Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Τεταρτη 18 Μαρτιου 2020


17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020
Στη Βρετανία η “ανοσία αγέλης”, στην Κούβα, η μεγαλειώδης αλληλεγγύη των φτωχών

ΚΟΥΒΑ, ΛΙΜΑΝΙ ΜΟΥ ΟΜΟΡΦΟ
Το Βρετανικό κρουαζιερόπλοιο, MS Braemar, που βολόδερνε στην Καραϊβική και κανένα λιμάνι καμιάς χώρας δεν του έδινε αραξοβόλι, το δέχτηκε, στο μεγάλο λιμάνι της ανθρωπιάς της, η Κούβα.
Το καράβι, με 682 επιβάτες και 381 πλήρωμα, από τους οποίους 5 ήδη νοσούν και αρκετοί είναι σε καραντίνα λόγω συμπτωμάτων, δεν έβρισκε δέστρα σε λιμάνια πέντε χωρών.
Η Κούβα έδωσε άδεια “να ελλιμενιστεί στην Αβάνα για ανθρωπιστικούς λόγους. Πρέπει να περιθάλψουμε αυτούς που νοσούν και να σταματήσουμε την εξάπλωση. Η πανδημία θα τελειώσει μόνο με την προσπάθεια όλων μας”
Αυτά μετέδωσε ο ανταποκριτής του CNN, Patrick Oppmann, λέγοντας επίσης, “καμιά χώρα δεν επέτρεψε τον ελλιμενισμό. Μόνο η Κούβα θα μπορούσε να το κάνει”
Κούβα, καρδιά μου!
Αυτά την ώρα που στη Βρετανία αναγγέλθηκε “η ανοσία αγέλης”, πεθάνετε ελεύθερα δηλαδή αν δεν τα καταφέρει για σας η φυσική επιλογή.
Αυτά την ώρα που σε άλλα λιμάνια χτυπούν και βρίζουν κυνηγημένους.
Η μεγαλειώδης αλληλεγγύη των φτωχών, που είναι δεκαετίες τώρα σε οικονομική καραντίνα και ωστόσο στέλνει φαρμακευτικό υλικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε Κίνα και Ιταλία
Εκτός απ’ την “ανοσία αγέλης”, υπάρχει παντού μια αγέλη λύκων
Αν, ή καλύτερα, όταν περάσουμε αυτή τη φρίκη, λαχταρώ δυο πράγματα.
Να αγκαλιάσω σφιχτά αγαπημένους και να ταξιδέψω στην Αβάνα. Να με ποτίσει ο ερωτισμός και η ανθρωπιά της, να χαζέψω την αποικιακή αρχιτεκτονική που τώρα είναι ελεύθερη και τα αυτοκίνητα- μπαχατέλες του 50.
Να ακούσω ζωντανά το Lagrimas Negras και να ρουφήξω βαθιές τζούρες χαβανέζικου πούρου.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ:«Να μην παίζουμε με το φόβο»
18/3/20
Μπορούμε να ελπίζουμε στη χλωροκίνη;
Συνέντευξη του Ντιντιέ Περιέ στον Μπρις Περιέ
 [Θέλουμε να ενημερώσουμε τον αναγνώστη ότι αυτό που βάρυνε στην απόφασή μας να αναρτήσουμε τη συνέντευξη αυτή του λοιμωξιολόγου καθηγητή κ. Ντιντιέ Περιέ και τα όσα υποστηρίζει, είναι το ότι αποτελεί μέλος της γαλλικής κυβερνητικής επιτροπής αντιμετώπισης του κορωνοϊού. Τα συμπεράσματά του υπόκεινται στον αντίλογο του επιστημονικού κόσμου.]
Ο καθ. Ντιντιέ Περιέ, διευθυντής του Μεσογειακού Κέντρου Λοιμώξεων στη Μασσαλία, υποστηρίζει ότι, με τη χρήση χλωροκίνης, η διάρκεια ζωής του κορωνοϊού από 12-14 πέφτει στις 4 μέρες.
Marianne: Πώς βλέπετε την εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοϊού;
Didier Raoult: Δεν αφήνω τον εαυτό μου να τρομοκρατηθεί. Δεν ξέρω να μαντεύω το μέλλον και δεν συνηθίζω να πιστεύω τους πιο ενθουσιώδεις, που πάντοτε έκαναν λανθασμένα μοντέλα. Αναλύω την επιδημία καθημερινά και μέχρι σήμερα έχουμε περίπου 6.000 θανάτους παγκοσμίως, από τους οποίους περίπου 3.500 στην Κίνα, όπου η επιδημία τελειώνει και 127 στη Γαλλία. Εκπλήσσομαι που μιλάνε για μια πολύ σημαντική αιτία θνησιμότητας και μάλιστα για κρίση υγείας του αιώνα, όταν το 2017 η γρίπη και άλλες αναπνευστικές λοιμώξεις σκότωσαν 14.000 με 20.000 ανθρώπους στη Γαλλία. Ίσως οι στατιστικές θα είναι πολύ διαφορετικές στο τέλος της επιδημίας, αλλά σήμερα δεν βλέπω σημαντικό πρόβλημα όσον αφορά στη θνησιμότητα…
Ως επιστήμονας, ενδιαφέρομαι για το τι γίνεται στον κόσμο για να συσχετίσω τις λύσεις με τα καλύτερα αποτελέσματα. Οι περισσότερες χώρες δεν πήραν την ίδια απόφαση με τη Γαλλία, εκτός από την Ιταλία με όχι και σοβαρή επιτυχία. Η Γερμανία δεν έκανε αυτήν την επιλογή, ούτε και η Νότια Κορέα, αν και χτυπήθηκε σκληρά. Στην Κίνα, μόνο η περιοχή του Wuhan τέθηκε σε καραντίνα, όπου σημειώθηκαν 2.500 θάνατοι, ενώ ο ιός ήταν παντού. Αλλά η θνησιμότητα δεν αυξήθηκε. Λαμβάνουμε μέτρα που δεν έχουν καμία σχέση με εκείνα των χωρών που έλεγξαν την επιδημία. Ίσως να είναι ένδειξη εξυπνάδας ή όχι. Ενδιαφέρει κυρίως να αποκαταστήσουμε τα πράγματα στις διαστάσεις τους, διότι η ερμηνεία που δίδεται καταλήγει τελείως σε εκτροπή του μοντέλου.
Δεν είναι αυτός ο ιός ιδιαίτερα μεταδοτικός και επικίνδυνος;
Δεν ξέρω τι σημαίνει επικινδυνότητα. Εξαρτάται από το δείγμα που παρατηρούμε. Μπορούμε να δούμε τη Νότια Κορέα όπου έκαναν αυτό που συστήνω από την αρχή, δηλαδή  διάγνωση και θεραπεία, ή τη μεγαλύτερη τρέλα που έκαναν στην Ιαπωνία με το στρίμωγμα ηλικιωμένων σε ένα κρουαζιερόπλοιο, ένα πειραματικό μοντέλο που ισοδυναμεί με τη συγκέντρωση είκοσι ποντικών, από τους οποίους οι τέσσερις μολυσμένοι, για να δούμε πόσοι θα μολυνθούν. Και στις δύο περιπτώσεις, η θνησιμότητα ήταν σχετικά χαμηλή, και στην Κορέα ήταν μία από τις χαμηλότερες στον κόσμο. Στο κέντρο μας στη Μασσαλία, η μόνη θανατηφόρα περίπτωση έφτασε μετά από περιπλάνηση από νοσοκομείο στο νοσοκομείο. Μια 89χρονη κυρία που ήταν σε εντατική φροντίδα για δέκα ημέρες όταν διαγνώσθηκε με κορωνοϊό. Η θνησιμότητα θα είναι προφανώς υψηλότερη για άτομα που χρειάζονται εισαγωγή στην εντατική απ’ό,τι με την έγκαιρη διάγνωση. Θα εξαρτηθεί από την ποιότητα της περίθαλψης και η θνησιμότητα θα εξαχθεί μόνο αν συνυπολογίσουμε και ήπια συμπτώματα. Στην Κίνα υπολογίζουν και τις αυτοκτονίες  εξαιτίας της προσβολής από τον ιό.
Έχουμε αναμφισβήτητα πραγματοποιήσει περισσότερα πειράματα με τον κορωνοϊό απ ‘ό, τι όλα τα άλλα γαλλικά εργαστήρια μαζί, τόσο με μέτριες όσο και με σοβαρές μορφές. Η Προβηγκία-Αλπεις-Κυανή Ακτή (ΠΑΚΑ) ίσως αποτελεί εξαίρεση με ένα μόνο θάνατο, αλλά αυτό θα απέδειχνε ότι οι γενικεύσεις είναι λάθος. Τα οικοσυστήματα της πόλης του  Παρισιού, του Βουχάν, της περιοχής ΠΑΚΑ  διαφέρουν, και υπάρχει υπερβολικά μεγάλος κίνδυνος, επειδή οι χαοτικοί υπερ-μολυντές είναι δύσκολο να ανιχνευτούν. Γνωρίζουμε όμως τώρα πώς να μετρήσουμε τα ιικά φορτία και βλέπουμε ότι άνθρωποι έχουν ποσότητες ιού ένα εκατομμύριο φορές μεγαλύτερες από άλλους. Λογικά, αυτό μπορεί να παίζει ρόλο στη μόλυνση, μαζί με άλλα πράγματα, όπως η συμπεριφορά. Ωστόσο, σήμερα οι περισσότεροι από τους ασθενείς μας έρχονται για αναπνευστικά συμπτώματα που προκαλούνται από τους 20 περίπου άλλους ιούς που κυκλοφορούν ή επειδή έχουν συναντήσει κάποιον που είχε κορωνοϊό. Είναι ξέφρενοι και θέλουν να μάθουν αν έχουν κάτι που θα τους σκοτώσει. Ο φόβος είναι πολύ μεταδοτικός. Στην Κίνα έχουν αναφερθεί αυτοκτονίες από αγωνία. Δεν πρέπει να παίζουμε με το φόβο.
Πιστεύετε ότι μας κάνουν επικίνδυνη πλύση εγκεφάλου;
Ναι. Ποια είναι τα πρακτικά δεδομένα; Το 2019, υπήρξαν 2,6 εκατομμύρια θάνατοι παγκοσμίως από οξεία αναπνευστική λοίμωξη. Πόσοι απ’ αυτούς, πιστεύετε, ότι οφείλονται στον κορωνοϊό; Πριν τροποποιήσουμε σημαντικά αυτά τα στατιστικά στοιχεία, θα πρέπει να σκοτώνει πολλούς … Και ποιος ξέρει αν δεν θα σταματήσει την επομένη χωρίς να ξέρουμε το γιατί, όπως το SARS, ή αν τελειώσουμε μαζί του το Μάρτιο, όπως συνήθως συμβαίνει με τη γρίπη. Δεν είμαι, λοιπόν,  ιδιαίτερα ανήσυχος και ασχολούμαι κυρίως με την ανίχνευση και τη θεραπεία.
Διεξάγετε μια κλινική δοκιμή θεραπείας με χλωροκίνη. Έχετε κάποια αρχικά αποτελέσματα;
Θα τα παρουσιάσω αυτήν την εβδομάδα, αλλά δεν θα φέρω κάτι καινούριο. Ο Δρ Zhong Nanshan, ο οποίος διαχειρίστηκε με επιτυχία την επιδημία κινεζικού κορωνοϊού, έδειξε ότι η χλωροκίνη βελτιώνει την κλινική εικόνα. Στη Σαουδική Αραβία, τη χώρα όπου υπήρξαν οι περισσότεροι κορωνοϊοί τα τελευταία χρόνια, ο Ziad Memish τη συνιστά επίσης ως βασική θεραπεία. Αυτοί οι δύο επιστήμονες είναι οι καλύτεροι στον κόσμο για τη θεραπεία κορωνοϊών, αλλά στη Γαλλία, ίσως επειδή ο ένας είναι Κινέζος και ο άλλος Άραβας, δεν τους ακούμε. Στη Νότια Κορέα, η χλωροκίνη είναι επίσης στο επίσημο πρωτόκολλο, όπως και στο Ιράν.
Οι κορωνοϊοί προέρχονται από αυτές τις χώρες και εκείνοι που προτείνουν αυτό το παρασκεύασμα τους γνωρίζουν. Μεταδίδω πράγματα που πρέπει να μεταδίδουν και άλλοι εάν διάβαζαν, παρακολουθούσαν όσα γίνονται στο εξωτερικό και συνειδητοποιούσαν ότι οι Κινέζοι έγιναν οι μεγαλύτεροι παραγωγοί επιστήμης στον κόσμο. Απλώς πραγματοποιώ μια επιβεβαιωτική μελέτη όσον αφορά το ιικό φορτίο, το μόνο στοιχείο που είναι πραγματικά μετρήσιμο σήμερα.
Το ιικό φορτίο, από την άλλη, είναι εύκολο να παρακολουθηθεί και απαντά στο βασικό ζήτημα της μεταδοτικότητας. Η μέση διάρκεια ζωής του είναι 12 έως 14 ημέρες και ο γιατρός Zhong έχει ήδη δείξει ότι η χλωροκίνη μειώνει την επιβίωση του ιού σε τέσσερις ημέρες. Απ’ όλα τα προϊόντα που δοκιμάστηκαν, είναι το πιο ακίνδυνο από πλευράς παρενεργειών, το φθηνότερο, και έχει δείξει τουλάχιστον εν μέρει την αποτελεσματικότητά του. Καλά νέα για ανακοίνωση. Αυτό θα έχει επίδραση και σε άτομα που τρομάζουν μπροστά στο θάνατο από ανίατη ασθένεια. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το χρησιμοποιούμε. Είναι παράξενο σε μια εποχή που συνεχίζουμε να μιλάμε για παγκοσμιοποίηση. Στη Γαλλία ψαχνόμαστε για αποτελέσματα που είχαν ήδη αλλού.
Χαρακτήρισαν “ψευδείς ειδήσεις” τις δηλώσεις σας σχετικά με την χλωροκίνη.
Στα τέλη Φεβρουαρίου, έκανα ένα βίντεο στο οποίο παρουσίασα τα κινεζικά αποτελέσματα. Αναρτήθηκε στο Facebook, το οποίο το χαρακτήρισε “ψευδείς ειδήσεις” μετά από άρθρο ενός δημοσιογράφου στην εφημερίδα Le Monde. Ο ιστότοπος του υπουργείου Υγείας δημοσίευσε στη συνέχεια ότι διέδιδα ψευδείς ειδήσεις, αλλά το απέσυρε γρήγορα. Και δύο εβδομάδες αργότερα, το υπουργείο μου ζήτησε να εισέλθω στο επιστημονικό συμβούλιο για την αντιμετώπιση του  κορωνοϊού …
Eισακούγεστε;
Λέω τη γνώμη μου, αλλά δεν μεταφράζεται σε δράση. Την χαρακτηρίζουν επιστημονική άποψη, ενώ είναι πολιτική. Νοιώθω σαν εξωγήινος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η χυδαιότητα του καπιταλισμού σε όλο το μεγαλείο της
Εμετικό κι όμως βρετανικό! – Καλύτερος ο κορονοϊός παρά ο καρκίνος για τους γέρους λέει σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης
16-03-2020
Απίστευτη επιχειρηματολογία ανώτατου συμβούλου της Βρετανικής κυβέρνησης υπέρ των …συγκριτικών πλεονεκτημάτων που παρουσιάζει ο θάνατος από COVID-19 για τους ηλικιωμένους!
Είναι σίγουρα η παράγραφος που με δυσκόλεψε περισσότερο από κάθε άλλη στη μεταφραστική μου σταδιοδρομία… Μου ήταν σχεδόν αδύνατο να την τελειώσω λόγω τάσης για εμετό. Παρ’ όλα αυτά την τέλειωσα γιατί κάπου έπρεπε. […]
Το υποκείμενο που τη συνέγραψε είναι ο συμπεριφορικός κοινωνιολόγος Robert Dingwall που συμβουλεύει τη βρετανική κυβέρνηση (ως μέλος των επιτροπών NERVTAG και MEAG) να ακολουθήσει την πολιτική της περιβόητης “ανοσίας αγέλης” ως μέσο ανάσχεσης των συνεπειών (όχι της εξάπλωσης) του κορονοϊού. Απλώς διαβάστε την, όσοι μπορείτε διαβάστε και ολόκληρο το άρθρο. Θα σας δώσει μια καλή γενική ιδέα της -mainstream στη Βρετανία- καπιταλιστικής παλιανθρωπιάς και πώς αυτή κουκουλώνεται με τον μανδύα της “ελεύθερης επιλογής”. […]
Διαβάστε το απόσπασμα:
“[…] Υπάρχει όμως και ένα ερώτημα που πρέπει να τεθεί πρώτο: ποιος λέει πως είναι επιθυμητό να αποτραπεί ο κάθε θάνατος ανεξάρτητα από το κόστος; Δική μου εντύπωση είναι πως οι ηχηρότερες φωνές προς αυτή την κατεύθυνση προέρχονται από νέους ή μέσης ηλικίας ανθρώπους που δεν έχουν ακόμη αποδεχτεί το γεγονός ότι ο θάνατος αποτελεί φυσιολογικό μέρος της ζωής. Συμβαίνει σε όλους μας όταν έρθει η ώρα μας. Βεβαίως, κάθε σώφρον άτομο θα προτιμούσε να πεθάνει αργότερα παρά νωρίτερα, όμως οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει επίσης να λάβουν υπόψη ότι μερικοί θάνατοι είναι ευκολότερο να τους αντέξει κανείς συγκριτικά με κάποιους άλλους. Δεν είναι τυχαίο ότι η πνευμονία περιγραφόταν παλαιότερα σαν “ο φίλος του γέρου”, τον καιρό που δεν είχαν ακόμη εφευρεθεί τα αντιβιοτικά. Αντίθετα με τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκε το θέμα από ορισμένα ΜΜΕ, κανείς δεν υποστηρίζει πως οποιοδήποτε γηραιό άτομο θα πρέπει να εγκαταλειφθεί να πεθάνει χωρίς επαγγελματική νοσηλεία. Ωστόσο, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι πολλοί αδύναμοι γέροντες θα μπορούσαν να δουν τη λοίμωξη του Covid-19 σαν ένα σχετικά γαλήνιο τέλος, σε σύγκριση, φερειπείν, με το να παραμείνουν για πολλά χρόνια σε άνοια, ή σε σύγκριση με μερικούς καρκίνους. Η πρόταση να ενθαρρύνει η κυβέρνηση τη συζήτηση επ’ αυτού του ζητήματος μέσα στις οικογένειες, δεν αποτελεί ένα σχέδιο εξόντωσης των ηλικιωμένων αλλά ένα σχέδιο σεβασμού της αυτονομίας τους και του δικαιώματός τους να είναι οι ίδιοι που θα λάβουν τέτοιες αποφάσεις και όχι κάποιοι άλλοι για λογαριασμό τους […]”



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα ιδιωτικά νοσοκομεία αρνούνται τη νοσηλεία ασφαλισμένων ασθενών, ύποπτων για κορωνοϊό;
17 Μαρτίου 2020
Ισχύει ότι οι μεγάλες ιδιωτικές κλινικές και τα ιδιωτικά νοσοκομεία – πεντάστερα ξενοδοχεία της Αθήνας, αρνούνται τη νοσηλεία ασθενών με αναπνευστικά προβλήματα, ακόμα και όταν αυτοί καλύπτονται από την ιδιωτική ασφάλιση που ήδη έχουν;
Επικαλούμενοι την υπουργική απόφαση για τα Νοσοκομεία Αναφοράς, και με τη δικαιολογία ότι τα συγκεκριμένα ιδιωτικά δεν είναι “Νοσοκομεία Αναφοράς”, πόσους νόμους του κράτους, όρκους του Ιπποκράτη αλλά και συμβάσεις με τους πελάτες τους παραβιάζουν;
Δεν είναι άλλωστε γνωστό ότι, αυτές τις μέρες, σε νοσοκομεία αναφοράς μετατρέπονται λίγο ή πολύ, όλα τα νοσοκομεία, εν αναμονή μεγάλου κύματος ασθενών; Δεν είναι σαφές ότι η επίκληση από ένα ιδιωτικό νοσοκομείο του γεγονότος ότι δεν είναι “Νοσοκομείο Αναφοράς” αποτελεί το φύλο συκής της ιδιωτικής κερδοσκοπίας επί της υγείας των πολιτών;
Τα μεγάλα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα, αυτά για τα οποία επί χρόνια δουλεύει η πολιτική εξουσία, αρνούνται τη νοσηλεία ανθρώπων που έχουν ήδη ιδιωτική ασφάλιση, μόνο και μόνο με την υποψία ότι είναι κρούσματα του κορωνοϊού; Πρόκειται για σκάνδαλο.
Πώς ακριβώς αποδεικνύεται η χρησιμότητα του ιδιωτικού συστήματος υγείας από μια τέτοια πρακτική;
Ή μήπως αποδεικνύεται το ακριβώς ανάποδο:
Ότι ο ιδιωτικός τομέας στην υγεία υπάρχει αποκλειστικά και μόνο για να φουσκώνει την ήδη φουσκωμένη τσέπη των επενδυτών – μετόχων; Το γεγονός ότι τα ίδια ιδιωτικά νοσοκομεία – πεντάστερα ξενοδοχεία, κάνουν το τεστ διάγνωσης για τον κορωνοϊό, εναντι αδράς αμοιβής, δεν κάνει ακόμα πιο προκλητική τη συγκεκριμένη πρακτική;
Θα στα πάρω για να σου κάνω το τεστ, αλλά άμα βγεις θετικός, πήγαινε στα δημόσια νοσοκομεία! Εκεί θα γιατροπορευτείς.
Τα ιδιωτικά νοσοκομεία είναι μόνο για τα εύκολα; Ή μόνο για να βγάζουν εύκολα και άκοπα κέρδος απομυζώντας τον δημόσιο τομέα και την τσέπη των ασθενών;
Ποια μεγαλύτερη ομολογία αποτυχίας της ιδιωτικοποίησης της υγείας από αυτή τη σκανδαλώδη απόφαση των ιιδιωτικών νοσοκομείων;
Ποια μεγαλύτερη ομολογία της απόλυτης, ολοκληρωτικής αναγκαιότητας του Εθνικού Συστήματος Υγείας, από την παραδοχή των κυβερνώντων, ορκισμένων πολέμιων της Δημόσιας Υγείας σε ομαλές συνθήκες, ότι μόνο ο Δημόσιος Τομέας θα τα βγάλει πέρα με την πανδημία;
Και εδώ που φτάσαμε, ένα βήμα πριν την τραγωδία, μία και μόνο πολιτική μπορεί να υπάρξει όσον αφορά την ιδιωτική υγεία:
Άμεση επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων, του εξοπλισμού και του προσωπικού τους και ένταξή τους στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, χωρίς την παραμικρή αποζημίωση στους ιδιοκτήτες – μετόχους.
Αρκετά κέρδισαν όσο ανέμιζαν τη σημαία της υγείας – προϊόν που πουλιέται ακριβά και αγοράζεται ακροβότερα.
Τα δε τρωκτικά του φιλελευθερισμού που πάσχιζαν (αλλά δεν πρόκαναν) να γκρεμίσουν τα δημόσια νοσοκομεία, ας μάθουν ότι αν νοσήσουν, τώρα, που τα ιδιωτικά νοσοκομεία θα κάνουν ότι δεν τους ξέρουν, μπορούν να έρθουν στα δημόσια νοσοκομεία.
Οι γιατροί και οι νοσηλευτές του ΕΣΥ θα τους περιθάλψουν, παρά τη χολή με την οποία τους έχουν περιλούσει. Γιατί η αποστολή του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι να παρέχει το κοινωνικό αγαθό της υγείας στο λαό.
Ακόμα και σε αυτούς που δεν θεωρούν την υγεία κοινωνικό αγαθό.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



έχω ένα ερώτημα πάνω στο θέμα :γιατί αποσιωπαται η πολύπλευρη προσφορά της Κούβας;;; - ο ελλιμενισμος κρουαζιεροπλοιου από τις αρχές της Κούβας σας ξεμπροστιασε, όπως και η ιατροφαρμακευτικη προσπάθεια και προσφορά της στον σύγχρονο κόσμο, την οποία αποσιωπαται σκόπιμα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο αδερφός του Κόρμπιν (ηγέτη των Εργατικών) και υπέρμαχος του Brexit (σε αντίθεση με τον αδερφό του) ισχυρίστηκε σε προχθεσινό του tweet ότι ο κορωνοιός δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια απέλπιδα προσπάθεια των Bill Gates και George Soros να μειώσουν τον πληθυσμό της γης μέσω εμβολίων που θα εισαχθούν ως αντίδοτο για την εξάπλωση του. Άλλη μια θεωρία συνωμοσίας? ή άλλη μια τεράστια αποκάλυψη για τους δύο κατ'επάγγελμα "φιλάνθρωπους"?



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο κορυφαίος αναλυτής (και καθηγητής γεωπολιτικής σε σχολές που φοιτούν ανώτεροι αξιωματικοί) Κλεάνθης Γρίβας αποκάλυψε από καιρό :
"Ο κοροναϊός Wuhan virus:
(α) διαθέτει αγγλική πατέντα, με αριθμό EP3172319B1
(β) αναπτύχθηκε από την Erica Bickerton στο Pirbright Institute στο Surrey (Αγγλία). Το Pirbright Institute ανήκει στον αστερισμό του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates και ειδικεύεται στη μελέτη λοιμωδών νόσων που εμφανίζονται σε ζώα εκτροφής.
ΣΥΝΕΠΩΣ (ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ) ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
Στις 25 Ιανουαρίου 2020, ο Spiro Skouras έδωσε στη δημοσιότητα ένα εσωτερικό video διαρκείας 5 ωρών από το Event 201, που έγινε στις 18 Οκτωβρίου 2019.
Το Event 201 διοργανώθηκε από το Κέντρο Ασφάλειας Υγείας (Center for Health Security) του Johns Hopkins σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates και αφορούσε την προσομοίωση μιας άσκησης για την αντιμετώπιση μιας πανδημίας κοροναϊού υψηλού επιπέδου, 6 εβδομάδες πριν από την πρώτη εμφάνιση της ασθένειας στην πόλη Wuhan της Κίνας.
-Αυτό το άρθρο αναφέρεται στο Event 201, που έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη στις 18 Οκτωβρίου 2019. Η εκδήλωση Event 201 είναι μια άσκηση πανδημίας υψηλού επιπέδου που διοργανώθηκε από το Κέντρο Ασφάλειας Υγείας (Canterfor Health Security) του Johns Hopkins σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates.
Πρόκειται για μια εκδήλωση με συναρπαστικό ενδιαφέρον γιατί σ’ αυτή παρουσιάστηκε μια προσομοίωση μιας πανδημικής άσκησης για την αντιμετώπιση του κοροναϊού, 6 εβδομάδες πριν από την πρώτη εμφάνιση της ασθένειας στην πόλη Wuhan της Κίνας! Πρόκειται για μια απίστευτη «σύμπτωση», εάν πιστεύει κανείς στις συμπτώσεις.
-Ένα άλλο, συναρπαστικά ενδιαφέρον, στοιχείο έγκειται στο γεγονός ότι το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates συμμετείχε στη δημιουργία της «προσομοίωσης» μιας επιδημίας κοροναϊού, αλλά και συνέβαλε στη χρηματοδότηση της ομάδας που κατέχει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το θανατηφόρο coronavirus, η οποία ήδη εργάζεται για την παραγωγή ενός εμβολίου για την αντιμετώπιση της τρέχουσας κρίσης. Άλλη μια απίστευτη «σύμπτωση»...
Σε αυτήν την έκθεση θα δείτε βίντεο από το εσωτερικό της εκδήλωσης και τα μέλη της Επιτροπής Έκτακτης Επιδημίας σε αυτή την προσομοίωση, η οποία αποτελείται από εκπροσώπους μεγάλων τραπεζών, τον ΟΗΕ, το Ίδρυμα Bill και Melinda Gates,την εταιρεία Johnson & Johnson, και αξιωματούχους από την Κίνα και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Νόσων (CDC) των ΗΠΑ, για να αναφέρουμε μόνο μερικά.
Αυτή η «προσομοίωση» περιλαμβάνει και ειδησεογραφικά δελτία τα οποία κατασκευάστηκαν μόνο για αυτή την «άσκηση», κάτι που πρέπει να έχει κανείς υπόψη, δεδομένου ότι αυτά τα (προκατασκευασθέντα «δελτία») είναι παρόμοια με τις αναφορές που διαχέονται σήμερα σχετικά με την επιδημία του κοροναϊού σε ολόκληρο τον κόσμο.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Δανία περάσει νόμο που επιτρέπει εμβολιασμούς με εξαναγκασμένο κορωναϊό
Τετ, 17/03/2020 - 05:00
Η Δανία έχει εγκρίνει έναν νόμο έκτακτης ανάγκης που επιτρέπει στην κυβέρνηση να αναγκάζει τους ανθρώπους να λάβουν εμβόλιο για κοροναϊούς.
Ο νόμος έκτακτης ανάγκης παρέχει στις αρχές σαφείς αρμοδιότητες για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19 και θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τον Μάρτιο του 2021.
Οι πολίτες που αρνούνται να δοκιμαστούν για τον κοροναϊό θα αντιμετωπίσουν πρόστιμα και πιθανό χρόνο φυλάκισης και θα εμποδιστούν να εισέλθουν σε καταστήματα, παντοπωλεία, δημόσια ιδρύματα και νοσοκομεία, ενώ ταυτόχρονα θα περιορίζονται από τη χρήση δημόσιων συγκοινωνιών.
"Εκτός από την επιβολή μέτρων καραντίνας, ο νόμος επιτρέπει επίσης στις αρχές να υποχρεώνουν τους ανθρώπους να εμβολιάζονται, παρόλο που δεν υπάρχει επί του παρόντος εμβολιασμός για τον ιό", αναφέρει  ο Τοπικός .
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, Jens Elo Rytter, δήλωσε ότι τα νέα μέτρα ήταν «σίγουρα τα πιο ακραία από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο».
Το αρχικό σχέδιο του νόμου ήταν ακόμα πιο δρακόντιο και θα επέτρεπε στην αστυνομία να εισέλθει σε ιδιωτικές κατοικίες χωρίς ένταλμα εάν υπήρχε υποψία μόλυνσης από κοροναϊό.
Ωστόσο, το μέτρο αυτό έπεσε μετά την αντίδραση άλλων κομμάτων στο Κοινοβούλιο.
Η Δανία έχει σήμερα 875 καταγεγραμμένες περιπτώσεις κορωναϊού και έχει καταγράψει 2 θανάτους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και τώρα που έκλεισαν όλα, πώς θα ζήσουμε;
 Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020, 15:41
Η κοινωνική συνοχή θα δοκιμαστεί αφάνταστα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Δυστυχώς η πανδημία δεν προκαλεί μόνο θύματα λόγω κορωνοϊού.
Χιλιάδες εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν ήδη και θα αντιμετωπίσουν σε λίγες ημέρες σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης από την στιγμή που η πολιτεία επέβαλε -και σωστά- τη διακοπή λειτουργίας μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων.
Οι εργαζόμενοι σε αυτές στερούνται ήδη ή θα στερηθούν σύντομα τα προς το ζην. Οι λογαριασμοί κοινής ωφελείας τρέχουν, τα ενοίκια τρέχουν ,οι ανάγκες διαβίωσης και τα έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης συσσωρεύονται.
Οι περισσότεροι εκ των εργαζομένων αυτών ή και των μικροϊδιοκτητών που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους πρέπει να διασφαλίσουν την ικανοποίηση των άμεσων και αυτονόητων αναγκών τους εδώ και τώρα, αλλιώς θα μιλάμε για ανθρωπιστική καταστροφή.
Τα πράγματα θα επιδεινωθούν από την στιγμή που η πολιτεία υποχρεωθεί εκ των πραγμάτων να επιβάλει  γενική απαγόρευση κυκλοφορίας. Το ακραίο αυτό μέτρο δεν θα αργήσει δυστυχώς να επιβληθεί. Η εκθετική πορεία της ασθένειας θα αναγκάσει την κυβέρνηση να καταφύγει σε αυτό το έσχατο, αλλά αποτελεσματικό μεσοπρόθεσμα μέτρο.
Η κατάσταση ως έχει θα κρατήσει τουλάχιστον ένα δίμηνο σε πλήρη ένταση και πολλούς μήνες σε μικρότερη ένταση. Άρα η κυβέρνηση και οι θεσμοί οφείλουν να είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα τις επιπτώσεις 
Τι συμβαίνει στη γειτονική Ιταλία; Το κλείσιμο καταστημάτων αλλά και η διακοπή οικονομικών δραστηριοτήτων σε διάφορους τομείς προκάλεσαν κύμα ανασφάλειας και προβλήματα καθημερινής τροφοδοσίας ενός τμήματος του πληθυσμού που βρέθηκε σε καθεστώς αναγκαστικής ανεργίας ή παύσης πληρωμών από τις επιχειρήσεις όπου εργάζονταν.
Οι αυτοδιοικητικοί θεσμοί και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ιταλίας αμέσως οργάνωσαν την καθημερινή σίτιση αυτών των πολιτών. Οι θεσμοί ανέσχεσαν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα την υποχρέωση αποπληρωμής των υποχρεώσεων σε υπηρεσίες κοινής ωφέλειας (φως, νερό, τηλέφωνο).
Οι τράπεζες αναστέλλουν για το ίδιο χρονικό διάστημα τις υποχρεώσεις αποπληρωμής υποχρεώσεων. Η Κοινωνική Πρόνοια ανέλαβε να εξυπηρετεί τις ανάγκες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των πολιτών που βρίσκονται σε αναγκαστική αργία.
Είναι προφανές πως η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο για όσο χρειαστεί. Η πανδημία αντιμετωπίζεται από τον συνδυασμό συλλογικής και ατομικής ευθύνης. Η στήριξη των ευάλωτων  κατηγοριών πολιτών σε αναγκαστική αργία είναι πολιτικό και κοινωνικό καθήκον.
Τι προβλέπουν τα Νομοθετικά Διατάγματα και οι εγκύκλιοι
 «Στον αέρα» βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτο με κρατική εντολή, λόγω των εξελίξεων με τον κορωνοϊό.
Οι εργαζόμενοι αυτοί έμειναν ξαφνικά χωρίς δουλειά και μεροκάματο και χιλιάδες από αυτούς αντιμετωπίζουν το φάσμα της πείνας, αφού η προσωπική τους αποταμίευση δεν φθάνει ούτε για λίγες ημέρες.
Θεωρητικά έχουν στη διάθεσή τους μόνο τα 13 πρώτα μεροκάματα του Μαρτίου, αφού η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ισχύει από την Παρασκευή 13 Μαρτίου.
Άρα ο εργοδότης θα πρέπει να εξοφλήσει το διάστημα αυτό, τουλάχιστον από νομικής πλευράς, αφού η ηθική υποχρέωση δεν ακυρώνεται από οποιαδήποτε διάταξη.
Οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται αποκλεισμένοι στα σπίτια τους χωρίς να έχουν εξασφαλίσει τροφή αρχικά και φάρμακα σε δεύτερο επίπεδο εάν τα χρειαστούν.
Ο νόμος είναι σαφής και οι εργατολόγοι έχουν δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις.
Στην περίπτωση που το λουκέτο ήταν επιλογή του εργοδότη, αυτός υποχρεούται να καταβάλει κανονικά τη μισθοδοσία.
Στην περίπτωση όμως που πρόκειται για κρατική εντολή, δεν προκύπτει τέτοια υποχρέωση.
Τι αναφέρεται ρητά στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου
Στην ΠΝΠ γίνεται αναφορά στη λεγόμενη και «αποζημίωση ειδικού σκοπού» χωρίς να προσδιορίζεται το ύψος της και οι λεπτομέρειες, καθώς αυτό θα εξειδικευτεί με υπουργική απόφαση, η οποία ακόμη... αγνοείται, εκτινάσσοντας την ανασφάλεια χιλιάδων εργαζομένων και των οικογενειών τους. Επίσης σε επίπεδο πληροφοριών γίνεται λόγος για «ασφαλιστική κάλυψη, έκτακτα επιδόματα και επιταγές κατάρτισης».
Από τον μηχανισμό στήριξης με ρητή διάταξη εξαιρούνται:
- όσοι εργάζονται εξ αποστάσεως
- όσοι διατελούν σε πάσης φύσεως νόμιμη άδεια
- όσοι εργάζονται ως προσωπικό ασφαλείας και
- οι εργαζόμενοι, των οποίων η σχέση εξαρτημένης εργασίας δεν αναστέλλεται λόγω της απαγόρευσης λειτουργίας των επιχειρήσεων.
Για να λάβουν οι εργαζόμενοι την οικονομική στήριξη, θα πρέπει να ακολουθήσουν συγκεκριμένη διαδικασία.
Όπως αναφέρεται, οι εργαζόμενοι, οι οποίοι εργάζονται με σχέση εξαρτημένης εργασίας σε επιχειρήσεις-εργοδότες που κλείνουν με κρατική εντολή υποβάλλουν ατομικά υπεύθυνη δήλωση σε ηλεκτρονική πλατφόρμα, που τηρείται για τον σκοπό αυτό στο Υπουργείο Εργασίας (ΕΡΓΑΝΗ), η οποία όμως δεν έχει ανοίξει ακόμη.
Προφανώς η ηλεκτρονική αυτή πλατφόρμα θα πρέπει να ξεκινήσει να λειτουργεί τα επόμενα 24ωρα.
Οι εργαζόμενοι δηλώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία, τα στοιχεία του προσωπικού τους τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ), καθώς και τα στοιχεία της επιχείρησης στην οποία εργάζονται, προκειμένου να συμπεριληφθούν στον ειδικό μηχανισμό στήριξης.
Από την πλευρά τους οι επιχειρήσεις-εργοδότες στους οποίους επιβάλλεται ή έχει επιβληθεί το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας θα πρέπει να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση στο Πληροφοριακό Σύστημα (Π.Σ.) ΕΡΓΑΝΗ του Υπουργείου Εργασίας.
Με αυτή την υπεύθυνη δήλωση οι εργοδότες θα δηλώνουν ότι η επιχείρησή τους τελεί υπό το καθεστώς προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας. Τα στοιχεία των εργαζομένων των επιχειρήσεων αυτών αντλούνται αυτόματα από το Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ.
Για τη στήριξη των μισθωτών εξετάζεται, λοιπόν, η παροχή κρατικού βοηθήματος ύψους έως 500 ευρώ μηνιαίως.
Η σχετική απόφαση δεν έχει όμως ακόμη ληφθεί, με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι να βρίσκονται αντιμέτωποι με μία θεαματική μείωση του εισοδήματός τους τη στιγμή ακριβώς που έχουν αυτά τα χρήματα περισσότερο ανάγκη.
Όχι μόνο δεν έχει ληφθεί σχετική απόφαση από την κυβέρνηση, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει βρεθεί το πιο αποδοτικό και αξιόπιστο σύστημα, με το οποίο ο κάθε δικαιούχος θα πάρει τα χρήματα αυτά.
Η αρχική πρόταση ήταν να δοθούν μέσα από τον ΟΑΕΔ. Ωστόσο είναι πολύ δύσκολο να καταγραφούν όσοι πρέπει να στηριχθούν από το κράτος για όσο διάστημα χρειαστεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Ακολούθησε άλλη σκέψη, τα αναλογούντα κονδύλια να πιστωθούν στις επιχειρήσεις και από εκεί να πιστωθούν στους ήδη υπάρχοντες λογαριασμούς των εργαζομένων.
Ποιοι δικαιούνται μέχρι στιγμής το ειδικό επίδομα στήριξης
Δικαιούχοι της ειδικής αυτής αποζημίωσης, που έρχεται να στηρίξει όσους εργαζόμενους μένουν χωρίς μισθό λόγω του αναγκαστικού λουκέτου, είναι μέχρι στιγμής περίπου 350.000 μισθωτοί. Πρόκειται για εργαζόμενους:
-    στην εστίαση: ταβέρνες, εστιατόρια, καφετέριες, καφε-μπαρ κ.ά.
 -   σε γυμναστήρια
-    σε κομμωτήρια
-    σε θέατρα-κινηματογράφους
-   σε εμπορικά κέντρα-πολυκαταστήματα
-    σε κέντρα διασκέδασης-χώρους εστίασης-καφέ-μπαρ
-    σε καζίνο, πρακτορεία τυχερών παιγνίων
-    σε αθλητικές εγκαταστάσεις και ομίλους
-    θεματικά πάρκα-λούνα παρκ κ.λπ.
-    σε κέντρα αισθητικής-μασάζ κ.ά.
-     εμπορικά καταστήματα.
Κανείς δεν θα βγει αλώβητος από αυτόν τον πόλεμο. Το κοινωνικό κόστος θα το επωμιστούμε όλοι. Μικροί μεγάλοι, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι, επιστήμονες και τεχνίτες.
Η κοινωνία δεν θα είναι η ίδια μετά το τέλος της πανδημίας.
Όπως δεν ήταν η ίδια μετά από κάθε πανδημία σε αυτόν τον πλανήτη.
Θα θυμόμαστε όμως όλοι μία μικρή, αλλά σημαντική λεπτομέρεια. Πώς ο καθένας από εμάς στάθηκε αλληλέγγυος απέναντι στους συμπολίτες του.
Αυτό δεν ισχύει μόνον για τους πολίτες. Ισχύει και για τους κυβερνήτες, τους θεσμούς, τους ταγούς αυτής της πολιτείας. Η ιστορία δεν ξεχνά. Ούτε εκείνοι που τη γράφουν.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κορωνοϊός | Σοκ από μαρτυρίες γιατρών – Ασθενείς 30 & 40 ετών σε σοβαρή κατάσταση
17/3/2020
Κάθε μέρα μαθαίνουμε περισσότερα πράγματα για τον νέο κορονοϊό. Μερικά από αυτά είναι ενθαρρυντικά, αλλά κάποια άλλα προκαλούν μεγάλη ανησυχία.
Σύμφωνα με μαρτυρίες γιατρών και νοσηλευτών, ο νέος κορονοϊός μπορεί να πλήξει σοβαρά την υγεία όχι μόνο των μεγαλύτερων σε ηλικία, αλλά και των νέων ανθρώπων.
Αυτό προκύπτει από μαρτυρίες των πιο κατάλληλων ανθρώπων για να επιβεβαιωθεί αυτός ο ισχυρισμός: των γιατρών που κουράρουν τους ασθενείς με κορωνοϊό στα νοσοκομεία.
Συγκεκριμένα, ένας αναισθησιολόγος σε αγγλικό νοσοκομείο, μίλησε ανώνυμα στο Sky News και είπε τα ακόλουθα:
"Είναι δύσκολο να βρω από να ξεκινήσω να σας περιγράφω αυτό που συμβαίνει στα νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου αυτή τη στιγμή. Ίσως το πιο βασικό είναι ότι καταρτίζονται σχέδια για το τι θα κάνουμε όταν εξαντληθούν τα αποθέματα ιατρικού οξυγόνου. Το οξυγόνο στα νοσοκομεία διοχετεύεται μέσω σωληνώσεων στους τοίχους, οπότε όταν διακόπτεται η παροχή, είναι σαν να ανοίγετε μια βρύση και να διαπιστώνετε ότι δεν τρέχει νερό.
Δεν συμβαίνει κατά κανόνα. Δεν είχε συμβεί ποτέ. Μέχρι που συνέβη στην Ιταλία. Μόλις πριν από δύο εβδομάδες το νοσοκομείο μου ήταν ήσυχο, με πολλούς ασθενείς να αποφεύγουν να προσέλθουν. Τώρα έρχονται και μάλιστα γρήγορα. Έχουμε πάνω από 50 περιστατικά από το Σαββατοκύριακο και η Εντατική μας Μονάδα είναι σχεδόν πλήρης από ασθενείς με κορονοϊό σε μηχανήματα υποστήριξης της αναπνοής.
(…)
Δεν είναι αλήθεια ότι μόνο οι πολύ ηλικιωμένοι που υποθέτουμε "θα πέθαιναν σύντομα ούτως ή άλλως" αρρωσταίνουν βαριά με κορονοϊό. Έχω φροντίσει προσωπικά περισσότερους από έναν ασθενείς που είναι κοντά 60 χρόνων με λίγα ή καθόλου υποκείμενα νοσήματα και που ασκούνται τακτικά.
Δεν είναι οι παππούδες σας. Είναι ο συνάδελφός σας, το αφεντικό σας, ο φίλος σας στο γυμναστήριο που κάνετε μαζί Pilates. Είναι άνθρωποι σε παραγωγική ηλικία που είναι σε γενικά καλή υγεία.
Θέλω να ξέρετε ότι και οι νέοι άνθρωποι μπορούν να νοσήσουν βαριά και να πεθάνουν από COVID-19. Ένας συνάδελφος μου φροντίζει επί του παρόντος αρκετούς ασθενείς κάτω από την ηλικία των 40 ετών, που όλοι τους είναι σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής.
Γνωρίζουμε από άλλες χώρες ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους νεότερους ασθενείς θα επιβιώσουν. Αλλά θα χρειαστούν πολλές μέρες νοσηλείας για να ανακάμψουν. Ο αντίκτυπος μιας ξαφνικής εισροής ασθενών με κορονοϊό επηρεάζει όλα τα μέρη του συστήματος υγείας.
(…)
Ο φόβος μεταξύ των συναδέλφων μου είναι ότι, χωρίς εθνική προσπάθεια για την μείωση της εξάπλωσης του κορονοϊού, πολλοί άνθρωποι θα νοσήσουν ταυτόχρονα με COVID-19 και οι περιορισμένοι πόροι μας θα εξαντληθούν γρήγορα.
Αυτοί οι ασθενείς ηλικίας 30 έως 60 ετών, οι οποίοι με τη σωστή φροντίδα είναι ικανοί να επιβιώσουν, θα μείνουν αβοήθητοι από ένα σύστημα υγείας που δεν θα μπορεί να τους φιλοξενήσει.
Και δεν λογαριάζω καν ασθενείς όλων των ηλικιών με άλλες ιατρικές ανάγκες, των οποίων η φροντίδα έχει τεθεί σε αναμονή, για να βρούμε λύσεις για τον κορονοϊό. Καταφεύγουμε σε επείγουσες εναλλακτικές λύσεις για τα εμφράγματα και τα εγκεφαλικά επεισόδια, καθώς και για χειρουργικές επεμβάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως σπασμένα άκρα, που μπορούν να περιμένουν αλλά κανονικά δεν θα έπρεπε. Μετατρέπουμε τα χειρουργεία σε μονάδες εντατικής θεραπείας και τους χειρουργούς ως γιατρούς εντατικής θεραπείας.
Να θυμάστε ότι η ποιότητα της φροντίδας που παρέχουμε σε όλους, έχουν δεν έχουν κορονοϊό, θα επηρεαστεί άμεσα από τον αριθμό των ατόμων που αρρωσταίνουν ταυτόχρονα. Δεν ανησυχώ μόνο για τους πολύ αδύναμους και τους ηλικιωμένους, ανησυχώ και για τους ελαφρώς μεγαλύτερους, αλλά σε καλή υγεία ανθρώπους που θα μπορούσαν να βελτιωθούν, αλλά μόνο αν λάβουν τη σωστή φροντίδα".



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κορονοϊός: Έλληνας επιστήμονας προειδοποιεί – «Κανείς δεν έχει ανοσία»
Τρίτη 17 Μάρτιος 2020 | 20:45
Κορονοϊός: Στις σοβαρότερες μορφές οι πνεύμονες αντί για αέρα γεμίζουν με «υγρό», λέει ο Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος Χ. Μόσχος
«Οι πνεύμονες προσβάλλονται απευθείας από τον νέο κορονοϊό SARS-CoV-2, αλλά και από την υπέρμετρη ανοσολογική απάντηση που προκαλεί φλεγμονή και καταστροφή των φυσιολογικών δομών του. Στις σοβαρότερες μορφές συμβαίνει αυτό που ιατρικά ονομάζεται Σύνδρομο Αναπνευστικής Δυσχέρειας των ενηλίκων (ARDS). Με τον συγκεκριμένο ιό αυτό συμβαίνει αρκετά συχνά και αποτελεί στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων την αιτία θανάτου, με δεύτερη αιτία την προσβολή της καρδιάς».
Τα παραπάνω εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χαράλαμπος Μόσχος, Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος, Επιμελητής Α’ στο Νοσοκομείο «Η Σωτηρία».
Στο ARDS «οι πνεύμονες αντί για αέρα γεμίζουν με “υγρό”, περίπου σαν ο ασθενής να έχει πνιγεί στο νερό, με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητα υψηλότατα μείγματα οξυγόνου και συνήθως διασωλήνωση και μηχανική υποστήριξη της αναπνοής».
Αρκετά μεταδοτικό νόσημα για το οποίο κανείς δεν έχει ανοσία
«Η συνολική θνητότητα της COVID-19 είναι πρακτικά άγνωστη εφόσον δεν γνωρίζουμε πόσοι πραγματικά έχουν μολυνθεί από τον ιό, παρά μόνο αυτούς που έκαναν την εξέταση. Αυτό που είναι όμως προφανές είναι ότι ενώ στις μικρές ηλικίες η θνητότητα δεν φαίνεται να διαφέρει από την εποχική γρίπη, είναι εντυπωσιακά υψηλή στις ηλικίες μεγαλύτερες των 70 ετών και κυρίως επί συνύπαρξης άλλων -κοινών- νοσημάτων όπως καρδιαγγειακά νοσήματα και σακχαρώδη διαβήτη. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα δούμε νέους ανθρώπους, κατά τα άλλα υγιείς, να καταλήγουν από τη νόσο. Είναι θέμα στατιστικής και πιθανοτήτων. Πρόκειται για ένα αρκετά μεταδοτικό νόσημα για το οποίο κανείς δεν έχει ανοσία, οπότε όσο και μικρή να είναι η θνητότητα σε μια ηλικιακή ομάδα η μεγάλη νοσηρότητα αναμένεται να προκαλέσει θανάτους σε νέους ανθρώπους που θα επιδεινώσουν το φόβο στο κοινό. Νέοι άνθρωποι όμως, πεθαίνουν κάθε χρόνο από σπάνιες επιπλοκές της εποχικής γρίπης».
Ο κ. Μόσχος σχολιάζει επίσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τις αναφορές από Κίνα και Ιαπωνία ότι μπορεί κάποιος να νοσήσει πάνω από μια φορά σε μικρό χρονικό διάστημα. «Αυτό δεν φαίνεται να είναι το τυπικό χαρακτηριστικό της νόσου και μπορεί να οφείλεται σε εργαστηριακό λάθος. Έτσι κι αλλιώς, όπως συμβαίνει και με την εποχική γρίπη, η ανοσία δεν είναι μόνιμη. Είναι πολύ πιο σημαντικό να μάθουμε περισσότερα πράγματα για το χρόνο έναρξης της μετάδοσης προ της έναρξης των συμπτωμάτων, τη διάρκεια της μεταδοτικότητας μετά την αποδρομή των συμπτωμάτων, και σε πιο βαθμό είναι μεταδοτικοί οι ασυμπτωματικοί μολυνθέντες».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Η Αυστραλία πιθανώς ανακάλυψε τη θεραπεία για τον φονικό ιό
Τετάρτη 18 Μάρτιος 2020 | 04:14
Δύο υπάρχοντα φάρμακα θα μπορούσαν να «θεραπεύσουν» τον κορονοϊό καθώς οι ασθενείς ανταποκρίνονται καλά στη θεραπεία, λένε οι ειδικοί, όπως αναφέρουν η Daily Mail, το euronews και η Sun επικαλούμενα αυστραλιανά ΜΜΕ.
Επιστήμονες στην Αυστραλία λένε ότι φάρμακα που χρησιμοποιούνται συνήθως για τη θεραπεία της ελονοσίας και του HIV έχουν αποδειχθεί ότι εξαλείφουν τον ιό σε εργαστηριακές έρευνες.
Η ομάδα του Κέντρου Κλινικών Ερευνών του Πανεπιστημίου του Queensland ελπίζει ότι θα ξεκινήσει έρευνες σε ασθενείς σε πανεθνικό επίπεδο μέχρι το τέλος του μήνα.
Ο καθηγητής David Paterson, ο οποίος ήταν επικεφαλής της έρευνας, δήλωσε στο news.com ότι ένα από τα φάρμακα που δόθηκαν σε μερικούς από τους πρώτους ανθρώπους που ήταν θετικοί στον Covid-19, στην Αυστραλία, είχε ήδη οδηγήσει σε «εξαφάνιση του ιού» στο σώμα τους.
Ο καθηγητής Paterson, ο οποίος είναι επίσης γιατρός μολυσματικών ασθενειών στο Royal Brisbane, δήλωσε ότι βρίσκεται καθ’ οδόν στο να επισημάνει αν όντως τα φάρμακα αποτελούν θεραπεία.
«Είναι μια πιθανώς αποτελεσματική θεραπεία», είπε.
«Οι ασθενείς θα καταλήξουν να μην έχουν βιώσιμο στέλεχος του κορονοϊού στο σύστημά τους μετά το τέλος της θεραπείας.»
Τα φάρμακα είναι ήδη καταχωρημένα και διατίθενται στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία.
«Αυτό που θέλουμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι μια μεγάλη κλινική δοκιμή σε όλη την Αυστραλία, εξετάζοντας 50 νοσοκομεία και αυτό που θα κάνουμε είναι να δοκιμάσουμε ένα φάρμακο εναντίον του ιού, μετά το άλλο φάρμακο και τέλος και τα δύο σε συνδυασμό», ανέφερε ο καθηγητής Paterson.
Είπε ότι οι μαζικές έρευνες σε ασθενείς στην Αυστραλία αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη του Μάρτη.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε εφαρμογή αυστηρά μέτρα στις Βρυξέλλες για τον κορονοϊό, με τις Αρχές να αποφασίζουν απαγόρευση κυκλοφορίας.
Πιο συγκεκριμένα, μόνο για τρόφιμα, γιατρό και μετάβαση στη δουλειά, αν δεν υπάρχει δυνατότητα τηλεργασίας, θα επιτρέπεται η κυκλοφορία στο Βέλγιο από το μεσημέρι της Τετάρτης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων λόγω της απειθαρχίας πολιτών στα μέτρα για τον περιορισμό του κορονωϊού, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.
Μιλώντας στην εκπομπή ''Happy Day'' (sic), ο υπουργός σημείωσε ''εμείς σήμερα θα προχωρήσουμε ένα βήμα ακόμη, με την έννοια ότι θα προχωρήσουμε σε μία απαγόρευση ή περιστολή των συναθροίσεων πάνω από έναν αριθμό ατόμων''.
''Αυτό θα γίνει γιατί δυστυχώς η σύσταση «Μένουμε στο Σπίτι» ακολουθείται μεν από ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού αλλά όχι από όλους και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Και πρέπει να δείξουμε σε όλους υπευθυνότητα, η οποία έρχεται και μαζί με την ατομική ευθύνη και μαζί με τη συλλογική ωριμότητα''.
''Εάν δεν υπάρξουν βήματα τέτοια, που να δείχνουν ότι η κοινωνία μας αγκαλιάζει πραγματικά το "Μένουμε στο Σπίτι" θα αναγκαστούμε να πάρουμε κι άλλα μέτρα. Την καθολική απαγόρευση δεν την εξετάζουμε, αλλά τον περιορισμό των συναθροίσεων τον εξετάζουμε και θα προχωρήσουμε σε αυτό σήμερα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.''




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χύνουν τόνους ιδρώτα στον Έβρο για να αποτρέψουν τους βρωμότουρκους, όχι ο στρατός και η αστυνομία που διαδίδουν αλλά οι ίδιοι οι Εβρότες, που φυλάνε την Ελλάδα, ανοίγεις την τηλεόραση στις 5.30 στο τουρκοSTAR, πέφτεις πάνω στη βρωμότουρκη σειρά του Βαρδινογιάννη με φέσι!!!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τώρα που η Κίνα και οι Κινέζοι έγιναν τόσο επίκαιροι, ας δούμε πως τους περιγράφει ο Κόντογλου 70 χρόνια πριν, μέσα από μια αφήγηση του μπάρμπα Ηρακλή Γιαβάσογλου (Γιαβάς Ο Θαλασσινός, όπως αναφέρεται στο ομότιτλο βιβλίο του Κόντογλου, Εκδόσεις ΑΣΤΗΡ). Όπως φαίνεται από την πρώτη πρόταση, το ίδιο επίκαιροι ήσαν οι Κινέζοι και τότε.
Οι Κινέζοι
Η ζωή τους και οι συνήθειές τους όπως τις ιστορεί ένας παλιός ταξιδευτής
(Άρθρο του Φώτη Κόντογλου στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (το 1950 ή 1951)
Τούτον τον καιρό γίνηκε πάλι άνω κάτω ο κόσμος με τους Κινέζους και ξαναθυμήθηκα τα χρόνια που έζησα στην Κίνα. Τότες που ήτανε ήμεροι οι Κινέζοι (όλος ο κόσμος ήτανε πιο ήμερος εκείνον τον καιρό). Το λοιπόν οι Κινέζοι είναι κανωμένοι γα να κάνουνε εμπόριο σαν κι εμάς τους Έλληνες, πλην μας περνάνε και στην πονηριά και στην υπομονή. Έχουνε τέτοια υπομονή, που δεν πιστεύω να την έχουνε άλλο άνθρωποι στον κόσμο. Άμα βάλει στο νου του ένα πράγμα ο Κινέζος θα το κάνει κι ας μη γίνεται. Όσο για το εμπόριο, οι Κινέζοι επιδίνουνται σ’ αυτό και χαίρουνται στο πάρε- δώσε από την κοιλιά της μάνας τους. Εγώ όσα χρόνια έζησα στην Κίνα δεν πέρασε κάποια μέρα που να μην μάθω κάποια καινούρια μηχανή. Τόσες χιλιάδες είναι οι βόλτες που παίρνει το πονηρό μυαλό τους, που απορεί άνθρωπος – για να τις καταγράψεις θέλεις βιβλίο ολάκερο. Εμείς οι γραικοί μονάχα στην Κίνα βρίσκουμε τον μάστορή μας. Κείνον τον καιρό που ήμουνα σ αυτόν τον τόπο είχανε ένα σωρό μονέδες, μέχρι ένα κάρτο της πεντάρας. Όποιος δεν έχει λεφτά, με μια φόλα που χει μια τρύπα στη μέση, για να τις κάνουνε αρμαθιές, μπορεί να αγοράσει ένα χωνί κολοκυθόσπορους, καμιά δεκαριά κουκιά ψημένα, μια φέτα μήλο, ένα καρύδι, μισό πορτοκάλι, να πιει ένα φλυτζάνι τσάι, είτε να φουμάρει μια μπουκιά καπνό ή ν’ αγοράσει μια καρφίτσα ή μια πρέζα ταμπάκο κλπ.
Οι Κινέζοι περιεργάζουνται το κάθε πράγμα με μεγάλη προσοχή. Το μάτι τους τα τρυπά όλα. Μια φορά άκουσα να λένε, πως είναι σιτάρια που δένουνε ανθό τη νύχτα κι άλλα που κάνουνε ανθό τη μέρα και πως αναλόγως το σιτάρι πρέπει να γίνει το σπάρσιμο για να ναι καλή η σοδειά. Εγώ πρώτη φορά άκουγα τέτοιο πράγμα, μα σα γύρισα στον τόπο μου και ρώτησα κάποιους ζευγάδες, μου είπανε πως κι εκείνοι δεν γνωρίζανε ένα τέτοιο πράγμα κι ούτε το ‘χανε ακούσει από τους πατεράδες τους.
Και για το ρύζι ξέρουνε πολλά, που απορεί ο νούς σου, και λένε πως όσα ξέρουνε τα χανε βρει οι βασιλιάδες τους που είχανε κάθε σοφία. Τον καιρό που βασίλευε ο αυτοκράτορας Νιαν-Τι, ο κόσμος από τη δυστυχία αφήσανε τα σπίτια τους και πήρανε τ’ άγρια βουνά και για να μην πεθάνουνε από την πείνα τρώγανε τα ποντίκια και τα χελιδόνια, απάνω στ’ άγρια βουνά, που δεν είχε πατήσει άνθρωπος ποτές. Για τούτο το χειμώνα δε φαίνουνται χελιδόνια πουθενά, ούτε στα ζεστά τα μέρη.
Να σας πω και κάτι να γελάσετε … Σε πολλά μέρη της Κίνας ταξιδεύαμε με γαϊδούρια και μουλάρια. Τα βράδια κονεύαμε στα χάνια που βρίσκαμε στο δρόμο. Μα δε μπορούσα να κοιμηθώ από τα γκαρίσματα των γαϊδάρων όλη τη νύχτα. Οι Κινέζοι κοιμώντανε σα να μην πετούσε μύγα, τέτοια νεύρα έχουνε, ο κόσμος να χαλάσει. Εγώ από την αγρύπνια δεν μπορούσα να ξυπνήσω το πρωί. Σαν είδα κι απόειδα ένα βράδυ το είπα στον αγωγιάτη και μου λέει : «Δε μου το ’λεγες πρωτύτερα»; Την άλλη μέρα ξύπνησα χορτάτος από ύπνο κι’ απορούσα. Μου λέγει ο αγωγιάτης : «Είδες πως δεν γκαρίξανε καθόλου οι γαϊδάροι»; «Ναι του λέγω, απορώ πως πάψανε». Κατεβήκαμε στην αυλή κι είδαμε τρεις τέσσερις γαϊδάρους κι είχανε οι κακόμοιροι κρεμασμένη στην ουρά από μια μεγάλη πέτρα και καθόντανε ήσυχοι με τα αυτιά κατεβασμένα. «Έχεις δει μου λέγει ο αγωγιάτης, πως όποτε θέλει να γκαρίξει ο γάϊδαρος τεντώνει την ουρά του και τη βαστά ίσια ώσπου να τελειώσει το γκάρισμα; Δέσε λοιπόν μια πέτρα στη ουρά του να μην μπορεί να τη σηκώνει και θα βουβαθεί». Σαν λύσανε τις πέτρες, μονομιάς οι γάϊδαροι σηκώσανε τις ουρές τους και τ’ αυτιά τους και πιάσανε και γκαρίζανε ως ένα κουάρτο της ώρας σα να θέλανε να βγάλουνε το χασομέρι.
Να σας πως κι ένα άλλο περίεργο που έμαθα στη Κίνα … Μια μέρα περπατούσα μ’ έναν Κεφαλλονίτη και συναντήσαμε ένα Κινεζόπουλο που έβοσκε ένα βουβάλι και πως μας ήρθε και το ρωτήσαμε αν είναι μεσημέρι. Μας είπε πως ο ήλιος είναι κάτω από τα σύννεφα και δεν ξέρει, μα έφυγε και σε λίγο γύρισε με μια γάτα κάτω από τη μασχάλη και μας λέγει : «Ακόμη δεν είναι μεσημέρι». Εμείς απορήσαμε, μα σα γυρίσαμε στο χωριό το είπαμε στον Κινέζο, που μέναμε στο σπίτι του κι εκείνος απόρεσε, που δεν ξέραμε αυτό το γατορόλογο. «Το μαυράδι του ματιού της, μας είπε, στενεύει όσο σιμώνει η ώρα του μεσημεριού. Μεσημέρι απούντο (ακριβώς) στενεύει και γίνεται σα μια τρίχα όρθια στη μέση του ματιού. Ύστερα από το μεσημέρι αρχίζει σιγά σιγάν να φαρδαίνει».
Όπως είπαμε η υπομονή τους δεν είναι υπομονή που μπορεί να την έχει άνθρωπος ζωντανός. Για να πάρεις μιαν ιδέα θα σου μιλήσω για κάτι τρύπες, που τις λένε «γιεν τσινγκ» δηλαδή πηγάδια τ’ αλατιού, απ΄ όπου βγάζουνε ένα αλάτι που είναι τόσο αρμυρό, που δεν μπορείς να το βάλεις στο στόμα σου. Για να ανοίξουνε αυτά τα πηγάδια πρέπει να τρυπήσουνε το βράχο. Γι αυτή τη δουλειά δε βάζουνε μίνες και καψούλια. Αλλά χώνουνε ένα σωληνάρι από ξύλο, τριγυρισμένο από μια πέτρα που ‘χει μια τρύπα δυο τρεις πιθαμές φάρδος. Ύστερα βάζουνε μέσα σ’ αυτό το σωληνάρι μια ατσαλένια μπίλια με δόντια, που ζυγιάζει ως εκατόν πενήντα οκάδες. Αυτή η μπίλια είναι από κάτω στρογγυλή και δεμένη μ’ ένα γερό λουρί. Ένας άνθρωπος χεροδύναμος ανεβαίνει απάνω σε μια ξυλοδεσιά και χορεύει πατώντας απάνω σ ένα σκαντάλι, που μια σηκώνει τη μπίλια και μια την αφήνει να πέσει. Κάθε τόσο ρίχνουνε δυο τρεις κουβάδες νερό για να λιώνει ο βράχος και να γίνεται αλοιφή. Το μεσημέρι αλλάζουνε βάρδια και πιάνει άλλος δουλειά ως το βράδυ. Τη νύχτα πιάνουνε δουλειά άλλοι δυο νοματέοι, που τραβάνε τη μπίλια και την καθαρίζουν από τη λάσπη. Αυτές οι τρύπες που ανοίγουνε με αυτό το σύστημα ένιαι ίσες με το ράμα (ολόισιες) από πάνω ως κάτω και γυαλιστερές σαν το γυαλί. Το νερό που βγάζουνε από αυτά τα πηγάδια βγάζει μια οκά αλάτι σε τέσσερις πέντε οκάδες νερό.
Είναι και πηγάδια που τα λένε «Χο Τσιγκ» και δε βγάζουνε αλάτι αλλά φωτιά. Σ αυτά βάζουνε ένα σωληνάρι από μπαμπού καλά σφηνωμένο και μ’ αυτό πάνε τη φωτιά όπου θέλουνε. Τ’ ανάβουνε μ’ ένα δαυλό και καίγει μέρα νύχτα. Τα παράξενο είναι ότι το μπαμπού δεν καίγεται. Βγάζει μια μαβιά φλόγα. Κατά τα φαινόμενα από αυτά τα πηγάδια βγαίνει κάποιο αέριο επειδή βρίσκεται πολύ πετροκάρβουνο μέσα στη γή. Βγάζει έναν μαύρο και πηχτό καπνό. Σ όσα πηγάδια βγάζουνε κάρβουνο κατεβαίνουνε οι μιναδόροι με σκάλες από μπαμπού. Κι επειδής ο αγέρας μέσα σε αυτές τις γαλαρίες παίρνει φωτιά δε μπορούνε να ανάψουνε φανάρια και δουλεύουνε στα στραβά, πασπατευτά. Το πολύ πολύ βάζουνε σ’ ένα τσουκάλι ψιλά ροκανίδια και ρετσίνα και τ’ ανάβουνε και κάτι ξεχωρίζει μέσα στη γαλαρία, επειδής αυτό το μίγμα δε βγάζει φλόγα. Τις πιο πολλές φορές στον πάτο του πηγαδιού που βγάζει το αλατόνερο βρίσκουνε ένα λάδι, που μυρίζει βαριά και πλεύει απάνω στο νερό. Κατά τα φαινόμενα αυτό το λάδι είναι πετρόλαδο. Ο πάτος του πηγαδιού φτάνει σε τρακόσα μέτρα βάθος κι ακόμη περισσότερο. Σ αυτά τα πηγάδια και στις μίνες του πετροκάρβουνου δουλεύουνε χιλιάδες κόσμος. Όπου είναι άμμος σκάβουνε οι φτωχοί μια τρύπα πεντέξη πιθαμές για να πυρωθούνε το χειμώνα και κάθονται ολόγυρα σα να χουνε στη μέση κανένα μαγκάλι. Σα θέλουνε να σβήσουνε τη φωτιά γεμίζουνε την τρύπα με άμμο και φεύγουνε.
Απ' αυτά που σου ιστόρησα μπορείς να καταλάβεις τι υπομονή και τι πείσμα έχουνε οι Κινέζοι. Για να ανοίξουνε ένα τέτοιο πηγάδι δουλεύουνε τρία χρόνια μέρα νύχτα. Τον καιρό δεν το λογαριάζουνε ποτές. Ό,τι είναι η καμήλα ανάμεσα στα ζωντανά το ίδιο είναι κι οι Κινέζοι ανάμεσα στους ανθρώπους.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



τώρα μόλις είδα ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες που πλήττονται από τον κορονοϊό κλπ., θα πάρουν κι εκείνοι επίδομα 800 ευρώ από τον Απρίλιο.
Το γράφω για να είμαι δίκαιος.
Να δούμε, όμως, ποιες θα είναι οι προϋποθέσεις και... τι θα πάρουμε τελικά όσοι πάρουμε (καθόλου απίθανο... από τα τρία το μακρύτερο). Όταν ξεκαθαριστεί... πάλι θα το γράψω.
Φυσικά τα... ενδεχόμενα 800 ευρώ δεν αλλάζουν ΤΙΠΟΤΑ από τις γενικότερες απόψεις μου και φαντάζομαι και κανενός άλλου, εντάξει;
Αυτονόητο είναι αλλά πρέπει να το γράψω, διότι... διάφοροι παραμονεύουν στη γωνία, ξέρετε ποιοι!
-Εμεις με τα κλειστα μαγαζια εστιασης πηραμε το μακρυτερο παντως..
-το χα απορία φίλε μου. Τόσα κρέατα και άλλα πράγματα που δεν διατηρούνται πολύ τι τα κάνατε; Πέταμα σπίτι; Σε φίλους; Τρελή καταστροφή για εσας
-πεταμα τα περισσοτερα φιλε μου, ποσα να φας και ποσα να δωσεις.. το κλεισιμο εγινε μεσα σε 6 ωρες..
- αν χαθει και ο απριλης ολος φοβαμαι οτι πολλες επιχειρησεις δεν θα ξανανοιξουν.. δεν ξερω τι βλεπετε εσεις αθηνα?
-μέχρι μέσα Απριλίου κάπως αντέχετε η κατάσταση. Αντε μέχρι τέλος. Αν πάει Μάιο τότε οι περισσότερες επιχειρήσεις θα είναι στο φάσμα του κλεισίματος... Πχ στο δικό σου χώρο ακόμα και αυτοί που κάνουν delivery τίποτα από δουλεια.....σπίτι μαγείρεμα και με φειδώ έξοδα ολοι....όλοι μέρα με τη μέρα θα πηγαίνουμε.
-οποιος ειναι ανοιχτος ακομη βαζει και απο την τσεπη του.. ακριβως οπως τα ειπες ειναι..
-800 ευρώ από 15/3 ως 30/4 αν έχεις κλείσει την επιχείρηση- μαγαζι- γραφείο, με λίγα λόγια δεν φτάνουν για το νοίκι την ΔΕΗ και την ασφάλεια σού
-αυτο παντως με τα 800€ δεν το πιστευω αλλα γιατι να δοσουν τοσα πολλα αφου οπως ειπε ο ιδιος ο αδωνις παλιοτερα τα 200€/μηνα ειναι υπεραρκετα για να επιβιωσει ενας ανθρωπος σημερα..
-Είμαι γυναικολόγος, ελεύθερος επαγγελματίας. Το ιατρείο είμαι υποχρεωμένη να το έχω ανοιχτό (εντολή συλλόγου), προφανώς δεν πατάει άνθρωπος για τακτικό έλεγχο, τα τακτικά χειρουργεία δεν επιτρέπονται (και πολύ σωστα). Εγώ τι θα πάρω; Τίποτα γιατί δεν έχω κλείσει.
-Στη Γαλλία πάντως διάβασα τα μέτρα βοήθειας που ανήγγειλε ο Μακρόν μεταξύ άλλων είναι:
-Όλοι οι εργαζόμενοι θα πάρουν το μισθό τους κανονικά&θα τα βρει ο εργοδότης με το κράτος
-Κανείς δεν θα πληρώσει νοίκι,ρευμα,νερό είτε επιχείρηση είτε ιδιώτης
-Σταματούν οι πληρωμές ολων φόρων&δανείων
-Stop στ εξώσεις. Δεν εχω διασταυρωσει αν είναι αλήθεια.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χθες φίλος του φαίησμπουκ διαμαρτυρήθηκε επειδή τα "Ελληνικά Hoaxes" του κατέβασαν σχόλιο ως "αντίθετο στους όρους της κοινότητας" το οποίο αφορούσε την πιθανή θεραπεία του κορονοϊού με ένα παλιό φάρμακο κατά της ελονοσίας, τη χλωροκίνη.
Σήμερα... ΟΛΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΤΗΣ ΧΛΩΡΟΚΙΝΗΣ, η οποία έδειξε να έχει καλά αποτελέσματα στη Μασσαλία που πρωτοδοκιμάστηκε - μάλιστα ανάμεσα στα πρόσωπα στα οποία δοκιμάστηκε είναι και μια βουλευτίνα του Μακρόν! Προφανώς δεν σημαίνει αυτό ότι "βρέθηκε το φάρμακο" αλλά μπορεί να είναι ένα μεγάλο πρώτο βήμα.
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΚΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ.
Δυστυχώς αυτοί οι κύριοι από την αρχή, αλλα και ο ρόλος όμως που παίζουν τώρα είναι... του Ζουρνατζή και του Καρακώστα (επίτηδες γράφω αυτά τα ονόματα να δω αν τους θυμάται κάποιος).
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ... ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΡΑ;
-τα Hellenic Hoaxes είνια μεγάλη απάτη ειδικά από την στιγμή που έκλεισαν συμφωνία με το FB
εχουν υποπέσει σε χοντράδες πολλές φορές. Και στην τελική ποιος έχρισε ειδικό επί των ΗΟΑΧ ενα κελευστή που έχει σχέσεις με την ΝΔ ??
-Κάτι γράφει και ο Μπογιόπουλος στον ημερόδρομο σήμερα γι αυτούς...Σε σχέση με την ιντερφερόνη που παρασκεύασαν οι Κουβανοί...
-Τα Hoaxes χρηματοδοτούνται εξ ημισείας απο την ΕΕ και το facebook. Χθες ανέφεραν ως απάτη το εν λόγω δημοσίευμα, το οποίο μάλιστα αρχικά είχε ανεβάσει το ΑΠΕ -και κατόπιν το κατεβασε- αναφορικά με φαρμακευτικές αγωγές με βάση την ιντερφερόνη απο Κουβανούς επιστήμονες. Το ρεπορταζ είναι αρκουντως τεκμηριωμένο! Υπάρχει τρελό παιχνιδι πίσω από τη θεραπεία... Τα Hoaxes ανέφεραν οτι είναι ψευδές, μονο που ψευδή είναι τα Hoaxes.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και μέσα σε όλα τα άλλα, έχουμε και τους "εναλλακτικούς", οι οποίοι μας κατηγορούν ότι... κλειστήκαμε μέσα και δίνουμε έτσι το δικαίωμα στο κράτος, στην παγκόσμια διακυβέρνηση, δενξερωγωσεποιούς να μας κρατήσουνε για πάντα κλεισμένους μέσα και κατατρομαγμένους και τελικά να μας κάνουνε λοβοτομή με τη θέλησή μας!
Εσείς λοιπόν οι εναλλακτικοί συνειδητοποιήστε ότι...
...α) μια χαρά βλέπουμε τι είδους ζωή θέλουν να μας φτιάξουν ύστερα απ' όλο αυτό και καθόλου δεν θέλουμε να παραμείνουμε κλεισμένοι μέσα και... λοβοτομημένοι! Απλώς τώρα ακολουθούμε αυτό που λένε ένα τσούρμο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ για ένα ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ χρονικό διάστημα... το οποίο Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.
Μετά από κάνα δίμηνο (που δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ ΛΙΓΟ) θα πρέπει να επανεξεταστεί η κατάσταση.
...β) μη γίνεστε η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, δηλαδή εκείνων που όλη την ώρα βρίζουν "τους ανεύθυνους Ελληναράδες" κλπ. - γι' αυτούς τα έχω γράψει ήδη. Προσθέτω ότι πάντα κάποιοι θα δείχνουν γραψαρχίδικη/αντικοινωνική συμπεριφορά... όμως η πολύ μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού προσπαθεί να κάνει ό,τι πρέπει. Και αυτό είναι το ζητούμενο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επίσης...
... αν αυτή η κατάσταση φέρει τις συνέπειες που αναμένονται για την οικονομία όλου του κόσμου...
... δεν βλέπω πώς μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει το ευρώ.
Οικονομολόγος δεν είμαι... αλλά η λογική που έχω μέσα στην κεφάλα μου, αυτό λέει.
Άλλωστε... είδαμε και τους σοφούς οικονομολόγους πώς τα έχουνε κάνει παγκοσμίως!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θέλετε "ενότητα σε συνθήκες πολέμου";
Τότε κάντε τα εξής:
α) Αναστολή όλων των πλειστηριασμών (όχι μόνο της πρώτης κατοικίας, ΟΛΩΝ) ως το τέλος του 2020 και παράλληλα επαναφορά ως το τέλος του 2020 του νόμου Κατσέλη βελτιωμένου (βελτιωμένου για τους δανειολήπτες, όχι για τις τράπεζες), με ισχύ τουλάχιστον ως το τέλος του 2021.
β) Αναστολή κάθε διακοπής ρεύματος ως το τέλος του 2020 και μείωση κατά 50% των τιμολογίων της ΔΕΗ. Το ίδιο πρέπει να γίνει και στους ιδιωτικούς παρόχους - αν δεν μπορεί να γίνει, να υπάρξει δικαίωμα επανόδου στη ΔΕΗ για όσους είναι σε αυτούς.
γ) Αναστολή κάθε διακοπής νερού ως το 2020.
δ) Απαγόρευση στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας και ίντερνετ να κόβουν τις παροχές μέχρι π.χ. 3 απλήρωτους λογαριασμούς.
ε) Μείωση ενοικίων κατά 50% και απαγόρευση εξώσεων ως το τέλος του 2020.
στ) Απαγόρευση κάθε απόλυσης εργαζομένου και σε περίπτωση αποδεδειγμένης αδυναμίας να πληρώνεται, επιδότηση του μισθού του από το κράτος ως το τέλος του 2020.
ζ) Γενναία μείωση φορολογίας ως το τέλος του 2021 και αντίστοιχες ρυθμίσεις για όσους χρωστάνε.
Αυτά δεν είναι.... κομμουνιστικά.
Είναι απλός, μετριοπαθέστατος ρεφορμισμός και στοιχειώδη μέτρα ανακούφισης, που κάποια απ' αυτά τα έπαιρναν μέχρι και οι κυβερνήσεις της ΕΡΕ στις δεκαετίες του 1950 και 1960.
ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ;
ΑΝ ΔΕΝ ΚΙΝΗΘΕΙΤΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ, ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ!
ΜΗ ΣΑΣ ΞΕΓΕΛΑ Η "ΕΝΟΤΗΤΑ" ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΤΩΡΑ!
ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από το διάγγελμα Μητσοτάκη βγάζω τα εξής:
1) Πράγματι έχουμε έναν αόρατο και επικίνδυνο εχθρό να πολεμήσουμε και πρέπει να τον νικήσουμε πριν απ' όλα τ' άλλα.
Επομένως, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να τηρήσουμε όσα μας λένε γι' αυτό το κρίσιμο διάστημα.
Ας πούμε ότι τώρα είμαστε στο 1940, ότι ο Μητσοτάκης είναι ο Μεταξάς και ο ιός είναι οι Ιταλοί! Ε... θα πολεμήσουμε "στον πόλεμο αυτό που διευθύνει η κυβέρνηση Μεταξά", όπως έγραφε ο Ζαχαριάδης.
2) Μετά το τέλος του πολέμου και τις όποιες απώλειες, όπως ο ίδιος ο Μητσοτάκης είπε, "η κατάσταση θα είναι δύσκολη, ίσως και εφιαλτική"! ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ;
Επομένως, "ενότητα" υπάρχει ΜΟΝΟ για όσο κρατάει ο πόλεμος - μόλις τελειώσει το ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ θα είναι όσο ποτέ επίκαιρο.
Και πάλι θα πρέπει τότε να υπάρχει ενότητα αλλά... ενότητα "εδώ κάτω", για να αλλάξουμε την κατάσταση και να μη μπούμε στη λογική "όσοι έχετε λεφτά θα ζήσετε, οι υπόλοιποι θα ψοφήσετε από την πείνα"!
Αν ο κόσμος παραμείνει λοβοτομημένος και δεν καταλάβει ότι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΛΑ, τότε... ο θάνατος θα είναι καλύτερος από τη ζωή που θα θελήσουνε να μας φτιάξουν.
Εξάλλου... πάρα πολλοί θα είμαστε πλέον που δεν θα έχουμε τίποτα να χάσουμε!
Προς το παρόν πάντως... είμαστε ακόμα στην αρχή και πρέπει να πολεμήσουμε τον εχθρό - ιό. ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΙΟΣ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ Ο ΙΟΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΉΤΑΝ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΩΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΡΙΟ.
-Όταν περάσει αυτή η κρίση και οι μετοχές επιστραφούν στους stakeholders, θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε -δουλεύοντας σε mini jobs- μια τερατώδη ανισότητα εισοδήματος και αναδιανομή πλούτου προς τα πάνω, ενώ θα λέμε και ευχαριστώ για 2-3 χημικά αντιδραστήρια και 4-5 ΜΕΘ παραπάνω που θα προσφέρουν δωρεά οι εφοπλιστές μας. Ζόφος.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα «έρευνα» προσπαθει να μας πεισει πως ο κορωνοϊός δεν φτιάχτηκε σε εργαστήριο
 Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020, 11:20
Νέα «έρευνα» που δημοσιεύτηκε την Τρίτη στο περιοδικό Nature διερευνά τη γενετική προέλευση του νέου κορωνοϊού και προσπαθει να καταρριψει  τις εμπεριστατωμενες θεωρίες συνωμοσίας ότι φτιάχτηκε σε κάποιο εργαστήριο.
Όπως αναφέρουν οι «ερευνητές», ο SARS-CoV-2 είναι ο έβδομος κορωνοϊός που είναι γνωστό ότι μολύνει τους ανθρώπους. Εκτός από τον SARS-CoV, άλλοι δύο ιοί (MERS-CoV και SARS-CoV-2) μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή νόσο, ενώ οι HKU1, NL63, OC43 και 229E σχετίζονται με ήπια νόσο.
«Εδώ εξετάζουμε ποια μπορεί να είναι προέλευση του SARS-CoV-2 από συγκριτική ανάλυση γονιδιωματικών δεδομένων. Προσφέρουμε μια προοπτική για τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του γονιδιώματος SARS-CoV-2 και συζητάμε σενάρια, τα οποία θα μπορούσαν να έχουν προκύψει» αναφέρουν στη μελέτη τους.
Προσπαθουν ιδρωμενοι οι καϊμενοι να μας πεισουν οτι: «Οι αναλύσεις μας δείχνουν σαφώς ότι ο SARS-CoV-2 δεν είναι εργαστηριακό κατασκεύασμα ή ένας σκόπιμα ανασχεδιασμένος ιός». Αναφέρουν ότι «είναι σήμερα αδύνατο να αποδειχθεί ή να διαψευσθούν οι άλλες θεωρίες της προέλευσής του». Επισημαίνουν ωστόσο ότι τα χαρακτηριστικά του δεν μπορούν να στηρίξουν καμία τέτοια θεωρία.
Οι «ερευνητές» σημειώνουν ότι τα γονιδιωματικά χαρακτηριστικά που περιγράφονται στη μελέτη τους μπορούν να εξηγήσουν εν μέρει τη μολυσματικότητα και τη μεταδοτικότητα του SARS-CoV-2 στους ανθρώπους.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





“Η κεντρική ιδέα της ιντερφερόνης είναι απλά να αποτρέπει επιπλοκές” – Ο δημιουργός του κουβανικού φαρμάκου που δοκιμάζεται κατά του κορονοϊού βάζει τα πράγματα στη θέση τους
18-03-2020
Τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις, με ψύχραιμο, επιστημονικό λόγο και χωρίς υπερβολές, βάζει με συνέντευξή του ο δημιουργός του φαρμάκου, ο γιατρός Λουίς Χερέρα.
Πολλά έχουν γραφτεί αυτές τις μέρες για το κουβανικό φάρμακο Ιντερφερόνη Άλφα 2Β, που χρησιμοποιείται πειραματικά στην αντιμετώπιση του κορονοϊού, κυρίως στην Κίνα, με κάποια θετικά πρώτα αποτελέσματα. Τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις, με ψύχραιμο, επιστημονικό λόγο και χωρίς υπερβολές, βάζει με συνέντευξή του ο δημιουργός του φαρμάκου, ο γιατρός Λουίς Χερέρα, εξηγώντας την ιστορία και τον τρόπο δράσης της ιντεφερόνης, που μετρά 4 δεκαετίας, και διευκρινίζοντας σε ποιες ομάδες ασθενών με κορονοϊό ενδείκνυται η χρήση του φαρμάκου και γιατί.
Μιλώντας ζωντανά σε στούντιο του δικτύου telesur, o Χερέρα υπογράμμισε πως “Ο κόσμος έχει μια ευκαιρία να καταλάβει ότι η υγεία δεν είναι εμπορικό αγαθό, αλλά βασικό δικαίωμα”. Αναφερόμενος στην έναρξη της παραγωγής του φαρμάκου, δήλωσε πως “Στις αρχές της δεκαετίας του ’80, ένας σημαντικός καθηγητής από το Χιούστον ήρθε στην Κούβα και συμβούλεψε τον πρόεδρο Φιντέλ Κάστρο ότι η ιντερφερόνη που είχαν εκεί ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον μόριο για διαφορετικούς σκοπούς”, προσθέτοντας πως τότε μια ομάδα ατόμων μετέβη στη Φινλανδία για εκπαίδευση στην παραγωγή ιντερφερόνης, ενώ άνθρωποι παρήγαγαν ιντερφερόνη από ανασυνδυασμένες πηγές μέσω γενετικής μηχανικής.
Το πρώτο ήταν η Βήτα Ιντερφερόνη στην Ιαπωνία, και το δεύτερο η οικογένεια Άλφα Ιντερφερόνης στην Καλιφόρνια. “Ένα χρόνο μετά στην Κούβα, αντιγράψαμε διαφορετικά γονίδια της ιντερφερόνης από τα τοπικά εργαστήρια και αρχίσαμε να παράγουμε ιντερφερόνη το 1981 και το 1982 που χρησιμοποιήσαμε στο ξέσπασμα δάγγειου πυρετού και παρουσιάσαμε τα αποτελέσματα στις ΗΠΑ στην Καλιφόρνια”.
Ένας από τους τρόπους με τους οποίους ο ιός πολλαπλασιάζεται εντός κυττάρου είναι μέσω της μείωσης των φυσιολογικών επιπέδων ιντερφερόνης. Το μόριο αυτό, μέσω ενός άλλου μεταβολικού τρόπου, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για περιορισμό πολλαπλασιασμού του ιού. Στη διάρκεια της επιδημίας του MERS, ενός άλλου, πολύ φονικότερο κορονοϊού, πριν μερικά χρόνια, έγινε αντιληπτό πως η ιντερφερόνη μειώνεται κατά τη διάρκεια πολλαπλασιαμού του ιού, όπως επισήμανε ο Χερέρα.
Στην περίπτωση του COVID-19, η Ιντερφερόνη άρχισε να χρησιμοποιείται λίγες βδομάδες μετά το ξέσπασμα της επιδημίας, ώστε να αποφευχθούν επιπλοκές στους ασθενείς. Σύμφωνα με το Χερέρα παρατηρήθηκαν “κάποιες παρενέργειες, αλλά όχι υπερβολικά επικίνδυνες”. Αναλύοντας την επίδραση της ιντερφερόνης, τόνισε πως “η βασική ιδέα της ιντερφερόνης είναι απλά να αποτρέπει επιπλοκές”, προσθέτοντας πως “Νέοι άνθρωποι και άνθρωποι με καλή ανοσολογική ανταπόκριση δε χρειάζονται το φάρμακο ή άνθρωποι που δεν έχουν επιπλοκές και αποκρίνονται στον ιό όπως σε οποιαδήποτε άλλη γρίπη, αλλά ηλικιωμένοι και άτομα με τάση κακής ανοσολογικής ανταπόκρισης θα έχουν καλύτερες πιθανότητες αποφυγής επιπλοκών με τη χρήση ιντερφερόνης”.
Αναφερόμενος στη συνολική συμβολή της Κούβας στην αντιμετώπιση της πανδημίας, είπε πως η Κούβα πρέπει να συμμετάσχει στην εκστρατεία αλληλεγγύης με άλλα έθνη, “ακριβώς όπως άλλες χώρες έδειξαν αλληλεγγύη με την Κούβα, ειδικά χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής”. Μίλησε επίσης για τους διάσημους διεθνώς Κουβανούς γιατρούς, που για μια ακόμα φορά πρωταγωνιστούν στη μάχη, λέγοντας πως “Έχουμε περισσότερους γιατρούς στο εξωτερικό από πρακτικά κάθε άλλη χώρα στον κόσμο, όχι επειδή εξάγουμε το οτιδήποτε, αλλά απλά επειδή θέλουμε να συμμετέχουμε σε έναν κόσμο με καλύτερες συνθήκες υγείας και διαβίωσης”.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα η Κούβα ξόφλησε αυτό το χρέος στην ανθρωπότητα!
Το 1939 ένα πλοίο με 937 επιβάτες στην πλειοψηφία τους εβραίοι πρόσφυγες έφτασε στην Κούβα.
Η κυβέρνηση δεν άφησε τους επιβάτες να κατέβουν.
Το ίδιο οι ΗΠΑ και ο Καναδάς.
Το πλοίο ξαναγύρισε στην Ευρώπη.
Υπολογίζεται ότι περίπου το ένα τέταρτο των επιβατών του Σεντ Λούις έχασε τη ζωή του σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ή προσπαθώντας να ξεφύγει από τους Ναζί.
Χθες το κρουαζιερόπλοιο Braemar με 5 ασθενείς με κορωνοϊό και 680 επιβάτες έγινε δεκτό στην Κούβα.
Προηγουμένως 4 κυβερνήσεις είχαν αρνηθεί να δώσουν άδεια στο πλοίο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κουβα. Το πραγματικο ηθικο πλεονεκτημα της Αριστερας