Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Πεμπτη 26 Μαρτιου 2020


Δεν είναι χυδαίο ότι οι πλούσιοι ακόμα και χωρίς συμπτώματα κάνουν το τεστ και προστατεύονται αυτοί και οι οικείοι τους από την περαιτέρω μετάδοση του ιού ενώ για τον υπόλοιπο πληθυσμό, για όσους έχουν συμπτώματα, για τους νοσηλευτές και για τους γιατρούς που καθημερινά κινδυνέψουν τα τεστ δεν περισσεύον. (Όπως λέει εύστοχα και ένας φίλος: το να μπορείς να κάνεις τεστ για τον ιό είναι πλέον το νέο status symbol, σαν να πας για καφέ με ελικόπτερο)
Δεν είναι χυδαίο που το αντιδραστήριο για τον ιό είναι ένα κοινό ενζυμικό διάλυμα που μπορεί να φτιάξει πάμφθηνα οποιοδήποτε εργαστήριο αλλά οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν συμφωνία με τη Roche να τους προμηθεύει αυτή με αποκλειστικότητα το δικό της διάλυμα (και να θησαυρίζει φυσικά) και πλέον η Roche δεν έχει αποθέματα.
Δεν είναι χυδαίο που ένας αναπνευστήρας για τις ΜΕΘ κοστίζει 10.000 ευρώ γιατί έχει την πατέντα μια εταιρία και ενώ μπορεί να τον “αντιγράφουν” πια με κόστος 1 ευρώ οι 3D εκτυπωτές, όταν αυτό γίνεται στην Ιταλία (που πεθαίνουν οι άνθρωποι κατά εκατοντάδες) η εταιρία που έχει τα δικαιώματα τους μπλοκάρει δικαστικά και οι άνθρωποι συνεχίζουν να πεθαίνουν σαν τα σκυλιά.
Δεν είναι χυδαίο που δεν επιτάσσονται ιδιωτικά νοσοκομεία, δεν προσλαμβάνονται νέοι γιατροί / υγειονομικοί, την ίδια ώρα που προσλαμβάνονται χωρίς ΑΣΕΠ ειδικοί φρουροί. Τρέμουν οι πλούσιοι μην αρρωστήσουν και πρέπει να περιμένουν και αυτοί στην ουρά.
Δεν είναι χυδαίο που απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων μας για μια βόλτα στον καθαρό αέρα αλλά επιβάλεται οι εκατομμύρια εργαζόμενοι να συνωστίζονται κάθε πρωί σε μετρό / τραμ / λεωφορεία και μετά σε κλειστούς εργασιακούς χώρους για να παράγουν υπεραξία μέχρι να ψοφήσουν.
Δεν είναι χυδαίο. Είναι ο καπιταλισμός χαζούλη, ένα σύστημα που βάζει την καπιταλιστική ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ και το κέρδος της πάνω από τη ΖΩΗ. Αυτό έκανε πάντα, αυτό κάνει και τώρα.
Τόσο απλά, τόσο ξεκάθαρα…




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν το χωρα ο νους: Σε όλον τον κόσμο κλείνουν τα μεταλλεία, εκτός από τη Χαλκιδική!
Το δημοτικό Συμβούλιο του τοπικού δήμου αποφασισε να ..."ζητήσει ενημέρωση"!!!! Πήρε την απάντηση πως "εχουν ληφθεί όλα τα μέτρα!
Στον καναδα το έκλεισαν το μεταλλειο "υπακούοντας στις εντολές της τοπικής κυβέρνησης! Στην Ελλάδα ούτε το τοπικο δημοτικο Συμβούλιο δεν τολμά
"...Με έκτακτο δελτίο τύπου στις 24-3-2020, η Eldorado Gold ανακοινώνει την αναστολή εργασιών στο μεταλλείο της στο Κεμπέκ του Καναδά, υπακούοντας στις οδηγίες της Περιφερειακής Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της απειλής του Covid-19. Τα περισσότερα μεγάλα μεταλλεία του κόσμου περιορίζουν ή αναστέλλουν πλήρως τις δραστηριότητές τους, αναγνωρίζοντας ότι όσα προληπτικά μέτρα κι αν ληφθούν. ο συγχρωτισμός εργαζομένων από διαφορετικές περιοχές εγκυμονεί κινδύνους ανεξέλεγκτης διάδοσης του ιού...




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




κι ενώ εμείς προσέχουμε και είμαστε σε καραντίνα,
(για το καλό μας βεβαίως βεβαίως), η κυβέρνηση μεταφέρει μετανάστες στην ενδοχώρα.
Με κοινή υπουργική απόφαση που υπογράφεται από τον υφυπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη και τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, ορίζονται συνολικά 28 περιοχές της ενδοχώρας, στις οποίες θα λειτουργούν Δομές Προσωρινής Υποδοχής Πολιτών Τρίτων Χωρών ή ανιθαγενών, οι οποίοι έχουν αιτηθεί διεθνή προστασία, ως Περιφερειακές Υπηρεσίες της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης.
Περαστικά μας...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με την "αιρετική" άποψη του Φαίδωνα Βόβολη δεν συμφωνώ βάσει της λογικής μου και το έγραψα.
Διαφωνώ, όμως και με την πειθαρχική δίωξή του από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.
Τόσα γίνονται... το ΕΣΥ διαλύθηκε με την πάροδο των χρόνων και... η άποψη του Βόβολη μάρανε τον Ιατρικό Σύλλογο, που υποψιάζομαι ότι θα είναι... ανάλογου επιπέδου με τον Δικηγορικό!
Δηλαδή τόσα χρόνια... θα καθόταν και θα έβλεπε, αν δεν σιγοντάριζε κιόλας!
Και ξαφνικά απέκτησε αντανακλαστικά με τον Βόβολη!...
Τέτοιες διώξεις και καλά "δικαιολογημενες" είναι το πρόκριμα και για τις... αδικαιολόγητες του μέλλοντος!
ΑΝΤΕ, ΔΙΟΤΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ ΚΛΠ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΤΙ ΠΑΜΕ ΝΑ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΙΒΟΛΗ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΜΑΣ!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο μεταξύ...
30.000.000 σε ιδιώτες, κλινικάρχες και άλλους, που ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ από την καταστροφή...
... Κόψιμο επιδόματος και μισό μισθό εσύ ΜΑΛΑΚΑ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αριστεία τελικά δεν δέχεται την διαφορετική άποψη. Έχει το αλάθητο του Πάπα...Συγχαρητήρια στον γιατρό που επιμένει να μην γυρίσουμε στις εποχές της Ιεράς Εξέτασης και στο κυνήγι των μαγισσών. Ακόμα και σεις που διαφωνείτε μαζί του θα'πρεπε να του συμπαρασταθείτε. Τίποτα μα τίποτα δεν είναι πάνω από την δημοκρατία. Και η δημοκρατία βασίζεται πάνω στο δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης. Κρίμα, πολύ κρίμα για τον κατήφορο που παίρνει αυτή η χώρα και δεν έχει τέρμα...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Συμφωνώ σε όλα, εκτός από 1 πράμα που συναντώ συχνά, το "δεν λέω όνομα διότι δεν ειναι προσωπικό θέμα". Το συναντάμε όταν πρόκειται για στελεχάρα του "Εσωτερικού Κύκλου" της αριστεράς, που όλοι προστατεύουν μη λερωθεί το όνομά του από τις ΜΠΟΥΡΔΕΣ του, ενώ στην περίπτωση ΠΛΗΒΕΙΩΝ ανένταχτων (π.χ. εγώ) χωρίς πλάτες, τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ ονοματάκια ΔΙΑΣΥΡΟΝΤΑΙ ΑΒΕΡΤΑ, μέχρι και σε ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ μας πάνε ΑΔΙΚΑ κάποιοι κομματικοί χωρίς αιδώ και στο ιντερνέτ μας συκοφαντούν ή διαπομπεύουν εν χορώ. Σόρυ, δεν συμφωνώ με παραβάν κρυψίματος ονομάτων. Θα καταγγείλω με ΟΝΟΜΑ, ΕΠΙΘΕΤΟ και ΛΙΝΚ τις μπούρδες! Τελικά... Ντάξει, τον βρήκα γιατι κάποιος άλλος τον υπερασπίστηκε σε προηγούμενα σχόλια (που δεν είχα δει αρχικά). Ωραία πράματα. Υπεράσπιση με όνομα και επίθετο, Κριτική χωρίς όνομα αρχικά, μη τυχόν και λερωθεί...
Το διάβασα. Ε ναι, είναι εξωπραγματική μια ολόκληρη παράγραφος, με τίτλο "ΤΙ να κάνουμε". Τελειώνει με την... αυτοκριτική επισήμανση "Αυτά τώρα μπορεί να μοιάζουν (ή να είναι) υπερβολικές φαντασίες". Ο σ. Μορέλλας έχει το γνώθι σαυτόν.

Ένα άρθρο στο σάιτ Redtopia.gr προτείνει στο ΚΚΕ να πραγματοποιήσει συγκέντρωση η να καλέσει σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος για να σπάσει η καραντίνα.Περαν του ότι ακόμη και αν η καραντίνα ήταν ....κρατικη συνωμοσία,θα ήταν τρελλα ανεύθυνο για ένα μαζικό κόμμα να κάνει κάτι τέτοιο στις παρούσες συνθηκες, πέραν του ότι μια τέτοια πρόσκληση είναι στα όρια της πολιτικής προβοκάτσιας, γιατί αυτοί που πιστεύουν κάτι τέτοιο, καλούν....το ΚΚΕ να το κάνει και δεν το κάνουν μόνοι τους; Τόσο επαναστάτες είναι που θέλουν να γίνει η επανάσταση....με τα όπλα του τελευταίου Πρώσου γρεναδιερου; Ας πάρουν την ευθύνη να το κάνουν μόνοι τους. Σταση με ξένα κόλλυβα μάλλον δεν γίνεται. Μαλλον το ξέρουν και οι ίδιοι και το γράφουν για να αποδείξουν τον ρεφορμισμό και την συστημικοτητα του ΚΚΕ.
ΥΓ Δεν γράφω το ονομα του αρθρογράφου,γιατί δεν είναι προσωπικό το ζήτημα.Ουτε κανείς να μην το γράψει,παρακληση.. Μια νοοτροπία θέλω να αναδείξω.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Oι νικητές της κρίσης του κορωνοϊού: Όταν η BlackRock κερδοσκοπεί με τα λεφτά των συνταξιούχων στα χρηματιστήρια που καταρρέουν
Όποιος νομίζει ότι οι εταιρείες βγάζουν κέρδη μόνο όταν οι τιμές ανεβαίνουν στα χρηματιστήρια προφανώς δεν γνωρίζει για τη διαδικασία της “ανοιχτής πώλησης”.
Ανοικτή πώληση (short selling) είναι μία τεχνική που χρησιμοποιείται από τους επενδυτές με σκοπό να κερδίσουν από την πτώση των τιμών περιουσιακών στοιχείων.

Με αυτό το οικονομικό εργαλείο που ακόμα χρησιμοποιείται ευρύτατα παρά την έντονη κριτική, κερδοσκόποι στοιχηματίζουν στην πτώση των τιμών και βγάζουν μεγάλα κέρδη σε μία πιθανή κατάρρευση εις βάρος των μικροεπενδυτών.
Η  BlackRock είναι στο προσκήνιο και αυτού του κερδοσκοπικού παιχνιδιού.
Η εταιρεία βρίσκεται σε κάθε κομμάτι της αλυσίδας στις ανοικτές πωλήσεις που πραγματοποιούνται αυτό τον καιρό. Συμμετέχει διευθύνοντας τρισσεκατομμύρια ευρώ που προέρχονται από τις συντάξεις των ανθρώπων. Τα χρήματα των συντάξεων γίνονται μάρκες στο χρηματιστηριακό καζίνο που βρίσκεται σε εξέλιξη εν μέσω της επιδημίας του κορωνοϊού.
Ο κορωνοϊός έχει ταρακουνήσει τα χρηματιστήρια τις τελευταίες βδομάδες.
Περισσότερο χτυπημένες από τις εξελίξεις είναι εταιρείες που επηρεάζονται από τα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται ενάντια της επιδημίας. Στη Γερμανία η τιμή των μετοχών της Lufthansa έχει καταρρεύσει (-50%) ενώ το ίδιο συμβαίνει με τη CTS Eventin (-64%) αλλά και με την εταιρεία Fraport που ελέγχει αεροδρόμια (-64%) και την ΤUI (-78%).
Όποιος στοιχημάτιζε τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο ότι αυτές οι μετοχές θα έχαναν αξία θα έβγαζε πολλά λεφτά.
Στις 19 Φεβρουαρίου η μετοχή της Lufthansa έφτανε τα 15,4 ευρώ. Αν τότε, κάποιος ήθελε να κερδοσκοπήσει στην πτώση της τιμής θα μπορούσε εύκολα να δανειστεί μετοχές.
Ας πούμε ότι η Volkssparbank έχει πολλές μετοχές της Lufthansa και δανείζει στον κερδοσκόπο ένα μερίδιο με την τιμή των 20 λεπτών ανά μετοχή για 2 μήνες. Η Volkssparbank μεταφέρει τις μετοχές στον κερδοσκόπο τις οποίες ο κερδοσκόπος πρέπει να επιστρέψει στην τράπεζα μέχρι στις 19 Απρίλη.
Ο κερδοσκόπος μπορεί τώρα να πουλήσει τις μετοχές στην τιμή των 15,4 ευρώ και να περιμένει την τιμή να πέσει. Μέχρι να τις επιστρέψει στις 19 Απρίλη μπορεί να αγοράσει ξανά τις μετοχές που πούλησε. Έτσι, αν αγοράσει τις μετοχές που πούλησε στις 24 Μαρτίου, θα πληρώσει μόλις 9,13 ευρώ ανά μετοχή. Όταν επιστρέφει τις μετοχές στην τράπεζα απ’ όπου τις δανείστηκε, η συμφωνία έχει ολοκληρωθεί.
Στο παράδειγμα που σας δώσαμε, ο κερδοσκόπος έβγαλε καθαρό κέρδος 6,13 ευρώ ανά μετοχή (15,40 ευρώ που πούλησε τη μετοχή – 9,13 ευρώ που την αγόρασε πίσω) ενώ για κάθε μετοχή είχε αρχικά δώσει μόλις 20 λεπτά του ευρώ. Είναι τόσο απλό να βγάλεις λεφτά όταν καταρρέουν τα χρηματιστήρια. Και είναι απόλυτα νόμιμο.
Όλη αυτή η διαδικασία είναι πιθανή επειδή τράπεζες όπως ο Vokssparbank επιτρέπεται να δανείζουν μετοχές για ένα μικρό αντίτιμο.
Και εδώ αποκτούν τα πράγματα πραγματικό ενδιαφέρον. Ας πούμε ότι η Volkssparbank δεν είναι τράπεζα αλλά μία χρηματοδοτική εταιρεία η οποία δεν έχει στην ιδιοκτησία της τις μετοχές αλλά τις διαχειρίζεται έχοντας την εμπιστοσύνη των πελατών της. Ας πούμε ότι οι πελάτες της δε γνωρίζουν για τα παιχνίδια που κάνει η εταιρεία.
Οι μεγαλύτεροι διαχειριστές μετοχών είναι οι BlackRock, Vanguard, StateStreet. Οι συγκεκριμένες εταιρείες έχουν στην ιδιοκτησία τους ένα τεράστιο αριθμό μετοχών. Το μέγεθος έχει σημασία εφόσον θέλεις να δανείζεις μετοχές σε ανοικτές πωλήσεις.
Η δουλειά με index funds, των κεφαλαίων δηλαδή τα οποία στηρίζονται στη σύνθεση κάποιου από τους εκατοντάδες χρηματιστηριακούς δείκτες που υφίστανται ανά τον κόσμο, με αποτέλεσμα οι αποδόσεις τους να είναι πανομοιότυπες των αποδόσεων των δεικτών αυτών, που είναι και ο βασικός τομέας που ασχολούνται αυτές οι εταιρείες, δεν είναι ιδιαίτερα κερδοφόρος.
Αλλά αυτός είναι και ο τομέας που δραστηριοποιείται η BlackRock σε ένα μοντέλο που μοιάζει πολύ με αυτό γιγάντων της τεχνολογίας όπως το Facebook και η Google:
“Αν κάτι είναι τσάμπα, εσύ είσαι το προϊόν”.
Η διαχείριση index funds δεν είναι μάταιη. Τα κέρδη δεν έρχονται από τη διαχείριση των funds αλλά από επιπλέον συναλλαγές, όπως ο δανεισμός μετοχών τις οποίες δεν έχουν στην ιδιοκτησία τους αλλά τις διαχειρίζονται εκ μέρους των πελατών τους.
Μπορεί την προηγούμενη βδομάδα μετοχές που ελέγχεις μέσω της ασφάλειας ζωής που έχεις, ή κάποιου συνταξιοδοτικού προγράμματος να δανείστηκαν σε κερδοσκόπους από τους διαχειριστές που πληρώνεις εμμέσως, την BlackRock. Ο στόχος είναι να ρίξουν τις τιμές των μετοχών τόσο χαμηλά ώστε να καρπωθούν το μεγαλύτερο όφελος.
Όμως η πτώση των τιμών βλάπτει τα συμφέροντα των συνταξιούχων που εμπιστεύτηκαν τη διαχείριση των μετοχών τους στη BlackRock. Είναι σα ο πληρωμένος διαχειριστής του σπιτιού σου να δανείσει τα εργαλεία στους ληστές που θέλουν να κλέψουν το σπίτι σου με αντάλλαγμα ένα μικρό αντίτιμο.
Όμως γίνεται ακόμα χειρότερο.
Το όνομα της BlackRock δεν εμφανίζεται μόνο μεταξύ αυτών που προσφέρουν – δανείζουν μετοχές, αλλά μεταξύ και αυτών που κερδοσκοπούν!
Αν δείτε λ.χ. τα στοιχεία για τις ανοικτές πωλήσεις των μετοχών της Lufthansa, στη 4η θέση βρίσκεται η εταιρεία BlackRock με 1,31%!
Η BlackRock δανείζει τις μετοχές της Lufthansa των πελατών της στον εαυτό της για να κερδοσκοπήσει ενάντια στη Lufthansa και εν τέλει ενάντια στους ίδιους τους πελάτες της που την έχουν εμπιστευθεί! Σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία, η BlackRock είναι με μεγάλη απόσταση ο μεγαλύτερος κερδοσκόπος σε μετοχές που καταρρέουν.
Με βάση όλα τα παραπάνω, η BlackRock δεν είναι απλά ένας άπιστος διαχειριστής που δανείζει τα εργαλεία στον ληστή για να κλέψουν το σπίτι σας, είναι ο ληστής! Και αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται διαρκώς, κάθε φορά που υπάρχει κάποια κρίση.
Ενώ οι μικροεπενδυτές και οι συνταξιούχοι βλέπουν τα λεφτά που έβαλαν στην άκρη όλη τη ζωή τους να εξαφανίζονται, η BlackRock κερδίζει τεράστια ποσά, είτε οι τιμές πέφτουν, είτε οι τιμές ανεβαίνουν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020
Ανακοίνωση ΠΣΧΜ: "ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ του ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ των ΗΠΑ κατά της ΚΟΥΒΑΣ"

Τέτοιες ώρες δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ παραμένει και εντείνεται ο παράνομος και απάνθρωπος οικονομικός, εμπορικός και χρηματοπιστωτικός αποκλεισμός (“εμπάργκο”) των ΗΠΑ κατά της Κούβας που διαρκεί σχεδόν 60 χρόνια. Όλα αυτά τα χρόνια έχει προκαλέσει αμέτρητα δισεκατομμύρια σε υλικές ζημιές, απώλειες ζωής και ανυπολόγιστες δυσκολίες. Ο αποκλεισμός αυτός έχει ενταθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια προκαλώντας, και πριν την πανδημία, εμφανείς δυσκολίες στην καθημερινότητα του Κουβανικού λαού. Αν παραμείνει,σε συνθήκες πανδημίας θα αποδειχτεί πολλαπλά δολοφονικός, ενώ επιπλέον δυσκολεύει την προσπάθεια της Κούβας να συμβάλει διεθνώς ενάντια στον κορονοϊό. ΠΡΕΠΕΙ να ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΕΙ ΤΩΡΑ.
Ο αποκλεισμός (“εμπάργκο”) σε συνθήκες πανδημίας γίνεται πολλαπλά δολοφονικός
Τις τελευταίες μέρες αμέτρητοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο εκφράζουν τον θαυμασμό και την εκτίμηση τους για τη ξεχωριστή συμβολή της Κούβας στη μάχη ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού:
•        Το φάρμακο ιντερφερόνη Alpha 2b είναι μια συμβολή της Κουβανικής έρευνας και φαρμακοβιομηχανίας που χρησιμοποιείται με επιτυχία από διάφορες χώρες (Κίνα, Ισπανία κ.α.) για τη σωτηρία ασθενών της πανδημίας.
•      Τις τελευταίες βδομάδες κουβανικές ιατρικές αποστολές έχουν μεταβεί σε Βενεζουέλα, Ιταλία, Νικαράγουα και πάνω από 37 ακόμα μαστιζόμενες χώρες ειδικά για τη μάχη ενάντια στην πανδημία. Είναι εξάλλου γνωστό ότι εδώ και δεκαετίες πάνω από 400.000 Κουβανοί εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας έχουν προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες τους σε 164 χώρες. Σήμερα, υπηρετούν 28.000 σε 61 χώρες.
•        Η Κούβα ήταν η μόνη χώρα που δέχτηκε και περιέθαλψε τους εκατοντάδες επιβάτες του βρετανικού κρουαζιερόπλοιου το οποίο επί μέρες αναζητούσε λιμάνι σε κάποια χώρα της Αμερικής ή της Καραϊβικής επειδή είχαν εντοπιστεί κρούσματα.
Τέτοιες ώρες δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ παραμένει και εντείνεται ο παράνομος και  απάνθρωπος οικονομικός, εμπορικός και χρηματοπιστωτικός αποκλεισμός (“εμπάργκο”) των ΗΠΑ κατά της Κούβας που διαρκεί σχεδόν 60 χρόνια. Όλα αυτά τα χρόνια έχει προκαλέσει αμέτρητα δισεκατομμύρια σε υλικές ζημιές, απώλειες ζωής και ανυπολόγιστες δυσκολίες. Ο αποκλεισμός αυτός έχει ενταθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια προκαλώντας, και πριν την πανδημία, εμφανείς δυσκολίες στην καθημερινότητα του Κουβανικού λαού. Αν παραμείνει,σε συνθήκες πανδημίας θα αποδειχτεί πολλαπλά δολοφονικός, ενώ επιπλέον δυσκολεύει την προσπάθεια της Κούβας να συμβάλει διεθνώς ενάντια στον κορονοϊό. ΠΡΕΠΕΙ να ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΕΙ ΤΩΡΑ.
Η Κούβα, ο λαός της και η Επανάσταση του θα αντέξουν γιατί αντιμετωπίζουν και αυτή την κρίση μέσα από το δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, και την πάγια αντίληψη και πρακτική τους ότι κανένας δεν θα μείνει απροστάτευτος και μόνος απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή.
Η Κουβανική Επανάσταση δεν προσφέρει απλώς ιατρική βοήθεια, “εξάγει” αλληλεγγύη, διεθνισμό,ανθρωπιά, παράδειγμα και ελπίδα. Σε κάθε περίπτωση η Κούβα αξίζει και χρειάζεται και τη δική μας αλληλεγγύη.
Σε τέτοιες συνθήκες πανδημίας δεν ξεχνάμε και καλούμε να τερματιστούν: Οι αποκλεισμοί, τα εμπάργκο και οι κυρώσεις των ΗΠΑ ενάντια σε κάθε λαό (ενδεικτικά σε Βενεζουέλα, Νικαράγουα, Ιράν και αλλού).
Κάθε καλοπροαίρετος άνθρωπος και κάθε δημοκρατικός συλλογικός φορέας να κάνει τώρα υπόθεση του, το αίτημα για τερματισμό του αποκλεισμού των ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα.
Να πάρει επάνω του την υπεράσπιση και διάδοση της αλήθειας της Κούβας, στα κοινωνικά δίκτυα, σε κάθε άνθρωπο του κύκλου του.
Την εκτίμηση του για την Κούβα καθένας μας ας την εκφράσει προσυπογράφοντας το κείμενο καταδίκης του αποκλεισμού που βρίσκεται ήδη σε κυκλοφορία.
25 Μαρτίου 2020
Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοσέ Μαρτί» – Αλληλεγγύη με την Κούβα




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Την εκτίμηση του για την Κούβα καθένας μας ας την εκφράσει προσυπογράφοντας το κείμενο καταδίκης του αποκλεισμού που βρίσκεται ήδη σε κυκλοφορία.

Άρση του αποκλεισμού των ΗΠΑ κατά της Κούβας!
Από τον Οκτώβρη του 1960, όλες οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ διατηρούν τον οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό κατά της Δημοκρατίας της Κούβας. Στόχος είναι από τότε η ανατροπή της Κουβανικής Επανάστασης και η επιστροφή της χώρας στην επικυριαρχία της Ουάσιγκτον.
Τον Απρίλη του 2019, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ενέτεινε τα μέτρα κατά της Κούβας, σε μια απόπειρα περαιτέρω στραγγαλισμού της κουβανικής επανάστασης. Τα νέα αυτά μέτρα περιλαμβάνουν την ενεργοποίηση του Άρθρου 3 του Νόμου Χελμς-Μπάρτον – που συνεπάγεται ότι ξένες οντότητες που δραστηριοποιούνται στην Κούβα μπορούν πλέον να υποστούν μηνύσεις σε δικαστήρια των ΗΠΑ – καθώς και κυρώσεις σε πλοιοκτήτριες εταιρίες που μεταφέρουν πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα στην Κούβα, περιορισμούς στις επισκέψεις πολιτών των ΗΠΑ στο νησί, και περιορισμούς στα εμβάσματα που στέλνουν Κουβανοί που διαμένουν στις ΗΠΑ προς τις οικογένειές τους στην Κούβα.
Τα μέτρα αυτά στερούν αποστερούν τις δυνατότητες ανάπτυξης της χώρας και πλήττουν σκληρά το βιοτικό επίπεδο του λαού της.
Απαιτούμε την άμεση άρση του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού που επιβάλλουν οι ΗΠΑ κατά της Κούβας. Επίσης απαιτούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αρνηθεί ρητά να συμμορφωθεί με τις διατάξεις του αποκλεισμού.
Κάτω τα χέρια από την Κούβα!
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScKUr5m1e3eEInw6esme-uso4V3KcX0GWkX77-pSo-qcJY9xw/viewform?fbclid=IwAR17fJ2yncqD6DLzDr4wzQYbNxEvKFDUjI4ofwU9YsPvXYhN4Kh-ukj0_E8




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Κούβα στο πλευρό της Ιταλίας
Ο τρόπος με τον οποίο η Κούβα διαχειρίζεται την επιδημία του κοροναϊού έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον σε όλο τον κόσμο. Σχετικό είναι, μάλιστα, το ρεπορτάζ της συντηρητικής ιταλικής La Repubblica και το σχετικό πρωτοσέλιδο, με αφορμή την ταχεία ανταπόκριση Κουβανών γιατρών να σπεύσουν να βοηθήσουν το ιταλικό σύστημα υγείας στην Λομβαρδία που θρηνεί ήδη χιλιάδες νεκρούς.
Η Κούβα απέστειλε στην Ιταλία ομάδα 52 γιατρών και νοσηλευτών, ορισμένοι από τους οποίους διαθέτουν εμπειρία από την καταπολέμηση της επιδημίας Έμπολα στην Αφρική, για να βοηθήσουν την χώρα αυτή που πλήττεται βαρύτατα από την επιδημία Covid-19 στην καταπολέμησή της.
Προορισμός της ομάδας αυτής είναι η περιοχή της Λομβαρδίας, η οποία είναι αυτή που πλήττεται περισσότερο από την επιδημία του νέου κοροναϊού στην ευρωπαϊκή χώρα.
Η ομάδα που απέστειλε η Κούβα αποτελείται από 36 γιατρούς, 15 νοσηλευτές και έναν υπεύθυνο και «προτίθεται να εργαστεί αδιάκοπα για την θεραπεία και την αντιμετώπιση της επιδημίας Covid-19 σε συνεργασία με τους επαγγελματίες της υγείας» στην Ιταλία, δήλωσε ο επικεφαλής της Κάρλος Ρικάρντο Πέρες.
Η Κούβα έθεσε όλους τους τουρίστες που βρίσκονται ακόμη στη νήσο σε απομόνωση από σήμερα Τρίτη, καθώς αρχίζει να εφαρμόζεται το μέτρο του κλεισίματος των συνόρων εν μέρει για ένα μήνα, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ο πρωθυπουργός Μανουέλ Μαρέρο.
Η χώρα της Καραϊβικής καταμετρά 40 κρούσματα μόλυνσης από τον κοροναϊό.
«Ολοι οι τουρίστες που βρίσκονται ακόμη σε ξενοδοχεία θα τεθούν σε απομόνωση (…), δεν θα μπορούν να βγαίνουν από τα ξενοδοχεία», μέχρι τουλάχιστον να γίνουν οι απαιτούμενες διευθετήσεις για να μπορέσουν να επιστρέψουν αεροπορικώς στις πατρίδες τους, εξήγησε ο Μαρέρο κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματός του.
Το δημοσίευμα της La Reppublica για την βοήθεια που έστειλε η Κούβα στην Ιταλία και το πρωτότυπο πρωτοσέλιδο
Κουβανέζοι γιατροί και νοσηλευτές με εμπειρία σε μολυσματικές ασθένειες φτάνουν αύριο στο αεροδρόμιο Μαλπένσα του Μιλάνου και αύριο θα πάνε για να βοηθήσουν τους γιατρούς μας σε μια από τις πιο πληγείσες περιοχές στην Ιταλία, στην Crema.

Το έκαναν στην Αϊτή, συγκλονισμένοι από το σεισμό και στη συνέχεια από τη χολέρα. Ταξίδεψαν στη Σιέρρα Λεόνε για να βοηθήσουν εκείνους που αγωνίστηκαν εναντίον της Έμπολα. Θα το κάνουν ξανά εδώ μαζί μας, στην Ιταλία, στην Crema, ένα από τα epicentres όπου το Covid-19έχει σχεδόν δρομολογήσει το δημόσιο σύστημα υγείας μας. Η μικρή, ισχυρή Κούβα δείχνει και πάλι την εξαιρετική διεθνή αλληλεγγύη της. Και το κάνει με τον απλούστερο, πιο άμεσο, συγκεκριμένο τρόπο. Η κυβέρνηση του Προέδρου Miguel Díaz-Canel έχει αποδεχθεί την έκκληση που ξεκίνησε η Ιταλία και έχει ετοιμάσει μια ταξιαρχία 53 γιατρών και νοσοκόμων ειδικευμένων στη θεραπεία ασθενών που έχουν προσβληθεί από ιούς, και ως εκ τούτου οι ιολόγοι και οι ανοσολόγοι που θα προσγειωθούν σήμερα στο Μιλάνο και μετά στο πεδίο νοσοκομείο που δημιουργήθηκε από τους άνδρες του Τρίτου Τμήματος Υγείας του Bellinzago Novarese σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία
Δεν είναι μόνο μια ανθρωπιστική αλλά μια επαγγελματική χειρονομία. Η υψηλή ιατρική απόδοση της κουβανικής υγειονομικής περίθαλψης είναι γνωστή παγκοσμίως. Όχι μόνο για τις επιστημονικές και ιατρικές μελέτες και έρευνες που επίσης, ενόψει αυτής της πανδημίας, ενεργοποιήθηκαν με την ανάπτυξη ενός φαρμάκου, μια άλφα 2Β ιντερφερόνη, η οποία δεν μπορεί να βρεθεί στα κοινά νοσοκομεία, αλλά για την εμπειρία τους από τα πιο καταστροφικά σενάρια του πλανήτη μας . Κουράγιο, κίνητρο, επαγγελματισμός. Με το υλικό που η ταξιαρχία θα μπορέσει να μεταφέρει μαζί της, θα υπάρχουν αποθέματα της Alfa B2, τα οποία, κατά τη γνώμη πολλών ιατρών, συμπεριλαμβανομένων των Ιταλών, που χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με αντιρετροϊκούς παρόμοιους με εκείνους που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για τον ιό HIV, αποτελεσματική στη θεραπεία του Covid-19. Έχει χρησιμοποιηθεί στην Κίνα και τη Νότια Κορέα.
Δεν ήταν εύκολη επιλογή. Μόλις την Παρασκευή το βράδυ, η Κούβα αποφάσισε να οπλιστεί και έκλεισε όλα τα σύνορα σε αλλοδαπούς για 30 ημέρες. Υπάρχουν σήμερα 15 χιλιάδες ευρωπαίοι πολίτες στη νήσο. Οι περισσότεροι έχουν ήδη κλείσει μια πτήση επιστροφής. Η ακύρωση όλων των προγραμματισμένων δρομολογίων από τις αεροπορικές εταιρείες καθιστά τις επιστροφές δύσκολες και περίπλοκες. Ο Πρόεδρος Díaz-Canel, μαζί με τον Πρωθυπουργό Manuel Marrero, που πλαισιώνεται από τα κυριότερα τμήματα της κυβέρνησης, εμφανίστηκε στην τηλεόραση και ανακοίνωσε ότι μέσα σε λίγες μέρες η πλειοψηφία των ξενοδοχείων στο νησί θα κλείσει.
Είναι ένα σοβαρό πλήγμα για την οικονομία της Κούβας, ήδη στραγγαλισμένη από το μπλοκ που αναστήθηκε από τον Donald Trump με 20% πτώση στις αφίξεις τουριστών. Ο κλάδος είναι ένας από τους κύριους συμμετέχοντες στην οικονομία του: με την απαγόρευση των κρουαζιερόπλοιων και την απαγόρευση στους πολίτες της Βόρειας Αμερικής να φτάσουν στην Αβάνα, τα έσοδα μειώθηκαν κατά 15%. Τους επόμενους μήνες, η Κούβα κινδυνεύει να κλείσει. Μια απόδειξη αλληλεγγύης θα ήταν η ελάχιστη αναμονή από την Ιταλία μας.
Ωστόσο, η κυβέρνηση της Díaz-Canel επανέλαβε ότι τα σύνορα δεν θα κλείσουν εντελώς. Οι εταιρείες Air Europe, Iberia και Alitalia θα μπορέσουν να οργανώσουν ναύλους για να επαναπατρίσουν τους Ισπανούς και τους Ιταλούς. Έχει ήδη συμβεί με τους Βρετανούς που μπόρεσαν να προσγειωθούν στην Κούβα για να εισπράξουν τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου που απορρίφθηκαν από δεκάδες λιμάνια, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, και δεχόταν συμπτωματικά μόνο από την Κούβα για ανθρωπιστικούς λόγους.
Σε ολόκληρο το νησί υπάρχουν πέντε θετικές κορροναϊοί περιπτώσεις που φέρνουν τον συνολικό αριθμό των ασθενών στους 21. Το μόνο θύμα είναι ένας Ιταλός ηλικίας 62 ετών που ήδη πάσχει από παθολογικές παθήσεις συμπεριλαμβανομένου του άσθματος. Άλλες 716 απομονώνονται σε κέντρα βοήθειας και 26 χιλιάδες είναι αυτομονωμένα στο σπίτι. “Βρισκόμαστε στη φάση 1”, εξήγησε το Υπουργείο Υγείας, “ετοιμάζουμε για 2 και 3”. Τα μπαρ και τα εστιατόρια θα κλείσουν σύντομα, η κυκλοφορία των ανθρώπων είναι περιορισμένη, καλλιτεχνικές, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες ανασταλεί. Οι σχολές παραμένουν ανοικτές. Οι 6.000 γιατροί τους οποίους ο Jair Bolsonaro εξέπεμψε από τη Βραζιλία μετά την κατάργηση του προγράμματος συνεργασίας για την υγεία με την Κούβα θα παραμείνουν σε επαγρύπνηση, είναι κομμουνιστές.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020
Οι ΗΠΑ πιέζουν άλλες χώρες να αρνηθούν την ιατρική βοήθεια της Κούβας!

Η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αβάνα πιέζει τις χώρες που σήμερα λαμβάνουν κουβανική ιατρική συνεργασία να απορρίψουν αυτή τη βοήθεια, παρά την πανδημία Covid-19.
Αυτό δείχνει ένα μήνυμα Twitter της διπλωματικής αντιπροσωπείας των ΗΠΑ στην Κούβα, όταν από την Αβάνα φεύγουν υγειονομικές μπριγάδες σε διάφορα έθνη για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του νέου κορονοϊού.

«Η Κούβα προσφέρει τις διεθνείς ιατρικές αποστολές της σε όσους έχουν πληγεί από τον Covid-19 μόνο για να ανακτήσει τα χρήματα που έχασε όταν οι χώρες σταμάτησαν να συμμετέχουν στο καταχρηστικό πρόγραμμα», λέει το κείμενο.
«Οι χώρες υποδοχής που αναζητούν βοήθεια από την Κούβα για τον Covid-19 οφείλουν να εξετάσουν τις συμφωνίες και να τερματίσουν τις εργατικές παραβάσεις», προσθέτει.
«Είναι εξοργιστικό», δήλωσε στο πρακτορείο Prensa Latina η νοσηλεύτρια Μέρι Νιέβες, η οποία έχει υπηρετήσει σε διεθνιστικές αποστολές σε πολλές χώρες.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενισχύουν τον αποκλεισμό κατά της Κούβας εν καιρώ πανδημίας, αλλά θέλουν επίσης να αρνηθούν σε άλλους λαούς τη βοήθεια του υγειονομικού προσωπικού μας», πρόσθεσε.
Η ειδικός είπε ότι είναι παράδοξο το γεγονός ότι η χώρα που θεωρείται η πιο ισχυρή στον πλανήτη να είναι μία από αυτές που λιγότερο συνεργάζονται με άλλα έθνη που έχουν ανάγκη.
Το μήνυμα της πρεσβείας των ΗΠΑ, το οποίο έχει εισπράξει μεγάλη κατακραυγή στα κοινωνικά δίκτυα, εστάλη όταν το νησί συμμετέχει στην μάχη κατά του Covid-19 στην Κίνα, τη Νικαράγουα, την Βενεζουέλα, το Σουρινάμ, τη Γρενάδα, την Τζαμάικα, τη Μπελίζ και την Ιταλία.
Επίσης, όταν η πανδημία μαστίζει τις ίδιες τις Ηνωμένες Πολιτείες, που δείχνουν να γίνονται το επίκεντρο της εξάπλωσης της νόσου.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατι δεν ρωτατε τον Πολακη ,ποσα επι υπουργιας του δινονταν για τις ιδιωτικες κλινικες (που καποιες επισης βρισκονται σε οικονομικη διαλυση) οι οποιες σε ενα μεικτο συστημα υγειας κάλυπταν τα μεγαλα κενα του Δημοσιου?
800 ευρα ησαν μονο ή πλήρωναν και οι ασθενεις ενα καθολου ευκαταφρονητο ποσο?
Φατε σανο κερνανε οι ''αριστεροι' Πολακηδες ..
Οι νοσηλευομενοι πληρωναν περαν των 800 ευρω που επαιρναν οι κλινικες αρκετα ακομα και σε συνθηκες μη κρισης..
Μιας και οι επαγγελματιες 'συνδικαλιστες' αυτα τα αποκρυπτουν και πουλανε στην κοινωνια ψεμματα ,λες και το κρατος εχει αναλαβει πληρως ολη την Υγεια..
Και οσοι εργαζονται στο Δημοσιο( οπου βεβαια απο παλιοτερα επιμελητες Α και Διευθυντες μπορουν να εχουν τα απογευματα νομιμα εξωτερικα ιατρεια με υψηλη αμοιβημεσα στο Νοσοκομειο,που μερος της παει στο κρατος και μερος στου ιδιους) γιατι δεν τα λενε αυτα..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επειδη αρχισαν παλι τα 'τι μας κρυβουν' με τον θανατο του άτυχου Γερμανου καθηγητη που ειχε ερθει στην Ελλαδα για καποιο συνεδριο και ηταν μονο 42 ετών, ε τίποτα δεν μας κρυβουν..
Η νοσος χτυπα και νεοτερες ηλικιες εστω και κατ' εξαιρεσιν και χωρις υποκειμενο νοσημα ..
Βεβαια ειναι μειοψηφια της μειοψηφιας το ποσοστο.
Ελάχιστες φορές,οπως ειχαν παρατηρησει ,λογω εμπειριας και Κινεζοι επιστημονες ,μπορει ο ιός να προκαλεσει μαζικη θρομβωση των πνευμονικων αγγειων ..Περισσοτερα δεν χρειαζονται..
Αν υπαρχει καποιο ερωτημα,που απλα τιθεται ως ερωτημα και οχι ως κατηγορια οπως συνηθιζουν εδω καποιοι ούλτρα επαναστατες,ειναι αν υπήρχε λογος να γινονται σεμιναρια σε Πανεπιστημια στο πρωτο δεκαημερο του Μαρτιου..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να υποθέσουμε πως με κλειστή Βουλή οι βουλευτές θα πάρουν μόνο 800 ευρώ έως 30.4.20200?
Η μπααααα



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΈΦΤΑΣΕ Η ΏΡΑ των πραγματικών "κορωνοϊών" και της κατανόησης των αιτιών που στήσανε αυτήν την προβοκάτσια! Ανακοίνωσαν πως βρίσκονται σε οικονομική κρίση χειρότερη του 2008-9 και άρχισαν να αποδίδουν ευθύνες "στον κορονοϊό", όπου, "αυτός θα ευθύνεται" για την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ εργατών και μικροεπαγγελματιών! Τώρα, έγκλειστοι στα σπίτια μας, δεν θα προλαβαίνουμε να μετράμε τις πληγές μας και τις αυτοκτονίες, από τις εξώσεις και τις ομαδικές απολύσεις από το οριστικό κλείσιμο μικροβιοτεχνιών και καταστημάτων!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σοκαριστική περιγραφή για το πως χειρίστηκαν οι αρχές την ύπαρξη πιθανού κρούσματος κορονοϊού στις Φοιτητικές Εστίες Αθηνών.
" ... Αρρώστησα απότομα με πυρετό, προσπάθησα να έρθω σε επαφή με τον εοδυ δεν τα κατάφερα ποτέ. Ταυτόχρονα αρρώστησαν και άλλα παιδιά από την εστία οπότε μαζικά επικοινωνήσαμε με τον αντιπρύτανη μέσω του συλλόγου έτσι ώστε να μας φέρουν γιατρό στο σπίτι για να κάνουμε το τέστ..."
"... Ενώ αρχικά και ο εοδυ είχε δώσει το οκ, στη πορεία δεν μπόρεσαν να γίνει λόγω των ιδιωτικών εργαστηρίων τα οποία ήταν φουλ και δεν μπορούσαν να μας εξυπηρετήσουν. Ήμουν η μόνη που είχα τόσο πυρετό, είχα 4 μέρες 39.5 το οποίο έπεφτε με αγωγή στο 38.5 οπότε μου είπαν να πάρω τηλέφωνο για εκαβ. Το έκανα, το ασθενοφόρο αρνήθηκε να έρθει, γιατί έπρεπε να πάρω το οκ από τον εοδυ.. "
Οι λάθος χειρισμοί απ τη μεριά του ΕΟΔΥ μπορεί να στοιχίσουν ανθρώπινες ζωές όπως φάνηκε και στην περίπτωση της 41χρονης στην Καστοριά.
ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ!

Ζήτησα από συνοικότροφο που ήταν άρρωστη πριν λίγες μέρες να μου γράψει με λίγα λόγια τι έγινε. Νομίζω πως είναι ξεκάθαρος ο λόγος που δεν θέλουμε να πάμε σπίτι μας και είναι η υγεία των οικείων μας και όσων θα συναντήσουμε στο δρόμο μέχρι τα πατρικά μας. Η ανεύθυνη κυβέρνηση έχει βρει ευκαιρία να βάλει ενα περιτύλιγμα "ευθύνης" σε αποφασεις που καμιά σχέση δεν έχουν με το δημοσιο καλο και πρωτιστως την υγεία. Η αρμοδια επιτροπη εκρινε μετα απο συνεδρίαση πως δεν πρεπει να υπαρξει μετακινηση εστιακων και προτεινε ανακληση της ΦΕΚ, ομως λιγη ωρα μετα μας ειπε οτι η αποψη της παραγκωνιστηκε και δεν λήφθηκε υπόψιν σε ψηφοφορία, καθως το ζητημα ειναι πολιτικο (λεγομενα τους). Παραθετω ΕΝΑ μονο παραδειγμα απο εστιακους. Σκεφτείτε οτι ειμαστε χιλιαδες.
"Ζωή η Δ. είμαι. Αρρώστησα απότομα με πυρετό, προσπάθησα να έρθω σε επαφή με τον εοδυ δεν τα κατάφερα ποτέ. Ταυτόχρονα αρρώστησαν και άλλα παιδιά από την εστία οπότε μαζικά επικοινωνήσαμε με τον αντιπρύτανη μέσω του συλλόγου έτσι ώστε να μας φέρουν γιατρό στο σπίτι για να κάνουμε το τέστ. Ειμασταν κάθετοι στο να πάμε νοσοκομείο. Ο γκιντιδης επικοινώνησε με τον εοδυ και η οδηγία ήταν να καθίσουμε σπίτι με αντιπυρετικά και αντιβηχικα. Μιλούσαμε ταυτόχρονα με το γιατρό του Πολυτεχνείου ο οποίος μας πρότεινε να πάμε σε νοσοκομείο για να κάνουμε το τέστ ή να πάμε σε ιδιωτική. Αρχικά το Πολυτεχνείο ήταν πρόθυμο με κάποιο τρόπο να παρθούν δείγματα μας και να τα στείλουν για εξετάσεις, και φυσικά να τα πληρώσουν αυτοί. Ενώ αρχικά και ο εοδυ είχε δώσει το οκ, στη πορεία δεν μπόρεσαν να γίνει λόγω των ιδιωτικών εργαστηρίων τα οποία ήταν φουλ και δεν μπορούσαν να μας εξυπηρετήσουν. Ήμουν η μόνη που είχα τόσο πυρετό, είχα 4 μέρες 39.5 το οποίο έπεφτε με αγωγή στο 38.5 οπότε μου είπαν να πάρω τηλέφωνο για εκαβ. Το έκανα, το ασθενοφόρο αρνήθηκε να έρθει, γιατί έπρεπε να πάρω το οκ από τον εοδυ, με τον εοδυ δεν μπόρεσα ποτέ να έρθω σε επικοινωνία γιατί ποτέ δεν το σήκωναν, έβαλα το Πολυτεχνείο να μιλήσει και μου είπαν ότι δεν μπορούν να έρθουν να με πάρουν και να κάτσω σπίτι. Τη πέμπτη μέρα υποχώρησαν τα συμπτώματα, οπότε και έμεινα σπίτι μέχρι αυτά να περάσουν εντελώς και να μου δώσουν το οκ να βγω. Σύνολο κάθησα σπίτι 13 μέρες, μου είπε ο γιατρός του Πολυτεχνείου ότι είναι κομπλέ να βγω. Όταν λέμε να βγω εννοούμε να πάω εστιατόριο να πάρω μόνη μου φαγητό. Σε ένα άλλο παιδί είπαν να μείνει σε καραντίνα για 14 μέρες αφού και τελειώσουν τα συμπτώματα. Ο εοδυ μας είπε ότι απ' τη στιγμή που τελειώσουν τα συμπτώματα δεν είναι ανάγκη να είμαστε σε καραντίνα. Δεν ξέρω τι ισχύει ούτε έβγαλα και ποτέ άκρη."



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ανεβαίνει η ένταση ΝΑΤΟ-Ρωσίας: 9 βρετανικά πολεμικά πλοία τετ α τετ με 7 ρώσικα σε Μάγχη και Β Θάλασσα…..
26/03/2020
Ανεβαίνει η ένταση ΝΑΤΟ -Ρωσίας μ΄εμπλοκή από Μαύρη Θάλασσα όπου ΝΑΤΟ-ικές φρεγάτες περιφέρονται συγχρόνως με πτώση ρωσικού SU27 ως τα Στενά της Μάχης όπου 7 ρωσικά πλοία πιέζουν τις βρετανικές ακτές ασφυκτικά.
To βρετανικό πολεμικόν ναυτικό ολοκλήρωσε μια επικεντρωμένη επιχείρηση επιτήρησης ρωσικών πολεμικών πλοίων μετά από ασυνήθιστη υψηλών επιπέδων δραστηριότητα στ΄Αγγλικά Στενά (Μάγχη) και Βόρεια Θάλασσα ανέφερε το Royal Navy.
Το βρετανικό πολεμικό ναυτικό δήλωσε την Πέμπτη ότι επιτήρησε 7 ρωσικά πολεμικά πλοία αφότου εντόπισε υψηλά επίπεδα δραστηριότητας ρωσικών πλοίων στ’ ανοιχτά των ακτών του..
Οι ναύτες του Royal Navy και τα πληρώματα αεροσκαφών παρακολουθούν κάθε μετακίνηση των ρωσικών πλοίων χρησιμοποιώντας ραντάρ τελευταίας τεχνολογίας, κάμερες παρακολούθησης και αισθητήρες, που του επιτρέπουν να παρακολουθούν την πορεία και την ταχύτητά τους καθώς περνούσαν από τα βρετανικά νησιά.
Υποστηρίχθηκαν από ελικόπτερα Merlin και Wildcat των ναυτικών αεροσκαφών 814 και 815 αναφέρει το skynews.
Ο Πούτιν έχει διατάξει το στρατό του να διεξάγει ασκήσεις που αποσκοπούν στην αύξηση της ετοιμότητάς του να καταπολεμήσει τον περιβόητο κορωνοϊό, εάν είναι απαραίτητο, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας την Τετάρτη.
Το Υπουργείο Άμυνας δήλωσε σ΄ανακοινωθέν του πως οι ασκήσεις που όφειλαν να γίνουν από 25-28 Μαρτίου, όφειλαν να συμπεριλαμβάνουν εξειδικευμένες ιατρικές μονάδες και δυνάμεις σε πυρηνική, χημική και βιολογική προστασία.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Πούτιν: Ο κορωνοϊός θα προκαλέσει μεγαλύτερους κλυδωνισμούς από την οικονομική κρίση του 2008-2009 με την Lehman Brothers
 Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020, 17:55



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρετανία: Απορρίφθηκε το αίτημα του Ασάνζ να αποφυλακιστεί με εγγύηση
 Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020, 02:08
Δικαστήριο δεν έκανε δεκτό την Τετάρτη το αίτημα του ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ να βγει με εγγύηση, αφού οι συνήγοροί του υποστήριξαν ότι θα πρέπει να αποφυλακιστεί, διότι διατρέχει μεγάλο κίνδυνο να προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό στη φυλακή.
«Βάσει των δεδομένων σήμερα, η παγκόσμια πανδημία, από μόνη της, δεν μπορεί να αιτιολογήσει την αποφυλάκιση του κ. Άσανζ», δήλωσε η δικαστής Βανέσα Μπαρέιτσερ στο δικαστήριο του Ουεστμίνστερ.
Όπως εξήγησε το σκεπτικό της απόφασής της, η συμπεριφορά του Ασάνζ κατά το παρελθόν δείχνει πόσο μακρία είναι διατεθειμένος να φθάσει προκειμένου να αποφύγει τις διαδικασίες έκδοσης και υπάρχουν τεκμηριωμένοι λόγοι να πιστεύει κανείς ότι στην περίπτωση που θα αποφυλακιστεί θα δραπετεύσει ξανά.
Η Βανέσα Μπαρέιτσερ αναφερόταν στο γεγονός ότι ο Ασάνζ παραβίασε τους όρους της εγγύησης και διέφυγε στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο το 2012 προκειμένου να αποφύγει την έκδοση στη Σουηδία, όπου καταζητείτο εκείνη την εποχή προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με φερόμενα σεξουαλικά εγκλήματα. Οι κατηγορίες έκτοτε αποσύρθηκαν.
Ο 48χρονος καταζητείται στις ΗΠΑ για 18 κατηγορίες συνωμοσίας προκειμένου να χακάρει κυβερνητικούς υπολογιστές και για την παραβίαση νόμου περί κατασκοπείας και λέει ότι θα εκτίσει πολυετείς ποινές κάθειρξης εάν εκδοθεί και καταδικαστεί εκεί.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μένουμε σπίτι,
Πεθαίνουμε σπίτι,
Αβοήθητοι,
Αφού ξέσκισαν κ διέλυσαν την υγεία,
το εθνικό σύστημα υγείας,
Για να μεταφέρουν τον πλούτο στις τράπεζες.
Το λένε κρίση, μα είναι κλοπή.
Τώρα θέλουν τσάμπα γιατρούς, Θέλουν εθελοντές.
Οι εθελόδουλοι που τους απέλυαν χωρίς ντροπή.
Τώρα μετράνε υποκριτικά τους νεκρούς, λες κι ενδιαφέρονται...
Όπως στα τροχαία, όπως στις αυτοκτονίες, όπως στους δραπέτες του μεροκάματου στο εξωτερικό, όπως τόσες φορές που η μητέρα Ελλάς πέταξε τα παιδιά της, επειδή το θέλει το δόγμα...
Ψευτοκλάψτε,
Ψευτοχειροκροτήστε,
Ψευτοζήστε.
Έχετε την 'περηφάνεια του συστημικού...
Για να την βάλετε όπου αρμόζει.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επικηρύσσει 15 εκατομμύρια δολάρια για πρόεδρο της Βενεζουέλας Μαδούρο.
Ανεξάρτητα από το ανθρώπινο κόστος που προκαλεί ο οικονομικός αποκλεισμός στον λαό της Βενεζουέλας, ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ Γουίλιαμ Μπαρρ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η χώρα του θα χαρακτηρίσει τη Βενεζουέλα κρατος χορηγό της τρομοκρατίας.
Το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε επίσης κατηγορητήρια κατά του προέδρου Νικολά Μαδούρο και άλλων αξιωματούχων της Βολιβίας, τους οποίους η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί ότι έχουν δεσμούς με τη διακίνηση ναρκωτικών.
Επιπλέον, η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσφέρει 15 εκατομμύρια δολάρια για “κάθε πληροφορία που οδηγεί στη σύλληψη” του Βολιβιανού προέδρου.
Αμοιβή 10 εκατομμυρίων δολαρίων θα απονεμηθεί σε όσους παρέχουν πληροφορίες για τη σύλληψη του προέδρου της Εθνικής Συνταγματικής Συνέλευσης (ANC) Ντιοσντάντο Καμπέλο, του Αντιπροέδρου Τάρεκ Ελ Αϊσάμι, του πρώην στρατηγού Ούγκο Καρβαγιάλ, και του πρώην στρατιωτικού επικεφαλής Κλίβερ Αλκάλα Κορντόνες.
Για να δικαιολογήσει τις αυθαίρετες ενέργειές της, οι Η.Π.Α. υποστηρίζουν ότι η Βενεζουέλα επέτρεψε στις τότε Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) να χρησιμοποιήσουν τον εθνικό εναέριο χώρο της για να μεταφέρουν ναρκωτικά και να “πλημμυρίσουν τις Η.Π.Α. με κοκαΐνη”, όπως ανέφερε ο Εισαγγελέας της Νότιας Περιοχής της Νέας Υόρκης, Τζέφρι Μπέρμαν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΡΟΚΛΗΣΗ! Μοιράζουν 13.500.000 ευρώ στα κόμματα εν μέσω κρίσης

Την ώρα που η κρίση του κορονοϊού φουντώνει και το μέλλον είναι άδηλο για όλους, το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 13.500.000 ευρώ ακριβώς θα μοιραστούν το τρέχον έτος τα κόμματα που βρίσκονται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, το Ευρωκοινοβούλιο αλλά και αυτά που στις τελευταίες εθνικές εκλογές του περασμένου καλοκαιριού ή στις... ευρωεκλογές του Μαΐου έλαβαν ποσοστό άνω του 1,5%, όπως για παράδειγμα η «Πλεύση Ελευθερίας» της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Η σχετική Υπουργική Απόφαση δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως παραμονή της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου (ΦΕΚ Β' 1024/24.03.2020) και αφορά τόσο τα χρήματα που θα δοθούν ως τακτική κρατική χρηματοδότηση όσο και ως χρηματοδότηση για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς λόγους το 2020. Τα περισσότερα λαμβάνει το κυβερνών κόμμα ως η μεγαλύτερη κοινοβουλευτική δύναμη. Η Νέα Δημοκρατία θα βάλει στα ταμεία της συνολικά 5.075.783 ευρώ ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 4.097.294 ευρώ. Καθόλου άσχημα...
Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό προβλέπεται από τον κρατικό προϋπολογισμό και για τη Χρυσή Αυγή. Το συγκεκριμένο κόμμα αναφέρεται ότι θα λάβει 234.375,00 ευρώ ως τακτική κρατική χρηματοδότηση συν άλλα 46.875 ευρώ για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς λόγους, σύνολο 281.250 ευρώ. Εν τη... παλάμη όμως θα τα πάρει μονάχα στην περίπτωση που το δικαστήριο που βρίσκεται σε εξέλιξη αποφασίσει ότι δεν πρόκειται για εγκληματική οργάνωση. Εάν όντως αποφασιστεί κάτι τέτοιο, θα πάρει αυτά τα χρήματα συν άλλα... 8.319.382 ευρώ που έχουν δεσμευτεί από την ετήσια χρηματοδότηση των τελευταίων επτά ετών. Σε διαφορετική περίπτωση, εάν η έδρα αποφασίσει ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση, επιστρέφονται όλα στο κράτος.

Αναλυτικότερα, το ποσό που λαμβάνει φέτος κάθε κόμμα ως τακτική κρατική χρηματοδότηση έχει ως εξής:
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: 4.229.819,42 ευρώ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: 3.414.412,36 ευρώ
ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ (Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑ.ΣΟ.Κ.), Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.), Ένωση Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης (Ε.Δ.Ε.Μ.): 1.121.112,58 ευρώ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: 847.320,35 ευρώ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: 690.791,15 ευρώ
ΜέΡΑ25: 571.544,14 ευρώ
ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 234.375 ευρώ
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ-ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: 70.312,50 ευρώ
ΠΟΤΑΜΙ 70.312,50 ευρώ
ΣΥΝΟΛΟ 11.250.000 ευρώ

Το επιπλέον ποσό που λαμβάνει φέτος κάθε κόμμα ως κρατική χρηματοδότηση για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς λόγους έχει ως εξής:
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: 845.963,89 ευρώ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: 682.882,48 ευρώ
ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ (Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑ.ΣΟ.Κ.), Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.), Ένωση Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης (Ε.Δ.Ε.Μ.): 224.222,52 ευρώ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: 169.464,06 ευρώ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: 138.158,23 ευρώ
ΜέΡΑ25: 114.308,82 ευρώ
ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 46.875 ευρώ
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ-ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: 14.062,50 ευρώ
ΠΟΤΑΜΙ: 14.062,50 ευρώ
ΣΥΝΟΛΟ: 2.250.000 ευρώ

Αλήτες... να καεί το μπουρδέλο η βουλή! Τέστ κορωνοϊού δεν υπάρχουν, κρεβάτια εντατικής ούτε, πεθαίνουμε με τη "συμβουλή" μείνετε σπίτι κι εσείς προκαλείτε!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το παίζει και γαμιάς... το ξεφωνημένο... το παράσιτο, ο χορτάτος κηφήνας...

Και μόνο το σώου που έδωσε στα τηλεοπτικά κανάλια την ίδια ώρα που γνώριζε ότι είχαν καεί στο Μάτι δεκάδες άνθρωποι, είναι αποκαλυπτικό. Δείχνει, αυτό και μόνο, το κτηνώδες Ήθος και Ύφος των Ιδεών και της πρακτικής των λούμπεν παρασίτων

Κούλογλου-Καψώχας: Κερδοσκοπούν στη χυδαιότητα…
Το Ήθος και το Ύφος καθορίζονται, νομοτελειακά, από τι Ιδέες και την Πρακτική του καθενός…
Οι ιδέες της μικροαστικής λουμπεναρίας, καθώς και η συνακόλουθη πρακτική αυτής της λουμπεναρίας, ο παρακμασμένος ατομικισμός, αποτυπώνονται και στο ανάλογο Ήθος και Ύφος…
Ο κύριος πολιτικός εκφραστής αυτής της μικροαστικής λουμπεναρίας και επαρμένης αλητείας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ…
Ο Τσίπρας   αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικότερα δείγματα αυτής της επαρμένης κακουργίας των λούμπεν μικροαστών…
Και μόνο το σώου που έδωσε στα τηλεοπτικά κανάλια την ίδια ώρα που γνώριζε ότι είχαν καεί στο Μάτι δεκάδες άνθρωποι, είναι αποκαλυπτικό. Δείχνει, αυτό και μόνο, το κτηνώδες Ήθος και Ύφος των Ιδεών και της πρακτικής των λούμπεν παρασίτων…

Σήμερα, σε καταστάσεις ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΥ δράματος (διεθνούς και ελληνικού) ο γκεμπελίσκος προπαγανδιστής του Τσίπρα στην ΕΡΤ, Καψώχας, ξεπερνάει τον αρχηγό: Πάντα τα γλοιώδη παπαγαλάκια είναι βασιλικότερα του βασιλέως…
Αυτό λοιπόν το εγκάθετο παπαγαλάκι του ΣΥΡΙΖΑ, που εμφάνιζε όλα τα Συμβόλαια Θανάτου του 4ου Ράιχ που εκτελούσε ο Τσίπρας, σαν «κατακτήσεις» οικονομικής ανάπτυξης και «προόδου», παραφράζει μια αθυρόστομη διατύπωση του Καραϊσκάκη για να κάνει «αντιπολίτευση» (να πουλήσει αλητεία) στην κυβέρνηση:
«Ας τελειώσει πρώτα αυτός ο εφιάλτης και “όταν γυρίσω θα τους γ@μήσω”».
Αυτό το παράσιτο, ο χορτάτος κηφήνας, χρησιμοποιεί την αθυροστομία ενός αγωνιστή που έπαιζε με το θάνατο και η αθυροστομία του οποίου προερχόταν από την πολύχρονη και εκρηκτικά καταπιεσμένη αγωνιστικότητά του από τους Τούρκους αφεντάδες…
Η αθυροστομία του Καραϊσκάκη, η γλωσσική του βιαιότητα, αποτελούν το απελπισμένο και επαναστατικό προϊόν της τρομακτικής και δολοφονικής καταπίεσης και βίας του Τούρκου-Αφέντη.
Η αθυροστομία του Καραϊσκάκη είναι η Επαναστατική Αντι-Βία στην αποτρόπαια και κτηνώδη Βία των Τούρκων αφεντάδων
Η χρησιμοποίηση αυτής της αθυροστομίας από τα σημερινά παράσιτα, Αφεντάδες στην πλάτη του ελληνικού λαού, εξισώνει την αθυροστομία του Καραϊσκάκη στο μέτωπο των μαχών, με την αθυροστομία των αφεντάδων και των παρασίτων της πολιτικής λουμπεναρίας…
Η χρησιμοποίηση της αθυροστομίας του Καραϊσκάκη από τους κηφήνες και μικροαστούς, χορτάτους λούμπεν του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί το άκρων άωτον του γελοίου και του χυδαίου…
Αποτελεί αλητεία που κερδοσκοπεί πάνω στην αθυροστομία ενός Επαναστάτη του ’21, αθυροστομία στη ΦΩΤΙΑ της μάχης και όχι στον καναπέ του πληκτρολογίου!!!

Το ίδιο τέχνασμα χρησιμοποιεί και ο Κούλογλου, αυτό το «όνειδος» της εθνομηδενιστικής πορνείας.
Βεβαίως, ο Κούλογλου είναι πιο πονηρός από τον τυποποιημένο προπαγανδιστή της μικροαστικής λουμπεναρίας.
Ο Κούλογλου, μιλάει με το στόμα της σάτιρας, με το σκίτσο του Δερμεντζόγλου…
Ο Κούλογλου είναι πεπειραμένος στις κλοπές, στις πλαστογραφίες και στις ομοβροντίες των χυδαίων επιθέσεων και εντυπώσεων: έχει θητεύσει πάρα πολλά χρόνια σε τέτοιου είδους «εργαστήρια» πλαστογραφίας και βρώμικων επιθέσεων.
Να θυμίσουμε ότι το 2008 από την κρατική ΕΡΤ είχε εξαπολύσει χυδαία επίθεση εναντίον του Πούτιν: Βγαλμένη μέσα από τα ψυχροπολεμικά «υπόγεια» των μυστικών υπηρεσιών.

Καψώχας-Κούλογλου γαμ..δες αριστεροί, ψευτόμαγκες νεοέλληνες
Θαυμάστε ύφος,ήθος συριζαίων δημοσιογράφων.
Θαυμάστε ανιστόρητο σκίτσο-χιούμορ από τον κ.Κούλογλου,στο πρόσωπο του αθυρόστομου Γ.Καραΐσκάκη.
Κατά πρώτον ο Καραϊσκάκης το είπε πεθαίνοντας γενναία στο Φάληρο από εχθρικά ή δολοφονικά φίλια πυρά.
ΝΤΡΟΠΗ κ.Κούλογλου.
Κατά δεύτερον η αριστερά δεν εκδικείται.
Πείθει διαπαιδαγωγεί, διδάσκει επαναστατική σεμνότητα.
Τέλος εάν ο κ.Κούλογλου νιώθει ότι τα αριστερά σεξουαλικά του αντανακλαστικά ζορίζονται από τα αντεργατικά μέτρα της  Ν.Δ., τα γαμ…σια από τους Ευρωπαίους εταίρους του δεν τα βλέπει;
Απαξιώστε τους, εγκαταλείψτε τους μόνο ζημιά έκαναν και κάνουν στην αριστερά.
Αλλά πάλι ,”είναι πολλά τα λεφτά Άρη”.
Ο Τσε σε μιά φωτογραφία δίνει το χέρι στον ηττημένο αντίπαλό του αλλά όχι την ματιά του .

Αυτά, λοιπόν, τα γλοιώδη ερπετά της μικροαστικής λουμπεναρίας έρχονται να κερδοσκοπήσουν πάνω στην αθυροστομία του Καραϊσκάκη, για να καλύψουν τα ΔΙΚΑ τους ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ, τις αποτρόπαιες δολοφονικές εκτελέσεις της ελληνικής κοινωνίας από το κόμμα τους, ΚΑΙ να μετατοπίσουν τον Πολιτικό Λόγο από τα ΟΥΣΙΩΔΗ προβλήματα, στους εξυπνακισμούς της χυδαιότητας…
ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ…




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Όλγα Τρέμη... ναζιστικό σκουπίδι που δεν αξίζει ούτε το φτύσιμο!

ΝΤΡΟΠΗ! Η υπερφίαλη και απρεπής Όλγα Τρέμη απέναντι σε έναν γιατρό με μεγάλη προσφορά...
ΝΤΡΟΠΗ!
Χθες το βράδυ στην εκπομπή της Όλγας Τρέμη, καλεσμένος ήταν με skype ο γνωστός από παλιά στο ευρύ κοινό (μια κι ήταν από τους υπεύθυνους στην επιτροπή για την αντιμετώπιση της ασθένειας του AIDS και του ιού HIV, τότε που ακόμη η ιατρική κοινότητα έψαχνε για τη θεραπεία της νόσου και όλοι τρέμαμε), λοιμωξιολόγος κ. Λαζανάς. Τα θέματα της συζήτησης ήταν σχετικά με το πρόβλημα της πανδημίας, που τώρα ζούμε με τον κορωνοϊό COVIT-19, και για το κατά πόσο το δικό μας δημόσιο σύστημα υγείας είναι ικανό να ανταποκριθεί στ’αυτό, καθώς και τον ρόλο των γιατρών του. Θέματα, δηλαδή, της απόλυτης επικαιρότητας.
Ο γιατρός, με 40 χρόνια προσφοράς στο σύστημα, έλεγε αυτά που όλοι ξέρουμε πια, για τις πολλές ελλείψεις, για τον τιτάνιο αγώνα των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, για την υπευθυνότητα των ατόμων που τώρα έχουν την ευθύνη της καθοδήγησης στη νέα αυτή λαίλαπα κλπ. Υπερτόνισε, μάλιστα, ότι σε τέτοιας κλίμακας πανδημίες και νόσους εκείνο που σηκώνει το όλο βάρος, με αυταπάρνηση των λειτουργών του, είναι το δημόσιο σύστημα και κανένα ιδιωτικό. Κι αυτό το βλέπουμε όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και στην Ιταλία, και στην Ισπανία, και όπου αλλού χτυπά η νόσος. Πριν κλείσει τη συζήτηση θέλησε να αναφέρει ένα περιστατικό για μια νεαρή -όπως είπε- λοιμωξιολόγο του νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ, της οποίας το όνομα δεν το ανέφερε, γιατί ίσως η ίδια να μη ήθελε να αναφερθεί, που του τηλεφώνησε και του είπε ότι έχει δεκαπέντε μέρες να κοιμηθεί στο σπίτι της, γιατί ως μονογονεϊκή οικογένεια μεγαλώνει μόνη της (η νεαρή γιατρός, με τις ανάξιες λόγου αναφοράς αμοιβές που πληρώνονται οι ήρωες γιατροί του ΕΣΥ) το παιδί της. Συνέχισε, με εμφανή προσπάθεια ο κ. Λαζανάς να συγκρατήσει έναν λυγμό του, λέγοντας ότι η γιατρός του είπε πως το παιδάκι της τής τηλεφώνησε και της είπε:
«Αν πάθεις κάτι μαμά, τι θα γίνω εγώ!»..
Δεν πρόλαβε να πει την τελευταία φράση, σχεδόν κλαίγοντας ο γιατρός, και απρεπώς κατά τη γνώμη μου, η Όλγα Τρέμη έκλεισε την εκπομπή λέγοντας: «Και μένα ο γιος μου έτσι μου λέει», εξισώνοντας εντελώς διαφορετικές στιγμές πίκρας, κούρασης και δυνατοτήτων, και - κατά τη γνώμη- μου προσβάλλοντας και απαξιώνοντας τον γιατρό που ανέφερε το παράδειγμα, για να δείξει τις θυσίες των γιατρών και τον κίνδυνο όλων όσοι δουλεύουν στα νοσοκομεία αναφοράς, και ένα τέτοιο -από τα κορυφαία- είναι και το ΣΩΤΗΡΙΑ!
Γιατί απρεπές; Γιατί: α) η κ. Τρέμη και οι όποιες ανάλογες κυρίες της ενημέρωσης δεν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του κινδύνου, αλλά ήδη προσάρμοσαν τις εκπομπές τους από το σπίτι , κάνοντας χρήση των νέων τεχνολογιών, β) η κ. Τρέμη δεν είναι της ίδιας οικονομικής επιφάνειας για να εξασφαλίσει τον γιο της, που δεν είναι ούτε μωρό ή παιδάκι, απ’ ό,τι ακούω, αλλά πάνω από έφηβος, και ίσως πάνω και από είκοσι σε ηλικία, οπότε μπορεί να συνεχίσει με άλλους όρους τη ζωή του, σε αντίθεση με το κοριτσάκι της νεαρής γιατρού που προσφέρει τις υπηρεσίες της με κίνδυνο και με αμοιβές πείνας, γ) η κ Τρέμη μετά από αφάνεια πολλών ετών, για τους γνωστούς λόγους, θα μπορούσε να είναι στη σύνταξη και να είναι κοντά στο παιδί της, αφού ως μάνα νιώθει ότι την έχει τόση ανάγκη, αλλά η ίδια μάλλον ζήτησε να ξαναβγεί στη δημοσιότητα με ψηλές αμοιβές ( πάντως όχι τα 1200 ευρώ (ή κάπου εκεί) των επιμελητών και των επικουρικών του ΕΣΥ), δ) θα μπορούσαμε όλοι μας να κάνουμε και χωρίς της ενημέρωση της κ. Τρέμη, ενώ δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς από την ηρωική παρουσία και προσφορά των γιατρών μας και του νοσηλευτικού προσωπικού του ΕΣΥ, και κυρίως των εργαζομένων στα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό, ε) γιατί, δεν νομίζω ότι η κ. Τρέμη έφυγε από το σπίτι της για δεκαπέντε μέρες τώρα, και πόσες άλλες θα ακολουθήσουν ακόμη, εξαναγκασμένη να το κάνει αυτό από τις συνθήκες, στ) γιατί δεν νομίζω ότι η προσφορά της κ. Τρέμη γίνεται με τους ίδιους όρους προστασίας με τη νεαρή γιατρό, και ένα σωρό άλλα που μπορώ να απαριθμήσω.
Τέλος, δεν γνωρίζω τη νεαρή γιατρό, αλλά από προσωπικό βίωμα γνωρίζω ότι κι ο δικός μου γιος, σε άλλο νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα, ως πνευμονολόγος κι αυτός, έχει φύγει από το σπίτι του, τα παιδάκια του και τη σύζυγό του εδώ και δεκαπέντε μέρες τώρα, και έχει μόνο τηλεφωνική επικοινωνία και βιντεοκλήσεις με το σπίτι του.
Πόσο θα κρατήσει αυτή η αναγκαστική απουσία, είναι άγνωστο!
Εκείνο, λοιπόν, που έχω να πω κλείνοντας κι εγώ το σημείωμα αυτό, παρότι δεν είναι του χαρακτήρα μου να έρχομαι σε αντιδικίες με κανέναν, πολύ περισσότερο με συμπατριώτες και συμπατριώτισσές μου, είναι να πω:
ΝΤΡΟΠΗ! …. ΝΤΡΟΠΗ!
Και να εκφράσω την ελπίδα να μην ξαναδούμε τέτοιες υπερφίαλες και προσβλητικές τοποθετήσεις και συμπεριφορές χρήσης του δημόσιου λόγου, που απαξιώνουν λειτουργούς με προσφορά όπως χθες , κατά τη γνώμη μου, συνέβη με τον κ. Λαζανά.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να οργανωθούμε σε Κοινότητες. Δημοκρατία, αλλιώς τελειώσαμε...

"για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορωνοϊού, «οι συντάξεις θα πιστωθούν στους λογαριασμούς, οι συνταξιούχοι να μην πάνε στις τράπεζες"
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ. ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ, καθήμενος, ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ. (Κι όχι μόνο σε μερικές, που ήταν ως τώρα).
Εμείς δουλεύουμε ή δουλέψαμε κι αυτοί κάάάάάάθονται και εισπράττουν.

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ, ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΑΜΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΟΥ. .
(Θα πρέπει να έχει POS, θα κληθεί να δηλώσει "πόθεν έσχες", να εμφανιστεί στη φορολογική του δήλωση και ίσως και να φορολογηθεί).
Κι εσύ που δίνεις θα πρέπει να δώσεις εξηγήσεις για τη συναλλαγή χωρίς αποδείξεις. .
Η σιωπηλή και μόνη ειλικρινής αλληλεγγύη παύει να υπάρχει. Πρέπει να δηλώνεται.
ΣΕ ΚΑΘΕ "ΕΚΤΑΚΤΗ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ", ΣΕ ΚΑΘΕ "ΚΡΙΣΗ", ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΚΑΙ ΕΠΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΟΙ.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ.
Λόγω κορωναϊού δεν τίθεται θέμα κατάργησης της προμήθειας ή οποιαδήποτε άλλη βοήθεια από τραπεζίτες. Κάποιοι πονηροί ρωτάνε αν βοηθά η Εκκλησία . Δε ρωτάνε ποτέ αν οι τράπεζες θα βοηθήσουν. (Και το ξεκαθαρίζουμε για μια ακόμα φορά: Ιδιας φάρας, αρχιερατείο, τράπεζες και πολιτικοί).
ΚΑΙ ΤΟ "ΩΡΑΊΟ" ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ. Το δραματικά "ωραίο":
Αυτοί που καταστρέφονται, αργά αλλά σταθερά, οι μικρομεσαίοι αστοί, χειροκροτούν και στηρίζουν. Ίσως, επειδή έχουν ακόμα κάτι τις στην τσέπη τους. Λες και θα το έχουν κι αύριο. Λες και είναι εξασφαλισμένο ότι θα έχουν τα παιδιά τους.
ΘΑ ΤΟ ΠΩ:
Έχουν χάσει την αίσθηση της αυτοσυντήρησης . Έχουν χάσει την αίσθηση και τη γνώση προστασίας των παιδιών τους και των παιδιών των παιδιών τους.
Δια πράξεων και παραλείψεων τα έχουν φορτώσει με χρέη και φόρους, με αναδουλειά, με ακριβοπληρωμένη ή και χωρίς περίθαλψη, με εισφορές χωρίς συντάξεις και αβέβαιη επιβίωση αντί για ευτυχισμένη ζωή.
Αυτό ήθελα να πω, αλλά μήπως πρέπει να πω ότι "δεν ενδιαφέρονται για το αν θα ζήσουν λεύτερα και αξιοπρεπώς τα παιδιά τους και τα παιδιά των παιδιών τους; Αρκεί οι ίδιοι να μη χαλάσουν τη ρουτίνα τους και να μη φορτωθούν με περισσότερες έγνοιες; "
Δεν θέλω να το πω, αλλά ας κοιταχτούν στον καθρέφτη, μέσα τους ή όπου αλλού θέλουν. Υπάρχει και η "ατομική ευθύνη", όπως λένε οι καθεστωτικοί. Ας πάψουν να μου λένε "σ' αγαπώ" με τρόπο ανεύθυνο.
ΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΚΙ ΑΣ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.
Υπάρχουν άνθρωποι, που έχουν ανάγκη ΤΩΡΑ. Δεν μπορούν να περιμένουν σωτηρία από τους πολιτικούς, που προτιμούν να στηρίζουν τραπεζίτες και να φτωχοποιούν το λαό.
Δεν είναι δυνατόν το χρήμα να είναι εμπόρευμα, το οποίο ανήκει και διαχειρίζονται ιδιώτες τραπεζίτες και να περιμένουμε από πολιτικούς υπηρέτες τους να δούμε καλύτερες μέρες. Μόνο φόροι, τόκοι και φτωχοποίηση μας περιμένει.
Από το 1995 εργάζονται, γνωρίζοντας ότι το 80% του πληθυσμού  στην οικονομία, που φτιάχνουν για τον 21ο αιώνα, θα περισσεύει. Στην Ελλάδα το 70% του πληθυσμού τριγυρνά γύρω από τα όρια της φτώχειας.
Από τότε είχε ειπωθεί από τους ανθρώπους της ελίτ, που σχεδίαζαν το μέλλον μας μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ:
«Το ζήτημα σύντομα θα είναι: να έχεις γεύμα ή να είσαι το γεύμα».
Για την ώρα, 25 χρόνια μετά, εμείς οι πολλοί είμαστε το γεύμα. Και το τραπέζι μας μένει συνεχώς όλο και πιο άδειο -το φαγητό, όλο και πιο λίγο.
Δηλώσεις για συμμετοχή, συνεννόηση και ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών:  eleftherionhthon@gmail.com.
Μοναδική προϋπόθεση: Να νοιάζεσαι για τον διπλανό σου, το οποίο θα πρέπει να φαίνεται έμπραχτα. Τελειώσαμε με τα παχειά λόγια, που προσπαθούν να συγκαλύψουν ένα ξενηστικωμένο παρόν και ένα ακόμα χειρότερο μέλλον.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο «νέος πατριωτισμός» της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας…
Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μίλησε, στο τελετουργικό της ανάληψης των καθηκόντων της, για «νέο πατριωτισμό»!!!
Φυσικά δεν μας εξήγησε τη συγκεκριμένη σημασία αυτής της έννοιας…
Την υπαινίχτηκε, όμως περιφραστικά και την προσδιόρισε:
α). Με «έμπνευση το ευρωπαϊκό όραμα».
β). «Δεν (θα) αντιστρατεύεται τον κοσμοπολιτισμό, αλλά (θα) αποτελεί προϋπόθεσή του».
Με άλλα λόγια ο «νέος πατριωτισμός» της κυρίας Προέδρου είναι ο... «πατριωτισμός» της ΕΕ και της Πολυπολιτισμικότητας, ο «πατριωτισμός» του ΥΠΕΡ-εθνικού κεφαλαίου και της διεθνούς μαφίας του χρήματος…
Ένας «πατριωτισμός» που αντιστρατεύεται την ιστορική ΥΠΟΣΤΑΣΗ του εθνικού κράτους, που αρνείται την ιστορική διαμόρφωση της «εθνικής συνείδησης», που καταλύει το «συλλογικό εθνικό εγώ», που αποτελεί τελεσίδικη άρνηση του Πατριωτισμού…
Στο παλιό μας άρθρο, «Το λεξικό της Νέας Τάξης», υπογραμμίζαμε:
«Σήμερα ζούμε μια ψυχρή «εκτέλεση» των κανόνων της λογικής και της νόησης, το φρικώδες νεοταξικό έργο ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ των εννοιών και των λέξεων».
Σύμφωνα με αυτό το «Λεξικό» επισημαίναμε, ότι ο «νέος πατριωτισμός» αποτελεί κι αυτός ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ της έννοιας του πατριωτισμού, μια αντιστροφή που βαπτίζει «νέο πατριωτισμό» την ΥΠΟΤΑΓΗ μας στους μηχανισμούς του χρήματος και την ΚΑΤΟΧΗ μας στο 4ου Ράιχ…
Βεβαίως η νέα Πρόεδρος δεν πρωτοτυπεί. Αναπαράγει υπαινικτικά, αυτά που έχει διατυπώσει ο ΓΑΠ, από τον Ιανουάριο του 2011: Πρώτος και με μεγαλύτερη σαφήνεια…
Ο ΓΑΠ τότε το ξεκαθάριζε: «Ο νέος πατριωτισμός δεν είναι η αποθέωση της Ελλάδας, αλλά το να αλλάξουμε την Ελλάδα»!!!
Και η «αλλαγή» της Ελλάδας, δηλαδή ο «νέος πατριωτισμός» ήταν όλα αυτά τα οποία προωθούσε ΠΡΑΚΤΙΚΑ ο ΓΑΠ: Να καταστήσει την Ελλάδα θεματοφύλακα του «διεθνισμού» του κεφαλαίου και «γαλέρα» των μαφιών του χρήματος…
«Σύμφωνα λοιπόν με τα νέα λεξικά, «νέος πατριωτισμός» είναι:
α). Τα «συμβόλαια θανάτου» που εκτελεί η κυβέρνηση εναντίον της ελληνικής κοινωνίας και του λαού της…
β). Η ολοκληρωτική απομύζηση και εξαθλίωση του ελληνικού λαού, η άγρια λεηλασία του και το αχαλίνωτο ξεπούλημα της Ελλάδας…
γ). Η ολοκληρωτική οικονομική και πολιτική κατοχή της χώρας από τα διεθνή κέντρα εξουσίας και η στρατιωτική κατοχική θωράκιση που προωθείται με πλανητικούς στρατούς και με τις διεθνείς μυστικές υπηρεσίες…
δ). Η Νέα πολυπολιτισμική βαρβαρότητα της αλλοδαπής κατοχής!!!».
Αυτόν τον «πατριωτισμό» (του 4ου Ράιχ και της εθνικής μας αποσάθρωσης) ευαγγελίζεται και η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, χρησιμοποιώντας το νέο λεκτικό σχήμα («νέος πατριωτισμός»), παρμένο απευθείας από τα νέα λεξικά της Νεοφιλελευθερης Παγκοσμιοποίησης και της ναζιστικης Νέας Τάξης…