Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Τεταρτη 26 Φεβρουαριου 2020


....ρε μάγκες τα C-130 τα πληρώσαμε εμείς ,
για να μας προστατεύουν από τους εχθρούς της Πατρίδας μας ?
ή για να βάλλουν εναντίον της θέλησης του Λαού μας ?
ήρεμα ρωτάω(?)

Αεροσκάφος C-130 της ΠΑ μετέφερε εσπευσμένα στην Λέσβο 4 διμοιρίες ΜΑΤ – Εκτός ελέγχου η κατάσταση
26/2/2020
Παραμένει εκρηκτική η κατάσταση στην Λέσβο, με τους κατοίκους να ορθώνουν τείχος για να αποτρέψουν την κατασκευή της νέας «υπερδομής» για τους αλλοδαπούς που θέλει να κατασκευάσει η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του pronews.gr πριν από λίγη ώρα στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης προσγειώθηκε μεταφορικό αεροσκάφος της ΠΑ C-130 το οποίο μετέφερε ακόμη 4 διμοιρίες των ΜΑΤ, σύνολο 80 άτομα.
Έτσι με τα επεισόδια να μαίνονται στη Λέσβο, μεταφορικό αεροσκάφος C-130 μετέφερε εκτάκτως από την Αθήνα ακόμη 4 διμοιρίες των ΜΑΤ, δείγμα ότι η κατάσταση στο νησί δεν ελέγχεται, ακόμη και με τις δυνάμεις που ήδη έχουν μεταφερθεί εκεί.
Αυτές προστίθενται στις ήδη ισχυρές δυνάμεις που βρίσκονται στο νησί (εκτιμάται έως 10 διμοιρίες) και οι όποιες μεταφέρθηκαν με το πλοίο Blue Star Naxos.
Την ίδια ώρα οι συγκρούσεις ανάμεσα σε πολίτες και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις συνεχίζονται στο Διαβολόρεμα και στην Καράβα, δηλαδή στα δύο άκρα του δρόμου που οδηγεί στην επιταγμένη έκταση  για την κατασκευή νέου κέντρου αλλοδαπών.
Τελικά τα μηχανήματα του Στρατού κατάφεραν να εγκατασταθούν στην περιοχή καθώς έφτασαν εκεί χρησιμοποιώντας παράδρομο μέσα από το δάσος στην περιοχή Πετροβούνι.
Στην Καράβα η Αστυνομία αντιμετωπίζει δύο μέτωπα, ένα των κατοίκων της περιοχής του Μανταμάδου στα βόρεια και ένα των προερχόμενων από τη Μυτιλήνη και τα άλλα χωριά της ευρύτερης περιοχής στα νότια.
Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι διαδηλωτές «έσπασαν» ένα αυτοκίνητο της Αστυνομίας αλλά και ένα αυτοκίνητο της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου.
Οπως μεταδίδει το site «stonisi» η αστυνομία λόγω του μεγάλου πλήθους κόσμου που έχει μαζευτεί στη θέση Καράβα έκανε χρήση και του ειδικού οχήματος ΑΙΑΝΤΑΣ, απέναντι στους διαδηλωτές για να τους απομακρύνει.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κ. Μητσοτακης. Χιος 16/11/2017 – Με ΝΔ δεν θα γινουν τα νησια του ΒΑ Αιγαιου μονιμο παρκινγκ ψυχων με μονιμη παρουσια μεταναστων περα από τις αντοχες της τοπικης κοινωνιας
https://www.youtube.com/watch?v=JQmm1DL3gtM&fbclid=IwAR0glBo8SEQ5CZmGot24gNTge4AwtsDYZcQoJWoryxNsjxEBhwOmX5DaGOY
σχολιο.- Όχι κύριοι είναι ωραίος ο Κούλης μας και ακόμα καλύτερος ο Αλέξης μας. Ρουφιάνοι και προδότες της πατρίδας μας είναι αυτοι που τους ψηφίζουν. και καθόμαστε στους καναπέδες χωρίς καμία αντίδραση.
Σχολιο.- Και σήμερα βλέπουμε τον Αλέξη Μητσοτάκη ή μήπως τον Κυριάκο Τσίπρα (ή τέλος πάντων κάποιον από τους δύο) να κάνει πράξη την προεκλογική του υπόσχεση. Τι όχι? Αριστεία ρε παιδί μου-ήταν δίκαιο και έγινε πράξη και αυτό... μήπως είστε τίποτα φασίστες κι εσείς? τίποτα ψεκασμένοι αριστεροί? τίποτα εθνολαϊκιστές? Πόσο δίκιο είχε ο Αντρέας (ανάμεσα σε τόσα λάθη και εγκλήματα που'χε κάνει) όταν έλεγε ότι τον νεοφιλελευθερισμό θα τον φέρουν οι Μητσοτάκηδες στην ΝΔ, ο Σημίτης στο ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ στο ΚΚΕ...μα πόσο δίκιο




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




...στην Ελλάδα των συγκεκριμένων εργολάβων από το 1974 και μετά , το ξέσκισμα του λαού μας και του κράτους , γίνετε "δίκαια"....
Το μεγάλο φαγοπότι και της ανθρωποφαγίας άρχισε....

25.02.2020 - 22:46
«Δίκαιη» μοιρασιά: Κάθε εργολάβος πήρε από ένα νησί
Τρεις μεγάλες κατασκευαστικές ανέλαβαν τη δημιουργία κλειστών κέντρων για τους πρόσφυγες σε Λέσβο, Χίο, Σάμο
Τελικά, έγινε… δίκαιη μοιρασιά μεταξύ των τριών εργολάβων, που «διαγωνίσθηκαν» για τις πρώτες εργασίες (τοποθέτηση περίφραξης και καθαρισμό του χώρου) στις υπό κατασκευή υπερδομές προσφύγων και μεταναστών στα νησιά Χίο, Λέσβο και Σάμο, όπως εγκαίρως είχαμε επισημάνει με το δημοσίευμά μας «Διαγωνισμός με τρεις για τρία», στις 22 Φεβρουαρίου 2020.
Σήμερα, Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης ενέκρινε με τρεις ξεχωριστές αποφάσεις του τα πρακτικά και την κατακύρωση των διαγωνισμών, σύμφωνα με τις οποίες:
Στη Χίο το έργο αναλαμβάνει η εταιρεία ΤΕΡΝΑ Α.Ε. (δεν αποτέλεσε έκπληξη) αντί του συνολικού ποσού του 1.031.398,71 ευρώ, περιλαμβανομένου του ΦΠΑ. Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 1.098.032,83 ευρώ, ήτοι προσεφέρθη έκπτωση περίπου 6%.
Στην Λέσβο το έργο αναλαμβάνει η εταιρεία ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, αντί του συνολικού ποσού των 854.390,86 ευρώ, περιλαμβανομένου του ΦΠΑ. Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 899.434,53 ευρώ ήτοι προσεφέρθη έκπτωση περίπου 5%.
Στην Σάμο το έργο αναλαμβάνει η εταιρεία ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε., αντί του συνολικού ποσού των 947.651,72 ευρώ, περιλαμβανομένου του ΦΠΑ. Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 997.576,84 ευρώ, ήτοι προσεφέρθη έκπτωση περίπου 5%.
Θεωρητικά οι τρεις διαγωνιζόμενοι, οι οποίοι συμμετείχαν και στους τρεις διαγωνισμούς, έχουν προθεσμία 10 ημερών για προσφυγές, η οποία μάλλον θα εξαντληθεί χωρίς εκπλήξεις και εν συνεχεία θα υπογραφούν οι συμβάσεις με τις τρεις εταιρείες. Αυτό σημαίνει ότι το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου οι ανάδοχοι των έργων μπορούν να εγκαταστήσουν τα εργοτάξιά τους και να αρχίσουν την εκτέλεση των εργασιών.
Να διευκρινίσουμε δε στο σημείο αυτό ότι η σημερινή «έναρξη εργασιών» από μονάδες του στρατού έχει απλά επικοινωνιακό και συμβολικό χαρακτήρα της «κατοχύρωσης» των επιταχθεισών εκτάσεων, έναντι των αντιδράσεων των κατοίκων στη Χίο και την Λέσβο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΠΑΜ
ΕΝΑΙΟ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΑΔΕ
-Η ΑΑΔΕ δεν είναι εφορια. Είναι μια ιδιωτικη εταιρεια χωρις κανενος ειδους νομικο προσωπο. Εταιρεια φαντασμα δηλαδη.
-Δεν ελεγχεται από κανεναν. Ουτε από την κυβερνηση ουτε από τη Βουλη!
-Υποκειται μονο στον ελεγχο των δανειστων.
-Ελεγχει το συνολο των δημοσιων εσοδων της χωρας.
-Αντικειται στις διαταξεις του Συνταγματος που προβλεπει αποκλειστικα την υπαρξη 5 ανεξαρτητων αρχων
ΕΠΑΜ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



αποτελέσματα συνεδρίου: Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατοπατέρων
ΝΔ (ΔΑΚΕ 11+Ενότητα 2 + ΑΨΕ 1) = 14
ΠΑΣΟΚ ( ΠΑΣΚΕ 17 +ΕΜΕΙΣ -ΑΡΚΙ 3 + ΕΑΚ 2) = 22
ΚΚΕ (ΠΑΜΕ ΔΑΣ) =9
σχολιο.- Άιντε και του χρόνου με αμερικάνους σικιουριτάδες στις Σευχέλες συνεδριο των καρεκλοκενταυρων εργατοπατερων
σχολιο.- Κάπου ανάμεσα στο ΕΜΕΙΣ και το ΕΑΚ (βασιλόπουλος) υπάρχουν και ζαίοι Εργατοπατέρες (για να μην ξεχνιώμαστε με το άρλεκιν ΓΣΕΕ )
Σχολιο.- Ποιος ασχολείται με τους νόθους καρεκλοκένταυρους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ;;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν και κατέστησε σαφές ότι ο «σοσιαλισμός» του δεν είναι αυτός ούτε της Βενεζουέλας ούτε της Κούβας και υπογράμμισε ότι ο τύπος της κοινωνίας στην οποία πιστεύει γι’ αυτόν υπάρχει σε χώρες όπως η Δανία, η Φινλανδία και η Σουηδία, ο κοινοβουλευτικός δήλωσε ότι «είναι άδικο απλά να πούμε ότι όλα είναι λάθος» στο νησί. «Όταν ο Φιντέλ Κάστρο ήρθε στο αξίωμα, ξέρεις τι έκανε; Είχε ένα μαζικό πρόγραμμα αλφαβητισμού», τόνισε ο Σάντερς, αναφερόμενος στην πολιτιστική επανάσταση που επέτρεψε σε μόλις ένα χρόνο (το 1961) να εξαλείψει τον αναλφαβητισμό και να διευκολύνει την καθολική πρόσβαση σε διαφορετικά επίπεδα εκπαίδευσης δωρεάν στη χώρα της Καραϊβικής.

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020
Ο Μπέρνι Σάντερς αναγνωρίζει τα επιτεύγματα της Κούβας σε υγεία και παιδεία

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς, σήμερα ένας από τους ισχυρότερους υποψήφιους για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, αναγνώρισε τον ρόλο της Κούβας στην αποστολή ιατρών σε όλο τον κόσμο.
«Θα ήταν λάθος να μην αναγνωρίσουμε στην Κούβα ότι έχουν σημειώσει κάποιες καλές προόδους στην υγειονομική περίθαλψη», δήλωσε ο 78χρονος πολιτικός σε συνέντευξή που παραχώρησε στο πρόγραμμα 60 Λεπτά του δικτύου CBS που μεταδόθηκε την Κυριακή.

«Στέλνουν γιατρούς σε όλο τον κόσμο. Έχουν σημειώσει κάποιες προόδους στην εκπαίδευση», δήλωσε ο γερουσιαστής από το Βερμόντ ο οποίος φιλοδοξεί να αντιμετωπίσει τον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.
Φαίνεται ότι ο παρουσιαστής Άντερσον Κούπερ ζήτησε από τον σημερινό υποψήφιο για το χρίσμα του μπλε κόμματος να εξηγήσει τα σχόλιά του από το 1985, όταν επαίνεσε μερικά από τα κοινωνικά προγράμματα που εφήρμοσε ο ιστορικός ηγέτης της Κουβανικής Επανάστασης Φιντέλ Κάστρο.
Σύμφωνα με ένα βίντεο κλιπ πριν από περισσότερα από 30 χρόνια, ο γερουσιαστής είπε τότε ότι ο Φιντέλ Κάστρο «εκπαίδευσε τα παιδιά, τους έδωσε ιατρική φροντίδα, μεταμόρφωσε πλήρως την κοινωνία».
Αν και κατέστησε σαφές ότι ο «σοσιαλισμός» του δεν είναι αυτός ούτε της Βενεζουέλας ούτε της Κούβας και υπογράμμισε ότι ο τύπος της κοινωνίας στην οποία πιστεύει γι’ αυτόν υπάρχει σε χώρες όπως η Δανία, η Φινλανδία και η Σουηδία, ο κοινοβουλευτικός δήλωσε ότι «είναι άδικο απλά να πούμε ότι όλα είναι λάθος» στο νησί.
«Όταν ο Φιντέλ Κάστρο ήρθε στο αξίωμα, ξέρεις τι έκανε; Είχε ένα μαζικό πρόγραμμα αλφαβητισμού», τόνισε ο Σάντερς, αναφερόμενος στην πολιτιστική επανάσταση που επέτρεψε σε μόλις ένα χρόνο (το 1961) να εξαλείψει τον αναλφαβητισμό και να διευκολύνει την καθολική πρόσβαση σε διαφορετικά επίπεδα εκπαίδευσης δωρεάν στη χώρα της Καραϊβικής.
Στις 17 Οκτωβρίου 1962, ο Φιντέλ Κάστρο ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του Ινστιτούτου Βασικών και Προκλινικών Επιστημών «Νίκη της Χιρόν» στην πρωτεύουσα της Κούβας την απόφαση της κυβέρνησης να παράσχει βοήθεια στον τομέα της υγείας και δήλωσε ότι θα σταλούν 50 γιατροί στην Αλγερία.
«Σήμερα μπορούμε να στείλουμε μόνο 50, αλλά σε οκτώ ή δέκα χρόνια, ποιος ξέρει πόσους και θα βοηθήσουμε τους αδελφούς μας», προειδοποίησε τότε ο κουβανός ηγέτης.
Σχεδόν έξι δεκαετίες αργότερα, περισσότερα από 400.000 άτομα υγειονομικό προσωπικό από το μεγαλύτερο νησί των Αντιλλών ολοκλήρωσαν αποστολές σε 164 χώρες, ενώ με την ίδια ανιδιοτέλεια έχουν εκπαιδευτεί στο νησί δωρεάν 35.613 επαγγελματίες του τομέα αυτού από 138 έθνη.
Όπως αναμενόταν, τα σχόλιά του προκάλεσαν την οργή του πιο ακραίου τομέα των Κουβανο-Αμερικανών στη Νότια Φλόριντα, οι οποίοι αντιτίθενται σε οποιαδήποτε προσέγγιση με το νησί της Καραϊβικής.
Το 2016, ο Σάντερς υπερασπίστηκε τις διπλωματικές σχέσεις με την Κούβα, κάτι που κατά τη γνώμη του «θα έχει ως αποτέλεσμα σημαντικές βελτιώσεις στη ζωή των Κουβανών και θα βοηθήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες».
Επιπλέον, επανέλαβε τη θέση του σχετικά με την εξάλειψη του αποκλεισμού που διατηρούν, για σχεδόν έξι δεκαετίες, τόσο οι ρεμπουπλικανικές όσο και οι δημοκρατικές κυβερνήσεις.
Αλλά προσέξτε - προειδοποιούν εμπειρογνώμονες-, οι έπαινοι του πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή, παρά τις αξιοσημείωτες διαφορές με τον Τραμπ.
Με την ευκαιρία, κατά τη διάρκεια του τηλεοπτικού προγράμματος, ο Σάντερς, ο οποίος περιγράφει τον εαυτό του ως δημοκρατικό σοσιαλιστή, υποσχέθηκε ότι αν έρθει στην προεδρία ελπίζει να χρησιμοποιήσει την «ομοσπονδιακή κυβέρνηση για την προστασία των συμφερόντων των εργαζόμενων οικογενειών».
Με αυτή την έννοια, είπε ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες η κυβέρνηση εργάζεται για τους πολύ εύπορους και αν και χωρίς να αναφέρει το όνομά του, είπε ότι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ένας παθολογικός ψεύτης.
Στις αρχές Φεβρουαρίου, στην ομιλία του “State of the Union”, ο ένοικος του Οβάλ Γραφείου επιτέθηκε στο Medicare for All, μία από τις κυριότερες προτάσεις του Σάντερς.
Για τον Ρεπουμπλικανό, αυτό το σχέδιο υγείας είναι που θέλει να καταστρέψει την ιατρική περίθαλψη των ΗΠΑ.
Πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Σάντερς παραμένει ασταμάτητος, κερδίζοντας άνετα στις δημοκρατικές εκλογικές αναμετρήσεις της Νεβάδας το Σάββατο και αύξησε την υποστήριξή του μεταξύ των ισπανόφωνων ψηφοφόρων, πίσω μόνο με μικρή διαφορά από τον πρώην αντιπρόεδρο Τζόζεφ Μπάιντεν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



....η πολιτική πατσαβούρα έχει άποψη...
...πληρώνετε από την ΕΕ για να έχει άποψη...

«Οι κάτοικοι της Χίου προκάλεσαν τα ΜΑΤ. Εγώ είμαι σοβαρή» Ελίζα Βόζεμπεργκ ευρωβουλευτής ΝΔ
25/2/2020
«Σε κανένα δεν είναι ευχάριστες οι σκηνές αυτές και κανένας δεν τις επικροτεί. Όμως ποιος τις προκάλεσε; Πρέπει να εφαρμοστεί ένα σχέδιο που έχει η κυβέρνηση αυτή ή όχι; Κανένας δεν είναι χαρούμενος όταν βλέπει ότι αναγκάζεται η αστυνομία να παρέμβει για να εφαρμοστεί η κυβερνητική πολιτική.»
Στην απάντηση του δημοσιογράφου Παντελή Φύκαρη του politischios στην εκπομπη Εκτος Γραμμης του Τακη Χατζη του ALFHA ότι πρέπει να είναι σοβαροί απέναντι στους πολίτες της Χίου, απάντησε
«Δεν θα δεχθώ κριτική περί σοβαρότητος, θα δεχθώ κριτική επί της κυβερνητικής πολιτικής, αυτή την οποία ασκείται και είναι δικαίωμά σας, αλλά για την σοβαρότητά μου νομίζω δεν είστε αρμόδιος»
Σχολιο.- ολοι τρεχουν να καλυψουν την θεια ανγκελα



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο άμεσο μέλλον:
Νεκροί από τον κορωνοϊό: καμιά πενηνταριά.
Νεκροί από τον πανικό που θα σπείρουν τα ΜΜΕ: πεντακόσιες τριανταπέντε χιλιάδες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ. ΧΙΟΣ ΠΕΤΑΝΕ ΧΗΜΙΚΑ ΑΠΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ & ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
"Όσοι ζείτε εκτός Χίου & Λέσβου να ξέρετε ότι εδώ και 10 ώρες πέφτουν ασταμάτητα από τα ΜΑΤ χημικά, δακρυγόνα, κρότου λάμψης, έχουν μεταφερθεί άνθρωποι στο νοσοκομείο, 3 ελικόπτερα πετάνε χημικά πάνω από τα κεφάλια μας, πάνω από τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία της Ομηρούπολης, δίνεται μια πραγματική μάχη που δεν έχει καμία σχέση με πολιτική, απόψεις, ιδεολογίες....
Τα σχολεια με απόφαση της Πρωτοβάθμιας κλείνουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας
Τα μαγαζιά της Χίου κλείνουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας
Ο κόσμος μαζεύεται στην κεντρική πλατεία. Τα ΜΜΕ βέβαια, με μοναδική εξαίρεση τα τοπικά, δεν ενημερώνουν για τίποτα. Το ΒΑ Αιγαίο φλέγεται, ξημέρωσε η πιο μαύρη μέρα στη νεότερη ιστορία μας και στην Αθήνα μια απλή αναφορά..."
Ντρέπομαι γι αυτούς που μας κυβερνούν και τις αποφάσεις τους, ντρέπομαι γι αυτή την Ελλάδα. Δυστυχώς.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τόνα χέρι νίβει τ' άλλο, και τα δύο την... τσέπη !!!
Από … «Ρομπέν των φτωχών» ως εμπνευστής του περιβόητου νόμου Κατσέλη το 2010, μέλος σε εταιρεία διαχείρισης κόκκινων δανείων το 2020! Αν η τοποθέτηση της Λούκας Κατσέλη (πρώην υπουργού Οικονομίας και Εργασίας, και για μερικά φεγγάρια επί ΣΥΡΙΖΑ το 2015, επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας) στο διοικητικό συμβούλιο πολυεθνικής εταιρείας κόκκινων δανείων δεν συνιστά απλώς σχήμα οξύμωρο αλλά και πρόκληση του κοινού νου, τότε τι άλλο θα μπορούσε να είναι;




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ευτυχώς που έχουμε στην παρέα μας την επιδημιολογο Αντζη Σαμίου,που έχει να προτείνει διαφορετικες λύσεις απο αυτές που στην ουσια προτείνει ο Παγκοσμιος Οργανισμος Υγείας...
Πραγματικα με τέτοια κελεπούρια που εχουν μαζεψει οι συριζες βρισκονται μισό βήμα μετά τον σκοταδισμο..
Samiou Angie
Κυβερνηση για κοροναιοι. Ειμαστε ετοιμοι για λουκετο σε σχολεια, θεατρα, γηπεδα και Μεσα Μεταφορας αν χρειαστει… Αυτή είναι η λυση τους σε όλα ότι κι αν αφορα! Λουκετα και καθαρισαν! Ειδικοι στα λουκετα από παλια!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



51% έδωσε η Λευκίμμη στο σύριζα και τους έστειλε τα ματ, τώρα οι συριζαίοι φωνάζουν στους χιώτες "δεξιά δεν θέλατε? φάτε ματ τώρα"



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αλλαγή της ιστορίας πού έχει μπει σε επιθετική φάση προοιωνίζει και τις άλλες αλλαγές πού έρχονται. Και οι οποίες πιστεύω ότι θα ταιριάζουν σε ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΕΠΑΡΧΙΑ.
Όσο περισσότερο συνειδητοποιήσουμε ότι αυτά είναι τα σχέδια, τόσο περισσότερο θ΄ανοίξουμε το δρόμο για μια κάποια αντιμετώπιση και για την αναπόφευκτη ΕΞΕΓΕΡΣΗ

ΟΙ «ΜΙΚΡΕΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΕΣ ΕΠΑΡΧΙΕΣ» ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗ «ΜΗΤΕΡΑ- ΠΑΤΡΙΔΑ» ΤΟΥΣ;
Επιτροπή «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου και φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ομιλία του στην εκδήλωση της «Πρωτοβουλία 1821-2021», που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής: «Προοδεύσαμε και μέσα από τον πόλεμο και κυρίως μέσα από την ειρήνη. Μετατρέψαμε ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΕΠΑΡΧΙΑ σε ένα κράτος πρότυπο της βαλκανικής.» Νέο ερώτημα: «Αυτή η φράση συνδέεται κάπου με ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ από προγραμματισμένη έκθεση στο μουσείο του Λούβρου; Μη βιαστείτε να πείτε όχι. Αν το εξετάσουμε καλλίτερα και τα δύο γεγονότα μπορεί να έχουν από πίσω την αντίληψη ότι τα έθνη της βαλκανικής είναι δημιούργημα της ύστερης τουρκοκρατίας στην οποία ήταν αρμονικά ενταγμένα αλλά αποσπάστηκαν με κάποιο είδος αποσχιστικής διαδικασίας. Βυζάντιο σύμφωνα μ’ αυτή την αντίληψη η οποία φαίνεται να περνά τώρα σε επιθετική φάση, δεν υπήρξε και το νέο έθνος των Ελλήνων καμία ιστορική συνέχεια δεν έχει με την Ελλάδα της αρχαιότητας. .Αντίληψη για τη διάδοση της οποίας δημιουργήθηκε ένα ολόκληρο ίδρυμα στη Θεσσαλονίκη με συμμετοχές και χρηματοδοτήσεις πού φέρνουν ζάλη , μια Μ.Κ.Ο. γνωστή με τα αρχικά της CDRSEE (Κέντρο για τη Συμφιλίωση και τη Δημοκρατία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη). Αλλά πριν πούμε γι αυτό ας δούμε τι έγινε με τη διένεξη της Βουλγαρίας και του Μουσείου του Λούβρου.
Το περίφημο παρισινό Μουσείο του Λούβρου πρότεινε με δική του πρωτοβουλία στη Βουλγαρία να φιλοξενήσει για το β΄εξάμηνο αυτού του έτους μιά έκθεση της τέχνης και του βουλγαρικού πολιτισμού στη διάρκεια διακοσίων χρόνων τα οποία συμπίπτουν με την οθωμανική κατοχή της Βουλγαρίας. Η πρόταση έγινε δεκτή και συγκεντρώθηκε υλικό προερχόμενο βασικά από μοναστήρια και εκκλησιαστικά μουσεία (σημειώνω εδώ ότι οι χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ έχουν με αξιοζήλευτη φροντίδα διαφυλάξει τα έργα της πολιτιστικής τους κληρονομιάς). Σάλο ξεσήκωσε όμως σε όλη τη χώρα η είδηση ότι η έκθεση είχε προγραμματιστεί να φιλοξενηθεί σε αίθουσα του τμήματος «Ισλαμική Τέχνη». Ισλαμική Τέχνη τα έργα χριστιανικών μοναστηριών; Οργισμένες αντιδράσεις ξεσπάσαν από την κοινή γνώμη, από διανοουμένους και επιστήμονες αλλά και από την Εκκλησία η διοίκηση της οποίας δήλωσε ότι δεν θα παραχωρήσει τα αντικείμενα τα οποία στο σύνολο της ανήκαν. Συζητήσεις δίναν και παίρναν στα Μ.Μ.Ε. στη διάρκεια των οποίων φαίνεται ότι από τη Βουλγαρία χρησιμοποιήθηκαν «μη πολιτικά ορθές εκφράσεις» ενάντια στους Οθωμανούς και στους διαδόχους τους όπως «οθωμανική κυριαρχία», «δουλεία», «αγριότητες των κατακτητών» κ.λ.π. τις οποίες επισημαίνει στην ιστοσελίδα της η επίσημη φωνή της Γερμανίας Ντώυτσε Βέλλε κατηγορώντας τους Βούλγαρους για εθνικισμό, στενό πνεύμα, επιρρεαζόμενους από το ακροδεξιό κόμμα και σαν «συμπλεγματικούς» πού δεν εννοούν να αποστασιοποιηθούν από την εθνική τους ιστορία. Από το Μουσείο προσπάθησαν να κρύψουν ότι το αίτιο της διαμάχης ήταν η αίθουσα ισλαμικής τέχνης. Είπαν κάτι σαν «στόχος να αναδειχθεί η ισλαμική επιρροή στη χριστιανική τέχνη». Παρόλο ότι διάφοροι Βούλγαροι τεχνοκρίτες, καλλιτέχνες κ.λ.π. αμφισβήτησαν το αξιόλογο τέτοιας επιρροής εγώ θα έλεγα ότι και να υπήρχε, το σημαντικό είναι άλλο : Η κατάταξη στο τμήμα ισλαμικής τέχνης δεν δείχνει αναζήτηση της όποιας επιρροής αλλά χάρισμα της ορθόδοξης τέχνης των μοναστηριών στο Ισλάμ. (δεν καταλάβαιναν ότι έτσι τοποθετούσαν στο Ισλάμ και τούς σαφώς διαφοροποιημένους ανθρώπους;)Τα ερωτήματα από εκεί και πέρα έρχονται αυθόρμητα. Πώς έγινε και οι υπεύθυνοι του Λούβρου κάναν τέτοιο εξώφθαλμο σφάλμα; Γιατί διαλέξαν για την έκθεση μια αιθουσα σε πτέρυγα με όνομα θρησκείας άλλης απ’ αυτήν πού είχαν οι δημιουργοί των συγκεκριμένων έργων πού επρόκειτο να εκτεθούν; Γιατί θεώρησαν ότι σε μια τόσο διαφημισμένη για την πολυπολιτισμικότητά της αυτοκρατορία δεν θα μπορούσε να υπάρχει και χριστιανική τέχνη δίπλα στην ισλαμική αλλά θα πρέπει όλοι οι υπηκόοι της να είναι «ένα αδιαίρετο οθωμανικό πράγμα» όπως είπε και ένας δικός μας για άλλη περίπτωση; Τι είναι τελικά η πολυπολιτισμικότητα γιατί αρχίζω να μπερδεύομαι. Και όπως ήταν φυσικό οι διαμαρτυρίες πού ξέσπασαν στη Βουλγαρία και κατέληξαν στην ακύρωση της έκθεσης ήταν γιατί οι άνθρωποι ένοιωσαν να τους αμφισβητείται η εθνική τους ταυτότητα και η ιστορία τους ,να κατατάσσονται οι ίδιοι στο Ισλάμ και να ταυτίζονται με τους κατακτητές τους.
Δεν εντοπίστηκε η κινητήρια ιδέα πίσω απ’ αυτή την ενέργεια του γαλλικού Μουσείου, γιατί τυχαία δεν ήταν, υπήρχε αλλά πήγαινε να επιβληθεί πλαγίως. Ενδεικτικό ότι όταν έγινε πρόταση από τη βουλγαρική κυβέρνηση να γίνει έκθεση άλλης χρονολογικής περιόδου ώστε να μην υπάρχουν παρερμηνείες, από το Μουσείο αρνήθηκαν : ήθελαν αυτήν ακριβώς την έκθεση.
Είναι φυσικό να σκεφτούμε μετά απ’ αυτό ότι δεν ήταν καθόλου τυχαία και προϊόν κακής διατύπωσης όπως θεώρησε αρκετός κόσμος και η φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη για οθωμανική επαρχία. Ήταν συνειδητή και προσεκτικά μελετημένη. Οι εμπνευστές της πού την υπαγόρευσαν ξέραν ότι επαρχία δεν ονομάζεται μια κατακτημένη χώρα, ο όρος «επαρχία» υπονοεί μια συναίνεση. Αλλά ακριβώς ήθελαν να παραπέμψουν στην ιδέα ότι η συναίνεση αυτή υπήρχε αφού τα εθνικά κράτη, τα έθνη των Βαλκανίων και η εθνική συνείδηση δεν υπήρχαν τότε αλλά δημιουργήθηκαν μετά σαν κλωσσόπουλα πού βγήκαν από το αυγό τους. Και η τοποθέτηση αυτή ταιριάζει μια χαρά με το αποεθνικοποιημένο σήμα με το «κασκόλ» της επιτροπής του εορτασμού και προϊδεάζει για το πνεύμα μέσα στο οποίο σκοπεύει να κινηθεί.
Λίγα λόγια τώρα για το CDRSEE (Κέντρο για τη Συμφιλίωση και τη Δημοκρατία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη), το ίδρυμα πού φτιάχτηκε και άρχισε να λειτουργεί το 2000 για να προωθήσει το ξαναγράψιμο της ιστορίας των Βαλκανίων και της Ελλάδας πρώτα απ’όλα, από «μη εθνοκεντρική σκοπιά». Σημειώνω ότι πληροφορίες για το βίο και πολιτεία του είχε δημοσιεύσει σε ανύποπτο χρόνο, το 2006 νομίζω, το περιοδικό ΑΡΔΗΝ .
Λοιπόν το ίδρυμα αυτό φτιάχτηκε με την αρωγή μιάς πληθώρας εμπνευστών , υποστηρικτών και χορηγών πού προϊδεάζουν ότι «τα λεφτά είναι πολλά» για όσους/-ες θα θέλαν να αναμειχθούν. Ούτε να απαριθμηθούν θα ήταν εύκολο :τράπεζες των Ρότσιλντ και άλλες, επιχειρήσεις όπως ΤΙΤΑΝ, ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ και αρκετές άλλες, ξένες πρεσβείες Αμερικής, Γερμανίας, και κάποιες απρόσμενες Νορβηγία, Ιαπωνία κ,λ,π., αμερικάνικα και νατοϊκά ιδρύματα, οργανισμοί χρηματοδοτούμενοι από το State Department, από το υπουργείο εξωτερικών της Γερμανίας, φυσικά τα ιδρύματα του Σόρος Open society (δεν θα μπορούσαν να λείπουν ειδικά αυτά), υπουργεία ξένα και ελληνικά και ελληνικές τράπεζες, ο δήμος Θεσσαλονίκης (Μπουτάρης βέβαια και με ενεργή συμμετοχή) και από πρόσωπα… άλλο τίποτα. Μεγαλοεπιχειρηματίες, διπλωμάτες και πολιτικοί ένα σωρό. Πρώτος πρόεδρος ήταν ο Μάθιου Νίμιτς, ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για την επίλυση της ελληνοσκοπιανής διαφοράς, και ακολούθησε ο Ρίτσαρντ Σίφτερ, αμερικανός πρεσβευτής στην Ελλάδα με πολλές καταγγελίες για σιωνιστική δράση και σε βάρος των Παλαιστινίων. Αρκετά στελέχη της παγκόσμιας Τράπεζας, αλλά και Έλληνες αστέρες του οικονομικού και επιχειρηματικού στερεώματος. Το πανταχού παρόν ΕΛΙΑΜΕΠ και άτομα ενός κλειστού κυκλώματος πανεπιστημιακών και λοιπών διανοουμένων τα οποία αρίστευσαν στον εθνομηδενιστικό λόγο και απέκτησαν πρόσβαση σε διεθνή κέντρα απ’ όπου αποκομίζουν τίτλους και χρηματοδοτήσεις για να διαδίδουν τις ιδέες τους. Είναι αυτοί πού συναντούμε συχνά ακόμη να βγάζουν τους «αντιεθνικιστικούς» λόγους τους από υψηλές πανεπιστημιακές, κυβερνητικές και άλλες προωθημένες θέσεις. Χαρακτηριστικό ακόμη ότι αναφέρεται πώς από τα 13 μέλη του α΄διοικητικού συμβουλίου τα 7 είχαν θεαθεί να σουλατσάρουν στις συγκεντρώσεις της Λέσχης Μπιλντεμπεργκ δύο μάλιστα υπήρξαν οργανωτές των συγκεντρώσεων του ευαγούς αυτού ιδρύματος.
Όλοι αυτοί συνέβηκε να έχουν στενοχωρηθεί επειδή οι Έλληνες πρώτα απ’ όλα αλλά και οι υπόλοιποι Βαλκάνιοι δεν έχουν σωστή αντίληψη της ιστορίας τους ούτε σωστά εκτιμήσει την κοινή καταγωγή τους από την μεγάλη και ανεκτική πολυπολιτισμική Οθωμανική Αυτοκρατορία γι αυτό έσπευσαν να χρηματοδοτήσουν τις προσπάθειες για να αποκτηθούν επιτέλους αυτές οι σωστές μη εθνοκεντρικές αντιλήψεις
Το ίδρυμα αυτό προχώρησε μάλιστα στην έκδοση ενός τετράτομου έργου με τίτλο Εναλλακτικό Εκπαιδευτικό Υλικό για τη Διδασκαλία της Νεότερης Ιστορίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης συλλογικό έργο με συγγραφείς από όλα τα νότια Βαλκάνια πού παρουσιάστηκε πομπωδώς στην Αθήνα πριν από χρόνια διεκδικώντας την αναγνώριση του επιστημονικού, αντικειμενικού και ανώτερου ποιοτικά έργου. Ο πρώτος τόμος είναι αφιερωμένος στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και έχει στόχο να αναδείξει την πολυπολιτισμικότητά της και ότι απ’ αυτήν ξεπήδησαν τα ανύπαρκτα μέχρι τότε κράτη των Βαλκανίων.
Λοιπον , όλα αυτά δείχνουν ότι το ενδιαφέρον για να βρούμε τις «πραγματικές» ρίζες μας είναι μεγάλο και είναι και πολλά τα λεφτά. Πιστεύω ότι δεν ήταν τυχαία η φράση του πρωθυπουργού μας για μικρή οθωμανική επαρχία και ότι στο επόμενο διάστημα θα έχουμε κι άλλα δείγματα από επίσημα χείλη μέχρι να εμπεδώσουμε τις νέες αντιλήψεις. Καπάκι σε όλα αυτά και οι «αναρχοαυτόνομοι» από τους κύκλους των οποίων δήλωσαν σε σχόλια στα ηλεκτρονικά μέσα ότι βανδαλίζουν τα μνημεία γιατί θέλουν να καταγγείλουν το συγκεκριμένο αφήγημα της ιστορίας πού επικρατεί. Δεν ξέρω πόσο έχουν συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι μόνοι τους σ’ αυτόν τον αγώνα και ποιοι είναι οι συνεταίροι.
Αυτή η επέλαση για αλλαγή της ιστορίας η οποία γίνεται με πρώτο στόχο την Ελλάδα , την υπ’ αριθμ. 1 χώρα πού προορίζεται να καταργηθεί αλλά όχι μόνο σ’ αυτήν, στέλνει ένα υπόγειο μεν αλλά όχι δύσκολο να αποκρυπτογραφηθεί μήνυμα. Οι λαοί με τους διανοουμένους τους στις διάφορες εποχές πάντα βάζαν σε αναθεώρηση την ιστορία τους. Επέστρεφαν στο παρελθόν για να απαντήσουν σε ερωτήματα της εποχήε τους και να βρουν ιδέες για το μέλλον. Γιατί το παρελθόν χωρίς το παρόν δεν έχει κανένα νόημα όπως συμβαίνει και το αντίστροφο. Και επειδή στις διαφορετικές εποχές οι ανάγκες και οι ερωτήσεις για να απαντηθούν είναι διαφορετικές πάντα χρειάζεται η επιστροφή στην ιστορία για να εξεταστεί με τη διαφορετική ματιά της κάθε εποχής πού αλλάζει. Αυτό πού κάνει να ξεφεύγει απ’ αυτό το πλαίσιο η αναθεώρηση της εποχής μας είναι ότι δεν ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΛΑΟΥΣ γιατί οι εμπλεκόμενοι επιστήμονες και διανοούμενοι έχουν εντελώς αποκοπεί και δεν έχουν πια καμιά σχέση με το λαό τους. Η σημερινή αναθεώρηση και με τον τρόπο πού γίνεται, με σαρωτική πολιορκία των εγκεφάλων απ’ αυτούς πού έχουν τα μέσα να το κάνουν έχει τη μορφή εξωτερικής πολεμικής πολιορκίας για τον έλεγχο του νου. Δεν εκφράζει καμιά ανάγκη του ίδιου του κόσμου, δεν βγαίνει μέσα απ’ αυτόν αλλά του έρχεται από πάνω, απ’ έξω και από πίσω με τη μορφή πλύσης εγκεφάλου και με ιδέες οι οποίες έχοντας περιβληθεί με τον ισχυρισμό της ανωτερότητας από τους ίδιους πού τις δημιούργησαν τού επιβάλλονται με καταναγκασμό.
Κι αν αναρωτηθούμε τώρα ποιός είναι ο λόγος πού παρακινεί όλους αυτούς να αλλάξουν το αφήγημα της ελληνικής (πρώτα απ’ όλα) ιστορίας η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι μία αν έχουμε δεχτεί τη στενή διασύνδεση του παρελθόντος με το παρόν και βέβαια με το μέλλον : γιατί η παλιά ταίριαζε με μια δομή της χώρας κοινωνική, πολιτική, γεωπολιτική κ.λ.π., και με μια εσωτερικευμένη ταυτότητα και συνειδησιακή κατάσταση πού της επέτρεπε να υπάρχει , ενώ τώρα αυτά τα δεδομένα αλλάζουν όχι από μόνα τους αλλά με τις επεμβάσεις των παγκοσμιοποιητικών διευθυντηρίων. Η αλλαγή της ιστορίας πού έχει μπει σε επιθετική φάση προοιωνίζει και τις άλλες αλλαγές πού έρχονται. Και οι οποίες πιστεύω ότι θα ταιριάζουν σε ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΕΠΑΡΧΙΑ.
Όσο περισσότερο συνειδητοποιήσουμε ότι αυτά είναι τα σχέδια, τόσο περισσότερο θ΄ανοίξουμε το δρόμο για μια κάποια αντιμετώπιση και για την αναπόφευκτη ΕΞΕΓΕΡΣΗ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην Χιο δεκαδες διμοιριες των ΜΑΤ αποβιβαζονται από το καραβι ξημερωματα Τριτης
Στην δίκη της Νυρεμβέργης, το επιχείρημα "εγώ την δουλειά μου έκανα' δεν ίσχυσε...
Σχολιο.-  Ίσχυσε πάντως αδελφέ για την συντριπτική πλειοψηφία των υπολοίπων, που ενώ θα έπρεπε να ηταν συγκατηγορουμενοι απόλαυσαν την θαλπωρή των ΗΠΑ. Και συνέχισαν το έργο τους. Μέχρι τα σήμερα
Σχολιο.- Οι στρατιώτες δεν δικάστηκαν...δικάστηκαν όσοι ήταν αχρείαστοι απο Ρωσία και ΗΠΑ,στρατηγοί και πολιτικοί.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ:
ΟΤΑΝ ΣΤΡΕΨΟΔΙΚΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ
ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ
ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΣΟΥ...
Για να τελειώνουμε με τα κονκλάβια των εγκάθετων χαρτογιακάδων του ΟΗΕ και παρομοίων ευαγών ιδρυμάτων
Όταν οδηγείς μια κοινωνία σε μια αποστεωμένη τεχνοκρατική εκπαίδευση
Όταν οδηγείς μια κοινωνία στην υπερκατανάλωση, την μηχανή παραγωγής κέρδους του καπιταλισμού
Όταν στερείς το μυαλό από την ζωντανή γνώση, την φιλοσοφία και το εκπαιδεύεις να αποκτά απλώς "δεξιότητες"
Όταν προτάσεις το "έχω" έναντι του "είμαι" ως κύριο συστατικό της ύπαρξης
Όταν οργανώνεις την ζωή με γνώμονα το κέρδος, αντί της πλήρωσης βιολογικών αναγκών, όπως είναι η Υγεία, απαλλαγμένη από την διαχείρηση των πολυεθνικών Φαρμακευτικών
Όταν οργανώνεις την παραγωγή με γνώμονα το κέρδος και δεν οριοθετείς την πραγματική χρησιμότητα του προϊόντος
Όταν μέσω της υπερκατανάλωσης, άρα υπερπαραγωγής, άρα υπερμόλυνσης, βλάπτεις το περιβάλλον
Όταν όλα τα παραπάνω ανοσιουργήματα, τα επιμερίζεις στους πληθυσμούς, άρα σε κάθε πολίτη ξεχωριστά
Όταν κατηγορείς τον κάθε ανώνυμο πολίτη ότι υπερθερμαίνει τον πλανήτη, εκλύοντας διοξείδιο του άνθρακα, την τροφή των φυτών, ακόμη και με την αναπνοή του
Όταν φορολογείς τον πολίτη για το αέριο που, πενταπλασιαζόμενο στα θερμοκήπια είναι η λύση της επάρκειας τροφής
Τότε είσαι υπεύθυνος ως ΟΗΕ για την άρνηση του Ευρωπαίου να τεκνοποιεί
Τότε είσαι υπεύθυνος για μια τεχνητή, συνθετική ευτυχία του γενικού πληθυσμού, που καταντάει δυστυχία της άρνησης τεκνοποίησης
Τότε προτιμάς ως λύση του προβλήματος την μετανάστευση, που κανένας σόφρων άνθρωπος δεν επιθυμεί
Τότε αγνοείς επιδεικτικά πως οι μεταναστεύσεις πάντα γίνονταν από ανάγκη εξεύρεσης τροφής ή πολέμων, που εσύ στιγματίζεις αλά κάρτ
Τότε στρεψοδικείς την έννοια της μετανάστευσης όχι για να σώσεις τον δυτικό κόσμο, αλλά τα κέρδη των αφεντικών σου

Τι είναι η Ατζέντα Αντικατάστασης Πληθυσμών του ΟΗΕ.
Παρουσίαση στα ελληνικά της Ατζέντας Αντικατάστασης Πληθυσμών του ΟΗΕ μέσω μαζικής μετανάστευσης βασισμένη στο βίντεο του Poseidon "Replacement Migration Explained".
Το βίντεο ήταν διαθέσιμο στο YouTube από 7/8 μέχρι 9/9/2019 κ είχε 9.543 θεάσεις μέχρι που το κανάλι μου τερματίστηκε για "ρητορική μίσους".




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




"Στο βιβλίο του «Το στρατηγικό βάθος της Τουρκίας» ο Νταβούτογλου αναλύει επακριβώς την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδας.
Εκεί εξηγείται ότι ο εποικισμός περιοχών με μουσουλμανικούς πληθυσμούς καθιστά τα νομικά σύνορα γειτονικών της Τουρκίας κρατών «ευέλικτες ζώνες κυριαρχίας»,επί των οποίων η τελική κυριαρχία της Ελλάδας ή της Τουρκίας εν προκειμένω θα είναι αποτέλεσμα των γεωπολιτικών συγκρούσεων που θα αναπτυχθούν ανάμεσα στους πληθυσμούς στις περιοχές αυτές.
Η Λέσβος συγκεκριμένα έχει ήδη γίνει ζώνη τέτοιων συγκρούσεων όπως απέδειξε η προ 2 εβδομάδων εξέγερση των λαθρομεταναστών.
Αυτά συμβαίνουν στην πατρίδα μας τώρα!
Ο νόμος 4636/19 που εσχάτως ψηφίστηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο για τις περιώνυμες κλειστές δομές, στην πραγματικότητα προάγει αυτόν τον εποικισμό
διότι θεσμοθετεί την χορήγηση ειδικού καθεστώτος διεθνούς προστασίας, ίδιου με το καθεστώς πρόσφυγα,σε όλους τους λαθρομετανάστες εφόσον πούνε μία ιστορία συνεκτική (σύμφωνα με τον Νόμο)!
Επίσης, στις κλειστές δομές ο νόμος υποχρεώνει την παραμονή του λαθρομετανάστη για 25 το πολύ ημέρες, μετά την παρέλευση των οποίων αφήνεται ελεύθερος αδιακρίτως ταυτοποίησής του ή μη!
Σε όλα τα κυρίαρχα κράτη η υπεράσπιση των συνόρων τους, της δημοκρατίας και της ελευθερίας των πολιτών τους είναι η κύρια αποστολή τους.
Κράτη όπως η Ελβετία διενήργησαν δημοψήφισμα για την είσοδο ή μη μεταναστών και όταν ο λαός αποφάσισε ΟΧΙ, ξεκίνησαν την ασφυκτική φύλαξη των συνόρων τους, ώστε να μην μπαίνει κανείς!
Εδώ ζούμε το ακριβώς αντίθετο, απολύτως παράδοξο και αδιανόητο, να επιτρέπουμε στην Τουρκία που ανοιχτά διεκδικεί τα νησιά μας για δικά της, να τα εποικίζει με ορδές μουσουλμάνων που την επαύριο θα ονομάσει Τούρκους, όπως έπραξε στην Κύπρο, στην Θράκη και στην Βόρεια Συρία.
Δηλαδή το κράτος μας μετατρέπει την Λέσβο και τα άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου σε νέα Ίμβρο και Τένεδο μέχρι τον οριστικό εκτουρκισμό τους (αντί για την μεταφορά των λαθρομεταναστών σε στρατόπεδα ακατοίκητων νησιών)".



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάνεις βόλτα εδώ μέσα στο ιντερνετ και βλέπεις κομματόσκυλα του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιους άλλους που έχουν ταχθεί υπέρ των ανοικτών συνόρων και της χωρίς όρια μετανάστευσης, που ξημεροβραδιάζονταν να μας αποκαλούν όλους μας ως φασίστες, να βρίζουν και να οικτίρουν την ΝΔ για την διαχείρισή της στο μεταναστευτικό...Σαν να μην άνοιξαν αυτοί την πόρτα του φρενοκομείου, σαν να υποθέτουν ότι όλοι μας έχουμε μνήμη χρυσόψαρου σ'αυτήν την χώρα. Ότι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε και για τις εξώσεις πχ ή για την αέναη λιτότητα, αφού ψήφισαν τον νόμο πολιτικής δικονομίας και μνημόνια ...ή το ΠΑΣΟΚ που σήκωσε εσχάτως την σημαία της αντιδεξιάς παράταξης. Μόνο γέλιο και θλίψη προκαλούν όλοι αυτοί....Συρφετοί εξουσιολάγνων ανθρωπάριων, κενών από αξίες και αρχές. Υποκριτές που μπροστά τους η Ιστορία μένει άναυδη από το απύθμενο θράσος τους!!!
Σχολιο.- ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ «ΠΑΡΤΙ!» Ο ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ δίνει 3 εκατ. ευρώ σε Περιστέρη, Μυτιληναίο και Άκτωρα για τις επιτάξεις...
Σχολιο.- Πρόταση για το μεταναστευτικο αντί να βάζουν τα ματ να χτυπάνε τον κόσμο ας τα βάλουν να φυλανε τα σύνορα και να σταματήσουν τις ροες που τόσο κοπτονται




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βούτσης: Ανάγκη άμεσης μετεγκατάστασης, κατ’ αρχήν, 20.000 μεταναστών στη Στερεά Ελλάδα
Ο N. Βούτσης, επισήμανε, ότι και από τον «ύπατο αρμοστή του ΟΗΕ και από όλες τις πλευρές διεθνώς και στην Ελλάδα, έρχεται στην επιφάνεια το ζήτημα της άμεσης μετεγκατάστασης είκοσι χιλιάδων, κατ' αρχήν, προσφύγων και μεταναστών στον ηπειρωτικό κορμό, όπως ήταν και ο σχεδιασμός από μήνες»
25/02/2020 - 21:26
Για «εντελώς λανθασμένη στρατηγική και πολιτική» σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του προσφυγικού - μεταναστευτικού κατηγόρησε την κυβέρνηση,  ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σε δηλώσεις του, στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια σε νησιά.

Ορίστε που το παν τα Ανθελληνικά Συριζο-τσόλια... Στον Καιάδα ρε με τα παλιολαμόγια!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για όποιον δεν το έπιασε ακόμη. Οι θέσεις των διάφορων ΚαΚαΕ και του ΄Σόρος΄ πάνω στο λαθρομεταναστευτικό ταυτίζονται.
Σχολιο.- Γιατί νόμιζες ότι το ΚΚΕ κάνει την πάπια? Είναι κι αυτό στη μάσα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μήνυμα Μαξίμου για μεταναστευτικό: Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να εφαρμοστεί το σχέδιό μας
Τετάρτη, 26-Φεβ-2020 07:46
"Είμαστε αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε πλήρως το σχέδιό μας και θα προχωρήσουμε παρά τις αντιδράσεις. Στην πράξη, ο μοναδικός δρόμος είναι η υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδίου, με στόχο να επωφεληθούν πρωτίστως οι τοπικές κοινωνίες και γενικότερα η χώρα. Είναι ανάγκη να κλείσουν, το ταχύτερο δυνατό, οι άναρχες δομές. Προϋπόθεση για αυτό είναι να κατασκευαστούν οι νέες δομές, οι οποίες θα είναι κλειστές και ελεγχόμενες. Επίσης, είναι πρακτικά αδύνατο να μην υπάρχει στα νησιά ουδεμία δομή. Η ανάγκη δημιουργίας των κλειστών δομών γίνεται ακόμη πιο επιτακτική όταν υπάρχουν σε έξαρση θέματα δημόσιας υγείας, όπως ο κοροναϊός, τα οποία μπορούν να αντιμετωπιστούν γρήγορα και αποτελεσματικά σε μία κλειστή δομή και όχι σε μία άναρχη ανοιχτή δομή"
Σχολιο.- Έτσι πρέπει νά γίνει.
Σχολιο.- Εντος της Σενγκεν και της ΕΕ δεν υπαρχει αλλη λυση, που να ειναι συμβατη εστω με την εθνικη ασφαλεια.
Σχολιο.- Μάλλον το σχέδιο είναι να φυλακίσουν τους Έλληνες σε αυτές τις δομές...
Θα μπορούσαν να χτίσουν δομές για τους λαθρο σε ακατοίκητα νησιά μέχρι να τους γυρίσουν πίσω. Έτσι οι νησιώτες θα ξαναβρισκαν την ζωή τους.
Εδώ η λύση είναι να οπλισθούν οι Έλληνες για να υπερασπιστούν τον τόπο τους και την οικογένειά τους. Μην ξεγελιώμαστε είμαστε εμείς από τη μια πλευρα και οι προδοτες ταγματασφαλίτες από την αλλη!




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Τσιπράκι θα ήταν καλύτερα να το βουλώσει, γιατί η ηλιθιοτητά του, ευθύνεται για το σημερινό μπάχαλο στα νησιά...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Μετά τα όσα διαδραματίστηκαν την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων της Αποκριάς στη Δημοτική Ενότητα Σοχού και το σάλο που προκλήθηκε από τη συμμετοχή της μουσικής μπάντας του Δήμου Αντιγιαμάν της Τουρκίας, θα ήθελα ως Πρόεδρος της Κοινότητας Σοχού να αναλάβω ακέραια την ευθύνη για το περιστατικό καθότι ενήργησα, λόγω έλλειψης χρόνου,εν αγνοία της Οργανωτικής Επιτροπής Εκδηλώσεων Αποκριάς 2020, όπως και του Δημάρχου κ. Ιωάννη Ταχματζίδη.
Ήταν μια ατυχής και δυσάρεστη στιγμή μέσα στην μακρόχρονη και επιτυχημένη πορεία των αποκριάτικων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην περιοχή μας και για το λόγο αυτό ζητώ δημόσια συγνώμη από τους συμπολίτες αλλά και συμπατριώτες μου σε όλη την Ελλάδα εάν ακούσια προκάλεσα το κοινό πατριωτικό αίσθημα και τη εθνική συνείδηση.
Επιπλέον, θέτω την παραίτησή μου στη διάθεση του Τοπικού Συμβουλίου Σοχού και γνωστοποιώ ότι θα κινήσω νομικές διαδικασίες μέσω του Δήμου Λαγκαδά εναντίον του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Πολιτιστικών Ανταλλαγών “Δίαυλος”, από το οποίο μου προτάθηκε η δωρεάν συμμετοχή του τουρκικού μουσικοχορευτικού σχήματος, εκτός προγράμματος, στις αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Σοχό, για το ψευδές περιεχόμενο της πολιτιστικής πρότασής του.
ΜΕ ΤΙΜΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΟΧΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ
ΛΕΤΣΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ"




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Δεν είμαι κομμουνιστής με την ουσιαστική έννοια του όρου, γιατί για να είναι κανείς κομμουνιστής χρειάζεται μεγάλη αφοσίωση, αλλά από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, από την πρώτη φορά μέχρι τώρα με περηφάνια ψηφίζω ΚΚΕ».
Κωστας Βουτσάς εκλογές 2019!!!!
Σχολιιο.- Εγω παντως θυμαμαι τον Βουτσα που συναγελαζοταν με τη χουντα. Μετα την χουντα δηλωνε κεντρωος. Τωρα ποτε εκανε αυτή τη δηλωση δεν θυμαμαι. Επισης δεν τον θυμαμαι ποτε να εχει ερθει σε Φεστιβαλ της ΚΝΕ μετα το 1974



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟ 34% ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ 66%;
Και επειδή το βρισίδι κατά των κατοίκων των νησιών πάει σύννεφο, γιατί "δεν είχαν μυαλό και ψήφισαν Ν.Δ.", είναι εντυπωσιακή η διαπίστωση πως ακόμη και η απλή αριθμητική υποφέρει σ' αυτό τον τόπο.
Όχι, ρε μάγκες! Δεν είναι πλειοψηφία το 39% που πήρε η Ν.Δ. στη Λέσβο, πόσο μάλλον το 34% που πήρε στη Σάμο. Ίσως να μπορούσαμε να το πούμε για τη Χίο, όπου πήρε 45,6%, αλλά αν την απομονώναμε θα χάλαγε η σούπα του τσουβαλιάσματος με το "καλά τους κάνουν, αφού ψήφισαν Ν.Δ.".
Σχολιο.- Αυτά τα ανόητα εκπορεύονται από τη γνωστή μεριά.Η Λευκίμμη ψήφισε 50% σύριζα στις εκλογές του 2015' και λίγους μήνες μετά έτρωγαν ξύλο με το τσουβάλι.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και μεταξύ όλων των άλλων, να σου κι ένα Συνέδριο της ΓΣΕΕ, με τη στήριξη των μνημονιακών παρατάξεων Ν.Δ., ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ.
Υπό την περιφρούρηση των πάνοπλων ένστολων ματατζιδων τρομοκρατών. Η παρουσία των οποίων εκεί, στη σύναξη του εξευτελισμού του συνδικαλιστικού κινήματος, δεν φαίνεται να ενοχλεί τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως δεν ενοχλούνταν και όταν οι Τσίπρας-Τόσκας-Γεροβασίλη έδιναν εντολή και μακελεύονταν απεργοί.
Σχολιο.- Εδω η παράταξη του συριζα στο αίτημα της ΔΑΣ να φύγουν οι δυνάμεις καταστολης ψήφισε όχι μαζί με ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ
Σχολιο.-  Τι διάολο ρε παιδιά; Ματ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, Ματ στην Κομοτηνή, Ματ στην ΑΣΟΕΕ, πού τα βρίσκουν τόσα γουρούνια;
Σχολιο.- Ε, βέβαια! Έτσι θα γίνει το Συνέδριο; Χωρίς ένστολους τρομοκράτες να προστατεύουν τον Παναγόπουλο και τους άλλους χρυσοπληρωμένους καρεκλοκενταυρους εργατοπατερες συνδικαλισταράδες;




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ TOY KKE
ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΟΥΤΣΑ
Η ΚΕ του ΚΚΕ αποχαιρετά το μεγάλο ηθοποιό Κώστα Βουτσά, ο οποίος για 70 χρόνια, με το πηγαίο ταλέντο του χάριζε απλόχερα τη χαρά και το γέλιο κερδίζοντας επάξια την αγάπη όλου του κόσμου. Η πλατιά αναγνώριση και η δόξα δεν τον άλλαξαν, δεν τον απομάκρυναν ούτε στιγμή από τους λαϊκούς ανθρώπους. Παρέμεινε απλός, ζεστός, εγκάρδιος, αξιολάτρευτος, μια μεγάλη καρδιά γεμάτη από το κέφι και τη χαρά εκείνου που γνωρίζει την αξία της ζωής.
Ο Κώστας Βουτσάς ζυμωμένος από νωρίς στα βάσανα της στέρησης, αλλά και στον πόθο και τον αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο, εξέπεμπε όλο εκείνο το ηθικό μεγαλείο των λαϊκών ανθρώπων, την καλοσύνη, τη γνησιότητα των αισθημάτων, τη θετική στάση απέναντι σε κάθε δυσκολία. Και δε θα μπορούσε να ήταν αλλιώς, αφού από τα δέκα του κιόλας χρόνια, εκεί που μπαίνουν οι βάσεις της ανθρώπινης προσωπικότητας, ο Κώστας Βουτσάς έγινε Αετόπουλο και μοίραζε προκηρύξεις του ΕΑΜ και της ΕΠΟΝ, που τύπωνε ο κομμουνιστής πατέρας του.
Τα σκληρά παιδικά του χρόνια στη Θεσσαλονίκη, δε σκλήρυναν την καρδιά του, που έμεινε ευαίσθητη μέχρι το τέλος. Αντίθετα, τον όπλισαν με ένα ασίγαστο πάθος για τη ζωή, τον έρωτα και την τέχνη.
Όταν στα εικοσιένα του έρχεται στην Αθήνα, ως απόφοιτος της σχολής θεάτρου του Μακεδονικού Ωδείου συνεχίζει το υπέροχο ταξίδι της καλλιτεχνικής δημιουργίας, όπου στην αρχή δουλεύει στα μπουλούκια και κατακτά την πειθαρχία στη συλλογική προσπάθεια. Μέσα από τη συνεργασία του με τα κορυφαία ιερά τέρατα του θεάτρου ανέδειξε το ανεξάντλητο και πηγαίο κωμικό του ταλέντο. Έγινε ο κύριος «κληρονόμος» της γενιάς των Αυλωνίτη, Μακρή, Λογοθετίδη, Σταυρίδη, Χατζηχρήστου.
Το μεγάλο κατόρθωμά του είναι ότι όποιον χαρακτήρα κι αν ερμήνευε, τον αγαπούσε και τον έκανε να φαντάζει σπουδαίος. Έπλασε έναν απόλυτα δικό του, μοναδικό, αυθεντικά λαϊκό, πληθωρικότατο, ευφάνταστο, πάντα ελεύθερο και πάντα παιγνιώδη, υποκριτικό κώδικα, ανοιχτό και πρόσφορο σ' όλα τα είδη της κωμωδίας.
Το μεγάλο, όμως, «όπλο» της υποκριτικής του ήταν η μη επανάπαυση στους «κώδικές» του. Ήταν η εγρήγορση, η επιστράτευση όλου του «είναι» του, η συμμετοχή όλων των κυττάρων του σε κάθε ερμηνεία. Μια διαρκής, καθημερινή αναδημιουργία των ρόλων και των χαρακτήρων, έξω από τις ευκολίες και τη ρουτίνα της τυπικής επανάληψης, που τον έκανε να ξεχωρίζει όχι μόνο με την τέχνη του, αλλά και με την εντιμότητά του απέναντι στο κοινό, που ζούσε μαζί του την παράσταση.
Στις θεατρικές του ερμηνείες δεν έλειψαν άλλωστε και οι κλασσικοί ρόλοι, όπως στις “Σφήκες” και τους “Αχαρνείς” του Αριστοφάνη, στον “Αρχοντοχωριάτη” και τον “Ταρτούφο” του Μολιέρου.
Ο Κώστας Βουτσάς ποτέ του δεν βολεύτηκε στην τυποποίηση. Αν και καταξιωμένος ως καρατερίστας κωμικός συμμετείχε σε κοινωνικά δράματα, όπως ο “Κατήφορος” και ο “Νόμος 4000”.
Όλο όμως το εύρος των δυνατοτήτων του και το βάθος της τέχνης του φάνηκε στις ταινίες του Βασίλη Βαφέα “Ο έρωτας του Οδυσσέα” και «Ο μώλος». Ειδικά στον “Έρωτα του Οδυσσέα”, όπου απέσπασε και βραβείο για το ρόλο αυτό, δημιούργησε ένα χαρακτήρα με τον οποίο αναμετρήθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του.
Ο Κώστας Βουτσάς έδειξε μεγάλο σεβασμό στο κοινό υποστηρίζοντας πως “Η σχέση με το κοινό είναι ανιδιοτελής. Δεν έχει κανένα συμφέρον από μένα ένα κοινό που μ' αγαπάει”. Γι’ αυτό δεν απέφυγε ποτέ τη ζωντανή επαφή μαζί του.
Η συμμετοχή του πατέρα, του αδερφού και η δική του στην αντίσταση, η συνειδητοποίηση της ταξικής ανισότητας μέσα από τη δύσκολη ζωή του, το χρέος που ένιωθε απέναντι στον πατέρα του, μα πάνω απ’ όλα η πεποίθηση ότι το ιδανικό ενός καλύτερου, δίκαιου κόσμου, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο θα γίνει πραγματικότητα, τον έφεραν κοντά στο ΚΚΕ, μια απόφαση ζωής μέχρι το τέλος.
Ο Κώστας Βουτσάς στήριξε το ΚΚΕ όχι μόνο με την ψήφο του, αλλά και με δηλώσεις και παροτρύνσεις να συστρατευθούν όλοι οι καταπιεσμένοι μαζί του.
Όπως ο ίδιος έγραψε στο Ριζοσπάστη: “Εγώ ψηφίζω ΚΚΕ και για λόγους συνείδησης, γιατί αισθάνομαι το χρέος απέναντι στον πατέρα μου, που αγωνίστηκε για όλα αυτά, που συνεχίζει να αγωνίζεται το Κόμμα, αλλά και γιατί το ΚΚΕ είναι το μόνο που συνεχίζει να αντιστέκεται στην κατηφόρα που έχει πάρει η ελληνική κοινωνία και αισθάνομαι χρέος να συμμετέχω σ' αυτή την αντίσταση”.
Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εκφράζει τα πιο θερμά της συλλυπητήρια σε όλους τους δικούς του ανθρώπους, που άφησε πίσω του, στις τρεις κόρες και τους δυο γιούς του, στη σύζυγό του Αλίκη Κατσαβού. Θα λείψει κι από μας και απ’ όλο τον κόσμο. Μα την ίδια στιγμή θα είναι εδώ, παρών με το έργο του, τους ρόλους του, και προπάντων με την ανεπανάληπτη κι αξέχαστη προσωπικότητά του. Θα είναι εδώ στους αγώνες του σήμερα και του αύριο για ένα καλύτερο κόσμο.
26/2/2020
Η ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα απίστευτα και όμως αληθινά που συμβαίνουν σε Λέσβο (κυρίως), αλλά και σε Χίο!
Είναι σαφές πως η κυβέρνηση επιδιώκει να δείξει τη μέγιστη δυνατή αποφασιστικότητα σε Λέσβο και Χίο, εφόσον θέλει να κάμψει τις αντιδράσεις σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας.
26 Φεβρουαρίου 2020 - 07:42
Ένα πρόχειρο ρεπορτάζ των «Παιχνιδιών Εξουσίας», στα νησιά, έστω –δυστυχώς- και τηλεφωνικά, από την Αθήνα, αναδεικνύει σοβαρά θέματα που εκθέτουν την κεντρική εξουσία και μόνο … άνοιγμα στο κέντρο δεν θυμίζουν!
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: Των επιχειρήσεων των ΜΑΤ που διεξάγονται στη Λέσβο φέρεται να συντονίζει προσωπικά από ο ίδιος ο Διοικητής των Δυνάμεων Αποκατάστασης Τάξης, που βρίσκεται πλέον στο νησί. Ο έως τώρα αστυνομικός διευθυντής της περιοχής, σύμφωνα με τοπικούς παράγοντες, πήρε αναρρωτική άδεια μεν, στην ουσία όμως φέρεται –πάντα σύμφωνα με τους κατοίκους- να διαφωνεί με τη σκληρότητα των μέτρων καταστολής.
ΤΑ ΟΣΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΒΙΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ: Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι κατά την αποβίβαση των ΜΑΤ από το πλοίο, το πρωί της Δευτέρας, στην προκυμαία της Μυτιλήνης, ακούγονταν από τους ασυρμάτους κατά τη διάρκεια των πρώτων συγκρούσεων φράσεις όπως «αδειάστε τους ότι έχετε», «γαμ…τε τους» κλπ. Αν όντως ακούστηκαν, είμαστε βέβαιοι ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης θα το ελέγξει και θα επιβάλει τις ποινές που προβλέπονται!
ΤΑ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ: Η «απόβαση των ΜΑΤ», όπως  χαρακτηρίζουν την επιχείρηση οι κάτοικοι, επιχειρήθηκε να οργανωθεί  με πλήρη μυστικότητα, πλην όμως όταν το πλοίο “Express Regasus” αναχώρησε από το λιμάνι του Λαυρίου, η επιχείρηση διέρρευσε, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να κινητοποιηθούν. Τότε αποφασίστηκε να κλείσουν όλα τα δορυφορικά συστήματα του πλοίου, ώστε να μην μπορεί να γίνει γνωστός ο τόπος προορισμού του (πχ σε ποιο νησί πάει, σε ποιο σημείο βρίσκεται, τι ώρα καταφτάνει), ενώ εντολή δόθηκε και στα μέλη του πληρώματος να έχουν συνεχώς κλειστά τα κινητά τους!
ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ: Το σύνθημα για την κινητοποίηση των κατοίκων δίνουν οι …καμπάνες! Έτσι, άλλωστε, έχουν συμφωνήσει οι κάτοικοι στις συνελεύσεις τους: «όταν χτυπήσει η καμπάνα τρέχουμε όλοι»!
Η ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ: Στις επιχειρήσεις σε Λέσβο και Χίο χρησιμοποιείται και ο στρατός, γεγονός επικίνδυνο ιδίως για νησιά δίπλα στην Τουρκία, που οι ένοπλες δυνάμεις θα πρέπει να είναι απολύτως συμφιλιωμένες με την τοπική κοινωνία και όχι να έρχονται σε αντιπαράθεση μαζί της ή, έστω, να δημιουργείται ψυχικό χάσμα! Μεταξύ άλλων, επειδή οι κάτοικοι έχουν κλείσει με μηχανήματα της Αυτοδιοίκησης και αγροτικά μηχανήματα τους δρόμους που οδηγούν στους χώρους δημιουργίας των «κλειστών» κέντρων, τα στρατιωτικά οχήματα ανοίγουν νέους δρόμους πρόσβασης προς τους χώρους, ορισμένες φορές καταστρέφοντας και δασικές εκτάσεις, όπως πχ την Τρίτη στη Μυτιλήνη.
ΟΙ ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ(!) ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΧΙΟΥ: Ο Μητροπολίτης Χίου ξεκίνησε …παρακλήσεις προκειμένου ο Θεός να …φωτίσει τους τοπικούς άρχοντες! (Για τους παραπάνω  –και για να αστειευτούμε- προφανώς …δεν τρέφει ελπίδες!).
ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ …ΟΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ: «Γαλάζια» τοπικά στελέχη υποβάλλουν παραιτήσεις από τα κομματικά όργανα που ανήκουν, εκείνο όμως που συζητείται περισσότερο είναι η απουσία των (άλλοτε πρωταγωνιστών στις αντιδράσεις) βουλευτών της ΝΔ και πρωτίστως του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπου Αθανασίου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με εντολή Ν.Δ λογοκρισία ΕΡΤ σε όλες τις ειδήσεις από την περιφέρεια λόγω Λέσβου!
 February 26, 2020
Εδώ και λίγες ώρες οι δημοσιογράφοι όλων των περιφερειακών Μέσων της κρατικής ραδιοτηλεόρασης της ΕΡΤ δεν μπορούν να ανεβάσουν καμία απολύτως είδηση! Ο πέλεκυς της νεοδημοκρατικής λογοκρισίας έπεσε βαρύς εξαιτίας των επιχειρήσεων “νόμου και τάξης” στα νησιά της Χίου και τη Λέσβου.
Καμία είδηση δεν περνάει εάν προηγουμένως δεν ελεγχεί κεντρικά! Κεντρικά από το ραδιομέγαρο κόπηκε η πρόσβαση στην εντολή “publish” που έβλεπαν οι συντάκτες στην οθόνη του υπολογιστή τους και στη θέση της μπήκε το κουμπί “υποβολή για έλεγχο”! Αυτό για όλες ανεξαιρέτως τις ειδήσεις που θέλουν να αναρτήσουν οι δημοσιογράφοι στα περιφερειακά Μέσα της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα…Αφορμή για την επίταξη δημοσιότητας δόθηκε χθές όταν δημοσιογράφος της ΕΡΤ στη Μυτιλήνη ανέβασε στην ιστοσελίδα ρεπορτάζ για όσα συμβαίνουν στο νησί. Κεντρικά της ζητήθηκε να κατεβάσει την είδηση αλλά η συνάδελφος, ώς όφειλε, αρνήθηκε να το πράξει.
Μετά από αυτό επιβλήθηκε άνωθεν λύση. Η είδηση από τη Λέσβο κατέβηκε κεντρικά από το ραδιομέγαρο! Στη θέση της μπήκε ένα τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου για να υπάρχει απλά ως θέμα. Γιατί σε ότι αφορά στο ίδιο το περιεχόμενο, το ρεπορτάζ του ΑΠΕ ήταν εξίσου αποκαλυπτικό για τα όσα απαράδεκτα γίνονται από τις δυνάμεις καταστολής στο νησί.
Λίγες ώρες μετά οι δημοσιογράφοι των περιφερειακών Μέσων έχασαν την πρόσβαση στη δημοσιότητα για τις ειδήσεις και τα ρεπορτάζ τους. Γιατί στην Αθήνα το επικοινωνιακό σύστημα ελέγχεται κεντρικά με τους δεκάδες βαστάζους της πολιτικής εξουσίας να μεταφέρουν τη γραμμή χωρίς καμία παρέκλιση. Τα όσα όμως συμβαίνουν στην περιφέρεια, δύσκολα ελέχγονται αφού οι δημοσιογράφοι κάνουν απλά τη δουλειά τους. Για αυτό και βρέθηκε άμεσα η λύση. Φίμωση και λογοκρισία!
Ποιά άραγε να είναι η επιτροπή λογοκρισίας στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής; Θα δοθεί άμεσα απάντηση για την επίταξη της δημοσιότητας από την υποτιθέμενη δημόσια ραδιοτηλεόραση;
Η ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΕΣΥ οφείλουν άμεσα να αντιδράσουν…



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χιώτης σε ΜΑΤατζή:
"Βγάλε το κράνος και κατέβα κάτω θα σε γαμήσω χιώτικα, να μυρίζει η σούφρα σου μαστίχα έναν χρόνο!"
γι αυτό το νησί ονομάζεται ΜΥΡΟΒΟΛΟΣ ΧΙΟΣ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολύ μεγάλη συγκέντρωση στη Χίο,με ειδοποίηση πρωινή,για τη χτεσινή αστυνομική βία και τρομοκρατία.
Μεγάλη η οργή καθώς περιδιάβηκα και άκουγα.
Βλέπετε,ο μεσοαστός νομίζει ότι τα ΜΑΤ βαράνε επειδή υπάρχει λόγος,χτες κατάλαβαν ότι τα ΜΑΤ βαράνε τους πάντες και χωρίς λόγο.
Κατάφερε ο Κούλης και κατέβασε τους Χιώτες στο δρόμο,το σταυρό μου κάνω.
Σχολιο.- Να φύγουμε εμείς;; Κλειστές δομές των ποσων ατόμων; Είναι συγκεκριμένος ο αριθμός; Είναι πεπερασμένος;
Σχολιο.- παμε για εμφυλιο,καταλαβαινει κανεις?
Σχολιο.- Δεν αντεχουν αλλο οι ανθρωποι...δεξιοι θελεις δεξιοι!Κι οι μεταναστες (δεν μιλαω για προσφυγες όπως μας τους πλασαρουν),δεν ειναι τα καλυτερα παιδια!!!
Σχολιο.-  ...ετσι οπως το λες..Ειμαστε .υπο κατοχη!!!Για μενα πρεπει να φυγουν ολοι οι λαθρομεταναστες, γιατι προσφυγες δεν υπαρχουν μονο ισλαμοφασιτες κανιβαλοι από τη Συρια,  και οι υπολοιποι που ερχονται με τσαμπα εισητηριο απο Αφρικη με τουρκικη εταιρεια να επιστρεφονται πισω!!!Το ιδιο και οι Αφγανοι και οι Πακιστανοι χωρις οικογενειες.Δεν παει αλλο!!Η Ευρωπη Περα βρεχει...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




«Γκασμάδες, Τουρκόσποροι, θα σας Γ@@@@σουμε!». Αυτά φώναζαν, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα της Λέσβου mplokia.gr, χτες το βράδυ από τα υψώματα κάτω από την περιοχή της Καράβας οι διμοιρίες των ΜΑΤ, στους κατοίκους του νησιού.
Νεαροί άνδρες σε κατάσταση αμόκ, βρίζουν τους κατοίκους της Λέσβου.
Θυμίζουμε ότι «τουρκόσπορους» αποκαλούσαν τους τραγικούς πρόσφυγες της Μικράς Ασίας και άλλων περιοχών. Οι ματατζήδες μέσα από τον έκδηλο ρατσισμό τους ξύνουν τις μνήμες, τοτε το 1922 που οι ελληναρες βασιλικοι δεξιοι εκμεταλλευοντουσαν τους μικρασιατες προσφυγες, και ας ηταν ομοεθνης.
Όσο για τους «Γκασμάδες», να πληροφορήσουμε ότι η Λέσβος ονομάσθηκε «Γκασμαδία» από τον γκασμά που έριξαν οι φαντάροι σκάβοντας τα διάφορα «οχυρωματικά έργα» μετά το 1974. "Γκασμάδες" συνεπώς ήταν οι φαντάροι...
Όσο για το θα σας «γ@μ@σουμε», οι ματατζήδες μας θυμίζουν τους κουκουλοφόρους της ΚουΚλουξΚλαν που έκαναν επιδρομές ξυλοφορτώματος εναντίον των μαυρων, βιαζοντας τις γυναικες τους, γιατι «μαυρους» και ξένους θεωρουν τους Ελληνες ντοπιους τα αλλοεθνη γουρουνια ματατζηδες.
Οι κάτοικοι των νησιών εκπέμπουν S.O.S. Κινδυνεύουν από τα αφηνιασμένα ακροδεξιά... ρόμποκοπ!
Σχολιο.- Άρπαξαν τις καραμπίνες και βαρανε στο ψαχνό οι "γκαζμαδες". Τώρα τα ματ ζητάνε βοήθεια ταμπουρωμένοι στο στρατόπεδο για να φύγουν κ να γυρίσουν Αθήνα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



φαρ ουεστ
εχουν δωσει οπλα σε ανεγκεφαλους και ανεκπαιδευτους και τους εχουν αμολυσει
''Ένα σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε στον Χολαργό, όπου ένας αστυνομικός διαπληκτίστηκε με οδηγό οχήματος μετά από τροχαίο που σημειώθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός βγήκε από το αμάξι, συνέχισε να διαπληκτίζεται, έβγαλε το υπηρεσιακό του όπλο και πυροβόλησε στο πορτ μπαγκάζ του άλλου ΙΧ.''
Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας ενεπλάκη σε τροχαίο και πυροβόλησε ΙΧ
Σε διαθεσιμότητα έθεσε η ΕΛΑΣ τον αστυφύλακα που, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη ενώ ήταν εκτός υπηρεσίας σήμερα το μεσημέρι στον Χολαργό, σημειώθηκε διαπληκτισμός και πυροβόλησε στο πορτ μπαγκάζ του άλλου αυτοκινήτου.
Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 - 16:36



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σημερα στον Καρφά της Χίου
Σε λιντσάρισμα ανδρών των ΜΑΤ που βρίσκονταν στα δωμάτιά τους στο ξενοδοχείο "Ερύθα" προχώρησαν μετά τις 2 το μεσημέρι πολίτες που κατευθύνθηκαν στο ξενοδοχείο μετά την κινητοποίηση που έγινε στο κέντρο της πόλης και της πορείας που ακολούθησε στην Αστυνομία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



25/2/2020 – 6.00 μ.μ.
" Ο Στέλιος Πέτσας δήλωσε σήμερα στο μπρίφινγκ:
"Με πυξίδα όλα αυτά τα πλεονεκτήματα των κλειστών δομών, η Κυβέρνηση προχωρά με αποφασιστικότητα στην υλοποίηση του σχεδίου της. Το σχέδιο αυτό είναι προς όφελος της χώρας και κυρίως των τοπικών κοινωνιών. Ιδιαίτερα σήμερα που υπάρχουν σε έξαρση θέματα δημόσιας υγείας, γίνεται καλύτερα αντιληπτό από όλους, ότι θέματα όπως ο κορονοϊός μπορούν να αντιμετωπιστούν γρήγορα και αποτελεσματικά σε μία κλειστή δομή, και όχι σε μία άναρχη ανοιχτή δομή που αποτελεί «υγειονομική βόμβα». Καλούμε τους πολίτες και τις τοπικές Αρχές να μας εμπιστευτούν: οι κλειστές δομές θα γίνουν και οι άναρχες, ανοιχτές, δομές θα κλείσουν."



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αμερικη του ΤΡΑΜΠ ...μπατσος συλλαμβανει 6χρονο που ουρλιαζει με τρομο
και ξερετε,οτι γινεται στις ΗΠΑ,θα γινει αν δεν γινεται ηδη,στας Ευρωπας
Σχολιο.- Δυστυχώς αυτή δεν είναι η Αμερική του Τράμπ, αλλά η Αμερική. Η αστυνομία βρίσκεται μέσα στο σχολείο. Είναι στο γραφείο της εισόδου και προκειμένου να μπεις σε ένα σχολείο απο νηπιαγωγείο/δημοτικό μέχρι λύκειο πρέπει να κρατήσουν τα στοιχεία σου και να σε κατευθύνουν με ειδικό πάσο εισόδου. Σε άλλα μεγαλύτερα σχολεία, δηλαδή κτίριο που συστεγάζονται πολλά εκτός απο το γραφείο των μπάτσων στην είσοδο υπάρχουν και metal detectors όπου περνάς κανονικά έλεγχο είτε είσαι μαθητής είτε δάσκαλος είτε επισκέπτης. Τώρα όσον αφορά το γιατί τα παιδιά συλλαμβάνονται ή σε οποιαδήποτε περίπτωση καλείτε ο μπάτσος του σχολείου είναι γιατί υπάρχει νόμος που απαγορεύεται ο δάσκαλος να έρθει σε οποιαδήποτε επαφή με τον μαθητή πέραν του να διδάξει μάθημα. Σε περίπτωση που δυο μαθητές αρχίσουν να τσακώνονται όπως έγινε πέρυσι στο σχολείο της κόρης μου και πάει δάσκαλος να τα χωρίσει όπως και έγινε, ο δασκαλος διώκεται ποινικά επειδή ανακατεύτηκε όπως και έγινε. Οι ίδιοι οι γονείς μάλιστα μηνύουν τον δάσκαλο γιατί άγγιξε τα παιδιά τους και τα "τραυμάτισε". Ο δάσκαλος βρίσκεται στη θέση να μην έχει δουλειά ποτέ ξανά και να δικάζεται. Φέτος αντίστοιχα που δυο κορίτσια πλακώθηκαν στο ξύλο, με ανοιγμένα κεφάλια, σκισμένα βλέφαρα, σπασμένες μύτες, διάσειση κλπ, όλοι τις κοίταζαν να σκοτώνονται, όταν κάποια παιδιά πήγαν να τις χωρίσουν οι δάσκαλοι τρόμαξαν και περίμεναν όλοι μέχρι να ερθουν οι μπάτσοι της εισόδου, λίγα λεπτά ακόμα και κάποιο παιδί θα είχε πεθάνει. Γιατί φοβήθηκαν μη χάσουν τη δουλειά τους και μη μπούνε φυλακή. Αν εγώ σαν μητέρα προτιμώ το παιδί μου να σκοτωθεί σε ένα καυγά παρά να μπει ένας άνθρωπος στη μέση να το σώσει και αν εγώ σαν μητέρα κυνηγήσω αυτόν τον άνθρωπο, βλέπουμε ότι είναι ένας φαύλος κύκλος μιας διαλυμενης κοινωνίας.
Επίσης να πω ότι για την παραπάνω γνώμη μου, εχω μπει στη μαύρη λίστα της "δημοκρατικής" αμερικής και όχι μόνο δεν βρίσκω δουλειά με τίποτα αλλά δεν μου μιλάνε καν στο σχολείο της Μάρθας (δάσκαλοι, διευθύντρια κλπ) επειδή αμφισβητώ το σύστημα.
απίστευτα τραγικό. Και δεν υπάρχει κάποιος σκοπός να φτιαχτεί. Όλοι είναι ικανοποιημένοι ότι έτσι είναι τα πράγματα. Τώρα όλα αυτά τα βίντεο για παιδιά που συλλαμβάνονται, κανείς δεν λέει πως έχει το σύστημα, κανείς δεν εξηγεί ότι οι γονείς που "παραπονιούνται" είναι οι ίδιοι που το συντηρούν.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα! οι μπατσοι διαμαρτυρονται για τις συνθηκες
Τι?δεν ειναι οι ΜΑΤαδες παιδια του λαου?
Διαμαρτυρίες των αστυνομικών για τις συνθήκες εργασίας στην καταστολή στα νησιά
Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 - 08:43
Καταγγελίες για τις συνθήκες υπό τις οποίες κλήθηκαν να καταστείλουν τις αντιδράσεις των νησιωτών στα κλειστά κέντρα κράτησης προσφύγων εξαπολύουν οι αστυνομικοί, μέσω ανακοίνωσης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων. Τα πλοία που ναυλώθηκαν δεν είχαν τον απαραίτητο αριθμό καμπινών, «η Διοίκηση δεν είχε μεριμνήσει ούτε για ένα μπουκάλι νερό» ενώ ήταν άγνωστο που θα μείνουν οι Αστυνομικοί, αναφέρει η Ένωση, ενώ στο τέλος της ανακοίνωσης αναφέρει ότι οι αστυνομικού κλήθηκαν να εργαστούν «σε τριτοκοσμικές συνθήκες, τις οποίες εάν βίωνε κάποιος πολίτης ή μετανάστης θα είχαμε το λιγότερο εισαγγελική παρέμβαση»




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



25/2/2020 στις 8:05 π.μ.
Τέτοια "εισβολή" δεν έχει υποστεί η ακριτική Χίος ούτε το 1912. Ο τότε τούρκος διοικητής του νησιού Ζιχνή Μπέης δεν παρέταξε τόσες δυνάμεις. Ντροπή. Προς την Κυβέρνηση: Σταματήστε αμέσως να καίτε την Χίο, ξεκινήστε την αποσυμφόρηση και αληθινό διάλογο να προλάβετε τα χειρότερα που έρχονται. Ποιος σας συμβουλεύει, ποιος σας καθοδηγεί;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aντιπεριφερειάρχης Χίου: «Δεν ονειρευόμουν να φάω χημικά με ΝΔ»
Δεν ειναι ξυλο αγαπητε ειναι προπόνηση για τους επερχόμενους πλειστηριασμούς που ξεκινανε απο μαρτιο
δεν ειναι ξυλο,ειναι πριβε παρτυ
Γιορταζουν που ο Μηταρακης δίνει 3 εκατ. ευρώ σε Περιστέρη, Μυτιληναίο και Άκτωρα για τις επιτάξεις..
Οι εταιρείες καλούνται να καταθέσουν προσφορές με καταληκτική ημερομηνία την ...24η Φεβρουαρίου(προχτες)
Διαδικασίες εξπρές και με απευθείας αναθέσεις



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



νοσοκομα υιοθετει μωρο κοριτσι που δεν ειχε επισκεψεις για 5 μηνες
Το 2017, η Liz Smith, διευθυντρια νοσοκομων  νοσηλευτικής στο παιδικό νοσοκομείο Franciscan στη Μασαχουσέτη, συναντήθηκε με την Gisele ηλικίας 5 μηνών, ενώ συνέχισε την κανονική της μέρα.
Η Liz είπε ότι η Gisele γεννήθηκε πρόωρα στις 29 εβδομάδες με βάρος μόλις 1 λίβρα, 14 ουγγιές. Το μικροσκοπικό κορίτσι πάσχει από σύνδρομο νεογνικής αποχής, το οποίο είναι συνέπεια της μητέρας της που χρησιμοποίησε την ηρωίνη, την κοκαΐνη και τη μεθαδόνη ενώ ήταν έγκυος.
εδω στην ελλαδα,τα μωρακια μενουν μονα τους για χρονια,ξεχασμενα
και ουτε καν αρκει το προσωπικο για φροντιδα




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρακολουθω με μεγαλη θλιψη τη θλιβερη εκστρατεια κατα των νησιωτων μας για να τους υποχρεωσουν να σκυψουν το κεφαλι και να δεχθουν τον εποικισμο της πατριδας μας, αρχης γενομενης απο τα νησια μας, υπο το προσχημα της περιθαλψεως των δηθεν προσφυγων.Ο προσφυγας, οπως οριζεται απο τη Διεθνη Συμβαση της Γενευης, ειναι αυτος που φευγει απο την πατριδα του και καταφευγει στην πρωτη ασφαλη γειτονικη χωρα. γιατι κινδινευει αμεσα η ζωη του.Εαν , π. χ. ,υπηρχε πολεμος στη γειτονικη μας Τουρκια, η Ελλαδα , με βαση τη Συμβαση της Γενευης, θα ειχε διεθνεις υποχρεωσεις, να δεχθει προσφυγες απο την Τουρκια.Ακομη και για την περιπτωση της Συριας, γιτονικες ασφαλεις χωρες της Συριας ειναι η Τουρκια,ο Λιβανος και η Ιορδανια. Δεν ειναι η Ελλαδα.Καταχρηστικως και καθ' υπερβαση, δεχεται η Ελλαδα προσφυγες απο τη Συρια.Ο ιδιος ομως ο Πρωθυπουργος κ. Μητσοτακης παραδεχθηκε με δηλωσεις του οτι ο αριθμος των Συριων δεν υπερβαινει το 2 τοις εκατον.Ολοι οι αλλοι ειναι κυριως μεταναστες, που αναζητουν μια καλυτερη ζωη και θελουν να ερθουν στην Ευρωπη.Ερχονται δηθεν προσφυγες απο το Πακισταν, απο τ η Μπαγκλαντες,απο τη Σομαλια ,τη Μαυρη Αφρικη, τη Βορεια Αφρικη και συνολικα πανω απο 70 χωρες απ' ολο τον πλανητη.
Ειναι λογικο να υποστηριζει κανεις οτι πρεπει η Ελλαδα να εχει ανοικτα τα συνορα της, γιατι δηθεν το προβλημα ειναι ανθρωπιστικο και οτι ολοι αυτοι ειναι κατατρεγμενοι και οτι πρεπει να γινονται δεκτοι στο ονομα των ανθρωπινων δικαιωματων;Έπικαλουνται γι' αυτο την Ευρωπαικη Οδηγια για το Ασυλο που ζητα απο τις χωρες -μελη να μη απωθουν κανενα στα συνορα τους που δηλωνει οτι ειναι προσφυγας και ζητα ασυλο αλλα να τον υποδεχονται και να διερευνουν μετα, δια της δικαστικης οδου, εαν ειναι προσφυγας.Ο καθενας αντιλαμβανεται τι γινεται.Το αποτελεσμα της ανεδαφικης αυτης πολιτικης το βλεπουμε μπροστα μας.Το θεμα αγγιζει τα ορια της εθνικης αφροσυνης οταν ολες οι αλλες Ευρωπαικες χωρες κλεινουν τα συνορα τους και μονη η Ελλαδα εμμενει παραλογα στα ανοικτα συνορα και αναλαμβανει μαλιστα , εναντι χρηματων, να εγκαταστησει εδω οσους εισερχονται παρανομα στη χωρα.Ισλαμικος δηλαδη εποικισμος με Ευρωπαικη χρηματοδοτηση.
Το ακρον αωτον αυτουτου παραλογισμου ειναι η εμμονη σ' αυτη την πολιτικη, οταν ειναι ολοφανερο οτι ο Ερντογαν χρησιμοποιει ως οπλο την παρανομη μεταναστευση και διεξαγει μ' αυτην υβριδικο πολεμο κατα της Ελλαδος.Οι νησιωτες μας ειναι η πρωτοπορεια ενος αγωνα που αφορα ολους τους Ελληνες και το εθνικο μελλον της Ελλαδος.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό κάνουν στην πατρίδα μας ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤ!!
ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΕΛΦΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!
ΠΕΔΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ ΔΙΑΣΠΕΙΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Οι συνεχιζόμενες ροές λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα είναι απολύτως καταστροφικές.
Eίναι αδιανόητο το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει κλειστά τα σύνορά της. Όπως πράττουν ΌΛΑ τα κράτη του κόσμου.
(Δεν θα αναφερθώ εδώ στον αστείο ισχυρισμό που έχει καταστεί αντικείμενο δημόσιου διαλόγου, αναφορικά με το πώς να κρατήσουμε τα θαλάσσια σύνορά μας κλειστά χωρίς να σκοτώνουμε και να πνίγουμε κόσμο.
Ο ισχυρισμός είναι αστείος για όποιον έχει στοιχειώδεις γνώσεις περί κυριαρχίας ενός κράτους σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο ή στοιχειώδη αντίληψη της πραγματικότητας).
Οι μετακινήσεις μουσουλμανικών πληθυσμών από τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και την Θράκη μας προς την ενδοχώρα της Ελλάδας είναι μία εξίσου απολύτως καταστροφική στρατηγική.
Γιατί περί στρατηγικής πρόκειται. Στρατηγικής της Τουρκίας.
Εν πρώτοις, ο λόγος είναι ο απλοϊκός που μπορεί να σκεφτεί ο καθένας. Μεταφέρουμε την μια μέρα από τα νησιά μας, την Χίο, την Σάμο, την Λέσβο, η την Λέρο, την Κω, την Σύμη, το Καστελόριζο, τους μουσουλμανικού θρησκεύματος λαθρομετανάστες στην Τρίπολη, στην Λαμία, στο Αγρίνιο, στις Σέρρες. Και την άλλη μέρα, τα ίδια αυτά νησιά ξαναγεμίζουν με άλλους τόσους, νεοεισερχόμενους…..
Γνωρίζουμε ότι αυτό συμβαίνει ακριβώς έτσι.
Οι αριθμοί είναι συντριπτικοί. Τα νησιά μας δεν αδειάζουν ποτέ από μουσουλμανικούς πληθυσμούς, οι οποίοι σε μερικές περιπτώσεις, όπως στην Σάμο και στο Καστελόριζο υπερτερούν του ελληνικού πληθυσμού!
Είναι ξεκάθαρη η αντικατάσταση του ελληνικού πληθυσμού που συνειδητά η Τουρκία επιχειρεί, πιστή στο δόγμα Οζάλ ότι «δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με την Ελλάδα για να την καταλάβουμε. Αρκεί να στείλουμε μερικά εκατομμύρια μουσουλμάνους».
Αυτό όμως χρειάζεται μερικά χρόνια για να ολοκληρωθεί. Και η Τουρκία υπομονή δεν έχει. Θέλει ολόκληρη την Ελλάδα. Και την θέλει τώρα!
Περαιτέρω ο Νταβούτογλου στο βιβλίο του «Το στρατηγικό βάθος» εξηγεί την στρατηγική που εφαρμόζει επακριβώς η Τουρκία.
Κατά Νταβούτογλου, στην έννοια της ισχύος ενός κράτους συμπεριλαμβάνονται ο πληθυσμός, η θρησκεία και ο πολιτισμός.
Και στην έννοια του πληθυσμού της Τουρκίας εντάσσονται ΚΑΙ οι μουσουλμανικοί πληθυσμοί που ζούνε σε γειτονικά κράτη. Στην Βουλγαρία, στην Αλβανία, στην Βοσνία, στο Κόσσοβο. Και στην Ελλάδα!
Ο Νταβούτογλου αναφέρει και κάτι ακόμα σημαντικό.
Ότι τα πολιτικά σύνορα δεν είναι σταθερά εκεί που οι πληθυσμοί δεν είναι ατόφιοι.
Εκεί που οι πληθυσμοί δεν είναι εθνικά συμπαγείς!
Διαχωρίζει μεταξύ πολιτικών συνόρων και γεωπολιτικών ζωνών.
Τα «νομικά» σύνορα (boundary - territory) του έθνους κράτους, είναι διαφορετικά από τις «γεωπολιτικές ζώνες» (frontier - belt), τις οποίες ορίζει ως «μία ευέλικτη ζώνη ανάλογα με τις αλλαγές κυριαρχίας»!!!!!
Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό για την πατρίδα μας;
Ότι η Θράκη μας, η Κως και η Ρόδος (και μεθαύριο η Αρκαδία, η Φθιώτιδα, το Αγρίνιο), είναι τέτοιες «γεωπολιτικές ζώνες» όπου η αλλαγή της κυριαρχίας της Ελλάδας είναι συζητήσιμη υπόθεση, αν όχι εύκολη!
Ανάλογα με την θρησκεία, τον πολιτισμό και τελικά την εθνική συνείδηση του πληθυσμού που κατοικεί σ’αυτές!!!
Ερντογάν και Τσαβούσογλου συνεχώς μας διαμηνύουν ότι καταπιέζουμε τους μουσουλμάνους και απειλούν ότι η Τουρκία θα τους υπερασπιστεί!
Το ελληνικό κράτος διαλύει συστηματικά την συμπαγή ομοιογένειά του, την εθνική, θρησκευτική και πολιτισμική συνοχή του ελληνικού πληθυσμού (σε ποσοστό 98% το 1993), με την εγκατάσταση μουσουλμανικών πληθυσμών σε ολόκληρη την επικράτεια.
Και προσκαλεί την Τουρκία σε υπεράσπισή τους σύμφωνα με το δόγμα Νταβούτογλου.
Πληθυσμών οι οποίοι ούτως ή άλλως δεν αφομοιώνονται γιατί δεν θέλουν και το ισλάμ δεν τους το επιτρέπει, και των οποίων δεν γνωρίζουμε καν από πού κρατάει η σκούφια τους και ποια η εθνική τους συνείδηση.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Πακιστάν, που ξεκάθαρα τάσσεται υπέρ των επεκτατικών βλέψεων της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας. Πρόσφατα πακιστανικά f-16 και φρεγάτες παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο χώρο μας και τα εθνικά χωρικά μας ύδατα μαζί με τουρκικά.
Όταν η Τουρκία δώσει το σύνθημα, οι πακιστανοί που κατοικούν στην Ελλάδα θα διαδηλώσουν την «τουρκική» ισλαμογενή εθνική τους συνείδηση….
Πώς;
Το εξηγεί και αυτό ο Νταβούτογλου, αναλύοντας τις αλλαγές των συνόρων μεταξύ των εθνών κρατών:
«Οι γεωπολιτικές ζώνες συνιστούν πεδία γεωπολιτικών συγκρούσεων, όπου λαμβάνουν χώρα οι συνοριακές συγκρούσεις. Σημαντικό μερίδιο ευθύνης έχουν οι ασυμβατότητες που παρουσιάζονται μεταξύ των νομικών συνόρων και των γεωπολιτικών ζωνών.»
Δηλαδή πόλεμος γίνεται εκεί όπου τα νομικά σύνορα των εθνών κρατών δεν συμπίπτουν με τα «γεωπολιτικά όρια», «γιατί αυτά (τα γεωπολιτκά όρια) στηρίζονται στα στοιχεία που κληροδοτούν σε μία κοινωνία ο πολιτισμός, η θρησκεία και η ιστορία»….
Με δυο λόγια οι μουσουλμανικοί πληθυσμοί που εγκαθίστανται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας αργά ή γρήγορα θα ταυτιστούν με την Τουρκία λόγω του ισλάμ και θα δημιουργήσουν «πεδία γεωπολιτικών συγκρούσεων».
Είναι νωπή ακόμα η πληγή της Ελλάδας στην Κύπρο μας, όπου με πρόσχημα τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο και κατέλαβε τμήμα της το οποίο κατέχει επί 40 χρόνια.
Το ελληνικό κράτος, μεταφέροντας τώρα μουσουλμανικούς πληθυσμούς από τα νησιά μας στην ενδοχώρα, κυριολεκτικά μεταφέρει το πεδίο πολεμικής σύγκρουσης με την Τουρκία, από τα σύνορα των δύο χωρών στο εσωτερικό της Ελλάδας!!!!!
Κι αυτό πρέπει να διακοπεί. ΧΘΕΣ.
Τόσο απλά και ξεκάθαρα…..




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τριτη 25/2/2020 στις 1:29 μ.μ.
Πριν λίγη ώρα κατέθεσα την ακόλουθη επιστολή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τα διαδραματιζόμενα στην Χίο και την Λεσβο μας με τα ΜΑΤ να επιτίθενται στον ελληνικό λαό.
Ο κ. Εισαγγελέας υποσχέθηκε ότι τάχιστα θα γίνουν οι εκ μερους της εισαγγελιας ενέργειες καθώς τα γεγονότα αυτά τον κινητοποιούν ιδιαιτέρως.
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΤΙΜΟΥΣ κκ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΑΡΟΥΠΑ
Αξιότιμε Κύριε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου,
Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε του Αρείου Πάγου,
Μετ’ εκπλήξεως πληροφορήθηκα την αποστολή και άφιξη στα ελληνικά νησιά μας της Λέσβου και της Χίου περισσότερων από 20 διμοιρίες ΜΑΤ συνολικά,
οι οποίες προορίζονται να αντιπαρατεθούν με τον εξοπλισμό και τον οπλισμό τους σωματικά, απέναντι σε άοπλους έλληνες πολίτες….
Έλληνες εναντίον του ελληνικού λαού!
Μάλιστα ξημερώματα της σήμερον που έφθασαν στα νησιά όπως έγινε γνωστό από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έλαβαν χώρα ευρείας έκτασης ρίψεις χημικών και επεισόδια κατά τα οποία χτυπήθηκαν ανηλεώς έλληνες πολίτες.
Μεταξύ άλλων οδήγησαν τον δήμαρχο Χίου και δύο ιερωμένους στο νοσοκομείο σε λιπόθυμη κατάσταση!
Τα ΜΑΤ εναντίον σύσσωμου του ελληνικού λαού της Λέσβου και της Χίου επειδή απλώς υπερασπίζονται τις ζωές τους και την εθνική ασφάλεια της πατρίδας μας έναντι του υποχρεωτικού εποικισμού κι εκτουρκισμού του Αιγαίου που έχει παρανόμως επιβληθεί.
Στο βιβλίο του «Το στρατηγικό βάθος της Τουρκίας» ο Νταβούτογλου αναλύει επακριβώς την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδας.
Εκεί εξηγείται ότι ο εποικισμός περιοχών με μουσουλμανικούς πληθυσμούς καθιστά τα νομικά σύνορα γειτονικών της Τουρκίας κρατών «ευέλικτες ζώνες κυριαρχίας»,
επί των οποίων η τελική κυριαρχία της Ελλάδας ή της Τουρκίας εν προκειμένω θα είναι αποτέλεσμα των γεωπολιτικών συγκρούσεων που θα αναπτυχθούν ανάμεσα στους πληθυσμούς στις περιοχές αυτές.
Η Λέσβος συγκεκριμένα έχει ήδη γίνει ζώνη τέτοιων συγκρούσεων όπως απέδειξε η προ 2 εβδομάδων εξέγερση των λαθρομεταναστών.
Αυτά συμβαίνουν στην πατρίδα μας τώρα!
Ο νόμος 4636/19 που εσχάτως ψηφίστηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο για τις περιώνυμες κλειστές δομές, στην πραγματικότητα προάγει αυτόν τον εποικισμό
διότι θεσμοθετεί την χορήγηση ειδικού καθεστώτος διεθνούς προστασίας, ίδιου με το καθεστώς πρόσφυγα,σε όλους τους λαθρομετανάστες εφόσον πούνε μία ιστορία συνεκτική (σύμφωνα με τον Νόμο)!
Επίσης, στις κλειστές δομές ο νόμος υποχρεώνει την παραμονή του λαθρομετανάστη για 25 το πολύ ημέρες, μετά την παρέλευση των οποίων αφήνεται ελεύθερος αδιακρίτως ταυτοποίησής του ή μη!
Σε όλα τα κυρίαρχα κράτη η υπεράσπιση των συνόρων τους, της δημοκρατίας και της ελευθερίας των πολιτών τους είναι η κύρια αποστολή τους.
Κράτη όπως η Ελβετία διενήργησαν δημοψήφισμα για την είσοδο ήμη μεταναστών και όταν ο λαός αποφάσισε ΟΧΙ, ξεκίνησαν την ασφυκτική φύλαξη των συνόρων τους, ώστε να μην μπαίνει κανείς!
Εδώ ζούμε το ακριβώς αντίθετο, απολύτως παράδοξο και αδιανόητο, να επιτρέπουμε στην Τουρκία που ανοιχτά διεκδικεί τα νησιά μας για δικά της,
να τα εποικίζει με ορδές μουσουλμάνων που την επαύριο θα ονομάσει Τούρκους, όπως έπραξε στην Κύπρο, στην Θράκη και στην Βόρεια Συρία.
Δηλαδή το κράτος μας μετατρέπει την Λέσβο και τα άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου σε νέα Ίμβρο και Τένεδο μέχρι τον οριστικό εκτουρκισμό τους (αντί για την μεταφορά των λαθρομεταναστών σε στρατόπεδα ακατοίκητων νησιών).
Ζούμε το αδιανόητο, να επιτρέπεται η είσοδος σε όλους (μεταξύ των οποίων επίσημες καταγγελίες του καθηγητή Ιωάννη Μάζη για είσοδο τζιχαντιστών, τούρκων πρακτόρων και τουρκικού στρατού),
παρά την αντίθετη πρόσφατη απόφαση του ΕΔΔΑ σύμφωνα με την οποία αν κάποιος δεν αιτηθεί το πολιτικό άσυλο στις επίσημες πύλες εισόδου του κράτους πριν εισέλθει σε αυτό, απελαύνεται νόμιμα μετά την έκτιση της ποινής φυλάκισής του για την παράνομη είσοδό του στην χώρα!
Και ζούμε το ακόμα πιο αδιανόητο:
το κράτος μας να στέλνει τα σώματα ασφαλείας του, τα οποία αποτελούνται από έλληνες πολίτες να αντιπαρατεθούν σωματικά, να απωθήσουν και να χτυπήσουν μάλιστα, τους άοπλους έλληνες πολίτες,
μεταξύ των οποίων δημάρχους, περιφερειάρχες και ιερωμένους που υπερασπίζονται την ζωή τους, τα σπίτια τους, τις ελευθερίες τους,τον ασφαλή τρόπο ζωής που είχανε και πάνω απ’ όλα την ελληνικότητα των νησιών μας!
Η συμπεριφορά του κράτους μας είναι εξόχως αντιδημοκρατική και απολύτως επικίνδυνη για την εθνική ασφάλεια,
η δε αποστολή των ΜΑΤ εναντίον του ελληνικού λαού των νησιών μας, εναντίον των ακριτών μας που φυλάνε Θερμοπύλες, ξεπερνά κάθε ανεκτό όριο υπέρβασης της τήρησης του συντάγματος.
Προ αυτών των δεδομένων,
ΣΑΣ ΖΗΤΩ να επιμεληθείτε της τήρησης του Συντάγματος από τις αστυνομικές, στρατιωτικές και δικαστικές αρχές της Λέσβου και της Χίου,
με πίστη και αφοσίωση στην Δημοκρατία, την Πατρίδα και το Έθνος, ως οφείλουν.
Όλοι είμαστε υπόλογοι στο Σύνταγμα, στην Δημοκρατία και την Πατρίδα, των οποίων πρώτιστη επιταγή είναι η προστασία του ελληνικού έθνους και της εθνικής ασφάλειας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.
Δεν είμαστε και δεν είστε υπόλογοι σε κανέναν που καταπατά αυτά.
Λάβετε μέριμνα να απαγορευθεί στα ΜΑΤ να αντιπαρατεθούν στον ελληνικό λαό της Χίου και της Λέσβου μας,
δηλαδή στα αδέλφια,τους πατεράδες και τις μανάδες τους.
ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ 2 (ένα άρθρο ανάλυση του νόμου 4636/2019 και ένα άρθρο ανάλυση των προβλημάτων που δημιουργεί η μεταφορά των λαθρομεταναστών στην ενδοχώρα, δημοσιευμένα σε κυριακάτικη εφημερίδα).
ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΡΟΥΠΑ




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ελληνικό κράτος εμφανίζεται όλο και περισσότερο ως αντίπαλος του ελληνικού έθνους



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έλληνα κατάλαβε πως σε έχουν πουλήσει όλοι πολιτικά και θρησκευτικά καθίκια του κερατά πάρε την τύχη της Ελλάδας στα χέρια σου .Αν θέλεις μπορείς να τα καταφέρεις μην τους αφήνεις να ξεπουλήσουν την πατρίδα σου και σένα μαζί σαν σκλάβο .. πρέπει να καταλάβεις ότι όλοι τους είναι ανθέλληνες εχθροί του έθνους των Ελλήνων . Ήρθε η ώρα κτυπά τους μην τους φοβάστε



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νυχτα τρομου στο λιμανι της Μυτιληνης….»Βαρατε στο ψαχνο» η εντολη των ΜΑΤ
Για εσάς που πιστέψατε στο παραμύθι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ΕΟΚ.
Για εσάς που φοβάστε την γρίπη και σκοτώνεστε καθημερινά στους δρόμους.
Για εσας που αδειάζετε τον τόπο από νέους, επειδή ντρεπόσαστε για όσα έχετε ως τώρα κανει... Εσείς, ξέρετε...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Επιστράτευση» κήρυξαν στην Λέσβο: Κλήθηκαν όλοι οι κάτοικοι του νησιού προς «υπεράσπιση της γης τους»
Τρίτη, 25 Φεβρουάριος, 2020 - 2:13
Σε πραγματικά πεδία μάχης μετατράπηκαν Λέσβος και Χίος με τους κατοίκους να συγκρούονται με τα ΜΑΤ, τα οποία έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.
Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Δευτέρας όταν στα λιμάνια των δύο νησιών κατέφθασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για τη δημιουργία των νέων κλειστών δομών για το μεταναστευτικό.
«Επιστράτευση» κηρύχθηκε στην Λέσβο καθώς καλούνται όλοι οι κάτοικοι του νησιού στο Μανταμάδο προς «υπεράσπιση της γης τους» για να μην κατασκευαστούν οι νέες «δομές φιλοξενίας» αλλοδαπών παράνομων μεταναστών.
Μεγάλες συγκεντρώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στα νησιά της Χίου και της Λέσβου. Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιείται στην πόλη της Μυτιλήνης ενώ κάλεσμα υπάρχει για τις 14.00 σε όλες και όλους με σκοπό τη μεταφορά τους (με πούλμαν και Ι.Χ.) στην επιταγμένη έκταση Καβακλή στον Μανταμάδο Λέσβου.
Πορεία διαμαρτυρίας αυτήν την ώρα και στη Χίο όπου διαδηλωτές κατευθύνονται στο γραφείο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νότη Μηταράκη και θα επιστρέψουν και πάλι στην πλατεία Πλαστήρα.
Στο μεταξύ απορριμματοφόρα του Δήμου κατευθύνονται προς την περιοχή Αίπος όπου η κυβέρνηση θέλει να κατασκευάσει «κλειστή δομή φιλοξενίας». Ο Δήμος θέλει να κλείσει την πρόσβαση.
Σύγκρουση ξέσπασε πριν από λίγο ανάμεσα σε κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Καλλονής που ήταν συγκεντρωμένοι στο Διαβολόρεμα, τη δεύτερη είσοδο του δρόμου που οδηγεί στην επιταγμένη έκταση του Καβακλή.
Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών ενάντια στους συγκεντρωμένους που εξεγείρονται για την επίταξη και τη νέα κλειστή δομή που σχεδίαστηκε να κατασκευαστεί στη Λέσβο. Ας σημειωθεί ότι κατά την επίθεση με τα χημικά ξέσπασαν μικρές πυρκαγιές σε δασική έκταση, οι οποίες αντιμετωπίσθηκαν άμεσα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έκκληση για ειρήνη έκανε ο πρωθυπουργός της Ινδίας λόγω των αιματηρών επεισοδίων στη χώρα
 Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020, 11:27
Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι ζήτησε να επικρατήσει «ειρήνη και αδελφικότητα» μετά τα βίαια επεισόδια που συνεχίζονται εδώ και ημέρες στο Νέο Δελχί μεταξύ ινδουιστών και των μουσουλμανοφασιστων εξαιτίας του νόμου για την παροχή υπηκοότητας μονο σε μη μουσουλμανους, από τα οποία έχουν σκοτωθεί 20 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί σχεδόν 200 στην ινδική πρωτεύουσα.
«Καλώ τις αδελφές και τους αδελφούς μου στο Δελχί να διατηρήσουν την ειρήνη και την αδελφικότητα. Είναι σημαντικό η ηρεμία και η κανονικότητα να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατό» έγραψε ο ινδουιστής Μόντι στον λογαριασμό του στο Twitter.
O Ινδός πρωθυπουργός επισήμανε ότι συμμετείχε σε σύσκεψη για την αποτίμηση της κατάστασης σε διάφορες συνοικίες του Νέου Δελχί. «Η αστυνομία και άλλες υπηρεσίες εργάζονται επί τόπου» για να διασφαλίσουν την ηρεμία, διευκρίνισε.
Ταραξίες μουσουλμανοφασιστες με πέτρες, σπαθιά, ακόμα και με πιστόλια σπέρνουν το χάος και τον τρόμο από την Κυριακή σε περιφερειακές συνοικίες του Νέου Δελχί όπου διαμένουν κυρίως μουσουλμανοφασιστες αλλά και πολλοί αλλοδαποί μουσουλμανοφασιστες εργάτες.
Στα πολλά επεισόδια που έχουν αναφερθεί από τον ινδικό Τύπο ένοπλες ομάδες ινδουιστών επιτέθηκαν εναντίον κτιρίων και μουσουλμανοφασιστων.
Τα αιματηρά επεισόδια, που ξέσπασαν καθώς πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ινδία ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κλιμακώνουν την ένταση στη χώρα αυτή την εβδομάδα ανάμεσα σε υποστηρικτές και πολέμιους του νέου νόμου για την υπηκοότητα που προώθησε η κυβέρνηση του εθνικιστή ινδουιστή πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι.
Τα τσουτσεκια του Σορος και της μασονιας λενε μεσω των παπαγαλων τους στα Μεσα Ενημερωσης, ότι φταιει ο Μοντι που δεν δεχετε να γινει η χωρα του αντρο μουσουλμανοφασιστων.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρετανια. Πρέπει οι δημοσιογράφοι να τιμωρούνται για την αποκάλυψη εγκλημάτων πολέμου; Η δίκη Assange
 Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020, 10:39
Από χτες, στο Ηνωμένο Βασίλειο, δικαστής ξεκίνησε τη διαδικασία απάντησης στην πολύ σημαντική ερώτηση. Είναι η ερώτηση που πολλοί θέτουν στην καρδιά αυτής της συζήτησης από το 2010, όταν όλα είχαν αρχίσει.
Είναι η ερώτηση που κάποιοι μπερδεύουν, αρνούνται και προσπαθούν να κάνουν ό, τι μπορούν για να την αποκρύψουν από τη γενική οπτική γωνία.
Το ζήτημα που πηγαίνει στην καρδιά της δημοκρατίας και στην καρδιά του ρόλου της τέταρτης εξουσίας, της δημοσιογραφίας. Και το ερώτημα:
Πρέπει οι δημοσιογράφοι και οι εκδότες να τιμωρούνται για την αποκάλυψή τους για εγκλήματα πολέμου από τις ΗΠΑ;
Είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας αν θέλουμε να δούμε τον κόσμο μας σε εξέλιξη. Επειδή η απάντηση σε αυτή την ερώτηση πρόκειται να διαμορφώσει την κοινωνία μας, τον πολιτισμό μας, για τις επόμενες γενιές.
Αν η απάντηση είναι «Ναι», δηλαδή είναι καλό, οι εγκληματίες πολέμου πρέπει να προχωρήσουν και να τιμωρήσουν τους δημοσιογράφους για τη δημοσίευση αληθινών γεγονότων σχετικά με τα εγκλήματα πολέμου…
Τότε παραμένουμε κολλημένοι με τους ατελείωτους ηλίθιους πολέμους που όσοι θέλουν να κάνουν, από την Καμπούλ, στη Συρία, στη Λιβύη, σε όλο τον κόσμο, οι άνθρωποι συντάσσονται με αυτούς τους ηλίθιους πολέμους με σκοπό το κέρδος!
Η δίκη Assange
Η δίκη ξεκίνησε στο Woolwich Crown Court, όπου στεγάζεται το Belmarsh Magistrates Court, το οποίο λες κι έχει σχεδιαστεί χωρίς άλλο σκοπό από το να αποκλείσει το κοινό.
Συνδεδεμένο με φυλακές σε ανεμοδαρμένο βάλτο μακριά από οποιοδήποτε φυσιολογικό κοινωνικό κέντρο, ένα νησί προσβάσιμο μόνο μέσω ειδικής πλοήγησης, η θέση και η αρχιτεκτονική του κτηρίου βασίζεται στην αποτροπή της πρόσβασης του κοινού. Είναι περιτριγυρισμένο από τη συνέχιση του ίδιου εξαιρετικά βαρέος φορτωμένου φράγματος χάλυβα, που περιβάλλει τη φυλακή.
Είναι το δικαστήριο που αποτελεί μέρος του ίδιου του συστήματος φυλακών. Το Woolwich Crown Court δεν είναι παρά η φυσική άρνηση του τεκμηρίου της αθωότητας, η ίδια η ενσάρκωση της αδικίας στον άκαμπτο χάλυβα, το τσιμέντο και το θωρακισμένο γυαλί. Έχει ακριβώς την ίδια σχέση με τη διοίκηση της δικαιοσύνης όπως ο Κόλπος του Γκουαντάναμο ή η Lubyanka.
 Είναι στην πραγματικότητα μόνο η πτέρυγα καταδίκης της φυλακής Belmarsh.
Όταν ένας ακτιβιστής ρώτησε για τις διαδικασίες τις οποίες το κοινό θα έπρεπε να κάνει ώστε να παρευρεθεί στην ακρόαση, πήρε την απάντηση από μέλος του προσωπικού του δικαστηρίου ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το Woolwich είναι ένα «δικαστήριο αντιτρομοκρατίας».
Αυτό ισχύει de facto, αλλά στην πραγματικότητα «δικαστήριο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας» είναι θεσμός άγνωστος στο βρετανικό σύνταγμα.
Μια από τις συνέπειες είναι ότι, στην ίδια αίθουσα του δικαστηρίου, ο Julian Assange βρίσκεται στο πίσω μέρος πίσω από αλεξίσφαιρη γυάλινη οθόνη. Και έθεσε το θέμα αρκετές φορές πως είναι πολύ δύσκολο για τον ίδιο να δει και να ακούσει τη διαδικασία.
Η δικαστής, Vanessa Baraitser, επέλεξε να ερμηνεύσει αυτό ως πρόβλημα που προκαλείται από τον θόρυβο των διαδηλωτών έξω από την αίθουσα σε αντίθεση με ένα πρόβλημα που προκαλείται από τον Assange να βρίσκεται κλειδωμένος σε αλεξίσφαιρο γυάλινο κουτί.
Πείτε από δειλία, είτε μετά από εντολές η δικαστής αρνήθηκε επανειλημμένα και επίμονα αιτήματα από την υπεράσπιση για τον Assange να επιτραπεί να καθίσει μαζί με τους δικηγόρους του.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η υπεράσπιση του Ασάνζ καταγγέλλει ότι οι αμερικανικές διώξεις βασίζονται σε ψέματα
 Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020, 23:43
Η υπεράσπιση του Τζούλιαν Ασάνζ κατηγόρησε σήμερα την Ουάσινγκτον ότι βασίζει σε "ψέματα" τις διώξεις για κατασκοπεία σε βάρος του ιδρυτή του ιστότοπου Wikileaks, κατά τη δεύτερη ημέρα της εξέτασης από τη βρετανική δικαιοσύνη του αμερικανικού αιτήματος έκδοσης του 48χρονου Αυστραλού.
Δέκα χρόνια μετά τη δημοσιοποίηση (το 2010) περισσότερων από 700.000 απόρρητων εγγράφων για τις αμερικανικές στρατιωτικές και διπλωματικές δραστηριότητες, κυρίως στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, η βρετανική δικαιοσύνη άρχισε να εξετάζει από χθες, Δευτέρα, το αίτημα παράδοσης του Ασάνζ στις αμερικανικές δικαστικές αρχές. Ο Αυστραλός διώκεται για παραβίαση νόμων του 1917 περί κατασκοπείας και για πειρατεία κυβερνητικών ηλεκτρονικών υπολογιστών. Κινδυνεύει με κάθειρξη έως 175 χρόνια.
Αλλά οι 18 βασικές κατηγορίες κατά του Ασάνζ, ο οποίος συνελήφθη τον Απρίλιο έπειτα από επτά χρόνια εγκλεισμού του στην πρεσβεία του Ισημερινού, βασίζονται σε "ψέματα, ψέματα και ακόμη ψέματα", κατηγόρησε ένας από τους δικηγόρους του Ασάνζ, ο Μαρκ Σάμερς.
"Είναι δύσκολο να φανταστούμε ένα τόσο προφανές παράδειγμα αιτήματος έκδοσης που στρεβλώνει τόσο τα γεγονότα όπως αυτά είναι γνωστά από την αμερικανική κυβέρνηση", δήλωσε μέσα στην αίθουσα της ακροαματικής διαδικασίας του δικαστηρίου του Γούλγουιτς.
Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τις ΗΠΑ ανταπέδωσε τις κατηγορίες περιγράφοντας την εικόνα που παρουσίασε η υπεράσπιση ως μια "σειρά ανακριβειών για τον τρόπο με τον οποίο σχηματίστηκε το κατηγορητήριο" και "στρέβλωση" των γεγονότων για τα οποία κατηγορούν τον Ασάνζ.
Ο Ασάνζ έδειχνε κουρασμένος έπειτα από ώρες ακροαματικής διαδικασίας, οδηγώντας την δικαστή Βανέσα Μπαρέιτσερ να ρωτήσει για την κατάσταση της υγείας του.
"Ο Τζούλιαν Ασάνζ έχει προβλήματα, δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί", εξήγησε ένα μέλος της ομάδας υπεράσπισης του.
"Χθες (Δευτέρα) του πέρασαν χειροπέδες 11 φορές, τον γύμνωσαν δύο φορές" στη φυλακή του Μπέλμαρς όπου κρατείται και οδηγήθηκε "σε πέντε διαφορετικά κελιά", δήλωσε νωρίτερα σήμερα κατά την επανάληψη της ακροαματικής διαδικασίας ο δικηγόρος του 'Εντουαρντ Φιτζέραλντ. Στο εδώλιο ο Ασάνζ έμοιαζε απαθής.
Μια τέτοια μεταχείριση μπορεί να "επηρεάσει αυτή τη διαδικασία" προειδοποίησε ο δικηγόρος ενώπιον του δικαστηρίου του Γούλγουιτς (νοτιοανατολικά του Λονδίνου), που βρίσκεται δίπλα στη φυλακή ζητώντας από τη δικαστή Βανέσα Μπαρέιτσερ να δώσει οδηγία στις σωφρονιστικές αρχές να χαλαρώσουν τα μέτρα γύρω από τον κατηγορούμενο.
Η εισαγγελέας απάντησε ότι οι αρμοδιότητές της ως προς αυτό είναι "περιορισμένες" και ότι δεν μπορεί να διατάσσει τις αρχές πώς θα μεταχειρίζονται τους κρατούμενους προσθέτοντας πως περιμένει ότι ο Ασαντ θα τύχει δίκαιης μεταχείρισης όπως οποιοσδήποτε άλλος.
Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την αμερικανική κυβέρνηση εξέφρασε τη στήριξή του στις παρατηρήσεις της υπεράσπισης υπογραμμίζοντας ότι δεν θέλει η μεταχείριση προς τον Ασάνζ να "διακυβεύσει" τη διαδικασία. Για να αποφανθεί σχετικά με το αίτημα έκδοσης, το οποίο εξετάζεται αυτή την εβδομάδα και στη συνέχεια τρεις εβδομάδες από τις 18 Μαΐου, η βρετανική δικαιοσύνη πρέπει κυρίως να εξασφαλίσει ότι δεν είναι δυσανάλογο ή ασύμβατο με τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Για να αποφανθεί σχετικά με το αίτημα έκδοσης, το οποίο εξετάζεται αυτή την εβδομάδα και στη συνέχεια τρεις εβδομάδες από τις 18 Μαΐου, η βρετανική δικαιοσύνη πρέπει κυρίως να εξασφαλίσει ότι δεν είναι δυσανάλογο ή ασύμβατο με τα ανθρώπινα δικαιώματα.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Οι δημοκρατικές δυνάμεις της Συριακης Δημοκρατιας  απελευθερωσαν την πόλη Καφράνμπελ στην επαρχία Ιντλίμπ
 Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020, 21:13
Οι συριακές δημοκρατικες κυβερνητικές δυνάμεις απελευθερωσαν σήμερα Τρίτη την Καφράνμπελ, στην επαρχία Ιντλίμπ, μία από τις πρώτες πόλεις που είχαν υποδουλωθει από τους ισλαμοφασιστες των δυτικων αποικιοκρατων που ειχαν παρει τα οπλα της CIA εναντια στην Συριακη Δημοκρατια του Σύρου εκλεγμενου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
Με τη στήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, οι δυνάμεις της συριακης δημοκρατιας απελευθερωσαν την πόλη αυτή, καθώς και άλλα 18 χωριά και κοινότητες στη νότια Ιντλίμπ, τις τελευταίες 48 ώρες.
Από το 2012 η Καφράνμπελ ελεγχόταν από τους ισλαμοφασιστες των δυτικων αποικιοκρατων, που ειχαν απαγορευσει τη μουσικη, ειχαν υποχρεωσει τις γυναικες να φορανε μπουργκες, και εσφαζαν και κανιβαλιζαν οποιον δεν ηταν γουρουνι ισλαμοφασιστας όπως αυτοι,  μαζί με τους τζιχαντοφασιστες της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ (το πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία) σε μεγάλο μέρος της επαρχίας αυτής. Τις τελευταίες εβδομάδες η συριακη δημοκρατια κατάφερε να απελευθερωσει σχεδόν τη μισή επαρχία.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ενιαιο Παλα'ι'κο Μέτωπο
Θέσεις του ΕΠΑΜ περί Μεταναστευτικού
1) Άμεση αποδέσμευση από τις συνθήκες Σέγκεν, Δουβλίνου και τη Συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας.
2) Καταγγελία στους Διεθνείς οργανισμούς των πρακτικών τηςΤουρκίας που καταπατά το Διεθνές Δίκαιο κι άσκηση περιοριστικών μέτρων εναντίον της.
3) Προστασία και φύλαξη των συνόρων μας από εθνικές, αποκλειστικά, δυνάμεις διασφαλίζοντας την εθνική κυριαρχία.
4) Τη λειτουργία ανοιχτών δομών προσωρινής φιλοξενίας στα ακριτικά νησιά - εξαιτίας της γεωστρατηγικής κι εθνικής τους σημασίας - υπό την αποκλειστική ευθύνη του κράτους, το οποίο θα εγγυάται αξιοπρεπή διαβίωση για λίγες εκατοντάδες φιλοξενούμενους διαχωριζόμενους κατά εθνικές ομάδες.
5) Την ταχύτατη διεκπεραίωση της ταυτοποίησής τους υπο τον αποκλειστικό έλεγχο κι εποπτεία κρατικών υπηρεσιών με τη συνδρομή της 'Υπατης Αρμοστείας.
6) Επαναλειτουργία της πρεσβείας της Συρίας στην Ελλάδα, ώστε να επιταχυνθεί η ταυτοποίηση όσων δηλώνουν Σύριοι κι ο επαναπατρισμός τους, καθώς το 90% πλέον της χώρας αυτής βρίσκεται υπό την κυριαρχία της νόμιμης κυβέρνησης κι έχει αποκατασταθεί η ειρήνη.
7) Μετεγκατάσταση κι απ εγκλωβισμό από τη χώρα των προσφύγων - μεταναστών κατά τα διεθνώς νόμιμα( Σύμβαση της Γενεύης1951, Πρωτόκολλο Νέας Υόρκης 1967).
8) Ταχύτατη προμήθεια με τα κατάλληλα έγγραφα, των ταυτοποιημένων ως πρόσφυγες που χρήζουν διεθνούς προστασίας, προκειμένου να μεταβούν όπου θέλουν εκτός Ελλάδος δια της νομίμου οδού κι υπό την άμεση συνδρομή κι αποκλειστική εποπτεία του ΟΗΕ.
9) Άμεση επαναπροώθηση στην χώρα προέλευσης τους ή στην πρώτη χώρα υποδοχής όσων ταυτοποιούνται από τις Ελληνικές αρχές και την interpol για παραβατικότητα κι απειλή της εθνικής και κοινωνικής ασφάλειας.
10) Στα ακριτικά νησιά κατάργηση και κλείσιμο των φυλακών για τους παραβατικούς μετανάστες, τα γνωστά ως προαναχωρησιακά κέντρα κράτησης(ΠΡΟΚΕΚΑ), και δη όσων έχουν δημιουργηθεί, η προβλέπεται, εντός στρατοπέδων και χώρων στρατιωτικής 'άσκησης, καθώς εξασθενεί η άμυνα της χώρας στα σύνορα κι εγκυμονούν και κίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια.
11) Απόρριψη του χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπα'ι'κη επιτροπή (Ε.Ε) προγράμματος εγκατάστασης, ένταξης κι απασχόλησης μεταναστών και προσφύγων, που υλοποιεί, με όρους όχι επαρκώς διασαφινισμένους, αλλά με προσφορές πολύ δελεαστικές, η Υπάτη Αρμοστεία σε συνεργασία με Δημοτικές Αρχές και ΜΚΟ σε διάφορες περιοχές της χώρας, καθώς προωθούνται σχέδια πληθυσμιακής ανάμιξης κι εποικισμού με στόχο τη διαμόρφωση πολυπολιτισμικών κοινωνιών χωρίς συνεκτικούς δεσμούς και χωρίς ιστορικό δικαίωμα στην χώρα που κατοικούν.
12) Κρατικό έλεγχο κάθε ιδιωτικής προσφοράς κι ιδιωτικής πρωτοβουλίας παροχής βοήθειας.
13)Μη συμμετοχή της χώρας μας, οιονδήποτε τρόπο, σε υπερεθνικούς οργανισμούς που εμπλέκονται σε στρατιωτικές επεμβάσεις και πολέμους δημιουργώντας τις στρατιές των απελπισμένων προσφύγων και υπονομεύοντας την κυριαρχία της χώρας μας στο Αιγαίο.
14) Μη αποδοχή εντός της εθνικής επικράτειας της λειτουργίας βάσεων υπερεθνικών στρατιωτικών οργανισμών που θέτουν σε κίνδυνο την εθνική μας ασφάλεια.
Το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί όταν ο Ελληνικός Λάος όπως και κάθε λαός στη δική του χώρα υπερασπιστεί το πρωταρχικό του δικαίωμα αυτοδιάθεσης, αγωνιστεί για το ιστορικό του δικαίωμα στη χώρα του κι υπερασπιστεί τα δικαιώματα του Ανθρώπου με βάση το Διεθνές Δίκαιο. Οι δοσιλογικές κυβερνήσεις που συναινούν κι υλοποιούν μέσω διμερών συμφωνιών - η ακόμη και μυστικών συμβασεων τη ρευστοποίηση της χώρας και την μετατροπή της σε χώρο προωθούν κι εξυπηρετούν συμφέροντα της παγκόσμιοποίησης.
Όλα αυτά μπορούν ν' ανατραπούν από μια πατριωτική, δημοκρατική κυβέρνηση που θα προασπιστεί τα συμφεροντα του λαού που την εξέλεξε και θα υπεραμυνθεί του δικαιώματος αυτοδιάθεσης του στα πλαίσια ενός κυρίαρχου κράτους.
ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΑ'Ι'ΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



... η Αϊτή, ήταν η πρώτη κρατική οντότητα που αναγνώρισε την Επανάσταση του 1821 και το δικαίωμα των Ελλήνων στην αυτοδιάθεση, ύστερα από επιστολή-έκκληση του Αδαμάντιου Κοραή και άλλων επιφανών Ελλήνων προς τον πρόεδρο του «Χαϊτίου» Ιωάννη- Πέτρο Βογέρ (Ζαν-Πιερ Μπουαγιέ). Η Αϊτή, χώρα φτωχή, επέλεξε να στείλει βοήθεια σαράντα πέντε τόνους καφέ προς πώληση, για να αγοραστούν καριοφίλια και άλλα πολεμοφόδια. Παράλληλα, ξεκίνησαν να έρθουν εκατό Αϊτινοί εθελοντές, που πέθαναν όλοι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Αναρωτιέμαι αν το 2021 θα τελεστεί μνημόσυνο για τους εκατό αυτούς μαύρους Αϊτινούς ήρωες, που πέθαναν για την Ελλάδα.

Τιμώμενη χώρα το 2021 να είναι η Αϊτή
Η επιτροπή εορτασμού των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 ανακοινώθηκε προ πενταμήνου από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με πολλά ελληνικά ονόματα, αλλά και λίγες συμμετοχές από το εξωτερικό. Το σκέλος αυτό χαρακτηρίζεται από μονομέρεια, αφού οι προσκληθέντες να λάβουν μέρος προέρχονται από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ. Αλήθεια, δεν υπήρχαν Γάλλοι, Ιταλοί, Γερμανοί και Ρώσοι που θα μπορούσαν να είναι μέλη της επιτροπής; Επιπλέον, γιατί απουσιάζει εντελώς η Λατινική Αμερική;
Η Αϊτή είχε κηρύξει την ανεξαρτησία της από τη Γαλλία την Πρωτοχρονιά του 1804 και ήταν η πρώτη χώρα που κατάργησε τη δουλεία. Δύο αιώνες μετά, δυστυχώς, παραμένει μία από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου. Προτείνω, λοιπόν, να συμμετάσχει η χώρα αυτή τιμητικά με εκπρόσωπό της στην επιτροπή εορτασμού.
Επιπλέον, πρώτη ημέρα των σχετικών εκδηλώσεων θα μπορούσε να είναι η 15η Ιανουαρίου, κατά την οποία η Αϊτή, ήδη από το 1822, αναγνώρισε την ανεξαρτησία της Ελλάδας.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κυβερνηση παροτι διατινετε για δηθεν κλειστες δομες σε Λεσβο και Χιο και στα νησια του Αιγαιου,  ντι να απελασει στην Τουρκια τους λαθρομεταναστες, πηγε και να τους χτισει σε επιταγμενες εκτασεις πολυτελη σπιτια! Δικαιως υπηρξε παλαικη εξεγερση των ντοπιων Ελληνων κατοικων των νησιων, γιατι εκεινο που επιχειρουνταν είναι μονιμες εγκαταστασεις λαθροεποικων στα νησια!
Αντι να προχωρησουν σε μαζικες απελασεις λαθροεταναστων, τρομοκρατουν τους κατοικους
Περιμενουμε να δουμε από την κυβερνησητις επιστροφες λαθρομεταναστων στην Τουρκια



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενας ανεκπαιδευτος αστυνομικος πηγε να μπει με το παντελονι και τις αρβυλες της στολης του μεσα στο Πανεπιστημιακο ιδρυμα της ΑΣΟΕΕ. Δικαιος εξεγερθηκαν οι φοιτητες.
Για επανεκπαιδευση 1.500 νεοι ειδικοι φρουροι.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελλαδα καντο όπως η Ισπανια!
Ο Νοτης Μαριας καλει την κυβερνηση να ακολουθησει το παραδειγμα της Ισπανιας που προχωρησε σε μαζικες απελασεις παρανομων μεταναστων – Τι δρομους ανοιγει η αποφαση του Δικαστηριου Ανθρωπινων Δικαιωματων του Στρασβουργου.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για την ποοσπαθεια απαγορευσης των αμβλωσεων
Θα πρεπει να ξεκαθαριστει, ότι τυχον επιχειρηση απαγορευσης των αμβλωσεων, θα μας παει δεκαδες χρονια   πισω. Γιατι φυσικα οι αμβλωσεις δεν προκειται να σταματησουν, απλως θα γινονται σε παρανομα ιατρεια, με κινδυνο για τη ζωη της κοπελας..
Και οσο για ορισμενες καρακαιδονες, που λενε ότι φταινε οι κοπελες που εμειναν εγκυες, να τις πληροφορησουμε ότι η συντριπτικη πλειοψηφια των εκτρωσεων, γινονται από κοπελες που βρισκονται σε σχεση 2-3 χρονια, άλλες 6-7 χρονια και μενουνε και μαζι, και όταν μενουν εγκυες τα αγορια τους τις εγκαταλειπουν. Και δεν είναι μια περιστασιακη γνωριμια που οδηγει τις κοπελες στην εγκυμοσυνη. Και οσες κανουν την ανοησια να μην κανουν αμβλωση, τραβανε τα μαλια τους, γιατι περα από τα λογια υποστηριξης, στην ουσια μενουν μονες να τα βγαλουν περα με τις συνθηκες που υπαρχουν στο μεγαλωμα ενός παιδιου. Και τα εξοδα μεγαλα και να  τρεχουν.
Οσο για τις υπερτατες βλακειες ότι και να γεννηθει θα αναλαβει η πολιτεια, ειδαμε ποσο φροντιζει η πολιτεια τα μωρα που τα εχουν παρατησει οι μαναδες τους μεσα στα νοσοκομεια, και εκει μεγαλωνουν χωρις καμια φροντιδακαι προσοχη από τον οποινδηποτε.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΗΕ
«Στάχτη στα μάτια» από νέα ανακοίνωση για το Παλαιστινιακό...
ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.--
Νέα ανακοίνωση - ευχολόγιο για την εξεύρεση λύσης στο Παλαιστινιακό στη βάση των δύο κρατών στα σύνορα του 1967 εξέδωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας ομόφωνα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, αποφεύγοντας κάθε άμεση αναφορά στο αμερικανικό σχέδιο περί «συμφωνίας του αιώνα».
Το ανακοινωθέν, που βασίστηκε σε πρόταση του Βελγίου που έχει αυτόν το μήνα την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, εκφράζει υποκριτικά «βαθιά ανησυχία» για τις «βίαιες ενέργειες» κατά του παλαιστινιακού λαού από τις ισραηλινές κατοχικές αρχές. Προηγήθηκε ενημέρωση του σώματος από τον ειδικό συντονιστή του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή, Νικολάι Μλαντένοφ. Ο Μλαντένοφ από τη μία καταδίκασε τη ρίψη ρουκετών στο νότιο Ισραήλ από παλαιστινιακές ένοπλες οργανώσεις στη Γάζα και από την άλλη έκανε «αιχμηρές» αναφορές στις κατεδαφίσεις σπιτιών Παλαιστινίων και στην αρπαγή εδαφών από τις κατοχικές δυνάμεις και τους Σιωναζι εποίκους, οι οποίοι εντείνουν την κατοχή παλαιστινιακής γης.
Παράλληλα, χτες ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών Ριγιάντ Μάλκι, συμμετέχοντας στην 43η σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Γενεύη, συνάντησε αρκετούς ομολόγους του από χώρες της ΕΕ ενημερώνοντάς τους για τις παλαιστινιακές θέσεις μετά τη δημοσιοποίηση του σχεδίου των ΗΠΑ για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ισραήλ - Παλαιστινίων. Τους ενημέρωσε επίσης για τα νέα σχέδια της κυβέρνησης του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου για την ανέγερση 3.500 κατοικιών Σιωναζι εποίκων στον τομέα Ε1 της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ, ζητώντας να τα καταδικάσουν... Ωστόσο, πέρα από δηλώσεις συμπάθειας, ο Παλαιστίνιος αξιωματούχους δεν φάνηκε πως εξασφάλισε κάτι παραπάνω.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Νομος προστασιας από τους ισλαμοφασιστες και τους χαφιεδες των ΗΠΑ
ΚΑΪΡΟ.--
Νέο αντιτρομοκρατικό νομοσχέδιο, με ακόμα πιο «διασταλτικό» ορισμό της τρομοκρατίας σε σχέση με αυτόν που είχε διατυπωθεί τον Αύγουστο του 2015, και βαρύτατες ποινές εναντίον εκεινων που θα κριθούν ένοχοι για σειρά αδικημάτων ή αξιόποινων πράξεων που σχετίζονται και με τη διασάλευση της «δημόσιας τάξης και της ασφάλειας» προωθεί στο αιγυπτιακό κοινοβούλιο η κυβέρνηση του Προέδρου Αμπντέλ Φατάχ Σίσι, σε μια προσπάθεια να εντείνει τον έλεγχο ισλαμοφασιστικών οργανώσεων των αμερικανων ή νεοτροτσικιστικων κινήσεων που χρηματοδοτουνται από τους αμερικανους για να αμφισβητούν την κυβέρνησή του και να καταστείλει πιθανές αντιδράσεις.
Οι αλλαγές προβλέπουν τη διεύρυνση του ορισμού χρηματοδότησης τρομοκρατικών πράξεων, στις οποίες προβλέπεται να συμπεριλαμβάνονται ενέργειες όπως η «παροχή μέρους για την εκπαίδευση ενός ή περισσότερων τρομοκρατών», η χορήγηση όπλων ή εγγράφων με οποιονδήποτε τρόπο ή μορφή, η προσφορά υποστήριξης και χρηματοδότησης για τη μετακίνηση τρομοκρατών ακόμα και αν ο πάροχος μίας τέτοιας υπηρεσίας δεν έχει άμεση σχέση με την τρομοκρατία. Μετά την πρώτη έγκριση των τροπολογιών από το κοινοβούλιο, προωθούνται στο Συμβούλιο της Επικρατείας για εξέταση και θα ακολουθήσει η τελική υποβολή τους προς ψήφιση στη Βουλή, προτού σταλούν για επικύρωση και υπογραφή από τον Πρόεδρο Σίσι.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαβολόρεμα: Χτυπούν αδιάκοπα, βανδαλίζουν αυτοκίνητα, πυρπολούν το δάσος της περιοχής
26/02/2020 - 13:53
Σε μια κίνηση τακτικής τα ΜΑΤ αποχώρησαν πριν από λίγο από την περιοχή. Είναι άγνωστο αν αυτή η αποχώρηση είναι λόγω αλλαγής βάρδιας ή είναι στα πλαίσια ενός άλλου σχεδιασμού.
Πεδίο μάχης εδώ και μερικές ώρες η περιοχή Διαβολόρεμα. Τα ΜΑΤ της χούντας των Μηταράκη - Μητσοτάκη έχουν επιδοθεί σε ένα όργιο βίας.
Πληροφορίες αναφέρουν για δύο σοβαρούς τραυματισμούς πολιτών.
Τα δακρυγόνα πέφτουν βροχή με αποτέλεσμα να εκδηλώνονται και εστίες φωτιάς, οι άνδρες των ΜΑΤ προκαλούν βρίζοντας τους πολίτες ενώ προκαλούν και φθορές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα!  Αν δεν μαζέψει ο Μητσοτάκης όλη αυτή την αλητεία .... το λέμε ευγενικά... σύντομα θα έχουμε θύματα!
 Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της Περιφερειακής Συμβούλου Μαρίας Νικολάρα που από το πρωί είναι στην περιοχή: "Πολύς κόσμος ουρές χιλιομέτρων τα αυτοκίνητα. Μάχες. Μας βαράνε με τόνους χημικών"



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Να χαθεί το μπουρδελονησι σας, να σας πάρουν οι Τούρκοι... βριζουν οι ΜΑΤατζιδες
Από κάτοικο Λέσβου παρακαλώ κοινοποιήστε:
Σαν διαχειριστής της ομάδας τόσα χρόνια σήμερα ζητάω την άδεια και την κατανόηση των άλλων διαχειριστών αλλά και όλων των μελών της ομάδας για να γράψω κάτι εκτός από βότανα γιατί θέλω ο κόσμος να μάθει την αλήθεια. Από χθες, το βράδυ στις 2:30 Η Λέσβος το νησί μου τελεί υπό την κατάληψη των ΜΑΤ που έστειλε η κυβέρνηση για να αποτρέψουν τον κόσμο να μην επιτρέψει
Την κατασκευή της...
κλειστής δομής για του μετανάστες-πρόσφυγες. Το ίδιο συμβαίνει και στην γειτονική Χίο.
Από την ώρα που αποβιβάστηκαν στο λιμάνι άρχισαν την χρήση δακρυγόνων, καπνογονων, και σπρέι πιπεριού εναντίον του κόσμου που είχε συγκεντρωθεί στο λιμάνι για να μην τους αφήσει να βγουν.
Σήμερα όλο αυτό το σκηνικό μεταφέρθηκε στο χώρο που θα γίνει το κλειστό κέντρο. Περίπου 10.000 κόσμος και από τις δύο πλευρές που οδηγούν εκεί. Τα ΜΑΤ χτυπάνε ανελέητα γυναίκες,γέρους, και όποιον βρουν .Ακούγονται ύβρεις από τα ΜΑΤ τύπου να χαθεί το μπουρδελονησι σας,να σας πάρουν οι Τούρκοι και τέτοια, προκειμένου να προκαλέσουν τον κόσμο. Τα γράφω αυτά γιατί στην υπόλοιπη Ελλάδα βλέπετε αυτά που σας δείχνουν τα κανάλια επιλεκτικά και με εντολή της κυβέρνησης.Η Λέσβος και η Χίος φλέγονται κυριολεκτικά.
Από το νόμπελ ειρήνης που πριν 5 χρόνια είχε προταθεί η Λέσβος σήμερα ξαφνικά σε κάποια κανάλια γίναμε φασίστες. Και οι νησιώτες και οι μετανάστες έχουν ένα κοινό αίτημα. Να φύγουν από εδώ.
Η Τουρκία με την Γερμανία αλλά και οι κυβερνήσεις της χώρας τους θέλουν εδώ για τα συμφέροντα τους αλλά και γιατί υπάρχει συμφωνία αν τους πάνε στην ενδοχώρα μετά δεν μπορούν να τους επαναπροοθήσουν.
Τα ΜΑΤ με τα καπνογόνα έχουν βάλει φωτιά στο δάσος αλλά κάνεις δεν το είπε στα κανάλια.Να αναφέρουμε ότι όσον αφορά την γεωστρατηγική θέση ,ή Λέσβος ελέγχει το κόλπο Αδραμητιου και η Χίος τον κόλπο Σμύρνης που σ αυτούς τους κόλπους βρίσκεται ο στόλος των Τούρκων, οπότε καταλαβαίνεται.
Πουλησανε την Μακεδονία, τώρα πουλάνε το βόρειο Αιγαίο.
Συγνώμη για τον χρόνο που σας έκλεψα, αλλά σαν Λεσβιος πολίτης αισθάνομαι την ανάγκη να ενημερώσω τον υπόλοιπο κόσμο της χώρας ποιά είναι η πραγματική κατάσταση και αλήθεια στα νησιά μας.Σας ευχαριστώ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τη βία της φασιστικής χούντας ξεπέρασε η βία εναντίον του λαού για το ξεπούλημα της Χιου κι αυτό για τους "μετανάστες"...
https://www.youtube.com/watch?time_continue=8&v=l-1pu-sflTc&feature=emb_logo