Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

Πεμπτη 2 Ιανουαριου 2020


Λαϊκό Μέτωπο-“Γασσάν Καναφάνι” καλούν σε συγκέντρωση κατά του σφαγέα Νετανιάχου(2/1/2020)
30/12/2019
Το κίνημα Μέτωπο Αντίστασης και αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, φιλοπαλαιστινιακές οργανώσεις, πολιτικοί φορείς και κινήματα καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την επόμενη Πέμπτη 2/1/2020, στις 6 μ.μ, έξω από το υπουργείο  Ενέργειας και Περιβάλλοντος με κατεύθυνση στην Ισραηλινή πρεσβεία ενάντια στην παρουσία του σφαγέα Μπέντζαμιν Νετανιάχου που επισκέπτεται την χώρα μας για την υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed.
To κίνημα “Γασσάν Καναφάνι” καλεί όλο το δημοκρατικό λαό της Αθήνας, πολιτικούς φορείς  και Κινήματα σε μαζικό ξεσηκωμό για την πραγματοποίηση ενός μεγάλου συλλαλητηρίου καταδίκης αυτής της επίσκεψης του Μ. Νετανιάχου, ως μια πράξη αλληλεγγύης στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού αλλά ταυτόχρονα να καταδείξει  την άρνηση του ελληνικού λαού να γίνει μέρος των σιωνιστικών σχεδίων και της υποτέλειας του από το Ισραήλ.
Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετέχει και η Λαϊκή Ενότητα:
Όλες και όλοι στη συγκέντρωση που διοργανώνουν οι Παλαιστινιακές Οργανώσεις 2/1/2020 στις 6:00 μμ έξω από το Υπουργείο Περιβάλλοντος στην Αθήνα
Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση που διοργανώνουν οι Παλαιστινιακές οργανώσεις στις 2 Ιανουαρίου ενάντια στην επίσκεψη του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Η επίσκεψη αποβλέπει στη συζήτηση και συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση για τον αγωγό φυσικού αερίου East Μed και τις σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ.
Η επίσκεψη είναι μια προσπάθεια της κυβέρνησης του Ισραήλ με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών να επιβάλουν την ηγεμονία τους στις μεσογειακές χώρες στο πλαίσιο των σχεδίων τους για τον έλεγχο της περιοχής, την λεηλασία του πλούτου της και για την εξυπηρέτηση των αμερικανοϊσραηλινών συμφερόντων.
Επιπλέον, η επίσκεψη Νετανιάχου πραγματοποιείται σε μία περίοδο έντασης της καταπάτησης από το καθεστώς του των δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού από την συνεχιζόμενη κατοχή εδαφών του, του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας και των συνεχών συλλήψεων και φυλακίσεων, που υφίστανται άντρες και γυναίκες στην Παλαιστίνη.
Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει την συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην επίσκεψη Νετανιάχου  στην Ελλάδα.
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου είναι ανεπιθύμητος.
Σεβασμός και κατοχύρωση των δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού λαού.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



... οι ισραηλινοί πράκτορες, γνωστοί ως "διακινητές θανάτου", επέστρεψαν στη Λατινική Αμερική. Οι δεξιές κυβερνήσεις στη Βραζιλία, τη Βολιβία, την Κολομβία, το Περού, τον Ισημερινό, την Ονδούρα, την Παραγουάη, τη Γουατεμάλα και τη Χιλή, προκειμένου να σταματήσουν το κύμα διαμαρτυριών, κάλεσαν τους Ισραηλινούς σύμβουλους να επιστρέψουν στις χώρες τους. Ορισμένες από αυτές τις χώρες επιδιώκουν την εκδίωξη του πληθυσμού των αυτοχθόνων περιοχών με έναν τόσο συστηματικό τρόπο όπως το Ισραηλινό καθεστώς έκανε με τους Παλαιστινίους στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2020
Βολιβία: Ισραηλινοί πράκτορες μισθωμένοι από τη δικτατορία

Ισραηλινούς πράκτορες προσέλαβε ο νέος υπουργός Εσωτερικών της πραξικοπηματικής κυβέρνησης για να αντιμετωπίσει τα μέλη του κόμματος του Μοράλες, υποστηρίζοντας ότι αυτοί θα επιφορτιστούν με την “αντιμετώπιση τρομοκρατικών ομάδων”.
Η επιρροή του "Ισραήλ" στη Λατινική Αμερική δεν είναι σημερινή. Αν η Βενεζουέλα και η Αργεντινή διέφυγαν από αυτή, οφείλεται στην παρουσία των αριστερών ηγετών και το κύμα του Τσαβισμού που  παρεμπόδισαν τη δράση των ισραηλινών πρακτόρων.

Σε αυτό το πνεύμα, ο βορειοαμερικανός δημοσιογράφος Wayne Madsen έγραψε σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στις 17 Δεκεμβρίου στην ιστοσελίδα Alt World ότι με την ανατροπή προοδευτικών κυβερνήσεων σε όλη τη Λατινική Αμερική και την αντικατάστασή τους από τα νεοφασιστικά καθεστώτα της δεξιάς οι ισραηλινοί πράκτορες, γνωστοί ως "διακινητές θανάτου", επέστρεψαν στη Λατινική Αμερική. Οι δεξιές κυβερνήσεις στη Βραζιλία, τη Βολιβία, την Κολομβία, το Περού, τον Ισημερινό, την Ονδούρα, την Παραγουάη, τη Γουατεμάλα και τη Χιλή, προκειμένου να σταματήσουν το κύμα διαμαρτυριών, κάλεσαν τους Ισραηλινούς σύμβουλους να επιστρέψουν στις χώρες τους. Ορισμένες από αυτές τις χώρες επιδιώκουν την εκδίωξη του πληθυσμού των αυτοχθόνων περιοχών με έναν τόσο συστηματικό τρόπο όπως το Ισραηλινό καθεστώς έκανε με τους Παλαιστινίους στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Κατά τη διάρκεια του σοσιαλιστικού κύματος στη Λατινική Αμερική, οι προοδευτικές κυβερνήσεις υποστήριξαν τους Παλαιστινίους και απέφυγαν τις στενές σχέσεις με το "Ισραήλ". Μερικοί προοδευτικοί ηγέτες, όπως ο Ούγκο Τσάβες στη Βενεζουέλα και ο Έβο Μοράλες στη Βολιβία, διέκοψαν τις σχέσεις με το "Ισραήλ" λόγω των εγκλημάτων του κατά του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα. Στο πλαίσιο της πρόσφατης ανατροπής με στρατιωτικό πραξικόπημα  του Μοράλες από τη δεξιά και τις βορειοαμερικανικές κυρώσεις που αντιμετωπίζει ο διάδοχος του Τσάβες, ο Νικόλας Μαδούρο, οι ισραηλινοί έμποροι της αντεπανάστασης, εμφανίζονται συχνά στις πρωτεύουσες της Λατινικής Αμερικής που η Δεξιά ήρθε στην εξουσία. Η ισραηλινή κυβέρνηση πιστεύει ότι, για να καταπολεμήσει τις φιλοπαλαιστινικές κυβερνήσεις που έχουν φιλικές σχέσεις με το Ιράν, πρέπει να στηρίξει και να συνάψει σχέσεις με τον πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαίρ Μπολσονάρο, ο οποίος στο παρελθόν είχε εκφράσει τον θαυμασμό του για τον Αδόλφο Χίτλερ και τον Μπενίτο Μουσολίνι, υποστηρίζει ο Wayne Madsen στο άρθρο του.
Σημειώνει επίσης ότι η κληρονομιά της ισραηλινής ασφάλειας στη Λατινική Αμερική κατέχει ένα διαβόητο ρεκόρ που μεταφράζεται στην υποστήριξη σε γενοκτονικές δικτατορίες, όπως αυτές της Αργεντινής και της Γουατεμάλας. Με την έλευση της "σοσιαλιστικής άνοιξης" στη Λατινική Αμερική, οι ισραηλινοί έμποροι θανάτου μείωσαν σημαντικά τις δραστηριότητές τους ή αναζήτησαν νέες προοπτικές στην Αφρική, τα Βαλκάνια και τη Νότια Ασία. Μετά την ανατροπή του Μοράλες ως τελευταίο προς ανατροπή από τους αρχικούς ηγέτες της "σοσιαλιστικής άνοιξης" , οι ισραηλινοί εταίροι είδαν μια νέα αγορά να ανοίγεται όταν ο νέος βολιβιανός υπουργός Εσωτερικών Αρτούρο Μουρίγιο, επαίνεσε την ισραηλινή βοήθεια στην εκπαίδευση της νεοσυσταθείσας ομάδας θανάτου του, της "Αντιτρομοκρατικής Ομάδας", η οποία υποτίθεται ότι αποσκοπεί στην καταπολέμηση των "τρομοκρατών". Στη γλώσσα τους, οι "τρομοκράτες" στην προκειμένη περίπτωση είναι οι Βολιβιανοί οπαδοί του ανατραπέντα Προέδρου Μοράλες, καθώς και αυτόχθονες λαοί: οι Αϊμάρα (η φυλή του Μοράλες) και οι Κέτσουα, οι Τσικουτάν, οι Γουαρανί και οι Μοξένος.
Σε συνέντευξή του στο Reuters ο υπουργός Εσωτερικών Μουρίγιο εξήγησε τους λόγους που επέλεξε Ισραηλινούς συμβούλους ασφαλείας : "Είναι συνηθισμένοι να αντιμετωπίζουν τρομοκράτες. Ξέρουν πώς να τους χειριστούν" . Ο Μουρίγιο, φυσικά, αναφέρονταν στη βίαιη καταστολή του παλαιστινιακού λαού από το "Ισραήλ", ένα μνημείο απάνθρωπης μεταχείρισης που οι ισραηλινές εταιρείες πολέμου και αντικατασκοπείας κατάφεραν να λανσάρουν ως προϊόν  εξαγωγής, ένα πακέτο συμβούλων και υλικού .
Η δέσμευση του Μουρίγιο για τη δημιουργία κράτους επιτήρησης και καταστολής ισραηλινού τύπου στη Βολιβία εκφράστηκε σαφώς στην προειδοποίησή του προς μια ομάδα Αργεντινών ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα που ήρθαν στη Βολιβία για να ελέγξουν τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μελών του “Κινήματος προς τον Σοσιαλισμό"(MAS) του Έβο Μοράλες και των αυτοχθόνων λαών.
Ο Μουρίγιο προειδοποίησε τους Αργεντινούς και άλλους ξένους ακτιβιστές, λέγοντας: "Συνιστούμε στους νεοαφιχθέντες αλλοδαπούς να προσέχουν. Σας ακολουθούμε και σας παρακολουθούμε. Δεν υπάρχει ανοχή στην τρομοκρατία, στην αναταραχή ή στα ένοπλα κινήματα. Μηδενική ανοχή ". Η προειδοποίηση είναι σχεδόν αντίγραφο της προειδοποίησης που εξέδωσε το Ισραήλ προς τους διεθνείς ανθρωπιστικούς οργανισμούς που προσπάθησαν να βοηθήσουν τους κατοίκους της Γάζας, επισημαίνει ο Madsen.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



EastMed ένας αγωγός για ένα παίκτη και δύναμη κατοχής: το Ισραήλ
24/12/2019
Άρον-άρον, χωρίς τη συμμετοχή της Ιταλίας, υπογράφεται στις 2/1/2020 στην Αθήνα, από Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ ο αγωγός φυσικού αερίου με την ονομασία EastMed, ο οποίος θα ξεκινάει από το Ισραήλ και μέσω Κύπρου, Κρήτης, ηπειρωτικής Ελλάδας και στη συνέχεια Ιταλίας θα κατευθύνεται στην κεντρική Ευρώπη.
Το έργο που προβάλλεται  ως μία υπόθεση στρατηγικής σημασίας και εμφανίζεται παράλληλα ως “μπλόκο“, υποτίθεται, στα θαλάσσια βουλιμικά σχέδια της Τουρκίας ή τουλάχιστον ως μέσο πίεσης προς την τελευταία για υπαναχωρήσεις, προκαλεί τεράστια και ποικίλα ερωτηματικά.
Κατ’ αρχάς πρέπει να επισημάνουμε ότι η Ιταλία θα απουσιάζει από τις υπογραφές της Αθήνας στις 2/1/2020 από το έργο, χωρίς να δίνονται σαφείς εξηγήσεις και απαντήσεις. Κατά δεύτερο λόγο, στο έργο του EastMed όχι μόνο δεν πρόκειται να συμμετάσχει, αλλά είναι και αντίθετη η Αίγυπτος, στρατηγικός μέγεθος στην περιοχή η οποία διαθέτει δικό της τερματικό υγροποίησης φυσικού αερίου και θεωρεί ότι τα μέχρι στιγμής βεβαιωμένα κοιτάσματα αερίου σε Ισραήλ και Κύπρο μπορούν να εξαχθούν μέσω Αιγύπτου. Από την άλλη τονίζουμε ότι απέναντι στον αγωγό βρίσκονται και ο Λίβανος, η Συρία (και μαζί της η Ρωσία), ασφαλώς η Παλαιστινιακή Αρχή και με αμφιλεγόμενη θέση η Λιβύη. Είναι προφανές, λοιπόν, ότι ο αγωγός EastMed αντί να αποτελέσει πεδίο συνεργασίας όλων ή τουλάχιστον των περισσότερων χωρών που βρέχονται από την Ανατ. Μεσόγειο, έχει περιοριστεί σε μία στενή Ελληνο-Ισραηλινή υπόθεση με ένα Ισραήλ απομονωμένο στην περιοχή και καταδικασμένο ως δύναμη κατοχής από τον ΟΗΕ.
Το ίδιο το έργο του αγωγού πελώριου μήκους 1900 χιλιομέτρων και σε μεγάλα θαλάσσια βάθη, θεωρείται τεχνικά προβληματικό και θα κυμανθεί σε ένα πρωτοφανές κόστος, το οποίο είναι μάλλον αδύνατον να αποσβεστεί, πολύ περισσότερο που ο αγωγός προβλέπεται να είναι πολύ μικρής χωρητικότητας, μεταξύ 10-16 δις κυβ. μέτρα φυσικού αερίου ετησίως, ενώ και αυτός ο αγωγός θα υποτροφοδοτείται σε αέριο, αφού τα κοιτάσματα του Ισραήλ προβλέπονται πολύ μικρά και η Κύπρος έτσι κι’ αλλιώς με κοιτάσματα μικρού σχετικά όγκου, δεν προβλέπεται στην καλύτερη περίπτωση να τα εξορύξει τα επόμενα χρόνια.
Έγκυροι κύκλοι τόνιζαν ότι το έργο αυτό είναι πολύ αμφίβολο ότι μπορεί να πιέσει την Άγκυρα για να οπισθοχωρήσει, πολύ περισσότερο που το παράνομο Τουρκολυβικό Σύμφωνο μπορεί να βάλει προσκόμματα στον EastMed και να προκαλέσει άλλου είδους τριβές, αντιπαραθέσεις και καθυστερήσεις.
Τελικά ο μόνος “ωφελημένος” από τον λεγόμενο EastMed είναι τα γεράκια του Ισραήλ και ο αμερικανοισραηλινός άξονας, που δορυφοροποιούν Κύπρο και Ελλάδα, χρησιμοποιούν κονδύλια της Ε.Ε για κάλυψη μέρους του κόστους του EastMed, βγαίνουν κάπως από την απομόνωση και αποκτούν πολιτικό και στρατιωτικό βάθος.
Η Ελλάδα και η Κύπρος παραδίδουν τα πάντα, χωρίς να παίρνουν τίποτα και βάζουν ευτελώς απέναντι την Ρωσία.
Αυτό που προέχει τώρα δεν είναι ο EastMed αλλά να πιεστεί αφόρητα η Τουρκία σε συμμόρφωση με το Διεθνές Δίκαιο και στην παραίτηση στη βάση αυτή και από τις “γκρίζες ζώνες” και ρύθμιση σε αυτή την βάση των θαλάσσιων δικαιωμάτων στο Αιγαίο και την Ανατ. Μεσόγειο.
Αν υπάρξει αυτή η επίλυση τότε το πρόβλημα της μεταφοράς του αερίου θα μπορεί εύκολα να λυθεί σε μια βάση αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας όλων των χωρών της περιοχής.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ντροπή, καταδικάσανε το θύμα! Κι η δικαστική διαδικασία υπήρξε εξοργιστική. Προς χάριν της κυπρο-ισραηλινής "φιλίας" ε, και κανενός φιλοδωρήματος που θα πήραν οι μπάτσοι για να συντάξουν την "ομολογία" της μετά από πίεση 8 ωρών και χωρίς την παρουσία δικηγόρου της.
Το μποϊκοτάζ κατά της Κύπρου και το τεράστιο ποσό που έχει ήδη συγκεντρωθεί για τα νομικά έξοδα της 19χρονης

