Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Τριτη 17 Μαρτιου 2020



«Εθνομηδενισμός»: «όχημα» αθώωσης του νεοφιλελευθερισμού…

Οι απολογητές του καπιταλιστικού συστήματος, συνακόλουθα και του πλανητικού ιμπεριαλισμού (ο καπιταλισμός στη σημερινή του μορφή) είναι ευρηματικοί στην ταχυδακτυλουργία, προκειμένου να αθωώσουν την καπιταλιστική βαρβαρότητα…
Μία από τις τελευταίες ταχυδακτυλουργίες είναι η υποκατάσταση του νεοφιλελευθερισμού από τον «εθνομηδενισμό»:
Η υποκατάσταση, δηλαδή της... βασικής και κυρίαρχης λειτουργίας του ΥΠΕΡ-εθνικού Κεφαλαίου από ένα ιδεολόγημα αυτής της λειτουργίας: «εθνομηδενισμός»!
Οι ταχυδακτυλουργοί, λοιπόν, της καπιταλιστικής κατήχησης διαχωρίζουν τη λειτουργία του καπιταλιστικού οργανισμού (νεοφιλελευθερισμός) από το ιδεολογικό όργανο («εθνομηδενισμός») αυτής της λειτουργίας, ανυψώνουν το «όργανο» σε αυθύπαρκτη οντότητα και στο τέλος, με αυτό το τέχνασμα, τα φορτώνουν όλα στο «ιδεολογικό όργανο», αθωώνοντας τον οργανισμό και τις λειτουργίες που το παράγουν…
Αυτό το τέχνασμα είναι της μόδας σήμερα, διότι πρέπει να επικαλυφτεί και να αποκρυφτεί η καπιταλιστική κακουργία (νεοφιλελευθερισμός), η οποία έχει πάρει επιδημικές και εφιαλτικές διαστάσεις, τόσο με τα «ανοικτά σύνορα» και τις λαθρομεταναστευτικές εισβολές, όσο με την «πανδημία» του κορονοϊού…
Έτσι αντικαθιστούμε το «νεοφιλελευθερισμό» με τον «εθνομηδενισμό» και αθωώνουμε τη βαρβαρότητα της διεθνούς μαφίας του χρήματος, δηλαδή τη βαρβαρότητα του νεοφιλελευθερισμού: Η κυρίαρχη λειτουργία του καπιταλιστικού συστήματος…
Για τα ΠΑΝΤΑ, λοιπόν, φταίει ο «εθνομηδενισμός», δηλαδή το ιδεολόγημα του 4ου Ράιχ, ΚΑΙ ΟΧΙ το ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΟΥΣΙΩΔΕΣ: Η κυρίαρχη νεοφιλελεύθερη λειτουργία του ΥΠΕΡ-Εθνικού κεφαλαίου.
Αυτό το ταχυδακτυλουργικό τέχνασμα έχει διπλό στόχο: Εκτός από την αθώωση του συστήματος, μεταθέτει και τις ευθύνες στα «άλλοθι» (ιδεολογικά και πολιτικά) της Νέας Τάξης (ΥΠΕΡ-ΕΘΝΙΚΟΣ ιμπεριαλισμός): τους «αριστερούς» νεοφιλελεύθερους!!!
Και εδώ απαστράπτει η ΑΠΑΤΗ των ταχυδακτυλουργών «πατριωτών» της καπιταλιστικής προπαγάνδας. Αυτοί οι εραστές του καπιταλιστικού νεοφιλελευθερισμού (που είναι ταυτόχρονα και «πατριώτες»- ΑΠΑΤΗ «οξύμωρη»), ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ, δολίως, ότι αυτή η «αριστερά» είναι νεοφιλελεύθερη (δηλαδή προωθεί τα δόγματα και τις «αξίες» του ΥΠΕΡ-εθνικού κεφαλαίου), ΚΑΙ ταυτόχρονα την κατατάσσουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στον «εθνομηδενισμό».
Φυσικά και εδώ διαπράττεται τεράστια πολιτική ΑΠΑΤΗ, διότι δεν είναι εθνομηδενιστική μόνο η νεοφιλελεύθερη «αριστερά», αλλά ΟΛΕΣ οι δυνάμεις της καπιταλιστικής κατήχησης, οι οποίες βρίσκονται στην υπηρεσία της ΕΕ, των ΗΠΑ και του πλανητικού ιμπεριαλισμού.
Και για να μην ξεχνούμε την ιστορία, οι πρώτες δυνάμεις του εθνομηδενισμού στην Ελλάδα ήταν οι δυνάμεις της Δεξιάς. Κορυφαίες εκφράσεις: Πατήρ Μητσοτάκης Μάνος, Ανδριανόπουλος και ΣΙΑ (οι πλέον κυνικοί νεοφιλελεύθεροι).
Μετά είχαμε τις «εκσυγχρονιστικές» κορυφώσεις των εθνομηδενιστών: Σημίτης, ΓΑΠ και CIA…
Οι νεοφιλελεύθεροι «αριστεροί» ήταν τα δεκανίκια και οι «οργανικοί διανοούμενοι» των στρατηγικών του συστήματος, συνακόλουθα και του εθνομηδενισμού…
Και σε διεθνές επίπεδο τα σύμβολα του νεοφιλελευθερισμού ήταν η Θάτσερ και ο Ρήγκαν και κατόπιν οι ενσωματωμένοι σοσιαλδημοκράτες…
Σήμερα, λοιπόν, που η στρατηγική του νεοφιλελευθερισμού (τα «ανοικτά σύνορα», οι κατασκευές νέων αποικιών δουλείας, κ.λπ), έχει καταρρεύσει, εφευρίσκονται τεχνάσματα αθώωσης του νεοφιλελευθερισμού και χρέωσης των ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ του («ανοικτά σύνορα», διάλυση εθνικών κρατών, πολυπολιτισμικότητα κ.λπ), στο ιδεολόγημα του «εθνομηδενισμού»…
Όταν ένας που θέλει να ποζάρει ως επιστήμονας δεν έχει καταλάβει, ακόμα, ότι η «Δημοκρατία» (όπως την ξέραμε) έχει πεθάνει ανεπιστρεπτί, ΟΧΙ από υποκειμενικές ατέλειες, αλλά από την ίδια τη ΛΟΓΙΚΗ και τη Λειτουργία του ιμπεριαλισμού, τότε πώς μπορεί να αντιληφτεί και τα πιο σύνθετα κοινωνικά και πολιτικά φαινόμενα;;;
Βεβαίως, ο «επιστημονας» σκοπίμως μπερδεύει τα ζητήματα, εκτός και αν είναι τυποποιημένος προπαγανδιστής του νεοφιλελευθερισμού.
Διότι δεν μπορεί να μην αντιλαμβάνεται ότι το Κοινωνικό Κράτος, συνεπώς και το Σύστημα Υγείας τα κατεδάφισε η καπιταλιστική λειτουργία του νεοφιλελευθερισμού και οι κυβερνήσεις του που εκτελούσαν τις εντολές της ΕΕ και της Νέας Τάξης, δηλαδή του πλανητικού ιμπεριαλισμού;
Το ίδιο τα «ανοικτά σύνορα», η άλωση των εθνών-κρατών, η αποδόμηση της Ιστορίας, οι νέες ιδεολογίες (αντι-εθνικιστικές, αντί-ρατσιστικές, «εθνομηδενιστικές» κ.λ.π), και πολλά άλλα αποτελούν στρατηγικές της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής κακουργίας…
Συνεπώς, είναι ο νεοφιλελευθερισμός με τις πλανητικές του κυρίαρχες δομές (4ο Ράιχ) που διέλυσε κάθε αμυντική λειτουργία των εθνικών κρατών, που μετέτρεψε τα εθνικά κράτη σε σουρωτήρια, που αφάνισε το Κράτος Πρόνοιας, συνακόλουθα «άνοιξε τα σύνορα» σε κάθε «Πανδημία», την οποία και μετατρέπει σε ένα «εργαλείο» ΤΡΟΜΟΥ και ΠΑΝΙΚΟΥ για την παραπέρα υποδούλωση και ΥΠΟΤΑΓΗ των λαών στον σύγχρονο φασισμό (4ο Ράιχ).
Ο εθνομηδενισμός είναι το ιδεολόγημα αυτής της καπιταλιστικής ΦΡΙΚΗΣ και όχι ο παραγωγός της.
Παραγωγός είναι το ΥΠΕΡ-εθνικό κεφάλαιο και οι νεοφιλελεύθερες λειτουργίες του…
ΟΙ εθνομηδενιστές της «αριστεράς, δηλαδή η «αριστερά» του κεφαλαίου, είναι οι «οργανικοί διανοούμενοι» της πλανητικής εξουσίας, οι «μαγκούρες» του νεοφιλελευθερισμού, όπως και οι εθνομηδενιστές της Δεξιάς και τους «εκσυγχρονισμού»: Οι πρώτοι διδάξαντες.
Οι απόκρυψη όλων αυτών δεν γίνεται δίχως ιδεολογικό δόλο και πολιτική ιδιοτέλεια…
Ο «επιστημονας» εξαπατά ιδιοτελώς, με τη γνωστή μέθοδο της ταχυδακτυλουργίας, με στόχο την από-ενοχοποίηση του καπιταλιστικού νεοφιλελευθερισμού…




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενδεχομένως, η μιντιακή επίθεση αναξιοπιστίας στο κουβανικό φάρμακο έχει να κάνει με την τελευταία είδηση για την κόντρα Γερμανίας – ΗΠΑ όσον αφορά την ιδιοκτησία και εμπορική εκμετάλλευση του, υπό ανακάλυψη(?) εμβολίου για τον ιό.
Σε αυτόν τον κόσμο, κάποιοι κάνουν ότι μπορούν για να μην πεθάνουν τώρα χιλιάδες άνθρωποι ενώ κάποιοι άλλοι ετοιμάζονται για τρελά κέρδη από τους επιζήσαντες για την κατόπιν εορτής πρόληψη (εμβόλιο).

16 Μαρτίου 2020
To “ELLINIKA HOAXES” σε διατεταγμένη υπηρεσία βγάζουν fake news το κουβανικό φάρμακο για τον κορονοϊό

Ενδεχομένως, η μιντιακή επίθεση αναξιοπιστίας στο κουβανικό φάρμακο έχει να κάνει με την τελευταία είδηση για την κόντρα Γερμανίας – ΗΠΑ όσον αφορά την ιδιοκτησία και εμπορική εκμετάλλευση του, υπό ανακάλυψη(?) εμβολίου για τον ιό.
Σε αυτόν τον κόσμο, κάποιοι κάνουν ότι μπορούν για να μην πεθάνουν τώρα χιλιάδες άνθρωποι ενώ κάποιοι άλλοι ετοιμάζονται για τρελά κέρδη από τους επιζήσαντες για την κατόπιν εορτής πρόληψη (εμβόλιο).
Αυτό που δεν λέει το δημοσίευμα του  εθνικού ντίλερ του (πολυ)εθνικού  λογοκριτή, είναι ότι πολλά από τα καθεστωτικά ΜΜΕ που αναφέρει ότι αναπαρήγαγαν την είδηση (και έσπευσαν να την κατεβάσουν άρον-άρον), ανέφεραν ως πηγή το ΑΠΕ (Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων).
Αν το ELLINIKA HOAXES (EH) θεωρούν fake news την είδηση, θα έπρεπε να αναφέρουν βασικά την αρχική πηγή, αλλά τότε θα γελούσε κάθε πικραμένος.
Ως γνωστό, αναφορές για το κουβανικό φάρμακο έκανε η προεδρία της Κούβας, οι αρχές της Κίνας, της Βενεζουέλας , οι αρχές της Λομβαρδίας (Ιταλία) και πολλών άλλων χωρών και φυσικά πολλά διεθνή ΜΜΕ.
Παρ όλα αυτά, το ΕΗ υποστηρίζει: “Όλα τα δημοσιεύματα που κάνουν αναφορά σε αυτό το φάρμακο και τη συνεργασία μεταξύ της Κούβας και της Κίνας έχουν ως πηγή είτε σελίδες ενημέρωσης που εδρεύουν στη Κούβα ή άλλες ισπανόφωνες σελίδες. Αυτή η πληροφορία δε βρίσκεται σε καμία μεγάλη σελίδα ενημέρωσης ή επιστημονικού φορέα”.
Από αυτό προκύπτει ότι το ΕΗ θεωρεί αναξιόπιστα, εν δυνάμει παραγωγούς fake news τις σελίδες που εδρεύουν στην Κούβα καθώς και άλλες ισπανόφωνες σελίδες (βλ.Λατινική Αμερική), στην Κίνα, ενδεχομένως στη Ρωσία, στις Αραβικές χώρες και σε όλα πλην ΗΠΑ και Ευρώπη μέρη του κόσμου,. Απολύτως λογικό, αν λάβουμε υπ οψιν ότι η σελίδα του ΕΗ αναφέρει ως βασικούς του χρηματοδότες το 2019: το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (11.000€) και το Facebook (302.400$).
Ο συντάκτης του δημοσιεύματος Στάμος Αρχοντής επιχειρεί και μία επιστημονική τεκμηρίωση αναφέροντας ότι: “Με απλά λόγια ιντερφερόνη άλφα 2β ονομάζεται η ενεργή χημική ένωση όχι το εμπορικό προϊόν. Την ίδια χημική ένωση χρησιμοποιεί ως βάση το αντίστοιχο φάρμακο που αναπτύχθηκε στη Κούβα και φέρει την ονομασία Heberon® Alfa R. Εν ολίγοις η κουβανική κυβέρνηση δεν ανέπτυξε την ιντερφερόνη άλφα 2β, απλά χρησιμοποίησε την ένωση για να παράγει ένα φάρμακο”.
Δεν είμαι επιστήμονας, όπως οι περισσότεροι από μας. Ένας φίλος μου που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας με ενημέρωσε, από το πρώτο δημοσίευμα, ότι πριν λίγο καιρό είχε λάβει ως (πανάκριβη) αγωγή ομώνυμο φάρμακο αμερικανικής εταιρείας. Κάνοντας μια πρόχειρη έρευνα στο διαδίκτυο, διαπίστωσα ότι ακόμα και οι απλοί εμπορικοί φαρμακευτικοί κατάλογοι το αναφέρουν και όλοι μπορούμε να καταλάβουμε ότι πρόκειται γι αυτό που έχουμε συνηθίσει να λέμε δραστική ουσία, εκ της οποίας παράγονται πολλά φάρμακα. Οι κουβανοί΄- και όχι τώρα - παρήγαγαν ένα φάρμακο με αυτή τη δραστική ουσία, το οποίο χρησιμοποιήθηκε και είχε θετικά αποτελέσματα στους ασθενείς του κορονοϊού στην Κίνα.
Τι διαφορετικό έγραψαν τα επίμαχα δημοσιεύματα;
Εγραψαν ότι:
1. H Κίνα έφτιαξε ήδη εργοστάσιο σε συνεργασία με την κουβανική εταιρεία και παράγει το φάρμακο
2. Το φάρμακο χρησιμοποιείται ήδη σε κάποια νοσοκομεία της Ισπανίας
3. 15 ακόμα χώρες ζητούν να το αποκτήσουν
4. Οι αρχές της Λομβαρδίας στην Ιταλία υπέβαλαν αίτημα στην κουβανική κυβέρνηση για αποστολή ιατρικής βοήθειας.
Τι από αυτά είναι fake news ;
Όλα αλήθεια είναι, που όμως το μιντιακό κατεστημένο θέλει να εξαφανίσει.
Τέλος,το δημοσίευμα καταλήγει: “Μετά από εκτεταμένη έρευνα σε βάσεις δεδομένων για κλινικές δοκιμές δεν καταφέραμε να βρούμε κάποια καταχώρηση η οποία να αφορούσε χρήση του σκευάσματος Heberon® Alfa R της Κουβανικής κυβέρνησης στο πλαίσιο αντιμετώπισης της COVID-19”.
Αναρωτιέται κανείς αν υπάρχει μεγαλύτερη βάση κλινικών δοκιμών από τους δεκάδες χιλιάδες ασθενείς της Κίνας, που όλα δείχνουν ότι νίκησε τον ιό. Υπάρχουν σήμερα πιο αξιόμαχοι από τους Κινέζους γιατρούς και πιο αξιόπιστες από τις υγειονομικές αρχές αυτής της χώρας, που βεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα του κουβανικού φαρμάκου ;
Ενδεχομένως, η μιντιακή επίθεση αναξιοπιστίας στο κουβανικό φάρμακο έχει να κάνει με την τελευταία είδηση για την κόντρα Γερμανίας – ΗΠΑ όσον αφορά την ιδιοκτησία και εμπορική εκμετάλλευση του, υπό ανακάλυψη εμβολίου (?) για τον ιό.
Σε αυτόν τον κόσμο, κάποιοι κάνουν ότι μπορούν για να μην πεθάνουν τώρα χιλιάδες άνθρωποι ενώ κάποιοι άλλοι ετοιμάζονται για τρελά κέρδη από τους επιζήσαντες για την κατόπιν εορτής πρόληψη (εμβόλιο).
Σε ότι μας αφορά, θα συνεχίσουμε την μετάφραση και διακίνηση, μέσω των εναλλακτικών μέσων ενημέρωσης και των κοινωνικών δικτύων, ειδήσεων που το μιντιακό κατεστημένο θέλει να κρύψει. Θα συνεχίζουμε την δικτύωση και επικοινωνία με όσους ενδιαφέρονται με κάθε διαθέσιμο μέσο.
Δεν μας αφορούν τα “ELLINIKA  HOAXES”.
Στην κοινωνία -όπως ακριβώς και στη φύση - το κάθε μέτρο γεννά το αντίμετρο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Α. Γεωργιάδης: «Υπάρχει επάρκεια τροφίμων μέχρι τον Ιούνιο» !
Για την επάρκεια χρημάτων...τουμπεκί ψιλοκομμένο ο τύπος...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παραφροσύνη: Διακηρύσσουν πως θέλουν να πνίξουν στο Αιγαίο τους «Ελληναράδες»,αυτοί που υποδύονται τους «αντιφασίστες»-«αντιρατσιστές»...
Στο κλουβί με τις τρελές...
Μετά το Τροτσκισμό των Κουτσουμπέων ήρθε κι η ΑΝΤΑΡCIA και έδεσε το κερασάκι στη Τούρτα των ΜΚΟ Ερντογανιστών Αντιφα -Πατέρων της Υφηλίου . Στινα Ζεις ΕΣΥ τους οδηγείς . Καημένα παιδάκια είναι Μόνο τα παιδάκια από τα ταξικά αδέλφια τους Τζιχαντιστές Ταλιμπάνους και λοιπούς ΑφροΑσιάτες μισθφόρους .Αντίθετα, τα παιδιά του ηρωικού Λαού της Συρίας ή της Υεμένης(ή τα δικά μας ,των Ιταλών ,Των Ισπανων μεταναστών της κρίσης ) είναι κ@λ@παιδα



