Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Παρασκευη 10 Ιανουαριου 2020



Αφού οι ανεμογεννήτριες καταρρέουν από τον άνεμο, λογικά οι ηλιακοί θερμοσίφωνες θα παθαίνουν εγκαύματα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ίσως η ιστορία της Ελλάδας να ήταν κάπως αλλιώς...
Ιωάννης Λεοντίδης το πραγματικό του όνομα, 17 χρόνων ήταν ήδη καπετάνιος. Πειρατής και πολεμιστης, διακρίνεται στις μάχες κατά των Οθωμανών.
Στη ναυμαχία του Τσεσμέ ( 26/6/1770) θα είναι πρωταγωνιστης στην πυρπόληση του τουρκικού στόλου με το πλοίο του. Οι συμπολεμιστές του θα του δώσουν το προσωνύμιο " Βαρβατσι", από το όνομα ενός αρπακτικού πουλιού. Σ' όλη την ζωή του θα είναι πια ο Βαρβακης!
Μετά από μια ζωή σαν παραμύθι θα βρεθεί ευνοούμενος της Αικατερίνης και του εραστή της, πρίγκηπα Ποτέμκιν. Η εκμετάλλευση των αυγών του οξύρρυγχου της Κασπίας, του χαβιαριου, θα τον κάνει βαθύπλουτο.
Όταν ξεσπά η επανάσταση του 1821 και ειδικά μετά την καταστροφή της πατρίδας του, των Ψαρών, κατεβαίνει στην Ελλάδα.
Βρίσκει τους Έλληνες σε εμφύλιο, να διαπραγματεύονται τα δάνεια από την Αγγλία. Πρότεινε στην ελληνική κυβέρνηση να δώσει αυτός τα χρήματα στην πατρίδα του!
Η ελληνική κυβέρνηση τον χαρακτήριζει " ύποπτο", οι Άγγλοι τον συλλαμβάνουν στη Ζάκυνθο, τον κλείνουν στο Λαζαρέτο όπου και πεθαίνει από τις κακουχίες. Η Ελλάδα παίρνει τα δάνεια από την Αγγλία και γίνεται προτεκτοράτο. Από τότε...
Ήταν 10 Γενάρη του 1825 όταν πέθανε ο Ιωάννης Βαρβακης!
Υ.γ. η επίσημη ελληνική ιστορία λέει : " Εγκαταστάθηκε στη Ζάκυνθο όπου και πέθανε". Τσουλα επίσημη ιστορία...
Υ.γ 2 180 χρόνια μετά θα τον ξαναδολοφονησει ( κινηματογραφικά) ένας τύπος που παριστάνει τον σκηνοθέτη και θαυμάζει τον Αντώνη Σαμαρά....



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Σκά'ι' (μύτη) TV προπαγανδίζει, τον ΑΝΤΙ-καπνικό και το πόσο όμορφα, νοιώθουν τα αφεντικά και πελάτες στη Θεσσαλονίκη !
όλα τα νούμερα δείχνουν '' ΠΆΤΟ '' κι αυτοί συνεχίζουν να στραβίζουν !
Σεβασμός στους καπνίζοντες ! θέλουμε δικούς μας χώρους αναψυχής , εστίασης και συνεύρεσης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ (ΚΑΙ ΌΧΙ ΧΩΡΊΣΜΑΤΑ ) .



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μου την σπαει όταν στις τσοντες δεν τα εξηγουν όλα.
Σταζει η βρυση, φωναζει η άλλη τον υδραυλικο, πηδιουνται και τελος.
Με τη βρυση τι εγινε?



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



08.01.2020, 15:25
«Το Ισραήλ εργαλειοποιεί τον αντισημιτισμό ως όπλο για να φιμώνει τους επικριτές του»

«Αυτό που θα συμβεί στο εγγύς μέλλον είναι μια προσπάθεια από ΗΠΑ και Ισραήλ να αποπολιτικοποιήσουν το ζήτημα της Παλαιστίνης: θα ισχυριστούν ότι είναι μόνο ένα οικονομικό και ανθρωπιστικό ζήτημα, όχι πολιτικό. Επομένως δεν θα υπάρχει ανάγκη για την εκπλήρωση του παλαιστινιακού δικαιώματος για αυτοδιάθεση ή απελευθέρωση ή για το δικαίωμα επιστροφής των προσφύγων».
Είναι Ισραηλινός, αλλά απολύτως ανεπιθύμητος στο Ισραήλ. Είναι καθηγητής Ιστορίας, αλλά όχι της «επίσημης». Εχει γράψει πολλά βιβλία ασκώντας δριμεία κριτική στην επίσημη αφήγηση περί αποικιοκρατίας στον αραβικό κόσμο και τον ρόλο του Ισραήλ σε αυτή («Η εθνοκάθαρση στην Παλαιστίνη», «Ιστορία της σύγχρονης Παλαιστίνης» κ.ά.). Θεωρείται εμβληματική μορφή των «νέων ιστορικών» που ανατρέπουν παγιωμένες αντιλήψεις, όχι από τη μεριά του νικητή (όπως γίνεται συνήθως -και στη χώρα μας), αλλά από τη μεριά του καταπιεζόμενου.
Ο Ιλαν Πάπε είναι καθηγητής Ιστορίας και διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παλαιστινιακών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Εξετερ στην Αγγλία (ένα από τα καλύτερα του κόσμου) και έρχεται σήμερα στην Ελλάδα για μια σημαντική ομιλία.

● To BDS είναι πολύ σοβαρή εκστρατεία που διεξάγεται για πολλά χρόνια. Λαμβάνοντας υπόψη τη διεθνή υποστήριξη ή ανοχή που εξασφαλίζει το Ισραήλ, ποιο είναι το νόημα μιας τέτοιας εκστρατείας, ειδικά όταν δεν έχει φέρει ακόμα ισχυρά αποτελέσματα (σε σύγκριση με τις εκστρατείες για το απαρτχάιντ, για παράδειγμα);
-Οταν ζητάς από τον κόσμο να βοηθήσει ασκώντας πίεση στο Ισραήλ, ουσιαστικά απευθύνεσαι σε δύο τμήματα της κοινωνίας: την κοινωνία των πολιτών και την πολιτική ελίτ. Από την κοινωνία των πολιτών ζητάμε εκστρατείες μποϊκοτάζ (το B στο BDS: Boycott) και απόσυρση επενδύσεων (το D στο BDS: Divestment). Από την κυβέρνηση ζητάμε κυρώσεις (το S στο BDS: Sanctions). Ακριβώς επειδη αναφέρεστε στην εκστρατεία ενάντια στο απαρχάιντ και στην περίπτωση της Νότιας Αφρικής γνωρίζουμε ότι η αρχική επιτυχία βρίσκεται ακριβώς στα δύο πρώτα στάδια: μποϊκοτάζ και απόσυρση επενδύσεων. Ωστόσο παίρνει αρκετό χρόνο ώστε οι πολιτικές ελίτ να συμφωνήσουν να το κάνουν αυτό. Εως τότε πρέπει να ξεκινήσεις με την αφύπνιση της κοινωνίας των πολιτών, η οποία θα είναι αυτή που θα ασκήσει πίεση στις κυβερνήσεις. Στην περίπτωση της Νότιας Αφρικής χρειάστηκαν 20 χρόνια για να συμβεί αυτό!
● Ποιος είναι ο κύριος στόχος σας; Σας ρωτώ ως ιστορικό αλλά και ως υποστηρικτή του BDS. Τι θα ήταν αυτό που θα θεωρούσατε ως «σημείο καμπής/αλλαγής του παιχνιδιού» στις σχέσεις Παλαιστίνης-Ισραήλ;
-Η «αλλαγή του παιχνιδιού» ή, ακόμα καλύτερα (για μένα), το «τέλος του παιχνιδιού» είναι η δημιουργία ενός δημοκρατικού κράτους μεταξύ του ποταμού Ιορδάνη και της Μεσογείου. Ενός κράτους που θα βασίζεται στην αποκατάσταση του δικαίου και την αποφυγή των δεινών του παρελθόντος, επιτρέποντας στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες να επιστρέψουν και αποκαλύπτοντας στα θεσμικά όργανα του απαρτχάιντ και του ρατσισμού που κυβερνούν τις ζωές μας τι είναι αυτό που ονομάζεται «ιστορική Παλαιστίνη».
● Λαμβάνοντας υπόψη τους αρνητικούς διεθνείς συσχετισμούς, το γεγονός ότι η ειρήνη στη Μέση Ανατολή φαντάζει ανέφικτη και ότι σχεδόν όλοι (κυρίως οι Ισραηλινοί) επιμένουν στην εξάλειψη του αγώνα των Παλαιστινίων, υπάρχει κάποια προοπτική για ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος; Ποιο θεωρείτε ως το πιο πιθανό σενάριο για το μέλλον της Παλαιστίνης;
-Δεν νομίζω ότι υπάρχει πιθανότητα για ένα πραγματικά ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος δίπλα στο Ισραήλ. Παραλλαγές ενός «Μπαντουστάν» (σ.σ. «εθνικά» κρατίδια που δημιουργήθηκαν στη Νότια Αφρική, περιέκλειαν ολόκληρους πληθυσμούς σε απομονωμένες νησίδες γης και συνήθως στερούνταν φυσικού πλούτου και βιομηχανίας) υπάρχουν ήδη και μπορεί να προταθούν και στο μέλλον. Φυσικά αυτό δεν είναι λύση! Αυτό που θα συμβεί στο εγγύς μέλλον είναι μια προσπάθεια από ΗΠΑ και Ισραήλ να αποπολιτικοποιήσουν το ζήτημα της Παλαιστίνης: θα ισχυριστούν ότι είναι μόνο ένα οικονομικό και ανθρωπιστικό ζήτημα, όχι πολιτικό. Επομένως δεν θα υπάρχει ανάγκη για την εκπλήρωση του παλαιστινιακού δικαιώματος για αυτοδιάθεση ή απελευθέρωση ή για το δικαίωμα επιστροφής των προσφύγων. «Το μόνο που χρειάζεστε είναι να διοχετεύσετε περισσότερα χρήματα για να βελτιώσετε το βιοτικό επίπεδο» - αυτό θα πουν. Και αυτό είναι το «καρότο». Το «μαστίγιο» θα είναι η άδεια στο Ισραήλ να χρησιμοποιεί όλη του τη στρατιωτική δύναμη, με το φόβητρο της διεθνούς επιβολής εναντίον όποιων Παλαιστινίων αρνούνται να ζήσουν ως κατεχόμενα και καταπιεσμένα άτομα σε όλη την ιστορική Παλαιστίνη. Θα πετύχει; Δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι πως αν δεν εμποδιστεί, σίγουρα αυτό θα συμβεί.
● Πόσο πιστεύετε πως οι εντάσεις (μερικές φορές βίαιες και σκληρές) μέσα στην παλαιστινιακή κοινωνία βοηθούν το Ισραήλ να υπονομεύει μια λύση;
-Η διαμάχη πάντα δημιουργεί μειονεκτήματα στους καταπιεσμένους και το απελευθερωτικό κίνημα. Η ευρύτερη ενότητα αποτελεί μία από τις προϋποθέσεις για την επιτυχία.
● Το κράτος του Ισραήλ κατάφερε ήδη από το 1948 να πετύχει αυτό που ονομάζετε «αποικισμός εννοιών». Τότε ταύτισαν τη λέξη «άμυνα» με την εξόντωση των Παλαιστινίων. Στη συνέχεια (κατά τη δεκαετία του ‘90) κατάφεραν να συσχετίσουν τον όρο «τρομοκρατία» με το απελευθερωτικό κίνημα της Παλαιστίνης. Ουσιαστικά κατάφεραν να ταυτίσουν την «απώλεια νοήματος» με τη «νομιμοποίηση νέου νοήματος». Τώρα βρήκαν κάτι νέο: όποιος κατακρίνει την πολιτική του Ισραήλ είναι αντισημίτης. Πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η πολιτική; Είναι αντιμετωπίσιμη;
-Είναι όπως ακριβώς τα περιγράφετε. Το Ισραήλ εργαλειοποιεί τον αντισημιτισμό ως όπλο για να φιμώνει τους επικριτές του. Καταχράται τη μνήμη των Εβραίων που υπέφεραν στο παρελθόν από τον αντισημιτισμό και αποδυναμώνει τον δίκαιο αγώνα ενάντια στον αντισημιτισμό σήμερα. Ο μόνος τρόπος αντιμετώπισής αυτών των πολιτικών είναι να υπάρχει αρκετός χρόνος (και αυτό δεν γίνεται σε μια συνέντευξη ή ομιλία), ώστε να εξηγήσεις στους ανθρώπους τη διαφορά μεταξύ θρησκείας (ιουδαϊσμού) και ιδεολογίας (σιωνισμός). Και να τους δείξεις ότι οι περισσότερες από τις αντισημιτικές δεξιές δυνάμεις στη Δύση (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας) υποστηρίζουν περισσότερο το Ισραήλ, επειδή το Ισραήλ και οι αντισημίτες δεν θέλουν να βλέπουν Εβραίους στη Δύση.
● Θεωρείστε «persona non grata» στο Ισραήλ επειδή γράφετε βιβλία «μη επιθυμητά». Πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι ένα βιβλίο;
-Υπάρχει ένα διάσημο απόφθεγμα: «η πένα είναι πιο δυνατή από το σπαθί». Δεν είμαι βέβαιος ότι ενάντια στα ισχυρά κράτη και τους ισχυρούς στρατούς τους αυτό είναι αλήθεια, αλλά είναι σίγουρα ένα σημαντικό μέρος του αγώνα. Ο Εντουαρντ Σαΐντ είπε ότι το μόνο πράγμα που δεν μπορεί να πάρει το Ισραήλ από τους Παλαιστινίους είναι το δικαίωμά τους να αφηγηθούν, να πούν την ιστορία τους και τα όνειρά τους για το μέλλον. Υπό αυτή την έννοια, ναι: ένα βιβλίο «μη επιθυμητό» είναι σίγουρα ένα χρήσιμο εργαλείο στον αγώνα. Ταυτόχρονα ποτέ δεν αγωνίζεσαι μόνος! Εκπαιδεύεσαι και ενημερώνεσαι και είσαι μέρος ενός μεγάλου δικτύου αλληλεγγύης, το οποίο θα σου δώσει το αίσθημα ενδυνάμωσης και αποφασιστικότητας ώστε να συνεχίσεις τον αγώνα γι’ αυτό που θεωρείς σωστό και δίκαιο.

Τι είναι το BDS
Το BDS Greece, η ελληνική πρωτοβουλία του διεθνούς κινήματος για το μποϊκοτάζ του κράτους του Ισραήλ, προσκάλεσε στην Ελλάδα τον διακεκριμένο Ισραηλινό ιστορικό Ιλαν Πάπε και τη διεθνούς φήμης Παλαιστίνια ποιήτρια, ακαδημαϊκό και ακτιβίστρια των ανθρώπινων δικαιωμάτων Ραφίφ Ζιάντα, σήμερα Τετάρτη 8 Ιανουαρίου στις 19.30, στο κτίριο της Νομικής Αθηνών, αμφιθέατρο Παπαρρηγοπούλου (είσοδος από Σόλωνος 57).
Στις ομιλίες τους με τίτλο «Παλαιστίνη: Εποικιστική αποικιοκρατία, σιωνισμός και κίνημα BDS» θα αναφερθούν στις τελευταίες εξελίξεις στα παλαιστινιακά εδάφη, στο «κυνήγι μαγισσών» εναντίον όσων στέκονται αλληλέγγυοι στον παλαιστινιακό λαό αλλά και στην τεράστια απήχηση που γνωρίζει το κίνημα BDS σε όλο τον κόσμο.
Στη συζήτηση θα εξεταστεί ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στον αντι-σιωνισμό και τον αντι-σημιτισμό και γιατί η ταύτιση των δύο, που επιχειρείται από αρκετές κυβερνήσεις, αποτελεί απειλή για τις εβραϊκές και παλαιστινιακές κοινότητες σε όλο τον κόσμο.
Ο Ιλαν Πάπε είναι καθηγητής Ιστορίας και διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παλαιστινιακών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Εξετερ. Εμβληματική μορφή του ρεύματος των «Νέων Ιστορικών», άσκησε δριμεία κριτική στην επίσημη αφήγηση και τις εδραιωμένες αντιλήψεις για την αποικιοκρατία στον αραβικό κόσμο και τον ρόλο του Ισραήλ σε αυτή. Το ελληνικό και το διεθνές κοινό τον έχουν γνωρίσει από βιβλία του όπως: «Ιστορία της σύγχρονης Παλαιστίνης», «The Making of the Arab-Israeli Conflict, 1947-1951» («H δημιουργία της αραβο-ισραηλινής διένεξης, 1947-1951») και «The Ethnic Cleansing of Palestine» («Η εθνοκάθαρση στην Παλαιστίνη»).
Η Ραφίφ Ζιάντα είναι ποιήτρια, ακαδημαϊκός και ακτιβίστρια των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Γεννημένη στον Λίβανο από οικογένεια Παλαιστίνιων προσφύγων, έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο μετατρέποντας τις εμπειρίες της από τον ρατσισμό και τις διώξεις του λαού της σε γνωστά ποιήματα όπως το «Hadeel» και καλλιτεχνικά δρώμενα. Εχει συνεργαστεί με ορισμένους από τους σημαντικότερους Παλαιστίνιους καλλιτέχνες της εποχής της, ενώ έργα της έχουν παρουσιαστεί σε μεγάλα φεστιβάλ σε όλη την Ευρώπη.
Το Μποϊκοτάζ, Απόσυρση Επενδύσεων, Κυρώσεις (BDS) είναι ένα παγκόσμιο κίνημα που ξεκίνησε ύστερα από το αίτημα της παλαιστινιακής κοινωνίας για ελευθερία, δικαιοσύνη και ισότητα. Το BDS υποστηρίζει την απλή αρχή ότι οι Παλαιστίνιοι έχουν τα ίδια δικαιώματα με την υπόλοιπη ανθρωπότητα. Εμπνευσμένη από το νοτιοαφρικανικό κίνημα κατά του απαρτχάιντ, η έκκληση του BDS προτρέπει για δράση έτσι ώστε να πιεστεί το Ισραήλ να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο. Είναι ένα κίνημα αντίπαλο προς κάθε μορφή ρατσισμού (συμπεριλαμβανομένου του αντισημιτισμού), το οποίο στρέφεται ενάντια σε επίσημους θεσμούς και κρατικές ή επιχειρηματικές επιλογές και επ’ ουδενί ενάντια σε πρόσωπα ή ταυτότητες. Στηρίζεται στη διαπίστωση ότι το παλαιστινιακό ζήτημα παραμένει ένα από τα πιο επείγοντα προβλήματα ανθρώπινων δικαιωμάτων στον πλανήτη.
Ο Ιλαν Πάπε και η Ραφίφ Ζιάντα θα μιλήσουν σήμερα Πεμπτη στις 19.30, στο κτίριο της Νομικής Αθηνών (αμφιθέατρο Παπαρρηγοπούλου -είσοδος από Σόλωνος 57), με θέμα: «Παλαιστίνη: Εποικιστική αποικιοκρατία, σιωνισμός και κίνημα BDS».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα ήταν ο Τσίπρας,στην Πορτογαλία είναι οι Σοσιαλιστές και το διαβόητο Μπλόκο της ψευτοΑριστεράς,και στην Ισπανία είναι ο Σάντσεθ και ο Ποδεμος- Ουνιδος Ιγκλέσιας,ο Μαρξ δεν θα δηλώσει πια ότι δεν είναι μαρξιστής αλλά θα ζητήσει και συγγνώμη για τις παρεμβάσεις του,που άφησαν περιθώριο οικειοποίησης από όλους αυτούς τους γελοίους .Γιατι δεν αφήνουν ορισμένες σημαντικές και πονεμένες έννοιες στην ησυχία τους; Γιατί οι φιλελεύθεροι δικαιωματιστες με ψευτοκοινωνικη ευαισθησία των δηθεν φιλανθρωπων κυριων που θέλουν την κοινωνική τους άνοδο χρειάζονται και την ιδεολογική ασέλγεια,για να είναι εντάξει με τον εαυτό τους; Έχουμε καμία σχέση με όλα αυτά τα παλιοτομαρα; Έχουμε σχέση με την " Αριστερά" του κεφαλαιου;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Θυμήθηκαν τον καρκίνο των ρύπων από τα τζάκια αλλά για τον καρκίνο από το άγχος των μνημονίων δεν μιλάνε.
Και ξαφνικά φέτος η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία θυμήθηκε ότι το τζάκι είναι άκρως επικίνδυνο για την υγεία και μάλιστα πιο επικίνδυνο από το κάπνισμα. Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία θυμήθηκε πόσο επικίνδυνοι είναι οι ρύποι από την καύση των ξύλων και ζητάει να απαγορευτούν τα τζάκια τουλάχιστον στις πόλεις! Σε μια εποχή που έχει εξαπολυθεί άγριο κυνηγητό εναντίον του λιγνίτη από τις εισαγωγικές εταιρείες του αερίου και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ήρθε και η Αντικαρκινική Εταιρεία να επιτεθεί στην καύση του ξύλου, στα τζάκια και στις ξυλόσομπες.
Ακούστε λοιπόν σεβάσμιοι επιστήμονες της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας: Άνθρωποι που έζησαν είτε με ξυλόσομπες, είτε με τζάκια, είτε και με τα δύο, δεν τα γουστάρουν καθόλου. Δεν γουστάρουν την κάπνα τους από την οποία βρομοκοπάει όλο το σπίτι, ακόμα και τα ρούχα μέσα στις ντουλάπες. Δεν γουστάρουν τη σκόνη τους, δεν γουστάρουν τη στάχτη τους, δεν γουστάρουν το καθάρισμά τους.
Αλήθεια σεβάσμιοι επιστήμονες της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, έχετε καθαρίσει ποτέ μπουριά για να δείτε πόσο ευχάριστο χόμπι είναι; Σας πληροφορώ πως δεν είναι καθόλου ευχάριστο και καθόλου διασκεδαστικό. Άνθρωποι, επίσης, που έζησαν με ξυλόσομπες, τζάκια και μετέπειτα με καλοριφέρ, ξέρουν ότι τα καλοριφέρ είναι πολιτισμός γιατί ζεσταίνουν πολύ καλύτερα και πολύ πιο αποτελεσματικά το σπίτι και δεν το βρωμίζουν. Όσο λοιπόν ο κόσμος είχε την οικονομική άνεση άναβε τα καλοριφέρ. Τα τζάκια τα άναβε μόνο για ντεκόρ τα Χριστούγεννα και μερικές ακόμα φορές το χρόνο, μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Κανένας δεν είναι διατεθειμένος να καθαρίζει τη βρώμα από τα τζάκια. Είναι πιο εύκολο, πιο υγιεινό και πιο αποτελεσματικό να ανοίγουμε τον διακόπτη των καλοριφέρ και αυτό το ξέρουμε καλά.
Αγαπητοί επιστήμονες της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας λίγο απέχετε από το να μας πείτε ότι και όσοι ανάβουν μαγκάλια μέσα στα σπίτια τους για να ζεσταθούν και πεθαίνουν από αυτά, δεν γνωρίζουν την επικινδυνότητα αυτού που κάνουν και χρειάζεται απαγόρευση για να κάνουν το σωστό. Τα τζάκια δεν ξανάναψαν κύριοι επιστήμονες της Αντικαρκινικής Εταιρείας από καλό. Εξαιτίας της φτώχειας άναψαν.
Αυτό που χρειάζεται το έτος 2020 είναι οι επιστήμονες και οι διανοούμενοι να μην κάνουν την «πάπια». Να βροντοφωνάζουν σ’ όλους τους τόνους ότι ο κόσμος δεν μπορεί σ’ αυτήν την εποχή να ζει σαν ζώο, να βροντοφωνάζουν ότι είναι εγκληματίας και απάνθρωπος ο υπουργός που λέει ότι 200 ευρώ αρκούν για να επιβιώσει ένας άνθρωπος, να βροντοφωνάζουν ότι με τέτοια ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας δεν είναι δυνατόν να ζούνε άνθρωποι χωρίς ηλεκτρικό, νερό και θέρμανση.
Αυτά πρέπει να φωνάζουν οι επιστήμονες και οι διανοούμενοι, μεταξύ αυτών και οι επιστήμονες της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, αντί να ζητούν απαγορεύσεις, χωρίς να αναφέρονται στο πρόβλημα, λες και είναι οι χειρότεροι συνδικαλιστές της αστυνομίας που έχουμε ζήσει το τελευταίο διάστημα. Συγκεκριμένα από τους σεβαστούς επιστήμονες της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας θα περιμέναμε να πούνε πολλές κουβέντες και να βγάλουνε πολλές ανακοινώσεις για τον καρκίνο που τρώει τον κοσμάκη εξαιτίας του άγχους της φτώχειας, στην οποία τον έχουν ρίξει τα μνημόνια και οι μνημονιακές πολιτικές.
Αυτό θα περιμέναμε από τους επιστήμονες της Αντικαρκινικής Εταιρείας. Και αφού θα λύναμε τα στοιχειώδη για την αξιοπρεπή διαβίωση του κοσμάκη, θα είμασταν όλο αυτιά για να ακούσουμε την άποψη της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για τα τζάκια.

