Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Τεταρτη 19 Φεβρουαριου 2020



Νεκρό βρέφος στο Παίδων: «Δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο της ιατροδικαστικής επιστήμης»
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας τόνισε πως ενδεχομένως να υπάρξει πειθαρχικές ποινές
23:02 - 18/02/2020
Διαστάσεις θρίλερ πήρε η υπόθεση του μόλις 11 μηνών βρέφους από τη Συρία το οποίο μεταφέρθηκε νεκρό προχθές στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.
Σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν από χθες και είχε  δηλώσει ένας εκ των τριών ιατροδικαστών, οι οποίοι διενήργησαν τη νεκροτομή, ο Μπουζιάνης, βρέθηκαν κακώσεις που παραπέμπουν σε παρά φύσιν σεξουαλική κακοποίηση.
Αποτέλεσμα αυτού ήταν οι Σύριοι γονείς του μωρού να βρεθούν αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη όπου μέσω των καταθέσεων τους έκαναν λόγο για θεραπεία με υποκλυσμό μέσω ορθού, λόγω της σοβαρής πάθησης του βρέφους.
Στη συνέχεια και σύμφωνα με το επίσημο πόρισμα του ιατροδικαστή, ο τραυματισμός του παιδιού προήλθε από αμβλύ όργανο μέσω του οποίου λάμβανε φαρμακευτική αγωγή.
Ο 23χρονος πατέρας του βρέφους, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε έξω από την ΓΑΔΑ, λίγη ώρα αφότου αφέθηκε ελεύθερος δεν έχει σκοπό να κινηθεί νομικά για την ταλαιπωρία που υπέστη.
Αυτό όμως δεν ισχύει και για τον δικηγόρο του ο οποίος είναι αποφασισμένος να καταθέσει μήνυση εναντίον της ιατροδικαστικής υπηρεσίας που ανέφερε πως υπήρχε σεξουαλική κακοποίηση κατά του βρέφους.
Τις δικές του απαντήσεις για το θέμα έδωσε και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας Δρ. Γρηγόρης Λέων στο infokids.gr ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο της ιατροδικαστικής επιστήμης ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να  υπάρξουν πειθαρχικές ποινές.
«Εμείς οι ιατροδικαστές ως επιστήμονες πρέπει να λειτουργούμε με επιστημονικούς κανόνες. Όταν λειτουργούμε έτσι, αποφεύγονται τα λάθη. Στη συγκεκριμένη υπόθεση έγινε μια βεβιασμένη αρχική πρώτη εκτίμηση, πρώτα ανεπίσημα και μετά επίσημα, χωρίς οι συνάδελφοι να έχουν ολοκληρώσει το σύνολο της ιατροδικαστικής εξέτασης.
Μια κλινική εξέταση, ένα βασικό σημείο που περιλαμβάνει είναι η ενδελεχής λήψη ιστορικού. Αν σε μια ανάλογη περίπτωση ένας ιατροδικαστής λάμβανε σωστά το ιστορικό του μωρού, της φαρμακευτικής του αγωγής και του τρόπου χορήγησης του φαρμάκου, θα είχε αποφευχθεί οποιαδήποτε παρερμηνεία.
Αυτό που αντιλαμβάνομαι, τόσο εγώ όσο και όποιος επιστήμονας διαβάζει είναι, ότι εδώ δεν έχουμε ακόμα αιτία θανάτου (περιμένουμε τις ιστολογικές εξετάσεις) και από ό,τι φαίνεται οι κακώσεις στην πρωκτική περιοχή πιθανότατα οφείλονται στην θεραπεία που έκανε το μωρό.
Δεν τηρήθηκαν, λοιπόν, οι κανόνες, δηλαδή το πρωτόκολλο της ιατροδικαστικής επιστήμης και δεν γνωρίζω γιατί συνέβη αυτό. Μου έκανε και εμένα εντύπωση το τόσο βιαστικό πρώτο πόρισμα, γιατί έτσι στιγματίζεται μια οικογένεια.
Ο ιατροδικαστής πρέπει να είναι 100 φορές σίγουρος πριν βγει να δηλώσει το οτιδήποτε».
Αναφορικά με το αν θα υπάρξει κάποια επίπτωση για την αρχική λάθος εκτίμηση στους ιατροδικαστές που έκαναν τις σχετικές δηλώσεις, ο κ. Λέων ανέφερε ότι το ζήτημα πλέον θα πάει από την ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών στην οποία ανήκουν και από εκεί στο υπ. Δικαιοσύνης, στο οποίο έγκειται το αν θα υπάρξει κάποια επίπληξη.
«Αν κριθεί, ότι υπήρξε παράπτωμα μπορεί να έχουν κάποια πειθαρχική ποινή», είπε ο κ. Λέων, εξηγώντας ως Πρόεδρός της ότι η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία δεν έχει κάποιο ξεχωριστό όργανο που να γνωμοδοτεί τέτοια θέματα.
Καταλήγοντας ανέφερε ότι: «Είμαστε βέβαιοι, ότι θα αναλάβει το υπ. Δικαιοσύνης, το οποίο διαθέτει αξιόλογους συναδέλφους, με επικεφαλής τον κ. Καρακούκη που κοσμεί την υπηρεσία και είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος με αυτά τα θέματα, οπότε πιστεύω ότι θα πράξει τα δέοντα. Ωστόσο, και οι ίδιοι οι γονείς έχουν όλα τα νόμιμα μέσα για να κινηθούν αναλόγως».

Σχολιο. – Ολος ο κοσμος ειχε καταδικασει προχθες. Ακομα και εάν ειχε υπαρξει σεξουαλικη κακοποιηση του δικου τους μωρου από τους μεταναστες. Οποτε αυτά που γραφουν καποιοι, ντροπη σε ολους μας, είναι ηλιθιες γενικευσεις. Όπως εγραψε καποιος αρχικα όταν ειχε πρωτοεμφανιστει η ειδηση.
Παιδόφιλοι και κτήνη υπάρχουν σε όλες τις φυλετικές ομάδες. Δεν είναι δα και τόσο συνηθισμένο αυτό στους μετανάστες που να πρέπει να σταθούμε σε μια τέτοια κατηγοριοποίηση. Έχουμε πολλούς και πιο έγκυρους λόγους να μη θέλουμε την παρουσία τους στη γη μας, δεν χρειάζονται τέτοιες αστήριχτες γενικεύσεις...
Κι ανάμεσά μας υπάρχουν τέτοια άνθη του κακού, δεν γνωρίζει κανείς τα ποσοστά. Ας είμαστε λιγάκι επιφυλακτικοί, να δούμε αν τέτοια φαινόμενα θα γενικευθούν λόγω της παρουσίας τους. Εγώ πιο πολύ βρίσκω επικίνδυνη και κατακριτέα τη δημιουργία εγκληματικών συμμοριών στο κέντρο των πόλεων, όπου πλέον δεν μπορεί να κυκλοφορήσει άνθρωπος. Δεν μεγαλώσαμε έτσι εμείς, αυτό είναι βιασμός της ελευθερίας μας...
Τα δικαιωματικα αριστερόστροφα φασιστάκια δεν ήξεραν από πού να ξεφύγουν τόσες μέρες που έσκασε αυτό το θέμα με τις συμμορίες, ψέλλιζαν κάτι ανόητες μωρουδίστικες δικαιολογίες . Οπότε δεν χρειάζεται να μπαίνουμε σε θέματα που τους δίνουν έτοιμες πάσες, εκεί που 'χουνε ζαλιστεί στη φάπα. Εγώ μένω προσώρας στο ότι αυτό με τους παιδόφιλους είναι ένα σποραδικό περιστατικό. Μακάρι να είναι τέτοιο, για το καλό όλων μας. Η αθρόα μετανάστευση/εισβολή πρέπει να πάψει για χιλιάδες λόγους, πολύ σημαντικότερους ποσοτικά, αν όχι ηθικά...
Εδώ έχουμε μη σεβασμό της ζωής του ίδιου του του παιδιού, δεν είναι γενικεύσιμο αυτό συμπερασματικά...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τιτλος Αυγουλας για την χτεσινη απεργια 'Κυκλοφοριακο χάος στους δρομους της Αθηνας'.
Παιδγιά να γίνετε ένθετο της Εστιας ,που σε τελικη αναλυση δεν αλλαξε ποτέ τον δεξιο προσανατολισμό της.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεγαλες στιγμές.
Ο Γκλετσος ήθελε να γραψει όπως εγραψε στο Documento 100 φορές Τσιπρας αλλά το εκανε αρθρο.
Καλα τι εχουν μαζεψει

Ηγέτης μακράς πνοής ο Τσίπρας
Απόστολος Γκλέτσος
17.02.2020 | 06:00
Ας το αναλύσουμε λίγο. Ηγέτης μακράς πνοής. Αυτόφωτος. Ηρθε σχεδόν από το πουθενά να αναλάβει στις πλάτες του όλη την αμαρτία της μεταπολίτευσης. Ισορροπιστής πολιτικός
Αρα λοιπόν, Τσίπρας über alles!
Ο Απόστολος Γκλέτσος είναι ηθοποιός και πολιτικός, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συζήτηση για ακροατήριο «πολύ υψηλής νοημοσύνης» έγινε χθες Τριτη, με ομιλιτες Ντορα Μπακογιαννη Γιωργο Παπανδρεου Κατρουγκαλο και Ροζακη που αναζητούν μια δεύτερη ευκαιρία.
Ναι, πράγματι. Κανείς δεν νιώθει ότι απειλείται από την Τουρκία. Όπως ειπαν. Ούτε τουρκικός στρατός υπάρχει στην Κύπρο, ούτε παραβιάσεις γίνονται, ούτε γεώτρηση έγινε στην ΑΟΖ της Κύπρου, ούτε τουρκολυβικό σύμφωνο που μοιράζει τη μισή ελληνική ΑΟΖ κατατέθηκε στον ΟΗΕ. Μόνο παρεξηγήσεις υπάρχουν που θα λυθούν με αγάπη και αλληλοκατανόηση.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολλοί με ρωτάνε γιατί δεν ξεσηκωνόμαστε να πάρουμε την χώρα πίσω. Καταθέτω εδώ λοιπόν την προσωπική μου άποψη:
Γιατί οικονομικά το αφήγημα της ψωροκώσταινας βόλευε ανέκαθεν μέχρι και σήμερα και την ντόπια ελίτ (πολιτική και οικονομική) που προτιμούσε να τρώει τα Αγγλικά δάνεια, τα σχέδια Μάρσαλ και τα σύγχρονα ΕΣΠΑ, παρά να δημιουργεί οτιδήποτε, και τον λαό μας σε μεγάλη πλειοψηφία μετά τα χρόνια της θύελλας της προηγούμενης κατοχής και του εμφυλίου να συμβιβάζεται με τα ψίχουλα που του πετούσαν. Φοβούμενος φυσικά πάντα, να μην έχει το τέλος όλων των αγωνιστών εκείνων που αφιέρωσαν την ίδια τους την ζωή γι'αυτήν την κοσμογωνιά. Ο νοών νοείτω-το μάθημα αυτό το καταλάβαμε πολύ καλά....
 Γιατί γεωπολιτικά δεν βόλευε σε καμία χρονική στιγμή κανένα νταβατζή να υπάρχει μια ανεξάρτητη Ελλάδα. Όλοι την ήθελαν βιλαέτι τους. Και πάντα έβρισκαν πρόθυμους "ναιναίδες" να υπηρετούν τα συμφέροντα τους. Τα ιστορικά παραδείγματα χιλιάδες, οι εξαιρέσεις ελάχιστες που φυσικά επιβεβαιώνουν τον κανόνα....
«Το έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικό ό,τι είναι αληθές» έλεγε ο εθνικός μας ποιητής. Τώρα βέβαια θα μου πείτε η αλήθεια είναι σχετική κτλ κτλ-εγώ πάλι θα σας πω ότι η αλήθεια είναι μία, το ψέμα είναι που αλλάζει συνεχώς για να κρύβεται αυτή η αλήθεια. Άντε βγάλε άκρη πατριώτη, με τόσα βάρη που σου'χουν φορτώσει στην πλάτη σου. Πρώτο βήμα, που χωρίς αυτό απλά θα εξαφανιστούμε από τον χάρτη: Να υπερβούμε τους εαυτούς μας, να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων, να πετάξουμε τ'αόρατα ιδεολογικά βαρίδια που μας κρατάνε σε καθεστώς μπάρμπα Θωμά και ν'αγκαλιάσουμε την μόνη ιδεολογία που θα μας βοηθήσει να πάμε παρακάτω στην ιστορία-αυτήν του δημοκρατικού πατριωτισμού. Μετά όλα τα υπόλοιπα θα'ρθουν σχεδόν από μόνα τους....

Σχολιο.- Αυτά που λες περι ιδανικης αρχαιας Ελλαδας ειναι άλλα αντ αλλων και αλλού για αλλού. Από τον Ρασσια την διάβασες ή την Εθνικη Στοά; Αλλα αντ αλλων. Ποια μάτια ποιους Θεούς; Το Ερεχθειο κτιστηκε για να κατευνάσουν την οργη του Ποσειδώνα επειδη εχασε από την Αθηνά. Σκότωσε και τον Ερεχθέα.
Από που προκυτπουν ολοι αυτοι οι παραλογοι συλλογισμοί;
Ο προηγουμενος κτητορας της Ακροπολης, πριν την καταστρεψουν οι Περσες και κτιση νεα ο Περικλης εγινε εξωμότης επειδη εχασε τον θρονο και πήγε στο πλευρο του Δαρείου για να κατακτησει την Ελλαδα.
Να παμε στον σημαντικο ρολο του εξελληνισμου των Αλβανικων και Σλαβικων φυλων δια της εκκλησίας και την αντισταση στην Τουρκία και το Ισλαμ; Στην αντισταση στους Φραγγους; Στους Βουλγαρους που κατεσφαξαν τους παπάδες επειδη τους θεωρουσαν μαζι με τον δασκαλο την καρδια της ελληνικοτητας;
Ποιοι αφορισμοί; Με το μαχαιρι πανω από το κεφαλι και την απειλη για γενικευμενη σφαγη αμαχων. Διαβασε Τουρκικες πηγές. Τους Κοραιστες διαβαζεις και το ΕΛΙΑΜΕΠ ή κατι εξομωτες Αριστερους που θελουν την επανασταση ταξικη;
Τωρα ετοιμαζει μια φιλη φοβερο ντοκουμεντο μετα από μακροχρόνια ερευνα τον ρολο των παπαδων στην Ποντιακη εξεγερση και τα μαρτυρια και τις σφαγες που υπεστησαν από τους Τουρκους και τους Τσετες που ηταν οι ατακτοι ανταρτες τουρκοι.
Οι αρχαιοι μεχρι και επι Αλεξανδρου εσφαζαν ο ενας τον αλλον. Ισοπεδωναν πολεις με ολική καταστροφή. Κατεστρεφαν και αρχαια ιερα και τα πάντα αν και "ομοδοξοι".
Έπαθες Γιάννα Αγγελοπούλου;
Θα επρεπε να γνωριζατε οτι ολα αυτα τα σταχυολογημενα τσιτατα που διαβασα (επειδη εχω κανει διατριβη στο κεφαλαιο Παγανοτεκτονισμος) λανσαρονται σχεδον αυτουσια από διαφορες πολυ υποπτου υποβαθρου και σκοπιμοτητος πηγες, Αρχης γενομενης από τον Κοραη και αλλους Βαβαυροψυχους και Φραγκοψυχους μεχρι και Ιουδαίζοντες κυκλους που επειδη δεν μπορουν να φανουν (για ευνοητους λογους) βαζουν αλλους μπροστα σε ρολο απαξιωτη και δυσφημιστη της Εκκλησιας.
Επι της ουσιας τωρα, ουδεμια σχεση η φιλοσοφία με τον παγανισμό, δευτερον δεν υπαρχει Η φιλοσοφια αλλα αντιφατικα και αντικρουομενα ρευματα τα οποία "σφαζονταν" μεταξυ τους στην Αρχαιότητα (σαν να ισχυριζεται καποιος οτι ολες οι συγχρονες πολιτικες τασεις από την Χρυση Αυγη μεχρι το ΚΚΕ αποτελουν "Φιλοσοφία".
Την ιστορια που εμαθα την εμαθα διαβαζοντας πολλες και διαφορες πηγες γιατι τυγχανω και ξεναγος και ιστοριοδιφης. Και ξερω επισης κα πολυ καλα μαλιστα και απο πρωτο χερι που διδασκουν σημερα την αναθεωρητική ιστορια που σας αφιονιζουν, ποιοι και υπο ποια κινητρα.
Για θυμισέ μου ποιας Εθνικης Στοας εγκάθετος ηταν ο παγανιστης Στεφανος Παιπέτης ο οποίος το 1986 έκανε κατευθυνομενο σχισμα εκ Σκωτιας στην Μεγαλη Στοά; Και ποιοι ηταν οι συν αυτω που ηταν κωλος και βρακι με την Αμερικανικη πρεσβεια;

σχολιο.- Ο Χριστιανισμος βρηκε προσφορο εδαφος και ριζωσε στην Ελλαδα, γιατι οι Ελληνες ειχαν βαρεθει τις ανθρωποθυσιες που εκανε η πατρωα θρησκεια. Για ανθρωποθυσια μας μιλαει ο ιδιος ο Ομηρος, όταν ο Αγαμεμνονας θυσιαζει στους θεους την κορη του Ιφιγενεια. Ο Καιαδας τι ακριβως νομιζουνε καποιοι ότι ητανε?

Σχολιο.- Θα διαφωνήσω, σχετικώς με την θρησκευτικότητα των αρχαιων Ελλήνων και κατά πόσον ο αρχαιος Έλληνας "κοίταζε τους θεούς στα μάτια".
Αυτό είναι μια εξιδανίκευση και μπορεί να έχει μια μικρή αναφορά στην ομηρική εποχή, αλλά στην πραγματικότητα δεν ίσχυε. Οι Έλληνες ήταν πολύ δεισιδαίμονες (ακόμη είμαστε σε σημαντικό βαθμό) και επιδίωκαν τον κατευνασμό των θεών συνεχώς.
Επιπλέον, μετά τις κατακτήσεις του Αλεξάνδρου, την εποχή των Επιγόνων, όπου άρχισαν πλέον να λαμβάνουν οι βασιλείς "θεϊκές διαστάσεις", η θρησκευτικότητα των Ελλήνων άρχισε να αποκτά ακόμη περισσότερο υποτακτική διάθεση.
Να αναφέρω εδώ (παρότι δεν το έχω πρόχειρο τώρα ως πηγή), ότι Έλληνες της Μικράς Ασίας, έχοντας ως παράδοση το προηγούμενο ελληνιστικό υπόβαθρο θεοποίησης του ηγεμόνα, ήταν οι πρώτοι που έδωσαν θεϊκές τιμές και διαστάσεις σε Ρωμαίο Αυτοκράτορα επιζητώντας την εύνοιά του.
Μπορεί να ήταν πιο έντονη η υποταγή στον Θεό που προέβαλε ο Χριστιανισμός, όμως οι Έλληνες ήταν για αιώνες ήδη ευεπίφοροι στην υποτακτικότητα αυτά. Αυτά περί αγέρωχου πνεύματος των Ελλήνων που δεν φοβούνταν τους Θεούς και τους κοίταζαν στα μάτια κλπ. έχουν κύρια πηγή προέλευσης νεοπαγανιστικούς κύκλους και απέχουν σε πολλά σημεία από την πραγματικότητα.

Σχολιο.- Αυτή τη διάσταση ελληνισμού και χριστιανισμού τη διαψεύδει το μεγαλείο της τρανής μεσαιωνικής Ελληνορωμαικής αυτοκρατορίας μας, τα τελευταία μεγαλεία που έζησε ο Ελληνισμός... Επίσης τη διαψεύδει η διάσωση ενός υπολογίσιμου τμήματος του Ελληνισμού κατά την τουρκοκρατία λόγω Ορθοδοξίας... αλλά και ό,τι διασώθηκε από την αρχαία ελληνική γραμματεία, τα αρχαιοελληνικά ήθη και έθιμα, από το χριστιανικό Βυζάντιο διασώθηκαν...
Πρέπει να κλείσουμε τα αυτιά μας στην ύπουλη, διχαστική προπαγάνδα των νεο12θειστών που είναι γνωστό ότι παίρνουν γραμμή και χρήματα από New Age θρησκευτικές οργανώσεις που προωθούν τη λίμπεραλ γκλομπαλιστική ατζέντα όπως η φεμιναζιστική, μητριαρχική, νεοπαγανιστική εκκλησία της Wicca-Mother Earth.
Όσο για τα αίτια της κατάντιας μας, είναι κυρίως πολιτικο-κοινωνικά και οικονομικά... νόθα αστικοποίηση, tribal τοπικισμός-κοτσαμπασιμός, στρεβλή κι ανολοκλήρωτη εθνική συγκρότηση, παρασιτική-κομπραδόρικη-φυτεμένη ελίτ και πανίσχυρη ξένη εξάρτηση... τα έχουν αναλύσει και ο Φίλιας και ο Πουλαντζάς και ο Κονδύλης αλλά και ό Κοντογιώργης και ο αείμνηστος Σαρρής που θα τρίζει στον τάφο του με την απροκάλυπτη τουρκολαγνεία του αγίας βρωμοοικογένειας...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φεβρουάριος 1936:Η ξεχασμένη εξέγερση των πεινασμένων της Μυτιλήνης
84 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από μια όχι και τόσο ιδιαίτερα γνωστή εξέγερση που έγινε τον Φλεβάρη του 1936 από τον λαό της Μυτιλήνης
84 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από μια όχι και τόσο ιδιαίτερα γνωστή εξέγερση που έγινε τον Φλεβάρη του 1936 από τον λαό της Μυτιλήνης. Η εξέγερση των ανέργων της Μυτιλήνης που ξεκίνησε στις 10 Φεβρουαρίου και έληξε, στις 18 Φεβρουαρίου 1936, είναι μια άγνωστη πτυχή της ιστορίας του νησιού που θα την γνωρίσουμε μέσα από τα δημοσιεύματα της εποχής και κυρίως του Ριζοσπάστη που είχε εκτενείς αναφορές γι αυτά τα γεγονότα.
Η πείνα
Τον χειμώνα του 1936 η πείνα γονατίζει τον εργαζόμενο λαό και ιδιαίτερα τον αγροτικό κόσμο του νησιού, Η κακοκαιρία και το κακό μαξούλι, που εκείνη τη χρονιά έπεσε κάτω από 80% χειροτέρεψε την κατάσταση. Η ανεργία μαστίζει μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, σε ορισμένες κατηγορίες εργατών το 50% ήταν άνεργοι. Στους καπνεργάτες το ποσοστό αγγίζει το 100%. Η κρίση αγγίζει όλες τις εργαζόμενες τάξεις, ακόμα και τους μικροεπαγγελματίες και τους μικροεμπόρους.
Επιτροπές ανέργων, εργατικά σωματεία, γυναικόπαιδα πηγαίνουν στην Γενικό Διοικητή του νησιού τον Λέκα, ζητώντας επιδόματα για να μπορέσουν να ζήσουν. Εκείνος τους ζητάει υπομνήματα για να τα στείλει στην κεντρική κυβέρνηση. Εν΄ το μεταξύ στα χωριά και στη πόλη οι πεινασμένοι συντηρούνται με βοηθήματα. Αντιγράφουμε από τον Ριζοσπάστη: «σε μερικά χωριά όπως στα Πάμφιλα και στη Μόρια αναγκάστηκαν οι αρχές να δίνουν επί τρείς ημέρες μισή οκά ψωμί και 5 δραχμές την ημέρα σε κάθε οικογένεια ανέργων και απόρων. Στην Αγιάσσο η κοινότητα αναγκάστηκε να ψηφίσει ένα κονδύλι από 8.000 δραχμές και άλλες 5.000 η εκκλησία. Μέσα στη Μυτιλήνη ο δήμαρχος αναγκάστηκε να μοιράζει μερικά δεκάρικα για να καλμάρει λίγο την αγανάκτηση των ανέργων».

Σχολιο.- Αξίζει να υπογραμμιστεί ιδιαίτερα ο παλλαϊκός χαρακτήρας των κινητοποιήσεων, με τη συμπαράταξη των επαγγελματιών και των αγροτών στο πλευρό των εργατών.
Επρόκειτο για κυρίαρχη πρακτική εκείνα τα χρόνια, που συντέλεσε καθοριστικά στην αποτροπή ανάπτυξης φασιστικού κινήματος στην Ελλάδα, καθώς δεν υπήρξε εδώ συμμαχία των μικροαστών-μικροϊδιοκτητών με την αστική τάξη κατά του εργατικού κινήματος.
Ανάλογα χαρακτηριστικά είχε εξάλλου και η μεγάλη εξέγερση στη Θεσσαλονίκη, λίγο αργότερα, τον Μάιο 1936, όπου η πανεργατική απεργία εξελίχθηκε σε παλλαϊκή εξέγερση.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απόλυτα λογικο οι 'συριζες' να συκοφαντουν το ΚΚΕ επειδη στηριξε την προσελευση των 'μαρτυρων' χωρις κουκούλα.
Στις παραδοσεις της αριστερας και σε πολυ πιο δυσκολες εποχες η κουκουλα δεν υπηρχε.
Κουκουλα φορουσαν οι καταδοτες και οι δωσιλογοι.
Αυτη την 'κουλτουρα' λοιπον υιοθετησαν οι ζαιοι και στην διακυβερνηση τους με τις πολλαπλες αποπειρες 'δολοφονιας χαρακτηρων ' αλλά και τωρα.
Παραλογο μεν, αλλα αυτή είναι η λογικη του ΚΚΕ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έκανα παραγγελία ένα βιβλίο στα Public και μου έστειλαν mail , πως σε 3-4 εβδομάδες θα το έχω στα χέρια μου.
Προφανώς , όταν έλεγε "κατόπιν παραγγελίας" εννοούσε θα παραγγείλουν στο συγγραφέα να το γράψει από την αρχή



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν οι ιατροδικαστές που εξέτασαν το παιδι των Σύρων δεν σκέφτηκαν να εξετάσουν τον υποκλυσμό και απεφάνθησαν ψευδώς για παρα φύση ασέλγεια, δεν πρεπει και να περάσουν ΕΔΕ;;;
Και να ζητήσουν δημόσια συγγνωμη γιατι παρακίνησαν ρατσιστικούς παροξυσμούς σε ολη την Ελλάδα;;;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο λόγος που δεν μπορείτε να μάθετε προγραμματισμό είναι γιατί τις γλώσσες προγραμματισμού τις γράφουν προγραμματιστές και οι προγραμματιστές δεν είναι κανονικοί άνθρωποι. Είναι γνωστό αυτό!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις ΗΠΑ λέει δοκιμάζουν την γκομποστοποίηση ανθρωπίνων πτωμάτων. Λίπασμα κανονικά. Να σου λέει ο άλλος:
-Νοστιμότατες οι πατάτες
-Α ναι, είναι του παππού
-Α σου της έστειλε από το χωριό;
-Όχι δεν κατάλαβες




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Εμείς οι Αι-Γιαννέτ’ φύγαμε και πήγαμε στο Νοβοροσίσκ. [...] Μείναμε τρία χρόνια στο Νοβοροσίσκ και στις 24 Ιουλίου του 1922 με το ατμόπλοιο "Κίος" ήρθαμε στην Ελλάδα. Οχτώ μέρες ταξίδι κάναμε. Στην 1η Αυγούστου μας κατέβασαν στη Μακρόνησο. Στη Μακρόνησο άρχισαν νέα βάσανα και θάνατοι. Μας έκαναν καραντίνα. Εμείς ιδρύσαμε τη Μακρόνησο. Εμείς χτίσαμε τα παραπήγματα, στέρνα για νερό, ό,τι χρειαζόταν. Έρημο νησί ήταν η Μακρόνησος. Ακατοίκητο. Όλο βράχια. Απ’ τους οχτώ χιλιάδες που έφερε το "Κίος" μείναμε στο τέλος δύο χιλιάδες. Οι άλλοι έξι χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν. Έπεσε αρρώστια και μας θέρισε.
Ήταν η κυβέρνηση Γούναρη. Επειδή ήρθαμε απ’ τη Σοβιετική Ρωσία, μας πέρασαν για μπολσεβίκους και ήθελαν να μας εξοντώσουν.... Νερό δεν υπήρχε στάλα στο νησί.
Μια μαούνα μάς έφερνε απ’ το Λαύριο νερό και εκείνο γλυφό και λιγοστό. Μας τάιζαν βρώμικα μακαρόνια, ελιές σκουληκιασμένες, χαλασμένες ρέγγες κι έπεσε τύφος
. Και νερό πουθενά
. Κάποτε έκανε τρεις μέρες η μαούνα να φέρει νερό. Λιποθυμούσε ο κόσμος από τη δίψα. Μας τάιζαν και αλμυρές ρέγγες, χαλασμένες και... καταλαβαίνεις
. Οι εργολάβοι που μας τροφοδοτούσαν μας έφερναν αυτές τις χαλασμένες τροφές και έπιασε τον κόσμο τύφος. Η διοίκηση της καραντίνας τα έβλεπε αυτά αλλά δεν μιλούσε, ούτε συνελάμβανε τους εγκληματίες εργολάβους τροφοδότες. Εκείνοι πλούτιζαν εις βάρος χιλιάδων ανθρώπων.
Πάτησαν πάνω στα πτώματά τους.....
Μια ομάδα νέων, μαζί και γω, δημιουργήσαμε μια επιτροπή. Πήγαμε στον Ελευθεριάδη, τον διευθυντή του λοιμοκαθαρτηρίου, και παρουσιαστήκαμε μπροστά του. Ζητήσαμε να βγούμε ανεξάρτητοι. Ανεξάρτητος είναι όποιος βγει από το λοιμοκαθαρτήριο με δικά του έξοδα και η κυβέρνηση δεν θα έχει καμία υποχρέωση απέναντί του.
Ο πρόσφυγας πάλι δεν θα είχε κανένα δικαίωμα. Πολλοί, για να σωθούν, ζητούσαν να βγουν ανεξάρτητοι, αλλά η διοίκηση και πάλι δεν άφηνε. Ήθελαν σου λέω να μας εξοντώσουν».
Μια εν πολλοίς αγνοημένη πτυχή της σύγχρονης Ιστορίας των Ελλήνων προσφύγων

Σχολιο.- Τα ιδια εκαναν και οι δυτικογερμανοι στους ανατολικογερμανους.
Μην το συγχεει κανεις βεβαια με τους ισλαμοφασιστες λαθροεισβολεις λαθροεποικους που μας κουβαλανε, οι οποιοι βεβαια παιρνουν με το που πατησουν Ελλαδα 400 ευρω το μηνα από τον αποικιοκρατικο ξεφτιλοΟΗΕ, εχουν κινητα τηλεφωνα τελευταιας τχνολογιας, τζαμπα φαι από το ελληνικο κρατος. Και προσπαθουν να τους βρουνε σπιτια για να μεινουν. Που ουτε οι Ελληνεςδεν τα εχουν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η σύντροφος του Αλ Πατσίνο δήλωσε πως χώρισαν λόγω διαφοράς ηλικίας και πως δεν του άρεσε να ξοδεύει χρήματα
Η ηθοποιός Meital Dohan, επιβεβαίωσε ότι χώρισε με τον Αλ Πατσίνο λέγοντας ότι η διαφορά ηλικίας ήταν υπερβολικά μεγάλη για να ξεπεραστεί και ότι ο ηθοποιός «δεν ήθελε να ξοδεύει χρήματα».
Με άκομψα σχόλια, η ισραηλινή ηθοποιός Meital Dohan, επιβεβαίωσε ότι η ίδια και ο ηθοποιός Αλ Πατσίνο χώρισαν, λέγοντας ότι το χάσμα ηλικίας ήταν υπερβολικά μεγάλο για να ξεπεραστεί και ότι ο σταρ «δεν ήθελε να ξοδεύει χρήματα».
Η Dohan η οποία είναι γνωστή από το σίριαλ «Weeds», έδωσε μια συνέντευξη σε περιοδικό του Ισραήλ που προκάλεσε αίσθηση καθώς επιβεβαίωσε της φήμες που άρχισαν να κυκλοφορούν όταν ο Πατσίνο παρακολούθησε μόνος τα Όσκαρ νωρίτερα αυτό το μήνα.
«Είναι δύσκολο να είσαι με έναν τόσο ηλικιωμένο άνθρωπο, ακόμα και αν είναι ο Πατσίνο», δήλωσε η 40χρονη για τον 79χρονο πρώην της. «Το χάσμα ηλικίας είναι δύσκολο. Προσπάθησα να το αρνηθώ, αλλά είναι ένας ηλικιωμένος άντρας, για να είμαι ειλικρινής. Έτσι, ακόμη και με όλη μου την αγάπη, δεν κράτησε», φέρεται να δήλωσε στο περιοδικό του Ισραήλ La'Isha.
Όμως η Dohan άφησε επίσης να εννοηθεί πως ο Πατσίνο ήταν και τσιγκούνης. Όταν ρωτήθηκε αν αποχώρησε από τη σχέση με κοσμήματα ή άλλα ακριβά δώρα, γέλασε και είπε: «Πώς μπορώ να πω ευγενικά ότι δεν ήθελε να ξοδεύει χρήματα; ... Μόνο λουλούδια μου αγόρασε».
Οι δυο ηθοποιοί ήταν μαζί για περίπου δύο χρόνια και η Dohan είπε ότι ελπίζει ότι θα παραμείνουν καλοί φίλοι. «Είχαμε έναν καβγά και τον άφησα πρόσφατα, αλλά φυσικά τον αγαπώ πραγματικά και τον εκτιμώ και ήμουν ευτυχής που ήμουν εκεί γι 'αυτόν όταν με χρειάστηκε», είπε. «Είναι τιμή για μένα. Χαίρομαι που υπήρξε η σχέση αυτή και μακάρι να παραμείνουμε καλοί φίλοι», είπε. Εκπρόσωπος του Αλ Πατσίνο έχει κληθεί από αμερικανικά μίντια να σχολιάσει τη συνέντευξη, αλλά δεν υπήρξε απάντηση.

Σχολιο.- Αφού είναι τόσο ηλίθια,πεζή και φτηνιαρα ,καλα έκανε που αποχώρησε η κυρία ..Αλ καλύτερα μόνος παρά με κακή παρέα
Σχολιο.-  Και τεμπελα κιολας. Περιμενε να της δωσει το πορτοφολι του στο χερι...
κι εμενα μου εχει τυχει με πελατη φραγκοφονια. Του εδωσα το φακελλο πισω. Τι τραβαμε κι εμεις οι επαγγελματιες...
σχολιο.- Αν ξόδευε χρήματα το ηλικιακό χάσμα θα μίκραινε
τοτε δεν θα υπηρχε ηλικιακο χασμα ..τα φραγκα ειναι μαγικα



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας μορφωμένος ηλίθιος είναι πιο ηλίθιος από έναν αμόρφωτο ηλίθιο.
Μολιέρος



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε μια χειρονομία προχώρησαν οι λαθρομεταναστες του καμπ στην Κόρινθο.
Όπως έκανε γνωστό εθελόντρια, οι «πρόσφυγες» έβγαλαν στην άκρη τρόφιμα από αυτά που δέχονται κάθε μήνα για βοήθεια, με σκοπό να ενισχύσουν τους Ελληνες που πεινάνε περισσότερο.
Μιλαμε για μεγαλη ξεφτυλα!! Και αυτό προσπαθουν οι δικαιωματιστες να το περασουν  σαν «χειρονομια αλληλεγγυης»!!! Δεν καταλαβα τωρα, ποιος είναι ο προσφυγας? Αυτος που περιμενει βοηθεια από εσενα, η ο λαθροεποικος με τα τελευταιας τεχνολογιας κινητα, που θελει και να δωσει «βοηθεια» στους ντοπιους, γιατι είναι φτωχολιγουρηδες, και εχουν μαθει να σκυβουν το κεφαλι στον κάθε κωλοδυναστη?




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



μετά το ΓερμανικόΕΕ Ράιχ
ΔΕΝ μας πάιζει και το ΝΑΤΟ !
κοινώς τα κουβαδάκια μας και σ'άλλη παραλία !
NATO: Αποχώρησαν οι Έλληνες βουλευτές από την κοινοβουλευτική συνέλευση - Τους διέκοπτε ο προεδρεύων
Τετάρτη, 19-Φεβ-2020 13:28
Αποχώρησε, χθες, από συνεδρίαση επιτροπών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες η ελληνική αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τη Μαριέττα Γιαννάκου, βουλευτή Επικρατείας της Ν.Δ., το Μανούσο Βολουδάκη, βουλευτή Χανίων ΝΔ, Θεοδώρα Τζάκρη, βουλευτή Πέλλας ΣΥΡΙΖΑ, Μάριου Κάτση, βουλευτή Θεσπρωτίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α και Ανδρέα Λοβέρδου, βουλευτής Κινήματος Αλλαγής.
Αιτία της αποχώρησης ήταν η συμπεριφορά του προεδρεύοντος ο οποίος προσπάθησε να εμποδίσει μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας να υποβάλλουν ερωτήσεις και να τοποθετηθούν μετά την ομιλία του τούρκου πρέσβη στο ΝΑΤΟ που συμμετείχε στη συνεδρίαση.
Σήμερα η ελληνική αντιπροσωπεία επανήλθε στη συνεδρίαση και έθεσε το θέμα της ναυτικής εποπτείας υπό το φως της τελευταίας απόφασης του ευρωπαϊκού δικαστηρίου που δίνει τη δυνατότητα στις χώρες να απελάσουν κατευθείαν μετανάστες.
Αναλυτικά η κοινή ανακοίνωση των βουλευτών:
"Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ως Ελληνική Αντιπροσωπεία θέσαμε με έμφαση το ζήτημα της συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης η οποία παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.
Στη συζήτηση που ακολούθησε μετά από τοποθέτηση του Πρεσβευτή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, αφ' ενός ζητήσαμε να λάβουμε απαντήσεις σχετικά με το ζήτημα της παραβίασης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και αφ' ετέρου επιδιώξαμε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας των λοιπών χωρών μελών του ΝΑΤΟ για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας και τους κινδύνους ανάφλεξης που προκαλούν στην περιοχή.
Αναδείξαμε ιδιαίτερα το γεγονός ότι η Τουρκία με τη συμφωνία της με τη Λιβύη συνειδητά παραβιάζει την αρχή του Διεθνούς Δικαίου ότι στον καθορισμό της ΑΟΖ λαμβάνονται υπ' όψιν τα νησιά. Τονίσαμε δε ότι έχουμε ήδη δείγματα γραφής από την Άγκυρα, σε άλλο πεδίο, σχετικά με την πρακτική αξιοποίηση των νομικών της ακροβασιών: η Τουρκία ήδη διενεργεί γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου σε οικόπεδα που με διεθνή διαγωνισμό δόθηκαν για έρευνα σε πετρελαϊκές εταιρείες κρατών μελών του ΝΑΤΟ όπως η Γαλλία και η Ιταλία.
Ο Προεδρεύων των εργασιών συστηματικά μας διέκοπτε στις τοποθετήσεις και τις ερωτήσεις μας, εμποδίζοντας την ανάπτυξη των θέσεών μας. 
Αφού έστω και διακοπτόμενοι ολοκληρώσαμε τις τοποθετήσεις μας, η Αντιπροσωπεία μας αποχώρησε από την αίθουσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καταγγέλλοντας τη στάση του Προεδρεύοντος.
Μαριέττα Γιαννάκου, βουλευτής Επικρατείας (Ν.Δ.)
Μανούσος Βολουδάκης, Βουλευτής Χανίων (Ν.Δ.)
Θεοδώρα Τζάκρη, Βουλευτής Πέλλας (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.)
Μάριος Κάτσης, Βουλευτής Θεσπρωτίας (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.)
Ανδρέας Λοβέρδος, Βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα Αθήνας (Κίνημα Αλλαγής)".




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



18.02.2020 - 19:38
Επιτελους φτανει: Κατοικοι πραγματοποιούν «ελέγχους» στη Μόρια
Επιμένουν να στήνουν μπλόκα σαν να είναι αστυνομικοί και να εξαπολύουν απειλές ομάδες οργανωμένων κατοίκων στο χωριό της Μόριας, παρά τις καταγγελίες από προδοτες ανθελληνες δικαιωματιστες που είχαν γίνει το προηγούμενο διάστημα και τις υποσχέσεις ότι οι Αρχές δεν θα επιτρέψουν να συνεχιστεί αυτό το φαινόμενο.
Τη Δευτέρα στήθηκαν ξανά μπλόκα στην είσοδο της Μόριας από περίπου 30 κατοικους που εχουν αγανακτισει από τις συνεχεις κλοπες από τους λαθροεποικους, οι οποίοι προχωρούσαν σε «εξακριβώσεις στοιχείων» και «ανακρίσεις», υποκαθιστώντας την Αστυνομία. Για τους νέους ελέγχους έγινε τη Δευτέρα επώνυμη καταγγελία από ανθελληνες δικαιωματιστες στο Αστυνομικό Τμήμα Μυτιλήνης και ζητήθηκε η ποινική δίωξη των δραστών.
Ο Χαράλαμπος Ζαχαριάδης, χαφιες "εργαζόμενος" δικαιωματιστης σε αναγνωρισμένη αποικιοκρατικη ξεφτιλοΜΚΟ που δραστηριοποιείται στο νησί, περιέγραψε όλα όσα έζησε τη Δευτέρα επιστρέφοντας με το αυτοκίνητο μαζί με την κοπέλα του στο χωριό της Μόριας: «Πλησιάζοντας στο χωριό είδαμε μπροστά μας περίπου 30 άτομα.
Κάποια από αυτά, με μπροστάρη ένα άτομο που έμοιαζε με αρχηγό, μπήκαν μπροστά στο αυτοκίνητο για να μην περάσουμε και έτσι μας ακινητοποίησαν. Αρχικά πέρασαν την κοπέλα μου για μία Ιταλίδα, μέλος αποικιοκρατικης ΜΚΟ που είχε δεχτεί άγρια επίθεση πριν από λίγο καιρό. Της μίλησαν στα αγγλικά και τη ρώτησαν εάν είναι από την Ιταλία. Όταν τους απάντησε στα ελληνικά, άρχισαν τις ερωτήσεις: "Ποιοι είστε, πού μένετε, πού πάτε;". Όταν τους ρώτησα εάν έχουν εξουσιοδότηση για να μας κάνουν έλεγχο, τότε άρχισαν να βάζουν χέρια μέσα στο αυτοκίνητο και να φωνάζουν: "Προδότες, εσείς φέρνετε τους μετανάστες και τους συντηρείτε εδώ" και άλλα τέτοια. Τους απάντησα με επιχειρήματα και τους ρώτησα γιατί δεν αντιδρούν με τον ίδιο τρόπο και απέναντι στους ντόπιους του χωριού της Μόριας που δουλεύουν στο ΚΥΤ. Απάντηση δεν πήρα». Απαντηση δεν πηρε φυσικα γιατι λεει  αισχρα ψεματα. Κανενας κατοικος δεν δουλευει στην δομη. Μονο χαφιεδες ανθελληνες δικαιωματιστες.
Το χειρότερο, ωστόσο, για τον Χαράλαμπο Ζαχαριάδη και την κοπέλα του είναι ότι απειλήθηκαν ευθέως για τη σωματική τους ακεραιότητα: «Μας είπαν: "Έχετε διορία μία εβδομάδα να μαζέψετε τα πράγματά σας και να ξεκουμπιστείτε από το χωριό. Καταλαβαίνετε ότι είμαστε εγκλωβισμένοι στο χωριό όπου ζούμε. Για να πάμε στο σπίτι μας στη Μόρια αναγκαζόμαστε να κάνουμε κύκλους για να μην περάσουμε από το μπλόκο. Φοβάμαι ότι είναι θέμα χρόνου να με βρούνε και να με τσακίσουνε» λεει ο ανθελληνας σκατοχαφιες.
Την ώρα που ο σκατοχαφιες Ζαχαριάδης και η κοπέλα του ήταν περικυκλωμένοι από την ομάδα των κατοίκων, η κοπέλα κάλεσε στην Αστυνομία για βοήθεια: «Τους είπε ότι έχουμε εγκλωβιστεί, ότι απειλούμαστε άμεσα και ότι θέλουμε βοήθεια. Ήρθαν δύο αστυνομικοί, ένας ένστολος και ένας με πολιτικά. Τους ζήτησα να καταγράψουν τα στοιχεία των ατόμων που μας απείλησαν. Ήταν όλοι τους εκεί. Αυτό, όμως, δεν έγινε. Αντιθέτως κράτησαν μόνο τα δικά μας στοιχεία ταυτότητας. Η Αστυνομία λειτουργεί μονομερώς; Όταν καταφέραμε τελικά να φύγουμε, πήγαμε στη Μυτιλήνη, καταθέσαμε αναφορά στην Αστυνομία και ζητήσαμε την ποινική δίωξη των ατόμων αυτών. Απ’ όσο ξέρω δεν έγινε καμία σύλληψη».
Τα πρώτα μπλόκα κατοίκων στη Μόρια στήθηκαν την Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου, με αφορμή το πέρασμα πορείας μεταναστών μία ημέρα νωρίτερα μέσα από το χωριό. «Εκείνη την ημέρα περπατούσα στο χωριό και ξαφνικά βλέπω δύο γιαγιάδες να μου λένε ψιθυριστά στα αγγλικά: Go, go, go. Με πέρασαν για μετανάστη και μου έλεγαν να φύγω γρήγορα, δείχνοντάς μου με τα χέρια τους μία μάντρα για να την πηδήξω και να γλιτώσω. Τους λέω στα ελληνικά: Πείτε μου τι συμβαίνει. "Δικός μας είσαι παιδάκι μου. Σε περάσαμε για μετανάστη και θέλαμε να σε σώσουμε", μου είπαν. Ακολούθησε πογκρόμ στους δρόμους του χωριού. Κυνηγούσαν με κλοτσιές μετανάστες, έκαναν ελέγχους σε μέλη ΜΚΟ, έπιασαν από το λαιμό κόσμο και τον τραβάγανε», προσθέτει ο  Ζαχαριάδης.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Την περασμένη Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου έγινε γνωστή η καταγγελία που υπέβαλε επισήμως η Βενεζουέλα ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που απορρέουν από τα μονομερή καταναγκαστικά μέτρα που έχει επιβάλει η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών κατά του λαού και του κράτους της Βενεζουέλας στο σύνολό του.
Η παραπομπή- ή η καταγγελία - που υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα του Διεθνούς Δικαστηρίου στη Χάγη της Ολλανδίας, αφηγείται τις επιπτώσεις των κυρώσεων - από το 2014 - και πώς αυτές κατατάσσονται ως εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, όπως ορίζεται στο καταστατικό της Ρώμης στο άρθρο 7.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ο πρώην Πρόεδρος Έβο Μοράλες υπενθύμισε ότι μετά το πραξικόπημα, κατήγγειλαν ως αντισυνταγματική δράση αυτό που έλαβε χώρα στη Βολιβία και ότι, τώρα, αποδεικνύεται η παρανομία. Στις 12 του Νοεμβρίου, το TCP εξέδωσε το προαναφερθέν ανακοινωθέν με το οποίο δήλωσε τον τρόπο της προεδρικής διαδοχής στη Βολιβία και με αυτό η Άνιες έλαβε την υποτιθέμενη νομική υποστήριξη για να ανακηρυχθεί πρόεδρος.

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020
Βολιβία: Δικαστής του Συνταγματικού Δικαστηρίου δηλώνει παράνομη την ντε φάκτο προεδρία της Τζανίνε Άνιες

Ο δικαστής του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Βολιβίας (TCP) Πετρόνιλο Φλόρες δήλωσε ότι το ανακοινωθέν με το οποίο εγκρίθηκε ο ορισμός της ντε φάκτο κυβέρνησης της Τζανίνε Άνιες στις 12 Νοεμβρίου μετά το πραξικόπημα κατά του Έβο Μοράλες είναι παράνομο.
"Δεν έχει νομική ισχύ και δεν είναι δεσμευτικό", δήλωσε ο Φλόρες, όταν του ζητήθηκε γνωμοδότηση από την Επιτροπή Δικαιοσύνης, και την κοινοβουλευτική επιτροπή υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Άμυνας της Βουλής της Βολιβίας.

Ο δικαστικός επεσήμανε ότι ο Συνταγματικός Κώδικας της Βολιβίας αναγνωρίζει ως δεσμευτικές μόνο τις ποινές, εξαγγελίες και τα άρθρα του συντάγματος, συνεπώς το ανακοινωθέν σχετικά με την διαδοχή δεν έχει νομική ισχύ.
Μετά από αυτή τη διευκρίνιση, ο πρώην Πρόεδρος Έβο Μοράλες υπενθύμισε ότι μετά το πραξικόπημα, κατήγγειλαν ως αντισυνταγματική δράση αυτό που έλαβε χώρα στη Βολιβία και ότι, τώρα, αποδεικνύεται η παρανομία.
Στις 12 του Νοεμβρίου, το TCP εξέδωσε το προαναφερθέν ανακοινωθέν με το οποίο δήλωσε τον τρόπο της προεδρικής διαδοχής στη Βολιβία και με αυτό η Άνιες έλαβε την υποτιθέμενη νομική υποστήριξη για να ανακηρυχθεί πρόεδρος.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σε οριακή κατάσταση η υγεία του Τζούλιαν Ασάνζ
15:05 | 18 Φεβ. 2020
Σε δεινή κατάσταση βρίσκεται η υγεία του Τζούλιαν Ασάνζ εξαιτίας των ψυχολογικών βασανιστηρίων που υφίσταται, όπως τονίζουν 117 γιατροί, προειδοποιώντας, παράλληλα, ότι ο Αυστραλός δημοσιογράφος  μπορεί να πεθάνει στη φυλακή υψίστης ασφαλείας Μπέλμαρς όπου συνεχίζει να κρατείται.
Η ομάδα των επιστημόνων από 18 χώρες σε ανοιχτή επιστολή, που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση The Lancet, κατηγορεί τις βρετανικές αρχές ότι παραβιάζουν το θεμελιώδες δικαίωμα του ιδρυτή των WikiLeaks να έχει πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη, μία εβδομάδα πριν την εξέταση του αιτήματος έκδοσής του στις ΗΠΑ, στις 24 Φεβρουαρίου.
«Αν ο Ασάνζ πέθαινε σε βρετανική φυλακή», όπως προειδοποιούσε ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για το ζήτημα των βασανιστηρίων Νιλς Μέλτσερ, «αυτό πρακτικά θα σήμαινε ότι βασανίστηκε μέχρι θανάτου», σημειώνουν οι υπογράφοντες του κειμένου.
Αφότου ο Ασάνζ εξετάστηκε από γιατρό το 2015 στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου είχε βρει καταφύγιο τρία χρόνια νωρίτερα, οι συστάσεις των γιατρών «αγνοούνται μόνιμα», προσθέτουν στην επιστολή αντίγραφο της οποίας έχει σταλεί στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και στον υπουργό Εξωτερικών της Αυστραλίας.
Οι γιατροί καταγγέλλουν την «πολιτικοποίηση θεμελιωδών αρχών της ιατρικής, οι επιπτώσεις της οποίας υπερβαίνουν την υπόθεση» του 49χρονου δημοσιογράφου.
«Απαιτούμε από τις κυβερνήσεις να βάλουν τέλος στον βασανισμό του κ. Ασάνζ και να του εγγυηθούν πρόσβαση σε καλύτερη περίθαλψη, πριν να είναι πολύ αργά», καταλήγουν.
Τον περασμένο Νοεμβρίου ο Μέλτσερ είχε προειδοποιήσει για το ζήτημα των βασανιστηρίων μετά τα νέα ιατρικά δεδομένα σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Ασάνζ: «έχει μπει σε έναν φαύλο κύκλο άγχους, στρες και αδυναμίας, συνηθισμένα συμπτώματα μεταξύ ανθρώπων που εκτίθενται σε παρατεταμένη και αυθαίρετη μόνιμη απομόνωση».
Συλλογή υπογραφών
Επείγουσα έκκληση απευθύνουν εδώ και λίγες μέρες και οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF), που ξεκίνησαν συλλογή υπογραφών (πάνω από 21.000 μέχρι στιγμή) σε ένδειξη στήριξης του Αυστραλού εκφράζοντας επίσης την ανησυχία της για την υγεία του.
Η μη κυβερνητική οργάνωση δηλώνει απόλυτα αντίθετη στην έκδοση του 49χρονου, που αποκάλυψε πληροφορίες κρίσιμες για το δημόσιο συμφέρον, και υπενθυμίζει ότι θα μπορούσε να καταδικαστεί σε 175 χρόνια φυλάκισης.
Κι αυτό γιατί στις ΗΠΑ αντιμετωπίζει 18 κατηγορίες που περιλαμβάνουν δημοσίευση και παροχή πληροφοριών στους δημοσιογράφους, συνωμοσία και παραβίαση του νόμου για κατασκοπία, επειδή το 2010 δημοσιοποίησε μέσω του αποκαλυπτικού ιστότοπου  περίπου 250.000 διπλωματικά τηλεγραφήματα και 500.000 απόρρητα έγγραφα για τη δράση του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.
Οι αμερικανικές αρχές του προσάπτουν ότι έβαλε σε κίνδυνο τη ζωή πολλών από τις πηγές τους, αλλά οι RSF υπογραμμίζουν ότι μια τέτοια απόφαση θα έφερνε ένα επικίνδυνο προηγούμενο για όλους τους δημοσιογράφους που δημοσιεύουν πληροφορίες για το δημόσιο συμφέρον.
Τέλος, και ο πατέρας του Ασάνζ, Τζον Σίπτον, εξέφρασε για ακόμα μία φορά, σε συνέντευξη στο BBC, τους φόβους του για την υγεία του γιου του, που «έχει συνεχές άγχος», και για την αμφιλεγόμενη όπως τη χαρακτήρισε ακρόαση έκδοσής του στις ΗΠΑ, όπου κινδυνεύει με πραγματική «θανατική ποινή».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Jimmy Carter, ο μεγαλύτερος σε ηλικια πρόεδρος των ΗΠΑ, είναι ένας σοφός άνθρωπος στα 94. Αυτό λέει για την εξουσία και την μετριοπαθεια.
" Ένα δυνατό έθνος, όπως ένα δυνατό άτομο, μπορεί να είναι ευγενικό, σταθερό, ευγενικό και περιορισμένο. Μπορεί να προσφέρει ένα χέρι βοήθειας στους άλλους. Εάν είναι ένα αδύναμο έθνος, είναι όπως ένα αδύναμο άτομο, που πρέπει να συμπεριφέρεται με νταηλίκι,  και απερισκεψία και άλλα σημάδια αβεβαιότητας."
" Ο πόλεμος μπορεί μερικές φορές να είναι ένα απαραίτητο κακό. Αλλά όσο κι αν είναι απαραίτητο, είναι πάντα ένα κακό, ποτέ ένα καλό. Δεν θα μάθουμε ποτε πώς να ζούμε μαζί ειρηνικά σκοτώνοντας ο ένας τα παιδιά του άλλου."




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κόλαση στη Συρία: Οργανωμένο έγκλημα με απαγωγές φοιτητών
9 Φεβρουαρίου 2020
– ISIS και τουρκικός στρατός άρπαξαν 700 Σύρους φοιτητές, τους οποίους ποτίζουν ναρκωτικά, και τους προορίζουν για την πρώτη γραμμή του πυρός και για τρομοκρατικές δράσεις
Διπλωματικός αγώνας από την Άγκυρα για την ακύρωση έκθεσης για τα κατορθώματα του στρατού της στη Συρία
Αντί να επιστρέψουν οι πρόσφυγες στη Συρία, η Τουρκία ανάγκασε άλλες 290 χιλιάδες να φύγουν από τα σπίτια τους
Πώς σπάει ο μύθος για το άρθρο 51 και την αυτοάμυνα της Άγκυρας
Οι περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας μετατρέπονται σε πραγματική κόλαση, λόγω της δράσης του τουρκικού στρατού και των υπολειμμάτων των τρομοκρατών. Ενώ οι μάχες συνεχίζονται στην πόλη Idlib (Ιντλίπ) της Συρίας, ομάδα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ην. Εθνών, που είναι επιφορτισμένη με την καταγραφή όσων συμβαίνουν στην περιοχή, βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο σύνταξης έκθεσης, που αφορά στις απαγωγές προσώπων από τρομοκράτες, οι οποίοι έχουν τη στήριξη του τουρκικού στρατού.
Οι απαγωγές
Η Άγκυρα έχει επιδοθεί σ’ έναν διπλωματικό αγώνα πιέσεων για την ακύρωση της σχετικής έκθεσης. Έχουμε στην κατοχή μας στοιχεία από τους συντάκτες της έκθεσης, που αναφέρουν ότι το κείμενό της είναι σχεδόν έτοιμο αλλά συνεχίζεται η συλλογή πληροφοριών για τους απαχθέντες, που φθάνουν ως και τους 700, νέους ανθρώπους, και μάλιστα φοιτητές. Οι απαχθέντες προέρχονται κυρίως από το Idlib University και το Sham International University στην Azaz. Κάποιοι άλλοι έχουν απαχθεί από τους δρόμους της πόλης Saraqeb, η οποία βρίσκεται 15 χιλιόμετρα από την Idlib και η οποία την περασμένη Τετάρτη τέθηκε υπό τον έλεγχο του Συριακού Στρατού. Άλλοι έχουν απαχθεί από την πόλη Idlib.
Στρατόπεδα συγκέντρωσης
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι από τους απαχθέντες βρίσκονται σε αποθήκες σιτηρών στο Saraqeb και κάποιοι άλλοι στις φυλακές Alokab της πόλης Idlib. Οι απαχθέντες μεταφέρονται και σε άλλα στρατόπεδα με τη βοήθεια του τουρκικού στρατού. Εκεί αρχίζει η πλύση εγκεφάλου, οι εκτελέσεις, η παροχή ουσιών και η εν συνεχεία αποστολή τους σε επιχειρήσεις αυτοκτονίας. Σήμερα ο κύριος στόχος είναι ο ακριβής εντοπισμός ενός εκάστου και η απελευθέρωσή τους το συντομότερο. Προτού, όπως τονίζεται, να είναι αργά.
Όπως διπλωματικές πηγές αναφέρουν: «Οι Τούρκοι θεωρούν ως τρομοκράτες τους Κούρδους της Συρίας και χρησιμοποιούν τα υπολείμματα των τρομοκρατών του ISIS και της Αλ Kάιντα εναντίον των κουρδικών και συριακών πληθυσμών στην πόλη Idlib και αλλού». Και προσθέτουν: «Έτσι θέλουν να εμφανίζονται ότι έχουν άλλοθι και ότι μάχονται γενικά εναντίον της τρομοκρατίας και της ασφάλειας των τουρκικών συνόρων, επικαλούμενοι το άρθρο 51 της Χάρτας των Ην. Εθνών».
790 χιλιάδες πρόσφυγες και εποικισμός
Οι Τούρκοι, πάντως, απειλούν θεούς και δαίμονες για τη σχετική έκθεση και ισχυρίζονται ότι όσα συμβαίνουν είναι δουλειές των τρομοκρατών. Σύμφωνα με τις εκθέσεις των Ην. Εθνών, από τον περασμένο Απρίλιο, 400 χιλιάδες πολίτες έχουν μεταφερθεί από τον τουρκικό στρατό εκτός συνόρων, ενώ από την 1 Δεκεμβρίου του 2019, όταν ο τουρκικός στρατός κλιμάκωσε τις επιχειρήσεις του, 390 χιλιάδες γυναικόπαιδα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους. Συνέβη, δηλαδή, το αντίθετο από αυτό που η Τουρκία υποσχέθηκε ότι θα συμβεί. Ότι, δηλαδή, με τη ζώνη ασφαλείας και την παρουσία του τουρκικού στρατού θα επέστρεφαν τουλάχιστον περί τoυς 350 χιλιάδες πρόσφυγες. Σήμερα, με τη μεγάλη φυγή υπάρχει ο κίνδυνος τουρκικού εποικισμού των περιοχών αυτών εάν η Άγκυρα κερδίσει το παιχνίδι. Οι περιοχές της βορειοδυτική Συρίας συνδέονται με την ασφάλεια της Τουρκίας.
Η Άγκυρα θεωρεί ότι, εκτός των όπλων, η καλύτερη μέθοδος είναι η μεταφορά νέων τουρκικών πληθυσμών ή ο έλεγχος των ήδη υφιστάμενων. Είναι αυτό που ο Νεοκλής Σαρρής ονόμαζε ως θεωρία του ξίφους. Όταν, δηλαδή, ο τουρκικός στρατός κατακτά μια περιοχή, ο πληθυσμός είτε γίνεται δούλος και τουρκοποιείται είτε εκδιώκεται είτε αποκεφαλίζεται από το τουρκικό ξίφος και αντικαθίσταται από εποίκους. Το ερώτημα, λοιπόν, είναι το εξής: Είναι πηγή ειρήνης η επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία ή κολάσεως και εθνοκαθάρσεως;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην Γαλλία, μιλάνε για συντάξεις 2500 που θα πέσουν στις 2100 ευρώ...
Εδώ, ο ΓΑΠ όρισε τα 380 ευρώ.
Σ' αυτή την Ευρωπαϊκή Ενωση μας έχουν φυλακίσει. Ως πότε;;;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ηρθε η Ανάπτυξη! 215 καταστήματα των ΕΛΤΑ.. κλείνουν



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΧΙΛΉ: 4 μήνες μετά και ο αγώνας συνεχίζεται



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Απαιτούν δημόσια συγγνώμη από τον σκιτζι-ιατροδικαστή Μπουζιάνη
 Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020, 10:14
Σε δηλώσεις προχώρησε ο δικηγόρος των γονέων του νεκρού βρέφους, Αναούρ Μπάκρι, έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις.
«Η δοκιμασία που πέρασαν οι συμπατριώτες μου... Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι πέρασαν οι άνθρωποι αυτοί. Φτάσαμε στη δικαίωση ύστερα από τόσες ημέρες. Με τον δικό μας ιατροδικαστή, με τη συμβολή της Αστυνομίας, που έψαξε να βρει την αλήθεια, και δικαιωθήκαμε πανηγυρικά. Έκανα τα παράπονά μου για τις ατυχείς δηλώσεις των ιατροδικαστών. Ενώ τον συγχώρεσε ο συμπατριώτης μου, εγώ θα τον κυνηγήσω μέχρι τέλους. Θα πρέπει να πληρώσει για όλη αυτή την ταλαιπωρία. Να ζητήσει ο Μπουζιάνης δημόσια συγγνώμη και θα τελειώσει εκεί η ιστορία» σημείωσε.
«Ήταν μεγάλο χτύπημα για εμάς. Αν είναι δυνατόν, έλεγα. Είναι δυνατόν 10 μηνών το κοριτσάκι μου να έλεγαν ότι το βίασα; Δεν πίστευα στα αυτιά και στα μάτια μου» ανέφερε από τη μεριά του ο πατέρας του παιδιού μιλώντας στο Open TV, ενώ για τη σύζυγό του, η οποία εγκυμονεί, επισήμανε: «Πληγώθηκε και ψυχικά ήταν ράκος η γυναίκα μου. Ήταν σίγουρη πάντως ότι δεν υπήρχε κανένα ίχνος αλήθειας».
Η οικογένεια έφθασε στη Μόρια μέσω Τούρκων δουλεμπόρων από τα παράλια της Τουρκίας, έδωσε 800€ το κεφάλι στους διακινητές και πλέον επιθυμεί να πάει στη Γερμανία για μια καλύτερη ζωή.
Για το άλλο παιδί της οικογένειας και το παιδάκι του ξαδέλφου του, που ζούσαν στο ίδιο σπίτι το τελευταίο διάστημα, ο δικηγόρος είπε: «Και τα άλλα παιδάκια, τα μάζεψαν όλα με συνοπτικές διαδικασίες και τα πήραν. Όταν συνειδητοποίησε το παιδάκι ότι πήραν τον πατέρα και τη μητέρα του ήταν αποσβολωμένο. Δεν θα το ξεχάσει ποτέ».
Τέλος, για το πώς έφτασε να διαλευκανθεί η υπόθεση και να λάμψει η αλήθεια είπε: «Η Ελληνική Αστυνομία ήταν αυτή που μας πίστεψε πρώτη. Προς τιμήν της, ήταν αυτή που δεν πίστεψε εξαρχής το σενάριο κι έσπευσε να ψάξει την ιστορία, που θα μπορούσε απλά να πάρει το πόρισμα και να στείλει τη δικογραφία στον εισαγγελέα και την υπόθεση στο συρτάρι».




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




O Πούτιν παραδέχθηκε ότι είναι δύσκολο να ζήσεις με 10.800 ρούβλια (160 ευρώ) τον μήνα
 Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020, 20:07
«Πως μπορείς να ζήσεις με 10.800 ρούβλια τον μήνα;» ρώτησε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν μια γυναίκα κάτοικος της Αγίας Πετρούπολης, μόλις εκείνος, αφού κατέθεσε λουλούδια στο άγαλμα του δημάρχου της εποχής της περεστρόικα Ανατόλι Σαμπτσάκ που εγκαινιάστηκε στην πόλη, αποφάσισε να συνομιλήσει με τους συγκεντρωθέντες κατοίκους, που βρίσκονταν σε μικρή απόσταση.
«Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο» απάντησε ο Ρώσος πρόεδρος, ενώ η γυναίκα δεν δίστασε να πει ότι ο μισθός του είναι ασφαλώς μεγαλύτερος. «Όχι μόνο ο δικός μου. Υπάρχουν μισθοί πολύ πιο μεγάλοι. Ο μισθός του προέδρου δεν είναι ο πιο υψηλός» απάντησε ο Πούτιν.
Η γυναίκα όμως συνέχισε να εκφράζει τα παράπονα της λέγοντας ότι το κατώτατο όριο διαβίωσης που έχει καθορίσει το κράτος δεν σου επιτρέπει να αγοράσεις τρόφιμα, ενώ διερωτήθηκε και πάλι απευθυνόμενη στον Ρώσο πρόεδρο πως μπορούν να ζήσουν οι μανάδες που μεγαλώνουν μόνες τους το παιδί τους.
«Σας καταλαβαίνω. Για αυτό τον λόγο τώρα εφαρμόζουμε ένα πλήρες πρόγραμμα υποστήριξης των οικογενειών που έχουν παιδιά. Είναι ένα μεγάλο πρόγραμμα» δήλωσε ο Πούτιν.
Η συνομιλήτρια του Ρώσου προέδρου συνέχισε λέγοντας του ότι οι γιατροί της διέγνωσαν οίδημα στον εγκέφαλο, αλλά παρόλα αυτά συνεχίζει να σπουδάζει ως οικονομολόγος.
«Μην απογοητεύεστε, η κατάσταση αλλάζει» απάντησε ο Πούτιν, αλλά εκείνη συνέχισε λέγοντας ότι μαζί της σπουδάζει ένα άτομο με δεύτερο βαθμό αναπηρίας και παίρνει ένα επίδομα 3800 ρουβλίων (55 ευρώ).
«Ξεκινάμε από το ότι υπάρχουν κάποια πρόσθετα εισοδήματα. Φυσικά με αυτά τα χρήματα δεν μπορείς να ζήσεις. Το κράτος κάνει ό,τι μπορεί να κάνει», είπε ο Πούτιν, αλλά εκείνη του είπε ότι μόνο το ενοίκιο που πληρώνει φθάνει τα 4.000 ρούβλια, ενώ διαρκώς αυξάνονται οι διάφορες εισφορές (κοινόχρηστα) που απαιτούνται για την επισκευή του σπιτιού.
«Σε μερικές χώρες που πηγαίνω, βλέπω σπίτια που είναι σχεδόν ερείπια. Απλώς καταρρέουν. Ρωτάω γιατί γίνεται αυτό. Επειδή οι νόμοι που έχουν ψηφισθεί, δεν επιτρέπουν την αύξηση των ενοικίων από τη μια και από την άλλη απαγορεύουν την έξωση εκείνων που γενικά δεν πληρώνουν. Και όλα καταρρέουν» απάντησε ο Ρώσος πρόεδρος και πρόσθεσε: «Φυσικά έχετε δίκιο, έχουμε πολλά προβλήματα στον κοινωνικό τομέα τα οποία το κράτος πρέπει να λύσει».
Στο ερώτημα της, γιατί το κράτος δεν λύνει αυτά τα προβλήματα, ο Πούτιν έδωσε την ακόλουθη απάντηση: «Τώρα ψηφίσαμε ένα συνολικό πακέτο που περιλαμβάνει μέτρα στήριξης των οικογενειών που έχουν παιδιά. Στους αναπήρους επίσης θα αυξήσουμε τις συντάξεις. Κι εσείς σπουδάζετε, που σημαίνει ότι έχετε την δυνατότητα να σπουδάσετε».
Τέλος, ο Ρώσος πρόεδρος, όταν ρωτήθηκε γιατί στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του δεν αναφέρθηκε καθόλου στα μεγάλα εθνικά προγράμματα, διαβεβαίωσε τη γυναίκα ότι θα τα προβάλλουν καλύτερα για να τα μαθαίνει ο κόσμος.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γενί Σαφάκ: Έτοιμη η πρώτη άδεια για έρευνες στην Κρήτη και στο τεμάχιο 15
 Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020, 10:31
Ανατολικά της Κρήτης, στο τεμάχιο 15, θα δοθεί η πρώτη άδεια για έρευνες υδρογονανθράκων από την Άγκυρα στο Ορούτς Ρέις μόλις πρωτοκολληθεί η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης στα Ηνωμένα Έθνη, σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, η οποία αναφέρει πως οι εργασίες έρευνας θα ξεκινήσουν αυτή τη χρονιά.
Οι ίδιες πηγές της εφημερίδας αναφέρουν ότι επίκειται η πρωτοκόλληση της συμφωνίας στο Τμήμα Ωκεανογραφικών Υποθέσεων και Διεθνούς Δικαίου των ΗΕ και, μόλις ανακοινωθεί η ΑΟΖ της Τουρκίας, θα ξεκινήσουν και οι έρευνες για υδρογονάνθρακες. Η τουρκική κρατική εταιρεία πετρελαίου (ΤΡΑΟ)  θα προχωρήσει σε αδειοδότηση ανατολικά της Κρήτης και σχεδιάζει να ξεκινήσει τις έρευνες αυτή τη χρονιά. Με βάση τα ευρήματα του Ορούτς Ρέις, που θα σταλεί για τις έρευνες, θα ακολουθήσει και αποστολή γεωτρύπανου. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως στην περίπτωση που υπάρξει αίτημα από τον πρόεδρο της Λιβύης Αλ Σαράτς θα γίνουν έρευνες και στις περιοχές της Λιβύης.
Η Γενί Σαφάκ αναφέρει ότι η Ελλάδα το 2014 είχε προκηρύξει διαγωνισμό αδειοδότησης των οικοπέδων 15 και 20. Υποστηρίζει ότι το μισό από το τεμάχιο 15 ανήκει στην τουρκια και πως η Ελλάδα προσπάθησε να θέσει υπό κατοχή της την δικη της υφαλοκριπιδα μια θαλάσσια περιοχή 39 χιλιάδων τ.χμ. στην ΑΟΖ της Λιβύης.
Η ίδια εφημερίδα υποστηρίζει πως μετά την ανακοίνωση από τον αποικιοκρατικο ξεφτιλοΟΗΕ για θαλάσσια αρμοδιότητα της Τουρκίας στα θαλασσια συνορα της Ελλαδας, αφου η Ελλαδα δεν τολμαει να δηλωσει ΑΟΖ, γιατι η Τουρκια την απειλει με πολεμο,  θα σημαίνει ότι ο αγωγός EastMed έχει πάει στα σκουπίδια.. Αναφέρει ότι με την πρωτοκόλληση της συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης χωρίς την έγκριση των δύο χωρών από πλευράς ισχης των τουρκομογγολων θα είναι αδύνατον να γίνει έρευνα ή γεώτρηση ούτε και να περάσει αγωγός.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δικογραφία σε βάρος 18 μεταναστών που διέπρατταν ληστείες και κλοπές στα Εξάρχεια
 Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020, 17:14
Συνολικά 18 Αλγερινούς, μέλη βίαιης συμμορίας που διέπραττε ληστείες και κλοπές στην περιοχή των Εξαρχείων, ταυτοποίησε το Τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων. Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, κλοπές, ληστείες και απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ εκδόθηκαν ισάριθμα εντάλματα σύλληψης. Έως αυτή την ώρα, έχουν συλληφθεί πέντε από τους δράστες στις περιοχές των Εξαρχείων, της Κυψέλης, του Αγίου Παντελεήμονα και του Μενιδίου.
Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, η σπείρα είχε συνεχή δράση, με διαφορετική σε κάθε περίπτωση σύνθεση ομάδας και εναλλαγή ρόλων. Σημειώνεται, ότι οι εγκληματικές πράξεις τους χαρακτηρίζονταν από ιδιαίτερη βιαιότητα. Παράλληλα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα άλλαζαν την εξωτερική εμφάνισή τους, κυρίως με διαφορετικό κούρεμα και βάψιμο των μαλλιών τους.
Επιπλέον, όταν συλλαμβάνονταν δήλωναν διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας, εθνικότητας και ημερομηνίας γέννησης. Από την έως τώρα έρευνα της αστυνομίας εξιχνιάστηκαν δεκαοκτώ περιπτώσεις ληστειών και διαρρήξεων-κλοπών στην περιοχή των Εξαρχείων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο ανακριτή, ενώ σε βάρος τεσσάρων εξ αυτών εκδόθηκαν εντάλματα προσωρινής κράτησης.
Τέλος, συνεχίζονται οι έρευνες για την σύλληψη και των υπολοίπων αλλοδαπών της συμμορίας.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Αγγλογαλλική κατοχή της Αθήνας
Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020, 12:23
Τέσσερα χρόνια μετά τα Παρκερικά, οι μεγάλες δυνάμεις επεμβαίνουν εκ νέου στα εσωτερικά της Ελλάδας. Στρατιωτικές δυνάμεις της Γαλλίας και της Βρετανίας θέτουν για τρία χρόνια υπό τον έλεγχό τους την Αθήνα και τον Πειραιά (1854-1857), επειδή ο βασιλιάς Όθων υποδαύλιζε την εξέγερση των Ελλήνων στις υπόδουλες περιοχές της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, ενέργεια που αντιστρατευόταν τα συμφέροντα τους. Το επεισόδιο αυτό εντάσσεται στον Κριμαϊκό Πόλεμο (1853-1856), που αναδιαμόρφωσε τις γεωπολιτικές ισορροπίες στην Ευρώπη, στα μέσα του 19ου αιώνα.
Όλα ξεκίνησαν, όταν ο δυναμικός τσάρος της Ρωσίας Νικόλαος Α' ήθελε να τελειώνει με τη θνήσκουσα Οθωμανική Αυτοκρατορία, με σκοπό να επωφεληθεί από την κληρονομιά της. Η απόφασή του να κηρύξει τον πόλεμο στον Σουλτάνο στις 4 Οκτωβρίου του 1853 βρήκε αντίθετες τη Γαλλία και τη Βρετανία, που για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα τάχθηκαν υπέρ της ακεραιότητας της αυτοκρατορίας του.
Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε φρενίτιδα ενθουσιασμού στους Έλληνες, που θεώρησαν ότι είχε έλθει η στιγμή για την εκπλήρωση των εθνικών ονείρων και της Μεγάλης Ιδέας. Σχεδόν αμέσως συγκροτήθηκαν εθελοντικά σώματα, τα οποία έχοντας την ολόθερμη συμπαράσταση του βασιλικού ζεύγους, του Όθωνα και της Αμαλίας, εισέβαλαν στα αλύτρωτα εδάφη της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, που τότε βρίσκονταν υπό την κυριαρχία των Οθωμανών Τούρκων, για να ενισχύσουν τις τοπικές εξεγέρσεις του ελληνικού στοιχείου.
Η Βρετανία και η Γαλλία δεν είδαν με καλό μάτι την κίνηση αυτή των Ελλήνων, που αντικειμενικά ευνοούσε τον τσάρο, αφού κρατούσε καθηλωμένες στον υπόδουλο ελληνικό χώρο σημαντικές στρατιωτικές δυνάμεις των συμμάχων τους Οθωμανών. Έτσι, άρχισαν να βομβαρδίζουν με διαβήματα τον Όθωνα για την απόσυρση των ελληνικών στρατιωτικών σωμάτων από τα εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Εις μάτην όμως, αφού ο Όθων ήταν αποφασισμένος να επιμείνει στην πολιτική του αυτή (και για τη βελτίωση της φθίνουσας δημοτικότητάς του), παρά τις προειδοποιήσεις των διπλωματικών μας αποστολών σε Παρίσι, Λονδίνο και Κωνσταντινούπολη, που του επισήμαναν τους κινδύνους που εγκυμονούσε η πολιτική του για τη χώρα μας.
Επειδή τα διαβήματα των Αγγλογάλλων δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα, οι δύο χώρες αποφάσισαν να δράσουν δυναμικά για να επιβάλλουν τις απόψεις τους. Οι πρεσβευτές τους στην Αθήνα επέδωσαν τελεσίγραφο στον βασιλιά και μετά τη λήξη του στις 12 Μαΐου του 1854, πρώτα ο γαλλικός στρατός αποβιβάσθηκε στον Πειραιά, για να ακολουθήσει λίγες ημέρες αργότερα ο βρετανικός. Υπό την πίεση των όπλων, ο Όθων αναγκάσθηκε να διακηρύξει την ουδετερότητα της Ελλάδας στον Κριμαϊκό Πόλεμο και να αποσύρει σταδιακά τα στρατιωτικά σώματα από τα εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Παράλληλα, απάλλαξε από τα καθήκοντά της την κυβέρνηση του Αντωνίου Κριεζή και όρκισε νέα υπό τον βετεράνο πολιτικό και πρεσβευτή της Ελλάδας στο Παρίσι, Αλέξανδρο Μαυροκορδάτο. Με απαίτηση των Γάλλων, το υπουργείο Στρατιωτικών (σήμερα Εθνικής Άμυνας) δόθηκε στον μισητό του αντίπαλο Δημήτριο Καλλέργη, που πρωταγωνίστησε στην εναντίον του επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου του 1843. Η κυβέρνηση Μαυροκορδάτου, γνωστή και ως «Υπουργείο Κατοχής», θα παραμείνει στην εξουσία έως τα τέλη Σεπτεμβρίου του 1855 και θα αντικατασταθεί από την κυβέρνηση του Δημητρίου Βούλγαρη.
Το μοναδικό, ίσως, επίτευγμα της κυβέρνησης Μαυροκορδάτου υπήρξε η επανάληψη των διπλωματικών σχέσεων με την Οθωμανική Αυτοκρατορία, που είχαν διακοπεί λόγω της εισβολής των ελληνικών στρατιωτικών σωμάτων στα εδάφη της και η σύναψη εμπορικής συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών (27 Μαΐου 1855), που υπήρξε ευνοϊκή για τα ελληνικά συμφέροντα. Αρχικά, ο Σουλτάνος είχε απαιτήσει αποζημίωση από την Ελλάδα για τις καταστροφές που είχαν προκληθεί στις επαρχίες του, αλλά οι αξιώσεις του απορρίφθηκαν από τους Αγγλογάλλους, με το αιτιολογικό τις βιαιοπραγίες των στρατευμάτων του εναντίον των Ελλήνων κατοίκων των περιοχών αυτών.
Η κατοχή των Αγγλογάλλων αρχικά περιορίσθηκε μόνο στον Πειραιά, αλλά λόγω του ανθυγιεινού κλίματος του επινείου της Αθήνας, επεκτάθηκε το καλοκαίρι του 1854 ως τα Πατήσια και την Πεντέλη. Η παραμονή των ξένων δυνάμεων στην πρωτεύουσα ήταν αρκετά επώδυνη για τους κατοίκους της, παρά την ενασχόλησή τους με πολλά κοινωφελή έργα. Οι ξένοι στρατιωτικοί αναμίχθηκαν στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα, κατέστρεψαν εγκαταστάσεις αντιπολιτευόμενων εφημερίδων («Αιών»), συνέλαβαν μη αρεστούς σ’ αυτούς δημοσιογράφους, όπως ο Ιωάννης Φιλήμων και ο Κωνσταντίνος Λεβίδης και πλήγωσαν την υπερηφάνεια των Αθηναίων, όταν παρήλαυναν προκλητικά μπροστά από το παλάτι του Όθωνα (κτίριο σημερινής Βουλής) στην Πλατεία Συντάγματος. Μα πάνω απ' όλα θα προκαλέσουν το μίσος των Αθηναίων, όταν από το πλήρωμα ενός γαλλικού πλοίου θα προέλθει η χολέρα, που θέρισε την Αθήνα και προκάλεσε τον θάνατο 3.000 ανθρώπων, δηλαδή το ένα δέκατο των κατοίκων της.
Τα αγγλογαλλικά στρατεύματα θα αναχωρήσουν τελικά από την Ελλάδα στις 15 Φεβρουαρίου του 1857, ένα χρόνο μετά την ήττα των Ρώσων και τη Συνθήκη των Παρισίων (30 Μαρτίου 1856), που έθεσε και επισήμως τέρμα στον Κριμαϊκό Πόλεμο. Η τρίχρονη κατοχή της Αθήνας και του Πειραιά ανέβασε προσωρινά τη δημοτικότητα του Όθωνα. Σε συνδυασμό δε με την έκβαση του Κριμαϊκού Πολέμου και την απογοήτευση από τη μη εκπλήρωση των εθνικών πόθων, προκάλεσε την αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού της χώρας, με την εξαφάνιση των τριών μεγάλων κομμάτων της εποχής, του «Αγγλικού», του «Γαλλικού» και του «Ρωσικού», και την εμφάνιση νέων πολιτικών ανδρών το 1862 και την εμφανιση προσωποπαγων κομματων (κουμουνδουρου, Βουλγαρη και Δηληγιαννη), την εξωση του Οθωνα των Βισελμπαχ και την αντικατασταση του από τον Γεψργιο των Γκλιξμπουργκ, και τη μετατροπη του πολιτευματος από Μοναρχια σε Βασιλευομενη Δημοκρατια.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αρχαία Ολυμπία: Οι ληστές βρήκαν το δάσκαλο τους - Μάχη μέσα σε σπίτι
 Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020, 13:44
Στα ακραία περιστατικά ληστειών σπάνια θα ακούσουμε πως το θύμα αντέδρασε. Στην περίπτωση του κ. Παναγιώτη, που όταν είδε τους τρεις κουκουλοφόρους ληστές που μπήκαν στο σπίτι της συντρόφου του, να την χτυπούν και να απειλούν να την σκοτώσουν, πείσμωσε, επιτέθηκε στους ληστές και τους ανάγκασε να φύγουν τρέχοντας. Άρπαξε τη σιδερένια μασιά από τη σόμπα και όρμησε πάνω τους, συνεχίζοντας μετά τη μάχη με “καρεκλιές”.
Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Παρασκευής. Ήταν περίπου δύο το πρωί όταν η κα Διονυσία και ο κ. Παναγιώτης, άκουσαν φασαρία έξω από το σπίτι τους, που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του Πελοπίου στο δήμο Αρχ. Ολυμπίας. Τα σκυλιά τους είχαν αντιληφθεί τους τρεις ληστές που είχαν πηδήξει στην αυλή από την ψηλή καγκελόπορτα και πήγαιναν να μπουν στο σπίτι. Με κλωτσιές έσπασαν την πόρτα της μονοκατοικίας και όρμηξαν πάνω στην 61χρονη ιδιοκτήτρια, κα Διονυσία απειλώντας να την σκοτώσουν με ένα κατσαβίδι… Σύμφωνα με πληροφορίες πιθανότατα πρόκειται για αλλοδαπούς, καθώς μιλούσαν σπαστά ελληνικά…
“Σκάσε μωρή θα σε σκοτώσω…”
Η κα Διονυσία περιέγραψε τα όσα έζησε στην κάμερα του ilialive.gr. “Φώναξα στον σύντροφο μου. Τους είδα που είχαν σπάσει στην πόρτα για να μπουν. Ο ένας ήρθε σε εμένα. Φώναξα “βοήθεια βγες από την άλλη πόρτα” στο σύντροφο μου. Τότε ο ληστής που πέταξε το κινητό από το χέρι και μου φώναξε “σκάσε μωρή, βούλωστο γιατί θα σε σκοτώσω με το κατσαβίδι στο λαιμό” ήταν τα πρώτα λόγια της κυρίας Διονυσίας
“Δόθηκε μεγάλη μάχη με καρέκλες στην κουζίνα, με το σύντροφο μου Εγώ βγήκα έξω και φώναζα “βοήθεια - βοήθεια με σκότωσαν. Πρόλαβα να πάρω το “100”. Μου είπαν “ερχόμαστε μας έχουν ειδοποιήσει”. Είχαν βγει οι γείτονες γύρω και είχαν προλάβει να τηλεφωνήσουν. Οι δράστες έφυγαν και μετά ήρθε η Αστυνομία”. Όπως ανέφερε η κα Διονυσία οι δράστες πήραν ένα πορτοφόλι με κάποια ρολόγια και κοσμήματα. Ο φόβος την έχει κυριεύσει. Η κα Διονυσία αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας που επιδεινώθηκαν μετά το ισχυρό σοκ και πλέον αναζήτησε ασφαλές μέρος για να περάσει τις επόμενες ημέρες, έως ότου συνέλθει, με τον σύντροφό της πάντα στο πλευρό της.
“Άρπαξα τη μασιά και τον χτύπησα…”
Ο σύντροφος της παρά τα 67 του χρόνια δεν έδειξε μόνο ψυχραιμία, αλλά και γενναιότητα. Δεν δίστασε ούτε στιγμή να επιτεθεί στους ληστές και τελικά να τους αναγκάσει να τραπούν σε φυγή. “Ακούσαμε που έσπαγαν την πόρτα. Μέχρι να ανάψουμε τα φώτα είχαν μπει. Αρπάζω τη μασιά από τη σόμπα και μόλις μπαίνουν μέσα, τον χτυπάω. Μετά αρχίσαμε με τις καρέκλες. Μου τις πέταγε τις έπιανα, τις πέταγα και εγώ. Δώσαμε μάχη γερή, ούτε πόλεμος έτσι. Είμαι από 12 χρονών στο πεζοδρόμιο στην Αθήνα, τέτοιο πράγμα δεν είχα ξαναδεί. Ήμουν θρασύτατος όμως δεν κώλωσα μέχρι τέρμα. Άφησε τη γυναίκα και ήρθε σε εμένα με το κατσαβίδι, μπροστά μου είχα μια καρέκλα, του την κοπανάω στο κεφάλι και αυτός από το θυμό του κοπανάει το κατσαβίδι πάνω στο τραπέζι και έφυγε” περιέγραψει ο κ. Παναγιώτης.
“Ήθελα να του σπάσω το κεφάλι, μπήκαν στο σπίτι να μας σκοτώσουν. Αν είχα και καραμπίνα θα τον σκότωνα δεν λογάριαζα τίποτα. Ας πήγαινα φυλακή. Δεν μπορούσαν από τη στιγμή που αντέδρασα να κάνουν αυτό που ήθελαν. Πήραν κάποια πράγματα αλλά έφυγαν” συμπλήρωσε.
Από την άλλη ήταν έτοιμος να πάρει το νόμο στα χέρια του. “Δεν φοβάμαι γυρνούσα στην Αθήνα μέσα στη νύχτα 35 χρόνια. Είχα δει και ζήσει πολλά. Δεν φοβάμαι, ή ζωή η θάνατος, δεν θα κάτσω με σταυρωμένα χέρια. Με το Κυπριακό ήμουν πρώτη γραμμή στον Έβρο. Δεν φοβήθηκα ποτέ στη ζωή μου και ούτε πρόκειται. Μέχρι τέρμα… Αν ήμουν οργανωμένος σωστά δεν θα γλίτωναν θα τους σκότωνα. Μπροστά τη ζωή μου δεν θα φοβηθώ, ας πήγαινα φυλακή. Μπροστά στη ζωή μου δε λογάριαζα τίποτα. Δηλαδή να με σκοτώσουν αυτοί…; Αυτό πρέπει να είσαι κακομοίρης για να το κάνεις…” κατέληξε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ερντογάν: Η Ελλάδα και οι χώρες της Μεσογείου άρχισαν να αποδέχονται το καθεστώς που κηρύξαμε στην περιοχή
 Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020, 19:50
«Εάν δεν μπορέσει να βρεθεί δίκαιη συμφωνία μέσω συνομιλιών σε διεθνές επίπεδο, η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει την κυβέρνηση της Τρίπολης στην προσπάθειά της να καταλάβει ολόκληρη τη Λιβύη», δήλωσε την Τετάρτη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα «Daily Sabah».
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε συνεδρίαση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας, ο Ερντογάν επανέλαβε τη θέση του πως η Ε.Ε. δεν έχει δικαιοδοσία για να λαμβάνει αποφάσεις σχετικά με τη Λιβύη.
Ακόμα, σύμφωνα με την «Daily Sabah», ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στη Μεσόγειο, λέγοντας: «Με την αποφασιστική στάση μας, έχουμε καταφέρει τις υπόλοιπες χώρες της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, να αρχίσουν να αποδέχονται το καθεστώς που κηρύξαμε στη Μεσόγειο. Μετά τη συμφωνία μας με τη Λιβύη, μεταβάλλουμε τις ισορροπίες της Μεσογείου υπέρ της χώρας μας».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Συρία: Επαναλειτούργησε για πρώτη φορά μετά το 2012 το αεροδρόμιο του Χαλεπιού
Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020, 13:44
Πολιτικό αεροσκάφος του εθνικού αερομεταφορέα της Συρίας προσγειώθηκε σήμερα στο Χαλέπι σηματοδοτώντας την επαναλειτουργία του διεθνούς αεροδρομίου της πόλης για πρώτη φορά από το 2012.
Ο συριακός δημοκρατικος κυβερνητικός στρατός, με την υποστήριξη των ρωσικών δυνάμεων, ανακοίνωσε την ανακατάληψη και απελευθερωση των περιοχών γύρω από το Χαλέπι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
Σήμερα πτήση της Syrian Air προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης της βόρειας Συρίας προερχόμενο από τη Δαμασκό. Μεταξύ των 120 επιβαινόντων ήταν ο υπουργός Μεταφορών της Συρίας Άλι Χαμούντ, ο οποίος δήλωσε ότι η επαναλειτουργία του αεροδρομίου του Χαλεπιού είναι «μεγάλη νίκη».
Σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών, τις επόμενες ημέρες είναι προγραμματισμένες πτήσεις προς το Κάιρο και τη Δαμασκό.
Το 2017 το Υπουργείο είχε ανακοινώσει την επαναλειτουργία του διεθνούς αεροδρομίου του Χαλεπιού, όμως τελικά αναβλήθηκε μετά τον βομβαρδισμό του από ισλαμοφασιστες των αποικιοκρατων. Το αεροδρόμιο του Χαλεπιού είναι το δεύτερο μεγαλύτερο της Συρίας μετά από αυτό της Δαμασκού.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Γουατεμάλα: Παιδιά που υιοθετήθηκαν κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου αναζητούν τις βιολογικές οικογένειές τους
 Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020, 04:07
Ο Ιγνάσιο Σεγούρα, που είχε υιοθετηθεί στον Καναδά στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν ακόμη δεν ήταν παρά τριών ετών, άρχισε χθες Τρίτη μια εκστρατεία στη Γουατεμάλα προκειμένου αυτοί που, όπως εκείνος, είχαν υιοθετηθεί κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου (1960-1996) να βρουν τη βιολογική τους οικογένεια.
Θα γίνονται ανακοινώσεις μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ αφίσες με τον γενικό τίτλο «Ψάχνω την οικογένειά μου» θα αναρτώνται σε δρόμους από μια συλλογικότητα που βαπτίστηκε H.I.J.O.S. (το αρκτικόλεξο σχηματίζει τη λέξη «παιδιά»), στην οποία συμμετέχουν επιζήσαντες του πολέμου.
«Το όνειρό μου είναι να αγκαλιάσω τη μητέρα μου. Αυτό θα με ανακουφίσει από το αβάσταχτο βάρος που κουβαλάω απ’ όταν ήμουν πολύ μικρός», εξήγησε ο Ιγνάσιο Σεγούρα, ο οποίος έφθασε στη Γουατεμάλα πριν από δύο μήνες για να ψάξει τους βιολογικούς του γονείς.
Αφηγήθηκε στον Τύπο ότι είχε απαχθεί από ανθρώπους της στρατιωτικής δικτατορίας στο νότιο τμήμα της χώρας και μεταφέρθηκε στην πρωτεύουσα.
«Με έβαλαν σ’ ένα ορφανοτροφείο (...) και, όπως και πολλά μικρά αγόρια και μικρά κορίτσια, με μετέφεραν σε άλλη χώρα για να υιοθετηθώ, παρά τη θέλησή μου και χωρίς τη συναίνεση της αληθινής οικογένειάς μου», συνέχισε.
Σύμφωνα με τον Ραούλ Ναχέρα της συλλογικότητας H.I.J.O.S., υπάρχουν πάνω από 5.000 επαληθευμένες περιπτώσεις παιδιών που «εξαφανίστηκαν», πολλά από τα οποία ήταν από ενός ως έξι ετών. «Απήχθησαν από αξιωματικούς του στρατού» σε περιοχές όπου μαίνονταν μάχες και εμπλέκονταν οι ένοπλες δυνάμεις κι οδηγούνταν σε ορφανοτροφεία, διευκρίνισε.
Η εκστρατεία δημοσιότητας έχει σκοπό να υπάρξει ανταλλαγή πληροφοριών με πολίτες, οργανώσεις και θεσμούς προκειμένου να επανενωθούν Γουατεμαλτέκοι που υιοθετήθηκαν στο εξωτερικό με τις βιολογικές τους οικογένειες, συνόψισε ο Ναχέρα.
«Έχουν δικαίωμα να μάθουν την αλήθεια, να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους, να συνδεθούν ξανά με το παρελθόν τους σε ετούτη τη χώρα», συμπλήρωσε ο ακτιβιστής.
Ήδη, περίπου 900 από τα παιδιά που θεωρούνταν εξαφανισμένα βρήκαν τις οικογένειές τους, σύμφωνα με ανθρωπιστικές οργανώσεις της Γουατεμάλας.
Ο εμφύλιος πόλεμος στη Γουατεμάλα άφησε πίσω του περίπου 200.000 νεκρούς και αγνοούμενους, είχε αποκαλύψει το 1999 η Επιτροπή Αλήθειας, το έργο της οποίας υποστήριξε ο ΟΗΕ. Ο στρατός διέπραξε τις περισσότερες φρικαλεότητες, επιδιδόμενος σε σφαγές με στόχο ιδίως κοινότητες Αμερικανοινδιάνων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρετανία: Βελτιώνεται η υγεία του Τζούλιαν Ασάνζ στη φυλακή
 Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020, 03:53
Ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ δεν κρατείται πλέον σε απομόνωση και η κατάσταση της υγείας του βελτιώνεται, δήλωσε την Τρίτη σε δημοσιογράφους ο συνάδελφος και εκπρόσωπός του Κρίστιν Χράφνσον.
Ο 48χρονος Ασάνζ, που κρατείται σε φυλακή στο Λονδίνο, μάχεται κατά του αιτήματος έκδοσής του από τις ΗΠΑ, όπου βρίσκεται αντιμέτωπος με 18 κατηγορίες μεταξύ των οποίων συνομωσία για υποκλοπές από κυβερνητικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και παραβίασης του νόμου περί κατασκοπείας. Εάν καταδικαστεί μπορεί να περάσει δεκαετίες στη φυλακή.
Οι υποστηρικτές του έχουν εκφράσει ανησυχίες για την κατάσταση της υγείας του αφού ο ίδιος εμφανίστηκε σε σύγχυση κατά τη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας τον Οκτώβριο, πασχίζοντας να θυμηθεί την ηλικία του και υποστηρίζοντας ότι δεν είναι σε θέση να σκεφθεί λογικά.
«Τον είδα πριν από περίπου 10 ημέρες. Έχει βελτιωθεί χάρη στις πιέσεις της νομικής του ομάδας, της κοινής γνώμης και, παραδόξως, άλλων κρατουμένων στη φυλακή Μπέλμαρς για να τον βγάλουν από την απομόνωση», δήλωσε ο Χράφνσον σε συνέντευξη Τύπου ενόψει της ακροαματικής διαδικασίας για την έκδοση του Ασάνζ που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα.
Ο γεννημένος στην Αυστραλία Ασάνζ απασχόλησε τα διεθνή πρωτοσέλιδα στις αρχές του 2010 όταν ο ιστότοπος WikiLeaks δημοσιοποίησε ένα απόρρητο στρατιωτικό βίντεο των ΗΠΑ που έδειχνε μια επίθεση με ελικόπτερα Απάτσι το 2007 που είχαν αποτέλεσμα τον θάνατο δώδεκα αθωων αμαχων ανθρώπων στη Βαγδάτη, από στρατιωτικους των ΗΠΑ που το  εκανα για πλακα περιλαμβανομένων νεκρων δύο μελών του προσωπικού του πρακτορείου ειδήσεων Reuters. Αργότερα, ο ιστότοπος προκάλεσε την οργή της Ουάσινγκτον, δημοσιοποιώντας απόρρητα έγγραφα και τηλεγραφήματα από πρεσβείες.
Ο Ασάνζ έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι τα νομικά του δεινά έχουν πολιτικά κίνητρα, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως πρωτεργάτη της ελευθερίας του λόγου που διώκεται επειδή αποκάλυψε την κατάχρηση εξουσίας. Ωστόσο, οι καθεστωτικοι επικριτές του τον παρουσιάζουν ως μια επικίνδυνη προσωπικότητα, που αποκαλυψε τους βρωμικους πολεμους των δυτικων αποικιοκρατων και για υπονόμευση της Δυτικης Αποικιοκρατιας.
Ο πατέρας του Τζον Σίπτον δήλωσε ότι ο παρατεταμένος εγκλεισμός του Ασάνζ έχει προκαλέσει βλάβες στην υγεία του. «Το αδιάκοπο άγχος που βιώνει ο Τζούλιαν εδώ και 10 χρόνια έχει πραγματικά επιβλαβείς επιπτώσεις», δήλωσε σήμερα στην τηλεόραση του BBC. «Φαντάζομαι ότι θα ανησυχεί πραγματικά διότι το να σταλεί στις ΗΠΑ είναι θανατική καταδίκη».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πορτογαλία: Ιατρικός Σύλλογος και Καθολική Εκκλησία ενάντια στο νομοσχέδιο για την ευθανασία
 Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020, 02:25
Ο Ιατρικός Σύλλογος στην Πορτογαλία τάχθηκε ενάντια στις προτάσεις του νομοσχεδίου για την νομιμοποίηση της ευθανασίας, το οποίο θα συζητηθεί αύριο, Πέμπτη, στο Κοινοβούλιο της χώρας, τασσόμενος στο πλευρό των πολέμιων του νόμου με προεξάρχουσα την Καθολική Εκκλησία.
"Δεν είμαστε σύμφωνοι διότι αυτό αντίκειται στην ιατρική πρακτική και παραβιάζει τους κώδικες δεοντολογίας του Ιατρικού Συλλόγου. Οι γιατροί μαθαίνουν να φροντίζουν τους ασθενείς τους και να τους σώζουν τη ζωή. Δεν είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν σε διαδικασίες που οδηγούν στον θάνατό τους", τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Μιγκέλ Γκιμαράες το βράδυ της Δευτέρας.
Το Κοινοβούλιο της χώρας την Πέμπτη θα εξετάσει πέντε κείμενα νομοσχεδίων για την ευθανασία, με το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα να έχει καταθέσει το ένα εξ αυτών. Τον Μάιο του 2018 το Κοινοβούλιο είχε απορρίψει με μικρή πλειοψηφία πολλά από τα προτεινόμενα μέτρα προς την κατεύθυνση αυτή και η τύχη του νέου νομοσχεδίου είναι άδηλη και στην παρούσα συζήτηση, καθώς οι βουλευτές των Σοσιαλιστών και της δεξιάς αντιπολίτευσης είναι βαθιά διχασμένοι αναφορικά με τις διατάξεις του.
Η Καθολική Εκκλησία, που έχει μεγάλη επιρροή στην Πορτογαλία, έχει αποδυθεί σε μία εκστρατεία ενάντια στο νομοσχέδιο για την ευθανασία, πασχίζοντας να κινητοποιήσει επίσης και μέλη άλλων θρησκευτικών δογμάτων. Αντίθετα από το 2018, οι επίσκοποι αυτή τη φορά υποστηρίζουν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με την ελπίδα πως η πλειοψηφία των πολιτών θα απορρίψει το νομοσχέδιο. Μολαταύτα, το ενδεχόμενο τούτο είναι μάλλον αβέβαιο πως θα τύχει υποστήριξης στο Κοινοβούλιο.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




 Ο Ερντογάν υπόσχεται στη Ρωσία... έναν πόλεμο μεγάλης κλίμακας στη Συρία!
«Μπορείτε τώρα με σιγουριά να έχετε κοινή δράση με τους τρομοκράτες,
να τους χρησιμοποιείται ως χαρτί πίεσης, σκεπτόμενοι ότι τους έχετε στην τσέπη σας.
Όμως, αυτοί είναι σαν ένας σκορπιός.
Τώρα ή αργότερα θα σας δαγκώσουν, ή στην πρώτη ευκαιρία»
Μπασάρ Χαφέζ Αλ Άσαντ, 26 Αυγούστου 2013
Μετά την αποτυχία των συνομιλιών μεταξύ αντιπροσωπειών της Ρωσίας και της Τουρκίας στη Μόσχα και τη διαβεβαίωση του ΝΑΤΟ πως θα στηρίξει την εισβολή-κατοχή Συριακών εδαφών από την Τουρκία, ο ισλαμοφασίστας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέδωσε δήλωση στην οποία υποσχέθηκε να ξεκινήσει μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, για να βοηθήσει τις ισλαμοφασιστικες φιλοτουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις που ελέγχονται από την Άγκυρα (ισλαμοφασιστικο "ελεύθερο συριακό στρατό" και "ισλαμοφασιστικό κράτος"), με αποφασιστική δράση εναντίον της Συρίας, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας.
Σήμερα, 19 Φλεβάρη 2020, ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι "Η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στην Ιντλίμπ είναι αναπόφευκτη και ότι έχει λάβει τελική απόφαση για το πρόβλημα αυτό, απορρίπτοντας τη ρωσική πρόταση για επίλυση της σύγκρουσης. Η Τουρκία δεν θα αφήσει την Ιντλίμπ στη συριακη δημοκρατια και είναι αποφασισμένη να τη μετατρέψει σε ασφαλές χώρο για τον ισλαμοφασισμο και θα το πράξει".
"Ποζάρουν" οι αιχμάλωτοι Τούρκοι στρατιωτικοί μετά τη σύλληψή τους...
εισβολείς στην Αραβική Πατρίδα, την Αδέσποτη κι Αδούλωτη Συρία
Αν δεν πρόκειται για μια κίνηση εντυπωσιασμού κι εσωτερικής κατανάλωσης, αφού τώρα εκτός από φέρετρα που επιστρέφουν στην Άγκυρα από την Ιντλίμπ, έχουμε κι αιχμαλώτους, σημαίνει πως το ΝΑΤΟ ανέθεσε συγκεκριμένο ρόλο στην Τουρκία, που θα συνδράμουν το απάνθρωπο δικτατορικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας [πολλοί θεώρησαν την αποστολή του ελληνικού αμυντικού συστήματος Patriot στο δικτάτορα Σαούδ ως εμπορική συναλλαγή, ενώ είναι Νατοϊκή υποχρέωση], το Ισραήλ και φυσικά η Νατοϊκή σύμμαχος Ελλάδα.
Ο Ρωσικός στρατός ήταν ένας από τους πρώτους που συμμετείχαν στην απελευθέρωση των πόλεων και εδαφών της Συρίας, με πρόσφατη την πλήρη απελευθέρωση όλης της Περιφέρειας Χαλεπίου και γι 'αυτό ο Ερντογάν απειλεί άμεσα τη Ρωσία.
Έτσι,  εάν ο Ερντογάν δεν μπλοφάρει, ή νομίζει πως μπορεί να κερδίζει διπλωματικές νίκες, ή να "νομιμοποιεί" επικυριαρχία σε άλλες χώρες, όπως ακριβώς έχει συμβεί με την Ελλάδα, τότε σε μια μετωπική κι ολοσχερή στρατιωτική σύγκρουση στη Συρία, η Ρωσία θα λάβει μέτρα για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των στρατιωτικών της, αλλά και η Τουρκια θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον καλύτερο στρατό του πλανήτη: εννέα (9) χρόνια σκληρού πολέμου, έχει καταστήσει τον Αραβικό στρατό της Συρίας, τον καλύτερα εκπαιδευμένο σε πραγματικές συνθήκες συγκρούσεων κι ετοιμοπόλεμο στρατό.
Ως εκ τούτου, ο Ερντογάν αντιμετωπίζει μια δύσκολη επιλογή: να εισέλθει σε μια σύγκρουση με τη Συρία, τη Ρωσία και κυρίως με το Ιράν και τη Χεζμπολάχ, που θα πληρώσει πολύ ακριβά.
Εν τω μεταξύ, οι απώλειες μεταξύ του τουρκικού στρατού αυξάνονται ραγδαία, οι Σύροι και οι Ρώσοι εδραιώνουν τις θέσεις τους και η περιοχή της Ιντλίμπ που απέμεινε ακόμη υπό τον έλεγχο των τρομοκρατών είναι υπό πολιορκία, ενώ τα Ρωσικά υπερόπλα, τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tupolev Tu-160 ήδη έφθασαν επίσης στη Συρία.
Ένα αδιέξοδο για τον Ερντογάν, μιας κι απέναντι του έχει τη Συρία των Άσαντ κι όχι την εύκολη υπόθεση Ελλάδα των Τσίπρα-Μητσοτάκη. Σοβαροί αναλυτές -όχι οι εγχώριοι Νατοϊκοί παπαγάλοι, "καθηγητές, αναλυτές, δημοσιογράφοι" σε διατεταγμένη υπηρεσία και με μόνιμα στασίδια στα ΜΜΕ-, εκτιμούν πως οι σημερινοί λεονταρισμοί του Ερντογάν ίσως είναι ο προάγγελος μιας απόσυρσης μέσω μιας ρωσικής συμφωνίας πρόταση, που θα του επιτρέψει να σώσει το πρόσωπο του.
Αυτή η τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει σήμερα η Τουρκία δεν τις αφαιρεί τίποτα από όσα ήδη κατοχύρωσε απέναντι στην Ελλάδα, που θα "επιλυθούν" μέσω συνομιλιών κι οικοδόμησης μέτρων εμπιστοσύνης, δηλαδή η παραχώρηση εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της Πατρίδας μας να γίνει με τέτοιο τρόπο που θα διασώσει το εξαρτημένο εγχώριο πολιτικό προσωπικό.
Ιούνης 2016... πρόεδρος Άσαντ: "Το Χαλέπι θα είναι το νεκροταφείο των ονείρων
του φασίστα δολοφόνου Ερντογάν"
Το είπε κι έγινε!




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απόστολος Γκλέτσος: Επαρμένη λουμπεναρία…
Ο Απόστολος Γκλέτσος, ένα από τα υποπροϊόντα του τηλεοπτικού ΚΙΤΣ, από το παλκοσένικο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμαρχος Στυλίδας), έχει βγάλει, κατά καιρούς, στον αφρό όλη τη γλίτσα της σήψης και παρακμής…
Πολλές οι παραστάσεις που έχει δώσει αυτός ο πολιτικός τυχοδιώκτης: «Αντιμνημονιακός» παλληκαράς, επικοινωνιακά σώου στα «μπλόκα» στο αγροτών, Λεονταρισμοί χυδαίας «παιδαγωγικής»…
Ακόμα και το ρόλο του πολιτικού «Σωτήρα» έχει υποδυθεί με την ίδρυση μιας κομματικής γελοιογραφίας: «Τελεία»!
Τίποτα, συνεπώς, δεν μπορεί να μας εκπλήξει με αυτόν τον τύπο…
Αν ασχολούμαστε, ξανά, μαζί του είναι διότι συμπυκνώνει, με θορυβώδη τρόπο, την πολιτική αλητεία του ΣΥΡΙΖΑ: Μια αλητεία τυφλή μέσα στην έπαρσή της.
Μια αλητεία που συνίσταται στο θορυβώδη αυτό-εξευτελισμό, δίχως να έχει συναίσθηση του αυτό-εξευτελισμού…
Μια αλητεία που καγχάζει και εμπαίζει τον ελληνικό λαό, δίχως συναίσθηση και τσίπα και το χειρότερο: Προβάλλεται με έπαρση (η αλητεία), σαν «ηρωισμός» και «αρετή».
Αυτή, λοιπόν, η συριζαίικη αλητεία του «ηρωισμού» και της «αρετής» βρίσκει στον Γκλέτσο το πιο αποκρουστικό της αποτύπωμα…
Ξεπερνάει ακόμα και την ακραία δημοσιογραφική αλητεία που στα χρόνια της «Κάθαρσης», μέσα σε μια νύχτα, από το «Ζήτω ο Ανδρέας ο Θεός», κραύγαζε «Κάτω ο κλέφτης και ο φαύλος»!!!
Ο Γκλέτσος κραυγάζει αντίστροφα: Από το «Τσίπρας ολέθριο λάθος» έφτασε στο «Τσίπρας Ηγέτης Μακράς Πνοής…».
Μόνο ένα υποπροϊόν του πολιτικού κιτς, ένας λούμπεν πολιτικός αλήτης θα μπορούσε να αυτό-γελοιοποιείται έτσι και ΟΧΙ μόνο να μην το αντιλαμβάνεται, αλλά να θέλει και να τον παίρνουνε στα σοβαρά…
Το ανησυχητικό είναι ότι αυτές τις ανοησίες, τις γελοιότητες και τις πολιτικές διαστροφές τις προβάλουνε πολλοί θετικά, δηλαδή τις παίρνουν στα σοβαρά…
Το να δίνουμε, όμως, στο γελοίο, στις διαστροφές (τις ποικίλες) και στην αλητεία των λούμπεν, τη φόρμα της «σοβαρότητας», τότε ανοίγουμε τις πόρτες στο φασισμό με τα ροζ χρώματα, με αυτά των λούμπεν της αλητείας του ΣΥΡΙΖΑ…



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ρόλος της εκπαίδευσης στην οικοδόμηση της κουλτούρας των δυτικών ατόμων νεαρής ηλικίας
Παρατηρούμε όλο και πιο συχνά, σχεδόν σε όλο το δυτικό κόσμο ένα διάχυτο κλίμα νεολαγνείας που καλλιεργεί για τους νέους το μύθο μιας οντότητας σχεδόν αποκομμένης απ’ το κοινωνικό σύνολο.
Φαίνεται λοιπόν να καλλιεργείται στις συνειδήσεις των ατόμων νεαρής ηλικίας η ιδέα ότι η ταυτότητά τους χτίζεται σχεδόν αποκλειστικά και μόνο πάνω σε ιδιαιτερότητες και σε μια άκριτη, συχνά χωρίς... ξεκάθαρο περιεχόμενο, διαφοροποίηση.
Η διαφοροποίηση αυτή στην πλειοψηφία των περιπτώσεων συγκροτείται γύρω από καταναλωτικά πρότυπα που προβάλλονται από την αγορά και το κυρίαρχο marketing.
Ποιός είναι άραγε ο ρόλος του σχολείου ως προς τη διαμόρφωση αυτού του ιδεολογικού κλίματος; Η εκπαίδευση το ενισχύει, το καλλιεργεί ή μήπως επιχειρεί να το διαχειριστεί, ή ακόμα και να το ανατρέψει;
Μια προοπτική απάντησης στο ερώτημα αυτό συναντάμε στο βιβλίο της Natacha Polony, “Τα Χαμένα Παιδιά μας”, εκδ. Πόλις, Αθήνα: 2006. Η Polony μελετώντας το παράδειγμα της γαλλικής εκπαίδευσης κάνει παρατηρήσεις πολύ εύστοχες για την ελληνική κοινωνία και εκπαίδευση:
«Όπως λέει μια παροιμία, η νιότη είναι μια αρρώστια από την οποία θεραπευόμαστε καθημερινά. Αν σταματήσουμε τα φάρμακα, δεν μένουν και πολλές ελπίδες για ανάρρωση. Φάρμακα είναι οι γνώσεις, οι αξίες, οι αφηγήσεις, τα γεγονότα διαμεσολαβημένα από την καινούργια ανάγνωση που επιχειρεί η κάθε εποχή, είναι-ή ήταν- το περιεχόμενο της σχολικής παιδείας. Αλλά από τη στιγμή που σκεφτόμαστε ότι όλα αυτά δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον συγκριτικά με τον πηγαίο πλούτο της νιότης ,της γεμάτης ζωή και καταναλωτικές ορμές, τοτε δεν υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος να συνεχίσουμε να μεταδίδουμε οτιδήποτε.
Κάποτε, ούτε καν ετίθετο ζήτημα: ζούσαμε σε έναν κοινό κόσμο. Η Εκκλησία, η οικογένεια, το κράτος και όλοι οι θεσμοί είχαν αναλάβει να παρέχουν τα κλειδιά που επέτρεπαν την ανάγνωση του κόσμου, την αίσθηση του ανήκειν σε μια ομάδα, σε μια κοινότητα και, μέσα από εκεί, σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. σ.104 […]
Το να ζητάμε από το σχολείο να εξασφαλίζει την κοινωνικοποίηση, να καλλιεργεί την κοινωνική αγωγή που άλλοτε μεταβιβαζόταν από την οικογένεια, να διδάσκει την οδική συμπεριφορά, την υγιεινή, την οικολογία, κι επιπλέον σήμερα να «δίνει νόημα»-η μεγάλη εμμονή όσων επικρίνουν την απομάγευση του κόσμου-, όλα αυτά είναι πρόσκρουση σε τοίχο. Το να ζητάμε από το σχολείο να αντικαταστήσει τους άλλους παράγοντες κοινωνικής συνοχής, ενώ ακόμα και στο ίδιο απαγορεύουμε να παίξει το ρόλο αυτού που ενώνει το έθνος, κι από πάνω να απαιτούμε πρακτική αποτελεσματικότητα, είναι μια ενέργεια καταδικασμένη σε αποτυχία. Σημαίνει, αν μη τι άλλο, ότι στερούμε από το θεσμό του σχολείου την εκπλήρωση της πρωταρχικής του λειτουργίας: να μεταδώσει γνώση η οποία θα επιτρέπει στους νέους να κατανοήσουν τον κόσμο που τους περιβάλλει, να συνειδητοποιήσουν το γεγονός ότι τον βλέπουν από μια ορισμένη οπτική γωνία, ανάλογα με τον συγκεκριμένο πολιτισμό και τη συγκεκριμένη εποχή, ώστε να μην παραμένουν φυλακισμένοι στην ταυτότητά τους και στους προσδιορισμούς τους. Το ότι το σχολείο βρίσκεται έτη φωτός μακριά από όλα αυτά, είναι το μόνο σίγουρο. Χωρίς να έχουν γνώση για ό,τι προηγήθηκε, οι περισσότεροι νέοι δέχονται τα δεδομένα της εποχής τους σαν αυταπόδεικτα και δεν κρατούν καμιά κριτική απόσταση από τις δικές τους αξίες. σ.106 […]
Αξιοσημείωτο παράδοξο: συχνά εν ονόματι ακριβώς του ανοίγματος στον άλλο και της ανεκτικότητας, απαγορεύσαμε στο σχολείο να γίνει όχημα μιας κληρονομιάς η οποία, αντιθέτως, μας εισάγει στις παγκόσμιες αξίες. σ.107 […]
Αποτέλεσμα: οι νέοι που είναι σήμερα παράγωγα αυτού του συστήματος αδυνατούν να βρουν τη θέση τους, να αντιληφθούν τον εαυτό τους μέσα στη διαδοχή των γενεών. Είναι ταυτόχρονα πρώτοι και τελευταίοι. Πριν από αυτούς, σκοτάδι. Μετά από αυτούς, το χάος. σ.108 […] »



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν τις βάσεις τρομοκρατών στην Ιντλίμπ...
Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία ξεκινάει βαριά επίθεση στο δυτικό Idlib
18-02-2020
ΜΠΕΪΡΟΥΤ, ΛΙΒΑΝΟ (3:30 μ.μ.) - Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία ξεκίνησε μια μεγάλη επίθεση την Τρίτη για το τζιχάντ ιπποτών του Γιζέρ Αλ-Σγουγούρ στη δυτική ύπαιθρο του Διοικητηρίου του Idlib.
Τα ρωσικά αεροπλάνα από το Hmeimim Airbase άρχισαν την επίθεσή τους την Τρίτη, σπρώχνοντας τις τζιχάντ περιοχές του Jisr Al-Shughour, με κύριο άξονα την εθνική οδό Aleppo-Latakia (M-4).
Σύμφωνα με αναφορές την Τρίτη, η ρωσική Πολεμική Αεροπορία ξεκίνησε πάνω από 30 αεροπορικές επιδρομές στο Jisr Al-Shughour, καθιστώντας αυτή τη μεγαλύτερη επίθεση κατά της West Idlib φέτος.
Αυτή η τελευταία επίθεση της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας έρχεται την ίδια στιγμή που ο Συριακός Στρατός επαναλαμβάνει την επίθεσή του στην ανατολική ύπαιθρο του Κυβερνήτη Idlib.
Η επίθεση του Συριακού Στρατού στο ανατολικό Idlib στοχεύει κατά κύριο λόγο στην εθνική οδό Haleppi-Latakia, η οποία τώρα φαίνεται να αποτελεί το αντικείμενο της ανώτερης διοίκησής τους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Assad: the battle to liberate Haleppi and Idlib will continue (English subtitles: 17 Feb. 2020)