Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Τεταρτη 22 Ιανουαριου 2020


Οικονομία
Καταργείται και με νόμο η 13η σύνταξη!
1:58, 21 Ιανουαρίου 2020
Η βούληση της κυβέρνησης για κατάργηση της 13ης σύνταξης θα αποτυπώνεται και σε νομοθετική ρύθμιση, η οποία βάζει τέλος στη συγκεκριμένη παροχή προς τους συνταξιούχους.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατατίθεται τις επόμενες μέρες – ίσως και μέχρι τα τέλη του μηνός - στη Βουλή το Υπουργείο Εργασίας θα περιλαμβάνεται ειδική διάταξη κατάργησης της 13ης σύνταξης.
Σημειώνεται ότι η παροχή στους συνταξιούχους, όπως διατέθηκε τον περασμένο Μάιο, είχε λάβει χαρακτήρα μόνιμου μέτρου, το οποίο έφερε η προηγούμενη κυβέρνηση και ψηφίστηκε και από τη ΝΔ, άρα η κατάργησή του προϋποθέτει νομοθετική παρέμβαση.
Η κυβέρνηση υποστηρίζει βάσιμα ότι δεν δόθηκε ποτέ 13η σύνταξη, αλλά επρόκειτο για μια προεκλογική κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, όπως και να ονομαστεί, 13η σύνταξη ή αλλιώς, η ουσία είναι ότι η συγκεκριμένη παροχή σε ετήσια βάση καταργείται. Και θεωρείται απίθανο οι συνταξιούχοι να ξαναπάρουν το όποιο βοήθημα, τέτοιου τύπου, καθώς μάλιστα είναι εκπεφρασμένη η αντίθεση της σημερινής κυβέρνησης στην άσκηση επιδοματικής πολιτικής.
Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έχει δηλώσει ότι το ποσό που δόθηκε το 2019 (γύρω στα 900 εκατ) ως 13η σύνταξη παραμένει στο σύστημα και θα διατεθεί ως μόνιμη συνταξιοδοτική δαπάνη. Μένει να φανεί με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο πως θα διατεθεί.
Υπενθυμίζεται, ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του τον περασμένο Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ, είχε δεσμευθεί για την εκ νέου καταβολή του «έκτακτου επιδόματος των συνταξιούχων», όπως το χαρακτήρισε. Συγκεκριμένα είχε αναφέρει στις εξαγγελίες του: «Διατηρείται, τέλος, το έκτακτο επίδομα των συνταξιούχων που φέτος καταβλήθηκε πρόωρα ως προεκλογικός «μποναμάς». Θα καταβληθεί στο τέλος του 2020».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 10.30 π.μ. λοιπόν θα βγει ο άσπρος καπνός, θα έχουμε πρόεδρο καί θά ξεκινήσει η επικοινωνιακή καταιγιδα για να πειστούμε πως πρέπει να είμαστε χαρούμενοι που είναι γυναίκα, κολλητή του Βενιζέλου, αγαπά τις γάτες και, όπως αποκάλυψαν οι δαιμόνιοι ρεπόρτερς, οι γείτονες τη φωνάζουν " κυρία Κατερίνα"! Τέτοια τύχη, λες και θα μπορούσαν να τη φωνάζουν Μήτσο, ξέρω γω...
Η ουσία είναι αλλού, φυσικά: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και Κιναλ επισημοποιουν σήμερα το " Εθνικό κέντρο", διεκδικώντας μάλιστα ο καθένας για λογαριασμό του την " εκλεκτή αυτή δικαστικό"!
Πλέον μιλάμε για μια παράταξη με εσωτερικές αντιθέσεις επιπέδου " πόσο κόστισε η βασιλόπιτα του Βορίδη",  ποιόν αγαπά πιο πολύ ο Τραμπ, ποιος ψήφισε πρώτος την εναρμόνιση με τις οδηγίες ΟΟΣΑ και ΕΕ για τα πανεπιστήμια ... Τέτοια μάχη! Αυτή η " εθνική παράταξη" θα είναι η σιδερένια φτέρνα στις δύσκολες μέρες που έρχονται...
Μεγάλο το κενό στα αριστερά που αφήνει η " εθνική" παράταξη της Σακελλαροπούλου! Δεν φαίνεται να ανησυχούν, μακάρι να τους διαψεύδουμε! Στο θέμα του προέδρου πάντως...
Υ.γ. τα προφίλ των "non paper" της Κουμουνδούρου, των "τιψηφισετακηδων" σήμερα θα κάνουν διακοπές η θα έχουν βασιλόπιτες! Κατά τις 12, όταν ο "θηλυκός Ευάγγελος Βενιζέλος" θα είναι πρόεδρος Δημοκρατίας μπορούμε να τους ρωτήσουμε : Τι ψηφίσατε βρε γκασμαδες;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΜΕΤΑΛΙΚΟΙ ΝΕΡΩΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΚΑΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ.....
Εμπρηστικες επιθεσεις σε 20 αυτοκινητα στο Μαρουσι και στην Αγια Παρασκευη



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Οποιος φοβάται τους λύκους, ας μην πηγαίνει στο δάσος»
Λένιν



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μιας και πολύς λόγος γίνεται για την Λιβύη, ας δούμε τι πραγματικά συνέβαινε στην χώρα στην εποχή του Καντάφι
Στη Λιβύη δεν υπήρχαν λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος. Το ρεύμα ήταν δωρεάν για όλους τους πολίτες.
Δεν υπήρχαν τόκοι για πιστώσεις. Οι κρατικές τράπεζες χορηγούσαν δάνεια σε όλους τους πολίτες με 0% επιτόκιο βάσει νόμου. Το να έχει κάποιος σπίτι στη Λιβύη θεωρούνταν ανθρώπινο δικαίωμα. Όλοι οι νιόπαντροι στη Λιβύη λάμβαναν 50.000 δολάρια, για την αγορά κατοικίας. Η κυβέρνηση ήθελε έτσι να συνεισφέρει στην εκκίνηση μιας οικογένειας. Μητέρες που γεννούσαν ένα παιδί έπαιρναν 5.000 δολάρια.
Η εκπαίδευση και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στη Λιβύη ήταν δωρεάν.
Πριν έρθει ο Καντάφι στην εξουσία μόνο το 25% των Λίβυων μπορούσε να διαβάσει. Σήμερα το ποσοστό αυτό κυμαίνεται στο 83% και το 25% των Λίβυων έχουν πτυχίο πανεπιστημίου. Όταν ένας Λίβυος μετά τις σπουδές του δεν είχε δουλειά, το κράτος πλήρωνε το μέσο μισθό του επαγγέλματος στο οποίο έψαχνε για δουλειά, μέχρι να έβρισκε κατάλληλη απασχόληση.
Αν οι Λίβυοι ήθελαν να κάνουν καριέρα στην αγροτική οικονομία, έπαιρναν χωράφια, μια αγροικία, εργαλεία, σπόρους, ζώα για να ξεκινήσουν γρήγορα τις φάρμες τους, όλα δωρεάν.
Ένα μέρος των χρημάτων από την πώληση του λιβυκού πετρελαίου πιστώνονταν στους λογαριασμούς όλων των πολιτών της Λιβύης.
Αν οι Λίβυοι δεν μπορούσαν να βρουν την εκπαίδευση ή νοσοκομεία που χρειάζονταν, είχαν τη δυνατότητα να πάνε στο εξωτερικό με βοήθεια χρημάτων από το κράτος και πρόσθετα έπαιρναν 2.300 δολάρια το μήνα για διαμονή-διαβίωση και αυτοκίνητο.
Όταν ένας Λίβυος αγόραζε αυτοκίνητο, η κυβέρνηση επιδοτούσε το 50% της τιμής του. Η τιμή για τη βενζίνη στη Λιβύη ανέρχονταν στα 0,14 δολάρια (12 δηνάρια Λιβύης ή 0,10 ευρώ) το λίτρο.
Ο Καντάφι είχε ξεκινήσει το Great-Man-Made-River-Projekt, στη Λιβύη, το μεγαλύτερο αρδευτικό έργο παροχής πόσιμου νερού στον κόσμο.
Η Λιβύη δεν έχει εξωτερικό χρέος και τα αποθεματικά της ύψους 150 δισεκατομμυριων δολαρίων, παγκοσμίως πάγωσαν και μάλλον χάθηκαν για πάντα.
Η Λιβύη όπως και η Συρία έχουν Κρατική Κεντρική Τράπεζα.
Δυστυχώς πολλοί από μας τους θεωρούσαμε "τριτοκοσμικούς"
Σχολιο.- Θα επιβεβαιώσω κι εγώ τα λεγόμενά σου φίλε μου.
Κάποια από αυτά που λες μου τα είχε πει, πριν δεκαπέντε χρόνια περίπου, συμπατριώτης μου οδοντίατρος που ζούσε στην Λιβύη για πολλά χρόνια.
Και για το αρδευτικό έργο που ανέφερες το είχε κατασκευάσει η εταιρεία ΑΡΧΙΡΟΔΟΝ όπως μου είχε πει κάποιο στέλεχος.
Αν θυμόμαστε καλά το πολίτευμα, επί Καντάφι, ήταν Τζαμουχαρια, τουτέστιν κάτι μεταξύ δημοκρατίας , λαοκρατίας.
Όταν το στέλεχος της εταιρείας έπρεπε να συμφωνήσει για ένα έργο τον έστελναν στο μέρος που ήταν να γίνει, και του έλεγαν να συνεννοηθεί με τους τοπικούς παράγοντες - φυλαρχους .. με όποιους τέλος πάντων ήταν υπεύθυνοι στην περιοχή.
Κάθε λαός έχει τον δικό του τρόπο να διοικείται ανάλογα με τον πολιτισμό του. Δεν πας να φυτέψεις Πλατανιά στην έρημο ούτε φοίνικες στην Νορβηγία.
Να σταματήσουν να κρίνουν με σημείο αναφοράς την δυτικη αστικη δημοκρατία. Ιδιαιτέρως στον Ισλαμικό κοσμο. Δυτικη αστικη δημοκρατία και Ισλάμ ξένα σύνολα .
Σχολιο.-  Στις 14 Απριλίου 1986, ο Πρόεδρος Ρήγκαν διέταξε βομβαρδισμό κατά της Λιβύης στην επιχείρηση «El Dorado Canyon», με αποτέλεσμα το θάνατο 60 ανθρώπων.Ο Καντάφι εξελέγη πρόεδρος της Αφρικανικής Ένωσης στις 2 Φεβρουαρίου του 2009. Σε δήλωσή του, κατά τη διάσκεψη κορυφής του διεθνούς οργανισμού στην Αιθιοπία, ο Καντάφι επανέλαβε ότι οι ανεξάρτητες χώρες της Αφρικής μπορούν να εργαστούν για να πετύχουν μια ένωση, που θα ονομαστεί Ηνωμένες Πολιτείες της Αφρικής. Στις 29 Μαρτίου του 2009, χαρακτήρισε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ως "μια νέα μορφή διεθνούς τρομοκρατίας"
Σχολιο.- Χρόνια τώρα, εγώ ο αρχιφασίστας, είμαι κανταφικός μέχρι το μεδούλι, επειδή ακριβώς γνώρισα τέσσερις διαφορετικούς και άσχετους μεταξύ τους Έλληνες που έζησαν στη Λιβύη εκείνα τα χρυσά χρόνια και όλοι, δεξιοί κι αριστεροί, έπιναν νερό στο όνομα του... δικτάτορα. Δεν έλεγε να 'χουμε έναν τέτοιο δικτάτορα και στην Ελλάδα; Θα την άντεχα την καταπίεση του να μου δίνει σπίτια κι αυτοκίνητα, θα έκανα την καρδιά μου πέτρα...
Σχολιο.- Και μετά ήρθαν οι δυτικοι αποικιοκρατικοι «σωτήρες», βομβαρδισαν το λαο της Λιβυης, εβαλαν και τους ισλαμοφασιστες τους στην εξουσια, και τα δυτικα αποικιοκρατικα ΜΜΕ μεταδιδαν πως τους εδωσαν την «ελευθερια».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καντάφι: Οκτώ χρόνια από το θάνατό του - Οι «Αμαζόνες», ο Ανδρέας και η συνθηκολόγηση
Κυρ, 29/10/2019 - 16:01
Την περασμένη εβδομάδα συμπληρώθηκαν 8 χρόνια από τον θάνατο του επί 42 έτη ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι και το ρεπρταζ θυμάται πως ο Λιβύος ηγέτης, προσωπικός φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου, Νασερικός και επικεφαλής πραξικοπήματος στα 27 του χρόνια, αναμόρφωσε τη χώρα του...
Το 1951, η Λιβύη ήταν η πιο φτωχή χώρα σε ολόκληρο τον κόσμο. Το 2005 και έπειτα από 36 χρόνια ηγεσίας του Μουαμάρ Καντάφι, ήταν πλέον η πιο πλούσια χώρα στην Αφρική, ξεπερνώντας σε κάποιους εκ των δεικτών ακόμα και τη Ρωσία ή τη Σαουδική Αραβία.
Κομβικό ρόλο βέβαια εκτός από την ηγεσία του ίδιου του Καντάφι, έπαιξε η ανακάλυψη σημαντικής ποσότητας κοιτασμάτων πετρελαίου το 1959. Δέκα χρόνια αργότερα, μια μικρή ομάδα αξιωματικών του στρατού υπό τον μόλις 27 ετών Καντάφι, ανατρέπει με ένα... βελούδινο πραξικόπημα, τον 79χρονο άλλοτε αρχηγό της λιβυκής αντίστασης εναντίον της ιταλικής κατοχής, βασιλιά Ίντρις.
Το πετρέλαιο, μπορεί να βελτίωσε την οικονομική κατάσταση της χώρας, όχι όμως και εκείνη των φτωχότερων λαϊκών στρωμάτων, κάτι που προκάλεσε έντονη λαϊκή δυσαρέσκεια που εντάθηκε με την άνοδο του Νάσερ στην εξουσία στην Αίγυπτο.
Νασερικός και ο ίδιος ο Καντάφι, αμέσως μετά την επιτυχία του πραξικοπήματος προήχθη από λοχαγός σε συνταγματάρχη, ενώ ανέλαβε αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Λιβύης και ορκίστηκε πρόεδρος του «Επαναστατικού Συμβουλίου», το οποίο κατ’ αρχάς συγκέντρωσε όλες τις εξουσίες.
Η στροφή στην εξωτερική πολιτική
Μέχρι και το πραξικόπημα η Λιβύη ήταν μια από τις συντηρητικότερες, αλλά και τις πιο φυλοδυτικές εκ των αραβικών χωρών. Η νέα ηγεσία της χώρας όμως, είχε εντελώς διαφορετικά σχέδια.
Ανακηρύσσει τη Λιβύη «επαναστατική, μη δογματική σοσιαλιστική δημοκρατία»
Καλεί Αμερικανούς και Άγγλους να απομακρύνουν τις αεροπορικές και στρατιωτικές τους βάσεις
Το κράτος παίρνει στα χέρια του την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της χώρας
Η κοινωνική πολιτική
Ο Μουαμάρ Καντάφι πήρε πράγματα μέτρα κοινωνικής πολιτικής που προσομοίαζαν σε εκείνα των σοσιαλιστικών χωρών. Χαρακτηριστικά:
Τα ζευγάρια νεονύμφων έπαιρναν επιχορήγηση για την αγορά στέγης και δεν πλήρωναν ρεύμα.
Δωρεάν υγεία και παιδεία. Το ποσοστό μόρφωσης άγγιξε το 83% από περίπου 20% πριν αναλάβει ο Καντάφι.
Η λιβυκή κυβέρνηση κάλυπτε τα έξοδα των πολιτών που ήθελαν να σπουδάσουν ή να νοσηλευτούν στο εξωτερικό.
Όλα τα δάνεια του κράτους προς πολίτες ήταν άτοκα
Η κυβέρνηση κάλυπτε το 50% του κόστους για την αγορά αυτοκινήτου.
Στους αγρότες χορηγούνταν, σπίτι, ζώα, εξοπλισμός και γη.
Η Κεντρική Τράπεζα της χώρς ήταν κρατική και το χρέος κινούνταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
Η άμεση δημοκρατία
Οπαδός της Παναραβικής Ιδέας, η φιλοσοφία του Μουαμάρ Καντάφι, περιλαμβάνεται στο «Πράσινο Βιβλίο» που εκδόθηκε το 1976. Στο βιβλίο αυτό, ο Καντάφι τον κατά την άποψή του, Τρίτο Δρόμο απέναντι σε εκείνους του καπιταλισμού και του σοσιαλισμού-κομμουνισμού. Η Τζαμαχιρίγια του, έχει έντονα στοιχεία άμεσης δημοκρατίας, πολλά από τα οποία –ακόμα κι αν ακούγεται οξύμωρο- εφαρμόστηκαν στο καθεστώς του. Θεωρεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία «εκδημοκρατισμένη» μορφή ολιγαρχίας και εφαρμόζει ένα σύστημα λαϊκών συνελεύσεων και λαϊκών επιτροπών, στα οποία δικαίωμα συμμετοχής είχε κάθε πολίτης της Λιβύης. Εκεί θα παίρνονταν οι αποφάσεις για τα εθνικά θέματα και έπειτα θα μεταφέρονταν προς την κεντρική διοίκηση για υλοποίηση. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, πως οι μικρές αυτόνομες κοινότητες, οι οποίες αποτελούσαν το κράτος της Λιβύης, έπαιρναν αυτόνομα αποφάσεις για την κατανομή των εσόδων από τις πετρελαϊκές εξαγωγές.
Θετικότατα για το πολιτειακό της Λιβύης, είχε μάλιστα εκφραστεί και ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1977, χαρακτηρίζοντας το καθεστώς της Λιβύης «διακυβέρνηση στα πρότυπα του δήμου των Αρχαίων Αθηναίων» και τονίζοντας πως η κατάργηση των λιβυκών κομμάτων ήταν μέτρο στην κατεύθυνση οικοδόμησης της «αταξικής κοινωνίας»
Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως υπήρξε και ανοχή προς τη διαφορετική άποψη. Οι διαμαρτυρίες κατά του καθεστώτος Καντάφι, ξεκινούν μόλις 7 χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας. Πανεπιστημιακοί φοιτητές από τη Βεγγάζη και την Τρίπολη, οργανώνουν μαζικές διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος. Πολλοί από αυτούς συλλαμβάνονται και εκτελούνται για παραδειγματισμό.
Οι Αμαζόνες του Καντάφι
Πρόκειται για την ανεπίσημη ονομασία της ομάδας γυναικών σωματοφυλάκων του Μουαμάρ Καντάφι, επιφορτισμένες με την προστασία του Λίβυου ηγέτη.
Η συγκεκριμένη ομάδα καθιερώθηκε από τον Καντάφι στις αρχές της δεκαετίας του ’80, μετά την μόνο στα χαρτιά απόσυρση του ηγέτη της Λιβύης από την εξουσία. Το γεγονός βέβαια πως οι 40 σωματοφύλακες του Καντάφι ήταν πανέμορφες, πυροδότησαν αρκετές φορές φήμες πως δεν πρόκειται για κάποιο επίλεκτο στρατιωτικό σώμα, αλλά για το ένοπλο μεν, χαρέμι δε του ηγέτη.
Λέγεται ότι τις διάλεγε προσωπικά, αλλά και πως έπρεπε να είναι παρθένες. Το 1998, μια εξ αυτών έχασε τη ζωή της, προστατεύοντας τον Καντάφι από τις σφαίρες φανατικών ισλαμιστών που προσπάθησαν να τον σκοτώσουν.
Το 2006, σε μια περιοδεία του στη Νιγηρία, παραλίγο να προκληθεί διπλωματικό επεισόδιο, όταν Νιγηριανοί αστυνομικοί προσπάθησαν να αφοπλίσουν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τις αμαζόνες του Καντάφι. Ο Λίβυος ηγέτης έφυγε έξαλλος από τη συνέντευξη, θεωρώντας πως προσέβαλλαν τον ίδιο και τη φρουρά του.
Κατά τη διάρκεια του εμφυλίου στη Λιβύη, τουλάχιστον 5 μέλη της φρουράς του ισχυρίστηκαν ότι βιάζονταν συστηματικά, από τον Καντάφι, τους γιους του αλλά και άλλα στελέχη του καθεστώτος.
Οι σχέσεις με τον Ανδρέα Παπανδρέου
Καντάφι και Ανδρέας Παπανδρέου, συνδέονταν με στενές φιλικές σχέσεις.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου, μάλιστα ήταν ο άνθρωπος που είχε αναλάβει την πρωτοβουλία, για την ιστορική συνάντηση μεταξύ του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Μιτεράν και του Μοαμάρ Καντάφι, στην Κρήτη, για το θέμα του Τσαντ.
Στη συνάντηση επιτεύχθηκε συμβιβαστική λύση, γνωστή και ως «συμφωνία της Ελούντας».
Οι κατηγορίες για τρομοκρατία και η συμμόρφωση
Το 1986 η Λιβύη και ο Καντάφι, κατηγορούνται από τις ΗΠΑ, πως εμπλέκονται στη βομβιστική επίθεση σε ντίσκο στο Βερολίνο, στην οποία και σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι, δυο εκ των οποίων Αμερικανοί στρατιώτες. Ο Ρόναλντ Ρήγκαν, βασιζομενος πανω στις πλαστες και στημενες κατηγοριες, διατάζει τον βομβαρδισμό της Λιβύης, κατά την οποία σκοτώνονται 60 άνθρωποι.
Εκτός της επίθεσης στο Βερολίνο, του βομβαρδισμού της Λιβύης είχε προηγηθεί η απόφαση της αφρικανικής χώρας, να κλείσει τον Κόλπο της Σύρτης και να θεωρήσει όλο τον θαλάσσιο χώρο αυτής «χωρικά της ύδατα». Απόφαση που... ανεστάλη την επαύριο του βομβαρδισμού.
Το 1991, τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Μεγάλη Βρετανία κατηγορούν το καθεστώς Καντάφι, ότι κρύβεται πίσω από την ανατίναξη αεροσκάφους της PanAm, που είχε συμβεί τρια χρόνια νωρίτερα και είχε κοστίσει τη ζωή 270 ανθρώπων. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του αποικιοκρατικου ξεφτιλοΟΗΕ, απαιτεί από τη Λιβύη να παραδώσει στη δυτική δικαιοσύνη (την οποια αποκαλουν «διεθνη») τους 2 υπόπτους για το τρομοκρατικό χτύπημα, να καταβάλλει αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων και να συνεργαστεί επίσημα με την ομάδα έρευνας της τραγωδίας.
Η άρνηση της Λιβύης να υπακούσει, οδήγησε τον αποικιοκρατικο ξεφτιλοΟΗΕ σε επιβολή διεθνών κυρώσεων εναντίον της χώρας, από τις 31 Μαρτίου 1992. Οι διεθνείς αποικιοκρατικες πιέσεις, θα αναγκάσουν τελικώς τη Λιβύη, να παραδώσει τους 2 υπόπτους το 1999 και 4 χρόνια αργότερα να καταβάλει και τις αποζημιώσεις, δεχόμενη την ευθύνη, καθώς διατηρούσε πολλά στρατόπεδα εκπαίδευσης αραβικών εθνικοαπελευθερωτικών ομάδων.
Οι σχέσεις με τη Δύση σταδιακά αποκαταστάθηκαν. Τον Μάρτιο του 2004, ο Τόνι Μπλερ επισκέφθηκε την Τρίπολη, ενώ το 2006 το StateDepartment ανακοίνωσε την επαναφορά των διπλωματικών σχέσεων των δυο χωρών, ενώ ήρθησαν και οι από το 1992 κυρώσεις κατά της Λιβύης. Το 2008 πραγματοποιήθηκε και η πρώτη επίσκεψη αμερικανίδας αξιωματούχου (Κοντολίζα Ράις) από το 1953.
Το καθεστώς Καντάφι σταδιακά ευθυγραμμίστηκε πλήρως με τη Δύση. Αντέδρασε ελάχιστα στην κατοχή του Ιράκ, ενώ ταυτίστηκε με τις ΗΠΑ στο ζήτημα του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος. Κι όμως δεν ήταν αρκετά...
Ο αποικιοκρατικος πολεμος και το τέλος
Η λεγόμενη «Αραβική Άνοιξη της CIA» συμπαρασύρει τα πάντα στο πέρασμά της. Ο Μοαμάρ Καντάφι, δεν αποτελεί εξαίρεση. Ενώ οι ισλαμοφασιστικές διαδηλώσεις των πληρωμενων της CIA γίνονται ολοένα και μεγαλύτερες σε Αίγυπτο και Τυνησία, ξεσπούν αντίστοιχες και στη Λιβύη. Κάποιος συγγραφέας πληρωμενος από τη CIA  καλεί μέσω διαδικτύου τον κόσμο να διαδηλώσει. Λίγες μέρες αργότερα συλλαμβάνεται από αστυνομικούς με πολιτικά και του απαγγέλλονται κατηγορίες για τραυματισμό πολίτη με το αυτοκίνητό του.
Αυτή φέρεται να είναι και η σπίθα που προκάλεσε την έκρηξη στη Λιβύη. Οι διαδηλώσεις των ισλαμοφασιστων της CIA γίνονται ακόμα πιο δυναμικές, με το καθεστώς Καντάφι να απαντά με βία, ενώ παράλληλα επιβάλει περιορισμούς και στη συνέχεια μπλοκάρει την πρόσβαση στο διαδίκτυο. Η κρατική τηλεόραση αποσιωπεί εντελώς τις διαδηλώσεις των ισλαμοφασιστων. Δυνάμεις ενοπλων ισλαμοφασιστών της CIA έχουν αρχίσει να σχηματίζονται και να δρουν κατά του καθεστώτος. Οι δυτικες αποικιοκρατικες κυβερνησεις  αρχίζουν να αναγνωρίζουν το πολιτικό σκέλος των ισλαμοφασιστών τους ως νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης και σχεδιάζουν τον παραπέρα εξοπλισμό τους. Το ΝΑΤΟ κανει επιθεση στη Λιβυη μιας και οι πληρωμενοι ισλαμοφασιστες τους είναι αχρηστοι εντελως και  αναλαμβάνει τη διοίκηση των στρατιωτικών επιχειρήσεων που διεξήχθησαν στη Λιβύη τον Μάρτιο του 2011.
Στις 27 Ιουνίου του 2011 το Δυτικο Αποικιοκρατικο Ποινικό Δικαστήριο της Χαγης εκδίδει ένταλμα σύλληψης του Καντάφι, για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κατά τον πολεμο που εκαναν οι Αποικιοκρατες στη χώρα.
Την καστάσταση στη Λιβύη, μετά την ανατροπή Καντάφι συνοψίζει εύστοχα η Καθημερινή σε δημοσίευμα του 2015 «Το αποτέλεσμα ήταν να πέσει μεν το απολυταρχικό καθεστώς, αλλά να μείνει πίσω του μόνο μια μαύρη τρύπα αλληλοσφαζόμενων πολέμαρχων και φύλαρχων, καθένας από τους οποίους μοιράστηκε από μία πόλη, μία πετρελαιοπηγή, ένα λιμάνι και πάει λέγοντας».
Ο Καντάφι δολοφονηθηκε και κατακρεουργηθηκε από τους πληρωμενους κανιβαλους ισλαμοφασιστες της CIA το πρωί της 20ης Οκτώβρη του 2011, ενώ μετέβαινε στη Σύρτη. Ο Guardian, δημοσίευσε φωτογραφία του ματωμένου και νεκρού Καντάφι μεταδίδοντας την είδηση του θανάτου του.

Το καραπουταναριο η λεσβια των ΗΠΑ Χιλαρι Κλιντον επισκεφθηκε σαν αποικιοκρατισα τη Λιβυη μετα την δολοφονια του ηγετη της Λιβυης, και ειπε, «επιτελους δολοφονηθηκε ο δικτατορας, ηρθαμε, ειδαμε, πολεμησαμε, αυτος πεθανε,  και νικησαμε».




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντίχριστοι ειδωλολάτρες.......θέλετε και καρνάβαλο

Ιερέας πιάστηκε στην Πάτρα να καίει καρναβαλικές κατασκευές που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία της πόλης από τους εργαζόμενους του Δήμου Πατρέων εν όψει του Καρναβαλιου!

Στα χέρια τις αστυνομίας ιερέας για τους εμπρησμούς των καρναβαλικών κατασκευών στην Πάτρα
22-01-2020
Ιερέας πιάστηκε στην Πάτρα να καίει καρναβαλικές κατασκευές που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία της πόλης από τους εργαζόμενους του Δήμου Πατρέων εν όψει του Καρναβαλιού!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Γιατί δεν υπέγραψες δήλωση αποκήρυξης του Κομμουνισμου ώστε να πας στην οικογένεια σου;"
Εύλογη η απορία του στρατοδίκη εύλογη κι η απάντηση: «Χρειάστηκαν εκατομμύρια χρόνια για να γίνουν τα τέσσερα πόδια δύο. Δεν θα τα κάμω πάλι τέσσερα εγώ».
Μενέλαος Λουντέμης, πεθαίνει σαν σήμερα το 1977.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με τις 261 ψήφους υπέρ της νέας προέδρου της Δημοκρατίας, το καθεστωτικό-μνημονιακό μπλοκ Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ επιβεβαίωσε τη συνοχή του και μάλιστα ενισχυμένη, αν σκεφτούμε ότι τον Αύγουστο 2015 το 3ο Μνημόνιο το ψήφισαν 222 βουλευτές.
Νέα πρόεδρος, λοιπόν, η κ. Σακελλαροπούλου. Αυτή που ως ανώτατη δικαστικός κάλυψε πλήρως το τσαλαπάτημα του Συντάγματος και των νόμων, προκειμένου να νομιμοποιηθεί ο μνημονιακός Αρμαγεδδών.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΙ ΚΟΡΕΑ, ΤΙ ΛΙΒΥΗ!
Οι Σταύρος Κασσάνδρας και Νίκος Πιτσίκας ήταν στρατιώτες, συνδεδεμένοι με την παράνομη ΕΠΟΝ. Στις 18 Δεκεμβρίου 1950 το Έκτακτο Στρατοδικείο Αθηνών τους καταδίκασε σε θάνατο, επί εσχάτη προδοσία, γιατί αρνήθηκαν να πάνε να πολεμήσουν στην Κορέα.
Εκτελέστηκαν στο Γουδί, στις 22 Ιανουαρίου 1951.
Κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Σοφοκλή Βενιζέλο (τον γιο του Εθνάρχη, που 'χε στείλει τους στρατιώτες μας στην Ουκρανία) τότε και τον επόμενο χρόνο οι κεντρώοι μάς κούναγαν και το δάχτυλο γιατί κατέβαινε η ΕΔΑ στις εκλογές και δεν απείχε, για να ψηφίσει ο αριστερός κόσμος το Κέντρο και να μη βγει η Δεξιά.
Ακριβώς αυτά που λέει στις μέρες μας στην Αριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ. Έχοντας ανοίξει τον δρόμο με τις βρόμικες συμπράξεις με ΗΠΑ-Ισραήλ για να ξανασκοτωθούν τα παιδιά μας εκτός συνόρων.
Τότε στην Κορέα. Τώρα σε καμιά Λιβύη...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεκάδες εμπρησμοί οχημάτων σε Μαρούσι, Αθήνα, Αγία Παρασκευή
22.01.2020 - 07:18
 Τελευταία Ενημέρωση22.01.2020 09:50
Οι επιθέσεις έγιναν σχεδόν ταυτόχρονα
Δώδεκα εξ αυτών έγιναν στόχος στο Μαρούσι, επί των οδών Παγγαίου, Χαϊμαντά και Σωκράτους, και Ηροδότου και Δεληγιάννη, ενώ στην Αθήνα, πυρπολήθηκαν άλλα πέντε οχήματα, τα τρία στη συμβολή των οδών Μιρτσιέφσκυ και Αρακύνθου, και τα άλλα δύο επί της οδού Πριγκιποννήσων.
powered by Rubicon Project
Ένα ακόμη όχημα τυλίχτηκε στις φλόγες στην Αγία Παρασκευή, επί της οδού Νότου.
Συνολικά, επιχείρησαν 11 οχήματα της Πυροσβεστικής και 35 πυροσβέστες. Δεν έχει γίνει γνωστό αν οι επιθέσεις συνδέονται, ενώ έρευνα διεξάγει το ανακριτικό της πυροσβεστικής και η κρατική ασφάλεια.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- Μωρό μου θέλω να μου πεις κάτι για μένα που δεν μου το έχεις πει ποτέ.
- Πάχυνες.
- Κάτι ρομαντικό ρε ηλίθιε.
- Αααα οκ, πάχυνες και το πρόσωπο σου έγινε σαν ολόγιομο φεγγάρι που φωτίζει τις νύχτες μου.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφορολόγητοι εφοπλιστές λάδωσαν για να σταλούν με λεφτά μας, πολεμικά
πλοία στα Ορμούζ, για να προστατέψουν τα πλοία τους με σημαίες βερμούδων



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δικάζεται γιατί κατήγγειλε το έγκλημα χρήσης φορμόλης στις ιχθυοκαλλιέργειες
43.391 υπογραφές.
https://secure.avaaz.org/el/community_petitions/ARIOS_PAGOS_OLOI_MAZI_ENANTIA_STOYS_ANOMOYS_NOMOYS/?fRwrOib&fbogname=%CE%9A%CE%B9%CE%BA%CE%AE+%CE%9C.&fbclid=IwAR3l3qIJVwjlubOTlJxuH0nzla7sJ-P5WWVOU0zx-mxC_ainmmPo9qcrYXg
Την Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2017 εκδικάστηκαν στην Ηγουμενίτσα τα ασφαλιστικά μέτρα της εταιρείας Ανδρομέδα σε εργαζόμενο ιχθυολόγο που κατήγγειλε τη χρήση των καρκινογόνων αντιπαρασιτικών (φορμόλη), τις σάπιες τροφές, και τα χρώματα των διχτυών των κλωβών που μετά την επεξεργασία ρίχνονται στη θάλασσα.
Στη διαδικασία διατυπώθηκε με επιχειρήματα από τον εργαζόμενο ότι αυτές οι πρακτικές δεν αφορούν μόνο τη συγκεκριμένη εταιρία αλλά συνολικά τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη ρυπογόνο εκμετάλλευση των ιχθυοκαλλιεργειών, που ως μαζική βιομηχανοποιημένη παραγωγή καταστρέφει τη φύση και την ποιότητα της παραγωγής.Το δικαστήριο θα αποφασίσει για τα ασφαλιστικά μέτρα στους επόμενους 2 μήνες, ως τότε επέβαλε τη συνέχιση της απαγόρευσης δημοσίευσης πληροφοριών για το ζήτημα...Το ιστορικό της υπόθεσης Ο ιχθυολόγος μηνύθηκε από την εταιρεία ιχθυοκαλλιέργειας στην οποία εργαζόταν για συκοφαντική δυσφήμηση και διαφυγόντα κέρδη. Ο ιχθυολόγος κατάγγειλε με δημοσιεύματα το τεράστιο έγκλημα που συντελείται στις ελληνικές θάλασσες και τα ποτάμια από όλες τις εταιρίες ιχθυοκαλλιεργειών στην Ελλάδα, το οποίο λέγεται χρήση ΦΟΡΜΟΛΗΣ.
.- ΓΙΑΤΙ ΚΩΦΕΥΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ- ΓΙΑΤΙ ΚΩΦΕΥΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ- ΓΙΑΤΙ ΚΩΦΕΥΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ-ΓΙΑΤΙ ΚΩΦΕΥΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΛΙΕΙΑΣ-ΓΙΑΤΙ ΚΩΦΕΥΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΚΒΟΛΩΝ ΠΟΜΩΝ ΑΧΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ ΕΝΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ.Οι απειλές που δέχομαι ότι θα με θάψουν αν συνεχίσω τον αγώνα δεν με ακουμπάνε. Για ό,τι μου συμβεί υπεύθυνος είναι το διευθυντικό προσωπικό της Ανδρομέδας, η εισαγγελία και η αστυνομία Ηγ/τσας.Θα υπάρχουν συνεχείς ενημερώσεις και θα δοθεί περαιτέρω υλικό φωτογραφιών και βίντεο για όλα αυτά τα καθάρματα που πλουτίζουν σε βάρος των ζωών μας.Λοβέρδος Στελακάτος Χρήστος»
Σχολιο.-  Εγώ οφείλω να γράψω κάτι πιο προσωπικό για τον Χρήστο. Τον έχω γνωρίσει ζώντας στο Μεσολόγγι. Το Μεσολόγγι ήταν η πόλη των σπουδών του (στο αντίστοιχο ΤΕΙ). Ο νεαρός τότε φοιτητής ξεχώριζε για το ήθος του και τις αξίες και αρχές της ζωής του. Λόγω των πολύ περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων της οικογένειάς του, ο Χρήστος για να ολοκληρώσει τις σπουδές του, που τόσο πολύ τον ενδιέφεραν, έκανε διάφορες δουλειές, παράλληλα με τις σπουδές του. Κάποια εποχή λοιπόν η ανάγκη για δουλειά τον έφερε και στη δική μου επιχείρηση, για διάστημα ενός έτους. Από τότε λοιπόν ξεχώριζε ο Χρήστος για το ήθος του και την εργατικότητά του. Από τότε ο Χρήστος έβαζε την αξιοπρέπεια και τις προσωπικές αξίες του πάνω από οποιαδήποτε οικονομική ανάγκη. Από τότε ο Χρήστος δεν έσκυβε το κεφάλι σε οτιδήποτε θεωρούσε σαν άδικο ή παράνομο. Και πόσο χάρηκα που στο πέρασμα των χρόνων ο Χρήστος έμεινε ο ίδιος καθαρός και υπέροχος άνθρωπος, όταν οι περισσότεροι από μας ακολουθούμε τον αντίθετο δρόμο. Ξεχωριστός άνθρωπος που αξίζει σήμερα να στηριχθεί απ΄όλους μας. Ο Χρήστος κάνει σήμερα πράγματα, υψώνει φωνή διαμαρτυρίας, αντιστέκεται απέναντι σε ένα σύστημα που σκοτώνει κάθε τι το αληθινό, όχι μόνο γι αυτόν, αλλά για όλους μας.
Σχολιο.- Κινδυνεύει με 27 χρόνια φυλακής γιατί ενημέρωσε την κοινωνία για το τι τρώει
Εμείς οι ιχθυολόγοι τους δώσαμε μια επιστήμη, κι αυτή την επιστήμη την έκαναν μπίζνα, δολοφονώντας τη φύση και τους ανθρώπους”
Μήνυμα του Χρήστου Λοβέρδου Στελακάτου για τις διώξεις του 7/2/20 και 13/03/20. Η πολυεθνική ζητάει 27 χρόνια φυλακής γιατί ενημέρωσε την κοινωνία για το τι τρώει. Μια αναδρομή σε όλες τις διώξεις του. Η αλήθεια, η γνώση και η ελευθερία του λόγου δεν φυλακίζονται. Έργα και ημέρες πολυεθνικών και συνενόχων. Όχι άλλο καρκίνο στη ζωή μας.
Πρόκειται για μία ιστορία με αταγγελίες για πρωτόγνωρες δικαστικές αποφάσεις, μία διαμάχη με αναλογίες Δαβίδ και Γολιάθ ανάμεσα σε ένα ιχθυολόγο που καταγγέλλει «τον καρκίνο που σκορπάει η βιομηχανία παραγωγής ψαριών στις ιχθυοκαλλιέργειες» και σε έναν όμιλο που είναι ο πιο γρήγορα αναπτυσσόμενος της Μεσογειακής ιχθυοτροφικής βιομηχανίας, δραστηριοποιείται σε όλη την Ευρώπη και o οποίος διαθέτει παγκόσμια εξαγωγική δύναμη.
H «Ανδρομέδα» η εταιρία που ιδρύθηκε το 1998 στην Πάτρα από τον Πατρινό επιχειρηματία κ. Χ. Γιαννόπουλο, εξαγοράστηκε αντί 35 εκ. ευρώ από το επενδυτικό fund της Global Finance το 2006, και παρότι τα κεντρικά γραφεία του Ομίλου πλέον βρίσκονται στην Αθήνα, ωστόσο η εταιρεία διαθέτει γραφεία στην Πάτρα και εγκαταστάσεις παραγωγής κατά μήκος των ακτών της Δυτικής Ελλάδας για την παραγωγή, το εμπόριο και τη διανομή τόσο του γόνου όσο και του φρέσκου ψαριού.
Απέναντί της στέκεται ο Χρήστος Λοβέρδος Στελακάτος ο οποίος έπειτα από 13 χρόνια εργασίας στην «Ανδρομέδα» κάνει σωρεία καταγγελιών για χρήση χημικών ουσιών, όπως η φορμόλη, για σάπιες τροφές, και για τα χρώματα των διχτυών των κλωβών στις ιχθυοκαλλιέργειες που εκμεταλλεύεται η εταιρία, μαζί με παρόμοιες επιβλαβείς πρακτικές προς τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020
ΟΤΕ: Μια ηρωική πολυήμερη απεργία που «έθαψαν» τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Οι Εργαζόμενοι του ομίλου ΟΤΕ ολοκλήρωσαν μετά τις γιορτές την πρώτη ενότητα ενός πολυήμερου και ηρωικού απεργιακού αγώνα τους για την αποτροπή και ανάκληση απολύσεων συναδέλφων τους και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου.
Ο αγώνας αυτός, που ξεκίνησε από τις 21/12, και στις τρεις εβδομάδες που διήρκεσε, έδειξε, ότι οι εργαζόμενοι ενωμένοι και αποφασισμένοι μπορούν και πρέπει να υπερασπιστούν την δουλειά τους και την αξιοπρέπειά τους έναντι μιας άπληστης και ανάλγητης εργοδοσίας, και, στη συγκεκριμένη περίπτωση, της Γερμανικής Ντόιτσε Τέλεκομ.
Κατά την διάρκεια της απεργίας η διοίκηση του ΟΤΕ, προχώρησε την παραμονή των Χριστουγέννων (!) σε απολύσεις έξι εργαζομένων στο προσωπικό φύλαξης, ενώ υιοθετώντας ακραία αντεργατικές πρακτικές, μήνυσε τους απεργούς και έστειλε εναντίον τους τα ΜΑΤ, τα οποία προχώρησαν και σε προσαγωγές πέντε συνδικαλιστών στην Θεσσαλονίκη.
Παράλληλα με τις απολύσεις, η εργοδοσία ξεκαθαρίζει ότι δεν επιθυμεί τριετή Συλλογική Σύμβαση αλλά μονοετή, προδιαγράφοντας νέο κύκλο ομαδικών απολύσεων, αλλά και αρνούμενη να επεκτείνει την ισχύ της στους εργαζόμενους στις θυγατρικές του ομίλου ΟΤΕ, που εργάζονται ως σύγχρονοι σκλάβοι. Ακόμα έχει ήδη ανακοινώσει, ότι το σύνολο σχεδόν του προσωπικού θα επιχειρήσει να το μεταφέρει σε θυγατρικές εταιρείες που θα ιδρύσει, προκειμένου να τελειώσει μια για πάντα με τα ρυθμισμένα εργασιακά δικαιώματα, τα συμφωνημένα μισθολόγια, τα ίδια τα συνδικάτα και ότι άλλο σήμερα θεωρεί η ίδια «παρωχημένο».
Μπροστά σε αυτές τις απειλές και τις πρωτοφανείς προκλήσεις, οι απεργοί εργαζόμενοι του ΟΤΕ δεν τρομοκρατήθηκαν και δεν υποχώρησαν. Συσπειρώθηκαν ακόμα περισσότερο και έδειξαν με την ενωτική, συνεπή και ανυποχώρητη στάση τους ότι δεν θα υποκύψουν στις τρομοκρατικές πρακτικές και ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Η σκλήρυνση της στάσης της διοίκησης του ΟΤΕ, δεν είναι τυχαία. Αντανακλά στις επιδιώξεις του Γερμανικού και εγχώριου κεφαλαίου για μεγιστοποίηση της κερδοφορίας τους, αλλά στηρίζεται και στην ανοχή ή και την ενθάρρυνση της ελληνικής κυβέρνησης και του Υπουργού Εργασίας, που παίζει το ρόλο του απλού τροχονόμου στις αντεργατικές πρακτικές της γερμανικής εργοδοσίας στον ΟΤΕ.
Δεν είναι μάλιστα τυχαίο ότι μία τόσο μεγάλη απεργία τριών ολόκληρων εβδομάδων αποσιωπήθηκε πλήρως και προκλητικά από σχεδόν το σύνολο των μεγάλων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Η εξήγηση βέβαια είναι τα έσοδά τους από τις παχυλές διαφημίσεις του ΟΤΕ, αλλά είναι προφανές ότι πέραν των άλλων τίθεται πλέον από την ηχηρή σιωπή και το συστημικό ρόλο των ΜΜΕ και σοβαρό θέμα δημοκρατίας στη χώρα μας.
Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ έχουν ανάγκη την στήριξη και την αλληλεγγύη όλων μας στον αγώνα τους για την άμεση ανάκληση των απολύσεων και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο, χωρίς διαχωρισμούς, με πραγματικές αυξήσεις και ανάκτηση των απωλειών που υπέστη το εισόδημά τους και με ρητή διασφάλιση των θέσεων εργασίας για όλους τους συναδέλφους τους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια ημερα πρίν παραγραφούν λογω 5ετίας οπως παραγράφηκαν οι οφειλές 90 εκατομμυρίων πρός τό δημόσιο τού Δ.Κοντομηνα πρώην ιδιοκτήτη του ALFA καί ομοτιτλών ραδιοφωνικών στααθμών, της Interamerican, κλπ
Μετά την «ευγενική παραχώρηση» του λεβεντομαλάκα Αρχιαπατεώνα πρωην Πρωθυπουργού στούς δανειστές τής ΑΑΔΕ, αυτή ενεργώντας ως κοινός σαλταδόρος υποχρεώνει μέ ημερομηνία 31/12/ 2019 από το «πουθενά» 70.000 χαμηλοσυνταξιούχους(μεταξύ αυτών καί εμένα) νά πληρώσουμε ενα επι πλέον χαράτσι 3-4 συντάξεων, για τίς δικές της κραυγαλέες παραλήψεις σκόπιμες η μή, πού αφορά καταβολή αναδρομικών τό 2013 από καθυστερούμενες συντάξεις 2-4 ετων μέ ενταλματα πληρωμής χωρίς νά δοθούν ποτέ βεβαιώσεις για την φορολογική δηλωση του 2014..
Το δικο μου χαράτσι είναι:2.463,69 ευρω αφαιρουμένων 626,56 ευρώ πού εχω ηδη πληρώσει μέ την εκκαθαριση του 2014 δηλαδή 1827,13 ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ...
Μέσα σέ αυτό το ποσό περιλαμβανονται ο συμπληρωματικός φόρος 1162,66 καί.....664,47 ευρω ως τόκοι 5ετίας... του συμπληρωματικού φόρου!!!...
ΞΕΦΤΙΛΕΕΕΕΣ....



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αυτοί που έτρεμαν οι δωσίλογοι: Το Τάγμα του Μαυροθαλασσίτη
21/01/2020
Η επίθεση του ΕΛΑΣ στις φυλακές Αβέρωφ και η τελευταία ημέρα των Δεκεμβριανών
Οδός Κεδρινού, Αμπελόκηποι, 18 Δεκεμβρίου 1944:
Σαν σκιές 12 άνθρωποι περνούσαν σκυφτοί, με γοργά βήματα, από ερείπιο σε ερείπιο για να μην γίνουν αντιληπτοί. Από το μικρό λοφάκι που βρισκόντουσαν έβλεπαν απέναντι τον Λυκαβηττό και χαμηλότερα, στα αριστερά τους, το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Ακριβώς μπροστά τους βρισκόταν ο μεγάλος στόχος τους. Οι φυλακές Αβέρωφ.
Εκεί βρίσκονταν οι μεγαλύτεροι προδότες και δωσίλογοι της χώρας. Οι συνεργάτες των κατακτητών Γερμανών που τώρα, τυπικά, τους φρουρούσαν δυνάμεις της Βασιλικής Χωροφυλακής μέχρι να δικαστούν.
«Ξαποστάστε, ανάψτε ένα τσιγάρο και ελέγξτε τον οπλισμό σας», ψιθύρισε ο αρχηγός της μικρής ομάδας. Από μακριά από τις φυλακές ακούγονταν συνεχώς πυροβολισμοί και εκρήξεις. Η μάχη είχε ανάψει για τα καλά.
Όλοι τους ανήκαν στο 3ο Σύνταγμα Αθηνών του ΕΛΑΣ.
Πέρασαν 10 λεπτά και η ομάδα, πάλι με χίλιες δυο προφυλάξεις, άρχισε να κατηφορίζει την Κεδρινού. Σε ένα σημείο που μια βόμβα από εγγλέζικο αεροπλάνο είχε δημιουργήσει κρατήρα, σταμάτησαν και έστησαν το οπλοπολυβόλο BAR. Τα χαμόσπιτα που υπήρχαν στα σύνορα του Γκύζη με τους Αμπελοκήπους τους προσέφεραν ένα ασφαλές μέρος. Εάν ο εχθρός έκανε αντεπίθεση, θα μπορούσαν να υποχωρήσουν και να διαφύγουν προς το Γαλάτσι. Το BAR, όμως, λάφυρο από τους «συμμάχους», έδινε εγγύηση ότι κανείς δεν θα τολμούσε να πλησιάσει.
Ο μικρότερος της ομάδας, ο 17χρονος Ανδρέας, Αμπελοκηπιώτης, μέλος της ΕΠΟΝ, μεγάλωσε στην οδό Γυθείου και Δ. Πλακεντίας, ακριβώς δίπλα στο σπίτι που ιδρύθηκε η οργάνωση, είχε έτοιμες τις δεσμίδες και τις έδινε στον πολυβολητή, τον 30χρονο Γιώργο. Εκείνος είχε διπλώσει προσεκτικά το δίκοχο του ΕΛΑΣ και το είχε βάλει στην πίσω τσέπη του παντελονιού του. Είχε φέρει το μάτι του στο σκοπευτικό και έριχνε ευθεία προς τον μεγάλο τοίχο της φυλακής. Οι σφαίρες μανιασμένες χτυπούσαν, άφηναν μικρές σπίθες, σφήνωναν στο τσιμέντο και άνοιγαν τρύπες.
«Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί, εεε» είπε ο Γιώργος. «Επί Μεταξά μαρτυρήσαμε εκεί μέσα και τώρα…». Ο Ανδρέας σιγόνταρε με τον ήχο του οπλοπολυβόλου: «Και πού είσαι ακόμη. Σε λίγες ημέρες θα κατέβει και ο Άρης και η Αθήνα θα πέσει σε ένα απόγευμα». Πού να φανταζόταν ότι κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε ποτέ.
Προ των πυλών
Κανένα κεφάλι χωροφύλακα δεν ξεμύτιζε από τον τοίχο. Είχαν καθηλωθεί.
Μέσα στις φυλακές 100 χωροφύλακες είχαν ζαρώσει πίσω από τα μπετά. «Να επικοινωνείτε συνεχώς με τους Άγγλους, από τον ασύρματο, να σπεύσουν προς βοήθειά μας. Οι κομμουνιστές είναι προ των πυλών. Μοιράστε όπλα και στους κρατούμενους», ούρλιαζε ο επικεφαλής μοίραρχος Κώστας Δουκάκης, που πηγαινοερχόταν εδώ και εκεί και έδινε διαταγές. «Τι διάβολο», σκέφτηκε, «μέχρι τα προχθές έπαιρνα διαταγές από αυτούς και τώρα πρέπει να τους σώσω τη ζωή». Και πράγματι μέσα στις φυλακές υπήρχαν κρατούμενοι με την κατηγορία του «προδότη», μερικά από τα πιο ηχηρά ονόματα της χώρας. Τουλάχιστον εκείνα που δεν χωρούσαν να διαμείνουν στα κεντρικά ξενοδοχεία της πόλης, τα οποία είχαν γεμίσει από «υπό περιορισμόν» κατηγορούμενους για δωσιλογισμό.
Στις φυλακές βρισκόταν ο στρατηγός Τσολάκογλου και ο Ιωάννης Ράλλης, που διετέλεσαν κατοχικοί πρωθυπουργοί, ο συνταγματάρχης των Ταγμάτων Ασφαλείας Πλυντζανόπουλος, που είχε ενεργή συμμετοχή στο μπλόκο της Κοκκινιάς και έστειλε στο εκτελεστικό απόσπασμα των Γερμανών Έλληνες ουρλιάζοντας: «Η Κοκκινιά δεν είναι εδώ, η Γερμανία είναι εδώ. Πάρτε το χαμπάρι, θα πεθάνετε όλοι σας». Μέσα από τα τείχη ξεχώριζε επίσης και ο Νίκος Μπουραντάς, ο φόβος και ο τρόμος των Αθηναίων την περίοδο της κατοχής αλλά και ο Παπαδόγκωνας.
Η ιστορία πάντα παίζει περίεργα παιχνίδια. Στα τείχη των φυλακών Αβέρωφ εξελισσόταν μια μάχη πρωτόγνωρη σε ολόκληρη την Ευρώπη. Σε μια ρημαγμένη Ευρώπη που οι συνεργάτες των ναζί πλήρωσαν το τίμημα. Στην Ελλάδα όμως όχι.
Μετά την αποχώρηση των Γερμανών, κάτω από τον Λυκαβηττό, χωροφύλακες υπεράσπιζαν τη ζωή ανθρώπων που αιματοκύλησαν τη χώρα στο πλευρό του κατακτητή. Τυπικά ήταν κρατούμενοι, η Ιστορία θα επιβεβαίωνε αυτό το «τυπικά» λίγες εβδομάδες αργότερα.
Λίγο μακρύτερα, μέσα σε ένα πρόχειρο χαράκωμα που είχε «πιάτο» τον τοίχο των φυλακών, εκεί που χωρίζονταν οι ανδρικές από τις γυναικείες, ο καπετάνιος (ταγματάρχης του ΕΛΑΣ) Σταύρος Μαυροθαλασσίτης, πολεμιστής στα χώματα της Μικρασίας, έδινε συνεχώς διαταγές: «Θα πέσουν, δεν θα αντέξουν. Θα χτυπήσουμε εκεί ακριβώς ανάμεσα στους δυο τοίχους, με όλες μας τις δυνάμεις. Θέλω το BAR από ψηλά από τη Λουκάρεως να μην σταματήσει και να μας καλύπτει. Κρατήστε τρεις εφεδρείες, γιατί κάτι μου λέει ότι σε λίγο θα έρθουν και τα παιδιά με τα κοντά παντελονάκια».
Σε λίγη ώρα μια έκρηξη έσπασε τα τύμπανα των εμπλεκομένων. Επικράτησε μια αφύσικη σιωπή. Από ψηλά στου Γκύζη ακούγονταν μόνο σποραδικές ριπές από το BAR. Όταν κάθισε η σκόνη, ο τοίχος των φυλακών Αβέρωφ είχε διαλυθεί. Ήταν μια άμορφη μάζα από πέτρες και χώματα.
Φτερά στα πόδια
Εκτός από τις εφεδρείες που είχε προνοήσει ο καπετάνιος του ΕΛΑΣ, όλη η δύναμη του 3ου Συντάγματος εφόρμησε στον διαλυμένο τοίχο. Οι δωσίλογοι έτρεχαν να κρυφτούν μέσα στη γυναικεία πτέρυγα, κάποιοι άλλοι με τα όπλα στο χέρι προκλητικά βγήκαν από τον τοίχο και άρχισαν να πυροβολούν. Με φτερά στα πόδια που δίνει ο φόβος, αφού ήξεραν τι τους περιμένει για τα εγκλήματά τους, κάποιοι έφτασαν στην Αλεξάνδρας και από κει κατευθύνθηκαν προς την Κηφισίας.
Οι άνδρες του ΕΛΑΣ μπήκαν μέσα στις φυλακές. Οι περισσότεροι δωσίλογοι, συνεργάτες των Γερμανών, πέταξαν τα όπλα και άρχισαν να παραδίδονται. Οι περισσότεροι εκλιπαρούσαν για τη ζωή τους. Πολλοί είχαν ανάμεσα στο παντελόνι τους σημάδια από ούρα. Φόβος. Θα πλήρωναν για όσα είχαν κάνει με σκοπό το προσωπικό κέρδος. Εκατόν τριάντα δωσίλογοι σχημάτιζαν ουρά ο ένας πίσω από τον άλλον με τους άνδρες του ΕΛΑΣ δεξιά και αριστερά τους να είναι έτοιμοι να τους μεταφέρουν προς τις ανατολικές συνοικίες.
«Θα καλοπεράσετε, πουλάκια μου», «Προδότες, πού είναι τα φιλαράκια σας να σας σώσουν», ακούγονταν λόγια προς τους προδότες που έτρεμαν. Ένας μαχητής του ΕΛΑΣ αναγνώρισε τον δωσίλογο που πρόδωσε τον αδερφό του. Τον πλησίασε, έβγαλε μια φωτογραφία. Του την έδειξε και τον έφτυσε στο πρόσωπο: «Τον θυμάσαι τον Κώστα από την Καισαριανή;» του είπε.
Καθώς οι δωσίλογοι έβγαιναν αιχμάλωτοι, οι άνδρες του ΕΛΑΣ άρχισαν να τους χλευάζουν και να τραγουδούν: «Τίνος είναι, βρε γυναίκα, τα παιδιά; Τίνος είναι, βρε γυναίκα, τα παιδιά; Το ένα μου φωνάζει si, το άλλο μου φωνάζει ja, τίνος είναι, βρε γυναίκα, τα παιδιά; Το ένα είναι του μακαρονά, το άλλο είναι του Γερμαναρά και το τρίτο είναι το δικό μας, γαμώ το κέρατό μας, αγάπη μου γλυκιά».
Ο καπετάνιος του ΕΛΑΣ έδειχνε ευχαριστημένος. Όλα είχαν πάει όπως τα είχε σχεδιάσει. Οι δωσίλογοι ήταν αιχμάλωτοι και θα περνούσαν όλοι τους από λαϊκά δικαστήρια. Η ποινή για τις άθλιες πράξεις τους θα ήταν μία: Θάνατος.
Άγγλοι… φίλοι
Οι ώρες περνούσαν, οι φυλακές βρίσκονταν στα χέρια των ανταρτών. Ανάμεσα στα πτώματα κάποιων δωσίλογων που λιντσαρίστηκαν με το που έπεσε ο τοίχος, κείτονταν και εκείνα κάποιων χωροφυλάκων που πέθαναν κατά τη διάρκεια της πολιορκίας. Το ξημέρωμα ένας βόμβος, μακρινός στην αρχή, εντονότερος σε λίγα λεπτά, διέκοψε την ηρεμία.
Η Βασιλική Αεροπορία της Αγγλίας είχε αποφασίσει να πάρει το παιχνίδι στα χέρια της. Δεν θα άφηνε κάποιους εφεδρικούς αντάρτες να ξεφτιλίσουν το στέμμα. Ο ήχος των Μποφάιτερς και των Σπιτφάιρ, από το 39ο σμήνος της RAF, γινόταν ολοένα και δυνατότερος. Έφτασαν επάνω από τις φυλακές και άρχισαν να αδειάζουν τις ρουκέτες τους. Η περιοχή των Αμπελοκήπων βομβαρδιζόταν. Πέντε αγγλικά αεροσκάφη διέγραφαν κύκλους και χτύπησαν 36 φορές τις ανταρτοκρατούμενες φυλακές.
Οι αντάρτες, που περίμεναν κάτι τέτοιο, είχαν καλυφθεί εγκαίρως. Τα χτυπήματα από τις ρουκέτες, όμως, ήταν σκληρά και συνεχή. Δεν είχαν τρόπο να απαντήσουν. Καθηλώθηκαν. Ξαφνικά η γη άρχισε να τρέμει. Όχι από τις βόμβες, αλλά από τις ερπύστριες. Αγγλικά τανκς έρχονταν από την Αλεξάνδρας. Οι φυλακές έπρεπε να ανακαταληφθούν. Οι δωσίλογοι δεν έπρεπε να πέσουν στα χέρια του ΕΛΑΣ.
«Καπετάνιε, έρχονται τανκς από τη Σκομπία» ούρλιαξε στο αυτί του Μαυροθαλασσίτη, για να ακουστεί επάνω από τον ήχο των βομβών που έσκαγαν γύρω τους, ο λοχίας του ΕΛΑΣ και του έδειξε με το χέρι του προς την περιοχή του Κολωνακίου. «Τους συνοδεύουν και Ριμινήτες». Ο Μαυροθαλασσίτης δεν απάντησε, απλά χαμογέλασε με πίκρα. Οι εντολές του ήταν σαφέστατες: «Δεν χτυπάμε τους Άγγλους».
Οι κυβερνητικές δυνάμεις διέσωσαν από τα χέρια των ΕΛΑΣιτών 189 κρατούμενους. Γρήγορα γρήγορα τους στοίβαξαν σε καμιόνια και τους μετέφεραν στο Παλαιό Φάληρο, όχι σε κάποιες φυλακές, αλλά σε ένα στρατόπεδο των Άγγλων, προκειμένου να είναι ασφαλείς. Δεν κατάφεραν να διαφύγουν από τους αντάρτες του ΕΛΑΣ 130 δωσίλογοι. Οι φυλακές πέρασαν πάλι υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών.
Τα «Δεκεμβριανά» διήρκησαν 33 ημέρες. Ο ΕΛΑΣ, ενώ αρχικά είχε τις τακτικές πρωτοβουλίες στην πρωτεύουσα, στη συνέχεια δεν είχε τις στρατηγικές. Και αυτό του στοίχισε. Μέρα με τη μέρα, οι Άγγλοι, αργά, αλλά σταθερά, άρχισαν να καταλαμβάνουν τη μια μετά την άλλη τις συνοικίες της Αθήνας. Μάταια ο εφεδρικός ΕΛΑΣ της πρωτεύουσας περίμενε να κατέβουν από την Πάρνηθα, που είχαν προσεγγίσει και φτάσει, τα μάχιμα τμήματά του.
Μάταια περίμεναν τον Άρη να μπει στην πόλη. Τον είχαν στείλει όχι εκεί που χρειαζόταν, αλλά στην Ήπειρο. Στις 11 Ιανουαρίου, ημέρα Πέμπτη, ο ΕΛΑΣ υποχωρεί σε όλα τα μέτωπα της πρωτεύουσας και αναγκάζεται να συνθηκολογήσει. Υπογράφεται η ανακωχή ανάμεσα στις βρετανικές δυνάμεις και τον ΕΛΑΣ. Τη συμφωνία υπογράφει ο Σκόμπι και για τον ΕΛΑΣ οι Παρτσαλίδης, Ζεύγος, Αθηνέλλης και Μακρίδης.
Τα επόμενα λεπτά μετά την υπογραφή η χώρα έζησε ένα απίστευτο κύμα «λευκής τρομοκρατίας». Παρακρατικοί, πρώην συνεργάτες των Γερμανών, μπορούσαν να εισβάλουν σε όποιο σπίτι ήθελαν, να βιάσουν, να δολοφονήσουν, να βασανίσουν όποιον ήθελαν, και όχι μόνο να μείνουν ατιμώρητοι για τις πράξεις τους, αλλά και να ανέλθουν στον κρατικό μηχανισμό.
Ο Σταύρος Μαυροθαλασσίτης συνελήφθη και εξορίστηκε στη Μακρόνησο για να αναμορφωθεί από εξαιρετικούς ανθρώπους, μορφωμένους, καλλιεργημένους, γεμάτους ήθος και αγάπη για τον συνάνθρωπό τους, σε εκείνον τον Παρθενώνα λοιπόν έπρεπε να γίνει «Έλλην πατριώτης».
Τον Πλυτζανόπουλο, τον άνθρωπο που ούρλιαζε στο μπλόκο της Κοκκινιάς «η Κοκκινιά δεν είναι εδώ, η Γερμανία είναι εδώ. Πάρτε το χαμπάρι, θα πεθάνετε όλοι σας», για τις υπηρεσίες του στην πατρίδα και σαν γνήσιο πατριώτη, τον Μάρτιο του 1947 το Γ’ Δικαστήριο δωσιλόγων θα τον αθωώσει μαζί με άλλους και στη συνέχεια θα προαχθεί για τις υπηρεσίες του σε υποστράτηγο του κυβερνητικού στρατού. Θα τιμηθεί και επί χούντας που, εκτός των άλλων τιμών, θα διορίσει και τον ανιψιό του Νίκο δήμαρχο στην Κοκκινιά. Την περιοχή που αιματοκύλησε.
Ο 17χρονος Ανδρέας από τους Αμπελοκήπους συνελήφθη από άνδρες της Ασφάλειας και των ταγμάτων ασφαλείας μέσα στο σπίτι του και ενώ ετοιμαζόταν να ανέβει στο βουνό. Μπροστά στα μάτια του ξυλοκόπησαν την ηλικιωμένη μάνα του, ξεγύμνωσαν την αδερφή του και άρχισαν να την κλωτσούν στο στήθος και τα γεννητικά όργανα. Στη συνέχεια τη βίασαν τρεις από αυτούς, ενώ οι υπόλοιποι τραγουδούσαν προκλητικά για να καλύψουν τις φωνές και τα ουρλιαχτά της στη γειτονιά: «Γεια σας ταγματασφαλίτες, χωροφύλακες και χίτες. Δεν είμαστε κομμουνισταί, ούτε και λαοκράται, είμαστε ελληνόπουλα, χίτες, επαναστάται. Γεια σου Μαγγανά μου, γεια σου με τους χίτες τα παιδιά σου».
Ο Ανδρέας δεν κατάφερε να ανέβει στο βουνό. Μεταφέρθηκε στη Μακρόνησο, αφού ήταν σε στρατεύσιμη ηλικία. Υπηρέτησε στο Α ΕΤΟ. Δολοφονήθηκε την 1η Μαρτίου του 1948, μαζί με άλλους 300 φαντάρους στα ενορχηστρωμένα επεισόδια. Ο διοικητής της Μακρονήσου με το περίστροφο στο χέρι έτρεχε πάνω κάτω και φώναζε να συνεχίσουν να πυροβολούν τους ανυπεράσπιστους κρατούμενους φαντάρους: «Δεν βλέπω αίμα, δεν βλέπω αίμα», ούρλιαζε…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φίλοι του ΕΠΑΜ
Ανακοίνωση ΑΚΚΕΛ
Θα απαγορευτεί το τουρκοπρακτόρικο ΚΙΕΦ να λειτουργεί και να κινείται για «ανεξαρτησία» της Θράκης;
Στις αρχές Ιουνίου 2019 το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας ΑΚΚΕΛ ανακοίνωσε ότι απέστειλε επιστολή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητώντας «την απαγόρευση συμμετοχής του κόμματος ΚΙΕΦ στις εκλογές λόγω της απαράδεκτης στάσης που εξέφρασε η επικεφαλής του, απροκάλυπτα υπέρ του τουρκικού καθεστώτος σε περίπτωση ελληνοτουρκικού πολέμου».
Πληροφορηθήκαμε ότι η ηγεσία και στελέχη του κόμματος εξακολουθούν τις τουρκοπρακτόρικες πρακτικές, αυτή τη φορά κινούμενοι για «δημοψήφισμα ανεξαρτησίας» της Θράκης.
Καλούμε τις εισαγγελικές αρχές και τα αρμόδια υπουργεία να δράσουν άμεσα και να προχωρήσουν στην αναστολή λειτουργίας του κόμματος ΚΙΕΦ, διότι θέτει σε κίνδυνο την εθνική ακεραιότητα της Ελλάδας και την εθνική ασφάλεια της χώρας



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενημερωτικό για την πορεία των "επενδύσεων"...
"Την ώρα που ο Τούρκος μεγιστάνας Φερίτ Σαχένκ της Dogus, πουλάει τις συμμετοχές του σε ξενοδοχεία και μαρίνες, καθώς και την ακίνητη περιουσία του, με σκοπό να διακόψει πλήρως τους «δεσμούς» του με την Ελλάδα, την ίδια στιγμή η αμερικανικών συμφερόντων CVC Papital Partners, έχει επιδοθεί σε ράλι εξαγορών.
Τις προηγούμενες ημέρες το αμερικανικό fund απέκτησε από την τουρκική Dogus, τις μαρίνες Φλοίσβου, Ζέας, Γουβιών στην Κέρκυρα και Λευκάδας, ενώ το προηγούμενο διάστημα είχαν προηγηθεί εξαγορές στον τομέα υγείας, καθώς η CVC απέκτησε συμμετοχή στα νοσοκομεία Υγεία, Metropolitan, Ιασώ General, Μητέρα και Λητώ. Πληροφορίες της αγοράς, λένε ότι το γαϊτανάκι εξαγορών από τους Αμερικάνους θα συνεχιστεί και σε άλλους ανερχόμενους τομείς της οικονομίας..."



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Αλεξάντερ Βίννικ πρέπει να ζήσει.Δεν επέτρεψε το ελληνικό κράτος την πρόσβαση ούτε σε γιατρό της Ρωσικής Πρεσβείας.Μια μεθοδευμένη εξόντωση που υποκινείται από τις ΗΠΑ με τη σύμφωνη γνώμη του ελληνικού κράτους.Στο δρόμο που άνοιξε ο Σύριζα με την απέλαση Ρώσων Διπλωματών και τη χειροτέρευση των διπλωματικών σχέσεων με τη Ρωσία και η ΝΔ.Η επιστολή Πομπέο είναι χαρακτηριστική για τον ''αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας'',όπως και οι δηλώσεις του σε άλλο μέσο:''η δολοφονία Σουλεϊμανι είναι μια προειδοποίηση και σε αξιωματούχους της Ρωσίας και της Κίνας''.-Ο Βίνικ παρότι δεν είναι αξιωματούχος είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος για τα συμφέροντά τους.Γι αυτό μεθοδικά και σταδιακά τον οδηγούν στον αργό θάνατο.Ο Μr Bit Coin Alexander Vinnik που έχει αναστατώσει τράπεζες και κυβερνήσεις,τραπεζικό κεφάλαιο,μονοπωλιακούς ομίλους και αστικές κυβερνήσεις Πρέπει να Ζήσει.
Η κατάργηση της Δίκαιης Δίκης πέρασε με νόμο στις ΗΠΑ και στη Μεγάλη Βρετανία λίγο μετά την εισβολή στο Αφγανιστάν και στον Ιράκ αντίστοιχα.

Ζωή Κωνσταντοπούλου
Σήμερα ανακοίνωσαν στον Αλεξάντερ Βίννικ ότι του απαγορεύουν να καλεί οποιονδήποτε τηλεφωνικά εκτός από εμένα, τον Ρώσο συνήγορό του και τη γυναίκα του.
Μετά από λίγο του ανακοίνωσαν ότι μπορεί να καλεί μόνο εμένα.
Μετά από λίγο του δήλωσαν ότι απαγορεύεται να τον καλώ εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος στο Νοσοκομείο.
Ο Αλεξάντερ βρίσκεται στην 33η ημέρα απεργίας πείνας.
Χθες εμποδίσθηκε η εξέτασή του από ιατρό που απέστειλε η Πρεσβεία της Ρωσίας.
Με κάθε τρόπο η Κυβέρνηση προσπαθεί να τον τρομοκρατήσει, να τον απελπίσει, να τον πανικοβάλει, σε μια στιγμή μεγάλης αγωνίας, ενώ η υγεία του έχει επιδεινωθεί.
Διακόπτουν τις επικοινωνίες του ώστε να γίνει τι; Να κάνουν τι;
Ένας άνθρωπος 30 μήνες έγκλειστος, χωρίς κατηγορία, στα όρια της ύπαρξης, που παλεύει με μόνο όπλο το σώμα του και τη ζωή του, υφίσταται και ψυχολογικό πόλεμο.
Κύριε Μητσοτάκη, κύριε Χρυσοχοΐδη, είστε φοβεροί παλληκαράδες, που τα βάζετε με έναν άνθρωπο κρατούμενο, άρρωστο, εξουθενωμένο κι απελπισμένο
Κυρία Σακελλαροπούλου, είστε μεγάλη υπερασπίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που δεχθήκατε να εφορμήσετε στα δικαιώματα αυτού του ανθρώπου και να του στερήσετε όσα απολαμβάνει κάθε άνθρωπος, ακόμη κ τη δίκαιη δίκη, και αύριο θα σας ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η εξουθένωση, ο βασανισμός και η εξόντωση αυτού του ανθρώπου είναι έγκλημα.
Αυτοί που το διαπράττουν, αργά ή γρήγορα θα ελεγχθούν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



'Μνήμη χρυσόψαρου και Julian Assange''
Έρχεται ο συνήγορος υπεράσπισης του Ασάνζ Χ.Μπράνκο και θα μιλήσει σε μία από τις εκδηλώσεις ο Μάκης Μπαλαούρας και η εφημερίδα Εποχή.Το ενδιαφέρον τους για τον Ασάνζ βέβαια ήλθε μετά από πολύ καιρό.Δεν έπρεπε να δυσαρεστήσουν τα υπερατλαντικά αφεντικά τους και θυμήθηκαν τον Ασάνζ τον τελευταίο καιρό που έγιναν αντιπολίτευση και έπρεπε να πουλήσουν αριστερό παραμυθι στους ψηφοφόρους τους και τους απογοητευμενους αριστερούς.
Κάποιοι θυμούνται όμως και δεν θα ξεχάσουν ότι καμία εφημερίδα του Σύριζα δεν είχε αναδειξει το θέμα της σύλληψης και των μεθόδων εξόντωσής του.
Τώρα που έχει βουήξει όλος ο πλανήτης πήραν μια πρωτοβουλία,διότι έχουν τα μέσα και θα πουλήσουν για άλλη μια φορά ''Αριστερά,Ελευθερία του Τύπου και Δικαιώματα'' με τη σύμφωνη γνώμη της Αμερικανικής Πρεσβείας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



'Ο Φεμινισμός του Κεφαλαίου''
Η επιλογή της κυρίας Σακελλαροπούλου εκφράζει τον ψευτοφεμινισμό της ελίτ.Μια κοπέλα που δουλεύει στα Έβερεστ δεν έχει τίποτα κοινό με την κυρία Σακελλαροπούλου.Στην κυρία Σακελλαροπούλου βρίσκει τον εαυτό της η κυρία Βαρδινογιάννη, όλα τα γυναικεία στελέχη που πλαισιώνουν τα κόμματα εξουσίας και οι χρυσοκάνθαρες εταιρειών.
.Η κυρία Σακελλαροπουλου εκφράζει την υποταγή της δικαστικής εξουσίας στις διαταγές της ολιγαρχίας του Κεφαλαίου.Η κυρία Σακελλαροπουλου εκφράζει πολλα εγκλήματα σε βάρος του ελληνικού λαού.Εκφράζει την υποταγη ανακριτών στις απειλες ισχυρων παραγοντων του κεφαλαιου,εκφραζει την νομιμοποιηση των μνημονιων,αλλα την εξαιρεση των δικαστικων απο τις μειώσεις μισθών.Εκφράζει το χρηματοπιστωτικό κεφαλαιο.Εκφραζει τον Καραγκιοζη που εσκυβε την κεφαλη του και τον σβέρκωνε ο ισχυρός.Ειναι απλως μια μούμια που συνεργάζεται και εχει δοσοληψιες με τους ισχυρούς..Μια μαριονέτα που τους υπερασπίζεται θεσμικά και τώρα ο αγώνας της δικαιώνεται για την άνοδο της στην κοινωνική ιεραρχία.Το ελληνικό δικαστικό σύστημα έπαιξε βρώμικο ρόλο και παίζει ακόμη..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Αυγή είναι κομματικό δημοσιογραφικό μαγαζί που το πληρώνει ο Βαρδινογιάννης και ο Λάτσης[η δωσιλογική οικογένεια των Λάτσηδων από το Κατάκολο από παλιά χρηματοδοτεί την Αυγή].Ένα μαγαζί ελλειμματικό που καθυστερεί τις πληρωμές των εργαζομένων.Ο Τζανακόπουλος ήταν και είναι ένας καριερίστας,μια πολιτική πόρνη πολυτελείας.Προφανώς εκφράζει το Σύριζα και τη Σακελλαροπούλου η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.Εξαλλου με νόμο της συντρόφου του Έφης Αχτσιόγλου το 2019 ψηφίστηκε ο νομος για την καταργηση της Κυριακάτικης Αργίας.Προφανώς και είναι ευρωπαΪκή οδηγία αυτό και ολοι τα ιδια αφεντικά υπηρετούν.Επισης εκφραζει το Σύριζα η διωξη του Αλεξαντερ Βίνικ που η κυρια Σακελλαροπουλου ως προεδρος του ΣΤΕ[επί Σύριζα έγινε πρόεδρος του ΣΤΕ] στήριξε με κάθε μέσο.
Είναι λογικό να ταυτίζονται με την επιλογή του Μητσοτάκη.Υπηρετούν την ίδια πολιτική και τσακίζουν με κάποιες μικροδιαφορές τις υποτελείς τάξεις.Νομίζω ότι το γράφημα της ΕΕ είναι χαρακτηριστικό.Σχεδόν το 40 τοις εκατό του ελληνικού λαού δεν μπορεί να επιβιώσει στοιχειωδώς.Ουδεμία έκπληξη.Έκπληξη είναι και παραμένει ο εγκλωβισμός του ελληνικού λαού στο Σύριζα και στη Νέα Δημοκρατία.Ξεκάθαρα όσοι μένουν σε κόμματα εξουσίας μένουν για λόγους βολεματος.
Δ. Τζανακόπουλος: Η νέα Πρόεδρος εκπροσωπεί πολλά για τα οποία παλεύει και ο ΣΥΡΙZA




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο νόμος του 2019 του Συριζα που άνοιγε το δρόμο στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας. Προσωπικά μιλώντας δεν θα ψωνίσω ποτέ Κυριακή.-Αυτος τώρα εδώ ο ιδιοκτήτης των  JAMBO θέλει μια κατάληψη στο σπίτι του, απαλλοτρίωση των επιχειρήσεων του και μετά να τον βάλεις να ξαναπάρει την επιχείρηση στα χέρια του. Αυτοί υπάρχουν όσο η εργατική τάξη είναι δέσμια κομμάτων και μηχανισμών που την εγκλωβίζουν και δεν την αδρανοποιούν,μιας και η ίδια ως τάξη είναι υπεύθυνη για την απελευθέρωσή της.
«Πολυτέλεια» θεωρεί την κυριακάτικη αργία ο ιδιοκτήτης των Jumbo
 ο ιδιοκτήτης των Jumbo, Απόστολος Βακάκης, χαρακτήρισε επί της ουσίας «πολυτέλεια» την κυριακάτικη αργία. Τόνισε πως «δεν ξέρω κατά πόσο η απόφαση να μην ανοίγει καμία Κυριακή είναι προς όφελος των εργαζομένων».
Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας jumbo, Απόστολος Βακάκης, χαρακτήρισε επί της ουσίας «πολυτέλεια» την κυριακάτικη αργία και με ειρωνικό ύφος ανέφερε ότι θα έπρεπε να εξεταστεί το ενδεχόμενο αργίας και για τη Δευτέρα και την Τετάρτη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα ήταν αστείο να φανταστούμε πως όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι φασίστες, μιλάμε πραγματικά για συγκέντρωση που μπορεί να χαρακτηριστεί " πάνδημη"..
Η λογική του " συλλαλητηρίου", τα κείμενα, η αφίσα, ο πυρήνας των οργανωτών μπορούν πραγματικά να χαρακτηριστούν "πατριωτικής κατεύθυνσης".
Στην πολιτική, όπως και στη φύση, δεν μπορεί να υπάρξει κενό... Κάποιος το καλύπτει!

Βούλιαξε η προκυμαία!
Πορεία μετά τη συγκέντρωση προς τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου
22/1/2020

1:00 μμ Πορεία προς τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου μετά το πέρας των ομιλιών και της συγκέντρωσης στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
Διακριτική η παρουσία της αστυνομίας, η οποία περιφρούρησε το συγκεντρωμένο πλήθος καθ' όλη τη διάρκεια των συγκεντρώσεων.
12:00 Οι ομιλίες
Του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη
Του Δημάρχου Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη
Του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρου
Του προέδρου της Μόρια
Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση:
11:40 Οι κάτοικοι της Μόριας της Παναγιούδας και του Αφάλωνα καταφτάνουν στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
11.30: Η Άντισσα λέει Όχι στη νέα δομή με δικό της πανό έξω από το Δημοπτικό Θέατρο Μυτιλήνης, λίγο πριν ξεκινήσει η συγκέντρωση
9:30 πμ:
Νέκρωσε η πόλη της Μυτιλήνης από σήμερα το πρωί με καθολική συμμετοχή των καταστημάτων, και των επιχειρήσεων εστίασης στην απεργία. Κλειστά όλα και σε Καλλονή, Πάμφιλα, Μόρια, Παναγιούδα.
Από τις 9.30 το πρωί προσέρχονται πολίτες στις συγκεντρώσεις στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης και στην Πλατεία Σαφούς.
Η πρώτη έχει ώρα προσέλευσης στις 12 το μεσημέρι στο Δημοτικό Θέατρο, όπου θα μιλήσουν ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μουτζούρης, οι Δήμαρχοι Λέσβου, κ.κ. Κύτελης και Βέρρος και ο πρόεδρος της Μόριας.
Η δεύτερη, του Εργατικού Κέντρου έχει ώρα προσέλευσης στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς.
Κατεβαίνουν διαδηλωτές και από τα χωριά στην πόλη της Μυτιλήνης.
Στις επάλξεις από το πρωί ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, Παναγιώτης Παπαρίσβας «ελέγχει» καταστήματα και επιχειρήσεις για τη συμμετοχή τους στην απεργία.
Όλα κλειστά στη Μόρια, στην Παναγιούδα και στα Πάμφιλα, κλειστή και η αγορά της Μυτιλήνης.
Από τα σούπερ-μάρκετ και άλλες αλυσίδες θα περάσει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Βαγγέλης Μυρσινιάς.
Στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου αναμένεται να μιλήσει και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, Παναγιώτης Παπαρίσβας, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στο Δημοτικό Θέατρο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΑΜΑΛΑ -ΕΛΕΕΙΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΑΡΧΑΙΝΤ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ
19 Ιανουαρίου 2020 7:21 μ.μ.
Ισραηλινές δυνάμεις επέσπευσαν την Κυριακή μια παλαιστινιακή σχολειο και τρομοκρατούσαν τους μαθητές της στο χωριό Deir Nizam, δυτικά της Ραμάλα στην κεντρική κατοικημένη Δυτική Όχθη.
Σύμφωνα με την Υπηρεσία Παλαιστινιακών Ειδήσεων και Πληροφοριών (WAFA), οι στρατιώτες εισέβαλαν στο σχολείο και λεηλάτησαν τις αίθουσες διδασκαλίας, προκαλώντας πανικό και φόβο στους φοιτητές, καθώς οι στρατιώτες απειλούσαν να τους κρατήσουν.
Οι στρατιώτες ισχυρίστηκαν ότι πετρες φέρονται να ρίχνονται από μερικούς μαθητές σε οχήματα παράνομων εποίκων κοντά στο χωριό.
Σε σχετικά νέα, πρόσφατα ισραηλινές δυνάμεις, κατεδάφισαν τα θεμέλια ενός νέου σχολείου που ήταν υπό κατασκευή, ανατολικά της πόλης Yatta, νότια της κατεχόμενης πόλης της Δυτικής Όχθης της Χεβρώνας.
Το άρθρο 26 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου δηλώνει ότι όλοι έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση και ότι η εκπαίδευση πρέπει να κατευθύνεται στην πλήρη ανάπτυξη της ανθρώπινης προσωπικότητας και στην ενίσχυση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαφωνώ πέρα για πέρα με τη δημιουργία οποιαδήποτε κλειστής δομής "φιλοξενίας" στη Λέσβο ή σε άλλο νησί ή οπουδηποτε αλλου στην Ελλαδα.
Επίσης χρόνια τώρα διατρανώνω μαζί με τόσους άλλους πολίτες της Λέσβου την αξίωση να κλείσει το κέντρο στη Μόρια ως έχει. Δυστυχώς απλές λύσεις, πέρα από αυτές τις θέσεις, δεν υπάρχουν. Το πρόβλημα είναι πανελληνιο και ο,τι και να γίνει τοπικά, θα υστερεί.
Το δόγμα του "αβίωτου βίου" για τους Ελληνες είναι επιλογή της αρχουσας ταξης και της ΕυρωΕνωσης, μια επιλογή κουτσή και στραβή που τελικά αντανακλά στο εσωτερικό της Ευρώπης περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει τάχα κρατώντας "απέξω" τους κατατρεγμένους Ελληνες οι οποιοι πρεπει να αντικατασταθουν από λαθρομεταναστες ισλαμοφασιστες.
Εννοείται κανείς δε θέλει να υιοθετήσει το μόνο βιώσιμο μοντέλο στο σύγχρονο λαθρομεταναστευτικό : τον προσανατολισμό δηλαδή όλων των δυνάμεων, κοινωνικών και πολιτικών προς την κατεύθυνση της εξάλειψης της παγκόσμιας φτώχειας, της νεοαποικιοκρατίας και την αλλαγη των λαθρομεταναστων που πρεπει να καταλαβουν ότι καλυτερη ζωη πρεπει να παλεψουν και να αγωνιστουν να φτιαξουν στις χωρες τους, και όχι να διαλυσουν τις δικες μας.
Σε πιο πρακτικό επίπεδο, πρεπει οι Ελληνες να αντιδρασουν στην δημιουργία πολλών λαθρομεταναστευτικών μικρό-δομών τοπικά που θα διαλυουν την οποια  ζωή υπαρχει στην επαρχια και θα τις μετατρεπει σε ερημωμένες πόλεις, στην ύπαιθρο και όπου η ζωή εκεί κανονιακα θα επρεπε να είναι τόσο καταφύγιο για τον Ελληνα (και όχι για το παιδί του λαθρομεταναστη που θα μεγαλώσει ως δικό μας παιδί αλλα δεν θα διστασεινα σηκωσει οπλο εναντια στον Ελληνα) όσο για τον ντόπιο που θα δει πράγματα που έχουν νεκρώσει για αυτόν (σχολεία περιφερειακά, χωράφια, ελαιώνες, κτηνοτροφία κτλ) και αναγκαζεται να γινει ο ιδιος μεταναστης,  να του παίρνουν και το πατρικο σπιτι για να ζησουν εκει λαθρομεταναστες και στην καταλληλη στιγμη να περασουν όλα στον αδηφαγο Σουλτανο.
Πλέον όποιος τα λέει αυτά μπορεί και να βαφτιστεί φασιστας, τι και αν υπάρχουν μελέτες, τι κι αν υπάρχουν χιλιαδες ρεπορταζ και παραδείγματα...Το μόνο που φαίνεται να έχουμε σαν επιλογή είναι είτε να τους πετάξουμε "στη θάλασσα" είτε σε κάποια άθλια φυλακή. Αυτό στη χώρα του Ξένιου Δία, οσον αφορα τον ξενο όχι τον ισλαμοφασιστα λαθροεισβολεα που τον φερνουν με εντολη ακομα και του ξεφτιλοΟΗΕ φυτευτο, στη χώρα του χριστιανισμού, της θρησκείας της αγάπης του Άλλου Ελληνα, της Δημοκρατίας που εχουμε μεσα μας οι Ελληνες και ενοχλει ολους τους ξενους που πιστευουν στην απολυταρχια. Στο Σύνταγμα της Ελλαδας κάθε κατατρεγμένος δούλος έχει κατοχυρωμένο δικαίωμα μόλις πατήσει στο χώμα της να μην μπορεί κανείς να τον πειράξει. Κατατρεγμενος δουλος, όχι λαθροεισβολεας βεβαια, που του βαζουν διαφημιση στη χωρα του να ερθει στην πτωχευμενη Ελλαδα για να ζει με επιδοματα σε βαρος των Ελληνων. Κατατρεγμενος δουλος όπως οι Τουρκοι αριστεροι πολιτικοι προσφυγες, τους οποιους εχουν χαρακτηρισει «τρομοκρατες» κατά απαιτηση του Σουλτανου και τους παραδιδουν πισω στις σουλτανικες αρχες.
Λυπάμαι ιδιαίτερα που αυτά τα πράγματα στις αμέσως επόμενες κινητοποιήσεις στη Λέσβο ξανά δε θα ακουστούν. Λυπάμαι γιατί ενω καταλάβουμε πόσο τεράστιο πρόβλημα είναι η ισλαμοφασιστικη λαθροεισβολη στη Νέα Νομαδική Εποχή που μας εχουν καταντησει θα προτάξουμε πάλι το τοπικό έναντι στο πανελληνιο σαν έναν άνθρωπο που θέλει να νικήσει με μια ομπρέλα ένα τσουνάμι.
Και λυπάμαι γιατί όσο γενναίοι και να είμαστε, πάλι θα ξεσηκωθούμε όχι εναντίων αυτών των πραγμάτων που φτιάχνουν ισλαμοφασιστες λαθροεισβολεις αλλά εναντίον των ίδιων των Ελληνων. Συνανθρώπων μας που δε θέλουν να είναι θυματα των λαθροεισβολεων, που θέλησαν να κανουν περιουσια εις βαρος μας μακριά από τα σπίτια τους, και να μας κανουν εμας κλωτσοσκούφια και περιφρονημένους περισσοτερο από ότι μας εχει το επισημο κρατος και η γερμανικη ευρωενωση. Πάλι όπως λένε στη Λέσβο "αντί για το γάιδαρο, θα βαράμε το σαμάρι".
Θα αρχίσουμε πάλι να αναμασάμε αυτα που ολοι γνωριζουμε, χωρις να κανουμε τιποτε,  "ξέρω εγώ τι γίνεται, φταίει ο Σόρος", ισλαμοποιήσεις και τόσα αλλα που τα ξερουμε ολοι. Και αυτό στη χώρα που πλέον οι πολίτες της...διδάσκονται πλέον από πληρωμενους δικαιωματικους δημοσιογράφους και φυλλάδες και δικαιωματικα site της κακιάς ώρας.
Και λυπάμαι γιατί θα εμπλακούν σε αυτό και τα σχολεία, αλλα δυστυχως μονο για λιγο, μεχρι να περασει η επικαιροτητα, και μετα τα παιδια θα ξαναγυρισουν στην καθημερινοτητα τους, γιατι είναι πολύ δυσκολο να τα βαλεις με ολοκληρο το συστημα.
Θέλει τρομερή ειλικρίνεια και θέλει όλα αυτά τα πνευματικά και ηθικά εφόδια που συλλογικά στερούμαστε. Με δομές ή χωρίς, με Μόρια ή χωρίς, με λαθροεισβολεις ή λαθρομεταναστες, που τους αποκαλουν οι κυβερνωντες «προσφυγες»  ή δίχως κανέναν υπευθυνο κυβερνοντα στο νησί, να μου το θυμηθείτε, ο εχθρός είναι ήδη εντός των πυλών. Είναι κάπου μέσα μας. Ίσως αυτόν φοβόμαστε τόσο και αντιδρούμε έτσι.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Φίλοι του ΕΠΑΜ
ΑΚΚΕΛ. Αυτός είναι ο λόγος που η Γερμανία απέκλεισε την Ελλάδα από την Διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη
 Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020, 23:54
Η Ελλάδα ΔΕΝ είναι εθνικά κυρίαρχο κράτος, είναι κατεχόμενη γεωγραφική έκταση, αυτός είναι ο λόγος και οι ΗΠΑ-Γερμανία (ως οι βασικές Δυνάμεις Κατοχής) το διαλαλούν σε όλο τον κόσμο. Είναι ίσως η πρώτη επιβολή στην διεθνή κοινότητα της αντίληψης ότι η Ελλάδα έχει στάτους κατεχόμενης χώρας (χωρίς εθνική κυριαρχία = κατεχόμενη) και γίνεται με έμπρακτο τρόπο για αποδοχή τετελεσμένου.
Στην Διάσκεψη λαμβάνουν μέρος κυρίαρχα κράτη (εκτός από την διχασμένη Λιβύη), για τα οποία η Γερμανία και οι ΗΠΑ δεν μπορούν να αμφισβητήσουν ανοιχτά ότι δεν είναι εθνικά κυρίαρχα στο έδαφός τους και στην υποστήριξη για ότι θεωρούν ως συμφέρον τους. Η Γερμανία μεν ανέλαβε εξωτερικά την εφαρμογή αυτής της επιβολής, αλλά δεν είναι η μοναδική δύναμη Κατοχής σήμερα πάνω στο σβέρκο των Ελλήνων όπως ήταν στην πρώτη Κατοχή το '40.
Δεν είναι μόνο η Γερμανία που χρησιμοποιεί την Διάσκεψη για την Λιβύη για να επιβάλει διεθνώς την αποδοχή και συνενοχή στην αντίληψη ότι η Ελλάδα ΔΕΝ είναι κυρίαρχη χώρα και ότι τα κλειδιά κυριαρχίας στην γεωγραφική έκταση της Ελλάδας τα κατέχει η Γερμανία.
Αυτό όμως που έχει σημασία τώρα είναι αν οι άλλες χώρες (Ρωσία και Κίνα τουλάχιστον) και ο Χαφτάρ, κάποια στιγμή ΣΥΝΤΟΜΑ θα τονίσουν αυτό το στοιχείο, δηλαδή της μη κυριαρχίας του ελληνικού λαού στη γεωγραφική έκταση της Ελλάδας: την δεύτερη Κατοχή στην οποία έχει βρεθεί η χώρα μας και ότι δόλια αποκλείστηκε η Ελλάδα.
Η πρώτη φορά που έγινε αφαίρεση από την Ελλάδα στοιχείων άσκησης εθνικής κυριαρχίας σε διεθνές επίπεδο, αν θυμάστε, ήταν κατά την πρώτη περίοδο του Μνημονίου, όταν η Γερμανία και άλλοι δορυφόροι του σημερινού ναζιστικού κλίματος, αφαίρεσαν το δικαίωμα ψήφου της Ελλάδας στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσωρινά μεν αλλά πιθανότατα και ως βολιδοσκόπηση για σοβαρότερες προσπάθειες επιβολής όπως γίνεται τώρα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλλοδαπη γιατρος που εχει προσληφθει στο Ελληνικο Δημοσιο, αρνηθηκε να κανει εκτρωση σε γυναικα. Πιθανον η αλλοδαπη γιατρος είναι μουσουλμανα.
Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020, 17:14
Όταν η άμβλωση πραγματοποιηθεί νόμιμα και με ασφάλεια, δεν αυξάνεται ο κίνδυνος για ψυχιατρικά ή σωματικά προβλήματα. Οι γυναίκες συνήθως επιθυμούν να τερματίσουν την εγκυμοσύνη χρησιμοποιώντας μη ασφαλείς μεθόδους όταν απαγορεύεται η πρόσβαση σε νόμιμη άμβλωση. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πολλές επιπλοκές, όπως ατελής έκτρωση, σήψη, αιμορραγία ή βλάβη σε εσωτερικά όργανα, στείρωση. Οι μη ασφαλείς εκτρώσεις είναι από τους κυριότερους λόγους θνησιμότητας ανάμεσα στις γυναίκες παγκοσμίως. Εκτιμάται πως κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 20 εκατομμύρια μη ασφαλείς εκτρώσεις και προκαλούν εκατομμύρια ατυχημάτων. Μόνο το 40% των γυναικών παγκοσμίως μπορούν να έχουν πρόσβαση σε νόμιμες εκτρώσεις ενώ ένα 35% μπορεί να προβαίνει νομίμως σε εκτρώσεις αν όμως πληρούν συγκεκριμένα σωματικά, ψυχικά και κοινωνικοοικονομικά κριτήρια. Οι μη ασφαλείς πρακτικές εκτρώσεων οδηγούν τις γυναίκες σε 70.000 θανάτους το χρόνο περίπου και σε 5 εκατομμύρια μόνιμες δυσλειτουργίες.
Για να μειωθεί ο αριθμός των μη ασφαλών εκτρώσεων, οι οργανισμοί υγείας δίνουν έμφαση στην νομιμοποίηση της άμβλωσης και στην εξασφάλιση της εύκολης πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας από τις γυναίκες.
Αυτά ισχύουν για την επιστημονική ιατρική κοινότητα. Για το Κέντρο Υγείας Πατησίων, όχι. Στο Σταθμό Προστασίας Μητέρας-Παιδιού-Εφήβου του Κέντρου Υγείας Πατησίων, η γυναίκα που επιθυμεί να διακόψει την κύηση, αντιμετωπίζεται με επικριτικά σχόλια, θρησκευτική κατήχηση και σταυροκοπήματα από ιατρό και νοσηλεύτρια. Και με άρνηση εξέτασης και παροχής υπηρεσιών υγείας. Με ό,τι αυτό ενδέχεται να συνεπάγεται για τη ζωή της, τη σωματική και συναισθηματική της ακεραιότητα.
Η συγκεκριμένη καταγγελία αφορά τον Σταθμό Προστασίας Μητέρας-Παιδιού-Εφήβου του Κέντρου Υγείας Πατησίων, όπου η γυναικολόγος Μεντίνα Αλή Δούνια όχι μόνο δεν παρείχε τις απαιτούμενες ιατρικές υπηρεσίες σε έγκυο γυναίκα που είχε κλείσει ραντεβού, αλλά η ίδια μαζί με τη νοσηλεύτρια του ιατρείου προσπάθησαν να τη μεταπείσουν σχετικά με το θεσμοθετημένο δικαίωμα σε άμβλωση, με ανακριτικού τύπου ερωτήσεις με τις οποίες ζητούσαν εξηγήσεις για την απόφασή της και πληροφορίες για την προσωπική της ζωή, καθώς και με διάφορες εκφοβιστικές και δεισιδαιμονικές διατυπώσεις, σχετικά με τις “τρομερές επιπλοκές” της άμβλωσης για το γυναικείο σώμα, οι οποίες όσο ανυπόστατες (επιστημονικά) κι αν είναι, όταν λέγονται από στόμα ιατρού φαντάζουν ως η απόλυτη αλήθεια. Κατά τη διάρκεια του ραντεβού εν τέλει, δεν έγινε καμία ιατρική εξέταση και δε δόθηκε καμία ενημέρωση για τη διαδικασία έκτρωσης που επέλεξε η γυναίκα. Μόνο κατήχηση και ανάκριση.
Αυτά εγιναν στο ιατρείο της γυναικολόγου Μεντίνας Αλή Δούνια στο Κέντρο Υγείας Πατησίων, και για όλους τους λόγους του κόσμου δεν θα σταματήσουμε στιγμή να αγωνιζόμαστε απέναντι σε κάθε είδους έκφανση της καθυστερημενης χριστιανομουσουλμανικικής βίας.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάηκαν 20 αυτοκίνητα σε διαφορετικες περιοχές μέσα στη νύχτα και καθώς ξεπροβαλε η Αυγή στο Μεντεγιν μες σε καπνούς και σε βρισιές, οι δυνάμεις του Θείου Νόμου είπαν πως το έκαμαν αναρχικοί, οι οποίοι τώρα ξεπήδησαν από τα grupos affinidados ενός ανύπαρκτου Ντουρουτι.Πανω που τα λένε στην εκπομπή τα στελέχη, παίρνει ένας ακροατής :"καλησπέρα. Στη γειτονια μου έκαψαν ένα αμάξι και σήμερα βρήκαμε κάτω δύο ταυτότητες αστυνομικές.Ο δημοσιογράφος πάγωσε. Συνεχίζει ο ακροατής :θέλω να πω στον κύριο ΧρυσοχοΪδη ότι καταλαβαίνω το άγχος του να ιδρύσει ομάδα κρούσης ενάντια στην ριζοσπαστικότητα και το πολιτικο έγκλημα, αλλα οι παλιοί ξέρουν. Το γεγονός ότι δίνουν μεροκάματο σε ασφαλιτες για να προφυλαξουν το νέο γύρο αστικής επίθεσης σε βάρος μας δεν σημαίνει ότι εμείς μασάμε κουτόχορτο".-Πως σας γαμησε έτσι ο ακροατής; πώς σας πετσοκοψε έτσι;;;;;;;σας πέταξε μες στ' αλεύρι εφετζιδικα ποντικάκια.-Περιμένουμε δήλωση Ραγκουση για να νοιώσουμε ολοκληρωμένοι.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



''Ελληνική Ναυτιλία και Εφοπλιστές''
Οι Έλληνες εφοπλιστές έχουν στην κατοχή τους σχεδόν 5000 πλοία εκ των οποίων μόνο τα 750 έχουν ελληνική σημαία.Εχουν ιδρύσει σε χώρες της Ασίας ναυτικές σχολές ώστε να μπορούν να παίρνουν πιο φτηνό εργατικό δυναμικό και τα πληρώματά τους αποτελούνται από εργαζόμενους διαφορετικών εθνικοτήτων και οικονομικών απολαβών.Έχουν στα πλοία τους πάντα τους ένοπλους μισθοφόρους-προστάτες ώστε όταν περνούν από επικίνδυνα περάσματα να ανοίξουν πυρ σε όσους προσπαθήσουν να προσελκύσουν το εκάστοτε πλοίο εφόσον ο συσχετισμός δύναμης το επιτρέπει.
Ας δούμε όμως τι συμβαίνει τον τελευταίο χρόνο:τον τελευταίο χρόνο όλο και περισσότερα εμπορικά πλοία Ελληνών εφοπλιστών δέχονται επιθέσεις από ''πειρατές'' είτε στη Σομαλία είτε στον Κόλπο της Γουινέας,όπου αυτή τη στιγμή είναι το πιο επικίνδυνο σημείο,μιας και το 82% των απαγωγών του προσωπικού των πλοίων γίνεται εκεί.
Γιατί όμως γίνεται εκεί;;-οι Ελληνες εφοπλιστές σε συνεργασία με τις πολυεθνικές εταιρείες και τις κυβερνήσεις χωρών όπως της Σιέρα Λεόνε,της Γκαμπόν κτλ ληστεύουν τους ντόπιους.Δεν καταβάλουν φόρους ούτε πληρώνουν τα συμφωνηθέντα γι αυτά που προμηθεύονται από το εκάστοτε λιμάνι.Οι ''πειρατές''που αναφέρουν όλα τα βρωμοκάναλα είναι άνθρωποι που δεν μπορούν να ζήσουν,διότι υγεία δεν έχουν,υποδομές δεν έχουν και ενίοτε χρησιμοποιούνται από τις ντόπιες μαφίες για να εκβιάσουν τους Ελληνες εφοπλιστές προκειμένου να δώσουν μέρος των χρημάτων που οφείλουν να δώσουν στις τοπικές αρχές,από τις οποίες μικρό μέρος των χρημάτων θα πάει και στους αφρικανούς εργαζόμενους που περιμένουν να ζήσουν από το εμπόριο ως καλλιεργητές,ψαράδες κτλ..
Δυστυχώς μέσα σε αυτό το πλαίσιο απαγάγουν μέλη του πληρώματος,προκειμένου να πάρουν τα λεφτά.Σε συνθήκες άθλιες άνθρωποι του πληρώματος μπορούν να κρατηθούν 3 ή και 4 μήνες προκειμένου οι Έλληνες Εφοπλιστές να κάνουν παζάρια ώστε να δώσουν λιγότερα χρήματα από τα προβλεπόμενα.
Πρόσφατα άνθρωπος καρκινοπαθής ελληνικής καταγωγής απελευθερώθηκε και ερχόμενος στην Ελλάδα έκανε μήνυση στην πλοιοκτήτρια εταιρεία.Ο εργοδότης του κύριος Προκοπίου τον απέλυσε χωρίς αποζημίωση και ο άνθρωπος πρέπει να κάνει χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες στη συνέχεια για να αντιμετωπίσει τον καρκίνο στο πάγκρεας.Η περιγραφή του ανθρώπου για όσα πέρασε,αλλά και για τις συνθήκες που επικρατούν στο πλοίο και στα διάφορα περάσματα είναι συγκλονιστική.Κρατώ την τελευταία φράση του από τη συνέντευξή του στο Μηνά Τσαμόπουλο:''πρέπει να πούμε την αλήθεια στον κόσμο.Αυτοί που μας απαγάγουν δεν μπορούν να ζήσουν.Πραγματικοί Πειρατές είναι οι εργοδότες μας,που μας αναγκάζουν να υποστούμε των παθών μας τον τάραχο και μας υποχρεώνουν να κάνουμε ιδιωτική ασφάλιση και στο τέλος θα μας πάρουν τα λεφτά και θα μας απολύσουν αν πούμε την Αλήθεια''.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Εφοπλιστής Νίκος Πατέρας έχει καρκίνο και πήγε στις Ηπα. Ο κυρ Νίκος που ήταν ασυρματιστης σ'ένα πλοίο του Πατέρα έχει καρκίνο, αλλά δεν μπορεί να πάει στο εξωτερικό ούτε σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Μόνο στο Δημόσιο μπορεί.
Καθυστερούν οι χημειοθεραπείες και στην Κρήτη, λόγω έλλειψης βασικών φαρμάκων – Σε απόγνωση ασθενείς και γιατροί
Μπορεί η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών με μια δωρεά 6 εκατ. ευρώ να αγοράζει κλινοσκεπάσματα για όλα τα νοσοκομεία της χώρας, όμως υπάρχουν πιο επείγουσες ανάγκες που κοστίζουν ζωές.
Προγραμματισμένες χημειοθεραπείες καθυστερούν σε πολλά νοσοκομεία της χώρας, μεταξύ των οποίων και της Κρήτης, λόγω ελλείψεων σε αντινεοπλασματικά φάρμακα, σύμφωνα με την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου.
Όπως αναφέρει η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), το τελευταίο διάστημα δέχεται πολλές καταγγελίες για ελλείψεις βασικών αντινεοπλασματικών φαρμάκων οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα την μεγάλη καθυστέρηση και σε πολλές περιπτώσεις ακύρωση προγραμματισμένων χημειοθεραπειών, ενώ, ασθενείς και γιατροί βρίσκονται σε απόγνωση.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Θέμα ημερών είναι, όπως όλα δείχνουν, η ανακοίνωση της ελληνικής στρατιωτικής εμπλοκής στον ευαίσθητο χώρο του Περσικού Κόλπου, με την Αθήνα να έχει αποφασίσει να στείλει στη Σαουδική Αραβία μία μοίρα αντιαεροπορικών πυραύλων Patriot, η οποία θα συνοδευτεί από το απαραίτητο προσωπικό για τη λειτουργία και τη φύλαξή της.
Υπολογίζεται ότι περισσότερα από 100 άτομα των Ενόπλων Δυνάμεων θα βρεθούν στο Ριάντ, την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας...-O Σαουδάραβας ουαχαβίτης πρίγκηψ Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν είναι πολύ περήφανος για την στενή συνεργασία του με το ελληνικό κράτος.

Θέμα ημερών είναι, όπως όλα δείχνουν, η ανακοίνωση της ελληνικής στρατιωτικής εμπλοκής στον ευαίσθητο χώρο του Περσικού Κόλπου, με την Αθήνα να έχει αποφασίσει να στειλει στη Σαουδικη Αραβια Patriot

Η Αθήνα στέλνει φρεγάτα και Patriot στο Ριάντ
Θέμα ημερών είναι, όπως όλα δείχνουν, η ανακοίνωση της ελληνικής στρατιωτικής εμπλοκής στον ευαίσθητο χώρο του Περσικού Κόλπου, με την Αθήνα να έχει αποφασίσει να στείλει στη Σαουδική Αραβία μία μοίρα αντιαεροπορικών πυραύλων Patriot, η οποία θα συνοδευτεί από το απαραίτητο προσωπικό για τη λειτουργία και τη φύλαξή της.
Υπολογίζεται ότι περισσότερα από 100 άτομα των Ενόπλων Δυνάμεων θα βρεθούν στο Ριάντ, την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, προκειμένου να ενισχύσουν την εναέρια φύλαξή της. Ταυτόχρονα, πληροφορίες αναφέρουν ότι στον Περσικό Κόλπο θα βρεθεί και ελληνικό πολεμικό πλοίο (πιθανότατα η φρεγάτα «Σπέτσες», η οποία θα ενταχθεί στη γαλλική δύναμη που περιπολεί στην περιοχή).
Υπενθυμίζεται ότι το σενάριο της διπλής παρουσίας εκεί (και πύραυλοι και φρεγάτα) είχε αποκλειστεί αρχικά από την Αθήνα, ωστόσο οι πιέσεις για την πραγμάτωσή του φαίνεται πως είναι αρκετά έντονες.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟΚΛΙΜΑ(ΓΚΡΕΤΑ).... ΑΣΕ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΜΟΥ....



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ιδιοκτήτης των Jumbo Βακάκης έχει αμύθητη περιουσία[αυτός που έχασε το γιο του σε δυστύχημα, ο οποίος ξεκλήρισε και μια ολόκληρη οικογένεια,με τον πατέρα να είναι ο μόνος που κατάφερε να ζήσει επειδή δεν βρισκόταν στο σταθμευμένο όχημα ].Είναι γνωστό ότι πίσω από τη πυρκαγιά στην Πεντέλη τέλη του 90 ήταν και αυτός,μιας και μια πολύ μεγάλη έκταση που κάηκε απαλλοτριώθηκε από τον κύριο για να φτιάξει τη βίλα του.
Ο Βακάκης έκανε νταλαβερια και με τον Ντόγκους,από τον οποίο αγόρασε εξαόροφη πολυκατοικία στο Κολωνάκι,ενώ κάνει παιχνιδι με αμερικανούς επιχειρηματίες.Ο Βακάκης είναι πάμπλουτος και θεωρεί ότι η Κυριακάτικη Αργία ειναι πολυτέλεια.Ειναι λογικο βεβαια,διότι αν δουλευει κανείς 7 μέρες την εβδομαδα στα Jumbo με ένα μήνα άδεια θα γινει Βακάκης στη θέση του Βακάκη.-Σαν ιθαγενείς μας αντιμετωπίζουν.
Δεν φτάνει να μην ψωνίζει κανεις,αλλα ειναι σημαντικο να μην ψωνιζει κανεις Τις Κυριακες ουτε στα Jumbo ούτε πουθενά.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Μη τσουβαλιάζονται πολίτες.
Στις διαμαρτυρίες, των συντάξεων δεν είναι όλοι ΚΚΕ, ούτε στων τεχνητών μεταναστευτικών
ροών όλοι Χ.Α.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Μακρόν βάζει τις φωνές σε Ισραηλινούς στρατιώτες: «Περάστε έξω»
 Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020, 20:45
«Περάστε έξω». Ο Εμανουέλ Μακρόν απαίτησε από άνδρες της ισραηλινής ασφάλειας να αποχωρήσουν από μια εκκλησία στην Ιερουσαλήμ κατά την επίσκεψή του στην Βασιλική της Αγίας Άννας.
Η τρικολόρ κυματίζει πάνω από την Βασιλική της Αγίας Άννας στην Ιερουσαλήμ, στα τείχη της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ, από τότε που έγινε δώρο από τους Οθωμανούς στον Γάλλο αυτοκράτορα Ναπολέοντα τον Γ’ το 1856.
Η Γαλλία θεωρεί πρόκληση όταν η ισραηλινή αστυνομία εισέρχεται σε εκκλησιαστικό συγκρότημα, σε ένα τμήμα της Ιερουσαλήμ και καταλήφθηκε και προσαρτήθηκε από το Ισραήλ στον πόλεμο του 1967.
Το σημερινό επεισόδιο αποτελεί déjà vu και θυμίζει την επίσκεψη στην ίδια εκκλησία το 1996 του Ζακ Σιράκ όταν ο τέως πρόεδρος της Γαλλίας έχασε την υπομονή του με μέλη των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας, λέγοντας σε έναν από αυτούς ότι η μεταχείρισή του ήταν μια «πρόκληση», απειλώντας να αναχωρήσει από την χώρα. Ο Σιράκ είχε αρνηθεί να μπει στην εκκλησία της Αγίας Άννας, μέχρι να φύγουν οι ισραηλινές δυνάμεις από το σημείο.
Το βίντεο δείχνει τον Μακρόν, στριμωγμένο στο κέντρο ενός πολυπληθούς κύκλου μεταξύ των μελών της δικής του υπηρεσίας προστασίας και του προσωπικού των ισραηλινών δυνάμεις ασφαλείας, ανάμεσά τους αρκετοί ένστολοι αστυνομικοί, κάτω από μια αψιδωτή πύλη που οδηγεί στην εκκλησία.
Ο Γάλλος πρόεδρος τότε φωνάζει στα αγγλικά στους Ισραηλινούς φύλακες ασφαλείας: «Δεν μου αρέσει αυτό που κάνατε μπροστά μου». Χαμηλώνοντας τον τόνο της φωνής του, στη συνέχεια τους είπε: «Περάστε έξω. Συγγνώμη, ξέρετε τους κανόνες. Κανείς δεν χρειάζεται να προκαλέσει οποιονδήποτε».
Μιλώντας μετά σε δημοσιογράφους ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε πως το περιστατικό έληξε ευχάριστα και έδωσαν τα χέρια με τους αξιωματικούς των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας.
Σε ερωτήσεις για το περιστατικό, εκπρόσωποι της ισραηλινής κυβέρνησης και αστυνομίας δεν απάντησαν.
Πριν φτάσει στην εκκλησία, ο 42χρονος Γάλλος ηγέτης περπάτησε στην Παλιά Πόλη, μίλησε με καταστηματάρχες και σταμάτησε στον Πανάγιο Τάφο, ενώ επισκέφτηκε το Χαράμ αλ-Σαρίφ, ή Όρος του Ναού, από τους σημαντικότερους θρησκευτικούς χώρους στην Ιερουσαλήμ, ενώ προσευχήθηκε στο Τείχος των Δακρύων. Πριν αναχωρήσει για τη Ραμάλα, ο Μακρόν κάλεσε για «συμφιλίωση» των μεγάλων θρησκειών.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στους δρόμους οι αντικυβερνητικοί χαφιεδες των αμερικανων του Λιβάνου
 Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020, 13:15
Το νεοσυσταθέν υπουργικό συμβούλιο του Λιβάνου συνεδρίασε σήμερα για πρώτη φορά, ενώ την ίδια ώρα χαφιεδες των αμερικανων εκαναν καταστροφες  εκφραζοντας την αντίθεσή τους κλείνοντας δρόμους στη Βηρυτό.
Η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο υπό τον Λιβανέζο πρόεδρο Μισέλ Αούν, μία ημέρα αφότου ο πρωθυπουργός Χάσαν Ντίαμπ ανακοίνωσε την οριστική σύνθεση της κυβέρνησής του.
Οι πληρωμενοι χαφιεδες των αμερικανων στον Λίβανο είναι στους δρόμους από τις 17 Οκτωβρίου με αίτημα την αποχώρηση της κυβερνησης, την οποία κατηγορούν για κακοδιαχείριση και διαφθορά, όπως παντα λενε τα φασιστομουτρα. Οι κινητοποιήσεις βοηθησαν στην παραίτηση τον δεξιο Σάαντ Χαρίρι από την πρωθυπουργία.
Σήμερα χαφιεδες των αμερικανων εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη νέα κυβέρνηση της χώρας, καταγγέλλοντας ότι οι υπουργοί επιλέχθηκαν από τα μεγάλα πολιτικά κόμματα, όπως η Χεζμπολάχ και οι σύμμαχοί της, το κίνημα Αμάλ και τον πρόεδρο Μισέλ Αούν.
«Είναι μαριονέτες της Χεζμπολάχ και του Αούν» δήλωσε ένας χαφιες των αμερικανων. «Δεν εκπροσωπούν όλους τους φαλαγγιτες φασιστες Λιβανέζους» πρόσθεσε.
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του χθες ο Ντίαμπ δεσμεύθηκε να ακούσει τα αιτήματα των χαφιεδων των αμερικανων, που ζητούν φαλαγγιτικη «ανεξάρτητη» δικαστική εξουσία, ανάκτηση των καταχρασθέντων δημόσιων πόρων αλλά και ανάκαμψη της οικονομίας του Λιβάνου, και να πιασει η κυβερνηση ένα αυγο και να το κουρεψει.
Σήμερα ο Λιβανέζος πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι η χώρα είναι αντιμέτωπη με οικονομική «καταστροφή», υπογραμμίζοντας τις «τεράστιες προκλήσεις» που αναμένουν την κυβέρνησή του.
«Είμαστε αντιμέτωποι με μια καταστροφή και πρέπει να απαλύνουμε τις επιπτώσεις αυτής της καταστροφής για τους Λιβανέζους» επεσήμανε ο Ντίαμπ.
Από τη μεριά του, ο Μισέλ Αούν δήλωσε απευθυνόμενος στη νέα κυβέρνηση ότι το έργο της είναι «ευαίσθητο», καθώς πρέπει να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση στον Λίβανο, να κερδίσει την εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών αλλά και των Λιβανέζων.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΙΒΑΝΟΣ
Νέα κυβέρνηση
ΒΗΡΥΤΟΣ.--
Τη συγκρότηση νέου ευέλικτου κυβερνητικού σχήματος που θα απαρτίζεται από 18 υπουργούς παρουσίασε χτες βράδυ στον Πρόεδρο του Λιβάνου, Μισέλ Αούν, και τον πρόεδρο της Βουλής, Ναμπίχ Μπέρι, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός (πρώην υπουργός Παιδείας) Χασάν Ντιάμπ.
Πληροφορίες λιβανέζικων ΜΜΕ ανέφεραν ως χαρακτηριστικό την ανανέωση στη νέα κυβέρνηση με τη συμμετοχή τεχνοκρατών και «ανεξάρτητων» επιστημόνων, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτούς τον οικονομολόγο δρ Γάζι Ουάζνι που προβλεπόταν να πάρει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομίας, τον πρώην εκπρόσωπο της χώρας στον Αραβικό Σύνδεσμο, δρ Νασίφ Χίτι, ενώ ο στρατηγός Μισέλ Μενασά προοριζόταν για το υπουργείο Αμυνας και τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Τη θέση του υπουργού Ενέργειας φαινόταν να καταλαμβάνει ο Ρέιμοντ Γαζάρ, καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Λιβάνου.
Η συγκρότηση νέας κυβέρνησης στο Λίβανο αναμενόταν εδώ και καιρό.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΡΑΚ
Μακραίνει η λίστα των σκοτωμένων χαφιεδων των αμερικανων
ΒΑΓΔΑΤΗ.--
Δεν έχει τέλος η αιματοχυσία σε βάρος χαφιεδων των αμερικανων στο Ιράκ. Μέσα στο τελευταίο διήμερο σκοτώθηκαν από τις σφαίρες ή τα δακρυγόνα τουλάχιστον έξι χαφιεδες των αμερικανων και τραυματίστηκαν πολλές δεκάδες άλλοι, δίχως να φαίνεται κάποιο σημάδι στον ορίζοντα για αποκλιμάκωση της βίας από τη μεριά των δυνάμεων καταστολής και της υπηρεσιακής κυβέρνησης.
Η εκρηκτική κατάσταση στην πρωτεύουσα Βαγδάτη και σε μεγάλες πόλεις του σιιτικού νότου, όπως η Καρμπάλα και η Βασόρα, συνεχίστηκε και χτες, καθώς πραγματοποιήθηκαν νέες κινητοποιησεις των χαφιεδων των αμερικανων με ποικίλα αιτήματα, που στρέφονται κατά της διαφθοράς όπως λενε παντα τα φασιστομουτρα που καθοδηγουνται από την CIA και φτάνουν μέχρι τη διεξαγωγή νέων πρόωρων εκλογών όπως ζητανε οι αμερικανοι.
Οι κινητοποιησεις των χαφιεδων των αμερικανων στο Ιράκ έχουν ξεκινήσει από τις αρχές Οκτώβρη. Από τα πυρά της αστυνομίας ή άγνωστων και ασύλληπτων ελεύθερων σκοπευτών έχουν έκτοτε σκοτωθεί πάνω από 500 χαφιεδες και έχουν τραυματιστεί πολλές χιλιάδες άλλοι χαφιεδες.
Ο Πρόεδρος του Ιράκ Μπαρχάμ Σάλεχ αναμένεται να ορίσει νέο πρωθυπουργό αυτήν τη βδομάδα, μετά την, προ μηνών, παραίτηση του Αντελ Αμπντελ Μάχντι, υπό την πίεση των χαφιεδων των αμερικανων. Ο Σάλεχ έχει να επιλέξει μεταξύ τριών πολιτικών για να ηγηθούν μιας μεταβατικής κυβέρνησης ώστε να εκτονωθεί η οργή των αμερικανων.