Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Παρασκευη 21 Φεβρουαριου 2020


Ευαγγελισμός: Δηλώσεις στα ΜΜΕ μόνο με έγκριση της διοίκησης! - Ο «άκρατος αυταρχισμός» δεν θα περάσει!
 20 Φεβρουαρίου 2020
Ένα απαράδεκτο – έγγραφο, στην ουσία μια απαγόρευση ατομικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζομένων, έστειλε η διοίκηση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» «προς Συντονιστές Διευθυντές και Επιστημονικά και Διοικητικά Υπευθύνους Επιστημονικών τμημάτων». Στο έγγραφο με ημερομηνία 18 Φεβρουαρίου 2020 καταγράφονται τα εξής:
Σας ενημερώνουμε ότι καμία συνέντευξη ή δήλωση που αφορά το νοσοκομείο, δεν γίνεται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) χωρίς την προηγούμενη έγκρισης της Διοίκησης και παρακαλούμε να ενημερωθεί και το προσωπικό της ευθύνης σας
Το έγγραφο υπογράφει ο Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, Διοικητής ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός – Οφθαλμιατρείο Αθηνών – Πολυκλινική».
Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου επιστρέφουν το έγγραφο ως απαράδεκτο και θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, στις 8 π.μ. στα Επείγοντα.
Η Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό και γραμματέας της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) δήλωσε :

«Τα προβλήματα είναι τόσο μεγάλα (έλλειψη προσωπικού, υποχρηματοδότηση, εντατικοποίηση της δουλειάς, ατυχήματα που συμβαίνουν στο νοσοκομείο, απλήρωτες τραπεζοκόμες 4 μήνες, απλήρωτες υπερωρίες 2 μηνών κ.α) και σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί ο άκρατος αυταρχισμός από τη μεριά της διοίκησης. Ένας άκρατος αυταρχισμός που δεν έχει προηγούμενο. Στοιχειώδεις ατομικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, όπως η έκφρασης προς τα έξω των προβλημάτων του νοσοκομείου, απαγορεύονται!
Εμείς όχι μόνο απορρίπτουμε τέτοιες αντιλήψεις, αλλά καλούμε τους συναδέλφους να αγνοήσουν την απαγόρευση και να προβάλλουν θαρρετά τα πραγματικά προβλήματα. Ποτέ δεν βγάλαμε σαν εργαζόμενοι ψεύτικες πληροφορίες. Προετοιμάζουμε, για τα προβλήματα και για τον αυταρχισμό, μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλων των εργαζομένων του νοσοκομείου, την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, στις 8 π.μ, στα Επείγοντα»




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τρεις (!!!!!) άνθρωποι που εμπλέκονταν και γνώριζαν πράγματα για το σκάνδαλο του φαρμάκου, που στη χώρα μας αποκαλύφθηκε μέσω του σκανδάλου Novartis, έχουν χάσει τη ζωή τους. Οι δύο μάλιστα με τον ίδιο μυστηριώδη τρόπο. Ο Μουρίκης, εκδότης που φέρεται να λάμβανε μεγάλα ποσά από τη Novartis, τα οποία ξέπλενε για λογαριασμό πολιτικών προσώπων και εμφανιζόταν στο payroll της ΝΔ επί Αντώνη Σαμαρά, σκοτώθηκε λίγο πριν καταθέσει στον ανακριτή για την υπόθεση των εκβιασμών, όταν το αυτοκίνητο του, μία Porsche Cayenne, ξαφνικά ακινητοποιήθηκε στην Αττική οδό, στον κόμβο της Μεταμόρφωσης, και μυστηριωδώς τυλίχτηκε στις φλόγες, ενώ κλειδώθηκαν και όλες οι πόρτες με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να απεγκλωβιστεί.. Ο νεαρός Γιώργος Χατζηδάκης, του οποίου η μοτοσυκλέτα BMW 1200 κυβικών επίσης αυτοαναφλέχθη (!!!). Ήταν προσωπικός οδηγός του διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρου Παπαδημητρίου και σύμφωνα με τον πατέρα του «όλοι ξέρουν και κανένας δεν αμφισβητεί ότι ο Γιώργος δούλευε ως οδηγός του Παπαδημητρίου. Ήταν 24 ώρες το 24ωρο στην υπηρεσία του. Πήγαινε όποτε τον καλούσε. Το σίγουρο είναι ότι ο Γιώργος από τη δουλειά που έκανε, τη σχέση που είχε με τον Παπαδημητρίου και τη συνεχή επαφή, γνώριζε πολλά»!!!!! Και τέλος, ο Μιχάλης Πιτσιλίδης, ένα από τα πρόσωπα που ξέπλεναν μέσω εταιρειών του ποσά από τη φαρμακοβιομηχανία, ώστε αυτά να χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια για μίζες, από καρδιακό επεισόδιο.
Απορώ 1. καλά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θέλουν να βγάλουν την κουκούλα από τους μάρτυρες για ευνόητους λόγους-το ΚΚΕ γιατί
επίσης ζητά ν'αρθεί το καθεστώς καθεστώς προστασίας των μαρτύρων για τη «Novartis». Εδώ θέλουν να παραμένουν ανώνυμοι αυτοί που αγοράζουν τα κουπόνια ενίσχυσης τους και θέλουν οι μάρτυρες σε ένα τέτοιο σοβαρό θέμα να καταθέτουν ανώνυμα? Η Ελληνική Λύση του πατριδέμπορου Βελόπουλου γιατί επιθυμεί το ίδιο? χμμμ.... 2. Αλήθεια τώρα, "ποιος κυβερνά αυτήν την χώρα"????
Μπόχα, μόνο μπόχα...
ΥΓ1-μην βγει κανένας ηλίθιος πάλι και με κατηγορήσει για αντικομμουνισμό ή αντιπατριωτισμό (για ΚΚΕ και Ελ.Λύση). Τα γεγονότα μιλούν (ή μάλλον ουρλιάζουν) μόνα τους....
ΥΓ2-αυτοί οι Γερμανοί ένα σοβαρό αυτοκίνητο και μια μοτοσυκλέτα της προκοπής, δεν μπορούν να κατασκευάσουν που να μην αυτοαναφλέγονται? Ήμαρτον, ρε παιδί μου...




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τσαβούσογλου: «Ο Τσίπρας ήταν εθνικιστής, εμείς συζητάμε για μοιρασιά του Αιγαίου με τον Μητσοτάκη»
Δεν μας έφταναν τα δικά μας, μας τρολλάρουν και οι Τούρκοι...Φανταστείτε αν ήταν εθνικιστής ο προδοτης ο Τσίπρας, τι είναι ο Κούλης. Ρε που μπλέξαμε...




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκινητικοι κατι γελοιοι 'αντικαπιταλιστες' της συμφοράς ,στηριζουν με παθος ολη την αυριανιστικη σταση των συριζανελλ περι Novartis και 'διαφθορας'..σε γραμμη Πολακη οτι καποιοι πρεπει να πανε φυλακη ανεξαρτητως του αν αποδειχθει η ενοχη τους.
Φαινεται πως οραματιζονται μια κοινωνια που οι πολιτικοι αντιπαλοι θα πρεπει να φυλακιζονται απλα επειδη ειναι αντιπαλοι.
Επισης δειχνουν να 'αγνοουν' πως δεν εγινε καμιά ερευνα για μεγαλογιατρους και απλα στις Σερρες διαπομπευθηκαν δυο γιατροι για δηθεν υπερσυνταγογραφηση ,που αθωωθηκαν οι ανθρωποι ,αφου αποδειχθηκε πως στον συγκεκριμενο νομό τα σκευασματα της Νοβαρτις υποσυνταγογραφουνταν - αυτο βρισκεται ευκολα απο την σελιδα ατομικης ηλεκτρονικης συνταγογραφησης καθε γιατρού-.
Να τους θυμισουμε λοιπον πως στον αγωνα κατα της ' διαφθορας' πρωτοστατησαν επι συριζανελλ ο ακροδεξιος Παπαγγελοπουλος ,ο δηθεν αποχωρησας απο την Χ.Α Κουκουτσης που δηλωσεις του φιλοξενουσε το left και φυσικα ο υπερασπιστης των Ναζί,Σαρακης που μονιμα εμφανιζοταν στην ερτ συριζα καλεσμενος κι απο την Ακριβοπουλου.
Ολα αυτα θυμιζουν τα 'καθαρα χερια ' του χουντικου Λαδά.
Προσεξτε λοιπον ποιους συκοφαντειτε γιατι ταυτιζεστε με φασιστες και αυριανιστες κακομοιρηδες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ, ΛΙΑΚΟ...
Αντώνης Λιάκος: "Η Ελλάδα έχει ανάγκη τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ισλαμοφασιστες λαθρομεταναστες"
Πέμπτη, 20-Φεβ-2020 10:28
Η Ελλάδα έχει ανάγκη από τουλάχιστον 1 εκατομμύριο ισλαμοφασιστες λαθρομεταναστες, είναι η άποψη που εξέφρασε ο Αντώνης Λιάκος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.
Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο Αντώνης Λιάκος, υποστηρίζει ότι προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πληθυσμιακή κατάρρευση της χώρας, υπάρχει ανάγκη για τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ισλαμοφασιστες λαθρομεταναστες και προσθέτει ότι αυτό που θα έπρεπε να απασχολεί τις Αρχές είναι ο τρόπος ενσωμάτωσης και στέγασης.
"Αν αυτή η κυβέρνηση είχε δυο δράμια μυαλό και λιγότερες ιδεολογικές αγκυλώσεις, θα έπρεπε να χρησιμοποιεί μια άλλη γλώσσα, θα έπρεπε να προετοιμάζει τον κόσμο, θα έπρεπε να παίρνει θετικά μέτρα που διδάσκουν με παράδειγμα. Κάνει ακριβώς τα αντίθετα. Είναι μια κυβέρνηση με φάτσα Μητσοτάκη και ψυχή Σαμαρά", καταλήγει.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μητροπολίτης Πειραιώς: «Μαρινάκης σημαίνει ευγένεια, ήθος - Ένας κυματοθραύστης στην ανεντιμότητα και την παραπληροφόρηση»
Πω πω ,εκτός από πρέζα πρέπει να κυκλοφορεί και LSD
(Θα μου πεις ,φημίζεται και ο μητροπολίτης Πειραιώς για την χριστιανική αγάπη του )



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποχώρησαν(χθές)ΜΕΝΟΝΤΑΣ (σήμερα επανήλθαν)... οι Νενεκοι ολοι τους..ΝΔ & Συριζοπασοκοι...
19.02.2020 : 13:48
Αποχώρησε η ελληνική αντιπροσωπεία από συνεδρίαση του ΝΑΤΟ
Αποχώρησε, χθες, από συνεδρίαση επιτροπών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες η ελληνική αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τη Μαριέττα Γιαννάκου, βουλευτή Επικρατείας της Ν.Δ., το Μανούσο Βολουδάκη, Βουλευτή Χανίων Ν.Δ, Θεοδώρα Τζάκρη, Βουλευτή Πέλλας ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Μάριου Κάτση, Βουλευτή Θεσπρωτίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α και Ανδρέα Λοβέρδου, Βουλευτής Κινήματος Αλλαγής.
Αιτία της αποχώρησης ήταν η συμπεριφορά του προεδρεύοντος ο οποίος προσπάθησε να εμποδίσει μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας να υποβάλλουν ερωτήσεις και να τοποθετηθούν μετά την ομιλία του τούρκου πρέσβη στο ΝΑΤΟ που συμμετείχε στη συνεδρίαση.
Σήμερα η ελληνική αντιπροσωπεία επανήλθε στη συνεδρίαση και έθεσε το θέμα της ναυτικής εποπτείας υπό το φως της τελευταίας απόφασης του ευρωπαϊκού δικαστηρίου που δίνει τη δυνατότητα στις χώρες να απελάσουν κατευθείαν μετανάστες.»
Αποχώρησαν(χθές)ΜΕΝΟΝΤΑΣ (σήμερα επανήλθαν)... οι Νενεκοι ολοι τους..ΝΔ & Συριζοπασοκοι...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ειμαστε οι μονοι σε ολοκληρη την Ευρωπη που εχουμε το προνομιο να λεμε τον ουρανο «ουρανο» και την θαλασσα «θαλασσα» όπως την ελεγαν ο Ομηρος και ο Πλατωνας πριν δυομισι χιλιαδες χρονια
Οδυσσεας  Ελυτης



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ερντογαν πες αλεύρι
Έτσι όπως πάει ο Ερντογαν τον βλέπω να γίνεται αφιέρωμα του “Πρώτου Θέματος “
Καλέ της εφημερίδας που κάνει αφιερώματα στους σπουδαίους άντρες ντε .
Αφού μας ζάλισε με τα μεγάλα λόγια για τον πεντάστερο στρατό του και την δυνατή και χρήσιμη αγνή φιλία του με τον πρόεδρο της Αμερικής ήρθαν τα κορίτσια του Κουρδισταν και έκαναν κόλαση τα όνειρα του και την μεγαλομανία του .
Και σαν να μην έφτανε αυτό έρχεται τώρα και ο στρατός της Συριας και στην απαίτηση του Ερντογαν μέχρι 29 Φλεβάρη να αποποιηθεί η Συρία το δικαίωμα απελευθέρωσης και κυριαρχίας
πήρε την απάντηση από τον στρατό της Συριας: Θα αποχωρήσουμε από την πατρίδα μας στις 30 Φλεβάρη .
Άντε Ερντογανακο περίμενε τώρα την 30η ημέρα του Φλεβάρη .
ΥΓ
Η φωτογραφία είναι από την διαδήλωση έξω από τον Λευκό Οικο την ημέρα επίσκεψης του Ερντογανακου
Μια Ποντια και ένα πλακάτ για την γενοκτονια και 6 φρουροί οπλισμένοι έτοιμοι να με αναχαιτίσουν και να προφυλάξουν τον Ερντογανακο .
Γιατί λεβέντη μου τι φοβήθηκες;
Το πλακάτ ε;




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΕΒ : Η μεσαία τάξη καταβάλλει σήμερα το 51% των φορολογικών εσόδων, ενώ πριν την κρίση κατέβαλε το 39,3%..
Οι βιομηχανοι βεβαια δεν πληρωνουν τιποτε!!! Αντιθετα, απομυζουν και την τελευταια σταγονα αιματος του λαου αυτου του τοπου!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ροδίτισσα γιαγιά δεν αγόρασε φάρμακα για να ταΐσει τα εγγονάκια της!!! - Ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας αδυνατούν να ανταποκριθούν ακόμα και στα στοιχειώδη, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε δεινή οικονομική και κοινωνική θέση… // (Πέφτουμε πάλι από τα σύννεφα! Συμβαίνουν αυτά στην Ελλάδα που “βγήκε από τα Μνημόνια”; που ο Υπουργός Ανάπτυξης μας λέει ότι μπορούμε να ζούμε με 200 ευρώ το μήνα; που ο άλλος Υπουργός (ο Επενίτης με το τσεκούρι) ξοδεύει 20.000 ευρώ για την πρωτοχρονιάτικη πίτα; που ο άλλος άριστος, ο άντρας της Πατούλενας, περιφερειάρχης Αττικής ξοδεύει κι αυτός 12.000 ευρώ για την πίτα του;… -Δ.Τζ.)
>| Tην υπόθεση (που ασφαλώς δεν είναι η μοναδική για το νησί της Ρόδου) αποκάλυψε με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο πρόεδρος των οικοδόμων και γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου της Ρόδου κος Νίκος Τριπολίτης εξαπολύοντας ταυτόχρονα σφοδρή κριτική με βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά των κυβερνητικών στελεχών
Ο ίδιος, που έγινε δέκτης της καταγγελίας αυτής, υποστήριξε ότι μόνο το τελευταίο χρονικό διάστημα, η σύνταξη της Ροδίτισσας γιαγιάς, μειώθηκε κατά 280 ευρώ, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί ακόμα και στα στοιχειώδη.
Ανάμεσα σε αυτά, ήταν και η αγορά των απαραίτητων φαρμάκων, τα οποία τελικά αποφάσισε να μειώσει στο ελάχιστο, για να μπορεί να ενισχύσει την οικογένεια του παιδιού της που βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη οικονομική θέση. Έτσι, η συγκεκριμένη προτίμησε να αγοράσει τα μισά από τα φάρμακα που χρειάζονταν και να δώσει το υπόλοιπο ποσό στα εγγόνια της!
Οι περιπτώσεις αυτές, αποτελούν πλέον για την τοπική μας κοινωνία καθημερινό φαινόμενο. Ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας αδυνατούν να ανταποκριθούν ακόμα και στα στοιχειώδη, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε δεινή οικονομική και κοινωνική θέση.
Η συγκεκριμένη συνταξιούχος, βρίσκεται στην πόλη της Ρόδου. Για το δραματικό αδιέξοδο και τις δυσκολίες της, ενημέρωσε τον γενικό γραμματέα του Εργατικού Κέντρου της Ρόδου. Δεν αποκλείεται πάντως, το θέμα αυτό μαζί με τις δεκάδες άλλες περιπτώσεις που σε καθημερινή βάση καταγράφονται να απασχολήσει την διοίκηση του ΕΚΡ εξειδικευμένα, έτσι ώστε να βρεθεί άμεση λύση, τουλάχιστον για τις περιπτώσεις των ελλείψεων φαρμάκων που καταγράφονται σε συνταξιούχους που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με δάκρυα στα μάτια εν μέσω Τριωδίου οι Σαμιώτες έμαθαν την αναβάθμιση του Μάνου Λογοθέτη υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ στη Σάμο σε γενικό γραμματέα είναι αυτός που επιμένει στην δημιουργία μουσουλμανικής πόλης στη Σάμο α ρε Λυκούργο Λογοθέτη ξύπνα να δεις μεγαλεία...ήταν ο ίδιος που το 2018 δήλωνε κανένα κέντρο μεταναστών στου Ζερβού και τώρα θέλει να φορέσει φέσι και στους Σαμιώτες




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσικά βομβαρδιστικά κατέστρεψαν τουρκικά άρματα μάχης και όπλα στην Συρία
- 18/02/2020
Ρωσικά βομβαρδιστικά κατέστρεψαν τουρκικά τανκς, 18 πυραυλικά συστήματα MLRS και περίπου 50 μεταγωγικά του τουρκικού στρατού στην Συρία σύμφωνα με το BulgarianMilitary.com, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Aviapro.
H παραβίαση της συμφωνίας με τη Μόσχα από τον Ερντογάν, αναφέρεται στο δημοσίευμα, είχε ως αποτέλεσμα τεράστιες απώλειες για την Τουρκία στην Συρία. Από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας, οι τουρκικές δυνάμεις και oι τρομοκράτες σύμμαχοι τους έχουν χάσει εκατοντάδες οχήματα που μεταφέρθηκαν παρανόμως στην Συρία. Και δεν είναι οι δυνάμεις του Ασαντ που έχουν πλήξει τους Τούρκους αλλά η ρωσική αεροπορία.
Σύμφωνα με συριακά και ξένα πρακτορεία ειδήσεων, την Τρίτη (18/2), η Τουρκία έχασε τουλάχιστον 23 τανκς στην Συρία (ανάμεσα τους και 4 Λέοπαρντ), περίπου 50 μεταγωγικά και θωρακισμένα οχήματα, 18 πυραυλικά συστήματα MLRS, περισσότερα από 20 φορτηγά και δύο αποθήκες στρατιωτικού υλικού.
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, οι ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις έγιναν αμέσως μόλις τα τουρκικά οχήματα διέσχισαν τα τουρκ0-συριακά σύνορα.
Επιπλέον περίπου 300 τρομοκρατες σύμμαχοι της Τουρκίας έχασαν τη ζωή τους όταν παρέλαβαν στις βάσεις τους και σε κομβόι τουρκικά τανκς και μεταγωγικά.
Σύμφωνα με άλλες πηγές, η Ρωσία διατηρεί επαφές με την τουρκική πλευρά και έχει εξαιρετική inside ενημέρωση, οπότε με το που η Άγκυρα ισχυρίζεται πως δεν γνωρίζει τίποτα για τις παράνομες διασχίσεις των συριακών συνόρων, τότε οι Ρώσοι επιτίθενται σε κομβόι και ουλαμούς.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διάβασα πως ο Μπάμπης Παπαδημητρίου μίλησε για «δικτατορικές ρίζες της αριστεράς».
Παιδιά έχετε αφήσει κανέναν ηλιθιο να μην τον ψηφίσετε στη ΝΔ;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κοινωνική γενοκτονία ..μαφιες λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα και συνεχίζεται ο πόλεμος εναντίον των φτωχών
"Μαθητής της δευτέρας Γυμνασίου, σχολείου της Νέας Ιωνίας Βόλου, διαβάζει κάτω από το φως … των κεριών και υποσιτίζεται. Αθλητής σε τοπική ομάδα, βιώνει μια πραγματικότητα σκληρή καθώς στο σπίτι του δεν υπάρχει ούτε ρεύμα. Το παιδί χλωμό και αδύναμο προσπαθεί να σταθεί δυνατό απέναντι στην πραγματικότητα. Πίσω από το αθώο χαμόγελο κρύβεται μια ζωή, με δεκάδες δυσβάσταχτα προβλήματα για το παιδί."
Ζει με την άνεργη μητέρα του και το εισόδημά τους είναι 300 ευρώ τον μήνα. Το χρέος στη ΔΕΗ ξεπέρασε τις 7000 ευρώ και η Επιχείρηση αφαίρεσε το ρολόι. Ο δήμος και η εκκλησία δεν έχουν βοηθήσει την οικογένεια, όπως ανέφερε η μητέρα του 15χρονου παιδιού στη «Θεσσαλια».
Ζει μέσα στο κρύο, διαβάζει με κεριά και υποσιτίζεται μαθητής στη Νέα Ιωνία Βόλου
21 Φεβρουαρίου 2020, 08:30



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Ιούν 2, 2018
Ο κ. Ρόμπερτ στην Πάτρα σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος έκανε γνωστά πάσχει από καρκίνο αλλά με το επίδομα που εισπράττει αδυνατεί να νοικιάσει κάποιο σπίτι. Οι συνθήκες διαβίωσης πλέον είναι επικίνδυνες για την ήδη επιβαρυμένη του υγεία.
Περίοικοι του προσφέρουν φαγητό, αλλά χρειάζεται η συντονισμένη προσπάθεια της κοινωνίας αλλά και των αρχών για να βρει στέγη.
Πάτρα: Άστεγος Καρκινοπαθής Ζει Στο Πάρκο Με Μοναδική Συντροφιά Τα Σκυλάκια Του
 Ιούν 2, 2018
Ο κ. Ρόμπερτ βρέθηκε ξαφνικά στον δρόμο και με τα λίγα του υπάρχοντα επέλεξε να ζήσει στο Νότιο Πάρκο, στην Ακτή Δυμαίων της Πάτρας. Είναι καρκινοπαθής κι έχει μοναδική του συντροφιά τα δυο του σκυλάκια που βρίσκονται πάντα δίπλα του.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μητροπολίτης Πειραιώς: «Μαρινάκης σημαίνει ευγένεια, ήθος - Ένας κυματοθραύστης στην ανεντιμότητα και την παραπληροφόρηση»
18-02-2020 16:46
Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ έκανε αγιασμό στα νέα γραφεία του MEGA και αναφερόμενος στον Βαγγέλη Μαρινάκη τόνισε πως «χαρακτηρίζεται για την πληθωρική του αγάπη και την ευγένεια του ήθους του».

Πω πω ,εκτός από πρέζα πρέπει να κυκλοφορεί και LSD
(Θα μου πεις ,φημίζεται και ο μητροπολίτης Πειραιώς για την χριστιανική αγάπη του )




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραήλ /καταγγελία από την Ισραηλινή εφημερίδα ΧΑΑΡΕΤΖ
Ισραηλινοί στρατιώτες στόχευσαν (χωρίς λόγο και αφορμή )και πυροβόλησαν με πλαστικές χοντρές σφαίρες με αποτέλεσμα,ένα παιδί 9 χρόνων έχασε το μάτι του ..και υπάρχουν πολλά άλλα παραδείγματα ακρωτηριασμού και τύφλωσης από τον Ισραηλινό στρατο..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εννιάχρονοι έσπασαν τα πλευρά 8χρονου σε σχολείο της Καβάλας
Δεν ξέρω αλλά νομίζω ότι από τότε που την διάβασα το πρωί αυτή την είδηση ,μου χει αποτυπωθεί στο μυαλό σαν πυρωμένο σίδερο ..όπως όταν μαθητές δημοτικού υποχρεωσανε συμμαθήτριά τους να γλύψει την τουρκική τουαλέτα και μάλιστα 2 φορές
Έρεβος



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




(ΟΤΑΝ ΤΑ ΓΡΑΦΑΜΕ ΤΟΤΕ ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ,ΜΑΣ ΛΕΓΑΝΕ ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ,ΤΡΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ''ΑΣΑΝΤΙΚΟΥΣ''Η ''ΠΟΥΤΙΝΙΚΟΥΣ''..)

''Για το Middle East Eye, δεν μπορεί να υποστηρίξει κανείς ότι κατά τη διάρκεια της 9χρονης ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην Συρία, στάθηκε ευμενώς απέναντι στην νόμιμη κυβέρνηση της χώρας. Κάθε άλλο.
Καθώς αλλάζουν οι "τύχες" του πολέμου είναι δεδομένο ότι θα ανοίγουν "στόματα", θα αποκαλύπτονται έγγραφα και θα πυκνώνουν οι αποκαλύψεις σχετικά με την πραγματική φύση του πολέμου.
Όσοι βιάστηκαν και έγραψαν βιβλία για "επαναστάσεις" βασιζόμενοι στις "αποκαλύψεις" κατά τη διάρκεια των πρώτων χρόνων του πολέμου, μάλλον θα αναγκαστούν να τα φάνε.
Οι Βρετανικές Μυστικές Υπηρεσίες στρατολόγησαν και έστησαν ολόκληρο δίκτυο "ειδικών" της ενημέρωσης, μέσα και έξω από την Συρία, για να συστήσουν μια συγκεκριμένη άποψη για τα τεκταινόμενα εντός του συριακού εδάφους και να κερδίσουν την κοινή γνώμη απέναντι στην επέμβαση.
Με λίγα λόγια έστησαν και χρηματοδότησαν έναν μηχανισμό προπαγάνδας, μέσα και έξω από την Συρία που παρήγαγε βομβαρδισμένους κλόουν και γατάκια, για να γράφουν τα κείμενα τους στο Jacobin και αλλού, η αριστερά και η αναρχία της "ευαισθησίας".
Όσοι στην Ελλάδα το έκαναν αφιλοκερδώς, μπορούν να αρχίσουν να τραβάνε τις κωλότριχες τους.
Το κείμενο αναφέρει 3 οργανώσεις(Free Syria, Syrian Identity και Undermine) που μόνο το 2015, καθάριζαν περί τις 400.000 λίρες τον μήνα.''



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Δυο αμερικάνικα ελικόπτερα συγκρούστηκαν στη Hasaka στη Συρία και σκοτώθηκαν 8 Αμερικανοί στρατιώτες.
20/02/2020
Δυο αμερικάνικα στρατιωτικά ελικόπτερα της Διεθνούς Συμμαχίας συγκρούστηκαν στην περιοχή της Hasaka στη ΒΔ Συρία την Πέμπτη και σκοτώθηκαν 8 Αμερικανοί στρατιώτες ως αποτέλεσμα αυτού του επεισοδίου……



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Συριακός στρατός εξολόθρευσε την ομάδα των Τούρκων commando στη Nayrab του Ιντλίμπ. Υπ.Άμυνας Τουρκίας: 2 νεκροί και 5 τραυματίες στρατιώτες μας στη Β Συρία..
20/02/2020
Δυο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 5 άλλοι τραυματίστηκαν σ΄αεροπορική επιδρομή στο Idleb, στη Συρία ανακοίνωσε την Πέμπτη το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας αναφέρει το Anadolu.
“Επιπλέον, σύμφωνα με διάφορες πηγές στο Idleb, πάνω από 50 στοιχεία της Δημοκρατιας της Συριας  εξουδετερώθηκαν γνωστοποίησε το Υπουργείο..Ακόμη, 5 τανκ, 2 θωρακισμένα οχήματα, 2 επανδρωμένα οχήματα κι ένα οβιδοβόλο που τους ανήκε, καταστράφηκαν.”
Ωστόσο καλά πληροφορημένες συριακές στρατιωτικές πηγές ισχυρίζονται πως η ομάδα των Τούρκων που επιτέθηκαν στο συριακό στρατό, σκοτώθηκαν στην πόλη Nayrab στην περιοχή του Ιντλίμπ.
Οι απώλειες των κατοχικων Τούρκων στρατιωτών που παραδέχθηκε το Υπ. Άμυνας Τουρκίας προκλήθηκαν από αεροπορικούς βομβαρδισμούς κοντά στο Qaminas στο Ιντλίμπ….
Τοπικές πηγές ανέφεραν στο Trending.com ότι ο συριακός στρατός εξάλειψε μια ομάδα Τούρκων κομάντο που επιτέθηκαν στις θέσεις του στην πόλη Nayrab στην ύπαιθρο Idlib.
Σήμερα, την Πέμπτη, ομάδες του λεγόμενου οργανισμού «Engmasio» Jabhat al-Nusra και Ansar al-Caucasus υπό την ηγεσία ενός τούρκικου κομάντο ξεκίνησαν μια βίαιη επίθεση που υποστηριζόταν από τουρκικά τεθωρακισμένα οχήματα και πυροβολικό ενάντια στα στρατεύματα του Συριακού Στρατού στην περιοχή «Nayrab» ανατολικά του Idlib.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκοι αξιωματουχοι αποκαλυπτουν την ρωσικη προσφορα στη χωρα τους για το Ιντλιμπ
20/2/2020
Τούρκοι αξιωματούχοι είπαν στην ιστοσελίδα του Middle East Eye ότι οι στρατιωτικές προετοιμασίες του Τουρκικού Στρατού, οι οποίες συγκεντρώνονται σε απόσταση 6 χιλιομέτρων έξω από την πόλη Idlib, είναι άνευ προηγουμένου και η Τουρκία ποτέ δεν κινητοποίησε όλες αυτές τις στρατιωτικές δυνάμεις στη Συρία.
Η Ρωσία και η Τουρκία εντατικοποίησαν τις συζητήσεις που διεξάγονται μεταξύ τους, καθώς μια τουρκική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εξωτερικών,  συναντήθηκε με ρώσους αξιωματούχους στη Μόσχα την περασμένη Δευτέρα και την Τρίτη
Τούρκος αξιωματούχος μιλώντας υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας αποκάλυψε ότι η ρωσική η πρόταση περιελάμβανε νέα σύνορα βόρεια των στρατηγικών δρόμων Μ-4 και Μ-5.
Μια άλλη τουρκική πηγή δήλωσε ότι η ρωσική πρόταση ήταν να αφήσει το 60% του Idlib υπό τον έλεγχο του συριακού στρατού και πρέπει να μεταφέρει τα τουρκικά στρατιωτικά σημεία παρατήρησης σε νέες τοποθεσίες που ταιριάζουν στα προτεινόμενα σύνορα, ενώ στους αυτοκινητόδρομους θα διεξαχθούν κοινές Τουρκο-ρωσικές περιπολίες.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Ibrahim Qalan, εκπρόσωπος του Ερντογάν, δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών δεν είχαν καρπούς και ότι η Τουρκία απέρριψε τη νέα ρωσική πρόταση που θα καθορίσει τη μοίρα του Idlib, συμπεριλαμβανομένου του χάρτη που παρουσίασε η Μόσχα.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δεν προβλέπεται να αλλάξει κάτι στον χαρακτήρα και την δραστηριότητα του Βασιλάκη Κικίλια μετά τον επικείμενο χωρισμό του με την κυρία Τζένη Μπαλατσινού....
Μαλακας ήταν και μαλακας θα παραμείνει.
Σχολιο.- Κανονισε να σου στειλει κανεναν κινεζο να φτερνιστει στα μουτρα σου!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι fake δημοσιογράφοι των "Ellinika Hoaxes"
 Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020, 13:35
Μείζον ζήτημα προκύπτει για τους διαχειριστές και συντάκτες της ιστοσελίδας ellinikahoaxes.gr, σχετικά με υποβολή από μέρους τους ψευδών στοιχείων προς δημοσιογραφικές ενώσεις και άλλες αρχές, με πιθανό σκοπό την παραπλάνησή τους για τη μη τήρηση των νόμιμων προϋποθέσεων.
Το ζήτημα αφορά στη δηλωθείσα επισήμως δημοσιογραφική τους ιδιότητα και τη συμμετοχή τους σε… δημοσιογραφικές ενώσεις.
Σύμφωνα με επίσημα έγγραφα, δύο στελέχη της ιστοσελίδας, ο ένας διαχειριστής, είναι μέλη δημοσιογραφικής ένωσης (αποκτώντας έτσι και τη «δημοσιογραφική» ιδιότητα), παρότι δεν πληρούν μια σειρά σοβαρών προϋποθέσεων για αυτό, με αποτέλεσμα να εγείρονται σημαντικά ερωτήματα και υποψίες για υποβολή ψευδών δηλώσεων και βεβαιώσεων με σκοπό την παραπλάνηση των αρμοδίων!
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Αθανάσιος Σιτίστας, που δηλώνεται ως διαχειριστής της ιστοσελίδας, είναι εν ενεργεία στρατιωτικός, και συγκεκριμένα επισμηνίας. Ο Ανδρόνικος Κουτρουμπέλης δηλώνει web developer.
Οι δυο τους ισχυρίζονται ότι τυγχάνουν δημοσιογράφοι, μέλη της «Ένωσης Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου Μακεδονίας-Θράκης», ενώ μάλιστα παρουσιάζουν βεβαιώσεις της συγκεκριμένης Ένωσης, δηλαδή ότι αμφότεροι είναι τακτικά μέλη της: ο Αθανάσιος Σιτίστας από 1/1/2017 και ο Ανδρόνικος Κουτρουμπέλης από 01/01/2018.
Πρώτη εύλογη απορία, για ποιον λόγο, αφού και οι δύο είναι και δηλώνουν κάτοικοι Αττικής, εγγράφηκαν στη δημοσιογραφική ένωση της Βόρειας Ελλάδας.
Το σοβαρό όμως δεν είναι αυτό.
Στις προϋποθέσεις εγγραφής των τακτικών μελών της συγκεκριμένης Ένωσης Δημοσιογράφων διαβάζουμε:
Κεφάλαιο Β, άρθρο 5, παρ. 3: Τακτικά μέλη εγγράφονται οι δημοσιογράφοι οι οποίοι έχουν κύριο επάγγελμα τη συγκέντρωση, τη διαμόρφωση και τη μορφοποίηση της ύλης που δημοσιεύεται.
Επίσης, για να εγγραφεί κάποιος τακτικός μέλος, σύμφωνα με το άρθρο 6, θα πρέπει να έχει αφενός προϋπηρεσία τριών ετών και να αμείβεται κατά τον χρόνο που υποβάλλεται η αίτησή του για εγγραφή με αμοιβές που να ανταποκρίνονται τουλάχιστον στα κατώτερα όρια που ορίζουν οι Νόμοι και οι Συλλογικές Συμβάσεις του κλάδου. Μάλιστα, για να γίνει δεκτός κάποιος στην Ένωση, θα πρέπει να υποβάλει γραπτώς τις παραπάνω βεβαιώσεις.
Εν τούτοις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας δηλώνουν ότι κατά την περίοδο 2013-2018 δεν έλαβαν χρηματοδότηση και δεν παρείχαν οποιαδήποτε αμοιβή στους συνεργάτες τους!
Επίσης, λογικά, για να γίνει η εγγραφή τους, υποβλήθηκε και υπεύθυνη δήλωση της εργοδοσίας τους για τη συγκεκριμένη αμοιβή. Τι συνέβη εδώ; Προφανώς υπέβαλε ψευδή δήλωση η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κέντρο Καταπολέμησης της Παραπληροφόρησης (διαχειρίζεται τα ellinikahoaxes), που εκπροσωπεί ο ιδρυτής-διαχειριστής της Θεόδωρος Δανιηλίδης (κατά δήλωσή του, πρώην ναρκαλιευτής του Ελληνικού Στρατού)!
Σημειώνεται πάντως ότι, κατά δήλωσή τους, το 2019 έλαβαν 11.000 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το -πολύ μεγάλο ποσό- των 302.400 ευρώ από το Facebook, λόγω της συνεργασίας της ιστοσελίδας με το κοινωνικό δίκτυο.
Βεβαίως, όπως ισχύει σε όλες τις δημοσιογραφικές ενώσεις, «οποιοδήποτε μέλος αναλάβει τακτική έμμισθη υπηρεσία στο Δημόσιο ή σε Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή σε Δημόσια Επιχείρηση Κοινής Ωφέλειας (κ.λπ.) διαγράφεται από την Ένωση».
Εδώ μιλάμε για περίπτωση κατά την οποία ΕΓΓΡΑΦΗΚΕ στην Ένωση εν ενεργεία στρατιωτικός ως Επισμηνίας του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας!
Όπως προκύπτει, λοιπόν, ο Αθανάσιος Σιτίστας, όταν εγγράφηκε στην Ένωση το 2017, δεν είχε κύριο επάγγελμα τη δημοσιογραφία, δεν είχε προϋπηρεσία 3 ετών και βεβαίως δεν αμειβόταν καθόλου, κατά δήλωσή του.
Προφανώς η πρώτη υποψία που έρχεται στο μυαλό είναι ότι το εν λόγω στέλεχος της ιστοσελίδας ellinikahoaxes εξαπάτησε -και εξακολουθεί να εξαπατά- την Ένωση με ψευδείς βεβαιώσεις του ίδιου και της εταιρείας που διαχειρίζεται την ιστοσελίδα! Αυτό ή... μάλλον δεν ίσχυσε για τον ίδιο το καταστατικό της Ένωσης!
Με αυτόν τον τρόπο, λοιπόν, ο κύριος Σιτίστας απέκτησε και την ιδιότητα του δημοσιογράφου, ικανού να κρίνει και να… λογοκρίνει, μεταξύ άλλων, και τη δουλειά των «συναδέλφων» του, και μάλιστα με την επίσημη πιστοποίηση -που, όπως μαθαίνουμε, συνοδεύεται και από αδρά αμοιβή- από τον διαδικτυακό κολοσσό, το Facebook…
Το ίδιο ισχύει και για τον Ανδρόνικο Κουτρουμπέλη, ο οποίος άρχισε να αρθρογραφεί στην ιστοσελίδα από τον Δεκέμβριο του 2017, κατά δήλωσή του, έγινε μέλος στην Ένωση μόλις έναν μήνα αργότερα (1/1/2018), χωρίς φυσικά την απαιτούμενη προϋπηρεσία και χωρίς φυσικά να λαμβάνει την ανάλογη κατώτατη αμοιβή που προβλέπεται από το καταστατικό της Ένωσης.
Ερώτημα προς την Ένωση Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου Μακεδονίας-Θράκης σχετικά με τα παραπάνω γεγονότα και έλαβε την εξής απάντηση:
«Αξιότιμοι κύριοι
το θέμα που έχει προκύψει λόγω της σοβαρότητας του θέματος θα εξεταστεί
από το διοικητικό συμβούλιο.
(έχουμε γνώση ότι υπάρχει δικαστική διαμάχη)
Με τιμή
Παπαδόπουλος Θεοφάνης
πρόεδρος»
Δύο στα δύο, λοιπόν, στην… επιτυχή εξαπάτηση της Ένωσης Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου Μακεδονίας-Θράκης, τουλάχιστον όπως προκύπτει από τα στοιχεία και τις υπεύθυνες δηλώσεις των ίδιων των...  «δημοσιογράφων».
Από τους ανθρώπους, θυμίζουμε, που αποτελούν τον «τροχονόμο» της εγκυρότητας της διαδικτυακής δημοσιογραφίας και που υποτίθεται ότι οφείλουν να υπηρετούν το καθήκον της Αλήθειας...
Αντιδράσεις κατά της... αντιδεοντολογικής στάσης του αρχισυντάκτη των Ellinikon Hoaxes
Όσον αφορά, δε, στην αξιοπιστία αλλά και στη βασική αρχή της δημοσιογραφίας που θα έπρεπε, όπως υποθέτει ο κάθε καλόπιστος, να τηρεί μια ιστοσελίδα επιφορτισμένη μάλιστα από το Facebook να ελέγχει την «αλήθεια» και την «αντικειμενικότητα», χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ενός πρώην επιστημονικού συνεργάτη της ιστοσελίδας, ο οποίος αποχώρησε δηλώνοντας δημόσια ότι ο αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας (και ίσως ο μόνος δημοσιογράφος που απασχολείται σε αυτή), Δημήτρης Αλικάκος, τηρεί ακραία μεροληπτική στάση υπέρ ενός κόμματος.
Συγκεκριμένα, στις 20 Ιουλίου 2019, με μια ανάρτηση-καταγγελία αποχώρησε από τα ellinika hoaxes ο συγγραφέας και μεταφραστής Νίκος Σαραντάκος, οποίος ήταν επιστημονικός σύμβουλος της σελίδας. Ο Νίκος Σαραντάκος καταγγέλλει τον αρχισυντάκτη Δημήτρη Αλικάκο για αντιδεοντολογική συμπεριφορά.
Σε ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Facebook ο κ. Σαραντάκος εξηγεί τους λόγους που ζήτησε να αφαιρεθεί το όνομά του από την κατηγορία των επιστημονικών συμβούλων και υπογραμμίζει ότι: «Πιστεύω ότι οι έντονα κομματικές θέσεις του κ. Αλικάκου τον καθιστούν εντελώς ακατάλληλο για το λειτούργημα που θέλει να αναλάβει και θα φροντίσω, με τις μικρές μου δυνάμεις, να σταματήσει αυτή η αντιδεοντολογική κατάσταση».
Ο κ. Σαραντάκος αναφέρεται σε αναρτήσεις του Δημήτρη Αλικάκου, σύμφωνα με τις οποίες χαρακτηρίζει «λύτρωση» την αλλαγή κυβέρνησης ή την άλλη όπου μιλάει για επίπεδο «σουρωμένου κομπλεξικού κομματόσκυλου» για βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως επισημαίνει ο Νίκος Σαραντάκος, ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει πολιτικές απόψεις, όμως: «κάποιος που είναι αρχισυντάκτης σε οργανισμό πιστοποίησης της ακρίβειας των ειδήσεων πρέπει, κατά την ταπεινή μου γνώμη, να απέχει από τον σχολιασμό της τρέχουσας πολιτικής ή σε κάθε περίπτωση να μην εκδηλώνεται με τόση ένταση».
Ο Δημήτρης Αλικάκος απάντησε, μεταξύ άλλων, σχετικά:
Η επιστολή του κ. Σαραντάκου ήταν βαθύτατα προσβλητική, τόσο προς εμένα, όσο και προς την ομάδα των ΕΗ. Και εξηγούμαι:
Όταν ζητήσαμε τη συνεργασία του κ. Σαραντάκου, δεν ρωτήσαμε τις πολιτικές του απόψεις. Τα ΕΗ δεν ασχολούνται με τις προσωπικές πολιτικές πεποιθήσεις των συντελεστών ή συνεργατών τους και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που προτείναμε και σε εκείνον να συνεργάζεται μαζί μας παραβλέποντας τα όσα ιδιαιτέρως αιχμηρά έχει κατά καιρούς γράψει εναντίον κομμάτων και πολιτικών προσώπων, ακόμα και κατά της ευρωπαϊκής ένωσης, η οποία είναι ο εργοδότης του. Μάλιστα δεν μας ενόχλησε ούτε όταν αναφερόμενος στον Στάλιν έγραψε: "κάθε τίμιος άνθρωπος αισθάνεται τον πειρασμό να συμπεράνει πως δεν θα ήταν και τόσο κακός ο σύντροφος με το μουστάκι"».
Τα ΕΗ ζητούν, τόσο από τους ερευνητές όσο και από τους εξωτερικούς συνεργάτες, μόνο την επιστημονική γνώση τους στον τομέα που υπηρετούν. Γνώση που μπορούν να τεκμηριώσουν με τρόπο απόλυτο και σαφή.
Το επιχείρημα «μα εγώ είμαι συνεργάτης κι εσύ αρχισυντάκτης» είναι επίσης προσβλητικό καθώς εκ των προτέρων θεωρεί τον άμεσο συνεργάτη ανίκανο να κάνει Fact-checking. Mα αν είναι ανίκανος, πώς τα έχει καταφέρει τόσα χρόνια;
Στη δημοσιογραφία, ένα από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνει κανείς είναι η διαφορά των λέξεων άποψη και γεγονός (είδηση).
Άποψη είναι πιστεύεις ό,τι θέλεις για την πολιτική διαδρομή του Πολάκη και να την εκφράζεις ελεύθερα, και γεγονός (έλεγχος γεγονότων επί του προκειμένου) είναι να αποκαλύπτεις τα fake news και την παραπληροφόρηση με θύμα τον ίδιο. Και το έκανα.
Άποψη είναι να πιστεύεις ό,τι θέλεις για τον Τσίπρα, αλλά να έχεις καταρρίψει μια ντουζίνα fake news για τον ίδιο.
Δεν διεκδικούμε το αλάθητο σε κρίσεις και απόψεις που έχουμε εκφράσει κατά καιρούς στους προσωπικούς μας ψηφιακούς χώρους. Όμως στα ΕΗ δεν κρινόμαστε γι’ αυτές, αλλά για την αξιοπιστία στον έλεγχο των γεγονότων. Και μάλιστα κρινόμαστε από τους καθ’ ύλην ειδικούς και αρμόδιους (βλ. IFCN, οι οποίοι και μας πιστοποίησαν).
Αισθάνομαι περήφανος, τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, για το γεγονός ότι δεν έχουμε δεχθεί την παραμικρή παρατήρηση, τόσο από το FB όσο και από το IFCN, για το παραγόμενο έργο στα ΕΗ.
Αυτό είναι για μας το ζητούμενο και το πρωταρχικό.
Η απαίτηση του οποιοδήποτε να μην εκφράζουμε τις απόψεις μας ελεύθερα αντίκειται σε κάθε έννοια ελευθερίας του λόγου και ελεύθερης διακίνησης των ιδεών.
Κατά συνέπεια, η απαίτηση του κ. Σαραντάκου προς τα ΕΗ «Αν αποδοκιμάσετε τον Αλικάκο και βγάλετε ανακοίνωση συγγνώμης, μετά θα κάνω ό,τι νομίζω πως πρέπει» κρίνεται ως απαράδεκτη. Αναγκαία η απομάκρυνσή του, με απόφαση του ιδρυτή των ΕΗ και δική μου, ήταν μονόδρομος. Του την ανακοίνωσα γραπτώς ο ίδιος.
Του εύχομαι για άλλη μια φορά καλή συνέχεια και υγεία!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να αποσυρθεί άμεσα η Αναλογιστική Μελέτη για το ασφαλιστικό ν/σ Βρούτση!!
20/2/2020
Στηρίζεται σε πρωτοφανείς και απαράδεκτες παραδοχές!
●Στηρίζεται στη γενική παραδοχή ότι ο ελληνικός πληθυσμός θα μειωθεί κατά 2.300.000 έως το 2070 (σελ. 30)
●Στηρίζεται στην παραδοχή ότι οι ασφαλισμένοι θα μειωθούν κατά 530.000 μέχρι το 2070 (σελ. 36)
●Παραλείπει να κάνει προβολή της εξέλιξης των μισθών και του ύψους των εισφορών εξ εργασίας από τις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στοιχείο καθοριστικό για την ανταποδοτική σύνταξη Υπολογίζει ότι ο δείκτης ανεργίας το 2070 θα κατέλθει στο 7,9%!! (σελ. 32)
●Θεωρεί δεδομένες και ισχύουσες τις περικοπές Κουτρουμάνη (ν. 4051/2012) και Βρούτση (ν. 4093/2012) σε κύριες και επικουρικές συντάξεις και την κατάργηση Δώρων (σελ. 8 και σελ. 24)
●Παραγνωρίζει, όπως και στο άρθρο 25 του ν/σ, τις υπ’αριθ. 2287-2288/2015 ΟλΣτΕ και 1277/2017 ΕλΣυν αποφάσεις, που έκριναν τις περικοπές του 2012 ως αντισυνταγματικές!
●Παρεμβαίνει, όπως και το άρθρο 25 του ν/σ, σε ήδη εκκρεμούσα δίκη για τα αναδρομικά από τις περικοπές στις συντάξεις το 2012, που συζητήθηκε στις 10-1-2020 ενώπιον του ΣτΕ και για την οποία αναμένεται απόφαση!
ΙΙ. Η Αναλογιστική Μελέτη που συνοδεύει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο αποτυπώνει διάφορα συμπεράσματα που νομοτεχνικώς εκφράζονται με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και βασίζεται σε διάφορες παραδοχές, μεταξύ των οποίων και οι εξής λανθασμένες:
1ον)Στηρίζεται στην παραδοχή ότι ο ελληνικός πληθυσμός θα μειωθεί κατά 2.300.000 έως το 2070!!
Πιο συγκεκριμένα, στη σελ. 30 στην παράγραφο «i)Δημογραφικές παραδοχές» αναφέρεται ότι «Σύμφωνα με τις προβλέψεις της EUROSTAT ο πληθυσμός της Ελλάδας από 10,729 εκατομμύρια το 2018 μειώνεται σε 8,453 εκατομμύρια το 2070.».
Η «βεβαιότητα» της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής και κατ’ακολουθίαν του ν/σ θεωρεί ως δεδομένη τη φθίνουσα πορεία τού πληθυσμού των Ελλήνων, τη ΜΗ λήψη αποτελεσματικών μέτρων για την ανακοπή τής επερχόμενης αυτής εθνικής καταστροφής και τη γήρανση του πληθυσμού. Οι παράγοντες αυτοί αποτελούν τον προάγγελο της συρρίκνωσης της χώρας μας, η οποία με την πολιτική των Μνημονίων (που, όπως φαίνεται, θα εφαρμόζεται για πολλά ακόμη χρόνια) μεταβάλλεται με γοργούς ρυθμούς σε δευτερεύουσα-συμπληρωματική οικονομία και κοινωνία εν σχέσει με τις κεντροευρωπαϊκές, ανεξαρτήτως αν παρουσιάζει ή όχι θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Η ομολογούμενη αυτή «παραίτηση» από ένα πλήρες και κατεπείγον σχέδιο ανάκαμψης τής φθίνουσας πορείας τού ελληνικού πληθυσμού, αποτελεί μνημείο μοιρολατρίας και παραίτησης έναντι μείζονος εθνικού στόχου.
2ον)Στηρίζεται στην παραδοχή ότι οι ασφαλισμένοι θα μειωθούν κατά 530.000 μέχρι το 2070!!
Πιο συγκεκριμένα, στον πίνακα της σελ. 36, αποτυπώνονται 4.832.875 ασφαλισμένοι για το 2020 και για το έτος 2070 προβλέπονται, εντελώς αυθαίρετα, 4.299.047 ασφαλισμένοι!!
Και αυτή η παραδοχή, ως συνακόλουθη της πρώτης, υπονομεύει κάθε μελλοντική προσπάθεια γενίκευσης των Εργασιακών Σχέσεων σε έναν μεγαλύτερο ελληνικό πληθυσμό και υπονομεύει μοιρολατρικά την προοπτική μιας αυτοδύναμης εθνικής ανάπτυξης.
3ον)Παραλείπει να κάνει προβολή της εξέλιξης των μισθών και του ύψους των εισφορών εξ εργασίας από τις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στοιχείο καθοριστικό για την ανταποδοτική σύνταξη! Υπολογίζει ότι ο δείκτης ανεργίας το 2070 θα κατέλθει στο 7,9%!!
Πιο συγκεκριμένα, στον πίνακα της σελίδας 32 αναγράφεται ότι ο δείκτης ανεργίας στις ηλικίες 15-64 ετών θα είναι 7,9% το 2070 από 19,3% το 2018 και από 16,8% το 2020! Δεν διευκρινίζει όμως ποιους θεωρεί «ανέργους», τι θέση θα κατέχουν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης και ποιο θα είναι το ποσοστό της πλήρους απασχόλησης. Προφανώς υπολογίζει το ποσοστό τους με τη μέθοδο της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας που θεωρεί εργαζόμενο όποιον εργάζεται έστω και λίγες ώρες την εβδομάδα ή τον μήνα!!
Και επειδή αυξάνονται ραγδαία και στη χώρα μας όλες οι μορφές τής εργασιακής επισφάλειας (μεταξύ των οποίων πρώτη και καλύτερη η περιστασιακή και μερική απασχόληση) είναι προφανές ότι, ακόμη και αν εξαλειφθεί η εργασιακή ατυπία (που με τα Μνημόνια όμως διογκώνεται), όλο και λιγότερες εισφορές θα εισρέουν στο σύστημα. Επομένως το τερατούργημα του ΕΦΚΑ (και τώρα του e-ΕΦΚΑ), καθαρά «Φριντμαν-ικής» επίνευσης, θα έχει πολύ λιγότερες εισπράξεις, συνθήκη που η αναλογιστική μελέτη αγνοεί και προσπερνά ως ΜΗ υπάρχουσα!!
4ον)Θεωρεί ως δεδομένες τις περικοπές των συντάξεων που έγιναν με τους ασφαλιστικούς νόμους Κουτρουμάνη και Βρούτση (ν. 4051 και 4093/2012) επί τη βάσει του β’ Μνημονίου (ν. 4046/2012)!!
Πιο συγκεκριμένα στη σελίδα 8 της μελέτης, στην παράγραφο με τίτλο «iv)Αναπροσαρμογή συντάξεων-προστασία καταβαλλόμενων συντάξεων» αναφέρεται ότι: «Με τους νόμους 4024/2011, 4051/2012 και 4093/2012 έγινε προσπάθεια συγκράτησης της συνταξιοδοτικής δαπάνης, αλλά παρόλες τις παρεμβάσεις, η συνταξιοδοτική δαπάνη ως ποσοστό του ΑΕΠ αυξανόταν εξαιτίας των μαζικών συνταξιοδοτήσεων λόγω των συνεχιζόμενων μεταρρυθμίσεων των προηγουμένων ετών και του υψηλού ποσοστού ανεργίας, αλλά και λόγω της σημαντικής μείωσης του ΑΕΠ» και στη σελίδα 24 ότι: «Για τον υπολογισμό του ανταποδοτικού μέρους των καταβαλλόμενων, έως την έναρξη ισχύος του παρόντος, συντάξεων, για τον προσδιορισμό των συντάξιμων αποδοχών λαμβάνεται υπόψη ο συντάξιμος μισθός επί του οποίου κανονίστηκε η ήδη χορηγηθείσα σύνταξη. Μέχρι την 31.12.2018, οι συντάξεις της προηγούμενης παραγράφου συνεχίζουν να καταβάλλονται στο ύψος που είχαν διαμορφωθεί κατά την 31.12.2014, σύμφωνα με τις τότε ισχύουσες διατάξεις.».
5ον-6ον)Παραγνωρίζει, όπως και στο άρθρο 25 του ν/σ, τις υπ’αριθ. 2287-2288/2015 αποφάσεις ΟλΣτΕ και 1277/2017 ΕλΣυν αποφάσεις που έκριναν τις περικοπές του 2012 ως αντισυνταγματικές!
Παρεμβαίνει, όπως και το άρθρο 25 του ν/σ, σε ήδη εκκρεμούσα δίκη για τα αναδρομικά του 2012 από τις περικοπές στις συντάξεις το 2012, που συζητήθηκε στις 10-1-2020 ενώπιον του ΣτΕ και για την οποία αναμένεται απόφαση!
Έτσι, χωρίς να τηρεί καμία επιφύλαξη, όχι μόνο θεωρεί ως ανύπαρκτες τις υπ’αριθ. 2287-2288/2015 αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ που έκριναν τις περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις καθώς και την κατάργηση των Δώρων που έγιναν με τους ν. 4051 και 4093/2012 αντισυνταγματικές, αλλά παρεμβαίνει εμμέσως στην εκκρεμούσα νέα δίκη επί του ιδίου ζητήματος, που κατά παράδοξο τρόπο διανοίχθηκε με την αιτιολογία τής «πιλοτικής δίκης» ενώπιον του ΣτΕ στις 10-1-2020 και επί της οποίας αναμένεται απόφαση.
Όλα τα ανωτέρω, αλλά και πλήθος άλλων άστοχων παραδοχών στην αναλογιστικής αυτή μελέτης που συνοδεύει το συζητούμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, καθιστούν τη νέα ασφαλιστική «μεταρρύθμιση» (που στα πιστά ελληνικά θα πρέπει να ονομαστεί «αντι-μεταρρύθμιση») αίολη, ηττοπαθή και αβέβαιη!!
Πολύ περισσότερο που δεν λαμβάνει υπόψη ότι ο χρόνος που θα διανυθεί μέχρι το 2070 θα φέρει ασφαλώς πολλές μεταβολές γιατί κάποτε (ελπίζουμε πολύ σύντομα) η ελληνική κοινωνία θα αφυπνιστεί, θα αναστρέψει τη δυσμενή πορεία ορισμένων στατιστικών δεδομένων και θα αξιώσει την σαφή και πραγματική απεικόνιση των διαφόρων επιμέρους μεγεθών και μετρήσεων ώστε κάθε νέα ρύθμιση να βασίζεται επί των πραγματικών δεδομένων και όχι επί διαφόρων νεοφιλελεύθερων υποθέσεων και δογματικών παραδοχών.
Για την ΕΝΥΠΕΚΚ
Η Εκτελεστική Επιτροπή
Πρόεδρος Αλέξης Μητρόπουλος




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι συνελήφθη στην Ισπανία Ρωσίδα αξιωματούχος έπειτα από αίτημα των ΗΠΑ
 Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020, 18:47
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ρωσίδα αξιωματούχος Ολέσια Κρασίλοβ συνελήφθη από την ισπανική αστυνομία κατά την διάρκεια επαγγελματικής επίσκεψης στις 14 Φεβρουαρίου, καθώς τη σύλληψη της φαίνεται να ζήτησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Η Ολέσια Κρασίλοβα, η οποία αυτή τη στιγμή κρατείται σε σωφρονιστικό ίδρυμα της Τενερίφης, είναι συνεργάτης της κρατικής εταιρείας «Εθνικό Κέντρο καραντίνας των φυτών» η οποίο υπάγεται στο εποπτική αρχή της αγροτικής οικονομίας «Roselsxoznadzor» και αφίχθη στην Ισπανία ως μέλος της επίσημης αντιπροσωπείας αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
«Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες -αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών- η σύλληψη της Ο. Κρασίλοβα ενδέχεται να σχετίζεται με κάποιο αίτημα της αμερικανικής πλευράς», όπως και ότι «αν αυτό συμβαίνει, τότε είναι προφανές ότι έχουμε ένα νέο περιστατικό συνέχισης εκ μέρους των αμερικανικών Αρχών της απαράδεκτης πρακτικής του «κυνηγιού» Ρώσων πολιτών σε όλο τον κόσμο».




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χαφτάρ: Αν θέλετε κατάπαυση του πυρός, να φύγουν πρώτα οι Τούρκοι
 Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020, 10:00
Ως έκτακτη είδηση μεταδόθηκε από τα τουρκικά ΜΜΕ η πληροφορία ότι ο στρατάρχης Χαφτάρ ανακοίνωσε πως δέχεται να εφαρμόσει την κατάπαυση του πυρός που αποφασίστηκε στη Σύνοδο του Βερολίνου με την προϋπόθεση ότι θα γίνει σεβαστός ένας σημαντικός όρος του.
Θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη Λιβύη οι Τούρκοι στρατιωτικοί σύμβουλοι και αξιωματικοί, οι Τούρκοι μισθοφόροι, οι τζιχαντιστές Σύροι μισθοφόροι που μεταφέρθηκαν από τους Τούρκους στη Λιβύη και να διακοπεί πάραυτα η χρηματοδότηση της κυβέρνησης του Φαγέζ Αλ Σάρατζ, καθώς και η αποστολή στρατιωτικών εφοδίων και οπλικών συστημάτων. Αν αυτός ο όρος γίνει αποδεκτός, τότε οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαφτάρ θα σεβαστούν την κατάπαυση του πυρός.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επικοινωνία Ερντογάν-Πούτιν - Σε σεβασμό της κυριαρχιας της Συριακης Δημοκρατιας καλεί ο Ρωσος πρόεδρος
 Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020, 19:30
Ο Τούρκος ισλαμοφασιστας σουλτανος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος προεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συζήτησαν τηλεφωνικά την Παρασκευή το απόγευμα για τις εξελίξεις στο Ιντλίμπ της Συρίας.
Στο τηλεφώνημα, οι δύο ηγέτες επανέλαβαν την πρόθεσή τους για πλήρη εφαρμογή όλων των συμφωνηθέντων σχετικά με τα μέτρα για την εξομάλυνση των εντάσεων στην περιοχή.
Σύμφωνα με δήλωση της τουρκικής προεδρίας, ο Ερντογάν είπε στον Πούτιν ότι είναι επιτακτική ανάγκη να περιοριστούν οι ενέργειες της Συριακης Δημοκρατιας  στο Ιντλίμπ, και να σταματήσει η επακόλουθη αυτών ισλαμοφασιστική κρίση. Ακόμα, ο Τούρκος σουλτανος τόνισε πως η συμφωνία του Σότσι πρέπει να εφαρμοστεί πλήρως όπως την ερμηνευει η σουλτανικη ισλαμοφασιστικη Τουρκια.
Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, συζητήθηκαν επίσης οι εξελίξεις στη Λιβύη.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν από την πλευρά του, κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνομιλίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου, εξέφρασε τη σοβαρή του ανησυχία για τις ενέργειες των εξτρεμιστών στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ.
«Στο επίκεντρο της προσοχής τους βρέθηκε για μια ακόμη φορά η κατάσταση που διαμορφώθηκε στη ζώνη αποκλιμάκωσης στην επαρχία Ιντλίμπ. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε την σοβαρή του ανησυχία για τις συνεχιζόμενες επιθετικές ενέργειες των εξτρεμιστικών ομάδων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.
Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «δόθηκε έμφαση στην αναγκαιότητα του άνευ όρων σεβασμού της κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας».
Οι δύο ηγετες συμφώνησαν επίσης να καταστήσουν πιο ενεργές τις διαβουλεύσεις μεταξύ υπουργείων για την κατάσταση στο Ιντλίμπ και ιδιαίτερα μεταξύ των υπουργείων Άμυνας.
Οι δύο ηγετες, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου, υπογράμμισαν τη σημασία της συνεπούς εφαρμογής των αποφάσεων της διεθνούς Διάσκεψης του Βερολίνου για τη Λιβύη.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μοράλες: Η απόφαση του Aνωτάτου Εκλογοδικείου είναι πλήγμα για τη δημοκρατία
 Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020, 04:23
Ο σοσιαλιστής πρώην πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες χαρακτήρισε «πλήγμα για τη δημοκρατία» στη χώρα του την απόφαση της εκλογικής επιτροπής να ακυρώσει την υποψηφιότητά του για μια έδρα στη Γερουσία στις εκλογές της 3ης Μαΐου.
«Η απόφαση του Aνωτάτου Εκλογοδικείου είναι πλήγμα για τη δημοκρατία», ανέφερε ο Μοράλες μέσω Twitter. «Τα μέλη [της εκλογικής επιτροπής] γνωρίζουν ότι εκπληρώνω όλες τις προϋποθέσεις ώστε να είμαι υποψήφιος».
Σκοπός της απόφασης της εκλογικής επιτροπής, έκρινε ακόμη ο Έβο Μοράλες, είναι να υποστεί πλήγμα το κόμμα του, το Κίνημα προς τον Σοσιαλισμό (MAS).



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βολιβία: Η χουντικη εκλογική επιτροπή ακύρωσε την υποψηφιότητα του πρώην προέδρου Μοράλες
 Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020, 03:25
Η χουντικη εκλογική επιτροπή της Βολιβίας, το ανώτατο εκλογοδικείο (Tribunal Supremo Electoral, TSE) ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να ακυρώσει την υποψηφιότητα του σοσιαλιστή πρώην προέδρου Έβο Μοράλες για μια έδρα στη Γερουσία στις εκλογές της 3ης Μαΐου.
Ανακοίνωση του TSE αναφέρει ότι ο Μοράλες, εξόριστος στην Αργεντινή, δεν εκπληρώνει μια από τις προϋποθέσεις για να θεωρείται έγκυρη η υποψηφιότητά του, συγκεκριμένα να είναι «μόνιμος κάτοικος» της λατινοαμερικάνικης χώρας.
Ο πρώην πρόεδρος ήταν υποψήφιος του κόμματός του, του Κινήματος προς τον Σοσιαλισμό (MAS), για μια έδρα στην άνω Βουλή.
Ο Μοράλες, ο πρώτος αυτόχθονας που εξελέγη πρόεδρος της χώρας. εγκατέλειψε τη Βολιβία για το Μεξικό μετά την παραίτησή του τον Νοέμβριο, έπειτα από εβδομάδες  ταραχων των ναζιστων που χρηματοδοτουν οι ΗΠΑ  και βίαιων επεισοδίων και υπό το προξικοπημα των ενόπλων δυνάμεωνπου καθοδηγουνται από τις ΗΠΑ, έπειτα από τις προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου στις οποίες ανακηρύχθηκε νικητής με 37% από τον πρώτο γύρο. Κατόπιν κατέφυγε στην Αργεντινή, που του προσέφερε πολιτικό άσυλο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Αρειος Παγος φαινεται να βαζει φρενο στην προσπαθεια ΝΔ-ΚΙΝΑΛ-ΚΚΕ-ΕΛΛ.ΛΥ να αποκαλυφθουν οι προστατευομενοι μαρτυρες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΛΛΙΑ
Απήργησαν και χτες για το Ασφαλιστικό
ΠΑΡΙΣΙ.--
Νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση έγινε χτες στη Γαλλία, με αίτημα την απόσυρση της νέας αντιασφαλιστικής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση Μακρόν - Φιλίπ, με μπούσουλα τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου και οδηγό τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις που συνδιαμορφώνονται στις Βρυξέλλες.
Η συμμετοχή στις απεργιακές πορείες ήταν μαζική σε πολλές μεγάλες πόλεις, για παράδειγμα στη Μασσαλία το Εργατικό Κέντρο (CGT UD 13) εκτιμά ότι πήραν μέρος 40.000 άτομα.
Τη μάχη για την επιτυχία της κινητοποίησης έδωσαν δυναμικά οι οργανώσεις - μέλη της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), όπως το CGT UD 13, αλλά και η FNIC (Ομοσπονδία Εργαζομένων στη Χημική Βιομηχανία) που στο κάλεσμά της επέκρινε τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που στηρίζουν τη μεταρρύθμιση και με τη στάση τους σιγοντάρουν την επίθεση της κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας. Σε άλλους κλάδους η νέα απεργιακή μάχη δόθηκε με στόχο και τη στήριξη σε όσους έχουν ασκηθεί διώξεις (όπως συμβαίνει με συνδικαλιστές από τις αστικές συγκοινωνίες στο Παρίσι) που οργανώνει η εργοδοσία κατά πρωτοπόρων εργαζομένων που πρωτοστάτησαν στους πολυήμερους αγώνες για την Κοινωνική Ασφάλιση, από τις αρχές Δεκέμβρη.
Στις αρχές της βδομάδας, οι νέες ανατροπές άρχισαν να συζητιούνται στη Βουλή, με τους εκπροσώπους όλων των αστικών κομμάτων να συμφωνούν στην ανάγκη «εξορθολογισμού των δαπανών» για την Ασφάλιση αλλά και «στήριξης της ανταγωνιστικότητας», εκφράζοντας κατά τ' άλλα (επιμέρους επί της ουσίας) διαφωνίες στις κυβερνητικές προτάσεις, και στο πλαίσιο της αντιπολιτευτικής τους τακτικής. Αποκαλυπτική άλλωστε είναι η στήριξη που συναντά και η «Συνδιάσκεψη για τη Χρηματοδότηση» της Κοινωνικής Ασφάλισης, που ξεκίνησε την Τρίτη, μετά από πρόσκληση της κυβέρνησης και με τη συμμετοχή εργοδοτικών οργανώσεων (πρώτη και καλύτερη η ένωση των μεγαλοβιομηχάνων MEDEF), αλλά και διοικήσεων συνδικαλιστικών οργανώσεων όπως η CFDT (πλειοψηφούν δυνάμεις προερχόμενες από τη σοσιαλδημοκρατία και το Σοσιαλιστικό Κόμμα), που από την πρώτη στιγμή χαρακτήρισε το παζάρι με την εργοδοσία για νέες ανατροπές «βήμα προς θετική κατεύθυνση». Στη «Συνδιάσκεψη» συμμετέχει και η CGT (πλειοψηφούν δυνάμεις από το ξεπουλημένο Γαλλικό ΚΚ) με το επιχείρημα ότι έτσι θα ακουστεί «μια άλλη φωνή».




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΥΡΙΑ
Νέες συγκρούσεις στο Ιντλίμπ
Ο τουρκικός στρατός καλύπτει τις επιθέσεις τζιχαντιστών και η ρωσική Αεροπορία τον συριακό στρατό
ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΑΓΚΥΡΑ - ΜΟΣΧΑ.--
Αυξάνονται οι «τριβές» ανάμεσα σε Μόσχα και Αγκυρα, με επίκεντρο τις κλιμακούμενες συγκρούσεις στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, οι οποίες χτες προκάλεσαν το θάνατο άλλων δύο Τούρκων στρατιωτών και τον τραυματισμό άλλων πέντε.
Οι επιχειρήσεις σε βάρος των τουρκικών δυνάμεων στο Ιντλίμπ (που από την αρχή του μήνα έχουν προκαλέσει συνολικά το θάνατο 15 Τούρκων στρατιωτών) έγιναν λίγη ώρα αφότου δυνάμεις φιλότουρκων αντικαθεστωτικών, με κάλυψη του τουρκικού στρατού, επιχείρησαν επίθεση στο χωριό Ναϊνάμπ της περιοχής, το οποίο είχε ανακαταλάβει πλήρως ο συριακός στρατός στις 3 Φλεβάρη. Η επίθεση των φιλότουρκων αντικαθεστωτικών έκανε διοικητή του συριακού στρατού να ενημερώσει σχετικώς το ρωσικό στρατιωτικό κέντρο επιχειρήσεων. Ακολούθησαν αεροπορικές επιδρομές από ρωσικά «Su-24», που έδωσαν τη δυνατότητα στον συριακό στρατό να απωθήσει πλήρως τις δυνάμεις των φιλότουρκων αντικαθεστωτικών. Δεν αποσαφηνίστηκε άμεσα αν οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν από τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές. Είναι πάντως ενδιαφέρον το γεγονός ότι Ρώσοι στρατιωτικοί έσπευσαν να καταγγείλουν, απερίφραστα, την κάλυψη που παρέχει ο τουρκικός στρατός σε αντικαθεστωτικούς ενόπλους. Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας κάλεσε τις τουρκικές δυνάμεις στο Ιντλίμπ να σταματήσουν «αμέσως την υποστήριξη σε τρομοκρατικές ομάδες». Καταδικάζοντας τις αεροπορικές επιδρομές τουρκικών δυνάμεων από τις οποίες τραυματίστηκαν 4 Σύροι στρατιώτες (αντί για 50, όπως είχε ισχυριστεί νωρίτερα το τουρκικό υπουργείο Αμυνας), το ρωσικό υπουργείο Αμυνας κάλεσε την τουρκική πλευρά να μην καλύπτει τις επιθέσεις τρομοκρατικών ομάδων, ούτε να τους εφοδιάζει με όπλα.
Πριν από τις εξελίξεις στα πεδία συγκρούσεων στο Ιντλίμπ, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό NTV, εκτίμησε πως υπάρχει κάποια «πρόοδος», αν και όχι στο επιθυμητό επίπεδο, στις μέχρι τώρα διαβουλεύσεις Ρώσων και Τούρκων αξιωματούχων για το Ιντλίμπ. Δεν απέκλεισε συνάντηση των ηγετών Ρωσίας - Τουρκίας εφόσον χρειαστεί, ενώ αναφέρθηκε και στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της λεγόμενης διαδικασίας της Αστάνα, για την πολιτική διαδικασία στη Συρία, που σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί το Μάρτη στην Τεχεράνη με τη συμμετοχή των ηγετών Ρωσίας, Τουρκίας και Ιράν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΩΣΙΑ
«Ανησυχία» για τις πρόσφατες μάχες στο Ντονμπάς
ΜΟΣΧΑ - ΚΙΕΒΟ.--
«Ανησυχία» για την κλιμάκωση των στρατιωτικών συγκρούσεων στη γραμμή επαφής στο Ντονμπας αυτονομη πλεον περιοχη στην ανατολική ουκρανία εξέφρασε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, μετά τις μάχες που σημειώθηκαν την Τρίτη μεταξύ των «ουκρανικών» Ναζιστικων  Ενόπλων Δυνάμεων και των πολιτοφυλακών του Ντονμπάς με έναν νεκρό ναζιστη ουκρανό στρατιώτη και τραυματίες.
Οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται για την παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός, ωστόσο σε κάθε περίπτωση το περιστατικό συνέβη περίπου δύο μήνες μετά την απόφαση της Συνόδου Κορυφής του «σχήματος της Νορμανδίας» (Γαλλία, Γερμανία, Ουκρανία, Ρωσία) για «βιώσιμη εκεχειρία» στο Ντονμπάς και εν μέσω διαπραγματεύσεων για περαιτέρω απεμπλοκή των στρατευμάτων στη γραμμή επαφής. Επίσης, σημειώθηκε σε μια περίοδο που η ουκρανική πλευρά επαναφέρει τις «απειλές» να στραφεί σε «άλλες εναλλακτικές» αν δεν υπάρξει πρόοδος στην εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ, ιδιαίτερα στο θέμα του ελέγχου των ρωσο-ουκρανικών συνόρων, στο «ειδικό καθεστώς» και τις τοπικές εκλογές στο Ντονμπάς.
Η Ζαχάροβα επικαλέστηκε «πληροφορίες που έδωσαν οι εκπρόσωποι του Λουγκάνσκ στο Κοινό Κέντρο Ελέγχου και Συντονισμού» σημειώνοντας πως «η κατάσταση κοντά στην περιοχή που είχε σημειωθεί απεμπλοκή στρατευμάτων - στο Ζολότε - έχει κλιμακωθεί δραματικά». Η ίδια πρόσθεσε πως «οι ουκρανικές Ενοπλες Δυνάμεις εξαπέλυσαν εντατικά πυρά και η επίθεση απωθήθηκε από την πολιτοφυλακή του Λουγκάνσκ». Για το ρωσικό ΥΠΕΞ, «είναι ενδεικτικό ότι αυτή η πρόκληση συνέβη πριν από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η οποία ήταν αφιερωμένη στα 5 χρόνια από την υπογραφή των συμφωνιών του Μινσκ».
«Αναμένουμε ότι το συμβάν θα εξεταστεί στην επόμενη συνεδρίαση της Ομάδας Επαφής στο Μινσκ στις 26 Φλεβάρη», κατέληξε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Τουρκία είναι ΝΑΤΟ, είμαστε όλοι ΝΑΤΟ! Κι η Ε.Ε. κυρώσεις στη Συρία με υπογραφή Δένδια!
Η απόλυτη "εθνική ομοψυχία" υπέρ της συμμάχου Τουρκίας...
Μετά τους Αβραμόπουλο, Βενιζέλο, Κοτζιά, Κατρούγκαλο, δεν θα μπορούσε ν' απουσιάζει κι έτσι προστέθηκε κι ο Mr Nikolaos-Georgios DENDIAS στον κατάλογο εγκληματιών πολέμου, προσυπογράφοντας νέες κυρώσεις εναντίον της Συρίας!
Ο Ερντογάν απαίτησε και έλαβε την ομόφωνη υποστήριξη της πολιτικής του -διάβαζε πολιτική των ΗΠΑ κι Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Μεσόγειο και Μέση Ανατολή- κι ο Δένδιας, όπως όλοι οι προκάτοχοί τους στις μνημονιακές κυβερνήσεις των τελευταίων εννέα (9) χρόνων, στην πρώτηγ γραμμή εναντίον της Συρίας και της Ρωσίας.
Οι κυρώσεις-εμπάργκο εναντίον της Συρίας ξεκίνησαν από την "πολιτισμένη" Ευρώπη και τις ΗΠΑ το 2011, με την έναρξη της "αραβικής άνοιξης" και ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ, δηλαδή το λεγόμενο "διεθνές δίκαιο" είναι σήμερα ένας μεγάλος μύθος που πιπιλίζουν πολιτικοί και δημοσιογραφικές πόρνες.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση του 4ου Ράιχ, επισήμως σε όλες αυτές τις εγκληματικές πράξεις της διοχετεύει χωρίς ίχνος ντροπής ψέματα κι όλοι αποσιωπούν, όπως:
«11,7 εκατoμμύρια Σύριοι χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια εντός της Συρίας
5,6 εκατoμμύρια Σύριοι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα
Η ΕΕ ακολουθεί πολυμέτωπη προσέγγιση για την αντιμετώπιση της κρίσης στη Συρία, εστιάζοντας τις προσπάθειές της σε τομείς όπου μπορεί να συμπληρώσει τη δράση των κρατών μελών.
Στόχος του Συμβουλίου είναι να τερματιστεί η σύγκρουση και να μπορέσει ο λαός της Συρίας να ζήσει ειρηνικά στη χώρα του.
Η δέσμευση της ΕΕ να βοηθήσει στην αποκατάσταση της ειρήνης στην περιοχή αποτυπώνεται:
    στη στρατηγική της ΕΕ για τη Συρία (Απρίλιος 2017)
    στην περιφερειακή στρατηγική της ΕΕ για τη Συρία και το Ιράκ καθώς και για την απειλή του ΙΚΙΛ/Ντάες (Μάρτιος 2015)
Η ΕΕ είναι ο μεγαλύτερος χορηγός αποικιοκρατικης “ανθρωπιστικής” βοήθειας στη Συρία και την περιοχή. Από την έναρξη της σύγκρουσης το 2011, η ΕΕ και τα κράτη μέλη της έχουν παράσχει βοήθεια άνω των 17 δισ. €.
Από το 2011 το Συμβούλιο εφαρμόζει κυρώσεις σε βάρος προσώπων που ευθύνονται για τη βίαιη καταστολή του ισλαμοφασιστικου άμαχου πληθυσμού».
Ο Έλληνας πολίτης θα γνωρίσει κάποτε το ποσό που συνείσφερε για να ενισχυθούν τα ανθρωπόμορφα κτήνη, οι τρομοκράτες του "ελεύθερου συριακού στρατού" και τα παρακλάδια της Αλ Κάιντα, μέσω των "Φίλων της Συρίας", για να πέσει το "δικτατορικό καθεστώς Άσαντ";
Μάλιστα βαπτίζουν "ανθρωπιστική βοήθεια" τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας... Πότε η Ευρωπαϊκή Ένωση του 4ου Ράιχ πρόσφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία... έστω μια φιάλη νερού;
«Η κατάσταση στην Ιντλίμπ διαταράσσεται,
στηρίζουμε την σύμμαχο μας Τουρκία
και ζητούμε από τη Μόσχα και τη Δαμασκό
να σταματήσουν τις επιθέσεις εναντίον πολιτών»
Γενς Στόλτενμπεργκ, Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ
Η επίσημη Ελλάδα και σήμερα -όπως επί 9 ολόκληρα χρόνια-, έχει θέσει στη διάθεση της Τουρκίας και των συμμαχιών της κάθε δυνατή βοήθεια.
Ακόμη και το αμυντικό πυραυλικό σύστημα της πατρίδας μας (Patriot) προσφέρθηκε στη Σαουδική Αραβία, όταν αυτό το σκοταδιστικό δικτατορικό μοναρχικό καθεστώς, όχι μόνον δεν κινδυνεύει, αλλά υλοποιεί γενοκτονία στην Υεμένη. Πρόκειται για ενίσχυση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων, συνδρομής κι υποστήριξης της Τουρκίας, αλλά και απειλής εναντίον του Ιράν.
Δήλωση του στρατηγού της 25ης Ταξιαρχίας του Αραβικού στρατού της Συρίας Suheil Al Hassan, επονομαζόμενος "Τίγρης" ή "Κίτρινος Άνεμος", 21 Φλεβάρη 2020
«Σε απάντηση των απειλών του άπιστου οθωμανού Ερντογάν εισβολής στην Ιντλίμπ, ώστε να εμποδιστεί η απελευθέρωσή της από τον Αραβικό Συριακό Στυρατό.
Ο κόσμος και οι χώρες του ΝΑΤΟ ν' ακούν: η Ιντλίμπ είναι η Συρία! ο τουρκικός στρατός είναι εισβολέας, η Jabhat al-Nusra και οι φατρίες δίπλα της έχουν ταξινομηθεί στον κατάλογο τρομοκρατών και η Τουρκία υποστηρίζει αυτές τις ομάδες και αγωνίζεται μαζί τους και τους προμηθεύει με όπλα.
Ως Ένοπλες Δυνάμεις της Συρίας, εμείς έχουμε καθήκον να υπερασπιστούμε τη δική μας γη και να την απελευθερώσουμε από την τρομοκρατία.
Να λοιπόν διότι εγώ, ο στρατηγός Ταξιαρχίας Suheil Al Hassan, Διοικητής της επιχείρησης απελευθέρωσης της Ιντλίμπ, ανακοίνωσα ότι θα είμαι στην πρώτη γραμμή του μετώπου να σας πολεμώ και να σας βομβαρδίζω με αεροπορικές επιχειρήσεις και κατευθυνόμενους πυραύλους.
Εσείς είστε κατακτητές κι εμείς είμαστε ιδιοκτήτες αυτής της γης. Δεν θα σταματήσουμε και για κάθε βολή από την τουρκική πλευρά, θα απαντάμε με μια σειρά πυραύλων. Ο Θεός είναι μάρτυρας αυτών που λέω, μαρτύρων γενναίων ψυχών, είμαστε Τίγρεις στις αρένες των μαχών.
Κι εγώ, όπως εσείς, είμαι απλός στρατιώτης. Στο πεδίο της μάχης, είμαστε όλοι οι ίδιοι: δεν υπάρχουν αξιωματικοί και στρατιώτες. Είμαστε όλοι μαχητές στο ίδιο χαράκωμα. Ηρωικά Αδέλφια, σήμερα δείχνουμε σ' όλο τον κόσμο πως πολεμάμε και θα νικήσουμε με τη βοήθεια του Θεού. Και δεν θα παραδοθούμε, δεν θα κάνουμε πίσω μέχρι ν' απελευθερώσουμε και το τελευταίο εκατοστό της δικής μας Πατρίδας, αγαπώντας το μαρτύριο και μη φοβούμενοι το θάνατο ή την απειλή.
Εμείς είμαστε τα παιδιά της σχολής του αθάνατου ηγέτη Χαφέζ Αλ Άσαντ και, από αυτόν, διδαχθήκαμε τη δύναμη, την αποφασιστικότητα και την επιμονή.
Σ' εσάς, αγαπητοί, αφιερώνουμε τη νίκη μας και προσευχόμαστε για σας.»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φόρουμ του Μητσοτακέικου στους Δελφούς...

Αν αγαπάς τους συγγενείς σου να τους αγοράσεις πάστες, αγάπη μου. Όχι να τους ανεβάζει συλληβδην στο πόντιουμ...

Στους Δελφούς... θα μιλήσουν εκεί τον Μάρτιο...
1. Κυριάκος Μητσοτάκης
2. Μαρέβα Γκραμπόφσκι σύζυγος Κυριάκου Μητσοτάκη.
3. Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, αδελφή του Κυριάκου Μητσοτάκη
4. Αλεξία Μπακογιάννη, ανεψιά του Κυριάκου Μητσοτάκη.
5. Κώστας Μπακογιάννης, ανεψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη
6. Σία Κοσιώνη, σύζυγος ανεψιού του Κυριάκου Μητσοτάκη.
7. Αντιγόνη Λυμπεράκη, βαφτισιμιά του πατέρα του Κυριάκου Μητσοτάκη.
8. Πλάτων Τήνιος, σύζυγος της βαφτισιμιάς του πατέρα του Κυριάκου Μητσοτάκη.
9. Κώστας Συνολάκης, βαφτισιμιός του πατέρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.