Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Πεμπτη 19 Δεκεμβριου 2019


Απόστολος Φουρνατζόπουλος – Ο ρεπόρτερ που χαλάει τη σούπα του αστυνομικού αφηγήματος στο Κουκάκι (VIDEO)
19-12-2019
Για άλλη μια φορά, ο νεαρός ρεπόρτερ ξεχωρίζει από τον εσμό των άτυπων εκπροσώπων τύπου της ΕΛ.ΑΣ που σχεδόν χωρίς εξαίρεση παρεπιδημούν στα μεγάλα ΜΜΕ.
Τον γνώρισε το πανελλήνιο μέσα από την ανταπόκριση για την αστυνομική βία στα πλαίσια των διαδηλώσεων για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, όταν έκλεισε λέγοντας “φωνάζοντας ένα σύνθημα που όλους μας ενώνει”. Στο κεντρικο δελτιο ειδησεων του kontra channel, που παρουσιαζει ο Γιώργος Μελιγκώνης (πρωην δημοσιογραφος της «Αυγης). Ο λόγος για τον Απόστολο Φουρνατζόπουλο, που χθες στο βραδινό δελτίο του Κόντρα κάλυψε αναλυτικά τα γεγονότα στο Κουκάκι που συνεχίζουν να προκαλούν αντιδράσεις. Μπορεί η οπτική του να μην υπερβαίνει ιδιαίτερα τα όρια μιας φιλοσύριζα προσέγγισης που διακρίνει ευρύτερα και το σταθμό όπου εργάζεται, ωστόσο αξίζει να παρατεθεί απλώς και μόνο για να τονιστεί η αντίθεση με τα δημοσιογραφικά φερέφωνα της ΕΛ.ΑΣ στα υπόλοιπα μέινστριμ ΜΜΕ, ιδιαίτερα στο χώρο του αστυνομικού ρεπορτάζ, που όταν δεν αναμασούν τις ανακοινώσεις και τις “διαρροές” των οργάνων της τάξης, υπερβαίνουν εαυτούς για να καταστήσουν πιο πιστευτά τα φληναφήματα με τα οποία δικαιολογεί την ακραία βία, ακόμα και σε υπέρβαση των ίδιων των αστικών νόμων, η Ελληνική Αστυνομία και η πολιτική της ηγεσία:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=KM6FXoDg-xw&feature=emb_logo
https://www.youtube.com/watch?v=DDKS_kzP3-0



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



...ο Θανάσης Παπαγεωργίου ερωτά
και τα ερωτήματα του περιμένουν απαντήσεις.....
Εύγε πρίγκιπα Θανάση Παπαγεωργίου!!
γιατί δεν μασάς τα σάλια σου....
«Έτσι λοιπόν. Ασελγώ σε ένα παιδί και το έγκλημά μου παραγράφεται βάσει μιας πουτανιάς των Νόμων. Ξεβρακώνω μια κοπελίτσα στο δρόμο για να διαπιστώσω αν όταν έχει περίοδο αντί για σερβιέτα βάζει μολότωφ, κατεβάζω το σλιπάκι ενός αγοριού κάνοντας πως τον πηδάω(εμείς οι ράμπο οι αρσενικάρες), εισβάλλω σε οποιοδήποτε σπίτι μου γουστάρει, όποτε και όπως θέλω(επειδή είμαι εξουσία ρε!) και ο υπουργός διαπιστώνει ότι δεν έγινε καμιά αστυνομική αυθαιρεσία.
Μετά από πολύ βασανιστική σκέψη αποφασίζω ότι οι δολοφονικές συμμορίες, οι τρομοκρατικές φασιστικές οργανώσεις, οι οργανωμένες επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου, δεν έχουν καμιά σχέση με τη δολοφονία του Φύσσα και ζητώ την απαλλαγή των καθαρμάτων που τον έφαγαν. Είμαι αστυφύλακας, σκοτώνω ένα ανυπεράσπιστο παιδάκι 14 χρονών και αποφυλακίζομαι λόγω ‘’σύννομου’’ βίου. Ανήκω σε μια σπείρα που κατάκλεψε το Δημόσιο, και αθωώνομαι επειδή κάποιος άθλιος κατασκεύασε ένα παραθυράκι για να ξεγλιστράνε οι άλλοι άθλιοι. Και δηλώνω υπηρέτης της Δικαιοσύνης.
Και σε ρωτάω εισαγγελέα. Αν το αγοράκι που πασπάτεψε ο κύριος μεγαλόσχημος ήταν παιδί σου, αν ήταν γιος σου ο Φύσσας, αν ψαχουλεύανε οι μπάτσοι κι οι μπατσίνες τη δική σου κόρη, αν ήταν το μοναχοπαίδι σου εκείνο το παιδί που του τραβάνε το σλιπάκι οι τζάμπα μάγκες του κάθε ολίγιστου υπουργού που επιβάλλουν τον Νόμο και την Τάξη, θα είχες το θράσος να αποφυλακίζεις, να αθωώνεις, να παραγράφεις, έτσι επειδή τάχα μου το λέει ο Νόμος. Ποιανού Νόμος, θα έλεγες, αν αισθανόσουν τι θα πει ευθύνη.
Πες, εισαγγελέα, με το χέρι στην καρδιά: είσαι με το μέρος του Κρέοντα ή της Αντιγόνης; Το τέλος και των δύο το γνωρίζεις. Ένα από τα δύο θα είναι και το δικό σου. Αν φοβάσαι, παραιτήσου. Αν σε απειλούν ή σε εκβιάζουν κατάγγειλέ το. Θα γίνεις ήρωας. Στην κηδεία σου θα χειροκροτάνε το ξόδι. Καλύτερο από το να το φτύνουν.»
Θανάσης Παπαγεωργίου



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαρτυρία για ξυλοδαρμό στο Κουκάκι: "Τους πήραν με πιτζάμες και ξυπόλυτους. Είναι όλα ψέματα"
Τι δηλώνει στενός φίλος της οικογένειας Ινδαρέ - Η παραπληροφόρηση από πλευράς ΕΛΑΣ και η άρνηση υπεράσπισης των συλληφθέντων από τον δικηγόρο τους.
19 Δεκεμβρίου 2019 06:28
Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές και οι δύο γιοι του ξυλοκοπήθηκαν στο σπίτι τους στο Κουκάκι και προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ το πρωί της Τετάρτης, επειδή αρνήθηκαν την είσοδο ανδρών της ΕΛΑΣ στην οικία τους χωρις εισαγγελικη εντολη όπως ειχαν κάθε δικαιωμα και υποχρεωση σαν πολιτες της Ελληνικης Δημοκρατιας. Αλλα πλεον ουτε Δημοκρατια εχουμε με την Χουντα, τη δικτατορια της Δεξιας νδ, την δε Ελλαδα συνεχιζουν να την ξεπουλανε και να την προδιδουν.
Όπως κατήγγειλε η σύζυγός του, ο κ. Ινδαρές και οι δύο γιοί του ξυλοκοπήθηκαν στην ταράτσα της οδού Ματρόζου, δίπλα από την παρακείμενη κατάληψη που εκκενωνόταν, και προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ, επειδή αρνήθηκαν την είσοδο της Αστυνομίας στο σπίτι τους "χωρίς ένταλμα", όπως ανέφερε η σύζυγός του ζωντανά σε τηλεοπτική εκπομπή.
Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια επιχείρησης εκκένωσης της κατάληψης, οι αστυνομικοί ζήτησαν από την οικογένεια να ανέβουν στην ταράτσα του σπιτιού τους, έχοντας την υποψία ότι από εκεί διέφευγαν καταληψίες.
Ο πατέρας της οικογένειας ζήτησε χαρτί εισαγγελέα για να τους επιτρέψει να μπουν στο σπίτι του.
Μετά από λίγο άκουσαν θόρυβο στην ταράτσα, ανέβηκαν ο πατέρας με τους γιους του και ήρθαν αντιμέτωποι με τις αστυνομικές δυνάμεις που τους ακινητοποίησαν με βία και τους προσήγαγαν. Μάλιστα, αλγεινή εντύπωση προκαλεί η εικόνα προσαχθέντα με κουκούλα στο κεφάλι.
Η μητέρα καταγγέλλει πως χρησιμοποιήθηκε βία από τους αστυνομικούς. Σε έρευνα που ακολούθησε εντός της οικίας της δεν εντοπίστηκε κάποιο άτομο ούτε κάτι το ενοχοποιητικό.
Από εκεί και πέρα ακολούθησαν οι επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ η οποία επιχείρησε να δώσει τη δική της εκδοχή για τα γεγονότα. Η αστυνομία ανακοίνωσε πως η έφοδος έγινε στο πατρικό σπίτι προσαχθέντων από την κατάληψη.
Όπως ανακοινώθηκε μέσω παρέμβασης του εκπροσώπου τύπου της ΕΛ.ΑΣ. σε δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού, "όλα έγιναν νόμιμα και παρουσία εισαγγελέα και όπως προέκυψε οι δύο νεαροί που ήταν εντός της κατάληψης πήδηξαν στην ταράτσα της διπλανής οικίας που ήταν το πατρικό τους σπίτι και προσήχθησαν, ενώ μαζί τους προσήχθη και ένα τρίτο άτομο πιθανόν ο πατέρας τους, ο οποίος επιχείρησε να αρπάξει όπλο αστυνομικού".
Τη δική του εκδοχή όμως για τα συμβάντα δίνει στενός φίλος του ενός εκ των δύο γιων του κ. Ινδαρέ, ο οποίος επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Ο ίδιος μας επιβεβαίωσε πως οι τρεις προσαχθέντες δεν είχαν επικοινωνία με τον δικηγόρο τους Θεόδωρο Μαντά. "Ως αιτιολογία αναφέρεται ότι πρόκειται για προσαγωγή και όχι σύλληψη. Στις 12.00 το μεσημέρι της Πέμπτης θα τους απαγγελθούν οι κατηγορίες και τότε θα δούμε περισσότερα. Πράγματι, μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης τους είχε αποστερηθεί το δικαίωμα συνομιλίας με τον συνήγορό τους".
Μας αναφέρει δε πως ο στενός του φίλος είναι και ο ίδιος ασκούμενος δικηγόρος. "Γνωρίζει τα δικαιώματά του και μπορώ να τονίσω πως ουδεμία σχέση έχει με τον αντιεξουσιαστικό χώρο ή την κατάληψη. Ο κ. Αλιβιζάτος έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση για το περιστατικό, ξέρει και ο ίδιος για ποια οικογένεια πρόκειται", τονίζει.
Οι τρεις προσαχθέντες της οικογένειας μετά τη μεταφορά τους στη ΓΑΔΑ κρίθηκε πως πρέπει να μεταφερθούν σε νοσοκομείο για να εξακριβωθεί η κατάσταση της υγείας τους καθώς έφεραν τραύματα.
"Χαρακτηριστικό είναι πως είχαν σπάσει τα γυαλιά του πατέρα και ένας φίλος πήγε να του πάει καινούργια γυαλιά", μας λέει. "Τους πήγαν στο τμήμα με τις πιτζάμες τους και χωρίς καν παπούτσια. Όλα αυτά που ειπώθηκαν ότι αντιστάθηκαν και πως πέταξαν μπογιές δεν ισχύουν, γνωρίζω πολύ καλά την οικογένεια. Ζήτησαν να δουν δικαστικό χαρτί, οι αστυνομικοί τους είπαν ότι ξανάρχονται και μέχρι να γυρίσουν με εισαγγελέα, άκουσαν φασαρία στην ταράτσα τους, πήγαν να δουν τι γίνεται και τους προσήγαγαν βίαια", συνεχίζει.
"Έχουν ειπωθεί πάρα πολλές παραφιλολογίες. Ο πατέρας είναι σκηνοθέτης, πράος άνθρωπος, ιδεολογικά δεν έχει καμία σχέση με τον χώρο. Δεν υπήρχε περίπτωση να πάει να πάρει όπλο αστυνομικού".
"Η αλήθεια θα φανερωθεί άμεσα γιατί υπάρχουν πολλοί γείτονες που τράβηξαν βίντεο, έβγαλαν φωτογραφίες και ζητούν να μιλήσουν, να καταθέσουν για όσα έγιναν", καταλήγει ο φίλος του ενός προσαχθέντα μιλώντας μαζί μας.
Σημειώνεται πως ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος ζήτησε την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για περιστατικά "αστυνομικής βίας", όπως ο ίδιος αναφέρει στην επιστολή που απέστειλε στον υπουργό.
Ο κ. Αλιβιζάτος που είναι πρόεδρος στην επιτροπή, την οποία συνέστησε ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης, για την "τακτική παρακολούθηση της διαδικασίας υλοποίησης παρατηρήσεων και πορισμάτων του Συνηγόρου του Πολίτη που αφορούν στη διοικητική διερεύνηση πειθαρχικών παραπτωμάτων" της Αστυνομίας, πήρε αφορμή από το περιστατικό στο Κουκάκι και κάλεσε τον υπουργό να διατάξει τη διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
Ο αρμόδιος υπουργός απάντησε με δική του επιστολή τονίζοντας μεταξύ άλλων πως "η επιχείρηση εκκένωσης έγινε παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, κι ότι δεν υπήρξαν πράξεις αστυνομικής βίας".
Αντιδράσεις υπήρξαν από τον καλλιτεχνικό κόσμο
Για ψέματα εκ μέρους του κρατικού μηχανισμού έκανε λόγο ο ηθοποιός Αλέξανδρος Λογοθέτης.
Τσίπρας: "φορούν κουκούλες σε πολίτες, λες και προορίζονται για το Γκουαντάναμο"
Εκτεταμένη αναφορά στα θέματα νόμου και τάξης έκανε στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας από τον πρωθυπουργό να καταδικάσει τα περιστατικά αστυνομικής βίας.
Χαρακτήρισε "χυδαία απάτη το δόγμα σας περί ασφάλειας, περί νόμου και τάξης" και αναφέρθηκε: "στις επελάσεις των ΜΑΤ του κυρίου Χρυσοχοΐδη, λες και βρισκόμαστε σε κατεχόμενη χώρα. Εκτός πια κι αν οι εικόνες αστυνομικών που κακοποιούν και ξεγυμνώνουν νέους ανθρώπους, φορούν κουκούλες σε πολίτες, λες και προορίζονται για το Γκουαντάναμο, μόνο και μόνο επειδή ζητούν την εφαρμογή του νόμου και τη παρουσία εισαγγελέα για την είσοδο στην οικία τους, αν οι εικόνες αστυνομικών να ασχημονούν με χίλιους δυο τρόπους, χωρίς μάλιστα να υπολογίζουν την παρουσία μαρτύρων, είναι εικόνες ευνομούμενης χώρας".
Συνεχίζοντας και απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό είπε: "Ασφάλεια, κύριε Μητσοτάκη, δεν εξασφαλίζει η παράλογη, υπερβολική, και κάποτε φασιστικού τύπου βία, εναντίον πολιτών. Την στιγμή που καταργείτε κάθε είδους ασφάλεια στην εργασία. Όταν επιβάλλετε την ανασφάλεια στην καθημερινή επιβίωση των εργαζομένων, της μεσαίας τάξης, της νεολαίας. Όταν υπονομεύετε το όποιο αίσθημα ασφάλειας που με κόπο και θυσίες προσπαθήσαμε να αποκαταστήσουμε, στις πιο ευάλωτες ιδιαίτερα ομάδες του πληθυσμού, σε ζωτικούς τομείς, όπως η Υγεία, και η Παιδεία. Τότε η επίδειξη αστυνομικής βίας, δεν αποσκοπεί ούτε στη δημόσια τάξη, ούτε στην κοινωνική γαλήνη. Αποσκοπεί στην τρομοκράτηση και την καταστολή και στον εκφοβισμό, και στην τρομοκράτηση". Ζήτησε από τον πρωθυπουργό "να βρείτε δυο λόγια να καταδικάσετε αυτά τα περιστατικά, σε αντίθεση με μια σειρά υπουργούς σας που σήμερα τα υπερασπίστηκαν με πάθος στα τηλεοπτικά παράθυρα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αποτελούν εξαίρεση όμως τα ενθαρρύνει η δική σας πολιτική".
Γεννηματά: Η αστυνομική αυθαιρεσία καθημερινά πληθαίνει
Η κ. Γεννηματά, στη δική της εισήγηση στη Βουλή, αναφέρθηκε στις αστυνομικές επιχειρήσεις για την εκκένωση καταλήψεων, τονίζοντας ότι "η αστυνομική αυθαιρεσία που καθημερινά πληθαίνει δεν είναι ένδειξη δύναμης, αλλά αδυναμίας. Αποτελεί ομολογία της αποτυχίας της κυβέρνησής σας να εγγυηθείτε την ασφάλεια των πολιτών, στο πλαίσιο της δημοκρατικής νομιμότητας. Αυτή είναι η κατάσταση στην πραγματική ζωή".
ΚΚΕ: Κρεσέντο αστυνομικής βίας
"Το σημερινό (χθεσινό) κρεσέντο αστυνομικής βίας και καταστολής, που παραβιάζει ακόμα κι αυτούς τους αστικούς νόμους, βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση της ΝΔ και το αρμόδιο υπουργείο", τονίζει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για την αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι, προσθέτοντας, "οι εικόνες με τις συλλήψεις και τις "κουκούλες", αλλά και οι καταγγελίες για απειλή και άσκηση βίας, σε βάρος κατοίκων της περιοχής, έρχονται να προστεθούν σε άλλα απαράδεκτα κρούσματα, όπως αυτά του "ξεγυμνώματος" συλληφθέντων".
"Είναι προφανές ότι με αυτές τις πρακτικές οι δυνάμεις καταστολής κάνουν επίδειξη βίας, που στόχο έχει τελικά να τρομοκρατήσει το λαό και να εμπεδώσει το αυταρχικό δόγμα "νόμος και τάξη" της κυβέρνησης» επισημαίνει το ΚΚΕ καταλήγοντας στο σχόλιό του, «σε αυτά τα κρούσματα πρέπει να υπάρχει απάντηση από το εργατικό κίνημα. Την αντιλαϊκή πολιτική και την κρατική καταστολή, που πάνε χέρι - χέρι, μπορεί να τις αντιμετωπίσει η πάλη του λαού και της νεολαίας".
Μέρα 25: Αυτό δεν είναι κανονικότητα
"Η εισβολή πάνοπλων αστυνομικών χωρίς άδεια εισαγγελέα σε οικία που απλώς γειτνίαζε με κατάληψη, και η άσκηση αδικαιολόγητης βίας στους εύλογα διαμαρτυρόμενους ενοίκους της, δείχνει μια Αστυνομία που δε δείχνει συμφιλιωμένη με την ιδέα των Δημοκρατικών θεσμών και ορίων", ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ 25, σχολιάζοντας την αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταγγελία Ραγκούση: Πυροβολισμός με πλαστική σφαίρα στο Κουκάκι
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης κατήγγειλε ότι η ΕΛΑΣ χρησιμοποίησε πλαστικές σφαίρες στην επιχείρησή της στο Κουκάκι.
19 Δεκεμβρίου 2019 09:26
Επικαλούμενος ιατρική αναφορά την οποία και ποστάρει, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης καταγγέλει ότι στην αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι υπήρξε πυροβολισμός αστυνομικού οργάνου με πλαστική σφαίρα εναντίον γυναίκας.
Το post αναφέρει τα εξής: Ανακοίνωση: Με βάση τις επίσημες ιατρικές γνωματεύσεις των νοσοκομείων ΕΛΠΙΣ κι Ερυθρός Σταυρός, τεκμηριώθηκαν πλέον δύο αναντίλεκτες αλήθειες. Πρώτον. Στην επιχείρηση των ΜΑΤ στο Κουκάκι ασκήθηκε παράνομη αστυνομική βία με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών μελών της οικογένειας Ινδαρέ μέσα στην ιδιοκτησία τους. Επίσης, τουλάχιστον μία γυναίκα πυροβολήθηκε εξ επαφής με πλαστική σφαίρα.
Δεύτερον. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είπε ψέματα και προσπάθησε να αποκρύψει τα πραγματικά περιστατικά. Η χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ.Χρυσοχοίδη είναι μνημειώδης ως προς το θράσος της και τα ψέματά της πως δήθεν «δεν ασκήθηκε αστυνομική βία κατά την επιχείρηση των ΜΑΤ». Όσα παράνομα κι αντισυνταγματικά έγιναν εντός της ιδιοκτησίας Ινδαρέ, ήταν αναπόσπαστο μέρος της αστυνομικής επιχείρησης για την εκκένωση της κατάληψης του όμορου κτιρίου κι εκθέτουν ανεπανόρθωτα και τους ψεύτες και όσους τους στηρίζουν.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όχι μόνον έχει την αποκλειστική πολιτική ευθύνη για την παράνομη και καταχρηστική αστυνομική βία με την οποία παραβιάστηκαν ανθρώπινα δικαιώματα καθώς και θεμελιώδη άρθρα του Συντάγματος, αλλά πλέον αποδεικνύεται και ως μία ψευδόμενη κι αδίστακτη κυβέρνηση η οποία συκοφαντεί και τραυματίζει αθώους πολίτες όπως η οικογένεια Ινδαρέ, προκειμένου να συγκαλύψει τις έκνομες ενέργειές της. Με βάση τα παραπάνω λοιπόν, η αντίδραση και η εναντίωση επαφίεται πλέον όχι μόνο σε κόμματα ή φορείς αλλά και σε κάθε ευσυνείδητο πολίτη που πιστεύει σε μία ευνομούμενη πολιτεία, σε ένα σύγχρονο κράτος δικαίου και σε μία προοδευτική Ελλάδα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Manurhin MR35: Το όπλο πλαστικών βολίδων της ΕΛΑΣ - Πόσο επικίνδυνο είναι
Η ΕΛΑΣ, με ανακοίνωσή της, τόνισε ότι στο Κουκάκι έκανε χρήσης ελαστικών μπαλών από όπλο Manurhin MR35. Τι τύπου όπλο είναι και που κατασκευάζεται.
19 Δεκεμβρίου 2019 14:45
Η ΕΛΑΣ στη σχετική ανακοίνωσή της για τη χρήση ή όχι πλαστικών σφαιρών στο Κουκάκι τόνισε ότι οι δυνάμεις της χρησιμοποίησαν "ελαστικές μπάλες".
Τι είναι όμως το Manurhin MR35 που χρησιμοποιεί η ΕΛΑΣ και οι ελαστικές μπάλες; Τίποτα άλλο από μπάλες από καουτσούκ διαμετρήματος 35 χιλιοστών.
Δεν έχουν το σχήμα της σφαίρας αλλά ουσιαστικά κάνουν την ίδια δουλειά αποτροπής και ακινητοποίησης. Χρησιμοποιήθηκαν, επίσης, από τις γαλλικές και τις καναδικές αρχές.
Πλέον όμως οι Γάλλοι αστυνομικοί κάνουν χρήση flash Ball οι οποίες δημιούργησαν πολύ σοβαρές βλάβες σε διαδηλωτές των "κίτρινων γιλέκων".
Οι MR35 εκτοξεύονται από πυροβόλο όπλο, το οποίο είναι ημιαυτόματο. Δίνει ταχύτητα στις μπάλες 113 μέτρων των δευτερόλεπτο πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από απόσταση (η οποία όμως φέρεται να είναι πιο επικίνδυνη).
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα πρώτα MR35 η ΕΛΑΣ τα παρέλαβε το 2013 εν μέσω μνημονίων. Εφτασαν στα χέρια της περίπου 130 όπλα και χιλιάδες μπάλες.
Κατά την περιγραφή του όπλου αναφέρεται ότι η χρήση του προκαλεί σοκ εξουδετέρωσης που σταματά τον επιτιθέμενο από τη συνέχιση της δράσης του.
Στο Κουκάκι ποιος ήταν ο επιτιθέμενος και ποιος ο αμυνόμενος είναι κάτι που δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα...




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χρυσοχοιδης. Αμα μπουκαρουν τα ΜΑΤ σπιτι σας χωρις ενταλμα να κανετε ότι κοιμαστε με ανοιχτα παραθυρα…



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. και συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των αστυνομικών δηλώνει δημοσίως ότι οι ταράτσες των σπιτιών (άρα και οι αυλές, οι πυλωτές κ.λπ.) αποτελούν δημόσιο χώρο, όπου η αστυνομία δρα ασύδοτη, δεν θα έπρεπε την αμέσως επόμενη στιγμή να αποταχθεί από το σώμα;
Γίνεται να ασχολείται με τη δημόσια τάξη άνθρωπος που αγνοεί στοιχειώδη όρια στην αστυνομική ασυδοσία;
Κι αν αυτός ο άνθρωπος βγει αύριο και δολοφονήσει κάποιον πολίτη, γιατί ίσως θεωρήσει ότι στον χώρο που το κάνει έχει τέτοιο δικαίωμα;
Ο άνθρωπος αυτός είναι άκρως επικίνδυνος και αναρωτιέμαι γιατί ήδη δεν έχει απαιτηθεί η απόταξή του.
Δεν είναι μόνο τα κοινοβουλευτικά κόμματα που έχουν λόγο σ' αυτή τη χώρα. Υπάρχει και εξωκοινοβουλευτικός χώρος, κινήσεις για τα δημοκρατικά δικαιώματα, αριστεροί και δημοκράτες νομικοί κ.λπ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιατρική Γνωμάτευση-Κουκάκι: Αστυνομικός πυροβόλησε γυναίκα στο στήθος με πλαστική σφαίρα
19 Δεκεμβρίου 2019
Γυναίκα πυροβολήθηκε εξ επαφής με πλαστική σφαίρα, κατά τη διάρκεια της βίαιας αστυνομικής επιχείρησης στο Κουκάκι από τις δυνάμεις καταστολής της κυβέρνησης. Αυτό κατήγγειλε ο Γιάννης Ραγκούση, τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για την επιχείρηση των ΜΑΤ στο Κουκάκι, προκαλώντας σοκ, καθώς είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοια καταγγελία στη χώρα μας και μάλιστα στο φόντο αθρόας χρήσης του φονικού αυτού όπλου από τις αστυνομίες σε Χιλή, Γαλλία και αλλού, που έχουν στοιχίσει ανθρώπινες ζωές και απώλειες οφθαλμών σε εκατοντάδες πολίτες.
Συγκεκριμένα, με βάση τις επίσημες ιατρικές γνωματεύσεις των νοσοκομείων ΕΛΠΙΣ κι Ερυθρός Σταυρός, τεκμηριώθηκαν πλέον δύο αναντίλεκτες αλήθειες, όπως τονίζει στη δήλωσή του ο Γ. Ραγκούσης:
Πρώτον: Στην επιχείρηση των ΜΑΤ στο Κουκάκι ασκήθηκε παράνομη αστυνομική βία με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών μελών της οικογένειας Ινδαρέ μέσα στην ιδιοκτησία τους. Επίσης, τουλάχιστον μία γυναίκα πυροβολήθηκε εξ επαφής με πλαστική σφαίρα.
Δεύτερον: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είπε ψέματα και προσπάθησε να αποκρύψει τα πραγματικά περιστατικά.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εχουν βγει ολοι οι αλητες κωλοφασιστες σκατοδεξιαντζες (που τους γαμιετε το σπιτι) στο διαδικτυο!
"Αφού δεν είχαν κάτι να κρύψουν, γιατί δεν άνοιγαν στα ΜΑΤ;"
"Γιατί ηταν και οι 3 σπίτι Τέταρτη πρωί, ποιός έβγαζε το μεροκάματο;"
"Εσένα γιατί σε εκνευρίζει τόσο η καταστολή των ΜΑΤ, εάν έχεις τη φωλιά σου καθαρή και δεν τους προκαλείς;"
Σχολιο.- Θα ξεχασουμε τα αυτονόητα με αυτούς
Κάνουν σαν λυσσασμενα σκυλιά...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περίληψη 5μηνης αριστείας:
Ξυλοκοπημένοι και ξεγυμνωμένοι πολίτες.
Ναρκέμποροι να συγκυβερνούν και να βραβεύονται,
Μιζαδόροι πολιτικοί, καταχραστές δημοσίου, παιδεραστές και χρυσαυγίτες ν' αθωώνονται, μαύρο χρήμα να ξεπλένεται, πτυχία γιαλαντζί παντού η Ελλαδα ξεπουλημενη από παντου οι Πρεσπες ισχυουν ετοιμαζονται να παραδωσουν το Αιγαιο η ανεργια συνεχιζεται η φτωχεια συνεχιζεται η λαθροεισβολη των οικονομικων λαθρομεταναστων που θα αντικαταστησουν τους Ελληνες συνεχιζεται κι ο κατήφορος συνεχίζεται...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι θα φαμε σημερα???
-Εχω φτιαξει γεμιστα χωρις κιμα που σου αρεσουν..
-Στα γεμιστα παει κιμας
-Ποιος το γραψε αυτό???
-ΕΥΠ : Συγνωμη για την ενοχληση αλλα την επομενη φορα να βαλετε κιμα



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζούμε στην ωραιότερη δημοκρατία με στρατιωτικό νόμο!!!
Εισαι ελευθερος να κανεις ότι σου λεμε




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό είναι ένα χαρτονομισμα των 100 ευρω
Μετα από 100 συναλλαγες, οσα χερια και να αλλαξει, θα παραμεινει στην αγορα στα χερια καποιου Πολιτη και η αξια του θα είναι παντα 100 ευρω
Αυτή είναι μια καρτα
Μετα από 100 ηλεκτρονικες συναλλαγες των 100 ευρω, οι προμηθειες και τα εξοδα με τα οποια  χρεωνονται εμποροι και κατοχος, εξαφανιζουν το 100ρικο από την αγορα και το στελνουν στην τραπεζα
Καλημέρα ΕΛΛΗΝΕΣ !!!!!
ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ !!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαθέτωμεν εδικές παραπλανητικές ταράτσες και εξώπορτες( αυτόματο άδειασμα σε κενό,αμυντικές καρπαζιέρες κλπ) δια προστασίαν απο κάθε είδους αυθαίρετον είσοδον.Με αυτόματον ρίψην φαγουροκόνεως και κορέων. Κόστος αναλόγως εξοπλισμού



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είμαστε στο ξεκίνημα του "διαστημικού μεσαίωνα" ...κάποια στιγμή..στο μέλλον ο τότε Παύλος Φύσσας θα τραγουδήσει ξανά .... και αμέτρητα νιάτα οικοδομοι και εργατες θα ρίξουν στα τάρταρα τέτοιες κοινωνίες και "δικαιοσύνες"...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν είναι Γιάννης είναι Γιαννάκης!
Δεν ήταν πλαστική σφαίρα αυτή που τραυμάτισε την συλληφθείσα στον αριστερό μαστό αλλά πλαστικό σφαιρίδιο ίσα με ένα μπαλάκι του πινγκ πονγκ!
Όταν χτυπιόμουνα που μπήκαν οι μπάτσοι και μάζευαν ανήλικους έφηβους επειδή έβλεπαν Τζόκερ κι έλεγα αυτό θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη αστυνομική βία κάποιοι μου λέγατε για νόμο και τάξη.
Τώρα αν μπουκάρουν έτσι στα σπίτια μας, μας πυροβολούν με κανονικές σφαίρες και μας φορτώνουν εγκλήματα θα ναι μέρα Σάββατο και κανονικότητα! Κιχ!
(Όσο για σένα που οδηγείς μηχανάκι του κώλου χωρίς κράνος σαν τρελός και περνάς με κόκκινο Πανόρμου και Αλεξάνδρας αυτήν την φορά την γλίτωσες! Εγώ για άνθρωπο πάντως την επόμενη δεν σε πληρώνω!)
Σχολιο.- Αυτές οι ορντινάτσες οι συνδικαλιστές των αστυνομικών, γνωστοί μαιντανοί των καναλιών, δεν διέκριναν βία!!!
Σχολιο.- Πρόκειται για όπλα γαλλικής κατασκευής που στοιχίζουν περίπου 700 έως 800 ευρώ και τα οποία μπορεί να εκτοξεύσουν σε λιγότερο από πέντε δευτερόλεπτα, πέντε σφαιρίδια καουτσούκ, τα οποία κτυπούν τους ανθρώπινους στόχους, με ταχύτητα περίπου 112 μέτρων το δευτερόλεπτο.
Το κτύπημα από σφαίρα καουτσούκ προκαλεί σοκ και έντονο πόνο. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στο εγχειρίδιό του, ειδικά αν η ρίψη της πλαστικής σφαίρας γίνει από μακριά, ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος ο στόχος να κτυπηθεί στο κεφάλι ή σε άλλο ευαίσθητο σημείο και να προκληθεί σοβαρός τραυματισμός, ακόμη και θάνατος.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο σχετικό έγγραφο προσδιορίζεται ως «ελάττωμα» του εκτοξευτήρα σφαιρών καουτσούκ αν επιχειρείται η βολή να γίνει σε απόσταση από τον «στόχο» μεγαλύτερη από επτά μέτρα.
 Παρασκευή 11 Ιάν 2013
Και πλαστικές σφαίρες η αστυνομία
Περίπου 130 όπλα, που εκτοξεύουν σφαίρες από καουτσούκ φέρεται να έχει στην διάθεσή της η ΕΛ.ΑΣ.
Σχολιο.- Δεν είναι σφαίρες, σφαιρίδια είναι όπως σταγονίδια ( θυμάστε;) Σταγονίδια που κοντεύουν να μας πνίξουν.
Σχολιο.-  Σα δε ντρεπόμαστε λίγο! Οι νοσταλγοί της χούντας και οι νεοναζί με στολή και οπλισμό. Αηδιαστικό! Απαράδεκτο!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οποιος θέλει τους μπάτσους να τους πάρει σπίτι του!
Ελα όμως που δεν τους θέμε, από μοναχοί τους μπαίνουν!
Ποιός άπλωσε τους μπάτσους στην ταράτσα;
Σχολιο.- οι ταρατσες ειναι δημοσιοι χωροι,λεει ο άλλος
Σχολιο.- Ναι, πα να κάνω πάρτυ τώρα στην ταράτσα του!
Σχολιο.- ειμαι και εγω καλεσμενη,θα το καψουμε κυρ-Χρυσοτετοιε μας αποψε!
Σχολιο.-  Φοβάμαι ρε συ, είχα και πατέρα μπάτσο, ξέρω από βία.
Σχολιο.- Οχι μονο δεν τους πηρε τα κεφαλια ο συριζα τους αριστους... τους ξεπλυνε κιολας...κ να τωρα ο ρεβανσισμος των δεξιων..
Ξεπλυμα κ των χρυσαυγιτων..κ αγρια καταστολη κ αθωωση των μαχαιροβγαλτων ναζι...κ επονται χειροτερα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τζένη Βελένη και ο καθ.Βλάσης Κουμούσης ψήφισαν ΟΧΙ....
η κ. Ανδρουλιδάκη αποχώρησε χωρίς να ψηφίσει....
και ο Μαν. Κορρές δήλωσε παρόν και δεν ψήφισε
όμως αυτός που κρατάει ίσες αποστάσεις από το έγκλημα ....πως λέγετε ?
και μάλιστα αυτός που έχει και την δύναμη να το αποτρέψει...
Κοπούκια θέλετε και τα Ελγίνια ....
Η Τζένη Βελένη, ηταν το ένα από τα δυο μελη του Κεντρικου Αρχαιολογικου Συμβουλιου που ψηφισαν εναντιον του τεμαχισμου και της αποσπασης των αρχαιοτητων στον σταθμο Βενιζελου. Διαβαζω ότι επεμεινε στην αποψη της «ακομα και όταν ο Γενικος Γραμματεας του ΥΠΠΟ της χτυπησε το χερι στο τραπεζι μιλωντας της απαξιωτικα μεσα στο ΚΑΣ». Η Τζενη υπηρξε μεταξυ αλλων διευθυντρια στο Αρχαιολογικο Μουσειο Θεσσαλονικης, προισταμενη της Εφοριας Αρχαιοτητων πολης Θεσσαλονικης και τωρα είναι Γενικη Διευθυντρια στη Γενικη Διευθυνση Αρχαιοτητων και Πολιτιστικης Κληρονομιας στο Υπουργειο Πολιτισμου και Αθλητισμου. Φετος αναγορευτηκε Επιτιμη Διδακτορ του Πανεπιστημιου της Σορβοννης. Ότι κι αν εχεις καταφερει όμως, οσες περγαμινες κι αν εχεις, θα σου χτυπησουν το χερι στο τραπεζι, θα σου μιλησουν απαξιωτικα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το βίντεο "χάθηκε" που προφητευε ο Κασιδιαρης οτι η ΧΑ θα αθωωθει γιατι υπαρχει κρυφη συμφωνια με τη ΝΔ
Τι ήταν η ΧΑ ? σάρξ εκ της σαρκός της ΝΔ από την οποία πήρε τις διαβεβαιώσεις της "αθώωσης" της και έδωσε γην και ύδωρ....
πριν από 3-4 μέρες είχε στο Υou Tube μία συνέντευξη του Κασιδιάρη που "προφήτευε" ότι η Χ.Α. θα αθωωθεί στο Δικαστήριο....
Την αναζήτησα αλλά το βίντεο έχει διαγραφεί...
https://www.youtube.com/watch?v=Z43gewMgct8
Ο Κασιδιάρης είχε το παλιό του ύφος ,δεν καταφέρθηκε εναντίον του Μιχαλολιάκου ,όσο και αν τον τσίγκλιζε ο δημοσιογράφος και είπε ότι θα κάνουν και συνέδριο σύντομα να ξεκαθαρίσουν πράγματα,επίσης "στόλιζε" τον Δένδια...
Γιατί άκουσα Κασιδιάρη?
Γιατί δεν είμαι αφελής να πιστεύω,ότι η ΧΑ αποφάσισε να αυτοκτονήσει πολιτικά....ούτε ότι την έκανε πέρα κάποιο λαϊκό κίνημα...
Μάλλον η ΧΑ αντάλλαξε την "απουσία" της από από τη Βουλη στις εκλογές με την δυνατότητα να έχει η ΝΔ αυτοδυναμία,όπερ και εγένετο..
...και ,απ'ότι βλέπω, τηρούνται τα υπεσχημένα...
Υ.Γ.: Κρίμα,που εξαφανίστηκε το βίντεο,αν κάποιος έχει την δυνατότητα να το ανασύρει καλά θα ήταν...
Επίσης,ότι λέω υπενθυμίζω ότι είναι εικασίες...άλλωστε δεν αποδεικνύονται αυτά...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



.  Έφυγε πριν λίγα λεπτά από τη ζωή αυτή ο εξαιρετικός Άνθρωπος, ο ταπεινός Ιερέας, ο σπουδαίος Καθηγητής π. Γεώργιος Μεταλληνός με τον οποίο είχα συνεργαστεί πολλές φορές. Μεταξύ των άλλων, θα μου μείνει αξέχαστη η ημερίδα στο ιστορικό Διδυμότειχο για το Έθνος μας, μαζί με τον επίσης αείμνηστο Καθηγητή μου Νεοκλή Σαρρή.
Είναι σίγουρο ότι ο π. Γεώργιος τίμησε με πίστη και αφοσίωση το ράσο και την ευθύνη που φέρει η Ορθοδοξία και ο Ελληνισμός και για αυτά θα μείνει στη Μνήμη μας. Καλήν Αντάμωσην, Καλόν Παράδεισον, Καλήν Ανάστασην αγαπημένε μας π. Γεώργιε !
Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί το Σάββατο 21η Δεκεμβρίου και ώρα 2.00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Θωμά Αμπελοκήπων Αθηνών εκκλησια μεσα στο Νοσοκομειο Παιδων οπου ιερουργουσε.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στάλιν σημαίνει ο «ατσάλινος» στα ρωσικά.
Ηταν ο γιός ενός τσαγκάρη και μιάς πλύστρας.
(18 Δεκεμβρίου 1878 – 5 Μαρτίου 1953).
" Στο Σμολένσκ, στην αρχική φάση του πολέμου, οι Ναζί αιχμαλώτισαν τον γιο του Γιάκοφ ο οποίος κατείχε τη θέση του υπολοχαγού του πυροβολικού. Αργότερα, ο Χίτλερ ζήτησε από τον Στάλιν, ως αντάλλαγμα για την απελευθέρωση του Γιάκοφ, την απελευθέρωση του Γερμανού στρατάρχη Πάουλους ο οποίος είχε παραδοθεί κατά τη μάχη του Στάλινγκραντ. Ο Στάλιν τότε απάντησε «Έχεις στα χέρια σου όχι μόνο τον γιο μου τον Γιάκοφ αλλά εκατομμύρια γιους μου. Ή θα τους ελευθερώσεις όλους ή ο γιος μου θα μοιραστεί την τύχη των υπόλοιπων». "
Σχολιο.-  Κι όταν πέθανε δεν είχανε, λέει, δεύτερο κοστούμι και ζευγάρι παπούτσια να τον νεκροστολίσουν, δεν είχε τίποτα δικό του...
Σχολιο.- Τους Ελληνες της Μικρας Ασιας κυριε τους εσφαξαν οι Τουρκοι εφαρμοζοντας το σχεδιο των Γερμανων. Μας πουλησαν βεβαια ολοι οι συμμαχοι και οι Γαλλοι και οι Αγγλοι, αφου μας χρησιμοποιησαν... Αλλα για αυτα δε λες κουβεντα βλεπω. Ο Σταλιν ομως σε πειραζει. Ηταν βλεπεις ορκισμενος εχθρος της κεφαλαιοκρατιας και κατι ακομη που εσυ δεν προκειται να γινεις ποτε. ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
Σχολιο.- Σορρυ, δηλαδη, αλλα τι περιμενες απο τους Ρώσους, οταν ο Βενιζελος εκστρατευε στην Κριμαια για να την αποσπασει για λογαριασμο των "συμμαχων";
Σχολιο.- Ναι, η Ρωσσια δεν ηταν συμμαχη χωρα στη Μικρασιατικη Εκστρατεια, οπως οι Αγγλόγαλλοι που μας πουλησαν. Η βασικη ευθυνη ομως για την Γενοκτονια των Ελληνων της Μικρας Ασιας ειναι εργο του γερμανικου Ιμπεριαλισμου.
Πως να ξεχασουμε οτι το πολεμικο ναυτικο των ΄συμμαχων΄ μας, δεν βοηθησε καν τις γυναικες και τα παιδια στην προκυμαια της Σμυρνης... οταν ο Αττιλας βιαζε και εσφαζε μπροστα στα ματια τους ?
Σχολιο.- Να στησουμε αυτι και στις καταγγελιες των Αρμενιων που λενε οτι οι Γερμανοι οργανωσαν τη γενοκτονια τους. Και την επισημανση οτι τους εβαλαν να περπατανε μεχρι τη Συρια (οπου και τους "εξαφανισαν") για να μην χρειαστει η Ντοιτσε Μπανκ να πληρωσει ασφαλιστηρια ζωης στους κληρονομους "αγνοούμενων αλλα οχι εξακριβωμενα νεκρων"...
Σχολιο.- Τωρα βεβαια, αποκρυπτεται το γεγονος οτι η αιτια που εξαφανιστηκε συνειδητα απο προσωπου γης, ο ανω των 3.000 ετων ακμαιος Ελληνισμος της Μικρας Ασιας, ειναι ο Γερμανος και οχι ο Ρωσος...
Δεν τους βοηθησε απλα τους Τουρκους. Τους εκπαιδευσε, τους καθοδηγησε, και τους βοηθησε στην οργανωση ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ. Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ! ΥΠΗΡΧΕ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ. Ο ΓΕΡΜΑΝΟς ΛΟΙΠΟΝ ! Απο τον πρωτο μιλιταριστη μεχρι τον τελευταιο φιλελευθερο και σοσιαλδημοκρατη (Με εξαιρεση της Κομμουνιστριας Ροζας Λουξεμπουργκ). Γνωστα αυτα απο την Ιστορια...
Δεν ειναι τυχαιο οτι ο Κεμαλ υπηρξε το προτυπο του Χιτλερ... ουτε η λατρεια που ειχαν οι Ναζι για τους νεουτουρκους, ακριβως λογω των βαρβαρων γενοκτονιων που ειχαν διαπραξει εναντιων ολων των Χριστιανων της Μικρας Ασιας.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να υπενθυμίσουμε ότι σήμερα συνελήφθησαν κ οδηγήθηκαν στο τμήμα, αφού πρώτα ξυλοκοπηθηκαν από τα ΜΑΤ, 3 άνθρωποι στο Κουκακι οι οποίοι αρνήθηκαν να αφήσουν την αστυνομία να μπει στο σπίτι τους, το οποίο βρίσκεται δίπλα από κατάληψη, χωρίς ένταλμα.
Αντίστοιχα δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΊΑ ΣΎΛΛΗΨΗ, από την καταδρομικη επιχείρηση 30 ΕΝΌΠΛΩΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ, στα Λαδαδικα της Θεσσαλονίκης που μάλλον εμπλέκονται σε κυκλώματα προστασίας, οι οποίοι άνοιξαν πυρ στον αέρα το βράδυ της Κυριακής κ μετά διέφυγαν από την περιοχή κύριοι κ ανενόχλητοι.
Επιτέλους λίγη νομιμότητα στην χώρα.
Σχολιο.- Μην πούμε ότι σήμερα στην ουσία αθωώθηκε η ΧΑ. Η κανονικά πλέον είναι εδώ...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΝΕΡΓΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΑΘΡΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ...
Μέ αφορμή σχόλιο-τοποθέτηση φίλου πού επισημαινει οτι «εχει καταργηθεί καθε είδους ασυλία πέραν τής βουλευτικής» θά τοποθετηθώ καί εγω διευκρινίζοντας κάποια πράγματα πού κατα την γνώμη μου πρέπει νά γίνουν πιό ξεκάθαρα…
Οσον αφορά τίς ασυλίες που αναφέρονται στόν λαό οπως: Οικογενειακή,Φοιτητική κλπ υπαρχουν τυπικά στό Αστικό συνταγμα έως την στιγμή που αποφασίζουν - κατα περίπτωση - νά τά καταργούν ετσιθελικά…
Ζουμε σέ Ταξική Κοινωνία καί ετσι πρέπει νά κατανοήσουμε οτι:
Ασυλία απολαμβανουν ολοι οι Μηχανισμοί καί Θεσμικοί παραγοντες τού Αστικού Κράτους πάνω στούς οποίους στηρίζεται αυτό αντλώντας την εξουσία του τήν «Δικτατορία τής Αστικής Ταξης»(μειοψηφίας) πού κατεφημισμό ονομαζουν Αστική «Δημοκρατία» καί την οποία επιβάλλουν μέ καθε τρόπο επάνω στην πλειοψηφία του λαού διαιωνιζοντας τήν Ταξική Κυριαρχία της …
Τέτοιοι Μηχανισμοί πού απολαμβανουν ασυλία καί υπηρετούν αυτό τό Ταξικό κρατος είναι:
1) Οι Βουλευτές τών Κομματων απολαμβάνουν ασυλία αλλά δέν είναι οι μονοι….
2) Τό Δικαστικό σώμα μέ τό υποκριτικό επιχειρημα οτι «η δικαιοσύνη είναι ανεξαρτητη από τήν κεντρική εξουσία» καί ετσι εχουμε αποφασεις - χωρίς συνεπειες για αυτούς πού τίς παίρνουν - που προκαλούν τήν νοημοσύνη τών ανθρώπων οταν Ναζιστικές Εγκληματικές Πολιτικές Οργανώσεις(Χ.Α.) χαϊδεύονται καί πέφτουν στα μαλακά,…καθώς καί αποφάσεις σκανδαλώδους ευνοίκής μεταχειρισης αστών πολιτικών: Παπαγεωργόπουλος,Τσουκάτοςκλπ ,
Αντιστροφως είναι αμειλικτοι οταν δικάζουν ατομα η πολιτικές οργανωσεις τής αριστεράς - κυρίως τής εξωκοινοβουλευτικής - ακόμα καί μέ εξωφθαλμα ανύπαρκτες καί στημένες από τήν αστυνομία κατηγορίες (για δήθεν αντισταση κατα τής αρχής,οταν τρωνε ξυλο απλοί ανθρωποι πχΚουσουρής(ζαρντινιέρα) καί χαρακτηρίζονται ως εγκληματικές ενεργειες απλές ακτιβιστικές παρεμβάσεις μέ τρικάκια καί μπογιές(Ρουβικωνας-αντιεξουσιαστές)κλπ
Είναι αμείλικτοι οταν δικάζουν απλούς καθημερινούς ανθρωπους επειδή δέν εκοψαν ,μία αποδειξη γιά ενα κουλούρι η ενα «ζεύγάρι τιρλίκια»η εκαναν μια αλλοίωση ενος απολυτηρίου δημοτικού για να συνεχίσει νά δουλεύει μία γυναίκα ώς καθαριστρια…τήν ιδια στιγμή που καθε τόσο ανακαλύπτονται υπουργοί τής ΝΔ καί αλλων κομματων καί μεγαλο - στελεχη τής κεντρικής διοίκησης μέ πλαστα η ανυπαρκτα Πτυχία χωρίς νά υπαρχει καμία απολύτως τιμωρία…
3) Τό αστυνομικό σώμα μέ χιλιαδες ενστολους χρυσαυγίτες βασανιστές μέ τίς σχεδόν καθημερινές αυθαιρεσίες καί βιαιοπραγίες που κάνουν προκαλωντας βαρυτατους τραυματισμούς αθώων ανθρώπων η ακομα καί τόν Θάνατο τους..
4) Τό Εκκλησιαστικό σωμα μέ τα οικονομικά κυρίως αλλά καί τά σεξουαλικά σκανδαλά του πού προκαλούν καθε τόσο..
5) Ασυλία επισης απολαμβάνει ολος ο Οικονομικός Πυλωνας του Αστικού Κράτους οπως είναι:
α)Τό τραπεζικό σύστημα μέ τίς κομπίνες τους,τίς παρανομες ανακεφαλαιοποιήσεις τους,κλπ
β) Η Οικονομική ολιγαρχία τού Μεγάλου Κεφαλαιου μέ τό μαυρο χρήμα καί τά καθε τόσο τεραστια οικονομικά καί οχι μονο σκάνδαλα τους…
Η ΕΝΕΡΓΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΑΘΡΟΥ «ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΟΣ»ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ
Εως εκεινη τήν στιγμη ας προσπαθούμε νά διατηρήσουμε τίς σπίθες τής ανατροπής μεχρι νά φουντωσει η πυρκαγιά…




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Τό ανέκδοτο της χρονιάς»
Χρυσοχοΐδης: Όσοι αστυνομικοί δεν έχουν αυτοσυγκράτηση,δεν κάνουν για αυτή τη δουλειά.
Σχολιο.- Αυτά πού λέει αυτός ο ανεκδιηγητος ΣημιτοΠασόκος είναι καί για γέλια καί για κλάματα..
Σχολιο.- αυτός δεν είναι που είχε παραδεχθεί δημόσια στην τηλεόραση ότι υπέγραψε το μνημόνιο χωρίς να το έχει διαβάσει γιατί δεν είχε χρόνο?
Σχολιο.- δυστυχώς δεν είναι απλός μαλακας.. είναι υπάλληλος σε διατεταγμένη υπηρεσία .. και αυτό τον κάνει 2 φορές επικίνδυνος ..
.. δεν μπορούμε να φανταστούμε πόσο επικίνδυνος είναι ..
Ξέρετε κανένα πράκτορα να λογοδοτήσει αλλού πλην του αφεντικού του .. πολύ επικίνδυνος τελικά ..
Σχολιο.- μεγάλος μ@λακας ο σημιτοΠασοκος... για πολλές μπατσες.. να τον χαίρονται στην ΝΔ
Σχολιο.- και βεβαίως οι αμερικανοί τον επεβαλαν
Σχολιο.- Αυτό το γελίο υποκείμενο και οι όμοιοι του απολαμβάνουν τη μοναδική ασυλία που δεν έχει καταργηθεί στη χώρα μας... Τη βουλευτική.... Δεν είναι άξιο απορίας γιατί καταργήθηκαν όλες οι υπόλοιπες με νόμους του αστικού κράτους (φοιτητικό άσυλο) ή και χωρίς νόμους (άσυλο κατοικίας) . Ζούμε μια νέα χούντα... Μια τυραννία που πρέπει να καταλυθεί....




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι λεπτομέρειες της "συνεδρίασης" του ΚΑΣ...
Πέρα από όλα τα άλλα αρκεί να δει κανείς το εξής απλο:
Υπέρ της σωτηρίας των μνημείων επιχειρηματολόγησε το μέλος του ΚΑΣ Πολυξένη Βελενη, Γενική Διευθυντρια Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟ, ο Γιώργος Σκιαδαρέσης, προϊστάμενος της Εφορίας Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης και η Κρινιω Κωνσταντινίδου, η αρχαιολόγος- ανασκαφέας της εφορίας Θεσσαλονίκης.
Υπέρ του σχεδίου της εταιρείας και της Μενδωνη ταχτηκαν ο περιφερειάρχης Τζιτζικωστας, ο δήμαρχος Ζέρβας και οι " επαγγελματικοί φορείς"!
Για τη σωτηρία ενός σπάνιου πολιτιστικου μνημείου... ποιους θα εμπιστευόταν ένας λογικός άνθρωπος;
Υ.γ. μέγας σεβασμός στους 2 επιστήμονες που ύψωσαν το ανάστημα και την αξιοπρέπεια τους...
Παλαιοκομματικές μεθοδεύσεις έγραψαν μια μέρα ντροπής, καθώς στο Συμβούλιο κλήθηκαν να πουν την άποψή τους μόνο αργά τα ξημερώματα οι ανασκαφείς των ευρημάτων δηλαδή οι πρώτοι που θα έπρεπε να εξηγήσουν τι βρέθηκε, πόσο σπουδαίο είναι κι αν αξίζει να μείνει στη θέση του.
Όρθιοι παρά τις άπειρες πιέσεις που δέχθηκαν -και με ελάχιστη συμπαράσταση μέσα στο ΚΑΣ, αλλά γράφοντας ένα λαμπρό κομμάτι αντίστασης για τους Έλληνες αρχαιολόγους- στάθηκαν η αρχαιολόγος ανασκαφέας Κρινιώ Κωσταντινίδου και ο προϊστάμενος της Εφορίας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης Γιώργος Σκιαδαρέσης οι οποίοι προς τιμήν τους  ζήτησαν την διατήρηση κατά χώρα των αρχαιοτήτων. Φυσικά δεν εισακούστηκαν.
Σκαιότατα αντιμετωπίστηκαν τα μέλη της Κίνησης Πολιτών για την διατήρηση της πολιτιστικής Κληρονομιάς που ζήτησαν να μείνουν οι αρχαιότητες στη θέση τους. Μάχη έδωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων και σωματεία του ΥΠΠΟ, εκπρόσωποι της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Όλοι με ένα στόμα έλεγαν μετά την συνεδρίαση ότι αυτά που συνέβησαν στο ΚΑΣ ενίσχυσαν μόνο το οπλοστάσιο για τις προσφυγές που θα ακολουθήσουν στο ΣτΕ.
Έρχεται προσφυγή στο ΣτΕ
Δηλώσεις για το ζήτημα έκαναν το πρωί στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91.4» η Όλγα Σακαλή, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και ο Φωκίων Δεληγιάννης, δικηγόρος, πρόεδρος Κίνησης Πολιτών για υπεράσπιση Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Η κ. Σακαλή σημείωσε ότι «σε μια διαδικασία που δεν έχει προηγούμενο σε διάρκεια και μας εξέπληξε δυσάρεστα, η αρμόδια υπηρεσία, δηλαδή η Εφορία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης κλήθηκε να μιλήσει 12 ώρες μετά την έναρξη και είπε όχι στην απόσπαση των αρχαιοτήτων. Είμαστε περήφανοι για τους συναδέλφους μας. Είμαστε περήφανοι για την κ. Βελένη και τον κ. Κουμούση.
»Ο πρόεδρος του ΚΑΣ γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού επέδειξε αυταρχισμό ενώ υπήρχε κλίμα μπούλινγκ με συνεχείς διακοπές και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς σε όσους είχαν αντίθετη άποψη. Η διαδικασία ήταν οικτρή. Από εδώ και πέρα θα ακολουθήσουμε κάθε πρόσφορο μέσο για να αποτρέψουμε την απόσπαση των αρχαιοτήτων, και φυσικά θα υπάρξει προσφυγή στο ΣτΕ. Συνεχίζουμε όρθιοι τον αγώνα».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το σχεδόν 50% που πήραν οι ανοιχτά δεξιοί σχηματισμοί επικροτεί την κρατική βία και αυθαιρεσία, ακόμα κι όταν παρανομεί κραυγαλέα - γι' αυτό τους ψήφισαν άλλωστε. Το θέμα είναι οι υπόλοιποι τι κάνουμε. Χτες, στο τρόλεϋ, με αφορμή την αστυνομοκρατία έξω απ' τη ΓΑΔΑ για τα χτεσινά, έπιασε ο κόσμος να συζητά τα γεγονότα στο Κουκάκι: είτε τα ήξεραν, είτε τα μάθαιναν εκείνη την ώρα, ήταν -ΟΛΟΙ ίσοι μιλούσαν- εξοργισμένοι κι αγανακτισμένοι, ταυτιζόμενοι με τον άνθρωπο που δέχτηκε την εισβολή στο σπίτι του! Η κρατική βία δεν μπορεί να περιοριστεί σε χώρους που φαντάζουν απόμακροι στο "μέσο πολίτη", πολύ γρήγορα (όπως φάνηκε χτες) θα μπει και στο δικό του σπίτι - κι αυτό δεν είναι κάτι που καταπίνεται εύκολα. Πεδίο παρέμβασης λοιπόν...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λογική η οργή για την προσπάθεια αθώωσης της Χρυσής Αυγής. Η ιστορία βέβαια μας προειδοποιούσε...
Στο εξαιρετικό κείμενο του Σπ. Κουζινοπουλου βλέπουμε τις " ποινές" που επιβλήθηκαν στους δολοφόνους του Γρηγόρη Λαμπράκη : οι φυσικοί αυτουργοί, Γκοτζαμάνης και Εμμανουηλίδης έκατσαν στη φυλακή περίπου 2 χρόνια, οι 8 συνεργοί τους δικάστηκαν για... " Διατάραξη ειρήνης"(!). Φυσικά, κανείς " ιθύνων νους" δεν δικάστηκε καν...
Αντίθετα οι μάρτυρες κατηγορίας καταδικάστηκαν, οι δικαστικοί Δελαπόρτας και Σαρτζετάκης διώχτηκαν, ως κι ο τροχονόμος που σταμάτησε το τρίκυκλο πήρε δυσμενή μετάθεση!
Τσουλα η ιστορία αλλά και διδακτική! Και μην πούμε για τις ποινές των συνεργατών των ναζι... Κάποιοι έγιναν και υπουργοί, ένας και πρωθυπουργός, ένας και ... " προεδρος δημοκρατίας", ο Γιώργης ο Παπαδόπουλος!

