Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Τριτη 25 Φεβρουαριου 2020



ΕΕ δημοκρατία ?
Το ΕυρωκυνοβΌλιο ψηφίζει και
το Επιτροπάτο κάνει ότι γουστάρει!
 Κι άμα λάχει ξαναψηφίζει και ξανα ματα ψηφίζει μέχρι να γίνει αυτό που γουστάρει το επιτροπάτο .!
ΕυρωΕνωσίτικο Κυνο ΒΌλιο ! ο φερετζές της Ευρω''Δημοκρατίας '' ή Οι κουστουμάτοι Τζιχαντιστές της ΕΕ ! ΔΕΝ βλέπουν ,ΔΕΝ ακούνε , ΔΕΝ μιλάνε (κι όταν το κάνουν είναι για να συμφωνήσουν με το Επιτροπάτο )
Ευρωναζισμος



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατελήφθησαν Τα νησιά του Αν. Αιγαίου ! Οι κάτοικοι αμύνονται του πατρίου εδάφους!
 Ένστολοι (αγνώστου χώρας προέλευσης ) με την ένδειξη στο πέτο ΜΑΤ( ελληνική ή Λατινική γραφή ) εισέβαλαν τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά μας ! Οι κάτοικοι αμύνονται του πατρώου εδάφους
 2 τάγΜΑΤατα ασφαλείας με εντολή ελληνόφωνων Γερμανών εισβάλανε τις πρώτες πρωινές ώρες στη ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΧΊΟ . Οι έλληνες κάτοικοι του νησιού αμύνονται του πατρίου εδάφους



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Λατινική Αμερική εδω και αιώνες, απο τότε που οι λευκοί κατακτητές την κατέλαβαν δεν σταμάτησε να αιμορραγεί. Η γη των επαναστατών, η μήτρα των μεγάλων επαναστάσεων, η Λατινική Αμερική του Γκεβάρα και του Μπολιβάρ, του Φιντέλ και του Μαρτί, του Σαντίνο και του Ζαπάτα! Η Λατινική Αμερικη του Μάρκος, του Βικτορ Χάρα και του Αλιέντε, της Ριγκομπέρτα Μεντσού ,του Τσάβες και του Μοράλες, του Νερούντα και του Μαρκές, της Σόζα και του Μαραντόνα, των Ινκας και του Μάτσου Πίτσου, του τανγκό και του μαγικού ποδοσφαίρου....
Ονειρεύεται και αγωνίζεται για την οικονομική ανεξαρτησία της, την απαλλαγή της απο τις εγκάθετες δικτατορίες και για την εκμετάλευση των φυσικών πλούτων της απο τους ίδιους τους λαους της.Απο το Μεξικό μέχρι τη Γη του Πυρός......η γη της καρδιάς μας!

 Λατινική Αμερική, η μακρινή γη της καρδιάς μας. Η γη των Incas. Η μήτρα που γέννησε ήρωες όπως ο Simon Bolivar, ο Emilliano Zapata, ο Ernesto Guevara, ο Salvador Allende, ο Φιντέλ Κάστρο. Επίσης η γη των Jose Marti, Fortino Samano, Rigoberta Menchu, Pablo Neruda, Victor Hara, Gabriel Garcia Marquez, Mersedes Sosa και Diego Μαραντόνα. . .Ακομα περιμενει το αποτέλεσμα της οικονομικής ανεξαρτησίας. Ένα όνειρο εξακολουθεί να περιμένει να γίνει πραγματικότητα. Το όνειρο του Τσε, για ένα μεγάλο έθνος. Η Κούβα ήταν ο αρχηγος. Η Βενεζουέλα με τον Τσάβες, η Βολιβία με τον Μοράλες είναι οι ακολουθοι. . . Για να είναι ένα έθνος, η Λατινική Αμερική πρέπει να είναι σοσιαλιστική. Για να είναι σοσιαλιστική, η Λατινική Αμερική πρέπει να είναι ένα έθνος. Η Λατινική Αμερική θα επιτύχει τη δεύτερη, αληθινή και οριστική ανεξαρτησία της, την οποία ανακοίνωσε πριν από περισσότερα από 100 χρόνια ο Μάρτι και περισσότερο από 50 χρόνια πριν ο Φιντέλ Κάστρο, όταν η λατινοαμερικανική επανάσταση συνεχίζει την πορεία μέχρι να οικοδομήσει ένα μόνο λατινοαμερικανικό σοσιαλιστικό έθνος . Φαίνεται ότι είναι ήδη στην πορεία και πάλι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σατιρικό και αθυρόστομο βίντεο από τους JuiceMedia για τον Τζούλιαν Ασάνζ με ελληνικούς υπότιτλους! yeah baby!
https://www.youtube.com/watch?v=hxv5OFdFIow&feature=share&fbclid=IwAR0TdGWaQWrm8hvYsoj3JxCYDQtmqFJrfh1BP3_eDYz082XIFu5WpXu5TSE
Στο kosmodromio.gr συνεχίζεται και σήμερα η συνεχής ροή από τη δίκη Ασάνζ και η συγκέντρωση υπογραφών για να σώσουμε τη ζωή του!
https://www.ipetitions.com/petition/free-assange-no-us-extradition
65 Signatures
Απαιτούμε την άμεση αποφυλάκιση του Julian Assange, και τον τερματισμό της διαδικασίας εκδοσής του στις Η.Π.Α.
Είναι η πρώτη φορά που ο Νόμος περί Κατασκοπείας των ΗΠΑ (Espionage Act) χρησιμοποιείται εναντίον κάποιου διότι δημοσίευσε πληροφορίες, που του παρείχε πληροφοριοδότης (whistleblower). Όλοι οι δημοσιογράφοι χρησιμοποιούν πληροφορίες από εμπιστευτικές πηγές, γι’ αυτό και η συγκεκριμένη δίωξη αποτελεί ένα πάρα πολύ επικίνδυνο προηγούμενο, που απειλεί παγκοσμίως δημοσιογράφους και Μέσα Ενημέρωσης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και στρατός μαζί με τα ΜΑΤ!
Μετά τους παράνομους μετανάστες εισβάλει ο ελ. στρατός για να τους προστατεύσει....τους παράνομους και τις ΜΚΟ....όπως είπε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ
Σε ποιον ανήκει ο στρατός ?
"δεν μπορείς να ζητάς απ΄την λάσπη , να μην είναι λάσπη" Τσέχωφ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξημερώματα ΜΑΤ ως στρατός κατοχής ,
κατάληψη, Μυτιλήνη , Καραβάς !!
.....γερμανική ΕΕ , μια "μοντέρνα" τουρκοκρατία....



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το μεταναστευτικό ούτε με τον "πανανθρώπινο ανθρωπισμό" λύνεται (και... ο Γκορμπατσώφ ήταν τέτοιος "ανθρωπιστής" και είδαμε τι επέφερε) ούτε φυσικά με τον φασισμό.
Και σίγουρα για να συμμαζευτεί θέλει... μέτρα έκτακτης ανάγκης.
Αργότερα θα γράψω πιο αναλυτικά τις σκέψεις μου... Τώρα δεν αντέχω να μη ρωτήσω ορισμένους: είναι φασίστες οι κάτοικοι της Λέσβου και της Χίου ή η κυβέρνηση και τα ΜΑΤ που έστειλε εναντίον τους;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΕΝ ανήκω στον προσωπικό κύκλο της Κικης Δημουλα και ΔΕΝ ΘΕΛΩ φιλίες με όσους (λένε ότι) ανήκουν. Επιπλέον...
Ξέχασα κάτι άλλο. Το "Β κρατικό βραβείο ποίησης" επί χούντας το 1972. Αυτό δείχνει (αν μη τι άλλο) ότι το σύνολο του ποιητικού έργου της Κ.Δ. ήταν ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΚΙΝΔΥΝΟ (τουλάχιστον) για τη χούντα, μέχρι και το 1972. Υγιαίνετε. και μη συκοφαντείτε για χάρη των Καλλιτεχνικών σας Ειδώλων ή... συγγενών.
Εννοείται ότι απλως διαγραφω την επαφη, ΔΕΝ ΜΠΛΟΚΑΡΩ ΚΑΝΕΝΑΝ, παρά τις διαγραφές.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συζητείται και σήμερα, στο Λονδίνο, η έκδοση του Τζούλιαν Ασσανζ, στις ΗΠΑ, με την κατηγορία της κατασκοπείας, που επισύρει ποινή φυλάκισης 175 ετών.
Tο αίτημα των ΗΠΑ, για την έκδοση του Ασσανζ, είναι παράνομο, καθώς οι σχετικές συμφωνίες ΗΠΑ-Αγγλίας εξαιρούν την πολιτική δράση. Και η κατασκοπία θεωρείται πολιτική δράση.
Η απουσία των ΜΜΕ, από τις εξελίξεις είναι τόσο ντροπιαστική και εξοργιστική, για τον απλούστατο λόγο, ότι όλα τα παγκόσμια μέσα εκμεταλλεύτηκαν και χρησιμοποίησαν, στο έπακρο τις αποκαλύψεις του-χωρίς να κατηγορηθούν, για κατασκοπεία- και τώρα, που δικάζεται, εξαφανίστηκαν.
Για μία ακόμα φορά, αποδεικνύουν, πόσο αξίζει, γι΄αυτούς η αλήθεια, που μεταφέρουν στον κόσμο, αλλά και πόσο οι κυβερνήσεις θέλουν να τρομοκρατήσουν όσους την εκφράζουν, ενώ ταυτόχρονα, έχουν ισχυροποιήσει την ιδιωτική "αλήθεια", παραδίδοντας σε μεγαλοεπιχειρηματίες, ακόμα και αμφιβόλου ηθικής, την Ενημέρωση.
"Ανεξάρτητες", συνδικαλιστικές Ευρωπαϊκές ή Διεθνείς Ενώσεις των δημοσιογράφων, δεν τόλμησαν να εμφανίσουν, έστω και έναν εκπρόσωπό τους, στις διαμαρτυρίες ή έστω, μια γραπτή διαμαρτυρία, για τις διώξεις και τα βασανιστήρια, που υφίσταται ο Ασσανζ!
Μόνο μεμονωμένοι δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι, στα ΜΜΕ, απ΄όλον τον κόσμο, καλλιτέχνες και πνευματικοί άνθρωποι εξέφρασαν την διαμαρτυρία τους με κάθε τρόπο.
Αίσχος!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Εμπρος να φτιαξετε προφυλακτικα απο μπροκολο να ερθει παγκοζζζμια ειρήνη

Η 27χρονη Gina Park φτιάχνει vegan προφυλακτικά και σε βοηθάει να είσαι cruelty-free ακόμη και στο κρεβάτι.

Σχολιο.- Αυτη η μιικροαστικη αηδια των vegan κ των vegetarian(δεν ξερω καν την διαφορα) εδω πανω εχει τεραστια περαση.Δηλαδη πολλα ζωα που αγαπανε δεν τρωνε κρεας τι τρωνε φακές?Επειτα ο ανθρωπινος εγκεφαλος αναπτυχθηκε με το κρέας.Στο κατω κατω και ο Αδολφος Χιτλερ τετοιες ¨ευαισθησιες¨ ειχε κ ηταν χορτοφάγος σαν τους δικαιωματικους vegan χιμπστερολαπάδες.
Σχολιο.- Στις προηγμένες δυτικές κοινωνίες,των δικαιωμάτων,θα έχουν οίκους για κτηνοβατες αρκεί τα προφυλακτικά να είναι vegan .



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να παραιτηθεί η κυβέρνηση των ταγΜΑΤων Ασφαλείας.
Ό,τι χρειάζεται βία για να διατηρηθεί, είναι καταδικασμένο.
Χένρυ Μίλλερ, Αμερικανός συγγραφέας



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




"ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ξυλοκοπούνται ανηλεώς από την κρατική βία, γιατί δεν συναινούν στη δημιουργία προϋποθέσεων για μοίρασμα της γης τους με τους παράτυπους μετανάστες του διασπειρόμενου ισλαμισμού...η Δεξιά του νεοφιλελεύθερου γραικυλισμού, μεταβαίνοντας από τον "ξενοκίνητο κομμουνιστικό δάκτυλο" στην εθνομηδενιστική ρητορική της παγκοσμιοποίησης, επινοεί ως "εχθρό" το πατριωτικό φρόνημα του λαού και εντείνει το πνεύμα υποτέλειας στα κελεύσματα της Νέας Τάξης...η δικαιωματικη Αριστερά του τσυριζα έδερνε τη λαϊκή πλειοψηφία που αντιστεκόταν στο σκοπιανό ξεπούλημα, και η Δεξιά ασκεί το μονοπώλιο της κρατικής βίας κατά του λαού που αρνείται να γίνει "πληθυσμός" στα πατρογονικά του...η ταξική ελίτ της Γιάννας και η πολιτική ελίτ της παροχής υπηρεσιών στις Πρεσβείες και τις ΜΚΟ, προωθούν ωμά και απερίφραστα την οργανική αποικιοποίηση...έτσι αποδεικνύεται ολοκάθαρα ότι το "χρέος" συνωμοτήθηκε ως εκλογίκευση της μνημονιακής αναδιάρθρωσης της Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα...
η "διάσωση" λειτούργησε ως χειροπόδαρος εγκλωβισμός σε μια ολική διαχείριση με δυναμική αποδόμησης όπως επιτάσσει η παγκοσμιοποιητική αναδιάταξη των εθνοκρατικών σχηματισμών..οι Αγορές και η διεθνης Πολιτική Ισχύς, ρημάζουν τον τόπο σε μια Απόφαση χωραφοποίησής του, ώστε το πειραματόζωο Ελλάς να σηματοδοτήσει την απόλυτη προοπτική του σύγχρονου κόσμου...ο "ανθρωπισμός" και ο "εξορθολογισμός", αποδεικνύονται τα ρητορικά βεγγαλικά που δίνουν πιασάρικη φαντασμαγορία στην βαθιά ανηθικότητα της μεθοδευμένης κατάρρευσης του έθνους μας, ώστε οι ανασχηματισμοί του διεθνούς συστήματος να λάβουν χαρακτήρα "δίκαιης αναδιανομής εδαφών"...πλέον προάγουν την "ανατολικοποίηση" του τόπου, δηλαδή το σχηματισμό ενός πολιτισμικού υβρίδιου που θα εγγραφεί στο σχέδιο και της "Γαλάζιας Πατρίδας"...να γιατί και το λογότυπο για τα "200 χρόνια" είναι χωρίς σταυρό και σημαία..να γιατί η σύγχρονη πολιτική νομενκλατούρα αντιπροσωπεύεται από Καιρίδη, Γαβρόγλου, Λιάκο, και κάθε καρυδιάς καρύδι του γκλομπαλιστικού μπαξέ...ο πολυρεκλαμαρισμένος Κοραής, ήθελε την Ελλάδα Ελλαδίτσα πολιτιστικό προτεκτοράτο της Φραγκιάς, και οι σημερινοί ξεσαλωμένοι νεοφαναριώτες πάνε το "όραμά" του στα άκρα, για μια Ελλάδα μη Ελλάδα, πρώην σε όλα και νυν "χώρο" συγκατοίκησης ετερόκλητων μαζών...η μεταπολεμική ελίτ των "λίμπερτις", με δόγμα το "στρατηγέ ιδού ο στρατός σας", έχει τραπεί σε ελίτ της μιζαδόρικης διαμεσολάβησης, άρα σε όχημα αποπροσωποποιημένης μισθοφοροποίησης του λαού...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Η ελληνική κοινωνία μπορεί και πρέπει να κερδίσει το στοίχημα της φιλοξενίας και της ένταξης.Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να πιέσουμε και την υπόλοιπη Ευρώπη, να κάνει το καθήκον τους στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Μόνο έτσι θα απομονώσουμε τους ακραίους."
Αλήθεια πόσα ψέμματα μπορείς να χωρέσεις ρε Τσίπρα σε μια παράγραφο όταν μιλάς για "φιλοξενία" και εννοείς τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης για να κονομάνε οι ΜΚΟ και οι Καρανίκες σου? όταν μιλάς για "ένταξη" όταν οι ίδιοι ( οι μετανάστες) θέλουν να πάνε στην βόρεια Ευρώπη που έχει κλειστά τα σύνορα γι'αυτούς? όταν μιλάς για "πίεση στην υπόλοιπη Ευρώπη" και θυμίζεις την Τζαβέλα της ΝΔ που έλεγε στο ευρωκοινοβούλιο με απίστευτη υποτέλεια και αφέλεια «αν η Ελλάδα καεί, να καεί για το καλό της Ευρώπης», και τελικά ποιος είναι ακραίος σ'αυτήν την χώρα ρε Τσίπρα, εσύ κι οι όμοιοι σου ή όλοι εμείς που'μαστε θύματα του φασιστοευρωμονόδρομου σου?



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ας σκεφτούμε πως οι κάτοικοι της Μυτιλήνης, οι οποίοι πριν 4 μόλις χρόνια προτάθηκαν για Νόμπελ Ειρήνης για την αυταπάρνηση και την ανθρωπιά τους, προσφέροντας βοήθεια και φιλοξενία σε χιλιάδες  μετανάστες, έφτασαν να βγουν στα κάγκελα για την υποβάθμιση των ζωών τους...Έξω από στερεότυπα και μιντιακές προκαταλήψεις.

Σχολιο.- Το λαθρομεταναστευτικο ειναι μια εισαγωμενη επιδημια για να πλουτιζουν τα λαμογια των ΜΚΟ, οι εργολαβοι και οι τοκογλυφοι. Ωστοσο η επισημη πολιτικη της ΄κυβερνησης΄ και ακομη περισσοτερο της ΄αντιπολιτευσης΄ ειναι ο μεθοδικος λαθροεποικισμος της Γραικολανδης.
Καμια αποσυμφορηση των νησιων δεν μπορει να γινεται με τη μεταφορα των λαθρομεταναστων στην ηπειρωτικη ενδοχωρα. Αυτο ειναι εθνικη προδοσια. Οι λαθρο πρεπει να επιστρεφουν απο τα νησια ειτε στην Τουρκια ειτε στις χωρες τους.
Τα ιδια εθνοπροδοτικα σκουληκια των ΜΚΟ και CIA που θελουν να μετατρεψουν την Ελλαδα σε ισλαμικη αποικια, ειναι αυτα που θελουν να παραχωρησουμε κυριαρχικα δικαιωματα στους Τουρκους.
 Δεν χρειαζονται ανωτερα μαθηματικα. Αυτα προκυπτουν απο οσα λεει η ιδια η κυβερνηση... Ολες κι ολες οι επιστροφες κατα Μηταρακη θα ειναι περιπου 200 ανα βδομαδα, αντε 10 με 11 χιλιαδες ανα ετος. Προκειται για εντεταλμενη πολιτικη λαθροεποικισμου της ΄χωρας΄. Αυτο ειναι το θεμα! Δεν τους σηκωνουν καν οι υποδομες της χωρας...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με κλειστό το AIS (ρανταρ) μεταφέρει ΜΑΤ σε Χίο και Λέσβο το «Express Πήγασος;»
24/2/2020
Από το λιμάνι του Λαυρίου απέπλευσε στις 2:30 περίπου το μεσημέρι το πλοίο «Πήγασος» φορτωμένο αστυνομικές δυνάμεις που θα επιβάλλουν την τάξη προκειμένου να προχωρήσει «πάση θυσία» η δημιουργία δομών τόσο στη Χίο όσο και στη Λέσβο.
Oι ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας συνολικά 14 διμοιρίες θα δράσουν υπό τας διαταγάς των Διοικητή και Υποδιοικητή των ΜΑΤ.
Στο πλοίο «Πήγασος» σύμφωνα με το nisi.gr δηλώθηκε με βλάβη και δεν θα πραγματοποιήσει το δρομολόγιο για Λήμνο. Ακολούθως με κάθε μυστικότητα ναυλώθηκε από το Υπουργείο προστασίας του πολίτη και επιβιβάσθηκαν 10 διμοιρίες ΜΑΤ αλλά και αυτοκίνητα αντιμετώπισης διαδηλωτών όπως αύρα ρίψης νερού.
Άγνωστο παραμένουν τα λιμάνια που θα προσεγγίσουν τόσο στη Χίο όσο και στη Λέσβο.
Άλλες Αστυνομικές δυνάμεις αναμένεται να φτάσουν σε Λέσβο και Χίο την Τετάρτη, πιθανά μέσω Καβάλας.
Σχολιο.- Το κάθε νησί από αυτά φιλοξενεί 6-7000 στρατό όσο φιλοξενούν και οι δομές.Αν γίνει μπαμ και αρπάξουν οπλισμό από τα στρατόπεδα την γ@μισ@με!!!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αναφορικά με την τρομολαγνεία που επικρατεί και καλλιεργείται περί κορωναϊού:
1. Το 85% το περνάει ως απλή ίωση και ούτε που το καταλαβαίνει.
2.9/10 γυρνάνε σπιτάκι τους και ζουν την ζωούλα τους.
3. Πεθαίνουν πολλοι περισσότεροι από την εποχική γρίπη
4. Οι μάσκες που αγοράζετε σωρηδόν ΔΕΝ σας προστατεύουν από τον ιο. Εκτός αν τα σκάτε για μάσκες Ν95.
5. Τα αντισηπτικά ΔΕΝ σε προστατεύουν από τον ιο.
6. Οι παραγγελίες από την Κίνα ΔΕΝ περιέχουν ιο. Δεν μπορεί να επιβιώσει τόσες μέρες.
7. Όσοι πέθαναν ήταν σε επιρρεπείς ομάδες, δηλαδή ανοσοκατεσταλμένοι,άνω των 65 κτλ.
Για τους άνωθεν λόγους:
1. Δεν κάνουμε σαν ρατσιστικά μουνοπανα κάθε φορά που βλέπουμε κάποιον σχιστοματη. Οι ιοί δεν κοιτάνε εθνικότητα.
2. Δεν πανικοβαλλόμαστε από τις μαλακιες που αναπαράγουν τα ΜΜΕ.
3. Ήρεμα με τις μάσκες που μου κυκλοφορείτε όλοι λες και είστε ο Heisenberg.
4. Να μην είστε ηλιθιοι. Τις ίδιες παπαριες περάσαμε και με την γρίπη των πτηνών, αργότερα με των χοίρων ,των "τρελων" αγελαδων,κτλ. Οι επιδημίες γαστρεντερίτιδας είναι πολυ συχνότερες αλλά μάλλον η διάρροια δεν είναι τόσο πιασάρικη για τα κανάλια.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Βρέθηκε χαμένο αρχαίο βασίλειο του Μίδα
Τρίτη 25 Φεβρουάριος 2020 | 06:02
-Σε αρχαιολογικό χώρο στη Νότια Τουρκία βρέθηκε επιγραφή που αναφερόταν σε νίκη επί της Φρυγίας, του βασιλείου του Μίδα
Στο βασίλειο του Μίδα, του θρυλικού βασιλιά που λεγόταν πως ό,τι άγγιζε γινόταν χρυσός, ανήκει, πιθανότατα, ο αρχαιολογικός χώρος που ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι στη Νότια Τουρκία. Το χαμένο αρχαίο βασίλειο χρονολογείται στα 1400 πΧ- 600 πΧ και και ενδεχομένως να είχε νικήσει σε πόλεμο τη Φρυγία.
Στη σύνδεση του εν λόγω αρχαιολογικού χώρου με τον βασιλιά Μίδα οδήγησε μία επιγραφή, η οποία ήταν γραμμένη στα Λουβικά, τη γλώσσα που χρησιμοποιούσαν στις Εποχές του Σιδήρου και του Χαλκού, και αναφερόταν σε μια νίκη επί της Φρυγίας, του βασιλείου του Μίδα. Στην πέτρινη στήλη υπάρχει ένα συγκεκριμένο ιερογλυφικό που υποδεικνύει ότι το μήνυμα ερχόταν από έναν βασιλιά.
Επιστήμονες και φοιτητές του Πανεπιστημίου του Σικάγο διερευνούσαν, μαζί με Τούρκους και Βρετανούς συναδέλφους τους, το προηγούμενο καλοκαίρι έναν αρχαιολογικό χώρο στη νότια Τουρκία, ονόματι Τουρκμέν- Καραχογιούκ, όταν ένας ντόπιος αγρότης τους είπε ότι είχε δει μια μεγάλη πέτρα με περίεργες επιγραφές όταν έσκαβε αρδευτικό κανάλι τον προηγούμενο χειμώνα. «Σπεύσαμε απευθείας εκεί και μπορούσαμε να τη δούμε να ξεπροβάλλει από το νερό, οπότε πηδήξαμε μέσα στο κανάλι» είπε ο επίκουρος καθηγητής Τζέιμς Όσμπορν του ΟΙ- κέντρου ερευνών πάνω στον αρχαίο κόσμο. «Ήταν ξεκάθαρο από την αρχή πως ήταν αρχαίο, και αναγνωρίσαμε τη γλώσσα στην οποία ήταν γραμμένη η επιγραφή: Ήταν Λουβικά, η γλώσσα που χρησιμοποιούσαν στην περιοχή κατά τις Εποχές του Χαλκού και του Σιδήρου».
Ο αγρότης βοήθησε στην ανάσυρση της μεγάλης στήλης από το κανάλι με τρακτέρ, και από εκεί κατέληξε στο τοπικό μουσείο, όπου καθαρίστηκε, φωτογραφήθηκε και ετοιμάστηκε για μετάφραση. Όπως προαναφέρθηκε, οι επιγραφές ήταν στα λουβικά, ένα από τα αρχαιότερα παρακλάδια των ινδοευρωπαϊκών γλωσσών. Όπως έδειξε η μετάφραση, ο βασιλιάς στον οποίο αναφερόταν η στήλη ονομαζόταν Χαρταπού, και η Τουρκμέν- Καραχογιούκ ήταν πιθανώς η πρωτεύουσά του. Στη στήλη είναι γραμμένη η ιστορία της κατάκτησης του κοντινού βασιλείου της Μούσκα, που είναι σήμερα ευρύτερα γνωστό ως Φρυγία – το βασίλειο του Μίδα. «Οι θεοί της καταιγίδας παρέδωσαν τους αντίπαλους βασιλιάδες στη μεγαλειότητά του» αναφέρεται στη στήλη. Η ανάλυση δείχνει πως κατασκευάστηκε στα τέλη του 8ου πΧ αιώνα- περίπου την ίδια περίοδο που υποτίθεται πως κυβέρνησε ο Μίδας. Η επιγραφή αυτή απαντά επίσης και σε ένα άλλο μυστήριο: Σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων νότια υπάρχει ένα ηφαίστειο με μια γνωστή επιγραφή, η οποία αναφέρεται σε έναν βασιλιά Χαρταπού, για τον οποίο (και το βασίλειό του) δεν γνώριζε κανείς.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Όσμπορν, η πόλη στο ζενίθ της φαίνεται να κάλυπτε περίπου 1.200 στρέμματα, κάτι που θα την καθιστούσε μια από τις μεγαλύτερες αρχαίες πόλεις των Εποχών του Χαλκού και του Σιδήρου στην περιοχή της σημερινής Τουρκίας. Δεν είναι ακόμα γνωστό πώς λεγόταν, αλλά, σύμφωνα με τον καθηγητή -αρχαιολόγο, πρόκειται για πολύ σημαντική εξέλιξη στον κλάδο. «Δεν είχαμε ιδέα για αυτό το βασίλειο. Σε μια στιγμή βρήκαμε εντυπωσιακές νέες πληροφορίες για τη Μέση Ανατολή της Εποχής του Χαλκού» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος ανακοινώνοντας πως πως οι έρευνες στην περιοχή θα συνεχιστούν καθώς είναι βέβαια πως θα υπάρχουν και άλλα ευρήματα: «Θα υπάρχουν ανάκτορα, μνημεία, σπίτια. Αυτή η στήλη ήταν ένα υπέροχο, απίστευτα τυχερό εύρημα- αλλά είναι απλά η αρχή» τόνισε.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



20 Φεβρουαριου
ΥΕΜΕΝΗ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΣΦΑΓΕΣ ΑΜΑΧΩΝ
19 παιδια στην τελευταια σφαγη απο τους σαουδαραβες (''συμμαχους μας'')και την συμμαχια τους ,.οπλα και βομβες εχουν αγοραστει απο ΗΠΑ,ΓΑΛΛΙΑ,ΙΣΡΑΗΛ,ΓΕΡΜΑΝΙΑ κτλ
ο Κούλης απο το Ελλαδισταν μαλιστα θα στείλει δωρο 2 συστοιχίες Patriot και 140 Έλληνες στρατιώτες για να βοηθήσει το "θεάρεστο" έργο της γενοκτονίας αμάχων
ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ ΧΟΥΤΙ αυτο εχω να πω



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



To όνομά της ήταν Ρέιτσελ Κόρι. Tην θυμάστε; 23 χρονών, Αμερικανοεβραία, ειρηνική ακτιβίστρια υπέρ των Παλαιστινίων, σκοτώθηκε το 2003 στη λωρίδα της Γάζας ενώ προσπαθούσε να εμποδίσει μπουλντόζες του Ισραηλινού Στρατού (ΙDF) να κατεδαφίσουν σπίτι σε παλαιστινιακό χωριό.
Για την ακρίβεια, την σκότωσαν, την δολοφόνησαν, την ισοπέδωσαν, κι είπαν μετά ότι ήταν ατύχημα... Έκτοτε η ιστορία της έγινε θεατρικό έργο, τραγούδι, όνομα πλοίου που προσπάθησε να σπάσει το εμπάργκο στη Γάζα, σε άλλον έναν «Στόλο της Ελευθερίας» που δεν έφτασε ποτέ.
Το όνομά του ήταν Moχάμεντ Αλ Ναϊμ. Δεν θα τον θυμόμαστε. 27 ετών, Παλαιστίνιος, μέλος ένοπλης οργάνωσης, σκοτώθηκε 23 Φεβρουαρίου από ισραηλινά πυρά, προσπαθώντας σύμφωνα με τον ΙDF να τοποθετήσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό δίπλα στο Φράχτη που χωρίζει τη Γάζα από το Ισραήλ. Μέχρι εδώ άλλη μια μέρα «έντασης», από αυτές που δεν γεμίζουν πια ούτε μονόστηλα στο δυτικό Τύπο.
Αυτό που ακολούθησε όμως, και αποτυπώθηκε σε βίντεο, μοιάζει βγαλμένο από ταινία τρόμου. Οι δαγκάνες της μπουλντόζας αρπάζουν το άψυχο σώμα, το τινάζουν σαν άχυρο στον αέρα και το απομακρύνουν, όπως τα μπάζα. Λάφυρο πολέμου ή έγκλημα πολέμου αν θεωρήσουμε έγκλημα τη σύληση νεκρού. Πριν η ίδια μπουλντόζα επιτέθηκε στους φίλους του που πήγαν να συλλέξουν το κορμί του, ενώ τους πυροβολούσαν στα πόδια.
Ποιο είναι το όνομα του χειριστή του οχήματος που πάτησε το κουμπί για να φτυαρίσει τον νεκρό - που όποιος κι αν ήταν ζωντανός, πεθαμένος δεν απειλούσε πια κανέναν; Δε θα μάθουμε ποτέ. Ξέρουμε όμως το όνομα του συστήματος που τον γέννησε. Το όνομά του είναι ισραηλινός μιλιταρισμός. Το όνομά του είναι Απαρτχάιντ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ΚΚΕ και η στάση του στην προανακριτική επιτροπή εναντίον του θεσμού των προστατευόμενων μαρτύρων που συνδεει τις «κουκούλες» των προστατευόμενων μαρτύρων με "τους δοσιλόγους της ιστορίας της χώρας"αλλά και με αυτές του «διπόλου» της αντιτρομοκρατικής με τους «γνωστούς άγνωστους»(όπως ανέφερε η Κανέλλη σήμερα )είναι τραγικό πολιτικό λάθος και δείχνει πόσο "εκτός "είναι αυτό το κομμα που αρνείται να δει καταφατσα ότι η Ελλάδα,δεν είναι μόνο νατοϊκό προτεκτοράτο και υποτελής στην ΕΕ και το ΔΝΤ αλλά έχει κοπεί σε διάφορα κομμάτια και κάθε Μαφία διαχειρίζεται το κομμάτι της πίτας που της αναλογεί ..
Για να μην πιασουμε την βαθιά διαφθαρμενη αστική δικαιοσύνη της και τους νοσταλγούς της χούντας



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΣΕΕ» Μια θλιβερή παρωδία, τών εργατοπατέρων του Κυβερνητικού καί Εργοδοτικού συνδικαλισμού, μέ αντιπροσώπους τα ΜΑΤ καί οργανωτικό Γραμμάτεα τόν ΚΟυλη...

Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020, διεξάγεται στο Καβούρι το δύο φορές αναβληθέν (σε Καλαμάτα και Ρόδο) 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, ένα Συνέδριο με διαδικασίες fast track...




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Απόβαση των ΜΑΤ σε Χίο Μυτιλήνη για να επιβάλουν τον τούρκικο ζυγό…
25/02/2020
Απόβαση των ΜΑΤ σε Χίο Μυτιλήνη για να επιβάλουν τον τούρκικο ζυγό, για να επιβλέψουν την επίταξη εκτάσεων σε ακριτικές παραμεθόριες περιοχές της χώρας όπου θα εγκατασταθούν ή θα μετεγκατασταθούν δεκάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι ως έποικοι που προωθήθηκαν από την Τουρκία σύμφωνα με σχέδιο του Ερντογάν να δημιουργήσει γκρίζες ζώνες ισλαμικών μειονοτήτων στα ελληνικά νησιά και να τα διεκδικήσει όταν έρθει η ώρα όπως έκανε με Β Συρία, Λιβύη όπου καταργώντας κάθε έννοια του διεθνούς δικαίου προώθησε και προωθεί πληθυσμό υπό την επιρροή του που δημιουργεί τετελεσμένα και σε δεύτερο χρόνο εισβάλει με στρατό.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προς μετωπική Μόσχα και Άγκυρα - Λαβρόφ: Εκεχειρία στο Ιντλίμπ σημαίνει παράδοση στους τρομοκράτες
 Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020, 17:44
Οι συνομιλίες για μια ενδεχόμενη σύναψη συμφωνίας περί εκεχειρίας με τους τρομοκράτες στο Ιντλίμπ σημαίνουν παράδοση στους τρομοκράτες και ενθάρρυνση της δράσης τους, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ από το βήμα της 43ης συνόδου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα Δικαιώματα
Κατά την άποψή του η διεθνής κοινότητα και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, οφείλουν να σταθούν εμπόδιο στον δρόμο των τρομοκρατών, καθώς σήμερα στη στάση ορισμένων συναδέλφων «υπερισχύει η τάση να δικαιολογηθούν οι βιαιοπραγίες των ριζοσπαστικών και τρομοκρατικών ομάδων». «Διαφορετικά είναι δύσκολο να ερμηνευθούν οι δηλώσεις για πιθανή σύναψη συμφωνιών περί εκεχειρίας με συμμορίτες, όπως αυτό συμβαίνει όταν συζητάμε για την κατάσταση στο Ιντλίμπ» δήλωσε ο Λαβρόφ και προσέθεσε ότι «αυτό δεν συνιστά μέριμνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά παράδοση στους τρομοκράτες και μάλιστα ενθάρρυνση της δράσης τους και κατάφωρη παραβίαση των διεθνών συνθηκών και αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».
«Διωγμοί και δολοφονίες Χριστιανών»
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την σοβαρή του ανησυχία σε σχέση με τις απόπειρες που γίνονται να χρησιμοποιηθεί ο θρησκευτικός παράγοντας ως εργαλείο γεωπολιτικών παιγνιδιών. «Εντείνονται οι ενδοθρησκευτικές διενέξεις, όλο και πιο συχνά βεβηλώνονται τόποι θρησκευτικής λατρείας σε διάφορες περιοχές του κόσμου. Πιστοί και ιερείς υφίστανται επιθέσεις, διωγμούς, δολοφονίες» είπε ο Λαβρόφ και επισήμανε ότι « σε μια σειρά χώρες της Μέσης Ανατολής μειώθηκε αισθητά και ίσως και σχεδόν να εξαφανίστηκε πλήρως η παρουσία των Χριστιανών που ζούσαν εκεί επί αιώνες».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καβούρι: Σε εξέλιξη η πορεία του ΠΑΜΕ στο συνέδριο των εργατοπατερων της ΓΣΕΕ
 Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020, 08:09
Συγκέντρωση στο Καβούρι πραγματοποιούν εργατικά συνδικάτα προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους κατά το 37ο συνέδριο των καρεκλοκενταυρων εργτοπατερων της ΓΣΕΕ, το οποίο μέχρι στιγμής ματαιώθηκε δύο φορές.
Στις 11:00 π.μ αναμένεται η έναρξη των εργασιών του εκλογικού συνεδρίου των εργατοπατερων της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), το οποίο πραγματοποιείται έπειτα από τη «δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας, που διόρισε προσωρινή νοθα διοίκηση εργατοπατερων στη ΓΣΕΕ, με εντολή εκλογών εντός εξαμήνου».
Έντονη είναι η παρουσία της αστυνομίας έξω από τον χώρο, ενώ μέλη του ΠΑΜΕ βρίσκονται ήδη στο σημείο και καταγγέλλουν την ηγεσία εργατοπατερων για ένα συνέδριο παρωδία. Στο συνέδριο έχουν κληθεί να παρευρεθούν και οι πολιτικοί αρχηγοί.
Σύμφωνα με τους εργατοπατερες της ΓΣΕΕ, εντός του συνεδρίου δεν θα υπάρχει αστυνόμευση, ωστόσο ο χώρος θα φυλάσσεται από τους τραμπουκους εργατοπατερες νοθους «συνδικαλιστές».




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Σουλτανος Ερντογάν ενώπιον μίας μεγάλης ήττας στη μάχη του Ιντλίμπ
 Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020, 11:58
Οι δυνάμεις της Συριακης Δημοκρατιας του Προεδρου Άσαντ προελαύνουν, οι Σύροι ισλαμοφασιστες κανιβαλοι συγκεντρώνονται στα τουρκικά σύνορα και ο σύμμαχός του, η Μόσχα, φαίνεται ότι του γυρνά την πλάτη: ο Τούρκος σουλτανος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αντιμετωπίζει μία πραγματική σπαζοκεφαλιά στην προσπάθειά του να μην είναι ο μεγάλος χαμένος στη μάχη του Ιντλίμπ.
Από τις αρχές του Φεβρουαρίου, 17 Κατοχικοι σουλτανικοι τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις της συριακης δημοκρατιας στην συριακη επαρχία του Ιντλίμπ, τελευταίο προπύργιο των Σύρων κανιβαλων ισλαμοφασιστών στη βορειοδυτική Συρία, και πολλά κατοχικα σουλτανικα τουρκικά φυλάκια, τα οποία η Άγκυρα θεωρούσε προστατευμένα από τις συμφωνίες με τον Ρώσο προστάτη του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, βρίσκονται περικυκλωμένα στα εδάφη που έχει απελευθερωσει η Συριακη Δημοκρατια.
Επιδιώκοντας να εμποδίσει μία νίκη της Συριακης Δημοκρατιας του Προεδρου Άσαντ, του μεγάλου του εχθρού, και ένα νέο κύμα ισλαμοφασιστων κανιβαλων  που χτυπούν την πόρτα της Σουλτανικης Τουρκίας, ο Ερντογάν, η χώρα του οποίου υποστηρίζει ισλαφασιστικες συμμοριες στη Συρία, απείλησε να εξαπολύσει νέα επίθεση κατά των δυνάμεων της Συριακης Δημοκρατιας, εάν δεν υποχωρήσουν από το Συριακο Ιντλίμπ μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου.
Όμως, τη στιγμή που οι σχέσεις με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν διέρχονται περίοδο ισχυρών εντάσεων εξαιτίας των διαφωνιών για τη Συρία, μία τέτοια τουρκική επίθεση κατά της συριακης δημοκρατιας χωρίς κίνδυνο για σύγκρουση με τη Μόσχα ισοδυναμεί για τον σουλτανο Ερντογάν με τον τετραγωνισμό του κύκλου.
Ερντογάν και Πούτιν, πρωταγωνιστές τωρα πλεον στη συριακή σύρραξη, έφθασαν σε συμφωνία το 2018 στο Σότσι για την εγκαθίδρυση «αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης» στην επαρχία του Ιντλίμπ για τον χωρισμό των θέσεων της Συριακης Δημοκρατιας από τις θέσεις των ισλαμοφασιστικών και τζιχαντοφασιστικών συμμοριων. Όμως η διευθέτηση αυτή έγινε συντρίμμια τις τελευταίες εβδομάδες και οι δύο πλευρές επιρρίπτουν η μία στην άλλη την ευθύνη.
Απευθείας σύγκρουση
«Εάν οι δυνάμεις της Συριακης Δημοκρατιας του Προεδρου Άσαντ δεν αποσυρθούν μέχρι τις προηγούμενες γραμμές τους έως το τέλος του μήνα και εάν στο μεταξύ η Σουλτανικη οθωμανικη Ισλαμοφασιστικη Τουρκία και η Ρωσία δεν επιτύχουν συμφωνία, πιστεύω ότι θα γίνουμε μάρτυρες μίας απευθείας σύγκρουσης ανάμεσα στην Σουλτανικη Ισλαμοφασιστικη Τουρκία και της Συριακης Δημοκρατιας του Προεδρου Άσαντ» εκτιμά ο Τούρκος πολιτικός αναλυτής Αλί Μπακίρ.
«Για την Σουλτανικη Τουρκία, το πρόβλημα δεν θα είναι η Συριακη Δημοκρατια, αλλά οι Ρώσοι» λέει.
Η Τουρκία ανησυχεί τόσο για την κατάσταση στην τουρκοσυριακή μεθόριο διότι ανησυχη  για την ηττα της και την είσοδο νέου κύματος ισλαμοφασιστων στο έδαφός της.
Η Σουλτανικη Τουρκία έχει ήδη υποδεχθεί περισσότερα από 3,6 εκατομμύρια ισλαμοφασιστες κανιβαλους, η παρουσία των οποίων προκαλεί την εχθρότητα της τουρκικής κοινής γνώμης, και επιδιώκει να αμβλύνει το πρόβλημα με την εγκατάσταση μέρους αυτών σε περιοχές της βόρειας Συρίας που ελέγχονται από την Άγκυρα χάρη στις προηγούμενες τρεις επιθέσεις.
«Η είσοδος νέου κύματος ισλαμοφασιστων από τη Συρια θα ήταν το χειρότερο σενάριο για την Τουρκία, και όχι μία απευθείας σύγκρουση με την Συριακη Δημοκρατια» θεωρεί ο Αλί Μπακίρ.
Κατά την άποψή του, εάν η Ρωσία και η Τουρκία δεν επιλύσουν τις διαφορές τους για να αναβιώσουν τη συμφωνία του Σότσι, η Άγκυρα θα μπορούσε να αποπειραθεί να εγκαταστήσει «μία ζώνη ασφαλείας κατά μήκος των συνόρων της σε ό,τι απομένει από το Ιντλίμπ, χωρίς αυτό να αποτελέσει αντικείμενο συμφωνίας με τη Ρωσία ή με την Συριακη Δημοκρατια». Μία τέτοια ζώνη θα επιτρέψει στην Τουρκία να εγκαταστήσει σε συριακό έδαφος Σύρους ισλαμοφασιστες κανιβαλους που εγκατέλειψαν τις εστίες τους λόγω των μαχών που εχασαν.
«Ο Ερντογάν γνωρίζει το εχθρικό κλίμα προς τους Σύρους ισλαμοφασιστες στην Τουρκία και για τον λόγο αυτόν παρουσιάζει ως σκοπό των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία την αποτροπή νέου ισλαμοφασιστικού κύματος» δηλώνει ο Χαΐντ Χαΐντ, ερευνητής του Chatham House.
«Θεωρεί ότι το πολιτικό κόστος θα είναι υψηλό εάν χάσει πολλούς στρατιώτες χωρίς να καταφέρει να εμποδίσει την είσοδο των ισλαμοφασιστων κανιβαλων  στην Τουρκία».
Κατά την άποψή του, μία τουρκική επίθεση κατά των δυνάμεων της Συριακης Δημοκρατιας «αποτελεί ενδεχόμενο». «Το να επιτραπεί στην Συριακη Δημοκρατια του Προεδρου Άσαντ να απελευθερωσει το συριακο Ιντλίμπ δεν θα αποτελέσει μόνο πλήγμα στον σουλτανο Ερντογάν στο εσωτερικό, αλλά θα μπορούσε να πλήξει τη φήμη της Σουλτανικης Οθωμανικης Τουρκίας και την ικανότητά της να επεμβαίνει στρατιωτικά εκτός του εδάφους της».
Για τον αναλυτή, μία τέτοια σύγκρουση δεν θα πλήξει αναγκαστικά τη ρωσοτουρκική συμμαχία, καθώς οι δύο χώρες έχουν τα τελευταία χρόνια ενισχύσει σημαντικά τη συνεργασία τους, πέραν της Συρίας, στους τομείς της άμυνας και της ενέργειας.
«Η σημερινή συμμαχία ανάμεσα στην Τουρκία και τη Ρωσία ξεπερνά το πλαίσιο της Συρίας και για τον λόγο αυτόν κανένας από τους δύο δεν θέλει να την τορπιλίσει, κυρίως στο στάδιο αυτό. Το Ιντλίμπ είναι σημαντικό για την Τουρκία, αλλά δεν θεωρείται λόγος ρήξης» επισημαίνει ο αναλυτής.





-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λίβανος: Η Χεζμπολάχ απορρίπτει την προσφυγή στο ΔΝΤ για την επίλυση της οικονομικής κρίσης
 Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020, 20:04
Η κυρίαρχη σιιτική δύναμη στον Λίβανο Χεζμπολάχ αντιτίθεται στην πρόταση να επιτραπεί στο ΔΝΤ να διαχειριστεί τη χρηματοοικονομική κρίση της χώρας, μολονότι δεν αντίκειται στη συμβουλευτική συμβολή του Ταμείου, ανακοίνωσε σήμερα ο αναπληρωτής ηγέτης της σεΐχης Ναΐμ Κάσεμ.
«Δεν θα αποδεχτούμε να υποταχθούμε στα (ιμπεριαλιστικά) εργαλεία, όπερ σημαίνει πως δεν θα δεχθούμε να προσφύγουμε στο ΔΝΤ για να διαχειρισθεί την κρίση», μεταδίδει το επίσημο όργανο της Χεζμπολάχ Αλ Μάναρ, αναπαράγοντας τις δηλώσεις του Κάσεμ.
«Δεν υπάρχει κάτι που να αποκλείει τις διαβουλεύσεις (με το ΔΝΤ) και αυτό είναι εκείνο που κάνει η Λιβανέζικη κυβέρνηση», πρόσθεσε ο ίδιος.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ινδία: Δεκατρείς νεκροί και 150 τραυματίες από τις συγκρούσεις στο Νέο Δελχί
 Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020, 19:54
Τουλάχιστον 13 είναι οι νεκροί και πάνω από 150 οι τραυματίες από τις νέες διακοινοτικές συγκρούσεις, που συγκλόνισαν και σήμερα την πρωτεύουσα της Ινδίας, Νέο Δελχί, με τους δρόμους να μετατρέπονται σε πεδία μάχης από το φιτίλι που έχει ανάψει η ολοσωστη νομοθεσία για την επιλεκτική παροχή υπηκοότητας που δεχετε ολους τους μεταναστες αρκει να μην είναι καθυστερημενοι μουσουλμανοι.
Στασιαστές μουσουλμανοφασιστες, οπλισμένοι με πέτρες, σπαθιά και συχνά περίστροφα, σπέρνουν το χάος και τον τρόμο στις περιοχές στα βορειοανατολικά περίχωρα της πόλης με κυρίαρχα μουσουλμανικό πληθυσμό, σε απόσταση 10 χλμ. από το κέντρο.
Στις συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών και πολέμιων του νόμου για την υπηκοότητα -που θεωρείται ότι κάνει διακρίσεις για τους μουσουλμάνους- καταστράφηκαν πολλά κτήρια, καταστήματα και πυρπολήθηκαν αυτοκίνητα. Επίσης επιθέσεις δέχθηκαν και οι δημοσιογράφοι, ενώ διάχυτη είναι σήμερα η ένταση, με αποτέλεσμα να αναμένεται αναζωπύρωση των επεισοδίων.
Δεκατρείς άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένας αστυνομικός, έχασαν τη ζωή τους στις συγκρούσεις, ανακοίνωσε η αστυνομία, ενώ οι τοπικές αρχές απαγόρευσαν τις συγκεντρώσεις στις ζώνες των επεισοδίων, καταφεύγοντας σε σχετική νομοθεσία που χρονολογείται από την εποχή της βρετανικής αποικιοκρατίας που ευνοουσε τους μουσουλμανους.
«Καλώ άπαντες να σταματήσουν τη βία. Αυτή η τρέλα θα πρέπει να σταματήσει», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Δελχί Αρβίντ Κερτζιουάλ, σύμφωνα με το Press Trust of India.
Ο δε εκπρόσωπος της αστυνομίας κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής «να μην αυτοδικούν μόνοι τους» και τόνισε πως οι Αρχές θα τιμωρήσουν αυστηρά τους παραβάτες.
Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου διαπίστωσαν πολλούς τραυματίες να μεταφέρονται στο νοσοκομείο σήμερα το απόγευμα, πολλοί εξ αυτών αναίσθητοι. Κάποιοι από τους τραυματίες δήλωσαν πως επλήγησαν από σφαίρες όπλου.
Η νέα τούτη ανάφλεξη της βίας συμπίπτει με την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην Ινδία, όπου είχε επαφές με τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι στο Νέο Δελχί.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ρωσία κατηγορεί τις ΗΠΑ για «εγωκεντρισμό»
 Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020, 16:37
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μιλώντας σήμερα στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για τον αφοπλισμό στη Γενεύη, κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για «εγωκεντρισμό», τον οποίο επιδεικνύουν στην εξωτερική τους πολιτική και κάλεσε την Ουάσιγκτον σ’ έναν «πολυμερή διάλογο» ώστε να μην υπάρξει ανταγωνισμός των εξοπλισμών στο Διάστημα.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, αναφερόμενος στο θέμα του ανταγωνισμού των εξοπλισμών στο Διάστημα, είπε «ότι τα σχέδια των ΗΠΑ, της Γαλλίας και γενικά της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας να αναπτύξουν όπλα στο Διάστημα αποκτούν όλο και πιο ρεαλιστικό περίγραμμα», ενώ εξέφρασε την πεποίθηση «ότι δεν είναι αργά για να υιοθετηθούν κοινά αποδεκτά μέτρα, που θα είναι σε θέση να αποτρέψουν μια στρατιωτική αντιπαράθεση στο Διάστημα».
Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας επισήμανε ότι το σινορωσικό σχέδιο συμφωνίας για την αποτροπή εγκατάστασης όπλων στο Διάστημα και της χρήσης ισχύος ή απειλής χρήσης ισχύος εναντίον διαστημικών μονάδων είναι αυτή τη στιγμή η πιο εποικοδομητική πρωτοβουλία που αποσκοπεί να αποτρέψει τον ανταγωνισμό των εξοπλισμών στο Διάστημα.
Ο Σεργκεί Λαβρόφ,με αφορμή την αποχώρηση των ΗΠΑ από διεθνείς συμφωνίες που αφορούν το αφοπλισμό, όπως έκαναν το 2018 αποχωρώντας από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και το 2019 από τη συμφωνία INF για τις πυρηνικές δυνάμεις μέσου βεληνεκούς, υποστήριξε ότι το τελευταίο διάστημα στην πολιτική των ΗΠΑ «άρχισε να υπερισχύει η τάση να θέλουν να επικρατήσουν παντού και να επιβάλουν στη διεθνή κοινότητα τους δικούς τους κανόνες, εις βάρος των συμφερόντων άλλων κρατών και του διεθνούς δικαίου».
Ο Λαβρόφ υπενθύμισε ότι πριν από 75 χρόνια, με τους βομβαρδισμούς των ιαπωνικών πόλεων Χιροσίμα και Ναγκασάκι, οι ΗΠΑ «έγιναν το μοναδικό κράτος που χρησιμοποίησε αυτό το τρομακτικό όπλο, κάνοντας την αρχή στην κούρσα των πυρηνικών εξοπλισμών, οι συνέπειες της οποίας είναι αισθητές μέχρι σήμερα».




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η στημενη δίκη για την ψευτικη υπόθεση δηθεν δωροδοκίας εναντίον του πρώην προέδρου Ραφαέλ Κορέα ξεκίνησε αυτό το μήνα με στόχο να εμποδίσει τον πρώην πρόεδρο να παρουσιάσει την υποψηφιότητά του για τις επόμενες εκλογές του Εκουαδόρ το 2021, γεγονός που έχει καταγγελθεί από τον ίδιο τον Κορέα.

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020
Επιστρέφει ο Ραφαέλ Κορέα προς το τέλος του έτους στο Εκουαδόρ για να υποβάλει υποψηφιότητα

Ο πρώην πρόεδρος του Εκουαδόρ, Ραφαέλ Κορέα, θα επιστρέψει στο Εκουαδόρ τον Νοέμβρη ή τον Δεκέμβρη του τρέχοντος έτους για να καταθέσει την υποψηφιότητά του ως υποψήφιος αντιπρόεδρος ή βουλευτής, ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2021, δήλωσε την προηγούμενη Πέμπτη στο Sputnik ο δικηγόρος του Φάουστο Χαρίν.
«Πρόθεσή μας είναι να μπορέσει να επιστρέψει στο Εκουαδόρ. Μόλις καταθέσει την υποψηφιότητά του, αυτόματα θα προστατεύεται από την εκλογική ασυλία (...) θα επιστρέψει φέτος, τον Νοέμβρη ή τον Δεκέμβρη», δήλωσε ο δικηγόρος του πρώην προέδρου του Ισημερινού.

Τον Αύγουστο, ο Κορέα εξέφρασε σε αποκλειστική συνέντευξή του στο Sputnik, ότι προτίθετο να είναι υποψήφιος για την αντιπροεδρία της χώρας του ή να καταλάβει μια θέση στην Εθνοσυνέλευση.
Η στημενη δίκη για την ψευτικη υπόθεση δηθεν δωροδοκίας εναντίον του πρώην προέδρου Ραφαέλ Κορέα ξεκίνησε αυτό το μήνα με στόχο να εμποδίσει τον πρώην πρόεδρο να παρουσιάσει την υποψηφιότητά του για τις επόμενες εκλογές του Εκουαδόρ το 2021, γεγονός που έχει καταγγελθεί από τον ίδιο τον Κορέα.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κατσέλη... τελικά είναι πολύ ανήθικη, πουλούσε ανθρωπιά και "σοσιαλισμό"...
Λούκα Κατσέλη: «Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι κεφάλαιο για το ΠΑΣΟΚ»... «Θα είμαι υποψήφια για ένα σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ»...
Κατόπιν έγινε περισσότερο "αριστερή"... για τον Αλέξη...
Κι ήρθε ο "σοσιαλισμός": «ΚΟΡΑΚΙ!» ΣΕ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ κόκκινων δανείων (από το δικό της νόμο!) η Λούκα Κατσέλη

Η κυρία Κατσέλη τελικά είναι πολύ ανήθικη, πουλούσε ανθρωπιά, τώρα πουλάει απάνθρωπια μέσα από πολυεθνική κόκκινων δανείων.Ολα για τον παρά γίνονται, κάποιοι καταστραφηκαμε από την κρίση που αυτοί έφεραν, και κάποιοι μαζεύουν σαν τους μαυραγοριτες, και την τελευταία στάλα αίματος του Έλληνα. Κάποια κορόιδα θα τους ξανά ψηφίσουν για να τους ξανά σώσουν, σώστε μόνοι σας τον εαυτό σας αγαπητοί μου από τα διαχρονικά κοράκια όλων των αποχρώσεων, προσωπικά η τελευταία φορά που πήγα στην κάλπη ήταν και η τελευταία φορά που ψηφίζω κοράκι...
Θέμα έχει δημιουργηθεί με την Λούκα Κατσέλη για την οποία αποκαλύπτεται ότι λίγο μετά τις εκλογές του 2019 ανέλαβε θέση μη εκτελεστικού μέλους στη διοίκηση της εταιρείας «Πέπερ Ελλάς Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις», αυστραλιανών συμφερόντων.

H  ίδια η κ. Κατσέλη ισχυρίζεται ότι ο ρόλος της ως ανεξάρτητο μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της Pepper Hellas “δεν θα είναι τίποτα περισσότερο από το να διαχειρίζεται τα χρέη για το καλό της εταιρείας διαχείρισης, όπως και του ίδιου του οφειλέτη”.
H Pepper Hellas που με τη σημερινή της μορφή εμφανίζεται να έχει συσταθεί προς διετίας (22/1/2018), δεν έχει ακόμη ξεκινήσει ουσιαστική δράση στην Ελλάδα, γεγονός που θα γίνει σύντομα, μόλις τελειώσουν τα διαδικαστικά της εξαγοράς της από τον αυστραλιανό όμιλο Link εντός του 2020. Η απόκτηση από την τελευταία του ευρωπαϊκού κλάδου διαχείρισης δανείων, περιουσιακών στοιχείων και παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών του Pepper Group έγινε στα τέλη Ιανουαρίου.
Η Pepper Hellas αποτελεί το ελληνικό τμήμα της Pepper Group η οποία αρχικά εξαγοράστηκε το 2017 από την αμερικάνικη πολυεθνική KKR Co. Inc (Kohlberg Kravis Roberts) έναντι 675,9 εκατ. δολαρίων ενώ πρόσφατα το ευρωπαϊκό της σκέλος (Pepper Εuropean Servicing) αποκτήθηκε από την αυστραλιανή Link Group έναντι 200 εκατ. ευρώ.
Η αυστραλιανών συμφερόντων -πλέον- "Pepper Εuropean Servicing", αναπτύσσει έντονη δραστηριότητα σε χώρες με μεγάλο πρόβλημα κόκκινων δανείων όπως η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Ιταλία και η Ελλάδα, έχοντας υπό διαχείριση κεφάλαια δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ και πάνω από 60.000 λογαριασμούς στεγαστικών δανείων, των οποίων το 80% αποτελούν εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια.