Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

Σαββατο 11 Ιανουαριου 2020


Από την ομιλία του Χαρίλαου Φλωράκη στην Θεσσαλονικη τον Ιούλη του 1996. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ !!
""Το 15ο Συνέδριο, εξετάζοντας τη σημερινή κοινωνική, πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας μας, διαπιστώνει πως το πρόβλημα της ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ* της χώρας, οικονομικής, στρατιωτικής, πολιτικής, από τα κέντρα του ιμπεριαλισμού έγινε πιο οξύ.
Δίπλα στις προηγούμενες μορφές οικονομικοπολιτικής εξάρτησης, προστέθηκαν και νέες, όπως η Ευρωπαϊκή Ενωση, η Συμφωνία του Μάαστριχτ και άλλες δεσμεύσεις. Σήμερα η χώρα μας - αν το πρόβλημα δεν αντιμετωπιστεί - όλο και πιο πολύ θα χάνει την εθνική της ταυτότητα και την εθνική της κυριαρχία. Σήμερα η φτώχεια των πολλών, που γίνονται όλο και πιο πολλοί, βαθαίνει, ενώ ο πλουτισμός των λίγων μεγαλώνει."
Το κύριο, αγαπητοί φίλοι, είναι το ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΣΚΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ**. Αν η εξουσία ασκείται από τα κόμματα που εκπροσωπούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων και των ξένων, ο τόπος και ο λαός μας δεν πρόκειται να δει προκοπή. Αν, όμως, η εξουσία περάσει στις αντιμονοπωλιακές και αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις, στο Μέτωπο, τότε ανοίγεται ένας άλλος δρόμος, μια άλλη εποχή ανάπτυξης προς το συμφέρον των εργαζομένων.
*, ** = (οι σημειώσεις δικές μου)
Από εκει και περα, πως τα καταφεραν τα αμορφωτα παλικαρια της πρεσβειας, που εχουν τελειωσει και πανεπιστημια, και κατελαβαν την ΑΝΤΑΡCIA, να πουν, ότι η Ελλαδα, μια εξαρτημενη χωρα, μια αποικια των ιμπεριαλιστων, είναι χωρα της πρωτης βιομηχανικης γραμμης, και καταπιεζει αλλα εθνη, μονο τα αμορφωτα τσουτσεκια της CIA που τους καθοδηγουν, το ξερουν!
Η η ηλιθια θεση ότι ο αγωνας που εκανε ο ΕΛΑΣ το 41-44 ειχε σοσιαλιστικα χαρακτηριστικα. Τα ιδια που λεγαν και λενε οι φασιστες δεξιοι εθνοπροδοτες γερμανοτσολιαδες, αλλα από «αριστερη» σκοπια, για να υποθεσει ο οποιοσδηποτε ανθρωπος ότι οι φασιστες δεξιοι εθνοπροδοτες δεν είναι ηλιθιοτητες για να δικαιολογησουν την προδοσια τους αλλα εχουν καποια βαση. Ενώ τα ιδια τα αρχικα του ΕΛΑΣ τον περιγραφουν κανονικα. Εθνικος Λαικος Απελευθερωτικος Στρατος! Είναι η ιδια οψη της αναθεωρισης της Ιστοριας που λανσαραν οι ακροδεξιοι πανεπιστημιακοι Καλυβας-Μαρατζιδης. Οι αλητες αναθεωριτες της «αριστερας» ερχονται ντε και καλα να τους επιβεβαιωσουν από «αριστερα»!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 «El Che»: Μια παράσταση εμπνευσμένη από τη ζωή του μεγάλου επαναστάτη, στο Cabaret Voltaire
8.1.2020
Από το Ράδιο Ρεμπέλδε ακούω την φωνή του Φιδέλ: “Επανάσταση ναι, πραξικόπημα όχι!”
EL CΗΕ, μια παράσταση εμπνευσμένη από τη ζωή του μεγάλου επαναστάτη Eρνέστο Τσε Γκεβάρα.
Τα νεανικά του χρόνια, η ωριμότητα και η πολιτική του παρακαταθήκη.
Να είμαστε ρεαλιστές, να επιζητούμε το αδύνατο..
Yo vivo…
Σε κάνανε στάμπα.
Σε ράψανε μπλούζα.
Σε κάνανε σώβρακο.
Ανάθεμα την μούρη σου ομορφόπαιδο γιατρέ.
Σε είπανε τυχοδιώκτη.
– Μα είμαι.
Σε αποκάλεσαν ρομαντικό.
– Μα είμαι.
Σε οικτίρανε ως ουτοπικό.
-Μα είμαι.
Σε κράξανε μποέμ, περιπλανώμενο και ασεβή.
-Ίσως και να είμαι.
Έχει όλες τις μικροαστικές παρεκκλίσεις.
Ανάθεμα τις ιδέες σου Αργεντίνε.
” Θέλω να με κατηγορήσετε όμως γι αυτό που είπα και έκανα ως μπαρμπούδο, γκουαχίρο,γκεριλλο και γι αυτή την λαδί στολή που φορούσα ως το τέλος.
Εμπρός δειλέ, δεν έχεις παρά να σκοτώσεις έναν άνθρωπο”.
Μια παράσταση εμπνευσμένη από τη ζωή του μεγάλου επαναστάτη Eρνέστο Τσε Γκεβάρα. Τα νεανικά του χρόνια, η ωριμότητα και η πολιτική του παρακαταθήκη.
Σ’ ένα θεατρικό μονόλογο του Βασίλη Κυριάκου με τον ίδιον να ερμηνεύει το μεγάλο επαναστάτη που είτε το θέλουμε είτε όχι αποτελεί μέρος της ιστορίας μας, φωτίζεται η ζωή τού Ερνέστο Τσε Γκεβάρα. Του ανθρώπου που το όνομά του έγινε συνώνυμο της αξιοπρέπειας.
«…Όποιος θέλει να με ακολουθήσει είμαι εδώ. Ξέρετε πού θα με βρείτε. Είμαι εδώ, στο Μπουένος Άιρες στη γη των καλών ανέμων. Πάνω απ’ όλα, να είστε πάντα σε θέση να νιώσετε βαθιά οποιαδήποτε αδικία συμβαίνει εναντίον οποιουδήποτε, οπουδήποτε στον κόσμο. Αυτό είναι το πιο όμορφο χάρισμα σε έναν επαναστάτη. Η επανάσταση πρέπει να κατακλύσει τη γη, όπου υπάρχει αδικία. Δεν είμαι απελευθερωτής. Δεν υπάρχουν τέτοιοι. Οι άνθρωποι μόνοι τους απελευθερώνουν τους εαυτούς».
Διάρκεια Παράστασης 1 ώρα και 15 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Κυριακή 22/12 και τις Κυριακές 5,12,19,26 Ιανουαρίου 2020
Ώρα έναρξης: 21:00
Κόστος: 10€ (με μπύρα / κρασί / ρακί)
Cabaret Voltaire
Μαραθώνος 30, Μεταξουργείο
Τηλ. κρατήσεων: 2105227046



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζούμε τον απόλυτο σουρεαλισμό...
- ο Τσίπρας των "κοινών αξιών" με τον " διαβολικά καλό" Τραμπ υψώνει τη σημαία του αγώνα για να ... φύγουν οι βάσεις, τις οποίες ο ίδιος πολλαπλασίασε και αναβάθμισε!
- ο ΣΥΡΙΖΑ υψώνει τη σημαία της αντίστασης στην καταστολή με εκδήλωση στα Εξάρχεια όπου θα μιλήσει ο... Ραγκούσης (!). Θεός αν είναι, στις φλόγες να καείς...που τραγουδάει κι η Πρωτοψάλτη!
- και η αεικίνητος κ. Γιάννα, αφού συναντήθηκε με τους πρεσβεις Βρετανιας Γαλλιας και Ρωσιας συναντήθηκε και με τον πρεσβη της Τουρκιας να τον ρωτηση αν είναι καλο το έργο της " επιτροπής"!
Βιάστηκαν ο Κωλέττης, ο Τοσίτσας, ο Βούλγαρης, ο Μαγγίνας και τα άλλα παιδιά, οι χρηματοδότες, Δραγουμάνοι, ηγεμόνες και γιατροί των σουλτάνων να φύγουν από τον μάταιο τούτον κόσμο...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αριστερά και το εργατικό κίνημα δεν είναι υπέρ της μετανάστευσης( ως βίαιο μέσον,απότοκο καταστροφής τοπικών κοινωνιών ,οικονομιών...προκαλούμενης απ'την καπιταλιστική αδηφαγία).Σαφέστατα όμως τίθεται ενάντια στους μετανάστες- όπως ειχε πει ο ιδιος ο Μαρξ το 1866 στη Διεθνη κατοπιν πιεσεως των αγγλων εργατων-γιατί  στρέφεται  στην ταξική θεώρηση των γεγονοτων, και όχι στην κοσμοπολιτικη ιδεαλιστικη της αρχουσας ταξης, που φερνουν τους μεταναστες για να χτυπησουν τα εργατικα μεροκαματα και να δημιουργησουν εφεδρικο στρατο ανεργιας. Όπως τοτε επι Μαρξ, που το αγγλικο κεφαλαιο εφερνε ινδους στην Αγγλια για να δημιουργησουν στρατο ανεργιας. Με τιις ιδιες λεξεις όπως σημερα «και αυτοι φτωχοι και εξαθλιωμενοι είναι»….



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




γνωρίζεις το ποσοστό εγκληματικοτητας των μπατσων; Ξέρεις οτι τρεις φορές ξηλωθηκε το αστυνομικο τμημα Ακροπολεως..άλλες τοσες Μενιδιου κλπ;
σχολιο.- υπάρχει ένα αντικειμενικό ζήτημα αναφορικά με την εγκληματικότητα που αφορά τους μετανάστες. Το ιστορικό, η μεγάλη ανέχεια που πρέπει να αντιμετωπίσουν, η τυχοδιωκτική αντίληψη πλουτισμού αρκετών από τους μετανάστες, η περιθωριοποίησή τους και πολλά άλλα, αυξάνουν τις πιθανότητες παραβατικής συμπεριφοράς μεταξύ των μεταναστών. Αυτό, βέβαια, δεν αναιρεί το γεγονός της προσφοράς τους σαν εφεδρικος στρατος ανεργιας ριχνοντας τα μεροκαματα των Ελληνων εργαζομενων ως, σχεδόν πάντοτε, χαμηλά αμειβόμενων.
Σχολιο.- εγω δεν ειπα οτι οι αλγερινοι εχουν φυλλετικο γονιδιο κοι πακιστανοι κλπ  ομως δεν εχω ιδεολογηματα αυτος ειναι φτωχος ειναι καλος ειμαι διεθνιστηςκαι αγαπω τους μεταναστες....1 δεν ξερεις τι κατηγορια ανθρωπων απο την αλγερια νεοι ειναι .2 οι αλγερινοι ειναι οι πιο σκληροι απο τους μεγκρε[βορεια αφρικη 3τα βλεπεις με τα ματια τα αντρικα χωρις να δηλωνω ποτε φεμινιστρια .αυτοι απεναντι στις γυναικες και τις δικες τους ειναι κτηνη οπως και οι πακιστανοι ενας αντρας δεν μπορει με τιποτα να το ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ  και δεν εξαρτηθηκα απο εναν αντρα δες μερικα εργα απο αφγανισταν μαροκο περσια τι τραβανε οι γυναικες.συγνωμη αυτοι οι ανθρωποι στο μεγαλυτερο τους ποσοστο ειναι 500 χρονια πισω απο τα ζωα.4 εγω που λες μεγαλωσα σχεδον μονη μου δουλεψα και εζησα πολλα χρονια μονη μου και δεν εξαρτηθηκα απο εναν αντρα.ειχα μια σχεση με κουρδο και εχω ενα παιδι εχω σχεσεις με πολλους και το πολιτιστικο κεντρο τους το λεω διοτι ειναι η καλυτερη εκδοχη αυτου που λεμε πατριαρχια βαρβαροτητα.γνωριζω πακιστανους και αφγανους λοιπον  σε πληροφορω οτι στη συντριπτικη πλειοψηφια ειναι εν δυναμει βιαστες λογω απαγορευσεων και στερησις.αυτα περι προοδευτικης λογικης για τους αγνους και αθωους μεταναστες ειναι μυθευματα.και βεβαιως πολλες φορες βοηθω ανθρωπους ξενους οταν μπορω αυτο δεν σημαινει οτι δεν εναι το πιο αντιδραστικο πραγμα η μεταναστευση καταλυει εργασιακα δικαιωματα και τους φερνουν οι καπιταλιστες για εκμεταλευση και εκβιαση του ντοπιου εργατικου δυναμικου.δεν εχω αυταπατες εχω παει τυνησια τουρκια απο οπου ειναι και η καταγωγη μου και επαθα φρικη ασε που με κηνηγησανε να με βιασουν και στις  2 χωρες.πες μου γιατι ειναι τοσο αντικομμουνιστες οι μεταναστες?
ειμαι σιγουρα μακρυα απο την αριστερα τη δικαιωματικη όπως λανσαρεται σημερα και δεν σημαινει τιποτα το ¨η ελληνας ¨η αλγερινος ειπα ειναι επικινδυνοι και  φταιει η θρησκεια αλλα και η φεουδαρχικη δομη και η πατριαρχια εξαλλου ειναι αμορφωτοι και οπωσδηποτε φταινε οι γαλλοι που τους ειχαν κακοποιησει.οσο για τις θρησκειες τις εχω για αφοδευση ολες



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι βέβαιο πως θα προκαλούσε σοκ αν υπολογιζόταν ο αριθμός των αμάχων που έχουν χαθεί τα τελευταία 30 χρόνια στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής...
Από την πρωτο πόλεμο του πατέρα Μπους στο Ιράκ μέχρι σήμερα, ένα ατελείωτο σφαγείο, ένας πόλεμος που ποτέ δε σταμάτησε.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020
Θυμήθηκαν τον καρκίνο των ρύπων από τα τζάκια αλλά για τον καρκίνο από το άγχος των μνημονίων δεν μιλάνε
Και ξαφνικά φέτος η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία θυμήθηκε ότι το τζάκι είναι άκρως επικίνδυνο για την υγεία και μάλιστα πιο επικίνδυνο από το κάπνισμα. Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία θυμήθηκε πόσο επικίνδυνοι είναι οι ρύποι από την καύση των ξύλων και ζητάει να απαγορευτούν τα τζάκια τουλάχιστον στις πόλεις! Σε μια εποχή που έχει εξαπολυθεί άγριο κυνηγητό εναντίον του λιγνίτη από τις εισαγωγικές εταιρείες του αερίου και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ήρθε και η Αντικαρκινική Εταιρεία να επιτεθεί στην καύση του ξύλου, στα τζάκια και στις ξυλόσομπες.
Ακούστε λοιπόν σεβάσμιοι επιστήμονες της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας: Άνθρωποι που έζησαν είτε με ξυλόσομπες, είτε με τζάκια, είτε και με τα δύο, δεν τα γουστάρουν καθόλου. Δεν γουστάρουν την κάπνα τους από την οποία βρομοκοπάει όλο το σπίτι, ακόμα και τα ρούχα μέσα στις ντουλάπες. Δεν γουστάρουν τη σκόνη τους, δεν γουστάρουν τη στάχτη τους, δεν γουστάρουν το καθάρισμά τους. Αλήθεια σεβάσμιοι επιστήμονες της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, έχετε καθαρίσει ποτέ μπουριά για να δείτε πόσο ευχάριστο χόμπι είναι; Σας πληροφορώ πως δεν είναι καθόλου ευχάριστο και καθόλου διασκεδαστικό. Άνθρωποι, επίσης, που έζησαν με ξυλόσομπες, τζάκια και μετέπειτα με καλοριφέρ, ξέρουν ότι τα καλοριφέρ είναι πολιτισμός γιατί ζεσταίνουν πολύ καλύτερα και πολύ πιο αποτελεσματικά το σπίτι και δεν το βρωμίζουν. Όσο λοιπόν ο κόσμος είχε την οικονομική άνεση άναβε τα καλοριφέρ. Τα τζάκια τα άναβε μόνο για ντεκόρ τα Χριστούγεννα και μερικές ακόμα φορές το χρόνο, μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Κανένας δεν είναι διατεθειμένος να καθαρίζει τη βρώμα από τα τζάκια. Είναι πιο εύκολο, πιο υγιεινό και πιο αποτελεσματικό να ανοίγουμε τον διακόπτη των καλοριφέρ και αυτό το ξέρουμε καλά. Αγαπητοί επιστήμονες της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας λίγο απέχετε από το να μας πείτε ότι και όσοι ανάβουν μαγκάλια μέσα στα σπίτια τους για να ζεσταθούν και πεθαίνουν από αυτά, δεν γνωρίζουν την επικινδυνότητα αυτού που κάνουν και χρειάζεται απαγόρευση για να κάνουν το σωστό. Τα τζάκια δεν ξανάναψαν κύριοι επιστήμονες της Αντικαρκινικής Εταιρείας από καλό. Εξαιτίας της φτώχειας άναψαν.
Αυτό που χρειάζεται το έτος 2020 είναι οι επιστήμονες και οι διανοούμενοι να μην κάνουν την «πάπια». Να βροντοφωνάζουν σ’ όλους τους τόνους ότι ο κόσμος δεν μπορεί σ’ αυτήν την εποχή να ζει σαν ζώο, να βροντοφωνάζουν ότι είναι εγκληματίας και απάνθρωπος ο υπουργός που λέει ότι 200 ευρώ αρκούν για να επιβιώσει ένας άνθρωπος, να βροντοφωνάζουν ότι με τέτοια ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας δεν είναι δυνατόν να ζούνε άνθρωποι χωρίς ηλεκτρικό, νερό και θέρμανση. Αυτά πρέπει να φωνάζουν οι επιστήμονες και οι διανοούμενοι, μεταξύ αυτών και οι επιστήμονες της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, αντί να ζητούν απαγορεύσεις, χωρίς να αναφέρονται στο πρόβλημα, λες και είναι οι χειρότεροι συνδικαλιστές της αστυνομίας που έχουμε ζήσει το τελευταίο διάστημα. Συγκεκριμένα από τους σεβαστούς επιστήμονες της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας θα περιμέναμε να πούνε πολλές κουβέντες και να βγάλουνε πολλές ανακοινώσεις για τον καρκίνο που τρώει τον κοσμάκη εξαιτίας του άγχους της φτώχειας, στην οποία τον έχουν ρίξει τα μνημόνια και οι μνημονιακές πολιτικές. Αυτό θα περιμέναμε από τους επιστήμονες της Αντικαρκινικής Εταιρείας. Και αφού θα λύναμε τα στοιχειώδη για την αξιοπρεπή διαβίωση του κοσμάκη, θα είμασταν όλο αυτιά για να ακούσουμε την άποψη της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για τα τζάκια.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020
Οι μισθοφόροι του Ερντογάν κλέβουν και λεηλατούν περιουσίες στη βόρεια Συρία
Ιανουάριος 10, 2020. 21:22
Αλ Χασάκα.
Οι τρομοκρατικές οργανώσεις που λειτουργούν υπό την καθοδήγηση των τουρκικών δυνάμεων κατοχής, εξακολουθούν να κλέβουν και να λεηλατούν τις περιουσίες των κατοίκων της περιοχής Ρας αλ Άιν στη βορειοδυτική επαρχία Χασάκα.
Συγχρόνως, οι κατοχικές δυνάμεις συνέχισαν να φέρνουν από την Τουρκία πολεμοφόδια και θωρακισμένα οχήματα για να ενισχύσουν τα σημεία κατοχής τους και να υποστηρίξουν τους τρομοκράτες στην περιοχή.
Πολίτες στη Χασάκα ανέφεραν στον ανταποκριτή του Συριακού Ειδησεογραφικού Πρακτορείου- SANA,  ότι οι τρομοκράτες περιφέρονται στις γεωργικές εκτάσεις στην περιοχή της Ρας αλ Άιν και με τη δύναμη των όπλων τους, αρπάζουν τα κοπάδια των προβάτων τους για να τα πουλήσουν με το λαθρεμπόριο στην Τουρκία.
Χθες, οι τουρκικές κατοχικές δυνάμεις και οι μισθοφόροι τους επιτέθηκαν με όλμους σε κατοικίες στο χωριό Ουμ Χαρμαλάχ στην επαρχία Ρας αλ Άιν, προκαλώντας σοβαρές καταστροφές στα σπίτια του χωριού προκειμένου να αναγκάσουν τους κατοίκους να το εγκαταλείψουν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



18  ΑΝΩ
Δελτίο Τύπου
Ανάρμοστη στάση της Αστυνομίας απέναντι σε θεραπευόμενούς της Μονάδας Απεξάρτησης 18 Ανω-Ψνα
Την Πέμπτη στις 9/1/2020 στις 10.00 π.μ. οι θεραπευόμενοι της Μονάδας Απεξάρτησης Τοξικομανών 18 Ανω επέστρεφαν, πεζή, στο Τμήμα Ψυχολογικής Απεξάρτησης ανδρών στο κέντρο της Αθήνας (Τμήμα Εσωτερικής Διαμονής), μετά από προγραμματισμένη έξοδο για γυμναστική, συνοδευόμενοι από τον γυμναστή και τον επισκέπτη υγείας του τμήματος όπως προβλέπεται και πραγματοποιείται από το θεραπευτικό πρόγραμμα. Στην οδό Αχαρνών, χωρίς προφανή λόγο, τους σταμάτησαν αστυνομικοί της ομάδας Δίας και της Άμεσης Δράσης ζητώντας τα στοιχεία τους. Οι συνοδοί τους, εργαζόμενοι του 18 Ανω (ΨΝΑ) τους εξήγησαν ότι είναι άνθρωποι που βρίσκονται σε θεραπεία και τους επέδειξαν τα απαιτούμενα έγγραφα που το πιστοποιούσαν. Όμως οι αστυνομικοί , αδιαφορώντας για τα έγγραφα και παρά τις διαμαρτυρίες των εργαζόμενων τους επέβαλαν σε δημόσιο σωματικό έλεγχο και ζήτησαν τα ονόματά τους.
Οι θεραπευόμενοί μας, που με δυσκολίες και αγώνα κατάφεραν να αφήσουν πίσω τους τον κόσμο των ουσιών, να εμπιστευθούν το θεραπευτικό πρόγραμμα και να ξεκινήσουν την δύσκολη διαδρομή της θεραπείας, σε αυτή την φάση ψυχολογικής απεξάρτησης εκεί που θα πρέπει να νιώσουν ασφάλεια και προστασία για να μπορέσουν να συνεχίσουν, βίωσαν την απειλή, την βία και τον εξευτελισμό του σωματικού ελέγχου από την Αστυνομία.
Με το γεγονός αυτό δεν μπαίνει σε κίνδυνο μόνο η δική τους προσπάθεια αλλά δίνεται και ένα μήνυμα σε όλους τους εξαρτημένους ότι ακόμα και να μπουν σε πρόγραμμα απεξάρτησης, κινδυνεύουν να στοχοποιηθούν, να βιώσουν την ακύρωση και την απόρριψη της Πολιτείας και έτσι να εγκαταλείψουν κάθε προσπάθεια απεξάρτησης και επανένταξης.
Ως λειτουργοί της Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης δηλώνουμε ότι η θέση μας είναι πλάι στους ανθρώπους που είναι ευάλωτοι και έχουν ανάγκη. Καταδικάζουμε τον αυταρχισμό της Αστυνομίας ενάντια στους θεραπευόμενούς μας και στο πρόγραμμα Απεξάρτησης 18 Ανω. Ζητάμε από την Πολιτεία, και τα αρμόδια Υπουργεία να πάρουν θέση απέναντι σε αυτό το γεγονός και να προστατέψουν τα Προγράμματα Απεξάρτησης.
Η Θεραπευτική Ομάδα της Μονάδας Απεξάρτησης Τοξικομανών 18 Ανω.
Ιανουάριος 2020




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κόβουν το ρεύμα στο Γηροκομείο Αθηνών
5:52 μμ, Παρασκευή 10 Ιάν 2020
Εντολή να κοπεί το ρεύμα στο Γηροκομείο Αθηνών έχει δώσει η ΔΕΗ, καθώς το ίδρυμα χρωστά περισσότερα από 1,3 εκατ. ευρώ.
Συγκεκριμένα, στις 3 Ιανουαρίου, αφού ενημέρωσε με επιστολή της το σωματείο «Ελεήμων Εταιρεία Αθηνών»,  η ΔΕΗ έδωσε εντολή στον ΔΕΔΔΗΕ για την απενεργοποίηση του μετρητή. Η εντολή για αποκοπή ρεύματος εντάσσεται- όπως αναφέρει η επιστολή- στην αντιμετώπιση του φαινομένου των στρατηγικών κακοπληρωτών, που αποτελεί προτεραιότητα, ως γνωστόν, για τη ΔΕΗ.
Στην επιστολή της προς το σωματείο «Ελεήμων Εταιρεία Αθηνών» η ΔΕΗ σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «παρά τις συνεχείς και τακτικές οχλήσεις μας τα τελευταία επτά χρόνια καθώς και της πρόσφατης εξώδικης πρόσκλησής μας δεν έχει καταστεί δυνατή η τακτοποίηση του υπερβολικά υπέρογκου χρέους σας, από καταναλώσεις ηλεκτρικής ενέργειας και ανεξόφλητους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς πολλών χρονικών περιόδων, με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σας να υφίστανται από τον Αύγουστο του 2013, δηλαδή πέραν των έξι ετών». Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο, η οφειλή ανέρχεται σε 1.313.574 ευρώ, με την τελευταία καταβολή να έχει γίνει τον Μάιο του 2014. Από τότε, η οφειλή εξαπλασιάστηκε και συνεχίζει να βαίνει μηνιαία αυξανόμενη.

Κατά τα αλλα, η κυβερνηση του Κουλη εχει λεφτα να δωσει 2 εκατ στη Θεολογικη Σχολη της της Βοστονης στην Αμερικη, που είναι παραρτημα της CIA.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟΥΣ ΕΧΕΙ ΣΚΟΤΩΣΕΙ Η ΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ 1990 ? 4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλί Χαμενεΐ: Πολύ μικρή, αλλά διαβολική χώρα η Αλβανία
 Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2020, 04:00
Αντιδράσεις προκάλεσε στα Τίρανα η δήλωση του Ιρανού ηγέτη Αλί Χαμενεΐ που «φωτογραφίζει» την Αλβανία, ότι συνδράμει κατά του Ιράν σε συνεργασία με τις ΗΠΑ.
Στη δήλωσή του, ο Χαμενεΐ αναφέρει -μεταξύ των άλλων- ότι «υπάρχει μία πολύ μικρή, αλλά πολύ διαβολική ευρωπαϊκή χώρα, όπου αμερικανικά στοιχεία συνεργάζονται με Ιρανούς προδότες και σχεδιάζουν κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας». Όπως είπε, στις πρόσφατες διαδηλώσεις στην Τεχεράνη, μερικοί από τους Μουτζαχεντίν, μέλη της Ιρανικής αντιπολίτευσης ΜΕΚ που στεγάζονται στα Τίρανα, μετείχαν σε αυτές με στόχο τις δολιοφθορές, τις δολοφονίες και την ανατροπή της κυβέρνησης και της συνταγματικότητας.
Κυβέρνηση και αντιπολίτευση της Αλβανιας, προέβαλλαν την αμερικανική ασπίδα για την εγγύηση της ασφάλειας της χώρας. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Έντι Ράμα, επισήμανε ότι η φιλοξενία των 3.000 μουτζαχεντίν στα Τίρανα έχει ένα ρίσκο και πρόσθεσε πως η κάθε επίθεση κατά της Αλβανίας αποτελεί επίθεση κατά του ΝΑΤΟ.
Η Αλβανία από καιρό τώρα αναπτύσσει σχέσεις έντασης με την Τεχεράνη.
Όπως είναι γνωστό, η Αλβανία, από το 2013, μετά από αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, στεγάζει περίπου 3.000 μέλη της MEK που βρίσκονταν στο Ιράκ. Συγκεκριμένα, ζουν σε καταυλισμό έξω από τα Τίρανα.
Τον Οκτώβριο του 2019, η αλβανική αστυνομία ανακοίνωσε την εξάρθρωση τρομοκρατικού πυρήνα στα Τίρανα, που -όπως ανακοινώθηκε- είχε στόχο τα μελη της ΜΕΚ στην Αλβανία.
Μεγαλα τμημα της ISIS και της Αλ Καιντα είναι αλβανοι και αλβανοι κοσσοβαροι.
Τον Δεκέμβριο του 2018, τα Τίρανα απέλασαν τον Ιρανό πρέσβη και άλλον έναν διπλωμάτη για την υποτιθέμενη συμμετοχή τους σε «δραστηριότητες που υπονομεύουν την εθνική ασφάλεια», ενέργεια την οποία χαιρέτησε η Ουάσινγκτον.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά τα τζάκια επικίνδυνα και τα μπάρμπεκιου λέει η αλητικη φασιστικης ΜΚΟ αντικαρκινική εταιρεία
Με δηλώσεις του στο Open TV, ο Ευάγγελος Φιλόπουλος, πρόεδρος της αλητικης ΜΚΟ της κυβερνησης, «Ελληνικής» Αντικαρκινικής Εταιρείας προθησε για άλλη μια φορα τον αντιεπιστημονικο φασισμο του, χαρακτηρίζοντας επικίνδυνες «τις ψησταριές και τα τζάκια».
Ο αληταρας φασιστας Φιλόπουλος προειδοποίησε «να μην τρώτε πολλά καπνιστά προϊόντα… Υπάρχει το ηλεκτρικό γκριλ, το γκάζι, (που εχουν οι βιομηχανοι που μας πληρωνουν) μπορείτε να ψήσετε. Κι όχι πολλά πολλά γιατί ο καρκίνος δεν χτυπάει άμεσα, όπως ένα τροχαίο, αλλά έρχεται μετά από χρόνια».
Μιλώντας για την ανακοίνωση της ΕΑΕ για τα τζάκια και την επικινδυνότητάς τους, ο κ. Φιλόπουλος επεσήμανε εκ νέου ότι ««τα περισσότερα τζάκια στην Αθήνα και στις μεγάλες πόλεις δεν είναι ενεργειακά. Σε κάθε περίπτωση η αλόγιστη χρήση και η μόλυνση που προκαλείται στην ατμόσφαιρα είναι ισοδύναμη με την αντίστοιχη που προκαλούν τα αυτοκίνητα. Τα μικροσωματίδια είναι εξαιρετικά επιβλαβή για την υγεία είτε για τον πνεύμονα είτε για καρδιαγγειακές παθήσεις είτε για τον εγκέφαλο».
«Μην συγκρίνετε το χωριό στο βουνό με τους λίγους κατοίκους με πυκνοδομημένες αστικές περιοχές με μεγάλη συγκέντρωση πληθυσμού» απάντησε ο κ. Φιλόπουλος ερωτηθείς γιατί τώρα συμβαίνει κάτι τέτοιο ενώ παλιά στα χωριά οι άνθρωποι ζεσταίνονταν σχεδόν αποκλειστικά με τα τζάκια.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΥΠΕΞ Ιράν για κατάρριψη αεροπλάνου: «Προκλήθηκε από ανθρώπινο λάθος και τον τυχοδιωκτισμό των ΗΠΑ»
Ζητησε συγγνωμη
11|01|2020 | 07:39
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, με ανάρτησή του στο Twitter, ζήτησε "συγγνώμη" εκ μέρους της χώρας του για το λάθος που διέπραξε ο ιρανικός στρατός, με την κατάρριψη του ουκρανικού αεροπλάνου με τους 176 επιβαίνοντες.
Kατηγορώντας παράλληλα για την κατάρριψη του Boeing "τον τυχοδιωκτισμό των ΗΠΑ". "Θλιβερή ημέρα. Προκαταρκτικά αποτελέσματα της εσωτερικής έρευνας των Ενόπλων Δυνάμεων: Ανθρώπινο λάθος σε μια περίοδο κρίσης που προκλήθηκε από τον τυχοδιωκτισμό των ΗΠΑ οδήγησε στην καταστροφή", έγραψε ο Ζαρίφ.
"Θερμά συλλυπητήρια, μετάνοια και συγγνώμη από τον λαό μας, από τις οικογένειες όλων των θυμάτων και από τις άλλες χώρες που επλήγησαν", πρόσθεσε.

Σχολιο.- ηδη απο το '50 η Περσια ηταν πιο προοδευτικη και ελευθερη (ελευθεριαζουσα) ακομα και απο την Ελλαδα..
Τι ήταν αυτό που οδήγησε την Περσία προς τα πίσω, προς την ΘΕΟΚΡΑΤΙΑ και τους απομάκρυνε από τον εκμοντερνισμό; Μήπως άκουσες τίποτα;
Το 1951, ο Μοχάμεντ Μοσαντέκ εκλέχθηκε πρωθυπουργός. Μετά την εθνικοποίηση της πετρελαϊκής βιομηχανίας στη χώρα, η δημοτικότητά του αυξήθηκε έντονα. Η Βρετανία, με την πρωθυπουργία του Ουίνστον Τσόρτσιλ, ως αντίδραση επέβαλε εμπάργκο στο ιρανικό πετρέλαιο, βρίσκοντας σύμμαχο και τις ΗΠΑ, σε μία μυστική επιχείρηση ανατροπής του Μοσαντέκ. Με εντολή του πρόεδρου των ΗΠΑ, Ντουάιτ Αϊζενχάουερ, η επιχείρηση Αίας ξεκίνησε, προκαλώντας τελικά τη σύλληψη του Μοσαντέκ τον Αύγουστο του 1953. Το πραξικόπημα αυτό αποτελεί την πρώτη φορά κατά την οποία οι ΗΠΑ ανέτρεψαν μία ξένη, δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση.
Μετά την απομάκρυνση του πρωθυπουργού, η διακυβέρνηση του Παχλαβί έγινε ιδιαίτερα αυταρχική. Με τη βοήθεια των ΗΠΑ, ο σάχης κατάφερε να εκσυγχρονίσει τις υποδομές της χώρας, αλλά παράλληλα επιβλήθηκε σε όλες τις μορφές πολιτικής αντιπαράθεσης με την πανίσχυρη εθνική μυστική υπηρεσία Σαβάκ.
Στις 2 Μαΐου του 1961, χιλιάδες Ιρανοί καθηγητές και μαθητές διαδήλωσαν μπροστά στο κτίριο του Κοινοβουλίου στην Τεχεράνη απαιτώντας αυξήσεις μισθών πέραν εκείνων που πρόσφερε η κυβέρνηση. Στα αιτήματα των διαδηλωτών δεν ήταν μόνο οι αυξήσεις, αλλά και οι καταγγελίες για όργιο νοθείας στις εκλογές του Ιανουαρίου, ενώ ένα όνομα ακουγόταν συχνά από το πλήθος: εκείνο του πρώην πρωθυπουργού Μοσαντέκ. Η αστυνομία απάντησε με καταιγισμό πυρών. Όταν σίγησαν τα όπλα, ένας καθηγητής ήταν νεκρός και τρεις βαριά τραυματισμένοι. Την επομένη το πλήθος που συγκεντρώθηκε ήταν ακόμα μεγαλύτερο -ξεπερνούσε τα 30.000 άτομα- και στις 5 Μαΐου η κυβέρνηση εξαναγκάστηκε σε παραίτηση.
Ενεργός κριτής της επονομαζόμενης «λευκής επανάστασης» του σάχη έγινε ο Αγιατολάχ Ρουχολάχ Χομεϊνί, ο οποίος αποκήρυξε δημόσια την εξουσία του σάχη. Ο Χομεϊνί συνελήφθη και φυλακίστηκε για 18 μήνες, και μετά την αποφυλάκισή του το 1964 άσκησε έντονη δημόσια κριτική στην κυβέρνηση των ΗΠΑ. Ο σάχης υποχρεώθηκε να τον εξορίσει αρχικά στην Τουρκία, στη συνέχεια στο Ιράκ, και τελικά στη Γαλλία. Ο Χομεϊνί όμως δεν σταμάτησε την κριτική εναντίον του.
Η επιστροφή του Αγιατολάχ Χομεϊνί, την 1η Φεβρουαρίου 1979 στο Ιράν, από την εξορία του στη Γαλλία.
Η Ιρανική Επανάσταση, ή αλλιώς γνωστή ως Ισλαμική επανάσταση, ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 1978, με τις πρώτες μεγάλες διαδηλώσεις ενάντια στην εξουσία του σάχη. Μετά από συνεχόμενες απεργίες και διαμαρτυρίες που παρέλυαν την οικονομία της χώρας, ο σάχης εγκατέλειψε το Ιράν τον Ιανουάριο του 1979, και ο Αγιατολάχ Χομεϊνί επέστρεψε στην Τεχεράνη από την εξορία. Η δυναστεία των Παχλαβί κατέρρευσε δέκα ημέρες αργότερα, στις 11 Φεβρουαρίου, όταν ο στρατός του Ιράν παρέμεινε ουδέτερος στην πολιτική διαμάχη, μετά από συρράξεις ανταρτών και στρατιωτών πιστών στο σάχη. Την 1η Απριλίου του 1979, το Ιράν έγινε και επίσημα ισλαμική δημοκρατία με τη διεξαγωγή εθνικού δημοψηφίσματος.
Έχοντας διδαχθεί από το Ιράν για την δύναμη του ισλαμισμού στις μουσουλμανικές χώρες, οι ΗΠΑ ιδρύουν την Αλ Κάϊντα στις μουσουλμανικές χώρες για να προωθήσουν τον σουνιτοφασισμό στις ισλαμικές χώρες, που είναι το κυρίαρχο δόγμα του 85% των μουσουλμάνων. Το όνομα Αλ Κάϊντα ήταν το συνθηματικό όνομα της CIA για τους πράκτορες τους που χαφιέδιζαν στις ισλαμικές χώρες.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το Ιράν έκανε τεράστιο λάθος, που ζήτησε συγγνώμη για τους ανθρώπους που άδικα έχασαν τη ζωή τους..Δεν προσπαθεί να δικαιολογηθεί ούτε να ωραιοποιήσει το λάθος του,το οποίο στοίχισε τη ζωή σχεδόν 200 ανθρώπων.
 Η κυρίαρχη τάξη των ΗΠΑ που κινεί τα νήματα δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη για τους νεκρούς στο Ιράκ,στο Αφγανιστάν,στη Λιβύη,στη Συρία,στην Παλαιστίνη,στο Σουδάν και οπουδήποτε στον κόσμο έχουν βάσεις,μισθοφόρους,κυβερνήσεις μαριονέτες που δολοφονούν όσους ακόμη μιλούν για εθνική ανεξαρτησία,λαΪκή κυριαρχία,ισότητα και πραγματικό αντιιμπεριαλισμό.
-Ζήτησε ποτέ συγγνώμη η κυρίαρχη πολεμοκάπηλη ελίτ των ΗΠΑ και η κυρίαρχη τάξη του Ισραήλ στους Παλαιστινίους;;
-στα ελληνικά κανάλια λένε ''τι να την κάνουμε τι συγγνώμη Ιράν;;''-άραγε έχει Ζητήσει ποτέ κανείς Συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για όσα περνάει;;;-αυτοί που δεν ζήτησαν ποτέ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό είναι οι υπάλληλοι όσων έχουν μακελέψει τον πλανήτη και αφήνουν πίσω τους ερείπια,χάος,καταστροφή και τοποτηρητές ώστε να ελέγχουν τους πόρους και την εσωτερική πολιτική και κοινωνική ζωή μιας ξένης χώρας.
Αυτός ο κόσμος προωθεί παγκόσμια τη βιοπολιτική του θανάτου και πρέπει να ανατραπεί αυτό.
Το ζήτημα είναι να ανατρέψουμε το πλαίσιο που προωθεί τη βαρβαρότητα διότι το έγκλημα φαντάζει ''λογικό'',ενώ δεν είναι.
Σχολιο.- Ο Ομπάμα ήλθε εδώ και ζητώντας συγγνώμη για τη Χούντα διαπραγματευόταν περισσότερες βάσεις και διευκολύνσεις για το ΝΑΤΟ.Ο Ομπάμα ήλθε εδώ ως ανώτατος αντιπρόσωπος -πιόνι του Κεφαλαίου και ζητώντας συγγώμη για τα εγκλήματα του παρελθόντος,εξασφάλιζε τα ΝΑΙ για τα εγκλήματα του μέλλοντος.-Ο Ομπάμα και η Χίλαρυ ποτέ δεν ζήτησαν συγγνώμη για τη Λιβύη,ούτε ο Βαρδινογιάννης που έβαλε πλοία του να μεταφέρουν όπλα και ναρκωτικα στους μισθοφόρους της Δύσης στη Λιβύη.Μπροστά στα εγκλήματα που έκαναν οι Δυτικοί αυτό που έκανε το Ιράν είναι πταίσμα.Προσωπικά μιλώντας είμαι υπέρ του Σοσιαλισμού,υπέρ του συνειδητού παγκόσμιου πυρηνικού αφοπλισμού,υπέρ του τέλους των Πολέμων και των Κατοχών.Δεν ταυτίζομαι με το θεοκρατικό καθεστώς του Ιράν,αλλά δεν τίθεται θέμα καθεστώτος εδώ.Οι ίδιοι Ιρανοί πρέπει να αποφασίσουν ποιο καθεστώς θέλουν και οχι οι Ιρανοι και Αφγανοι Αναρχικοί της Αμερικανικής Πρεσβείας..Δεν θα χώνονται παντού οι ιμπεριαλιστές της Δύσης να λαδώνουν ανθρώπους και να αποφασίζουν αυτοί.Εγώ την υποκρισία της Δύσης τονίζω.Έχουν δολοφονήσει πάνω από 30 εκατομμύρια Μουσουλμάνους τα χρόνια των Σύγχρονων Σταυροφοριών και θέλουν να το βουλώσουμε..Τώρα είναι βούτυρο στο ψωμί των ΗΠΑ αυτό που έγινε.-Ναι..Δεν θα ήθελα να ήμουν στη θέση των ανθρωπων,ούτε των οικογενειών τους..Πρέπει να αφυπνιστούμε..Όσο είμαστε θεατες και οχι πρωταγωνιστές τέτοια περιστατικά θα είναι όλο και συχνότερα,διότι το πλαίσιο στο οποίο ζούμε μπορεί να γινει περαιτέρω βάρβαρο.
Σχολιο.- Το να παραδεχτεί κράτος ότι έκανε λάθος εκτίμηση υπό την πίεση επίθεσης είναι γενναία πράξη και οι Ιρανοί έχουν δεχτεί τις αποζημιώσεις των θανόντων. Υπάρχουν στην ιστορία πλείστα όσα παραδείγματα που αρνούνταν τις συνέπειες.
Είχαν ενημέρωση για επικείμενη επίθεση. Τα τελευταία γεγονότα τα θυμάστε ή μένετε μόνο στο τελευταίο τραγικό συμβάν;
ΥΓ Το Μαλαισιανο αεροπλανο στην Ουκρανια   έπεσε με τελευταίες πληροφορίες από το Κίεβο σε συνεργασία με Ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες. Ο Πούτιν ήταν στόχος. Δεν ξέρω τι φτάνει ως ενημέρωση στην Ελλάδα αλλά τα γεγονότα είναι αυτά. Γιαυτο το βουλωσαν οι Ολλανδοι.
Σχολιο.- Ζήτησαν ποτέ συγγνώμη οι ΗΠΑ για το ιρανικό Boeing που κατέφυγαν με τόσους νεκρούς; αντίθετα παρασημοφόρησαν και προσήγαγαν τους δολοφόνους! Τεράστια διαφορά πολιτισμού...
Σχολιο.- Η είδηση λέει ότι οι Ιρανοί ζήτησαν συγγνώμη, γιατί το αεροπλάνο, εφόσον ήταν στο έδαφος τους, αυτοί φέρουν την ευθύνη. Το αεροπλάνο πέταξε πάνω από το ιρανικό στρατόπεδο που πέταγε τους ιρανικούς πυραύλους για την αμερικάνικη κατοχική βάση στο Ιράκ, σαν δικαιολογημένα αντίποινα για την δολοφονία του διπλωματικού στελέχους τους στρατηγού Σουλεϊμάνι. Ένας από τους πυραύλους που κατευθυνόταν στους αμερικάνους, χτύπησε κατά λάθος το αεροπλάνο.
Σχολιο.-  Ίσες αποστάσεις μεταξύ επιτιθέμενου πανίσχυρου και πάνοπλου ιμπεριαλισμού και αμυνόμενου έθνους κρατάνε αυτοί που ντρέπονται να πουν ότι υποστηρίζουν τον ιμπεριαλισμό. Άντε αμολήστε και την Αστερόεσσα ρε ουδέτεροι!
σχολιο.-  Οφείλω να ζητήσω συγγνώμη, που εγώ δεν είχα ενημερωθεί, και είχα μείνει στην αρχική είδηση. Όντως το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από εδάφους αέρος όπως είπαν και οι ίδιοι οι Ιρανοί. Αυτό δεν αλλάζει τίποτε βέβαια, στο ότι υπεύθυνοι είναι οι νεοναζιστές νεοαποικιοκράτες αμερικάνοι, οι οποίοι είχαν υποχρεώσει τους Ιρανούς να βρίσκονται σε κόκκινη κατάσταση συναγερμού. Οι νεοναζιστές αποικιοκράτες αμερικάνοι, καναδοί και τα άλλα δυτικά τομάρια, βρίσκονται εκεί, χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά από τη χώρα τους, σαν αλήτες κατακτητές δολοφόνοι! Το Ιράν είναι στη θέση του χιλιάδες χρόνια.
σχολιο.-  Για να μην μένουν εντυπώσεις για τις αηδίες που γράφεις! 1)Το καθεστώς του Δυτικού κόσμου μόνοι μας το αποφασίζουμε? Όπως π.χ το δημοψήφισμα για το Μάαστριχ στη Δανία, το 1996 νομίζω, που οι Δανοί ψηφίζαν ενάντια στο Μάαστριχ, και έκαναν 3 δημοψηφίσματα για να τους αναγκάσουν να πούνε ναι. Εάν δεν λέγανε ναι, ακόμα θα ψηφίζανε. Μετά από την Δανία, αποφάσισαν και διέταξαν να καταργηθούν τα λαϊκά δημοψηφίσματα, και να εγκριθεί το Μάαστριχ από τα καθεστωτικά κυνοβούλια. Όπως ο Τζίφρας στην Ελλάδα το 2015 που στο δημοψήφισμα το όχι το έκανε ναι επειδή έτσι τον διέταξαν τα αμερικάνικα αφεντικά του. 2)Το κράτος που ζούμε έγινε τόσο καλό? Την Ελλάδα εννοείς, της ανεργίας του 50% στη νεολαία, της μετανάστευσης λες και είναι το 1950-60, των αυτοκτονιών, της διάλυσης της δημόσιας υγείας, της δημόσιας παιδείας? 3)Εχουν εκλογές στο Ιράν? Συγγνώμη αν θα σε στενοχωρήσω, αλλά έχουν! Και κοινοβούλιο έχουν. Αλλά έχουν βρει το κόλπο όπως στην αποικιοκρατικη  Δύση να έχουν πάντα την πλειοψηφία και να μην αποφασίζει η CIA 4)Έχουν δικαίωμα διαμαρτυρίας? Έχουν. Εάν όμως κάποιος χαφιές των αμερικάνων, σπάσει ή κάψει νοσοκομεία, δημόσια ιδρύματα, μαγαζιά, προσπαθώντας να δημιουργήσει κλίμα, την έχει πολύ άσχημα. 5)Μπούργκα δεν φοράνε στο Ιράν! Φοράνε μόνο στο αγαπημένο σου κατεχόμενο Αφγανιστάν ή στην αγαπημένη σου Σαουδική Αραβία ή στις μοναρχίες του Αραβικού Κόλπου. Στο Ιράν φοράνε μόνο μαντήλα, όπως στην Τουρκία, όπως στην Ελλάδα το 1950-60.
Σχολιο.- Σαφεστατα και το Ιραν πρεπει να αποζημιωσει τα θυματα, ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΕΙ-ΚΛΕΨΕΙ ΟΙ ΔΥΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΩΝ. ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΠΑΧΛΕΒΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ!!!!




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ιράν: καταρρίψαμε κατά λάθος το ουκρανικό Boeing 737.Συνέπεια του αμερικάνικου τυχοδιωκτιμού (Zarif).
11/01/2020
Το ΓΕΣ του Ιράν ανακοίνωσε πως το ουκρανικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε κατά λάθος από τις ένοπλες δυνάμεις του. Εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, ζητά συγνώμη για το ανθρώπινο λάθος και διαβεβαιώνει ότι θα ληφθούν διαρθρωτικές διορθώσεις στις επιχειρησιακές διαδικασίες που θα καθιστούν αδύνατη την επανάληψη τέτοιων λαθών και αμέσως μεταφέρει την ευθύνη στον Δικαστικό Οργανισμό των Ενόπλων Δυνάμεων.”Οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράν τέθηκαν σε υψηλό επίπεδο συναγερμού μετά τις απειλές των ΗΠΑ για στόχευση ιρανικών θέσεων”, δήλωσε ο στρατός. “Κάτω από αυτές τις εξαιρετικά ευαίσθητες και κρίσιμες συνθήκες, η πτήση Boeing 752 πέταξε κοντά σε μια ευαίσθητη στρατιωτική περιοχή του IRGC σε υψόμετρο και γωνία που την έκανε να μοιάζει με εχθρικό στόχο. Το αεροπλάνο χτυπήθηκε λόγω ανθρώπινου λάθους και ακούσια. ” Το ανακοινωθέν αναφέρθηκε από την ιρανική τηλεόραση.
3 μέρες μετά την τραγωδία το Ιράν αναγνώρισε πως ένας ιρανικός πύραυλος κατέρριψε το αεροσκάφος γιατί το θεώρησε ως εχθρικό στόχο από ανθρώπινο λάθος…
”Μια θλιβερή ημέρα.Τα προκαταρκτικά συμπεράσματα της εσωτερικής έρευνας από τις Ένοπλες Δυνάμεις : ανθρώπινο λάθος κατά την ώρα της κρίσης οφειλόμενου στον αμερικάνικου τυχοδιωκτισμού οδήγησε στην καταστροφή .Τη βαθιά μας συντριβή , τη συγγνώμη και τα συλλυπητήριά στις οικογένειες όλων των θυμάτων και στα άλλα πληγέντα έθνη” αναφέρει ο ΥΠΕΞ Ζarif ενώ παρόμοια ανακοίνωση έκανε και ο Πρόεδρος Ρουχανί που το χαρακτήρισε ένα ”λάθος ασυγχώρητο”.“Οι υπεύθυνοι γι ‘αυτό το ασυγχώρητο λάθος θα διωχθούν” πρόσθεσε ο Πρόεδρος του Ιράν..
176 άτομα έχασαν τη ζωή τους….
Στη συνέχεια εμφανίστηκε νέο βίντεο από τη στιγμή της κατάρριψης που δείχνει εμφανώς την εκτόξευση του πυραύλου που στοχεύει το αεροσκάφος ..
O Πρόεδρος Ουκρανίας ο ηθοποιός Volodymyr Zelensky ζητάει τιμωρία ενόχων κι αποζημίωση για το αεροσκάφος των αερογραμμών της χώρας του που κατέρριψε το Ιράν.
” Επιμένουμε σε πλήρη αποδοχή της ενοχής» είπε ο Zelensky .
“Αναμένουμε από το Ιράν διαβεβαιώσεις για την ετοιμότητά τους για μια πλήρη και ανοιχτή έρευνα, φέρνοντας τους υπεύθυνους στη δικαιοσύνη, την επιστροφή των νεκρών, την αποζημίωση, την επίσημη συγγνώμη μέσω διπλωματικών οδών”, τόνισε.
O Διοικητής της Αεροπορίας των (IRGC) ο Amir Ali Hajizadeh δήλωσε: προσωπικά αποδέχομαι πλήρως την ευθύνη για την ακούσια κατάρριψη του ουκρανικού αεροσκάφους.Θα επιθυμούσα να είχα πεθάνει παρά να είμαι μάρτυρας αυτής της τραγωδίας ( ουκρανικό αεροπορικό δυστύχημα) … Βρισκόμουν στο δυτικό Ιράν και ήταν μετά τη διεξαγωγή της πυραυλικής επιδρομής σ΄ αμερικανική βάση.
Είπε πως το αεροσκάφος χτυπήθηκε από πύραυλο της αεράμυνας..
Rouhani και Zelensky θα έχουν τηλεφωνική συνομιλία για το δυστύχημα…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



To καθεστώς Ερντογάν φυλάκισε Συρορθόδοξο μοναχό γιατί φιλοξένησε μαχητές του PKK.
10/01/2020
Το καθεστώς Ερντογάν συνέλαβε το Συρορθόδοξο μοναχό Sefer Bilecen (Aho) και τελεί υπό κράτηση. Καταγγέλθηκε από ανανήψαντα Κούρδο μαχητή του PKK ότι τάισε και έδωσε καταφύγιο, φιλοξένησε Κούρδους μαχητές. Οι άλλοι Συρορθόδοξοι που συνελήφθηκαν μαζί του αφέθηκαν ελεύθεροι. Ο π.Aho ανήκει στη Συρορθόδοξη μονή Αγίου Ιακώβ (Mor Yakup) στο Nusaybin στην Τουρκία. Ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας διακινείται για την υποστήριξη του μοναχού όπου αναφέρεται: απαιτούμε την απαλλαγή, απελευθέρωση του π. Aho που εγκαταστάθηκε σε ένα μοναστήρι σε μια κορυφή του βουνού.Δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχθούμε ένα άτομο που αφοσιώθηκε (στο Θεό) να αποτελεί μέρος των βρώμικων παιχνιδιών που παίζονται εδώ και αιώνες.”
Το καθεστώς ενεργοποίησε ένα μηχανισμό για θρησκευτικές διώξεις στοχοποιώντας το χριστιανό μοναχό.
O Βελγο-τούρκος ιστορικός κι ακτιβιστής Bahar Kimyongur καταγγέλει την εξέλιξη αυτή και αναφέρει πως η χριστιανική φιλανθρωπία δεν αποτελεί έγκλημα…Xιλιάδες Συρορθόδοξοι της Τουρκίας κατέφυγαν στην Ευρώπη για ν΄αποφύγουν τις διώξεις.Αυτά τα τελευταία χρόνια σιγά σιγά επανήλθαν στη γη των προγόνων τους. Η σύλληψη του μοναχού Aho του δημάρχου Iωσήφ Yar και του χωρικού Musa αποτελεί ένα ανησυχητικό σημάδι αναφέρει η ίδια πηγή…



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέες τουρκικές προκλήσεις.Αλωνίζουν οι Nατο-ικοί μας σύμμαχοι πάνω από τα κεφάλια μας. Μήπως τελικά απειλούμαστε από την ίδια τη Συμμαχία;;;;
10/01/2020
Νέες τουρκικές προκλήσεις.Αλωνίζουν οι Nατο-ικοί μας σύμμαχοι πάνω από τα κεφάλια μας. Μήπως τελικά απειλούμαστε από την ίδια τη Συμμαχία;;;;
«Το γελοίο είναι ότι σκέφτεται κάποιος πως σε ένα νησί έκτασης 10 τετρ. χιλιομέτρων το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 2 χλμ από την Τουρκία και 570 χλμ από την Ελλάδα μπορεί να δοθεί έκταση θαλάσσιας ευθύνης 40.000 τετρ. χιλιομέτρων» αναφέρει για το Καστελόριζο υψηλόβαθμος αξιωματούχος του τουρκικού ΥΠΕΞ ο Çağatay Erciyes στις 9/1/20 ενώ προς επίρρωση των ισχυρισμών ανάρτησε σχετικό χάρτη στο twitter.
Επομένως η Τουρκία επαναφέρει το θέμα της θαλάσσιας οριοθέτησης που έκανε με τηβν αναγνωρισμένη από διεθνή παράγοντα κυβέρνηση της Τρίπολης GNA και τα προνόμια που προκύπτουν γι αυτήν.
Την ίδια στιγμή αυξάνει την ένταση στο κόκκινο στο Αιγαίο αφού το απόγευμα σε 19′ η πολεμικής αεροπορία προχώρησε σε 16 υπερπτήσεις στο Καστελόριζο και τα νησιά του συμπλέγματος της Ρω και Στρογγύλης. Η στάση της αυτή συνέπεσε με την επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΣ, Γεωργίου Καμπά στο νησιωτικό αυτό σύμπλεγμα.
Κατά γενική ομολογία και όχι ως κοινό μυστικό οδηγούμαστε σ΄ελληνοτουρκική σύρραξη.Το πλαίσιο είναι η συμφωνία Τουρκίας GNA και το casus Belli που θα σημάνει για ελληνικά συμφέροντα όταν το τουρκικό γεωτρύπανο βρεθεί δίπλα στην Κρήτη ή στο Καστελόριζο. Η Τουρκία προδιαγράφεται πως θ΄αδράξει την ευκαιρία και θα μεταφέρει την ένταση για να ικανοποιήσει τις επεκτατικές ορέξεις της πιο ψηλά στο Αιγαίο και θα επιχειρήσει μ΄ένα απλό ”κεφαλοκλείδωμα” λόγω και πλεονεκτήματος θέσης γεωγραφικής να υφαρπάξει 2 μεγάλα νησιά.
Για να φτάσουμε στη συνέχιση της διπλωματίας με άλλα μέσα τουτέστιν τον πόλεμο θα πρέπει λογικά να έχουμε εξαντλήσει κι αν είμαστε νουνεχείς και δεν θέλουμε μια ακόμη εθνική καταστροφή κι άλλες χαμένες πατρίδες -ήδη η ΕΡΤ θυμίζει ΡΙΚ τελευταία- θα πρέπει να έχουμε εξαντλήσει την οδό της διπλωματίας. Το κάναμε;;;όχι εδώ την ύστατη στιγμή και η χώρα ακολουθεί έναν μονόδρομο αδιεξόδου δυτικού εγκλωβισμού.
Τη στιγμή που η Συρία του Άσαντ κατέστησε τη Ρωσία εγγυήτρια δύναμη, διπλωματική της ασπίδα στην εκεί παρατεταμένη για 8 χρόνια τουρκική εισβολή, όταν ο Χαφτάρ της Λιβύης ουσιαστικά έχει θέσει τη Ρωσία σφήνα στον τουρκικό επεκτατισμό, η Ελλάδα μια χώρα υποθετικώς ανεξάρτητη φαίνεται ότι αδυνατεί να εξαντλήσει όλο το φάσμα της διπλωματικής σκηνής για ν΄αποσοβήσει το μοιραίο. Άλλωστε Συρία και Λιβύη που ανήκουν μάλιστα στην ευρύτερη περιοχή που βρισκόμαστε κι εμείς έχουν πιο κοινά με Ρωσία από ό,τι ο ελληνικός λαός;;Και το ερώτημα είναι γιατί;;
Ο Ερντογάν μιλάει καθημερινά με Πούτιν ο Έλληνας Πρόεδρος ή και Πρωθυπουργός γιατί αδυνατούν να ζητήσουν διαμεσολάβηση από τον μόνο διεθνή παράγοντα που δείχνει ότι δύναται να διαπραγματευθεί με την Τουρκία;; Καθώς αποβαίνουν άκαρπες οι προσεγγίσεις μας στο δυτικό παράγοντα;;;;




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η φτωχη Ελλαδα θα επιδοτει με 2 εκατομμυρια δολαρια κάθε χρονο τη Θεολογικη Σχολη της Βοστονης



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυστραλία: Θα σκοτώσουν πάνω από 10.000 καμήλες γιατί πίνουν πολύ νερό
Η επιχείρηση μαζικής θανάτωσης θα διαρκέσει πέντε μέρες – Την εντολη εδωσαν οι Αβοριγινες ηγετες

 Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, πάνω από 10.000 καμήλες θα θανατωθούν σε μία προσπάθεια ελέγχου του πληθυσμού τους στην Αυστραλία που υποφέρει από τις φωτιές και από ξηρασία.
Η επιχείρηση για τη μαζική θανάτωση των ζώων θα ξεκινήσει την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου μετά από εντολή των Αβορίγινων ιθαγενών ηγετών της περιοχής Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara. Την επιχείρηση έχουν έχουν αναλάβει επαγγελματίες σκοπευτές οι οποίοι θα πυροβολήσουν τα ζώα από ελικόπτερα.
Οι καμήλες είναι γνωστές για την αντοχή τους σε συνθήκες ερήμου, αλλά και την ανάγκη τους για πολύ νερό, το οποίο παίρνουν από το λίπος που έχουν αποθηκευμένο στις καμπούρες τους.
Οι ντόπιοι διαμαρτύρονται για εισβολές των θηλαστικών που αναζητούν στις περιουσίες τους νερό... μιας και το «μυρίζουν» από χιλιόμετρα.
«Ζούμε σε συνθήκες καυτές και δύσκολες και νιώθουμε άβολα γιατί οι καμήλες έρχονται, γκρεμίζουν φράκτες, μπαίνουν στις περιουσίες μας και προσπαθούν να βρουν νερό ακόμη και από τα κλιματιστικά» ανέφερε κάτοικος της περιοχής.
«Κάποιοι άνθρωποι, ακόμα και με τέτοιο καύσωνα, αδυνατούν να ανοίξουν τα κλιματιστικά τους, φοβούμενοι πως οι καμήλες θα επιτεθούν στα air conditioner για την υγρασία τους» εξηγεί η εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος και Ύδρευσης της Νέας Νότιας Ουαλίας (DEW)
Μάλιστα, η Μαρίτα Μπέικερ τονίζει πως η ανάγκη τους για πολύ νερό δεν είναι το μόνο πρόβλημα που προκαλούν στους κατοίκους, αλλά και το τοπικό οικοσύστημα.
Όπως λέει, η μεγάλη αύξηση του πληθυσμού καμήλων έχει προκαλέσει πλήθος προβλημάτων: Μόλυνση του εδάφους και του υδροφόρου ορίζοντα από τα κουφάρια των ζώων που πεθαίνουν από δίψα ή σκοτώνουν το ένα το άλλο για λίγο νερό.
«Αυτά έχουν προκαλέσει σημαντική ζημιά σε υποδομές, κίνδυνο σε οικογένειες και κοινότητες, αυξημένη βόσκηση στα εδάφη των αβορίγινων και κρίσιμα ζητήματα δημόσιας υγείας» προσθέτει η DEW.
Η επιχείρηση ελέγχου του πληθυσμού καμηλών εκτιμάται πως θα στοιχίσει 1,2 εκατομμύρια δολάρια και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε πέντε μέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες από τα διεθνή Μέσα, τα νεκρά ζώα θα αφεθούν να ξεραθούν προτού ταφούν ή αποτεφρωθούν.
Οι καμήλες έφτασαν στην ήπειρο - νησί από την Ινδία και το Αφγανιστάν κατά τον 19ο αιώνα για τις ανάγκες του κατασκευαστικού τομέα και της μεταφοράς.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Με «διπλωματικες πρωτοβουλιες» και προτάσεις για προσφυγή στη Χάγη στήνεται σκηνικό συνεκμετάλλευσης και διχοτόμησης του Αιγαίου.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προωθούν «αυξημένο ρόλο» του ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή
Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, στη διάρκεια διαγγέλματος που εκφώνησε μεσοβδόμαδα απαίτησε από το ΝΑΤΟ να αναλάβει «διευρυμένο ρόλο» στη Μέση Ανατολή, προτείνοντας μάλιστα να μετονομαστεί το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο σε... «ΝATO-ME», δηλαδή ΝΑΤΟ-Μiddle East (ΝΑΤΟ - Μέση Ανατολή). Στη διεύρυνση του βρώμικου ρόλου του ΝΑΤΟ στην περιοχή συμφώνησε και ο γενικός γραμματέας του, Γενς Στόλτενμπεργκ, που εξήγησε ότι θα ζητήσει τη λήψη σχετικών πολιτικών αποφάσεων από τις 29 χώρες - μέλη. Με τον Στόλτενμπεργκ είχε επικοινωνία την Παρασκευή ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μ. Πομπέο, όπου συμφώνησαν ότι «το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να συνεισφέρει περισσότερο στην περιφερειακή ασφάλεια, αλλά και στη μάχη κατά της διεθνούς τρομοκρατίας»...
Εντούτοις, το ΝΑΤΟ δεν είναι νέο στο Ιράκ και στη «γειτονιά» της Μέσης Ανατολής, είτε ως λυκοσυμμαχία είτε ως δράση μεμονωμένων κρατών. Στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλη του 2018 αποφασίστηκε η συγκρότηση «ΝΑΤΟικής Αποστολής στο Ιράκ» (κωδική ονομασία ΝΜΙ). Η αποστολή ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2018 και απαρτίζεται από 500 στρατιωτικούς εκπαιδευτές και συμβούλους από χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ και «εταίρους», όπως η Αυστραλία, η Σουηδία, η Φινλανδία. Την περασμένη βδομάδα, η αποστολή ΝΜΙ ανέστειλε προσωρινά τις δραστηριότητές της, λόγω έντασης από τη δολοφονία Σολεϊμανί.
Επίσης, από το 2004 έως το 2011 το ΝΑΤΟ παρείχε υπηρεσίες υποστήριξης στην ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, «βοηθώντας» υποτίθεται στην εκπαίδευση και καθοδήγηση του ιρακινού στρατού. Οι χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, έχουν συμβάλει ποικιλοτρόπως στην εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στο Ιράκ, στη Συρία, παλιότερα στο Αφγανιστάν. Το ΝΑΤΟ επίσης έχει συμβάλει με τα κατασκοπευτικά AWACS από τις βάσεις σε Ελλάδα και Τουρκία στην υποστήριξη όλων των πολεμικών επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή.
Παράλληλα, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ σχεδιάζουν και άλλα σχήματα. Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε προετοιμάσει το έδαφος για τη θέσπιση της λεγόμενης «Συλλογικής Αμυντικής Συμφωνίας στη Μέση Ανατολή» (MESA), την οποία επιχείρησε να εξελίξει και να αναβαθμίσει, το Μάη του 2017, ο νυν Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, διαφημίζοντάς την ως «Αραβικό ΝΑΤΟ». Το σχεδιαζόμενο αυτό σχήμα συμπεριλαμβάνει όλες τις χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας του (Περσικού) Κόλπου (GCC), την Ιορδανία, την Αίγυπτο και το Ισραήλ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ
Οκτώ νεκροί σιιτες σε αεροπορικό ισραηλινοναζιστικο βομβαρδισμό
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--
Φονικές επιθέσεις πραγματοποίησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής ένα ή περισσότερα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη - drones, πιθανώς ισραηλινά, σε θέσεις μαχητών της ιρακινής σιιτικής πολιτοφυλακής «Χασντ αλ Σαάμπι» στο έδαφος της επαρχίας Ντέιρ Εζόρ της ανατολικής Συρίας, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ. Κατά το βομβαρδισμό αναφέρθηκαν ο θάνατος τουλάχιστον οκτώ Σιιτών, ο τραυματισμός αδιευκρίνιστου αριθμού άλλων και η καταστροφή τουλάχιστον δύο στρατιωτικών φορτηγών που μετέφεραν πυραύλους.
Πάντως, εκπρόσωπος της «Συμμαχίας των ΗΠΑ κατά του Ισλαμικού Κράτους», που στις 29 Δεκέμβρη βομβάρδισε θέσεις σιιτικών πολιτοφυλακών σε Ιράκ και Συρία, σκοτώνοντας τουλάχιστον 25 άτομα, αρνήθηκε κάθε ρόλο στη συγκεκριμένη επίθεση.
Το απόγευμα της Παρασκευής, το τουρκικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε εκεχειρία στο Ιντλίμπ «στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Ρωσική Ομοσπονδία», χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα της Αυστραλιας εκφράζουν την αγανάκτησή τους απέναντι στην κυβέρνηση του Σκοτ Μόρισον, που δέχεται σφοδρές επικρίσεις και γιουχαΐσματα κατά τις επισκέψεις του στις πληγείσες περιοχές, ενώ υπάρχουν καταγγελίες στον Τύπο ότι δεν γνωρίζει ούτε καν τον ακριβή αριθμό των νεκρών, που έχουν φτάσει τους 27.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα τραγικό ανθρώπινο λάθος δεν αντισταθμίζεται με μια σχεδιασμένη δολοφονία...
Το Ιράν με επίσημη ανακοίνωση του προέδρου του Χασάν Ροχανί, αναγνώρισε τις ευθύνες του όσον αφορά την τραγική κατάρρευση της ουκρανικής πτήσης. Ζήτησε συγνώμη και ανακοίνωσε αποζημιώσεις, αν και τίποτα δεν μπορεί ν' αντισταθμίσει την απώλεια μια ανθρώπινης ζωής.
Η κατάσταση ήταν και παραμένει τεταμένη... και οι Αμερικανοί δημιούργησαν αυτή την κατάσταση με τη δειλή δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί, που μετέβαινε στη Βαγδάτη μετά από αίτημα του Αμερικανού προέδρου κι επίσημη πρόσκληση του πρωθυπουργού του Ιράκ, χωρίς μέτρα ασφαλείας, με διπλωματικό διαβατήριο κι ιδιότητα και με κανονική πολιτική πτήση
Η κατάρριψη μιας πολιτικής αεροπορικής πτήσης, που ήταν ένα λάθος και υπό ψυχολογικό στρες μετά από την ιμπεριαλιστική επίθεση με συνεχείς απειλές, εμπάργκο και κυρώσεις από τη δύση, δεν είναι ασήμαντο γεγονός. Είναι μια τραγική υπόθεση με... θύματα αθώους πολίτες και δεν μπορεί ν' αντιμετωπιστεί με τη δολοφονική απάντηση των ιμπεριαλιστών στα διαρκή εγκλήματα εναντίον αμάχων: "παράπλευρες απώλειες".
Είναι συγκλονιστικό, τραγικό γεγονός η απώλεια ανθρώπινων ψυχών.
«Εξ´αιτίας βλάβης στο αυτόματο σύστημα της αντιπυραυλικής ομπρέλας, ο χειριστής των φρουρών της επανάστασης, είχε δέκα δεύτερα να αποφασίσει... Η απόφαση ήταν "καταστροφικό λάθος"...»...σημειώνει το αρθρο.
Η ειλικρίνεια του Ιράν... η ανάληψη των ευθυνών πρέπει κι αυτό να σημειωθεί, χωρίς να σημαίνει ότι δικαιολογεί το θρήνο αυτών που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους.
Όπως επίσης πρέπει να σημειωθεί και το Νατοϊκό έγκλημα στον εναέριο χώρο της Ιταλίας στις 27 Ιούνη 1980, όταν στην προσπάθεια να κτυπηθεί αεροσκάφος της Λιβύης που νόμιζαν πως είχε επιβάτη τον Καντάφι, κατέρριψαν στην Ustica το αεροσκάφος DC-9 I-TIGI της "Itavia", που εκτελούσε τη διαδρομή Μπολόνια - Παλέρμο, με αποτέλεσμα 81 νεκρούς.
Μετά από 40 χρόνια δικαστικών αγώνων από τους συγγενείς των νεκρών, παρεμβάσεις ξένων κι ιταλικών μυστικών υπηρεσιών στη δικαιοσύνη, νεκρούς Νατοϊκούς στρατιωτικούς που υπηρετούσαν σε αμερικανικά, αγγλικά και γαλλικά πλοία στην περιοχή, όπως στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο "Saratoga" που κατάθεσε: «Καταρρίψαμε δύο Λιβυκά Mig»... κι ήταν πολιτικό αεροσκάφος ιταλικής αεροπορικής εταιρίας. Κι η δίκη συνεχίζεται μετά 40 χρόνια, αλλά ούτε οι δεσμεύσεις -κάτω από το τραπέζι για εξαγορά της σιωπής και τη συγκάλυψη-, για δισεκατομμύρια αποζημιώσεων από τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν υπήρξαν.
Μαζί με τους συγγενείς των θυμάτων του Ουκρανικού αεροσκάφους στην Τεχεράνη, θρηνεί ολόκληρος ο λαός του Ιράν, πέρα κι έξω από την ανάληψη της ευθύνης από τον πρόεδρο της χώρας.
Ήταν 3 Ιούλη 1988... στα Στενά του Ορμούζ το αμερικανικό καταδρομικό 'Vincennes' καταρρίπτει με πύραυλο το Ιρανικό πολιτικό αεροπλάνο της 'Iran Air' πτήσης 655 με 290 επιβάτες και μεταξύ αυτών 66 μικρά παιδάκια.
Η αμερικανική απάντηση στην "ιρανική απειλή" για την "ειρήνη".
Μετά από αυτό το έγκλημα, τη μαζική δολοφονία αθώων πολιτών και 66 μικρών αγγέλων, η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξέφρασε τη... λύπη της αλλά ποτέ δεν παραδέχτηκε ότι είχε κάνει κάποιο λάθος και ποτέ δεν υπέβαλε επίσημη συγγνώμη.
Τουναντίον, όλα τα μέλη του πληρώματος 'Vincennes' παρασημοφορήθηκαν με το μετάλλιο 'Combat Action Ribbon' για την “Αποστολή τους στον Περσικό Κόλπο”...
Αυτό που μπορούμε να πούμε,  είναι πως το Ιράν περικυκλωμένο από τους ιμπεριαλιστές και τις χώρες λακέδες τους, λαβωμένο από αυτό που συνέβη... ήταν και παραμένει μαζί με τη Συρία το προπύργιο εναντίον της ιμπεριαλιστικής τρομοκρατίας στην περιοχή κι ένας σημαντικός πυλώνας για όσους αγωνίζονται για Εθνική Ανεξαρτησία σ' ολόκληρο τον κόσμο. Η δολοφονία του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί ήταν ένα μαφιόζικο έγκλημα δειλών και δεν έχει σχέση με αυτό που συνέβη στο Ουκρανικό αεροσκάφος.
Ένα τραγικό ανθρώπινο λάθος δεν αντισταθμίζεται με μια σχεδιασμένη δολοφονία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καλώς τα παιδιά... Ελληνικά Hoaxes του συνταξιούχου υπαξιωματικού...
Η "μη κερδοσκοπική εταιρία" του συνταξιούχου στρατιωτικού (υπαξιωματικού) στην οποία ανήκει το Ελληνικά Hoaxes έχει αναλάβει εδώ και έναν χρόνο χρέη λογοκριτή στο facebook, κυρίως σε αντινεοταξικές σελίδες, λογοκρίνοντας μη αρεστές δημοσιεύσεις και στη συνέχεια το facebook μπλοκάρει, κάνει deboosting ή και σβήνει τις σελίδες.
Η εταιρία του όπως ο ίδιος αναφέρει  πήρε μέσα σε μία χρονιά 300 χιλιάδες δολάρια από το συμβόλαιο με το facebook (για τις παροχές υπηρεσιών λογοκρισίας). Ο ίδιος διατείνεται ότι η εταιρία του δεν έχει άλλες πηγές χρηματοδότησης πέρα από κάποια μικρά ποσά από την ΕΕ και τις διαφημίσεις της Google.
Η σελίδα-εταιρία Ελληνικά Hoaxes του συνταξιούχου υπαξιωματικού είναι μέλος του δίκτυου IFCN Poynter  το οποίο χρηματοδοτείται μεταξύ άλλων από το Open Society Foundations του γνωστού μεγαλοεπενδυτή - φιλανθρώπου.
Το δίκτυο IFCN Poynter παρέχει μεταξύ άλλων στις εταιρίες-μέλη του και δωρεάν υπηρεσίες νομικής υποστηριξης π.χ. για μηνύσεις από/προς τρίτους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ISIS επαινεί την αμερικανική δολοφονία του ιρανού στρατηγού Σουλεϊμάνι ως «θεία παρέμβαση» που θα τους βοηθήσει να αναζωπυρωθούν