Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Πεμπτη 5 Δεκεμβριου 2019


Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019
“Cocalero” ηγέτης πιθανός υποψήφιος πρόεδρος της Βολιβίας

Ο Ανδρόνικο Ροντρίγκες, αντιπρόεδρος του συντονιστικού των έξι ομοσπονδιών καλλιεργητών κόκας του Τρόπικο της Κοτσαμπάμπα, εμφανίζεται σήμερα (29/11) ως πιθανός υποψήφιος για την προεδρία της Βολιβίας του Κινηματος προς το Σοσιαλισμό (MAS).
Σε μια συνέντευξη στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnic, όπου αναφέρονται τα ονόματα των υποψηφίων της δεξιάς στις επόμενες εκλογές, που θα επακολουθήσουν μετά το πραξικόπημα κατά του Έβο Μοράλες, ο Ροντρίγκες δήλωσε ότι θα μπορούσε να είναι υποψήφιος αν έχει την υποστήριξη του πρώην προέδρου Έβο Μοράλες.

Ο 30χρονος κοκαλέρο ηγέτης είναι απόφοιτος Πολιτικών Επιστημών, αναφέρεται ως «κληρονόμος» του πρώην προέδρου ή του «πιο έμπιστου ανθρώπου του Μοράλες στο μεγαλύτερο του προπύργιο», αναφέρει το ρώσικό πρακτορείο.
Ο Ροντρίγκες επισημαίνει ότι παρόλο που τον βλέπουν ως πιθανό υποψήφιο, τίποτα δεν έχει καθοριστεί, καθώς ήδη διεξάγονται οι περιφερειακές συνεδριάσεις (του MAS).
Σχετικά με τη νέα ανασυγκρότηση του MAS, τη δομή του και τους ηγέτες του, «πολλά θα εξαρτηθούν από την έγκριση του ίδιου του προέδρου Έβο Μοράλες, ο οποίος είναι και ο ηγέτης του MAS σε εθνικό επίπεδο», δήλωσε.
Για την πιθανή υποψηφιότητά του, διαβεβαίωσε ότι κανένα από αυτά δεν ήταν στα σχέδιά του ή στο μυαλό του, επειδή ήταν πιο απασχολημένος στον κοινωνικό αγώνα, στους κρατούμενους, στους διωκόμενους και τους αγνοούμενους.
«Είναι μια οργανωτική διαδικασία που πρέπει να ολοκληρωθεί.. Εγώ δεν είμαι τόσο σίγουρος. Τελικά, αν με υποστηρίξουν οι κύριες οργανώσεις του MAS σε εθνικό επίπεδο και υπάρχει η έγκριση του Προέδρου Eβο, δεν θα μείνει άλλος δρόμος από το να αναλάβω», υπογραμμίζοντας ότι η στιγμές είναι πολύ δύσκολες και η ευθύνη γι αυτό πολύ μεγάλη.
Στη περίπτωση που είναι υποψήφιος, υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν στο εσωτερικό του MAS, όπως η ανασυγκρότηση των τοπικών, περιφερειακών και εθνικών οργανώσεων.
“ Αυτό είναι ένα μεγάλο καθήκον” [...] το πρώτο και σημαντικό είναι να δημιουργήσουμε συνθήκες ενότητας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο που θα συγκλίνουν και σε εθνικό επίπεδο”.
Σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντικό να αρχίσουμε να λαμβάνουμε υπόψη τους ανθρώπους που έχουν κρατήσει καλή στάση, έχουν δράση καταδίκης του πραξικοπήματος.
Υπενθύμισε ότι είναι οπαδός του Έβο Μοράλες , ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος των έξι ομοσπονδιών (παραγωγών κόκας) του Τρόπικο της Κοτσαμπάμπα.
Όσον αφορά τις κατηγορίες της ντε φάκτο κυβέρνησης εναντίον του ότι είναι τρομοκράτης και την διάδοση ότι έχει πεθάνει, είπε ότι δεν είναι κάτι νέο.
«Το 2001, το 2002 και το 2003 επίσης συνέβησαν αυτά, λέγονταν ότι ο Evo ήταν τρομοκράτης, αυταρχικός, επικίνδυνος, αυτός που εμπόδισε τη χώρα και επετίθετο στη βολιβιανή οικονομία. 'Ελεγαν ότι οι διαδηλώσεις είναι κακό πράγμα και όχι δικαίωμα διαμαρτυρίας
Ο κοκαλέρο ηγέτης επεσήμανε ότι σήμερα στη Βολιβία δεν υπάρχει ελευθερία, υπάρχει καταπάτηση και περιορισμός δικαιωμάτων και γι αυτό υπάρχουν κινητοποιήσεις.
Οι πραξικοπηματίες είναι υπεύθυνοι για τα προβλήματα, απειλούν τον λαό και τα υποτιθέμενα εγκλήματα τα ανακάλυψαν για να κατηγορήσουν τους κοινωνικούς ηγέτες.
Κάλεσε όλα τα κοινωνικά κινήματα στη Βολιβία και τη Λατινική Αμερική να δημιουργήσουν συνθήκες ενότητας, επειδή είναι δύσκολες στιγμές σε πολλά έθνη της περιοχής.
"Η ενότητα αποτελεί κεντρικό όπλο για τα κοινωνικά κινήματα", κατέληξε ο νεαρός Βολιβιάνος.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γράφω τα λεγόμενα του Στόλτενμπεργκ "με την Τουρκία βγάλτε τα μάτια σας μόνοι σας, δεν μας αφορά το θέμα" κι από κάτω στα σχόλια μου γράφουν πως το ΝΑΤΟ μας διασφαλίζει απέναντι στην Τουρκία! Δεν μιλάμε για σανό. Μιλάμε για μπετοναρισμένο εγκέφαλο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Διαμαντάρης δεν είχε λεφτά να τελειώσει το μεταπτυχιακό αλλά είχε λεφτά να αγοράσει το 100% του Εθνικού Κήρυκα πριν κλείσει τα 30.
Εντάξει καταλάβαμε



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σταθηκατε ολοι σε ενα μικρο ψεμματακι που σας ειπα για το
κατα- φαντασια πτυχιο μου.!!
Αν ειναι δυνατον. !! Ψιλοπραγματα.
Νομιζετε πως ενας ολοκληρος υφυπουργος ειναι ισα και ομοια με μια καθαριστρια του Δημοτικου ?
Τοσα χρονια που σας φλομωνα στα ψεμματα και τα τρωγατε αμασητα σαν εκδοτης του Εθνικου Κυρηκα, δεν σας ενοχλησε? Χαιβανια, ε χαιβανια.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί..."δεν γίνεται αλλιώς"λένε οι ζαίοι οι καραδεξιοί.Που τώρα φοβουνται πολύ την δεξιά με την οποία μαζί τα ψήφισαν τα οπορτουνοτόμαρα...φασιστογλύφτες...αριστεροί στο κατούρημα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Φινλανδοποίηση της χώρας σε σχέση με την Τουρκία,δεν είναι δα και τόσο δυσδιάκριτη,η Κύπρος κείται μακράν,το Αιγαίο γκριζάρεται έτι περαιτέρω, Πακιστανικά πολεμικά αεροσκάφη υπερίπτανται του Ελληνικού εναέριου χώρου στα πλαίσια κοινής άσκησης με την Τουρκία, οι μεταναστευτικές ροές αυξάνονται δραματικά, το πρόβλημα πια είναι τεράστιο, το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων λύθηκε με ένα k αντί του c, ο Πθ. πιέζει(!) για την ένταξη του γειτονικού κράτους στην ΕΕ, ο μέγας Άδωνις ομιλεί για ακροδεξιούς και λαϊκιστές, ο Μιλτ.Βαρβιτσιώτης απειλεί όσους αντιδρούν στην μετεγκατάσταση μεταναστών κλπ κλπ...
Επειδή έχω μπερδευτεί....τι κυβέρνηση είπατε ότι έχουμε?
της ΕΕ !!! δηλαδής?? Ενωμένα Εστιατόρια
Απλά μνημονιακή.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελα καλέ, πως κάνετε έτσι;
Παιδόφιλος να είσαι, καπνιστής μην είσαι!
#Αριστεία
Σχολιο.-  Για ολα φταιει ο καπνος...δολοφονιες βιασμους παιδεραστιες...ουτε καν το αλκοολ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αριστείας συνέχεια... Ο Τάσος Φιλιππάκος που χρέωσε το Δημόσιο με 1 δισ.€ σε 10 χρόνια με το φαγοπότι στην ΕΑΒ της οποίας έχει ηγηθεί και που είχε "εξαφανιστεί" στις ΗΠΑ όταν του ασκήθηκαν διώξεις για τα σκάνδαλα, σήμερα επανέρχεται διορισμένος σε άλλη θέση από την κυβέρνηση τσίρκο... Που διορίστηκε? Μετακλητός υπάλληλος κατηγορίας Π.Ε. στο γραφείο του υφυπουργού Εξωτερικών Α. Διαματάρη.... Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι δύσκολο πια να παριστάνεις τον "δημοσιογράφο" σε διάφορα sites κ να πρέπει να γράψεις κάτι για το αίσχος της φετινής χριστουγεννιατικης διακόσμησης στην Βασ. Σοφίας.
Ετσι παρουσιάζεις την ειδηση ότι για στολισμό μπήκαν λάμπες φθορίου UV που χρησιμοποιουν τα χασαπικα για να πιάνουν τα διάφορα έντομα αλλά χωρίς όμως ταυτόχρονα να κάνεις κριτική στον νέο δήμαρχο Αθηνών, τον φεγγαρολουστο Κώστα Μπακογιαννη.
Οπότε αναφέρεις τις αντιδράσεις του κόσμου που βγάζουν τα μάτια τους με τα κουτάλια μόλις αντικριζουν αυτή την μπλε πανδαισία, αλλα συμπληρώνεις ότι ο πορφυρογεννητος δεν φταίει σε κάτι γτ ο φετινός στολισμός είχε ανατεθεί σε διάφορους ιδιώτες.
Για την Βασ. Σοφίας δε τον στολισμό είχε αναλάβει το ίδρυμα Ωνάση.
Άρα σύμφωνα με την λογική του αρθρογράφου ο δήμαρχος κ όλοι οι παρατρεχαμενοι του δεν έχουν λόγο ούτε καν σε έναν στολισμό κ ως εκ τούτου ο ρόλος τους είναι διακοσμητικός κ κατ ουσία άχρηστος, αφού οι διάφορες εταιρίες κ ιδιώτες αποφασίζουν κ κάνουν ότι θέλουν.
Οπότε τζάμπα οι μισθοί που πέφτουν κ το τάισμα ακόμα μερικών Μητσοτακηδων.
Με λίγα λόγια ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μικρα στατιστικά με ενδιαφερον από τη διδασκαλία της λογοτεχνίας στη Γ΄ Λυκείου, ενότητα "Ελευθερία", προτεινόμενο ποίημα ο "Μικρόκοσμος" του Χικμέτ...
- 1/10 μαθητες γνώριζε το όνομα (μόνο) του Χικμέτ
- 1/10 γνώριζε το όνομα (μόνο) του Μικρούτσικου
- κανείς (ως ένα σημείο αναμενόμενο) δεν είχε ξανακούσει ούτε το όνομα της Δημητριάδη...
- εχει τη σημασία του, κανείς δεν ήξερε ποιανού αποικία ήταν η Ινδία, 1/10 είχε ξανακούσει το ονομα του Γκάντι...
Από την άλλη, κατά τη διάρκεια της ανάλυσης στην τάξη δεν ακουγόταν άχνα, σπάνια έχω συναντήσει τέτοια ανταπόκριση σε λογοτεχνικό κείμενο, τεράστια εντύπωση και η μελοποίηση που άκουσαν...
όλα γύρω μας τα χαρακτηρίζει η αντίφαση, τεράστιες δυσκολίες και τεράστιες δυνατότητες!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκτός από τη χωρίς αξία μπαρουφα για τη συμφωνία Τουρκίας Λιβύης ο Παιατ είπε και πολύ σοβαρά πράγματα...
"...Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με τις ευκαιρίες που δημιουργούνται στην Αλεξανδρούπολη για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και στην Καβάλα όπου υπάρχει ένα σημαντικό ενδιαφέρον από Αμερικανό επενδυτή. Επίσης και τέλος είμαστε πολύ κοντά, ελπίζουμε, στην ανακοίνωση για το Καζίνο στο Ελληνικό όπου θα υπάρξει μία επένδυση ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων...
... γεγονός που αντικατοπτρίζει την αμερικανική επένδυση στην Ελλάδα ως πυλώνα περιφερειακής σταθερότητας, την προτεραιότητα που οι στρατιωτικοί μας ηγέτες έχουν θέσει για την ανάπτυξη της συνεργασίας εδώ, αλλά επίσης την εκτίμηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης, όπως έκανε και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για τα πλεονεκτήματα που αντλεί η Ελλάδα, από την όσο πιο στενή συμμαχία για την ασφάλεια, με τις Ηνωμένες πολιτείες
Η Αλεξανδρούπολη είναι ένα σημαντικό κομμάτι όλων αυτών. Θεωρούμε την Αλεξανδρούπολη ως ένα λιμάνι στρατηγικής σημασίας. Ενδιαφέρει τον αμερικανικό στρατό για την μετακίνηση στρατιωτικών δυνάμεων και εφοδίων, στη Μαύρη Θάλασσα, σε περιοχές της κεντρικής Ευρώπης, αλλά η Αλεξανδρούπολη είναι επίσης σημαντική γιατί βρίσκεται σε σημείο στρατηγικής σημασίας και είναι σημαντική για τον ενεργειακό χάρτη στην περιοχή..."

Αμερικανός πρέσβης στο CNN Greece: Προκλητική η συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης για την μεταξύ τους ΑΟΖ
«Η πρόσφατη συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης είναι προκλητική και δεν βοηθά στο να γίνει η Ανατολική Μεσόγειος μια ζώνη συνεργασίας» τόνισε ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα κ. Τζέφρι Πάιατ, σε αποκλειστική συνέντευξη του στο CNN Greece.
Σε μια χρονική στιγμή που οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και πολλά χρόνια, αλλά και ταυτόχρονα σε μια περίοδο που κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο ο Αμερικανός πρέσβης εξέφρασε τη επιθυμία των ΗΠΑ για σταθερότητα στην περιοχή και τόνισε με νόημα, ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο, αρκεί να υπάρξει πολιτική βούληση στις δύο πρωτεύουσες, εννοώντας προφανώς την Αθήνα και την Άγκυρα.
O κ. Πάιατ, μεταξύ άλλων, εξήρε τις προσπάθειες τις ελληνικής κυβέρνησης στο οικονομικό πεδίο, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για επενδύσεις στη χώρα μας, χαρακτήρισε ιστορική τομή την Συμφωνία των Πρεσπών και εξέφρασε τη δέσμευση των ΗΠΑ να σταθούν στο πλευρό της Ελλάδας για την αντιστροφή της ευρωπαϊκής απόφασης που έβαλε φρένο στην ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Διωγμός των Παλαιστινίων από τη χώρα τους και αυτό το "Τοίχος" δεν είναι του ΑΙΣΧΟΥΣ;;; Γιατί οι δημοσιοΚάφροι έχουν βγάλει τον Σκασμό;;;;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί βρε Κυβερνητικά καθάρματα και απατεώνες ΜΚΟ να κοιμούνται σε σπηλιές Έλληνες και Ρομά!




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Έβο Μοράλες μέχρι τα 16 δεν είχε να φορέσει ούτε παπούτσια, ούτε εσώρουχα! Όταν έγινε ο πρόεδρος της Βολιβίας, εθνικοποίησε το νερό γιατί οι πολίτες απαγορευόταν να μαζεύουν ακόμη και τη βροχή! Τώρα, τον κυνηγά η Ιντερπόλ

Ο Έβο Μοράλες έχει μια ζωή σαν παραμύθι. Από την απόλυτη φτώχεια έφθασε να γίνει Πρόεδρος της Βολιβίας. Ένας φτωχός αγρότης, ο οποίος, μέχρι την ηλικία των 16 ετών δεν είχε να φορέσει ούτε παπούτσια, ούτε εσώρουχα.
Μια από τις πρώτες του κινήσεις ως Πρόεδρος ήταν να εθνικοποιήσει τους φυσικούς πόρους της χώρας, που άλλοτε εκμεταλλεύονταν, με επαχθείς όρους για το Κράτος, ξένες ιδιωτικές εταιρείες. Στο παρελθόν στη Βολιβία οι ξένες εταιρείες έλεγχαν ακόμα  και το πόσιμο νερό και οι πολίτες απαγορευόταν να μαζεύουν ακόμη και το νερό της βροχής!
Στις αρχές του 2000 τα τιμολόγια του νερού στην πόλη Κοτσαμπάμπα είχαν ανεβεί κατακόρυφα με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού να μην έχει πρόσβαση σε πόσιμο νερό. Οι μεγάλες διαδηλώσεις που ακολούθησαν, που έμειναν στην ιστορία ως ο «πόλεμος του νερού», ήταν μια από τις αιτίες που οδήγησαν τον Έβο Μοράλες στην εξουσία.
Πλέον οι πραξικοπηματίες με τις ευλογίες των ΗΠΑ και των πολυεθνικών έριξαν τον Έβο Μοράλες. Και η Ιντερπόλ, μετά από αίτημα της Ανιές κυνηγά τον ηγέτη της Βολιβίας.
«H Interpol μετά από αίτημα της Ανιές εξέδωσε γαλάζιο διεθνές ένταλμα εναντίον μου και το κοινοποίησε στην Αργεντινή, στο Περού, στη Βραζιλία, τη Χιλή, την Παραγουάη, την Ουρουγουάη, τη Βενεζουέλα, την Κολομβία, στο Εκουαδόρ και το Μεξικό με τις κατηγορίες -μεταξύ άλλων- της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της τρομοκρατίας, της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, της ένοπλης εξέγερσης, των πολιτικών διακρίσεων και της στήριξης του ρατσισμού» τόνισε ο Έβο Μοράλες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Μεξικό.
Ο Μοράλες τόνισε ότι «για τους 32 νεκρούς από σφαίρες η Ανιές δεν έχει ξεκινήσει ούτε μια έρευνα, δεν υπάρχει ούτε ένας κρατούμενος, ενώ εναντίον μου υπάρχει ήδη ένα ένταλμα της Interpol και καταζητούμαι σε όλο τον κόσμο».
Στο εσωτερικό της Βολιβίας, στο στόχαστρο των προγραφών και των διώξεων της «προσωρινής κυβέρνησης» βρέθηκε και ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας Ράμος, ο οποίος, σύμφωνα με την προσωρινή κυβέρνηση, «μπορεί» να ευθύνεται για περίεργες μεταφορές χρημάτων. Η πρεσβεία του Μεξικού στη Λα Πας έχει περικυκλωθεί από αστυνομικούς για να συλλάβουν τον πρώην υπουργό Προεδρίας Κιντάνα, την πρώην υπουργό Πολιτισμού Αλανόκα και άλλα τρία στελέχη της κυβέρνησης του Μοράλες που έχουν βρει εκεί καταφύγιο.
Η «προσωρινή κυβέρνηση» φρόντισε να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης για όλους για να μην μπορούν να πάρουν άσυλο στο Μεξικό, το οποίο θα πρέπει να τους παραδώσει στις αρχές της χώρας, σύμφωνα με τους πραξικοπηματίες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επεισόδια και δακρυγόνα στο Παρίσι, στη διαδήλωση της CGT κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος
 Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019, 17:33
Επεισόδια ξέσπασαν στο Παρίσι κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, της CGT  με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων, κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, στο πλαίσιο μιας μαζικής απεργίας σήμερα στη Γαλλία, μεταδίδουν το Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Η γαλλική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και εφόρμησε εναντίον διαδηλωτών, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους κι έσπασαν πολλές βιτρίνες, σε κοντινή απόσταση από την πλατεία της Δημοκρατίας, στο ανατολικό τμήμα της γαλλικής πρωτεύουσας.
Εργαζόμενοι στον σιδηροδρομικό τομέα, δάσκαλοι και ιατρικό προσωπικό έδωσαν το παρόν σε μία από τις μεγαλύτερες απεργιακές κινητοποιήσεις της τελευταίας δεκαετίας, αποφασισμένοι να αναγκάσουν την κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να εγκαταλείψει τα σχέδιά της να αναδιαμορφώσει το γενναιόδωρο συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η "Μαύρη Πέμπτη" του Εμμανουέλ Μακρόν
 Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019, 10:51
Με 245 ογκώδεις διαδηλώσεις οι Γάλλοι πολίτες επιφυλάσσουν μία καυτή «μαύρη Πέμπτη» για τον πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν και την κυβέρνησή του, η οποία προχώρησε στη διαμόρφωση ενός νέου και ενιαίου συνταξιοδοτικού προγράμματος. Το συνδικάτο των Σιδηροδρομικών, ένα από τα ισχυρότερα της Γαλλίας, υπολογίζει πως θα τραβήξουν χειρόφρενο το 90% των τρένων υψηλών ταχυτήτων TGV καθώς και το 80% των συμβατικών αμαξοστοιχιών.
Σε ανάλογα ποσοστά θα κινηθεί και η συμμετοχή στην απεργία των εργαζομένων στο παρισινό μετρό αλλά και στον προαστιακό της γαλλικής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας της Γαλλίας, το ποσοστό των απεργών στο Παρίσι θα αγγίξει το 80% των σχολείων, ενώ στο σύνολο της γαλλικής επικράτειας το ποσοστό των απεργών θα ανέλθει στο 60%. Αυτά ως προς τους αριθμούς, οι οποίοι όντως είναι εντυπωσιακοί.
Ως προς το εκρηκτικό κοκτέιλ των συμμετεχόντων στις διαδηλώσεις επισημαίνεται από τη γαλλική «Le Monde» πως στους δρόμους αναμένεται με αγωνία από την αστυνομία το αποτέλεσμα της συμμετοχής των «Κίτρινων Γιλέκων» καθώς και των «black blocs», δηλαδή των οργανωμένων του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Η αιτία της γενικής απεργίας είναι η σχεδιαζόμενη ευρεία συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση. Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, θεωρείται η σημαντικότερη μεταρρύθμιση στο κοινωνικό πεδίο του Εμμανουέλ Μακρόν στη μέχρι τώρα προεδρική του θητεία. Το νέο συνταξιοδοτικό σύστημα αναμένεται να ισχύσει στη Γαλλία από το 2025 και επηρεάζει άμεσα 42 κατηγορίες εργαζομένων.
Ο 41 ετών Γάλλος πρόεδρος έχει ως στόχο να απλοποιήσει το πολυσύνθετο γαλλικό συνταξιοδοτικό σύστημα, εισάγοντας νέες διατάξεις που πλήττουν κυρίως τους εργαζομένους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δεδομένου ότι καταργούνται πολλά από τα προνόμια που μέχρι τώρα διέθεταν ως προς τη συνταξιοδότηση. Ένα τέτοιο προνόμιο είναι, για παράδειγμα, η δυνατότητα πρόωρης συνταξιοδότησης μετά τα 50 έτη. Παράλληλα με τη νέα μεταρρύθμιση η κυβέρνηση Μακρόν επιδιώκει μείωση του ελλείμματος που παρατηρείται στα συνταξιοδοτικά ταμεία. Χωρίς τη μεταρρύθμιση τα χρέη των ταμείων θα μπορούσαν να ανέλθουν στα 17 δις ευρώ.
«Μαύρη Πέμπτη»
Έτσι αποκαλούν πολλοί στη Γαλλία τη σημερινή γενική απεργία, η οποία προμηνύει για τον Εμμανουέλ Μακρόν ακόμη έναν δύσκολο χειμώνα στο εσωτερικό της χώρας του. Επί ποδός βρίσκονται όχι μόνο οι εργαζόμενοι πολλών κλάδων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, αλλά και τα «Κίτρινα Γιλέκα», που ευελπιστούν να επιστρέψουν δυναμικά στους γαλλικούς δρόμους ασκώντας πίεση στον Γάλλο πρόεδρο. Ήδη εδώ και εβδομάδες η Γαλλία «βράζει», αφού φοιτητές, αγρότες, ακόμη και αστυνομικοί οργάνωσαν μαζικές διαμαρτυρίες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις στη Γαλλία για το συνταξιοδοτικό
 Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019, 09:29
Τρένα, μετρό και λεωφορεία ακινητοποιημένα, σχολεία κλειστά και σχεδόν 250 διαδηλώσεις προγραμματισμένες: συνδικάτα, κόμματα της αντιπολίτευσης και τα «Κίτρινα Γιλέκα» δηλώνουν σήμερα την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης του Γάλλου πρόεδρου Εμανουέλ Μακρόν για μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό σύστημα.
Ο Μακρόν επιθυμεί τη θέσπιση ενός «κοινού συστήματος» συνταξιοδότησης, το οποίο θα αντικαταστήσει τα 42 διαφορετικά που ισχύουν μέχρι τώρα, τα οποία προβλέπουν διαφορετική ηλικία συνταξιοδότησης και διαφορετικά επιδόματα.
Η κυβέρνηση υπόσχεται ένα πιο «λογικό», «πιο δίκαιο» συνταξιοδοτικό σύστημα, ωστόσο οι επικριτές του εκτιμούν ότι θα καταστεί πιο «επισφαλές».
Εργαζόμενοι στα τρένα, δάσκαλοι, αστυνομικοί, δικηγόροι, εργαζόμενοι στην καθαριότητα, κόμματα της αντιπολίτευσης και «Κίτρινα Γιλέκα» έχουν κάνει έκκληση για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις. Συνολικά 245 συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις έχουν ανακοινωθεί σε όλη τη χώρα.
Το 90% των τρένων υψηλής ταχύτητας και το 80% των δρομολογίων εξπρές προς την επαρχία έχουν ακυρωθεί, ενώ στο Παρίσι θα είναι κλειστές 11 γραμμές του μετρό. Απεργιακές κινητοποιήσεις επ’ αόριστον έχουν κηρυχθεί στα μέσα μαζικής μεταφοράς στη γαλλική πρωτεύουσα και στα τρένα υψηλής ταχύτητας.
Παράλληλα, οι αεροπορικές εταιρείες αναγκάστηκαν να περιορίσουν κατά 20% τις πτήσεις τους και πολλά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.
Παρά τις έντονες κοινωνικές αντιδράσεις από πολλές επαγγελματικές ομάδες (γιατροί, αστυνομικοί, πυροσβέστες, δάσκαλοι, οδηγοί τρένων, «Κίτρινα Γιλέκα»…) η γαλλική κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να υποχωρήσει.
«Δεν θα το εγκαταλείψω» δήλωσε την Τετάρτη ο Μακρόν, επισημαίνοντας ότι θα απευθυνθεί «στους Γάλλους τη στιγμή που θα θεωρήσει κατάλληλη».
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα των νεοφιλελε ακροδεξιων μεταρρυθμίσεων αναμένεται να παρουσιαστεί στα μέσα Δεκεμβρίου και θα φτάσει στο κοινοβούλιο προς συζήτηση στις αρχές του 2020.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η φτωχεια αυξηθηκε 149% στα χρονια των Μνημονιων!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Μαζική συμμετοχή και στη νέα γενική απεργία
ΜΠΟΓΚΟΤΑ.--
Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χτες στην Κολομβία η τρίτη γενική απεργία σε διάστημα 14 ημερών από τότε που ξεκίνησαν οι μαζικές διαδηλώσεις ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της φασιστικής κυβέρνησης του Ιβάν Ντούκε. Την απεργία οργάνωσε στην πρωτεύουσα Μπογκοτά και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας η Εθνική Επιτροπή της Απεργίας, που συγκροτήθηκε στην πρώτη γενική απεργία στις 21 Νοέμβρη, από συνδικαλιστικές οργανώσεις όλων των κλάδων, από ενώσεις αγροτών, ιθαγενών, φοιτητών και ένα ευρύ σύνολο κοινωνικών οργανώσεων.
Και χτες πραγματοποιήθηκαν μεγάλες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, που αποτέλεσαν και απάντηση στη στάση της κυβέρνησης που δήθεν οργανώνει διάλογο, αλλά δεν δέχεται αυτός να γίνει με όσους διαδηλώνουν για μέρες, δηλαδή το συντονιστικό των οργανώσεων που απαρτίζουν την Εθνική Επιτροπή της Απεργίας. Η Επιτροπή κατήγγειλε ότι στη συνάντηση που έγινε με εκπροσώπους της κυβέρνησης την Τρίτη, υπήρξε επιμονή να σταματήσουν οι διαδηλώσεις και οι απεργίες, κάτι που απέρριψαν οι εκπρόσωποι της Επιτροπής. Ωστόσο, δήλωσαν ότι αύριο Πέμπτη θα υπάρξει νέα συνάντηση, σε μια προσπάθεια να συμφωνηθούν οι όροι της διαπραγμάτευσης πάνω στην ατζέντα των αιτημάτων των διαδηλωτών. Επίσης για την Κυριακή διοργανώνεται μεγάλη συναυλία στήριξης των κινητοποιήσεων και για την ειρήνη.
Οι διαδηλωτές ζητούν να παρθούν πίσω τα σχέδια της κυβέρνησης που προβλέπουν ελαστικοποίηση της εργασίας, πληρωμή των νέων εργαζομένων έως 25 χρόνων στο 75% του βασικού μισθού, αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης, νέα φοροαφαίμαξη για τα λαϊκά στρώματα και απαλλαγές για τις επιχειρήσεις. Απαιτούν αξιοπρεπείς μισθούς, συντάξεις, ποιοτική δημόσια Εκπαίδευση και Υγεία, Πρόνοια, υποδομές, να μην ιδιωτικοποιηθούν επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας. Ταυτόχρονα, μπαίνουν το ζήτημα της διάλυσης των φονικών αστυνομικών μονάδων αντιμετώπισης ταραχών ESMAD, που ευθύνονται για τη βάρβαρη καταστολή, αλλά και η απαίτηση για εφαρμογή από την κυβέρνηση της συμφωνίας ειρήνης με τους αντάρτες, για τερματισμό των εκτελέσεων λαϊκών αγωνιστών που σε 3 χρόνια ξεπερνάνε τις 700. Μόλις χτες προστέθηκαν άλλες 3 δολοφονίες από ένοπλους που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες, του πρώην αντάρτη των FARC, Μανουέλ Σάντος Ράμος, στην επαρχία Κάουκα, του Ελισέριο Μεντόσα, αγρότη ηγέτη στο Σαν Βισέντε ντε Καγκουάν, στην επαρχία Κακετά και του Χοσέ Ροντρίγκες, νεοεκλεγμένου δημάρχου στην πόλη της Σουταταούσα στην επαρχία Κουντιναμάρκα.
Την ίδια ώρα, η συνάντηση των ΥΠΕΞ του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ), που έγινε την Τρίτη στην Μπογκοτά και διοργανώθηκε από την αντιδραστική κυβέρνηση της Κολομβίας για να ενεργοποιηθεί η λεγόμενη Διαμερικανική Συνθήκη Αμοιβαίας Συνεργασίας (TIAR) - ένα εργαλείο που έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό για επεμβάσεις σε διάφορες χώρες - αποφάσισε νέες κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας. Οι 12 από τους 19 ΥΠΕΞ του οργανισμού αποφάσισαν να επιβάλουν νέες κυρώσεις στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας του Νικολάς Μαδούρο και σε επιχειρήσεις της που συναλλάσσονται με τις χώρες αυτές.
Πάντως, η κίνηση αυτή της κυβέρνησης Ντούκε καταδικάστηκε με διαμαρτυρίες τόσο στην Κολομβία όσο και στη Βενεζουέλα, όπου διοργανώθηκε μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στο Καράκας.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΛΛΙΑ
Πανεθνική απεργία σήμερα ενάντια στις νέες ανατροπές στην Ασφάλιση
Σε 24ωρη απεργία σε όλη τη χώρα κατεβαίνουν σήμερα οι εργατοϋπάλληλοι της Γαλλίας, με αποφάσεις τριτοβάθμιων και πολλών δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, καταδικάζοντας τη νέα μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση Μακρόν για να τσακίσει τον δημόσιο χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, να μετατρέψει τις κρατικές συντάξεις σε πενιχρά επιδόματα, ώστε να αναπτυχθούν ταχύτερα ο λεγόμενος δεύτερος και τρίτος πυλώνας του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης που επιδιώκεται σε όλη την ΕΕ, τα «επαγγελματικά ταμεία» (όπου τα αποθεματικά θα τζογάρονται και ανάλογα θα «αποδίδουν») και ο αυτοτελώς ιδιωτικός τομέας της ασφάλισης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Το ιρανικό προξενείο στη νότια πόλη Νατζάφ κάηκε, προχτές βράδυ, για τρίτη φορά σε διάστημα ενός μήνα. Ωστόσο, ο Ιρανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Αλί Ραμπίι δεν επέρριψε την ευθύνη σε αντικυβερνητικούς διαδηλωτές αλλά «σε οργανωμένη επίθεση». Νωρίτερα πέντε ρουκέτες έπεσαν στην αεροπορική βάση Αϊν αλ Ασαντ στην επαρχία Ανμπαρ του δυτικού Ιράκ που φιλοξενεί αμερικανικά στρατεύματα προκαλώντας μόνο περιορισμένες υλικές ζημιές.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ένας θα έσκιζε τα μνημόνια & ο άλλος θα σφράγιζε τα σύνορα.
Τελικά
ο ένας σφράγισε τα μνημόνια & ο άλλος ξέσκισε τα σύνορα



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



χιλιάδες Κολομβιανοί κινητοποιήθηκαν την Τετάρτη σε διάφορες πόλεις της χώρας στο πλαίσιο της τρίτης απεργίας σε εθνικό επίπεδο στις τελευταίες 14 ημέρες διαμαρτυριών.
Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019
3η γενική απεργία στη Κολομβία ενάντια στην κυβέρνηση Ντούκε
Καταδικάζοντας έντονα την πολιτική της κυβέρνησης του προέδρου Ιβάν Ντούκε, χιλιάδες Κολομβιανοί κινητοποιήθηκαν την Τετάρτη σε διάφορες πόλεις της χώρας στο πλαίσιο της τρίτης απεργίας σε εθνικό επίπεδο στις τελευταίες 14 ημέρες διαμαρτυριών. Στην Μπογκοτά, στη Μεντεγίν, στο Καλι, στη Νιέβα, στην Μπουκαραμάνγκα, στην Μπαραμκίγια, στην Καρθαγένη, οργανώθηκαν  συγκεντρώσεις από συνδικαλιστικές, φοιτητικές΄, οργανώσεις εκπαιδευτικών και  άλλες κοινωνικές οργανώσεις.
Η κινητοποίηση αυτή έρχεται μετά από σύντομο διάλογο που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη μεταξύ της Aπεργιακής Εθνικής Επιτροπής  και της κυβέρνησης, η οποία έληξε χωρίς πρόοδο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θετικο που παραιτηθηκε ο 'περασα οξω απο το Κολαμπια και δεν ακουμπησα'.
Τα με μπονο ψυχης και τα μου επιτιθενται τι ταθελε....Τα στοιχεια ησαν αληθινα.
Σ αυτες τις περιπτωσεις λες 'γεια σας παιδγια θα στειλω γραμμα σε δεκα τερμινα' και μην τον ξαναείδατε