Μποϊκοτάζ στην Κύπρο - Οι Βρετανοί στηρίζουν την 19χρονη που καταδικάστηκε για τον ομαδικό βιασμό
Η μητέρα της 19χρονης δηλώνει πως θα πολεμήσει την απόφαση καταδίκης η οποία έχει γίνει πρώτο θέμα στη Βρετανία
1.1.2020 | 11:02
Η μητέρα της 19χρονης Βρετανίδας που καταδικάστηκε στην Κύπρο για δημόσια βλάβη, ύστερα από ψευδή καταγγελία για ομαδικό βιασμό της από 12 Ισραηλινούς, στηρίζει το τουριστικό μποϊκοτάζ της χώρας. 
Η καταδίκη της 19χρονης έγινε αφορμή για το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας να εκφράσει «σοβαρή ανησυχία» για την υπόθεση στην Αγία Νάπα. Ένα hashtag #BoycottCyprus ξεκίνησε στο Twitter ως απάντηση στην ετυμηγορία. Η μητέρα της νεαρής κοπέλας είπε στο BBC ότι υποστηρίζει την εκστρατεία, προσθέτοντας ότι πίστευε ότι η Αγία Νάπα δεν ήταν ασφαλής. 
Η κόρη της καταδικάστηκε μετά από δίκη που ξεκίνησε τον Οκτώβριο για ψευδή ισχυρισμό βιασμού τον Ιούλιο. Μιλώντας στο πρόγραμμα του BBC Radio 4, η μητέρα της, της οποίας το όνομα δεν αποκαλύπτεται, είπε ότι πίστευε ότι η εμπειρία της κόρης της στην Αγία Νάπα δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό. «Ο τόπος δεν είναι ασφαλής... δεν είναι καθόλου ασφαλής και αν πάτε και αναφέρετε κάτι που συνέβη σε σας, είτε θα σας χλευάσουν, ή στη χειρότερη περίπτωση, θα σας συμβεί αυτό που έγινε με την κόρη μου».
 Δικηγόροι που εκπροσωπούν την οικογένεια της 19ρονης έχουν επικρίνει την καταδίκη και τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης από την κυπριακή αστυνομία και τον δικαστή της υπόθεσης. Λένε ότι η δήλωση με την οποία το φερόμενο ως θύμα ανακάλεσε το βιασμό έγινε όταν δεν υπήρχε δικηγόρος ή μεταφραστής και υπογράμμισαν το γεγονός ότι ο δικαστής αρνήθηκε να ακούσει οποιαδήποτε απόδειξη σχετικά με το εάν έλαβε χώρα ο βιασμός. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας περιέγραψε την καταδίκη ως «έντονα δυσάρεστη» τροπή και δεσμεύθηκε να θέσει το θέμα στις κυπριακές αρχές.
Η μητέρα, δήλωσε ότι η κόρη της έπασχε από μετατραυματική διαταραχή άγχους, παραισθήσεις και κοιμόταν 18 ή 20 ώρες την ημέρα λόγω μιας κατάστασης που ονομάζεται υπερυπνία. «Πρέπει να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να την φροντίσουν για αυτό που αντιμετωπίζει. Δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί εδώ (σ.σ. στην Κύπρο) επειδή το να ακούει ξένους να μιλούν δυνατά θα προκαλέσει ένα επεισόδιο...». 
Η μητέρα αποκάλυψε επίσης ότι η κόρη της είχε σχεδιάσει να ξεκινήσει πανεπιστήμιο φέτος αφού έγινε αποδεκτή από όλα τα πανεπιστήμια για τα οποία υπέβαλε αίτηση και μάλιστα έλαβε και υποτροφία. Δηλώνει πως η ετυμηγορία την αναγκάζει να αλλάξει όλη της ζωή της και μπορεί να της στερήσει μια καριέρα. Οι νόμιμοι εκπρόσωποι της 19χρονης έχουν ήδη πει ότι σχεδιάζουν να προσφύγουν κατά της καταδίκης που ορίζει ένα χρόνο φυλάκιση και πρόστιμο.
Επιπλέον η μητέρα δήλωσε ότι σκοπεύει να παραπέμψει την υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου, αλλά υπάρχει μια μακρά λίστα αναμονής.«Οι δικηγόροι μας εξετάζουν τι μπορεί να γίνει για να επιταχυνθεί αυτό και αυτό είναι ίσως κάτι που θα μπορούσε να μας βοηθήσει το Υπουργείο Εξωτερικών, ώστε να το προχωρήσουμε το συντομότερο δυνατόν». Μια σελίδα στο GoFundMe για νομικά έξοδα έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 80.000 £ με στόχο τις 100.000. Η μητέρα της γυναίκας δήλωσε «έκπληκτη» από την υποστήριξη, αλλά πιστεύει ότι το νομικό κόστος θα καταλήξει να είναι ακόμη μεγαλύτερο από αυτό. 
Την ίδια ώρα σχεδόν όλα τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης καλύπτουν με επικριτικό τρόπο για τις κυπριακές Αρχές τη δικαστική εξέλιξη. Η Sun φιλοξένησε δηλώσεις της 19χρονης, η οποία λέει ότι δεν της προκάλεσε έκπληξη η απόφαση με βάση το πώς «από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκα από θύμα κατηγορούμενη». Παρόλα αυτά δηλώνει αποφασισμένη να καθαρίσει το όνομά της. Προσθέτει ότι έχουν επικοινωνήσει μαζί της και άλλες γυναίκες που έχουν υποστεί ανάλογη εμπειρία στην Κύπρο και σημειώνει ότι η μάχη που θα δώσει μέσω έφεσης «είναι μάχη και για εκείνες». 
Δηλώσεις στο BBC έκανε και ο νομικός Μάικλ Πόλακ, μέλος της νομικής ομάδας υπεράσπισης και διευθυντής της οργάνωσης προάσπισης Βρετανών κατηγορουμένων στο εξωτερικό Justice Abroad, ο οποίος διατύπωσε ενστάσεις για τη νομική διαδικασία που ακολουθήθηκε. Ο Βρετανός νομικός επισήμανε ότι το δικαστήριο βασίστηκε σε δήλωση ανάκλησης της αρχικής καταγγελίας βιασμού η οποία υπογράφηκε από τη 19χρονη δίχως την παρουσία δικηγόρου. Κατά τον κ. Πόλακ αυτό συνιστά παραβίαση του ευρωπαϊκού νόμου για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Επίσης, μιλώντας στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV η μητέρα της 19χρονης χαρακτήρισε την καταδικαστική απόφαση «πρωτοφανή» και πρόσθεσε ότι θα συνιστούσε «απόλυτη αδικία» αν ο Κύπριος δικαστής αποφάσιζε πως η κόρη της θα πρέπει να περάσει περισσότερο διάστημα στη φυλακή από τις τεσσερισήμισι εβδομάδες που είχε προφυλακιστεί μέχρι να αφεθεί ελεύθερη με εγγύηση.
 Τέλος, η Υπάτη Αρμοστεία της Βρετανίας στην Κύπρο σε ανάρτησή της αναφέρει ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη Βρετανίδα και την οικογένειά της μετά τη σύλληψή της στην Κύπρο. Παραθέτει ότι προσωπικό της Αρμοστείας είχε επισκεφτεί πολλές τη 19χρονη κατά την κράτησή της και κατά τη διάρκεια των ακροαματικών διαδικασιών, ενώ ήταν σε συχνή επαφή με την υπεράσπισή της και τις τοπικές Αρχές. Παράλληλα, στο twitter άρχισε εκστρατεία με το hashtag #BoycottCyprus, καλώντας τους Βρετανούς να μην επιλέγουν την Κύπρο για διακοπές.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΧΙΛΗ
*30 νεκροί
*2 τυφλοί
*250 ακρωτηριασμένοι
*2500 δέχτηκαν βασανιστήρια
*10 βιασμοί
*3 κάηκαν ζωντανοί




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ. ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ
Επίσκεψη του εγκληματία πολέμου Νετανιάχου σήμερα και κάμποσες συριζαίικες σελίδες καμαρώνουν, αναρτώντας αυτή τη φωτογραφία, με τον Τσιπρα, Νετανιαχου, Αναστασιαδη να σφιγγουν τα χερια, μνημείο ντροπής για Ελλάδα και Κύπρο.
Περηφανεύονται, υπενθυμίζοντας πως η συμφωνία για τον East Med (τον αγωγό που θα μεταφέρει το κλεμμένο από τον λαό της Παλαιστίνης φυσικό αέριο στην Ευρώπη, μέσω Κύπρου και Ελλάδας) ήταν έργο Τσίπρα.
Εν τω μεταξύ,  ελληνικές ακροαριστερές κι αντιπολεμικές οργανώσεις (ΠΑΚΣ της  ΑΝΤΑΡCIA και Κομμουν. Επαν. Δραση Avangarde)  καλούν σε συγκέντρωση στο μετρό Πανόρμου και πορεία στην πρεσβεία των σιωνιστών δολοφόνων σήμερα στις 6, χαρακτηρίζοντας τον Νετανιάχου ανεπιθύμητο και καταγγέλλοντας τον East Med.
Ο καθείς και ο κόσμος του. Ο καθείς και η συνείδησή του. Το ζήτημα είναι να μη φτάσει κάποια μέρα που θα ντρέπεσαι γιατί βάρεσες παλαμάκια σε φονιάδες και έφτυσες πάνω στους τάφους των θυμάτων τους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο "ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ" ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΣΑΠΙΛΑΣ
Την κυρία αυτή τη γνωρίζει το πανελλήνιο, από το μεγάλο φαγοπότι της Ολυμπιάδας. Την ξαναβρίσκουμε τώρα μπροστά μας, με την ανάδειξή της σε επικεφαλής της Επιτροπής Εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.
Αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι ότι η κυρία αυτή συμμετέχει με τον σύζυγό της σε μια εταιρεία που εμμέσως σχετίζεται με την κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Μπα! Δεν κάνανε κάναν ηρωισμό ούτε καμιά ενέργεια κατά του τουρκικού επεκτατισμού.
Απλώς, πούλησαν το πλοίο-γεωτρύπανο "Deep Sea Metro II"  στην Τουρκία. Είναι αυτό που με το νέο του όνομα "Fatih"  πραγματοποιεί γεωτρήσεις στα νερά της Κύπρου.
Ξεχειλίζει ο "πατριωτισμός" των Αγγελοπουλαίων και πώς θ' αντέξουμε τη μπόχα στους επίσημους εορτασμούς του '21! Με μια επιτροπή που θα προσπαθεί να μας πείσει ότι μπορεί και να χύθηκε τσάμπα τόσο αίμα εκείνο τον καιρό. Αφού τα φράγκα υπήρχαν και μπορούσαμε να τα βρούμε με τον Σουλτάνο!
Σχολιο.- Γνωστο απο το 2015 οταν το πουλησε αλλα ολοι το εκαναν γαργαρα και περασε στα ψιλα σαν οικονομικη ειδηση



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μόλις άκουσα δήλωση του υπ.Ναυτιλίας Πλακιωτάκη «Οι 'Ελληνες ναυτικοί έχουν απαχθεί παρανόμως».
Λογικό αν αφεντικό σου είναι ο Μαρινάκης να πιστεύεις πως υπάρχουν και νόμιμες απαγωγές...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο σπίτι της "πεθεράς" μου κόβουν κομμάτι της Εκκλησίας του Χριστού της Παναγίας του Αγίου Βασίλη του παπά του οικουμενικού πατριάρχη ...
Εμείς τρώμε τη δεύτερη βασιλόπιτα



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-"Πεθερούλα μου " να κόψω εγώ την πίτα;
-Έλα κόψε
- Ένα κομμάτι του Χριστού σας,ένα του Θεού σας ένα της Παναγ ........
-Άστο παιδί μου θα την κόψουμε εμείς. ...
-........
ΚΑΛΗ ΧΡΌΝΙΑ ΠΑΙΔΙΆ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Καλημέρα
-Καλή χρονιά
-Τι κάνεις;
-Καλή χρονιά
-Τι θα φάμε σήμερα;
-Καλή χρονιά
-Είσαι μαλακας αγόρι μου;
-Καλή χρονιά



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σήμερα την πρώτη μέρα του χρόνου στην Κατεχόμενη Παλαιστίνη ισραηλινοί στρατιώτες του σιωνιστικού καθεστώτος πήγαν να γκρεμίσουν το σπίτι της οικογένειας Khalailah την ώρα που κοιμόταν.
Όσοι ψάχνουν ξέρουν τι έχει γίνει από το 1948 και μετά και γνωρίζουν ότι έχουν δολοφονηθεί πάνω από 5 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι.Όσοι ψάχνουν ξέρουν επίσης τη διαφορά μεταξύ Ιουδαϊσμού και Σιωνισμού.Γνωρίζουν επίσης το Σύμφωνο της Χααβάρα και το Τάγμα Λεχί,τη σχέση των Ρόθτσιλντ και Ροκφέλερ με το σημερινό Ισραήλ,τη σχέση του βαθέος κράτους της Ελλαδας με τη Μασονική Στοά των Τεκτόνων και των Σιωνιστών που βρίσκεται στην Αχαρνών.
Ουσιαστικα τα ισχυρά ολιγαρχικά λόμπι των ΗΠΑ και της Βρετανίας προφανώς επεδίωκαν τη δημιουργία ενός κράτους με πυρηνικά στη Μεσόγειο με σκοπό τη διάσπαση και το τσάκισμα του Αραβικού κόσμου.Ένα τέτοιο κράτος τρομοκράτης είναι και το σημερινό Σιωνιστικό Ισραήλ,ένα κράτος που η ελίτ του μιλάει για έναν ''ανώτερο και εκλεκτό λαο του θεού''[φυλετική αντίληψη <<ανωτερότητας>>].
Γι αυτό σήμερα λοιπόν θα υποδεχτούμε τον Εγκληματία Πολέμου Μπένζαμιν Νετανιάχου,τον απόγονο εκείνου που ρουφιάνευε τους φτωχότερους Εβραίους στις ναζιστικές αρχές.Σήμερα θα είμαστε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος με προορισμό τη Σιωνιστική Πρεσβεία στις 18:00 το απόγευμα,την ώρα που ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ,ΚΙΝΑΛ και ο πρόεδρος της Κύπρου θα δίνουν τη φιέστα τους στο Ζάππειο.
Νετανιάχου είσαι Ανεπιθύμητος.STOP EAST-MED με σκοπό την επανοηματοδότηση και υπεράσπιση του διεθνούς δικαίου[τα τρία κοιτάσματα φυσικού αερίου ανήκουν σε κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη],για λόγους περιβαλλοντικούς και οικολογικούς[βλέπε κείμενο Δέσποινας Σπανούδη και μελέτες πολλών σεισμολόγων των χωρών της Μεσογείου],για λόγους αντιιμπεριαλιστικούς και λόγους οικονομικούς[κοστοβόρα επένδυση πολλαπλού ρίσκου και κινδύνων]
Κλείνοντας να θυμίσουμε και το καθήκον της Ορθοδοξίας να υπερασπιστεί τους αμάχους και τα γυναικόπαιδα της Παλαιστίνης,μιας και ο ίδιος ο Χριστός γεννήθηκε στην γη των Πελιστάν,στην Γη της Παλαιστίνης.Οι Έλληνες ως λαός έχουμε αποδείξει στο παρελθόν ότι μας ενώνουν ισχυροί δεσμοί φιλίας με την Παλαιστινη,ενώ ο δουλευτής λαός στον 20ο αιώνα που δεν προσκύνησε στους ναζί πάλεψε για να μην εκδιωχθούν οι Εβραίοι κρύβοντάς τους.
Το σημερινό Ισραήλ δεν υπερασπίζεται τα θύματα του Ολοκαυτώματος.Το σημερινό Ισραήλ εργαλειοποιώντας το Ολοκαύτωμα έχει καταφέρει να είναι ένα απάνθρωπο και βάρβαρο σιωνιστικό καθεστώς απαρτχάιντ που διεξάγει συστηματικά από το 1948 και μετά μια Γενοκτονία σε βάρος των Παλαιστινίων.Στο πλαίσιο αυτό έχει δημιουργήσει και Λόατκι Φεστιβάλ ώστε να δείχνει την ανοχή του στη σεξουαλική διαφορετικότητα για να αποκρύπτει τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΤΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.
Την αστική τάξη,τις ΗΠΑ και το Ισραήλ συμφέρει ο East Med με τις πολυεθνικές εταιρείες και τους μετόχους που θα μπουν στο κόλπο.Ούτε το λαό μας,ούτε τους γειτονικούς λαούς,ούτε την ίδια τη λεκάνη της Μεσογείου.Ο East Med είναι ουσιαστικά η αρχή μιας νέας διευθέτησης και μοιράσματος του κόσμου.Είναι η ολοκλήρωση του σχεδίου του ''Μεγάλου Ισραήλ''υπό την ηγεμονία των ΗΠΑ,ώστε να απομονωθεί ενεργειακά η Ρωσία από την Ευρώπη και η Ευρώπη να παραμείνει ως νεοφιλελεύθερη Ένωση υπό τη σκέπη των ΗΠΑ.Αυτές οι διευθετήσεις όμως δεν γίνονται αναίμακτα.
Την αστική τάξη,τις ΗΠΑ και το Ισραήλ συμφέρει ο East Med με τις πολυεθνικές εταιρείες και τους μετόχους που θα μπουν στο κόλπο.Ούτε το λαό μας,ούτε τους γειτονικούς λαούς,ούτε την ίδια τη λεκάνη της Μεσογείου.Ο East Med είναι ουσιαστικά η αρχή μιας νέας διευθέτησης και μοιράσματος του κόσμου.Είναι η ολοκλήρωση του σχεδίου του ''Μεγάλου Ισραήλ''υπό την ηγεμονία των ΗΠΑ,ώστε να απομονωθεί ενεργειακά η Ρωσία από την Ευρώπη και η Ευρώπη να παραμείνει ως νεοφιλελεύθερη Ένωση υπό τη σκέπη των ΗΠΑ.Αυτές οι διευθετήσεις όμως δεν γίνονται ποτέ αναίμακτα.

Ενώ ο κόσμος γιορτάζει το νέο έτος...
Σιωνιστική στρατιώτες κατοχής που κάνουν επιδρομή στο σπίτι της οικογένειας Khalailah πολύ νωρίς το πρωί, ενώ η οικογένεια εξακολουθεί να κοιμάται, ζητώντας τους να φύγουν για να ισοπεδώνουν το σπίτι τους. Δεν περίμεναν μέχρι η οικογένεια να κάνει έξωση σε όλο τον κόσμο (σπίτι) και ξεκίνησαν την καταστροφή με το χέρι μέχρι να φτάσει η μπουλντόζα για να τελειώσει αυτό το έγκλημα πολέμου, κατεχόμενη Παλαιστίνη, 1 Ιανουαρίου 2020.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σοφά λόγια και επίκαιρα από τον Φώτη Κόντογλου.

"...Σήμερα νομίζεται καλὸς σὲ ὅλα, ὅποιος εἶναι ἀδιάφορος, ὅποιος δὲν νοιάζεται γιὰ τίποτα, ὅποιος δὲν νιώθει καμιὰ εὐθύνη. Ἀλλιῶς τὸν λένε σωβινιστή, τοπικιστή, μισαλλόδοξο, φανατικό.
Ὅποιος ἀγαπᾶ τὴν χώρα μας, τὰ ἤθη καὶ ἔθιμά μας, τὴν παράδοσή μας, τὴν γλώσσα μας, θεωρεῖται ὀπισθοδρομικός.
Οἱ ἀδιάφοροι περνοῦν γιὰ φιλελεύθεροι ἄνθρωποι, γιὰ ἄνθρωποι ποὺ ζοῦνε μὲ τὸ πνεῦμα τῆς ἐποχῆς μας, ποὺ ἔχουν γιὰ «πιστεύω» τὴν καλοπέραση, τὸ εὔκολο κέρδος, τὶς εὐκολίες, τὶς ἀναπαύσεις, κι ἂς μὴν ἀπομείνῃ τίποτα ποὺ νὰ θυμίζῃ σὲ ποιὸ μέρος βρισκόμαστε, ἀπὸ ποὺ κρατᾶμε, ποιοὶ ζήσανε πρὶν ἀπὸ μᾶς στὴν χώρα μας.
Ἡ ξενομανία μᾶς ἔγινε τώρα σωστὴ ξενοδουλεία, σήμερα περνᾶ γιὰ ἀρετή, κι ὅποιος ἔχῃ τούτη τὴν ἀρρώστεια πιὸ βαρειὰ παρμένη, λογαριάζεται γιὰ σπουδαῖος ἄνθρωπος. Ἡ Ἑλλάδα ἔγινε ἕνα παζάρι ποὺ πουλιοῦνται ὅλα, σὲ ὅποιον θέλῃ νὰ τὸ ἀγοράσῃ.
Καταντήσαμε νὰ μὴν ἔχουμε ἀπάνω μας τίποτα ἑλληνικό, ἀπὸ τὸ σῶμα μας ἴσαμε τὸ πνεῦμα μας. Τὸ μασκάρεμα ἄρχισε πρῶτα ἀπὸ τὸ πνεῦμα, καὶ ὕστερα ἔφθασε καὶ στὸ σῶμα. Περισσότερο ἀντιστάθηκε σὲ αὐτὴ τὴν παραμόρφωση ὁ λαὸς καὶ βαστάξε καμπόσο, μὰ στὸ τέλος τὸν πῆρε τὸ ρεῦμα καὶ….
πάει καὶ αὐτός. Μάλιστα εἶναι χειρότερος ἀπὸ τοὺς γραμματισμένους.
Τώρα μαϊμουδίζει τὰ φερσίματα καὶ τὶς κουβέντες ποὺ βλέπει στὸν κινηματογράφο, ἔγινε ἀφιλότιμος καὶ ἀδιάντροπος. Ἐνῷ πρῶτα ξεχώριζε ἀπὸ ἄλλες φυλές, γιατὶ ἦταν σεμνός, φιλότιμος, ντροπαλός, καλοδεκτικός, τώρα ἔγινε ἀγνώριστος.
Τὰ ὄμορφα χαρακτηριστικά του, σβήνουνε μέρα μὲ τὴν μέρα. Καὶ οἱ λιγοστοὶ ποὺ διατηροῦνε ἀκόμη λίγα σημάδια ἀπὸ τὴν ὀμορφιὰ τῆς ἑλληνικῆς ψυχῆς, παρασέρνονται σὲ αὐτὴ τὴν παραμόρφωση ἀπὸ τοὺς πολλούς, ποὺ εἶναι οἱ ἔξυπνοι, οἱ συγχρονισμένοι, οἱ μοντέρνοι, ἀλλὰ ποὺ εἶναι στ᾿ ἀληθινὰ οἱ ἀναίσθητοι καὶ οἱ ἀποκτηνωμένοι.
Οἱ καλοὶ ντρέπονται γιατὶ εἶναι καλοί, συμμαζεμένοι καὶ μὲ ἀνατροφή. Οἱ ἄλλοι τοὺς λένε καθυστερημένους. Συμπαθητικὸς ἄνθρωπος δύσκολα βρίσκεται πιὰ σήμερα στὸν τόπο μας. Ἡ μόδα εἶναι νὰ εἶναι κανεὶς ἀντιπαθητικός, κρύος, ἄνοστος καὶ μάγκας. Μάλιστα ὅπως ὅλα φραγκέψανε, φράγκεψε καὶ ὁ μάγκας."
Φώτης Κόντογλου (Αγιογράφος-λογοτέχνης)



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ανακοίνωση του PFLP (Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης) στον ελληνικό λαό: Διώχτε τον εγκληματία πολέμου Νετανιάχου!
Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης παροτρύνει το ελληνικό κίνημα, τον ελληνικό λαό και όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του κόσμου να εμποδίσουν την προγραμματισμένη επίσκεψη του πρωθυπουργού του σιωνιστικού κράτους, του εγκληματία πολέμου Νετανιάχου, στην ελληνική πρωτεύουσα, την Αθήνα, στις 2 Γενάρη. Ο Νετανιάχου πρόκειται να πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα προκειμένου να υπογράψει μια συμφωνία αερίου για τη μεταφορά του κλεμμένου παλαιστινιακού φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Αυτή η συμφωνία θα δέσει την ελληνική οικονομία και την κυπριακή με τη σιωνιστική ολότητα.
Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης παροτρύνει το ελληνικό κίνημα να δράσει ως προς την παρεμπόδιση αυτής της ενεργειακής συμφωνίας και να κάνει ξεκάθαρο ότι ο Νετανιάχου δεν είναι ευπρόσδεκτος στην Ελλάδα. Οι όλο εντεινόμενοι πολιτικοί, στρατιωτικοί και οικονομικοί δεσμοί μεταξύ του σιωνιστικού κράτους και της Ελλάδας, ενδυναμωμένοι από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τώρα πλήρως ενστερνισμένοι από το δεξιό καθεστώς, πατάνε πάνω στον παλαιστινιακό και αραβικό λαό των οποίων οι ενεργειακοί πόροι κατάσχονται, κλέβονται και εμπορεύονται από την παράνομη κατοχή. Επιπλέον, αυτή η συμφωνία, όχι μόνο δεν στηρίζει την ελληνική κυριαρχία ή την οικονομική ενδυνάμωση, αλλά προσπαθεί ακριβώς να δέσει την οικονομία της Ελλάδας με αυτή των Σιωνιστών, αφήνοντας τους ελληνικούς φυσικούς πόρους εκτεθειμένους στην εκμετάλλευση και την υφαρπαγή τους από τις ΗΠΑ, το σιωνιστικό κράτος και τις ευρωπαϊκές δυνάμεις. Έρχεται χέρι με χέρι με τις προσπάθειες σύνδεσης και πρόσβασης της Ελλάδας στον ηλεκτρισμό που κλέβει και εμπορεύεται ο σιωνισμός μέσω του αγωγού EuroAsia Interconnector.
Η επίσκεψη Νετανιάχου είναι μια επίθεση στον παλαιστινιακό και στον ελληνικό λαό, την κυριαρχία τους, τον πλούτο και τους φυσικούς τους πόρους. Το σιωνιστικό πρότζεκτ δεν παρέχει καμία λύση στην οικονομική κρίση – το μόνο που θα φέρει είναι ακόμα περισσότερη δυστυχία για την Ελλάδα, την Παλαιστίνη και τον κόσμο. Στην πραγματικότητα η κατοχή, σύμμαχος των ΗΠΑ, θέλει να επιβάλλει την ηγεμονία της και να κυριεύσει σε όλη την περιοχή της Μεσογείου αφήνοντας τους φυσικούς πόρους εκτεθειμένους στη λεηλασία και χρησιμοποιώντας τους σαν βάση για τις επεκτατικές επιθέσεις τους σε όλη την περιοχή.
Παροτρύνουμε όλες τις αριστερές δυνάμεις, τα σωματεία, τα κοινωνικά κινήματα και τις παλαιστινιακές και αραβικές κοινότητες στην Ελλάδα να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να μπλοκάρουν την επίσκεψη του Νετανιάχου και την υπογραφή της συμφωνίας. Κάντε το θυμό σας να φανεί ξεκάθαρα ενάντια στα συνεχιζόμενα, καθημερινά εγκλήματα της σιωνιστικής κατοχής: τις δολοφονίες, τις επιθέσεις στα δικαιώματα των προσφύγων, τις κατεδαφίσεις των σπιτιών, την αρπαγή της γης, τις μαζικές συλλήψεις, τα βασανιστήρια, τις επιθέσεις, την πολιορκία και το βομβαρδισμό της Γάζας. Πάρτε θέση ενάντια στην κλοπή και τον έλεγχο των παλαιστινιακών και ελληνικών πλουτοπαραγωγικών πηγών από το σιωνισμό και τον ιμπεριαλισμό.
Ο παλαιστινιακός κι ο ελληνικός λαός στέκονται δίπλα δίπλα στο ξεμπρόστιασμα του φασισμού, τις επιθέσεις στην κρατική σας κυριαρχία, την κατάρρευση της οικονομίας και τη λιτότητα. Η ανεξάρτητη ανάπτυξη της Ελλάδας μπορεί να δυναμώσει μόνο πάνω στο μποϊκοτάζ του Ισραήλ και των εταιρειών και θεσμών που συντηρούν αυτό το παράνομο, εποικιστικό, ρατσιστικό πρότζεκτ του απαρτχάιντ. Ο σιωνισμός επιδιώκει την εδραίωσή του στην περιοχή μέσω αυτών των αγωγών κλοπής και καταστροφής. Κάντε ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα δεν θα γίνει ένα αιματοβαμμένο μονοπάτι για τη μεταφορά του κλεμμένου παλαιστινιακού αερίου!
Ο Νετανιάχου θέλει με αυτήν την επίσκεψη να φτιάξει την εικόνα του μετά τα σκάνδαλα διαφθοράς και ακόμα περισσότερο, μετά την ανακοίνωση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ότι θα ξεκινήσει επίσημη έρευνα για τα ισραηλινά εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στην Παλαιστίνη. Ο ελληνικός λαός έδειχνε ανέκαθεν, με την άνευ όρων αλληλεγγύη του και τις μαζικές διαδηλώσεις, ότι είναι με την Παλαιστίνη. Οι αγώνες σας συνεχίζουν να εμπνέουν το κίνημά μας. Τώρα είναι η ώρα να ενωθείτε ακόμα μια φορά στο δρόμο για τη δικαιοσύνη και τη νίκη: Οι εγκληματίες πολέμου είναι ανεπιθύμητοι στην Ελλάδα!
Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης
26 Δεκέμβρη 2019




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πεθερος του υπουργου Γεραπετριτη ο αντιπροεδρος της ΤΕΡΝΑ που εκοψε την Ελλαδα στα δυο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επελαση ενοπλων του Καμερουν στο βαπορι του εφοπλιστη Μαρτινου. Απηχθησαν 3 Ελληνες ναυτικοι. Εκθετος ο διοικητης του Αγιου Ορους Μαρτινος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χαμός με τις φωτό από το Σύνταγμα την Πρωτοχρονιά- Μόνο άντρες μετανάστες
Γιορτή στο Σύνταγμα μόνο για άντρες;- “Βυζάκια έξω”, το σχόλιο της Αφροδίτης Μάνου
02 Ιαν. 2020 - 14:50
Πολλά σχόλια έχουν προκαλέσει οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν τις τελευταίες 48 ώρες από την Γιορτή του Δήμου Αθηναίων στο Σύνταγμα για την αλλαγή του χρόνου. Πολλοί ήταν αυτοί που σχολίασαν, ότι στην πλατεία για την γιορτή της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, δεν υπήρχε γυναίκα ούτε για δείγμα, αφού ο χώρος είχε κατακλυστεί από άνδρες.κυρίως μετανάστες.
Τα σχόλια είναι χαρακτηριστικά:
Στις συναυλίες που γίνονται στο Σύνταγμα τα τελευταία χρόνια για τη πρωτοχρονιά, πηγαίνουν μόνο άντρες μετανάστες. Ποια γυναίκα θα τολμήσει να πάει εκεί; Δυστυχώς η ζωή μας έχει ήδη αλλάξει και εμείς κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας ακόμα.
Ακόμα και η Αφροδίτη Μάνου, που παροτι αριστερών καταβολών λεει τις αληθειες για τους οικονομικους λαθρομετανάστες που εχουν μαζεψει, το σχολίασε με τον τρόπο της:
Να μού λείπει αυτή η "πολυπολιτισμικότητα". Να μού λείπει μια πλατεία γεμάτη πηγαία, μεγάλα αντρικά χαμόγελα που φωτογραφίζονται και φωτογραφίζουν την παντελή γυναικεία απουσία απ' τη Γιορτή, απ' τη Χαρά και τη Ζωή. Βυζάκια έξω, κορίτσια! Μην αφήσετε να σάς εξορίσουν απ' τη χαρά!
Πολύ κόσμος είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος για την γιορτή της Πρωτοχρονιάς, αλλά οι γυναίκες ήταν απούσες...




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας σήμερα στην Αθήνα,όπου θα κλείσουν σταδιακά κεντρικοί και περιφερειακοί δρόμοι της πόλης.Η αρχή γίνεται στις 11:30' έως και τις 13:00 στην Αττική Οδό, στο τμήμα από αεροδρόμιο προς Κατεχάκη.Μετά,σιγά σιγά θα κλείνουν όλοι οι δρόμοι του κέντρου κι αυτοί που θα οδηγούν στο Ζάππειο.
ΠΡΟΣΟΧΗ!Η ταλαιπωρία,στην οποία θα υποβληθούν σήμερα οι Αθηναίοι ΔΕΝ οφείλεται σε κινητοποίηση κάποιων "ενοχλητικών" απεργών που διεκδικούν αυτά που τους ανήκουν και..."ταλαιπωρούν τους φιλήσυχους πολίτες",αλλά ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΤΟΜΟ,τον πρωθυπουργό του Ισραήλ και ΣΦΑΓΕΑ των Παλαιστινίων,Μπ.Νετανιάχου!
Είμαι περίεργος,θα βγει κάποιος από αυτούς που,όποτε έχει κάποια απεργία,τότε θυμάται...ότι ταλαιπωρείται να γράψει πως ταλαιπωρείται επειδή...περνάει ο νεοναζί Νετανιάχου?
Μπαααα!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τραγωδία! Μητέρα πέταξε την 5χρονη κόρη της στο κενό και αυτοκτόνησε
02/01/2020
Σε μια εποχή καπιταλιστικής κρίσης, αποικιοποίησης της χώρας, φτωχοποίησης και κοινωνικής εξαθλίωσης, έλλειψης αλληλεγγύης, αλληλοεξόντωσης και κοινωνικής αφασίας, για τα οποία όλοι μας λίγο πολύ ευθυνόμαστε, καθημερινές κοινωνικές τραγωδίες και αποτρόπαια εγκλήματα κάθε μορφής παρουσιάζουν απίστευτη έκταση. Η μάνα που πετάει την 5χρονη κόρη της στο κενό και στη συνέχεια αυτοκτονεί είναι κάτι περισσότερο από ασύλληπτο ως γεγονός και κάτι πολύ πιο τραγικό και από την πιο φριχτή τραγωδία! Και όμως το προσπερνάμε με μια στιγμιαία φευγαλέα ανάγνωση του τίτλου. Για να κλειστούμε γρήγορα στο μικρόκοσμό μας και αν όχι για να αισθανθούμε αποτροπιασμό για την “κακούργα” μάνα, παραβλέποντας ότι θυσίασε ότι πολυτιμότερο είχε και την ίδια της τη ζωή.
Τραγωδία στην Πεύκη: Μια 32χρονη μητέρα πέταξε το πεντάχρονο κοριτσάκι της από την ταράτσα τριώροφης κατοικίας και στη συνέχεια βούτηξε και εκείνη στο κενό. Η απίστευτη τραγωδία έγινε στις 11.40 στην οδό Κολοκοτρώνη 67 στην Πεύκη. Μάνα και κόρη είναι νεκρές.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H πρώτη ανάρτηση της χρονιάς είναι το ντοκουμέντο μιας πολύ σοβαρής παρανομίας της Ελληνικός Χρυσός στην Ολυμπιάδα. Είναι Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, 12:00 το μεσημέρι και φορτηγό της εργολάβου εταιρείας “ΜΑΓΟΥΝΑΚΗΣ Ο.Ε.” αδειάζει φορτίο με νέο τέλμα εμπλουτισμού μέσα στον – υποτίθεται “αποκατεστημένο” – παλαιό χώρο απόθεσης τελμάτων της Ολυμπιάδας. Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό καθώς στο συγκεκριμένο σημείο έχει ήδη αποτεθεί σημαντική ποσότητα τελμάτων. Την ώρα που η εταιρεία με πληρωμένα δημοσιεύματα διαφημίζει το “περιβαλλοντικό της έργο” στην Ολυμπιάδα και μαζεύει βραβεία και τιμές, η χαβούζα ξαναγεμίζει με τοξικά απόβλητα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σε αντίθεση με διάφορους "κινηματικους "που κάνουν ΧΡΟΝΙΑ προπαγάνδα υπέρ των "εξεγερμένων "τάχα μου ("Syrian rebels "που εν τέλει απεδειχθησαν τζιχαντιστές μισθοφόροι της σαουδικής Αραβίας,ΗΠΑ,Ισραήλ κτλ ..μισθοφόροι του ΙΣΙΣ δηλαδή της Αλ Κάιντα στην Συρία )και στηρίζουν τους δυτικούς βομβαρδισμούς ("για να ελευθερώσουν τους Σύριους από τον αιμοσταγή δικτάτορα Άσαντ " όπως τώρα χρόνια μας κοπαναγαν ενώ δείχναμε ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα. .ακόμη θυμάμαι όταν απελευθερώθηκε το Χαλέπι και κραυγαζανε κάποιοι "αναρχοσυνδικαλιστες"ότι ο δικτάτορας θα τους σφαγιασει όλους και με διαγραψανε διότι είχα άλλη γνώμη ..και πόσα άλλα παραδείγματα που δείχνει την μεγάλη αδυναμία του "αριστερού στρατοπέδου "και του εξωκοινοβουλευτικού δε..η ίδια ιστορία με την Ουκρανία ,η ίδια ιστορία με την Λιβύη,με το Ιράκ,και η ίδια δειλία και ανήθικη στάση με την Παλαιστίνη και την Υεμένη ..
Δεν ξεχνώ τίποτα )..λοιπόν ένας εθελοντής Γάλλος δάσκαλος κάνει φοβερή δουλειά εκεί στο Χαλέπι με τα πιτσιρίκια,με τα ζώα,με όλους βασικά τους κατοίκους και καταγγέλει την αισχρή Γαλλική στάση στην Συρία ..αλλά βλέπετε δεν είναι κάτι με "ιδεολογική ταμπελα "οπότε όλοι ΜΟΥΓΓΑ και υποκρισία ..

#Χαλέπι Χριστούγεννα 2018
Το πιο αγνό φως της ανθρωπότητας βρίσκεται συχνά στα πιο απροσδόκητα μέρη όπου οι δυσκολίες είναι με αγάπη και συμπόνια... Ευχαριστώ τον Pierre Le Corf που με συστήνει σε έναν κόσμο με βαθιά γενναιοδωρία και απλή ανθρωπότητα που συχνά κρύβεται από εμάς. Στο Χαλέπι οι άνθρωποι έχουν υποστεί 8 χρόνια πολέμου και κακουχίες και πολλοί ζουν ακόμα σε επικίνδυνες και επισφαλείς συνθήκες αλλά κάθε σπίτι που επισκεφτήκαμε μας άνοιξε τα χέρια και τις καρδιές τους, μας πρόσφεραν ό, τι λίγο είχαν και πάνω από όλα ζεστό τα πνεύματα μας με το χαμόγελα και αισιοδοξία παρ ' όλα αυτά που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση.
Υπήρχε μια μικρή έκπληξη όταν είδαν τη μαμά Noel αντί για τον Baba Noel αλλά αυτό σύντομα ήταν. Αυτή η μέρα με έχει επηρεάσει βαθιά - άγγιξα τη φλόγα της ανθρωπότητας και δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Είθε ο Θεός να προστατεύσει αυτές τις γλυκές ψυχές και να τους φέρει ένα μέλλον ειρήνης και ηρεμίας. Μακάρι να βρουν έναν τρόπο να διαδικασία και να ξεπεράσουν το τραύμα που έχουν υποστεί οι κυβερνήσεις μας και τα διαμεσολαβητή τέρατα τους στο έδαφος στη Συρία.
Παρακαλώ στηρίξετε τον Pierre στο ακούραστη έργο του για να προσφέρει κάποια άνεση σε αυτούς τους ανθρώπους και πάνω απ ' όλα τα παιδιά που έχουν δει πράγματα που έχουν κλέψει την παιδική τους ηλικία και την έχουν μετατρέψει σε μια ζωντανή κόλαση... κατά τη διάρκεια της κατοχής του East Χαλέπι από τις τρομοκρατικές ομάδες.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μα κάνει η Μοσάντ τέτοια πράγματα ? Α πα πα
Βρε τους "φίλους" μας τους Ισραηλινούς.. Βρε τις αθώες ισραηλινές εταιρίες...
"Τα διεθνή εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν αφορούν:
• Τον Ταλ Ντίλιαν, διευθυντή της εταιρείας Wispear
• Τον Αβνί Σαχάκ, διευθυντή της εταιρείας NCIS και πρόεδρο της εβραϊκής κοινότητας στην Κύπρο
• Τρίτο Ισραηλινό, ο οποίος έχει άμεση σχέση με τις εταιρείες τους, που στεγάζονται στο ίδιο κτίριο στη Λάρνακα."

Θρίλερ κατασκοπείας στην Κύπρο : Διεθνή εντάλματα σύλληψης για τρεις Ισραηλινούς
Οι Ισραηλινοί θεωρούνται ύποπτοι για υπόθεση συνωμοσίας και άλλα συναφή θέματα που αφορούν την πολύκροτη υπόθεση με το κατασκοπευτικό βαν, το οποίο κατακρατείται από τις κυπριακές αστυνομικές αρχές.
2 Ιανουαρίου 2020, 03:25

Εκδόθηκαν τελικά τα τρία διεθνή εντάλματα σύλληψης για τους Ισραηλινούς σε σχέση με το κατασκοπευτικό βαν και τις δραστηριότητές τους στην Κύπρο.
Ανακριτές του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων του Αρχηγείου Αστυνομίας είχαν προχθές συνάντηση για το θέμα με τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, ο οποίος ουσιαστικά άναψε το πράσινο φως για να προχωρήσουν με την έκδοση των ενταλμάτων.
Βρίσκονται στη χώρα τους
Ο Κώστας Κληρίδης ενημερώθηκε για το στάδιο που έχουν φτάσει οι έρευνες και για τις πληροφορίες των Αρχών ότι οι τρεις Ισραηλινοί βρίσκονται στη χώρα τους και παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν δεν έρχονται για να ανακριθούν για την υπόθεση.
Η έκδοση των διεθνών ενταλμάτων σύλληψης σημαίνει ότι οι τρεις επηρεαζόμενοι θα καθηλωθούν στη χώρα τους, αφού σε περίπτωση που ταξιδέψουν στο εξωτερικό θα συλληφθούν.
Τα διεθνή εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν αφορούν:
• Τον Ταλ Ντίλιαν, διευθυντή της εταιρείας Wispear
• Τον Αβνί Σαχάκ, διευθυντή της εταιρείας NCIS και πρόεδρο της εβραϊκής κοινότητας στην Κύπρο
• Τρίτο Ισραηλινό, ο οποίος έχει άμεση σχέση με τις εταιρείες τους, που στεγάζονται στο ίδιο κτίριο στη Λάρνακα.
Παρασκηνιακές προσπάθειες
Οπως έγραψε σε εφημεριδα της Κυπρου, πριν την έκδοση των ενταλμάτων είχαν προηγηθεί τις τελευταίες μέρες παρασκηνιακές προσπάθειες ώστε οι τρεις ή έστω ο Ντίλιαν να έρθει στην Κύπρο για να δώσει ανακριτική κατάθεση.
Ωστόσο, δεν επήλθε συμφωνία αφού οι ανακριτές ζητούσαν όπως έλθει και συλληφθεί, ενώ από την πλευρά του ο Ντίλιαν φέρεται να αποδέχεται να δώσει κατάθεση, αλλά να μη συλληφθεί.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία του Ισραήλ, δεν εκδίδεται ισραηλινός υπήκοος, κάτι που ίσχυε και στην Κύπρο πριν την ένταξή της στην ΕΕ. Αργότερα τροποποιήθηκε το Σύνταγμα ώστε να μπορεί να εκδοθεί κύπριος υπήκοος όπως γίνεται και με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ.
Οι Ισραηλινοί θεωρούνται ύποπτοι για υπόθεση συνωμοσίας και άλλα συναφή θέματα που αφορούν το κατασκοπευτικό βαν το οποίο κατακρατείται από τις αστυνομικές Αρχές.
Σοβαρά ζητήματα
Από τα ευρήματα των ανακριτών έχουν προκύψει σοβαρά ζητήματα, όπως είχε αναφερθεί στο δικαστήριο κατά την προσαγωγή τριών προσώπων, όλοι Κύπριοι, που αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθεροι με απόφαση δικαστηρίου.
Τόσο στο βαν όσο και στους σέρβερ των υπολογιστών που κατασχέθηκαν από τα γραφεία της εταιρείας του Ντίλιαν, έχουν εντοπιστεί σωρεία από αρχεία με κωδικούς συσκευών, αντένες και άλλα ευρήματα, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε ότι κατά την εισαγωγή του οχήματος αυτό δηλώθηκε για μετεωρολογικούς σκοπούς, ενώ στη συνέχεια διαφημιζόταν ότι θα μπορούσε να παρακολουθεί τηλεφωνικές συνδιαλέξεις.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σ' αγαπάμε Τσελσυ διότι αρνεισαι να ξεπουληθεις και να ρουφιανεψεις
Η Τσέλσι Μάνινγκ περιγράφει με ποσοστά τα τελευταία δέκα χρόνια της ζωής της: (2010-2019):
- 77.76% στη φυλακή
- 11.05% στην απομόνωση
- 51.23% αγωνίστηκα για την επιβεβαίωση του φύλου μου
- 100.00% ήμουν αληθινή προς τον εαυτό μου ό,τι κι αν γινόταν
- 0.00% υποχώρησα"



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Lyndon LaRouche:«Οι Έλληνες δεν χρωστάνε τίποτα, το χρέος είναι απάτη»
9 Απριλίου 2018
Ο Lyndon LaRouche είναι Αμερικανός πολιτικός ακτιβιστής και ιδρυτής του κινήματος LaRouche και του Schiller Institute, ο οποίος έχει αποκαλύψει ότι, το χρέος της Ελλάδας είναι πλασματικό. «Το Ελληνικό χρέος δεν είναι ως επί το πλείστον ελληνικό χρέος. Το χρέος το οποίο η Γερμανία και άλλες χώρες απαιτούν να πληρώνεται αφορούν χρήματα που οι Έλληνες δεν πήραν! Έτσι, οι Έλληνες δεν οφείλουν αυτά τα χρήματα. Πρόκειται για απάτη”, αναφέρει ο ίδιος σε αναλύσεις και συνεντεύξεις του και ειδικότερα στην έκδοση E.I.R. Weekly.
Τι απαιτούν οι διεθνείς εξουσιαστές να κάνει η Ελλάδα, αντί για τερματισμό αυτής της πανευρωπαϊκής απάτης από τις τράπεζες; Θέλουν να τρέξει ένα δημοσιονομικό πλεόνασμα του ετήσιου προϋπολογισμού της ύψους 3,5% της, αποκλειστικά και μόνο για να πληρώσει το «ελληνικό χρέος». Γνωρίζετε τι θα σήμαινε αυτό αν προωθούνταν ως λύση για τις Ηνωμένες Πολιτείες; Να τρέξουν ένα φορολογικό πλεόνασμα 750 δισεκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο, προκειμένου η κυβέρνηση να πληρώσει το χρέος της. Αυτό είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί.
Το «ελληνικό χρέος» είναι μια απάτη
Το «ελληνικό χρέος» είναι μια απάτη, ίδια με τη διάσωση TARP εδώ στις ΗΠΑ. Γίνεται εκτύπωση των $ 4 τρισεκατομμυρίων σε νέα κεφάλαια για να καλύψουν τα χρέη της Wall Street. Και δράστες είναι οι ίδιες οι συστημικές τράπεζες. Απλά η Ελλάδα δεν έχει τον πολιτικό ηγέτη που θα αντισταθεί για ν’ ανατρέψει την κατάσταση, αφού κυβερνήθηκε από δωσίλογους όλα αυτά τα χρόνια.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι μεγάλες τράπεζες πήραν τα εκατομμύρια και τα μετέτρεψαν σε τοξικά χρεόγραφα που ανατίναξαν το χρηματοπιστωτικό σύστημα και το σύνολο της οικονομίας το 2008. Η κυβέρνηση τους γλίτωσε την ίδια ώρα που το βιοτικό επίπεδο των πολιτών βυθίστηκε.
Στην Ευρώπη, οι τράπεζες αγόρασαν τα χρεόγραφα ενυπόθηκων δανείων από τις τράπεζες των ΗΠΑ. Ταυτόχρονα έκαναν εκατομμύρια unrepayable subprime δάνεια των δικών τους -όχι μόνο για τους ιδιοκτήτες σπιτιού, αλλά και για τις κυβερνήσεις, χωρίς τα μέσα για να τα εξοφλήσουν, όπως εκείνες της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, της Ουγγαρίας και άλλων.
Μεγάλες τράπεζες της Wall Street είχαν εμπλακεί, ιδίως η Goldman Sachs, η οποία δημιούργησε τα «μαγικά» παράγωγα: Το «Πάρτε ένα τραπεζικό δάνειο για την Ελλάδα», το κάνουν να μοιάζει με ένα απλό «νόμισμα ανταλλαγής» και όχι ένα χρέος – αλλά δέκα χρόνια αργότερα το μετατρέπουν σε ένα πολύ μεγαλύτερο χρέος.
Η κρίση χρέους στις μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες ξέσπασε το 2009, ένα χρόνο αργότερα από την κρίση που σημειώθηκε στο αμερικανικό τραπεζικό σύστημα. Τότε οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, οι οποίες ήταν εξίσου υπερχρεωμένες, δημιούργησαν το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), το αντίστοιχο δηλαδή TARP (Troubled Asset Relief Program), ύψους 1 τρισ. δολαρίων.
Διέσωσαν τους τραπεζικούς κολοσσούς, με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, χρησιμοποιώντας «μόνο» τα 600 δισ. για να πληρώσουν τα ανεξόφλητα χρέη των κυβερνήσεων. Τα 275 δισ. δολάρια καταβλήθηκαν για την αποπληρωμή του «ελληνικού χρέους».
Αυτή η τεράστια τραπεζική διάσωση εγκρίθηκε από την ελληνική, την ιρλανδική και άλλες κυβερνήσεις και πέρασε κατευθείαν στις τράπεζες που υπήρξαν οι subprime δανειστές τους. «Πρέπει να τονίσουμε ότι αυτό το γεγονός είναι πρωταρχικής σημασίας για τις ΗΠΑ. Μπορεί να βυθιστεί η Wall Street εξαιτίας του. Αν υποβαθμιστεί η ελληνική απάτη, θα ξεκινήσει μια αλυσιδωτή αντίδραση του διεθνούς υπερατλαντικού συστήματος, όπως το σύστημα της Wall Street, το βρετανικό κ.α. Σε αυτούς τους ανθρώπους οφείλεται το χρέος και όχι στους Έλληνες»
Η απάτη με το Ελληνικό χρέος είναι κλασικό κόλπο.
Το 2009 το χρέος στην Ελλάδα ήταν 300 δισ. δολάρια. Στη συνέχεια, η χώρα έλαβε δύο τεράστια πακέτα διάσωσης για το 2010 και το 2012, περίπου 140 δισεκατομμύρια δολάρια το καθένα. Λιγότερο από το 10% των εν λόγω 275 δισεκατομμυρίων δολαρίων έμεινε στην Ελλάδα και χρησιμοποιήθηκε από την Ελληνική κυβέρνηση. Τουλάχιστον το 90% των χρημάτων αυτών πήγε κατευθείαν και άμεσα στην Deutsche Bank, την HSBC, την JPMorgan Chase, καθώς και στους υπόλοιπους καρχαρίες, ενώ αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου δόθηκαν στα hedge funds. Έχει αποδειχθεί με αδιαμφισβήτητα στοιχεία ότι στην πραγματικότητα η ελληνική κυβέρνηση έλαβε μόνο το 3% των 275 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Οι μόνες τράπεζες που αναγκάστηκαν να διαγράψουν το «Ελληνικό χρέος» ήταν οι Ελληνικές. Οι τράπεζες της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου διατήρησαν το τοξικό χρέος στο «ενεργητικό» τους, εγγυημένο 100% από την ευρωπαϊκή απάτη διάσωσης. Όλο αυτό οδήγησε στη χρεοκοπία των ελληνικών τραπεζών, αναγκάζοντας την Ελληνική κυβέρνηση να δανειστεί άλλα 50 δισ. δολάρια για να τις διασώσει. Έτσι, αντί να μειώνεται, το ελληνικό χρέος αυξανόταν. Μία απόλυτη απάτη!
Στη συνέχεια, από το 2010 μέχρι και σήμερα, η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, κλπ υποχρεώθηκαν να πληρώσουν το «λογαριασμό» για τη διάσωση των τραπεζών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Επέβαλαν τόσο σκληρά μέτρα λιτότητας που οι πολίτες τους μετανάστευσαν, τα ποσοστά θνησιμότητας αυξήθηκαν, οι γεννήσεις μειώθηκαν και η αιθαλομίχλη έπνιξε τις πόλεις, αφού οι κάτοικοι δεν μπορούσαν πλέον να πληρώσουν για τη θέρμανσή τους. Μετά από πέντε χρόνια «τιμωρίας» και αφού 250 δισ. δολάρια δόθηκαν στις τράπεζες, το χρέος της Ελλάδας από τα 300 αυξήθηκε στα 350 δισ…