Αυτά τα ''τζάκια'' (τις οικογενειες Μητσοτακη Παπανδρεου και Καραμανλη) θα σταματήσουν να ρυπαίνουν και να δηλητηριάζουν την κοινωνία και το λαό;;




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παναγιώτης Δημητράς.
Εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), μέλος της Γραμματείας της Ένωσης Ουμανιστών Ελλάδας (ΕΝΩ.ΟΥΜ.Ε.), μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της Ευρωπαϊκής Ουμανιστικής Ομοσπονδίας και μέλος της Συνέλευσης Εκπροσώπων της Παγκόσμιας Οργάνωσης Κατά των Βασανιστηρίων (OMCT). Συγγραφέας του βιβλίου Αναζητώντας τα χαμένα δικαιώματα στην Ελλάδα. Η σκοτεινή πλευρά της ελληνικής δημοκρατίας (2007).
Ο εν λόγω κύριος έχει προσφύγει εναντίον της χώρας του στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο πολλές φορές, ενώ με βάση τον κατάπτυστο αντιρατσιστικό νόμο έχει προβεί σε 34 μηνύσεις! Λειτουργώντας δηλαδή με στρατηγική ρουφιάνου, προσπαθεί να επιβάλει στην ελληνική κοινωνία τι θα πιστεύει και τι θα λέει δημοσίως. Ποιος είναι ο κύριος και πώς η Πολιτεία τού έδωσε τέτοιο δικαίωμα να κάνει το... κομμάτι του;
Η δικαιολογία τού δήθεν ρατσισμού είναι πολύ βολική για να επιβληθούν πολιτικές χειραγώγησης των λαών και να απαγορευτεί η ελεύθερη σκέψη. Όταν στην εποχή μας καθένας μπορεί δημοσίως μέσω των social media να πει την μπούρδα του, πώς γίνεται για... ειδικά θέματα να επιβάλλεται λογοκρισία;
Ποια είναι αυτά; Οι Μουσουλμάνοι, οι γκέι, οι εθνοπροδότες, οι υποτακτικοί των ξένων, οι υποταγμένοι στις ΜΚΟ της διαφθοράς. Τυχαίο;
Για όλα τα άλλα μπορείτε να λέτε ότι θέλετε. Αυτές τις κατηγορίες όμως μην τις αγγίζετε. Θα σας κυνηγήσουν ο Δημητράς και οι απανταχού λογοκριτές που προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Τι κι αν κλείνουν το δικό σας στόμα και σας απαγορεύουν να μιλάτε; Εσείς δεν έχετε δικαιώματα, αφού δεν συντάσσεστε με τη μάζα!

Σχολιο.- Η δικαιολογία τού δήθεν ρατσισμού είναι πολύ βολική για να επιβληθούν πολιτικές χειραγώγησης των λαών και να απαγορευτεί η ελεύθερη σκέψη. Όταν στην εποχή μας καθένας μπορεί δημοσίως μέσω των social media να πει την μπούρδα του, πώς γίνεται για... ειδικά θέματα να επιβάλλεται λογοκρισία;
Ποια είναι αυτά; Οι Μουσουλμάνοι, οι γκέι, οι εθνοπροδότες, οι υποτακτικοί των ξένων, οι υποταγμένοι στις ΜΚΟ της διαφθοράς. Τυχαίο;
Για όλα τα άλλα μπορείτε να λέτε ότι θέλετε. Αυτές τις κατηγορίες όμως μην τις αγγίζετε. Θα σας κυνηγήσουν ο Δημητράς και οι απανταχού λογοκριτές που προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Τι κι αν κλείνουν το δικό σας στόμα και σας απαγορεύουν να μιλάτε; Εσείς δεν έχετε δικαιώματα, αφού δεν συντάσσεστε με τη μάζα!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την 63χρονη γυναίκα που πέθανε από το κρύο μέσα στο σπίτι της στην Κέρκυρα σκέφτομαι.
Και τον εσμό των παλιανθρώπων που θριαμβολογούν για τη νέα "μεταμνημονιακή κανονικότητα". Ανταγωνιζόμενοι στο ποιος την προετοίμασε πιο αποτελεσματικά κατά τη μαύρη μνημονιακή δεκαετία.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τίποτα δεν ξεχνιέται! Κανένας δεν ξεχνάει!
Ακριβώς πριν ένα χρόνο, στις 10 Ιανουαρίου 2019. Αφηνιασμένα στίφη ένστολων δολοφόνων επιτίθενται στη διαδήλωση κατά της επίσκεψης της Μέρκελ στην Αθήνα, εκτελώντας εντολές των Τσίπρα-Γεροβασίλη.
Απολογισμός: Τρεις νέοι με σπασμένα κεφάλια, μια κοπέλα με βαριά τραύματα στα πόδια, δεκάδες άλλοι με αναπνευστικά προβλήματα.
Ολοι θυμουνται τους αλαλαγμούς των δολοφόνων. Μόνο "Heil Hitler" δεν φώναζαν τα ΜΑΤ των Τσίπρα-Γεροβασίλη. Όσο για τα χημικά...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ολοι πλεον μιλανε για την καταπληκτικη αγορευση της δικηγόρου της οικογένειας Φύσσα, στη δίκη της ναζιστικής συμμορίας.
Σήμερα Πεμπτη η Χρύσα Παπαδοπούλου με μια καταπληκτική αγόρευση αποδόμησε πλήρως τις αθλιότητες της ναζιστριας χρτσαυγιτισας εισαγγελέως.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θυμάστε τις ανεμογεννήτριες που είχε εγκαινιάσει τον Οκτώβριο στο όρος Καφηρέα στην Εύβοια ο Μητσοτάκης; E, γκρεμιστικε και εσπασε μια από τον αερα!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η άλλη η Μεγκαν παντρευτηκε πριγκηπα και σε 1,5 χρονο τον εβαλε να παραιτηθει.
Και μετα με λετε εμενα πως δεν είναι ολες τρελες να πουμε…




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




«Η γυναίκα μου δεν δουλεύει!»: Το post που κάνει τον γύρο του κόσμου!

