Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Τριτη 3 Μαρτιου 2020



Σαν σήμερα.
3 Μαρτίου 2002 σταματάει η χρήση της δραχμής, μετά από μια περίοδο 2 μηνών , από την ημέρα που ξεκίνησε η χρήση του Ευρώ..... Αποχαιρέτησαμε το Εθνικό μας νόμισμα!!!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιανης Μπαρουφακης στο twitter:''Για την πληροφόρησή σας, μίλησα στο κοινοβούλιο μας κατά της σφαγής από τα υποστηριζόμενα από τους Ρώσους στρατεύματα του Άσαντ στην Ιντλίμπ. Το κόμμα μας αντιτίθεται στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας οπουδήποτε και από οποιονδήποτε γίνονται''!!!!
Η πίστη στα υπερατλαντικά αφεντικά είναι εξόφθαλμη και στον τουρκικό στρατό,που δρα για τα συμφεροντα του ΝΑΤΟ και για την τουρκικη αρχουσα ταξη στη Βορεια Συρια.
Μέρα25 το λέει,αλλά μήπως να αλλάξει όνομα;;; Μηπως να το κανει Βαθια Νυχτα ο σκατανθρωπος!!!!
Σχολιο.- Ο Γιάνης είναι ο Αμερικανικός παράγοντας στα "κεντροαριστερά" του πολιτικού φάσματος στην χώρα, εκπροσωπώντας επάξια το κόμμα των Δημοκρατικών! ΥΓ. Οι άλλοι είναι ρεπουμπλικάνοι, από Έλληνες δεν ξέρω τι παίζει...
Σχολιο.- Λομπίστας των Δημοκρατικών είναι….



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανορθόδοξος (υβριδικός) πόλεμος με εμπροσθοφυλακή γυναικόπαιδα. Τα ίδια έκαναν και οι ναζί στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, τα ίδια κάνουν και τώρα οι συνεργάτες τους οι Τούρκοι.
Ο ΓΕΡΜΑΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ άξονας σε πλήρη επίθεση εναντίον της χώρας μας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολύ σωστά τα λες! Εγώ θα επικεντρωθώ μόνο στο σημείο που λες ότι στα νησιά η ζωή των ντόπιων και των μεταναστων έχει γίνει αφόρητη!
Το ερώτημα είναι τί έχει κάνει η Αριστερά εν γένει σήμερα?
Απολύτως τίποτα Σπύρο! Πολλοί από αυτούς τους εκολαπτομενους δήθεν Αριστερούς , συγχεοντας τις έννοιες του Πατριωτισμού και του Εθνικισμού , το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να την κάνουν εχθρό στην κοινωνία! Αυτοί οι "καλοθελητές" λοιπόν , ηθελημένα ή αθέλητα έχουν καταφέρει να κάνουν την κοινωνία να ακούει Αριστερά και το πρώτο πράγμα που να του έρχεται στο μυαλό να είναι η αποστροφή!!!!
Εξού και ότι πολλοί έχουν φύγει από την Αριστερά.
Εγώ δεν θα πάψω να είμαι Αριστερός , όμως που,ακριβώς να αγωνιστώ πλέον όταν στο άκουσμα του Αριστερού κινδυνεύω να με λιντσαρουν και ειδικά σήμερα!
Επομένως οι αιτίες κατ' εμέ θα πρέπει να βρεθούν πρώτα σε αυτούς που αν θέλεις "διοικούν" την Αριστερά εν γένει!
Υ.Γ. όταν λέω Αριστερά εννοώ το σύνολο της , γιατί για μένα δεν υπαρχει εκει ένα ισχυρο πατριωτικο κομμα που να κατεβενει στις εκλογες! Η ΚΟΕ είναι διαλυμενη πλεον και δεν μπορει να κατεβει, τον γελοιο Καραμπελια δεν τον θεωρω αριστερο, και ο ιδιος δηλαδη δεν θελει να τον αποκαλουν ετσι, και το ΕΠΑΜ με τις συνεχεις παλινοδιες του και τις συνεχεις διασπασεις του, και αυτό δεν θελει από την αρχη που ιδρυθηκε να το αποκαλουν αριστερο!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο 44χρονος Παναγιώτης Τσολάκης, πατέρας δύο παιδιών, 5,5 ετών το πρώτο και βρέφος ενός μηνός το δεύτερο, την Τρίτη το πρωί, ξεκίνησε, όπως κάθε μέρα, από το σπίτι του στον Άγιο Μακάριο Βροντάδου, για να πάει στη δουλειά του.
Εργάζεται συντηρητής στην "Κιβωτό του Αιγαίου" στο Αίπος.
Ήταν η πρώτη μέρα μετά την άφιξη των ΜΑΤ στο νησί και ξαφνικά βρέθηκε μπροστά στο πρώτο μπλόκο που είχαν στήσει οι δυνάμεις καταστολής, στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Μακαρίου. Αφησε στην άκρη το μηχανάκι, κατέβηκε, έπιασε κουβέντα με μια κοπέλα και πήγε να ανάψει τσιγάρο. Ξαφνικά, όπως λέει στην "Αλήθεια", δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από άνδρα των ΜΑΤ. Δεν κατάλαβε ούτε πως βρέθηκε στο έδαφος, δεχόμενος χτυπήματα στο πρόσωπο και σε διάφορα σημεία του σώματος.
"Δεν μπορούσα να πάρω ανάσα.
Δέχθηκα απρόκλητη και ωμή βία", μας είπε περιγράφοντας τα όσα πρωτόγνωρα έζησε.
"Με συνέλαβαν και με οδήγησαν στην Αστυνομία, χωρίς να ξέρω το λόγο", συνέχισε ο Παναγιώτης Τσολάκης, που μετά τις διαμαρτυρίες και πιεσεις των συγγενών του, και μονο κατω από τις φωνες των συγγενων του,  οδηγήθηκε από την αστυνομία στο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι του είχαν σπάσει τη μύτη, είχε θλαστικά τραύματα στο σώμα, το μάτι του ήταν χτυπημένο και αυτό, με τα σημάδια εμφανή ακόμη και σήμερα, δύο ημέρες μετά.
Τα όσα έζησε δύσκολο να περιγραφούν, τα είδαν με τα μάτια τους ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης. ο δημοτικός σύμβουλος, Μάρκος Σκούφαλος και ο περιφερειακός σύμβουλος, Παντελής Μπουρνιάς, με τον πρώτο μάλιστα να τα καταγγέλλει λίγη λεπτά αργότερα και από το Ράδιο Αλήθεια, λέγοντας ότι και εκείνος προπηλακίστηκε από τα ΜΑΤ.
Ο κος Τσολάκης αναμένεται να κινηθεί νομικά.

https://www.youtube.com/watch?v=tefO0N9Fd3g&feature=share&fbclid=IwAR1eWu6qYN92zp90dQXBiODH2niF7m4smgVuepnkbMs7fK_-5M--U6jIWQ8

σχολιο.- ΜΑΤιλήνη, Λέσβος.
" Και να που εμείς οι νέοι μάθαμε τι σημαίνει Χούντα
Είδαμε κεφάλια ανοιγμένα, ανθρώπους να κάνουν συνεχώς εμετούς από τα χημικά, ηλικιωμένους να τους χτυπάνε στο ψαχνό, ακούσαμε να μας βρίζουν αισχρά.
Μας κυνήγησαν και μας έβρεξαν με αύρες νερού.
Συνέχισαν να καίνε ανενόχλητοι τα δάση μας.
Αυτό συνεχίστηκε και χτες όπου χιλιάδες νησιώτες βγήκαν στους δρόμους.
Έχουμε από την Τρίτη το απόγευμα γενική απεργία και θα έχουμε και σήμερα και αύριο και για όσο πάει.
Χτες τα σκηνικά αγριέψανε μάλιστα πολύ σε σύγκριση με προχτές.
Χιλιάδες άνθρωποι βγήκανε έξω και πολεμούσανε με τα ΜΑΤ.
Σώμα με σώμα.
Με πετροπόλεμους, με μπαλόνια γεμάτα λαδομπογιές…
Έχουμε ανταρτοπόλεμο.
Τα ΜΑΤ είναι παντού.
Και Πολεμάνε ποιους;
Εμάς.
Που αγκαλιάσαμε το μεταναστευτικό όσο κανένας άλλος για 5 ολόκληρα χρόνια.
Μας πολεμάνε, γιατί;
Επειδή δε θέλουμε άλλες φυλακές ψυχών.
Επειδή δε δεχόμαστε την δομή ενός νέου Νταχάου.
Γίναμε ΜΑΤιλήνη.
Μας χτυπάνε, σπάνε τα αμάξια μας, μας ψεκάζουν, καίνε τα δάση μας, μας βρίζουν ανελέητα.
Είδα παπάδες να τρώνε ξύλο, είδα παιδάκια να κλαίνε από δακρυγονά.
Εικόνες φρίκης.
2020.
Ντροπή σας.
Χτες το βράδυ υπήρχαν κάτοικοι της Λέσβου εγκλωβισμένοι από τα ΜΑΤ στο στρατόπεδο της Παγανής.
Υπήρχαν άνθρωποι που πεινούσαν και διψούσανε και δεν μπορούσαμε να τους πάμε προμήθειες διότι είχαν κλείσει τα ΜΑΤ τους δρόμους.
Αναγκάστηκαν να το σκάσουν μέσα από τα χωράφια στα σκοτεινά για να φύγουν από εκεί που ήτανε εγκλωβισμένοι με τους μπάτσους να τους κυνηγάνε ρίχνοντας δακρυγόνα και χειροβομβίδες λάμψης και κρότου.
Αδέρφια,Φωνάξτε για εμάς.
Να πάνε παντού οι φωνές μας.
Ενημερωνόμαστε από κρυφές πηγές ότι μας στέλνουν κι άλλα ΜΑΤ κι άλλες κλούβες την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός δηλώνει πως τα ΜΑΤ θα φύγουν.
Είμαστε μόνοι, τα κανάλια φτιάχνουν τους χαρταετούς για την αργία που έρχεται την Δευτέρα.
Εμείς έχουμε απεργία και για αντί για χαρταετούς θα πετάξουμε ΜΑΤατζήδες στη θάλασσα αν δεν υποχωρήσουν.
Δε θα κάνουμε πίσω για κανέναν λόγο.
Θα το πάμε ως το τέλος.
Δεν δεχόμαστε την λέξη επίταξη.
Δε δεχόμαστε νέες δομές.
Ενωθείτε μαζί μας.
Εμείς θα πολεμήσουμε και σήμερα και σας θέλουμε δίπλα μας με όποιο τρόπο μπορείτε.
Και να που εμείς οι νέοι μάθαμε τι σημαίνει Χούντα."



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι έχει κάνει ως τώρα η κυβέρνηση για να πιέσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει τις ευθύνες της;
ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΙΠΟΤΑ.
Ούτε καν μια φραστική καταγγελία.
Μέχρι που έφτασαν να ψηφίσουνε... υπέρ της αλληλεγγύης στον Ερντογάν (!!!) στο ΝΑΤΟ!
Αφήστε λοιπόν τις φαντασιώσεις ότι... είμαστε στο 1940 και "στον πόλεμο που διευθύνει η κυβέρνηση Μεταξά", όπως έλεγε το γνωστό γράμμα του Ζαχαριάδη το οποίο καλούσε τους Έλληνες να αντισταθούν στον ιταλικό φασισμό.
Και οι συνθήκες είναι διαφορετικές και... ο Μεταξάς ήταν χίλιες φορές πιο σοβαρός από ΑΥΤΟΥΣ!
Επίσης σταματήστε αυτό τον κατακλυσμο γραφικότητας στο φαίησμπουκ, του στυλ "imaste oloi me toys levendes mas" και το ανέβασμα πατριωτικών φωτογραφιών... της Ζήνας (!!!) - σοβαρευτείτε
Σχολιο.- Συμφωνώ ως προς το πρώτο σκέλος, αλλά δεν θα σταματησουμε ν ανεβαζουμε πατριωτικες φωτογραφιες γιατί έτσι το αισθανόμαστε
Σχολιο.- Μπορούμε όμως να ανεβάζουμε φραστικές ανθελληνικές δηλώσεις τύπου Βαρουφάκη ή τύπου Ακρίτα;
Σχολιο.- Αυτά πρέπει να καταγγέλονται - ο Βαρουφάκης είναι ιδιαιτέρως απογοητευτικός και εξοργιστικός από τότε που μπήκε στη βουλή. Σε άλλον πλανήτη ζει.
Σχολιο.-  Καλά η Ακρίτα ξυπνάει κ ψάχνει να βρει παντού κάτι που να έχει απήχηση για να γράψει δέκα λαλακιες και να πάρει δημοσιότητα... Αστεία μην πω τραγική, όσο για βαρουφακη μια απτά ίδια... Ψήφοθηρία φουλ με οποιοδήποτε τρόπο.. Τώρα το παίζει καλός άνθρωπος σε συγκεκριμένο ρεύμα παντα
Σχολιο.-  Οι υπερπατριωτες των τελευταιων ημερων,θυμιζουν λιγο τους αναρχικους ''αγωνιστες'',οπαδους του ενοπλου αγωνα και εμπαναστατες του κωλου που μολις φανε μια φαπα απο κανα αστυνομικο μιλανε για χουντες και μπατσοκρατιες κλπ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλο αυτό το ψευτοδικαιωματικο σκυλολοι που κάνει μια αναιμική αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη δεν ξέρει ότι ο Ερντογαν εδώ και χρόνια έχει στήσει μια φάμπρικα διακίνησης;; Δεν ξέρει ότι το έπαιξε πατερουλης του σουνιτικου Ισλαμ;; - Δεν ξέρει ότι η μεγαλύτερη υπερπόντια στρατιωτική βάση της Τουρκίας είναι στο Μογκαντισου της Σομαλίας;; Ένας ακραίος ισλαμοφασιστας καπιταλιστης, βαθιά αντικομμουνιστης, που παριστάνει το Μεγάλο Προφήτη. Δεν έχετε πάρει χαμπάρι ότι έχει επέμβει σε άλλες χώρες;;Δεν διαβάσατε τις δηλώσεις του ότι μπορούμε και χωρίς στρατό σε κάποια μέρη να συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις μας;;; - Δεν είναι Εθνικισμός να διαβάζεις την πραγματικότητα. Δεν είδατε που διαβεβαίωσε τη Βουλγαρία ότι εκείνη δεν θα έχει πρόβλημα από τα αδέλφια του που εγκλωβίστηκαν στην Τουρκία και τώρα ξεκίνησαν το Μεγάλο Ταξίδι της Ελπίδας χωρίς επιστροφή ;;; θα πηγαίνατε άρον άρον εσείς τα αδέλφια σας να εγκλωβιστουν στο έδαφος άλλης χώρας, ενώ ξέρετε ότι τα σύνορα είναι κλειστά και όλες οι συμφωνίες προβλέπουν τον εγκλωβισμό τους στην Ελλαδα;;; Ευτυχώς υπάρχουν σοβαροί αριστεροι που έχουν ακόμη επαφη με την πραγματικότητα-όσο υπάρχουν αστικά κράτη, όσο υπάρχει Καπιταλισμός και Ιμπεριαλισμός θα υπάρχουν σύνορα.Ομως παιδιά και Καπιταλισμός να μην υπάρχει πάλι θα υπάρχουν σύνορα. Αν έχετε να προτείνετε μια κοινωνία αμιγώς κοινοτική και ενιαία παγκόσμια αυτό είναι ανέφικτο. Σήμερα όποιος είναι εναντία στην παγκοσμιοποιηση του Κεφαλαίου και είναι εχθρός του ιμπεριαλισμου οφείλει να αντιτίθεται και στην εργαλειοποιηση του μεταναστευτικου και στη μετατροπή του σε όπλο με σκοπό το καλύτερο πλασάρισμα μιας αστικής τάξης στο Αιγαίο για την επικείμενη μοιρασιά. Η αγωνία ενός ανθρώπου του λαού είναι ο φόβος του μη χάσει έδαφος η πατρίδα του στο μέλλον. Αν η χώρα σας συρρικνωθεί εδαφικα ακόμη και η ταξική πάλη θα διεξαχθεί με ακόμη χειρότερους όρους. Αυτά βέβαια δεν είναι δεδομένα και κάποιοι μισούν υπερβολικά αυτό τον τόπο, σε βαθμό τέτοιο που βλέπουν παντού φασίστες, μισογυνηδες, ρατσιστές, βιαστές, πολεμοκαπηλους κτλ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι καραβιες λαθρομεταναστων που πάνε από Αττάλεια προς Καστελόριζο με συνοδεία του τουρκικού λιμενικού πάνε μετά από διακρατικές συμφωνίες και άρση συμφωνιών Δουβλίνου και παύση Σένγκεν και με διαμεσολαβηση του ΟΗΕ για να υπάρξει μια βίωσιμη λύση.Τι, όχι;;; - Ένα πουλάκι μου πε επίσης ότι τα πιο φτωχά στρώματα έμειναν στις χώρες τους, ενώ οι Συριοι που αγαπούν την πατρίδα τους δεν πήγαν με τον FSA και τη λεγόμενη Συριακη Αντιπολίτευση.Εδώ ομως τον FSA τον κάναμε ισότιμο εταίρο. Από το Σύριζα, το μεγαλυτερο μέρος της εξωκοινοβουλευτικης αριστεράς το, Βαρουφακη και το συντριπτικό μέρος της αναρχίας (αυτοι παντα πουλημενα τομαρια ηταν) έλεγαν (και λένε ακόμη) για την κακή Ρωσία και τον απάνθρωπο Ασαντ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα στις 6πμ ξεκίνησα μαζί με την Ζωή και πήγαμε Ορεστιάδα, σε όλη την διαδρομή υπήρχαν μικρές ομάδες ταλαίπωρων ανθρώπων, στην πλατεία σταματήσαμε για καφέ, συναντήσαμε έναν παλιό μαθητή της και μας είπε την εξής ιστορία που του συνέβη χτες : πήγε σ ένα χωράφι του για να δουλέψει , βγαίνοντας από το αυτοκίνητο του ,βρίσκει ζαρωμένους μέσα στο χαντάκι ,πέντε νεαρούς Αφγανούς, με γρατζουνιά μένα τα χέρια και τα πρόσωπα τους, παγωμένους, γύρισε στο σπίτι του τους έφερε ψωμί και νερό , μαζί μπεταντίν για απολύμανση στις πληγές τους....ξεθάρεψαν μίλησαν και με Καμπούλ με την οικογένειά τους , ήξεραν όλους τους νόμους , δήλωναν 16χρονών ήταν σίγουρα 25 και του πρότειναν να τους πάει στην Αθήνα...αυτά δε, είναι καθημερινά περιστατικά τα τελευταία χρόνια...Θαύμασα την ψυχραιμία και την ανθρωπιά τους....



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πιτελους εβγαλε ανακοινωση και το ΣΕΚ της ΑΝΤΑΡCIA και λοιπες 'αναρχοσυνδικαλιστικες δυναμεις' για το μεταναστευτικο ζητημα
Αθωώνουν πλήρως την πολιτική Ερντογαν ,δεν βγάζουν κιχ για ΝΑΤΟ κατασυκοφαντουν τον Ασαντ και φυσικα ισχυριζονται πως ο Ερντογαν δεν εργαλειοποιει το μεταναστευτικο ουτε πιεζει μεταναστες ..
Καλα ρε παιδγια δεν διαβασατε καν τον Τσαβούσογλου?
Αυτες οι οργανωσεις με την τεραστια απηχηση στην κοινωνια εχουν τα γραφεια τους στα υπογεια του Χριστιανοδημοκρατικου κομματος της Μερκελ στο Βερολίνο?
Αει απο κει παρτάλια!
Πειτε μας ρε να κανουμε μετωπο με δαυτους ,που εχουν ξεπερασει σε αθλιότητα τους Γκριζους Λυκους..
Σχολιο.- Τα παιδιά είναι μάλιστα της σέχτας Ακαρ....
Σχολιο.-  Και φυσικα το γνωστο 'μπαναστατικο' ελαλιμπερτα τους αναδημοσιευει
Σχολιο.- παιδγιά καλά που μας άνοιξαν τα μάτια οι μπαναστάτες, απο τότε που έφυγε απο την μέση εκείνος ο μοχθηρός ο Καντάφι ,όλοι στην Λιβύη τρέχουν σε λιβάδια ευτυχίας...αλλά και στην Συρία αν φύγει ο άλλος μοχθηρός , ο Άσαντ ντε, τι ωραία που θα είναι...Άμ τι νομίζατε στον Μιλόσεβιτς θα έμεναν τα άτομα...τα μισθά να πέφτουν...
Σχολιο.- Παλιοτερα ειχε ενα πρακτορικο εντελως απο τα σκουλικια του Indymedia που ειναιcopy paste απο την MIT
Σχολιο.- Ο Ερντογάν έχει στρατό, ο Άσαντ εχει δυνάμεις του καθεστώτος συμφωνα με το ΣΕΚ!
Σχολιο.- Η επαρχια Ιντλιμπ που ανηκει? Δεν ανηκει στη Συρια? Ειναι σαν να λεμε μπηκαν Τουρκοι στην Θεσσαλονικη



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επίσης...
...είπαμε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώσει στην πλάτη της μόνη της όλη τη δυστυχία του κόσμου και ότι πρέπει να φυλάξει τα σύνορά της.
Σχολιο.- Βέβαια πρέπει να σκεφτούμε ότι είναι κάτοικος του νησιού που άνοιξε την αγκαλιά του πριν από μερικά χρόνια. Πήγαινε για Νόμπελ Ειρήνης. Δεν ξέρουμε αν και προσωπικά αυτός άνοιξε την αγκαλιά του, αλλά το ότι στο νησί που πήγαινε για νόμπελ ανθρωπιάς ακούστηκαν τέτοιες κουβέντες μας δείχνει ότι στον σκληρό κόσμο που ζούμε... δεν μπορείς να κάνεις τον ανθρωπιστή υπολογίζοντας στο φιλότιμο του άλλου. ¨Επεσε σύρμα σε Αφρική Ασία εκεί είναι "μαλακοί' και αντι να πουν -και πώς να το πουν- ε, να μην τους πηδήξουμε κιόλας τους ανθρώπους. είπαν "βουρ από εκεί. .. περνάμε".. Και η κατάληξη ήταν αυτά που ακούσαμε προχθές στο λιμάνι της Θερμης στη Λεσβο... Απηυδυσαν οι άνθρωποι.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΑΑΔΕ στέλνει μηνύματα σε όλους τους Έλληνες με οδηγίες προστασίας από τον κορονοϊό.
Καθόλου έξυπνη κίνηση, διότι...
... πολύ περισσότεροι από όσους θα αρρωστήσουν ενδεχομένως από τον κορονοϊό είναι αυτοί που θα αρρωστήσουν μόλις δουν ότι τους ήρθε μήνυμα από την ΑΑΔΕ.
Επίσης πολύ περισσότεροι είναι εκείνοι που θα ρίσκαραν να περάσουν τον κορονοϊό με αντάλλαγμα να μην τους ξαναενοχλήσει η ΑΑΔΕ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο Νατο και την ΕΕ η Ελλάδα κάνει την πάπια, ενώ συνεχίζει να έχει κλειστή την Συριακη Πρεσβεία. Αν έχετε τσίπα κινηθείτε διπλωματικα και πολιτικά. Ένα τέτοιο ζήτημα δεν λύνεται με στρατιωτικούς όρους. Χρέος και της Αριστεράς να πιέσει προς αυτήν την κατεύθυνση. Υπάρχουν κάποια πολιτικά δεδομένα που δημιουργούν αυτή την κατάσταση. Ποιες είναι οι αιτίες και ποια τα δεδομένα;; - συγκεκριμένα είναι και πρέπει να αναφερθούν με σαφήνεια . Αν δεν το κάνουν όλες οι αριστερές οργανώσεις αφήνουν προνομιακό πεδίο σε ακροδεξιες συμμορίες.Η πολιτική και η διπλωματία να μπουν μπροστά.  Η πολιτική και η Διπλωματία να μπουν μπροστά προτού μας οδηγήσουν Ευρωπαίοι και Αμερικανοί με τις αστικές ταξεις Τουρκίας, Ελλαδας σε ένα μαζικό αδιέξοδο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καλά ρε Ζαιοι,εσεις δεν πανηγυριζατε που εκλεισε το Mega?
Tώρα τι γκένεν και ο ηγέτης σας δινει σημερις επισημη συνεντευξη στο Mega ?



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρε τι το κουβεντιαζουμε Πολυ σωστα λενε τα Ζαιοπουλα να ανοιξουμε τα συνορα!! Βολτα ολα τα ρατσιστικα φασισταρια να βγαλουμε τις πορτες απο ολα τα σπιτια των Συριζαιων!! Ετσι για να βρουνε ανοιχτα να μπουν τα αδελφια τους οι (Προσφυγες) στα σπιτια τους!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πριν λίγες ώρες η Μέρκελ απο το CDU βγήκε αριστερότερα απο τους μπαναστάτες του ΣΕΚ και τους διαφορους υπαλλήλους αναρχοσυνδικαλιστές ,προβαίνοντας σε δήλωση για την στάση της Τουρκιας,στο προσφυγικο,έστω και για τα ματια του κόσμου..
Η δήλωση ειναι αυτή '''Ο τούρκος πρόεδρος αισθάνεται αυτήν την περίοδο ότι δεν τυγχάνει επαρκούς στήριξης (από την ΕΕ), τόνισε η Ανγκελα Μέρκελ, στο Βερολίνο. «Παρά την κατανόησή μου, θεωρώ απαράδεκτο να το φορτώνει στην πλάτη των προσφύγων διότι τους φέρνει σε κατάσταση αδιεξόδου, ωθώντας τους να πηγαίνουν στα σύνορα».

Με αλλα λογια ακομα και το CDU ενας απο τους καλύτερους συμμαχους του Ερντογαν παραδεχεται πως ο Τουρκος προεδρος 'ωθει προσφυγες προς τα σύνορα'..
Παιδια της μπανάστας αλλάξτε λιγουλάκι την γραμμή σας γιατι η Φραου το πηρε 'αριστεροτερα'



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο μεταναστευτικό... ΠΡΟΣΕΞΤΕ(3), όσοι θεωρείτε λύση τα "ερημονήσια". (1) Υπάρχει το πρόβλημα ότι έτσι δημιουργείς θύλακες κλειστών _πλειοψηφικών_ μειονοτήτων και βγάζεις τα μάτια σου μόνος σου, φτιάχνοντας τεχνητές ομοιογενείς πληθυσμιακές & θρησκευτικές ομάδες. Μετά, (2) ενθαρρύνεις από την πίσω πόρτα χειρότερο δικαιωματισμό. (3) Υπάρχουν επίσης τεράστιες δυσκολίες με νερό, ρεύμα, χρόνους κατασκευών, κόστος μεταφοράς υλικών, οργάνωση δεσμοφυλάκων κλπ, καθώς και (4) μνήμες νησιωτών του Αιγαίου, που οι Αθηναίοι αρνούνται να καταλάβουν αλλά οι νησιώτες τις έχουν στο DΝΑ τους. (5) ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ, αυτό είναι _το_ ζητούμενο του κάθε Έττιγκερ Ζέεχοφερ και Φον Ντερ... Λαμογιεν, που από την πλευρά τους _εκβιάζουν_ την εκάστοτε ελλην. κυβέρνηση να το δεχτεί ως λύση. (6) Ολα αυτά σε χώρους περιορισμενους με αποτέλεσμα να θέτεις σε αμφισβήτηση την χωροταξική ένταξη αυτών των νησιών και (7) να ετοιμάζεις το έδαφος ακόμη και για τουρκικές (ή άλλες) εθνικές διεκδικήσεις.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Που ειναι τώρα οι τραμπουκοι αναρχικοι,που ηθελαν να καψουν τηλεοπτικα καναλια στο ονομα της μπαναστας και τους ακολουθουσαν χρησιμοι ηλιθιοι (καλα ποιας μπαναστας, αυτα εχουν λογικες Ραϊχσταγκ) λες και δεν υπαρχουν εργαζομενοι σε καθε καναλι,να μπουν στον υπονομο που ανηκουν?
Αυτα τα λουμπεναρια του μηδενισμου και της αλητειας?
Κρυφτειτε τσογλανια γιατι το αφεντικο αλλαξε αποψη



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΦΥΡΗΛΑΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
Αλήθεια η Αντζυ τα έκρυψε τα τουιτ της που υμνουσε Κασιδιαρη?

Στην έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα στον Έβρο αναφέρθηκε η γνωστή τραγουδίστρια Άντζυ Σαμίου μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο twitter.

Δείτε γιατί έκανε λάικ η Δούρου στην Άντζυ Σαμίου
Στην έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα στον Έβρο αναφέρθηκε η γνωστή τραγουδίστρια Άντζυ Σαμίου μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο twitter.
H τραγουδίστρια έγραψε συγκεκριμένα:
“Κάντε καμιά μ*****α να χτυπήσετε κατά λάθος Τούρκο στα σύνορα να μας βάλετε σε πόλεμο στα καλά καθούμενα! Αυτό περιμένει ο Έρντο έχει καταλάβει τι σαΐνια είστε”
Η ανάρτηση αυτή έφερε την…θετική αντίδραση της Ρένας Δούρου, η οποία μάλιστα έκανε like στο tweet δείχνοντας με αυτό τον τρόπο πως συμφωνεί με το συγκεκριμένο κείμενο – τοποθέτηση της τραγουδίστριας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εβγαλαν πάλι τους αυριανιστες του πορδίστα οι υπονομοι Κουμουνδουρου και καταγγέλουν τους ΣΥΝΩΜΟΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ...και τους κατονομαζουν κιολας..
Σωπάτε καλέ που αυτά δεν ειναι εσωτερικη γραμμούλα..
Και να διαλυθειτε χαρά μας πάντως γιατι αντιπροσωπεύετε οτι πιο αθλιο..
Οσο για την στοχοποιηση συγκεκριμενων στελεχων του Συριζα,,,αν και δεν εχουν βγαλει κιχ τοσα χρονια για την αλητικη,φασιστικη και εμετικη συμπεριφορά του μορφώματος και τις οργανωμενες 'δολοφονιες χαρακτήρων' από το παρακρατος και τους ΄'δεν ειμαι συριζα αλλά '΄ και απο μπαχαλακηδες και τα sites τους, προφανως και ειμαστε αντιθετοι ,αλλα και ενα 'Ας προσεχατε' υπάρχει..



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαθαμε απο το Κοκκινο Πάτρας πως τα αυθόρμητα Καρναβάλια ειναι επαναστατικη πράξη ..
Ανακαλυψε ο συριζα νεα μπαναστα θέτοντας σε κινδυνο ακομα και την Δημοσια Υγεια..
Αλλα ειπαμε ο Μοσιαλος ειναι 'Μνιεμονιακος'
Λιγη τσιπα εχετε εκεί στον συριζα ,μιας και ειναι βεβαιο πως και εκει υπαρχουν σοβαροι επιστήμονες...
Σχολιο.-
Ο Πελετίδης πάντως ήταν σαφέστατος για αναβολη σε ραδιοφωνική συνέντευξη πριν από το καρναβάλι. Και επίσημη απόφαση του Δήμου η αναβολή.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Oτι ξανακυκλοφορησαν άρθρα με τίτλο 'Ο αντιιμπεριαλισμος των ηλιθιων' από γνωστά πρακτορικα sites μπαχαλακηδων ,που ειναι παντελως Copy Paste της ΜΙΤ, με τις θεσεις της Τουρκικης Αστικης ταξης για κάθε διεθνές ζητημα ,που αφορά τον Ερντογάν,δεν μας προκαλεί την παραμικρή εκπληξη..
Κάθε μπαχαλομαγαζο και ψευτοδιεθνιστικο επισης παραμαγαζο έχει τους Χίους διευθυντης Μακελειο) και τους φασιστες που του αναλογούν..
Καλύτερα και απο τους Γκρίζους Λύκους τα λενε τα παιδιά..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενα περίεργο πράγμα..
Οταν προκύπτει διεθνής εμπλοκή καθε τύπου,εμφανίζονται τα γνωστά γκρουπούσκουλα, με την μηδενική κοινωνική αναγνωρισιμότητα και βγάζουν άπειρο υλικό στο οποιο οχι απλα τσουβαλιάζουν ολους τους κατοίκους του τόπου ως 'εθνίκια' ή 'ρατσιστες' ,αλλα στηρίζουν με πάθος ακομα και τους Τζιχαντιστές ή τα Λευκά Κράνη στο όνομα της 'new democracy ' βεβαιως -βεβαιως..
Αναρωτιέται κανεις που βρίσκουν την οικονομική ενίσχυση για τέτοια γιγαντιαια προπαγανδα τηρουμενων φυσικα των αναλογιών, πως έχουν ελάχιστα μέλη..
Μάλλον τα ελάχιστα αυτα μέλη θα δινουν ολο τον μισθό τους ,δεν εξηγείται αλλοιώς ..
Πράφο παντως ..Μενετε νηστικοι για την Πρεσβεια



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εχουν πάντως πολυ ενδιαφέρον μερικες συζητησεις γιατι μαθαινουμε πραγματάκια..
Επί παραδείγματι μαθαμε πως τα βαλκανικα 'εθνη' εχουν ιδιαιτερότητα ως προς τα υπολοιπα ευρωπαϊκα 'εθνη΄'
Ουάου..
Ε βέβαια..
Γιατι αν γίνει αποδεκτό πως ολα τα εθνη δημιουργήθηκαν σε συγκεκριμενες πολιτικες συνθηκες και σε συγκεκριμενο αιώνα θα πρεπει να καταδικασεις και την Γαλλικη 'Εθνικιστικη ' επανάσταση Ναι ?
Οποτε αλλο Βαλκανικα αλλο ευρωπαϊκα εθνη..
Καψτε και αλλο τα μυαλα μας




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επειδή ο καθε ασχετος πετάει και την παπατζα του ,να σας υπενθυμίσουμε πως οι ξενοι παικτες που παιζουν στις ποδοσφαιρικες ομαδες έρχονται ως ξενοι με την υπηκοοτητα που ηδη κατεχουν..
Ως εκ τουτου οι τριχες περι προσφυγων που νομιμοποιουνται επειδη κλωτσανε καλα το τοπι ,προέρχονται απο χρησιμους ηλιθιους..



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με αγωνια περιμεναμε την ανακοινωση της Διεθνους Αμνηστιας,η οποια και στο παρελθον μας ειχε συγκινησει με την ΄διεθνιστικη ' της συμπαράσταση στους βομβαρδισμους της Γιουγκοσλαβιας..
Ε και τωρα αν δειτε πουθενα να αναφερει ΝΑΤΟ,Ε.Ε. και χυδαια Τουρkικη πολιτικη Ερντογαν ,να μας γράψετε



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρε 'αναρχιράτζες' μην ξεφτιλιζεστε άλλο...
Εχετε γινει ρομπες υιοθετώντας τον γνωστο δημοσιογραφισκο του BBC .που στο παρελθον διεδιδε ψευδεις ειδήσεις για τον Ασαντ οτι εριχνε χημικα...
Ειστε τα καλυτερα τσιράκια του ΝΑΤΟ κακομοιρηδες..
Σχολιο.- Δεν θυμάσαι που επί Σύριζα υπήρχαν στις στασεις του μετρό ανακοινώσεις των MSF για τα υποτιθεμενα χημικά του Άσαντ στην Ανατολική Γκούτα;;-μεχρι και φωτογραφιες με πτωματα παιδιων,τα οποια τα μετεφεραν τα Λευκα Κράνη έδειχναν.Αυτα στις περισσότερες στάσεις της εταιρειας ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.Μάλιστα είχε εκφράσει τις ευχαριστίες του και ο αμερικανος πρέσβης για τη συνεργασία της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ με την κυβέρνηση..Όταν το είχα δει είχα φρικάρει και αποφάσισα την επόμενη μέρα[ήταν Σάββατο]να πάω με το Μετρό σε όλες τις στάσεις για να δω αν το παίζει παντού.Το είχε σχεδόν σε όλες.Τοτε διαφορα παρταλια της 'δικαιωματικης 'αριστερας και του αντιεξουσιαστικου χωρου''διεδιδαν ασυστολα ψευδη περι χρησης του αεριου σαριν απο τον Ασαντ και τον Συριακο Αραβικο Στρατό.Το αεριο σαριν όπως θυμάσαι παρασκευάζετο στη Γερμανία και το είχε προμηθευτεί ο FSA από το καθεστώς Ερντογάν.Εχουν επιλεκτική μνήμη τα παιδιά.-Αν δεν χαθεί το μισό Αιγαίο,η Θράκη κτλ δεν θα προχωρήσει η κομμουνιστική υπόθεση στην περιοχή μας..



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεγαλύτεροι φασιστες απο εκείνους που στοχοποιουν και τσουβαλιαζουν συλλήβδην την κοινωνια δεν υπάρχουν..
Κακομοιρηδες δήθεν 'Αριστοι' της μπαναστατικης ιδεολογιας, κλεισμενοι και περιχαρακωμενοι σε γκρούπες των 20 ατομων ,που διασπωνται συνεχως μεσα στην γνωστή 'παρανοια '' των γκρουπών ,και οι καλύτεροι συμμαχοι των Χρυσαυγιτών ,στην ουσια επιχαίρουν αν υπαρξει νεκρος προσφυγας για να σκουξουν μετα περι γενικευμενου 'ρατσισμου' ,για να διατηρήσουν τα μισθα τους ..
Απολογητες καθε ιμπεριαλιστικης επεμβασης και θιασώτες,αντικειμενικα του καθε Ερντογάν..
Δεν αξίζουν καν το φτύσιμο..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αξία ανεκτιμητη να κοινοποιούν τα αναχώματα ,τυπάκια που στο εγκλημα στο Ματι εγραφαν αρθρα στο Δοκουμεντο απολυτως εμετικα που σκύλευαν τους νεκρους και τωρα πουλάνε 'ευαισθησια' με το μεταναστευτικο ,ενω το βουλωναν επι 4.5 χρονια..
Ουτε για φτύσιμο..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάντως ούτε ο Μανιαδάκης επί Μεταξά δεν είχε σκεφτεί να φτιάξει μια "αριστερά" σαν κι αυτή του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν ακούω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εξηγήσεις για τις βίαιες απωθήσεις σκαφών με μετανάστες από το Λιμενικό, σκέφτομαι ότι θα μας κατσικωθεί ο Μητσοτάκης για πολλά πολλά χρόνια. Απελπισία....τι φοβάστε ρε "σύντροφοι" μην χάσετε τα μισθά?



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρε καραγκιόζη Βαρουφάκη, αφού ντρέπεσαι που είσαι Έλληνας τρέχα να ζητήσεις άσυλο σε κάποια χώρα της υποσαχάριας Αφρικής, από την οποία λες ότι προερχόμαστε όλοι. Αλλά τον νου σου ε? πάρε κανένα διαβατήριο μαζί σου, γιατί θα σε πυροβολήσουν στα σύνορα....
Σχολιο.- Κακώς ντρέπεται , διότι νομίζει πως είναι Έλληνας,,,δεν γνωρίζει πως έχει καταγωγή από βόθρο και ότι γεννήθηκε σε σκουπιδοτενεκε!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θυσιάζει την Ελλάδα η ΕΕ στο μεταναστευτικό....η μεγάλη αλήθεια που προσποιούμαστε ότι δεν καταλαβαίνουμε
ΓΕΡΜΑΝΙΑ : Ο ηθικός αυτουργός.
ΤΟΥΡΚΙΑ : Ο εκτελεστής.
Για τα όσα συμβαίνουν σήμερα στον Έβρο και στα νησιά.
Και η πατρίδα μας και ο λαός μας
θύμα τών απατεώνων και τοκογλύφων τής Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ας έχουν όμως υπ'οψη τους την απάντηση τού Δημάρατου στον Ξέρξη :
Προσεξε, γιατι οι Ελληνες είναι χωρισμενοι σε πολεις, αλλα μπροστα στον κινδυνο του εισβολεα ξενου θα ενωθουν, γιατι εχουν
Ομοηθες.
Ομοθρησκο.
Ομαιμο.
Ομογλωσσο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΕΚΔΟΤΟ
Και ας κλείσουμε γι' απόψε με το ωραίο ανέκδοτο: ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΛΑ ΤΟΥΡΚΑ
Αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω τα λέει κρατικός αξιωματούχος χώρας που διατηρεί στρατούς κατοχής σε τρεις χώρες (Κύπρος, Συρία, Ιράκ) και απειλεί με πόλεμο όλους τους γείτονές της. Η ίδια χώρα έχει σπείρει νεκρούς και αγνοούμενους σε όλη τη Μέση Ανατολή και κρατάει στη φυλακή χιλιάδες πολίτες της, χωρίς καν να έχουν περάσει δίκη κι αυτοί. Την ίδια ώρα που μιλάμε βομβαρδίζει ανηλεώς τη Συρία και σπρώχνει στα σύνορα της Ελλάδας χιλιάδες μεταναστες, χρησιμοποιώντας τους σαν ανθρώπινα πιόνια.
Το κορυφαίο όμως σας το κράτησα για το τέλος. Στην Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι που λένε τα ίδια ακριβώς μ' αυτόν, πως δηλαδή η πατρίδα τους είναι απάνθρωπη βγάζοντας τον σκασμό για όλα τα παραπάνω.
Σουλεϊμάν Σοϊλού, υπουργός εσωτερικών Τουρκίας, 2/3/2020: «Καλούμε την Ελλάδα σε αυτή τη διαδικασία να συμπεριφερθεί σύμφωνα με την συνθήκη της Γενεύης του 1951, την ευρωπαϊκή συνθήκη ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το σημαντικότερο να φερθεί με ανθρωπιά»



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λέξη για την Τουρκία, λέξη για τον σουλτάνο, λέξη για την Ελλάδα που αιμορραγεί εδώ και 10 χρόνια, λέξη για την φιλοξενία τόσων χρόνων...Λέξη...από την Διεθνή Αμνηστία όλ'αυτά
Σχολιο.- "Διεθνής Αμνηστία"...! Που τους θυμήθηκες αυτούς τους καραγκιόζηδες..?
Σχολιο.- ο Δημητράς δεν εχει βγάλει ανακοινωση και ανησυχώ μηπως ψοφισε...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το slpress του Σταύρου Λυγερού το λεει ε? όχι ο Στόχος, όχι η Ελεύθερη Ώρα, όχι το Μακελειό!!!! Ξαναγράφω, το slpress!!!
Μήπως να τους αδειάζαμε και την γωνιά? μην τους χαλάμε την πολυπολιτισμικότητα ρε παιδί μου....Μην το σφυρίξει κανείς στον Λιάκο

Ξεχασμένη έκθεση για λογαριασμό της Κομισιόν λέει ότι η Ελλάδα χωράει 120.000.000 μετανάστες! Θα ήταν για γέλια αν δεν ήταν για κλάμματα.
Η Ελλάδα αντέχει 120.000.000 μετανάστες! - Τι λέει ξεχασμένη έκθεση της Κομισιόν
Είναι γι' αυτό που αποκτά πρόσθετο ενδιαφέρον μία ελάχιστα γνωστή έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Κομισιόν το 2010.
Αυτή, λοιπόν, η έρευνα έχει αποφανθεί ότι η Ευρώπη μπορεί να δεχτεί πάνω από 3,8 δισεκατομμύρια μετανάστες! Η δε Ελλάδα μπορεί να "βολέψει" πάνω από 120 εκατομμύρια! Επειδή, όμως, το πόσα θα δεχτούν οι βορειοευρωπαϊκές χώρες εξαρτάται από τις ίδιες, το 3,8 δισεκατομμύρια έχει θεωρητική σημασία. Αντίθετα, τα 120 εκατομμύρια που "χωράει" η Ελλάδα έχει πολύ πρακτική αξία.
Την μελέτη είχαν πραγματοποιήσει για λογαριασμό της Κομισιόν από κοινού δύο φορείς: Ο συμβουλευτικός κολοσσός Ramboll που εδρεύει στη Δανία και η συμβουλευτική εταιρεία Εurasylum που ειδικεύεται στο μεταναστευτικό. Η Εurasylum και η Ramboll (έχει ως μότο "Λαμπρές Ιδέες-Βιώσιμη Αλλαγή") παρουσίασαν μια μελέτη σχετικά με τις οικονομικές, πολιτικές και νομικές συνέπειες της μετεγκατάστασης των δικαιούχων διεθνούς προστασίας.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γι αυτό το λόγο η Άκρα Δεξιά θα σαρώσει σε λίγα χρόνια την Ευρώπη. Γιατί όλοι οι υπόλοιποι έχουν εγκαταλείψει τα αυτονόητα. Φτάνουμε στο σημείο να γίνεται θέμα προβληματισμού αν πρέπει ένας λαός να προφυλάξει την ταυτότητά του. Στο ατομικό επίπεδο όμως η απώλεια ταυτότητας θεωρείται σοβαρότατη ψυχιατρική ασθένεια. Οι ψυχίατροι κάνουν τρομακτικό αγώνα για να βοηθήσουν κάποιον να την ξαναβρεί, δυστυχώς χωρίς μεγάλη επιτυχία. Δηλαδή η προσωπική ταυτότητα είναι μόνο το οιδιπόδειο και ο "φόνος" του ετερόφυλου γονέα; Η προσωπική ταυτότητα είναι ανεξάρτητη από την εθνική ταυτότητα, τη γλώσσα, τον πολιτισμό μέσα στον οποίο μεγαλώνουμε; Μπορεί να υπάρξει ο Άλλος, μπορείς να τον σεβαστείς και να τον αγαπήσεις αν δεν υπάρχεις αντίστοιχα Εσύ; Είναι έγκλημα σεβόμενοι τις ανθρώπινες αξίες, εξαντλώντας όσα ειρηνικά περιθώρια έχουμε (και παραπάνω ακόμα) να διεκδικήσουμε την εθνική μας ταυτότητα και κληρονομιά; Ούτε μία χορδή του λυράρη δεν πρέπει να χαθεί, ούτε ένα κομμάτι από τον Παρθενώνα δεν πρέπει να καταστραφεί στο όνομα αυτής της καταστροφικής αντι-ανθρώπινης θεώρησης του κόσμου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπαίνω σε μία βάρκα για να περάσω απέναντι σε μία χώρα παρανόμως και με 8 μποφόρ. Λίγο πριν την στεριά βυθίζω την βάρκα για να εξαναγκάσω, βάση του δικαίου της θάλασσας, να με διασώσουν. Μέχρι να με σώσουν όμως δυστυχώς πνίγεται το παιδί μου. Ξεσπάω σε λυγμούς. Τα βάζω με το άδικο αυτού του κόσμου που μ'αναγκάζει να μεταναστεύσω, σαν ένα παιδί ενός κατώτερου Θεού. Γιατί δεν έχω στον ήλιο μοίρα. Χάνω το ίδιο το παιδί μου στην προσπάθεια μου αυτή. Γιατί? Γιατί έτσι με δασκάλεψαν κάποια ελεεινά και τρισάθλια λαμόγια, για να "δικαιούμαι" διάσωσης. Όπως με δασκάλεψαν επίσης να πω ότι είμαι πρόσφυγας από την Συρία κι ότι έχασα ότι είχα και δεν είχα στο ναυάγιο...
Είμαι ο απέναντι. Έχω χάσει την δουλειά μου. Έχω χάσει την πατρίδα μου. Έχω χάσει την κανονικότητα μου. Έχω χάσει τα όποια όνειρα κάνω για το μέλλον. Η μετανάστευση κάπου στο βορρά είναι το μόνο που μπορώ να φανταστώ ότι θα μπορούσε να μου δώσει συνέχεια στην ζωή μου. Εδώ τι να κάνω? Άλλωστε τα ίδια τρισάθλια λαμόγια μου'παν ότι τα σύνορα είναι χαρακιές στο σώμα του πλανήτη. Με'βαλαν σε σκέψη. Μα εδώ γεμίσαμε ξένους. Ξένους στα υπουργεία, ξένους στην εφορία, ξένους και στην γειτονιά μου. Φοβάμαι. Φεύγω.
Είμαι ο βόρειος. Τι δουλειά έχετε στην Γερμανία? πίνατε ούζα, χρεοκοπήσατε την χώρα σας και τώρα ήρθατε εδώ να σας ταϊζουμε με επιδόματα? Έξω οι ξένοι!!! να πάτε να δουλέψετε στην χώρα σας...εμείς θα πληρώνουμε τα χρέη τα δικά σας? είναι δυνατόν να ζείτε καλύτερα από μας που σας δανείζουμε? να πουλήσετε τα πάντα σε μας,να΄ρθουμε επιτέλους στον τόπο που ονειρεύομαστε από την εποχή του πολυαγαπημένου μας φύρερ ακόμα για διακοπές...
Κάπως έτσι το υπερεθνικό κεφάλαιο (το λεγόμενο 1%) που ζει και παρασιτεί εις βάρος όλων των λαών εξυπηρετώντας τα κράτη εκείνα που το υπηρετούν παραπάνω, διαιρούν τους λαούς για να βασιλεύει το ίδιο. Κάπως έτσι εκμεταλλεύονται το αρχέγονο θυμικό των λαών για να στρέφουν τον ένα λαό εναντίον του άλλου κι έτσι να μπορούν να διαιωνίζουν και ν'αναπαράγουν την εξουσία τους. Αν κάποτε το καταλάβουμε αυτό, τότε "θα'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς". Αλλά για να το καταλάβουμε πρέπει πρώτα και πριν απ'όλα να ξεκινήσουμε από τα του οίκου μας. Γιατί όταν η μπανιέρα σου πλημμυρίσει, πρώτα κλείνεις την βρύση και μετά παίρνεις την σφουγγαρίστρα. Όταν το σπίτι σου καίγεται πρώτα σβήνεις την φωτιά στο σπίτι σου και μετά πας να βοηθήσεις τον γείτονα. Αυτά και τελειώνω. Κουράστηκα να παλεύω μ'ανεμόμυλους, ηλίθιους κι εξωνημένους εκπρόσωπους του 1%...Άνθρωπος είμαι, όχι μηχανή



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα'ρθει η μέρα που ο διαμορφούμενος διχασμός στην Ελληνική (κυρίως αλλά όχι μόνο) κοινωνία θα πάρει ένοπλη μορφή. Πιο σύντομα απ'όσο νομίζουμε ή καλύτερα ελπίζουμε.  Και τότε να δούμε πως οι μεγαλοσχήμονες κοτσαμπάσηδες του σύγχρονου Ελληνικογερμανικού βιλαετιού θα καταφέρουν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, των εγκληματικών τους πολιτικών εις βάρος του ίδιου του λαού τους και της πατρίδας τους...Το μεταναστευτικό θα'ναι ίσως η θρυαλλίδα, ο ακρωτηριασμός εθνικού εδάφους, οι επερχόμενες εξώσεις,ίσως κάποια άλλη δεν ξέρω. Αλλά είμαι σίγουρος ότι οι απόγονοι των Κωλλέτηδων και των Μαυροκορδάτων κάπου εδώ κοντά θα πάψουν να παρασιτούν εις βάρος αυτού του ιστορικού έθνους, του οποίου είχαμε την τύχη ή την ατυχία εντός των συνόρων να γεννηθούμε...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



29 αλήθειες για τον μουσουλμανικό εποικισμό
Δεδομένο 1ο: Υπάρχει νόμος που απαγορεύει την παράνομη είσοδο στη χώρα, αλλά δεν εφαρμόζεται.
Δεδομένο 2ο: Σχεδόν όλοι όσοι περνούν τα σύνορα χωρίς άδεια υποβάλλουν αίτημα χορήγησης ασύλου, το οποίο εξετάζεται.
Δεδομένο 3ο: Στα τόσα εκατομμύρια ξένων που έχουν περάσει από εδώ μόνο σε έναν έπρεπε να του δοθεί αυτοστιγμεί άσυλο και κάθε προστασία που αρμόζει σε πρόσφυγα: στον Κούρδο ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Η κυβέρνηση Σημίτη, αντί να του δώσει άσυλο, τον έδωσε πακέτο στους Τούρκους.
Δεδομένο 4ο: Η συντριπτική πλειονότητα των εισερχομένων είναι ισλαμιστές.
Δεδομένο 5ο: Το Ισλάμ δεν είναι μόνο θρησκεία αλλά αποτελεί, για τους πιστούς, και εθνότητα!
Δεδομένο 6ο: Το 2021 θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 η οποία ήταν εθνικοθρησκευτική.
Δεδομένο 7ο: Οι κυβερνήσεις που «χειρίζονται» το ζήτημα αδειάζουν τα νησιά, όποτε γεμίζουν από ισλαμιστές εποίκους, τους προωθούν στην ενδοχώρα και έτσι δημιουργείται νέος χώρος για να έρθουν κι άλλοι έποικοι και αυτοί έρχονται! Και στη συνέχεια οι κυβερνήσεις ξανααδειάζουν τα νησιά, όποτε αυτά ξαναγεμίζουν από ισλαμιστές εποίκους, τους ξαναπροωθούν στην ενδοχώρα και έτσι δημιουργείται πάλι νέος χώρος για να έρθουν κι άλλοι έποικοι. Και αυτοί έρχονται και φτου κι απ’ την αρχή.
Δεδομένο 8ο: Οι κυβερνήσεις ισχυρίζονται ότι προσπαθούν να αποτρέψουν την είσοδο των ισλαμιστών εποίκων την ίδια στιγμή που μόλις αυτοί περνούν τα σύνορα λαμβάνουν μετρητά, δωρεάν στέγη, τροφή και περίθαλψη.
Δεδομένο 9ο: Οι Έλληνες άστεγοι δεν προωθούνται σε δωρεάν οικίες.
Δεδομένο 10ο: Τα συσσίτια μόνο για Έλληνες ήταν παράνομα, αλλά τα συσσίτια μόνο για τους ισλαμιστές εποίκους είναι νόμιμα.
Δεδομένο 11ο: Όταν γίνει η σύγκρουση με την Τουρκία, σε πολύ λίγους υπάρχει η απορία τι θα πράξουν οι αναρίθμητοι ισλαμιστές που βρίσκονται εδώ…
Δεδομένο 12ο: Το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα εκτελούν μεταφορές εποίκων από τα νησιά στην ενδοχώρα.
Δεδομένο 13ο: Ο Ελληνικός Στρατός παραχωρεί στρατόπεδα για τη στέγαση των ισλαμιστών εποίκων και αναθέτει σε τμήμα του πολιτικού και στρατιωτικού προσωπικού το καθήκον της παντί τρόπω επιμελητείας αυτών των εγκαταστάσεων.
Δεδομένο 14ο: Οι Έλληνες δεν πληρώνουν με τη φορολογία τους τη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας για να μεριμνούν για τις μεταφορές, τη στέγαση και τη σίτιση όσων εισέρχονται παρανόμως στη χώρα, αλλά για να εξασφαλίζουν την ελευθερία, την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας και την ασφάλεια των πολιτών.
Δεδομένο 15ο: Οι έχοντες την πολιτική εξουσία δεν ξεκινούν τις τοποθετήσεις για την εποικιστική απειλή που δεχόμαστε μιλώντας για την εθνική ασφάλεια, αλλά θέτουν ως πρώτο τους μέλημα την ευζωία όσων εισέρχονται ετσιθελικά στην επικράτεια.
Δεδομένο 16ο: Οποιοσδήποτε δεν επιθυμεί την εγκατάσταση αλλοδαπών και αλλοθρήσκων στην περιοχή του και επιχειρηματολογεί υπέρ της διατήρησης της πολιτισμικής, θρησκευτικής και εθνικής φυσιογνωμίας της Ελλάδας χαρακτηρίζεται «ακροδεξιός», «φασίστας» και «μισαλλόδοξος» σχεδόν από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων.
Δεδομένο 17ο: Ενώ τα λεφτά είθισται να μην υπάρχουν για τους Έλληνες -ακόμα και για τα στοιχειώδη-, αυτά βρίσκονται αμέσως, και μάλιστα άφθονα, όταν πρόκειται για τις μάζες των ισλαμιστών που θα εγκατασταθούν στην Ελλάδα με τις ευλογίες της κυβέρνησης.
Δεδομένο 18ο: Για το Ισλάμ υπάρχει απεριόριστος σεβασμός από το πολιτικό κατεστημένο. Ακόμα και το ψήσιμο χοιρινού κρέατος κοντά σε καταυλισμούς μουσουλμάνων εποίκων χαρακτηρίζεται «απανθρωπιά», «βαρβαρότητα» και «βαναυσότητα». Τα τσιμπούσια των αθέων τη Μεγάλη Παρασκευή δίπλα στους Επιταφίους και η χρήση εικόνων αγίων σε εσώρουχα ομοφυλοφίλων στα γκέι παρέιντ τούς φαίνονται φυσιολογικά και θεμιτοί «ακτιβισμοί».
Δεδομένο 19ο: Σχεδόν ποτέ δεν γίνεται δημόσια συζήτηση για το θέμα με βάση τα δεδομένα, αλλά μόνο με βάση τα συναισθήματα.
Δεδομένο 20ό: Ο συναισθηματισμός στην πολιτική είναι ο φερετζές των ψευτών.
Δεδομένο 21ο: Η ελευθερία ποτέ δεν χαρίστηκε σε έναν λαό. Είναι αγαθό που κατακτιέται με αγώνες.
Δεδομένο 22ο: Τα πολιτεύματα είναι ανθρώπινα δημιουργήματα και γι’ αυτό εύθραυστα και εφήμερα. Η ελληνική δημοκρατία, όπως κάθε δημοκρατία, μπορεί να αυτοκαταλυθεί. Όταν αλλάξει η πληθυσμιακή ισορροπία, η νέα πλειοψηφία, αν πιστεύει στην απολυταρχία, μπορεί ανά πάσα στιγμή να αφαιρέσει τα δικαιώματα της μειοψηφίας.
Δεδομένο 23ο: Ο αριθμός των γηγενών Ελλήνων μειώνεται, όπως συμβαίνει και στις περισσότερες χώρες που υπάγονται στον λεγόμενο Δυτικό Κόσμο.
Δεδομένο 24ο: Ο ρυθμός των γεννήσεων και στην Ασία και στην Αφρική βαίνει αυξανόμενος.
Δεδομένο 25ο: Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι όταν δημιουργηθεί στην ελληνική επικράτεια μια ισλαμική πλειοψηφία ή έστω μια κραταιά ισλαμική μειοψηφία, θα διεκδικήσει άμεσα και ανυποχώρητα την εφαρμογή του ισλαμικού νόμου. Αν δεν το κάνει, θα είναι η πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά που ένα ισχυρό ισλαμικό υποκείμενο θα έχει παραιτηθεί από το δικαίωμα που του δίνει η ισχύς του να διαμορφώσει τον συλλογικό βίο κατά τα παραδοσιακά πρότυπά του.
Δεδομένο 26ο: Ειδικά η Ελλάδα υπέστη μια περαιτέρω αποδυνάμωση μέσω της άτυπης, αλλά ουσιαστικής απέλασης περίπου 1.000.000 Ελλήνων, που ξενιτεύτηκαν για να βρουν μεροκάματο.
Δεδομένο 27ο: Ενώ ο ντόπιος πληθυσμός αδυνατεί να βρει εργασία, η πολιτική τάξη ευλογεί τη λαθρομετανάστευση και τη μελλοντική αντικατάσταση του πληθυσμού, ισχυριζόμενη ότι έτσι θα τονωθεί η οικονομία.
Δεδομένο 28ο: Βάσει της προαναφερθείσας λογικής, οι Έλληνες που είχαν ρίζες εδώ, οικογένειες, περιουσία και μεγάλους συναισθηματικούς, ηθικούς και πνευματικούς δεσμούς περίσσευαν στην οικονομία και της προκαλούσαν πρόβλημα, ενώ οι πληθυσμοί που εποικίζουν τη χώρα και είναι αλλογενείς, αλλόθρησκοι και πλήρως άσχετοι με το συλλογικό πολιτισμικό οικοδόμημα θα ωφελήσουν την οικονομία και θα τονώσουν την αγορά.
Δεδομένο 29ο: Οι ισλαμιστές έποικοι, που θα «τονώσουν» την οικονομία και «θα σώσουν» τα ασφαλιστικά ταμεία, διακρίνονται για την κατανάλωση των ήδη υπαρχόντων πόρων των Ελλήνων και όχι για τη δημιουργία νέου κεφαλαίου ή για οικονομικές τοποθετήσεις και καινούργιες επενδυτικές προσπάθειες, που δημιουργούν θέσεις εργασίας.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάχρα Βάγκενκνεχτ
3/3/2020 – 16.36

Η συμφωνία με τον Τούρκο τρομοκράτη νονό - Τώρα εκδικείται. Εδώ και χρόνια, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση στηρίζει τον βρώμικο πόλεμο του Ερντογάν στη Συρία.
Η Τουρκία παίρνει όπλα και χρήματα από τη Γερμανία - και χρησιμοποιεί τόσο για να πολεμήσει στη Συρία παράλληλα με ισλαμιστές τρομοκράτες: εναντίον των Κούρδων ή, όπως λέμε Idlib, εναντίον του συριακού στρατού. Ο Ερντογάν έχει σημαντικό μέρος στο γεγονός ότι το αίμα στη Συρία συνεχίζεται και εκατομμύρια άνθρωποι έπρεπε και πρέπει να ξεφύγουν από την πατρίδα τους. Και τώρα χρησιμοποιεί τους πολλούς πρόσφυγες ως όπλο για να εκβιάσει την υποστήριξη από Γερμανία και ΕΕ για την αιματηρή πολιτική του.

Τουλάχιστον 13.000 άνθρωποι έχουν παρασύρει την τουρκική κυβέρνηση στα ελληνικά και βουλγαρικά σύνορα με στοχευμένες ψευδείς αναφορές, εν μέρει ακόμη και τις μετέφεραν εκεί με ειδικά ναυλωμένα λεωφορεία.
Ο Ερντογάν παίζει με τις τρομακτικές σκηνές: παιδιά πίσω από δακρυγόνα, άνθρωποι με τρεμένες φουσκωτά σκάφη. Αυτές οι φωτογραφίες ακριβώς ήθελε. Και τι κάνει το ΝΑΤΟ, τι κάνει η Μέρκελ και ο Μάας; Εκφράζουν την υποστήριξή τους προς την Τουρκία και κατηγορούν τη Ρωσία και τη Συρία για " κραυγαλέες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου. Ναι, οι βόμβες σε άμαχους πρέπει να καταδικάζονται ανεξάρτητα από το ποιος τις Αλλά όταν το ΝΑΤΟ δηλώνει ότι δεν δίνουν δεκάρα για τεμαχισμένα ή ακρωτηριασμένα γυναικόπαιδα στους πολέμους τους που δολοφόνησαν στη Μοσούλ και Ράκκα με την ίδια κτηνωδία τώρα διαμαρτύρονται Ιντλίμπ όταν τέτοια κράτη και οι εκπρόσωποι τους ξαφνικά ανακαλύπτουν ξαφνικά η ανθρωπότητα ανακαλύπτοντας είναι

Ο φόνος πρέπει να σταματήσει! Πάνω απ ' όλα όμως πρέπει επιτέλους να σταματήσει η στήριξη και η χρηματοδότηση των ισλαμιστών τρομοκρατών στη Συρία! Απαιτείται ταχεία ανθρωπιστική βοήθεια επί τόπου για να αποτραπεί περαιτέρω αύξηση της καταστροφικής κατάστασης. Είναι αλήθεια: οι περισσότεροι από τρία εκατομμύρια Σύριοι πρόσφυγες που βρίσκονται σήμερα στην Τουρκία, συχνά υπό εξαιρετικά επισφαλείς συνθήκες, αξίζουν μια καλύτερη προοπτική. Αλλά δεν είναι καλές απαιτήσεις για ανοικτά σύνορα, που αναπόφευκτα θα οδηγούσαν σε μια κατάσταση όπως το 2015 και θα αποσταθεροποιούσε τη δημοκρατία μας, δεν τους χρησιμεύουν. Αντίθετα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να υποστηρίξει σοβαρά την ανακωχή στο Idlib και την απόσυρση των ισλαμιστών τρομοκρατών, αλλά κυρίως, για την κατάργηση των οικονομικών κυρώσεων κατά της Συρίας, οι οποίες εμποδίζουν πλήρως την ανασυγκρότηση της χώρας. Ιδιαίτερα εκείνες οι κυρώσεις εμποδίζουν τον λαό της Συρίας να επανέλθει στο ελάχιστο της ομαλότητας στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα Ο συριακός πληθυσμός χρειάζεται βοήθεια και υποστήριξη στην ανοικοδόμηση αντί για δολοφονικό καθεστώς κυρώσεων. Μόνο τότε θα τελειώσει η συριακή προσφυγική τραγωδία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ο Πάνος Τζαβέλλας γεννήθηκε το 1925 στην Κοζάνη.
Μαθητή του γυμνασίου τον βρίσκει ο πόλεμος και εντάσσεται στην ΕΠΟΝ. Τον επόμενο χρόνο βγαίνει στο βουνό με τον ΕΛΑΣ. Ξαναβγαίνει στο βουνό με τον Δημοκρατικό στρατό, όπου τραυματίζεται, συλλαμβάνεται και ακρωτηριάζεται στο δεξί του πόδι.
Από κει αρχίζει ο δρόμος για τις φυλακές. Δικασμένος τρεις φορές σε θάνατο, αρρωσταίνει βαριά το 1959 από τη νόσο του Burgen και πηγαίνει στη Σοβιετική Ένωση για θεραπεία. Έμεινε μέχρι το 1965. Αφού θεραπεύτηκε, του δόθηκε η ευκαιρία να σπουδάσει μουσική. Εκεί γνωρίζει και τον μεγάλο Ντιμίτρι Σοστακόβιτς. Γυρνά στην Ελλάδα το 1965 αλλά το ΄68 φυλακίζεται πάλι από το καθεστώς των συνταγματαρχών, για παράνομη δράση ενάντια στη χούντα.
Αποφυλακίζεται το ΄71 με ανήκεστο και ξεκινά σαν μουσικός να παίζει στις μπουάτ της Πλάκας. Εκεί τον βρίσκει η Μεταπολίτευση, όπου πλέον ελεύθερα τραγουδά τα τραγούδια της Εθνικής Αντίστασης. Χιλιάδες νέοι αλλά και συγκινημένοι μεγάλοι άνθρωποι κατακλύζουν το μαγαζί της οδού Κυδαθηναίων, επτά μέρες την εβδομάδα! Πολλές φορές δίνει τρείς παραστάσεις τη νύχτα ώστε να χωρέσουν όλοι. Ήταν ο άνθρωπος που γνώρισε στους νεότερους το μουσικό  έπος της Εθνικής μας αντίστασης."



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πεποίθηση των αγωνιζομένων Ελλήνων, ότι η απελευθέρωση του Γένους θα προέλθει από την ισχύ των όπλων διατυπώνεται με σαφήνεια σε απόσπασμα του όρκου των Φιλικών: «Ορκιζόμεθα δε προπάντων ότι, μεταξύ ημών και των τυράννων της πατρίδος μας, το πυρ και ο σίδηρος είναι τα μόνα μέσα της διαλλαγής και τίποτε άλλο»
Εθνικό Ιστορικό Μουσείο
ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ (Αίθουσα 5)



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αριστεραντζες και αναρχιστες δικαιωματικοι, οποιος «ντρεπεται που είναι Ελληνας» επειδη η χωρα εχει συνορα και νομους, είναι ελευθερος να παραδωσει Ελληνικο διαβατηριο και να κανει αιτηση ιθαγενειας στο Πακισταν.
Αιτηση όμως. Μην πατε να περασετε παρανομα, θα σας πυροβολησουν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Εάν τους νικησουμε αυτοι εχουν πατριδανα επιστρεψουν. Εάν μας νικησουν εμεις δεν εχουμε που αλλου να παμε».
Στρατηγος Μιλτιαδης – πριν τη μαχη του Μαραθωνα



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Γερμανος συνταγματαρχης κι αργοτερα στρατηγος Λιμαν φον Σαντερς, εμπνευστης της γεννοκτονιας των χριστιανικων πληθυσμων της Μικρασιας. Για τις «υπηρεσιες» του αυτές θα ανταμιφθει από τους Τουρκους με τον τιτλο του πασα.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ.
Γιατί λαός που δεν γνωρίζει την ιστορία του, είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ρεφορμιστικη δικαιωματικη ΄αριστερά΄ απ΄ το ΚαΚαΕ και την ΑνταρCIA μέχρι τις εσχατιές του SIRIZA, εκφράζει πλέον εκ πεποιθήσεως τον σύγχρονο δωσιλογισμό.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ: "ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ"
Στις 3 Μαρτίου 1957, στα 29 του χρόνια, έπεφτε ο Γρηγόρης Αυξεντίου, ηγετικό στέλεχος του ένοπλου αγώνα του κυπριακού λαού κατά της βρετανικής αποικιοκρατίας.
Έχασε τη ζωή του μετά από μάχη με ισχυρές βρετανικές δυνάμεις και πολλούς Βρετανούς στρατιώτες νεκρούς, όταν οι αντίπαλοί του πυρπόλησαν τη σπηλιά όπου ήταν οχυρωμένος, κοντά στη Μονή του Μαχαιρά,
Στο άκουσμα του θανάτου του "Αετού του Μαχαιρά" ο Γιάννης Ρίτσος έγραψε τον "Αποχαιρετισμό":
Τι δύσκολα, λοιπόν, που τελειώνει η ζωή. Και πρέπει να προλάβω να ζήσω αυτή την τελευταία μου δυσκολία, να την κερδίσω, κ’ ίσως να τη δώσω σα μια χαρά στους άλλους. Πως; Με τι; " Μα πρέπει".
Τι πρέπει; Ποιος μιλάει; Τι λέει; Γιατί; "Μα πρέπει".
Εδώ ούτε καθήκοντα, ούτε ανάγκες πια. Ποιος προστάζει; Τι ζητούν από μένα; και ποιοι; Κ’ οι φτωχοί, κ’ οι αδικημένοι, κ’ η πατρίδα, κι ο κόσμος, κι ο εαυτός μου; Καθήκοντα κι ανάγκες. Ναι. Καθήκοντα κι ανάγκες.
Ένα κόκκινο φως μέσα κ’ έξω. Το αίμα κι ο αγέρας.
Υπάρχουν. Υπάρχω. Να υπάρξουμε.
Θα υπάρξουμε. Ένα κόκκινο φως η στιγμή μου. Και πρέπει να δέσω τις σκέψεις με τα πράγματα – να υπάρξουν χειροπιαστά. Και δεν έχω καιρό. Και τα πράγματα φύγαν. Δεν τα βλέπω.
Οι άπιαστες σκέψεις απομένουν μόνο και πρέπει αυτές, τουλάχιστο, να τις κρατήσω – νάβρω κάποιο τρόπο να τις δώσω.-
(…) Είμαι 29 μόλις χρονώ και το μόνο που ξέρω είναι πως θέλω να ζήσω. Δεν πρόφτασα ακόμη να σκεφτώ, μια και δεν πρόφτασα να ζήσω. Μες στη μάχη τι να σκεφτείς;
Δεν πρόφτασα. Μου χρειάζεται, τουλάχιστο, τούτη η ολόκληρη στιγμή μου για να ζήσω ολόκληρος.
(…) Αυτή την πιο όμορφη στιγμή μου σας την αφήνω, αδέρφια.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολλά υποστηρίζει ο Βαρουφακης γόνος του προέδρου της Χαλυβουργικής. Αυτός που ως υπουργός θέλησε να μας φορτώσει την Παναρίτη, αυτήν που ως στέλεχος του ΔΝΤ πρωτοστάτησε στη λεηλασία του Περού, έχοντας κερδίσει επάξια στη Λατινική Αμερική τον τίτλο της δολοφόνου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΙ Η ΜΑΦΙΑ ΣΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ!
Τρεις νταλίκες με είδη πρώτης ανάγκης θα στείλει η ΠΑΕ Ολυμπιακός στον Έβρο, για να συνδράμει το έργο του στρατού και της αστυνομίας.
Η αρχική σκέψη ήταν να σταλούν ακτοπλοϊκώς με το Noor 1, αλλά θα έβγαιναν σκονισμένα τα κρουασάν και τα νερά. Άσε που δεν ήταν και βέβαιοι για το αν ο καπετάνιος βρίσκεται εν ζωή.
Ζηλεψε και ο Γιαννακοπουλος του Παναθηναικου και στελνει και αυτος βοηθεια.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καλημέρα ?
Διαβάστε λίγο Π.Κονδύλη , λίγο Μ.Ράπτη ,
κοπούκια εεε κοπούκια....
"αντιφασίστες θα ονομάζονται οι φασίστες
του μέλλοντος "Τσώρτσιλ
Ουαι δε ύμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί .

Κάπου εδώ, αγαπητοί φίλοι, τελειώνει άλλη μία εθνική αυταπάτη, μία εθνική παραίσθηση για «καλοδεχούμενους» πρόσφυγες. Δεν είναι πρόσφυγες.
Να μιλάτε ανοιχτά, χωρίς να φοβάστε. Ως ελεύθεροι Έλληνες.
Μη φοβηθείτε ότι θα σας πουν ρατσιστές. Δεν είστε ρατσιστές.
Μην φοβηθείτε ότι θα σας πουν ξενοφοβικούς. Δεν είστε ξενοφοβικοί.
Μην φοβηθείτε ότι θα σας πουν φασίστες. Δεν είστε εσείς οι φασίστες.
Φασίστες είναι όσοι υπονομεύουν την εθνική ασφάλεια, δηλαδή την ασφάλεια των παιδιών σας.

Φασίστας δεν είσαι μόνο όταν υποστηρίζεις τον εγχώριο φασισμό.
Φασίστας είσαι και όταν υποστηρίζεις των φασισμό των άλλων!

Ο Τρότσκι έλεγε ότι «η νίκη του φασισμού είναι αναμφίβολα η τιμωρια του κομμουνιστικου κινηματος για τα τεραστια οπουρτονιστικα λαθη που εχει κανει». Η χρεωκοπία της Δημοκρατίας είναι η ώρα του φασισμού. Αυτή ακριβώς η  αποτυχία της Δημοκρατίας σπάει το αβγό του φιδιού. Και δυστυχώς στην Ελλάδα δεν έχει φαλιρίσει μόνο η οικονομία αλλά και η Δημοκρατία.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δολοφονία Τοπαλούδη: "Είμαι ληστής και εφοπλιστής, όχι βιαστής" λέει ο 23χρονος Ροδίτης
Παραλήρημα του κατηγορουμένου που κατέθεσε στη δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Έδιωξε τον δικηγόρο του και δήλωσε πως πήρε ναρκωτικά.
03 Μαρτίου 2020 - 12:53
Σε παραληρηματική κατάσταση εμφανίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο 23χρονος Ροδίτης, που κατηγορείται ότι μαζί με ακόμη έναν νεαρό αλβανικής καταγωγής βασάνισαν, βίασαν και σκότωσαν την φοιτήτρια Ελένη Τοπαλούδη, πριν έναν χρόνο στην Ρόδο.
Ο 23χρονος, πριν ακόμη ξεκινήσει η συνεδρίαση του δικαστηρίου άρχισε να μιλά προς την άδεια, εκείνη την στιγμή, Έδρα, λέγοντας πως δεν είναι δολοφόνος και πως δεν τον εκπροσωπεί ο συνήγορος του, Θόδωρος Μαντάς. Στον μονόλογο που είχε, απευθυνόμενος σε απόντες δικαστές, ο νεαρός ανέφερε πως ζητά αποδείξεις για όσα του καταλογίζουν, ενώ ειδικά στην εισαγγελέα, κοιτώντας την καρέκλα της στην Έδρα, είπε: «Κυρία εισαγγελέα θέλω αποδείξεις, θέλουν να με σταυρώσουν σαν τον παππού μου. Εγώ την Ελένη την βοήθησα, έκλαψα για την πάρτη της».
Ο κατηγορούμενος δημιούργησε ένταση στην αίθουσα, ενώ στράφηκε κατά του συγκατηγορουμένου του απειλώντας τον ότι «θα του σπάσει τα κόκαλα», κατά της γιαγιάς του που επιχείρησε να τον ηρεμήσει, λέγοντάς της «φύγε μακριά, όλο το σόι μακριά μου», αλλά και εναντίον των αστυνομικών που έσπευσαν να χωρίσουν τους δύο κατηγορούμενους στο εδώλιο, ώστε να μην επιτεθεί ο έναν στον άλλον.
Όταν ανέβηκε το δικαστήριο στην Έδρα, ο νεαρός Ροδίτης συνέχισε να μιλά με ένταση και είχε τον εξής διάλογο με την πρόεδρο:
Πρόεδρος: Τι συμβαίνει κύριε κατηγορούμενε;
Κατηγορούμενος: Θέλουν να με βάλουν φυλακή άδικα, θα εκπροσωπήσω μόνος μου τον εαυτό μου …
Πρόεδρος: Έχετε άλλον συνήγορο
Κατηγορούμενος: Μόνος μου…
Πρόεδρος: Πως είστε;
Κατηγορούμενος: Σούπερ.
Πρόεδρος: Έχετε καταναλώσει ουσίες;
Κατηγορούμενος: Ναρκωτικά.
Πρόεδρος: Που τα βρήκατε;
Κατηγορούμενος: Μαγικά.
Εισαγγελέας: Έχετε διάθεση νομίζω …πηγαίνετε προς τα πίσω.
Κατηγορούμενος: Φεύγω από το δικαστήριο.
Η στάση του κατηγορουμένου, που ενόσω ήταν άδεια η Έδρα έλεγε ότι δεν τον εκπροσωπεί ο συνήγορος του και ότι «δεν είμαι δολοφόνος, δεν είμαι βιαστής. Μόνος μου θα εκπροσωπήσω των εαυτό μου. Όλα τα έκανε ο άλλος. Είμαι ληστής και εφοπλιστής και όχι βιαστής, το ξέρουν όλοι», δεν άλλαξε όταν το δικαστήριο τον ρώτησε αν επιθυμεί να ανακαλέσει την εντολή του προς τον κ. Μαντά. Ο 23χρονος απάντησε πως δεν επιθυμεί να εκπροσωπείται από τον μέχρι τώρα συνήγορο του και έτσι το δικαστήριο όρισε δύο νέους δικηγόρους και διέκοψε την συνεδρίαση για δύο ώρες.
Λίγο πριν, η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε από το δικαστήριο να αναγνώσει έγγραφο του γιατρού των φυλακών για την κατάσταση της ψυχικής υγείας του 23χρονου, το οποίο είχε άλλωστε ζητήσει η έδρα στην προηγούμενη συνεδρίαση.
Πρόεδρος: Ακούστε τι είπε ο ψυχίατρος…
Κατηγορούμενος: Πάλι ψέματα να ακούσουμε…
Η πρόεδρος προχώρησε στην ανάγνωση του ιατρικού εγγράφου, το οποίο υπογράφει ψυχίατρος των φυλακών. Σύμφωνα με αυτό, ο 23χρονος έχει «καλή λειτουργικότητα, καλή κριτική ικανότητα». Σύμφωνα με τη βεβαίωση του ψυχιατρείου των φυλακών, η απουσία του κατηγορουμένου στην προηγούμενη συνεδρίαση δεν οφείλεται στη λήψη φαρμακευτικής αγωγής, καθώς αντίστοιχη αγωγή, όπως αναφέρεται, ελάμβανε ο κατηγορούμενος και πριν ένα μήνα.
Η υπεράσπιση του νεαρού τόνισε ότι βιώνει αυτή τη συμπεριφορά από τον εντολέα της, εδώ και ένα μήνα, επισήμανση που εκνεύρισε τον 23χρονο που φώναξε στον συνήγορο του: «Σκάσε και εσύ…».
Η εισαγγελέας είπε στον κατηγορούμενο: «Εδώ, αυτά που ξέρετε δεν περνάνε, θα έχετε άλλη ποινή ή ηρεμείτε ή φεύγετε. Η παράσταση τελείωσε, αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία: Η οικονομία καταρρέει και ο Ερντογάν απαγορεύει τα "όχι στον πόλεμο"
Στα χαμηλότερα 17 μηνών η τουρκική λίρα την ίδια στιγμή που η ING γίνεται η τελευταία ξένη τράπεζα που εξετάζει έξοδο από την Τουρκία. Να πνίξει τις φωνές που λένε "Όχι στον πόλεμο" στην Συρία προσπαθεί ο Ερντογάν.
3 Μαρτίου 2020 - 18:10
Έχοντας ανοίξει ένα ακόμη μέτωπο, αυτή την φορά στον Έβρο ο Ερντογάν παίζει ένα από τα τελευταία του χαρτιά καθώς οι κινήσεις του σε Συρία και Λιβυή δείχνουν να έχουν μην έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Κινήσεις που έχουν άμεσο αντίκτυπο στην οικονομία της χώρας και στην ισοτιμία της τουρκικής λίρας.
Στα χαμηλά 17 μηνών η τουρκική λίρα
Σε μία χώρα που ζει από τις εισαγωγές η αδυναμία του τοπικού νομίσματος να βρει ανοδική διαφυγή κλειδωνίζει τα θεμέλια της οικονομίας. Η τουρκική λίρα συνεχίζει την καθοδική της πορεία που έχει ξεκινήσει από τις αρχές του 2018 έχοντας χάσει περίπου το 40% της αξίας της σε σχέση με τα ισχυρά νομίσματα. Στις αρχές του 2018 ένα ευρώ "αγόραζε" 4,53 νέες λίρες Τουρκίας. Την Κυριακή η σχέση αυτή διαμορφώθηκε στις 6,93 λίρες που είναι η υψηλότερη για τους τελευταίους 17 μήνες.
Σήμερα, για άλλη μία φορά, η ισοτιμία βρέθηκε πάνω από το 6,92 για να διαμορφωθεί το απόγευμα στις 6,85 λίρες. Μία σχέση η οποία διαμορφώνεται με έντονη προσπάθεια από την Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας να στηρίξει -έστω και ανεπιτυχώς- το εθνικό νόμισμα της γειτονικής χώρας.
Αποχωρεί η ING από την Τουρκία
Το τοξικό κλίμα που έχει δημιουργήσει ο Ερντογάν και στην τουρκική οικονομία οδηγεί τους ξένους επενδυτές τον ένα μετά τον άλλο να αποεπενδύουν από την Κωνσταντινούπολη. Οι εκροές από τα ομόλογα του τουρκικού δημοσίου έφθασαν περίπου τα 3 δισ. δολάρια το τελευταίο χρόνο περιορίζονας στα τέλη του Ιανουαρίου τους ξένους επενδυτές μόλις στο 11% του τουρκικού χρέους, ποσοστό που αποτελεί ιστορικό χαμηλό. Αντίστοιχα οι ξένες επενδύσεις σε τουρκικές μετοχές έχουν μειωθεί κατά 1,6 δισ. δολάρια τον τελευταίο χρόνο.
Σήμερα το τραπεζικό οικοδόμημα της Τουρκίας δέχτηκε ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα καθώς η ολλανδική ING, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, εξετάζει τρόπους απεμπλοκής της από την τουρκική αγορά. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η ολλανδική τράπεζα βρέθηκε σε συζητήσεις με ανταγωνιστική τράπεζα για την πώληση του τοπικού χαρτοφυλακίου της.
Πρόκειται για την τελευταία ξένη τράπεζα που φημολογείται έξοδος της από την τουρκική αγορά καθώς ένα μήνα πριν, και η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης, η HSBC, σύμφωνα με το Reuters, εξετάζει να εγκαταλείψει την Τουρκία μετά την αύξηση των συναλλαγματικών κινδύνων και την οικονομική αστάθεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η UniCredit ανακοίνωσε σχέδια μείωσης του ποσοστού συμμετοχής της στην Yapi Kredi, μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες στην Τουρκία που επικεντρώνεται στις πιστωτικές κάρτες και στον καταναλωτικό δανεισμό.
Απαγόρευση του "No to war" στην Κωνσταντινούπολη
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του Ερντογαν στην Κωνσταντινούπολη, την πόλη που προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε ούτε με την δεύτερη να κερδίσει στις δημοτικές εκλογές, ανακοίνωσε σήμερα την απαγόρευση των αντιπολεμικών διαδηλώσεων και άλλων δραστηριοτήτων έως και τις 10 Μαρτίου.
Συγκεκριμένα ο Νομάρχης Κωνσταντινούπολης εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία απαγορεύονται οι αφισοκολλήσεις, οι συγκεντρώσεις υπογραφών, οι διαδηλώσεις και γενικά όλες οι δράσεις που είναι κατά της συμμετοχής της Τουρκίας στον πόλεμο της Συρίας. Το σκεπτικό της απόφασης έχει να κάνει με την διασφάλιση της ειρήνης, της δημόσιας τάξης και της εσωτερικής ασφάλειας στον νομό της Κωνσταντινούπολης.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Άγρια ψεματα Τσαβούσογλου στον Γερμανό ΥΠΕΞ για όσα γίνονται στον Έβρο
Ξεπέρασε κάθε όριο ο Τουρκος υπουργός Εξωτερικών ο οποίος, απαντώντας στον Γερμανό ομόλογό του, είπε πως οι Έλληνες σκοτώνουν “χωρίς οίκτο πρόσφυγες στα σύνορα".
03 Μαρτίου 2020 - 09:38
Άγριος διαδικτυακός καβγάς ξέσπασε μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών Τουρκίας και Γερμανίας, με αφορμή όσα διαδραματίζονται τα τελευταία 24ωρα στον Έβρο, αφότου δηλαδή ο Ερντογάν άνοιξε τα σύνορα προς την Ευρώπη.
«Θα πίστευα ευχαρίστως τα προειδοποιητικά λόγια σου. Αλλά μόνο εάν μιλούσες και στους Έλληνες φίλους σου, οι οποίοι σκοτώνουν χωρίς οίκτο πρόσφυγες στα σύνορά τους», απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου μέσω Twitter σε ανάρτηση του Γερμανού ομολόγου του Χάικο Μάας στον ίδιο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.
Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας προέτρεψε χθες βράδυ την Τουρκία να τηρήσει τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη συμφωνία με την ΕΕ, επισημαίνοντας ότι η Ευρώπη εκπληρώνει τις δικές της υποχρεώσεις.
   Στην ίδια ανάρτηση ο κ. Μάας επαναλάμβανε την θέση ότι «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε οι πρόσφυγες να γίνονται έρμαιο» γεωπολιτικών παιγνιδιών.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΕΒΡΟΣ – ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΑΣ: «Έχω να κοιμηθώ δυο ημέρες αλλά δεν αφήνω τη θέση μου»
Τρίτη 3 Μάρτιος 2020 | 04:14
Χιλιάδες ισλαμοφασιστες λαθροεισβολεις βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, μετά την απόφαση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να ανοίξει τα σύνορα με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Την Κυριακή της Αποκριάς 2020, ο Δημήτρης Ζαπρούδης εθνοφύλακας, λέει:
“Χορταίνω ΟΜΟΨΥΧΙΑ. Νιώθω ότι ζω στιγμές του έπους του 1940. Έχω να κοιμηθώ δυο ημέρες αλλά δεν αφήνω τη θέση μου. Πρέπει να καθοδηγώ τους νέους εθνοφυλακες σε κάθε τους ενέργεια. Στρατός, αστυνομία και εθνοφυλακή είμαστε μια γροθιά. Απέναντι είναι κάποιοι που τους κατευθύνουν. Ίσως είναι γκρίζοι λύκοι.
Οι κάτοικοι των χωριών ζυμώνουν ψωμιά και μας φέρνουν φαγητό. Η Εγνατία οδός έκλεισε από τους Έλληνες που θέλουν να έρθουν να βοηθήσουν. Όποιος θέλει μπορεί να κάνει εγγραφή στην εθνοφυλακή και να λάβει εντολές για την αποστολή του.
Μπορεί να είμαι 57 αλλά μόνο στην Ελλάδα έχω χρέος… παππούς… αδερφός πέθαναν για την σημαία… Τους το χρωστάω αδερφέ… δεν πουλιόμαστε όλοι… ευχαριστώ… τρέχουν τα μάτια μου
Μην ακούτε τα κανάλια. Όλοι εδώ είμαστε μια γροθιά… Υπάρχει ΟΜΟΨΥΧΙΑ…
ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!! “



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ρώσικα μαχητικά εξαΰλωσαν τούρκικο κομβόι στο Ν Ιντλίμπ. Πολλοί νεκροί και τραυματίες Τούρκοι στρατιώτες.
02/03/2020
Την προηγούμενη νύχτα ρώσικα μαχητικά εξαΰλωσαν στην κυριολεξία ένα τούρκικο convoy στο Sarmin στο Νότο του κυβερνείου του Idlib. Βομβάρδισαν ανελέητα τον τούρκικο στρατό με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλοί νεκροί και τραυματίες Τούρκοι στρατιώτες.
Ελικόπτερα S-70A-28 SAR του τούρκικου στρατού απογειώθηκαν άμεσα από το Reyhanlı και κατευθύνθηκαν στην περιοχή του Idlib για την εκκένωση των πληγέντων Τούρκων στρατιωτών.
Ο συριακός στρατός με αντεπίθεση ανέκτησε και πάλι την πόλη κλειδί Saraqeb. H εμπλοκή με τούρκικο κομβόι έγινε ακριβώς για το Saraqeb.O SAA ανέκτησε την πόλη την ίδια ώρα ο τούρκικος στρατός ( TSK) έστειλε ένα κομβόι ενισχύσεων πού όμως στο ύψος του Sarmin ΒΔ του Saraqeb βομβαρδίστηκε από ρωσική αεροπορία.
Η Τουρκία άρχισε την επιχείρηση κατά συριακού στρατού Ασπίδα Άνοιξης με μεγάλη ήττα αφού οι Τούρκοι στρατιώτες εγκατέλειψαν άρον άρον το Saraqeb ενώ οι σύμμαχοί τους της HTS αποσύρθηκαν από το χωριό Hazaren πλησίον Kafr Nabl στην περιοχή του Jabal al-Zawiya..
Σύριος πολεμικός ανταποκριτής αναφέρει τώρα πως αιχμαλωτίστηκαν εντός της πόλης Saraqeb 7 τρομοκράτες από αυτούς που υποστηρίζει η Άγκυρα καθώς δεν κατόρθωσαν να διαφύγουν.…



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπαίνει και η Κίνα στον πόλεμο κατά Τουρκίας στη Συρία..Διοχετεύει αντιπυραυλικά συστήματα FD-2000 τη Δαμασκό.
02/03/2020
Σύμφωνα με τον κινεζικό ιστότοπο ειδήσεων sina.com, μετά από αρκετές επιθέσεις του Ισραήλ με πυραύλους αέρος-εδάφους και μερικώς αποτυχημένα αποτελέσματα από το ρωσικό AAD κατά των απειλών από αέρος, η Συρία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το κινεζικής κατασκευής FD-2000, σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας μακρού βεληνεκούς ..
Είναι φανερό ότι η στιγμή που επιλέγεται από Κινέζους να ενισχύσουν την αεράμυνα της Συρίας δεν είναι τυχαία και η ασιατική υπερδύναμη στρέφεται με αυτή την κίνηση κυρίως κατά της Τουρκίας που αυτή την περίοδο κήρυξε ολοκληρωτικό πόλεμο ως επί το πλείστον από αέρος κατά συριακών θέσεων στο Ιντλίμπ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία και Λιβύη ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά της τουρκικής επιθετικότητας
02/03/2020
Αποφασισμένες να αντιμετωπίσουν από κοινού την τουρκική επιθετικότητα στις χώρες τους, Συρία και  Λιβύη υπέγραψαν μνημόνιο συμφωνίας για την επαναλειτουργία  των πρεσβειών τους και την αναβάθμιση των διπλωματικών τους σχέσεων.
Η Δαμασκός και η προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης, πιστή στον Χαλίφα Χαφτάρ, αποφάσισαν   διπλωματικό συντονισμό των πολιτικών τους  θέσεων σε διεθνή φόρουμ,  όσον αφορά  την «τουρκική επιθετικότητα».
Το μνημόνιο υπογράφηκε στο τέλος των συνομιλιών που πραγματοποιήθηκαν  την Κυριακή μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών της Συρίας Walid Muallem, και της Λιβυκής αντιπροσωπείας  που συμπεριλάμβανε  τον Αμπντουλ Ραχμάν Αλ-Αχίρις, αναπληρωτή πρωθυπουργό στην προσωρινή κυβέρνηση της Βεγγαζης, και τον υπουργό Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας Αμπντερ Χάντι Αλ Χάουι.
Τα δύο μέρη επιβεβαίωσαν την αποφασιστικότητά τους να ενισχύσουν τη συνεργασία σε όλους τους τομείς και να συντονίσουν τις θέσεις στη διεθνή σκηνή, ιδιαίτερα κατα της Τουρκικής παρεμβατικότητας και επιθετικότητας στις δύο χώρες , και την καταγγελία της επεκτατικής και αποικιοκρατικής πολιτική της Τουρκίας .
Οι δύο πλευρές συζήτησαν επίσης τις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και τους τρόπους επανενεργοποίησης τους με τρόπο που «εξασφαλίζει συνεχή συντονισμό για να αντιμετωπίσουν τις κοινες πιέσεις και  προκλήσεις από την καταφανή τουρκική επιθετικότητα εναντίον της κυριαρχίας και ανεξαρτησίας των δύο χωρών και την εξωτερική παρέμβαση στις εσωτερικές τους υποθέσεις».
Ο κ. Al-Moallem τόνισε ότι οι συνθήκες και οι «προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες αποδεικνύουν σήμερα περισσότερο από ποτέ ότι οι Συρο-Λιβυκές σχέσεις πρέπει να είναι όσο το δυνατόν καλύτερες για να αντιμετωπίσουν ξένες φιλοδοξίες, κυρίως την επιθετικότητα εναντίον των δύο αδελφικών χωρών».
Με τη σειρά της, η αντιπροσωπεία της Λιβύης επαίνεσε τις νίκες που επιτεύχθηκαν από τη Συρία στον πόλεμο  κατά της τρομοκρατίας και παρουσίασε στη συριακή πλευρά τις εξελίξεις στη Λιβύη, ειδικά τις «τουρκικές φιλοδοξίες εκεί».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πριν από λίγο νέοι πύραυλοι Kalibr κρουζ συντάραξαν το Ιντλίμπ….
02/03/2020
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες πριν από λίγο πρωί Καθαράς Δευτέρας ρωσικά πλοία εκτόξευσαν και νέους Kalibr πυραύλους κρουζ κατά οχυρών των φιλότουρκων τζιχαντιστών στην περιοχή του Ιντλίμπ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ελληνική κυβέρνηση διαψεύδει ότι υπάρχει νεκρός ''πρόσφυγας'' στον Έβρο. Το βίντεο είναι προπαγάνδα.H Τουρκία δια της κυβερνητικής Yeni Safak λέει υπάρχει νεκρός….
02/03/2020
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαψεύδει ότι υπάρχει νεκρός στον Έβρο.
«Το βίντεο που δείχνει θύμα στα Ελληνο-Τουρκικά σύνορα είναι ψευδής είδηση.
Καλούμε τους πάντες να δείξουν προσοχή όταν αναμεταδίδουν νέα που προωθούν την τουρκική προπαγάνδα».
H Τουρκία δια της κυβερνητικής Yeni Safak λέει υπάρχει νεκρός και είναι Σύριος μετανάστης.” Ένας Σύριος μετανάστης που επιδίωξε να περάσει από την Τουρκία στην Ελλάδα πέθανε από τραυματισμό τη Δευτέρα μετά την παρέμβαση των ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας για την αποτροπή της μετάβασης των μεταναστών που συγκεντρώθηκαν στα σύνορα, ανέφεραν δύο πηγές ασφαλείας της Τουρκίας.”
Υψηλόβαθμη αστυνομική πηγή που είναι στα σύνορα και στον τόπο επεισοδίων διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπήρξε νεκρός…
Ένα ένα τα μεγάλα τουρκικά μίντια αναμεταδίδουν ότι σκοτώθηκε 1 μετανάστης στον Έβρο σειρά της Haberturk
TΙ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ
Πριν από λίγο ξένη πηγή αναφέρει πως καθώς μια ομάδα ”προσφύγων” λιθοβολούσε τους άνδρες των ελληνικών αρχών στον Έβρο και επιχειρούσε να διέλθει βιαίως η Ελληνική αστυνομία άνοιξε πυρ και σκότωσε έναν από αυτούς. Ακούγονται στο βίντεο ισλαμικά συνθήματα…Για χρήση όπλων με αληθινές σφαίρες εκ μέρους ελληνικών αρχών κάνουν λόγο τώρα τούρκικες πηγές. Η ελληνική Πολιτεία οφείλει να επιβεβαιώσει αυτές τις πληροφορίες…Ο λογαριασμός που διακινεί την πληροφορία είναι αμερικανικών συμφερόντων κι εμφανίζεται ως αντικαθεστωτικός του Ιράν…..
Oι ”πρόσφυγες” που εισβάλουν μαζικά στην Ελλάδα εδώ και μια 5ετία χρησιμοποιούν μια ένα μορφή τζιχάντ την ”παθητική αντίσταση τζιχάντ” ώστε να εισέλθουν και να δημιουργήσουν δημογραφικά τετελεσμένα ιδίως σε ευαίσθητες ακριτικές περιοχές της χώρας ώστε κάποια στιγμή να κάνει σπέκουλα η τούρκικη πολιτική όπως έκανε σε Β Συρία και Λιβύη. Δια ειρηνικής επέλασης καταλαμβάνουμε ....Ωστόσο στον Έβρο μ΄εντολή Ερντογάν υιοθέτησαν ένα στιλ που προσιδιάζει περισσότερο σε μια ”ιντιφάντα” κατά ελληνικών συνόρων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντιμετωπίζοντας μάχες μεταξύ της λιβανικής Χεζμπολάχ και του τουρκικού στρατού στο Idleb
2/3/2020
Οι πηγές του πεδίου μιλούν για μια άγρια μάχη που έλαβε χώρα μεταξύ των δυνάμεων «Χεζμπολάχ» του Λιβάνου στην περιοχή Taliha κοντά στο Saraqib, στο κέντρο της πόλης της Συρίας Idlib, καθώς και μεταξύ των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων και των μαχητών από τρομοκρατικές ομάδες.
Οι πηγές λένε ότι η Χεζμπολάχ ήταν ικανή κατά τη διάρκεια των μαχων να κάψει αρκετά τουρκικά οχήματα και σκότωσε εκείνους τους τουρκους, όπου τα σώματα των νεκρών Τούρκων στρατιωτών παρέμειναν παγιδευμένοι μέσα στους στρατιωτικούς μηχανισμούς.
Οι μάχες πρόσωπο με πρόσωπο πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των αγωνιστών του κινηματος και των Τούρκων στρατιωτών, υπάρχουν φωτογραφίες και βίντεο που ελήφθησαν από κάποια λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης με σκηνές άμεσης αντιπαράθεσης και επίσης εκείνες των Τούρκων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στους μηχανισμούς τους.
Στις 29 Φεβρουαρίου, ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε έναν πυραύλο με στόχο την παρουσία των Λιβανέζων συμμάχων μετά την αποτυχία των δυνάμεών του να προχωρήσουν, γεγονός που οδήγησε στο μαρτύριο εννέα μαχητών της Χεζμπολά, των οποίων τα σώματα βρίσκονται ακόμα κάτω από τα ερείπια.
Η μάχη συνεχίζεται και η "Χεζμπολάχ" έσπρωξε μπροστά τις ελίτ των δυνάμεών της που ονομάζεται "Σύνταγμα Αμπάς".



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Συρία θ΄απαντήσει με ρωσικούς πυραύλους Iskander στους αμερικάνικους Patriot αν χρησιμοποιηθούν από Τουρκία.
02/03/2020
H Συρία θ΄αναπτύξει τ΄αντιπυραυλικό ρώσικο σύστημα Iskander αν η Τουρκία χρησιμοποιήσει τους αμερικάνικους Patriot.
Καθώς υπάρχει η πιθανότητα τα συριακά μαχητικά που πετούν στον ενάεριο χώρο πάνω από το Ιντλίμπ να εκτεθούν σε πυρά των Patriot από τουρκικής πλευράς οι συριακές ένοπλες δυνάμεις θα επαναναπτύξουν το πυραυλικό σύστημα Iskander που συντονίζεται από Ρώσους …
Το Iskandar σύστημα διακρίνεται ως ο φυσικός θηρευτής του συστήματος Patriot και κατασκευάστηκε για το σκοπό αυτό καθώς παρακολουθεί το σήμα ραντάρ της συστοιχίας Patriot και εντοπίζει την πηγή και έπειτα επιτυγχάνει τον στόχο με ακρίβεια. Χαρακτηριστικά του Iskander είναι ότι κρύβεται ηλεκτρονικά εντελώς από τα radars και ότι η ακρίβειά του είναι πολύ μεγάλη. Έχει ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που είναι ικανό να προσαρμόζει και να αλλάζει κατεύθυνση χωρίς να επιστρέψει στο κέντρο μέχρι να πετύχει ο στόχος …
Οι εξελιγμένοι πύραυλοι Iskander αποκτήθηκαν από τον SAA στο τέλος του 2014 από τη Ρωσία και τώρα πρέπει να χρησιμοποιηθούν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Idlib έχει γίνει το πεδίο της μεγαλύτερης αναμέτρησης του ηλεκτρονικού πολέμου Ρωσίας-Τουρκίας.Γι αυτό τα τούρκικα F16 δεν τόλμησαν να παραβιάσουν το συριακό εναέριο…
02/03/2020
Το Idlib της Συρίας έχει γίνει το πεδίο της μεγαλύτερης αναμέτρησης του ηλεκτρονικού πολέμου. Τόσο η Τουρκία όσο και η Ρουσία παίζουν όλα τα χαρτιά εκεί, αλλά η Τουρκία κατόρθωσε να βρει έναν τρόπο να διεξάγει εναλλακτικές εναέριες επιδρομές μέσω drones.
Οι άνθρωποι λένε ότι η Ρωσία επιτρέπει στην Τουρκία να διεξάγει αεροπορικές επιδρομές στο Idlib. Tα τουρκικά F-16 δεν διασχίζουν τα σύνορα και δεν εκτελούν καμία επιχείρηση στο Idlib καθώς ο φόβος φυλάει τα έρμα. Ωστόσο είδαμε πολλές εκκενώσεις σωρών ή τραυματιών Τούρκων στρατιωτών να γίνονται μέσω τούρκικων ελικοπτέρων αλλά πάντα με άδεια και συνεννόηση με Ρωσία.
Η Ρωσία χάριν λεπτών διπλωματικών χειρισμών και για να μην ρίξει εντελώς τους διαύλους επικοινωνίας με Άγκυρα για συριακό φαίνεται πως αν και απέτρεψε ηλεκτρονικά κάθε σκέψη των Τούρκων για επέλαση με F16 ωστόσο άφησε μια δίοδο για drones μέχρι τελικής απόφασης και ρίξης με τον εχθρό. Άλλωστε τα τελευταία 24ωρα κι αυτό δείχνει να έχει αλλάξει…



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O συριακός στρατός χτύπησε με πυραύλους τουρκικό στρατό σ' αεροπορική βάση στο Νότο του Ιντλίμπ…..Η Τουρκία παραδέχθηκε 1 νεκρό κι 1 τραυματία Τούρκους στρατιώτες…
02/03/2020
Διάφοροι ακτιβιστές εκατέρωθεν ανακοινώνουν ότι ο συριακός στρατός έπληξε με πυραύλους τουρκικές δυνάμεις εισβολής/κατοχής στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Taftanaz στο Νότο του Ιντλίμπ πριν λίγο. Σίγουρα υπάρχουν θύματα κι απώλειες για TSK.
Ο συριακός στρατός βομβάρδισε το τούρκικο παρατηρητήριο στο εσωτερικό του στρατιωτικού αεροδρομίου του Taftanaz σύμφωνα με το μέσο των ισλαμοφασιστων Step news.
Άλλες πηγές αναφέρουν πως ο συριακός στρατός στόχευσε το τούρκικο παρατηρητήριο με MLRS.Ο συριακός στρατός δείχνει 3 μέρες μετά την έναρξη της πολεμικής επιχείρησης Ασπίδα Άνοιξης εναντίον του απόλυτα αποφασισμένος να μην εγκαταλείψει τα προγονικά πατρώα εδάφη στους νεοθωμανούς κατακτητές…
Η Τουρκία παραδέχθηκε 1 νεκρό κι 1 τραυματία Τούρκους στρατιώτες από συριακό πυροβολικό σήμερα στο Ιντλίμπ.
Τούρκικοι λογαριασμοί επίσης αναμεταδίδουν την είδηση.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H MIT επικοινώνησε με τον αρχηγό των Μυστικών Υπηρεσιών Λιβάνου για την εξαφάνιση 8 Τούρκων στρατιωτών και του διοικητή τους στη Β Συρία.
02/03/2020
Η Τουρκία αναζητεί 8 Τούρκους στρατιώτες στη Β Συρία αφότου έχασε την επαφή μαζί τους. Πληροφορία αναφέρει ότι η ΜΙΤ επικοινώνησε με τον Διευθυντή των Λιβανέζικων Μυστικών Υπηρεσιών τον ΥποστράτηγοAbbas Ibrahim, για να μάθει σχετικά με την τύχη 8 Τούρκων στρατιωτών και του διοικητή τους που θεωρούνται από σήμερα το πρωί ως εξαφανισθέντες στην περιοχή του Νότου του Ιντλίμπ……




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ: H AΘΗΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕ 2 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
02/03/2020
Προκλητικός ο Erdogan αφού σύμφωνα με το Anadolu δήλωσε πως ”η Αθήνα επίσης δεν σεβάστηκε το διεθνές νόμο για τη μετανάστευση, αυτή σκότωσε 2 άτομα και τραυμάτισε 1.”



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη διασχίζουν τον τουρκικό εναέριο χώρο πριν προσγειωθούν στη Συρία
2/3/2020
Ένα βαρύ στρατιωτικό αεροσκάφος, το «Il-76» της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, έφθασε τη Δευτέρα στη Ρωσική Πολεμική Αεροπορία Hmeimim, στη βορειοδυτική Συρία, μέσω του τουρκικού εναέριου χώρου.
Σύμφωνα με τους δυτικούς τόπους παρακολούθησης της κίνησης των στρατιωτικών αεροσκαφών, το αεροσκάφος ξεκίνησε από ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Ρωσική Δημοκρατία της Βόρειας Οσετίας και πραγματοποίησε την πτήση του στη Συρία και επέστρεψε στη Ρωσία την ίδια ημέρα.
Πριν από αυτό, αναφέρθηκε ότι δύο ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη "Tu-154B-2" διέσχισαν τον Τουρκικό εναέριο χώρο την Κυριακή χωρίς εμπόδια και προσγειώθηκαν στη ρωσική αεροπορική βάση Hmeimim στη Lattakia της Συρίας



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκικό F16 κατέρριψε Συριακό L39. Νεκρός ο πιλότος
03/03/2020
Η Τουρκία κατέρριψε  συριακό πολεμικό αεροσκάφος L 39 στο Idlib, κοντά στο Μααρετ Νιούμαν . Το αεροσκάφος χτυπήθηκε από πύραυλο αέρος αέρος που εκτοξεύθηκε από τουρκικό αεροσκάφος F16. Το τουρκικό F16, δεν παραβίασε το συριακό εναέριο χώρο , εκτόξευσε τον πύραυλο με βεληνεκές ικανό να το καταρρίψει.
Προς το παρόν,  γνωρίζουμε ότι ο ένας Σύριος πιλότος,  έκανε χρήση αλεξίπτωτο, ωστόσο οι εικόνες τον δείχνουν νεκρό…
Το υπουργείο άμυνας της Τουρκίας  με tweet ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του κατέρριψαν ένα συριακό πολεμικό αεροσκάφος L-39. Σύμφωνα με το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, το αεροσκάφος στοχεύθηκε κατά την εκτέλεση αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων στην περιοχή. H κατάρριψη έγινε στις 11.30 π.μ
O δεύτερος πιλότος βγήκε όρθιος και λεύτερος από την κόλαση περιοχής του Ιντλίμπ που ελέγχουν οι Τούρκοι μετά από επιχείρηση επιτυχή του συριακού στρατού.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσικό αεροπλανοφόρο διασχίζει το Βόσπορο κατευθυνόμενο για Συρία
02/03/2020
Τη Δευτέρα,  διέσχισε το Βόσπορο το μεγάλο ρωσικό αεροπλανοφόρο  “Novocherkassk”, το οποίο κατευθύνεται προς την ακτή της Ταρτούς στη Συρία, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιnterfax
Νωρίτερα,  στις 28 Φεβρουαρίου, δύο ακομη ρωσικα πλοία  που μετέφεραν  πυραύλους “Kaliber”,  “Ναύαρχος Μακαρόφ” και “Ναυάρχης Γκιγκόροβιτς” διέσχισαν το Στενό του Βοσπόρου και τα Δαρδανέλλια στο δρόμο τους προς τη Συρία.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O ένας Σύριος πιλότος βγήκε Όρθιος και Λεύτερος από την κόλαση των Τούρκων στο Ιντλίμπ..
03/03/2020
O ένας Σύριος πιλότος του καταρριφθέντος L39 από τούρκικο F16 βγήκε Όρθιος και Λεύτερος από την κόλαση των Τούρκων στο Ιντλίμπ. Χωρίς να σκεφτούν τον κίνδυνο για τη δική τους ζωή, καταδρομείς των δυνάμεων του 9ου τμήματος του Συριακού Αραβικού Στρατού με επικεφαλής τον ταξίαρχο στρατηγό Nizar Ali Fendi, οι άνδρες διείσδυσαν σε βάθος 2 χλμ στο εχθρικό έδαφος. Στην κατεχόμενη από τους Τούρκους συριακή γη και έσωσαν το δεύτερο πιλότος του πληρώματος του αεροσκάφους L 39, που έπεσε από την τουρκική αεροπορία σήμερα το πρωί. Ο πιλότος φαίνεται να υποφέρει από πόνο και δεν πιστεύει ότι είναι εξασφαλισμένος, όλοι οι στρατιώτες γύρω του τραγουδούν πατριωτικά συνθήματα. Ο συγκυβερνήτης του βρήκε τραγικό θάνατο..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το πυροβολικό του συριακού στρατού σκότωσε και τραυμάτισε Τούρκους στρατιώτες στη Nayrab στο Ιντλίμπ.
03/03/2020
Ο συριακός στρατός δεν κάνει βήμα πίσω στον τούρκικο στρατό. Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν το απόγευμα της Τρίτης όταν στοχεύθηκαν από συριακό πυροβολικό κι ενώ ήταν σε θέσεις τρομοκρατών (IAF) στην περίμετρο της κωμόπολης Nayrab. Oι τουρκικές δυνάμεις ήταν σε σχηματισμούς μάχης των IAF. Τουρκικά ελικόπτερα S-70A-28D SAR απογειώθηκαν από Ντιγιάρμπακιρ και μπήκαν στο συριακό εναέριο για την εκκένωση των Τούρκων στρατιωτών νεκρών και τραυματιών.O SAA είναι στα πρόθυρα ανακατάληψης και της Nayrab μετά το Saraqib.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Συρία: Βουλευτικές εκλογές στις 13 Απριλίου προκήρυξε ο Άσαντ
 Τρίτη, 3 Μαρτίου 2020, 20:15
Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ ανακοίνωσε ότι οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 13 Απριλίου σε αυτή την σπαραζόμενη από εννεαετή πόλεμο αραβική χώρα.
Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές του 2016 το κόμμα του Μπάαθ και οι σύμμαχοί του κέρδισαν την πλειοψηφία των 250 εδρών στην Εθνοσυνέλευση.
Οι ισλαμοφασιστες στη Συρια χαρακτήρισαν τότε «φάρσα» τις εκλογές εκείνες, τις δεύτερες που διοργανώθηκαν από την αρχή του πολέμου. Ο Αποικιοκρατικος ξεφτιλοΟΗΕ αρνήθηκε τότε να αναγνωρίσει τις κανονικες εκλογές, επισης  θεωρήθηκαν «παράνομες» από τις δυτικές αποικιοκρατικες χώρες, οι οποιες επιβουλευοντουσαν την Συρια.
Σύμφωνα με το συριακό Σύνταγμα, οι βουλευτικές εκλογές πρέπει να διεξάγονται κάθε τέσσερα χρόνια.
Στην εξουσία από το 1963, το κόμμα Μπάαθ κυβερνά στη Συρία με συντριπτικη πλειοψηφια του λαου να είναι μαζι του. Το 2012, η Δαμασκός αποδέχθηκε οι υποψήφιοι που ανήκουν στους προδοτες ισλαμοφασιστες των δυτικων αποικιοκρατων να μπορούν να θέτουν υποψηφιότητα στις εκλογές, σε μια προσπαθεια να μην υπαρξει πολεμος με τους δυτικους αποικιοκρατες.
Σχεδόν εννέα χρόνια μετά την έναρξη του πολέμου, η συριακή κυβέρνηση, με τη στήριξη της Ρωσίας, έχει απελευθερωσει πάνω από το 70% της επικράτειας της χώρας έπειτα από διαδοχικές στρατιωτικές νίκες εναντίον των κανιβαλων ισλαμοφασιστών και τζιχαντοφασιστών.
Ορισμένες περιοχές, ωστόσο, δεν εχουν απελευθερωθει, συμπεριλαμβανομένης της επαρχίας Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία, η οποία αποτελεί θέατρο πολεμου με την Συριακη Δημοκρατια τη Χεζμπολαχ του Ιραν και της Μόσχας ενάντια στους τζιχαντοφασιστες και τους κανιβαλους ισλαμοφασιστες που υποστηρίζονται από τα κατοχικα στρατευματα της Τουρκίας που υποστηριζονται από τους δυτικους αποικιοκρατες.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόσχα: Δεν είναι Σύροι πρόσφυγες αυτοι που στέλνει στην Ελλάδα ο Ερντογάν
 Τρίτη, 3 Μαρτίου 2020, 20:30
Οι τουρκικές αρχές επιχειρούν να εξωθήσουν 130.000 πρόσφυγες από τη Συρία προς την Ελλάδα, ενώ η πλειονότητα των μεταναστων αυτών δεν είναι Σύροι υπήκοοι, σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή του Ρωσικού Κέντρου για τη Συμφιλίωση στη Συρία, Όλεγκ Ζουράβλεφ.
Τα δύο τρίτα αυτών των μεταναστων, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι υπήκοοι του Αφγανιστάν, του Ιράκ και αφρικανικών κρατών και όχι Σύροι.
«Αυτή τη στιγμή, οι τουρκικές αρχές εξωθούν περίπου 130.000 μεταναστες, που βρίσκονταν σε προσωρινά μεταναστευτικά κέντρα, προς τα ελληνικά σύνορα. Τα δύο τρίτα αυτών δεν είναι Σύροι υπήκοοι. Είναι Αφγανοί, Ιρακινοί, Αφρικανοί υπήκοοι. Η Τουρκία σπρώχνει αυτούς τους ανθρώπους προς την Ελλάδα», δήλωσε ο Ζουράβλεφ.
Νωρίτερα, η Ρωσία απέρριψε τις δηλώσεις που γίνονται εκ μέρους της Τουρκίας και άλλων δυτικών χωρών για μεταναστευτικές ροές και ανθρωπιστική κρίση στην περιοχή της συριακής επαρχίας Ιντλίμπ, χαρακτηρίζοντας τις πληροφορίες αυτές «αβάσιμες», όπως μεταδίδει το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι σχεδόν 200.000 πρόσφυγες βρίσκονται κοντά στην συρο-τουρκική μεθόριο εξαιτίας των μαχών στο Ιντλίμπ και ότι λιγότεροι από 35.000 άνθρωποι που προέρχονται από τις ζώνες όπου διεξάγονται εχθροπραξίες στη Συρία έχουν περάσει τα σύνορα με προορισμό την Τουρκία, εντός του 2020.
Παράλληλα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «η Ρωσία δεν θα σταματήσει να μάχεται κατά της τρομοκρατίας στην περιοχή Ιντλίμπ της Συρίας για να επιλυθεί η μεταναστευτική κρίση την οποία αντιμετωπίζει η Ευρώπη».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



εν τω μεταξύ εμφανίστηκε ο Τσίπρας στο MEGA και οι Συριζαιοι του φου μπου(τέως μετακλητοι)τον ανακήρυξαν ........πρωθυπουργό.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η νέες υποσχέσεις από Γερμανία έχουν την Υπογραφή
Ursula von der Leyen
Η Αγγέλα μας τέλειωσε !
Πάρτε (παράδες) να κάνετε Αουσβιτσσσ !
ΕυρωΕνωσίτες μοιράζουν 700 μύρια (ούτε δις δλδ ότι δίνει σε Τουρκία και σε ΜΚΟ στα νησιά ) για άουσβιτσσ και συμπάθεια ! ....και μη χειρότερα



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Εργοδοσία και γαλλική κυβέρνηση προστρέχουν στη μαζική μετανάστευση όπως σε άλλες εποχές με την εμπορία μαύρων για να έχουν εργαζόμενους σύγχρονους σκλάβους, για υπερεκμετάλλευση και χαμηλές αμοιβές.
Χάρη σε αυτό, πραγματοποιούνται μεγαλύτερα κέρδη και ασκούνται πιο έντονες πιέσεις στους μισθούς, τις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης, στα δικαιώματα όλων των εργαζομένων, τόσο των μεταναστών όσο και των Γάλλων. […]
Η μετανάστευση πρέπει να σταματήσει αν δεν θέλουμε να καταδικάσουμε άλλους εργαζόμενους στην ανεργία. […]
Για να είμαστε ακριβέστεροι: πρέπει να σταματήσουμε τη μετανάστευση, τόσο την παράνομη όσο κι αυτή την επίσημη, αλλά να μην απομακρύνουμε τους μετανάστες που είναι ήδη παρόντες στη Γαλλία. […]
Σε όσους βρίσκονται ήδη τώρα σε πραγματικά γκέτο, όπου στιβαγμένες οικογένειες με διαφορετικές παραδόσεις, γλώσσες και τρόπους ζωής, το αποτέλεσμα είναι εντάσεις και συγκρούσεις μεταξύ μεταναστών διαφορετικής προέλευσης κι ολοένα και πιο δύσκολες σχέσεις με τους Γάλλους.
Καθώς η συγκέντρωση αυξάνεται, οι στεγαστικές ελλείψεις επιδεινώνονται, ενώ η κοινωνική στέγαση γίνεται όλο και πιο δύσκολη στην πρόσβαση για τις οικογένειες των Γάλλων εργαζομένων.
Το κόστος της βοήθειας προς τους μετανάστες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους που ζουν σε συνθήκες φτώχειας κι εξαθλίωσης καθίσταται ολοένα και περισσότερο μη βιώσιμη για τους προϋπολογισμούς των πληττόμενων Δήμων, καθόσον οι περισσότεροι Δήμοι κατοικούνται από (Γάλλους λαϊκών στρωμάτων) πολίτες εργάτες και υπαλλήλους. Το σχολείο δεν είναι πλέον σε θέση να αντιμετωπίσει την κατάσταση, συσσωρεύοντας καθυστερήσεις μάθησης, τόσο για τα παιδιά των μεταναστών όσο και για τα παιδιά των Γάλλων εργαζομένων. […]
Τα επίπεδα δημόσιας τάξης έχουν ξεπεράσει τα όρια. Δεν είναι πλέον δυνατό να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις εάν στην αφόρητη κατάσταση που δημιουργείται από τη ρατσιστική πολιτική των αφεντικών και της κυβέρνησης δεν τεθεί ένα τέλος.»

George Marchais, Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας από το 1972 μέχρι το 1994, Ανοιχτή Επιστολή στην L’Humanité (όργανο του Κ.Κ.Γ.), 6 Γενάρη 1981



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία: «Αβάσιμες οι πληροφορίες περί προσφυγικής κρίσης στο Ιντλίμπ»
 Τρίτη, 3 Μαρτίου 2020, 19:29
Η Ρωσία απέρριψε τις δηλώσεις που γίνονται εκ μέρους της Τουρκίας και άλλων δυτικών χωρών για μεταναστευτικές ροές και ανθρωπιστική κρίση στην περιοχή της συριακής επαρχίας Ιντλίμπ, χαρακτηρίζοντας τις πληροφορίες αυτές «αβάσιμες», όπως μεταδίδει το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι σχεδόν 200.000 πρόσφυγες βρίσκονται κοντά στην συρο-τουρκική μεθόριο εξαιτίας των μαχών στο Ιντλίμπ και ότι λιγότεροι από 35.000 άνθρωποι που προέρχονται από τις ζώνες όπου διεξάγονται εχθροπραξίες στη Συρία έχουν περάσει τα σύνορα με προορισμό την Τουρκία, εντός του 2020.
Παράλληλα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «η Ρωσία δεν θα σταματήσει να μάχεται κατά της τρομοκρατίας στην περιοχή Ιντλίμπ της Συρίας για να επιλυθεί η μεταναστευτική κρίση την οποία αντιμετωπίζει η Ευρώπη».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ισραήλ-βουλευτικές εκλογές: «νίκη» Νετανιάχου
Νετανιάχου: «νίκη» ενάντια σε «όλες τις προβλέψεις»
 Τρίτη, 3 Μαρτίου 2020, 03:35
Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος προσεχώς θα βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου σε μια δίκη για σειρά υποθέσεων διαφθοράς, πανηγύρισε σήμερα την «πιο μεγάλη νίκη της ζωής του», «ενάντια σε όλες τις προβλέψεις», στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες Δευτέρα και θεωρούνταν απολύτως κρίσιμες για την πολιτική του επιβίωση.
«Θυμάμαι την πρώτη μας νίκη το 1996, αλλά απόψε η νίκη είναι ακόμα πιο μεγάλη καθώς ήρθε ενάντια σε όλες τις προβλέψεις», τόνισε ο αρχηγός του Λικούντ, χωρίς να κρύβει την ικανοποίησή του διότι διέψευσε τα προγνωστικά όσων «προφήτευαν το τέλος της εποχής Νετανιάχου» στο Ισραήλ.
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, 70 ετών, εξελέγη για πρώτη φορά πρωθυπουργός του Ισραήλ το 1996, πριν χάσει την εξουσία τρία χρόνια αργότερα. Επέστρεψε στα πράγματα το 2009 και ηγήθηκε έκτοτε, χωρίς διακοπή, της ισραηλινής κυβέρνησης — είναι πλέον ο πρωθυπουργός με την πιο μακρά θητεία στην ιστορία του εβραϊκού κράτους.
Αυτή «είναι η σημαντικότερη νίκη της ζωής μου», είπε ο Νετανιάχου στους υποστηρικτές του που συγκεντρώθηκαν στο Τελ Αβίβ, μετά την τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο, έπειτα από δύο διαδικασίες στις οποίες δεν κατάφερε να πάρει διαφορά από τον αντίπαλό του Μπένι Γκαντς.
«Είναι καιρός να σταματήσουμε τις ψηφοφορίες και να σχηματίσουμε κυβέρνηση (...). Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των ισραηλινών πολιτών, είναι καιρός να ενωθούμε», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, η δίκη του οποίου για διαφθορά, κατάχρηση και κατάχρηση εμπιστοσύνης αναμένεται να αρχίσει σε δύο εβδομάδες στην Ιερουσαλήμ.
Τα αποτελεσματα πιστώνουν στο δεξιο Λικούντ του Νετανιάχου 29,24% και 36 έδρες (αυξηση 4 εδρες), 26,36% και έναντι 32 εδρες (εχασε 1)  για την κεντρωα παράταξη Μπλε & Λευκό του Γκαντς.
Η Κοινη Λιστα (Αραβες βασικα μαζι με τους 10 του ΚΚ Ισραηλ) 13,10% και 15 εδρες (κερδισε 2 εδρες), το υπερορθοδοξο shas των σεφαρδιμ 7,74% και 10 εδρες (κερδισε 1), ο Ηνωμενος Ιουδαισμος της Τορα των ασκεναζι 6,15% και 7 εδρες (οσες ειχε), το Ισραε΄Μπειτενου των ωσων εμιγκρεδων 5,89% και 7 εδρες (χανοντας 1), το Meretz με ότι εχει απόμεινει από το κομμα Εργασιας (σοσιαλδημοκρατες) 5,72% και 7 εδρες (χανοντας 3, αυταειναι ποσοστα που συγκεντρωνε παλιοτερα μονο του το Meretz),και το Yamina (παλιοτερα Εβραικο Σπιτι) 5,02% και 6 εδρες (χανοντας 1).
Μαζί με τους συμμάχους του, τη σιωναζιστική δεξιά και υπερορθόδοξα σιωναζιστικά κόμματα, το Λικούντ του Νετανιάχου μπορεί να λογαριάζει ότι θα διαθέτει συνολικά 59 έδρες, δύο λιγότερες από την πλειοψηφία στην Κνέσετ, την ισραηλινή Βουλή, πάντα κατά τα έξιτ πολ.
«Μοιράζομαι το αίσθημα της απογοήτευσης και της οδύνης που νιώθετε. Άλλο αποτέλεσμα περιμέναμε», είπε νωρίτερα στους υποστηρικτές του ο Γκαντς.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιμένουν Νατοϊκά στο σεκ και στην ανταρCia...
Συνθημα τους - Αφήστε τους πρόσφυγες να περάσουν!
Έχουν θράσος... Νατοϊκό συλλαλητήριο την Πέμπτη στα Προπύλαια...