Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Πεμπτη 5 Μαρτιου 2020



Δημοψήφισμα Ελβετία: Απέλαση αλλοδαπών ακόμη και για τροχαία παράβαση
Οι πολίτες της Ελβετίας καλούνται σήμερα να ψηφίσουν σε ένα δημοψήφισμα σχετικά με την αμφιλεγόμενη πρόταση να απελαύνονται αλλοδαποί όταν παραβιάζουν τον νόμο.
28 ΦΕΒ. 16 (08:55)
Οι πολίτες της Ελβετίας καλούνται σήμερα να ψηφίσουν σε ένα δημοψήφισμα σχετικά με την αμφιλεγόμενη πρόταση να απελαύνονται αλλοδαποί όταν παραβιάζουν τον νόμο, πρακτικά για οποιοδήποτε αδίκημα: από την παραβίαση του ορίου ταχύτητας ως την ανθρωποκτονία.
Την πρόταση αυτή έκανε το αντιμεταναστευτικό Ελβετικό Λαϊκό Κόμμα (SVP), το οποίο έχει τη μεγαλύτερη ισχύ από όλα τα κόμματα στο Εθνικό Συμβούλιο (κάτω Βουλή), καθώς οι ξένοι αποτελούν το ένα τέταρτο του πληθυσμού της χώρας.
Οι Βρυξέλλες και η Βέρνη κατέληξαν σε μια συμφωνία επί της αρχής για την εφαρμογή της θεμελιώδους αρχής της ελευθερίας της κίνησης των προσώπων το 1999. Με βάση αυτή τη συμφωνία, οι πολίτες της Ελβετίας και της ΕΕ έχουν δικαίωμα να κινούνται ελεύθερα από τη μια στην άλλη. Πάνω από ένα εκατομμύριο υπήκοοι κρατών μελών της ΕΕ ζουν μόνιμα σήμερα στην Ελβετία, ενώ περίπου 300.000 περνούν τα σύνορα καθημερινά για να πάνε στις δουλειές τους, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ).
Η πρωτοβουλία του SVP επικρίθηκε σφοδρότατα από πολιτικούς, κρατικές υπηρεσίες, οργανώσεις αρωγής και μη κυβερνητικής οργανώσεις. Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την πρόταση, ενώ η οργάνωση αρωγής Caritas Internationalis και άλλες ΜΚΟ έκαναν παρόμοιες τοποθετήσεις.
Η Ελβετή υπουργός Δικαιοσύνης Σιμονέτα Σομαρούγκα καταδίκασε την πρόταση που τίθεται σε δημοψήφισμα σήμερα, χαρακτηρίζοντας την «απάνθρωπη» και κρίνοντας ότι αποσκοπεί να θέσει την Ελβετία υπεράνω και πέραν του διεθνούς δικαίου.
Από τη δική της πλευρά, η αναπληρώτρια γραμματέας του SVP Ζίλβια Μπερ δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ότι η χώρα της δεν έχει επιδείξει αρκετά σκληρή στάση έναντι των εγκληματιών και δεν έχει ποτέ χρησιμοποιήσει την απειλή απέλασης ως αποτρεπτικό μέσο.
Ο Γκρέγκορ Ρουτς, άλλο ένα μέλος του κόμματος, υποστήριξε ότι αλλοδαποί διαπράττουν το 73% των διαρρήξεων, το 61% των βιασμών και το 58% των ανθρωποκτονιών στην Ελβετία, επικαλούμενος στατιστικές της αστυνομίας.
Το δημοψήφισμα ενδιαφέρει ιδιαίτερα μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν την έδρα τους Ελβετία, καθώς σε αυτές απασχολείται ένας μεγάλος αριθμός ξένων. Ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται μεν τις ανησυχίες που υπάρχουν, αλλά πρόσθεσε ότι η Ελβετία πρέπει να ξανασκεφτεί τις πολιτικές που την έκαναν τόσο ελκυστική για τις πολυεθνικές.
Τον Δεκέμβριο η ελβετική κυβέρνηση ανακοίνωσε σχέδια για να μειωθεί η μετανάστευση από την ΕΕ. Η εξέλιξη αυτή καταγράφηκε με βάση το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος που είχε διεξαχθεί το 2014, στο οποίο το 50,3% τάχθηκε υπέρ της πρότασης της δεξιάς να επιβληθούν εκ νέου ποσοστώσεις για τους υπηκόους κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μεταναστεύουν στη χώρα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αποστομωτική απάντηση ενός Εβρίτη στην κ. Ακρίτα
«Αισθάνθηκα την ανάγκη να γράψω μια απάντηση στο άρθρο της κας Έλενας Ακρίτα για την κατάσταση στον Έβρο.
Επειδή κυρία Ακρίτα είπατε τη γνώμη σας, θέλω να πω και εγώ τη δική μου, ένας Εβρίτης, ένας Ορεστιαδίτης που έζησε τα γεγονότα λίγο πιο κοντά από εσάς.
Καταρχάς θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα 20χρονα παλικάρια μας μια χαρά ξέρουν να χειρίζονται τα όπλα τους και αν χρειαστεί θα είναι στην πρώτη γραμμή, γιατί αυτό που μετράει είναι η ψυχή κι όχι η ηλικία. Γιατί καλό είναι να μη μισούμε κανέναν αλλά επειδή δεν μιλήσατε καθόλου για αγάπη, σας υπενθυμίζω αυτή τη μαγική λέξη και το τι μπορεί να κάνει η Αγάπη για την Πατρίδα.
Κι όταν αγαπάς και προστατεύεις την πατρίδα είναι το καλύτερο σημάδι. «Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης». Άλλωστε, είμαι σίγουρος ότι έχετε διαβάσει πολλαπλάσια βιβλία από εμένα και σίγουρα γνωρίζετε το βιβλίο “Στα μυστικά του Βάλτου” της Πηνελόπης Δέλτα. Θυμηθείτε λοιπόν τον Αποστόλη και τον Γιωβάν. Με τέτοια βιβλία μεγαλώσαμε, κυρία Ακρίτα. Φαίνεται οι δάσκαλοί μας και οι καθηγητές μας στον Έβρο έκαναν καλά τη δουλειά τους γιατί έχουμε στο μυαλό μας την Ιλιάδα και βιβλία της Πηνελόπης Δέλτα, δεν μπορούμε να τα ξεχάσουμε έτσι απλά.
Και για να ξέρετε ακόμη καλύτερα, αυτοί που έτρεξαν πρώτοι να υπερασπιστούν τα σύνορά μας ήταν οι Εβρίτες αστυνομικοί, συνοριοφύλακες, εθνοφύλακες, πυροσβέστες, απλοί πολίτες. Κι αυτοί οι άνθρωποι έχουν ονόματα και οικογένειες:
Η Ειρήνη είναι έγκυος αλλά ο σύζυγός της γυρνούσε στο σπίτι για 3 ώρες κάθε 24ωρο και έφευγε χωρίς καν να μπορεί να κοιμηθεί από την υπερένταση. Η Χ που δεν θέλω να πω το όνομά της έχει ανίατη ασθένεια και κινητικά προβλήματα και ο σύζυγός της έλειπε συνεχώς αφήνοντάς της μόνη με 4 παιδιά. Ο Γιάννης και η Χρύσα και οι δύο αστυνομικοί άφησαν τα 3 παιδιά τους όπου βρήκαν και ήταν συνέχεια εκεί. Ο Θοδωρής (ο Τεό για εμάς τους φίλους) συνοριοφύλακας, άυπνος για 3 μέρες, δεν του έβγαινε η φωνή όταν μίλησα μαζί του. Και κανένας από αυτούς δεν γκρίνιαξε, αντί αυτών γκρινιάζετε εσείς, κυρία Ακρίτα, κάπως άκριτα (μήπως έγινε λάθος στο ληξιαρχείο και μπήκε λάθος ο τόνος στο επώνυμο σας;).
Και δεν ήταν μόνο αυτοί, ήταν οι αγρότες στο Τυχερό, στον Πέπλο, στο Διδυμότειχο και σε άλλα σημεία που πήραν τα τρακτέρ και φώτιζαν τα σύνορα για να βλέπουν αυτοί οι άνθρωποι τη νύχτα να μπορούν να κάνουν ό,τι έπρεπε να κάνουν, ήταν οι εθελοντές που έτρεξαν να βοηθήσουν, ήταν οι γυναίκες από τα χωριά που έφτιαχναν πίτες για να ταΐσουν τους υπερασπιστές των συνόρων μας, ήταν οι αρχές των δήμων και των χωριών που μάς καθησύχαζαν και μάς ενημέρωναν.
Βλέπετε, κυρία Ακρίτα, ο «εχθρός» δεν ήταν η οικογένεια των μεταναστών. Ίσως δεν είδατε ότι τουρκικά drones πετούσαν καπνογόνα στην Ελλάδα. Μπορεί να μην είδατε την εικόνα με τους μαυροφορεμένους μασκοφόρους άντρες με στρατιωτικό υλικό να πετάνε επίσης καπνογόνα. Ίσως δεν αναρωτηθήκατε πώς βρέθηκαν τόσα εργαλεία με τα οποία κόβανε τον φράχτη κάποιοι. Ίσως δεν μάθατε ότι άνοιξαν φυλακές και ποινικοί κατευθύνθηκαν στα σύνορά μας. Ίσως δεν υπέπεσε στην αντίληψή σας ότι η μεταφορά αυτών των ανθρώπων ήταν δωρεάν κι ότι αν και η Βουλγαρία είναι δίπλα δεν προσπάθησε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ να περάσει από εκεί. Ίσως δεν μάθατε ότι το 90% δεν ήταν Σύριοι με τις οικογένειές τους. Ίσως πλέον να έχετε καταλάβει τι δέχθηκε ο Έβρος και ότι καταφέραμε να αντέξουμε.
Όχι, κυρία Ακρίτα, δεν μισούμε τον Σύριο πρόσφυγα και την οικογένειά του, και ας βάζει το παιδί του πάνω από τον καπνό και ας το χτυπάει για να κλάψει για να πάρει πλάνα η τηλεόραση. Ούτε μισούμε τον απλό Τούρκο πολίτη, ίσα ίσα συνυπάρχουμε όμορφα και φιλικά. Απλά φοβόμαστε, φοβόμαστε που κάποιοι σαν κι εσάς δεν λένε να ενώσουν τα κομμάτια του παζλ και να δουν μια ξεκάθαρη εικόνα.
Φοβόμαστε που κρίνετε εκ του ασφαλούς χωρίς πιθανότατα να έχετε πατήσει το πόδι σας στον Βόρειο Έβρο. Φοβόμαστε που δίνουμε μάχη για την πατρίδα μας και υπάρχουν άνθρωποι που κρίνουν και γκρινιάζουν και δεν λένε ένα ευχαριστώ σε αυτούς που βοήθησαν. Ένα ευχαριστώ και ένα μπράβο βρε παλικάρια.
Κυρία Ακρίτα, το χωριό Καστανιές και όλα τα χωριά μας έχουν 200-300 κατοίκους το κάθε ένα στην καλύτερη περίπτωση. Σε απόσταση 500μ υπήρχαν πάνω από 10.000 άνθρωποι, κάποιοι από αυτούς πετούσαν δακρυγόνα, καμένα ξύλινα δοκάρια, πέτρες και ό, τι άλλο μπορούσαν να βρουν, κόβανε τον φράχτη.
Κι όμως κανένας από εμάς δεν έφυγε, κανένας δεν φοβήθηκε γιατί όλοι γίναμε μια γροθιά, γιατί έχουμε εμπιστοσύνη.
Σάς προσκαλώ και σάς προκαλώ να έρθετε να μείνετε στις Καστανιές για έναν μήνα, μια εβδομάδα, έστω 2-3 μέρες. Μόνη σας σε ένα σπίτι στο χωριό, και όταν το βράδυ κλείνετε το φως και έχετε στα 500μ ένα εξαγριωμένο πλήθος κόσμου με τις ριπές του ανέμου να φέρνουν κατά κύματα τις φωνές τους να μπορείτε να κοιμηθείτε, και θα το κάνετε, αλλά πρώτα πρέπει να πιστέψετε στους ανθρώπους αυτούς που τόσο άδικα κρίνατε ότι είναι ανεπαρκείς.