-Οι δύο φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Λαμπράκη, Σπύρος
Κοτζαμάνης και Εμμανουήλ Εμμανουηλίδης,  καταδικάσθηκαν τον
Δεκέμβριο του 1966 σε πολυετή φυλάκιση και συγκεκριμένα για
θανατηφόρο σωματική κάκωση καταδικάστηκαν ο Σπύρος Κοτζαμάνης  (11
χρόνια) και ο Εμμανουήλ Εμμανουηλίδης (8,5 χρόνια), ενώ για δατάραξη
οικιακής ειρήνης άλλα 8 άτομα, κυρίως «λουλούδια» του παρακράτους. Όμως,
οι δύο δολοφόνοι του μαραθωνοδρόμου της Ειρήνης, θα αμνηστευθούν από
τη χούντα, λίγο μετά την επιβολή της δικτατορίας και θα αφεθούν ελεύθεροι.
Ο Σπ. Κοτζαμάνης (1928-1993): Ο οδηγός του τρίκυκλου, Σπύρος Γκοτζαμάνης, ήταν στέλεχος της παρακρατικής οργάνωσης του γερμανοντυμένου στην κατοχή Ξ. Γιοσμά. Με δράση νωρίτερα, όπως ο ίδιος περηφανεύονταν, στην οργάνωση ΕΟΝ του δικτάτορα Μεταξά, στην οργάνωση «Βασιλική Εθνική Νεολαία» (ΒΕΝ) επί Κατοχής, καθώς και στην παρακρατική οργάνωση «Εθνική Αντίστασις», που χρηματοδοτούνταν από τα κρατικά μυστικά κονδύλια και της οποίας αρχηγός ήταν ο Φον Γιοσμάς Πέθανε στις 3 Απριλίου 1993 από ανακοπή καρδιάς.
Ο Εμμ. Εμμανουηλίδης, παλιός παιδεραστής και συνεργάτης της αστυνομίας και των μυστικών υπηρεσιών, από χρόνια έπασχε από την καρδιά του, και διατηρούνταν με μία μικρή σύνταξη του ΟΓΑ. Πέθανε την Πρωτομαγιά του 2001 μόνος στη Β΄ καρδιολογική κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης όπου νοσηλεύονταν.
-Οι δύο βασικοί μάρτυρες κατηγορίας, Μανώλης Χατζηαποστόλου και Γιώργος Σωτηρχόπουλος, λίγο μετά τη δίκη, καταδικάστηκαν για… συκοφαντική δυσφήμηση του συνταγματάρχη Καμουτσή.
Ο επιπλοποιός Γ. Σωτηρχόπουλος, στον οποίο ο Κοτζαμάνης είχε εκμυστηρευθεί το πρωί της 22ας Μαίου 1963 ότι «Απόψε θα κάνω μεγάλη τρέλα. Μέχρι που θα σκοτώσω άνθρωπο»!, ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα για τη μαρτυρία του εκείνη, γνωρίζοντας άγριο ξυλοδαρμό αλλά και προσπάθεια εξαγοράς του. Ο Σωτηρχόπουλος  πέθανε το 1996 σε ηλικία 65 ετών.
Ο «Τίγρης» Μαν. Χατζηαποστόλου, που με το παρακινδυνευμένο «σάλτο μορτάλε» πάνω στο τρίκυκλο του παρακράτους, ενώ αυτό βρισκόταν εν κινήσει, συνέβαλε τα μέγιστα στη σύλληψη των δολοφόνων του Λαμπράκη, πέθανε την πρωτομαγιά του 2001 από καρκίνο, σε ηλικία 72 ετών.
-Ο απλός τροχονόμος
Χαράλαμπος Ασπιώτης, που κατά σύμπτωση βρέθηκε στη γωνία των οδών Τσιμισκή και Καρόλου Ντηλ, όπου είχε ακινητοποιηθεί το τρίκυκλο του παρακράτους, συλλαμβάνοντας τους Γκοτζαμάνη και Εμμανουηλίδη, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, μετατέθηκε δυσμενώς στην Ηλεία. Δεν υπάκουσε στα κελεύσματα των δολοφόνων να κάνει τα στραβά μάτια, κι έτσι χάλασε το σκηνικό του σκηνοθετημένου «τροχαίου ατυχήματος».
-Ο βουλευτής της αριστεράς, Γιώργης Τσαρουχάς, που επίσης είχε τραυματιστεί σοβαρά από το παρακράτος λίγα μέτρα μετά το σημείο όπου χτυπήθηκε ο Λαμπράκης, δολοφονήθηκε και ο ίδιος κάτω από φριχτά βασανιστήρια, στις 9 Μαϊου 1968, στον θάλαμο βασανιστηρίων της ΚΥΠ Θεσσαλονίκης.
-Οι δύο θαρραλέοι δικαστικοί, ο ανακριτής Χρήστος Σαρτζετάκης και ο εισαγγελέας Παύλος Δελαπόρτας, θα αποπεμφθούν από το δικαστικό σώμα το 1968.
Ο Π. Δελαπόρτας ως εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την καταδίκη των περισσοτέρων κατηγορουμένων στην υπόθεση, πρόταση που δεν έγινε δεκτή από το δικαστήριο. Με τον ερχομό της χούντας των Συνταγματαρχών εκδιώχθηκε μαζί με άλλους είκοσι εννέα από το δικαστικό σώμα με απόφαση της τότε κυβέρνησης. Πέθανε στις 7 Απριλίου 1980 σε ηλικία 75 ετών.
Ο Χρ.Σαρτζετάκης που γεννήθηκε στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης το 1929,  απολύθηκε από τη χούντα από το δικαστικό σώμα και στη συνέχεια συνελήφθη δύο φορές, βασανίστηκε στο ΕΑΤ-ΕΣΑ και φυλακίστηκε, χωρίς δίκη. Απολύθηκε από τις φυλακές της Χούντας μετά από διεθνή κατακραυγή το 1971. Μετά την πτώση της δικτατορίας είχε υπαινιχθεί ότι διαθέτει σημαντικά στοιχεία για την οργάνωση της δολοφονίας και τους ηθικούς αυτουργούς, δεν άνοιξε μέχρι σήμερα το στόμα του, παρότι πέρασε και από το ανώτατο αξίωμα της χώρας, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
-Οι τρεις δημοσιογράφοι που συνέβαλαν στην  διαλεύκανση της υπόθεσης, θα γνωρίσουν για τη δραστηριότητά τους αυτή τις διώξεις της χούντας.  Ο Γιώργος Μπέρτσος (1937)  θα καταδικαστεί από στρατοδικείο της δικτατορίας και θα κλειστεί στις φυλακές Επταπυργίου όπου ήδη βρίσκονταν οι Eμμανουηλίδης-Kοτζαμάνης..
Ο Γιώργος Ρωμαίος (1934) θα συναντήσει τον Σαρτζετάκη στις φυλακές Κορυδαλλού όπου κλείσθηκε επί έξι μήνες, αφού νωρίτερα συνελήφθη και κρατήθηκε ένα μήνα στο ΕΑΤ-ΕΣΑ.
Ο Γιάννης Βούλτεψης (1923-2010) θα αναγκαστεί να αυτοεξοριστεί στη Ρώμη, αφού προηγουμένως διαγραφεί από την ΕΣΗΕΑ στις 24 Απριλίου 1967.
- Ο Ξενοφών Γιοσμάς (1906-1975), που ήταν ένα από τα στελέχη του παρακράτους στη Θεσσαλονίκη, υπήρξε συνεργάτης των Γερμανών στη Θεσσαλονίκη, έφυγε μαζί με τους Ναζί από την Ελλάδα στα τέλη του 1944 και υπήρξε υπουργός Προπαγάνδας (!) στην εξόριστη «κυβέρνηση» Τσιρονίκου που σχημάτισαν οι δοσίλογοι στις αρχές του 1945 στη Βιέννη. Καταδικάστηκε ερήμην σε θάνατο από το δικαστήριο δοσιλόγων, αλλά όταν γύρισε στην Ελλάδα το 1947, οι δοσίλογοι ήταν εθνικώς χρήσιμοι κι έτσι η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια και τελικά αποφυλακίστηκε περί το 1951 έχοντας κάνει τρία χρόνια μόνο φυλακή.  Ο φον Γιοσμάς πέθανε το 1975, ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο.
-Ο Κωνσταντίνος Μήτσου (1909-1985), αντιστράτηγος της Ελληνικής Βασιλικής Χωροφυλακής, στη διάρκεια της Κατοχής είχε αμφιλεγόμενο ρόλο, συμμετέχοντας στην οργάνωση ΠΑΟ, της οποίας βασικός ρόλος ήταν η αντιπαράθεση στις δυνάμεις του ΕΛΑΣ και της ΕΑΜικής εθνικής αντίστασης. Λόγω των διασυνδέσεών του είχε ταχύτατη άνοδο στην κλίμακα της ιεραρχίας και διατέλεσε γενικός επιθεωρητής Χωροφυλακής Βορείου Ελλάδος όταν έγινε η δολοφονία Λαμπράκη, ενώ και από πριν ήταν γνωστός στη Μακεδονία και τη Θράκη  ως προστάτης των διάφορων παρακρατικών οργανώσεων. Στην υπόθεση Λαμπράκη προφυλακίστηκε με εντολή ανακριτή και εισαγγελέα ως οργανωτής αντισυγκεντρώσεων και ως προστάτης ακροδεξιών οργανώσεων. Όμως αργότερα στη δίκη για την πολύκροτη αυτή υπόθεση απαλλάχθηκε, όπως και οι άλλοι κατηγορούμενοι αξιωματικοί της χωροφυλακής. Ως «ανταμοιβή» για τη στάση του, η χούντα ακύρωσε στις 12 Νοεμβρίου 1969 την αποστρατεία του και τον επανέφερε στο Σώμα, απονέμοντάς του τον τίτλο του αντιστράτηγου, Πέθανε τον Ιούνιο του 1985, σε ηλικία 76 ετών.
-Τον Ευθύμιο Καμουτσή, αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης την περίοδο της δολοφονίας Λαμπράκη, τον συναντάμε ακόμη από την υπόθεση Πολκ, όταν κι εκεί είχε καταβάλει προσπάθειες για τον αποπροσανατολισμό και τη συσκότιση της δολοφονίας του αμερικανού δημοσιογράφου. Για τη στάση του στην υπόθαλψη και ενθάρρυνση των παρακρατικών, ο ανακριτής Χρήστος Σαρτζετάκης είχε διατάξει την προφυλάκισή του με τις κατηγορίες της συνέργειας εις την εκ προθέσεως ανθρωποκτονίαν του Γρηγόρη Λαμπράκη και για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος. Βγήκε από τη δίκη κι’ αυτός ως «αθώα περιστερά».
-Ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνος Κόλλιας (1901-1998), που καταγγέλθηκε για μεθόδευση και παρεμβάσεις στην υπόθεση Λαμπράκη, προκειμένου να αποπροσανατολιστεί η δικαστική διερεύνηση της στυγερής δολοφονίας, ως «ανταμοιβή» για τις υπηρεσίες που πρόσφερε, θα ορκιστεί από τους πραξικοπηματίες την 21η Απριλίου 1967 ως ο πρώτος  πρωθυπουργός της χούντας. Ο Κόλλιας από πριν ήταν  γνωστός για τις άριστες σχέσεις του με τα Ανάκτορα, αλλά και την ακραία αντικομμουνιστική πτέρυγα του κόμματος της ΕΡΕ.
- Ο δικηγόρος και βιομήχανος Ιωάννης Κ. Χολέβας (1924- ), που υπήρξε σύνδεσμος κράτους και παρακράτους στο υπουργείο Βορείου Ελλάδος, όπου ήταν Γενικός Γραμματέας του, λίγο μετά την έκρηξη του πραξικοπήματος της χούντας και την επιβολή της δικτατορίας, θα τοποθετηθεί υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, θέση στην οποία θα διατηρηθεί την περίοδο 1968-1971.
-Ο ιατροδικαστής Δημήτριος Ροβίθης (1914-1976), υφηγητής στην έδρα της Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ, που διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή και συνέταξε την ιατροδικαστική έκθεση του δολοφονηθέντος Λαμπράκη, απολύθηκε επί χούντας από τα πανεπιστημιακά του καθήκοντα στην Ιατρική και Νομική σχολή του ΑΠΘ με Συντακτική πράξη που αφορούσε άλλους 30 πανεπιστημιακούς δασκάλους, με γελοίες και κατασκευασμένες κατηγορίες όπως «άμβλυνση του αισθήματος της κοινωνικής ευθύνης, μη διατήρηση σκληρού εθνικού φρονήματος κλπ», όπως αναφέρονταν σε επιστολή του Στυλιανού Παττακού της 2/1/1969. Η χούντα με αυτό τον τρόπο ήθελε να τον τιμωρήσει για τη γενναία του στάση στην υπόθεση της δολοφονίας του Λαμπράκη στην οποία υπεστήριξε με πάθος την αλήθεια - παρ' όλες τις πιέσεις που δέχθηκε πανταχόθεν, - αποδεικνύοντας με αυτή του τη στάση το ήθος του, την πίστη του στα δημοκρατικά ιδεώδη, και την επιστημονική του επάρκεια.  Επανήλθε στα πανεπιστημιακά του καθήκοντα μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας, αλλά πέθανε πολύ νωρίς, το 1976.
-Τέλος, κι επειδή στην μετεμφυλιακή Ελλάδα κανείς δεν χάνεται, ο πρόεδρος των ενόρκων στη δίκη Λαμπράκη, Βύρων Αντωνιάδης (1921- ), δικηγόρος και βιομήχανος, λίγες εβδομάδες μετά την κατάλυση της δημοκρατίας και την επιβολή του χουντικού καθεστώτος θα τοποθετηθεί δήμαρχος Θεσσαλονίκης και θα του απονεμηθεί το ανώτατο κρατικό παράσημο του βασιλιά Γεωργίου του Α΄
Ποιος ήταν ο πρόεδρος των ενόρκων
Πρόεδρος του σώματος των ενόρκων, ήταν ο βιομήχανος Βύρων Αντωνιάδης, ιδιοκτήτης της ομώνυμης βιομηχανίας βάμβακος, των «Ελληνικών Κλωστηρίων Πέλλης ΑΕ» και άλλων εταιριών. Γεννήθηκε το 1921 στα Δαρδανέλλια της Μικράς Ασίας, αποφοίτησε από το αμερικανικό κολέγιο «Ανατόλια» της Θεσσαλονίκης και διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ), πρόεδρος της Ένωσης Εκκοκιστών Βάμβακος Μακεδονίας-Θράκης, αντιπρόεδρος της συμβουλευτικής επιτροπής του αμερικανικού κολεγίου «Ανατόλια» Θεσσαλονίκης κ.α.
Στις 5 Αυγούστου 1967, η δικτατορία της χούντας τον τοποθέτησε δήμαρχο Θεσσαλονίκης, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τις 12 Απριλίου 1968. Διετέλεσε επίσης πρόεδρος του Οργανισμού Ύδρευσης Θεσσαλονίκης, πρόεδρος του Δημοτικού Νοσοκομείου και του Βρεφοκομείου Θεσσαλονίκης «Άγιος Στυλιανός», ενώ υπήρξε και επίτιμος πρόξενος του Μεξικού στη Θεσσαλονίκη.
Όπως διαβάζουμε σε ένα βιογραφικό πορτρέτο του που δημοσιεύθηκε από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, ο Βύρων Αντωνιάδης εκτός των άλλων, «ασχολήθηκε με την λογοτεχνία και εξέδωσε επτά συλλογές ποιημάτων», αλλά και με την ζωγραφική, κάνοντας πολλές ατομικές εκθέσεις.
Μαθαίνουμε επίσης και για τις τιμητικές διακρίσεις που είχε στο ενεργητικό του, όπως το ότι «του απενεμήθη ο Σταυρός του Βασιλέως Γεωργίου Α’, το Παράσημο της Ακαδημίας της  Βραζιλίας και το Παράσημο του Τάγματος του Αετού των Αζτέκων»



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κουκάκι: Ελεύθεροι πατέρας, γιοι κι άλλοι 6 συλληφθέντες, αύριο η δίκη για πλημμελήματα
DECEMBER 19, 2019
Αύριο αναμένεται να δικαστούν ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου οι εννέα συλληφθέντες κατά τις χθεσινές επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ σε τρεις καταλήψεις στο Κουκάκι μετά από αναβολή που έλαβαν σήμερα από το δικαστήριο.Οι εννέα, μεταξύ των οποίων και ο γνωστός σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές με τους δύο γιους του που συνελήφθησαν μέσα στο ιδιόκτητο σπίτι τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη για τα αδικήματα, ανά περίπτωση, της βίας κατά υπαλλήλων, διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας, επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή σε βάρος αστυνομικών, απείθειας, παράνομης οπλοκατοχής, εξύβρισης και απόπειρας παράνομης βίας. Όλοι οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στο αυτόφωρο, το οποίο διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι μέχρι την αυριανή τους δίκη.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έκτακτο: Ξεσηκώθηκαν οι Αφρικανοί στην Σάμο – Συγκρούσεις με την αστυνομία – Έκλεισαν σχολεία
Δημοσιεύθηκε
 10 ώρα
 19 Δεκεμβρίου 2019
Ένταση και ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ καθώς Αφρικανοί πέταξαν εναντίον τους πέτρες, σημειώθηκε πριν λίγο στον περιμετρικό δρόμο εξωτερικά της κάτω πύλης του hotspot Σάμου.
Από νωρίς το πρωί περίπου 300 λαθρομετανάστες είχαν διακόψει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων, ενώ φώναζαν συνθήματα για να φύγουν από τη Σάμο.
Η δύναμη των ΜΑΤ που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή, λαμβάνοντας θέσεις αντιμετώπισης της εξέγερσης, δεν τους επέτρεψε την κάθοδο στην πόλη αφού και σήμερα θέλησαν να διαμαρτυρηθούν ζητώντας την αναχώρησή τους από το νησί. Ήδη, χτύπησαν τον χώρο όπου βρίσκεται το φυλάκιο της Αστυνομίας, έριξαν κάτω χημικές τουαλέτες, καταστρέφουν τον χώρο εστίασης και έχουν ανάψει φωτιές! Η εξέγερση βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, με απόφαση του Δημάρχου, αποφάσισε τη διακοπή λειτουργίας του 1ου, 2ου Νηπιαγωγείου & του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σάμου, λόγω ρίψης δακρυγόνων και της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή.
«Τα επεισόδια είναι σοβαρά και προχωρούμε σε κλείσιμο όλων των σχολείων για λόγους ασφαλείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Τα παιδιά δεν μπορούν να κάνουν μάθημα, όταν πέφτουν δακρυγόνα» είπε ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου.
Σχολιο.- Γιατί δεν τους επιτρέπουν να μετακομίσουν στην Εκάλη ή στον περιβάλλοντα χώρο της Βουλής ή και μέσα σε αυτήν;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη Μαρφιν έγινε κατι καλό. Καηκαν 3 κορακια που παραπλανουσαν κόσμο και τους εμπλεκαν σε δανεια. Τραπεζικοι τα μεγαλύτερα καθηκια.
Εμενα ενα μουνοπανο εργαζομένους ο Κ.Πάνου της Αλφαμπανκ με εμπλεξε με απατη σε δάνειο του πατέρα μου που δεν πηρα. Καθηκια είναι.
3 νεκροι τραπεζικοι 10.000 αυτοκτονίες απο δάνεια.
ενας δανειοληπτης θύμα απατης απο δάνειο που δεν πήρε και του το φορτωσε με ψέματα ο τρραπεζικος υπάλληλος Κ.Πάνου της Αλφαμπανκ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα έμαθα ότι μπαίνουν στον ΕΛΓΑ ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Να ευχηθώ στους  αγρότες που τον ψήφισαν τον Κουλη ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΑ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Και αφού, όπως μας λέτε, δεν είχατε κάτι να κρύψετε, για ποιο λόγο επιλέξατε να μένετε σε σπίτι με κεραμοσκεπή;"
(μελλοντική ερώτηση εισαγγελέως σε κατηγορούμενη για βαριά σωματική βλάβη κατά συρροή εναντίον Αστυνομικών, επειδή η διμοιρία των ΜΑΤ γκρεμοτσακίστηκε)



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Φίλοι μου ακροδεξιοι νεοφιλελεδες πάμε όλοι να βάλουμε κακή βαθμολογία στις ταινίες του Δημήτρη Ινδαρε που συνέλαβαν σήμερα μέσα στο σπίτι του για να μάθει!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Δεν χρειαζόμουν τους ταραξίες του Χονγκ Κονγκ (που ζητούν επαναποίκηση) να είναι υποψήφιοι για Νόμπελ Ειρήνης, για να γνωρίζουμε ότι αυτό το βραβείο είναι αφιερωμένο στην προώθηση της Λευκης Υπεροχής.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ταράτσα δημόσια, σαλόνι κοινόχρηστο (με τα ΜΑΤ) και κοινόκτητο (με την τράπεζα). Ήρθε ο κομμουνισμός, μικροϊδιοκτήτη!

"Ήρθαν τα ΜΑΤ είπαν να περάσουν από το σπίτι για να μπουν στο διπλανό. Εμείς είμαστε ξεχωριστή ιδιοκτησία, δεν έχουμε σχέση με την κατάληψη, έχουμε δικαιώματα. Ζητήσαμε χαρτί Εισαγγελέα για να περάσουν. Κάποια στιγμή ακούσαμε βήματα στην ταράτσα μας και πήγαν ο άντρας μου και τα παιδιά μου να δουν τι γίνεται. Ζήτησαν χαρτί Εισαγγελέα και σε απάντηση τους έβαλαν κάτω, τους έδεσαν τα χέρια και τους πλάκωσαν στο ξύλο. Πήγα να δω τι γίνεται και μου είπαν: Φύγε γιατί θα σε πετάξουμε από τη σκάλα. Εκ των υστέρων ήρθε ο Εισσαγγελέας και μου έκαναν έρευνα στο σπίτι, αλλά τον άντρα μου και τα παιδιά μου τους πήραν στη ΓΑΔΑ δεμένους και δαρμένους. Ο εισαγγελέας είπε ότι μπορώ να κάνω και καταγγελία για αστυνομική βία".
Αυτή είναι η πρακτική και σε όποιον αρέσει. Και ο Παπαδάκης του ΑΝΤ1 όπως πάντα απαράδεκτος. "Αν ισχύουν όλα αυτά", "ακούσαμε την μία πλευρά μόνο", "να ρωτήσω γιατί δεν τους επιτρέψατε να περάσουν" και τέτοια.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καλώς ήρθατε στο Abu Ghraib! Γνωρίστε και στην Ελλάδα τα βασανιστήρια του Abu Ghraib!
Στην 1η φωτό γυναίκα ( ; ), δεμένη με χειροπέδες, ΜΑΤ την έχουν ριγμένη κάτω, στη ταράτσα του σπιτιού της και της έχουν φορέσει ΚΟΥΚΟΥΛΑ!!!!!!
Ακόμα και αν η γυναίκα αυτή έχει διαπράξει έγκλημα, ακόμα και αν ήταν ανάμεσα στα άτομα της κατάληψης Ματρόζου, την εκκένωση της οποίας επιχείρησαν το πρωί οι δυνάμεις καταστολής, ας μας πει ΕΝΑΣ αυτής της κυβέρνησης στη βάση ποιού νόμου, στη βάση ποιού εγχειριδίου συλλήψεων προβλέπεται η ΚΟΥΚΟΎΛΑ στον συλληφθέντα;;;;;;;
Πουθενά!
Εκτός αν τα ΜΑΤ του κ.Χρυσοχοΐδη ακολουθούν πανομοιότυπες τακτικές των βασανιστηρίων του Abu Ghraib για τις οποίες μέχρι και το Time αναρωτιόταν για το πως φθάσαμε ως εδώ!
Στυγνό βασανιστήριο είναι η ΚΟΥΚΟΥΛΑ!
Και ήταν και εισαγγελέας εκεί;;; Γιατί έτσι ισχυρίζονται!
Ντροπή σας!!!!!!
*αστυνομικής βαρβαρότητας και αυθαιρεσίας συνέχεια: ξυλοκόπησαν ιδιοκτήτες διπλανής κατοικίας, όταν ΕΚΑΜ χαράματα επιχείρησαν να μπουν στο σπίτι τους και οι άνθρωποι ζήτησαν το αυτονόητο, δηλ ένταλμα εισαγγελέως για έρευνα κατ' οίκον. Ήταν λέει ύποπτοι για σχέσεις με τους καταληψίες...




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



σε αυτή τη χώρα τις βυζαντινές αρχαιότητες, αν δεν είναι λατρευτικού χαρακτήρα και δεν έχουν τοιχογραφίες και ψηφιδωτά, τις γράφουν στα @@ τους ακόμη και οι ''ειδικοί'...ΝΤΡΟΠΗ!
Μαύρη μέρα για τη Θεσσαλονίκη: Το ΚΑΣ αποφάσισε την απόσπαση των αρχαίων του σταθμού Βενιζέλου
09:25 | 19 Δεκ. 2019
Μετά από μια απίστευτη συνεδρίαση, που ξεκίνησε στις 6 χθες το απόγευμα και κράτησε μέχρι τις 8:30 το πρωί της Πέμπτης, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο αποφάσισε με 13 ψήφους υπέρ και δυο κατά, τον τεμαχισμό και την απόσπαση των αρχαιοτήτων που βρέθηκαν στο σταθμό της Βενιζέλου. Κατά ψήφισαν η Τζένη Βελένη και ο καθηγητής Βλάσης Κουμούσης. Αποχώρησε στις 4 το πρωί η κ. Ανδρουλιδάκη η οποία και δεν ψήφισε. Από την ψηφοφορία απείχε τελικά και ο κ. Μανώλης Κορρές, ο οποίος δήλωσε παρών και δεν ψήφισε στο τέλος.
Εξαρχής ήταν φανερή η τακτική της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού να εμφανίσει ως «μοναδική λύση» την καταστροφική, για την πολιτιστική κληρονομιά, απαίτηση της Αττικό Μεκτρό να «ξηλωθούν» τα σημαντικότατα αρχαιολογικά ευρήματα. Εκπρόσωποι της εταιρίας, μάλιστα, όπως αναφέρετε, έφτασαν στο σημείο να εκβιάζουν το επιστημονικό γνωμοδοτικό όργανο του υπουργείου Πολιτισμού, πως χωρίς τον σταθμό Βενιζέλου... «το μετρό δεν μπορεί να λειτουργήσει». Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, τα περισσότερα μέλη του ΚΑΣ δεν έχουν επισκεφτεί ποτέ τον σταθμό και τις αρχαιότητες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



αφού οι ταράτσες είναι δημόσιοι χώροι προτείνω να ανέβουμε στην ταράτσα του Μπαλάσκα και να κάνουμε πολυήμερο πάρτι ή εκδήλωση-συζήτηση ή συναυλία ή ό,τι άλλο κάνει ο κόσμος στους δημόσιους χώρους. επίσης, αν οι ταράτσες είναι δημόσιοι χώροι προφανώς το ίδιο είναι και οι κεραμοσκεπές για μας τους χωριάτες, να μου πληρώσει λοιπόν το κράτος την αντικατάσταση κεραμιδιών στον ''δημόσιο χώρο'' πάνω από το ταβάνι μου, τι....όχι?



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον
καινούριο τάχα κάτι να μας φέρει.
Τι κρύβει μέσ’ στα δόντια του το ξέρω,
καθώς μου δίνει γελαστός το χέρι.
Οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν
και χάνονται βαθιά στα περασμένα.
Οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν,
μα όχι και το μίσος του για μένα.

Εισαγγελέας: Δεν είναι εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή
18 Δεκεμβρίου 2019
Υιοθετώντας πλήρως τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων, η εισαγγελέας  του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, Αδαμαντία Οικονόμου, εκτίμησε στην αγόρευσή της ότι δεν αποδείχθηκε οργανωμένη εγκληματική δράση μελών της Χρυσής Αυγής.
Όπως υποστήριξε  δεν προκύπτει να έχει οποιαδήποτε σχέση με αυτά τα εγκλήματα η ηγεσία, πόσω μάλλον να έχει δώσει εντολή ή έγκριση. «Η Χρυσή Αυγή καταδίκασε τη δολοφονία Φύσσα και ο γ.γ. Νίκος Μιχαλολιάκος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη, δηλαδή το πολιτικό κόστος», είπε χαρακτηριστικά η Αδαμαντία Οικονόμου.
Αναφερόμενη στις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας, η Αδαμαντία Οικονόμου είπε ότι είτε δεν είχαν ιδία γνώση και εξέφραζαν απόψεις , κρίσεις, συμπεράσματα, είτε όσον αφορά τους προστατευόμενους, ότι οι ισχυρισμοί τους συνίστατο σε αοριστίες, εικασίες, ανακρίβειες και γεγονότα «που δεν αντέχουν στη λογική».
Σκανδαλώδη χαρακτήρισε την πρόταση της εισαγγελέως, ο δικηγόρος της πολιτικής αγωγής Θανάσης Καμπαγιάννης. Όπως τόνισε με ανάρτησή του, πλέον, «πρέπει να σημάνει συναγερμός για κάθε δημοκράτη πολίτη».  «Ήταν τόσο ακραία η πρόταση στο περιεχόμενό της που ένα μόνο μπορεί να είναι το συμπέρασμα: Κύκλοι του βαθέος κράτους – έως και παρακράτους – που τα προηγούμενα χρόνια συγκάλυπταν την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, με προσβάσεις στην Εισαγγελία και σε συνεννόηση με τη ναζιστική συμμορία, επιχειρούν το ξέπλυμα της εγκληματικής οργάνωσης και την ολική επαναφορά της Χρυσής Αυγής στους δρόμους και στο πολιτικό σύστημα. Η εισαγγελέας της έδρας εμφανίστηκε σήμερα ως το ομιλούν εργαλείο αυτού του σχεδιασμού.  Τα θύματα και οι υπερασπιστές τους στεκόμαστε πλέον μόνοι απέναντι στο δικαστήριο χωρίς τη συνδρομή της εισαγγελικής αρχής. Το δικαστήριο είναι αρμόδιο να αποφασίσει», σημείωσε.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η παρατήρηση του δημοσιογράφου Λουκά Σταμέλλου, ο οποίος σημειώνει πως η ίδια εισαγγελέας ήταν και στην υπόθεση του Τάσου Θεοφίλου, ο οποίος έμεινε άδικα στη φυλακή για πέντε χρόνια.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Νέο εξαιρετικό ρεπορτάζ από τον Αποστόλη Φουρνατζόπουλο  στο kontra channel, αυτή τη φορά από το Κουκάκι
19 Δεκεμβρίου 2019
Νέο εξαιρετικό ρεπορτάζ από τον Αποστόλη Φουρνατζόπουλο στο kontra channel. Αυτή τη φορά από το Κουκάκι.
«Και πρέπει να πούμε για τις καταλήψεις αυτές στο Κουκάκι -γιατί προβάλλεται από κάποια ΜΜΕ, είναι κι η γραμμή της κυβέρνησης, ειδικά η γραμμή του Άδωνι Γεωργιάδη: εγώ θέλω την αστυνομία να μπουκάρει όπου θέλει, έτσι με ένα πολύ χουντικό εσάνς- πρέπει να πούμε ότι αυτές οι καταλήψεις λειτουργούν ως καταλήψεις στέγης σε μια περιοχή που έχει πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα με την ενοικίαση σπιτιών, λόγω του Airbnb, διάφορων Κινέζων επενδυτών που έχουν αγοράσει κοψοχρονιά ολόκληρα διαμερίσματα και τα δίνουν σε τουρίστες, καταστρέφοντας έτσι τις ευκαιρίες του μέσου Έλληνα να μπορέσει να βρει ένα σπίτι να νοικιάσει. Άμα ρωτήσετε ειδικά νέους που έτσι έχουν μικρότερα εισοδήματα είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρεις κάπου να μείνεις λόγω του Airbnb.
Αυτή η περιοχή εδώ, το Κουκάκι, μαστίζεται από αυτό το φαινόμενο. Κάποιοι ως πολιτική αντίδραση, έχουν κάνει κάποιες καταλήψεις στέγης. Μένουν δηλαδή μέσα. Επίσης να πω ότι λειτουργεί δημόσιο πλυντήριο, δηλαδή μπορεί να πάει ένας άνθρωπος τζάμπα να πλύνει ρούχα, πιάτα, οτιδήποτε. Έχει δανειστική βιβλιοθήκη. Διοργανώνει πολιτιστικά δρώμενα. Δηλαδή δεν πρέπει να δαιμονοποιούνται έτσι και πίσω από μια ταμπέλα «μπαχαλάκιας» να βάζουμε όλα αυτά τα φαινόμενα, γιατί είναι άνθρωποι οι οποίοι προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο πολύ περισσότερο από άλλους. Χρυσοχοΐδηδες, Γεωργιάδηδες και διάφορους τέτοιους.»
https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=KM6FXoDg-xw&feature=emb_logo




------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οκτώ εκατομμύρια, από την κρατική επιχορήγηση θα λάβει η Χρυσή Αυγή αν αθωωθεί τελεσίδικα από τα δικαστήρια ...
Σχολιο.- Να τα πληρώσει η φσκλανα η εισαγγελέας.
Σχολιο.- Ελλάδα η πιο βρώμικη χώρα στη δικαιοσύνη




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΚΥΟΝΗ.
Σήμερα το πρωί μας πλησίασε στον εξωτερικό χώρο της Αλκυόνης, ο Ασημόγλαρος της φωτογραφίας. Δεν είναι ένας από τους δεκάδες ανάπηρους ή υπό περίθαλψη γλάρους που φιλοξενούνται στην Αλκυόνη.
Το πουλί σε πολύ άσχημη κατάσταση, μπερδεμένος σε πετονιά και αγκίστρια, έφτασε περπατώντας μέχρι την Αλκυόνη, (ποιος ξέρει από πού ξεκινώντας), πέρασε κάτω από την κεντρική είσοδο και ζήτησε βοήθεια.
Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Έχει συμβεί ακόμα τέσσερεις φορές, (δύο φορές με Ασημόγλαρους και δύο φορές με Γερακίνες).
Ο Γλάρος είναι πολύ άσχημα, αλλά τον παλεύουμε ως ένα ιερό περιστατικό.
Εμείς οι άνθρωποι δυσκολευόμαστε πολύ να αντιληφθούμε το εύρος της νοημοσύνης των ζώων, των δέντρων και των ίδιων μας των παιδιών.
Ακόμα και όταν αυτή η νοημοσύνη δεν αφορά δυσνόητες μορφές για τους περισσότερους ανθρώπους, όπως η συναισθηματική νοημοσύνη και αφορά αυτή τη μορφή που έχουμε μάθει να «μετρούμε», τη μαθηματική νοημοσύνη.
Στρέφουμε το βλέμμα μπροστά στη νοημοσύνη των ζώων, είτε από τυφλή άγνοια, είτε από φόβο ή ακόμα και από ζήλια.
Μη μας θυμώσετε αν ομολογήσουμε πως εμείς στην Αλκυόνη όσα μπράβο κι αν ακούσουμε από τους ανθρώπους, οι στιγμές που αισθανόμαστε πραγματικά υπερήφανοι είναι αυτές που αντιλαμβανόμαστε την εμπιστοσύνη των ζώων.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια χώρα που ζητά Ελγίνεια (και θάβει τα αρχαία που ήδη κατέχει)
Γιατί επιχειρείται να ανατραπεί η λύση που συνδυάζει την ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων με τη λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν μεταφερθεί στο υπνωτήριο του Δήμου Πατρέων οι άστεγοι που τώρα φιλοξενούνται σε πανσιόν που ενοικιάζει ο Δήμος .
Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Θεόδωρος Τουλγαρίδης κατά μέσο όρο το μήνα φιλοξενούνται στην πανσιόν 25 άτομα και οι οποίοι ως το τέλος του χρόνου θα μεταφερθούν στον χώρο που ετοιμάζεται στην Γούναρη και Μπουκαούρη.
Ο αριθμός που φιλοξενείται στην πανσιόν μειώνεται όπως είναι αναμενόμενο το καλοκαίρι και αυξάνεται το χειμώνα.
Υπενθυμίζεται ότι παρουσία του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, είχε υπογραφεί στις 31/5/2019 στο Δημαρχείο από τον Πρόεδρο του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Θόδωρο Τουλγαρίδη, και τον εκπρόσωπο της Ιεράς Μονής Ομπλού, Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο, το συμφωνητικό μίσθωσης, από τον Δήμο, του κτιρίου που θα στεγάσει το υπνωτήριο - ξενώνα αστέγων, το οποίο βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Δημ. Γούναρη και Μπουκαούρη. Στον ξενώνα θα μπορούν να φιλοξενούνται, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, μέχρι 100 άστεγοι συμπολίτες είχε αναφέρει ο Δήμος.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Πέρα από την αδικαιολόγητη βια, έχω σοκαριστεί με την παραπληροφόρηση που διακινεί η αστυνομία.
Ένας από τους δύο γιους είναι φίλος μου, ασκούμενος δικηγόρος, μουσικός και είναι επιβεβαιωμένο από μένα προσωπικά πως δεν είχε κανένα απολύτως οργανωτικό ρόλο στην κατάληψη. Με πιτζάμες και χωρίς παπούτσια τον πήγαν στο τμήμα, αλλά το λαϊκό δικαστήριο βιάστηκε στο μεταξύ να βγάλει τυφλά συμπεράσματα."
γράφει ένας δημοσιογράφος της Καθημερινής



