Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Παρασκευη 24 Ιανουαριου 2020


...η περίπτωση Βίννικ , θυμίζει και σε σας την περίπτωση Οτσαλάν μήπως ?
...ο μακρόν ειδικά είναι κωλοσφούγγι των τραπεζών ....

Αυτή η υπόθεση υπάρχει στον αέρα εδώ και πάνω από δύο χρόνια. Ο άνθρωπος αυτός δεν κατηγορήθηκε για τίποτα στην Ελλάδα και παρόλα αυτά κρατήθηκε παράνομα υπερβαίνοντας το όριο των 18 μηνών, παρά το γεγονός ότι ήταν σε απεργία πείνας. Οι μεθοδεύσεις που ακολουθήθηκαν για την μυστική και παράνομη μεταφορά του στη Γαλλία ουσιαστικά αποτελούν κατάφωρη παραβίαση του κράτους δικαίου. Η απαγωγή του Αλεξάντερ Βίνικ σε ελληνικό έδαφος και η μεταφορά του εκτός της χώρας αγγίζει την υπόθεση των παράνομων ανακρίσεων της CIA σε Πακιστανούς στην Ελλάδα το 2006. Και πάλι τότε είχαμε κυβέρνηση δεξιάς. Ωστόσο την υπόθεση του Βίνικ ανέλαβαν να τη φέρουν σε πέρας και οι υποτιθέμενοι αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ, μια και όλες οι μεθοδεύσεις ξεκίνησαν πριν δύο χρόνια. Και βέβαια; σημαντικό ρόλο έχει και η σημερινή πρόεδρος της δημοκρατίας, που σαν πρόεδρος του ΣτΕ έβαλε την έκδοση του Βίνικ προτεραιότητα, προφανώς προσφέροντας διαπιστευτήρια.

Την ίδια ώρα... "Τούρκοι χάκερς έριξαν δεκάδες σελίδες της κυβέρνησης και των σωμάτων ασφαλείας" - ένα κράτος στο έσχατο σημείο γελειότητας να μη δύναται να σιγουρέψει/υπερασπιστεί τις σελίδες του στο ιντερνετ μετά απο 2η επίθεση!!! Σας γλεντάνε ρεεεεεε..
Οτσαλάν No 2 - ΠΑΕΙ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ - είναι απίστευτα αυτά που συμβαίνουν!
Απο τη σελίδα στο ΦΒ της Κωσταντοπούλου: "Ο Αλεξάντερ βρίσκεται στο Νοσοκομείο Hotel Dieu στο Παρίσι όπως με ενημέρωσε η γαλλίδα συνάδελφός μου, την ώρα που οι ελληνικές αρχές κρύβονται και παριστάνουν τις ανήξερες. Δεν της έχουν επιτρέψει ακόμη να τον δει και θα προσπαθήσουν να τον ανακρίνουν απόψε, εξαντλημένο και χωρίς να έχει επικοινωνία ή ενημέρωση!"
Σχολιο.- Λαβρος ο Λαφρωφ στο μεταξύ!
Σχολιο.- Οντως μέρες Γκουαντάναμο...
Σχολιο.- Τα ίδια κάνανε και με τον Οτσαλαν..




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



''Ο Mr Bitcoin Αλεξάντερ Βίννικ:ο Ασάνζ της Ελλάδας''
1]Ο Αλεξάντερ Βίννικ μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί με μαφιόζικο τρόπο από το αθηναϊκό νοσοκομείο στο οποίο βρισκόταν μετά την 35η απεργία πείνας στο Ελ.Βενιζέλος και από εκεί στο Παρίσι,όπου βρίσκεται στο νοσοκομείο Hotel Dieu κρατούμενος.Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε συνεννόηση με τις ΗΠΑ και τις γαλλικές αρχές ουσιαστικά απήγαγαν τον Βίννικ και τον μετέφεραν στα κρυφά παραβαίνοντας κάθε έννοια στοιχειώδους ανθρωπισμού[το στοιχειώδες αστικό κράτος δικαίου έχει καταβαραθρωθεί παντελώς εδώ και χρόνια].Με μέθοδο CIA τον μετέφεραν γύρω στις 13:30 στο Ελ.Βενιζέλος όπου τον παρέλαβε γαλλικό αεροσκάφος,το οποίο είχε έλθει για να τον παραλάβει.Η χρηματοπιστωτική ελίτ της κεφαλαιοκρατικής παγκοσμιοποίησης,οι Ρόθτσιλντ,οι Ροκφέρελ και τα πολιτικά πιονάκια τους θέλουν να τον εκδόσουν στις ΗΠΑ,αλλά κάνουν τα πάντα για να εξοντωθεί βιολογικά προτού εκδοθεί.
Η οικονομική ελίτ των ΗΠΑ που αυτή τη στιγμή αντιπροσωπεύεται από τον Τράμπ,τον Πομπέο,τον Πένς και τα άλλα πολιτικά μορμολύκεια του Λευκού Οίκου,θέλει να τσακίσει τον Βίννικ.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προέβη σε μια ακόμη πράξη ενδοτισμού,χαμέρπειας και υποτέλειας.Ακολουθώντας την χυδαία αντιρωσική γραμμή Σύριζα, ο γιος του Αποστάτη και σκληρού νεοφιλελεύθερου Μητσοτάκη, έρχεται να δώσει την χαριστική βολή στον τόπο και στον ελληνικό λαό βάζοντάς τον απέναντι σε κράτη και λαούς με τους οποιους τον συνδέουν δεσμοί φιλίας.
Μπράβο στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Νίκο Κωνσταντόπουλου που υπερασπίζονται τον Αλεξάντερ Βίννικ και στέκονται δίπλα στη γυναίκα του Αλεξάντερ και στα παιδιά του.Το επίσημο ελληνικό κράτος δυστυχώς με αυτές του τις ενέργειες δυσχεραίνει τις σχέσεις της χώρας μας με τη Ρωσία.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ.Εξάλλου η ρουφιανιά είναι εθνικό σπόρ.Από τον Οτσαλάν έως τον Βίννικ δεν πέρασαν και τόσα πολλά χρόνια.
Όποιος στέκεται στο μπόι τ΄ανθρώπου αποκαλύποντας όψεις της Βαρβαρότητας θα μπορούσε να ήταν στη Θέση του.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παλιά συνέντευξη του Κάστρο σ' έναν αμερικανό δημοσιογράφο:
Δημ:Κύριε Κάστρο σας κατηγορούν ότι χρησιμοποιήσατε βία σε βάρος ομοεθνών σας;
Απ:Ναι είναι αλήθεια.Αυτοί είχαν γίνει συνεργάτες του ιμπεριαλισμού και είχαν κάνει την Κούβα χώρο αθλιότητας.Δεν ήμασταν χώρα,αλλά σκιά δίχως αξιοπρέπεια.Πέθαιναν παιδιά από την πείνα,το κρύο,τα απήγαγαν από τα σπίτια φτωχών οι γιάνκηδες Κουβανοί για να τα δώσουν σε πλούσιους Αμερικάνους που έρχονταν να παίξουν στο καζίνο,να καπνίσουν το πούρο τους και να βιάσουν τα παιδιά μας.
Δημ:εσείς τους στείλατε στο ΜαΪάμι,ενώ λέει ότι οδηγήσατε κάποιους στις φυλακές και άλλους τους σκοτώσατε.
Φιντέλ Κάστρο:Δεν ξέρω τι λέτε εσείς,αλλά τους φερθήκαμε με απόλυτο σεβασμό.Δεν τους πετάξαμε στον ωκεανό διότι αγαπάμε τους καρχαρίες και έπρεπε να τους προστατεύσουμε από τους ομοεθνείς δολοφόνους του λαού μας.Kάναμε αυτό που έπρεπε για να υπερασπιστούμε τον αγώνα μας για Ανεξαρτησία και ΛαΪκή Κυριαρχία''.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΕΡΓΕΣΗΣ:ΑΥΤΟ ΔΗΛΩΣΕ Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ.
ΜΕΓΑΛΕ ΓΑΠ ΤΟ ΕΙΧΕΣ ΠΕΙ,ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ!!!!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



24 Γενάρη του 1822 αξιωματικοί του σουλτάνου σκοτώνουν και αποκεφαλίζουν τον Αλή Πασά στο νησάκι της λίμνης των Ιωαννίνων...
Ο πανίσχυρος "γιος της Χαμκω", που ξεκίνησε από ληστής στο Τεπελένι κι έφτασε Βεζίρης, είχε υπό τον έλεγχο του το μεγαλύτερο τμήμα της Βαλκανικής, μέχρι τον Κάβο Μαλιά. ( Το χωριό Βελλιες, έξω από τη Μονεμβασιά, όπου βρίσκεται το λιοτρίβι της οικογένειας Ρίτσου πήρε το όνομα από τον γιο του, τον Βελή!)
Η επίσημη ελληνική ιστορία τον παραδίδει ως ένα " αμόρφωτο κτήνος, τον μεγαλύτερο εχθρό των Ελλήνων"!
Κτήνος προφανώς ήταν, δολοφόνησε χιλιάδες ανθρώπους. Όχι περισσότερο από όλους τους "ηγεμόνες", " βασιλείς" κλπ της εποχής!
Αμόρφωτος επίσης, όχι όμως σκοταδιστης, το αντίθετο! Τα Γιάννενα ήταν το πνευματικό κέντρο της εποχής ( "πρώτα στ άρματα, στα γρόσια και στα γράμματα"), οι δυτικοί τον αντιμετωπίζαν στο πλαίσιο της φωτισμένης δεσποτείας", πολλοί εκπρόσωποι του διαφωτισμού πέρασαν από το Σαράι του.
Αλλά ..." Εχθρός των Ελλήνων"; Ουδέν ψευδεστερον!
- πρωθυπουργός του ο Μάνθος Οικονόμου, αρχηγός της φρουράς του ο Θανάσης Βάγιας, γιατρός του ο Ιωάννης Κωλέττης.
- Αξιωματικοί του ο Καραϊσκάκης, ο Ανδρούτσος, ο Διάκος, ο Μπότσαρης, ο Γκούρας κλπ..
- Από το 1819 σε άμεση επαφή και συνενόηση με τη Φιλική Εταιρεία με βασικό συνομιλητή τον Παπαρρηγόπουλο. Η ελληνική επανάσταση ήταν σε άμεση επαφή και συνάρτηση με τη σύγκρουση Αλή πασά και Σουλτάνου.
- οι Έλληνες έμποροι, βιοτεχνες, γεωργοί κλπ δεν αντιμετωπίστηκαν διαφορετικα σε ότι καλό ή κακό, γεγονός που προκαλούσε την τεράστια οργή των Τούρκων.
Φυσικά, πολέμησε με τους Σουλιώτες, " εθνικός αγών" σύμφωνα με την επίσημη ιστορία! Ουδέν ψευδεστερον...Με άλλη ευκαιρία το ξανασυζηταμε! Μια ερώτηση μόνο, τι δουλειά έκαναν οι Σουλιώτες;
Κτήνος φυσικά ο Αλή Πασάς, όπως όλοι οι " βασιλείς".
Αλλά η επίσημη ιστορία είναι τσουλα...

σχολιο.- πολύ ωραίο ποστ, πιο ωραίο απ' όλα το "τι δουλειά έκαναν οι Σουλιώτες"...
Βασικα οι Σουλιωτες δεν δουλευαν. Εισεπρατταν...
Σχολιο.- Έχει ιδιαίτερη σημασία να επισημάνουμε ότι οι επιθέσεις του Αλη πασα κατά της ληστοκρατίας -όπου εντασσόταν και η κατάληψη του Σουλίου- αποτελούσαν σοβαρό μέτρο για την οικονομική ανάπτυξη και μάλιστα την αστική (βιοτεχνία, εμπόριο).
Σχολιο.- Οι Φιλικοί του πρότειναν να ηγηθεί του αγώνα κατά των Τούρκων,δεν το δέχτηκε τελικά όχι γιατί θα έκανε ζημιά στους Τούρκους αλλά φοβήθηκε για το δικό του τέλος μετά τη λήξη του αγώνα. Ευτυχώς πάντως γιατί θα είχαμε τον πρώτο ηγέτη του Ελληνικού κράτους Αλβανο.Έχει και γέλιο η τσούλα Ιστορία.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για την πρώτη μέρα της εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο, τις 20 Ιουλίου 1974, μαρτυρία από Ελληνοκύπριο που έζησε την προδοσία και τις συνέπειές της.
Κι υπάρχουν ακόμη παλιάνθρωποι, τάχα "πατριώτες", που εξυμνούν τη Χούντα με τα "ανοιχτά παράθυρα"...
"Πέντε Μίλι… Πλοία πάρα πολλά, μικρά και μεγάλα. Τους βρήκαμε στην τοποθεσία Πικρό Νερό… Όλα σε λίγες ώρες άλλαξαν…
«Κύριε λοχαγέ, να τους κτυπήσουμε τώρα, πριν αυτοί κινηθούν προς το μέρος μας και πριν αρχίσουν να μας βαράνε και με τα βαρέα τους όπλα;»
«Όχι, δεν θα κτυπήσεις, είναι άσκηση του ΝΑΤΟ και θα φύγουν»".
https://www.youtube.com/watch?v=dpR3cCL5luE&feature=share&fbclid=IwAR3589F8XCSbM3EWTvaOpxKSz2D9W-DdFChQAIfqCwONgpzu9AqzHEgrra8



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΥΒΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΛΑ
Στις 24 Ιανουαρίου 1944, το τιμωρό χέρι του λαού, η ηρωική Οργάνωση Περιφρούρησης Λαϊκού Αγώνα (ΟΠΛΑ), διεκπεραίωνε μια από τις σημαντικές αποστολές της, εκτελώντας ένα από τα πιο μισητά καθάρματα της κατοχικής Ελλάδας: τον υπουργό Εργασίας και γενικό γραμματέα της διορισμένης από την κυβέρνηση των δωσιλόγων Διοίκησης της ΓΣΕΕ, Νίκο Καλύβα.
Φανατικός αντικομμουνιστής και ένα από τα κορυφαία στελέχη του μεσοπολεμικού εργατοπατερισμού, ο Καλύβας, αφού συνεργάστηκε με τη δικτατορία Μεταξά, προσέφερε κατόπιν -και πάντα με το αζημίωτο- τις υπηρεσίες του και στους φασίστες κατακτητές.
Ήταν αυτός που οργάνωσε τη σύνταξη των καταλόγων με τα ονόματα δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων εργατών που προορίζονταν να αποσταλούν στη ναζιστική Γερμανία, για να δουλέψουν ως πολιτικά επιστρατευμένοι στα εργοστάσιά της. Την επιστράτευση ματαίωσαν οι μεγάλες εργατικές και λαϊκές κινητοποιήσεις του Φεβρουαρίου και Μαρτίου 1943, όταν ο λαός της Αθήνας εισέβαλε δύο φορές στο Υπουργείο Εργασίας και πυρπόλησε τα αρχεία του.
Η απόφαση για την εκτέλεση του προδότη Καλύβα πάρθηκε μετά τη σύλληψη από την Ειδική Ασφάλεια και την εκτέλεση από τους Γερμανούς, του ηγέτη του Εργατικού ΕΑΜ και μέλους της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Κώστα Λαζαρίδη. Την αποστολή ανέλαβε η ΟΠΛΑ και την έφερε σε πέρας το πρωί της 24ης Ιανουαρίου 1944, ξεβρομίζοντας τον τόπο από το δωσιλογικό κάθαρμα και σπέρνοντας τον τρόμο στους συνεργάτες των κατακτητών.
Σχολιο.-  Ο Κανακουσάκης, που όπως αναφέρεται στο άρθρο διαδέχτηκε τον Καλύβα, έκανε "λαμπρή" καριέρα και στον μεταπολεμικό "συνδικαλισμό". Σταθερά εθνικόφρων και λυσσασμένος αντικομμουνιστής, τιμήθηκε με προκλητικά αμειβόμενες θέσεις στην ελεγχόμενη από το εμφυλιοπολεμικό καθεστώς, ΓΣΕΕ.
Σχολιο.- Ο κατοχικός υπουργός Εσωτερικων και Εργασιας Ταβουλάρης, στις κατοχικες κυβερνησεις Λογοθετοπουλου και Ραλλη,  βενιζελικής προέλευσης, υπουργός του Πάγκαλου το 1925 και βουλευτής των Φιλελευθέρων, έγινε υπουργός και στην "κυβέρνηση" Τσιρονίκου, που σχημάτισαν οι δωσίλογοι στην Αυστρία μετά την αποχώρηση των Γερμανών από την Ελλάδα. Πεθανε στην Αυστρια από πνευμονια.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




75 χρόνια από το Αουσβιτς -Μια επιζήσασα θυμάται τα βασανιστήρια του Μένγκελε: «Ο γιατρός του θανάτου μάς έκανε πειράματα»
Εκει που πεθαναν 200.000 παιδια
22|01|2020 | 08:00
75 χρόνια μετά την απελευθέρωση του Άουσβιτς από τον Κόκκινο Στρατό υπάρχουν ακόμη επιζώντες των φρικιαστικών πειραμάτων που έκανε ο Γιόζεφ Μένγκελε σε παιδιά, δίδυμα και μικρόσωμους.
Ένας εξ αυτών είναι η Λίντια. «Το πρόσωπό του δεν το θυμάμαι πια, μόνο τις αστραφτερές του μπότες. «'Οταν άκουγα το χτύπο τους, σερνόμουν στο ξυλοκρέβατο, ζάρωνα σε μια γωνιά και έκλεινα τα μάτια. Σκεφτόμουν ότι θα χανόμουν».
H Λίντια έφτασε στο Αουσβιτς 3 ετών
Οπως αναφέρει η DW είναι η Λίντια Μαξίμοβιτς που διηγείται, ένα από τα θύματα του Γιόζεφ Μένγκελε. Στο Άουσβιτς ήρθε το 1943, τότε 3 χρονών. Οι Γερμανοί εκτόπισαν την οικογένειά της από τα περίχωρα του Μίνσκ στη Λευκορωσία στο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Τις σκηνές στη αποβάθρα άφιξης δεν πρόκειται να τις ξεχάσει ποτέ. Τα SS ούρλιαζαν, τα σκυλιά γαύγιζαν. Η οικογένειά της διασκορπίστηκε. Την απομάκρυναν από τη μητέρα της και την έβαλαν στη παράγκα όπου ήταν τα παιδιά. Μέσα στο παράπηγμα βρίσκονταν σειρές από ξυλοκρέβατα. Παντού ζωύφια. Οι κουβέρτες μέσα στη βρώμα. Τα παιδιά υπέφεραν από πείνα και κρύο. Περισσότερο όμως από όλα φοβόντουσαν τον «ντόκτορ» Μένγκελε, τον «Άγγελο του Θανάτου».

Μένγκελε, ο «Αγγελος του θανάτου» του Αουσβιτς
Ο Μένγκελε σπούδασε ιατρική και ανθρωπολογία. Μετά από δύο διδακτορικά έκανε έρευνες στο Ινστιτούτο Κληρονομικότητας και Φυλετικής Υγιεινής στη Φραγκφούρτη. Το καλοκαίρι του 1940 παρουσιάζεται εθελοντικά στα SS και 3 μήνες αργότερα μετατίθεται στο Άουσβιτς ως γιατρός. Εκεί τον ενδιαφέρουν πειράματα με παιδιά, κυρίως δίδυμα και μικρόσωμους. Συχνά κάνει ενέσεις χρώματος για να δει εάν θα αλλάξει το χρώμα των ματιών, εγχειρίζει παιδιά χωρίς νάρκωση και μολύνει δίδυμα με βάκιλο του Κοχ για φυματίωση και βακτηρίδια τύφου. Η μικρή Λίντια δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Ο Μέγκελε δοκιμάζει πάνω της ουσίες εμβολίων. Μετά από άπειρες ενέσεις είναι μια ζωντανή-νεκρή.
Τον Ιανουάριο του 1945 ο Μένγκελε φεύγει από το Άουσβιτς
Κι όταν η μητέρα της μπαίνει κρυφά στη παράγκα της για να τη φέρει φαγητό, τη βρίσκει αναίσθητη, με υψηλό πυρετό πάνω στο ξυλοκρέβατο. Τον Ιανουάριο του 1945, λίγο πριν μπει ο Κόκκινος Στρατός στο στρατόπεδο εξόντωσης, ο Μένγκελε δραπετεύει στη Δύση. Με ψεύτικο όνομα κρύβεται κοντά στην πόλη που γεννήθηκε, το Γκίνζμπουργκ, και το 1949 διαφεύγει στη Λατινική Αμερική.
Η οικογένειά του στηρίζει με χρήματα τον διεθνώς καταζητούμενο για να λογοδοτήσει για τα εγκλήματά του.
Το 1979 πεθαίνει σε ατύχημα την ώρα που κολυμπούσε στη Βραζιλία. Η οικογένειά του κράτησε για χρόνια μυστικό τον θάνατό του. Το 1985 όμως η αλήθεια ήρθε στην επιφάνεια.

Μόνο στο Άουσβιτς-Μπιρκενάου πέθαναν 200.000 παιδιά
Η μικρή Λίντια έζησε την είσοδο του Κόκκινου Στρατού στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στις 27 Ιανουαρίου του 1945, πριν από 75 χρόνια.
«Μετά την απελευθέρωση στα παραπήγματα βρίσκονταν 160 παιδιά ηλικίας από 2 έως 16 χρονών», θυμάται. Μόνο στο Άουσβιτς - Μπιρκενάου πέθαναν 200.000 παιδιά.
Μετά τον πόλεμο η Λίντια υιοθετήθηκε από μια πολωνική οικογένεια. Για χρόνια θεωρούσε τη βιολογική της μητέρα νεκρή. Ξαναβρέθηκαν, μητέρα και κόρη, μετά από χρόνια. Ο φόβος για τον Μένγκελε δεν την εγκατέλειψε ποτέ. Όταν έπαιζε με τα άλλα παιδιά τους έλεγε να μην φωνάζουν πολύ «γιατί θα έρθουν οι Γερμανοί».
Μετά τον πόλεμο εκπαιδεύτηκε ως χημικός, παντρεύτηκε και σήμερα διατηρεί επιχείρηση.
Τα βιώματά της δεν την επιτρέπουν να ζήσει μια κανονική ζωή.
«Δεν ήμουν σε θέση να αγαπήσω σωστά και ειλικρινά, ούτε ακόμη και το ίδιο μου τα παιδί, όπως μια μητέρα αγαπά τα παιδιά της», εξομολογείται σήμερα, 75 χρονών. Στην πόλη που ο Μένγκελε γεννήθηκε, το Γκίντσμπουργκ, το όνομα Μένγκελε ρίχνει ακόμη μια «τερατώδη σκιά», λέει ο Ρούντολφ Κέπλερ, πρώην δήμαρχος της πόλης. Εδώ και δεκαετίες η μικρή πόλη ζει στη σκιά του «Αγγέλου του θανάτου», που γεννήθηκε και έζησε εκεί μέχρι να τελειώσει το σχολείο.

