Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Παρασκευη 3 Ιανουαριου 2020


''Νόμος και Τάξη''
Σήμερα Πεμπτη βραδυ πηγαίνοντας στην συγκέντρωση στην Ισραηλινή Πρεσβεία είχα μια περιπέτεια προσωρινής κράτησης και κατάσχεσης κινητού και συμβόλων[τρεις μικρές σημαίες:ελληνική,παλαιστινιακή,κόκκινη].Δυστυχώς έκανα το λάθος να τις βγάλω από την τσάντα για να τις διπλώσω δίχως να δω 4 ένστολους λίγο πιο δίπλα.Μετά ξεκίνησε το σκηνικό του παραλόγου.Επί μια ώρα με είχαν σταματημένο,μου κράτησαν το κινητό και τις σημαίες και μου είπαν θα πάμε στο τμήμα για εξακρίβωση.Για εξακρίβωση δεν πήγαμε ποτέ.Πινακίδες δεν είδα,στοιχεία δεν έδωσαν[μόνο πήραν],ενώ δεν είδα και κανενός το πρόσωπο.2 Δίας και δυο ΔΕΛΤΑ με τους τελευταίους να είναι πολύ εριστικοί.
Στην μία ώρα που με κράτησαν[προφανώς για να μην μπορέσω να πάω στην συγκέντρωση]ό,τι και να είπα έπεσε στο κενό.Η ειρωνεία τους για το σπάσιμο τσαμπουκά ήταν προφανής:''κάτσε φρόνιμα ,είσαι και όμορφος..κρίμα είναι-τη στιγμή που με άφησαν ζήτησα τις σημαίες και η απάντησή τους ήταν αφοπλιστική:''σε ανθέλληνες σημαίες δεν επιστρέφονται''.Τους απαντώ ότι ο East Med είναι ενάντια στο συμφέρον των λαών της Μεσογείου και θέλω πίσω τις σημαίες.Ο διάλογος έκλεισε με εκείνους να έχουν τον τελευταίο λόγο:''εκεί είναι το μετρό,οι σημαίες κατάσχονται και να προσέχεις τις παρέες που κάνεις και τις απόψεις σου''.
Αυτό που μου συνέβη προφανώς εντάσσεται σε μια ευρύτερη κρατική στρατηγική.Ευτυχώς ξύλο δεν έφαγα,δεν μου έβαλαν κουκούλα στο πρόσωπο και δεν με ξεγύμνωσαν,όπως έχει συμβεί σε άλλες περιπτώσεις σε συμπολίτες μας.
Δεν έχω σε καμία υπόληψη τα ελληνικά αστικά δικαστήρια και λεφτά σε δικηγόρους δεν έχω να δώσω.
Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να χρησιμοποιηθεί η ανάρτησή της μαρτυρίας μου από το Σύριζα και τις εφημερίδες του[Αυγή,Εφημερίδα των Συντακτών] για να κάνει αντιπολίτευση στη ΝΔ,μιας και είναι εθνική γραμμή η δημιουργία του Εast Med.
Κλείνοντας ούτε εμένα ούτε πολλούς άλλους θα μας πτοήσουν τέτοιου τύπου συμπεριφορές,μιας και υπάρχουν άνθρωποι που ζούν σε συνθήκες καθημερινού απαρτχάιντ[βλέπε Παλαιστίνη] ή σε συνθήκες βαρβαρότητας στους δρόμους κτλ.Η αναφορά γίνεται απλώς για να τονίσω ότι αυτό το περιστατικό θα είναι η κανονικότητα των αναβαθμισμένων οικονομικών και γεωπολιτικών-ενεργειακών μνημονίων για όποιον έχει διαφορετική θέση πάνω σε ένα ζήτημα.Απλώς έτυχε να μουν εγώ σήμερα.Αύριο θα είναι κάποιος άλλος και ίσως σε χειρότερη θέση.
Η σημερινή υπογραφή του East Med έχει άμεση σχέση και με την Συμφωνία των Πρεσπών.
Η αντίσταση ενάντια στον Αγωγό East Med συνεχίζεται.Η έμπρακτη εναντίωση στην κρατική καταστολή και στο καθεστώς της υποτέλειας,της εξάρτησης και του μαζικού ξεπουλήματος επίσης!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο διοικητής της Δύναμης Quds,  Soleimani,  και ο διοικητής του Hashd αλ-Σάαμπι, Αμπού Μαχντί αλ-Muhandis, δολοφονήθηκαν μετά το χτυπημα των πυραύλων στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης. Το IRGC το επιβεβαίωσε, πιθανότατα οι δράστες είναι η συμμαχία ΗΠΑ-Ισραήλ.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Μετά τον βομβαρδισμό των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ιράκ, αναφέρεται ότι στο αυτοκίνητο όπου ταξίδευε σε έναν από τους δρόμους του Ιράκ, πέθανε ο στρατηγός Σουλεϊμάνι, ένας από τους πιο αγαπημένους και ισχυρούς επαναστάτες της στρατιωτικής δομής του Ιράν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κασέμ Σουλεϊμανί: Ποιος ήταν ο πανίσχυρος υποστράτηγος από το Ιράν που σκοτώθηκε στη Βαγδάτη μετά την εντολή Τραμπ
Πανισχυρος και δημοφιλης στο Ιραν
03|01|2020 | 15:00
Οι ΗΠΑ πανηγυρίζουν για την εξόντωση του υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί, μετά την επίθεση με ρουκέτες στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης.
Οι ΗΠΑ έδιναν ιδιαίτερη σημασία στην εξόντωσή του, η οποία ήρθε μετά από απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ, όπως ανέφερε το Πεντάγωνο. Μαζί με τον Σουλεϊμανί, σκοτώθηκαν άλλα επτά άτομα, με τον υποστράτηγο να αποτελεί τον βασικό στόχο της επίθεσης.

Ποιος ήταν ο Σουλεϊμανί
Ο πανίσχυρος Ιρανός υποστράτηγος ήταν μια από τις πιο δημοφιλείς προσωπικότητες στο Ιράν κι ένας από τους πιο επίφοβους αντιπάλους για τις ΗΠΑ αλλά και για πολλούς από τους συμμάχους τους. Επικεφαλής της Δύναμης Κουντς, από το όνομα της Ιερουσαλήμ στα περσικά, αρμόδιας για τις επιχειρήσεις των Φρουρών της Επανάστασης στο εξωτερικό — το αμερικανικό περιοδικό New Yorker χαρακτήριζε το 2014 τη Δύναμη Κουντς ισοδυναμο της CIA και των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων — ο χαρισματικός υποστράτηγος διέθετε τεράστια επιρροή στο Ιράκ.
Θεωρείται πως ήταν ο άνθρωπος-κλειδί στις πολιτικές διεργασίες για τον σχηματισμό της ιρακινής κυβέρνησης από το 2018. Ο 62χρονος στρατιωτικός, με γκρίζα γένια κομμένα πάντα κοντά, είχε γίνει κάτι σαν ροκ-σταρ στο Ιράν τα τελευταία χρόνια. Είχε έτσι δεκάδες χιλιάδες ακολούθους στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Instagram.

Ο ρόλος του Σουλεϊμανί στις σχέσις Ιράκ και Ιράν
Για τους υποστηρικτές του, όσο και για τους εχθρούς του, ο Σουλεϊμανί, ο οποίος διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στον αγώνα εναντίον των τζιχαντιστών στο Ιράκ, κράταγε στα χέρια του τα κλειδιά της ιρανικής επιρροής στη Μέση Ανατολή. Ειδικά στο Ιράκ και στη Συρία, δύο χώρες όπου οι ΗΠΑ έχουν εμπλακεί στρατιωτικά.
«Για τους σιίτες στη Μέση Ανατολή» — σημείωνε ο πρώην αναλυτής της CIA Κένεθ Πόλακ στο πορτρέτο του Σουλεϊμανί που συνέταξε για λογαριασμό του περιοδικού Time στο πλαίσιο του αφιερώματος στις 100 προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως το 2017 — ο υποστράτηγος ήταν κάτι σαν «υβρίδιο του Τζέιμς Μποντ, του Έρβιν Ρόμελ και της Λέιντι Γκάγκα».
«Για τη Αποικιοκρατικη Δύση, ήταν υπεύθυνος για την εξαγωγή της ισλαμικής επανάστασης του Ιράν, για την υποστήριξη εθνικων αγωνιστών και τη διεξαγωγή των πολέμων του Ιράν στο εξωτερικό».
Στο Ιράν, χώρα καθηλωμένη τα τελευταία χρόνια στον οικονομικό μαρασμό, αρκετοί τον προέτρεπαν να κατέβει στην πολιτική αρένα. Ο υποστράτηγος πάντως είχε απορρίψει ξερά τις φήμες που τον ήθελαν να βάζει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στην Ισλαμική Δημοκρατία το 2021.

Η επιρροή του Σουλεϊμανί στη Μέση Ανατολή
Ο βετεράνος της Ιερής Άμυνας, όπως αποκαλείται στην Ισλαμική Δημοκρατία ο πόλεμος Ιράκ-Ιράν (1980-1988), έδειξε τα ταλέντα του στην ιρακινή επικράτεια. Κάθε πολιτική ή στρατιωτική εξέλιξη στο Ιράκ σήμαινε ότι ο υποστράτηγος θα επισκεπτόταν τη Βαγδάτη για να αναλάβει δράση, από τα πεδία των μαχών στους διαδρόμους των θεσμών της εξουσίας και αντιστρόφως.
Προέλαση του Ισλαμοφασιστικού Κράτους των αμερικανων (ΙΚ), δημοψήφισμα των αμερικανων για την ανεξαρτησία του ιρακινού Κουρδιστάν, σχηματισμός κυβέρνησης στο Ιρακ... Κάθε φορά, ο Σουλεϊμανί συναντιόταν με διάφορες πολιτικές δυνάμεις και προσωπικότητες για να διαμορφώσει τη γραμμή που θα ακολουθείτο, διαβεβαιώνουν άνθρωποι που πήραν μέρος σε πολλές από τις συναντήσεις αυτές, που γίνονταν πάντα υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας.
Η τεράστια επιρροή του κράταγε πολλά χρόνια: ήταν ήδη επικεφαλής της δύναμης Κουντς όταν οι ΗΠΑ εισέβαλαν στο Αφγανιστάν το 2001, μάλιστα συντόνιζε προσωπικά τη παρακολουθηση από την Τεχεράνη στην κυβέρνηση του Τζορτζ Ου. Μπους στον αποικιοκρατικο πόλεμο αυτό.
«Οι ιρανοί συνομιλητές μου ήταν πολύ σαφείς: μολονότι ενημέρωναν τον υπουργό Εξωτερικών, στο τέλος τις αποφάσεις τις έπαιρνε ο στρατηγός Σουλεϊμανί», θα δήλωνε το 2013 στο BBC ο Ράιαν Κρόκερ, πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ.