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Σφαγή των Αργείων από τους Γάλλους (4 Ιανουαρίου 1833)
»Τον Σεπτέμβρη, είπαμε να φτιάξουμε μια επιτροπή και να μοιράσουμε τους άτακτους, λίγους-λίγους ανάμεσα στα χωριά, να βρίσκουνε ένα πιάτο φαί και να μην γυρίζουνε ασύδοτοι να ληστεύουνε τον κόσμο. Στην επιτροπή ήτανε, εκτός από μένα, ο Νικολάκης ο Κριεζιώτης, ο Νότης Μπότσαρης, ο Δημητράκης Καλλέργης και κανά δυο άλλοι, και κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να σώσουμε τον τόπο και τους ανθρώπους.
»Τον καιρό που έγιναν τα επεισόδια, εγώ ήμουνα στην Τρίπολη, ο Καλλέργης, μου φαίνεται, ήταν στην Σπάρτη. Στο Άργος βρισκόταν ο Κριεζής, ο Δημητράκης ο Τσιόκρης, ο Γενναίος και κάμποσοι άλλοι. Τί έκαμε λοιπόν ο Κωλέτης; Από τον καιρό, που διάλυσε την Γερουσία και έδιωξε τον Αυγουστίνο, είχε φέρει στ’ Ανάπλι Γάλλους και ήτανε σαν στρατός κατοχής. Στο Παλαμήδι κυμάτιζε, όχι η ελληνική, αλλά η γαλλική σημαία. Τέτοια κυβέρνηση ήταν! Να δώσει τα εθνικά φρούρια στους ξένους να τα κρατάνε!
»Δυο-τρεις μέρες, πριν το τέλος του χρόνου έφερε άλλους τέσσερους λόχους Γάλλων από τη Μεσσηνία, με αρχηγό τον συνταγματάρχη Στόφελ, για να τηρήσουν τάχατες την τάξη, σαν έρθει ο Όθωνας. Ζήτησε ν’ αδειάσουνε οι στρατώνες, για να στρατονιστούν οι Γάλλοι, και τα σπίτια, όπου έμεναν πρόσφυγες από όλην την Ελλάδα και πολλές οικογένειες των αγωνιστών, από Μακεδονία, Κρήτη και λοιπά μέρη, και να πάνε να ξεχειμωνιάσουνε στα βουνά και στις σπηλιές, για να βολευτούν στα σπίτια τους, οι μπαγιονέτες του Κωλέτη.
»Ξεκινάνε, ανήμερα την Πρωτοχρονιά του νέου έτους 1833, από από το Άργος ο Κριεζιώτης με τον Τσιόκρη και πάνε στ’ Ανάπλι, να παραπονεθούνε για τούτη την απόφαση. Τους πιάνουνε οι Γάλλοι και τους δένουνε. Το μαθαίνει ο Γενναίος και παραγγέλνει στους Γάλλους, ότι θα πάει στ’ Ανάπλι να λευτερώσει τους συντρόφους του. Κι άς γένει ό,τι θέλει. Κι έτσι τους αφήνουνε.
»Την άλλη μέρα, δυο του Γενάρη, οι Γάλλοι μπαίνουνε στο Άργος και παίρνουνε τους στρατώνες και ο Στόφελ κάνει επίταξη στο σπίτι του Καλλέργη, πετάει όξω με τη βία τη γυναίκα του, για να μείνει ο ίδιος και το επιτελείο του. Το αρχοντικό του Καλλέργη, υπερασπίζεται ένα παλληκάρι από την Κεφαλονιά, ένας λεβέντης, έμπιστος του Καλέργη, ο Σπύρος Καλλισγούρος, υπολοχαγός του Τακτικού. Τον πιάνει ο Στόφελ και την επόμενη μέρα, τρεις του Γενάρη, τον τουφεκίζει στον κήπο του σπιτιού.
»Ο κόσμος ξεσηκώθηκε, τα πράγματα αγρίεψαν. Την ίδια ημέρα που τουφέκισαν τον Καλλισγούρο, ένας μεθυσμένος στρατιώτης του Κριεζιώτη, τσακώθηκε σε μια ταβέρνα του Άργους, με μια παρέα Γάλλων και τους πήραν το κατόπιν οι Έλληνες, μέχρι τους στρατώνες. Τώρα μύριζε μπαρούτι. Στη μία το μεσημέρι, ο διοικητής των Γάλλων, διάταξε γενική επίθεση. Φέρανε και δυο κανόνια και χτυπάγανε από παντού το πλήθος. Οι δικοί μας, κάπου 800 στρατιώτες, αιφνιδιαστήκανε και έφυγαν να κρυφτούν. Οι Γάλλοι ξέσπασαν στους άμαχους. Βγήκαν στους δρόμους και σκότωναν αδιάκριτα, νέους, γέρους, παιδιά, γυναίκες. Μπαίνανε στα σπίτια και εκτελούσανε, γέροντες και μικρά παιδιά. Ξεκλήρισαν ολόκληρες οικογένειες. Διακόσιες και παράνω αθώες ψυχές, πήγανε σαν το σκυλί στ’ αμπέλι. Και στο τέλος, αφού χόρτασανε αίμα, απαγόρεψαν την ταφή των νεκρών. Τους παράχωσαν, ομαδικά, ακήδευτους, σε δυο μεγάλους λάκους. Ένα μέσα στην πλατεία και ένα άλλο, στον Αϊ-Γιάννη τον Πρόδρομο. Οι Γάλλοι, οι “φιλέλληνες”, οι “διαφωτισμένοι”, οι “πολιτισμένοι”, που ανακάλυψαν την καρμανιόλα και την έχουν τώρα, στήσει, εδώ, δίπλα στον Πλάτανο, στη Πλατεία, οι άλλοι “σωτήρες” μας, οι Μπαβαρέζοι, για να κόψουν, αύριο, μεθαύριο, και τα δικά μας κεφάλια, επειδής, δεν πέσαμε στα τέσσερα, να προσκυνήσουμε την αφεντιά τους!
»Και να πεις, ότι, όσοι δικοί μας σκοτώθηκαν, ήσαν ενάντιοι, είτε του Κωλέτη, είτε του Όθωνα; Άνθρωποι του Κριεζή, του Μπότσαρη, του Καλλέργη ήταν. Ο Κριεζής και ο Μπότσαρης, μια ζωή ολόκληρη, από την αρχή του Αγώνα, ήσαν το δεξί και το αριστερό χέρι του Κωλέτη. Τα παλληκάρια τους, παιδιά δικά του. Από την Ήπειρο, τη Μακεδονία, την Κρήτη, τη Ρούμελη.
»Αυτός τους έφερε από την Περαχώρα να πλερωθούνε από τον Όθωνα. Όχι μόνο, δεν είχαν τίποτε εναντίον του βασιλιά, αλλά περίμεναν, πώς και πώς να τον υποδεχτούν και να δικαιωθούν, καθώς πίστευαν. Αλλά ο Κωλέτης, δεν λογαριάζει φιλίες και αιστήματα. Είναι ψεύτης και δεν έχει μπέσα. Στην πραγματικότητα, η σφαγή στο Άργος ήταν δικό του έργο. Ήθελε να δείξει στον Όθωνα, σαν ερχότανε, ποιός κυβερνάει, ποιός κάνει κουμάντο στην Ελλάδα. Να κολλήσει δίπλα του, να παριστάνει τον «Ηρακλή» του Θρόνου, να πουλάει προστασία στον βασιλιά και να κερδίζει.
»Και το σπίτι του Καλλέργη, η γυναίκα του, η Σοφία, η κόρη του Ρέντη, τί του έφταιξε; Ο ίδιος ο Δημητράκης ο Καλλέργης, σε τί τον πείραξε; Επειδή ήταν υπασπιστής του Καποδίστρια; Ή επειδή ήρθε από την Κρήτη, 19 χρονώ παιδί, στην αρχή του Αγώνα, με τα παλληκάρια του, με τ’ αδέρφια του, να πολεμήσει για τη λευτεριά της πατρίδας; Και πού δεν πολέμησε αυτός ο γενναίος, ο τίμιος, ο λεβέντης και μεγάλος πατριώτης οπλαρχηγός, που πιάστηκε αιχμάλωτος στο Φάληρο και μαρτύρησε στα χέρια των Τούρκων, μέχρι να λευτερωθεί!
»Ο Κωλέτης, σου λέω, δεν έχει ακόμη χορτάσει αίμα. Δεν μπούχτισε από το αίμα του Οδυσσέα, του Καραϊσκάκη, του Νούτσου, του Παλάσκα. Από το αίμα αθώων ανθρώπων, που έχυσε στον εφύλιο του ’24-’25! Από το αίμα, που έτρεχε ποτάμι, πέρσι τέτοια εποχή, εδώ μέσα στ’ Ανάπλι, από τα τέρατα του Γρίβα. Από το χθεσινό αίμα στο Άργος. Να με θυμηθείς, που σ’ το λέω. Η πατρίδα είναι άτυχη. Εξ αιτίας του Κωλέτη, θα χυθεί περισσότερο αίμα στο μέλλον. Αυτός είναι ο Κωλέτης. Μόνο για τα γρόσια και για την εξουσία νοιάζεται. Αυτός πατρίδα και θεό έχει το κεμέρι του. Πεθαίνει για εξουσία και για γρόσια. Και βλέπεις, τα κατάφερε! Τώρα, κυβερνάει με την αντιβασιλεία και παίρνει κεφάλια. Μπορεί αύριο και τα δικά μας!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Διαβάστε τι εγινε χθες στην Λάρισα! Η ανοχή της Ελληνικής κοινωνίας!

Εύχομαι η καινούρια χρονιά να είναι σύμμαχος μιας μεγάλης επανάστασης για μια ζωή ανθρώπινη που έχει χαθεί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τείνει να χάνεται και στην ενδοχώρα.
Αυτή η εικόνα ΔΕΝ αντιπροσωπεύει την γιορτή των Χριστουγέννων στην Ελλάδα και ΔΕΝ θέλω να την ξαναδώ.
Καλή χρονιά στους Έλληνες
Σχόλιο από την εμπειρία φίλου :
"Παραμονή Πρωτοχρονιάς στην Λάρισα σε μια άψογα διοργανωμένη γιορτή από τον δήμο με την συμμετοχή των καταπληκτικών ΜΠΛΕ στην σκηνή.
Ο κόσμος πολύς γέμισε τον υπαίθριο χώρο του Φρουρίου. Για πρώτη φορά είδαμε και τόσες μπούρκες να προσέρχονται με καροτσάκια. Είχαμε δει και τις προηγούμενες μέρες να συρρέουν στο Χριστουγεννιάτικο πάρκο των ευχών και στις παιδικές χαρές της πόλης,με αναλογία 3-4 μητέρες και 10-12 παιδιά. Όλες με μαντήλες.
Μπούρκες όμως μαζεμένες είδαμε την παραμονή Πρωτοχρονιάς όπως και πολυπληθείς παρέες νεαρών Πακιστανών που πρωταγωνίστησαν στα δρώμενα. Πρώτη σειρά πίστα, που έκανε ακόμα και την Τζώρτζια των ΜΠΛΕ να αναφωνήσει για την έντονη συμμετοχή του Πακιστάν, ήταν δε τόση η άνεση τους που ένας την είδε και μέρος του shοw και δεν έλεγε να κατέβει από την σκηνή χορεύοντας και καπνίζοντας αυτάρεσκα, ενοχλώντας την τραγουδίστρια . Μέχρι κάποιος από τα παρασκήνια να του ζητήσει δύο φορές να κατέβει. Προς το τέλος μια παρέα 25 ατόμων παραμέρισαν για το δικό τους πάρτυ δίπλα στον υπόλοιπο κόσμο κρατώντας μπύρες και κρασί στα χέρια, που διανέμονταν δωρεάν.
Κάποιοι άλλοι χόρευαν μόνοι τους κάνοντας καμάκι σε κάτι κοριτσάκια γυμνασίου. Γενικά το όλο θέαμα ήταν απογοητευτικό και ενδεικτικό του τι αναμένεται πλέον για κάθε περιοχή της χώρας. Όλοι αυτοί οι ασυνόδευτοι "ανήλικοι" που διαμένουν πλέον εκτός από τις διάφορες δομές και σε ξενοδοχεία στο κέντρο των πόλεων είναι φανερό ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αφομοιωθούν. Όντας πολλοί δεν θα το έχουν καν ανάγκη, αφού σε πολυπληθείς ομάδες έχουν άνετα το πάνω χέρι. Το ξελιγωμένο τους ύφος όμως δεν προοιωνίζει τίποτα ελπιδοφόρο για όταν ενηλικιωθούν και όταν οι γενετήσιες ορμές γίνουν κυρίαρχες και κυρίως ανικανοποίητες.
Όποιος δεν βλέπει το πρόβλημα απλά εθελοτυφλεί ή ζει στην κοσμάρα του . Τα χειρότερα έρχονται.... κι εμείς συζητάμε για την Φωτίου που διαμαρτύρεται γιατί δεν παίρνουν επίδομα γέννας και οι νεοεισερχόμενοι μετανάστες."



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δείτε μόνο δύο από τις εορταστικές φωτογραφίες της πρωτεύουσας Αθηνας, που κάνουν τον γύρο του κόσμου φυσικά. Ούτε ίχνος Έλληνα, ούτε ίχνος γυναίκας (ποια θα τολμούσε).
Δεν ήταν φυσικά διαφορετική η κατάσταση και στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της χώρας. Αγέλες από λαθροκάφρους έκαναν κατάληψη στις πλατείες κάνοντας επίδειξη ισχύος και εορτάζοντας, όχι τον νέο χρόνο, αλλά το γεγονός ότι είναι οι νέοι κυρίαρχοι της χώρας.
Κατά τα άλλα έχουμε κάποιους νεοέλληνες να μας κατηγορούν για συνομωσιολογία (για δείτε τις φωτογραφίες, μάτια δεν έχετε;), άλλους να δακρύζουν με το παραμύθι της προσφυγιάς και των ασυνόδευτων τζιχαντόπουλων και -ακόμα χειρότερα- άλλους να γνωρίζουν πολύ καλά τι γίνεται και να χαίρονται για αυτό και να σου λένε μέσα στην μούρη τι καλό και αγαθό που είναι να εξαφανιστεί αυτή η απαίσια ράτσα του ελληναρά νοικοκυραίου (αριστεράντζες και φεμινίστριες).
Απορώ πως υπάρχουν ακόμα Έλληνες που δεν πιστεύουν αυτό που βλέπουν τα ίδια τους τα μάτια.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αποκαλύψεις από τη Μόσχα: «Ο Ερντογάν μεταφέρει λιβυκό πετρέλαιο παράνομα μέσω Ουκρανίας στην Ευρώπη» – Τον «καρφώνουν» οι Ρώσοι
31/12/2019
Τον πιο βρώμικο ρόλο σε ολόκληρη την ΝΑ Ευρώπη και την Μέση Ανατολή διαδραματίζει η Τουρκία, η οποία ευρισκόμενη σε πολύ βαθιά οικονομική κρίση, μεταφέρει  παράνομα λιβυκό πετρέλαιο και μέσω τουρκικού και ουκρανικού εδάφους, το μεταπουλά στην Ευρώπη.
Την αποκάλυψη έκανε Ρωσίδα σύμβουλος του ΥΠΑΜ και πολιτικός επιστήμονας σε ινστιτούτο της Μόσχας με το όνομα Karine Gevorgyan.
“Το γεγονός ότι οι Τούρκοι πληρεξούσιοι πολεμούν στη Λιβύη είναι από καιρό γνωστό. Αυτό είναι ένα ανοιχτό μυστικό. Υποστηρίζουν τον Σάραζ και την κυβέρνησή του εδώ και αρκετά χρόνια. Έτσι, η αποστολή μιας άλλης παρτίδας μαχητών δεν θα αλλάξει την κατάσταση πολύ. Νομίζω ότι αυτό είναι ένα μικρό ενδεχόμενο. Προφανώς, ο Ερντογάν και οι φίλοι του από τη Λιβύη χρειάζονται αυτή τη νομιμοποίηση για κάποιο λόγο.
Η Τουρκία κάνει τα πάντα για τα χρήματα. Οι Τούρκοι περνούν στη Μαύρη Θάλασσα μέσω της επικράτειάς τους, Λιβυκό πετρέλαιο. Η Λιβύη δεν μπορεί να εμπορεύεται άμεσα το πετρέλαιο και χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της Άγκυρας, για τις οποίες οι Τούρκοι κερδίζουν πολλά εκατομμύρια δολάρια. Το λιβυκό πετρέλαιο ρέει μέσω του τουρκικού εδάφους, εισέρχεται στην Ουκρανία και έπειτα ρέει μέσω αγωγού προς την Ευρώπη”, τόνισε.
Προφανώς λοιπόν για αυτόν τον λόγο ο Ερντογάν έχει αφηνιάσει με την ΑΟΖ, διότι θέλει να μεταφέρει μεγάλο μέρος του λιβυκού αερίου στην Ευρώπη, παίζοντας ο ίδιος τον ρόλο του μεσάζων που κερδίζει πολλά.
Στοιχεία των μαχητών του ISIS που συλλαμβάνονται από τις κουρδικές δυνάμεις στη βόρεια Συρία έδειξαν σφραγίδες εξόδου από την Τουρκία στα διαβατήριά τους.
Τις τελευταίες εβδομάδες, η Τουρκία έχει λάβει μέτρα για την αύξηση της στρατιωτικής υποστήριξης για το GNA με την άμεση στρατιωτική στήριξη μέσω της μεταφοράς Τζιχαντιστών στη χώρα, αλλά και πιθανόν Τούρκων αξιωματικών ως προπομπούς της ενισχυμένης παρουσίας τουρκικών δυνάμεων.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Yπ. Ενέργειας Τουρκίας: θ΄αρχίσουμε σύντομα την εξερεύνηση στην ΑΟΖ ΛΙβύης με βάση τη συμφωνία.
1/1/2020
Ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας Fatih Dönmez δήλωσε ότι οι διαδικασίες αδειοδότησης για εξερεύνηση που σχετίζονται με περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας που ορίζονται σύμφωνα με την πρόσφατη συμφωνία με την κυβέρνηση Sarajj θα ξεκινήσουν τους επόμενους μήνες.
Ο Fatih Dönmez έκανε τη δήλωση χθες κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε μια εγκατάσταση αποθήκευσης αερίου στην περιοχή Silvery της Κωνσταντινούπολης, όπου ο υπουργός επικοινώνησε με το πλήρωμα των δύο πλοίων εξερεύνησης στην Ανατολική Μεσόγειο, Yawuz και Fateh, επιβεβαιώνοντας την τήρηση των δικαιωμάτων της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο.
Επισημαίνει ότι οι δραστηριότητες εξερεύνησης συνεχίζονται με αποφασιστικότητα στην περιοχή χωρίς καθυστέρηση.
Ο Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων ανέφερε ότι οι διαδικασίες αδειοδότησης για τις περιοχές στο πλαίσιο του θαλάσσιου μνημονίου συμφωνίας που συνήφθη με την κυβέρνηση Al-Sarraj θα ξεκινήσουν γρήγορα τους επόμενους μήνες.
Mε το που αρχίσει η Τουρκία την εξερεύνηση στην περιοχή που δέσμευσε με βάση τη συμφωνία θ΄ αρχίσουν κι οι προκλήσεις από Κρήτη ως Καστελόριζο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



LΝΑ: αιχμαλωτίσαμε Σύριους μισθοφόρους Τουρκίας και θα τους παραδώσουμε στη Δαμασκό.
2/1/2020
Οι δυνάμεις του LΝΑ ανακοίνωσαν:”Έχουμε Σύριους αιχμαλώτους από τους μισθοφόρους Τουρκίας που θα παραδοθούν στη συριακή κυβέρνηση στη Δαμασκό.” Περισσότεροι από 1000 τρομοκράτες ΙSIS και FSA μεταφέρθηκαν αεροπορικώς από Τουρκία τις τελευταίες μέρες στη Λιβύη για να πολεμήσουν στο πλευρό του GNA.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



EastMed: Η ΕΕ βάζει τα λεφτά κι εμείς τα κεφάλια μας ….
2/1/2020
”Η υπογραφή μιας συμφωνίας για την κατασκευή ενός τόσο σημαντικού αγωγού, ο οποίος θα συμβάλει στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης”, αναφέρει σε συνέντευξή του στον Φιλελεύθερο ο Αναστασιάδης. Όμως για την Κύπρο και την Ελλάδα προέχει η ασφάλειά τους και όχι η ενεργειακή αυτονομία της Ευρώπης..
”Δεν αποτελεί μόνο θέση των τεσσάρων κρατών που εμπλέκονται,” αλλά στην παρούσα φάση μόνο τα 3 υπογράφουν . ”Αλλά είναι και απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία χρηματοδοτεί τη μελέτη βιωσιμότητας του έργου.” Η ΕΕ βάζει τα λεφτά και εμείς τα κεφάλια μας ανισομέρεια κατανομής ρίσκου.
”Συνεπώς, θεωρείται σημαντική η υπογραφή της συμφωνίας υλοποίησης ενός έργου και στέλνει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Ιδιαίτερα, κάτω από τις παρούσες συνθήκες, δείχνει την ισχυρή πολιτική βούληση τόσο των εμπλεκομένων κρατών όσο και της ΕΕ πως δεν αποδέχονται τις έκνομες ενέργειες και τα τετελεσμένα που η Τουρκία επιδιώκει.” αυτό μας ανησυχεί ότι στέλνει μήνυμα προς την Τουρκία και δεν υπήρχε λόγος στην προκείμενη φάση η πρόκληση…
”Πρώτον, η υπογραφή μιας αναλόγου συμφωνίας.. είναι ένα μέτρο επιβεβαίωσης της κυριαρχίας των κρατών και της ενάσκησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων τους στην Αποκλειστική Οικονομική τους Ζώνη.” Αφού η η κυπριακή ΑΟΖ παραβιάζεται ούτως ή άλλως δηλ. από αύριο 3.1.20 θα σταματήσουν Γιαβούζ και Φατίχ την παραβίαση της κυπριακής ΑΟΖ επειδή θα υπογράψει η τριμερής ουσιαστικά διμερής τη συμφωνία για EastMed.
”Να παραμείνουμε αδρανείς γιατί αυτό ενδεχόμενα εξυπηρετεί τους στόχους της Τουρκίας;” αναρωτιέται ο Κύπριος Πρόεδρος, όχι να παραμείνετε σ΄εγρήγορση επαγρυπνούντες προτάσσοντας την ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας έναντι της ενεργειακής ασφάλειας της ΕΕ. ”Δηλαδή, οσάκις η Άγκυρα αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα, θα πρέπει να αποφεύγονται οι όποιες αποφάσεις είτε της Ευρωπαϊκής Ένωσης είτε των κρατών που εμπλέκονται γιατί ενδεχομένως θα εκνευριστεί ή θα ενεργήσει κατά άλλον τρόπο η Τουρκία;’‘ Η ΕΕ για να βγάλει ένα ψήφισμα υπέρ Κύπρου θα πρέπει η τελευταία να προβεί σε απενενοημένες κινήσεις;;;;
”Ούτε λέμε πως με την υπογραφή της αυριανής συμφωνίας τερματίζονται οι έκνομες ενέργειες της Τουρκίας.” Αφού τo γνωρίζετε πως η Τουρκία δεν θα σταματήσει τις έκνομες ενέργειες τι νόημα έχει Ελλάδα Κύπρος να ρίχνουν νερό στο μύλο της τουρκικής επιθετικότητας έως πότε έως την τελική της απευχόμενη εκδήλωση της;;




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέταξε το 5χρονο κοριτσάκι της από το μπαλκόνι και αυτοκτόνησε
 Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2020, 12:58
Τραγωδία εκτυλίχθηκε το πρωί της Πέμπτης στην Πεύκη, όταν μία μητέρα 32 ετών πέταξε το παιδί της από το μπαλκόνι τριώροφου κτηρίου και εν συνεχεία έπεσε και εκείνη στο κενό στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας, με αποτέλεσμα και οι δύο να χάσουν τη ζωή τους.
Το περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Κολοκοτρώνη 67 στην Πευκη, με πληροφορίες να αναφέρουν πως το κοριτσάκι ήταν πέντε ετών.
Στο σημείο έσπευσαν διασώστες και αστυνομικοί. Όπως προκύπτει από μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, η μητέρα ήταν διαζευγμένη και αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, ενώ το κοριτσάκι φέρεται να ήταν ΑμεΑ και το τελευταίο χρονικό διάστημα να μην ήταν καλά στην υγεία του.
Για τα αίτια που οδήγησαν στην οικογενειακή τραγωδία διεξάγεται έρευνα από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Τραγική φιγούρα ο σύζυγος της γυναίκας, ο οποίος, όταν ενημερώθηκε, έφτασε στο σημείο της τραγωδίας και άρχισε να φωνάζει «Γιατί μου το έκανες αυτό». Επί τόπου βρίσκεται και ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κατάκολο Νομου Ηλειας: Του έκλεψαν τις ελιές από 300 ελαιόδενδρα
 Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2020, 16:24
Μια δυσάρεστη έκπληξη είχε αυτές τις ημέρες ο κ. Χριστοδουλάτος, αφού άγνωστοι μπήκαν στο λιοστάσι που έχει στο βουνό του Κατακόλου και του «μάζεψαν» όλες τις ελιές!
Όπως τόνισε ο κ. Χριστοδουλάτος, η ζημιά που έπαθε είναι πολύ μεγάλη και προσπαθεί να μάθει ποιοι ήταν αυτοί που προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια. Να τονισθεί ότι ο κ. Χριστοδουλάτος, που μένει μόνιμα στην Αθήνα και έρχεται στο Κατάκολο 4-5 φορές το χρόνο, έχει πάνω από 300 ρίζες ελιές και για να τις μαζέψουν όλες θα πρέπει να χρειάστηκαν 4-5 ημέρες, ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, στη διάρκεια του οποίου κανείς δεν αντιλήφθηκε κάτι.
«Έχω πάθει σοκ» τόνισε καταρχήν ο κ. Χριστοδουλάτος, που μιλώντας για το ιστορικό τη κλοπής τόνισε χαρακτηριστικά:
«Πριν από λίγες μέρες έστειλα ανθρώπους να μαζέψουν τις ελιές μου, έχω περισσότερες από 300 ρίζες στο βουνό του Κατακόλου, και οι οποίοι με ενημέρωσαν για την κλοπή που είχε γίνει. Η ζημιά είναι πολύ μεγάλη, αφού υπολόγιζα ότι θα μαζέψω 200-250 τσουβάλια με καρπό ελιάς και θα βγάλω πάνω από 2 τόνους λάδι. Μετά από το πρώτο σοκ, επικοινώνησα με το δασαρχείο, που με ενημέρωσε ότι δεν μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα, αφού η κλοπή αυτή είναι πταίσμα. Πλέον θέλω να μάθω, αν ξέρει κανείς, ποιοι έκαναν αυτή την ενέργεια, που δεν έγινε σε μια μέρα, αφού για να μαζέψουν όλες τις ελιές θα χρειάστηκαν τουλάχιστον 4-5 ημέρες. Αν είδε κανείς κάτι, ας επικοινωνήσει μαζί μου, γιατί είναι άδικο να μπαίνει ο άλλος στην περιουσία σου και να σε κλέβει».
Σίγουρα αυτή η κλοπή προβληματίζει την τοπική κοινωνία, σε μια φιλήσυχη κοινότητα όπως είναι το Κατάκολο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Έρευνα: Ένας στους δύο Έλληνες οδηγεί επικίνδυνα
 Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2020, 15:07
Οι περισσότερο προσεχτικοί/ές οδηγοί σε ολόκληρη την Ευρώπη είναι οι Γερμανοί και οι Γερμανίδες, ενώ οι  Ολλανδοί και οι Ολλανδές αποδεικνύονται οι περισσότερο ήρεμοι/ες.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα έρευνας του Ευρωβαρόμετρου σχετικά με την οδηγική ασφάλεια που πραγματοποιήθηκε το 2019 σε συνεργασία με το ίδρυμα Fondation Vinci Autoroutes και στην οποία πήραν μέρος πολίτες (12.418 άτομα) της Γαλλίας, της Γερμανίας, του Βελγίου, της Ισπανίας, της Μ. Βρετανίας, της Ιταλίας, της Σουηδίας, της Ελλάδας, της Πολωνίας, της Ολλανδίας και της Σλοβακίας.
Ιδιαίτερα προσεχτικοί κατά τη διάρκεια της οδήγησης αποδείχθηκαν οι Γερμανοί (82%), ακολουθούμενοι από τους Έλληνες (78%) και τους Ιταλούς με το ίδιο ποσοστό, ενώ λίγο πιο κάτω βρίσκονται οι Γάλλοι με 77%.
Πιο ήρεμοι κατά τη διάρκεια της οδήγησης αποδείχθηκαν οι Ολλανδοί με 68% και ακολουθούν οι Πολωνοί και οι Σλοβάκοι με 67% και οι Ισπανοί με 66%. Οι Έλληνες βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις των κρατών της Ευρώπης με 49%. Οι Άγγλοι αποδεικνύονται οι πιο ευγενικοί οδηγοί με 50% και τους ακολουθούν οι Βέλγοι με 44%. Λιγότερο ευγενικοί είναι οι Ιταλοί με 17%, με τους Έλληνες να βρίσκονται περίπου στη μέση του πίνακα με 26%.
Περισσότερο ευάλωτοι σε παραβάσεις είναι οι Άγγλοι (9%) και ακολουθούν οι Ολλανδοί (8%) και οι Βέλγοι (7%), με τους Έλληνες να βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις (3%).
Αναλύοντας τα στοιχεία της έρευνας του Ευρωβαρόμετρου διαπιστώνουμε ότι περισσότερο αγχωμένοι οδηγοί στην Ευρώπη είναι οι Σουηδοί (58%) και ακολουθούν οι Γερμανοί (52%) και οι Ολλανδοί (42%), με τους Έλληνες να βρίσκονται στη μέση του πίνακα με 30%.
Ένας στους δύο Έλληνες (50%), σύμφωνα με την έρευνα, αποδείχθηκε ότι οδηγεί επικίνδυνα, με τους Ιταλούς να ακολουθούν με 44% και τους Γάλλους με 40%. Λιγότερο επικίνδυνα οδηγούν οι Σουηδοί με ποσοστό 11%.
Τέλος, όσον αφορά στην ανευθυνότητα κατά τη διάρκεια της οδήγησης μόνο (σε σχέση με τα υψηλότερα ποσοστά των Ευρωπαίων οδηγών), σε ποσοστό 36% οι Σουηδοί οδηγοί είναι ανεύθυνοι και θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους, με τους Πολωνούς (68%) και τους Έλληνες (58%) να φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις της ανευθυνότητας.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Γαλλία: Η απεργία στις μεταφορές είναι η πιο μακροχρόνια των 30 τελευταίων ετών
 Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2020, 16:02
Η αστυνομία του καθεστωτως στη Γαλλια έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει διαδηλωτές που είχαν αποκλείσει σήμερα ένα αμαξοστάσιο λεωφορείων στο Παρίσι, σε άλλη μια σύγκρουση ανάμεσα στο καθεστως και τα συνδικάτα για τα σχέδια ακροδεξιας νεοφιλελε αντιλαικης και αντεργατικης μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος.
Η κινητοποίηση εναντίον της αντιλαικης νεοφιλελε μεταρρύθμισης αυτής βρίσκεται σήμερα στην 29η ημέρα της και είναι η πιο μακροχρόνια απεργία που έχει γίνει στην εθνική εταιρεία σιδηροδρόμων (SNCF) στη χώρα από το 1986, καθώς ξεπέρασε εκείνη του 1986-87.
Σήμερα κυκλοφορούσε στη χώρα κατά μέσο όρο μια αμαξοστοιχία υψηλής ταχύτητας (TGV) στις δύο. Για τις επιστροφές του σαββατοκύριακου, που συμπίπτει με το τέλος της εορταστικής περιόδου του τέλους της χρονιάς, η SNCF έχει προβλέψει να κυκλοφορήσουν δύο TGV στις τρεις.
Στο μεταξύ, εικόνες του βίντεο ενός ρεπόρτερ του τηλεοπτικού δικτύου BFM που δημοσιοποιήθηκαν στο Twitter εικονίζουν την αστυνομία του καθεστωτως να εκτοξεύει δακρυγόνα εναντίον πλήθους διαδηλωτών στην είσοδο ενός αμαξοστασίου.
Η αστυνομία του καθεστωτως δεν προέβη άμεσα σε σχόλιο.
Το συνδικάτο CGT έχει καλέσει σε περισσότερες απεργίες αυτόν τον μήνα, αφού ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν υπογράμμισε ότι θα προχωρήσει στην υιοθέτηση των αντιλαικων νεοφιλελε μεταρρυθμίσεών του στο συνταξιοδοτικό σύστημα.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ομπραδόρ: Ο βαρόνος των ναρκωτικών «Ελ Τσάπο» ήταν άλλοτε εξίσου ισχυρός με τον πρόεδρο του Μεξικού
 Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2020, 02:08
Ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ τόνισε στο μήνυμά του για το νέο έτος ότι οι ημέρες των δολοπλοκιών του υποκόσμου και του κρατικού μηχανισμού έχουν λάβει τέλος, επισημαίνοντας πως υπήρξε μια περίοδος στην πρόσφατη μεξικανική ιστορία που ο βαρόνος των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν Λοέρα ήταν εξίσου ισχυρός με τον αρχηγό του κράτους.
Ο Λόπες Ομπραδόρ, που ανέλαβε την εξουσία τον Δεκέμβριο του 2018, υποσχόταν προεκλογικά πως θα ξεριζώσει τη διαφθορά στο Μεξικό. Εξήρε την πρόοδο της κυβέρνησής του στην ομιλία του για το νέο έτος στον αρχαιολογικό χώρο Παλένκε, στο νότιο τμήμα της χώρας.
«Υπήρξε μια περίοδος που ο Γκουσμάν Λοέρα ήταν εξίσου ισχυρός, ή διέθετε εξίσου μεγάλη επιρροή, με τον πρόεδρο της χώρας», είπε ο Λόπες Ομπραδόρ. «Αυτό έκανε πολύ δύσκολο να τιμωρούνται αυτοί που διέπρατταν εγκλήματα. Αυτό ανήκει πλέον στην ιστορία», πρόσθεσε ο βετεράνος της μεξικανικής πολιτικής.
Τον Δεκέμβριο ασκήθηκε δίωξη για δωροληψία σε βάρος του Χενάρο Γκαρσία Λούνα, άλλοτε υπουργού Δημόσιας Ασφάλειας του Μεξικού, από τις Αρχές των ΗΠΑ. Κατηγορείται πως έλαβε εκατομμύρια δολάρια από το καρτέλ Σιναλόα, του οποίου επικεφαλής ήταν επί σειρά ετών ο Γκουσμάν Λοέρα.
Ο Λόπες Ομπραδόρ ξεκαθάρισε αμέσως μετά την απαγγελία κατηγοριών πως οι μεξικανικές Αρχές δεν θα διενεργήσουν έρευνα σε βάρος του πρώην προέδρου Φελίπε Καλδερόν, εξηγώντας πως αυτό θα δημιουργούσε την εντύπωση του ρεβανσισμού από πλευράς του. Ωστόσο, διαβεβαίωσε πως η κυβέρνησή του θα συνεργαστεί με τις Αρχές στην έρευνα σε βάρος του Γκαρσία Λούνα, ο οποίος εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ το 2012.
Ο Γκουσμάν Λοέρα καταδικάστηκε πέρυσι από αμερικανικό δικαστήριο να εκτίσει ισόβια κάθειρξη χωρίς καμία πιθανότητα αποφυλάκισης υπό όρους. Κρατείται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Κολοράντο. Κρίθηκε ένοχος για την παράνομη εισαγωγή αναρίθμητων τόνων ναρκωτικών στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της για κάποιους θρυλικής καριέρας του στον μεξικανικό υπόκοσμο.
Ο Γκουσμάν Λοέρα είχε αποδράσει, με κινηματογραφικό τρόπο, από μεξικανικές φυλακές υψίστης ασφαλείας δύο φορές, ενώ κατάφερνε να ξεφεύγει από τα δίχτυα των διωκτικών Αρχών για χρόνια, καλλιεργώντας παράλληλα επιμελώς μια εικόνα «Ρομπέν των δασών» μεταξύ του φτωχού πληθυσμού στη Σιναλόα, για να ντλει τους δολοφονους του. Σε αλλες περιοχες καιγανε ζωντανους ανθρωπους, βιαζανε γυναικες, δολοφονουσαν, και οτι αλλο κανουν οι μεγαλες συμμοριες.
Ο πρόεδρος Λόπες Ομπραδόρ παραδέχθηκε ότι η κυβέρνησή του έχει πολλή δουλειά ακόμη μπροστά της, ειδικά για να καμφθεί η ενδημική βία. Το 2019 εκτιμάται ότι σημειώθηκε νέο ρεκόρ ανθρωποκτονιών. Πάντως, δήλωσε υπερήφανος για το έργο που έχει γίνει ως προς την καταπολέμηση της διαφθοράς. Διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει την «κάθαρση» της δημόσιας ζωής ώστε ο κρατικός μηχανισμός να ανακτήσει το «ηθικό κύρος» του.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




"Για το πραγματικό επαναστατικό Κίνημα, το μείζον εθνικό ζήτημα λαών σαν της Ελλάδας, που έχουν τεθεί σε καθεστώς νεοαποικιακό, αποικίας χρέους, το μείζον εθνικό ζήτημα, είναι η απαλλαγή απο το καθεστώς αποικίας χρέους, πρωτίστως, μείζον εθνικό ζήτημα και επιτρέψτε μου να πω ότι είναι πολύ πιό μείζον αυτό από τυχόν ένοπλη σύρραξη με κάποιον άλλον"...
Σχολιο.- Όταν πήγε ο πρωιν πρωθυπουργός με τον Λαφαζάνη στη Ρωσία γύρισαν με άδεια χέρια! Δεν τους έδωσαν καμμιά ελπίδα για να μπορέσουν να ξεκολλήσουν από την σφιχτή μέγγενη που έβαλαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις της δεξιάς!
Σχολιο.- αυτο που λες δεν ειναι τιποτα. ο αρχιαπατεωνας τσιπρας δεν ηθελε βεβαια την απεξαρτηση της ελλαδας απο την Ευρωκατοχη κ αυτο το ξεραν οι ρωσοι. η ελλαδα πρεπει να φυγει απο την ΕΕ αμεσα κ σαν κυριαρχη χωρα ΤΟΤΕ να συναψει καθε ειδους συμφωνια με τη ρωσια κ οποιο αλλο κρατος αγωνιζεται για την εθνικη του κυριαρχια κοντρα στη Νεα διεθνη Ταξη
δεν εχεις καταλαβει τιποτα. η ρωσια δεν εχει ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΤΑΝ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΝΑΤΟ -ΕΕ Κ ΧΩΡΑ ΕΧΘΡΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΜΠΑΡΚΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ . ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ" ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΛΛΑ Κ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ,ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΚΑΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Κ ΕΘΑΨΕ ΤΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛ ΛΑΟΥ. ΟΠΟΤΕ ΕΣΥ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΝΕΙς ΚΑΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ
αυτη ειναι η πραγματικοτητα, η τουρκια ειναι στο ΝΑΤΟ αλλα δεν ειναι προτεκτορατο του οπως η ελλαδα, δρα ως ανεξαρτητη χωρα ,γι αυτο αλληλοπροσεγγιστηκαν με τη Ρωσια.η καθε μια με το σχεδιο της κοντρα στις δυτικες ελιτ. η ελλαδα οταν πηγε το καθαρμα ο τσιπρας πηγε ως Ευρωκατεχομενη χωρα , δεν πηγε να πει στη ρωσια , φευγω απο την ΕΕ
εδω η Ρωσια δεν μπορεσε να προστατεψει την ουκρανια απο το νατοίκο πραξικοπημα, η ρωσια μετα την καταρευση της ΕΣΣΔ, κοντεψε τη δεκαετια του 90 να γινει η ίδια αποικία κ θα προστατευε , τις αλλες χωρες εναντια σε ολη την ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΗ ΕΛΙΤ? ή θα εφτανε σε πυρηνικο πολεμο ας πουμε για την κυπρο. ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΛΑΟΣ Κ ΜΕΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Κ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ Κ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΣ...
σχολιο.- Η Πουτινικη Ρωσια είναι αντιστοιχη της Τσαρικης Ρωσιας. Κοιταει παντα τα συμφεροντα της. Και την Συρια την ειχε εγκαταλειψει, διαπραγματευοταν μονο την εκει βαση της. Αμα δεν ηταν τα ηρωικα λιονταρια της Χεζμπολαχ, και πολύ δευτερευοντος το Ιραν, η Συρια σημερα θα ηταν ισλαμοφασιστικη φεουδαρχια και αποικια των αμερικανων και των σιωναζι.
Η επέμβαση της Χεζμπολαχ αλλαξε την τύχη της Συρίας. Ποιος την χέζει τη ρωσία. Ακόμα και τώρα που η Συρία νικάει σε όλα τα μέτωπα, η ρωσια εκανε συμφωνια με την τουρκια για καταληψη της Βόρειας Συρίας. Αλλά η Συρία το έχει πει. Θα απελευθερωθεί μέχρι και το τελευταίο κομμάτι της απο τους δυτικούς αποικιοκράτες, τους σουνιτοφασίστες τους και τους κούρδους λακέδες τους. Και η Ρωσία αναγκάστηκε να συμφωνήσει σε αυτο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι εγινε? Τωρα ο Παπας της Ρωμης για τους Δικαιωματιστες δεν είναι καλος επειδη τραβηξε το χερι μιας ασιατισας ψυχασθενους που τον τραβουσε? Όταν ελεγε τις μαλακιες για τους οικονομικους λαθρομεταναστες ότι πρεπει ολοι να τους βοηθαμε για να διαβρωσουν τα ευρωπαικα εθνη, τοτε ηταν καλος? Τοτε ηταν αγιος ανθρωπος?



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μέσα στον ορυμαγδο των πανηγυρισμών για τη "μεγάλη εθνική επιτυχία" του " αγωγού", προσπαθούν να ακουστούν φωνές πολιτικών χώρων της αριστεράς, συλλογικοτήτων , διανοουμένων, δημοσιογράφων που μιλούν για αυτήν την, άκρως επικίνδυνη, φούσκα! Που εξηγούν γιατί δεν θα γίνει ποτέ, τους κινδύνους που κρύβει κλπ. Ακούγονται ελάχιστα, αδύναμες και κατακερματισμένες.
Η κατάσταση, με τις αναλογίες φυσικά, θυμίζει εποχή " ένταξης στην ΕΟΚ", " ευρώ", " Ολυμπιάδα 2004": μεγάλα λόγια, " εθνικοί στόχοι" που πληρώθηκαν ακριβά. Όσοι ύψωναν φωνή λοιδωρουνταν και , ενίοτε δερνονταν.
Αν δε θυμηθούμε παλιότερα αντίστοιχα παραδείγματα, ακόμα πιο τραγικά. Πληρώθηκαν με αίμα, όσοι ύψωναν φωνή στήνονταν στον τοίχο ( π.χ. Μικρά Ασία.)
Οι διωκόμενοι, σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, δικαιώθηκαν. Και λοιπόν; Τι προσφέρει αυτό εκτός από την αυτοικανοποιηση του " Τα λέγαμε εμείς";
Η αριστερά είναι χρήσιμη όταν προσφέρει στην κοινωνία σήμερα, όχι όταν δικαιώνεται μετά από κάθε συμφορά...
Τα χρόνια που έρχονται θα είναι μεγάλα και πρέπει να είναι κόκκινα μόνο από ζωή. Να φροντίσουμε για αυτό, όλοι! Δεν περισσεύει κανείς/ μια, ίσα ίσα λείπουν πολλοί...




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε συγκέντρωση ενάντια στην επίσκεψη του Μπενιαμίν Νετανιάχου καλούν σήμερα το απόγευμα (18:00) στο Μετρό Πανόρμου δώδεκα οργανώσεις της Αριστεράς που ζητούν να σταματήσει κάθε είδους «συνεργασία με το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ».
Το κείμενο υπογράφουν οι ΑΝΤΑΡCIΑ, Αριστερή Συσπείρωση, ΔΕΑ, ΕΕΚ, ΕΚΚΕ, ΣΕΚ, Κομ. Σχέδιο, Κρίση+Κριτική, ΝΑΡ της αμερικανικης πρεσβειας για την δηθεν Κομμουνιστική Απελευθέρωση, νΚΑ, ΟΚΔΕ, ΟΚΔΕ Σπάρτακος. Και το κακο συναπαντημα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



γιατι το ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ισραηλ ανηκει στην ευρωπη ???..
- γιατι δεν συμμετεχουν σε ευρωπαικες αθλητικες διοργανωσεις  «και οχι μονο»  ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ - ΣΥΡΙΑ - ΛΙΒΑΝΟΣ - ΑΙΓΥΠΤΟΣ..κλπ.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΕ ΠΩΣ ΖΕΙΣ ?
- ΠΩΣ ΒΙΟΠΟΡΙΖΕΣΑΙ ?
- ΠΟΣΑ ΚΟΝΟΜΑΣ ΡΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΕ ?
- ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ..1 ..Μ.Κ.Ο ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ? .
- ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΝΟΜΑ ΠΟΝΟΨΥΧΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΕ ΜΟΥ.. ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ..

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΚΟ ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΜΕΡΊΣΜΑΤΑ 400-500 EUR ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΤΕΜΕΚ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ???
- ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΜΙΑ 1 ΜΚΟ ΝΑ ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ???...
- ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ??
- ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΤΕΓΗΣ ??- ΑΝΤΕ ΚΑΛΕ ..ΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΨΗΛΑ...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπεβαλαν αιτηση για μερισμα 172 υπηκοοτητες
Το ρεπορτάζ που προκάλεσε αντιδράσεις για το κοινωνικό μέρισμα. Δείτε ποιες υπηκοότητες πήραν την έγκριση.
 28 Δεκεμβρίου 2019
Το περιμέναμε οτι θα έχουμε μεγάλη συμμετοχή αλλοδαπών στην πλατφόρμα αιτήσεων του κοινωνικού μερίσματος αλλά δεν περιμέναμε να υπάρχουν τόσες πολλές εγκρίσεις απο την στιγμή που ακούσαμε οτι ευπαθείς ομάδες Ελλήνων έμειναν έξω απο αυτό το δικαίωμα !
Τι χειρότερο βέβαια είναι οτι είδαμε Γερμανούς και Βρετανούς να παίρνουν έγκριση κάτι που μας προβληματίζει ιδιαίτερα.
Δείτε το βίντεο απο το ρεπορτάζ του Alpha και θα καταλάβετε οτι σίγουρα κάτι δεν πάει καλά.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=W-XgYqOaOcU&feature=emb_logo



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΑΛΟΣ (παρά την «ομερτά») για την Τράπεζα Πειραιώς! Χρέωσε πρωτοχρονιάτικα με 5€ χιλιάδες πελάτες της...
02/1/2020 - 06:09 μ.μ.
Δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους χρήστες του e-banking της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς χρεώθηκαν με 5 ευρώ την ημέρα της Πρωτοχρονιάς για αδιευκρίνιστους λόγους. Με γλέντι μας άρχισε λοιπόν η Τράπεζα Πειραιώς τσιμπώντας ταλιράκι από χιλιάδες  κόσμου και παρά το γεγονός ότι υπήρξε τρομακτική... σιωπή από τα ΜΜΕ για τη χρέωση των 5€, ξέσπασε σάλος.
«Προμήθεια εγγραφής» αξίας 5 ευρώ με ασαφή αιτιολογια πλήρωσαν θέλοντας και μη πρωί πρωί Πρωτοχρονιάς χιλιάδες χρήστες του e-banking της Τράπεζας Πειραιώς (winbank.gr).
Η Τράπεζα Πειραιώς για την «προμήθεια εγγραφής» 5 ευρώ χρέωσε αυτόματα όσους έχουν e-banking και στη συνέχεια τους ενημέρωσε με σχετικό E-mail απλά για τη χρέωση χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το τηλεφωνικό κέντρο της τράπεζας έσπασε καθώς χιλιάδες συνδρομητές πελάτες προσπαθούσαν να μάθουν περί τίνος πρόκειται, με τον αυτόματο τηλεφωνητή να αδυνατεί να ανταποκριθεί ενώ και η εξυπηρέτηση πελατών λόγω της των αδειών ήταν ελλιπής.
Σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς πήρε πίσω την απόφασή της και με ένα tweet της μας είπε πως έγινε εκ παραδρομής: «Oι χρεώσεις 5€ που πραγματοποιήθηκαν σε λογαριασμούς μικρού αριθμού πελατών, έγιναν εκ παραδρομής και η Τράπεζα προχωρεί άμεσα σε αντιλογισμούς. Ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση και παραμένουμε στη διάθεση των πελατών μας».
Ο «μικρός αριθμός πελατών» ελέγχεται φυσικά ενώ και το «εκ παραδρομής» δημιουργεί και απορίες και γέλωτες....
Πριν το tweet της τράπεζας, υπήρξε κι ένα tweet του Αδωνι Γεωργιάδη που έσπευσε να μας πει ότι όλα καλά και μην ανησυχούμε, ήταν ένα μικρό λάθος: «Ως προς αυτό, ερευνήθηκε και από εμένα και από τις υπηρεσίες μας. Επρόκειτο περί λάθους του συστήματος θα υπάρξει αντιλογισμός του ποσού άμεσα σε όσους υπήρξε χρέωση και δεν θα υπάρχει καμμία νέα επιπλέον χρέωση».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το μυαλό μας μπορεί να ασπάζεται, κάποιο κόμμα, αλλά οι τσέπες μας, δεν έχουν ιδεολογία!
Όπου νάναι, φτάνει στις πόρτες μας, το κρατικό ραβασάκι και αυτές αρχίζουν να...
διαμαρτύρονται.
Ένα εφεύρημα, από εποχής ΣΥΡΙΖΑ, που το διαφημίζουν και ως "πάταξη της φοροδιαφυγής" είναι και οι πληρωμές με κάρτα.
Αν δεν καταναλώσεις το 30% του εισοδήματος σου, πληρώνοντας με κάρτα, τότε θα έχεις φόρο 22%, για όποιο ποσό δεν κατανάλωσες, μέχρι το όριο.
Αυτό τι σημαίνει;;
Παραπάνω φόρος, στα εισοδήματα!
Και γιατί;;
Γιατί έχουν εξαιρέσει τις πιο βασικές σου υποχρεώσεις. Το ενοίκιο, που μπορεί να πληρώνεις με κάρτα, αλλά δεν εκπίπτει, από τον φόρο σου, τους φόρους, που πληρώνεις, ΜΟΝΟ με κάρτα ή επιταγή στην εφορία, που επίσης δεν εκπίπτουν, όπως και τον ΕΝΦΙΑ, τα τέλη κυκλοφορίας, ή τις δόσεις του δανείου σου, αν έχεις.
Γιατί αυτά δεν υπολογίζονται;;
Γιατί αν υπολογίζονταν, τότε το αφορολόγητο του εισοδήματός σου, θα ήταν διατηρήσιμο.
Τώρα που με τον Κούλη, αυξάνεται το όριο των δαπανών με πιστωτική κάρτα, στο 30%, (από 15%-20%), αυξάνονται και οι φόροι.
Ετσι, δεν θα σου πουν ότι το αφορολόγητο όριο σου έχει πέσει κάτω και από τις 8.636-9.545 ευρώ, (ανάλογα με την οικογενειακή σου κατάσταση) αφού και άνεργος και άστεγος να είσαι, κατά τεκμήριο είσαι φορολογούμενος, μια που δεν θα μπορείς με τόσα έξοδα να το διατηρήσεις.
Ετσι, ας μην απορήσουμε αν θα φτάσει σιγά-σιγά το αφορολόγητο, στις 5.000, όπως ζητούν οι δανειστές, όσο κι αν πανηγύριζαν και ψήφιζαν περί του αντιθέτου και τα δύο κόμματα.
Αρκεί να διευρύνονται οι εξαιρέσεις!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αυγή της νέας χρονιάς βρίσκει την χώρα μας να υπογράφει την συμφωνία κατασκευής του αγωγού eastmed σε λίγες ώρες εδώ στην Αθήνα.
Το έδαφος είχε ετοιμαστεί εδώ και πολύ καιρό από ''συμμάχους'' και ''εταίρους''... αλλά και με τουρκοτρομοκρατία ότι θα δημιουργήσει η θα προκαλέσει την επέμβαση της Τουρκίας. Η Άγκυρα δεν πρόκειται να επέμβει στην... παρούσα φάση. Σε δεύτερη φάση όμως αποτελεί επίσημη πρόσκληση στον Ερντογαν να μπει στο παιχνίδι πριν εμείς ανακηρύξουμε ΑΟΖ φυσικά με όρους που θα θέση η μεγάλη ''φίλη'' μας ΗΠΑ. Όλες οι χώρες της της περιοχής του ενδιαφέροντος Ισραήλ,  Αίγυπτος, Κύπρος, Ιταλία έχουν ΑΟΖ. Η μόνη χώρα που δεν έχει είναι η Ελλάδα.
Συνεπώς θα περάσει από χώρο και όχι χώρα.Κατά δεύτερον από όπου περάσει θα θεωρείτε ''διεθνής χώρος'', τρίτον η φύλαξη του αγωγού από δολιοφθορές θα επιβαρύνει τον ελληνικό λαό,τέταρτον είναι παράλογο να υπογράφουμε για έναν αμερικανικό αγωγό που θα φέρει φυσικό αέριο στους Ευρωπαίους χωρίς καμία απολαβή της Ελλάδας και όταν μάλιστα ποτέ ΝΑΤΟ-ΗΠΑ,Ε.Ε. δεν υποστήριξαν τις Ελληνικές θέσεις έναντι των εκάστοτε αξιώσεων της Τουρκίας διαχρονικά.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι Φράγκοι ήθελαν και θέλουν την Ελλάδα όσο πιο μικρή γίνεται.Το Ισραήλ είναι μια πρόσκαιρη ''συμμαχία'' - λυκοφιλία για την Ελλάδα. Ιστορικά οι Εβραίοι μισούν τον Ελληνισμό από εποχής Ιησού. Γάλλοι περιηγητές του 18ου και 19ου αιώνος ήταν εντυπωσιασμένοι από τον έρωτα που είχαν Τούρκοι και Εβραίοι. Οι Αγωνιστές του '21 ούτε που ήθελαν να ακούσουν για αυτούς.
Διαβάζω από το πρωί παραπλανητικά δημοσιεύματα ότι με την υπογραφή αυτή ανακηρύσσουμε ΑΟΖ αυτό είναι ψέμα! Χωρίς επίσημη κατάθεση στον καρνάβαλο ΟΗΕ δεν υφίσταται!
Αλλωστε ο υπουργος Εξωτερικων του Ισραηλ ειπε ότι δεν τα εχουν βρει μεχρι τωρα στην τιμη με τους Τουρκους και γιαυτο επελεξαν τον αγωγο eastmed. Εάν τα βρουν, θα μας ξεπουλησουν όπως οι αμερικανοι και οι σιωνιστες τους Κουρδους λακεδες τους στη Βορεια Συρια.
Η υπογραφή αυτής της συμφωνίας για τον αγωγό ξένων συμφερόντων eastmed από την στιγμή που η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι υπό επιτήρηση από τα μνημόνια και το σύνολο των ''ασημικών'' τις έχουν υποθηκευθεί για 99 χρόνια (Μάιος 2016) τα τυχόν ψίχουλα θα πηγαίνουν στους δανειστές-βιαστές της αξιοπρέπειας μας.
Η υπογραφή αυτή συνιστά διχοτομή και κατάλυση της όποιας εθνικής κυριαρχίας μας. Είναι μια ακόμη θηλιά στην κρεμάλα που έστησαν οι ''σύμμαχοι'' και εταίροι'' μας... απομένει σε εμάς αν τους αφήσουμε να τραβήξουν και το σκαμνί...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βυζάκια έξω, κορίτσια! Μην αφήσετε να σάς εξορίσουν απ' τη χαρά!
Εδώ οι φεμινίστριες σιωπούν!!!
Εύστοχο σατιρικό σχόλιο της Αφροδίτης Μάνου στο  tweeter 1 Ιανουαριου για την «πολυπολιτισμική» ανδροκρατία της λαθρομετανάστευσης…
Εδώ οι φεμινίστριες ΣΙΩΠΟΥΝ: Υπόδουλες των προσταγών του 4ου Ράιχ και των... μυθολογιών της Παγκοσμιοποίησης
Να μού λείπει αυτή η "πολυπολιτισμικότητα". Να μού λείπει μια πλατεία γεμάτη πηγαία, μεγάλα αντρικά χαμόγελα που φωτογραφίζονται και φωτογραφίζουν την παντελή γυναικεία απουσία απ' τη Γιορτή, απ' τη Χαρά και τη Ζωή. Βυζάκια έξω, κορίτσια! Μην αφήσετε να σάς εξορίσουν απ' τη χαρά!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Για τους φοιτητές και τους διαννοούμενους

