Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Τεταρτη 18 Δεκεμβριου 2019


«ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ-Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ» ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΛΕΡΤΑ, ΨΗΦΙΑΚΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΕΝΗ ΑΠΟ 19/12/2019
18/12/2019
Στην επέτειο των 75 χρόνων από τη Μάχη της Αθήνας η New Star παρουσιάζει για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη το ακυκλοφόρητο ντοκιμαντέρ του Τάσου Λέρτα «Ντοκουμέντο-Η Μάχη της Αθήνας», παραγωγής του 1982.
Ένα ντοκιμαντέρ που ρίχνει φως στα γεγονότα και μοιάζει επίκαιρο όσο ποτέ ψηφιακά αποκαταστημένο από 19/12/2019 σε πρώτη εμπορική διανομή από την New Star.
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ-Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Σκηνοθεσία: ΛΕΡΤΑΣ ΤΑΣΟΣ
Σενάριο: ΛΕΡΤΑΣ ΤΑΣΟΣ
Είδος: ΙΣΤΟΡΙΚΗ, ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μοντάζ: ΑΛΕΠΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ
Μουσική Σύνθεση: ΜΠΛΑΦΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
Παραγωγός: ΛΕΡΤΑΣ ΤΑΣΟΣ, 1982
Γλώσσα: ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Διάρκεια: 84′
Ο Ράιτ, ένας Βρετανός στρατιώτης στην Ελλάδα, γράφει στους δικούς
του: «Ντρέπομαι. Ντρέπομαι τρομερά για το ρόλο που παίζει εδώ η Βρετανία. Θα ήθελα να ήμουν στη Βουλή των Κοινοτήτων και να ακούσω και να μπω στη συζήτηση. Θα εκσφενδόνιζα τη ντροπή των πράξεών μας, στο πρόσωπο της Κυβερνήσεως που είναι υπεύθυνη γι’ αυτά τα εγκλήματα. Η Δημοκρατία μας, μπουκώνεται στον Ελληνικό λαό με τις σφαίρες. Για ποιο λόγο αποχωριστήκαμε, γιατί αποχωρίστηκα από τα παιδιά; Για ποιο λόγο έχει η χώρα μας ολοκληρωτικοποιηθεί, για ποιο λόγο έχει η χώρα μας ματώσει, βομβαρδιστεί, ούτε ο Θεός ξέρει πια. Ειλικρινά είμαι βαθιά κλονισμένος, από τις εξελίξεις που έχουν πάρει τα πράγματα. Και δεν είμαι μόνος.»
Από Τσώρτσιλ προς Λίμπερ:
5 Δεκεμβρίου 1944
«Πρέπει να υποχρεώσετε τον Παπανδρέου να κάνει το καθήκον του και να τον διαβεβαιώσετε ότι αν το κάνει, θα υποστηριχθεί με όλες τις δυνάμεις μας. Αν παραιτηθεί, φυλακίστε τον, έως ότου συνέλθει, όταν πια θα έχουν τελειώσει οι μάχες. Θα μπορούσε το ίδιο καλά να «αρρωστήσει» και να μην μπορεί να τον πλησιάσει κανείς. Έχει περάσει ο καιρός που η οποιαδήποτε ομάδα Ελλήνων πολιτικών θα μπορούσε να επηρεάσει αυτήν την εξέγερση του όχλου. Η μόνη του ελπίδα, είναι να βγει από αυτήν την κατάσταση, τασσόμενος ανεπιφύλακτα στο πλευρό μας. Θα δείτε στο αμέσως επόμενο τηλεγράφημά μου ότι ανέθεσα το όλο θέμα της άμυνας των Αθηνών, της διαχειρίσεως του νόμου και της τάξεως, στα χέρια του στρατηγού Σκόμπι και ότι τον διαβεβαίωσα πως θα υποστηριχθεί έστω κι αν κρίνει αναγκαίο να χρησιμοποιήσει οσηδήποτε βία.»
Σύνοψη
Το ντοκιμαντέρ «Ντοκουμέντο -Η Μάχη των Αθηνών», αφηγείται τα
σημαντικότερα γεγονότα της ελληνικής ιστορίας, από την 4η Αυγούστου του
1936 έως την 4η Δεκεμβρίου του 1944. Στην ταινία χρησιμοποιήθηκε ένα
μοναδικό υλικό – αποσπάσματα από τα επίκαιρα εκείνης της εποχής, που ήταν άγνωστα μέχρι σήμερα. Για δέκα χρόνια, ο σκηνοθέτης ταξίδεψε σε πολλές χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής για να αποκαταστήσει την αλήθεια και κομμάτι-κομμάτι μάζεψε εικόνες και επεισόδια, ψάχνοντας σε ατομικές συλλογές και κινηματογραφικά αρχεία εκείνων των χρόνων.
Μας παραδίδει ένα μοναδικό ντοκιμαντέρ, που αποτυπώνει την αλήθεια αυτών των χρόνων που βασάνισαν την Ελλάδα και τους Έλληνες και που δεν είχε ποτέ πραγματικά φωτιστεί.
Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος ο Αναστάσιος Λέρτας, μετά από χρόνια
αναζητήσεων αποτυπώνει τα γεγονότα και γοητεύει με τη μοναδικότητα του
κινηματογραφικού υλικού του. Βλέπουμε το χρονικό των ευτυχισμένων ημερών της νίκης των Ελλήνων δημοκρατών επί του φασισμού και το χρονικό των τραγικών γεγονότων, όταν με τη βοήθεια των αγγλικών στρατευμάτων οι μοναρχο-φασίστες κλέβουν αυτή τη νίκη από το λαό. Η μεταπολεμική ιστορία της Ελλάδας υπήρξε αρκετά δύσκολη και η ταινία αποτελεί ερμηνείας της.
Ο Τάσος Λέρτας, δημιουργός της ταινίας «Ντοκουμέντο – Η Μάχη της Αθήνας», απέσπασε το βραβείο «Ειρήνης και Φιλίας των Λαών» μέσα από 106 χώρες, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας, το 1983.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Νίκος Μπογιόπουλος αναρτεί κι αυτό από την "e la liberta, τους ελευθεριακους αναρχικους χαφιεδες της CIA.
Δημοσιεύουμε εδώ την πολιτική διακήρυξη του Έθνους των Qhara Qhara με την οποία μπήκαν στις κινητοποιήσεις κατά του Έβο Μοράλες στις 7 του Νοέμβρη, τρεις ημέρες πριν την πτώση του. Οι Qhara Qhara είναι ένας ιθαγενικός λαός που κατά την διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού του 2019 έδωσε έναν πολύ σημαντικό αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση Μοράλες προκειμένου να διατηρήσει την ανεξαρτησία και την κυριαρχία του πάνω στα εδάφη που παραδοσιακά ζει εδώ και αιώνες. Τον περασμένο Φεβρουάριο οι κρατικές υπηρεσίες μαζί με την αστυνομία και αγρότες που δεν ανήκουν στο έθνος των Qhara Qhara, αλλά διεκδικούν τίτλους ιδιοκτησίας σε βάρος της κοινοτικής γης που συλλογικά κατέχουν και καλλιεργούν αυτοί, εισέβαλαν στην περιοχή των Qhara Qhara και επιτέθηκαν στους κατοίκους."... και μου θύμισε... Η Λαϊκή Εξέγερση εναντίον του Ρατσιστικού Μισογυνικού δικτάτορα Έβο Μοράλες, των τροτσικιστικων και αναρχικων χαφιεδων της CIA!
Σχολιο.- Ναι, αναμενόμενο. Το γεγονός ότι επιστρατεύονται οι "κρτιτκές αριστερές φωνές" κατά του Μοράλες, δείχνει ότι το παιχνίδι στη Βολιβία εξακολουθεί να παίζεται σοβαρά. Στας Ευρώπας, ο καθένας παίρνει τη θέση του και υποστηρίζει τελικά το στρατόπεδό του. Η "Πέμπτη Φάλλαγα" , η "ταξική" (υποτίθεται) κριτική σε αυτόν που δέχεται την επίθεση, δεν είναι κάτι καινούργιο. Τώρα και πάντα, "Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΦΡΟΥΡΙΟΥ ΥΠΟ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΠΡΟΔΟΣΙΑ".




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019
Ανακουφιστικά μέτρα της νέας κυβέρνησης της Αργεντινής πριν το τέλος του έτους

Ο Αργεντινός πρόεδρος, Αλμπέρτο Φερνάντες, ξεκίνησε το πρώτο στάδιο της κυβέρνησής του με μια δέσμη μέτρων που θα στείλει στο Κογκρέσο και συγκεκριμένες ανακοινώσεις προς όφελος αρκετών τομέων που βρίσκονται σήμερα σε κρίση.
Μόλις μία εβδομάδα μετά την ανάληψη καθήκοντος, προχώρησε ήδη στη μείωση των φαρμάκων κατά 8%, ένα επίδομα για τους συνταξιούχους και ένα άλλο για το λεγόμενο Καθολικό Επίδομα ανά Παιδί (AUH), και ελπίζει να ανακοινώσει ακόμη περισσότερες πρωτοβουλίες πριν από το τέλος του έτους.

Για τους συνταξιούχους καθώς και για τους δικαιούχους του AUH, θα υπάρξει μια ανάσα ύψους 5.000 πέσος (περίπου 75 δολάρια στην τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία) για το τέλος του έτους, ανακοινώνοντας επίσης την επόμενη διανομή της κάρτας τροφίμων και πάγωμα των λογαριασμών κοινής ωφέλειας.
Όσον αφορά τα φάρμακα, μετά από διαπραγμάτευση με αρκετές φαρμακευτικές εταιρείες, θα μειωθούν οι τιμές κατά 8% σε σχέση με τις αυξήσεις που σημειώθηκαν την 6η Δεκεμβρίου και θα υπάρξει επίσης μια επιπλέον παροχή δωρεάν φαρμάκων για όσους λαμβάνουν την ελάχιστη σύνταξη.
Με πρόθεση να ενισχύσει την αγοραστική δύναμη και εστιάζοντας στην αναζήτηση επενδύσεων και δημιουργία θέσεων εργασίας για την ανάκαμψη της χώρας, σήμερα σε ύφεση, ο πρόεδρος ανακοίνωσε ποσό μέχρι 6.000 πέσος (περίπου 90 δολάρια) σε κάρτες τροφίμων για οικογένειες με παιδιά μέχρι 6 ετών. Θα υπάρξει επίσης μηνιαίο επίδομα για μητέρες με παιδιά έως 6 ετών ή έγκυες.
Μία από τις ανησυχίες είναι τα τιμολόγια για τις δημόσιες υπηρεσίες, ορισμένα από τα οποία υπέστησαν αύξηση πάνω από 100% με την προηγούμενη κυβέρνηση. Ο πρόεδρος έχει ήδη ανακοινώσει ότι οι τιμές θα παγώσουν μέχρι τις 30 Ιουλίου.
Σε συνέντευξη την προηγούμενη μέρα στο κανάλι Telefe, ο πρόεδρος της Αργεντινής ανακοίνωσε ότι την Τρίτη θα ξεκινήσει αυτό που έχει ονομάσει ως Διατροφικό Σχέδιο (Plan Alimentar), το σχέδιο κατά της πείνας. «Πρόκειται για ένα σχέδιο σύμφωνα με το οποίο κάθε γυναίκα με εγκυμοσύνη 3 μηνών ή που έχει παιδιά έως 6 ετών, θα της δώσουμε 4.000 πέσος το μήνα εάν έχει ένα παιδί και 6.000 εάν έχει δύο ή περισσότερα παιδιά», διευκρίνισε.
Σχετικά με τις τιμές των λογαριασμών, είπε ότι δεν θα αυξηθούν και αναμένουν να τερματιστεί η «δολαριοποίηση» (σταθερή ισοτιμία του πέσο με το δολάριο). «Δεν θα εφαρμόσουμε αυξήσεις και θα δώσουμε μέχρι τις 30 Ιουλίου χρόνο για να επαναπροσδιοριστεί η έννοια των λογαριασμών», είπε.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κουκάκι: ΜΑΤ και ΟΠΚΕ συνέλαβαν και χτύπησαν τους γείτονες της κατάληψης
9:13 | 18.12.2019
Δεμένοι και χτυπημένοι στην ταράτσα του σπιτιού τους βρέθηκαν οι γείτονες της κατάληψης στο Κουκάκι, μόνο και μόνο επειδή ζήτησαν χαρτί εισαγγελέα για να επιτρέψουν στην αστυνομία να περάσει μέσα από το οικιακό τους άσυλο - «Ανέβηκαν στην ταράτσα του σπιτιού μου, συνέλαβαν και έδειραν τον άντρα και τον γιο μου και με απείλησαν ότι θα με πετάξουν από τη σκάλα, κι όλο αυτό επειδή ζητήσαμε παρουσία εισαγγελέα για να περάσουν από το σπίτι μας», η μαρτυρία της γυναίκας που είδε τον άντρα και τον γιο της να χτυπιούνται από τα ΜΑΤ και τελικά να συλλαμβάνονται

