos24 που καταγράφει με το κινητό του, γίνεται και προσαγωγή.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Λίβανος: Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών της Χεζμπολαχ και αστυνομίας. Ενώ τους φαλαγγιτες η αστυνομια τους αφηνει ανεξελεκτους
 Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019, 11:14
Συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ της αστυνομίας και υποστηρικτών της Χεζμπολάχ και του κινήματος Αμάλ στο κέντρο της Βηρυτού, το βράδυ της Δευτέρας, έπειτα από την ανάρτηση σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης ενός επικριτικού βίντεο για τη σιιτική κοινότητα και ηγεσία.
Το βίντεο δείχνει έναν άνδρα να προσβάλει τη σιιτική κοινότητα στον Λίβανο, σιίτες ιμάμηδες και ηγετικά στελέχη της Χεζμπολάχ και του κινήματος Αμάλ.
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο άνδρας αυτός είναι ο Σάμερ Σιντάουι, ένας σουνίτης από την Τρίπολη ο οποίος δηλώνει ότι ζει εκτός Λιβάνου.
Διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους οργισμένοι από το βίντεο αυτό και συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις της αστυνομίας, η οποία έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού για να τους απωθήσει.
Οι δρόμοι στο κέντρο της Βηρυτού έμοιαζαν με πεδίο μάχης, καλυμμένοι με πέτρες και μεταλλικά αντικείμενα.
Τόσο η Χεζμπολάχ όσο και το κίνημα Αμάλ κάλεσαν τους υποστηρικτές τους να αποχωρήσουν από τον δρόμο, ενώ σιίτες και σουνίτες ιερωμένοι χαρακτήρισαν το βίντεο απόπειρα να διχαστούν οι δύο κοινότητες και ζήτησαν από τους πολίτες να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.
Ο Λίβανος συγκλονίζεται από τις 17 Οκτωβρίου από ταραχες των φαλαγγιτων φασιστων χαφιεδων της  CIΑ, κατηγορώντας την δημοκρατικη διακυβερνηση για διαφθορά και κακοδιαχείριση. Εξαιτίας δηθεν της πίεσης των φασιστων φαλαγγιτών ο Λιβανέζος πρωθυπουργός Σάαντ αλ Χαρίρι εξωθήθηκε σε παραίτηση στις 29 Οκτωβρίου, ενώ στην ουσια ηθελε να φυγει η Χεζμπολαχ από την κυβερνηση.
Οι αντικυβερνητικοί φαλαγγιτες χαφιεδες της CIA απέρριψαν την υποψηφιότητα Χαρίρι ζητώντας τον διορισμό ενός «ανεξάρτητου υποψηφίου» και τον σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών.
Πηγή από το περιβάλλον του φασιστα Χαρίρι δήλωσε ότι «οι επόμενες 72 ώρες θα είναι κρίσιμες», με τον παραιτηθέντα φασιστα πρωθυπουργό να επιμένει και ο ίδιος στον σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παγκόσμιο Φόρουμ για τους Οικονομικους Λαθρομεταναστες στη Γενεύη
Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019, 10:34
Ξεκινά το Πρώτο Παγκόσμιο Φόρουμ στη Γενεύη για τους Οικονομικους Λαθρομεταναστες προκειμένου να βρεθούν συγκεκριμένες λύσεις για τους εκτοπισμένους, αφού μέχρι στιγμής το βαρύ φορτίο το έχουν αναλάβει οι χώρες υποδοχής αυτών. Μάλιστα πολλές από αυτές είναι φτωχές και δεν μπορούν να αναλάβουν τη διαμονή και την ασφάλεια των λαθρομεταναστών.
Το Φόρουμ διοργανώνεται στην έδρα του ΟΗΕ, ακριβώς ένα χρόνο μετά την υιοθέτηση στη Νέα Υόρκη μιας παγκόσμιας συμφωνίας για τους λαθρομετεναστες, η οποία είχε στόχο να προσφέρει κοινή απάντηση στις μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών.
Το ζήτημα του μοιράσματος του βάρους των λαθρομεταναστων διχάζει τις πλούσιες και τις αναπτυσσόμενες χώρες, με πρώτη την Τουρκία του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος έφτασε χθες στην Ελβετία ως συνδιοργανωτής του Φόρουμ.
Οι φτωχές και οι αναπτυσσόμενες χώρες, που δέχονται το 80% των λαθρομεταναστων παγκοσμίως, εκτιμούν ότι έχουν αφεθεί στην τύχη τους για να αντιμετωπίσουν το βαρύ οικονομικό και κοινωνικό φορτίο.
Στόχος του Φόρουμ, υπενθύμισε χθες η Ύπατη Αρμοστεία του ξεφτιλοΟΗΕ των δυτικων αποικιοκρατων για τους Λαθρομεταναστες (UNHCR), που οι ιδιοι οι δυτικοι αποικιοκρατες δημιουργουν, που το φιλοξενεί, είναι «να βρεθούν νέες προσεγγίσεις (…) ώστε να βοηθηθούν οι λαθρομετεναστες και οι κοινότητες στις οποίες ζουν».
Με αριθμό ρεκόρ 71 εκατομμυρίων μεταφερομένων το 2018, εκ των οποίων 26 εκατομμύρια λαθρομεταναστες, «τελειώνει μια δεκαετία εκτοπισμών στη διάρκεια της οποίας ο αριθμός των λαθρομεταναστων εκτοξεύθηκε», επεσήμανε ο Ύπατος Αρμοστής Φιλίπο Γκράντι σε ανακοίνωσή του.
