Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Πεμπτη 20 Φεβρουαριου 2020



" προστατευόμενοι μάρτυρες" λοιπόν, μπήκε στη ζωή μας κι αυτό! Κι ας συνεχίσουμε να προσπαθήσουμε να σκεφτομαστε:
- τι σόι " προστατευόμενοι μάρτυρες" είναι αυτοί που τα ονόματά τους τα ξέρουν οι " ζούγκλες" κι οι " Πανδώρες"; Που ήδη τα μπουμπουνισε το star; Που τους περιφέρουν πρώην υπουργοί στα κανάλια;
- τι σοι " προστατευόμενοι μάρτυρες" είναι αυτοί που δεν ξέρει που ... βρίσκονται η ... αστυνομία; Ποιος τους προστατεύει; Αυτά τα αμερικανικά τα μάθαμε να τους φυλάει ο Μελ Γκίμπσον κι ο Σον Κόνερι! Εδώ ποιός τους φυλάει; Ο Μαρκομιχελακης κι ο Τέρενς Κουίκ;
- τι σόι " προστατευόμενοι μάρτυρες" είναι το είπε ο Πολακης, με την αγνή, λεβεντικη ειλικρίνεια του: " πιάστηκαν στα πράσα να δωροδοκούνται και κελαηδησαν"! Προφανώς έγινε συμφωνία: θα πεις αυτά για αυτούς και θα βγεις λάδι! Όντως, σε αυτό στηρίζεται η αμερικανική " δικαιοσύνη"! Είμαστε σύμφωνοι με το μοντέλο αυτό;
Κι εδώ ξαναγυρίζουμε στο μεγάλο πολιτικό ζήτημα: οι αρχές και οι νόμοι ισχύουν κατά αποκοπην; Το " ένοχος ενοχον ου ποιεί", βάση του νομικού πολιτισμού, ισχύει; Αποδεχόμαστε τέτοιους " μάρτυρες", προστατευόμενους η απροστάτευτους, ως ... αξιόπιστους;
Ας το ξαναπούμε: η καταπάτηση κάθε έννοιας δεοντολογίας ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ λογική, ακόμα κι αν πρόσκαιρα βολεύει για να χτυπήσουμε τον ...οχτρο! Είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ καρχαριών! Στο τέλος, μαζί θα μας πιούν το αίμα. Και θα έχουν και " αποδείξεις", τέτοιους " μάρτυρες"!
Υ.γ. προφανώς, πολλά από αυτά που κατέθεσαν, μετά τη συμφωνία που έκαναν, ισχύουν. Ο σκοπός όμως δεν αγιάζει τα μέσα. Γιατί αν τα αγιασει, τα μέσα οδηγούν σε κράτος τρόμου...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εγώ μια άλλη απορία έχω-το ΚΚΕ γιατί κόπτεται να καταργηθει η ανωνυμία των μαρτύρων (την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το καταλαβαίνω καθώς έχουν "έννομο συμφέρον") όταν είναι υπέρ της ανωνυμίας σ'αυτούς που αγοράζουν κουπόνια του? μπορείς να μου την λύσεις? ρητορικό το ερώτημα



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μητροπολίτης Σεραφείμ: «Ο Β. Μαρινάκης χαρακτηρίζεται για την πληθωρική του αγάπη και την ευγένεια του ήθους» τι να πει κανείς για την κατάντια αυτής της χώρας...
Ποιος Μπερλουσκόνι; Ο Μαρινάκης αγόρασε τη μισή Ελλάδα και συνεχίζει κάτω από ύποπτη κυβερνητική σιωπή...
Εφημερίδες, κανάλια, πρακτορείο διανομής, αμέτρητα σάιτ. Και τώρα η Forthnet. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης συνεχίζει ακάθεκτος το πρωτοφανές στην Ευρώπη παιχνίδι υπερσυγκεντρωτισμού. Με την κυβέρνηση να σφυρίζει αδιάφορα...




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αυτή η ιστορια με τους βανδαλισμους αγαλμάτων και προτομών,απο μπάχαλους που παίζουν την μπανάστα εχει παραγίνει..Και ειναι και ανιστόρητα τα μειράκια..
Στο πρόσφατο παρελθον βανδάλισαν την προτομή της Λέλας Καραγιάννη,εγραψαν συνθήματα στον ανδριάντα του Αλεξανδρου Παναγούλη,βανδάλισαν το τετράπτυχο της ΠΕΑΝ,στην Γλαδστωνος, με την Ιουλια Μπιμπα και τους 3 συντροφους της που εκτελέστηκαν για την ανατιναξη του κτηριου της Ναζιστικης ΕΣΠΟ και τώρα βανδάλισαν τις προτομες δύο Μητροπολιτών,στην Σαλονικη..
Ειδαν Μητροπολιτη και συνειρμικά ως 'μπαναστατες'' εριξαν μπογιες στα αγάλματα.
Να τους πληροφορήσουμε λοιπον-οχι πως εχει σημασια για τα ανιστόρητα μειράκια- πως η μια προτομή ανήκει στον Παντελεήμονα Θεσσαλονικης,που οχι απλα αρνήθηκε να συνεργαστει με την Χούντα ,αλλα τον καθαίρεσαν οι Χουντικοι και η αλλη στον Μητροπολίτη Γεννάδιο,που αγωνίστηκε όσο κανείς άλλος για να διασωθούν οι Εβραίοι της Θεσσαλονικης απο τα στρατόπεδα ..
Ο Γεννάδιος μάλιστα αναγορεύτηκε σε 'Δικαιο των Εθνών' ,μια διάκριση που αφορά εκείνους που πάλεψαν για να σωσουν Εβραιους στο Ολοκαυτωμα..
Κατανοούμε απόλυτα πως εμεις που τα γράφουμε αυτά ειμαστε 'Κυρ Παντελήδες' και 'Νιεκοκυραίοι',ενω οι μπάχαλοι ειναι μπαναστάτες,αλλά ως 'νιεκοκυραίοι', συγχρόνως οφείλουμε να αποκαθιστούμε την ιστορικη αληθεια..
Εξυπακούεται πως καλύτερα ΄'νιεκοκυραιος' παρα ανιστορητος μπαχαλος βάνδαλος..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτα τα αλητακια που καινε αυτοκινητα και καλουν -αχ ποση ευαισθησια-τον φτωχο κοσμο να μην παρκαρει το αμαξι του διπλα σε ακριβα αυτοκινητα ,να τα παιρνουν μηπως απο εταιρειες ιδιωτικων παρκινγκ;
Σχολιο.- ευτυχως ,αρχισαν και αντιδρουν αρκετοι σοβαροι του αναρχικου χωρου και ελπιζουμε οτι θα ξωπεταχτουν απο κει



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φαίνεται πως οι εσωτερικές αναταραξεις στον 'συριζα' ειναι αρκετες ,οπότε παλι εχουν εμφανισει ολο τον αυριανισμό στις επαλξεις..για να επικυρωσουν πληρως το προσωποπαγες του μορφωματος και την 'ενός ανδρός αρχή'.
Ξαναβγαλαν στην επιφανεια Καρτερους -ο τυπος που παλιοτερα εγραφε για φλιταρισμα διαφωνουντων-και λοιπες δυναμεις αλλα επανεμφανισαν ως και τον Μακη τον Κοψιδη να γραφει για 'αντι-συριζα υστερια που δεν θελει να φυγει ο Μητσοτακης'.
Αν δεν πηγαινουν καλα οι δημοσκοπησεις πρόβλημά τους αλλα να εγκαλουν με εναν πρωτογονο αντικομμουνισμο οσους τους θεωρουν μια απο τα ιδια με την Ν.Δ. παει πολύ.
Μετα τον Γκλετσο λοιπον ο Κοψιδης που εχει το θρασος να θυμιζει πως καποτε ηταν στο ΚΚΕ.
Ο Κοψιδης που ακομα κι ο ΣΥΝ παλιοτερα τον πεταξε εξω με τις κλωτσιες και ειχε ενταχθεί στην κινηση του Βαγγελη Βενιζελου…



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι ανθρωποι ειστε εσείς βρε.
Κανετε κριτικη στην Νοτοπουλου που πηγε στην εκδηλωση των 'Χρυσών Σκουφων'και δηλωσε πως δεν καιει το φαγητο επειδη δεν μαγειρευει..
Η Κρουπτσκαγια μαγειρευε ; Ε;Ε;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αγάλματα που υφίστανται βανδαλισμο και καμμένα αμάξια είναι ξεσπάσματα καφρίλας ενός ματαιωμενου American Dream. Ειτε ειναι υποκινουμενα είτε όχι εκφράζουν την παρακμή στην οποία έχει περιέλθει η αστική κοινωνία. Εχθροί της ανθρώπινης εργασιας, της κοινότητας και του συλλογικού και μοναχικού ανηφορικου αγώνα , δολοφόνοι της μνήμης και του ανθρώπινου πολιτισμού, στο βάθος τους θα ήθελαν να είναι χαλίφη δες στη θέση του χαλίφη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έργα του Καρλ Μαρξ 1844, σχετικά με το Εβραϊκό ζητημα:

Ας μην ψάξουμε για το μυστικό του Εβραίου στη θρησκεία του, αλλά ας ψάξουμε για το μυστικό της θρησκείας του στον πραγματικό Εβραίο.
Ποια είναι η κοσμική βάση του Ιουδαϊσμού; Πρακτική ανάγκη, αυτο-ενδιαφέρον. Ποια είναι η κοσμική θρησκεία των Εβραίων; Huckstering. Ποιος είναι ο εγκόσμιος Θεός του; Τα λεφτά.
Πολύ καλά λοιπόν! Η χειραφέτηση από την huckstering (λιανικη πωληση) και τα χρήματα, κατά συνέπεια από τον πρακτικό, πραγματικό Ιουδαϊσμό, θα ήταν η χειραφέτηση της εποχής μας.
Τα χρήματα είναι ο ζηλιάρης θεός του Ισραήλ, μπροστά στον οποίο κανένας άλλος Θεός δεν μπορεί να υπάρχει. Το χρήμα υποβαθμίζει όλους τους θεούς του ανθρώπου - και τους μετατρέπει σε αγαθά. Τα χρήματα είναι η παγκόσμια αυτο-καθιερωμένη αξία όλων των πραγμάτων. Ως εκ τούτου, έχει κλέψει ολόκληρο τον κόσμο - τόσο τον κόσμο των ανθρώπων όσο και της φύσης - την ιδιαίτερη αξία του. Τα χρήματα είναι η αποξενωθεί ουσία της δουλειάς του ανθρώπου και της ύπαρξης του ανθρώπου, και αυτή η εξωγήινη ουσία κυριαρχεί σε αυτόν, και το λατρεύει.
Ο Θεός των Εβραίων εκκοσμικεύτηκε και έχει γίνει ο θεός του κόσμου. Το νομοσχέδιο της ανταλλαγής είναι ο πραγματικός θεός των Εβραίων. Ο Θεός του είναι μόνο μια ψευδαίσθηση ανταλλαγής.
Η άποψη της φύσης που επιτυγχάνεται υπό την κυριαρχία της ιδιωτικής περιουσίας και του χρήματος αποτελεί πραγματική περιφρόνηση και πρακτικό εξευτελισμό της φύσης • στην εβραϊκή θρησκεία, η φύση υπάρχει, είναι αλήθεια, αλλά υπάρχει μόνο στη φαντασία.
Με την έννοια αυτή [σε ένα φυλλάδιο του 1524] ο Thomas Munzer το δηλώνει απαράδεκτα
"  όλα τα πλάσματα έχουν μετατραπεί σε ιδιοκτησία, τα ψάρια στο νερό, τα πουλιά στον αέρα, τα φυτά στη γη • τα πλάσματα, πρέπει να γίνουν ελεύθερα."
Η περιφρόνηση για τη θεωρία, την τέχνη, την ιστορία, και για τον άνθρωπο ως τέλος στον εαυτό του, που περιλαμβάνεται σε μια αφηρημένη μορφή στην εβραϊκή θρησκεία, είναι η πραγματική, συνειδητή άποψη, η αρετή του ανθρώπου του χρήματος. Η ίδια η σχέση του είδους, η σχέση μεταξύ αντρα και γυναίκας, κλπ., γίνεται αντικείμενο εμπορίου! Η γυναίκα έχει αγοραστεί και πωλείται.
Η παράλογη εθνικότητα του Εβραίου είναι η εθνικότητα του εμπόρου, του ανθρώπου του χρήματος γενικά.
Ο αβάσιμος νόμος του Εβραίου είναι μόνο μια θρησκευτική καρικατούρα της αβάσιμης ηθικής και γενικά, των καθαρά επίσημων τελετών με τις οποίες περιβάλλει τον εαυτό του ο κόσμος του.
Μόλις η κοινωνία καταφέρει να καταργήσει την εμπειρική ουσία του Ιουδαϊσμού - huckstering και τις προϋποθέσεις του - ο Εβραίος θα έχει γίνει αδύνατος, γιατί η συνείδησή του δεν έχει πλέον αντικείμενο, γιατί η υποκειμενική βάση του Ιουδαϊσμού, πρακτική ανάγκη έχει, και επειδή η υποκειμενική βάση του Ιουδαϊσμού, η πρακτική ανάγκη, έχει η σύγκρουση μεταξύ της ατομικής-αισθησιακή ύπαρξης του ανθρώπου και της ύπαρξης του που έχει καταργηθεί.
Η κοινωνική χειραφέτηση των Εβραίων είναι η χειραφέτηση της κοινωνίας από τον Ιουδαϊσμό.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπαίνει ο Τάκης στο ασανσέρ ήταν αυτός,μια κύρια και ένας 15χρονος.Βήχει ο μικρός (με αγκώνα),σιχαίνεται η κύρια και κάνει ένα βήμα πίσω,βήχει κι ο Τάκης επίτηδες και λέει "γαμώτο μου τι το ήθελα το ταξίδι στην Κίνα" και φώναζε η άλλη "Παναγία μου να φύγω να φύγω"
Ολο το κτίριο αναστατώθηκε απ της φωνές κι απ τα γέλια μας




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νεκρός για μέρες ήταν 59χρονος που βρέθηκε σε βαγόνι τρένου στον Βόλο
 Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020, 16:20
Νεκρός για μέρες μέσα σε ακινητοποιημένο βαγόνι τρένου στον Σιδηροδρομικό Σταθμό του Βόλου, βρέθηκε την Πέμπτη ένας 59χρονος άνδρας.
Σύμφωνα με το taxydromos.gr, ο άτυχος άνδρας ελληνικής καταγωγής βρέθηκε τα ξημερώματα μέσα στο παλιό βαγόνι σε μερική αποσύνθεση.
Η σορός του 59χρονου ταυτοποιήθηκε από την Αστυνομία.
Σημειώνεται πως για τον εντοπισμό του δεν υπήρξε δήλωση εξαφάνισής του.
Από την αστυνομία έχει διαταχθεί η διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής, ενώ γίνονται έρευνες για τις συνθήκες και τα αίτια θανάτου του 59χρονου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρετανία: Στέλεχος των Εργατικών συνέκρινε τον Τζούλιαν Ασάνζ με την υπόθεση Ντρέιφους
 Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020, 22:07
Ένα στέλεχος του Εργατικού κόμματος συνέκρινε σήμερα την περίπτωση του Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος κρατείται σε βρετανική φυλακή και απειλείται με απέλαση στις ΗΠΑ, με την «υπόθεση Ντρέιφους».
«Είναι μια από τις σημαντικότερες πολιτικές δίκες αυτής της γενιάς. Πιστεύω ότι είναι η υπόθεση Ντρέιφους της εποχής μας», είπε ο Τζον ΜακΝτόνελ, αφού επισκέφθηκε τον ιδρυτή του ιστοτόπου WikiLeaks στη φυλακή του Μπέλμαρς, όπου κρατείται ο Αυστραλός ενόψει της ακρόασης για την έκδοσή του στις ΗΠΑ την Δευτέρα.
Ο ΜακΝτόνελ αναφέρθηκε «στον τρόπο με τον οποίο διώκεται ένας άνθρωπος για πολιτικούς λόγους, επειδή απλώς εξέθεσε την αλήθεια για το τι συνέβη» παραλληλίζοντας τον Ασάνζ με τον λοχαγό Αλφρεντ Ντρέιφους, τον Γαλλοεβραίο που κατηγορήθηκε λανθασμένα για προδοσία στα τέλη του 19ου αιώνα, με φόντο τον διάχυτο αντισημιτισμό της εποχής εκείνης. Η υπόθεση Ντρέιφους δίχασε τη Γαλλία στα δύο, με τον συγγραφέα Εμίλ Ζολά να τον υπερασπίζεται με το περίφημο «Κατηγορώ!» του.
Ο 48χρονος Ασάνζ συνελήφθη τον Απρίλιο του 2019 στην πρεσβεία του Ισημερινού και οδηγήθηκε στη φυλακή. Αν εκδοθεί στις ΗΠΑ κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη 175 ετών για κατασκοπεία. Οι αμερικανικές αρχές τον κατηγορούν ότι έθεσε σε κίνδυνο τις πηγές τους όταν δημοσιοποίησε, το 2010, 250.000 διπλωματικά τηλεγραφήματα και περίπου 500.000 απόρρητα έγγραφα που αφορούσαν τη δράση του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ
Απειλές Ερντογάν για κλιμάκωση της επέμβασης
ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΑΓΚΥΡΑ - ΜΟΣΧΑ.--
Με κλιμάκωση της τουρκικής χερσαίας επέμβασης στο Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας «ξαφνικά κάποια νύχτα» απείλησε, χτες, ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρ. Τ. Ερντογάν, διαπιστώνοντας «αδιέξοδο» στις έως τώρα διαβουλεύσεις μεταξύ Τούρκων και Ρώσων αξιωματούχων.
Μιλώντας χτες στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του (ΑΚΡ) ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε «αποφασισμένος» να θέσει το Ιντλίμπ υπό τον έλεγχό του, με το πρόσχημα της «ασφάλειας», «ανεξαρτήτως κόστους», τονίζοντας ότι «αν οι χώρες με τις οποίες συνομιλούμε δεν κάνουν αυτό που πρέπει στο Ιντλίμπ, τότε θα το κάνουμε εμείς», ενώ χαρακτήρισε την επικείμενη επιχείρηση στο Ιντλίμπ «κρίσιμης σημασίας» για τη χώρα του.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε χτες πως η Μόσχα είναι στο πλευρό του συριακού στρατού σε σχέση με τις «ανεπίτρεπτες προκλήσεις στο Ιντλίμπ». Τόνισε ότι οι επιχειρήσεις του συριακού στρατού είναι απάντηση σε παραβιάσεις συμφωνιών και ότι πολεμά «τρομοκράτες όχι σε ξένο αλλά στο συριακό έδαφος». Επίσης, ότι οι επιθέσεις τρομοκρατών στο Ιντλίμπ κατά θέσεων του συριακού στρατού και της ρωσικής αεροπορικής βάσης Χμέιμιμ στη Λαττάκεια συνιστούν παραβίαση συμφωνιών που είχαν γίνει στο Σότσι μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Ανάλογα απάντησε και ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος χαρακτήρισε «χείριστο σενάριο» την κλιμάκωση της χερσαίας επίθεσης της Τουρκίας στο Ιντλίμπ. Απέφυγε να πει πώς θα αντιδράσει η Ρωσία σε μία τέτοια περίπτωση, επαναλαμβάνοντας πως οι διαβουλεύσεις με Τούρκους αξιωματούχους συνεχίζονται «σε διάφορα επίπεδα». Ανέφερε ότι δεν έχει προγραμματιστεί προς το παρόν νέα τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των Προέδρων Ρωσίας - Τουρκίας αλλά ότι αυτό δεν είναι δύσκολο να κανονιστεί όποτε χρειαστεί.
Νωρίτερα ο Αμερικανός Πρόεδρος. Ντόναλντ Τραμπ, έκανε πλάτες στις απειλές του Τούρκου ομολόγου του για το Ιντλίμπ καταλογίζοντας τις ευθύνες για την κατάσταση εκεί στη Ρωσία, στη συριακή κυβέρνηση και το Ιράν.
Η συνεδρίαση στον ΟΗΕ
Σε αυτό το κλίμα, ανάλογες αντιδράσεις καταγράφηκαν από διάφορες πλευρές σε νέα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που συνεδρίασε χτες το απόγευμα. Η πρέσβειρα των ΗΠΑ, Κέλι Κραφτ, επέρριψε ευθύνες για την κατάσταση στο Ιντλίμπ σε Μόσχα και Δαμασκό, υποστηρίζοντας με θέρμη τις τουρκικές επιχειρήσεις στην περιοχή. Δεν παρέλειψε να χύσει «κροκοδείλια δάκρυα» για τους περίπου 900.000 εκτοπισμένους αμάχους που υπολογίζεται πως έχουν αναζητήσει καταφύγιο σε σκηνές κοντά στα σύνορα με την Τουρκία σε συνθήκες δριμύτατου ψύχους. Στο πλευρό της Τουρκίας στάθηκε και η πρέσβειρα της Βρετανίας, Κάρεν Πιρς, που ζήτησε να σταματήσουν οι επιθέσεις... εναντίον της. Ο Ρώσος πρέσβης, Βασίλι Νεμπένζια, αντίθετα υπερασπίστηκε τις επιχειρήσεις του συριακού στρατού και τις προσπάθειες για την εξεύρεση πολιτικής λύσης που θα τερματίσει τον πόλεμο.
Πανηγυρικό κλίμα επικράτησε χτες στο διεθνές αεροδρόμιο του Χαλεπίου που δέχθηκε την πρώτη πτήση πολιτικού αεροσκάφους της «Syrian Air» από τη Δαμασκό μετά από 40 λεπτά πτήσης, για πρώτη φορά από το 2012. Στο αεροσκάφος επέβαιναν Σύροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι (μεταξύ τους οι υπουργοί Μεταφορών και Τουρισμού) αλλά και δημοσιογράφοι. Η εξέλιξη θεωρείται ιστορική καθώς η πτήση πολιτικού αεροσκάφους στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο κατέστη εφικτή ελάχιστες μέρες μετά την πλήρη ανακατάληψη της επαρχίας Χαλεπίου από το συριακό στρατό.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΛΛΙΑ
Νέα 24ωρη απεργία σήμερα
ΠΑΡΙΣΙ.--
Σε νέα 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι της Γαλλίας, ζητώντας την απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης Μακρόν που φέρνει περαιτέρω μειώσεις στις συντάξεις, αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, ταχύτερη εξάπλωση της επαγγελματικής και καθαρά ιδιωτικής ασφάλισης κ.λπ.
Η σημερινή απεργία αποτελεί συνέχεια πολύμορφων κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν στις αρχές Δεκέμβρη και σε πολλούς κλάδους έχουν καταγράψει πολύ μαζική και δυναμική συμμετοχή (σιδηρόδρομοι, αστικές συγκοινωνίες Παρισιού, Χημική Βιομηχανία, Ενέργεια, λιμάνια κ.α.), μετρώντας αθροιστικά δεκάδες μέρες απεργιών.
Οι νέες ανατροπές άρχισαν να συζητιούνται στο Κοινοβούλιο πριν από λίγες μέρες και στόχος είναι να έχουν γίνει νόμος του κράτους μέσα στην άνοιξη. Επιπλέον, την Τρίτη η κυβέρνηση εγκαινίασε νέο γύρο «κοινωνικού διαλόγου» στον οποίο καλεί εργοδοτικές και εργατικές οργανώσεις για να συζητήσουν τρόπους χρηματοδότησης της Κοινωνικής Ασφάλισης. Στόχος είναι η νέα μείωση του «μη μισθολογικού κόστους», ο περαιτέρω «εξορθολογισμός» των κοινωνικών δαπανών, δηλαδή η μεγαλύτερη «απόσυρση» κράτους και εργοδοσίας από τη διασφάλιση ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων για τους εργάτες, διευρύνοντας ταυτόχρονα περιθώρια «αξιοποίησης» των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, όπως μεθοδεύει η ΕΕ ενιαία σε όλα τα κράτη - μέλη, κατ' επιταγή των σύγχρονων αναγκών του μεγάλου κεφαλαίου.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Angela Nagle Η Αριστερά ενάντια στα ανοιχτά σύνορα
Το άρθρο αρχικά δημοσιεύτηκε στο American Affairs Volume, Τόμος 2, Αριθμός 4 (2018): 17-30.
Το ανθρώπινο κόστος της παγκοσμιοποίησης
Οι υποστηρικτές των ανοιχτών συνόρων συχνά παραβλέπουν το κόστος της μαζικής μετανάστευσης για τις αναπτυσσόμενες χώρες.
Πράγματι, η παγκοσμιοποίηση συχνά δημιουργεί ένα φαύλο κύκλο:
Oι απελευθερωμένες πολιτικές στο εμπόριο καταστρέφουν την οικονομία μιας περιφέρειας, η οποία με την σειρά της οδηγεί σε μαζική μετανάστευση από αυτήν την περιοχή, εξαλείφοντας περαιτέρω τις... δυνατότητες της χώρας προέλευσης, συμπιέζοντας προς τα κάτω τους μισθούς των πιο αδύνατων μισθωτών στην χώρα προορισμού.
 Μία από τις κυριότερες αιτίες της μετανάστευσης εργατικού δυναμικού από το Μεξικό προς τις ΗΠΑ ήταν η οικονομική και κοινωνική καταστροφή που προκλήθηκε από την Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου Βόρειας Αμερικής(NAFTA). Η NAFTA ανάγκασε τους μεξικανούς αγρότες να ανταγωνιστούν την γεωργία των ΗΠΑ, με καταστροφικές συνέπειες για το Μεξικό. Οι εισαγωγές από το Μεξικό διπλασιάστηκαν και το Μεξικό έχασε χιλιάδες χοιροτροφικές μονάδες και καλλιεργητές καλαμποκιού στον ανταγωνισμό με τις ΗΠΑ.
Ακριβώς όπως η κατάσταση που περιγράφεται στη Αγγλία την εποχή του Μαρξ, πολιτικοί όπως ο Τραμπ συσπειρώνουν τη βάση τους πάνω σε αντι-μεταναστευτικά συναισθήματα, αλλά δεν επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν τη δομική εκμετάλλευση – είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό – που αποτελεί τη βασική αιτία μετακίνησης πληθυσμών. Πολλές φορές, μάλιστα, οξύνουν αυτά τα προβλήματα, επεκτείνοντας τη δύναμη των εργοδοτών και του κεφαλαίου εναντίον του εργατικού δυναμικού, μετατοπίζοντας την οργή των υποστηρικτών τους – συχνά θύματα αυτών των πολιτικών – σε άλλα θύματα, τους μετανάστες.
Εν τω μεταξύ, οι αριστεροί υποστηρικτές των ανοιχτών συνόρων, ναι μεν προσπαθήσαν να πείσουν τον εαυτό τους ότι υιοθετούν μια ριζοσπαστική θέση, στην πράξη όμως απλά παρεκκλίνουν από την αρχική τους επιδίωξη, για μια πολιτική οικονομικής ισότητας, και ενστερνίζονται την πολιτική των μεγάλων επιχειρήσεων, η οποία μεταμφιέζεται σε πολιτική των ταυτοτήτων. Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου• θα πρέπει, ως εκ τούτου, να είναι σε θέση να προσφέρουν όχι μόνο πλήρη απασχόληση, αλλά και αξιοπρεπή διαβίωση για όλους τους ανθρώπους τους, ακόμη και σε αυτές τις νέες θέσεις εργασίες που οι υποστηρικτές των ανοιχτών συνόρων πιστεύουν ότι «οι Αμερικανοί δεν τις θέλουν».
Οι εργοδότες που απασχολούν παράνομα μετανάστες με φθηνό εργατικό δυναμικό – σε θέσεις εργασίας που είναι επικίνδυνες για τους ίδιους τους μετανάστες – πρέπει να βρεθούν στο στόχαστρο• όχι οι μετανάστες που κάνουν απλά αυτό που οι άνθρωποι κάνουν ανέκαθεν όταν αντιμετωπίζουν οικονομικές αντιξοότητες. Παρέχοντας ακούσια κάλυψη των επιχειρηματικών συμφερόντων της κυβερνώσας ελίτ, η Αριστερά απειλείται από μια ιδιαίτερα σημαντική υπαρξιακή κρίση, καθώς όλο και περισσότεροι απλοί άνθρωποι καταφεύγουν στα ακροδεξιά κόμματα. Σε αυτή τη στιγμή της κρίσης, το διακύβευμα είναι πολύ υψηλό για να διατηρηθεί αυτή η λανθασμένη στάση.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΕ: φορολογείστε το κρέας για να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή
Για όσους δεν μας πίστεψαν.
Για όσους μας είπαν υπερβολικούς,
Για όσους δεν πιστεύουν ότι το ξεκλήρισμα των μικρών επιχειρήσεων έχει ξεκινήσει με πρόσχημα την "κλιματική αλλαγή".
Για όσους δηλώνουν ρατσιστές, αντιρατσιστές , ανθρωπιστές και δεν ξέρουν τον κυνισμό των ελίτ, ειπωμένο από το 1995:
- "Ή θα έχεις γεύμα ή θα είσαι το γεύμα".
- "Το 80% του πληθυσμού της γης περισσεύει".
(Συνέδριο των ελίτ κεκλεισμένων θυρών, το οποίο αποκάλυψε στο βιβλίο του The Global Trap )
Εσείς συνεχίστε να είστε με τους φονιάδες.