«Ήρθαν τα ΜΑΤ και ζήτησαν να περάσουν από το σπίτι για να μπουν στο διπλανό. Ζητήσαμε χαρτί Εισαγγελέα για να περάσουν. Κάποια στιγμή ακούσαμε βήματα στην ταράτσα μας και πήγαν ο άντρας μου και τα παιδιά μου να δουν τι γίνεται. Ζήτησαν χαρτί Εισαγγελέα και σε απάντηση τους έβαλαν κάτω, τους έδεσαν τα χέρια και τους πλάκωσαν στο ξύλο. Πήγα να δω τι γίνεται και μου είπαν: Φύγε γιατί θα σε πετάξουμε από τη σκάλα» (!), η συγκλονιστική καταγγελία κατοίκου των Πετραλώνων για τις πράξεις της αστυνομίας σήμερα το πρωί κατά την επιχείρηση ΟΠΚΕ και ΜΑΤ για την εκκένωση διπλανού κτιρίου που τελούσε υπό κατάληψη.
Και προσθέτει:  «Είδα άνθρωπο των ΜΑΤ να έχει πατήσει το κεφάλι του γιού μου στο πάτωμα της ταράτσας. Ζητήσαμε Εισαγγελέα τους ξυλοκόπησαν και τους πήγαν στην ΓΑΔΑ».
«Οι αστυνομικές δυνάμεις ήθελαν να περάσουν από το σπίτι μας χωρίς χαρτί εισαγγελέα. Θέλαμε ένα χαρτί εισαγγελέα για να γίνει το οτιδήποτε. Δεν έχουμε σχέση με το διπλανό κτίριο. Στη συνέχεια ήρθε ο εισαγγελέας και έκανε έλεγχο στο σπίτι μας μήπως βρουν καταληψίες αλλά τον άντρα μου και τα παιδιά μου τα έχουν πάρει δαρμένους και ξυλοδαρμένους στην ΓΑΔΑ», προσθέτει η κάτοικος.
Το βίντεο από τον ΑΝΤ1 (με τον αληταρα διαφημιστη  Παπαδάκη να σπεύδει να πει ότι η συγκλονιστική μαρτυρία της κατοίκου είναι «η μία πλευρά» και πρέπει να ακούσουμε και την άποψη της χουντικης αστυνομίας...)
Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ακινητοποιήσει στη ταράτσα του σπιτιού τους, τους γείτονες της κατάληψης!

Οι ψευτιες των αληταραδων της χουντικης ΕΛΑΣ για τη σύλληψη των γειτόνων: «Αντιδρούσαν»...
Τις ψευτιες ότι «αντιδρούσαν στην αστυνομική επιχείρηση» ο πατέρας και το παιδί του που συνελήφθησαν από το γειτονικό σπίτι που γειτονεύει με την κατάληψη της Ματρόζου, διακινεί η χουντικη ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με τους χουντικους αστυνομικους αληταραδες, «στην επιχείρηση που έγινε στην οδό Ματρόζου, προσήχθησαν και ένας πατέρας με τον γιο του από την ταράτσα του διπλανού κτιρίου (αριθμός 47), στο οποίο διαμένουν. Οι αστυνομικοί τούς αντιλήφθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και τους είδαν να αντιδρούν στην επιχείρηση. Οι άνδρες της αστυνομίας προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο, αλλά δεν τους άνοιξε κανείς. Τελικά, παρουσία εισαγγελέα συνελήφθησαν, ενώ αντιδράσεις σημειώθηκαν και από τη μάνα, όταν είδε τον σύζυγο και τον γιο της με χειροπέδες. Με εντολή του εισαγγελέα, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο διαμέρισμά τους, για την περίπτωση που είχαν κρύψει καταληψίες, αλλά δεν βρέθηκε τίποτα. Όλοι οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια όπου εξετάζονται, ενώ οι έρευνες στα κτίρια συνεχίζονται».
https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=3IvIZSEg-w0&feature=emb_logo
Η ανακοίνωση της αστυνομίας για την εισβολή σε σπίτι, τον ξυλοδαρμό και τη σύλληψη μιας οικογένειας, είναι άκρως αποκαλυπτική.
Αναφέρει πως η σύλληψη έγινε παρουσία εισαγγελέα. Αναγνωρίζει, δηλαδή, ότι η παραβίαση του οικογενειακού ασύλου και η κακομεταχείριση των ενοίκων έγινε χωρίς εισαγγελέα.
Ο οποίος, παρανομώντας ασύστολα, έσπευσε να καλύψει την παραβίαση του Συντάγματος αυτής της χώρας.
Ολισθηρός ο δρόμος και τα αυτονόητα δημοκρατικά δικαιώματα σε κίνδυνο.
Ας αντιδράσουμε, προτού να είναι πολύ αργά!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν 2 εκατοντάδες πολίτες διαδηλώνουν στη Θεσσαλονικη για την υπεράσπιση των αρχαιοτήτων που έχουν βάλει στο στόχαστρο κυβέρνηση και εργολάβοι, δεν είναι όλα χαμένα σ' αυτό τον τόπο!
Από τη χθεσινή κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη για τα αρχαία του μετρό απουσίαζαν, βέβαια, οι Δεξιοι, που η "αγάπη" τους για την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά αυτής της χώρας είναι εξαιρετικά επιλεκτική.
Για μια ακόμη φορά είναι κυρίως ο κόσμος της Αριστεράς που δίνει τη μάχη για τον πολιτισμό. Για τις "παλιόπετρες", για τις οποίες χύνανε το αίμα τους οι αγράμματοι του 1821, έχοντας μάθει να θεωρούν εθνικό ό,τι είναι αληθινό.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με βροχή χημικών και μαζικές προσαγωγές πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα η εκκένωση της κατάληψης της οδού Ματρόζου και άλλων δύο κτιρίων στο Κουκάκι.
Και συνεχίζοντας το τσαλαπάτημα της αξιοπρέπειας των πολιτών, μέχρι και κουκούλες στο κεφάλι έβαλαν στους συλληφθέντες οι ένστολοι τρομοκράτες. Η φωτογραφία με την νεαρή γυναίκα στη Ματρόζου είναι χαρακτηριστική.
Για την κυβέρνηση της Ν.Δ. -όπως και γι' αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ, που επίσης είχε επιτεθεί στην κατάληψη της Ματρόζου τον Μάρτιο 2018- οι καταληψεις είναι ανομία και όχι οι κουκουλες στο κεφαλι.
Αυτός είναι ο πολιτισμός τους! Αυτή είναι η αντίληψή τους για τη δημοκρατία!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπογράφουμε! Γιατί εμείς τον αγαπάμε αυτό τον τόπο και την ιστορική του παράδοση.
Να μείνουν τα αρχαία στο Σταθμό Βενιζέλου Θεσσαλονίκης

Να διατηρηθούν in situ τα μοναδικά ευρήματα στον Σταθμό Βενιζέλου της Θεσσαλονίκης – και το Μετρό να προχωρήσει ολοταχώς!
Μακρές υπήρξαν οι διαβουλεύσεις, εμπεριστατωμένες οι τεχνικές μελέτες και απόλυτα νόμιμες οι διαδικασίες από το 2014 μέχρι την Υπουργική Απόφαση του Φεβρουαρίου 2017. Αυτή διατηρούσε in situ την Μέση Οδό της ρωμαϊκής και χριστιανικής Θεσσαλονίκης, πάνω από τις γραμμές του μετρό.
Η απόφαση αυτή επέτρεπε και να διασωθούν τα απαράμιλλα αυτά αρχαία ως πραγματικά έργα αντί για ψεύτικες ανακατασκευές και να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή του Μετρό. Τώρα κινδυνεύει από μία εσπευσμένη κίνηση του ΥΠΠΟΑ που καλεί την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου τα μέλη του ΚΑΣ – διορισμένα από το ίδιο το Υπουργείο – να την αναθεωρήσει εν μία νυκτί, αποφασίζοντας την άμεση απόσπασή τους με την υπόσχεση πως, θα επανατοποθετηθούν με την αποπεράτωση του Σταθμού.
Όμως η ίδια διαβεβαίωση είχε δοθεί για να αποσπαστεί το Νυμφαίο που είχε ανακαλυφθεί στον παρακείμενο Σταθμό Αγίας Σοφίας, διαβεβαίωση η οποία δεν μπορούσε να τηρηθεί στην πράξη. Ακόμα λιγότερο πιστευτές είναι οι έωλες εκτιμήσεις περί μειώσεως κόστους και διάρκειας του έργου. Αντίθετα, σύμφωνα με τον αρχαιολογικό Νόμο, την τεχνικά προβληματική απόσπαση των ευρημάτων θα ακολουθήσουν αναγκαστικά:
μακροχρόνιες ανασκαφές αδιευκρίνιστου αριθμού αρχαιολογικών στρωμάτων,
επακόλουθη καθυστέρηση και
κλονισμός της χρηματοδοτικής στήριξης εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Υψώνουμε ενωμένοι τις φωνές μας ενάντια σε αυτήν την εσπευσμένη κίνηση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ, ιδιαίτερα απροσδόκητη τη απουσία οποιασδήποτε τέτοιας προεκλογικής δέσμευσης από οποιαδήποτε πολιτικό σχήμα στις εθνικές εκλογές. Ζητούμε επίμονα να μη χαθεί για πάντα μία μοναδική εμπειρία της ιστορικής Θεσσαλονίκης και να γίνει σεβαστή η προηγούμενη, σοβαρή και ενδελεχής, απόφαση του ΚΑΣ.

https://secure.avaaz.org/el/community_petitions/prothypoyrgos_kos_kyriakos_mitsotakis_ypoyrgos_pol_metro_thessalonikis_na_diatirithoyn_in_situ_ta_arhaia_sto_stathmo_venizeloy/?fbfbafb&fbogname=%CE%93%CE%B9%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82+%CE%91.&fbclid=IwAR0A5uYZMjdbMxYqKhsn0uZhcAxhNed07avcxdsLcAcbUPd6HjjZE0uJQCY

13.464 υπογραφές



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όχι, βρε κακομοίρη! Δεν λέω πως έκανες άσχημα που σπούδασες ή που φρόντισες να σπουδάσει και το παιδί σου.
Πολύ καλά έκανες γιατί στις μέρες μας για να βγει το μεροκάματο θέλει όλο και περισσότερες ειδικές επαγγελματικές γνώσεις.
Αυτό που λέω και φαίνεται πως σου είναι δύσκολο να καταλάβεις, είναι ότι αυτές οι ειδικές επαγγελματικές σπουδές σου δεν σε έκαναν ούτε πιο σοφό ούτε πιο καλό άνθρωπο. Άλλωστε, για δουλειά σπούδασες. Όπως και το παιδί σου.
Αν ήταν τα πανεπιστήμια να βγάζουν σοφούς και καλούς ανθρώπους όλοι μας θα είχαμε σαν πρότυπο την κοινωνική σαπίλα της Εκάλης και του Ψυχικού. Εκεί όπου το 90% είναι πτυχιούχοι.
Αλλά τους πλησιάζεις και σε πνίγει η μπόχα, ρε φίλε! Κι από γνώσεις, άσε! Στήσε αυτί σε κάνα ακριβό μπαράκι στο Κολωνάκι κι έλα να τα πούμε!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σφαγή για το ποιος έχει και ποιος όχι πτυχία και μεταπτυχιακά!
Σε μια κοινωνία βαθιάς πολιτισμικής και πολιτιστικής παρακμής, είναι αναμενόμενο, πρότυπο να αποτελούν αυτοί που ζουν στα προάστια της σαπίλας και του οργανωμένου εγκλήματος. Ψυχικά, Εκάλες κ.λπ.
Εκεί να δεις πτυχία και μεταπτυχιακά! Και γλίτσα που τείνει να κατακλύσει την κοινωνία ολόκληρη. Στον βαθμό που οι αξίες της ρυπαρής άρχουσας τάξης μετατρέπονται σε αξίες κοινωνικές.
Και δώσ' του καβγάς για το ποιος είναι πτυχιούχος και ποιος πλέμπα για ποδοπάτημα!
Σχολιο.- ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΗΡΘΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΥΕΑ
Σχολιο.- Δεν είναι κακό να μην έχεις πτυχίο. Κακό είναι να λες ότι έχεις ενώ δεν έχεις.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Εισαγγελέας για Χρυσή Αυγή: Ένοχος μόνο ο Ρουπακιάς - "Βγάζει λάδι" την ηγεσία και την τοπική οργάνωση
Την απαλλαγή των 17 κατηγορουμένων ως μέλη της ΤΟ Νίκαιας από την κατηγορία της συνέργειας στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα πρότεινε η εισαγγελέας. "Καμία εντολή, κανέναν σχεδιασμός", είπε στη αγόρευσή της.
18 Δεκεμβρίου 2019 11:59
Μία πρωτοβουλία του Γιώργου Ρουπακιά, χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως σχεδιασμός, δίχως εντολή από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής, ήταν η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, σύμφωνα με την εισαγγελέα Αδαμαντία Οικονόμου. Η εισαγγελική λειτουργός έκανε λόγο για μια «τυχαία συνάντηση» στην καφετέρια «Κοράλλι», επισημαίνοντας πως δεν προέκυψε ότι ο Παύλος Φύσσας ήταν στοχοποιημένος.
Η εισαγγελική λειτουργός μάλιστα, ζήτησε την ενοχή του Γ. Ρουπακιά, αφού «δίχως καμία αμφιβολία διέπραξε ανθρωποκτονία», ωστόσο ζήτησε την αθώωση όλων των κατηγορούμενων για συνέργεια στη δολοφονία, υποστηρίζοντας πως «εκείνο το βράδυ δεν υπήρχε σχεδιασμός».
«Από κανένα στοιχείο δεν αποδείχθηκε ότι η ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα ήταν προσχεδιασμένη από την ηγεσία και δόθηκε εντολή για αυτή. Από τις τηλεφωνικές συνομιλίες από τον Ιω. Λαγό προς άλλους κατηγορούμενους δεν προκύπτει κάτι. Αντίθετα, στις τηλεφωνικές κλήσεις του Ιω. Λαγού προς τον Γ. Πατέλη φαίνεται η προσπάθεια του πρώτου να λάβει πληροφορίες για το τί έγινε εκείνο το βράδυ. Αν πράγματι ήταν προσχεδιασμένη κι ήταν στοχοποιημένος ο Π. Φύσσας γιατί να διαπράξουν τη δολοφονία το συγκεκριμένο βράδυ που είχε τον ποδοσφαιρικό αγώνα και θα γινόταν αντιληπτό και όχι κάποιο άλλο βράδυ σε άλλο σημείο;» ανέφερε η εισαγγελέας.
Μάλιστα, επικαλούμενη στοιχεία της δικογραφίας και μαρτυρικές καταθέσεις, η Αδ. Οικονόμου ανέφερε ότι «η ανθρωποκτονία ήταν τυχαία», αφού η συνάντηση της παρέας του Π. Φύσσα και τριών χρυσαυγιτών στην καφετέρια «Κοράλλι» ήταν «συμπτωματική», ενώ ταυτόχρονα «δεν υπάρχει στοιχείο στοχοποίησης του Παύλου Φύσσα».
"Δεν είχαν δόλο"
Αναφορικά με τα 17 φερόμενα μέλη της Τοπικής Οργάνωσης της Νίκαιας που κατηγορούνται για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία, η εισαγγελέας επισήμανε, ότι θα έπρεπε να απαλλαχθούν από την κατηγορία «ελλείψει υποκειμενικού στοιχείου του δόλου και των αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα με την κατάργηση της απλής και άμεσης συνέργειας».
Όπως είπε στην τοποθέτησή της, δεν προέκυψε η γνώση της τέλεσης της ανθρωποκτονίας και η αποδοχή της απόφασης του Γ. Ρουπακιά. «Δεν προέκυψε αν γνώριζαν την ανθρωποκτόνο πρόθεση του Γ. Ρουπακιά και παρέμειναν στο σημείο. Ήταν ελάχιστος ο χρόνος για να γίνει δεκτό ότι μπορούσαν να αντιληφθούν την ανθρωποκτόνο πρόθεση του δράστη. Όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου. Άλλωστε ούτε οι αυτόπτες μάρτυρες κατάλαβαν ότι υπήρχε μαχαίρι, μόνο ότι ο Ρουπακιάς τον αγκάλιασε», υποστήριξε προσθέτοντας πως «η παρουσία των κατηγορούμενων οφειλόταν στη βούληση τους να συνδράμουν τους Τσαλίκη και Άγγο κατά όλης της παρέας του Φύσσα κατά την παρουσία τους στην καφετέρια».
Όσο για το Γ. Ρουπακιά, η Αδ. Οικονόμου ανέφερε ότι μόνος του αποφάσισε και εκτέλεσε την ανθρωποκτονία, πράγμα που προκύπτει από το γεγονός ότι «ήρεμος με κανονικό βηματισμό επέστρεψε στο αμάξι του καπνίζοντας». Όπως είπε, «ήθελε να φονεύσει τον παθόντα όπως προκύπτει από τα χτυπήματα που καταφέρθηκε με μανία. Είχε ήρεμη σκέψη πριν και μετά την υλοποίηση της πράξης και αποδεχόμενος το θανατηφόρο αποτέλεσμα έπληξε με αναδιπλωμένο μαχαίρι τον Παύλο Φύσσα».
Τέλος, η εισαγγελική λειτουργός κατέληξε ότι:
- Δεν υπήρχαν συντεταγμένα άτομα κατά την επίθεση σε βάρος της παρέας του Π. Φύσσα, αλλά επρόκειτο για έναν «όχλο ατόμων»
- οι εμπλεκόμενοι στην επίθεση επί της Παναγή Τσαλδάρη, δεν διέθεταν ρόπαλα και στηλιάρια, αλλά μόνο κράνη
- Ο Γ. Ρουπακιάς ήταν ο μόνος που επέβαινε στο όχημα, δεν υπήρχε κανένας συνοδηγός
- Χαρακτήρισε τα όσα οι προστατευόμενοι μάρτυρες υποστήριξαν για στοχοποίηση του Π. Φύσσα ως «μη πειστικά και αντιφατικά»


Μάγδα Φύσσα: "Αθωώνουν τους εγκληματίες. Πόσο να αντέξουμε;"
Η Μάγδα Φύσσα αντιδρά στην πρόταση της εισαγγελέως που ζήτησε μόνο την ενοχή του Γ. Ρουπακιά και την απαλλαγή των 17 άλλων κατηγορούμενων
18 Δεκεμβρίου 2019 12:08
Την οργισμένη αντίδραση της Μάγδας Φύσσα προκάλεσε η πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου για την απαλλαγή των 17 κατηγορουμένων ως μέλη της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας από την κατηγορία της συνέργειας στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα.
Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε μόνο την ενοχή του Γ. Ρουπακιά, ενώ μεταξύ άλλων στην αγόρευσή της είπε πως δεν διέκρινε «καμία εντολή, κανένα σχεδιασμό.»
Σε δήλωσή της έξω από το δικαστήριο η Μάγδα Φύσσα ξέσπασε: «Δεν είδαν τίποτα όλο αυτό το διάστημα; Αθωώνουν τους εγκληματίες. Πόσο να αντέξουμε;»




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το μαλακισμενο μπατσοσκυλο  έχει μυαλό ταράτσα.
«Κατά τη σύλληψη ή προσαγωγή είναι υποχρεωτική η ακινητοποίηση και η χειροπέδηση. Αυτή είναι η αστυνομική πρακτική που διδάσκεται και στις σχολές της ΕΛ.ΑΣ.» είπε ο
Χουντικος Αληταρας Μπαλάσκας: Η ταράτσα όπου έγιναν οι προσαγωγές είναι δημόσιος χώρος
18.12.2019 13:03
 Τελευταία Ενημέρωση18.12.2019 14:14
«Κατά τη σύλληψη ή προσαγωγή είναι υποχρεωτική η ακινητοποίηση και η χειροπέδηση. Αυτή είναι η αστυνομική πρακτική που διδάσκεται και στις σχολές της ΕΛ.ΑΣ.» είπε ο χουντικος αληταρας Σταύρος Μπαλάσκας
Τη θέση ότι οι προσαγωγές πατέρα και γιου σε ταράτσα κτιρίου στο Κουκάκι έγιναν σε δημόσιο χώρο και, συνεπώς, ήταν νόμιμες εκφράζει ο χουντικος αληταρας συνδικαλιστής της χουντικης ΕΛ.ΑΣ., Σταύρος Μπαλάσκας.
Σχολιο.- Πρώτα καταργείται τυπικά το οικογενειακό άσυλο και μετά το Πανεπιστημιακό.Χρυσαυγιτίδη ξεφτίλα κουραγοδάμη υπάλληλε της CIA και της Mossad ανεβάζεις επικίνδυνα την ένταση.
Σχολιο.- Αν η ταράτσα είναι δημόσιος χώρος, να διοργανώσουμε πάρτι στην ταράτσα του Μητσοτάκη.
Είναι μεσοτοιχία με το σπίτι του Χριστοφοράκου.
Σχολιο.-  Να πάμε στην ταράτσα του Μαξίμου για μπάρμπεκιου.
Σχολιο.- Θα σε καλέσω στο πάρτυ στην ταράτσα του Μπαλασκα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με μια ψύχραιμη ματιά θα πει κάποιος ότι ήρθε η εποχή που μπορείτε να κοιμάστε και πάλι με τα παράθυρα και τα κεφάλια σας ανοιχτά



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έβαλα καθαρό σέξυ βρακί.
Δεν ξέρεις πότε θα μπουκάρουν οι μπάτσοι να μας γ@μήσουν...