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δάσκαλος Muay Thai απέσυρε αθλήτριά του από τον αγώνα γιατί πήγαν Κασιδιάρης και Λαγός
«Δεν υπήρχε κανένας λόγος να παραμείνουμε στον ίδιο χώρο με αυτούς»
05/07/2016
«Σήμερα (σ.σ. χθες) μια αθλήτρια του White Tiger Camp έπαιζε αγώνα Κ1 για μια ζώνη σε μεγάλη διοργάνωση, αγώνα που τελικά ακυρώσαμε.
Για λόγους σεβασμού προς την αντίπαλη αθλήτρια, τη γωνία και το δάσκαλό της αλλά και το διοργανωτή που μας έκανε την τιμή και μας προσέφερε αυτή την ευκαιρία διεκδίκησης ζώνης θα πρέπει να εξηγήσω αυτή τη ενέργειά μας. Με το που φτάσαμε στο χώρο διεξαγωγής των αγώνων, αντιληφθήκαμε πως "πρώτο τραπέζι πίστα" ήταν μεγάλη παρέα αποτελούμενη από τον Κασιδιάρη, το Λαγό και άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής, αντίστοιχου ή μικρότερου βεληνεκούς.
Επειδή ο αθλητισμός δε μας ενώνει (και καλά κάνει), επειδή οι σχολές και τα γυμναστήρια μας δε χωρούν τους φασίστες και τους ναζί, δεν υπήρχε κανένας λόγος να παραμείνουμε στον ίδιο χώρο με αυτούς, νομιμοποιώντας την παρουσία τους σε δημόσιους χώρους. Δεν έχω τη λογική του no politica στον αθλητισμό, πολύ περισσότερο όταν αφορά μισάνθρωπους νοσταλγούς του Χίτλερ, των κρεματορίων, των στρατοπέδων συγκέντρωσης.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος για χάρη ενός περιέργως εννοούμενου επαγγελματισμού, να συμμετέχουμε σε οτιδήποτε αντίστοιχο. Θέλουμε έναν κόσμο που να χωράει πολλούς κόσμους και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για αυτο
Ειλικρινά είμαι περήφανος για τους μαθητές/αθλητές μου και μακάρι να είναι και αυτοί περήφανοι για τις επιλογές μας και τη στάση ζωής μας...
Ηλίας Λάμπρου
White Tiger Muay Thai Camp».
Σχολιο.-  Ο Ηλίας ελευθεριακος αγωνιστής ...έφτασε στα νερά της Γάζας ....φυλακίστηκε από τους Ισραηλινούς...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είδα το ποσό που θα πάρει η νεοναζιστική συμμορία ως αποζημίωση εφόσον δεν θα χαρακτηρίζεται πια ως εγκληματικη οργάνωση . Τα θύματα δολοφονούνται εκ νέου και το κράτος του Γκοτζαμανη, του Γιοσμα, του Σκαλουμπακα, του Μπαμπαλη και του Μαλλιου νομιμοποιειται εκ νέου για να φανεί χρήσιμο στον νέο αποπροσανατολισμό της κοινωνίας στον επόμενο γύρο της αστικής επίθεσης που πλησιάζει στο πλαίσιο της διεθνούς ύφεσης που προβλέπουν την επόμενη χρονιά. .Ήδη αρχίζει το παραμύθι της ηθικής βλάβης που τους προξένησε ο χαρακτηρισμός της εγκληματικής οργάνωσης. Παρόλα αυτά δεν θα ξεχάσουμε ΠΟΤΕ τις δηλώσεις Λαγου:"αν δεν είχαμε και τους εφοπλιστές μας δεν θα μπορούσαμε να είχαμε δράση ούτε στη ναυπηγοεπισκευαστικη ζώνη σπάζοντας απεργίες ούτε μέσα στην κοινωνία" .Η εκδοχή του αστικού κράτους που τους χρησιμοποίησε τώρα τους αθωώνει και ίσως τους ξαναχρησιμοποιησει προσλαμβανοντας τους στα ΟΠΚΕ και στα Ματ.Το μπραβιλικι και το ξύλο στον αδύναμο δεν χρειάζεται απαραίτητα να έχει κόμμα και να πουλάει μόνο προστασία σε εφοπλιστές, σε κλαμπ, μπούρδελα, στριπτιτζαδικα και να βρίσκει εταιρείες security κτλ. Μπορεί να ενταχθεί και στους κατασταλτικους μηχανισμους του κράτους.Έξαλλου ο μέσος Ματατζης είναι χρυσαυγιτης και τώρα βρήκε πολιτική στέγη στη ΝΔ, αφού τον είχε ξεπλύνει πρώτα ο Σύριζα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την ωρα που ο Μπακογιαννης ασχολείται με τις τσιχλες, τα λαμπιόνια και τον κιτς φωτισμό της Αθήνας βλέποντας τους άστεγους σαν ένα ξένο σώμα που κάνουν ζημιά στην εικόνα της τουριστικής πρωτεύουσας, ο Πελετιδης ως Άνθρωπος, ως Γιατρός και ως Κομμουνιστής λειτουργεί ως δήμαρχος θεραπευτής.Κοιτά να βρει λύση σε ένα σοβαρό πρόβλημα.Παραμένει Άνθρωπος σε χαλεπους καιρούς καπιταλιστικης δυστοπιας. Ο Πελετιδης πράττει αυτό που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο. ΘΈΛΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΔΕΣ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και συνολικά στον δημόσιο βίο της χώρας.-Ο Πελετιδης ακόμη κι αν δεν ήταν στο ΚΚΕ, έχει την αντίληψη, τη στόφα και την προσωπικότητα να εστιάσει στην ουσία και όχι στο φαίνεσθαι.Ως αυθεντικός άνθρωπος και ελεύθερος από την σημερινή αιχμαλωσία του ανθρώπινου νου από τη σαβούρα του μεταμοντερνου, κάνοντας δουλειά μυρμηγκιου δείχνει ποιοι παραμένουν Άνθρωποι βάζοντας τα γυαλιά στους Αστους επαρχιώτες του προτεκτορατου που είναι υποκριτές φιλάνθρωποι.-Λαϊκά, κομμουνιστικα με το Δήμο ΜΠΡΟΣΤΑ υπηρετώντας το Δημόσιο Συμφέρον. Μπράβο Σύντροφε Κώστα Πελετιδη για το παράδειγμα που δίνεις στην ελληνική κοινωνία.Ένας Δήμος που είναι ουσιαστικά δίπλα στον πολίτη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από BDS Greece:Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Μπορις Τζόνσον θα προτείνει νέα νομοθεσία που θα καθιστά παράνομη την υποστήριξη από τα τοπικά συμβούλια στη χωρα της καμπάνιας του BDS(Boycott, Divestment, Sanction), μια καμπάνια που στηρίζει η παλαιστινιακη κοινωνία πολιτών. Ο νόμος αυτός θα είναι από τα πρώτα μέτρα που θα εισάγει.Στην ίδια γραμμή με το Μακρόν, τον Τραμπ και τα ιδρύματα Κλίντον, Ροκφέλερ και Ρότσιλντ.Στην ίδια γραμμή με τα αγγλικά ΜΜΕ που κατηγορούσαν τον Τζέρεμι Κορμπιν ως αντισημιτη.Ο Κορμπιν παρα τις αντιφάσεις και την ασάφεια του που τον οδήγησαν σε μια συντριβή, συνεχίζει ακόμη να καταδικάζει την βρετανική εισβολή στο Ιράκ και εξακολουθει να καταφέρεται εναντιον του Σιωνιστικου Απαρτχάιντ σε βάρος των Παλαιστινίων. - Από δω και μπρος οποιος στηρίζει το ΔΙΚΑΙΟ Αγώνα των Παλαιστινίων θα χαρακτηρίζεται ως τρομοκράτης και ως αντισημιτης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά την ιατρική γνωμάτευση επιβεβαιωνεται ότι έγινε χρήση πλαστικής σφαίρας εξ'επαφης.Μια πρακτικη που εφαρμόζεται στη Γαλλία, στη Χιλή και έχει ως μητρα το μακρυ χέρι του Αγγλοσαξωνισμου και των Ηπα, το σιωνιστικο Ισραήλ.Κουκούλα στο πρόσωπο βάζουν τόσο ο αμερινανικος όσο και ο ισραηλινός στρατός. Τα έχουμε δει αυτά και συμβαίνουν ακόμη. Μέσα στην οικία της οικογένειας Ινδαρε είδαμε ένα κατασταλτικο μίγμα που θύμισε Ισραήλ.Εισβολή σε σπίτι, κουκούλα σε πρόσωπο, άνθρωποι στο εδαφος με το κεφάλι κατω και τη μπότα του μπατσου πάνω στο κεφάλι του ενοίκου.Σκηνικο κατασκευής ενόχων σε ένα θέατρο παραλόγου...Αυτά γίνονται στην Παλαιστίνη,αλλα στην Παλαιστίνη δολοφονούν κιόλας.Ποιος ξέρει αν οι υποτιθεμενοι ένοχοι ανέβαζαν περαιτέρω τους τόνους τι μπορεί να συνέβαινε;; Ερχεται νέο κύμα καταστολής. Ο προϋπολογισμός δεν είναι για το λαό τόσο φιλικός και ρεαλιστικός(δήλωση ΥΠΟΙΚ Χρήστου Σταικουρα περί φιλικού και ρεαλιστικου προϋπολογισμού) και σίγουρα η εφαρμογη του χρειάζεται και την αντίστοιχη καταστολή.Είναι λάθος να αποκόβουμε την αυξηση της καταστολής από την πολιτικη που εφαρμόζεται, τη στρατιωτικη και ενεργειακή συνεργασία με το Ισραήλ και το νέο κύκλο ύφεσης σε διεθνές επίπεδο εντός του 2020.Το κεφάλαιο προετοιμάζει τη στρατηγική του για το νέο κύκλο ύφεσης και οι υπάλληλοι του προτεκτορατου προετοιμαζονται για τα νέα χτυπήματα στα δικαιώματα των εργαζομένων.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



19 Δεκ:Το 2001 ξεσπά στην Αργεντινή η εξέγερση λόγω της οικονομικής κρίσης χρέους.
Σχολιο.- Πώς βγήκε τότε η Αργεντινή από την κρίση; Πώς πέρασε από την κρίση στην ανάκαμψη; Πώς το πέτυχε αυτό μέσα σε λίγους μόνο μήνες; Πώς αναπτύχθηκε στη συνέχεια η οικονομία της με ετήσιο ρυθμό μεγαλύτερο τών υπολοίπων χωρών τής Λατ.Αμερικής;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Άτομα με διαβήτη στρέφονται στη μαύρη αγορά για φάρμακα και αναλώσιμα
18 Δεκεμβρίου 2019

Μια διαδικτυακή έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες από το Πανεπιστήμιο της Γιούτα, σε άτομα με διαβήτη έριξε φως στην καθημερινότητά τους για τη διαχείριση της νόσου δείχνοντας πως δωρίζουν, εμπορεύονται, δανείζονται ή αγοράζουν φάρμακα και αναλώσιμα για το διαβήτη μέσω ενός «υπογείου δικτύου» ή και της μαύρης αγοράς.
Οι συμμετέχοντες στην έρευνα – κυρίως ενήλικες με διαβήτη τύπου 1, αλλά και γονείς παιδιών με διαβήτη τύπου 1 – σχεδόν όλοι, ζουν πάνω από το όριο της φτώχειας και έχουν ασφάλιση υγείας, όμως αδυνατούν να καλύψουν το κόστος της θεραπείας τους. Έχουν στραφεί επομένως σε προσωπικές επαφές και διαδικτυακές ομάδες για να αποτρέψουν τους κινδύνους των επιπλοκών του διαβήτη, ανταλλάσσοντας φάρμακα και αναλώσιμα (μετρητές και ταινίες γλυκόζης, βελόνες κ.α.).
Το κόστος της ινσουλίνης στις ΗΠΑ έχει διπλασιαστεί από το 2012 έως το 2016, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να αγγίζει τα 456 δολάρια τον μήνα για το μέσο ασθενή. Από πρόσφατες μελέτες, είναι πλέον γνωστό ότι ένα στα τέσσερα άτομα με διαβήτη μειώνουν μόνα τους τη δόση της ινσουλίνης που λαμβάνουν λόγω κόστους, γεγονός που έχει οδηγήσει πολλά νεαρά άτομα στο θάνατο.
Η πρόσφατη μελέτη επιβεβαιώνει αυτό που ήταν μέχρι τώρα ανεπίσημο: Οι ασθενείς εμπορεύονται και δανείζονται φάρμακα και αναλώσιμα για να διατηρήσουν τα επίπεδα της γλυκόζης τους υπό έλεγχο.
Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (57%) ανέφεραν ότι έχουν δωρίσει αντιδιαβητικά φάρμακα ή αναλώσιμα σε άλλους που έχουν ανάγκη, κυρίως από αλληλεγγύης. Κάποιοι συμμετέχοντες έχοντας δημιουργήσει απόθεμα αντιδιαβητικών φαρμάκων και αναλώσιμων, δώρισαν ένα μέρος και στη συνέχεια συνέχισαν να αποθηκεύει ξανά.
Οι περισσότεροι δώρισαν φάρμακα ή αναλώσιμα σε ένα διαδικτυακό γνωστό (35%) ή άγνωστο (21%) ή σε ένα φίλο (26%), και λιγότερο συχνά σε ένα μέλος της οικογένειας ή συνάδελφο (12%).
Περίπου το ένα τρίτο (35%) ανέφερε ότι έχει προμηθευτεί φάρμακα ή αναλώσιμα μέσω της μαύρης αγοράς, συγκεκριμένα από έναν διαδικτυακό γνωστό (15%), έναν φίλο (9%) ή έναν διαδικτυακό άγνωστο (8%), και λιγότερο από ένα μέλος της οικογένειας ή συνεργάτη (5%). Ειδικότερα, σχεδόν το ένα τέταρτο (24%) αντάλλαξε φάρμακα ή αναλώσιμα, ενώ το 15% των ερωτηθέντων της έρευνας ανέφεραν ότι πλήρωσαν για φάρμακα ή προμήθειες στη μαύρη αγορά.
Λιγότερο από το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων (22%) «δανείστηκε» ένα φάρμακο, αναλώσιμο ή συσκευή διαβήτη. Για παράδειγμα, δοκίμασαν μια αντλία ινσουλίνης και στη συνέχεια την επέστρεψαν. Ορισμένοι ερωτηθέντες ανέφεραν ότι πήγαν στον Καναδά ή στο Πουέρτο Ρίκο όπου μπορούν να αγοράσουν φθηνότερη ινσουλίνη ή είχαν φίλους ή μέλη της οικογένειάς τους που ταξίδεψαν εκεί για να τους στείλουν.
Οι ερευνητές καταλήγουν πως: “Η μελέτη μας δείχνει την αποτυχία του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης των Η.Π.Α., επειδή τέτοιου είδους ανταλλαγές δεν θα ήταν απαραίτητες εάν τα φάρμακα και τα αναλώσιμα ήταν προσβάσιμα”, σημειώνοντας τον κίνδυνο για την υγεία των ασθενών λόγω της κακής ρύθμισης από τα φαινόμενα αυτά.

Σχολιο.- Η Κούβα που της κάνουν εμπάργκο ευτυχώς σώζει και Αμερικάνους πολίτες

Σχολιο.- Πριν κάμποσα χρόνια, ο Φιντέλ έφερε χιλιάδες άπορους έγχρωμους από τις ΗΠΑ για να σπουδάσουν με δωρεάν τα πάντα. Μεγάλη τρίπλα...!
Τελικά οι γιάνγκηδες το σαμπόταραν τα πράμα.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο Λίβανο ο Hassan Diab υποστηριζόμενος από την Hezbollah διορίστηκε Πρωθυπουργός.
19/12/2019
Στο Λίβανο ο Hassan Diab, υποστηριζόμενος από την Hezbollah, ορίστηκε πρωθυπουργός στο Λίβανο. Ο Πρόεδρος Michel Aoun θα επιφορτίσει αυτόν τον τ.υπουργό να σχηματίσει μια κυβέρνηση καθώς η χώρα γνωρίζει μια πρωτοφανή λαϊκή εξέγερση που οδήγησε στην παραίτηση του Saad Hariri τέλος Οκτώβρη.
Ο Michel Aoun διορίζει τον πανεπιστημιακό και τ. υπουργό Hassan Diab, υποστηριζόμενο από το σιίτικο κίνημα της Hezbollah και συμμάχους του θέτοντας τέλος σε σχεδόν δίμηνες πολιτικές υπεκφυγές. « Μετά από κοινοβουλευτικές διαβουλεύσεις (…),ο πρόεδρος επιφόρτισε Hassan Diab να σχηματίσει κυβέρνηση», δήλωσε την Πέμπτη 19 Δεκέμβρη η προεδρία σε ανακοινωθέν. Ο Diab διετέλεσε Υπ. Παιδείας την περίοδο 2011-2014.le monde
Τώρα η Hezbollah έχει αναδείξει με την υποστήριξή της τόσο τον Χριστιανό Πρόεδρο Λιβάνου Αούν και πλέον και ο Πρωθυπουργός ο σουνίτης όπως ορίζει το Σύνταγμα Hassan Diab αναδείχθηκε με την υποστήριξή της.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ελληνικό ερευνητικό πλοίο βρετανικής εταιρείας που ήταν 7 ώρες στο πετρελαϊκό «bloc 9» Λιβάνου δούλευε για Ισραήλ. Συνοδευόταν από βρετανικό ελικόπτερο.Ο Λίβανος έτοιμος να προσφύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας για το θέμα. Hezbollah:βυθίστε το…
19/12/2019



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εισβολη της Τουρκιας στη Λιβύη
 Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019, 17:54
Με την Τουρκία και την Αίγυπτο να εμπλέκονται άμεσα με τα αντίπαλα στρατόπεδα στον εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης, το εσωτερικό πρόβλημα της χώρας αυτής της Βορείου Αφρικής, λαμβάνει πλέον διεθνείς διαστάσεις και εξελίσσεται σε περιφερειακή σύγκρουση στην Κεντρική Μεσόγειο.
Ως γνωστόν μέχρι αυτή την ώρα στον εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης εμπλέκονται ενεργά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα η Αιγυπτος και η Ρωσία στο πλευρό της κυβέρνησης του Τομπρούκ, (της οποίας ηγείται ο στρατηγός Χάφταρ),  και το Κατάρ καθώς και οι διεθνείς οργανώσεις των Αδελφών Μουσουλμανοφασιστων την Τουρκια ενισχύουν την κατοχικη κυβέρνηση της Τρίπολης των δυτικων αποικιοκρατων (Φαγιέζ Αλ Σαράτζ).
Οι δυτικοι αποικιοκρατες ΗΠΑ, Γαλλια, Ιταλια, αφου καταλαβαν ότι ο κλοουν αχυρανθρωπος τους Σαρατζ δεν εχει πλεον καμια δυναμη, ότι πλεον το 85% της Λιβυης βρισκεται πλεον κατω από την εξουσια του Χαφταρ, ότι η Τριπολη οπου ναναι απελευθερωνεται από τους αποικιοκρατες και θα βρισκεται στα χερια του Χαφταρ, εχουν ερθει σε επαφες και συνενοηση μαζι του.
Την Πέμπτη το πρωί η Αίγυπτος γνωστοποίησε πως θα ενισχύσει τον στρατηγό Χάφταρ με τεθωρακισμένα ρωσικής προέλευσης , τα οποία  ήδη χρησιμοποιούν οι αντάρτες της κυβέρνησης του Τομπρούκ. Λίγες ώρες αργότερα, ο κλοουν αχυρανθρωπος των αποικιοκρατων Σαράτζ ανακοίνωσε πως η Λιβύη αποδέχεται την προσφορά της Άγκυρας για αποστολή τουρκικού στρατού στη χώρα αυτή.
Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Πούτιν και του Ερντογάν, ανακοινώθηκε επίσημα η αποστολή τουρκικής αντιπροσωπείας στη Μόσχα, εντός του επομένου 24ωρου. Ο λόγος είναι προφανής. Αν υπάρξει περαιτέρω και μάλιστα αναβαθμισμένη εμπλοκή του τουρκικού στρατού στο έδαφος της Λιβύης, τότε αυτές οι τουρκικές μονάδες θα έρθουν άμεσα ή έμμεσα αντιμέτωπες με μονάδες του ειδικού σώματος Ρώσων μισθοφόρων που δραστηριοποιείται εδώ και καιρό στη Λιβύη και αποκαλείται «Vagner Group». Αναμένεται άλλωστε στις αρχές Ιανουαρίου, επίσημη συνάντηση κορυφής μεταξύ του Πούτιν και του Ερντογάν στην οποία εκ των πραγμάτων βασικό θέμα στην ατζέντα θα είναι το ζήτημα της Λιβύης.
Η Μόσχα παρά το γεγονός ότι στρατιωτικά ενισχύει τη μία από τις δύο πλευρές που εμπλέκονται στο εμφύλιο πόλεμο, επιχειρεί να διαδραματίσει σημαντικότερο ρόλο, καλώντας και τις δύο πλευρές να συνεννοηθούν υπό την εποπτεία της.
Επί του εδάφους τώρα… Ο αρχηγός της κυβέρνησης του Τομπρούκ,  στρατηγός Χάφταρ, προ ημερών ανακοίνωσε την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης για την κατάληψη της πόλης της Τρίπολης, η οποία βρίσκεται σε καθεστώς πολιορκίας από τις δυναμεις του. Κάποιες αναφορές, κάνουν λόγο για συγκρούσεις οι οποίες διεξάγονται στα προάστια της Τρίπολης.
Άγνωστη παραμένει η τελική στάση την οποία θα κρατήσουν οι δυτικες αποικιοκρατικες δυνάμεις οι οποίες επί της ουσίας και στην πράξη προκάλεσαν αυτόν τον πόλεμο, πραγματοποιώντας την επίθεσή τους κατά του τέως ηγέτη της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι. Δηλαδή η Βρετανία, η Γαλλία, οι ΗΠΑ, η Ιταλία τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κλπ.
Τη Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου πάντως, η Ρώμη με επίσημο διάγγελμά της, κάλεσε την Τουρκία να μην προχωρήσει σε περαιτέρω εμπλοκή στον εμφύλιο της Λιβύης.  Η Ιταλία ήδη έχει αποστείλει μία σύγχρονη φρεγάτα στα νερά της Ανατολικής - Κεντρικής Μεσογείου, προκειμένου να δηλώσει στρατιωτική παρουσία.
Η φρεγάτα αυτή ελλιμενίστηκε στο λιμάνι της Λάρνακας στην Κύπρο, και θα συμμετεχει σε κοινα γυμνασια με το τουρκικο πολεμικο ναυτικο. Αναμένονται εντός των επόμενων  εβδομάδων, γαλλικές ναυτικές μονάδες στην ίδια αυτή περιοχή. Είναι επίσης  γνωστό ότι ο γεωγραφικός χώρος της Λιβύης επιτηρείται καθημερινά από μη επανδρωμένα αμερικανικά αεροσκάφη που απογειώνονται από το αεροδρόμιο της Λάρισας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ηχητικό ντοκουμέντο: Το ξέσπασμα του σκηνοθέτη Δημ. Ινδαρέ τη στιγμή της σύλληψής του
 Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019, 19:52
Ηχητικό ντοκουμέντο από την στιγμή σύλληψής του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ, στην ταράτσα του σπιτιού του ήρθε στο φως της δημοσιότητας.
Στο ηχητικό το οποίο παρουσίασε η τηλεόραση του OPEN στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ακούγεται ο σκηνοθέτης κ. Ινδαρές, να ξεσπά σε βάρος των αστυνομικών καταγγέλλοντας ως παράνομη τη σύλληψη του ιδίου και των δύο υιών του :
«Το δέσιμο είναι ταπείνωση, γιατί κανείς δεν σας έχει αντισταθεί. Είναι ταπείνωση. Λύστε με γιατί δεν μπορώ άλλο. Αμέσως. Η φυσική κατάσταση είναι να είμαστε ελεύθεροι και να μην υπακούμε σε κανένα μίσος. Κανενός αναρχικού. Σαν αναρχικοί συμπεριφέρεστε. Που καίνε τα μαγαζιά έτσι από καπρίτσιο. Από ιδεοληψία. Αυτό που κάνετε είναι χειρότερο. Γιατί μας έχετε δεμένους; Δεν σας αντιστέκεται κανείς», ακούγεται να λέει ο Δημήτρης Ινδαρές στο ηχητικό ντοκουμέντο που έφερε στο φως το OPEN TV.
Ο σκηνοθέτης με τις χειροπέδες στα χέρια αναφέρει πως έχει δεχθεί χτύπημα από τους αστυνομικούς. Μάλιστα, σε ένα από τα ντοκουμέντα που παρουσιάζει το OPEN, ακούγεται να φωνάζει τη στιγμή της αστυνομικής εφόδου ενώ η σύζυγός του ουρλιάζει. Ο γνωστός σκηνοθέτης, ακόμη, περιγράφει τη συμπεριφορά των ανδρών της ΕΚΑΜ όσο παραμένει μαζί με τους γιους του δεμένος με χειροπέδες στην ταράτσα του σπιτιού τους. Τα λόγια του καταγράφονται από τους γείτονες. «Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει. Δεν τους έχουμε μειώσει, δεν τους έχουμε βρίσει, δεν τους έχουμε επιτεθεί. Μας έχουν επιτεθεί. Μας έχουν δείρει. Μου έχουν σπάσει τα γυαλιά και ένα ακουστικό βαρηκοΐας έχει εξαφανιστεί. Περνάνε μέσα από το σπίτι μας χωρίς την άδεια του ιδιοκτήτη. Είναι ντροπή. Σαν κλέφτες. Είναι στο σπίτι η γυναίκα μου μόνη της. Δεν έχουν το δικαίωμα να μπουν από την ταράτσα του σπιτιού, σαν κλέφτες. Στην γυναίκα μου που είναι μόνη από κάτω», συνεχίζει ο σκηνοθέτης.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με κολάρο και μώλωπες στο δικαστήριο ο σκηνοθέτης Δημ. Ινδαρές
 Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019, 20:11
Με κολάρο στον αυχένα και μώλωπες στο πρόσωπο εμφανίζεται ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές, σε φωτογραφίες, που ανέβασε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης.
Οι φωτογραφίες, είναι από την μετάβασή του στο δικαστήριο όπου οδηγήθηκε μετά την σύλληψή του κατά την αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι.
Αναλυτικά όσα γράφει στην ανάρτησή του ο κ. Ραγκούσης:
«Εάν μία φωτογραφία ισούται με χίλιες λέξεις, τότε ιδού δύο φωτογραφίες, δηλαδή 2.000 λέξεις ως απάντηση στα κατ’εξακολούθηση ψεύδη του κ.Χρυσοχοίδη.
Πρόκειται για τον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη κ.Δημήτρη Ινδαρέ όπως τον έστειλε στο νοσοκομείο η έκνομη κι αντισυνταγματική αστυνομική βία που του ασκήθηκε μέσα στο ίδιο του το σπίτι χωρίς ίχνος εισαγγελικής νομιμοποίησης.
Ιδού λοιπόν το έργο Χρυσοχοΐδη-Μητσοτάκη.
Ιδού λοιπόν ποιος κατέχει στην Ελλάδα τα πνευματικά δικαιώματα εκπροσώπησης του Γκέμπελς.»
Μετά τα γεγονότα στο Κουκάκι, ο πατρινός σκηνοθέτης πέρασε ολόκληρη τη νύχτα στη ΓΑΔΑ και μεταφέρθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου είχε συγκεντρωθεί κόσμος για συμπαρασταθεί σε εκείνον και τους γιους του.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν επιτεύχθηκε συμβιβασμός στις διαπραγματεύσεις για την ακροδεξια αντεργατικη ρυθμιση για το συνταξιοδοτικό στη Γαλλία
 Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019, 22:3
Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της κυβέρνησης και των κοινωνικών εταίρων δεν οδήγησε στην επίτευξη ενός συμβιβασμού για τη ακροδεξια νεοφιλελε αντεργατικη αντιλαικη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος και οι απεργίες και οι διαδηλώσεις θα συνεχιστούν, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της συνδικαλιστικής ένωσης CGT, που ηγείται των κινητοποιήσεων.
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ διατύπωσε την εκτίμηση ότι καταγράφηκε «πρόοδος» στις συνομιλίες γνωστοποιώντας ότι θα συναντηθεί εκ νέου με τους κοινωνικούς εταίρους «τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου».
«Τίποτα χειροπιαστό (…) ο πρωθυπουργός δεν άκουσε τον δρόμο» δήλωσε ο Φιλίπ Μαρτίνεζ εξερχόμενος της συνάντησης.
«Το διασυνδικαλιστικό όργανο που έχει κινητοποιηθεί αξιώνοντας την απόσυρση της μεταρρύθμισης για τις συντάξεις απευθύνει κάλεσμα για μια νέα διεπαγγελματική ημέρα διαδηλώσεων και απεργιών την 9η Ιανουαρίου» συμπλήρωσε ο ίδιος.
Η συνδικαλιστική ένωση Force ouvrière συντάχθηκε με το κάλεσμά του, όχι όμως το δεξιο μεταρρυθμιστικό συνδικάτο CFDT, που στηρίζει την αρχή της ακροδεξιας αντεργατικης μεταρρύθμισης, αντιτίθεται, ωστόσο, στο μέτρο που προβλέπει οι Γάλλοι να εργάζονται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Χαιρετίζοντας ένα «εποικοδομητικό κλίμα», ο γενικός γραμματέας του CFDT Λοράν Μπερζέ υπογράμμισε ότι παραμένει ένα «δύσκολο σημείο» σχετικά με την υιοθέτηση της «ηλικίας εξισορρόπησης» των 64 ετών.
Την ίδια ώρα, η οργάνωση CGT-Cheminots, η μεγαλύτερη στους κόλπους της σιδηροδρομικής εταιρείας SNCF, αποφάσισε να συνεχίσει την απεργία, που παραλύει τη λειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου σε ολόκληρη τη χώρα.
«Η απεργία συνεχίζεται» και «δύο κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί: τα Χριστούγεννα των απεργών και συγκεντρώσεις την 28η Δεκεμβρίου» είπε ο Λοράν Μπρουν, γενικός γραμματέας του CGT-Cheminots.
Σχεδόν το 60% των δρομολογίων τρένων που είχαν προγραμματιστεί για τις 23-24 Δεκεμβρίου έχουν προς το παρόν ακυρωθεί, εξαιτίας της απεργίας.
Από την πλευρά του, ο Εντουάρ Φιλίπ διαβεβαίωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση παραμένει πλήρως δεσμευμένη στον τερματισμό της συνταξιοδότησης μετά τη συνάντηση με τα συνδικάτα.
Ο Γάλλος πρωθυπουργός επισήμανε, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, πως ελπίζει το νομοσχέδιο της ακροδεξιας νεοφιλελε αντεργατικης αντιλαικης μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος να ψηφιστεί πριν από το καλοκαίρι.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «υπάρχουν διαφωνίες, θέλουμε να τις υπερβούμε στις συνομιλίες του Ιανουαρίου».
Εξάλλου, ο Εντουάρ Φιλίπ προέτρεψε τα συνδικάτα να επιτρέψουν στους Γάλλους πολίτες να ταξιδέψουν για να δουν τις οικογένειές τους τα Χριστούγεννα. Ειπε δηλαδη ο Φιλιπ τις ιδιες μαλακιες που λενε οι απανταχου ακροδεξιοι και χουντικοι ανα την υφήλιο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άγριος ξυλοδαρμός συνεργού του παιδεραστή Ντιτρού λίγες μέρες μετά την αποφυλάκισή του
 Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019, 22:52
Ο Μισέλ Λελιέβρ, συνεργός του παιδεραστή Μαρκ Ντιτρού, ο οποίος αποφυλακίστηκε υπό όρους στις αρχές Δεκεμβρίου αφού εξέτισε 20 χρόνια στη φυλακή, δέχτηκε επίθεση, ξυλοκοπήθηκε και το διαμέρισμά του λεηλατήθηκε, σύμφωνα με την δικηγόρο του.
Όπως είπε η Μπενζαμίν Μποβί στο τηλεοπτικό κανάλι RTL, ο πελάτης της αναγνωρίστηκε αρχικά από περαστικούς που τον εξύβρισαν κοντά στο σπίτι του στο Άντερλεχτ, στα προάστια των Βρυξελλών. Στη συνέχεια, άλλοι τον ξυλοκόπησαν ενώ ταυτόχρονα κατέστρεψαν και το διαμέρισμά του.
Οι εισαγγελικές αρχές των Βρυξελλών ξεκίνησαν έρευνα για την υπόθεση αυτή.
Ο Λελιέβρ, 48 ετών σήμερα, καταδικάστηκε το 2004 σε κάθειρξη 25 ετών για τη συμμετοχή του στην απαγωγή και την ομηρεία πολλών θυμάτων του Ντιτρού. Είχε συλληφθεί το 1996 μαζί με τον Ντιτρού και την τότε σύντροφο του τελευταίου, τη Μισέλ Μαρτέν. Θεωρείτο ο «άνθρωπος για όλες τις δουλειές» του Ντιτρού, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.
Ο Λελιέβρ κρίθηκε ένοχος για την απαγωγή δύο κοριτσιών, της Αν και της Έφιε το 1995 στο Βέλγιο. Τα πτώματά τους βρέθηκαν έναν χρόνο αργότερα μαζί με εκείνα δύο άλλων οκτάχρονων παιδιών, της Ζιλί και της Μελίσα, θαμμένα σε ιδιοκτησίες του Ντιτρού. Το 2004 το Εφετείο της Αρλόν έκρινε επίσης ότι ο Λελιέβρ βοήθησε τον Μαρκ Ντιτρού στην απαγωγή δύο κοριτσιών, της Λετισιά και της Σαμπίν, οι οποίες βρέθηκαν ζωντανές τον Αύγουστο του 1996, σε ένα σπίτι στο Σαρλερουά.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εισαγγελική έρευνα μετά τις καταγγελίες του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ για αστυνομική βία
 Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019, 20:00
Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας της Αθήνας μετά τις καταγγελίες για αστυνομική βία που έκανε ο γνωστός σκηνοθέτης και οι γιοί του οι οποίοι συνελήφθησαν στο σπίτι τους που βρίσκεται δίπλα στην κατάληψη που εκκενώθηκε στην οδό Ματρόζου, στο Κουκάκι.
Ο αρμόδιος εισαγγελέας θα ερευνήσει το ενδεχόμενο να διαπράχθηκαν αξιόποινες πράξεις μεταξύ των οποίων αυτή της σωματικής βλάβης.
Παράλληλα, πληροφορίες από την Εισαγγελία της Αθήνας αναφέρουν πως κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης για εκκένωση καταλήψεων στο Κουκάκι ήταν παρόντες τρείς εισαγγελείς. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι εισαγγελικοί λειτουργοί ήταν παρόντες στις κατ΄ οίκον έρευνες που διενεργήθηκαν σύμφωνα με τον νόμο.
Υπενθυμίζεται ότι αύριο θα καθίσουν στο εδώλιο του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου οι εννέα συλληφθέντες από τα κτίρια των καταλήψεων στο Κουκάκι.
Σε βάρος των κατηγορουμένων, που έχουν αφεθεί ελεύθεροι, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, κατά περίπτωση, για βία κατά υπαλλήλων , διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας , επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή σε βάρος αστυνομικών , απείθεια, παράνομη οπλοκατοχή, εξύβριση και απόπειρα παράνομης βίας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συμπαράσταση της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου στον Δημήτρη Ινδαρέ
 Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019, 18:56
Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου εκφράζει σε ανακοίνωση της «την αμέριστη συμπαράστασή της στο μέλος της, διακεκριμένο σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και την οικογένειά του, που έπεσαν θύματα αστυνομικής βίας τα ξημερώματα της 18ης Δεκεμβρίου 2019.
Γνωρίζοντας τον συνάδελφό μας» συνεχίζει η ανακοίνωση «αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε τις δικαιολογίες που επικαλείται η αστυνομία στην απόπειρά της να αιτιολογήσει τις πράξεις βίας των αστυνομικών οργάνων κατά του προσώπου του Δημήτρη Ινδαρέ και της οικογένειάς του.
Οι φύλακες ελέγχονται και μπορούν να είναι βέβαιοι ότι στην περίπτωση αυτή θα ελεγχθούν για τις πράξεις τους.
Η κοινότητά μας στέκεται ενωμένη τόσο στην υπεράσπιση του Δημήτρη Ινδαρέ, όσο και ενάντια σε κάθε τέτοια πράξη επαίσχυντης, παράλογης βίας» καταλήγει η ανακοίνωση της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αριστερά στη φωτογραφια είναι ο Δημήτρης Ινδαρες. Το επάγγελμα του είναι σκηνοθέτης. Μένει μαζί με την οικογένεια του στο Κουκάκι. Σήμερα τον πλάκωσε στο ξύλο η Αστυνομία , μπήκε με το έτσι θέλω σπίτι του , του έσπασε τα γυαλιά και το ακουστικό βαρηκοιας , τον πήγαν στην ΓΑΔΑ αυτόν και τα παιδιά του επειδή το σπίτι τους είναι μεσοτοιχία με μια κατάληψη. Δεξιά στη φωτογραφια είναι ο Μιχάλης Χριστοφοράκος. Το επάγγελμα του ήταν μιζαδωρος της Siemens. Ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο και τους Έλληνες πολίτες με εκατομμύρια ευρώ. Κανένας αστυνομικός δεν πήγε σε κανένα από τα 10 σπίτια του να τον συλλάβει. Η αστυνομία στην περίπτωση του σεβάστηκε το οικογενειακό άσυλο και δεν μπήκε στο σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τήνο που ήταν μεσοτοιχία με του Χριστοφοράκου. Κανένας εισαγγελέας δεν εξέδωσε ένταλμα σύλληψης του. Ούτε καν έρευνας στο σπίτι του. Διέφυγε στην Γερμανία ατσαλακωτος . Έχει καταδικαστεί με 10+ χρόνια φυλάκισης, και δεν ταλαιπωρήθηκε ούτε μια μέρα. Πίνει κάθε μέρα ελεύθερος καφέ στη Γερμανία. Αγαπητοί φίλοι αυτοί οι 2 είναι συνομήλικοι . Σαν αυτούς τους δύο υπάρχουν χιλιάδες συμπολίτες μας. Οι καλοί να τρώνε το ξύλο και να βιώνουν την αδικία και τα λαμόγια να ζουν ζωή χαρισάμενη. Αγαπητοί φίλοι αυτή η Ελλάδα μας. Να την χαιρόμαστε.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΞεφτιλοΟΗΕ: Ουσιαστικές δεσμεύσεις για την στήριξη των οικονομικων λαθρομεταναστων
 Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019, 22:46
Ουσιαστικές δεσμεύσεις ευρείας κλίμακας για την στήριξη των λαθρομεταναστων και των κοινοτήτων όπου ζουν, αναλήφθηκαν στο Παγκόσμιο Φόρουμ των Αποικιοκρατων για τους Λαθρομεταναστες, που ολοκληρώθηκε την Πέμπτη στη Γενεύη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας του ΞεφτιλοΟΗΕ των αποικιοκρατων για τους Λαθρομεταναστες.
Συνολικά, πάνω από 770 δεσμεύσεις είχαν γίνει μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης, από όλο το εύρος των εκπροσώπων στο Παγκόσμιο Φόρουμ για τους Λαθρομεταναστες, που συγκέντρωσε 3.000 συμμετέχοντες, ανάμεσά τους και λαθρομεταναστες, και 750 αντιπροσωπείες. Αυτές αφορούν τομείς που εκτείνονται από την απασχόληση μέχρι τις θέσεις για παιδιά λαθρομεταναστες στα σχολεία, τις νέες κυβερνητικές πολιτικές, τις λύσεις όπως η επανεγκατάσταση, την καθαρή ενέργεια, τις υποδομές και την αποτελεσματικότερη στήριξη για τις κοινότητες και τις χώρες υποδοχής.
Ουσιαστική στήριξη προήλθε από κυβερνήσεις, την κοινωνία των πολιτών, λαθρομεταναστευτικές ομάδες, αθλητικές ενώσεις, θρησκευτικές ομάδες και τον ιδιωτικό τομέα, με την ανάπτυξη συνεργασιών να αποτελεί το κλειδί προκειμένου να επιτευχθούν αποτελέσματα για τους λαθρομεταναστες και τις χώρες υποδοχής, που συχνά έχουν ελλιπείς πόρους, αναφέρει η Ύπατη Αρμοστεία των δυτικων αποικιοκρατων.
Αναμένεται να γίνουν περαιτέρω δεσμεύσεις στο άμεσο μέλλον, ενώ έχουν αναπτυχθεί δείκτες για να αξιολογηθεί η πρόοδος, για παράδειγμα με τη δημιουργία θέσεων εργασίας, πρόσβασης στο σχολείο και μείωσης των επιπέδων φτώχειας. Μια συνάντηση αποτίμησης της προόδου θα λάβει χώρα σε δύο χρόνια.
«H δημόσια υποστήριξη για το άσυλο έχει κλονιστεί τα τελευταία χρόνια. Σε πολλές περιπτώσεις, οι κοινότητες που φιλοξενούν λαθρομεταναστες νιώθουν καταβεβλημένες ή ξεχασμένες», επισημαίνει στην ανακοίνωση ο ύπατος αρμοστής του ΞεφτιλοΟΗΕ των δυτικων αποικιοκρατωνγια τους Λαθρομεταναστες, Φιλίππο Γκράντι. «Όμως οι λαθρομεταναστευτικές καταστάσεις γίνονται "κρίσεις" μόνο όταν τις αφήνουμε να εξελιχθούν έτσι, όταν ο τρόπος σκέψης είναι βραχυπρόθεσμος, όταν δεν υπάρχει σχεδιασμός ή συνεργασία διατομεακά και όταν παραμελούνται οι κοινότητες όπου εισβαλλουν οι λαθρομεταναστες. Σε αυτό το Φόρουμ, είδαμε μια αποφασιστική στροφή προς μια πιο μακροπρόθεσμη θεώρηση».
Ενδεικτικά, ο Όμιλος της Παγκόσμιας Τράπεζας δεσμεύτηκε να διαθέσει περισσότερα από 4,7 δισεκατομμύρια δολάρια για τους λαθρομεταναστες και τις κοινότητες υποδοχής, για την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Η Διαμερικανική Τράπεζα Ανάπτυξης προέβη σε μια αντίστοιχη ανακοίνωση για το ποσό του ενός δισ. δολαρίων. Επιπλέον δεσμεύσεις για οικονομική στήριξη για τους λαθρομεταναστες και τις κοινότητες υποδοχής τους προήλθαν από ένα ευρύ φάσμα κρατών και φορέων για ποσό το οποίο ξεπέρασε τα 2 δισ. δολάρια, συνεχίζει η ανακοίνωση.
Εκπαίδευση, απασχόληση, ενέργεια και υποδομές, καταμερισμός της ευθύνης, προστασία και εξεύρεση λύσεων, όπως η επανεγκατάσταση ήταν οι έξι βασικοί τομείς που επικεντρώθηκε το Φόρουμ. Οι περισσότερες δεσμεύσεις έγιναν στον τομέα της προστασίας, που σε πολλές περιπτώσεις συνεπάγονται αλλαγές στο νομικό περιβάλλον και στις πολιτικές για την προώθηση της ένταξης και στην εκπαίδευση, με σκοπό να δημιουργηθούν ευκαιρίες για δυνητικά πολύ περισσότερα παιδιά λαθρομεταναστες να πάνε στο σχολείο και να βελτιώσουν τις προοπτικές στη ζωή τους.
Το Φόρουμ αποτελεί βασικό στοιχείο του νέου Παγκόσμιου Συμφώνου για τους Λαθρομεταναστες το οποίο επιβεβαιώθηκε από τα κράτη μέλη των ΞεφτιλοΟΗΕ των αποικιοκρατων στη Νέα Υόρκη, τον Δεκέμβριο του 2018. Σύμφωνα με αυτό, το Παγκόσμιο Φόρουμ για τους Λαθρομεταναστες διοργανώνεται κάθε τέσσερα χρόνια, το οποίο σημαίνει ότι το επόμενο Φόρουμ είναι προγραμματισμένο για το τέλος του 2023.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πρώην υπουργός Παιδείας του Λιβάνου έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης
 Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019, 19:56
Ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Αούν έδωσε σήμερα εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Χασάν Ντίαμπ, τον πρώην υπουργό Παιδείας ο οποίος στηρίζεται από τη Χεζμπολάχ και τους συμμάχους της.
Ο Ντίαμπ ορίστηκε εντολοδόχος πρωθυπουργός μετά τις διαβουλεύσεις μεταξύ των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο, νωρίτερα σήμερα. Με βάση το πολιτικό σύστημα διαμοιρασμού της εξουσίας στον Λίβανο, ο πρωθυπουργός πρέπει να προέρχεται από την κοινότητα των σουνιτών μουσουλμάνων. Ο πρόεδρος της χώρας είναι υποχρεωμένος να δώσει την εντολή στον υποψήφιο που θα κερδίσει τις περισσότερες ψήφους μεταξύ των 128 βουλευτών του κοινοβουλίου.
Στις πρώτες δηλώσεις του, ο Ντίαμπ είπε ότι θα εργαστεί για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης το συντομότερο δυνατόν. «Όλες οι προσπάθειές μας πρέπει να επικεντρωθούν στο να σταματήσουμε την κατάρρευση», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι σήμερα κατεπείγουσα προτεραιότητα είναι να εξασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα και η ασφάλεια της χώρας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τελικα το kontra channel αποδεικνύεται το καλύτερο, (για να μην πω το μοναδικό!) για να παρακολουθείς ειδήσεις και πολιτικές εκπομπές!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκοιμήθη ο πατήρ Γεώργιος Μεταλληνός
10:33 19.12.2019
Ήταν καθηγητής στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1984 διδάσκοντας «Ιστορία του Πνευματικού Βίου κατά την μεταβυζαντινή περίοδο», «Ιστορία και Θεολογία της Λατρείας» και «Βυζαντινή Ιστορία».
Εκοιμήθη σήμερα Πέμπτη ο πατέρας Γεώργιος Μεταλληνός που είχε γεννηθεί το 1940 στην Κέρκυρα, ενώ υπήρξε ομότιμος καθηγητής Θεολογίας και συγγραφέας περισσότερων από 40 θεολογικών και ιστορικών βιβλίων.
Το 1971 μπήκε στις τάξεις του κλήρου στη Γερμανία και έγινε διδάκτωρ Θεολογίας (Αθήνα) και Φιλοσοφίας – Ιστορίας (Κολωνία). Το 1964 ξεκίνησε τις σπουδές του στην κλασική φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από όπου έλαβε τα πτυχία θεολογίας και Φιλολογίας.
Στη συνέχεια διορίστηκε επιστημονικός βοηθός στην έδρα Πατρολογίας και το 1969 μετέβη για μεταπτυχιακές σπουδές στην τότε Δυτική Γερμανία (στα πανεπιστήμια Βόννης και Κολωνίας), όπου και διέμεινε μέχρι το 1975. Ενδιάμεσα πραγματοποίησε σπουδές και αρχειακές έρευνες στην Αγγλία.
Ήταν καθηγητής στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1984 διδάσκοντας «Ιστορία του Πνευματικού Βίου κατά την μεταβυζαντινή περίοδο», «Ιστορία και Θεολογία της Λατρείας» και «Βυζαντινή Ιστορία». Διετέλεσε Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής από το 2004 έως το 2007, όπως αναφέρει το Βικιπαίδεια.
Την ποιμαντική του δραστηριότητα αναπτύσσει στον πανεπιστημιακό Ναό του Αγίου Αντίπα στο χώρο της Οδοντιατρικής Σχολής. Το 2015 βραβεύτηκε με το Μακεδονικό Βραβείο για το συνολικό του έργο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Νέα έρευνα αρχαιολόγων για τον Παρθενώνα: «Έχει λάθος όνομα»
Τι υποστηρίζει Ολλανδός αρχαιολόγος του Πανεπιστημιου της Ουτρεχτης - Εκατόμπεδο αποκαλούσαν οι αρχαίοι Έλληνες τον ναό
Ο Παρθενώνας, που αποτελεί ένα από τα πιο εκθαμβωτικά κτίσματα της αρχαιότητας, «έχει λάθος όνομα» αναφέρει νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από Ολλανδούς μελετητές στο πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης και δημοσιεύθηκε στο American Journal of Archaeology και στην ολλανδική έκδοση του περιοδικού National Geographic.
Την έρευνα διεξήγαγε ο Ολλανδός αρχαιολόγος Γιάνικ φαν Ρουκχούιζεν και η ομάδα του και τα ευρήματά της καταδεικνύουν πως ο ναός που έγινε γνωστός ως «Παρθενώνας» ενδεχομένως να ονομαζόταν αλλιώς από τους Αθηναίους της κλασσικής εποχής.
O αρχαιολόγος του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης ο οποίος είναι και επικεφαλής της έρευνας επισημαίνει πως οι οι αρχαίοι Έλληνες ονόμαζαν τον συγκεκριμένο ναό που αποκαλούμε «Παρθενώνα», «Εκατόμπεδο», δηλαδή τον ναό μήκους εκατό ποδών.
«Ο πραγματικός Παρθενώνας ήταν στην πραγματικότητα ένας μικρότερος και παλιότερος ναός στην Ακρόπολη των Αθηνών και συγκεκριμένα το Ερέχθειο» υποστηρίζει ο αρχαιολόγος και παράλληλα προσθέτει πως ο ακριβής σκοπός αυτού του μικρού ναού αποτελούσε πάντα ένα μυστήριο. «Τώρα, όμως, καταλαβαίνουμε ότι ήταν το κέντρο μιας αρχαίας λατρείας της θεάς Αθηνάς. Το Ερέχθειο είναι παγκοσμίως γνωστό για τις γυναικείες φιγούρων των παρθένων, τις Καρυάτιδες, που συγκρατούν την οροφή του.Είναι λογικό οι αρχαίοι Έλληνες να αποκαλούσαν αυτόν τον ναό ως Παρθενώνα ή αλλιώς ''οίκο των παρθένων''» εξηγεί ο Γιάνικ φαν Ρουκχούιζεν.
Για την έρευνα του αρχαιολόγου μίλησε και η Γιοσίν Μπλοκ, η ομότιμη καθηγήτρια αρχαίων πολιτισμών του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης η οποία επεσήμανε πως τα εν λόγω στοιχεία που αφορούν τον Παρθενώνα θα μπορούσαν να προκαλέσουν «σεισμό» στην επιστημονική κοινότητα. «Δεν πρόκειται μόνο για τα ονόματα αυτά καθαυτά των ναών της Ακρόπολης αλλά παράλληλα συνολικά για την εικόνα την οποία είχαμε σχετικά με τη λατρεία της Θεάς Αθηνάς».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Εξοργιστική πρόταση της εισαγγελέα που «βγάζει λάδι» την εγκληματική οργάνωση!
Πού το πάνε;
Η πρόταση της εισαγγελέα στη δίκη της Χρυσής Αυγής είναι απαράδεκτη. Ερχεται σε ευθεία αντίθεση με τα αντιφασιστικά αισθήματα της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας, προσβάλλει βάναυσα τα δεκάδες θύματά της. Στην ουσία της είναι πλήρης αποδοχή της υπερασπιστικής γραμμής των ναζί. Είναι αντιγραφή μέρους της απολογίας του ναζί αρχηγού της εγκληματικής δολοφονικής οργάνωσης στις αρχές του Νοέμβρη. Και συμπυκνώνεται ούτε λίγο ούτε πολύ σε ένα από αυτά που είχε πει τότε για τη δολοφονία Φύσσα. «Είναι η ιστορία ενός ανθρώπου που δολοφόνησε έναν άλλο». Τα ερωτήματα είναι πολλά και μεγάλα, αφού τα όσα είπε η εισαγγελέας δεν «κολλάνε» ούτε με τυπικά δικονομικά επιχειρήματα. Πού το πάνε λοιπόν; Ποιοι επιδιώκουν να «βγάλουν λάδι» τους ναζί δολοφόνους; Ποιοι μηχανισμοί του συστήματος δουλεύουν αυτό το σενάριο;
Βέβαια η πρόταση της εισαγγελέα δεν περιορίστηκε στην υπόθεση Φύσσα. Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η τοποθέτησή της για τη δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και για την επίθεση σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Δεν «είδε» στις επιθέσεις αυτές ούτε κίνητρα ούτε σχεδιασμούς. Μόνο τυχαία, μεμονωμένα και ανεξήγητα γεγονότα. Κι έτσι κατέληξε ότι δεν υπάρχει και εγκληματική οργάνωση.
Εάν υιοθετηθεί από το δικαστήριο αυτή η προκλητική πρόταση της εισαγγελέα, όχι μόνο θα αθωωθούν οι δολοφόνοι αλλά - πολύ περισσότερο - θα δικαιωθούν. Και θα παραδοθούν στην κοινωνία «άσπιλοι και αμόλυντοι», για να συνεχίσουν την εγκληματική τους δράση.
Εάν υιοθετηθεί η πρόταση, θα αναγνωριστεί ότι δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση, με συγκεκριμένη δομή, κάτι που ταυτίζεται με τον ναζιστικό της χαρακτήρα. Θα μπορούν ανενόχλητοι να συνεχίσουν τη δράση τους ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Οπως ακριβώς έκαναν και κάνουν διαχρονικά οι ναζιστικές εγκληματικές οργανώσεις.
Το δικαστήριο αναλαμβάνει σοβαρή ευθύνη. Πρέπει να έχει υπόψη του ότι την επόμενη επίθεση, το επόμενο μαχαίρωμα, τα επόμενα ματωμένα κεφάλια συνδικαλιστών, θα τα έχουν βάρος στη συνείδησή τους αν υιοθετηθεί η πρόταση της εισαγγελέα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ο αγώνας των Γάλλων εργατών είναι και δικός μας!
Κοινή ανακοίνωση αλληλεγγύης
Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες της Ελλάδας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων στη χώρα μας, με κοινή τους ανακοίνωση, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Γαλλίας, μετά και τη μεγάλη απεργία στις 17 Δεκέμβρη.
Τονίζουν ότι «οι εργαζόμενοι της Γαλλίας βρίσκονται εδώ και 2 βδομάδες σε συνεχείς κινητοποιήσεις για να εμποδίσουν την καταστροφή των εργασιακών, συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων. Η επίθεση των κυβερνήσεων στους μισθούς, στις συντάξεις, στο δικαίωμα στην Κοινωνική Ασφάλιση, που γίνεται και στην Ελλάδα και στη Γαλλία, δείχνει πως σε κάθε χώρα οι εργαζόμενοι έχουμε κοινό εχθρό τούς επιχειρηματικούς ομίλους - ΕΕ - κυβερνήσεις, που θέλουν με κάθε τρόπο να αυξήσουν τα κέρδη των μονοπωλίων καταργώντας ό,τι έμεινε όρθιο από εργατικά δικαιώματα. Δεν θα τους αφήσουμε!
Ο αγώνας των εργατών της Γαλλίας είναι και δικός μας αγώνας.
Συνάδελφοι, είμαστε στο πλευρό σας- Ολοι στην Απεργία!
Ζήτω ο Αγώνας των εργατών της Γαλλίας! Ζήτω η Ταξική Αλληλεγγύη!».
Την ανακοίνωση υπογράφουν:
Οι Ομοσπονδίες Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Λογιστών, Οικοδόμων, Τύπου - Χάρτου, Εμφιαλωμένων Ποτών, Υπουργείου Γεωργίας, Συνταξιούχων ΙΚΑ, Φαρμάκου.
Και τα Εργατικά Κέντρα Λαυρίου, Λάρισας, Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Αγρινίου, Αρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Λαμίας, Λέσβου, Σάμου, Νάουσας, Λευκάδας, Ζακύνθου, Φωκίδας, Αμαλιάδας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έφυγε ο π. Μεταλληνός: Ένα φωτεινό και μαχητικό πνεύμα της Εκκλησίας…
Μας έφυγε ο π. Γεώργιος Μεταλληνός!
Η απώλειά του είναι μεγάλη!
Δεν υπήρξε μόνο ένα φωτεινό πνεύμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας και μεγάλος Δάσκαλος, αλλά και ένας ρωμαλέος και ασυμβίβαστος μαχητής εναντίον της Νέας Τάξης, εναντίον και των δυνάμεων εκείνων που λειτουργούσαν στο εσωτερικό της Εκκλησίας με στόχο την εσωτερική διάβρωσή της και την υποταγή της στα δόγματα της Νέας Εποχής…

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών ο π. Γεώργιος Μεταλληνός...
11.3.1940 - 19.12.2019



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Να πώς οι απάτριδες της Πλατείας Συντάγματος πνίγουν τη Φλώρινα στη ρύπανση...
Η προπαγάνδα μας λέει πως το CO2 είναι "ρύπος", ενώ στην πραγματικότητα είναι το αέριο που δίνει ζωή στον πλανήτη. Και οι απάτριδες της Πλατείας Συντάγματος τρέχουν να κλείσουν τις λιγνιτικές μονάδες, προκειμένου να μας "σώσουν" απ' το "κακό" CO2, αλλά την ίδια στιγμή κλείνουν τα μάτια στους... πραγματικούς ρύπους, αυτούς που κυριολεκτικά σκοτώνουν τους πολίτες, τους ρύπους που οι ίδιοι με τις πολιτικές τους συσσώρευσαν.
Εδώ και 10 χρόνια οι απάτριδες της Πλατείας Συντάγματος έχουν υπερφορολογήσει το πετρέλαιο θέρμανσης, προκειμένου οι μεγάλες πόλεις να καίνε φυσικό αέριο. Αυτό λειτούργησε βεβαίως σε βάρος όλης της υπόλοιπης Ελλάδας, που δεν έχει πρόσβαση στο φυσικό αέριο, αλλά αυτό ουδόλως ενοχλεί όσους νομίζουν πως τα σύνορα της Ελλάδας ακόμα σταματούν στη γραμμή Παγασητικού - Αμβρακικού. Έτσι η πιο κρύα περιοχή της Ελλάδας, η Φλώρινα, που χρειάζεται θέρμανση 8 μήνες το χρόνο, βρέθηκε με πανάκριβο πετρέλαιο. Τζάκια και σόμπες ξανάναψαν, οι καυστήρες γύρισαν σε πέλετς κι ο συνδυασμός του ελαφρού χειμωνιάτικου βοριά με το κοντινό λιγνιτικό εργοστάσιο των Σκοπιανών συσσωρεύει ρύπους, πραγματικούς ρύπους από αιωρούμενα σωματίδια, στην περιοχή της Φλώρινας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εργαζόμενοι, παιδιά του λαού, ή ανθρωποειδή, αλήτες του ποινικού εγκλήματος;
Μπαλάσκας: Η ταράτσα όπου έγιναν οι προσαγωγές είναι δημόσιος χώρος.
«Κατά τη σύλληψη ή προσαγωγή είναι υποχρεωτική η ακινητοποίηση και η χειροπέδηση. Αυτή είναι η αστυνομική πρακτική που διδάσκεται και στις σχολές της ΕΛ.ΑΣ.» είπε ο Σταύρος Μπαλάσκας