Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Τεταρτη 20 Μαιου 2020


Την πληρώνουμε και αυτήν την ξεφτιλισμένη τη Σακελαροπουλου 300.000 Ευρώ για να μιλά για... χαμό των Ποντίων και όχι για Γενοκτονία!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χαίρε Καίσαρ (της Ελλάδας) οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν ....
....αν η Γαλλία αυτοκτονεί ,καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει με την Ελλάδα δέκα χρόνια τώρα...είναι θαύμα πως καμωνόμαστε ότι ζούμε.....

Κάθε ομοιότητα με την Ελλάδα ΔΕΝ είναι συμπτωματική.

Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ
“...Η άλλη όψη είναι η διαχείριση της πανδημίας και τα αποτελέσματα του κλειδώματος της οικονομίας.
Στη μεν πρώτη, η κυβέρνηση λειτούργησε καταστροφικά λόγω του άθλιου συστήματος υγείας, όπου δεν υπήρχαν ούτε μάσκες ούτε προστατευτικές στολές ούτε τεστ. Οι γιατροί δεν είχαν το δικαίωμα να αποφασίσουν ποιό φάρμακο θα έδιναν και απαγορευόταν να εξετάσουν τους ασθενείς, αλλά μόνο να προτείνουν την θεραπεία που τους επέβαλλε η κυβέρνηση τηλεφωνικά! Ασθενοφόρα δεν επιτρεπόταν να σταλούν για ανθρώπους πάνω των 70 ετών, ενώ με ένα διάταγμα τα νοσοκομεία απαγόρευαν την πρόσβαση σε “πολύ ευάλωτα άτομα”. Έτσι οι θάνατοι των συνταξιούχων ήταν υπερβολικά μεγάλοι, χαρακτηριζόμενοι ως “σφαγή”.
Στην δεύτερη, περισσότεροι από το 50% των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα είναι άνεργοι, ενώ χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις όλων των κλάδων έχουν χρεοκοπήσει από το lockdown (αναμένεται αύξηση των πτωχεύσεων κατά 25%) και δεν μπορούν πια να ανοίξουν. Λογικά αφού η γαλλική κυβέρνηση χρόνια τώρα είναι υποτελής της Γερμανίας. Όπως έγραψε πάντως ένας ιστορικός στην “Le Figaro”, η Γαλλία είναι μια διαλυμένη χώρα ενώ ο αρχισυντάκτης της συμπλήρωσε τα εξής: “Η Γαλλία βιώνει μια τόσο βαθειά απογοήτευση, όσο αυτή του Μαΐου του 1940. Μπροστά στα μάτια μας, όλα καταρρέουν με μια αδιανόητη ταχύτητα. Θα πρέπει να θέσουμε το ερώτημα: “Γιατί τέτοια καταστροφή... πώς είναι δυνατόν;”. Αναπόφευκτα όμως τα συμπεράσματα είναι τα ίδια: ανικανότητα, αποδιοργάνωση, έλλειψη μακροπρόθεσμου οράματος, αυτοσχεδιασμός. Βλέποντας και κάνοντας. Συνοπτικά η “ακυρότητα” των ηγετών μας”.
Κλείνοντας, όπως δήλωσε ένας Γάλλος συγγραφέας, “Δυο μήνες lockdown θα οδηγήσουν σε μια άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση και κατά πάσα πιθανότητα σε μια πολύ σοβαρή έκρηξη βίας. Είναι καιρός να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα: η Γαλλία βρίσκεται στα πρόθυρα του χάους”.
Λογικά τώρα αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν να κινδυνεύει με την οικονομική κατάρρευση η Γαλλία και η κυβέρνηση της χρεοκοπημένης Ελλάδας να είναι αισιόδοξη! Πως ο υπουργός τουρισμού προβλέπει πτώση 80%, δηλαδή απώλεια 30 δισ. ευρώ άμεσα και έμμεσα, χωρίς να ανησυχεί κανένας. Πως ο υπουργός οικονομικών υπόσχεται όλο και πιο πολλά χρήματα δωρεάν. Πως ο υπουργός λαθρομετανάστευσης συνεχίζει να επιτρέπει τις παράνομες εισροές. Πως ο υπουργός προστασίας του πολίτη σκέφτεται να αντιμετωπίσει τη βία που προβλέπεται και πως ο πρωθυπουργός χαμογελάει ικανοποιημένος. Ρητορικά τα ερωτήματα αφού θα απαντηθούν από την ζωή.”



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



....είναι έποικοι !!
που εισβάλουν με τον υβριδικό πόλεμο της τουρκίας και των ΜΚΟ της... τα "λευκά κράνη".δηλώνουν ευθαρσώς ότι :"αυτή η γη είναι δική μας"....
...και η ελληνική κυβέρνηση είπε ότι ΘΑ ελέγξει οικονομικά τις ΜΚΟ και τις παρακαλεί να ΜΗΝ συνεργάζονται με τους διακινητές στην τουρκία....
...όποιος κάνει πως δεν αντιλαμβάνεται τον εποικισμό είναι ύποπτος προδοσίας....
ΥΓ: ο Οζάλ το 1992 είπε : όποτε θέλω να διαλύσω την Ελλάδα , δεν έχω παρά να της στείλω 1.000.000 μουσουλμάνους....
...τόμπολα!! ήταν η χρονιά που ο σαμαρας άνοιξε τα σύνορα μας.....

Κακώς τους λέμε λαθρομετανάστες...Είναι εισβολείς (ή καλύτερα έποικοι???)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χάρτης των ΜΚΟ για διακινητές – Τα τουρκικά "Λευκά Κράνη" στη Λέσβο

Αν η Deutsche Bank άνοιγε υποκατάστημα στα Ψαρά, δεν θα ήταν κάτι παράξενο; Ποιοι συνειρμοί, αλήθεια, θα δημιουργούνταν; Το γεγονός ότι ένας οργανισμός με ετήσιο προϋπολογισμό κοντά στα 4 δισ. δολάρια (περισσότερο από τα μισά προέρχονται από δωρεές ΗΠΑ 1.450.360.238 δολάρια, Γερμανία 476.918.668 δολάρια, ΕΕ 436.036.986 δολάρια – προϋπολογισμός 2017) ανοίγει "υποκαταστήματα" σε πέντε ακριτικά ελληνικά νησιά πρέπει να μας χαροποιήσει;
Ειδικά όταν κανένας δεν γνωρίζει ποιες είναι οι διαδικασίες που ακολουθούνται, ποιοι δίνουν τις εντολές και ποιος ασκεί τον έλεγχο και τη διοίκηση στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου για το μεταναστευτικό. Η FRONTEX, το Λιμενικό, η Ελληνική Αστυνομία, η Ύπατη Αρμοστεία, οι ΜΚΟ, οι μεταφραστές, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, η Υπηρεσία Ασύλου, οι Ένοπλες Δυνάμεις, ή οι δικηγόροι;
Λέγεται ευρέως ότι ο κεντρικός έλεγχος ασκείται από την Ύπατη Αρμοστεία. Πιθανόν, διότι το ελληνικό κράτος της έχει προσφέρει θεσμικές αρμοδιότητες. Έχει παρουσία εντός των κέντρων φιλοξενίας στα νησιά και διαχειρίζεται το μεγαλύτερο μέρος των ευρωπαϊκών κονδυλίων που υποτίθεται ότι είναι βοήθεια προς την Ελλάδα για το μεταναστευτικό.
Πώς όμως έχουν φθάσει υπερεθνικοί οργανισμοί και πανίσχυρες ΜΚΟ να ασκούν εξουσία σε νευραλγικά σημεία της ελληνικής επικράτειας και μάλιστα σε ένα θέμα που έχει εθνικές διαστάσεις; Επιβλήθηκαν εξαιτίας των "έκτακτων" συνθηκών, αφού υποτίθεται ότι παρέχουν τεχνογνωσία διαχείρισης. Πέντε χρόνια όμως μετά, δεν μπορούμε να μιλάμε για έκτακτες συνθήκες, ούτε να παραχωρούμε εξουσίες σε οργανισμούς που εκ του αποτελέσματος έχουν φέρει σε τραγική κατάσταση τα νησιά και την Ελλάδα.
Κανένας έλεγχος
Στις 19 Ιουλίου 2016 ο κ. Μουζάλας είχε ομολογήσει ότι «δεν τα καταφέραμε», καθώς δεν υπήρχε έλεγχος των ΜΚΟ από την Αθήνα για τα ποσά που έπαιρναν από την ΕΕ για δράσεις στην Ελλάδα. Κατά καιρούς έχουν γίνει διάφορες εξαγγελίες για τον έλεγχο των ΜΚΟ. Στις αρχές του χρόνου αναρτήθηκε μητρώο, το οποίο τώρα αναδιαρθρώνεται(!) εξαιτίας του νέου νόμου.
Η ουσία είναι, όμως, ότι μετά από τόσα χρόνια δεν υπάρχει κανένας έλεγχος ούτε στην δραστηριότητα ούτε στην χρηματοδότηση των ΜΚΟ. Τα χρήματα από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό συνεχίζουν να κατευθύνονται προς τις ΜΚΟ που προσφέρουν "υπηρεσίες" εντός ελληνικού εδάφους, με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος τους να καταλήγουν σε ξένες τσέπες.
Έχουν πλέον δημιουργηθεί ισχυρότατα συμφέροντα που θέλουν η υπάρχουσα κατάσταση να μείνει ως έχει. Οι ΜΚΟ επιδιώκουν το αντίθετο από ό,τι επιτάσσει το ελληνικό συμφέρον: Τις συμφέρει να υπάρχουν μεγάλες μεταναστευτικές ροές προς τα νησιά, όπως τις συμφέρει και η κατασκευή υπερκέντρων φιλοξενίας, που στην ουσία θα είναι μουσουλμανικές πόλεις στην καρδιά των νησιών. Η κυβέρνηση νομίζει αφελώς ότι η ψήφιση ενός νόμου για έλεγχο των ΜΚΟ, θα λύσει το πρόβλημα. Έκανε μάλιστα την οδυνηρή παραδοχή-έκκληση «να μην γίνεται χρήση από κάποιες ΜΚΟ της πρόσβασης σε πληροφορίες που έχουν αναπτύξει με την άλλη πλευρά», δηλαδή την Τουρκία.
Σε όλα τα ελληνικά νησιά που βρίσκονται απέναντι από την Τουρκίας, εμφανίζονται όλες οι παθογένειες του τρόπου που η κεντρική εξουσία διαχειρίζεται το μεταναστευτικό. Η Λέσβος δέχεται τον μεγαλύτερο αριθμό αφίξεων όχι επειδή οι κάτοικοί του είναι πιο αλληλέγγυοι, ή επειδή τους έταξαν νόμπελ! Πολλοί αρέσκονται να υπεραπλουστεύουν γεγονότα, με σκοπό να συγκαλυφθούν γεωπολιτικοί σχεδιασμοί που υπονομεύουν την εθνική ασφάλεια.
Λέσβος, η σφηκοφωλιά των ΜΚΟ
Ενδεικτικά, το 2014, οι αφίξεις προσφύγων-μεταναστών στην Λέσβο ήταν 12.187 και στον Έβρο 2.280. Το 2015 εκτοξεύτηκαν, στη Λέσβο 512.327 και στον Έβρο 4.907. Είχαμε 42 φορές αύξηση στην Λέσβο, ενώ στον Έβρο μόλις 2! Γιατί κάποιος να προτιμήσει τον θαλάσσιο επικίνδυνο διάδρομο και μάλιστα μαζικά, αν οι ροές δεν ήταν καθοδηγούμενες;
Η Λέσβος συγκεντρώνει το μεγαλύτερο αριθμό ΜΚΟ από κάθε άλλο νησί. Το 2018 στη Βουλή αναφέρθηκε ότι δραστηριοποιούνταν 18 ΜΚΟ μόνο στη Μόρια. Η Λέσβος έχει και άλλα δυο επίσημα καμπ, Καρά Τεπέ και ΠΙΚΠΑ. Αυτήν την στιγμή κανένας δεν γνωρίζει πόσες και ποιες ΜΚΟ δραστηριοποιούνται και τι ακριβώς κάνουν.
Το θαλάσσιο πέρασμα από τη βόρεια πλευρά της Λέσβου (Μόλυβδος-Σκάλα Συκαμινιάς) είναι ιδανικό για αφίξεις. Πρόκειται για μεγάλο μήκος ακτών μόλις 5 μίλια από την Τουρκία, προσανατολισμένες Βορρά-Νότο, βοηθούμενες δηλαδή από τον βόρειο άνεμο που συνήθως πνέει στο Αιγαίο. Άλλωστε και η πλοήγηση μπορεί να γίνει εύκολα από τα smart phones, επειδή υπάρχει σήμα από την τουρκική κινητή τηλεφωνία. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, ότι το 1/3 που μπαίνει παράνομα στην Ελλάδα μπαίνει από τη Λέσβο.
Η αποκάλυψη του χάρτη
Πριν από λίγες ημέρες, και εν μέσω πανδημίας με τα πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας, έλαβαν χώρα τρία γεγονότα:
Πρώτον, η ανακάλυψη του παραπάνω χάρτη που ήταν τοποθετημένος στο παράνομο φυλάκιο(!) που είχαν φτιάξει οι ΜΚΟ στην Σκάλα Συκαμιάς στο ακρωτήριο Κόρακας. Πρόκειται για παρατηρητήριο αφίξεων με χάρτη που είχε χαρακτηριστικά σημεία του νησιού, ώστε να μην χάνεται κανένας. Εντύπωση προκαλεί ότι η Λέσβος είναι χωρισμένη στον χάρτη σε τέσσερις ζώνες, προφανώς σε περιοχές επιρροής και να μην τσακώνονται οι ΜΚΟ μεταξύ τους. Στο βορειότερο σημείο της Λέσβου είχε κατασκευαστεί φυλάκιο που βοηθούσε τις αφίξεις και ενώ όλοι το γνώριζαν, οι κρατικές υπηρεσίες σφύριζαν αδιάφορα!
White Helmets: Αυτή η γη είναι δική μας!
Δεύτερον, προκλήθηκε σάλος από δύο ποσταρίσματα στο facebook των δραστηριοτήτων της MKO Moria White Helmets για την οποία πολλά λέγονται. Ας σημειωθεί ότι η ΜΚΟ White Helmets είναι τουρκική με μεγάλη δράση στη Συρία. Δίπλα στο Κέντρο της Μόριας, εκεί όπου τα αιωνόβια ελαιόδεντρα κόπηκαν, έγιναν εργασίες από την εν λόγω ΜΚΟ για το project στη νέα τους γη όπως διαφήμιζε, με φόντο κάποιους να σκάβουν και πίσω μηχανήματα διαμόρφωσης.
Το πως βρέθηκε η γη να είναι δική τους, το αν έχουν άδεια να βρίσκονται στον χώρο του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης και να προβαίνουν σε τέτοιες εργασίες είναι ερωτήματα που δεν απαντούν οι ελληνικές αρχές. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την αποκαλυπτική συνέντευξη της δημοσιογράφου που ανέσυρε το θέμα.
Επίσης, πως γίνεται ολλανδική ΜΚΟ να προβαίνει σε εργασίες, προφανώς χωρίς άδεια, επέκτασης του παράνομου καταυλισμού στον ίδιο χώρο του πρώην ελαιώνα; Η εν λόγω ΜΚΟ προέβη σε κανονική διαμόρφωση και σκυροδέτηση βάσεων για να τοποθετηθούν κοντέινερ. Και οι δύο ΜΚΟ "κατέβασαν" τις αναρτήσεις τους μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε.
O υπουργός κόβει κορδέλες
Τρίτον, Στο χειρότερο καμπ της Ευρώπης, σε μία περιοχή που έχει καταστραφεί από την υπερσυγκέντρωση μεταναστών, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης έκοβε κορδέλες εγκαινίων και στη συνέχεια έδινε συγχαρητήρια στην Ύπατη Αρμοστεία και σε όλες τις ΜΚΟ για το έργο τους.
Όπως από την οικονομική κρίση δημιουργήθηκε μόνιμος μηχανισμός εποπτείας, μετά από πέντε χρόνια μεταναστευτικής κρίσης όλα δείχνουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται υπό μόνιμη εποπτεία και στο μεταναστευτικό. Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, της οποίας την πατρότητα είχε μεγάλη ευρωπαϊκή ΜΚΟ, μετέτρεψε τα νησιά σε χώρο εγκλωβισμού. Αυτή την στιγμή υπερεθνικοί οργανισμοί και ΜΚΟ ασκούν εξουσία και καθορίζουν την τύχη των ακριτικών νησιών.
Δεν είναι τυχαίο ότι η επιτυχής άμυνα της Ελλάδας στον Έβρο προκάλεσε κατηγορίες εκ μέρους της Διεθνούς Αμνηστίας, της Ύπατης Αρμοστείας και πλήθους ΜΚΟ. Όλοι αυτοί δεν βρήκαν τίποτα αρνητικό να πουν για τον ρόλο της Τουρκίας, η οποία εργαλειοποίησε μετανάστες! Στα μικρασιατικά παράλια, το τουρκικό κράτος δρα παράλληλα και σε αγαστή συνεργασία με τους δουλέμπορους και τις ΜΚΟ.
Στην ελληνική πλευρά οι ΜΚΟ δρουν χωρίς απολύτως κανέναν έλεγχο, παρότι οι περισσότερες εξ αυτών διαθέτουν υποκαταστήματα και στην τουρκική πλευρά! Ανεχόμενη αυτή την κατάσταση η ελληνική Πολιτεία, εμμέσως πλην σαφώς υποθηκεύει την ελληνική κυριαρχία στο πιο εθνικά ευαίσθητο τμήμα της χώρας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οργανωμένος ανθελληνισμός: ηγεμονεύει, παραποιεί, διαστρέφει, συκοφαντεί. Μειώνει κι αντικαθιστά τον λαό, με ξένους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυρία Σακελλαροπούλου, οι Πόντιοι δεν "χάθηκαν", όπως και οι Σμυρνιοί δεν "συνωστίζονταν".
Σφαγιάστηκαν, κυρία πρόεδρε της Δημοκρατίας.
Σφαγιάστηκαν, ως θύματα του τουρκικού εθνικισμού. Γιατί στόχευε σε μια Τουρκία "καθαρή" από εθνικές μειονότητες.
Σχολιο.- Σε αντίθεση με τη δήλωση της Ρεπούση περι συνωστισμού στην περίπτωση της Σακελλαροπούλου υπερβάλετε συντροφοι. Παραείναι ψιλή η κοσκίνα για να τη βγάλουμε εθνομηδενίστρια. Τουλαχιστον δεν προκύπτει απο το " χάθηκαν" ..προφανέστατα δεν εννοεί οτι εχασαν το δρόμο
Σχολιο.- Δεν αναφέρω πουθενά τον όρο "εθνομηδενίστρια".
Ούτε τη Ρεπούση χαρακτηρίζω εθνομηδενίστρια. Τον αποφεύγω αυτό τον όρο γενικώς, γιατί έχει γίνει σημαία της ακροδεξιάς σαβούρας και της γενικευμένης ψέκας.
Σχολιο.- σωπαααα ..τον χρησιμοποιεί ο Λένιν για τους αναρχικούς...εθνικός μηδενισμός ..και πάλι εξαρτάται την ένταση που επιλεγει κανείς να δώσει στο λόγο του..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λεφτά δεν έχουν οι Τράπεζες αν και τις ανακεφαλαιοποιήσαμε με δισεκατομμύρια ευρώ ,στέλνουν δεκάδες χιλιάδες εξώδικα σε τσακισμένους δανειολήπτες , ετοίμασαν εκατοντάδες χιλιάδες πλειστηριασμούς ΑΛΛΑ για να μπουκώνουν τα συστημικά ΜΜΕ έχουν και παραέχουν....
33,5 εκ. ευρώ για διαφήμιση έδωσαν η ΕΘΝΙΚΗ ,η ΠΙΣΤΕΩΣ, η EUROBANK και η ΠΕΙΡΑΙΩΣ σε κανάλια , ραδιόφωνα και εφημερίδες .
ΤΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΑΤΕ ΡΕ ΠΟΝΗΡΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ????
Το σχέδιο ΗΡΑΚΛΗΣ που ψήφισαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για να αρπαξετε το κεραμίδι του φτωχοποιημένου Ελληνα???
ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΠΗΡΕ ΤΟ ΚΑΘΕ ΜΜΕ.
ΑΝΤ1 (Θοδωρής Κυριακού) 2,9 εκατ. ευρώ
ΣΚΑΪ («Ειδήσεις Ντοτ Κομ» – Γιάννης Αλαφούζος) 2,3 εκατ. ευρώ
Πρώτο Θέμα 2,25 εκατ. ευρώ (συν 187 χιλ. ευρώ το Newmoney)
ΒΗΜΑ, ΝΕΑ και Mega Channel (Alter Ego – Βαγγέλης Μαρινάκης) 2,14 εκατ. ευρώ
Καθημερινή (Θέμης Αλαφούζος) 2 εκατ. ευρώ
Real FM και Real News (Νίκος Χατζηνικολάου – Ανδρέας Κουρής) 895 χιλ. ευρώ
Euro2day (Media2day) 549 χιλ. ευρώ
iefimerida.gr (Χρήστος Ράπτης) 375 χιλ. ευρώ
Liberal και Φιλελεύθερος (Θανάσης Μαυρίδης) 337 χιλ. ευρώ
newsit.gr (Νίκος Ευαγγελάτος) 256 χιλ. ευρώ
Open TV και Εθνος (Ιβάν Σαββίδης) 175 χιλ. ευρώ
Καλοφάγωτα ρε γύπες και τώρα περιμένουμε να δούμε πως θα προπαγανδίσετε το πλιάτσικο στο κεραμίδι του οικογενειάρχη .....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σουηδία vs Κούβα: τι πήγε λάθος;

Η Σουηδία είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο. Η Κούβα από τις φτωχότερες. Έχουν μερικά κοινά σημεία. Λέγεται ότι έχουν ένα από τα πιο προηγμένα συστήματα υγείας στον κόσμο. Σχετικά με την πανδημία, βρέθηκαν μακριά από το επίκεντρο της κρίσης. Στην άκρη της Γηραιάς Ηπείρου, οι Σκανδιναβικές χώρες επλήγησαν πολύ λιγότερο από τη δυτική Ευρώπη. Η Κούβα ως νησί, αν και τουριστικό, είναι περισσότερο προστατευμένη. Αλλά αντιμετωπίζοντας τον κοροναιό, οι δύο χώρες παρουσίασαν τελείως διαφορετικά αποτελέσματα.
H Σουηδία απέτυχε παταγωδώς. Έχει το θλιβερό ρεκόρ θυμάτων,
πολλαπλάσιων των υπόλοιπων σκανδιναβικών χωρών. Σε πληθυσμό  10, 2 εκατομμυρίων μετρούσε χθες 3.500 θανάτους, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων ήταν ηλικιωμένοι. Η υπουργός Υγείας ζήτησε ένα είδος συγνώμης: «Αυτό είναι πραγματικά σοβαρό και μια αποτυχία για την κοινωνία ως σύνολο».
Με πληθυσμό μεγαλύτερο από τη Σουηδία (11, 3 εκατομμύρια), η Κούβα είχε 79 θύματα. Οι αριθμοί της είναι πολύ καλύτεροι και από γειτονικά κράτη-νησιά, όπως ο Άγιος Δομίνικος (422 θάνατοι σε πληθυσμό 10, 2 εκατομμύρια).

