Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

Τεταρτη 1 Ιανουαριου 2020


Είμαστε η σπορά του ΕΑΜ- ΕΛΑΣ-ΔΣΕ Φίλοι και σύντροφοι ΚΑΙ σημερα με την πλήρη πλέον εξάρτηση της χώρας μας από τον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια δεν πρέπει να μας χωρίζουν οι ιδεολογικές μικροδιαφορές μας.
Έχουμε υποχρέωση να ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ με μιά νέα ποιότητα, το έργο, την θυσία, το μεγαλείο αυτών των Αγωνιστών που ακόμα και σήμερα μας δείχνει το δρόμο, να κάνουμε το άλμα.
ΕΜΕΙΣ πρέπει να βγάλουμε την χώρα και τον λαό μας από αυτήν την κατάσταση και για να το κάνουμε αυτό πρέπει να δουλέψουμε με πρώτο μας ΚΑΘΗΚΟΝ να συμβάλλουμε στην ΕΝΟΤΗΤΑ μας κατ' αρχήν και στην συνέχεια να ΠΕΙΣΟΥΜΕ τον λαό μας.
Ο λαός όμως δεν πειθεται από μεγάλα "επαναστατικά" λόγια, ουτε από "ευχολόγια" προτάσεις να πάρει αυτός την εξουσία, θέλει την ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΊΑ του να βγεί μπροστά με πρόγραμμα και συνθηματα που να καταλαβαινει, που ειναι πραγματοποιήσιμα άμεσα ως πολιτική πρόταση, θελει ΕΜΕΙΣ να δώσουμε το παράδειγμα να μπούμε μπροστά και για να μας ακολουθήσει να μας εμπιστευτεί την ιδια του την ζωή (όπως εκείνοι), πρέπει εμεις να είμαστε ΑΚΕΡΑΙΟΙ και να έχουμε την αυτοθυσία ως προαπαιτούμενο.
Εμπρός σύντροφοι και φίλοι, ας κάνουμε το βήμα για ΕΝΟΤΗΤΑ των Κομμουνιστικών, των Αριστερών των Δημοκρατικών πατριωτικών δυνάμεων.
Πρέπει αυτό το "στοίχημα" να το κερδίσουμε εμείς!.
Μπορούμε!.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- Πρέπει να 'χεις κατάμαυρη ψυχή για να απολύεις εργαζόμενους παραμονή Πρωτοχρονιάς.
- Έτσι είναι το ελληνικό κεφάλαιο. Γιατί δεν είχαμε ποτέ πραγματική αστική τάξη στην Ελλάδα, με κουλτούρα και διαφωτισμό.
- Τσάμπα η ανάλυση! Γερμανοί τις έκαναν τις απολύσεις, ρε φίλε. Στον ΟΤΕ, που εδώ και δέκα χρόνια είναι, πια, δικός τους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΙ Ο ΜΠΑΡΜΠΑΣ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΛΑΡΙ
Κι έτσι, μάθαμε ότι υπεύθυνος για το χθεσινό χάλι στην Εθνική Αθηνών-Λαμίας ήταν ένας αξιωματικός της Τροχαίας που εξαναγκάστηκε σε παραίτηση.
Ο υπουργός Μεταφορών, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο Περιφερειάρχης και οι μεγαλοεργολάβοι της Νέας Οδού βγήκαν λάδι και ο υπεύθυνος τιμωρήθηκε.
Αναρωτιέμαι γιατί δεν τιμώρησαν και τους τροχονόμους και τα κορίτσια που δούλευαν στα διόδια. Κι εκείνον τον μπάρμπα που βρήκε κι αυτός την ώρα και τη στιγμή να περάσει με το μουλάρι, προκαλώντας κομφούζιο στα σταματημένα αυτοκίνητα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαρία, εσύ που παιδεύεις τον κολλητό μου εδώ και 2 χρόνια και δεν του κάθεσαι, μην του κάτσεις ούτε το 2020...
Παίζαμε χθες εικοσιμία και τραβούσε από το 20 για να χάσει στα χαρτιά και να κερδίσει στην αγάπη, 200€ έβγαλα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενός λεπτου σιγη για τους αντρες που δεν θα κανουν πρωτοχρονια με την αγαπημενη τους επειδη θα είναι με τη γυναικα τους



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Η  αντίσταση στην #Υεμένη ανακοινώνει την πτώση του 5ου  #ΗΠΑ /# Σαουδικής Αραβίας συμμαχιας drone σε λιγότερο από 24 ώρες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πότε ψηφίστηκαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί;; Το 2017.
Ποιος ήταν κυβέρνηση;; Η ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΛ .
Ποιος ήταν υπουργός δικαιοσύνης ;; Ο Κοντονής.
Ποιος ενεργοποίησε το τμήμα "Προστασίας του δημοκρατικού πολιτεύματος" και ποινικοποίησε την αντίσταση πολιτών και διώκονται Λαφαζάνης και μέλη κινημάτων κατά των πλειστηριασμών;; Ο ΣΥΡΙΖΑΣ.
Ε,ο Πρωτοχρονιάτικος διαολογισμός όλος δικός σας



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα καινούργιο σχέδιο του Ζακ Ταρντί, ακόμα ακυκλοφόρητο, το οποίο δημιούργησε ο καλλιτέχνης για να εικονογραφήσει το τραγούδι της Dominique Grange "Ας γκρεμίσουμε το Τείχος":
Ο Ζακ Ταρντί είναι Γάλλος δημιουργός κόμικς και εικονογράφος, με μια βιβλιογραφία άνω των πενήντα τίτλων. Είναι γνωστός κυρίως για κόμικς που εκτυλίσσονται στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και για μεταφορές αστυνομικών μυθιστορημάτων. Έχοντας λάβει πληθώρα βραβείων σε διάφορες χώρες, θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους εν ζωή Ευρωπαίους δημιουργούς και μια από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες της ένατης τέχνης. Εκτός από τα κόμικς, έχει σχεδιάσει εξώφυλλα βιβλίων και αφίσες ταινιών.
http://agencemediapalestine.fr/blog/2018/11/12/mur-de-lapartheid-un-visuel-de-tardi/?fbclid=IwAR3-aP_tBvfEjMmdIcOTKCwgP0X5p6mqY0RR1c2h5hvSDvmBEJZ4-XpK7bw




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τετάρτη, 1 Ιανουαρίου 2020
Η de facto κυβέρνηση της Βολιβίας απέλασε διπλωμάτες του Μεξικού και της Ισπανίας

Μετά από το επίμαχο επεισόδιο που προκλήθηκε από δύο ισπανούς διπλωμάτες που ήθελαν να πραγματοποιήσουν μια επίσκεψη ευγένειας στην πρεσβεία του Μεξικού, η de facto κυβέρνηση της Βολιβίας αποφάσισε να απελάσει μέλη των διπλωματικών αποστολών από το Μεξικό και την Ισπανία στη χώρα.
Η προσωρινή πρόεδρος Τζανίνε Άνιες ανακήρυξε ως «ανεπιθύμητα πρόσωπα» την πρέσβη του Μεξικού, Μαρία Τερέσα Μερκάδο, την εμπορική ακόλουθο της Ισπανίας, Κριστίνα Μπορεγκέρο, τον πρόξενο Άλβαρο Φερνάντες και την ομάδα των "μεταμφιεσμένων και ένοπλων υποτιθέμενων διπλωματών" που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο της προηγούμενης Παρασκευής.

Πριν από μέρες, η μεξικανική κυβέρνηση είχε καταγγείλει τη Βολιβία στο Δικαστήριο του ΟΗΕ για την πολιορκία της πρεσβείας της. Τώρα, το Υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε από την πρέσβη Μερκάδο να επιστρέψει στο μεξικανικό έδαφος για να "προφυλάξει την ασφάλειά της". Η Ισπανία απάντησε στο εχθρικό μέτρο που πήρε η Άνιες απελαύνοντας τρεις βολιβιανούς διπλωμάτες, που επίσης χαρακτηρίστηκαν «ανεπιθύμητα πρόσωπα».
Με μια δήλωση προς τον Τύπο από το προεδρικό μέγαρο Palacio Quemado, η de facto πρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε ότι οι απελαθέντες διπλωμάτες «έχουν τραυματίσει σοβαρά την κυριαρχία και την αξιοπρέπεια του λαού και της συνταγματικής κυβέρνησης της Βολιβίας» και διέταξε να «εγκαταλείψουν τη χώρα σε μια προθεσμία 72 ωρών». Με μια δική της εκδοχή της ιστορίας, ζήτησε σεβασμό στη διαδικασία που οδήγησε στην αποκατάσταση της δημοκρατίας «μετά από 14 χρόνια δικτατορίας», αναφερόμενη στην περίοδο που ο Έβο Μοράλες κυβέρνησε τη χώρα ως επικεφαλής του MAS.
Η de facto κυβέρνηση της Βολιβίας κατηγόρησε την προηγούμενη Παρασκευή την πρεσβεία της Ισπανίας στην Λα Πας ότι «υπονόμευσε» την κυριαρχία της εξαιτίας του περιστατικού κατά το οποίο οι υπάλληλοι της διπλωματικής αντιπροσωπείας επέβαιναν σε επίσημα οχήματα «μεταμφιεσμένοι» και «πιθανά οπλισμένοι». Το συμβάν ερμηνεύτηκε από τη Βολιβία ως πρόθεση φυγάδευσης των πρώην υπουργών Χουάν Ραμόν Κιντάνα, Βίλμα Αλανόκα και Χαβιέρ Σαβαλέτα, οι οποίοι μαζί με άλλους πρώην αξιωματούχους περιμένουν ένα ταξιδιωτικό έγγραφο που θα τους επιτρέψει να λάβουν το άσυλο στο Μεξικό.
Για τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Βολιβίας, Σέρχιο Τσόκε, η Άνιες «ενεργεί με τρόπο παρορμητικό και παράνομο ζητώντας από τους ξένους διπλωμάτες να αποσυρθούν από τη χώρα» και υπενθύμισε ότι η κυβέρνησή της είναι μεταβατική, σε δηλώσεις στο ραδιόφωνο Éxito de Bolivia. Επιπλέον, ο Τσόκε προειδοποίησε ότι «αυτό θα προκαλέσει αργότερα ρήξεις των σχέσεων με αυτές τις δύο χώρες που στη διεθνή σκηνή διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της χώρας μας».
Οι σχέσεις της Βολιβίας με το Μεξικό επιδεινώθηκαν από τότε που η κυβέρνηση του Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ αποφάσισε να χορηγήσει άσυλο στον ανατραπέντα πρόεδρο, Έβο Μοράλες. Η Βολιβία κατήγγειλε ότι η χώρα αυτή του επέτρεψε να ασκεί δημόσια πολιτική δραστηριότητα. Ο Μοράλες μεταφέρθηκε στην Αργεντινή στις 12 Δεκεμβρίου υπό καθεστώς πρόσφυγα και από τότε διατηρεί ενεργό ατζέντα συμμετέχοντας σε πολιτικές συναντήσεις και δημόσιες δραστηριότητες.
Μετά την απομάκρυνση της πρέσβειρας Μερκάδο από το βολιβιανό έδαφος, η μεξικανική κυβέρνηση χαρακτήρισε το μέτρο «απόφαση πολιτικού χαρακτήρα». «Η κυβέρνηση του Μεξικού λαμβάνει υπόψη την ανακοίνωση που χαρακτηρίζει την πρέσβη ανεπιθύμητο πρόσωπο»», δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών σε μια δήλωση στην οποία ζητεί από την αξιωματούχο να επιστρέψει στο Μεξικό για να «προφυλάξει την ασφάλεια και την ακεραιότητά της».
Ως αντίποινα στην de facto κυβέρνηση της Βολιβίας, η Ισπανία αποφάσισε να απελάσει τρεις βολιβιανούς διπλωμάτες από τη χώρα. «Σε αμοιβαιότητα με την εχθρική κίνηση της προσωρινής κυβέρνησης της Βολιβίας, η Ισπανία αποφάσισε με τη σειρά της να ανακηρύξει ανεπιθύμητα τρία μέλη του διπλωματικού και προξενικού προσωπικού της Βολιβίας διαπιστευμένα στη χώρα μας και να τους δώσει 72 ώρες προθεσμία για να εγκαταλείψουν την Ισπανία», υπογράμμισε η ισπανική κυβέρνηση μέσω δήλωσης.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




EastMed: Αγωγός στα χαρτιά για την εξυπηρέτηση ενός παίκτη: του Ισραήλ
01/01/2020
Με ιαχές ενθουσιασμού Αθήνα, Λευκωσία, Τελ Αβίβ, σπεύδουν να υπογράψουν Πέμπτη 2/1/2020 τον αγωγό Eastmed. Το ερώτημα είναι απλό: Γιατί το κάνουν; Και καλά για το Ισραήλ που είναι έτοιμο να αντλήσει άμεσα φυσικό αέριο και φυσικά για τους στρατηγικούς σχεδιασμούς του είναι κάπως κατανοητό. Θέλει να δείξει, έστω στα χαρτιά, ότι υπάρχει τρόπος οι μικρές ποσότητες φυσικού του αερίου να φτάσουν, μέσω ενός προβληματικού τεχνικά, πανάκριβου και οικονομικά μη βιώσιμου αγωγού που θα πληρώσουν τα κορόιδα της Αθήνας, της Λευκωσίας και της Ε.Ε, στις αγορές της Ευρώπης, πράγμα που εξυπηρετεί και τους αμερικανικούς σχεδιασμούς για επίδειξη ανούσιων εναλλακτικών δρόμων έναντι του ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη και των καινούριων οδεύσεων του μέσω Γερμανίας και Βουλγαρίας.
Η Αθήνα  όμως και η Λευκωσία που προς το παρόν, τουλάχιστον δεν διαθέτουν φυσικό αέριο, ενώ είναι ανοιχτή η πληγή των επεκτατικών διεκδικήσεων της Τουρκίας στις θαλάσσιες ζώνες τους, τι συμφέρον έχουν από την υπογραφή ενός αγωγού και μάλιστα μετέωρου από όλες τις απόψεις;
Και γιατί από το σχέδιο για τον EastMed απουσιάζουν όλες σχεδόν οι χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, Συρία, Λίβανος, Αίγυπτος και η Λιβύη με τα γνωστά προβλήματα, ενώ η Ιταλία χώρα προορισμού του αγωγού προς το παρόν δεν υπογράφει;
Τι συμβαίνει; Ελλάδα και Κύπρος παίζουν το παιχνίδι των Σιωνιστών του Ισραήλ, σε μια περιοχή που το τελευταίο γνωρίζει την απομόνωση, την εχθρότητα και το μίσος;
Γιατί η Ελλάδα, επίσης, χώνεται όλο και πιο βαθιά και αδικαιολόγητα σε ένα σκληρό αντιρωσικό μέτωπο με τον EastMed και την αμερικανική βάση και τον πλωτό σταθμό αερίου στην Αλεξανδρούπολη;
Το πρόβλημα της Ελλάδας και της Κύπρου είναι να εξαναγκαστεί η Τουρκία να αποδεχθεί το Διεθνές Θαλάσσιο Δίκαιο και να εγκαταλείψει τις επεκτατικές και αναθεωρητικές βλέψεις της.
