Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Κυριακη 15 Μαρτιου 2020


 Πόσο μλάκες είστε? Μόλις αρχίσετε και πέφτετε κάτω σαν τις μύγες και βάλουν ολο το νησί σε καραντίνα θα μιλάτε για το "ανάλγητο" κράτος παλιομλάκες!
 Αντιφα διαδηλωση
Διαδήλωση με πάνω από 1.000 άτομα στη Μυτιλήνη εν μέσω έξαρσης του κορωνοϊού!
14|03|2020 | 16:19
Παρά τις απαγορεύσεις λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού σε όλη τη χώρα, στη Λέσβο πραγματοποιήθηκε αντιφα διαδήλωση!
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το lesvospost, αντιφα διαδήλωση στο κέντρο της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν περισσότερα από 1.000 άτομα το μεσημέρι του Σαββάτου, αψηφώντας τα μέτρα της κυβέρνησης και βάζοντας σε κίνδυνο χιλιάδες ανθρώπους.
Με συνθήματα ενάντια στην ακροδεξιά και στον φασιστικό κίνδυνο, εκατοντάδες διαδηλωτές πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με σημείο έναρξης και τερματισμού την πλατεία Σαπφούς. Στη συγκέντρωση, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν γιατροί, νοσηλευτές, εργαζόμενοι σε ΜΚΟ, πολιτικές οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και λιγοστοί κάτοικοι του νησιού.
Μάλιστα, για το απόγευμα έχει προγραμματιστεί νέα αντιφασιστική συγκέντρωση από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό του νησιού...
Με έκκληση του ο αντιπεριφερειάρχης δημόσιας υγείας και κοινωνικής μέριμνας βορείου Αιγαίου Παντελής Βουρλής με έκκληση του στους πολίτες του βορείου Αιγαίου ζητά «να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις και να λαμβάνονται όλα τα μέτρα υγιεινής που έχουν ανακοινωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να προστατεύσουμε τις οικογένειές μας και τους γύρω μας».
Επίσης, με «θερμή παράκληση προς τους διοικητές των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης και τις αρμόδιες αρχές ζητά «να πράξουν ομοίως με τους μετανάστες που δυστυχώς κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στα αστικά κέντρα». Αφορμή στάθηκαν φυσικά τα γεγονότα στην Μυτιλήνη.
Σχολιο.- Η Λαϊκή Εξέγερση 25-27-2-2020 των Λέσβιων και των Χιωτών έβαλαν στο περιθώριο τα σχέδια της οικονομικής Ελίτ για εποικισμό των νησιών, εξέγερση που κατατρόμαξε την Σημιτική Αριστερά και την «Άκρα» αριστερά Τωρα διαδηλώνουν και οι Φιλάνθρωπο με το "αζημίωτο" Μ.Κ.Ο.
Σημείωση;Ο Καρλ Μαρξ .ήταν κάθετα αντίθετος στην μετανάστευση εργατών και πληθυσμών Η αριστερά σήμερα που συμπορεύεται παρέα με τις Μ.Κ.Ο καμιά σχέση δεν έχει με Μαρξ και Ένγκελς,……, και κομμουνισμό, έχει όμως άμεση σχέση με την κεφαλαιοκρατία υπηρετώντας σαν αιχμή του δόρατος τους τακτικούς και στρατηγικούς τους σκοπούς της για μετακινήσεις πληθυσμών και φτηνής εργατικής δύναμης. Γιαυτό όλοι αυτοί απαιτούν ανοικτά σύνορα , υλοποιώντας έτσι ένα αχαλίνωτο κοσμοπολιτισμό που υπηρετεί απόλυτα το πολυεθνικό κεφάλαιο .
Σχολιο.- Σε μα εβδομάδα όλοι αυτοί θα φωνάζουν πού είναι το κράτος.
ΒΛΗΜΑΤΑ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πετρος Κωνσταντινου
Συλλαλητηριο 21 Μαρτη, Ομονοια 3 μμ, απελαστε τον Μητσοτακη για να σωθουμε από τον κορονοιο, το ρατσισμο και τους φασιστες!
Σχολιο.- Εδω πια ο φασισμος με δηθεν προβιά ριχνει το προσωπειο.
Πιθανως καθε δημοκρατικος πολιτης να κινδυνευει πολυ οταν αναδεικνύει αυτον τον φασισμο -γιατι δεν μπορει να ξερει κανεις απο που αντλειται τετοιο θρασος-που δεν νοιαζεται καν για την υγεια των συνανθρωπων μας,αλλα ειναι θεμα αξιοπρεπειας.
Οι κοινωνιες οφειλουν να αμυνθουν.
Σχολιο.- Τη μια φόρα είπαμε λανθασμένη ανάλυση.
Την επόμενη το δικαιολογήσαμε εκ νεου και σκεφτήκαμε τον αντιφασιστικό συντονισμό και το ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ.
Είχαμε πάντα μια δικαιολογία για Ουκρανία,Λιβύη,Συρία,Γιουγκοσλαβία.Ακόμη και την υπόθεση Φύσσα με το χειρότερο τρόπο την διαχειρίστηκαν οι κύριοι του ΣΕΚ και ο Σύριζα.
Τώρα όμως καταλάβαμε ότι κάναμε λάθος.
Τσάκισμα του ΣΕΚ και αυτού του άθλιου υποκειμένου.Πετάξτε τους έξω από την Ανταρσύα επιτελους.Δεν καταλαβαίνετε ότι ο άνθρωπος δεν ανήκει στην Αριστερά;;;-
Αυτός ο κύριος ζητούσε από την κυβερνηση Σαμαρά και ολες τις κυβερνησεις της ΕΕ να κάνουν εμπάργκο στον Άσαντ και στη Συρία.Στήριζε και στηρίζει τον FSA,δηλαδή τα τσιράκια του ΝΑΤΟ,των ΗΠΑ,της ΕΕ,του Ισραήλ και τωρα του Ερντογάν.
Πανηγύριζε όταν η Ελλάδα εκλεισε την Πρεσβεία της Συρίας και χαιρόταν όταν η Ελλάδα αποφάσισε να συμμετεχει στο πλαισιο της Νατοικης Συμμαχιας στις κυρώσεις και στο εμπάργκο κατά της Συρίας και του Ιράν.
Καταλάβατε;;θελετε και άλλο;;;Γιατί φοβάστε να τον πείτε Πράκτορα;;
Scripta manent..Ας μου κάνει μήνυση ο κύριος Πέτρος Κωνσταντίνου .Τον λέω Πράκτορα του Ιμπεριαλισμού και επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
Σχολιο.- Μηπως γιατι και οι ΝΑΡιτες είναι τα ιδια και χειροτερα σκατα από το ΣΕΚ? Μηπως γιατι μετα τις αποχωρησεις το 2015 εχει φανει ξεκαθαρα πλεον ο βρωμιαρικος τροτσικιστικος   χαρακτηρας των μαιμουδων του ΝΑΡ? Ολη η ΑΝΤΑΡCIA  βρωμαει χαφιεδισμο από μιλια μακρια!!!