Από τα διεθνή ΜΜΕ, το σουηδικό φιάσκο αποδίδεται στη «θεραπεία της αγέλης» που αποφάσισε να εφαρμόσει -μερικά- η κυβέρνηση. Αυτή δεν είναι ούτε η μισή αλήθεια. Η αλήθεια είναι, ότι το άλλοτε διάσημο διεθνώς σουηδικό σύστημα υγείας και κοινωνικής πρόνοιας, έχει τα τελευταία χρόνια ιδιωτικοποιηθεί και απαξιωθεί. Όπως αλλωστε και σε ολες τις σκανδιναυικες χωρες. Αντιγράφω από ένα ρεπορτάζ της Ντόιτσε Βέλλε: «Οι 3 στους 4  άνω των 70 ετών, που θέρισε ο ιός, είχαν να κάνουν με την οργανωμένη γεροντική περίθαλψη… Σε 540 συνολικά γηροκομεία, το κατώτερο προσωπικό των οποίων απαρτίζεται από μετανάστες και πρόσφυγες. ..Το προσωπικό  για λόγους οικονομικούς αδυνατεί να μείνει σπίτι όταν ασθενεί».
Πολλά από τα γηροκομεία όπου σημειώθηκαν οι εκατόμβες, έχουν παραδοθεί σε ιδιώτες. Ένα από αυτά ήταν ο οίκος ευγηρίας Berga, όπου σε λιγότερο από έναν μήνα απεβίωσε το ένα τρίτο των φιλοξενούμενων. Την ευθύνη για τη λειτουργία των γηροκομείων, έχει στη Σουηδία η τοπική αυτοδιοίκηση. Στο επίκεντρο της επιδημίας, τον δήμο της Στοκχόλμης, η τρίτη ηλικία ήταν στην αρμοδιότητα δημοτικού συμβούλου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος. Το κόμμα αυτό έχει συχνά συμπλεύσει ψηφοθηρικά με τους ακροδεξιούς εθνικολαϊκιστές και από κοινού ζητούν περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις.
Η ανέκαθεν πρωτοπόρος στην πρόνοια Σουηδία, είχε τις λιγότερες κατά κεφαλή νοσοκομειακές κλίνες, από κάθε άλλη χώρα της ΕΕ, παραμονές του κορωνοϊού. Το 96% των δήμων προετοιμαζόταν να προβεί εντός του 2020 σε περικοπές στον τομέα της περίθαλψης, ύψους 2 δις. Οι διάδρομοι των νοσοκομείων ήταν ασφυκτικά γεμάτοι, όπως και κάθε άλλος χώρος εκτός θαλάμων. Γιατροί και νοσοκόμοι είχαν σηκώσει προ πολλού τα χέρια ψηλά: «Έχουμε εισαγωγές επειγόντων και συμβαίνει να μην προλαβαίνουμε να τους εξετάσουμε πριν περάσει 48ωρο». Όλα αυτά πριν τη πανδημία.
Κατά τον συγγραφέα και δημοσιογράφο Γιαν Γκιγιού, γράφει η  Ντόιτσε Βέλλε, αυτό που διαχωρίζει τη Σουηδία από Δανία, Νορβηγία και Φινλανδία είναι η ευρύτερη ιδιωτικοποίηση του τομέα της υγείας. «Οι ιδιωτικοποιήσεις σήμαιναν λιγότερο προσωπικό, προσωρινές προσλήψεις χωρίς δικαίωμα ασφάλισης ασθενείας, έκτακτο προσωπικό με πληρωμή ανά ώρα. Αν οι εργαζόμενοι αυτοί μείνουν σπίτι για λίγο βήχα, δεν έχουν πως να πληρώσουν το νοίκι. Πρόκειται για μέτρα αύξησης του κέρδους. Η μικρή παράπλευρη απώλεια ήταν η αυξημένη θνησιμότητα». Πραγμα που βεβαιως δεν ισχυει, γιατι ολες οι σκανδιναυικες χωρες προσχωρησαν στον φασιστικο νεοφιλελευθερισμο, και η περιθαλψη και ολες οι κοινωνικες παροχες σε αυτές τις χωρες εχουν καταστραφει.

 Στην Κούβα, η κυβέρνηση πήρε περιοριστικά μέτρα στις 21 Μαρτίου. Παρότι η αποφυγή κοινωνικών συναναστροφών είναι δύσκολη σε φτωχές κοινωνίες όπως η κουβανική, όπου ολόκληρη οικογένεια ζει σε ένα σπίτι και πολλοί αναγκάζονται να βγουν για να δουλέψουν υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν τα δημόσια μέσα μεταφοράς, το σύστημα υγείας ανταποκρίθηκε αποτελεσματικά. Η υγεία θεωρείται στη σοσιαλιστικη χώρα ανθρώπινο δικαίωμα. Τα δύο τρίτα του εθνικού προϋπολογισμού της Κούβας πηγαίνoυν στη χρηματοδότηση τριών τομέων: εκπαίδευση, υγειονομική περίθαλψη και κοινωνική ασφάλιση.
Από το ξέσπασμα του COVID-19, τουλάχιστον 18 χώρες ζήτησαν την αποστολή ταξιαρχών από  Κουβανούς γιατρούς, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας και της Ισπανίας. Ακόμα και στα νοσοκομεία της  Νέας Υόρκης εργάζονται Αμερικανοί γιατροί, που έχουν εκπαιδευθεί στο νησί.
 Η Κούβα, όπου γίνονται εντατικές έρευνες για ένα εμβόλιο, έχει σήμερα ένα φάρμακο που ονομάζεται Interferon Alfa-2B και χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση του COVID-19 . Έχει σταλεί ήδη σε μέρη όπως η Κίνα και η Ιταλία, με 72 χώρες να το ζητούν συνολικά. Είχε ήδη θετικά αποτελέσματα στην Κίνα και αναφέρεται από την κινεζική φαρμακευτική ένωση ως ένα από τα κορυφαία φάρμακα για τη θεραπεία αναπνευστικών δυσκολιών που σχετίζονται με τον ιό.
Πέρα όμως από το δημόσιο ή το ιδιωτικοποιημένο σύστημα υγείας και πρόνοιας, υπάρχει και κάτι άλλο που έκανε τη διαφορά ανάμεσα στις δύο χώρες. Το γεγονός ότι στη Σουηδία δεν προφυλάχθηκαν οι ηλικιωμένοι, αντανακλά και μια νοοτροπία για το ποιος είναι χρήσιμος στη κοινωνία και ποιος δεν πειράζει και να πεθάνει. Πιο κυνικά η αλήθεια ειπώθηκε στη Βρετανία, όταν η Telegraph έγραψε ότι «ο COVID-19 μπορεί να αποδειχθεί ευεργετικός, καθώς εξολοθρεύει δυσανάλογα τα γηραιότερα εξαρτημένα άτομα» και οι Sunday Times ότι «ο υπερβολικός φόβος της αρρώστιας και του θανάτου έχει αδρανοποιήσει το έθνος και διαβρώνει την εργασιακή ηθική μιας γενιάς». Η «ανοσία της αγέλης»,  είναι το μαγικό χέρι της αγοράς σε συνθήκες πανδημίας.
Μετά από σχεδόν 60 χρόνια ενός αμείλικτου και απάνθρωπου αμερικανικού εμπάργκο, οι φτωχοί Κουβανοί έχουν αναπτύξει το αίσθημα της αλληλεγγύης που εξαϋλώνεται στις δυτικές καταναλωτικές κοινωνίες. Μια Αμερικανίδα δικηγόρος που βρέθηκε στην Αβάνα τις μέρες της πανδημίας, παρατηρούσε  «μια πιο βαθιά αξία στην κουβανική κοινωνία: πρόκειται για μια χώρα που κατανοεί βαθιά τι σημαίνει συλλογικός αγώνας και πώς είναι κρίσιμος για την επιβίωση όλων. .. Οι άνθρωποι μοιράζονται τα πάντα μεταξύ τους: πληροφορίες, φαγητό, στέγαση και μεταφορά. Η κοινή χρήση είναι ενσωματωμένη στον ίδιο τον ιστό της κοινωνίας και στην ουσία του να είσαι Κουβανός. Όπως λέει και το ρητό, οι Κουβανοί δεν μοιράζονται αυτό που έχει απομείνει, μοιράζονται αυτά που έχουν».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ΕΠΑΜ  καλεί όλους τους δημοκρατικούς πολίτες που διαφωνούν με όλα αυτά που συμβαίνουν, και σε όλα αυτά που μας ετοιμάζουν.
Τους καλούμε σε συνεργασία. Ανεξάρτητα από την οποιαδήποτε ιδεολογία έχουν.
Αρκεί να συμφωνούν με τα 5 προτάγματα που είναι αναγκαία για την χώρα μας.
1) Έξοδος από την ΕΕ και το Ευρώ.
2) Διαγραφή του χρέους (δημόσιο κ ιδιωτικό).
3) Εθνικό νόμισμα
4) Τιμωρία των ενόχων για τα μνημόνια κλπ
5) Δημιουργία ενός νέου δημοκρατικού Συντάγματος.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Deutsche Bank χρηματοδότησε τη Γενοκτονία των Ποντίων από τους Τούρκους
Τα τέλη του 19ου αιώνα και οι αρχές του 20ού ήταν μια περίοδος όπου Γερμανία και Τουρκία είχαν έρθει πολύ κοντά, με τους Γερμανούς και τον τότε «Κάιζερ» Γουλιέλμο Β΄ να επιδιώκει και τελικά να πετυχαίνει τη διείσδυση στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω της Τουρκίας.
Η προσπάθεια διείσδυσης της Γερμανίας στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω της Τουρκίας ξεκίνησε ήδη από το 1867, όταν ιδρύεται στην Τουρκία σχολή διδασκαλίας της γερμανικής γλώσσας.
Αργότερα κυκλοφορεί στη Γερμανία βιβλίο-οδηγός Η Μικρά Ασία πεδίο γερμανικού εποικισμού.
Ο τότε «Κάιζερ», όπως έμεινε στην ιστορία, επισκέπτεται την Κωνσταντινούπολη και έχει θερμή συνάντηση με τον Σουλτάνο τον οποίο χαρακτηρίζει «φίλο», ενώ μοιράζει εκατοντάδες παράσημα στους Τούρκους αξιωματούχους.
Η στρατηγική της Γερμανίας αρχίζει και ξεδιπλώνεται σε οικονομικό επίπεδο, αρχής γενομένης από τη μεγάλη δύναμη της εποχής, τους σιδηροδρόμους.
Τα μεγάλα deal αρχίζουν, με την Τουρκία να αρχίζει να μεταβάλλεται σε γερμανικό προτεκτοράτο.
Οι Γερμανοί πολύ σύντομα θα ελέγχουν πλέον όλο σχεδόν το σιδηροδρομικό δίκτυο.
Σε βιβλίο της εποχής, Γερμανού περιηγητή, διατυπώνεται με σαφήνεια η άποψη πως «Η Τουρκία θα ζήσει διά της Γερμανίας».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα, οι "βάρβαροι και κτηνώδεις" πρόγονοι μας Ελληνες Κρητικοι πριν 79 χρόνια, το 1941 δηλαδη,  κατά τον αναθεωρητή ιστορικό κ.Ρίχτερ και τους ντόπιους απολογητές, ξεκοιλιασαν το επιλεκτο σωμα των ναζιστων και του Χιτλερ, που μετα διαλυθηκε και δεν ξαναχρησιμοποιηθηκε.. Τιμή και δόξα
Σχολιο.- Πώς κατάντησε έτσι ο Ρίχτερ; δεν το χωράει το μυαλό μου.
προφανώς ο Ριχτερ έκανε τις επιλογές του όχι με βάση την ιστορική του επιστημοσύνη αλλά την εθνικιστική του ιδεολογική συγκρότηση. Τι άλλο να υποθέσουμε? αν και για μένα το πρόβλημα βρίσκεται στους εδώ υποστηρικτές του
σχολιο.- Αφοπλισμενοι από το φασιστικο καθεστώς Μεταξά ήδη από το 1938,οι Κρητικοί αντιστάθηκαν με ηρωισμό & επιτυχία στην επίθεση των Γερμανών μεχρι που τους πούλησαν οι γνωστοί φίλοι μας Άγγλοι & ο βασιλιας και ο διαδοχος του Μεταξά φυσικά.
 ο αφοπλισμός είχε γίνει λόγω βενιζελικών φρονημάτων
αφού είχαν εξεγερθεί ενόπλως εναντίον του καθεστώτος Μεταξά το '38....



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟ AMERICAN JEWISH COMMITEE 11-6-2018 ΔΗΛΩΣΕ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ Ο "ΝΑΤΙΒΙΣΜΟΣ". ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!! ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ  ΠΤΔ...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Βελόπουλος «ουδέποτε υπήρξε φοιτητής» του Πανεπιστημίου Κύπρου
Το πανεπιστήμιο Κύπρου σε διευκρίνιση του που δημοσιεύει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ενημερώνει ότι:
Έχει περιέλθει στην αντίληψή μας ότι το μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Κυριάκος Βελόπουλος φέρεται να έχει λάβει το 2013 από το Πανεπιστήμιο Κύπρου πτυχίο με ειδίκευση στην Ιστορία, Αρχαιολογία και τον Ελληνικό Πολιτισμό και το 2016 μεταπτυχιακό τίτλο με ειδίκευση στην Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου διευκρινίζει ότι ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος ουδέποτε υπήρξε φοιτητής του και βεβαίως δεν έχει πάρει πτυχίο ή/και μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Σύμφωνα με το βιογραφικό του προέδρου της Ελληνικής Λύσης στην ιστοσελίδα  velopoulos.gr:
«Το 2013 έλαβε το Πτυχίο του με ειδίκευση στην Ιστορία, Αρχαιολογία και τον Ελληνικό Πολιτισμό από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Το 2016 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο  Πανεπιστήμιο Κύπρου, με ειδίκευση στην Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία»
Ο Κυριάκος Βελόπουλος σε ανάρτηση του αναφέρει τα παρακάτω δείχνοντας μια φωτογραφία με πτυχίο από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Έλα να τελειώνει η πλάκα με τους “χοίρους της παραδημοσιογραφιας” !Να σας πάω σε δικη; Θα κάνει 6 χρόνια και θα λέτε ότι κυνηγάω τους “δήθεν” δημοσιογράφους ρε ξεφτίλες! @ellinikilisi pic.twitter.com/5RbEfSHcVg
— Βελόπουλος Κυριάκος Πρόεδρος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ (@velopky) May 19, 2020
Πάντως, στο βιογραφικό του στην ιστοσελίδα της Βουλής το βιογραφικό του (όπως και στη σελίδα velopoulos.gr) αναφέρεται πως είναι κάτοχος πτυχίων του Πανεπιστημίου Κύπρου.
Σχολιο.-  Αυτή η επισήμανση θα ήταν περιττή αν δεν επρόκειτο για τον Βελόπουλο. Τουτέστιν: Οπως άλλο πράγμα το “ντεπόν” κι άλλο πράγμα το “τελοπόν”, όπως άλλο πράγμα οι “επιστολές του Ιησού” κι άλλο πράγμα οι επιστολές του Απόστολου Παύλου, έτσι άλλο το Πανεπιστήμιο Κύπρου (ucy.ac.cy) και άλλο το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου ( ouc.ac.cy).




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Βόλος: Η λαϊκή συνέλευση ανέλαβε τη διαχείριση στο χωριό Σταγιάτες
 12/05/2020•23:02
Μεγαλειώδη χαρακτηρίζουν τη χθεσινή συνέλευση στην πλατεία του χωριού, με συμμετοχή των μόνιμων κατοίκων του χωριού και των Σταγιατιωτών που μένουν στο Βόλο. Τη συνέλευση οργάνωσαν κάτοικοι του χωριού.
Όπως αναφέρουν σε ανάρτησή τους σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μετά από την ενημέρωση και τη συζήτηση που ακολούθησε, ομόφωνα εγκρίθηκε ψήφισμα, στο οποίο τονίζεται ότι μετά και την άρνηση του τοπικού εκπρόσωπου να αναλάβει πρωτοβουλίες, τη διαχείριση του χωριού παίρνει στα χέρια της η λαϊκή συνέλευση.
Όπως αναφέρει το magnesianews.gr, έγινε πορεία με μαύρες σημαίες προς το σπίτι του τοπικού όπου θυροκολλήθηκε το ψήφισμα και όλοι μαζί μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στη διασταύρωση με τον δρόμο προς Βόλο.
«Το μήνυμα στάλθηκε από το μικρό μας χωριό προς όλες τις κατευθύνσεις. Παλεύουμε ενάντια στη λεηλασία των φυσικών μας αγαθών και της ελευθερίας μας μέχρι να δικαιωθούμε με ότι αυτό συνεπάγεται», αναφέρεται στην ανάρτηση που καταλήγει ότι «μοιραζόμαστε τις υπέροχες στιγμές που βιώνουμε στις Σταγιάτες με όλους τους συναγωνιστές/ριες με τους ίδιους στόχους τόσο στην Ελλάδα όσο και αλλού σε όλο τον πλανήτη».

ΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΤΑΓΙΑΤΩΝ
Οι Σταγιάτες πηγάζουν από την Κρύα Βρύση! Η μακραίωνη ιστορία του χωριού και οι παραδόσεις του είναι άρρηκτα δεμένες μαζί της. Όπως και η ζωή μας. Χωρίς την πηγή αυτή, το χωριό μας δεν θα υπήρχε. Το καθαρό της νερό είναι το πολυτιμότερο αγαθό που προσφέρει ο τόπος μας.
Οι παρακάτω υπογράφοντες/ουσες κάτοικοι Σταγιατών, σήμερα Κυριακή 10-5-20 συγκεντρωθήκαμε στην πλατεία Σταγιατών και αποφασίσαμε τα εξής:
– Θεωρούμε υποβάθμιση της ποιότητας του νερού και της ζωής μας την αλλαγή της πηγής υδροδότησης του χωριού και τον αποκλεισμό των Σταγιατών από την Κρύα Βρύση, από την οποία παραδοσιακά υδρεύεται τους τελευταίους αιώνες.
– Η Κρύα Βρύση είναι η πηγή ζωής του χωριού μας, μέρος της παράδοσης και της ιστορίας του τόπου μας και κύριο συστατικό της βιολογικής και της πολιτιστικής υπόστασης των κατοίκων.
– Η χωρίς προειδοποίηση και ενημέρωση, αυθαίρετη και παράλογη ενέργεια της ΔΕΥΑΜΒ βρίσκει αντίθετο το σύνολο των μόνιμων κατοίκων του χωριού, καθώς και των ετεροδημοτών.
– Η αλλαγή της υδροδότησης έγινε εν αγνοία του προέδρου, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος. Έκτοτε, δεν έχει προβεί σε καμία επίσημη ενέργεια για την αποκατάσταση του δικτύου. Είναι φανερό ότι δεν συμπάσχει με την αγωνία των κατοίκων και δεν μπορεί να εκφράσει τον αγώνα τους. Από σήμερα, η Λαϊκή Συνέλευση Σταγιατών αποτελεί το μόνο όργανο λήψης αποφάσεων του χωριού.
– Θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση της υδροδότησης του χωριού μας από την Κρύα Βρύση.
– Η πηγή μας αποτελεί τον ομφάλιο λώρο των Σταγιατών, τον δεσμό μας με τη ζωή του χωριού μας, με τη φύση, την υγεία, την κοινότητα, την παράδοσή μας, με ό,τι πολυτιμότερο έχουμε. Είμαστε οργανικά, βιολογικά και πολιτιστικά δεμένοι μαζί της εδώ και 350 χρόνια. Απαιτούμε την παροχή νερού της Κρύας Βρύσης στα σπίτια μας, χωρίς χημικές παρεμβολές, όπως ορίζει ο νόμος περί χλωρίωσης για κοινότητες κάτω των 3000 κατοίκων. (Υ.Μ. 5673/4-12-57 Υγ. Διάταξη)
– Ο αγώνας μας θα είναι ανυποχώρητος.
Το παρόν ψήφισμα θα επιδοθεί σε κάθε αρμόδιο και στον τύπο.
Ακολουθούν υπογραφές.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ασθενής με κορονοϊό περιγράφει πώς νιώθει: Πονάει που αναπνέω - Δεν έχει καμία σχέση με γρίπη
19:35 - 18.03.2020
Ένας Καλιφορνέζος που ισχυρίζεται ότι είναι ασθενής του κορονοϊού ανέβασε ένα βίντεο στο Twitter, περιγράφοντας πώς είναι να νοσεί κάποιος από τον κορονοϊό.
Συγκεκριμένα, ο 39χρονος Τζάστιν Γουλγουίτι από το Σακραμέντο των ΗΠΑ ανέβασε τα συμπτώματά του στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αναφέροντας ότι πρωτοαρρώστησε στις 4 Μαρτίου, αλλά θεώρησε ότι πρόκειται για αλλεργίες, μέχρι που κατέρρευσε 9 μέρες αργότερα.
Παρά το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη εξεταστεί για κορονοϊό, μιας και υπάρχει έλλειψη στα τεστ για κορονοϊό, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, οι γιατροί τού είπαν ότι σχεδόν σίγουρα πάσχει από την ασθένεια και τον συμβούλεψαν να μπει σε καραντίνα κι αυτός και η οικογένειά του, σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail
Στο βίντεό του, ο Τζάστιν προτρέπει τον κόσμο να μείνει στο σπίτι για να αποφύγει να κολλήσει τον ιό, προειδοποιώντας ότι δεν έχει καμία σχέση με τη γρίπη και είναι πολύ δυσκολότερο ν’ αντιμετωπιστεί.
Περιγράφοντας πώς τον χτύπησε ο κορονοϊός, ο Τζάστιν -ασθενής με διαβήτη τύπου 1- ανέφερε: «Στις 4 Μαρτίου άρχισα να έχω πονοκέφαλο και μπορούσα να νιώθω τα πνευυμόνια μου, κάτι που είναι παράξενο. Αλλά όλα έξω είναι ανθισμένα, οπότε το χρέωσα στις αλλεργίες. Η αναπνοή μου ολοένα και γινόταν πιο δύσκολη και άρχισα να πονάω. Την περασμένη Παρασκευή, πήγα στα επείγοντα γιατί σχεδόν λιποθύμησα, χωρίς προφανή λόγο. Τότε, ήταν πολύ επώδυνο να αναπνεύσω. Εννοώ να εισπνεύσω και να εκπνεύσω», ανέφερε ο Τζάστιν.
«Τώρα είμαι σπίτι σε καραντίνα μαζί με την οικογένειά μου. Εάν αισθανθώ χειρότερα, θα χρειαστεί να επιστρέψω στο νοσοκομείο. Αυτή δεν είναι γρίπη. Έχει τόσο πολύ διαφορετική αίσθηση από μια γρίπη... Μείνετε σπίτι!», ανέφερε ο Τζάστιν, σύμφωνα με την Daily Mail.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βόλος: Υβριστική επίθεση του αληταρα χουντοκανιβαλου Μπέου εναντίον Σταγιατών και Αλκίνοου Ιωαννίδη
18 Μαΐου 2020 20:18
Υβριστική επίθεση σε βάρος των Σταγιατών Πηλίου που μάχονται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της πηγής τους, αλλά και σε βάρος του Α. Ιωαννίδη που υποστηρίζει τον αγώνα τους, έκανε ο αληταρας χουντοκανιβαλος δήμαρχος Βόλου.
Σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, ο αληταρας χουντοκανιβαλος δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος αναφέρθηκε στην κίνηση των Σταγιατών Πηλίου, οι οποίοι μέσω δημοψηφίσματος αποφάσισαν να διαχειρίζονται μόνοι τους την υδροδότηση του χωριού τους, αλλά και στον τραγουδοποιό Αλκίνοο Ιωαννίδη, που στήριξε δημόσια τον αγώνα τους.
Στις δηλώσεις του ο γνωστος αληταρας Αχιλλέας Μπέος ανέφερε ότι οι Σταγιάτες, που παλέυουν και εναντιώνονται στην ιδιωτικοποίηση του νερού τους, αλλά και στη χλωρίωση της πηγής τους, την Κρύα Βρύση, "δεν έχουν πληρώσει ποτέ για το νερό", ενώ ακόμα δήλωσε χαρακτηριστικά: "Έκαναν κατάληψη στο κοινοτικό κτίριο που ανήκει στους πολίτες και στο Δήμο, έχουν καταστρέψει τουλάχιστον 15 με 20 φορες τους χλωριωτές. Λειτουργούν αυθαίρετα τελείως".
Ταυτόχρονα, ο γνωστος αληταρας χουντοφασιστας δήμαρχος Βόλου δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου απέναντι σε αυτούς που όπως λέει "λειτουργούν αυθαίρετα και δεν τους ελέγχει κανένας".
Επίθεση εξαπέλυσε ακόμη και προς τον τραγουδοποιό Αλκίνοο Ιωαννίδη, ενώ δεν έχασε ευκαιρία να υποβιβάσει και το έργο του, αναφέροντας αυτολεξεί: "Τι τραγουδάει δεν ξέρουμε. Και είναι μια αρνητική νότα στην όμορφη περιοχή μας".
Ο γνωστος αληταρας χουντοφασιστας Αχ. Μπέος συνέχισε υβριστικά, απευθυνόμενος και στα μέλη των Ενεργών Πολιτών Βόλου που αντιστέκονται με κινητοποιήσεις στην καύση απορριμμάτων με το επιχείρημα ότι επιβαρύνεται το περιβάλλον και υπάρχει αυξημένος αριθμός ασθενών με καρκίνο, αποκαλώντας τους μπαχαλάκηδες. «Είναι κάτι τύποι περίεργοι -παναγία βοήθα- που δίνουν συνεντεύξεις και λένε να κάνουμε διαβούλευση με την επιστημονική τους ομάδα. Ποιες γνώσεις έχουν; Αυτοί είναι που δημιουργούν προβλήματα στην εξέλιξη του τόπου μας γιατί οι προηγμένες χώρες κάνουν χρόνια καύση απορριμμάτων. Ας έρθουν οι επιστήμονες τους. Εγώ αυτούς τους 40 χαβαλέδες, τους κοπρίτες, δεν τους νομιμοποιώ».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




"Βόμβα" Αμπάς: Αποδεσμεύει τους Παλαιστίνιους από τη Συμφωνία του Οσλο
20 Μαΐου 2020 08:23
Ο Μαχμούτ Αμπάς δήλωσε από τη Ραμάλα ότι πλέον η Συμφωνία του Οσλο δεν δεσμεύει τους Παλαιστίνιους σηκώνοντας έτσι το γάντι που του πετούν οι Ισραηλινοί.
Ως τέλος εποχής μπορούν να περιγραφούν οι τελευταίες εξελίξεις στο παλαιστινιακό ζήτημα.
Ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς τόνισε την Τρίτη από τη Ραμάλα ότι αποδεσμεύει τους Παλαιστίνιους από κάθε τι που έχει σχέση με την ειρηνευτική συμφωνία του Οσλο (1993 και 1995) η οποία παραμένει κενό γράμμα, ουσιαστικά ανεφάρμοστη, εδώ και πολλά χρόνια.
Αυτή η ενέργεια για την οποία διεθνείς αναλυτές ήδη υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται για απλή απειλή αλλά για πραγματική πρόθεση αποτελεί την απάντηση των Παλαιστίνιων στην προκλητική, πέρα από κάθε αμφιβολία, κίνηση του Ισραήλ να προσαρτήσει μονομερώς στο έδαφός του τη Δυτική Οχθη (τουλάχιστον σε επίπεδο εξαγγελίας).
Ακόμα και η κυβέρνηση συνασπισμού που προέκυψε μετά τις τελευταίες εκλογές του Ισραήλ (συνεργάζονται Νετανιάχου και Γκαντζ) δεν μπορεί να αποτρέψει, ακόμα και αν ήθελε, αυτό το ενδεχόμενο αφού ο Νετανιάχου το έχει θέσει όρο στον κυβερνητικό του εταίρο. "Μπορείς να έχει αντίρρηση για τα πάντα εκτός από το θέμα της προσάρτησης".
Η πρόθεση του Αμπάς πάντως για απεμπλοκή από τις υποχρεώσεις της συμφωνίας του Οσλο ίσως αποτελέσει το τελευταίο βήμα πριν από μία ακόμη ανοιχτή σύγκρουση στην περιοχή.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ιερουσαλήμ: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μυστηριώδεις υπόγειους θαλάμους
 Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020, 14:59
Τα δωμάτια δεν φαίνεται να έχουν «άμεση σύνδεση» με τον δεύτερο εβραϊκό Ναό, που καταστράφηκε από τους Ρωμαίους το 70 μ.Χ. και του οποίου το Τείχος των Δακρύων (το δυτικό τείχος του Ναού του Σολομώντα) είναι το μόνο απομεινάρι ενός τείχους αντιστήριξης. To Τειχος των Δακρυων είναι ο πιο ιερος τοπος Του Ιουσαϊσμού.
Πάνω από το Τείχος, εκτείνεται το Όρος του Ναού,  που ονομάζεται Χαράμ Αλ-Σαρίφ από τους μουσουλμάνους για τους οποίους είναι ο τρίτος ιερότερος τόπος και όπου βρίσκεται κυρίως το Τέμενος Αλ-Άκσα.
Μερικές δεκάδες μέτρα από το Τείχος των Δακρύων, ηλικίας 2.000 ετών, που βρίσκεται στην Ιερουσαλήμ, ανακαλύφθηκαν την Τρίτη από Ισραηλινούς αρχαιολόγους μυστηριώδεις υπόγειοι θάλαμοι λαξευμένοι στον βράχο.
Τρία διαδοχικά δωμάτια, που φέρεται να χρονολογούνται από τη ρωμαϊκή εποχή, ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της ανασκαφής μιας μεγάλης και πολυτελούς κατασκευής ηλικίας 1.400 ετών, διακοσμημένης με καμάρες και ψηφιδωτό δάπεδο.
«Στην αρχή, ήμασταν πολύ απογοητευμένοι γιατί κάτω από το μωσαϊκό δάπεδο, πέσαμε στο βραχώδες υπόστρωμα και πιστεύαμε ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα είχε σταματήσει εκεί», εξηγεί ο Μπαράκ Μονικεντάμ-Γκιβόν, ο συνδιευθυντής ανασκαφών στην Ισραηλινή Αρχή Αρχαιοτήτων.
Στη συνέχεια, «ανακαλύψαμε τρία δωμάτια, και τα τρία λαξευμένα στον βράχο» και συνδεδεμένα μεταξύ τους με σκάλες, προσθέτει. Τέτοιες δομές ήταν σπάνιες στις εβραϊκές πόλεις εκείνης της εποχής, σημειώνει.
Είναι διακοσμημένα με πολλά γλυπτά και εσοχές, ορισμένες από τις οποίες χρησιμοποιούνταν σίγουρα για να τοποθετούνται οι λυχνίες (λαδιού), σύμφωνα με τον αρχαιολόγο.
Αυτά τα δωμάτια μπορεί να ήταν το κελάρι ενός κτηρίου που έχει εξαφανιστεί σήμερα ή ένας χώρος αποθήκευσης και προετοιμασίας των γευμάτων για ιερείς της Ιερής Πόλης ή τους προσκυνητές που επισκέπτονταν τον Ναό, όπως πιστεύει.
«Εδώ ανακαλύπτουμε δοχεία που χρησιμοποιούνταν για την παρασκευή των γευμάτων, λυχνίες λαδιού, δοχεία που χρησιμοποιούνταν για την αποθήκευση του σιταριού, του κριθαριού ή του ελαιόλαδου», λέει ο Μπαράκ Μονικεντάμ-Γκιβόν.
Τα δωμάτια δεν φαίνεται να έχουν «άμεση σύνδεση» με τον δεύτερο εβραϊκό Ναό, που καταστράφηκε από τους Ρωμαίους το 70 μ.Χ. και του οποίου το Τείχος των Δακρύων (το δυτικό τείχος του Ναού του Σολομώντα) είναι το μόνο απομεινάρι ενός τείχους αντιστήριξης. To Τειχος των Δακρυων είναι ο πιο ιερος τοπος Του Ιουσαϊσμού.
Πάνω από το Τείχος, εκτείνεται το Όρος του Ναού,  που ονομάζεται Χαράμ Αλ-Σαρίφ από τους μουσουλμάνους για τους οποίους είναι ο τρίτος ιερότερος τόπος και όπου βρίσκεται κυρίως το Τέμενος Αλ-Άκσα.
Οι ανασκαφές πραγματοποιούνται στο πλαίσιο ενός έργου δημιουργίας υπόγειου εκθεσιακού χώρου που θα παρουσιάζει αντικείμενα διαφορετικών εποχών τα οποία βρέθηκαν σε αυτόν τον τομέα.
«Θα εξερευνήσουμε οτιδήποτε βρίσκεται κάτω από την πλατεία του Τείχους των Δακρύων», εξηγεί ο Μονικεντάμ-Γκιβόν. «Η ιδέα είναι να υπάρχει ένας διαχωρισμός μεταξύ των πολιτιστικών δραστηριοτήτων, εκεί όπου οι άνθρωποι προσεύχονται, και (υπoγείως), οι τουρίστες θα έχουν τη δυνατότητα για μια περιπλάνηση ανάμεσα στα αρχαιολογικά ευρήματα».
Τα δωμάτια δεν φαίνεται να έχουν «άμεση σύνδεση» με τον δεύτερο εβραϊκό Ναό, που καταστράφηκε από τους Ρωμαίους το 70 μ.Χ. και του οποίου το Τείχος των Δακρύων (το δυτικό τείχος του Ναού του Σολομώντα) είναι το μόνο απομεινάρι ενός τείχους αντιστήριξης. To Τειχος των Δακρυων είναι ο πιο ιερος τοπος Του Ιουσαϊσμού.
Πάνω από το Τείχος, εκτείνεται το Όρος του Ναού,  που ονομάζεται Χαράμ Αλ-Σαρίφ από τους μουσουλμάνους για τους οποίους είναι ο τρίτος ιερότερος τόπος και όπου βρίσκεται κυρίως το Τέμενος Αλ-Άκσα.
Η ανακάλυψη αυτή παρουσιάζεται λίγες μέρες πριν από την «Ημέρα της Ιερουσαλήμ» κατά τη διάρκεια της οποίας οι ισραηλινοναζιστες εορτάζουν την κατάληψη της Παλιάς Πόλης από τον στρατό τους στον Πόλεμο των Έξι Ημερών το 1967, όταν η Παλιά Πόλη τελούσε υπό τον έλεγχο της Ιορδανίας.
Η ημέρα αυτή που γιορτάζεται με παρελάσεις μέσα στην Παλιά Πόλη, δημιουργεί εντάσεις με τους Παλαιστινίους, οι οποίοι προσδοκούν να κάνουν την Ανατολική Ιερουσαλήμ, κατεχόμενη και προσαρτημένη από το ισραηλινοναζιστικο καθεστως, την πρωτεύουσα του μελλοντικού τους κράτους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Τουρκία εξασφάλισε αυξημένη συναλλαγματική στήριξη από το Κατάρ
 Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020, 13:18
H Τουρκία εξασφάλισε τον τριπλασιασμό του ύψους ανταλλαγής νομισμάτων (currency swap) που είχε συμφωνήσει με το Κατάρ στα 15 δισ. δολάρια, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζάς της. Η συμφωνία αυτή της παρέχει κάποια πολύ αναγκαία εξωτερική χρηματοδότηση για την ενίσχυση των μειωμένων συναλλαγματικών διαθεσίμων της και βοηθά στη σταθεροποίηση της ισοτιμίας της τουρκικής λίρας.
Η Άγκυρα αναζητούσε επειγόντως πρόσβαση σε κεφάλαια του Κατάρ και άλλων χωρών για να αποτρέψει έναν πιθανό συναλλαγματικό φαύλο κύκλο, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι μπορεί να χρειαστούν δεκάδες δισ. δολάρια. Υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται. Η τουρκική κεντρική τράπεζα ανέφερε ότι η συμφωνία με την ομόλογό της στο Κατάρ -που οδήγησε στην αύξηση της υφιστάμενης συναλλαγματικής συμφωνίας από το ισόποσο των 5 δισ. δολαρίων- θα στηρίξει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και το εμπόριο.
Η λίρα υποχώρησε σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο νωρίτερα αυτό τον μήνα, καθώς οι επενδυτές ανησυχούσαν για τη μείωση των καθαρών συναλλαγματικών διαθεσίμων της κεντρικής τράπεζας και το σχετικά υψηλό εξωτερικό χρέος της χώρας, επιταχύνοντας έτσι την αναζήτηση της Άγκυρας για χρηματοδότηση από το εξωτερικό. Το Reuters μετέδωσε την περασμένη εβδομάδα ότι αξιωματούχοι του Υπουργείου Εξωτερικών και της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας έκαναν έκκληση σε ομολόγους τους στο Κατάρ και την Κίνα για την επέκταση υφιστάμενων γραμμών ανταλλαγής νομισμάτων (swap lines) και στη Βρετανία και την Ιαπωνία για την καθιέρωση τέτοιων γραμμών. Η Τουρκία έχει μία συμφωνία ανταλλαγής νομισμάτων με το Πεκίνο, ύψους περίπου 1,7 δισ. δολαρίων. «Οι συζητήσεις για τις ανταλλαγές νομισμάτων συνεχίζονται και ιδιαίτερα κάποιες από αυτές είναι πολύ θετικές. Αναμένουμε θετικά αποτελέσματα, επίσης, από αυτές σύντομα» δήλωσε ο υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος πριν από την ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας. Ο ίδιος είπε ότι ορισμένες από τις συζητήσεις είναι σε εξέλιξη και άλλες έχουν «παγώσει».




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αβοήθητοι οι ηλικιωμένοι στη Σουηδία: «Πεθαίνουν από ασφυξία» - Καταγγελίες για τους οίκους ευγηρίας
«Δεν καταφέραμε να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, τους πιο ηλικιωμένους, παρά τις προθέσεις μας» παραδέχτηκε την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός
19.5.2020 | 23:16
Περίπου μισοί από τους νεκρούς του κορωνοϊού στη Σουηδία είναι κάτοικοι οίκων ευγηρίας, με τις καταγγελίες για ολιγωρία των αρχών σε βάρος των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού να πληθαίνουν.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, εργαζόμενοι στην υγεία εκτιμούν πως η θεσμική απροθυμία για εισαγωγή ηλικιωμένων ασθενών της Covid-19 στα νοσοκομεία, κοστίζει ζωές.
Το 48,9% των θανάτων του κορωνοϊού έως και τις 14 Μαΐου ήταν κάτοικοι οίκων ευγηρίας, αναφέρει ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας της Σουηδίας. Η πλειονότητα των περίπου 3.700 νεκρών του κορωνοϊού στη Σουηδία είναι άνω των 70 χρόνων, σύμφωνα με τα στοιχεία και παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης περί προτεραιότητας των ευπαθών ομάδων.
Χαρακτηριστική η περίπτωση του Lili Sedghi που κατέληξε από κορωνοϊό σχεδόν αβοήθητος, σε οίκο ευγηρίας στα βόρεια της Στοκχόλμης. Τού χορήγησαν μορφίνη λίγες ώρες προτού πεθάνει, αλλά όχι και οξυγόνο. Το προσωπικό δεν κάλεσε καν ασθενοφόρο. «Κανείς δεν ήταν εκεί, πέθανε μόνος του. Είναι τόσο άδικο...» ανέφερε η κόρη του, η οποία δήλωσε οργισμένη για το θάνατό του, λέγοντας πως παρότι έβηχε και πονούσε, κανείς δεν κάλεσε γιατρό.
«Δεν καταφέραμε να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, τους πιο ηλικιωμένους, παρά τις προθέσεις μας» παραδέχτηκε την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός.
Η Σουηδία απαγόρευσε τις επισκέψεις σε οίκους ευγηρίας στις 31 Μαρτίου. Ωστόσο, όπως και σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης, εργαζόμενοι, συγγενείς και συνδικάτα κατήγγειλαν πως η χώρα καθυστέρησε να εφοδιάσει τις εγκαταστάσεις με προστατευτικό εξοπλισμό ενώ υπήρχαν νοσηλευτές που πήγαιναν κανονικά στη δουλειά, παρότι είχαν συμπτώματα της Covid-19.
Τώρα, όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι επικρίνουν τις υγειονομικές αρχές για πρωτόκολλα που, όπως λένε, τούς αποθάρρυναν από το να στέλνουν τους νοσούντες σε νοσοκομεία και εμπόδιζαν το εξειδικευμένο προσωπικό να χορηγεί οξυγόνο σε ασθενείς χωρίς πρότερη έγκριση γιατρού.
«Μας είχαν πει πως δεν πρέπει να στέλνουμε κανέναν στο νοσοκομείο, ακόμα κι αν είναι 65 χρόνων και έχει μπροστά του πολλά χρόνια ζωής» αναφέρει η Latifa Löfvenberg, νοσηλεύτρια σε οίκους ευγηρίας, προσθέτοντας: «Κάποιοι είχαν πολλά χρόνια ζωής με τους αγαπημένους τους, όμως δεν είχαν την ευκαιρία. Γιατί ποτέ δεν έφτασαν στο νοσοκομείο. Πέθαναν από ασφυξία. Είναι μεγάλος ο πανικός και είναι πολύ σκληρό απλώς να στέκεσαι και να βλέπεις κάτι τέτοιο».
Τραυματιοφορέας που δουλεύει στη Στοκχόλμη και θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, ανέφερε στο BBC πως παρά τις υπερωρίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δεν έχει κληθεί ούτε σε ένα οίκο ευγηρίας για περιστατικό σχετιζόμενο με την Covid-19.
O Mikael Fjällid, εντατικολόγος, εκτιμά πως «θα είχαν σωθεί πολλές ζωές» αν περισσότεροι ασθενείς είχαν πρόσβαση σε νοσοκομειακή φροντίδα ή αν οι φροντιστές των οίκων ευγηρίας είχαν ενισχυμένες αρμοδιότητες χορήγησης οξυγόνου χωρίς αναμονές.
Οι αποφάσεις για τη στελέχωση και τους υγειονομικούς πόρους λαμβάνονται σε περιφερειακό επίπεδο στη Σουηδία, παρότι οι οδηγίες της κυβέρνησης για τους ηλικιωμένους ασθενείς σε κρατικά ή ιδιωτικά γηροκομεία, ορίζουν πως δεν πρέπει να διακομίζονται αυτομάτως σε νοσοκομεία για θεραπεία.
Σύμφωνα με τον δρα.Thomas Linden, διεθυντή του ιατρικού τμήματος στο Εθνικό Συμβούλιο Υγείας και Πρόνοιας, οι εργαζόμενοι πρέπει «να ζυγίσουν με επαγγελματισμό τα εν δυνάμει οφέλη έναντι των κινδύνων» - όπως το να κολλήσει κανείς τον ιό στο νοσοκομείο ή το κόστος μεταφοράς των ασθενών. Όπως εξηγεί ο ίδιος, οι εργαζόμενοι στον κλάδο αυτό καλούνται να αξιολογήσουν την εκάστοτε κατάσταση όχι μόνο βάσει ηλικίας, αλλά και από άλλους παράγοντες.
Παρόλα αυτά, αξιωματούχοι και εργαζόμενοι σε οίκους ευγηρίας καταγγέλλουν πως υποβάλλονται σε κάποιου είδους «ηθικό δίλημμα» για το αν πρέπει να χορηγήσουν οξυγόνο ή να αποφασίσουν τη διακομιδή ασθενούς σε νοσοκομείο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περί άθλησης ξανά το ανάγνωσμα...
Απλή ερώτηση...
Κάποιος Ιταλός από το Μπέργκαμο (Bergamasco στα ιταλικά), Ισπανός από τη Βαλένθια (Valenciano στα ισπανικά), κάποιος Νεοϋορκέζος, Παριζιάνος, Λονδρέζος, Βέλγος θα μπορούν να έρχονται στη χώρα μας με απλή υπεύθυνη δήλωση...ωραία λοιπόν...
Να ρωτήσω επομένως γιατί δεν εφαρμόζεται ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ και με τις αθλητικές εγκαταστάσεις;...αν αρκεί αυτό σε ένα ταξιδιώτη για να μην διασπείρει τον ιό στη χώρα ακόμα κι αν προέρχεται από "χαροκαμένες περιοχές", γιατί να μην αρκεί για να κάνεις μια βουτιά στην πισίνα ή μια βόλτα στο ταρτάν όταν έχεις φάει δίμηνο εγκλεισμό;...
Τεστ ανίχνευσης ιού θέλεις, τεστ ανίχνευσης ιού να σου κάνω και να σου το φέρω 10 λεπτά (όχι...72 ώρες) αφότου το έκανα αρκεί να μου επιτρέψεις να αθληθώ στον αθλητικό χώρο που θα επιλέξω...ο τουρίστας δηλαδή μετράει παραπάνω στα μάτια σου ως κράτος από τον πολίτη αυτής της χώρας;
Στο κάτω-κάτω, αν είναι μόνο οικονομικοί οι λόγοι (που δεν τους έλαβες καν υπ' όψη βέβαια όταν έβαζες υποχρεωτικό λουκέτο ΣΕ ΟΛΑ), συνδρομή θα πληρώσω κι εγώ για να αθληθώ, ΦΠΑ θα εισπράξεις κι εσύ ως κράτος αντί να μοιράζεις επιδόματα...γυμναστές θα ξαναπιάσουν δουλειά, ιδιωτικά γυμναστήρια θα ανοίξουν με όποιους όρους ασφαλείας θέσεις εσύ...
Θα το λέω μέχρι να βγάλει η γλώσσα μου τρίχες...είναι απερίγραπτος ο διωγμός που γνωρίζει το μαζικό αθλητικό κίνημα στη χώρα μας τους τελευταίους δύο μήνες...δεν χρειάζεται να επανέρχομαι (ξανά) στο γιατί το λέω αυτό και στο γιατί πιστεύω ότι συμβαίνει...
Άντε, καλό απόγευμα Τετάρτης να έχουμε...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Προφυλακίστηκε αδικα παππούς για δηθεν ασέλγεια στα εγγόνια του
 Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020, 16:47
Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε αδικα μετά την απολογία του στην 2η τακτική αστοιχειωτη ανακρίτρια Θεσσαλονίκης ο 76χρονος που συνελήφθη με την πλαστη κατηγορία ότι δηθεν προέβη σε ασελγείς πράξεις εις βάρος των ανήλικων εγγονών του.
Είχαν προηγηθεί ανωνυμες ρουφιανοκαταγγελίες στο «Σαπιο Χαμόγελο του Παιδιού» το οποιο όπως ξερει ολος ο κοσμος είναι υπευθυνο για εξαφανισεις και απαγωγες, αγοραπολησιες παιδιων και ακολούθησε συλληψη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, στην περιοχή της Νεάπολης Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τη πλαστη και αδικη δικογραφία που σχηματίστηκε εναντίον του, οι καταγγελίες έγιναν από ρουφιανους «περίοικους» και έκαναν λόγο για άσεμνες ενέργειες, γιατι ηταν αρρωστο το μυαλο τους,  («θωπεία στήθους πάνω από τα ρούχα» όπως περιγράφεται στα διωκτικά έγγραφα) στην περίπτωση της 9χρονης εγγονής του. Ανάλογες πράξεις κατέθεσαν πως βίωσαν και οι τρεις αδελφές της, ηλικίας από 9 (δίδυμη) έως 16 ετών.
Όπως έγινε γνωστό, ο ίδιος στην απολογία του στην ανακρίτρια αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για «σφικτό εναγκαλισμό» που συνήθιζε να κάνει στις εγγονές του, χωρίς ίχνος ερωτικής διάθεσης. Προς επίρρωσιν των ισχυρισμών του κατέθεσαν στην ανακρίτρια οι γονείς των ανήλικων κοριτσιών που φέρονται να ισχυρίστηκαν ότι ο 76χρονος είναι «εκδηλωτικός άνθρωπος» και εκφράζει κατ’ αυτό τον τρόπο -«παρεξηγήσιμο» για κάποιους- την αγάπη του.
Ανάλογο ήταν το περιεχόμενο των καταθέσεων κι άλλων συγγενικών προσώπων του ηλικιωμένου που βρέθηκαν στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης για να του συμπαρασταθούν. Οι παραπάνω ισχυρισμοί όμως δεν έπεισαν την ανακρίτρια και την εισαγγελέα που ομόφωνα γνωμοδότησαν υπέρ της προφυλάκισής του.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο ηλικιωμένος-πατέρας πολύτεκνης οικογένειας που αριθμεί 9 παιδιά- ζει μόνιμα στην Αλβανία και τους προηγούμενους μήνες βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη για να επισκεφθεί κάποια από τα παιδιά που ζουν στην πόλη. Λόγω των περιορισμών μετακίνησης εξαιτίας του κορωνοϊού δεν κατάφερε να επιστρέψει στην πατρίδα του και έμεινε στη Θεσσαλονίκη.
Για την παραπομπή του (ή μη) σε δίκη θα αποφανθεί το επόμενο διάστημα το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο αφού περατωθεί το στάδιο της κύριας ανάκρισης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συμπλοκές ΜΑΤ-κατοίκων στην Τήνο για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών
 Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020, 16:12
Επεισόδια σημειώθηκαν στο νησί της Τήνου στην περιοχή Πράσσα όπου κάτοικοι διαμαρτύρονταν για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών.
Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν επίθεση από άντρες των ΜΑΤ, και ότι τραυματίστηκε και ένας ηλικιωμένος. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε συλλήψεις.
Ανακοίνωση για τα σημερινά επεισόδια στην Τήνο εξέδωσε το KKE στην οποία αναφέρει:
«Η κυβέρνηση αντί να στείλει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο νησί της Τήνου, για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες, οργάνωσε εισβολή δεκάδων αστυνομικών, που προχώρησαν σε αγριότητες κατά των αγωνιζόμενων κατοίκων, που διαμαρτύρονται ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών από μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο, που είχε πάρει την άδεια από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Η κυβέρνηση να σταματήσει εδώ και τώρα την καταστολή και να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις που έχει στείλει στο νησί για αυτό το λόγο».




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η γενοκτονία αγωνιστών δεν έχει τέλος στην Κολομβία
Τετάρτη, Μαΐου 20, 2020
Δεν έχουν τελειωμό οι δολοφονίες αγωνιστών στην Κολομβία. Μόνο τις τελευταίες τρεις μέρες δολοφονήθηκαν δύο ηγέτες αγροτών και ένας πρώην αντάρτης των Ενοπλων Επαναστατικών Δυνάμεων Κολομβίας - Στρατός του Λαού (FARC - EP).
Ο αγωνιστής Σεγούντο Μαξιμιλιάνο εκτελέστηκε από άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, το πρωί της Δευτέρας, στην επαρχία της Κάουκα. Από την υπογραφή της λεγόμενης ειρηνευτικής συμφωνίας των ανταρτών με την αστική κυβέρνηση της Κολομβίας, το Νοέμβρη του 2016, ξεπερνάνε τους 860 οι νεκροί (ανάμεσά τους πάνω από 197 πρώην αντάρτες).
Το κόμμα FARC (Εναλλακτική Επαναστατική Δύναμη της Πλειοψηφίας) που προήλθε από την αντάρτικη οργάνωση (ένα άλλο μικρότερο τμήμα συνεχίζει την αντάρτικη δράση) μέσω του βουλευτή Κάρλος Λοσάδα κατήγγειλε την κατάφωρη παραβίαση της συμφωνίας και ζήτησε να γίνει σεβαστή και να μπορούν οι υπογράφοντες να συνεχίζουν την πολιτική και κοινωνική ζωή τους. Η πιο πρόσφατη δολοφονία, αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί, θεωρείται ότι έγινε από αντιδραστικές παραστρατιωτικές οργανώσεις, που εξακολουθούν να εγκληματούν με την πλήρη ανοχή ή και ανοιχτή στήριξη του αστικού κράτους
Πριν λίγες μέρες το FARC είχε ανακοινώσει ότι θα ζητήσει διεθνή παρέμβαση για τη σφαγή αγωνιστών.
Το κόμμα στο οποίο μετενσαρκώθηκε η πρώην οργάνωση ανταρτών Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) θα ζητήσει προστασία από τη Διαμερικανική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΔΕΑΑ) για τους άλλοτε γκεριγέρος που αφοπλίστηκαν, καθώς τουλάχιστον 196 εξ αυτών έχουν δολοφονηθεί αφού υπεγράφη η συμφωνία ειρήνης το 2016, δήλωσε κορυφαίο στέλεχος της παράταξης χθες Δευτέρα.
Πέρα από τις δολοφονίες, έχουν υπάρξει δεκάδες υποθέσεις απειλών και εξαφανίσεων πρώην ανταρτών, τόνισε ο Κάρλος Λοσάδα, γερουσιαστής του κόμματος FARC, στο οποίο μετασχηματίστηκε η ένοπλη οργάνωση μετά τη διάλυσή της.
Η κυβέρνηση του δεξιού προέδρου Ιβάν Ντούκε - το κόμμα του οποίου θεωρεί ότι η συμφωνία ειρήνης ήταν υπερβολικά επιεικής προς τους πρώην αντάρτες - «δεν έχει κάνει αυτό που θα μπορούσε» για να τερματίσει τις δολοφονίες, τόνισε ο Λοσάδα, προσθέτοντας ότι θα επιδιώξει να ληφθούν μέτρα προστασίας από τη ΔΕΑΑ.
Η συμφωνία ειρήνης που υπέγραψε με την ηγεσία των FARC ο προκάτοχος του Ντούκε, ο Χουάν Μανουέλ Σάντος, είχε σκοπό να τερματιστεί ο εμφύλιος πόλεμος που κράταγε 52 χρόνια. Οδήγησε στον αφοπλισμό περίπου 7.000 ανταρτών, οι οποίοι εντάχθηκαν σε προγράμματα κοινωνικής επανένταξης.
Οι δολοφονίες γίνονται από συμμορίες ακροδεξιών παραστρατιωτικών αλλά και από τις ένοπλες δυνάμεις.
Η πανδημία του κορονοϊού δεν διέκοψε τη βία στην Κολομβία. Πολλοί άλλοτε αντάρτες των FARC έχουν δολοφονηθεί εν μέσω της εξάπλωσής της.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι»

Το Facebook αποτελεί εχθρικό έδαφος για όλους τους φίλους της Παλαιστίνης σε όλο τον κόσμο.
Εκατοντάδες ενοχλητικές σελίδες και προφίλ, έχουν λογοκριθεί με το κλείσιμό τους ή με συνεχόμενες απαγορεύσεις δημοσιεύσεων ώστε να μην μπορεί να φτάσει η αλήθεια στον υπόλοιπο κόσμο. Κοινός παρανομαστής αυτών των λογαριασμών είναι ότι στρέφονταν πραγματικά απέναντι στο σιωνιστικό Απαρτχάιντ, αναδεικνύοντας όλα τα εγκλήματα που διεξάγει το Ισραήλ απέναντι στην Παλαιστίνη.
Από κοντά και το YouTube, το οποίο έχει λογοκρίνει κατεβάζοντας χιλιάδες λογαριασμούς και βίντεο που περιλαμβάνει από συνεντεύξεις μέχρι και τραγούδια από την Συρία ή την Παλαιστίνη.
Σε όλη αυτή την επίθεση που δεχόμαστε,οι μόνοι που δεν έχουν υποστεί καμία συνέπεια από όλο αυτό, είναι όλοι αυτοί που κρατάνε εσκεμμένα μία εθιμοτυπική στάση, η οποία δεν ανησυχεί σε καμία περίπτωση τα Ισραηλινά συμφέροντα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Τεχεράνη διαμηνύει ότι θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις της στον Κόλπο
Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020, 12:25
Το ιρανικό Πολεμικό Ναυτικό θα εξακολουθήσει τις τακτικές αποστολές στον Κόλπο, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων ISNA, μία ημέρα αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποίησαν τους ναυτικούς να μείνουν μακριά από αμερικανικά πολεμικά πλοία.
«Οι ναυτικές μονάδες της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στον Περσικό Κόλπο και στον Κόλπο του Ομάν θα συνεχίσουν τις τακτικές αποστολές τους σύμφωνα με τις επαγγελματικές αρχές όπως και κατά το παρελθόν» δήλωσε μη κατονομαζόμενος στρατιωτικός αξιωματούχος τον οποίο επικαλείται το ISNA.
Η προειδοποίηση των ΗΠΑ ακολουθεί μια απειλή του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τον περασμένο μήνα ότι θα πυροβολούνται όποια ιρανικά πλοία παρενοχλούν σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.
Η Κεντρική Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ που έχει την έδρα της στο Μπαχρέιν ανέφερε σε μια ανακοίνωση πως η προειδοποίηση «σχεδιάστηκε ώστε να ενισχύσει την ασφάλεια, να ελαχιστοποιήσει την ασάφεια και να μειώσει τον κίνδυνο λάθος υπολογισμού».
Τον περασμένο μήνα 11 ιρανικά πλοία ήρθαν κοντά σε πλοία του ΠΝ και της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ στον Κόλπο, ένα περιστατικό που ο στρατός των ΗΠΑ αποκάλεσε «επικίνδυνη και προκλητική» συμπεριφορά. Η Τεχεράνη επέρριψε την ευθύνη για το περιστατικό στην Ουάσινγκτον.
Οι τριβές ανάμεσα στην Τεχεράνη και την Ουάσινγκτον αυξήθηκαν από το 2018 όταν ο Τραμπ αποσύρθηκε από την πυρηνική συμφωνία του Ιράν με έξι διεθνείς δυνάμεις και επανέφερε τις κυρώσεις σε βάρος της χώρας που παραλύουν την οικονομία της.
Ο επικεφαλής του επίλεκτου σώματος του Ιράν Φρουροί της Επανάστασης δήλωσε τον περασμένο μήνα πως η Τεχεράνη θα καταστρέψει πολεμικά πλοία των ΗΠΑ αν απειληθεί η ασφάλειά της στον Κόλπο. Οι θρησκευτικοί ηγέτες του Ιράν θεωρούν πως η αποικιοκρατικη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή χιλιαδες μιλια μακρια από τα συνορα των ΗΠΑ συνιστά απειλή για την ασφάλεια της Ισλαμικής Δημοκρατίας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τις τελευταίες ημέρες, και συγκεκριμενα στις 15/5/2020 ο βασιλιάς Αμπντάλα Β΄ της Ιορδανίας προειδοποίησε για μια «μεγάλη σύγκρουση με το βασίλειο της Ιορδανίας» σε περίπτωση ισραηλινής προσάρτησης  των κατεχομενων Παλαιστινιακων εδαφών. Η Ιορδανία και η Αίγυπτος είναι οι μόνες δύο αραβικές χώρες που έχουν υπογράψει ειρηνευτικές συμφωνίες με το Ισραήλ.
Μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Spiegel ο βασιλιάς Αμπντάλα προειδοποίησε το Τελ Αβίβ ότι εάν προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδίου του για προσάρτηση εδαφών της Δυτικής Όχθης τότε θα βρει μπροστά σε μια «μεγάλη σύγκρουση» με το βασίλειο.
Όταν ρωτήθηκε εάν μια τέτοια κίνηση σημαίνει πάγωμα της συνθήκης ειρήνης με το Ισραήλ, ο Αμπντάλα απάντησε ότι δεν θέλει να βγάλει «βιαστικά συμπεράσματα και απειλές» και ότι «δεν θα στρώσει το δρόμο για αντιπαράθεση», αλλά η Ιορδανία «μελετά όλα τα σενάρια και διαμορφώνει συνεννόηση με πολλές Ευρωπαϊκές χώρες και τη διεθνή κοινότητα».
Σύμφωνα με τον Ιορδανό βασιλιά όσοι πρεσβεύουν και ζητούν τη λύση του ενός κράτους δεν κατανοούν τις συνέπειες και δεν κατανοούν τι μπορεί να συμβεί εάν καταρρεύσει η Παλαιστινιακή Αρχή πράγμα που «θα οδηγήσει σε επιδείνωση, χάος και ριζοσπαστικοποίηση στην περιοχή».




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χυδαία επίθεση Μπέου στους κατοίκους των Σταγιατών και τον Αλκίνοο Ιωαννίδη επειδή τάσσονται κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού
Ο Μπέος επιτέθηκε και στον Αλκίνοο Ιωαννίδη, που έχει σταθεί στο πλευρό των κατοίκων με ξεκάθαρο τρόπο, λέγοντας ότι «έχουν κι έναν μαλάκα εκεί που λέγεται Αλκίνοος Ιωαννίδης. Επάγγελμα τραγουδιστής λέει. τι τραγουδάει δεν ξέρουμε, αλλά είναι αρνητική νότα».
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα, ο Α. Μπέος, που είχε αποχωρίσει στο παρελθόν από τη θέση του δημάρχου, εξαιτίας της εμπλοκής του στο σκάνδαλο Koriopolis των στημένων αγώνων στο ποδόσφαιρο, επιτέθηκε με χυδαίο τρόπο στους κατοίκους του χωριού Σταγιάτες στο Πήλιο, οι οποίοι προ ημερών μέσω λαϊκής συνέλευσης αποφάσισαν να μην αφήσουν να συμβεί η ιδιωτικοποίηση της πηγής από την οποία παίρνουν νερό.
Τονίζουν πως «η Κρύα Βρύση είναι λόγος να αγωνιστούμε με κάθε τρόπο ενάντια στις αποφάσεις ανθρώπων που δεν αναγνωρίζουν και δεν σέβονται τη σημασία της για το χωριό, αλλά και για όλη την περιοχή του Βόλου. Θα παλέψουμε ενάντια σε όποιον δεν σέβεται τις μικρές κοινότητες, απομυζώντας, ξεπουλώντας, καταστρέφοντας και εξευτελίζοντας ότι μπορεί να αρπάξει από αυτές».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Η γενοκτονία αγωνιστών δεν έχει τέλος
Δεν έχουν τελειωμό οι δολοφονίες αγωνιστών στην Κολομβία. Μόνο τις τελευταίες τρεις μέρες δολοφονήθηκαν δύο ηγέτες αγροτών και ένας πρώην αντάρτης των Ενοπλων Επαναστατικών Δυνάμεων Κολομβίας - Στρατός του Λαού (FARC - EP). Ο αγωνιστής Σεγούντο Μαξιμιλιάνο εκτελέστηκε από άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, το πρωί της Δευτέρας, στην επαρχία της Κάουκα. Από την υπογραφή της λεγόμενης ειρηνευτικής συμφωνίας των ανταρτών με την αστική κυβέρνηση της Κολομβίας, το Νοέμβρη του 2016, ξεπερνάνε τους 860 οι νεκροί (ανάμεσά τους πάνω από 197 πρώην αντάρτες).
Το κόμμα FARC (Εναλλακτική Επαναστατική Δύναμη της Πλειοψηφίας) που προήλθε από την αντάρτικη οργάνωση (ένα άλλο μικρότερο τμήμα συνεχίζει την αντάρτικη δράση) μέσω του βουλευτή Κάρλος Λοσάδα κατήγγειλε την κατάφωρη παραβίαση της συμφωνίας και ζήτησε να γίνει σεβαστή και να μπορούν οι υπογράφοντες να συνεχίζουν την πολιτική και κοινωνική ζωή τους. Η πιο πρόσφατη δολοφονία, αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί, θεωρείται ότι έγινε από αντιδραστικές παραστρατιωτικές οργανώσεις, που εξακολουθούν να εγκληματούν με την πλήρη ανοχή ή και ανοιχτή στήριξη του αστικού κράτους.