Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Τεταρτη 4 Μαρτιου 2020


Πριν δυο χρόνια πήγα για Καθαρά Δευτέρα σ ένα χωριό του Έβρου που ύπήρξε κεφαλοχώρι , τώρα μένουν είκοσι άτομα πάνω από ογδόντα χρονών και δυο γύρο στα εξήντα, οι φίλοι μου...
οι οποίοι αποφάσισαν να γυρίσουν και να φτιάξουν το σπίτι των γονιών τους ένα ερείπιο του 1970 που φτιάχτηκε τότε με τα λεφτά που έβγαλε από την γερμανία ο πατέρας τους και όπου ρήμαξε την υγεία του εκεί...το ρημάδι αυτό η εφορία του το κοστολόγησε ως αντικειμενική αξία 65.000ε !!! ένα σπίτι που δεν θα μπορούσε να το πουλήσει 5.000ε... στην βόλτα που κάναμε υπήρχαν πολλές δεκάδες σπίτια κλειστά , από αποποίηση κληρονομιάς....
Οι άνθρωποι που μένουν εκεί τα τελευταία δέκα χρόνια βλέπουν δεκάδες λαθρομετανάστες να περνούν μπροστά από τα σπίτια τους , χειμώνα και καλοκαίρι...τους δίνουν κάτι τις και γιατί τους λυπούνται και γιατί τους φοβούνται ....καταλαβαίνεται όλοι, τι μπορούν να κάνουν λαθροεισβολεις που δεν έχουν να χάσουν τίποτα στην εξαθλίωση τους....όλοι νέοι , όλοι άνδρες....
Αλήθεια εσείς δεν συνδέεται τον εξαναγκασμό στις αποποιήσεις κληρονομιάς , τα άδεια σπίτια η εγκατάλειψη των
χωριών που έσφυζαν από ζωή και τους χιλιάδες λαθρομετανάστες που έρχονται ....
Οι λαθροεποικοι αυτοί φτάνοντας έξω από την Αλεξ/πολη τους περίμεναν αυτοί που τους έδιναν οδηγίες πως θα φτάσουν με τα κινητά τους , τους προμήθευαν καινούργια ρούχα και χαρτιά με τα οποία μπορούσαν να μείνουν ένα μήνα στην Ελλάδα και μετά να φύγουν....να πάνε που?? και βέβαια όλοι σχεδόν έφευγαν με το ΚΤΕΛ για Αθήνα νομότυπα ...τώρα ξυπνήσαμε..!! ελπίζω όχι αργά...
Οχι το Δουβλίνο ΙΙ δεν υπογράφηκε το 2003 στον γάμο του καραγκιόζη , ήταν πρόγραμμα και γίνεται πράξη....




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολλά τα χτυπήματα στο Ελληνικό εργατικό κίνημα (όσο απέμεινε ) !
 Μετά τις Συριζαικές κωλοτούμπες (από την Δαμανάκη μέχρι τον Αλ6) ,τις Κουτσουμπέικες μηδενίσεις και καραγκιοζιλίκια (ΓΣΕΕ) ήρθε και η ΑΝΤΑΡCIA με τις τροτσκιστο- ''ανθρωπιστικές '' αναλύσεις του για ανοιχτά σύνορα και έδεσε το κερασάκι
ΝΑΤΟικοί ''αριστεροί '' , Τροτσκιστοιδή , μυστικοπρακτορίσκοι , φιλανθρωπο-φιλελέδες των ΜΚΟ σε αγαστή συνεργασία με χρυσαυγουλα και ''Βουκεφάλες'' (για ξενέρωμα αντίθεσης ) έστρωσαν το ''χαλί '' του κεφαλαίου για 700μύρια !



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η μετανάστευση είναι το πρώτο εμπόδιο στην Επανάσταση
Samora Machel... επαναστάτης, κομμουνιστής κι αντιιμπεριαλιστής... και σήμερα με το λατρεία υπέρ της "μετανάστευσης" από μέρους της ιμπεριαλιστικής "αριστεράς", επίκαιρος όσο ποτέ:
«Το φαινόμενο της μετανάστευσης, στη διάρκεια των αιώνων, πάντα χρησίμευσε στους ισχυρούς για να αποδυναμώσουν τους καταπιεσμένους, με ενθάρρυνση της πειθούς ή με πράξεις βίας.
Δεν είναι Διεθνιστική Αλληλεγγύη η προσέλκυση των λαών μας αλλού, αλλά στη δημιουργία συνθηκών πάλης για να καταστεί αυτή η γη βιώσιμη, αυτόνομη, εθνικά κυρίαρχη.
Οι δυτικοί μας λένε: "Η γη σας είναι αφανισμένη, φτωχή, φύγετε!" ενώ αυτοί λεηλατούν πόρους κι αξιοπρέπεια και να υποδουλώνουν τους αλλοδαπούς στις χώρες τους.
Η μετανάστευση ήταν πρώτα ένα όπλο των αποικιοκρατών. Σήμερα είναι όπλο του καπιταλισμού.
Με τον μύθο της μετανάστευσης στο κεφάλι μας, ο αγώνας μας δεν θα είχε ποτέ γεννηθεί, δεν θα κερδίζαμε την εθνική μας κυριαρχία.
Η μετανάστευση, η εγκατάλειψη της γης σου, είναι το πρώτο εμπόδιο στην Επανάσταση. Ο τελευταίος δρόμος του ιμπεριαλισμού.»

25 Ιούνη 1975... το Απελευθερωτικό Μέτωπο της...
Μοζαμβίκης (Mozambique Liberation Front - FRELIMO) απελευθερώνει τη χώρα από τα δεσμά της Πορτογαλικής αποικιοκρατίας. Το θρυλικό Εθνικοαπελευθερωτικό Κίνημα FRELIMO ιδρύθηκε το 1962 και το 1964 ξεκίνησε τον ένοπλο αγώνα.
Ηγέτης και πρώτος πρόεδρος της Μοζαμβίκης ο  Samora Machel, μέχρι τον θάνατό του σε αεροπορικό ατύχημα (της CIA) 19 Οκτώβρη 1986.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρίτη, 3 Μαρτίου 2020
Πέθανε ο ηγέτης της ανεξαρτησίας του Πουέρτο Ρίκο, Ραφαέλ Κάνσελ Μιράντα

Ο Πορτορικανός υπέρμαχος της ανεξαρτησίας της πατρίδας του, Ραφαέλ Κάνσελ Μιράντα, πέθανε τη Δευτέρα σε ηλικία 89 ετών, στην κατοικία του στο Ρίο Πιέδρας, στο δήμο του Σαν Χουάν, όπως ανακοίνωσαν η χήρα του, Μαρία ντε λος Άνχελες Βάσκες και ο μικρότερος γιος του, Ραφαέλ Κάνσελ Βάσκες.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρείχαν οι συγγενείς του, η υγεία του ηγέτη της ανεξαρτησίας υπέστη επιταχυνόμενη επιδείνωση λόγω της προχωρημένης ηλικίας του, γεγονός που ώθησε τους γιατρούς να τον στείλουν στο σπίτι του στον οικισμό Λος Πίνος.

Ο Ραφαέλ Κάνσελ Μιράντα γεννήθηκε στο χωριό Μαγιάγκουες στις 18 Ιούλη 1930 και ήταν ένας από τους σημαντικότερους ηγέτες του κινήματος ανεξαρτησίας του Πουέρτο Ρίκο και του Εθνικιστικού (Πατριωτικού) Κόμματος του Πουέρτο Ρίκο, στο οποίο εντάχθηκε στην ηλικία των 15 ετών ξεκινώντας ως «νεοσύλλεκτος της δημοκρατίας».
Το 1948, σε ηλικία 18 ετών, αρνήθηκε να καταταγεί στο στρατό των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να φυλακιστεί δύο χρόνια στις ΗΠΑ. Το 1950 διέφυγε στην Κούβα όπου παρέμεινε μέχρι το πραξικόπημα του Μπατίστα το 1952.
Ο Κάνσελ Μιράντα ήταν ο νεότερος (23 μόλις ετών τότε) και ο τελευταίος επιζών των τεσσάρων πατριωτών αγωνιστών που, την 1η Μάρτη 1954, άνοιξαν πυρ σε μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, για να διαμαρτυρηθούν για την αποικιακή κυριαρχία της χώρας αυτής επί του Πουέρτο Ρίκο. Οι άλλοι τρεις ήταν η Λολίτα Λεμπρόν, ο Ίρβιν Φλόρες και ο Αντρές Φιγερόα.
Είχε προηγηθεί η ανακήρυξη του Πουέρτο Ρίκο από τις ΗΠΑ "Ελεύθερο Συνδεδεμένο Έδαφος", μια επινόηση για να βγει τη νησί της Καραϊβικής από τη λίστα των αποικιοκρατούμενων χωρών στη σχετική λίστα του ΟΗΕ.
Η επίθεση στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, που είχε αποτέλεσμα των τραυματισμό πέντε βουλευτών,  του κόστισε ένα τέταρτο του αιώνα στη φυλακή και τον απεριόριστο σεβασμό του κινήματος ανεξαρτησίας του Πουέρτο Ρίκο.
Ο Μιράντα αποφυλακίστηκε το 1979 μετά από χάρη του προέδρου Κάρτερ, μαζί με τους Λεμπρόν, Φλόρες και τον Όσκαρ Κογιάσο που είχε συμμετάσχει σε επίθεση κατά της προσωρινής κατοικίας του προέδρου Τρούμαν το 1950. Το 1977 είχε αποφυλακιστεί ο Φιγερόα για λόγους υγείας και πέθανε λίγο πριν αποφυλακιστούν οι σύντροφοί του.
Η κίνημα ανεξαρτησίας έκρινε ότι ο Κάνσελ Μιράντα είναι μια από τις κορυφαίες προσωπικότητες του 20ού αιώνα, μαζί με τον Πέδρο Αλμπίσου Κάμπος, την Λολίτα Λεμπρόν, τον Χουάν Μάρι Μπρας, τον Φιλιμπέρτο Οχέδα Ρίος και τον Χιλμπέρτο Κονσεψιόν ντε Γκράσια, για τη συμμετοχή του στην επίθεση στο Κογκρέσου το 1954.
Ο Ραφαέλ Κάνσελ Μιράντα ξεχώρισε επίσης ως συγγραφέας. Το έργο του αποτελείται από εννέα βιβλία, καθώς και δοκίμια πολιτικής ανάλυσης σε τοπικές και διεθνείς εφημερίδες και περιοδικά. Το τελευταίο του βιβλίο, «Πιο πέρα από την οφθαλμαπάτη», δημοσιεύθηκε τον Δεκέμβρη του 2019.
Οι αποχαιρετιστήριες και τιμητικές τελετές θα διεξαχθούν στο Σαν Χουάν και στο Μαγιάγκουες. Σύμφωνα με τους συγγενείς του Κάνσελ Μιράντα, ο ηγέτης της ανεξαρτησίας ζήτησε όταν πεθάνει οι σημαίες του Πουέρτο Ρίκο, αντί μεσίστιες, "πρέπει να κυματίζουν όσο το δυνατόν ψηλότερα, πάντα ελεύθερες", όπως αρμόζει στους πατριώτες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Θα ήταν λάθος η προσέγγιση να ξεκινήσουμε τώρα μία συζήτηση για κατανομή και ποσοστώσεις. Όσοι βρίσκονται στα σύνορα δεν είναι όλοι από τη Συρία, είναι άνθρωποι που χρόνια κατοικούν στην Τουρκία”, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από τις 4 έως τις 8 Μαρτίου 1944 η προσφυγική εργατούπολη της Κοκκινιάς, η Νίκαια, δέχεται αλλεπάλληλες επιθέσεις Γερμανών, ταγματαλητών, χωροφυλάκων και μπουραντάδων, που αποκρούονται από τον ΕΛΑΣ.
Καθώς οι εργατικές συνοικίες από το Κερατσίνι μέχρι τη Νέα Ιωνία και από την Καισαριανή έως το Μπραχάμι, από τις αρχές του 1944 ελέγχονται από τις δυνάμεις του ΕΑΜ, οι κατακτητές και οι συνεργάτες τους μόνο με επιθέσεις ισχυρών δυνάμεων και με Μπλόκα ελπίζουν να κάμψουν την αντίσταση των κατοίκων τους.
Η Μάχη της Κοκκινιάς κατέληξε σε ντροπιαστική ήττα των φασιστών. Που θα επιστρέψουν για να εκδικηθούν, με το Μπλόκο της 17ης Αυγούστου, λίγους μήνες αργότερα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Τούρκοι πυροβολούν κατά δυνάμεων των ΜΑΤ
Τετάρτη 4 Μάρτιος 2020 | 04:14
Παραμένει έκρυθμη η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα.
Βίντεο το οποίο απεικονίζει δυνάμεις των ΜΑΤ να προστατεύονται καθώς ακούγονται πυρά από την τουρκική πλευρά των συνόρων (πιθανά από Στρατοχωροφυλακή), δημοσιεύτηκε σήμερα (03/03) στο Facebook.
Τα ΜΑΤ συνοδεία και μερικών καταδρομέων απαντούν με δακρυγόνα.
«Ο Έβρος δεν πρόκειται να πέσει. Αυτό να το γνωρίζουν και οι Έλληνες αλλά και οι απέναντι», δηλώνει κάτοικος του χωριού Νέα Βύσσα Ορεστιάδας. «Εμείς ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα εδώ, στο τόπο μας, στα χωράφια μας, να φυλάμε τα σύνορα της Ελλάδας», σημειώνει.
«Κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε τους στρατιώτες και τους αστυνομικούς. Κατ’ αρχάς τους ενημερώνουμε για την περιοχή, για το ποια είναι τα σημεία που μπορεί να περάσουν οι μετανάστες. Επίσης, όλα τα χωριά μαζεύουν τρόφιμα για να τα δώσουν σε αυτά τα παιδιά που ταλαιπωρούνται τόσες μέρες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε, περιπολούμε και εμείς οι ίδιοι με κάθε μέσο σε όλο το μήκος του ποταμού. Δεν πρόκειται να αφήσουμε τον τόπο μας να πέσει. Όλος ο κόσμος ξεσηκώνεται και συμμετέχει στις περιπολίες» δήλωσε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Σοβαρή καταγγελία – «Οι μετανάστες μιλούν τουρκικά. Θα περιφρουρήσω την κυριαρχία της χώρας μου»
Τετάρτη 4 Μάρτιος 2020 | 04:06
Μετά την επιθεώρηση των συνόρων από τον Εβρο οι Ευρωπαίοι ηγέτες και ο Ελληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προχωρούν σε δηλώσεις.
Νωρίτερα το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, ο Σαρλ Μισέλ και ο Νταβίντ Σασόλι επιθεώρησαν από αέρος την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα, (από τη μεριά της Τουρκίας) όπου τα τελευταία 24ωρα έχουν συρρεύσει χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες θέλοντας να περάσουν στην Ελλάδα.
Στην αρχή των δηλώσεων του ο Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε την Τουρκία «ως επίσημο διακινητή προσφύγων και διακινητών».
Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι «οι πρόσφυγες δεν προέρχονται από τη Συρία αλλά ζουν με ασφάλεια στην Τουρκιά, μιλούν άπταιστα τουρκικά. Το καθήκον μου είναι να υπερασπίσω τα δικαιώματα της χώρας μας».
Ο ίδιος τόνισε ότι «θα περιφρουρήσω την κυριαρχία της χώρας μου και αυτό θα κάνω». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα έδειξε ότι μπορεί να υπερασπιστεί τα σύνορα της και επέτρεψαν πάνω από 24.000 απόπειρες εισόδου στη χώρα.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι «οι πρόσφυγες δεν προέρχονται από τη Συρία αλλά ζουν με ασφάλεια στην Τουρκιά, μιλούν άπταιστα τουρκικά. Το καθήκον μου είναι να υπερασπίσω τα δικαιώματα της χώρας μας».
Ο ίδιος τόνισε ότι «θα περιφρουρήσω την κυριαρχία της χώρας μου και αυτό θα κάνω». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα έδειξε ότι μπορεί να υπερασπιστεί τα σύνορα της και επέτρεψαν πάνω από 24.000 απόπειρες εισόδου στη χώρα.
«Οι απειλές του Ερντογάν δεν πέρασαν. Προσέκρουσαν στην ετοιμότητα του ελληνικού λαού, αλλά και στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη που είμαι σίγουρος ότι θα εκφραστεί ακόμη περισσότερο τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο πρωθυπουργός.
«Είδαμε από κοντά στη συμβαίνει εδώ. Και αυτή είναι μια: η Τουρκία κάνει πράξη την ομολογημένη απειλή της, να στέλνει χιλιάδες κατατρεγμένους ανθρώπους στην Ελλάδα. Παραβιάζει κατάφορα την κοινή δήλωση με την ΕΕ. Δυστυχώς, η Τουρκία έχει μετατραπεί σε επίσημο διακινητή μεταναστών. Είναι υποχρέωσή μου να περιφρουρήσω την ακεραιότητα και την προστασία της χώρας μου. Κινούμαστε απολύτως στα πλαίσια του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Mην επιχειρείτε να μπείτε στην Ελλάδα, δεν θα το καταφέρετε. Δεν μπορεί μια χώρα να σηκώσει ένα διεθνές πρόβλημα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρεσιτάλ... ανθρωπιστικών δηλώσεων και εκδηλώσεων για το ελληνικό μεταναστευτικό πρόβλημα από ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ (!!!), ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ (!!!) και ΤΟΥΡΚΟΥΣ (!!!) - μόνο ο Αττίλας κι ο Τζένγκις Χαν κι ο Ταμερλάνος λείπουν να κανουν δηλωση κι αυτοι για τον ανθρωπισμο. . Να αναστηθούν να μιλήσουν κι αυτοί!
Σας το έχω ξαναγράψει... ο "πανανθρώπινος ανθρωπισμός" χωρίς άλλα κριτήρια, ΚΑΙ υποκριτικός είναι ΚΑΙ οδηγεί στις μεγαλύτερες τραγωδίες. Και ο Γκορμπατσώφ... τέτοιος ανθρωπιστής ήταν ή το έπαιζε.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έγιναν, λέει, διαδηλώσεις στη Γερμανία επειδή... "δεν ανοίγει τα σύνορά της η Ελλάδα για να σώσει τους πρόσφυγες"!!!
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΣΑΣ ΤΟΤΕ, ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ;
Ή πρέπει... να αποφασίσουν ο Άλμπερτ Σπέερ και ο Φριτς Ζάουκελ πρώτα πόσους θα πάρετε;
ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ, ΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΤΗΣ ΣΑΠΙΟΚΟΙΛΙΑΣ ΝΑ ΨΩΝΙΖΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΝΤΛ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ - που έχει βρωμίσει ο τόπος από Volkswagen T-Roc και T-Cross ολοκαίνουρια!
Σχολιο.-  Εγώ διάβασα οτι οι "ανθρωποι" της CIA στο Βερολίνο (8.000 γερμανοι «αντιεξουσιαστες» της CIA) πήγαν στο Ελληνικό προξενείο, και όχι στο τούρκικο, και φώναζαν για "ανοιχτά σύνορα". Στην Ελλάδα "ανοιχτά σύνορα", όχι στη Γερμανία.
Σχολιο.- Την ίδια ώρα που οι Τούρκοι έκαναν το πέσιμο στη Συρία με γερμανικά Leopard.To καλό είναι ότι τους δυσφήμισαν το προιόν,μια και οι Τούρκοι πλέον αναγκάστηκαν να στείλουν τα γερασμένα M 60,αφού μάζεψαν κάμποσα κατεστραμμένα Leo.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τσίπρας: "Σωστά έκλεισαν τα σύνορα, κάθε κυβέρνηση αυτό θα έκανε σε ανάλογη περίπτωση".
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: "Σας έχω γραμμένους συριζαίοι που νομίζετε ότι είμαι ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ΕΜΕΝΑ είστε ένα τίποτα".
Σχολιο.- Ναι, αλλά αυτό δεν θες και συ; Εγώ ξεφύσησα που το είπε. Που οι ανθελληνικές κραυγές καμένων βλαμμένων αντιφάδων ΔΕΝ βρίσκουν δρόμο στον  εκπρόσωπο της ελληνικής μείζονας αντιπολίτευσης..
αντιφάδων κάθε ηλικίας -κωλόγεροι με μυαλά 15χρονου είναι οι περισσότεροι



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επίσης... επειδή δεν ξέρετε τι σας γίνεται... αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πόλεμο. Έχουμε μια προσπάθεια παραβίασης των συνόρων μας από την Τουρκία, η οποία βάζει μπροστά τον άμαχο πληθυσμό - και πρέπει να μην αφήσουμε να παραβιαστούν τα σύνορά μας.
Και πρέπει να το κάνουμε και μπορούμε.
Σχολιο.-  Οι κακοί και φασιστες Έλληνες φταινε για όλα που έχουν εισβάλλει σε τόσες χώρες και εχουν σκοτώσει χιλιάδες αμάχους
σχολιο.- Ναι, επί Μεγαλέξανδρου αιματοκύλησαν την ανθρωπότητα - Τι σχέση έχει αυτό που γράφεις με τη συγκεκριμένη ανάρτηση;
Σχολιο.- Κάποιοι κάνουν σχόλια λες και συνέβη αυτό που γράφω από πάνω,άβυσσος η ψυχή του πεμπτοφαλαγγιτη
Σχολιο.-  απλα είναι βολεμενα άτομα, δήθεν πολιτισμενοι, αλληλεγγυοι και προοδευτικοι που βέβαια στην πράξη δεν θα είναι καθόλου έτσι




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




 4 Μαρτίου 2020
Διαδήλωση εναντίον της Ελλάδος στο Βερολίνο: Ελληνόφωνοι σαν Τούρκοι, Γερμανίδα σαν Ελληνίδα
Μάλλον κάποιοι ελληνόφωνοι στο Βερολίνο, δεν είχαν προλάβει να δουν τη δήλωση του Τσίπρα χθες βράδυ, ότι η κυβέρνηση “καλά έκανε και έκλεισε τα σύνορα”, ενώ έστω και δια της τεθλασμένης έκανε αναφορά και για εισβολή που επιχειρεί ο Ερντογάν. Επειδή μάλλον δεν είδαν αυτή τη δήλωση, συμμετείχαν σε μια ανθελληνική, στην οποία συνέβησαν τέρατα και σημεία.
Γαι τη διαδήλωση έλαβα το παρακάτω σημείωμα από φίλη που κατοικεί στο Βερολίνο και το παραθέτω αυτούσιο:
Βερολίνο, 3 Μαρτίου 2020
Η παγκόσμια ιστορία δεν περιλαμβάνει μόνο ημερομηνίες υπογραφής συμφωνιών, έναρξης και λήξης πολέμων, ονόματα πρωθυπουργών και προέδρων κρατών και στραταρχών. Αφήνει πάντα χώρο και για τις μικρές ιδιαίτερες πράξεις των απλών ανθρώπων που γεμίζουν τις ψυχές των ανθρώπων και αναδίδουν συναίσθημα και μεγαλείο…
Για παράδειγμα, απόψε έξω από το κτίριο της καγκελαρίας στο Βερολίνο ήταν προγραμματισμένη μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας μιας ομάδας αριστερών (…) και άλλων πολιτικών οργανώσεων ενάντια στο κλείσιμο των ελληνοτουρκικών συνόρων, και ουσιαστικά εναντίον της Ελλάδας λόγω της υποτιθέμενης παρεμπόδισης των “προσφύγων” από τα ελληνικά σώματα ασφαλείας (…)
Γερμανοί αριστεριστές και υποστηρικτές της Συριακής αντιπολίτευσης και των ισλαμιστών συμμάχων του Ερντογάν αντάλλασσαν φορτισμένα μηνύματα στον τοίχο της εκδήλωσης στο φέισμπουκ μέχρι και λίγο πριν την διεξαγωγή της.
Επίσης κάμποσοι ελληνόφωνοι είχαν δηλώσει ηλεκτρονικά την πρόθεση παρουσίας τους εκεί.
Στόχος της εκδήλωσης ήταν να ασκήσουν πιέσεις προς την καγκελάριο Μέρκελ να επιμείνει στην πολιτική της αναφορικά με το άνοιγμα των συνόρων της Ελλάδας με την Τουρκία, στο όνομα μιας υποτιθέμενης ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στο δράμα των προσφύγων (ανύπαρκτων βέβαια στα ελληνοτουρκικά σύνορα αυτές τις μέρες, αλλά το κείμενο της προπαγάνδας αυτά λέει και άρα αυτά θα αναφέρονταν).
Σκεφτόμουν να πάω απόψε εκεί για να δω τί επιχειρήματα έχουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι αντιλαμβάνονται τον ανθρωπισμό ως μια τεράστια μπίζνα μεταφορών-μετακομίσεων πληθυσμών από κάθε βασανισμένη και μη γωνιά της γης στην Ευρώπη. Λες και οι καρδιές και τα σώματα θεραπεύονται όλα δια μαγείας με το που θα πατήσουν το πόδι τους στην Ευρώπη. Και λες και όλη αυτή η μπίζνα είναι τόσο αθώα και γλυκειά και τόσο μαγική και χωρίς άλλες επιπτώσεις στον υπόλοιπο κόσμο, τόσο στην Ευρώπη όσο και στις πατρίδες όλων αυτών των ανθρώπων.
Τέλος πάντων σκεφτόμουν να πάω εκεί, αλλά το απέκλεια γιατί αναλογιζόμουν τους κινδύνους από τους παλιούς αριστερούς συντρόφους, με τους οποίους η μοίρα μας έφερε τόσο μακρυά, όσο να βρισκόμαστε πλέον σε αντίπαλα στρατόπεδα, καθότι εγώ Ελληνίδα κι αυτοί οπαδοί της ατζέντας των ηγετών των κομμάτων τους (βασικά του βαθέως γερμανικού κράτους και κατ’ επέκταση του γερμανοτουρκικού άξονα).
Δεν θα ήθελα να ρισκάρω να φάω ξύλο ή προπηλακισμούς μόνο και μόνο επειδή θα υπερασπιζόμουν τα αυτονόητα δίκαια της χώρας μου αλλά και τις απλές βασικές αξίες του πολιτισμού μας, οι οποίες όπως φαίνεται λείπουν τόσο από την γερμανική αριστερά, όσο και συνολικά από την γερμανικη πολιτική σκηνή. Ακόμα περισσότερο, να ξεκατινιαστώ επί γερμανικού εδάφους με ελληνόφωνους ανθέλληνες…
Ο Θεός της Ελλάδας είχε όμως άλλη γνώμη για την εξέλιξη της αποψινής εκδήλωσης: Εκεί που έχουν μαζευτεί έξω από το κτήριο της καγκελαρίας καμμία τριακοσαριά άτομα Γερμανοί, ελληνόφωνοι, αραβόφωνοι και τουρκόφωνοι φωνάζοντας λαύροι συνθήματα κατά της Ελλάδας, νεαρή Γερμανίδα αριστερή ακτιβίστρια σκάει μύτη στην εκδήλωση με μια… ελληνική σημαία!!!
Με το που βλέπουν τη σημαία, αρχίζουν αντιδράσεις από τα άτομα τριγύρω από την κοπέλα. Μια νεαρή της επιτίθεται φραστικά αποκαλώντας την ΦΑΣΙΣΤΡΙΑ και της λέει να φύγει από την εκδήλωση, αλλά της επιτίθεται με τα ίδια ακριβώς λόγια. Κάτι αλλα άτομα της επιτίθενται ζητώντας της να μαζέψει τη σημαία, η οποία λέει συμβολίζει μόνο την ελληνική κυβέρνηση και τον φασισμό των ελληνικών σωμάτων ασφαλείας!! Μια ομάδα από ελληνόφωνους νεαρούς την επιτιμούν αναφέροντας τις ευθύνες της χώρας μας σε όλη αυτή την αθλιότητα των “προσφύγων” καθώς και το ότι υπάρχουν παιδιά που κρυώνουν στην Μόρια. Κι εκεί αρχίζει η κοπελιά με την ελληνική σημαία να τους εξηγεί την κατάσταση με απλά και λογικά επιχειρήματα, να τονίζει το ρόλο της Γερμανίας και όλης της ΕΕ σε όλη αυτή τη φρίκη, καθώς και τον βρώμικο εκβιαστικό ρόλο της Τουρκίας προς την ΕΕ, την χρησιμοποίηση των προσφύγων ως όπλο και την εμφανή ανάμιξη του τουρκικού κράτους στην παρούσα κρίση στον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου.
Η αριστερή Γερμανίδα ακτιβίστρια παρέμεινε στην εκδήλωση σε όλη τη διάρκειά της, κερδίζοντας ευήκοα ώτα ανάμεσα στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να διαδηλώσει ενάντια στην “κυβέρνηση Μητσοτάκη” καθώς και ενάντια στους “Έλληνες φασίστες στα νησιά του Αιγαίου”. Λες και οι Έλληνες νησιώτες δεν είχαν δώσει συχνά και την ψυχή τους ακόμα όλα αυτά τα πέντε χρόνια που έφταναν εκατοντάδες χιλιάδες (έως και εκατομμύρια) πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά του Αιγαίου. Τεκμηριωμένη, αγνή αλληλεγγύη κι ανθρωπιά από ανθρώπους του μόχθου, απογόνους πραγματικών προσφύγων που ξενιτεύτηκαν από τον τόπο τους για να σώσουν τις ζωές τους, που πρόσφεραν χρόνο και χρήμα και βοήθεια χωρίς ανταλλάγματα, πολύ προτού εγκατασταθούν στα νησιά οι επαγγελματίες του ανθρωπισμού οι ΜΚΟ, με το αζημίωτο…
Λες και αυτοί οι νησιώτες δεν είδαν τις περιουσίες τους και τον τόπο τους να καταστρέφεται και την τοπική οικονομία να μαραζώνει, ακριβώς από μετανάστες και πρόσφυγες που αυτοί οι ίδιοι καλοδέχτηκαν αρχικά και αποδέχτηκαν να φιλοξενήσουν στον τόπο τους αγόγγυστα όλα αυτά τα χρόνια. Λες και οι νησιώτες δεν έδωσαν τους δικούς τους δημοκρατικούς αγώνες για να διατρανώσουν τα δίκαια αιτήματά τους προς την κυβέρνηση, δεν ένιωσαν στο πετσί τους την αστυνομική βία της κυβέρνησης Μητσοτάκη και δεν αντιστάθηκαν με νύχια και με δόντια σε αυτή και την κατατρόπωσαν.
Η κοπέλα αυτή έφυγε από την αποψινή εκδήλωση χωρίς να φάει ξύλο και με το κεφάλι ψηλά, έχοντας κάνει αυτό που η ίδια θεωρεί καθήκον της, να υπερασπιστεί δηλαδή την κοιτίδα του ευρωπαϊκού πολιτισμού, μια χώρα που ενώ προσέφερε και εξακολουθεί να προσφέρει απλόχερα πολιτισμό και ανθρώπινες αξίες, με κάποιο σκοτεινό τρόπο έχει καταντήσει υπόδουλη της δικής της χώρας τα τελευταία χρόνια.
Η κοπέλα αυτή κράτησε ψηλά την τιμή της χώρας και των συμπατριωτών της και μετέφερε τη φωνή του ελληνικού λαού αυτό το κρύο υγρό βράδυ, σ’ αυτήν την κρύα πόλη σ’ αυτήν την απάνθρωπη εποχή, όπου οι ταμπέλες έχουν καταντήσει να έχουν την αντίθετη σημασία από τα αναγραφόμενα και οι ιδεολογίες έχουν καταβαραθρωθεί με απλά ριάλιτυ τσεκ.
Η θαρραλέα αυτή κοπέλα που με παρακάλεσε να μην γράψω καν το όνομά της, είναι το σημερινό πρότυπό μου.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ανακοίνωση:
«Ως τουριστικός οργανισμός οφείλουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο και τους ταξιδιώτες μας ότι σταματάμε κάθε πιθανή μετακίνηση – οργανωμένο πρόγραμμα προς την Τουρκία. Το προσωπικό μας θα παρακινεί τον κόσμο να μην επισκέπτεται την συγκεκριμένη χώρα. Η συγκεκριμένη πολιτική του κράτους της Τουρκίας είναι μονίμως να δημιουργεί προβλήματα τόσο στην χώρα μας όσο και στον εισερχόμενο τουρισμό με διάφορους τρόπους ..!! Εμείς δεν θα επιδοτούμε την πολιτική αυτή ..!!
Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε ως υπερήφανοι Έλληνες και προς τιμήν όλων όσων αυτές τις μέρες βρίσκονται στον Έβρο και στα ελληνικά νησιά … Καλή Σαρακοστή ..
Thanasis Nanakos
Γενικός Διευθυντής Zeus Travel»
Ε-ΠΙ-ΤΕ-ΛΟΥΣ!!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Χρυση Αυγη εξυπηρέτησε δύο μεγάλους στόχους του πολιτικού συστήματος: 1) προσπάθησε να γελοιοποιήσει την έννοια του πατριωτισμού και 2) να κάνει το πολιτικό σύστημα να φαίνεται ως δημοκρατικό.
Τούτοι εδώ του σεκ και της ανταρσυα (στην αφίσα) είναι ακόμα πιο επικίνδυνοι. 1) ξεφτιλίζουν/γελοιοποιούν την έννοια της αλληλεγγύης και 2) κάνουν το πολιτικό σύστημα να φαίνεται πατριωτικό μπροστά σ'αυτούς.
Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Δύο υπηρέτες του ίδιου αφεντικού!!!
Σχολιο.-  Αν δεν υπήρχαν όλα αυτά τα κόμματα των ανοιχτοσυνοριτών που περιλαμβάνουν το δήθεν δημοκρατικό τόξο και το ΣΥΡΙΖΑ ,και οι κυβερνήσεις άκουγαν τις αντιδράσεις του λαού εδώ και 10+ χρόνια ,η Χρυσαυγή ΔΕΝ θα υπήρχε στο πολιτικό σκηνικό παρά στο 0,3% της φυσικής της ύπαρξης.. Τώρα όλοι αυτοί οι απατεώνες που δεν έχουν ενσυναίσθηση της καταστροφης που έχουν δημιουργήσει , έχουν το θράσος να λένε ολόκληρο τον λαό φασίστα και ξενοφοβικό..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεδομένο 1. Η "Αραβική άνοιξη της CIA" και κάποιες χιλιάδες Σύροι  ισλαμοφασιστες εθνοπροδότες, κάτι σαν τους "δικούς μας" τους Ελιαμεπίτες, την νατοϊκή δικαιωματικη αριστερά και την νεοφιλελεύθερη δεξιά, δημιούργημα του βαθέως κράτους των ΗΠΑ, απέτυχε ολοκληρωτικά να ρίξει τον Άσσαντ στην Συρία
Δεδομένο 2. Μέσω της στήριξης της Τουρκίας, χιλιάδες παρανοϊκοί και ακραίοι Ισλαμοφασίστες προσπάθησαν ξανά να ρίξουν τον Άσσαντ (και φυσικά όλα αυτά με κλείσιμο του ματιού της Δύσης) αλλά δυστυχώς γι'αυτούς, παρεμβηκε η ηρωικη Χεζμπολαχ και το απέτρεψε. Το Ιράν με την Ρωσία μετα λιγα εκαναν.
Δεδομένο 3. Η Τουρκία, το πιο μισητό κράτος στην περιοχή της Μέσης Ανατολής που επιδιώκει να επαναφέρει την Οθωμανική Αυτοκρατορία στη Μέση Ανατολή, αναγκάζεται από την ήττα των εκπροσώπων της να εισβάλλει η ίδια στην Συρία με τον τακτικό της στρατό σε αγαστή συνεργασία φυσικά με τους παρανοϊκούς σουνιτοφασίστες μουσουλμανοφασίστες. Ξανά αποτυχία. Ξανά για τους ίδιους λόγους.
Δεδομένο 4. Η χώρα μας, επίσημα και με την βούλα προτεκτοράτο της Γερμανίας και όργανο της μεγαλύτερης συμμορίας που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα, αυτήν του χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού, καθ'όλη την διάρκεια αυτής της κρίσης έκανε και δυστυχώς συνεχίζει να κάνει αυτοκτονικά λάθη. Έχει κλείσει την πρεσβεία της Συρίας, συμμετέχει στο εμπάργκο εναντίον της Ρωσίας και του Ιράν, μέχρι που απέσυρε το αρχικό της βέτο για ΝΑΤΟϊκή υποστήριξη στην Τουρκία. Ποια την Τουρκία? τον μεγαλύτερο δουλέμπορο στην περιοχή. Με λίγα λόγια κάνει ότι μπορεί για να πάρει ένα χάδι από τα αφεντικά της. Σαν ένα πιστό σκυλί. Και η επιβράβευση φυσικά δεν είναι άλλη από το να έχει μετατραπεί μέσα σε μια δεκαετία σε χωματερή δημοσίου χρέους και σε ανθρωποαποθήκη.
Δεδομένο 5. Η Ελλάδα πρέπει πάση θυσία να ξαναγίνει χώρα. Να σταματήσει επιτέλους να δολοφονεί καθημερινά την αξιοπρέπεια των πολιτών της. Να γνοιαστεί επιτέλους για τους πολίτες της που μεταναστεύουν προς τα έξω περισσότερο από αυτούς τους λαθροεισβολεις λαθροεποικους που έρχονται προς τα μέσα. Δεν πάει άλλο. Φτάνει πια με τον ρόλο του πεκινουά του σαλονιού. Φτάνει πια με τα καθάρματα που "ντρέπονται που είναι Έλληνες" και με όλους αυτούς που μας βρίζουν καθημερινά ως "φασίστες" επειδή νοιαζόμαστε γι'αυτόν τόπο σε καθημερινή βάση. Η αρχή δεν έγινε με το κλείσιμο των συνόρων, που φυσικά ΟΡΘΩΣ έγινε. Η αρχή έγινε στην Μυτιλήνη και τον ξεσηκωμό των κατοίκων της. Αυτοί ανάγκασαν την νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ να κλείσει τα σύνορα. Γιατί ήξερε ότι αν δεν το'κανε η πτώση της θα ήταν ελεύθερη και ραγδαία. Και θα είχε συμπαρασύρει μαζί της και σύσσωμο το ένοχο πολιτικό προσωπικό, που έκανε ότι περνούσε από το χέρι του να μετατρέψει τον λαό αυτό σε ετερόκλητο πληθυσμό και την χώρα σε χώρο. Μπροστά λοιπόν στον κίνδυνο της "φωνής λαού, οργής Θεού" έκλεισαν τα σύνορα κι αναγκάστηκε μέχρι και ο αναξιοπρεπής ηγέρπης της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξανακάνει άλλη μία κωλοτούμπα και να επικροτήσει το κλείσιμο/σεβασμό των συνόρων-κίνηση που λοιδορούσε ο ίδιος μόλις λίγες μέρες πριν, αλλά και μέσω των πράξεων του κατά την διάρκεια της υποτιθέμενης διακυβέρνησης του....
Η αρχή λοιπόν έγινε. Επιτέλους μετά από χρόνια, έστω κι έτσι, δείξαμε σεβασμό σ'αυτό που κληρονομήσαμε. Το θέμα τώρα είναι τι θα κληροδοτήσουμε στις νέες γενιές.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η σκατοψυχιά
Γίνεσαι σκατόψυχος, όταν αδυνατείς να ιεραρχήσεις.
Γίνεσαι σκατόψυχος όταν με «μελοδράματα» προσπαθείς να μοχλεύσεις το συναίσθημα των ανθρώπων για να στραφούν ενάντια στον εαυτό τους. Γιατί τι άλλο από σκατοψυχιά είναι να προβάλλεις μωρά που κλαίνε ως ανθρώπινη ασπίδα της άρρωστης ιδεοληψίας σου;
Αυτά τα έκαναν οι ναζί για να προστατεύονται από επιθέσεις των ανταρτών.
Αυτά κάνουν και οι τζιχαντιστές στη Συρία και αλλού.
Καταλάβετέ το, δεν πείθετε κανέναν πια με κλαψομουνιάσματα του είδους. Τη σκατοψυχία σας δείχνετε!
Γίνεσαι σκατόψυχος όταν συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Τους μικρασιάτες πρόσφυγες με τα μπουλούκια που στέλνει ο Ερντογάν.
Γίνεσαι σκατόψυχος όταν δεν καταλαβαίνεις τι συμβαίνει γύρω σου και προσπαθείς να σταθείς από την υπερβολή, που πάντα θα την βρίσκει κάποιος σε συνθήκες έντασης, για να καλύψεις από πίσω την ιδεοληψία σου.
Όχι σκατόψυχος δεν είναι αυτός που υφίσταται εδώ και πέντε χρόνια την κοινωνική διάλυση στα νησιά, αλλά αυτός που εκ του ασφαλούς, στέκεται πίσω από την φυσιολογική αντίδραση του κάθε νησιώτη, γιατί δεν έχει τίποτε να πει για τον υβριδικό πόλεμο που η Τουρκία έχει εξαπολύσει απέναντι στην Ελλάδα.
Σκατόψυχος είναι αυτός που αμπελοφιλοσοφεί για τα γενικά και τα αόριστα, τον ιμπεριαλισμό και την άδικη την κοινωνία, αλλά αρνείται να πάρει θέση στο άμεσο και το συγκεκριμένο που οι νησιώτες -και όχι μόνον- βιώνουν εδώ και πολύν καιρό.
Σκατόψυχος είναι αυτός που εκμεταλλεύεται τον πόνο και τη δυστυχία των ανθρώπων για να μονοπωλήσει τον ανθρωπισμό και την δήθεν αλληλεγγύη.
Σκατόψυχος τέλος είναι αυτός που συνειδητά, ή ασυνείδητα λόγω ιδεοληψίας, αναλαμβάνει το ρόλο της 5ης φάλαγγας υπέρ όλων αυτών που υποτίθεται στηλιτεύει.
Διότι όλοι αυτοί οι «ανθρωπιστές» αντί να βγάλουν τον σκασμό, για την κατάσταση που συνέβαλαν να έλθει η χώρα, δεν έχουν τίποτε να πουν για την Τουρκιά. Ο Έλληνας, γι’ αυτούς είναι φασίστας, ο Τούρκος, που σπέρνει την κόλαση στη Μέση Ανατολή, κατέχει παράνομα τη Βόρεια Κύπρο, και απειλεί ευθέως τώρα την Ελλάδα, είναι αγαθοεργός, πονόψυχος και ανθρωπιστής... σαν και τα μούτρα τους!
Όθωνας Κουμαρέλλας



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πισώπλατη μαχαιριά στην Ελλάδα από τους εγχώριους "ανοίξτε τα σύνορα"
Λίγο ακόμα και θα χαρακτηρίσουν φασιστική την υπεράσπιση των συνόρων και την αποτροπή της βίαιης εισβολής αλλοδαπών από τον Ελληνικό Στρατό, την Αστυνομία και το Λιμενικό. Πρόκειται για κάποιους Έλληνες δήθεν ανθρωπιστές, κοσμοπολίτες και διανοουμένους της διεθνιστικής Αριστεράς, εθνομηδενιστές, συστημικούς πανεπιστημιακούς, νεοϊστορικούς, αναθεωρητές και διαφόρους άλλους. Ζητούν να ανοίξουν τα σύνορα και να δοθεί άσυλο σε όλους ανεξαιρέτως τους μετανάστες, πρόσφυγες και άλλους, που μπορεί και να φθάσουν το ένα εκατομμύριο ψυχές, δηλαδή ότι ακριβώς απαιτεί ο Ερντογάν!
Η στάση του ΚΚΕ, του ΜέΡΑ25 και μεγάλου τμήματος στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αντικειμενικά ευνοεί την Τουρκία. Πρόκειται για θλιβερό κατάντημα αλλά αναμενόμενο, αφού προέρχεται, κυρίως από βολεμένους και ιδεοληπτικούς. Όνειδος, επίσης, είναι η ανθελληνική στάση ΗΠΑ, Ρωσίας, ΕΕ, ΝΑΤΟ και Γερμανίας, που καλύπτεται με τον "φερετζέ" της ουδετερότητας. Προκαλεί τη νοημοσύνη μας, ότι οι παραπάνω "ευαίσθητοι", αδυνατούν να δουν ότι η Ελλάδα δέχεται μαζική και κατευθυνόμενη εισβολή αμάχων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περισσότεροι απο τρείς χιλιάδες βαρυποινίτες των Τουρκικών Φυλακών ελεύθεροι στα Ελληνικά Σύνορα!
Οι περισσότεροι εξ’ αυτών εξέτιαν ποινές άνω των 20 ετών για βαριά εγκλήματα του ποινικού δικαίου, όπως ανθρωποκτονίες, βιασμοί κλπ, και σε αντίθετη περίπτωση δεν θα υπήρχε καμία έξοδος απο τις Τουρκικές Φυλακές που φημίζονται για την σκληρότητα της αντιμετώπισης των κρατουμένων.
Οι βαρυποινίτες, ελευθερώθηκαν με τη συνοδεία μελών του στρατού και της ΜΥΤ για να διασφαλιστεί ότι δεν θα παραμείνουν εντός της Τουρκικής επικράτειας αλλά θα προωθηθούν προς τα Ελληνοτουρκικά Σύνορα. Παράλληλα έλαβαν και εντολές να είναι σε συνεχή επαφή με κινητά που τους δόθηκαν προκειμένου να ενημερώνουν συνεχώς για τις κινήσεις των υπολοίπων και να λαμβάνουν επιπλέον οδηγίες για τον τρόπο που θα χειρίζονται πιθανές αντιδράσεις απο Ελληνικής πλευράς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι περι τους 500 κρατούμενους επιπλέον έχουν προωθηθεί προς τα Ελληνικά νησιά, μιας και πλέον το σχέδιο πίεσης της Τουρκίας δεν θα είναι μόνο απο χερσαία αλλά και μέσω θαλάσσης, διοχετεύοντας τους επικίνδυνους βαρυποινίτες με βάρκες μεταναστών και προσφύγων εισβολέων στη χώρα μας.

Κάτι μου θυμίζει . Κατι μου θυμίζει .
Την κάθοδο εξ Αλβανίας ..

Και καμιά παρθενοπιπίτσα  μην πει ότι αυτό δεν έχει ξαναγίνει, έγινε και στην Ίμβρο και Τένεδο....από όπου εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας οι Έλληνες....τα 700εκ. να τα κρατήσουν οι γερμανοί για να κάνουν στρατόπεδα που έχουν και τεχνογνωσία για το θέμα...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



η Ιταλία δεν θα τηρήσει τα όρια ελλείμματος που είχε συμφωνήσει με τις Βρυξέλλες για να μπορέσει να ενισχύσει την οικονομία της ... στην Ελλάδα ούτε λόγος για μείωση των πλεονασμάτων αν και η οικονομία μας καταρρέει από μείωση τζίρων και κατανάλωσης ... εδώ μνημόνια συνεχίζονται
Βεβαίως στο ελλάντα δεν φέρνουμε ούτε αντιρρήσεις,ούτε αντιμειλάμε στους νταβατζήδες μας της γερμανικής ΕΕ ....
....είμαστε το πουτανάκι τους?
.. ή τελικά θα πάρουμε ανάποδες όλοι μαζί ...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι δηλώσεις των αξιωματούχων στα #Greece_Turkey_Borders μου πρόσφεραν μια ιδέα:
Προτείνω να δώσουν τα 700εκ. στους Γερμανούς και να δώσουμε κι εμείς άλλα 300, να φτιάξουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Γερμανία..που έχει και τεχνογνωσία...
#IstandforGreece



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η ΣΟΥΝΙΤΙΚΗ ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ
(ΠΟΥ ΒΑΛΑΜΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ)
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ "ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙ"
ΣΤΟΥΣ "ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ"
ΧΤΥΠΩΝΤΑΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΤΟΠΙΣΘΕΝ...
(Δειγμα του τι να περιμενουμε αυριο, στις πολεις και τα νησια
ετσι και γινει κανα "μπραφ"...)
Πιο συγκεκριμένα χθες το βράδυ στις 11: 50 μμ στο Σταθμός Λαρίσης 400 Αλλοδαποί λαθρομετανάστες προσπάθησαν να (επιβιβαστούν στην αμαξοστοιχία T 600) που είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Αθήνα προς Αλεξανδρούπολη με αναχώρηση στις 00:00 π.μ για να ενισχύσουν και να συμπαρασταθούν στους συμπατριώτες τους που βρίσκονται στα τουρκικά σύνορα και περιμένουν να περάσουν στην Ελλάδα όπως αποκάλεσαν οι ίδιοι !
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οι 400 Αλλοδαποί λαθρομετανάστες απετράπησαν την τελευταία στιγμή χάρη στην εγρήγορση των υπαλλήλων του ΟΣΕ που ενημέρωσαν την ελληνική αστυνομία και στην αμεση επέμβαση των ΜΑΤ .
Ύστερα από την άμεση επέμβαση των ΜΑΤ οι ομάδα των 400 Αλλοδαπών λαθρομεταναστών διαλύθηκε και απομακρύνθηκε από το Σταθμό Λαρίσης.
Σημαντικό είναι να τονίσουμε ότι η αμαξοστοιχία έφυγε από τα στέγαστρα του Αγ. Ιωάννη Ρέντη για το Σταθμό Λαρίσης με μια ώρα καθυστέρηση λόγου των Αλλοδαπών λαθρομεταναστών .
Σχολιο.- Δεν έπρεπε να αποτραπουν. Έπρεπε να συλληφθούν και να απελαθούν.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στέλιος Καραμανώλης
Σήμερα έθεσα αίτημα σε δίκη ανακοπής του 933 να εμφανίσει το fund την σύμβαση μεταβίβασης της απαίτησης εκ δανείου με τους ειδικότερους όρους που διέπουν αυτήν. Πέραν της αδιαφάνειας της όλης δικαιοπραξίας αμφισβήτησα ότι το fund δικαιούται να ζητήσει την ονομαστική αξία της μεταβιβασθείσας απαίτησης καθότι υπάρχει βάσιμη πεποίθηση ότι αυτή του μεταβιβάστηκε για πολύ μικρότερο τίμημα με αποτέλεσμα το υπόλοιπο της ονομαστικής αξίας να έχει ταυτόχρονα διαγραφεί από την δανείστρια τράπεζα και ως εκ τούτου να μην οφείλεται πλέον. Η μεταβίβαση μιας απαίτησης σε μικρότερο χρηματικό τίμημα και χωρίς μάλιστα άλλου είδους αντάλλαγμα ισόποσης αξίας της μείωσης αυτής αποτελεί ομολογία της βούλησης του δανειστή σε άφεση χρέους, πλην όμως η αδιαφανής αυτή διαδικασία μεταβίβασης στερεί από τον οφειλέτη το δικαίωμα γνώσης αυτής της βούλησης αλά και το κατά νόμον δικαίωμα της αποδοχής της.
Για να δούμε τι θα απαντήσει το δικαστήριο...αν απαντήσει



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 3 Μαρτίου 2020
Μια σοβαρή εξέλιξη – Η Συρία αναγνωρίζει την κυβέρνηση Χαφτάρ και ξανανοίγει την Πρεσβεία της Λιβύης στη Δαμασκό
Η πρεσβεία της Λιβύης στη Δαμασκό, επαναλειτουργεί με διπλωματική αντιπροσωπεία της κυβέρνησης του Χαλίφα Χαφτάρ
Τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στη Δαμασκό επίσημη αντιπροσωπεία της κυβέρνησης του στρατάρχη της Λιβύης Χαλίφα Χαφτάρ.
Η αντιπροσωπεία είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της χώρας Μπασάρ αλ Ασαντ.
ΛΙΒΥΗ , ΤΟΥΡΚΙΑ 3 Μαρτίου 2020
Μια σοβαρή εξέλιξη – Η Συρία αναγνωρίζει την κυβέρνηση Χαφτάρ και ξανανοίγει την Πρεσβεία
της Λιβύης στη Δαμασκό
Η πρεσβεία της Λιβύης στη Δαμασκό, επαναλειτουργεί με διπλωματική αντιπροσωπεία της κυβέρνησης του Χαλίφα Χαφτάρ
Τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στη Δαμασκό επίσημη αντιπροσωπεία της κυβέρνησης του στρατάρχη της Λιβύης Χαλίφα Χαφτάρ.
Η αντιπροσωπεία είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της χώρας Μπασάρ αλ Ασαντ.
Επίσης, είχε συνεργασία με παράγοντες των ενόπλων δυνάμεων της Συρίας, με κύριο θέμα την αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας. Ειδικά οι δύο πλευρές αντάλλαξαν πληροφορίες και απόψεις για την αντιμετώπισης των τουρκικών μη επανδωμένων αεροσκαφών.
Πάντως, ίσως το σημαντικότερο είναι το γεγονός ότι η αντιπροσωπεία του στρατάρχη Χαφτάρ, ξανάνοιξε την πρεσβεία της Λιβύης, μετά από την απόφαση των δύο πλευρών να συνάψουν διπλωματικές σχέσεις.
Αυτό σημαίνει ότι η Συρία αναγνώρισε την κυβέρνηση Χαφτάρ και ότι στην παλιά πρεσβεία της Λιβύης, έχουν εγκατασταθεί διπλωμάτες της κυβέρνησης του αειθαλούς στρατάρχη!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



βιάστηκαν οι συριζαίοι, δυό μέρες φώναζαν ανοίξτε τα σύνορα, από χθες το βράδυ λούφαξαν, ρουφάνε τ΄αυγό τους



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και επί τη ευκαιρια οσοι μισείτε τον τόπο και μιλατε για 'Ελληνούτσους' και 'Κυρ Παντελήδες',γιατί δεν μεταναστεύετε σε πιο δημοκρατικες χώρες να αναζητησετε εκεί την τύχη σας?
Θα διαπρέψετε (ειναι βεβαιο πως οι αλλες πιο δημοκρατικες χωρες θα σας δεχθούν με ανοικτες αγκάλες ,γιατί τέτχοια μυαλά που καταπιέζονται εδώ δεν πρεπει να πανε χαμένα)..
Στο καλό και να μην μας γράφετε κιολας μικροαστουληδες..
Σχολιο.- στα ξενα να δεις κυρπαντεληδες...
Σχολιο.- Ουυυυ με ανοιχτές αγκαλες τους περιμένουν στο εξωτερικό.
Σχολιο.- Πως δεν μας είπαν ότι η Βουλγαρία έχει ανοιχτά τα σύνορα της και είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους μετανάστες;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πογκρόμ κατά Σύρων από Τούρκους φασίστες τραμπούκους στην ιστορική Σαμψούντα. Για 4η μέρα δέρνουν Σύρους πρόσφυγες, βγάζοντάς τους από τα σπίτια τους!
 Πιθανώς τους δέρνουν επειδή δεν ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα Ερντογάν να πάνε στα σύνορα. Εχουν αποκατασταθεί σε σπίτια της περιοχής και δεν είχαν ανάγκη να φύγουν...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παντως, για να τα λεμε κι αυτά, μια χαρα τα καταφερε ο Κυριακος Μητσοτακης σε σχεση με το λαθρομεταναστευτικο, μεχρι τωρα!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χωρίς αυτό να σημαίνει ταύτιση με τις επιμέρους πρακτικές της ελληνικής κυβέρνησης, παρακολουθώ με έκπληξη μαζικές διαδηλώσεις στην Γερμανία και αλλού που ξαφνικά θυμήθηκαν ότι υπάρχει προσφυγικό πρόβλημα, κάνουν την πάπια για τον Ερντογάν,κάνουν την πάπια για τη Συρία και το ΝΑΤΟ ( ποιο ΝΑΤΟ;)και ρίχνουν όλη την ευθύνη μονομερώς στη ρατσιστική ελληνική κυβέρνηση.Θα μπορούσε να ρωτήσει κανείς καλοπροαίρετα: για τη συμφωνία εε- Τουρκίας ως τώρα δεν ξέρατε τίποτε; Για το ότι τους δυστυχείς ανθρώπους αυτούς τους σπρώχνει με τη βία και.με το ψέμμα προς τα σύνορα η ΜΙΤ και οι τουρκικές αρχές ασφάλειας δεν ξέρετε τίποτε; Για το ότι ανάλογικα η ελληνική κοινωνία έχει σηκώσει πολύ περισσότερη πίεση από την δική σας,δεν ξέρετε τίποτε;Για το ότι οι κάτοικοι των νησιών ζήτησαν το κλείσιμο των hot spots στα νησιά δεν ξέρετε τίποτε; Αφού δεν ξέρετε, γιατί δεν ρωτάτε; Μετά,όμως,σκέφτηκα ότι οι Γερμανοί με τις πολιτικές ευθύνες των ίδιων και του κράτους τους ποτέ δεν τα πήγαιναν καλά .Ιδίως μάλιστα,όταν η χώρα που ορίζουν ως " ρατσιστική" είναι και αποικία τους. Απο αυτόν τον " αντιρατσισμο" πήραμε και επί Γιουγκοσλαβίας.Δεν θέλουμε άλλο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενώ η χώρα δέχεται "ασύμμετρη απειλή" από λαθρομεταναστες , στη Σικελία γίνεται κοινή Νατοϊκή άσκηση με συμμετοχή ελληνικών ΚΑΙ τουρκικών πλοίων. Ναι καλά ακούσατε πατριώτες, κάνουμε άσκηση μαζί με τον Ερντογάν. Φυσικά δεν θα σας το πει ο Ευαγγελάτος. Σκοπός της άσκησης να προγραμματίσει τον πόλεμο στην επόμενη χώρα που θα διαλυθεί και να δημιουργήσει νέους πρόσφυγες! Τα έχουν καταφέρει ήδη στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στην Υεμένη, στη Λιβύη, στη Συρία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Επίτροπος Γιοχάνσον: Δεν έχουμε λάβει αίτημα της Ελλάδας για μετεγκαταστάσεις
 04 Μαρτίου, 2020|
Σήμερα στις 14:00 ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς και η επίτροπος Ίλβα Γιοχάνσον παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου με θέμα τα άμεσα μέτρα στήριξης της Ελλάδας που αποφασίστηκαν χθες.
Η πρώτη ερώτηση τέθηκε από τους Financial Times: “Έχετε δηλώσει ότι η Ε.Ε. θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των συνόρων της. Αυτά τα μέτρα έχουν επανειλημμένως καταδικαστεί από τις ΜΚΟ καθώς προϋποθέτουν τη χρήση βίας και θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των προσφύγων. Στο πλαίσιο αυτής τη βοήθειας προς την Ελλάδα, θα υπάρξει παρέμβαση της Κομισιόν με μια πρόταση διαμοιρασμού ώστε οι αιτήσεις ασύλου κάποιων από τους ανθρώπους που συνωστίζονται στα σύνορα να τύχουν επεξεργασίας από κάπου αλλού και να τους χορηγηθεί άσυλο σε κάποια από τις άλλες χώρες της Ευρώπης, με συντονισμό από την Κομισιόν;
Ο κ. Σχοινάς – σαν να γνώριζε τις επιπτώσεις, ή ίσως επειδή τις γνωρίζει – ζήτησε από την επίτροπο Γιοχάνσον να απαντήσει. Η κυρία Γιοχάνσον δεν του πρόσφερε καμία κάλυψη• και η απάντησή της ήταν αποστομωτική:
«Και βέβαια έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε τα εξωτερικά μας σύνορα. Και φυσικά αυτή η προστασία πρέπει να έχει αναλογικό χαρακτήρα – και με απόλυτο σεβασμό των θεμελιωδών, ανθρώπινων δικαιωμάτων. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει αντίφαση ανάμεσα σ’ αυτά τα δύο. Αναφορικά με τον διαμοιρασμό των προσφύγων, είναι ένα βιώσιμο σενάριο. Βέβαια, δεν έχουμε λάβει ακόμα σχετικό αίτημα από την Ελλάδα, αλλά μπορεί να το λάβουμε και φυσικά, θα πρέπει να το συζητήσουμε με τα κράτη – μέλη…» ήταν η απαντηση της Επιτρόπου.

Σχολιο.- ...Είναι δυνατό η Ελλάδα να μην έκανε αίτημα για μετεγκαστάσεις προσφύγων στην ΕΕ !
...και όμως δεν έκανε λέει ευθαρσώς η κ. Γιόχανσον ,
το ερώτημα είναι γιατί ? ποιοι έχουν κέρδος απ΄αυτό ?
Σχολιο.- Το μόνο που καταλαβαίνω, είναι ότι μας δουλεύουν οι γερμανοευρωενωσίτες. Το ποιοι είναι το μάθαμε το 2016 που έδωσε η Μέρκελ εντολή στα Σκόπια να κλείσει ο περιβόητος "Βαλκανικός Διάδρομος". Μου θυμίζει ελληνική δημόσια υπηρεσία. "Κάντε πρώτα αίτηση, και θα εξεταστεί από τα αρμόδια όργανα σε 5 χρόνια, όταν τους έχει περάσει η φαγούρα στ αρχίδια τους"....




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης στη Συρία: η Τουρκία στέλνει στην Ελλάδα 35.000 τρομοκράτες και μέλη των οικογενειών τους που πέρασαν τα σύνορα από Ιντλίμπ….ΚΤΗΝΗ: AΚΡΩΤΗΡΙΑΣΑΝ ΤΗ ΜΥΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥ ΠΙΛΟΤΟΥ
03/03/2020
Οι τρομοκράτες ακρωτηρίασαν το σώμα του Σύριου πιλότου, του έκοψαν το αυτί και τη μύτη. Την ίδια ώρα Το ρωσικό Kέντρο Συμφιλίωσης στη Συρία επιβεβαίωσε ότι το τουρκικό καθεστώς προώθησε δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες, οι οποίοι είναι κυρίως μη Σύροι, στα σύνορα με την Ελλάδα για να ασκήσουν πίεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
“Οι τουρκικές αρχές εξωθούν περίπου 130.000 πρόσφυγες προς τα ελληνικά σύνορα, τα δύο τρίτα των οποίων δεν είναι Σύριοι”, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής Ολέγκ Γκοραβλόφ σε ανακοινωθέν του που δημοσιεύθηκε σήμερα.
“Οι τουρκικές αρχές εξωθούν προς το παρόν περίπου 130.000 πρόσφυγες προς τα ελληνικά σύνορα, οι οποίοι ήταν προηγουμένως σε προσωρινά στρατόπεδα κοντά στα τουρκοελληνικά σύνορα. Τα δύο τρίτα αυτών των προσφύγων δεν είναι Σύριοι, αλλά Αφγανοί, Ιρακινοί και Αφρικανοί. Προωθεί αυτούς τους ανθρώπους προς την Ελλάδα “, πρόσθεσε.
Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο Goraflyov τόνισε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που διέσχισαν τα συριακά σύνορα στην Τουρκία ως πρόσφυγες κατά την πρόσφατη περίοδο δεν ξεπέρασε τις 35 χιλιάδες ανθρώπους, που ως επί το πλείστον ήταν ”μαχητές” των τρομοκρατικών ομάδων (Hayat Tahrir al-Sham, το Κόμμα του Τουρκιστάν, Horas al-Dion) και μέλη των οικογενειών τους όλοι τους. Αρνήθηκε τις κατηγορίες από την Άγκυρα και τις Δυτική χώρες κατά Συρίας και Ρωσίας για τον “εκτοπισμό εκατομμυρίων ανθρώπων και την πρόκληση ανθρωπιστικής κρίσης”. Έως και 50.000 άνθρωποι μετακινήθηκαν από την περιοχή των εχθροπραξιών προς την Συριακή περιοχή Αφρίν που ελέγχεται από Τουρκία και περισσότεροι από 100.000 άλλοι προχώρησαν προς τα συριακά σύνορα με την Τουρκία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο συριακός στρατός σκότωσε 12 Τούρκους στρατιώτες και τραυμάτισε 16. Το Yπ. Άμυνας Τουρκίας παραδέχεται 1 νεκρό κι 9 τραυματίες.
03/03/2020
Βαρύ το κόστος για Ερντογάν στο Ιντλίμπ. To ισλαμοφασιστικο SOHR αναφέρει πως πολλοί Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν ανατολικά της πόλης Idlib και κάνει λόγο για 4 Τούρκους στρατιώτες που σκοτώθηκαν και 7 που τραυματίστηκαν από συριακό στρατό. Tελευταίες πληροφορίες από τούρκικους λογαριασμούς μιλούν για μεγαλύτερες απώλειες. Mια απόπειρα του TSK να εξαπολύσει μια επίθεση ευρείας κλίμακας στις θέσεις συριακού στρατού βάφτηκε με αίμα αφού οι τούρκικες ορδές δέχθηκαν βροχή από πυραύλους από MLRS και τακτικούς πυραύλους..
”Τα δυσάρεστα νέα προέρχονται και πάλι από τη Συρία και πάλι.
Δεν υπάρχει επίσημο ανακοινωθέν, αλλά οι πληροφορίες που έχουμε μιλούν για 12 στρατιώτες μάρτυρες και 16 τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο Reyhanli με ελικόπτερα.
Θα ήθελα να διαψευσθεί …”
Άλλη πηγή κάνει λόγο για 12 νεκρούς κι 8 τραυματίες.Το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας παραδέχθηκε πριν λίγο πως 1 Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε κι 9 άλλοι τραυματίστηκαν στο Idlib, στη βορειοανατολική Συρία.
”Ως αποτέλεσμα των πυρών της Συριακης Δημοκρατιας εναντίον στρατιωτών μας σε περιοχή της επιχείρησης Ασπίδα Άνοιξης, ένας από σουλτανικος τουρκος μαρτύρησε και 9 σουλτανικοι τουρκοι μας τραυματίστηκαν. Ο στόχος του Συντάγματος 82 της Συριας στην περιοχή υποβλήθηκε άμεσα κι ως τώρα στα πυρά μας …” Συριακές πηγές μιλούν για τουλάχιστον 4 νεκρούς Τούρκους στρατιώτες.
Το SOHR αντίθετα αναφέρει πως περισσότεροι από 10 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν κι τραυματίστηκαν από το συριακό πυροβολικό.
4 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 7 άλλοι τραυματίστηκαν από πυρά του συριακού στρατού σε θέσεις Τούρκων στρατιωτών στα χωριά Tranbeh και Al-Sattumah δυτικά του Saraqib στο Idlib.Διακομίστηκαν με ελικόπτερα στην Τουρκία, προσθέτει το ίδιο μέσο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Figaro: ''Ο Ερντογάν πραγματοποιεί ένα πανισλαμιστικό και νεο-οθωμανικό σχέδιο το οποίο πρέπει επειγόντως να καταπολεμηθεί ".
04/03/2020
Ο Ερντογάν για δεύτερη φορά από το 2015, εκτελεί τον εκβιασμό του μεταναστευτικού ρεύματος ανοίγοντας τα χερσαία και θαλάσσια σύνορά του με την Ελλάδα στους χιλιάδες πρόσφυγες Σύριους, Αφγανούς, Ιρακινούς, Πακιστανούς και Σομαλούς. Ανάμεσά τους, σίγουρα υπάρχουν τρομοκράτες που διείσδυσαν ενώ έχουν αφαιρέσει τις γενειάδες τους ή τις μάρκες τους. Αυτός είναι ο «πυρηνικός» αποτρεπτικός παράγοντας του, ή ο ανθρώπινος αγωγός του για να υποτάξει την Ευρωπαϊκή Ένωση στις πανισλαμιστικές και επεκτατικές στάσεις του.
Στο ξεκίνημα αυτής της νέας και πολύ σοβαρής μεταναστευτικής κρίσης, η απελευθέρωση της επαρχίας Idleb, ενός από τους τελευταίους προμαχώνες των τρομοκρατών που υποστηρίζει το καθεστώς του Ερντογάν από την αρχή της λεγόμενης ”αραβικής άνοιξης της CIA’‘, της οποίας απαριθμούμε σήμερα τις συνέπειες της πολιτικής, γεωπολιτικής, ανθρωπιστικής, κοινωνικοοικονομικής συνάφειας και της ασφάλειας, όχι μόνο στη Συρία, αλλά και στη Λιβύη, την Υεμένη και την Τυνησία, τη χώρα που θα είχε «επιτύχει» περισσότερο την ”άνοιξη” της αναθέτοντας στην πραγματικότητα την εξουσία στους υπηρέτες του Ερντογάν που είναι οι Αδερφοί Μουσουλμάνοι ! Η επαρχία Idleb είναι κατά κάποιον τρόπο η πιο προκεχωρημένη θέση αταυτοποίητων τουρκικών στρατευμάτων (τζιχάντ) στο έδαφος της Συρίας. Στην υπεράσπισή αυτών των τρομοκρατών ο Τούρκος Σουλτάνος επικαλέστηκε την ασφάλεια και μάλιστα «ανθρωπιστικούς» λόγους, για εκατοντάδες κατοίκους αυτών των επαρχιών που έπεσαν κάτω από το ζυγό του θεοκρατικού ολοκληρωτισμού που θέλησαν να ξεφύγουν από τον πόλεμο και να καταφύγουν στην Τουρκία όπως και τα 4 εκατομμύρια Σύριοι που εξορίστηκαν ήδη στη χώρα. Στην πραγματικότητα πρόκειται για την μάταιη απατεωνιά του Ερντογάν, επειδή είναι εκείνος που εμποδίζει τους Σύριους πρόσφυγες να επιστρέψουν στα χωριά τους και που τους κρατά ως νόμισμα συναλλαγής και μοχλό πίεσης στην Ευρώπη.
Το μήνυμα από τον σατράπη της Κωνσταντινούπολης είναι απόλυτα σαφές: «Είτε η Ευρώπη μου πληρώνει ακόμη περισσότερα χρήματα για να φρουρήσει τα σύνορά της υποστηρίζοντας στρατιωτικά τον πόλεμό μου ενάντια στη Συρια μαζί με τους Ισλαμο-τρομοκράτες μισθοφόρους μου, ή αλλιώς ξαμολάω χιλιάδες Ισλαμοφασιστες ομήρους που ονειρεύονται το Ευρωπαϊκό Ελ Ντοράντο ». Διότι, όσον αφορά ακριβώς τους ισλαμοφασιστες υπάρχει πράγματι θέμα ομήρων καθώς το τουρκικό καθεστώς απέχει πολύ από την επανάκτηση των πόλεων και των χωριών που έχουν πλέον ειρηνευτεί και απελευθερωθεί από το συριακό στρατό από τη βαρβαρότητα των Daesh, Αλ Κάιντα, Αλ- Νoύσρα …
Παρόλο που χρειάστηκε πολύς χρόνος για να το καταλάβουν, τώρα γνωρίζουν ότι το τουρκικό καθεστώς έχει σφυρηλατήσει στενούς δεσμούς με τις μεγάλες τρομοκρατικές οργανώσεις που δραστηριοποιήθηκαν σε  Ιράκ και Συρία και των οποίων τα δίκτυα βρίσκονται στην Ευρώπη.
Αν και τόσο σοβαρό για την ασφάλεια και την εσωτερική ειρήνη στην Ευρώπη κυρίως σ΄Ελλάδα Βουλγαρία το άνοιγμα των ελληνοτουρκικών συνόρων είναι ένας ελιγμός πολύ λιγότερο επικίνδυνος από τον απροκάλυπτο στόχο του Ερντογάν: να επιφέρει την Ευρώπη σε μια άμεση ένοπλη σύγκρουση με τον άξονα Ρωσίας-Συρίας.
Επιδιδόμενος στη διπλωματία στην οποία αρέσκεται η Μουσουλμανική Αδελφότητα στην οποία ανήκει, ο Ερντογάν δεν βρίσκεται πλέον σε αντίφαση. Αφενός, παίρνει πυραύλους που συνιστούν δυνητική απειλή για ένα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης του ΝΑΤΟ και, αφετέρου, απευθύνει στις ευρωπαϊκές χώρες την εντολή να τον υποστηρίξουν ενάντια στη Συρία και τη Ρωσία σύμμαχό της, στο όνομα της ατλαντικής συμμαχίας, η οποία υποχρεώνει τα συμβαλλόμενα κράτη να προσφέρουν βοήθεια σε οποιοδήποτε άλλο κράτος μέλος είναι υπό επίθεση ή απειλείται. Το πρόβλημα είναι ότι η Τουρκία δεν είναι ένα  κράτος που δέχεται επίθεση, αλλά ένα κράτος επιδρομέων κατά Συρίας – όπου επιδιώκει να διατηρήσει τον αταυτοποίητο στρατό του, ο οποίος αποτελείται από Daesh, Al-Nosra, Al- Qaida – αλλά και Ελλάδας εναντίον της οποίας μόλις εξαπέλυσε τη μεταναστευτική του βόμβα, που από μόνη της είναι μια κήρυξη πολέμου.
Αλλά οι στρατιωτικές προκλήσεις κατά της Ελλάδας δεν είναι καινούργιες σήμερα. Ήδη τον Οκτώβριο του 2016, στην ομιλία του από τη Rize, ο Ερντογάν παραπέμπει στα «σύνορα της καρδιάς» και στα «ιστορικά τουρκικά» εδάφη, κυρίως στη Θεσσαλονίκη στην Ελλάδα. Και τον Μάιο του 2018, απειλούσε δημόσια αυτή την ευρωπαϊκή χώρα με μια επικείμενη εισβολή στα νησιά του Αιγαίου, αλλά και τώρα περισσότερο από ποτέ ισχυρίζεται κάτι ανάλογο η Άγκυρα λόγω των αποθεμάτων αερίου που βρέθηκαν σε αυτή την περιοχή. Αναφέρθηκε επίσης στη δυνατότητα αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάννης του 1923, στην οποία η Τουρκία θεωρεί ότι έχει τραυματιστεί, προσποιείται ότι αγνοεί ότι έχει διευρύνει το έδαφός της σε σύγκριση με τη Συνθήκη του Σεβρών του 1920, εις βάρος της Ελλάδας και της Αρμενίας.
Με το άνοιγμα των τουρκοελληνικών συνόρων, το δαμόκλειο ξίφος έπεσε στη χώρα του Περικλή, του σοφού και Αθηναίου στρατηγού που έδωσε το όνομά του στον αιώνα του μεγαλείου της Αθήνας και που επαίνεσαν ο Θουκυδίδης και ο Αριστοτέλης ως πολιτική μεγαλοφυία. Ο ίδιος Περικλής, ο οποίος, λόγω των Πελοποννησιακών πολέμων, ξεκίνησε τους κριτικούς του: «Μαχόμαστε για τις άλλες πόλεις και απομακρύνουμε τους βάρβαρους μακριά από τα σύνορά τους». Σήμερα, η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίσει αυτή την εισβολή για την ακεραιότητά της και για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Σημαντικό ζήτημα που ο Πρόεδρος Ε. Μακρόν κατάλαβε πλήρως με το tweeting την περασμένη Κυριακή: «Σε πλήρη αλληλεγγύη με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, η Γαλλία είναι έτοιμη να συμβάλει στις ευρωπαϊκές προσπάθειες προς διοχέτευση ταχείας βοήθειας και να προστατεύσει τα σύνορα».
Πέρα από τα άμεσα κίνητρα του Ερντογάν  που προκαλεί μια νέα μεταναστευτική κρίση, απειλεί την Κύπρο με εισβολή, γαλβανίζει την τουρκική διασπορά εναντίον των ευρωπαϊκών χωρών, επεκτείνει την ιδεολογική του επιρροή στα Βαλκάνια και τελικά εκτοπίζει χιλιάδες τζιχαντιστές στη Λιβύη, υπάρχει ένα τεράστιο και υποκείμενο πανισλαμιστικό και νεο-οθωμανικό έργο που πρέπει να εντοπιστεί και να καταπολεμηθεί.
Ο Mezri Haddad είναι φιλόσοφος και πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Γεωπολιτικής και Αναλυτικής Προοπτικής Διερεύνησης CIGPA. Figaro 3/3/20



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετράει νεκρούς ο Ερντογάν. Yπ.Άμυνας Τουρκίας: o συριακός στρατός σκότωσε 2 και τραυμάτισε 6 Τούρκους στρατιώτες την Τετάρτη στο Ιντλίμπ.
04/03/2020
Μετράει νεκρούς ο Ερντογάν.To Yπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι 2 Τούρκοι στρατιώτες και 6 άλλοι τραυματίστηκαν στο Idlib, την Τετάρτη από επίθεση του συριακού στρατού στη ΒΔ Συρία.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άσαντ: γιατί θα πρέπει να σκοτώνονται Τούρκοι στρατιώτες στη Συρία;;;;
04/03/2020
O Πρόεδρος της Συρίας Άσαντ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Rossiya 24 ευθέως ποιό πρόβλημα έχει με Συρία και ποιός είναι ο λόγος για να πεθαίνουν Τούρκοι στρατιώτες σε ξένο έδαφος. «Και ρωτάω τον τουρκικό λαό, ποιο πρόβλημα έχετε με την Συρία; Τι είδους πρόβλημα είναι αυτό, για το οποίο πρέπει να πεθαίνουν Τούρκοι πολίτες; Ποια εχθρική ενέργεια, μικρή ή μεγάλη διέπραξε η Συρία κατά της Τουρκίας και κατά την διάρκεια του πολέμου ή πριν από τον πόλεμο; Δεν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα και δεν υπάρχει» τόνισε ο Σύριος πρόεδρος.
Επίσης αφού υπενθύμισε τα φέρετρα και το κόστος που έχει για Τουρκία αυτή η επιχείρηση αποπειράθηκε να διεμβολίσει την τούρκικη κοινωνία παρακάμπτοντας τον Ερντογάν και δήλωσε:«Η Συρία και η Τουρκία έχουν ζωτικά κοινά συμφέροντα, Στην Τουρκία διαβιούν πολλοί Τούρκοι συριακής καταγωγής, ενώ στην Συρία πολλοί Σύριοι τουρκικής καταγωγής. Αυτό συνιστά μια πολιτισμική διαδραστικότητα ιστορικά καθορισμένη. Ακριβώς γι αυτόν τον λόγο είναι ανορθολογικό να υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες μεταξύ των χωρών μας» δήλωσε ο Άσαντ.
Πάντως αν και η ρητορική του μοιάζει μετριοπαθής ωστόσο το ύφος του Άσαντ όταν απευθύνεται στους Τούρκους είναι καυγατζίδικο.”Tι συμβαίνει, τι πρόβλημα έχετε με τη Συρία;;;”
Ο Άσαντ επιχειρεί ν΄αδειάσει Ερντογάν από μέσα κάνει πλησίασμα σε τούρκικη κοινή γνώμη για ν΄αδειάσει Ερντογάν μια και υπάρχει και το πολιτικό κόστος από τα φέρετρα Τούρκων στρατιωτών…..Για 160 νεκρούς Τούρκους στρατιώτες κάνουν λόγο τούρκικα μίντια ενώ συριακές πηγές μιλούν για περίπου 70...
Στη Βουλή ύβρεις και ξυλοδαρμοί μεταξύ βουλευτών του AKP και του CHP αφότου ο πρόεδρος του τελευταίου καταδίκασε τον ρόλο του Ερντογάν στη Συρία και έθεσε πραγματικά ερωτήματα σχετικά με το ποιος φέρει την ευθύνη για τη δολοφονία στρατιωτών του τουρκικού στρατού στο Idlib. Αλληλοκατηγορήθηκαν για προδοσία….Σύμφωνα με το δημοσιογράφο Ali Ornek, τη θύελλα ξεσήκωσε ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Engin Özkoç που απευθυνόμενος στον Ερντογάν και το κόμμα του είπε : “Αναζητείτε το Σατανά; Eσείς είστε ο Σατανάς που συνάπτει τις συμφωνίες με ΗΠΑ (για Idlib).
Ο Ασάντ τόνισε:
Ο στόχος του συριακού στρατού μετά το Idlib είναι οι ανατολικές περιοχές που είναι κάτω από την “αμερικανική κατοχή”!
Στο μεταξύ βουλευτικές εκλογές για 13 Απριλίου προκήρυξε ο Άσαντ σε μια κίνηση στον τομέα της διπλωματίας προς εξεύρεση πολιτικής λύσης…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



150 νεκροί Τούρκοι στρατιώτες και 200 τραυματίες στο Ιντλίμπ.
04/03/2020
Συριακές πηγές αναφέρουν τις απώλειες τουρκικού στρατού στο Ιντλίμπ από συριακό στρατό. Πάνω από 150 νεκροί 200 τραυματίες 4 τεθωρακισμένα Leopard και περισσότερα από 15 drones όπως Βayraktar και TAI Anka….



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανοίξτε τα ανατολικά σύνορα μας λένε και σε αντιστάθμισμα να ανοίξουμε τα δυτικά και να δώσουμε ταξιδιωτικά έγγραφα, θεωρώντας δεδομένο ότι τα υπόλοιπα κράτη θα τους δεχθούν, επειδή υπάρχει η τάδε ή η δείνα συνθήκη, νόμοι κλπ. Μα ανοιχτοσυνορίτες μου, οι συνθήκες και οι νόμοι είναι που καθορίζουν τα συμφέροντα ή τα συμφέροντα που καθορίζουν, καταργούν, καταστρατηγούν τους νόμους και τις συνθήκες;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Η γερμανική υποκρισία σε ρεκόρ γελοιότητας. Δίνει λεφτά στην Τουρκική ακτοφυλακή (που ενθαρρύνει και συνοδεύει βάρκες μεταναστών για να μπουκάρουν στην Ελλάδα) ...δήθεν για "περιπολίες αποτροπής"..