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΙΑΛΗΛΩΣΗ ΔΙΑΡΡΗΚΤΏΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ -ΟΛΟΙ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΊΤΙ-



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενώ εδώ έχουμε τον Ιερώνυμο και τους παλαβούς τύπου Αμβρόσιου, αλλού είναι αλλιώς τα πράγματα.
Ιδού τι είπε ο Νασράλα, ο ηγέτης της Χεζμπολά (όχι, η Χεζμπολά δεν είναι οι τζιχαντιστές του ISIS, κάθε άλλο!) σε λόγο του για τον ιό:
"Ακυρώνονται ψυχαγωγικές δραστηριότητες ακόμα και οι κηδείες των μαρτύρων τής Χεζμπολλά. Οι πιστοί να προσεύχονται από το σπίτι τους και να μην πηγαίνουν σε τζαμιά και εκκλησίες. Για τους πιστούς, το να συμμορφώνονται με τις κατευθύνσεις των υγειονομικών αρχών αποτελεί θρησκευτικό καθήκον.
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο να κάνει ο καθένας κριτική, αλλά πρέπει να αποφευχθεί η διχόνοια και η μισαλλοδοξία - ελπίζει ότι δεν θα κάνει κανείς τοπικές, φυλετικές ή θρησκευτικές διακρίσεις σχετικά με αυτόν τον ιό".
Και καταλήγει με το "την κρίση να πληρώσουν οι τράπεζες". "Αναρίθμητοι άνθρωποι θα χάσουν τους μισθούς τους, πράγμα που θα οδηγήσει σε κρίση την πρόνοια και την κοινωνική ασφάλιση - οι τράπεζες, που συσσώρευσαν τεράστια κέρδη για δεκαετίες, τώρα πρέπει να βάλουν πλάτη. Είστε η πρώτη πλευρά που πρέπει να προσφερθεί να βοηθήσει την κυβέρνηση, τον τομέα υγείας και την κοινωνική αλληλεγγύη, ώστε ο λαός και η χώρα να κερδίσουν τη μάχη."
ΠΟΙΟΣ ΓΑΜΩΣΠΙΤΟΣ ΤΡΑΓΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΝ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΤΟΥ ΔΑΧΤΥΛΑΚΙ; Ακόμα κι ο "πολύς" μητροπολίτης Μεσογαίας, ο πυρηνικός φυσικός ντε, ούτε καν!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στάμος Αρχοντής: Αυτός είναι ο έμμισθος Υπηρεσιών... λογοκριτής...
και δηλώνει επάγγελμα: "επικοινωνιολόγος της επιστήμης στο YouTube", αλλά μας προέκυψε κι επιστήμονας φαρμακολογίας και Κουβανολόγος!
Αει σιχτίρ κωλόπαιδο του Χίτλερ!
Σχετικό: Πρώτη "απάντηση" στα μπάσταρδα των Υπηρεσιών: To “ELLINIKA HOAXES” σε διατεταγμένη υπηρεσία βγάζουν face news το κουβανικό φάρμακο για τον κορονοϊό




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Κούβα παραδίδει μαθήματα Ανθρωπισμού! Επιτρέπει σε βρετανικό πλοίο με Coronavirus στους επιβάτες να ελλιμενιστεί!
Το βρετανικό πλοίο, με ταξιδιώτες που επλήγησαν από τον νέο κοροναϊό (SARS CoV 2 / Covid-19), αναζητούσε απεγνωσμένα ελλιμενισμό και λάμβανε αρνήσεις από παντού στην Καραϊβική...
Άξιοι συνεχιστές του Τσε Γκουεβάρα και του Φιδέλ Κάστρο...
Δεδομένου του επείγοντος χαρακτήρα της κατάστασης και του κινδύνου για τη ζωή των ανθρώπων, παρά τις αρνήσεις ΟΛΩΝ των "πολιτισμένων" συμμάχων (δικτατορικών αμερικανοκίνητων καθεστώτων), η κυβέρνηση της σοσιαλιστικής Κούβας αποφάσισε να επιτρέψει τον ελλιμενισμό κι αποβίβαση των επιβατών στην Κούβα...
Τις ίδιες ώρες στην Ελλάδα μορμολύκεια σε διατεταγμένη υπηρεσία, σκουλήκια... ανθρωπόμορφα κτήνη... με μισθούς και χρηματοδοτήσεις υπεράνω του Ανθρώπου, για δήθεν υπεράσπιση της "αλήθειας" και καταγγελίας "ψευδών ειδήσεων" (Fake News) εξαπολύουν δηλητηριώδη ψέματα εναντίον του Κουβανέζικου λαού, της Σοσιαλιστικής Κούβας.
Τα (Ellinika Ηoaxes), επίσημη οργάνωση του υπερεθνικού κεφαλαίου με συγκεκριμένα καθήκοντα λογοκρισίας και διασποράς ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, κτύπησαν για λογαριασμό των χρηματοδοτών τους...
Πληρωμένη η απάντηση στα μορμολύκεια του Σόρος: To “ELLINIKA HOAXES” σε διατεταγμένη υπηρεσία βγάζουν face news το κουβανικό φάρμακο για τον κορονοϊό



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Κούβα έχει φάρμακα για χιλιάδες πιθανά κρούσματα COVID-19
Το πρωτόκολλο που προβλέπεται στο νησί για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού περιλαμβάνει 22 προϊόντα από την Κούβα, από τα οποία υπάρχουν ήδη δόσεις για τη θεραπεία χιλιάδων ανθρώπων, είπε στον Τύπο ο Eduardo Martínez, πρόεδρος της Επιχειρηματικής Ομάδας BioCubaFarma.
Η φαρμακευτική βιομηχανία της Κούβας είναι έτοιμη να θεραπεύσει χιλιάδες πιθανούς ασθενείς με COVID- 19 στο νησί, σύμφωνα με τον Eduardo Martínez, πρόεδρο του Ομίλου Επιχειρήσεων BioCubaFarma.
Ο Martínez εξήγησε αυτή την Παρασκευή σε συνέντευξη Τύπου ότι 22 φάρμακα που παράγονται στην Κούβα αποτελούν μέρος του πρωτοκόλλου που προβλέπεται στο νησί για την αντιμετώπιση της επιδημίας κορονοϊού, του οποίου, είπε, “έχουμε για τη θεραπεία χιλιάδων ανθρώπων και ετοιμαζόμαστε να αυξήσουμε σημαντικά την παραγωγή αυτών με μικρότερη κάλυψη”.
O εκτελεστικός παραγωγός διαβεβαίωσε την OnCuba ότι “η συντριπτική πλειονότητα των προϊόντων που εμφανίζονται στο πρωτόκολλο της Κούβας παρασκευάζονται εγχώρια”, αν και περιλαμβάνονται και ορισμένα εισαγόμενα προϊόντα. Επεσήμανε την αντιιική ανασυνδυασμένη ιντερφερόνη άλφα 2B (IFNrec), η οποία έχει ήδη χρησιμοποιηθεί επιτυχώς στην Κίνα για την αντιμετώπιση της νόσου.
Αυτό είναι το κύριο προϊόν του συνόλου των κουβανικών φαρμάκων, το οποίο παρασκευάζεται τόσο στο νησί όσο και σε κοινή επιχείρηση στο ασιατικό έθνος, και συνιστάται ιδιαίτερα από ειδικούς ιατρούς για την ικανότητά του να καταπολεμήσει τον ιό. Υπάρχουν “όλες οι δυνατότητες” για να εφοδιάσουν το εθνικό σύστημα υγείας, ακόμα και άλλα έθνη, σύμφωνα με τον Μαρτίνεζ.
Από την πλευρά του, ο Eulogio Pimentel, διευθυντής του Κέντρου Γενετικής Μηχανικής και Βιοτεχνολογίας (CIGB), επιβεβαίωσε ότι το ίδρυμα, το οποίο είναι υπεύθυνο για την παραγωγή ιντερφερόνης, έχει κάνει απογραφή τελικών προϊόντων “για τις περιπτώσεις που εκτιμούμε ότι μπορεί να εμφανιστούν στην Κούβα για μια προοπτική μεταξύ 3 και 6 μηνών”, ενώ η απογραφή του υπό επεξεργασία προϊόντος “θα ισοδυναμούσε με τη θεραπεία σχεδόν όλων των μολυσμένων κρουσμάτων που συνέβησαν στην Κίνα”, όπου έχουν μολυνθεί μέχρι σήμερα περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι και ο αριθμός των θανάτων υπερβαίνει τους 3.000.
“Πιστεύουμε ότι είμαστε σε θέση να ικανοποιήσουμε όχι μόνο την πιθανή ζήτηση στην Κούβα αλλά και τα αιτήματα που λαμβάνουμε από άλλες χώρες, και τα οποία αυξάνονται μέρα με τη μέρα”, ανέφερε η Pimentel, η οποία ανέφερε ότι μέχρι στιγμής περίπου 15 έθνη από διαφορετικές ηπείρους έχουν ήδη ζητήσει αυτό και άλλα Κουβανικά φάρμακα ή έχουν δείξει ενδιαφέρον για αυτά.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Όμιλος υπέρ του Trump στις ΗΠΑ προσπαθεί να αποτρέψει τις πωλήσεις φαρμάκων στο Ιράν
Μια ομάδα με στενούς δεσμούς με τον Ντόναλντ Τραμπ ασκεί πιέσεις στις φαρμακευτικές εταιρείες να μην πωλούν φάρμακα στην Τεχεράνη παρά τον ισχυρισμό του ότι αυτή την εβδομάδα ότι οι ΗΠΑ ήταν έτοιμες να βοηθήσουν το Ιράν με το ξέσπασμα κορονοϊού.
Σύμφωνα με την διαδικτυακή ειδησεογραφική εφημερίδα των ΗΠΑ “The Intercept”, το φιλοισραηλινό United Anti Nuclear Iran (UANI) προτρέπει τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες να “τερματίσουν τις επιχειρήσεις τους στο Ιράν”.
Οι στοχευόμενες επιχειρήσεις είναι οι Bayer, Merck, Pfizer, Genzyme, AirSep, Medrad, Becton, Dickinson & Company, Eli Lilly, και Abbott Laboratories, ανέφερε.
Οι προσπάθειες του UANI είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτες υπό το πρίσμα των στενών δεσμών της οργάνωσης με την κυβέρνηση Τραμπ, τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ισραήλ, και τους μεγαλύτερους χορηγούς του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, Σέλντον και Μίριαμ Άντελσον.
Ο ανώτερος σύμβουλος του UANI, Τζον Μπόλτον, εργάστηκε για την UANI τόσο πριν όσο και μετά το αξίωμά του στην κυβέρνηση Τραμπ ως σύμβουλος εθνικής ασφάλειας.
Η ομπρέλα του UANI, Counter Extremism Project United Inc, κατέβαλε στον Bolton 240.000 δολάρια μεταξύ του 2016 και του 2017, ανέφερε το “The Intercept”.
Η ομάδα πίεσης συνεχίζει την εκστρατεία της με στόχο το ιατρικό εμπόριο με το Ιράν εν μέσω ενός μαζικού ξεσπάσματος του νέου κορονοϊού στη χώρα, η πρόσβαση του οποίου στην ιατρική έχει ήδη παρεμποδιστεί από τις σκληρές αμερικανικές κυρώσεις.
“Οι κυρώσεις των ΗΠΑ είχαν μακροπρόθεσμο αντίκτυπο στην ικανότητα του Ιράν να εισάγει δωρεάν ιατρικές προμήθειες”, ανέφερε ο Τάιλερ Κουλίς, δικηγόρος ειδικευμένος στο νόμο κυρώσεων στη Ferrari & Associates.
Την περασμένη Πέμπτη, οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι είχαν εκδώσει άδεια για να επιτρέψουν τη διεξαγωγή κάποιων ανθρωπιστικών εμπορικών συναλλαγών με την εγκεκριμένη κεντρική τράπεζα του Ιράν.
Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις του να στείλουν τρόφιμα, φάρμακα και άλλες κρίσιμες προμήθειες στο Ιράν μέσω της Ελβετικής Ανθρωπιστικής Εμπορικής Συμφωνίας Εξωτερικός Σύνδεσμος (SHTA).
Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Μουσάβι, αναφέρθηκε σε ένα ελβετικό κανάλι το οποίο ανακοινωθηκε το Δεκέμβρη ότι θα φέρει τρόφιμα και φάρμακα στο Ιράν, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ κωλυσιεργεί ακόμα και τις προσπάθειες για την έναρξη λειτουργίας του.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



..κι αμέσως η σκυτάλη μετα τους χαφιεδες των ellinika hoaxes που προβοκαρουν με το κουβανικο φαρμακο για τον κορονοιο, η σκυτάλη στο άλλους γνωστους χαφιεδες από το γνωστό πρακτορείο της ίδιας συνομοταξίας: athensvoice.gr



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάποιος Στάμος Αρχοντής από τα μπάσταρδα του Γκαίμπελς... ανέλαβε την Κούβα...
Πρώτη "απάντηση" στα μπάσταρδα των Υπηρεσιών: To “ELLINIKA HOAXES” σε διατεταγμένη υπηρεσία βγάζουν face news το κουβανικό φάρμακο για τον κορονοϊό
Τα μπάσταρδα του Χίτλερ (Ellinika Ηoaxes) ανέλαβαν την υπόθεση Κούβα στην Ελλάδα με "βαρυσήμαντο ανακοινωθέν"!
...κι υπογράφει κάποιος Στάμος Αρχοντής...
Εντάξει, το μεροκάματο βγήκε, αλλά η Κούβα δεν φοβάται τα σούργελα του νεοναζισμού...
Ελήφθη  φασιστάκια;




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφού η "δικαιοσύνη" είναι τραπεζοϋπάλληλοι... θέλετε να πάρει τις καραμπίνες ο κόσμος και να σας γα@@@ει τα πάντα;
- ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ! Εισπρακτικές εταιρείες καλούν τον κόσμο να πάει στις τράπεζες να πληρώσει



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όχι στην πλευρά μας: Στον Bernie Sanders και στον ιμπεριαλισμό
Δημοσίευση: 18 Ιουνίου 2019
Ο Bernie Sanders παρουσιάζεται ως υποψήφιος αντιπολεμικού. Αλλά έχει υπερψηφίσει σχεδόν κάθε στρατιωτική παρέμβαση των ΗΠΑ τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Μια ματιά στο αρχείο του ...
Στις 19 Φεβρουαρίου 2019, ο Γερουσιαστής του Βερμόντ και ο «δημοκρατικός σοσιαλιστής» Μπέρνι Σάντερς ανακοίνωσαν τα σχέδιά του για την υποψηφιότητα του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος. Η ανακοίνωση συναντήθηκε με ευθυμίες από μεγάλα στρατεύματα της αμερικανικής αριστεράς που αναγνωρίζουν με την υποστήριξή του για τα διευρυμένα εργασιακά δικαιώματα, το Medicare for All, το ελεύθερο κολλέγιο και μια λιτανεία άλλων προοδευτικών ζητημάτων. Αυτά φαίνεται να είναι πολύ επιτακτικοί λόγοι για την υποστήριξη της εκστρατείας Sanders. Ωστόσο, όσον αφορά τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο, ο Sanders μπορεί να προσφέρει ελαφρώς διαφορετική ρητορική απ 'ό, τι οι υποψήφιοι των Δημοκρατικών ή ο Donald Trump, αλλά το αρχείο του αποδεικνύει ότι δεν είναι καθόλου εναλλακτική.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του στους New York Times , ο Bernie Sanders συζητά τα ρεκόρ του για τις εξωτερικές υποθέσεις, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980, ενώ ο δήμαρχος του Burlington Vermont. Ο Sanders παραμένει αμετανόητος στην αντίθεσή του προς την αμερικανική υποστήριξη για τις δεξίες ομάδες θανάτου στην Κεντρική Αμερική, δηλώνοντας: «έκανα ό, τι μπορούσε για να σταματήσω την αμερικανική εξωτερική πολιτική».
Η αντιπολίτευση της Sanders έναντι των αμερικανικών δυνάμεων θανάτου στην Κεντρική Αμερική είναι ευπρόσδεκτη. Αλλά έκανε το καλύτερό του; Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980, το Βερμόντ ήταν ένας από τους μεγαλύτερους αποδέκτες των όπλων του Υπουργείου Άμυνας, όπως το General Electric Plant στο Burlington, το οποίο παρήγαγε πυροβόλα όπλα για ομάδες θανάτου. Όταν οι ειρηνικοί ακτιβιστές σχεδίαζαν να μπλοκάρουν την πύλη στο εργοστάσιο της GE στις 20 Ιουνίου 1983, ο Sanders αρνήθηκε να τους υποστηρίξει και τους συνελήφθη. Σύμφωνα με τον Greg Guma, συντάκτη του Vermont Vanguard Press, Ο Sanders "είδε τις βασικές του εκλογικές περιφέρειες ως συνδικάτα και τους φτωχούς. Η οικονομία του ψωμιού και του βουτύρου πλαισίωσε την ανάλυσή του, ωθώντας μακροπρόθεσμα ζητήματα όπως η ειρήνευση στο περιθώριο της κοινωνίας ". Ακόμα και κατά τη διάρκεια της «ριζοσπαστικής περιόδου» του, ο Sanders απλώς αντιτάχθηκε στον μιλιταρισμό αν δεν επηρέασε τις θέσεις των Αμερικανών εργαζομένων.
Είναι το ίδιο σκεπτικό που δικαιολογεί τη μακροχρόνια υποστήριξη του Sanders για το μαχητικό αεροσκάφος F-35, το οποίο στα 1,5 τρισ. Δολάρια είναι το πιο  ακριβό πρόγραμμα στην ιστορία των στρατιωτικών όπλων. Η Sanders δεν έχει μυστικό ότι θέλει αυτή την επένδυση στο Βερμόντ, η οποία θα παρέχει τουλάχιστον 1400 θέσεις εργασίας και επένδυση αξίας 124 εκατομμυρίων δολαρίων , αναφέροντας: "Η άποψή μου είναι ότι, δεδομένης της πραγματικότητας του καταραμένου αεροσκάφους, προτιμώ να έρχομαι στο Βερμόντ παρά στη Νότια Καρολίνα. Και αυτό θέλει η Εθνική Φρουρά του Βερμόντ, και αυτό σημαίνει εκατοντάδες δουλειές στην πόλη μου. Αυτό είναι." Ο λόμπινγκ της Sanders έχει αποπληρώσει, αφού κατάφερε να πείσει τον Lockheed Martin να τοποθετήσει ένα ερευνητικό κέντρο στο Burlington και να πάρει 19 F-35s σταθμευμένα στο αεροδρόμιο της πόλης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




«Έλληνες φονιάδες των λαών»... και πληρώναμε το φασίστα Τζανακοπουλο ως σύμβουλο του εθνοκτόνου Κοτζιά!~
Ο ακραίος φασίστας Αντώνης Τζανακόπουλος, κρατικοδίαιτος "σύμβουλος" του Κοτζιά (με χρήματα του ελληνικού λαού), αδελφός του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου (της κυβέρνησης Τσίπρα) και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ  Δημήτρη Τζανακόπουλου, διαμαρτυρήθηκε μαζί με τους 10 νατοϊκούς δολοφόνους, μισθοφόρους του
"ελεύθερου συριακού στρατού", τους γκρίζους λύκους και Cia... έξω από την ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο... 10 ολοι κι ολοι…. για "ανοικτά σύνορα" κι εναντίον των "ελλήνων φονιάδων των λαών"...
Όλα τα βουτυρόπαιδα της μπουρζουαζίας, στέλνονται Λονδίνο ή ΗΠΑ από τους μπαμπάδες τους και τους ετοιμάζουν "πολιτικούς"...
Ένας πούστης απ' αυτούς που τον διόρισαν στο Επιστημονικό Συμβούλιο του υπουργείου εξωτερικών του Κοτζιά... δεν υπάρχει να ντρέπεται;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ηλίας Σιώρας: «Δεν πιστεύει κανείς τους υποκριτές – Προκαλούν οργή στους υγειονομικούς που δίνουν τη μάχη με τον θάνατο»
Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” και αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ):
“Οι διαδικτυακές προτροπές για χειροκροτήματα στους γιατρούς και τους νοσηλευτές από τους σημερινούς αλλά και τους προηγούμενους κυβερνώντες που έχουν διαλύσει τη Δημόσια Υγεία, είναι υποκριτική.
Προκαλούν οργή στους μαχόμενους υγειονομικούς που δίνουν αυτές τις μέρες άνιση μάχη με το θάνατο. Κάποτε μας λοιδορούσαν -επί τουλάχιστον μια δεκαετία- ότι τα αιτήματα για ενίσχυση του Δημόσιου συστήματος Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό, τα αιτήματα για προσλήψεις και εξοπλισμό ήταν μαξιμαλιστικά και ανέφικτα. Σήμερα όλος λαός καταλαβαίνει και βλέπει πως ήταν ανάγκη. Και για το χθες και για σήμερα και για το μέλλον.
Δεν πιστεύει κάνεις τους υποκριτές. Ας αφήσουν τα ανέξοδα λόγια στήριξης και να προχωρήσουν εδώ και τώρα σε προσλήψεις και σε άνοιγμα κρεβατιών ΜΕΘ, καλύπτοντας τα κενά και τις ελλείψεις που αποτελούν βόμβα για την υγεία του λαού, ιδιαίτερα σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.
Αυτές τις μέρες δίνουμε τη μάχη απέναντι στον κορονοϊό, μαζί με το λαό. Τη στήριξη του, τη βλέπουμε καθημερινά στα μάτια των ασθενών και των οικογενειών τους”.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Άδωνις και η ΝΔ το 2013 ήθελαν να κλείσουν νοσοκομεία
Αναγνώστρια που εργάζεται στον χώρο της υγείας μας υπενθύμισε τι έλεγε ο Άδωνις το 2013 όταν ήταν υπουργός υγείας και ήταν διατεθειμένος  να κλείσει νοσοκομεία αν χρειαστεί όπως ο ίδιος μας έλεγε.
Σήμερα η σύζυγος του πρωθυπουργού μας καλούσε να βγούμε στα μπαλκόνια να χειροκροτήσουμε τους ...γιατρούς και τους νοσηλευτές.
Αντί να προτρέπουν τον κόσμο σε ανούσιες κινήσεις συμβολικού χαρακτήρα για λόγους εντυπωσιασμού ας απολογηθούν πρώτα για τα όσα έλεγαν και τις θέσεις τους στο ζήτημα της δημόσιας υγείας. Όταν εφάρμοζαν ευρείας κλίμακας περικοπές δαπανών και πίεζαν για απολύσεις νοσηλευτικού προσωπικού και γιατρών ή ακόμα και για κλείσιμο νοσοκομείων.

Να απολογηθουν πρωτα για τα νοσοκομεια που κλεισανε, για τους γιατρους και τους νοσοκομους που απολυσανε, για όλα τα νοσοκομεια στην Ελλαδα που υπολειτουργουν με ελαχιστο προσωπικο!!!
Σήμερα ο Άδωνις θα χειροκροτούσε από το μπαλκόνι αυτούς που ήθελε ακόμα και πριν λίγο καιρό να απολύσει. Μια ακόμα κωλοτούμπα για τον πιο γελοίο πατριδοκάπηλο όλων των εποχών.
Ας θυμηθούμε για να γελάσουμε και λίγο αυτές τις ώρες την κωλοτούμπα του μπουμπούκου με τον Παυλόπουλο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αδηφάγα τρωκτικά οι πάμπλουτοι... Διόρισε τη σύζυγό του (με μισθό 1458 ευρώ) στο υπoυργείο Τουρισμού
- ΩΡΑΙΟΣ! Ο (ζάμπλουτος) Κώστας Λούλης διόρισε τη σύζυγό του (με μισθό 1458 ευρώ) στο υπoυργείο Τουρισμού



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην Κέα με πλοίο... 196 λαθρομετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων, ηλικίας από 18- 35 ετών και ιδιαίτερα καλοντυμένοι...
Δουλεμπορικό πλοίο... ολόκληρο πλοίο ήταν κι όχι βαρκούλα...
Έτσι θα φθάσουν μια μέρα οι Τούρκοι στον Πειραιά και δεν θα το πάρουμε είδηση, ή είναι κόλπο "υποδοχής" αλά ιταλικά;
https://www.youtube.com/watch?time_continue=84&v=Mdr5XdBEvL0&feature=emb_logo



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το δουλικό φασιστάκι νομίζει πως έχουμε υποστεί λοβοτομή;
Εσύ δεν ήσουν φασιστάκι που τα έλεγες και τα έκανες πράξη;
Δεν θυμάσαι;
Να στο θυμίσουμε λοιπόν: Άδωνις Γεωργιάδης: Εάν χρειαστεί θα κλείσω και νοσοκομεία
Υ.Γ. Ψιτ... γατάκι, λούμπεν τηλέμπορα... Σπυρίδων είναι το όνομά σου... πες πως απέκτησες το "Άδωνις" στο πρωτοδικείο, όταν εντάχθηκες στους 12θεϊστές καταγγέλλοντας τον χριστιανισμό... για να πουλάς βιβλία βέβαια, όχι πως οι φασίστες έχουν ενδιαφέρον για θρησκείες κι ιδεολογίες...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και αφου ολοι οι μπαναστατες ελυσαν το 'μειζον' ζητημα της Εκκλησιας που και καλα θα μας κολλουσε όλους -εμβρυικη σκεψη επαναστατικης γυμναστικης της πλακας-ας παμε σε κατι αλλο πολυ πιο σημαντικο.
Αυτη την στιγμη ΗΔΗ εχουν σπασει παγκοσμιως οι αλυσιδες εμποριου και οι μεταφορες τροφιμων ,φαρμακων κλπ γινονται με το σταγονομετρο.
Για ποσο καιρο φανταζομαστε πως οι κοινωνιες θα αντεξουν σε καραντινα αν δεν υπαρξουν μετρα απο τις Κυβερνησεις σε εργαζομενους ,ελευθερους επαγγελματιες κλπ;
Ας δεχτουμε πως θα αντεξουν -με 1 μηνα ,45 μερες το πολυ χαριν της συζητησης;
Μετα εκτος απο την πανδημια θα προκυψει αλλο ενα ζητημα σημαντικοτατο και λεγεται Πείνα απο το οποιο ισως ζησουμε καταστασεις που δεν.μπορουμε να φανταστουμε και θα ειναι χαοτικες.
Ολη η Ευρωπη αν δεν το αντιμετωπισει θα περασει κριση γιγαντιαιων διαστασεων και πρωτιστως οι υποτελεις ταξεις.
Τωρα που τελειωσε η 'επαναστατικη γυμναστικη 'με την Εκκλησια αναμενονται αμεσες λυσεις .
Αλλα η μπαναστατικη 'αριστερα' ασχολειται με την ατομικη προσευχη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΕ ΣΕΙΣ, ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΙΖΕΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΝΟΗΘΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΕ ΤΟΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ?
-
Το πρωί ανέβασα ενα πόστ με δύο άσχημες εξελίξεις στο ΚΥΤ Μόριας Λέσβου. Προφανώς, οι καλαμοκαβαλημένοι των Αθηνών, νόμιζαν ότι κάποιος μου είπε κάτι και το έγραψα απλά. Δεν σέβονται ότι τούτες τις ώρες προέχει η έντιμη ενημέρωση και κάνουν παιχνίδια σιωπής για να κάνουν όλοι το κομμάτι τους και να κρατήσουν τις θεσούλες τους.
Γιατί πιστεύουν οτι... "κάτι ακούσαμε" και δεν εχουμε ντοκουμέντα.
Απαντήστε ΑΜΕΣΩΣ
- Τι έγινε με την αλλοδαπή που μεταφερθηκε στο νοσοκομείο. Εξετάστηκε και τι ειχε?
Και δευτερον
- Ποιος είναι υπεύθυνος γι αυτά τα χαλια με τον εμπρησμό?
Απαντήστε γιατί θα αρχίσουμε βομβαρδισμό ντοκουμέντων. Πείτε τι έγινε με το πλιάτσικο του κέτερινγκ στη Μόρια και γιατί?
Θα απαντήσετε ή να ανεβάσουμε βίντεο και θα τρέχετε?
ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΈΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΟ ΚΥΤ ΜΟΡΙΑΣ Ή ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΤΡΑΒΑΛΑ???
Μην παίζετε άλλο με την υπομονή μας... Βάλτε ένα τέλος σε αυτό το καραγκιοζιλίκι και προστατέψτε τον κόσμο μέσα κι έξω από το ΚΥΤ...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ηλίας Ανδριόπουλος / Elias Andriopoulos Official
15 Μαρτίου στις 8:27 μ.μ.
Ο ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ
Τον Απρίλιο του 1967, που μας αντάμωσε η Δικτατορία, ήμουν δεκαεπτά ετών. Στην Ελλάδα επικρατούσε, πέραν των πολιτικών εντάσεων, και μία απερίγραπτη φτώχεια, που δυσκόλευε τα παιδιά της ηλικίας μου να σπουδάσουν και να βρουν τον δρόμο τους. ΄Όμως, οι περισσότεροι νέοι και αρκετοί φίλοι μου βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή απέναντι στο καθεστώς, αν και αυτό σήμαινε για αρκετούς διώξεις, βασανιστήρια, φυλακίσεις, κυνηγητό.
Παρόλα αυτά κανείς δεν διανοήθηκε να αμφισβητήσει την έννοια της πατρίδας, επειδή τότε την Εξουσία, το Κράτος το εξέφραζε ένα ανελεύθερο, τυραννικό, δικτατορικό σύστημα, που είχε επιβληθεί με τα τανκς. Μας ενέπνεε το 1821, ο Ρήγας, ο Κολοκοτρώνης, ο Σολωμός, ο Κάλβος, ο Μακρυγιάννης, ο Θεοδωράκης, ο Σεφέρης, αυτές οι διαλεχτές μορφές του ελληνισμού, που μας έδιναν κουράγιο και δύναμη. Αυτή την Ελλάδα είχαμε κατά νου. Και την διαχωρίζαμε από την άλλη, την αποκρουστική που την εκπροσωπούσε η Χούντα.
Άλλαξαν βέβαια τα χρόνια, ήρθαν καινούργιες εποχές, και άλλαξαν οι πολιτικές-κοινωνικές αντιστοιχίες. Σήμερα έχουμε Δημοκρατία. Η Αριστερά, που στο παρελθόν της υπήρξε πατριωτική, τώρα έγινε σχεδόν σε όλες τις εκδοχές της, εθνομηδενιστική. Στο ίδιο μοτίβο κινείται δυστυχώς και το μεγαλύτερο μέρος του φιλελεύθερου αστικού πολιτικού συστήματος. Έτσι, οι Έλληνες γίναμε “ελληναράδες”, οι πρόγονοι που μας ελευθέρωσαν δεν υπήρξαν ποτέ και η πατρίδα χλευάζεται, λοιδορείται, και απαξιώνεται. Ο άκριτος δικαιωματισμός έχει αναχθεί σε υπέρτατο αγαθό της παγκοσμιοποιημένης τάξης και η αριστερά -κεντροαριστερά, ως αιχμή του συστήματος, μάχεται και πρωτοστατεί για «ανοιχτά σύνορα» και πολυπολιτισμικές ενώσεις –αχταρμά -εθνών και λαών. Πρόκειται για πλήρη κατάπτωση.
Φίλοι μου, τα δικαιώματα των άλλων τα υπερασπίζεσαι όταν είναι λογικά και δίκαια και τα αντέχει η χώρα σου, και να φροντίζεις να έχεις χώρα, διαφορετικά έχουμε να κάνουμε με βλακώδεις εξυπνακισμούς, όπου δυστυχώς και εδώ η σύγχρονη αριστερά, διαπρέπει. Από την άλλη όπως έδειξαν τα πρόσφατα γεγονότα, ο ελληνικός λαός στην συντριπτική του πλειοψηφία είναι αντίθετος στις εθνομηδενιστικές αντιλήψεις και ξέρει να υπερασπίζεται την πατρίδα του.
Στον Έβρο οι μετανάστες επιτίθενται με πέτρες, ξύλα και μολότωφ, για να εισβάλουν υπό την καθοδήγηση των Τούρκων και η εγχώρια αριστερά το προσπερνά, προτάσσοντας μόνο τα δικαιώματά τους… Αλήθεια, δεν βλέπουν ότι έχουμε επιθετικές μετακινήσεις πληθυσμών, ποιος τους ωθεί είναι άλλη ιστορία, και η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει τις δεκάδες, ίσως εκατοντάδες εκατομμύρια δυστυχισμένων ανθρώπων γύρω μας, όταν οι άλλοι στην Ευρώπη κλείνουν τα σύνορα; Αν και δεν είμαι σίγουρος ότι πρόκειται μόνο για δυστυχισμένους ανθρώπους. Μην αμφιβάλετε οτι ανάμεσά τους βρίσκονται τζιχαντιστές, ξένες μυστικές υπηρεσίες πράκτορες και ότι άλλο βάλλει ο νους σας.
Ο ελληνικός λαός και οι νησιώτες μας έδειξαν αξιοθαύμαστη ανθρωπιστική ευγένεια και πλούτο συναισθημάτων που έρχεται από το φιλόξενο παρελθόν μας,, όταν οι ροές ήταν μικρές και αντιμετωπίσιμες. Τώρα το ζήτημα δεν είναι μεταναστευτικό, ούτε καν προσφυγικό. Έχουμε μπει σε μία άλλη επικίνδυνη φάση και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, γιατί διαφορετικά αυτό θα μας διαλύσει. Ελπίζω κάποιοι να συνέλθουν.
Ηλίας Ανδριόπουλος
15 Μαρτίου 2020




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Λέγανε τόσα και τόσα για τον Χριστόδουλο, ότι ήταν ακροδεξιός κλπ. (όχι ότι δεν είχαν μεγάλη βάση αυτά αλλά έχει σημασία και ... ποιος και γιατί τα έλεγε), όμως αυτός ο Ιερώνυμος που τον διαδέχτηκε σαν "προοδευτικός" είναι... ο Καμίνης της εκκλησίας.
Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΒΑΡΕΜΑΡΑΣ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αρχίζουν οι φήμες για "καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας"!
Σε πολύ λίγες μέρες δεν θα είναι φήμες.
Δεν ξέρω πώς θα το πάρετε αυτό που θα γράψω αλλά... θα φτάσουμε να πεθαίνουμε όχι μόνο λόγω του κορονοϊού αλλά και από τα μέτρα εναντίον του!
Αν δεν βρεθεί σύντομα φάρμακο, "Ich hatt einen Kameraden" θα λέμε.
Σχολιο.- ..καλό είναι το μένουμε σπίτι αλλά δεν είμαστε όλοι δημόσιοι υπάλληλοι, δάνεια, ενοίκια, δόσεις εφορίας τρέχουν..
Σχολιο.-  Αφού τα γερόντια πάνε στην εκκλησία, εξωκοινοβουλευτικοί και αναρχικοί οργανώνουν αντιρατσιστικές πορείες και με το που κλείνουν τα μαγαζιά τρέχουν στις παραλίες, με το που κλείνουν οι παραλίες τρέχουν στην Πάρνηθα, η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι μονόδρομος.
Σχολιο.- Πρέπει να δώσουν και οικονομική ενίσχυση !!!!Πώς θα πάρουν οι άνθρωποι τρόφιμα;Έχουν πληγεί τόσοι επαγγελματίες και εργαζόμενοι και είμαστε στην αρχή.....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τη στιγμή που η Μεγάλη Βρετανία στρέφεται προς την Κούβα, ίσως ήλθε η στιγμή να φτιαχτεί ένα κίνημα που θα πιέσει την ελληνική κυβέρνηση να προμηθευτεί αντιικα φάρμακα από την Κούβα, ενώ να ζητήσει τη βοήθεια Κουβανων γιατρων και Κινέζων αν το θεωρήσει απαραίτητο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιταλία: Ο στρατός “σε θέση ετοιμότητας”
17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020
Η διολίσθηση σε κατάσταση πολιορκίας με την επιβολή στρατιωτικών δυνάμεων στους δρόμους υπό το πρόσχημα της «δημόσιας υγείας», είναι ίσως το νέο «φρούτο» που θα δούμε να αναπτύσσεται στις χώρες της κατά τα άλλα δημοκρατικής και ανθούσας ευρωπαϊκής ένωσης. Αρχής γενομένης ίσως από την Ιταλία όπου ο νέος ιός βρίσκεται σε έξαρση, έτσι ώστε να αρχίσει να συνηθίζει ο μέσος Ευρωπαίος στην ιδέα αυτή. Όπως φαίνεται, πρότυπο πλέον για την Ευρώπη είναι η Αλβανία που πρώτη χρησιμοποίησε το μέτρο αυτό!
Ο έκτακτος νόμος που εκδόθηκε στην Ιταλία πριν από μια βδομάδα, στις 8/3/2010 (D.P.C.M. 8 marzo 2020), ανοίγει με σαφήνεια το «παραθυράκι» για τη χρησιμοποίηση των στρατιωτικών δυνάμεων:
Άρθρο 4. Παρακολούθηση των μέτρων 1. Ο τοπικά αρμόδιος νομάρχης, ενημερώνοντας εκ των προτέρων τον Υπουργό Εσωτερικών, διασφαλίζει την εκτέλεση των μέτρων που αναφέρονται στο άρθρο 1, καθώς και παρακολουθεί την εφαρμογή των υπόλοιπων μέτρων από τις αρμόδιες διοικήσεις. Ο νομάρχης χρησιμοποιεί, όπου είναι απαραίτητο, τις αστυνομικές δυνάμεις, με την πιθανή βοήθεια της εθνικής μονάδας πυροπροστασίας, καθώς και των ενόπλων δυνάμεων, έχοντας ακούσει τις αρμόδιες τοπικές διοικήσεις, ειδοποιώντας τον πρόεδρο της περιοχής και την αυτόνομη επαρχία.
Η προχθεσινή είδηση (15/3/20) από την ιταλική εφημερίδα Ιl Giornale με τίτλο Νότος, μυστικό σχέδιο, έτοιμοι 7.000 στρατιώτες, είναι χαρακτηριστική. Το άρθρο συνδυάζει τη διοχέτευση της είδησης με την ειδησεογραφία του τρόμου, της γνωστής τακτικής καλλιέργειας του πανικού. Το παραθέτουμε ωστόσο, αφενός διότι μιλάει ξεκάθαρα για “μυστικό σχέδιο”χρησιμοποίησης του στρατού,  αφετέρου γιατί είναι ενδεικτικό για τον τρόπο που πιθανόν θα αξιοποιηθεί ευρύτερα ο κορονοϊός, προκειμένου οι πολίτες να αποδεχθούν χωρίς γογγυσμούς την επιβολή του στρατού για τον έλεγχό τους και τη στέρηση δημοκρατικών κεκτημένων που θεωρούσαν μέχρι τώρα ότι ήταν δεδομένα.
Το αναδημοσιεύουμε στη συνέχεια χωρίς άλλα σχόλια, σε μετάφραση του Κώστα Αν. Δέδε.
Νότος, μυστικό σχέδιο, ήδη έτοιμοι 7 χιλιάδες στρατιώτες

