Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Σαββατο 7 Δεκεμβριου 2019


Τα ερωτήματα που θέτει ο γνωστός και μη εξαιρετέος Τράγκας δεν έχουν απάντηση. Εγείρουν μόνο υποψία, για να μην πω βεβαιότητα περί προδοσίας και συμπαιγνίας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ μια άλλη απορία έχω. Πως είναι δυνατόν να λέει αυτά που λέει ο Τράγκας σε μέσο του Μαρινάκη...Θα παρακαλούσα τους αγαπητούς μου φίλους να μου διαλευκάνουν την απορία, αν φυσικά μπορούν...

Γ.Τράγκας: «Ξεκινάει μία ολέθρια εθνική κρίση
06/12/2019 - 11:20
Ο Γιώργος Τράγκας σχολίασε όπως μόνο αυτός ξέρει τις δυσχερείς εξελίξεις για την Ελλάδα σε όλα τα μέτωπα.
Διαβάστε όλα όσα είπε σήμερα στην εκπομπή του «Εν ΑΘήναις» στα «Παραπολιτικά 90,1 FM»:
 «Είναι πολύ περίεργο, γιατί η Αθήνα δίσταζε τόσο καιρό να ανακηρύξει πρώτη την ΑΟΖ με την Αίγυπτο και την Κύπρο. Είναι ιδιαίτερα ύποπτο γιατί αφήσαμε πρώτη την Τουρκία να ανακηρύξει ΑΟΖ με τη διαλυμένη και σπαρασσόμενη Λιβύη. Να την κυρώσει στο τουρκικό κοινοβούλιο και να την υποβάλλει πριν από εμάς στον ΟΗΕ.
Ποιοι ήταν οι ξένοι παράγοντες που εδώ και καιρό έπεισαν το πολιτικό προσωπικό της χώρας μας να μην ανακηρύξει ΑΟΖ; Και να δώσει έτσι την πρωτοβουλία των κινήσεων στους Τούρκους που έσβησαν από το χάρτη την Κρήτη, τη Ρόδο, την Κάρπαθο, την Κάσο και το Καστελόριζο. Πόσο φταίει η προηγούμενη κυβέρνηση; Και πόσο φταίει η εξάμηνη κυβέρνηση Μητσοτάκη; Υπάρχει μια μεγάλη απορία και συνάμα υποψία.
Πως είναι δυνατόν δύο συνεργαζόμενα υπουργεία της Ελλάδας και της Κύπρου, να μην έχουν πληροφορίες για τις κινήσεις Τούρκων και Λίβυων; Πως είναι δυνατόν οι υπηρεσίες πληροφοριών να μην έχουν εντοπίσει εγκαίρως ότι η Άγκυρα πάει να ανακηρύξει ΑΟΖ μαζί με τη Λιβύη; Σίγουρα ήταν ενημερωμένες όλες οι μεγάλες δυνάμεις της εποχής μας. Εμείς δεν πήραμε μυρωδιά τίποτα; Και τώρα τρέχουμε να αναχαιτίσουμε τις αυθαίρετες κινήσεις Ερντογάν που πάει να κάνει εξορύξεις νοτίως της Κρήτης;
Κάτι πολύ βρόμικο. Κάτι εφιαλτικό κρύβει όλη αυτή η ιστορία. Όπως έγινε με τη μυστική διπλωματία που οδήγησε στις Πρέσπες. Έτσι τώρα με το Αιγαίο, Αμερικανοί και Ευρωπαίοι πίεσαν την Αθήνα να μην ανακηρύξει ΑΟΖ με το επιχείρημα ότι αυτό θα μπορούσε να χαλάσει τις προσπάθειες για μία οριστική λύση στο Κυπριακό. Δηλαδή, είπαν στην κυβέρνηση Τσίπρα ( εν γνώση και της αντιπολίτευσης) να μην διεγείρουν την Τουρκία με κάτι τέτοιο γιατί έτσι δεν θα φτάσουμε στην επανεκκίνηση των συνομιλιών για την Κύπρο.
Είτε ως άφρονες, είτε ως εφιάλτες, είτε ως ραγιάδες του μνημονίου ακούσαμε και τις δύο όχθες του Ατλαντικού. Το αποτέλεσμα ήταν πρώτα να μας πει ο κος Τσαβούσογλου ότι η Κύπρος αποτελείται από δύο κράτη και τέλος και δεύτερον να βγει ο Ερντογάν να μας πει ότι σβήνει από το χάρτη την Κρήτη και τα υπόλοιπα νησιά μας και προχωρεί σε εξορύξεις νοτίως της Κρήτης.
Πρέπει να ψαχτούμε ιδιαίτερα, γιατί τώρα ξεκινάει μια ολέθρια εθνική κρίση. Πρέπει να δώσει πειστικές απαντήσεις ο κος Τσίπρας, γιατί πήγε και υπέγραψε στις Πρέσπες αντί να ανακηρύξει ΑΟΖ με την Αίγυπτο και να υποβάλλει χάρτες στον ΟΗΕ. Πρέπει κάποια στιγμή να μιλήσει ο κος Μητσοτάκης για όλο αυτό το θέμα που παρέλαβε από τον κο Τσίπρα και να απαντήσει με τη σειρά του, γιατί δεν προλάβαμε πέντε μήνες να υποβάλλουμε εμείς πρώτοι χάρτες για τη δική μας ΑΟΖ με την Αίγυπτο;
Είναι πολύ μεγάλο το θέμα. Στη διάρκεια της σημερινής εκπομπής, θα ακούσετε το ρεπορτάζ που μου έδωσε – εξαιρετικός πολιτικός συντάκτης – του τηλεοπτικού σταθμού Sigma ο κος Χαραλάμπους. Επίσης, θα ακούσετε στη σημερινή εκπομπή τον κο Μανώλη Κοττάκη, τον καθηγητή κο Μάζη και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της Κύπρου τον κο Κούσιο. Κάποιοι πρωθυπουργοί και υπουργοί πρέπει να απαντήσουν γιατί δημιουργείται η εντύπωση ότι υπάρχουν κέντρα έξω και μέσα που μας θέλουν επαρχία της νέας οθωμανικής αυτοκρατορίας. Δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουν εδώ και χρόνια τις βλέψεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και να μην λαμβάνουμε μέτρα.
Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να είναι ουραγός όλων των εξελίξεων. Και να λειτουργεί ως μοναδικό και παντοτινό κλωτσοσκούφι όλων των δυνάμεων. Πρέπει να απαντήσουν κυρίως ο Τσίπρας και μετά ο Μητσοτάκης γιατί δεν ανακήρυξαν την ΑΟΖ τόσα χρόνια και ενώ η Τουρκία προέβαινε καθημερινά σε πλήθος εχθρικών ενεργειών και παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου.
Είναι πραγματικά μεγάλη ντροπή αυτό που συνέβη με την ανακήρυξη της ΑΟΖ Τουρκίας – Λιβύης. Και τώρα ασφαλώς θέλουμε να μάθουμε που πάει το πράγμα. Μετά την κύρωση της συμφωνίας από την τουρκική βουλή και την ανακοίνωση ότι θα πάνε να προβούν σε εξορύξεις νότια της Κρήτης.
Εδώ στην Αθήνα, κάποιοι μας κρύβουν ότι δουλεύουν χρόνια – υπόγεια και παρασκηνιακά – για να πάρει η Τουρκία το μισό Αιγαίο. Μερικοί ψιθυριστά μιλάνε για συνεκμετάλλευση αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για παραχώρηση θαλάσσης και εδάφους.
Πάμε για μεγάλη εθνική κρίση και για μεγάλη πολιτική ρευστότητα παρά το γεγονός ότι κυρίως οι Γερμανοί θέλουν συμπαγή και σταθερή κυβέρνηση και ένα αδιατάρακτο δίπολο Μητσοτάκη – Τσίπρα. Και το θέλουν για να εξακολουθούν να ξεζουμίζουν τα ελληνικά ταμεία και να αποδυναμώνουν το ελληνικό κράτος, ώστε να γίνει ευκολότερη βορά για τους Τούρκους.
Ο Ερντογάν θα ξεσαλώσει. Μετά την παραπομπή του Τραμπ και την αναμενόμενη εσωστρέφεια της αμερικανικής διοίκησης λόγω κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων στο εσωτερικό της, με εξασφαλισμένα τα νώτα του προς τη Ρωσία και έχοντας ακόμη τη Μέρκελ στο τιμόνι της Ευρώπης, θα προχωρήσει ταχύτατα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.
Όπως και να έχει, δουλεύουν πάρα πολύ εδώ στην Αθήνα για λογαριασμό της τουρκικής διπλωματίας, των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών και του Ερντογάν. Να πάμε όμως να ακούσουμε τώρα τι μου είπε ο Κύπριος δημοσιογράφος, ο κος Χρήστος Χαραλάμπους για τη μη ανακήρυξη της ΑΟΖ και τις πιέσεις σε Αθήνα και Λευκωσία.
Με την παραίτηση Διαματάρη, την απομάκρυνσή του από το υπουργείο Εξωτερικών και το περίφημο κοινωνικό μέρισμα, η κυβέρνηση θέλει να ισορροπήσει κάπως την ατμόσφαιρα ανασφάλειας από τα ελληνοτουρκικά. Δεν αποκλείεται μάλιστα να δούμε πάλι μια ενθουσιώδη δημοσκόπηση. Το ερώτημα βέβαια είναι: όταν επιλέγεται ο κος Διαματάρης, ποιος έλεγχος γίνεται στα πτυχία που προσκομίζει και γιατί υπάρχει αυτή η εμπιστοσύνη σε όποιον παραδίδει ένα βιογραφικό. Μήπως προκρίνονται άλλου είδους σχέσεις; Ο κος Μητσοτάκης εκτός από την αδιαλλαξία του κου Ερντογάν και όσα πρέπει να απαντηθούν για την ΑΟΖ, πνίγεται ως κυβέρνηση και ως πρωθυπουργός στο μεταναστευτικό. Καθημερινά μπαίνουν εκατοντάδες από τον Έβρο και κανένας δεν τους ελέγχει.

Οι κάτοικοι νιώθουν ότι η ελληνική γη καταλαμβάνεται. Νιώθουν ότι υπάρχει μια επέλαση, μια έφοδος ξένων πολιτών. Από Ευρωπαίους και Αμερικανούς ακούμε παραινέσεις προς την Τουρκία και κριτική για ενέργειες αντίθετες προς τη σταθερότητα αλλά η χώρα εποικίζεται και μεταβάλλεται σιγά σιγά σε οθωμανική επαρχία. Είναι πραγματικά λυπηρό και πολύ άτυχο για τον κο Μητσοτάκη να ανήκει στους τελευταίους Παλαιολόγους».

