Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

Κυριακη 8 Δεκεμβριου 2019


Γαλλία: Συνεχίζεται το μεγάλο απεργιακό κίνημα για την υπεράσπιση των συντάξεων

07/12/2019
Σε παράλυση βρέθηκε χθες, για δεύτερη μέρα, η Γαλλία, καθώς πολλά συνδικάτα, περιλαμβανομένων των εργαζομένων των σιδηροδρόμων, αποφάσισαν να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους.
Περισσότεροι από 1.500.000 συμμετείχαν χθες σε διαδηλώσεις και απεργίες αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό στη νεοφιλελεύθερη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος.
Η Γαλλία διαθέτει σήμερα 42 διαφορετικά συνταξιοδοτικά συστήματα στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα. Η ενοποίησή τους θα επιφέρει δραματικές αυξήσεις ορίων ηλικίας και μειώσεις συντάξεων σε μια σειρά κλάδους.
Τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους αποφάσισαν να συνεχίσουν σήμερα οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους, ενώ χειρόφρενο έως και τη Δευτέρα τραβούν οι αστικές συγκοινωνίες και το μετρό.
Κυκλοφοριακό κομφούζιο, με ουρές χιλιομέτρων σημειώθηκαν εντός και εκτός της γαλλικής πρωτεύουσας, ενώ προβλήματα καταγράφονται σε δεκάδες πτήσεις. Κλειστά παρέμειναν επίσης ορισμένα σχολεία και τα νοσοκομεία λειτουργούν με μειωμένο προσωπικό.
Το συντονιστικό όργανο των γαλλικών συνδικάτων και τέσσερις οργανώσεις νεολαίας κάλεσαν για μια νέα ημέρα απεργιών και διαδηλώσεων την προσεχή Τρίτη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΟΥΒΑ
Την 30 η επέτειο της επιχείρησης αφιέρωμα, ιερή ημερομηνία της πατρίδας, ημέρα θανάτου στη μάχη του Αντόνιο Μίσιο, και ιστορική ημερομηνία κατά την οποία ήταν κάτω από την Κούβα γη στους διεθνιστές που έπεσαν σε διάφορα μέρη του κόσμου, ουσιαστικά στην Αφρική: τιμή και αιώνια δόξα στους Κούβας διεθνιστές που έπεσαν σε στρατιωτικές αποστολές και πολιτικά καθήκοντα!!
Τα ιερά λείψανα των 2 085 μαρτύρων που εκπλήρωσε στρατιωτικές αποστολές, και από τους 204 που εκπλήρωσε τις πολιτικές αποστολές αποκαλούν τη μάχη και την ανυποχώρητη αντίσταση κατά της γενοκτονίας και των επιτιθέμενοι.
Θυμάμαι και κλίση προς τη μνήμη όλων των πέσει αδελφών, ειδικά πριν από τη μνήμη των συντρόφους των 54 GTC-50 bt της FSA.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πριν 45 χρόνια, με το Δημοψήφισμα της 8ης Δεκεμβρίου 1974, ο λαός μας απαλλασσόταν οριστικά από την οικογένεια Γλύξμπουργκ. Που την είχε πληρώσει πολύ ακριβά επί έναν αιώνα και του 'χε στοιχίσει πολύ αίμα.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η άλλη απέναντι έχει στολίσει με λαμπάκια το δέντρο,την τραπεζαρία,την κουζίνα,το μπάνιο,όλο το μπαλκόνι,τη γάτα της και την καραφλα του άντρα της



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποτο χωρις τσιγαρο;
Ναι,πάτε εσείς για ποτό,σε μισή ώρα το πολύ θα είμαι εκεί τους λέω,εν τω μεταξύ έχω ήδη ξεβαφτει κι έχω βάλει πυτζάμες...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ο  κ.Δανόπουλος που΄κάνει κριτική στην παγκοσμίως άγνωστη "ειδικό" επί της Τέχνης κ. Παναγιωτάκη, η οποία μας "μαθαίνει" τους "διεθνούς" φήμης φωτιστές" !!!
πάλι καλά που δεν τους αποκαλεί "διαφωτιστές " για εμάς χαχόλων που είμαστε παρωχημένοι και κολλημένοι παρελθόν....
......μανταμίτσα άι στον κόρακα...
Periklis Danopoulos