Η Ryshell Castleberry είναι μία full-time μαμά και part-time εργαζόμενη από τη Φλώριντα της Αμερικής. Πρόσφατα, θέλοντας να περιγράψει στην κόσμο τι ακριβώς σημαίνει να είσαι μαμά που δεν εργάζεται και μένει όλη μέρα στο σπίτι με τα παιδιά, δημοσίευσε στη σελίδα της στο Facebook το παρακάτω κείμενο, το οποίο έχει λάβει εκατοντάδες χιλιάδες likes και άλλες τόσες κοινοποιήσεις. Αυτό ξεκινάει με μια φανταστική συζήτηση, στην οποία ο σύζυγος παραπονιέται στον ψυχολόγο του, ότι η γυναίκα του δεν δουλεύει…
«Η γυναίκα μου δεν δουλεύει.
Η γυναίκα μου δεν δουλεύει!!!
Συζήτηση μεταξύ ενός συζύγου (Σ) και ενός ψυχολόγου (Ψ):
Ψ: Τι δουλειά κάνετε κύριε Ρότζερς;
Σ: Είμαι λογιστής σε μια τράπεζα.
Ψ: Η γυναίκα σας;
Σ: Δεν εργάζεται. Είναι νοικοκυρά.
Ψ: Ποιος φτιάχνει το πρωινό για την οικογένειά σας;
Σ: Η γυναίκα μου, αφού δεν δουλεύει. Ψ: Τι ώρα ξυπνάει η σύζυγός σας; Σ: Ξυπνάει νωρίς, γιατί πρέπει να οργανώσει διάφορα πράγματα. Πρέπει να φτιάξει το μεσημεριανό των παιδιών, να σιγουρευτεί ότι είναι καλά ντυμένα, αν έφαγαν πρωινό, αν έπλυναν τα δόντια τους και αν πήραν ό,τι χρειάζονται για το σχολείο. Ξυπνάει μαζί με το μωρό και του αλλάζει πάνες και ρούχα. Επίσης, θηλάζει και ετοιμάζει σνακ. Η λίστα με τις καθημερινές της υποχρεώσεις δεν σταματάει εδώ…
Ψ: Πώς πάνε τα παιδιά σας στο σχολείο;
Σ: Τα πηγαίνει η γυναίκα μου, αφού δεν δουλεύει.
Ψ: Αφού πάει τα παιδιά σας στο σχολείο, τι κάνει μετά;
Σ: Συνήθως, προσπαθεί να σκεφτεί τι άλλο μπορεί να κάνει όσο είναι έξω για να μην χρειαστεί να πακετάρει και να ξεπακετάρει το παιδικό κάθισμα πολλές φορές, όπως το να πληρώσει λογαριασμούς ή να πάει σούπερ μάρκετ. Μερικές φορές, ξεχνάει κάτι οπότε πρέπει να ξαναγυρίσει μαζί με το μωρό. Μόλις, γυρίσει πρέπει να δώσει στο μωρό μεσημεριανό και μετά να το θηλάσει, να το αλλάξει, να το κοιμίσει και μετά να φτιάξει την κουζίνα, να βάλει πλυντήριο και να καθαρίσει το σπίτι. Ξέρεις, επειδή δεν δουλεύει.
Ψ: Το απόγευμα, όταν γυρίζετε σπίτι από την δουλειά τι κάνετε;
Σ: Ξεκουράζομαι φυσικά. Είμαι κουρασμένος από το να δουλεύω όλη μέρα στην τράπεζα. Μισό λεπτό… και τα βράδια;
Ψ: Τι κάνει η γυναίκα σας τα βράδια;
Σ: Φτιάχνει το βραδινό, σερβίρει τα παιδιά και εμένα, πλένει τα πιάτα, ξαναφτιάχνει το σπίτι και δίνει τα αποφάγια στον σκύλο. Αφού βοηθήσει τα παιδιά με τα μαθήματά τους, τα ετοιμάζει για ύπνο, σιγουρεύεται ότι έπλυναν τα δόντια τους και το μωρό είναι αλλαγμένο και έχει το ζεστό, φρέσκο γάλα του. Μόλις ξαπλώσει, ξυπνάει συχνά για να θηλάσει και να αλλάξει πάνα, αν χρειαστεί. Επειδή δεν χρειάζεται να ξυπνήσει το πρωί για να πάει στην δουλειά.
Η Ryshell συνεχίζει:
-Αυτή είναι η καθημερινή ρουτίνα πολλών γυναικών σε όλο τον κόσμο. Ξεκινάει από το πρωί και συνεχίζεται μέχρι αργά το βράδυ. Είναι το λεγόμενο «δεν δουλεύω.» Το να είσαι νοικοκυρά δεν χρειάζεται πτυχίο, αλλά παίζει έναν σημαντικό ρόλο στην ζωή της οικογένειας. Απολαύστε και εκτιμήστε την μαμά, την γυναίκα, την αδερφή, την θεία, την κόρη, την γιαγιά… Γιατί η θυσία τους είναι ανεκτίμητη.
Κάποτε, την ρώτησε κάποιος «Είσαι εργαζόμενη γυναίκα ή απλά μια νοικοκυρά;»
Τότε, εκείνη του απάντησε:
Δουλεύω σαν γυναίκα για το σπίτι 24 ώρες το 24ωρο
Είμαι μητέρα
Είμαι γυναίκα
Είμαι κόρη
Είμαι το ξυπνητήρι
Είμαι μάγειρας
Είμαι υπηρέτρια
Είμαι η αρχηγός
Είμαι μπαργούμαν
Είμαι νταντά
Είμαι νοσοκόμα
Είμαι συμβουλάτορας
Είμαι παρηγορήτρια
Δεν πάω διακοπές
Δεν παίρνω άδεια, όταν είμαι άρρωστη
Δεν έχω ρεπό
Δουλεύω πρωί βράδυ
Είμαι στο πόδι όλη μέρα
Δεν πληρώνομαι, και… Ακόμα και έτσι ακούω συχνά την φράση «μα καλά τι κάνεις όλη μέρα;»
Αφιερωμένο σε όλες τις γυναίκες που θυσιάζουν την ζωή τους για την ευημερία της οικογένειάς τους. Η γυναίκα είναι σαν το αλάτι: Η παρουσία της δεν εκτιμάται, αλλά η απουσία της κάνει τα πάντα άγευστα!»



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το σταδιακό κλείσιμο των γκισέ των τραπεζών για τις συναλλαγές ως 400 ευρώ δημιουργεί έναν έντονο κοινωνικό προβληματισμό.Ναι μεν είναι κατανοητό ότι πολλές συναλλαγές μπορούν να γίνονται απλά και σε λίγοτερο χρόνο με e banking η μέσω των ΑΤΜ,όμως επίσης είναι γνωστό ότι πολλοί συμπολίτες μας είναι ηλικιωμενοι,η είναι εκτός ιντερνετικής Παιδείας η δυσκολεύονται,  ,στην χρήση των ηλεκτρονικών μέσων. Για όλους αυτούς θα υπάρξει κάποια πρόνοια από τις τράπεζες η θα πετιουνται στον Καιάδα και στην συμπαράσταση άλλων φιλικών τους η συγγενικών τους προσώπων; Κι αν δεν υπάρχουν αυτά; Επίσης, η μετάβαση στην πλήρη αυλοποιηση του χρήματος προβάλλεται ως μέσο κατά της φοροδιαφυγής,αλλά ταυτόχρονα οδηγεί σε έναν ολοκληρωτικού χαρακτήρα έλεγχο από το κύκλωμα τραπεζες- κράτος στο πώς ζει κάποιος ,τι καταναλώνει,τι συνήθειες έχει ,τι είδους ενδιαφέροντα κλπ.Η συζητουμενη λογική του ενιαίου αριθμού για όλες τις δραστηριότητες (στην δεκαετία του 80 είχε προταθεί ήδη με το όνομα ΕΚΑΜ και τελικά αποσύρθηκε) ενισχύει ακόμη παραπάνω αυτόν τον αντιδημοκρατικό και ανελεύθερο συστημικό έλεγχο. Τελος, αυτοί που κάνουν την τεράστια φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή τα καταφέρνουν συνήθως ακόμη και στην εποχή του ηλεκτρονικού χρήματος και.μεσω τεχνικών του ηλεκτρονικού χρήματος.Βεβαιως,αυτό που δεν λέγεται σχετικά με τις τράπεζες είναι ότι η κατάργηση του γκισέ θα συμπέσει με τις ήδη διεξαγομενες πάρα πολλές απολύσεις η εξόδους από την υπηρεσια με διάφορους τρόπους πολλών τραπεζικών υπαλλήλων.Οπως " ευστοχα" γραφεται,οι τράπεζες δεν θα εξυπηρετούν πλέον καταθέτες ( θα υπάρχουν,αντιθέτως,ασφάλιστρα δηλαδή χαράτσι για τις καταθέσεις) αλλά τους επενδυτές τραπεζικών προϊόντων.Σημαντικες εξελίξεις που αξίζουν την προσοχή μας. Για άλλη μια φορά,η αναφορά στην τεχνολογία και η επιλεκτική της χρήση δεν θα ενισχύσει τους απλούς ανθρώπους αλλά τα κέρδη των τραπεζιτών και των καπιταλιστών γενικότερα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ προειδοποιει οσους εχουν τζακι για εμφανιση καρκινου.
για τους τονους καρκινου φορμολης ΕΔΩ ΚΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ που ριχνουν οι ιχθυοκαλλιεργειες σε ψαρια που τρωμε,αεριο περιβαλλον λογω εξατμιστικης ιδιοτητας και στην ιδια τη θαλασσα τι εχει να πει?
ΜΑΤΙΑ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΑ
ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΛΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΛΛΙΑ / Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ
Στην μεγάλη απεργία η κυβέρνηση απαντά με κρατική τρομοκρατία.
Κατηγορίες για απίστευτη βία στο Παρίσι, σφαίρες καουτσούκ σε πολύ μικρή απόσταση, σύλληψη δημοσιογράφων, δηλητηριασμός με χημικά και πολυ ξυλο .
Το καθεστώς κρατιέται μόνο από την αστυνομία του και τον τρόμο που εμπνέει. Μέχρι πότε???



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενας απο τους ισραηλινους βιαστες που το κυπριακο δικατηριο αθωωσε φυσικα,λεει ''ελπιζω να εμαθε το μαθημα της τωρα η αγγλιδα''
ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΒΙΑΣΤΕΣ

Ο Ισραηλινός ποδοσφαιριστής, 19 ετών, που είχε πετάξει με την Brit teen 'ελπίζει ότι έμαθε το μάθημά της' μετά από διαμαρτυρία για συμμορία
7 Ιανουαρίου 2020, 11:05
Ένας ποδοσφαιριστής της Ισραήλ που κατηγορήθηκε για βιασμό από βρετανούς έφηβους λέει ότι «ελπίζει ότι έμαθε το μάθημά της».
Η  γυναίκα, 19 ετών, σώθηκε από τη φυλακή σήμερα, αφού ένας δικαστής διαπίστωσε την ενοχή της για την καταγγελία ισχυρισμών ότι βιάστηκε από 12 άνδρες ενώ ήταν σε διακοπές στην Κύπρο.
Ο έφηβος στο κέντρο της υπόθεσης βιασμού για βιασμό στην Αγία Νάπα που αφορά έναν βρετανό φοιτητή έχει αναγνωριστεί ως ημι-προπονητής Shimon Yusufov
Ο Σιμόν Γιούσουφτοφ, 19 ετών, έχει ονομαστεί ως ο Ισραηλινός που συναντήθηκε με την γυναίκα στην Αγία Νάπα τον περασμένο Ιούλιο.
Μετά την καταδίκη ο δικηγόρος του Yusufov, Nir Yaslovitzh, δήλωσε στον The Sun: «Σεβόμαστε την απόφαση του δικαστή και αποδεχόμαστε την ποινή.
"Αυτό που είναι σημαντικό για εμάς είναι ότι ο δικαστής την βρήκε ένοχη. Το σημαντικό είναι να ελπίζουμε ότι η κοπέλα θα μαθαίνει το μάθημά της από όλα αυτά".
Yusufov, επιθετικός της τοπικής ομάδας ποδοσφαίρου Beit Shemesh, παραδέχτηκε ότι είχε συναινετικό σεξ με την φοιτητρια, αλλά αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή στη σεξουαλική επίθεση.
Η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι την κατέβασε κάτω πριν 11 από τους φίλους της έσπασαν στο δωμάτιο και τη βίασαν.
Οι αστυνομικοί ανέφεραν ότι συνέταξε τις αξιώσεις αφού ανακάλυψε ότι είχε κινηματογραφηθεί κατά τη διάρκεια του συμβάντος και είχε τοποθετηθεί ηλεκτρονικά.
Είπε ότι η αστυνομία την έκανε να ομολογήσει ότι ψέματα γι 'αυτό.
Η νεαρή γυναίκα, από το Derbyshire, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει έως και ένα χρόνο στη φυλακή και πρόστιμο ύψους έως και 1.500 λίρες μετά την καταδίκη της για δημόσια κακοποίηση.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Με ένα κομμάτι χαρτί και μελάνι αντιμετώπιζε ο Φύσσας τους φασίστες, δεν σηκωνόταν στις 11 το βράδυ να πάει να μαχαιρώσει φασίστες, δεν υπάκουε στις εντολές κανενός πυρηνάρχη»
"Ζητάμε την καταδίκη των κατηγορούμενων χρυσαυγιτών όχι γιατί αυτό απαιτεί το περί κοινό δικαίου αίσθημα, ούτε γιατί η αθώωσή τους θα σημάνει την επανεμφάνιση των ταγμάτων εφόδου στους δρόμους, αλλά επειδή κύριοι δικαστές, έχετε στα χέρια σας ότι χρειάζεται και πολλά περισσότερα, έχει αποδειχθεί το κατηγορητήριο. Μην αποστρέψετε το βλέμμα σας από τα στοιχεία, αυτό ζητάμε».
Αυτά είπε η δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής Χρύσα Παπαδοπούλου και μετά την ολοκλήρωση της αγόρευσης της καταχειροκροτήθηκε από το ακροατήριο.Καταλάβαμε όλοι,ότι ήταν και η ίδια συγκινημένη.Μια αγκαλιά και ένα φιλί από την Μάγδα Φύσσα που είναι πάντα εκεί...




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκτοξεύθηκαν πύραυλοι κατά της βάσης Balad στο Ιράκ που έχει στρατό των ΗΠΑ.
09/01/2020
Toυλάχιστον 1 πύραυλος έπεσε πλησίον της αεροπορικής βάσης Balad στο Ιράκ βόρεια της Βγαδάτης όπου σταθμεύουν αμερικανικές δυνάμεις την Πέμπτη.Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα. Ένας πύραυλος έπεσε στη βόρεια επαρχία του Salahuddin στο Dujail ανέφεραν αστυνομικές πηγές. Η περιοχή είναι πλησίον της Balad air base.Άλλες πληροφορίες μιλούν για αρκετούς πυραύλους που έπληξαν τη συγκεκριμένη περιοχή.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ιράκ: Χιλιάδες αντικυβερνητικοί χαφιέδες των ΗΠΑ καταγγέλλουν το Ιράν (και τις ΗΠΑ για ξεκαρφωμα)
 Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020, 16:48
Χιλιάδες αντικυβερνητικοί χαφιεδες των ΗΠΑ καταγγέλλουν σήμερα το Ιράν (και τις Ηνωμένες Πολιτείες, για ξεκαρφωμα, όπως τους εχει δωσει οδηγιες η CIA, παρα το ότι τα πρόσφατα πλήγματα των ΗΠΑ στο Ιράκ απείλησαν να βυθίσουν τη χώρα στο χάος), ξεκινώντας και πάλι μια κατευθυνομενη από την CIA «εξέγερση» που είχε επισκιαστεί από την έξαρση των εντάσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.
Στην πλατεία Ταχρίρ της Βαγδάτης, όπως και σε πολλές πόλεις του νοτίου Ιράκ, χιλιάδες χαφιεδες ιρακινοί προδοτες συγκεντρώθηκαν φωνάζοντας «Όχι στο Ιράν! Όχι στην Αμερική» σε μεγάλες συγκεντρώσεις έπειτα από εβδομάδες, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.
Εδώ και πολλές ημέρες, στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης των κονομιμενων χαφιεδων από τις συναλλαγες τους με τους αμερικανους κατακτητες, διατυπώνονται εκκλήσεις για επανεκκίνηση του κινήματος χαφιεδικης διαμαρτυρίας που ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου (01/10), σήμερα, Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου (10/1).
Χθες βράδυ, ξέσπασαν συγκρούσεις ανάμεσα σε χαφιεδες των αμερικανων και στις δυνάμεις της τάξης στην Κερμπάλα (νότια), ενώ μαχητές συνελήφθησαν στη Βασόρα (νότια), σύμφωνα με ανταποκριτές του AFP.
Εδώ και περισσότερους από τρεις μήνες, οι χαφιεδες ιρακινοί καθοδηγημενοι από τους αμερικανους καταγγέλλουν τους ηγέτες τους τούς οποίους κατηγορούν ως «ανίκανους» και «κλέφτες» (τα γνωστα που λεγαν και λενε τα φασιστομουτρα τα ναζιστομουτρα και οι κωλοαμερικανοι) στη 12η πιο διεφθαρμένη χώρα στον κόσμο.
Όμως ενώ τα βλέμματα όλου του κόσμου είναι στραμμένα στο Ιράκ όπου η Ουάσινγκτον δολοφονει καλεσμενους ιρανους διπλωματες όπως ηταν ο στρατηγος Σουλειμανι με πυρά μη επανδρωμένων αεροσκαφών ή πυραύλων, οι χαφιεδες ιρακινοί που πληρωνονται για την προδοσια τους από τους αμερικανους κατακτητες,  φιλοδοξούν ότι θα πάρουν το πάνω χέρι και θα διώξουν τους Ιρανούς όπως τους εχουν διαταξει οι δυτικοι αποικιοκρατες.
Η κυβερνητικη εξουσία, που εχει εκλεγει δημοκρατικα, όπως και οι δυνάμεις ασφαλείας, κυριαρχείται σήμερα από σιιτες προσκείμενους στο σιιτικο Ιράν, το οποιο είναι εναντιο στους αλητες δυτικους αποικιοκρατες κατακτητες του Ιρακ,  και το Κοινοβούλιο που κυριαρχουν οι σιιτες που είναι η πλειοψηφια του πληθυσμου, διεκδικεί την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων τα οποία οι σιιτικες παρατάξεις χαρακτηρίζουν «δύναμη κατοχής». Οι χαφιεδες ιρακινοι των αμερικανων, από την πλευρά τους, θέλουν να τελειώνουν με την επιρροή της Τεχεράνης.
Ο λαος, επιθυμει να φυγουν οι αλητες δυτικη αποικιοκρατες από τη χωρα, και να υπαρξει λογω αυτου μια βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στη δεύτερη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγό χώρα στον ΟΠΕΚ, όπου ένας στους τέσσερις νέους είναι άνεργος και ένας στους πέντε κατοίκους ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, λογω της κατακτησης της χωρας από τους αλητες δυτικους αποικιοκρατες.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Τουρκία σχεδιάζει υπογραφή συμφωνίας με τη Λιβύη για αποζημιώσεις από την εποχή Καντάφι
 Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020, 16:05
Η Τουρκία σχεδιάζει να υπογράψει μέχρι τον Φεβρουάριο μια προκαταρκτική συμφωνία για αποζημιώσεις ύψους 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για εργασίες που είχε κάνει στη Λιβύη πριν από τον εμφύλιο πόλεμο του 2011, δήλωσε αξιωματούχος του τομέα, επιδιώκοντας να επαναληφθούν οι δουλειές των τουρκικών επιχειρήσεων στη χώρα αυτή που πλήττεται από συγκρούσεις.
Τουρκικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνταν για καιρό στη Λιβύη, όμως οι δουλειές τους εκεί αναστατώθηκαν εξαιτίας της αναταραχής όταν οι αντάρτες ανέτρεψαν τον Μουάμαρ Καντάφι πριν από εννέα χρόνια, ενώ δέχθηκαν και πάλι πλήγμα εξαιτίας των μαχών που συνεχίζονται εκεί.
Ένα σημαντικό εμπόδιο για να επαναληφθούν οι επενδύσεις ήταν η αβεβαιότητα σχετικά με τα απλήρωτα χρέη. Τώρα ο Μουζαφέρ Ακσόι, πρόεδρος του Τουρκολιβυκού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, δήλωσε πως οι δύο χώρες πλησιάζουν στην υπογραφή ενός Μνημονίου Κατανόησης (MoU).
«Η δουλειά για το MoU αναφορικά με τα παλιά συμβόλαια φθάνει στο τέλος. Τα προβλήματα των απλήρωτων χρεών, των αποζημιώσεων και μιας εγγυητικής επιστολής θα επιλυθούν», δήλωσε ο Ακσόι σε συνέντευξή του στο Ρόιτερ.
Η συμφωνία, η οποία πρόκειται να υπογραφεί αυτόν τον μήνα ή τον Φεβρουάριο, θα περιλάβει μια εγγυητική επιστολή 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, 500 εκατομμύρια για ζημιές σε μηχανές και εξοπλισμό και απλήρωτα χρέη 1,2 δισεκατομμυρίου δολαρίων, πρόσθεσε.
Καθώς τα προγράμματα στη Λιβύη έχουν ανασταλεί εξαιτίας των μαχών, οι καθυστερούμενες πληρωμές για τουρκικές εργολαβίες στη Λιβύη αντιστοιχούν σε 16 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που περιλαμβάνει 400-500 εκατομμύρια δολάρια για προγράμματα που δεν έχουν ακόμη αρχίσει, πρόσθεσε ο Ακσόι.
Ο ίδιος υποστήριξε πως, παρά την αποδιοργάνωση, το εμπόριο μεταξύ της Λιβύης και της Τουρκίας παραμένει σε άνοδο, με τις τουρκικές εξαγωγές να φθάνουν τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως και με τις εισαγωγές στα 350 εκατομμύρια, δήλωσε ο Ακσόι.
Εντούτοις Τούρκοι εργολάβοι με προγράμματα στη Λιβύη δεν έχουν μπορέσει να ταξιδέψουν στη χώρα αυτή από τον Απρίλιο εξαιτίας των μαχών.
«Νέα συμβόλαια υπογράφηκαν: προγράμματα όπως σταθμοί ενέργειας, στέγαση, επιχειρηματικά κέντρα. Έχουν μπει υπογραφές για εγγυητικές επιστολές για μερικά απ' αυτά. Ωστόσο από τον Απρίλιο δεν έχουν καταφέρει να πάνε για λόγους ασφαλείας», δήλωσε ο Ακσόι.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ζωή και κότα για τους λαθραίους
Δωρεάν λουξ διαμερίσματα πλήρως επιπλωμένα με 2 υπολογιστές, wifi, κουζίνες, πλυντήρια, γραφεία, καναπέδες, τηλεοράσεις, μοκέτες κ.λπ.
Απίστευτη απόφαση της Δόμνας για παράνομους μετανάστες άνω των 16 ετών. Τους χαρίζουν επίσης μετρητά και εισιτήρια για θέατρα και αθλητικές εκδηλώσεις
Πέρασαν στα κρυφά παραμονή Πρωτοχρονιάς τις παροχές-σκάνδαλο
Κάθε όριο προκλητικότητας απέναντι στα εκατομμύρια των Ελλήνων που εδώ και χρόνια υπομένουν αγόγγυστα τις ισλαμικές ορδές, οι οποίες φτάνουν με αμείωτη ένταση στην πατρίδα τους, ξεπέρασε η υφυπουργός Εργασίας της ΝΔ Δόμνα Μηχαηλίδου. Μένοντας μακριά από το πρόβλημα και υπό τη ζεστασιά του γραφείου της στο κέντρο της Αθήνας, φαίνεται ότι αδιαφορεί για τον γολγοθά των τοπικών κοινωνιών, που υποφέρουν από τον υπερπληθυσμό παράνομων μεταναστών στα παραμεθόρια νησιά του Αιγαίου και φέρνει στις τοπικές κοινωνίες έναν νέο βραχνά και εστία ανησυχίας.
Σύμφωνα με την απόφασή της που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 31 Δεκεμβρίου 2019, από τον ερχόμενο Μάρτιο ανήλικοι ασυνόδευτοι άνω των 16 ετών θα μπορούν να… σουλατσάρουν ελεύθερα στις πόλεις της χώρας μας και να διαμένουν σε διαμερίσματα, απολαμβάνοντας παροχές που πολλοί Ελληνες θα δουν μόνο στα όνειρά τους. Μάλιστα, οι έφηβοι αλλοδαποί θα παίρνουν σε τακτική βάση οικονομικό βοήθημα με μετρητά ή προπληρωμένη κάρτα και έτσι θα μπορούν με άνεση να απολαμβάνουν την καθημερινότητά τους χωρίς το άγχος της επιβίωσης που αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.
Πονηρή κίνηση
Η εξωκοινοβουλευτική υπουργός της ΝΔ, την οποία δεν νομιμοποίησε με την ψήφο του ο ελληνικός λαός, όχι μόνο πήρε αυτή την άκρως προκλητική απόφαση, αλλά προχώρησε και σε μια άλλη πονηρή κίνηση, καθώς, θέλοντας προφανώς να μην προκαλέσει αντιδράσεις, πέρασε στα «μουλωχτά» το ΦΕΚ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Σύμφωνα λοιπόν με την υπουργική απόφαση, σε κάθε εποπτευόμενο διαμέρισμα θα φιλοξενούνται έως τέσσερις ανήλικοι, από δύο σε κάθε δωμάτιο. Ανάμεσα στις παροχές που θα απολαμβάνουν οι αλλοδαποί έφηβοι είναι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, η απεριόριστη σύνδεση στο διαδίκτυο, η επαρκής επίπλωση, ο πλήρης εξοπλισμός κουζίνας, όλες οι απαραίτητες ηλεκτρικές συσκευές νοικοκυριού, όπως πλυντήριο ρούχων, ψυγείο, τηλεόραση, ηλεκτρική κουζίνα, απορροφητήρας, καθώς και μικρότερες οικιακές συσκευές, όπως βραστήρας νερού.
Ποιοι αναλαμβάνουν
Τη λειτουργία των διαμερισμάτων μπορούν να αναλάβουν εθνικές, περιφερειακές και τοπικές Αρχές, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας, διεθνείς οργανισμοί, με έδρα ή παράρτημα στην Ελλάδα, καθώς και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Κάθε φορέας μπορεί να λειτουργεί ένα ή περισσότερα εποπτευόμενα διαμερίσματα και θα αναλαμβάνει όλα τα λειτουργικά έξοδα κάθε σπιτιού, όπως την πληρωμή του ενοικίου και των πάγιων εξόδων, τις κοινόχρηστες δαπάνες που βαρύνουν το διαμέρισμα, τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό καθώς και την αποκατάσταση των ζημιών, φθορών και βλαβών που προκαλούνται στο διαμέρισμα, στις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό του.
Καθ' όλη τη διάρκεια της παρεχόμενης φιλοξενίας στα διαμερίσματα αυτά οι ασυνόδευτοι ανήλικοι θα λαμβάνουν, εκτός από νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη, υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, καθώς και πρόσβαση σε ψυχαγωγικές ή αθλητικές δραστηριότητες. Επίσης, θα τους παρέχεται και πρόσβαση σε νομική συμβουλευτική, ενώ ιδιαίτερη μέριμνα θα δοθεί στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας καθώς και σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, με βάση τα προσόντα και τις επιθυμίες κάθε ανηλίκου.
Κάθε αλλοδαπός θα εκπροσωπείται από έναν επίτροπο, που θα διορίζεται από τον αρμόδιο εισαγγελέα και ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για την πρόσβαση των εφήβων στην εκπαίδευση καθώς και για την ένταξή τους στην εκάστοτε τοπική κοινότητα. Εκτός αυτού, θα υπάρχουν και υπηρεσίες συνοδείας και μεταφοράς σε υπηρεσίες, όπου απαιτείται.
Με την ενηλικίωσή τους ολοκληρώνεται η παρεχόμενη φιλοξενία στα διαμερίσματα, ενώ η διαδικασία προετοιμασίας της αποχώρησής τους ξεκινάει ένα τουλάχιστον τετράμηνο νωρίτερα.
Αφού αξιολογείται το επίπεδο αυτονόμησης του ασυνόδευτου ανηλίκου, λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως η παρακολούθηση τυπικής εκπαίδευσης ή προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης, η τρέχουσα ένταξη του φιλοξενούμενου στην αγορά εργασίας ή οι προοπτικές ανεύρεσης εργασίας σε εύλογο χρονικό διάστημα, η ύπαρξη υποστηρικτικού πλαισίου στην κοινότητα, παραδίδεται στον νεαρό ενήλικο ο φάκελος με όλα τα πρωτότυπα έγγραφα που αφορούν την υγεία του, το νομικό του καθεστώς και την εκπαίδευσή του.
Προκλητική μεταχείριση των λαθραίων
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική υπουργική απόφαση, σκοπός όλων των ανωτέρω είναι, μεταξύ άλλων, «η υποστήριξη και η ενδυνάμωση των ασυνόδευτων εφήβων για τη μετάβαση στην ενηλικίωση, η χάραξη στόχων, η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και της δυνατότητας αυτοσυντήρησης, η ανάπτυξη δεξιοτήτων, η ενίσχυση της ικανότητας λήψης αποφάσεων και της ικανότητας των ανηλίκων να αναπτύσσουν την προσωπικότητά τους».
Διαβάζοντας κανείς, πάντως, την απόφαση της κ. Μιχαηλίδου στην οποία αναφέρονται όλα όσα θα απολαμβάνουν στη χώρα μας οι ασυνόδευτοι μετανάστες, διαπιστώνει ότι όχι μόνο οι Ελληνες πολίτες δεν έτυχαν ποτέ τέτοιας ευνοϊκής μεταχείρισης από το κράτος, αλλά θα πληρώσουν και από την τσέπη τους τα διαμερίσματα αυτά. Ας ελπίσουμε, τουλάχιστον, ότι στο τέλος δεν θα μας ζητήσουν να τους φιλοξενήσουμε και στα σπίτια μας...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεσηκώθηκαν οι ντόπιοι στο Κυψελοχώρι Τεμπών κατά της δημιουργίας hot spot
Άρον άρον «τα μαζεύει» η κυβέρνηση σχετικά με τη δημιουργία δομής λαθραιων μεταναστων στο στρατόπεδο «Υπολοχαγού Ζιώγα Αργυρίου» στο Κυψελοχώρι του Δήμου Τεμπών
Υπενθυμίζεται πως μετά την έκτακτη υπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο υπουργείο Εσωτερικών αποφασίστηκε μία από τις δομές που θα λειτουργήσουν στη Θεσσαλία, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα νησιά του Αιγαίου, να είναι στο συγκεκριμένο στρατόπεδο.
Η κυκλοφορία της συγκεκριμένης είδησης προκάλεσε άμεσα αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία. Ετσι, χθες, σε ακόμα μία έκτακτη σύσκεψη, η οποία έγινε το απόγευμα για το συγκεκριμένο ζήτημα στο υπουργείο Εσωτερικών παρουσία των βουλευτών του νομού Μ. Χαρακόπουλου, Χ. Κέλλα και Σ. Μπίζιου και του δημάρχου Τεμπών Γιώργου Μανώλη, εκφράστηκαν οι έντονες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να κάνει ένα βήμα πίσω και να επανεξετάσει το θέμα.
Αντίθετοι
«Εμείς είμαστε κάθετοι στη δημιουργία της δομής. Καταρχάς δεν μπορεί να λειτουργήσουν δύο δομές μεταναστων μέσα στον νομό Λάρισας. Δεν υπάρχει η αναλογικότητα που ενστερνίζεται η κυβέρνηση για τη διασπορά των μεταναστων. Επίσης, το μέρος που είναι να δημιουργηθεί η δομή είχε ξαναλειτουργήσει το 2016 και απαξιώθηκε από τους ίδιους τους μεταναστες. Είναι απομονωμένη, δεν έχει συγκοινωνία, το καλοκαίρι έχει πολλή ζέστη, δεν έχει νερό» αναφέρει ο δήμαρχος Τεμπών. Ο ίδιος τονίζει πως λίγους μήνες πριν ο κ. Χρυσοχοΐδης τον είχε διαβεβαιώσει ότι δεν θα γίνει δομή στο στρατόπεδο του Κυψελοχωρίου.
Σημειώνεται πως χθες, τη στιγμή που ο δήμαρχος Τεμπών ενημερωνόταν από την κυβέρνηση, οι κάτοικοι του Κυψελοχωρίου βγήκαν στους δρόμους, ώστε να βροντοφωνάξουν την αντίθεσή τους στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεταναστευτικο. Αντιδρασεις καταγραφονται εναντι του σχεδιασμου για τα κλειστα κεντρα αιτουντων ασυλο. Οι φορεις των νησιων του Βορειου Αιγαιου συσκεπτονται σημερα με σκοπο την διοργανωση κινητοποιησεων.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βραζουν οι τοπικες κοινωνιες για τα hot spot. Σε πανικο το Μαξιμου



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ουρες» δυο ετων για ένα χειρουργειο στη Θεσσαλονικη.
Σε πολύ δυσκολη κατασταση βρισκονται τα δημοσια νοσοκομεια στη Θεσσαλονικη με τραγικες ελλειψεις σε προσωπικο, τεραστια αναμονη εως δυο χρονια στα χειρουργεια και απιστευτες ουρες στα εφημερευοντα.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα μόνα τοξικά τζάκια, που προκαλούν καρκίνους, είναι τα πολιτικά! Καταργήστε τα!
Οχι που δεν θα φορολογούσαν και τον αέρα που αναπνέουμε!
"Θυμήθηκαν", μετά από χιλιετίες, ότι τα τζάκια είναι τοξικά και οι επιστήμονες ζητούν την απαγόρευση χρήσης τους, δια νόμου!
ΠΩΣ;;;
Μα με την επιβολή προστίμων, αφού οι Ελληνες έχουν συνηθίσει να συμμορφώνονται με κάθε χαράτσι! Προετοιμάζονται!
Χαράτσια, στο πετρέλαιο, χαράτσια στο ηλεκτρικό ρεύμα, χαράτσια ακόμα και στα ξύλα που καίμε στα τζάκια!
Αν δεν γίνουμε παγοκολώνες, αυτοί δεν θα ησυχάσουν!
"Υπάρχουν λύσεις", λένε οι στρατευμένοι επιστήμονες.
"Κάντε ενεργειακά τα τζάκια σας, χρησιμοποιήστε φυσικό αέριο, για θέρμανση"!
Αλόοοοοοο!!
Βάλτε, πρώτα και τα πορτοφόλια σας στο τραπέζι και μετά μας σπρώχνετε, στις πωλήσεις νέων τεχνολογιών, που θα πλουτίσουν τα ταμεία των ξένων χωρών, χρεώνοντας την δική μας!
Ακριβώς, όπως κάνετε με τον φτηνό λιγνίτη, που διαθέτει άφθονο η χώρα μας και θέλετε να καταργήσετε, για την εισαγωγή, ανεμογεννητριών!
Ξεπουλημένοι!




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΈΜΠΤΗ, 9 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2020
ΜΑΤ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΟΤΕ, ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΪΣΜΕΝΑ ΜΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΜΜΕ! ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥ!
Τρεις βδομάδες απεργία στον ΟΤΕ!
-Η μεγαλύτερη σε διάρκεια απεργιακή κινητοποίηση από την έναρξη των μνημονίων
-Με τεράστια συμμετοχή στο σύνολο των εργαζομένων
-Στην 5η μεγαλύτερη επιχείρηση σε κερδοφορία στην Ελλάδα
-Με 14.500 υπαλλήλους...
  ...και στην τηλεόραση
έπαιξε σαν είδηση ΧΤΕΣ! Στην ΕΡΤ 3. Επειδή οι μάνατζερ του ΟΤΕ έστειλαν τα ΜΑΤ και μάντρωσαν απεργούς.
Στα ελληνικά ΜΜΕ είναι ικανοί πια να αποκρύψουν και βομβαρδισμό Ελληνικής πόλης.
Το σύνθημα "ΑΛΗΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ" είναι πραγματικά λίγο!
ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ!