Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Δευτερα 16 Μαρτιου 2020



Αριστερά που καλεί σε συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις αυτές τις μέρες δεν είναι ούτε μαρξιστική ούτε επαναστατική ούτε κομμουνιστική. Είναι η πιο βλακώδης εκδοχή της παιδικής ασθένειας του κομμουνισμού, είναι γκάου αριστερά.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



(Καμία) ντροπή!
Από το facebook της Έλενας Ακρίτα
16 Μαρτίου 2020
Ένας εισαγγελέας ας το ερευνήσει. Αισχροκέρδεια είναι αυτό. Έξι μάσκες κι ένα αντισηπτικό 14.90 €;
Κι αποστολή +10 € για μεταφορικά = 25 €.
Ποιος τα πουλάει αυτά, έναν ξερό αριθμό τηλεφώνου έχουν βάλει κι ούτε διεύθυνση ούτε τίποτα. Ντροπή!
Elena Akrita
Ένας εισαγγελέας ας το ερευνήσει. Αισχροκέρδεια είναι αυτό. Έξι μάσκες κι ένα αντισηπτικό 14.90 €; Κι αποστολή +10 € για μεταφορικά = 25 €.
Ποιος τα πουλάει αυτά, έναν ξερό αριθμό τηλεφώνου έχουν βάλει κι ούτε διεύθυνση ούτε τίποτα! Όταν καλέσεις το μηνυμα λέει 'ευχαριστούμε που καλέσατε την εταιρία ΚΛΟ'. Ποια είναι η εταιρία ΚΛΟ; Πληκτρολογώ και δεν βρίσκω τίποτα. Τι γινεται εδώ; #ΕΣΡ ακούει;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα μέτρα που πήρε η Ρωσία από τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κίνα ήταν να κλείσει τα σύνορα της με την φίλη και εμπορική εταίρο Κίνα. Έγινε το ίδιο και με το Ιράν και την Ιταλία.
Όσοι Ρώσοι πολίτες έπρεπε να επιστρέψουν από αυτές τις χώρες πέρασαν 14 μέρες καραντίνα. Μέχρι σήμερα τα σχολεία, τα γυμναστήρια, οι επιχειρήσεις λειτουργούν όλα κανονικά.

16 Μαρτίου 2020
Η διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού από την Ρωσία

Τα μέτρα που πήρε η Ρωσία από τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κίνα ήταν να κλείσει τα σύνορα της με την φίλη και εμπορική εταίρο Κίνα. Έγινε το ίδιο και με το Ιράν και την Ιταλία.
Όσοι Ρώσοι πολίτες έπρεπε να επιστρέψουν από αυτές τις χώρες πέρασαν 14 μέρες καραντίνα. Μέχρι σήμερα τα σχολεία, τα γυμναστήρια, οι επιχειρήσεις λειτουργούν όλα κανονικά.
Για όσους θα επιχειρηματολογήσουν ως η κυβέρνηση κρύβει την αλήθεια κλπ θα πω πως ίσως να μπορείς να βαφτίσεις 3-4 θανάτους διαφορετικά αλλά όχι να κρύψεις τις επιπτώσεις μια επιδημίας - όχι σήμερα με όλα αυτά τα μέσα επικοινωνίας. Επίσης θα πω πως τα δυτικά ΜΜΕ την έχουν στη μπούκα και δεν θα χάναν ευκαιρία να "επιτεθούν" αν κάτι τέτοιο συνέβαινε.
Η αλήθεια είναι πως ότι γνώμη να έχουμε για τα σοβιετικά καθεστώτα είχαν υποδομές και συστήματα υγείας που δημιούργησαν και την αντίστοιχη κουλτούρα - σε επιτελικό επίπεδο εννοώ -, τα υπολείμματα της οποίας διατηρούνται μέχρι σήμερα.
   Όπως μου γράφει η Όλγα* χώρες σαν την Ιταλία και την Ισπανία ουδέποτε είχαν εθνικό σύστημα υγείας εν αντίθεση με τις πρώην ανατολικές χώρες αλλά και δυτικές χώρες με κοινωνικό κράτος όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Αγγλία κάποτε κλπ.
Αυτό πληρώνουμε σήμερα. Αυτές είναι οι ευθύνες της κεντρικής εξουσίας που προσπαθεί - ως συνήθως - όταν φαίνονται τα εγκληματικά κενά των πολιτικών της να μετακυλίσει την ευθύνη στο άτομο, στον πολίτη.
Αξίζει να μοιραστώ μαζί σας τις πληροφορίες μιας φίλης μου* από τη Μόσχα σχετικά με τη διαχείριση της κρίσης του κορονοιού. Η ερώτηση μου αφορούσε το κλείσιμο των σχολείων. ιδού η απάντηση της:
"Λοιπόν, σχετικά με τα σχολεία, δεν είναι κλειστά γενικά, υπάρχουν λίγα κλειστά όπου ένα παιδί με coronavirus εντοπίστηκε.Υπάρχουν μερικοί περιορισμοί, αλλά γενικά η κατάσταση είναι φυσιολογική.Η είσοδος του κινέζικου, ιρανικού και ιταλικού λαού είναι κλειστή. Ρωσοι από τις χώρες αυτές πρέπει να περάσουν από την απομόνωση και καραντίνα για 14 ημέρες.
Μίλησα με μια Ρώσο επιδημιολόγο, αυτή τη στιγμή εργάζεται πανω σε αυτήν την πανδημία .............. Η άποψή της είναι ότι τα καλύτερα μέτρα βρίσκονται στις χώρες με το υπόλοιπο σοβιετικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης. Η Κίνα είναι πολύ αυστηρή αλλά επίσης βοήθησε πολύ για τον έλεγχο της νόσου. Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ιταλία ή η Ισπανία δεν ήταν έτοιμες για κάτι τέτοιο λόγω του φτωχού κοινωνικού τους συστήματος κατά των ασθενειών. "



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Christina Mavropoulou
Δύο ειδήσεις, όλο Α Ν Θ Ρ Ω Π Ι Α, αγαπητικές. Τσαλάκωσαν για λίγο το φαιό κι έκαναν το σπίτι να γεμίσει ξαφνικά με γιασεμιά...
Η πρώτη είναι πως ο αγαπημένος «παραμυθάς» Luis Sepúlveda, δείχνει να ξεπερνά τον κίνδυνο. Το είχε πει μπαίνοντας στο νοσοκομείο: «δεν τα κατάφερε να με νικήσει ο Πινοτσέτ, δεν θα τα καταφέρει ένας ιός»... μας το υποσχέθηκε και ο Luis δεν είναι λόγια. Είναι πράξεις! (Η σκέψη μας πάντα μαζί του. Τη χρειάζεται για να βγει από το νοσοκομείο νικητής, αφού έχει ακόμη τόσα να μας δώσει.)
Η δεύτερη είναι η είδηση, πως η Κίνα που
υιοθέτησε σαν φάρμακο «πρώτης γραμμής» για τον Convid 19 το κουβανικό αντιικό φάρμακο Ιντερφερόνη Άλφα 2Β, ήδη απέστειλε τόνους ιατροφαρμακευτικό υλικό στην Ιταλία με την ένδειξη στα κιβώτια Forza Italia. Και εδώ πηγή για την επιλογή της Κίνας, από το Yale για να μην λένε διάφοροι άπιστοι Θωμάδες, πως είναι προπαγάνδα.
Σύμφωνα δε με τις πληροφορίες, ο υπεύθυνος πρόνοιας της Λομβαρδίας, Τζούλιο Γκαλέρα , έχει ήδη ζητήσει τη συνδρομή ιατρικού προσωπικού από την Κίνα, την Κούβα και... άκουσον άκουσον και από την Βενεζουέλα! Ναι, η Ιταλία, που έφαγε μεγαλοπρεπή πόρτα από την ΕΕ, κυρίως Γαλλία και Γερμανία, της οποίας η αλληλεγγύη αφορά μόνο τα σύμφωνα δημοσιονομικής σταθερότητας.
Η σκέψη και μόνο της Κούβας έκανε το σπιτι να μυρίσει γιασεμιά.
Δεν θα σας πω για τα επιτεύγματα της Κούβας στον τομέα της ιατρικής και κυρίως της προληπτικής ιατρικής. (Τα χαμηλότερα ποσοστά παιδικής θνησιμότητας, 9 γιατροί ανά 1.000 κατοίκους, κλπ).
Δεν θα σας πω καν για την ανιδιοτελή προσφορά της Κούβας, παγκόσμια, όπου υπάρχει άνθρωπος που χρειάζεται βοήθεια ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας, εθνικότητας και κυρίως τάξης. Κυρίως σ αυτούς, τους μαστιζόμενους και περιθωριοποιημένους τρέχει. (Τσερνομπιλ, Αϊτή, Πακιστάν, Βενεζουέλα, Βολιβία, Βραζιλία, Νικαράγουα, Σάντο Ντομίνκο, Ανατολική Αφρική και Νεπάλ για την καταπολέμηση του ιού Εμπολα κά)
Δεν θα σας πω για τους Κουβανούς Γιατρούς που έχουν πραγματοποιήσει τρία εκατομμύρια δωρεάν οφθαλμολογικές εγχειρήσεις σε 33 χώρες, αποκαλούμενες από τους δυτικούς, «υποανάπτυκτες».
Δεν θα σας πω καν για την Ιατρική Σχολή της Λατινικής Αμερικανής (ELAM) που έχει ιδρύσει εδώ και χρόνια η Κούβα, παρέχοντας
ιατρική εκπαίδευση ΔΩΡΕΑΝ σε φοιτητές που προέρχονται από την Αφρική, τη Λατινική Αμερική, την Ασία, καθώς και ναι, ακόμη και από τις ΗΠΑ. Ήδη 23.000 γιατροί έχουν αποφοιτήσει και επιστρέψει στις χώρες τους για να προσφέρουν στους ανθρώπους!
Δεν θα σας πω καν πως η Κούβα έχει μια από τις καλύτερες Σχολές Βιοχημείας στον πλανήτη, εξαιτίας της ανάγκης, να μπορέσει να επιβιώσει, λόγω του εμπάργκο από το 1960 σε συνδυασμό με τον απίστευτο μυστικό και βιολογικό πόλεμο από τις ΗΠΑ και τη CIA. Από την καταστροφή παραγωγής με βιολογικούς παράγοντες έως τις εκατοντάδες απόπειρες δολοφονίας εναντίον του Φιντέλ.
Θα σας μιλήσω για την προσωπική μου εμπειρία στο Νησί της Επανάστασης, που πρώτη φορά πήγα, συνοδεύοντας για να μεταφράζω, μια μπριγάδα οικοδόμων, που θα δούλευε μαζί με μια μικρομπριγαδα Κουβανών γιατρών και νοσηλευτών, για την οικοδόμηση κατοικιών για το νοσηλευτικό προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Pinar del Rio. Να σημειώσω πως ήταν το τελευταίο διάστημα της ειδικής περιόδου, με την Κούβα να έχει κυριολεκτικά γονατίσει, και εμείς κατεβαίνοντας, κουβαλήσαμε κιβώτια με ιατρικό υλικό. Τι όμως; Γάντια, βαμβάκι, μάσκες, σύριγγες, ακόμη και ασπιρίνες. Γιατι; Γιατί απλά λόγω του εμπάργκο δεν της πουλούσαν καν στη διεθνή αγορά. Έτσι, για να έχουμε και λίγο συναίσθηση τι σημαίνει φονικός αποκλεισμός. Στραγγαλισμός. Αργός, βασανιστικός θάνατος ενός ολόκληρου λαού.
Εκεί λοιπόν στο Pinar, τότε το πιο «φτωχό» μέρος της Κούβας, σε κάποια στιγμή ανάπαυλας, μας πήγαν εκδρομή στις Viñales. Ένα μυθικό μέρος, ένας οικολογικός παράδεισος. Μέσα στο πλαίσιο της εκδρομής αυτής, επισκεφτήκαμε και τις σπηλιές.
Στην επιστροφή ήμουν σαν πουά κροκόδειλος και είχα απίστευτη φαγούρα. Την άλλη μέρα, μόλις με βλέπουν οι γιατροί της μπριγάδας, μου λένε: κατευθείαν στην κλινική. Φωνάζουν και τον Χιλμπέρτο (καθηγητής Αγγλικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο που βοηθούσε στην επικοινωνία όποτε χρειαζόταν) και με πακετάρουν για την κλινική... οι γιατροί, οι γιατρίνες, οι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες γέλαγαν βέβαια μαζί μου, απολύτως λογικό, αλλά ουδείς δεν μου είπε, είναι αυτό και πάρε αυτό ή κάνε εκείνο.
Φτάσαμε στην κλινική. Όταν μπήκα, ως κλασική δυτική, σοκαρίστηκα από την όψη της. Ένα παλιό, αποικιακού ρυθμού κτήριο, με προβλήματα και ξύλινα παγκάκια. Δεν είπα τίποτα. Απλά κοιτούσα. Καθίσαμε με το Χιλμπέρτο και περιμέναμε τη σειρά μας. Όταν έφτασε μας πήραν μέσα στο ιατρείο. Δεύτερο σοκ. Δεν είχα δει κάτι τόσο σύγχρονο! Η πλήρης αντίθεση με την αίθουσα αναμονής. Μόλις μου πήραν ένα υπερπλήρες ιστορικό έβγαλαν το Χιλμπέρτο έξω. Και με πλάκωσαν στις εξετάσεις. Άρχισα να σκέφτομαι πως είναι κουζουλοί, αφού μόνοι τους μόλις με είδαν γέλασαν και είπαν: «άλλη μια περίπτωση Ευρωπαίου/ας που πήγε στις Viñales».
Μετά από κανένα δίωρο συνολικά, φώναξαν και το Χιλμπέρτο και άρχισαν τις οδηγίες. Έγραφαν μανιωδώς συνταγές για φάρμακα. Είδαν την έκφραση απορίας μου... «δεν έχεις τίποτα, μια αλλεργία από τα τσιμπήματα κουνουπιών», αλλά λόγω του εμπάργκο μου εξήγησαν «μπορεί να μην βρεις τα φάρμακα» που πρέπει». Αριθμημένες συνταγές λοιπον, κατά προτεραιότητα και συνδυασμό φαρμάκων, με βάση το ιατρικό μου προφιλ και τα τεστ αλλεργίας που είχαν ήδη βγει! Φεύγοντας με ένα μάτσο χαρτιά στο χέρι, μου είπαν αυστηρά : «σε πέντε μέρες, την Παρασκευή, να επιστρέψεις για να δούμε την εξέλιξη και εάν πρέπει να συνεχίσεις και για πόσο ακόμη τη θεραπεία και επίσης να πάρεις και τα αποτελέσματα από τις υπόλοιπες εξετάσεις σου!». Και μετά χαμογέλασαν διάπλατα. Χαμογέλασα κι εγώ ευχαριστωντας τους για όλα και κοίταξα με νόημα το Χιλμπέρτο. Vamos ήταν η κοφτή απάντηση του και μόλις βγήκαμε με κατσάδιασε. Don’t even think about money here! Καλά ντε ωχού! είπα μέσα μου... και πήγαμε στο φαρμακείο.
Μόλις πήραν τις συνταγές οι compañeras πίσω από τον πάγκο, γέλασαν και αυτές με τη σειρά τους. Viñales ε; Claro que si! Είχα έτοιμη την απάντηση πια... και ξαφνικά ακούω ένα γιούπι! Τα έχασα. Μου λένε έχουμε την πρώτη συνταγή. Τόσο χαρούμενες, που η μία βγήκε σαν σίφουνας από τον πάγκο και ήρθε και αγκάλιασε σφιχτά τον πουά κροκόδειλο. Κωλόφαρδη μου πετάει ο Χιλμπέρτο... έλα ντε όμως που έπρεπε να πληρώσω για μια τσάντα φάρμακα. 78 σεντάβος μου λένε. Νόμισα πως δεν άκουσα καλά. Το επιβεβαιώνω και βγάζω ένα CUC (το κουβανικό πέσο για τους ξένους, ισότιμο του ενός δολαρίου). Μα... δεν μπορείτε να πληρώσετε με αυτό. Ένιωσα ντροπή και ενοχές... τι να κάνω ρωτάω το Χιλμπέρτο που με έγραψε κανονικά και πλήρωσε τα 78 σεντάβος (δηλαδή κάτι σεντ). Του λέω «να σου δώσω το CUC». «Και τι να το κάνω;» ήταν η απάντηση... συμπληρώνοντας την «F*ck you and your f*cking money...»
Η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Την επομένη κιόλας, ο πουά κροκόδειλος άρχισε να εξαφανίζεται. Μέχρι την Παρασκευή για μένα όλα ήταν μια ανάμνηση. Έτσι, δεν πήγα στην κλινική. Όμως, όταν δεν παρουσίαστηκα στο ραντεβού, ήρθε η κλινική σε μένα. Με εξέτασαν κατ οίκον, μου έδωσαν και τα αποτελέσματα, ήπιαμε και καφέ και τα είπαμε για ώρα!
Εμ! ούτε εδώ τελειώνει. Μετά από 40 μέρες, που ετοιμαζόμαστε να γυρίσουμε Ελλάδα ήρθαν και με βρήκαν. Μου έκαναν δύο δώρα. Ένα σαπούνι για την ανακούφιση του δέρματός μου γιατί έχω θέμα, όπως είπαν, και ένα βιβλίο Αφροκουβανών ποιητών, που στη συζήτηση μας συνοδεία καφέ, τους είχα πει πόσο ενδιαφέρον μου προκαλεί η αφροκουβανική κουλτούρα και τους ανέκρινα με περίσσειο πάθος για ώρα!
Κάπως έτσι το βίωσα. Ιατρική ως λειτούργημα με ένα και μόνο γνώμονα: τον άνθρωπο. Και αυτό γίνεται μόνο με ένα τρόπο. Όταν όλη η κοινωνία, το πολιτικό σύστημα και οι δομές του, έχουν προτεραιότητα τον ΑΝΘΡΩΠΟ και κάνουν τα πάντα, ακόμη και τα αδύνατα, για να τον υπηρετήσουν.
PS: Διαφωνίες μπορεί να υπάρξουν πολλές και είναι θεμιτές, ειδικά που μετά από τόσα χρόνια, έχουν αλλάξει πολλά. Ωστόσο οι διαφωνίες δεν αλλάζουν τη συγκεκριμένη εικόνα της ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ, που προσφέρει ανιδιοτελώς ζωή, μέχρι σήμερα. Χωρίς διακρίσεις. Όπως στην περίπτωση του δολοφόνου του Τσε, του υπαξιωματικού Μάριο Τεράν. Ο Τεράν, το 2006, υποβλήθηκε σε εγχείρηση ΔΩΡΕΑΝ από Κουβανούς γιατρούς στα πλαίσια της «Επιχείρησης Θαύμα». Ο Τεράν έπασχε από καταρράκτη.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυριακή, 15 Μαρτίου 2020
Κίνα και Ισπανία χρησιμοποιούν το κουβανικό φάρμακο για τον κοροναϊο - Ιταλία και Μεξικό ζητούν τη χρήση του

15 χώρες  ενδιαφέρονται ήδη να προμηθευτούν το φάρμακο
Ένα κουβανικό φάρμακο, το interferón alfa 2b,  χρησιμοποιείται μαζί με φάρμακα που σχετίζονται με τη θεραπεία του HIV/AIDS, στο νοσοκομείο Virgen del Rocío της Σεβίλλης για να αντιμετωπίσει με επιτυχία την πρώτη περίπτωση μόλυνσης που καταγράφεται στην Ισπανία. Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτού κέντρου υγείας, ο Μιγκέλ Άνχελ Μπενίτες, 62 ετών, ανταποκρίνεται θετικά σε αυτή την πειραματική θεραπεία.
Πρόκειται για την εφαρμογή του lopinavir και του ritonavir, που χρησιμοποιούνται επίσης για την πρόληψη του ιού HIV, μαζί με την ιντερφερόνη αλφα, το κουβανικό φάρμακο που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί με επιτυχία στην Κίνα και χρησιμοποιείται ακόμα από όλες τις χώρες παγκοσμίως που έχουν παρουσιαστεί κρούσματα από αυτή την πιθανή επιδημία που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ήδη χαρακτηρίσει ως “πολύ υψηλό” κίνδυνο σε παγκόσμιο επίπεδο.
Σύμφωνα με τους γιατρούς της Σεβίλλης, η ιντερφερόνη αλφα έχει διαφορετικό μηχανισμό δράσης από τους άλλους δύο που χρησιμοποιούν, αλλά είναι εξίσου αποτελεσματικός. Το κουβανικό φάρμακο είναι μια πρωτεΐνη που τα ανθρώπινα κύτταρα παράγουν με φυσικό τρόπο όταν μολύνονται από έναν ιό. “Ο στόχος του φαρμάκου είναι να προειδοποιήσει τα άλλα κύτταρα, τα οποία αναπτύσσουν έτσι μεγαλύτερη αντίσταση στις λοιμώξεις", δήλωσαν οι Iσπανοί γιατροί.
Ορισμένα νοσοκομεία του Wuhan χρησιμοποίησαν επίσης τη θεραπεία που χρησιμοποιήθηκε στο Virgen del Rocío με εξίσου θετικά αποτελέσματα, αν και η αξιοπιστία του είναι ελλιπής, οπότε πρέπει να συνεχίσουμε να αναζητούμε τη θεραπεία. Αυτή η θεραπεία, με τα τρία φάρμακα, συμπεριλαμβανομένης της κουβανικής, είναι η πιο ενδεικνυόμενη, πειραματικά, από το Υπουργείο Υγείας της Ισπανίας. Η χρήση του συνιστάται όταν υπάρχουν σοβαρές ή απειλητικές για τη ζωή του ασθενούς, όπως στην περίπτωση του κοροναϊού.
Το Μεξικό επίσης αναζητά την ιντερφερόνη
Αλλά η Ισπανία δεν είναι η μόνη χώρα που ψάχνει το κουβανικό φάρμακο. Με την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος του κοροναϊού στο Μεξικό, εκτοξεύτηκε η αναζήτηση της ιντερφερόνης Alfa 2B, που θα μπορούσε να έρθει στο Μεξικό, αφού έχει επιδείξει τις θετικές της επιπτώσεις στη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων στην Κίνα. Είναι γνωστό ότι η ιντερφερόνη κατόρθωσε να θεραπεύσει περισσότερους από 1.500 ασθενείς με κοροναϊό και είναι μεταξύ των φαρμάκων που επέλεξε η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.
***
Ρώμη, 8 Μαρτίου (Prensa Latina) – Η εθνική συντονίστρια των Κουβανών Κατοίκων Ιταλίας (CONACI) πρότεινε στις αρχές αυτής της χώρας τη χρήση του φαρμάκου Ιinterferón Alfa 2B (IF Rec) για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κοροναιού COVID – 19. Σε ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο, τον Πρωθυπουργό και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της ιταλικής κυβέρνησης και του κράτους, η CONACI επισημαίνει ότι αυτό το φάρμακο, που χρησιμοποιήθηκε στην Κίνα μαζί με άλλα φάρμακα, “δίνει βέλτιστα αποτελέσματα σε όσους έχουν προσβληθεί από τον ιό”. Σημειώνει επίσης ότι η ποιότητα του κουβανικού φαρμάκου Ιinterferón Alfa είναι επαρκώς πιστοποιημένη από δεκάδες έρευνες, επισημαίνοντας την ψηλή ποιότητα της ιατρικής επιστήμης στην Κούβα , “φορέα της ελπίδας σε πολλά μέρη του κόσμου”.
Σε αυτά τα πλαίσια, η κουβανική οργάνωση παραθέτει το παράδειγμα της ιατρικής μπριγάδας “Henry Reeves”, η οποία αντιμετώπισε με υποδειγματικό τρόπο τον ιό Έμπολα στην Αφρική και προτείνει “αυτή την ώρα αναζήτησης προσωπικού υγείας”, η Ιταλία αξιολογεί την πιθανή συμμετοχή ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Κούβας, με τους γιατρούς της που σώζουν ζωές, στην υπηρεσία της ανθρωπότητας.
Η CONACI ευχαριστεί τις ιταλικές αρχές για τον τρόπο διαχείρισης της κατάστασης συναγερμού και εκφράζει την ευχή να μπορέσει να βοηθήσει “στις προκλήσεις που και η δική μας κοινότητα καλείται να αντιμετωπίσει”. Αντίστοιχη έκκληση απεύθυνε ο Εθνικός Σύνδεσμος Φιλίας Ιταλία – Κούβα σε ένα γράμμα που απέστειλε,την προηγουμένη, προς τον Υπουργó Υγείας της Ιταλίας.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



..στην δεκαετία του 1990 στις μεγάλες πυρκαγιές η μητέρα μου αποκαρδιωμένη και με δάκρυα στα μάτια μας είπε :" ΟΧΙ, δεν μπορεί να είναι Έλληνες καταπατητές και μαυραγορίτες γής , Τούρκοι είναι ."
Εγώ σκέφτηκα τότε ότι η καημένη τα είχε "έπαιξε" και βγήκαν οι φόβοι της, από την γενοκτονία ...
...το ανέφερα αμέσως στον Μιχ. Χαραλαμπίδη και αυτός μου είπε ότι πολύ πιθανόν να έχει δίκιο η μάνα μου...
Αργότερα ο Μεσούτ Γκιλμάζ παραδέχτηκε , ότι η πυρκαγιές στην Ελλάδα έγιναν τότε , με εντολή της τότε πρωθυπουργού της τουρκίας
Τανσού Τσιλέρ....
Οχι και τώρα δεν είναι πρόσφυγες, είναι τούρκοι σε διατεταγμένη υπηρεσία...





-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποψιλώνεται το δάσος των Καστανεών από τους λαθρομετανάστες -Μεγάλη οικολογική καταστροφή
15 Μαρτίου 2020
Περιβαλλοντικές επιπτώσεις του συνωστισμού έχει προκληθεί στην τουρκική πλευρά των συνόρων στον Έβρο δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ελληνική πλευρά.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=DULvbra0fWo&feature=emb_logo
Οι μετανάστες που έχουν μεταφερθεί στην περιοχή, έχουν αποψιλώσει το δάσος των Καστανιών, κόβοντας ανεξέλεγκτα δέντρα και χρησιμοποιώντας τα για να ζεσταθούν, αναφέρει η ελληνική πλευρά.
Παράλληλα, υπάρχει κίνδυνος γενικευμένης πυρκαγιάς στο δάσος, από τις εκατοντάδες φωτιές που ανάβουν εντός της δασικής έκτασης, όσοι κατασκηνώνουν εκεί.
Οι εικόνες και τα βίντεο είναι αποκαρδιωτικές και μαρτυρούν την περιβαλλοντική καταστροφή που έχει συντελεστεί από την τουρκική πλευρά στο σπάνιο οικοσύστημα του Έβρου.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=8&v=udKSCOC7EYw&feature=emb_logo




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μητσοτακης – Γιατροι
2013 Απελυσε 1500
2019 Δεν ανανεωσε τη συμβαση 800 γιατρων
2020 Ακυρωσε την προσληψη 1500 γιατρων
2020 Δεν μονιμοποιει 700 που ληγουν οι συμβασεις τους 30/9
2020 Ζητα  2000 γιατρους, η προθεσμια εληξε, ουτε 1 αιτηση
Εβγα χανε στο μπαλκονι να χειροκροτησεις
COVID-19



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έλληνας γιατρός στην Ιταλία προειδοποιεί την Ελλάδα: «Χάνονται άνθρωποι υγιείς μέσα σε ώρες»
16 Μαρτίου 2020, 12:50
Ο Έλληνας γιατρός του νοσοκομείου «Πάπα Τζιοβάνι ΧΧIIΙ» του Μπέργκαμο, δρ. Γιώργος Γιούργος, σε δηλώσεις του τρέμει στην ιδέα να υποστεί η Ελλάδα όσα βιώνει ο ίδιος και η ιταλική κοινωνία.
Συνθήκες βγαλμένες από ταινία σκληρού θρίλερ και με σενάρια που γράφονται κάθε μέρα στα κρεβάτια του υπερσύχρονου νοσοκομείου.
Φοβάται πως εάν οι Έλληνες δεν προσέξουν η Ελλάδα δεν θα αντέξει και εξηγεί τους λόγους:
«Η Ελλάδα δεν έχει την υποδομή της Ιταλίας.
»Δεν είναι υποτιμητικό να το παραδεχτούμε.
»Ολόκληρη Ιταλία και έχει γονατίσει.
»Οι νεκροί μπαίνουν σε σακούλες, θάβονται ή καίγονται με συνοπτικές διαδικασίες.
»Χάνονται άνθρωποι υγιείς μέσα σε ώρες.
»Εγώ και οι συνάδελφοι μου έχουμε υποκαταστήσει το Θεό.
»Ζητώ συγγνώμη αλλά δεν είναι βλασφημία αυτό που λέω. Έτσι αισθάνομαι.
»Μέσα σε δευτερόλεπτα πρέπει να πάρουμε απόφαση ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει.
»Μπαίνουμε μέσα στο θάλαμο και πρέπει να αποφασίσουμε ποιος ζει και ποιος πεθαίνει αφού προηγουμένως διαπιστώσουμε πως ο ασθενής “έφτασε” και δε μπορεί να γυρίσει πίσω».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οδηγίες για την πανδημία.
Α) Αποφεύγουμε περιττές εξόδους σαν να έχει η εξώπορτα διόδια του Μπόμπολα.
Β) Αν βγούμε έξω κρατάμε τις αποστάσεις μας σαν να ήταν ο κάθε συμπολίτης μας ο Άδωνις Γεωργιάδης
Γ) Αποφεύγουμε τις πολλές κουβέντες σαν να είναι ο κάθε μας συνομιλητής ένας μικρός Μπογδάνος
Δ)Όταν χαιρετάμε κάποιον αμέσως μετά απολυμαίνουμε τα χέρια μας όπως ακριβώς θα κάναμε αν αγγίζαμε τον Άρη Πορτοσάλτε!
Ε)Αν θέλουμε να βήξουμε κρατιόμαστε μέχρι να φτάσουμε στον ΣΚΑΪ στο γραφείο του Αλαφούζου!




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι σχέση έχει ο εθνομηδενισμός με τον Covid-19
Σοκ έχει προκαλέσει η αδράνεια κυβερνήσεων χωρών όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Μεγάλη Βρετανία, αλλά και άλλων, κατά τη διάρκεια του πολύτιμου τρίμηνου που τους προσέφερε η Κίνα έτσι ώστε να προετοιμαστούν να αντιμετωπίσουν τον Covid-19. Οι ευρωπαϊκές χώρες σπατάλησαν τον πολύτιμο χρόνο που τους προσέφεραν τα δρακόντεια κινεζικά μέτρα μέχρι την αναπόφευκτη και απολύτως προβλέψιμη έλευση του κορονοϊού στην Ευρώπη χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα. Αυτή η σοκαριστική αδιαφορία οδήγησε στις τραγικές καταστάσεις που ζούμε σήμερα. Ειδικά σε χώρες όπως η Ισπανία είναι τόσο μεγάλο το μέγεθος της αδράνειας που ουσιαστικά μιλάμε για άρνηση κρατικής λειτουργίας.
Όμως, αυτή η αυτοεξάλειψη δεν προέκυψε ως προϊόν παρθενογένεσης αλλά είναι το αποτέλεσμα μιας πολύχρονης κοινωνικής μηχανικής. Είναι το τελικό αποτέλεσμα μιας μακράς πορείας αποδόμησης των συλλογικών ευρωπαϊκών ταυτοτήτων. Η αρχή ξεκίνησε με τα έθνη, τα οποία χαρακτηρίστηκαν από ένα πανίσχυρο πλέγμα "διανοουμένων" ως αυθαίρετες "φαντασιακές κατασκευές", δηλαδή σαν κάτι ανύπαρκτο. Η διαδικασία συνεχίστηκε με τους λαούς οι οποίοι επίσης έπρεπε να πάψουν να υπάρχουν. Και η έννοια του λαού, λοιπόν, θεωρήθηκε ως μια συλλογική αυταπάτη γιατί, πολύ απλά, αν τοποθετήσεις τον λαό στη διάσταση του χρόνου μετατρέπεται σε έθνος.
Αφού λοιπόν δεν υπήρχε έθνος και λαός, εννοείται ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν και χώρες ως συγκροτημένες κρατικές δομές γιατί το κράτος είναι το πλαίσιο, το "κουτί", μέσα στο οποίο υπάρχει και λειτουργεί ο λαός. Συνακόλουθα, για να βεβαιωθούμε ότι δεν θα συγκροτείται λαός ο οποίος, αναπόφευκτα, θα διεκδικεί και εθνική ταυτότητα, θα έπρεπε και οι χώρες να πάψουν να υπάρχουν ή έστω να έχουν ασαφείς χωρικές υποστάσεις. Και για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο δεν θα έπρεπε να υπάρχουν και σύνορα. Και αφού, λοιπόν, δεν υπήρχαν έθνη, λαοί, κράτη και σύνορα τι θα μπορούσε να υπάρχει στη θέση του κενού που προέκυψε;
Η απάντηση ήταν το άτομο και οι υπερεθνικές ταυτότητες. Έτσι, δημιουργήθηκε η αντίληψη του πανίσχυρου, "δικαιωματικού", ατόμου, τα δικαιώματα του οποίου ήταν απόλυτα και χωρίς όρια. Αυτή η αντίληψη του "απέραντου" ατόμου αμφισβήτησε εν τη πράξει το τελευταίο στοιχείο συλλογικής ταυτότητας που είχε μείνει στους ευρωπαϊκούς λαούς. Αυτόν της κοινωνίας, η οποία έθετε όρια στα "δικαιώματα" του ατόμου. Έτσι, η ίδια η έννοια της κοινωνίας αμφισβητήθηκε και τέθηκε στο περιθώριο.
Μαζί δε με αυτήν απαξιώθηκε και η έννοια της δημοκρατίας, μιας και αυτή βασίζεται στην αρχή της πλειοψηφίας πάνω στην οποία εδράζεται η έννοια του συλλογικού–λαϊκού συμφέροντος ως κοινή συνισταμένη των επιμέρους ατομικών συμφερόντων. Όμως, αν υπάρχει συλλογικό συμφέρον σημαίνει ότι υπάρχει και συλλογική υπόσταση, δηλαδή λαός, και αν υπάρχει λαός υπάρχει και έθνος που με τη σειρά του χρειάζεται έναν διακριτό και οργανωμένο χώρο, δηλαδή ένα κράτος.
Και όπως είπαμε αυτά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν γιατί έτσι είχαν κρίνει κάποιοι ιδεοληπτικοί διανοούμενοι, ένας συρφετός πολιτικών "ηγετών" και μια υπερεθνική και α–εθνική οικονομική ολιγαρχία. Άρα, η δημοκρατία, όπως την ξέραμε, η οποία βασιζόταν στην αρχή της πλειοψηφίας, έπρεπε να καταργηθεί και στη θέση της αναδύθηκε η «μειονοτική» δημοκρατία.
Ατομοκεντρική μεταδημοκρατία και κορονοϊός
Συγκεκριμένα, η πολιτική και κοινωνική δομή των σύγχρονων ευρωπαϊκών κοινωνιών θεωρείται απλώς συνύπαρξη ατόμων και όχι σύνθεση. Γιατί τότε θα προέκυπτε ενιαία συλλογική ταυτότητα. Έτσι, οι μόνες συλλογικές ταυτότητες που επιτρέπονται είναι αυτές των πάσης φύσεως μειονοτήτων, πραγματικών και φανταστικών, ακριβώς γιατί λειτουργούν αποδομητικά στην ευρύτερη συλλογική ταυτότητα του κοινωνίας και του λαού. Τα δε δικαιώματα των "μειονοτήτων" θεωρούνται αξιωματικώς ως υπέρτερα αυτών της πλειοψηφίας.
Για να ολοκληρωθεί το σχήμα, το "απέραντο" άτομο και οι "μειονότητες" εντάχθηκαν σε ένα ασαφές ευρύτερο πλαίσιο υπερεθνικών σχημάτων όπως είναι η ΕΕ ή η περιβόητη παγκοσμιοποίηση. Όμως, αυτά είτε ήταν ολοκληρωτικά φαντασιακές κατασκευές, όπως στην περίπτωση της παγκοσμιοποίησης, είτε ημιτελείς γεωπολιτικές δομές όπως στην περίπτωση της ΕΕ.
Όταν λοιπόν προέκυψε μια απειλή για την οποίο το κράτος έπρεπε να κάνει κάτι για να υπερασπίσει την κοινωνία, οι κρατικές δομές, οι πολιτικές ηγεσίες και οι πολιτειακές αρχές της Ευρώπης έκαναν αυτό για το οποίο είχαν εκπαιδευτεί άτυπα όλα αυτά τα χρόνια. Δηλαδή δεν έκαναν απολύτως τίποτα μιας και είχαν αρνηθεί την ύπαρξη όλων των οποίων στο όνομα των οποίων θα λειτουργούσαν και τα συμφέροντα των οποίων θα υπεράσπιζαν. Δηλαδή, το έθνος, τον λαό και την κοινωνία. Και το αποτέλεσμα ήταν η άρνηση κρατικής λειτουργίας. Και το αποτέλεσμα της άρνησης κρατικής λειτουργίας, ήταν η παραλυτική αδράνεια.
Έτσι, βρισκόμαστε ενώπιον της αμείλικτης πιθανότητας να ζήσουμε στην Ευρώπη τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική καταστροφή από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά.
Και αυτό, επαναλαμβάνω, δεν προέκυψε ως "μάστιγα του Θεού". Ο ιός ήλθε αλλά οι συνέπειές του οφείλονται στην αδράνεια των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και η αδράνεια αυτή, σε μεγάλο βαθμό, αποτελεί άμεσο αποτέλεσμα των εθνοαποδομητικών–ατομοκεντρικών πολιτικών.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλη η Ευρώπη, λίγο ως πολύ με γενικευμένες καραντίνες και η Αγγλία χωρίς. Τώρα διαβάζω ότι και η Ελβετία,η Σουηδία και η Ολλανδία ακολουθούν τον δρόμο που χάραξε ο Τζόνσον. Το μέλλον θα δείξει ποιος είναι πιο αποτελεσματικός. Μέχρι τότε πρέπει να ακολουθήσουμε την κεντρική επιλογή της κυβέρνησης αλλιώς δεν θέλω να κάνω προβλέψεις...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χ.Σταικουρας: «Η κυβέρνηση μπορεί να ζητήσει-απ’τις τραπεζες-αλλά δεν μπορεί να επιβάλει»...!!!
Ως γνωστόν,μόνο οι τράπεζες δικαιούνται να επιβάλουν στις κυβερνήσεις...
γκε-γκε...???
που ζούμε γαμώ την ατυχία μου....



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Στουρνάρας δεν δίνει το «μαξιλάρι» των 30 δις για τον κορωνοϊό για να κάνει τον… καλό στις τράπεζες....Ο ηθικός υπεύθυνος πίσω από αυτό που έρχεται. Ελπίζω να'χει το τέλος που του αξίζει
Δεν θα σπαταλήσουμε το μαξιλάρι του SSΜ στον Κορωνοιό είπε ο Γιάννης .Τι ανάγκη έχει άλλωστε ; Η επιχειρηση του δεν θα κλείσει αν αρρωστήσει αυτός ή κάποιος δικός του θα βρεθει κάποια ΜΕΘ δεν θα ψοφήσει όπως εμείς



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




αφιερωμένο στα https://www.ellinikahoaxes.gr/2020/03/16/interferon-alpha-2b-coronavirus-unproven/  που αποφάσισαν να παίξουν τον ρόλο του ντίλερ των αμερικάνικων ή γερμανικών φαρμακοβιομηχανιών, στα πλαίσια της πάγιας εξυπηρέτησης της πολιτικής της πολιτικής των ΗΠΑ. (θα επανέλθουμε πιο ολοκληρωμένα)

Η Επιτροπή Υγείας της Κίνας έχει επιλέξει το κουβανικό φάρμακο (Interferón alfa 2B – IFNrec) για την καταπολέμηση του κοροναϊού.  Πρόκειται για ένα αντιικό φάρμακο βιοτεχνολογίας της Κούβας. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση της Προεδρία της Κούβας, το κινεζικο-κουβανικό εργοστάσιο Changheber στην Jilin της Κίνας, παράγει το φάρμακο.
Η είδηση παρουσιάζεται στην granma.cu, σημειώνοντας ότι, σύμφωνα με τον πρέσβη της Κούβας στην Κίνα, Carlos Miguel Pereira, το εργοστάσιο Changheber ξεκίνησε την προετοιμασία του κουβανικού φαρμάκου από τις 25 Ιανουαρίου, λαμβάνοντας υπόψη «τις δυνατότητές του να θεραπεύσει την αναπνευστική κατάσταση». Σύμφωνα με τους ειδικούς, η IFNrec εφαρμόζεται έναντι ιογενών λοιμώξεων που προκαλούνται από VIH, εκτός από την αποτελεσματικότητα στις θεραπείες κατά διαφόρων τύπων καρκίνου.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γυπες. Οι εισπρακτικες τηλεφωνουν ακομα και τωρα!