Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Παρασκευη 22 Μαιου 2020



22 Μαΐου 2020
ΗΠΑ: Επανεξετάζεται η επιστροφή της Κούβας στον κατάλογο των «κρατικών χορηγών της τρομοκρατίας»

Νέα επίθεση προβλέπεται απ’ την Ουάσινγκτον στην Αβάνα καθώς οι ΗΠΑ επανεξετάζουν να επιστρέψουν την Κούβα στον κατάλογο των κρατικών χορηγών της τρομοκρατίας.
Σε ένα πιθανό προκαταρκτικό βήμα, η κυβέρνηση Τραμπ δήλωσε την Τετάρτη ότι είχε επαναφέρει το νησί του Φιντέλ και του Τσε σε έναν ξεχωριστό κατάλογο χωρών που δεν συνεργάζονται πλήρως με τις προσπάθειές της για την καταπολέμηση της «τρομοκρατίας». Ανώτερος αξιωματούχος είπε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να ορίσει πολλές από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Βενεζουέλας ως «τρομοκρατικές» οργανώσεις, εν μέρει για φερόμενους δεσμούς με το εμπόριο ναρκωτικών.
Είναι προφανές πως οι πυλώνες του καπιταλιστικού συστήματος τρέμουν και θα τρέμουν κάθε φορά που κάποιος λαός αποφασίζει να ορίσει το μέλλον του χωρίς εκμεταλλευτές.
Η διαφορά ανάμεσα στη καπιταλιστική βαρβαρότητα των ΗΠΑ και της Κούβας που χρόνια ζει υπό τον ασφυκτικό οικονομικό αποκλεισμό των ΗΠΑ, της ΕΕ κ.α. αποτυπώνεται με ένα πολύ πρόσφατο παράδειγμα:
τη στιγμή που ο “πλανητάρχης” Τραμπ βλέπει το λαό της Αμερικής να μετράει δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και το σύστημα υγείας της να έχει καταρρεύσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ο λαός της Κούβας δείχνει την αλληλεγγύη του στέλνοντας γιατρούς σε όλο τον κόσμο για να ενισχύσουν την μάχη που δίνουμε όλοι μας αυτό τον καιρό.

https://cubaniagriega.blogspot.com/2020/05/blog-post_11.html?spref=fb&fbclid=IwAR3OzOYgrIT08o2NonX_NZyWx7f3ZjH-hIcqZ5_bpcJGuE6S8c2ywT-OuZQ




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρόεδρος Μαδούρο: Η Βενεζουέλα θριάμβευσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νικολάς Μαδούρο, χαρακτήρισε την ηλεκτρονική σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ως «μεγάλη νίκη» για τη Βενεζουέλα, στην οποία συζητήθηκε η αποτυχημένη ένοπλη εισβολή στις ακτές της Βενεζουέλας, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 3 Μαΐου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι επιχειρηματίες ευθυγραμμίστηκαν πλήρως με τη θέση του Προέδρου Μπολσονάρο, ο οποίος είναι επίσης αντίθετος με τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλαν οι κυβερνήτες των περιφερειών και βγήκαν στους δρόμους. Σε μια χωρίς προηγούμενο ενέργεια στις 7 Μαΐου, ο ίδιος ο Πρόεδρος ηγήθηκε μιας από αυτές τις πορείες που κατευθύνθηκαν στο Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, για μια ξαφνική επίσκεψη, η ατζέντα της οποίας ήταν οι απαιτήσεις του παραγωγικού τομέα.

Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020
Βραζιλία: H οικονομία και τα κέρδη πάνω απ' όλα - Επιχειρηματίες ενάντια στην καραντίνα

Την περασμένη Δευτέρα, (18/5) η Βραζιλία κατέγραψε 310.545 κρούσματα κορονοϊού. Ανάρρωσαν 126.000. Πεθαναν 20.000. Ωστόσο, στην αρχή της πανδημίας, όταν ακόμα ο αριθμός των κρουσμάτων δεν ήταν ακόμη τόσο υψηλός, οι Βραζιλιάνοι επιχειρηματίες διαμαρτυρήθηκαν δημόσια για μέτρα κοινωνικής απομόνωσης που ελήφθησαν για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου. Οι υποστηρικτές του Ζαιρ Μπολσονάρο (χωρίς κόμμα), ακολούθησαν τη γραμμή του προέδρου για να υποβαθμίσουν την ασθένεια. Παρά την ταχεία αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, πολλοί από αυτούς εξακολούθησαν να υποστηρίζουν και να προβάλουν τη θέση τους.

Για επιχειρηματίες όπως ο Λουσιάνο Χαγκ από την Lojas Havan, ο Ρομπέρτο Χούστους, ο Τζούνιορ Ντάρσκι, ιδιοκτήτης της αλυσίδας εστιατορίων Madero και Marcelo de Carvalho, υποστηρίζουν ότι η πανδημία δεν πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο μεγάλης ανησυχίας. Τα άτομα με καλή ανοσία δεν θα προσβληθούν και οι θάνατοι στη Βραζιλία θα είναι λιγότεροι απ ότι στην Ιταλία και γι αυτό οι άνθρωποι πρέπει να “συνεχίσουν να εργάζονται”.
“Η Βραζιλία δεν μπορεί να σταματήσει έτσι. Η Βραζιλία πρέπει να δουλέψει. Οι άνθρωποι πρέπει να παράγουν, πρέπει να δουλέψουν. Οι συνέπειες που θα έχουμε οικονομικά στο μέλλον θα είναι πολύ μεγαλύτερες από τους ανθρώπους που θα πεθάνουν τώρα με τον κορονοϊό", λέει ο Τζούνιορ Ντάρσκι, ιδιοκτήτης εστιατορίων, σε ένα από τα κοινωνικά του δίκτυα.
Ο Λουσιάνο Χάγκ, γνωστός υποστηρικτής του Μπολσονάρο από πριν τις εκλογές, σε συνέντευξή του στο portal UOL υπερασπίζεται τη μείωση των μισθών και την απελευθέρωση των ωραρίων εργασίας για να ελαχιστοποιηθεί ο αντίκτυπος του κορονοϊού στην οικονομία της Βραζιλίας. “Η ζημιά θα είναι πολύ μεγαλύτερή από αυτήν της πανδημίας. Το κλείσιμο της οικονομίας είναι εύκολο, αλλά πώς θα επιστρέψουμε; ".
Οι επιχειρηματίες ευθυγραμμίστηκαν πλήρως με τη θέση του Προέδρου Μπολσονάρο, ο οποίος είναι επίσης αντίθετος με τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλαν οι κυβερνήτες των περιφερειών και βγήκαν στους δρόμους οργανώνοντας αυτοκινητοπομπές σε διάφορες πρωτεύουσες των περιφερειών ζητώντας τον τερματισμό των περιοριστικών μέτρων.
Σε μια χωρίς προηγούμενο ενέργεια στις 7 Μαΐου,   ο ίδιος ο Πρόεδρος ηγήθηκε μιας από αυτές τις πορείες  που κατευθύνθηκαν στο Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, για μια ξαφνική επίσκεψη, η ατζέντα της οποίας ήταν οι απαιτήσεις του παραγωγικού τομέα. Την ίδια ημέρα, η Βραζιλία κατέγραψε περισσότερα από 9.000 κρούσματα του Covid-19.

https://prensa-rebelde.blogspot.com/2020/05/h_22.html?spref=fb&fbclid=IwAR03zaAH4B-q2tITJzlOElcWDAQwJW547ScRBsYlrsmuuprYxNSu5iFAANk



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"ΚΑΘΕ ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ!"
Βαλκανιονίκης αθλητής, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, που πρωτοστάτησε στην ίδρυση της Ένωσης Ελλήνων Αθλητών στα χρόνια της Κατοχής, διοργανώνοντας αθλητικούς αγώνες για την ενίσχυση των λαϊκών συσσιτίων, ο Γρηγόρης Λαμπράκης θα αναδειχθεί υφηγητής της Ιατρικής Σχολής και θα καταξιωθεί ως ο γιατρός των φτωχών γυναικών του Πειραιά.
Βουλευτής της Αριστεράς από το 1961, θα βρεθεί επικεφαλής του κινήματος ειρήνης, προκαλώντας την οργή του κράτους της Δεξιάς και των Αμερικανονατοϊκών πατρώνων του.
Στις 4 Απριλίου 1963 θα γρονθοκοπήσει μέσα στη Βουλή τον πρώην ταγματασφαλίτη τραμπουκο βουλευτή της ΕΡΕ Κώστα Παπαδόπουλο, σαν γεροδυναμος αθλητης βαλκανιονικης που ηταν, που επιτέθηκε στον βουλευτή της ΕΔΑ Αντώνη Μπριλλάκη.
Στις 21 Απριλίου θα πραγματοποιήσει την απαγορευμένη Α' Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης και λίγες μέρες αργότερα, στις 28 Απριλίου, θα βρεθεί στο Λονδίνο, επικεφαλής διαδήλωσης κατά της βασίλισσας Φρειδερίκης. Συμπαραστεκόμενος στη Μπέτυ Αμπατιέλου που ζητούσε από τη βασίλισσα να απελευθερωθεί ο κρατούμενος από το 1947 σύζυγός της, ηγέτης του ναυτεργατικού κινήματος, Αντώνης Αμπατιέλος.
Του 'χαν πολλά μαζεμένα, ώστε να αποφασίσουν τη δολοφονία του, με την επίθεση της 22ης Μαΐου στη Θεσσαλονίκη.
Η δολοφονία του θα επισπεύσει την πτώση του καραμανλικού καθεστώτος, ενώ το όνομά του θα το πάρει μια από τις μεγαλύτερες οργανώσεις στην ιστορία του νεολαιίστικου κινήματος της χώρας μας. Η Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη. Με το συγκλονιστικό σύνθημα "κάθε νέος και Λαμπράκης!"



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χαρίλαος Φλωράκης (20 Ιουνίου 1914 - 22 Μαΐου 2005)
Ο συνδικαλιστής των ΤΤΤ, ο καπετάν-Γιώτης του ΕΛΑΣ, ο υποστράτηγος του ΔΣΕ, ο αγωνιστής με τα 18 χρόνια φυλακής και εξορίας, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ από το 1949.
Ως ηγέτης του κόμματος από το 1972, συνέδεσε το όνομά του με την ανασυγκρότησή του μετά τη διάσπαση του 1968 και την ανάδειξή του σε κυρίαρχη δύναμη στην κομμουνιστική Αριστερά μετά τη μεταπολίτευση.
Σταθερά προσηλωμένος στον μαρξισμο-λενινισμο και εναντιος στον δεξιο αναθεωριτησμο και στον φιλοκαπιταλιστικο ευρωκομμουνισμο, άνθρωπος με πηγαία λαϊκότητα και ανιδιοτελή αφοσίωση στην υπόθεση της εργατικής τάξης, ήταν συνάμα σταθερά τοποθετημένος υπέρ μιας πολιτικής ευρύτερων συμμαχιών μετα το 1986, η οποία κατά την περίοδο 1989-1990 παρέκκλινε δεξια, επεκτεινόμενη μέχρι και στην ολέθρια συμμετοχή στις κυβερνήσεις Τζανετάκη και Ζολώτα, και οδηγησε στις διασπασεις του ΚΚΕ το 1990.
Για να υπερασπιστεί, εντούτοις, τις παραδόσεις και την αναγκαιότητα του κομμουνιστικού κινήματος, μετά από τα διεθνή κοσμοϊστορικά γεγονότα εκείνης της περιόδου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μη μείνει τίποτα που να μην το μαγαρίσουν!
Ούτε τη μνήμη του Ισπανού κομμουνιστή Χούλιο Αγκίτα, που έφυγε από τη ζωή πριν λίγες μέρες, δεν σεβάστηκε ο Πάνος Τριγάζης και τυμβωρυχώντας πάει να τον βγάλει και... κολλητάρι του!
Είχε τόσο καλές σχέσεις με τον Αγκίτα, που δεν ήξερε καν ότι όχι μόνο δεν ήταν "παιδί" του Καρίγιο, όπως γράφει στο άρθρο του, αλλά ήταν αυτός που επί χρόνια ηγούνταν της αριστερής αντιπολίτευσης στη δεξιά εκδοχή του ευρωκομμουνισμού, εμπνευστής της οποίας ήταν ο Καρίγιο.
Κάνοντας πως δεν κατάλαβε και με πλήρη ασέβεια και στη μνήμη του Αγκίτα και στους αναγνώστες του, τον εμφανίζει να συμπλέει με τον πάλαι ποτέ ΣΥΝ. Αποκρύπτοντας ότι ο Αγκίτα είχε ταχθεί σαφώς κατά της Συμφωνίας του Μάαστριχτ, όπως αργότερα και κατά της ΟΝΕ και του ευρώ.
Και παραθέτει και ένα απόσπασμα από ομιλία του για την ανάγκη της σύγχρονης Αριστεράς να αναζητήσει νέους δρόμους. Κάνοντας και πάλι πως δεν καταλαβαίνει ότι η έμφαση από τον Αγκίτα δόθηκε στο να συνεχίσει να στηρίζεται η Αριστερά στους εργαζόμενους και στις αγωνιστικές της παραδόσεις.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Πάνος Τριγάζης εμφανίζει τον Αγκίτα σαν μια ισπανική εκδοχή του Δραγασάκη, του Παπαδημούλη ή του Τσίπρα. Ίσως γιατί μπορεί να μη θυμάται την περίφημη φράση του Ισπανού κομμουνιστή για τον τότε Έλληνα πρωθυπουργό: "ένας μεγάλος πωλητής αέρα κοπανιστού!"
Που σιγά μη δεν το θυμάται!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ενημέρωση από τις ΗΠΑ και τους αγώνες των εργαζομένων για προστασία από την πανδημία και για εγγυημένο βασικό εισόδημα. Κόντρα στη βαθιά Δεξιά του Τραμπ.
"Αναπτύσσονται δύο αντίθετα λαϊκά κινήματα. Το κίνημα που ενθάρρυνε ο Τραμπ υποβαθμίζει την πανδημία και πιέζει για επαναλειτουργία της οικονομίας. Συγκέντρωσαν την εθνική προσοχή λόγω της ανοικτής κατοχής όπλων, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο του νομοθετικού σώματος του Μίσιγκαν.
Το άλλο κίνημα χαρακτηρίζεται από κύμα απεργιών, απεργίες ενοικίων και μια αναδυόμενη εκστρατεία γενικής απεργίας, η οποία καλεί για προστασία της υγείας των εργαζομένων, αμοιβή από κινδύνους, βασικό εισόδημα κατά τη διάρκεια της πανδημίας και πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη χωρίς οικονομικά εμπόδια. Αυτό το κίνημα καλύπτεται μόνο από τα ανεξάρτητα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης".

https://guernicaeu.wordpress.com/2020/05/21/%ce%bd%ce%b1-%ce%bc%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%bb%ce%ad%ce%be%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%ce%b1%ce%bd%ce%ac%ce%bc%ce%b5%cf%83%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b6%cf%89%ce%ae-%ce%ba%ce%b1%ce%b9/?fbclid=IwAR0q8p_Cg3zr8Xv6tjPpcF0HR8qSJA7N9FNG9KsX3nTM_KIvAHqAdKvTXx4



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η παραποίηση, η αλλοίωση, η απόκρυψη της πληροφορίας είναι έργο της κάθε εξουσίας, ένα μέσο επιβολής της δύναμης της. Δεν αποτελεί τη βάση της κοινωνίας, που είναι η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, αλλά την κορυφή της πυραμίδας της κοινωνικής διαστρωμάτωσης. Δεν αποτελεί δηλαδή στοιχείο αγώνα και πάλης, κάτι που είναι σύμφυτο με τον καπιταλισμό. Εάν κάτι τέτοιο αποτελούσε πραγματικότητα, τότε θα ήταν απλώς θέμα ρεφορμιστικού δικαιωματισμού ο στόχος ριζικής αλλαγής της κοινωνίας, πράγμα που δεν ισχύει.

Σχολιο.- «Η αλήθεια βρίσκεται βαθιά κρυμμένη στον πάτο ενός πηγαδιού. Εσύ κοιτάς μέσα στο πηγάδι και βλέπεις τον ήλιο ή το φεγγάρι. Νομίζεις πως βλέπεις την αλήθεια, αλλά αν πέσεις μέσα στο πηγάδι που δεν υπάρχει ούτε ήλιος, ούτε φεγγάρι... τότε βρίσκεις την αλήθεια» Λ. Σ.
Κι όλοι νομίζουν βλέποντας τον ήλιο και το φεγγάρι, ή μέσω αναζητήσεων στο διαδίκτυο -τις περισσότερες φορές στη Βικιπαίδεια (Στέιτ Ντιπάρτμεντ)- νομίζουν πως την ανακάλυψαν...
Σχολιο.- "Επιστήμη"... άραγε "ουδέτερη"; "Επιστήμονες"... άραγε "ουδέτεροι"; Ποια είναι η "πραγματική επιστήμη";

Σχολιο.- Αναρωτιέμαι... με βάση την "αλήθεια"... Για παράδειγμα: 22 Απριλίου... εγκρίνεται άδεια στη Φαρμακευτική εταιρία ZEINCRO HELLAS Α.Ε. να χορηγεί κολχικίνη, στους ασθενείς με κορονοϊό... Για την πρόληψη της εξέλιξης και των επιπλοκών της νόσου, σύμφωνα με την επίσημη απόφαση. Μάλιστα... αλλά μέχρι τώρα ήταν αναγκαίος ένας τουλάχιστον χρόνος για έγκριση φαρμάκου... Χμ... "Xορηγός μελέτης: Ελληνική Ρυθμολογική Εταιρεία
Εκπρόσωπος Χορηγού (CRO): Zeincro Hellas A.E.". Μάλιστα... έγινε μελέτη αστραπή από ιδιωτική εταιρία.... Τι χρηματοδότησε, αφού -όπως θα δούμε- η έρευνα έγινε σε ΚΡΑΤΙΚΟ (το πληρώνει ο λαός) νοσοκομείο, γιατρούς, ειδικούς, νοσοκόμους, πολίτες πειραματόζωα (με μισθό που πληρώνει ο λαός); Επικεφαλής της έρευνας! Ο κ. Τσιόδρας!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μπακογιάννης απαγορεύει τα αυτοκίνητα στο κέντρο λόγω της πανδημίας. Οι πολίτες θα χρησιμοποιούν μετρό κ λεωφορεία.Ο Τσιόδρας είχε πει να αποφεύγονται τα ΜΜΕ κ η κυκλοφορία να γίνεται με Ι.Χ., λόγω της πανδημίας. ΤΕΤΟΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΤΣΙΡΚΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΜΑΤΑΔΕΙ Η ΧΩΡΑ!
Σχολιο.-  Απο αυτή τη στιγμή και μετά ξεκινάει ένα ανελέητο γέλιο που θα κορυφωθεί με την μείωση μισθών και συντάξεων που θα είναι 20% αλλά που τελικά δεν θα μειωθούν αλλά όταν θα πας στο ΑΤΜ θα δεις μείωση 16% αβαντι μαέστρο....το γλέντι ξεκιναει


Στο μεταξύ από την απαγόρευση για την οποία μιλάμε, φρόντισαν προκλητικότατα να εξαιρέσουν... τον εαυτό τους, δηλαδή μέλη της κυβέρνησης, βουλευτές, περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες, δημάρχους κι αντιδημάρχους.
Περιμένω αντιδράσεις κομμάτων της "αντιπολίτευσης" να δω κάτι.


ΦΑΣΙΣΜΟΣ "ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ".
Το θέμα της απαγόρευσης κυκλοφορίας Ι.Χ. στο κέντρο της Αθήνας έχει συζητηθεί πολλές φορές - και θα μπορούσε να είναι μια σωστή απόφαση αν υπήρχαν οι κατάλληλες συγκοινωνίες και αν επιτρεπόταν οπωσδήποτε η κυκλοφορία των μοτοσυκλετών, ηλεκτρικών και μη.
Διότι η Αθήνα δεν είναι κατάλληλη για ποδήλατο.
Οι κατάλληλες συγκοινωνίες αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν - ναι μεν υπάρχει το μετρό αλλά δεν μπορείς να πάρεις από παντού το μετρό, διότι σημαντικές περιοχές της Αθήνας δεν έχουν μετρό και εδώ και πάρα πολύ καιρό το ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ τραμ δε φτάνει ως το Σύνταγμα. ΑΛΗΘΕΙΑ, ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ; ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ;
Πιο σοβαρό είναι κάτι άλλο όμως.
Δηλαδή, ΠΩΣ ΔΙΑΟΛΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΑΥΤΗ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ;
Πού είναι πιο πιθανό να κολλήσεις κορονοϊο; μέσα στο αυτοκίνητό σου και πάνω στη μοτοσυκλέτα σου ή μέσα στα μέσα μαζικής μεταφοράς στα οποία ωθείται ο κόσμος με αυτή την απαγόρευση;
Επομένως, αυτό που συμβαίνει είναι το εξής:
1. Η απαγόρευση δεν επιβάλλεται στην πραγματικότητα λόγω κορονοϊού, αλλά διότι θέλουν δια της βίας να διώξουν από το κέντρο της Αθήνας τα αυτοκίνητα. Αν δείτε και τις εξαιρέσεις από την απαγόρευση, θα καταλάβετε ότι τελικά θέλουν να το μετατρέψουν σε τόπο πρόσβασης και διασκέδασης ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ - θα δείτε ότι σύντομα θα βάλουνε και διόδια και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ο διεστραμμένος νους τους.
2. Το ότι ως πρόσχημα χρησιμοποιείται ο κορονοϊός, κάτι που όπως είναι ολοφάνερο ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ -δείχνει δηλαδή ότι είναι σωστοί οι φόβοι ότι πάνε να επιβάλουν μια αφόρητη δικτατορία με πρόσχημα "την υγεία μας", σε βαθμό που... μεσοπρόθεσμα θα ευχόμαστε να είχαμε πεθάνει από τον κορονοϊό!
ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΩ ΜΕΡΙΚΟΥΣ: Δεν λέω ότι ο κορονοϊός δεν είναι πραγματικός ή ότι είναι "μια απλή γρίπη". Δεν είναι μια απλή γρίπη διότι η μεταδοτικότητά του είναι πολύ μεγαλύτερη - άλλο ζήτημα αν μεταλλαχθεί κι αποδυναμωθεί, που είναι κι αυτή μια πιθανότητα.
Λέω, όμως, ότι το "βρήκαμε παπά, ας θάψουμε καμιά δεκαριά" είναι σε πλήρη εξέλιξη και οδηγεί σε πάρα πολύ επικίνδυνες καταστάσεις - και αυτό... από την αρχή το έλεγα.
Σε κάθε περίπτωση ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ, ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ "ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ".
Σχολιο.- Το να στρεψουν το ενδιαφέρων του κόσμου για καφέ και ψώνια στα μολ σας πέρασε από το μυαλό? Όλες οι αποφάσεις τους 10 μήνες τώρα εκεί σπρώχνουν. Τον θάνατο μικρών και μικρομεσαίων στον λιανικό εμπόριο και την εστίαση.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διάφοροι επαΐοντες περί τα οικονομικά και πολιτικά ζητήματα προτείνουν διάφορες ενέργειες για παραγωγική ανασυγκρότηση, αλλαγή οικονομικού μοντέλου και πολλά άλλα. Δεν τολμούν όμως να πουν ή δε γνωρίζουν ότι τίποτα ουσιαστικό δεν μπορεί να γίνει χωρίς απαλλαγή της χώρας από το συναλλαγματικό χρέος (με δραχμοποίηση όποιου τμήματος αναγνωριστεί) και την ανάκτηση της νομισματικής ανεξαρτησίας ως προϋπόθεση χρηματοδότησης παραγωγικών επενδύσεων, αύξησης της απασχόλησης αλλά και ενίσχυσης της αποτρεπτικής ικανότητας των ενόπλων δυνάμεων.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Κασιδιαρης αποχωρει από την Ναζιστικη Χρυση Αυγη και αναγγελλει την ιδρυση νεου ναζιστικου κομματος
Να'την την σοβαρή Χρυσή Αυγή...Με κοστούμι και γραβάτα, χωρίς την σβάστικα στο μπράτσο (θα τη κρυβει το κοστουμι), λέγοντας αλήθειες που δεν "δικαιούνται" και δεν μπορούν τα συστημικά κόμματα να πουν, μιλώντας και καταγγέλλοντας τον εποικισμό των λαθρομεταναστών αλλά χωρίς να λέει λέξη για τους επικυρίαρχους και την Γερμανική Ευρώπη (βλέπετε έχουμε και κάποιο παρελθόν που έχουμε να "τιμήσουμε"),υπερασπιζοντας τους προδοτες γερμανοτσολιαδες και τη φασιστικη χουντα 67-74,  φιλοδοξώντας να μιμηθεί τον Σαλβίνι, την Λεπέν, τον Ορμπάν ή τον Τζόνσον και χωρίς να αμφισβητεί, όπως ακριβως κανουν οι προηγουμενοι ευρωφασιστες,  το πλαίσιο της ΕΕ και της ΕΖ...Φυσιολογική εξέλιξη όλο αυτό, την στιγμή που τίθεται σε αμφισβήτηση η ίδια η επιβίωση του ιστορικού έθνους μας (το κράτος έχει ήδη καταλυθεί) ενώ ταυτόχρονα η αριστερά στο σύνολό της αλλά και το σύνολο των δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου, εχει γινει ρεφοσμιστικια δικαιωματικια, και  απλά δεν θέλει να διαμορφώσει την εναλλακτική πρόταση στο νεοφιλελεύθερο και εθνομηδενιστικό ΤΙΝΑ τους...Η ιστορία ως γνωστόν σιχαίνεται τα κενά, και σπεύδει να τα καλύψει ο πρώτος τυχόν, ακόμα κι αν είναι τυχοδιώκτης και απόγονος των ταγμάτων ασφαλείας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρετανική “THE SUN” : Τούρκοι κατέλαβαν μικρό τμήμα ελληνικού εδάφουςστον Έβρο! Νίκος Δένδιας: “Μιλάμε για λίγες δεκάδες μέτρα! Η Ελλάδα δεν θέλει να δημιουργεί εντάσεις με συμμάχους της … για λίγα μέτρα!!!”
Εξευτελιστηκες κυβερνητικες δηλωσεις για την καταληψη ελληνικου εδαφους από τους τουρκους!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΜΚΟ διχοτομεί τη Λέσβο σε ελληνική και μη!

22 Μάϊου 2020
Δεν έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τότε που η οργάνωση White Helmets μίλησε για τα σχέδιά της στη "δική της γη" στη Λέσβο και ξαναχτύπησε άλλη οργάνωση. Η οργάνωση Moria Corona Awarenss Team, με αφορμή νορβηγικό δημοσίευμα για την κατάσταση στη Μόρια, μίλησε ξεκάθαρα για την "ελληνική πλευρά" του νησιού, δημιουργώντας έμμεσα ζήτημα "διχοτόμησης".
Η οργάνωση Moria Corona Awarenss Team, η οποία συστήθηκε για να ενημερώσει τους μετανάστες της Μόρια για τον κορονοϊό, θεωρεί ότι τα ευπρόσδεκτα μέτρα της κυβέρνησης προστάτεψαν τους μετανάστες από τον κορονοϊό των Ελλήνων. «Από την πρώτη μέρα εμείς -η Moria Corona Awarenss Team και για τόσοι άλλοι πρόσφυγες- καλωσορίσαμε τα μέτρα απομόνωσης της ελληνικής κυβέρνησης, γιατί μας προστατεύουν από τον κορονοϊό που υπάρχει στην ελληνική πλευρά του νησιού. Τοποθετήσαμε ακόμα και αφίσες με αυτό το μήνυμα στη δομή και φτιάξαμε και βίντεο. Γνωρίζαμε ότι αυτό θα μας φέρει τόσες πολλές δυσκολίες στους πρόσφυγες, αλλά ήταν ο μόνος τρόπος».
Όταν ρωτήθηκε η οργάνωση από χρήστη του facebook τι εννοείτε "ελληνική πλευρά", η οργάνωση απάντησε: «Τους Έλληνες πολίτες της Λέσβου. Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο όλες οι περιπτώσεις κορονοϊού συνέβησαν εκεί». Οπότε οι ακτιβιστές δεν χάσανε ευκαιρία να εκμεταλλευτούν την κατάσταση για να δημιουργήσουμε μια αίσθηση κτητικότητας.
Τα περιστατικά αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά πολλαπλασιάζονται χτίζοντας σταδιακά μια νέα κατάσταση. Θυμίζουμε ότι προ λίγων ημερών η τουρκική οργάνωση White Helmets ανάρτησε φωτογραφίες που έδειχναν δίπλα στο Κέντρο της Μόριας, κομμένα ελαιόδεντρα, μετανάστες να σκάβουν και μηχανήματα διαμόρφωση χώρου. Ήταν το νέο πρότζεκ τους στη "νέα δική τους γη" όπως ανάρτησαν στο facebook.
Μη ξεχνάμε επίσης την αμφιλεγόμενη έρευνα του Πανεπιστημίου του Τουρκού (Τurku) στη Φινλανδία που έθεσε ζητήματα κυριαρχίας των ελληνικών νησιών λόγω μεταναστευτικού.  Στη συνέχεια το εν λόγω Πανεπιστήμιο αναγκάστηκε να αποσύρει την μελέτη, η οποία διενεργήθηκε υπό ύποπτες συνθήκες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπάρχει άλλη χώρα, που να εξευτελίζει τόσο μια εθνική της επέτειο, όπως συμβαίνει εδώ, με την γελοία επιτροπή για το 1821;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την Τετάρτη 22 Μαΐου 1963 θα διαδραματιζόταν στη Θεσσαλονίκη μια από τις κορυφαίες στιγμές της σύγχρονης τραγωδίας, που θα σφράγιζε ανεξίτηλα την ιστορία της χώρας.
Ο βουλευτής της ΕΔΑ Γρηγόρης Λαμπράκης, 51 ετών, υφηγητής της Ιατρικής και βαλκανιονίκης, έπεφτε θανάσιμα τραυματισμένος, στη διασταύρωση των οδών Βενιζέλου-Ερμού, από τους παρακρατικούς φονιάδες Σπύρο Γκοτζαμάνη και Εμμανουήλ Εμμανουηλίδη, που εφόρμησαν με «τρίκυκλο» εναντίον του.
Κλινικά νεκρός «ο μαραθωνοδρόμος της ειρήνης», θα αφήσει την τελευταία του πνοή στις 27/5/1963 στο ΑΧΕΠΑ.
Την τύχη του Λαμπράκη λίγο έλειψε να έχει και ο βουλευτής Καβάλας της ΕΔΑ Γιώργης Τσαρουχάς, που λίγο πριν είχε χτυπηθεί από τους παρακρατικούς «αντιφρονούντας» οι οποίοι πολιορκούσαν τα γραφεία του «Δημοκρατικού Συνδικαλιστικού Κινήματος», όπου γινόταν η συγκέντρωση των «Φίλων της Ειρήνης».
Ό,τι δεν κατάφερε ο θηριώδης παρακρατικός τραμπούκος «Αντωνάρας» Πιτσώκος, που κακοποίησε άγρια τον Γ. Τσαρουχά, θα το καταφέρουν πέντε χρόνια αργότερα οι δήμιοι της Χούντας. Στις 9/5/1968 στα γραφεία της ΚΥΠ στο Γ΄Σ.Σ. θα δολοφονήσουν μετά από βασανιστήρια το Γιώργη Τσαρουχά.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



21 Μαΐου 2020
Ο Τούρκος διακινητής λαθρομεταναστών προαναγγέλλει ταξίδια για Φαρμακονήσι, Σύμη και Κω !

Στη  παρακάτω ανάρτηση του στις 11/3 ο διακινητής λαθρομεταναστών κάνει διαφήμιση της επιχείρησης του.
Με το ψευδώνυμο Αζίζ Αμπού Τιφ, λέει πως ¨Πρώτα ο Θεός την Κυριακή, διοργανώνουμε ταξίδια για Κω, Φαρμακονήσι και Σύμη¨.
Επιδυκνειωντας τις φουσκωτες βάρκες του με τις μηχανες
 Μάλιστα δίνει και το τηλέφωνο του για τους πελάτες του !
Ε φυσικά δεν τα ξέρει όλα αυτά βρε η τουρκική αστυνομία…
Που να τα μάθει…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Bella Ciao προκαλεί σεισμό στην Τουρκία: Συλλήψεις και ανθρωποκυνηγητό στα social media
22 Μαΐου 2020 09:16
Το απίστευτο περιστατικό να ακουστεί το ιταλικό αντάρτικο τραγούδι "Βella Ciao" από τα μεγάφωνα τζαμιών στη Σμύρνη έχει κινητοποιήσει τον κατασταλτικό μηχανισμό του τουρκικού κράτους.
Συναγερμό στις τουρκικές αρχές έχει σημάνει από την Πέμπτη το μεσημέρι μετά από ένα απίστευτο περιστατικό που έκανε το γύρο του κόσμου.
Από τα τζαμιά της Σμύρνης αντί να ακουστούν οι θρησκευτικοί ύμνοι της ημέρας (βρισκόμαστε άλλωστε στην περίοδο του Ραμαζανιού) οι κάτοικοι άκουσαν έκπληκτοι το εμβληματικό "Bella Ciao" που έχει πάντα ένα βαθύ επαναστατικό συμβολισμό.
Στο πλαίσιο του ανθρωποκυνηγητού που εξαπέλυσε η τουρκική αστυνομία συνελήφθη αργά το βράδυ της Πέμπτης μία γυναίκα με την κατηγορία της "προσβολής θρησκευτικών αξιών" χωρίς να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες στη δημοσιότητα.
Ενα άλλο άτομο επίσης συνελήφθη αλλά όπως τόνισαν τα τουρκικά ΜΜΕ αφέθηκε σύντομα ελεύθερος αφού δεν προέκυψαν στοιχεία εκ μέρους του.
O Αλί Ερμπάς, επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων τόνισε ότι "πρόκειται για περιστατικό το οποίο έπληξε βαθιά όλους τους Μουσουλμάνους κατά τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού.
Η έρευνα στρέφεται ακόμα και κατά εκείνων που μοιράστηκαν το βίντεο και επαίνεσαν αυτήν την άσχημη πράξη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης". Κοντολογίς, αναμένεται μπαράζ συλλήψεων.
Ο Ομέρ Τσελίκ, ο εκπρόσωπος του AKP, του κόμματος του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, "καταδίκασε έντονα" αυτή την πειρατεία υπογραμμίζοντας στο Twitter πως "οι δράστες αυτής της απεχθούς πράξης θα βρεθούν".
Τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης καταδίκασαν επίσης αυτή την πειρατεία, χαρακτηρίζοντάς την "σκάνδαλο" και "ποταπή επίθεση εναντίον των τζαμιών".
Το επεισόδιο σημειώθηκε στη διάρκεια του ραμαζανιού, του ιερού μήνα νηστείας των μουσουλμάνων, και ενώ τα τζαμιά ήταν κλειστά επί δύο μήνες για να περιορισθεί η διάδοση του κορονοϊού στην Τουρκία.
Η ιστορία του Bella Ciao
Πρόκειται για αντιφασιστικό ύμνο του Β' παγκοσμίου πολέμπου το οποίο βασίζεται σε κάποιο παραδοσιακό ιταλικό τραγούδι. Οι στίχοι του αρχικού τραγουδιού κάνουν αναφορά στις άθλιες συνθήκες των εργατών γης στην κοιλάδα του Πάδου στη Βόρεια Ιταλία στις αρχές του αγώνα.
Η ιταλική αντίσταση στο φασισμό των Μουσολίνι και Χίτλερ διασκεύσασε το τραγούδι και το έκανε επαναστατικό σύμβολο σ' όλον τον κόσμο.
Οι στίχοι στα ελληνικά
Ένα πρωί ξύπνησα Ω! αντίο όμορφη, αντίο όμορφη, όμορφη αντίο, αντίο, αντίο
ένα πρωί ξύπνησα και βρήκα τον εισβολέα
Ω! αντάρτη πάρε με μακριά Ω! αντίο όμορφη, αντίο όμορφη, όμορφη αντίο, αντίο, αντίο
ω! ανττάρτη πάρε με μακριά γιατί αισθάνομαι ότι θα πεθάνω
Και αν πεθάνω σαν αντάρτης
Ω! αντίο όμορφη, αντίο όμορφη, όμορφη αντίο, αντίο, αντίο και αν πεθάνω σαν αντάρτης, εσύ πρέπει να με θάψεις
Να με θάψεις εκεί, στο βουνό Ω! αντίο όμορφη, αντίο όμορφη, όμορφη αντίο, αντίο, αντίο
να με θάψεις εκεί στο βουνό κάτω από τη σκιά ενός υπέροχου λουλουδιού
Και οι άνθρωποι που θα περνούν Ω! αντίο όμορφη, αντίο όμορφη, όμορφη αντίο, αντίο, αντίο
και οι άνθρωποι που θα περνούν θα λένε " ώ! τι όμορφο λουλούδι!"
Αυτό εδώ είναι το λουλούδι του αντάρτη
Ω! αντίο όμορφη, αντίο όμορφη, όμορφη αντίο, αντίο, αντίο αυτό εδώ είναι το λουλούδι του αντάρτη που πέθανε για την λευτεριά μας



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Χαμενεΐ: Η μάχη για «την απελευθέρωση της Παλαιστίνης» αποτελεί «ισλαμικό καθήκον»
 Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020, 13:34
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ κάλεσε τους Παλαιστίνιους σήμερα να συνεχίσουν την εξέγερσή τους εναντίον του Ισραήλ, κατηγορώντας την ισραηλινή κυβέρνηση ότι είναι ένας «όγκος» που θα πρέπει να καταπολεμηθεί μέχρι να απελευθερωθούν οι Παλαιστίνιοι.
«Η εξέγερση των Παλαιστινίων πρέπει να συνεχιστεί (…) η μάχη για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης αποτελεί ισλαμικό καθήκον και τζιχάντ (…) Το σιωνιστικό καθεστώς είναι ένας καρκινογόνος όγκος στην περιοχή» δήλωσε σε ομιλία του ο Χαμενεΐ με την ευκαιρία της ημέρας Αλ Κουντς, την ημέρας της Ιερουσαλήμ που γιορτάζεται κάθε χρόνο την τελευταία Παρασκευή του Ραμαζανιού.
«Στόχος της μάχης αυτής είναι η απελευθέρωση όλων των παλαιστινιακών εδαφών και η επιστροφή όλων των Παλαιστινίων στη χώρα τους» πρόσθεσε ο Χαμενεΐ. «Σήμερα ο κόσμος μετρά ένα ένα τα θύματα του κορωνοϊού παγκοσμίως, όμως κανείς δεν έχει ρωτήσει ποιος ευθύνεται για τους εκατοντάδες χιλιάδες μάρτυρες, τις φυλακίσεις και τις εξαφανίσεις στην Παλαιστίνη και σε χώρες εναντίον των οποίων οι ΗΠΑ και η Ευρώπη έχουν εξαπολύσει πόλεμο» κατήγγειλε. «Ο μακροχρόνιος ιός των σιωνιστών θα εξαλειφθεί» κατέληξε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν.
Λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού οι θρησκευτικοί ηγέτες του Ιράν αναγκάστηκαν να ακυρώσουν τις πορείες που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε όλη τη χώρα με την ευκαιρία της ημέρας Αλ Κουντς. Το Ιράν είναι μία από τις πλέον πληγείσες χώρες της περιοχής από τον Covid-19, με 7.249 θανάτους και 129.341 κρούσματα.
"Θα υποστηρίζουμε (...) οποιοδήποτε έθνος και οποιαδήποτε ομάδα που αντιτίθεται και πολεμά το σιωνιστικό καθεστώς", είχε γράψει χθες, Τετάρτη ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, στον λογαριασμό του στο Twitter, καλώντας στην υπεράσπιση των "αγώνων" των Παλαιστινίων για να καθορίσουν το μέλλον τους.
Είχε προσθέσει ότι "η φύση του σιωνιστικού καθεστώτος ήταν ασυμβίβαστη με την ειρήνη καθώς οι σιωνιστές επιδιώκουν να αυξήσουν (την επιφάνεια) του εδάφους τους".
"Η εξάλειψη του σιωνιστικού καθεστώτος δεν σημαίνει την εξάλειψη των Εβραίων (...) Αλλά την 'εξάλειψη του Ισραήλ'", είχε γράψει επίσης ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, αποκαλώντας τους σιωνιστές "καρκίνο" και καλώντας στην εκδίωξη των "κακοποιών όπως ο (Μπενιαμίν) Νετανιάχου", ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




 Η Ιορδανία απειλεί να επανεξετάσει τις σχέσεις της με το Ισραήλ
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020, 09:46
Ο Iορδανός πρωθυπουργός Όμαρ Ραζάζ απείλησε ότι το Αμάν θα επανεξετάσει τις σχέσεις του με το Ισραήλ εάν το εβραϊκό κράτος κάνει πράξη το σχέδιό του να προσαρτήσει κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη στη Δυτική Όχθη.
«Δεν θα αποδεχθούμε μονομερή ισραηλινά μέτρα για την προσάρτηση παλαιστινιακών εδαφών» και «θα επανεξετάσουμε τις σχέσεις μας με το Ισραήλ σε όλες τις διαστάσεις τους» σε αυτή την περίπτωση, υπογράμμισε ο Ραζάζ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του χασεμιτικού βασιλείου, το PETRA.
Όμως «δεν πρόκειται να βιαστούμε», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός της Ιορδανίας, η χώρα του οποίου, όπως και η Αίγυπτος, έχει υπογράψει συμφωνία ειρήνης με το Ισραήλ.
«Ελπίζουμε ότι θα υιοθετηθεί ενιαία αραβική στάση όσον αφορά την αντίδραση στις απειλές» του Ισραήλ να προσαρτήσει παλαιστινιακά εδάφη και ότι «η διεθνής κοινότητα θα επιτελέσει το καθήκον της να προστατεύσει την ειρήνη, όχι μόνο σε αυτή την περιοχή, αλλά σε παγκόσμια κλίμακα» συμπλήρωσε.
Η ισραηλινή κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου ετοιμάζεται να προχωρήσει στην προσάρτηση 130 εβραϊκών οικισμών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και στην Κοιλάδα του Ιορδάνη, μια λωρίδα γης που εκτείνεται μεταξύ της λίμνης Τιβεριάδας (ή Θάλασσας της Γαλιλαίας) και της Νεκράς Θάλασσας, που αποτελεί μέρος των ανατολικών συνόρων με την Ιορδανία.
Πάνω από 600.000 Ισραηλινοί ζουν στους οικισμούς στη Δυτική Όχθη, τους οποίους οι Παλαιστίνιοι, όπως και η διεθνής κοινότητα, θεωρούν παράνομους.
Η Ιορδανία έχει απορρίψει επανειλημμένα κάθε προσάρτηση κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών, προειδοποιώντας ότι «θα σκοτώσει τις πιθανότητες να υπάρξει ειρήνη».
Σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στο γερμανικό ειδησεογραφικό περιοδικό Der Spiegel, ο Ιορδανός μονάρχης Αμπντάλα Β΄ προειδοποίησε το Ισραήλ ότι θα πυροδοτήσει «μείζονα σύγκρουση» με το χασεμιτικό βασίλειο εάν προχωρήσει στην προσάρτηση τμημάτων της Δυτικής Όχθης.
Η νέα κυβέρνηση του Ισραήλ αναμένεται να αρχίσει να εφαρμόζει το αμερικανικό σχέδιο για το Μεσανατολικό, που προβλέπει την προσάρτηση της κοιλάδας του Ιορδάνη ποταμού και των εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Όχθη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο μεθύστακας πούλησε τη Ρωσία για 2,5 δισ. $!
Στις ΗΠΑ αποχαρακτηρίστηκε η συνομιλία που είχε ο Μπορίς Γιέλτσιν με τον Κλίντον στις 21 Σεπτέμβρη 1993.
Μια μαύρη σελίδα για τη Σοβιετική Ένωση, μετέπειτα τη Ρωσία, για τους λαούς της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών.
Διορισμένος από τον διαφημιστή πίτσας Γκορμπατσώφ ως Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Σοβιετικής Ένωσης της Μόσχας κι ηγέτης της κυβέρνησης των μεταρρυθμιστών, ο μεθύστακας Μπορίς Γιέλτσιν, πούλησε την πατρίδα του για 2,5 δισ. $.
21 Σεπτέμβρη 1993, ο "εκσυγχρονιστής πρόεδρος" Μπορίς Γέλτσιν διαλύει πραξικοπηματικά το Ανώτατο Σοβιέτ, το Νομοθετικό Σώμα της Σοβιετικής Ένωσης.
Μόλις δύο εβδομάδες μετά, στις 4 Οκτώβρη 1993, διατάζει την επίθεση και βομβαρδισμό της Βουλής, ολοκληρώνοντας το αμερικανοκίνητο πραξικόπημα.
Από την πόρρητη συνομιλία -σήμερα αποχαρακτηρισμένη- που είχε ο Γιέλτσιν με τον Κλίντον στις 21 Σεπτέμβρη 1993:

«Γιέλτσιν: Μπιλ, αποφάσισα να διαλύσω το Ανώτατο Σοβιέτ, υπάρχουν πολλοί κομμουνιστές
Κλίντον: Ο στρατός και οι ειδικές υπηρεσίες είναι στο πλευρό σου;
Γιέλτσιν: Ναι
Κλίντον: Αυτό είναι καλό. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα σου δώσουν 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια για να συνεχίσεις τις μεταρρυθμίσεις»



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κράτος και παρακράτος της δεξιάς δολοφονούν το Γρηγόρη Λαμπράκη
Πριν 57 χρόνια... το κράτος της δεξιάς, των βομβών ναπάλμ, που έχτιζε "Νέους Παρθενώνες" στη Μακρόνησο, της βίας και νοθείας του Καραμανλή το 61, του "εθνάρχη" της Αμερικανοκρατίας, της βίας και νοθείας το 61, τότε που ψήφιζαν και τα δένδρα... δολοφονεί τον Γρηγόρη Λαμπράκη.
Σύντομο χρονικό της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη.
Στις 22 Μάη 1963 ο Γρηγόρης Λαμπράκης εκφωνεί την ομιλία της επιτροπής για την διεθνή ύφεση και ειρήνη, στην Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα της δημοκρατικής συνδικαλιστικής κίνησης, επί της οδού Σπανδωνή. Η αίθουσα περικυκλώνεται από παρακρατικούς, που με την ανοχή της αστυνομίας βρίζουν, απειλούν και ασχημονούν.
Μετά την εκδήλωση, η αστυνομία βεβαιώνει τον Λαμπράκη ότι μπορεί να φύγει χωρίς κίνδυνο και ο Λαμπράκης βγαίνει από την αίθουσα. Τότε το τρίκυκλο με οδηγό τον Γκοτζαμάνη και τον Εμμανουηλίδη στην καρότσα, πέφτει επάνω στον Λαμπράκη, τον ρίχνει κάτω και αμέσως τον χτυπάνε με λοστό στο κεφάλι.
Η αστυνομία αδιαφορεί για την επίθεση. Ο περαστικός Μανώλης Χατζηαποστόλου πηδά πάνω στο τρίκυκλο και παλεύει με τον Εμμανουηλίδη, μέχρι που τους σταματάει ένας τροχονόμος και συλλαμβάνονται.
Ο Γρηγόρης Λαμπράκης μεταφέρεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.
Κάθε μέρα κόσμος πολύς συγκεντρώνεται έξω από το ΑΧΕΠΑ, για να μάθει πως πάει ο Λαμπράκης. Κατά διαστήματα βγαίνει ο Μίκης Θεοδωράκης και ανακοινώνει στον κόσμο που περιμένει με αγωνία αυτά που του μεταφέρουν οι γιατροί.
Μετά από τέσσερις μέρες, στις 27 Μάη ο Γρηγόρης Λαμπράκης πεθαίνει.