Το χωριό του Μένγκελε
Η οικογένεια των Μένγκελε ασκούσε επιρροή στην πόλη.
Ο πατέρας του Γιόζεφ Μένγκελε, Καρλ, διατηρούσε με επιτυχία πριν τον πόλεμο εργοστάσιο παραγωγής αγροτικών μηχανών. Μετά τον πόλεμο οι δουλειές πήγαιναν ακόμη καλύτερα . Όταν πέθανε ανέλαβε ο γιος του Άλοις, νεώτερος αδελφός του Γιόζεφ Μένγκελε. Σήμερα η επιχείρηση δεν υπάρχει πια. Πριν από 34 χρόνια το χωριό απασχόλησε έντονα τη δημοσιότητα. Στο Γιαντ Βασέμ, το Μνημείο του Ολοκαυτώματος στη Ιερουσαλήμ, στήθηκε συμβολικά δικαστήριο με κατηγορούμενο τον Μένγκελε. Μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες οι επιζώντες διηγούνταν όσα υπέστησαν από τον Μένγκελε. Ο αντίκτυπος ήταν τόσο μεγάλος που το ποσό με τον οποίο είχε επικηρυχθεί ο γερμανός γιατρός ανέβηκε στα 5 εκ. δολάρια. Ρεπόρτερ από όλον τον κόσμο πολιόρκησαν την πόλη. «Το Γκίντσμπουργκ δεν ήταν προπύργιο των ναζί, η πόλη δεν είναι ούτε καλύτερη, ούτε χειρότερη από άλλες» λέει ο Κέπλερ. «Ο Μένγκελε θα μπορούσε να είχε γεννηθεί παντού».
Ο 83χρονος σοσιαλδημοκράτης είναι αντίθετος με την αλλαγή ονομασίας ενός δρόμου στο χωριό που φέρει το όνομα Καρλ Μένγκελε. «Θα ισοδυναμούσε με απόδοση ευθυνών σε ολόκληρη την οικογένεια, όπως γίνονταν και στη ναζιστική περίοδο», λέει.
Δεν είναι όμως όλοι οι κάτοικοι ικανοποιημένοι με τον τρόπο με τον οποίο η πόλη αναψηλαφεί την ιστορία της. Ένας εξ αυτών είναι ο καθηγητής γυμνασίου Γιάνουτς Κότσακ. Με την επιμονή του κατάφερε να στηθεί μνημείο για τον γερμανοεβραίο Γιάνους Κόρτσακ, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1942 στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Τρεμπλίνκα.

Σχολιο.- Επιστήμονες, γιατροί, μηχανικοί, άνθρωποι του πνεύματος, ακαδημαϊκοί, η αφρόκρεμα μιας κοινωνίας. Κι όλοι τους ναζήδες. Δε σε κάμουν τα διπλώματα και τα ντοκτορά άνθρωπο. Ούτε το μυαλό κι η ευφυία. Μα η καρδιά.
Σχολιο.- Καποιοι συνεχιζουν και ψηφιζουν το ναζιστικο μορφωμα των χρυσαυγουλων!!!
Σχολιο.- Ελα ρε φίλε, κι έλεγα ισαποστάκιας και να μη ξεπλύνει το ναζισμό; Ευτυχώς με δικαίωσες.
Δηλαδή ένα έγκλημα πολέμου εξισώνεται με το ναζισμό;
Στη τελική τι κάνανε μωρε κι αυτοί οι ναζί ε; Ενα, αντε δυο εγκληματάκια πολέμου εκεί πέρα σωστά; Αδικημένοι είναι οι άνθρωποι στη τελική ποιός στρατός δεν έκανε ποτέ κανένα έγκλημα; Όχι όχι μια χαρά παιδιά οι ναζιστές δε σηκώνω κουβέντα!!
Ε καλά τα λέω ναζιστάκο; Ξεπλένω καλά πως με βλέπεις;
ΦΤΟΥ ΣΟΥ ρε γελοίε.
Σχολιο.- "Μπάφοι", ¨"άπλυτοι", συμψηφισμός και ξέπλυμα ναζισμού, όποιος δεν είναι μαζί μας είναι κομμουνιστής: όλο το πακέτο ενός συνεπή νεοναζί που σέβεται τον εαυτό του.
Μπράβο συνέχισε να εκτίθεσαι.
Πες και μας και για το ολοκαύτωμα. Δεν πολυέγινε στ'αλήθεια έτσι δεν είναι;
Σχολιο.- Μετά τον πλήρη εξευτελισμό σου σε ιστορικά/ιδεολογικά θέματα είναι λογικό να ακολουθήσουν και επι του προσωπικού επιθέσεις. Η πλήρης ασχετοσύνη σου βέβαια που θεωρείς πως 4,5 χρόνια είχαμε στην Ελλάδα αναρχοκομμουνισμό, μόνο γέλια μπορεί να προκαλέσει σε όποιον έχει διαβάσει έστω και μισό βιβλίο στη ζωή του.
Θα μου πεις, αν δεν ήσουν πανάσχετος απο ιστορία και πολιτική θα ήσουν νεοναζί; Δε θα ήσουν.
Περαστικά, σου εύχομαι να συμφιλιωθείς κάποτε με το γεγονός πως η ανθρωπότητα πέταξε εσάς και τις ιδέες σας στον κάλαθο των αχρήστων προ πολλού.
Σχολιο.- Κι όμως κάποιοι ψηφίζουν τους όψιμους υποστηριχτές τους.
Σχολιο.- Τώρα κάνουν πειράματα σε κράτη
Σχολιο.- Καλο θα ηταν σε ολα τα της θεματικης στρατοπεδων συγκεντρωσεως του `Β π.π.να υπερτονιζεται πως σε αυτα τα στρατοπεδα εκρατουντο ανθρωποι ολων των εθνικοτητων κι οχι μονο ιουδαιοι.
Αυτοι δεν ησαν παρα μονον 4,3 εκ. στην παγκοσμια απογραφη του 1939 .
Ηταν πρακτικως αδυνατο να πολλαπλασιασθουν κατα τη διαρκεια του πολεμου, οσον και παραλογο το να μεταναστευσουν απο καθε χωρα προς την βορεα Ευρωπη για να συλληφθουν εκ των ναζι !
Ακομη δεν ευρεθησαν τα πληρη στοιχεια των 6 εκ. νεκρων ιουδαιων , σε αντιθεση με νεκρους ολων των υπολοιπων χωρων που υπεφεραν απ`τους ναζι !




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι άλλοι οι μαλάκες τρώνε φίδια και νυχτερίδες και τώρα τρέχει όλος ο πλανήτης με τον ιό.
Κοκορέτσι, 3000 χρόνια πολιτισμός, κανένας ιός!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μου είπε φίλη που μετακόμισε Δανία πως δουλεύει σε ένα κλαμπ υποδοχή και παίρνει 35 ευρώ την ώρα τώρα η ναρκωτικά σπρώχνει η στην Ελλάδα έχουμε μείνει πίσω....
Σχολιο.- Η δανια είναι εκτός ευρώ...
Σχολιο.- ναι εννοούσε σε € αντίστοιχα



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1)Αντικαρκινικά φάρμακα γιοκ
2)Γιατροί/Νοσηλευτές γιοκ
3)Δάσκαλοι/Καθηγητές γιοκ
4)Πτυχίο:Από το Lestinitsa college με το αζημίωτο
5)Εξωτερικών:Καλό και το μισό Αιγαίο
6)Πολιτισμός:Ρουβάς/Σεφερλής
7)εργασιακά:Επόμενη ερώτηση
Ακολουθεί season 2, στο δρομο που χαραξε ο Τζιφρας…



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ιράν πλήττει την απειλή των αμερικανικών αξιωματούχων να δολοφονήσουν τον διάδοχο του Σολιμάνι
23/1/2020
Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν κατέρριψε την αμερικανική πολιτική «στοχοθετημένης και κυβερνητικής τρομοκρατίας» αφού ένας αμερικανός διπλωμάτης απειλούσε τον διοικητή της δύναμης Quds Esmail Ghaani με την ίδια μοίρα με τον δολοφονημένο προκάτοχό του, τον Qassem Soleimani.
"Αυτά τα λόγια είναι μια επίσημη ανακοίνωση και μια ξεκάθαρη αποκάλυψη της στοχευμένης και κυβερνητικής τρομοκρατίας της Αμερικής", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμπάς Μουσαίβ σε δημοσιογραφικά μέσα του Ιράν, απαντώντας σε απειλές εναντίον του Ghaani από τον Ειδικό Εκπρόσωπο των ΗΠΑ για το Ιράν Brian Hook. Ο Μουσαβί κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να συμμετάσχει στην καταδίκη της θλιβερούς δήλωσης του Αμερικανού.
"Εάν ο Γκάανι ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο δολοφονίας Αμερικανών [ως Σολεμανή] τότε θα συναντήσει την ίδια μοίρα", δήλωσε ο Χουκ στην Αραβική γλώσσα, Ασάρκ αλ Αουζάτ, προειδοποιώντας ότι "κρατά το καθεστώς και τους πράκτορες υπεύθυνους για οποιαδήποτε επίθεση εναντίον Αμερικανών ή αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή. "
Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το Ιράν σκοπεύει να σκοτώσει Αμερικανούς, ωστόσο, ακόμη και μετά το θάνατο του αγαπημένου στρατηγού. Η Τεχεράνη διέσωσε πράγματι τις αμερικανικές ζωές, αποθέτοντας το Ιράκ σε προγραμματισμένες επιθέσεις πυραύλων σε δύο βάσεις συνασπισμού, επιτρέποντας στους ιρακινούς και αμερικανούς στρατιώτες να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις. Οι βάσεις υπέστησαν σοβαρές βλάβες σε απεργίες ακριβείας που σήμαιναν εκδίκηση για τη δολοφονία του Soleimani, αλλά δεν χτυπήθηκαν Αμερικανοί.
Ενώ ο Χάουκ και η Ουάσινγκτον επέμειναν ότι ο Σολέιμαν είναι πίσω από έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό αμερικανικών θανάτων, δεν μπόρεσαν να παράσχουν στοιχεία - σίγουρα όχι για μια επικείμενη πλοκή που θα απαιτούσε την άμεση δολοφονία του - οδηγώντας ακόμη και μερικά μέλη του Προέδρου του Donald Trump κόμμα να ορκιστεί η αντίθεση σε οποιαδήποτε εξουσιοδότηση για πόλεμο με το Ιράν.
Τα αποδεικτικά στοιχεία που έμεινε πίσω από τις προηγούμενες επιθέσεις εναντίον των Αμερικανών - ειδικά η απεργία πυραύλων στην αεροπορική βάση K-1 τον περασμένο μήνα, που σκότωσε έναν εργολάβο των ΗΠΑ και πυροδότησε την πιο πρόσφατη κλιμάκωση της δύναμης - λείπει επίσης.
Ο ισχυρισμός ότι ο ιρανός στρατηγός ήταν υπεύθυνος για τους θανάτους των «600 Αμερικανών», που συχνά επαναλήφθηκαν από τον Hook και άλλα μέλη της διοίκησης του Trump στις ημέρες που ακολούθησαν τη δολοφονία του Soleimani με αεροπλάνο στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, μεγάλωσε από προπαγανδιστική φιγούρα ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Ντικ Τσένι όταν προσπαθούσε να μαστίσει τη διοίκηση Μπους για έναν πόλεμο με το Ιράν.
Πιο εξεζητημένες απαιτήσεις, όπως η πρόταση του Αντιπροέδρου του Mike Pence ότι Soleimani ήταν κατά κάποιο τρόπο εμπλέκονται στις επιθέσεις 9/11 τρομοκρατίας, έχουν επίσης καμία βάση στην πραγματικότητα.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Απόψε 18:00-20:00 θα κυκλοφορώ σε κεντρικούς δρόμους τής πόλης μασουλώντας κινεζικά λάχανα. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας σχετικά με τον κορονοϊό.
Σχολιο.- Και αύριο θα κάνω το ίδιο με ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας. Πολλά ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας!! Γιατί δεν αντέχω άλλο νιουζφίντ γεμάτο από ήρωα Στελακάτο, δε αντέχω, δεν αντέχω...
Σχολιο.- Εντάξει είναι απίστευτο...
Και κοινοποιούν όλοι και λογαριασμό για του βάλουν λεφτά.
Μου φαίνεται ότι είμαστε μαλάκες που δουλεύουμε...
Σχολιο.- διαφωτιστε μας ρε μαγκες
Σχολιο.- Οι συζητήσεις ειναι 2.
Η μία είναι το επιστημονικό αντικείμενο της συζήτησης.
Και το άλλο είναι το "ήθος" του και η στάση του μέσα σε κινηματικους χώρους, που αυτό είναι βασικός λόγος για να μην τον υποστηρίξει κανείς. Βέβαια κάτι τέτοιο δεν μπορεί να πιαστεί δημόσια...
Επομένως μένω στο πρώτο θέμα.
Θεωρώ ότι είναι άλλο πράγμα να μην θες να διωχθει κάποιος, και άλλο να υιοθετείς τους ισχυρισμούς του.
Οι περισσότεροι των οποίων στερούνται ισχυρής επιστημονικής τεκμηρίωσης.
Και επειδή κυκλοφορεί και ένα κείμενο από το enallaktikos το οποίο περιέχει και δηλώσεις του πρύτανη Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ότι τρώμε ψάρια με ψυχοφάρμακα...
Ανεβάζω και την διάψευση του καθηγητή.
Σχολιο.- Γιατί οι εταιρείες Δυστυχώς δεν είναι φιλανθρωπικές οργανώσεις και παίρνουν ασφαλιστικά μέτρα όταν της θίγεις...
Την επιστημονικη θεωρία δεν την έχει με το μέρος του, ούτε και τη νομοθεσία.
Είναι μια κίνηση εντυπώσεων για να κερδηθεί ένα κομμάτι της κοινωνίας ως πιθανό Μπραντ ντε φέρ μίας μεταξύ τους αντιδικίας που δεν την γνωρίζουμε...
Σχολιο.- Διάψευση του πρύτανη Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σχετικά με την διάψευση των δηλώσεων του.
Κουτσαβάκικο αντικαπιταλισμό με αντιεπιστημονική τεκμηρίωση, αερολογίες και fake news εγώ δεν πρόκειται να κάνω, και θα συμβούλευα και τους αριστερούς μου φίλους να πράξουν το ίδιο.
Τον αφήνω για την Χρυσή Αυγή, και τον Αρτέμη Σώρρα αυτού του είδους τον αντικαπιταλισμό.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Που βγαινεις συνηθως με ρωταει ο αλλος..?
-Καθημερινα για χαλαρα σουπερ μαρκετ και το Σαββατο αν θελω να δω κοσμο παω λαικη.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διάβασα μόλις τώρα..κάτι για καλό σέξ.Και θυμήθηκα τα λόγια του παππού:"Καλό πιδάκι μ'του γαμήσ'..αλλά..θέλ'δυό"



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα έρποντα ζαία,ξαμολύσανε "αρχαίους φοίνικες"έμπορους να μας πείσουν οτι(με τα σημερινά πολιτικά πλαίσια) πρέπει να ανατρέψουμε το καθεστώς που έχουν ορισθεί τα συνορα'διεθνείς συμφωνιεςκλπ..και να δούμε την συνεκμετάλευση στο Αγαίο. Μέχρι Μαλακάσα μωρέεε!!! Γιατί μεταφράζουν (εν μεσω ιμπεριαλιστικων πολέμων) την παγκοσμιοποίηση ως...διεθνισμό. Κατάργηση συνόρων να "βόσκουν τα κοπάδια" των συμφερόντων τους ελεύθερα παντού..με τα σχετικά πεσκέσια στους κατά τοπους "φεουδαρχες". Όπως παλιά μωρέεεε!!!! Σιχάματα....



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μεθοδευουν Ηπα και ΕΕ νέο πραξικόπημα σε βάρος της Βενεζουέλας. Παρότι η Ισπανία κρατα αποστάσεις και η Γερμανία αρχίζει να υιοθετει μια διαφορετική στάση εξαιτίας των ενεργειακων συμφωνιών με τη Ρωσία, η Ελλάδα είναι στην πρώτη γραμμή στήριξης του πραξικοπηματια της CIA Γκουαιδο. Η σπορά του Τερυ Χρυσού για κάποιους και ο υιός του Νεοφιλελεύθερου Δρακουμελ και βαφτιστηριου του Βενιζέλου Κ. Μητσοτάκη Κυριάκος, για άλλη μια φορά μας κάνει διεθνώς ρεζίλι. Τα παιδιά της ελίτ του Χάρβαρντ διαλύουν την ανθρωπότητα και οι αγγελιοφόροι τους βγάζουν σέλφις.

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: «ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΟΥΑΪΔΟ ΜΕ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ», ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ
24/01/2020
Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντούσε και φωτογραφιζόταν με τον επίδοξο πραξικοπηματία Χουάν Γουαϊδό στο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, ο υπουργός Επικοινωνιών της Βενεζουέλας Χόρχε Ροντρίγκεζ υπενθύμιζε σε συνέντευξη τύπου τις σχέσεις που σύμφωνα με διεθνή μέσα έχει ο Γουαϊδό με τον Αλεχάντρο Μπετανκούρ, που ερευνάται από τις ΗΠΑ για ξέπλυμα χρήματος.
Τον Αύγουστο του 2019, το Reuters έκανε λόγο για μια συνάντηση στη Μαδρίτη, μεταξύ του Αλεχάντρο Μπετανκούρ, του δικηγόρου του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι, του Ουκρανού επιχειρηματία Λεβ Παρνάς και του πατέρα του Χουάν Γουαϊδό.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Reuters, «ο Μπετανκούρ είπε στον Τζουλιάνι ότι βοήθησε μυστικά τη χρηματοδότηση των προσπαθειών του Χουάν Γουαϊδό να καταλάβει την εξουσία στη Βενεζουέλα».
«Ο Μπετανκούρ ήλπιζε πως αυτό θα του έδινε την απαραίτητη φερεγγυότητα για να καταφέρει ο Τζουλιάνι να πείσει το υπουργείο Δικαιοσύνης του Τραμπ να σταματήσει την έρευνά του για τον Μπετανκούρ, σε σχέση με μία υπόθεση ξεπλύματος χρημάτων και δωροδοκίας στη Φλόριντα.»
Έναν μήνα αργότερα, σύμφωνα με τις πηγές του Reuters, o Τζουλιάνι πίεσε τους εισαγγελείς του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να αντιμετωπίσουν με ηπιότητα τον Μπετανκούρ, διότι αυτός ο Βενεζουελάνος επιχειρηματίας είχε βοηθήσει τις πολιτικές προσπάθειες του Γουαϊδό και, άρα, έκανε «καλή δουλειά» για τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Τον Νοέμβριο του 2019, η Washington Post αποκάλυψε ότι ο Τζουλιάνι ήταν στην ομάδα δικηγόρων που υπερασπιζόταν τον Μπετανκούρ στη δίκη εναντίον του για το ξέπλυμα 1,2 δισ. δολαρίων.
Σύμφωνα με το Reuters, o Μπετανκούρ είναι αναμεμειγμένος «στην υπεξαίρεση 1,2 δισ. δολαρίων από την κρατική εταιρεία πετρελαίου της Βενεζουέλας, PDVSA, και το ξέπλυμά τους μέσω σχεδίων στο Μαϊάμι των ΗΠΑ, που περιείχαν ψεύτικες συμφωνίες αγοραπωλησίας ακινήτων και ασφαλειών».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Zoe Konstantopoulou:''Ο Αλεξάντερ βρίσκεται στο Νοσοκομείο Hotel Dieu στο Παρίσι όπως με ενημέρωσε η γαλλίδα συνάδελφός μου, την ώρα που οι ελληνικές αρχές κρύβονται και παριστάνουν τις ανήξερες. Δεν της έχουν επιτρέψει ακόμη να τον δει και θα προσπαθήσουν να τον ανακρίνουν απόψε, εξαντλημένο και χωρίς να έχει επικοινωνία ή ενημέρωση! Έστειλα ήδη αίτημα να αναβληθεί η ακρόασή του για αύριο
Αν αυτό δεν είναι πλήρης ισοπέδωση του Κράτους Δικαίου, τι είναι'';

Ζωή Κωνσταντοπούλου
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Ο Αλεξάντερ είναι εξαντλημένος στο Νοσοκομείο Hotel Dieu κι ενημέρωσε τη Γαλλίδα συνάδελφό μου για τα εξής:
1. Του απαγόρευσαν κάθε επικοινωνία απ´τις 9.30 το πρωί
2. Τον πήραν απ´το Νοσοκομείο στις 13.30, δηλαδή 2,5 ώρες πριν την καθαρογραφή της απόφασης !
3. Χωρίς να ξέρει τι συμβαίνει τον έβαλαν σε αυτοκίνητο, χωρίς να του πούν πού πάει
4. Άρχισε να βλέπει πινακίδες αεροδρομίου κ κατάλαβε ότι τον πάνε στο αεροδρόμιο, χωρίς να ξέρει πού
5. Στο αεροδρόμιο είδε γάλλους αστυνομικούς και μπαίνοντας στο αεροπλάνο κατάλαβε ότι τον πάνε στη Γαλλία
6. Δεν υπήρξε ούτε Εισαγγελέας ούτε διερμηνέας ούτε ενημέρωσή του για τίποτε
Είναι δεδομένο ότι μιλάμε για απαγωγή και όχι για έκδοση ανθρώπου
Αυτή τη στιγμή τον ανακρίνουν παρά τη θέλησή του, ενώ είναι εξαντλημένος στην 35η ημέρα απεργίας πείνας και άυπνος. Δεν του χορηγούν αναβολή, δεν του επιτρέπουν να επικοινωνήσει μαζί μου
Ούτε στο Μεσαίωνα...
Τον πήρε αεροπλάνο που ήρθε ειδικώς απ´το Παρίσι
Μπράβο στην κα Σακελλαροπούλου και στους δικαστές που «προστάτευσαν» τόσο επάξια τα δικαιώματα αυτού του ανθρώπου και εξευτέλισαν κάθε έννοια ανεξάρτητης δικαιοσύνης και κράτους δικαίου



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δικαιωματισμός, η γεροντική αρρώστια των κοινωνικών κινημάτων

Πολύς λόγος γίνεται σήμερα για την αποτυχία και καταβύθιση της Αριστεράς, και η βαθιά συνειδητοποίηση του γεγονότος μοιάζει να συντρίβει πολλές συνειδήσεις.
Στην πραγματικότητα, για ένα εγρήγορο κομμάτι τού κινηματικού κόσμου η συνειδητοποίηση αυτή είχε γίνει πολύ νωρίτερα, ήδη στη δεκαετία του ’60.
Το τραγικό γεγονός τού οποίου γινόμαστε μάρτυρες σήμερα είναι μάλλον η αποτυχία εκείνου που τότε, στη δεκαετία του’60 και του ’70, φάνηκε για μία στιγμή ότι έπαιρνε τη σκυτάλη της κοινωνικής αμφισβήτησης και του οραματισμού μιας αληθινά νέας κοινωνίας από τα χέρια μιας ήδη συνθηκολογημένης Αριστεράς: των λεγόμενων νέων κοινωνικών κινημάτων (γυναικείο, ομοφυλόφιλο, αντιψυχιατρικό, αντιρατσιστικό, οικολογικό, κ.ά.) που βρέθηκαν προς στιγμήν στην πρώτη γραμμή των αντικαπιταλιστικών αγώνων στον μητροπολιτικό κόσμο.
Η καινοτομία αυτών των κινημάτων, σε σύγκριση με το παλαιότερο εργατικό, ήταν ότι γέννησαν μια πολύ πιο καθολική ιδέα της κοινωνικής αλλαγής συνδέοντας για πρώτη φορά τις μείζονες όψεις τής πολιτικής (ζητήματα πολιτειακής διαχείρισης και γεωπολιτικών επιλογών) με τις ελάσσονες (ζητήματα διαπροσωπικών σχέσεων και άτυπων μορφών εξουσίας σε μικρές συλλογικότητες).
Στα τέλη τής δεκαετίας του ’70, καθώς το μοντέλο του καπιταλισμού άλλαζε άρδην οδηγώντας στην άβυσσο όλες τις επαναστατικές επιδιώξεις τής προηγούμενης δεκαετίας (και όχι μόνο στις μητροπόλεις αλλά επίσης στον υπόλοιπο, μόλις αποαποικιοποιημένο κόσμο), τα κινήματα αυτά ήταν σε ραγδαία υποχώρηση• στα τέλη τής δεκαετίας του ’80 ήταν αληθινά κουφάρια και μόνο ένα είδος φιλολογίας έμενε πίσω τους, αφομοιούμενη όλο και περισσότερο από τα πανεπιστημιακά γκέτο.
Εκτός της ακαδημίας, η γλώσσα αυτή κατακάθιζε σε ένα είδος αντεστραμμένου πουριτανισμού τον οποίον αποκαλούμε, σχεδόν ευφημιστικά, πολιτική ορθότητα• και η έμπρακτη πολιτική του μετάφραση ήταν ένα είδος δικαιωματισμού που είχε ως βασικό μέλημα να εξασφαλίσει αναγνώριση και να κατοχυρώσει δικαιώματα εντός τής υπάρχουσας κοινωνίας, λίγο-πολύ στη μορφή μιας διευρυμένης επιτρεπτικότητας.
Πράγματι, από τη δεκαετία του ’70 και μετά οι κοινωνίες μας έγιναν πολύ πιο επιτρεπτικές, πολύ πιο ανεκτικές στη λεγόμενη διαφορά, υπό τον όρον όχι απλώς να μη θίγεται η θεμελιώδης εμπορευματική τους δομή, αλλά και όλες οι διεκδικήσεις (και οι συνακόλουθες «αναγνωρίσεις») να αρθρώνονται αποκλειστικά με τους δικούς της όρους: τα «κοινωνικά κινήματα» γίνονταν αντιληπτά κατ’ αναλογίαν των ανταγωνιστικών δρώντων μέσα στην εμπορευματική αγορά, και τα «δικαιώματα» που εξασφάλιζαν ήταν επιβραβεύσεις για την –ούτως ή άλλως κλονισμένη για δομικούς λόγους, οφειλόμενους σε εξελίξεις τις οποίες τα ίδια αυτά «κινήματα» είχαν πλέον αφήσει έξω από το πεδίο τού ενδιαφέροντός τους– καταναλωτική συμμετοχή.
Δεν χρειάζεται να πω ότι η διαδικασία αυτή συνεχίζεται μέχρι σήμερα, παίρνοντας όλο και πιο παραληρηματικές διαστάσεις (και δεν έχω εδώ τον χώρο να μιλήσω με παραδείγματα, αλλά όλοι καταλαβαίνουν νομίζω τί πράγμα εννοώ).
Η διάσταση ανάμεσα στη ρητορική και τις έμπρακτες πραγματικότητες έχει προσλάβει στις κοινωνίες μας όντως ψυχωτικές διαστάσεις, πράγμα που με τη σειρά του λειτουργεί ως το πιο αποτελεσματικό παραλυτικό μιας μεστής νοήματος πολιτικής δράσης.
Αν εν πάση περιπτώσει κάποιοι νιώθουν πως αυτό που βιώνουμε σήμερα εκπληρώνει ό,τι ήταν αντικειμενικά εκπληρώσιμο από τα αιτήματα του ’60, θα ήταν καλό να συνειδητοποιήσουν ότι βαδίζουμε ακόμα τυφλά, χωρίς διαφαινόμενη διέξοδο, στους πιο σκοτεινούς, δαιδαλώδεις και ατέρμονους αντίποδες του ’60.
Κρίνοντας αναδρομικά όλη αυτή την οπισθοβατική πορεία, θα μπορούσε κάποιος να πει ότι, αν αυτά τα κινήματα στο ξεκίνημά τους έφεραν στο εσωτερικό τής επαναστατικής θεωρίας και πρακτικής μια εικονοκλαστική σύνδεση του πολιτικού με το προσωπικό (ή της μείζονος πολιτικής με το μικρο-πολιτικό), η αποτυχία τους έγκειται στο ότι καθ’ οδόν έχασαν τη σύνδεση με –και το ενδιαφέρον για– τη μείζονα πολιτική, τις εξελίξεις στην οικονομική, την κρατικοδιαχειριστική και τη γεωπολιτική σφαίρα, επικεντρούμενα όλο και πιο περιορισμένα, ομφαλοσκοπικά και ασφυκτικά στις λεγόμενες ιδιαιτερότητες, όπου το «προσωπικό» γίνεται έμβλημα της κατακερματισμένης ατομικότητας και η επιμέρους διεκδίκηση άλλοθι του κοινωνικού συμβιβασμού.
Εν ολίγοις, απέτυχαν κατά τρόπο αντίθετο –και συμμετρικό– μ’ εκείνον του παλαιότερου εργατικού κινήματος, το οποίο στην πορεία ανάπτυξης και πολιτικής του οργάνωσης έχασε την επαφή με τη μικρο-πολιτική σφαίρα: αγνόησε επικίνδυνα –ή και είδε ευθέως εχθρικά– τα ζητήματα μικρο-εξουσίας στις σχέσεις μεταξύ των φύλων, τις οικογενειακές σχέσεις, τις ίδιες τις επαναστατικές συλλογικότητες, με αποτέλεσμα να αναπαράγει διαρκώς στο εσωτερικό του, και αναπότρεπτα στους ίδιους τούς οργανωτικούς του σχηματισμούς, δομές κυριαρχίας χαρακτηριστικές τού κόσμου τον οποίον αντιμαχόταν…
Υπάρχει ωστόσο ένα κοινό χαρακτηριστικό στην πορεία ανάπτυξης του εργατικού κινήματος και των λεγόμενων νέων κοινωνικών κινημάτων: το ότι και το μεν και τα δε συγκροτήθηκαν στην πρώτη τους φάση ως κινήματα πολιτικών δικαιωμάτων.
Μπορεί εδώ να σκεφτεί κάποιος το κίνημα των Χαρτιστών στη Βρετανία του 1830, ως αντιπροσωπευτικότερο μιας ολόκληρης σειράς προσπαθειών για συνδικαλιστική οργάνωση και πολιτική συμμετοχή εκ μέρους τής συγκροτούμενης εργατικής τάξης στην Ευρώπη• το κίνημα για τα δικαιώματα των γυναικών που ξεκίνησε ήδη στις τελευταίες δεκαετίες τού δέκατου ένατου αιώνα και για μια μεγάλη περίοδο πήρε τη μορφή τού αγώνα συμμετοχής στην καθολική ψηφοφορία• το κίνημα για τα δικαιώματα των Μαύρων στις μεταπολεμικές ΗΠΑ, που στο μεγαλύτερο μέρος του διεκδικούσε ισότιμη νομική μεταχείριση με τον λευκό πληθυσμό, κ.ο.κ.
Το εργατικό κίνημα όμως έγινε κίνημα με την πλήρη σημασία τού όρου μετά τις επαναστατικές δονήσεις τού 1848, όταν, υπερβαίνοντας το φιλελεύθερο πλαίσιο των πολιτικών δικαιωμάτων, κυοφόρησε στα σπλάχνα του την ιδέα μιας καθολικής αλλαγής τής κοινωνίας, με άρση των υφιστάμενων σχέσεων παραγωγής και ιδιοκτησίας και με τη δημιουργία νέων, εξισωτικών και αλληλέγγυων μορφών παραγωγής και συλλογικής οργάνωσης…
Αντίστοιχα, τα κοινωνικά κινήματα που συζητάμε συναντήθηκαν μεταξύ τους στη δεκαετία του ’60 μέσα σε ένα κοινό φαντασιακό όραμα, πέρ’ από τις επιμέρους ανάγκες και διεκδικήσεις που τα γέννησαν, επίκεντρο του οποίου ήταν η αξίωση ενός κόσμου απαλλαγμένου από τη στέρηση, την κυριαρχία και κάθε μορφής ξένωση (αλλοτρίωση), ενός κόσμου ισότητας και υλικής (μη καταναλωτικής) αφθονίας, υπαρξιακής πλήρωσης και εκφραστικής ελευθερίας για όλους – που ήταν μια νέα, διευρυμένη και οραματική επεξεργασία τού σοσιαλιστικού πόθου…
Ήταν, εν ολίγοις, η υπέρβαση της φιλελεύθερης γλώσσας των δικαιωμάτων εκείνη που γέννησε και εμψύχωσε τα μεγάλα κινήματα του παρελθόντος, και είναι ακριβώς η οπισθοχώρησή τους σε αυτήν που σηματοδοτεί τη συνθηκολόγησή τους με μια καταθλιπτική κοινωνική πραγματικότητα. Πράγμα που, μεταξύ άλλων, σημαίνει ότι πρέπει να σκεφτούμε εκ νέου αυτή την έννοια, στις ιστορικές της μεταμορφώσεις και στις διφορούμενες σημασίες της.

https://edromos.gr/dikaiwmatismos-h-gerontikh-arrwstia-twn-koinwnikwn-kinhmatwn/?fbclid=IwAR2xAkY-dSGvGyA2lnD4oVbItZAz82-wMQeR9-9VC2FcCHgg1jNx09TAcw0




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενταξει, μετα την Παιδιατρικη Κλινικη Καλλιθεας κλεινει και το Παιδοψυχιατρικο Τμημα του παιδων Πεντελης λογω ελλειψης προσωπικου, αλλα δεν πειραζει, γιατι ως γνωστο μας ενδιαφερουν μονο τα αγεννητα παιδια, όχι τα γεννημενα.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Κίνα αντιμετωπίζει μια υγειονομική κρίση που θα είχε παραλύσει κάθε άλλη χώρα. Όμως μέσα σε μια βδομάδα από την εκδήλωση του ιού, η κυβέρνηση έθεσε σε πλήρη καραντίνα την πόλη Γουχάν των 11 εκατομμυρίων, καθώς και άλλες 9 “μικρότερες” (συνολικού πληθυσμού 33 εκατομμυρίων), όπου κανείς δεν μπορεί να μπει και να βγει, και ξεκίνησε να φτιάξει από το εντελώς μηδέν (υπάρχει μόνο το χωράφι) ένα εξειδικευμένο στον κορονοιό νοσοκομείο 1000 κλινών που θα είναι πλήρως έτοιμο (κτήριο, εξοπλισμός και εξειδικευμένοι ιολόγοι γιατροί και νοσηλευτές) σε 10 μόλις μέρες! Ταυτόχρονα επιβάλει περιορισμό στις μετακινήσεις ενός δισεκατομμυρίου πολιτών ενόψει των εορτασμών της κινεζικής πρωτοχρονιάς. Ο κεντρικός σχεδιασμός στέλνει τα χαιρετίσματά του στους νεοφιλιλέδες της αυτορύθμισης της αγοράς..

Σχολιο.- Ναι καλα. Αμα δεν ήταν δε καπιταλιστική χώρα θα λεγες πως για τον ιό φταίει ο καπιταλισμός
Σχολιο.-  Πού τον είδε τον " κεντρικό σχεδιασμό" Κίνα! Στην Κίνα με τις ελεύθερες οικονομικές ζώνες και την άγρια εκμετάλλευση από καθεστώς εργοστασιακής δεσποτείας! Φιλελεύθερη δεν είναι η Κίνα, αλλά σίγουρα όχι χώρα κεντρικού σχεδιασμού! Απλά γραφειοκρατικός καπιταλισμός!
Σχολιο.- Αν είναι να χύσω το αίμα μου για να χω το κινέζο γονο δισεκατομυριουχο πάνω απ το κεφάλι μου άστο. Δε παραβλέπω όμως τα καλα του κινεζικού καθεστώτος.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάντως εγώ αν αναλάβει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ η Νοτοπουλου θα γίνω ενεργό μέλος του.
#καυλοΜητσος



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



η πλάκα είναι ότι τον Γκουαϊδό τον αναγνωρίζει σαν πρόεδρο της Βενεζουέλας ΜΟΝΟ ο Μητσοδράκουλας σε όλον τον πλανήτη....
Καί δεν μιλάω γιά ηγεσίες,ούτε η γυναίκα του Γκουαϊδό δεν τον αναγνωρίζει(γιά πρόεδρο..)
Μητσοτακης: Ειμαστε οι αριστοι των αριστων….
Γκουαϊδό : Ναι, ναι, αρρωστοι…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Δραγασάκης στον ΣΚΑΪ συνέκρινε το πρωτο εξαμηνο της διακυβέρνησης συριζανελλ το 15,με την επανάσταση του 17 στην Ρωσία..
Τετοιο τρισάθλιο, κακόηθες ,Γκαιμπελίστικο και λαϊκίστικο μορφωμα δεν εχει ξαναπεράσει στην ιστορια του τόπου..



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Βραζιλία: Μήνυση στον Μπολσονάρου από τους αυτόχθονες ιθαγενείς για ρατσιστικό σχόλιο
 Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020, 18:31
Την πρόθεσή της να καταθέσει μήνυση κατά του ακροδεξιού προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου ανακοίνωσε η μεγαλύτερη οργάνωση αυτοχθόνων ιθαγενών της χώρας, που εκπροσωπεί 300 φυλές, για τα ρατσιστικά σχόλια που διετύπωσε ο πρώτος πολίτης της χώρας, υποστηρίζοντας πως αυτοί «εξελίσσονται» και εξανθρωπίζονται όλο και περισσότερο.
«Θα πρέπει να θέσουμε ένα όριο σε αυτόν τον διεστραμμένο άνθρωπο», τονίζει στον λογαριασμό της στο Twitter η επικεφαλής της Ένωσης Αυτοχθόνων Λαών (ΑΡΙΒ) Σόνια Γκουαζαζάγα, προσθέτοντας «η ΑΡΙΒ θα προσάγει στο δικαστήριο τον Μπολσονάρου για το έγκλημα του ρατσισμού».
Το έγκλημα του ρατσισμού θεωρείται πολύ σοβαρό στην Βραζιλία και μια καταδίκη γι’ αυτό μπορεί να επισύρει και πενταετή κάθειρξη.
Οι επίμαχες αυτές δηλώσεις του Μπολσονάρου, που διατυπώθηκαν σε ένα βίντεο το οποίο ο Βραζιλιάνος πρόεδρος ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποτελούν τη νεότερη προσβολή του στις φυλές των αυτοχθόνων: «οι Ινδιάνοι έχουν αλλάξει, εξελίσσονται και γίνονται όλο και περισσότερο ένα ανθρώπινο ον σαν κι εμάς», δήλωνε προσθέτοντας «αυτό που θέλουμε είναι να τους εντάξουμε στην κοινωνία μας έτσι ώστε να είναι οι ίδιοι κύριοι της γης τους».
Το γραφείο της προεδρίας δεν θέλησε να σχολιάσει το ενδεχόμενο να ασκηθεί μήνυση κατά του Μπολσονάρου.
Ο ακροδεξιός ηγέτης έχει δηλώσει παλαιότερα πως οι εκτάσεις των αυτοχθόνων είναι υπερβολικά μεγάλες και πως η κυβέρνησή του θα επιτρέψει την γεωργική και μεταλλευτική εκμετάλλευσή τους. Κατά το παρελθόν περιέγραφε τους ιθαγενείς ως «ζώα σε ζωολογικό κήπο», ενώ δηλώνει πως θέλει να τους ενσωματώσει μέσα στην κοινωνία και την οικονομία της Βραζιλίας. Οι αυτόχθονες φύλαρχοι καταγγέλλουν τις δηλώσεις αυτές ως σχεδιασμένη εθνοκάθαρση, που επιδιώκει να εξαφανίσει την κουλτούρα τους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ομπραδόρ: Τα καραβάνια των λαθρομεταναστών είναι πολιτικώς υποκινούμενα
 Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020, 17:20
Ο αριστερος σοσιαλδημοκρατης πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ δήλωσε σήμερα πως το καραβάνι από λαθρομετανάστες προερχόμενους από χώρες της Κεντρικής Αμερικής, το οποίο εισήλθε στη χώρα του κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, δεν ήταν «αυθόρμητο», υπονοώντας ότι υποκινείται από ακτιβιστές στην Ονδούρα με πολιτικά κίνητρα.
Ο Ομπραδόρ διατύπωσε αυτό το σχόλιο ενόσω οι μεξικανικές αρχές έχουν υιοθετήσει σκληρότερη στάση προκειμένου να αντιμετωπίσουν το κύμα των οικονομικων λαθρομεταναστών, που ξεκίνησε από το Σαν Πέδρο Σούλα της Ονδούρας. Η μεξικανική αστυνομία έχει συλλάβει τουλάχιστον 800 από αυτούς που εισήλθαν στη χώρα από τη Γουατεμάλα με πρόθεση να περάσουν στις ΗΠΑ.
Αργά το βράδυ της Πέμπτης, η αστυνομία συγκρούσθηκε κοντά στα σύνορα με νεώτερο καραβάνι από λαθρομετανάστες, που κατευθυνόταν στην κοινότητα Ταπατσούλα, στη νότιο επαρχία των Τσιάπας, το οποίο επεχείρησε να ξεγελάσει τις μεξικανικές αρχές, διαβαίνοντας ένα μεθοριακό πέρασμα που συνήθως χρησιμοποιείται για τη διακίνηση εμπορευμάτων κι όχι από τη συνήθη πεζογέφυρα που συνδέει τις πόλεις Ιδάλγο στο Μεξικό και Τεκούν Ουμάν στη Γουατεμάλα, στις δύο πλευρές των συνόρων, όπως αναφέρει σε ανταπόκρισή της η ισπανική εφημερίδα El Pais.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Φίδια και νυχτερίδες οι ξενιστές του κοροναϊού
 Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020, 19:32
Σύμφωνα με γενετική ανάλυση, η μετάδοση του κοροναϊού στον άνθρωπο συνέβη στην αγορά θαλασσινών και ζωντανών ζώων της Γιουχάν και όπως δείχνουν τα πράγματα ο ξενιστής κατά πάσα πιθανότητα ήταν τα φίδια, ενδεχομένως δε και τρωκτικά.
Η εν λόγω γενετική ανάλυση υποστηρίζει πως, ο ιός προήλθε από ζωντανά ζώα που πωλούνται σε αυτήν την αγορά και πιο συγκεκριμένα, μαρμότες, διάφορα είδη τρωκτικών, νυχτερίδες και φίδια. Σε μια πρώτη επιστημονική προσέγγιση, είναι δυνατόν ο κοροναϊός να μεταδόθηκε στον άνθρωπο από φίδια που είχαν καταναλώσει πριν νυχτερίδες. Σημειώνεται πως όταν πριν από χρόνια ξέσπασε η επιδημία στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ του ιού SARS είχε προκύψει πως ο καταρχήν υπεύθυνος ξενιστής ήταν μολυσμένες νυχτερίδες.
Η αγορά θαλασσινών και ζωντανών ζώων του Γιουχάν ήδη από τις πρώτες μέρες εμφάνισης του κοροναϊού έκλεισε για το κοινό και απολυμάνθηκε πλήρως. Οι παραπάνω πληροφορίες δημοσιεύτηκαν από το NewScientist.
Όσον αφορά στον τρόπο μετάδοσης από τα ζώα στους ανθρώπους, σύμφωνα με μια πρώτη άποψη προήλθε από τις εκκρίσεις σιέλου των φιδιών και μέσω του αέρα μόλυναν τους ανθρώπους. Όλα τα παραπάνω είναι προς το παρόν προσεγγίσεις των επιστημόνων και χρίζουν εργαστηριακών αποδείξεων.

Le Monde: Ο κοροναϊός προέρχεται από τις νυχτερίδες
Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας «Le Monde» η επιδημία που ξέσπασε στην πόλη Γιουχάν της Κίνας και η οποία φέρει τον κωδικό «2019-nCoV» οφείλεται σε ιό ζωικής προέλευσης, άγνωστος μέχρι σήμερα, ο οποίος μεταλλάχτηκε ώστε να αποκτήσει δυνατότητες προσβολής του ανθρώπου. Από τις γενετικές αναλύσεις που μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί, από δείγματα του ιού «2019-nCoV» επιτρέπουν να χαραχτεί με μια πιθανότητα η οποία ενισχύεται συνεχώς το γενεαλογικό δένδρο της προέλευσης του ιού, ο οποίος ομοιάζει στον ξάδερφο του, ιό του SARS, με τον κωδικό «SARS-CoV». Προφανώς, ο νέος κοροναϊός και αυτός του SARS προέρχονται από έναν κοινό πρόγονο τον κοροναϊό της νυχτερίδας.

Κτίζουν ειδικό νοσοκομείο σε δέκα μέρες
Σκηνές από σενάριο επιστημονικής φαντασίας αναβιώνουν στην πόλη Γιουχάν της Κίνας που βρίσκεται σε καραντίνα για τον κοροναϊνό και οι αρχές τώρα θέλουν να χτίσουν νοσοκομείο σε χρόνο ρεκόρ για να νοσηλευτούν μόνο όσοι έχουν προσβληθεί από τον ιό.
Ήδη, ο χώρος διαμορφώνεται και οι μπουλντόζες έχουν πιάσει δουλειά, με την προοπτική το νοσοκομείο να χτιστεί μέσα σε επτά ημέρες.
Το νέο νοσοκομείο 1.000 κλινών, πρόκειται να ανεγερθεί, σε έναν χώρο 25.000 τετραγωνικών γύρω από ένα παραθεριστικό συγκρότημα το οποίο προοριζόταν για τους εργάτες της περιοχής και βρίσκεται στα περίχωρα της Γιουχάν.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua, υπολογίζεται ότι θα ανοίξει τις πόρτες του στις 3 Φεβρουαρίου, ενώ ξένα μέσα ενημέρωσης, αναφέρουν ότι η αμοιβή των εργατών που απασχολούνται για την ανέγερση του νοσοκομείου, θα είναι τριπλάσια από τον μισθό που θα ελάμβαναν σε κανονικές συνθήκες εργασίας.
Ο χώρος βρέθηκε μέσα σε 24 ώρες και ήδη μπήκαν τα συνεργεία με δεκάδες φορτηγά να μεταφέρουν υλικά και εξοπλισμό.
Να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που στην Κίνα επιχειρείται το φαινομενικά ακατόρθωτο. Το 2003 όταν είχε κάνει την εμφάνισή της μια άλλη επιδημία αυτή του SARS οι Κινέζοι είχαν φτιάξει ένα νοσοκομείο σε 7 ημέρες.

Σε καραντίνα η Γιουχάν
Στο μεταξύ, πολλές πόλεις στην Κίνα έχουν μπει σε καραντίνα ενώ εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται αποκλεισμένοι.
Ιδιαίτερα στην Γιουχάν, την πόλη που θεωρείται επίκεντρο της επιδημίας από την οποία έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους 26 άνθρωποι και έχουν μολυνθεί περισσότεροι από 800, οι κινεζικές αρχές αποφάσισαν να απαγορεύσουν την αναχώρηση τρένων και τις πτήσεις.
Τα λεωφορεία και τα πλοία που διασχίζουν τον Γιναγκτσέ, τον μεγαλύτερο ποταμό της Κίνας που  περνάει και από την Γιουχάν, έχουν λάβει εντολή να αναστείλουν τα δρομολόγιά τους.
Οι αυτοκινητόδρομοι έχουν κλείσει, ενώ έχει ανασταλεί και η λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς στην πόλη αυτή των 11 εκατομμυρίων κατοίκων, όπως και σε εννέα γειτονικές της.
Ασθενείς από τον νέο κοροναϊό στη Γιουχάν σωριάζονται στους δρόμους και τα πεζοδρομία
Η Γιουχάν έχει μετατραπεί σε πόλη - φάντασμα και περισσότεροι από 40 εκατομμύρια Κινέζοι βρίσκονται αποκλεισμένοι λόγω του νέου κοροναϊού, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε 26 ανθρώπους.
Παράλληλα, βρετανικές εφημερίδες όπως η Mirror και η Sun δημοσιεύουν ανατριχιαστικές εικόνες με άτομα να καταρρέουν στους δρόμους της Γιουχάν, απ’ όπου ξεκίνησε η επιδημία.
Χαρακτηριστικά, σε ένα βίντεο που είδε τα φώτα της δημοσιότητας διακρίνονται μέλη ιατρικού προσωπικού με στολές ραδιο-βιοχημικής προστασίας και μάσκες οξυγόνου να σπεύδουν σε έναν άνδρα που κείτεται στο έδαφος. Ένα δεύτερο περιστατικό καταγράφηκε έξω από κατάστημα οπού ένας άνδρας κατέρρευσε στο πεζοδρόμιο καθώς περίμενε σε ουρά, φορώντας προστατευτική μάσκα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα το γράψω, δε μπορώ. Τουλάχιστον να πω τον πόνο μου.
Στη διπλανή πολυκατοικία, έχουν κοτσάρει στην είσοδο μια ταμπέλα «Απαγορεύετε το πάρκινγκ, είσοδος ΑΜΕΑ», ενώ δεν μένει κανένας ΑΜΕΑ, απλώς για να μην τους κλεινουνε την είσοδο! Εκνευρίζομαι, γιατί εγώ είμαι ΑΜΕΑ, καθώς και άλλοι δυο από την πολυκατοικία μου, και ορισμένα γαϊδούρια από αυτούς, κλείνουν την δικιά μου είσοδο με τα αμάξια τους κάποιες φορές, και δεν μπορώ να βγω ή να μπω με το αναπηρικό αμαξίδιο.
Η είσοδος τους έχει ένα τεράστιο σκαλοπάτι 50 πόντους, αλλά ο άλλος θα φαντάζεται ότι έχουν δήθεν ράμπα, μόνο που δεν υπάρχουν ράμπες για τέτοιο ύψος.
Είμαι σίγουρος ότι οι ίδιοι θα πάνε και θα κλείνουν τα περάσματα στα πεζοδρόμια που είναι για ΑΜΕΑ.
 


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι πλακα είναι πως οι φιλοι μας οι κινεζοι δεν τρωνε πατσα γιατι είναι  λεει ανθυγιεινος…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




''η απλή αναλογική επέφερε την δολοφονία τού Ιωάννη Καποδίστρια.''
#Γιώργος_Γεραπετρίτης...πανεπιστημιακος καθηγητής(τρομάρα του....).
Αυτά τα είπε για τον Καποδίστρια που κατήργησε την Δημοκρατία στην Ελλάδα.
Τον μασόνο Καποδίστρια που τον έχουν εικόνισμα στη Μασονική Στοά Αθηνών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ε.ΚΟ.Ν ''Ρήγας Φεραίος ''
κι οι γλάστρες του !!!
Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ΥΜΝΕΙ τον Ευαγγελο Βενιζέλο για το κόψιμο μισθών και συντάξεων!
Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου παρουσιάζει το 2018 το βιβλίο του κύριου «Χαράτσι» κι αφού υμνεί τον Ευάγγελο Βενιζέλο, μας λέει γιατί είναι υπερ των περικοπών του Μνημονίου με το σκεπτικό, ότι το δίκαιο μπορεί να μπει στην άκρη για οικονομικούς λόγους και για την Ελληνικός Χρυσός λέει Αικατερίνη Σακελλαροπούλου «Μπορεί να υποχωρήσουν καμιά φορά τα τοπικά συμφέροντα όταν κάποια έργα ή κάποιες επενδύσεις μπορεί να είναι επωφελείς για το σύνολο»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γερμανία: «Όχι» Ζέεχοφερ στην προσφορά κρατιδίων και δήμων να υποδεχθούν μετανάστες από την Ελλάδα
Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020, 16:30
Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ υποστηρίζει τα σχέδια για την αναβίωση της αποστολής «Σοφία» της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διάσωση μεταναστων που κινδυνεύουν στη Μεσόγειο και ζητάει η αποστολή αυτή να παρακολουθεί επίσης την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, σύμφωνα με το δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschladfunk).
Κατά τη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σήμερα στο Ζάγκρεμπ, ο Βαυαρός πολιτικός δήλωσε πως οτιδήποτε θα μπορούσε να κάνει κανείς για να εξασφαλίσει την ειρήνη είναι καλό. Δεν διαφωνεί με τη διάσωση μεταναστών που κινδυνεύουν, ωστόσο ο πολιτικός τονίζει πως η «Σοφία» δεν θα πρέπει να γίνει "υπηρεσία ταξί" για μετανάστες μεταξύ της Ιταλίας και της Λιβύης.
Ο ίδιος διαβεβαίωσε επίσης ότι η «Γερμανία θα συμμετάσχει στην υποδοχή εκείνων που διασώζονται». Εντούτοις, ο Γερμανός πολιτικός απέρριψε την υποδοχή μεταναστών από καταυλισμούς στην Ελλάδα, κάτι που έχουν προσφερθεί να κάνουν αρκετά ομοσπονδιακά κρατίδια και δήμοι: «Το πρόβλημα αυτό μπορεί να επιλυθεί μόνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία: Το υπουργικό συμβούλιο εξετάζει τη αντεργατικη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού
 Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020, 14:21
Η ιδιαίτερα αντιλαικη αντεργατικη νεοφιλελε ακροδεξια  μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος της Γαλλίας, την οποία προωθεί ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, εξετάζεται από το υπουργικό συμβούλιο σήμερα.
Παράλληλα, τα εργατικά συνδικάτα έχουν ανακοινώσει νέες απεργίες και διαδηλώσεις. Ο επικεφαλής του ισχυρού συνδικάτου CGT Φιλίπ Μαρτινέζ δεσμεύθηκε οι κινητοποιήσεις «να συνεχιστούν έως την απόσυρση» της μεταρρύθμισης.
Κατά την 51η ημέρα του κινήματος, το οποίο ξεκίνησε στις 5 Δεκεμβρίου, τα συνδικάτα που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις (CGT, FO, και άλλα) ελπίζουν σε «μέγιστη κινητοποίηση» και προβλέπουν «να συνεχίσουν και να εντείνουν τις ενέργειες».
Αναμένοντας πιθανά «βίαια επεισόδια και ταραχές», ο διοικητής της αστυνομίας Ντιντιέ Λαλεμάν ανακοίνωσε ότι «θα κινητοποιήσουμε σημαντικά ανθρώπινα και υλικά μέσα», ενώ παράλληλα ζήτησε «ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του» προκειμένου να αποφευχθούν τέτοια περιστατικά.
Η ένταση οξύνθηκε αυτήν την εβδομάδα με διακοπές ρεύματος, για τις οποίες ανέλαβε την ευθύνη το συνδικάτο CGT- Energie, κάποια μέλη του οποίου τέθηκαν υπό κράτηση για μικρό χρονικό διάστημα.
Στα μέσα μαζικής μεταφοράς, έπειτα από μια επιστροφή σχεδόν στην κανονικότητα τις τελευταίες ημέρες, θα υπάρξουν εκ νέου προβλήματα στην κυκλοφορία των τρένων (SNCF) και των RATP στο Παρίσι, κυρίως στο μετρό.
Μόλις υιοθετηθούν από το υπουργικό συμβούλιο τα δύο νομοσχέδια για τη αντιλαικη αντεργατικη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού θα πάνε προς έγκριση στην Εθνοσυνέλευση. Παράλληλα, συνεχίζονται οι συζητήσεις μεταξύ της δεξιας κυβέρνησης, των εργατικών και εργοδοτικών συνδικάτων για το σημείο «κλειδί» της αντεργατικης ακροδεξιας μεταρρύθμισης.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Snowden: «Μερικές φορές η παραβίαση του νόμου είναι η μόνη ηθική επιλογή»
 Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020, 13:13
«Οι άνθρωποι πρέπει να κάνουν διάκριση μεταξύ νομιμότητας και ηθικής και να αναγνωρίσουν ότι μερικές φορές κάνουν το σωστό πράγμα παραβαίνοντας τον νόμο» δήλωσε ο Edward Snowden στον πρώην πρόεδρο του Ισημερινού Rafael Correa σε συνέντευξη.
Ο Snowden, καταγγέλλων την αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών NSA, ο οποίος κατηγορήθηκε από την Ουάσινγκτον για διαρροή σειράς εγγράφων που περιγράφουν τεχνικές μαζικής επιτήρησης που χρησιμοποιούνται από αμερικανικά πρακτορεία πληροφοριών, ισχυρίστηκε ότι «όλοι έχουν καθήκον να εκθέτουν το αδίκημα - ανεξάρτητα από τη νομιμότητα».
«Μερικές φορές η μόνη ηθική απόφαση που έχει ο άνθρωπος είναι να σπάσει τον νόμο» είπε στον Correa.
Ο Snowden απέρριψε κατηγορηματικά το επιχείρημα ότι οι νόμιμοι καταγγέλλοντες αποτελούν απειλή για την ασφάλεια, επισημαίνοντας ότι ο πραγματικός κίνδυνος που αντιμετωπίζουν όλα τα έθνη είναι το αδικαιολόγητο δημόσιο απόρρητο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεγάλη διαδήλωση του λαου στη Βαγδάτη με αίτημα την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων
 Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020, 10:36
Χιλιάδες υποστηρικτές του ισχυρού σιίτη ηγέτη Μοκτάντα Σαντρ έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται σήμερα στη Βαγδάτη, για να ζητήσουν την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ.
Έπειτα από έκκληση του Σαντρ για «μια ειρηνική διαδήλωση ενός εκατομμυρίου ανθρώπων κατά της αμερικανικής παρουσίας», σημεία ελέγχου δημιουργήθηκαν στη Βαγδάτη, προκειμένου να εγγυηθούν την ασφάλεια των διαδηλωτών.
Πολλές ιρακινές ομάδες πολιτοφυλακης, όπως η σιιτικη φιλοϊρανική Χασντ αλ Σάαμπι, συνήθως αντίπαλη του Σαντρ, αναμένεται να συμμετάσχουν στην εκδήλωση.
Νωρίς το πρωί χιλιάδες υποστηρικτές του -άνδρες, γυναίκες και παιδιά- συγκεντρώθηκαν στη συνοικία Τζαντρίγια φωνάζοντας «Έξω, έξω κατακτητή» και «Ναι στην εθνική κυριαρχία», ενώ παράλληλα κρατούσαν σημαίες του Ιράκ.
Μετά τον φόνο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί στη Βαγδάτη στις 3 Ιανουαρίου, ο Σαντρ, ο οποίος ήταν πάντα αντίθετος στην παρουσία των ΗΠΑ στο Ιράκ, επανέφερε στη δράση την οργάνωση πολιτοφυλακης του, τον στρατό του Μεχντί, ο οποίος πολεμούσε εναντίον των αμερικανικών στρατευμάτων από το 2003 έως το 2011.
Σημειώνεται ότι το ιρακινό κοινοβούλιο ψήφισε στις 5 Ιανουαρίου υπέρ της αποχώρησης των ξένων στρατευμάτων από τη χώρα, ανάμεσά τους και 5.200 Αμερικανοί.
Ο σιιτης ηγετης Σαντρ είναι επικεφαλής της μεγαλύτερης κοινοβουλευτικής ομάδας στο Ιράκ, ενώ πολλοί σύμμαχοί του έχουν υπουργικές θέσεις.
Οι υποστηρικτές του παρέλυσαν τη χώρα το 2016 καταλαμβάνοντας την Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης, ζητώντας από την κυβέρνηση, την οποία κατηγορούσαν για ανικανότητα και διαφθορά, να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.
Για τον Χάριθ Χάσαν, ειδικό του Carnegie Middle East Centre, ο Σαντρ προσπαθεί να διατηρήσει «πολλές ταυτότητες», υποστηρίζοντας διάφορα κινήματα αμφισβήτησης.
«Από τη μία πλευρά προσπαθεί να επιβληθεί ως μεταρρυθμιστής ηγέτης (…), από την άλλη θέλει να διατηρήσει την εικόνα του ηγέτη της αντίστασης στην ''αμερικανική κατοχή'' για να κερδίσει τη στήριξη του Ιράν, το οποίο επιθυμεί την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Μέση Ανατολή» εκτιμά.
«Αυτή η πορεία θα αποδείξει ότι ο Σαντρ εξακολουθεί να είναι ικανός να κινητοποιήσει τα πλήθη» σημειώνει ο Χάσαν. Μάλιστα, σε περίπτωση που κι άλλες ομάδες συμμετάσχουν σε αυτή, θα του δώσει περισσότερη νομιμοποίηση για να ασκήσει μεγάλη επιρροή στην επιλογή του νέου πρωθυπουργού του Ιράκ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ηλεία: Νεαρός Πακιστανος καταδικάστηκε για τον βιασμό ανήλικου αγοριού
 Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020, 21:51
Για τον αποπλάνηση ενός ανήλικου αγοριού και τον βιασμό του κρίθηκε ένοχος από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας ένας νεαρός Πακιστανος ηλικίας 21 ετών.
Ο νεαρός με καταγωγή από το Πακιστάν καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης επτά ετών και μάλιστα το αίτημα για αναστολή της ποινής, δεν έγινε δεκτό.
Ο δράστης που διαμένει στην Ηλεία, σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρεται πως πήρε στην αγκαλιά του το 8χρονο παιδί ενώ εκείνο έπαιζε στην αυλή του σπιτιού του με τα δύο του αδέλφια και με την πρόφαση ότι θα του δείξει το κινητό του τηλέφωνο και το οδήγησε στο δωμάτιο. Η μητέρα του αγοριού κατάλαβε τι είχε συμβεί όταν το είδε να μπαίνει κλαίγοντας στο σπίτι ενώ ήταν ημίγυμνο.
Ο δράστης συνελήφθη και δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του στο δικαστήριο, το οποίο του αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του προηγούμενου έννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας.
Η συνήγορός του, Βάσω Πανταζή,  έκανε λόγο για μία δίκαιη απόφαση. Όπως εξήγησε, «μπορεί η πράξη να χαρακτηρίστηκε  από το δικαστήριο ως βιασμός και αποπλάνηση σε βάρος ανήλικου, όμως πρόκειται στην οσία για μία παρενόχληση εκσπερμάτωσης και όχι συνουσίας. Το δικαστήριο αξιολόγησε ότι το θύμα δεν υπέστη ανεπανόρθωτη βλάβη και ζημιά και με μία γενναία νομική απόφαση, αξιολόγησε την προσωπικότητα του κατηγορούμενου και του αναγνώρισε ελαφρυντικά».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελ Σαλβαδόρ: Ποινική δίωξη σε βάρος 32χρονου που προέτρεψε συμπατριώτες του να οργανώσουν καραβάνι μεταναστών
 Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020, 06:17
Δικαστής του Ελ Σαλβαδόρ άσκησε χθες ποινική δίωξη για εμπορία ανθρώπων σε βάρος νέου που ενθάρρυνε συμπατριώτες του να οργανώσουν καραβάνι, που αναχώρησε τη Δευτέρα από την πρωτεύουσα του Ελ Σαλβαδόρ με πρόθεση να φθάσει στην επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
Ο Ραούλ Βεντούρα Χουάρες, 32 ετών, συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας από την αστυνομία στο Σαν Σαλβαδόρ και κατηγορείται από την εισαγγελία για «παράνομη εμπορία ανθρώπων».
Λίγοι περισσότεροι από πενήντα μετανάστες αναχώρησαν από το Σαν Σαλβαδόρ την 20ή Ιανουαρίου και ενώθηκαν με άλλους καθ’ οδόν, σχηματίζοντας έτσι ένα καραβάνι περίπου 200 μελών, με στόχο να φθάσουν στο έδαφος των ΗΠΑ.
Την περασμένη εβδομάδα, χιλιάδες πολίτες της Ονδούρας πήραν τον ίδιο δρόμο, πριν επαναπροωθηθούν στην πλειονότητά τους από τις μεξικανικές αρχές στα σύνορα με τη Γουατεμάλα.
Η έρευνα σε βάρος του Ραούλ Βεντούρα Χουάρες άρχισε να διενεργείται τη 16η Ιανουαρίου, όταν οι Αρχές εντόπισαν λογαριασμό με όνομα χρήστη «Caravana Salvadoreña 2020» στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, κατά την εισαγγελία.
Ο άνδρας ανάρτησε μήνυμα μέσω αυτού του λογαριασμού με το οποίο «καλούσε» κάθε ενδιαφερόμενο να «ενωθεί με το καραβάνι», διευκρίνισε η εισαγγελία.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, απελάθηκε από το Χιούστον (Τέξας) τον Οκτώβριο του 2014.
Κατά επίσημους υπολογισμούς και οργανώσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων των μεταναστών, από 200 έως 300 πολίτες του Ελ Σαλβαδόρ προσπαθούν καθημερινά να μπουν παράτυπα στις ΗΠΑ για να σωθούν από την ανέχεια και τη βία στην πατρίδα τους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Τουλάχιστον μέχρι το Μάη θα καθυστερήσει η απόφαση δικαστηρίου στη Βρετανία σε σχέση με το αν ο 48χρονος ιδρυτής της ιστοσελίδας αποκαλύψεων «WikiLeaks», Τζούλιαν Ασάνζ, θα εκδοθεί ή όχι στις ΗΠΑ, όπου κατηγορείται μεταξύ άλλων για κατασκοπεία και για συνωμοσία με στόχο υποκλοπές από κυβερνητικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξαμολύθηκαν τα συριζοτρόλ και πουλάνε σανό για την εξίσωση των πτυχίων...
Επειδή ο Γκαιμπελισμος τους είναι εμετικός να μας πουν τι πέρασε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 11/4/2018 και ποιοι κυβερνούσαν τότε



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δώστε μας τα σπίτια σας!
https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=upU8Wc4Lz88&feature=emb_logo
Τώρα κατάλαβες γιατί χρειαζόμαστε "ανοιχτά σύνορα" και "αντιρατσισμό με αντιεθνικισμό";



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέθανε πριν μέρες ΕΛΛΗΝΙΔΑ άστεγη του κέντρου της Αθήνας.
Δεν το ανέφερε κανένα ΜΜΕ.
Δεν της δόθηκε ούτε hotspot, ούτε δωρεάν διαμέρισμα, ούτε...
ρεύμα, θέρμανση, νερό, γιατρό, ούτε χρήματα ούτε τρόφιμα .
Μόνον πρόστιμο 10.000 ευρώ, για παράνομη κατάληψη εγκαταλελειμμένου ακινήτου.
Οι λαθρο 400 ο καθένας στο χέρι κάθε μήνα, σπιτι , φαγητό, θέρμανση, ίντερνετ... κλπ
Μεσα στην ιδια μας την Πατρίδα είμαστε ξένοι και παρείσακτοι