Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2019

Τεταρτη 25 Δεκεμβριου 2019


Το ντε φάκτο καθεστώς της Τζανίνε Άνιες, σε μια τυπική χειρονομία στην οποία καταφεύγει σχεδόν με τελετουργικό τρόπο κάθε δικτατορία που σέβεται τον εαυτό της, τελικά έκαψε την ψηφιακή βιβλιοθήκη, εξαφανίζοντας την ιστοσελίδα της Αντιπροεδρίας λίγες ημέρες μετά τη σφαγή της Σακάβα. Οι ιδέες πίσω από το σχέδιο της χώρας που οι ινδιάνοι υπερασπίζονται από το Ελ Άλτο, την Κοτσαμπάμπα, τη Σενκάτα και τους εχθρικούς δρόμους της Λα Πας είναι εδώ, για να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία και τη διάδοσή τους. Για να επιστραφούν ως εργαλεία, αυτή τη φορά, για την αντίσταση και την υπεράσπιση του Πολυεθνικού Κράτους που ήξεραν να οικοδομήσουν.

Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2019
Η απαγορευμένη βιβλιοθήκη του Γκαρσία Λινέρα

Λίγο μετά την ολοκλήρωση του πραξικοπήματος στη Βολιβία, μια φήμη κυκλοφόρησε στα κοινωνικά δίκτυα: της φωτιάς της προσωπικής βιβλιοθήκης του Άλβαρο Γκαρσία Λινέρα.
Αντιπρόεδρος της Βολιβίας και ένας από τους διανοούμενους με τη μεγαλύτερη απήχηση στη Λατινική Αμερική έως τώρα στον 21ο αιώνα. Αν επαληθευτεί μια τέτοια απώλεια, που μέχρι τώρα δεν επιβεβαιώθηκε, αναμφισβήτητα θα αντιμετωπίζαμε άλλη μια πράξη βαρβαρότητας από τους φασίστες της 10ης Νοεμβρίου.

Στο "Η βιβλιοθήκη στις φλόγες", η δημοσιογράφος Susan Orlean αφηγείται: «Στη Σενεγάλη, η αγαπημένη έκφραση που δείχνει ότι κάποιος έχει πεθάνει είναι να πεις ότι η βιβλιοθήκη του έχει καεί». Το ξέσπασμα του πραξικοπήματος της ρατσιστικής βολιβιανής δεξιάς αναμφισβήτητα προσπαθεί να σκοτώσει τις ιδέες του Έβο Μοράλες και του Γκαρσία Λινέρα, για να σκοτώσει το πολιτικό του σχέδιο, τη βαρύτητά του γύρω από τις υποθέσεις της χώρας, τα σχεδόν δεκατέσσερα χρόνια μεταρρυθμίσεων και τη βολιβιακή κοινωνική τάξη που για πρώτη φορά πήρε η ίδια τα ηνία.
Την ίδια ώρα που αυξανόταν η φήμη της καιόμενης βιβλιοθήκης του αντιπροέδρου, υλοποιούνταν, χωρίς την ανάγκη σπίρτων, η λογοκρισία και η εξαφάνιση της δημόσιας πρόσβασης στα έργα που εξέδωσε η αντιπροεδρία της Βολιβίας.
Οι παραγωγές που ήταν ελεύθερα διαθέσιμες στον ιστότοπο του γραφείου που μέχρι την Κυριακή (10/11) κατείχε ο Άλβαρο Γκαρσία Λινέρα λειτουργούσαν ως πολιτικές και θεωρητικές πηγές, αλλά παράλληλα ως αποθετήριο, αρχείο και μνήμη των ιδεών των λαών του πολυεθνικού κράτους.
Η συλλογή περιέχει διάφορα περιοδικά, συλλογές ομιλιών, κυβερνητικές εκθέσεις, άρθρα πολιτικής ανάλυσης, υλικά συζητήσεων γύρω από τη συνταγματική μεταρρύθμιση και θεωρητική παραγωγή σχετική με το πολυεθνικό κράτος. Οι συγγραφείς είναι πολλοί, από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, Άλβαρο Γκαρσία Λινέρα, μέχρι οικία ονόματα όπως ο Σλαβόι Ζίζεκ ή το διασπασμένο δίδυμο των Podemos των Πάμπλο Ιγκλέσιας και Ινίγκο Ερεγόν, περνώντας μέσα από μια πλειάδα διανοητών και πρωταγωνιστών της πολιτικής, συνδικαλιστικής, ακαδημαϊκής ζωής, της διανόησης και της διοίκησης της Βολιβίας και της Λατινικής Αμερικής. Πρόκειται ουσιαστικά για υλικά που μας επιτρέπουν να εκπληρώσουμε έναν στόχο που διαφοροποιεί τη διαδικασία αλλαγής με επικεφαλής τους Μοράλες και Γκαρσία Λινέρα από άλλων ομολόγων στην ήπειρό μας: σκέψη για τη Βολιβία από τη Βολιβία, ταυτόχρονα με το μετασχηματισμό και την τροφοδότησή της.
Ώρες μετά το πραξικόπημα και υπό το πρίσμα της προφανούς επιθυμίας του πυρήνα του πραξικοπήματος να εξαφανίσει κάθε ίχνος της διαδικασίας χειραφέτησης με πρωταγωνιστές τους Μοράλες, Γκαρσία Λινέρα και το λαός τους, είδαμε ότι ο δικτυακός τόπος της αντιπροεδρίας ήταν ένας προφανής στόχος των φλογών, υποψήφιο να παύσει να υπάρχει, και μαζί του, οι εκδόσεις που έθεσε στη διάθεση όποιου τις αναζητούσε.
Παρόλο που πολλά από αυτά τα έργα μπορούν να βρεθούν διάσπαρτα μέσω του διαδικτύου, δημιουργήσαμε χειρωνακτικά μια στρατηγική διατήρησης και συστηματοποίησης του υλικού ως μονάδα τεκμηρίωσης ενόψει της μελλοντικής αποθήκευσης και δημοσίευσής του, την οποία σήμερα συγκεκριμενοποιούμε χάρη στη γενναιοδωρία του El Cohete a la Luna.
Το ντε φάκτο καθεστώς της Τζανίνε Άνιες, σε μια τυπική χειρονομία στην οποία καταφεύγει σχεδόν με τελετουργικό τρόπο κάθε δικτατορία που σέβεται τον εαυτό της, τελικά έκαψε την ψηφιακή βιβλιοθήκη, εξαφανίζοντας την ιστοσελίδα της Αντιπροεδρίας λίγες ημέρες μετά τη σφαγή της Σακάβα. Οι ιδέες πίσω από το σχέδιο της χώρας που οι ινδιάνοι υπερασπίζονται από το Ελ Άλτο, την Κοτσαμπάμπα, τη Σενκάτα και τους εχθρικούς δρόμους της Λα Πας είναι εδώ, για να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία και τη διάδοσή τους. Για να επιστραφούν ως εργαλεία, αυτή τη φορά, για την αντίσταση και την υπεράσπιση του Πολυεθνικού Κράτους που ήξεραν να οικοδομήσουν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ισραηλινοί στρατιώτες επιτίθενται βάναυσα στη μητέρα της Jerusalemite με υποκοπανους οπλων  και μετά κατηγορούν ότι χτυπηθηκε απο πέτρα

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ Ισραηλινοι στρατιωτες χτυπησανε και μια μητερα με τις καννες των οπλων τους και μετα ειπανε οτι φταινε τα παιδια που πετανε πετρες
(η Ιερουσαλήμ ειδικα το ανατολικό τμήμα της πόλης θεωρείται από την διεθνή κοινότητα ως κατεχόμενο τμήμα της Παλαιστίνης από το 1967 )

κατεχόμενη Ιερουσαλήμ (QNN) - Μια Παλαιστινιακή μητέρα από την κατεχόμενη Ιερουσαλήμ χτυπήθηκε βάναυσα από την Ισραηλινή αστυνομία των συνόρων, και όταν προσπάθησε να υποβάλει καταγγελία στο υπουργείο Δικαιοσύνης του Ισραήλ, προσπάθησαν να την πείσουν ότι χτυπήθηκε από βράχο , ανέφερε η Ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.
Η Ρίνα Darbas (36 ετών) είπε ότι το περιστατικό έλαβε χώρα πριν έξι εβδομάδες, όταν προσπάθησε να προστατεύσει τον γιο της και να τον κρατήσει από το να συλληφθεί από την αστυνομία στη γειτονιά της Isawiyah.
Η Ισραηλινή αστυνομία κρατούσε τον 14 χρονο γιο της, απαιτώντας να ελέγξει το πουκάμισο και τα παπούτσια του για να δει αν ταιριάζουν με την περιγραφή ενός προσώπου που ήταν ύποπτο ότι τους πέταξε πέτρες, παρά τον αξιωματικό που άκουσε να λέει ότι το παιδί δεν ήταν ο νεαρό άντρα που ψάχνουν. Η αστυνομία είχε βάλει το παιδί στο αυτοκίνητο της, έτσι κι αλλιώς.
Σύμφωνα με την Darbas, προσπάθησε να τραβήξει τον γιο της, χωρίς αποτέλεσμα, και όταν προσπάθησε να μιλήσει σε έναν από τους αστυνομικούς του αυτοκινήτου, την χτύπησε δυνατά με την άκρη του τουφέκι του, κάνοντας την να χάσει τις αισθήσεις της.
Ως εκ τούτου, η Darbas υποβλήθηκε σε μια περίπλοκη χειρουργική επέμβαση για να εμφύτευμα μια μεταλλική πλάκα στο κρανίο της, και πιθανόν να χρειαστεί και πλαστική χειρουργική.
" Κάθε φορά που κοιτάζει στον καθρέφτη, αρχίζει να κλαίει," είπε ο σύζυγός της, Καρίμ Darbas.
Η Ισραηλινή αστυνομία ισχυρίστηκε ότι τα βόμβες και τα βράχια έπεσαν στους αστυνομικούς της Isawiyah, και ότι η Darbas έπεσε θύμα μιας από τις αδέσποτες πέτρες.
Ο γιος της Darba, ο οποίος ήταν ύποπτος για πέταξε πέτρες, απελευθερώθηκε μετά από τέσσερις ημέρες φυλάκισης. № επίσημες κατηγορίες εναντίον του.
Όταν ο σύζυγός της προσπάθησε να κάνει καταγγελία του είπαν ότι μόνο αυτή μπορεί να το κάνει αυτό. Και όταν πήγε να υποβάλει καταγγελία αφού βγήκε από το νοσοκομείο, της θεραπεία απαξιωτικά στο αστυνομικό τμήμα ερευνών του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
" Ο ανακριτής μου έκανε δύσκολο να εξηγήσω τι συνέβη," σύμφωνα με την κατάθεση της. " Μου ζήτησε λεπτομέρειες για τον στρατιώτη και μου ζήτησε να τραβήξω μια φωτογραφία του όπλου. Πώς να ξέρω να κάνω κάτι τέτοιο; Προσπάθησε να βάλει λόγια στο στόμα μου, για να με κάνει να πω ότι με χτύπησε ένας βράχος, και προσπάθησε ακόμα και να με πείσει ότι ο στρατιώτης με χτύπησε κατά λάθος όταν σήκωσε το χέρι του με το όπλο για να με προστατεύσει από ένα πέτρα που μου πέταξε. Του είπα ότι δεν γίνεται πετρες εκεί."
Ο Haaretz είπε ότι " η υπόθεση βρίσκεται ακόμα υπό έρευνα πριν μάθει από άλλη πηγή ότι μια υπόθεση δεν είχε ακόμη ανοίξει.
Η αστυνομία των συνόρων σχολίασε ότι " προκύπτει ότι κατά τη διάρκεια του εν λόγω Σαββατοκύριακου, 24 βόμβες καθώς και πυροτεχνήματα και πέτρες πέταξαν στις αστυνομικές δυνάμεις στη συγκεκριμένη σκηνή, κάτι που προφανώς χτύπησε ο τοπικός κάτοικος."



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



23 Δεκεμβριου
Μισθοφόροι εκπαιδευμένοι στο Περού και δια μέσω της Κολομβίας και Βραζιλίας επιτέθηκαν σε συνοριακό φυλάκιο στη νότια Βενεζουέλα. Αποκρούστηκαν με ένα νεκρό όμως βενεζουελάνο στρατιώτη. Συνελήφθησαν 6 ντόπιοι συνεργάτες τους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Προσωρινή διαταγή αναστολής της έκδοσης του Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστού και ως «Mr Bitcoin», στη Γαλλία κι έπειτα στις ΗΠΑ, εξέδωσε χθες το ΣτΕ. Πλήγμα στις σχέσεις Αθήνας – Μόσχας «βλέπουν» Ρώσοι νομικοί. Ο Δημήτρης Καλτσώνης, αναπληρωτής καθηγητής Θεωρίας κράτους και δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, σχολίασε.
25/12/2019
Την απόφαση έκδοσης του Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστού και ως «Mr Bitcoin», στη Γαλλία έλαβε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ελλάδας, Κωνσταντίνος Τσιάρας.( σσ. Sahel η Ελλάδα, υποσαχάρια Αφρική, τώρα και γαλλική αποικία). Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου, ο Ρώσος θα εκδοθεί στη Γαλλία και στη συνέχεια θα επιβιβαστεί σε πτήση για τις ΗΠΑ, όπως υποστήριξε ο συνήγορος υπεράσπισης, Τιμοφέι Μουσάτοφ. Σε απόφαση «θανατική ποινή» αναφέρεται η συνήγορος υπεράσπισής του, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Άμεση ήταν η αντίδραση της Ρωσίας. Ο υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, κάλεσε τις ελληνικές αρχές να εξετάσουν τα νέα στοιχεία που έχουν παρουσιαστεί για την υπόθεση του Αλεξάντερ Βίνικ, ενώ, όσον αφορά την ετυμηγορία της ελληνικής δικαιοσύνης, ο Ρώσος υπουργός έκανε λόγο για μία «ύπουλη απόφαση».
«Από τη στιγμή που η Γαλλία – απ’ ό,τι έχω ακούσει – ήδη αρνείται το αίτημα έκδοσης, η απόφαση αυτή σημαίνει ότι ο Βίνικ θα πρέπει να πάει στις ΗΠΑ, κάτι το οποίο κατηγορηματικά δεν αποδεχόμαστε».
Την ίδια στιγμή, Ρώσοι νομικοί κάνουν λόγο για παραβίαση του διεθνούς δημοσίου δικαίου, ενώ υπογραμμίζουν ότι η απόφαση που υπέγραψε ο Έλληνας υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, θα φέρει επιδείνωση στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας.
Βήμα απομάκρυνσης στις σχέσεις Ελλάδος – Ρωσίας
Στο ίδιο κλίμα και ο Δημήτρης Καλτσώνης, αναπληρωτής καθηγητής Θεωρίας κράτους και δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο οποίος, μιλώντας, είπε χαρακτηριστικά: «Μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι και αυτή η υπόθεση θα παίξει τον ρόλο της, συνδυαστικά με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Συνιστά, ίσως, ένα ακόμη βήμα απομάκρυνσης στις διπλωματικές σχέσεις Ελλάδος – Ρωσίας. Τόσο η σημερινή κυβέρνηση, όσο και η προηγούμενη, αλλά και γενικότερα οι ελληνικές κυβερνήσεις κρατούν μια στάση και, πολλές φορές, υιοθετούν αντι-ρωσικές αιχμές».
Ο κύριος Καλτσώνης τόνισε ότι «οι ελληνικές κυβερνήσεις κινούνται προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που θα έπρεπε». Ενώ, τέλος, όπως είπε, «θα έπρεπε να αναζητήσουν μία ισότιμη αναβαθμισμένη σχέση με τη Ρωσία, πράγμα που θα μπορούσε να συμβάλλει αποφασιστικά στη διασφάλιση της ειρήνης στην περιοχή, αλλά και στην υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, τα οποία συνεχώς αμφισβητούνται από το καθεστώς Ερντογάν».
Θα τον στείλουν σαν τον Οτσαλάν με αεροπλάνο σε αμερικάνικο κάτεργο για εξόντωση θανάτου από τους δικαιοκρίτες….



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνεχίζονται οι ταραχες από τους χαφιεδες των αμερικανων  στο Χονγκ Κονγκ - «Δεν έχει σημασία αν είναι Χριστούγεννα», λένε οι σκατοχαφιεδες των αμερικανων
 Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2019, 15:31
Οι χαφιεδες των αμερικανων στο Χονγκ Κονγκ συγκεντρώθηκαν και πάλι σήμερα, με εντολη της CIA που τους χρυσοπληρωνει,  πραγματοποιώντας ταραχες και κλεινοντας τους δρομους  ανάμεσα στα καταστόλιστα για τα Χριστούγεννα εμπορικά κέντρα, ενώ η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει τα λιγοστους αλητες χαφιεδες των αμερικανων.
«Αναμένεται αντιπαράθεση, δεν έχει σημασία που είναι Χριστούγεννα», είπε ένας 28χρονος χαφιες των αμερικανων, ο Τσαν, που μετείχε στη συγκέντρωση των χαφιεδων έξω από ένα εμπορικό κέντρο της συνοικίας Μονγκ Κοκ. «Είμαι δυσαρεστημένος γιατί η κυβέρνηση ακόμη δεν ικανοποίησε κανένα από τα αιτήματά μας. Εξακολουθούμε να κανουμε ταραχες, παρ’ όλο που δεν έχουμε πολλές ελπίδες», εξήγησε.
Αστυνομικοί περιπολούσαν σε περιοχές όπου συνήθως συγκεντρώνονται οι χαφιεδες των αμερικανων, την ώρα που τουρίστες και καταναλωτές, πολλοί φορώντας αγιοβασιλιάτικα σκουφάκια, έκαναν την βόλτα τους στα εμπορικά καταστήματα.
Δεν έχουν σημειωθεί σημαντικές συγκρούσεις. Ωστόσο οι αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα στο Μονγκ Κοκ, όταν τους χαφιεδες άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα εναντίον τους όπως τους ειχε δασκαλεψει η CIA.
Τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια έδειξαν εικόνες στις οποίες αστυνομικοί συλλαμβάνουν πολλούς χαφιεδες των αμερικανων σε ένα εμπορικό κέντρο στη συνοικία Σα Τιν, αφού προηγουμένως τους ψέκασαν με σπρέι πιπεριού.
Οι χαφιεδες συγκεντρώθηκαν χθες σε εμπορικά κέντρα στις περιοχές Τσιμ Σα Τσούι και Μονγκ Κοκ φωνάζοντας συνθήματα και θέτοντας στο στόχαστρό τους επιχειρήσεις φίλα προσκείμενες προς το Πεκίνο, ενώ στη συνέχεια απεκλεισαν στους δρόμους.
Εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε ότι οι χαφιεδες των αμερικανων κατέστρεψαν φανάρια, απέκλεισαν δρόμους, άναψαν φωτιές και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς. Δήλωσε ότι η κυβέρνηση «καταδικάζει αυστηρά» τη «συμπεριφορά των χαφιεδων» που είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων. «Αυτές οι ενέργειες διατάραξαν σοβαρά την κοινωνική τάξη, επηρέασαν το εορταστικό κλίμα και εμπόδισαν τον κόσμο να χαρεί την εορταστική περίοδο. Είναι απαράδεκτες», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε σημερινή ανακοίνωση.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυβέρνηση της ανατολικής Λιβύης: «Ο Ερντογάν ενεργεί σαν σουλτάνος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας»
 Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2019, 15:48
Η συμφωνία για τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ της Τουρκίας και της κατοχικης κυβέρνησης της Τρίπολης (GNA) των δυτικων αποικιοκρατων θα πρέπει να μελετηθεί από τους εμπειρογνώμονες του λιβυκού Κοινοβουλίου, δήλωσε ο Αρέφ Άλι Νάγιεντ, ειδικός απεσταλμένος της κυβέρνησης της ανατολικής Λιβύης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Sputnik.
Ο Νάγιεντ είναι απεσταλμένος του Αμπντάλα Θάνι, του επικεφαλής της κυβέρνησης που εδρεύει στο Τομπρούκ της ανατολικής Λιβύης και αντιτίθεται στην GNA, που εδρεύει στην Τρίπολη, με κατοχικο δοσιλογικο πρωθυπουργό τον αληταρα Φαγιέζ αλ Σάρατζ.
«Τέτοιες συμφωνίες είναι περίπλοκα έγγραφα που πρέπει να αποτελούν αντικείμενο μελέτης από τα αρμόδια και έμπειρα πρόσωπα (...), από ειδικούς και είναι αρμοδιότητα του Κοινοβουλίου να συνάπτει τέτοιες συμφωνίες. Δεν έχει καμία δουλειά ο Σάρατζ να συνάπτει τέτοιες συμφωνίες», είπε ο Νάγιεντ, επισημαίνοντας ότι οι συμφωνίες Λιβύης-Τουρκίας «φαίνεται να θεωρούν ότι δεν υπάρχει Κρήτη, ότι δεν υπάρχει Κύπρος και αυτό είναι μια τεράστια γεωγραφική καταστροφή».
Ο Νάγιεντ πρόσθεσε ότι δεν θέλει να εκφράσει καμία κρίση για τις λεπτομέρειες των συμφωνιών, δεδομένου ότι θα έπρεπε να μελετηθούν από τις κοινοβουλευτικές επιτροπές και τους ειδικούς του υπουργείου Εξωτερικών. Πρόσφατα είχε δηλώσει ότι οι συμφωνίες αυτές είναι αντίθετες με το λιβυκό και το διεθνές δίκαιο, επειδή δεν επικυρώθηκαν από το Κοινοβούλιο του Τομπρούκ.
Ο προσωπικός απεσταλμένος του Αμπντάλα Θάνι επέκρινε τον Σουλτανο-«πρόεδρο» της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπρ Ερντογάν, λέγοντας ότι ενεργεί σαν σουλτάνος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και η πολιτική του προκαλεί εντάσεις στην περιοχή της Μεσογείου. «Δυστυχώς, ο Ερντογάν μοιάζει να βρίσκεται σε χρονοδίνη. Πιστεύει ότι είναι ο σουλτάνος Αβδούλ Χαμίτ και ενεργεί σαν Οθωμανός σουλτάνος προσπαθώντας να ανακτήσει τις οθωμανικές κτήσεις της περιόδου πριν από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για την ασφάλεια της Μεσογείου και της περιοχής και προκαλεί σημαντικές εντάσεις με πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Αιγύπτου, της Ελλάδας, της Κύπρου και άλλων χωρών της Μεσογείου», συνέχισε.
Ο Νάγιεντ εξέφρασε ανησυχία για ορισμένες δηλώσεις που έκανε πρόσφατα ο Ερντογάν, ο οποίος είπε ότι υπάρχουν ένα εκατομμύριο Λίβυοι τουρκικής καταγωγής - αναφερόμενος προφανώς στην οθωμανική καταγωγή τους. Ο Νάγιεντ χαρακτήρισε τον ισχυρισμό αυτό «προσβολή» για τους Λίβυους. «Είμαστε όλοι Λίβυοι. Δεν κάνουμε διακρίσεις με βάση τη φυλή, επειδή αυτός είναι ένας ρατσισμός μιας περασμένης εποχής, της δεκαετίας του 1920 και '30. Ίσως ο Ερντογάν να ακολουθεί τον ρατσισμό του Ατατούρκ, όμως εμείς δεν είμαστε ρατσιστές στη Λιβύη. Οι Άραβες, οι Τούρκοι, οι Τίμπου, οι Τουαρέγκ, οι Αμαζίγκ είναι όλοι ίσοι. Δυστυχώς, ο Ερντογάν προσπαθεί να κάνει διακρίσεις μεταξύ των Λίβυων και ουσιαστικά να εμφανίσει τους Λίβυους οθωμανικής καταγωγής σαν την πέμπτη φάλαγγα εντός της χώρας και ισχυρίζεται ότι έρχεται για να τους υπερασπιστεί!», τόνισε.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Anadolu: Όποιος κυριαρχεί στη Μεσόγειο ελέγχει τρεις ηπείρους
 Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2019, 15:28
Στο πλαίσιο της επιθετικής πολιτικής που εφαρμόζει η Άγκυρα έναντι της Αθήνας εντάσσεται και το νέο προκλητικό δημοσίευμα του τούρκικου πρακτορείου Anadolu που εκφράζει την άποψη ότι όποιος κυριαρχεί στη Μεσόγειο, ελέγχει –ουσιαστικά- τρεις ηπείρους.
Παράλληλα, δημοσιεύει ένα νέο προκλητικό χάρτη ο οποίος στηρίζεται στο τουρκικό  δόγμα ότι τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα.
Ο αρθρογράφος υιοθετώντας την επιθετική ρητορική των Τούρκων αξιωματούχων, υπογραμμίζει ότι «από την ημέρα που θα τεθεί σε ισχύ το Μνημόνιο ανάμεσα στην Τουρκία και τη Λιβύη, θα υπάρχει η νομική βάση για εγκατάσταση τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο τρίγωνο Αλ Χομς, Ζλιτάν, Μισράτα, με τις χερσαίες δυνάμεις και το ναυτικό να ενισχύουν τις στρατιωτικές δυνατότητες της GNA (σ.σ. Εθνική Κυβέρνηση της Λιβύης) απέναντι στις δυνάμεις του Στρατηγού Χαφτάρ».




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πεθαίνει ο σύντροφος Βλαντιμίρ Ιλίτς Λένιν και πάει στον Ουρανό. Αμέσως ο διάβολος τον διεκδίκησε:
- Θεέ, είναι δικός μου!
- Γιατί;
- Αφού ξεσήκωσε όλους τους της Γης τους κολασμένους σε Επανάσταση, άρα είναι δικός μου, η θέση του είναι στην Κόλαση!
- Οκ, διάβολε, πάρτον. Αλλά δεν του έχω και πολύ εμπιστοσύνη. Κάθε μέρα θα σου παίρνω τηλέφωνο και θα με ενημερώνεις τι κάνει αυτός ο Λένιν.
- Οκ, Θεέ!
Την άλλη μερα ντρίν-τρίν το τηλέφωνο.
Το σηκώνει ο διάβολος:
- Εδώ Κόλαση. Παρακαλώ τι θέλετε;
- Άσε τις μαλακίες και πες μου τι κάνει ο Λένιν.
- Α! Θεέ! Όλα καλά. Κάθεται κάτω απ’ ένα δέντρο, ξύνει κατά καιρούς την καράφλα του, κάτι σκέφτεται, μετά αναφωνεί- αυτό είναι! – και γράφει, γράφει, γράφει συνεχώς.
- Καλά. Πρόσεξέ τον!
- Εντάξει, Κύριε!
Την άλλη μέρα πάλι τηλέφωνο: ντρίν-ντρίν-ντρίν.
- Εδώ Κόλαση. Θεέ, αναφέρω, ότι ο Λένιν κάθεται κάτω από ένα δέντρο, δεν ξύνει πια την καράφλα του, γράφει βέβαια συνέχεια, αλλά μαζεύει γύρω του όλους τους της γης τους κολασμένους και τους μιλάει. Μετά πάλι γράφει…
- Καλά. Πρόσεξέ τον!
- Εντάξει, Κύριε!
Την τρίτη μέρα παίρνει ο ίδιος ο διάβολος στον Θεό τηλέφωνο:
- Αμάν, Θεέ, σώσε μας!
- Τι έγινε?
- Ρωτάς τι έγινε? Αυτός ο Λένιν ξεσήκωσε όλους τους κολασμένους σε επανάσταση! Αναποδογυρίζουν τα καζάνια, το παλάτι μου το πήραν με έφοδο, εγώ ο ίδιος κρύβομαι, διότι θέλουν να με κρεμάσουν ανάποδα. Απαιτούν 8- ωρο εργασίας, επιδόματα, άδειες, δίκαιες συμβάσεις εργασίας, κρέμασαν όλους τους διαβόλους μου και τραγουδάνε: Εμπρός της Γης οι κολασμένοι! Θα κάνουμε την Κόλαση Παράδεισο!
- Μάλιστα… Θα τον πάρω εγώ μαζί μου, να τον συμμαζέψω.
- Πάρτον Θεέ από δω, για όνομα του Θεού! Κάνε Θεέ το θαύμα σου!
Πήρε ο Θεός τον Λένιν στον Παράδεισο.
Παντού ησυχία… Κανένα τηλέφωνο. Έσκασε απ’ την αγωνία του ο διάβολος και παίρνει ο ίδιος:
- Εμπρός Θεέ; Εσύ είσαι?
Του απαντά ο Θεός:
- Πρώτα-πρώτα Θεός δεν υπάρχει, αμόρφωτε!
- Μα τι λες Κύριε!
- Και δεύτερον, α παράτα με τις μαλακίες σου! Βιάζομαι! Έχουμε κομματική συνέλευση!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετανάστες προσλαμβάνει το Υπουργείο Εσωτερικών
23 Δεκεμβρίου, 2019
Δείτε εικόνες και βγάλτε συμπέρασμα. Είναι όλοι τους αλλοδαποί, οι περισσότεροι από Πακιστάν! Πρέπει να μετρήσαμε γύρω στα 30 άτομα! Εργάζονται σε έργα καθαρισμού στα παρτέρια-νησίδες της Λ. Μεσογείων!
Ρωτήσαμε έναν από αυτούς: Πόσο καιρό είσαι στην Ελλάδα;
Μας απάντησε: 2 μήνες!
Αν ισχύει, τότε έχουμε να κάνουμε με τεράστια πρόκληση: Έλληνες άνεργοι, πένοντες που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και ζητούν απεγνωσμένα μια εργασία, παραμένουν καταδικασμένοι από την Πολιτεία στην ανεργία, μια και η Πολιτεία προτιμά να δώσει εργασία σε λαθρομετανάστες που εισέβαλαν χτες-προχτές στη χώρα μας!




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




08:24 | 24 Δεκ. 2019
Εντονες αντιδράσεις προκαλεί απόφαση Εφετείου, το οποίο επέβαλε ποινή μόλις 15 μηνών και μάλιστα με αναστολή σε 47χρονο, ο οποίος βίασε (χρησιμοποιώντας σκουπόξυλο) έναν 18χρονο για να τον τιμωρήσει που έβγαινε με την κόρη του.
Πρωτόδικα στον πατέρα είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης πέντε ετών και 10 μηνών. Ωστόσο στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο η ποινή του μειώθηκε στους 15 μήνες με αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχος μόνο για την κατηγορία της παράνομης κατακράτησης.
Η εκδίκαση της υπόθεσης στο Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο έγινε κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της ευαίσθητης φύσης των όσων κατηγορείται ότι έκανε σε βάρος του νεαρού ο πατέρας. Το Δικαστήριο εξέτασε μεταξύ άλλων τον νομικό χαρακτηρισμό της σοβαρότερης από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε ο 47χρονος, αυτής της σεξουαλικής κακοποίησης με αντικείμενο.
Υποστηρίζοντας πως επειδή η πράξη φέρεται να αποσκοπούσε όχι στην ικανοποίηση του δράστη αλλά στην τιμωρία και τον εξευτελισμό του παθόντα, το Εφετείο μετέτρεψε την κατηγορία από βιασμό στην πλημμεληματική κατηγορία της παράνομης βίας και έθεσε την υπόθεση στο αρχείο.
Στο αρχείο τέθηκε επίσης και η κατηγορία της απλής σωματικής βλάβης, την οποία αντιμετώπιζε, καθώς αφορά σε γεγονότα προ του 2016. Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο μόνο για την κατηγορία της παράνομης κατακράτησης και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή.
Κοινώς, με βάση το σκεπτικό του δικαστηρίου, ο βιασμός δεν είναι βιασμός (αλλά παράνομη βία), αν ο φερόμενος ως βιαστής δεν ικανοποιείται σεξουαλικά αλλά έχει σκοπό να ταπεινώσει ή τιμωρήσει το άτομο.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σάμος - Μεταναστευτικό: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση - Κλοπές, λεηλασίες και καταστροφές σε εξοχικές κατοικίες και ποιμνιοστάσια
ΣΑΒΒΑΤΟ, 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019
Ανεξέλεγκτη παραμένει η κατάσταση με την ανομία και την παραβατικότητα από τους μετανάστες να αυξάνεται  όλο και περισσότερο στο Βαθύ.
Φωτιές σχεδόν καθημερινά, διαδηλώσεις και ταραχές, λεηλασίες ακατοίκητων ξενοδοχείων και σπιτιών, κλειστών εξοχικών κατοικιών, καθώς και σε κατοικημένες κατοικίες όπου οι ιδιοκτήτες απουσιάζουν για κάποιους μήνες εισβάλουν κλέβουν και καταστρέφουν ό,τι βρούν.
Μέχρι και κλοπές ζώων, και η απόγνωση των κατοίκων να έχει χτυπήσει κόκκινο.
Δείτε φωτογραφίες και σχολιασμούς της λεηλασίας εξοχικής οικίας, της οποίας η ιδιοκτήτρια βρίσκεται στο εξωτερικό από δημοσίευση στο f/b αναγνώστριας μας:
Έφυγε το πάτωμα με αλυσοπρίονο και από διώροφο έγινε ισόγειο. Τις φωτογραφίες τράβηξα με fisheye για να χωρέσει όλη η καταστροφή σε ένα καρέ.
Αυτό ήταν το μπάνιο.. Όπως φαίνεται τα ξήλωσαν όλα και μεταφέρθηκαν στις παράγκες γύρω από το ΚΥΤ...
Eδώ βλέπετε την κουζίνα. Ξηλώθηκαν και τα ντουλάπια της και ο νεροχύτης.
Εκλάπη η πόρτα της και μόλις προ διημέρου εκλάπησαν και τα μπροστινά στόρια, όπως φαίνεται στην τελευταία φωτογραφία.
Σ' αυτή τη σειρά φωτογραφιών βλέπετε την αποθήκη, στην οποία - μεταξύ άλλων- υπήρχε πίνακας και εξοπλισμός φωτοβολταϊκού συστήματος.
Από την όλη αποθήκη απέμειναν κουρέλια και λίγα καλώδια.Καταστράφηκαν ακόμα και τα κάτοπτρα.
Όλα αυτά σε δόσεις.....
Και λίγα γκρεμισμένα πευκάκια....Οικολογική καταστροφή...
Άνοιξε και ο χώρος.....Αυτό απέμεινε....Οι φιλοξενούμενοι στην πόλη μας που τους παρέχουμε πλήρη ασυλία παράνομων πράξεων, πρώτα έκλεβαν φρούτα και αυγά, έπειτα έσφαξαν το κοτέτσι μας, βρήκαμε τα κεφάλια των πουλερικών παλουκωμένα στους φράχτες, μετά έκλεβαν εργαλεία και μηχανήματα, ξυλεία, δεξαμενές και βρύσες, και τέλος γκρέμισαν τα κτίσματα συθέμελα! Για το λάδι μας ούτε λόγος, έκλεψαν και τις ελιές, άσε που είναι αδύνατον πλέον να μεταφέρεις ελιές στον περιφερειακό του ΚΥΤ! Μόνο οι μετανάστες και οι ΜΚΟ μπορούν ανενόχλητοι να μεταφέρουν τα πάντα!
Η ξυλεία για να χτιστεί αυτό το καλύβι είχε εισαχθεί από τη Σμύρνη και χρονολογούνταν από το 1930 περίπου, ήταν δε χτισμένο με την τεχνοτροπία μπαγδαντί. Θα τρίζουν τα κόκκαλα των παππούδων μας που το έφτιαξαν!
και η συνέχεια της καταστροφής και λεηλασίας με τις αποθήκες που υπήρχαν στον χώρο:
Τεράστια η οικονομική και ψυχολογική καταστροφή που υπέστη η άτυχη ιδιοκτήτρια της εξοχικής οικίας, ενώ  γειτονικά κτήματα του ΚΥΤ έχουν καταληφθεί από τους μετανάστες, είτε μένοντας μέσα, είτε καταστρέφοντας ότι υπάρχει μέσα σε αυτά.
Σε διαφορετική ανάρτηση  στο f/b αναγνώστης μας κτηνοτρόφος που διατηρεί ποιμνιοστάσιο στον δρόμο προς τον Π. Ηλίας πάνω από το ΚΥΤ αναφέρει:
'Πριν από λίγο καιρό στην περιοχή του προφήτη Ηλία πάνω από το ΚΥΤ μου έλειπαν ανά διαστήματα ζώα όταν χάθηκε το πρώτο νόμιζα ότι κάτι έπαθε κ δεν το είχα καταλάβει σε λίγες μέρες τα ίδια(είχαν χαθεί είδη 3.
Στο τέταρτο που χάθηκε βρήκα αυτά τα αίματα τότε κατάλαβα ότι τα κλέβουν οι μετανάστες. Τα πήρα τα ζώα από εκεί κ πήγα αλλού.
Σήμερα το βράδυ μπήκαν μέσα στο στάβλο του πατέρα μου και πήραν κι άλλο''



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κρανίου τόπος δάσος της Σάμου
19 Δεκ
Μετανάστες  το τελευταίο διάστημα ,  ετοιμάστηκαν για τον χειμώνα, χτίζοντας πρόχειρα σπίτια με ξύλα, τσιμέντο και πέτρες, σε απόσταση μόλις ενός χιλιομέτρου από το Βαθύ.
Μέσα στο δάσος της Σάμου , όπου δεκάδες μετανάστες είναι εγκλωβισμένοι , μεταφέρονται  πάσης φύσεως υλικά, τα οποία χρησιμοποιούν για να προφυλάξουν τους ίδιους και τις οικογένειες τους.
Σύμφωνα με  τα όσα  βλέπουν το φως της δημοσιότητας, οι μετανάστες αγοράζουν ξύλα και τσιμέντο, μαζεύουν πέτρες και ύστερα, φτιάχνουν λάσπη για να χτίσουν τα σπίτια τους.
Η άτυπη παραγκούπολη οικοδομείται σε δασική έκταση, μόλις ένα χιλιόμετρο από την πρωτεύουσα του νησιού, το Βαθύ.
Μέχρι στιγμής, έχουν χτιστεί περισσότερες από 500 παράγκες, από μουσαμάδες και ξύλα. Και σε κάθε παράγκα διαμένουν πάνω από 10 άτομα.
Μάλιστα, η «παραγκούπολη» είναι χωρισμένη σε γειτονιές, καθώς σε άλλη γειτονιά διαμένουν οι Σύριοι, σε άλλη οι Αφγανοί και σε άλλη οι Αφρικανοί. Όμως οι περισσότερες παράγκες έχουν χτιστεί  με την αποψίλωση του δάσους,  ενώ η γύρω περιοχή κινδυνεύει να μετατραπεί σε κρανίου τόπο.
Οι εικόνες, οι οποίες καθημερινά δημοσιοποιούνται από κατοίκους της Σάμου, καταδεικνύουν την αδιαφορία των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, ενώ χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που ανάρτησε σήμερα κάτοικος της Σάμου  σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και περιμένουμε τις αντιδράσεις από  την Δασική Υπηρεσία.
Οι μεταναστες που έχουν φτάσει στην Σάμο κατανοούμε ότι, φιλοξενούνται και διαβιούν  κάτω από  απαράδεκτες συνθήκες, όμως αυτό δεν τους δίνει το δικαίωμα να επιτίθενται, να καίνε και να καταστρέφουν τα πάντα στο διάβα τους.
Είναι ντροπή σε μια ευνομούμενη πολιτεία να μην εφαρμόζει το γράμμα του νόμου ,παρά μόνο για τους ιθαγενείς», οι οποίοι σύρονται στα δικαστήρια με   τσουχτερά πρόστιμα,  γιατί θα κόψουν ακόμη κι ένα  δένδρο μέσα στην δική τους ιδιοκτησία .Αν και οι σημερινές εικόνες δεν βρουν τον στόχο τους, τότε άνετα μπορούμε να μιλάμε για πλήρη διάλυση όλων  των υπηρεσιών.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ματωμένα Χριστούγεννα»: Η Βενεζουέλα αποκάλυψε σχέδιο του Γκουαϊδό με στόχο παρέμβαση των ΗΠΑ
Μετά την αποτυχημένη επίθεση σε αποθήκη πυρομαχικών στη Βενεζουέλα, υπουργός της χώρας είπε πως ομάδα που πρόσκειται στον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουαϊδό, σχεδίαζε «Ματωμένα Χριστούγεννα» με στόχο την αμερικανική παρέμβαση.
December 24, 2019 - 8:40 am
Την αποκάλυψη σχεδίου, με την ονομασία «Ματωμένα Χριστούγεννα», από ομάδα που πρόσκειται στον ηγέτη της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, Χουάν Γκουαϊδό, φέρεται να είπε σε ερευνητές ο υπουργός Λαϊκής Εξουσίας των Τηλεπικοινωνιών και των Πληροφοριών της χώρας, Χόρχε Ροντρίγκεζ.
Σύμφωνα με αυτόν, λοιπόν, στο σχέδιο φέρονται να εμπλέκονται και οι κυβερνήσεις του Περού και της Βραζιλίας και στόχος ήταν η πρόκληση επιθέσεων σε στρατιωτικές μονάδες σε όλη τη Βενεζουέλα.
Επιπροσθέτως, ο υπουργός είπε ότι η ομάδα που πρόσκειται στον Χουάν Γκουαϊδό σχεδίαζε και την κατάρριψη αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας της Κολομβίας, χρησιμοποιώντας πυραύλους που εκλάπησαν από τον στρατό στη Βενεζουέλα. Έτσι, θα δινόταν υποθετικά το πρόσχημα στις ΗΠΑ ώστε να αρχίσουν έναν «πόλεμο» με τη Βενεζουέλα.
Ο Χόρχε Ροντρίγεζ είπε πως μερικά από τα όπλα που εκλάπησαν, έχουν ανακτηθεί αλλά μερικά παραμένουν στα χέρια των συνωμοτών.
Σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν κλαπεί συνολικά εννέα εκτοξευτές RPG, αν και είναι άγνωστο πόσοι έχουν επιστραφεί.
Η επίθεση σε αποθήκη πυρομαχικών
Νωρίτερα, στις 23 Δεκεμβρίου, οι αρχές της Βενεζουέλας ανέφεραν ότι ένας στρατιώτης σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα της επίθεσης σε μία από τις στρατιωτικές μονάδες της χώρας από άγνωστους, οι οποίοι επεδίωκαν να ληστέψουν μια αποθήκη πυρομαχικών.
Μετά την απώθηση της επίθεσης, οι αρχές της Βενεζουέλας κατάφεραν να συλλάβουν μερικούς από τους ένοπλους.
Έχει αρχίσει έρευνα για το περιστατικό, αλλά δεν είναι σαφές από ποιον ενορχηστρώθηκε η επίθεση.
Υπενθυμίζεται ότι, τον Απρίλιο του 2019, σημειώθηκε μια ανεπιτυχής απόπειρα πραξικοπήματος που διοργάνωσε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης και ο αυτοανακηρυγμένος προσωρινός πρόεδρος της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαϊδό.
Ο ίδιος, μάλιστα, έκανε έκκληση στον στρατό της χώρας να αντιμετωπίσει τον δημοκρατικά εκλεγμένο Πρόεδρο, Νικολάς Μαδούρο, παρ’ όλο που μόνο λίγοι από αυτούς ανταποκρίθηκαν, με αποτέλεσμα την αποτυχία του πραξικοπήματος.
Ο Χουάν Γκουαϊδό έφυγε στο εξωτερικό μαζί με μερικούς από τους υποστηρικτές του.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



81 νεκροί άστεγοι στην Ουάσινγκτον μέσα σε ένα χρόνο από κρύο και αρρώστιες
22-12-2019
Πλήθος ανθρώπων τίμησαν τη μνήμη τους στους δρόμους της αμερικανικής πρωτεύουσας, απαιτώντας παράλληλα τη λήψη μέτρων για την προστασία του άστεγου πληθυσμού.
Mια πορεία που συνδύαζε κηδεία και διαμαρτυρία διοργάνωσε την Πέμπτη η συμμαχία “Άνθρωποι υπέρ δικαιοσύνης” στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ Ουάσινγκτον. Το ετερόκλητο πλήθος, από ανθρώπους όλων των ηλικιών, από βετεράνους του στρατού μέχρι μικρά παιδιά, περπάτησαν ενωμένοι κρατώντας μικρές λευκές πινακίδες με μαύρα γράμματα. Πρόκειται για τα ονόματα 81 νεκρών αστέγων που έφυγαν από τη ζωή στην πόλη μέσα στο 2019.
Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται εδώ και επτά χρόνια, φέτος όμως υπήρξε μεγάλη αύξηση στις απώλειες, καθώς το 2018 είχαν χάσει τη ζωή τους στους δρόμους 54 άστεγοι. Αιτήματα των μελών της οργάνωσης είναι η τοπική κυβέρνηση να ενισχύσει τα επτά προγράμματα που παράγουν και συντηρούν στέγη για κατοίκους με χαμηλό εισόδημα. Ζητούν την επένδυση 1,5 δις δολαρίων κατ’ έτος για την ενίσχυση της δημόσιας κατοικίας στην Ουάσινγκτον, ενώ παράλληλα απαιτούν νομοθετική προστασία των αστέγων ενάντια στις διακρίσεις.
Ανάμεσα στους νεκρούς και η 35χρονη Άλις Κάρτερ, γνωστή για την ποιητική της δουλειά, το τελευταίο δείγμα της οποίας είχε δημοσιευτεί τον περασμένο Οκτώβρη, με έναν από τους στίχους να αναφέρει “Ζω σε ένα μοναχικό κόσμο, προσπαθώντας απλά να επιβιώσω”.
Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες και η έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ρίχνουν δραματικά το προσδόκιμο ζωής των αστέγων. Ένας 77χρονος άνδρας πέθανε σε κεντρική πλατεία της Ουάσινγκτον πιθανότατα από το κρύο, ωστόσο συνηθέστερο αίτιο θανάτου είναι ασθένειες όπως διαβήτης και καρδιοπάθειες, που μένουν χωρίς θεραπεία.  Έντονα επιβαρυντικό για την υγεία τους είναι και το στρες, όπως περιγράφει και ο Κεν Μάρτιν, κάτοικος της πόλης και μέλος της οργάνωσης “Άνθρωποι υπέρ δικαιοσύνης” και πρώην άστεγος. Το διάστημα που δεν είχε σπίτι, βρισκόταν σε διαρκή ανησυχία για το αν θα εξασφαλίσει μέρος να κοιμηθεί και το επόμενο βράδυ.
Σε όλη την Ουάσινγκτον καταγράφηκαν 6521 άστεγοι, αριθμός χαμηλότερος από πέρσι, κυρίως όμως λόγω της πτώσης των άστεγων οικογενειών, με παράλληλη αύξηση όμως των μεμονωμένων αστέγων.
Μεγάλη είναι όμως και η επιβάρυνση του προσωπικού που είναι επιφορτισμένο με τη φροντίδα του ευάλωτου αυτού πληθυσμού, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να προσφέρει όσα θα μπορούσε. Η γιατρός Κάθριν Κρόσλαντ, μέλος Μονάδας Υγείας που περιθάλπει αστέγους, περιγράφει με δάκρυα το χαμό ασθενών της τον περασμένο χρόνο, κάποιοι αφήνοντας πίσω παιδιά, ορισμένες φορές από ασθένειες που θα μπορούσαν να έχουν θεραπευτεί. “Κλαίω που ένας άντρας 77 χρονών πέθανε μόνος, κοιμώμενος στην Πλατεία Ελευθερίας μια κρύα νύχτα, είπε με σπασμένη φωνή, προσθέτοντας “Η στέγαση ισοδυναμεί με περίθαλψη”.
Στην εκδήλωση εμφανίστηκε επίσης η Λόρα Ζέιλινγκερ, διευθύντρια Ανθρωπιστικών Υπηρεσιών της πόλης, που μεταξύ άλλων καταδίκασε τις πολιτικές της αμερικανικής κυβέρνησης που παρεμποδίζουν τις προσπάθειες παροχής στέγασης. Πρόσθεσε πως τιμή στους ανθρώπους που έφυγαν άδικα στο δρόμο δεν είναι απλά να κατονομάζονται, αλλά και να καταδικάζονται οι πολιτικές που απειλούν τους αστέγους σε όλες τις ΗΠΑ.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συσσίτιο και προσφορά βοήθειας σε αστέγους όλη νύχτα.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ
Πιθανό φρένο στην προσάρτηση της Κοιλάδας του Ιορδάνη
ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--
Η απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) να ξεκινήσει έρευνες για εγκλήματα πολέμου στους Παλαιστίνιους στα κατεχόμενα εδάφη όχι μόνο σε βάρος του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτω ς αλλά και της «Χαμάς» φαίνεται πως φρενάρει τα σχέδια του ισραηλινοναζιστη υπηρεσιακού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, για προσάρτηση της Κοιλάδας του Ιορδάνη. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ρεπορτάζ της ισραηλινής εφημερίδας «Γεντιότ Αχρονότ», που, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές, ανέφερε πως ματαιώθηκε προγραμματισμένο υπουργικό συμβούλιο με επίκεντρο τα σχέδια προσάρτησης. Παράλληλο ρεπορτάζ του ισραηλινού δικτύου «Channel 12», επικαλούμενο δύο υπουργούς της κυβέρνησης Νετανιάχου, εξήγησε την αναβολή του υπουργικού συμβουλίου βάσει εκτίμησης ότι πιθανή προσάρτηση της Κοιλάδας του Ιορδάνη, μετά την εντολή της επικεφαλής εισαγγελέα του ΔΠΔ, θα μπορούσε να βλάψει τα «εθνικά συμφέροντα» του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτως. Το ίδιο δίκτυο υποστήριξε πως οι ισραηλινοναζιστικές αρχές σχεδιάζουν να αρνηθούν να συνεργαστούν με το ΔΠΔ εκφράζοντας ανησυχία για την ενδεχόμενη έκδοση διεθνών ενταλμάτων κατά ισραηλινοναζιστών πολιτικών και στρατιωτικών πρώην αξιωματούχων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΟΥΒΑ
Πρωθυπουργός ο Μ. Μαρέρο
Στο πλαίσιο των πρόσφατων συνταγματικών αλλαγών που έγιναν στην Κούβα για την καθιέρωση της θέσης του πρωθυπουργού, εκλέχτηκε στη θέση αυτή από την Εθνοσυνέλευση της Λαϊκής Εξουσίας (Βουλή) ο 56χρονος Μανουέλ Μαρέρο, έως τώρα υπουργός Τουρισμού, που εργάζεται στον συγκεκριμένο τομέα εδώ και 16 χρόνια. Στις αρμοδιότητες του πρωθυπουργού είναι η εποπτεία του έργου του συμβουλίου των υπουργών ενώ επικεφαλής του κράτους είναι ο Πρόεδρος Μιγκέλ Ντίας Κανέλ.
Το αξίωμα υπήρχε έως το 1976 και το κατείχε ο ιστορικός ηγέτης της Κουβανικής Επανάστασης Φιντέλ Κάστρο Κρους ενώ στη συνέχεια αποφασίστηκε να καταργηθεί. Τώρα επανέρχεται στο πλαίσιο του καταμερισμού αρμοδιοτήτων στελεχών.