Εορταστικός φωτισμός Αθήνας,επεισόδιο δεύτερο.
To Ίδρυμα Ωνάση απάντησε στον ντόρο για το σούργελο του φωτισμού δια της κας Παναγιωτάκη Αφροδίτης.Και μίλησε για την έγκριση των διεθνούς φήμης ...φωτιστών(sic), για τέχνη,για μεγάλη αποδοχή από τους νέους, για παρωχημένα αγγελάκια και αστράκια και μανία με το παρελθόν. Και σαν γνωστό ''στριμμένο άντερο που είμαι'', τους έστειλα ένα mail:
Κυρία Αφροδίτη Παναγιωτάκου,
Κυρία μου, μένω πράγματι κατάπληκτος με την αλαζονεία της απάντησης σας, στην σωρεία αρνητικών σχολίων σχετικά με την επιλογή του άθλιου φωτισμού της Βασ.Σοφίας. Μάλλον δεν θα πρέπει να είστε χρήστης του διαδικτύου και γι αυτό δικαιολογείστε.Αλλά λόγω θέσης σας, το να μην διαβάζετε ή να μην πληροφορείστε τι λέγεται, και όταν μάλιστα σας αφορά άμεσα ως ίδρυμα, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα σχετικά με τον επαγγελματισμό σας.Είπατε πολλά κυρία Παναγιωτάκου, για τους φημισμένους....''φωτιστές'' , την ...εθνική μας φωτίστρια(!) ΅Ελευθερία Ντεκώ και τον Γιώργο Τέλλο...διάσημους ανθρώπους που θα έπρεπε να ξέρει κάθε Αθηναϊκή οικογένεια, φαντάζομαι. Λυπάμαι κυρία Παναγιωτάκου αλλά μάλλον ζούμε σε άλλους γαλαξίες, ακόμα και σε παράλληλα σύμπαντα. Στον δικό σας κόσμο, όμορφο είναι μια σειρά από στήλες φωτισμένες, στον δικό μας, όμορφο είναι αυτό που μας θυμίζει τον λόγο του φωτισμού, τα Χριστούγεννα κυρία μου.Μας λέτε ότι δεν υπάρχουν μόνο αγγελάκια και αστεράκια,αλλά υπάρχει και καλλιτεχνική άποψη.Επειδή εσείς και οι όμοιοί σας, βαφτίζετε όλο αυτό τον αδιάφορο διάκοσμο, τέχνη. Μας μιλάτε για μανία για το παλιό, τότε που όλες οι παραστάσεις εξωράϊζαν την πραγματικότητα, ενώ πολύς κόσμος δεν είχε να φάει. Σας πληροφορώ κυρία μου, ότι τώρα είναι πολύ περισσότερος ο κόσμος που δεν έχει να φάει, μόνο που εσείς αδυνατείτε να τον δείτε , μέσα στον σνομπίστικο κόσμο της αφθονίας και της μπλαζέ καλλιτεχνίας στον οποίο ζείτε. Και τελικά, το να μας κάνετε μαθήματα καλλιτεχνίας και να προκαλείτε την νοημοσύνη μας, πατρονάροντας μας και υποδεικνύοντας πως είναι το όμορφο, το δικό σας αποκλειστικά όμορφο, είναι επιεικώς απαράδεκτο.Τέλος, αναφέρατε πως...''Ο δημόσιος χώρος δεν είναι ιδιοκτήτη κρατική περιουσία, είναι δημόσιος χώρος, είμαστε όλοι συνιδιοκτήτες και συνδιαχειριστές..... Μόνο που εσείς, αποφασίζοντας και διατάσσοντας, επιλέξατε αυτόν τον, οτιδήποτε άλλο, εκτός από Χριστουγεννιάτικο στολισμό, ερήμην μας, για εμάς.Και αυτό λέει πολλά σε όλους εμάς.
Περικλής ΔανόπουλοςΥγ. Φυσικά δεν περιμένω απάντηση σε έναν αδαή σαν κι εμένα , που δεν γνωρίζει τους....φωτιστές που μας αναφέρατε. Λυπάμαι αλλά δεν τα πάω καλά με τους νεολογισμούς.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ας μας πει το ίδρυμα Ωνάση που αποκαλεί ουσιαστικά βλαχοβαλκανιους όσους δεν αντιλαμβανονται πόσο "ευρωπαϊκός" είναι ο στολισμός της πρωτεύουσας (γελάω με την ασχετοσύνη τους) που αλλού στην "Ευρώπη" πρωθυπουργός και δήμαρχος προέρχονται από την ίδια πολιτική οικογένεια και που αλλού στην "Ευρώπη" κουμπάρος της ίδιας αυτής οικογένειας ελέγχει σημαντική μερίδα των media.
Άιντε μαλακες του χιπστερ τίποτα που δήθεν μάθατε την Ευρώπη και το έχετε κάνει καραμέλα στα μικρά και ασήμαντα και καταπινετε αμασητη την Κολομβία των Βαλκανίων σε όλα τα υπόλοιπα που τσακίζουν τις ζωές μας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταγγελία Δήμου Μούτση: Από το ΑΤ Εξαρχείων ακούγονταν κραυγές και φοβερό ξύλο
Με μια ανατριχιαστική ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, o γνωστός και αγαπητός συνθέτης, Δήμος Μούτσης αναφέρθηκε στα περιστατικά αστυνομικής βίας στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Συγκεκριμένα, ο Δήμος Μούτσης έγραψε:
Χτες βράδυ γύρω στη 1 απ το “κολαστήριο” αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων, ακούγονταν κραυγές και φοβερό ξύλο.
Μπορεί άραγε κάποιος να μας πει περισσότερες λεπτομέρειες; Το ότι οι μπάτσοι γδύνανε τους ανθρώπους μέσα στο δρόμο το είδαμε.
Άλλωστε αυτό το ίδιο, είναι κάτι που εγώ προσωπικά τό’ βλεπα άπειρες φορές να συμβαίνει επί χούντας στο κέντρο της Αθήνας!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Διαματάρης για να μπορέσει απερίσπαστος να τελειώσει το γυμνάσιο , το λύκειο, να πάρει το πτυχίο, να κάνει επιτέλους το μεταπτυχιακό στο Columbia,να μάθει να αναγράφει τη σωστή ηλικία του και να επανέλθει ως άριστος σε μια κυβέρνηση αρίστων...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΕΛ.ΑΣ. κατάργησε απο χτες και τυπικά τους πειθαρχικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς της.
Όποιος πολίτης υπόκειται σε ή διαπιστώνει παρανομία από αστυνομικό όργανο, απαγορεύεται να προσφεύγει στην αστυνομία.
Απλά θα παραμέπεται στον ... Συνήγορο του Πολίτη !
Μπράβο Χρυσοχοΐδη, και σε ανώτερα.
Υ.Γ Επικεφαλης του Συνηγορου του Πολιτη είναι ενας καραδεξιος, ο οποιος παρεμεινε και επι συριζα!!!
Σχολιο.-  Από το κακό στο χειρότερο...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νομίζω πως αυτή η φωτογραφία πρέπει να αναρτηθεί παντού...
Για να μάθει κι ο κάθε αδαής, αδιάφορος και σταρχιδιστής κάτοικος αυτής της χώρας, τι μέλλον επιφυλάσσουν για εκείνον και τα παιδιά τους... Δεν φτάνει που τον συνέλαβαν τον νεαρό, δεν φτάνει που τον χτύπησαν, ΕΠΕΛΕΞΑΝ και να τον ξεγυμνώσουν, ΕΠΕΛΕΞΑΝ και να του τραβήξουν το εσώρουχο, μια άκρως χυδαία και έξω από κάθε νομιμότητα πράξη, με στόχο να περάσουν το μήνυμα τους... Αυτή η νέα τακτική των μπάτσων, να εξευτελίζουν την ανθρώπινη προσωπικότητα στα όρια της σεξουαλικής κακοποίησης (με λόγια σίγουρα το διαπράττουν), είμαι σίγουρη πως έχει την έγκριση άνωθεν... Ξεγυμνώνουν το σώμα για να βιάσουν την ψυχή. Στο Dna της εξουσίας είναι να "βιάζει" την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, να εξευτελίζει τον άνθρωπο-αντίπαλο. Δεν αρκεί το ξύλο! Ο ψυχολογικός καταναγκασμός, οι σεξουαλικές προσβολές στόχο έχουν το νου και την ψυχή. Μεγάλη Σχολή το Γκουαντάναμο... Το ιστορικό δόγμα Κούλη “Εσείς είστε το κράτος”, εύχομαι να τους γυρίσει μπούμερανγκ.... Χαίρομαι από μια πλευρά που μερικοί υποστηρίζετε το ξύλο και την βία, θα εκτιμήσετε τότε και τα γκούλαγκ αργότερα....




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το πατριδο-εμπόριο τών ΑμερικανοΕυρώδουλων Συριζα/ΝΔ μας αφήνει παγέρα αδιάφορους,στείλτε τά «παληκάρια»τών ΜΑΤ στη πρώτη γραμμή



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συριζαίοι μη νομίζετε πως λόγω ΝΔ ξεχάσαμε τη δική σας αστυνομική βία καί αυθαιρεσία επί 4,5 χρόνια! «Κακό Ψόφο»



------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφιερωμένο στους ηλίθιους "νοικοκυραίους" που μεταξύ καφενείου και γλυψίματος αναθεματίζουν τους "μπάχαλους αναρχικούς"λεγοντας αναρχικους τους ασφαλιστες που παριστανουν τους αναρχικους  οι οποίοι μόνο αναρχικοί δεν είναι,παρά μίσθαρνα όργανα της αντιλαϊκής εξουσίας...χωρίς να ελπίζω σε ξύπνημά τους.Άλλωστε δεν γίνεται "τ"αλέτρι αεροπλάνο"...

Μπάτσοι και γνωστοί άγνωστοι σε διατεταγμένη υπηρεσία...Το ένα χέρι νίβει το άλλο... Ξεφτίλες!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι υποστηριζόμενοι από την Αίγυπτο και τη Ρωσια Λίβυοι "αντάρτες" όπως φαίνεται προελαύνουν και ήδη ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της Τρίπολης περιορίζοντας σε ελάχιστους θύλακες την υποστηριζόμενη από την Τουρκία κατοχικη " κυβέρνηση". Όπως μεταδίδουν φιλικά στους αντάρτες ΜΜΕ "λίγοι τζιχαντιστές" συνεχίζουν να πολεμούν για την κυβέρνηση...
Με επίγνωση πως αυτά αλλάζουν εύκολα με παρέμβαση της " δυτικης κοινότητας" (sic) μπορούμε ίσως να εξηγησουμε τη σπουδή της Τουρκίας.
Υ.γ. Κι ένα ερώτημα: τζιχαντιστές στη Λιβύη! Πως βρέθηκαν; Υπήρξαν πρόθυμα καράβια; Και ποιας εθνικότητας ήταν οι " εφοπλισται"; Απαντήσεις στην εκπομπή της ΕΡΤ " η ναυτοσύνη των Ελλήνων"...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτοι που ψεκαζουν γερους με δηλητηρια. Αυτοι που τσακιζουν γυναικοπαιδα…
Επειδη όλα είναι πιθανα στο να προκυψει εν θερμο επεισοδιο με την Τουρκια..
Θελω να δω τα ΜΑΤ στην πρωτη γραμμη…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα βυτία κομβόι φεύγουν απ'την Ζάκυνθο, με λάδι - διαμάντι, για Γερμανία κι Ιταλία.
Ανίκανοι να εμφιαλώσουμε.
Μάγκες της κουράδας



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρεμπέτικο.
Αυτό που όλοι οι άλλοι λαοί δεν έχουν
κι εδώ υποτιμάται κ φιμώνεται.
Μέχρι να χαθεί η σημερινή Ελλάδα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



06.12.2015 - 13:27
Όταν απολύθηκε ο φωτορεπόρτερ του "Ελ.Τύπου" που απαθανάτισε άνδρα των ΜΑΤ να στοχεύει με όπλο
Ο φωτορεπόρτερ του "Ελ. Τύπου" στις 7 Δεκεμβρη 2008 αποθανατίζει με τον φακό του τρεις δολοφόνους. Ο ένας από αυτούς, έχει βγάλει το όπλο του απασφαλίζοντας το και σημαδεύει διαδηλωτές στην Λ. Αλεξάνδρας.
Παραδίδει τις φωτογραφίες στον διευθυντή του "Ελ. Τύπου", Σ. Κοτρώτσο. H φωτογραφία δεν δημοσιεύεται ποτέ στην εφημερίδα και ο φωτογράφος απολύεται.
Ο Ελ. Τύπος στις 09 Δεκέμβρη 2008 και αφού έχει αποκρύψει την φωτογραφία-ντοκουμέντο των δολοφόνων, κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο ένα ρητό του Ισοκράτη το οποίο και το παραποιεί κατάλληλα ώστε να βολεύει το κράτος και τους δολοφόνους του:
"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται, διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία".
Το πραγματικό ρητό του Ισοκράτη είναι στην πραγματικότητα απόσπασμα είναι από τον Αρεοπαγιτικό λόγο του και έχει στο πρωτότυπο ως εξής:
"Οἱ γὰρ κατ” ἐκεῖνον τὸν χρόνον τὴν πόλιν διοικοῦντες κατεστήσαντο πολιτείαν οὐκ ὀνόματι μὲν τῷ κοινοτάτῳ καὶ πραοτάτῳ προσαγορευομένην, ἐπὶ δὲ τῶν πράξεων οὐ τοιαύτην τοῖς ἐντυγχάνουσι φαινομένην, οὐδ” ἣ τοῦτον τὸν τρόπον ἐπαίδευε τοὺς πολίτας ὥσθ” ἡγεῖσθαι τὴν μὲν ἀκολασίαν δημοκρατίαν, τὴν δὲ παρανομίαν ἐλευθερίαν, τὴν δὲ παρρησίαν ἰσονομίαν, τὴν δ” ἐξουσίαν τοῦ ταῦτα ποιεῖν εὐδαιμονίαν, ἀλλὰ μισοῦσα καὶ κολάζουσα τοὺς τοιούτους βελτίους καὶ σωφρονεστέρους ἅπαντας τοὺς πολίτας ἐποίησεν.",
το οποίο σε μια πρόχειρη μετάφραση λέει:
"Διότι εκείνοι που διοικούσαν την πόλη τότε (εννοεί τον Σόλωνα και τον Κλεισθένη), δεν δημιούργησαν ένα πολίτευμα το οποίο μόνο κατ’ όνομα να θεωρείται το πιο φιλελεύθερο και το πιο πράο από όλα, ενώ στην πράξη να εμφανίζεται διαφορετικό σε όσους το ζουν• ούτε ένα πολίτευμα που να εκπαιδεύει τους πολίτες έτσι ώστε να θεωρούν δημοκρατία την ασυδοσία, ελευθερία την παρανομία, ισονομία την αναίδεια και ευδαιμονία την εξουσία του καθενός να κάνει ό,τι θέλει, αλλά ένα πολίτευμα το οποίο, δείχνοντας την απέχθειά του για όσους τα έκαναν αυτά και τιμωρώντας τους, έκανε όλους τους πολίτες καλύτερους και πιο μυαλωμένους."



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Η βασική αιτία του κακού είναι ότι η κυβέρνηση διατηρεί ένα Σώμα που αποτελεί ντροπή, τα ΜΑΤ. Δεν είναι αστυνομία αυτό, αυτό είναι Σώμα ΕΣ-ΕΣ, είναι χειρότερο από την ΕΣΑ, τα μέλη του είναι κακούργοι, όχι ότι οι άνθρωποι γεννήθηκαν κακούργοι, αλλά εκπαιδεύονται για να γίνουν κακούργοι.
Τους είδα στη Ρόδο, όπου επετέθηκαν εναντίον ενός λαού που έκανε μια ειρηνική παρέλαση. Επετέθηκαν με τέτοια λύσσα, που δεν έχω δεί ούτε στους Ιταλούς φασίστες, όταν ήμουν παιδί στη Ρόδο...
Ας έχουμε μια ειδική συνεδρίαση για το αν μπορεί μια Δημοκρατία να διατηρεί κρατικά όργανα , τύπου ΜΑΤ. Αυτά είναι μόνο για τους "Χίτλερ", μόνο για τους "Μουσολίνι". Είναι αδιανόητο να υπάρχουν σε μια δημοκρατική Πολιτεία".
Ιωάννης Ζίγδης στην Ελληνική Βουλή το 1980, λίγο μετά την δολοφονία των Κουμή-Κανελλοπούλου απο τα ΜΑΤ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φ. Ντοστογέφσκι «Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο»
Από το μουσείο Ny Carlsberg Glyptotek της Κοπεγχάγης όπου δίπλα στα αρχαια κλασικά γλυπτά σε λευκό μάρμαρο μπορεί κάποιος να θαυμάσει πιστά τους αντίγραφα, χρωματισμένα.
Καλή και δημιουργική Κυριακή σε όλους και όλες



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η έκτακτη τρομονομοθεσία που επιβάλλεται τα τελευταία χρόνια σε όλες τις χώρες τής Ε.Ε αλλα και στις ΗΠΑ και οπου αυτη επιβαλλει την ηγεμονια της ,η έκτακτη τρομονομοθεσία λοιπον ποινικοποιεί ιδέες και ανοιχτές κοινωνικές δράσεις
Επαναφερει επισης τα εγκλήματα λόγου και γνώμης(πράγμα που οδηγεί αναπότρεπτα στη φίμωση όλων.)
Στοχος ειναι ο ασφυκτικός έλεγχος, του χώρου, του σώματος και της σκέψης, σαν να λέμε, η ολοκληρωτική πειθάρχηση του κοινωνικού σώματος, που γίνεται όλο και πιο απαραίτητος όρος για την ολοκλήρωση της κεφαλαιοκρατικής παγκοσμιοποίησης
Ειναι απροκάλυπτος πόλεμο των παγκόσμιων ελίτ απέναντι στους λαούς τής γης, ενόψει τού οποίου θωρακίζονται παντού τα ποινικά και δικαιικά συστήματα για συνθήκες εκτάκτου ανάγκης. Είναι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, ας μην έχει κανένας αμφιβολία επ’ αυτού,εχει αρχισει εδω και χρονια και βρισκόμαστε μόνο στην αρχή του



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ακόμα μαζικότερες οι κινητοποιήσεις στη Γαλλία
7/12/2019
Συνεχίζονται, ακόμα μαζικότερες, οι μεγάλες κινητοποιήσεις στη Γαλλία.
Η φωτογραφία είναι από την πόλη της Τουλούζ, όπου χθες πραγματοποιήθηκε πορεία 6 χιλιομέτρων, με περισσότερους από 100.000 διαδηλωτές, ενάντια στο ασφαλιστικό σύστημα που θέλει να επιβάλει ο Μακρόν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατεχόμενη Παλαιστίνη
2 αγόρια 11 και 13 χρόνων ,κρυφτηκανε όταν κάποιοι πετάξανε πέτρες στις δυνάμεις κατοχής ..όταν σηκώθηκαν να γυρίσουν σπίτι τους πυροβόλησαν Ισραηλινοί ελεύθεροι σκοπευτές του στρατού κατοχής



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σκοπός της ελληνικής αστυνομίας δεν ήταν να μη γίνουν επεισόδια, σκοπός της ήταν να επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας και συγκεντρώσεων στα Εξάρχεια χθες 6 Δεκέμβρη 2019.
Απλά δεν το ανακοινώνουν ανοιχτά γιατί η απαγόρευση συγκεντρώσεων και κυκλοφορίας δεν είναι χαρακτηριστικό της δημοκρατίας, λέει.
Ο σχεδιασμός όπως φάνηκε και από την καταστολή όσων τόλμησαν να κυκλοφορήσουν στα Εξάρχεια στις 17 Νοέμβρη επαναλήφθηκε και χθες.
Ήταν 20:15 περίπου όταν πολύ κόσμος αποχωρώντας από την πορεία με σκοπό να συμμετάσχει στη συγκέντρωση μνήμης στο σημείο της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου αντιμετώπισε φραγμό απαγόρευσης διέλευσης από πολλές διμοιρίες των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Σόλωνος και Χαριλάου Τρικούπη.
Πολλοί έφυγαν, όμως περίπου 100 άτομα (χύμα κόσμος) έστριψαν από Μαυρομιχάλη πριν το παλιό Χημείο με σκοπό να προσεγγίσουν το μνημείο μέσω της Ναυαρίνου.
Στη συμβολή των οδών, Ναυαρίνου και Τρικούπη, όπως γίνεται αντιληπτό και στο βίντεο, οι διμοιρίες που βρίσκονταν στο φραγμό της Σόλωνος, χωρίς να έχει προηγηθεί απολύτως τίποτε, αρχίζουν να τρέχουν πάνω στον κόσμο με σκοπό να απαγορεύσουν την προσέγγιση του μνημείου του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Όπως μάλιστα ακούγεται από τον ασύρματο των ΜΑΤ, “Απομακρύνετε τα άτομα και να προβείτε σε συλλήψεις”.
Έτσι απλά, χωρίς λόγο. Όπως έκαναν και αργότερα στην πλατεία Εξαρχείων, και όπως ακριβώς έπραξαν στη Μπενάκη στις 17 Νοέμβρη. Πολλές διμοιρίες μαζί αρχίζουν και τρέχουν κι όποιος/α από τους περαστικούς ή τους συγκεντρωμένους τρέξει να τους αποφύγει ή απλά περπατάει, τον/την χτυπούν 3 και 4 ΜΑΤ μαζί, τους σκίζουν τα ρούχα και τους συλλαμβάνουν.
Ο χλευασμός ήρθε μάλιστα πριν από λίγο όταν η Ελληνική Αστυνομία κάλεσε με ανακοίνωση “τους πολίτες που ήταν μάρτυρες ανάλογων περιστατικών ή έχουν υποστεί βία να καταγγείλουν τα συμβάντα στον Συνήγορο του Πολίτη”. Οι ίδιοι που έδιναν χθες από το αρχηγείο τους την εντολή στον ασύρματο χωρίς να έχει συμβεί απολύτως τίποτε: “Απομακρύνετε τα άτομα και να προβείτε σε συλλήψεις”.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ναι, αυτό είναι. κατευθύνουν τα σώματα καταστολής σε μαζικό εξευτελισμό με το ξεγύμνωμα δημοσίως. Γνωρίζουμε εξ 'αλλου, ότι οι βιασμοί βρίσκονται στο ρεπερτόριο των βασανιστών της αστυνομίας σε περιόδους βίαιης καταστολής των δημοκρατικών θεσμών και δικαιωμάτων.
-Συμφωνώ ότι επείγει η παρέμβαση επιστημόνων ψυχικής υγείας που είναι σε θέση να ερμηνεύσουν την επιλογή της συγκεκριμένης πρακτικής
. Προφανώς η διεθνής πείρα λέει, ότι ο άνθρωπος αυτό το φοβάται περισσότερο από ένα όπλο που τον σημαδεύει.
Συμφωνώ επίσης ότι χρειάζεται συντονισμός για την ανάδειξη του προβλήματος και τους ανθρώπους που δίνουν την εντολή στα σώματα καταστολής, που δεν είναι άλλοι από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου δημόσιας τάξης, τους άπειρους Αμερικάνους και Ισραηλινούς "τεχνικούς συμβούλους" του συγκεκριμένου υπουργείου και τον ίδιο τον πρωθυπουργό που ασφαλώς είναι ενήμερος."
(Όταν σας λέω εγώ ότι είμαστε όλοι Παλαιστίνιοι δεν ακούτε ..)




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Το καινούργιο σπίτι Κάρλο Γκολντόνι
ΘΕΑΤΡΟ REX - ΣΚΗΝΗ «ΜΑΡΙΚΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ»
Για πρώτη φορά ανεβαίνει στο Εθνικό Θέατρο, σαν δράμα, μια κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι Το καινούργιο σπίτι, σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη. Μας μεταφέρει σε ένα κόσμο ξεπερασμένο, που παρά τα προβλήματα του είχε ήθος, κάτι που έχει χαθεί στη σημερινή εποχή, δείχνει τις παραδόσεις που επικρατούσαν οι οποίες έχουν πια χαθεί εδώ και 40 χρόνια. Και μόλις βγεις από το θέατρο, δεν βγαίνεις πλέον στην υποδουλωμένη και κατεχόμενη Αθήνα αλλά στο Ισλαμαμπάντ ή στη Βαγδάτη με τις μαυροφορούσες μουσουλμάνες με τα μαύρα μαντήλια.
Το ίδιο το έργο, ενώ είναι κωμωδία, ο σκηνοθέτης το έχει κάνει δράμα! Μια καταθλιπτική μουσική, παιγμένο σαν drag queen show. Ο αποτυχημένος σκηνοθέτης μεταχειρίστηκε με απρέπεια τον Γκολντόνι, κάνοντας άοκνες προσπάθειες, και τελικά με επιτυχία, να μπει στο club της πρωτοπορίας. Πρωτοποριακός σκηνοθέτης ονομάζεται ο κάθε αποτυχημένος μετασκηνοθέτης που νομίζει ότι κάνει κάτι καινούριο καταστρέφοντας ένα κλασσικό έργο.
To Καινούριο σπίτι φτιάχνεται για να κατοικηθεί αλλά δεν θα κατοικηθεί ποτέ.
Οι φρεσκοπαντρεμένοι Αντζολέτο και Καικίλια ετοιμάζουν το καινούργιο τους σπίτι. Η Καικίλια είναι ιδιότροπη, αγαπά την πολυτέλεια και την κομψότητα. Ο Αντζολέτο είναι ερωτευμένος και άφραγκος, ανίκανος να αντισταθεί στις απαιτήσεις της. Μια φρενήρης κινητικότητα ζωντανεύει τον μικρόκοσμό τους αποκαλύπτοντας τα φλέγοντα ζητήματα της εποχής του Γκολντόνι. Τα οποία παρέμεναν επίκαιρα μέχρι το 1970.
Σχολιο.-  Κατακρεουργημένος Γκολντόνι. Δήθεν πρωτοπορίες και νεωτερισμοί που καταλήγουν σε φιάσκο. Ντροπή και αίσχος!!!!! Ούτε από έξω μην περάσετε.
Σχολιο.- Δεν είχα ξανά δει comedia del art ... χορογραφία και κίνηση πρωτότυπη ... ομως κάλλιστα θα μπορούσε να παρερμηνευτεί ... ο θηλυπρεπισμος των υποκομων.. που υπερισχυε ... μάλλον ενοχλητικά .. αναρωτιέμαι αν υπήρχε σκοπιμότητα γι αυτό... Η ερμηνεία τους πάντως σε αυτό που είχαν κληθεί απο τον σκηνοθέτη να κάνουν ηταν πολύ καλή. Θα ήθελα ακόμα να σχολιάσω την ενδυματολογική ποικιλομορφία του παρόντος με τον παρελθόντα χρόνο,.
Σχολιο.- Ανιαρό,αδουλευτο,βαρυφορτωμενο...
Σχολιο.- Κακόγουστη παράσταση. Πολύ επιφανειακή και γελοία ματιά στο έργο. Περισσότερο ως κακό drag queen show θα το χαρακτήριζα. Η ζωντανή μουσική ήταν καταθλιπτική και  χρησιμοποιήθηκε πολυ και χωρίς νόημα.
σχολιο.-  Υπερβολικά σκοτεινή παράσταση όμως, χωρίς καμία σχέση με αυτό που περιμένει να δει κανείς στο άκουσμα του ονόματος του Γκολντόνι. Ίσως αν αντίστοιχη σκηνοθεσία γινόταν σε διαφορετικό έργο να ήταν εξαιρετικό το αποτέλεσμα. Αυτό όμως Γκολντόνι δεν ήταν.
Σχολιο.- Η χειροτερη παρασταση που εχω δει για Γκολντονι. Πολυ κακη σκηνοθετικη προσεγγιση που κυριολεκτικα κατεστρεψε το εργο και που οφειλεται κυριως στην παρουσιαση των αντρικων ρολων, στα απαραδεκτα σκηνικα , στις ενδυμασιες και στις ερμηνειες των ηθοποιων. Ειναι λυπηρο που το Εθνικο ανεβαζει τετοιες παραστασεις και κατεβαζει τοσο το επιπεδο του.
Σχολιο.- Μια παράσταση που κουράζει απίστευτα, με πολύ κακή σκηνοθεσία και φιλότιμες ερμηνείες που μάταια προσπαθούν να σώσουν το γενικό αποτέλεσμα. Κρίμα για το ΕΘ να ανεβάζει κάτι τόσο κακό όταν μπορεί να παράξει πολιτισμό.
Σχολιο.- Αν νομίζετε ότι θα δείτε κωμωδία, ξεχάστε το. Δε γέλασα ούτε μια στιγμή. Ο σκηνοθέτης κατέστρεψε το έργο, ιδιαίτερα τους αντρικούς ρόλους. Κάκιστη παράσταση, πεταμένα λεφτά!




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε ένα πράγμα ομονόησαν οι πάντες!
Στην μαλακία-Χριστουγεννιάτικο φωτισμό της οδού Βασ. Σοφίας.
Τελικά τουλάχιστον η στοιχειώδης αισθητική δεν μας έχει εγκαταλείψει παντολούτελα!
Σχολιο.- έχω έναν ο οποίος είναι λάτρης του στολισμού του Μπακογιάννη.... αγκαλιά με την Lifo ... τραβάω τα μαλλιά μου
Σχολιο.- βγηκε παντως η εκπροσωπος του ιδρυματος Ωναση και μας ειπε και βλαχαδερα,με λιγα λογια,που δεν καταλαβαινουμε λεει απο τεχνη,στον δακο και την μουχριτσα χαχαχαχα
Σχολιο.-  Μαλακία, δέν θα πεί τίποτα!Πού, τους κατέβηκε αυτό το τερατούργημα??
Σχολιο.- Για να μας ενώσουν βρίζοντάς το το καναν!
Σχολιο.- Δεν αντέχω, έχω πεθάνει στα γέλια. Ότι τα λαμπιόνια θα προσέφεραν τόσο τρελό γέλιο δεν θα μπορούσα να το φανταστώ
Σχολιο.- Εντομοαπωθητικές παγίδες μοιάζουν Κουνουποδιώχτες!
Σχολιο.- Εν τω μεταξύ αυτές οι μυγοπαγιδες αλλάζουν χρώματα, σε πορτοκαλί, κίτρινο και κόκκινο.. Ευτυχώς το κέντρο της Αθήνας έχει τον κλασικό χριστουγεννιάτικο στολισμό..




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ίσως να είμαι καθυστερημένος Βαλκάνιος όπως μας είπε η υπεύθυνη του ιδρύματος Ωνάση αλλά νομίζω πως θα έπρεπε να συζητάμε για το κύριο:
Γιατί ακόμα και τα φωτάκια των Χριστουγέννων η " τοπική αυτοδιοίκηση" τα κάνει πάσα στην ιδιωτική πρωτοβουλία και μάλιστα στην πιο απεχθή μορφή της, τα "ιδρύματα";



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



από τη δικηγόρο Anny Paparousou
Η φωτογραφία του ξεγυμνωμένου από τις αστυνομικές δυνάμεις ανθρώπου θέτει τα εξής ερωτήματα:
1. Γνωρίζουν οι αστυνομικοί ότι οι πράξεις αυτές συνιστούν κακούργημα που συνεπάγεται κάθειρξη;
2. Γνωρίζουν οι πολίτες που υφίστανται αυτές τις συμπεριφορές ότι μπορούν να διεκδικήσουν αποζημίωση από το κράτος για την ηθική τους βλάβη;
3. Γνωρίζουν οι πολίτες ότι όσοι εισαγγελείς έχουν δει στις ειδήσεις αυτό το περιστατικό έχουν εκ του νόμου υποχρέωση να διατάξουν έρευνα για την ανακάλυψη των δραστών και να ασκήσουν δίωξη;
4. Γνωρίζει και αποδέχεται η Η ΕΛ.ΑΣ ότι στο προσωπικό της είναι ευπρόσδεκτοι αστυνομικοί με βαριά ψυχιατρικά προβλήματα που εστιάζονται κυρίως σε σεξουαλικού τύπου διαταραχές;
5. Γνωρίζει η πολιτική ηγεσία ότι η ιστορική αντιστοίχιση αυτών των περιστατικών αυτόματα παραπέμπει στην πολιτική διαχείριση της επταετίας;
Εν ολίγοις. Κομψά το θέτω. Οι τύποι είναι σε νομικό επίπεδο κακούργοι και σε ψυχιατρικό βαριά διαταραγμένοι.
(Σημ. Οι ψυχικές διαταραχές οποιουδήποτε τύπου αντιμετωπίζονται. Αν όμως αξιοποιούνται από το κράτος για την επιτέλεση συγκεκριμένου κατασταλτικού έργου, είναι πρόβλημα.)




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η αστυνομική αυθαιρεσία δεν πρέπει να γίνεται αποδεκτή από κανένα, ασχέτως την πολιτική του ταυτότητα...
Σχολιο.- Απολύτως σωστό αυτό που είπε ο Ζίγδης το 1980..τα ΜΑΤ είναι τραμπούκοι με στολες και κρανοι..
Σχολιο.- Και έχουν εξελιχθεί, οι μισοί απέναντι είναι δικοί τους, προβοκάτορες ασφαλίτες.
Σχολιο.- ΉΜΟΥΝ ΕΚΕΊ ....ΣΕ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΆΦΕΙ Ο ΖΊΓΔΗΣ- ΌΤΑΝ ΣΚΌΤΩΣΑΝ ΚΟΥΜΉ ΚΑΝΕΛΟΠΟΎΛΟΥ..ΕΓΏ ΚΑΙ ΆΛΛΟΙ ΓΛΥΤΏΣΑΜΕ.. ΑΠΟ ΤΎΧΗ, ΆΛΛΗ ΦΟΡΆ ΠΟΥ ΜΕ ΠΉΓΑΝ ΣΤΟ ΚΤΊΡΙΟ - ΚΡΑΤΟΎΜΕΝΟ ΓΙΑ ΑΦΙΣΟΚΌΛΛΙΣΗ- ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΉΣ ..ΆΚΟΥΓΑ ΤΑ ΟΥΡΛΙΑΧΤΆ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΤΎΠΟΥΣ ...ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΈΚΑΝΑΝ
Σχολιο.- Και πόσο απέχει τελικά από την αλήθεια το σύνθημα που είδαμε γραμμένο σε τοίχο στη Θεσσαλονίκη:
«Δεν είναι αδέρφια μας οι ΜΑΤατζήδες είναι γεννίτσαροι κομιτατζήδες»
Σχολιο.- ΚΑΙ ΟΙ ΑΎΡΕΣ ΤΑ ΤΑΝΚΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ ΤΟΥΣ= ΕΘΝΆΡΧΗΣ ΤΌΤΕ ΚΑΙ ΠΑΠΑΤΣΉΣ ..ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΊΠΕ ΠΡΟΒΟΚΆΤΟΡΕΣ ..ΚΑΙ ΑΥΤΈΣ ΜΑΣ ΚΥΝΗΓΟΎΣΑΝ ΤΟ - 80 ΚΑΙ ΣΚΌΤΩΣΑΝ ΚΟΥΜΉ ΚΑΝΕΛΟΠΟΎΛΟΥ- ΚΆΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΓΛΥΤΏΣΑΜΕ... ΑΛΛΆ ΟΙ ΣΚΗΝΈΣ ΜΑΣ ΈΧΟΥΝ ΜΕΊΝΕΙ- ΤΟ ΕΊΧΑ ΠΕΙ ΑΠΌΨΕ ΘΑ ΈΧΟΥΜΕ- ΉΘΕΛΑΝ- ΘΎΜΑΤΑ...
Σχολιο.- Μας λέτε δηλαδή ότι η δράση των ΜΑΤ που ψέκασαν και ξυλοφόρτωσαν όσους διαμαρτυρήθηκαν στην ψήφιση των μνημονίων/δανειακών συμβάσεων-δηλαδή στην παράδοση της χώρας στις συμμορίες των δανειστών- είναι λοιπόν παρεξηγημένη;
Πόσο ψεκασμένους μας θέλετε
Σχολιο.- Ακομη και στο στρατιωτικο δικαιο υπαρχουν περιπτωσεις αρνησης εκτελεσης ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ διαταγης ή διαταγης που καλει σε ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΡΑΞΗ ποσο δε μαλλον οτι σε κανεναν στρατο του κοσμου δεν εκτελουνται εντολες ανευ "υπογραφης" ΠΑΝΤΑ καποιος απο πανω πολυ συγκεκριμμενος και με ονοματεπωνυμο αναλαμβανει την ευθυνη.. τα ΜΑΤ δεν ειναι ουτε στρατιωτικη ουτε αστυνομικη δυναμη.. ειναι κατασταλτικη δυναμη αδιανοητη για μια δηθεν δημοκρατια... το μονο αμεσο ισορικο παραδειγμα ειναι τα SA στην Γερμανια και η Πραιτωριανες φρουρες των Ρωμαιων αυτοκρατορων (στην Δημοκρατικη περιοδο δεν ειχαν τετοια σωματα ουτε για πλακα)
Σχολιο.- αν ενας στρατιωτικος πυροβοληση αμαχο ή αοπλο εν ψυχρο περναει στρατοδικιο.. οταν σηκωνει το γκλομπ απο την αναποδη ενα γομαρι 2 μετρα και κοπαναει την μουρη ενος πολιτη (του φυσικου του αφεντικου δηλαδη αν λεμε οτι εχουμε δημοκρατια) και δεν ακουγεται κιχ ουτε εχει καμια συνεπεια, εκτος ισως απο κανα μπραβο μητσουμ καλα του εκανες του ρεμπεσκε απο το σιναφι του, τοτε τι συζηταμε τωρα? Σαφως και χρειαζονται δυναμεις καταστολης .. πες μου ομως.. ποσο δυσκολο ειναι να αποκλεισουν δυο δρομους στο κεντρο της Αθηνας και να συλλαβουν ταραξιες που καινε και καταστρεφουν πχ το πολυτεχνειο ή αλλα δημοσια κτηρια? ψαρακα στην Ευελπιδων να παρεις απο το χερι και να τον ρωτησεις θα σου πει σε μιση ωρα δεκα τροπους να μη μειναι κολυμπιθροξυλο.. εδω πληρωνουμε χιλιαδες μπραβους του πολιτικου συστηματος να κανουν οτι γουσταρουν και να ειναι παντελως ανικανοι να αντιμετωπισουν ανθρωπους που μπροστα στα ματια τους προξενουν φθορα δημοσιας και ιδιωτικης περιουσιας και εν γενει παρανομουν... και αν ειναι αραχτοι σε καμια γωνια να περασει καμια υπουργαρα και πουλαει ο αλλος ηρωινη στη γωνια ουτε γυρνανε να κοιταξουνε.. Γιατι στο τελος τελος.. εγω δεν βλεπω να καταστελουν 100% αποδεδειγμενους "αφιονισμενους" ταραξιες αλλα μονο πολιτες αδυναμους και απροετοιμαστους να τους αντιμετωπισουν.. παπουδες, μαθητες.... εμας δηλαδη....



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



8 Δεκεμβρίου 2019
Adriana Salvatierra: περνάμε σε νέα φάση της αντίστασης στη Βολιβία
Μιλώντας στα ΜΜΕ η Adriana Salvatierra, πρώην πρόεδρος του κοινοβουλίου της Βολιβίας, τόνισε ότι αρχίζει μια νέα φάση της Αντίστασης , όπου κατά τη γνώμη της, η ηγεσία του Andrónico Rodríguez, αντιπροέδρου των έξι ομοσπονδιών παραγωγών κόκας του Τρόπικο, θα παίξει σημαντικό ρόλο.
Πλατιά και μαζική συμμετοχή
στο Ευρύ Στρατηγικό Συνέδριο του MAS στην Κορολίνα της Κοτσαμπάμπα
Όταν ωριμάσουμε κι΄εμείς όπως οι "καθυστερημένοι πολιτικά αυτόχθονες", μπορεί να βγάζουμε 30χρονες στην ηγεσία όπως η  Adriana Salvatierra



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κυριακη, 8 Δεκεμβρίου 2019
Bολιβία: Διευρυμένο και Ενωτικό Συνέδριο του MAS

Με συμμετοχή χιλιάδων αντιπροσώπων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Δεκέμβρη 2019 το Ευρύ Στρατηγικό Συνέδριο (Αmpliado) του Κινήματος προς το Σοσιαλισμό (MAS) σε κλειστό στάδιο στην επαρχία Cochabamba.

Aποφάσεις:
1. Διακήρυξη της ενότητας της βάσης, των στελεχών και των πρώην στελεχών όλων των Κοινωνικών Κινημάτων για την οργάνωση των προσεχών εκλογών και ορισμός του Έβο Μοράλες ως επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας.
2. Απαιτούμε από το Εθνικό Νομοθετικό Σώμα (Γερουσία) την έναρξη ποινικής διαδικασίας κατά της ( αυτοανακηρυγμένης προέδρου) Jeanine Añez, υπουργών της κυβέρνησης, αστυνομικών και στρατιωτικών για γενοκτονία και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
3. Δημιουργείται Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που θα παρακολουθεί τις περιπτώσεις των διωκόμενων και φυλακισμένων συντρόφων καθώς επίσης και υπερασπιστεί την επίσημη ονομασία και το σήμα μας MAS IPSP.
4. Απαιτούμε από την Γερουσία τον άμεσο διορισμό των εκλογικών δικαστηρίων που θα εγγυηθούν τις εκλογές.
5. Το Σύμφωνο ενότητας του Κεντρικού Συνδικάτου Βολιβίας (COB) και των εθνικών οργανώσεων να δώσει πληροφόρηση και οδηγίες για τη διοργάνωση περιφερειακών, διαμερισματικών “Ampliados” του MAS μαζί με τις κοινωνικές οργανώσεις.
6. Να δοθεί συνέχεια στην “Πατριωτική Ατζέντα 2025”.
7. Απαιτούμε άμεση έγκριση στη Γερουσία του νόμου περί εγγυήσεων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Έβο Μοράλες «επικεφαλής της εκστρατείας» του MAS για τις εκλογές στη Βολιβία
Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2019, 07:49
Ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες ονομάστηκε χθες Σάββατο «επικεφαλής της εκστρατείας» του κόμματός του, του Κινήματος προς τον Σοσιαλισμό (MAS), ενόψει των επόμενων εκλογών στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.
«Εκτιμώ την εμπιστοσύνη που μου δείξατε ονομάζοντάς με επικεφαλής της εκστρατείας», ανέφερε ο Μοράλες μέσω Twitter μετά την απόφασή του συνεδρίου του κόμματός του στην Κοτσαμπάμπα (κεντρική Βολιβία).
«Θα αναδείξουμε ενωτικό υποψήφιο και θα επικρατήσουμε εκ νέου στις εκλογές από τον πρώτο γύρο. Ευχαριστώ που δεν με έχετε εγκαταλείψει, θα είμαι πάντα μαζί σας. Μαζί, θα νικήσουμε», πρόσθεσε από την Κούβα, όπου βρίσκεται από την Παρασκευή για ιατρικές εξετάσεις ο πρώτος αυτόχθων που εξελέγη πρόεδρος της χώρας των Άνδεων.
Οι νέες εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν θα είναι οι πρώτες έπειτα από 18 χρόνια στις οποίες δεν θα είναι υποψήφιος του MAS ο Μοράλες.
Το κοινοβούλιο της Βολιβίας ενέκρινε στα τέλη του Νοεμβρίου νομοθέτημα που προβλέπει την διεξαγωγή νέων προεδρικών και βουλευτικών εκλογών. Σε αυτές, κατέστησε σαφές η χουντική κυβέρνηση υπό την πορνοσταρ Τζανίνε Άνιες, τη γερουσιάστρια της ακροδεξιάς που ανέλαβε υπηρεσιακή χουντικη κυβερνητης, δεν θα επιτραπεί η συμμετοχή στον Μοράλες.
«Σύντομα θα επιστρέψω στη Βολιβία ώστε όλοι μας να ριχτούμε στην εκστρατεία ενόψει των εκλογών και να τις κερδίσουμε, όπως κάναμε πάντα», διαβεβαίωσε ο Μοράλες τηλεφωνικά τους συνέδρους του MAS.
Μεταξύ των πιθανών υποψηφίων του MAS για την προεδρία στις επόμενες εκλογές συγκαταλέγονται ο Ανδρόνικο Ροδρίγκες, νεαρός συνδικαλιστής που εκπροσωπεί τους κοκαλέρος — τους καλλιεργητές κόκας — και η Αντριάνα Σαλβατιέρα, η πρώην πρόεδρος της Γερουσίας.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Εισαγγελείς εκτός στοών και κι όχι Μερκελιστές υπάρχουν;
Συνιστά κακούργημα το ξεγυμνωμα των συλληφθεντων ή όχι;
Τι ποινές προβλέπει η δική σας νομοθεσία;
Έχετε καθήκον κι υποχρέωση να διατάξετε έρευνα για την ανακάλυψη των δραστών και να ασκήσετε ποινικές διώξεις;
Ε... τι σκατά δικαστές είστε;
Μάλλον για ζήτουλες αναδρομικών σας κόβει ο λαός...
* ...και μην βρεθεί κανένα τσογλάνι να μιλήσει για αστυνομικούς... παιδιά του λαού...
Μπάσταρδα του Χίτλερ, της χούντας του συριζα και της δεξιάς...




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λουκετο στα νησια λογω λαθρομεταναστευτικου.
Κλειστα την Τεταρτη Περιφερεια Βορειου Αιγαιου, Δημοι και καταστηματα.