Η Ιταλία είναι σε αναμονή μιας έκρηξης  μετάδοσης του ιού στο Νότο. Εκφράζονται φόβοι για υποβόσκουσες αναταραχές στον υπόκοσμο.
Εντός των επόμενων ημερών,  ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί στο Νότο και ο στρατός  είναι έτοιμος να παρέμβει με περίπου 7 χιλιάδες στρατιώτες, να είναι «σε θέση ετοιμότητας», σε όλη την επικράτεια και σε επίπεδο Νομαρχιών. Όχι μόνο για να αποτρέψουν την επιδημία, υποστηρίζοντας τις δυνάμεις ασφαλείας, αλλά και για την  τήρηση της δημόσιας τάξης, έπειτα από αίτημα των νομαρχών.
Η μόλυνση από τον ιό μπορεί να φτάσει τις 92 χιλιάδες άτομα, κατά τις κυβερνητικές εκτιμήσεις. Μπορεί να γίνει η αιτία για «μία εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση όσον αφορά στη δημόσια τάξη», όπως επισημάνθηκε στην  συνεδρίαση της 9 Μαρτίου, από την Εθνική Επιτροπή Τάξης και Ασφάλειας, με πρόεδρο τον Giuseppe Conte.
Η υπουργός εσωτερικών,  Luciana Lamorgese, προέβλεψε ότι τα χειρότερα σενάρια, «ενόψει των περιορισμών στις ατομικές ελευθερίες», είναι οι οικονομικές δυσκολίες και οι αρνητικές εξελίξεις της επιδημίας, όπως η κατάρρευση του υγειονομικού συστήματος, ειδικά στον Νότο, όπου προβλέπεται αύξηση των κρουσμάτων.
Οι περιοχές που είναι επικίνδυνες και για μόλυνση από τον ιό και από τις ταραχές που μπορεί να ξεσπάσουν, είναι οι μεγάλες πόλεις όπως το Μπάρι, η Νάπολη, η Καζέρτα. «Φτάνει να αναλυθεί η πυκνότητα των κατοίκων ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο για να αντιληφθούμε…» , εξηγεί η πηγή της εφημερίδας στην πρώτη γραμμή.
Στον Νότο, το οργανωμένο έγκλημα μπορεί να προκαλέσει εξεγέρσεις και οι μετανάστες θα μπορούσαν να είναι ένας παράγοντας αποσταθεροποίησης, και αν η κατάσταση χειροτερέψει,  να αποσταθεροποιηθεί το σύστημα. Για να μην μιλήσουμε για την βόμβα – Φυλακές, όπου οι εξεγέρσεις έχουν περιοριστεί μεν, αλλά μπορούν να πυροδοτηθούν ξανά από την μια στιγμή στην άλλη.
Οι κυβερνητικές εκτιμήσεις δείχνουν 92 χιλιάδες να έχουν επιμολυνθεί, πέραν του δεδομένου της Κίνας, και 390 χιλιάδες άτομα θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα. Η κορύφωση του φαινομένου αναμένεται να καταγραφεί  γύρω στις 18 Μαρτίου με 4.500 επιμολυσμένα άτομα ημερησίως, σχεδόν διπλάσιοι σε σύγκριση με σήμερα. Το ξέσπασμα της επιδημίας αναμένεται να λήξει γύρω στα τέλη  Απριλίου.
Η  “ατομική βόμβα” του ιού θα σκάσει στο  Mezzogiorno (από τη Ρώμη και κάτω), όπως είπαν  οι Σικελοί βουλευτές της  Forza Italia,  Stefania Prestigiacomo, Giusi Bartolozzi, Nino Germanà, Francesco Scoma e Matilde Siracusano, ότι η Σικελία, η Καλαμβρία, η Πούλια, η Καμπανία, δεν έχουν υποδομές υγείας κατάλληλες και επαρκείς να αντιμετωπίσουν μια έξαρση της ασθένειας,  όπως καταγγέλλουν οι γαλάζιοι βουλευτές (FORZA ITALIA, Berlusconi)
Τα χιλιάδες άτομα που «απέδρασαν» από το Μιλάνο και γενικά από τον βορά την τελευταία εβδομάδα, είναι ο κώδωνας του κινδύνου. «Με ευθύνη της κυβέρνησης η οποία δεν έδωσε εντολή στο στρατό και στις δυνάμεις ασφαλείας να σταματήσουν την έξοδο», εξηγεί μια στρατιωτική πηγή. Ο πρόεδρος της Περιφέρειας της Πούλιας, Michele Emiliano, έγραψε στο Facebook, κατατροπώνοντας τους συντοπίτες του που επέστρεψαν (από τον βορά): “μεταφέρετε πολλές  εστίες μόλυνσης που θα μπορούσαμε να αποφύγουμε».
Από τις 12 Μαρτίου έχουν αναφερθεί 3 χιλιάδες άτομα στην Πούλια και από τις 29 Φεβρουαρίου έχουν επιστρέψει 16.545, δίχως να λάβουμε υπ` όψιν μας αυτούς που “κάνουν τους έξυπνους”. Στην Πουλία καταγράφονται 166 επιμολυσμένοι, αλλά είναι μόνoν η αρχή. Ενάντια στους “ανεύθυνους εισαγόμενους” τάχθηκε και ο κυβερνήτης της Καμπανίας, που έχει 272 επιμολυσμένους με αυξητική πρόοδο στους 40 ημερησίως. Η Σαρδηνία έκλεισε σαν σκαντζόχοιρος, αλλά έχουν επιστρέψει, ειδικά από τον βορά περίπου 13.300 άτομα. Στη Λάτσιο καταγράφεται ημερήσια αύξηση των επιμολυσμένων κατά 20-25 %.
Σε αναμονή για τα χειρότερα, ο στρατός, εκτός από τους 7 χιλιάδες άνδρες που έχει διαθέσει για τους «ασφαλείς δρόμους», έχει διαθέσει άλλους τόσους «σε περιφερειακό επίπεδο  με ένα σχέδιο ανάπτυξης που διαφέρει από 24 έως 150 ώρες».
Σε μια ημέρα μπορεί να εγκατασταθεί οπουδήποτε ένα κινητό προκάτ νοσοκομείο τύπου Role 2 Plus, συμπεριλαμβανομένου και χώρου εντατικής θεραπείας.
Αν η κατάσταση ξεφύγει σε μια παραθαλάσσια πόλη όπως η Νάπολη, το πολεμικό ναυτικό έχει διαθέσιμο ένα καράβι για χρήση νοσοκομείου. Μέχρι αυτήν τη στιγμή εργάζονται ήδη για την καταπολέμηση του ιού 70 στρατιωτικοί ιατροί, αλλά από το σύνολο των ενόπλων δυνάμεων μπορούν να φτάσουν τους 200-300, δεν είναι τυχαίο που στην Καμπανία είναι ήδη πάρα πολλές οι αιτήσεις από τους Δημάρχους για περιπόλους των δυνάμεων της δημόσιας τάξης και του στρατού για την αντιμετώπιση της επιδημίας.
https://www.epamhellas.gr/italia-o-stratos-quot-se-thesi-etoimotitas-quot/



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κέα: Η αγωνιώδης επιστολή της Δημάρχου. Οι περισσότεροι από τους λαθρομετανάστες είναι εμπύρετοι
17 Μαρτίου 2020
Επιστολή της Δημάρχου Κέας στον Πρωθυπουργό με αφορμή την απόβαση λαθρομεταναστών στο νησί
ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΑ – ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ
Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, Όπως σίγουρα γνωρίζετε, εχθές στις 03:00 πμ. προσάραξε έξω από τον λιμενοβραχίονα της Κέας, ακυβέρνητο φορτηγό πλοίο, που είχε αναχωρήσει από το Τσανάκαλε της Τουρκίας με 196 μετανάστες και πρόσφυγες.
Πρόκειται για νεαρά άτομα, μεταξύ των οποίων κάποια παιδιά και έγκυες γυναίκες, που αποβιβάστηκαν στην Κέα και συγκεντρώθηκαν προσωρινά για καταγραφή και προανάκριση, σε εγκαταλελειμμένο δημοτικό κτίριο. Το κτίριο είναι επικίνδυνο και βρίσκεται εδώ και περίπου ένα χρόνο κλειστό και με ειδική περίφραξη. Σε καμία περίπτωση ΔΕΝ ενδείκνυται.
Σε αυτό το κτίριο έχουν στοιβαχτεί 193 ψυχές, μεταξύ των οποίων αρκετά παιδιά, με τη θερμοκρασία να φτάνει σήμερα το πρωί τους 6οC. Στο νησί ΔΕΝ υπάρχει η παραμικρή υποδομή (ΚΑΠΗ, κλειστά γήπεδα κ.λπ.).
Έτσι βλέπετε ζούμε εμείς εδώ… Ακόμα και οι λιγοστές επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων έχουν κλείσει με τους ιδιοκτήτες να βρίσκονται στην ενδοχώρα. Το πλοίο ΔΕΝ κατευθυνόταν στην Ιταλία κύριε Πρωθυπουργέ. Τα καύσιμα επαρκούσαν το πολύ μέχρι τη Μακρόνησο. Το πλοίο ΔΕΝ έφτασε στη Τζια μέσα σε ένα 24ωρο, αλλά χρειάστηκε πολύ περισσότερο χρόνο, κατά τη διάρκεια του οποίου διέσχισε χωρίς άγκυρα (!), χωρίς σημαία και διακριτική ονομασία, το μισό Βόρειο και όλο το Νότιο Αιγαίο!!! ΔΕΝ υπάρχει ευθύνη για αυτό κύριε Πρωθυπουργέ; Τα σύνορα της Ελλάδος ΔΕΝ είναι μόνο ο Έβρος και η Λέσβος.

...ααα!! μήπως τελικά ισχύει το "μπάτε σκύλοι αλέστε κι αλεστικά μη δίνετε?" ...
...ρε μάγκες πόσες ώρες ταξίδευε από τα παράλια της Μ.Ασίας ως την Τζιά και δεν το πήρατε πρέφα ??

''Το πλοίο ΔΕΝ κατευθυνόταν στην Ιταλία κύριε Πρωθυπουργέ. Τα καύσιμα επαρκούσαν το πολύ μέχρι τη Μακρόνησο. Το πλοίο ΔΕΝ έφτασε στη Τζια μέσα σε ένα 24ωρο, αλλά χρειάστηκε πολύ περισσότερο χρόνο, κατά τη διάρκεια του οποίου διέσχισε χωρίς άγκυρα (!), χωρίς σημαία και διακριτική ονομασία, το μισό Βόρειο και όλο το Νότιο Αιγαίο!!! ΔΕΝ υπάρχει ευθύνη για αυτό κύριε Πρωθυπουργέ; Τα σύνορα της Ελλάδος ΔΕΝ είναι μόνο ο Έβρος και η Λέσβος.
Στον Έβρο όσοι συλλαμβάνονται να έχουν διασχίσει παράνομα τα σύνορα ΔΕΝ φιλοξενούνται σε 14ήμερη καραντίνα στα χωριά. Συλλαμβάνονται και απελάσσονται στιγμιαία. Εδώ γιατί δεν γίνεται το ίδιο; Είναι ασφαλή τα θαλάσσια σύνορά μας και έφτασαν έως τη Τζιά; Αν είχαν φτάσει στον Πειραιά θα ποια θα ήταν η αντιμετώπιση;
Στο νησί της Τζιας υπηρετούν αυτή τη στιγμή 2 αγροτικοί ιατροί χωρίς την παραμικρή υποδομή. Ακόμα και οι μάσκες τελειώνουν. Η μοναδική στολή ασφαλείας που “δικαιούνται” οι γιατροί δεν έχει φτάσει ακόμα. Το Ιατρείο (Πολυδύναμο Περιφερειακό) ΔΕΝ έχει κτιριακή υποδομή. ΔΕΝ έχουμε τεστ διάγνωσης του κορωνοϊού, παρά μόνο κάποια ελάχιστα που κατάφερε να προμηθεύσει ένα κοινωφελές σωματείο που λειτουργεί στο νησί για τη στήριξη του Ιατρείου.''



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΤΑΝ ΦΩΝΑΖΑΝ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ,ΧΘΕΣ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΕΣ ΑΥΡΙΟ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΟΤΑΝ ΠΑΛΙ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




.... όταν λέμε ότι "To “ELLINIKA HOAXES” σε διατεταγμένη υπηρεσία βγάζουν fake news το κουβανικό φάρμακο για τον κορονοϊό" ..... (σιγά μην το σκέφτηκαν μόνοι τους) ...

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020
Η Κούβα καταγγέλλει την εκστρατεία δυσφήμισης των γιατρών της από τις ΗΠΑ

Ο Ροντρίγκο Μαλμιέρσα Ντίας, Υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου και Ξένων Επενδύσεων της Κούβας, κατήγγειλε χθες τη συνεχιζόμενη εκστρατεία δυσφήμισης που πραγματοποιεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενάντια στην ιατρική συνεργασία της Κούβας στο εξωτερικό.
Ο Μαλμιέρσα Ντίας περιέγραψε μέσω του επίσημου προφίλ του στο Twitter ως άκαρπη αυτή τη στάση του Λευκού Οίκου, και παρά την ύπαρξή της, η διεθνής κοινότητα ζητάει κουβανικές ιατρικές υπηρεσίες καθώς και τα φάρμακά τους για να αντιμετωπίσει το COVID-19.

«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσπαθεί άκαρπα να δυσφημίσει τη διεθνή συνεργασία μας στον τομέα της υγείας. Ενάντια στον #COVID19 η Κούβα σήμερα διαθέτει προηγμένα φάρμακα όπως το Interferón alfa 2b και αρκετές χώρες ζητούν κουβανικές ιατρικές υπηρεσίες, #SomosCuba @cubavsbloqueo» έκανε tweet ο κουβανός υπουργός.
Μέχρι τώρα, έχουν αναφερθεί παγκοσμίως περισσότερα από 150.000 κρούσματα COVID-19, εκ των οποίων μόνο τέσσερα βρίσκονται στην Κούβα και το κουβανικό φάρμακο Interferón alfa 2b αποτελεί το αποτελεσματικότερο φάρμακο για την αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας.
Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε μια εκστρατεία ψεμάτων και ψευδών κατηγοριών εναντίον των κουβανών γιατρών κατά τη διάρκεια του 2019, μια κατάσταση που ανάγκασε το υγειονομικό προσωπικό να αναστείλει το έργο του σε χώρες όπως η Βολιβία, η Βραζιλία και ο Ισημερινός, των οποίων οι ακροδεξιές κυβερνήσεις χαρακτήρισαν τους επαγγελματίες της υγείας ως υπεύθυνα όργανα για την υποκίνηση της βίας και την πρόκληση συγκρούσεων στις εν λόγω χώρες.
Σημείωση Prensa Rebelde: Την καμπάνια δυσφήμισης της κουβανικής ιατρικής εξ ΗΠΑ ήρθε να τη σιγοντάρει και μια ανάρτηση των διαβόητων Ellinika Hoaxes, που ήρθαν ως αυτόκλητα παπαγαλάκια με διόλου ευκαταφρόνητη χρηματοδότηση από συστημικά μέσα και θεσμούς να παρουσιάσουν ως "fake news" την είδηση ότι το κουβανικό φάρμακο -μαζί με άλλα-χρησιμοποιείται στην καταπολέμηση της νόσου Covid-19 από πολλές χώρες και με πολύ θετικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα. Δύο απαντήσεις στο δημοσίευμα των Ellinika hoaxes:

https://cubaniagriega.blogspot.com/2020/03/to-ellinika-hoaxes-face-news.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+CubaDeCorazon+%28CUBA+DE+CORAZON%29

https://prensa-rebelde.blogspot.com/2020/03/blog-post_17.html?spref=fb&fbclid=IwAR34DDL72aiZ5NOjP7pFT8RdMoyJlcFnCQX_mE8br2fBldWOB_-bMZUyyWw



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κορονοϊός στην Τουρκία: Ο Ερντογάν άρχισε τις συλλήψεις
Οι αρχές της Τουρκίας συνέλαβαν 19 ανθρώπους που έκαναν "προκλητικές" αναρτήσεις στο διαδίκτυο σχετικά με την επιδημία του κορονοϊόυ.
17 Μαρτίου 2020 09:41
Οι αρχές της Τουρκίας εντόπισαν 93 υπόπτους που έκαναν "αβάσιμες και προκλητικές" αναρτήσεις στα social media σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού και έχουν συλλάβει 19 εξ αυτών, ανακοίνωσε την Τρίτη το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών.
Η είδηση αυτή γίνεται γνωστή αφού η Άγκυρα αποφάσισε να κλείσει τα καφέ, τα κέντρα άθλησης και διασκέδασης, ανέστειλε τις προσευχές στα τεμένη και επέκτεινε την απαγόρευση ταξιδίων σε 20 χώρες προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση της επιδημίας covid-19.
Στην Τουρκία έχουν ανακοινωθεί 47 επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι σε social media έγιναν αναρτήσεις που στοχοποιούσαν κυβερνητικούς αξιωματούχους και προκαλούσαν πανικό και φόβο στους πολίτες υπονοώντας ότι ο ιός SARS-CoV-2 είναι ευρέως διαδεδομένος στην Τουρκία και ότι η κυβέρνηση δεν έχει λάβει επαρκή μέτρα.
"Δεκαεννέα από τους υπόπτους αυτούς συνελήφθησαν και συνεχίζεται η διαδικασία για τη σύλληψη άλλων που έχουν ταυτοποιηθεί", τόνισε η ανακοίνωση που εκδόθηκε αργά τη Δευτέρα.
Η Τουρκία ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα στο έδαφός της από τον κορονοϊό την προηγούμενη Τετάρτη και ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότσα επεσήμανε χθες ότι εντοπίστηκαν ακόμη 29 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 47. Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι από την covid-19.
Εξάλλου το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ότι οι Τούρκοι πολίτες που επιθυμούν να επιστρέψουν στη χώρα τους από εννέα ευρωπαϊκές χώρες θα μπορέσουν να το κάνουν ως σήμερα τα μεσάνυκτα με την προϋπόθεση ότι αμέσως μετά την άφιξή τους στην Τουρκία θα παραμείνουν σε καραντίνα επί 14 ημέρες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Κίνα ανακαλεί διαπιστεύσεις Αμερικανών δημοσιογράφων σαν απαντηση στις ιδιες ενεργειες των ΗΠΑ
Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020, 19:49
Η Κίνα ανακάλεσε τις διαπιστεύσεις Αμερικανών δημοσιογράφων που εργάζονται για τις εφημερίδες New York Times, Washington Post και Wall Street Journal, ζητώντας τους να παραδώσουν τις δημοσιογραφικές ταυτότητές τους μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων, κάτι που ισοδυναμεί ντε φάκτο με απέλαση.
Η απόφαση αυτή συνιστά την απάντηση στη «σκανδαλώδη» ενέργεια της Ουάσινγκτον να μειώσει σημαντικά τον αριθμό των Κινέζων στους οποίους επιτρέπεται να εργάζονται στις ΗΠΑ για λογαριασμό πέντε κινεζικών μέσων ενημέρωσης, ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας.
Οι εν λόγω δημοσιογράφοι, οι διαπιστεύσεις των οποίων λήγουν φέτος, θα πρέπει να ενημερώσουν το υπουργείο Εξωτερικών μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών και να παραδώσουν τη διαπίστευση εντός των επόμενων δέκα. «Δεν θα τους επιτραπεί στο εξής να εργάζονται ως δημοσιογράφοι στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, συμπεριλαμβανομένων και των ειδικών διοικητικών περιοχών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Αυτόν τον μήνα, η αμερικανική κυβέρνηση μείωσε σημαντικά τον αριθμό των Κινέζων στους οποίους επιτρέπουν να εργάζονται σε κινεζικά μέσα ενημέρωσης στις ΗΠΑ, με αφορμή τους περιορισμούς που επιβάλει το Πεκίνο στον ξένο Τύπο. Η Κίνα είχε απειλήσει ότι θα λάμβανε αντίστοιχα μέτρα.
Επίσης, η κινεζική κυβέρνηση ζήτησε από τα μέσα ενημέρωσης Voice of America, New York Times, Wall Street Journal, Washington Post και Time να δηλώσουν γραπτώς το προσωπικό τους, τη χρηματοδότησή τους, τις δραστηριότητές τους και τα ακίνητα που διαθέτουν στην Κίνα.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο εξέφρασε τη λύπη του για την απόφαση απέλασης των δημοσιογράφων, τονίζοντας ότι το Πεκίνο θα πρέπει να αναθεωρήσει. «Λυπάμαι για την απόφαση που έλαβε σήμερα η Κίνα να εμποδίσει ακόμη περισσότερο τον διεθνή Τύπο να εργάζεται ελεύθερα, κάτι που ειλικρινά θα ήταν καλό για τους Κινέζους, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο όπου η πληροφορία, η διαφάνεια, μπορούν να σώσουν ζωές», είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Στα τέλη Φεβρουαρίου, τρεις δημοσιογράφοι της Wall Street Journal απελάθηκαν από την Κίνα, ως αντίποινα για τον τίτλο ενός άρθρου της εφημερίδας που κρίθηκε ρατσιστικός από το Πεκίνο. Εν μέσω της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, το Πεκίνο θεώρησε προσβλητικό τον τίτλο «Η Κίνα είναι ο πραγματικός ασθενής της Ασίας».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σημερα στις 12:00 το μεσημερι, γιατροι και νοσηλευτες εχουν προγραμματισει να βγουν στα προαυλια των νοσοκομειων και να χειροκροτησουν τον κοσμο που τους χειροκροτησε χθες.
Στη 1 θα βγουν οι ασθενεις να χειροκροτησουν τους γιατρους αλλα και τον κοσμο που χειροκροτησε χθες.
Στις 2 ειναι προγραμματισμενο στο προαυλιο της βουλης, συσσωμη η πολιτικη ηγεσια να χειροκροτησει τους ασθενεις.
Στις 3 η περιφερεια Αττικης για να χειροκροτησει την πολιτικη ηγεσια.
Στις 4 οι πολιτες θα ξαναβγουν στα μπαλκονια για να χειροκροτησουν τους γιατρους που τους χειροκροτησαν για το χθεσινο χειροκροτημα.
Στις 5 οι γιατροι θα ξαναβγουν στα προαυλια των νοσοκομειων για να χειροκροτησουν τους πολιτες που τους χειροκροτησαν για το προηγουμενο χειροκροτημα τους ως απαντηση στο χθεσινο χειροκροτημα των τελευταιων.
Στις 6 οι ασθενεις θα χειροκροτησουν τους γιατρους αλλα ακι τους πολιτες που χειροκροτησαν σε απαντηση νωριτερου χειροκροτηματος που ηρθε μετα το χθεσινο χειροκροτημα.
Αργοτερα θα γνωριζουμε και το αυριανο προγραμμα χειροκροτηματων
Αν ειμαστε ακομα ζωντανοι, στη σκηνη, σα ροκ συγκροτημα
Σχολιο.- και η καινούρια πρόταση που κυκλοφορεί είναι 25 Μαρτίου να βγούμε στα μπαλκόνια να πούμε τον εθνικό μας ύμνο ....βάζω στοίχημα ότι το Πάσχα θα πουν να βγούμε στα μπαλκόνια με λαμπάδες και να πούμε το "ΧΡΙΣΤΌΣ ΑΝΕΣΤΗ"



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ
Εμπόδια στις περιπολίες Ρώσων στο Ιντλίμπ
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--
Δοκιμάζεται η εύθραυστη συμφωνία «εκεχειρίας» για το Ιντλίμπ της Βορειοδυτικής Συρίας, που ανακοίνωσαν στις 5 Μάρτη οι Πρόεδροι Ρωσίας και Τουρκίας, μετά την επεισοδιακή κινητοποίηση φιλότουρκων ομάδων «διαδηλωτών» που διέκοψαν το πρωί της Κυριακής τις περιπολίες Ρώσων στρατιωτικών στον λεγόμενο «διάδρομο ασφαλείας» πλάτους 6 χλμ. Ο διάδρομος αυτός είχε οριστεί σε μέρος του οδικού άξονα Μ4, που συνδέει την πρωτεύουσα Δαμασκό με τη Λαττάκεια, στη διάρκεια μαραθώνιων διαπραγματεύσεων που ολοκλήρωσαν την περασμένη βδομάδα Ρώσοι και Τούρκοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι στην Αγκυρα.
Ανταποκρίσεις διεθνών πρακτορείων κατέγραψαν ομάδες εκατοντάδων «ντόπιων» διαδηλωτών που κρατούσαν στα χέρια σημαίες του λεγόμενου «Ελεύθερου Συριακού Στρατού», ο οποίος χρηματοδοτείται, εξοπλίζεται και εκπαιδεύεται από την Τουρκία.
Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας επιβεβαίωσε ότι κάποιες από τις περιπολίες του ρωσικού στρατού στον άξονα Μ4 σταμάτησαν λόγω προβοκάτσιας και χρήσης αμάχων ως «ανθρώπινων ασπίδων». Το δε πρακτορείο ειδήσεων RIA ανέφερε ότι δυνάμεις του ρωσικού στρατού έκαναν τελικά περιπολία στην περιοχή, αφού επιλέχθηκε «σύντομη διαδρομή». Αντίθετα, το τουρκικό υπουργείο Αμυνας αρκέστηκε να διαπιστώσει πως πραγματοποιήθηκε η πρώτη περιπολία «με τη χρήση εναέριων και χερσαίων μέσων». Δημοσιοποίησε μάλιστα φωτογραφίες ρωσικών και τουρκικών στρατιωτικών οχημάτων σε τμήμα του επίμαχου οδικού άξονα Μ4.
Από την άλλη, σήμερα πληροφορίες από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τις οποίες επικαλέστηκε το ρωσικό δίκτυο RT κατέγραψαν ότι οργανώσεις τζιχαντιστών της «Αλ Κάιντα» και Τουρκμένων από την οργάνωση «Hurras ad Din» εξοπλίστηκαν εκ νέου και ξεκίνησαν επιθέσεις κατά δυνάμεων του συριακού στρατού στο Ιντλίμπ.
Το Σαββατοκύριακο, ρωσικά ΜΜΕ κατέγραψαν τη μετακίνηση 64 στρατιωτικών οχημάτων του αμερικανικού στρατού από τα σύνορα με το Ιράκ σε μεθοριακές περιοχές της Συρίας.
Πάντως σε συνέντευξή του στο κανάλι «Rossiya-24 TV», ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας της Ρωσίας, Ντμίτρι Σουγκάγεφ, δήλωσε ότι Ρωσία και Τουρκία ενδέχεται σύντομα να υπογράψουν σύμβαση για την παράδοση της δεύτερης παρτίδας των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας «S-400».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΛΛΙΑ
Εγινε ο α' γύρος των δημοτικών εκλογών
ΠΑΡΙΣΙ.--
Εγινε την περασμένη Κυριακή ο α' γύρος των δημοτικών εκλογών στη Γαλλία, παρά το ότι αυτό αντικειμενικά προκάλεσε τη συνάθροιση ανθρώπων σε εκλογικά κέντρα, σε αντίθεση με συστάσεις για αποφυγή επαφών λόγω του κορονοϊού. Ο Πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε ότι η πραγματοποίηση των εκλογών περιλαμβάνεται στα «μέτρα» που θα στείλουν μήνυμα ότι «η δημοκρατία λειτουργεί κανονικά». Πάντως, η προσέλευση στις κάλπες ήταν πολύ περιορισμένη, «έκλεισε» στο 42,3%.
Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, συγκριτικά στοιχεία για την προσέλευση έως τις 5 μ.μ. κατέγραφαν τη συμμετοχή μόλις στο 38,7%, από 54,54% το 2014 και 56,25% το 2008.
Στο Παρίσι, η απερχόμενη δήμαρχος (προερχόμενη από το Σοσιαλιστικό Κόμμα - PS), Αν Ινταλγκό, ήρθε πρώτη με 29,33% (το 2014 είχε πάρει στον α' γύρο 34,4%) και ακολούθησε η υποψήφια των Ρεπουμπλικάνων (το LR, το μεγαλύτερο κόμμα της κεντροδεξιάς) Ρασιντά Ντατί με 22,72% (το 2014 οι ίδιες δυνάμεις είχαν πάρει 35,64%). Η υποψήφια του κυβερνώντος κόμματος «La Republique en Marche» - LRM Ανιές Μπουζίν αποκλείστηκε από τον β' γύρο, αφού ήρθε τρίτη, με 17,26%.
Ορισμένα άλλα ενδεικτικά αποτελέσματα:
-- Στη Μασσαλία, το 23,44% συγκέντρωσε μια υποψηφιότητα προερχόμενη από το κόμμα των Oικολόγων (EELV), ακολούθησε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων με 22,32% και μετά του ακροδεξιού «Εθνικού Συναγερμού» (RN) της Λεπέν με 19,45%. Το 2014 πρώτη είχε έρθει η υποψηφιότητα του UMP (προδρόμου του LR) με 37,64% και δεύτερη του FN (προδρόμου του RN) με 23,16%.
-- Στη Λιόν, πρώτος ήρθε ο υποψήφιος των οικολόγων (EELV) με 28,46% και ακολουθεί ο υποψήφιος του LR με 17,01%, με τρίτο τον υποψήφιο του LRM με 14,92%. Το 2014 πρώτος είχε έρθει ο υποψήφιος του PS με 35,75% και δεύτερος ο υποψήφιος του UMP με 30,49%.
Υπενθυμίζουμε ότι από το 2014 το PS έχει αποδυναμωθεί με αποχωρήσεις διαφόρων βασικών του στελεχών, που ανέλαβαν άλλο πόστο στην αναμόρφωση της σοσιαλδημοκρατίας (π.χ. o Ζαν Υβ Λε Ντριάν έφυγε από το PS και ανέλαβε υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση του LRM). Τέλος, για το LRM ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε σε τοπικές εκλογές.
Ο β' γύρος, που είχε προγραμματιστεί για τις 22 Μάρτη, λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης με την πανδημία του κορονοϊού θα αναβληθεί για το καλοκαίρι.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΡΑΚ
Οι ΗΠΑ κλείνουν μικρές βάσεις μετά τις επιθέσεις
ΒΑΓΔΑΤΗ.--
Μετά την πρόσφατη κλιμάκωση των επιθέσεων με ρουκέτες σε στρατιωτικές βάσεις που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο Ιράκ, εκπρόσωπος του Πενταγώνου στην Ουάσιγκτον επιβεβαίωσε χτες πως ξεκινά η αποχώρηση και αναστολή της λειτουργίας μικρότερων στρατοπέδων που χρησιμοποιούν στη χώρα.
Ο εκπρόσωπος της συμμαχίας των ΗΠΑ ισχυρίστηκε ότι η απόφαση ελήφθη ως επιστέγασμα της «επιτυχίας» του συνασπισμού κατά του «Ισλαμικού Κράτους», καθώς και του ιρακινού στρατού. Ανέφερε έτσι ότι εξαιτίας των επιχειρήσεων της συμμαχίας «απελευθερώθηκαν πάνω από 55.000 τ. χλμ. και εκατομμύρια Ιρακινοί άμαχοι από το φονικό "Ισλαμικό Κράτος"».
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι μόλις την περασμένη βδομάδα, άλλοι δύο Αμερικανοί και ένας νεαρός Βρετανός στρατιωτικός σκοτώθηκαν από επίθεση (πιθανώς σιιτικών πολιτοφυλακών) με 18 ρουκέτες στη στρατιωτική βάση Τάτζι, βόρεια της Βαγδάτης. Το Σαββατοκύριακο οι επιθέσεις με ρουκέτες επαναλήφθηκαν, ενώ ανακοινώθηκε πως σε τηλεφωνική τους επικοινωνία ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και ο Ιρακινός πρωθυπουργός Αντίλ Αμπντ αλ Μάχντι συζήτησαν «τις τελευταίες επιθέσεις στη στρατιωτική βάση Τάτζι». Αργότερα η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μόργκαν Ορτέιγκους, ανέφερε πως ο Πομπέο κάλεσε τον συνομιλητή του «να υπερασπιστεί το προσωπικό του συνασπισμού των ΗΠΑ, που υποστηρίζει τις προσπάθειες της ιρακινής κυβέρνησης να νικήσει το "Ισλαμικό Κράτος"». Κατέληξε λέγοντας ότι «η Αμερική δεν θα ανεχτεί επιθέσεις και απειλές έναντι Αμερικανών και θα αναλάβει επιπρόσθετη δράση ως αυτοάμυνα».




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Γαλλία σε κατασταση εκτακτης αναγκης. Αλλα κατά τα αλλα γινονται κανονικα εκλογες με συγκεντρωσεις κοσμου που ψηφισε
Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020, 10:13
Από τη 17η Μαρτίου το μεσημέρι δεν θα είναι πλέον δυνατό στους πολίτες να εξέρχονται των κατοικιών τους, παρά μόνο για να νοσηλευτούν, να αγοράσουν τρόφιμα ή να μεταβούν στις εργασίες τους.
Απαγορεύεται, δηλαδή, οποιαδήποτε μετακίνηση για λόγους ψυχαγωγικούς ή κοινωνικούς, καθώς και η συμμετοχή των πολιτών σε συναθροίσεις ή ακόμα και μεγάλες παρέες, και όλα αυτά για το επόμενο 15ήμερο.
Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης μπορεί να επιμηκυνθεί αν το απαιτήσουν οι συνθήκες. Όσον αφορά τα ΜΜΜ, θα λειτουργούν τα απαραίτητα. «Οποιαδήποτε παραβίαση των ανωτέρων κανόνων θα τιμωρείται αυστηρά» προειδοποίησε ο πρόεδρος της Γαλλίας.
Ένας βασικός κανόνας στον οποίον αναφέρθηκε στο διάγγελμά του ο Ε. Μακρόν είναι πως κάθε πολίτης οφείλει να μειώσει τις καθημερινές επαφές του μόνο σε 5 άτομα ημερησίως. Αυτόν τον κανόνα επέβαλε ο υπουργός Υγείας, Ολιβιέ Βεράν. «Η μάχη κατά της πανδημίας θα διεξάγεται μέρα και νύχτα. Δεν πολεμάμε εναντίον μιας στρατιάς ή ενός άλλου έθνους, αλλά εναντίον ενός εχθρού ο οποίος είναι αόρατος, που δεν μπορείς να τον πιάσεις και ο οποίος προελαύνει» σημείωσε.
«Βρισκόμαστε σε πόλεμο». Κατά τη διάρκεια του 20λεπτου διαγγέλματός του από την κρατική δημόσια τηλεόραση, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν χρησιμοποίησε 6 φορές την πολεμική αυτή ορολογία. Πρόκειται για το δεύτερο διάγγελμα μέσα σε μόλις 5 ημέρες. Η συχνότητα αυτή φανερώνει και την αγωνία της γαλλικής πολιτικής ηγεσίας έναντι της πανδημίας.
«Ποτέ η Γαλλία στην ιστορία δεν αναγκάστηκε να λάβει τέτοιες αποφάσεις σε καιρό ειρήνης» επισήμανε ο Εμανουέλ Μακρόν καλώντας τη γαλλική κοινωνία σε γενική επιστράτευση εναντίον ενός εχθρού ο οποίος είναι «αόρατος» .
Μετά από μερικές εβδομάδες όπου κυριάρχησαν οι μεσοβέζικες αποφάσεις, η εκτελεστική εξουσία της Γαλλίας αποφάσισε να βάλει τη χώρα σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης ακολουθώντας το παράδειγμα της Ιταλίας και της Ισπανίας. Αυτό συνέβη μετά τις συνεχείς προειδοποιήσεις των επιστημόνων, οι οποίοι διαπίστωσαν πως η εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα προσλαμβάνει ιδιαίτερα ανησυχητικές διαστάσεις. Ως εκ τούτου ο Εμανουέλ Μακρόν αποφάσισε να θέσει το σύνολο της Γαλλίας, αλλά και των αποικιών και των εδαφών εκτός Γαλλίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Ο  Μακρόν προχώρησε στο διάγγελμά του, αφού προηγουμένως συνεννοήθηκε με τους Ν. Σαρκοζί και Φ. Ολάντ, καθώς και με τον πρόεδρο της Γερουσίας και του Κοινοβουλίου. Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε επίσης την αναβολή του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών στη Γαλλία. 
Ο πρόεδρος της Γαλλίας δεσμεύτηκε να βοηθήσει τις επιχειρήσεις, υποσχόμενος πως τα δάνειά τους στις τράπεζες θα είναι εγγυημένα μέχρι 300 δισ. ευρώ. Ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή που θα αφορά την αποπληρωμή φόρων και άλλων υποχρεώσεων, όπως κοινωνικές εισφορές και οφειλές στις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας (ηλεκτρισμό, φυσικό αέριο), καθώς επίσης και τα ενοίκια. Όλες οι παραπάνω δαπάνες των νοικοκυριών τίθενται σε καθεστώς ανάσχεσης μέχρι νεοτέρας.
«Καμία επιχείρηση δεν πρέπει να αντιμετωπίζει προβλήματα μέσα στον μήνα που έρχεται» επισήμανε ο Μακρόν.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας: "... το πιο αηδιαστικό, είναι αυτός ο ψεύτικος θρήνος, αυτή η υποκρισία στον λόγο της αποικιακής Δύσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Συρία ..."
17/03/2020
Μια επίσημη πηγή στο Υπουργείο Εξωτερικών και Εξωτερικών δήλωνε τα εξής:
Δαμασκός 17/03/20
"Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός αυτό που αναφέρθηκε στην αμερικανική-βρετανική γαλλική δήλωση με την ευκαιρία της εννιάχρονης επέτειος του παγκόσμιου σχεδίου που στοχεύει στη Συρία παρά την αποτυχία της λόγω της σταθερότητας των Συρίων και των διαδοχικών επιτευγμάτων της Συριακού Αραβικού Στρατού.
Οι εξελίξεις έχουν αποδείξει ότι η Συρία και ορισμένες αραβικές χώρες έχουν υποβληθεί από ορισμένες παλιές και ανανεωμένες δυνάμεις κυριαρχίας και αποικιοκρατίας σε ένα σφιχτό σενάριο επαναφοράς του ελέγχου τους στον κόσμο, έλεγχο των δυνατοτήτων του και κατάσχεση της εθνικής αξίας, με το Ισραήλ να έχει το πάνω χέρι στην αραβική περιοχή.
Αυτά τα αποικιακά κράτη δεν δίστασαν να υλοποιήσουν το έργο τους χρησιμοποιώντας τα πιο βρώμικα εργαλεία τρομοκρατικών ομάδων και να τους παρέχουν διάφορες μορφές υποστήριξης. Το καθεστώς του περισπασμού και του μουσουλμανικού καθεστώτος στην Τουρκία φέρει την πρωταρχική ευθύνη για την αποβολή του συριακού αίματος και για την καταστροφή της Συρίας.
Αλλά το πιο αηδιαστικό είναι αυτό το ψεύτικο θρήνο, αυτή η υποκρισία στον λόγο της αποικιακής Δύσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Συρία. Η Συρία χρωματίζεται με το αίμα των Συρίων και ο λόγος για τον πόνο τους είναι το αποτέλεσμα του άδικου πολέμου και των αθέμιτων κυρώσεων τους που επηρεάζουν τη ζωή και το βιοπορισμό κάθε συριακού πολίτη και οδηγούν στην εκτόπιση εκατομμυρίων ανθρώπων.
Παρά την αγριότητα του πολέμου κατά της Συρίας, στην οποία χρησιμοποιήθηκαν όλα τα πιο βρώμικα όπλα, συμπεριλαμβανομένης της τρομοκρατίας, της πολιτικής πίεσης, του οικονομικού αποκλεισμού και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, το έργο της συνωμοσίας κατά της χώρας απέτυχε να επιτύχει τους στόχους της και ακολουθεί αποφασιστικά και αποφασιστικά βήματα προς την αναπόφευκτη πτώση τους • τα περισσότερα εδάφη της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας καθαρίζονται από την τρομοκρατία και δεν αντισταθμίζουμε την πλήρη εξάλειψή του και το τέλος κάθε παράνομης ξένης παρουσίας στο έδαφος της Συρίας.
Η δυτική αποικιοκρατική επιθετικότητα κατά της Συρίας ήταν μια καταφανής παραβίαση του διεθνούς δικαίου μέσω της παραβίασης της κυριαρχίας και της παρέμβασης των Συρίων στις εσωτερικές υποθέσεις, καθώς και κατάφωρης παραβίασης του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου μέσω της ευθύνης τους για τις επιπτώσεις αυτού του άδικου πολέμου στις ζωές των Συρίων . οι πολιτικές αυτές απαιτούν την καταδίκη της διεθνούς κοινότητας, αυτή η τελευταία πρέπει να τις θεωρεί υπεύθυνες και υπεύθυνες.
Τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττονται από τους πολιτικούς της αποικιακής Δύσης είναι σαφώς ορατά, υπάρχουν αδιαμφισβήτητες αποδείξεις ακόμη και στις συνεχείς ομιλίες και δημόσιες δηλώσεις τους.
Η Αραβική Δημοκρατία της Συρίας επιβεβαιώνει ότι τέτοιες δυτικές θέσεις δεν θα σταματήσουν να υποστηρίζουν την καταστολή της συνωμοσίας εναντίον της Συρίας, να διατηρήσουν την κυριαρχία της επί της γης και του λαού, την ανεξάρτητη εθνική της απόφαση, να ξανακτίσουν αυτό που καταστράφηκε από την τρομοκρατία και ότι το μέλλον της Συρίας είναι αποκλειστικό δικαίωμα των Συρίων. Οι δυτικοί ηγέτες πρέπει να το καταλάβουν αυτό
Καθώς εκδιώχθηκαν στο παρελθόν με την επίτευξη εθνικής ανεξαρτησίας, το έργο των συνωμοσιών τους επαναλαμβάνεται προς καταστροφική αποτυχία και θα εκδιωχθούν εκ νέου από τη Συρία και την περιοχή, φορτωμένες με τις ουρές της απογοήτευσης και της ήττας ".




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ηττήθηκαν από τον αόρατο εχθρό κι επιστρέφουν στις ΗΠΑ χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες της «Defender Europe 2020».Η άσκηση σε μεγάλο μέρος της ματαιώνεται……Θα ''μείνουν σπίτι.''
17/03/2020
Οι ΗΠΑ διακόπτουν την ανάπτυξη στρατευμάτων και ανακαλούν τις δυνάμεις τους από την πιο μεγάλη άσκηση του ΝΑΤΟ την Defender Europe 20 λόγω της απειλής του coronavirus.
Περί τους 20 000 Αμερικανούς στρατιώτες που θ΄αποτελούσαν τη ραχοκοκαλιά της τεράστιας άσκησης των 37.000 ανδρών με τη συμμετοχή δυνάμεων από 18 κράτη μέλη του ΝΑΤΟ θα ”μείνουν σπίτι” ή αυτοί που ήδη πήγαν Ευρώπη θα επαναπατριστούν…
“Από τις 13 Μαρτίου όλες οι μετακινήσεις του προσωπικού κι εξοπλισμού των ΗΠΑ προς Ευρώπη διεκόπησαν”, ανέφερε σε ανακοινωθέν την Δευτέρα ο US Army Europe. “Καθώς θα κάνουμε τις κατάλληλες προσαρμογές, οι ασκήσεις που σχετίζονται με την Exercise Defender Europe 20- Dynamic Front, Joint War Assessment, Saber Strike και Swift Response – δεν θα γίνουν”.
”Υπό το πρίσμα της επιδημίας του κορωνοϊού (COVID-19), έχουν αποφασισθεί τροποποιήσεις και θα μειωθεί ο αριθμός των συμμετεχόντων από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην DEFENDER-Europe 20. Αυτό μπορεί να έχει αντίκτυπο και στους συμμάχους του ΝΑΤΟ που συμμετέχουν στην άσκηση. Η όλη άσκηση δεν αντιμετωπίζει ακύρωση.Η προστασία της υγείας των δυνάμεών μας, και των συμμάχων μας και των εταίρων μας αποτελεί τη βασική μέριμνα” ανέφερε το ανακοινωθέν που δημοσιοποιείται στις 13/3/20 από τη Διεύθυνση του shape.nato.
Στις 13 Μαρτίου 2020, η Διοίκηση τηςΓερμανικής Bundeswehr ανακοίνωσε την απόφασή της να αποσυρθεί από τις αντι-ρωσικές ασκήσεις του NATO Defender Europe 20. Λόγω της εξάπλωσης της επιδημίας του κοροναϊού, τα γερμανικά στρατεύματα δεν θα συμμετάσχουν στις ασκήσεις.
Οι νορβηγικές αρχές αποφάσισαν να ακυρώσουν τις υπόλοιπες ασκήσεις Cold Response 20 του ΝΑΤΟ. Όπως αναφέρθηκε στις παραμονές της 11ης Μαρτίου από την (EUCOM), η απόφαση αυτή οφείλεται στα προληπτικά μέτρα που ελήφθησαν σε σχέση με την εμφάνιση του κοροναϊού COVID-19.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μακρόν οδηγεί στρατό και τανκ στο Παρίσι για να επιβάλει ολοκληρωτική καραντίνα…..
16/03/2020
O Μακρόν οδηγεί στρατό και τανκ στο Παρίσι για να επιβάλει την ολοκληρωτική καραντίνα που θ΄ανακοινώσει σήμερα το βράδυ σε διάγγελμά του στο λαό…Φωτογραφίες δείχνουν τανκ να κατευθύνονται προς τη γαλλική πρωτεύουσα.
Στο αποψινό διάγγελμα του ο Μακρόν είπε “είμαστε σε πόλεμο, είμαστε σε πόλεμο υγειονομικό βεβαίως. Δεν μαχόμαστε κατά ενός στρατού,ούτε κατά ενός άλλου έθνους.Αλλά ο εχθρός είναι εδώ αόρατος, μη αντιληπτός που προελαύνει.Αυτό επιβάλει τη γενική μας κινητοποίηση “.Αποφάσισε εκτός των άλλων ολική καραντίνα πολιτών.Από το μεσημέρι της Τρίτης και για 15 ημέρες απαγορεύονται όλες οι μη αναγκαίες μετακινήσεις. Οι πολίτες πρέπει να μείνουν στο σπίτι.Ο στρατός θα βοηθήσει στην εφαρμογή των κανονισμών.Ακυρώνει β γύρο Δημοτικών Εκλογών..
Αναλυτικότερα και ειδικότερα ο Μακρόν αποφάσισε: oι Γάλλοι να είναι σ΄απομόνωση δεν θα είναι δυνατόν « να βρίσκονται με τους φίλους τους ή να πάνε στο πάρκο»,και «πρέπει να παραμείνουν μόνο οι απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις», «για ιατρική περίθαλψη», ψώνια ή «δουλειά όταν δεν είναι δυνατή η εξ αποστάσεως εργασία», ανέφερε.« Κάθε παραβίαση αυτών των κανόνων θα τιμωρείται »,πρόσθεσε.
Η Δημοκρατία καταλύθηκε ως πολίτευμα και το τελευταίο της ίχνος σαρώθηκε λόγω…. ίωσης…Η αρχή του συνέρχεσθαι βάση του πολιτεύματος αναστάλθηκε αφού πολλές Ευρωπαικές και μη χώρες επέβαλαν περιοριστικούς όρους σε συγκεντρώσεις. Αλλού επιτρέπονται συγκεντρώσεις ως 50 άτομα και στη δε Αυστρία μέχρι 5.
Σχεδόν καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας τουτέστιν στρατιωτικός νόμος τέθηκε σε ισχύ σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες όπως Ισπανία, Ιταλία και αναμένεται και στη Γαλλία…
Στρατός κατέβηκε και στους δρόμους της Μαδρίτης στην Ισπανία….
Η ΕΕ και χώρος Schengen θα έχουν κλειστά σύνορα για 1 μήνα.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΛΟΙ σε κατ΄οικόν περιορισμό αλλά με απαγορευμένα τα επισκεπτήρια στην Ισπανία.Απαγορεύεται να δέχεσαι ως και φίλους στο σπίτι στην Ισπανία….
15/03/2020
Σε κατ΄οίκον περιορισμό τέθηκε η ανθρωπότητα…Ωστόσo υπάρχουν και τα ευτράπελα με βάση τις διατάξεις..Τραγελαφικότητα. Π.χ μπορείς να βγάλεις το σκύλο αλλά όχι να πας βόλτα το παιδί…
Από το γενικό διάταγμα που καθορίζει την κατάσταση συναγερμού στην Ισπανία, μπορείτε τώρα να δείτε τι θα κάνουν ή δεν θα κάνουν οι Ισπανοί κατά τις επόμενες 15 ημερολογιακές ημέρες. Και, προσέξτε, υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης των περιοριστικών μέτρων.
Το κείμενο ενέκρινε χθες η κυβέρνηση Pedro Sánchez …
Μπορείτε να βγείτε στο δρόμο;
Καταρχήν, η διαταγή είναι να μείνουν στο σπίτι. Ωστόσο, η κυκλοφορία θα επιτρέπεται για ν΄αγοράσει κανείς τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης ,να πάει στον γιατρό και στις υποδομές συστήματος υγείας.Αλλά προσοχή οφείλει να επιστρέψει στην μόνιμη κατοικία.Μπορεί να βγει για παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένους, ανήλικους, εξαρτώμενους, άτομα με ειδικές ανάγκες ή ιδιαίτερα ευάλωτα άτομα, να πάει στην τράπεζα ή την ασφαλιστική εταιρεία ή γι άλλο λόγο ανωτέρας βίας ή ανάγκης.
ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΤΟ ΣΚΥΛΙ;
Ναι αυτή είναι μια από τις συνθήκες εξόδου που επιτρέπονται. Ωστόσο, πρέπει να γίνει μεμονωμένα. Δεν αξίζει να βγει όλη η οικογένεια γι αυτό. Το σκυλί θα κάνει μια σύντομη βόλτα και να έχει επαφή με άλλους ανθρώπους ανά πάσα στιγμή. Οι συστάσεις πρόληψης πρέπει να ακολουθούνται προσεκτικά.
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΡΕΞΕΤΕ;
Όχι. Οι δρομείς θα πρέπει να εγκατασταθούν για την άσκηση στο σπίτι. Αυτή η υπαίθρια δραστηριότητα είναι επί του παρόντος περιορισμένη. Έγινε έτσι λόγω της μεγάλης εισροής αθλητών πολιτών που πηγαίνουν στα πάρκα, που πλημμυρίζουν ως και τα πεζοδρόμια, κάθε πρωί.
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ;
Όχι. Τα παιδιά πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι εκτός από περίπτωση ανωτέρας βίας. Επιπλέον, τα πάρκα και οι παιδικές χαρές θα παραμείνουν κλειστές.
Μπορείτε να οδηγήσετε με το αυτοκίνητο;
Ναι, αλλά μόνο για να εκτελέσετε μερικές από τις δραστηριότητες που αναφέρονται στο πρώτο μέρος: να πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ, τον γιατρό, την τράπεζα, το βενζινάδικο, την εργασία … Ωστόσο, να έχετε κατά νου ότι ο Υπουργός Μεταφορών, Κινητικότητας έχει την δυνατότητα, ανά πάσα στιγμή, να κλείνει αυτοκινητόδρομους, προσβάσεις και δρόμους.
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΤΟ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ, ΣΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΑ Ή ΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ;
Ναι, θα παραμείνουν ανοικτά τα γραφεία τύπου και χαρτικά, οι καπνοπωλείο, οι κομμωτές, οι οπτικοί, η ορθοπεδική, τα καταστήματα τροφίμων, τα στεγνοκαθαριστήρια ή τα ηλεκτρονικά καταστήματα. Ωστόσο, δεν θα είναι δυνατόν να παραμείνουν στα κτίρια περισσότερο από το απαραίτητο και θα πρέπει να σέβονται τα μέτρα της απόστασης και όχι τη συγκέντρωση των ανθρώπων. Ναι, το Διαδίκτυο, το ταχυδρομείο ή το τηλεφωνικό εμπόριο θα παραμείνουν στην υπηρεσία.
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΠΑΡ, ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ;
Όχι. Οι επιχειρήσεις φιλοξενίας θα παραμείνουν κλειστές. Θα είναι σε θέση να συνεχίσουν να λειτουργούν μόνο εάν προσφέρουν την υπηρεσία “Takeaway”. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να καταναλωθούν τρόφιμα ή ποτά.
ΓΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ;
Όλα θα παραμείνουν κλειστά. Δεν θα υπάρχει κινηματογράφος, θέατρο, εκθέσεις, αθλητικοί αγώνες ή βιβλιοθήκες. Δεν θα υπάρξει επίσης δημοφιλές φεστιβάλ. Οι λιτανείες του Πάσχα, και κάθε άλλο εορταστικό γεγονός αναστέλλονται λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης των ανθρώπων που εμπλέκονται.
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΣ ΦΙΛΟΥΣ;
Όχι. Παρόλο που είναι ένας περιορισμός που είναι δύσκολο να ελεγχθεί. Ο σκοπός του διατάγματος είναι να αποφευχθεί, στο μέτρο του δυνατού, η επαφή μεταξύ των ανθρώπων για την πρόληψη της μετάδοσης.Δεν έχει νόημα να απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις στο δρόμο και να φουλάρει το σαλόνι…
ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ;
Τίποτα περισσότερο εκτός από την περίπτωση ηλικιωμένων, εξαρτώμενων ατόμων, ατόμων με ειδικές ανάγκες ή ιδιαίτερα ευάλωτων ατόμων που χρειάζονται βοήθεια και βοήθεια. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να τηρούνται αυστηρά τα προληπτικά μέτρα: μέγιστη υγιεινή, ελάχιστη απόσταση ενός μέτρου, χρήση μάσκας, γάντια..elmundo
Απαγορεύεται να δέχεσαι ως και φίλους στο σπίτι στην Ισπανία το ίδιο ισχύει και στον Καναδά.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ! Έβγαλαν δισεκατομμύρια, γιατί τώρα δεν κάνουν τίποτε;
Αυτοί που θα μπορούσαν να σώσουν πολλές ΖΩΕΣ ασχολούνται με άλλα...Πως θα μας παρουν τα σπιτια…. Για να τα δωσουν στους λαθροεποικους…




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Hassan Nasrallah, ηγέτης της Χεζμπολάχ... αναφερόμενος στον κοροναϊό, μεταξύ άλλων:
"Ματαιώνονται ψυχαγωγικές δραστηριότητες ακόμη κι οι κηδείες των Μαρτύρων της Χεζμπολάχ. Οι πιστοί να προσεύχονται από το σπίτι τους, να μην πηγαίνουν σε τεμένη και εκκλησίες. Η συμμόρφωση των πιστών με τις οδηγίες των ιατρικών αρχών αποτελεί θρησκευτικό καθήκον...
Πολλοί Άνθρωποι θα χάσουν τη δουλειά τους, τους μισθούς τους, θα έχουν κρίση στην κοινωνική ασφάλιση και την πρόνοια... να προσφερθεί βοήθεια στον υγειονομικό τομέα και χρειάζεται η κοινωνική αλληλεγγύη για να κερδίσει ο λαός τη μάχη αυτή.
Την κρίση πρέπει να πληρώσουν οι τραπεζίτες"



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ! ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ τα αντιδραστήρια για τον κορονοϊό...
Από τις 6 Μαρτίου είχαμε αποκαλύψει τη σοβαρή έλλειψη αντιδραστηρίων για τα τεστ του κορονοϊού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παραθέταμε,  ο ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας) αντιμετώπιζε σοβαρό κίνδυνο έλλειψης αντιδραστηρίων που είναι απαραίτητα για τη διάγνωση της λοίμωξης από τον ιό. "Τα υπάρχοντα αποθέματα μειώνονται διαρκώς και φαίνεται ότι... λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων που σημειώνεται διεθνώς υπάρχει πλέον μεγάλη δυσκολία για νέες προμήθειες. Αυτό σημαίνει ότι ενδεχομένως δεν έγινε έγκαιρα ο κατάλληλος προγραμματισμός" γράφαμε προσθέτοντας ότι "...λόγω του κινδύνου αυτού, επιχειρείται όσο γίνεται πιο περιορισμένη χρήση με την ελπίδα ότι θα βρεθεί λύση τις επόμενες ημέρες που αναμένεται ότι θα μεγαλώσει και το πρόβλημα".
Πλέον σήμερα αυτό επιβεβαιώνεται με τον πιο τραγικό τρόπο. Όπως γράφετε …με το σταγονόμετρο γίνονται πλέον τα διαγνωστικά τεστ σε δείγματα για τον κορονοϊό, καθώς τελειώνουν και τα αντιδραστήρια που απαιτούνται για την εξέταση. Γεγονός βέβαια που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για τον έλεγχο της διασποράς του ιού στην κοινότητα, δεδομένου ότι τις επόμενες εβδομάδες (μία με δύο) οι ειδικοί αναμένουν να ξεκινήσει η έξαρση των κρουσμάτων.
Έγκυρες πληροφορίες που επικαλείται σήμερα το ethnos.gr από υψηλόβαθμες πηγές αναφέρουν ότι πλέον είναι ελάχιστα τα διαθέσιμα αντιδραστήρια στον ΕΟΔΥ και στα εξειδικευμένα εργαστήρια της χώρας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σύντομα θα υπάρξει συνεργασία με ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, προκειμένου να αποστέλλονται και εκεί δείγματα. Άλλωστε ο ιδιωτικός τομέας φαίνεται ότι διαθέτει ακόμη προμήθειες, γι αυτό εξάλλου και πραγματοποιούνται εξετάσεις σε εξαιρετικά υψηλές τιμές από 150 έως και πάνω από 300 ευρώ με κάλυψη των εξόδων από τους ίδιους τους πολίτες.
Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι εδώ και κάποιες ημέρες όταν άρχισε δηλαδή να περιορίζεται το απόθεμα των αντιδραστηρίων, ξεκίνησε μόνο ο δειγματοληπτικός έλεγχος στα δείγματα και πλέον πραγματοποιείται όχι σε όλους που έχουν συμπτώματα, έστω και έντονα, αλλά μόνο στις ευπαθείς ομάδες με σοβαρή συμπτωματολογία, καθώς και σε όσους νοσηλεύονται με πνευμονία στα νοσοκομεία.
Επίσης, ο πρώην βουλευτής του Ποταμιου και γιατρός στο Νοσοκομείο Λάρισας Κώστας Μπαργιώτας πριν από λίγο έγραφε:
Kostas Bargiotas
Από ότι φαίνεται υπάρχει σημαντική υστέρηση στα τεστ λόγω ελλειψεων. υπαρχουν δείγματα που λιμνάζουν από το ΣΚ ακομα. Και οχι μόνο στην επαρχία. Είναι κρίσιμο να αυξηθούν τα τεστ. Είναι κρίσιμο να υπάρχουν διαθέσιμα για υγειονομικούς αλλιώς θα βγουν οι μισές μας μονάδες νοκ-αουτ σε λίγες μέρες. Χρειάζονται αντιδραστήρια ΑΜΕΣΑ παντού. Ας αξιοποιηθούν και τα ιδιωτικά κέντρα που έχουν αποθέματα. Τώρα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντιδραστήρια για τον κορονοϊό... μόνον για "επώνυμους";
Όχι μόνον η κυβέρνηση κι η αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και ο Σωτήρης Τσιόδρας (κι η επιστημονική κοινότητα) οφείλουν να μιλήσουν!
Μπορεί ΤΩΡΑ να πουν ότι θελουν, αλλά αν μετατραπούμε σε Ιταλία κι έχουμε νεκρούς... η οργή δεν θα σταματάει ούτε με τανκ... όσα ευρώ κι αν εκτυπώσουν -αν τους το επιτρέψει το διευθυντήριο...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κορωνοϊός: Μόλις κλείσουν και τα εμπορικά, 1.490.000 Ελληνες δεν θα δουλεύουν
Ζαλίζει ο αριθμός των εργαζομένων που θα μείνουν έστω και προσωρινά χωρίς δουλειά μετά τα λουκέτα που μπαίνουν σε επιχειρήσεις εξαιτίας του κορωνοϊού. Από την Τετάρτη, που θα κλείσουν και τα εμπορικά καταστήματα, περίπου 1.490.000 Ελληνες δεν θα δουλεύουν.
Το κόστος από τις επιχειρήσεις που κλείνουν λόγω κορωνοϊού θα φτάσει το 1 δισ. ευρώ.
Αναλυτικά πόσοι εργαζόμενοι δεν θα δουλεύουν από Τετάρτη
Μόνο σε καταλύματα και εστίαση εργάζονται πάνω από 410.000 άνθρωποι, στην εκπαίδευση περίπου 320.000, στην ψυχαγωγία γύρω στις 55.000. Με αυτά τα δεδομένα, το μηνιαίο κόστος ενός μηνιαίου επιδόματος ως 500 ευρώ, φτάνει στα 400 εκ. ευρώ.
Μόλις ανασταλεί και η λειτουργία σε χονδρεμπόριο- λιανεμπόριο, θα προστεθούν άλλοι 705.000 εργαζόμενοι, άρα το συνολικό μηνιαίο δημοσιονομικό κόστος ενός τέτοιου επιδόματος θα ξεπεράσει τα 750 εκατ. ευρώ. Αυτό το κόστος καλύπτει, όμως, μόνο τη μηνιαία έκτακτη επιδότηση κι έτσι αν συνυπολογιστεί η κάλυψη των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων, ο πήχης θα φτάσει ή θα ξεπεράσει το 1 δισ ευρώ. Ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων είναι 1.490.000, ωστόσο κάποιοι εξ αυτών θα συνεχίσουν να εργάζονται, στην περίπτωση που υπάρχει ηλεκτρονικό κατάστημα στην επιχείρηση που δουλεύουν.
Συσκέψεις για το πακέτο στήριξης σε επιχειρήσεις και εργαζομένους
Συσκέψεις επί συσκέψεων γίνονται στο οικονομικό επιτελείο, εν όψει του επόμενου πακέτου μέτρων στήριξης εργαζομένων κι επιχειρήσεων, εξαιτίας των μέτρων για τον κορωνοϊό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Απόφαση για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που κλείνουν αναμένεται το αργότερο την Τετάρτη. Στην τελευταία ΠΝΠ, προβλέπεται ειδικός μηχανισμός στήριξης των εργαζομένων με σχέση εξαρτημένης εργασίας σε επιχειρήσεις-εργοδότες, των οποίων η λειτουργία έχει προσωρινά απαγορευθεί λόγω των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού COVID-19, συμπεριλαμβανομένων:
μέτρων οικονομικής στήριξης
αποζημίωσης ειδικού σκοπού
ασφαλιστικής κάλυψης
έκτακτων επιδομάτων
επιταγών κατάρτισης.
Αντικείμενο των συσκέψεων, μεταξύ των συναρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας και του ΓΛΚ, είναι κατά βάση το ύψος της μηνιαίας έκτακτης επιδότησης αυτών των εργαζομένων. Συγκεκριμένα, επεξεργάζονται το δημοσιονομικό κόστος με βάση τα σενάρια για το πόσες επιχειρήσεις θα κλείσουν ακόμα (πιθανώς θα ανακοινωθούν σήμερα κι άλλες δραστηριότητες που θα αναστείλουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους).