Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Παρασκευη 6 Δεκεμβριου 2019


Κάπου τριάντα χρόνια πριν τη 17η Νοέμβρη του 1973, ένα άλλο τεθωρακισμένο γκρέμιζε την είσοδο του Πολυτεχνείου επί της Πατησίων και μαζί το παρακείμενο κτίριο της Πρυτανείας.
Επρόκειτο για ένα τανκ βρετανικό, το οποίο, το απόγευμα της 5ης Δεκέμβρη 1944, εισέβαλε στον χώρο του Πολυτεχνείου για την κατάληψή του και την εκδίωξη του επονίτικου σπουδαστικού Λόχου του ΕΛΑΣ, "Λόρδος Μπάιρον".
Οι μαχητές φοιτητές οχυρωμένοι στο Πολυτεχνείο έδιναν μάχη με ασφαλίτες και ταγματαλήτες, που είχαν οχυρωθεί σε κτίριο ακριβώς απέναντι, όπου έδρευε η Ασφάλεια.
Την εισβολή του τανκ ακολούθησε η επίθεση πάνοπλων Βρετανών αλεξιπτωτιστών, ενώ οι μαχητές του "Λόρδου Μπάιρον" συνέχισαν τον ένοπλο αγώνα στους δρόμους των Εξαρχείων, μέχρι το τέλος της δεκεμβριανής σύγκρουσης.
"Μάχονται σαν λιοντάρια στα Εξάρχεια παλικάρια
του Πανεπιστημίου και του Πολυτεχνείου", τραγουδούσε ο αθηναϊκός λαός.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πατάσσοντας τους Κρητικούς αγρότες στα χρόνια του μνημονιακού εξευτελισμού του λαού μας:
18 Νοεμβρίου 2013, 20 Δεκεμβρίου 2015, 5 Δεκεμβρίου 2019.
Μεσα μιλουσε ο Μακης Βοριδης.
Γιατί το κράτος έχει συνέχεια. Όπως θα ήταν καλό να έχει συνέχεια και ο αγώνας κατά της κρατικής καταστολής. Κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και υπό οποιαδήποτε κυβέρνηση.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Στο εδώλιο αύριο ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Κατηγορείται ότι επιτέθηκε και χτύπησε με τα χέρια του στην πλάτη και τον ώμο τον πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής.
Ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη κατηγορείται ότι προσέβαλε την τιμή και την υπόληψή του πρώην διευθυντή, λέγοντάς του «δεν ντρέπεσαι παλιοτόμαρο, τομάρι της κοινωνίας;».
Παράλληλα τονίζεται πως προξένησε σωματική βλάβη της υγείας του και του επιτέθηκε και τον χτύπησε με τα χέρια του στην πλάτη και τον ώμο, προκαλώντας του «εντελώς ελαφρά σωματική βλάβη».
Ο κ. Γιακουμάκης κατηγορείται για προσβολή της τιμής του άλλου με λόγο από πρόθεση και πρόκληση σωματικής βλάβης".
Ο Βαγγέλης στον τάφο, ο πατέρας του στο εδώλιο και ο διευθυντής καβάλα στ' άλογο.
Αίσχος!!!
Σχολιο.- Ο Διευθυντής της Σχολής θα έπρεπε να παραπεμφθεί ως συγκατηγορούμενος με τους φυσικούς αυτουργούς για συνέργεια και ηθική αυτουργία....Και πολλοί εκπαιδευτικοί σε πολλά σχολεία δυστυχώς αποδεικνύονται κατώτεροι του ρόλου τους...
Σχολιο.- ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ .....




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκεί που η Αριστερά επιχείρησε να διαφοροποιηθεί στο παρελθόν ήταν μόνο στο ποιος θα κατέχει την ιδιοκτησία του οικονομικού συστήματος, ο ιδιώτης ή το κράτος. Αλλά κι εκεί ακόμα συμφωνούσαν απόλυτα, ότι πρέπει κάποιος να κατέχει το σύστημα, με την κοινωνία να είναι απ’ έξω περιοριζόμενη στο να προσφέρει μόνο την εργασία της και την πολιτική της νομιμοποίηση.
Χρειαζόμαστε περισσότερη Δημοκρατία και όχι περισσότερη Αριστερά ή Δεξιά, πόσο μάλλον τώρα που η Αριστερά έχει ενσωματωθεί καταλαμβάνοντας τον ιδεολογικό ζωτικό χώρο της Δεξιάς (και στην οικονομία και στην κοινωνία). Πόσο μάλλον τώρα που αμφότερες μιλάνε με όρους του 18ου και του 19ου αιώνα....
Σχολιο.-  εγω  θα το προσεγγίσω διαφορετικά ...η αριστερά πάντα ήταν αλληλένδετη με την πατριωτική συνείδηση ..αλληλένδετη με την λαική βούληση και λαική εξουσία και στην οικονομία και στην ευημερία και στην δημοκρατία και στις εργασιακές σχεσεις (βαλε εισαγωγικά εσύ στους ρολους της)αλλα για ποιους αριστερούς να μιλησουμε !!!...τυπου τωρινούς που εχουν μπερδέψει τα παντα και τα κάναν χυλο και ξαφνικά νιωσαμε ορους και πρακτικές μεσαίωνα !!!..συγγνωμη αλλα ετσι μπορώ μονο να το προσεγγίσω μην μαγαρίσω τοσους αγωνες τοσες μάχες και τόσεςθυσίες αγωνιστών μας ...αναζητούνται αυτοί οι γνησιοι με την καθαρή πατριωτική συνείδηση να απομονώσουν τους δηθεν τους διεθνιστές και τους παραρμηνευτές της ιδεολογίας και των ιδανικών....
Σχολιο.- Μα και η δημοκρατία έχει ταξικά πρόσημα όταν είναι αστική κάνουν κουμάντο οι αστοί (τόσο στα μέσα παραγωγής όσο και στην διανομή του καταναλωτικού προιόντος ) Αν είναι εργατική (προλεταριακή ) τότε κάνουν κουμάντο οι εργαζόμενοι τόσο στην παραγωγή όσο και στην διανομή . Στην πρώτη περίπτωση καταπιέζουν οι αστοί τους εργαζόμενους (αστική δικτατορία ) στην δεύτερη οι εργαζόμενοι τους αστούς (προλεταριακή )
Κάθε μοντελο παραγωγής και διανομής καταναλωτικών προιόντων έχει το δικό του ιδιαίτερο τρόπο ανάπτυξης (είτε είναι αστικό είτε των εργαζομένων) . Καθε ένας όμως από τους τρόπους εμπεριέχει και τις ιδιαίτερες συνθήκες της χώρας ( εθνικες ιδιαιτερότητες , της φύσης της περιοχής κτλ ) . Τωρα στρεβλώσεις θα υπάρχουν και θα είναι κυρίως ταξικής φύσης όμως ας μην υποτιμάμαι και τα ήθη και έθιμα κάθε λαού την πολιτισμική του υπόσταση σε καθε χρονική περίοδο . (και αυτή είναι διαχρονική εκτίμηση και όχι του 19 αιώνα )
Σχολιο.- Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοπροσδιοριζεται αριστερά αλλά δεν είναι..και στο κάτω κάτω από την πολιτική που ακολουθεί μια κυβέρνηση φαίνεται η πολιτική της τοποθέτηση..
Σχολιο.-  Όλες οι αποφάσεις που ψηφίζονται , και σε αφορούν , ''ουδέποτε'' παιρνούν από εσένα.
Δεν υφίσταται η δημόκρατια , όταν ο Δήμος , δεν κρατάει αυτά που προσδιορίζουν το βίο του.
Σε ρώτησε ποτέ κανένας εάν θέλεις να αντικατασταθείς από άλλους ανθρώπους ;
Σε ρώτησε ποτέ κανένας εάν θέλεις τα Σκόπια να λέγονται Μακεδονία;
Σε ρώτησε ποτέ κανένας εάν θέλεις να πληρώνεις τις τράπεζες ;
Είναι αμέτρητα τα παραδείγματα.
Σε ρωτούν να αποφασίσεις για το ''ποιος'' θέλεις να αποφασίζει για εσένα αλλά ''χωρίς'' εσένα.
Στην άμεση δημοκρατία , εμείς είμαστε οι ''διαχειρηστές'' , εκεί ''κρατάει'' ο Δήμος , στον ''κυνο'' βουλευτισμό , κρατούν οι ''αντιπρόσωποι'' !
Οι οποίοι εντός της τετραετίας δρουν ''ανέξελεγχτα'' , με αποφάσεις που τις περισσότερες φορές σε οδηγούν σε καταστάσεις που δεν σου αξίζουν.
Πάρε τις αποφάσεις στα χέρια σου.
Άμεση δημοκρατία , άμεσα !
ΥΓ Με την αλήθεια όλα τα δεδομένα βρίσκονται σε "αρμονική" συμφωνία , ενώ με το ψεύδος έρχονται σε διαφωνίες και συγκρούσεις , Αριστοτέλης.
Σχολιο.- Η εξουσία στα σοβιέτ, και όχι στη κομματικη νομεκλατουρα!».Η εξουσία στον εκάστοτε δήμο και όχι στους κομματικούς αντιπροσώπους ».και πάντα με απλή αναλογική .



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019
Κατρούγκαλος-Κοτζιάς: «Πώς μπορεί κάποιος να αποκλείσει από αυτήν την περιοχή την Τουρκία, η οποία έχει τόσα χιλιόμετρα ακτή στη Μεσόγειο;».
Τις δηλώσεις Κατρούγκαλου-Κοτζιά επικαλείται η Τουρκία για να υποστηρίξει πως έχει δικαιώματα ΑΟΖ στο Αιγαίο και στην Κυπριακή ΑΟΖ!!!
Η τουρκική πλευρά χρησιμοποίησε τις δηλώσεις των πρώην Ελλήνων υπουργών Εξωτερικών (Κοτζιά και Κατρούγκαλου) και τις ενέταξε στο «φάκελο» των επιχειρημάτων της, για να υποστηρίξει τις θέσεις της, σχετικά με τα νησιά του Αιγαίου (Ρόδο-Καστελόριζο-Κάρπαθο-Κρήτη) και την Κύπρο, για ΑΟΖ και Υφαλοκρηπίδα!!!
Ρεπορτάζ του τουρκικού καναλιού TRT με τίτλο «Η ενεργειακή σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου» κάνει μια αναδρομή στο τι έχει συμβεί έως τώρα, προπαγανδίζοντας τις τουρκικές θέσεις. Το απίστευτο είναι πως, για να υποστηρίξει ακριβώς αυτή τη θέση(η Τουρκία έχει το δίκιο σε αυτή τη διαμάχη…) χρησιμοποιεί όχι μόνο δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν και του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αλλά εμφανίζει και τους τέως υπουργούς Εξωτερικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, να υποστηρίζουν τις θέσεις αυτές!!!
«Ονόματα που βρίσκονται ή βρέθηκαν στο παρελθόν στην κορυφή της Ελληνικής Διπλωματικής Υπηρεσίας έχουν επίγνωση των δικαιωμάτων της Τουρκίας», επισημαίνει το ρεπορτάζ του καναλιού TRT, που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο και μάλιστα με Ελληνικούς υπότιτλους. Ακολουθεί η δήλωση του τ. υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου: «Ασφαλώς βλέπουμε θετικά την συμμετοχή της Τουρκίας. Πώς μπορεί κάποιος να αποκλείσει από αυτήν την περιοχή την Τουρκία, η οποία έχει τόσα χιλιόμετρα ακτή στη Μεσόγειο;».
Αυτό είχε αναρωτηθεί ο κος Κατρούγκαλος στις 20 Μαρτίου του 2019, μία ημέρα πριν τη συνάντηση του με τον Τούρκο ομόλογό του Μελβούτ Τσαβούσογλου στην Αττάλεια, σε συνέντευξή του στο Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Anadolu!!! Την επόμενη ημέρα, μετά τη συνάντηση με τον Τσαβούσογλου, την επανέλαβε!!!
Στο ρεπορτάζ δε του TRT, ακολουθεί η δήλωση του άλλου μεγάλου… πατριώτη, υπ. Εξωτερικών και προκατόχου του Κατρούγκαλου, Νίκου Κοτζιά, η οποία έχει ως εξής:«Στην ενέργεια πρέπει να πάρει μέρος και η Τουρκία. Δεν πρέπει να είμαστε μονοχοφάηδες…». Η δήλωση αυτή είχε γίνει στο Συμπόσιο των Δελφών!!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Eκδήλωση μνήμης για τα 120 χρόνια από τη γέννηση του ιδρυτή των ουκρανικών Ες -Ες ετοιμάζει η κυβέρνηση της Ουκρανίας
05-12-2019
Με κάθε επισημότητα ετοιμάζεται να γιορτάσει τα γενέθλια του πιο επίσημα αναγνωρισμένου συνεργάτη των ναζί στη χώρα το Ουκρανικό κράτος, Βολοντίμιρ Κουμπίγιοβιτς.
Μπορεί εδώ και κάποιους μήνες η κυβέρνηση στην Ουκρανία να έχει αλλάξει, όχι όμως και οι εναγκαλισμοί της με την ακροδεξιά, ακόμα και με το νεοναζισμό. Άλλη μια απόδειξη είναι η πρόσφατη απόφαση του ουκρανικού κοινοβουλίου, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Εβραϊκής Επιτροπής της Ουκρανίας  Έντουαρντ Ντολίνσκι, να τιμήσει το 2020 τα 120 χρόνια από τη γέννηση ενός διαβόητου συνεργάτη των Γερμανών και ιδρυτή των ουκρανικών Βάφεν Ες – Ες, Βολοντίμιρ Κουμπίγιοβιτς. Δεν είναι η πρώτη φορά που το μετασοβιετικό ουκρανικό κράτος τιμά τον εν λόγω δοσίλογο, αφού το 2000 είχε κυκλοφορήσει γραμματόσημο με τη μορφή του.
Ο Κουμπίγιοβιτς ήταν ουκρανικής και πολωνικής καταγωγής γεωγράφος και καθηγητής πανεπιστημίου, που ήδη προπολεμικά είχε άριστη σχέση με τους ναζί και μιλούσε άπταιστα γερμανικά ο ίδιος. Μετά την εισβολή των Γερμανών στην Πολωνία το 1939, ο Κουμπίγιοβιτς τέθηκε επικεφαλής της Ουκρανικής Κεντρικής Επιτροπής, της μοναδικής επίσημα αναγνωρισμένης από τους κατακτητές ουκρανικής οργάνωσης. Αρχικά η οργάνωση είχε καθήκοντα προπαγάνδας, εκπαιδευτικά, επισιτιστικά και κοινωνικά, τα οποία προβάλλονται ιδιαίτερα από τους απολογητές του Κουμπίγιοβιτς, όπως αυτούς που έχουν γράψει το σχετικό αγγλόφωνο λήμμα στη Wikipedia. Προβάλλουν επίσης ανυπόστατους ισχυρισμούς ότι ο Κουμπίγιοβιτες “διέσωσε” Εβραίους, διαμαρτυρήθηκε στους ναζί για τη μεταχείριση των ουκρανικών πληθυσμών και προσπάθησε να αμβλύνει τον ανταγωνισμό Ουκρανών και Πολωνών στα κατεχόμενα εδάφη. Στην πραγματικότητα, η Ουκρανική Κεντρική Επιτροπή ήταν γνωστή για τις αντισημιτικές της τάσεις, ενώ ο Κουμπίγιοβιτς προσωπικά απευθύνθηκε επανειλημμένα στο Χίτλερ, το Χίμλερ, τον Χανς Φρανκ, γενικό κυβερνήτη της κατεχόμενης Πολωνίας και τον Άντολφ Άιχμαν, επικεφαλής του προγράμματος εξόντωσης των Εβραίων της Ευρώπης ώστε να εκδιωχθούν Πολωνοί από ουκρανικά εδάφη και να μεταφερθούν Εβραίοι στα στρατόπεδα εξόντωσης και γενικά να μην υπάρξει καμία εγκατάσταση Πολωνών και Εβραίων σε ουκρανικό έδαφος. Όσο για τους Ουκρανούς τους οποίους υποτίθεται “προστάτευε”, το μόνο που έκανε ήταν να προβάλει βέτο στην επιστράτευση ειδικευμένου εργατικού δυναμικού από τους Γερμανούς, επιτρέποντας από την άλλη 500.000 συμπατριώτες του να καταλήξουν για καταναγκαστική εργασία στο Γ’ Ράιχ.
Η σημαντικότερη συμβολή του βέβαια υπήρξε ο ηγετικός του ρόλος στο σχηματισμό της πρώτης ουκρανικής μεραρχίας των Βάφεν Ες-Ες, που βρισκόταν υπό άμεση γερμανική διοίκηση και στόχος της ήταν να συνδράμει στον πόλεμο κατά της ΕΣΣΔ μετά τη συντριπτική ήττα των ναζί στο Στάλινγκραντ. Προς μεγάλη απογοήτευση του δοσίλογου, οι Γερμανοί δε δέχτηκαν καν η μεραρχία να λάβει το εθνωνύμιο “ουκρανική”. Μετά τον πόλεμο, ο Κουμπίγιοβιτς βρήκε, όπως πολλοί συνεργάτες των ναζί, καταφύγιο στην αμερικανική ζώνη κατοχής στη δυτική Γερμανία και λίγα χρόνια αργότερα πέρασε στο Παρίσι. Στη Δύση επιδόθηκε σε πλούσιο συγγραφικό έργο και κέρδισε ευρεία αναγνώριση ως “διανοούμενος της Ελεύθερης Ουκρανίας” και το ναζιστικό του παρελθόν ωραιοποιήθηκε ή αποσιωπήθηκε. Έφυγε από τη ζωή στο Παρίσι το 1985, λίγο μετά την ολοκλήρωση της αυτοβιογραφίας του, πριν προλάβει το όνειρό του για τσάκισμα της εργατικής εξουσίας στην πατρίδα του να γίνεται πραγματικότητα.
Οι τιμές στον Κουμπίγιοβιτς δεν προκαλούν ιδιαίτερη έκπληξη, αφού εντάσσονται σε μια συστηματική επιχείρηση αποκατάστασης κάθε απόχρωσης δοσιλόγων ως “εθνικών ηρώων” της “ανεξαρτησίας” της Ουκρανίας, με τρανταχτό παράδειγμα τον αιμοσταγή Στεπάν Μπαντέρα, με τον οποίο ο Κουμπίγιοβιτες βρισκόταν σε αντιπαράθεση για τη μερίδα του λέοντος στην εύνοια των ναζί, την οποία και πράγματι εξασφάλισε.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στολισμος των δρομων της Αθηνας με παραλληλογραμμα φωτακια νεον. Τι μας κρύβουν;;;
Σχολιο.- Ασε, το αποκάλυψε η Ελευθερη Ωρα της Πέμπτης. Οι παράλληλες γραμμές, είναι το 666 κρυπτογραφιμμένο!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σταϊκουρας ΝΔ: «Χορηγούμε έκτακτη ενίσχυση σε ευαίσθητες ομάδες ύψους 175 εκατ. ευρώ»....
Βρέ Μπαταχτσήδες - Ποντικοί τής ΝΔ..Επιστρέψτε πρώτα τά θαλασοδάνεια 230.000.000 ευρώπουλα που εχετε «σαβουρώσει» εσείς (καί αλλα τόσα τά Ποντίκια του Πασοκ) ως δανεικά καί αγύριστα καί... μετα πουλήστε ανθρωπισμό του «κώλου» δίνοντας ελεημοσύνες, μοιράζοντας Χάνδρες καί Καθρεπτάκια στούς «κοψοχέρηδες» ιθαγενείς που σάς ψήφισαν...
Σχολιο.- "ο μύθος της ελεύθερης βούλησης της πλειοψηφίας ".
Σε αυτό επιδιώκω να αποδείξω ότι :
«Η κοινωνία μας αφήνει τον άνθρωπο να εκφράζεται ελεύθερα , αφού προηγουμένως του έχει αφαιρέσει το δικαίωμα να σκέφτεται ελεύθερα.»
Πώλ Βαλερύ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απελασαμε λοιπόν τον πρέσβη της Λιβύης αλλά την Πέμπτη θα υποδεχτούμε τον πρόεδρο της Βουλής της Λιβύης (!!!). Σουρεαλιστικό αλλά εξηγησιμο: ο πρέσβης είναι με τον έναν κατσαπλια δουλέμπορο που είναι με την Τουρκία και η Βουλή με τον άλλον κατσαπλια δουλεμπορο που είναι με την Αίγυπτο!
Όμως να μην ξεχνιόμαστε: οι Αμερικάνοι οδήγησαν στο να δολοφονηθεί ο Καντάφι και να φτάσει η Λιβύη σε αυτήν την άβυσσο με συνεπειες για όλη την περιοχή. Στο ευγενες έργο τους ναυαρχίδα ήταν το USS Mount Whitney.
Ποια ήταν η χώρα που τίμησε όσο καμία άλλη αυτό το " πλοίο της αγάπης"; Μα φυσικά η Ελλάδα, εμείς το υποδεχτηκαμε και το τιμήσαμε και το υμνησαμε στην έκθεση της Θεσσαλονίκης! Καμαρωτη καμαρωτη η κ. Νοτοπουλου πόζαρε περήφανη!
Όσοι και όσες διαμαρτύρονταν τότε λοιδωρουνταν ως " αριστεριστές" που " δεν κατανοούν" τη " διεθνή σκηνή"!
Καμαρωστε τώρα τους " ρεαλιστές"...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρωινό ραδιόφωνο στην Κηφισίας...
- κάθε χρόνο τέτοια μέρα οι σταθμοί παίζουν την ίδια κασέτα: ένα τυχαίο γεγονός, ένα παιδί που σκοτώθηκε " κατά λάθος", δεν είχε σχέση με πολιτική...και δεν κατανοούν πως η εν ψυχρώ δολοφονία από αστυνομικούς ενός παιδιού που, οντως, είχε πάει βόλτα είναι πιο επαχθής, πιο αποκαλυπτική του επαχθούς προσώπου του συστήματος....
- ξαφνικά οι σταθμοί θυμήθηκαν τη Λιβύη! " Δεν είναι κράτος", "ένας τύπος κατσαπλιας", " δουλέμποροι κλπ". Οι ίδιες φωνές, οι ίδιοι " δημοσιογράφοι" που πανηγύρισαν τη " νίκη της δημοκρατίας", την πτώση του " τυράννου Καντάφι". Τώρα θυμήθηκαν τη φρίκη που προκάλεσαν στο λαό της Λιβύης οι Αμερικάνοι και οι σύμμαχοί τους, ανάμεσα τους και η Ελλάδα...
-Ακους στο ράδιο μια γνωστή φωνή: " στην Ελλάδα την επταετία έβρισκες παντού τους χουντικούς, τους πράκτορες της CIA και στη μέση τη Δέσποινα Παπαδοπούλου! Σχεδίασαν το πραξικόπημα στην Κύπρο και προκάλεσαν τη ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ επέμβαση της Τουρκίας (!). Η χούντα, το όργανο των Αμερικανών"...
Συνειδητοποιεις πως ακούς τον Τράγκα και κρατάς καλύτερα το τιμόνι μη σου φύγει...
Υ.γ. μα παντού ήταν αυτή η Δέσποινα Παπαδοπούλου;
Υ.γ. 2 υπήρχαν στην ελληνική αντιεξουσια φωνές που πανηγύρισαν την πτώση του Καντάφι και τη " νίκη της δημοκρατίας";




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πρακτικός οδηγός για διαδηλωτές/ριες από την Ομάδα Νομικής Βοήθειας
ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ (ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ)
Σε περίπτωση που παραβρεθείς σε σύλληψη ή κακοποίηση διαδηλωτή/τριας, φρόντισε να πληροφορηθείς τα στοιχεία τους (αρκεί το ονοματεπώνυμο!) και να ενημερώσεις τους οικείους ή το δικηγόρο τους σχετικά με την ώρα, τον τόπο και τα περιστατικά του επεισοδίου. Εάν έχεις τη δυνατότητα χρησιμοποίησε το κινητό σου τηλέφωνο για να τραβήξεις βίντεο το περιστατικό της σύλληψης.
ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
Μπορεί να σε σταματήσουν αστυνομικοί με στολή ή με πολιτικά, οπουδήποτε και να ζητήσουν να εξακριβώσουν τα στοιχεία σου. Από τον αστυνομικό με πολιτικά, απαίτησε την επίδειξη ταυτότητας. Κατόπιν επίδειξε ταυτότητα ή διαβατήριο. Από τη στιγμή που έχεις το σχετικό έγγραφο, δεν έχεις υποχρέωση να τον ακολουθήσεις στο τμήμα.
Η σωματική έρευνα είναι παράνομη σε κάθε περίπτωση που κάποιος δε θεωρείται ύποπτος για διάπραξη αυτόφωρου κακουργήματος ή πλημμελήματος. Εάν ο αστυνομικός την επιβάλλει, απαίτησε να μάθεις τους λόγους καθώς και τα στοιχεία αυτού που τη διεξάγει.
Σε περίπτωση προσαγωγής στο Α.Τ., παρότι έχεις τα απαραίτητα έγγραφα:
Ζήτα να μάθεις την αιτία της προσαγωγής σου.
Δήλωσε στους αστυνομικούς ότι παρανομούν, παραβιάζουν τα ατομικά σου δικαιώματα.
Ζήτα τα ονόματα των αστυνομικών που σε συλλαμβάνουν, ώστε να γνωρίζεις ποιους θα καταγγείλεις για παράνομη σύλληψη και παράνομη κατακράτηση (ακόμη και αν τελικώς δεν το κάνεις).
ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΛΛΗΨΗΣ
Α. ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ και ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ.
1.Απαίτησε να μάθεις για ποιο συγκεκριμένα αδίκημα σε συλλαμβάνουν και αρνήσου ότι διέπραξες την οποιαδήποτε παράνομη πράξη.
2. Φρόντισε να μην απαντήσεις σε καμία ερώτηση των αστυνομικών, ούτε καν να εμπλακείς σε «φιλική κουβεντούλα». Οτιδήποτε πεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου ή εναντίον άλλων.Ενημέρωσε τους/τις άλλους συλληφθέντες/είσες για τα δικαιώματά τους, σε περίπτωση που δεν τα γνωρίζουν. Διαμόρφωσε κατά το δυνατόν ατμόσφαιρα αλληλεγγύης, και συλλογικής διεκδίκησης των δικαιωμάτων σας.
Β. ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
Φρόντισε να ενημερωθείς αν κατηγορείσαι για κάτι ή αν πρόκειται για απλή προσαγωγή. Σε κάθε περίπτωση ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ με δικηγόρο.Στην περίπτωση της προσαγωγής, πίεσε για την άμεση απελευθέρωσή σου, επαναλαμβάνοντας πως κρατείσαι παράνομα.
Σε περίπτωση σύλληψης και απαγγελίας κατηγοριών, κεντρική συμβουλή που πρέπει να διέπει όλη σου τη στάση είναι η σιωπή σε οποιαδήποτε προσπάθεια των αστυνομικών να σε προσεγγίσουν. Δεν απαντάς σε άλλες ερωτήσεις, πέραν των στοιχείων ταυτότητας (π.χ. ούτε καν αν έχεις αδέλφια, πού εργάζεσαι κλπ.) και μέχρι να έρθει δικηγόρος δεν υπογράφεις τίποτα παρά μόνο αρνείσαι τις κατηγορίες. Απαίτησε την επικοινωνία σου με συνήγορο. Αρνήσου να απολογηθείς προανακριτικά χωρίς δικηγόρο.
Η αστυνομία οφείλει να σε οδηγήσει το συντομότερο δυνατό στον εισαγγελέα, σε κάθε περίπτωση εντός 24 ωρών. Αν παρέλθει ένα 24ωρο από τη σύλληψή σου χωρίς να έχεις οδηγηθεί στον εισαγγελέα, απαίτησε να αφεθείς ελεύθερος/η, ακόμη και αν σου έχουν αποδοθεί κατηγορίες.
Βασικά δικαιώματα στο αστυνομικό τμήμα:
Έχεις δικαίωμα να ζητήσεις το έντυπο με τα δικαιώματά σου στη μητρική σου γλώσσα.
Έχεις δικαίωμα να κάνεις ένα επιτυχημένο τηλεφώνημα. Επειδή στην πράξη το δικαίωμα αυτό καταστρατηγείται από την αστυνομία, απαίτησε επίμονα την άμεση τηλεφωνική επικοινωνία με τους οικείους σου καθώς και με δικηγόρο.
Μπορούν να σου αφαιρέσουν όλα τα κινητά αντικείμενα (π.χ. ρολόι, κινητό, χρήματα, κλειδιά). Έχεις δικαίωμα να απαιτήσεις τη σύνταξη σχετικού καταλόγου. Παράδωσε το κινητό μόνο αφού αφαιρέσεις την κάρτα και σε κάθε περίπτωση απενεργοποίησέ το.
Αν είσαι γυναίκα, απαίτησε να σου γίνει σωματική έρευνα από γυναίκα αστυνομικό. Οποιαδήποτε παρουσία προσώπου άλλου από αυτού που διενεργεί τη σωματική έρευνα είναι παράνομη.
Αν έχεις τραυματιστεί, απαίτησε: Την άμεση μεταφορά σου σε νοσοκομείο, ακόμη και στην περίπτωση φαινομενικά ελαφρού τραυματισμού.
Αξίζει να τονιστεί το εξής: πράξεις των κρατικών οργάνων που παραβιάζουν την σωματική ακεραιότητα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια (ξυλοδαρμοί, ξεγυμνώματα κοκ.), πρέπει να καταγγέλλονται, να δημοσιοποιούνται και αντιμετωπίζονται ως βασανιστήρια.
Μην ξεχνάς: η γνώση είναι δύναμη! Σκοπός τους είναι να μας τρομοκρατήσουν. Όμως, σ’ αυτούς τους καιρούς, καθένας και καθεμιά από μας, σε κάθε στιγμή, από τη διαδήλωση, μέχρι την αντιμετώπιση της κρατικής καταστολής, δεν παύει να είναι ενεργό κομμάτι του κινήματος.
Επικοινωνία: omadanomikisvoitheias@gmail.com



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



[H νδ θυμίζει πλέον κάτι από μεσαίωνα, 1800 και ουτοπίες (*δυστοπίες καλύτερα*) του μέλλοντος. Ένα ετερόκλητο στίφος από τσιρκολάνους, χαρτοκλέφτες, γριές πόρνες, γανωτήδες, αγύρτες, ξωφλημένους ηθοποιούς, μαχαιροβγάλτες, θαυματοποιούς, ζητιάνους, γυρολόγους, μισθοφόρους, πορτοφολάδες,**αργυραμοιβούς και ρυπαρούς καλόγερους**, έχει χρίσει αρχηγό ένα υπερμεγέθες χαζό παιδί, το κουβαλάει σε έναν αυτοσχέδιο θρόνο, και βαδίζει στη μέση της ερημιάς προς την επόμενη πόλη -για να την λεηλατήσει- ψέλνοντας ακατάληπτους ύμνους και ασυνάρτητες κολακείες προς το πρόσωπό του- για να πάρουν θάρρος οι ίδιοι-ενώ εκείνο αποκρίνεται αυτάρεσκα κατά διαστήματα, κουνώντας τα χέρια και βγάζοντας ήχους όπως "χθ", "γκν", "κδδ", κάνοντας το πλήθος να ξεσπά σε χειροκροτήματα και αλλαλαγμούς.]



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΣΜ ο αριθμός που θα μας πάει στο μέλλον
Πριν λίγο καιρό είχα εισηγηθεί τον ΑΣΜ (Αριθμό Συγγένειας Μητσοτάκη) που θα πρέπει να συνοδεύει μαζί με τον ΑΦΜ κάθε συναλλαγή του πολίτη με το κράτος. Η χρήση του ΑΣΜ και ο υπολογισμός του για κάθε πολίτη θα μειώσει τα φαινόμενα διαφθοράς και θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα του δημοσίου.
Ο Αριθμός Συγγένειας Μητσοτάκη, υπολογίζεται με παρόμοιο τρόπο με τον αριθμό του Erdős για τους μαθηματικούς ή με τον αριθμό Bacon για τους κινηματογραφόφιλους. Ας βρούμε τον αριθμό ΑΣΜ για τον υφυπ Εξωτερικών κ. Διαματάρη. Ο κ. Διαματάρης είναι σύζυγος της αγαπημένης ανιψιάς της κ. Μαρίκας Μητσοτάκη. Οπότε έχουμε
Σε αντίθεση με τον αριθμό του Erdős όλοι οι άνθρωποι στην γη έχουν ΑΣΜ. Επίσης είναι ένας πολύς δημοκρατικός αριθμός, μιας και αρκεί να βαφτιστείς ή να βαπτίσεις το παιδί σου ή να κάνεις κουμπάρο κάποιον με καλό αριθμό ΑΣΜ για να τον μεγαλώσεις. Και δεν είναι καθόλου δύσκολο να βρεις κάποιο βαφτιστή ακόμα και πρώτου βαθμού!
Δυστυχώς μόλις πρόσφατα μπήκαμε στην Ηλεκτρονική Εποχή και δεν υπάρχουν τα στοιχεία για να υπολογιστεί ο αριθμός ΑΣΜ όλων των Κινέζων και των Βραζιλιάνων. Αλλά στο μέλλον, όταν η ανθρωπότητα εξαπλωθεί στο διάστημα, κάθε μέλος της θα έχει έναν αριθμό ΑΣΜ να τον συνδέει με τον μητρικό μας πλανήτη και την ανθρωπότητα.
ΑΣΜ ένα πρακτικό παράδειγμα
Ας βρούμε τον αριθμό ΑΣΜ για τον υφυπ Εξωτερικών κ. Διαματάρη. Ο κ. Διαματάρης είναι σύζυγος της αγαπημένης ανιψιάς της κ. Μαρίκας Μητσοτάκη. Οπότε έχουμε
* Μητσοτάκης (0)
* Μαρίκα Μητσοτάκη (1)
* Ανιψιά Μαρίκας (4 ως δεύτερο ανίψι)
* Σύζυγος (1)
Αρα ο κ Διαματάρης έχει βαθμό ΑΣΜ 6. Εύκολο;
Διαδώστε τον ΑΣΜ για να κάνουμε όλοι την Ελλάδα μας, την γή και όλη την πλάση μας καλύτερη.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνελήφθη αστυνομικός που έκαψε την ελληνική σημαία
Αστυνομικό που τελούσε σε καθεστώς άδειας έκαψε την ελληνική σημαία - Εντοπίστηκε στα Πατήσια κοντά σε εκκλησία, όπου γινόταν πανηγύρι.
06 Δεκεμβρίου 2019 11:40
Απίστευτο και όμως συνέβη και αυτό. Συνελήφθη αστυνομικός γιατί έκαψε την ελληνική σημαία.
Το περιστατικό συνέβη στα Πατήσια κοντά στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας, όπου γινόταν πανηγύρι και περίοικοι κάλεσαν την Αστυνομία, όταν είδαν τον άντρα να πετάει στον δρόμο μία ελληνική σημαία και να της βάζει φωτιά.
Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο διαπίστωσαν προς μεγάλη τους έκπληξη πως ο δράστης ήταν συνάδελφός τους και προχώρησαν στην σύλληψή του με την διαδικασία του αυτοφώρου, ενώ θα γίνει και ΕΔΕ σε βάρος του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για αστυνομικό που τελούσε σε καθεστώς άδειας, φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και την ώρα του περιστατικού τελούσε υπό την επήρεια μέθης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν επί Ανδρέα η Λιβύη ήταν ο καλύτερός μας σύμμαχος
Η σχέση φιλίας του Ανδρέα Παπανδρέου με τον Μουαμάρ Καντάφι, η "σοσιαλιστική συμμαχία" για τον έλεγχο της Μεσογείου και η ιστορική "συμφωνία της Ελούντας"
06 Δεκεμβρίου 2019 08:09
Το τέλος εποχής στη Λιβύη, συνδυάστηκε με τον θάνατο του πρώην ηγέτη της χώρας Μουαμάρ Καντάφι όταν έπεσε στα χέρια των ισλαμοφασιστών των αποικιοκρατων στη Σύρτη.
Τα πλάνα του τέλους του έχουν σημαδέψει τη σύγχρονη ιστορία.
Η αυτοκινητοπομπή που προσπαθούσε να φυγαδεύσει τον έκπτωτο ηγέτη δέχθηκε νατοϊκή αεροπορική επίθεση. Ο Καντάφι είχε κρυφτεί σε υπόγειο αγωγό όπου και εντοπίστηκε στις 20 Οκτωβρίου του 2011 από γουρουνια ισλαμοφασιστες των δυτικων αποικιοκρατων.
Ο έκπτωτος ηγέτης είχε εκτελεστεί με φρικιαστικό τρόπο μετά το λιντσάρισμά του. Ο Καντάφι και ο γιος του, Μοτασίμ, κηδεύτηκαν στις 25 Οκτωβρίου, το πρωί, σε άγνωστη τοποθεσία. Από τότε, άλλαξαν τα πάντα στη χώρα.
Οκτώ χρόνια μετά τον θάνατο του Καντάφι η Λιβύη έχει βυθιστεί στο χάος του εμφυλίου πολέμου με καράβια οικονομικών λαθρομεταναστών που θελουν να περασουν στην Ευρωπη να προσπαθούν να εγκαταλείψουν τα εμπόλεμα εδάφη.
Μια χώρα στο χάος
Από τη μια, η κατοχικη κυβέρνηση της Τρίπολης διορισμενη από τους δυτικους αποικιοκρατες που στήνει συμμαχία με την Τουρκία, και από την άλλη οι δυνάμεις του στρατηγου Χαλιφά Χαφτάρ, πρωην κατασκοπου της CIA τον οποιο στηριζει τωρα η Αιγυπτος και η Ρωσια ενώ συνομιλουν μαζι του η Γαλλια και η ΗΠΑ σε περιπτωση που νικησει μιας και ελεγχει το 70% της Λιβυης, ο οποίος έχει θέσει υπό τον έλεγχό του τμήματα στα ανατολικά και δυτικά της χώρας και εποφθαλμιά να κατακτήσει και την Τρίπολη. Ωστόσο, ο Χαφτάρ δεν έχει δυτική αποικιοκρατικη αναγνώριση, σε αντίθεση με τους ισλαμοφασιστες αντιπάλους του.
Οι δυνάμεις του κατοχικου πρωθυπουργου των αποικιοκρατων Σάρατζ που τον στηριζουν οι ΗΠΑ η Γαλλια η Ιταλια η Τουρκια η Σαουδικη Αραβια και οι μοναρχιες του Αραβικου Κολπου κατάφεραν να εκδιώξουν τους τζιχαντιστές από τη Σύρτη, τον Μάρτιο του 2016.
Στις 5 Ιουλίου 2017, ο Χάφταρ, που στο μεταξύ έχει προαχθεί σε στρατάρχη, ανακοίνωσε την "απελευθέρωση" της Βεγγάζης από τους τζιχαντιστές.
Στις 25 Ιουλίου 2017, ο Φάγιεζ αλ Σάρατζ και ο Χαλίφα Χάφταρ συναντήθηκαν στο Παρίσι και δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν, όμως τελικά δεν έγιναν εκλογές όταν ο Χάφταρ δεν δεχτηκε το παιχνιδι που του ειχαν στησει οι αποικιοκρατες  στη διεθνή διάσκεψη του Νοεμβρίου του 2018 στο Παλέρμο.
Έκτοτε οι μάχες συνεχίζονται και το αδιέξοδο παραμένει. Τον Ιούνιο, ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) του Χάφταρ ανακοίνωσε πως διέκοψε όλες τις σχέσεις με την Τουρκία και πως όλες οι τουρκικές εμπορικές πτήσεις ή τα τουρκικά πλοία που προσπαθούν να φθάσουν στη Λιβύη θα αντιμετωπίζονται ως εχθρικά.
Σύμφωνα με διπλωμάτες, η Άγκυρα έχει προμηθεύσει τον κατοχικο ισλαμοφασιστα Σάρατζ με μη επανδρωμένα αεροπλάνα και με φορτηγά, ενώ ο LNA δέχεται υποστήριξη από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αίγυπτο.
Πριν φτάσουμε σε αυτό το νέο πεδίο αντιπαραθέσεων και διπλωματικών ακροβασιών, ο Καντάφι είχε καταφέρει να παραμείνει ηγέτης σε αυτό το σαθρό πεδίο αντιμαχόμενων δυνάμεων της χώρας επί 42 έτη. Η εδραίωσή του συνοδεύτηκε από την ανακάλυψη κοιτασμάτων πετρελαίου το 1959, τα οποία βελτίωσαν την οικονομική κατάσταση της χώρας.
Ο Καντάφι είχε ανακηρύξει τη Λιβύη ως μια "επαναστατική, μη δογματική σοσιαλιστική δημοκρατία", είχε καλέσει όταν ανελαβε την εξουσια Αμερικανούς και Άγγλους να απομακρύνουν τις αεροπορικές και στρατιωτικές τους βάσεις και το κράτος είχε αναλάβει τα κοιτάσματα της χώρας.
Η προσωπική φιλία με τον Ανδρέα
Θετικός ως προς την πολιτική που εφάρμοζε στη χώρα ο Καντάφι, ήταν και ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ο ίδιος άλλωστε είχε χαρακτηρίσει το καθεστώς ως "διακυβέρνηση στα πρότυπα του δήμου των Αρχαίων Αθηναίων" προς μια "αταξική κοινωνία".
Μέσα στα χρόνια, Ανδρέας και Καντάφι έγιναν προσωπικοί φίλοι. Ο Παπανδρέου άλλωστε είχε αναλάβει την πρωτοβουλία για τη συνάντηση Καντάφι και Μιτεράν στην Κρήτη για την αποκατάσταση της ειρήνης στο Τσαντ. Στη συνάντηση αυτή υπήρξε συμβιβασμός, ο οποίος φέρει το όνομα "συμφωνία της Ελούντας".
Από τις πρώτες ενέργειες της κυβέρνησης Παπανδρέου του 1981 ήταν η τοποθέτηση του Μάνου Καφετζόπουλου ως πρεσβευτή στη Λαϊκή Σοσιαλιστική Λιβύη Αραβική Τζαµαχιρία - Δημοκρατία των Μαζών, όπως ονομαζόταν.
Ο Παπανδρέου είχε εξ αρχής να προσπαθήσει να οικοδομήσει γέφυρες με τον αραβικό κόσμο στα πλαίσια της τότε ενίσχυσης του Κινήματος των Αδέσμευτων, δηλαδή των κρατών που δεν ευθυγραμμιζόταν με την επιρροή των μεγάλων δυνάμεων, ΗΠΑ και Ρωσίας.
Το '84 ο Παπανδρέου είχε επισκεφθεί ως πρωθυπουργός την Τρίπολη της Λιβύης, σε συνεννόηση με τον Αραφάτ και με στήριξη από τα καθεστώτα της Μέσης Ανατολής. Στο ταξίδι του αυτό είχε γνωρίσει και τη Λιάνη.
Στην αποστολή τον συνόδευαν ο Γιάννης Αλευράς, ο Κάρολος Παπούλιας και ο Μάνος Καφετζόπουλος.
Η συμφωνία των δύο ηγετών ήταν να απομακρύνουν όλα τα ξένα στρατεύματα από τον χώρο της Μεσογείου.
Κατά τον πόλεμο Λιβύης και Γαλλίας για το Τσαντ, η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε διασφαλίσει την ασφαλή διαμονή του Καντάφι στην Κρήτη.
Εκεί, σε ξενοδοχείο στην Ελούντα, στις 15 Νοεμβρίου του 1984, Καντάφι και Μιτεράν συμφώνησαν σε κατάπαυση πυρός. Τον Καντάφι συνόδευαν 80 γυναίκες σωματοφύλακες.
Μετά τη νίκη του ΠΑΣΟΚ τι 1985, ο Καντάφι έστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον Παπανδρέου και έθετε ως κοινό στόχο "την τελική νίκη του σοσιαλισμού".
Μετά τον θάνατο του Παπανδρέου, οι διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας και Λιβύης άλλαξαν.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η μεγαλύτερη γενοκτονία εντόμων στην ιστορία σημειώθηκε μετά την τοποθέτηση του χριστουγεννιάτικου στολισμού στην Αθήνα
Τραγικός ήταν ο απολογισμός μετά την τοποθέτηση του χριστουγεννιάτικου στολισμού στην πρωτεύουσα, αφού εκατοντάδες χιλιάδες ήταν τα έντομα που βρήκαν φρικτό θάνατο εξαιτίας των μπλε λαμπτήρων που κοσμούν πλέον τον ουρανό του κέντρου της Αθήνας.
Συγκεκριμένα, αμέτρητα είδη εντόμων, ανάμεσα στα οποία μύγες, κουνούπια, ακρίδες και κατσαρίδες, μαγνητίστηκαν από την έντονη μπλε λάμψη και πλησίασαν αρκετά, με το αποτέλεσμα να είναι μοιραίο.
Έτσι, την ώρα που γράφονται αυτές οι γράμμες, οι δρόμοι της πόλης έχουν γεμίσει νεκρά έντομα, τα οποία ο δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης, εγγυήθηκε ότι θα στολίσει με ειδικά λαμπιόνια. Το litlepost.blogspot παρακολουθεί με τον δέοντα σεβασμό όσα συμβαίνουν και θα σας ενημερώνει για οτιδήποτε νεότερο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«…δεν έχω ούτε σήμα, ούτε αριθμό. Αν θέλω σε σκοτώνω τώρα και σε στέλνω γυμνό στη μάνα σου»
5 Δεκεμβρίου 2019

Αναδημοσιεύουμε την καταγγελία 20χρονου σπουδαστή, από την «Εφ.Συν.» (ρεπορτάζ: Γιώτα Τέσση), για την απάνθρωπη κι εξευτελιστική μεταχείρισή του από ΜΑΤατζήδες την ώρα που περίμενε σε στάση λεωφορείου:

Τη συγκλονιστική μαρτυρία του για την απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση που υπέστη από αστυνομικούς την ώρα που περίμενε σε στάση λεωφορείου περιγράφει στην «Εφ.Συν.» ένας 20χρονος σπουδαστής, που αποτελεί το νέο θύμα του δόγματος «νόμος και τάξη».
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 21 Νοεμβρίου, λίγες μέρες αφότου τα ΜΑΤ έκαναν επίδειξη ισχύος στην ΑΣΟΕΕ και στα Εξάρχεια και προέβαιναν σε μαζικές συλλήψεις νεαρών που κατήγγειλαν ξυλοδαρμούς και απρόκλητες επιθέσεις.
Στη μιάμιση το μεσημέρι ο Π.Χ. (τα πλήρη στοιχεία του είναι στη διάθεση της εφημερίδας) είχε μόλις τελειώσει το μάθημά του στο ΙΕΚ Ακμή και περίμενε στη στάση του λεωφορείου δίπλα από το υπουργείο Πολιτισμού για να πάει στο σπίτι του στο Χαλάνδρι, όταν μέσα σε πέντε λεπτά δύο κλούβες σταμάτησαν μπροστά του. «Με πλησιάζει μια διμοιρία, με περικυκλώνουν 30 ΜΑΤατζήδες και μου ζητάνε την ταυτότητά μου. Τη δείχνω αλλά δεν τους αρκεί. Με στήνουν στη στάση με ανοιχτά χέρια και πόδια και μου κάνουν σωματικό έλεγχο».
Περικυκλωμένος από τριάντα άτομα, ο 20χρονος αρχίζει να φοβάται. «Μου έλεγαν ‘‘πότε βγήκες από τη φυλακή; Αν έχεις ναρκωτικά, πες το τώρα!’’. Μάταια ψέλλιζα ότι δεν έχω κάνει ποτέ φυλακή, ότι είμαι πρωτοετής σπουδαστής και ότι δεν έχω ναρκωτικά. Εκείνοι συνέχιζαν: ‘‘Ελα, λέγε, γιατί εκεί που θα σε στείλουμε θα τα μάθουμε όλα!’’. Τότε ένας με διατάζει: ‘‘Γδύσου. Θέλω να μείνεις με τις κάλτσες και το μποξεράκι’’».
Ο 20χρονος νιώθει ότι δεν έχει άλλη επιλογή, ένας αστυνομικός κάνει έλεγχο στο εσώρουχό του και σχολιάζει «Τώρα δεν ξέρω αν σου αρέσει αυτό…».
Τα χειρότερα δεν έχουν καν αρχίσει. «Ετσι όπως με είχαν γυμνό, με πλησιάζει κάποιος σε κοντινή απόσταση και μου λέει: ‘‘Βλέπεις, ρε αρχίδι, δεν έχω ούτε σήμα ούτε αριθμό. Αν θέλω σε σκοτώνω τώρα και σε στέλνω γυμνό στη μάνα σου’’».
Και όλα αυτά ακριβώς μπροστά στη στάση ενός λεωφορείου, όπου δίπλα περιμένει κόσμος. «Δεν παρενέβησαν, δεν ξέρω και τι έβλεπαν, σας λέω ότι είχα γύρω μου τριάντα ΜΑΤατζήδες. Κάποια στιγμή άκουσα μια κυρία να φωνάζει ‘‘τι κάνετε στο παιδί;’’ και κάποιος της απάντησε ‘‘φύγε από ’δώ, μωρή καργιόλα, μη σε σαπίσω στο ξύλο’’».
Ο σπουδαστής δεν αντιδράει στις χυδαίες προκλήσεις, δεν μιλάει καν, αλλά «κάποιος μου βάζει το κλομπ στην κοιλιά και μου λέει ‘‘Εχεις φάει ποτέ κλομπ; Συνέχισε έτσι και θα φας καλά’’».
Κάποια στιγμή τον αφήνουν να ντυθεί και του δίνουν εντολή να μπει στην κλούβα. «Εκεί είπα στον εαυτό μου ‘‘τελείωσες’’. Αν μου συμπεριφέρονταν έτσι μπροστά στον κόσμο, τι θα γινόταν όταν θα έμπαινα στην κλούβα; Γύρισα στον αστυνομικό που όλη αυτή την ώρα κρατούσε την ταυτότητά μου και του λέω ‘‘έχω έλλειψη ενζύμου, αν μυρίσω ναφθαλίνη θα πεθάνω’’ και τα επόμενα λεπτά τούς ακούω να λένε ‘‘καλύτερα όχι στην κλούβα, πηγαίντε τον στο πάρκινγκ!’’».
Τι κλούβα; Τι πάρκινγκ; Ο Π.Χ. το μόνο που σκέφτεται είναι ότι δεν θα γλιτώσει το ξύλο και οι αστυνομικοί παρατάσσονται δεξιά, αριστερά, μπρος και πίσω του και τον οδηγούν σε ιδιωτικό πάρκινγκ αυτοκινήτων στην οδό Μπουμπουλίνας, 500 μέτρα από τη στάση.
«Δεν κατάλαβα γιατί με πήγαν εκεί. Με είχαν στην είσοδο, όρθιο επί πολλή ώρα, ενώ κόσμος μπαινόβγαινε και έπαιρνε τα αυτοκίνητά του. Ο ιδιοκτήτης τού πάρκινγκ δεν αντέδρασε καθόλου, σαν αυτό που μου συνέβαινε να γίνεται καθημερινά».
Δέκα αστυνομικοί, που εναλλάσσονται σε βάρδιες, φυλάνε τον σπουδαστή που είναι ακουμπισμένος στον τοίχο και όποτε σηκώνει τα μάτια του, το βλέμμα τους είναι καρφωμένο πάνω του.«Δεν θα μας κοιτάς πάνω από δύο δευτερόλεπτα», του λένε, του απαγορεύουν να απαντήσει στο κινητό του και φωτογραφίζουν την ταυτότητά του. Κάποια στιγμή τού πέφτει η τσάντα και δύο αστυνομικοί της ΟΠΚΕ πιάνουν τα όπλα τους.«Είστε τρελοί; Πάτε να βγάλετε όπλο στο παιδί;», τους λέει ένας ΜΑΤατζής.
Ολη αυτή την ώρα ακούει ότι θα τον πάνε στη ΓΑΔΑ, αλλά όταν έρχεται το περιπολικό τον μεταφέρουν στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων. «Εκεί μετά από τρεις ώρες μου επιτρέπουν να μιλήσω στο κινητό μου και με διαβεβαιώνουν ότι σε πέντε λεπτά θα μπορώ να φύγω». Πράγματι σε λίγα λεπτά τού επιτρέπεται να αποχωρήσει, αλλά ο χλευασμός των αστυνομικών θα κρατήσει λίγο ακόμα. «Απ’ έξω είναι το περιπολικό που με μετέφερε και ρωτάω τους αστυνομικούς ‘‘πώς μπορώ να βγω στη λεωφόρο Αλεξάνδρας;’’. Μου δείχνουν το σημείο από το οποίο με έφεραν και όταν τους λέω ‘‘πάλι εκεί; Από κει ήρθα’’ γελούσανε μαζί μου…».
Ο Π.Χ. φοβάται ακόμα• όταν φεύγει από τη σχολή και περνάει μπροστά από αστυνομικούς, κοιτάζει αλλού. Νομίζει ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να περάσει τα ίδια και χειρότερα. «Και να σκεφτείτε ότι αστυνομικός ήθελα να γίνω…».
Το πάρκινγκ έχει τη δική του σκοτεινή ιστορία
Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας νέος αναφέρει ότι μεταφέρεται στο πάρκινγκ της οδού Μπουμπουλίνας• το είχαν καταγγείλει ο Ζήσης και η Ειρήνη, οι φοιτητές που συνελήφθησαν στην περιοχή των Εξαρχείων μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο.
«Στην αρχή μάς μετέφεραν σε ένα ιδιωτικό πάρκινγκ δίπλα στο υπουργείο Πολιτισμού. Ηταν και άλλοι πολλοί προσαχθέντες, μας φωτογράφιζαν, μας χλεύαζαν, μας έβαζαν να γονατίσουμε με δεμένα τα χέρια στη σειρά. Εβριζαν όποιον δεν γονάτιζε. Ηταν σαν να πηγαίναμε για εκτέλεση. Εγώ όταν είδα το γκαράζ είπα ‘‘δεν έχουμε ελπίδες’’. Οποιος τολμούσε να μιλήσει έτρωγε ξύλο. Εκεί μέσα πολλά παιδιά χτυπήθηκαν για ανεξήγητους λόγους. Μέτα από όλον αυτόν τον εξευτελισμό μάς μετέφεραν στη ΓΑΔΑ», είχε πει η Ειρήνη στην «Εφ.Συν.».
Στο ίδιο πάρκινγκ έχει αναφερθεί (omniatv) ο Λάμπρος Γούλας, περιγράφοντας τη σύλληψή του: «Κάναμε δεξιά στην Μπουμπουλίνας και λίγο πριν φτάσουμε στο υπουργείο Πολιτισμού ακούω τον έναν που λέει “μην τον πάτε στο υπουργείο, έχει κάμερες, βάλτε τον εδώ πέρα”», καθώς και η Ομάδα Νομικής Βοήθειας που παρέχει νομικές συμβουλές στους συλληφθέντες και έχει καταγράψει σωρεία παραβιάσεων θεμελιωδών δικαιωμάτων τους.
Οι καταγγέλλοντες υποστηρίζουν ότι το πάρκινγκ χρησιμοποιείται για να μπορούν στη συνέχεια οι αστυνομικοί να αναγνωρίζουν στα δικαστήρια τους προσαχθέντες, αφού τους έχουν φορτώσει με τις κατηγορίες της εξύβρισης, της αντίστασης κατά της αρχής κ.ά.
Οχι σε αστυνομικά τμήματα, ούτε στη ΓΑΔΑ, αλλά σε ένα πάρκινγκ στην οδό Μπουμπουλίνας, στην οδό που την περίοδο της χούντας ήταν η «ταράτσα» και τα υπόγεια των βασανιστηρίων της Ασφάλειας, εκεί άρχισε το μαρτύριο του Ζήση, της Ειρήνης, του Λάμπρου και άλλων νέων, εκεί τελείωσε το μαρτύριο του Π.Χ. Εκεί που, όπως φαίνεται, η «αναγκαστικότητα της βίας» αποτελεί την «κανονικότητα» που επαγγέλλεται η κυβέρνηση, αφήνοντας τα αστυνομικά όργανα να δρουν ανεξέλεγκτα και χωρίς αναστολές, καταρρακώνοντας την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και διασπείροντας τον τρόμο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για πρώτη φορά στον κόσμο, η άδεια μητρότητας έγινε νόμος στη Σοβιετική Ένωση.
Στις 27 Νοεμβρίου 1917, το συμβούλιο των λαϊκών επιτρόπων ψήφισε το διάταγμα "για το επίδομα μητρότητας".