«Κάθε ενέργεια μετρά»
Σε αυτό το Φόρουμ ο Γκράντι αναμένει κυρίως «οικονομική» συμβολή και «υλική βοήθεια» ή ακόμη και ανακοινώσεις για μετεγκαταστάσεις. Αυτό το πρόγραμμα της UNHCR έχει στόχο να εγκαθιστά σε πλούσιες χώρες τους λαθρομετεναστες που βρίσκονται σε χώρες που που τους βομβαρδιζει η UNHCR και που δεν τους προσφέρουν εγγυήσεις, κυρίως για την ασφάλειά τους.
Οι πρώτες ομιλίες στο Φόρουμ θα γίνουν από τους ηγέτες των κρατών που  συνδιοργανώνουν το Φόρουμ (την Τουρκία, τη Γερμανία, την Κόστα Ρίκα, την Αιθιοπία και το Πακιστάν). Χθες, ο ΟΗΕ προέταξε τη δέσμευση του ιδιωτικού τομέα. Περίπου 10 εταιρείες συμμετέχουν στο Φόρουμ.
«Κάθε ενέργεια μετρά. Το Φόρουμ προωθεί μια ολοκληρωμένη κοινωνική προσέγγιση», προσπαθώντας να φέρει κοντά «τους λαθρομεταναστες με τον ιδιωτικό τομέα ώστε να βρεθούν λύσεις», εξήγησε η Ντομινίκ Χάιν της UNHCR στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Σήμερα και αύριο η UNHCR αναμένεται εξάλλου να ανακοινώσει τον στόχο του για πρόσβαση σε ηλεκτρική ενέργεια σε όλους τους καταυλισμούς λαθρομετεναστων ως το 2030.
«Άδικο» μοίρασμα
Όμως οι προκλήσεις παραμένουν τεράστιες, υπενθύμισε χθες η Oxfam: η «ευθύνη» υποδοχής των λαθρομεταναστων «τίθεται άδικα στα χέρια κάποιων από τις πιο φτωχές χώρες».
«Εκατομμύρια ευάλωτοι λαθρομεταναστες βρίσκονται σε κίνδυνο ή ζουν στην αβεβαιότητα καθώς πολλές χώρες αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους», κατήγγειλε ο Ντάνι Σρισκανταραζάχ της Oxfam.
«Η απουσία πολιτικών λύσεων που παρατηρούμε, η περιπλοκότητα των συγκρούσεων (…) οι προοπτικές δεν είναι λαμπρές», είχε δηλώσει πριν την έναρξη του Φόρουμ η Κέλι Κλέμεντς, δεύτερη στην ιεραρχία της UNHCR.
Μετά την εναρκτήρια ομιλία του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ιδιαίτερα αναμενόμενη είναι η ομιλία του Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος, η χώρα του οποίου υποδέχεται τους περισσότερους οικονομικους λαθρομετανστες παγκοσμίως, περίπου 3 εκατομμύρια, κανοντας ανοιχτα διαφημηση στις χωρες καταγωγης τους «ελατε στην Τουρκια για να περασετε από εκει ευκολα στην Ευρωπη», ειχ το θρασσος και προειδοποιεί εδώ και καιρό ότι ελλείψει πιο ουσιώδους βοήθειας από τη διεθνή κοινότητα, ενδέχεται να αφήσει τους μετανάστες να περάσουν στην Ευρώπη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις λόγω υψηλής φορολογίας και μειώσεις μισθών στην Κολομβία
 Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019, 09:56
Στους δρόμους βρίσκονται για 26η ημέρα οι Κολομβιανοί προκειμένου να εναντιωθούν στις μεταρρυθμίσεις του φορολογικού κώδικα, καθώς εξασφαλίζει φοροαπαλλαγές για τους μεγάλους φορολογικούς ομίλους ενώ η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο περικοπής των κοινωνικών δαπανών.
Διαδηλωτές που κατέκλυσαν την κεντρική Πλατεία Μπολίβαρ στην Μπογοτά, την πρωτεύουσα της Κολομβίας, χτύπαγαν κατσαρόλες, ανέμιζαν σημαίες και κράταγαν πλακάτ με το σύνθημα «όχι στη φορολογική μεταρρύθμιση».
Το κύμα των διαδηλώσεων στην Κολομβία άρχισε την 21η Νοεμβρίου, όταν τουλάχιστον 250.000 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα συνδικάτων, οργανώσεων πολιτών, πολιτικών κομμάτων και διαφόρων άλλων συλλογικοτήτων και βγήκαν στους δρόμους.
Το κίνημα διαμαρτυρίας κατηγορεί την κυβέρνηση ότι σκοπεύει να μειώσει τον κατώτερο μισθό για τους νέους, να αυξήσει τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων και να αυξήσει το όριο ηλικίας για τη συνταξιοδότηση.
Οι συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις καταγγέλλουν επίσης την έλλειψη κεφαλαίων για την παιδεία, τις αθρόες δολοφονίες ηγετών κοινοτήτων και υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από ένοπλες οργανώσεις και συμμορίες, ενώ απαιτούν να διαλυθεί η ειδική μονάδα αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας ESMAD, που κατηγορείται για σοβαρές παραβιάσεις κατά τη διάρκεια των ταραχών.
Ο έφηβος διαδηλωτής Ντίλαν Κρους υπέκυψε στα τραύματά του μετά τον τραυματισμό του στο κεφάλι από στέλεχος της ESMAD την 23η Νοεμβρίου. Συνολικά, οι νεκροί στις διαδηλώσεις είναι τουλάχιστον τρεις.
Άλλο ένα επεισόδιο που συνδεόταν με τις διαδηλώσεις ήταν η προσαγωγή μιας γυναίκας που διαδήλωνε, που οδηγήθηκε σε αυτοκίνητο χωρίς διακριτικά, πριν απελευθερωθεί αργότερα. Η αστυνομία ανέφερε πως η γυναίκα συνελήφθη για παρακώλυση της οδικής κυκλοφορίας και δεν είναι παράνομο να χρησιμοποιούνται αυτοκίνητα χωρίς διακριτικά από την ESMAD.
Κυβερνητική αντιπροσωπεία συναντήθηκε με την απεργιακή επιτροπή επανειλημμένα αφότου άρχισαν οι κινητοποιήσεις, χωρίς όμως να επιτευχθεί καμία συμφωνία.
Η εθνική απεργιακή επιτροπή αξιώνει να αρχίσουν επίσημες διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κολομβία: Εκταφή δεκάδων θυμάτων από ομαδικούς τάφους στο πλαίσιο έρευνας ειδικού δικαστηρίου
Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019, 03:25
Το ειδικό δικαστήριο που ιδρύθηκε στο πλαίσιο της διαδικασίας ειρήνης στην Κολομβία διενεργεί έρευνα για την πιθανή ύπαρξη 17 ομαδικών τάφων που εκτιμάται πως περιέχουν τα λείψανα εκατοντάδων άμαχων που δολοφονήθηκαν από στρατιωτικούς, μετέδωσε το δίκτυο Caracol χθες Δευτέρα.
Βρέθηκαν τεκμήρια για την ύπαρξη τέτοιων τάφων σε τέσσερις επαρχίες στο βόρειο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με τις πληροφορίες του δικτύου, που επικαλείται την Ειδική Δικαιοδοσία για την Ειρήνη (JEP), δικαστικό όργανο που ιδρύθηκε δυνάμει της συμφωνίας ειρήνης του 2016.
Τα λείψανα πιστεύεται πως ανήκουν σε θύματα μιας πρακτικής που είναι γνωστή στην Κολομβία με την ονομασία falsos positivos («ψευδή θετικά»): άμαχοι δολοφονούνταν από στρατιωτικούς και παρουσιάζονταν σαν αντάρτες ώστε οι δράστες να εξασφαλίζουν προαγωγές, επιδόματα, άδειες και διακοπές.
Εξωδικαστικές εκτελέσεις από στελέχη του στρατού καταγγέλλονταν για δεκαετίες, ειδικά από τη δεκαετία του 1980 και μετά. Όμως ο αριθμός τους αυξήθηκε εκθετικά επί των ημερών του Άλβαρο Ουρίμπε στην προεδρία (2002-2010). Οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των θυμάτων έχουν τεράστια απόκλιση ανάλογα με την πηγή: κυμαίνονται από τα 2.25ο ως τα 10.000.
Εκατοντάδες στρατιωτικοί έχουν καταδικαστεί για τέτοιες δολοφονίες, αλλά ως σήμερα ουδείς ανώτερος αξιωματικός έχει λογοδοτήσει για την πρακτική αυτή.
Για τους φόνους αμάχων διενεργούνται έρευνες από το JEP, που άρχισε το έργο του αφού τέθηκε σε εφαρμογή η συμφωνία ειρήνης της προηγούμενης κυβέρνησης της Κολομβίας με την οργάνωση πρώην ανταρτών Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας-Λαϊκός Στρατός (FARC-EP). Η συμφωνία είχε σκοπό να μπει τέλος στον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται για πάνω από πέντε δεκαετίες στη χώρα των Άνδεων.
Το Σάββατο, το ειδικό δικαστήριο ανακοίνωσε ότι ιατροδικαστικοί άρχισαν την εκταφή 50 και πλέον θυμάτων από ομαδικό τάφο σε κοιμητήριο στον δήμο Νταβέιμπα, στην επαρχία Αντιόκια.
Εκπρόσωποι οικογενειών θυμάτων λένε ότι ενδέχεται να βρίσκονται χιλιάδες θύματα σε τέτοιους ομαδικούς τάφους.
Υπάρχουν τεκμήρια για τέτοιους τάφους στον δήμο Σαν Ονόφρε και δύο αγροκτήματα στην επαρχία Σούκρε, τόνισε η Ντιάνα Σαλαμάνκα του Εθνικού Κινήματος Θυμάτων Κρατικών Εγκλημάτων (MOVICE) σε δηλώσεις της στο Caracol.
Σύμφωνα με το JEP, η έρευνα βασίζεται στη μαρτυρία τουλάχιστον ενός πρώην στρατιωτικού. Το υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του την Κυριακή στελέχη των ένοπλων δυνάμεων συνεργάζονται με το ειδικό δικαστήριο.
Όσοι πρώην αντάρτες και στρατιωτικοί συνεργάζονται με το JEP καταδικάζονται σε συγκριτικά πολύ επιεικέστερες ποινές.
Κατά τις πρώτες πληροφορίες της έρευνας, στον ομαδικό τάφο στη Νταβέιμπα έχουν ενταφιαστεί άρρενες από την εφηβεία ως τη μέση ηλικία, 15 ως 56 ετών, που ζούσαν στη Μεδεγίν. Κάποια από τα θύματα έπασχαν από αναπηρία, σύμφωνα με το JEP.
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν μέχρι και σήμερα επισήμως αγνοούμενοι στο πλαίσιο του εμφυλίου πολέμου στην Κολομβία, ο οποίος εκτιμάται πως στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 260.000 ανθρώπους.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πενταετες σχεδιο της κυβερνησης του Μητσοτακη για δραματικη συρρικνωση της ΔΕΗ στην παραγωγη ρευματος



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αμεση απαντηση των Συνδικατων στο «επιχειρισιακο σχεδιο» κυβερνησης – ΔΕΗ ΑΕ
Όχι στο κλεισιμο των λιγνιτικων μοναδων και τις απολυσεις!! Ρευμα φτηνο για το λαο!
Συμβολική κατάληψη χτες στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην Αθήνα και κινητοποιήσεις σε Κοζάνη και Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας από τα κλαδικά σωματεία της Ενέργειας. Σχέδιο κλιμάκωσης του αγώνα τις επόμενες μέρες.
Κλείσιμο όλων των λιγνιτικών μονάδων μέχρι το 2023 και μείωση του προσωπικού κατά 5.000 εργαζόμενους περιλαμβάνει το σχέδιο κυβέρνησης - ΔΕΗ για την ολοκλήρωση της «απελευθέρωσης» στην αγορά Ενέργειας.
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα Τρίτη οι εργαζόμενοι στις εταιρείες του κλάδου της Ενέργειας. Η σημερινή κινητοποίηση έρχεται σε συνέχεια της απεργίας που έγινε την περασμένη Πέμπτη από τους εργολαβικούς στα ΕΛΠΕ στην Αττική και της στάσης εργασίας την ίδια μέρα στη Θεσσαλονίκη. Οι εργαζόμενοι απεργούν ενάντια στην εργολαβική εργασία, η οποία έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις στον κλάδο και συνεχώς επεκτείνεται.
Συλλαλητήριο ενάντια στο κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στην Κοζάνη, από το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης και το Παράρτημα Κοζάνης ΠΑΣΑΣ - ΔΕΗ.
Το ΣΕΕΕΝ, έχοντας στο πλάι του τα υπόλοιπα ταξικά σωματεία, θα συνεχίσει τις επόμενες μέρες τις παρεμβάσεις για την ενημέρωση των εργαζομένων του κλάδου, καλώντας και στη σύσκεψη που οργανώνει το κλαδικό σωματείο, στην Πτολεμαΐδα, την Πέμπτη 19/12, στο Εργατικό Κέντρο, στις 7 μ.μ.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΙΡΓΙΣΙΑ
Επιχείρηση αποκατάστασης λεγεώνας των SS
Τον περασμένο Οκτώβρη, στο κοινοβούλιο της Κιργισίας, 15 βουλευτές από τα έξι κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή της χώρας, υπέβαλαν νομοσχέδιο που αφορά την «αποκατάσταση των θυμάτων των διώξεων της περιόδου 1918-1953». Σύμφωνα με το νομοσχέδιο αυτό, προβλέπεται η αποκατάσταση όλων όσοι διώχθηκαν από τις σοβιετικές αρχές, συμπεριλαμβανομένων των αντισοβιετικών αντεπαναστατικών εθνικιστικών εγκληματικών ομάδων, μελών αντεπαναστατικών οργανώσεων, καταχραστών, ακόμη και των «μαχητών» της ναζιστικής «Λεγεώνας του Τουρκεστάν». Αυτή η λεγεώνα, όπως και άλλα τμήματα των ναζιστικών SS, διαμορφώθηκε από «εθελοντές», που κατά κανόνα προέρχονταν από αιχμαλώτους πολέμου ή λιποτάκτες. Ιδεολογικός νους και ιδρυτής της λεγεώνας ήταν ο Καζάκος εθνικιστής Μουσταφά Σοκάι, προς τιμή του οποίου οι αρχές του Καζακστάν ανήγειραν μνημείο το 2017, στην πόλη Κιζιλόρντα.
Συνολικά στη ναζιστική «Λεγεώνα του Τουρκεστάν» συμμετείχαν 11.000 άνδρες, που στάλθηκαν σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, για την καταστολή των αντάρτικων κινημάτων, σε δολοφονικές εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των ναζί. Μάλιστα, σύμφωνα με κάποιες πηγές, το 789ο τάγμα της «Λεγεώνας του Τουρκεστάν», μετά από «επανεκπαίδευση» στη Γερμανία, στάλθηκε το 1943 στην Ελλάδα, όπου πολέμησε ενάντια στους αντάρτες του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ.
Οπως γράφει ο Ανατόλι Τερεσένκο, ιστορικός και συγγραφέας: «Το Δεκέμβρη του 1943, μετά την προσχώρηση ενός από τους λόχους των "λεγεωνάριων" στις γραμμές του Κόκκινου Στρατού, το 789ο τάγμα αφοπλίστηκε και στάλθηκε στη Γερμανία. Εκεί οι εθελοντές, μέσα σε διάστημα δύο μηνών, εκπαιδεύτηκαν και κατόπιν εξοπλίστηκαν ξανά και στάλθηκαν στην Ελλάδα για να πολεμήσουν τους Ελληνες αντάρτες. Ενώ βρίσκονταν στην Ελλάδα, οι προδότες της πατρίδας συμμετείχαν στον ένοπλο αγώνα εναντίον των Ελλήνων ανταρτών, λήστευαν τον άμαχο πληθυσμό και κατέστρεφαν οικισμούς».
Ο βουλευτής και πρόεδρος του Κόμματος των Κομμουνιστών της Κιργισίας, Ισχάκ Μασαλίγιεφ, σημείωσε σε δήλωσή του ότι «την παραμονή της 75ης επετείου της Αντιφασιστικής Νίκης, η ιδέα ψήφισης ενός νόμου που προβλέπει την αποκατάσταση εκείνων που καταδικάστηκαν για προδοσία κατά της πατρίδας, για κατασκοπεία και υπηρεσίες στη λεγεώνα των SS του Τουρκεστάν, είναι αδιανόητη και συνιστά βεβήλωση των βετεράνων του πολέμου».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΛΛΙΑ
Νέα 24ωρη απεργία σήμερα σε όλη τη χώρα
ΠΑΡΙΣΙ.--
Οι εργατοϋπάλληλοι της Γαλλίας δίνουν σήμερα συνέχεια στις πολυήμερες κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Μακρόν, με 24ωρη απεργία που γίνεται σε όλη τη χώρα, μετά από αποφάσεις εκατοντάδων δευτεροβάθμιων και πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων.
Εργαζόμενοι κλάδων όπως οι Μεταφορές απεργούν εδώ και σχεδόν 15 μέρες, ενώ και σε άλλους τομείς - όπως η Ενέργεια - έχει σταματήσει επίσης η παραγωγή εδώ και μέρες, με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων για επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Η νέα μεταρρύθμιση χτυπά τον ίδιο το δημόσιο χαρακτήρα της Ασφάλισης, μετατρέπει τις συντάξεις που χορηγεί το κράτος σε επιδόματα, επιδιώκει τη ραγδαία επέκταση της επαγγελματικής και της καθαρά ιδιωτικής ασφάλισης, αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης κ.τ.λ.
Από τη μεριά της η κυβέρνηση μελετά προσεκτικά την υπονόμευση του αγώνα των εργαζομένων, ενισχύοντας και την προσπάθεια συκοφάντησης ενόψει και των γιορτών. Για παράδειγμα, η υπουργός Οικολογικής Μετάβασης, Ελιζαμπέτ Μπορν, θυμήθηκε το «σεβασμό» που πρέπει να υπάρχει σε όσους θέλουν να ταξιδέψουν αυτές τις μέρες, χωρίς να θίξει βέβαια καθόλου την ...παντελή έλλειψη σεβασμού κυβέρνησης και εργοδοσίας σε κατακτήσεις που οι εργαζόμενοι κατέκτησαν με αίμα.
Επίσης, το δικό τους υπονομευτικό ρόλο είναι έτοιμες να αναλάβουν και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Ο γγ του συνδικάτου CFDT (πλειοψηφούν δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας) Λοράν Μπερζέ τάχτηκε ήδη υπέρ μιας «ανακωχής» απεργών - κυβέρνησης για τις γιορτές, ενώ κατά τ' άλλα εμφανίζεται υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων.
Η ηγεσία της CGT καλεί σήμερα σε «μέρα κινητοποίησης», ενώ ο γραμματέας της, Φιλίπ Μαρτίνεζ, κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιό της εκτιμώντας ότι μετά θα «συζητήσουμε σοβαρά πώς μπορούμε να βελτιώσουμε το σύστημα» και «όλα θα πάνε καλά...».
Στο μεταξύ, ο λεγόμενος ύπατος αρμοστής της κυβέρνησης για τις συντάξεις, Ζαν - Πολ Ντελεβουά, υπέβαλε την παραίτησή του, μετά από καταγγελίες για παραβλέψεις στη φορολογική του δήλωση.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Λαϊκές διαδηλώσεις με αιχμή τη φορολογική επιδρομή
Νέες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν χτες στην Κολομβία, στην πρωτεύουσα Μπογκοτά και σε άλλες πόλεις, από την Εθνική Επιτροπή Απεργίας (συσπείρωση εκατοντάδων εργατικών, αγροτικών, ιθαγένικων και φοιτητικών οργανώσεων) ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του Προέδρου Ιβάν Ντούκε. Αφορμή τη φορά αυτή ήταν η λεγόμενη φορολογική μεταρρύθμιση που η κυβέρνηση επιχειρεί να προωθήσει στα δύο σώματα της Βουλής και η οποία προβλέπει νέες φοροεπιβαρύνσεις για τα λαϊκά στρώματα και φοροελαφρύνσεις για το μεγάλο κεφάλαιο, τις ντόπιες και ξένες μονοπωλιακές επιχειρήσεις, στο όνομα «της ανάπτυξης και της διευκόλυνσης ξένων επενδύσεων».
Οι διαδηλωτές στην πρωτεύουσα είχαν προγραμματίσει διαμαρτυρία με χτύπημα κατσαρολών στην κεντρική πλατεία Σιμόν Μπολίβαρ έξω από τη Βουλή, και σε όλες τις πλατείες των μεγάλων πόλεων.
Θυμίζουμε ότι το κίνημα διαμαρτυρίας ξεκίνησε με τη μεγάλη γενική απεργία στις 21 Νοέμβρη και συνεχίστηκε με ακόμα δύο γενικές απεργίες και σειρά συγκεντρώσεων, απαντώντας και στην άρνηση μέχρι τώρα της κυβέρνησης να καθίσει στο τραπέζι ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για το σύνολο της ατζέντας 13 σημείων που έχει τεθεί στις διαδηλώσεις. Αυτή περιλαμβάνει να παρθούν πίσω τα σχέδια για ελαστικοποίηση της εργασίας, πληρωμή των εργαζομένων ηλικίας μέχρι 25 ετών στο 75% του βασικού μισθού, αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης και της νέας φοροαφαίμαξης. Επίσης τα ζητήματα ποιοτικής δημόσιας Εκπαίδευσης και Υγείας - Πρόνοιας, δημόσιων υποδομών χωρίς ιδιωτικοποιήσεις. Κομβικά ζητήματα είναι και η αποποινικοποίηση της κοινωνικής διαμαρτυρίας, η διάλυση των φονικών αστυνομικών «μονάδων αντιμετώπισης ταραχών» (ESMAD), να εφαρμοστεί από την κυβέρνηση η συμφωνία ειρήνης που υπέγραψε με τους αντάρτες των FARC το 2016, να αρχίσει διάλογος και με το άλλο αντάρτικο, το ELN, και να σταματήσουν οι δολοφονίες λαϊκών αγωνιστών. Ο κατάλογος αυτός διευρύνεται, με τελευταίο δολοφονημένο, την Κυριακή, τον ηγέτη των ιθαγενών της επαρχίας της Κάουκα, Κριστιάν Αντρές Γιατακούε. Τα θύματα ήδη ξεπερνούν τους 700 μέσα σε τρία χρόνια, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται και 180 πρώην αντάρτες. Το κόμμα FARC (Εναλλακτική Δύναμη της Πλειοψηφίας), που προέκυψε από το πρώην αντάρτικο κίνημα μετά την υπογραφή της συμφωνίας, με αφορμή τις δολοφονίες πρώην ανταρτών κάνει λόγο για εξελισσόμενη γενοκτονία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Απαραίτητη η μετανάστευση ειδικευμένων εργαζομένων
ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--
Για τον κίνδυνο επιχειρήσεις να εγκαταλείψουν τη Γερμανία εξαιτίας της έλλειψης ειδικευμένου εργατικού δυναμικού προειδοποίησε η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, ενόψει του χτεσινού συνεδρίου για τη μετανάστευση ειδικευμένων εργαζομένων, με τη συμμετοχή της κυβέρνησης, των κρατιδίων, επιχειρηματιών και συνδικάτων.
«Είναι απαραίτητο να αγωνιστούμε για επάρκεια ειδικευμένων εργαζομένων», σημείωσε η Μέρκελ, υπενθυμίζοντας ότι ο σχετικός νόμος για εισαγωγή εργαζομένων από τρίτες χώρες, που θα εφαρμοστεί από το Μάρτη, πρέπει να αποδώσει γρήγορα.
Σύμφωνα με στοιχεία των εργοδοτών, χρειάζονται εκατοντάδες χιλιάδες ειδικευμένοι εργαζόμενοι και παρότι ήδη 2,5 εκατ. άνθρωποι από χώρες της ΕΕ εργάζονται στη Γερμανία, «αυτό δεν αρκεί και πρέπει να αναζητήσουμε και ειδικευμένους από χώρες εκτός ΕΕ», κυρίως από την Ασία και τη Λατινική Αμερική.
Ιδιαίτερα λείπουν εργαζόμενοι στους τομείς των μαθηματικών, της πληροφορικής, των φυσικών επιστημών και της τεχνολογίας, στις κατασκευές, σε ξενοδοχεία - εστίαση και στην υγειονομική περίθαλψη και συγκεκριμένα ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, μεταλλεργάτες, μηχανικοί, μάγειρες, νοσηλευτές, πληροφορικάριοι και προγραμματιστές λογισμικού.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση του υπουργείου Οικονομίας, η γερμανική οικονομία βρίσκεται λίγο - πολύ σε στασιμότητα, ενώ «υπάρχουν πρώτες ενδείξεις ότι πιθανόν να τερματιστεί η ύφεση στη βιομηχανία και να αρχίσει η σταδιακή ανάκαμψη συνολικά της οικονομίας». Η βιομηχανική παραγωγή τείνει να μειωθεί ενώ οι δείκτες στην αρχή του τέταρτου τριμήνου υποδήλωναν ότι η ιδιωτική κατανάλωση ήταν υποτονική, παρά την οριακή αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος.
Παρά τα «πρώτα σημάδια ελπίδας» ότι η γερμανική οικονομία δεν θα εισέλθει σε ύφεση αλλά σε αναιμική ανάκαμψη, η γερμανική βιομηχανία εξακολουθεί «να υποφέρει από την παγκόσμια υποχώρηση των επενδύσεων, η οποία προκλήθηκε και από τις εμπορικές συγκρούσεις», σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΠΑΣΑΡ ΑΣΑΝΤ
Οι ΗΠΑ κλέβουν το πετρέλαιο και το πωλούν στην Τουρκία
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--
Την κλοπή του συριακού πετρελαίου που παράγεται σε πετρελαιοπηγές της Ανατολικής Συρίας που έχει καταλάβει ο αμερικανικός στρατός και την πώλησή του στην Τουρκία κατήγγειλε χτες ο Σύρος Πρόεδρος Μπασάρ Ασαντ, σε συνέντευξή του στο κινεζικό τηλεοπτικό κανάλι «Phoenix TV».
Ο Ασαντ εξήγησε πως πρόκειται για πετρέλαιο που παράγεται ανατολικά του ποταμού Ευφράτη, το οποίο, πριν από τους Αμερικανούς, έκλεβαν τζιχαντιστές του «Μετώπου Νούσρα» της «Αλ Κάιντα» και του «Ισλαμικού Κράτους». «Το τουρκικό καθεστώς παίζει άμεσο ρόλο στην πώληση του πετρελαίου, όπως έκανε προηγουμένως με το "Μέτωπο Νούσρα" και αργότερα με το "Ισλαμικό Κράτος".
Παρόμοιες καταγγελίες έχει κάνει επανειλημμένα κατά το παρελθόν και το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας, καθώς έχει κατηγορήσει ιδιωτικές μισθοφορικές εταιρείες από τις ΗΠΑ ότι κάνουν λαθρεμπόριο με το συριακό πετρέλαιο και το εξάγουν σε άλλες χώρες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Κατήγγειλε νέα απόπειρα επίθεσης σε στρατόπεδα
Στην καταγγελία νέας προσπάθειας επίθεσης σε δύο στρατόπεδα στην επαρχία Σούκρε προχώρησε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, μιλώντας στην 17η Τακτική Σύνοδο Κορυφής της Μπολιβαριανής Συμμαχίας για τους Λαούς της δικής μας Αμερικής (ΑLBA) που πραγματοποιήθηκε στην Αβάνα. Συγκεκριμένα, είπε ότι εξουδετερώθηκε από τις υπηρεσίες της Βενεζουέλας απόπειρα επίθεσης στα στρατόπεδα, που προετοίμαζε, με τη συνδρομή των ΗΠΑ, ομάδα βουλευτών της αντιπολίτευσης για την Κυριακή. Εμπλοκή στην υπόθεση κατήγγειλε ότι έχει ο διπλωμάτης των ΗΠΑ Τζέιμς Στόρι που διευθύνει το Γραφείο Υποθέσεων Βενεζουέλας στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κολομβία, το οποίο δημιουργήθηκε τον Αύγουστο μετά το κλείσιμο της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Καράκας.
Ο συγκεκριμένος είχε επαφές και συντονισμό με δύο πολιτικούς της αντίδρασης της Βενεζουέλας, την Γιανέτ Φερμίν και τον Φερνάντο Ορόσκο, από το κόμμα «Βολουντάδ Ποπουλάρ». Το δίκτυο των ενόπλων έχει συλληφθεί και ανακρίνεται. Οι δύο πολιτικοί έχουν διαφύγει στην Κολομβία, μαζί με άλλους που βρίσκονταν από πριν εκεί. Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας κατηγορεί ευθέως ότι πίσω και από αυτήν την προσπάθεια βρίσκεται ο αχυράνθρωπος των ΗΠΑ και ΕΕ, ο αυτοανακηρυχθείς Πρόεδρος Χουάν Γκουαϊδό.
Πρόκειται για άλλη μια απόπειρα, όπως και το αποτυχημένο πραξικόπημα της 30ής Απρίλη φέτος, οπότε εκδηλώθηκε απόπειρα κατάληψης στρατοπέδου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Assad μιλά στο κινεζικό δίκτυο Phoenix. Kαταγγέλλει ότι στη χώρα του δρουν παράνομα όχι μόνο μερικές εκατοντάδες Αμερικανοί στρατιώτες, αλλά χιλιάδες μισθοφόροι από...
αμερικανικές ιδιωτικές πολεμικές εταιρείες. Ότι οι Αμερικανοί κλέβουν το συριακό πετρέλαιο (σε συνεργασία με Κούρδους στα βορειοανατολικά) και το πουλούν στην Turkey! Ότι κάθε σπιθαμή συριακής κατεστραμμενης από τους εισβολείς γης θα αποκατασταθεί με τη βοήθεια των φίλων της χώρας του, οπως η Κίνα. Στη Syria δεν λέγαμε ότι θα στείλουμε άμεσα επιτετραμμένο; Μας το επιτρέπει ο ανθύπατος ή απαγορεύεται;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ερντογάν: Οι Τούρκοι δεν είναι ξένοι, αλλά οι οικοδεσπότες στην Ευρώπη
Και στο Ελλαδιστάν οι πολιτικές δούλες του 4ου Ράιχ πανηγυρίζουν για κούφιες δηλώσεις ευρωΠΕΩΝ...
Ίδιες δηλώσεις κι αποφάσεις ευρωΠΕΩΝ κι ΟΗΕ για την Κύπρο από το 1974...
Ετοιμάζουν τέλεια το σενάριο των αφεντικών μας για "συνομιλίες"... νέες αλύτρωτες πατρίδες και ξεπούλημα...




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο «ταξικός εχθρός» των εργαζομένων έχει ονοματεπώνυμο: «αριστερά της Εποχής μας»!
«Η αριστερά μπορεί να αναγεννηθεί μόνον
από τις Σαρδέλες και το κίνημα της Γκρέτα»
αληταρας κωλογερας Φάουστο Μπερτινότι, πρώην πρόεδρος της ιταλικής Βουλής,
πρώην Γενικός Γραμματέας του κόμματος της "Κομμουνιστικής Επανίδρυσης"
O Santori, αρχηγός στις "Σαρδέλες" μετά την πανιταλική συγκέντρωση του Σαββάτου στη Ρώμη όπου διατρανώθηκε ο "ευρωπαϊκός πατριωτισμός" εναντίον των κρατών εθνών και του λαϊκισμού, αφού η Ευρώπη "εξασφάλισε την ειρηνική συμβίωση και τη συνεργασία των λαών της ηπείρου μας εδώ και 75 χρόνια" -δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα στη σύγχρονη ιστορία της Ευρώπης που προκάλεσε εκατομμύρια νεκρών, περισσότερους από το 2ο παγκόσμιο πόλεμο με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε κάθε γωνιά του πλανήτη- κι αναπαράγει στην Ελλάδα ο σύμβουλος έκδοσης και αρθρογράφος της "Αυγής" κ. Χρήστου, έδωσε το στίγμα αυτού του
κινήματος της "Σαρδέλας": "Γεμάτες πλατείες από Σαρδέλες σ' όλη την Ευρώπη", ενώ οι ιδιοι οι σαρδελοποιοι εχουν στοχο στο 25% του εκλογικού σώματος.
Στη Ρώμη οι "Σαρδέλες" στη διαδήλωση "αγανακτισμένων Σαρδέλων" παρουσίασαν το "μανιφέστο" τους, τις θέσεις αυτού του κατασκευάσματος των ελίτ και το κατέθεσε από το πάλκο της πλατείας San Giovanni ο αρχηγός τους Santori:
«Ιδού οι δικές μας προτάσεις:
1. Απαιτούμε οι εκλεγμένοι να πηγαίνουν σε θεσμικά όργανα για να κάνουν πολιτική και όχι για μόνιμη εκλογική εκστρατεία.
2. Όποιος ασκεί το αξίωμα του Υπουργού επικοινωνεί μόνον μέσω των θεσμικών τηλεοπτικών σταθμών.
3. Απαιτούμε διαφάνεια στη χρήση που κάνει η πολιτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αφήστε τον κόσμο της πληροφορίας να έρθει πιο κοντά στην αλήθεια και μεταφράστε αυτή την προσπάθεια σε μηνύματα που είναι αληθινά για τα γεγονότα.
4. Η βία αποκλείεται από τον τόνο της πολιτικής σε όλες τις μορφές της κι η λεκτική βία εξομοιώνεται με τη σωματική βία.
5. Ζητούμε να καταργηθεί το διάταγμα για τους μετανάστες».
Τώρα... τι σχέση μπορεί να έχουν αυτές οι ασυναρτησίες με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ιταλοί κι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι, με την ανεργία, τις πολιτικές λιτότητας της Ε.Ε., την κατάρρευση κάθε κοινωνικής προστασίας των λαών, την κατάργηση εργατικών δικαιωμάτων που κατάκτησαν με αίμα οι λαοί... είναι ζήτημα που σαφώς εντάσσεται σ' εκείνο το νέο όπλο των τραπεζιτών, του υπερεθνικού κεφαλαίου κι έχει ονοματεπώνυμο: «αριστερά της Εποχής μας»!
Ο Marco Rizzo, Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ιταλίας δίνει με λίγες φράσεις το περιεχόμενο του "Κινήματος της Σαρδέλας" της «αριστεράς της Εποχής μας»:
«"Σαρδέλες"... όπλο αποπροσανατολισμού των μαζών... Υπάρχουν λοι σημαίες που αντιπροσωπεύουν τον αγώνα, την κοινωνική δικαιοσύνη κι άλλες που αντιπροσωπεύουν τη χρηματοπιστωτική εξουσία, την εκμετάλλευση, την υποδούλωση των λαών...
Δεν αρκεί να είσαι εναντίον του μίσους, ή εναντίον του Σαλβίνι... είναι αναγκαίο να έχεις ιδέες για κατάκτηση. Αλλιώς καταλήγεις όπως στην Ελλάδα: στις πλατείες τραγουδούν το "Bella Ciao" και κατόπιν στην κυβέρνηση αποδέχονται τα χειρότερα μέτρα της Ε.Ε. εναντίον του εργαζόμενου λαού».
Ο Emiliano Brancaccio, Καθηγητής στο κρατικό Πανεπιστήμιο "Università degli Studi del Sannio" του Benevento, επισημαίνει:
«Εάν δηλώνεις αντιφασίστας, δεν μπορείς να είσαι ένας "αποπληθωριστής" που ζητάει νέα κύματα λιτότητας και ιδιωτικοποίησης, υποστηρίζει την απορύθμιση της εργασίας και προωθεί τη μείωση των μισθών και των τιμών, γιατί ακριβώς αυτές οι πολιτικές ευνοούν την προώθηση της άκρας δεξιάς».
Το ποιος είναι ο διάδοχος του Φάουστο Μπερτινότι και πόσο παλεύει για την «αριστερά της Εποχής μας» ο "δικαιωματικός" κύριος Maurizio Acerbo, είχαμε σημειώσει τον Απρίλη... «Maurizio Acerbo (Κομμουνιστική Επανίδρυση):  Στη Βερόνα θέλουν παραδοσιακή οικογένεια, αλλά ούτε ξέρουν τι είναι... Στην παραδοσιακή οικογένεια υπάρχει πάντα ο γκέι θείος!»



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Guardian. «Η Ελλαδα εχει φτασει στα ορια της με το μεταναστευτικο»



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Βροχη» αποποιησεων κληρονομιας. Το Α΄τετραμηνο ανηλθαν σε 15.000



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ερντογάν αναστάτωσε τη Γενεύη -Ουδείς Ευρωπαίος αξιωματούχος στην υποδοχή του -Ετοιμάζονται διαδηλώσεις διαμαρτυρίας
16/12/2019
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έφτασε στη Γενεύη για να παραστεί στο 1ο Παγκόσμιο Φόρουμ για τους Πρόσφυγες, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Γραφείο του ΟΗΕ στη Γενεύη, στις 17-18 Δεκεμβρίου.