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι σκατά γίνεται στη δική της Χρυσής Αυγής;;;
Στο τέλος θα ζητήσει και συγνώμη απ το Ρουπακιά ο εισαγγελέας...
Σχολιο.-  Ότι έγινε στιs δικεs των χουντικών επί Καραμανλή...
Σχολιο.- Πρώτον.....ο Ρουπακιας επανέλαβε την δολοφονία Λαμπράκη......
Δεύτερον.....το ότι είναι ελεύθερος αποτελεί καταρράκωση του αισθήματος ασφάλειας του πολιτη
Σχολιο.- ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΗΚΗ ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΚΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΥΡΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΥΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΛΟΣΕΤΑΙ ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πόσο κόστιζε μέχρι πριν λίγες μέρες ένα κουτί ασπιρίνες;
1.80€
Πόσο κοστίζει από εδώ και πέρα;
3.90€
Περιμένω πότε θα βγει ο Κικίλιας να πει ότι μείωσε τις τιμές των φαρμάκων με τιμολόγηση ασπιρίνης 2.90 και να χειροκροτούν τα ζώα από κάτω.
Σχολιο.- Ναι και πριν τις μειώσεις κάνανε οι φαρμακοβιομηχανίες κάτι ωραίες αυξήσεις οπότε και να κατέβουν τα φάρμακα να κερδίσουν τουλάχιστον 50% επάνω. Φάρμακο που το έπαιρνα 3,40€έχει πάει 5,40€. Μείον 7% 5,04€. Πόσα κέρδισε η φαρμακοβιομηχανία οεο;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΓΑΖΑ: ΉΤΑΝ ΣΤΡΑΒΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ
18/12/2019
Ο αποκλεισμός της Γάζας από το κράτος του Ισραήλ, σε συνδυασμό με την εντεινόμενη κλιματική αλλαγή, δημιουργούν ήδη τεράστια προβλήματα επιβίωσης στους Παλαιστίνιους που παραμένουν έγκλειστοι σε αυτήν την «υπαίθρια φυλακή».
Ο Abeer Butmeh έγραψε πρόσφατα στην αγγλική έκδοση του Al Jazeera πως λόγω του Ισραηλινού αποκλεισμού της Γάζας, δεν εισάγεται εξοπλισμός για τον καθαρισμό των υδάτων, με αποτέλεσμα το 97% του νερού στη Λωρίδα της Γάζας να είναι μολυσμένο.
Σε έναν συνδυασμό χτυπημάτων, η άνοδος της στάθμης της θάλασσας της Μεσογείου προκαλει το επιπλέον πρόβλημα της αλάτωσης του υδροφόρου ορίζοντα της Λωρίδας της Γάζας, που είναι η μόνη τοπική πηγή πόσιμου ύδατος. Τα προβλήματα αυτά θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν με βελτιώσεις υποδομών, αλλά ο Ισραηλινός αποκλεισμός σταματά την εισαγωγή του απαραίτητου εξοπλισμού.
Το ένα τέταρτο των ασθενειών στη Γάζα προκαλούνται από την κακή ποιότητα του νερού και έως το 2014, το 12% των θανάτων παιδιών αποδίδονταν στο μη υγιές πόσιμο νερό. Πιθανότατα σήμερα το ποσοστό αυτό είναι υψηλότερο. Η Haaretz επισημαίνει ότι οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα ξοδεύουν το 33% του πενιχρού εισοδήματός τους στο νερό, σε σύγκριση με το 0,7% που ξοδεύει ο υπόλοιπος πλανήτης. Περισσότεροι από τους μισούς Παλαιστίνιους στη Γάζα είναι άνεργοι λόγω του Ισραηλινού αποκλεισμού.
Τα επίπεδα διάρροιας σε παιδιά έχουν αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία δύο χρόνια, και υπάρχει αύξηση γαστροεντερικών ασθενειών όπως επίσης και ασθενειών του ήπατος. Αύξηση υπάρχει και στις περιπτώσεις του συνδρόμου κυανωτικού βρέφους.
Μεταξύ του εξοπλισμού που το Ισραήλ αρνείται να επιτρέψει να εισαχθεί στη Γάζα είναι αντλίες νερού και εξαρτήματα για την άντληση και την εξυγίανση του ύδατος.
Σύμφωνα με τους Shira Efron, Jordan R. Fischbach, Ilana Blum, Rouslan I. Karimov, και Melinda Moore στην έκδοση Rand Quarterly της ιστοσελίδας του αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας, στη Γάζα:
«Η διπλή κρίση ύδατος συνδυάζει την έλλειψη πόσιμου νερού, νερού για μαγείρεμα και προσωπική υγιεινή, με την έλλειψη διαχείρισης αποβλήτων. Ως αποτέλεσμα, περισσότερα από 108.000 κυβικά μέτρα ακατέργαστων λυμάτων χύνονται καθημερινά από τη γάζα στη Μεσόγειο θάλασσα, δημιουργώντας ακραίους κινδύνους δημόσιας υγείας στη Γάζα, το Ισραήλ και την Αίγυπτο. Αν και αυτά τα προβλήματα δεν είναι καινούρια, οι ραγδαία επιδεινούμενες υποδομές, τα αυστηρά όρια στις εισαγωγές υλικών κατασκευής και αντλιών νερού, και η μειούμενη και αναξιόπιστη παροχή ενέργειας έχουν επιταχύνει την κρίση ύδατος και έχουν επιδεινώσει τους σχετιζόμενους με το νερό κινδύνους για την υγεία».
Προσθέτουν ότι «η κύρια πηγή ύδατος – ο υδροφόρος ορίζοντας – εξαντλείται και η ποιότητά του εξασθενεί από την εισροή θαλασσινού νερού, τη διαρροή λυμάτων και τις γεωργικές απορροές».
Το κακής ποιότητας νερό ευθύνεται για έναν στους τέσσερις ανθρώπους που ασθενούν στη Λωρίδα της Γάζας, και δεδομένου ότι τα λύματα καταλήγουν στον υδροφόρο ορίζοντα, την κύρια πηγή πόσιμου νερού, οι συγγραφείς προειδοποιούν πως επίκεινται μεγάλου μεγέθους εξάρσεις ασθενειών.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Μια γυναίκα πισθάγκωνα δεμένη, ημίγυμνη, ξυπόλητη, ακινητοποιημένη στο έδαφος, με μαύρη κουκούλα στο κεφάλι, επειδή ζήτησε απόφαση του εισαγγελέα για τον έλεγχο-εισβολή στο σπίτι της! ΥΓ. Τέτοια απάνθρωπη "κανονικότητα" είχαμε να δούμε από τότε που κοιμόμασταν με ανοιχτά παράθυρα! Με απλά λόγια, χούντα είναι!
Σχολιο.- Κλαρίνα και εμβατήρια ακούγονται από τους τάφους Παπαδόπουλου-Μακαρέζου-Παττακού
Σχολιο.- Στη Χούντα ήταν χειρότερα?..
Σχολιο.- σαν να συγκρίνεις τώρα το έμφραγμα με το εγκεφαλικό



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Νόμο και Τάξη» για την Αστυνομία ζητάει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών
«Η εκγύμνωση και η κακοποίηση προσαχθέντων ή συλληφθέντων ατόμων από αστυνομικά όργανα και κάθε σχετική πρακτική εξευτελισμού της ανθρώπινης προσωπικότητας δεν μπορεί να γίνει δεκτή στο πλαίσιο του κράτους δικαίου, είναι παράνομη ανεξαρτήτως του αδικήματος που φέρεται να έχει διαπράξει ο συλληφθείς και προσβάλλει βάναυσα τα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου» τονίζει σε ανακοίνωσή του για τη σωρεία καταγγελιών αστυνομικής βίας ο Δικηγορικής Σύλλογος Αθηνών. Προσθέτει ότι «το σχετικό νομικό πλαίσιο επιδέχεται αρκετές βελτιώσεις, ιδίως σε ό,τι αφορά το ζήτημα των προσαγωγών, οι οποίες παραμένουν ουσιαστικά ανεξέλεγκτες από την έννομη τάξη», ωστόσο υπενθυμίζει ότι «οι κείμενες διατάξεις που προβλέπουν εχέγγυα λογοδοσίας των αστυνομικών οργάνων και ελέγχου των καταγγελιών πολιτών για έκνομες πράξεις αστυνομικών πρέπει να εφαρμόζονται χωρίς εκπτώσεις και συμψηφισμού».
Τρίτη 17 Δεκέμβριος 2019 - 21:25
Με αφορμή το οπτικοακουστικό υλικό και τις καταγγελίες που έχουν δημοσιευτεί σε ΜΜΕ, ο Δικηγορικός Σύλλογος, σε μια σκληρή ανακοίνωση, χωρίς βέβαια να προκαταλαμβάνει «τη βασιμότητα ή μη συγκεκριμένων καταγγελιών σε σχέση με τέτοια περιστατικά», εκφράζει τον προβληματισμό του και ουσιαστικά καλεί την αστυνομία να σεβαστεί τη νομιμότητα, προσθέτοντας ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο επιδέχεται αρκετές βελτιώσεις, ειδικά στο θέμα των προσαγωγών που είναι ανεξέλεγκτες από την έννομη τάξη. Όπως αναφέρει σχετικά:
«Η εκγύμνωση και η κακοποίηση προσαχθέντων ή συλληφθέντων ατόμων από αστυνομικά όργανα και κάθε σχετική πρακτική εξευτελισμού της ανθρώπινης προσωπικότητας δεν μπορεί να γίνει δεκτή στο πλαίσιο του κράτους δικαίου, είναι παράνομη ανεξαρτήτως του αδικήματος που φέρεται να έχει διαπράξει ο συλληφθείς και προσβάλλει βάναυσα τα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου όπως αυτά κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Συνθήκη για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου»
Στη συνέχεια, Ο ΔΣΑ υπενθυμίζει ότι «έχει δημόσια λάβει θέση υπέρ της νομιμότητας και του δικαιώματος ασφάλειας των πολιτών, χωρίς κανενός είδους άβατα και αστερίσκους αλλά και χωρίς ποτέ να παρεμποδίζεται βεβαίως η ελευθερία της έκφρασης και η ανταλλαγή των ιδεών. Ακριβώς όμως γι’ αυτό, χάριν της νομιμότητας, η οποία πρέπει να χαρακτηρίζει κατά πρώτο λόγο τα κρατικά όργανα, θεωρούμε αυτονόητη την με βάση τα προβλεπόμενα στο νόμο εκκίνηση και άμεση ολοκλήρωση διαδικασιών έρευνας και πειθαρχικού ελέγχου για όλες τις καταγγελίες που αφορούν σε ενέργειες υπέρμετρης ή δυσανάλογης άσκησης βίας, που θέτει σε διακινδύνευση τα θεμελιώδη έννομα αγαθά της υγείας, της σωματικής ακεραιότητας και της αξιοπρέπειας»
Καταλήγει λέγοντας ότι «παρόλο δε που το σχετικό νομικό πλαίσιο επιδέχεται αρκετές βελτιώσεις, ιδίως σε ό,τι αφορά το ζήτημα των προσαγωγών, οι οποίες παραμένουν ουσιαστικά ανεξέλεγκτες από την έννομη τάξη, οι κείμενες διατάξεις που προβλέπουν εχέγγυα λογοδοσίας των αστυνομικών οργάνων και ελέγχου των καταγγελιών πολιτών για έκνομες πράξεις αστυνομικών πρέπει να εφαρμόζονται χωρίς εκπτώσεις και συμψηφισμούς, προς την κατεύθυνση δε αυτήν θα συνεχίσουμε πάντα να είμαστε παρόντες, αξιώνοντας την τήρηση της νομιμότητας σε κάθε περίπτωση».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απόλυτο ξέπλυμα τής Χρυσής Αυγής από τήν Εισαγγελεα...
Μετά καί απο αυτό ενισχύθηκε η βαθεία μας....«εμπιστοσύνη»... στην αστική «δικαιοσύνη»…

Και για όσους δεν το κατάλαβαν ακόμα, αυτό το σημερινό αίσχος της ΕΛΑΣ με τους ενοίκους του διπλανού σπιτιού είναι πρόβα για τις εξώσεις από τα σπίτια τους φτωχών οικογενειών με εντολή των λαμογιοτραπεζιτών που ελέω ΓΑΠ - Σαμαρά - Τσίπρα - Μητσοτάκη έχουν "ανακεφαλαιωθεί" ήδη 4 φορές από το αίμα και τα δάκρυα του Ελληνικού λαού...

Προσπαθούν νά ξεπλύνουν τήν Χρυσή Αυγή καί δικαστικά...
Την ενοχή μόνο του Γιώργου Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ζήτησε από τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας η Εισαγγελέας της έ....




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επι κούλη-χρυσοβορίδη ισχύει ο νομος - MADE USA - τής αγριας δυσης..
Οι κουκουλοφόροι τών ματ ενεργώντας αυτόβουλα εισβάλουν σε οποιο σπίτι γουστάρουν απειλώντας(ακομα καί ενοπλα) δέρνοντας καί συλλαμβάνοντας οποιον διαμαρτύρεται
Ξεφτίλα Τσίπρα μέ τήν συμμορία σου ποιούς νεκρανάστησες



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θανάσης Καμπαγιαννης, συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δική των ναζιστών:
"Η πρόταση της εισαγγελέως στη δίκη της Χρυσής Αυγής ήταν σκανδαλώδης και πρέπει να σημάνει συναγερμό για κάθε δημοκράτη πολίτη.
Ήταν τόσο ακραία η πρόταση στο περιεχόμενό της που ένα μόνο μπορεί να είναι το συμπέρασμα: Κύκλοι του βαθέος κράτους - έως και παρακράτους - που τα προηγούμενα χρόνια συγκάλυπταν την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, με προσβάσεις στην Εισαγγελία και σε συνεννόηση με τη ναζιστική συμμορία, επιχειρούν το ξέπλυμα της εγκληματικής οργάνωσης και την ολική επαναφορά της Χρυσής Αυγής στους δρόμους και στο πολιτικό σύστημα. Η εισαγγελέας της έδρας εμφανίστηκε σήμερα ως το ομιλούν εργαλείο αυτού του σχεδιασμού.
Τα θύματα και οι υπερασπιστες τους στεκόμαστε πλέον μόνοι απέναντι στο δικαστήριο χωρίς τη συνδρομή της εισαγγελικής αρχής. Το δικαστήριο είναι αρμόδιο να αποφασίσει."
Θ. Καμπαγιαννης, δικηγόρος πολιτικής αγωγής στη δίκη της ΧΑ, 18/12/2019.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ατελείωτο χάος ακόμα και στους παραδρομους της Αθήνας, εδώ η απέλπιδα προσπάθεια να προσεγγιστεί ο κόμβος Κατεχάκη - Κηφισίας...
Είναι φανερό πως φταίνε οι απεργίες, όπως λένε τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ! Οι χθεσινές, οι προχθεσινές, δεν έχει σημασία...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε αυτές τις εικόνες ντροπής η αστυνομία απαντά πώς " υπήρχε ένταλμα και παρουσία εισαγγελέα"!
Και δεν καταλαβαίνουν πως στην προσπάθεια να πετάξουν από πάνω τους την καυτή πατάτα τα κάνουν χειρότερα: αν υπήρχε εισαγγελέας και νομιμοποίησε ΑΥΤΑ, τότε μιλάμε για άλλα!
Το σίγουρο είναι πως σήμερα, σύσσωμη η πολιτική και κοινωνική αριστερά πρέπει να απαιτήσει παραίτηση των υπουργών δικαιοσύνης και, κυρίως, δημόσιας τάξης και τιμωρία των ενόχων. Σήμερα...
Υ.γ.1 ας μην υπάρξει καμία " ντούρα" φωνή ε τα γνωστά " κι ο άλλος που θα έρθει κλπ"! Ένα κίνημα στοχεύει...
Υ.γ. 2 η κ. Γεροβασιλη, η κ. Παπακώστα και η κ. Δούρου έδωσαν " συγχαρητήρια" στα " παιδιά του λαού" η ακόμα;
Άνδρες των ΜΑΤ επιχείρησαν να εισβάλουν σε οικία που βρίσκεται δίπλα σε μία από τις καταλήψεις που εκκενώθηκαν το πρωί της Τετάρτης στο Κουκάκι και όταν η οικογένε....




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χαμός από κίνηση ΣΉΜΕΡΑ στους δρόμους, όμως κάτι λείπει...
Λείπει η επικοινωνιακή καταιγιδα που εξαπολύθηκε χτες από το πρωί για την " πρωτοφανή" ταλαιπωρία λόγω της απεργίας των εργαζομένων του Μετρό!
Τηλεοράσεις και ραδιοφωνα δημιούργησαν κλίμα ώστε να έρθει ως " λογική" η φασιστικής έμπνευσης επίθεση που ακολούθησε απο την κυβέρνηση.
Υπάρχει υπόβαθρο, κάνουμε πως δεν το βλέπουμε: στην ενότητα " κοινωνικά δικαιώματα", 1 στους δύο μαθητές της Γ λυκείου ΔΕΝ γνωρίζει τι σημαίνει η λέξη " συνδικαλισμός! Στις έρευνες του Ευρωβαρόμετρου ο θεσμός είναι σταθερά στις πρώτες θέσεις των αρνητικών γνωμών.
Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι μια βαθιά αντιλαϊκή κυβέρνηση που πορεύεται όμως σε στερεη γη, έχοντας μια αντιπολίτευση που ... ψάχνει τα πτυχία! Τι άλλο να πει κι αυτή, ως οδοστρωτήρας άνοιξε τον δρόμο...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκέντρωση ενάντια στην απόσπαση των αρχαιοτήτων της Βενιζέλου. Το ακούτε
Συγκέντρωση τώρα Τριτη απογευμα στη Θεσσαλονίκη για να μην περάσουν τα σχέδια των εργολάβων και των πολιτικών ενεργουμενων τους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην κατοχή συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς. Τώρα ζητάν συνεργασία με τους Τούρκους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χιλη. Νερό με καυστική σόδα από τη χιλιανή αστυνομία κατά των διαδηλωτών
17 Δεκεμβρίου 2019
Ίχνη καυστικής σόδας και σπρέι πιπεριού βρέθηκαν σε δείγμα νερού που εκτόξευσε η αστυνομία κατά των διαδηλωτών στη Χιλή, σύμφωνα με το Κίνημα Υγεία στην Αντίσταση-Movimiento Salud en Resistencia.
Όπως αναφέρει το Κίνημα, η συγκεκριμένη ουσία είναι «πολύ διαβρωτική σε άμεση επαφή» και είναι «εκτός κάθε νομικού πλαισίου σχετικά με τη χρήση στοιχείων ελέγχου ταραχών.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε, αφότου ομάδα διαδηλωτών παρέδωσε ένα δείγμα νερού που χρησιμοποιήθηκε για να αποκρούσει τις διαμαρτυρίες στη Χιλή.
Σύμφωνα με την έκθεση, που ζητήθηκε από το Κίνημα «Υγεία στην Αντίσταση» ενώ ζητήθηκε και η άποψη του Κολεγίου Φαρμακευτικών και Βιοχημικών Χημικών της Χιλής, το νερό περιέχει πολύ ερεθιστικά στοιχεία, «με ένα pH ίσο με 12 σε κλίμακα από 1 έως 14, δυνητικά θανατηφόρο και ικανό να προκαλέσει σοβαρές βλάβες κατά την επαφή με το δέρμα, την επαφή με τα μάτια ή την τυχαία κατάποση».
Η παρουσία αυτών των συστατικών θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα όπως αυτά που είχαν αναφέρει εμπειρογνώμονες του Ιατρικού Κολλεγίου.
Η αστυνομία της Χιλής αρνήθηκε την παρουσία καυστικής σόδας στο νερό που εκτοξεύθηκε από τις αύρες υποστηρίζοντας ότι η χρήση αυτής της ουσίας δεν βρίσκεται στα πρωτόκολλα των δυνάμεων ασφαλείας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οργή μετά την αγόρευση που έκανε η εισαγγελέας, η οποία «έβγαλε λάδι» την ηγεσία των ναζί και την τοπική οργάνωση για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, και την πρότασή της για την απαλλαγή των 17 κατηγορουμένων ως μέλη της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας από την κατηγορία της συνέργειας στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα.
Η εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος για ανθρωποκτονία με δόλο μόνο ο Γιώργος Ρουπακιάς
Για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους για τη δολοφονία Φύσσα η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή τους και τους έκρινε ένοχους μόνο για παράνομη οπλοκατοχή.
"Δεν είδαν τίποτα όλο αυτό το διάστημα; Αθωώνουν τους εγκληματίες. Πόσο να αντέξουμε;» δήλωσε η Μάγδα Φύσσα έξω από το δικαστήριο –




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χειροπεδημένη, ξυπόλητη, σε μια ταράτσα, μέσα στο κρύο, με μια μαύρη κουκούλα στο κεφάλι.
Όχι, δεν είναι εικόνα απο κάποιο εκτελεστικό απόσπασμα στην μέση Ανατολή.
Είναι οι τακτικές της ελληνικής αστυνομίας απο τις σημερινές εκκενώσεις καταλήψεων στο Κουκάκι.

''Ρεπόρτερ του ΑΝΤ1 σήμερα το πρωί σε ζωντανή σύνδεση (εκπομπή Παπαδάκη) είπε πως η κυρία είναι ένοικος της ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, μητέρα 2 παιδιών, που έκανε το "έγκλημα" να ζητήσει παρουσία εισαγγελέα προκειμένου να μπουν στο ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ κουκουλοφόροι αστυνομικοί χωρίς διακριτικά.''...
''Ο ρεπόρτερ είπε δηλαδη πως η αστυνομία για κάποιον "επιχειρησιακό" λόγο ήθελε να μπει και στην διπλανή πολυκατοικία (ταράτσα και διαμερίσματα) και η κυρία ζήτησε παρουσία εισαγγελέα.''




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αναλογιζόμουν τη Χιλή. Τι άλλο θα σκεπτόμουν; (τουλάχιστον δημόσια). είναι μέρες που μηρυκάζω διάφορα. Όπως, το γεγονός ότι συνεχίζουν. Έχουν συμπληρωθεί ήδη 65 ημέρες. Συνεχίζουν. Και χτες, πάλι, νέος γύρος για να συνεχιστεί και να παραμείνει η πίεση. Παρά την καταστολή, τους νεκρούς, τους τραυματίες, τους αγνοούμενους, τους εκατοντάδες που έχουν χάσει την όρασή τους, τους χιλιάδες συλληφθέντες. Παρά το νέο νόμο που πέρασε τελικά στη Βουλή, που ποινικοποιεί, με πολύ βαριές ποινές, τις διαδηλώσεις και τις κοινωνικές αντιδράσεις. Πρόκειται για τη Βουλή που την πλειοψηφία την έχει ο Πινιερα, και η οποία χτες καταψήφισε την παραπομπή του. Τι περιέχει ο νόμος;;;;
5 χρόνια φυλάκιση για στήσιμο οδοφράγματος .
5 χρόνια φυλάκιση για πέταγμα πέτρας.
5 χρόνια φυλάκιση για κάλυψη του προσώπου (κουκούλα, αλλοίωση ή κάλυψη με μακιγιάζ κλπ )
5 χρόνια φυλάκιση για κατάληψη εκπαιδευτικού ιδρύματος
5 χρόνια φυλάκιση για κλείσιμο δρόμου
Μάλιστα, θεωρεί ως επιβαρυντική περίσταση το γεγονός αν οι ενέργειες αυτές διαπραχθούν ομαδικά... Ένα επιπλέον νέο στοιχείο, οι συλληφθέντες που κρίνονται ένοχοι και καταδικάζονται δεν θα μπορούν να διεκδικήσουν το δικαίωμα να αποφυλακιστούν υπό όρους παρά μονάχα εάν εκτίσουν τα δύο τρίτα της ποινής τους.
Γιατί τα αναφέρω αναλυτικά; Για δύο βασικούς λόγους. Α. Συνιστά «παράδειγμα» προς μίμηση παγκοσμίως και θέτει το κατασταλτικό πλαίσιο μέχρι τον Απρίλιο που είναι προγραμματισμένο το δημοψήφισμα για το νέο Σύνταγμα. Στόχος: η πλήρης αφάνιση του κινήματος. Β. Το ΚΚ Χιλής σ αυτό το εκτρωματικό νομοσχέδιο προτίμησε ν‘ απέχει της ψηφοφορίας!!! Μόνο δύο βουλευτές του ψήφισαν κατά. Αδυνατούν προφανώς να κατανοήσουν αυτή την πηγαία, αυθόρμητη οργή που μυρίζει έρωτα. ( Όπως αντίστοιχα το Γαλλικό το Μάη του 68, το Ιταλικό ΚΚ στο Μάη που δέν τελείωσε ποτέ. Ακόμη και το δικό μας το Δεκέμβρη. Κάποια στιγμή θα το ανοίξω το ρημάδι και όποιον πάρει ο χάρος, αλλά δεν είναι της παρούσης).
Αδυνατούν τόσα χρόνια απομονωμένοι από τον πραγματικά κόσμο και τις επιθυμίες του, αναζητώντας μόνο κάποια θέση στο υφιστάμενα πολιτικό σκηνικό και κάποιο κοκαλάκι της εξουσίας…. Και ο χιλιάνικος Οκτώβρης θυμίζει και σ´αυτό το γαλλικό Μάη. Τότε το ΚΚ Γαλλίας, ακολούθησε μια πολιτική που επευφημήθηκε από τους συντηρητικούς πολιτικούς, αφού κατόρθωσε να μην ενοποιηθούν οι επαναστατικές σπουδαστικές και φοιτητικές κινητοποιήσεις με εκείνες των συνδικάτων.
Και κάπως έτσι θα πραγματωθεί, και στη Χιλή, και το σύνθημα του Μάη: Cours, camarade, le vieux monde est derrière toi.(Τρέξε σύντροφε ο παλιός κόσμος είναι πίσω σου.)
Τελειώνω, και πάλι, με ένα σύνθημα του Μάη:
Mort aux tièdes.-- Θάνατος στους χλιαρούς.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΟΧΩΡΟ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΠΑ – ΚΙΝΑΣ
18/12/2019
Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, έληγε η προθεσμία που έθεσε η Ουάσινγκτον στο Πεκίνο για να αποδεχθεί μια συμφωνία για το διμερές εμπόριο και να αρχίσει η αποκλιμάκωση του εμπορικού πολέμου μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων, που ξεκίνησε πριν 17 μήνες. Σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή η Κίνα δεν αποδεχθεί τους όρους των ΗΠΑ, είναι έτοιμο ένα νέο πακέτο δασμών αξίας 156 δισ. δολ. που στην πράξη θα σημάνει την αύξηση της τιμής όλων, μα όλων των προϊόντων που εισάγονται στις ΗΠΑ από την Κίνα. Η αλήθεια όμως είναι ότι ακόμη κι αυτό το γεγονός, ξεχωριστής οικονομικής σημασίας, επισκιάζεται από μια δυναμική διαρκούς κλιμάκωσης που έχει λάβει ο αμερικανοκινέζικος εμπορικός πόλεμος.
Δηλωτική αυτής της τάσης είναι η αποκάλυψη των Financial Times για μια εντολή που έδωσε το Πεκίνο σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, επιχειρήσεις και ιδρύματα να αφαιρέσουν από τους υπολογιστές τους κάθε εξάρτημα που εισάγεται από το εξωτερικό, εντός τριετίας! Η συγκεκριμένη απόφαση είναι μεγάλης οικονομικής σημασίας γιατί πλήττει ευθέως μονοπώλια όπως την Dell, τη Microsoft και την HP που χάνουν μια αναπτυσσόμενη αγορά εκατοντάδων εκατομμυρίων εν δυνάμει χρηστών. Για πρώτη φορά το περίφημο «παγκόσμιο χωριό» που υμνούσαν οι νεοφιλελεύθεροι υπέρμαχοι της κατάργησης των συνόρων κατακερματίζεται και τυπικά. Τα σύνορα μάλιστα δεν τίθενται σε κάποια πεπαλαιωμένη και φθίνουσα αγορά βιομηχανικών ή αγροτικών προϊόντων, αλλά σε μια αγορά που έπαιξε ρόλο πολιορκητικού κριού για την προώθηση της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, ενσαρκώνοντας το όραμα μιας ενιαίας υπερεθνικής αγοράς, υπό την αμερικανική εννοείται σημαία: την αγορά της πληροφορικής!
Η αντίδραση της Κίνας, που θα σημάνει την αντικατάσταση 20 – 30 εκ. εξαρτημάτων υπολογιστών, δεν ήταν αναπάντεχη. Ήταν μάλιστα αμυντική. Προηγήθηκε η απόφαση του Τραμπ να απαγορεύσει στις αμερικανικές εταιρείες (π.χ. Google, Intel, Qualcomm, κ.α. ) να συνεργάζονται με την Huawei και μια σειρά ακόμη απαγορεύσεων στον κινέζικο γίγαντα (που ειρήσθω εν παρόδω απασχολεί 80.000 άτομα στον τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης), με στόχο να μπουν εμπόδια στην ανάπτυξη του δικτύου κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς. Οι κινήσεις των ΗΠΑ και της Κίνας υποδηλώνουν ότι ο εμπορικός πόλεμος βαθαίνει. Η μεταφορά του από τον χάλυβα και τη σόγια στα πεδία της υπερυψηλής τεχνολογίας, εκεί που κρίνεται η οικονομική υπεροχή της επόμενης μέρας, σημαίνει ότι Ουάσινγκτον και Πεκίνο δεν έχουν καμιά πρόθεση συνεργασίας και άμβλυνσης των διαφορών τους.
Σε αυτό το πλαίσιο η Ουάσινγκτον αξιοποιεί όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της. Από την μέχρι σήμερα κλιμάκωση άλλωστε μόνο χαμένη δεν έχει βγει. Μάρτυρας η συνεχής μείωση των ρυθμών μεγέθυνσης της κινέζικης οικονομίας, που πλέον βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων 30 ετών. Οι εξαγωγές της δε το Νοέμβριο του 2019, ως αποτέλεσμα των πρόσφατων δασμών, μειώθηκαν για τέταρτο συνεχή μήνα, με αποτέλεσμα το πλεόνασμα στο διμερές εμπόριο να περιοριστεί στα 38,7 δισ. δολ. από 42,8 που ήταν τον Οκτώβριο. Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να σταματήσουν την οικονομική επίθεση στην Κίνα.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




"Ξαναμαχαιρώσατε τον Παύλο σήμερα"
 Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019, 16:05
Εξαντλημένη μετά την εισαγγελική πρόταση για τη δολοφονία του γιου της η Μάγδα Φύσσα παρενέβη στη δίκη αφότου η πρόεδρος ανακοίνωσε ολιγόλεπτη διακοπή της διαδικασίας.
Η κ. Φύσσα θέλησε να απευθυνθεί στην εισαγγελική λειτουργό και φώναξε προς τους δικαστές: «Να κάνω μια ερώτηση στην κυρία εισαγγελέα... Δεν αισθάνομαι καλά και πρέπει να φύγω. Στις 18 του μήνα ο Παύλος κλείνει 75 μήνες νεκρός. Τελικά σήμερα τον ξαναμαχαιρώσατε; Αιμορραγεί η πληγή του. Θα ήθελα να απαντήσει...».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν οι τρεις συλληφθέντες στην οδό Ματρόζου
Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019, 19:15
Στο νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί οι τρεις αθωοι συλληφθέντες από την εισβολη της ΕΛ.ΑΣ. από ξενο σπιτι  στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι, καθώς δήλωσαν αδιαθεσία.
Πρόκειται για τον πατέρα και τους δύο γιους του, που τραυματίστηκαν όχι κατά τη διάρκεια της αστυνομικής εισβολης, αλλα χτυπηθηκαν στη ΓΑΔΑ.
Οι τρεις άνδρες θα υποβληθούν σε εξετάσεις, ενώ φως στην ακριβή κατάσταση της υγείας τους θα ρίξουν οι ιατρικές γνωματεύσεις που πρόκειται να εκδοθούν.
Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από τις αρχές, κατά την εκκένωση του κτηρίου στην οδό Ματρώζου, το πρωί της Τετάρτης. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της ΕΛ.ΑΣ, ο πατέρας ο οποίος είναι ένας από τους συλληφθέντες και κατά την αστυνομία, αρνήθηκε την είσοδό τους στην οικεία του, είναι ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές. Και οι δυο γιοι του.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δίκη Χρυσής Αυγής: Μετατροπή της κατηγορίας για τις επιθέσεις σε ΠΑΜΕ και Αιγύπτιους ψαράδες ζήτησε η εισαγγελέας
 Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019, 16:45
Η εισαγγελέας της έδρας είχε δει με επιείκεια δύο υποθέσεις που βαρύνουν τους κατηγορουμένους για τις επιθέσεις σε βάρος των Αιγυπτίων ψαράδων αλλά και σε στελέχη του ΠΑΜΕ. Η εισαγγελέας πρότεινε όσον αφορά στην επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες, το 2012, στο Πέραμα, να μετατραπεί η κατηγορία για τους πέντε κατηγορούμενους της συγκεκριμένης υπόθεσης από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού. Σύμφωνα με την εισαγγελέα «αν οι δράστες είχαν ανθρωποκτόνο σκοπό θα τον είχαν υλοποιήσει. Θα είχαν επιμείνει παρά τις εκκλήσεις του παθόντος. Θα είχαν φροντίσει οι δράστες να σχεδιάσουν διαφορετικά το εγκληματικό αποτέλεσμα».
Για την επίθεση σε βάρος στελεχών του ΠΑΜΕ, το 2013 στο Πέραμα, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε και πάλι τη μετατροπή της κατηγορίας για τους τέσσερις κατηγορουμένους στη συγκεκριμένη υπόθεση. Συγκεκριμένα, πρότεινε τη μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε επικίνδυνη και απλή σωματική βλάβη, δηλαδή σε πλημμέλημα. Μάλιστα, όπως επισήμανε για την απλή σωματική βλάβη θα πρέπει να παύσει υφ’ όρων η ποινική δίωξη.
Για την εισαγγελέα δεν υπήρξε ο απαιτούμενος ανθρωποκτόνος δόλος των κατηγορούν ων για την επίθεση καθώς «αν τον είχαν, θα είχαν πετύχει το σκοπό τους και δεν θα τους σταματούσαν τα άτομα που φώναζαν «αστυνομία» ή το ότι δεν είχαν αρκετό χρόνο». Σύμφωνα με την εισαγγελέα «αν θέλει κανείς να διαπράξει ανθρωποκτονία, το καταφέρνει μέσα σε δευτερόλεπτα».
Για το αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής (κακούργημα) το οποίο βαρύνει μερίδα των κατηγορουμένων, ανάμεσά τους ο Νίκος Μιχαλολιάκος, Νίκος Μίχος, ο Ιωάννης Λαγός, κ.ά. η εισαγγελέας ζήτησε, κατά περίπτωση τη μετατροπή του συγκεκριμένου αδικήματος σε αδικήματα που ισοδυναμούν με πλημμελήματα. Ενδεικτικά, για τον Ν. Μιχαλολιάκο πρότεινε μετατροπή του αδικήματος της διακεκριμένης οπλοκατοχής σε παράνομη κατοχή όπλων (πλημμέλημα) ενώ για τον Ηλία Κασιδιάρη ζήτησε την πλήρη απαλλαγή του.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα βήμα πριν την παραίτηση ο Αλιβιζάτος από την Επιτροπή Χρυσοχοΐδη - Τι του ζητά σε επιστολή του
 Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019, 14:46
Την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ζητά ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος για περιστατικά «αστυνομικής βίας», όπως ο ίδιος αναφέρει στην επιστολή που απέστειλε στον υπουργό.
Ο κ. Αλιβιζάτος που είναι πρόεδρος στην επιτροπή, την οποία συνέστησε ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης, για την «τακτική παρακολούθηση της διαδικασίας υλοποίησης παρατηρήσεων και πορισμάτων του Συνηγόρου του Πολίτη που αφορούν στη διοικητική διερεύνηση πειθαρχικών παραπτωμάτων» της Αστυνομίας, παίρνει αφορμή από το περιστατικό στο Κουκάκι και καλεί τον υπουργό να διατάξει τη διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
Ολόκληρη η επιστολή Αλιβιζάτου με αποδέκτη τον Μιχ. Χρυσοχοΐδη, έχει ως εξής:
«Ένα ακόμη περιστατικό αστυνομικής βίας περιήλθε σε γνώση μου: για την εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίου στο Κουκάκι, σήμερα το πρωί, τα ΜΑΤ εισήλθαν χωρίς εντολή εισαγγελέα σε παρακείμενη κατοικία και κακοποίησαν άγρια τον πατέρα και τους δυο γιούς του. Και αυτό, με το πρόσχημα ότι δεν επέτρεψαν την χρησιμοποίηση του ιδιωτικού χώρου τους από τις αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς επίδειξη εισαγγελικής εντολής.
Κοινοποιώ την παρούσα στον Συνήγορο του Πολίτη για να επιληφθεί πάραυτα της υπόθεσης, σύμφωνα με τον νόμο. Σας καλώ, εν τούτοις, να διατάξετε άμεσα και τη διεξαγωγή ΕΔΕ.
Κύριε Υπουργέ, διαπιστώνω με λύπη μου ότι η σύσταση της υπό την προεδρία μου Επιτροπής συμπίπτει με την αύξηση των περιστατικών αυθαίρετης αστυνομικής βίας. Η εν λόγω Επιτροπή δεν μπορεί να λειτουργήσει στην πράξη ως άλλοθι για τέτοιου είδους απαράδεκτες συμπεριφορές. Επιβάλλεται ως εκ τούτου να λάβετε κάθε αναγκαίο μέτρο ώστε αυτές να σταματήσουν.
Επί του παρόντος, δεν υποβάλλω την παραίτησή μου από την εν λόγω Επιτροπή, διότι πιστεύω στη χρησιμότητά της. Επί πλέον, γνωρίζοντας την ευαισθησία σας, είμαι βέβαιος για την άμεση αντίδρασή σας», καταλήγει η εν λόγω επιστολή.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Γαλλία: Η κυβέρνηση διόρισε νέο πρόσωπο αρμόδιο για τη νεοφιλελε ακροδεξια αντεργατικη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού
 Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019, 12:15
Η γαλλική κυβέρνηση διόρισε τον Λοράν Πιετρασεφσκί ως τον νέο πολιτικό αρμόδιο για την εξέταση της νεοφιλελε ακροδεξιας αντεργατικης μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος της Γαλλίας, έπειτα από την παραίτηση του αρχιτέκτονα της μεταρρύθμισης, Ζαν-Πολ Ντελεβουά.
Σήμερα, επομένη της τρίτης ημέρας διεπαγγελματικών διαδηλώσεων και απεργιών σε όλη τη χώρα, που είχαν εξαγγείλει σύσσωμα τα συνδικάτα κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού που προωθεί η κυβέρνηση, και 14η ημέρα απεργιακών κινητοποιήσεων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ αναμένεται να συναντηθεί εκ νέου με εκπροσώπους των συνδικάτων και της εργοδοσίας σε μια προσπάθεια διευθέτησης της κρίσης, ενώ επισείεται η συνέχιση του αποκλεισμού των μέσων μεταφοράς την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων.
Χθες στο Παρίσι, περίπου 76.000 άνθρωποι μετείχαν στις κινητοποιήσεις που έγιναν, σύμφωνα με τις Αρχές, οι οποίες υπολογίζουν σε 615.000 τον αριθμό των ανθρώπων σε όλη τη Γαλλία που κατέβηκαν στους δρόμους σε αντίδραση στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού που προωθεί η κυβέρνηση. Ο αριθμός αυτός είναι πολύ υψηλότερος σε σχέση με την προηγούμενη δεύτερη ημέρα διεπαγγελματικών διαδηλώσεων και απεργιών που είχε διοργανωθεί στις 10 Δεκεμβρίου (339.000). Ωστόσο, η συμμετοχή στις χθεσινές κινητοποιήσεις υπολείπεται αυτής της πρώτης ημέρας που είχε διοργανωθεί στις 5 Δεκεμβρίου, όταν 806.000 άνθρωποι είχαν κατέβει στους δρόμους.
Το συνδικάτο CGT, που ηγείται του κινήματος αμφισβήτησης κατά της μεταρρύθμισης, υπολογίζει σε 1,8 εκατομμύριο τους συμμετέχοντες στις χθεσινές κινητοποιήσεις, με τον αριθμό αυτόν να είναι υψηλότερος από το 1,5 εκατομμύριο που υπολόγιζε ότι συμμετείχε σε αυτήν της 5ης Δεκεμβρίου και διπλάσιος από αυτόν που εκτιμούσε ότι είχε κατεβεί στους δρόμους στις 10 του μήνα (885.000).
Χθες το βράδυ αποφασίστηκε εξάλλου από τα συνδικάτα η συνέχιση του απεργιακού κινήματος με «τοπικές δράσεις», χωρίς να υπάρξει «ανακωχή» για τα Χριστούγεννα. Παρ' όλα αυτά, κατά τη χθεσινή συνάντηση των συνδικάτων δεν ελήφθη απόφαση, τουλάχιστον προς το παρόν, σχετικά με μια νέα πανεθνική ημέρα διαδηλώσεων και απεργιών.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιταλία: Η δεξια πρόεδρος της Γερουσίας σταμάτησε τη νομιμοποίηση της φαρμακευτικης κάνναβης
 Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019, 02:47
Η νομιμοποίηση στην Ιταλία της φαρμακευτικης κάνναβης, που υιοθετήθηκε την Παρασκευή από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, σταμάτησε από την πρόεδρο της Γερουσίας, που είναι μέλος της δεξιας αντιπολίτευσης.
Η πρόεδρος, η Μαρία Ελιζαμπέτα Καζελάτι, μέλος του δεξιού κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, το οποίο αντιτίθεται, όπως και όλοι οι σχηματισμοί της δεξιάς, στη νομιμοποίηση της φαρμακευτικης κάνναβης, χαρακτήρισε την Τρίτη «απαράδεκτη» την τροπολογία στον προϋπολογισμό του 2020 που ψηφίσθηκε σε επιτροπή της Γερουσίας από την κυβερνητική πλειοψηφία και νομιμοποιεί την φαρμακευτικη κάνναβη (με περιεκτικότητα THC μικρότερη από 0,5%).
Η απόφαση αυτή δεν επιδέχεται προσφυγή.
Η Καζελάτι έλαβε μια κατ' επίφασιν «τεχνική» απόφαση, καθώς έκρινε πως η τροπολογία είναι ξένη προς το υπό συζήτηση θέμα, τον προϋπολογισμό, όμως η ετυμηγορία της «είναι στην πραγματικότητα πολύ πολιτική και συμβολική», έγραψε την Τρίτη η εφημερίδα «La Stampa».
Η δεξιά χαιρέτισε την απόφαση αυτή, ενώ η κυβερνητική πλειοψηφία εξέφρασε ομόφωνα τη λύπη της.
«Αν πιστεύετε πως αυτό το μέτρο είναι τόσο σημαντικό για την πλειοψηφία, κάντε ένα νομοσχέδιο ειδικά για τη νομιμοποίηση της φαρμακευτικης κάνναβης», είπε η Καζελάτι απευθυνόμενη σε έναν γερουσιαστή του Κινήματος 5 Αστέρων (M5S), το οποίο κυβερνά μαζί με το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα.
Τα δύο κόμματα έχουν ήδη ανακοινώσει τη βούλησή τους να παρουσιάσουν ένα τέτοιο νομοσχέδιο ώστε η φαρμακευτικη κάνναβη να μπορέσει να νομιμοποιηθεί αργότερα, εντός του 2020.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απεργια στο Μετρο χθες. Απηργησαν μολις 25 εργαζομενοι λεει η κυβερνηση του Κουλη στους 800. Δεν μας ειπε βεβαια, οι υπολοιποι τι κανανε. Αφου δεν απεργουσαν, γιατι δεν δουλευαν τα τρενα? Ποσα θελουν να μας τρελανουν? Τα θελουν και τα λενε αυτά, η τους ξεφευγουν? Υπαρχει κανενας τοσο μαλακς, οσο δεξιος μαλακας κι αν είναι, που ακομα τους πιστευει?
Η απεργια στο Μετρο, οδηγει τη χουντα του Κουλη Μητσοτακουλα, να φερει νέο νομο να απαγορευσει τις Απεργιες και τις Πορειες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΥΡΙΑ
Συμφωνίες με Ρωσία και Κίνα για ανοικοδόμηση προωθεί ο Ασαντ
ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΜΟΣΧΑ.--
Σημαντικές συμφωνίες στους τομείς των έργων υποδομής, εκσυγχρονισμού και Ενέργειας έκλεισαν κατά τη χτεσινή συνάντηση του Σύρου Προέδρου Μπασάρ Ασαντ με τον αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης Γιούρι Μπορίσοφ, στη Δαμασκό.
Ο Μπορίσοφ ανακοίνωσε τετραετές σχέδιο εκσυγχρονισμού του παλιού λιμανιού και δημιουργίας νέου στην πόλη Ταρτούς (όπου υπάρχει επί δεκαετίες ρωσική ναυτική βάση) από ρωσική εταιρεία, με κεφάλαια 500 εκατ. δολαρίων. Επιβεβαίωσε επίσης σχέδια για τον εκσυγχρονισμό μεγάλου εργοστασίου λιπασμάτων στην πόλη Χομς με ρωσικά κεφάλαια, στο πλαίσιο σειράς «αναπτυξιακών συμφωνιών» που έκλεισαν στη συνάντηση με Σύρους υπουργούς και άλλους αξιωματούχους, αλλά και για την εκμετάλλευση συριακών πετρελαϊκών κοιτασμάτων από τις ρωσικές εταιρείες «Mercury LLC» και «Velada LLC».
Στα σκαριά υπάρχει επίσης σχέδιο για τη δημιουργία ενός μεγάλου σιδηροδρομικού δικτύου που θα συνδέει το Ιράκ και τη Συρία, ενώνοντας συγκοινωνιακά τη Μεσόγειο με τον Περσικό Κόλπο. Ο Μπορίσοφ ανακοίνωσε επιπλέον την προσφορά 100 χιλιάδων τόνων σιτηρών ως βοήθεια της Ρωσίας στο συριακό λαό. Εκτίμησε ότι οι διμερείς σχέσεις αναπτύσσονται σταθερά σε πολλά επίπεδα και προέβλεψε ότι τα επόμενα χρόνια θα αναχθούν στο επίπεδο στρατηγικών σχέσεων σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο.
Οσο για τον Ασαντ, κατήγγειλε τις ΗΠΑ πως συνεχίζουν να παρεμποδίζουν τις προσπάθειες για την επιστροφή εκατομμυρίων Σύρων προσφύγων στην πατρίδα τους ώστε να δικαιολογήσουν «την παράνομη παρουσία τους στη Συρία» και «την κλοπή του συριακού πετρελαίου».
Τη Δευτέρα, ο Σύρος Πρόεδρος, μιλώντας στο κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο «Phoenix Television», επιβεβαίωσε πως έχει ξεκινήσει συνομιλίες με κινεζικές κατασκευαστικές εταιρείες προκειμένου να αναλάβουν την ανοικοδόμηση περιοχών της χώρας που καταστράφηκαν από τον πολυετή πόλεμο.
Στην ίδια συνέντευξη, ο Ασαντ δήλωσε ότι η κατάσταση στη χώρα του βαίνει προς ομαλοποίηση, εκφράζοντας την ελπίδα πως με την υποστήριξη της Κίνας θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία εκατομμυρίων θέσεων εργασίας για τους Σύρους που θα θελήσουν να επαναπατριστούν.
Η Παγκόσμια Τράπεζα υπολογίζει ότι θα χρειαστούν πάνω από 388 δισ. δολάρια για να ανοικοδομηθεί η Συρία και τουλάχιστον έξι χρόνια δουλειάς για να απομακρυνθούν μπάζα 15 εκατομμυρίων τόνων από τις κατεστραμμένες περιοχές.
Σε αυτές τις συμφωνίες αντιδρούν οι ΗΠΑ. Το αμερικανικό Κογκρέσο κλιμάκωσε χτες την πίεση σε Συρία, Ρωσία και Κίνα, επιχειρώντας να δυσκολέψει τις μπίζνες ανταγωνιστικών μονοπωλίων για την τεράστια «πίτα» της ανοικοδόμησης της χώρας. Στο πλαίσιο πολυνομοσχεδίου για την Αμυνα, που είναι γνωστό ως CAESAR, προωθούνται νέες κυρώσεις σε συριακό στρατό, Σύρους αξιωματούχους και αξιωματούχους ή εταιρείες σε Ρωσία, Κίνα κ.α., με πρόσχημα «εγκλήματα πολέμου» ή «συνεργασία με εγκληματίες πολέμου». Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την αύξηση της ρωσικής επιρροής στην Ευρώπη, το Κογκρέσο προωθεί επίσης τη λεγόμενη «Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Αμυνας», ύψους 734 εκατ. δολαρίων, στο πλαίσιο χρηματοδότησης για τη δημιουργία νέων στρατιωτικών εγκαταστάσεων και ναυτικών επιχειρήσεων σε ευρωπαϊκές χώρες.
Τη συνέχιση της διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας στους ισλαμοφασιστες στη Συρία πρότεινε με έκθεσή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ξεφτιλοΟΗΕ ο κωλογερας αληταρας γενικός του γραμματέας, Αντόνιο Γκουτέρες, εκτιμώντας ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική» προς αυτό. Υποστήριξε ακόμα ότι αν σημειωθεί πρόοδος στο θέμα της διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας στους ισλαμοφασιστες στο Βορρα  της Συρίας, η διέλευση των συνόρων και των πρώτων γραμμών του μετώπου θα παραμένει «απαραίτητη».




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κοινή ναυτική άσκηση Ρωσίας-Συρίας στην Ανατολική Μεσόγειο...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καλωσορίσατε στο Νέο Μεσαίωνα! Πληθαίνουν τα περιστατικά εκφοβισμού και παρεμπόδισης επιστημόνων...
Νέο κυνήγι μαγισσών φαίνεται πως θα ζήσουμε στο "δημοκρατικό" Δυτικό κόσμο, που οδεύει ολοταχώς να επιστρέψει στο Μεσαίωνα. Μερικούς αιώνες μετά την Ιερά Εξέταση, το σκοτάδι του εκφοβισμού της ελευθερίας έκφρασης επιστημονικής άποψης φέρνει ξανά στο νου τη... δύσκολη εποχή του Γαλιλαίου. Δείτε το πιο κάτω μήνυμα-έκκληση, που έλαβα πριν λίγες μέρες:
"Αγαπητές φίλες/φίλοι,
- Το 2018 έγινε προσπάθεια ακύρωσης συνεδρίου στο Πόρτο της Πορτογαλίας με θέμα την αμφισβήτηση του θεωρητικού μοντέλου της κλιματικής αλλαγής:    https://www.portoconference2018.org/news.html
- Πριν λίγες ημέρες ομάδα ακραίων οικολόγων-ακτιβιστών εμπόδισε τη διεξαγωγή αντίστοιχου επιστημονικού συνεδρίου στο Μόναχο.
Το επιστημονικό συνέδριο θα το παρακολουθούσαν πάνω από 200 επιστήμονες οι οποίοι αμφισβητούν το θεωρητικό μοντέλο της κλιματικής αλλαγής: https://notrickszone.com/2019/11/19/radicals-bully-nh-munich-conference-center-force-cancellation-of-13th-skeptic-climate-conference/
- Είχε προηγηθεί το ίδιο στο Αμβούργο στις 30 Οκτωβρίου 2019: https://www.spiegel.de/international/germany/germany-struggles-to-define-limits-of-what-can-be-said-a-1295229.html
- Ξανασυνέβη στις 25 Οκτώβριο 2019 στο Gottingen: https://www.fr.de/meinung/thomas-maizire-goettingen-kritik-antifaschistischer-linke-hetze-13144156.html
- Είχε προηγηθεί η απόλυση της Καναδής καθηγήτριας από το Πανεπιστήμιο της Βικτώρια: https://www.jpost.com/OMG/Professor-fired-after-claiming-polar-bears-are-thriving-in-climate-change-605350
Τα φαινόμενα απαγόρευσης επιστημονικών συνεδρίων και διαλέξεων πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο στην κατά τα άλλα φιλελεύθερη Ευρώπη. Θυμίζω πως ... ο Χίτλερ, στους πρώτους που επιτέθηκε προκειμένου να στεριώσει την εξουσία του ήταν στους Γερμανούς ακαδημαϊκούς.
https://physicstoday.scitation.org/do/10.1063/PT.6.4.20180926a/full/
Βρισκόμαστε στην μετα-μεσαιωνική Ευρώπη;
Αυτά δεν τα ξέρει ο κόσμος.
Επίσης: αντιλαμβάνεστε πώς οικοδομείται το επιχείρημα που υποστηρίζουν ορισμένοι ότι δήθεν το 97% των επιστημόνων στηρίζουν την αμφισβητούμενη θεωρία της κλιματικής αλλαγής; Ποιο 97% των επιστημόνων; Αυτών που ΑΥΤΟΙ επιτρέπουν να μιλάνε; Θα πρέπει να ζητούν την άδεια κάποιων "αστυνομικών" δυνάμεων οι ακαδημαϊκοί προκειμένου να συναχθούν και να ανταλλάξουν επιστημονικές απόψεις;
Πρόσφατα είδαμε τι συνέβη με τον συνιδρυτή των οικολόγων ακτιβιστών "Extinction Rebellion" ο οποίος χαρακτήρισε το Ολοκαύτωμα των Εβραίων ως "normal event" και - δόξα τω Θεώ - ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων:
https://amp.theguardian.com/environment/2019/nov/20/extinction-rebellion-founders-holocaust-remarks-spark-fury?CMP=share_btn_tw&__twitter_impression=true
Ο φασισμός σέρνεται σαν το φίδι κρυφώς και υπογείως στην ΕΕ και οι συστημικές πολιτικές ομάδες της ΕΕ κλείνουν τα μάτια.
Θα πρέπει οι επιστήμονες να καταφεύγουν στο κρυφό σχολειό προκειμένου να συζητούν;
Πού πάει η Ευρώπη;
Αφορά όλες και όλους. Αφορά τα παιδιά σας/μας.
Εάν πέσει το κάστρο της Επιστήμης τότε αντίο Ευρώπη.
Το παρόν μήνυμα δεν ήταν ενημερωτικό.
Είναι κραυγή αφύπνισης και ζητώ προκαταβολικά συγνώμη για το δραματικό τόνο.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεβράκωσε κυριολεκτικά τον Σημίτη και συνάμα τα ορφανά του που είναι στον Τσίπρα!
«Όταν επί των ημερών σας έγιναν ΟΙ μίζες με Τσουκάτους, Τσοχατζόπουλους και λοιπούς πατρικίους της πολιτικής μας ζωής.
Όταν το Χρηματιστήριο έσκασε στα χέρια σας και πήρε μια χώρα στο λαιμό του. Όταν...
παραδώσατε ψυχρά τον Οτσαλάν στους εκτελεστές του.
Όταν η μεγαλομανία σας - ασορτί με αυτήν της Γιάννας Αγγελοπούλου - βούλιαξε τη χώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
Όταν έγινε το μεγάλο φαγοπότι με τα δημόσια έργα. Όταν έγινε το τρελό γλέντι με τα εξοπλιστικά προγράμματα.
Όταν διορίζατε ότι ζούσε, κολυμπούσε, ανέπνεε - με μόνο προσόν την κομματική ταυτότητα ΠΑΣΟΚ.
Όταν με τα Ίμια...
Όταν, Όταν, Όταν, Τότε δεν μιλήσατε.
Μιλάτε τώρα. Μόνο που τώρα δεν σάς ακούει κανείς. Τα λόγια σας δεν μετράνε. Ούτε εσείς. Καλές γιορτές!»
 Έλενα Ακρίτα