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μην ανησυχείς που σήμερα "γλίστρησες" χαμηλά.
Που παλινδρόμησες στην παλιά σου αυτοεικόνα.
Η ενέργεια που ξόδεψες για ν' ανέβεις ένα-ένα τα σκαλοπάτια, δεν χάθηκε.
Είναι εκεί. Σε περιμένει να την ξαναχρησιμοποιήσεις για να τα ανεβείς ξανά.
Όσο κι αν κατέβεις, συνέχισε να ανεβαίνεις.
Δεν είσαι τίποτα άλλο, παρά ο αγώνας που δίνεις κάθε μέρα της ζωής σου, μέχρι το τέλος...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μήνυμα συμπαράστασης του ΕΠΑΜ στο γαλλικό λαό για την πανεθνική του κινητοποίηση στις 5 Δεκέμβρη
4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019
Στις 5 Δεκεμβρίου, με αφορμή τη μεταρρύθμιση που σχεδιάζει η κυβέρνηση Μακρόν στο συνταξιοδοτικό σύστημα,  ξεκινάει μια πλατιά κινητοποίηση όλων των κλάδων των εργαζομένων στη Γαλλία που προβλέπεται να παραλύσει όλη τη χώρα, εγκυμονώντας κοινωνική ανάφλεξη. Όλες οι μεγάλες πόλεις θα γίνουν επίκεντρο μαζικών διαδηλώσεων που αντιτίθενται στη «μεταρρύθμιση» του συστήματος των συντάξεων. Στις κινητοποιήσεις αυτές πρωτοστατούν τα Κίτρινα Γιλέκα και το Κίνημα κατά της Παγκοσμιοποίησης (Pardem).
Το ΕΠΑΜ έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στο γαλλικό λαό και στους συναγωνιστές των Κίτρινων Γιλέκων και του Pardem γι αυτήν τη μεγάλη εθνική κινητοποίηση. Το παραθέτουμε ως έχει η ελληνική μετάφρασή του.

Γαλλία: Γενική απεργία στις 5 Δεκεμβρίου ενάντια στο νομοσχέδιο για την μεταρρύθμιση των συντάξεων
Η κυβέρνηση Μακρόν ανακοίνωσε επίσημα την πρόθεσή της να προχωρήσει στην μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος. Σύσσωμος ο γαλλικός λαός, κόμματα, ομάδες, φορείς, συνδικάτα απάντησαν με την προκήρυξη γενικής απεργίας στις 5 Δεκεμβρίου με σκοπό να προασπίσουν τα τελευταία κεκτημένα. Πολλοί μάλιστα προτείνουν την έναρξη ενός συνεχόμενου αγώνα διαρκείας. Δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί τελικά η κατάσταση.
Το ΕΠΑΜ στηρίζει τον αγώνα του γαλλικού λαού για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του ενάντια στην εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων ιδεοληψιών της γαλλικής κυβέρνησης.
Αθήνα, 4 Δεκεμβρίου 2019
Η Πολιτική Γραμματεία του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (ΕΠΑΜ)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Πατρίδα
ή το κόμμα;;;
Διότι η πατρίδα χάνεται
κ τα κόμματα αδιαφορούν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Πέρασαν 11 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου και ακόμα δεν έχω καταλάβει το λόγο που έχω χάσει το παιδί μου» δήλωσε η Τζίνα Τσαλικιάν, ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη. «Ο Κορκονέας είναι αμετανόητος και θυμωμένος επειδή μπήκε φυλακή. Είναι υποκριτής καθώς ενόψει της απόφασης του εφετείου εκδήλωσε το υποκριτικό ενδιαφέρον να με συναντήσει. Με αηδίασε αυτό το ενδεχόμενο» ανέφερε η μητέρα του Αλέξανδρου, ενώ χαρακτήρισε την απόφαση για αθώωση του Σαραλιώτη και επιβολή της μικρότερης ποινής για τον Κορκονέα άδικη και αναξιόπιστη. Μάλιστα, καταγγέλλει ότι αντιμετωπίστηκε με μεροληψία, αδιαφορία ακόμα και περιφρόνηση από τη σύσταση του Δικαστηρίου σε τέτοιο σημείο που δεν ήθελε να πηγαίνει στις ακροάσεις.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Λέοναρντ Πελτιέρ, ο φυλακισμένος ήρωας του Ινδιάνικου Κινήματος, αιχμάλωτος ενός μακραίωνου πολέμου, τα λέει όλα, στο φετινό του μήνυμα, από τη φυλακή:
«Το 2019 φτάνει στο τέλος του και μαζί του, έρχεται και η μέρα που οι περισσότεροι Αμερικάνοι θεωρούν ξεχωριστή, η Ημέρα των Ευχαριστιών. Καθώς αφήνω το νου μου να πλανηθεί πέρα από τα ατσάλινα κάγγελα και τους τσιμεντένιους τοίχους, προσπαθώ να φανταστώ τι κάνουν οι άνθρωποι έξω από τις πύλες της φυλακής, και τι σκέφτονται.
Σκέφτονται ποτέ τους Ιθαγενείς λαούς που διώχθηκαν από τις πατρίδες τους; Καταλαβαίνουν ότι, σε κάθε τους βήμα, προς όποια κατεύθυνση, βαδίζουν πάνω σε κλεμμένη γη;
Μπορούν να φανταστούν, έστω για ένα λεπτό, πως ήταν να βλέπει κανείς όσα υπέφεραν οι γυναίκες, τα παιδιά, τα μωρά, οι ασθενείς και οι γέροντες, όταν τους υποχρέωναν να πάνε όλο και πιο δυτικά, χωρίς τροφή, μέσα στο άγριο κρύο; Αυτοί ήταν ο λαός μου, και αυτή ήταν η Γη μας.
Ήταν καιρός που είμασταν ελεύθεροι και μπορούσαμε να κυνηγήσουμε το βούβαλο και να μαζέψουμε τροφή και ιερά φάρμακα.
Μπορούσαμε να ψαρεύουμε και απολαμβάναμε το καθαρό νερό! Ο λαός μου ήταν γενναιόδωρος, μοιράστηκε όλα όσα είχε, μοιράστηκε και τη γνώση της επιβίωσης στους άγριους χειμώνες ή τα καυτά, υγρά καλοκαίρια. Σεβόμασταν τα δώρα του Δημιουργού μας και θυμόμασταν να τον ευχαριστούμε καθημερινά.
Είχαμε τελετές και ειδικούς χορούς, που ήταν μια γιορτή της ζωής.
Με τον ερχομό των ξένων στις ακτές μας, η ζωή που ξέραμε θα άλλαζε δραματικά, καθώς η ατομική ιδιοκτησία ήταν απολύτως ξένη στο λαό μου. Φράχτες;;;; Ούτε που τους είχαμε ακούσει ποτέ τότε. Είμασταν ένας κοινωτικός λαός και φροντίζαμε ο ένας τον άλλο. Οι παππούδες μας δεν ζούσαν απομονωμένοι από μας! Ήταν οι κάτοχοι της σοφίας και οι ιστορικοί μας, και ένας σημαντικός δεσμός στις οικογένειές μας.
Τα μωρά μας;
Ήταν και είναι το μέλλον μας! Δείτε αυτά τα υπέροχα παιδιά που διακινδυνεύουν και αγωνίζονται για να κρατήσουν το νερό μας και το περιβάλλον καθαρό και ασφαλές για τις γενιές που δεν έχουν έρθει ακόμη.
Είναι πρόθυμα να αντιμετωπίσουν τις γιγάντιες πολυεθνικές εταιρίες, να επιμορφώσουν το κοινό για την καταστροφή που προκαλούν.
Χαμογελώ με ελπίδα όταν τα σκέφτομαι.
Είναι ατρόμητα και έτοιμα να πουν την αλήθεια, σε όποιον θέλει να την ακούει. Και ακόμη, θυμόμαστε τους αδελφούς και τις αδελφές μας στη Βολιβία, που έχουν εξεγερθεί, υποστηρίζοντας τον πρώτο Ιθαγενή πρόεδρο, τον Έβο Μοράλες.
Η αφοσίωσή του στο λαό, στη Γη, στον πλούτο και την προστασία της γης, ενάντια στη διαφθορά είναι αξιοσημείωτα. Αναγνωρίζουμε και ταυτιζόμαστε τόσο με αυτόν τον αγώνα…
Έτσι λοιπόν, σήμερα, ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους που θέλουν να είναι ανοικτόμυαλοι, αυτούς που είναι πρόθυμοι να αναλάβουν την ευθύνη να σχεδιάσουν για επτά γενιές μετά, αυτούς που θυμούνται τις θυσίες των προγόνων μας ώστε να συνεχίζουμε να μιλάμε τη δική μας γλώσσα, να ευχαριστούμε με τον δικό μας τρόπο μέσα στο δικό μας δέρμα, και να αναγνωρίζουμε πάντα και να σεβόμαστε την ιθαγενή μας καταγωγή.
Εσείς, που είστε ευγνώμονες γιατί έχετε αρκετό φαγητό να ταϊσετε τις οικογένειές σας, δώστε παρακαλώ σας, και στους λιγότερο τυχερούς. Αν είστε στα ζεστά και έχετε ένα άνετο καταφύγιο στο οποίο ζείτε, δώστε παρακαλώ σας, και σε εκεινους που κρυώνουν και είναι άστεγοι.
Αν δείτε κάποιον δυστυχισμένο που να χρειάζεται έναν καλό λόγο, ή και δύο, γίνετε αυτός που θα κάνει το βήμα και θα απλώσει το χέρι.
Και, το σημαντικότερο, όταν βλέπετε την αδικία, όπου και αν τη βλέπετε, να είστε γενναίοι, να μιλάτε και να την αντιμετωπίζετε.
Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους που με θυμάστε και εμένα και την οικογένειά μου, στις προσευχές σας.
Σας ευχαριστώ που συνεχίζεται να με στηρίζετε και να πιστεύετε σε μένα. Δεν υπάρχει λεπτό μέσα στη μέρα που περνά που να μην ελπίζω ότι αυτή η ίδια μέρα θα είναι και η μέρα που θα ελευθερωθώ.
Ζω για τη μέρα που θα μυρίσω πάλι τον καθαρό αέρα, που θα νοιώσω την αύρα στα μαλλιά μου, θα δω τα σύννεφα να τρέχουν να κρύψουν τον ήλιο και το φεγγάρι να χαράζει με το φως του το δρόμο για το ιερό Ινιπι.
Αυτή όντως θα είναι η μέρα που θα μπορώ να την ονομασω ημέρα των Ευχαριστιών.
Ευχαριστώ όποιον με ακούει και ακούει τις λέξεις μου.
Το Πνεύμα μου είναι εκεί μαζί σας.
Ντόκσα [εις το επανιδείν],
Στο Πνεύμα του Τρελλού Αλόγου,
Λέοναρντ Πελτιέρ» ".



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ούτε βήμα πίσω για Μπογδάνο η Ελληνοφρένεια: «Ρουφιάνο τον λένε όλοι στην κοινωνία γιατί ρουφιάνος είναι»
5 Δεκεμβρίου 2019
Καμιά διάθεση να κάνουν πίσω αναφορικά με όσα ανέφεραν από αέρος για τον Κώστα Μπογδάνο οι συντελεστές της ραδιοφωνικής Ελληνοφρένειας, πάρα το εξώδικο που τους έστειλε ο βουλευτής της ΝΔ.
«Ρουφιάνο τον λένε όλοι στην κοινωνία γιατί ρουφιάνος είναι» είπε χαρακτηριστικά ο Θύμιος  Καλαμούκης  δηλώνοντας, μαζί με τον Αποστόλη, Μπαρμπαγιάννη πως εμμένουν στις απόψεις τους και σε όσα είπαν. «Δεν παίρνουμε πίσω ούτε λέξη» τόνισαν και συνέχισαν: «Αναμένουμε την αγωγή με τα μηδενικά να δούμε πόσο μετράει την τιμή και την υπόληψή του».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία: Παρέλυσε χτες η χώρα λόγω γενικής απεργίας -
Κλειστός ακόμα και ο Πύργος του Άιφελ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΥΕΜΕΝΗ δεν φτανει που καταδικαζουν εναν ολοκληρο λαο σε θανατο ,τον κατακλεβουν απο την ιστορια του και την τεχνη του ..η γνωστη ιστορια της αποικιοκρατικης λευκης Δυσης
Πανω από ένα εκατομμυριο αρχαιολογικα ευρηματα κλαπηκαν από την Υεμενη. Εκτιθεντε στα Εμιρατα και στα Μουσεια στις ΗΠΑ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



6 Δεκέμβρη του 2019:Νεκρός 29χρονος σε εργατικό δυστύχημα σε λατομείο στη Βέροια.Σύμφωνα με μαρτυρίες συναδέλφων δεν υπήρχαν από πλευράς της εργοδοσίας τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θανος Τζημερος:βριζει το Γρηγοροπουλο και το Φυσσα.Ενας γιατρός παρόλα αυτα και του Δημόσιου Νοσοκομείου που τόσο μισεί θα τον κανει καλα.Νομίζω ότι μόνο Δεκα κουβάδες με κόπρανα αλόγου θα μπορούσαν να συνετισουν το Θάνο Τζημερο.Ούτε καφέδες ούτε βρισιές ουτε τίποτα.Ένας λεκές πάνω στο ανθρώπινο σώμα είναι,μια σκουριασμενη ψυχή σε σώμα ανθρώπου,ένας νεοφιλελεύθερος σαδιστης της κλειδαρότρυπας.Μια προκα πάνω στο σταυρό του μαρτυρίου για το Φυσσα,το Γρηγορόπουλο και τον 29χρονο που σήμερα εχασε τη ζωή του σε εργατικό δυστύχημα σε λατομείο στη Βέροια.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εφόσον απαλλοτριωθεί η Συλλογή Μητσοτάκη μπορούμε να ανοίξουμε τρία μουσεία. Φανταστείτε κύκλος εργασιών που θα χρειαστεί για τη δημιουργία μουσειων και τη μετέπειτα λειτουργία και συντήρησή τους.

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν, αφού απολογήθηκαν στον ανακριτή, οι δυο συλληφθέντες κατά τη χθεσινή επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών στα Εξάρχεια.
Παρ, 06/12/2019 - 17:02
Οι δυο, είχαν συλληφθεί σε σπίτι στην οδό Πλαπούτα και Καλλιδρομίου, μέσα στο οποίο σύμφωνα με την Αστυνομία, βρέθηκε αρχαίο αντικείμενο.
Σύμφωνα πάντα με την ΕΛΑΣ, οι αστυνομικοί δεν εντόπισαν ναρκωτικές ουσίες στο σπίτι. Αντίθετα βρήκαν έναν αρχαίο αμφορέα, και εξ αιτίας αυτού προχώρησαν στην σύλληψη των δύο, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία της «υπεξαίρεσης αρχαίου μνημείου ιδιαιτέρα μεγάλης αξίας κατά συναυτουργία».
Ο αρχαιος αμφορεας δεν ηταν παρα ένα παμφθηνο κανατι του κιλου, οι αστυνομικοι το χαρακτηρισαν αρχαιο για να τους ταλαιπωρήσουν, για αυτό το λόγο αφέθησαν ελεύθεροι.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεσαίωνας: 1 στους 3 εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα 409 ευρώ μικτά!

Κυριαρχεί ο τύπος του «εργαζόμενου πένητα» («working poor»)
Η αγορά εργασίας απειλεί τις συντάξεις !
Ιδού τα αποκαλυπτικά στοιχεία του ΕΦΚΑ
που δημοσιεύθηκαν σήμερα!

Με το υπ’αριθ.πρωτ. ΔΙ.ΜΕΛ./Φ1/53/1407265/22-11-2019 έγγραφο του ΕΦΚΑ ανακοινώθηκαν τα στοιχεία απασχόλησης για τον μήνα Μάιο 2019.
Τα στοιχεία που παρατίθενται είναι ανησυχητικά για το μέλλον των μισθών, αλλά και των συντάξεων, αφού (όπως έχουμε αναφέρει πολλάκις) το Ασφαλιστικό είναι συνάρτηση του Εργασιακού και η αγορά εργασίας επηρεάζει δραστικά τις εισφορές στα Ταμεία και το μέλλον των συντάξεων.
Από τον Πίνακα 2 της σελίδας 3 με τίτλο «Κατανομή της απασχόλησης, του ημερομισθίου και του μέσου μισθού των ασφαλισμένων ανά τύπο απασχόλησης»  που παραθέτουμε, καταδεικνύεται ότι 1 στους 3 εργαζόμενους σε όλο τον ιδιωτικό τομέα λαμβάνει μηνιαίο μισθό ΜΟΝΟ 409,21 ευρώ (μεικτά).
Πιο συγκεκριμένα, στο σύνολο των 2.491.102 εργαζομένων, οι 715.875 (ποσοστό 28,73%) απασχολούνται μερικώς και ο μέσος μηνιαίος μικτός μισθός που λαμβάνουν είναι 409,21 ευρώ!!
Η αποκάλυψη αυτή, σε συνδυασμό με τις χιλιάδες μετατροπές συμβάσεων εργασίας από αορίστου χρόνου σε εκ περιτροπής (με ή χωρίς τη συναίνεση του εργαζομένου), όπως αυτές καταγράφονται από το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» (βλ. την από 7-11-2019 ανακοίνωσή μας για τις 7.878 μετατροπές που έγιναν ΜΟΝΟ τον Οκτώβριο του 2019!!), δημιουργεί ανησυχία και ισχυρούς προβληματισμούς για τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους της πατρίδας μας.
Η ΕΝΥΠΕΚΚ καλεί την κυβέρνηση να πριμοδοτεί την πλήρη και ασφαλισμένη εργασία και να αφήνει μεγαλύτερο έδαφος σε αξιοπρεπείς και αξιοβίωτους μισθούς, αφού είναι αυτονόητο ότι όσοι μεν από τους 715.875 εργαζόμενους με μικτό μηνιαίο μισθό 409,21 ευρώ έχουν δημιουργήσει οικογένεια, αυτές ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, όσοι, δε, δεν το έχουν ακόμη τολμήσει, δεν μπορούν καν να το ονειρευτούν.
Υπ’ αυτές τις συνθήκες εργασιακής απορρύθμισης, δεν μπορεί να γίνει λόγος για ελεύθερο χρόνο και κοινωνική, συνδικαλιστική και πολιτιστική δράση των Ελλήνων.
Έτσι θα συνεχίζεται η καταστροφή της εγχώριας εργατικής δύναμης.
Οι «εργαζόμενοι-πένητες» («working poor») αλλά και οι άνεργοι είναι εδώ, είναι δίπλα μας! Και οι προσοντούχοι νέοι μας μεταναστεύουν στο εξωτερικό!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι οφείλουμε στα Wikileaks και στον Ασάνζ όσον αφορά την ελληνική πραγματικότητα;;
Απ:οφείλουμε τις αποκαλύψεις του για την επικοινωνία της Άννας Διαμαντοπούλου[τότε υπουργού Παιδείας του Πασόκ]με Αμερικανούς αξιωματούχους που προωθούσαν το σχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και κολλεγίων με την ταυτόχρονη αναθεώρηση του άρθρου 16.
Η άλλη σημαντική πληροφορία που έχουμε στα χέρια μας ήταν η εκπαιδευση του τότε Υπουργού κυρίου Χρυσοχοϊδη για την ανασυγκρότηση των σωμάτων ασφαλείας στα πρότυπα των σωμάτων ασφαλείας των ΗΠΑ και του Ισραήλ.
Η σύνδεση των πανεπιστημιακών χώρων και του ασύλου με ''τρομοκρατικές και εγκληματικές οργανώσεις''από τους κατεξοχήν φονιάδες της Ελεύθερης Αγοράς και των Πολεμικών Εξοπλισμών και ο στιγματισμός σύσσωμου του φοιτητικού κινήματος[με τις οποιες αντιφασεις του]ως παρακλαδι της ''τρομοκρατιας'' συνιστά μια μεγάλη απάτη,απ΄αυτές στις οποίες είναι μαθημένος ο κύριος Χρυσοχοϊδής του ''εκσυγχρονιστικού Σημιτικού Πασόκ''.Οι πραγματικοι τρομοκρατες κατηγορουν τα θυματα.Οι συνεργάτες των τρομοκρατών βαφτίζουν τρομοκρατες τα νέα παιδιά που δεν είναι ενταγμένα στις κυρίαρχες μορφές της κατεστημένης οργανωμενης έκφρασης και δινουν εντολη ανελέητου ξύλου προκειμένου να εμπεδώσουν τις αντιθέσεις και τις αντιφάσεις της κοινωνίας.Όχι όμως να τις εμπεδώσουν όπως είπε ο κύριος ΧρυσοχοΪδης σε συνέντευξη του στο ΒΗΜΑ από την καθημερινή ζωή και απ΄όσα μάθουν στο Πανεπιστήμιο,αλλά να τις εμπεδώσουν με την ανάποδη γκλομπιά,τις προσαγωγες,τις συλληψεις,τις βρισιες,τους τραμπουκισμους,τις σεξιστικες επιθεσεις,τις φυσουνιες στο προσωπο με τα ληγμενα χημικα απο το Ισραήλ που τα ρίχνουν και στους Παλαιστίνιους.
Προσοχή αύριο στα ορκ της κυβερνησης που θελουν νεους Γρηγοροπουλους για να αναβαθμίσουν το Σχέδιο της Μηδενικής Ανοχής του Νομου και της Τάξης.Τέτοια σχέδια επιβάλουν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές του Σοκ και Δέους, που αναζητούν ή επινοούν αναλογες αφορμές προκειμένου να δικαιολογήσουν στη φοβική μικροαστική μάζα την αύξηση της κρατικής καταστολής που στόχο έχει να προστατευτούν οι πολίτες από τους ''τρομοκράτες''.Τρομοκρατες ειναι τα παιδιά και τα εγγόνια τους που δεν θα δουλέψουν στην Goldman Sachs,όπως η κόρη του Κυριάκου Μητσοτάκη που έπιασε την πρώτη της δουλεια στην G.S.με ένα μισθό που δεν το φαντάζονται άνθρωποι μετά από 30 χρόνια δουλειάς.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι Δημοκρατικοί παραπέμπουν τον Τραμπ - Συναντηθηκε με τον γκαντεμη τον Κουλη? Καλα να παθει!