Επαιξε μέχρι και σε βιντεοκλίπ τραγουδιού
Αν και προτιμούσε να μένει στο περιθώριο, να δρα στις σκιές, επί δεκαετίες, ο Σουλεϊμανί άρχισε να βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα του Τύπου μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Συρία, το 2011. Το Ιράν, η μεγάλη σιιτική δύναμη στη Μέση Ανατολή, παρείχε πολύτιμη βοήθεια στον Μπασάρ αλ Άσαντ στη σύρραξη αυτή.
Οι φωτογραφίες του στα πεδία των μαχών, οι εμφανίσεις του σε ντοκιμαντέρ, ακόμα και σ’ ένα φιλμ κινουμένων σχεδίων ή ένα βιντεοκλίπ τραγουδιού, τον μετέτρεψαν σε πρόσωπο πασίγνωστο σε όλη την περιοχή.
Ο ανώτατος αξιωματικός των Φρουρών της Επανάστασης πέρασε στο λιβανέζικο έδαφος — στο πλευρό της σιιτικής παράταξης Χεζμπολάχ — το μεγαλύτερο μέρος του πολέμου Ισραήλ-Λιβάνου το 2006, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην ιρανική κρατική τηλεόραση τον περασμένο Οκτώβριο. Ανώτατος ιρακινός αξιωματούχος τον είχε περιγράψει ως άνθρωπο εξαιρετικά ήρεμο, ολιγόλογο, ο οποίος σπανίως ύψωνε τη φωνή.
«Καθόταν πάντα στην άλλη άκρη (...) μόνος του, πολύ ήσυχα. Δεν μίλαγε, δεν έκανε σχόλια, μόνο άκουγε», είχε πει στο New Yorker.
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποιήθηκε το 2018 από το ινστιτούτο IranPoll και το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, το 83% των Ιρανών που ερωτήθηκαν σχετικά είχε θετική γνώμη για τον Σουλεϊμανί, ποσοστό που σημαίνει ότι ήταν πιο δημοφιλής από τον πρόεδρο Χασάν Ρουχανί και τον επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ. Στο εξωτερικό, αρκετοί ηγέτες και αξιωματούχοι τον έβλεπαν ως το πρόσωπο που χειριζόταν τις σχέσεις της Τεχεράνης με τη λιβανέζικη Χεζμπολάχ και την παλαιστινιακή Χαμάς.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δολοφονία Σουλεϊμανί: Οι ΗΠΑ αποσύρουν τους Αμερικανούς πολίτες από το Ιράκ
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ο πρόεδρος Χασάν Ρουχανί και ο υπουργός Άμυνας Αμίρ Χαταμί ορκίστηκαν "εκδίκηση" - Συσπειρώνονται οι δυνάμεις των Σιϊτών - Νέα πολιτική κόντρα στις ΗΠΑ για την απόφαση Τραμπ.
03 Ιανουαρίου 2020 14:53
Η αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη, η οποία δέχθηκε την Τρίτη επίθεση από φιλοϊρανούς, κάλεσε σήμερα τους αμερικανούς υπηκόους να εγκαταλείψουν «αμέσως» το Ιράκ, μερικές ώρες μετά τον φόνο του ισχυρού ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί σε αμερικανική επιδρομή.
Η πρεσβεία καλεί τους Αμερικανούς στο Ιράκ να φύγουν «αεροπορικώς, εφόσον αυτό είναι δυνατό», καθώς η επιδρομή πραγματοποιήθηκε μέσα στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, «διαφορετικά προς άλλες χώρες δια χερσαίας οδού».
Οι κύριες μεθοριακές διαβάσεις του Ιράκ οδηγούν προς το Ιράν και την εμπόλεμη Συρία, ενώ υπάρχουν και άλλα σημεία διέλευσης προς τη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία.
Η γαλλική πρεσβεία στην Τεχεράνη καλεί τους πολίτες της να αποφεύγουν τις δημόσιες συγκεντρώσεις
Η πρεσβεία της Γαλλίας στην Τεχεράνη κάλεσε σήμερα τους πολίτες της που βρίσκονται στο Ιράν να αποφεύγουν τις δημόσιες συγκεντρώσεις μετά τον φόνο του ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, ισχυρού απεσταλμένου της Τεχεράνης για τις ιρακινές υποθέσεις.
"Μετά τον θάνατο του στρατηγού Σουλεϊμανί κηρύχθηκε τριήμερο πένθος. Σε αυτό το πλαίσιο, προτείνουμε στους γάλλους πολίτες να αποφεύγουν συγκεντρώσεις και να συμπεριφέρονται προσεκτικά και διακριτικά καθώς και να αποφεύγουν να τραβούν φωτογραφίες σε δημόσιους χώρους", αναφέρει η πρεσβεία σε ανακοίνωσή της στο Twitter.
Ο επικεφαλής της ιρανικής Δύναμης Κουντς και αρχιτέκτονας της αυξανόμενης στρατιωτικής επιρροής της Τεχεράνης στη Μέση Ανατολή υποστράτηγος Κασέμ Σουλεϊμανί, σκοτώθηκε σήμερα από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, σύμφωνα με το Πεντάγωνο και με το Ιράν.
Το Λονδίνο καλεί σε αποκλιμάκωση της έντασης
Η Βρετανία αύξησε την ασφάλεια και την ετοιμότητα στις στρατιωτικές της βάσεις στη Μέση Ανατολή.
Από την πλευρά του ένας εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Άμυνας, κληθείς να σχολιάσει το ρεπορτάζ του Sky News, απάντησε ότι "η ασφάλεια του προσωπικού μας είναι ύψιστης σημασίας και επαναξετάζουμε διαρκώς τα μέτρα προστασίας των Δυνάμεών μας. Δεν σχολιάζουμε συγκεκριμένα μέτρα προστασίας".
Η Βρετανία διαθέτει στο Ιράκ στρατιωτικό προσωπικό περίπου 400 ανδρών που βοηθούν στην εκπαίδευση των ιρακινών στρατιωτών. Οι περισσότεροι εδρεύουν στη βάση Τάτζι, βόρεια της Βαγδάτης.
Σοβαρή "κλιμάκωση"
Υπενθυμίζεται πως οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ σκότωσαν τον ιρανό υποστράτηγο Κασέμ Σουλεϊμανί, επικεφαλής της επίλεκτης Δύναμης Κουντς, τον εγκέφαλο πίσω από τα σχέδια και τις προσπάθειες για την απελευθερωση των κρατων από την Δυτικη Αποικιοκρατια στη Μέση Αναστολή, σε αεροπορική επιδρομή στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης, γνωστοποίησαν το αμερικανικό Πεντάγωνο και οι ιρανικές αρχές.
Ο Αμπού Μάχντι αλ Μουχάντις, υπαρχηγός των Δυνάμεων Λαϊκής Κινητοποίησης (ΔΛΚ), συμμαχίας σιιτικών παραστρατιωτικών οργανώσεων που έχουν ενταχθεί στον ιρακινό στρατό, έχασε επίσης τη ζωή του σε αυτή την επιδρομή, που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν ακόμη έξι άνθρωποι και να τραυματιστούν αρκετοί άλλοι, κατά έναν εκπρόσωπο των ΔΛΚ.
Ο θάνατος του υποστρατήγου Σουλεϊμανί, που φέρεται να είχε στενή σχέση με τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, σηματοδοτεί μια δραματική κλιμάκωση των κρυφών πολέμων στους οποίους εμπλέκονται το Ιράν, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, ιδίως του Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας, και ενδέχεται να οδηγήσει σε αντίποινα.
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ο πρόεδρος Χασάν Ρουχανί και ο υπουργός Άμυνας Αμίρ Χαταμί ορκίστηκαν «εκδίκηση».
Το Ιράν συνεχίζει να εμπλέκεται σε μια μακρά σύγκρουση με τις ΗΠΑ, που επιτάθηκε την περασμένη εβδομάδα με την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη από φιλοϊρανούς σιίτες διαδηλωτές, που διαμαρτύρονταν για τις αμερικανικές επιδρομές εναντίον της Κατάεμπ Χεζμπολάχ («Ταξιαρχίες του Κόμματος του Θεού»). Την Κατάεμπ Χεζμπολάχ, που ανήκουν στις ΔΛΚ, είχε ιδρύσει ο Μουχάντις.
«Κατά διαταγή του προέδρου» Ντόναλντ Τραμπ, οι αμερικανικές κατοχικες αποικιοκρατικες ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν τα «αμυντικά» πλήγματα «για την προστασία του αμερικανικού προσωπικού στο εξωτερικό», σκοτώνοντας τον Κασέμ Σουλεϊμανί, ανέφερε το Πεντάγωνο σε ανακοίνωσή του. Σκοπός της επιχείρησης ήταν «η αποτροπή μελλοντικών ιρανικών επιθέσεων», πρόσθεσε το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.
Αμερικανοί αξιωματούχοι που μίλησαν υπό τον όρο να μην κατονομαστούν διευκρίνισαν ότι η αυτοκινητοπομπή στην οποία επέβαιναν ο Σουλεϊμανί και ο Μουχάντις επλήγη από τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (UAV). Οι Φρουροί της Επανάστασης έκαναν λόγο περί επίθεσης από αμερικανικά ελικόπτερα. Φωτογραφίες και πλάνα από τον τόπο όπου έγινε η επιδρομή δείχνουν συντρίμμια σκορπισμένα παντού.
Νωρίτερα ο Άχμεντ αλ Ασάντι, εκπρόσωπος των ΔΛΚ, κατηγόρησε τις ΗΠΑ και το Ισραήλ για τους θανάτους των Σουλεϊμανί και Μουχάντις. Ιρακινές σιιτικές παραστρατιωτικές οργανώσεις ανέφεραν στο Ρόιτερς πως στον βομβαρδισμό σκοτώθηκαν πέντε μέλη τους και δύο «καλεσμένοι». Το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε υψηλότερο απολογισμό, κάνοντας λόγο για συνολικά 8 νεκρούς.
Οι ρουκέτες έπληξαν δύο αυτοκίνητα κοντά σε αίθουσα διαχείρισης αερομεταφερόμενου φορτίου στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης.
Ο Αμπού Μουντάθαρ αλ Χουσέινι, επικεφαλής σιιτικής παραστρατιωτικής οργάνωσης, δήλωσε ότι «οι αμερικανοί εγκληματίες είχαν λεπτομερείς πληροφορίες» για την αυτοκινητοπομπή και τις κινήσεις της.
Συσπειρώνονται οι δυνάμεις των Σιϊτών
Η Δύναμη Κουντς («Ιερουσαλήμ»), μαζί με τις οργανώσεις που έχει υποστηρίξει, από τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου ως μονάδες των ΔΛΚ στο Ιράκ, έχουν αφθονία στρατιωτικών μέσων στη διάθεσή τους αν αυτό που θέλουν είναι να πάρουν την «εκδίκηση» για την οποία μίλησαν οι ιρανοί ηγέτες.
Τον Σεπτέμβριο η Ουάσινγκτον κατηγόρησε το Ιράν για μια εξαιρετικά καταστροφική επίθεση με πυραύλους και UAVs στη αποικια τους καθυστερημενη ισλαμοφασιστικη Σαουδική Αραβία με στόχο εγκαταστάσεις της ARAMCO, του κρατικού πετρελαϊκού κολοσσού του βασιλείου. Η κυβέρνηση Τραμπ είχε τότε αντιδράσει μόνο σε φραστικό επίπεδο.
Το Ιράν από την άλλη έχει υποστεί χωρίς να ανταποδώσει εκατοντάδες αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις, κυρίως ισραηλινοναζιστικές, στην επικράτεια της Συρίας και του Ιράκ.
Ωστόσο αναλυτές θεωρούν πως η ιρανική ηγεσία είναι πιθανό να αντιδράσει πολύ πιο δυναμικά στον φόνο του Σουλεϊμανί, που τα τελευταία χρόνια είχε μετατραπεί σε θρύλο για τους σιίτες σε όλη την περιοχή.
Ο υποστράτηγος είχε γλιτώσει από πολλές απόπειρες κατά της ζωής του από τις μυστικές υπηρεσίες δυτικών χωρών, του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτως και αραβων βρωμιαριδων σουνιτοφασιστων σειχιδων που βρισκονται στις διαταγες των αμερικανων τις τελευταίες δύο δεκαετίες.
Η Δύναμη Κουντς, που ορισμένοι αναλυτές θεωρούν υβρίδιο υπηρεσίας κατασκοπείας και ειδικών δυνάμεων, απέτρεψε την ήττα της Δημοκρατιας στη Συρια και του Προεδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στον πολεμο που κανουν οι δυτικοι αποικιοκρατες με τους ισλαμοφασιστες τους από το 2011 στη Συρία και συνέβαλε σημαντικά να ηττηθούν οι τζιχαντοφασιστες του Ισλαμοφασιστικού Κράτους στο Ιράκ.
Ο Σουλεϊμανί είχε αναλάβει διοικητής της Δύναμης Κουντς το 1998 και για χρόνια επέλεξε να κρατάει χαμηλό προφίλ.
Για τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, η δολοφονία του διοικητή της Δύναμης Κουντς αποτελεί «πολύ επικίνδυνη κλιμάκωση».
Ηγετικά στελέχη των Δυνάμεων Λαϊκής Κινητοποίησαν κάλεσαν ήδη τους μαχητές τους να «ετοιμαστούν για μάχη».
Οι Ρεπουμπλικανοι αλητες στηριζουν τον καθυστερημενο αρχιτρομοκρατη Τραμπ. Κόντρα με τους Δημοκρατικους στις ΗΠΑ
Στις ΗΠΑ, προβεβλημένα στελέχη των Ρεπουμπλικάνων εξήραν τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για το «θάρρος» του να πάρει την απόφαση να διατάξει τον φόνο του Σουλεϊμανί, που είχε «αίμα Αμερικανών στα χέρια του», όπως το έθεσε ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ. Ο Σουλεϊμανί «πήρε αυτό που άξιζε», υπερθεμάτισε ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τομ Κότον. Η Νίκι Χέιλι, πρώην πρεσβεύτρια των Ηνωμένων Εθνών στα Ηνωμένα Έθνη, εξέφρασε ικανοποίηση για τον θάνατο του «αρχιτρομοκράτη» Σουλεϊμανί για δήλωσε «υπερήφανη» για την απόφαση του Τραμπ.
Ο ίδιος ο αμερικανός πρόεδρος ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter μια εικόνα, τη σημαία της χώρας του, χωρίς σχόλια, μετά την επιδρομή.
Στην άλλη πλευρά του πολιτικού φάσματος ο Δημοκρατικός βουλευτής Έλιοτ Ένγκελ στηλίτευσε το γεγονός ότι ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν ενημέρωσε το Κογκρέσο για την αμερικανική επιδρομή στο έδαφος του Ιράκ εναντίον του υποστράτηγου και προειδοποίησε ότι η ενέργεια αυτή μπορεί να έχει «απρόβλεπτες συνέπειες».
Ενώ ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών και πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν τόνισε πως ο πρόεδρος Τραμπ «έριξε μια ράβδο δυναμίτιδας σε μια πυριτιδαποθήκη» και «οφείλει μια εξήγηση στον αμερικανικό λαό», κάνοντας λόγο για μια «τεράστια κλιμάκωση σε μια περιοχή ήδη πολύ επικίνδυνη».
Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Τομ Γιουντάλ έκρινε πως ο πρόεδρος Τραμπ «έφερε τη χώρα μας στα πρόθυρα ενός παράνομου πολέμου με το Ιράν χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου».
Η Νάνσι Πελόζι καταδίκασε την "προκλητική και δυσανάλογη" ενέργεια
Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι καταδίκασε τον φόνο του Κασέμ Σουλεϊμανί από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης και τον χαρακτήρισε μια "προκλητική και δυσανάλογη" ενέργεια.
"Ο αποψινός αεροπορικός βομβαρδισμός κινδυνεύει να προκαλέσει περαιτέρω επικίνδυνη κλιμάκωση της βίας. Η Αμερική--και ο κόσμος--δεν έχουν περιθώριο για κλιμακούμενες εντάσεις στο σημείο όπου δεν υπάρχει επιστροφή", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Πελόζι.
Η ίδια είπε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν συμβουλεύτηκε το Κογκρέσο πριν διατάξει την επίθεση εναντίον του Σουλεϊμανί και απαίτησε να "ενημερωθούν άμεσα" οι βουλευτές για την κατάσταση.
Ο επικεφαλής της ιρανικής Δύναμης Κουντς και αρχιτέκτονας της εθνικης απελευθερωσης των κρατων στη Μέση Ανατολή από τους δυτικους αποικιοκρατες και τους σιωναζι υποστράτηγος Κασέμ Σουλεϊμανί, σκοτώθηκε σήμερα από τις κατοχικες αποικιοκρατικες ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, σύμφωνα με το Πεντάγωνο και με το Ιράν.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχουν εξαφανιστεί από το πρωί όλοι/Ες οι μαχητικοί ιμάντες " non paper" από Μαξίμου μερια, οι " τι ψηφίσατε βρε...γίδια γκασμαδες, βόδια κλπ", οι "καλά να πάθετε", οι " Αλέξη θα λέτε και θα κλαίτε"...
Εμείς άφωνοι, δεν ξερουμε ποια από τις δύο " υπερήφανες", "ανεξάρτητες", "διορατικές", " φιλειρηνικες" πολιτικές να διαλέξουμε, διαφέρουν τόσο μεταξύ τους!
Στα σοβαρά, ας ελπίσουμε να μείνουμε μόνο στην ιλαροτραγωδία...γιατί το άλλο σενάριο, ούτε να το σκεφτόμαστε!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανακοίνωση για τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί
January 3, 2020
Η τοξική παρουσία των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή μόλις άγγιξε ένα νέο επίπεδο χυδαιότητας: Ο στρατηγός των Φρουρών της Ιρανικής Επανάστασης και πρώτος τη τάξει στη Μεραρχία της Κουντς, δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης από αμερικανικούς πυραύλους.
Η σημασία του χτυπήματος αυτού είναι τρομακτική. Η δολοφονία ανώτατου πολιτικού ή στρατιωτικού προσωπικού δεν μπορεί να είναι ποτέ κάτι λιγότερο από πράξη κήρυξης πολέμου. Ενός πολέμου προαναγγελθέντος μέσα από τη χρόνια κλιμάκωση της έντασης από πλευράς των ΗΠΑ και το ασφυκτικό στρίμωγμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν. Προς το παρόν η ιρανική πλευρά δεν έχει απαντήσει εμπράκτως, κάτι τέτοιο όμως πρέπει να θεωρείται μονάχα θέμα χρόνου.
Ο Σολεϊμανί δεν ήταν κάποιος τυχαίος. Ήταν ο κυρίως συντονιστής των ιρανικών επιχειρήσεων στα δυτικά της ιρανικής επικράτειας, κυρίως στον Λίβανο, τη Συρία και το Ιράκ. Όσο κι αν η δυτική συμμαχία ζητά τα εύσημα για τη νίκη επί του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ, η πραγματικότητα είναι πως η νίκη αυτή ήρθε μέσα από το αίμα όσων στρατολογήθηκαν στο ιρακινό στράτευμα, αλλά κυρίως όσων συμμετείχαν στον Άξονα της Αντίστασης: Μουσουλμάνων κυρίως σιιτικού δόγματος που βρίσκονταν υπό την καθοδήγηση του Ιρανού Ανώτατου Ηγέτη, Χαμενεΐ και αποτελούσαν ανέκαθεν τον υπ’ αριθμόν ένα στόχο των χαριτζιτών του Ισλαμικού Κράτους.
Οι ΗΠΑ με αυτό το χτύπημα θέλουν να καταστήσουν σαφές πως θα κάνουν ό,τι χρειαστεί για να διασφαλίσουν την παρουσία τους στο Ιράκ και να εκτοπίσουν το Ιράν. Τα τελευταία χρόνια, ο Άξονας της Αντίστασης έχει πετύχει τρομερές νίκες, στρατιωτικές, διπλωματικές ή προπαγανδιστικές κι έχει κάνει τρομερή πρόοδο στο να φέρει τον ανταγωνισμό στα μέτρα του.
Οι διαδηλώσεις στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη είχαν ήδη δώσει ένα ηχηρό μήνυμα, στο οποίο οι ΗΠΑ απάντησαν με την κλιμάκωση, τη δολοφονία ενός τόσο σημαντικού προσώπου.
Καλούμε όλον τον αγωνιζόμενο λαό με αντιμπεριαλιστικά αισθήματα να μην απογοητευτεί. Το Ιράν είναι ισχυρότερο από ποτέ και η δολοφονία ισχυρών προσώπων όσο μπορεί να επιφέρει πλήγματα στο κύρος του, άλλο τόσο μπορεί να συσπειρώσει δυνάμεις στο εσωτερικό και όχι μόνο.
Τιμούμε τη μνήμη του αντιμπεριαλιστή μάρτυρα Σολεϊμανί. Όσοι ετοιμάζονται να πανηγυρίσουν για την «αμερικανική επιτυχία» καλά θα κάνουν να σκεφτούν δύο φορές: Τίποτα δεν έχει ακόμη καταγραφεί ως νίκη. Οι αγωνιστές οφείλουν να υπερασπιστούν το όνομα του στη συνείδηση του ελληνικού λαού, διαδίδοντας το μήνυμα και το πνεύμα της αντίστασης στον ιμπεριαλισμό και τους μπράβους του αμερικανοϊσραηλισμού.
Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Qassem Soleimani... Ζει αιώνια στις καρδιές των Ελεύθερων του κόσμου!
Ο στρατηγός Qassem Soleimani κι ο Abu Mahdi Al-Muhandis, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων των Λαϊκών Δυνάμεων του Ιράκ (Ιρακινή Χεζμπολάχ), δολοφονήθηκαν στο πολιτικό Διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης.
Προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο και μπήκαν σε ένα από τα δύο αυτοκίνητα που τους ανέμεναν, όταν ξεκίνησε η επίθεση με τρεις πυραύλους που εξαπέλυσε αμερικάνικο ελικόπτερο.
Μια μαφιόζικη τρομοκρατική επιδρομή των ΗΠΑ στο Διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης, στο εσωτερικό μιας ανεξάρτητης χώρας.
Η ωμή και χυδαία ανάληψη τρομοκρατικής δράσης από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σε ρόλο ενός πλανητικού χωροφύλακα για να δολοφονήσουν παραβιάζοντας την κυριαρχία άλλων κρατών, ακόμη και τους απλούς κανόνες του δικού τους διεθνούς δικαίου.
Οι εχθροί της ανθρωπότητας δολοφόνησαν αυτόν που περισσότερο από κάθε άλλο συνέβαλε στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αλλά και τα τρομοκρατικά παιχνίδια των ιμπεριαλιστών στη Μέση Ανατολή με την "αραβική άνοιξη made in USA".
Ο Ramezan Sharif, εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης ( Islamic Revolutionary Guard Corps - Irgc), είναι σαφής:
«Θα μετατρέψουμε σε πένθος τη χαρά των Αμερικανών και σιωνιστών, για τη δολοφονία του μεγάλου στρατηγού Qassem Soleimani.
Η χαρά των Αμερικανών και των σιωνιστών δεν θα διαρκέσει πολύ. Οι δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης [Irgc], ο Ιρανικός λαός και το Μέτωπο Αντίστασης σ' ολόκληρο τον ισλαμικό κόσμο θα εκδικηθούν το αίμα του ένδοξου Μάρτυρα, που δεν ήθελε τίποτα άλλο παρά τη δόξα του Ιρανικού λαού, του ισλαμικού έθνους και την απελευθέρωση της Ιερουσαλήμ».
Οι ΗΠΑ διαπράττουν το πρώτο έγκλημα του 2020 στο Ιράκ. Ο Μάρτυρας Qasem Soleimani ήταν ένας από τους θεμελιώδεις στρατηγούς για τη συντριβή του "Ισλαμικού Κράτους" (Isis) στη Συρία και το Ιράκ. Δολοφονήθηκε σε μια κρίσημη καμπή για τον αντιτρομοκρατικό αγώνα... ακριβώς την ημέρα που το τουρκικό ισλαμοφασιστικό καθεστώς ενέκρινε στη "βουλή" την αποστολή στη Λιβύη των τζιχαντοφασιστών που απελευθέρωσαν οι Κούρδοι λακεδες των αμερικανων και τους ισλαμοφασιστες φονιάδες του λεγόμενου "ελεύθερου συριακού στρατού".
Φυσικά κανένας δεν αναμένει καν την υποκριτική καταδίκη ενός διεθνούς εγκλήματος, σε ένα διεθνές αεροδρόμιο μιας τρίτης χώρας του ΟΗΕ, από τους δυτικούς ηγέτες, τις μαριονέτες του 4ου Ράιχ της "μεγάλης δημοκρατικής ευρωπαϊκής οικογένειας".
Φυσικά θα φαντάζει πλέον γελοία κάθε αναφορά οποιουδήποτε στο "διεθνές δίκαιο".
Η παγκόσμια τρομοκρατία των ιμπεριαλιστών λειτουργεί ως εξής: Το ναζιστικό-σιωνιστικό κατοχικό καθεστώς της Παλαιστίνης διατάζει και η Δύση εκτελεί υπάκουα.
Στο Τελ Αβίβ, το Ριάντ κι η Ουάσινγκτον είχαν χάσει τον ύπνο τους από τον Ιρανό στρατηγό Suleimani (στις πρώτες θέσεις για δολοφονία από Μοσάντ και Cia)...
Τώρα ο Μυθικός στρατηγός θα γίνει ο εφιάλτης τους!




