Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Σαββατο 25 Ιανουαριου 2020


Από όλους τους αρχηγούς κρατών που ήταν στο Νταβός ο Μητσοδρακουλας κατάφερε να μιλήσει μόνο με τον "ηγέτη" της Βενεζουέλας που δεν είναι ηγέτης της Βενεζουέλας παρά μόνο στο στο μυαλό και στα θέλω του πρωθυπουργού μας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφού οι φίλοι μας οι Κινέζοι τρώνε ότι κινείται,ας ελπίσουμε ότι κάποια στιγμή θα φάνε και τον Πορτοσαλτε.
Σχολιο.- Τρώνε ότι κινείται εκτός από τα λείματα που κινούνται σε οχετό...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακολουθεί πολύ καλή ιστορική αναδρομή. Στο μεταξύ, εκεί που πίστευα πως ήταν το γερμανικό κεφάλαιο, η γερμανική μεγαλοαστική τάξη, και ο τρόμος που έσπερναν οι παραστρατιωτικές ναζιστικές συμμορίες, που έφεραν τον Χίτλερ στην εξουσία, έρχεται ο υπουργός και λέει πως έφταιγε η απλή αναλογική. Όταν στερεύουμε από τσίπα λέμε και καμιά μ... να περνά η ώρα, έτσι;

Οι, ούτως ειπείν, "φιλελεύθερες", ντροπές όλα καλά; Για τη χθεσινή ιστορικό-πολιτικό-συνταγματική ανοσιουργηματικη δήλωση του κ. Υπουργού από Ник Скопл :
*...Ας ενημερώσει κάποιος τον ανόητο Γεραπετρίτη ότι τον Χίτλερ έφεραν, κυριολεκτικά από το χεράκι, στην καγκελαρία, οι εξής: Το μοιραίο ίνδαλμα του γερμανικού συντηρητισμού, ο Χίντενμπουργκ. Το κόμμα των μεγαλοαστών, των αριστοκρατών και των στρατιωτικών ελίτ, DNVP, του οποίου ο επικεφαλής, Άλφρεντ Χούγκενμπεργκ, υπήρξε μεγιστάνας του θεάματος και των ΜΜΕ στη "Βαϊμάρη" (συγκυβέρνηση ναζιστών και DNVP υπό τον Χίτλερ ανέλαβε το μεσημέρι της Δευτέρας, 30 Ιανουαρίου 1933). Πολύ μεγάλες μερίδες του γερμανικού κεφαλαίου, που, μεταξύ άλλων, εκπροσωπούνταν από τον Φριτζ Τίσεν, τον Έρβιν Μερκ, τον πανίσχυρο τραπεζίτη της Ρηνανίας, Κουρτ φον Σρέντερ, τον κεντρώο "εθνικό" τραπεζίτη της Γερμανίας Χιάλμαρ Σαχτ. Με επιστολή τους, στις 19 Νοεμβρίου 1932 , προέτρεπαν τον Χίντενμπουργκ να αναθέσει στον Χίτλερ τη διακυβέρνηση της χώρας.
Ο σπεκουλαδόρος ή άσχετος (ή και τα δύο) Γεραπετρίτης όφειλε να γνωρίζει ότι στις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου 1932, το NSDAP του Χίτλερ έχασε 4,2 τοις εκατό σε σύγκριση με την εκλογική αναμέτρηση της 31ης Ιουλίου 1932. Το αναλογικό σύστημα εμπόδισε τον Χίτλερ να πάρει τη διακυβέρνηση στα χέρια του. Αντιθέτως, η απέχθεια των συντηρητικών ελίτ και κρατικών μηχανισμών της "Βαϊμάρης" για τα αριστερά κόμματα και την εργατική τάξη βάθυναν την πολιτική ανωμαλία, παρέλυσαν και ακύρωσαν τις κοινοβουλευτικές λειτουρχίες, όξυναν αυταρχικούς και αδιαφανείς σχεδιασμούς και έβαλαν, τελικά, υπερηφάνως τον Χίτλερ στην καγκελαρία με το ποσοστό του μειωμένο από 37,3 σε 33,1, αλλά προσφέροντάς του τη συνεργασία και την κάλυψη του δεξιού DNVP.
Ακόμα και στις κρατιδιακές εκλογές στο Λίπε (Lippe, δεν ανασυστήθηκε μετά το 1945), 15 Ιανουαρίου 1933, ο προαναγγελθείς εκλογικός "θρίαμβος" του Χίτλερ ισοδυναμούσε πρακτικά με στασιμότητα. Στο πρωτοσέλιδο σχόλιό της την επόμενη μέρα, η εφημερίδα "Berliner Tageblatt" ανέφερε: "Στην πραγματικότητα, ο Χίτλερ κατά τον μεγαλεπήβολο εκλογικό αγώνα του στο Λίπε κατάφερε να τρυπήσει μια μύγα με το ξίφος του". Λόγω του αναλογικού συστήματος, αν και πρώτο κόμμα, απέσπασε μόνο 9 από τις 21 έδρες του κρατιδιακού κοινοβουλίου: Σας αφήνω να μαντέψετε χάρη σε ποιους κατόρθωσαν να συγκροτήσουν και εκεί κυβερνητική πλειοψηφία οι ναζιστές.
Τα ΜΜΕ, οι "κύκλοι" και οι υπουργοί του φαιοκίτρινου συρφετού μάς έχουν πνίξει στη βλακεία της χειραγώγησης. Σκασμός κάπου. Κι ας κοιτάξουν, στα του οίκου τους, τι "κανονικοποίησε" στον προγραμματικό λόγο τους επικίνδυνα ακροδεξιά στερεότυπα ή πώς βρέθηκαν φασιστοειδείς απατεωνίσκοι και ΕΠΕΝίτες σε κορυφαίες υπουργικές θέσεις. Πάντως, όχι με την απλή αναλογική.
#Οι_ντροπές_καλά;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κυβερνησάρα το υποσχέθηκε και το υλοποίησε: Τέρμα οι ουρές για τα φάρμακα. Πώς; Δεν υπάρχουν πιά φάρμακα!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κατάργηση του φόρου στα κότερα έγινε δεκτή με πανηγυρισμούς απο τους εργατες, που βγήκαν στους δρομους φωνάζοντας 'Αντί για μηχανάκι θα πάρω κοτεράκι'..
Δάκρυσε και ο Πανος ο Καμμένος



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η απλή αναλογική φταίει για την άνοδο του Χίτλερ είπε ο Γεραπετρίτης. Δηλαδή αν είχαμε μπόνους εδρών, δε θα γινόταν ο ΒΠΠ.
Νέο παγκόσμιο ρεκόρ μαλακίας παιδιά, παίρνω τηλέφωνο στο Γκίνες



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κοστίζει πολύ το ΙΚΑ λένε κάποιοι. Σκηνές Μπαγκλαντές στα Δημόσια Νοσοκομεία. Μόνα τους ληστευτηκαν τα ασφαλιστικά ταμεία και απαξιώθηκε καθετί κρατικό με δημόσιο χαρακτήρα σε αυτόν τον τόπο . Ας πάμε όλοι σε ιδιωτικές ασφαλιστικές.Ας ιδιωτικοποιηθουν τα πάντα. Πείτε μου όμως για ανθρώπους στις Ηπα με ιδιωτική ασφάλιση. Συχνά αν τους συμβεί κάτι πολύ σοβαρό ίσως πουλήσουν και το σπίτι τους. Πείτε μου γι αυτούς.. Γι αυτούς και αυτές που τραβούν το Γολγοθά τους.Με 620 το μήνα,ενοικιο κτλ είναι εύκολο για κάποιον να κάνει ιδιωτική ασφάλιση θα πει ο Τζημερος. Βέβαια η διαμονή του πατέρα ενός γνωστού στο Υγεία κόστισε 27000 χιλιάρικα και αναγκάστηκε να τον μεταφέρει στον Ευαγγελισμό.
Σχολιο.- Καλό είναι επίσης να μην ξεχνάμε την ΑΣΠΙΣ πρόνοια και τις άλλες ληστειες, πτωχεύσεις, που συνέβησαν η θα συμβούν στις ιδιωτικές ασφαλιστικές.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ξεφτίλας δολοπλόκος Δραγασάκης σέ«συνέντευξη»στόν Χαμαιλέοντα δημοσιογράφο του σκαϊ/ξεφτίλες Π.Τσίμα.Προκαλούν ναυτία & εμετό
Πάω να την πέσω για ύπνο και κάνω την τρισμέγιστη μαλακία να ακούσω το Δραγασάκη στο ΣΚΑΙ... και τι ακούω ρε φίλε...ότι το πρώτο εξάμηνο του 2015 της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συγκρίνεται με την επανάσταση του 1917 στην Ρωσία.. Αντε να κοιμηθείς τώρα....



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020
Απολιγνιτοποίηση στην Ελλάδα... Νέες ανθρακικές μονάδες κατασκευάζονται στη Γερμανία

Η γερμανική κυβέρνηση ενδέχεται αυτή την εβδομάδα να αποφασίσει σχετικά με την ενίσχυση του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας, ο οποίος δεινοπαθεί λόγω της μετάβασης από τα πετρελαιοκίνητα στα ηλεκτροκίνητα οχήματα. Επιπλέον, πιθανολογείται ότι θα ανακοινώσει το ύψος των αποζημιώσεων που θα χορηγηθούν στις εταιρείες κοινής ωφελείας, ώστε να κλείσουν οριστικά τα εργοστάσια λιθάνθρακα.
Ενόψει αυτής της απόφασης, κύμα αντιδράσεων έπληξε τη Γερμανία τη Δευτέρα, όταν δημοσιοποιήθηκε το σχέδιο μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες κοινής ωφελείας, της Uniper, να ανοίξει νέα μονάδα που θα λειτουργεί με λιθάνθρακα. Τα εγκαίνια της μονάδας, που θα βρίσκεται στο Ντόρτμουντ, θα γίνουν τον Ιούνιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη προγραμματίζονται διαδηλώσεις.
Παρά τις προσπάθειες της γερμανικής κυβέρνησης να μειώσει τη χρήση του, ο λιθάνθρακας εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για την παραγωγή του ενός τρίτου της ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα. Πάντως, η Uniper ευελπιστεί πως η μονάδα της θα είναι μία από τις τελευταίες που θα χρησιμοποιεί λιθάνθρακα.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΜΝΗΜΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΣΧΥΡΗ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΣΟΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΘΟΥΜΕ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΩΣ ΟΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ,ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΝΑΖΙ ,ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ ΘΥΣΑΥΡΟΥΣ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΟΡΦΑΝΑ ΖΩΕΣ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΘΛΙΒΕΡΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΠΛΑΝΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΕΛΛΗΝΑ Η ΞΕΝΟ ΑΛΛΑ ΣΚΛΑΒΟ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ.ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΔΥΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΓΗ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ,ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΡΑΣΗ .
ΞΥΠΝΑ ΑΝΘΡΩΠΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



είμαστε τόσοι απόφοιτοι του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου, είναι και τόσοι γονείς φοιτητών/τριών του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου αλλά φαίνεται σαν να μην μας αφορά η εξίσωση των πανεπιστημιακών πτυχίων με τα πιστοποιητικά ιδιωτικών κολεγίων, κανονικά έπρεπε από χτες να έχει γίνει της τρελής!
εγώ ξέρω ότι μου είχε βγει ο πάτος στο διάβασμα για τις πανελλήνιες, μου βγήκε ο πάτος και για να περάσω τα 52 μαθήματα για το πτυχίο που το ήθελα και με καλό βαθμό, μου βγήκε ο πάτος στο διάβασμα για να μπω στο μεταπτυχιακό (2 θέσεις ήταν μόνο εκείνη τη χρονιά), μου βγήκε ο πάτος να γυρίζω από βιβλιοθήκη σε βιβλιοθήκη σε όλη την Αθήνα για τη διπλωματική μου και χάλασα και πόσα λεφτά για βιβλία που παρήγγειλα από το εξωτερικό και θα μου έρθει το κάθε μαλακισμένο που οι γονείς του είχαν λεφτά και το έστειλαν σε ιδιωτικό κολέγιο γιατί δεν καθόταν να στρώσει τον κώλο του να δώσει πανελλήνιες και θα μου πει ότι είμαστε ίσα κι όμοια? ε όχι!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από το 2016 το άρθρο ..στρατικοποιηση της αστυνομίας πόλεων
Εδώ στην Αυστραλία έχουν πάρει ένα όπλο "ήχου" ..ποιος είναι ο εχθρός ? Μα ο ανήσυχος λαός



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Στο Ιράκ, εκατομμύρια στους δρόμους. Μόνο στη Βαγδάτη πάνω από ένα εκατομμύριο... ένα το βασικό αίτημα. «έξω τώρα οι Αμερικάνοι αλλιώς θα σας αναγκάσουμε εμείς».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αρνείται η οικογένεια του Θάνου Μικρούτσικου να δεχτεί την κηδεία δημοσία δαπάνη. Ευτυχώς, υπάρχει ακόμα αξιοπρέπεια σε τούτη τη χώρα...
Σχολιο.- Η κηδεία του πατέρα μου το '95 έγινε δημοσία δαπάνη. ...Πληρώσαμε εμείς. Υποθέταμε πως κάποια στιγμή θα μας ζητούσαν από το Υπουργείο Πολιτισμού πόσα ξοδέψαμε και τα αντίστοιχα παραστατικά. Ουδέ φωνή, ουδέ ακρόασις. Είδε κι αποείδε η μάνα μου και τηλεφώνησε σε έναν γνωστό μας στο Υπουργείο να μάθει τι γίνεται. Μετά από τέσσερις μήνες έμαθε. Είχαν βγάλει ένα κονδύλι 3.000 δραχμών. (Η κηδεία είχε στοιχίσει πάνω από 250.000). Τα χαρίσαμε στο κράτος με τη σύσταση να τα προσθέσουν στην επόμενη τιμητική κηδεία που διαφημίζουν πως γίνεται δημοσία δαπάνη. ...Αυτά.
Σχολιο.- Οπως εχει αρνηθει μεχρι σημερα ΜΟΝΟ η οικογενεια του ηθοποιου Βασιλη Διαμαντοπουλου!
Με τον Διαμαντοπουλο ομως ηταν αλλιως!
Η δηλωση της οικογενειας ελεγε οτι δεν ειναι δυνατον ο θανων να ηθελε απο ενα κρατος που τον κυνηγησε ανελεητα για την πολιτικη του τοποθετηση ως κομμουνιστη, με διωξεις και απειλες, με εξοριες και φυλακισεις, να δεχτει να του κανουν μετα θανατον τετοια "χαρη".



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι παιδικά τραύματα έχει αυτό το βόδι ο Κικίλιας και διορίζει στα νοσοκομεία διοικητές άνω των 80;
Και ο νέος διοικητής του Γενικού νοσοκομείου Ηλείας 80 plus είναι..
Υ.Γ. Τζένη να του κάθεσαι που και που,σφιξε την καρδια σου για το γενικό καλό. .



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Προσπάθησα να στείλω σε κλειστή ομάδα της Ελεύθερης Στερεάς link από το blog της συνάντησης των κινημάτων για την ενέργεια του περασμένου ΣΚ και βγήκε αυτό το μήνυμα: "Το μήνυμά σας δεν στάλθηκε, επειδή περιλαμβάνει περιεχόμενο που έχει αναφερθεί ως προσβλητικό από άλλους χρήστες του Facebook.". !!! Προσβλητικό περιεχόμενο λοιπόν η εναλλακτική άποψη για την ενέργεια. Προσβλητική, για ποιούς άραγε; η συνάντηση των κινημάτων. Το blogspot έχει ενδιαφέροντα κείμενα πολύ χρήσιμα για να προχωρήσουμε τη δική μας συζήτηση στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας που βρίσκεται στο επίκεντρο των σχεδιασμών (πλην υδρογονανθράκων) για την ψευδεπίγραφη "πράσινη ανάπτυξη" με την καταστροφή και ιδιωτικοποίηση των βουνών και των υδατικών πόρων.
Στη συνέχεια, προσπαθώντας να στείλω αυτό το μήνυμα που διαβάζετε, δεν με άφησε και βγήκε το εξής μήνυμα:
"Η δημοσίευσή σας δεν κοινοποιήθηκε επειδή αυτός ο σύνδεσμος παραβιάζει τους Όρους της κοινότητας
Αν πιστεύετε ότι αυτό δεν παραβιάζει τους κανόνες της κοινότητάς μας, ενημερώστε μας."
Αναγκάστηκα να σβήσω τη διεύθυνση του blog για να στείλω το μήνυμα. ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ από το fb που συστηματικά διαρρέει τα ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία μας σε άλλες πολυεθνικές. ΝΤΡΟΠΗ! Βάλτε στο google πανελλαδική συνάντηση για την ενέργεια για να βρείτε το blog. Να το καταγγείλουμε όπου μπορούμε.

https://meeting4energy-dialog.blogspot.com/2020/01/blog-post_19.html

https://www.facebook.com/pages/category/Community/%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1-104418544332978/




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποδιωργανωνουν σκοπιμα το ΕΣΥ για να δωσουν χωρο στους ιδιωτες.
Μετα από εξι μηνες διακυβερνησης τα ΝΔ ολοι εχουν καταλαβει που το παει στο χωρο της Υγειας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1 στους 3 Ελληνες αδυνατουν να πληρωσουν νερο και ρευμα



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυβερνηση  και πολιτικος κοσμος σκορπουν αυταπατες εφησυχασμου, ενώ η πραγματικοτητα βοα. «Πορτα» από το Βερολινο, στην Αγκυρα σπευδει η Μερκελ, Ο Ερντογαν στο οικοπεδο «8», αναγνωριση της συμφωνιας Τουρκιας-Λιβυης από την Ιταλια, επιστολη Πομπεο σε ρολο Ποντιου Πιλατου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Βροντερο «Οχι» στη λαθρομεταναστευση, και στην αλλοιωση του πληθυσμου, από τους Ελληνες γηγενεις κατοικους των νησιων του Βορειου Αιγαιου, Λεσβος-Χιος-Σαμος



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΊΝΑΙ ΕΊΔΗΣΗ!!!!
Ο Κικίλιας ΔΕΝ διόρισε την πεθερά του διοικητρια κάποιου νοσοκομείου,αν και όπως την κόβω την κωλογρια είναι 80 plus



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και μια καλή είδηση επιτέλους!!!
Εφαγε φαπες ο Πρετεντέρης και του πήραν το πούρο στο Κολωνακι(749 μέτρα από την πλατεία Εξαρχείων)
#αληθινο




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020
Η Βολιβία διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με την Κούβα μετά από επαφές με τις ΗΠΑ

Της απόφαση της de facto κυβέρνησης της Βολιβίας να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με την Κούβα προηγήθηκαν επίσημες επαφές με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τόσο στη χώρα αυτή όσο και στη Λα Πας.
Το μέτρο αυτό ανακοινώθηκε σήμερα (24/1) από τον Υπουργό της Προεδρίας, Γιέρκο Νούνιες, απουσία της Βολιβιανής Υπουργού Εξωτερικών, Κάρεν Λονγκάριτς, η οποία επισκέπτεται επισήμως τις Ηνωμένες Πολιτείες και δύο ημέρες μετά την παρουσία στη Λα Πας του υφυπουργού Πολιτικών Υποθέσεων, Ντέιβιντ Χέιλ.

Εμπειρογνώμονες δήλωσαν ότι «καθώς η Κούβα είναι ένα είδος εμμονής της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ και αντικείμενο μιας εχθρικής πολιτικής της Ουάσινγκτον», θα ήταν συνεπές στις επαφές αυτές η βορειοαμερικανική πλευρά να έχει ενθαρρύνει το καθεστώς να συνταχθεί στην πολιτική αυτή.
Ο Χέιλ συναντήθηκε με την de facto πρόεδρο Τζανίνε Άνιες και σχετικά με τα συμφωνηθέντα ανακοινώθηκε μόνο ότι μίλησαν για τις διμερείς σχέσεις και την διαπίστευση ενός νέου πρεσβευτή των ΗΠΑ και για την υποστήριξη, σύμφωνα με πολλούς παρεμβατική, της Ουάσιγκτον στην αυτοανακηρυχθείσα πρόεδρο.
Ανέφερε ότι η κυβέρνησή του αποφάσισε να στείλει νέο πρεσβευτή στη Βολιβία, κάτι που το καθεστώς επιδιώκει από την εγκαθίδρυσή του, σε σημείο ώστε μια από τις πρώτες αποφάσεις του ήταν να δώσει διαπίστευση στον δικό του, μετά από αρκετά χρόνια διατήρησης σχέσεων σε χαμηλό επίπεδο, κατόπιν της απόρριψης του πρώην προέδρου Έβο Μοράλες στην παρεμβατικότητα της Ουάσιγκτον.
Από την πλευρά του, η Υπουργός Εξωτερικών Λονγκάριτς συναντήθηκε χθες στις Ηνωμένες Πολιτείες με τον βορειοαμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών Νέιθαν Σέιλς, για να ασχοληθούν με θέματα συνεργασίας, εμπορίου και καταπολέμησης της τρομοκρατίας, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή της συνάντησης.
Η υπουργός συζήτησε επίσης με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ), Λουίς Αλμάγκρο, όργανο της αντικουβανικής πολιτικής της Ουάσινγκτον, και του πρόσφερε στήριξη για την επανεκλογή του στο αξίωμα, προωθούμενη από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Προηγουμένως, την περασμένη Δευτέρα, η υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ένα από τα γεράκια της εξωτερικής πολιτικής του Λευκού Οίκου, ο οποίος εξέφρασε στην επισκέπτρια μεγάλο ενδιαφέρον για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραήλ: Ο Φερνάντεζ συναντήθηκε με τον Νετανιάχου και απέφυγε να μιλήσει για τη σφαγή στον παλαιστινιακό λαό
Αυτή την Παρασκευή ο πρόεδρος συναντήθηκε με την κύρια ισραηλινή αρχή, στο πλαίσιο της πρώτης προεδρικής περιοδείας του. Τα θέματα της κοινής δήλωσης: η AMIA, η Χεζμπολάχ και οι εμπορικές συμφωνίες.
Παρασκευή 24 Ιανουαρίου | 13:29
Την Παρασκευή αυτή η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Αργεντινου προέδρου Alberto Fernández και του ισραηλινού πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu. Ο Fernandez είχε φθάσει στο Ισραήλ την Τετάρτη για να συμμετάσχει με άλλους 40 παγκόσμιους ηγέτες του Πέμπτου Διεθνούς Φόρουμ για το Ολοκαύτωμα.
Η τελευταία ημέρα της επίσημης περιοδείας είχε αρχίσει λίγες ώρες νωρίτερα με μια συνάντηση με τον ισραηλινό Πρόεδρο Reuven Rivlin. Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών Φελίπε Σόλα συναντήθηκε ξεχωριστά με τον επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης για τη Λατινική Αμερική, Μόντι Εφραίμ.
Σύμφωνα με τον ειδικό απεσταλμένο της Infobae, "η καλή αρμονία μεταξύ των δύο αρχηγών κρατών καθόρισε ότι μια επίσκεψη που θα ήταν 40 λεπτά, θα μετατρεπόταν σε μια συνάντηση που διήρκεσε δύο ώρες".
Στις δύο αυτές ώρες, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, συζητήθηκαν διάφορα πολιτικά και οικονομικά ζητήματα. Μεταξύ των σημαντικότερων ήταν το θέμα της επίθεσης κατά της έδρας της AMIA το 1994 και η ανάγκη να «αξιοποιηθούν οι ευκαιρίες» το εμπόριο, ο τουρισμός, η τεχνολογία και η γεωργία.
Επίσης, έκαναν, όπως συμβαίνει στο Ισραήλ, κοινή δήλωση ενώπιον των μέσων ενημέρωσης. "Το πρώτο πράγμα που έκανε ο Νετανιάχου στην δήλωση του στον Τύπο ήταν να συγχαρεί τον Φερνάντες για τη διατήρηση της Χεζμπολάχ στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων", δήλωσε ο Τέλεμ. Η απόφαση να διατηρηθεί αυτός ο κατάλογος στη στρατιωτική πολιτική οργάνωση του Λιβάνου αποτελεί ρητό αίτημα του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών.
Στη δήλωση Fernández αναφέρθηκε στο θέμα της AMIA, η οποία ήταν μέρος της ομιλίας μεταξύ των δύο ηγετών. "Η δέσμευσή μας να γνωρίζουμε την αλήθεια για το τι συνέβη στο AMIA είναι απόλυτη. Ήταν η δέσμευσή μας και είναι η δέσμευσή μας. Πρέπει να γνωρίζουμε τι συνέβη, για τη μνήμη όλων όσων πέθαναν εκεί και στην Πρεσβεία του Ισραήλ. Αυτή η δέσμευση είναι αναλλοίωτη ", δήλωσε ο πρόεδρος. Η ατιμωρησία σε αυτή την επίθεση που προκάλεσε 85 θύματα συνδέεται στενά με τις ενέργειες της δικαστικής οργάνωσης, των δυνάμεων ασφαλείας και των υπηρεσιών και είναι εγγυημένη από το κράτος της Αργεντινής.
Σε οικονομικά ζητήματα, ο Fernández ζήτησε να "εμβαθυνθεί" η συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών μεταξύ της Mercosur και του Ισραήλ. Από αυτή την άποψη, ο Ισραηλινός πρόεδρος πρόσθεσε ότι «ξέρω ότι είναι η πρώτη επίσκεψη, η πρώτη από τις πολλές. Δεν έχουμε αμφιβολίες ότι μπορούμε να ενισχύσουμε τη φιλία και να επωφεληθούμε από τις ευκαιρίες που μας προσφέρονται από την άποψη της επιστήμης, της τεχνολογίας και άλλων τομέων ».
Ωστόσο, στις δύο ώρες της ομιλίας που είχαν και οι δύο ηγέτες, ο Fernandez απέφυγε να μιλήσει για το παλαιστινιακό ζήτημα και τη σφαγή που πραγματοποίησε το κράτος του Ισραήλ. Αναφέρθηκε μόνο στο θέμα μέσω των κοινωνικών δικτύων χθες.
Το γεγονός επιβεβαιώνει, μαζί με την εκλογή ως τον πρώτο επίσημο προορισμό, την απόφαση να δείξει ισχυρή υποστήριξη στο τρομοκρατικό κράτος του Ισραήλ, το οποίο δημιουργήθηκε τεχνητά το 1948 με βάση την απέλαση και τη δολοφονία Παλαιστινίων από την επικράτειά τους. Μια κατοχή που διαιωνίζει και ακόμη βαθαίνει με νέες προσπάθειες να προωθήσει τον ισραηλινό στρατό. Η υποστήριξη αυτού του προέδρου για τον μικρό εταίρο των ΗΠΑ αποτελεί μέρος μιας επανευθυγράμμισης της εξωτερικής πολιτικής που επιβεβαιώθηκε πριν από ενάμιση μήνα για να παραμείνει η Χεζμπολάχ ως "τρομοκρατική ομάδα". Η απόφαση υπογράφηκε από τον Macri τον Ιούλιο του 2019.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Διαδικτυακο παιχνιδι I Am Israel
Ισραηλινή βίαιη προπαγάνδα στο Facebook για να δημιουργήσει μια εικόνα των θυμάτων σιωναζι όταν είναι οι μεγαλύτεροι τρομοκράτες σκοτώνουν παιδιά του κόσμου και είναι κλέφτες εδάφους




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΡΑΚ
Μεγάλη διαδήλωση υπέρ της αποχώρησης του στρατού των ΗΠΑ
ΒΑΓΔΑΤΗ.--
Εκατοντάδες χιλιάδες Ιρακινοί, στην πλειοψηφία τους σιίτες μουσουλμάνοι, ανταποκρίθηκαν χτες στο κάλεσμα του ιερωμένου και επικεφαλής της «Συμμαχίας Σαϊρούν», Μοκντάντα αλ Σαντρ, και πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Βαγδάτης, απαιτώντας την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το ιρακινό έδαφος, αποδοκιμάζοντας την πολιτική των ΗΠΑ στο Ιράκ και φωνάζοντας συνθήματα κατά του Ισραήλ.
Ο Σαντρ της «Συμμαχίας Σαϊρούν», που ήρθε πρώτη σε ψήφους στις βουλευτικές εκλογές του Μάη 2018, τόνισε πως η χώρα του δεν θέλει άλλον έναν πόλεμο με τις ΗΠΑ, αναγνωρίζοντας την κόπωση του ιρακινού λαού μετά από πολέμους δεκαετιών. Κατήγγειλε τις ΗΠΑ πως μετέτρεψαν το Ιράκ σε πεδίο πολιτικών αντιπαραθέσεων, ξένων επεμβάσεων αλλά και αντιπαράθεσής τους με άλλες χώρες (βλέπε Ιράν). Ζήτησε την προγραμματισμένη και διατεταγμένη αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ, του «Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας» και της ΕΕ. Απαίτησε το κλείσιμο όλων των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων και των γραφείων «εργολάβων ασφαλείας», και το κλείσιμο του ιρακινού εναέριου χώρου για τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη, ώστε να μην εξαπολύονται εχθρικές ενέργειες σε γειτονικές χώρες. Πρότεινε επίσης στις σιιτικές πολιτοφυλακές να σταματήσουν τις επιθέσεις με ρουκέτες σε βάρος των αμερικανικών στρατευμάτων «ώσπου να αποχωρήσουν και οι τελευταίοι Αμερικανοί στρατιώτες».
Αργότερα, με επιστολή του, συνέστησε προσοχή και στο γειτονικό Ιράν, αποθαρρύνοντας δικές του επεμβάσεις στο ιρακινό έδαφος. Οπως είπε, εναπόκειται στις ιρακινές δυνάμεις να δουν «πώς θα αντιμετωπίσουν τις αμερικανικές κατοχικές δυνάμεις αν επιλέξουν να μείνουν αντί να αποχωρήσουν».
Στη συγκέντρωση στη Βαγδάτη συμμετείχαν και υποστηρικτές του πολιτικού αντιπάλου του Σαντρ, Χάντι αλ Αμέρι από το μπλοκ της «Φατάχ».
Το ίδιο διάστημα, στο Ιράν εντείνονται οι πιέσεις των ΗΠΑ, που κλιμακώνουν πλέον κάθε βδομάδα τις κυρώσεις σε βάρος διαφόρων ανώτερων Ιρανών αξιωματούχων και τις απειλές ενάντια στον διάδοχο του δολοφονημένου στρατηγού Σολεϊμανί στις ειδικές δυνάμεις. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της χώρας, Χασάν Ροχανί, ξεκαθάρισε ότι το Ιράν δεν θα επιδιώξει ποτέ την απόκτηση πυρηνικών όπλων, με ή χωρίς τη διεθνή συμφωνία του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Επιπλέον, ο υπουργός Εξωτερικών Μ. Τζ. Ζαρίφ επανέλαβε την πρόσκληση σε διάλογο με τις άλλες χώρες του Περσικού Κόλπου, θεωρώντας σημαντική την αποκατάσταση των σχέσεων στην ευρύτερη περιφέρεια.