Το παρακάτω κείμενο του Τρότκσι είναι σαν να έχει γραφεί σήμερα. Το σπουδαιότερο, όμως, είναι άλλο: Καταγράφει τις διαδικασίες εκφυλισμού και καπιταλιστικής ενσωμάτωσης του φοιτητικου μικροαστικού ριζοσπαστισμού. Συνακόλουθα αντιλαμβάνεται κανείς το κατάντημα της σημερινής πολύχρωμης «αριστεράς», η οποία ανήγαγε σε θεότητα τον φοιτητικο μικροαστικό ριζοσπαστισμό και τον κατέστησε το κέντρο της... πολιτικής της… Έτσι μεταλλάχτηκε σε πρωτοπορία της Νέας Τάξης!!!

Το κείμενο που ακολουθεί είναι μια συνέντευξη που έδωσε ο Τρότσκι σε φοιτητές που τον είχαν προσκαλέσει στην Κοπεγχάγη.
Πρωτοδημοσιεύτηκε στις 9 Δεκέμβρη 1932 στο τεύχος "Studentebladet".
Ξανατυπώθηκε το Μάρτη του 1937 στο τεύχος "Fjerde Internationale" (Τέταρτη Διεθνής).
Έτσι λοιπόν ο Τρότσκι έφθασε. Όποιος περίμενε να αντικρίσει ένα γέρικο, βάρβαρο φρικτό πρόσωπο θα απογοητευόταν. Ήταν ακριβώς το αντίθετο. Υπήρχε κάτι το φιλικό, το ιδιαίτερα καλλιεργημένο, το ευχάριστο και το αγαπητό σε αυτόν. Αφού χαιρέτισε όλους τους επισκέπτες του, κάθησε στην άδεια πολυθρόνα και περίμενε για τις ερωτήσεις μας.

Από που προέρχεται η επαναστατική προοπτική των φοιτητών -όταν αυτοί είναι πραγματικά επαναστάτες;
Στην προσθήκη αυτού του τελευταίου όρου ένα πολύ αποκαλυπτικό, και πονηρό χαμόγελο φανερώθηκε πάνω στα πολύ οικεία χαρακτηριστικά του προσώπου του.
"Τώρα θίγετε το ζήτημα".
Το οφείλουν αυτό στην κοινωνική και οικονομική τους θέση, ή πρέπει να επιστρέψουμε στη ψυχολογία, κι ακόμα στη ψυχανάλυση, για να το εξηγήσουμε;
"Πρώτα και κύρια πρέπει να καταλάβετε ότι οι φοιτητές δεν αποτελούν μια ξεχωριστή και ενοποιημένη ομάδα μέσα στην κοινωνία. Ανήκουν σε διάφορες ομάδες και η πολιτική τους συμπεριφορά ανταποκρίνεται πλήρως στην επικρατέστερη από τις διάφορες αυτές ομάδες στην κοινωνία.
Μερικοί φοιτητές είναι ριζοσπαστικά προσανατολισμένοι. Αλλά από αυτούς μόνο ένας πολύ μικρός αριθμός μπορεί να κερδηθεί στο επαναστατικό κόμμα.
Το γεγονός είναι ότι πολύ συχνά ο ριζοσπαστισμός είναι μια νεανική αρρώστια ανάμεσα σ'αυτούς που στην πραγματικότητα είναι μικροαστοί φοιτητές.

Υπάρχει μια γαλλική παροιμία: "Πριν τα τριάντα επαναστάτης, μετά τα τριάντα αχρείος". Αυτή η έκφραση δεν ακούγεται μόνο στη Γαλλία. Ήταν επίσης γνωστή και χρησιμοποιήθηκε σε σχέση με τους ρώσους φοιτητές την προπολεμική περίοδο. Ανάμεσα στο 1907 και το 1917 ζούσα στην εξορία, και ταξίδευσα παντού βγάζοντας λόγους, στις διάφορες παροικίες των ρώσων φοιτητών στο εξωτερικό. Όλοι αυτοί οι φοιτητές ήταν επαναστάτες εκείνες τις μέρες, στη διάρκεια της Οχτωβριανής Επανάστασης, το 1917, το 99% απ' αυτούς πολεμούσαν από την άλλη μεριά του οδοφράγματος.
Το ριζοσπαστισμό αυτό της νεολαίας το βρίσκεις σε κάθε χώρα. Το νεαρό άτομο νιώθει πάντα ανικανοποίητο στην κοινωνία που ζει -πάντα νομίζει ότι μπορεί να τακτοποιήσει τα πράγματα καλύτερα απ'ότι οι μεγαλύτεροί του. Έτσι η νεολαία αισθάνεται πάντα ότι είναι προοδευτική- αλλά το τι καταλαβαίνει με την πρόοδο διαφέρει λιγάκι.
Στη Γαλλία, για παράδειγμα, υπάρχει μια ριζοσπαστική και μια βασιλική αντιπολίτευση. Φυσικά αυτός ο ριζοσπαστισμός περιλαμβάνει έναν ορισμένο αριθμό υγιών αντιπολιτευόμενων δυνάμεων αλλά το μεγαλύτερο μέρος τους ενσωματώνεται σε αυτό που μπορεί να ονομαστεί απλά καριερισμός.
Εδώ έχουμε την πραγματική ψυχολογική κινητήρια δύναμη. Οι νέοι αισθάνονται αποκλεισμένοι. Οι μεγαλύτεροι έχουν καταλάβει όλο το χώρο, και οι νέοι δεν μπορούν να βρουν ένα διέξοδο για τις ικανότητες τους. Είναι πολύ δυσαρεστημένοι απλά γιατί δεν κάθονται οι ίδιοι στη θέση του οδηγού. Αλλά μόλις καθήσουν εκεί, τελειώνει και ο ριζοσπαστισμός τους.
Βλέπει κανείς το εξής: βαθμιαία, οι νέοι αυτοί άνθρωποι κινούνται προς τις ελεύθερες θέσεις. Γίνονται δικηγόροι. διευθυντές, δάσκαλοι. Κι έτσι έρχονται να δουν τον προηγούμενο ριζοσπαστισμό τους σαν μια αμαρτία της νεότητάς τους, σαν ένα απωθητικό και ταυτόχρονα γοητευτικό λάθος. Σαν αποτέλεσμα αυτής της ανάμνησης της νεότητάς του, ο ακαδημαϊκός κάνει μια διπλή ζωή σ' ολόκληρη τη ζωή του. Αυτό που συμβαίνει, είναι ότι ο ίδιος πιστεύει ότι ακόμα διαθέτει ένα είδος επαναστατικού ιδεαλισμού, ενώ στην πραγματικότητα διατηρεί ένα ορισμένο φιλελεύθερο λούστρο.
Αλλά αυτό το λούστρο δεν είναι παρά το περικάλυμμα εκείνου που πραγματικά είναι -ένας στενόμυαλος , μικροαστός ακροβάτης στην κοινωνία, που τα πραγματικά ενδιαφέροντά του συνοψίζονται στην καριέρα του".

Ποια θα έπρεπε να είναι η σχέση ανάμεσα στον ακαδημαϊκό και στο εργατικό κίνημα;
Μια σκληρή και αποφασιστική έκφραση φάνηκε στα μάτια του Τρότσκι.
"Αυτός πρέπει να κατανοήσει ότι έρχεται στο εργατικό κίνημα σαν μαθητής κι όχι σαν δάσκαλος. Πρέπει να μάθει να υποτάσσει τον εαυτό του και να κάνει τη δουλειά που του ζητάνε και όχι αυτό που θέλει εκείνος να κάνει.
Το εργατικό κίνημα από τη μεριά του πρέπει να τον βλέπει με το μεγαλύτερο σκεπτικισμό. Ο νεαρός ακαδημαϊκός πρέπει πρώτα να "κάνει τη λάντζα" για τρία, τέσσερα ή πέντε χρόνια, να κάνει όλη την απλή και καθημερινή δουλειά του Κόμματος. 'Έτσι, όταν οι εργάτες αποκτήσουν εμπιστοσύνη σ' αυτόν και είναι απόλυτα βέβαιοι ότι δεν είναι ένας καριερίστας, τότε μπορεί να του επιτραπεί να προχωρήσει -αλλά αργά, πολύ αργά. Όταν θα έχει δουλέψει με το εργατικό κίνημα με αυτόν τον τρόπο, τότε το γεγονός ότι ήταν ένας ακαδημαϊκός ξεχνιέται, και οι κοινωνικές διαφορές εξαφανίζονται".

Καλά, αλλά όπως η Λιζ Τέρσλεφ έγραψε, ο κόσμος δεν έχει μείνει ακίνητος από τον καιρό του Μαρξ, έτσι δεν είναι;
"Φυσικά όχι. Δεν είμαι φετιχιστής. Ο Μαρξισμός δεν σταμάτησε να αναπτύσσεται όταν ο Μαρξ πέθανε. Ο Μαρξ θα μπορούσε να κάνει λάθος κύρια στις προβλέψεις του για το πότε θα συνέβαιναν γεγονότα και σ'αυτή την περίπτωση έσφαλε μόνο στον υπολογισμό του χρόνου.
Ο Λένιν ενσωμάτωσε τους νέους αναδυόμενους ιστορικούς παράγοντες στον Μαρξισμό και έτσι τον προσάρμοσε στους καιρούς μας".

Ο Τρότσκι μετά ανέλαβε να απαντήσει στο ερώτημα της δημοκρατίας και της διχτατορίας.
"Εμείς οι κομμουνιστές δεν αρνούμαστε -όπως για παράδειγμα κάνουν οι αναρχικοί- την σπουδαιότητα της δημοκρατίας. Αλλά αναγνωρίζουμε τη σημασία της μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο. Σ' αυτό το σημείο φτάνουμε μόλις οι ταξικές αντιφάσεις γίνονται τόσο ισχυρές, που η ένταση προκαλεί ένα βραχυκύκλωμα. Σ' αυτό το σημείο, η δημοκρατία, δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει και οι μόνες εναλλακτικές λύσεις, είναι είτε η προλεταριακή διχτατορία είτε η διχτατορία της μπουρζουαζίας. Ρίξτε μια ματιά στην εξέλιξη της Σοσιαλδημοκρατίας, της δημοκρατίας στην Γερμανία από το 1918 μέχρι σήμερα. Στην αρχή, η Σοσιαλδημοκρατία είχε δύναμη αλλά τώρα είναι οι αντιδραστικοί στρατηγοί που κάθονται στο τιμόνι.
Η Δημοκρατία δεν μπορεί να παίζει πλέον ούτε το δικό τους το παιχνίδι εξαιτίας των ταξικών αντιφάσεων. Κοιτάξτε, για παράδειγμα με ποιο τρόπο το δημοκρατικό δικαίωμα του ασύλου -το δικαίωμα ενός εξόριστου για παραμονή- τηρείται σήμερα".




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκέντρωση κατά του East Med - Έκαψαν σημαίες της ΕΕ και του ΣΥΡΙΖΑ
- Ιανουαρίου 02, 2020
Πραγματοποιήθηκε σήμερα συγκέντρωση κατά του East Med και της Ελληνο-Ισραηλινής συνεργασίας.
Με κεντρικά συνθήματα:
ΟΧΙ στον East Med!
Έξω ο Νετιανάχου απο την Ελλάδα!
Λευτεριά στην Παλαιστίνη!
Λευτεριά στην Ελλάδα!
οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την Πρεσβεία του Ισραήλ, όπου, συμβολικά, έκαψαν τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΣΥΡΙΖΑ, ως πρωτεργάτη της Ελληνο-Ισραηλινής συμμαχίας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύριζα :Κόμμα δεκανίκι του ιμπεριαλισμου και του σιωνισμού.Κόμμα που πούλησε την εργατική τάξη και ξεφτιλίσε το αξιακο σύστημα και τις αρχές της Αριστεράς.Κόμμα συστημικο και δεκανικι του νέου δικομματισμου.Κόμμα τυχοδιωκτων και συνεχιστων του Σημίτη.
ΣΥΡΙΖΑ: Θετική η υπογραφή του EastMed μετά την πολύχρονη προσπάθεια
 Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2020, 20:24
Σχολιο.- Διαμαρτύρονται μην τους κλέψουν τη δόξα για τον αγωγό, τι να πει κανείς..
Σχολιο.-  Τον τσιπρα επρεπε να τον εχουν σκοτώσει 2 φορες οπως κ το Σημίτη....τον τσιπρα για δημοψηφισμα μαιμου κ μακεδονια....τον δε Σημίτη για ιμια ασφαλιστικα ταμεια...κ τις λοβιτουρες που εκανε για μα μπει στο ευρω.... Αλλα στην ελλαδα αυτοι εκτος οτι υπαρχουν ακομα ,εχουν κ αποψη.