Σχολιο.- Θα διώξει λέει ο Μητσοτάκης τον πρέσβη της Λιβύης , την ''ίδια'' στιγμή που δεν ανακυρήσει την ΑΟΖ.
Δηλαδή ο ''ίδιος'' , με το να ''μην'' κάνει την ανακύρηξη , ''πριμοδοτεί'' τον Ερντογάν να χαριετίζεται με την κυβέρνηση της Λιβύης που ο Μητσοτάκης ''απελαύνει'' το πρέσβη της.
Καλά δεν βλέπετε ορισμένοι ότι έχουν "συμφωνήσει" , "και" οι του ΣΥΡΙΖΑ ( Εξού και οι δηλώσεις τους) , "και" οι της ΝΔ να "παραχωρήσουν" στον Ερντογάν αυτά που ζητάει;
Δεν βλέπετε ότι μας πάνε σε ένα σκηνικό ολιγοήμερου "ψευτοπολεμου" όπου η Ελλάδα θα χάσει;
Δεν βλεπετε οτι θα λένε , όπως είπαν για τη Μακεδονία , το κλασικό... "Χάριν της ειρήνης και της ευημερίας " ;
Αλήθεια , όλα αυτά διέπονται από τις "κοινές" βουλησεις;
Tο δούλεμα είναι ''ατερμάτιστο'' ...
Μήπως μας θεωρούν πρόβατα ; Λες να είμαστε;
ΥΓ 1 Ο ''κυνό'' βουλευτιμσός με τα κόλπα του.
Άμεση δημοκρατία , άμεσα !
ΥΓ 2 Έχεις απόλυτο δίκιο για το τραγκα
Σχολιο.- Ολοι αυτοί που αναφέρεις, το σάπιο πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα έχει την αφελή εντύπωση ότι αν συμφωνήσει να παραχωρήσει κάτι στην Τουρκία (είτε τώρα με τον Ερντογάν είτε παλιότερα είτε αυριο χωρίς αυτόν) θα την κατευνάσει και θα κοιμόμαστε ήσυχοι έστω και με λιγότερα. Δεν έχουν αντιληφθεί οι ηλίθιοι ότι ο Ερντογάν τα θέλει ΌΛΑ. Μέχρι το Ιονιο θα φτάσει. Οπότε η απευθείας σύγκρουση (εστω ολιγοήμερη θες) είναι ένα σενάριο που απεύχεται το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα. Γιατί σε αυτή την περίπτωση θα την κάνουν σε χρόνο dt από την χώρα. Θα εξαφανιστούν οι σωτήρες να κάνουν αντίσταση από το Παρίσι ή το Βερολίνο όπως στην χούντα.
Σχολιο.- τελικά θα στήσουμε άγαλμα στον Ερντογάν σε ένα τέτοιο σενάριο γιατί θα έχει λυτρώσει την Ελλάδα. Ο κίνδυνος δεν είναι η Τουρκία. Μια Τουρκία που έχει αποδεκατίσει τον στρατό της (ναυτικό και αεροπορία) από ικανά στελέχη κλείνοντας τους στην φυλακή γιατί ήταν γκιουλενιστές. Ποτέ στην ιστορία κανένας στρατός δεν κέρδισε οποιοδήποτε πόλεμο όταν είχε προβεί σε τέτοιας έκτασης εκκαθαρίσεις. Αν και δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο τέτοιας εκτεταμένης εκκαθάρισης. Ακόμα και ο Στάλιν λιγότερους ξεπάστρεψε και είδε τους Γερμανούς 6χλμ έξω από την Μόσχα. Δεν είναι ικανός αντίπαλος η Τουρκία που λόγο του εμπάργκο των ΗΠΑ για τα Σ400 ψάχνει τα ανταλλακτικά με το κυάλι για τα F16 κΙ ως εκ τούτου βγάζει Drones για παραβιάσεις στο Αιγαίο....
Ο Εχθρός για την Ελλάδα είναι εντός των πυλών. Είναι όλη αυτή η πολιτική σαπίλα μετα το 1996. Αν και αρκετοί θα ισχυριστούν (ίσως δίκαια) ότι έρχεται πριν το 1996.
Σχολιο.- Καλα σιγουρα μιλαμε για εθνικη μειοδοσια και παραχωρηση κυριαρχικων δικαιωματων. Απο κει και περα πιστευω οτι σκοπος του τουρκου δεν ειναι να βγαλει πετρελαιο και να κονομησει αλλα να διεισδυσει οσο μπορει στην Ευρωπη, για να γινει πιο ευρωπαιος και ει δυνατον να μπει στην πολυποθητη ΕΕ. Αφου ειδε οτι στην Κυπρο επεκταθηκε με τον ενα ή αλλο τροπο (σιγα τωρα θα κολησουνε στο ονομα;) μπαινει οπου μπορει αναλογα με το "τι ειναι της μοδας", τωρα ειναι τα πετρελαια. Ετσι κι αλλιως μετα τα μεγαλοπνοα λογια του Φωσκολου περι κονομησιάς της Ελαδας, καταληξαμε σε ενα φτωχο μονοψηφιο νουμερο επι τοις 100 που ΙΣΩΣ παει στην Κρητη κλπ κλπ δλδ και απο τις μεχρι τωρα δικες μας γεωτρησεις που ΘΑ γινουν, μας εχουν ηδη βαλει τεχνηεντως σε ενα κλιμα οτι τα μεγαλα κερδη θα ειναι για τις εταιρειες και οχι για το λαο ή θα πανε στο χρεος. Ασε που στο μεσοδιαστημα εχουν χωθει οι 2-3 μεγαλοσχημονες ελληνες απατεωνοεπιχειρηματιες...
Σχολιο.- μουσουλμάνοι ειχαν αλώσει και την Λιβύη ...αυτούς θα απελάσει ?
Σχολιο.- Η ψευδαίσθηση τής Δημοκρατίας θέλει την άλλη άποψη να ακούγεται.

Δεύτερον πιστεύω ότι κατά βάθος όλοι αυτοί οι refugee friendly καμία σκασιλα δεν έχουν για τους πρόσφυγες. Οπότε ο Τράγκας εκφράζει τα πραγματικά τους συναισθήματα.
Αλλά είναι τόσο διαπλεκόμενοι και πουλημένοι στον διάολο που δρουν αντίθετα με αυτά που πιστεύουν
Σχολιο.- Μα αφού τον διώχνουν τον Τραγκα. Εκπομπές ως τον Ιανουάριο. Ό,τι προλαβαίνει, το λέει τώρα. Και το κάνει.
Σχολιο.- Ανεκαθεν τα ελεγε.το θεμα ειναι οτι δεν τον κρατανε στο σταθμό γιατι θιχτηκε ο Κούλης.χεστηκε να σου πω την αληθεια.εχει και το ίντερνετ.
Σχολιο.- Τον άκουσα να λέει ότι ο ίδιος ο Μητσοτάκης ζήτησε, τηλεφωνικά, από τον Κουρτακη, να τον διώξει. Τελείωνει το συμβόλαιο του και τελείωσε από κει
Σχολιο.- Όλοι πριν το τέλος της ζωής του λένε αλήθειες! Θυμηθείτε τι έλεγε ο Ανδρέας λίγο πριν πεθάνει για την νέα τάξη πραγμάτων και την επιτροπεία από τις ξένες δυνάμεις...
Σχολιο.- Η στάση του Τράγκα  εξηγείτε από την σύγκρουση του συνονόματου σου μπουχέσα με τον κουλη για το θέμα του ΠτΔ. Ο πρεζέμπορας επιθυμεί τον Βενιζέλο για ΠτΔ αλλά ο Κούλης δεν μπορέι να το κάνει γιατί θα έρθει σε ευθεία σύγκρουση με τον ΠΑΣΟΚ που τον στηρίζει στο παρασκήνιο μηντιακά, επιχειρηματικά κλπ.
Η σύγκρουση αυτή βγάζει τους σκελετούς από την ντουλάπα και έτσι νομιμοποιείτε ο Τραγκας να βγαίνει και ν α λέει 5 αλήθειες.
 Ο πόλεμος  για το ποιος θα διαδεχθεί τον προκόπη στύλη άλατος παυλόπουλο μαίνεται και στα πλαίσια αυτού του πολέμου εντάσσεται η ρητορική τράγκα από το παραπολιτικά φμ.
Αυτό δεν σημαίνει ότι η πολιτική που ακολουθεί ο κούλης της Open society , solidarity now κοκ δεν έχει αντιδράσεις και μέσα στην ΝΔ...Σε παραπέμπω στους λόγους του Καραμανλή και του Σαμαρά. Όπως επίσης η επανεμφάνιση της Ντόρας μόνο τυχαία δεν είναι γιατί καταλαβαίνουν ότι η ανατροπή κουλη δεν θα έρθει από τα αριστερά αλλά από τα δεξιά.
Φυσικά σε μια τόοσο κρίσιμη περίοδο εμείς έχουμε τις υποαμοιβάδες του πολιτικού συστήματος να τσακώνονται για τα οφίτσια που έλεγε και ο γέρος του μωριά.
Σχολιο.- Ότι κάνανε το 1974στην ΚΥΠΡΟ Η ΚΥΠΡΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΜΑΚΡΑΝ




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Νέα Δημοπρασία διαφημίζει το μέρισμα .
Οι τράπεζες τα δάνεια που δίνουν ( ?).!
Καιρός να βγει και η δικαιοσύνη να διαφημίζει το κοινό περί δικαίου αίσθημα ή έστω οι συνοριοφύλακες για την φύλαξη των συνόρων μας.
Άλλωστε κι " αριστερά " καλωσορίζει τους ναζί - τζιχαντιστές χωρίς αιδώ .
 ΜΑΤ το μόνο τμήμα της ΕΛΑΣ που λειτουργεί άψογα κι ανερυθριαστα !



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποιοι αναρχοαριστεροί, ρε φίλε; Όλος ο κόσμος τα ίδια λέει για τους φονιάδες, εκτός από κάτι παλιανθρώπους σαν κι εσένα.
Δεν αναρωτήθηκες ποτέ γιατί ετούτος ο λαός με τα εκατοντάδες δημοτικά που υμνούσαν λήσταρχους σαν τον Νταβέλη, τα εκατοντάδες ρεμπέτικα και λαϊκά που εξυμνούσαν κυνηγημένους και φυλακισμένους, δεν έβγαλε ούτε ένα τραγούδι που να λέει μια καλή κουβέντα για τους χωροφυλάκοι και τους αστυφυλάκοι;
Όπου τους αναφέρουν, είναι για να τους σιχτιρίσουν!
Εκτός από ένα μετακατοχικό της Μεσσηνίας, που σε κάποιο στίχο του έλεγε "γεια σας, ταγματασφαλίτες, χωροφύλακες και χίτες!".



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Στο Πολυτεχνείο μέσα δεν υπήρχαν νεκροί....
Τι δουλειά είχε ένα 15χρονο, Σάββατο βράδυ στις 9.00, στα Εξάρχεια...
Ναι, αλλά η μάνα του πήρε αποζημίωση...
Διαλυμένη οικογένεια...
Η σφαίρα εξοστρακίσθηκε...
Κι ο Φύσσας έβριζε στα τραγούδια του, κι ήταν οπαδική ποδοσφαιρική διαφορά...."
Βρείτε επιτέλους κάποια λογικά επιχειρήματα που να μην σας προσβάλουν για να αθωώσετε, δολοφόνους, πραξικοπηματίες, βασανιστές, ναζί και να καταδικάσετε όποιον διαφέρει, διαφωνεί κι αντιστέκεται στη βία και την αυθαιρεσία.
Κι από πότε παραχωρήσατε την προστασία της ανθρώπινης ζωής στην αριστερά ;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Καταγγελία της ΟΚΔΕ για την αστυνομοκρατία και την καταστρατήγηση του δικαιώματος στη διαδήλωση

Κάτω η αστυνομική τρομοκρατία!
Κάτω τα χέρια από τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα
Κάτω το κράτος έκτακτης ανάγκης
Όχι στην απαγόρευση των διαδηλώσεων
Ενώ οι δολοφόνοι της ΕΛΑΣ Κορκονέας και Σαραλιώτης κυκλοφορούν ελεύθεροι (όπως και κάθε είδους «αγαπημένα παιδιά» της εξουσίας, και «άριστοι» βουτηγμένοι στα σκάνδαλα και κάθε βρώμικη ανηθικότητα, ενάντια στο εργατικό κίνημα και σε όσους αγωνίζονται εφαρμόζεται ένα μαύρο κράτος έκτακτης ανάγκης με εκατοντάδες προληπτικές προσαγωγές και σωρηδόν συλλήψεις, σωματικούς ελέγχους και τρομοκρατία των κατασταλτικών οργάνων, όπως έγινε ξανά και στις κινητοποιήσεις στις 6 Δεκέμβρη.
Θύμα της κατασταλτικής μανίας και της αστυνομοκρατίας έπεσε και η ΟΚΔΕ, όπου πρακτικά της απαγορεύτηκε από την ΕΛΑΣ να διαδηλώσει με το υλικό και τα σύμβολά της! Δύο στελέχη της ΟΚΔΕ που έφερναν το υλικό της Οργάνωσης στη Συγκέντρωση των Πολιτικών Οργανώσεων της Αριστεράς που είχε προγραμματιστεί για τις 18:00 στα Προπύλαια (πανό, σημαίες με τα διακριτικά της οργάνωσης) προσήχθησαν βίαια στη ΓΑΔΑ (όπως και δεκάδες άλλοι διαδηλωτές) χωρίς να υπάρχει απολύτως κανένας λόγος. Καθώς στους σωματικούς ελέγχους και στα προσωπικά αντικείμενα των συντρόφων τα λαγωνικά της ΕΛΑΣ δεν μπόρεσαν να εφεύρουν κάτι «ενοχοποιητικό», αυτή η προσαγωγή είναι ακόμα πιο προκλητική, γιατί είχε καθαρά στόχο να παρεμποδίσει την παρουσία μιας πολιτικής οργάνωσης στη διαδήλωση. Χωρίς να τους επιτραπεί οποιαδήποτε επικοινωνία με τους συντρόφους τους και τις οικογένειές τους παρέμειναν για ώρες στην ΓΑΔΑ.
11 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγοροπούλου από την ΕΛΑΣ, η κυβέρνηση της ΝΔ και ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ Χρυσοχοϊδης θέλουν να σβήσουν από την μνήμη της νεολαίας και των εργαζομένων τη δίκαιη εξέγερση της νεολαίας του Δεκέμβρη του 2008, να σπιλώσουν τους αγώνες της, να τσακίσουν κάθε εστία αντίστασης και να απαγορεύσουν κάθε δημοκρατικό δικαίωμα και ελευθερία. Μετά από την κατάργηση του ασύλου και τα κατασταλτικά πογκρόμ της αστυνομίας, ετοιμάζουν σχέδια για τον ανοιχτό περιορισμό ή κατάργηση των διαδηλώσεων.
Δεν θα τους περάσει! Με τους μαχητικούς μας αγώνες θα δώσουμε την απάντηση στο δρόμο εμπνεόμενοι από τους εργαζόμενους και τη νεολαία που εξεγείρονται ενάντια στην φτώχεια, την εξαθλίωση και την καταστολή από τη Γαλλία και το Λίβανο ως την Χιλή !
Καλούμε τις οργανώσεις τις Αριστεράς και το εργατικό κίνημα να καταγγείλουν την αστυνομική τρομοκρατία και την απαγόρευση των διαδηλώσεων. Με ένα ταξικό Μέτωπο να τσακίσουμε το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και τον νεοφιλελεύθερο κανιβαλισμό!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουλάχιστον έγινε πια ξεκάθαρο ότι τα ΜΑΤ δεν υπάρχουν για να υπερασπιστούν κάποια δημοκρατική νομιμότητα αλλά για να καυλώνει ο νοικοκυραίος.
Άρτος και θεάματα δηλαδή.
Ή μάλλον μόνο θεάματα για να χορτάσετε την πείνα σας...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- Μαμά νιώθω λίγο πεσμένη τελευταία
- Φάε κάτι να σου ανέβει η πίεση
- όχι,ψυχολογικά εννοώ δεν είμαι καλά.
- Σταματά να τρως ,να χάσεις κάνα κιλό,να σου φτιάξει η διάθεση τότε
-......



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"O Κορκονεας εμαθα ότι πριν καταταγεί στην αστυνομία ήταν μπράβος σε νυχτερινό κέντρο στην Καλαμάτα με το όνομα Μύλος. Αυτό νομίζω ότι λέει πολλά για τον πρότερο έντιμο βίο του ανθρώπου, για το ποιόν του"

Ο Κορκονέας ζει ελεύθερος, αλλά ο εισαγγελέας τον "απειλεί" εκ νέου με ισόβια
Παρασκευή, 06-Δεκ-2019 12:40
Σαν σήμερα πριν από 11 χρόνια ο Επαμεινώνδας Κορκονέας αφαίρεσε τη ζωή ενός παιδιού 15 ετών, του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.  Σήμερα είναι ελεύθερος μετά την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, αλλά περιμένει πλέον την κρίση του Αρείου Πάγου που μπορεί να τον ξαναστείλει στο εδώλιο.
Το σκεπτικό βάσει του οποίου ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας δεν δικαιούται το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, με το οποίο έσπασε η ισόβια κάθειρξη που του επιβλήθηκε σε πρώτο βαθμό για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αναπτύσσει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας!
Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός αναπτύσσει τα νομικά του επιχειρήματα στο αίτημα αναίρεσης της απόφασης του Μικτού Εφετείου Λαμίας ως προς το σκέλος της χορήγησης του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου στον πρώην ειδικό φρουρό.
Αν το αίτημα Πλιώτα γίνει δεκτό από το Ποινικό Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου, ο Κορκονέας κινδυνεύει να επιστρέψει στη φυλακή εφόσον καταδικαστεί εκ νέου σε ισόβια κάθειρξη.
Το σκεπτικό
Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό, το δικαστήριο που του "έσπασε" με το ελαφρυντικό τα ισόβια, δεν έλαβε υπόψη του "…περιστατικά που υποδηλώνουν ερριζωμένη θρασύτητα και έλλειψη σεβασμού σε έννομα αγαθά και δικαιώματα της τιμής και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας των τρίτων", τα οποία συνέβησαν πριν την δολοφονία.
Μεταξύ αυτών, κατά τον κ. Πλιώτα "χωρίς κανένα λόγο, χωρίς καμιά πρόκληση από τα επί της οδού Τζαβέλα των Εξαρχείων νεαρά άτομα, μετά από αντίθετη με τις συγκεκριμένες υπηρεσιακές εντολές μετάβαση στο χώρο του εγκλήματος και μετά από ψύχραιμη προσέγγιση της ομάδας των νεαρών προσώπων, μεταξύ των οποίων και ο παθών Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, προπηλακισμός αυτών, με χυδαίες εκφράσεις και επονείδιστους χαρακτηρισμούς… Τα περιστατικά αυτά, λαμβάνοντας χώρα μάλιστα, υπό τις εκτεθείσες συνοδευτικές περιστάσεις, πριν την τέλεση της πράξης της ανθρωποκτονίας με πρόθεση, ήταν στοιχεία αρνητικά για την αναγνώριση της ελαφρυντικής περίστασης, γιατί, συστηματικά αυτά αξιολογούμενα από το δικαστήριο, θα διέγνωσκε και τούτο για τον κατηγορούμενο: προσωπικότητα, χαρακτήρα και συμπεριφορά με έλλειψη πραγματικού σεβασμού των έννομων αγαθών στην καθημερινή ζωή".
Η κατάθεση της μάνας
Εκτός των παραπάνω όμως, ο Εισαγγελέας επισημαίνει ότι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο δεν έλαβε υπόψη του και σημαντικές καταθέσεις που δείχνουν το ποιον του ανθρώπου πριν την αποτρόπαια πράξη του, όπως αυτή της Τζίνας Τσαλικιάν, της μητέρας του Αλέξανδρου. "Υπήρχε εντολή σε Κορκονέα – Σαραλιώτη να προκαλέσουν επεισόδιο βίας ακόμα και δολοφονίας για να πυροδοτήσει την ατμόσφαιρα. Είχαν υποσχεθεί στον Κορκονέα μάλιστα πως δεν θα έμπαινε φυλακή. Δεν ήταν τυχαίο που τον αποκαλούσαν Ράμπο, εκτελεστή, τσαμπουκά. Έμαθα ότι πριν καταταγεί στην αστυνομία ήταν μπράβος σε νυχτερινό κέντρο στην Καλαμάτα με το όνομα Μύλος. Αυτό νομίζω ότι λέει πολλά για τον πρότερο έντιμο βίο του ανθρώπου, για το ποιον του".



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε όσους ρωτούν τι δουλειά είχε ενας 15χρονος στα Εξάρχεια, η απάντηση είναι απλή:
Τι δουλειά έχει ένας 15χρονος στο φέρετρο;
Σχολιο.- υπάρχει και η άλλη απάντηση τη δουλειά έχει ο δολοφόνος ενός 15χρονου εκτός φυλακής



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



11 χρόνια μετα τη στυγερή δολοφονία του εφήβου Γρηγορόπουλου από αστυνομικό σε υπηρεσία, ο δολοφόνος είναι ελεύθερος. Με... ελαφρυντικά...
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη πληγή στη Δημοκρατία, απο την ελληνική "δικαιοσύνη"



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια κυβέρνηση Ελληνική και όχι Δούλα του ΝΑΤΟ
θα έκλεινε την Τουρκική Πρεσβεία και θα άνοιγε την Συριακή!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεγυμνώματα, προσαγωγές και αστυνομική τρομοκρατία στα Εξάρχεια
Εικόνες ντροπής έρχονται από το σημερινό βράδυ στα Εξάρχεια με τις αστυνομικές δυνάμεις να εφαρμόζουν με το παραπάνω το δόγμα της κυβέρνησης για «νόμο και τάξη». Πληροφορίες για τουλάχιστον δέκα προσαγωγές, χρήση χημικών και δακρυγόνων, ένταση και ξύλο.
Παρασκευή 6 Δεκέμβριος 2019 - 23:26
Με την ολοκλήρωση της μαζικότατης πορείας για τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, κάποια από τα μπλοκ και τους διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια στο σημείο της δολοφονίας του, στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα.
Λίγο αργότερα, ένταση επικράτησε στους δρόμους γύρω από την πλατεία Εξαρχείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία έχει προχωρήσει σε τουλάχιστον 10 συλλήψεις.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν στον κόσμο, ΕΚΑΜ, ΜΑΤ, μαύροι πάνθηρες, ομάδα ΔΕΛΤΑ και άλλοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικές δυνάμεις κάνουν και ελέγχους στο δρόμο σταματώντας οχήματα, ενώ άλλοι ψάχνουν σε ταράτσες με φακούς. Ακόμα, πληροφορίες για τουλάχιστον τρεις αύρες της αστυνομίας στον δρόμο.
Εικόνες με ξεγυμνώματα ανθρώπων κατά την προσαγωγή τους και άγριο ξύλο από την αστυνομία ήρθαν στη δημοσιότητα.
Σχολιο.- Θέλω να αναγνωρίσεις πως όλα αυτά γίνονται γιατί οι προηγούμενοι έστρωσαν το χαλί.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άγνωστοι επιτιθέμενοι επιτίθενται σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στο ανατολικό Deir Ezzor: συριακά μέσα μαζικής ενημέρωσης
2019-12-06
Η επίθεση συνέπεσε με την άφιξη φορτηγών με στρατιωτικό εξοπλισμό στη βάση, σύμφωνα με τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Οι Αμερικανοί στρατιώτες απάντησαν με πυρ και κοροϊδεύουν.
Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση Al-Ikhbariya, η επίθεση πραγματοποιήθηκε κοντά στα Al-Umar Oil Fields, τα οποία επί του παρόντος βρίσκονται υπό αμερικανικό έλεγχο στην ανατολική ύπαιθρο του Deir Ezzor.
Πρέπει να επισημανθεί ότι οι τοπικοί ακτιβιστές αρνούνται τους ισχυρισμούς του Al-Ikhbariya.
Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Mark Esper δήλωσε νωρίτερα την εβδομάδα ότι τα αμερικανικά στρατεύματα στη βορειοανατολική Συρία είχαν ολοκληρώσει εκ νέου ελιγμούς ανάλογα με τις ανάγκες και ότι ο συνολικός αριθμός στρατευμάτων στο έδαφος θα παραμείνει περίπου 600.
Η κίνηση των αμερικανικών δυνάμεων προκάλεσε μεγάλη αβεβαιότητα στη Συρία από τότε που ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump ανακοίνωσε απότομα την αποχώρηση στρατευμάτων στις αρχές Οκτωβρίου.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




"Ντάξει μωρέ...παιδιά είναι", λένε κάποιοι.
Δυο μέρες αποβολή -η μέγιστη προβλεπόμενη ποινή στην εκπαιδευτική νομοθεσία του Συριζα- για τον νεαρό που έβγαλε μαχαίρι στην τάξη. Αυτό είναι το ελληνικό σχολείο του 2019. Και πού σαι ακόμη....

Χανιά: “Βγήκαν μαχαίρια στο σχολείο”! Νέο άγριο επεισόδιο μεταξύ μαθητών σε διάλειμμα
06.12.2019 | 11:28
Σοβαρή καταγγελία για ακόμα ένα περιστατικό βίας σε σχολείο των Χανίων, όπου μαθητής φέρεται να έβγαλε μαχαίρι και να επιτέθηκε σε συμμαθητή του..
Το περιστατικό όπως καταγγέλλεται σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για παρεξήγηση μεταξύ των δύο παιδιών, η οποία έφθασε μέχρι του σημείου ο ένας μαθητής να βγάλει μαχαίρι και να επιτεθεί στον συμμαθητή του.
Ευτυχώς, το συμβάν αντιλήφθηκαν άλλα παιδιά. Ένα από τα οποία με κίνδυνο να τραυματιστεί, κατάφερε και απέσπασε το μαχαίρι από τον μαθητή. που το κρατούσε στα χέρια του.
Για το απίστευτο περιστατικό ενημερώθηκε η διεύθυνση του σχολείου, που με την σειρά της ενημέρωσε τους γονείς των μαθητών.
Ο μαθητής που έβγαλε μαχαίρι έχει τιμωρηθεί με διήμερη αποβολή, εκτίοντας της τιμωρία του εντός τους σχολείου, όπως προβλέπει πλέον η νομοθεσία



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O εξ αριστερών εικονιζόμενος, Μοχάμεντ Γιουνίς (Mohamed Younis AB Menfi), είναι ο πρέσβης της Λιβύης στην Αθήνα, που απελάθηκε από την Ελλάδα.
Ο δε εκ δεξιών εικονιζόμενος, Μπουράκ Οζουγκεργκίν, είναι ο Τούρκος πρέσβης, για τον οποίο, παραδόξως, δεν τίθεται θέμα απέλασης.
Απορία: Ο Γιουνίς απελάθηκε –και πολύ ορθά- επειδή η χώρα του υπέγραψε μαζί με την Τουρκία την γνωστή Συμφωνία για την ΑΟΖ μας. Ο Οζουγκεργκίν όμως; Γιατί παραμένει στην Αθήνα; Την ίδια Συμφωνία δεν υπέγραψε και η δική του χώρα;
Α, ρε Μητσοτάκη, αθάνατε. Κάνεις τα πάντα για να μας δείξεις ότι οι μέντες που κλάνεις είναι τουρκικής παραγωγής...!




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ανομία σε μία και μόνο εικόνα
ΜΑΤατζιδες χτυπανε και ξεγυμνωνουν διαδηλωτες οι οποιοι δεν εχουν κανει τιποτε!
Ξεκινάω με τα αυτονόητα: η εικόνα είναι βαθιά προσβλητική και εξευτελιστική για την αξιοπρέπεια του ανθρώπου που (υποθέτω) συνελήφθη. Και δεν έχει καμία, μα καμία σημασία ποιος είναι ή τι έκανε, ή αν είναι "ένα μόνο" περιστατικό. Εκτός του ότι πολλές μαρτυρίες, τελευταία, μας δείχνουν ότι δεν είναι καθόλου «μεμονωμένο», φανερώνει αυξημένο βαθμό μιθριδατισμού η αντίδραση «ε, μια φορά έγινε», «θα συμβούν κι αυτά, να τελειώνουμε με τους "μπαχαλάκηδες"», «δεν είναι το κύριο αυτό» κλπ. Δεν είναι ποσοτικό μόνο το θέμα. Κι όσο κι αν είμαστε εθισμένοι στη βία και την αυθαιρεσία των ΜΑΤ, αυτή η εικόνα είναι ένα ακόμα σκαλί πιο κάτω, «στου κακού τη σκάλα».
Αλλά υπάρχει και κάτι άλλο. Ποιοι διαμαρτύρονται; Αν και είναι πολλοί και πολλές, είναι κυρίως «οι συνήθως ύποπτοι (και ύποπτες)». Και ποιοι δεν λένε τίποτα; Αυτοί που *κανονικά* θα έπρεπε να πρωτοστατούν στις διαμαρτυρίες: δηλαδή οι κυβερνώντες, οι συνδικαλιστές αστυνομικοί, η ηγεσία της Αστυνομίας, όλοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η Αστυνομία είναι φρουρός του νόμου και της τάξης, και γενικότερα όσοι πιστεύουν στους θεσμούς. Κανονικά κάποιος που πιστεύει βαθιά στους θεσμούς θα έπρεπε να έχει θορυβηθεί και ταρακουνηθεί, και όχι όσοι φωνάζουν (ή, ακριβέστερα, φωνάζουμε) στους δρόμους «Και τώρα ένα σύνθημα που όλους μας ενώνει…» ή «Προσοχή, προσοχή, δολοφόνοι με στολή!». Για σκεφτείτε το: εκτός από τον συλληφθέντα που εξευτελίζουν βάναυσα, η εικόνα αυτή είναι απολύτως εξευτελιστική και ντροπιαστική για την Αστυνομία, που, κανονικά, εκπροσωπεί τη νομιμότητα. Είναι μια κατεξοχήν εικόνα ανομίας.
ΥΓ. Δεν γράφω τα παραπάνω με μπόλικη αφέλεια, θεωρώντας ότι τα ΜΑΤ πορεύονται με το Σύνταγμα στο ένα χέρι και τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο άλλο, ως σύγχρονοι άγιοι Φραγκίσκοι με λεπτές βεργούλες και κραδαίνοντας μίσχους ανθέων, αντί για γκλομπ. Ξέρω πολύ καλά πώς δρουν. Τα γράφω για να δείξω μια αντίφαση: ότι η εικόνα αυτή είναι *και* μια εικόνα καταβαράθρωσης της Αστυνομίας, των δυνάμεων της τάξης, της τάξης της ίδιας. Και αυτό θα έπρεπε, κανονικά, να αφορά και όσους νοιάζονται για την νομιμότητα και την τάξη. Φυσικά, όλα αυτά σε ένα αφηρημένο επίπεδο• ιστορικά και στην πράξη έχει φανεί ότι τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά: οι θεματοφύλακες του νόμου και της τάξης ανέχονται ή και επικροτούν τέτοιες εικόνες.
ΥΓ2. Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου τιμώντας για άλλη μια φορά τον ρόλο της, έκανε χθες αναφορά στον Συνήγορο του Πολίτη για τα αυξανόμενα κρούσματα αστυνομικής βίας, δείχνοντάς μας ότι η φροντίδα για τα δικαιώματα και τους θεσμούς δεν είναι, ιδίως σε επίπεδο αρχής, κάτι ασύμβατο.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"έσβησα" έναν τύπο γιατί έγραψε ότι η ζωή του 15χρονου Γρηγόροπουλου στιγματίσθηκε από την γνωριμία του με τον Ν.Ρωμανό !!
Τον έσβησα, δεν του έγραψα , ότι συνέβη το ακριβώς αντίθετο , όταν δηλαδή στην αγκαλιά του Ρωμανού έπεσε νεκρός ο Αλέξανδρος , η ζωή του έτερου άλλαξε πορεία....
Ούτε έγραψα ότι και η ζωή του Ρήγα Φεραίου, πήρε την πορεία που ξέρουμε , όταν οι τούρκοι μπήκαν στο σπίτι του στο Βελεστίνο και σκότωσαν τον πατέρα του ,την έγκυο αδελφή του και τον άντρα της....η μητέρα του και ο μικρότερος αδελφός γλύτωσαν γιατί ταξίδευαν για να τον συναντήσουν ....όμως τότε υπήρχε τουρκοκρατία !! τώρα τους δεκαπεντάχρονους τους δολοφονούν ειδικοί φρουροί για την πλάκα τους....ή ξεβρακώνουν 18χρονους...
Σχολιο.- ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΥΡΚΟΙ.ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ ΤΟΝ ΚΡΕΜΑΣΕ Ο ΤΣΑΡΟΣ
Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΔΙΚΟΥ ΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ.ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ.ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ
ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ ΜΙΑ ΑΔΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΕΙ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η μεγαλύτερη ντροπή για την μνήμη του Αλεξανδρου  Γρηγοροπουλου  είναι που ο δολοφόνος του κυκλοφορεί ελεύθερος.
Ενα 15χρονο παιδί δολοφονημένο αναίτια εν ψυχρώ απ τον "φορέα εξουσίας" που άρπαξε το όπλο του και τον εκτέλεσε για ν αποδείξει τι; Την δύναμή του; Την εξουσία του πάνω στην ζωή;
Ν αποδείξει ότι μπορεί να σκοτώνει έτσι και να κυκλοφορεί ελεύθερος ένα παιδί.
Αυτό δεν θα συγχωρεθεί ποτέ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό τό καθήκι,αυτή η τσογλαναρία,η πορνη τής αργυρώνητης δημοσιογραφίας Β.Οικονόμου «ακούεί»τά απαράδεκτα που λέει ο Μπαλάσκας,συμφωνεί καί επαυξάνει«προτρέποντας» τήν ακροδεξιά κυβερνηση του κουλη νά «λυσει»κι άλλο τά χερια τών αστυνομικών...
Ωστε νά μπούμε στην εποχή που οι αστυνομικοι θά πυροβολούν μέ τό παραμικρό οποιον δέν τους αρέσει η φάτσα του,οπως γίνεται στην Αμερική..
«ΑΛΗΤΗ ΚΑΘΑΡΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ»




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



10-15 παληκαράδες «αστυνομικοί» επιτηθέμενοι σάν λυσασμένα σκυλιά ενάντίον ενός νεαρού διαδηλωτή για να τόν ξεφτιλίσουν ξεγυμνωνοντας τον..
.Οι ενστολοι τραμπούκοι σέ Δραση..
Νά ευχονται μόνο νά μην ελθει - σύντομα - εκεινη η ωρα πού τα πραγματα θά αντιστραφούν καί αυτα τά αποβράσματα θα παρακαλάνε νά τους δείξουν ελεος πού δέν θα υπάρχει για τέτοια καθήκια..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η δημοκρατία τών ένστολων αληταμπουράδων/ανθρώπων του υπόκοσμου σέ δράση είτε με κυβερνηση «Ιμιτασιόν Δεξιά»(Συριζα),είτε μέ κυβερνηση «Οριτζιναλ δεξιά»(ΝΔ) ειχαν καί εχουν τό ελεύθερο νά δρούν ως Παρακράτος...
Η σκυλλα του Φασισμού βρίσκεται παλι σέ Οργασμό…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεβρακώθηκαν!
 7 Δεκεμβρίου 2019
Ο,τι «δημοκρατία» δείχνει η φωτογραφία συνέβη χτες στα Εξάρχεια. Είχε επαναληφθεί πριν από τέσσερις βδομάδες. Πάλι στα Εξάρχεια. Είχε επαναληφθεί με αφισοκολλητές του ΣΕΚ στις 12 Νοέμβρη στο ΑΤ Κερατσινίου. Συνέβη το ίδιο με τον σπουδαστή του ΙΕΚ στις 21 Νοέμβρη στη στάση του λεωφορείου δίπλα από το υπουργείο Πολιτισμού.
    Στρέφουμε («γλυκά»…) τα ερωτήματα κατά παντός πολιτικού υπευθύνου:   
    α) Τι είδους τσογλάνια, τραμπούκοι, αληταράδες είναι αυτοί που παριστάνουν τους «προστάτες του πολίτη» επιδεικνύοντας τέτοιου τύπου παρακρατική, τρομοκρατική και μαφιόζικη συμπεριφορά;
    β) Από ποιους λαμβάνουν τις εντολές τους και από ποιους έχουν εξασφαλίσει «κάλυψη»;
    γ) Εσείς, ως πολιτικοί προϊστάμενοι των αποβρασΜΑΤων  που ξεγυμνώνουν ανθρώπους εν μέση οδώ, τι είδους πολιτική εποπτεία ασκείτε και τι είδους πολιτική ευθύνη έχετε για όλα αυτά;
    Να υποθέσουμε ότι βρισκόμαστε ενώπιον μιας ιδιότυπης επαναφοράς και ανομολόγητης εφαρμογής του νόμου 4000 περί «τεντιμποϊσμού»;
    Μήπως το «καουμποϊλίκι» πηγαίνει ακόμα παραπέρα; Μήπως το επόμενο μέτρο «νόμου και τάξης» που θα δούμε είναι το δημόσιο κούρεμα με την ψιλή;… 
    Δεν ξέρουμε…
    Ξέρουμε, όμως, ότι ο οχετός της αυθαιρεσίας ξεχειλίζει, ο αυταρχισμός «αριστεύει» και ο ένστολος υπόκοσμος – που έμεινε άθικτος για να δέρνει φοιτητές, συνταξιούχους και εκπαιδευτικούς και επί “αντιδεξιάς” ΣΥΡΙΖΑίικης διακυβέρνησης – κυκλοφοράει, πλέον, τσίτσιδος.
    Και ξέρουμε και κάτι ακόμα: Τα φύλλα συκής για να καμώνεται ο Χρυσοχοίδης τον «μεσαίο χώρο» και ο Μητσοτάκης τον «ήπιο φιλελεύθερο», ζέχνουν από την «αντρίλα» των πραιτοριανών τους και από την «βαρβατίλα» των ραβδούχων τους. 
    Με μια κουβέντα:
    Ο βασιλιάς είναι γυμνός.
    Αλλως πως – για να τους το πούμε και στη γλώσσα της… «λαϊκής» Δεξιάς τους, μπας και το καταλάβουν κι αυτά τα… «λαϊκά» παιδιά της «αριστείας»:
    Ο βασιλιάς είναι ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΣ.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά τίς σημερινές «θαυμασιες συμπεριφορές» καί ανδραγαθίες τών οργάνων τής «ταξης» απέναντι σέ διαδηλωτές...Φίλοι μου έστειλαν μέσω inbox τό θαυμασιο αυτό τραγούδι καί τό αφιερώνουν μέ αγάπη στόν Αρχιμπατσο ΧρυσοΒορϊδη...
Μαγκες πιαστε τα γιοφυρια μπατσοι κλαστε μας τα αρχιδια…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έγινε σαφές η να το κάνουμε πιο λιανα; Η δουλειά δεν είναι ντροπή....
- την έρευνα του ΣΕΒ που " αποκάλυπτει" πως 4/10 επιχειρήσεις ψάχνουν νέους επιστήμονες να προσλάβουν αλλά...δεν βρίσκουν!!! Φυσικά, οι " έγκριτοι" ξέχασαν μερικές ερωτήσεις όπως " σε ποιους κλάδους" και, κυρίως, "ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ"!
Λεπτομέρειες, απλά είναι τεμπέληδες και δεν πάνε να δουλέψουν...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύμπτωση επαναλαμβανομενη παύει να είναι σύμπτωση...
Είναι προφανές πως αποτελεί επιλογή, δίπλα στην απρόκλητη και χωρίς όρια βία των δυνάμεων καταστολής να προστεθεί το ξεγυμνωμα. Δεν το σκεφτηκαν αυτοί ( με τι άλλωστε;), στοιχείο ψυχολογικής βίας που υπάρχει στο " ρεπερτόριο" αμερικανικών, Ισραηλινών κ.α υπηρεσιών δεκαετίες.
Σε όλον τον κόσμο εγκαταλείπονται γοργά και τα τελευταία φύλλα συκής του συστήματος. Χέρι χέρι με μια ιδεολογική καταιγίδα, που στον πυρήνα της έχει την "ασφάλεια" αλλά και την ολοκληρωτική αναθεώρηση της ιστορίας, έχουμε χρήση βίας χωρίς όρια.
Ο αγώνας για τη δημοκρατία και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων αποκτά πρωταρχική σημασία και βαθύ αντισυστημικο περιεχόμενο.
Και πέρα από τις γενικές εκτιμήσεις, τι άλλο πρέπει να δούμε για να γίνει το πιο μικρό, πρώτο βήμα, η συσπείρωση όλων σε μια επιτροπή για τα ζητήματα αυτά;
Πρακτικές εξευτελισμού και αυθαιρεσίας από τα ΜΑΤ-Γύμνωσαν ξανά συλληφθέντες, ανάμεσά του και γυναίκα-30 προσαγωγές
Στις απαράδεκτες πρακτικές εξευτελισμού των συλληφθέντων στα Εξάρχεια, αφου όπως αποτυπώνει ο φωτογραφικός φακός τους περνούσαν χειροπέδες γυμνώνοντας τους από τη μέση και πάνω, προχώρησαν τα ΜΑΤ του Χρυσοχοίδη.
Συνεχίζοντας με κεκτημένη ταχύτητα από τη πορεία του Πολυτεχνείου, οι άνδρες των ΜΑΤ προέβησαν σε 30 προσαγωγές ατόμων από την περιοχή των Εξαρχείων, όπου σημειώθηκαν επεισόδια μετά τη πορεία για τον Γρηγορόπουλο.
Σε κάποιες από τις φωτογραφίες που αποτύπωσαν τη δάση τους, τουλάχιστον 6 άνδρες άνδρες των ΜΑΤ, βάζουν χειροπέδες σε συλληφθέντα, αφου πρώτο τον γύμνωσαν. Ο ένας μάλιστα του τραβά και το εσώρουχο!!
Ανάλογο περιστατικό, με τα ΜΑΤ να ασκούν βία κατά γυναίκας την οποί τραβούν βίαια από τα ρούχα, σχεδόν βγάζοντας ότι φορούσε, αποτυπώνει άλλη φωτογραφία.
Μάλιτα ήταν τόσο εξευτελιστική η συμπεριφορά των ΜΑΤ που ανάγκαζαν όσους συνελάμβαναν, να ξαπλώσουν σε ύπτια θέση στο δρόμο!
Τα ΜΑΤ του Χρυσοχοΐδη, φαίνεται ότι έχον όντως λυμένα τα χέρια της αυθαιρεσίας και δείχνουν να το απολαμβάνουν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι Δεκέμβρης του 2008, λίγο μετά την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Οι αντιδράσεις μαίνονται, και ο φωτογράφος του Ελεύθερου Τύπου Κώστας Τσιρώνης τράβηξε μια από τις πιο αποκαλυπτικές και εμβληματικές φωτογραφίες στην σύγχρονη ιστορία της ελληνικής δημοσιογραφίας.⁣⁣
Ο φακός απαθανατίζει τους αστυνομικούς να σημαδεύουν διαδηλωτές με τα οπλα τους. Λίγο μετά τον θάνατο ενός 15χρονου παιδιού, η ΕΛ.ΑΣ. δείχνει ότι στους κόλπους της δεν είναι λίγοι εκείνοι, που στηρίζουν τον ειδικό φρουρό, Κορκονέα.⁣⁣
Αφού πέρασαν μερικές μέρες από την στιγμή που ο Κ. Τσιρώνης τις παρέδωσε στον διευθυντή της εφημερίδας, ειδοποιήθηκε να μην καλύψει τη κηδεία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Έπειτα τού ανακοινώθηκε η απόλυσή του, παρά την τεράστια δημοσιογραφική του επιτυχία.⁣⁣



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε χρόνια δίσεκτα οι γονείς, οι γείτονες με συμβουλεύανε:
"Μην ανακατεύεσαι, κάνε πως δεν είδες τίποτα. Σώπα"
Μπορεί να μην είχαμε με δαύτους γνωριμίες ζηλευτές,
με τους γείτονες, μας ένωνε, όμως, το Σώπα.
Σώπα ο ένας, σώπα ο άλλος, σώπα οι επάνω, σώπα οι κάτω,
σώπα όλη η πολυκατοικία και όλο το τετράγωνο.
Σώπα οι δρόμοι οι κάθετοι και οι δρόμοι οι παράλληλοι.
Κατάπιαμε τη γλώσσα μας.
Στόμα έχουμε και μιλιά δεν έχουμε.
Φτιάξαμε το σύλλογο του "Σώπα".
και μαζευτήκαμε πολλοί,
μία πολιτεία ολόκληρη, μια δύναμη μεγάλη, αλλά μουγκή!
(Αζίζ Νεσίν)



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γυμνοί στον δρόμο
Όπως ήταν αναμενόμενο, η αστυνομία ήθελε να πάρει την ρεβάνς από το μήνυμα που στάλθηκε τις τελευταίες μέρες από πλήθος κόσμο που συμμετείχε τόσο στην τελευταία αντικατασταλτική συναυλία, όσο και στην πορείες ενάντια στο τελεσίγραφο για τις καταλήψεις
. Αποκορύφωμα όλων των εκδηλώσεων ήταν αφενός η πολυπληθείς μεσημεριανή φοιτητική – μαθητική διαδήλωση μέσα σε ένα έντονο κλίμα αστυνομοκρατίας και αφετέρου η βραδινή διαδήλωση που ξεπέρασε τις 10.000 σε κόσμο σύμφωνα με τις πιο συντηρητικές εκτιμήσεις.
Οι Αλληλέγγυοι Λειτουργοί Υγείας καλύψαμε όλες τις κινητοποιήσεις της 6ης Δεκεμβρίου και μπορούμε να δηλώσουμε για μια ακόμα φορά ότι βρεθήκαμε στο ίδιο έργο θεατές: Υπέρμετρη βία, σεξιστικά σχόλια, κλπ από τις δυνάμεις επιβολής της τάξης.
Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι πλέον η αστυνομία κατοικοεδρεύει στα Εξάρχεια που μόνο άβατο δεν είναι και επιβάλει την παρουσία της με την ισχύ και την δύναμη της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο υπερδιπλασιασμός των διμοιριών όχι μόνο αυτών που επιτηρούν ή επιχειρούν στην περιοχή αλλά και περικλείουν στα πλάγια των διαδηλώσεων κάνοντας διπλό κορδόνι.
Κατά την διάρκεια των επεισοδίων αντιμετωπίσαμε πλήθος περιστατικών δύσπνοιας και αναπνευστικών προβλημάτων, κρίσεις πανικού, 1 μικροτραυματισμό στο χέρι και 3 εγκαύματα 1ου βαθμού
. Γίναμε δε, αυτόπτες μάρτυρες των 2 συλλήψεων στην Θεμιστοκλέους & Σολομού στο ύψος της πλατείας.
Οι συλληφθέντες ξυλοκοπήθηκαν άγρια από τις αστυνομικές δυνάμεις ενώ φώναζαν «παραδίνομαι» τόσο κατά, όσο και μετά την σύλληψη τους, τον έναν μάλιστα τον ξεγύμνωσαν μέσα στον παροξυσμό τους.
Για μια ακόμα φορά υπήρξε άρνηση στην παροχή άμεσης ιατρικής βοήθειας στον συλληφθέντα από τις αστυνομικές δυνάμεις με ταυτόχρονη επίθεση προς μέλη της συλλογικότητας μας.
Το γεγονός αυτό δεν μας προκαλεί έκπληξη το θεωρούμε αναμενόμενο και το έχουμε πλέον συνηθίσει.
Θα σταθούμε όμως πιο διεξοδικά στην πρακτική του ξεγυμνώματος από την αστυνομία, που χρήζει ψυχαναλυτικής ερμηνείας για να κατανοηθεί ο ψυχισμός των ένστολων που κάνουν χρήση της εξουσίας τους, πέραν του ποινικά κολάσιμου που επέχει η μέθοδος αυτή που θεωρείται βασανιστήριο εφόσον γίνεται για να κάμψουν τη βούληση κάποιου καθώς προσβάλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Το ξεγύμνωμα ως μορφή βασανισμού έχει μεγάλη ιστορία, αναπτύχθηκε αποτελεσματικά από την CIA ως ανακριτική μέθοδος και είχε πεδίο λαμπρής δόξας την επταετία στο κολαστήριο επί της οδού Μπουμπουλίνας.
Κατά την άποψη μας το ξεγύμνωμα αποτελεί μια συνειδητή πράξη απανθρωποποίησης του συλληφθέντα. Εφόσον μόνο οι άνθρωποι φοράνε ρούχα, η απουσία αυτών επαναφέρει στην κατάσταση του ζώου το οποίο μπορεί κάλλιστα να βασανιστεί ως θήραμα από τον κυνηγό του. Αυτή η συμβολική γυμνή ζωή που δεν αξίζει να βιωθεί ως εξάλειψη κάθε ανθρώπινης ή κοινωνικής ιδιότητας που έχει ένας άνθρωπος ή μια κοινωνική ομάδα είχε χρησιμοποιηθεί κατά κόρον από τους ναζί και δεν μας φαίνεται παράξενο που έχει υιοθετηθεί από τα ΜΑΤ που ψήφισαν ο ένας στους δυο το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.
Με την απ-ασφάλιση των οργάνων της τάξης με στόχο την επιστροφή στην ασφάλεια είναι πασιφανές ότι από τον πανοπτικό έλεγχο επιστρέφουμε στα βασανιστήρια και τον δημόσιο εξευτελισμό των κρατουμένων. Το ξεγύμνωμα του σώματος ως βασανιστήριο έχει σαν στόχο το σώμα που πρέπει να φαίνεται γυμνό και ανυπεράσπιστο στον βασανιζόμενο, χωρίς τα πολιτιστικά και κοινωνικά συμφραζόμενα που δείχνει η ένδυση.
Η δε έκθεση του σε κοινή θέα λειτουργεί παραδειγματικά αφού στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα για το τι θα πάθει κάποιος που θα αντισταθεί και συλληφθεί φταίει δεν φταίει όπως έγινε χθες στα Εξάρχεια με συλλήψεις τον σορό.
Αυτό που μας τρομάζει και μας απασχολεί περισσότερο δεν είναι τόσο η επιστροφή στην εποχή των βασανιστηρίων ως επιλογή της εξουσίας, όσο ότι το δόγμα νόμος και τάξη ως κανονικότητα διαμορφώνει συλλογικές συνειδήσεις απάθειας και επικρότησης σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού το οποίο αντί να καταδικάζει υποστηρίζει και δικαιολογεί αυτές τις αήθης και απεχθείς συμπεριφορές από τα όργανα του νόμου.
Εισερχόμαστε πλέον σε μια περίοδο αντιστροφής κατά την οποία στην κοινή συνείδηση τα βασανιστήρια δεν συνδέονται με πολιτικό και πολιτισμικό πρωτογονισμό.
Οι βασανιστές δεν περιγράφονται ως «αγριάνθρωποι», κτλ., με τη σημειολογία της πολιτισμικής καθυστέρησης, αλλά ως όργανα επιβολής της αναγκαστικότητας του νόμου.
Τι γίνεται όμως όταν αυτά καταφορά παρανομούν?
Το συμπέρασμα στον εξωτερικό παρατηρητή πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι στις περιπτώσεις αυτές αποκαλύπτεται μόνο η γύμνια της ουσίας και του περιεχομένου των κατασταλτικών θεσμών. Θεωρούμε δε την διερεύνησή τους από την αστυνομία τίποτα περισσότερο από υποκριτική κίνηση.
Αλληλέγγυοι Λειτουργοί Υγείας



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ναι, αυτό είναι. κατευθύνουν τα σώματα καταστολής σε μαζικό εξευτελισμό με το ξεγύμνωμα δημοσίως. Γνωρίζουμε εξ 'αλλου, ότι οι βιασμοί βρίσκονται στο ρεπερτόριο των βασανιστών της αστυνομίας σε περιόδους βίαιης καταστολής των δημοκρατικών θεσμών και δικαιωμάτων.
-Συμφωνώ ότι επείγει η παρέμβαση επιστημόνων ψυχικής υγείας που είναι σε θέση να ερμηνεύσουν την επιλογή της συγκεκριμένης πρακτικής. Προφανώς η διεθνής πείρα λέει, ότι ο άνθρωπος αυτό το φοβάται περισσότερο από ένα όπλο που τον σημαδεύει. Συμφωνώ επίσης ότι χρειάζεται συντονισμός για την ανάδειξη του προβλήματος και τους ανθρώπους που δίνουν την εντολή στα σώματα καταστολής, που δεν είναι άλλοι από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου δημόσιας τάξης, τους άπειρους Αμερικάνους και Ισραηλινούς "τεχνικούς συμβούλους" του συγκεκριμένου υπουργείου και τον ίδιο τον πρωθυπουργό που ασφαλώς είναι ενήμερος.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προσαγωγές στο σωρό και άγριο ξύλο στα Εξάρχεια
Βίντεο και φωτογραφίες από προσαγωγές στον «σωρό» και τον άγριο ξυλοδαρμό των προσαχθέντων από την αστυνομία μετά την μαζική πορεία για την επέτειο από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου σημειώθηκαν επεισόδια, ήρθαν στη δημοσιότητα.
Οι δυνάμεις της αστυνομίας επιχειρούσαν και η κατάσταση στην περιοχή των Εξαρχείων ήταν τεταμένη μέχρι αργά το βράδυ. Συνολικά, κατά την αστυνομία, έγιναν 77 προσαγωγές - οι 50 στην Αθήνα - και 19 συλλήψεις σε Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη. Σήμερα το πρωί οι 12 συλληφθέντες της Αθήνας οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.
Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν να διαλύσουν και τη συγκέντρωση μνήμης στην οδό Τζαβέλλα, το σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών και ρίψεις νερού με την αύρα κατά συγκεντρωμένων, με την ατμόσφαιρα να γίνεται αποπνικτική.
Ενδεικτικό της άγριας καταστολής είναι το βίντεο που δείχνει την προσαγωγή μιας κοπέλας που απλώς βρίσκεται στο δρόμο των δυνάμεων των ΜΑΤ, ενώ αποκαλυπτικά είναι και τα βίντεο και οι φωτογραφίες με τον ξυλοδαρμό προσαχθέντων. Μάλιστα σε ένα από αυτά φαίνεται αστυνομικός να χτυπάει έναν νεαρό με τον πυροσβεστήρα.
Στο μεταξύ, η ΕΛΑΣ, με ανακοίνωσή της, ενημερώνει ότι το «Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποστέλλει στον εθνικό μηχανισμό διερεύνησης περιστατικών αυθαιρεσίας του Συνηγόρου του Πολίτη, βίντεο και αναφορές, που αναπαράγονται στο διαδίκτυο, σχετικά με περιστατικά ‘αστυνομικής βίας’, κατά τη διάρκεια των χθεσινών εκδηλώσεων και πορειών στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου, με την παράκληση να διερευνηθούν κατά προτεραιότητα». Επιπλέον, καλεί τους πολίτες που έχουν αντίστοιχο υλικό και υπήρξαν μάρτυρες τέτοιων περιστατικών ή θεωρούν ότι έχουν υποστεί βία σε ανάλογα περιστατικά να αποταθούν στον μηχανισμό διερεύνησης του Συνηγόρου του Πολίτη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αν υπήρχε ποτέ μια ριζική ανατροπή καθεστώτος στην Ελλάδα θα έπρεπε να ξηλωθει ο υπάρχων κρατικός μηχανισμός.Στην Αστυνομία και στο στρατό θα έπρεπε να βγουν έγγραφα στη φορα τα οποία δεν θα αποκάλυπταν μόνο τις σχέσεις στελεχών και Υπουργών με την νεοναζιστικη Χρυσή Αυγη του αστικου παρακράτους,αλλα και με τη CIA και την Mossad.Αν θέλουμε να λεμε τα πραγματα με το όνομα τους η αναβαθμισμένη εκπαίδευση ανώτατων στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων ειδικά την τελευταία δεκαετία είναι αμερικανοσιωνιστικης προέλευσης.Είναι τυχαίο που τα δυο τρίτα των μπάτσων και των ανωτατων αξιωματικών του στρατού εκπαιδεύονται στο krav maga και σε πολλές σχολές δεν συμμετέχουν απλώς,αλλά εισπράττουν και κέρδη από τη συμμετοχή και εκπαίδευση και άλλων ανυποψίαστων πολιτών;;είναι τυχαία όλα αυτά;;-τα εγχειρίδια πολέμου και ανακρίσεων της Cia και της Mossad προέκυψαν σαν μάννα εξ'ουρανού Ή ήταν προϊόν μιας αναβαθμισμένης συνεργασίας μιας κακως εννοούμενης άνωθεν και έξωθεν ασφαλείας, με σκοπό την περιφρούρηση μιας καθημερινής ανασφάλειας που φαντάζει ως μόνη επιλογή μέσα σε ένα πλαίσιο γενικευμένης απουσίας εναλλακτικής?Κάπως έτσι είναι το διαμορφωμένο πλαίσιο της νεοελληνικής εκδοχής της TINA,μερος του οποίου ήταν και η προηγούμενη κυβέρνηση Συριζανελ.Ο Χρυσοχοΐδης ήταν από τους πρωτεργάτες σε αυτη την αναβάθμιση,ο Πανουσης και ο Τοσκας άξιοι συνεχιστές.Τώρα ήλθε η σειρά του αρχιμαστορα να συνεχισει το αναβαθμισμένο έργο που ξεκίνησε να παίζεται από το 2008 και μετά...




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Είναι ,νομίζω,κοινός τόπος ότι η αστυνομοκρατια το τελευταίο διάστημα έχει υπερβεί κάθε όριο.Το να πούμε ότι αυτό αποτελεί συνέχεια της κατασταλτικής πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης μπορεί εν μέρει να ισχύει,αλλά δεν περιγράφει πλήρως την πραγματικότητα.Η συγκεκριμένη κυβέρνηση πουλά την κρατική βία ως κύριο,αν όχι αποκλειστικό, εμπόρευμα της στην πολιτική και εκλογική αγορά,ενώ η προηγούμενη πουλούσε την κοινωνική δήθεν " ευαισθησια" της και την δήθεν αριστεροσυνη της σε ένα τμήμα της πολιτικής αγοράς και την " καπιταλιστική αναπτυξη" σε ένα άλλο.Ομως,η προνομοποιηση της κρατικής βίας έχει γίνει πια εξαιρετικά επικίνδυνη.Το ξεγυμνωμα διαδηλωτών η και τυχαίων περαστικών από αστυνομικά όργανα,πέραν του ότι είναι φασιστικό και ακραία παράνομο από κάθε άποψη,είναι μια τακτική ψυχολογικού πολεμου: μην διαδηλωνεις και κάθησε σπίτι σου. Το ίδιο είναι οι λεκτικές επιθέσεις σε γυναίκες, η ακραία χρήση της υλικής βίας και του ροπάλου κλπ Ανακαλείται ουσιαστικά η περίφημη ρήση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη πατρός το 1992 στους αστυνομικούς ότι " το κράτος είστε εσεις". Ανεξάρτητα από το τι είναι σήμερα πραγματικά τα Εξάρχεια, ένα φάντασμα του παλιού εαυτού τους, από το αν πέρα από τις υπερασπισιμες οψεις του πανεπιστημιακού ασύλου έχουν υπάρξει και καταχρήσεις του,ανεξάρτητα από όλα αυτά,δεν είναι νοητό να επιτρέψουμε να εμπεδωθεί η υλική και συμβολική υπεραξιωση της καταστολής ως της κυρίας ουσιαστικά σήμερα κρατικής λειτουργίας.Η κυβέρνηση συρρικνώνει την κοινωνική προστασία,καταργεί κοινωνικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα,κάνει outsourcing στο κράτος και τους ΟΤΑ ,ξεπουλα τη δημόσια περιουσία, αποβιομηχανοποιει έτι περαιτέρω την χώρα.Στο τέλος σου λέει ότι το κράτος είναι μόνο ασφάλεια.Κι εδώ λέει ψέματα.Η ασφάλεια ως υπεράσπιση του καθημερινού ανθρώπου απέναντι στην κοινή εγκληματικότητα δεν έχει βελτιωθεί."Βελτιώνεται" μόνο η ασφάλεια απέναντι στον διαδηλωτή,η αποτροπή άσκησης συλλογικών δικαιωμάτων και ενισχύεται η εικόνα του παντοδύναμου κατασταλτικού κράτους.Εδω οι θεωρητικοί της δικτατορίας όπως ο Καρλ Σμιττ και της απολυταρχίας όπως ο Χομπς συναντούν τους θεωρητικούς του κοινωνικά ελάχιστου κράτους όπως ο Χάγεκ,ο Φρίντμαν,ο Φον Μίζες κλπ Τα βρίσκουν πολύ καλά μεταξύ τους.
Υστερόγραφο.Τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι δεν υπάρχουν πραγματικά προβλήματα δεξαμενών περιθωρίου,οργανωμένης παραβατικότητας στην Αθήνα, τοπικών μαφιων ,συμμοριοποιησης, κυκλωμάτων χειραγώγησης των μεταναστών κλπ Η αστυνομοκρατια δεν στρέφεται κυρίως σε αυτά τα ζητήματα ούτε ,βέβαια,τα επιλυει..Ουτε είναι η γενικευμένη καταστολή και η ράβδος κατά δικαίων και αδίκων η λύση για πραγματικά ελλείμματα ασφαλείας των πολιτών.Το μόνο παρηγορο είναι το γεγονός ότι αν η κυβέρνηση και ο κ.Χρυσοχοιδης συνεχίσουν έτσι θα στήσουν το νεολαιιστικο και το αντικατασταλτικο κίνημα στα πόδια του,ανακαλώντας το από την αδράνεια.Ακομη και με νεοφιλελεύθερους όρους κοστους- οφέλους,λάθος το πάνε. Απλα,πέραν των άλλων,έχουν και ερασιτέχνες συμβούλους.Ετσι φαίνεται.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χωρις την παραμικρή αμφισβήτηση επειδη εμφανίστηκαν Παπαδημουλης και Ραγκουσης και επαθαν σοκ για την καταστολη και καλά...
Και καλα ο Ραγκουσης συγχωρειται γιατι παλιοτερα εβριζε τους συριζανελλ,αλλα ο Παπαδημουλης μαλλον θα διαβαζε στην Ευρωβουλή
Πάμε λοιπόν..
Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομιας σημερα ειναι ο αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης..
Μιά ματιά στο δημόσιο βιογραφικό του αποδεικνύει πως η καριέρα του εξελίχθηκε πρωτίστως επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΛ..
''Την 16/02/2016 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και τοποθετήθηκε ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος. Κατά την εκεί θητεία του, είχε, μεταξύ άλλων, την εποπτεία και τον συντονισμό για την εκκένωση του καταυλισμού της Ειδομένης, το Μάιο του 2016.
Την 21/01/2017 τοποθετήθηκε στη θέση του Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ από 05/08/2018 έως 01/11/2018 ασκούσε παράλληλα και τα καθήκοντα του Υπαρχηγού.
Την 02/11/2018 τοποθετήθηκε στη θέση του Υπαρχηγού του Σώματος.
Την 19/7/2019 με απόφαση του ΚΥ.Σ.Ε.Α., ανέλαβε καθήκοντα Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας. ''
Με άλλα λογια επί συριζανελλ απο το 2016 ως και το 2018 ειχε ταχεία εξέλιξη στην Ιεραρχια και η Ν.Δ. ως 'συνεχιστης του Κράτους' τον εκανε απο Υπαρχηγό σε Αρχηγο..
Τι νέα ? Ολα καλά? Στο σπίτι τα παιδγιά εντάξει Ζαιοι?



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι κατασταλτικοι μηχανισμοι του κράτους που παραμενουν αναλλοίωτοι ολα αυτα τα χρονια ειναι αναμενομενο να ασκουν βια και καταστολή και αυτο το γνωριζει οιοσδηποτε συμμετεχει σε διαδηλωση .
Ομως η απολυτα ανεξελεγκτη δραση ,η εμπροθετη επιδειξη της προσβολής της ανθρωπινης αξιοπρεπειας ,η βαθειά περιφρονητική σταση απεναντι στον αντιδρωντα ανθρωπο δεν εμπεριεχουν απλα δειγματα αυταρχισμού αλλα στοιχεια εκτροπής.
Εξυπακουεται πως τα κροκοδείλια δακρυα αυτων που κυβερνουσαν 4.5 χρονια κι ασκουσαν παρομοια κατασταλτικη πολιτική ειναι κυριολεκτικά καταπτυστα..Ο Χρυσοχοιδης διαδεχτηκε τους Τοσκες.
Σχολιο.- Είναι "λογικό"στο υπάρχον πλαίσιο να υπάρξει περαιτέρω αύξηση της καταστολής.Βέβαια είναι άδικο για το Σύριζα που ανέτρεψε τα μνημόνια και κατήργησε τα ΜΑΤ.Μια φράση του κυρίου Τοσκα να τη θυμίσουμε:"ευχαριστούμε το Ισραήλ για τις νέες αύρες νερού που μας πούλησε.Ήταν κατι που έλειπε από την Ελληνική Αστυνομία".Το gingo biloba κάνει καλό στη μνήμη,οπως και τα mollers,τα καρύδια και οι σαρδέλες.Νομίζω ότι τα στελέχη του Σύριζα πρέπει να αρχίζουν να τα παίρνουν σε καθημερινή βάση.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ανάπηροι άνω των 24 ετών δεν δικαιούνται κοινωνικό μέρισμα. Λες και η αναπηρία είναι παιδική νόσος σαν την ιλαρά!
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να δώσει κοινωνικό μέρισμα σε οικογένειες ΑμεΑ, εάν το ανάπηρο άτομο είναι μέχρι 24 ετών. Λες και η αναπηρία είναι παιδική νόσος σαν την ιλαρά και μετά τα 24 έτη, θεραπεύεται! Ήδη στα social media εκδηλώνονται έντονες διαμαρτυρίες από μέλη οικογενειών ΑμεΑ.
Να θυμίσουμε ότι όταν μιλάμε για άτομα με αναπηρία, αναφερόμαστε σε άτομα με  νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο down, ψυχικές αναπηρίες, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες.
Στην κυβερνητική απόφαση αντέδρασε και η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία αν και η ανακοίνωση που εξέδωσε θεωρείται ιδιαιτέρως ήπια και το πρόβλημα που αφορά.
Ενδεικτική είναι η ανάρτηση στο fb της επί χρόνια προέδρου του ΣΟΨΥ Πάτρας Αγγέλας Τριαναφύλλου που αναφέρει:
"Από χθες που το διαβασα προσπαθώ να διαχειριστω την οργή μου,αλλά εις μάτην.
Σαν να μην φτάνει ο καθημερινός Γολγοθάς, έρχεται το Υπουργείο Οικονομικών και με αυθαίρετο και ανιστορητο τρόπο μας προσβάλλει για μια ακόμη φορά, εμας που έχουμε στην οικογένεια μας παιδι Άμεα και είναι πάνω από 24 χρονών.
Αυτο το Άμεα λοιπόν μόλις κλείσει τα 24 γίνεται καλά, βρίσκει δουλειά και φεύγει από την οικογένεια, ναι;
Περιμένω αντιδράσεις από τα υπόλοιπα κόμματα και κυρίως από τηνΕ.Σ.Α.μεΑ. (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία) - NCDP"



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στην Κούβα για ιατρικές εξετάσεις ο Έβο Μοράλες
 Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2019, 05:51
Ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες, ο οποίος πριν από περίπου έναν μήνα προσέφυγε στο Μεξικό, όπου του έχει χορηγηθεί πολιτικό άσυλο, μετέβη στην Κούβα την Παρασκευή για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις, γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος της μεξικανικής διπλωματίας Ρομπέρτο Βελάσκο.
«Ο πρόεδρος Έβο Μοράλες βρίσκεται στην Κούβα για ένα ιατρικό ραντεβού με την κουβανική ιατρική ομάδα που τον παρακολουθούσε στη Βολιβία», επιβεβαίωσε η Γαβριέλα Μοντάνο, η πρώην υπουργός Υγείας της κυβέρνησης του Μοράλες, σε δηλώσεις της στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Σύμφωνα με το μεξικανικό ΥΠΕΞ, ο Μοράλες αναχώρησε την Παρασκευή για την Αβάνα και το ταξίδι αναμένεται να είναι σύντομο, «κατά τις πληροφορίες μας».
Ο βετεράνος σοσιαλιστής ηγέτης εξαναγκάστηκε από φασιστες πραξικοπηματιες σε παραίτηση τη 10η Νοεμβρίου, έπειτα από βιαιες ταραχες φασιστων γιατι ειχε νικησει καθαρα  στις προεδρικές εκλογές της 20ής Οκτωβρίου στις οποίες ανακηρύχθηκε νικητής ο Μοράλες από τον πρώτο γύρο με 47% ενώ ο φασιστας πηρε 36%, το πραξικοπημα  μονάδων των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας και από τον στρατό που ειχαν εκπαιδευτει από τους γιανκιδες και υπακουαν σαν σκυλια σε αυτους, που απαίτησαν οι φασιστες πραξικοπηματιες να εγκαταλείψει την εξουσία. Κατορθωσε να αποφυγει τη δολοφονια  του ενώ ειχαν απαγαγει την οικογενεια του και τις οικογενειες των υπουργων του και εκαψαν το σπιτι του και τα σπιτια των υπουργων του. Αναχώρησε τη 12η Νοεμβρίου για το Μεξικό, το οποίο κυβερνά ο κεντροαριστερός πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.
Ο Μεξικανός πρόεδρος έχει κάνει σαφές πως ενστερνίζεται την άποψη του πρώτου αυτόχθονα που εξελέγη πρόεδρος της Βολιβίας ότι ανατράπηκε με πραξικόπημα.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και όσο εδώ δερνουν και ξεγυμνωνουν στην πολιτισμένη Γαλλία δεν αρκούνται μόνο σε αυτά αλλά τυφλωνουν κιόλας.
Και θα γίνει και χειρότερο παιδιά. Εδώ σας επισυνάπτω από ανάρτηση της Μαρίας Δεναξά την φωτο με το εξής σχόλιο: Ανταποκριτής του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Ανατολή, έχασε το μάτι του από πλαστική σφαίρα την ώρα που κάλυπτε τις κινητοποιήσεις χθες στο Παρίσι. Στο στόχαστρο της αστυνομία και οι δημοσιογράφοι



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπάρχει (άραγε ) κανένας δεξιός ,που να ΜΗΝ θέλει να βολευτεί με το δημόσιο (που τόσο μισεί ) ?



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εγώ ΔΕΝ πάω (πλέον) για κανά ποτάκι , στα Μπαράκια της γειτονιάς μου !
 Καλύτερα με καλή παρέα (τσιγάρο και ποτό ) σε κλειστό (ιδιωτικό ) χώρο από επιλογή , παρά σε μαγαζί άκαπνο από επιβολή !
Καλά τώρα που τα μαγαζιά είναι ΆΚΑΠΝΑ ...γιατί ΔΕΝ πάνε για ποτάκι οι άκαπνοι ???