Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Τριτη 24 Μαρτιου 2020



Ελέω κορωνοϊού να τα, τα kapital control.
Βρωμάει η δουλειά



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καλά , πας στο νησί καταγωγής σου και μεταφέρεις τον ιό !
Πας με βάρκα από Τουρκία και φέρνεις ... καθαρό αέρα !???
Σχολιο.-  Όταν λέμε χούντα .... εννοούμε ΚΑΡΑ χούντα Kommandatur



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φραντσέσκο Μακάριο: Ο επιχειρηματίας δίνει τις οδηγίες από τη βίλα του και ο εργαζόμενος πεθαίνει στο εργοστάσιο
 23 Μαρτίου 2020 11:56
"Όταν θα τελειώσει κάποια στιγμή αυτή η σφαγή, κάποιοι θα πρέπει να ντρέπονται γι' αυτά που λένε και τα στοιχεία που δίνουν" - Φραντσέσκο Μακάριο, πρώην αντιδήμαρχος πολεοδομίας του Μπέργκαμο
«Δεν υπάρχει οικογένεια χωρίς νεκρό και τουλάχιστον ένα κρούσμα. Εμείς τους νεκρούς τους γνωρίζουμε γιατί το Μπέργκαμο είναι σχετικά μικρό. Ακόμη και ο δήμαρχος Γκόρι παραδέχθηκε ότι για κάθε νεκρό από τον κορωνοϊό υπάρχουν άλλοι πέντε που δεν έχουν πιστοποιηθεί με αιτία θανάτου τον κορωνοϊό.
Για μένα η αναλογία είναι πολύ μεγαλύτερη και μπορεί να φτάνει τους ένα προς δέκα. Μας το λένε τα φέρετρα που περνάνε μπροστά από τα μάτια μας και οι καμπάνες που δεν σταματάνε να χτυπάνε πένθιμα. Είναι ανήθικο να κρύβεις τον πόνο των ανθρώπων μας. Δεν πρέπει να φεύγουν έτσι χωρίς να λέμε την αλήθεια ούτε στους εαυτούς μας.
Είμαστε άνθρωποι και μιλάμε για τους ανθρώπους μας που πεθαίνουν» τόνισε ο Φραντσέσκο Μακάριο, ο πρώην αντιδήμαρχος Πολεοδομίας του Μπέργκαμο, υποψήφιος δήμαρχος της λίστας Bergamo in Comune και γραμματέας της τοπικής Κομμουνιστικής Επανίδρυσης.
Ο Φραντσέσκο Μακάριο την εποχή της Τρόικας στην Ελλάδα διοργάνωσε πλήθος πρωτοβουλιών αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό τόσο στο Μπέργκαμο όσο και στις γειτονικές πόλεις και είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε πολύ καλά. Ανθρώπους για τους οποίους αυτές τις δύσκολες στιγμές δεν μπορεί κανείς παρά να ανταποδώσει την αγάπη και το ενδιαφέρον που μας έδειξαν.
* Γιατί στο Μπέργκαμο υπάρχει τόσο υψηλό ποσοστό κρουσμάτων και θυμάτων;
Από την αρχή έκαναν πολλά λάθη. Στην αρχή σου έκαναν μια γενική εξέταση και εάν νόμιζαν ότι είχες τον κορωνοϊό, σε διασωλήνωναν. Εάν κάποιος πέθαινε στην εντατική, ξέραμε ότι πέθανε από τον ιό. Εδώ και δέκα ημέρες τα πράγματα άλλαξαν. Εάν είσαι άσχημα, ο γιατρός σε αφήνει στο σπίτι σου. Εάν τα καταφέρεις, όλα καλά. Εάν επιδεινωθεί η κατάστασή σου, ο γιατρός σου κάνει την εισαγωγή στο νοσοκομείο. Μόνο εάν σου κάνουν την εισαγωγή, σου κάνουν την κανονική εξέταση για τον κορωνοϊό και είναι σίγουροι. Μόνο τότε πιστοποιούν θανάτους από τον κορωνοϊό.
Στην περιοχή που ζω, και τη γνωρίζεις πολύ καλά, είμαστε χίλιοι κάτοικοι. Σε μία εβδομάδα πέθαναν έξι. Κανείς δεν είχε κάνει το τεστ για τον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα επισήμως κανένας από αυτούς να μην έχει πεθάνει από τον κορωνοϊό. Στα πιστοποιητικά έγραψαν ότι οι τρεις πέθαναν από ανακοπή και οι άλλοι τρεις από πνευμονία.
Την περασμένη εβδομάδα πέθαναν επισήμως από τον κορωνοϊό 350 άτομα. Για τον δήμαρχο οι νεκροί έφθασαν στους 1.750, αλλά εγώ πιστεύω ότι έφτασαν τους 3.000. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι μετράω πολύ, εάν όχι πάρα πολύ, τα λόγια μου. Μόνο την Τετάρτη πέθαναν επισήμως άλλα 200 άτομα. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε οι νεκροί σίγουρα έχουν ξεπεράσει τους 4.000 στο Μπέργκαμο και την επαρχία του, που έχουμε συνολικά έναν πληθυσμό που ξεπερνά οριακά τα 1,1 εκατομμύρια άτομα. Το γεγονός ότι το τηλέφωνό μου χτυπά συνεχώς για να μαθαίνω ότι έφυγαν φίλοι, γείτονες, συγγενείς και πολλοί σύντροφοί μας με κάνει να πιστεύω ότι όταν θα τελειώσει κάποια στιγμή αυτή η σφαγή, κάποιοι θα πρέπει να ντρέπονται γι' αυτά που λένε και τα στοιχεία που δίνουν. Στην οικογένειά μου έχουμε ήδη δύο νεκρούς.
* Γιατί είχαμε μια τόσο μεγάλη διασπορά;
Γιατί κάποιοι επιμένουν να έχουν ανοιχτά τα εργοστάσια και τις βιοτεχνίες. Υπήρξαν πολλοί που τα έκλεισαν. Μέχρι χθες μας έλεγαν οι επιχειρηματίες: «Η επιχείρησή μου είναι η δική σας επιχείρηση, γιατί κερδίζουμε όλοι». Σήμερα ο επιχειρηματίας δίνει τις οδηγίες από τη βίλα του στο βουνό και ο εργαζόμενος πεθαίνει για την «κοινή» επιχείρηση στο βάθος της κοιλάδας. Απειλούν μάλιστα με απολύσεις.
Αυτοί που μας κυβερνούν και αποφασίζουν είναι ασυνείδητοι. Γιατί μας λένε ότι δεν μπορεί κάποιος να βγει να κάνει ποδήλατο, ενώ υποχρεώνουν δεκάδες χιλιάδες να πάνε στα  εργοστάσια και τις βιοτεχνίες να κολλήσει ο ένας τον άλλο και μετά αυτοί την οικογένειά τους. Στο Μπέργκαμο ζούμε όπως και στην Ελλάδα, με πολλές οικογένειες να ζουν πάρα πολύ κοντά εάν όχι στο ίδιο κτίριο. Καταλαβαίνεται λοιπόν πόσο εύκολη είναι η διασπορά. Στα εργοστάσια δεν δίνουν ούτε μάσκες, για να μην αναφερθώ στα γάντια.
Η σύζυγός μου είναι φαρμακοποιός και εργάζεται δέκα ώρες την ημέρα. Κατάφερε να έχει μάσκα εδώ και δύο ημέρες, γιατί δεν υπήρχαν. Φτάσαμε στο σημείο να μας πιπιλίζουν το μυαλό ότι μας παίρνουν για παράδειγμα στην Ευρώπη, ενώ η τρίτη σε μέγεθος οικονομία δεν μπορεί να δώσει μια μάσκα στους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους φαρμακοποιούς. Ποιοι θα γιατρέψουν τον κόσμο. Εγώ;
Η αδελφή μου είναι οικογενειακή γιατρός με πεντακόσιους ασθενείς και ακόμη δεν τους έχουν στείλει υλικά και οδηγίες. Η αδελφή μου γυρίζει όλη τη μέρα στους ασθενείς και βλέπει από πρώτο χέρι ότι δεν πεθαίνουν πια μόνο αυτοί που είναι ογδόντα χρονών, αλλά και αυτοί που είναι πενήντα, σαράντα, ακόμη και τριάντα. Όλοι αυτοί που είναι νεότεροι σε ηλικία είναι βιομηχανικοί εργάτες ή εργαζόμενοι σε μεγάλες επιχειρήσεις ή βιοτεχνίες. Έτσι φθάσαμε να έχουμε στο νοσοκομείο ακόμη και παιδάκια, που  ελπίζουμε με όλη μας την καρδιά να μην πάθουν τίποτα χειρότερο. Αντιμετωπίζουμε ένα χάος.
Μπροστά στην ασυδοσία των εργοδοτών πολλοί εργαζόμενοι δήλωναν στον γιατρό από το τηλέφωνο ότι έχουν 38,5 πυρετό ή ότι έχουν ένα κρούσμα στην οικογένειά τους και δεν πήγαν για 15 ημέρες νομότυπα στην εργασία τους χωρίς τον κίνδυνο απόλυσης και έτσι ορισμένοι τη γλίτωσαν. Στην Brembo, που έχει 3.000 εργαζόμενους και φτιάχνουν μεταξύ άλλων τα φρένα για τη Ferrari, 1.000 εργαζόμενοι δήλωσαν ασθένεια για να σωθούν. Η Tenaris Dalmine έβαλε τους εργαζόμενους σε καραντίνα και κράτησε εθελοντικά μόνο 40 εργαζόμενους για την παραγωγή του οξυγόνου για τα νοσοκομεία και τις αναπνευστικές συσκευές. Οι μικρές επιχειρήσεις εκβιάζουν πιο εύκολα τους εργαζόμενους γιατί σχεδόν όλοι έχουν εξάμηνα συμβόλαια, αφού με την απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων εξαφανίστηκαν οι συμβάσεις αορίστου χρόνου.
*Πως είναι η κατάσταση στις μικρότερες επιχειρήσεις;
 Δυστυχώς δεν τις κλείνουν, γιατί πολλές παράγουν εξαρτήματα για τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία και φθάνουν μάλιστα να κάνουν και πολλές υπερωρίες, γιατί οι εργοδότες φοβούνται ότι το επόμενο διάστημα θα σταματήσει η αλυσίδα που τροφοδοτεί τα γερμανικά εργοστάσια και θέλουν να διασφαλίσουν τα μεγαλύτερα δυνατά αποθέματα.
Οι μικρές επιχειρήσεις εκβιάζουν πιο εύκολα τους εργαζόμενους, αφού σχεδόν όλοι έχουν 6μηνα συμβόλαια, αφού με την απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων εξαφανίστηκαν οι συμβάσεις αορίστου χρόνου. Σε κάνουν να καταλάβεις ότι εάν δεν συνεχίσεις να εργάζεσαι τους επόμενους μήνες δεν θα σου ανανεώσουν τη σύμβαση.
* Υπάρχει κάποια διέξοδος;
Πρώτα απ’ όλα πρέπει να μας χαρακτηρίσουν «κόκκινη ζώνη». Η Περιφέρεια που ελέγχεται από τη Λέγκα και οι δήμοι του Μιλάνου, του Μπέργκαμο και της Μπρέσια, που ελέγχονται από το Δημοκρατικό Κόμμα, δεν τόλμησαν να ζητήσουν να χαρακτηριστούν «κόκκινες ζώνες» οι τρεις πόλεις που πλήττονται για να μην αναγκαστούν να σταματήσουν τα εργοστάσια και τις παραγωγικές δραστηριότητες. Το κέρδος έρχεται πάνω από την υγεία των ανθρώπων.
Τι να πει κανείς για τους εργοδότες που στέλνουν στο θάνατο τους εργαζόμενούς τους; Πρέπει να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της διασποράς από το εργοστάσιο στην οικογένεια και από εκεί στο νοσοκομείο. Όταν οι εργαζόμενοι κολλήσουν τους ηλικιωμένους γονείς τους το πράγμα τελείωσε για αυτούς, γιατί οι πιθανότητες επιβίωσης είναι ελάχιστες. Πεθαίνουν σαν τις μύγες. Υπάρχει ένα δράμα μέσα στο δράμα. Όποιος αρρωσταίνει πεθαίνει, αλλά οι εργοδότες δεν ενδιαφέρονται για αυτό. Ενδιαφέρονται για την οικονομία και όχι για τους ανθρώπους που την κινούν. Θα πρέπει να πεθάνουμε για την οικονομία.
* Ζείτε σε μία από τις πιο πλούσιες πόλεις στην πιο πλούσια Περιφέρεια. Γιατί χρειάζονται οι Αλπίνοι για να φτιάξουν ένα νοσοκομείο; Είδαμε τις εικόνες με τα στρατιωτικά οχήματα που μετέφεραν τα φέρετρα και μας έφεραν στη μνήμη εικόνες από τον πόλεμο, όταν εκτελούσαν κρυφά το βράδυ...
Έχεις απόλυτο δίκαιο. Αυτό ακριβώς σκεφτήκαμε όλοι μας. Νομίζαμε ότι γυρίσαμε σε άλλες εποχές. Αυτή η πομπή με τα στρατιωτικά φορτηγά που κουβαλούσαν τα φέρετρα εκτίναξε την οργή και την αγανάκτησή μας.
Το Μπέργκαμο έφτασε σ' αυτή την κατάσταση για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί έχουμε μια εγκληματική, ανίκανη και ανεύθυνη επιχειρηματική τάξη και δεύτερον, γιατί έχουμε μια πολιτική τάξη που αποτελεί το προϊόν της επιχειρηματικής αυτής τάξης, για να μην αναφερθώ στα τραγικά λάθη της κυβέρνησης.
Η Κοιλάδα Βαλσεριάνα ήταν από το 1800 μια περιοχή με πολλές κλωστοϋφαντουργίες. Αυτές μετέφεραν τις δραστηριότητές τους στην Κίνα και την Ινδία, αλλά στην περιοχή κατασκευάζουν ακόμη μηχανήματα που τα πουλούν στην Κίνα και τις άλλες ασιατικές χώρες. Έτσι έχουμε μια μόνιμη μετακίνηση πάρα πολλών επιχειρηματιών προς την Κίνα. Η κυβέρνηση έκανε το λάθος να διακόψει τα δρομολόγια με την Κίνα, όπου θα ήταν πιο εύκολο να ελέγξει τις αφίξεις κάνοντας το τεστ και βάζοντας αυτούς που χρειαζόταν σε καραντίνα. Άλλες χώρες δεν μπλόκαραν τις πτήσεις με την Κίνα. Τότε όλοι πήραν πτήσεις με ενδιάμεσους σταθμούς και ήρθαν από την Κίνα με τον κορωνοϊό ανενόχλητοι, με αποτέλεσμα να τον διασπείρουν παντού στο πέρασμά τους. Σήμερα η Βαλσεριάνα αποδεκατίζεται στην κυριολεξία, γιατί έφεραν τον ιό διαμέσου της Μόσχας και της Μπανγκόγκ. Για αυτό δεν μπορούν να κάνουν ούτε ένα κατάλογο με τα άτομα που ήρθαν από την Κίνα.
Παράλληλα η λιτότητα και οι περικοπές που εφαρμόστηκαν στην Υγεία από τη Λέγκα που ελέγχει την Περιφέρεια, αλλά και όλες τις κεντροδεξιές και κεντροαριστερές κυβερνήσεις, που προχώρησαν σε ιδιωτικοποιήσεις και έκλεισαν πολλά δημόσια νοσοκομεία, δεν αφήνει καμιά εναλλακτική λύση σωτηρίας ακόμη και σε μια από τις πιο πλούσιες πόλεις της Ιταλίας. Στο νοσοκομείο του Αλζάνο, που είναι δίπλα στη Βαλσεριάνα, όταν έφθασαν οι πρώτοι ασθενείς με τον κορωνοϊό κανείς δεν είχε ειδοποιήσει για τον κορωνοϊό και τους έβαζαν για δεκαπέντε μέρες κανονικά μέσα στις πτέρυγες για να μολύνουν τους άλλους ασθενείς και σχεδόν όλο το προσωπικό. Σήμερα το νοσοκομείο στέκεται όρθιο μόνο χάρη στην αυτοθυσία του προσωπικού.
Η διασπορά του κορωνοϊού στο Μπέργκαμο και τις πρώην κλωστοϋφαντουργικές περιοχές είναι πολύ μεγαλύτερη από το Λόντι. Τα οικονομικά συμφέροντα όμως δεν επέτρεψαν να χαρακτηριστεί «κόκκινη ζώνη» για να σωθούν πολλές ζωές. Προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι ήταν μια περιοδική γρίπη, ακόμη και όταν είδαμε τους πρώτους νεκρούς. Προσπαθούσαν να μας καθησυχάσουν με κάθε τρόπο.
Ο Γκόρι, ο δήμαρχος του Μπέργκαμο, που ανήκει στο Δημοκρατικό Κόμμα, πριν από δύο Κυριακές είχε καλέσει τον κόσμο να πάει στα εστιατόρια την Κυριακή, λέγοντας ότι βρίσκεται στις παραδόσεις μας, και καλούσε τον κόσμο να βγει κανονικά στα πάρκα και τις πλατείες και να κάνει βόλτες με τα ποδήλατα. Ο ίδιος με τους δημοτικούς συμβούλους του φωτογραφίστηκε σε εστιατόριο της Άνω Πόλης για δείξουν πρώτοι απόλους ότι δεν συμβαίνει τίποτα.
Ο Γκόρι μάλιστα έδωσε δωρεάν εισιτήρια σε κάθε κάτοικο, για να κατεβεί στο κέντρο και τα εμπορικά κέντρα για ψώνια. Είναι να απορεί κανείς γιατί βρισκόμαστε μπροστά σε μια εκατόμβη; Όταν το έκανε αυτό κατάγγειλα ότι έκανε μια εγκληματική πράξη κατά του πληθυσμού. Για να με χαρακτηρίσουν γραφικό. Καταλαβαίνεις τώρα γιατί δεν θέλαμε να κατεβούμε μαζί του στις δημοτικές εκλογές;
Ξέραμε ότι στη Βαλσεριάνα, δέκα χιλιόμετρα από το κέντρο τα πόλης, υπήρχε μια μεγάλη εστία του κορωνοϊού και ότι δεν παρέμβαιναν για οικονομικούς λόγους. Πως μπορεί ο δήμαρχος να λέει πηγαίνετε στα εμπορικά κέντρα και τα εστιατόρια; Για αυτό μολύνθηκε όλη η επαρχία και κατέρρευσε το σύστημα Υγείας. Τώρα δεν έχουμε που να βάλλουμε τα φέρετρα. Έτσι φθάσαμε εδώ και δέκα ημέρες να μην φθάνει ο εξοπλισμός των νοσοκομείων και οι θέσεις της εντατικής να προστατεύσουν τους ανθρώπους.
* Θέλουν όμως να φτιάξουν ένα υπαίθριο νοσοκομείο...
Θέλουν; Γιατί άρχισε να τσακώνεται η Περιφέρεια που ελέγχεται από τη Λέγκα με το δήμο που ελέγχεται από το Δημοκρατικό Κόμμα. Ο δήμος και η κυβέρνηση που ελέγχονται από το Δημοκρατικό Κόμμα θέλουν να κατασκευαστεί το ταχύτερο δυνατόν το υπαίθριο νοσοκομείο, αλλά η Περιφέρεια θέλει να γίνει στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης του Μιλάνου, αφού το χρηματοδοτεί ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Από τη στιγμή που οι αρμοδιότητες για την Υγεία ανήκουν στην Περιφέρεια, η Περιφέρεια δεν δίνει άδεια για την κατασκευή του υπαίθριου νοσοκομείο έκτακτης ανάγκης στο Μπέργκαμο. Στο μεταξύ εμείς πεθαίνουμε. Όταν φθάσει η τελική κρίση με τον κορωνοϊό σε τριάντα λεπτά το πολύ σε μια ώρα πεθαίνεις. Για να πάνε έναν ασθενή με αναπνευστικά προβλήματα από τον κορωνοϊό στο Μιλάνο χρειάζονται περισσότερο χρόνο από αυτό που διαρκεί η κρίση. Δεν υπάρχει δηλαδή καμιά ελπίδα για τον άνθρωπο.
Με τα λεφτά του Μπερλουσκόνι θα κάνουν την πασαρέλα στο Μιλάνο και εμείς θα πεθαίνουμε στη Μπέργκαμο. Λες και δεν μπορούν να τα φτιάξουν και τα δύο. Ο Γκόρι από την πλευρά του θέλει να κάνει το ίδιο, φτιάχνοντας το «νοσοκομείο» του Δημοκρατικού Κόμματος, για να πάρουν και αυτοί τα παράσημα. Τουλάχιστον θα το έχουμε δίπλα μας για να σώζει ζωές. Οι εγκληματίες τσακώνονται στο πετσί των ανθρώπων που πεθαίνουν και εμείς κουβαλάμε τα φέρετρα στα σπίτιά μας.
Ο κόσμος δεν μπορεί πια. Ο κόσμος φοβάται, είναι οργισμένος και αισθάνεται ότι έφθασε στο αμήν. Αλλά οι θυσίες των ανθρώπων δεν πρέπει να πάνε χαμένες. Όταν τελειώσει αυτή η κόλαση θα πρέπει να ξανασυζητήσουμε και να αλλάξουμε πολλά πράγματα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φαίδων Βοβολης Διδάκτωρ Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών:ΑΣΦΑΛΩΣ Και ΔΙΑΦΩΝΩ Με Τα Μέτρα Αυτά. Κοροιδεύουν Τον Κόσμο.
Μαρτίου 23, 2020
Με 500 κρούσματα και 15 νεκρούς έκλεισαν μέσα μία χώρα.
Σας λένε για ‘εκθετική αύξηση’.
Μα ιατρικώς ΠΑΝΤΑ σε μια ίωση υπάρχει εκθετική αύξηση.
Φυσιολογικό.
Τον φεβρουάριο τα κρούσματα γρίπης ήταν πάνω από 300000 στην Ελλάδα και οι προκαλούμενοι θάνατοι πολύπερισσότεροι από τώρα.
Αλλά δεν σας είπαν κάτι...
Και κάθε χρόνο τέτοια περίπου νούμερα υπάρχουν.
Στην Ιταλία τα θύματα το 2018 με μια επιδημία γρίπης ήταν περί τα 25000!
Δεν έγινε τίποτα.
Ο πρόεδρος του ΠΟΥ προ μηνός είπε πως ετησίως έχουμε 60000 νεκρούς από την γρίπη.
Οι τεθνηκότες αυτοί είναι κατά συντριπτική πλειοψηφία άνθρωποι με χρόνια νοσήματα.
Πάντα ως ιατρική κοινότητα προσπαθούμε ΕΝΑΓΩΝΙΩΣ να τους προστατεύσουμε.ΠΑΝΤΑ.
Με σχετική απομόνωση.
Τώρα ξαφνικά τους θυμήθηκαν και αιτιώνται πως έχουμε γονείς,παππούδες ως οικογένεια;
Προσβλητικό.
Εμείς ΠΑΝΤΑ τους προστατεύουμε.
Διάλεξαν πειθήνιο όργανο,ως εκ χαρακτήρα-αν και τον ΣΥΜΠΑΘΩ ως άνθρωπο-λοιμωξιολόγο,υπάκουο στο σύστημα,για να τα περάσουν στον κόσμο όλα αυτά.
Είτε με τη λογική,είτε με το συναίσθημα.
Ο ίδιος έλεγε εντελώς ΑΛΛΑ προ 2 μηνών!
Θα μου πείτε,η διαφορά είναι πως δεν έχουμε το εμβόλιο για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους..
Το εμβόλιο...
ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ...
Ο ένας λόγος που γίνονται όλα..
Και μετά φυσικά θα σας πούνε’ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ’το εμβόλιο για να μην γινουν τα περσινά..!
Θυμάστε την Ιταλία,θα σας λένε..
ΟΧΙ,υποχρεωτικό εμβόλιο δεν θα γίνει ΠΟΤΕ.
Ας το περάσουν από όσους νόμους θέλουν..
Έχουν πείσει μέσω της πλύσης εγκεφάλου των ΜΜΕ τον κόσμο και καταφέρονται ενάντια σ αυτούς τους λίγους,κακούς ,ανεύθυνους συμπολίτες μας...
Σταθείτε κοντά και σ αυτούς που φοβούνται και σ εκείνους που δεν φοβούνται!
Μην διχάζεστε.
Οκ νέα ίωση,οκ να προστατευθούν όπως ΠΑΝΤΑ οι ευπαθείς,οκ ας είμαστε προσεκτικοί,μα όχι όλο αυτό!
Είχαν προετοιμάσει σαφέστατα τον εγκλεισμό και τον προετοίμαζαν με κλιμάκωση τις τελευταίες μέρες..Το γνωρίζαμε!
Ξαφνικά κάποιοι απείθαρχοι που έβγαιναν έξω..κάποιοι που περνούσαν τα διόδια,κάποιοι που πήγαιναν εκκλησίες,θάλασσα,πικ νικ ,ΤΗΝ ΩΡΑ που εμείς βλέπαμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΡΗΜΩΜΕΝΑ!
Το ξέραμε για τον εγκλεισμό εδώ και 10 μέρες!
Ότι κι αν γινόταν...
ΕΛΕΓΧΟΥΝ το μυαλό σας μέσω ΜΜΕ.
Είναι και τεστ πειθαρχίας.
ΜΗΝ τους αφήνετε.
Έχουν βάλει αναμεταδότες πολλούς (και συναδέλφους μου)να σας τρομοκρατούν.
Όσοι γιατροί είναι γνώστες της παθοφυσιολογίας,απλά γελάνε με όλα αυτά!
Δεν μιλάμε για θεωρίες συνομωσίας εδώ,αλλά γιατο ότι οι αριθμοί δεν βγαίνουν!
Οι αναλύσεις που διαβάζετε είναι αστείες.
Στατιστική γίνεται στην ιατρική ΜΟΝΟΝ σε ετήσια βάση!
Και φυσικά μπήκαν αυτόβουλα εκατομμύρια άνθρωποι-που ΔΕΝ τους αδικώ,λόγω φόβου και άγνοιας-να γίνουν φανατικοί υπέρμαχοι των θέσεων αυτών...
Είδατε κάτι περίεργο να συμβαίνει τριγύρω σας ιατρικώς;;(εκτός από το φόβο)
Είδατε φερ ειπείν το χάλι το προ 2 μηνών με τα σχολεία τα μισά άδεια από τη γρίπη;;
Σας έπεισαν με τις φράσεις‘μεταδοτικότητα’,’περίεργος ιός ‘;;
Γελοιοποίησαν τον κόσμο,βάζοντάς του μάσκες και γάντια στο άσχετο,για να μην κολλήσουν τον ‘φονικό ιό’!!!
Ξεπούλησαν τα αντισηπτικά και τα σαπούνια.
Εκθετική αύξηση..
500 κρούσματα..που θα γίνουν και 5000!
Έλα....
Τώρα με αυτά που γράφω τι απομένει;
Θα με ξαναπάρετε τηλ οι γνωστοί να μην μιλώ στον κόσμο;
Ο εισαγγελέας θα κινηθεί αυτόνομα όπως είπατε;
Δεν υποκινώ κανέναν,επχουμε λάβει αυτή την απόφαση ως κράτος,ας την ακολουθήσουμε.Απλά διαφωνώ με τον περιορισμό.
Ναι υπάρχει ίωση.Είναι δυσανάλογα τα μέτρα όμως.
Ας πιστέψει λοιπόν ο κόσμος όποιον νομίζει.
Έχετε τα ΜΜΕ.
Αν τα είχαμε οι άλλοι,θα ήταν αλλιώς.
Θα διαλύσουν το σύμπαν,την οικονομία,τα πάντα για το τίποτα!
Για το καλό σου.....
Φυσικά και δεν φταίει αποκλειστικά η Ελληνική κυβέρνηση.Είναι θέμα παγκοσμιοποίησης.
Κλείστε τους μέσα.
Δείξτε εικόνα.
Φοβίστε.
Μοιράστε φόβο θανάτου!
Ξάφνου όλα θα τελειώσουν και θα πουλήσουν την μεγάλη λύση.
Εμβόλιο..
Σκοτώνονται ανα την υφήλιο για την κυριαρχία...
Προσωπικά εγώ θα είμαι ΕΔΩ.
Όσο περνά από το χέρι μου θα λεω στον κόσμο την ΑΛΗΘΕΙΑ που πιστεύω.
Θα φροντίζω τους ασθενείς μόνιμα.
Θα ασχολούμαι με τις καρδιές των ανθρώπων,ΑΛΛΑ και με το πνεύμα και την ψυχή τους..
ΔΕΝ θα ρισκάραμε και ΔΕΝ θα παίζαμε με τους συνανθρώπους μας ΠΟΤΕ!
Έλληνες,να παραμείνετε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Μόνον αυτό λέω.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020
Αναλήψεις Έως 400 Ευρώ Μόνο Στα ΑΤΜ Από Σήμερα

Για τις συναλλαγές που δεν μπορούν να διενεργούν οι πολίτες στα υποκαταστήματα των τραπεζών από σήμερα ενημερώνει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών μετά την επιβολή του μέτρου για περιορισμό της κυκλοφορίας στο πλαίσιο της προσπάθειας για τον περιορισμό εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.
«Οι τράπεζες μέλη της ΕΕΤ, εντείνουν ακόμη περισσότερο τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των συναλλασσομένων, μετά την επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19» σημειώνει η ανακοίνωση για να προσθέσει τα εξής:
»Για το λόγο αυτό, από σήμερα Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020, δεν θα πραγματοποιούνται στα καταστήματα, με φυσική παρουσία, οι ακόλουθες συναλλαγές.:
1. Αναλήψεις μετρητών έως 400 ευρώ πραγματοποιούνται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ.
2. Καταθέσεις μετρητών έως 1.000 ευρώ πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.
3. Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κ.λπ) εξοφλούνται μέσω internet / mobile banking ή στα ΑΤΜ και στα Κέντρα Αυτόματων Συναλλαγών (APS). Στο Δίκτυο Καταστημάτων δεν θα εξυπηρετούνται πληρωμές λογαριασμών με χρήση μετρητών στο ταμείο.
4. Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) πραγματοποιείται μέσω internet / mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα γίνονται στο Δίκτυο Καταστημάτων».
Η ΕΕΤ συστήνει στους πολίτες για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους να αξιοποιήσουν τη χρεωστική κάρτα της τράπεζάς τους και τους κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική τραπεζική της Τράπεζας συνεργασίας τους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παιδιά ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ έρχεται η αργία της 25ης Μαρτίου...
σχολιο.- Είναι αργία για τους εργάτες των εργοστασίων που δουλεύουν, για τους δημόσιους υπάλληλους που δουλεύουν, για τους τραπεζουπάλληλους που δουλεύουν. Για τους μαγαζάτορες και τους υπαλλήλους τους, για τους συνταξιούχους, για τους καθηγητές και τους δασκάλους, είναι εδώ και καιρό αργία....



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η εξάπλωση της θανατηφόρας νόσου ενδέχεται να είναι πολύ χειρότερη από τα όσα δηλώνουν οι αξιωματούχοι, με 480.000 Αμερικανούς να αναμένεται να πεθάνουν από τον ιό και 4,8 εκατομμύρια να νοσηλευτούν, σύμφωνα με τη διαρροή της παρουσίασης που φιλοξενήθηκε από την Αμερικανική Ένωση Νοσοκομείων (AHA) το Φεβρουάριο.

Αμερικανικά νοσοκομεία προετοιμάζονται για 96 εκατομμύρια λοιμώξεις από κορονοϊούς και σχεδόν μισό εκατομμύριο θανάτους, σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν
Σχεδόν μισό εκατομμύριο (480.000) Αμερικανοί αναμένεται να πεθάνουν από τον κορονοϊό
4,8 εκατομμύρια θα νοσηλευτούν και 96 εκατομμύρια θα μολυνθούν
Τα στοιχεία προέρχονται από διαφάνειες που διέρρευσαν από παρουσίαση του Δρ. James Lawler, καθηγητή του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα και φιλοξενούμενου από την Αμερικανική Ένωση Νοσοκομείων
Δείχνουν ότι η εξάπλωση της θανατηφόρας νόσου μπορεί να είναι πολύ χειρότερη από ότι υποστηρίζουν οι αξιωματούχοι, με την κρίση 10 φορές μεγαλύτερη από την εποχή της σοβαρής γρίπης
Οι αριθμοί των κρουσμάτων έρχονται αντιμέτωποι με τους ισχυρισμούς του Προέδρου Τραμπ, ο οποίος έχει υποστηρίξει σε πολλές περιπτώσεις ότι ο κίνδυνος για τους Αμερικανούς είναι “χαμηλός”
Ο νομοθέτης εκτιμά ότι τα άτομα με καρδιακές παθήσεις έχουν μία στις 10 πιθανότητες να πεθάνουν από την ασθένεια, σε σύγκριση με λιγότερα από ένα στα 100 υγιή άτομα
Ο Τραμπ υπέγραψε νομοσχέδιο δαπανών για να διαθέσει 8,3 δις δολάρια για να αντιμετωπίσει την κρίση την Παρασκευή
Οι ΗΠΑ έχουν πάνω από 430 κρούσματα και 19 επιβεβαιωμένους θανάτους, όταν η Φλόριντα επιβεβαίωσε τους δυο πρώτους θανάτους την Παρασκευή
Αμερικανικά νοσοκομεία προετοιμάζονται για 96 εκατομμύρια μολύνσεις από κορονοϊο και σχεδόν μισό εκατομμύριο θανάτους από την επιδημία, αποκάλυψαν έγγραφα που διέρρευσαν.
Η εξάπλωση της θανατηφόρας νόσου ενδέχεται να είναι πολύ χειρότερη από τα όσα δηλώνουν οι αξιωματούχοι, με 480.000 Αμερικανούς να αναμένεται να πεθάνουν από τον ιό και 4,8 εκατομμύρια να νοσηλευτούν, σύμφωνα με παρουσίαση που φιλοξενήθηκε από την Αμερικανική Ένωση Νοσοκομείων (AHA) το Φεβρουάριο.
Αυτό θέτει την κρίση σε επίπεδο 10 φορές μεγαλύτερο από αυτό που παρατηρείται σε μια περίοδο σοβαρής γρίπης.
Αμερικανικά νοσοκομεία προετοιμάζονται για 96 εκατομμύρια μολύνσεις από κορονοϊο και σχεδόν μισό εκατομμύριο θανάτους από την επιδημία, αποκάλυψαν έγγραφα που διέρρευσαν. Οι άνθρωποι απεικονίζονται να φορούν μάσκες προσώπου στην πλατεία Τάιμς της Νέας Υόρκης στις 3 Μαρτίου
Ο Δρ. James Lawler, καθηγητής στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα, παρουσίασε τις φρικτές εκτιμήσεις της έκτασης του επιδημικού ξεσπάσματος σε νοσοκομεία και επαγγελματίες υγείας στο πλαίσιο του Webinar της AHA με τίτλο “Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ηγέτες της υγειονομικής περίθαλψης: Προετοιμασία για το COVID-19′ στις 26 Φεβρουαρίου.
Οι διαφάνειες, οι οποίες λήφθηκαν από την Business Insider, δείχνουν ότι τα νοσοκομεία πρέπει να ξεκινήσουν τις προετοιμασίες τώρα για να μειώσουν τον φόρο αίματος στις ΗΠΑ.
Την εποχή της παρουσίασης την προηγούμενη βδομάδα, υπήρχαν περισσότερα από 80.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε ολόκληρο τον κόσμο.
Εκείνη την εποχή, οι ΗΠΑ είχαν περίπου 60 κρούσματα και καθόλου θανάτους. Προχωρήσε γρήγορα σε μόνο μία εβδομάδα, και οι HΠΑ έχουν περισσότερα από 430 κρούσματα και 19 επιβεβαιωμένους θανάτους.
Παγκοσμίως, περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν μολυνθεί.
Η εξάπλωση της θανατηφόρας νόσου μπορεί να είναι πολύ χειρότερη από τους αξιωματούχους, με 480.000 Αμερικανούς να αναμένεται να πεθάνουν από τον ιό και 4,8 εκατομμύρια να νοσηλευτούν, σύμφωνα με εκτιμήσεις του καθηγητή του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα Δρ. Τζέιμς Λώρερ. Την Παρασκευή, ο κόσμος απεικονίζεται να αγοράζει πρόχειρο απολυμαντικό στην Ουάσινγκτον
Τα στοιχεία αυτά θέτουν την κρίση σε επίπεδο 10 φορές υψηλότερο από αυτό που παρατηρείται σε μια περίοδο σοβαρής γρίπης. Οι αριθμοί των κρουσμάτων έρχονται αντιμέτωποι με τους ισχυρισμούς του Προέδρου Τραμπ, ο οποίος έχει υποστηρίξει σε πολλές περιπτώσεις ότι ο κίνδυνος για τους Αμερικανούς είναι “χαμηλός”
Οι διαφάνειες που διέρρευσαν αποκαλύπτουν επίσης τους σημαντικούς κινδύνους για τους ηλικιωμένους και όσους έχουν επιβαρυμένες συνθήκες υγείας εάν πιάσουν κορονοϊο.
Άτομα ηλικίας 80 ετών και άνω έχουν 14,8% πιθανότητες να πεθάνουν εάν μολυνθούν, αποκάλυψαν οι διαφάνειες.
Ο κίνδυνος μειώνεται με τους νέους, αν και τα άτομα ηλικίας 70-79 και 60-69 ετών εξακολουθούν να βρίσκονται σε σημαντικό κίνδυνο, με ποσοστά θνησιμότητας 8% και 3,6% αντίστοιχα



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι Σύνδεσμοι Φιλίας Αυστραλίας-Κούβας (ACFS) κάλεσαν σήμερα διάφορους διεθνείς οργανισμούς να πάρουν θέση εναντίον των κυρώσεων των ΗΠΑ στην Κούβα, τη Βενεζουέλα και άλλα έθνη, λόγω των συνεπειών τους εν μέσω της πανδημίας του Covid-19.

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020
Οι αποκλεισμοί των ΗΠΑ θα πλήξουν την ικανότητα πολλών χωρών στην αντιμετώπιση της πανδημία COVID-19

Οι Σύνδεσμοι Φιλίας Αυστραλίας-Κούβας (ACFS) κάλεσαν σήμερα διάφορους διεθνείς οργανισμούς να πάρουν θέση εναντίον των κυρώσεων των ΗΠΑ στην Κούβα, τη Βενεζουέλα και άλλα έθνη, λόγω των συνεπειών τους εν μέσω της πανδημίας του Covid-19.
Πολλά εγχώρια μέλη του οργανισμού καταγγέλλουν ότι οι αποκλεισμοί και τα μέτρα βίας κατά των χωρών αυτών και άλλων, όπως η Συρία και το Ιράν, θα περιπλέξουν την ικανότητά τους να ανταποκριθούν στην ασθένεια.

Οι αποκλεισμοί και οι οικονομικές κυρώσεις κατά των χωρών αυτών, τόνισαν, μπορούν να περιορίσουν σοβαρά τις δυνατότητές τους να αντιμετωπίσουν την τρέχουσα κρίση μέσω περιορισμένης πρόσβασης σε φάρμακα και εξοπλισμό.
Αναφέρει το παράδειγμα του αποκλεισμού στην Κούβα, ο οποίος έχει κοστίσει στον τομέα δημόσιας υγείας περίπου 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια, και το χειρότερο είναι ότι εμπόδισε την αγορά απαραίτητου εξοπλισμού και φαρμάκων.
Σημείωσε επίσης ότι τέτοιες διαδικασίες όχι μόνο βλάπτουν την υγεία των ανθρώπων στα άμεσα πληγέντα έθνη αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.
Επικαλέστηκε, υπό αυτό το πρίσμα, μια έκθεση του World at Risk, σύμφωνα με την οποία τα ξεσπάσματα της νόσου διακόπτουν τα συστήματα υγείας και τις υπηρεσίες αντιμετώπισης για όλες τις ασθένειες και τις επιπτώσεις, γεγονός που αυξάνει τη θνησιμότητα και υπονομεύει την παγκόσμια οικονομία.
Οι ACFS υπενθύμισαν ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) χαρακτήρισε την τρέχουσα παγκόσμια έκτακτη ανάγκη ως μεγαλύτερη απειλή από την τρομοκρατία.
Η επιστολή τους είχε ως παραλήπτες τον ίδιο τον ΠΟΥ, την Επιτροπή Επίβλεψης Παγκόσμιας Ετοιμότητας και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ανθελληνικό παραλήρημα: Τούρκος καλλιτέχνης τραγουδά «να χτυπήσει ο ιός την Ελλάδα»
Τρίτη 24 Μάρτιος 2020 | 04:14:21
Κορωνοϊός: Γνωστός τραγουδιστής στην Τουρκία, κάνει επιτυχία με κομμάτι στο οποίο εύχεται να φύγει ο ιός από τη χώρα του και να «χτυπήσει» μεταξύ άλλων την Ελλάδα
O κορωνοϊός χτυπάει και την Τουρκία και ο τραγουδιστής Φικρέτ Σιμσέκ, εξορκίζει το κακό ερμηνεύοντας τη νέα του επιτυχία «Φύγε κορονοϊε, φύγε από εδώ» που γίνεται viral στα τουρκικά social media.
Μόνο που ο σολίστ του δημοφιλούς συγκροτήματος «Dadaşın Gönül Sesi» ζητάει με τους στίχους του να «φύγει» ο κορωνοϊός από την Τουρκία και να πάει στους… εχθρούς της, τον Σίσι και την Αίγυπτο, τον Άσαντ και τη Συρία, τον Πούτιν και τη Ρωσία, τον Τράμπ και τις ΗΠΑ και βέβαια την Ελλάδα, που χαρακτηρίζει «μαύρο λεκέ της εποχής».
Με δηλώσεις του σε τουρκικά ΜΜΕ, ο καταγόμενος από το Ερζερούμ καλλιτέχνης Σιμσεκ, ανέφερε πως: «Το κράτος μας πήρε πολλά μέτρα σχετικά με τον κορονοϊό και είπε: “το κράτος αποφάσισε την εφαρμογή των 14 μέτρων και εμείς ως πολίτες αυτά πρέπει να τα εφαρμόσουμε».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: 50 νεκροί στην Ν.Αφρική όταν ο πάστορας τους πότισε Dettol
Δευτέρα 23 Μάρτιος 2020 | 06:08
Aπίστευτη αγωνία αλλά και η βλακεία του κόσμου να πιστεύει τα πάντα, οδήγησε στον θάνατο 50 άτομα σε ενορία της Νοτίου Αφρικής. Ο πάστορας της τοπικής ενορίας ισχυριζόμενος ότι το γνωστό μικροβιοκτόνο σκεύασμα Dettol σκοτώνει τον κορονοϊό ή ακόμα μπορεί να τους δώσει ανοσία, πότισε στην κυριολεξία τους πιστούς του με Dettol μπροστά στις φωτογραφικές κάμερες. Το αποτέλεσμα; 50 νεκροί από το αλκοολικό σοκ!
H τελευταία παράλογη ιστορία ενός νοτιοαφρικανού πάστορα ο οποίος φέρεται να έδωσε στην εκκλησία του ένα απολυμαντικό που ονομάζεται «Dettol» για να πίνει ως πνευματικό φάρμακο κατά των ιών (προφανώς και του κορονοϊού) για την θεραπεία διαφόρων ασθενειών.
Ο πάστορας που ονομάζεται Προφήτης Rufus Phala παραδέχθηκε ότι η αντισηπτική ουσία είναι επικίνδυνη για την υγεία του, αλλά ότι παρ’ όλα αυτά ο Θεός την κατεύθυνε να την επιλέξει.
Σύμφωνα με τον Προφήτη Rufus,   ήταν ο πρώτος που έπινε την ουσία.
“Ξέρω ότι ο Dettol είναι επιβλαβής, αλλά ο Θεός με πληροφόρησε να το χρησιμοποιήσω για να θεραπεύω!”



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ακούσαμε καταστροφικά νέα σχετικά με τα επιβεβαιωμένα περιστατικά COVID-19 στη Γάζα. Αυτή είναι πραγματικά μια εφιάλτη κατάσταση.
Ενώ όλα τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης αγωνίζονται για τη διαχείριση αυτής της κρίσης, οι άνθρωποι στη Γάζα είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι. Δεκατρία χρόνια παράνομης πολιορκίας του Ισραήλ, επαναλαμβανόμενων βομβιστικών επιθέσεων και η σκόπιμη μαυρίσματος των διαδηλωτών στο Μεγάλο Μάρτιο της Επιστροφής έχουν τεντώσει το ήδη εύθραυστο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης στο σημείο θραύσης.
Η Γάζα είναι μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές στον κόσμο, όμως υπάρχουν μόνο 2.800 νοσοκομειακά κρεβάτια και 60 ανεμιστήρες εργασίας για τα περίπου 2 εκατομμύρια κατοίκους. Οι περιορισμοί που επιβάλλονται από τον παράνομο αποκλεισμό του Ισραήλ σημαίνουν ότι η υποδομή απλώς δεν υπάρχει για να αντιμετωπίσει αυτήν την πανδημία. Χιλιάδες άνθρωποι θα πεθάνουν άσκοπα αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα!
Πριν από οκτώ χρόνια, ο ΟΗΕ προειδοποίησε ότι η Γάζα θα καταστεί ακατοίκητη έως το 2020 λόγω της συνεχιζόμενης πολιορκίας. Η κρίση στη Γάζα δεν είναι νέα, αλλά κατασκευάζεται μέσω των απαράδεκτων περιορισμών που επέβαλε το Ισραήλ στην παράκτια λωρίδα. Η άρνηση του πληθυσμού να έχει πρόσβαση σε βασικούς πόρους - συμπεριλαμβανομένων των φαρμάκων - είναι μια μορφή συλλογικής τιμωρίας που έχουμε την ευθύνη να τερματίσουμε.
Οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα χρειάζονται τώρα την υποστήριξή μας περισσότερο από ποτέ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ασταμάτητη ασθενής με κορονοϊό στο δελτίο του Star, προσπαθούσε μάταια η Ζαχαρέα να τη σταματήσει: Απαγορεύουν σε γιατρούς και νοσηλευτές να φοράνε ολόσωμες στολές γιατί είναι λίγες, εγώ μπορεί να τους έχω κολλήσει!
 Tuesday, 24 March 2020, 13:51
Την εμπειρία της κλήθηκε να καταθέσει στο κεντρικό δελτίο του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα η κ. Κορίνα Ζαρταμοπούλου, η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Αττικόν» καθώς βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.
Η γυναίκα μίλησε αρχικά για τη σύγχυση με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ αφού όπως είπε ενώ είχε συμπτώματα, δέκατα και βαρύ κεφάλι “σαν αυτά που συναντάμε σε μία γρίπη”, ΄ταν ο πυρετός ανέβηκε, επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ προκειμένου να πάει σε νοσοκομείο αναφοράς για να κάνει το τεστ αλλά “όταν επικοινώνησα με τον ΕΟΔΥ και αφού τους ανέφερα όλα τα συμπτώματα, η γιατρός με απέτρεπε από την αρχή να της πω ποιο είναι το προφίλ μου και γιατί είναι σημαντικό να κάνω το τεστ”.
Μάλιστα όπως είπε την προέτρεψε να πάει με δικό της όχημα στο νοσοκομείο, ή να την μεταφέρει κάποιο άλλο πρόσωπο. Επισημαίνοντας ότι η προσωπική της γιατρός “αφού έγινε έξαλλη με την ανευθυνότητα με την οποία με αντιμετώπισαν στον ΕΟΔΥ, όπου δεν μου ζήτησαν καν τα στοιχεία μου” της είπε να καλέσει το ΕΚΑΒ για να μεταφερθεί σε νοσοκομείο, όπως και έκανε.
Όπως είπε δεν μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αναφοράς, αφού δεν κάλεσε ο ΕΟΔΥ το ΕΚΑΒ αλλά στο νοσοκομείο που εφημέρευε που ήταν αυτό της Νίκαιας, “κι εδώ να σας πω ποιο είναι το δεύτεορ συγκλονιστικό που αντιμετώπισα, τις συνθήκες μέσα στις οποίες παλεύει το υγειονομικο προσωπικό της χώρας”.
“Οι συνθήκες είναι πάρα πολύ δύσκολες, όχι μόνο εδώ αλλά και σεολόκληρη την Ευρώπη” έσπευσε να τονίσει η Μάρα Ζαχαρέα, με την κ.Ζαρταμοπούλου να την διακόπτει “δεν θα ήθελα να το κκλείσουμε έτσι, γιατί εδώ δεν μιλάμε αν υπάρχει μία τουαλέτα κοινή για γυναίκες και άντρες, 8 με 10 άτομα, νοσηελυόμενα ως ύποπτα με κορονοϊό που όντως έτσι είναι. Αφενός αυτό δεν το περνάς έτσι, επειδή έχουν ελλείψεις και στην υπόλοιπη Ευρώπη, αφετέρου αυτό που έζησα μιάμιση μέρα στο νοσοκομείο της Νίκαιας το προσωπικό το βιώνει όλη του τη ζωή. Δεν μιλάω καν για αυτό, μιλάω για το ίδιο το προσωπικό που βιώνει έλλειψη σε εξοπλισμό που θα το προστατέψει από το να κολλήσει το ίδιο τον ιο.Τους είχαν απαγορεύσει να φοράνε τα άσπρα τα ολόσωμα, στους γιατρούς και τους νοσηλευτές που έμπαιναν μέσα, όπως και στις καθαρίστριες, γιατί λέει είναι λίγα και μόνο αν επιβεβαιωθεί το κρούσμα θα τα φορέσετε. Εγώ μπορεί να έχω κολλήσει και τους γιατρούς και τους νοσηλευτές εκεί”.
Μάταια προσπαθούσε η Μάρα Ζαχαρέα να μπει “σφήνα” λέγοντας ότι “είμαστε δελτίο και όχι εκπομπή και δεν έχουμε άπλετο χρόνο”, η κ.Ζαρταμοπούλου συνέχισε: “κι εδώ στο Αττικό Νοσοκομείο τα μέτρα προστασίας του προσωπικού είναι ανεπαρκέστατα”.
“Να ακουστεί ότι οι άνθρωποι εδώ αγωνίζονται με το τίποτα, είναι ήρωες πραγματικά αλλά δεν θα έπρεπε να είναι ήρωες γιατί διαθέτουν τη ζωή τους χωρίς να έχουν μέτρα προτασίας αλλά να είναι ήρωες γιατί προσφέρουν το καλύτερο και σώζουν ανθρώπινες ζωές, εγώ αυτό θα ήθελα να ακουστεί” πρόσθεσε.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα χτυπήσει ο κόσμος τελικά, αυτή την άδεια κατσαρόλα;
Πολίτες ετοιμάζονται να διεκδικήσουν την 25 Μαρτίου 2020 από το ελληνικό κράτος να αναλάβει τις δικές του ευθύνες ενισχύοντας το δημόσιο σύστημα υγείας, μέσω μιας πρωτότυπης διαμαρτυρίας: Στις 9 το βράδυ της εθνικής εορτής και για 5 λεπτά θα βγουν στα μπαλκόνια τους… και θα κρούσουν προς την πολιτεία την κατσαρόλα τους!
Σε μια κίνηση αντιπαράθεσης με το απολιτίκ χειροκρότημα επιβράβευσης όσων αυτές τις ημέρες παλεύουν με τον κοροναϊό, και ταυτόχρονα σε μια κίνηση διεκδίκησης των αυτονόητων, οι πειθαρχημένοι πολίτες προγραμματίζουν να μείνουν μεν σπίτι, να μη μείνουν όμως σιωπηλοί.
Ένα από τα διαδικτυακά καλέσματα μπορείτε να δείτε εδώ https://www.facebook.com/events/628902311002733 στην ομάδα Βγαίνουμε στο μπαλκόνι-Να αναλάβει το κράτος την ευθύνη του ΤΩΡΑ  ενώ όσο προχωράει η ώρα τα σχετικά καλέσματα αυξάνονται και πληθύνονται με μερικά από τα hashtag να είναι και τα #άκουτηνκατσαρόλα και #κατσαρόλα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα ύστερα του κόσμου! Η Γερμανία, αρχιτέκτονας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μεγάλος ωφελημένος της ευρωζώνης, που δεν δίστασε να κλείσει τα σύνορα της στις εξαγωγές φαρμακευτικού υλικού, απαιτεί από την Ιταλία να υπογράψει μνημόνιο αν θέλει να πάρει έκτακτο δάνειο από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας!
Η είδηση που αποδίδεται σε γερμανούς αξιωματούχους μεταφέρθηκε από το Bloomberg και προδιαγράφει με ισχυρή βεβαιότητα το κλίμα που θα επικρατήσει στο Eurogroup, το οποίο συνέρχεται το απόγευμα της Τρίτης 24ης Μαρτίου, μέσω τηλεδιάσκεψης. Οι όροι που θα τεθούν στην Ιταλία θα είναι οι ελάχιστοι  όπως μεταφέρει το διεθνές πρακτορείο, δεν παύουν να είναι όμως όροι!
Το επιχείρημα της γερμανικής πλευράς είναι ότι η Ιταλία (με 63.927 κρούσματα και 6.077 νεκρούς μέχρι στιγμής, κατά το Johns Hopkins) «έπασχε» πολύ καιρό πριν ξεσπάσει η πανδημία του κορονοϊού και «εκδήλωνε αλλεργίες» στις απαραίτητες, κατά τους νεοφιλελεύθερους, μεταρρυθμίσεις. Μάρτυρας, το δυσθεώρητο δημόσιο χρέος της ύψους 132,2%, βάσει της Eurostat.
Μια κόμη επίδειξη κυνισμού έκανε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Πίτερ Αλτμάιερ κόβοντας κάθε συζήτηση για την έκδοση ευρωομολόγων ή κορονο-ομολόγων, χαρακτηρίζοντας τη συζήτηση ως «διαμάχη φάντασμα». Στην πράξη τόνισε ότι η συζήτηση για την ευρωπαϊκή εγγύηση σε εθνικές εκδόσεις χρέους που θα στηρίξουν τους κρατικούς προϋπολογισμούς έχει κλείσει από το 2012, όταν πρώτος ο τότε πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, έθεσε την πρόταση… Στη συνέχεια την πρόταση του Γιουνκέρ επανέλαβαν κι άλλοι πολιτικοί, όπως ο Γ. Βαρουφάκης, εμφανίζοντάς την μάλιστα ως ριζοσπαστικό μέτρο…
Η άτεγκτη στάση της Γερμανίας που συνεπικουρείται από την Ολλανδία εναντίον της Ιταλίας που έχει στο πλάι της την Ισπανία και τη Γαλλία, μας υπενθυμίσει ότι ποτέ δεν έκλεισε το χάσμα μεταξύ κέντρου κα περιφέρειας στην ευρωζώνη. Κυρίως όμως μας υπενθυμίζει πόσο ανθεκτικό είναι το μικρόβιο του νεοφιλελευθερισμού, που αποδεικνύεται πολύ πιο επικίνδυνο ακόμη και από τον ιό του κορονοϊού.
Τα έκτακτα δε μέτρα παροχής ρευστότητας, που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής σε ΗΠΑ και Ευρώπη, δεν αναιρούν την πολιτική των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και των αιματηρών περικοπών! Παρότι εκλήφθηκαν και χαιρετίστηκαν κυρίως στον Τύπο ως ακύρωση της παγιωμένης πολιτικής λιτότητας ειδικά στην Ευρώπη ελήφθησαν στο πλαίσιο κι όχι σε αντιπαράθεση με το Σύμφωνο Σταθερότητας!
Από την άλλη, το άνοιγμα των σούπερ μάρκετ τις Κυριακές και η επαναφορά του χουντικού νόμου της πολιτικής επιστράτευσης των απεργών θα παραμείνουν, μαζί με την ανεργία που θα επιστρέψει στα επίπεδα της κυβέρνησης Σαμαρά, στο 27%. Αρκεί να αναλογιστούμε τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούνται στους κλάδους οι οποίοι θα υποστούν συντριπτικό πλήγμα ακόμη και στο πιο αισιόδοξο σενάριο που η πανδημία του κορονοϊού τελειώσει σύντομα. Με βάση την ΕΛΣΤΑΤ και μιλώντας για το 2018, 266.227 εργαζόμενοι στις δραστηριότητες υπηρεσιών εστίασης, 95.500 στα καταλύματα, 32.175 στις πλωτές μεταφορές, 14.136 δραστηριότητες ταξιδιωτικών πρακτορείων, οργανωμένων ταξιδιών, κ.α. Σύνολο: Περισσότεροι από 400.000 εργαζόμενοι! Στην ίδια δραματική θέση με τους περισσότερους από αυτούς τους εργαζόμενους που θα χάσουν τη δουλειά τους θα βρεθούν επίσης δεκάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες που αποτελούν σε σταθερή βάση το αμορτισέρ μεταξύ της εργασίας και των μεσαίων στρωμάτων. Για όλους αυτούς ο «συμπονετικός καπιταλισμός» των δωρεών δεν θα έχει τίποτε να προσφέρει…
Μέχρι στιγμής οι αντιδράσεις των λαών απέναντι στην πρωτοφανή απειλή που δέχονται για την ίδια τη ζωή τους λόγω των πολιτικών λιτότητας, είναι αναντίστοιχη της πραγματικότητας. Η ανοχή που απολαμβάνουν οι ευρωπαϊκές ηγεσίες που ευθύνονται για την μόνιμη υποχρηματοδότηση και την ιδιωτικοποίηση του συστήματος υγείας δεν θα διαρκέσει για πολύ. Ερμηνεύεται ωστόσο στη βάση του μουδιάσματος που προκάλεσε η πανδημία σαν μια νέα «θεραπεία σοκ» και της επίδειξης ευαισθησίας των ευρωπαίων ηγετών. Όσο ωστόσο θα ξεπερνιέται το σοκ της κρίσης και θα επιστρέφουμε στην «κανονικότητα» του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, δηλαδή των ελλείψεων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και των ΣΔΙΤ στην υγεία θα απαιτηθούν εξηγήσεις για τους χιλιάδες νεκρούς σε αυτό το μαζικό εκ προμελέτης έγκλημα. Ας ελπίσουμε η αφύπνιση των λαών μετά από αυτές τις εκατόμβες να ακυρώσει την επιστροφή στην …κανονικότητα της φτωχοποίησης κα της λιτότητας…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι αριστεροι μπροστά στην «απαγόρευση κυκλοφορίας»
Και ελέγχεται ο Μητσοτάκης δεν είναι γιατί περιορίζει τις «άσκοπες μετακινήσεις» αλλα γιατί δεν τις περιόρισε νωρίτερα.
24 Μαρτίου 2020
Συγνώμη για το βαρύγδουπο του τίτλου, αλλά σήμερα οφείλουμε να ρωτήσουμε τι πρόβλημα αντιμετωπίζουμε:
Πρόβλημα δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, ή πρόβλημα δημόσιας υγείας και επιβίωσης;
Αν δεν μπορεί κάποιος να συλλάβει το μέγεθος της υγειονομικής απειλής, ας τσιτάρει Αγκάμπεν ή Φουκώ, αλλά ας μην έχει την παραμικρή προσδοκία να παίξει ρόλο στη διαμόρφωση της πραγματικότητας.
Γιατί το πρώτο πράγμα που απαιτείται για να αλλάξεις την πραγματικότητα, είναι να την καταλαβαίνεις.
Υπό άλλες συνθήκες δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις ότι όταν μια πανδημία έχει σαρώσει όχι την «καθυστερημένη» Ασία ή Αφρική, αλλά την κεντρική Ευρώπη με τα, κληρονομημένα από παλιά, συστήματα υγείας ήδη αποδυναμωμένα από τρεις δεκαετίες σκληρού νεοφιλελευθερισμού, να καταρρέουν, κάτι σοβαρό τρέχει.
Και αν για κάτι ελέγχεται ο Μητσοτάκης δεν είναι γιατί περιορίζει τις «άσκοπες μετακινήσεις».
Ελέγχεται γιατί δεν τις περιόρισε νωρίτερα.
Ελέγχεται γιατί αφήνει ακόμα και σήμερα, μετά από τόσα διαγγέλματα, ευρύτατες παραγωγικές δραστηριότητες να εξελίσσονται κανονικά προς χάριν των επιχειρηματικών κερδών, ακόμα και αν αυτές οι δραστηριότητες δεν αφορούν τις άμεσες ανάγκες υγείας ή επιβίωσης.
Με call centers, χώρους δουλειάς, βαγόνια και λεωφορεία γεμάτα, το «μένουμε σπίτι» είναι κολοβό.
Ειδικά όταν η «απαγόρευση» έρχεται να κρύψει κάτω από το χαλάκι της ατομικής ευθύνης τις εγκληματικές πράξεις και παραλείψεις του κράτους.
Όλη η Ευρώπη ελέγχεται γιατί δεν έπραξε νωρίτερα.
Γιατί όταν ξέσπασε η επιδημία οι Ευρωπαίοι ηγέτες και ο ίδιος ο Π.Ο.Υ. ενεργώντας καταρχήν με πολιτικές σκοπιμότητες απέναντι στην Κίνα, αλλά κυρίως με βασικό μέλημα να μην διαταραχθούν οι αγορές, αγρόν αγόραζαν
Διαβεβαίωναν ότι η νόσος είναι μια απλή γρίπη χωρίς ιδιαίτερη μεταδοτικότητα. Καθησύχαζαν τους επιστήμονες. Αφόπλιζαν τις άμυνες των συστημάτων υγείας.
Και συνεχίστηκε η νιρβάνα, η αδιαφορία, η επίκληση της κανονικότητας, οι όρκοι στις «ατομικές ελευθερίες», οι βαρύγδουπες δηλώσεις για την προστασία της οικονομίας.
Μέχρι που ήρθαν κατά χιλιάδες οι νεκροί.
Σήμερα, τα ίδια λένε ακόμα;
Ο φόρος αίματος είναι τόσο βαρύς, που μέχρι και η «ελευθερία του ατόμου», η σημαία του φιλελευθερισμού, μαζί με την «ελευθερία της αγοράς», έχει αρχίσει πια να ενοχοποιείται για τις εκατόμβες θυμάτων.
Για να μη διαταραχθεί ο τουρισμός στις Άλπεις, η εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου, οι αεροπορικές πτήσεις, η οικονομία εν γένει.
Και η Ελλάδα άργησε να πάρει μέτρα.
Συγκρινόμαστε με την Ιταλία και λέμε ότι δράσαμε νωρίς, αλλά η αλήθεια είναι ότι ήμασταν «τυχεροί» με την καθυστέρηση εισόδου των πρώτων κρουσμάτων.
Γιατί εντωμεταξύ η μακαριότητα της Ευρώπης και η λατρεία της απρόσκοπτης αγοράς και μετακίνησης, αποδείχθηκαν εγκλήματα.
Μέτρα που κάνουν τους φιλελεύθερους να φρίττουν, αυτοπεριορισμοί, καραντίνες, ασφυκτικοί υγειονομικοί έλεγχοι, πλέον είναι σε ημερήσια διάταξη.
Έπρεπε όμως να γίνουν νωρίτερα. Γιατί τώρα η νόσος είναι μέσα στην κοινότητα και μεταδίδεται.
Και το ελληνικό σύστημα υγείας είναι πολύ πολύ πιο αποδυναμωμένο και υποστελεχωμένο από αυτό της Λομβαρδίας.
Σε κάθε τι κρίνουμε το πρωτεύον και το δευτερεύον.
Κρίνουμε το ατομικό και το συλλογικό. Κρίνουμε το δημόσιο και το ιδιωτικό.
Και η στάση ανθρώπων που θέλουν να είναι με την κοινωνική ανατροπή δεν μπορεί παρά να είναι μονοσήμαντα σαφής:
Είμαστε με το πρωτεύον, είμαστε με το συλλογικό, είμαστε με το δημόσιο.
Καταλαβαίνουμε τι αντιμετωπίζουμε, τασσόμαστε φανατικά με τη συλλογική ευθύνη να σταματήσουμε την επιδημία, θέλουμε ένα δημόσιο που να παρεμβαίνει, να ρυθμίζει, να διορίζει μαζικά, να ανοίγει τον κορβανά του, ακόμα και να απαγορεύει, όταν αυτό το επιβάλει η δημόσια υγεία και η επιβίωση του λαού.
Και θα φάμε το λαρύγγι όσων θελήσουν μετά την πανδημία να απλώσουν ξανά το χέρι τους στη δημόσια υγεία για να κερδοσκοπήσει το κεφάλαιο.
Ακούγεται περίεργο, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι κομμουνιστές πρέπει να είναι με την «απαγόρευση κυκλοφορίας».
Και να θεωρούν ότι είναι λειψή, και άρα για αυτό το λόγο, υποκριτική.
Γιατί δεν έγινε νωρίτερα.
Γιατί έκλεισε ο Υμηττός, αλλά συνέχισε να λειτουργεί η τηλεφωνική προώθηση προϊόντων.
Γιατί η Εκκλησία συνέχισε να μολύνει μία βδομάδα αφού έκλεισαν τα σχολεία.
Γιατί η ελαφρότητα με το «πάω διακοπές στο χωριό» έπρεπε να κοπεί από την πρώτη μέρα.
Γιατί η απαγόρευση δεν επεκτάθηκε σε χώρους εργασίας που χωρίς να είναι ανάγκη συνεχίζουν να λειτουργούν.
Γιατί σε χώρους που πρέπει να συνεχίζουν να λετουργούν για να μπορεί η κοινωνία να έχει φαγητό, ρεύμα, τηλεπικοινωνίες, δεν παίρνονται αυστηρότατατα μέτρα προστασίας.
Γιατί και αυτή η «απαγόρευση» ήταν τμήμα της απόπειρας να μετακυλιστεί η ευθύνη σε όσους δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα περιορισμού της διάδοσης.
Και οι ατομικές ελευθερίες; Η ελεύθερη μετακίνηση; Το δημοκρατικό δικαίωμα στη βόλτα; Ή στη διασκέδαση;
Θα πρέπει να περιμένουν. Αντιδημοφιλές, αλλά στο βάθος ανατρεπτικό.
Γιατί αν ο καπιταλισμός είναι με τα άτομα, ο κομμουνισμός είναι με τις κοινωνίες.
Και δεν θα πρέπει ούτε για μισό λεπτό να βάλουμε το ατομικό μας δικαίωμα πάνω από τη συλλογική μας υποχρέωση.
Αυτό κάνει τους ανθρώπους που είναι στη σωστή όχθη της ιστορίας να μην είναι με το ατομικό τους συμφέρον, αλλά με το κοινό καλό. Και να γίνονται άνθρωποι από «άλλη πάστα».
Άρα να μπορούν, όχι σήμερα, αλλά ίσως κάποια στιγμή αύριο, να οργανώσουν την έφοδο στον ουρανό.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για όσους εξακολουθούν να τρέφουν ψευδαισθήσεις πως πρόκειται (απλώς) για μια υγειονομική κρίση, οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν πως πρόκειται γιά παγκόσμια πολιτική και οικομική σύγκρουση με μέσο την επιδημία του Covid-19.

Η Πολωνία απαγόρευσε σε ρωσικά αεροπλάνα με βοήθεια για την Ιταλία να πετάξουν στον εναέριο χώρο της
23:39 - 23.03.2020
Η Πολωνία δεν επέτρεψε σε ρωσικά αεροπλάνα που μεταφέρουν βοήθεια προς την Ιταλία για την αντιμετώπιση του COVID-19 να περάσουν από τον εναέριο χώρο της, όπως γνωστοποίησε ο Αλεξέι Πουσκόφ - Ρώσος Γερουσιαστής και πρώην επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Δούμας.
Μέχρι και πριν από λίγες ώρες, η Ρωσία έχει προχωρήσει στην αποστολή 13ων αεροσκαφών με βοήθεια προς την Ιταλία, για την καταπολέμηση του κορονοϊού. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση του COVID-19, μετά από συνεννόηση με τις ιταλικές αρχές.
Σύμφωνα με τον Αλεξέι Πουσκόφ, Ρώσο Γερουσιαστή και πρώην επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Ρωσικής Δούμας, η Πολωνία αρνήθηκε σε ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη που μεταφέρουν βοήθεια για την καταπολέμηση του κορονοϊού στην Ιταλία, τη χρήση του εναέριου χώρου της.
Σε ανάρτηση του στο Twitter, ο Πουσκόφ κατέκρινε την ενέργεια εκ μέρους της Πολωνίας, χαρακτηρίζοντας την ως «κακία στο επίπεδο της δημόσιας πολιτικής».
Όπως έγραψε στην ανάρτηση του, «από εδώ και στο εξής, η Ρωσία δεν θα πρέπει να συναντά την Πολωνία στα μισά».
Στην ανάρτηση γράφει συγκεκριμένα: «Η Πολωνία δεν επέτρεψε σε ρωσικά αεροσκάφη που μεταφέρουν βοήθεια προς την Ιταλία, να περάσουν από τον εναέριο χώρο της. Αυτό πρόκειται για κακία στο επίπεδο της δημόσιας πολιτικής. Επιπλέον, η βοήθεια είναι για σύμμαχο της Πολωνίας τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και στο ΝΑΤΟ. Από εδώ και στο εξής, η Ρωσία δεν θα πρέπει να συναντά την Πολωνία στα μισά, σε κανένα θέμα».
Νωρίτερα, χρήστες του διαδικτύου παρατήρησαν πως στη διαδρομή του αεροσκάφους, υπήρξε παράκαμψη, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να ταξιδέψει 3.000 χιλιόμετρα περισσότερη απόσταση, σε σύγκριση με την απόσταση που θα διένυε αν περνούσε πάνω από την Πολωνία.
Το Σάββατο, 21 Μαρτίου, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν επιβεβαίωσε τη δέσμευση της Ρωσίας να παρέχει βοήθεια προς την Ιταλία, η οποία παραμένει η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από τον COVID-19 σε όλη την Ευρώπη, καθώς έχουν επιβεβαιωθεί περισσότερα από 63.000 κρούσματα και έχουν σημειωθεί 6.007 θάνατοι.
Σχολιο.- Η Πολωνία ακολούθησε πιστά όσα έκανε η Γερμανία και άλλες χώρες της ΕΕ. Δεν είναι θέμα πρώην λαϊκών δημοκρατιών, αλλά για σύγχρονη αντι-ρωσική υστερία, κυρίως για υπεράσπιση του Ναζιστικου Μαϊντάν στην Ουκρανία, που γέννησε και τις "κυρώσεις κατά της Ρωσίας".
Ελάχιστα χρόνια πριν τέτοια συμπεριφορά ήταν αδιανότητη, οπότε δεν ήταν θέμα "δικαιολογημένου μίσους" μετά από 30 χρόνια αλλά για χειροτέρεψη πολύ πιο πρόσφατη.
Σχολιο.- Θα μου επιτρέψεις να σε συμπληρώσω, για να το κάνω πιο "εκλαϊκευμένο", πιο νιανιά, για όποιον δεν καταλαβαίνει. Η φασιστική Πολωνία, τσουτσέκι της Γερμανίας και των ΗΠΑ, υπερασπίζεται το ναζιστικότατο Μαϊντάν της Ουκρανίας, ξέρετε αυτό με τις τεράστιες φωτογραφίες του Χίτλερ και τις σβάστιγγες, που οι αμερικάνοι και οι χαφιέδες τους ανά τον κόσμο, μας το λάνσαραν κιόλας για "επανάσταση".



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την έλεγαν “Γιουγκοσλαβία”…
Ήταν 24 Μάρτη 1999 όταν άρχιζε το μακελειό, το στυγερό έγκλημα, που κράτησε 78 μέρες
24 Μαρτίου 2020
Ήταν 24 Μάρτη 1999 όταν άρχιζε το μακελειό, το στυγερό έγκλημα, που κράτησε 78 μέρες. Ήταν η αρχή του τέλους για την Γιουγκοσλαβία. Μια χώρα που ο λαός της όρθωσε το ανάστημά του στις μεραρχίες του Χίτλερ, δεν υπάρχει πια. Τη διέλυσε το ΝΑΤΟ σε συνεργασία με την ΕΕ.

   Οι χειροκροτητές της θηριωδίας των χιλιάδων νεκρών, των «παράπλευρων απωλειών», των ΝΑΤΟικών «λαθών», των εκτελέσεων αμάχων, του βομβαρδισμού νοσοκομείων, σχολείων, ΜΜΕ και νεκροταφείων (!), αυτοί που κόβουν και ράβουν στα μέτρα τους το Διεθνές Δίκαιο, υποστήριζαν τότε ότι τα αμερικανικά «Στελθ» αποτελούσαν προάγγελο της «δημοκρατίας» και της «ειρήνης» στα Βαλκάνια και τον κόσμο.
   Η αλήθεια είναι ότι εκείνος ο πόλεμος, που έγινε με πρόσχημα τα «δικαιώματα των μειονοτήτων», εξελίχτηκε σε «προληπτικό πόλεμο» στο Αφγανιστάν και μετεξελίχτηκε σε «ανθρωπιστικό πόλεμο» στο Ιράκ. Μετά ακολούθησαν από Λιβύη μέχρι Συρία.
Ως γνωστόν, όλα αυτά συνέβησαν γιατί ο Μιλόσεβιτς ήταν «χασάπης». Και «εγκληματίας». Και «δολοφόνος». Και έκανε «γενοκτονία». Και ειδικά στο Κόσσοβο έκανε και «εθνοκάθαρση». Για να καταλάβετε πόσο «κάθαρμα» ήταν, ακόμα κι αυτός ο Πρετεντέρης – όπως έγραφε τότε – μόλις τον είδε στο εδώλιο της Χάγης (τον Μιλόσεβιτς ) «ανατρίχιασε» (ο Πρετεντέρης…).
  Στις 11 Μαρτίου 2006, ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς πέθανε στις φυλακές της Χάγης. Προηγουμένως είχε καταγγείλει τους δεσμοφύλακές του ότι τον οδηγούσαν στο θάνατο, αρνούμενοι να του παράσχουν την αναγκαία ιατροφαρμακευτική αγωγή για τα καρδιακά προβλήματα που αντιμετώπιζε.
   Δέκα χρόνια αργότερα, το 2016, στην απόφαση του  Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης κατά του Κάρατζιτς (που το εφετείο του ΟΗΕ μετέτρεψε προχτές την ποινή του σε ισόβια), κάπου χωμένη στις 2500 χιλιάδες σελίδες της απόφασης, έτσι για να μην… πολυφαίνεται, υπάρχει μια πολύ ενδιαφέρουσα καταγραφή: Ότι ο Μιλόσεβιτς και το Βελιγράδι δεν ήταν και τόσο… ένοχοι, όπως έλεγαν όσοι τους βομβάρδισαν, για το έγκλημα στη Σρεμπρένιτσα. Οι ίδιοι οι κατήγοροι του Μιλόσεβιτς παραδέχτηκαν (αλλά στην απόφαση για τον Κάρατζιτς…) ότι το Βελιγράδι ήταν απέναντι από κάθε τακτική εθνοκάθαρσης και μάλιστα κατήγγειλε τους πραγματικούς ενόχους για “εγκλήματα” που τα διέπρατταν για “ιδιον όφελος”.
    Επρόκειτο, ουσιαστικά, για απαλλαγή του Μιλόσεβιτς – αλλά μετά θάνατον – από την κατηγορία για την υποτιθέμενη συνενοχή του Βελιγραδίου στη σφαγή 8.000 Βοσνίων μουσουλμάνων στη Σρεμπρένιτσα, τον Ιούλιο του 1995. Ιδού τι καταγράφεται στην απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης:
Φυσικά η είδηση πέρασε στα «ψιλά». Τα βαποράκια του ΝΑΤΟ, που μετά έγιναν βαποράκια του ΔΝΤ, όσοι τότε έγραφαν λιβέλους διεκδικώντας ρόλο νεκροθάφτη στο γουέστερν της Νέας Τάξης, όσοι ελεεινολογούσαν πάνω στο φέρετρο του Μιλόσεβιτς, τα «κοράκια» και οι «αντικειμενικοί» αναλυτές, τα αθύρματα που εκτόξευαν μύδρους κατά του «χασάπη» με ταυτόχρονους επαίνους για την… κακομοίρα τη Δύση που ήθελε (!) αλλά «δεν κατάφερε να αποτρέψει τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας» (!), δεν ψέλλισαν λέξη.
   «Και συ πρόστυχη πένα και ψοφίμι, του βούρκου λιβανίζετε την μπόχα», που έλεγε ο Βάρναλης.
   Δεν θα ασχοληθούμε άλλο μαζί τους. Αρκετά με το φύραμά τους. Οι ίδιοι «αμερικανόδουλοι» με τον Οτσαλάν, οι ίδιοι ΝΑΤΟφρονες στο Γιουγκοσλαβικό, οι ίδιοι «ενσωματωμένοι» στο Ιράκ, οι ίδιοι «πρόθυμοι» του ΔΝΤ και πάντα δραγουμάνοι της πλουτοκρατίας.
   Θα σταθούμε στην Ιστορία. Και η ιστορία λέει ότι ο Μιλόσεβιτς αρνήθηκε να υπογράψει την κατοχή της χώρας του από το ΝΑΤΟ. Αυτό έγινε το 1999 στο Ραμπουγέ, δυο μήνες πριν τους βομβαρδισμούς. Η κατάπτυστη συμφωνία (άρθρο 8), που ζητούσε η Ολμπράιτ, προέβλεπε ότι:
«Το προσωπικό του ΝΑΤΟ θα απολαμβάνει, μαζί με τα οχήματα, σκάφη, αεροσκάφη και υλικά του, ελεύθερη και απεριόριστη διάβαση και ανεμπόδιστη πρόσβαση σε όλη την ομοσπονδιακή δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας, περιλαμβανομένου του εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων. Αυτό θα περιλαμβάνει (αλλά δεν περιορίζεται σε αυτά) τα δικαιώματα σε στρατοπέδευση, γυμνάσια, καταυλισμούς και χρήση οποιασδήποτε περιοχής ή διευκολύνσεων, όπως απαιτείται, για υποστήριξη, εκπαίδευση και επιχειρήσεις».
Γι’ αυτό έγινε η εισβολή του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία. Όχι γιατί ο Μιλόσεβιτς ήταν «χασάπης» ή «Χίτλερ» κατά τους διώκτες του, αλλά επειδή αρνήθηκε να υπογράψει κάτι αντίστοιχο με αυτό που ζητούσε ο Μουσολίνι από τον ελληνικό λαό το 1940.
   Αν την ιστορία την έγραφαν τα «κοράκια» και οι «νεκροθάφτες», η ανθρωπότητα δε θα γνώριζε τι σημαίνει το «Όχι». Ευτυχώς, ακόμα κι αν το τίμημα είναι βαρύ, η Ιστορία των λαών δεν γράφεται έτσι. Παρά μόνο των «ραγιάδων».
   Ο Μιλόσεβιτς δολοφονήθηκε. Οι εκτελεστές του Μιλόσεβιτς, πριν τον βγάλουν από τη μέση, είχαν εκτελέσει τη χώρα του, βομβαρδίζοντάς την ανελέητα για 78 μέρες και νύχτες. Οι δολοφόνοι του Μιλόσεβιτς, πριν εφαρμόσουν το «δίκαιο» της Χάγης, είχαν εφαρμόσει το «δίκαιο» των «έξυπνων όπλων»:

Μέσα σε αυτές τις 78 μέρες, το ΝΑΤΟ, επιστρατεύοντας 1.000 και πλέον βομβαρδιστικά, πραγματοποίησε 35.788 (!) αεροπορικές επιδρομές στο έδαφος της Γιουγκοσλαβίας και επιτέθηκε εναντίον 200 (!) γιουγκοσλαβικών πόλεων. Από αυτές, η πρωτεύουσα του Κοσσυφοπεδίου, η Πρίστινα – την οποία υποτίθεται ότι οι ΝΑΤΟικοί ήθελαν να σώσουν από την «εθνοκάθαρση» – βομβαρδίστηκε 374 φορές, το Πρίζρεν 232, το Ουρόσεβατς 205, το ίδιο το Βελιγράδι βομβαρδίστηκε 212 φορές…
Μέσα σε αυτές τις 78 μέρες, το έδαφος της Γιουγκοσλαβίας δέχτηκε 35.450 «δέσμες» από το είδος των απαγορευμένων (μέσα από διεθνείς συμβάσεις) βομβών. Από τις 2.500.000 βόμβες που έπεσαν στη Γιουγκοσλαβία, οι 500.000 περιείχαν εξασθενημένο ουράνιο. Το ουράνιο προκαλεί καρκίνο… Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι τουλάχιστον 10.000 θάνατοι από καρκίνο στην πρώην Γιουγκοσλαβία σχετίζονται με τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ…
Μέσα σε αυτές τις 78 μέρες, οι «έξυπνες» βόμβες κατέστρεψαν 480 εκπαιδευτικά ιδρύματα της Γιουγκοσλαβίας (μεταξύ αυτών το 50% των σχολείων του Κοσσυφοπεδίου), 350 μοναστήρια, πολιτιστικά κέντρα και ιστορικά μνημεία, 33 νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα, 14 αεροδρόμια, 61 γέφυρες, 5 εθνικούς και 23 επαρχιακούς δρόμους, 121 εργοστάσια και βιομηχανικές εγκαταστάσεις, 29 εγκαταστάσεις παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και ύδρευσης…
Μέσα σε αυτές τις 78 μέρες, το ΝΑΤΟ προκάλεσε τόσες υλικές ζημιές στη Γιουγκοσλαβία που θα χρειαστούν 40 χρόνια για την αποκατάστασή τους, ανάγκασε 600.000 εργάτες να ζουν άνεργοι και 2.500.000 ανθρώπους να μη διαθέτουν το ελάχιστο προς το ζην…
Μέσα σε αυτές τις 78 μέρες, το ΝΑΤΟ δολοφόνησε, σύμφωνα με τη Γιουγκοσλαβία, πάνω από 2.000 ανθρώπους. Οι τραυματίες ανήλθαν σε περισσότερους από 6.000. Μετά τη λήξη των βομβαρδισμών, οι ίδιοι οι Αμερικανοί υπολόγιζαν ότι ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τους 5.000… Από τις ανθρώπινες απώλειες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γιουγκοσλαβίας, το 30% των νεκρών ήταν παιδιά… Παιδιά ήταν και το 40% των τραυματισμένων… Μετά τη λήξη των βομβαρδισμών, η γιουγκοσλαβική επιτροπή συνεργασίας με τη UNISEF ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον «ένα παιδί τη μέρα έχανε τη ζωή του στο διάστημα των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών κατά της Γιουγκοσλαβίας»…
   Αυτός ήταν ο «ανθρωπισμός» που επέδειξαν στη Γιουγκοσλαβία οι «δίκαιοι δικαστές» του Μιλόσεβιτς.
   Ήταν οι ίδιοι που εκτός από τον «γενοκτόνο» ρόλο του Μιλόσεβιτς στη Σρεμπρένιτσα είχαν ανακαλύψει και τον εξίσου «γενοκτόνο» ρόλο του στο Κοσσυφοπέδιο, το οποίο έσπευσαν να… σώσουν.
   Αλλά, ας θυμηθούμε:
 Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, από την 1/3/1998 έως τις 24/3/1999 (μέρα έναρξης των βομβαρδισμών), οι πρόσφυγες του Κοσσυφοπεδίου δεν ξεπερνούσαν τους 197.330. Από αυτούς οι 55.000 είχαν μεταναστεύσει στη Σερβία (επομένως, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ήταν «κυνηγημένοι Αλβανοί»), ενώ οι 100.000 είχαν μεταναστεύσει στην Ευρώπη.
   Ακόμα κι αν αποδεχτούμε ότι οι τελευταίοι έφυγαν από τις εστίες τους γιατί εκδιώχτηκαν από τους Σέρβους (και όχι για να βρουν, λόγω οικονομικής δυσπραγίας, καλύτερη τύχη στις χώρες της Δύσης, όπου, άλλωστε, ζουσαν από χρόνια χιλιάδες Αλβανοί Κοσσοβάροι), τότε πως εξηγείται:
α) Στον ένα χρόνο που πέρασε πριν το NATO επιτεθεί στο Κοσσυφοπέδιο (και όπου υποτίθεται συντελείτο «γενοκτονία») είχαν μεταναστεύσει εκτός Κοσσυφοπεδίου 100.000 άνθρωποι. Όσο διάστημα διήρκεσαν οι βομβαρδισμοί μετανάστευσαν περίπου 1.000.000!
β) Σύμφωνα με την Υπατη Αρμοστεία, στις 78 μέρες των βομβαρδισμών, οι πρόσφυγες Κοσσοβάροι που είχαν καταφύγει ειδικά στην Αλβανία ανέρχονταν στις 778.500. Αντίθετα, ο αριθμός των προσφύγων προς την Αλβανία, μέχρι τις 24 Μάρτη, την ημέρα που ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί, ήταν 18.500…
   Αν υπήρξε, λοιπόν, «γενοκτονία», είναι προφανές ποιος την διέπραξε.
 Μήπως, όμως, τους ήταν άγνωστα τα πραγματικά στοιχεία, όταν ένα από τα προσχήματα του ΝΑΤΟ για να εξαπολύσουν το βομβαρδισμό εναντίον της Γιουγκοσλαβίας ήταν ότι ήθελαν να σταματήσουν την «εθνοκάθαρση» που συντελούνταν, τάχα, στο Κοσσυφοπέδιο;
   Ας δούμε:
Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες μέχρι και της CIA που «έσκαψε» όλο το Κοσσυφοπέδιο ούτε «ομαδικοί τάφοι» ανακαλύφθηκαν ούτε «γενοκτονία» προέκυψε («Βήμα», 22/10/99).
Από τους 100.000 «εκτελεσμένους» Αλβανούς που «είδε» ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ το Μάη του 1999, για να δικαιολογήσει τους βομβαρδισμούς, ακόμα και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, τέσσερις μήνες αργότερα, δεν μπόρεσε να μιλήσει για πάνω από 2.108 νεκρούς, αφού τόσους είχε «ανακαλύψει», θύματα του πολέμου, που ούτε καν η Κάρλα ντελ Πόντε μπορούσε να εμφανίσει σαν «θύματα γενοκτονίας».
Ο Ισπανός ιατροδικαστής ΕμίλιοΠερέθΠουγιόλ, που οι Δυτικοί τον έστειλαν να «ανακαλύψει» τους περίφημους «90 ομαδικούς τάφους», μετά από τρεις μήνες σκάψιμο, αναγκάστηκε στις 12 Σεπτέμβρη 1999 να ανακοινώσει ότι στην περιοχή δε βρέθηκαν πάνω από 187 θύματα, ως αποτέλεσμα των εχθροπραξιών και όχι κάποιας «εκκαθάρισης».
Σε διακοίνωσή του στις 28 Δεκέμβρη 1998 προς το Διοικητικό Δικαστήριο της Κάτω Σαξονίας, το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας, ανέφερε:
«Κατά την κρίση και γνώση του υπουργείου Εξωτερικών, τα μέτρα των δυνάμεων ασφαλείας της Γιουγκοσλαβίας έχουν ως στόχο, κυρίως, την καταπολέμηση του UCK, που, χρησιμοποιώντας τρομοκρατικά μέσα, παλεύει για την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, σύμφωνα δε, με μερικούς εκπροσώπους τους και για τη δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας»».
Με διακοίνωσή του στις 15 Μάρτη 1999, εννέα μόλις μέρες πριν από την έναρξη των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών κατά της Γιουγκοσλαβίας, το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας τόνιζε προς το Διοικητικό Δικαστήριο του Μάιντς:«Όπως αναφέρεται στην έκθεση, στις 18 Νοέμβρη 1998, ο UCK, μετά την εν μέρει αποχώρηση των σερβικών δυνάμεων ασφαλείας, επανακατέλαβε τις θέσεις του, έτσι ώστε τώρα να ελέγχει και πάλι εκτεταμένες εκτάσεις στην περιοχή των συγκρούσεων. Και πριν από την έναρξη της άνοιξης του 1999 υπήρχαν συγκρούσεις μεταξύ του UCK και των δυνάμεων ασφαλείας, αν και δεν είχαν φτάσει να έχουν την ένταση των μαχών του καλοκαιριού/ άνοιξης του 1998»(Δηλαδή, όπως ομολογούσε ένας εκ των επιτιθέμενων, η Γερμανία, η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο, λίγο πριν από την εισβολή του NATO, ήταν υποτονική, συγκρινόμενη με τα προ έτους γεγονότα και σε κάθε περίπτωση δε συνιστούσε «εθνοκάθαρση », αλλά πολεμική σύγκρουση μεταξύ αντιμαχομένων).
Από το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας προς το Διοικητικό Δικαστήριο του Τριρ, σε αναφορά της 12/1/1999, με αριθμό πρωτοκόλλου (ΑΖ: 514 – 516 80/32 426), σημειωνόταν: «Ακόμα και στο Κόσσοβο ένας ανοιχτός διωγμός που να έχει σχέση με την αλβανική εθνότητα δεν είναι επαληθεύσιμος. Οι ενέργειες των σερβικών δυνάμεων ασφαλείας δεν κατευθύνονται κατά των Κοσσοβο-Αλβανών, ως εθνοτικά προσδιορισμένη ομάδα, αλλά εναντίον του στρατιωτικού αντιπάλου…».
Στην απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου της Βαυαρίας, της 29/10/1999 με αριθμό πρωτοκόλλου (ΑΖ: 22 ΒΑ 94,34252), τονιζόταν: «Οι αποφάσεις του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας της 6/5, 8/6 και 13/7 του 1998, δεν επιτρέπουν την εξαγωγή του συμπεράσματος ότι υπάρχει ομαδικός διωγμός εθνοτικών Αλβανών από το Κόσσοβο… Ένα (γιουγκοσλαβικό) κρατικό πρόγραμμα διωγμών που έχουν ως στόχο ολόκληρη την εθνοτική ομάδα των Αλβανών ούτε υπάρχει τώρα ούτε υπήρξε νωρίτερα…».
Στις 11 Μαρτίου 1999, δυο βδομάδες μόλις πριν την έναρξη των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών, στην απόφαση του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου του Μίνοτερ (ΑΖ: 13Α 3894/94 Α), τονιζόταν: «Οι εθνοτικοί Αλβανοί στο Κόσσοβο ούτε εξετέθησαν ούτε εκτίθενται τώρα σε τοπικούς ή καθ’ άπασαν τη χώρα διωγμούς στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας»!
   Πότε, λοιπόν, έλεγαν αλήθεια το NATO, η ΕΕ και τα στελέχη τους, όπως ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας ή ο τότε «κεντροαριστερός» Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γ. Φίσερ;
   Όταν διά επίσημων εγγράφων ομολογούσαν ότι στο Κοσσυφοπέδιο δεν συντελούνταν «εθνοκάθαρση » ή όταν λίγες μέρες αργότερα δολοφονούσαν αμάχους για να τους «σώσουν» από την …«εθνοκάθαρση »;
   Όσο για τα εγχώρια ΝΑΤΟ – «παπαγαλάκια» τέτοιες απορίες δεν είχαν και δεν έχουν.
   Όσοι είχαν μάτια έβλεπαν τι πραγματικά συνέβαινε στα Βαλκάνια και τι πραγματικά ξεκινούσε για τον κόσμο πριν από δυο δεκαετίες.
   Το προφανές μόνο οι απροκάλυπτα ΝΑΤΟφρονες δεν αποδέχονταν, τότε (και σήμερα), και παρέμεναν «ενσωματωμένοι» στα ρεπορτάζ του CNN που ξεχείλιζαν από ιστορίες εκδιωγμένων Αλβανόφωνων από Σέρβους.
   Μόνο οι ψυχή τε και σώματι «ανήκοντες εις την Δύσιν» δεν έβλεπαν τότε (και σήμερα) πίσω από τις ΝΑΤΟικές βόμβες την πραγματική γενοκτονία και την πραγματική εθνοκάθαρση.
   Μόνο οι υπέρμαχοι του ευρωατλαντισμού συνέχιζαν τότε (και σήμερα) να ισχυρίζονται ότι το έγκλημα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ έγινε για «ανθρωπιστικούς» λόγους.
   Μόνο οι «αμερικανοτσολιάδες» και οι «ευρωτσολιάδες» έβλεπαν παντού τον «χασάπη» Μιλόσεβιτς, αλλά πουθενά τα «έξυπνα» όπλα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισχύει ότι η Γερμανία μπλόκαρε ιατρικό υλικό (μάσκες κλπ.) από την Κίνα που προοριζόταν για την Ελλάδα για να καλύψει τις δικές της ανάγκες;
Και ότι και η Τσεχία έκανε το ίδιο με αντίστοιχο υλικό που προερχόταν από την Κίνα για την Ιταλία;
Ευτυχώς που μείναμε στην ΕΕ και δεν έχουμε έλλειψη φαρμάκων και κωλόχαρτων!
MenoumeEvropi!
Σχολιο.-  Στη μπατρίδα μας την ΕΕ έχουν διαμορφωθεί δύο στρατόπεδα για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας. Από τη μία Ιταλία-Ισπανία-Γαλλία (με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) επιδιώκουν την έκδοση ενός έκτακτου ευρωομολόγου (coronabond). Από την άλλη, Γερμανοί, Ολλανδοί και λοιποί παρατρεχάμενοι προτείνουν, βασικά, μια "διάσωση" των χωρών που αντιμετωπίζουν "πρόβλημα" με τη γνωστή σε όλους μέθοδο, μόνο που διευκρινίζουν ότι θα είναι "ήπιο μνημόνιο". Η θέση της ελληνικής "κυβέρνησης" ποια είναι? "Ναι σε όλα" όσα θέλουν οι Γερμανοί.
Σχολιο.- Ισχύει σίγουρα πάντως ότι το έκαναν στους Ελβετούς πριν μια βδομάδα περίπου ,οπότε γιατί να μην το κάνουν και σε μας;
Η Κινα εστειλε βοηθεια κανονικα σ εμας παντως..οσο για την Γερμανια απλα αξιοθρηνητη.
Σχολιο.-  Επίσης η Ιταλία παρήγγειλε μεγάλη ποσότητα μάσκες σε εργοστάσιο της Τουρκίας τις οποίες προπλήρωσε, αλλά οι τουρκικές αρχές κατάσχεσαν τις προς εξαγωγή μάσκες στο τελωνείο. Ιταλία και Γαλλία είναι έξω φρενών με την στάση της Γερμανίας που δεν τους έχει προσφέρει καμία βοήθεια. Αντίθετα Κίνα, Ρωσία και Κούβα έσπευσαν για βοήθεια στην Ιταλία και με υλικό και με ιατρικό προσωπικό. Όταν περάσει -και- αυτή η κρίση προβλέπω η ΕΕ να διαλύεται ή στην καλύτερη περίπτωση δεν θα είναι η σημερινή ΕΕ.
Όπως κατάσχεσαν οι Τούρκοι τις ιατρικές μάσκες σε γερμανικών συμφερόντων εργοστάσιο της Τουρκίας που προορίζονταν για τους Ιταλούς, έτσι κατάσχεσαν και τις ιατρικές μάσκες που προορίζονταν για την Ελλάδα.
Σχολιο.- Ούνοι μια ζωή...Ούνοι με γερμανοτσολιάδες παντού, που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.Βγήκε νόμος στην Γερμανία που απαγορεύει την εξαγωγή υλικού μέχρι νεωτέρας. Μέσω αυτού ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΤΗΚΑΝ ΠΡΟΪΟΝΤΑ TRANSIT. Μίλησα με Έλληνες που μένουν στην Γερμανία. Λένε ότι ΘΑ τα απελευθερώσουν. Ξεπέρασαν ΚΑΙ τους εαυτούς τους



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άκουσα το διάγγελμα του Άδωνι και είπε ότι επειδή τα τελευταία χρόνια είχε αναπτυχθεί αντιευρωπαισμός στη χώρα μας, να κάνουμε τον σταυρό μας που ανήκουμε στην Ε.Ε, γιατί τώρα θα είχαμε .... (βλ,τα ίδια με grexit).
ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ ΣΤΟΝ ΙΤΑΛΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΟ ΜΙΞΑ...!

ΙΤΑΛΙΑ Eικόνα που λέει πως μετά τον κορονοιό τίποτα δεν θα είναι το ίδιο στην ΕΕ
Ιταλοί στην εταιρεια SVERGO κατεβάζουν την σημαία της ΕΕ και ανεβάζουν δίπλα στην Ιταλική την σημαία της ..Κίνας !
Χθες μαθεύτηκε πως στην Γερμανία και στην Τσεχία έκαναν κατάσχεση σε μάσκες και ιατρικό εξοπλισμό που έφτασε από την Κίνα και προορίζονταν για την Ιταλία και την Ελλάδα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μη στέλνετε μηνύματα στο 13033 διότι θα πάρει όλα τα στοιχεία σας και θα φακελωθείτε για όλη σας τη ζωή!
Το γεγονός ότι έχετε ταυτότητα, e-mail, IBAN, ΑΦΜ, AMKA, 3-4 πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, ότι όλα τα στοιχεία σας είναι καταγεγραμμένα στην ΑΑΔΕ, στη ΔΕΔΔΗΕ και σε καναδυοτρείς τέτοιους διαόλους ακόμα, ότι όλοι έχετε κινητό τηλέφωνο με τα στοιχεία σας στις αντίστοιχες εταιρίες, όπως και ότι είστε γραμμένοι στο facebook, στο instagram και ίσως και στο twitter δεν έχει καμιά σημασία.
ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ 13033 ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΚΕΛΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ!
Σχολιο.- Στην παρουσα φαση ,αυτο που πιστευω οτι κανει
η πλειοψηφια,ειναι οτι κανει πιο ευκολη την δουλεια
του ΕΣΥ ,γιατι εκει ειναι πλεον το θεμα.
Πρεπει να τους δωσουμε χρονο.....!!!
Πρεπει να περιορισουμε την διασπορα!!!
Τα ταγαρια πρεπει να τους δωσουν πορους!!!
Αυτα ειναι τα σημαντικα αδερφε....τα σμσ...
να τα βαλουν στον πατο του αλφ!!!!
Σχολιο.- μωρέ τους δίνουμε χρόνο και μάλιστα πειθαρχούμε καλύτερα από τους περισσότερους λαούς της Ευρώπης. Εκτός από χρόνο όμως μην δώσουμε και...κωλο.
Σχολιο.- Αν ηταν μονο στην χωρα μας...θα ειχαμε αλλη κουβεντα.
Δεν ειναι ομως...οποτε....παρακολουθουμε/προσεχουμε
και ταυτοχρονα κριτικαρουμε τα σημαντικα!
Δεν ειναι το σμσ το σημαντικο θεμα στην παρουσα φαση!!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σημερινό περιστατικό, φρέσκο.
Η άλλη έχει συμπτώματα του ιού και της λέει ο γιατρός της πήγαινε στο ΙΚΑ να βγάλεις ακτινογραφία.
Και πάει χωρίς μάσκα, χωρίς γάντια, ελεύθερη κι ωραία στο ΙΚΑ και λέει ήρθα να κάνω ακτινογραφία μάλλον έχω κορωνοϊό.
Πανικός, χαμός, παίρνουν το ΕΚΑΒ και τον ΕΟΔΥ που τους λένε να πάει σπίτι της κι όταν έχει δύσπνοια θα πάνε να την μαζέψουν.
Οσοι ήρθαν σ επαφή μαζί της σε καραντίνα...
Δεν ξέρω τι φταίει πιό πολύ, η ανθρώπινη βλακεία, τι;
Γι αυτό λέω αλυσίδα η βλακεία! Εκτός αν είπε ψέματα ότι της το είπε ο γιατρός της. Εγώ πάντως αν μου λεγε έτσι γιατρός θα του λεγα τι λες ρε παλιομαλάκα και θα έκανα καταγγελία εναντίον του.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κορωνοϊός – Βρούτσης: Μείωση μισθών κατά 50% για έξι μήνες
24/03/2020, 3:36 ΜΜ
Τα ξημερώματα του Σαββάτου δημοσιεύθηκε στο Φύλλο της Κυβερνήσεως, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που ενεργοποιεί μία σειρά από μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας στη μάχη κατά του κορωνοϊού, όπως αναφέρει ο κ. Βρούτσης.
Η ΠΝΠ, καθορίζει επακριβώς τα μέτρα που εξήγγειλε πρόσφατα η κυβέρνηση και ενδιαφέρον παρουσιάζει το άρθρο 9 όπου αναγράφεται, «Στο πλαίσιο των έκτακτων και προσωρινών μέτρων στην αγορά εργασίας για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, και πάντως για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει τους έξι (6) μήνες από την έναρξη ισχύος της παρούσας, o εργοδότης δύναται, με απόφασή του, να ορίζει προσωπικό ασφαλούς λειτουργίας της επιχείρησης ως εξής:
Κάθε εργαζόμενος μπορεί να απασχολείται κατ’ ελάχιστο δύο (2) εβδομάδες με περίοδο αναφοράς τον μήνα, συνεχόμενα ή διακεκομμένα
Ο ανωτέρω τρόπος οργάνωσης της εργασίας γίνεται ανά εβδομάδα και εντάσσεται σε αυτόν τουλάχιστον το 50% του προσωπικού της επιχείρησης
Εργοδότης που θα εφαρμόσει αυτόν τον τρόπο οργάνωσης της εργασίας υποχρεούται να διατηρήσει τον ίδιο αριθμό εργαζομένων που απασχολούνταν κατά την έναρξη εφαρμογής του.
2. Στο τέλος κάθε μήνα o εργοδότης υποχρεούται να δηλώνει την εφαρμογή του ανωτέρω τρόπου εργασίας σε ειδικό έντυπο στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
3. Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ρυθμίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος.».
Αυτό σημαίνει ότι στο πλαίσιο των έκτακτων και προσωρινών μέτρων στην αγορά εργασίας για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 για τους επόμενους 6 μήνες δίνεται η δυνατότητα στους εργοδότες να απασχολούν τους εργαζομένους τους κατά το ήμιση με την αντίστοιχη μείωση των αποδοχών κατά 50%.
Έτσι θα μπορεί κάθε εργαζόμενος να απασχολείται είτε δυο εβδομάδες συνεχόμενες είτε μια εβδομάδα εργασίας με μια εβδομάδα αργίας εναλλάξ. Ενώ η προστασία για την μη-απόλυση ισχύει μόνον για τον μήνα που διανύουμε.
Αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι όλοι οι μισθοί στις εταιρίες που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, θα μειωθούν κατά 50% δηλαδή για μηνιαίο μισθό 700 ευρώ, οι απολαβές θα είναι 350 ευρώ, για 800 ευρώ, θα είναι 400 ευρώ κοκ, πολύ χαμηλότερα δηλαδή από τον νέο κατώτατο μισθό που ψήφισε πέρισυ τον Φεβρουάριο η προηγούμενη κυβέρνηση.
Σχολιο.- Δείτε τι περνάει στη ζούλα την ώρα της "εθνικής ενότητας και υπευθυνότητας"!
"Μα πώς θα τα βγάλουν πέρα οι επιχειρήσεις με τόση μείωση τζίρου;" κλπ., κλπ. θα ρωτήσετε... όσοι ενδιαφέρεστε γι' αυτό.
Το ερώτημα δεν είναι παράλογο, ειδικά για τις μικρές επιχειρήσεις αλλά πρέπει να ληφθούν δραστικά μέτρα για να τα βγάλουν και οι εργαζόμενοι πέρα!
Όπως δραστικό φρένο στις τράπεζες (κι όχι να δουλευόμαστε), μείωση τιμών και ανοχή από τις ΔΕΚΟ, δραστική μείωση φόρων (κι όχι να δουλευόμαστε), απαγόρευση απολύσεων και πάρα πολλά άλλα.
Αλλιώς... θα έχουνε βρει παπά και θα προσπαθήσουνε να θάψουνε καμιά δεκαριά!
ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ. ΗΔΗ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ!
(πολύ απαίσια φάτσα και απαίσιο ύφος έχει αυτός ο τύπος... ο χειρότερος απ' όλους τους ίσως).
Σχολιο.- Αντε γιατί πολύ ανεχτηκαμε τη μαλακια του κορονοιου
ο Θεός ναι μεν δοκιμάζει τον άνθρωπο, αλλά δεν εφευρίσκει ιούς. Αυτά τα κάνουν οι άνθρωποι. Ο Θεός απλά επιτρέπει να γίνουν αυτά για να δούμε πού το πανε τα ζώα



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάμερες στα σπίτια εργαζομένων τοποθετεί εταιρία για να εποπτεύει την τηλεργασία
24/03/2020
Σε μια σοβαρή αποκάλυψη προχώρησε το Vice και ο δημοσιογράφος Κώστας Κουκουμάκας. Όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος η εταιρία Teleperformance Greece που ενημέρωσε πρόσφατα τους εργαζόμενους της για τηλεργασία, συμπλήρωσε πως θα στείλει σε κάθε εργαζόμενο από μια webcam για να ελέγχουν αν θα δουλεύει όλη την ώρα..
«Ο σκοπός αυτού δεν είναι η κατασκοπία, αλλά απλώς να εξασφαλιστεί ότι τα δεδομένα των πελατών μας θα παραμείνουν ασφαλή, όσο θα τα χειρίζεστε», έγραφε το εταιρικό μήνυμα στα αγγλικά.
Το πράγμα χειροτερεύει μιας και το μήνυμα υποδεικνύει στους εργαζομένους και τι θα έχουν πάνω στο γραφείο τους. Αναφέρεται ότι «ισχύουν οι ίδιοι περιορισμοί για το ωράριο εργασίας και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων», αλλά και η πολιτική Clean Desk που ορίζει ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να έχουν τίποτα πάνω στα γραφεία τους, πέραν από ένα μπουκαλάκι με νερό.
«Σύμφωνα με τους κανονισμούς που ισχύουν για τους agents που εργάζονται στο σπίτι, θα σας αποσταλεί μια webcam τις επόμενες μέρες. Ο σκοπός αυτού δεν είναι η κατασκοπία, αλλά απλώς να εξασφαλιστεί ότι τα δεδομένα των πελατών μας θα παραμείνουν ασφαλή, όσο θα τα χειρίζεστε. Θα είναι συνδεδεμένη (σσ: η κάμερα) για όση ώρα είστε ενεργοί και φυσικά θα κλείνει όταν η βάρδιά σας τελειώνει».  Μάλιστα, το απόσπασμα ξεκινάει με τη φράση, «first, remember – this is business as usual». Αυτή είναι η συνέχεια του μέιλ..




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αυτά για να μη νομίζετε ότι ο κορωνοϊός απειλεί τη ζωή μόνο ηλικιωμένων...
Η 41χρονη, μητέρα τριών παιδιών εμφάνισε υψηλό πυρετό και έντονη δύσπνοια και κατέληξε τα ξημερώματα του Σαββάτου. Το νεότερο θύμα στη χώρα μας.

Σοκ στην Καστορια – Θετικη στον κορωνοιο η 41χρονη που πεθανε
Η 41χρονη, μητέρα τριών παιδιών εμφάνισε υψηλό πυρετό και έντονη δύσπνοια και κατέληξε τα ξημερώματα του Σαββάτου. Το νεότερο θύμα στη χώρα μας.
Θετική στο κορωνοϊό αποδείχθηκε τελικά η άτυχη 41χρονη μητέρα που έχασε τη ζωή της στην Κορέστεια Καστοριάς.
Η τραγική ιστορία γράφτηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο χωριό Γάβρος, όταν η 41χρονη, μητέρα τριών παιδιών εμφάνισε υψηλό πυρετό και έντονη δύσπνοια. Οι δικοί της ειδοποίησαν ασθενοφόρο ωστόσο η γυναίκα κατέληξε.
Η περιγραφή των συμπτωμάτων ωστόσο, οδήγησε τους γιατρούς του νοσοκομείου Καστοριάς να ελέγξουν εάν η γυναίκα είχε προσβληθεί από κορωνοϊό, κάτι που είχε συμβεί.
Τόσο ο σύζυγος, όσο και τα παιδιά της έχουν τεθεί σε καραντίνα, ενώ να σημειωθεί πως ακόμη δεν έχει γίνει η κηδεία της.
Να σημειωθεί πως πρόκειται για το 4ο θύμα του κορωνοϊού στην Καστοριά και το νεότερο σε ηλικία, μέχρι στιγμής, στη χώρα.
Όπως είπε o αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος, η γυναίκα είχε συμπτώματα και είχε λάβει οδηγίες να παραμείνει στο σπίτι της, ενώ δεν είχε υποβληθεί σε τεστ για τον κορωνοϊό Τα ξημερώματα του Σαββάτου εξέπνευσε και κατόπιν λήφθηκε δείγμα για να εξεταστεί. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο κ. Σαββόπουλος, το δείγμα βγήκε θετικό.
Η 41χρονη είχε άσθμα, είχε παρουσιάσει συμπτώματα σχετικό με τον ιό και συγκεκριμένα πυρετό. Φέρεται να επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ και έλαβε τη σύσταση να παραμείνει σπίτι της, απομονωμένη. Ωστόσο, στην πορεία παρουσίασε επιδείνωση της υγειας της, κλήθηκε ασθενοφόρο, αλλά συμφωνα με πληροφορίες έως ότου να φθάσει στο σημείο η γυναίκα εξέπνευσε.

Σχολιο.- Είχε ασθμα
Σχολιο.- Ναι, είναι αλήθεια αυτό, και είναι πολύ σπάνιο να καταλήξει ασθενής νεαρής ηλικίας χωρίς προϋπάρχουσες επιπλοκές, αλλά υπήρξαν και νεκροί παρόμοιας ηλικίας χωρίς κανένα πρόβλημα σε άλλες χώρες.
Σχολιο.- Είναι απόκλιση
Σχολιο.- Δεν είναι απόκλιση στην Ιταλία και στην Ισπανία. Είναι κανόνας. Χτυπάει όλο τον κόσμο.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα ο Τσιόρδας ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΛΕΞΗ για τη σύσταση του Π.Ο.Υ. να γίνουν
"τεστ, τεστ, τεστ...".
Κατά τά άλλα όλοι έσπευσαν να τον υπερασπιστούν (ή το αντίθετο) για την ψαλμωδία του. ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ αν έψαλλε. Το θέμα είναι αλλού...
Σχολιο.- Δεν υπαρχει μετρο συγκρισης. Οταν η Κορεα εκανε 20.000 την μερα τι να λεμε τωρα;




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν ΓΙΑΤΡΟΙ που να γράφουν και να διαδίδουν ότι "πρόκειται για μια απλή γρίπη" και ότι "μας κοροϊδεύουν για να μας κλείσουν στα σπίτια μας".
Και ένα είδος γρίπης να είναι (που δεν είναι, διότι η απλή γρίπη δεν προκαλεί πνευμονία ανάθεμά σας!) είναι μια ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ γρίπη, για την οποία ο ανθρώπινος οργανισμός δεν έχει αντισώματα μέχρι ο ιός να κάνει τον κύκλο του!
Επίσης, ακριβώς λόγω του ότι πρόκειται για καινούριο ιό, είναι πολύ πιο επιθετικός... όταν "παλιώσει" θα γίνει πιο... χαλαρός, αν ακολουθήσει τη συμπεριφορά όλων των ιών ως τώρα.
Ακόμα... για την απλή γρίπη υπάρχει εμβόλιο, ίσως όχι 100% αποτελεσματικό αλλά σίγουρα έχει σώσει κόσμο και ιδιαίτερα τους ανθρώπους μεγάλης ηλικίας που το κάνουν κάθε χρόνο. Ενώ γι' αυτόν το διάολο δεν υπάρχει.
Για την απλή γρίπη υπάρχουν και φάρμακα που ως ένα βαθμό την καταπολεμούν, ακόμα και για πιο βαριές μορφές της υπάρχει το tamiflu ας πούμε... για τον κορονοϊό δεν υπάρχει τίποτα προς το παρόν.
ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ, ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ, ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ, ΣΤΟ ΙΡΑΝ, ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ;
Καλά, για τους ΓΙΑΤΡΟΥΣ που λένε "πολλή φασαρία κάνουμε για κάτι παππούδια"... από αυτούς έπρεπε να έχει ήδη αφαιρεθεί η άδεια!
Αυτές οι απόψεις για "τα παππούδια που μας τα έχουν πρήξει" είναι ΑΚΡΙΒΩΣ νερό στο μύλο στα όποια σχέδια υπάρχουν για μείωση πληθυσμού της γης κλπ. - και παρ' όλα αυτά εκφέρονται από διάφορους τύπους που κατά τα άλλα είναι έτοιμοι να υιοθετήσουν οποιοδήποτε ψεκασμένο σενάριο για "τα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων"!
Ασφαλώς ΥΠΑΡΧΟΥΝ τέτοια σχέδια στα μυαλά διαφόρων... αλλά αν ήταν τόσο εύκολο να υλοποιηθούν... νομίζετε ότι αυτό δεν θα είχε συμβεί;
Δεν είναι όμως τόσο εύκολο, διότι έρχονται σε αντίθεση με βασικές αρχές της καπιταλιστικής οικονομίας!
Επίσης κάργα αντίθετος με βασικές αρχές της καπιταλιστικής οικονομίας είναι... ο περιορισμός στα σπίτια μας και η μη λειτουργία της "αγοράς"!
Ότι ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός μπορεί να εκμεταλλευθεί όλα αυτά που συμβαίνουν για να γίνει πιο επιθετικός, ΝΑΙ ΙΣΧΥΕΙ - αλλά αυτό είναι διαφορετικό από τα ψεκασμένα περί "μεγάλου εγκλεισμού" που κυκλοφορούν!
Τέλος και το 1918 στην ισπανική γρίπη και το 1931, όταν απειλήθηκε η επανεμφάνισή της, οι κυβερνήσεις Βενιζέλου που είχαμε στην Ελλάδα είχαν πάρει παρόμοια μέτρα με τα σημερινά... όσο αυτό γινόταν εκείνη την εποχή με τις συνθήκες που υπήρχαν!
Ε... κανένας "μεγάλος εγκλεισμός" δεν ακολούθησε!
Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι αυτό που συμβαίνει οφείλεται και στον άναρχο τρόπο που λειτουργεί σήμερα η καπιταλιστική οικονομία και στο γεγονός ότι ενδιαφέρεται μόνο για τα κέρδη των... μονοπωλίων, όπως λέει το δύσμοιρο το ΚΚΕ. Έστω και αν το λέει "πρωτόγονα".
Επίσης δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σίγουρα κάποιοι έχουν στον μυαλό τους να εφαρμόσουν την Πολιτεία του Πλάτωνα με σύγχρονη τεχνολογία.
ΤΟ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΘΕ ΨΕΚΑΣΜΕΝΗ ΠΑΠΑΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ... ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑ, ΔΕ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΨΑΓΜΕΝΟΥΣ, ΠΙΟ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ!
Σχολιο.- καλα ασε τωρα τους ψεκασμενους και δες εδω τι εχουν κανει τα καθικια.Τραβατε σπιτι και ψοφηστε.Πιο υπουλο και απο το ανοσια της αγελης του τζονσον στην αγγλια
Νεκρη βρεθηκε ηλικιωμενη στο σπιτι της στα Γλυκα Νερα. Η γυναικα ειχε επισκευτει τους Αγιους Τοπους – Η αδερφη της ειχε βρεθει θετικη στον κορονοιο
Σχολιο.- κατι τετοια ελεγαν και οι συριζαιοι μαζι με τον κριτων αρσενη για την συγχωρεμενη δημοσιογραφο που πεθανε και μετα βγηκε ο αδερφος της και τους εστειλε ολους αδιαβαστους με αυτα που ειπαν... Εαν ειδες χτες στις 6 την ενημερωση αυτους εκραζαν εμεσα.....
σχολιο.- "Κάθε παιδί γνωρίζει ένα έθνος που έπαψε να εργάζεται, δεν θα πω για ένα χρόνο, αλλά ακόμη και για μερικές εβδομάδες, θα χαθεί». (K Marx προς Kugelmann, Λονδίνο, 11 Ιουλίου 1868



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επίσης... κρατήστε αυτό που σας λέω.
Το εργαλείο για να υλοποιηθούν τα πιο απάνθρωπα πράγματα είναι... ο "ανθρωπισμός"!
Αυτό ξεκίνησε με το μεταναστευτικό...
...και θα φτάσει εκεί που δε φαντάζεστε με τον κορονοϊό κλπ.!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




23/3/2020 – 17.00
Από φίλο ιδιαιτέρως αξιόπιστο που μένει στη Δανία!
"Συνέντευξη τύπου τώρα της κυβέρνησης στη Δανία. Ζήτησε ο Υπουργός Υγείας συγγνώμη για την τακτική τους να ελέγχουν μόνο τα σοβαρά περιστατικά (έπεσε τρελό κράξιμο απο διακεκριμένους επιστήμονες) και λέει ότι ψάχνουν άμεσα να αγοράσουν τεστ. Το ρεπορτάζ μιλάει για στόχο ελέγχου 3.000 ανθρώπων τη μέρα πλέον".
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ!
ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΨΟΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ "ΕΜΕΙΣ" ΚΑΙ "ΕΣΕΙΣ", ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΙΣΑ ζητάει:
1) Άμεση εξασφάλιση 2.000 κλινών ΜΕΘ (Μονάδων Εντατικής Θεραπείας).
2) Προμήθεια μεγάλου αριθμού αναπνευστήρων και συγκέντρωση όσων υπάρχουν.
3) Να γίνει μεγάλος αριθμός διαγνωστικών τεστ.
Δεν τα ζητάει το ΚΚΕ! Τα ζητάει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με πρόεδρο τον Ιωσήφ Πατούλωφ!
ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΖΑΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΙΩΠΟΥΣΕΣ,ΕΙΤΕ ΕΙΧΑΝ ΧΡΩΜΑ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΠΛΕ ΚΟΚΚΙΝΟ
ΗΣΟΥΝ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΖΗΤΟΥΣΕΣ ΗΣΥΧΙΑ ΝΑ ΚΟΙΤΑΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ
ΜΕΤΑ ΗΡΘΑΝ ΜΕΤΡΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΑΠΩΝ.
ΜΕΤΑ ΗΡΘΕ Η ΝΟΣΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΣΟΒΑΡΕΨΑΝ ΜΕΤΡΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ Η (ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΟΥ)ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΧΑΘΗΚΕ ΒΓΗΚΕΣ ΕΞΩ ΓΕΜΙΣΕΣ ΠΑΡΚΑ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΡΙΞΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΟΜΩΣΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.
ΑΝ ΚΟΥΦΙΑ Η ΩΡΑ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΘ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.
ΣΙΩΠΗΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕΙΝΕ ΣΠΙΤΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΕΙΣΑΙ ΜΑΘΗΜΕΝΟΣ.....ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΛΕΠΤΩΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΤΑΣ ΠΑΝΤΑ




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην Ιταλία ο «στρατός με τις λευκές ρόμπες» από την Κούβα!!! Την ίδια στιγμή που οι Γερμανοί ΚΛΕΒΟΥΝ φαρμακευτικό υλικό που είχε στείλει η Κίνα στην Ελλάδα. Υποκλίνομαι ξανά στο μεγαλείο αυτού του περήφανου έθνους. Ο θαυμασμός μου δεν έγκειται στον σοσιαλιστικό χαρακτήρα της οικονομίας τους (που άλλωστε οι Αμερικανοί είναι οι κύριοι υπεύθυνοι γι'αυτό) αλλά στο αδέσμευτο και περήφανο και γεμάτο αξιοπρέπεια συλλογικό τους χαρακτήρα
Σχολιο.- Εγω λεω να βαλουμε στα προφιλ μας ολοι την Κουβανεζικη σημαια..Θα μπορουσαν να σωσουν ολο τον πλανητη ακομα και απο τον καρκινο αν τους αφηναν..Τα μουνοπανα στα κατοχικα καναλια ουτε καν αναφερονται περιμενουν ολοι το εμβολιο της Μερκελ σε κανα χρονο απο τα αουσβιτς της Μπαγιερ με τον πραγματικο κωροναιο μεσα
Σχολιο.- Έχω πάει τρεις φορές στη Κούβα και συνεργάστηκα με αυτούς τους γιατρούς σε ερευνητικά πρότζεκτς. Αυτό που μου έκανε φοβερή εντύπωση ήτανε η λεβεντιά κι η αξιοπρέπεια αυτού του λαού. (μόλις 90 μίλια από τις ΗΠΑ και μόνο κάτι κοπρίτες προσπάθησαν να πάνε απέναντι). Σεβασμός λοιπόν, σε αυτό το λαό...! ΄Κι όπως, κι ο οικοδεσπότης μας, και εγώ να πω ότι "υποκλίνομαι στο μεγαλείο αυτού του περήφανου έθνους".




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλοι εναντίον όλων: Οι αρχές της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Τσεχίας κατάσχουν ιατρικό υλικό που χρησιμοποιείται στη μάχη κατά του κορωνοϊού
24/03/2020
Όλοι εναντίον όλων μοιάζει να είναι το σκηνικό που κυριαρχεί στις χώρες της Ευρώπης με αφορμή την επιδημία του κορωνοϊού.
Η Γαλλία σχεδόν δημιούργησε διπλωματικό επεισόδιο με την Αγγλία μετά την κατάσχεση δύο φορτηγών που μετέφεραν 130.000 μάσκες για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας.
Οι μάσκες μεταφερόντουσαν για να δοθούν στους γιατρούς της Αγγλίας που δίνουν τη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό όμως Γάλλοι συνοριοφύλακες σταμάτησαν τα φορτηγά μόλις αντιλήφθηκαν τι είχαν μέσα.
Έπραταν σύμφωνα με την οδηγία του Εμμανουέλ Μακρόν για κατάσχεση όλων των μασκών στη μάχη της χώρας ενάντια στον κορωνοϊό.
Η κατάσχεση ήρθε μόλις 24 ώρες μετά ενά άλλο Βρετανικό όχημα που μετέφερε χιλιάδες μπουκάλια με απολυμαντικά κατασχέθηκε από τη Γαλλία.
Μετά από ένταση μεταξύ Γαλλίας και Αγγλίας και συζητήσεις στο ανώτατο επίπεδο, τα φορτηγά επιτράπηκαν να φύγουν με όσα μετέφεραν.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης:
“Υπάρχει μία κατανόηση μεταξύ των χωρών ότι μόνο μία ενωμένη προσέγγιση θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης δημόσιας υγείας που όλες οι χώρες αντιμετωπίσουν. Ήταν μία παρεξήγηση και είμαστε αισιόδοξοι ότι δε θα ξανασυμβεί”.
Όμως, ο πρώην ηγέτης του κόμματος των Συντηρητικών της Αγγλίας Duncan Smith είπε αρκετά σκωπτικά: “Αυτό δείχνει όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται για το τι πραγματικά είναι η Ευρωπαίκή συνεργασία”
Κατασχέσεις και στη Γερμανία
Οι κατασχέσεις δεν περιορίζονται βεβαίως στη Γαλλία,
Και στη Γερμανία, στην περιοχή του Μεχενγκλάνμπαχ, οι αρχές κατάσχεσαν υψηλής ποιότητας μάσκες και προστατευτικό ρουχισμό για γιατρούς, τεχνικούς εργαστηρίων, χημικών αλλά και μεγάλη ποσότητα μασκών για απλούς πολίτες που θα μεταφερόταν – σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές παράνομα – στο ευρωπαϊκό κέντρο της αμερικάνικης εταιρείας 3Μ.
Η “Rheinistche Post” αναφέρει ότι υψηλής ποιότητας μάσκες για γιατρούς και εργαζόμενους σε εργαστήρια βρίσκονται σε μεγάλη ζήτηση παγκοσμίως στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό και δεν υπάρχει αρκετά μεγάλη ποσότητα.
“Τα στέλνουν παράνομα στο εξωτερικό” είπαν αξιωματούχοι του Γερμανικού κράτους.
Εκπρόσωπος της εταιρείας είπε στην εφημερίδα:
“Σήμερα, οι αρχές του Μεχενγκλάνμπαχ έλεγξαν ένα φορτίο με προϊόντα που προοριζόταν για αποστολή στην Ελβετία στο ευρωπαϊκό μας κέντρο διανομής στο Γιούχεν.”
Όπως ανέφερε, οι έλεγχοι σχετίζονται με τους περιορισμούς που έχουν τεθεί στις εξαγωγής ιατρικών εργαλείων προστασίας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, δεν είναι η πρώτη φορά που υλικό έχει κατασχεθεί στη Γερμανία ενώ το συγκεκριμένο φορτίο θα κατευθυνόταν προς Ελβετία και ΗΠΑ.
Η Τσεχία κατάσχεσε μάσκες που προοριζόταν για την Ιταλία;
Σε μία άλλη είδηση και η Τσεχία φαίνεται ότι έχει αυστηριοποιήσει τους περιορισμούς στη διακίνηση ιατρικών μασκών και άλλων εξαρτημάτων που σχετίζονται με τη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό.
Σύμφωνα με αναφορές σε ειδησεογραφικά πρακτορεία πολλές χιλιάδες μάσκες προσώπου που στάλθηκαν από την Κίνα στην Ιταλία κατέληξαν στην Τσεχία.
Η Τσεχία αντιμετωπίζει και αυτή μία αύξηση στα κρούσματα κορωνοϊού και με απόφαση της κυβέρνησης οι έλεγχοι στι εξαγωγές έχουν αυστηριοποιηθεί όπως και η διανομή τέτοιων προϊόντων.
Έως την Κυριακή δεν ήταν ξεκάθαρο αν η κατάσχεση οφείλεται σε παρεξήγηση ή σε μία σκόπιμη ενέργεια που σκοπό την κλοπή των μασκών από την Ιταλία.
Να σημειώσουμε πάντως ότι υπό την απειλή επεισοδίου μεταξύ των δύο χωρών η Τσεχία έστειλε τη Δευτέρα 110.000 μάσκες στην Ιταλία.
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τσεχίας είπε ότι “δεν κλέψαμε τίποτα” προσθέτοντας ότι η Πράγα έστειλε επιπλέον 10.000 μάσκες του ίδιου τύπου στην Ιταλία.
Να σημειώσουμε ότι η Τσέχικη αστυνομία έχει κατασχέσει 680.000 μάσκες και τεστ από αποθήκη εταιρείας βόρεια της Πράγας, μαζί με τις 100.000 μάσκες που έστειλε η Κίνα στην Ιταλία.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Χώρες της ΕΕ έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους στα ρώσικα αεροσκάφη που μετέφεραν ιατρική βοήθεια στην Ιταλία. Πέρασαν μέσω Τουρκίας-Ελλάδας…..
24/03/2020
Ορισμένες χώρες της ΕΕ αρνήθηκαν τη χορήγηση άδειας σε ρωσικά αεροσκάφη cargo που μεταφέρουν ιατρική βοήθεια στην Ιταλία για να πετάξουν στον εναέριο χώρο τους!
Μια νέα διαδρομή έπρεπε να χαραχθεί μέσω του τουρκικού και του ελληνικού εναέριου χώρου για να φτάσει η βοήθεια στους ταλαιπωρημένους Ιταλούς που δεν υποστηρίζονται από τους «εταίρους» της ΕΕ ή τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ.
7 ρωσικά Ilyushin Il-76 πήγαν στην Ιταλία με επιδημιολόγους,λοιμωξιολόγους και απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό…..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O Αμερικάνικος στρατός διατηρεί εργαστήρια βιολογικών όπλων σε 25 χώρες στα σύνορα Κίνας, Ρωσίας, Ιράν απ΄όπου κι η έξαρση επιδημιών…
24/03/2020
O Αμερικάνικος στρατός διατηρεί εργαστήρια βιολογικών όπλων σε 25 χώρες στα σύνορα Κίνας, Ρωσίας, Ιράν απ΄όπου κι η έξαρση επιδημιών καταγγέλει Βουλγάρα δημοσιογράφος….Το covid19 πρωτοεκδηλώθηκε στην Κίνα στο Wuhan και για πολύ καιρό μαζί με το Ιράν είχαν μακράν όλων τα περισσότερα θύματα.Στη συνέχεια υπήρξε άλλη εστία αυτή τη φορά στη Λομβαρδία στη Β Ιταλία με αποτέλεσμα να υπάρξει διασπορά μεγάλη σε γειτονικές Ισπανία, Γαλλία.
Η δημοσιογράφος Dilyana Gaytandzhieva αποβλήθηκε από τη διάσκεψη για τα βιολογικά όπλα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, αφού αντιπαρατέθηκε επί βιολογικών όπλων με τον τότε υφυπουργό των ΗΠΑ Robert Kadlec.
Στις 16 Ιανουαρίου 2018, μια Βουλγάρα δημοσιογράφος έρευνας η Dilyana Gaytandzhieva έγραψε ένα λεπτομερές άρθρο σχετικά με την αμερικανική έρευνα στα βιολογικά όπλα έρευνα που εκτείνεται σε όλο τον κόσμο σε 25 διαφορετικές χώρες. Η Gaytandzhieva έγραψε στο άρθρο της ότι ο αμερικανικός στρατός παράγει τακτικά θανατηφόρους ιούς, βακτήρια και τοξίνες που παραβιάζουν άμεσα τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για την απαγόρευση των βιολογικών όπλων και ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι εκτίθενται συστηματικά σε επικίνδυνα παθογόνα μικρόβια και άλλες ανίατες ασθένειες. Πρόσθεσε ότι οι επιστήμονες βιολογικού πολέμου χρησιμοποιούν βιολογικά εργαστήρια με διπλωματική κάλυψη στα βιο-εργαστήρια του Πενταγώνου σε 25 χώρες σε όλο τον κόσμο. Αυτά τα βιολογικά εργαστήρια χρηματοδοτούνται από τον Οργανισμό Μείωσης Απειλών κατά της Άμυνας (DTRA) στο πλαίσιο ενός στρατιωτικού προγράμματος ύψους 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ονομάζεται πρόγραμμα συνεργασίας βιολογικής δέσμευσης (CBEP) και βρίσκονται σε χώρες όπως η Ουκρανία, το Καζακστάν, το Ουζμπεκιστάν, η Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Λάος, την Καμπότζη, τις Φιλιππίνες κλπ. Ευτυχώς, στα Βαλκάνια φαίνεται να μην υπάρχει κάτι αντίστοιχο μέχρι τώρα ανέφερε το 2018.
Η Gaytandzhieva ταξίδεψε πρόσφατα στις Βρυξέλλες και παρακολούθησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκειμένου να αντιπαρατεθεί στον Robert Kadlec τον τότε Υφυπουργό Υγείας των ΗΠΑ, σχετικά με τον αριθμό των καταλογοποιημένων εργαστηρίων βιολογικών όπλων που είναι διάσπαρτα σε Ανατολικής Ευρώπη και Κεντρική Ασία . Ο Kadlec αρνήθηκε κατηγορηματικά την ύπαρξη ενός αμερικανικού προγράμματος βιολογικών όπλων, καθώς και τις πληροφορίες που αναφέρονται στα εν λόγω καταγεγραμμένα εργαστήρια. Η Gaytandzhieva προσπάθησε να συνεχίσει την αντιπαράθεση αλλά αποσιωπήθηκε από Hilde Vautmans, αξιωματούχο της ΕΕ που καθόταν δίπλα στον Kadlec,και δήλωσε «δεν πρόκειται για έρευνα». Ωστόσο, η Gaytandzhieva δεν σταμάτησε εκεί, ακολουθώντας τον Kadlec στον ανελκυστήρα και συνεχίζοντας να του απευθύνει ερωτήσεις σχετικά με το πρόγραμμα βιο-όπλων στις οποίες ο Kadlec αρνήθηκε να απαντήσει. Το προσωπικό ασφαλείας στη συνέχεια αρνήθηκε να αφήσει την Gaytandzhieva να εισέλθει στο ασανσέρ μαζί με Αμερικανό αξιωματούχο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Κούβα θέτει όλους τους ξένους τουρίστες σε απομόνωση λόγω του κορωνοϊού
 Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020, 03:13
Οι αρχές της Κούβας θα θέσουν όλους τους τουρίστες που βρίσκονται ακόμη στη νήσο σε απομόνωση από σήμερα Τρίτη (24/3), καθώς αρχίζει να εφαρμόζεται το μέτρο του κλεισίματος των συνόρων εν μέρει για έναν μήνα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μανουέλ Μαρέρο.
Η χώρα της Καραϊβικής καταμετρά 40 κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό.
«Όλοι οι τουρίστες που βρίσκονται ακόμη σε ξενοδοχεία θα τεθούν σε απομόνωση, δεν θα μπορούν να βγαίνουν από τα ξενοδοχεία», μέχρι τουλάχιστον να γίνουν οι απαιτούμενες διευθετήσεις για να μπορέσουν να επιστρέψουν αεροπορικώς στις πατρίδες τους, εξήγησε ο Μαρέρο κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματός του.
Διευκρίνισε ότι στην Κούβα απέμεναν 32.500 ξένοι τουρίστες.
Πολλοί εξ αυτών έσπευσαν χθες στο αεροδρόμιο της Αβάνας, έχοντας καταληφθεί από αγωνία λόγω της ανησυχίας πως δεν θα μπορέσουν να βρουν πτήσεις, αφού οι περισσότερες είναι φυσικά γεμάτες, ενώ αρκετές αεροπορικές εταιρείες έχουν αρχίσει να αναστέλλουν τα δρομολόγιά τους, διαπίστωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.
Η Κούβα αντιστεκόταν ως την τελευταία στιγμή στην εφαρμογή περιορισμών στην κίνηση των προσώπων και το κλείσιμο των συνόρων της, καθώς ο τουρισμός είναι ακρογωνιαίος λίθος της οικονομίας της, η δεύτερη κυριότερη πηγή συναλλάγματος για τη νήσο (ο τομέας εισέφερε συνολικά έσοδα 3,3 δισεκ. δολαρίων το 2018).
Εντέλει η κυβέρνηση το πήρε απόφαση: από σήμερα, μόνο οι Κουβανοί και οι αλλοδαποί μόνιμοι κάτοικοι της νήσου θα έχουν τη δυνατότητα να μπαίνουν στη χώρα, μέτρο με ισχύ διάρκειας τουλάχιστον ενός μήνα.
Εξάλλου, οι εκδρομές και οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων θα ανασταλούν.
Από τους 32.500 τουρίστες που απομένουν στην Κούβα, οι 9.400 διαμένουν σε casas, δηλαδή σε σπίτια μόνιμων κατοίκων. Η κυβέρνηση διαβεβαίωσε ότι θα φροντίσει να μεταφερθούν σταδιακά σε κρατικά ξενοδοχεία.
Άλλο μέτρο που ανακοίνωσε η Αβάνα αναφέρει ότι σχολεία και πανεπιστήμια κλείνουν για έναν μήνα, κίνηση άνευ προηγουμένου μετά τη σοσιαλιστική επανάσταση του 1959, που μετέτρεψε την παιδεία και την υγεία στους δύο πυλώνες της.
Επιπλέον οι Κουβανοί δεν θα μπορούν, παρά μόνο κατ’ εξαίρεση και με άδεια των αρχών, να φεύγουν από τη χώρα, για «να προστατευθεί η υγεία τους», ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Στη νήσο επιβεβαιώθηκαν σαράντα κρούσματα του κορωνοϊού, εκ των οποίων ένα θανατηφόρο — υπέκυψε ιταλός τουρίστας 61 ετών — που σε όλες τις περιπτώσεις είτε έφθασαν έχοντας ήδη μολυνθεί, ή είχαν επαφή με ήδη ασθενείς. Οι υγειονομικές αρχές διαβεβαιώνουν ότι ακόμη δεν έχει καταγραφεί κρούσμα μετάδοσης του ιού μεταξύ πολιτών ή μόνιμων κατοίκων.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεκινησαν οι κακες πρακτικες των εργοδοτων. Μειωση εως 60% του μισθου σε ολο το προσωπικο. Και η Ελλακτωρ απολυει μεσω… e-mail



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε χωρους δουλειας, Μεσα Μαζικης Μεταφορας, οι εργατες συνεχιζουν να εκτιθενται «συνωστισμενοι» στην επιδημια, την ωρα που η κυβερνηση επιβαλλει καθολικη απαγορευση της κυκλοφοριας για την αποφυγη του «συνωστισμου»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διευθύντρια Πνευμονολογικής στο "Σωτηρία": Νοσηλεύουμε 40άρηδες και 50άρηδες
"Νοσηλεύουμε και 40άρηδες και 50άρηδες. Κάποιοι έχουν παράγοντες κινδύνου, κάποιοι είναι απολύτως υγιείς ή ακόμη και αθλητές" τονίζει η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου "Σωτηρία", Μίνα Γκάγκα, για την... κατάσταση που επικρατεί λόγω του κορονοϊού.