Και μπορεί να μην μπορώ να πω «η Ελλάδα μου» όπως λέτε, αλλά μπορώ να πω «ο Έβρος μου» γιατί ζω εδώ με τα παιδιά μου, άσχετα αν πρέπει να φεύγω κάθε τόσο για να κάνω τις δουλειές μου σε μεγάλα αστικά κέντρα. Άσχετα αν τρέχω με 200 χιλιόμετρα την ώρα για να προλάβω τον γιο με αιμορραγία 120 χιλιόμετρα μακριά. Άσσχετα αν υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν 180 χιλιόμετρα για να κάνουν αιμοκάθαρση στην Αλεξανδρούπολη και άλλα τόσα για να επιστρέψουν τρεις φορές την εβδομάδα γιατί δεν φτάνουν οι θέσεις στο Διδυμότειχο.
Αλλά Αγαπώ τον τόπο μου και μού φτάνει ένα Μπράβο και ένα Ευχαριστώ. Αλλά για αυτά τα τόσα προβλήματα που έχουμε δεν θυμάμαι (μακάρι να κάνω λάθος) να γκρινιάζετε γιατί δεν είναι «Ο Έβρος σας», κυρία Ακρίτα.
Βλέπετε κυρία Ακρίτα μπορεί να έχετε εσείς το όνομα αλλά εμείς έχουμε τη χάρη να ονομαζόμαστε ακρίτες και η ανάρτησή σας, εκτός από τις προφανώς σωστές τοποθετήσεις σας, με αρκετή δόση ειρωνείας, είναι γενικά εκτός θέματος. Για την κατάσταση στον Έβρο θα μιλούσατε, έτσι ξεκινάτε την ανάρτησή σας…
Φαίνεται ότι δεν καταλάβατε τι συνέβη. Και ναι, σε έναν κόσμο ιδανικά πλασμένο δεν θα υπάρχουν συγκρούσεις, όπλα, διλήμματα ηθικής, πρόσφυγες, μετανάστες, λαθρομετανάστες, Ειδομένες, Έβροι, Ερντογάν, καπνογόνα, φράχτες.
Όμως ο κόσμος δεν είναι έτσι. Δεν μπορεί κάποιος να παραμένει τόσο εγκληματικά ρομαντικός κι αθώος απέναντι στην ωμή πραγματικότητα και τα σκληρά προβλήματα, που οπωσδήποτε με κάποιο τρόπο πρέπει να επιλυθούν.
Μακάρι να ήταν εύκολο να βρεθεί ο ιδανικός τρόπος αντιμετώπισης. Οι ειρωνείες (εκ του ασφαλούς) δεν λύνουν προβλήματα. Απλά προσβάλλουν τόπους και ανθρώπους.
Και να ξέρετε κυρία Ακρίτα ότι σε αυτή την αλυσίδα ανθρώπων, καταστάσεων, ενημερώσεων, σχεδιασμού, επικοινωνίας και επαναλαμβάνω κυρίως Ανθρώπων εδώ στον Έβρο δεν θα βρείτε κανέναν αδύναμο κρίκο. Γκρινιάξτε για κάτι άλλο.»
Σχολιο.- ....η κ. ακρίτα , άκριτα μιλάει και η κ. μπακογιάννη δεν αισθάνεται πίεση από την Τουρκία(η γερμανία στέλνει υποβρύχια στην τουρκιά και ελικόπτερο στην Ελλάδα με είκοσι αστυνομικούς) , για ελάτε στον Έβρο μανταμίτσες μου...
EL PASO DEL EBRO....
ααα!! και ο όρος 5η φάλαγγα προήλθε από τον Ισπανικό εμφύλιο ....



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Todos somos Chávez"!
Σαν σήμερα -5 Μάρτη 2013- έφυγε ο Κομαντάντε Τσαβες... Όμως ΖΕΙ!
Ο αγώνας συνεχίζεται!
Η αντιιμπεριαλιστική φωνή του Τσάβες ζει στον επαναστατικό αγώνα των λαών!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν έγινε αποδεκτή η πρόταση των Πρασίνων για να δεχτεί η Γερμανία 5.000 πρόσφυγες από τους ελληνικούς καταυλισμούς. Στη ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag) ψήφισαν κατά 495 βουλευτές, ενώ υπέρ ψήφισαν 117. Καταψήφισαν την πρόταση CDU, SPD,AFD, και Φιλελεύθεροι. Τι άλλο πρέπει να σας πούμε για να καταλάβετε? Η Ευρώπη σας βρωμάει και ζέχνει...έχουν και το θράσος να μας αποκαλούν και μισάνθρωπους, ρατσιστές,φασίστες κτλ
Και μιλάμε για την Γερμανία ε? την #1 οικονομική δύναμη της Ευρώπης



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπαρχει σχεδιο των ΕΔ για το αυριο στον Εβρο? Ως ποτε θα ενισχυεται η ασφαλεια των συνορων μας από τον συγκινητικο εθελοντισμο?
Ναρκοπέδια τώρα ! Δεν μπορούν να κάθονται επί μήνες στα σύνορα οι πολίτες. Δεν έχουμε επιστράτευση. Το πιο πρακτικό και αποτελεσματικό μέτρο είναι τα ναρκοπέδια. Φτηνό, αποτελεσματικό και αποτρεπτικό.  Ενάντια σε κάθε εισβολέα….
Σχολιο.-  γιατί άραγε έφυγαν οι νάρκες από τον Έβρο? πριν 3-4 χρόνια νομίζω έβγαλαν την τελευταία με οδηγίες πάλι της ΕΕ
Σχολιο.- ΑΣΥΜΕΤΡΗ ΑΠΕΙΛΗ ,ΜΕ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΗ,ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ...
ΑΡΑΓΕ ΞΕΧΝΑ ,ΟΥΔΕΙΣ,ΤΙ ΣΥΝΕΒΕΙ ,ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΜΑΣ,ΟΤΑΝ ΛΟΓΩ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ,ΕΙΣΗΛΘΑΝ ,ΕΚΑΤΟ ΜΕΤΡΑ,ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ,ΣΕ ΕΠΟΧΗ ,ΕΝΕΡΓΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ,"ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ";;;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τζ. Σόρος: “Να στηρίξουμε τον Ερντογάν”
5 Μαρτίου 2020 09:48
Ο κερδοσκόπος και “φιλάνθρωπος” Τζόρτζ Σόρος ξαναχτύπησε την κατάλληλη στιγμή και ζητά από την Ευρώπη να στηρίξει τον Ερντογάν στην Συρία στην διαμάχη του με τον Πούτιν στην Συρία και δικαιολογεί την “ειρηνική” εισβολή που διαπράττει αυτές τις μέρες η Τουρκία στον Έβρο και στα νησιά του Αιγαίου.  Το κατά τα άλλα λαλίστατο Σολιντάριτυ Νάου θα βγάλει μια ανακοίνωση για να διαχωρίσει την θέση του από τον ιδρυτή του;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, την 1ης Μαρτίου 2020, την οποία αναπαράγει η "Αυγή", τοποθετούνται ανοικτά υπέρ του εποικισμού της χώρας, ακολουθώντας τις υποδείξεις του Αντώνη Λιάκου: «Άμεση αποσυμφόρηση των νησιών! Κανένα κλειστό κέντρο κράτησης!... τη στιγμή που άνθρωποι προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα με κίνδυνο τη ζωή τους… Να μπει ένα τέλος στην Ακροδεξιά κατηφόρα. Με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες θα ζήσουμε μαζί!»

Αλλά και το ΚΚΕ πρωτοστατεί εσχάτως σε "αντιρατσιστικές" κορώνες. Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του Ριζοσπάστη, στις 2 Μαρτίου: «Κλιμακώνει την καταστολή η κυβέρνηση απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες», ενώ η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ της 1ης Μαρτίου τονίζει: «Όσο η κυβέρνηση δεν αμφισβητεί την πολιτική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ… που μεθοδεύουν τον εγκλωβισμό των προσφύγων σε νησιά και σύνορα(!)… τόσο το πρόβλημα θα οξύνεται». Βέβαια, πρόσφατα (24/11/2019), η ΚΝΕ Δυτικής Αττικής πρόβαλε ντοκιμαντέρ με τον εύγλωττο τίτλο: «1989-2019, 30 χρόνια από την “πτώση” του αντιφασιστικού-προστατευτικού τείχους του Βερολίνου». Στα ελληνικά σύνορα, αποκλειστικά, δεν θέλουν τείχη οι "διεθνιστές"!

Το ΜέΡΑ25 ανησυχεί μήπως δυσαρεστήσουμε «τους κύκλους των προοδευτικών δυνάμεων ανά τον κόσμο», δηλαδή τον κύριο Σόρος... Διαβάζουμε την 1/3/20: «ριζοσπαστικός διεθνισμός η μόνη λύση: … Το ΜέΡΑ25 δεν θα επιτρέψει στον Διακομματικό Μνημονιακό Εθνικισμό να παρουσιάσει τους κατατρεγμένους στον Έβρο ως στρατό εισβολής…».

ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Σόρος
Οι εξωκοινοβουλευτικές παραφυάδες υπερθεματίζουν. Γράφει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ: «Να απαιτήσουμε: ανοικτά σύνορα, άμεσος απεγκλωβισμός /ελεύθερη μετακίνηση προς την ηπειρωτική Ελλάδα και όχι εγκλωβισμός στα νησιά… -Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες». «Να εγκατασταθούν στον αστικό ιστό». Η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας, 22/2: «Ανοιχτά σύνορα… Σίτιση, περίθαλψη και στέγαση μέσα στον αστικό ιστό για όλους τους ανθρώπους».




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Τα σύνορα και οι πατρίδες πρέπει να καταργηθούν. Μόνο έτσι οι Ισχυροί θα επιβληθούν διεθνώς."
(Αδόλφος Χίτλερ 'Ο Αγών Μου')
Μετά την νεολαία Συριζα , τα Θολά του Κουτσουμπέικου (όλα θα στρώσουν μετά την επανάσταση -Λαική κυβέρνηση ) έρχεται κι (ανοιχτά Τροτσκιστική πλέον ) ΑΝΤΑΡCIA να διαφημίσει , τα ανοικτά σύνορα και την κατάργηση της Πατρίδας και του έθνους (Γιατί Έλληνες είναι μόνο οι Μπατριώτες , οι Βουκεφάλες κι οι Χρυσαύγουλοι - ένα μάτσο παιδόφιλοι , αιμοσταγείς κτλ ) Αντίθετα με τους κατατρεγμένους, (από ποιούς άραγε ??)που είναι πρόσφυγες χωρίς τα 700μύρια και κατατρεγμένοι με άλλα τόσα . Φυσικά ΔΕΝ είναι μισθοφόροι Τζιχαντιστές ΔΕΝ σκοτώσανε παιδάκια του Ηρωικού Λαού της Συρίας και της Υεμένης και σίγουρα είναι εντελώς πολιτισμένοι και διανοητές!
Στίνα , Ζείς εσύ τους οδηγείς



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ναι! Ετούτη δω η χώρα είναι η μοναδική στην κατεχόμενη Ευρώπη από την οποία ούτε στρατιωτικό σώμα πολέμησε στο πλευρό των ναζί κατά του Κόκκινου Στρατού ούτε η εργατική της τάξη επιστρατεύτηκε για τις ανάγκες της γερμανικής πολεμικής βιομηχανίας.
Όταν μετά τη Μάχη του Στάλινγκραντ οι ναζί αναγκάστηκαν να επιστρατεύσουν και να στείλουν στο Ανατολικό Μέτωπο μεγάλο μέρος του γερμανικού εργατικού δυναμικού, τα κενά καλύφθηκαν με την πολιτική επιστράτευση εργατών από τις κατεχόμενες χώρες. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη εδώ.
Οι μεγάλες παλλαϊκές κινητοποιήσεις, με γενικές απεργίες και μαζικές διαδηλώσεις εκατοντάδων χιλιάδων, στις 24 Φεβρουαρίου και κυρίως στις 5 Μαρτίου 1943, οι αλλεπάλληλες εισβολές στο υπουργείο Εργασίας και η καταστροφή των καταλόγων επιστράτευσης, οι συγκρούσεις με τις δυνάμεις κατοχής και την αστυνομία, με τον λαό να περιφρουρείται από τις ένοπλες ομάδες του ΕΛΑΣ Αθήνας, υποχρέωσαν τις αρχές Κατοχής και τη δωσιλογική κυβέρνηση Λογοθετόπουλου σε άτακτη υποχώρηση. Το Διάταγμα της Επιστράτευσης έμεινε στα χαρτιά.
Πρόκειται για ένα ακόμη τεράστιας σημασίας επίτευγμα του ΚΚΕ, του ΕΑΜ και του λαού της Αθήνας, που άφησε στο πεδίο των συγκρούσεων 18 νεκρούς, ενώ σε 135 ανέρχονταν οι τραυματίες.
Και ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον στοιχείο που δεν είναι και τόσο γνωστό: Ομιλήτρια στη μεγάλη παλλαϊκή συγκέντρωση της 5ης Μαρτίου, πριν την επίθεση των διαδηλωτών και την καταστροφή των αρχείων του υπουργείου Εργασίας, ήταν μια μικρή αγωνίστρια, η Νίκη, μέλος της ΕΠΟΝ που μόλις πριν λίγες μέρες είχε ιδρυθεί.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



...θέλω την άποψη της κ. Ακρίτα και όχι άκριτα να λέει συναισθηματικούρες....
αλλά θέλω και την άποψη από τα τσουτσέκια του Σόρρος στην Αθήνα...
Ναι εισβολή είναι , απλά η τουρκία την κάνει με ανθρώπινες υπάρξεις ...θα τους βοηθούν να εισβάλουν και τα τσουτσέκια θα οδύρονται γιατί τα σύνορα δεν είναι τελείως ξέφραγο αμπέλι....
Η είδηση: Χίλιους αστυνομικούς των Ειδικών Δυνάμεων στέλνει η Τουρκία στον Έβρο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού.Παράλληλα, υποστήριξε πως η Άγκυρα προχωρά σε αυτή την κίνηση για να αποτραπούν οι επαναπροωθήσεις από την ελληνική πλευρά.
Και το δικό μου σχόλιο: τι σημαίνει "να αποτραπούν οι επαναπροωθήσεις από την ελληνική πλευρά"; μα ότι θα εμποδιστούν οι Έλληνες συνοριοφύλακες να εμποδίσουν τους λαθρομετανάστες να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος. Σε απλά ελληνικά αυτό λέγεται ΕΙΣΒΟΛΗ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΓΕΝΕΥΗ ΦΙΛΙΠΠΟ ΓΚΡΑΝΤΙ ΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΕΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ.
Ο ΦΙΛΙΠΠΟ ΓΡΑΝΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΗΛΘΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ.
Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΟΜΙΣΑΡΙΟΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΝΘΑΡΡΗΝΕΙ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Συρία και ρωσική αεράμυνα κλείδωσαν το συριακό εναέριο. Ανίχνευσαν 6 F16, 4 Phantom τουρκικά, 6 drones κι 1 αμερικάνικο AWACS εντός τουρκικού εναέριου….
04/03/2020
Σήμερα, τα ραντάρ της Συριακής Αεράμυνας  ανίχνευσαν 6 τουρκικά αεροσκάφη F16, 4 τουρκικά αεροσκάφη Phantom και 6 drones (μη επανδρωμένα βομβαρδιστικά) σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από τα σύνορα  Τουρκίας-Συρίας. Προσπαθούσαν να βρουν ένα τεχνικό κενό στα συριακά ραντάρ, ώστε να μπορέσουν να εισβάλουν στον Συριακό εναέριο χώρο αλλά απέτυχαν  … πέταξαν με κλειστά τα συστήματα βομβαρδισμού και δεν τόλμησαν να παραβιάσουν το όριο  στον εναέριο χώρο …
Τα τουρκικά αεροσκάφη μέσω των συσκευών τους κατέγραψαν ότι παρακολουθούνταν από τις συστοιχίες  των συριακών πυραυλικών συστημάτων και ότι  πολύ εύκολα θα αποτελούσαν κλειδωμένους στόχους.
Την ίδια ώρα, στη Ρωσική  αεροπορική  βάση  Hmeimim στη Λατάκια τα συστήματα αεράμυνας  ανίχνευσαν ένα αμερικανικό αεροσκάφος  τύπου AWACS το οποίο πετούσε στον τουρκικό εναέριο χώρο για πρώτη φορά από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου .
Φαίνεται ότι το ΝΑΤΟ έχει εξαντλήσει όλες τις επιλογές  και έχει μόνο μία τελευταία , δηλαδή να χρησιμοποιήσει τα τουρκικά αεροπλάνα ως θηράματα των συριακών πυραύλων.
Οι πρόσφατες ρωσικές δηλώσεις είναι σαφείς για όσους ευελπιστούν να σπάσουν την τεχνολογία των ρωσικών  αντιαεροπορικών συστημάτων.  Η Τουρκία θα είναι ένα καλό παράδειγμα προς αποφυγή  για όσους προσδοκούν μια άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία.
Πριν από λίγο μόλις καταρρίφθηκε ακόμα ένα μη επανδρωμένο τουρκικό βομβαρδιστικό Bairaktar. Συνολικά η Συριακή αεράμυνα έχει καταρρίψει στο Idlib πάνω από 15 τουρκικά drone, τύπου Bayraktar και TAI ANKA.
Η Μόσχα διέταξε την ΑF της να συνοδεύσει δώδεκα συριακές αντιαεροπορικές συστοιχίες κατά στην πρώτη γραμμή για να προστατεύσει τα συριακά στρατεύματα από τυχόν αεροπορικές επιθέσεις από την Τουρκία. Η Συρία έφερε το σύστημα Tor-M1 και το σύστημα Pantsir και έλαβε μέτρα για τη μείωση των απωλειών που προκάλεσαν τα τουρκικά αεροσκάφη.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραήλ Τουρκία Συμμαχία: ισραηλινά μαχητικά βομβάρδισαν τη Συρία υπό την κάλυψη πολιτικών αεροσκαφών..
05/03/2020
Για μια ακόμη φορά ισραηλινά μαχητικά βομβάρδισαν τη Συρία χθες τη νύχτα την ώρα που η Τουρκία της έχει κηρύξει ολοκληρωτικό πόλεμο στο Βορρά. Τα συστήματα της συριακής αεράμυνας αναχαίτισαν εχθρικούς στόχους στο κεντρικό ηπειρωτικό τμήμα της χώρας.
Σε δήλωσή της στο SANA, στρατιωτική πηγή ανέφερε πως στις 00h30 της Πέμπτης, την 5-3-2020, τα συστήματα επιτήρησης της συριακής αεράμυνας παρατήρησαν μαχητικά ισραηλινά προερχόμενα από το βορρά της κατεχόμενης Παλαιστίνης προς Saida και εκτόξευσαν πυραύλους από τον λιβανέζικο εναέριο προς την Κεντρική Συρία.
Η πηγή πρόσθεσε ότι η συριακή αεράμυνα εντόπισε κι αναχαίτισε άμεσα όλους τους αντίπαλους πυραύλους εμποδίζοντας τους να φθάσουν στους στόχους τους.
Σύμφωνα με ρώσικες στρατιωτικές πηγές τα ισραηλινά μαχητικά βομβάρδισαν υπό την κάλυψη 2 πολιτικών αεροσκαφών πτήσεις από Βηρυτό προς Doha κι από Βασιλεία προς Doha. Τα ισραηλινά μαχητικά δεν εισήλθαν στο συριακό εναέριο και η συριακή αεράμυνα ενεργοποιήθηκε στη Homs.Τα συστήματα αεράμυνας απάντησαν στις ισραηλινές επιθέσεις κατά της Homs.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ / Πανωλεθρία των Τούρκων στη συριακή Ιντλίμπ: διαρροή από ραδιοσυχνότητες του τούρκικου στρατού αναφέρει 88 νεκρούς Τούρκους στρατιώτες σε 1 μόνο ημέρα…..
05/03/2020
Σύμφωνα με διαρροή από ραδιοσυχνότητες τούρκικου στρατού 88 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε 1 μόνο ημέρα στο Ιντλίμπ.
Στην πρώτη επίθεση που δέχθηκαν από συριακές δυνάμεις αναφέρονται 58 Τούρκοι στρατιώτες νεκροί. Στη δεύτερη επίθεση αναφέρονται νεκροί 25-30. Συνολικά η υποκλοπή αναφοράς που δίνει ο Τούρκικος στρατός από πόλη Ιντλίμπ αναφέρει ότι 88 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μια μόνο ημέρα. To ηχητικό ντοκουμέντο καταγραφή το παραπέμπει μεγάλο κουρδικό μέσο..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η τελευταία ανάρτηση Τούρκου στρατιώτη που σκοτώθηκε στο Ιντλίμπ: μας έστειλαν κυριολεκτικά ''κρέας''….
05/03/2020
Η τελευταία ανάρτηση του Τούρκου στρατιώτη Ayub Gulashti, πριν σκοτωθεί στο μέτωπο του Ιντλίμπ:
“Έχουμε εισέλθει σε ένα βάθος περίπου 100 χλμ στο εσωτερικό του Idlib. Κοιμηθήκαμε τρεις ημέρες στη φύση. Σήμερα βρήκαμε μόνο ένα ζώο σ΄ένα μαντρί.
Μας έστειλαν εδώ ως δόλωμα με την πλήρη έννοια της λέξης. Τα αεροπλάνα μας βομβάρδισαν πριν από τρεις μέρες, και είμαστε μες στη λάσπη ως το λαιμό.Αισθανόμαστε τόσο χάλια το ίδιο κι εγώ. Σήμερα θα κοιμηθούμε τελικά. Κοιμηθήκαμε τρεις νύχτες στην ύπαιθρο και είμαστε πολύ κουρασμένοι. Υπάρχουν εδώ Ρώσοι στρατιώτες και ”λιοντάρια” (Σύριοι στρατιώτες). Ελπίζω να μπορέσουμε να επιστρέψουμε με ασφάλεια. Η μόνη ευχάριστη είδηση είναι ότι ο γιος του Dourty έχει γίνει πατέρας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε αμόκ ο συριακός στρατός σκοτώνει συνεχώς Τούρκους. Σκότωσε 2 Τούρκους στρατιώτες και τραυμάτισε 3 στο Ιντλίμπ .. παρά τη χάρτινη συμφωνία….O ERDOGAN ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ….
05/03/2020
Σε αμόκ ο συριακός στρατός σκοτώνει συνεχώς Τούρκους. Σκότωσε 2 ακόμη Τούρκους στρατιώτες και τραυμάτισε 3 στο Ιντλίμπ πριν λίγο .. παρά τη χάρτινη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοινώθηκε ότι αρχίζει από σήμερα τα μεσάνυχτα μετά το πέρας των συνομιλιών Ερντογάν Πούτιν στη Μόσχα και των εκατέρωθεν αντιπροσωπειών…. To AFP πιστοποιεί ότι 2 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στο Ιντλίμπ από συριακό στρατό δηλώνει η Άγκυρα…Το Υπ.Άμυνας Τουρκίας ανακοίνωσε 2 νεκρούς στρατιώτες του και 3 τραυματίες στο Ιντλίμπ…Σύμφωνα με το Anadolu το Υπ.Άμυνας ανακοίνωσε ότι ο συριακός στρατός διέπραξε την επίθεση κατά τουρκικών δυνάμεων σήμερα το βράδυ πριν τη συμφωνία Τουρκίας Ρωσίας.
Θα είναι μια ακόμη συμφωνία που θα μείνει στα χαρτιά,το Ιντλίμπ θα ελευθερωθεί κι ο τούρκικος στρατός θα πεταχθεί στη θάλασσα … και θα εκλιπαρούν την ελληνική ακτοφυλακή ως ”πρόσφυγες” να τους σώσει..Άλλωστε η Συρία ποτέ και με ουδένα τρόπο δεσμεύθηκε με καμιά συμφωνία από το Σότσι ως τ’ Άστανα… είναι το διπλό παιχνίδι της Μόσχας έναντι του Σουλτάνου….




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τούρκοι ασφαλίτες απειλούν με πιστόλια πρόσφυγες που αρνούνται να τους ακολουθήσουν
 Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2020, 18:10
Είναι προφανές τι παίζεται στον Έβρο και τι σκηνοθετείται καθημερινά από τις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας.
Για του λόγου το αληθές το zougla.gr δημοσιεύει το παρακάτω video. Σε αυτό βλέπουμε έναν Τούρκο πολίτη (έτσι νομίζουμε) να εισέρχεται σε ένα λεωφορείο με Άραβες πρόσφυγες και να τους ζητά να κατέβουν διότι Τούρκοι στρατιώτες θα τους μεταφέρουν με βάρκες στην ελληνική όχθη του Έβρου.
Οι πρόσφυγες αρνούνται να κατέβουν, ενδεχομένως διότι έχουν ήδη πληροφορηθεί πως δεν είναι καθόλου εύκολα τα πράγματα στα ελληνικά σύνορα και δεν είναι δυνατόν να περάσουν. Μία οικογένεια με μικρά παιδιά εξηγεί πως φοβάται να κατέβει και να περάσει με βάρκα το ποτάμι. Ο Τούρκος πολίτης, που μόνο πολίτης δεν είναι, εξαγριώνεται, χτυπά έναν πρόσφυγα και τραβά το πιστόλι του, το οπλίζει και τους απειλεί αναγκάζοντας τους να κατέβουν από το όχημα. Κάποιοι επιμένουν. Και ένας δεύτερος Τούρκος κρατά πιστόλι. Το video φέρει ορισμένους υπότιτλους στην αραβική γλώσσα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ούτε στη Χούντα του Εβρέν δεν μου είχαν φερθεί έτσι», απαντά ο Τούρκος δημοσιογράφος στον Υπ. Εσωτερικών
 Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2020, 18:03
Ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού επιτέθηκε με πρωτόγνωρη ένταση κατά Τούρκου δημοσιογράφου, ο οποίος τόλμησε να υποβάλει ερώτημα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο καταμετρούνται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, οι οποίοι επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα με την Ελλάδα.
Ο Τούρκος υπουργός αντί απαντήσεως διερωτήθηκε δημόσια για το εάν ο δημοσιογράφος εργάζεται για την Ελλάδα και συνέχισε λέγοντας: «πρέπει να αναρωτηθούμε τι αίμα ρέει στις φλέβες σου», υπονοώντας πώς δεν είναι τουρκικό.
Αμέσως μετά την αποχώρηση του Υπουργού η αστυνομία κατάσχεσε τη δημοσιογραφική ταυτότητα του δημοσιογράφου χωρίς να του την επιστρέψει. Μιλώντας στη συνέχεια σε συναδέλφούς του ο Ναμί Κοτσάκ διερωτήθηκε για το εάν θα πρέπει να προχωρήσει σε ανάλυση αίματος για να πιστοποιήσει την εθνική του ταυτότητα. Είναι 45 χρόνια δημοσιογράφος και αυτό δεν μου είχε συμβεί ούτε στη χούντα του Εβρέν» συμπλήρωσε.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυστριακός ΥΠΕΞ: Ο Ερντογάν καλλιεργεί κλίμα εναντίον της Ελλάδας
 Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2020, 14:12
Για «καλλιέργεια κλίματος κατά της Ελλάδας» καταγγέλλει τον Ταγίπ Ερντογάν ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, σε συνέντευξή του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), στην οποία ασκεί δριμεία κριτική στην Τουρκία για την πολιτική της στο προσφυγικό.
Κατηγορώντας την Άγκυρα ότι διεξάγει έναν «επικοινωνιακό πόλεμο», ο Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ χαρακτηρίζει τις ενέργειες του Τούρκου προέδρου τις προηγούμενες ημέρες «κυνική» και κάνει λόγο για «κρατικά οργανωμένη παράνομη διακίνηση».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η τρέχουσα κατάσταση προκλήθηκε «τελείως συνειδητά από την τουρκική πλευρά», με παραπληροφόρηση και fake news, άνθρωποι εξωθήθηκαν να κατευθυνθούν στα σύνορα.
Όπως σημειώνει ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, κατά την επίσκεψή του την Τρίτη στην Αθήνα, ενημερώθηκε από τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια ότι η τουρκική ακτοφυλακή φτάνει ακόμη και να συνοδεύει λέμβους με πρόσφυγες στα διεθνή ύδατα.
Επίσης, οι τουρκικές αρχές βιντεοσκοπούν τους Έλληνες συναδέλφους τους «για να φέρουν σε δύσκολη θέση την Ελλάδα και να επηρεάσουν αρνητικά εναντίον της την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη» επισημαίνει στη συνέντευξή του ο Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για «δημιουργία κλίματος και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε εμείς οι Ευρωπαίοι».
Σημειώνεται ότι ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, σε δηλώσεις του στη Βιέννη, πριν την προχθεσινή επίσκεψή του στην Αθήνα, είχε προειδοποιήσει ότι «δεν είναι δυνατόν, με την προσποίηση λανθασμένων γεγονότων, να στέλνονται από την Τουρκία μετανάστες σε βάρκες και λεωφορεία στην κατεύθυνση των ελληνικών εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΒΟΛΙΒΙΑ
Διεθνή εκλογική αποστολή ζητάει ο Μοράλες
Ο ανατραπείς αριστερος σοσιαλδημοκράτης Πρόεδρος της Βολιβίας Εβο Μοράλες, στον οποίο απαγορεύτηκε στα τέλη Φλεβάρη από την Εκλογική Επιτροπή, που ελέγχεται από την πραξικοπηματική κυβέρνηση της Γιανίνε Ανιες, να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές στις 3 Μάη για τη Γερουσία, προειδοποίησε την Τρίτη, από την Αργεντινή όπου βρίσκεται, ότι προετοιμάζεται παραποίηση της λαϊκής ψήφου. Ετσι ζήτησε να υπάρξει μια διεθνής εκλογική αποστολή, εκτός από τους διεθνείς παρατηρητές, για να προστατευτεί η λαϊκή ετυμηγορία, που θεωρεί ότι θα επαναφέρει το κόμμα του, Κίνημα για το Σοσιαλισμό (ΜΑS), στην πολιτική εξουσία.
Ταυτόχρονα, ο Μοράλες αξιοποίησε τη δημοσίευση μελέτης στην «Ουάσιγκτον Ποστ» του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (MIT), ότι δεν στοιχειοθετείται η υπόθεση περί νοθείας του κόμματος του Μοράλες στις εκλογές του Οκτώβρη του 2019, που χρησιμοποιήθηκε ως η αφορμή από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών (OAS, που ελέγχουν οι ΗΠΑ) και την ντόπια αντίδραση για να ανατραπεί ο Μοράλες, αφού πρώτα ο ίδιος παραιτήθηκε στο όνομα της «εθνικής συμφιλίωσης». Στη μελέτη αναφέρεται ότι «δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία ικανά να στοιχειοθετήσουν νοθεία».
Στις εκλογές του Μάη που συμφωνήθηκαν από την πραξικοπηματική κυβέρνηση και το MAS, το τελευταίο κατεβάζει ως υποψήφιο πρόεδρο τον Λουίς Αρτσε Κατακόρα, πρώην υπουργό Οικονομίας, οικονομολόγο, με σπουδές στην Αγγλία, που θεωρείται «αρχιτέκτονας» του κεϊνσιανού μοντέλου σοσιαλδημοκρατικής διαχείρισης της Βολιβίας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανοικτά σύνορα στους εισαγόμενους δούλους στην Ελλάδα...
..ΚΑΙ κλειστά σύνορα στην Ελλάδα προς την ΕΕ!!!

Τα αδιέξοδα της Τουρκίας την οδηγούν σε ΠΟΛΕΜΙΚΑ λάθρο-μεταναστευτικά θεάματα και τυχοδιωκτισμούς…

Οι μαζικές και οργανωμένες (δηλαδή συνειδητές) μετακινήσεις των αλλοδαπών δούλων είναι, όπως ήδη έχουμε υπογραμμίσει, μία νέα, νεοταξική μορφή πολέμου: Πόλεμος με άλλα μέσα (τους λαθρομετανάστες)…
Στη χώρα μας αυτή η μορφή του πολέμου έχει γίνει πολυδιάστατη και οξύτατη. Αποτελεί το σημείο τομής δύο πολεμικών στρατηγικών:
Πρώτη γενική στρατηγική:
Αυτή της Νέας Τάξης και πιο συγκεκριμένα της ΕΕ (Γερμανίας).
Η στρατηγική αυτή έχει καταδικάσει την Ελλάδα σε... ΑΠΟΙΚΙΑ λαθρομεταναστών (κατασκευή νέας δουλείας). Η Ελλάδα για τους νέους αποικιοκράτες της ΕΕ έχει ΕΠΙΛΕΓΕΙ να γίνει ΑΠΟΘΗΚΗ δούλων, μέσω της οποίας θα φιλτράρονται οι αποθηκευμένοι δούλοι για τις ανάγκες των υπερ-εθνικών και των ιμπεριαλιστών της ΕΕ.
Εδώ αποθηκεύονται οι νέοι δούλοι, ρίχνοντας και τον ελληνικό λαό στην κατάσταση της δουλείας, παρέχοντας έτσι στους αποικιοκράτες της ΕΕ την ελεγχόμενη ευχέρεια να επιλέγουν τους πιο παραγωγικούς δούλους για τις ανάγκες τους.
Αυτή η στρατηγική θέλει ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΥΝΟΡΑ για την εισαγόμενη δουλεία, αλλά ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ για την ΕΞΑΞΩΓΗ δούλων από την Ελλάδα…
Θέλει ελεγχόμενη εξαγωγή δούλων από την ΑΠΟΙΚΙΑ δούλων (Ελλάδα) προς τις χώρες της ΕΕ…
Εδώ δημιουργείται και οξύνεται η πρώτη στρατηγική αντίφαση των λαθρομεταναστευτικών εισβολών: Ανοικτά σύνορα στους εισαγόμενους δούλους στην Ελλάδα, ΚΑΙ κλειστά σύνορα στην Ελλάδα προς την ΕΕ!!!
Το γεγονός ότι σ’ αυτή την ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ στρατηγική δεν έχουν αντιδράσει, τόσα χρόνια οι ελληνικές κυβερνήσεις και τα κόμματα (απεναντίας την ενίσχυαν), ΑΠΟΔΕΚΝΥΕΙ, τελεσίδικα τούτο: Ότι αποτελούν ανδρείκελα της ευρω-χούντας, εκτελεστές των εντολών του 4ου Ράιχ…
Το γεγονός, επίσης, ότι η «αριστερά» (σε όλες σχεδόν της ποικιλίες της) βρισκόταν στην εμπροσθοφυλακή αυτής της νεοταξικής στρατηγικής, αποδεικνύει (και εδώ τελεσίδικα) ότι αυτή «αριστερά» έχει μεταλλαχτεί σε Πέμπτη Φάλαγγα της Παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης…
Διανύουμε πλέον μια περίοδο όξυνσης του ΠΟΛΕΜΟΥ των «ανοικτών συνόρων» και των λαθρομεταναστευτικών εισβολών: Ενός ύπουλου πολέμου περίπλοκων και δόλιων διεθνών εξαρτήσεων και ανταγωνισμών…
ΑΜΕΣΑ, ο δρόμος που πρέπει να ακολουθεί είναι αυτός των νησιών του Αιγαίου: Λαϊκές Οργανώσεις έθνο-φυλακών και αυτοεξοπλισμός τους.
Αυτό πρέπει να γίνει και στον Έβρο: Να οργανωθεί ο λαός και να ΑΥΤΟΕΞΟΠΛΙΣΤΕΙ…
Δεν μπορεί να έχουμε ΚΑΜΙΑ εμπιστοσύνη στα ανδρείκελα («αριστερά» και «δεξιά») του 4ου Ράιχ…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζει πάντα κι αιώνια στις καρδιές των Ελεύθερων του Κόσμου!
28 Ιούλη 1954 - 5 Μάρτη 2013
Η Συρία της Λατινικής Αμερικής -έτσι χαρακτήριζε ο Ούγκο Τσάβες τη Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας-, σήμερα τιμά τη μνήμη του Κομαντάντε Τσάβες, του "δικτάτορα Ούγκο Τσάβες" για τους ιμπεριαλιστές.
νομίζουν ορισμένοι πως ο λαός της Μπολιβαριανης Δημοκρατίας είναι διατιθέμενος να εγκαταλείψει και να επιστρέψει στο παρελθόν.
Η αντιιμπεριαλιστική φωνή του Τσάβες ζει στον επαναστατικό αγώνα των λαών!