Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Τεταρτη 25 Μαρτιου 2020


25η Μαρτίου 2020 – Οδηγός μας το ήθος και το σθένος των αγωνιστών
25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020
Ανακοίνωση της Π.Γ. του ΕΠΑΜ για την επέτειο της 25ης Μαρτίου
Η επέτειος της 25ης Μαρτίου, βρίσκει το λαό μας πολλαπλά τραυματισμένο και τη χώρα γεμάτη πληγές. Έναν λαό κλεισμένο στα σπίτια του, φοβισμένο, παραλυμένο, έρμαιο της τρομοκράτησής του που διοχετεύεται από τα ΜΜΕ· και μια χώρα με σχεδόν διαλυμένες της υποδομές δημόσιας υγείας που διέθετε, από τις εγκληματικές ενέργειες του ιδίου πολιτικού προσωπικού που τώρα καυχάται ότι διαχειρίζεται την κρίση της επιδημίας.
Πρόκειται για το ίδιο πολιτικό προσωπικό που κατέστρεψε την ελληνική οικονομία και που τώρα, με τα μέτρα που παίρνει, της δίνει το τελειωτικό χτύπημα. Για το ίδιο πολιτικό προσωπικό που εξανάγκασε στη φυγή εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά μας. Που ξεπούλησε κάθε ικμάδα εθνικού πλούτου, υπακούοντας στις εντολές ξένων δυνάμεων και ντόπιων ολιγαρχών και επιχαίροντας μάλιστα γι αυτό.
Αυτό το ίδιο πολιτικό προσωπικό, «διαχειρίζεται» την επιδημία ακολουθώντας και πάλι τις έξωθεν επιβολές. Κλείνοντας τ’ αφτιά του στη στελέχωση των δομών δημόσιας υγείας με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό· αδιαφορώντας για την πλήρη επάρκεια σε εξοπλισμό και ιατροφαρμακευτικό υλικό· αρνούμενο την απαιτούμενη προμήθεια σε αντιδραστήρια και τον συστηματικό, συνεχή και δωρεάν έλεγχο του πληθυσμού για τον περιορισμό της διασποράς του ιού· αποφεύγοντας την άμεση επίταξη κλινών, κλινικών και ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα· αδιαφορώντας εντέλει για την αποτελεσματική προστασία της υγείας του λαού, με μόνο μέλημά του να μείνει πιστό στην τήρηση του δημοσιονομικού συμφώνου, στην πάση θυσία αποπληρωμή των δανειστών και στις εντολές του κουαρτέτου και των eurogroup. Μεταθέτοντας την ευθύνη αποκλειστικά στον κόσμο, παίρνοντας μέτρα αστυνόμευσης και μετατρέποντας τον Έλληνα σε κατοικίδιο. Πείθοντάς τον ή εξαναγκάζοντάς τον να μένει εσώκλειστος, χωρίς να γνωρίζει ο καθείς αν είναι φορέας που κινδυνεύει να μεταδώσει τον ιό στους οικείους του, χωρίς να μπορεί να προβεί στις πανάκριβες διαγνωστικές εξετάσεις των εμπόρων της υγείας, που με τις ευλογίες της κυβέρνησης κερδοσκοπούν ασύστολα τούτες τις ώρες.
Δεν ξεσηκώθηκαν για τέτοιους κυβερνώντες οι Έλληνες, όταν δημιουργούσαν με το αίμα τους και με χίλιες δυο στερήσεις το έπος της παλιγγενεσίας. Δεν φανταζόταν ο λαός όταν ξεσηκώθηκε ενάντια στον Τούρκο δυνάστη και τους ντόπιους τοποτηρητές του, ότι την πολυπόθητη λευτεριά του θα την καρπώνονταν κάποτε ένα πολιτικό προσωπικό τυχοδιωκτών και μια κυβέρνηση εντολοδόχων που νοιάζονται μόνο για τα ιδιοτελή τους συμφέροντα, άξιοι απόγονοι των Νέγρηδων, των Κωλέττηδων και των Μαυροκορδάτων. Τους περισσότερους από αυτούς, ο Καραϊσκάκης θα τους διαπόμπευε στους δρόμους φορώντας τους το βρακί της Κατερίνας. Τους υπόλοιπους θα τους ενέτασσε ο Κολοκοτρώνης στην κατηγορία του Νενέκου με την εντολή του «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους».
Οι Καραϊσκάκηδες και οι Κολοκοτρώνηδες είναι γεννήματα της εποχής τους, ώριμα τέκνα της οργής και της ανάγκης. Κι αν τώρα λυμαίνονται τη χώρα οι εθελόδουλοι, οι διεφθαρμένοι και οι οσφυοκάμπτες, που χωρίς τσίπα ξεπουλάνε λαό, πατρίδα, ιερά και όσια αυτού του τόπου, η άρνηση και οι τιμωροί τους είναι στο κατόπι τους. Πριν από την κάθε ποθούμενη έκρηξη, προηγείται πάντα η αφανής και υπόγεια δράση αφύπνισης μιας Φιλικής Εταιρείας, σ’ αυτήν που βρίσκει έδαφος πρόσφορο η βουβή οργή που υποβόσκει, αλλά δεν ξέρει ακόμη τον τρόπο που θα εκφραστεί αποτελεσματικά για την ανατροπή τους. Ως τη στιγμή που ξάφνου θα γίνει χείμαρρος για να τους πνίξει.
Η στιγμή αυτή θα έρθει. Όσο κι αν φαντάζουν όλα τούτη τη στιγμή ότι τα σκιάζει η φοβέρα. Έτσι ακριβώς φάνταζαν όλα ένα χρόνο πριν ανάψει η σπίθα του Μαρτίου 1821 που μετατράπηκε σε λαϊκή πανστρατιά, ξηλώνοντας αγάδες, κοτζαμπάσηδες, νενέκους. Θα έρθει από αυτόν τον ίδιο το λαό, που τώρα, καθησυχασμένοι, τον θεωρούν ακίνδυνο και φοβισμένο μεσ’ στα σπίτια του. Θα έρθει γιατί η ανατροπή τους, είναι πλέον όρος επιβίωσης για το λαό και τη χώρα.
Το ΕΠΑΜ το υπόσχεται αυτό, με τις δυνάμεις που συστρατεύεται μαζί τους σ’ ένα πλατύ πατριωτικό μέτωπο για την απελευθέρωση της χώρας μας, την αποκατάσταση της δημοκρατίας, την εθνική ανεξαρτησία και τη λαϊκή κυριαρχία.
Το ήθος και το σθένος των αγωνιστών του 1821, είναι οδηγός μας στον πόθο για το ξημέρωμα της λευτεριάς στον τόπο μας.
Αθήνα, 25 Μαρτίου 2020
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θυμαστε μικρα που παιζαμε κρυφτο και φωναζαμε «φτου και βγαινω»? Τωρα και τα δυο είναι παρανομα!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για το πως παρουσίαζε πάντα η επίσημη ιστορία το 1821 υπάρχει η σκηνή από το "μεγάλο μας τσίρκο " του Καμπανέλλη το 1974 όπου η Καρέζη, Ως "ΡΩΜΙΆΚΙ" τα εξηγεί στον "ΡΩΜΙΟ" Καζάκο...
"Ρωμιάκι: Αυτός είναι εντελώς αστοιχείωτος.
(ΣτοΡωμιό) Άσε με βρε παιδάκι μου να τα πω εγώ που τα ξέρω. Λοιπόν
κυρίες και κύριοι, εκείνα τα χρόνια η Ελλάδα ήταν πολύ σκλαβωμένη και
ήρθε ο εγγλέζικος στόλος, ήρθε ο γαλλικός στόλος, ήρθε ο ρώσικος
στόλος και πολεμήσανε τους Τούρκους και κατασκοτωθήκανε οι
άνθρωποι και έτσι μας βοηθήσανε και ελευθερωθήκαμε.
ΡΩΜΙΟΣ : (Σαν να γρυλίζει) Μάλιστα !
ΡΩΜΙΑΚΙ : Κι από τότε όλοι αυτοί
γίνανε προστάτες μας και σύμμαχοί μας
και ήρθανε κι άλλοι ύστερα
και αυστριακοί και Ιερά Συμμαχία κι
έχουμε πάντα πρώτης τάξεως
συμμάχους και δεν μπορεί να μας
πειράξει κανένας !..."
υ.γ. 1 τρεμω στην ιδέα να γραφόταν σήμερα το Μεγάλο μας τσίρκο...
υ.γ. 2 μετά τη σκηνή εβγαινε ο Ξυλούρης και κελαηδούσε...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λοιπόν, παιδιά, για να μην το κουράζουμε πολύ. Το Lockdown εκεί που φτάσαμε, αφού προκρίθηκε ως μέτρο, θα έπρεπε να εφαρμοστεί ΚΑΘΟΛΙΚΑ και, πρώτα και κύρια, ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΠΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ. Υπάρχει λογικός άνθρωπος που να μην καταλαβαίνει ότι το να κλειδώνεις ένα λαό στο σπίτι για να μην πάει στο πάρκο, αλλά να τον ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙΣ να πάει στο εργοστάσιο ή στο γραφείο για να μη χάσουν οι καπιταλιστές τα κέρδη τους, ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΑΡΙΣΑΪΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ;
Αφού λοιπόν, γκαντέμη "άριστε", είσαι "ευαίσθητος" για την υγεία του κοσμάκη, ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ: Σταμάτησε ΤΩΡΑ, ΚΑΘΕ ΜΗ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ, τόσο στο Δημόσιο, ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, με ΠΛΗΡΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ για τους εργαζόμενους. Κι αν οι καπιταλιστές έχουν πρόβλημα με αυτό, ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΕ τις επιχειρήσεις τους ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ. Αυτό για να έχεις μούτρα μετά να βγεις στον απλό εργάτη και να του ζητήσεις να μείνει σπίτι. Αλλιώς, είσαι απλά ΕΝΑΣ ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ.
Λοιπόν, παιδιά, πως να το πω πιο απλά... ΔΕ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΥΦΑΣΜΑ, ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ; Δεν είναι το πρόβλημα ότι "πολεμάμε με ό,τι έχουμε". Είναι ότι αυτό που έχουμε ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΕΙ και με ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ μας οδηγεί σε καταστάσεις Ιταλίας, όπου οι γιατροί θα αποφασίζουν αν θα ζήσει ή θα πεθάνει ο διασωληνωμένος από κορωνοιό, αυτός με το έμφραγμα, ο άλλος με τον καρκίνο ή ο τρίτος με τη σοβαρή νεφροπάθεια. ΤΟ ΠΙΑΣΑΤΕ ΤΩΡΑ, ή τα "γαλάζια" σας γυαλιά σας έχουν τυφλώσει τόσο πολύ που δε βλέπετε πια τίποτε;
Να γιατί το ΚΥΡΙΟ ΑΙΤΗΜΑ της στιγμής είναι ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΚΑΘΕ ΜΗ-ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ - ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΩΡΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ - ΠΡΟΣΛΑΒΕΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ - ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ, ΚΙΤ ΕΛΕΓΧΩΝ, ΜΕΣΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ. Ας μην κουνά η κυβέρνηση το δάχτυλο. Έχουμε μνήμη, έχουμε και φωνή. Και όταν θα'ρθει η ώρα, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ, θα την ακούσει ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΑ...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Κυβέρνηση υπέγραψε για επιπλέον 28 hotspot -Mουσουλμανικές πόλεις σε όλη την Ελλάδα
Τετάρτη, Μαρτίου 25, 2020

Καραβιές Λαθρο σε νέες πόλεις από ανέλεγκτους εισβολείς...Εθνικός κίνδυνος.....
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ.
Mε την ΚΥΑ 2945  Αριθμός 1016 τεύχος β (24/03/2020) υπέγραψε η Κυβέρνηση την ώρα που οι Ελληνες είναι Φυλακισμένοι στα σπίτια τους με το πρόσχημα του Κορωνοιού να εγκαταστήσουν.
ΧΙΛΙΑΔΕΣ λαθρομετανάστες σε Εικοσιοκτώ (28) σημεία στην ενδοχώρα τα περισσότερα από αυτά ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ που θα μετατραπούν σε ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ!!!!
Με καραβιές και Λεωφορεία συνεχίζεται η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ των Ελλήνων χωρίς κανένα τεστ για τον ιό και με ειδική μεταχείριση να κυκλοφορούν από τις 07.00 το πρωί εως το βράδυ ελεύθερα χωρίς αδειες σε αντίθεση με τον Ελληνα που χρειάζεται άδεια ,Ταυτότητα η Διαβατήριο για να κυκλοφορήσει στη Χώρα του.
Δηλαδή η Κυβέρνηση δίνει στους παράνομους εισβολείς περισσότερα δικαιώματα και παροχές από τους Ελληνες δεν τους απευλαύνει και τους ΦΥΤΕΥΟΥΝ σε όλη τη Χώρα παράνομα..Την ωρα που μας έχουν φυλακίσει για να μην γίνουμε δήθεν η αιτία εξάπλωσης και μετάδοσης του Κορωνοιού η Κυβέρνηση μας δουλεύει “ψιλό γαζί” και μεταφέρουν καραβιές ανέλεγκτων λαθρομεταναστών ανέλεγκτων υγειονομικά εισβολέων στις δομές όπως τις βάφτισαν δηλαδή σε Μουσουλμανικές πόλεις!!! Και μάλιστα ελεύθερους να κινούνται όπου θέλουν από το πρωί έως το βράδυ!!
Έχουμε ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ η έχουν  σχέδιο να εγκαταστήσουν επιπλέον από τους ήδη υπάρχοντες  λαθροεισβολείς ανέλεγκτους και χωρίς αντιδράσεις με κλεισμένους τους Ελληνες στα σπίτια τους???
Όλοι αυτοί κάποια στιγμή είναι ένας ΕΧΘΡΟΣ ένας εν δυνάμει Εσωτερικός Στρατός που θα επιτεθεί στους Ελληνες από τον Έβρο έως  και τις πόλεις που τους Φυτεύουν..
Οι Ελληνες ας καταλάβουν τι ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ παίζουν οι  Κυβερνήσεις μας οι οποίες μιλούν Ελληνικά αλλά Ελληνες δεν είναι  με αυτά που κάνουν και τις εντολές που εκτελούν από Ξένα κέντρα και τη Νέα τάξη Πραγμάτων…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΚΟΜΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ βάσει της ΚΥΑ 2945  Αριθμός 1016 τεύχος β που υπέγραψε η Κυβέρνηση στις 24/03/2020 παραμονή της 25ης Μαρτίου
1. Δομή «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ», στο στρατόπεδο «ΤΧΜ (ΜΧ) Γ. ΠΕΛΑΓΟΥ» του Δήμου Αλεξανδρείας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
2. Δομή «ΒΑΓΙΟΧΩΡΙΟΥ», στην Τοπική Κοινότητας Νυμφόπετρας του Δήμου Βόλβης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
3. Δομή «ΛΟΥΤΡΑ ΒΑΓΙΟΧΩΡΙΟΥ», σε ξενοδοχεία του Δήμου Βόλβης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
 4. Δομή «ΒΕΡΟΙΑΣ», στο στρατόπεδο «ΑΡΜΑΤΟΛΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ» του Δήμου Βέροιας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
 5. Δομή «ΒΟΛΟΥ», στις εγκαταστάσεις «ΜΟΖΑΣ» του Δήμου Βόλου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
6. Δομή «ΔΟΛΙΑΝΩΝ», στην Εθνική Οδό ΚαλπακίουΣυνόρων του Δήμου Πωγωνίου της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου.
7. Δομή «ΔΡΑΜΑΣ», στην Αποθήκη Νο 3 της Βιομηχανικής Περιοχής του Δήμου Δράμας της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
8. Δομή «ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ», στη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού του Δήμου Ελευσίνας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής.
9. Δομή «ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ», στην Τοπική Κοινότητα Θερμοπυλών του Δήμου Λαμιέων της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
10. Δομή «ΘΗΒΑΣ», στη θέση «ΚΛΩΣΤΗΡΙΟ ΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ» του Δήμου Θηβαίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
11.Δομή «ΚΑΒΑΛΑΣ», στο στρατόπεδο «ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ» στη θέση «ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ» του Δήμου Καβάλας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
12. Δομή «ΚΑΤΣΙΚΑ», στην Δημοτική Κοινότητα Κατσικά του Δήμου Ιωαννιτών της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου.
13. Δομή «ΚΑΤΩ ΜΗΛΙΑΣ», στην Τοπική Κοινότητα Μηλιάς του Δήμου Κατερίνης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
14. Δομή «ΚΥΛΛΗΝΗΣ», στην Τοπική Κοινότητα Μυρσίνης του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
15.Δομή«ΛΑΓΚΑΔΙΚΙΩΝ»,στο στρατόπεδο «ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ» του Δήμου Λαγκαδά της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
16.Δομή«ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟΥ»,στο στρατόπεδο «ΕΥΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΥ» του Δήμου Λαρισαίων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
17.Δομή «ΛΑΥΡΙΟΥ», στη θέση «ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ» του Δήμου Λαυρεωτικής της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής.
18. Δομή «ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ», στο στρατόπεδο «ΓΕΡΑΚΙΝΗ» του Δήμου Ωρωπού της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής.
 19. Δομή «ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ», στη θέση «ΠΑΛΑΙΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ» του Δήμου Τανάγρας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
20. Δομή «ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ», στη θέση «ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ» του Δήμου Παιονίας της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
21. Δομή «ΡΙΤΣΩΝΑΣ», στην Περιφερειακή Οδό Χαλκίδας-Θηβών του Δήμου Χαλκιδέων της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
22. Δομή «ΣΕΡΡΩΝ», στη θέση «ΠΡΩΗΝ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ» του Δήμου Σερρών της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
23. Δομή «ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ», στη θέση «ΠΡΟΒΛΗΤΑ 4» του Δήμου Χαϊδαρίου της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής.
24.Δομή«ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ»,στο στρατόπεδο «ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΑΚΗ» του Δήμου Ζηρού της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας της Περιφέρειας Ηπείρου.
25. Δομή «ΓΡΕΒΕΝΩΝ», σε ξενοδοχεία του Δήμου Γρεβενών της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
26. Δομή «ΠΥΡΓΟΥ», στη θέση «ΞΕΝΩΝΕΣ ΠΥΡΓΟΥ» του Δήμου Πύργου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
27.Δομή«ΚΟΡΙΝΘΟΥ»,στο στρατόπεδο «ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗ» του Δήμου Κορινθίων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
28. Δομή «ΣΙΝΤΙΚΗΣ», στη θέση «ΚΛΕΙΔΙ» του Δήμου Σιντικής της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 2945 Σύσταση Δομών Προσωρινής Υποδοχής Πολιτών Τρίτων Χωρών ή ανιθαγενών, οι οποίοι έχουν αιτηθεί διεθνή προστασία.
  ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις: α. Του ν. 4375/2016 «Οργάνωση και λειτουργία Υπηρεσίας Ασύλου, Αρχής Προσφυγών, Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, σύσταση Γενικής Γραμματείας Υποδοχής, προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας προς τις διατάξεις της Οδηγίας 2013/32/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου “σχετικά με τις κοινές διαδικασίες για τη χορήγηση και ανάκληση του καθεστώτος διεθνούς προστασίας (αναδιατύπωση)” (L 180/29.6.2013), διατάξεις για την εργασία δικαιούχων διεθνούς προστασίας και άλλες διατάξεις» (Α΄ 51) και ιδίως τα άρθρα 8 παρ. 4-5, 10 παρ. 4-5 και 11 παρ. 5 αυτού, ως ισχύουν. β. Του ν. 4622/2019
«Επιτελικό Κράτος: οργάνωση, λειτουργία και διαφάνεια της Κυβέρνησης, των κυβερνητικών οργάνων και της κεντρικής δημόσιας διοίκησης» (Α΄133). γ. Του ν. 4636/2019 «Περί Διεθνούς Προστασίας και άλλες Διατάξεις» (Α΄169). δ. Του ν. 4368/2016
 «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» (Α΄21) και ιδίως του άρθρου 96 αυτού. ε. Του π.δ. 4/2020 «Σύσταση Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, καθορισμός αρμοδιοτήτων του και ανακατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ Υπουργείων» (Α΄4). στ. Του π.δ. 6/2020
«Διορισμός Υπουργού και Αναπληρωτή Υπουργού» (Α΄5). ζ. Του π.δ. 9/2020 «Μεταφορά υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων μεταξύ των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Μετανάστευσης και Ασύλου» (Α΄10). η. Του π.δ. 81/2019 «Σύσταση, συγχώνευση, μετονομασία και κατάργηση Υπουργείων και καθορισμός των αρμοδιοτήτων τους-Μεταφορά υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων μεταξύ Υπουργείων» (Α΄119). θ. Του π.δ. 122/2017
«Οργανισμός Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής» (Α΄149), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. ι. Του π.δ.  83/2019
«Διορισμός Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών (Α΄121). ια. Του π.δ. 84/2019
«Σύσταση και κατάργηση Γενικών Γραμματειών και Ειδικών Γραμματειών/Ενιαίων Διοικητικών Τομέων Υπουργείων» (Α΄123). ιβ. Της Υ2/2019 απόφασης του Πρωθυπουργού
«Σύσταση θέσεων Αναπληρωτή Υπουργού και Υφυπουργών» (Β΄ 2901). ιγ. Της αριθμ. 340/2019 απόφασης του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομικών
«Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον Υφυπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη» (Β΄ 3051). ιδ. Της 16931/16-5-2016 απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με θέμα
«Έναρξη λειτουργίας της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης και ταυτόχρονη κατάργηση της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής» (Β΄1410).
2. Την αριθμ. 2943/23-3-2020 αιτιολογημένη εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, σύμφωνα με την οποία προκύπτει πρόσθετη δαπάνη σε βάρος των πιστώσεων του Ε.Φ. 1055.201.0000000
«Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής, Υποδοχής και Ασύλου» του Τακτικού Προϋπολογισμού του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου η οποία θα καλυφθεί με σχετική ενίσχυση από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Οικονομικών, αποφασίζουμε: Άρθρο 1 Συστήνονται σύμφωνα με τα άρθρα 8 παρ. 4-5 και 10 παρ. 4-5 του ν. 4375/2016, οι κάτωθι Δομές Προσωρινής Υποδοχής Πολιτών Τρίτων Χωρών ή ανιθαγενών, οι οποίοι έχουν αιτηθεί διεθνή προστασία, ως Περιφερειακές Υπηρεσίες της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ηλεία: «Σκότωσε» τη φράουλα ο κοροναϊός
24 Μαρτίου 2020 - 08:45
Γ. Αρβανιτάκης: «Σε ελεγχόμενα σημεία πετάμε την παραγωγή»
«Να ληφθούν άμεσα μέτρα από την Πολιτεία»
Αδιάθετη στα θερμοκήπια παραμένει η φράουλα, ο «κόκκινος χρυσός» της οικονομίας, ενώ οι φραουλοπαραγωγοί για να αποσυμφορήσουν τα θερμοκήπια πετούν σε ελεγχόμενες «χωματερές» το αδιάθετο προϊόν!
Η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι παραγωγοί είναι τραγική και αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης, το πλέον ισχυρό κομμάτι της πρωτογενούς παραγωγής «θα κατεβάσει ρολά»
Σε δηλώσεις του στην «Πατρίς» ο παραγωγός –εξαγωγέας φράουλας και τέως Περιφερειακός σύμβουλος ΔΕ κ. Αρβανιτάκης Ιωάννης αποκαλύπτει την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η καλλιέργεια φράουλας:
«Δεν υπάρχουν φορτηγά ψυγεία»
«Μέχρι τις 15 Μαρτίου υπήρχε μια συγκρατημένη  αισιοδοξία  αλλά και ανησυχία από το σύνολο των φραουλοπαραγωγών της περιοχής μας όσον αναφορά στη διάθεση του προϊόντος για τη φετινή χρονιά σε όλες τις ευρωπαϊκες αγορές ,αγορές του κόλπου(Εμιράτα) και σε αγορές άλλων χωρών.
Το αίτιο, φυσικά, δεν είναι άλλο από την πανδημία που λέγεται ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ. Κάθε χώρα παίρνει τα απαραίτητα μέτρα στο πρωτόγνωρο αυτό φαινόμενο παγκοσμίως, με συνέπειες την ακύρωση παραδόσεων στους προορισμούς πωλήσεων.
Η εβδομάδα που έρχεται είναι καθοριστική για τη φετινή σεζόν όπου  έως σήμερα έχει διατεθεί το 20% τις προσδοκώμενης παραγωγής. Καθημερινά ακυρώνονται φορτώσεις από αγορές υγιούς εμπορίου π.χ σούπερ μάρκετ και ανοιχτών αγορών.
Υπάρχει  έλλειψη φορτηγών ψυγείων, που προέρχεται  από αδυναμία και άρνηση των οδηγών να εκτεθούν σε χώρες εκτός Ελλάδος για τους ευνόητους  λόγους. Κάθε άλλη φόρτωση σε άλλες χώρες δεν εξασφαλίζει καμιά τιμή και χρήματα παρά μόνο υπόσχεση στο αυτονόητο»
Οι φράουλες σε «χωματερή»
Και ο κ. Γιάννης Αρβανιτάκης συνεχίζει αποκαλύπτοντας ότι έχει ξεκινήσει η καταστροφή του αδιάθετου προϊόντος:
«Από χθες έχει αρχίσει η αποσυμφόρηση του προϊόντος από τα θερμοκήπια για καταστροφή πέριξ των καλλιεργειών σε ελεγχόμενα σημεία».
«10η εξαγωγική χώρα»
Και ο κ. Αρβανιτάκης συνεχίζει: «Η καλλιέργεια αυτή στην περιοχή μας με την εξέλιξη τα τρία τελευταία χρόνια νέων ποικιλιών άριστης ποιότητας και αντοχής, με τη σοβαρή παρουσία σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της Ευρώπης και όχι μόνο, άρχισε να δείχνει διπλασιασμό τουλάχιστον τα επόμενα χρόνια της καλλιέργειας.
Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ (δηλ. η ευρύτερη περιοχή της Ν.ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ) είναι σήμερα στη  δέκατη εξαγωγική  χώρα  φράουλας παγκοσμίως
Φαίνεται ότι είναι η αρχή στο πρώτο εξαγώγιμο προϊόν της χρονιάς που θα πληγεί εν μέρει ή ίσως και ολοκληρωτικά από την πανδημία με απρόβλεπτες οικονομικές συνέπειες για τη φετινή χρονιά και για την τύχη του προϊόντος και της καλλιέργειας  και για τα επόμενα χρόνια».
«Άμεσα μέτρα από την Πολιτεία»
Τέλος ο κ. Αρβανιτάκης αναφέρεται στα μέτρα στήριξης που θα πρέπει να λάβει για την φράουλα η Πολιτεία:
«Θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι δεκάδες οικονομικές οντότητες που συνεργάζονται και στηρίζουν αυτή την καλλιέργεια. Φυσικά στις οντότητες αυτές θα πρέπει να υπολογιστεί και το ίδιο το κράτος το οποίο συμμετέχει εισπρακτικά σε Φ.Π.Α και ΦΟΡΟΥΣ 44%.
Θα πρέπει άμεσα η πολιτεία υπεύθυνα  να δώσει την ανάλογη σημασία σε μια νέα πραγματικότητα, που εξελίσσεται σε ένα προϊόν (φράουλα)το οποίο φέρνει στη χώρα μας πάντα ΝΕΟ ΧΡΗΜΑ  και δεν ζητά τίποτα από κανένα ταμείο».
Αισιοδοξία πλέον  δεν υπάρχει μετά από τις δυσμενείς καθημερινές εξελίξεις.
Θεωρούμε πλέον δεδομένη τη συνεργασία μας με τη σημερινή κυβέρνηση επί του πραγματικού αυτού φαινομένου που εξελίσσεται με απρόβλεπτες συνέπειες» .



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτοί φροντίζουν για τα κέρδη τους εμείς μιλάμε για τις ζωές μας
 Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2020
Την ώρα που η πανδημία του κορονοϊού σαρώνει ολόκληρο τον πλανήτη με χιλιάδες
κρούσματα και νεκρούς και στην χώρα μας μέχρι σήμερα -σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις της κυβέρνησης- έχουμε ήδη 10 νεκρούς, 495 επιβεβαιωμένα κρούσματα και περίπου 3.000 πολίτες να έχουν μολυνθεί.
Την ώρα που σε ολόκληρη την χώρα μεγάλος αριθμός ιατρών και νοσηλευτών (παρόλο τα μέτρα προστασίας που έπαιρναν και παίρνουν) νοσούν και πάνω από 200 έχουν μπει σε κ
αραντίνα και υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Την ώρα που η διαθέσιμη ποσότητα αντιδραστηρίων για την εξέταση των κρουσμάτων λιγοστεύουν και τα test γίνονται μόνο σε ελαχίστους και βαριά νοσούστες και οι κλίνες ΜΕΘ δεν ξεπερνούν τις 500.
Την ώρα που αρχίζει να γίνεται εμφανής η ανεπάρκεια των υλικών (μάσκες, γάντια, ειδικές στολές) σύμφωνα με καταγγελίες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
Την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί με την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» να προστατέψει το κοινωνικό σύνολο και εξήγγειλε μέτρα με κορύφωση το κλείσιμο των σχολείων, των πανεπιστημίων, των καταστημάτων και την απαγόρευση των συναθροίσεων πέρα των 10 ατόμων κ.λ.π. προτρέποντας όλους τους πολίτες να μένουν σπίτι για την αποφυγή της διάδοσης του φονικού ιού.
   Την ίδια ώρα η διοίκηση του ΟΤΕ και της Deutsche Telekom με τις «πλάτες» και την ανοχή της κυβέρνησης και των εξωνημένων εργατοπατέρων, δεν παίρνει άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για την προστασία όλων των εργαζομένων αλλά θυσιάζει όλους τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής στον βωμό του κέρδους της εταιρείας και των μπόνους των διευθυντικών στελεχών!
Οι πατρίκιοι και οι πληβείοι του ΟΤΕ!
   Ενώ η διοίκηση «φρόντισε» και αποσυμφόρησε με τηλεργασία τις διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες και έκανε απολύμανση στο Διοικητικό Μέγαρο –που είναι τα γραφεία της διοίκησης- προστατεύοντας από τον ιό το διευθυντικό και διοικητικό προσωπικό, στέλνοντας όλους τους προϊστάμενους να δουλεύουν από τα σπίτια τους, για μια ακόμη φορά άφησε εντελώς εκτεθειμένους, ακάλυπτους και απροστάτευτους όλους τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής (τεχνικούς πεδίου, εργαζόμενους στα καταστήματα και στα call centers) με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τόσο των ιδίων όσο και των οικογενειών τους και του κοινωνικού συνόλου.
Συγκεκριμένα:
α) Για τους τεχνικούς πεδίου:
   Αντί να λειτουργήσει η εταιρεία με το αναγκαίο και απαραίτητο προσωπικό ασφαλείας -όπως γίνεται σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις- και να εξυπηρετεί τις βασικές ανάγκες του κοινωνικού συνόλου, στέλνουν τους χιλιάδες τεχνικούς πεδίου καθημερινά στα σπίτια των συνδρομητών (σε πολλές περιπτώσεις και χωρίς τον κατάλληλο προστατευτικό εξοπλισμό) να κάνουν αναβάθμισες, πωλήσεις προϊόντων, νέες συνδέσεις και συνδρομητικές βλάβες, χωρίς να γνωρίζουν και προπαντός χωρίς να τους ενδιαφέρει αν στα σπίτια υπάρχει πελάτης που νοσεί ή έχει κολλήσει τον ιό και δεν έχει ακόμη εμφανίσει σημάδια.
Θαυμάστε τις οδηγίες προστασίας που έστειλε στο τεχνικό προσωπικό πρώτης γραμμής ο μαθητευόμενος μάγος Γεν. Δ/ντής Τεχνολογίας και Λειτουργιών κ. Θεοχαρόπουλος και θα καταλάβετε:
• Αποφεύγουμε την εργασία σε οικία πελάτη όπου φαίνεται ή υπάρχει ένδειξη ότι ο πελάτης νοσεί.
• Σε περίπτωση που η περιοχή είναι επιβαρυμένη με πολλά κρούσματα: Χρησιμοποιούμε γάντια και φροντίζουμε να πλένουμε πολύ συχνά τα χέρια μας ή να κάνουμε συνεχή χρήση απολυμαντικού gel.
   Δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ σύμφωνα με τον Θεοχαρόπουλο,  ο συνάδελφος τεχνικός θα πρέπει πέρα από τις τεχνικές του γνώσεις να έχει και μαντικές ικανότητες! Να μαντεύει δηλαδή αν στο σπίτι υπάρχει άνθρωπος που νοσεί ή έχει κολλήσει τον ιό και δεν έχει συμπτώματα και να αποφασίζει αν θα μπει ή όχι στο σπίτι του πελάτη, όταν η ίδια η πολιτεία και η ιατρική κοινότητα δεν μπορεί να κάνει διάγνωση γιατί δεν επαρκούν τα test!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο κορωνοϊός είναι ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ, αν σε βρει με το χαρτάκι ("έντυπο δήλωσης μετακίνησης") δεν σου κολλάει, σε αποφεύγει, πάει σε άλλον. Αν σε βρει χωρίς το χαρτάκι όμως, τότε σου κολλάει (σαν κολιτσίδα) .
Αν πάλι έχεις το χαρτάκι δεν κολλάς άλλον, αν δεν το έχεις όμως, τον κολλάς.
Μάθημα 33ου έτους (κτην)"ιατρικής": "Θα είναι σαν να έχετε τον ιόν αλλά δεν θα τον έχετε."
Τώρα βεβαίως αν κάποιοι έχουν την αμυδράν ιδέαν ότι αποτελεί προετοιμασίαν για "βραχιολάκι" και μετά "τσιπάρισμα" μην τους ακούτε.
Να ακούτε τους ειδικούς. Αυτοί ξέρουν: 33 ειδικοί κατασκευαστές και άλλοι τόσοι διαφημιστές του κορωνοϊού συνιστούν: Μπείτε μέσα όσο ο ιός είναι έξω. Τώρα γιατί ιός και όχι κόρη δεν γνωρίζω, δεν ξέρω, δεν απαντώ. Ίσως να την μάζεψε η μάνα της. Τέλος πάντων.
Συμπέρασμα 1ον: Ο ιός δεν περνάει από πόρτες και παράθυρα ακόμη και αν έχουν μεγάλες χαραμάδες αρκεί να είναι ΚΛΕΙΣΤΑ
Συμπέρασμα 2ον: Μεγαλώστε τις χαραμάδες για να βλέπετε, κάνει καλό στην φωτοσύνθεσιν.
Εγώ σας τα είπα και νίπτω τα @ρχίδι@, συγγνώμην, τα χέρια μου...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020
Mέτρα της Μπολιβαριανής κυβέρνησης για την καταπολέμηση του Κοροναϊού

Ο αριθμός των κρουσμάτων κοροναϊού στην Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας ανέρχεται στα 84, καθώς τη Δευτέρα υπήρξαν 7 νέα κρούσματα.  Ο Πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο, στο πλαίσιο της κοινωνικής Καραντίνας για την καταπολέμηση του Κοροναϊού, εκδίδει νέο διάταγμα στο οποίο αναγγέλλει τα εξής:
Επικύρωση της Εργασιακής Στασιμότητας έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2020 (Απαγόρευση απολύσεων)
Ενεργοποίηση ειδικού σχεδίου πληρωμής μισθοδοσίας από τις εταιρείες της χώρας για μία περίοδο 6 μηνών από τον Μάρτιο.
Αναστολή της χρέωσης ενοικίου σε επιχειρήσεις και κεντρικές κατοικίες για 6 μήνες για την προστασία των οικογενειών της Βενεζουέλας.
Πληρωμή ειδικών επιδομάτων σε άτυπους και ιδιωτικούς εργαζόμενους.
Αναστολή για 6 μήνες πληρωμής κεφαλαίου και τόκων τραπεζικών δανείων.
Έγκριση στο Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης, των όρων πρόσβασης για την απόκτηση πιστώσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Απαγόρευση διακοπής όλων των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών για τους επόμενους 6 μήνες.
Tο Υπουργείο Εξωτερικών λαμβάνει μέτρα για να στηρίξει τους Βενεζουελανούς που έχουν απομείνει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εκτός της εθνικής επικράτειας λόγω της πανδημίας Covid-19. Με αυτή την έννοια, ζήτησε από τις αρχές των ΗΠΑ να επιτρέψουν μία ειδική πτήση της αεροπορικής εταιρείας Conviasa ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βενεζουέλα, προκειμένου να επαναπατριστούν πολίτες της Βενεζουέλας που το επιθυμούν.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ...
Επειδή οι δουλοπρεπείς "ευρωπαϊστές"-γερμανιστες,βγάζουν μεροκάματα από το γερμανικό προξενείο,προπαγανδίζοντας προς κάθε κατεύθυνση,ότι οι σύγχρονοι Έλληνες -"Ελληναρες" κατα τους ευρώ δούλους!- δεν έχουν πολιτισμική σχέση με τους αρχαίους προγόνους τους !
Τους ενημερώνω ότι ο πολιτισμός του κάθε λαού-έθνους έχει ιστορική συνέχεια !!!
Η πολιτισμική συνέχεια των Ελλήνων,είναι παράλληλη με την φυλετική !!!
Επειδή δε,αμφισβητούν την σύγχρονη πολιτιστική παραγωγή των Ελλήνων,τους απαντώ!!!
Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ "ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ" ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ .....!!!
Την τελευταία 35 ετια που ήμασταν και ειμαστε στην λεγομενη ΕΕ ,ηταν η ειναι στη ζωή οι : Θεοδωράκης,Χατζηδακις,Ξενακης,Λοΐζος,Ελυτης,Ριτσος,Γκατσος,Λειβαδιτης,Καμπανελης,Δημουλά,Σωτηρίου,Πατρίκιος,Ελευθέριου,Χριστιανόπουλος,Ταχτσής,Σαμαράκης,Κουμανταρεας,Ιωάννου,Εγγονόπουλος,Βασιλικος,Βαλτινος,Αναγνωςτακης,Αξελός,Δημαρας,Ζωγράφου,Μοσκωφ,Παλλαντιος,Ραφαηλίδης,Χειμωνας,Νανοπουλος,Ράμφος,Θεοδωρακόπουλος,Καστοριάδης,Ανδρονικος,Ζολωτας,Κασσαβετης,Καζαν,Γαβράς ,Κουνδουρος,Ελλη Παππα,ΕΙρηνη Παππα,Φαραντουρη,Φασιανός,Γαιτης,Τσαρουχης,Χατζηκυριάκος-Γκικας,Μυταράς,Μεμος Μάκρης,Απέργης,Λαμερας,Βαρωτσος,Κουν και ενα σωρό άλλοι που παρέβλεψα ! Αυτοι δεν ειχαν σχεση με την υποκουλτούρα των σκυλάδικων και της καθε ...αγγελικής ηλιαδη ! Και σίγουρα υπερβαίνουν το 2% της συνολικής ευρωπαϊκής πολιτιστικής παραγωγής ! Να τα λεμε κι αυτα....!!!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Εκατοντάδες απολύσεις στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Μαρ 24, 2020
Στην απόλυση εκατοντάδων εργαζόμενων και μάλιστα με την αποστολή ενός τηλεφωνικού μηνύματος προχωράει η εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης «Swissport» στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», φορτώνοντας στους εργαζόμενους τη ζημιά από τη μείωση της επιβατικής κίνησης, εξαιτίας των μέτρων για τον κορονοϊό και κάνοντας χρήση όλου του αντεργατικού οπλοστασίου που προσφέρουν στους επιχειρηματικούς ομίλους η σημερινή και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Οι εργαζόμενοι που ειδοποιήθηκαν ότι χάνουν άμεσα τη δουλειά τους, είναι οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, που εργάζονται με ανανεούμενες μηνιαίες συμβάσεις ακόμα και για 10 χρόνια στο αεροδρόμιο. Όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι, που θα βρεθούν στο δρόμο, έλαβαν χτες από τον προϊστάμενό τους ένα μήνυμα με το οποίο ενημερώνονταν ότι «το αεροδρόμιο της Αθήνας για να αντιμετωπίσει την κρίση θα σταματήσει πολλές από τις λειτουργίες του (…) Ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση που δυστυχώς έχει μεγάλο αντίκτυπο στον τουρισμό και κατ’ επέκταση στον κλάδο της επίγειας εξυπηρέτησης».
Κι αφού εξαντλεί τα προκαταρκτικά, ο εκπρόσωπος της εργοδοσίας αναφέρει στο μήνυμα: «Οι αεροπορικές εταιρείες παίρνουν έκτακτα μέτρα αδειών, απολύσεων, συνταξιοδοτήσεων κλπ. Η επόμενη μέρα δεν θα είναι ίδια (…) Η δική μας εταιρεία λόγω της κρίσιμης αυτής κατάστασης είναι στη δυσάρεστη θέση να σταματήσει άμεσα τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου».
Το μήνυμα όμως κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις και για τους αορίστου χρόνου εργαζόμενους, οι οποίοι ενημερώνονται ότι «θα ενταχθούν στο καθεστώς της εκ περιτροπής απασχόλησης» τουλάχιστον οι μισοί από αυτούς, ενώ ο προϊστάμενος επιφυλάσσεται για περισσότερες πληροφορίες.
Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, οι εργαζόμενοι ενημερώνονται ότι ο τρόπος που απολύονται μπορεί να είναι «άκομψος», επειδή όμως είναι πάρα πολλοί, «δεν υπάρχει χρόνος προσωπικής επικοινωνίας»! Για κερασάκι στην τούρτα, η εργοδοσία τους ενημερώνει ότι τα μέρα αυτά ισχύουν μέχρι «να επανέλθουμε στην κανονικότητα» και τους εύχεται να μείνουν υγιείς, πλην άνεργοι, με την …ελπίδα ότι «θα ξαναβρεθούμε όλοι σύντομα να εργαζόμαστε παρέα».
Τόσο οι απολύσεις για τους αορίστου χρόνου, όσο και το καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας για τους αορίστου, προβλέπονται από τις πρόσφατες ΠΝΠ της κυβέρνησης για τη στήριξη των επιχειρήσεων εξαιτίας της επιδημίας του κορονοϊού.
Στα μέτρα της κυβέρνησης δεν υπάρχει καμία μέριμνα για την προστασία των εργαζόμενων που απασχολούνται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και είναι οι πρώτοι που πληρώνουν το μάρμαρο, με τη μη ανανέωση των συμβάσεων, δηλαδή με την απόλυσή τους.
Θυμίζουμε ότι η ρήτρα απολύσεων, η υποχρέωση δηλαδή των επιχειρήσεων να μην κάνουν απολύσεις για να δικαιούνται τα γενναία μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ισχύει για τους αορίστου χρόνου, αφήνοντας ξεκρέμαστους τους χιλιάδες εργαζόμενους που απασχολούνται σε καθεστώς ευελιξίας.
Το ίδιο ισχύει και με το καθεστώς της εκ περιτροπής εργασίας, που προτείνεται από τις ΠΝΠ της κυβέρνησης ως μια από τις πολλές εναλλακτικές που διαθέτει η εργοδοσία για να φορτώσει στους εργαζόμενους την όποια «χασούρα» από τις συνέπειες των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό.
Άμεση παρέμβαση από το ΚΚΕ
Άμεση ήταν η παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη, ο οποίος απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας όπου σημειώνει:
«Τις συνέπειες από τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας δεν μπορεί να τις μεταφέρετε στους εργαζόμενους. Το ΚΚΕ σας καλεί να παρέμβετε άμεσα για να σταματήσει η εργοδοτική επίθεση.
Όπως πιστεύουμε ότι σας είναι γνωστό οι αεροπορικές εταιρείες ύστερα από την απόφαση για διακοπή των πτήσεων, ενημερώνουν τους εργαζόμενους με μήνυμα για τις απολύσεις και την εκ περιτροπής απασχόληση.
Στις περισσότερες εταιρείες εργάζονται αρκετοί για πολλά χρόνια με διάφορες συμβάσεις, όπως συμβάσεις ορισμένου χρόνου ακόμα και 2μηνες συνεχώς ανανεούμενες. Όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι απολύονται. Ο ισχυρισμός της κυβέρνησης, ότι “με την αναστολή της σύμβασης εργασίας σταματήσαμε τις απολύσεις” αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι θέλει, αλλά δεν μπορεί να κρύψει το μέγεθος της επίθεσης των επιχειρηματικών ομίλων, προκειμένου να απαλλαγούν από το κόστος και τις συνέπειες ακόμη και αυτής της ρύθμισης.
Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να παρέμβει και να διασφαλίσει το εισόδημα των εργαζομένων και τη συνέχεια της δουλειάς τους».




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κούβα: Περήφανη και παράδειγμα προς μίμηση στη μάχη κατά του κορονοϊού
Η Κούβα δίνει το δικό της μάθημα σ' όλον τον πλανήτη στην αντιμετώπιση του κορονοϊού. Το σχέδιο θωράκισης της χώρας και η... εξαγωγή ιατρικού προσωπικού την πιο κρίσιμη ώρα.
25 Μαρτίου 2020  - 07:11
Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή της, το 2018, η Κούβα έχει πληθυσμό 11,2 εκατομμυρίων κατοίκων. Σχεδόν στο ίδιο νούμερο κυμαίνεται και ο πληθυσμός της Ελλάδας, όπως μας γνωστοποιήθηκε με την απογραφή του 2011.
Ως προς τον κορονοϊό και την αντιμετώπισή του η Ελλάδα αριθμεί 743 κρούσματα και 20 νεκρούς ενώ η Κούβα (με στοιχεία που αντλήσαμε την Τρίτη το μεσημέρι) αντιμετωπίζει 40 κρούσματα και μετρά 1 νεκρό. Οι συγκρίσεις των αριθμών μπορεί να δείχνουν πολλά, μπορεί και τίποτα.
Οι διεθνης δυτικες ειδησεις λεγανε ότι υπαρχουν 2 νεκροι από τον κορονοιο Ιταλοι τουριστες, αλλα τελικα ο  ένας θάνατος ήταν Ιταλού τουρίστα (πριν έρθει το βρετανικο κρουαζιερόπλοιο στην Κουβα) και ο άλλος Καναδού τουρίστα που νοσηλευόταν ήδη. Αυτός πέθανε από αναπνευστικό αλλά ήταν αρνητικός στον κορονοιό.
Ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο προετοιμάστηκε και αντιμετωπίζει τον ιό η μικρή κομμουνιστική Κούβα των χιλίων προβλημάτων αλλά και η αλληλεγγύη που δείχνει η κουβανέζικη κυβέρνηση σε χώρες που πλήττονται από τον ιό όπως η Ιταλία αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση ανεξάρτητα από την ιδεολογική τοποθέτηση του καθενός.
Θωρακίστηκε νωρίς και με σχέδιο
Είναι κοινά αποδεκτό ότι η Κούβα προσφέρει στους πολίτες της υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες δωρεάν. Και όχι μόνο στους πολίτες της. Δεν είναι λίγοι οι Αμερικανοί που καθημερινά καταφθάνουν στην Αβάνα και τις άλλες μεγάλες πόλεις της Κούβας αναζητώντας θεραπεία ακόμα και σε απλά νοσήματα διότι ξέρουν ότι δεν θα πληρώσουν. Αν έχετε παρακολουθήσει το ντοκιμαντέρ του Μάικλ Μουρ Fahrenheit 9/11 την προηγούμενη δεκαετία, θα θυμάστε τα χαρακτηριστικά παραδείγματα που παρουσίαζε με εμφανή έκπληξη ο Αμερικανός σκηνοθέτης.
Η Κούβα, ως χώρα που φιλοξενεί καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες, φρόντισε να θωρακιστεί για τον κορονοϊό όσο ήταν ανθρωπίνως δυνατόν. Ηδη από τις 2 Μαρτίου είχε οργανωθεί το σχέδιο για την πρόληψη και τον έλεγχο του ιού το οποίο μεταξύ άλλων προέβλεπε συγκεκριμένα υγειονομικά μέτρα σε όλες τις εισόδους της χώρας και ενδελεχή έλεγχο των επισκεπτών που κατέφθαναν από χώρες που ήδη είχαν παρουσιάσει κρούσματα και θανάτους. Το σχέδιο αυτό επικαιροποιήθηκε και αυστηροποιήθηκε μόλις τέσσερις μέρες μετά ,στις 6 Μαρτίου. Οσοι έφταναν από χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία θερμομετρούνταν στο αεροδρόμιο και έμπαιναν άμεσα σε καραντίνα.
Τα τρία πρώτα κρούσματα στο πανέμορφο νησί ανακοινώθηκαν στις 11 Μαρτίου και αφορούσαν στο σύνολό τους Ιταλούς τουρίστες που είχαν φτάσει στην Αβάνα στις 9 Μαρτίου.
Εκτοτε εφαρμόζεται από τις αρχές ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης το οποίο αφορά φυσικά όλη την κουβανική επικράτεια και όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται στο νησί, Κουβανούς ή ξένους. Το Υπουργείο Υγείας της χώρας έθεσε αμέσως στη διάθεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας σχεδόν το σύνολο των στρατιωτικών νοσοκομείων ανεβάζοντας τον αριθμό των διαθέσιμων κλινών που προορίζονταν μόνο για την αντιμετώπιση του ιού στις 3100. Από αυτά 100 κλίνες ήταν κλίνες ΜΕΘ. Σε άλλες πτέρυγες των νοσοκομείων δημιουργήθηκαν ειδικοί χώροι γενικά για περιστατικά που συνδέονται με το αναπνευστικό σύστημα.
Οι Κουβανοί κάνουν screaning και τεστ σε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούν. Επιστρατεύτηκαν για το σκοπό ακόμα και τελειόφοιτοι των ιατρικών σχολών που αναζητούν κρούσματα, σπίτι με σπίτι, γειτονιά με γειτονιά. Παρακολουθούνται στο σύνολο 26415 περιστατικά (μέχρι τη Δευτέρα) εκ των οποίων τα 356 παρουσιάζουν συμπτώματα ανάλογα του κορονοϊού. Τα κρούσματα που έχουν επισήμως επιβεβαιωθεί είναι 40. Ο ένας νεκρός είναι Ιταλός τουρίστας.
Η κυβέρνηση παρουσίασε αρχικά έναν δισταγμό στο να κλείσει τα σύνορα της χώρας για να μην πλήξει την τουριστική βιομηχανία του νησιού από την οποία προέρχεται μεγάλο μέρος του ΑΕΠ. Ο κόσμος δυσανασχέτησε και κάτω από τη λαϊκή πίεση την προηγούμενη Παρασκευή η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει τα σύνορα αλλά και να επιβάλλει σημαντικούς περιορισμούς στα ταξίδια εσωτερικού. Η απόφαση εφαρμόστηκε στην ολότητά της μόλις την Τρίτη.
Το φάρμακο που δίνει τη μεγάλη μάχη
Μέχρι στιγμής φάρμακο που θεραπεύει το νέο κορονοϊό δεν έχει παραχθεί. Ωστόσο η κουβανέζικη φαρμακοβιομηχανία έχει θέσει στη διάθεση του πλανήτη την αντιική ιντερφερόνη αλφα 2b, ουσία που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλει στην αντιμετώπιση πολλών σοβαρών περιστατικών.
Οι Κινέζοι έχουν φροντίσει ήδη να παράγουν σε μεγάλες ποσότητες τη συγκεκριμένη ουσία σε εργοστάσιο της επαρχίας Jilin ήδη από τις 25 Ιανουαρίου! Πριν καν φτάσει ο ιός στην Ευρώπη δηλαδή. Η ουσία ανακαλύφθηκε στο διάσημο για ανάλογες σημαντικές ανακαλύψεις Κουβανέζικο Κέντρο Γενετικής Μηχανικής και Βιοτεχνολογίας (CIGB) που ιδρύθηκε στην Κούβα το 1986.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πόσο έμεινε η κάθε περιοχή της Ελλάδας κάτω από τον Οθωμανικό ζυγό
25 Μαρτίου 2020  - 10:10
Την ώρα που η Ελλάδα παλεύει να απελευθερώσει τις περιοχές της από τον ζυγό του κορονοϊού, γιορτάζει τα 199 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης.
Η 25η Μαρτίου 1821, που φέτος την γιορτάζουμε κλεισμένοι στα σπίτια μας, σηματοδοτεί την παλιγγενεσία του ελληνικού έθνους.
Δεν είναι όμως η ημερομηνία που απελευθερώθηκαν όλες οι περιοχές που απαρτίζουν σήμερα την Ελλάδα.
Αντίστοιχα το 1453, χρονολογία που σηματοδοτεί το τέλος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας δεν σημαίνει ότι το σύνολο του ελλαδικού χώρου βρέθηκε υπό τον έλεγχο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Το "400 χρόνια σκλαβιά" είναι ένας γενικός μέσος όρος καθώς υπήρχαν περιοχές που δεν υποδουλώθηκαν ποτέ , άλλες που βρέθηκαν 500 χρόνια κάτω από τον Οθωμανικό έλεγχο που απελευθερώθηκαν μετά από 500 και χρόνια στις αρχές του περασμένου αιώνα.
Η Πελοποννησος, η Στερεα Ελλαδα (Ρουμελη) και οι Κυκλαδες συγκροτησαν το κρατος της Ελλαδας το 1830. Τα Επτανησα του Ιονιου ενωθηκαν με την Ελλαδα το 1860.
Η Θεσσαλια και ο Νομος Αρτας ενωθηκε με την Ελλαδα το 1880.
Αυτονομηση της Κρητης από την Οθωμανικη αυτοκρατορια, υπο την προστασια των Μεγαλων Δυναμεων το 1896.
Ενωση με την Ελλαδα της Ηπειρου της Μακεδονιας των νησιων του Βορειου Αιγαιου και της Κρητης, το 1913
Το 1920 η Θρακη ενωθηκε με την Ελλαδα.
Και το 1945 τα Δωδεκανησα απελευθερωθηκαν και ενωθηκαν με την Ελλαδα.
Όπως φαίνεται σχεδόν όλη η Βόρεια Ελλάδα (σ.σ. με εξαίρεση τον σημερινό νομό Χαλκιδικής και μέρος αυτού της Θεσσαλονίκης) βρέθηκαν υπό οθωμανική κυριαρχία για περισσότερα από 500 χρόνια με τους νομούς Έβρου και Ροδόπης να είναι οι μόνοι που ξεπέρασαν τα 550 χρόνια.
Λόγω γεωγραφικής θέσης ήταν η πρώτη περιοχή που οι Οθωμανοί κατέλαβαν στον ελλαδικό χώρο το 1362 και η τελευταία από την οποία αποχώρησαν το 1919.
Αντίθετα δεν υποδουλώθηκαν ποτέ τα Επτάνησα που βρίσκονταν την συγκεκριμένη περίοδο υπό τον έλεγχο Ιταλών και Γάλλων, η Μάνη και τα Σφακιά τα οποία όμως πλήρωναν φόρο υποτέλειας στην Πύλη.
Το litlepost.blogspot  τιμα την επέτειο της έναρξης της ελληνικής επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821.
Η Ελληνική Επανάσταση ή Επανάσταση του 1821 ήταν η ένοπλη εξέγερση την οποία διεξήγαγαν επαναστατημένοι Έλληνες εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, με σκοπό την αποτίναξη της οθωμανικής κυριαρχίας και τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους.
Η αφύπνιση της εθνικής συνείδησης των Ελλήνων, ή κατ' άλλους η ανάδυση της ελληνικης εθνικης αναγεννησης εντοπίζεται κατά την υστεροβυζαντινή περίοδο, περί τον 13ο έως 15ο αιώνα, αλλά οι απαρχές του ελληνικού εθνικού απελευθερωτικου κινήματος που οδήγησε στην Εθνικο Απελευθερωτικη Επανάσταση εμφανίζονται πολλούς αιώνες αργότερα, στην ώριμη φάση του νεοελληνικού Διαφωτισμού το δεύτερο μισό του 18ου αιώνα. Την περίοδο αυτή, η διάδοση της παιδείας συνοδεύτηκε με τη διάδοση -αρχικά μεταξύ των Ελλήνων που ζούσαν στις παροικίες της Δυτικής Ευρώπης και είχαν απελευθερωτικό προσανατολισμό και ιδεες της Μεγαλης Γαλλικης Επαναστασης του 1789-  εμπνευσμένη από τα κηρύγματα των Διαφωτιστών και με κεντρικό σύνθημα το τρίπτυχο «Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφοσύνη», θέλησε να καταργησει την υπάρχουσα μοναρχία του Σουλτανου μετατρέποντάς την σε συνταγματική Δημοκρατια αρχικα με τα κηρυγματα του Ρηγα Φεραιου και του Βιβλιου Ελληνικη Νομαρχια – και της ιδέας της ύπαρξης ενός ελληνικού έθνους που συνδεόταν με την αρχαία Ελλάδα και δικαιούταν χωριστή πολιτική ύπαρξη. Μία από τις οργανώσεις που δημιουργήθηκαν μέσα σε αυτό το ιδεολογικό και πολιτικό κλίμα ήταν η Φιλική Εταιρεία, μια μυστική οργάνωση με μασονικο τελετουργικο που ιδρύθηκε το 1814 στην Οδησσό από τρεις Έλληνες εμπόρους με σκοπό την προετοιμασία μιας ελληνικής επανάστασης. Οι Φιλικοί είχαν αρχικά περιορισμένη επιτυχία, οικειοποιούμενοι, όμως, μια παράδοση ορθόδοξων προφητειών για την ανασύσταση της ανατολικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και αφήνοντας να εννοηθεί ότι είχαν τη στήριξη της τσαρικής Ρωσίας, κατάφεραν εν μέσω μιας κρίσης της εμπορικής ναυτιλίας, από το 1815 και εξής, να προσεταιριστούν τα παραδοσιακά ελληνορθόδοξα στρώματα.
Τον Φεβρουάριο του 1821 ο αρχηγός της Φιλικης Εταιρείας, Αλέξανδρος Υψηλάντης, εισέβαλε στη Μολδοβλαχία, ενώ τον επόμενο μήνα οι Φιλικοί δημιούργησαν επαναστατικές εστίες από τη Μακεδονία ως την Κρήτη. Οι επαναστάτες αφορίστηκαν από τη σύνοδο του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, αλλά οι οθωμανικές αρχές προχώρησαν σε σφαγές αμάχων και εκτελέσεις προυχόντων, συμπεριλαμβανομένου του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε'. Η εκστρατεία του Υψηλάντη απέτυχε και σε σύντομο χρονικό διάστημα τα οθωμανικά στρατεύματα έσβησαν τις περισσότερες από τις επαναστατικές εστίες της ηπειρωτικής Ελλάδας, όμως οι επαναστάτες κατάφεραν να υπερισχύσουν στην Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα και σε πολλά νησιά του Αιγαίου.
Τα επόμενα δύο χρόνια οι Έλληνες νίκησαν τις στρατιές που έστειλε εναντίον τους ο Σουλτάνος Μαχμούτ Β΄, οργανώθηκαν πολιτικά και συνέστησαν προσωρινή κεντρική διοίκηση, από προυχοντες και κοτζαμπασηδες,  η οποία δεν επέβαλε την εξουσία της στους επαναστατημένους μετά από δύο εμφυλίους πολέμους. Οι οθωμανικές δυνάμεις με τη συνδρομή του Ιμπραήμ πασά της Αιγύπτου κατάφεραν να περιορίσουν σημαντικά την επανάσταση, αλλά η πτώση του Μεσολογγίου, το 1826, σε συνδυασμό με το κίνημα του Φιλελληνισμού, συνέβαλαν στη μεταβολή της διπλωματικής στάσης των ευρωπαϊκών Μεγάλων Δυνάμεων, και της Ιερας Σαμμαχιας που ειχαν συγκροτησει εναντια στις απελευθερωτικες επαναστασεις των ευρωπαικων λαων, μια Ιερα Συμμαχια που είχε αντιμετωπίσει με δυσαρέσκεια το ξέσπασμα της επανάστασης. Η διπλωματική ανάμιξη της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας και η ένοπλη παρέμβασή τους με τη ναυμαχία του Ναυαρίνου το 1827, τη γαλλική εκστρατεία του Μοριά το 1828 και το ρωσοτουρκικό πόλεμο του 1828 συνέβαλαν στην επιτυχή έκβαση του αγώνα των Ελλήνων, αναγκάζοντας την Πύλη να αποσύρει τις δυνάμεις της αρχικά από την Πελοπόννησο και έπειτα από τη Στερεά Ελλάδα.
Το 1827 επιλέχτηκε ως πρώτος Κυβερνήτης της Ελληνικής Πολιτείας ο Ιωάννης Καποδίστριας, που ως τη δολοφονία του το 1831 ασχολήθηκε με την αναδιοργάνωση στο εσωτερικό και την προώθηση των ελληνικών θέσεων στο εξωτερικό. Από το 1827 και εξής συνομολογήθηκε μια σειρά συνθηκών και τελικά η ελληνική ανεξαρτησία αναγνωρίστηκε το 1830 με το Πρωτόκολλο του Λονδίνου. Τα σύνορα του νέου κράτους οριστικοποιήθηκαν το 1832 στη γραμμή Αμβρακικού-Παγασητικού και αναγνωρίστηκαν τον ίδιο χρόνο με τη συνθήκη της Κωνσταντινούπολης.Μετά από χίλιες μάχες και μεγάλες ανθρώπινες απώλειες, το κράτος που προέκυψε ήταν περιορισμένο εδαφικά στο Μορια τη Ρουμελη και τις Κυκλαδες δίχως να περιλαμβάνει όλα τα εδάφη που κατοικούνταν από ελληνικούς πληθυσμούς. Ως πολίτευμα καθορίστηκε η μοναρχία, και μετά την άρνηση τού Σάξονα πρίγκιπα του Οίκου της Σαξονίας-Κόμπουρκ Λεοπόλδου, βασιλιάς διορίστηκε ο Βαυαρός πρίγκηπας Όθωνας, που έφτασε στην Ελλάδα το 1833. Το σύνθημα της επανάστασης, «Ελευθερία ή θάνατος», έγινε το εθνικό σύνθημα της Ελλάδας και από το 1838 η 25η Μαρτίου, επέτειος εορτασμού της έναρξής της επανάστασης, καθιερώθηκε ως ημέρα εθνικής εορτής και αργίας.
H Ελληνική Σημαία με την επίσημη μορφή της καθορίστηκε το 1822 από το Σύνταγμα της Επιδαύρου, είχε Σταυρό ως σύμβολο της ορθοδοξίας. Και όχι όπως διαδιδουν τα αναρχικα τσουτσεκια της CIA επι Βαυαροκρατιας. Αποτελούσε δε την επίσημη Ελληνική Σημαία έως το 1978 και καθιερώθηκε με νόμο στις 21-12-1978, οπότε και υιοθετήθηκε η ναυτική, με τις οριζόντιες λευκές και γαλάζιες γραμμές. Το ριγωτό πρότυπο επιλέχτηκε λόγω της ομοιότητάς του με την κυματιστή θάλασσα, που περιβάλλει τις ακτές της Ελλάδας. Η εκδοχή του λευκού Σταυρού μέσα σε κυανό πλαίσιο δυστυχως αντικατασταθηκε αντισυνταγματικα και σήμερα, χρησιμοποιηται η σημαια με την πιο διαδεδομένη μορφή με τις ρίγες.
Από το 1822 έως το 1978 η μπλε Σημαία με τον κεντρικό απλό λευκό σταυρό σε γαλαζιο φοντο ήταν η επισημη της χώρας και η σημερινή Σημαία με τον σταυρό πάνω αριστερά και τις ρίγες, ήταν για το ναυτικό.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ας μας το αναλύσει,τι εννοεί ο...ποιητής...
«Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, δεν έχει θέση μια "εθνική ομοψυχία" εθνικιστικού ή κοσμοπολίτικου τύπου.»
Δημητρης Κουτσουμπας.

Σχολιο.- Αυτος που τα λεει αυτά σε ποιο κόμμα τραγουδάει;
Σχολιο.- Μαρξιστική Λενινιστική αριστερά !........... ο Κουτσούμπας σε ποιά τροτσκιστική γκρούπα ανήκει { α) οπαδοί και απόγονοι Τύριμου β) οπαδοί και απόγονοι Στίνα γ) οπαδοί και απόγονοι 4 διεθνούς αρβελερ - καστοριάδη - παμπλο δ) οπαδοί δανειολήπτες Εθνικής Τραπεζας -Πειραιώς-Eurobank κτλ στ) Δεν Ξέρω Δεν απαντώ }. έτσι κι αλλιώς σήμερα ΔΕΝ έχει καμμιά επαφή με την (όσοι απέμεινε) εργατική τάξη μικρομεσαίους αγρότες . Κι σταδιακά που θα εκλείπουν και οι Δημόσιοι Υπάλληλοι (λόγω πολλαπλών συμβάσεων περιορισμένου χρόνου ) θα εκλείψουν και ως ανάγκη ύπαρξης ,για τους αστούς - εξουσιαστές , Οι τροτσκιστική κάστα των επαγγελματικών στελεχών ενός τέτοιου πολιτικού σχηματισμού . Έτσι θα κοπούν τα δάνεια συντήρησης και λειτουργίας αυτού του τροτσκιστικού μορφώματος



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί στην 41χρονη μάνα στην Καστοριά ο ΕΟΔΥ της πρότεινε τηλεφωνικά να μείνει στο σπίτι όταν ζήτησε βοήθεια και πέθανε αβοήθητη χωρίς το δικαίωμα θεραπείας ή τουλάχιστον παράτασης ζωής ημερών και δεν της έγινε προληπτικά τεστ για τον κορωνοϊό;
Πώς υπήρχε διαθέσιμο τεστ για να εξακριβώσουν μετά τον θάνατό της ότι πέθανε εξαιτίας του ιού και της στέρησαν το τεστ όσο ζούσε, ενώ προληπτικά αυτό θα μπορούσε να της δώσει μία ευκαιρία να ζήσει;
Αν είναι να υπάρχουν τεστ για μετά το θάνατο και όχι για πριν τον θάνατο, τότε αντί για γιατρούς να καλούμε από τώρα νεκροθάφτες.
*Τα παιδιά της και ο σύζυγός της είδαν αυτό που βλέπουν οι γιατροί στα νοσοκομεία όταν ο ασθενής χαροπαλεύει;
Αν υπάρχει ελάχιστο δίκαιο αυτή η στιγμή να γίνεται εικόνα κάθε βράδυ στο μυαλό του προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα,



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα μπορούσε νάναι και σύμπτωση, αλλά όλοι θα κατανοήσουμε ότι μόνο σύμπτωση δεν είναι.
Απλώς, θέμα προτεραιοτήτων είναι....
Η Ισλανδία, η μόνη χώρα που έβαλε πολιτικούς και τραπεζίτες φυλακή για τη χρεοκοπία της χώρας, και αρνήθηκε να μετακυλίσει τις ζημιές των τραπεζών στο κράτος, είναι κι η μόνη που έχει τεστ κορονοϊού για όλους.
Οι υπόλοιποι "μαζί τα φάγαμε" και "είμαστε όλοι μαζί υπεύθυνοι".




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από 800 ευρω ως 1600 ευρω η χρεωση των ΜΕΘ στις ιδιωτικες κλινικες.
Να μην εχουν καποιοι αυταπατες. Η κυβερνηση ΕΠΕΛΕΞΕ αντι να επιταξει να δωσει λεφτα στους λιγους φιλους της. ΕΠΕΛΕΞΕ τα λεφτα αυτά να μην πανε καπου που υπαρχει αναγκη. Διοτι κάθε πολεμος θελει τους μαυγαγορητες του.

Λοιπόν τη στιγμή που είμαστε όλοι καραντίνα,
Που έχουν κλείσει το 80% των επιχειρήσεων και όλοι υπολειτουργούν,
Που γιατροί ιδιώτες ακόμα συνταξιούχοι και φοιτητές 5-6 έτους καλούνται υποχρεωτικά στα δημοσια νοσοκομεία,
Τα ιδιωτικά νοσοκομεία θα βγάζουν 2,09 φορές περισσότερα νοσηλεια...
Τα οποία πληρώνει ο Εοπυυ δλδ κατ επέκταση εμείς...
Έτσι η ποσοτική χαλάρωση θα καταλήξει στα σωστά χέρια, όχι του ελληνα αλλά των μεγάλων επιχειρήσεων υγείας...




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μισοί μισθοί, μισές πληρωμές· κανένας μισθός, καμιά πληρωμή. Το κατάλαβες κ. Βρούτση;
25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020
Την ώρα που ο Λαός αυτής της Χώρας δοκιμάζεται και ενώ έχει εξαθλιωθεί και φτωχοποιηθεί μετά από δέκα χρόνια Μνημονιακών μέτρων, εγκαθιδρυμένων με αντισυνταγματικό τρόπο αλλά και ποινικά κολάσιμο, προς χάρη των ξένων δανειστών.
Τη στιγμή που όλες οι Χώρες της ΕΕ, κάνουν χρήση της ρήτρας κυριαρχίας τους και των εργαλείων που τους προσφέρει το 4ο Πρωτόκολλο της ΣΛΕΕ (σχετικό με την αυτονομία των Κεντρικών Τραπεζών για παροχή πιστώσεων, όπου και όπως αυτές αποφασίσουν),
ο έλληνας υπουργός εργασίας, με ναρκισσιστική τύφλωση και “ακατανόητη” εμμονή, λαμβάνει μονομερώς και σε βάρος μόνο των ανθρώπων της εργασίας, νεοφιλελεύθερα μέτρα, που ούτε οι προπάτορες του Καπιταλισμού δεν έχουν τολμήσει, καθόσον, τέτοια μέτρα, θα τον γκρεμίσουν από το “θρόνο του”. “Μισός μισθός”, σημαίνει αυτομάτως “μισές πληρωμές” προς όλους, συμπεριλαμβανομένων προφανώς και των ΤΡΑΠΕΖΩΝ· “κανένας μισθός” “καμιά πληρωμή”.
Πάρτε το ανόητο “μέτρο” πίσω ΤΩΡΑ. Το “δόγμα του σοκ” δεν θα λειτουργήσει, γιατί η πείνα, είναι “κακός σύμβουλος”.
https://www.epamhellas.gr/misoi-misthoi-mises-pliromes-kanenas-misthos-kamia-pliromi/




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Τραμπ ζήτησε βοήθεια από την Κίνα για ελλείψεις ιατρικού εξοπλισμού καθώς σύμφωνα με (Π.Ο.Υ) η Ν Υόρκη θα γίνει το επίκεντρο της κρίσης covid19.Κορεσμός στα νεκροτομεία της Ν Υόρκης.
25/03/2020
Ο Donald Trump έχει συντάξει μια λίστα με 25 προϊόντα που λείπουν στις Ηνωμένες Πολιτείες για την καταπολέμηση του covid19 και ζήτησε από κάθε πρέσβη σε κάθε χώρα να ζητήσει από τις κυβερνήσεις. Ζήτησε επίσης βοήθεια από την Kίνα αναφέρει το CNN….
Στη New York, ο αριθμός των κρουσμάτων αναδιπλασιάζεται κάθε τρεις μέρες. Η Πολιτεία της New York έρχεται να γίνει το επίκεντρο της πανδημίας του coronavirus σύμφωνα με το OMS. (RTL)
Στη Ν Υόρκη αναφέρονται 5146 νέα κρούσματα και 75 νεκρούς το τελευταίο 24 h επί συνόλου 30811 και 285 θανάτων.
Ο κυβερνήτης της Ν Υόρκης ο Cuomo ανακοινώνει ότι η έξαρση της επιδημίας θα μπορούσε να γίνει στις 15 Απριλίου στην Πολιτεία του (εντός 3 εβδομάδων). Προσθέτει ότι τα νοσοκομεία της Πολιτείας του έχουν ανάγκη από 30 000 αναπνευστήρες και δεν διαθέτει παρά 11 000.
Κορεσμός στα νεκροτομεία της Ν Υόρκης. ΤΡΟΜΟΣ ΞΑΝΑ
Η πόλη της Νέας Υόρκης είναι σε lockdown ενώ έχει βγει η Εθνική Φρουρά προς επιτήρηση. Οι πολυσύχναστοι δρόμοι της νέκρωσαν….Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας έχει ενημερωθεί ότι τα νεκροτομεία της Νέας Υόρκης πλησιάζουν να κορεστούν, σύμφωνα με έναν υπάλληλο τμήματος και ένα δεύτερο πρόσωπο κοντά στο dossier.Την επόμενη βδομάδα θα επέλθει ο κορεσμός, υπολογίζουν.H Χαβάη και η Βόρεια Καρολίνα αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.Στις ΗΠΑ η μπάρα των 1000 φαίνεται θα υποσκελιστεί καθώς καταγράφονται ήδη 827 θάνατοι….




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για Ρώσους η κρίση covid19 είναι πόλεμος βιολογικός και χημικός. Το κλιμάκιο τους ερευνά στη Β Ιταλία την ύπαρξη επιβαρυντικής χημικής εκπομπής που σε συνδυασμό με covid19 προκαλεί θανατηφόρο κοκτέιλ…
25/03/2020
Η Ρωσία θεωρεί την κρίση γνωστή υπό το όνομα (την κωδική ονομασία) COVID-19 ως έναν πόλεμο βιολογικό και χημικό. Η αποστολή στην Ιταλία των εξειδικευμένων ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων NBCR σε μάχη (πυρηνική, βιολογική, χημική και ραδιολογική) υπό τη διοίκηση ενός αρχιστράτηγου σηματοδοτεί την ακραία σημασία που η Μόσχα αποδίδει σ΄αυτό τον τύπο απειλών.
Οι ρωσικές δυνάμεις που στάθμευσαν στην βάση Pratica di Mare πλησίον Ρώμης σχεδίασαν με το ιταλικό ΓΕΣ μια «πορεία» 600χλμ που όφειλαν να διανύσουν για να φθάσουν στο Μπέργκαμο όπου βρίσκεται μια από τις εστίες της μόλυνσης COVID-19.
Εκτός από τη μάχη κατά του βιολογικού φορέα (le SRAS-nCov-2),οι Ρώσοι στρατιωτικοί ειδήμονες στοχεύουν να καθορίσουν αν ναι ή όχι άλλα χημικές ή βιολογικές εκπομπές θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την κατάσταση υγειινής στο βορρά της ιταλικής χερσονήσου. Οι Ρώσοι υποπτεύονται την χρήση μιας επιβαρυντικής χημικής εκπομπής υπό την κάλυψη της πανδημίας.
Η Πολωνία έκανε τα πάντα για να εμποδίσει τον αεροδιάδρομο που είχαν χαράξει οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις προς Ιταλία. Μαχητικά του ΝΑΤΟ πολλαπλασιάζουν τις απόπειρες ανίχνευσης ρώσικων αεροσκαφών cargo προς Ιταλία.
Ο κόσμος οριστικά άλλαξε..Αυτό συμβαίνει στην Ιταλία, μια χώρα του ΝΑΤΟ όπου βρίσκονται στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ που διαθέτουν δεκάδες πυρηνικές κεφαλές (και όχι μόνο).




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Kαρδινάλιος: o covid19 δημιουργήθηκε σ΄εργαστήριο από πλούσιο και ισχυρό έθνος. Είναι έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας…
25/03/2020
Ο καρδινάλιος της Σρι Λάνκα, Αρχιεπίσκοπος του Κολόμπο, ο Malcom Ranjith τάσσεται υπέρ της διπλωματικής συνωμοσίας. Είναι πεπεισμένος ότι o Covid-19 είναι ένας ιός που ”δημιουργήθηκε στο εργαστήριο από ένα πλούσιο και ισχυρό έθνος» και όχι ένας ιός που μεταδόθηκε από επαφή ζώων-ανθρώπων. Ζητάει από τα Ηνωμένα Έθνη ν’ ανοίξουν έρευνα και να φέρουν τους “δράστες σε δίκη για γενοκτονία”.
Ο Καρδινάλιος Ranjith είναι προσωπικά πεπεισμένος ότι ο κορωνοϊός είναι καρπός “των πειραμάτων ενός πλούσιου και ισχυρού έθνους. Ορισμένοι ιοί για τους οποίους μιλάμε αυτές τις μέρες είναι παράγωγα αδίστακτων δοκιμών. Πρέπει ν’ απαγορευτεί αυτό το είδος πειραματισμού που οδηγεί σ΄ απώλεια της ζωής και προκαλεί πόνο και θλίψη σε όλη την ανθρωπότητα ».
Στη Σρι Κάνκα αυτή τη στιγμή έχουν επιβεβαιωθεί μόνο 28 κρούσματα, τα περισσότερες οφείλονται από τουρίστες από την Ιταλία. Οι δηλώσεις του καρδινάλου προκάλεσαν αμέσως μια μεγάλη συζήτηση. «Αυτά τα είδη έρευνας δεν διεξάγονται από ανθρώπους σε φτωχές χώρες αλλά σε εργαστήρια πλούσιων χωρών. Η παραγωγή αυτών των ιών είναι ένα πολύ σοβαρό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Ζητώ από τον Κύριο να ν’ αποκαλύψει ποιος ενέσπειρε αυτό το δηλητήριο. Νομίζω ότι τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να αναλάβουν δράση για να εξηγήσουν πώς προέκυψε όλο αυτό το γεγονός και να τιμωρήσουν τους υπεύθυνους. Οι πειραματισμοί αυτοί πρέπει να απαγορευθούν. “ilmessaggero 18.3.20
Αναφέρεται πως ο συγκεκριμένος ιός παρήχθηκε σ’ εργαστήριο βιολογικού πολέμου των ΗΠΑ. Ο ιός covid19 είναι πατενταρισμένος, αυτό σημαίνει ότι είναι κατασκευασμένος από άνθρωπο. 3 επιστήμονες ονομάζονται ως εφευρέτες του, κατοχυρώθηκαν τα δικαιώματα επινόησής του στις 26 Νοεμβρίου 2018.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ρώσοι και Ιταλοί στρατιωτικοί συναντήθηκαν στη Ρώμη στα πλαίσια του πολέμου κατά του covid19. Επιχειρούν να ορίσουν το εχθρό αφού ο ιός δεν είναι παρά το όπλο του..
24/03/2020
Ρώσοι και Ιταλοί στρατιωτικοί συναντήθηκαν στη Ρώμη στα πλαίσια της μάχης κατά της κρίσης του covidd19.Πέραν όλων των άλλων συνασπίζονται δυνάμεις ανταλάσσοντας πληροφορίες και τεχνογνωσία για να ορίσουν τον εχθρό σε αυτόν τον πόλεμο γιατί ο ιός είναι μόνον το όπλο του, όπλο βιολογικό..Σύμφωνα με άλλη πηγή οι Ιταλοί και Ρώσοι στρατιωτικοί που συνεργάζονται για την καταπολέμηση του κορωνοϊού στην Ιταλία θα ξεκινήσουν τα καθήκοντά τους συντονισμού επιχειρήσεων από το Μπέργκαμο, την πόλη με τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων στη χώρα.
Ρώσοι στρατιωτικοί λοιμωξιολόγοι θα εργαστούν στην πόλη του Bergamo στην περιοχή της Λομβαρδίας.. Ρώσοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι πηγαίνουν από την αεροπορική βάση Pratica di Mare πλησίον Ρώμης στο Bergamo.
Ρώσικα στρατιωτικά κομβόι στην Ιταλία στο δρόμο για Μπέργκαμο.
H Iταλία είναι πλέον πρώτη στη μακάβρια λίστα των θυμάτων από την πανδημία.Μεταφέρθηκαν σε 24h 5,249 νέα κρούσματα από coronavirus και 743 νέοι θάνατοι. Συνολικά τα κρούσματα ανέρχονται τώρα σε 69,176 και οι θάνατοι αγγίζουν το φράγμα των 7.000 με 6,820 καταγεγραμμένους..
Σύμφωνα με διαρροές οι Ρώσοι ήδη πήραν οκ από Ιταλία να κάνουν βάσεις



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Fake» το βίντεο με τον γιατρό από την Ισπανία για τον κορωνοϊό
 Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020, 12:54
Fake είναι τελικά το βίντεο ενός «γιατρού» που αναφέρεται στις δραματικές στιγμές που ζει η χώρα λόγω του κορωνοϊού.
Αυτό αποκάλυψε με κείμενό της στο Facebook η ανταποκρίτρια της δημόσιας τηλεόρασης στην Ισπανία, Δώρα Μακρή, ενώ προειδοποιεί πως οι αρχές διαψεύδουν συνεχώς ανάλογες αναφορές που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο.
Το κείμενο της Δώρας Μακρή στο Facebook
ΔΙΑΨΕΥΣΗ
και μην «κλαίτε» τόσο πολύ για την Ισπανία με τον φερόμενο «γιατρό» που κλαίει μπροστά στην κάμερα!
Ο τύπος δεν είναι καν γιατρός και το υπ. Υγείας αλλά και ο σύμβουλος Υγείας της τοπικής κυβέρνησης της Μαδρίτης διαψεύδει κάθε λέξη αυτού του βίντεο! Επιπλέον δεν διαθέτει στις λίστες του το όνομα του συγκεκριμένου τύπου ως γιατρού! Ούτε και ο ιατρικός σύλλογος! Είναι παντελώς άγνωστος. Και είναι μέλος του ακροδεξιού κόμματος Βοξ. Δεν φοράει καν ποδιά γιατρού δεν αναφέρει πουθενά όνομα και επάγγελμα και μας προτρέπει να ακούσουμε μια ηχογράφηση μιας γυναικείας φωνής η οποία λέει όλα τα περί αναπνευστήρων! Ούτε ποιά είναι η τύπισσα γνωρίζουμε αλλά από βωμολοχίες το στόμα της πάει ροδάνι διότι και ισπανικές βωμολοχίες γνωρίζουμε αλλά και αυτό δεν είναι ύφος γιατρού! Αλλά μάλλον υποκόσμου!
Επιπλέον το υπουργείο διαψεύδει κατηγορηματικά ότι στα νοσοκομεία της Μαδρίτης βγάζουν τους αναπνευστήρες από ηλικιωμένους και τους αφήνουν να πεθάνουν για να τους βάλουν σε νεότερους που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό.
Το συγκεκριμένο βιντεάκι κυκλοφορεί κατ επανάληψη σε λογαριασμούς Twitter μελών της ακροδεξιάς Βοξ.
Μάθημα δημοσιογραφίας 1ο: Διασταυρώνουμε πάντα την πηγή.
Ακολούθησα την πορεία αυτού του βίντεο για το οποίο όλοι μιλούσατε και ανησυχούσατε . Η ισπανική αστυνομία διαψεύδει καθημερινά εκατοντάδες ιστοσελίδες που κυκλοφορούν τα bulos όπως λέγονται. Δηλαδή τα fake news - τις ψεύτικες ειδήσεις δηλαδή.
Το βρήκα καταρχήν σε μια Αμερικάνα από το Λος Άντζελες η οποία ισχυρίζεται ότι είναι ρεπόρτερ. Το ανέβασε συγκινημένη λέει για όσα περνούν οι «καημένοι οι Ισπανοί» . Κάτω από το βίντεο υπάρχει ένα όνομα και πηγαίνω στη σελίδα του. Κι εκεί τα είδα όλα! Τα περί ακροδεξιάς Βοξ εννοώ! Ανεβάζει συνεχώς fake βίντεο που κατασκευάζουν συνεχώς ψεύτικες ειδήσεις για ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Και που όσοι ζούμε εδώ τα γνωρίζουμε. Το βίντεο κυκλοφόρησε σε διάφορες χώρες ( από τα τζιμάνια που δεν μπήκαν στον κόπο να διασταυρώσουν) και επειδή « πουλούσε» και ως θέμα και ως δάκρυ μια χαρά κυκλοφόρησε!
Ηρεμήστε λοιπόν. Κανένας γιατρός και κανένα νοσοκομείο στην Ισπανία δεν αφαιρεί αναπνευστήρες στην εντατική από ηλικιωμένους. Το λέει και ο επικεφαλής Υγείας της αυτόνομης κυβέρνησης της Μαδρίτης.
Αφήστε επιτέλους τους ανθρώπους να κάνουν τη δουλειά τους και μην αμαυρώνετε την εικόνα τους!
Ρωτήστε και κανέναν γιατρό για το πότε κάνουν κάτι τέτοιο.
Καλημέρα σας
( Μαμά! Ηρέμησε. Όλα καλά)




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ηλίθιε Μητσοτάκη... οι Έλληνες δεν συγκρότησαν Έθνος το ΄21 αλλά κράτος. Η Re-pussy σού΄μαθε την Ιστορία ή η Ντόρα?
Σχολιο.- «Ο εχθρός σήμερα είναι ο Κορωνοϊός...» είπε ο Κούλης. Όχι ο εχθρος είναι οι τούρκοι, οι γερμανοί και  η ευρωενωση τους, οι λάθρο...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γερμανία: Σε αναγκαστική άδεια 80.000 εργαζόμενοι στη Volkswagen
 Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020, 22:52
Η Volkswagen θα θέσει περίπου 80.000 εργαζόμενους στη Γερμανία σε αναγκαστική άδεια λόγω της μείωσης της παραγωγής της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας που προκαλεί η κρίση του κορονοϊού.
«Η παρούσα εξάπλωση του κορωνοϊού οδηγεί την Volkswagen (VW) στο να πρέπει να προσαρμόσει το πρόγραμμα παραγωγής», δήλωσε εκπρόσωπός της. Ο λόγος είναι οι δυσκολίες παραδόσεων και η μείωση των πωλήσεων ως αποτέλεσμα της πανδημίας. Εξ αιτίας αυτών δημιουργούνται σημαντικές μειώσεις εργασίας τόσο στην παραγωγή όσο και σε συναφής τομείς. Ως εκ τούτου, η VW θα αιτηθεί την έγκριση εργασίας μειωμένου χρόνου. Κατά τις πρώτες εκτιμήσεις θα αφορά περίπου 80.000 εργαζόμενους.
Η εργασία μειωμένου χρόνου σχεδιάζεται για τα εργοστάσια της VW στην Κάτω Σαξονία, την Έσση και την Σαξονία μέχρι τις 3 Απριλίου. Η θυγατρική της, η MAN, η Audi και η Porsche έχουν επίσης υποβάλει αίτηση για εργασία μειωμένου χρόνου εξαιτίας της πανδημίας.
Η VW είχε σταματήσει σε μεγάλο βαθμό την παραγωγή στα ευρωπαϊκά εργοστάσιά της την περασμένη εβδομάδα, επειδή οι αλυσίδες εφοδιασμού είχαν σπάσει και εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού δεν πωλήθηκαν σχεδόν καθόλου αυτοκίνητα. Άλλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν επίσης σταματήσει την παραγωγή λόγω της κρίσης του κορονοϊού. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει επεκτείνει τις δυνατότητες για εργασία βραχείας διάρκειας εξαιτίας της κρίσης.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ιστορία δε «θυμάται» ποτέ τους «ρεαλιστές»...
Ο Ρήγας Φεραίος που ονειρεύτηκε την επανάσταση κι ο Παπαφλέσσας που την «εκβίασε», δεν είχαν «ίχνος» ρεαλισμού.
Είχαν όμως δίκιο κι απόλυτη εμπιστοσύνη στο λαό.
Kι η ιστορία δε «θυμάται» ποτέ τους «ρεαλιστές», τους υποταγμένους. Το ίδιοι κι οι λαοί. Αλλά «θυμάται» και τιμά τους...
«τρελούς» και τους επαναστάτες.
Η ιστορία δε γράφεται με «διαπραγματεύσεις» και «διαλόγους».
Η ιστορία όλων των λαών του κόσμου και πάνω απ΄ όλα των Ελλήνων, αυτό δείχνει. Ο Κολοκοτρώνης δεν πήγε σε «διάλογο» στα Δερβανάκια. Κι ο Διάκος δεν πήγε για «διαπραγματεύσεις» στην Αλαμάνα...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιάννης Σκαρίμπας - Το 1821 και η αλήθεια
Ο Γ. Σκαρίμπας γεννήθηκε στην Αιθυμιά, πήγε σχολείο στην Ιτιά, ωστόσο έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη Χαλκίδα, όπου και πέθανε.
Παρολαυτά το έργο του δεν προβάλλεται σχεδόν καθόλου στον τόπο που τον ανέθρεψε.
Χαρακτηριστικό είναι πως στα σχολεία μας ποτέ δεν μας είπαν γι' αυτόν και βέβαια ποτέ δεν αναφέρεται αυτό το μνημειώδες ιστορικό του έργο για την επανάσταση του 1821, που όποιος το διάβασε άλλαξε μια για πάντα η οπτική που βλέπει την ελληνική ιστορία.
Γιάννης Σκαρίμπας - Το 1821 και η αλήθεια
Αν ο μόνος σκοπός που αξίζει τον κόπο κανείς να γεννηθεί, είναι η λεφτεριά, και μόλις γεννηθεί του την υποθηκεύσουν τα συμφέροντα, τι άλλο του απομένει αν όχι η επανάσταση; (ο συγγραφέας)
Μεταξύ δουλείας και...
δουλείας δεν υπάρχει καμμιά διαφορά.
Με το να κάμεις μιαν επανάσταση κι αποτινάξεις το ζυγό, δεν έκαμες τίποτα.
Το ‘21 αυτό έκαμε. Το να μην ξαναεμπέσεις σε ζυγό-αυτό είναι επανάσταση.
Το θαύμα του ‘21 δεν έγκειται στη στρατιωτική ήττα της Τουρκίας-πράγμα ευκολώτερο-αλλά στο (ως εκ θαύματος) σώσιμό του από την εχθρότητα των κοτζαμπάσηδων,των λογίων και του Κλήρου. 
Ο κατά μόνο, το γένος και το θρήσκευμά του διαφέρων είναι ένας άγιος, μπρος στον κατά μόνο το “κατεστημένο” του διαφέροντα.
Οι Τούρκοι δεν ήσαν οι χειρότεροι…Ο ελληνικός λαός δε θάκανε την επανάσταση για ν’αποκαταστήσει και πολιτικά τους κοτζαμπάσηδες.Οι λέγοντες ότι η Επανάσταση ήταν μόνον Εθνική, ή είναι αδιάβαστοι, ή δε μας λένε την αλήθεια.
Σκοτώνοντας τους Τούρκους ήξερε ότι σκοτώνει το σύμμαχο των κοτζαμπάσηδων.
Χωρίς τον αφανισμό πρώτα αφτουνού, δεν μπόραε να ξεπάτωνε τους άλλους.
Το ότι σ’αυτό η Επανάσταση γελάστηκε, δεν πάει ναπεί διόλου ότι τους εφείσθη.
Θα τους πέρναε εν στόματι μαχαίρας,
Το ότι νόμισε ότι για τούτο είχε καιρό,αυτό την έφαγε…
Η Επανάσταση απότυχε…

ΤΑ ΔΥΟ ‘21
Το Εικοσιένα,όπως το ξέρουμε μέσα από την επίσημη ιστορική παράδοση,μοιάζει με τ’αναστραμμένο είδωλο που βλέπουμε να καθρεφτίζεται στα θαμπά νερά μιας λίμνης.
Είναι βέβαια η ίδια εικόνα,μα δοσμένη από την ανάποδη.
Για να γνωρίσει κανείς τ’αληθινό Εικοσιένα πρέπει να σκύψει πάνω σ’άλλα κείμενα, σ’εκείνα που προετοίμασαν το σηκωμό, σ’αυτά που γράφτηκαν όσο βρόνταγε το καρυοφύλλι κι άστραφτε το γιαταγάνι και στ’απομνημονεύματα των αγωνιστών -του Μακρυγιάννη,του Κασομούλη,του Κολοκοτρώνη,του Φωτάκου,του Σπυρομήλιου, του Περραιβού,του Σπηλιάδη και τόσων άλλων.
Δύο ήταν τα Εικοσιένα: Το ένα του λαού και των πιο προοδευτικών ανθρώπων εκείνου του καιρού, το άλλο των κοτζαμπάσηδων και των πολιτικάντηδων. Του πρώτου οι ρίζες αντλούνε τους χυμούς τους από τα “Δίκαια του ανθρώπου” του Ρήγα Βελεστινλή, πάνω στ’άλλο πέφτει βαρύς ο ίσκιος της “Πατρικής Διδασκαλίας” του Μακαριωτάτου Πατριάρχη της Αγίας Πόλης Ιερουσαλήμ Κυρ Ανθίμου ή πιο σωστά του Γρηγορίου.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1821... Ο φασίστας Κολοκοτρώνης, που ειπε το «Φωτια και τσεκουρι στους προσκυνημενους» με μια χούφτα ακροδεξιούς και ρατσιστές, έδιωξαν τους πολιτισμένους μεμέτηδες...
Περισσότερα: ιμπεριαλιστική "αριστερά", αλλά και για την
ιμπεριαλιστική αποικιοκρατικη επίθεση εναντίον της  Συρίας
Ευτυχώς που σήμερα έχουμε "αντιφασίστες-αντιεθνικιστές-αντιρατσιστές" της ΑΝΤΑΡCIA και των αναρχοτσουτσεκιων της πρεσβειας για διπλή την ονομασία των Σκοπιανών ως Μακεδόνες, για "συνεργασία" στο Αιγαίο, για διζωνική ομοσπονδία - διχοτόμηση στην Κύπρο μας...
Κι δικαιωματικη ιμπεριαλιστικη "αριστερά" εναντίον του "χασάπη Άσαντ", στο πλευρό των φονιάδων!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκοπροσκυνημένοι... Γρηγόριος Ε' αφόρισε την Επανάσταση του '21... Δ. Αρχοντώνης (Βαρθολομαίος) σχισματικός υπάλληλος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ...
Αλλά έκαναν τους "λογαριασμούς" τους χωρίς να υπολογίζουν τους Παπαφλέσσες, Μακρυγιάννηδες, Καραϊσκάκηδες, Κολοκοτρώνηδες και τόσους άλλους...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ιός ή οι φιλελεύθεροι είναι χειρότεροι; Φρικτό ερώτημα των θλιβερών καιρών...
 Χωρίς λαό δεν υπάρχει Πατρίδα
και χωρίς Πατρίδα δεν υπάρχει «αντι–νεοφιλελευθερισμός»,
«εξέγερση» ή «Σοσιαλισμός».
Προϋπόθεση όλων των παραπάνω είναι να
υπάρχει ο λαός μας, δηλαδή να επιβιώσει...
Συμπαραστεκόμαστε στον Λαό, συμπάσχουμε μαζί του,
τον βοηθάμε καθημερινά σε όλα τα πρακτικά θέματα
που χρειάζεται βοήθεια και μόνο έτσι
κερδίζουμε την εμπιστοσύνη του.
Όποιος θέλει να κτίσει Ηθικές και Πολιτικές παρακαταθήκες
στην λαϊκή ψυχή προετοιμάζεται από τώρα.
Και τέτοιες παρακαταθήκες δεν κτίζονται με
υπερεπαναστατικούς δικαιωματικους βερμπαλισμούς,
αριστερίστικη ιμπεριαλιστικη «αντι–συστημολογία»
και ψύχωση αποικιοκρατικου «αντικαπιταλισμού»,
αλλά με καθημερινές πράξεις αλληλοβοήθειας
και έμπρακτης συμπαράστασης στον πάσχοντα λαό! 
Βιώνουμε τραγικές ώρες για την Πατρίδα μας, το Έθνος και το λαό μας.
Ο φονικός ιός σκοτώνει κι όσα "μέτρα" κι αν ληφθούν, απουσιάζει η δυνατότητα αντιμετώπισης από τις δομές Δημόσιας Υγείας, που τόσο ΟΛΑ τα πολιτικά κόμματα που παρέδωσαν την πατρίδα μας στους τραπεζίτες της Ε.Ε. (4ο Ράιχ), αλλά κι λεγόμενη "δικαιοσύνη" που δεν θέλησε να υπερασπιστεί τη Δικαιοσύνη και το λαό "νομιμοποίησε", μαζί η αλητεία της αργυρώνητης δημοσιογραφικής πορνείας έβαλαν το δυναμίτη στο όποιο κοινωνικό κράτος.
Στην Ιταλία βιώνουν αντίστοιχες καταστάσεις που φθάνουν και στην Ελλάδα.
Το "μένω στο σπίτι", αλλά χωρίς ΚΑΜΙΑ δυνατότητα βοήθειας και περίθαλψης από την κατεδαφισμένη Δημόσια Υγεία, σημαίνει "Μένω στο σπίτι να πεθάνω κι έτσι να μην επιβαρύνω το σύστημα".
Τα δήθεν "μέτρα" είναι η "ομίχλη", ή "στάχτη", ο "σανός" να μην εξεγερθεί ο πολίτης εναντίον του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, ο κύριος ένοχος για τις δολοφονίες συμπολιτών μας. Να συνεχίσουν οι τράπεζες τους να λειτουργούν για τα δάνεια, την κλοπή των σπιτιών μας, των
ζωών μας.
Οσονούπω και στην Ελλάδα η φασιστική λογοκρισία στο διαδίκτυο θα αποτελεί "νόμο" -χωρίς καν να συνεδριάσει η βουλή τους, από φόβο μην προσβληθούν οι εθνοπατέρες-, εναντίον της "διάδοσης ψευδών ειδήσεων για τον κορωνοϊό". Ήδη τα γνωστά "ELLINIKA HOAXES" των γνωστών "Υπηρεσιών" έχουν αναλάβει έργο φασιστικής φίμωσης, λογοκρισίας, αποπροσανατολισμού και σπίλωσης σε διατεταγμένη υπηρεσία και μάλιστα αμείβονται και επισήμως.
Συνεπώς... ενόψει περαιτέρω μέτρων καταστολής διακίνησης ιδεών και πληροφοριών, καλό είναι να δημιουργήσουμε έναν εναλλακτικό προσωπικό λογαριασμό (προφίλ) και στο blogspot (είναι πολύ απλό, εύχρηστο και κυρίως δεν λογοκρίνει), πάντα βέβαια αν δεν οδηγηθούμε σε συνθήκες Τουρκίας και πλήρης απαγόρευσης μη ελεγχόμενων δικτύων.
Όλοι θέλουν ν' αποφύγουν την οργή των συγγενών αυτών που θα σκοτώσει ο ιός, γιατί αυτοί, όλοι όσοι κυβέρνησαν τα τελευταία 10 χρόνια έκαναν τις περικοπές και στη Δημόσια Υγεία.
Μπροστά στο Ολοκαύτωμα του λαού μας δεν έχει ζητηθεί ακόμη η βοήθεια της Κούβας και των φαρμάκων της, της Ρωσίας του "κακού" Πούτιν, της Κίνας...
Να μην θιγούν τα συμφέροντα των "προστατών" και συμμάχων της πολιτικής ολιγαρχίας, του δουλικού κατεστημένου.
Θα μας επιτρέψουν να "δανειστούμε"... να μας δανείσουν κι όπως "σώσαμε" τις τράπεζες τους, να "σώσουμε" τα δουλικά τους στον τόπο μας... η "βοήθεια" της δικτατορίας του ευρώ... "Χαλάρωση", "πάγωμα" βάπτισαν την οριστική κατοχή όλων των χωρών της ευρωζώνης από το 4ο Ράιχ.
Η μουσική από το Αντάρτικο τραγούδι του Ιταλικού ΕΑΜ εναντίον του ναζισμού και φασισμού, πήρε σάρκα και οστά με στίχους του σήμερα κι έγινε το τραγούδι των απελπισμένων Ιταλών.
Ένα τραγούδι που γίνεται φόβος και τρόμος για τους μενουμΕυρωπαίους της δεξιάς και της δικαιωματικης "αριστεράς" των τραπεζιτών. Το τραγουδούν, συντροφεύει αριστερούς, δεξιούς, κεντρώους πολίτες που έβαλε στο περιθώριο το δουλικό στις Βρυξέλλες πολιτικό σύστημα.
Δείτε το σχετικό βίντεο... παρακάτω...
Ταυτοχρόνως, το μικρό και νεοϊδρυθέν Κομμουνιστικό Κόμμα της Ιταλίας, αδελφό κόμμα του ελληνικού ΚΚΕ, μαζί με τις Εθνικοκυριαρχικές οργανώσεις πολιτών δημιούργησαν τους "κόκκινους τηλεφωνικούς αριθμούς", την "Κόκκινη Αλληλεγγύη", για βοήθεια σ' αυτούς που εγκατέλειψε το πολιτικό κατεστημένο της Ιταλίας.
"Μείνετε σπίτι", αλλά δεν μπορεί να σας επισκεφθεί γιατρός, να σας απαντήσουν στο τηλέφωνο, τεστ για τον κορωνοϊό δυσεύρετα, ή να βρείτε κρεβάτι στο νοσοκομείο -αν κάποιος κατορθώσει να φθάσει σε νοσοκομείο με τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας- είναι αδύνατον.
Για να μην υπάρξει επιστροφή στην "κανονικότητα" των τραπεζιτών και του κλεπτοκρατικού πολιτικού συστήματος, έξοδο από το ευρώ, την Ε.Ε. και το Νατο.
Υ.Γ. (1).Οργανωμένο κόμμα που θα μπορούσε, αν ήθελε, να πάρει την υπόθεση του λαού στις πλάτες του και να μην κάνει "πλάτες" στους Κουίσλιγκ των Βρυξελλών, είναι το ΚΚΕ.
Μπορεί, αλλά θέλει;
Και γιατί να μην θέλει;
Το ότι στο 20ο Συνέδριο η πολιτική απόφαση ταυτίζει την έξοδο από το ευρώ ως ακροδεξιά πολιτική... ας πάψει να είναι "εμπόδιο" ιδεολογικής εμμονής... κι ας δει όλα τα αδελφά κομμουνιστικά κόμματα της Ε.Ε. Δεν είναι "αμάρτημα" μια αλλαγή στάσης... Ας μην περιμένουμε αποκατάσταση αυτής της πολιτικής, όσο περιμέναμε για τον ΠρωτοΚαπετάνιο Άρη!
Το Αντάρτικο τραγούδι του Ιταλικού Ε.Α.Μ. για την κατάσταση στη Δημόσια Υγεία στην Ιταλία, λόγω των "ευρωπαϊκών πολιτικών" στη φυλακή της ευρωζώνης, στην Ευρώπη των τραπεζιτών, με τις ευχαριστίες μας για την ανάρτηση-βοήθεια στο "omadeon":
https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=9adegI-aQLA&feature=emb_logo




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πολλούς απασχολεί η ορθότητα των «αστυνομικών» μέτρων που παίρνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την πανδημία. Λουκέτα, ακυρώσεις, απαγορεύσεις, έλεγχοι κλπ κλπ. Γίνονται, λέει, δημοσκοπήσεις και η πλειοψηφία όσων συμμετέχουν τα κρίνουν ως «σωστά». Λίγοι από τους υπόλοιπους τα χαρακτηρίζουν «λανθασμένα».
Πρόκειται για αποπροσανατολισμό.
Για να κρίνουμε τις κινήσεις Μητσοτάκη, ας δανειστούμε λίγη σοφία από το σκάκι.
Σ’ αυτή τη δυσκολη υποχρεωτικα καταστροφικη θέση βρίσκεται ο Μητσοτάκης και οι λοιποί ηγέτες των δυτικών καπιταλιστικών χωρών. Είναι υποχρεωμένοι να κάνουν κίνηση (είναι η σειρά τους), αλλά όλες οι διαθέσιμες νόμιμες κινήσεις οδηγούν σε καταστροφή.
Δεδομένου ότι ο ιός δεν είναι κατασκευασμένος σε εργαστήριο (επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω) καμιά θεωρία συνωμοσίας δεν χωρεί. Ο καπιταλισμός ζορίζεται στ’ αλήθεια.
Ουδέποτε θα ρίσκαρε να ρίξει την παγκόσμια οικονομία σε ύφεση, μόνο και μόνο για να βάλει χέρι στα ανθρώπινα δικαιώματα.
Ουδέποτε θα δοκίμαζε να μαντρώσει με τη βία τούς ήδη μαντρωμένους με την εικονική πραγματικότητα.
Ουδέποτε θα εμπόδιζε τις μετακινήσεις συμπαρασύροντας το εμπόριο.
Ουδέποτε θα ακύρωνε τα πανηγυράκια του, τα τόσο αποχαυνωτικά και ταυτόχρονα κερδοφόρα (Γιουροβίζιον, Γιούρο, ΝΒΑ, Ολυμπιακούς κ.ά).
Ουδέποτε θα άφηνε ανέργους τους κράχτες των μονοπωλίων του (αθλητές, αστέρες του θεάματος, ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα).
Ουδέποτε θα έκλεινε στάδια, γήπεδα, mall και αλυσίδες εστιατορίων.
Ουδέποτε θα δημιουργούσε και μάλιστα από τη μια στιγμή στην άλλη, στρατιές αναξιοπαθούντων και περιθωριακών, εν δυνάμει επαναστατών.
Ουδέποτε θα έθετε υπό αμφισβήτηση τις χήνες του με τα χρυσά αυγά: τις Κεντρικές του Τράπεζες.
Βεβαίως τα μέτρα περιορισμού των ελευθεριών και η κρατική τρομοκρατία είναι υπαρκτά. Υπήρχαν, σίγουρα, ως σενάρια σε απόρρητα σχέδια διαχείρισης κρίσεων. Εφαρμόζονται όμως τόσο αλλοπρόσαλλα, τόσο σπασμωδικά και τόσο χοντροκομμένα, που υποδεικνύουν ένα και μόνο ενδεχόμενο: Ο καπιταλισμός έχει βρεθεί σε δυσκολη θέση. Είναι υποχρεωμένος να κινηθεί καταστροφικά.
Ασφαλώς δεν θα πρέπει να είμαστε αιθεροβάμονες. Δεν πρόκειται για το τέλος του καπιταλισμού, αλλά για την αρχή του τέλους. Η παρτίδα έχει ακόμη πολύ δρόμο και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να είμαστε ευτυχείς αν κερδηθεί με κόστος την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια.
Πρέπει πάντως να δράσουμε  όσο έχουμε καιρό. Μπροστά στην αναπόφευκτη ήττα το σύστημα μπορεί να ξεφύγει βίαια: να μη συνεχίσει το παιχνίδι, να αναποδογυρίσει τη σκακιέρα…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί τόση λύσσα εναντίον των Κρυφών Σχολειών;

Οι μυθολογίες της Παγκοσμιοποίησης, όπως έχουμε αναλύσει κουραστικά, είναι «προσαρμοσμένες» στις επιδιώξεις και στους στόχους του ΥΠΕΡ-εθνικού κεφαλαίου. Ένας από τους κυρίαρχους και στρατηγικούς στόχους είναι η υπονόμευση και η άλωση των εθνικών κρατών…
Σ’ αυτόν τον στρατηγικό στόχο της Νέας Τάξης, αντιστοιχούν και οι ποικίλες και πολύχρωμες μυθολογίες: Της αποδόμησης της Ιστορίας των εθνικών κοινωνιών, της κατασκευής των ιδεολογημάτων του «αντί-εθνικισμού» και πολλά άλλα…
Στη χώρα μας βρίσκεται σταθερά στο στόχαστρο, εδώ και δεκαετίες, η Επανάσταση του 1821.
Εδώ έχει συντελεστεί ένα... σταθερό συναινετικό ΜΕΤΩΠΟ όλων των αποχρώσεων του «Εθνομηδενισμού»: Από δεξιούς νεοφιλελεύθερους, από νεοφιλελεύθερους του «εκσυγχρονισμού» και της δικαιωματικης «αριστεράς», καθώς και από υστερικούς της ιμπεριαλιστικης «κομμουνιστικής» και «αριστερίστικης» ρητορικής…
Αυτά τα δικαιωματικα ιμπεριαλιστικα «κομμουνιστικά» και «αριστερίστικα» απολιθώματα της ξύλινης, αντικαπιταλιστικής και τσιτατολογικής φρασεολογίας, διαστρευλωνουν οσα ελεγε η αριστερα χρονια διαστρευλωνουν την ιστορια  λυσσαλέα και ό,τι σχετίζεται με την Ορθόδοξη Εκκλησία.
Με ιδιαίτερο φανατισμό, που αγγίζει τα όρια της παθολογικής εμμονής, επιχειρούν να αποδείξουν ότι το Κρυφό Σχολειό αποτελεί «μύθο», ή στην καλύτερη περίπτωση «θρύλο»…
Το ιδιαίτερο μένος εναντίον των Κρυφών Σχολειών απορρέει από τις πολιτικές ψυχώσεις τους εναντίον της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Αποδομούν, λυσσωδώς, τα Κρυφά Σχολειά, ακριβώς διότι αυτά αναδεικνύουν τον αγωνιστικό και πρωτεύοντα ρόλο της Ορθοδοξίας…
Φυσικά, εδώ, αποδομούν και την ιστορική διαλεκτική, αλλά και την ίδια την πρόσφατη ιστορική μας εμπειρία στα χρόνια της χούντας. Διότι μορφές Κρυφών Σχολειών δημιουργούνται, ΠΑΝΤΑ, από αγωνιστές, σε καταστάσεις δικτατορικών καθεστώτων.
Οι κρυφές συναθροίσεις κάτω από δικτατορικά καθεστώτα, μια μορφή κρυφού σχολείου δεν είναι; Η ιστορία των λαϊκών αγώνων και η πρόσφατη αγωνιστική αντίσταση κατά της χούντας των συνταγματαρχών είναι γεμάτη από «κρυφά σχολεία».
Αλλά αυτοί οι υστερικοί δικαιωματικοι «αντι-μαρξιστές» και «αντι-αναρχικοι» αγνοούν και τη διαλεκτική της Τέχνης και της προφορικής παράδοσης…
Η Τέχνη και η προφορική παράδοση (που τα Κρυφά Σχολειά τις διαπερνούν), όπως και ο Θρύλος, αποτυπώνουν, ΠΑΝΤΑ, πτυχές της πραγματικότητας, δεν δημιουργούνται στον αέρα.
Αδιάψευστοι μάρτυρες, επίσης για την ύπαρξη των Κρυφών Σχολειών, είναι τα τοπωνύμια. Στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη, στη Βοιωτία, στις Κυκλάδες, στην Ήπειρο, στη Μακεδονία, στη Μικρά Ασία, παντού όπου έζησε ο Ελληνισμός διασώζεται ακόμη το τοπωνύμιο του Κρυφού Σχολειού.
Δεν μπορεί σε τόσα διαφορετικά μέρη να …έπαθαν οι κάτοικοι ομαδική παράκρουση!
Η προφορική παράδοση από γενιά σε γενιά διέσωσε στην ιστορική αλήθεια για το Κρυφό Σχολειό.
Μια αλήθεια που περιγράφει και ο Φωτάκος (υπερασπιστής του Κολοκοτρώνη), όταν στα Απομνημονεύματά του αναφέρει ότι η Παιδεία επί τουρκοκρατίας ήταν στα χέρια των ιερέων και όλα αυτά: «εγίνοντο εν τω σκότει και προφυλακτά από τους Τούρκους»!
Επίσης στα «Κολλυβογράμματα» του Μιχαήλ Περάνθη βρίσκουμε την αλήθεια των Κρυφών Σχολειών…
Ένας, ωστόσο, ιστορικός υπεράνω υποψίας είναι ο Σβορώνος.
Γράφει στο βιβλίο του: «Το Ελληνικό έθνος - Γένεση και διαμόρφωση του νέου Ελληνισμού»:
«Οι αξιόλογες προσπάθειες της Ορθόδοξης Εκκλησίας για την εκπαίδευση, η οποία στους πρώτους αιώνες της Τουρκοκρατίας βρίσκεται αποκλειστικά στα χέρια της, οι αγώνες της για τη διαφύλαξη της Χριστιανικής πίστης και την καθαρότητα της Ορθοδοξίας, τα μέτρα για το σταμάτημα των εξισλαμισμών, αποτελούν θεμελιακή συμβολή για την διατήρηση της εθνικής συνείδησης των Ελλήνων. Οι Νεομάρτυρες, συχνό φαινόμενο της εποχής, που δέχονται τον μαρτυρικό θάνατο για την Χριστιανική πίστη, είναι συγχρόνως και οι πρώτοι εθνικοί ήρωες του νέου Ελληνισμού. Η Ορθόδοξη Εκκλησία βρίσκεται επικεφαλής έτσι, των δυνάμεων που οργανώνουν την άμυνα του Ελληνισμού και εξασφαλίζουν την διατήρησή του μέσα στις δύσκολες συνθήκες της κατάκτησης και συνδέεται άρρηκτα με το έθνος.»
Διαβάζουμε ακόμα στο βιβλίο του: «Επισκόπηση της νεοελληνικής Ιστορίας»:
«…Η εκκλησία, όταν πέρασε το πρώτο χτύπημα της κατάκτησης, θα συνεχίσει το έργο της ανασυγκρότησης της πνευματικής ζωής των Ελλήνων. Παρά τις διαμάχες ανάμεσα στο Πατριαρχείο και στην κάστα των αρχόντων της Κωνσταντινούπολης, η Εκκλησία παραμένει σε όλη την περίοδο απ’ το ιε΄ ως ιζ΄ αι., η κατευθυντήρια δύναμη του Έθνους, Επικεφαλής της εθνικής αντίστασης σε όλες τις μορφές της, εργαζόμενη για το σταμάτημα των εξισλαμισμών, συμμετέχοντας σ’όλες τις εξεγέρσεις ακόμα και διευθύνοντάς τες (έχει να δείξει μεγάλο αριθμό νεομαρτύρων, που είναι σύγχρονα και ήρωες της χριστιανικής πίστης και της εθνικής αντίστασης), ρυθμίζει επίσης την πνευματική ζωή…».




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αχ και κείνα τα παλαμάκια της Μαρέβας!
Συγκινήθηκα!
Δεν την είδα, όμως, ούτε αυτήν, ούτε τον σύζυγο πρωθυπουργό μας, ούτε τον υπουργό Υγείας, ούτε και κανέναν άλλον βουλευτή μας, ούτε καν εκείνον τον Μπογδάνο, που μας καλούσε να πάμε εκκλησία, ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΝ, τα νοσοκομεία και τους ασθενείς, που νοσηλεύονται!
Και για να έχουν ιδίαν άποψη της λειτουργίας τους και για να συμπαρασταθούν, στα θύματα.
Α! Και με την ίδια μάσκα που δίνουν στους γιατρούς!
Ολοι κλειδαμπαρωμένοι "συμπαραστάτες"!!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν έχει παραιτηθεί ακόμη! Έψαχνε ο Β. Κικίλιας κρεβάτι σε ΜΕΘ για την Φαίη Σκορδά;
Κι όσοι δεν έχουν "ειδική σχέση" με τον κάθε Κικίλια... πεθαίνουν;
Προσωπικό ενδιαφέρον φέρεται να επέδειξε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, για την Φαίη Σορδά, όταν έμαθε ότι έπασχε από κοροναϊό.
Σύμφωνα με το Documento, το οποίο επικαλείται πηγές του υπουργείου Υγείας, ήθελε να βρει κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για την τηλεπαρουσιάστρια.
Πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, συνεργάτες του τον προειδοποίησαν ότι θα εκτεθεί πολιτικά και ο υπουργός έκανε πίσω.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άμα ζήσουμε θα τους γαμήσουμε αύριο;
ΟΛΟΥΣ όσους ψήφισαν μνημόνια, εξαθλίωσαν τη Δημόσια Υγεία και τους δικαστές που "έκριναν" Συνταγματικά τα μνημόνια!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τσιόρδα, Μητσοτάκη, Τσίπρα και Cia... ποιος είναι ο γιατρός μας, που πρέπει να τηλεφωνούμε μέχρι να πεθάνουμε;
41χρονη γυναίκα στην Καστορια που ήταν μητέρα 3 παιδιών, είχε παρουσιάσει πυρετό, επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ και έλαβε τη σύσταση να παραμείνει σπίτι της απομονωμένη.
Κατά τη νεκροψία-νεκροτομή ελήφθη και δείγμα, το οποίο βγήκε θετικό στον κορωνοϊο...
Δεν ειχαν τεστ να της κανουν πριν, και της ειπαν να καθησειν σπιτι, ενώ βρηκαν τεστ μετα τον θανατο της???
Οι δικαστές κι εισαγγελείς νομίζουν πως δεν ευθύνονται;
Νομίζουν πως -όπως με τα μνημόνια- θα κρυφτούν πίσω από τις "κρατικές" αποφάσεις;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τσιόδρα... "Χριστιανέ"... έπαιρνε τηλέφωνα στον ΕΟΔΥ και της έλεγαν να μείνει σπίτι και της έκαναν το τεστ αφού πέθανε!

Τα ξημερώματα του Σαββάτου πέθανε η γυναίκα (41 ετών, μητέρα, στην Καστοριά, είχε συμπτώματα, έπαιρνε τηλέφωνα στον ΕΟΔΥ και της έλεγαν να μείνει σπίτι και της έκαναν το τεστ αφού πέθανε), σήμερα, λίγο πριν μπει στη συνέντευξη το έμαθε ο Τσιόδρας και γι' αυτό δεν ήξερε λεπτομέρειες για να απαντήσει στις ερωτήσεις.
Τουλάχιστον, την Κυριακή που θα ψέλνει (μπροστά στις κάμερες βέβαια), ας προσευχηθεί για την ψυχή της...

Μόλις 41 ετών από τη Καστοριά το τελευταίο θύμα του κορωνοιού που είχε παρουσιάσει συμπτώματα και συγκεκριμένα πυρετό και επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ, ο οποίος την καθοδήγησε στο να παραμείνει σπίτι της απομονωμένη.Ωστόσο, στην πορεία παρουσίασε επιδείνωση της υγείας της. Αν και κλήθηκε ασθενοφόρο, τελικά όταν αυτό έφτασε ήταν ήδη αργά.
Αλλα προβλήματα υγείας δεν αναφέρθηκαν.
Οπως καταλάβατε, το σύστημα τα φτύνει κι εδώ.
Τους αφήνουν σπίτι και τους αναλαμβάνουν όταν πλεον είναι αργά.
Πάρτε τα μέτρα σας όσο μπορείτε. Εσεις φταιτε αμα πεθανεται.
ΥΓ. Κορωνοϊός: Στους 22 οι νεκροί στην Ελλάδα - 48 νέα κρούσματα, 743 συνολικά



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Καραϊσκάκης, ο «Αχιλλέας της Ρωμιοσύνης» έφυγε λαβωμένος 23 Απρίλη του 1827...
«Έλα σκατότουρκε, έλα Εβραίε, απεσταλμένε από τους γύφτους• έλα να ακούσεις τα κέρατά σας, γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Τι θαρεύσετε κερατάδες… Δεν εντρέπεσθε να...
ζητείτε ’’από ημάς’’ συνθήκην με “έναν” κόντζιά σκατό-Σουλτάν Μαχμούτην –να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα»!
Με αυτό το ακατάσχετο υβρεολόγιο «έλουσε» εν έτει 1823 ο Γεώργιος Καραϊσκάκης τον απεσταλμένο του Τούρκου στρατιωτικού αρχηγού των Τρικάλων, Σιλιχτάρ Μπόδα, όταν εκείνος πήγε να συναντήσει τον πρώτο στα Άγραφα για μια από τις τετριμμένες «συνομιλίες κορυφής» με θέμα τη στάση που θα τηρούσαν οι αρματολοί της περιοχής απέναντι στις σχεδιαζόμενες εκστρατείες των Τούρκων...
Στην άσβεστη μνήμη του Γ. Καραϊσκάκη καταθέτουμε μια χούφτα στίχους από ένα παραδοσιακό δημοτικό...
"Τ' αντρειωμένου τ' άρματα
δεν πρέπει να πουλιώνται,
μον' πρέπει τους στην εκκλησιά
εκεί να λειτουργειώνται.
Πρέπει να κρέμουντ' αψιλά
σ' αραχνιασμένο πύργο,
να τρώει σκουριά το σίδερο
κι η γης τον αντρειωμένο."



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάθε λέξη του Μακρυγιάννη καίρια και τωρινή...
«Ότι αρχή και τέλος, παλαιόθεν και ως τώρα, όλα τα θερία πολεμούν να μας φάνε και δεν μπορούνε τρώνε από ᾿μάς και μένει και μαγιά. Και οι ολίγοι αποφασίζουν να πεθάνουν κι᾿ όταν κάνουν αυτείνη την απόφασιν, λίγες φορές χάνουν και πολλές κερδαίνουν»...
«Ποίον βάρβαρον έθνος έκαμε όσα κάνει το Γαλλικόν έθνος ᾿σ εμάς τους Έλληνες; δεν σεβάστη τα αίματά μας εδώ μέσα οπού πατούνε, οπού αχνίζουν ακόμα; Όλους μας έκαμαν άτιμους κι᾿ άναντρους και μας κάνουν γυναίκες»...
«Οι διαφταρμένοι, δια να ρουφήξουν την πατρίδα κ᾿ εθνικά όλο συχνούς εφύλιους πολέμους έκαναν και φατρίες και είναι άλλος Άγγλος, άλλος Γάλλος κι᾿ άλλος Ρούσσος. Κι᾿ αυτό δεν σβένει από αυτούς. Δια να το σβέσετε, δια να στερεωθή η πατρίδα, χρειάζεται δικαιοσύνη να ᾿χετε και ᾿λικρίνεια και μ᾿ αυτό κάνετε συντρόφους της πατρίδος όλους τους αγωνιστάς»...
«Όποτε σας λένε οι ξένοι σας φίλοι ντύνεστε το πουκάμισο της αρετής κλαίτε την πατρίδα και τους αγωνιστάς καθώς κλαίγει η φώκια τον πνιμένον είναι τα δάκρυά της καυτερά, σαπίζει τον πνιμένον και κάθεται και τον τρώγει»...