Aliki Papachela
Μπουζουριάστε επιτέλους αυτό το μαλάκιο, απαλλάξτε την κοινωνία απ το δηλητήριό του.
(Ναι είναι το ίδιο γίδι που με αποκαλούσε "πρώην ιδιοκτήτρια City Plaza" και ζητούσε στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας να συμβάλλει ο δήμος και οικονομικά στην παράνομη καταπάτηση City Plaza και κανείς δεν του άστραψε μια ανάποδη να δεί την ΜΚΟ του ανάποδα!)
Σχολιο.- Ολες αυτες οι αθλιες γκρουπες παντα τετοιες ηταν....Αυτος ο φασιστας ειναι πιθανο μαζι με τα συντροφια του να κολλησουν αθωο κοσμο...Το να ειμαστε απεναντι απο δαυτους ειναι ζητημα και ανθρωπιας και δημοκρατιας
Σχολιο.- σήμερα δύο προβατα του μοίραζαν φυλλάδια έξω από τον Σκλαβενίτη Παγκρατίου και φώναζαν να πάει ο κόσμος στη διαδήλωση για να απελάσουν τον Μητσοτάκη!!! Μου έφυγε μια μούντζα!!!!!!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020
1,5 εκατ. νεκροί από την πείνα, αλλά δεν είναι μεταδοτική και έτσι δεν μας αφορά (σχόλιο για τον κορωνοϊό)...
Προς προβληματισμό…
Ένα ιδιαίτερο σχόλιο ανάρτησε ο Πατρινός Νίκος Μαργαρίτης, το οποίο όντως προκαλεί προβληματισμό, γενικότερα:
3000 οι νεκροί από τον κορωνοϊό τους δύο πρώτους μήνες στον πλανήτη και 1,5 εκατομμύριο από την πείνα αλλά η πείνα δεν είναι μεταδοτική και έτσι δεν μας αφορά…!!!!
«Βασικά πολιτικό πρόβλημα» είναι οι θάνατοι των παιδιών στην Αφρική από πείνα, σύμφωνα με έρευνα του
Αφρικανικού Φόρουμ για την Πολιτική για τα Παιδιά (ACPF). Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι μισοί θάνατοι παιδιών στην αφρικανική ήπειρο οφείλονται στην πείνα, παρά την ουσιαστική ανάπτυξη που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια.
Όπως τονίζει στην έκθεσή του το Φόρουμ, που έχει την έδρα του στην Αντίς Αμπέμπα, περίπου 60 εκατομμύρια παιδιά στερούνται το φαγητό και ένα στα τρία παιδιά στην Αφρική κινδυνεύει ή πεθαίνει από πείνα. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, ένα παιδί πεθαίνει κάθε τρία δευτερόλεπτα εξαιτίας της στέρησης τροφής (περίπου 10.000 την ημέρα) και παρά το γεγονός ότι γενικά στον πλανήτη η κατάσταση έχει βελτιωθεί, στην Αφρική τα πράγματα διαρκώς επιδεινώνονται τα τελευταία 10 χρόνια.
Το Φόρουμ τονίζει ότι η λύση του προβλήματος είναι ζήτημα πολιτικής απόφασης.
«Η παιδική πείνα είναι βασικά πολιτικό πρόβλημα», εξηγεί ο Ασέφα Μπεκέλε, στέλεχος του Φόρουμ. «Είναι αποτέλεσμα μιας ανίερης συμμαχίας μεταξύ πολιτικής αδιαφορίας, έλλειψης λογοδοσίας από τους κυβερνώντες και διεφθαρμένης διακυβέρνησης», τονίζει.
Και εξηγεί: «Όσο προφανής και γυμνή είναι η πραγματικότητα, η τραγωδία αυτή παραμένει σιωπηλή, κανείς δεν την αναγνωρίζει, όλοι την ανέχονται, ίσως γιατί είναι πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι φτωχοί».
Σύμφωνα με τον Μπεκέλε, «είναι απολύτως απαράδεκτο να πεινούν ται παιδιά στην Αφρική τον 21ο αιώνα. Τα στοιχεία είναι ανησυχητικά. Ο υποσιτισμός των παιδιών οφείλεται στην ακραία φτώχεια, την ανισομερή και άνιση οικονομική ανάπτυξη, στην ανισότητα μεταξύ των φύλων και το διαλυμένο σύστημα διανομής τροφής. Αν και η Αφρική παράγει περισσότερη τροφή από ποτέ, δεν έχει εξασφαλίσει την ασφαλή πρόσβαση των παιδιών σε καλύτερη διατροφή».
Οι αριθμοί είναι συγκλονιστικοί: εννέα στα 10 παιδιά δεν έχουν πρόσβαση στην ελάχιστη ποσότητα τροφής όπως αυτή ορίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ενώ δύο στα πέντε δεν έχουν τακτικά γεύματα.
Οι χώρες που βρίσκονται τελευταίες στον κατάλογο των χωρών που εξασφαλίζουν επαρκή τροφή σε παιδιά ηλικίας 23 μηνών έως έξι ετών είναι η Λιβερία, το Κονγκό και το Τσαντ, ενώ ακολουθούν η Ζιμπάμπουε, η Γουινέα-Μπισάου, η Γκάμπια.
Το 2017, περισσότερα από οκτώ εκατομμύρια παιδιά στην Αιθιοπία, πέντε εκατομμύρια στο Μαλάουι, τέσσερα στη Ζιμπάμπουε και τρία εκατομμύρια στην Κένυα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω έλλειψης τροφής, η οποία σχετίζεται τόσο με τις εμφύλιες συγκρούσης όσο και και την κλιματική αλλαγή.
Η πείνα εμποδίζει την ανάπτυξη, σωματική και γνωστική, των παιδιών, αλλά πλήττει και την οικονομική ανάπτυξη των χωρών από τις οποίες κατάγονται. Μπορεί να κοστίσει σε μια χώρα το 17% του ΑΕΠ τους, σύμφωνα με την έρευνα, ενώ εκτιμά ότι λόγω αυτού του προβλήματος, η αφρικανική ήπειρος έχει απολέσει 10% του ΑΕΠ της.
Όπως αναφέρεται, μέχρι το 2050 η Αφρική θα έχει ένα δισεκατομμύριο υποσιτισμένα και πεινασμένα παιδιά, αν δεν αλλάξει κάτι και γρήγορα. Περίπου οι μισές χώρες της Αφρική είναι πολύ κοντά στο να πληρούν τους στόχους για τη διατροφική ασφάλεια, όπως έχουν τεθεί για την περίοδο 2015-2050, ενώ μόνο εννέα χώρες θα κατορθώσουν να μειώσουν το ποσοστό των παιδιών που πεινούν στο 40%.
Οι χώρες που έχουν πετύχει καλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά την αντιμετώπιση της πείνας των παιδιών είναι ο Μαυρίκιος και η Νότιος Αφρική.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



...να μου πει κάποιος τι έκανε η γ@μιόλα ΕΕ όταν η Ιταλία ως εταίρος της ζήτησε βοήθεια ?
που την έγραψαν η γερμανία και η γαλλία ?
....ΕΕ είσαι λέση(πτώμα) βρωμερό και άταφο....
Ρομπέρτο Στέλλα είσαι αστέρι σε μια εποχή σκοτεινή...

Ο Ρομπέρτο Στέλλα 67 ετών, επικεφαλής του Ιατρικού Συλλόγου στη περιοχή Βαρέζε της Βόρειας Ιταλίας. συνέχισε να περιποιείται ασθενείς ακόμα και αφού τελείωσε ο προστατευτικός εξοπλισμός, ο γιατρός που συνέχισε να εξυπηρετεί ασθενείς ακόμα και όταν εξαντλήθηκαν προστατευτικά γάντια και μάσκες.

Ιταλία: Πέθανε ο Ρομπέρτο Στέλλα που μέχρι τέλους και χωρίς μέσα πολεμούσε τον κοροναϊό
14 Μαρτίου 2020
Οι συνάδελφοι του αλλά και όλος ο κόσμος θρηνούν για το θάνατο λόγω του κοροναϊού, την περασμένη Τρίτη, του ιταλού γιατρού, Ρομπέρτο Στέλλα, 67 ετών, επικεφαλής του Ιατρικού Συλλόγου στη περιοχή Βαρέζε της Βόρειας Ιταλίας. Ο Στέλλα συνέχισε να περιποιείται ασθενείς ακόμα και αφού τελείωσε ο προστατευτικός εξοπλισμός. Πέθανε στο νοσοκομείο του Κόμο, λόγω αναπνευστικής ανεπάρκειας κι αφού μολύνθηκε από τον ιό.
Στην ανακοίνωσή της, η Εθνική Ομοσπονδία Ιατρών της Ιταλίας εξέφρασε το πένθος της για τον θάνατο του Στέλλα, εξυμνώντας τη συνεισφορά του σε εθνικό επίπεδο, ενώ παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα ότι η κυβέρνηση θα δει τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι ιταλοί γιατροί και νοσηλευτές. «Ήταν ένα παράδειγμα ικανότητας και σκληρής δουλειάς» αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Ο θάνατός του αντιπροσωπεύει την κραυγή όλων των συναδέλφων μας που ακόμη και σήμερα δεν είναι εξοπλισμένοι με τη σωστή ατομική προστασία που χρειάζονται».
Ένας συνάδελφος του Στέλλα σε μια σχολή εκπαίδευσης υγειονομικού προσωπικού της περιοχής, ο Αλεσάντρο Κολόμπο, ανέφερε στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA ότι ο Στέλλα του είπε πριν από λίγες ημέρες: «Έχουμε ξεμείνει από μάσκες. Να είμαστε όμως προσεκτικοί και να συνεχίσουμε». Ο Κολόμπο συνέχισε: «Ένας τέτοιος άνθρωπος ανήκει σε όλο τον κόσμο, επειδή αφιέρωσε τον εαυτό του σε όλο τον κόσμο. Ήταν κάτι περισσότερο ήρωας, ήταν ένας άνθρωπος που ήξερε να φωνάξει. Που κινητοποιήθηκε στο όνομα της αλήθειας και της ομορφιάς. Ήθελε να αλλάξει την κατάσταση. Να βοηθήσει τους ανθρώπους να αλλάξουν. Εξαίρετος».
Ο Σιλβέστρο Σκότι, επικεφαλής της Εθνικής Ομοσπονδίας Ιατρών και Γενικών Θεραπευτών της Ιταλίας, δήλωσε στο CNN: «Ήταν υπόδειγμα ικανότητας και σκληρής δουλειάς για τους οικογενειακούς γιατρούς. Ο θάνατός του είναι η κραυγή όλων των συναδέλφων που σήμερα δεν είναι εξοπλισμένοι με τα κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας».
Ο γιατρός και ο συνάδελφός του Σάιμον Γκρέγκορι έγραψε ένα τουίτ: «Λυπάμαι πολύ, ο Ρομπέρτο ήταν ένας αγαπητός φίλος και συνάδελφος και είναι τιμή μου που τον γνώρισα. Ήταν γιατρός που συνέχισε να εξυπηρετεί ασθενείς ακόμα και όταν εξαντλήθηκαν προστατευτικά γάντια και μάσκες. Είναι προσωποποίηση του θάρρους και της συμπόνιας».
Η Τζέιν Τάουνσον, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Βρετανικής Ομοσπονδίας «Φροντίδα στο Σπίτι», δήλωσε: «Εκφράζουμε τη βαθύτατη συμπάθεια μας προς την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους του Δρ Ρομπέρτο Στέλλα και σε όλους στην Ιταλία που παλεύουν με την ασθένεια και την απώλεια. Είμαστε για πάντα υπόχρεοι σε όσους δουλεύουν ακούραστα στα Συστήματα Υγείας σε όλες τις χώρες για να υποστηρίξουν όλους εμάς».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ιογενείς επιδημίες και το τέλος της ιδέας του ελεύθερου ανθρώπου
Όποιες δημόσιες απαγορεύσεις εισάγονται, υποτίθεται πάντα με σοβαρή δικαιολογία, συνήθως δεν αποσύρονται ποτέ μετά την αποκατάσταση του προβλήματος που τις γέννησε. Θυμάμαι ότι στα πλαίσια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 σε πολλούς μεγάλους δρόμους και λεωφόρους είχε απαγορευτεί η αριστερή στροφή σε κάθετους δρόμους. Αυτό ήταν ένα σχέδιο που (υποτίθεται ότι) θα προσέθετε μεγαλύτερη ασφάλεια όσον αφορά τον περιορισμό πιθανών τρομοκρατικών επιθέσεων. Οι Ολυμπιακοί αγώνες (2004) τελείωσαν δοξαστικά τότε, οι τρομοκρατικές επιθέσεις ευτυχώς δεν έγιναν, οι απαγορεύσεις της κίνησης αριστερά παρέμειναν όμως μέχρι σήμερα. Είμαι βέβαιος ότι το ίδιο θα συμβεί με τους περιορισμούς που θα επιβληθούν στην κοινωνία μας στα πλαίσια της τρέχουσας (αποκαλούμενης) πανδημίας του κορωνοϊού (Covid-19).

Μια πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση του ζητήματος της αποκαλούμενης πανδημίας Covid-19 εκφράστηκε από τον συγγραφέα-δημοσιογράφο Raul Zibechi με τίτλο «Ο ιός και η στρατιωτικοποίηση της κρίσης». Πρέπει να επιστρέψουμε στην εποχή του ναζισμού και του σταλινισμού, πριν από περίπου έναν αιώνα, για να βρούμε παραδείγματα τόσο εκτεταμένου ελέγχου του πληθυσμού όσο εκείνα που λαμβάνουν χώρα σήμερα στην Κίνα με την επιδημία του κορωνοϊού. Οι εικόνες της καθημερινής ζωής που μας φθάνουν από μεγάλες περιοχές της Κίνας, όχι μόνο από την πόλη του Ουχάν και την επαρχία Χουμπέι, όπου ζουν 60 εκατομμύρια άνθρωποι, δίνουν την εντύπωση ενός τεράστιου υπαίθριου στρατοπέδου συγκέντρωσης εξαιτίας της επιβολής καραντίνας για όλους τους κατοίκους. Ερημωμένες πόλεις από όπου διέρχεται μόνο το προσωπικό ασφαλείας και υγείας. Μετράται η θερμοκρασία για κάθε άτομο που εισέρχεται σε ένα σούπερ μάρκετ, στα εμπορικά κέντρα και τα οικιστικά συγκροτήματα. Εάν υπάρχουν μέλη μιας οικογένειας σε καραντίνα, μόνο ένας από αυτούς έχει το δικαίωμα να βγαίνει κάθε δύο ημέρες για να αγοράσει τρόφιμα. Σε ορισμένες πόλεις, όσοι δεν χρησιμοποιούν μάσκες μπορεί να καταλήξουν στη φυλακή. Συνιστάται η χρήση γαντιών μίας χρήσης και μολύβια για την πίεση των κουμπιών του ανελκυστήρα. Οι πόλεις της Κίνας μοιάζουν με πόλεις-φαντάσματα, μέχρι που, σχεδόν, δεν συναντάς ανθρώπους στο δρόμο στην πόλη Γουχάν. Η συνηθισμένη πρακτική στην ιστορία είναι να απομονώνονται οι μολυσμένοι άνθρωποι, ποτέ δεν έχουν απομονωθεί τόσα εκατομμύρια υγιείς άνθρωποι με αυτόν τον τρόπο. Το Δελτίο 142 του Ευρωπαϊκού Εργαστηρίου Πολιτικής Πρόβλεψης (LEAP) έκανε αυτήν την παρατήρηση: «Η Κίνα εξαπέλυσε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, πρωτόγνωρου μεγέθους, μετά από μόλις 40 θανάτους σε πληθυσμό ενός δισεκατομμυρίου και 200 χιλιάδων ανθρώπων, γνωρίζοντας ότι η γρίπη σκοτώνει 3.000 άτομα στη Γαλλία κάθε χρόνο». Το 2019, η γρίπη σκότωσε 40.000 ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ιλαρά σκοτώνει 100.000 ανθρώπους το χρόνο παγκοσμίως και επηρεάζει μισό εκατομμύριο. Φαίνεται ότι αντιμετωπίζουμε ένα νέο κοινωνικό μοντέλο διαχείρισης των κρίσεων, το οποίο μπορεί να υπολογίζει στη συγκατάθεση της Δύσης. Η Ιταλία ακολούθησε αυτό το μονοπάτι απομονώνοντας δέκα περιοχές με 50.000 κατοίκους, όταν υπήρχαν μόνο μερικές δεκάδες άνθρωποι που είχαν πληγεί από τον ιό. Η Κίνα ασκεί έναν εξελιγμένο έλεγχο του πληθυσμού, από την βίντεο-παρακολούθηση με 400 εκατομμύρια κάμερες στους δρόμους μέχρι το σύστημα «σημείων κοινωνικής πίστης», με τα οποία ρυθμίζει τη συμπεριφορά των πολιτών. Ο έλεγχος τώρα πολλαπλασιάζεται, συμπεριλαμβανομένης της επί τόπου επιτήρησης με ταξιαρχίες των «εθελοντών» πολιτών σε κάθε γειτονιά.

Επειδή, πιθανά, η Κίνα θα γίνει ο μελλοντικός παγκόσμιος ηγεμόνας οι πρακτικές του κράτους της απέναντι στον πληθυσμό αποκαλύπτουν και τον τύπο της κοινωνίας που κάθε μελλοντική εξουσία επιθυμεί να οικοδομήσει. Οι μορφές ελέγχου που εφαρμόζει η Κίνα αποδεικνύονται στην πράξη εξαιρετικά αποδοτικά μοντέλα δράσης για τις κυρίαρχες τάξεις ολόκληρου του πλανήτη, προκειμένου να καταστείλουν αντίθετες απόψεις, διαμαρτυρίες, επαναστάσεις και ανθρώπινα δικαιώματα. Ιδιαίτερα στην οικονομικά παρακμάζουσα (δημοκρατική) Ευρώπη τα κινέζικα απολυταρχικά μοντέλα καταστολής θεωρητικά θα αποβούν στο μέλλον χρήσιμα εργαλεία αποστέρησης δικαιωμάτων και εργασιακών κεκτημένων. Είναι ενδιαφέρον ότι ενώ αρχικά η Κίνα παρουσιάστηκε (από τα παγκόσμια ΜΜΕ) ως ο αυτουργός της πανδημίας κορωνοϊού λόγω των ανοιχτών αγορών ελεύθερης κατανάλωσης μικρών ζώων, στη συνέχεια επαινέθηκε η ανάλγητη πολιτική ελέγχου-καταστολής του πληθυσμού της ως η πλέον ιδανική για την προστασία της δημόσιας υγείας ολόκληρης της ανθρωπότητας.
Πιθανά η «χρυσή μέθοδος της Κίνας» να αποτελεί προάγγελο για το τι ακριβώς θα εφαρμοστεί σε μελλοντικές κρίσιμες καταστάσεις όπως οι φυσικές καταστροφές. Και βέβαια η χρυσή μέθοδος της Κίνας μπορεί θεωρητικά να εφαρμοστεί απέναντι σε μεγάλες κοινωνικές εκρήξεις οι οποίες (δυνητικά) μπορούν να προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα σε κάθε μορφής πολιτική εξουσία.
Σε πολύ πρόσφατο άρθρο (28 Φεβρουαρίου 2020) της συντακτικής ομάδας του κορυφαίου επιστημονικού περιοδικού New England Journal of Medicine, με τίτλο Covid-19: Navigating the Uncharted, επαινείται με έμφαση η λήψη δραστικών μέτρων που πήρε η Κίνα μαζί με τις ΗΠΑ και η αποτελεσματικότητα της κοινωνικής απομόνωσης ως κύριο μέτρο εναντίον της περίφημης πανδημίας Covid-19. Παραθέτω το ακριβές απόσπασμα από το άρθρο: «Community spread in the United States could require a shift from containment to mitigation strategies such as SOCIAL DISTANCING in order to reduce transmission. Such strategies could include isolating ill persons (including voluntary isolation at home), school closures, and telecommuting where possible».
Η απομόνωση αποτελεί πιθανά αποτελεσματικό μέτρο δράσης σε περιπτώσεις μεταδιδόμενων νοσημάτων. Αποτελεί ένα ακραίο αναγκαστικό μέτρο ιδιαίτερα όταν δεν γνωρίζουμε καλά τους τρόπους και την ταχύτητα μετάδοσης μιας λοίμωξης (σε νέους ιούς όπως ο Covid-19). Είναι βέβαιο όμως ότι αυτό το μότο της κοινωνικής απομόνωσης (social distancing) θα μείνει ακόμη και μετά το τέλος της πανδημίας Convid-19 ως υποτιθέμενος εγγυητής ασφάλειας της δημόσιας υγείας επί παντός επιστητού. Είναι επίσης βέβαιο ότι η αποκαλούμενη πανδημία του κορωνοϊού θα τελειώσει αργά ή γρήγορα και τότε οι περισσότεροι από μας μάλλον θα έχουμε παραμείνει ζωντανοί, όσον αφορά τον Covid-19 ως αιτία θανάτου. Όλα όμως τα προληπτικά, απαγορευτικά και επείγοντα μέτρα θα παραμείνουν σίγουρα μαζί μας προκειμένου να διατηρηθεί μια εικονική αίσθηση ασφαλείας η οποία θα μας καθιστά, άπαντες, όντα υπό χρόνιο περιορισμό και καταστολή. Θα είμαστε πλέον τόσο ζωντανοί όσο (απλά) ζωντανοί είναι οι πρωτόγονης δομής στοιχειώδεις βιολογικοί οργανισμοί βλ. οι αμοιβάδες. Θα έχουμε τότε απωλέσει την ιδιότητα του ανθρώπου και το χαρακτηριστικό της ανθρωπιάς, θα ζούμε όπως οι αμοιβάδες.
Μεγάλο τεστ ανθρωπιάς είναι τελικά οι πανδημίες, ιδιαίτερα στην εποχή των social media που οι πανδημίες του φόβου διαδίδονται πολύ πιο γρήγορα από τους ιούς ή τα μικρόβια. Βλέπω ήδη γύρω μας μεγάλο κανιβαλισμό, μια κοινωνία έτοιμη να σκοτώσει, να εκκαθαρίσει, να διώξει, να απομονώσει, να αρπάξει κομμάτι για τον εαυτό της, να αφανίσει τα μολυσμένα μιάσματα. Ο Εαυτός πάνω από όλα, η αποθέωση του αδηφάγου ατομικισμού. Μια τέτοια κοινωνία ανθρωποφαγίας καθίσταται αυτόματα μια ελεγχόμενη κοινωνία δούλων. Μόνη της έχει αναθέσει στην κάθε εξουσία την καθοδήγηση και διαχείριση της τύχης της. Επειδή ακριβώς αντάλλαξε την ελευθερία σκέψης και βούλησης της με μιαν αμφίβολη έννοια ασφαλείας, με μια ουσιαστικά ανύπαρκτη ασφάλεια. Και αν υποθέσουμε ότι μια τέτοια κοινωνία επιβιώνει βιολογικά μέσα από μια πανδημία τότε τι θα πάρει στη συνέχεια μαζί της, τι θα μείνει χωρίς να έχει κρατήσει μαζί της τον «Άνθρωπο»; Τίποτε, μόνον σκοτάδι, πάγο, το τέλος της κοινωνίας. Το απόλυτο μηδέν χτισμένο πάνω σε ένα ψέμα...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι γιατροί της Κούβας που ταπείνωσαν τον καπιταλισμό.
Αυτή την στιγμή 34.000 Κουβανοί γιατροί και νοσοκόμες συμμετέχουν σε 66 αποστολές εκ των οποίων οι 30 είναι στις
πιο φτωχές χώρες της Αφρικής. Εκεί που προσφέρεται δωρεάν ποιοτική περίθαλψη για πρώτη φορά στην ζωή των ανθρώπων.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια ανοησια και ηλιθιότητα που έχει διαδοθεί στον απληροφόρητο κοσμάκι, είναι ότι αυτή η επιδημία πεθαίνει μόνο γέρους και αρρώστους. Και κανένας δεν έχει φροντίσει να μάθει ότι στην Ιταλία πεθαίνουν υγειέστατοι 33χρονοι και 45χρονοι, και μικρά παιδιά 10 χρονών. Και στέκονται όλοι οι ηλίθιοι ότι το 60% που πεθαίνει είναι γέροι και άρρωστοι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εν τω μεταξύ, λαθρομετανάστες εξακολουθούν να μεταφέρονται κανονικά απ΄ τα νησιά στην Αττική... Στις υγείες μας, που λένε...
Σχολιο.- Δυστυχως το εχουμε αντιληφθει πολύ αργα τον λαθροεποικισμο! Η Αθηνα πλεον θυμιζει σε άλλες περιοχες Ισλαμαμπαντ του Πακισταν, σε άλλες περιοχες Νιγηρια, και σε άλλες Αλγερια και Μαροκο. Το ζητημα πλεον είναι να μην εποικιστει η επαρχια! Γιατι αυτό δεν εχει γινει πουθενα στην Ευρωπη!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μην μένετε σπίτι, βγείτε εξω με φίλους , χαρείτε τη ζωή σας.
Γραφείο Τελετών "Θανάσης "



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οδηγίες προς ναυτιλομένους, εεεε συγγνώμη, αποκλεισμένους!!!
Ο ιός δεν είναι πια προ των πυλών. Τις έχει διαβεί και επιτίθεται ασταμάτητα.
Σύμφωνα με την στατιστική, το 80-85% όσων ασθενήσουν, θα περάσουν ένα απλό ήπιο κρύωμα. Αν δεν θέλετε να είστε στο υπόλοιπο 15-20% που θα αρρωστήσει πιο βαριά καλό είναι να προσέχετε:
1. Κρατείστε τον οργανισμό σας σε μια καλή γενική κατάσταση. Κοιμηθείτε αρκετά, μην κουράζεστε παραπάνω και αποφύγετε καταχρήσεις που θα σας επιβαρύνουν, άρα δεν χρειάζεται ένα μπουκάλι ουίσκι κάθε βράδυ!
2. Διατηρήσετε μια ισορροπημένη πλήρη διατροφή που να σας συντηρεί σωστά. Όσοι το είχατε σκοπό, καλό θα είναι να αποφύγετε τη νηστεία (θεέ μου σχωρα με). Δεν είναι εποχή τώρα για σωματικές δοκιμασίες. Μπορείτε να νηστέψετε όταν θα περάσει το κακό για να ευχαριστήσετε το Θεό που σας προστάτεψε.
3. Υγρά σε επαρκείς ποσότητες (όχι μπίρες και κρασιά) κατά προτίμηση χυμούς και νερό. Να είστε πάντα σωστά ενυδατωμένοι.
4. Σε όσους παίρνουν φάρμακα, σχολαστική τήρηση της αγωγής σε σχέση με τις ώρες και τις δόσεις των φαρμάκων. Ο ιός ψάχνει να βρει τρύπες σε αυτούς που έχουν υποκείμενα νοσήματα και δεν τα ελέγχουν σωστά.
5. Το ότι είστε αποκλεισμένοι δεν σημαίνει όλη μέρα καναπέ και κλειστα παράθυρα. Εξαερισμός σωστός στο σπίτι, λίγη ώρα στο μπαλκόνι ή στον κήπο (αν υπάρχει) έκθεση στον ήλιο και στον καθαρό αέρα. Όχι πάρτυ στην ταράτσα με όλη την πολυκατοικία!!
6. Φυλάξτε τον εαυτό σας από περιττούς κινδύνους. Επειδή δεν έχετε κουρέψει το γκαζόν 2 χρόνια και επειδή εκείνη η κουρτίνα δεν κρεμάστηκε έξι μήνες, δεν είναι η στιγμή να το κάνετε επειδή είστε στο σπίτι. Όταν τα νοσοκομεία δεν θα έχουν κρεβάτια και αναπνευστήρες για τους δεκάδες ασθενείς με κορωνοϊο, δεν είναι ότι καλύτερο να σκάσετε στο νοσοκομείο με κάταγμα καρπού ή διάστρεμμα στο πόδι.
Γενικά:
Ανοίξτε ένα βιβλίο, σερφάρετε λίγο στο Ίντερνετ, δείτε καμμία παλιά κλασική ταινία. Μην περνάτε όλη την ημέρα στις ειδήσεις και τα δημοσιεύματα για τον ιο. Και τον πανικό σας αυξάνετε και χάνετε μια μοναδική ευκαιρία να ανοίξει λίγο το μυαλό σας διαβάζοντας κάτι πιο αξιόλογο.

Μια ευγενική προσφορά του αναισθησιολόγου της (φεισμπουκικης) γειτονιάς σας.
(Λίγο ιδιοτελής : Όσο λιγότεροι αρρωστήσετε βαριά, τόσο λιγότερη δουλειά θα έχω)
Κατά τα λοιπά ακολουθείτε αυστηρά τις οδηγίες του κράτους για την προστασία σας!!
Keep calm and carry on!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κορωνοϊός: Δεν υπάρχει σωτηρία – Σπάνε τα λουκέτα στις παιδικές χαρές
14 Μαρτίου 2020 - 11:08 μμ
Δυστυχώς, συμβαίνει και αυτό τις τελευταίες ώρες στον Άλιμο. Ασυνείδητοι πολίτες σπάνε τα λουκέτα ασφάλισης που έχουν τοποθετηθεί λόγω κορωνοϊού των αθλητικών χώρων ή δημιουργούν τρύπες στις περιφράξεις, προκειμένου να εισέλθουν για αθλητικές δραστηριότητες.
Με ανακοίνωση του ο Πρόεδρος του ΘΟΠΑΑ Νίκος Αλβανός, ενημερώνει τα εξής:
«Τις τελευταίες ώρες παρατηρείται το φαινόμενο, κάποιοι ασυνείδητοι πολίτες  να σπάζουν τα λουκέτα ασφάλισης των αθλητικών χώρων ή να δημιουργούν τρύπες στις περιφράξεις, προκειμένου να μπουν εντός, για αθλητικές δραστηριότητες.
Προσπαθούμε με την βοήθεια της τεχνικής υπηρεσίας, να επισκευάζουμε όσο πιο άμεσα γίνεται τις καταστροφές,  για να προστατέψουμε αυτές τις δομές από την είσοδο πολιτών, που ήδη έχει ανασταλεί.
Θερμή παράκληση προς όλους, να σεβαστούμε την ασφάλιση των χώρων και ιδιαίτερα την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.
ΝΙΚΟΣ ΑΛΒΑΝΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Θ.Ο.Π.Α.Α»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε έναν κόσμο που έχουμε κάνει την αξία απαξία και το αντίθετο νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους των σουπερμάρκετ, φούρνων και των λοιπών καταστημάτων τροφίμων και εστίασης που μας εξυπηρετούν αυτές τις στιγμές παρα τις δικαιολογημένες φοβίες τους και τον κίνδυνος που διατρέχουν. Με την πρώτη ευκαιρία θα πρέπει να σκεφτούμε τι μας προσφέρει ο Μέσι και ο κάθε Μέσι που αμοίβεται μετά 11.000€ την ώρα και τι μου προσφέρει ο απαξιωμένος τουλάχιστον μισθολογικά ταμείας του σουπερμάρκετ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙ Η ΦΤΩΧΕΙΑ ? Τώρα είναι ωραίο το σύστημα υγείας της Κούβας. Λίγο πριν, για κάποιους ήταν "ξεπερασμένο απολίθωμα συγκεντρωτικού σχεδιασμού της οικονομίας" που κρατούσε το λαό της στη φτώχεια και τη μιζέρια . Τώρα , ποια χώρα είναι πλούσια και ποια φτωχή ?

Η δημόσια υγεία στην Κούβα σε αριθμούς
94.000 γιατροί - 19.000 οδοντίατροι - 85.000 νοσοκόμες - 150 νοσοκομεία - 449 πολυκλινικές - 10.869 ιατρεία - 86.000.000+ ιατρικές εξετάσεις - 1.000.000+ χειρουργεία - 37 επιστημονικές ερευνητικές μονάδες - 1.500 ερευνητικά προγράμματα - 153 κλινικές δοκιμές - 8 εμβόλια εθνικής παραγωγής - 13 ιατρικές πανεπιστημιακές σχολές - 87.000 φοιτητές - 29.000 ειδικοί στην εκπαίδευση.
Ένας γιατρός και μία νοσοκόμα ανά 600 κάτοικους (150-200 οικογένειες) -
Πηγή: Eτήσια στατιστικά στοιχεία Υγείας της Κούβας, 2017.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κορωνοϊός: Η ΚΕΕΡΦΑ έκανε συναυλία στα Βριλήσσια παρά τις απαγορεύσεις!
15/03/2020, 09:32
Η συναυλία στην πλατεία Αναλήψεως έγινε υπέρ των δικαιωμάτων των λαθρομεταναστών
Συναυλία στην πλατεία Αναλήψεως στα Βριλήσσια πραγματοποίησαν το απόγευμα του Σαββάτου μέλη της ΚΕΕΡΦΑ παρά τις απαγορεύσεις και τις συστάσεις των ειδικών για αποφυγή συναθροίσεων.
Η συναυλία στα Βριλήσσια πραγματοποιήθηκε για τα δικαιώματα των λαθρομεταναστών παρά το γεγονός ότι ο τοπικός δήμος είχε απαντήσει σε σχετικό ερώτημα ότι «η εκδήλωση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί».
Σημειώνεται, δε, ότι η πλατεία Αναλήψεως βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το αστυνομικό τμήμα Βριλησσίων.
Η συναυλία πραγματοποιήθηκε μπροστά στα έκπληκτα μάτια των λίγων περαστικών της πλατείας αλλά και προς μεγάλη επίσης έκπληξη των δεκάδων κατοίκων πέριξ της πλατείας οι οποίοι κλεισμένοι στα σπίτια τους άκουγαν τους δυνατούς ήχους της μουσικής και αναρωτιόντουσαν τι συμβαίνει.
Το site παρουσιάζει το σχετικό έγγραφο με το οποίο είχε ανακληθεί η αρχική άδεια και το οποίο οι διοργανωτές αγνόησαν επιδεικτικά.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαθαίνω ότι Hondos Center (update: μου λένε ότι o Χόντος είναι κλειστός σε ορισμένες περιοχές, ανοιχτός σε άλλες), Sephora, Notos Gallery και τα συναφή παραμένουν ανοιχτά και οι εργαζόμενοι καλούνται να πάνε "και να δουλέψουν κανονικά", επειδή θεωρούνται "καταστήματα" και όχι "εμπορικά κέντρα".
Επίσης τα Praktiker, IKEA, Leroy Merlin, Media Markt και τα παρόμοια.
Το να κλείνει το καφενείο και το κομμωτήριο της γειτονιάς αλλά να μένουν ανοιχτά αυτά που προανέφερα, πώς διάολο μπορεί να το χαρακτηρίσει κανείς;
Ή μήπως γίνεται ΕΠΙΤΗΔΕΣ, για να καταστραφούν όσες μικρές επιχειρήσεις έχουν απομείνει και να μείνουν μόνο οι πολυεθνικές;
ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΜΑΣΤΕ - ουσιαστικά βασιζόμαστε... στα κέφια του κορονοϊού. Επίσης κοροϊδευόμαστε ως προς την και καλά "υπευθυνότητα" και κουραφέξαλα της κυβέρνησης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΕΛΕΙΩΣ ΛΑΘΟΣ πολιτική. Θα γίνουμε χειρότερα από Ιταλία... ενώ στο μεταξύ έχουμε και 4ο νεκρό, τον 55χρονο που δούλευε στο νοσοκομείο Καρδίτσας !!!
Κορονοϊός | Τέλος τα τεστ σε όσους έχουν ελαφρά συμπτώματα – Στο μικροσκόπιο μόνο ασθενείς με πνευμονία



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΠΙΣΗΜΑ στοιχεία διείσδυσης του δικτύου Soros (Open Society Network) στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (ECHR). 22% των δικαστών από το 2009 μέχρι σήμερα δούλεψαν και σε ΜΚΟ, 12% σε ΜΚΟ του Σόρος. Δεν είναι συνωμοσιολογία,  αλλά έρευνα στο site του ίδιου του ECHR !



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μερικοί άνθρωποι, το 30%,  που αναρρώνουν από τον κορονοϊό παρουσιάζουν μόνιμες αναπνευστικές δυσλειτουργίες...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«1453»: Το ειδικό σχέδιο της Τουρκίας για τον Έβρο–Τι προβλέπει
14/03/2020
Επιχείρηση με την κωδική ονομασία «1453» – έτος άλωσης της Κωνσταντινούπολης – πραγματοποιεί στην περιοχή του Έβρου η Τουρκία, εν μέσω του τεταμένου κλίματος στα ελληνοτουρκικά σύνορα.
Ο τουρκικός στρατός εφαρμόζει ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, το οποίο φέρει την κωδική ονομασία «1453».
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Hurriyet», οι τουρκικές δυνάμεις εφαρμόζουν ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο στην περιοχή, το οποίο φέρει την ονομασία «1453».
Το επίμαχο σχέδιο περιλαμβάνει πτήσεις και εναέριες περιπολίες από μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τύπου «Bayraktar TB2», με στόχο την αποτροπή ενδεχόμενων επαναπροωθήσεων εκ μέρους των ελληνικών αρχών.
Τα τουρκικά drone, συγκεκριμένα, εντοπίζουν το σημείο, όπου πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι επαναπροωθήσεις, και άμεσα ενημερώνουν τις επίγειες τουρκικές δυνάμεις, οι οποίες αναλαμβάνουν – στη συνέχεια – το έργο της αποτροπής των ελληνικών κινήσεων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνοτουρκική μεθόριος βρίσκεται στα «κόκκινα» από τις 28 Φεβρουαρίου του 2020, όταν ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται μετανάστες και πρόσφυγες, με στόχο να διέλθουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Η ελληνική κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή, έκλεισε τα σύνορα, μην επιτρέποντας τη διέλευση των μεταναστευτικών ροών. Μάλιστα, κατά περιόδους, δεν λείπουν και οι στιγμές έντασης, με δακρυγόνα, πετροπόλεμο, χημικά, φωτιές, ακόμη και απόπειρες καταστροφής του φράκτη.
Η τουρκική κυβέρνηση δε, κάνει λόγο για «νεκρούς πρόσφυγες από ελληνικά πυρά», κάτι το οποίο έχει κατηγορηματικά διαψεύσει η Αθήνα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να τα χαιρεστε τα πλαστα σφυροδρεπανα του ΝΑΡ και του ΣΕΚ που ορισμενοι τα καλυπτουν.
Μαθαμε πως ο ιός ειναι φασισμος επειδη ειναι αόρατος.
Συνεχιστε ετσι  ψεκασμενα νουμερα και θα προκοψετε



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι θα κανουν τωρα οι 'διεθνιστες' ΚΕΕΡΦΑιτες του Ερντογαν;
Θα εξακολουθουν να εχουν αναρτημενο το καταπτυστο αρθρο των Ν.Υ.Τimes απο την στιγμη που ενας εκ των συγγραφεων του παραδεχτηκε δημοσια οτι παραπληροφορησε ;
Αλλα που να βρουν την τσίπα ;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατηγορούν την μεταφυσικη των Χριστιανών ,οι γκρούπες που η όποια 'ιδεολογια' τους διέπεται απο την πιό χυδαία μεταφυσική ότι 'κάποτε' θα δικαιωθούν επί Γης -κάποτε δηλαδη ποτέ-όπου θα εγκαθιδρύσουν την δική τους 'Βασιλεία' ως άσπιλοι,άμωμοι και οι μονοι 'καθαροί'..
Ετσι μέσα απο αυτή την μεταφυσική έπαρση δεν έχουν το παραμικρο θεμα να κάνουν πορειες οταν ο τόπος βρίσκεται σε συνθήκες πανδημιας γιατι η δική τους 'μετάληψη',δηλαδή η 'βεβαιότητα της δικαιωσης τους στην δευτέρα παρουσια' εμπεριέχει την απόλυτη βεβαιότητα οτι αυτή δεν ειναι επικίνδυνη για να μεταδόσει τον Ιό ,γιατί ο Ιός αξιωματικα δεν μπορεί να 'μολύνει' αυτους τους αμωμους και ασπιλους και Καθαρούς..
Περαστικα και να μας γράφετε ,που εχετε και το θρασος να μιλάτε για Διαλεκτική...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τελικά οι πορειες που κανουν οι κατ'επάγγελμα '\αντιρατσιστες' δεν διασπείρουν τον ιό ή αυτο γινεται μονον απο την μεταληψη ..
Οχι τίποτ αλλο,αλλα αν πιστεύουν κατι τετοιο,μετά να περνανε και για μεταληψη..
Αντε απο κει χυδαιοι Υποκριτες
Σχολιο.-  Μπορεί και να θέλουν να την απαγορεύσει η αστυνομία και να το παίξουν θύματα της κρατικής καταστολής .Τους έχω ικανούς.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα περιμενα απο εκεινους που αναρτησαν ενα οντως πολυ καλο κείμενο του Παντελή Μπουκαλα για το προσφυγικο πρoχτες,να αναρτουσαν και το χτεσινο που ειναι καταπέλτης για την Τουρκια..
Παιδάκια α λα καρτ 'ευαισθησιες' δεν υπαρχουν..
Εκτος αν ο Μπουκάλας σε μια μερα επαθε 'εθνικισμο'
O Μπουκαλας αναγνωριζει ολες τις ΓΕΝΟΚΤΟΝΤΟΝΙΕΣ των Τουρκων και θυμιζει την πληρη συνεργασια τους με τους Ναζι..
Τι νέα στο σπίτι ? Ολα καλα?
EΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ του Π.Μπουκαλα
'''Οι μισοί υπουργοί του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχουν πρόβλημα με την αριθμητική. Μπερδεύουν τις δεκάδες με τις δεκάδες χιλιάδες, ανεβάζοντας έτσι σε 135.000 τους λιγοστούς που πέρασαν τον Εβρο. Οι άλλοι μισοί έχουν πρόβλημα με τη γεωγραφία. Ακούν όσους έφτασαν στα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας, οδηγημένοι από το εξωραϊστικό όνειρο της Ευρώπης που έπλασε η ανάγκη τους, αλλά και εξαπατημένοι από το τουρκικό καθεστώς, να λένε ότι κατάγονται από το Αφγανιστάν ή το Πακιστάν, κι αυτοί φωνάζουν «ιδού οι πρόσφυγες της Συρίας».
Στην οποία Συρία έχει εισβάλει ο τουρκικός στρατός, με εμπροσθοφυλακή τζιχαντιστές, και «παράγει» νεκρούς και πρόσφυγες, αυτό όμως είναι άλλου Αλλάχ Κοράνιο.
Ο ίδιος ο νεοσουλτάνος, ανώτερος σε όλα και απ’ όλους, έχει πρόβλημα με την αριθμητική και τη γεωγραφία, αλλά και με την Ιστορία. Το φανερώνει και η χυδαία ευκολία με την οποία εκτοξεύει τους όρους «ναζισμός» και «φασισμός» και η απύθμενη ελαφρότητά του στη χρήση του ονόματος Αουσβιτς, ενός από τα βαρύτερα ονόματα στην πανανθρώπινη μνήμη.
Ο ηγέτης μιας χώρας που μετράει γενοκτονίες στο «ενεργητικό» της και η οποία, και τώρα ακόμη, ελάχιστη σχέση έχει με τη δημοκρατία και τις πολιτικές ελευθερίες, όπως πιστοποιούν οι ανελέητες διώξεις των αντιφρονούντων, η μοίρα των μειονοτήτων, η πνιγηρή ποδηγέτηση των ΜΜΕ και η στυγνή εκμετάλλευση της απελπισίας των προσφύγων, υποκρίνεται τον τιμητή των πάντων. Κατηγορεί σαν φασίστες και ναζιστές πότε τους Ευρωπαίους συλλήβδην και πότε ειδικά τους Γάλλους, τους Ολλανδούς ή, τώρα, τους Ελληνες. Και παραδίδει μαθήματα αριθμητικής, γεωγραφίας, Ιστορίας αλλά και, ω της ύβρεως, ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Με τόσα προβλήματα στο κεφάλι του, δύσκολα θα βρει χρόνο ο μάστορας του αναθεωρητισμού να ξεφυλλίσει κάποιο βιβλίο, όχι βέβαια γραμμένο από μαθητή της σχολής του. Να ψάξει στο τουρκικό Ιντερνετ, δεν έχει νόημα: όλα εκεί είναι καθαρισμένα. Δεν φαίνεται λοιπόν πιθανό ότι αυτός ο μέγας αντίπαλος του ναζισμού θα πληροφορηθεί στο εγγύς μέλλον πως η πατρίδα του, επίσης μέγας αντίπαλος του ναζισμού, υπέγραψε σύμφωνο φιλίας με τη χιτλερική Γερμανία στις 18.6.1941, θησαύρισε πουλώντας της χρώμιο έναντι χρυσού, και της κήρυξε τον πόλεμο στις 23.2.1945! Δύο ολόκληρους μήνες πριν αυτοκτονήσει ο Χίτλερ και δυόμισι πριν οι Γερμανοί καταθέσουν τα όπλα. Κολοσσιαίος ο οπορτουνισμός της, είχε προκαλέσει την παγκόσμια χλεύη. Και; Κερδισμένη βγήκε στον πόλεμο, κερδισμένη και μεταπολεμικά.''



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το θράσος των μουφα 'αντιφασιστών', των γνωστων αντιφα, που κανουν και πορειες κιολας ειναι τοσο που αποκαλουν ακροδεξιο οποιον τους κανει κριτικη...
Περαν του οτι ο κινδυνος για την δημοσια υγεια ειναι πολυ μεγαλος να μας κανουν την χαρη οι τύποι πουπερνάνε ξεκαθαρη γραμμή Ερντογαν και Γκριζων Λυκων..
Ενταξει ξεφτιλισμενα θρασιμια,που επρεπε να εχετε κρυφτει στις τρυπες σας μονο και μονο απο την χλέπα που φαγατε απο την παραδοχή του αρθρογραφου του κατάπτυστου αρθρου των N.Y.Times οτι ειχε παρει 'πληροφοριες' από Τουρκο πολιτη και οχι προσφυγα..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



....τα κίτρινα γιλέκα αντιστέκονται στο Παρίσι !!
...400 κίτρινα γιλέκα, με 2000 αστυνομικούς εναντίον τους...
Μαγκιά τους ....
Τα κίτρινα γιλέκα βγηκαν στους δρόμους του Παρισιού μια μέρα πριν τις δημοτικές

Οι διαμαρτυρίες πραγματοποιούνται παρά την απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των 100 ατόμων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, εν μέσω προληπτικών μέτρων για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορονοϊού.
ναι αλλα τις δημοτικες εκλογες δεν τις ακυρωνει ο μανολακης τοοοσο δημακρατης πια;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε ερώτηση γιατί δεν υπάρχει ελληνική σημαία είπε: «Δεν ξέρω. Εδώ και καιρό κάνω μεγάλο αγώνα. Ξέρω πως ενημερώθηκε αυτές τις μέρες και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Πάνω που πάει να γίνει κάτι αλλάζουν οι διοικήσεις στο στρατό, καμία κυβέρνηση δεν ασχολείται με τίποτα εδώ και φτου και από την αρχή. Μέχρι να πεθάνω όμως θα τους ζητάω να βάλουν ελληνική σημαία στο τριεθνές. Δεν ξέρω γιατί δεν την έχουν βγάλει. Δεν είναι δικαιολογία πως υπάρχει αντί της ελληνικής η σημεία της ΕΕ. Ετσι δεν θα έπρεπε να υπάρχει και της Βουλγαρίας που επίσης είναι στην Ευρώπη. Αν δεν γίνει και τώρα θα φτιάξω μία τεράστια βάση και έναν μεγάλο ιστό μέσα στα χωράφια μου και ας τα χαλάσω. Δε με νοιάζει. Εχω στερηθεί πολλά αλλά δεν θα στερηθώ να βλέπω την ελληνική σημαία».

Δίλοφο Έβρου: Ο ακρίτας που μάχεται για να σηκώσει την ελληνική σημαία στο τριεθνές
09.03.2020 14:03
 Τελευταία Ενημέρωση09.03.2020 16:
Απόλυτη εγκατάλειψη στον βόρειο Έβρο- Το χωριό Δίλοφο δεν επικοινωνεί με την Ελλάδα δεν έχει κινητή τηλεφωνία, ίντερνετ
Μπορεί ο χρόνος στον Έβρο να έχει σταματήσει επειδή οι ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών να ξεχαρβάλωσαν τα… ρολόγια αλλά οι εκπλήξεις και οι χαρμολύπες διαδέχονται η μία την άλλη. Κάθε χωριό και μία βαριά ιστορία και οι εβρίτες δίκαια κατέχουν τον τίτλο του ακρίτα. Και ακρίτας στην Ελλάδα δε σημαίνει μόνο φύλαξη, σημαίνει ευαισθησίες, λιτότητα και στερήσεις. Η επίσκεψη μας στο χωριό Δίλοφο (χάρτης εδώ) ήταν μία εμπειρία ζωής αλλά και ένας καθρέφτης για το τι πραγματικά βιώνει ο Εβρος για το ποιοι πραγματικά έχουν ευθύνες και το πόση άγνοια έχουμε όλοι εμείς που ζούμε στην ασφάλεια και τις ανέσεις των μεγαλουπόλεων.
Το χωριό που φυλάει τα σύνορα δεν επικοινωνεί με Ελλάδα!
Το χωριό αυτό βρίσκεται στο τριεθνές. Στο σημείο, δηλαδή, που έχουν κοινό σύνορο η Ελλάδα, η Τουρκία και η Βουλγαρία. Η θέση του είναι αμφιθεατρική πάνω σε ένα βουνό που είναι γεμάτο από λιγνίτη. Αυτό είναι το πλεονέκτημα του αλλά και η καταδίκη του καθώς από τη διασταύρωση της εθνικής οδού Ορεστιάδας – Ορμενίου μέχρι το χωριό μεσολαβεί ορεινός όγκος (τα λεγόμενα Κελάρια) και έτσι το Δίλοφο είναι πλήρως απομονωμένο από όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.
«Εχουμε ημερομηνία λήξης»
Ο 82χρονος κυρ Γιάννης κάθεται σε ένα παγκάκι και μας παρατηρεί στη μέση του πουθενά. Μέχρι το 1969 εργάζονταν στα λιγνιτορυχεία στην κορυφή του λόφου. Τέσσερις εταιρείες δραστηριοποιούνταν και όλοι είχαν δουλειά: «Μέχρι το 1969 όλα πήγαιναν καλά. Μετά για κάποιο λόγο δεν ανανέωσαν τα συμβόλαια εξόρυξης και τα λυγνιτορυχεία έκλεισαν. Εφυγα μετανάστης στο Βέλγιο και στη Γερμανία για 30 χρόνια. Το 2000 γύρισα πίσω και από τότε είμαι εδώ. Δεν ανησυχώ για τους Τούρκους, δεν ανησυχώ για τους μετανάστες πρόσφυγες. Ανησυχώ για τους Ελληνες. Οι Τούρκοι όπως βλέπετε μπροστά σας κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους. Αναπτύσσονται, φτιάχνουν πράγματα και διεκδικούν. Οι πρόσφυγες θα την βρουν την άκρη τους. Εμείς τι ακριβώς κάνουμε; Μείναμε 28 άνθρωποι στο χωριό, όλοι πάνω από 60-65. Πόσο θα ζήσουμε; Μόνο ο Παναγιώτης θα μείνει πίσω».
«Δεν θα περάσει κανείς με τσαμπουκά»
Στο μεταξύ φτάνει και ο νεότερος κάτοικος του χωριού. Ο 45χρονος Παναγιώτης Κυργιαλάνης για πάνω από 12 ώρες την ημέρα είναι στα χωράφια του. Οργανώνει, σπέρνει, τρέχει σαν το μερμύγκι όλη μέρα και αναζητά εργατικά χέρια από την Ελλάδα αλλά κανείς δεν ανταποκρίνεται.Το 1980 είδε τους πρώτους πρόσφυγες μετανάστες. Ηταν Κούρδοι. Από τότε μέχρι σήμερα τίποτα δεν έχει αλλάξει: «Από εδώ ακόμα και τώρα είχαμε περνούν γιατί υπάρχουν περάσματα. Ποτέ δε μας ενοχλούσαν οι μετανάστες και πρόσφυγες. Προσωπικά τους φιλοξενούσα, τους δίναμε ότι είχαμε. Ομως η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει από τον έλεγχο. Ο,τι πιο ακραίο υπάρχει προσπαθεί να σπάσει τον φράχτη στις Καστανιές. Αυτό είναι άλλο πράγμα. Οχι, κανείς μας εδώ δεν θέλει να περάσουν με τσαμπουκά όλοι αυτοί οι ακραίοι. Και φυσικά να είστε σίγουροι πως δεν θα περάσουν. Είναι φανερό πως όλο αυτό οργανώνεται και όσοι τραβούν τον φράχτη είναι ακραία στοιχεία».
«Την έχω βρει τη γυναίκα μου, είναι η Ελλάδα»
Ο 45χρονος Παναγιώτης δεν θυμάται γάμο στο Δίλοφο. Καμιά φορά οι συγχωριανοί του τον πειράζουν να βρει καμία κοπέλα να κάνει οικογένεια αλλά μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί η γυναίκα που θα μοιραστεί μαζί του τις στερήσεις και τη μοναξιά του ακρίτα και λέει με χιούμορ: «Την έχω βρει τη γυναίκα μου. Η Ελλάδα είναι. Δεν θυμάμαι γάμο στο χωριό. Το σχολείο έχει κλείσει χρόνια. Θα κλείσει σε λίγο και στα Δίκαια. Μόνο μία παρέλαση μας έμεινε κάθε 25η Μαρτίου. Την περιμένουμε πως και πως όλοι μας. Μη φαντάζεστε καμία μεγάλη παρέλαση. Παρελαύνουμε για το χρέος που έχουμε στη μνήμη των νεκρών και για την πατρίδα. Μόνο για αυτή ζούμε. Για αυτή θα πεθάνουμε. Τέλος».




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Α. Γεωργιάδης: «Υπάρχει επάρκεια τροφίμων μέχρι τον Ιούνιο» !
Για την επάρκεια χρημάτων...τουμπεκί ψιλοκομμένο ο τύπος...




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τελεσιγραφο των τραπεζων. Εμεις αποφασιζουμε για τα «κοκκινα» δανεια. Δεν δεχομαστε καμια  εξωδικαστικη ρυθμιση ουτε προστασια της πρωτης κατοικιας!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ερευνα του ΟΟΣΑ. Κοντα στη φτωχεια το 38% των νοικοκυριων στην Ελλαδα
Το 38% των Ελληνων δεν τα βγαζει περα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΥΠΕΞ: Η Τουρκία να μην μιλά για ανθρώπινα δικαιώματα
 Κυριακή, 15 Μαρτίου 2020, 12:19
Σκληρή απάντηση στις άκρως προκλητικές δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, έδωσε ο εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ Αλέξανδρος Γεννηματάς.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Γεννηματάς ανέφερε πως «η χώρα που για πρώτη φορά στην Ιστορία χρησιμοποίησε μετανάστες ως πολιορκητικό κριό εναντίον άλλων χωρών, δεν δικαιούται να ομιλεί για δίκαιο και ανθρώπινα δικαιώματα».
«Άλλωστε, είναι γνωστές οι επιδόσεις της Τουρκίας στους συγκεκριμένους τομείς» και «Επιπλέον, είναι απολύτως απαράδεκτη η επιλογή της να επιδεικνύει, επανειλημμένως μάλιστα, ασέβεια στα θύματα του Ολοκαυτώματος» επισημαίνει ο κ. Γεννηματάς.
«Μας έχει συνηθίσει σε κυνικές παραβατικές συμπεριφορές κάθε κανόνα δικαίου, είτε αφορούν κράτος δικαίου, ανθρώπινα δικαιώματα, δημοκρατία ή σχέσεις καλής γειτονίας στον άμεσο περίγυρο και την ευρύτερη περιοχή, στοιχεία που άλλωστε καταγράφονται κάθε χρόνο σε εκθέσεις της ΕΕ και διεθνών οργανισμών, μεταξύ άλλων», τονίζει και προσθέτει ότι «Τα κροκοδείλια δάκρυα ουδένα πείθουν. Της συστήνουμε αυτεπίγνωση».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ! ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ από την ΕΡΤ για ...ταξίδι στα λουτρά Πόζαρ
15/3/2020
Εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού, με αυστηρότατα μέτρα στις δημόσιες συναθροίσεις από την κυβέρνηση, η ΕΡΤ... πρωτοτύπησε.
Στην πρωινή εκπομπή του Σαββάτου, των Χρήστου Παγώνη και Νίνας Κασιμάτη και λίγο πριν ανακοινωθεί και ο τρίτος νεκρός από κορωνοϊό, στον «αέρα» έτρεχε ένας διαγωνισμός.
Οπως αναφέρει το «κρόουλ» που περνούσε από κάτω, ο διαγωνισμός είναι ένα τριήμερο στα λουτρά Πόζαρ. Την ίδια ώρα  η καμπάνια «μένουμε σπίτι» του υπ. Υγείας προτρέπει τους πολίτες να κάνουν το αυτονόητο αντί να ταξιδεύουν και να συνωθούνται σε δημόσια λουτρά, όπως αυτά στην Αριδαία..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το «όνειδος» της εθνομηδενιστικής πορνείας…
Οι καταλυτικές εξελίξεις στο λαθρο-μεταναστευτικό έχουν φέρει σε απελπιστική θέση τα ποικίλα και πολύχρωμα «αριστερά» νεφελώματα του εθνομηδενισμού, τους «χρήσιμους ηλίθιους» των «ανοικτών συνόρων» και ιδιαίτερα τα πρακτορεία των μαφιόζων του χρήματος και της Νέας Τάξης …
Όταν επί δεκαετίες κάνεις πλύση εγκεφάλου στον ελληνικό λαό ΥΠΕΡ των «ανοικτών συνόρων» και της λαθρομεταναστευτικής εισβολής και ξαφνικά έρχεται η... ΕΞΕΓΕΡΣΗ των νησιωτών και ο Έβρος για να κονιορτοποιήσουν
την πλύση εγκεφάλου που έκανες δεκαετίες ΚΑΙ να δείξουν ότι το 90%, περίπου, του ελληνικού λαού στρέφεται ΚΑΤΑ της εισβολής των αλλοδαπών δούλων, Ε τότε σε πιάνει μαύρη απελπισία…
Μαύρη απελπισία, λοιπόν, έχει κυριεύσει τα σκυλιά της προπαγάνδας του χρηματιστηριακού κεφαλαίου. Τέτοια απελπισία που τους θολώνει το μυαλό και τους προκαλεί ΥΣΤΕΡΙΑ δωσιλογισμού…
Αυτό-αποκαλύπτονται υστερικά…
Οι πλέον κραγμένοι είναι και οι «βασιλικότεροι του Βασιλέως» στην υστερική αυθάδεια ΥΠΕΡ των ιδεολογημάτων της Παγκοσμιοποίησης…
Υστερική αυθάδεια που τους τυφλώνει τόσο, ώστε να μην αντιλαμβάνονται ούτε το γεγονός ότι έχουν γίνει «βαποράκια» της προπαγάνδας του Ερντογάν, αλλά και καταγέλαστες πόρνες του 4ου Ράιχ…

Δύο από τις χαρακτηριστικότερες, αλλά και πλέον κραγμένες πόρνες των νέων αποικιοκρατών είναι ο Πέτρος Κωνσταντίνου και ο Στέλιος Κούλογλου…

Για το νέο «άθλο» του Κωνσταντίνου που  καλει σε συγκεντρωση για τους λαθρομεταναστες διαβάσαμε σε προηγουμενο αρθρο.
"Αντιφα-αντιρατσιστής" made in CIA!

Για το άλλο παράσιτο, τον Κούλογλου, διαβάστε τη νέα δωσίλογη υστερία του, εδώ:
Σε ένα ρεσιτάλ προπαγάνδας κατά της χώρας με αφορμή την προσπάθεια εισβολής των μεταναστών στον Έβρο προέβη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κούλογλου και μάλιστα σε ξένο μέσο ενημέρωσης, στο οποίο μίλησε ασκώντας κριτική στην ελληνική και όχι στην τουρκική κυβέρνηση, όπως αποκαλύπτει σε ανάρτησή του ο Δημήτρης Κούρκουλας.
Όπως αναφέρει ο κ. Κούρκουλας, ο οποίος παρακολούθησε την εκπομπή Ici L’ Europe στην τηλεόραση France 24, o Έλληνας Ευρωβουλευτής αφενός κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για την απόφαση να σφραγίσει τα σύνορα (που σημειωτέον επικροτεί το 90% των πολιτών) και από την άλλη ανέφερε πως κάποιοι παίρνουν όπλα και «πάνε στα σύνορα να πυροβολήσουν τους πρόσφυγες»
Μάλιστα όπως αναφέρει ο κ. Κούρκουλας χρειάστηκε η παρέμβαση της δημοσιογράφου και άλλων καλεσμένων που μίλησαν για εκβιασμό του Ερντογάν σε βάρος της Ευρώπης και την χρησιμοποίηση των μεταναστών.
Επί της ουσίας πάντως η παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται να προστεθεί σε αυτή του συνόλου σχεδόν των βουλευτών και των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης που άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση χρησιμοποιώντας ακόμη και fake news που η Τουρκία χρησιμοποιεί και διαρρέει και σε ξένα μέσα ενημέρωσης