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε την Πέμπτη την παραπομπή του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.
Πιο συγκεκριμένα, η Πελόζι ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή στην Επιτροπή Δικαιοσύνης να προχωρήσει στη σύνταξη των εγγράφων για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου.
«Ο Τραμπ εκμεταλλεύτηκε τη δύναμή του για το προσωπικό του συμφέρον», ανέφερε η Πελόζι, τονίζοντας ότι οι πράξεις αυτές του Αμερικανού προέδρου «πλήττουν την ίδια την καρδιά του Συντάγματός μας». «Δεν μας αφήνει άλλη επιλογή», πρόσθεσε.
Οι Δημοκρατικοί κατηγορούν τον Ντόναλντ Τραμπ πως καταχράστηκε την εξουσία του, ασκώντας πιέσεις στην κυβέρνηση της Ουκρανίας ώστε να δώσει εντολή έρευνας σε βάρος του γιου του Τζο Μπάιντεν, που θεωρείται επικρατέστερος αντίπαλός του στις προεδρικές εκλογές του 2020.
Οι πρώτες αντιδράσεις του προέδρου Τραμπ και του Λευκού Οίκου
Νωρίτερα την Πέμπτη, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως αν πρόκειται να προχωρήσει η παραπομπή του, «ας γίνει τώρα, γρήγορα» και πρόσθεσε πως σκοπεύει να αποκαλύψει «πόσο διεφθαρμένο είναι το σύστημα».
«Αν θέλετε να με παραπέμψετε, να το κάνετε τώρα, γρήγορα, ώστε να έχουμε μια δίκαιη δίκη στη Γερουσία και να επιστρέψει στην κανονικότητα η χώρα», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Αμερικανός πρόεδρος, ενώ τονίζει ότι εκλέχτηκε για να καθαρίσει τον βάλτο «και ακριβώς αυτό είναι που κάνω».
Να μην ξεχναμε ότι στη συνοδο του ΝΑΤΟ στο Λονδινο, ο Κυριακος Μητσοτακης συναντηθηκε με τον Τραμπ. Και μαλιστα όταν συναντηθηκε με τον Ερντογαν του ειπε «συγνωμη που αργησα αλλα ερχομαι από συναντηση με τον προεδρο Τραμπ».
Καλα να παθει ο Τραμπ. Πηγε να συναντηθει με τον φορεα της γκαντεμιας! Δεν ηξερε, δεν ακουσε? Στην επομενη συναντηση του Κουλη με τον Τραμπ, θα τον πανε τον Τραμπ στο εκτελεστικο αποσπασμα.
Ο Κουλης συναντηθηκε και με τον Ερντογαν! Ο Ερντογαν πλεον είναι υποψηφιος για κρεμασμα η αποκεφαλισμο! Δεν του ειπε κανεις συμβουλος του ότι ο Κουλης είναι φορεας γκαντεμιας! Ο Κουλης είναι το μυστικο οπλο της Ελλαδας, που εξοντωνει κάθε αντιπαλο! Αυτό που λενε οι ακροδεξιοι Ε.
Στο τελος θα μεινει μονο ενας! Ο Κουλης!
Highlander (1986)
H ιστορία του απέθαντου Connor Macleod, που στην ταινία ενσαρκώνει ο Christopher Lambert, που γεννήθηκε τον 16ο αιώνα στα Highlands της Σκωτίας και ζει στη Νέα Υόρκη του 1980. Η πορεία της ζωής του συνοψίζεται στην προφητεία «στο τέλος θα μείνει μόνο ένας». Τα μαγευτικά τοπία της σκοτσέζικης υπαίθρου κι ένα αξέχαστο soundtrack των Queen έμειναν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη του κοινού.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Η ΑΠΑΓΓΕΛΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΗΣ ΦΤΩΧΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ
Εἶναι στ’ ἀλήθεια θλιβερὸ μιὰ χώρα νὰ πεθαίνει,
νὰ τό ’χουν ὅλοι βέβαιο κι αὐτὴ νὰ τ’ ἀγνοεῖ,
νὰ μὴν σκαμπάζει τίποτε, νὰ μὴν καταλαβαίνει.
Νὰ λέει ὅτι κοιτάει μακριὰ καὶ νά ’ναι τυφλωμένη,
νὰ ἠχεῖ στ’ αὐτιά της θούριος τοῦ ρόγχου ἡ βοή,
στ’ ἀλήθεια εἶναι θλιβερὸ μιὰ χώρα νὰ πεθαίνει.
Νὰ βλέπει ἀντίκρυ της τὸ φῶς ἀργὰ νὰ ξεθυμαίνει
κι ἐκείνη νὰ φαντάζεται πὼς ἦρθε τὸ πρωί,
τὸν ζόφο ποὺ τὴν ἔζωσε νὰ μὴν καταλαβαίνει.
Νὰ βλέπει στὴν παλάμη της, αὐτὴ τὴν ἁπλωμένη,
τάχα τὸ πάθος, τῆς γροθιᾶς τὴν ἀνυπακοή,
μὲ οἶστρο νὰ παραληρεῖ καὶ ὅμως νὰ πεθαίνει.
Νὰ αἰσθάνεται ὅτι ἐγείρεται πάνω ἀπ’ τὴν Οἰκουμένη
κι ὅμως νὰ ἕρπει καταγῆς, στοῦ βούρκου τὴ ζωή,
ἀνίδεη νὰ κατρακυλᾶ, νὰ μὴν καταλαβαίνει.
Νὰ γλείφει ἐκεῖνα ποὺ ξερνᾶ, τὴν μπόχα νὰ βυζαίνει,
νὰ αἱμορραγεῖ ἀκατάσχετα καὶ νὰ πυορροεῖ –
στ’ ἀλήθεια εἶναι θλιβερὸ μιὰ χώρα νὰ πεθαίνει.
Κι ἀπ’ ὅλα τὸ πιὸ θλιβερό: νὰ μὴν καταλαβαίνει.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Είσαι άσχετος, ανίκανος, ψεύτης και θρασύδειλος"
 Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2019, 14:47
Μία άνευ προηγουμένου επίθεση κατά του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή εξαπέλυσε ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, πρόεδρος του Ομίλου Εταιρειών Μηχανικής. Η επίθεση έχει σαν φόντο την εκτέλεση του πολύπαθου κατασκευαστικού έργου Πάτρας - Πύργου (δυτικός άξονας) και αποτελεί απάντηση στα όσα είπε και κυρίως υπενόησε προ ημερών ο υπουργός Κώστας Καραμανλής στη Βουλή μιλώντας για «Καλογρίτσες της Δεξιάς».
Ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, εκ των παραδοσιακών μεγάλων κατασκευαστών στην Ελλάδα, επιτίθεται προσωπικά στον Κώστα Καραμανλή λέγοντάς του πως «δεν είναι σε θέση να σηκώσει στους ώμους του το όνομα που φέρει». Τον αποκαλεί «άσχετο, ψεύτη, θρασύδειλο και ανίκανο». Τον κατηγορεί πως ενεργεί με εμμονές. Καταγγέλλει τον υπουργό πως διαπραγματεύεται με «νταβατζήδες». Και καταλήγει σαρκαστικότατα σε κάποια παράγραφο: «Και θα μας καταγγειλεις όταν πρεπει? Εμεις θα δουλευουμε χωρις να μας πληρωνεις μεχρι να μας καταγγειλεις όταν πρεπει? Ωραίος μάγκας είσαι».
 Είναι,  χαρακτηριστικό πως ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου προβαίνει σε ευθείς χαρακτηρισμούς χωρίς συγκαλύψεις. Δεν είναι καθόλου σύνηθες να αποκαλείται ένας υπουργός ανίκανος, ψεύτης και άσχετος. Ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου αφήνει σαφέστατες αιχμές κατά του Κώστα Καραμανλή για «υπόγειες» διαπραγματεύσεις και συνεννοήσεις αλλά και «προτιμήσεις» σε ανταγωνιστές στην αγορά των κατασκευών.
Το ύφος της επιστολής, η οποία εστάλη στον ίδιο τον υπουργό, στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο δεξί χέρι του πρωθυπουργού και διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Γρηγόρη Δημητριάδη αλλά και στην αρμόδια επίτροπο στις Βρυξέλλες Margrethe Vestager, είναι ειρωνικό και σαρκαστικό. Αν μη τι άλλο, ο κ. Κώστας Καραμανλής ως μέλος κυβέρνησης οφείλει μία εκτενή εξήγηση, η οποία πρέπει να κατατεθεί δημόσια και ενώπιον της Βουλής, διότι σε αυτήν την υπόθεση εμπλέκονται εκτός των άλλων ξένοι επενδυτές και επιχειρηματικά σχήματα, Ιταλικα εταιρικα σχηματα που ηδη δουλευουν δυο εργα τις οποιες Ιταλικες εταιριες ο Καραμανλης αποκαλει «ανυπαρκτες», αλλά και για τον πρωτόγνωρο χαρακτήρα της δικαιολογημενης δημόσιας επίθεσης εναντίον του, καθώς καταγγέλλονται ζητήματα πολύ σοβαρά.
Επισημαίνεται πως ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου καταλήγει στην επιστολή του με την εξής φράση: «Και βέβαια θα σε καταγγείλουμε και θα σε μηνύσουμε... [...]. Υπάρχουν νόμοι κύριε και είσαι υποχρεωμένος να τους τηρείς, είτε σου αρέσει είτε δεν σου αρέσει».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αθώος ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη - Tου είχε κάνει μήνυση ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής
 Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2019, 12:15
Αθώο έκρινε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων τον Ανδρέα Γιακουμάκη, σε βάρος του οποίου είχε καταθέσει μήνυση ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής για προσβολή της τιμής και απλή σωματική βλάβη. Η διαδικασία ήταν συνοπτική.
Ο πρώην διευθυντής ζήτησε να ανακληθεί η μήνυση, όμως ο πατέρας του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη δεν δέχτηκε και η διαδικασία εξελίχθηκε. Ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής ρωτήθηκε από την έδρα εάν ζητεί συγγνώμη για την υποβολή της μήνυσης και απάντησε καταφατικά.
Από τη μεριά του, ο Ανδρέας Γιακουμάκης υποστήριξε πως ποτέ δεν εκφράζεται με τον τρόπο που αναφέρεται στη μήνυση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα επίθεση με ρουκέτες εναντίον στρατιωτών των ΗΠΑ σε βάση του Ιράκ
Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2019, 16:33
Δύο ρουκέτες εκτοξεύθηκαν, το βράδυ της Πέμπτης, εναντίον μιας βάσης όπου σταθμεύουν κατοχικοι Αμερικανοί στρατιώτες στο Ιράκ, στην πιο πρόσφατη από μια σειρά επιθέσεων που, αν και δεν προκάλεσαν θύματα, ανησυχούν τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσαν σήμερα αμερικανικές πηγές.
Τα πυρά στην αεροπορική βάση Αλ-Μπάλαντ, 80 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης, σημειώθηκαν ενώ η Ουάσινγκτον εξετάζει το ενδεχόμενο να αναπτύξει 5.000 έως 7.000 επιπλέον κατοχικους στρατιώτες στη Μέση Ανατολή.
Οι δύο ρουκέτες Κατιούσα δεν προκάλεσαν θύματα ή ζημιές, αλλά «δεν ήταν μακριά» [από το να προκαλέσουν], δήλωσε μία από τις αμερικανικές πηγές στο Ιράκ.
«Αυτή η αναζωπύρωση των επιθέσεων», σύμφωνα με άλλη πηγή, ανησυχεί πολύ τις Ηνωμένες Πολιτείες που διαθέτουν 5.200 κατοχικους στρατιώτες στο Ιράκ.
Σε διάστημα έξι εβδομάδων, σημειώθηκαν οκτώ επιθέσεις εναντίον βάσεων όπου σταθμεύουν κατοχικοι Αμερικανοί στρατιώτες ή της αμερικανικής πρεσβείας στην αυστηρά φρουρούμενη Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης.
Στις 3 Δεκεμβρίου, πέντε ρουκέτες έπεσαν στη αεροπορική βάση Άιν αλ-Άσαντ (δυτικά), την οποία είχε επισκεφθεί ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πομπέο τέσσερις μέρες νωρίτερα.
Τον Νοέμβριο, περίπου 15 ρουκέτες έπληξαν την αεροπορική βάση Καγιάρα (βορειοδυτικά).
Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές και μέχρι τώρα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο αρκείται να καταδείξει ως υπεύθυνες γενικά ένοπλες ιρακινές οργανώσεις που υποστηρίζονται από το Ιράν, μεγάλο εχθρό των Ηνωμένων Πολιτειών.
Το Ιράν υποστηρίζει, και χρηματοδοτεί τις πιο ριζοσπαστικές οργανώσεις του Χασντ αλ-Σαάμπι, ενός συνασπισμού Ιρακινών παραστρατιωτικών που έχουν ενσωματωθεί στο κράτος.
Ενώ επεκτείνεται η επιρροή του Ιράν στο Ιράκ, οι οργανώσεις του Χασντ έχουν καταστεί πιο σημαντική απειλή για τους κατοχικους Αμερικανούς στρατιώτες απ΄ό,τι οι τζιχαντοφασιστες της συμμοριας Ισλαμοφασιστικό Κράτος, που ουσιαστικα το ιδρτσαν οι μερικανοι, εκτιμά μία από τις αμερικανικές πηγές.
«Το ερώτημα είναι: πότε θα πει κάποιος 'αρκετά'», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Όλοι έχουν συνείδηση του κινδύνου, αλλά μερικές φορές οι Ιρακινοί εταίροι μας μάς λένε, 'τι μπορούμε να κάνουμε;'»
Ορισμένες οργανώσεις, οι πιο ριζοσπαστικές, εξακολουθούν να δρουν παράλληλα, ανεξάρτητα από το κράτος, για παράδειγμα πολεμώντας στη γειτονική Συρία, στο πλευρό των στρατευμάτων της Συριακης Δημοκρατιας.
Η κατοχικη κυβερνηση στο Ιράκ, μια από τις λίγες χώρες στη Μέση Ανατολή που είναι ταυτόχρονα σύμμαχος της ναζιστικης αποικιοκρατικης Ουάσινγκτον που εχει κανει κατοχη στη χωρα και τα πετρελαια της μετα τον πολεμο του 2000, και της Τεχεράνης, που στηριζει ένα ανεξαρτητο σιιτικο Ιρακ, έχει καλέσει κατ΄επανάληψη να μην χρησιμοποιείται το έδαφος της χώρας για έναν πόλεμο δι΄αντιπροσώπων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις στη Γαλλία
 Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2019, 13:02
Έπειτα από τη χθεσινή μαζική συμμετοχή, συνεχίζεται η απεργιακή κινητοποίηση στη Γαλλία κατά του σχεδίου αντεργατικης νεοφιλελε μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, μιας εμβληματικής στιγμής της πενταετούς θητείας του Εμανουέλ Μακρόν, η οποία προκάλεσε την κάθοδο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων στους δρόμους.
Τα προβλήματα στις μεταφορές, ιδιαίτερα, παραμένουν σημαντικά. Στο Παρίσι, συνεχίζεται μέχρι τη Δευτέρα η απεργία των RATP (δημόσιες συγκοινωνίες) και εννέα από τις 14 γραμμές του μετρό παραμένουν κλειστές. Λίγο πριν από τις 09:00 ώρα Ελλάδας, ο ενημερωτικός ιστότοπος για την οδική κυκλοφορία Sytadin κατέγραφε μποτιλιαρίσματα άνω των 350 χλμ. στην περιοχή του Παρισιού.
Η κυβέρνηση επιχείρησε να ξαναπάρει το πάνω χέρι ανακοινώνοντας κάποιες τελευταίες συζητήσεις με τα συνδικάτα τη Δευτέρα. Η υπουργός Αλληλεγγύης Ανιές Μπουζίν δήλωσε πως «η οργή των Γάλλων» που εκφράστηκε χθες «έχει ακουστεί».
Το συνταξιοδοτικό είναι ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα στη Γαλλία. Είχε παραλύσει τη χώρα για περισσότερο από τρεις εβδομάδες το 1985 προτού η κυβέρνηση υποχωρήσει στο θέμα αυτό.
Αυτή τη φορά η αντιλαικη μεταρρύθμιση έχει σκοπό την κατάργηση 42 διαφορετικών συστημάτων προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ενιαίο συνταξιοδοτικό σύστημα με μοριοδότηση, το οποιο θα κανει τις συνταξεις απλως φιλοδωριματα. Έρχεται σε μια στιγμή κατά την οποία το κοινωνικό πλαίσιο είναι ήδη πολύ τεταμένο εδώ και μήνες σε πολλούς τομείς και υπό την πρωτοφανή επίδραση των «κίτρινων γιλέκων», ενός λαικου προοδευτικου κινήματος που γεννήθηκε πριν από έναν χρόνο, που ειπε στοπ στις αντιλαικες αντεργατικες νεοφιλελε μεταρρυθμισεις του Μακρον.
Χθες, Πέμπτη, τουλάχιστον 800.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στο Παρισι, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών. Ολόκληροι τομείς επιβράδυναν τη δραστηριότητά τους.
Το συνδικάτο CGT έκανε λόγο για 1,5 εκατ. και πλέον διαδηλωτές και είδε στην κινητοποίηση «έναν πρώτο πετυχημένο σταθμό». Μια κινητοποίηση «σπάνιου εύρους, που είχαμε να δούμε από το 2010 και το 1995», κατά τις προηγούμενες νεοφιλελε μεταρρυθμίσεις των συντάξεων, σύμφωνα με τη France οuvriere, το τρίτο μεγαλύτερο συνδικάτο μετά τα CFDT και CGT.
Όμως αυτή η κινητοποίηση προκαλεί επίσης προβληματα στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην περιοχή του Παρισιού όπου «γκρόσο μόντο, κυκλοφορεί ένα τρένο στα πέντε», σύμφωνα με την υπηρεσία σιδηροδρόμων SNCF.
«Είναι ένας εφιάλτης, οι άνθρωποι είναι πιο τρελαμένοι απ΄ό,τι συνήθως. Φθάνοντας στον Σταθμό του Βορρά (Gare du Nord) (στο Παρίσι), δεν μας άφηναν να κατέβουμε», σχολίασε η Λόλα που πήρε έναν συρμό RER. Το ιδιο το καθεστως του Μακρον δηλαδη μεγαλωνει τα προβληματα για να ριξει την ευθυνη στην Απεργια.
Στον Σταθμό του Βορρά, η αίθουσα που οδηγεί στις αποβάθρες των τρένων που εξυπηρετούν τα προάστια και οι μεγάλες γραμμές δεν είχαν καθόλου κόσμο, ενώ υπογείως, στις αποβάθρες του μετρό υπήρχε συνωστισμός, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείο.
Ο σταθμός του Στρασβούργου, στην ανατολική Γαλλία, ήταν επίσης σχεδόν έρημος.
Στη Γαλλία, η διοίκηση του SNCF αναμένει ακύρωση του 90% των δρομολογίων των τρένων υψηλής ταχύτητας TGV και του 70% εκείνων στο περιφερειακό δίκτυο. Το ποσοστό των απεργών στην εταιρία σιδηροδρόμων έφθασε χθες το 55,6%.
Η Air France ανακοίνωσε την ακύρωση σήμερα Παρασκευή του 30% των εσωτερικών πτήσεών της και του 10% των πτήσεων μεσαίων αποστάσεων. Τα αεροσκάφη των EasyJet, Transavia και Ryanair παραμένουν επίσης καθηλωμένα στο έδαφος. Οι αεροπορικές εταιρίες κλήθηκαν να μειώσουν κατά 20% το πρόγραμμά τους.
Στα σχολεία, ο υπουργός Παιδείας εκτιμά το ποσοστό των απεργών στο 51,15% στην πρωτοβάθμια και 42,32% στη δευτεροβάθμια χθες.
Αναμένονται νέες διαδηλώσεις αύριο Σάββατο, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά της ανεργίας και της επισφάλειας; Το συντονιστικό των συνδικαλιστικών οργανώσεων και οι οργανώσεις νεολαίας συνεδριάζουν σήμερα στην έδρα της FO για να αποφασίσουν.
Χθες, ορισμένες διαδηλώσεις σημαδεύτηκαν από συγκρούσεις, στο Παρίσι, στη Λιόν, στο Μονπελιέ και στην Τουλούζη, κυρίως, όμως ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ απέτισε «φόρο τιμής» στα συνδικάτα, σημειώνοντας πως «σε έναν μεγάλο αριθμό πόλεων» οι διαδηλώσεις «κύλησαν ομαλά καθώς είχαν οργανωθεί καλά».
Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είναι «ήρεμος και αποφασισμένος να φέρει σε πέρας τη αντιλαικη αντεργατικη ακροδεξια νεοφιλελε μεταρρύθμιση αυτή, ακούγοντας και διαβουλευόμενος» ανακοίνωσε χθες το Ελυζέ, διευκρινίζοντας πως ο πρωθυπουργός «θα μιλήσει προς τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδες για τη γενική αρχιτεκτονική της ακροδεξιας νεοφιλελε μεταρρύθμισης».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε αδιέξοδο η Κολομβία - Δεν τα βρήκαν διαδηλωτές και κυβέρνηση
Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2019, 10:08
Δεν κατέληξαν σε συμφωνία τα ηγετικά στελέχη συνδικάτων και οι αντιπρόσωποι της κυβέρνησης της Κολομβίας κατά τη χθεσινή τους συνάντηση, που ήταν η δεύτερη για αυτήν την εβδομάδα, προκειμένου να τερματιστούν οι συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις εναντίον της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής του προέδρου Ιβάν Ντούκε.
Η συνάντηση έγινε μία ημέρα μετά την εθνική απεργία και τις διαδηλώσεις που οργάνωσαν συνδικάτα, φοιτητικές οργανώσεις και άλλες συλλογικότητες, όπου συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες πολίτες της χώρας της Λατινικής Αμερικής.
«Συνεχίζουμε να διαφωνούμε βαθιά με την κυβέρνηση για το πώς θα πρέπει να γίνουν οι συνομιλίες» είπε στους δημοσιογράφους ο Διόχενες Ορχουέλα, πρόεδρος της Κεντρικής Συνομοσπονδίας Εργαζομένων (CUT), μετά τη χθεσινή συνάντηση.
«Επιπλέον, η κυβέρνηση έκανε ένα βήμα πίσω, χαρακτηρίζοντας τις συνομιλίες διερευνητικές. Συνεχίζουμε να επιμένουμε πως αυτό είναι τραπέζι διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και την εθνική απεργιακή επιτροπή για να συζητηθούν τα 13 αιτήματα που έχουμε θέσει» πρόσθεσε.
Ανάμεσα στα αιτήματα τα οποία εγείρει το κίνημα διαμαρτυρίας είναι η κυβέρνηση να καταβάλλει μεγαλύτερες προσπάθειες για να τερματιστούν οι δολοφονίες υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλων ακτιβιστών, να εφαρμόσει τη συμφωνία ειρήνης με την οργάνωση πρώην ανταρτών Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας-Λαϊκός Στρατός (FARC-EP), και να διαλύσει τη μονάδα αντιμετώπισης ταραχών ESMAD, που κατηγορούν για τη χρήση δυσανάλογης βίας με 4 νεκρους συμφωνα με την κυβερνηση με αποκορύφωμα τον θάνατο από δακρυγονο στο κεφαλι του 18χρονου διαδηλωτή Ντίλαν Κρους.
Το χωρίς προηγούμενο από τη δεκαετία του 1970 κίνημα αυτό στην Κολομβία εναντιώνεται επίσης στα σχέδια μελών της κυβέρνησης του Ντούκε να προωθήσουν φορολογικές μεταρρυθμίσεις -ο ίδιος ο ακροδεξιός φασιστας πρόεδρος αρνείται πως τις υποστηρίζει-, όπως η αύξηση των ηλικιακών ορίων για τη συνταξιοδότηση και η μείωση του κατώτερου μισθού των νέων.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Καταρρέει το ασφαλιστικό της Ολλανδίας σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές.Σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού πρέπει να γίνει στροφή στην ιδιωτική ασφάλιση.-
Είναι αλήθεια ότι ολλανδικές ασφαλιστικές εταιρείες έχουν γραφεία και στην Ελλάδα.Πώς είναι δυνατόν ένα καπιταλιστικό κράτος του πυρήνα της ΕΕ με εκμετάλλευση αποικιών εκτός ΕυρωπαΪκού εδάφους να αντιμετωπίζει πρόβλημα;;-Κάνενα πρόβλημα αγαπητοί μου.Σε όλη την ΕΕ[οι Γάλλοι βγήκαν μαζικά στο δρόμο]η οδηγία ειναι συγκεκριμένη:απαξίωση συνταξιοδοτικού-ασφαλιστικού,ληστεία ασφαλιστικών ταμείων με ευνοημένες τις τράπεζες,απαξίωση της κοινωνικής ασφάλισης και ιδιωτικοποίηση δημιουργώντας μια νέα αγορά για ιδιωτικές ασφαλιστικες εταιρείες..Πολλές ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ μας κρατούν συντροφιά....-Τη στιγμή που στις ΗΠΑ υπάρχει δυσφορία, στην ΕΕ ετεροχρονισμένα θέλουν να καθολικοποιήσουν το μοντέλο ΗΠΑ στην ασφάλιση.
Σχολιο.- Ενας γειτονας που δουλευει σε ολλανδικη ιδιωτικη ασφαλιστική στην Αθηνα μου εξηγούσε οτι δουλευει με ποσοστα[αν δεν πουλησει συμβολαια δεν θα πληρωθει]και οτι η κατευθυνση αυτη ειναι πανευρωπαΪκή.Την έχω διαβάσει την ευρωπαΪκή οδηγία.Είναι η νεοφιλελεύθερη δομή της ΕΕ,οι συνθηκες του Μάαστριχτ και της Λισσαβώνας και η νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση που υπάρχει και στο ζήτημα της κοινωνικής ασφάλισης.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΧΤΕΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ
«Νέκρωσαν» μεγάλοι χώροι δουλειάς ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα
Εκατοντάδες χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι διαδήλωσαν σε πάνω από 200 πόλεις, ενάντια στη μεταρρύθμιση που τσακίζει συντάξεις και Ασφάλιση
Παρίσι, Μασσαλία, Τουλούζη, Λιόν, Μονπελιέ, Μπορντό, Γκρενόμπλ και πολλές ακόμα πόλεις «πλημμύρισαν» χτες από απεργούς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, στο πλαίσιο της 24ωρης πανεθνικής απεργίας που έγινε στη Γαλλία, ενάντια στη νέα μεταρρύθμιση με την οποία η κυβέρνηση Μακρόν μετατρέπει τις συντάξεις σε ένα επίδομα, αυξάνει πάλι τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης, παραδίδει τις εισφορές και τους κόπους ασφαλισμένων - συνταξιούχων στο χρηματιστήριο και το μεγάλο κεφάλαιο (βλέπε και σχετικό θέμα σελ. 13).
Το ίδιο το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι αναμένονταν ή ήταν σε εξέλιξη πάνω από 240 απεργιακές συγκεντρώσεις, ενώ σε πολλές περιπτώσεις στήθηκαν απεργιακές περιφρουρήσεις από την προηγούμενη μέρα. Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη και σε κλάδους στρατηγικής σημασίας, λιμάνια κ.τ.λ. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Εργαζομένων στη Χημική Βιομηχανία (FNIC), «παρέλυσαν» διυλιστήρια σε Φλάνδρα, Τραπίλ, Γκρανπουί, Ντονζ κ.τ.λ. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή και στις συγκοινωνίες, πάνω από το 90% των δρομολογίων της TGV (του «Τρένου Υψηλής Ταχύτητας» που ενώνει τη χώρα και με γειτονικές) ακυρώθηκαν εντελώς εξαιτίας της συμμετοχής στην απεργία. Σημαντική ήταν η συμμετοχή και σε τομείς του Δημοσίου όπως η Εκπαίδευση, π.χ. στο Παρίσι η συμμετοχή των δασκάλων άγγιξε το 80%.
Κόντρα σε επιχειρήσεις συκοφάντησης από το καθεστως, οι απεργοί έστειλαν μαζικό αγωνιστικό μήνυμα, ενώ, ήδη, σε μια σειρά περιοχές προκηρύσσονται νέες απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις. Μεγάλη αξία έχουν οι μαζικές διαδικασίες για τη συζήτηση της συνέχισης του αγώνα, όπως στην πετροχημική βιομηχανία. Π.χ. στη μονάδα της Λιοντέλ Μπασέλ (κοντά στη Μασσαλία) οι εργαζόμενοι έκαναν γενική συνέλευση χτες τα ξημερώματα και αποφάσισαν επαναλαμβανόμενες απεργίες μέχρι και τη Δευτέρα.
Το Εργατικό Κέντρο Μασσαλίας καλεί σε νέα απεργιακή συγκέντρωση αύριο Σάββατο, στο σταθμό Σαν Μισέλ.
Νέες διαδηλώσεις αναμένονται αύριο και με αφορμή κινητοποίηση που οργανώνεται κάθε χρόνο για τους ανέργους, που φέτος όμως θα εστιάσει στην ανάγκη οργάνωσης της πάλης ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ! Ο Δημ. Σταμάτης (του Σαμαρά) διορίστηκε πρόεδρος στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μέρισμα..ο πλήρης εξεφτελισμός ενός λαού που πεθαίνει μέρα με την μέρα.
Ο ''πολύσπλαχνος'' Μητσοτάκης το έδωσε επιλεκτικά σε κάποιες πληθυσμιακές ομάδες προτάσοντας μπροστά τα ΑΜΕΑ για να μην μπορέσει να μιλήσει κανείς εύκολα.Τα κανάλια τα ελεγχόμενα ξεπουλημένα ΜΜΕ προσπαθούν να κρύψουν ότι τελευταία στιγμή έβαλε 50.000 αλλοδαπούς για να πάρουν το μέρισμα..που την ίδια στιγμή χιλιάδες συνάνθρωποι μας δεν έχουν μοίρα στον ήλιο..ούτε ακίνητη ούτε κινητή περιούσια με μηδέν εισόδημα και ούτε καν σύνταξη! αυτοί πρέπει να πάνε στο κιάδα!!
Για αυτούς δεν πρέπει να υπάρχει αύριο..!Θα κλείσω με κάτι που με συντάραξε..το πρωί επισκεπτόμενος το Νοσοκομείο Θώρακος Αθηνών ''Σωτηρία'' αντίκρυσα ένα θέαμα αποκρουστικό...
Κρανίου τόπο έκαναν το τεράστιο προάυλιο του κόβοντας όλους τους αιωνόβιους και μη ευκαλύπτους!! Το δέντρο σύμβολο υγείας για όλους τους ασθματικούς ένα θαυματουργό δένδρο δεν υπάρχει πλέον εκεί...
Το ίδιο κάνουν όπου στην Αττική υπάρχει ευκάλυπτος η άλλα ψηλά δένδρα ..λεύκες,πλατάνια.Μιλώνταςμε το νοσηλευτικό και πολιτικό προσωπικό του νοσοκομείου μου είπαν ότι είναι άρρωστα!! έτσι τους είπαν!! τους απήντησα ότι τα μυαλά τους είναι άρρωστα!!Τώρα γιατί το κάνουν αυτό.Από ότι φαίνεται υπάρχει δυσκολία στην μετάδοση του σήματος της νέας..τεχνολογίας 5G της κινητής τηλεφωνίας με την θανατηφόρο αυτή ακτινοβολία που έχει ..και την λέω θανατηφόρο γιατί τοποθετούνται κεραίες αν΄500 περίπου μέτρα αντί των 3km που είναι 3G k 4G.
Δεν μιλά κανείς.Θα ακούσατε ίσως ότι μιλούν για μείωση στις χρεώσεις data κινητής..είναι το τυράκι...Ζούμε μέρες χωρίς αύριο..δυστυχώς δεν είμαστε ούτε ο μέσος όρος αυτοί όλοι εμείς που λέμε ότι καταλαβαίνουμε κάτι...