Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Πεμπτη 27 Φεβρουαριου 2020



10 μέρες ήταν η Σαμοθράκη χωρίς πλοίο.
Το περασμένο καλοκαίρι, το νησί έμεινε χωρίς βασικά προϊόντα, εγκλωβισμένοι κάτοικοι, τουρίστες, και οι κυβερνώντες δεν έβρισκαν πλοίο να βοηθήσουν την κατάσταση!!
Όμως! Για να πάνε να δείρουν σε Μυτιλήνη Χίο και Σάμο, βρήκαν πλοίο σε 2 ώρες!!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα ΜΑΤ έφυγαν με την ουρά στα σκέλια από Λέσβο και Χίο.
Αυτό είναι ένα δίδαγμα για το μέλλον ότι... κάθε άλλο παρά ανίκητα είναι!
Και είναι το θετικό της υπόθεσης.
Το αρνητικό είναι ότι... λύση στο μεταναστευτικό στην πραγματικότητα... δεν υπάρχει.
Τουλάχιστον όχι χωρίς σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και με τις συνθήκες που έχει επιβάλει να υπογράψουμε.
Αυτό, όμως, δεν είναι δυνατόν να το περιμένουμε από τις κυβερνήσεις που ψηφίζουμε, επομένως... θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.
Σχολιο.- σύμφωνο του Μαρακές.
Σχολιο.- Μια ερώτηση έχω, πέντε και πλέον χρόνια ..κάνουν ότι θέλουν οι λαθρομετανάστες κλέβουν βανδαλιζουν σφάζουν ρημάζουν καίνε περιουσίες κτλ ρουθούνι δεν άνοιξε..και τώρα ..σε μια βράδυα (και ύπουλα ενώ κοιμόταν) βγάλανε ρόπαλα όπλα και τους κυκλοφορούσαν
Σχολιο.- ας αφησουμε τα περι ανθρωπιας στην ακρη. Οταν εισερχονται παρανομα σε μια χωρα λαμβανεις μετρα. Φανταζομαι στο σπιτι σου αν μπει καποιος παρανομα λες «κλεφτης» δεν λες Καλως τον παιχταρα μου κατσε να σε Φιλεψω.
Σχολιο.-  καμια εξορια. Τους πας σε ενα νησι να ζησουν ηρεμα και ωραια την παρανομη εισβολη τους.
τοσα ξερονησια υπαρχουν που θα παρουν ζωη με τους μεταναστες που ερχονται ετσιθελικα στη χωρα μας.
Σχολιο.-  απλα κρινεις κ εισαι μακρια απο τ προβλημα(φανταζομαι).. δν ζεις σε αυτα τα νησια αρα δεν μπορεις να ξερεις..




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



("Με τα ΜΑΤ δεν… βάφονται αυγά")
Σε άτακτη υποχώρηση προβαίνει η κυβέρνηση μετά τα άγρια επεισόδια σε Χίο και Μυτιλήνη με τα ΜΑΤ να αποχωρούν από τα νησιά, ενώ οι κάτοικοι του πραγματοποιούν για δεύτερη ημέρα σήμερα Πέμπτη γενική απεργία.

Σε άτακτη υποχώρηση προβαίνει η κυβέρνηση μετά τα άγρια επεισόδια σε Χίο και Μυτιλήνη με τα ΜΑΤ να αποχωρούν από τα νησιά, ενώ οι κάτοικοι του πραγματοποιούν για δε....

Φεύγουν άρον-άρον δεκάδες διμοιρίες από Λέσβο και Χίο
Σε άτακτη υποχώρηση προβαίνει η κυβέρνηση μετά τα άγρια επεισόδια σε Χίο και Μυτιλήνη με τα ΜΑΤ να αποχωρούν από τα νησιά, ενώ οι κάτοικοι του πραγματοποιούν για δεύτερη ημέρα σήμερα Πέμπτη γενική απεργία.
Αναχώρησαν mε το πλοίο «Νήσος Ρόδος» στις 9 το πρωί οι κλούβες και οι 12 διμοιρίες των ΜΑΤ από το λιμάνι της Μυτιλήνης, σύμφωνα με το stonisi.gr. Είναι οι διμοιρίες που έφτασαν μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, με την έλευσή τους- επιχείρηση υπεράσπισης της επιταγμένης Καράβας και της δημιουργίας νέας δομής προσφύγων και μεταναστών.
Το πλοίο κατευθύνεται στο λιμάνι των Μεστών, όπου περί τη μία το μεσημέρι θα παραλάβειθ και τις διμοιρίες των ΜΑΤ, που επί τριήμερο έκαναν επιχειρήσεις καταστολής στη Χίο, κατά των αντιδράσεων των κατοίκων για τα κλειστά κέντρα για πρόσφυγες και μετανάστες στο νησί.
Εκτός από τις δυνάμεις των ΜΑΤ φαίνεται ότι αποχωρούν από τα νησιά και άλλες υποστηρικτικές μονάδες της πυροσβεστικής και του στρατού, που είχαν φτάσει από άλλα σημεία της χώρας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



...σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα social media φαίνονται συσκευές δακρυγόνων τύπου CS, αμερικανικής κατασκευής, που έχουν συλλεχθεί από τους κατοίκους στο Διαβολόρεμα και αναγράφουν ως ημερομηνία λήξης το 1981..."
Καταγγελία στη Λέσβο: «Μας ρίχνουν χημικά ληγμένα εδώ και... 40 χρόνια»
Συσκευές δακρυγόνων που έχουν λήξει από το...1981 συγκέντρωσαν κάτοικοι από τα μπλόκα σε Καράβα και Διαβολόρεμα, όπως καταγγέλλουν.
Τα ληγμένα εδώ και 39 χρόνια χημικά χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί των ΜΑΤ σε βάρος συγκεντρωμένων πολιτών στη Λέσβο, σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της περιοχής.
Μάλιστα, σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα social media φαίνονται συσκευές δακρυγόνων τύπου CS, αμερικανικής κατασκευής, που έχουν συλλεχθεί από τους κατοίκους στο Διαβολόρεμα και αναγράφουν ως ημερομηνία λήξης το 1981.
Πολίτες που έλαβαν μέρος στα μπλόκα ισχυρίζονται ότι η αστυνομία επιδίδεται σε «ξεστοκάρισμα» ληγμένων και επικίνδυνων χημικών, ενώ εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην υγεία τους η εισπνοή τους.
«Γίνεται αλόγιστη χρήση τέτοιων σκευασμάτων κι εμείς τα αναπνέουμε. Δεν είμαστε κακοποιοί ούτε τρομοκράτες. Είμαστε πολίτες που υπερασπιζόμαστε τον τόπο μας. Υπάρχουν μεταξύ μας ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά», δήλωσε η εκπαιδευτικός, Αριστέα Αναστασιάδου, από την Πέτρα της Λέσβου, η οποία βρέθηκε και στα δύο μπλόκα πολιτών στην Καράβα και στο Διαβολόρεμα.
«Δεχόμαστε βροχή από ληγμένα δακρυγόνα. Τρέχαμε να φύγουμε και πίσω μας έριχναν κι άλλα. Παίρνει φωτιά το δάσος από αυτά που ρίχνουν και μετά μας κατηγορούν ότι τις βάζουμε εμείς. Μας βρίζουν, μας λένε γκασμάδες και ότι στο γασμαδόνησο που είμαστε καλά κάνουμε και τα παθαίνουμε. Είναι προκλητική η συμπεριφορά τους», υποστήριξε η Χρύσα Λαγούτατζη, ιδιοκτήτρια εστιατορίου στην Πέτρα. «Είμαστε τρίτη μέρα άυπνοι και δίνουμε αγώνα για τον τόπο μας. Θα συνεχίσουμε», πρόσθεσε.
Σχολιο.- Αυτά που ρίχνανε και οι Αγγλοι στη Βόρειο Ιρλανδία και είχε βουίξει ο τόπος τότε, διότι θεωρούνταν πολύ βλαβερά...
είναι "πολεμικά αέρια" χημικού πολέμου, όχι απλά δακρυγόνα.
Σχολιο.- Άν δε με γελάει η μνήμη μου, τέτοια χρησιμοποιούσε και η ΠΑΣΟΚάρα και όλη η Ευρώπη τη δεκαετία του '80.
Σχολιο.- Ημουν εκεί τότε, χαμός είχε γίνει κατά του "CS gas". Και μου είχε κάνει εντύπωση τότε, όταν γύρισα εδώ ότι αυτό που όλοι έλεγαν πως είναι βλαβερό πολεμικό αέριο σε ελάχιστα χρόνια έγινε θεσμικό δακρυγόνο



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λογοκρισία έχει επιβληθεί στους δημοσιογράφους των περιφερειακών μέσων της ΕΡΤ, λόγω των γεγονότων στα νησιά, με τους συντάκτες να μην μπορούν να αναρτήσουν απευθείας ειδήσεις στις σελίδες, αλλά να υπάρχει μόνο το κουμπί «υποβολή για έλεγχο» στο διαχειριστκό. Η λογοκρισία ξεκίνησε μετά το κατέβασμα ενός άρθρου δημοσιογράφων της ΕΡΤ στη Λέσβο και στη συνέχεια γενικεύθηκε, όπως αποκάλυψε το mediatvnews.gr και επιβεβαιώνει το TPP.
Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα δημοσιογράφοι της ΕΡΤ στη Λέσβο ανέβασαν ρεπορτάζ για τα όσα συμβαίνουν στο νησί και το όργιο καταστολή, που φαίνεται ότι δεν άρεσε στην κεντρική διοίκηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Από τα κεντρικά της ζητήθηκε να το κατεβάσει και όταν η ίδια αρνήθηκε, το άρθρο κατέβηκε και αντικαταστάθηκε με ένα τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου.
Όπως αποκάλυψε το mediatvnews.gr, λίγες ώρες μετά, οι δημοσιογράφοι των περιφερειακών μέσων είδαν ότι στους υπολογιστές τους αντικαταστάθηκε η εντολή «publish» για άμεση δημοσίευση των άρθρων που ανεβάζουν, με την εντολή «υποβολή για έλεγχο».
Για το θέμα έχουν ενημερωθεί και οι Ενώσεις Δημοσιογράφων σε Αθήνα και Περιφέρεια.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για να μην κατηγορούμε την Αντζη Σαμίου μονο,εμφανίστηκε και η κυρια Ελενα Ακρίτα η ΄προοδευτικια' να πει,οτι η εμφάνιση του κρούσματος κορωνοϊου στην Θεσσαλονικη σχετίζεται με τα γεγονότα στα νησιά..
Αμόλυσε δηλαδή το κρούσμα η κυβέρνηση ,που έτσι και αλλοιώς τα έχει κανει σαλάτα ..για να 'αποπροσανατολισει'..
Τα ακούνε στο Μιλάνο και γελάνε ,εκτος αν κι εκει τα κρούσματα ξαμολυθηκαν λογω αποπροσανατολισμού.
ΤΙ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ αυτή η μάστιγα,
Η Ακριτα που αμα σκασει επιδημια θα αραξει στο σπιτακι της με ολες τις ανεσεις για να πουλαει ψεκασμενες εξυπναδες
Οι ΤΙ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ θα ειναι οι πρωτοι που θα τρεχουν ,,εν τω μεταξυ στα σουπερ μαρκετ για γαλα...Αει απο κει
Σχολιο.- Απο καιρο εχω δει πως η κυρια ειναι μια καραμπινατη περιπτωση ¨Δεν ειμαι ΣΥΡΙΖΑ αλλα...¨ που εχει βγει στα καγκελα με τον Koulis αλλα με τον Alexis ειχε μια μικρη μελαγχολία.Το ζεσουι στα καλυτερα του τωρα με σως ψεκασμενων θεωριων συνομωσιας.
Σχολιο.- Μια ζωη αθλια ηταν ......Και παλιοτερα εγραφε κατι μπουρδες 'εμεις σκοτωσαμε τον Ζακ΄και τις γνωστες παπατζες που 'γοητευουν' μικροαστους που νομιζουν πως ειναι επαναστατες
Σχολιο.- Ναι αλλά οτι ο ιός ειναι πρωτίστως ανδροκτονος δεν λετε τιποτα
Σχολιο.- Και ανδροκτόνος και πλήττει τους άνω των 50. Δεν υπαινίσσομαι κάτι.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επειδή ήδη άρχισαν να λέγονται και να γράφονται ''τέρατα'' ,το να κλείσουν τα σύνορα ,δηλαδή με αλλα λογια να απαγορευτούν πτήσεις ή ο απόπλους πλοιων κλπ ,για μιά νόσο ,με θνησιμοτητα το πολύ 2%-- που ακομα και ο Παγκόσμιος Οργανισμος Υγειας δεν έχει μιλήσει ακομα για Πανδημία,θα ήταν πολλαπλασίως καταστροφικότερο για τις κοινωνίες σε επιπεδο οικονομικό,πανικού και ψυχολογικό,απο την επίδραση του ίδιου του ιού..
Αυτά φυσικα με την κατάσταση οπως εχει σήμερα.....
Χαλαρώστε ορισμένοι..




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαθαίνω ότι ο Δήμος Αθηναίων ετοιμάζεται να μου στείλει τσουχτερό πρόστιμο, λέει, για τους άστεγους που έχουν κατασκηνώσει στο πεζοδρόμιο έξω απ το City Plaza, μετά από διαμαρτυρίες κατοίκων.
Με κάλεσε και κάποιος κύριος απ την δημοτική αστυνομία να μου πεί να περιφράξω το πεζοδρόμιο, γιατί, λέει, έχουν επέμβει τρείς τέσσερεις φορές αλλά ξαναγυρνάνε!
Εκτός του ότι επειδή κατεβαίνω σχεδόν μέρα παρά μέρα εκεί και δεν έχω δεί ποτέ "επέμβαση" μιας και το τσαντίρι είναι μόνιμα στημένο εκεί, εκτός του ότι δεν έχω ακούσει παρέμβαση του Δήμου και διαμαρτυρίες κατοίκων όσο ήταν σε "κατάληψη" το ξενοδοχείο και οι άστεγοι απ έξω μόνιμα, έχετε ακούσει να επιβάλλουν πρόστιμα για τους άστεγους που κοιμούνται έξω από μαγαζιά ή άλλα κτίρια σ όλη την Αθήνα;
Καλούμαι δλδ να βάλω εγώ κάγκελα στο πεζοδρόμιο της Αχαρνών για να μην μένουν άστεγοι αλλιώς θα φάω κάμπανα!
Κύριε Μπακογιάννη, άλλα λέγατε προεκλογικά!
Είτε με ΣΥΡΙΖΑ, είτε με ΝΔ η Παπαχελά φταίει για όλα!
Χρεώστε με, χρεώστε με κι άλλο, εσείς γίνεστε ρεζίλι των σκυλιώνανε!
Σχολιο.- Μα το πεζοδρομιο δεν είναι δημοσιος χωρος,πώς θα το περιφραξεις;
 Δεν αφήνουν να πειραξεις τίποτα στα πεζοδρόμια και βεβαίως δεν επιτρέπεται να τα κλείσεις και είναι λογικο,είναι για τους πεζους και τωρα ο δήμος προτείνει να παρανομησεις;Εχουν παλαβωσει;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χρησιμοποίησαν μέχρι και τον στρατό τα μίσθαρνα της παγκοσμιοποίησης? Φασίστες!!!!!!!!!!
Τα ξενοκινητα γουρουνια των ΜΑΤ φωναζαν στους ντοπιους Ελληνες κατοικους
-Γαμώ την γκασμανία σας.
-Είστε Τουρκόσποροι.
Έσπαγαν την περιουσία του κόσμου.
Οι δυνάμεις κατοχής του κυρ Μαϊκλ και του Κούλη



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Έλληνες για το 2016-18 επιβαρύνθηκαν 30 δις απ την περίθαλψη των ψευτοπροσφύγων στα νοσοκομεία
Παρασκευή, 15 Νοέμβριος, 2019 10:59
To έγκλημα εις βάρος του Ελληνικού λαού.
Προχθές έγινε γνωστό οτι οι Έλληνες για το 2016-18 επιβαρύνθηκαν 30 δις απ την περίθαλψη των ψευτοπροσφύγων στα νοσοκομεία, όπως υποστήριξε ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.
«Υπήρχαν και λάθη επιμέλειας όπως στα νοσοκομεία που δεν κατέγραφαν τις μεταναστευτικές και προσφυγικές δαπάνες και δεν έβγαιναν από τις δαπάνες της κυβέρνησης όπως μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της συμφωνίας. Στα στοιχεία που πήραμε και ρωτήσαμε τα νοσοκομεία σχετικά μας είπαν για παράδειγμα ότι στο νοσοκομείο Λέσβου δεν υπήρχαν καταγραμμένες δαπάνες για μετανάστες και πρόσφυγες. Υπολογίστε ότι αυτά είναι λεφτά που φορολογούμε τον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά.
ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε ότι το συνολικό οικονομικό βάρος που επέφερε η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2016 – 2018 στους φορολογούμενους ανέρχεται σε τουλάχιστον 30 δισ. ευρώ.
Ο ίδιος δε, υποστήριξε ότι το περίφημο μαξιλαράκι δεν απέφερε τίποτα για τους Έλληνες πολίτες καθώς εξασφαλίζει μόνο τους δανειστές.
Το Υπουργείο Υγείας έχει λάβει απ το 2015 μόνο 27.48 εκ.
Σχολιο.- 30 δις!!!! υποστήριξε ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, 30 δις!!!!!! σε μία χώρα απολύτως πτωχευμένη (μακάρι να ήταν και χρεοκοπημένη αλλά αυτό είναι άλλο θέμα). Καταλαβαίνετε από που πηγάζει ο "ρατσισμός' και η "ξενοφοβία"? Φανταστείτε μόνο ότι τα "έσοδα" του προτεκτοράτου από τον ΕΝΦΙΑ είναι περίπου 2 δις τον χρόνο...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η δήλωση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντ. Τουσκ, δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνειών:
«Το κλείσιμο του “Βαλκανικού Δρόμου” δεν είναι «μονομερής ενέργεια, αλλά κοινή απόφαση των “28”»
Η Σύνοδος, συνεπώς, των «28» επισημοποίησε και νομιμοποίησε, πλέον, όλη την ΠΡΑΚΤΙΚΗ του δουλεμπορίου που γινόταν όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και την ΕΠΙΛΟΓΗ της Ελλάδας ως χοάνη παραγωγής της νέας δουλείας και ως «αποθήκη» συλλογής δούλων προς ΕΞΑΓΩΓΗ στην Ευρώπη, για τις ανάγκες και τους σχεδιασμούς των πολυεθνικών μαφιόζων του χρήματος…
Η Ελλάδα από παλιά είχε επιλεγεί, ως Ιφιγένεια, στους στρατηγικούς σχεδιασμούς των πλανητικών κέντρων εξουσίας: Ήταν η χώρα και το «πρόγραμμα» πιλότος…
Είχε επιλεγεί σε εφιαλτικό «κέντρο» συλλογής και εγκλωβισμού λαθρομεταναστών, σε «διαδικασία» παραγωγής και κατασκευής νέων δούλων, σε μια δεξαμενή τροφοδοσίας εργατικού δυναμικού (σε επίπεδο δούλου) στα αφεντικά: Εγχώρια και ξένα…
Σχολιο.- Ωραία! Η Ελλάδα είχε επιλεγεί! Ο λαουτζίκος της ας συνεχίσει να παρακολουθεί τα τουρκοκάναλα, να διαβάζει εφημερίδες του κάθε μαρινάκη, αλαφούζου κλπ λέλουδων και ας κοιμάται ήσυχος τον ύπνον του ηλίθιου...
Και να μην ξεχάσω τους νέους τσολάκογλου που στοιβάζουν ευρώ στις εξωχώριες μέσω των ΜΚΟ τους...
Σχολιο.- Τσολάκογλου υπάρχουν, δωσίλογοι υπάρχουν, την κατοχή την ζούμε στο πετσί μας. Όμως δύναμη σαν το ΚΚΕ στα χρόνια της κατοχής του 40-45, που θα δημιουργήσει το νέο ΕΑΜ δεν υπάρχει....Και αυτό είναι η τραγωδία της όλης υπόθεσης....Τα υπόλοιπα σχόλια, οι περιγραφές και οι διαπιστώσεις.... είναι όλα λόγια του αέρος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βίντεο-Ντοκουμέντο : Άνδρες των ΜΑΤ σπάνε τα αυτοκίνητα κατοίκων της Λέσβου στην περιοχή Διαβολόρεμα το μεσημέρι της Τετάρτης 26 Φεβρουαρίου.
Αυτό σας το'δειξαν τα κανάλια? τον ξυλοδαρμό τους όμως φρόντισε η Τρέμη στην ΕΡΤ....έλα όμως που η δράση φέρνει αντίδραση



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λύσεις του στυλ: αποσυμφόρηση (δηλαδή πετάω την καυτή πατάτα μακριά από μένα) και δεν μπορώ μετά να τους επαναπροωθήσω, γιατί το απαγορεύουν οι υπογεγραμμένες συνθήκες απλά δεν είναι λύσεις. Ούτε φυσικά είναι λύση να δώσεις ταξιδιωτικά έγγραφα γιατί αυτό προϋποθέτει αποδοχή αυτών από τις χώρες προορισμού των προσφύγων ή παράτυπων μεταναστών (αφού δεν σας αρέσει η λέξη λαθρομετανάστης). Εδώ χρειαζόμαστε λύσεις μονομερείς. Κι αυτές αναγκαστικά περιλαμβάνουν κλείσιμο των συνόρων, κατάργηση μονομερώς της συνθήκης που υπέγραψε ο Τσίπρας μετατρέποντας την χώρα σε ανθρωποαποθήκη, Δουβλίνου 2 που επιστρέφει μετανάστες στην χώρα εισόδου και Σέγκεν. Ποιος θα τα κάνει αυτά? Ο Αλέξης Μητσοτάκης ή ο Κυριάκος Τσίπρας? εδώ γελάμε...




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΤΩΝ
ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ
Θέλουμε την Ελλάδα χώρα, όχι χώρο.
Είμαστε λαός, δεν θέλουμε να γίνουμε πληθυσμός.
Είμαστε έθνος, δεν θέλουμε να γίνουμε πολτός.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ξεσηκωμός στα νησιά είναι δίκαιος
Να γίνει υπόθεση όλου του λαού και της χώρας



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΨΕΥΤΟΗΡΩΕΣ
Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
ΠΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΜΟΡΙΑ ΔΗΛΩΣΕ ΠΩΣ " ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ "
ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΠΤΟΣ
ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ( ΕΣΤΩ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ) ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΒΤΙΚΗ ΕΝΔΟΧΩΡΑ.
ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ - ΕΕ ΠΟΥ ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΚΑΘΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΥΠΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΤΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.
ΟΣΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΚΤΟΣ ΣΕΓΚΕΝ - ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ ΕΕ ( ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΑΤΟ )
ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΛΗΡΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΠΙΔΩΝ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ
ΑΛΛΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ.
Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΘΝΙΚΑ ΞΕΝΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ
ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΙΣΟΔΟΣ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΝΔΟΧΩΡΑ
ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΕΙΤΕ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΝΔΟΧΩΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ
ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΛΥ ΠΙΟ .....
ΑΝ ΧΑΣΕΙΣ ΕΝΑ ΔΥΟ ΝΗΣΙΑ ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ
ΕΧΑΣΕΣ ΔΥΟ ΝΗΣΙΑ
ΕΝΩ ΑΝ ΧΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ
ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΖΙ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.
ΑΡΑ :
ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΨΕΥΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ
ΚΑΙ ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΖΙΚΩΝ ΑΠΕΛΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
ΕΙΤΕ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥΣ




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Απομονώστε τα συριζόπανα, αυτά τα πολιτικά σκουπίδια από κάθε εκδήλωση διαμαρτυρίας. Μην τους αφήνετε να την καπηλεύονται όπως έκαναν με τις πλατείες, με τα μνημόνια κτλ. Οι άνθρωποι είναι πολιτικά σχιζοφρενείς στην καλύτερη περίπτωση, στην χειρότερη σε διατεταγμένη υπηρεσία. Ουστ κοπρόσκυλα

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έστελνε τα ΜΑΤ σε Χίο και Μυτιλήνη για να δείρει τους πολίτες και τους πρόσφυγες
Πώς αλλάζουν τα πράγματα…
Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κυβέρνηση αποκαλούσε όλους όσους αντιδρούσαν στην μετατροπή των νησιών τους σε κέντρα κράτησης προσφύγων σε φασίστες (όλους ανεξαιρέτως), τώρα που είναι αντιπολίτευση λέει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι φασιστική επειδή στέλνει τα ΜΑΤ να καταστείλει τις αντιδράσεις των πολιτών.
Σε Μυτιλήνη και Χίο όλα τα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τα επεισόδια ήταν συχνά. Οι συγκρούσεις μεταξύ προσφύγων και αστυνομίας αλλά και πολιτών και αστυνομίας είναι μία πραγματικότητα που έχουν συνηθίσει σε αυτά τα νησιά. Τώρα, οι αντιδράσεις γιγαντώθηκαν εξαιτίας του σχεδίου της κυβέρνησης να επεκτείνει το μοντέλο που ήδη λειτουργούσε επί ΣΥΡΙΖΑ.
Υπενθυμίζουμε τα σοβαρά επεισόδια στη Μυτιλήνη στις αρχές του Σεπτεμβρίου του 2015, τη μαζική κινητοποίηση του Σεπτεμβρίου του 2017 ενάντια στους σχεδιασμούς για επιπλέον πλωτά στρατόπεδα συγκέντρωσης (ναι, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ!)
Στην 24ώρη απεργία που είχε κηρύξει ο Δήμος Λέσβου η κεντρική πλατεία του νησιού της Μυτιλήνης γέμισε από πολίτες με σύνθημα “η Λέσβος δεν είναι τόπος εξορίας, αλλά πολιτισμού και δημοκρατίας”. Τα ξέχασαν αυτά στον ΣΥΡΙΖΑ;
Σχολιο.- Για να μην πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό. ΜΕΤΑ την απόρριψη της αίτησης ασύλου στα κέντρα, υπάρχουν 6000 ξερονήσια στην Ελλάδα...




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Λέσβος: Πολίτες με όπλα εναντίον αστυνομικών - Χάος αυτή την ώρα
26.02.2020 19:14
 Τελευταία Ενημέρωση26.02.2020 20:18
Εχουν τραυματιστεί αστυνομικοί - Ανεξέλεγκτη η κατάσταση - Στέλιος Πέτσας: Αποσύρονται μερικές διμοιρίες των ΜΑΤ από τα νησιά
Ταμπουρωμένες στο στρατόπεδο Κυριαζή στη Λέσβο βρίσκονται αυτή την ώρα έξι διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες δέχονται πυροβολισμούς από κατοίκους της Λέσβου που κρατούν καραμπίνες. Το κλίμα είναι πολεμικό, με τους αστυνομικούς να περιμένουν ενισχύσεις για να μπορέσουν να ελέγξουν τις οργανωμένες ένοπλες ομάδες. Η κατάσταση έχει πλέον ξεφύγει από κάθε έλεγχο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, καθώς οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. δέχονται πλέον επιθέσεις με όπλα.
Στη θέση όπου θα κατασκευαζόταν το νέο κέντρο δύο αστυνομικοί δέχτηκαν νωρίτερα πυροβολισμούς με καραμπίνες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν στα πόδια από σκάγια και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Επίσης, μία κλούβα των ΜΑΤ «γαζώθηκε» από καραμπίνες, με τους αστυνομικούς να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν άρον άρον το σημείο για να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Και σαν να μην έφταναν αυτά, στις 18.30 οργανωμένη ομάδα ατόμων εισέβαλε σε δεύτερο ξενοδοχείο στο Δήμο Γέρας, όπου διαμένουν αστυνομικοί από την Αθήνα. Οι κάτοικοι εισέβαλαν στα δωμάτια, πήραν τα προσωπικά αντικείμενα των αστυνομικών, τα πέταξαν έξω και τα έκαψαν. Λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος, ζήτησε από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να αποσυρθούν άμεσα οι διμοιρίες ΜΑΤ και ΥΜΕΤ από Μυτιλήνη και Χίο.
Στο Μέγαρο Μαξίμου θα βρεθούν την Πέμπτη ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και δήμαρχοι τριών νησιών που θα κατασκευαστούν κλειστές δομές σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η ένταση των τελευταίων ημερών, όπως ανακοίνωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.
«Θα πρέπει να συγχαρούμε τις αστυνομικές δυνάμεις που έδειξαν αυτοσυγκράτηση. Είναι πρωτοφανείς εικόνες βίας αυτές που βλέπουμε. Προχωρήσαμε με αποφασιστικότητα στο πρώτο βήμα. Σήμερα ολοκληρώνεται η πρώτη φάση στη Λέσβο και αύριο στη Χίο. Οι αστυνομικές δυνάμεις – κάποιες από αυτές θα επιστρέψουν στη βάση τους, στην Αθήνα, και κάποιες θα παραμείνουν στα νησιά» σημείωσε.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δουλίτσες....ορίστε η ανάπτυξη
Στη Χίο το έργο αναλαμβάνει η εταιρεία ΤΕΡΝΑ Α.Ε. (δεν αποτέλεσε έκπληξη) αντί του συνολικού ποσού του 1.031.398,71 ευρώ, περιλαμβανομένου του ΦΠΑ. Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 1.098.032,83 ευρώ, ήτοι προσεφέρθη έκπτωση περίπου 6%.
Στην Λέσβο το έργο αναλαμβάνει η εταιρεία ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, αντί του συνολικού ποσού των 854.390,86 ευρώ, περιλαμβανομένου του ΦΠΑ. Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 899.434,53 ευρώ ήτοι προσεφέρθη έκπτωση περίπου 5%.
Στην Σάμο το έργο αναλαμβάνει η εταιρεία ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε., αντί του συνολικού ποσού των 947.651,72 ευρώ, περιλαμβανομένου του ΦΠΑ. Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 997.576,84 ευρώ, ήτοι προσεφέρθη έκπτωση περίπου 5%.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




 Λαθος κανουν αυτοι που γινονται ουρα του ΚαΚαΕ και του Σορος. Με αυτους δεν υπαρχει καμια επαφη. Διακοπτεται μαχαιρι απο θεση αρχης. Η Ελλαδα ειναι πολυ σοβαρη υποθεση για να την εμπιστευτουμε στους ανεγκεφαλους, τους αφελεις, κατα ποσο μαλλον στυς Μασονους του Σορος.
Είναι περιττό να τονίσουμε ότι όσοι υιοθετούν τη θέση του ΚαΚαΕ, της ΑνταρCIA, του Σύριζα, του Βαρούφ κτλ. για κλείσιμο όλων των κέντρων στα νησιά και μεταφορά όλων των λάθρο στην ενδοχώρα, είναι προδοτες και μουνοπανα. Καλό είναι όμως να το υπενθυμίζουμε για την ιστορία...




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εγώ περιμένω να δω πότε θα αρχίσουν οι επιστροφές στην Τουρκία, αφού το 98%, όπως είπαν από την κυβέρνηση, είναι παράνομοι μετανάστες. Και δεν γίνεται από τη μια να λες ότι είναι παράνομοι, και από την άλλη να τους χτίζεις 20.000 σπίτια σε επιταγμένη περιοχή, για μόνιμη κατοικία ισλαμοφασιστών, σε ακριτικά νησιά που συνορεύουν με την ισλαμοφασιστική τουρκία. Η οποία έχει μόνιμη τακτική της, αρχικά τον αποικισμό, και μετά την επέμβαση με τα όπλα σε μια ξένη χώρα που εποφθαλμιά βλέπε Κύπρος, Συρία, Λιβύη, και τώρα ελληνικά νησιά.
Σχολιο.- Η εναλλακτική είναι να πάνε πίσω στην τουρκία ή πίσω στις χώρες τους. Το να τους πάνε σε ακατοίκιτες ελληνικές βραχονησίδες, δίνουμε πάτημα στον σουλτάνο να τις διεκδικίσει.
Σχολιο.- Σωστα. Αλλα αυτο δεν γινεται αυτοματα. Ειναι διαδικασια και απαιτει καποιο χρονο, και μαλιστα συνεχεια. Ηρθε ο λαθρο, τον τσεκαρεις, απορριπτεις την αιτηση ασυλου και μετα ειτε τον παρκαρεις σε καποιο ξερονησι ειτε τον σουταρεις αν μπορεις. Στο μεσοδιαστημα τον εχεις αναγκαστικα υπο ελεγχο. Ελεγχομενα κεντρα...
Ο Σουλτανος οτι και να διεκδικησει στο τελος θα υπερασπιστουμε την Πατριδα μας με την ξιφολογχη. Δεν υπαρχει αλλος τροπος.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρόγραμμα HELIOS(Εδώ SolidarityNow, Σόρος, ΜΚΟ και όλο το κακό συναπάντημα....): Εννοείται οτι με τέτοια προγράμματα να τρέχουν, δεν κόβεται ο λαθροεποικισμός της Γραικολάνδης, ούτε μια στο εκατομμύριο! ΕΙΝΑ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ!! Γιαυτό έχουν σκυλιάσει όλα τα λαμόγια του παρακράτους για τη μεταφορά των λάθρο στην ενδοχώρα...

"Μέσω της καταβολής επιδόματος ενοικίου έως 630 ευρώ το μήνα και εφάπαξ βοηθήματος έως 1.490 ευρώ ο ΔΟΜ( Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης) στοχεύει στη ένταξη των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία υποστηρίζοντας τους στην εκμάθηση της γλώσσας μας αλλά και στην εύρεση εργασίας"
Το προσφυγικό όνειρο στην Ελλάδα και το επίδομα ενοικίου
Μέσω της καταβολής επιδόματος ενοικίου έως 630 ευρώ το μήνα και εφάπαξ βοηθήματος έως 1.490 ευρώ ο ΔΟΜ στοχεύει στη ένταξη των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία υποστηρίζοντας τους στην εκμάθηση της γλώσσας μας αλλά και στην εύρεση εργασίας
«Ζούμε πλέον στο κέντρο της πόλης, περιτριγυρισμένοι από ηλεκτρικές συσκευές έτοιμες προς χρήση και με την ελπίδα, μέσα μας, για ένα καλύτερο αύριο». Σε αυτές τις 23 λέξεις και στα χαμογελαστά πρόσωπα των Marcel, Abdou, o Ousmane και Daniel, προσφύγων αφρικανικής καταγωγής συμπυκνώνεται το προσφυγικό όνειρο, που γίνεται πραγματικότητα στην χώρα μας. Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης μέσω της καταβολής επιδόματος ενοικίου έως 630 ευρώ το μήνα και εφάπαξ βοηθήματος έως 1.490 ευρώ στοχεύει στη ένταξη των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία υποστηρίζοντας τους στην εκμάθηση της γλώσσας μας αλλά και στην εύρεση εργασίας.

Η ιστορία των συγκεκριμένων τεσσάρων ωφελούμενων του προγράμματος HELIOS, που αποφάσισαν να νοικιάσουν μαζί ένα διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη, αποτελεί την καλύτερη προβολή των προοπτικών, που δημιουργούνται για τους πρόσφυγες στην χώρα μας από το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης Ελλάδας σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση. Οπως αναφέρει ο οργανισμός στην επίσημη σελίδα του αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «ο Marcel, ο Abdou, o Ousmane και ο Daniel μοιράζονται πλέον την ίδια στέγη. Συγκατοικούν σε ένα διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη και το γεγονός ότι κατάγονται από διαφορετικές χώρες της Αφρικής δεν τους εμποδίζει να κάνουν το επόμενό τους βήμα. Είναι και οι τέσσερις πρόσφυγες και πλέον οργανώνουν σταδιακά τη ζωή τους στην Ελλάδα».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
14.30
Μόλις με κάλεσε προσωπικά ο κύριος Κώστας Μπακογιάννης.
Με διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει θέμα προστίμου μου ζήτησε τα ονόματα των κυρίων που μου είπαν αυτά και υποσχέθηκε ότι θα δεί το θέμα έξω απ το ξενοδοχείο, επειδή ξέρει τι έχω τραβήξει, και θα φροντίσει να διευθετήσει το ζήτημα.
Οφείλω να παραδεχτώ την άμεση ανταπόκριση μετά την προηγούμενη ανάρτησή μου, να τον ευχαριστήσω και να αναμένω τις εξελίξεις.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
16.30
Βλέπει κανείς να έχει γίνει καμμιά «επέμβαση»;
Σε λίγο θα ρίξουν και μπετουδάκι!
Επίσης μαθαίνω απ την γειτονιά ότι αυτοί δεν είναι απλοί άστεγοι αλλά διακινητές ναρκωτικών.
Έχουν δε βάλει σωληνάκι στο ρολόι του νερού και παίρνουν νερό απ το ρολόι του ξενοδοχείου.
Πριν λίγο ο ένας μπροστά μου για πολλοστή φορά το είχε ανοίξει και όταν του είπα τι κάνεις εκεί άρχισε πάλι να με βρίζει σε μια άγνωστη γλώσσα.
Προχθές πάλι ο άλλος κατούραγε στα τρία μέτρα μπροστά μου δίπλα στην είσοδο του ξενοδοχείου και όταν του είπα μην κατουράς εδώ μου έδειξε το πέος του και έβριζε επίσης σε άγνωστη σε μένα γλώσσα.
Περιμένω λύση.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πράσινη ανάπτυξη δεν είναι το Άγιο Δισκοπότηρο, αλλά μάλλον ο Τιτάνικος που θα βυθισει κάποιες πολιτικές δυνάμεις. Οι πολίτες είναι εξουθενωμένοι από την παγκόσμια κρίση, έχουν χάσει τις επιχειρήσεις τους, τις καλοπληρωμένες δουλειές τους, τις συντάξεις, την υγεία τους και την ελπίδα για το μέλλον. Με πολύχρωμες χάντρες περί πράσινης ανάπτυξης δεν θα λυθεί κανένα από αυτά τα προβλήματα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και εμείς κύριε Μουτζούρη στα αρχιδια μας τον γράφουμε τον εκάστοτε πρωθυπουργό,κουράγιο...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είστε ξύπνιοι ορισμένοι ή ακόμα ονειρεύεστε πως κάτι κάνατε, αλλάζοντας τον Κυριάκο Τσίπρα με τον Αλέξη Μητσοτάκη;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



23/2/2020
Ο αντώνης λιάκος είναι ένα κοινό κατακάθι. Ένας ακόμη ρυπαρός, θλιβερός σπιούνος, του οποίου η προπαγάνδα διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και αντιστροφής των εννοιών και της λογικής ξεπερνάει και τους χαφιέδες του Μεγάλου Αδελφού στο '1984'. Σε οποιαδήποτε στοιχειώδη Δημοκρατία, οποιουδήποτε πολιτισμένου σημείου στον πλανήτη, και αυτός, και οι συνεργοί του, και οι εργοδότες του, θα λογοδοτούσαν στη Δικαιοσύνη για προώθηση Παράνομου Εποικισμού (που θεωρείται Έγκλημα Πολέμου στο διεθνές δίκαιο - και πολύ σωστά) όπως και για ακραίο ρατσισμό εις βάρος των συμπολιτών του, δυσφήμιση ενός ολόκληρου λαού, και έμμεσο ‘ξέπλυμα’ της Ναζιστικής Γερμανίας. Νοιώθω μόνο αγνή αποστροφή, βαθειά περιφρόνηση και αηδία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις ματαιώθηκαν και πολύ σωστά. Οι ποδοσφαιρικοί αγώνες θα γίνουν κανονικά;
Άλλο ο μαγαζάτορας της Πάτρας και του Τυρνάβου που βλέπει να εξανεμίζονται οι ελπίδες για μια ανάσα, κι άλλο οι μαφιόζοι Μαρινάκηδες, Σαββίδηδες Αλαφουζιδες και Μελισσανίδηδες.
Τη δημόσια υγεία θα κοιτάμε τώρα;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φεύγοντας σήμερα από τη Χίο, κατεξευτελισμένη και με τα πολιτικά, η αληταμπουρία των ΜΑΤ ξέσπασε σε μαγαζιά, αυτοκίνητα, περαστικούς, ακόμη και σε λιμενικούς.
Για να μη μείνει καμιά αμφιβολία ότι πρόκειται για συμμορίες απ' ό,τι χειρότερο κατακάθι βγάζει αυτή η κοινωνία. Με εξαίρεση, ίσως, τους εκάστοτε πολιτικούς τους προϊσταμένους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΟΙ ΦΟΒΕΡΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΞΕΔΙΠΛΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ!
Στις 27 Φεβρουαρίου 1943 πέθανε ο Κωστής Παλαμάς, σε μια Αθήνα που ζούσε μέρες αναταραχής, μετά τη μεγάλη διαδήλωση της 24ης Φεβρουαρίου και πριν την ακόμη μεγαλύτερη, της 5ης Μαρτίου, που ματαίωσαν την πολιτική επιστράτευση.
Η είδηση του θανάτου του εθνικού ποιητή συγκλόνισε τον δοκιμαζόμενο και αγωνιζόμενο λαό μας και η κηδεία του, την επόμενη μέρα, 28 Φεβρουαρίου, μετατράπηκε σε μια αντικατοχική κινητοποίηση δεκάδων χιλιάδων, με τον τόνο να τον δίνει η νεοσύστατη ΕΠΟΝ.
Πάνω από τον τάφο του ποιητή, ο συνδεδεμένος τότε με το ΕΑΜ Άγγελος Σικελιανός απήγγειλε το ποίημά του, κάλεσμα αγώνα για τη λευτεριά. Με τους κατακτητές και τους συνεργάτες τους να μην τολμάνε να έρθουν σε αντιπαράθεση με το συγκεντρωμένο πλήθος.
Ηχήστε οι σάλπιγγες... Καμπάνες βροντερές,
δονήστε σύγκορμη τη χώρα πέρα ως πέρα...
Βογκήστε τύμπανα πολέμου... Οι φοβερές
σημαίες, ξεδιπλωθείτε στον αέρα!
Σ' αυτό το φέρετρο ακουμπά η Ελλάδα! Ένα βουνό
με δάφνες αν υψώσουμε ως το Πήλιο κι ως την Όσσα,
κι αν το πυργώσουμε ως τον έβδομο ουρανό,
ποιόν κλεί, τι κι αν το πεί η δικιά μου γλώσσα;
Μα εσύ Λαέ, που τη φτωχή σου τη μιλιά,
Ήρωας την πήρε και την ύψωσε ως τ' αστέρια,
μεράσου τώρα τη θεϊκή φεγγοβολιά
της τέλειας δόξας του, ανασήκωσ' τον στα χέρια
γιγάντιο φλάμπουρο κι απάνω από μας
που τον υμνούμε με καρδιά αναμμένη,
πες μ' ένα μόνο ανασασμόν: "Ο Παλαμάς!",
ν' αντιβογκήσει τ' όνομά του η οικουμένη!
Ηχήστε οι σάλπιγγες... Καμπάνες βροντερές,
δονήστε σύγκορμη τη χώρα πέρα ως πέρα...
Βογκήστε τύμπανα πολέμου... Οι φοβερές
σημαίες, ξεδιπλωθείτε στον αέρα!
Σ' αυτό το φέρετρο ακουμπά η Ελλάδα! Ένας λαός,
σηκώνοντας τα μάτια του τη βλέπει...
κι ακέριος φλέγεται ως με τ' άδυτο ο Ναός,
κι από ψηλά νεφέλη Δόξας τονε σκέπει.
Τι πάνωθέ μας, όπου ο άρρητος παλμός
της αιωνιότητας, αστράφτει αυτήν την ώρα
Ορφέας, Ηράκλειτος, Αισχύλος, Σολωμός
την άγια δέχονται ψυχή την τροπαιοφόρα,
που αφού το έργο της θεμέλιωσε βαθιά
στη γην αυτήν με μιαν ισόθεη Σκέψη,
τον τρισμακάριο τώρα πάει ψηλά τον Ίακχο
με τους αθάνατους θεούς για να χορέψει.
Ηχήστε οι σάλπιγγες... Καμπάνες βροντερές,
δονήστε σύγκορμη τη χώρα πέρα ως πέρα...
Βόγκα Παιάνα! Οι σημαίες οι φοβερές
της Λευτεριάς ξεδιπλωθείτε στον αέρα!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εν τω μεταξύ, η πλειονότητα των φαντάρων στο στρατόπεδο όπου έχει καταφύγει η αληταμπουρία των ΜΑΤ είναι Μυτιληνιοί, που υπηρετούν στον τόπο τους, καθώς, ούτως ή άλλως, είναι ακριτικός.
Το βρισίδι και οι απειλές πάνε σύννεφο!
"Ποιος από σας είπε τον πατέρα μου τουρκόσπορο, ρε καργιόλια;". "Ποιοι από σας, ρε αρχίδια, λέγατε γκασμάδες τους συγχωριανούς μου;". "Ποιος τσόγλανος από σας έριξε χημικά στην αδερφή μου;".
Δεν βλέπω να κλείνουν μάτι όλη νύχτα οι αληταράδες!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παίρνουμε ιταλικά μακαρόνια Barilla, παρμεζάνα από την Ρέτζο Αιμίλια, προσούτο και σαλάμια Μιλάνου και φτιάχνουμε μια σπέσιαλ μακαρονάδα κάργα στον κορωνοϊό. Κολλάμε. Έ! Μετά, όποιος γλυτώσει, γλύτωσε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΑΤ προς κατοίκους Λέσβου: ''κασμάδες, Τουρκόσποροι, θα σας Γ@@@σουμε!'' Το άκουσαν οι νησιώτες, δεν ήθελαν και πολύ να πάρουν ανάποδες και τους έριξαν ένα ...χειροκρότημα άλλο πράγμα.
Μέχρι και μαστίχα τους κέρασαν...