Ούτε οι ΗΠΑ ούτε το Ισραήλ αλλά ούτε και η Ε.Ε δείχνουν διάθεση να κάνουν κάτι στην πράξη και να λάβουν μέτρα  για να παρεμποδίσουν την τουρκική επιθετικότητα
Ο EastMed απλώς θα οξύνει την αντιπαράθεση της Τουρκίας προς Ελλάδα και Κύπρο, χωρίς οι τελευταίες να τύχουν την οποιαδήποτε έμπρακτη στήριξη από ΗΠΑ, Ισραήλ, Ε.Ε, πέραν από ευχολόγια.
Ελλάδα και Κύπρος θα αποτελέσουν για ΗΠΑ και Ισραήλ τους πολιτικούς και στρατιωτικούς δορυφόρους και τον “μεζέ” που θα δοθεί στην Τουρκία για την αποκατάσταση σε νέα, επωφελή για την Τουρκία, βάση των μεταξύ τους σχέσεων. Η περίπτωση των Κούρδων και της εγκατάλειψης τους αντιπροσωπεύει το μέλλον Ελλάδας και Κύπρου με τις πολιτικές που ακολουθούν.
Είναι περίεργο και παράδοξο Ελλάδα και Κύπρος να δίνουν αγώνα για την υπεράσπιση του Διεθνούς Δικαίου, αγώνα ενάντια στον επεκτατισμό της Τουρκίας και αντικατοχικό αγώνα στην Κύπρο, έχοντας σύμμαχο την κατεξοχήν επεκτατική και αιματοβαμμένη κατοχική δύναμη , που κουρελιάζει το Διεθνές Δίκαιο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ στην περιοχή: το Ισραήλ και τους Σιωνιστές που το κυβερνούν.
‘Ελεος φαρισαίοι υποκριτές!
Υ.Γ: Η υποκρισία η εθελοδουλία του ελληνικού πολιτικού κατεστημένου δεν έχει όριο. Με τον πανάκριβο τεχνικά, σχεδόν αδύνατο και οικονομικά ασύμφορο EastMed υποτίθεται η Ελλάδα επιζητεί να γίνει ενεργειακός κόμβος. Και όμως ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ και κατεστημένα κέντρα έθαψαν τη συμφωνία Λαφαζάνη-Novac για ένα πολύ μεγάλο αγωγό που θα διοχέτευε ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας, θα απέφερε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ετήσιο όφελος στο Δημόσιο και κυρίως στρατηγική ασφάλεια της Ελλάδας έναντι των κινδύνων που αντιμετωπίζει στην περιοχή. Αυτός ο αγωγός με ρωσικό φυσικό αέριο πράγματι θα καθιστούσε την Ελλάδα μείζονα ενεργειακό κόμβο στην περιοχή. Όμως το εθελόδουλο πολιτικό κατεστημένο δεν ενδιαφέρεται να γίνει ενεργειακός κόμβος στην περιοχή αλλά υποτελής ενεργειακός δορυφόρος των δυτικών κέντρων και δυστυχώς του Ισραήλ, πράγμα που θέτει σε κίνδυνο τα νόμιμα και τα πιο ζωτικά δίκαια και εθνικά συμφέροντα στην περιοχή.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι θέτε;; - πιάσε έναν East Med με απ'ολα "Πατριώτη".Από τον Φαηλο Κρανιδιωτη μέχρι τον Σκαλουμπακα, τον Καλεντεριδη και το Φώσκολο μαζί με κυβέρνηση και μείζονα αντιπολίτευση, όλοι μιλούν για την ευκαιρία της Ελλάδας.Ο East Med πέρα από ακριβό πρότζεκτ είναι τεχνικά δύσκολο πρότζεκτ, παραβιάζει την Παλαιστίνη και κλέβει δικά της κοιτάσματα.-Η Ελλάδα επί υπουργίας Λαφαζανη πήγε να κάνει μια επωφελή ενεργειακή συμφωνία με τη Ρωσία, αλλά τη μπλόκαραν οι Αμερικανοί και οι Ισραηλινοι με την ηγεσία του Συριζα να υποχωρεί και τον Παναγιώτη Λαφαζανη να μένει ξεκρέμαστος. - Τότε πολλά από αυτά τα "πατριωτακια" μιλούσαν για ασύμφορη συμφωνία. - Η συνέντευξη του Παναγιώτη Λαφαζανη στο One Channel το καλοκαίρι είναι κατατοπιστικη για το συγκεκριμένο θέμα και αποδεικνύει πόσο σημαντική θα ήταν μια τέτοια συμφωνία για τη Βόρεια Ελλάδα, τις πάνω από 20.000 θέσεις εργασίας που θα δημιουργούνταν για μια πενταετία,την ασφάλεια και την μικρή δυσκολία του συγκεκριμένου πρότζεκτ.-Τότε τα "πατριωτακια" μιλούσαν για φαντασμενους μπολσεβικους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν κάποιος διαβάσει τι γράφει για το Θάνο Μικρούτσικο ο κύριος Χρήστος Σκαλουμπακας,
-ο γιος του βασανιστή της Μακρονήσου Στάθη Σκαλουμπακα-θα διαπιστώσει το μίσος όλων αυτών των νεοφιλελευθερων νεοσυντηρητικων για όποιον Ή όποια μίλησε για κοινωνική δικαιοσύνη μέσα από το έργο του.Αξίζει να προσέξει κανείς και τη θέση του για τον East Med, που τον θεωρεί τελευταία ευκαιρία για τη δημιουργία του Μεγάλου Ισραήλ και μιας νέας "Μεγάλης Ελλάδας".-Μπείτε στο προφίλ του. Εγώ τυχαία έπεσα και έφριξα από την παλιανθρωπια του και τα σχόλια διαφόρων εκεί μέσα.- "ένας ανθέλληνας που έστειλε την κόρη του στο εξωτερικό, που έκανε τον τρελό για να μην πάει φαντάρος. Αυτοί είναι οι κομμουνιστές. Στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά, ενώ υπάρχουν σύντροφοι τους που δεν έχουν λεφτά ούτε για να στείλουν φροντιστήριο τα παιδιά τους. Ευτυχώς τελειώνουμε μαζί τους σιγά σιγά" - Παρότι μεταλλειολογος με μάστερ στο Imperial College στη μηχανική πετρελαίου, ο κύριος αυτός είναι ένας παλιανθρωπος, ένα πινοτσετικο καθίκι.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



31.12.2019, 17:29
Ο ΟΤΕ προχώρησε σε ομαδικές απολύσεις παραμονή Πρωτοχρονιάς
Μαύρα μαντάτα στη χαραυγή του νέου έτους έλαβαν έξι εργαζόμενοι του ΟΤΕ, τους οποίους ο Οργανισμός αποφάσισε να απολύσει, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΕ.
Σύμφωνα με την καταγγελία της ΟΜΕ-ΟΤΕ η διοίκηση γράφει την πιο μελανή σελίδα στην ιστορία του Οργανισμού, ενώ παραβίασε ακόμη και τον συνδικαλιστικό νόμο απολύοντας μέλος Δ.Σ.
Η ανακοίνωση
Μαύρη μέρα για τους εργαζόμενους του ΟΤΕ. Για πρώτη φορά στην ιστορία του η Διοίκηση έβαψε τα χέρια της με αίμα προβαίνοντας σε ομαδικές απολύσεις έξι εργαζομένων, επιβεβαιώνοντας πως όλη η εθελουσία ήταν μια συγκεκαλυμμένη ομαδική απόλυση.
Έγραψε η διοίκηση αυτή την πιο μελανή σελίδα στην ιστορία του Οργανισμού μέχρι σήμερα. Ντροπή!
Δεν δίστασαν ακόμη να παραβιάσουν και τον συνδικαλιστικό νόμο απολύοντας μέλος ΔΣ.
Αυτό το βράδυ στα πολυτελή τους σαλόνια κάποια στελέχη μπορούν να διηγούνται τα επιτεύγματα στα παιδιά τους, διδάσκοντας τα να γίνουν ίδιοι. Καλή σας νύχτα.
Κάποια άλλα παιδιά, την ίδια ώρα, θα κοιτούν με τα δακρυσμένα μάτια τους γονείς τους που θα τους μιλούν για λέξεις όπως περηφάνια και αξιοπρέπεια.
Εμείς θα συνεχίσουμε μέχρι την τελική δικαίωση.
Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις εδώ και αρκετές ημέρες με βασικά αιτήματα την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας και την ανάκληση των απολύσεων οκτώ εργαζομένων στον τομέα της φύλαξης.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα ίδια έχει πει και ο Μεντβεντεφ. Στο σημερινό σύστημα πιστεύουν ότι μπορεί να γίνει;;
6ωρη εργασία 4 φορές την εβδομάδα λεει οτι ονειρευεται η 34χρονη Φινλανδή πρωθυπουργός




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



αφου το λεει και η ισραηλινη Jerusalem Post φαντασου ! ο ιρακινος πρωθυπουργος λεει οτι η αμερικανικη πρεσβεια στην Βαγδατη ειναι to αρχηγείο της Μοσαντ και του ΙΣΙΣ ...
ΤΙ ΛΕΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ? ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ?



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αεροδρόμιο Ben Gurion: Δώδεκα πλουσιόπαιδα βιαστές εορτάζουν ανοίγοντας σαμπάνιες φωνάζοντας ρυθμικά "Η εγγλέζα είναι πουτάνα" (για αυτή που βίασαν).
TIMES: "Το θέαμα των 12 ισραηλινών εφήβων που ανοίγουν σαμπάνια και φωνάζουν "η Βρετανή είναι μια πόρνη" στο αεροδρόμιο του Ben Gurion όταν επιστρέφουν στο σπίτι τους αφού αθωώθηκαν για τον βιασμό μιας νεαρής βρετανικής γυναίκας μπορεί να έχουν σοκάρει κάποιους στη Βρετανία. Όσον αφορά τους περισσότερους Ισραηλινούς, ωστόσο, η επιστροφή των αγοριών σηματοδότησε το τέλος της ιστορίας."



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το άρθρο της Ακρίτα «ξεσήκωσε» τους ορκισμένους εχθρούς του Πελετίδη – Στάζουν χολή για τον Ξενώνα Αστέγων του Δήμου Πατρέων
30-12-2019
Τους έτσουξε που μια γνωστή δημοσιογράφος τόλμησε – παρότι δεν ανήκει πολιτικά στο ΚΚΕ – να εκθειάσει το έργο του δημάρχου Πατρέων. Ντράπηκαν και τα ίδια τα ψέματά τους, που ξεστομίζουν με αφορμή τη λειτουργία του Ξενώνα Αστέγων του Δήμου.
Πολύς ντόρος έγινε τις τελευταίες ημέρες στην Πάτρα με αφορμή τη λειτουργία Ξενώνα Αστέγων.
Κάποιοι δεν άντεξαν την προβολή που έγινε από αθηναϊκά Μέσα Ενημέρωσης και τις θετικές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν σε όλη τη χώρα γι’ αυτό και έσπευσαν να απαξιώσουν αυτό το εγχείρημα ώστε να σταματήσουν να δίδονται τα εύσημα στη δημοτική αρχή Πελετίδη.
Έτσι, γνωστοί και μη εξαιρετέοι δημοτικοί παράγοντες από την αντιπολίτευση, κομματικά στελέχη (π.χ. από τη Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ) και δημοσιογράφοι, μετείχαν ποικιλοτρόπως στην κατασυκοφάντηση της δημοτικής αρχής, επειδή δημιούργησε μία εξαιρετική δομή, η οποία αφορά ανθρώπους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα!
Αρχικά, για τον πρωτοποριακό ξενώνα της Πάτρας μίλησε η οργάνωση «Κιβωτός Αστέγων» η οποία έχει ιδία αντίληψη τι ακριβώς ισχύει με τους ξενώνες αστέγων σε όλη την Ελλάδα γι’ αυτό και δημόσια εξέφρασε τα συγχαρητήριά της στη δημοτική αρχή.
Ακολούθως υπήρξαν σχετικά δημοσιεύματα από αθηναϊκά site ενώ αυτό που θορύβησε περισσότερο τους καλοθελητές εκ Πατρών ήταν το χτεσινό άρθρο της γνωστής δημοσιογράφου Έλενας Ακρίτα, στην εφημερίδα «Τα Νέα» με τίτλο «υποκλίνομαι, σύντροφε Πελετίδη».
Με αφορμή, λοιπόν, το άρθρο της Ακρίτα, σηκώθηκε κουρνιαχτός καθώς εκφράστηκε έντονη δυσαρέσκεια από τους ορκισμένους εχθρούς του Πελετίδη, επειδή μια γνωστή δημοσιογράφος τόλμησε – παρότι δεν ανήκει πολιτικά στο ΚΚΕ – να εκθειάσει το έργο του δημάρχου Πατρέων.
«Ατόπημα κάνατε κυρία Ακρίτα» σχολίαζαν. «Είναι ψέματα ότι είναι ο πρώτος ξενώνας στην Ελλάδα, υπάρχουν ήδη σε πολλούς άλλους δήμους που προηγήθηκαν της Πάτρας, ο Πελετίδης έρχεται τελευταίος και καταιδρωμένος» είπαν. Ακόμη, τόνιζαν πως «ο ξενώνας στήθηκε χάρη στην παραχώρηση της πολυκατοικίας στο δήμο από την Ι.Μ. Ομπλού που έχει στην ιδιοκτησία της το κτίριο».
Η αλήθεια όλων αυτών των κατηγοριών, απέχει όσο η Γη από το φεγγάρι!
Καταρχάς, οφείλουν να γνωρίζουν ότι στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 συμμετείχαν αρχικά δεκάδες δήμοι μόνο που, τελικά, ελάχιστοι κατάφεραν να είναι δικαιούχοι. Οι προδιαγραφές που έβαζε το πρόγραμμα ήταν αξεπέραστες γι αυτό και οι περισσότεροι εγκατέλειψαν την προσπάθεια.
Όσοι δε πληρούσαν τις προϋποθέσεις (μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού) αποποιήθηκαν της ευθύνης να λειτουργεί ο ξενώνας από το δήμο τους. Έτσι, παρέδωσαν τη λειτουργία τους σε Μ.Κ.Ο., σε ΚΟΙΝΣΕΠ ή ιδιωτικές εταιρείες. Σε τέτοιες περιπτώσεις οι διαδικασίες απλουστεύονται και εκδίδονται σχετικά γρήγορα οι άδειες λειτουργίας.
Αντιθέτως, ο δήμος Πατρέων, που ήθελε να αναλάβει εξ’ ολοκλήρου την ευθύνη λειτουργίας ξενώνα αστέγων, αποκλείοντας Μ.Κ.Ο. κλπ. προχώρησε σε διαγωνισμό πρόσληψης προσωπικού, μίσθωσε την πολυκατοικία (δεν του παραχωρήθηκε δωρεάν, όπως ψευδώς αναφέρουν) έκανε αγορές ξενοδοχειακού εξοπλισμού και ο ξενώνας του, χωρητικότητας 100 φιλοξενούμενων, θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση 365 μέρες το χρόνο.
Επίσης, το λάθος που κάνουν οι καλοθελητές είναι ότι συγχέουν τα υπνωτήρια αστέγων με τους ξενώνες αστέγων.
Τα υπνωτήρια έχουν ωράριο λειτουργίας από τις το 8 το βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί. Τέτοια λειτουργούν στους περισσότερους δήμους, οι οποίοι χρησιμοποιούν αίθουσες (π.χ. ΚΑΠΗ) και σε αυτά αναφέρονται όταν λένε πως λειτουργούν ξενώνες σε μια σειρά δήμων.
Αντίστοιχα, για να λειτουργήσει ξενώνας, προϋπόθεση είναι να υπάρχει πιστοποίηση για Ανοικτό Κέντρο Ημέρας.
Ο Δήμος Πατρέων, λοιπόν, αφού ξεπέρασε νομικά εμπόδια και γραφειοκρατία έστησε μια δομή που αποτελεί πανελλαδικά το μοναδικό ξενώνα τέτοιας δυναμικότητας που λειτουργεί χωρίς τη μεσολάβηση Μ.Κ.Ο. ή ιδιωτών.
«Και γιατί να μην δώσει σε Μ.Κ.Ο. τη λειτουργία του ξενώνα;» θα ρωτήσει κάποιος. Την απάντηση δίνει η οργάνωση «Κιβωτός Αγάπης» που στην συγχαρητήρια επιστολή της για τον ξενώνα της Πάτρας, λέει:
«Επιτέλους, ένας ξενώνας για εμάς, χωρίς Μ.Κ.Ο. που ροκανίζουν τα λεφτά των προγραμμάτων και δεν περισσεύει τίποτε για τους άστεγους»!
(ΦΩΤΟ: Η πολυκατοικία που έγινε ξενώνας αστέγων του δήμου και άποψη από τους εσωτερικούς χώρους του κτιρίου).



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο μικρός αυτός Παλαιστίνιος υπηρξε ένας ζωντανός στόχος για τους Ισραηλινούς στρατιώτες..φωναξαν το όνομα του ,αυτός άρχισε να τρέχει ,τον άφησαν λίγο και τον πυροβολησανε κάτω από το μάτι και έπεσε στο έδαφος
MUHAMMAD ABU REIDAH .. ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΝΑΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΚΥΝΗΓΙΟΥ
1/1/2020
Η Γάζα - Ο Μωάμεθ Αμπού Ρέιντα (11 ετών) έπαιζε με τους φίλους του κοντά στα σύνορα μεταξύ της Γάζας και της κατεχόμενης γης, όταν ένας ισραηλινός ελεύθερος σκοπευτής έριξε απευθείας το μάτι του.
Πριν από το μάτι του, είπε ότι η μητέρα του, ένας Ισραηλινός στρατιώτης μέσα σε ένα στρατιωτικό τζιπ, ονόμασε το όνομά του, που τον έκανε να τρέξει μακριά για να είναι ένας κινούμενος στόχος κυνηγιού για τους Ισραηλινούς. Δεν του έδιναν πολύ χρόνο να τρέξει καθώς πυροβολήθηκε αμέσως κάτω από το μάτι του και έπεσε στο έδαφος.
Ο Μωάμεθ Αμπού Ρέιντα είχε πυροβοληθεί από ισραηλινούς στρατιώτες, οι οποίοι προτιμούσαν να τον δουν ως στόχο κυνηγιού αντί για παιδί που παίζει με άλλα παιδιά.
Το έγκλημα έλαβε χώρα στον ανατολικό Χαν Younes την περασμένη Παρασκευή και ο Μωάμεθ είναι τώρα στο ευρωπαϊκό νοσοκομείο της Γάζας.
"Ήμουν μόνο με τους φίλους μου", είπε ο Μωάμεθ. "Θέλω το μάτι μου πίσω και θέλω να παίξω μαζί τους ξανά."
Η μητέρα του Μωάμεθ δήλωσε στο QNN ότι "ο τραυματισμός του Μωάμεθ ήταν ακριβώς κάτω από το μάτι του. Δεν βλέπει τώρα και υποφέρει από κατάγματα στη μύτη του ".
Το 11χρονο παιδί υποφέρει από αιμορραγία του αμφιβληστροειδούς και κάταγμα στη μύτη και στην άνω γνάθου εκτός από προβλήματα στα αυτιά του.
"Οι γιατροί περιμένουν άδεια για να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο Al Najah στο Nablus ή στο νοσοκομείο Augusta Victoria στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ, καθώς δεν υπάρχει καμία θεραπεία για την περίπτωσή του στη Γάζα", δήλωσε η μητέρα του.
Η αποθανόντα μητέρα κάλεσε όλους τους αξιωματούχους και ακτιβιστές να την βοηθήσουν να στείλει τον Μωάμεθ σε άλλο νοσοκομείο, ώστε να πάρει θεραπεία και να μην χάσει τα μάτια του.
"Έχω χάσει ένα παιδί πριν από τον καρκίνο και δεν θέλω να χάσω και το μάτι του Μωάμεθ", είπε.
"Η οικονομική κατάσταση είναι πολύ σκληρή. Καλώ όλα τα θεσμικά όργανα να με βοηθήσουν να καλύψω τα έξοδα του φαρμάκου του Μωάμεθ ».
Πάνω από 30.000 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από τους Ισραηλινούς κατά τις εβδομαδιαίες διαμαρτυρίες της Γάζας, οι οποίες ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια. Εκατοντάδες από αυτούς υποφέρουν από τραυματισμούς στα μάτια και ακρωτηριασμούς.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H στιγμή που ο Αμερικανός Πρέσβης δραπετεύει δια αερομεταφοράς μ΄ελικόπτερο από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη.
1/1/2020
Ένα ελικόπτερο προσγειώνεται σε χώρο της Αμερικάνικης Πρεσβείας στη Βαγδάτη ενώ το εξαγριωμένο πλήθος καίει τα φυλάκια καταστρέφει τις κάμερες σπάει τα τζάμια εισβάλει στον προθάλαμο αυτής.Από το ελικόπτερο αποβιβάζονται με κινηματογραφικές κινήσεις κομάντο. Άλλοι Αμερικανοί πεζοναύτες ξεπροβάλουν από το εσωτερικό και επιβιβάζουν κυριολεκτικά σηκωτό σημαίνον πρόσωπο της Πρεσβείας των ΗΠΑ που το φυγαδεύουν δια του ελικοπτέρου. Δια αερομεταφοράς φυγαδεύεται με τον ίδιο τρόπο που αμερικανικά ελικόπτερα κατά κόρον εκκένωσαν αρχιτζιχαντιστές από τις ερήμους της Συρίας.Η ανάρτηση αναφέρει πως είναι ο Αμερικανός Πρέσβης.
Tα επεισόδια στην Αμερικάνικη Πρεσβεία ξέσπασαν ως αντίποινα για τα αιματηρά χτυπήματα των ΗΠΑ κατά 5 βάσεων της ιρακινής σιίτικης πολιτοφυλακής Hachd al-Chaabi που αποτελεί τμήμα του στρατού σύμφωνα με πρόσφατη τροπολογία, πολέμησε όσο κανείς την ISIS, χτυπήθηκε την ημέρα που ιρακινός στρατός και οι σύμμαχοί του άρχισαν επιχείρηση ενάντια στα κατάλοιπα ISIS.Το Ιράκ έχει βυθιστεί στο χάος μετά από πολύμηνες κι αιματηρές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που είχαν σαν αποτέλεσμα την παραίτηση Πρωθυπουργού Adel Abdel Mahdi  αλλά και Προέδρου της χώρας Μπαρχάμ Σάλεχ. O τελευταίος παραιτήθηκε και οδήγησε σε περαιτέρω εκτροπή όταν αρνήθηκε να επικυρώσει ως όφειλε σύμφωνα με το Σύνταγμα το πρόσωπο που του πρότεινε η Βουλή κατά πλειοψηφίαν ως αντικαταστάτη του τ. Πρωθυπουργού κι αυτό μόνο και μόνο επειδή ήταν κι αυτός σιίτης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βολιβία: Αναχώρησε από τη Λα Πας η πρέσβειρα του Μεξικού που χαρακτηρίστηκε «ανεπιθύμητο πρόσωπο»
 Τετάρτη, 1 Ιανουαρίου 2020, 01:15
Η πρέσβειρα του Μεξικού στη Βολιβία, Μαρία Τερέσα Μερκάδο, έφυγε την Τρίτη από τη χώρα αυτή, μία ημέρα μετά την απόφαση της φασιστικής χουντας της Λα Πας που την κατηγορεί ότι συμμετείχε σε ένα σχέδιο για τη διαφυγή ενός καταζητούμενου συνεργάτη του πρώην προέδρου Έβο Μοράλες.
«Η πρέσβειρα έφυγε από τη χώρα μας», ανακοίνωσε ο αρχηγός της χουντικης αστυνομίας της Βολιβίας, Αντόνιο Μοντέρο. «Δεν σημειώθηκε κανένα επεισόδιο, όλα έγιναν ομαλά», πρόσθεσε, μιλώντας σε έναν τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.
Την Δευτέρα, η δικτατιρθσα πρωην πορνοσταρ της Βολιβίας Ζανίν Άνιες χαρακτήρισε «ανεπιθύμητα πρόσωπα» την Μερκάδο και άλλους δύο διπλωμάτες από την Ισπανία, την Κριστίνα Μπορεγκουέρο και τον Άλβαρο Φερνάντεθ. Η Λα Πας τους κατηγορεί ότι επιχείρησαν να βγάλουν από τη χώρα τον Χουάν Ραμόν Κουιντάνα, συνεργάτη του Μοράλες ο οποίος έχει καταφύγει στην πρεσβεία του Μεξικού και έχει ζητήσει άσυλο. Σε αντίποινα, η Μαδρίτη ανακοίνωσε ότι θα απελάσει τρεις Βολιβιανούς διπλωμάτες.
Σε ανακοίνωσή της, η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Λα Πας εξέφρασε τη λύπη της για την απέλαση των Ισπανών διπλωματών, χαρακτηρίζοντάς την «ακραίο και μη φιλικό μέτρο» το οποίο θα έπρεπε να εφαρμόζεται μόνο σε «σοβαρές περιπτώσεις». Εξέφρασε επίσης τη «βαθύτατη ανησυχία» των Βρυξελλών για «διπλωματική κλιμάκωση» με την Ισπανία.
Λίγο πριν αναχωρήσει από τη Βολιβία, η Μερκάδο έγραψε στο Twitter ότι αισθάνεται υπερήφανη που υπηρέτησε τη χώρα της και «την παράδοση» χορήγησης πολιτικού ασύλου που έχει το Μεξικό.
Οι σχέσεις χουντας της Βολιβίας-Μεξικού διάγουν περίοδο κρίσης επειδή οι μεξικανικές αρχές δέχτηκαν να φιλοξενήσουν για ένα διάστημα τον Μοράλες, ο οποίος έχει πλέον εγκατασταθεί στην Αργεντινή. Το Μεξικό χαρακτήρισε «πολιτική» την απόφαση απέλασης της πρέσβειρας, όμως διαμήνυσε ότι δεν επιθυμεί τη ρήξη με τη Βολιβία.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΡΑΚ
«Λάδι στη φωτιά» από επιθέσεις των ΗΠΑ σε ιρακινές δυνάμεις
«Εισβολή» διαδηλωτών στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη
Νέο «λάδι στη φωτιά» ρίχνει η επιλογή των ΗΠΑ να χτυπήσουν, το βράδυ της Κυριακής 29 Δεκέμβρη, θέσεις της ιρακινής σιιτικής πολιτοφυλακής «Καϊτάμπ Χεζμπολάχ» σε Συρία και Ιράκ, υποτίθεται ως αντίποινα για το θάνατο Αμερικανού εργολάβου στο Ιράκ από ρουκέτες, πιθανώς Σιιτών μαχητών, στις 28 του μήνα. Οι συνολικά πέντε αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσαν τα αμερικανικά βομβαρδιστικά, με εντολή του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, και οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 25 νεκρούς και αρκετές δεκάδες τραυματίες, συνοδεύτηκαν από την «προειδοποίηση» του Αμερικανού υπουργού Αμυνας, Μαρκ Εσπερ, ότι μπορεί να ακολουθήσουν και άλλες «εφόσον απαιτηθεί».
Ωστόσο, οι πολύνεκρες επιδρομές εξαγρίωσαν την πολιτική ηγεσία στο Ιράκ, καθώς η χώρα εδώ και τρεις μήνες συγκλονίζεται από μαζικές διαδηλώσεις ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων που ακολούθησαν την ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους το 2011.
Ο Ιρακινός υπηρεσιακός πρωθυπουργός Αντέλ Αμπντούλ Μαχντί καταδίκασε τις επιθέσεις των ΗΠΑ στη χώρα του, προβλέποντας πως θα έχουν «επικίνδυνες συνέπειες». Συγκάλεσε εκτάκτως το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, ενώ και ο πρόεδρος της Βουλής ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση του σώματος με ζήτημα την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ! Ακολούθησε ανακοίνωση από το ιρακινό υπουργείο Εξωτερικών, που καταδίκασε τις επιδρομές των ΗΠΑ ως «απαράδεκτη επίθεση» και «σαφές παράδειγμα τρομοκρατίας».
Εντονη ήταν και η αντίδραση του Μοκτάντα Αλ Σαντρ, σιίτη αρχηγού των «Δυνάμεων Λαϊκής Κινητοποίησης», οι οποίες συνεργάζονται με την «Καταΐμπ Χεζμπολάχ». Ο Σαντρ τόνισε πως θα συνεργαστεί ακόμα πιο στενά με το Ιράν με στόχο την απομάκρυνση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ.
Οι πολύνεκρες επιθέσεις της Κυριακής προκάλεσαν το μεσημέρι της Τρίτης σοβαρά επεισόδια έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία στη Βαγδάτη. Εκατοντάδες από τους χιλιάδες διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς, καταγγέλλοντας τις επιθέσεις των ΗΠΑ, έσπασαν την πόρτα της πρεσβείας και μπήκαν στο προθάλαμο του κτιρίου. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι μέσα στη σύγχυση που δημιουργήθηκε ακούστηκαν πυροβολισμοί και έπεσαν δακρυγόνα, δίχως να αποσαφηνιστεί αν υπήρξαν τραυματισμοί ή θύματα μέσα στον πανικό.
Στο Ιράν, ο Αμπάς Μουσαβί, εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, καταδίκασε έντονα την επίθεση των ΗΠΑ, τονίζοντας πως στοχοποίησαν δυνάμεις που έχουν καταφέρει σημαντικά πλήγματα στους τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους».
Οι επιθέσεις καταδικάστηκαν και από το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας, αξιωματούχοι του οποίου εξέφρασαν επίσης αλληλεγγύη στο Ιράκ και το λαό του.
Επιπλέον, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας χαρακτήρισε τις επιθέσεις των ΗΠΑ «απαράδεκτες και αντιπαραγωγικές», παροτρύνοντας όλες τις πλευρές «να αποφύγουν την τροφοδότηση εντάσεων στην περιοχή».
Ο μόνος που επικρότησε τις επιθέσεις ήταν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, που συνεχάρη τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.
Οι αραβικές αντιδράσεις απ' ό,τι φαίνεται θορύβησαν κάποια στελέχη της κυβέρνησης Τραμπ. Ο αναπληρωτής υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μέσης Ανατολής, Ντέιβιντ Σένκερ, δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας πως οι ΗΠΑ τάχα επιδιώκουν «να αποτρέψουν την κλιμάκωση των εντάσεων με το Ιράν». «Ηταν μια αποφασιστική, αλλά αναλογική απάντηση», ισχυρίστηκε, προσθέτοντας: «Δεν αναζητούμε κλιμάκωση εκεί, αλλά αποκλιμάκωση».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΟΥΒΑ
«Εφυγε» ο ήρωας της Επανάστασης Χ. Α. Ταμάγιο
ΑΒΑΝΑ.--
Τα ξημερώματα της Κυριακής 29 Δεκέμβρη «έφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 81 ετών, ως αποτέλεσμα δυσλειτουργίας πολλαπλών οργάνων, ο ήρωας της Κουβανικής Επανάστασης, ταξίαρχος Χάρι Αντόνιο Βίγιεγκας Ταμάγιο (Pombo). Ο «Πόμπο», όπως ήταν γνωστός την περίοδο του επαναστατικού αγώνα αλλά και στις διεθνιστικές κουβανικές αποστολές στο Κονγκό και τη Βολιβία, ήταν ένας εξαίρετος μαχητής κομμουνιστής, από τους ιδρυτές του ΚΚ Κούβας (στην ανασυγκρότησή του το 1965), βουλευτής της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης και αντιπρόεδρος της Εθνικής Διεύθυνσης της Ενωσης των Μαχητών της Κουβανικής Επανάστασης.
Γεννημένος στις 10 Μάρτη 1938 στη Γιάρα, στην πρώην επαρχία Οριέντε, ο Ταμάγιο από νεαρή ηλικία μπήκε στο επαναστατικό κίνημα για την ανατροπή της δικτατορίας του Φουλχένσιο Μπατίστα και στα τέλη του Νοέμβρη του 1957 εντάχθηκε στον Λαϊκό Επαναστατικό Στρατό στη Σιέρα Μαέστρα υπό τη διοίκηση του Κομαντάντε Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, όπου διακρίθηκε για τις αρετές του στη μάχη (συμμετείχε στην κατάληψη της Σάντα Κλάρα), την πειθαρχία και το πνεύμα αυτοθυσίας για τους σκοπούς της επανάστασης.
Ακριβώς γι' αυτούς τους λόγους επιλέχθηκε και στις διεθνιστικές αποστολές στήριξης του αγώνα του λαού της ΛΔ του Κονγκό, της Αγκόλας δύο φορές, καθώς και της Βολιβίας, που είναι από τους λίγους επιζώντες στις μάχες όπου πιάστηκε ο Τσε, για να εκτελεστεί στη συνέχεια στις 9 Οκτώβρη του 1967, όντας αιχμάλωτος, με εντολή της CIA. Για τον «Πόμπο» ο Τσε είχε δηλώσει: «Τέλειος από κάθε άποψη - πυλώνας της μονάδας».
Στη συνέχεια το διεθνιστικό έργο του Ταμάγιο συνεχίστηκε με αποστολές στη Νικαράγουα και το 1994 αναδείχτηκε σε ταξίαρχος των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κούβας, ενώ τιμήθηκε με πολλά μετάλλια από το κουβανικό κράτος και του απονεμήθηκε ο ύψιστος τίτλος τιμής του Ηρωα της Κούβας. Τη Δευτέρα έγινε η κηδεία του με όλες τις τιμές και η στάχτη του εναποτέθηκε στο Πάνθεον των Βετεράνων στη νεκρόπολη του Κολόν στην Αβάνα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Νέες δολοφονίες λαϊκών αγωνιστών, συνέχιση του αγώνα
ΜΠΟΓΚΟΤΑ.--
Δεν λένε να σταματήσουν οι δολοφονίες λαϊκών αγωνιστών στην Κολομβία, όπου το 2019, με κορυφαίο σταθμό τις 21 Νοέμβρη, μέρα της μεγαλύτερης γενικής απεργίας των τελευταίων χρόνων, σημαδεύτηκε από μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της αντιδραστικής κυβέρνησης του Ιβάν Ντούκε.
Μόνο την τελευταία βδομάδα δολοφονήθηκαν άλλοι δύο αγωνιστές. Η ιθαγενής Κάρμεν Νένε, στην περιοχή της Κάουκα (όπου οι ιθαγένικες κοινότητες πληρώνουν βαρύ φόρο αίματος), δραστήρια στην περιφρούρηση της κοινότητάς της, στην κυριολεξία σφαγιάστηκε και τεμαχίστηκε. Μέσα στις γιορτές δολοφονήθηκε επίσης ο Νίλσον Ρίτσαρντ Καϊσέδο, στέλεχος του Συμβουλίου των Αφροκολομβιανών της Οροσειράς των Ανδεων, στην επαρχία Ναρίνιο. Παρότι είχε φρουρά ασφαλείας, επειδή είχε επιβιώσει από προηγούμενη απόπειρα δολοφονίας, ο συγκεκριμένος αγωνιστής εκτελέστηκε από απόσταση από ενόπλους, που κατάφεραν να διαφύγουν. Ο κατάλογος των δολοφονημένων διευρύνεται συνεχώς και μέσα σε τρία χρόνια από την υπογραφή της λεγόμενης ειρηνευτικής συμφωνίας με το αντάρτικό των Ενοπλων Επαναστατικών Δυνάμεων Κολομβίας (FARC - EP) έχουν ξεπεράσει τους 770, ανάμεσά τους και πάνω από 170 πρώην αντάρτες.
Σε αυτήν τη συνεχιζόμενη γενοκτονία εναντίον όποιου διεκδικεί τα δικαιώματά του απέναντι στην καπιταλιστική εξουσία και για την προστασία της γης από την ασυδοσία των ντόπιων και ξένων μονοπωλίων, έρχονται να προστεθούν και οι τελευταίες αποκαλύψεις για τους μεγάλους κοινούς τάφους από δολοφονίες προηγούμενων δεκαετιών. Πρόκειται για μια γνωστή «πληγή», που αφορά πάνω από 120.000 εξαφανισμένους αγωνιστές, αντάρτες και συμπαραστάτες τους, οι οποίοι εκτελούνταν τις δεκαετίες του '80 και του '90 από τα τάγματα θανάτου των ακροδεξιων φασιστικων παραστρατιωτικών λεγόμενων μονάδων «αυτοάμυνας», που πουλανε ναρκωτικα με την πλήρη στήριξη και ανοχή του αστικού κράτους. Πριν από μερικές μέρες, με βάση καταθέσεις πρώην παραστρατιωτικών αποκαλύφθηκε ότι στην περιοχή Πόρτο Ασίς, στη νότια επαρχία Πουτουμάγιο, ίσως υπάρχει ο μεγαλύτερος ομαδικός τάφος στη χώρα, με πάνω από 800 πτώματα. Οι λεπτομέρειες φρικιαστικές: Ο τόπος αυτός βρίσκεται σε μια φάρμα με την ονομασία Βίγια Σάντρα, όπου συγκεντρώνονταν από τις γύρω περιοχές τα ...υποψήφια θύματα, εκτελούνταν, τεμαχίζονταν και ρίχνονταν σε κοινούς τάφους. Η διαδικασία γινόταν κατόπιν παραίνεσης των κρατικών αρχών, που δεν ήθελαν οι δολοφονίες των αγωνιστών να γίνονται στις πόλεις, για να μην προκαλούνται αντιδράσεις. Αρχιδολοφόνος του τάγματος του θανάτου ήταν ο περιβόητος Κάρλος Καστάνιο Χιλ.
Μετά από αυτά, είναι προφανές γιατί ένα από τα κεντρικά αιτήματα του συντονιστικού συνδικαλιστικών, αγροτικών, φοιτητικών, ιθαγένικων οργανώσεων που συγκροτούν την Επιτροπή Γενικής Απεργίας είναι το ζήτημα της τήρησης της ειρηνευτικής συμφωνίας και του τερματισμού των δολοφονιών των λαϊκών αγωνιστών, καθώς και της κατάργησης των δολοφονικών ΜΑΤ (ESMAD), δίπλα στα αιτήματα για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του λαού σε μια χώρα που διακρίνεται από την ακραία κοινωνική ανισότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με πρόσφατα κοινωνιολογικά στοιχεία το 0,25% των γαιοκτημόνων κατέχουν το 74% των συνολικών εδαφών της χώρας, κάπου 3.000 μεγαλοκαπιταλιστές κατέχουν το 44% του ΑΕΠ της χώρας και οι 500 μεγαλύτερες εταιρείες έχουν το 81% του συνολικού πλούτου. Γι' αυτό και οι λαϊκές δυνάμεις δηλώνουν ότι απορρίπτουν τις ψευτοπαροχές που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση Ντούκε (κάτω και από το βάρος των κινητοποιήσεων) για αύξηση 6% στον κατώτατο μισθό, την ίδια ώρα που χαρατσώνει τα λαϊκά στρώματα και φοροαπαλλάσσει το μεγάλο κεφάλαιο με τον νέο φορολογικό νόμο που ενέκρινε πριν από τα Χριστούγεννα στη Βουλή. Και δηλώνουν ότι οι διαμαρτυρίες θα συνεχιστούν και τον νέο χρόνο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΧΙΛΗ
Συνέχιση του αγώνα και νέα εγκλήματα του κράτους
ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ.--
Αγωνιστικά ετοιμάζονται να υποδεχτούν τη νέα χρονιά οι λαϊκές δυνάμεις της Χιλής δίνοντας συνέχεια στις μαζικές διαδηλώσεις που ξεκίνησαν στις 18 Οκτώβρη και συνεχίζονται. Στην εμβληματική πλατεία της Αξιοπρέπειας στο Σαντιάγκο έχει απευθυνθεί κάλεσμα να γίνει μια νέα μαζική εκδήλωση όπως και δραστηριότητες αλληλεγγύης και αγώνα προγραμματίζονται σε όλη τη χώρα από τη συσπείρωση Κοινωνική Ενότητα (συσπείρωση άνω των 200 οργανώσεων - συνδικαλιστικών, φοιτητικών, ιθαγένικων, αγροτικών κ.λπ.).
Την Παρασκευή μάλιστα σε συγκέντρωση στην ίδια πλατεία του Σαντιάγκο προσπαθώντας να αποφύγει τη βάρβαρη αστυνομική καταστολή, ο 33χρονος διαδηλωτής Μαουρίσιο Φρέδες βρήκε τραγικό θάνατο, πέφτοντας σε ένα λάκκο σε παρακείμενο στενό, όπου υπήρχαν εκτεθειμένα ηλεκτρικά καλώδια, με αποτέλεσμα να πεθάνει από ηλεκτροπληξία. Την επόμενη μέρα, στην κηδεία του τραυματίστηκε σοβαρά ένα 10χρονο κοριτσάκι όταν δέχτηκε δακρυγόνο στο σώμα, καθώς η καταστολή των καραμπινιέρων (της στρατιωτικοποιημένης αστυνομίας από την περίοδο της δικτατορίας του Πινοσέτ) συνεχίζεται. Στο διάστημα αυτών των δύο και πάνω μηνών, έχουν δολοφονηθεί 29 διαδηλωτές, με σφαίρες καουτσούκ, σκάγια από φυσίγγια, δακρυγόνα και χημικά, ενώ οι τραυματίες είναι σχεδόν 3.500, με 352 να έχουν προβλήματα όρασης, με 21 να την έχουν χάσει μερικά ή ολικά.
Οι λαϊκές διαδηλώσεις από την αρχή τους έθεσαν αιτήματα για ουσιαστική βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, δωρεάν - ποιοτική Παιδεία, Υγεία και περίθαλψη, αλλά και να σταματήσει η κρατική καταστολή, που και τις τελευταίες μέρες δηλώνει ότι θα συνεχίσει με το δόγμα της «μηδενικής ανοχής» στο όνομα της «διασφάλισης της έννομης τάξης».
Κεντρικό επίσης αίτημα είναι η συνταγματική αναθεώρηση με Συντακτική Συνέλευση, ώστε να αλλάξει το Σύνταγμα της δικτατορίας, που παραμένει σε ισχύ σε μεγάλο βαθμό καθώς οι νεοφιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις των τελευταίων 30 χρόνων δεν τόλμησαν να το αλλάξουν. Το ΚΚ Χιλής δεν συμμετείχε στη συμφωνία της αντιδραστικής κυβέρνησης του Σεμπάστιαν Πινιέρα με κόμματα της αντιπολίτευσης για «την ειρήνη και το νέο Σύνταγμα», και καλεί το λαό να συνεχίσει τον αγώνα για ουσιαστική Συντακτική Συνέλευση, που θα οδηγήσει σε πραγματικές αλλαγές και ταυτόχρονα σε ακόμα μεγαλύτερο συντονισμό τον επόμενο χρόνο.