Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Κυριακη 26 Ιανουαριου 2020


Κι όμως, δεν πέρασε!
Τινάχτηκε στον αέρα η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας που επιχειρήθηκε στο Jumbo της Πρέβεζας. Η συγκέντρωση έξω από το κατάστημα, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων και ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης, το ανάγκασε να παραμείνει κλειστό.
Μια πρώτη νίκη και ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την ανατροπή των ρυθμίσεων των κυβερνήσεων Τσίπρα και Μητσοτάκη που καταργούν την κυριακάτικη αργία.
Ένας αγώνας που η έκβασή του θα κριθεί όχι βέβαια μόνο από την Πρέβεζα, αλλά από την αντίσταση σε κλίμακα πανελλαδική.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από τις πιο μεγάλες εργατικές κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων το χθεσινό συλλαλητήριο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και κάποια στιγμή απόλυτη σιωπή, που την ακολούθησε η μυριόστομη κραυγή "Αθάνατοι!".
Επρόκειτο για ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των συναδέλφων τους που έχουν χάσει τη ζωή τους στα εργασιακά κάτεργα. Μόνο αυτή τη βδομάδα υπήρξαν δύο εργάτες νεκροί, στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα και στο ορυχείο στην Εύβοια.
Μια μακάβρια υπενθύμιση ότι τα εγκλήματα που βαφτίζονται "εργατικά ατυχήματα" έχουν σπάσει ρεκόρ αυτά τα μνημονιακά χρόνια, με τις εκάστοτε κυβερνήσεις να σιωπούν επιδεικτικά.
Οι τράπεζες και τα πρωτογενή πλεονάσματα χρειάζονται πολύ αίμα. Πάρα πολύ αίμα...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πραγματοποιείται αυτή την ώρα (Σαββατο πρωι 11.00 ωρα) το μεγάλο συλλαλητήριο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, αλλά διαπιστώνω πως δεν απασχολεί και πολύ -και μάλλον καθόλου- την πλειονότητα των αριστερών, αν κρίνω από την απουσία δημοσιεύσεων και εδώ μέσα.
Μάλλον, γιατί εργαζόμενοι όπως αυτοί της ΛΑΡΚΟ ίσως και να μην υπάρχουν, όπως αποφαίνονται, δεκαετίες τώρα, οι θεωρίες περί εξαφάνισης της "παραδοσιακής εργατικής τάξης".
Δεν υπάρχουν, γιατί δεν φαίνονται. Πού να ξυπνάς αξημέρωτα και να τρέχεις στις αφετηρίες των λεωφορείων για τον Ελαιώνα, το Πέραμα ή το Θριάσιο, ας πούμε, για να δεις κάτι τέτοιους "ανύπαρκτους"!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είμαι σε γάμο με σπουδαίο μπουφέ και βλέπω σε βιντεακια τι τρώνε οι κινέζοι και οι Ιάπωνες και δεν έχω αγγίξει τον μπουφέ...
Βρήκα τρόπο να αδυνατίσω
 Δεν έχουν αφήσει ζώο για ζώο που να μη το φάνε. Και τα αγοράζουν ζωντανα
εδώ τα τρώνε ζωντανά...
https://twitter.com/_leolionheart_/status/1220769171333533698?s=09&fbclid=IwAR0DShwhjkbMZD8kJ2gW7TCMGuAX_mZdJWuW4mwB2kkk3ZHapsWoIB_nv00
στην πόλη μου υπάρχει τσαιναταουν πλέον και δημιουργήθηκε πρόβλημα γιατί απλωναν στα μπαλκόνια για αποξήρανση σκυλιά, μέχρι που επενέβη η αστυνομία



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι τραμπούκοι του Χρυσοχοϊδη εβγαλαν για μία ακόμα φορά τά συμπλέγματα που κουβαλάνε καί τά κτηνώδη ενστικτά τους,αυτή τή φορά σέ ενα 11χρονο παιδάκι...«Διατάχθηκε ΕΔΕ»..Στα αρχίδια μας...
26.01.2020, 12:43
Aστυνομικός χτύπησε 11χρονο αγόρι στη μέση του δρόμου
Νέο κρούσμα αναίτιας αστυνομικής βίας και μάλιστα σε βάρος ενός παιδιού συνέβη χθες και καταγράφηκε σε βίντεο κλειστής κάμερας ασφαλείας.
Ειδικότερα, άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σταμάτησαν για έλεγχο χωρίς λόγο ένα 11χρονο αγόρι και ένας από τους τέσσερις τον χτύπησε στο κεφάλι . Το περιστατικό έγινε γνωστό από καταγγελία ενός εργαζομένου στο νοσοκομείο, όπου μετέφερε το παιδί ο πατέρας του.
Στην ανάρτησή του στο Facebook o καταγγέλλων σημειώνει πως το αγόρι «ήταν σε άθλια κατάσταση τρομαγμένο φοβισμένο και με εμφανή την ταλαιπωρία που υπέστη» και πως το συμβάν έληξε όταν μπήκε «ένα Ι.Χ. στο στενό  ενώ οι "μπάτσοι" τα μαζεύουν και φεύγουν ανενόχλητοι».
Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί
Μετά τη δημοσιοποίηση του γεγονότος, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε πως «με απόφαση του Αρχηγείου οι αστυνομικοί τίθενται σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάσσεται σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης».
«Σχετικά με βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και απεικονίζει περιστατικό βιαιοπραγίας αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε βάρος ανηλίκου ημεδαπού  στο Μενίδι, ανακοινώνεται ότι ήδη από χθες η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, για τα αποτελέσματα της οποίας θα υπάρξει σχετική ενημέρωση» αναφέρει η σχετική ανακοίνωσε που καταλήγει ως εξής:
«Έχει ληφθεί μέριμνα ώστε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής να επικοινωνήσει με την οικογένεια του ανηλίκου και να διατεθεί υπηρεσιακός ψυχολόγος για την υποστήριξη του, εφόσον το επιθυμεί.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δέν πατε νά γαμηθείτε μέ την Χωρα που εχετε φτιάξει,ξεφτίλες μέ τόν καπιταλισμό σας,τά παντα εμπορευματοποιημένα..Οι πραγματικοί βρυκόλακες πού πίνουν το αιμα τών φτωχών καί αδύναμων είναι πλεόν μιά εφιαλτική Πραγματικότητα...

ΗΠΑ: ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΑΖΙΚΑ ΕΞΑΓΩΓΙΜΟ ΠΡΟΪΟΝ
22/01/2020
Οι ΗΠΑ είναι μια από τις μόνες χώρες του αναπτυγμένου κόσμου που πληρώνει τους ανθρώπους που δίνουν αίμα, το περισσότερο από το οποίο πωλείται στο εξωτερικό — το 70% του πλάσματος σε ολόκληρο τον κόσμο πηγάζει από την Αμερική. Καθώς οι εμπορευματοποιημένες αιμοδοσίες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, το αίμα αποτελεί πλέον το 2% των εξαγωγών της χώρας, περισσότερο από όσο το καλαμπόκι ή η σόγια.
Αναμένεται περισσότερη ανάπτυξη στα «προϊόντα αίματος», σύμφωνα με έναν αναλυτή ο οποίος πανηγύριζε για την αύξηση της τάξης του 13% μεταξύ 2016-2017.
Σύμφωνα με μία έρευνα, ο μέσος «πωλητής αίματος» βγάζει περίπου το ένα τρίτο του εισοδήματός του από το αίμα. Η Κάθριν Έντιν του πανεπιστημίου Πρίνστον έχει αποκαλέσει την εμπορική βιομηχανία αίματος ως «η πηγή που κρατά ζωντανούς τους φτωχούς των 2 δολαρίων την ημέρα».
Συνεντεύξεις του Mintpress News με πωλητές αίματος αποκαλύπτουν «ένα μείγμα ανάπηρων, άστεγων, ανύπαντρων γονέων και φοιτητών», που περιγράφουν ένα σύστημα τυχαίων και αρπακτικών πληρωμών, οι οποίες κυμαίνονται ευρέως από μέρα σε μέρα.
Η χρόνια αφαίμαξη προκαλεί ληθαργία και νοητικές βλάβες. Οι απελπισμένοι Αμερικανοί επιτρέπεται να δίνουν αίμα δύο φορές την εβδομάδα, 104 φορές τον χρόνο. Όμως η απώλεια τόσου πλάσματος μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία, οι περισσότερες από τις οποίες δεν έχουν ερευνηθεί. Περίπου το 70% των πωλητών αίματος παρουσιάζει επιπλοκές υγείας. Οι πωλητές έχουν λιγότερη πρωτεΐνη στο αίμα τους, κάτι που τους θέτει σε κίνδυνο για λοιμώξεις και παθήσεις του ήπατος και των νεφρών.
Πολλοί από τους συνήθεις πωλητές υποφέρουν από σχεδόν μόνιμη κόπωση και είναι στο όριο της αναιμίας. Όλα αυτά για έναν μέσο όρο 30 δολαρίων ανά επίσκεψη. Μία από αυτούς, η Ρέιτσελ, περιγράφει την παγίδα στην οποία βρίσκονται πολλοί από τους εργαζόμενους φτωχούς:
«Με απέρριψαν δύο φορές — τη μία επειδή ήμουν πολύ αφυδατωμένη και μία επειδή ήμουν αναιμική. Η φτώχεια δημιούργησε ένα σκατένιο παράδοξο, όπου δεν μπορούσα να φάω, και επειδή δεν μπορούσα να φάω τα επίπεδα σιδήρου μου δεν ήταν αρκετά υψηλά για να μου επιτραπεί να δώσω αίμα. Ουσιαστικά για μία εβδομάδα είχα μείωση μισθού, λεφτά που χρειαζόμουν απελπισμένα για το νοίκι και τους λογαριασμούς και τα φάρμακά μου».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



25/ Ι/2015 επέτειος τής εκλογικής νίκης του σύριζα.Μετά τήν αλητεία της ηγεσίας του αποτελεί μιά μαύρη μέρα για όλη την αριστερά
Αυτό που τελικά φανηκε ξεκάθαρα ηταν οτι ο Τσίπρας μέ μιά μικρή φραξιονιστική ομαδα γύρω του Δραγασακης,Σταθακης,Παπαδημούλης,Παππαςκλπ είχαν δεσμευτεί προσχεδιάσει καί προσυμφωνήσει μέ τά Ιμπεριαλιστικά κέντρα ΗΠΑ,ΕΕ,ΔΝΤ,ΝΑΤΟ,Λεσχη Μπιντελμπεργκκλπ καί το Ελληνικο Μεγαλο Κεφάλαιο - από τό 2012 - πίσω από τίς πλατες του Ελληνικού Λαού,Τών Βουλευτών καί τού κόμματος..τήν μετεπειτα πορεία μέ τό 6μηνο θέατρο διαοπραγματευσης...Σέ αυτόν τό σχεδιασμό καί τα ΚΟΝΕ συμμετείχε σημαντικά από την αρχη καί ο - εκλεκτός τού Soros - ΓΙανης μέ ενα ν ασχετα αν στο τελος τά τσουγκρισανε ελαφρώς...για αλλους λόγους



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο κορονοϊος στην Κίνα έχει μολύνει τα δυτικά μέσα ενημέρωσης με οξεία κινεζοφοβια. Η κατάσταση εντείνεται από την γενικη-κατάσταση.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι φυλακισμένοι στη φυλακή Belmarsh αποδεικνύονται πιο ηθικοί από ολόκληρη τη δυτική αυτοκρατορία
25/1/2020
Σε κάποια ανανεωτικά καλά νέα για τον Julian Assange, η WikiLeaks αναφέρει ότι ο ιδρυτής της έχει τελικά απομακρυνθεί από την απομόνωση σε μια διαφορετική πτέρυγα στη φυλακή Belmarsh όπου μπορεί να έχει κανονικές κοινωνικές αλληλεπιδράσεις με 40 άλλους κρατούμενους.
Αυτή η φανταστική είδηση αναδεικνύει ένα τεράστιο βάρος από τα στήθη εκείνων από εμάς που διαμαρτύρονται για την σκληρή και ασυνήθιστη μεταχείριση του Assange από τα χέρια μιας διεθνούς συμμαχίας κυβερνήσεων που στρέφεται να κάνει ένα δρακόντειο δημόσιο παράδειγμα ενός δημοσιογράφου του οποίου οι εκδόσεις εκθέτουν εγκλήματα πολέμου στις ΗΠΑ. Ο μοναχικός περιορισμός είναι μια μορφή βασανιστηρίων και ένας ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ επιβεβαίωσε ότι ο Assange δείχνει σαφή συμπτώματα ότι είναι θύμα ψυχολογικών βασανισμών που προκλήθηκαν από τη δίωξη του από τις συντονισμένες προσπάθειες της Ουάσινγκτον, του Λονδίνου, της Στοκχόλμης, της Καμπέρα και του Κίτο .




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Θεσσαλονίκη: Σοκαρισμένη η μαθήτρια που αναγκάστηκε να γλείψει “τουρκική” τουαλέτα! Όλα τα στοιχεία
 26.01.2020 | 05:29
Η επτάχρονη που άλλαξε σχολείο αποκάλυψε τα πάντα. Για το θέμα έχει ήδη διαταχθεί έρευνα από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης αλλά και από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης...
Ένα αρρωστημένο “παιχνίδι” που οδήγησε σε καταστάσεις μπούλινγκ και ακραίου εξευτελισμού. Ο λόγος για την 7χρονη μαθήτρια που αναγκάστηκε να γλείψει “τουρκική” τουαλέτα στο σχολείο της, από συμμαθητές της.
Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στους γονείς της το θύμα του περιστατικού, μία μαθήτρια της Β’ Δημοτικού, την προηγούμενη βδομάδα έπαιζε με τέσσερις συμμαθητές της στην αυλή του σχολείου. Κατά τη διάρκεια διαλείμματος μία μαθήτρια της Ε’ Δημοτικού, ένας συμμαθητής και δύο συμμαθήτριές της έθεσαν μία δοκιμασία, μιμούμενοι το παιχνίδι challenge, που κάνει θραύση στο διαδίκτυο.
Η μικρή μαθήτρια δεν κατάφερε να φέρει εις πέρας τη δοκιμασία, οπότε – σύμφωνα με τους σκληρούς κανονισμούς του παιχνιδιού – εκείνοι είχαν δικαίωμα να της βάλουν όποια ποινή ήθελαν. Τα παιδιά ξέφυγαν από την προσοχή των εκπαιδευτικών και πήγαν στην τουαλέτα τη συμμαθήτριά τους. Εκεί την ανάγκασαν να γλείψει “τουρκική” τουαλέτα.
Σοκαρισμένη η μαθήτρια αποκάλυψε τα πάντα στους γονείς της και αρνήθηκε να επιστρέψει στο σχολείο. Οι γονείς της, που πήγαν στο σχολείο να διαμαρτυρηθούν ζήτησαν να μετεγγραφεί το παιδί τους σε άλλο σχολείο.
Για το θέμα έχει ήδη διαταχθεί έρευνα από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης αλλά και από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με το συμβάν να έχει προκαλέσει αναστάτωση σε γονείς και μαθητές.
Στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, υποβλήθηκε καταγγελία για επίθεση από γονείς σε βάρος εκπαιδευτικών, ενώ γονείς ζητούν να καταλογιστούν ευθύνες στους δασκάλους. Ενήμερη για το θέμα είναι και η Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης η οποία αναμένεται να καλέσει γονείς, εκπαιδευτικούς και κάθε εμπλεκόμενο στην υπόθεση, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες μέσα στις οποίες συνέβη το περιστατικό.
Τι λέει ο διευθυντής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας
“Το περιστατικό αυτό συνέβη στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Ήταν μια διαδικασία παιχνιδιού στο διάλειμμα του ολοήμερου. Ζήτησαν από την υπεύθυνη του ολοήμερου άδεια για να πάνε τα παιδιά στην τουαλέτα, προκειμένου να εφαρμόσουν, όπως αποδείχτηκε, το σχέδιο του παιχνιδιού. Δεν υπήρχε έλεγχος της κατάστασης από την εκπαιδευτικό διότι δεν υπάρχει εποπτεία στις τουαλέτες” αναφέρει ο διευθυντής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας μιλώντας στο newsit.gr.
“Ενημερώθηκε η διεύθυνση του σχολείου για το περιστατικό, γίνανε όλες οι νόμιμες διαδικασίες, ενώ κλήθηκαν στο σχολείο και οι γονείς των παιδιών. Θα γίνει πειθαρχικός έλεγχος για να αποδοθούν ευθύνες. Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να υπάρχει σύνεση και να λύσουμε το θέμα όσο πιο ήρεμα γίνεται. Για εμένα αυτό που έγινε δεν ήταν bullying, ήταν ένα κακό παιχνίδι και μια κακιά στιγμή. Τώρα το πως και το αν η μαθήτρια “έγλειψε” την τουαλέτα, θα αποδειχτούν όλα σύντομα Ήδη έχουν κινηθεί όλες οι διαδικασίες πειθαρχικού ελέγχου, αλλά οποιοδήποτε πρόβλημα και να συμβαίνει, με συναίνεση λύνεται”.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020
Η Βολιβία διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με την Κούβα μετά από επαφές με τις ΗΠΑ

Της απόφαση της de facto κυβέρνησης της Βολιβίας να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με την Κούβα προηγήθηκαν επίσημες επαφές με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τόσο στη χώρα αυτή όσο και στη Λα Πας.
Το μέτρο αυτό ανακοινώθηκε σήμερα (24/1) από τον Υπουργό της Προεδρίας, Γιέρκο Νούνιες, απουσία της Βολιβιανής Υπουργού Εξωτερικών, Κάρεν Λονγκάριτς, η οποία επισκέπτεται επισήμως τις Ηνωμένες Πολιτείες και δύο ημέρες μετά την παρουσία στη Λα Πας του υφυπουργού Πολιτικών Υποθέσεων, Ντέιβιντ Χέιλ.

Εμπειρογνώμονες δήλωσαν ότι «καθώς η Κούβα είναι ένα είδος εμμονής της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ και αντικείμενο μιας εχθρικής πολιτικής της Ουάσινγκτον», θα ήταν συνεπές στις επαφές αυτές η βορειοαμερικανική πλευρά να έχει ενθαρρύνει το καθεστώς να συνταχθεί στην πολιτική αυτή.
Ο Χέιλ συναντήθηκε με την de facto πρόεδρο Τζανίνε Άνιες και σχετικά με τα συμφωνηθέντα ανακοινώθηκε μόνο ότι μίλησαν για τις διμερείς σχέσεις και την διαπίστευση ενός νέου πρεσβευτή των ΗΠΑ και για την υποστήριξη, σύμφωνα με πολλούς παρεμβατική, της Ουάσιγκτον στην αυτοανακηρυχθείσα πρόεδρο.
Ανέφερε ότι η κυβέρνησή του αποφάσισε να στείλει νέο πρεσβευτή στη Βολιβία, κάτι που το καθεστώς επιδιώκει από την εγκαθίδρυσή του, σε σημείο ώστε μια από τις πρώτες αποφάσεις του ήταν να δώσει διαπίστευση στον δικό του, μετά από αρκετά χρόνια διατήρησης σχέσεων σε χαμηλό επίπεδο, κατόπιν της απόρριψης του πρώην προέδρου Έβο Μοράλες στην παρεμβατικότητα της Ουάσιγκτον.
Από την πλευρά του, η Υπουργός Εξωτερικών Λονγκάριτς συναντήθηκε χθες στις Ηνωμένες Πολιτείες με τον βορειοαμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών Νέιθαν Σέιλς, για να ασχοληθούν με θέματα συνεργασίας, εμπορίου και καταπολέμησης της τρομοκρατίας, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή της συνάντησης.
Η υπουργός συζήτησε επίσης με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ), Λουίς Αλμάγκρο, όργανο της αντικουβανικής πολιτικής της Ουάσινγκτον, και του πρόσφερε στήριξη για την επανεκλογή του στο αξίωμα, προωθούμενη από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Προηγουμένως, την περασμένη Δευτέρα, η υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ένα από τα γεράκια της εξωτερικής πολιτικής του Λευκού Οίκου, ο οποίος εξέφρασε στην επισκέπτρια μεγάλο ενδιαφέρον για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ΕΠΑΜ ήταν παρών στο συλλαλητήριο ενάντια στο ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ που έγινε στις 25 Γενάρη 2020 στην Αθήνα, μετά από κάλεσμα των σωματείων των εργαζομένων της βιομηχανίας. Ήδη απο τις προηγούμενες ημέρες, το ΕΠΑΜ ανακοίνωνε και πρόβαλλε τον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, ενώ μετέδωσε ζωντανά συνέντευξη του προέδρου του Σωματείου του εργοστασίου της Λάρυμνας, κ. Κορέτζελου Ανδρέα, στην εκπομπή “Τα εν Δήμω” του ραδιοφωνικού σταθμού E-roi, με τους Γ. Αναλυτή και Σπ. Μπαντέκα.
Τα μέλη του ΕΠΑΜ συμμετείχαν ενεργά στην κινητοποίηση, με την παρουσία τους στη συγκέντρωση και στη συνέχεια στην πορεία προς την πλ. Συντάγματος, με μοίρασμα φυλλαδίων στους εργαζόμενους και στον κόσμο και με συζητήσεις με τους πολίτες, ενημερώνοντάς τους ότι στόχος της εσκεμμένης διάλυσης της ΛΑΡΚΟ και η μεθόδευση που ακολουθείται, είναι να ξεπουληθεί μια στρατηγικής σημασίας επιχείρηση για τη χώρα μας και συνεπώς δεν πουλιέται απλώς η ΛΑΡΚΟ αλλά πουλιέται όλη η Ελλάδα, όπως έγραφαν και οι εργαζόμενοι στα πανό τους.
Η ανακοίνωσης της Π.Γ. του ΕΠΑΜ που διανεμήθηκε σε φυλλάδια στο συλλαλητήριο, τονίζει ότι η μεθόδευση διάλυσης και ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ, που ξεκίνησε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και φιλοδοξεί να το ολοκληρώσει η σημερινή, αποτελεί ειδεχθές έγκλημα όχι μόνο κατά των εργαζομένων της επιχείρησης, όχι μόνο κατά των εκατοντάδων άλλων μικρότερων επιχειρήσεων και των περιφερειακών κοινωνιών που εξαρτώνται άμεσα από τη λειτουργία της, αλλά και ολόκληρης της χώρας που κινδυνεύει να στερηθεί τα μοναδικά πλεονεκτήματα για την ελληνική οικονομία που προσφέρει η παραγωγή του σπάνιου μεταλλεύματος (σιδηρονικελίου) που εξορύσσει και επεξεργάζεται.
Η λύση που επιβάλλεται να δοθεί από μια πατριωτική – δημοκρατική κυβέρνηση, σύμφωνα με το ΕΠΑΜ, είναι η διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της επιχείρησης, οι δημόσιες επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό της έτσι ώστε να αξιοποιηθούν οι τεράστιες δυνατότητές της, η διασφάλιση των θέσεων εργασίας του προσωπικού της και η επέκτασή τους με νέες προσλήψεις, με πλήρη κάλυψη των μισθολογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και παράλληλη λήψη όλων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία, για να πάψουν τα θανατηφόρα ατυχήματα που κόστισαν τη ζωή εργαζομένων και βύθισαν στο πένθος οικογένειες (όπως δυστυχώς έγινε και πάλι με θανατηφόρο ατύχημα, λίγες μόλις ώρες πριν από το συλλαλητήριο)!




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπράβο παιδιά. Έχετε Πρόεδρο της Δημοκρατίας γυναίκα, για πρώτη φορά. Μόλις θα έχετε και γιά πρώτη φορά Δημοκρατία, βγείτε στους δρόμους να πανηγυρίσετε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαρτζετάκης πρώην ΠτΔ: «Προδοσία η παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία» έλεγε και ο Χατζηνικολάου τον «μάλωνε»!
Χρήστους Σαρτζετάκης 1997, παραχώρηση Ονόματος είναι Εθνική Προδοσία!!!
Η Ιστορία δεν παραχαράσσεται !!!
Ο κάθε Κατευθυνόμενος πληρωμένος κονδυλοφόρος μπορεί να λέει ότι θέλει;;
Δεν χρειάζεται καν να κάνουμε την σύγκριση με την Κ.Σακελλαροπούλου που  είναι η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας..! Είναι γνωστή η θέση της για την προδοσία της Μακεδονίας…



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η «Αδελφότητα της Αλγερίας» υποστηρίζει την τουρκική παρέμβαση στη Λιβύη
Ιανουάριος 25, 2020. 21:15
Μόλις ο πρόεδρος της Αλγερίας, Αμπντέλ Ματζίντ Ταμπούν ανακοίνωσε τη θέση του υπέρ της κυβέρνησης του Φαγιέζ αλ Σάρατζ, η ‘μουσουλμανική αδελφότητα της Αλγερίας’, έσπευσε να δηλώσει την υποστήριξή της στη θέση αυτή, υπέρ των ένοπλων ομάδων που υποστηρίζουν τον Σάρατζ και της Τουρκίας.
Ο επικεφαλής του μεγαλύτερου ισλαμικού κόμματος της Αλγερίας, «Κίνημα της Ειρήνης» με επικεφαλής τον Αμπντέλ Ραζάκ Μακρί, επαίνεσε την αποτελεσματικότητα του αλγερινού υπουργείου Εξωτερικών και επεσήμανε την ανάγκη η χώρα του να ενταχθεί στον τουρκικό άξονα, που θα έχει «τη δυνατότητα αντιμετώπισης των προκλήσεων», εκτιμώντας, επίσης, θετικά την επερχόμενη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ. Ερντογάν στην Αλγερία.
Η  θέση του Μακρί δηλώνει την πίστη και την υπακοή στον Ερντογάν και την προσμονή απόδοσης ενός ρόλου σε αυτόν στην περιοχή, υποστηρίζοντας την τουρκική παρέμβαση σε αυτήν.
Σημειώνεται ότι στην πρωτεύουσα της Αλγερίας έγινε διάσκεψη των γειτονικών στη Λιβύη χωρών, αμέσως μετά τη Διάσκεψη του Βερολίνου, όπου στις δηλώσεις η Αλγερία είχε αναφέρει την απόρριψη της ξένης στρατιωτικής παρέμβασης στη Λιβύη, ενώ η Τουρκία έστειλε τους μισθοφόρους της στην Τρίπολη, γεγονός που εγείρει ερωτηματικά για την ξαφνική αλλαγή στάσης, όπως σημειώνεται.
Αξίζει να σημειωθεί -γράφει το κείμενο- ότι αυτή η αλλαγή στάσης συμπίπτει με τη διεξαγωγή διάσκεψης ομάδων πολιτικών του Ισλάμ στην Κωνσταντινούπολη αυτό το μήνα, σε μια προσπάθεια να γεφυρωθεί η ρήξη και να μειωθούν οι απώλειες που έπληξαν την Αδελφότητα στην περιοχή της Αιγύπτου και του Σουδάν.

Η Τουρκια βρισκεται σε συζητησεις και με την Τυνησια, για να εχουν κοινη ΑΟΖ, όπως με την Λιβυη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λαρκο:μεγάλη συγκέντρωση σήμερα Σαββατο για το σταμάτημα της πλήρους Ιδιωτικοποιησης της Λάρκο. Χτες στην Εύβοια 34χρονος εργαζόμενος χειριστής εξορυκτικου μηχανήματος έχασε τη ζωή του μετά από υποχώρηση του εδάφους και πτώση του μηχανήματος. Ο θάνατος του ήταν ακαριαιος.-Ο Χατζιδάκις προχωράει την διαδικασία πώλησης της εταιρείας για να πάρει μίζα και αυτός, αλλά θα έπρεπε και ο πρώην Διευθυντής της Λαρκο διορισθεις από τον Σύριζα Μιχάλης Ρενεσης να έχει ενοχές για το σημερινό χαλι. - Όλοι οι στυγνοι ταξικοι εγκληματίες θα έπρεπε να ντρέπονται.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πλάκα μας κάνουν! 80χρονος νέος Διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας
25 Ιανουαρίου 2020
Ο πρώην διευθυντής της ΜΕΘ Πύργου και νέος διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Χρήστος Χριστόπουλος. Ανέλαβε και επίσημα τα νέα του καθήκοντα από τον προκάτοχό του Κώστα Διαμαντόπουλο.
Δεν μπορεί, κάποιος μας κάνει σίγουρα πλάκα…
Κάπου κοντοσυνομήλικος ήταν και ο Κωνσταντίνος Πατέρας που είχε προταθεί για την Διοίκηση του Νοσοκομείου Καρδίτσας και τελικά παραιτήθηκε, υπό το «βάρος» των δημοσιευμάτων. Ο Χριστόπουλος όμως… τους «ξέφυγε».
Εκείνο το μητρώο στελεχών αλήθεια που έφτιαξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και όλοι οι νέοι πτυχιούχοι «έραβαν κουστούμια» για να αναλάβουν θέσεις ευθύνης… τι απέγινε; Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έβγαινε και «διαδήλωνε» υπέρ των νέων και άφθαρτων προσώπων. Και τελικά όλες οι επιλογές του ήταν μέσα… από τα ΚΑΠΗ ;
Ας αφήσουμε απ’ έξω και την ηλικία του κ. Χριστόπουλου και την κατάσταση της υγείας του. Πως επέλεξε όμως πάραυτα η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έναν άνθρωπο, που σαν παλιό Διευθυντή της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Πύργου έφυγε σαν συνταξιούχος ; Και αυτό το γνωρίζει όλη η τοπική κοινωνία.
Τζάμπα αναρωτιόμαστε τελικά γιατί σίγουρα…όντως, κάποιος μας κάνει πλάκα…
Μόνο που «πλάκα» με τα ζητήματα υγείας δεν πρέπει να γίνεται. Ούτε προεξόφληση εκλογικών γραμματίων, ούτε εξυπηρετήσεις σε «φίλους», όταν αυτοί οι «φίλοι» αναλαμβάνουν μια θέση που παίζουν τη ζωή σου «κορώνα – γράμματα».
Ο κ. Χριστόπουλος ήρθε με σχέδιο, ήρθε να κάνει τομές, ήρθε να «ενώσει» και όχι να διχάσει και μας είπε γενικά τέτοια στις δηλώσεις του. Το θέμα είναι, έχει τις ψυχικές και τις σωματικές αντοχές να τα κάνει όλα αυτά ;…
Κρατήστε άκρα του τάφου σιωπή-μη το μάθει ο… Πατέρας!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χειροτερη από το 1980 η κατασταση στα νοσοκομεια



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ζορζ Πιλαλι. «Ο σημερινος φασισμος εκδηλωνεται με τη μορφη του αντιφασισμου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Νοσοκομεια σε διαλυση φαρμακα σε ελλειψη. «Εμφραγμα» στη Δημοσια Υγεια.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εχεις και τους μαλακες στο facebook, «οι καυμενοι οι τουρκοι τωρα με το σεισμο, να ειμαστε ανθρωποι». Ανθρωποι δεν εισαστε, βληματα εισαστε, που πεφτετε θυματα στη προπαγανδα που σας κανουνε από τηλεοραση και εφημεριδες!! Ρε σουργελα μας εχει γαμησει η Τουρκια, μας εχει περικυκλωσει από παντου, και θα τους βοηθησουμε κιολας? Σκατα στα μουτρα θα τους πεταξουμε!




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνελήφθησαν δύο αστυνομικοί για κατοχή ναρκωτικών
Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020, 23:03
Στη σύλληψη δύο αστυνομικών, που κατηγορούνται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, προχώρησε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δύο αστυνομικοί, ο ένας εκ των οποίων υπηρετεί στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ και ο άλλος σε Α.Τ των νοτίων προαστίων, είχαν στην κατοχή τους μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών.
Σημειώνεται, ότι για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και ένα ακόμη άτομο.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποιοι ταράχτηκαν από το άρθρο του Χαριτόπουλου για τα «καρφιά» του τσιγάρου;

Ο Διονύσης Χαριτόπουλος χαρακτήρισε, όποιον κάνει καταγγελία για το τσιγάρο, «σπιούνο» και «χαφιέ», αλλοτριωμένο γρανάζι της εξουσίας.
Ο Διονύσης Χαριτόπουλος, προκάλεσε «σάλο» (διαβάζουμε) επειδή, με το άρθρο του στα ΝΕΑ, καυτηρίασε τις σύγχρονες μεθόδους του 4ου Ράιχ, τις μεθόδους δηλαδή που μας καθιστούν μυστική αστυνομία της Σκέψης μας και καταδότες…
Παραθέτουμε το ΕΞΑΙΡΕΤΟ κείμενο του Χαριτόπουλου.

Πολύ θα ήθελα να γνωρίσω έναν που παίρνει τηλέφωνο στο 1142 για να καταγγείλει ότι κάποιος συμπολίτης του καπνίζει. Να τον δω πώς είναι, δηλαδή, τι φοράει, πώς μιλάει, έχει δυο χέρια και δυο μάτια ή μήπως στο κούτελο γράφει σπιούνος για να ξέρουμε με ποιον έχουμε να κάνουμε;
Στο σχολείο μάθαμε για τον Εφιάλτη, τον Πήλιο Γούση, ζήσαμε το καρφί της τάξης, ακούσαμε για χαφιέδες της Κατοχής και της δικτατορίας, αλλά είναι άλλο να τον δεις μπροστά σου ζωντανό τον πατενταρισμένο ρουφιάνο. Αναρωτιέσαι από τι σπίτι βγήκε, τι του συνέβη και μισεί την κοινωνία, τι μόλυνση έχει υποστεί η ψυχούλα του, αν κάνει και τα παιδιά του σαν τα μούτρα του.
Αμφιβάλλω ότι θα γνωρίσω ποτέ κάποιον καταδότη, αλλά δεν πειράζει, ξέρω τους «πολιτισμένους» και τους «κοσμοπολίτες», που έδωσαν το έναυσμα γι’ αυτόν τον κοινωνικό κανιβαλισμό, να πρέπει να φυλαγόμαστε από τον διπλανό μας. Και καμαρώνουν οι γελοίοι. Δεν έχουν καταλάβει τι κάνουν.
Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το ναζιστικό καθεστώς μελετήθηκε όσο κανένα άλλο. Μία παράμετρος που εντυπωσίασε τις αρμόδιες αμερικανικές υπηρεσίες είναι ο αποτελεσματικός έλεγχος που ασκούσε επί των πολιτών. Ενώ η αστυνομία ήταν σχετικά ολιγάριθμη, είχε κατορθώσει να ασκεί πλήρη εποπτεία στη ζωή πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων.
Όπως διαπιστώθηκε, αυτό η γερμανική αστυνομία το είχε πετύχει μεταβάλλοντας τους πάντες σε πληροφοριοδότες της. Έστρεψαν τους ανθρώπους το έναν εναντίον του άλλου. Αν η γκόμενα που έμπαζες σπίτι ήταν, ας πούμε, κοκκινομάλλα, η γειτόνισσα που παρακολουθούσε πίσω απ’ την κουρτίνα, σε κάρφωνε αμέσως ότι τραβιέσαι με Εβραία.
Δυστυχώς το ίδιο φαινόμενο επαναλήφθηκε μεταπολεμικά σε αρκετά απολυταρχικά καθεστώτα. Η ταινία «Οι ζωές των άλλων» ήταν μια καλή δόση του ζόφου και της παράνοιας που επικράτησε. Καταστράφηκαν άνθρωποι, λεηλατήθηκαν ζωές, κοινότητες αποδιοργανώθηκαν.
Τώρα, όπως ξέρουμε, εναντίον των καπνιστών έχει εξαπολυθεί πογκρόμ. Οι εντεταλμένοι αρθρογράφοι και σχολιαστές δεν αρκούνται στην καταδίκη του καπνίσματος ως συνήθειας ανθυγιεινής. Επιχειρούν να μειώσουν και ηθικά τους καπνιστές ως «απολίτιστους», «σιχαμερούς», «οπισθοδρομικούς» κ.λπ., να τους στερήσουν κάθε δικαίωμα αντίλογου και προσωπικών επιλογών.
Εξωφρενικό, αλλά συμβατό με το εξουσιαστικό ήθος που ανέκαθεν ψεύδεται, σπιλώνει και τρομοκρατεί για να επιβληθεί.
Ομως το 1142 τι το θέλανε; Ήταν αναγκαία αυτή η προστυχιά;
Ξέρουμε πως κάθε εξουσία επιδιώκει «συμμορφούμενους» υπηκόους. Αν όμως περάσεις τη γραμμή και καλέσεις το 1142, μεταβάλλεσαι σε όργανο των μηχανισμών καταστολής και απεμπολείς την ιδιότητα του πολίτη. Είσαι νέτα σκέτα χαφιές. Κι όσο κι αν προσπαθήσεις να το εξωραΐσεις, αυτό δεν αλλάζει: χαφιές κατάπτυστος. Κι επειδή η μια υπακοή φέρνει την άλλη, αν αύριο αποφασιστεί ότι οι χοντροί είναι ασύμφοροι στην οικονομία ή μια έρευνα αποφανθεί ότι οι καράφλες γυαλίζουν προσβλητικά, τι κάνουμε;
Αντε... αγαπηθείτε, και καλή σταδιοδρομία.