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πατριωτισμός των εφοπλιστών είναι Αδιαπραγμάτευτος: γεωτρύπανα της οικογένειας Αγγελοπούλου χρησιμοποιεί η Τουρκία!
Δεν έχει μόνο το κράτος συνέχεια, έχουν και οι εκλεκτοί του, οι στυλοβάτες του!
Η οικογένεια Αγγελόπουλου ήταν αυτή που ηγήθηκε της " εθνικής" προσπάθειας του 2004! Ήταν αυτή που το 1941 μπήκε μπροστά στην υποδοχή του φίλου γερμανικού στρατού και συνέβαλε στην υγιή επιχειρηματικότητα!
Τι σημάσια έχει αν πούλησε και δύο γεωτρύπανα στους Τούρκους; Τι κοντόφθαλμη λογική είναι αυτή; Άλλωστε, δεν θα τιμηθεί ως ήρωας της εποχής εκείνης ο μέγας ευεργέτης Τοσίτσας, δεξί χέρι του Μωχάμετ Αλη και χρηματοδότης της εκστρατείας του Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο; Δεν θα τιμηθεί ο Γρηγόριος ο Ε που αφορισε τους επαναστάτες; Δεν θα τιμηθεί ο Κουντουριώτης που οργάνωσε τόσες δολοφονίες αγωνιστών ( π.χ. Οικονόμου). Δεν θα τιμηθεί ο γιατρός του Αλή Πασά, ο Κωλέττης;
Τόσοι και τόσοι " ήρωες", θα βρουν τον κατάλληλο εκφραστή στην " Αγία οικογένεια" των Αγγελοπουλων...
Οικογένεια Αγγελοπούλου – Στη 2η θέση της λίστας με τά ονόματα των 163 μεγαλοδοσιλόγων της κατοχής
Σχολιο.- Nαι, αλλά είναι και άρχοντες του Πατριαρχείου!
νομίζω κι ο Μαρινάκης κι ο Μελισσανίδης είναι, μέγας...κάτι τέλος πάντων. Όλα τα υποδείγματα ήθους!
Σχολιο.- κουροπαλάτης ειναι ο μελισσανιδης
o Kόκκαλης ήταν...Άρχων...Λαοσυνάκτης !!!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“Χαστούκι” στην Σαουδική Αραβία που απαιτεί να την σέβονται χωρίς εκείνη να σέβεται ούτε στο ελάχιστο τον δυτικό τρόπο ζωής, δίνει η παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι Άννα Μούζιτσουκ! Η δήλωσή της πως δεν θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Σκακιστικό Πρωτάθλημα στη Σαουδική Αραβία είναι η απάντηση στο Ριαντ πως όλα δεν εξαγοράζονται με τα χρήματα.
Η δηλωσή της:
Σε λίγες μέρες θα χάσω δυο παγκόσμιους τίτλους, το έναν μετά τον άλλον. Επειδή αποφάσισα να μην ταξιδέψω στη Σαουδική Αραβία.
 Αρνούμενη να παίξω με ειδικούς κανόνες, να φορέσω αμπάγια, να με συνοδεύει άνδρας για να μπορώ να βγω από το ξενοδοχείο, για να μην αισθάνομαι άνθρωπος δεύτερης διαλογής.
Θα ακολουθήσω τις αρχές μου και δεν θα μετέχω στο παγκόσμιο σκακιστικό πρωτάθλημα Ράπιντ και Μπλιτς όπου σε 5 μόλις μέρες θα μπορούσα να κερδίσω περισσότερα χρήματα από δεκάδες άλλα τουρνουά μαζί.
Όλα αυτά είναι πολύ δυσάρεστα, αλλά πιο λυπηρό είναι πως κανείς δεν νοιάζεται.
Πικρά αισθήματα αλλά δεν γίνεται να κάνω πίσω.
Το ίδιο ισχύει και για την αδελφή μου Μαρίγια και είμαι ευτυχισμένη που μοιραζόμαστε την ίδια άποψη.
Και για αυτούς που ενδιαφέρονται: Ναι, θα ξαναγυρίσουμε!
Άννα Μούζιτσουκ, παγκόσμια πρωταθλήτρια ράπιντ και μπλιτς στο σκάκι.
Σημ :Όταν οι αρχές είναι πάνω από τα συμφέροντα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------



η ξεφτιλισμενη ΜΚΟ των ΗΠΑ Διεθνής Αμνηστία ανεβάζει ΣΗΜΕΡΑ άρθρο του Independent της 16ης Δεκεμβρίου, δεν αμφισβητώ τις πληροφορίες του άρθρου και δεν με ενδιαφέρει να το κάνω αυτή τη στιγμή, το τάιμινγκ όμως δεν είναι απλά ύποπτο, δείχνει ξεκάθαρα πρόθεση ξεπλύματος των ΗΠΑ για τη δολοφονία Σολεϊμάνι
«Περιλαμβάνουν δημοσιογράφους, παιδιά και μαθητές.

Τουλάχιστον 304 άνθρωποι σκοτώθηκαν και χιλιάδες ακόμα τραυματίστηκαν στο Ιραν. Αλλά ο πραγματικός αριθμός είναι πιθανόν ακόμα υψηλότερος καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν θανατηφόρα δύναμη για να καμψουν τις διαμαρτυρίες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



PFLP: Η αμερικανική δολοφονία του στρατηγού κ. Qassem Soleimani απαιτεί μια ολοκληρωμένη απάντηση
Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης καταδικάζει έντονα την αμερικανική δολοφονία του στρατηγού Qassem Soleimani, διοικητή της δύναμης Quds στην Ιρανική Επαναστατική Φρουρά, και του Abu Mahdi al-Muhandis, αναπληρωτή αρχηγού των λαϊκών δυνάμεων κινητοποίησης στο Ιράκ. Το Μέτωπο βλέπει αυτή τη δολοφονία στο ιρακινό έδαφος ως μια ποιοτική μετατόπιση στην επιθετικότητα των ΗΠΑ και στον πόλεμο που αγωνίζεται μαζί με την σιωνιστική οντότητα σε διάφορες μορφές κατά του λαού της περιοχής και των δυνάμεων αντίστασης σε αυτήν.
Το Μέτωπο τόνισε ότι η διείσδυση και η κατοχή περισσότερων από μια αραβικών χωρών, η τελευταία από τις οποίες ήταν αυτή η επιθετικότητα και κατοχή που πραγματοποιήθηκε στο Ιράκ, απαιτεί μια συντονισμένη, συνεκτική και συνεχή απάντηση από τις δυνάμεις αντίστασης και όλες τις πατριωτικές δυνάμεις εναντίον του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και της σιωνιστικής οντότητας.
Το Μέτωπο στέλνει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στον ιρανικό λαό και την ηγεσία του για το μαρτύριο του στρατηγού Κασέμ Σολεϊμάνι. Ο παλαιστινιακός λαός δεν θα ξεχάσει τον ενεργό και εξέχοντα ρόλο του στην ενσωμάτωση της θέσης της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν υποστηρίζοντας τον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού ενάντια στην σιωνιστική οντότητα, υποστηρίζοντας τις δυνάμεις αντίστασης και αναπτύσσοντας τις ικανότητές τους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ, Ισραήλ, Σαουδική Αραβία και λοιπά παρτάλια τρίβουν τα χέρια τους! Γαμημένοι φονιάδες, θα το πληρώσετε! Κάτω τα χέρια από το Ιράν!
#RIP_Qassen_Soleimani



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



στον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο περηφανεύονται ότι προετοίμασαν τον δρόμο για την υπογραφή της κατάπτυστης συμφωνίας αλλά δίνουν και συμβουλές στην κυβέρνηση ΝΔ για την απρόσκοπτη υλοποίησή της #ουστ_σιχάματα




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πεύκη: Πέταξε το παιδί της στον ακάλυπτο και αυτοκτόνησε!

Η κοινωνία η ίδια που γυρνάει το πρόσωπο της με οίκτο και αποστροφή στο διαφορετικό;
Νομίζετε ότι όλοι οι γονείς Α.Μ.Ε.Α είναι τι; Πείτε τι; Ήρωες; έχουν υπερδυνάμεις; Μεγάλωσαν να είναι προετοιμασμένοι για να πολεμούν όλη τους την γ@μημένη ζωή για τα αυτονόητα;
Είναι άνθρωποι όπως εσείς, απλοί άνθρωποι!!!!
Σε ένα κράτος με μηδενικές βάσεις κοινωνικής πρόνοιας, όπου οι γονείς Α.Μ.Ε.Α παιδιών σταυρώνονται καθημερινά, που είστε όλοι;;;;;;; Εσείς όλοι ;;;;
Οι κοινωνικές υπηρεσίες που σε αντιμετωπίζουν σαν ζητιάνο.
Γνωρίζατε ότι:
το 99,9% των μανάδων που έχουν παιδί ΑΜΕΑ έχουν μόνο μια σκέψη στο μυαλό τους ''να ζήσω όσο ζήσει το παιδί μου'' η ''να ζήσει το παιδί μου όσο ζήσω εγώ''
Το 50+% των ζευγαριών που έχουν παιδί Αμεα χωρίζει με το ποσοστό τον τελευταίο καιρό να ανεβαίνει..και το παιδί να μένει στην μάνα με ότι συνεπάγεται για την φροντίδα του
Το 80% των μαμάδων με παιδί Αμεα κάποια στιγμή μετά την διάγνωση του παιδιού τους εμφανίζουν αυτοάνοσα και ψυχολογικά προβλήματα
Το 40% των διαζευγμένων γυναικών δεν ξαναφτιάχνουν την ζωή τους και δεν ξανακάνουν σεξ
Το 55% των παιδιών ΑΜΕΑ που μένουν ορφανά και τα διαχειριζόταν αποκλειστικά η μάνα καταλήγουν σε ιδρύματα ακατάλληλα για την πάθηση τους.
Κάντε την αυτοκριτική σας πριν ανοίξετε το στόμα σας και συνειδητοποιήστε πόσο τυχεροί είστε που έχετε την υγεία σας.
Είμαστε όλοι εν δυνάμει ανάπηροι και δεν εξαρτάται από εμάς , να το θυμάστε.
Σχολιο.- Ο πρώτος υπαίτιος είναι ο πατέρας..Μετά όλοι οι υπόλοιποι..και δυστυχώς όταν δεν υπάρχουν υποδομές ούτε μέσα στην οικογένεια ούτε σ ένα κράτος αυτές οι γυναίκες είναι καταδικασμενες ότι και να κάνουν..
Σχολιο.- Ο φιλος μου έχει παιδί με άσπεργκερ. Του βγήκε η ψυχή ανάποδα οταν έπρεπε να βγάλει μονιμο ποσοστό αναπηρίας γι αυτο το παιδί! Απο το 2008 μέχρι το 2017 το πάλευε κάθε χρόνο και δεν δίνανε πάνω απο 60% για το οφθαλμοφανές!! Αυτή η μάνα που ήταν μόνη της τι να πρωτοκάνει;; Αν είχε και η ίδια κάποια ψυχολογικά ε δεν θέλει και πολύ!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα χθεσινά πρωτοσέλιδα της Εφημερίδας των Συντακτών[προσκείμενη στον Σύριζα και με τον επίλεκτο της Σιωνιστικής Πρεσβείας Δημήτρη Ψαρρά,έναν εκ των αρχισυντακτών του Ιού] και του Φιλελεύθερου[προσκείμενη εφημερίδα στη ΝΔ] είναι χαρακτηριστικά.
Την Εφ.Συν εχει το άρθρο υποστήριξης του East Med από τον κύριο Μπασκάκη,αλλά και το κείμενο στην προτελευταία σελίδα του κυρίου Πάνου Τριγάζη.
Το κείμενο του Πάνου Τριγάζη εκφράζει την διπροσωπία του Σύριζα,μιας και ο κύριος Τριγάζης μιλάει για τη ''διπλωματία των λαών'' λέγοντας ότι πρέπει να επιλυθεί το Κυπριακό ,να υπάρξει αμοιβαία μείωση των στρατιωτικών εξοπλισμών σε Ελλάδα και Τουρκία,ενώ στο τέλος του άρθρου λέει το γνωστό επιχείρημα του Σύριζα:''ο East Med επειδή το προσπάθησε η κυβέρνηση του Σύριζα θα υλοποιηθεί''.
Ο κύριος Τριγάζης όμως δεν αναφέρει πουθενά τη λέξη Παλαιστίνη,δεν αναφέρεται στο μέρος όπου βρίσκονται τα κοιτάσματα του φυσικού αερίου[στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη],ενώ αφήνει αιχμές για την κυβέρνηση του 2011 που έδωσε το πράσινο φως για την ανατροπή Καντάφι δίχως να μας θυμίσει την επίσημη στάση του Σύριζα,που τασσόταν με το δόγμα των ΗΠΑ και τα λόγια της Χίλαρυ Κλίντον.
Κλείνοντας,δεν περιμένουμε από τον κύριο Τριγάζη να μας θυμίσει τα πανηγύρια της Δούρου όταν ανετράπη ο Καντάφι ούτε το γεγονός της στήριξης του Σύριζα στον FSA και στην Αλ Νούσρα στη Συρία.Δεν περιμενουμε απολύτως τίποτα από το κόμμα που στήριξε το δυτικό εμπάργκο κατά της Συρίας και δεν άνοιξε την πρεσβεία της κόβοντας κάθε διπλωματική σχέση μαζί της δίχως να αναγνωρίζει τον νόμιμα εκλεγμένο προεδρο Άσαντ.Δεν περιμένουμε τίποτα από το κόμμα που ξεπλυνε τους Ναζί του Κιέβου,από το κόμμα που μεταλλάχτηκε και έγινε ένα με τους απηνείς διώκτες των λαών,από το κόμμα των Hotspots,το κόμμα της ασυδοσίας στη διαχείριση των προσφυγικών κονδυλιων,το κόμμα του ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ,το κόμμα των Πρεσπών και του East Med.
Το κόμμα που πούλησε την κοινωνική πλειοψηφία προφανώς δεν θα δίσταζε να γυρίσει την πλάτη και στους Παλαιστίνιους.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με βρώμικο τρόπο Αμερικανοί και Ισραηλινοι δολοφόνησαν τον Ιρανο Στρατηγό Soleimani και η κουφάλα ο Νετανιαχου γύρισε εσπευσμένα στο Ισραήλ. Αυτή η δολοφονία προσφέρεται για να αποπροσανατολισουν την δική τους κοινή γνώμη Τραμπ και Νετανιαχου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις κατηγορίες σε βάρος τους. Στο Ιράκ και στο Ιράν μεγάλο ποσοστό της λαϊκής μάζας είναι στους δρόμους και στην Ελλάδα κάποιοι μιλούν για εγκληματία πολεμου που δολοφονήθηκε. Αυτός που τα έβαλε με τον Isis δεν είναι εγκληματίας πολέμου, αλλά ήρωας της Αντιιμπεριαλιστικης Πάλης, τον οποίο δολοφόνησε ο Ιμπεριαλισμός.-Έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα κάνει το Ιράν και ποια θα είναι η στάση Ρωσίας και Τουρκίας στην υπόθεση αυτή. - Η επίσημη κρατική οντότητα της Ελλάδας είναι προφανώς με τους δολοφόνους του Σουλειμανι.Κουράγιο στο Ιράν, στο λαό και στην πολιτικό- στρατιωτική ηγεσία του. Ένα κερί λιγότερο. Ο Qassem Soleimani πέρασε στο Πάνθεον των Ηρώων του Αντιιμπεριαλιστικου Αγώνα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανακοίνωση για την συγκέντρωση της 2 Ιανουαρίου κατά του Νετανιάχου
Αθήνα, 3 Ιανουαρίου 2020
Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσους ανταποκρίθηκαν στον κάλεσμα που απευθύναμε για την διεξαγωγή μαζικής συγκέντρωσης κατά του Αγωγού East Med και της παρουσίας του μακελάρη Μπένζαμιν Νετανιάχου στην χώρα μας.
Σε μία περίοδο που η σιωνιστική προπαγάνδα και η επίθεση που δεχόμαστε βρίσκεται στο απόγειο της, ο Αντιιμπεριαλισμός είναι η μόνη πραγματική αντίσταση στα σιωνιστικά σχέδια. Και η αντιιμπεριαλιστική πάλη έμεινε ζωντανή με αυτή την συγκέντρωση, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσα σε αντίξοες συνθήκες και στους εορτασμούς για την αλλαγή του έτους.
Το κάλεσμα μας, μαζί με αυτό που απεύθυναν οι αριστερές οργανώσεις που συμμετέχουν στην «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό» και οι Παλαιστίνιοι που ζουν στην Ελλάδα, αποδεικνύεί πως το Ισραήλ έχει έναν σημαντικό εχθρό, τον οποίο θα δυσκολευτεί πολύ για να νικήσει.
Για τέλος θα θέλαμε να πούμε ένα πολύ μεγαλό ευχαριστώ στις πολιτικές οργανώσεις που ανταποκρίθηκαν και στήριξαν το κάλεσμα του Μετώπου Καναφάνι και ιδιαίτερα την ΛΑΕ, τον Δρόμο Ανοιχτό και το ΕΠΑΜ που χωρίς την δική τους συμβολή, ίσως αυτή η συγκέντρωση να μην είχε πραγματοποιηθεί ποτέ.
Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» δημιουργήθηκε για να ενώσει όλους τους πραγματικούς φίλους της Παλαιστίνης και όχι για να τους ανταγωνιστεί. Δεν ήρθε ούτε για να επιβληθεί αλλά ούτε να καπελώσει κανέναν.
Δημιουργήθηκε για να ενισχύσει την ελληνοπαλαιστινιακή φιλία και να αντισταθεί στα σιωνιστικά σχέδια που περνάνε μέσα από την Ελλάδα, κάνοντας την χώρας μας το άρμα τους για την ολοκλήρωσή τους. Ακριβώς και για αυτό τον λόγο, θα προχωρήσουμε άμεσα σε εκδηλώσεις με ομιλίες για τον Αγωγό East Med και θα προσπαθήσουμε να υπάρχουν ομιλητές από διαφορετικές πολιτικές οργανώσεις.
Ευχόμαστε καλή αγωνιστική χρονιά και νικηφόρους αγώνες
Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεσηκώνονται κατά των Αμερικανών στη Μέση Ανατολή, σπρώχνουν στην έξοδο τον Νετανιάχου. Μόνο σε Ελλάδα – Κύπρο δεν τα πήρανε χαμπάρι!
Ο Πομπέο ανέβαλε την επίσκεψή του στο Κίεβο μετά τα γεγονότα στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη
2 Ιανουαρίου 2020



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πανηγυρίζει και ο Παύλος Πολάκης για τη σημερινή συμφωνία θυμίζοντας στο πανελλήνιο τον Μεγάλο Τιμονιέρη Αλέξη,που άνοιξε το δρόμο στον East Med.Κρίμα Παυλή που ξέχασες την παρουσία σου στη Γιουγκοσλαβία την περίοδο των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ.''Αχ,πού σαι νιότη ,πού δείχνες πως θα γινόμουν άλλος''



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την ώρα που μια γυναίκα Παλαιστίνια βιάζεται και ένα παιδάκι δολοφονείται από το στρατό του Ισραήλ,ένας Συριζαίος,ένας Νεοδημοκράτης και ένας από το ΚΙΝΑΛ παρευρίσκονται στο Pride του Τελ Αβίβ κουνώντας ένα πολύχρωμο σημαιάκι ξεφτιλίζοντας την ΛΟΑΚΤΙ κοινότητα.Λίγο πιο δίπλα είναι και ο Χρυσαυγίτης που θέλει να βγάλει άδεια για την φύλαξη υψηλά ιστάμενων προσώπων κάνοντας τα τελευταία μαθήματα Krav Maga.
Η συστηματική καλλιεργεία αντιπαλαιστινιακής συνείδησης και η εμπέδωση της φιλοισραηλινής χυδαιότητας ξεκίνησε από τότε που ο Τσίπρας έκανε ραντεβουδάκια με τον Σίμον Πέρες και με το ελληνοαμερικανικό και αμερικανικοσιωνιστικό λόμπι στις ΗΠΑ με τη διαμεσολάβηση του Ιδρύματος Κλίντον και Λεβύ.
Γι αυτό όταν καίγεται η σημαία του ΝΑΤΟ,της ΕΕ,των ΗΠΑ και του Ισραήλ πρέπει να καίγεται μαζί με τη σημαία της ΝΔ και εκείνη του Σύριζα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δανεζικη ΜΚΟ δώρισε ασθενοφόρο στην HTS(Hay'at Tahrir al-Sham (HTS) , το τμήμα της Αλ Κάιντα στο Ιντλιμπ της Συρίας.
Αμέσως μετατράπηκε από την τζιχαντιστικη HTS σε σταθμό επικοινωνιών- διοίκησης.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΑΝΙΑ
ευθανασια σκυλου χωρις λογο με αποτελεσμα ο φροντιστης του να αυτοκτονησει
Ο ιδιοκτήτης  αυτοκτονισε αφού οι αρχές έλαβαν για ευθανασια το σκυλί του
20 Δεκεμβρίου 2019
Τραγικά νέα από τη Δανία, όπου ένας άνδρας αυτοκτόνησε αφού το σκυλί του απομακρύνθηκε και ευθανατοποιήθηκε.
Ο σκύλος απομακρύνθηκε και σκοτώθηκε σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για τα pitbull. Ο σκύλος δεν είχε κάνει τίποτα κακό, αλλά ζούσε σε μια χωρα στην οποία δεν επιτρέπεται να παραμείνει αυτή η φυλή.
Αυτό το σκυλί, που ονομάζεται Zanto, ανήκε στον Dan, 27 χρονών. Ο Dan είχε οκτώ ημέρες για να αποδείξει στις αρχές ότι ο σκύλος του δεν ήταν ένα από τα απαγορευμένα είδη στη Δανία.
Αφού ο Dan δεν ήταν σε θέση να παράσχει αυτά τα στοιχεία, οι αρχές ήλθαν να πάρουν τον Zanto από το σπίτι του για να τον ευθανατοσουν. Αναστατωμένος από αυτή την κατάσταση, ανίκανος να συνεχίσει χωρίς το σκυλί του και πεπεισμένος ότι δεν αντεχε την κατάσταση, ο Dan πηρε υπερβολική δόση φαρμάκων και δεν επιβίωσε.
Στις 19 Απριλίου, η σελίδα Foreningen Fair Dog Fan Side Facebook δημοσίευσε το ακόλουθο μήνυμα:
"Ο Ζαντό (ο σκύλος) εξαπατήθηκε από τα όπλα του Dan (ιδιοκτήτης του Zanto) επειδή έμοιαζε με μία από τις απαγορευμένες φυλές σκύλων ή μείγμα και των δύο. Ο Zanto δεν είχε κάνει τίποτα, είναι καλός, αφοσιωμένος και ευτυχισμένος σκύλος και δεν έκανε ποτέ κακομεταχείριση. Ο ιδιοκτήτης είχε 8 ημέρες για να αποδείξει τον δημιουργό του Zanto, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι δεν είναι πιθανό έργο. "
Σχολιο.- Υπαρχει αυτη η απιστευτη νομοθεσια σε καποιες χωρες η οποια απαγορευει την υπαρξη σκυλων συγκεκριμενων φυλων, τοσο φρικτα οπως ακουγεται-δεν επιτρεπεται να υπαρχουν! Γινονται πολλες προσπαθειες για να αλλαξει αυτο αλλα μαλλον δεν αρκουν ως τωρα




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μασσαλία, Γαλλία, 2-1-2020
Με πυρσούς για ολονύκτια πορεία, με πυρπόληση των ακριβών γιώτ στο λιμάνι, με το σύνθημα της εξέγερσης των Χιλιάνων στο στόμα! " El pueblo unido jamás será vencido"
Πολύ δυνατή σκηνή στη Μασσαλία, όπου χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν τη νύχτα και με πυρσούς κατά της νεοφιλελέ μεταρρύθμισης. Αυτό που συμβαίνει τώρα ξεπερνά πλήρως τον Macron και τον κόσμο του. Ποτέ η απεργία δεν ήταν τόσο μεγάλη και δεν έχει τελειώσει. . Η σιωπή και η περιφρόνηση από την εξουσία απέναντι στις αγωνίες των ανθρώπων θα ενισχύσουν την αγωνιστικότητα και θα την καταστήσουν όλο και πιο αποφασιστική.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άρχισε η Ανάπτυξη των δολοφόνων από τα διυλιστήρια Ασπροπύργου.
Τους πετούν στον δρόμο χωρίς καμμία απολύτως ειδοποίηση και ενημέρωση.
"Τα ΕΛΠΕ πετούν εργαζόμενους στο δρόμο".
Συνάδελφοι-φισσες
Δεκάδες ήταν οι εργαζόμενοι που έσπευσαν 2 Ιανουαρίου να μπουν στο χώρο εργασίας τους, στα ΕΛΠΕ, χωρίς όμως αυτό να κατέστη δυνατό.
Χωρίς καμία επίσημη προειδοποίηση, χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση, με το «αποφασίζομεν και διατάζομεν» της νέας διοίκησης, οι κάρτες εισόδου δεκάδων εργαζομένων από 1/1 δεν χτυπούν στην είσοδο των εγκαταστάσεων, επιβεβαιώνοντας τις απειλές των τελευταίων μηνών, αυτών που μάχονται τα εργασιακά δικαιώματα και το Σωματείο μας. Αποτέλεσμα αυτού, δεκάδες εργαζόμενοι να βρίσκονται αυτή τη στιγμή επί της ουσίας στο δρόμο. Χωρίς κανένα δικαίωμα, χωρίς κανένα εργασιακό αύριο.
Καλούμε εδώ και τώρα όλους τους εργασιακούς φορείς να πάρουν θέση για την επαναφορά των εργαζομένων στην εργασία τους. Καλούμε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων και να ζητήσουν τώρα την ανάκληση αυτής της αισχρής απόφασης των ΕΛΠΕ.
Συνάδελφοι – φισσες
Στις 20/10/19 κάναμε αναφορά για λίστες με ονόματα συναδέλφων που δεν θα χτυπάει η κάρτα τους από 1/1, δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε . Δεκάδες συνάδελφοι βρίσκονται σε ομηρία περιμένοντας τον ¨Μεσσία¨ να τους ειδοποιήσει , εάν και εφόσον επιστρέψουν στην εργασία τους . Όσοι έσπευσαν στις 20/10 να καθησυχάσουν τους συναδέλφους ότι δεν συντρέχει λόγος, λειτουργώντας σαν εκτελεστικό όργανο, έχουν απαξιωθεί στη συνείδηση των εργαζομένων. Τώρα ξέρουμε ότι υπήρχε ενορχηστρωμένο σχέδιο .
Οι εργαζόμενοι ποτέ δεν ήθελαν την σύγκρουση , δυστυχώς η νέα αυταρχική Διοίκηση το επιχειρεί! Απολύσεις είχαμε Θεσσαλονίκη στη ΕΚΟ. Τρίμηνες συμβάσεις στους εργαζομένους σε συγκεκριμένη εργολαβία , ο ορισμός της ομηρίας .
Όπως αποδείχτηκε πολιτικά παιχνίδια δεν υπήρξαν ,το μόνο παιχνίδι που στήθηκε ήταν εις βάρος των εργαζομένων και του σωματείου από την Διοίκηση , και τους γνωστούς άγνωστους παρατρεχάμενους της!»
Στο Star channel θα το πουν ;
Μάλλον δεν θα προλάβουν.
Αλήτες ρουφιάνοι ξεφτιλισμένοι πουλημένοι πρωκτοφισταρισμενοι δημοσιογράφοι




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αβορίγινες της Αυστραλίας: Η πολιτική της αποικιοκρατίας είναι ακόμα ζωντανή
Οι Αβορίγινες της Αυστραλίας έχουν στερηθεί το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό, εδώ και δεκαετίες. Το γεγονός αυτό έχει επιπτώσεις στη δυνατότητά τους να επηρεάσουν την εκπαίδευση και τις υπόλοιπες ασκούμενες πολιτικές, σε εθνικό και πολιτειακό επίπεδο. Πρόσφατα, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Μάλκομ Τέρνμπουλ απέρριψε την πρόταση να κατοχυρωθεί συνταγματικά η εκπροσώπηση των ιθαγενών στο Κοινοβούλιο. Υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν θα έβρισκε ανταπόκριση, και ότι θα ήταν «αντίθετη με τις αρχές της ισότητας και της ιδιότητας του πολίτη».
Η συγκεκριμένη ρητορική δεν είναι πολύ διαφορετική από εκείνη που χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν για να υποστηρίξει ότι τα παιδιά των ιθαγενικών πληθυσμών πρέπει να στέλνονται σε αποστολικά σχολεία.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο χώρος της εκπαίδευσης χρησιμοποιήθηκε ιστορικά περισσότερο ως εργαλείο χειραγώγησης και ελέγχου των αυτοχθόνων από την κυβέρνηση των λευκών, παρά ως πηγή απελευθέρωσης.
Η εκπαίδευση των ιθαγενών στα εκκλησιαστικά ιδρύματα της Βικτόρια
Τα αποστολικά ιδρύματα ήταν κατασκηνώσεις, που βρίσκονταν σε απομακρυσμένες περιοχές της Βικτόρια. Χτίστηκαν, αρχικά, για να προστατεύσουν τους ιθαγενικούς πληθυσμούς από τις σφαγές των λευκών και από άλλες μορφές βίας συνδεδεμένες με την αποικιοκρατία.
Όμως, η εμπειρία των ιθαγενικών πληθυσμών στο αποστολικό σύστημα της Βικτόρια, την περίοδο 1864-1964, καταδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο η εκπαίδευση στην Αυστραλία χρησιμοποιήθηκε για πολιτικούς σκοπούς, και όχι προς όφελος των ιθαγενών.
Η νόμος του 1869 για τους ιθαγενείς στην Βικτόρια επέβαλε το νομικό πλαίσιο για την υποχρεωτική «προστασία» των ιθαγενών ενηλίκων και παιδιών, μέσω του συστήματος της Αποστολικής Εκκλησίας. Καθόρισε τη μορφή της καθημερινής τους ζωής για περισσότερο από έναν αιώνα.
Χρησιμοποιώντας στοιχεία από μια έκθεση ηγετικών μορφών της αποικιοκρατίας, το συμβούλιο που ήταν υπεύθυνο για τις πολιτικές προστασίας, δήλωσε ότι οι ιθαγενικοί πληθυσμοί, νεαρής και μεγαλύτερης ηλικίας, είναι «πράγματι, απροστάτευτα παιδιά».
Αυτή η φυλετικοποιημένη αντίληψη διατηρήθηκε, με τη μια ή την άλλη μορφή, και κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα. Χρησιμοποιήθηκε ως ένας τρόπος για να νομιμοποιηθεί η άρνηση στους ιθαγενείς των δικαιωμάτων του αυτοπροσδιορισμού και της αυτοδιάθεσης, μέχρι και σήμερα.
Εκπαίδευση και απομάκρυνση των παιδιών
Το σύστημα της εκπαίδευσης ήταν ένα μέσο για να μεταφέρονται τα παιδιά, και ακολούθως οι γονείς τους, στα αποστολικά ιδρύματα. Τα πρώτα χρόνια λειτουργίας τους, οι αποστολικοί κοιτώνες ενίσχυαν ακόμα περισσότερο την αποστέρηση του αυτό-προσδιορισμού. Αυτό συνέβαινε μέσω του διαχωρισμού των παιδιών από τους γονείς τους, στο πλαίσιο των αποστολικών εγκαταστάσεων.
Με βάση το βασιλικό διάταγμα που εκδόθηκε το 1877, όλα τα αποστολικά σχολεία πέρασαν στην αρμοδιότητα των θεσμών της εκπαιδευτικής διοίκησης. Επίσης, η αναθεώρηση του νόμου περί Προστασίας των Αβορίγινων, το 1886, ανέτρεψε τον ορισμό περί ιθαγενικότητας του 1869, αποκλείοντας κάποιους από εκείνους που καλύπτονταν στις αρχικές διατάξεις του 1869. Συγκεκριμένα, «κάθε ιθαγενή κατά το ήμισυ, ή παιδί ιθαγενικής καταγωγής κατά το ήμισυ».
H κρατική εκπαίδευση ενεπλάκη σε ένα πρόγραμμα αφομοίωσης των παιδιών των αυτοχθόνων στη λευκή κοινωνία. Συνέβαλε στη νομιμοποίηση της απομάκρυνσης των παιδιών από τις αποστολές, μετά το τέλος της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, υποστηρίζοντας ότι οι λεγόμενοι «μιγάδες» είχαν μεγαλύτερη ικανότητα «να τα καταφέρουν μόνοι τους».
Αυτές οι κατασκευασμένες κατηγορίες διαχώρισαν τους Αβορίγινες σε «καθαρόαιμους» και «μιγάδες». Οι πρώτοι θεωρήθηκαν μια φυλή υπό εξαφάνιση. Κατά την προπαρασκευή των νέων αυτών διατάξεων, το αρμόδιο συμβούλιο αναζητούσε μια συλλογιστική για να υποστηρίξει την πολιτική αφομοίωσης των «μιγάδων» στην αποικιακή κοινωνία και το τέλος της φυλής των Αβορίγινων.
Η αποικιακή διοίκηση αναζήτησε στην εκπαίδευση αυτή τη συλλογιστική. Με ένα θεμελιωμένο κρατικό σύστημα εκπαίδευσης, το συμβούλιο υποστήριξε ότι η διαδικασία της εκπαίδευσης θα αποδείκνυε ότι τα «ανοιχτόχρωμα» παιδιά που βρίσκονταν στις αποστολές είχαν καλύτερη σχολική απόδοση. Υπέθεσε ότι θα περνούσαν τα τεστ, θα απομακρύνονταν από τις αποστολές για να αφομοιωθούν στη λευκή κοινωνία, και θα εξαφανίζονταν.
Οι σχολικές δοκιμασίες απέτυχαν να αποδείξουν ότι υφίστανται τέτοιου είδους διαφορές. Ο αρχικός ενθουσιασμός να δοθεί στα «ανοιχτόχρωμα» παιδιά το ίδιο επίπεδο εκπαίδευσης με τα λευκά παιδιά, γρήγορα εξανεμίστηκε.
Τις δεκαετίες που ακολούθησαν κυριάρχησε μια ολοένα και αυξανόμενη αδιαφορία για την εκπαίδευση μέσα στα αποστολικά σχολεία. Οι κακές σχολικές υποδομές και στη συνέχεια η επιχειρηματολογία για έλλειψη κατάλληλων σχολικών μονάδων, χρησιμοποιούνταν συχνά από το Συμβούλιο για την Προστασία των Αβορίγινων ως ένα τέχνασμα μεγαλύτερου ελέγχου των ιθαγενικών πληθυσμών.
Η διακυβέρνηση των Αβορίγινων
Στην περίπτωση της Βικτόρια, από το 1861, γενιές ιθαγενικών πληθυσμών τοποθετήθηκαν σε κατασκηνώσεις, όπου κάθε πτυχή της καθημερινής τους ζωής βρισκόταν κάτω από αυστηρή επιτήρηση. Η καθημερινή ζωή οριζόταν από κουδούνια εργασίας, τιμωρίες και απειλές για απομάκρυνση των παιδιών. Αυτές οι ρυθμίσεις παρέμειναν σε ισχύ τουλάχιστον μέχρι τη δεκαετία του 1960.
Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης περιόδου, η φυλάκιση στο όνομα της ευημερίας και της προστασίας αντανακλούσε το λεγόμενο «αφήγημα περί προόδου», που αναπαρήγαγαν ελίτ των ευρωπαϊκών κοινωνιών, οι οποίες θεωρούσαν τον εαυτό τους πιο «αναπτυγμένο» από τις υπόλοιπες κοινωνίες.
Αυτός ο «αυταρχικός φιλελευθερισμός» ανανεώθηκε στην πρόσφατη ιστορία της Αυστραλίας, μέσα από την Παρέμβαση για τις Βόρειες Περιοχές του πρώην πρωθυπουργού Τζον Χάουαρντ, η οποία μεταξύ άλλων υποστήριζε ότι οι ιθαγενικοί πληθυσμοί «δεν είναι ακόμα έτοιμοι για αυτό-διακυβέρνηση» [1].
Τα σχόλια του σημερινού πρωθυπουργού Τέρνμπουλ επικυρώνουν εκ νέου αυτή τη στάση. H πρώην συν-πρόεδρος του δημοψηφισματικού συμβουλίου Πατ Άντερσον χαρακτήρισε τα σχόλια του Τέρνμπουλ ως «φτωχά» και «χονδροειδή», προσθέτοντας: «Αυτοί είμαστε και πρέπει να έχουμε λόγο ή συμμετοχή στις αποφάσεις που μας επηρεάζουν».
Η σημερινή λευκή ρητορική που αρνείται στους Αβορίγινες το δικαίωμα του αυτό-προσδιορισμού και της αυτό-διακυβέρνησης δεν διαφέρει πολύ από αυτήν που κυριαρχούσε πριν από 100 χρόνια. Οι ιθαγενικοί πληθυσμοί θέτουν τα θεμελιώδη ζητήματα της αυτοδιάθεσης και της αναγνώρισης, τα οποία η κυβέρνηση της Αυστραλίας τούς αρνείται για περισσότερο από έναν αιώνα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χτυπήθηκε με πολλούς βαλιστικούς πυραύλους η αμερικάνικη βάση Ayn Al-Assad στο Δ Ιράκ.
3/1/2020
Έντονη φημολογία ότι βαλιστικοί πύραυλοι άγνωστης προέλευσης χτύπησαν σφοδρά την αμερικάνικη βάση Ayn Al-Assad στην επαρχία του Anbar στο Δυτικό Ιράκ κοντά στα σύνορα με Συρία. Nωρίτερα σήμερα αμερικανικά αεροπλάνα υπερίπταντο πάνω από την βάση Ayn al-Assad σε καθεστώς συναγερμού.Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν πως χτυπήθηκε με 5 πυραύλους.
Ιρανικές ενισχύσεις έφθασαν στην πόλη al Bukamal στην επαρχία της Deir Ezzor στη Συρία.
Η αμερικάνικη βάση Ayn Al-Assad δέχθηκε επίθεση από 5 πυραύλους χωρίς να προκληθεί ζημιά, σύμφωνα με δήλωση του Cell Security Media στο Ιράκ. To ιρανικό πρακτορείο Mehr μεταφέρει μαζικές εκρήξεις στην αμερικάνικη βάση Ain al-Assad που είναι και η μεγαλύτερη βάση των ΗΠΑ στη χώρα.. Ο ανταποκριτής της συριακής τηλεόρασης Al-Akhbariya στο Ιράκ αναφέρει πως” η βάση του Ayn al-Assad υποβλήθηκε σε μια πολύ βίαιη επίθεση πυραύλων και ότι στοχεύθηκε από άγνωστης προέλευσης βαλλιστικούς πυραύλους.
Οι αμερικανικές δυνάμεις έδωσαν οδηγίες σε δεκάδες αεροσκάφη να πραγματοποιούν απευθείας και 24ωρη πτήση πάνω από το κτίριο της Πολεμικής Αεροπορίας της Ein Al-Assad στην περιοχή Al-Baghdadi , δυτικά του Anbar.
Μια πηγή ασφάλειας είπε στον ιστότοπο της Al-Sumaria ότι οι δυτικές περιοχές “για πρώτη φορά είδαν τέτοιες πτήσεις από τη βαριά αεροπορία της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας στον ουρανό των δυτικών περιοχών που περιλάμβανε διάφορες βάσεις των αμερικανικών δυνάμεων” ώρες μετά τη στόχευση του κομβόι του στρατηγού Qassem Soleimani.
Η πηγή πρόσθεσε ότι “οι εντατικές αεροπορικές πτήσεις συνοδεύτηκαν από τη διεξαγωγή αναγνωριστικών επιχειρήσεων από τις αμερικανικές δυνάμεις στο έδαφος της ερήμου κοντά στις περιοχές τους, εν αναμονή οποιασδήποτε έκτακτης ανάγκης”.
Οι αμερικανικές δυνάμεις παρευρίσκονται επί σειρά ετών σε αρκετές ιρακινές στρατιωτικές και αεροπορικές βάσεις στις επαρχίες Anbar, Salahuddin και Nineveh και την πρωτεύουσα, τη Βαγδάτη, στο πλαίσιο του διεθνούς συνασπισμού, σύμφωνα με τη συμφωνία ασφαλείας μεταξύ Ιράκ και Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άσαντ: Ο συριακός λαός δεν θα λησμονήσει τη βοήθεια που έλαβε από τον Κασέμ Σουλεϊμανί
 Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2020, 17:24
Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, η Δημοκρατια της Συριας στηρίζεται στρατιωτικά και από την Τεχεράνη στον πολεμο που κανουν εναντιον της οι δυτικοι αποικιοκρατες με τους ισλαμοφασιστες τους, κατήγγειλε την αμερικανική αεροπορική επιδρομή από την οποία σκοτώθηκε ο Ιρανός στρατηγός Κασέμ Σουλεϊμανί, διαβεβαιώνοντας ότι η συμβολή του στον συριακό στρατό «δεν θα ξεχαστεί».
«Ο συριακός λαός δεν θα λησμονήσει την παρουσία του στο πλευρό του αραβικού συριακού στρατού για την άμυνα της Συρίας απέναντι στην τρομοκρατία και τους υποστηρικτές της», ανέφερε ο Άσαντ σε επιστολή του που απευθύνεται στον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, όπως μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο Sana.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας καταδίκασε επίσης τον φόνο του Σουλεϊμανί, κάνοντας λόγο για «εγκληματική επιθετικότητα» των ΗΠΑ που παραπέμπει «σε εγκληματικές συμμορίες»



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου αναχωρεί νωρίτερα από την Αθήνα μετά τον θάνατο του Σουλεϊμανί
 Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2020, 11:39
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου θα αναχωρήσει νωρίτερα από την Αθήνα έπειτα από τον φόνο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, ισχυρού απεσταλμένου της Τεχεράνης για τις ιρακινές υποθέσεις, από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ.
Ο ραδιοφωνικός σταθμός του Ισραηλινού Στρατού μετέδωσε ότι οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν τεθεί σε αυξημένο συναγερμό, φοβούμενες αντίποινα από το Ιράν ή από φιλικές προς αυτό δυνάμεις.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δολοφονία Σουλεϊμανί: Το Πεκίνο καλεί την Ουάσινγκτον να επιδείξει αυτοσυγκράτηση
 Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2020, 10:03
Η Κίνα είναι σταθερά αντίθετη στη χρήση βίας στις διεθνείς σχέσεις, ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τον φόνο στη Βαγδάτη από τις ΗΠΑ του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, ισχυρού απεσταλμένου της Τεχεράνης για τις ιρακινές υποθέσεις.
Το Πεκίνο καλεί τις εμπλεκόμενες πλευρές -και κυρίως τις ΗΠΑ- να παραμείνουν ψύχραιμες και να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση για να αποφύγουν την περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης, δήλωσε ο Γκενγκ Σουάνγκ, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο Πεκίνο, προσθέτοντας ότι η ειρήνη και η σταθερότητα στη Μέση Ανατολή πρέπει να διατηρηθούν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε κόκκινο συναγερμό οι αληταραδικες μισθοφορικες ένοπλες κατοχικες δυνάμεις των νεοναζιστικων ΗΠΑ και του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτως στη Μέση Ανατολή
Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2020, 10:46
Σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής έχουν τεθεί οι αληταραδικες νεοναζιστικες αποικιοκρατικες κατοχικες αμερικανικές δυνάμεις που βρίσκονται στην Εγγύς και Μέση Ανατολή καθώς και οι αληταραδικες ένοπλες δυνάμεις του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτως. Ο κόκκινος συναγερμός διατάχθηκε μετά την επιχείρηση εκτέλεσης του Ιρανού υποστρατήγου Κασέμ Σουλεϊμανί στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης από αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που έφεραν πυραύλους αέρος εδάφους.
Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό σε τι κατάσταση βρίσκονται οι ένοπλες δυνάμεις της καθυστερημενης σουνιτοφασιστικης βρωμιαρας Σαουδικής Αραβίας. Στην Τεχεράνη συνεδριάζει εκτάκτως η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας. Σύμφωνα με ορισμένους κύκλους, η εκτέλεση του στρατηγού Σουλεϊμανί ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου των ΗΠΑ στο Ιράν.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




δήμαρχος Ζακυνθίων, Νικήτας Αρετάκης
«Ο εμίρης δεν θέλει να κάνει επένδυση στη Ζάκυνθο, θέλει να κάνει αποικισμό!»



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ
Μπροστάρηδες στην απεργιακή μάχη οι ταξικές δυνάμεις
Νέο κύκλο απεργιών ξεκίνησαν χτες οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΟΤΕ, συμπληρώνοντας συνολικά δέκα μέρες απεργίας από τις 21 Δεκέμβρη, διεκδικώντας την υπογραφή ενιαίας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας και με εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων προς τα πάνω.
Η απεργία συνεχίζεται και σήμερα.
Χτες, οι ταξικές δυνάμεις στον ΟΤΕ ήταν αυτές που για άλλη μια φορά πρωτοστάτησαν στη μάχη για την περιφρούρηση της απεργίας στο κτίριο της «COSMΟΤΕ» στην Αχαρνών. Παράλληλα, αναδεικνύουν με κάθε ευκαιρία ότι όρος για την επιτυχία της είναι η ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων στην οργάνωση και την προβολή των κύριων αιτημάτων τους.
Σε 6 απολύσεις προχώρησε η εργοδοσία
Απέναντί τους οι εργαζόμενοι έχουν την αδιαλλαξία της εργοδοσίας, η οποία, με τις «πλάτες» της κυβέρνησης και του αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου, υλοποίησε την απόφασή της να κάνει έξι απολύσεις παραμονή Πρωτοχρονιάς, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι στις 30 Δεκέμβρη έληξε η ΣΣΕ που περιλάμβανε ρήτρα προστασίας της απασχόλησης.
Υπενθυμίζεται ότι η ΕΣΚ έχει προτείνει συγκεκριμένα μέτρα (Γενικές Συνελεύσεις κάθε πρωτοβάθμιου σωματείου, συνεδρίαση ΔΣ της ΟΜΕ, απεργιακές επιτροπές κ.ά.), τα οποία «μπορούν να δώσουν πραγματική διέξοδο απέναντι στην αδιαλλαξία της εργοδοσίας, αλλά και στα εμπόδια που βάζουν οι παρατάξεις που έχουν την πλειοψηφία στην ΟΜΕ ΟΤΕ», οι οποίες ούτε θέλουν ούτε μπορούν να βάλουν «τα δίκαια αιτήματά μας και να διαμορφώσουν τους όρους για να αναγκάσουμε την εργοδοσία να τα ικανοποιήσει. Είτε υπονομεύοντας τις ίδιες τις αποφάσεις τους, είτε μην μπορώντας να κινητοποιήσουν τους εργαζόμενους, γιατί για χρόνια τούς εκπαίδευσαν ότι τα σωματεία είναι μηχανισμοί συνδιοίκησης».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολύμορφες δράσεις από τα σωματεία στη ΛΑΡΚΟ
Συλλαλητήριο στην Αθήνα, μέσα στον Γενάρη, οργανώνουν οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ, μαζί με σωματεία και μαζικούς φορείς της Στερεάς Ελλάδας, ενάντια στην εκποίηση της εταιρείας, στην επίθεση στις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους.
Στο μεταξύ, στις 8 Γενάρη θα συνεδριάσει το Συντονιστικό των σωματείων που δραστηριοποιούνται στη ΛΑΡΚΟ για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου και στις 12 Γενάρη θα γίνει ημερίδα, στον κινηματογράφο «Ιλιον», στον οικισμό στη Λάρυμνα.
Υπενθυμίζεται ότι στις 8/12/2019, με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας πραγματοποιήθηκε μαζική σύσκεψη με τη συμμετοχή 120 φορέων, όπου αναδείχθηκε η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας της παραγωγής με συνολικό κριτήριο τα συμφέροντα του κεφαλαίου και όχι του λαού και των εργαζομένων, εξαιτίας της χρόνιας απαξίωσης της επιχείρησης από τις κυβερνήσεις και την πολιτική τους, των στοχευμένων πιέσεων της ΕΕ για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση, του διαχρονικού σχεδιασμού να παραδοθεί η ΛΑΡΚΟ στην κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου μέσα από την ιδιωτικοποίηση - εκποίησή της. Παράλληλα, υπογραμμίστηκε η ανάγκη οι εργαζόμενοι να δώσουν ενιαία αγωνιστική απάντηση σε αυτήν την πολιτική.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΟΣΧΑ.-- Πάνω από 196.000 κάτοικοι της Ανατολικής Ουκρανίας (Ντονμπάς) έλαβαν το 2019 τη ρωσική υπηκοότητα, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών. Το καλοκαίρι η ρωσική κυβέρνηση απλοποίησε τη διαδικασία έκδοσης ρωσικού διαβατηρίου για τους κατοίκους του Ντονμπάς, όπου συνεχίζεται η σύγκρουση «αυτονομιστών» και ουκρανικού στρατού. Συγκεκριμένα, 136.000 από αυτούς ήταν κάτοικοι των αυτοαποκαλούμενων «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ και οι υπόλοιποι προέρχονται από άλλες περιοχές της Ανατολικής Ουκρανίας.
ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ.-- Νέες συγκεντρώσεις κατά της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ έγιναν και με την αλλαγή του χρόνου, με πολλούς πληρωμενους χαφιεδες των αμερικανων να υπόσχονται νέα κλιμάκωση των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, με συνθήματα όπως «Απελευθερώστε το Χονγκ Κονγκ να ξαναγινει ελευθερη αποικια της Αγλιας. Η «εξέγερση» της εποχής μας», «Ας συνεχίσουμε να πολεμάμε μαζί το 2020» κ.τ.λ. Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα, σφαίρες καουτσούκ και αντλίες νερού για να «αντιμετωπίσει» τους αληταραδες χαφιεδες των αμερικανων που καιγανε και καταστρεφανε.
ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Φονική ενέδρα σε ένα λεωφορείο έστησαν χτες ένοπλοι φανατικοί ισλαμοφασιστες, πιθανώς μέλη της σομαλικής ισλαμοφασιστικης συμμοριας των αμερικανων για να δικαιολογουν την κατοχη της χωρας,  «Σαμπάμπ», σε περιοχή της κομητείας Λαμού, προκαλώντας το θάνατο τριών επιβατών και τον τραυματισμό άλλων δύο.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παυλάρα ξεβρακώσου... Αυτοεξευτελισμός του σιωνιστή-ακροδεξιού Πολάκη!
«Να μην ξεχναμε ποιανου εργο είναι αυτή η συμφωνια estmed που καμαρωνει ο Μητσοτακης σημερα!!!!!»
Δεν υπάρχει αυτό... Ξεφτιλίζονται μόνοι τους... Ο Πολάκης πανηγυρίζει για την συμφωνία...
Έλα ρε Παυλάρα ξεβρακώσου πολιτικά μόνος για να δείξεις πόσο πιο υποτελής είσαι από την Κυβέρνηση και πόσο πιο ακροδεξιός..., εσύ και το μόρφωμα που αντιπολιτεύεται... και καλά...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραήλ Τουρκία η ίδια συμμορία!
Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» καίει τις σημαίες της ΕΕ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ που θεμελίωσε το έργο του East Med και την υποτέλεια της χώρας μας στο Ισραήλ...