Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Πεμπτη 21 Μαιου 2020


Στον βραχυπρόθεσμο στόχο η κυβερνηση τα παει καλά. Ανοιξε λύκεια γυμνασια στελνοντας μήνυμα "κανονικότητας", μεσα κι έξω. Δεν ρισκάρει πολλά πράγματα καθώς τα σχολεία είναι άδεια, την πρωτη δευτερη μερα πηγαν μια βολτα, στη συνεχεια - ειδικα οι μεγαλες ταξεις - ερημωσαν.
Με αυτο ο δεδομενο θ ανοίξει την άλλη εβδομαδα τα δημοτικα για δεκα μερες ίσα ίσα για να κοψει τις αδειες ειδικου σκοπου.
Από την άλλη το Νομοσχέδιο συναντά μεγάλες αντιδράσεις. Αξίζει να σημειωθεί η σφαλιάρα από τη σχολή "Μωραίτη", ένα "εμβληματικο" ιδιωτικό σχολείο, που αρνήθηκε τις κάμερες. Έχει σημειολογικη αξια το γεγονός
Η Κεραμέως ακολουθεί την πεπατημενη της κυβέρνησης: Στα αντιλαικά κι αντιεκπαιδευτικά μετρα κάνει "ισχυρές συστάσεις" ποντάροντας στον συσχετισμό δύναμης και στην απελπισία. Νομιμοποίησε την παρουσία καμερών στις αίθουσες και τωρα αφήνει την "αγορά" να καθαρίσει...
Το σίγουρο είναι πως αν υπάρχει ένα χώρος που μπορεί άμεσα ν αρχίσει να ξηλώνεται το κουβάρι της κυβέρνησης αυτος είναι η ΠΑΙΔΕΊΑ. Το κακό είναι οτι το ξερει κι η κυβερνηση..




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



η ειδηση δεν ειναι η αποχη των καλλιτεχνων, αυτονόητη.
Η ειδηση ειναι πως ο Δημος Βόλου, ο Μπέος δηλαδή, διοργανώνει...καλλιτεχνικές δραστηριότητες!!!!

Κώστας Καλδάρας: Να απέχουμε από κάθε καλλιτεχνική δραστηριότητα του Δήμου Βόλου
 21 Μαΐου 2020 10:40
Για τη χυδαία επίθεση του Αχ. Μπέου κατά του Αλκίνοου Ιωαννίδη * Η αξιοπρέπεια είναι ένα όπλο το οποίο δεν μπορεί να μας στερήσει κανείς
Του Κώστα Καλδάρα
Θα ήταν ακόμη ένας απλός φωνακλάς των γηπέδων, που η κοινωνία μάθαινε τα πεπραγμένα του από τα αστυνομικά ρεπορτάζ για τα κατά συρροήν κατηγορητήρια που τον συνοδεύουν στην επαγγελματική του ζωή. Δεν είναι όμως έτσι. Ο κ. Μπέος είναι εκλεγμένος δήμαρχος ενός όμορφου τόπου της Ελλάδας, του Βόλου. Αυτό δεν διασκεδάζει την εικόνα που έχουν οι εκτός δήμου πολίτες. Μια εικόνα που έρχεται κι επιβεβαιώνεται σε κάθε δημόσια εμφάνιση του εν λόγω κυρίου.
Αυτή τη φορά ο κ. Μπέος φόρεσε το επίσημο ύφος του μπράβου της νύχτας μπροστά στις κάμερες κι από τον δημαρχιακό θώκο άνοιξε τους υπονόμους που έχει στο κεφάλι του γεμίζοντας άλλη μια φορά με λεκτικά λύματα τα αυτιά μας.
Τι ομορφιές ξέρασε ο Δήμαρχος του Βόλου, τι υπέροχους χαρακτηρισμούς, ρεμάλια, κοπρίτες, κοπριές, αλλά και τι νέες παροιμίες μας αφήνει κληρονομιά “κάνουν τον πούστη με δανεικό κώλο”, καθώς και πολλά άλλα άνθη από τον προσωπικό του βόθρο. Πιστεύω ότι τα πρακτικά του δήμου, θα έχουν τη σπάνια τιμή να περιέχουν αυτές τις ιστορικές φράσεις του πρώτου δημότη τους. Ίσως να τα καταγράψουν και σε προμετωπίδα στο δημαρχείο.
Δεν θα επεκταθώ σε όλους τους χαρακτηρισμούς ούτε θα αναπτύξω το δίκαιο του αγώνα των κατοίκων, στον οποίο συμπαραστέκομαι με όλη μου την ψυχή. Η αφορμή που γράφω αυτές τις λέξεις είναι ότι μέσα στο ανθολόγιο του υβρεολογίου του, βρέθηκε κι ένας αγαπημένος μου φίλος και σπουδαίος συνάδελφος, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης.
Τον Αλκίνοο τον γνωρίζω από τα πρώτα του καλλιτεχνικά βήματα στην Ελλάδα. Δεθήκαμε, συγκατοικήσαμε, δημιουργήσαμε και συνεχίζουμε ακόμη. Προέρχεται από μια υπέροχη οικογένεια και τώρα έχει χτίσει κι ο ίδιος τη δική του, με την οποία επέλεξε να ζήσει στον Βόλο. Γεγονός που προσωπικά το θεωρώ τύχη και τιμή για την περιοχή αυτή.
Εντάξει, εγώ τον ξέρω... Πρέπει να τον ξέρει κι ο αξιότιμος δήμαρχος; Όχι, φυσικά, θα ήταν τουλάχιστον περίεργο εάν κρίνεις το ποιόν του ανθρώπου, που φαντάζομαι η σχέση του με τη μουσική θα σταματάει στην προέκταση του πούρου του ή στην πρώτη κάλτσα στη λουλουδοφόρα πίστα. Αυτό όμως είναι δικαίωμά του και ας πούμε ότι το σέβομαι. Αυτό όμως που δεν σέβομαι, αλλά απεναντίας σιχαίνομαι, είναι η αλαζονεία της εξουσίας του απολίτιστου.
“Ποιος είναι αυτός ο μαλάκας ο τραγουδιστής, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης;” έκραξε από τα βάθη της κοιλιάς του ο κ. δήμαρχος.
Δεν θα μπω στην άκαρπη προσπάθεια να του μάθω ποιος είναι ο Αλκίνοος. Θα προσπαθήσω όμως για κάτι πιο σημαντικό. Όλοι οι άνθρωποι του πολιτισμού βιώνουμε μια πρωτόγνωρη οικονομική καταστροφή, αλλά η αξιοπρέπεια είναι ένα όπλο που δεν μπορεί να μας το στερήσει κανείς.
Καλώ όλους τους συναδέλφους μας καλλιτέχνες να απέχουμε από οποιαδήποτε καλλιτεχνική εκδήλωση ή δραστηριότητα υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου! Τα λόγια και οι εκφράσεις αυτού του ατόμου που κατέχει το δημαρχιακό αξίωμα δεν προσβάλλουν μόνο έναν καλλιτέχνη, έναν συνάδελφο μας, αλλά το σύνολο των ανθρώπων της τέχνης στην Ελλάδα.
* Ο Κώστας Καλδάρας είναι συνθέτης - εικαστικός



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πατις με πατωσε στα αεροπλανα. Αλλα  ολος ο κοσμος με μασκα μεσα στο υπερπληρες αεροπλανο ε….
Και ενώ αυτά συμβαίνουν στα αεροπλάνα, σκέφτομαι ότι κάποιοι φουκαριάρηδες έφαγαν πρόστιμα 150 ή και 300 ευρώ (και τους πήραν και τις πινακίδες), επειδή ήθελαν να πάνε με το αυτοκίνητό στο εξοχικό τους που βρίσκονταν σε άλλη πόλη (ακόμη και στον ίδιο νομό), επειδή λέει, έθεταν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.
Στο μεταξύ, όλο και μικραίνει η απόσταση μεταξύ των τραπεζιών στην εστίαση. Τώρα λένε πως, αν δεν παρεμβάλλεται καρέκλα, τα δύο τραπέζια θα πρέπει να έχουν απόσταση 70 εκατοστών. Μα, τόσο δεν ήταν και πριν; Και πάλι τώρα, αν θέλεις το αλάτι, θα ζητάς ευγενικά συγνώμη και θα απλώνεις το χέρι σου για να το πάρεις από το διπλανό τραπέζι!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Νεοδηκρατες μας λένε Συριαζαιους.
Οι Συριζαιοι μας αποκαλούν Νεοδημοκρατες.
Οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ μας φωνάζουν φασίστες,
Οι φασίστες μας αποκαλούν κομμουνιστές,
Οι κομμουνιστές μας βαπτίζουν φιλελεύθερους
και ο καθένας βλέπει έναν εχθρό, όταν λέμε την αλήθεια.
Το να είμαστε πολίτες που κάνουν κριτική και σάτιρα, ούτε που περνάει από το μυαλό τους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαβάζω ότι "για να μην καταστραφεί ο τουρισμός" δεν θα γίνεται τεστ κορονοϊού σε όποιον έρθει στην Ελλάδα από το εξωτερικό.
ΑΝ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ Ή ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΠΑΛΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΑΣ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στις 21 Μαΐου 1864 πραγματοποιήθηκε η Ένωση των νησιών του Ιονίου με την Ελλάδα.
Τα Επτανησα τα παραχωρησε η Αγγλια, τα οποια τα ειχε αποικια της, όταν αποχωρησε ο βασιλιας Οθωναςτων Βιζελμπαχ, και τον αντικατεστησε νεος βασιλιας από την γενια των Γκλυξμπουργκ, τιμης ενεκεν σαν δωρο στον καινουριο βασιλια.
Έκλεινε, έτσι, μια περίοδος οχτώ αιώνων κατοχής των νησιών μας από τους δυτικούς κατακτητές. Νορμανδούς, Φράγκους, Βενετσιάνους, Γάλλους, Άγγλους.
Μια περίοδος κυριαρχίας της πιο σκληρής φεουδαρχίας, με τους ντόπιους ευγενείς του Libro d' oro να εκμεταλλεύονται τον μόχθο των ποπολάρων, οι οποίοι συχνά εξεγείρονταν και οι εξεγέρσεις τους πνίγονταν στο αίμα.
Είναι μύθος τα όσα λέγονται για την ευημερία, τάχα, των νησιών μας στους αιώνες της δυτικής κατοχής και για τις ελευθερίες που δήθεν απολάμβανε ο λαός μας.
Οι ξενόδουλοι του Libro d' oro τα απολάμβαναν όλ' αυτά. Οι "καταχθόνιοι", όπως τους χαρακτήριζε ο λαός. Αυτοί που όταν ξέσπασε το κίνημα των Ριζοσπαστών, με αίτημα την Ένωση με την Ελλάδα και την κατάργηση της φεουδαρχίας, βρέθηκαν στο πλευρό των κατακτητών. Φροντίζοντας να ξεχωρίζουν από την πλέμπα, ακόμη και με τη γλώσσα που μιλούσαν.
Δεν καταδέχονταν να μιλήσουν ελληνικά. Στα ιταλικά και στα αγγλικά μιλούσαν!




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφοπλισμενοι από το φασιστικο καθεστώς Μεταξά ήδη από το 1938,οι Κρητικοί αντιστάθηκαν με ηρωισμό & επιτυχία στην επίθεση των Γερμανών το 1941 μεχρι που τους πούλησαν οι γνωστοί φίλοι μας Άγγλοι & ο βασιλιας και ο διαδοχος του Μεταξά φυσικά.
 ο αφοπλισμός είχε γίνει λόγω βενιζελικών φρονημάτων
αφού είχαν εξεγερθεί ενόπλως εναντίον του φασιστικο  καθεστώτος Μεταξά το '38....



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




"...Ήρθε το περιπολικό και με πήγανε στο Α.Τ Μαλεβιζίου, ήρθε και η Δίας, με έβαλαν μέσα με έγδυσαν για σωματικό έλεγχο. Με έβαλαν να κάτσω κουκουβιστά και τότε ο ένας με κλώτσησε στα γεννητικά μου όργανα. Έπεσα κάτω, δάκρυσα από τον πόνο και γυρνάω και τους λέω θα σας κάνω μήνυση. Ο αστυνομικός με κλώτσησε και πάλι, αυτή τη φορά από πίσω. Έσκυψε πάνω από το κεφάλι μου και μου λέει, “αν μας κάνεις μήνυση θα σε βρούμε έξω”!"

Ηράκλειο: Άγριος ξυλοδαρμός πολίτη από αστυνομικούς
20/5/2020
Αστυνομικοί στο Ηράκλειο επιτέθηκαν σε πολίτη, τον γρονθοκόπησαν, τον έγδυσαν και τον απείλησαν, γιατί θεώρησαν πως ήταν Πακιστανός.
Την απαράδεκτη ρατσιστική επίθεση κατήγγειλε το θύμα. Όπως αναφέρει το θύμα της επίθεσης, το απόγευμα της Δευτέρας, επιστρέφοντας από την εργασία του με τη μηχανή του, τον σταμάτησαν δυο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ στην περιοχή της Αμμουδάρας, φωνάζοντάς του “Πακιστανέ σταμάτα”! Ο πολίτης δεν έδωσε σημασία πιστεύοντας ότι δεν απευθύνονταν σ’ αυτόν. Αμέσως μετά, οι άνδρες της ΔΙΑΣ τον πλησίασαν προπηλακίζοντάς τον: “Πακιστανέ κάνε στην άκρη αλλιώς θα σε γκρεμίσουμε”!
Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί επιτέθηκαν άγρια στον άτυχο άντρα, τον γρονθοκόπησαν στο πρόσωπο, τον κλώτσησαν, του πέρασαν χειροπέδες και τον ξαναχτύπησαν βάναυσα ενώ ήταν πεσμένος στο οδόστρωμα.
Ανάλογη αγριότητα επέδειξαν οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ και στο ΑΤ Μαλεβιζίου, όπου μετέφεραν τον άτυχο πατέρα τριών ανήλικων παιδιών. Τον έγδυσαν, τον χτύπησαν στα γεννητικά όργανα και τον απείλησαν, όταν τόλμησε να τους πει ότι θα τους μηνύσει.
Ο πολίτης-θύμα του άγριου ξυλοδαρμού και της ρατσιστικής βίας των αστυνομικών, κατονόμασε τον έναν από τους δράστες ενώ παράλληλα έδωσε στον ιστότοπο προς δημοσίευση τόσο φωτογραφίες όσο και ένα βίντεο-μαρτυρία της βάναυσης επίθεσης.
Η καταγγελία του θύματος
“Σχόλασα στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας, πήρα το φορτηγό να το πάω στο σπίτι του αφεντικού μου στην Αμμουδάρα Ηρακλείου. Περίπου 6:15 το άφησα, πήρα το μηχανάκι μου και γυρνούσα στο σπίτι. Καθώς προχωρούσα άκουσα από πίσω μου μία φωνή να μου λέει “Πακιστανε κάνε στην άκρη”. Δεν έδωσα σημασία. Μετά από 5 μέτρα περίπου μία μηχανή είναι δίπλα μου από την αριστερή πλευρά.
Όταν είδα ότι ήταν η ομάδα Δίας σταμάτησα κατευθείαν στην δεξιά μεριά του δρόμου το μηχανάκι. Kατέβηκα και έβγαλα τα γυαλιά και την ώρα που έβγαζα το κράνος, πριν και πριν προλάβω να τους πω ότι είμαι Έλληνας, δέχομαι μιά μπουνιά στο αριστερό μάτι. Έβαλα τα χέρια μου πάνω στην σέλα του μηχανακιού και τους λέω “γιατί με χτυπήσατε”; Μου λένε θα σου κάνουμε ελέγχο και μου τραβάνε ένα τσαντάκι από την μέση. Τους είπα δεν ανοίγει γιατί είναι σπασμένο το κούμπωμα και το έχω δέσει κόμπο στην μέση μου. Και σηκώνω το δεξί μου χέρι να τους δείξω πού το έχω δέσει. Τότε δέχομαι άλλη μία μπουνιά στο δεξί μου μάτι, ενώ ο ένας αστυνομικός φώναζε “έχεις όπλο και πας να το βγάλεις”. Τους λέω δεν έχω κάτι παράνομο επάνω μου, τώρα σχόλασα και θέλω τον αριθμό σας να το καταγγείλω στον αρχηγό σας. Αμέσως με έριξαν κάτω, μου έβαλαν χειροπέδες και αρχίσανε να με κλωτσάνε και να με πατάνε στο κεφάλι και στις ωμοπλάτες.
Με ψάχνουν, δεν βρήκαν κάτι επάνω μου και άνοιξαν το μηχανάκι κάτω από την σέλα είχα 2 προεκτάσεις μύτες από ηλεκτρικό κατσαβίδι και ένα μικρό ψαλιδάκι που κόβουμε υφάσματα. Ο ένας από αυτούς τα πήρε από το μηχανάκι και τα έβαλε στην μπροστινή θήκη στο τσαντάκι μου και μου λέει,
“με αυτό θέλεις να μέ σκοτώσεις”!
Εγώ δεν μίλησα για να μη με ξαναδείρουν.
Ήρθε το περιπολικό και με πήγανε στο Α.Τ Μαλεβιζίου, ήρθε και η Δίας, με έβαλαν μέσα με έγδυσαν για σωματικό έλεγχο. Με έβαλαν να κάτσω κουκουβιστά και τότε ο ένας με κλώτσησε στα γεννητικά μου όργανα. Έπεσα κάτω, δάκρυσα από τον πόνο και γυρνάω και τους λέω θα σας κάνω μήνυση. Ο αστυνομικός με κλώτσησε και πάλι, αυτή τη φορά από πίσω. Έσκυψε πάνω από το κεφάλι μου και μου λέει, “αν μας κάνεις μήνυση θα σε βρούμε έξω”!
Όσο με είχαν στα κρατητήρια έψαχναν να βρουν αν έχω απασχολήσει τις αρχές. Όταν τους είπαν ότι είμαι καθαρός, άκουσα να λένε “τι θα γράψουμε για να τον κρατήσουμε μέσα”. Τότε άρχισαν να γράφουν για απείθεια, αντίσταση κατά τής αρχής, απειλές και για παράβαση του νόμου περί όπλων (το όπλο που μου χρεώνουν είναι το ψαλιδάκι για τα υφάσματα που πήραν από το μηχανάκι και το έβαλαν στο τσαντάκι μου)…
Πώς τα άκουσα αυτά; Το γραφείο με τα κρατητήρια τα χωρίζει μία ξύλινη πόρτα και η οποία ήταν ανοιχτή.
Η μητέρα μου βρίσκεται στην Αθήνα. Σήμερα θα πάει στο γραφείο του κυρίου Χρυσοχοΐδη να κάνει καταγγελία γιατί με απειλούν ότι θα με βρουν έξω”.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διεθνές δίκαιο σου λέει ο άλλος....και Ευρωπαϊκή οικογένεια (χαχαχαχα)
"Εδω η απόφαση με την οποία καταδικάστηκε ως κρατική ενίσχυση η αντιμετώπιση της Ολυμπιακής. Η Γερμανία με την Λουφτχάνσα απλά κάνουν ότι θέλουν."



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να της επιστραφεί χρυσός αξίας περίπου 1 δισ. δολ. απαιτεί διά της νομικής οδού η Βενεζουέλα από την Τράπεζα της Αγγλίας.
Πιο συγκεκριμένα, η Κεντρική Τράπεζα της Βενεζουέλας έχει κάνει αγωγή κατά της Τράπεζας της Αγγλίας για υπεξαίρεση χρυσού αξίας 930 εκατομμυρίων λιρών.
Ο ισχυρισμός των βενεζουελανικών αρχών ερείδεται σε αίτημα που είχε υποβάλει η κυβέρνηση του Nicolas Maduro να πουλήσει μέρος των αποθεμάτων χρυσού που έχει η χώρα και να στείλει τα έσοδα στα Ηνωμένα Έθνη, ώστε να λάβει βοήθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19.
Πάντως, η Τράπεζα της Αγγλίας από το 2018 δεν έχει παραδώσει 31 τόνους βενεζουελάνικου χρυσού, που φυλάσσονται στο θησαυροφυλάκιό της στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, καθώς η Μεγάλη Βρετανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την κυβέρνηση Maduro.
Να σημειωθεί πως η τράπεζα προσφέρει υπηρεσίες φύλαξης χρυσού σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες.

Αλήθεια ο χρυσός της Ελλάδας που βρίσκεται? Λέγεται ότι το 47% από τους 150 τόνους των αποθεμάτων φυλάσσεται εδώ, ενώ το 29% των αποθεμάτων είναι στην ομοσπονδιακή τράπεζα των Η.Π.Α., το 20% στην τράπεζα της Αγγλίας, ενώ 4% είναι στην κεντρική τράπεζα της Ελβετίας. Εκτιμάται ότι περί τους 56 τόνους χρυσού είναι αποθηκευμένοι στα υψίστης ασφαλείας υπόγεια της Τραπέζης της Ελλάδος, στο κεντρικό της κτίριο επί της οδού Πανεπιστημίου.Για την ιστορία, τον Αύγουστο του 2003, επί πρωθυπουργίας Σημίτη, η Διοίκηση της Τραπέζης της Ελλάδος στο τιμόνι της οποίας ήταν ο Νίκος Γκαργκάνας, πουλήθηκαν 20 τόνοι χρυσού με τίμημα 207 εκατ. ευρώ. Η πώληση έγινε στα 322 ευρώ ανά ουγγιά, δηλαδή σχεδόν 70% πιο κάτω από τις τρέχουσες τιμές. Οι οποίες με τη σειρά τους είναι 21% χαμηλότερα από την ιστορική τους κορύφωση τον Σεπτέμβριο του 2012, όταν το πολύτιμο μέταλλο είχε φτάσει στα 1.367,64 ευρώ ανά ουγγιά.

Σχολιο.- Προ μερικών χρόνων είχα διαβάσει ότι η γερμανική deutsche bank ανέλαβε την ευθύνη φύλαξης του χρυσού των κρατών μελών της ΕΕ και ότι ο χρυσός από την ΤΕ μεταφέρθηκε με μικρές μυστικές αποστολές στο σύνολο του στη Γερμανία...
Επί Σημίτη αν θυμάμαι καλά και ψάχνω την είδηση που την είχα βάλει στο αρχείο...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αλήθεια είναι ότι ο Αμβρόσιος έδειξε μεγάλη άγνοια κινδύνου
Αφόρισε ο Αμβρόσιος τον Μητσοτάκη λέει
Λες και δεν μπορεί ο γκαντεμοσαυρος ο Μητσοτάκης να του πει μια καλημέρα ξέρω γω και να τον πιάσει τον Αμβρόσιο κόψιμο για καμιά βδομάδα συνεχόμενα...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όχι μόνο δε γίνονται προσλήψεις στη δημόσια υγεία, αλλά δίνουν κίνητρα και ευκαιρίες να πάνε στη Μέση Ανατολή, ( κυρίως οι νέοι).
Η Ελλάδα αργοσβηνει, το έχουμε καταλάβει;
Ξαναζούμε στιγμές της δεκαετίας 50 και 60 που έφευγαν για μετανάστες.
Αντικαθιστουν τον ελληνικο λαο με λαθρομεταναστες ισλαμοφασιστες
Καταλαβαίνουν κάποιοι, τι ψήφιζαν τα τελευταία 20 χρόνια;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανοιξαν όλα, ορθάνοιξαν κι οι εισπρακτικές!
Με καλεί τυπάκος αυστηρός αλλά χαρουμενίδης από εισπρακτική με την μάσκα δικηγορικού γραφείου για ένα υπόλοιπο από κάρτα τράπεζας που έχει κλείσει εδώ και πάαααρα πολλά χρόνια, λέγοντάς μου ότι το χρέος μου έχει πάρει άλλη τράπεζα και το απαιτεί και να κάνω διακανονισμό.
Ντεν έχω λεφτά καθόλου καρντιά μου του λέω.
Την διεύθυνσή σου μου λέει.
Θα μου στείλεις κατιτίς του λέω.
Τον δικαστικό επιμελητή μου λέει.
Σχολιο.-  πήρανε και τον καλό μου σήμερα!.... το σηκώνω εγώ, "τον κύριο τάδε μου λέει, ρωτάω "από πού καλείτε"? μου λέει από First Call γιά λογαριασμό της ΕΤΕ, της λέω "ακούστε, ο κ. τάδε εδώ και 6 μέρες βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Μαλανδρίνου κατηγορούμενος γιά φόνο". Σκοτάδιασε η τύπισσα



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με εξώδικo απαντά η εισαγγελέας Α. Δόγκα στις προσβολες που της ασκήθηκαν για την αγόρευσή της στη δίκη Τοπαλούδη
Εξώδικο έστειλε η εισαγγελέας Αριστοτέλεια Δόγκα στο ενημερωτικό πόρταλ iefimerida.gr με αφορμή άρθρο γνώμης που έγραψε η αλητισα της ΝΔ αρθρογράφος Σοφία Γιαννάκα, σύμφωνα με το οποίο ” το ριάλιτι που έπαιξε η εισαγγελέας Αριστοτελία Δόγκα, η οποία βρήκε ευκαιρία να πλασαριστεί με τον πόνο αυτών των ανθρώπων και, λιγωμένη για δημοσιότητα, να πάρει τα πέντε λεπτά που της αναλογούν, ήταν μεγάλο φάλτσο”.
Να σημειώσουμε ότι παρόμοιους χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησαν όλα τα αλητομουτρα της ΝΔ που υπερασπιζονται τους φονιαδες και βιαστες, οπως ο αληταρας υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Σκέρτσος, αλλά και αληταραδες καθαρματα υπερασπιστες δολοφονων και βιαστων γιατι και οι ιδιοι είναι τετοιου ειδους καθαρματα, όπως καθηγητές του Ποινικού Δικαίου, που μίλησαν για «δικαστικό λαϊκισμό», «λαϊκή απογευματινή» και «φθηνό reality show, με ακατάλληλους πρωταγωνιστές και θύμα την ίδια τη Δικαιοσύνη».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ψηφίσατε Βουλή, που θα γεμίσει την Ελλάδα με Αφρικανούς και Αφγανούς;;; Η σιωπή σου, είναι ο θάνατός σου.
Αντίδρασε τώρα. ΞΥΠΝΑ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οριστε οι κλειστές δομές!
Θεσσαλονίκη,  Αγ.Δημητριου, Hotel TELION, χθες βράδυ γέμισε με λαθρομετανάστες!
Σχολιο.- Να δούμε ποιός θα τους ξαναφτιάξει το ξενοδοχείο, μετά τις καταστροφές που θα γίνουν. Ρημάδι θα μείνει, για ένα κομμάτι ψωμί θα τους το πάρουν μετά.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 18 Μαΐου 1967, μόλις λίγες μέρες απο την επιβιλή της δικτακτορίας , δολοφονήθηκε ο αγωνιστής της δημοκρατίας Νικηφόρος Μανδηλαράς, .Οι φασίστες της χούντας του συνταγματαρχών, βιαζόταν πολύ να καθαρίσουν όποιον αντιστεκόταν ..... Δεν τον ξεχνάμε.... τιμάμε τους Ήρωες μας ...αγωνιζόμαστε για τον σοσιαλισμό....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφγανοι στο Λουτροχωρι Σκύδρας
16 Μάιος, 2020 - 21:27
Σύμφωνα με πληροφορίες Αφγανοι εγκατάσταθηκαν στο Λουτροχωρι Σκύδρας.
Συγκεκριμένα 6 Αφγανοι έφτασαν στο Λουτροχωρι του Δήμου Σκύδρας (του Νομου Πελλας που εχει πρωτευουσα την Εδεσσα) όπου και θα εργαστούν ως εργάτες γης στην συγκομιδή κερασιών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κοινοποίηση του τραγουδιου του, ως απάντηση, σε ένα ακόμα κάθαρμα του υποκόσμου, που πήρε θέση εξουσίας.
Σε μιά κουράδα με πόδια, έναν φασίστα με δημόσιο λόγο.
Ο Αλκίνοος δεν προσβάλλεται από τσ επιπλέοντα...σκουπίδια.
https://www.youtube.com/watch?v=ML0L_0SoO8c&feature=share&fbclid=IwAR2pcn_EALvfSmNPOVSipwspuz3886wpfi1P12Rvcw4jYGie6-yHnOVi7wo



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ιταλία ζει 2 μήνες στην κόλαση και έχει τη συμπάθεια όλου του κόσμου.
Η Συρία είναι 9 χρόνια στην κόλαση και τα μάτια όλου του κόσμου κλειστά!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την Κατίνα κι αν την πλύνεις την Ρεπόυση σου χαλάς !
Παλιό ΤουρκοΔεινοσαύρικο ρητό από τη προκυμαία της Σμύρνης !
Πάκη γύρνα πίσω (Τιναφτορέ ...που ζούμε)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένωση των Επτανήσων με την μητέρα Ελλάδα,
σαν σήμερα 21 Μαϊου 1864.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν χθες 20 Μαίου 1941 ξεκινά η μάχη της Κρήτης. Ο τότε δοσίλογος Τσολάκογλου σε διάγγελμα του , καλούσε τους Κρητικούς να υποδεχθούν τους Γερμανούς με κάθε ευγένια. Και το έπραξαν και με το παραπάνω. Μόνο την πρώτη μέρα 2.000 Γερμανοί πέφτουν νεκροί από τη παλαική αντίσταση. Η μάχη θα κρατήσει μέχρι τις 2 Ιουνίου και οι Γερμανοί θα χρειαστούν περισσότερο χρονο και αίμα από όσο διέθεσαν να καταλάβουν ολόκληρη τη Γαλλία ..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για την άθλια επίθεση των ΜΑΤ στον λαό της Τήνου
21 ΜΑΪΟΥ 2020
Ανακοίνωση
της Επιτροπής Ενέργειας και Φυσικών Πόρων του ΕΠΑΜ
Σήμερα, 20 Μαΐου, από το πρωί, στην Τήνο συντελείται ένα όργιο βίας και τρομοκρατίας ενάντια σε λαϊκές κινητοποιήσεις.
Το νησί σύσσωμο αρνείται και αντιδρά στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Πριν δυο περίπου μήνες, η παρουσία του λαού του στο λιμάνι απέτρεψε την αποβίβαση μηχανημάτων που είχαν σαν στόχο το ξεκίνημα της διαδικασίας εγκατάστασης από τους «επενδυτές» της εταιρείας «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Ε.Π.Ε.».
Εν μέσω της καραντίνας και εκμεταλλευμένοι την απαγόρευση κυκλοφορίας, οι επιτήδειοι βρήκαν την ευκαιρία να αρχίσουν να ξεκοιλιάζουν το βουνό και να προετοιμάζουν το έδαφος για την ολοκλήρωση του «θεάρεστου» έργου τους.
Σήμερα, με την βοήθεια των ΜΑΤ, που εν είδη εταιρείας σεκιούριτι βρίσκονται στην Τήνο από μέρες, επιτέθηκαν στον κόσμο που προσπάθησε να εμποδίσει την υλοποίηση της εγκατάστασης αυτών των τεράτων στη θέση «Πράσσα – Πολέμου Κάμπος».
Σήμερα λοιπόν, οι Τηνιακοί βίωσαν αυτό που θα βιώσουν και όλοι οι υπόλοιποι κάτοικοι της Ελλάδας, εκεί όπου οι επιδοτούμενοι «επενδυτές» έχουν προγραμματίσει να εγκαταστήσουν τις τεράστιες αυτές κατασκευές, που το μόνο που παράγουν είναι εγγυημένα κέρδη για τους ιδιοκτήτες τους.
Σήμερα όλοι οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν ότι η κυβέρνηση και οι «ενεργειακές» εταιρείες που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια, με την βοήθεια των ΜΑΤ, θα εγκαταστήσουν τις άχρηστες ανεμογεννήτριες όπου έχει προγραμματιστεί, με το «έτσι θέλω», χωρίς να υπολογίζουν την άρνηση των τοπικών κοινωνιών, την καταστροφή των βουνών και τις επιπτώσεις στην φύση. Σειρά έχει το Ρέθυμνο, η Καρυστία, το Βέρμιο και η λίστα είναι ατελείωτη…
Το ΕΠΑΜ συμπαρίσταται και χαιρετίζει την αντίσταση των κατοίκων της Τήνου και τον αγώνα τους. Καταγγέλουμε τον «ειδικό» στα ξεπουλήματα Υπουργό, κ. Χατζηδάκη, καθώς και όλον τον κυβερνητικό συρφετό, που βάζει πλάτες σε ιδιωτικά συμφέροντα σε βάρος πάντα του απλού κόσμου. Το ξέρουν καλά το «επάγγελμα». Το εφαρμόζουν στις πλάτες μας εδώ και 10 χρόνια. Όλοι τους.
Καλούμε όλες τις κατά τόπους πρωτοβουλίες, που αντιστέκονται στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στα βουνά τους, να συντονιστούν σε ένα ισχυρό μέτωπο που θα ματαιώσει τα σχέδια της ενεργειακής λεηλασίας της χώρας. Δεν είναι αργά. Ολοι μαζί μπορούμε να πούμε στους αεριτζήδες επιδοτούμενους «επιχειρηματίες» ότι θα χάσουν τα λεφτά τους, γιατί ακόμα και αν εγκαταστήσουν τα τερατουργήματα τους με τη βοήθεια των ΜΑΤ, όπως κάνουν σήμερα στην Τήνο, όταν αποκατασταθεί η νομιμότητα και επανέλθει η εξουσία εκεί όπου ανήκει, δηλαδή στον λαό, αυτός ο ίδιος ο λαός θα τα ξηλώσει.
Αθήνα, 20 Μαΐου 2020
ΕΠΑΜ – Επιτροπή Ενέργειας και Φυσικών Πόρων



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόρια: Μετανάστες κλέβουν πρόβατα Ελλήνων, τα σφάζουν και τα πωλούν σε αυτοσχέδια κρεοπωλεία
Mai 20, 2020
Πολλές οι καταγγελίες κατοίκων της Μόριας για τις κλοπές ζώων από Λαθρομετανάστες - Δείτε βίντεο
Τραγική παραμένει η κατάσταση στη Μόρια, με τους λαθρομετανάστες να αρπάζουν πρόβατα, να τα σφάζουν και να τα πωλούν σε αυτοσχέδια κρεοπωλεία, χωρίς να τηρούν κανέναν υγειονομικό κανόνα ασφαλείας.
Περιγραφικά της κατάστασης αυτής, είναι δυο σύντομα βίντεο που ανέβασαν στο Facebook κάτοικοι της περιοχής.
Σε αυτά, φαίνονται λαθρομετανάστες να κουβαλούν στις πλάτες τους πρόβατα που φέρονται να έχουν αράξει από κάποια κτηνοτροφική μονάδα κοντά στο ΚΥΤ.
Αργότερα, τα ζώα σφάζονται και οι λαθρομετανάστες τα διαθέτουν προς πώληση σε αυτοσχέδια κρεοπωλεία που έχουν κατασκευάσει, χωρίς να τηρούν κανέναν υγειονομικό κανόνα ασφαλείας.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=14&v=6Lmr1WkMPOY&feature=emb_logo

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως οι κάτοικοι έχουν καταγγείλει επανειλημμένως κλοπές ζώων, ακόμη και σκύλων από τις αυλές των σπιτιών τους, ωστόσο η απουσία δράσης από τις αρχές, τους έχει οδηγήσει στα όριά τους.

Σχολιο.- Ρε γ@μηστε τους, αμάν πια... Βγάλτε τις καραμπίνες, αυτό είναι ασέβεια, είναι έγκλημα γ@μω το σπίτι τους...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χτυπάνε τους νησιώτες και ΠΑΛΙ.
Αυτή την φορά, στην Τήνο.
Ξέχασαν τί έπαθαν σε Χίο και Λέσβο.
Οι πατριδοκάπηλοι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νεαροί λαθρομετανάστες μεταφέρουν κλεμμένα πρόβατα στην Μορια για σφάξιμο.
Το νησί έχει χαθεί από τις μάζες των Ισλαμικών ορκς.
https://twitter.com/commonsense491/status/1263059544223121408?s=20&fbclid=IwAR2RerXB2xoQDKtDc7iBCakQt2Aever6fFqmAhBI-T_RfdAq3WHmEHgGpe0
σχολιο.- Δεν έχει χαθεί τίποτα, τις καραμπίνες επ ώμου και περιπολίες νυχθημερόν. Σας κλέβουν το βιος σας Έλληνες!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι»

Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» χαιρετίζει την απόφαση του Μαχμούντ Αμπάς να αποσύρει όλες τις συμφωνίες που έχει υπογράψει η Παλαιστινιακή Αρχή με το Ισραήλ.
27 χρόνια μετά από την Συμφωνία του Όσλο είναι ξεκάθαρο, πως ο μόνο λόγος ύπαρξης αυτής της συμφωνίας ήταν να παγιδεύσει τους Παλαιστίνιους και σε καμία περίπτωση να φέρει την ειρήνη και την ευημερία μεταξύ των δύο λαών.
https://www.kanafani.gr/2112-2/?fbclid=IwAR0wepAFQMxH6ayKMIpEAu93UAF0Etdt1-dYccSR6JGrfEes_YrNpxQ0IS0



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία: Τζαμιά μετέδωσαν το "Bella Ciao" αντί καλέσματος προσευχής!
21 Μαΐου 2020 16:24
Ο Ομέρ Τσελίκ, ο εκπρόσωπος του AKP, "καταδίκασε έντονα" αυτή την πειρατεία υπογραμμίζοντας στο Twitter πως "οι δράστες αυτής της απεχθούς πράξης θα βρεθούν".
Οι τουρκικές αρχές άρχισαν σήμερα έρευνα αφού άγνωστοι παρεισέφρησαν στο σύστημα με το οποίο γίνεται το κάλεσμα για προσευχή στη Σμύρνη και μετέδωσαν από τους μιναρέδες τζαμιών της πόλης το ιταλικό αντάρτικο τραγούδι «Bella Ciao».
https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=4hfsX51G4-M&feature=emb_logo
Ο αντιφασιστικός αυτός ύμνος μεταδόθηκε χθες, Τετάρτη, το απόγευμα από τα μεγάφωνα πολλών τζαμιών την ώρα του εζάν, του καλέσματος για προσευχή που γίνεται πέντε φορές την ημέρα.
Η τοπική διεύθυνση της Ντιγιανέτ, της τουρκικής Αρχής Θρησκευτικών Υποθέσεων, επιβεβαίωσε το περιστατικό με ανακοίνωση που αναρτήθηκε χθες, Τετάρτη, το βράδυ στον λογαριασμό της στο Twitter και ανακοίνωσε πως άρχισε εσωτερική έρευνα ενώ κατέθεσε μήνυση στην αστυνομία.
Το Bella Ciao μεταδόθηκε αφού «άγνωστοι σαμποτάρησαν και παρεισέφρησαν παρανόμως στο σύστημα του καλέσματος για προσευχή», διευκρίνισε η Ντιγιανέτ.
Η εισαγγελία της Σμύρνης άρχισε έρευνα για το επεισόδιο αυτό, καθώς και σε βάρος χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ως υπόπτων για «δυσφήμηση θρησκευτικών αξιών» επειδή το χειροκρότησαν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Η Σμύρνη, τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, αποτελεί προπύργιο των υποστηρικτών του λαϊκού χαρακτήρα του κράτους, καθώς και του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), το κύριου κόμματος της αντιπολίτευσης το οποίο ιδρύθηκε από τον «πατέρα» της σύγχρονης Τουρκίας, τον Μουσταφά Κεμάλ.
Ο Ομέρ Τσελίκ, ο εκπρόσωπος του AKP, του ισλαμοσυντηρητικού κόμματος του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, «καταδίκασε έντονα» αυτή την πειρατεία υπογραμμίζοντας στο Twitter πως «οι δράστες αυτής της απεχθούς πράξης θα βρεθούν».
Τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης καταδίκασαν επίσης αυτή την πειρατεία, χαρακτηρίζοντάς την «σκάνδαλο» και «ποταπή επίθεση εναντίον των τζαμιών».
Το επεισόδιο σημειώθηκε στη διάρκεια του ραμαζανιού, του ιερού μήνα νηστείας των μουσουλμάνων, και ενώ τα τζαμιά ήταν κλειστά επί δύο μήνες για να περιορισθεί η διάδοση του κορονοϊού στην Τουρκία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τη διακοπή συνεργασίας με τη CIA ανακοίνωσαν οι Παλαιστίνιοι
 Πέμπτη, 21 Μαΐου 2020, 21:25
Οι παλαιστινιακές υπηρεσίες ασφαλείας θα σταματήσουν να μοιράζονται πληροφορίες με τη CIA σε μια ένδειξη διαμαρτυρίας για την πιθανή προσάρτηση τμημάτων της Δυτικής Όχθης από το Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής διαπραγματευτής των Παλαιστινίων, ο Σαέμπ Ερεκάτ.
«Η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (σ.σ. CIA) ειδοποιήθηκε πριν από 48 ώρες ότι η συμφωνία με αυτήν δεν ισχύει πλέον», δήλωσε ο Ερεκάτ σε διαδικτυακή ενημέρωση μιας μικρής ομάδας δημοσιογράφων.
«Αυτό είναι το τέλος της συνεργασίας για την ασφάλεια με τις Ηνωμένες Πολιτείες, το τέλος της συνεργασίας για την ασφάλεια με το Ισραήλ», πρόσθεσε ο Παλαιστίνιος ανώτερος αξιωματούχος.
Η Παλαιστινιακή Αρχή υπό την ηγεσία του Μαχμούντ Αμπάς διέκοψε τις σχέσεις με την αμερικανική κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ το 2017 όταν αυτή αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
Ωστόσο, διατηρήθηκαν ορισμένες μη πολιτικές σχέσεις, συμπεριλαμβανομένου του συντονισμού μεταξύ των παλαιστινιακών υπηρεσιών πληροφοριών και της CIA.
Οι ακριβείς λεπτομέρειες αυτής της συνεργασίας δεν έχουν ανακοινωθεί, αλλά αυτή αφορά, σύμφωνα με αναλυτές, παλαιστινιακές ένοπλες ομάδες, όπως η Χαμάς, ή τοπικούς μαχητές που ενδέχεται να συνδέονται με τζιχαντιστικές οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος.
Ερωτηθείς από δημοσιογράφους, ο Ερεκάτ δεν αναφέρθηκε διεξοδικά στον συγκεκριμένο αντίκτυπο της ζημιάς στη σχέση ασφάλειας μεταξύ της Παλαιστινιακής Αρχής και των ΗΠΑ.
Έπειτα από επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, η αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Ερεκάτ μετά από αυτές που έγιναν την Τρίτη από τον Αμπάς.
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος προειδοποίησε εκ νέου την Τρίτη για τον τερματισμό της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας με το Ισραήλ, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με τις πρακτικές συνέπειες της κίνησης αυτής.
Ελλείψει συγκεκριμένων λεπτομερειών, οι Παλαιστίνιοι θέλουν έτσι να φέρουν στο προσκήνιο το αμφιλεγόμενο ειρηνευτικό σχέδιο της Ουάσινγκτον που προβλέπει την προσάρτηση από το Ισραήλ της κοιλάδας του Ιορδάνη και εβραϊκών οικισμών στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη.
Η νέα ισραηλινή κυβέρνηση, η οποία ορκίστηκε την Κυριακή, αναμένεται να αποφασίσει από την 1η Ιουλίου σχετικά με την εφαρμογή του αμερικανικού σχεδίου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα βοθροκαναλα δε θα πουν ποτε την αληθεια!
Αν θες να αλλαξει κατι, πρεπει να διαδιδεις την αληθεια ΕΣΥ!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσικά μαχητικά σπεύδουν στη Λιβύη
 Πέμπτη, 21 Μαΐου 2020, 14:14
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg, έξι ρωσικά Mig29 και δύο Sukhoi 24 απογειώθηκαν από τη ρωσική αεροπορική βάση Khmeimim της Συρίας με κατεύθυνση τη Λιβύη. Την πληροφορία αυτή έδωσε στο πρακτορείο ο υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης της Τρίπολης. Κατά την ίδια πηγή, τα ρωσικά αεροσκάφη έχουν προσγειωθεί σε στρατιωτική βάση στην ανατολική Λιβύη χωρίς να προσδιορίζεται η γεωγραφική τοποθεσία.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, έχουν αποσταλεί 6 μαχητικά τύπου Mirage2000 της πολεμικής αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στη Λιβύη, τα οποία σταθμεύουν σε αιγυπτιακή στρατιωτική βάση πάνω στα σύνορα των δύο χωρών. Και αυτά τα αεροσκάφη θα αναλάβουν δράση υποστήριξης των δυνάμεων του Χαφτάρ σε συνεργασία προφανώς με τα 8 ρωσικά μαχητικά.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χιλή: Νέα διαδήλωση με αίτημα να γίνει διανομή τροφίμων εν μέσω του lockdown
 Πέμπτη, 21 Μαΐου 2020, 09:29
Αρκετές δεκάδες κάτοικοι της λαϊκής συνοικίας Λα Πιντάνα, στο Σαντιάγο, την πρωτεύουσα της Χιλής, αψήφησαν τον υποχρεωτικό περιορισμό που έχουν επιβάλει οι αρχές και διαδήλωσαν χθες Τετάρτη για να ζητήσουν να διανεμηθούν αμέσως τρόφιμα στους πολίτες, καθώς οι φτωχότεροι Χιλιανοί υποφέρουν εξαιτίας της αναστολής της οικονομικής δραστηριότητας.
Σε αυτή τη συνοικία, παραδοσιακά εργατική, υποβαθμισμένη, με υψηλό δείκτη εγκληματικότητας, οι κάτοικοι αψήφησαν τον περιορισμό που εφαρμόζεται από την Παρασκευή στην πρωτεύουσα. Διαδήλωσαν με πανό και πλακάτ, στήνοντας φλεγόμενα οδοφράγματα, χτυπώντας κατσαρόλες, φωνάζοντας συνθήματα με τα οποία κατηγόρησαν την κυβέρνηση του συντηρητικού προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα ότι αδιαφορεί για την τύχη τους.
«Η κυβέρνηση είναι απούσα για εμάς, δεν λαμβάνουμε καμία βοήθεια, έχουμε αρρώστους με COVID(-19) που δεν τους βλέπουν, εξετάσεις δεν γίνονται έγκαιρα, δεν έχουμε τίποτα στην πραγματικότητα» είπε μια κάτοικος, η Ελένα, 30 ετών.
Σ’ ένα από τα πανό ήταν γραμμένο το σύνθημα: «Αν δεν μας σκοτώσει ο ιός, θα το κάνει η πείνα».
Αστυνομικοί και στρατιωτικοί που αναπτύχθηκαν επιτόπου επέτρεψαν σε συγκεντρωμένους, κυρίως στις γυναίκες, να διαδηλώσουν υπό τον όρο να μείνουν στα πεζοδρόμια.
«Πολλοί βρίσκουν δουλειά στην οικοδομή, άλλες είναι οικιακές βοηθοί, άλλοι δουλεύουν σε εμπορικά κέντρα - όλα αυτά έχουν κλείσει. Δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα» δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο Cooperativa άλλη κάτοικος, η Σεσίλια.
Οι διαδηλώσεις άρχισαν τη Δευτέρα σε νότιο προάστιο της πρωτεύουσας, το Ελ Μπόσκε, όπου ξέσπασαν εκτεταμένα βίαια επεισόδια.
Την προηγουμένη, ο πρόεδρος Πινιέρα, εξαιρετικά αντιδημοφιλής, εξήγγειλε ότι από τα τέλη του Μαΐου θα διανεμηθούν 2,5 εκατομμύρια πακέτα με τρόφιμα στις πιο ευάλωτες και φτωχές οικογένειες. Υποσχέθηκε επίσης ότι θα διανεμηθούν κουπόνια για τρόφιμα, μέτρο το οποίο οι διαδηλωτές χαρακτήρισαν ανεπαρκές.
Η πανδημία του κορωνοϊού εξαπλώνεται στη Χιλή. Οι αρχές κάνουν λόγο για 544 θανάτους από την COVID-19 επί συνόλου σχεδόν 54.000 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνελήφθη στη Θεσσαλονικη Ιρακινός για τρεις απόπειρες βιασμού
21|05|2020 | 12:39
«Τέλος» στη δράση ενός επίδοξου βιαστή έβαλαν οι αστυνομικές Αρχές στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από καταγγελίες γυναικών στην περιοχή του Φράγματος Καλοχωρίου, όπου έκοβε βόλτες ο Ιρακινός και ορμούσε για να βιάσει όσες γυναίκες έβλεπε να περνούν από την περιοχή!
Οι καταγγελίες ήταν πολλές και έτσι για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 29χρονου άνδρα από το Ιράκ συστάθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Δέλτα, που έφερε εις πέρας την αποστολή, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του αλλοδαπού.
Το τελευταίο διήμερο τρεις γυναίκες είχαν καταγγείλει στην Αστυνομία τις επιθέσεις που δέχθηκαν από τον 29χρονο, περιγράφοντας τις στιγμές τρόμου που έζησαν, ενώ οι δύο περιπτώσεις αφορούσαν απόπειρα βιασμού και η τρίτη επίδειξη γενετικών οργάνων!
Η ειδική ομάδα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Δέλτα προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή του Φράγματος Καλοχωρίου, όπου κατάφερε τελικά να εντοπίσει και να συλλάβει τον 29χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα βιασμού, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και κλοπή.
Τον συνέλαβαν τη στιγμή που πλησίαζε σε μία γυναίκα, η οποία επέστρεφε στο σπίτι από τη δουλειά της και ο Ιρακινός κοίταζε επίμονα δεξιά – αριστερά για να διαπιστώσει αν ήταν μόνοι τους στην περιοχή, αλλά τη στιγμή που τον έπιασαν οι αστυνομικοί φώναζε: «Δεν έκανα τίποτα, ρωτήστε την».
Τον αναγνώρισαν οι τρεις παθούσες και ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δικαιωματιστες αντιεξουσιαστες βεβήλωσαν μνημείο της Γενοκτονίας των Ποντίων
21|05|2020 | 12:34
Στο στόχαστρο βανδάλων βρέθηκε το μνημείο Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στην Αρνισσα της Πέλλας και μάλιστα ανήμερα της ημέρας μνήμης των 353.000 νεκρών της Γενοκτονίας των Ποντίων.
Μπροστά από το μνημείο, οι άγνωστοι έγραψαν με σπρέι συνθήματα που είχαν άμεση σχέση με τον φασισμό. Χαρακτήρισαν τον Κεμάλ Ατατούρκ, τον Χίτλερ, τον Μουσολίνι και τον Μεταξά φασίστες, γράφοντας στο τέλος «ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΊΣΤΕΣ».
Ο Σύλλογος των Ποντίων Αρνισσας «Οι Αργοναύτες» με ανακοίνωσή του καταδικάζει την πράξη αυτή, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα το γεγονός να μην σχετίζεται με όλα όσα έχουν συμβεί στην περιοχή και αφορούσαν στην εγκατάσταση λαθρομεταναστών.
«Η βεβήλωση αυτή προσβάλλει τον Ελληνισμό, τη μνήμη των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους και όλους εμάς, τους απογόνους των διασωθέντων. Επιπλέον, επειδή τα μνημεία αποτελούν υπενθύμιση του Ελληνικού πολιτισμού, της Ελληνικής Ιστορίας και μάλιστα ενός τραγικού της μέρους όπως αποτελεί η Γενοκτονία, ο βανδαλισμός αποκτά μεγαλύτερες και ευρύτερες διαστάσεις. Ως Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, ως Ελληνίδες και ως Ελληνες εκφράζουμε τη λύπη μας για το απαράδεκτο περιστατικό, ανάρμοστο και βέβηλο, που αφορά μνημείο Γενοκτονίας και χώρο έκφρασης ιστορικών και ηθικών αξιών» γράφει ο Σύλλογος Ποντίων Αρνισσας στην ανακοίνωση.
Τέλος, ο σύλλογος ζητά από τις αρμόδιες Αρχές να προβούν στις σχετικές ενέργειες αναζήτησης των υπευθύνων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας μέσω της Κεντρικής Τράπεζας υπέβαλε αγωγή κατά της Τράπεζας της Αγγλίας, για κλοπή ύψους 1 δισ. δολαρίων, με υπεξαίρεση ράβδων χρυσού που είχε αποθηκευτεί στις εγκαταστάσεις της. Νωρίτερα είχε αποκαλυφθεί ότι ο χρυσός αυτός είχε αποδοθεί στον αχυράνθρωπο των ΗΠΑ και ΕΕ Χ. Γκουαϊδό, αυτοαποκαλούμενο πρόεδρο της Βενεζουέλας, που αναγνωρίζει η βρετανική κυβέρνηση, για τη χρηματοδότηση της πρόσφατης απόπειρας πραξικοπήματος με εισβολή από την Κολομβία και με τη στήριξη των ΗΠΑ και αμερικανικής εταιρείας μισθοφόρων. Το θέμα αυτό ειδικά με πρόταση της ρωσικής κυβέρνησης αναμενόταν να συζητηθεί χτες στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Η πολυεθνική «Johnson & Johnson» («J&J») σταματά να πουλάει το καρκινογόνο προϊόν ταλκ «Johnson's Baby Powder» στις αγορές των ΗΠΑ και του Καναδά, στο πλαίσιο όπως ισχυρίστηκε «ευρύτερης επαναξιολόγησης» της γκάμας των προϊόντων της. Η «J&J» βρίσκεται αντιμέτωπη με 16.000 αγωγές από καταναλωτές που υποστηρίζουν ότι τα προϊόντα ταλκ της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης και της «Johnson's Baby Powder», τους προκάλεσαν καρκίνο, ενώ έχει καταδικαστεί να καταβάλει αποζημιώσεις εκατομμυρίων δολαρίων για μία Αμερικανίδα που έκανε χρόνια χρήση του προϊόντος και πέθανε από καρκίνο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟΥΡΚΙΑ
Συμφωνία με Κατάρ για ανταλλαγή νομισμάτων
Σε μια προσπάθεια να ξεπεράσει η καπιταλιστική της οικονομία τα προβλήματα έλλειψης συναλλάγματος, η τουρκική κυβέρνηση προχώρησε σε συμφωνία με το Κατάρ (με το οποίο συμπλέει και σε άλλα πεδία, π.χ. στη Λιβύη) για τον τριπλασιασμό του ορίου ανταλλαγής νομισμάτων τους (swap), αξίας 15 δισ. δολαρίων από τα 5 δισ. που ήταν έως τώρα.
«Κύριοι στόχοι της συμφωνίας είναι η διευκόλυνση του διμερούς εμπορίου στα αντίστοιχα τοπικά νομίσματα και η υποστήριξη της χρηματοοικονομικής σταθερότητας των δύο χωρών», επισημαίνει η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας.
Τo τελευταίο διάστημα η τουρκική κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου στις αγορές συναλλάγματος προκειμένου να στηρίξει την ισοτιμία του νομίσματός της, που έχει διολισθήσει σε χαμηλά ρεκόρ δύο ετών, έχοντας χάσει πάνω από το 17% της αξίας του έναντι του δολαρίου από τις αρχές του έτους.
Επίσης, ανάλογες συζητήσεις κάνει η τουρκική πλευρά και με τις κυβερνήσεις της Βρετανίας και της Ιαπωνίας, που λέγεται ότι θα είναι αξίας 10 δισ. δολαρίων. Με την προσδοκία αυτών των συμφωνιών, η λίρα τις τελευταίες μέρες έχει ανακτήσει μερικώς την ισοτιμία της (6,78 λίρες ανά δολάριο).
Ανάλογη διεύρυνση ανταλλαγής σε νομίσματα της κάθε χώρας έχει ζητηθεί και από την Κίνα (σήμερα υπάρχει συμφωνία ύψους έως 1,7 δισ. δολαρίων).