Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Σαββατο 23 Μαιου 2020



Ακόμη και στην εποχή των μνημονίων και του ΤΑΙΠΕΔ ,κανείς δεν διανοήθηκε να υποστηρίξει ότι ο επιχειρηματίας που διαχειρίζεται μια παραλία μπορεί να την κλείσει ολόκληρη στο κοινό.Βεβαιως,οι κλειστές οργανωμένες παραλίες το έκαναν παράνομα.Σημερα,η κυβέρνηση Μητσοτάκη το φέρνει ως διάταξη.Αυτο πρακτικά σημαίνει ότι σε συνέχεια της πλήρους νομοθετικής και δικαστικής αποδυνάμωσης των κοινόχρηστων πραγμάτων τα τελευταια χρόνια, η παραλία ως κοινόχρηστο πράγμα,όπου αφήνεται έστω ένα μέρος της εκτός εμπορικής εκμετάλλευσης,πεθαίνει. Άλλη μια επιτυχία της μεγάλης ιδιωτικής πρωτοβουλίας και άλλο ένα βήμα στην απόλυτη εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αναγκών.και τα περνάνε όλα τώρα,για να μην κουνηθεί κουνούπι.Ντροπη τους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ ΤΩΡΑ 🇨🇺
ΑΚΌΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΗΝΩΜΈΝΟ ΒΑΣΊΛΕΙΟ ( U.K.) ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Covid-19 ΚΑΙ ΔΗΛΏΝΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ ! Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ΕΡΤ ΑΕ ,ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ! ΕΘΝΙΚΟ ΑΙΣΧΟΣ Η ΥΠΟΤΑΓΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ !
ΑΥΤΑ ΔΗΛΩΣΕ Η Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας, Wendy Morton.: η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου συνεργάζεται με τους κουβανούς ομολόγους της για την επέκταση της αμοιβαίας απάντησης στην πανδημία Covid-19.
«Ο Πρέσβης μας στην Αβάνα συνεχίζει να συνομιλεί με τις κουβανικές αρχές σχετικά με τον τρόπο εμβάθυνσης και διεύρυνσης της διμερούς μας σχέσης και τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τις χώρες μας να αντιμετωπίσουν αυτήν την κρίση»,
«Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δεν υποστηρίζει το εμπάργκο των ΗΠΑ κατά της Κούβας. Θεωρούμε ότι οι εξωεδαφικές επιπτώσεις του εμπάργκο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στις εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο και δεν είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτές οι κυρώσεις ενθαρρύνουν τις πιθανές μεταρρυθμίσεις και την οικονομική πρόοδο ».
Ως απάντηση σε έρευνα του βουλευτή της Grahame Morris, προέδρου της Ομάδας Κοινοβουλευτικής Ομάδας για την Κούβα, η Μόρτον τόνισε ότι το γραφείο της υποστηρίζει το έθνος της Καραϊβικής. Ο Μόρις ρώτησε τον υπουργό Εξωτερικών Ντομίνικ Ραμπ εάν θα προβεί σε εκπροσώπηση στον ομόλογό του στη διοίκηση των ΗΠΑ σχετικά με τον αποκλεισμό και τους περιορισμούς των ιατρικών πόρων COVID-19 και την ανθρωπιστική βοήθεια στην Κούβα.
«Είμαστε σε τακτική επαφή με τους συνεργάτες μας στις ΗΠΑ, οι οποίοι γνωρίζουν την αντίθεσή μας στο εμπάργκο. Τα κοινοποιούμε τόσο ιδιωτικά όσο και μέσω των δημόσιων δηλώσεών μας. Το Ηνωμένο Βασίλειο ψηφίζει ανεπιφύλακτα υπέρ του ετήσιου ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών που ζητά τον τερματισμό του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοοικονομικού εμπάργκο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΗΕ: Οι ΗΠΑ μπλοκάρουν ψήφισμα για τους μισθοφόρους στη Βενεζουέλα
 23/05/2020
Οι ΗΠΑ μπλοκάρισαν σχέδιο ψηφίσματος που είχε υποβάλει η Ρωσία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, με το οποίο καταδικαζόταν η απόπειρα πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα.
Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας Ντμίτρι Πολιάνσκι κατά την παρουσίαση του ψηφίσματος κάλεσε τα κράτη μέλη να καταδικάσουν τη χρήση βίας, την τρομοκρατία σε κάθε μορφή και κάθε έκφραση, και τη χρήση μισθοφόρων.
Μετά το μπλοκάρισμα του σχεδίου από τις ΗΠΑ, χωρίς ουσιαστική διαβούλευση, ο Ρώσος διπλωμάτης εξέφρασε τη δυσφορία του τονίζοντας πως το ψήφισμα δεν περιείχε κατηγορίες παρά μόνο στοιχειώδεις κοινά αποδεκτές αρχές.
Η Κίνα εξέφρασε την υποστήριξή της στην εθνική κυριαρχία της Βενεζουέλας και επέκρινε τις κυρώσεις που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ. Την αντίθεσή τους στην ανάμειξη στα εσωτερικά ξένων κρατών και την υποστήριξή τους στο διάλογο διατύπωσαν η Ινδονησία, η Νότια Αφρική και το Βιετνάμ.
Η εκπρόσωπος των ΗΠΑ Κέλι Κραφτ αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμειξη στην απόπειρα πραξικοπήματος και κατηγόρησε τη Ρωσία και την Κούβα πως παραβιάζουν την εθνική κυριαρχία της Βενεζουέλας με τις συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας που έχουν συνάψει μαζί της.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι καυμενοι, οι ερντογανικοι Τούρκοι . Τώρα θα πληρώνουν
ΕΝΦΙΑ!
16 στρέμματα είναι αυτά .....
 Δεν ξέρουν με τι Κουλό Κράτος έμπλεξαν....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ ΝΙΚΗΣΕ!
Τους έπνιγαν κάθε τρεις και λίγο στα χημικά, τους έσερναν σε δίκες, τους ξυλοκοπούσαν και τους ακρωτηρίαζαν. Η μακρόχρονη αστυνομική κατοχή που επέβαλλαν στην πόλη ανάγκασε ως και την Πανελλήνια Ένωση Αστυνομικών να καταγγείλει δημοσίως την Όλγα Γεροβασίλη για τις εντολές που έδινε για μακέλεμα των κατοίκων που δεν ήθελαν να γίνει ο τόπος τους σκουπιδαριό.
Τώρα, κατεξευτελίζοντας τις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση της Ν.Δ. υποχρεώνεται να κάνει πίσω. ΧΥΤΥ στη Λευκίμμη, τέλος!
Γιατί, όπως λέμε και ξαναλέμε, ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δίνεται!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δίνει τα ρέστα του ο Τραμπ!
Την ίδια μέρα που απαιτεί ν' ανοίξουν οι ναοί όλων των δογμάτων, γιατί δεν μπορεί, όπως είπε, να λειτουργούν οι κλινικές που κάνουν αμβλώσεις αλλά όχι οι χώροι προσευχής, δεν διστάζει:
- Να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία "Ανοιχτοί ουρανοί", διακόπτοντας τις συνεννοήσεις με τη Ρωσία, προκαλώντας τη διαμαρτυρία ακόμη και χωρών όπως η Γερμανία, η Γαλλία κ.ά.
- Να βάλει βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, κατά της ρωσικής πρότασης για καταδίκη της απόπειρας πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα.
Ο επικεφαλής της εκστρατείας περί "μουφοϊού" (που τον χαρακτηρίζει συνωμοσία της Κίνας, της Κούβας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας) και άρνησης της λήψης μέτρων για την προστασία από την πανδημία, δίνει παγκοσμίως γραμμή στη βαθιά Δεξιά σε όλα τα επίπεδα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπέρ της επανεκλογής του Γιάννη Στουρνάρα ως διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ψήφισαν οι Όλγα Χαρίτου, πάλαι ποτέ δικαιωματική, σύζυγος του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορου Παπαδόπουλου, επίσης συριζαία, Θόδωρος Μητράκος, άνθρωπος του Δραγασάκη, και Δημήτρης Σιδέρης, έμπιστος του Τσακαλώτου.
Πού κρύβονται εκείνα τα τσόλια που ακριβώς πριν ένα χρόνο, ενόψει εκλογών, άνοιγαν τον βόθρο και χυδαιολογούσαν, λέγοντας πως θέλουμε να φέρουμε τον Κούλη, επειδή δεν θα ψηφιζαμε το κόμμα που στηρίζει Στουρνάρα;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πηραν λεει οι Τουρκοι 16 στρεματα από τον Εβρο. Βγηκε ο Δενδιας και ειπε σιγα μη χαλασουμε τη συμμαχια του ΝΑΤΟ για 16 στρεματα που πηγαιναν οι αλλοι να βοσκουν τα κωλογιδα τους. Βγηκαν και οι δικαιωματιστες πληρωμενοι του Σορος με κατι παροχημενα συνθηματα του 70, να μας λενε οι γελοιοι ότι δεν προκειται να πανε να πολεμησουν τα παιδια του λαου!!! Λες και υπαρχει πλεον ελληνικος λαος!! Ενας χυλος είναι, ενας οχλος που περιφερεται πανικοβλητος από δω και από κει, σε κάθε παραλογο κελευσμα της εξουσιας.
Να είμαστε ήρεμοι... δίκιο έχουνε δεν έγινε και τίποτα λίγο το κωλαράκι μας έπιασαν οι Τουρκοι... Γιαβάς γιαβάς να έχει και σασπένς
Και η Εθνική καταστροφή στον δρόμο είναι έρχεται αν μπορείς να δεις να εκτελούνται σιγά σιγά οι μακροπρόθεσμοι τουρκικοί σχεδιασμοί που οσονούπω θα έχουν και τα πρώτα αποτελέσματα...Θα ζήσουμε να τα δούμε... παίξτετο στάνταρ μέσα θα είσται...
Αλλωστε ποιοι θα πανε να πολεμησουν? Οι Αλβανοι στο στρατο που κανουν το σημα των σωβινιστικων αξιωσεων της Αλβανιας σε βαρος της Ελλαδας? Αυτοι πρωτοι θα σκοτωσουν τους αλλους στρατιωτες για να διεκδικησουν τις αξιωσεις της Αλβανιας σε βαρος της Ελλαδας. Οι λαθρομεταναστες ισλαμοφασιστες? Αυτοι θα συνταχθουν από την πρωτη στιγμη με την Τουρκια.
Αλλωστε ελληνικο κρατος δεν υπαρχει πλεον. Υπαρχει μονο περιοχη σε αυτό το μερος της Γερμανικης Ενωσης Ευρω. Και πρεπει να ζητησει αδεια η Ελλαδα να κανει πολεμο, όταν της πιανουν το κωλο. Και αδεια από τους ξενους αφεντες τοκογλυφους, δεν εχει! Η «ελληνικη κυβερνηση», ο στρατος, η αστυνομια,  είναι απλως οι τοποτηρητες των ξενων τοκογλυφων.
Απορώ πραγματικά γιατί να ξοδεύουμε τόσα χρήματα για την άμυνα της χώρας, όταν απλά χρειάζεται ένα ...διάβημα ή ένα απλό "πείτε ότι την σημαία την πήρε ο άνεμος". Μετα τα Ιμια, τωρα αυτό. Σιγα σιγα……



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άσαντ:Καταγγέλλει Τουρκολυβικό Μνημόνιο-Και η Ελλάδα δεν έχει ούτε πρεσβεία στη Δαμασκό!!!

21/05/2020
Την ίδια ώρα που ο Μπασάρ Αλ Άσαντ δίνει στο όνομα της Συρίας μια πολύ σκληρή και κρίσιμη μάχη για την κυριαρχία και ακεραιότητα της πατρίδας του ενάντια στον Τούρκο εισβολέα, την ίδια ώρα, παρά τις δυσκολίες του, προβαίνει σε μια πράξη ύψιστης αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και με επιστολή της κυβέρνησης του στον ΟΗΕ καταγγέλλει το Τουρκολυβικό Μνημόνιο, υπογραμμίζοντας ότι συνιστά “απειλή για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο” και το χαρακτηρίζει “τουρκική επεκτατική πράξη σε βάρος της ειρήνης“.
Και ενώ ο Μπασάρ ΑΛ Άσαντ δίνει αυτήν την ώρα αυτή τη μάχη ενάντια στην τουρκική εισβολή στην πατρίδα του και επιδεικνύει αυτήν την ανυπολόγιστης σημασίας αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και την Κύπρο, η “προδοτική” κυβέρνηση και τα προδοτικά κατεστημένα της Ελλάδας έχουν διακόψει αυθαίρετα τις διπλωματικές σχέσεις της χώρα μας με τη Συρία από το 2012 και ακόμα και σήμερα η Ελλάδα δεν διαθέτει πρεσβεία και πλήρεις διπλωματικές σχέσεις με τη Συρία, ενώ ακόμα και τώρα δεν αντιτάσσεται, αντίθετα στηρίζει,  στο πλαίσιο της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ, την τουρκική επιδρομή στη Συρία, στο όνομα της συγκράτησης της ρωσικής επιρροής και του νέου ψυχρού πολέμου σε βάρος της Μόσχας.
Τα ίδια, δυστυχώς, “προδοτικά” εγκληματικά έργα διαπράττει η κυβέρνηση και το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο και στη Λιβύη, αναγνωρίζοντας το καθεστώς ανδρεικέλων της Τουρκίας, του Φαγιέζ Αλ Σάρατζ, ως επίσημη κυβέρνηση της Λιβύης, παρά το γεγονός ότι το παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο που συνομολόγησε αυτό το καθεστώς, αποτελεί εχθρική-πολεμική πράξη σε βάρος της χώρας μας.
Με επιστολή του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Συρίας στον ΟΗΕ η Δαμασκός καταγγέλλει ότι το Τουρκολιβυκό μνημόνιο αποτελεί «απειλή για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο και καταδικάζει τις τουρκικές επεκτατικές ενέργειες».
Στην επιστολή, η Δαμασκός (29 Απριλίου, Α/74/831) δηλώνει ότι θεωρεί το Μνημόνιο άκυρο, που δεν παράγει κανένα νομικό αποτέλεσμα, κατηγορεί την Τουρκία ότι με το Μνημόνιο αυτό παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου, επιχειρώντας με τέτοιες πρακτικές να «εδραιώσει την παράνομη κατοχή στα εδάφη άλλων χωρών», ενώ προειδοποιεί ότι αυτή η πρακτική θα δημιουργήσει προβλήματα όταν επιχειρηθεί η οριοθέτηση μεταξύ Συρίας και Τουρκίας.
“Η κυβέρνηση της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας θεωρεί ότι αυτό το μνημόνιο είναι απλώς ένας απελπισμένος πολιτικός ελιγμός από την τουρκική πλευρά, η οποία τα τελευταία χρόνια συνηθίζει να ασκεί παράλογες πολιτικές παρεμβάσεις στις υποθέσεις χωρών της περιοχής με τρόπο που αποσταθεροποιεί την ασφάλεια και σταθερότητα.
Προς το παρόν, η τουρκική πλευρά επιδιώκει να πολιτικοποιήσει την εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στην αποκλειστική οικονομική ζώνη, η οποία θα προκαλέσει ένταση και διαφωνία αντί να χρησιμεύσει ως βάση για ανάπτυξη και ευημερία για όλους”, αναφέρει μεταξύ άλλων η Δαμασκός.
Η Συρία επισημαίνει τον προβληματικό χαρακτήρα συμφωνιών που αφορούν σύνορα, όταν λαμβάνονται στην διάρκεια πολέμων και εμφυλίων πολέμων, σημειώνοντας την διαφορετική θέση που είχε το Κοινοβούλιο της χώρας και την υπογραφή του Μνημονίου κατά παράβαση της διαδικασίας της Πολιτικής Συμφωνίας στη Λιβύη.
Η Δαμασκός ζητά από τον ΓΓ να μην καταχωρηθεί το κείμενο της παράνομης συμφωνίας Άγκυρας-Τρίπολης στην αρμόδια Διεύθυνση του ΟΗΕ. Η αιφνίδια παρέμβαση της Συρίας και η ευθυγράμμισή της με τις ελληνικές θέσεις αποτελεί μια θετική εξέλιξη.
Μένει η Αθήνα να καταλάβει ποιοι είναι οι πραγματικοί σύμμαχοι της Ελλάδας και να εδραιώσει διπλωματικές και στρατηγικές σχέσεις με τις χώρες αυτές.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 21 Μαΐου του 1864 τα Επτάνησα εντάσσονται επισήμως στην Ελλάδα και στο Κάστρο της Κέρκυρας υψώνεται η Ελληνική σημαία.
Στις 21 Μαΐου 1864 τα Επτάνησα ενώνονται επισήμως με το Ελληνικό Βασίλειο και γίνονται η πρώτη περιοχή που προσαρτάται μετά την ολοκλήρωση της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.
Τα Επτάνησα είχαν συγκροτήσει το πρώτο αυτόνομο κράτος, την Ιόνιο Πολιτεία από το 1800 – 1807. Το 1807 περνούν στη σφαίρα επιρροής της Αυτοκρατορικής Γαλλίας και στη συνέχεια στην Αγγλία.
Την περίοδο που ακολούθησε την Ελληνική Επανάσταση του 1821 οι Επτανήσιοι ριζοσπάστες δραστηριοποιούνται έντονα για την ενσωμάτωση των Ιονίων Νήσων στο νεοσύστατο Ελληνικό Βασίλειο.
Οι Άγγλοι προσπαθούν με διάφορους τρόπους (κυρίως παραχωρήσεις προνομίων) να διατηρήσουν τα Επτάνησα στην κατοχή τους. Με το πέρασμα των χρόνων όμως και έχοντας εξασφαλίσει ένα σημαντικό λιμάνι στο κέντρο της Μεσογείου, τη Μάλτα, τα Επτάνησα είχαν εξελιχθεί σε ένα σημαντικό κέντρο εξόδων και αναταραχών.
Έτσι, αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν την παραχώρηση των Επτανήσων ως ένα διπλωματικό μέσο για να επιτύχουν την ανακήρυξη του αγγλόφιλου Γεωργίου του οίκου των Γκλύξμπουργκ σε Βασιλιά της Ελλάδας.
Στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των τριών δυνάμεων Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας (17 Μαρτίου 1864), αποφασίστηκε τα Επτάνησα να ενσωματωθούν στον ελληνικό κορμό στις 21 Μαΐου 1864.
Σύμφωνα με τους όρους της ένωσης, η Κέρκυρα θα αποστρατικοποιούνταν, για το λόγο αυτό μάλιστα γκρεμίστηκε το οχυρό της πόλης. Επίσης, το Ελληνικό Βασίλειο αποδεχόταν όλες τις υποχρεώσεις προς ξένες κυβερνήσεις, εταιρείες και ιδιώτες, οι οποίες απέρρεαν από συμβάσεις που είχαν συναφθεί με την Ιόνιο Πολιτεία και τη Μεγάλη Βρετανία. Τέλος, το Ελληνικό Βασίλειο αναλάμβανε επίσης να καταβάλει αποζημιώσεις και συντάξεις στους άγγλους υπαλλήλους που θα έχαναν τη θέση τους με την Ένωση. Στις 23 Σεπτεμβρίου 1864 το Ιόνιο Kοινοβούλιο ενέκρινε την Ένωση με την Eλλάδα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χθες το βράδυ από Χίο προς Πειραιά. Στο καραβι ισλαμοφασιστες λαθρομεταναστες. Ο εμπλουτισμός συνεχίζεται...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραηλινός διπλωμάτης στην Άγκυρα: Ξεκίνησε η διαδικασία αποκατάστασης σχέσεων
 22 Μαΐου 2020
Άρθρο χθες, Πέμπτη, του Διπλωματικού Επιτετραμμένου του Ισραήλ στην Άγκυρα Roey Gilad επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι έχει ξεκινήσει διαδικασία αποκατάστασης των σχέσεων μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας, με αιχμή τη Συρία και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Roey Gilad σε άρθρο του με τίτλο “Τουρκία-Ισραήλ, κοινά συμφέροντα για Ιντλίμπ και COVID-19,” αναφέρει ότι “ο πόλεμος στο Ιντλίμπ έφερε στην επιφάνεια κάποια σημαντικά γεωπολιτικά δεδομένα. Ένα από αυτά είναι ότι η παρουσία του Ιράν στη Συρία λειτουργεί εναντίον των τουρκικών συμφερόντων. Οι Ιρανικές πολιτοφυλακές, κυρίως η Λιβανέζικη Χεζμπολάχ, διαδραμάτισε κυρίαρχο ρόλο στη μάχη για το Ιντλίμπ, εκεί όπου πάνω από 50 τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους,” γράφει στο χθεσινό άρθρο του στην τουρκική ιστοσελίδα Halimiz, ο Διπλωματικός Επιτετραμένος του Ισραήλ στην Άγκυρα.
“Η καταστροφική παρέμβαση του Ιράν στη Συρία (και όχι μόνο στη Συρία) δεν είναι κάτι νέο για το Ισραήλ. Σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης και με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ισραηλινά αεροσκάφη και drones απειλούν καθημερινά Ιρανικούς στρατιωτικούς στόχους στη Συρία, περιλαμβανομένων στόχων της Χεζμπολάχ στη νότια Συρία, δίπλα από τα βόρεια σύνορά μας,” αναφέρει ο Ισραηλινός διπλωμάτης και προτείνει την αποκατάσταση των σχέσεων Ισραήλ και Τουρκίας.
«Οι παρούσες σχέσεις Τουρκίας και Ισραήλ πάσχουν από έλλειψη πολιτικού διαλόγου και από υπερβολική “Διπλωματία των Μεγαφώνων”. Ωστόσο, αυτό δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Η Τουρκία και το Ισραήλ δεν χρειάζεται να συμφωνούν σε όλα. Υπήρχαν πάντα και θα υπάρχουν πάντα πολιτικές διαφορές. Δεν χρειάζεται να συμφωνούμε σε όλα προκειμένου να φέρουμε τις σχέσεις μας σε ένα κανονικό επίπεδο. Αυτό το επίπεδο μπορεί να αποφέρει οφέλη τόσο στην Τουρκία όσο και στο Ισραήλ για να αντιμετωπίσουμε τις κοινές μας προκλήσεις με μεγαλύτερη επιτυχία- όπως μπορεί κανείς να δει στη Συρία. Αλλά όχι μόνο στη Συρία,” υπογραμμίζει ο Ισραηλινός διπλωμάτης στην Άγκυρα.
“Ας πάρουμε την περίπτωση της πανδημίας του Covid-19. Η Τουρκία είναι γνωστή για την ισχυρή βιομηχανία της που παράγει τον περισσότερο Εξοπλισμό Ατομικής Προστασίας (ΡΡΕ) που απαιτείται σε αυτή την περίοδο κρίσης. Το Ισραήλ, από την άλλη, είναι γνωστό για την ισχυρή βιομηχανία του υψηλής τεχνολογίας που μπορεί να προσφέρει ορισμένες σημαντικές λύσεις στην παρούσα κρίση. Πρόσφατα το περιοδικό Forbes έκανε μνεία του Ισραήλ ως ενός από τα πιο ασφαλή κράτη στον κόσμο σε σχέση με τον Covid-19,” συνεχίζει ο Roey Gilad ο οποίος προτείνει τους συγκεκριμένους τομείς, όπου “Ισραήλ και Τουρκία μπορούν να συνεργαστούν”.
“Ο κατάλογος των κοινών συμφερόντων μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ είναι μακρύς. Περιλαμβάνει επίσης τη χρήση από την Τουρκία Ισραηλινών λιμένων για εξαγωγή προϊόντων στην Ιορδανία, διμερές εμπόριο, τουρισμό, ενέργεια, πανεπιστημιακή συνεργασία, επενδύσεις και άλλα θέματα.”
Αναφερόμενος στην πρόσφατη κυβερνητική αλλαγή στο Ισραήλ, ο Ισραηλινός διπλωμάτης θεωρεί ότι αυτή είναι μια ευκαιρία για μια νέα εποχή στις διμερείς σχέσεις.
“Πριν από λίγες ημέρες μια νέα κυβέρνηση σχηματίστηκε στην Ιερουσαλήμ. Πριν από δυο χρόνια, η Τουρκία έστειλε πίσω στην Ιερουσαλήμ τον Ισραηλινό πρέσβη εξαιτίας διαφωνιών που είχαμε στο Παλαιστινιακό. Αυτές οι διαφωνίες δεν πρόκειται να εξαφανιστούν. Ωστόσο, τα κοινά συμφέροντα της Τουρκίας και του Ισραήλ -όπως περιγράφονται εδώ- θα εξυπηρετηθούν καλύτερα αν οι δυο χώρες διατηρούν κανονικές σχέσεις. Το μπαλάκι είναι στην πλευρά της Τουρκίας.”
Το άρθρο του Roey Gilad καλύπτεται ευρύτατα από τον τουρκικό Τύπο. Ο φιλοκυβερνητικός Τύπος, όπως η κατ’ εξοχήν προσκείμενη στον πρόεδρο Ερντογάν εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», μια από τις πιο ισχυρές φωνές κατά του Ισραήλ στην Τουρκία ως τώρα, υποστηρίζει την προσέγγιση προβάλλοντας την ως αποτέλεσμα της επιτυχημένης πολιτικής της Τουρκίας υπό τον Ερντογάν. Με τίτλο “Το Ισραήλ θέλει συνεργασία: Το Ισραήλ ενεργοποιήθηκε μετά τις κινήσεις της Τουρκίας”, η Γενί Σαφάκ υπογραμμίζει ότι, μετά την ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, που άλλαξαν τις ισορροπίες στην περιοχή, το Ισραήλ ενεργοποιήθηκε και ξεκίνησε πρωτοβουλίες σε επίπεδο πρεσβείας για τη βελτίωση των σχέσεων Τουρκίας- Ισραήλ χρησιμοποιώντας την ατζέντα της Covid-19 και αναζητώντας τρόπους βελτίωσης των διμερών σχέσεων. Παρόμοιου περιεχόμενου και το σημερινό άρθρο της εθνικιστικής «Γενί Ακίτ» με τίτλο: “Κίνηση του Ισραήλ προς την Τουρκία!” Το Ισραήλ, προσυπογράφοντας τις κινήσεις της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο που άλλαξαν τις ισορροπίες, κινείται προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των σχέσεων με την Τουρκία, γράφει το σχετικό δημοσίευμα.
Σημειώνεται ότι από τον Μάιο του 2018, μετά την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Ερντογάν κατηγόρησε το Ισραήλ ως χώρα τρομοκράτη και απέλασε τον Ισραηλινό πρέσβη από την Άγκυρα. Από τότε η Ισραηλινή πρεσβεία στην Άγκυρα εκπροσωπείται από Διπλωματικό Επιτετραμένο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Sahra Wagenknecht: Πρέπει να αντιστρέψουμε την παγκοσμιοποίηση της οικονομίας, η οποία υπονομεύει την ευημερία, ιδιαίτερα της μεσαίας τάξης στις δυτικές χώρες.
Μια νέα μου στήλη εμφανίστηκε στο Focus σήμερα. Έχει να κάνει με τον λόγο που πρέπει να πάρουμε πίσω την παγκοσμιοποίηση της οικονομίας μας, η οποία υπονομεύει την ευημερία, ειδικά τη μεσαία τάξη στις δυτικές χώρες



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχω μπερδευτεί λίγο, ο Μεγάλος Περίπατος που λένε αναφέρεται στην Αθήνα ή στον Έβρο;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Oι ΗΠΑ έχουν πάνω από 200 στρατιωτικά βιολογικά εργαστήρια σε 25 χώρες. Ποιός είναι ο αληθινός σκοπός τους;;;
23/05/2020
Tι χρειάζονται οι ΗΠΑ πάνω από 200 στρατιωτικά βιολογικά εργαστήρια σε όλο τον κόσμο;Aυτά βρίσκονται σε 25 χώρες από την Ανατολική Ευρώπη και την Ασία ως και την Αφρική. Ποιος είναι ο αληθινός σκοπός των ΗΠΑ η ανάπτυξη βιολογικών και χημικών όπλων σε αυτά τα εργαστήρια ή η χρήση θανατηφόρων ιών και βακτηρίων; Κανείς δεν γνωρίζει τον πραγματικό σκοπό αυτών των εργαστηρίων..183 χώρες υπέγραψαν τη Σύμβαση Γενεύης για Βιολογικά όπλα..H μόνη χώρα που μπλόκαρε την επανάληψη επικύρωσης του Συμφώνου είναι οι ΗΠΑ με δικαιολογία ότι το βιολογικό πεδίο δεν είναι επαληθεύσιμο.Eκατοντάδες χιλιάδες πολίτες εκτέθηκαν σε παθογένειες και χρόνιες παθήσεις από τα μυστηριώδη εργαστήρια τους.
Eπιπλέον ανακοινώθηκε ότι οι ΗΠΑ θα προβούν στην πρώτη τους πυρηνική δοκιμή μετά από χρόνια…..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρώσος μαχητής σκοτώθηκε από Τούρκους και GNA στη Λιβύη.
23/05/2020
Bίντεο και εικόνες δημοσιεύθηκαν από Ρώσο μαχητή που σκοτώθηκε από Τούρκους και συμμάχους του GNA στη συνοικία Salah al-Din στην Τρίπολη της Λιβύης. Τα έγγραφά του αποδεικνύουν πως είναι Ρώσος.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Βενεζουέλα εγκαινιάζει τα μαχητικά αεροσκάφη Su-30 με πυραύλους αντι-πλοίων X-31
22.05.2020 05:11
Η Βενεζουέλα έθεσε μαχητές Su-30 με πυραύλους κρουζ X-31 στον αέρα.
Η Πολεμική Αεροπορία της Βενεζουέλας άρχισε να πετάει στον εναέριο χώρο της χώρας και πέραν αυτού, με πυραύλους κατά των πλοίων X-31 σε λειτουργία, με την πρόθεση να επιτεθεί στα αμερικανικά πολεμικά πλοία χωρίς προειδοποίηση, σε περίπτωση της παραμικρής απειλής για τα πετρελαιοφόρα. Οι Ιρανοί άρχισαν να πλησιάζουν τις ακτές της Δημοκρατίας της Βενεζουελας.
Οι πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα επιβεβαιώθηκαν από τον επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας της Βενεζουέλας, Βλαντιμίρ Πάντρινου, ο οποίος είπε ότι η Πολεμική Αεροπορία της Βενεζουέλας θα προστατεύσει και θα προστατεύσει τα ιρανικά πλοία από οποιαδήποτε εισβολή από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
"Ο στρατός της Βενεζουέλας θα συνοδεύσει και θα προστατεύσει τα ιρανικά πετρελαιοφόρα που παραδίδουν καύσιμα στη Δημοκρατία του Μπολιβαρ όταν εισέλθουν στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Βενεζουέλας", δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Άμυνας Βλαντιμίρ Παντρίνο. Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του με την κρατική τηλεόραση, ο Padrino είπε ότι ο συνοδός «θα τους καλωσορίσει και θα εκφράσει την εκτίμησή του στον ιρανικό λαό για την αλληλεγγύη και τη συνεργασία τους», αναφέρει το Reuters. Επιπλέον, ο υπουργός είπε ότι η κυβέρνηση της Βενεζουέλας επικοινώνησε με τον υπουργό Άμυνας του Ιράν, Στρατηγό Ταξιαρχίας Amir Khatami, για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των μεταφορών ", ανέφερε το Al-Masdar News.
Δεδομένων των δυνατοτήτων των αντιπυραυλικών πυραύλων X-31, καθώς και της αποφασιστικότητας της Βενεζουέλας να αντιταχθεί στον αμερικανικό στόλο, πιθανότατα θα αποφευχθεί τυχόν χτυπημα των ιρανικών δεξαμενόπλοιων που πλησιαζουν τη Βενεζουέλα.
"Φυσικά, οι πύραυλοι Kh-31 δεν θα μπορέσουν να βυθίσουν αμερικανικά πλοία που περιμένουν ήδη τα ιρανικά πετρελαιοφόρα, ωστόσο, η ζημιά θα είναι τεράστια: αυτό αναγνωρίζεται τόσο στη Βενεζουέλα όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες, και αυτό είναι ένα σημαντικό αποτρεπτικό" , επισημαίνει ο ειδικός.
Πρέπει να σημειωθεί ότι το Ιράν εξέδωσε επίσης μια σειρά προειδοποιήσεων προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της απειλής και της βύθισης αμερικανικών πλοίων στα σύνορά της.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




«Τέλος» ο ΧΥΤΥ από τη Λευκίμμη της Κέρκυρας - Δικαιώθηκε ο πολυετής αγώνας των κατοίκων
 Σάββατο, 23 Μαΐου 2020, 19:18
Τέλος στην πολυετή διαμάχη γύρω από τη λειτουργία ή μη του ΧΥΤΥ στη Λευκίμμη έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, καθώς η λύση αυτή εγκαταλείπεται οριστικά.
Αντίθετα έχει εγκριθεί η δημιουργία νέου ΧΥΤΥ στο Τεμπλόνι, σε χώρο γειτονικό στον σημερινό, ενώ πριν από λίγες ημέρες δημοπρατήθηκε η μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων. Καλώς εχόντων η μονάδα θα λειτουργήσει το 2023, εγκαινιάζοντας μια διαφορετική εποχή στη διαχείριση των απορριμμάτων στο νησί, που τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε... παράδειγμα προς αποφυγή. Παράλληλα, δημοπρατήθηκε και ανάλογη μονάδα για τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα, σε συνέχεια της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια.
«Ο ΧΥΤΥ της Λευκίμμης δεν θα λειτουργήσει. Ηδη, η πολιτεία αναγκάστηκε να επιστρέψει την κοινοτική χρηματοδότηση που είχε δοθεί (σ.σ. περί τα 3 εκατ. ευρώ) και το θέμα έχει κλείσει», λέει  ο γενικός γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος. «Κατά τη γνώμη μου, υπήρχε βάση στις διαμαρτυρίες των κατοίκων, η χωροθέτηση είχε γίνει πολύ κοντά στον αστικό ιστό και σταδιακά η υπόθεση οδηγήθηκε σε αδιέξοδο. Ελπίζω τώρα ότι ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας θα υποβάλει κάποια νέα πρόταση για τον χώρο που θα σχετίζεται με το περιβάλλον, λ.χ. για τη δημιουργία ενός χώρου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για όλο το νησί».
Το υπουργείο Περιβάλλοντος ανακοίνωσε χθες τη δημοπράτηση της κατασκευής μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων (ΜΕΑ), προϋπολογισμού 24 εκατ. ευρώ (με χρηματοδότηση από την Ε.Ε., τον Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κέρκυρας και πόρους του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων). Η ΜΕΑ θα επεξεργάζεται ετησίως 35.000 τόνους σύμμεικτων αποβλήτων και 12.500 τόνους προδιαλεγμένων οργανικών αποβλήτων και θα παράγει ενέργεια μέσω βιοαερίου. Θα κατασκευαστεί σε έκταση 24 στρεμμάτων στον νέο χώρο που απαλλοτριώθηκε και αδειοδοτήθηκε στο Τεμπλόνι (συνολικά 120 στρ.). Να σημειωθεί ότι η μελέτη για την κατασκευή νέου ΧΥΤΥ στον ίδιο χώρο έχει ανατεθεί με πόρους του ΕΣΠΑ.
«Εχει ήδη ξεκινήσει από πέρυσι η αποκατάσταση ενός τμήματος του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, ενώ ο δήμος αναμένεται σύντομα να αναθέσει τη μεταφορά των αποβλήτων στη μονάδα της Κοζάνης ώστε να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση. Οσο για τον διαγωνισμό για τη ΜΕΑ, εκτιμώ ότι μπορεί να έχει ανάδοχο μέχρι το τέλος του έτους –αν δεν υπάρξουν σοβαρές δικαστικές εμπλοκές– και επομένως να τεθεί σε λειτουργία το 2023», αναφέρει ο κ. Γραφάκος. Να σημειωθεί ότι μέχρι να ξεκινήσει η μεταφορά των απορριμμάτων εκτός νησιού, ο δήμος εξακολουθεί να δεματοποιεί τα σκουπίδια σε χώρο στο Τεμπλόνι.
Το υπουργείο Περιβάλλοντος ανακοίνωσε την προκήρυξη διαγωνισμού για ακόμα μία ΜΕΑ, αυτή τη φορά στον νομό Τρικάλων. Το έργο έχει προϋπολογισμό 25 εκατ. ευρώ και θα εξυπηρετεί τις περιφερειακές ενότητες Τρικάλων και Καρδίτσας (που ήδη «μοιράζονται» έναν κοινό ΧΥΤΑ). Η μονάδα θα επεξεργάζεται ετησίως 45.453 τόνους σύμμεικτα αστικά στερεά απόβλητα, 9.626 τόνους προδιαλεγμένα οργανικά απόβλητα και 4.126 τόνους πράσινα απορρίμματα ή και κλαδέματα. Η μονάδα θα επιτρέπει την παραγωγή κομπόστ και ενέργειας μέσω της αξιοποίησης του βιοαερίου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την ερχόμενη Τρίτη
 Σάββατο, 23 Μαΐου 2020, 14:00
Νέο «ραντεβού» για κινητοποίηση κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας και της εφαρμογής της ρύθμισης για τη μετάδοση των μαθημάτων δίνουν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ), την Τρίτη, 26 Μαΐου, στις 19:00, στα Προπύλαια. Κεντρικο συνθημα «Αποσυσρη τωρα του αντιεκπαιδευτικου νομοσχεδιου».
Θα είναι το τρίτο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών, οι οποίοι ζητούν να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο για την Παιδεία, να καταργηθεί η τροπολογία και να μην εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση για την ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων, να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία, να στηριχθεί το δημόσιο σχολείο και να αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δεν καταλαβαίνω γιατί σας κάνει εντύπωση η χρηματοδότηση του ανθρωποειδούς Λένα Κιτσοπούλου απ την Στέγη Ωνάση, για να κάνει υποτίθεται τέχνη την βία και το αίμα.
Και το Νιάρχος και το Ωνάση χρηματοδοτούν γενικά την μπανάστα, μέσα από εγκληματικές πράξεις όπως φόνους ζώων ον κάμερα, σιτυπλαζίτες που μάζευαν φράγκα κάνοντας τέχνη το έγκλημα και την κλεψιά και πολλά άλλα.
Αλλωστε όλ αυτά τα έξοδα εκπίπτουν απ την φορολογία τους.
Χέστηκαν για το δίκαιο και ηθικό.
https://www.onassis.org/el/video/lalka-lena-kitsopoulou?fbclid=IwAR1bpH7hoskIPW5sPanvSDXCnH8JmlVQYHh77C4ddgzIMEOIicX_uz8_tTo



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Όταν η Bayer αγόραζε «παρτίδες» γυναικών από το Άουσβιτς. Οι επιστολές που το αποδεικνύουν
Τα γράμματα, που βρέθηκαν κατά την απελευθέρωση του Άουσβιτς από τον Κόκκινο Στρατό, φέρουν ημερομηνίες Απρίλιος – Μάιος 1943.
Πριν δύο χρόνια, η γερμανική φαρμακευτική και χημική εταιρεία Bayer απέσυρε από την αγορά ένα από τα φάρμακα της κατά της χοληστερόλης. Συνδεδεμένο με ένα άλλο φάρμακο, φέρεται να έχει προκαλέσει το θάνατο περισσότερων από 50 άτομα σε όλο τον κόσμο.
Η παρουσία του ονόματος αυτής της εταιρείας στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ξύπνησε επώδυνες αναμνήσεις.
Στη διάρκεια του ναζιστικού καθεστώτος, η Bayer, θυγατρική της χημικής κοινοπραξίας IG Farben, προχώρησε πράγματι σε ιατρικά πειράματα σε κρατούμενους, τους οποίους προμηθευόταν κυρίως από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Βρήκαμε στο τεύχος του Φεβρουάριου 1947 του Patriote Résistant (ο Αντιστασιακός Πατριώτης) αποσπάσματα από πέντε επιστολές που απέστειλε ο οίκος Bayer στον διοικητή του στρατοπέδου του Άουσβιτς. Είχαν δημοσιευθεί σε ένα άρθρο που μιλούσε για μερικά από τα αδικήματα της γερμανικής βιομηχανίας κάτω από το ναζισμό -ενώ γινόταν η δίκη της στο δικαστήριο της Νυρεμβέργης.
Τα γράμματα, που βρέθηκαν κατά την απελευθέρωση του Άουσβιτς από τον Κόκκινο Στρατό, φέρουν ημερομηνίες Απρίλιος – Μάιος 1943. Απαλλάσσονται από κάθε σχολιασμό.
Πρώτη επιστολή:
«Για να τεστάρουμε ένα υπνωτικό φάρμακο, θα ήταν δυνατόν να μας διαθέσετε μερικές γυναίκες; και κάτω από ποιες συνθήκες; όλες οι διατυπώσεις για τη μεταφορά αυτών των γυναικών θα γίνουν από εμάς».
Δεύτερη επιστολή:
«Σας ενημερώνουμε ότι παραλάβαμε την επιστολή σας. θεωρούμε υπερβολική την τιμή των 200 μάρκων, προσφέρουμε 170 μάρκα ανά υποκείμενο, θα χρειαστούμε 150 γυναίκες».
Τρίτη επιστολή:
«Εντάξει για την τιμή που συμφωνήθηκε. Επομένως, σας παρακαλούμε να προετοιμάσετε μια παρτίδα 150 υγιών γυναικών τις οποίες θα κανονίσουμε να συλλέξουμε στο εγγύς μέλλον».
Τέταρτη επιστολή:
«Λάβαμε τη παρτίδα των 150 γυναικών. Η επιλογή σας είναι ικανοποιητική παρότι οι υποκείμενοι είναι πολύ αδύνατοι και αδύναμοι. Θα σας κρατάμε ενήμερους για τα αποτελέσματα των πειραμάτων».
Πέμπτη επιστολή:
«Τα πειράματα απέτυχαν. Οι υποκείμενοι πέθαναν. Θα σας γράψουμε σύντομα να σας ζητήσουμε να προετοιμάσετε μια άλλη παρτίδα».
Η IG Farben παρείχε στους Ναζί το Zyklon B που χρησιμοποιούταν στους θαλάμους αερίων και χρησιμοποιούσε μαζικά εργατικό δυναμικό από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στα εργοστάσια της. Καταδικασμένη για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Νυρεμβέργη και μετά σε υποχρεωτική διάλυση, η IG Farben εξακολουθεί σήμερα να έχει νομικό καθεστώς, παρά τη διάλυση της μεταξύ των εταιρειών Bayer, BASF και Hochst.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισπανία: Ψηφίστηκε ο «Νόμος Φίμωτρο» – #LeyMordaza
12/12/2014 - 11:17
Ο Νόμος περιλαμβάνει:
1. Φωτογράφηση ή ηχογράφηση της αστυνομίας – 600 έως 30,000 € πρόστιμο.
2. Ειρηνική ανυπακοή στην εξουσία – 600 έως 30,000 € πρόστιμο.
3. Κατάληψη τραπεζών ως μέσο διαμαρτυρίας – 600 έως 30,000 € πρόστιμο.
4. Διαμαρτυρία χωρίς άδεια – 600 έως 30,000 € πρόστιμο.
5. Πραγματοποίηση συνελεύσεων ή συναντήσεων σε δημόσιους χώρους – 100 έως 600 € πρόστιμο.
6. Παρεμπόδιση ή διακοπή έξωσης – 600 έως 30,000 € πρόστιμο.
7. Παρουσία σε έναν κατειλημμένο χώρο (όχι μόνο κοινωνικά κέντρα, αλλά και σπίτια που καταλαμβάνονται από οικογένειες που έχουν υποστεί έξωση)
8. Οι μαύρες λίστες της αστυνομίας για διαδηλωτές, ακτιβιστές και για τον εναλλακτικό Τύπο έχουν νομιμοποιηθεί.
9. Συνάντηση ή συγκέντρωση μπροστά από το Κογκρέσο – 600 έως 30,000 € πρόστιμο.
10. Για να ασκηθεί έφεση στο δικαστήριο απαιτείται η πληρωμή των δικαστικών εξόδων, το κόστος των οποίων εξαρτάται από το πρόστιμο.
11. Επιτρέπει την τυχαία εξακρίβωση στοιχείων, επιτρέποντας την στοχοποίηση μεταναστών και μειονοτήτων.
12. Η αστυνομία μπορεί πλέον να πραγματοποιεί επιδρομές κατά την κρίση της, χωρίς να έχει διαταραχθεί η “τάξη” .
13.Επιτρέπονται πλέον οι σωματικοί έλεγχοι κατά την κρίση των αστυνομικών
14. Η κυβέρνηση μπορεί να απαγορεύσει κάθε διαμαρτυρία κατά βούληση, αν αισθάνεται ότι διαταράσσεται η «τάξη».
15. Οποιαδήποτε ασαφώς προσδιορισμένη «υποδομή ζωτικής σημασίας» θεωρείται απαγορευμένη ζώνη για δημόσιες συγκεντρώσεις αν θα μπορούσε να επηρεάσει τη λειτουργία τους.
16. Υπάρχουν επίσης πρόστιμα για όσους ανεβαίνουν σε κτίρια και μνημεία χωρίς άδεια.






-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



http://www.cubadebate.cu/noticias/2020/05/22/grecia-recogen-mas-de-13-mil-firmas-por-el-premio-nobel-de-paz-a-la-cooperacion-medica-de-cuba/?fbclid=IwAR1ee_70FG5vC_HiEEgio5jHWrAAyJb9idjdGKlkivNzUjW7dBD0KUhm6Kg#.XsmXHDozaUm
Πάνω από 1.300 έλληνες έχουν υπογράψει μέχρι τώρα την καμπάνια του Πολιτιστικού Συλλόγου Χοσέ Μαρτί - Αλληλεγγύη με την Κούβα.
Χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου δημοσιεύουν καθημερινά, σχόλια, φωτογραφίες, βίντεο και εικόνες υπέρ της Κούβας.
Η Ελλάδα είναι μια βαλκανική χώρα, στην οποία οι επιπτώσεις της πανδημίας του νέου κορονοιού Covid-19 δεν είναι τόσο σοβαρές όπως συμβαίνει στις πλούσιες ευρωπαϊκές χώρες. Ωστόσο, η χώρα των 11 εκατομμυρίων κατοίκων μετρούσε έως στις 2 του τρέχοντος Μαΐου, 143 θανάτους και 2.620 κρούσματα.
Ο ελληνικός λαός μπήκε σε κοινωνική απομόνωση εδώ και 6 εβδομάδες. Ένα μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων έκλεισαν και η πλειοψηφία του πληθυσμού παραμένει στα σπίτια του και εξ αυτού χρησιμοποιούν το διαδίκτυο ως μέσο ενημέρωσης και κοινωνικής επαφής πολύ περισσότερες ώρες απ ότι πριν την καραντίνα.
Σε αυτές τις νέες συνθήκες, η αλληλεγγύη και το ηθικό πλεονέκτημα της Κούβας συγκίνησε όχι μόνο τους αλληλέγγυους με την Κούβα, αλλά και χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου που δίνουν καθημερινά την μάχη της αλήθειας της Κούβας, επιχειρώντας να σπάσουν ο τείχος της μιντιακής σιωπής και της παραπληροφόρησης που προωθούν τα μεγάλα ΜΜΕ.
Παρ ότι πολλοί ιστότοποι και φιλικές με την Κούβα σελίδες στα κοινωνικά δίκτυα έχουν δεχτεί επιθέσεις και έχουν μπλοκαριστεί, η κουβανική “παλίρροια” στο ελληνικό ιντερνετ εξαπλώνεται, καθώς πολλαπλασιάζονται διαρκώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων που εκφράζονται υπέρ της Κούβας και του παραδείγματος που εκφράζει με την αποστολή ιατρικών μπριγάδων σε πολλές πληττόμενες χώρες, μεταξύ των οποίων και ευρωπαϊκές.
Γι αυτό και περισσότεροι από 13.000 έλληνες ενώθηκαν στην ομώνυμη σελίδα στο facebook “Nobel prise for the Doctors of Cuba” (Premio Nobel por los Médicos de Cuba) https://www.facebook.com/groups/4091231877557233/ και ζητούν να δοθεί στους Κουβανούς γιατρούς το φετινό Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε από τον φίλο της Κούβας Βελισάριο Κοσσυβάκη , διευθυντή της New Star, Art Cinema και από τον πρώτο μήνα κατέγραψε χρήστες από 51 χώρες, που πραγματοποίησαν πάνω από 500.000 δημοσιεύσεις και σχόλια στη εν λόγω σελίδα.
Επιπλέον, πάνω από 1.300 έλληνες έχουν υπογράψει μέχρι τώρα την καμπάνια του Πολιτιστικού Συλλόγου Χοσέ Μαρτί - Αλληλεγγύη με την Κούβα , ανάμεσά τους ο βετεράνος έλληνας ποδοσφαιριστής Σάββας Κωφίδης, ο διάσημος έλληνας ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης, ο πρώην υπουργός Κώστας Ήσυχος, ο καθηγητής Πανεπιστημίου Δημήτρης Καλτσώνης , στρατιωτικοί, βουλευτές, ακαδημαϊκοί, αθλητές, καλλιτέχνες, φοιτητές, εργαζόμενοι, συνδικαλιστές, από κάθε τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, τόσο από την πρωτεύουσα Αθήνα, όσο και από όλες τις επαρχίες της χώρας.
Από την άλλη, δεκάδες άτομα έχουν ανταποκριθεί σε μια πρωτοβουλία ελλήνων bloggers και αναρτούν στο ιντερνετ τις φωτογραφίες τους με τα hashtags #standwith Cuba , #Cubasalva, #nomas bloqueo κρατώντας την επιγραφή «I stand with Cuba» (στηρίζω την Κούβα) και με τα , ενώ χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου δημοσιεύουν καθημερινά, σχόλια, φωτογραφίες, βίντεο και εικόνες υπέρ της Κούβας, τη στιγμή που η επισκεψιμότητα των ιστότοπων και σελίδων στα κοινωνικά δίκτυα, του δικτύου ελλήνων bloggers “La Red Solid@ria Griega" έχει εκτοξευτεί τις ημέρες της πανδημίας.
Η μάχη για την αλήθεια της Κούβας ενάντια στο μιντιακό τείχος της σιωπής και της παραπληροφόρησης συνεχίζεται και στην Ελλάδα.
https://prensa-rebelde.blogspot.com/2020/05/h.html?fbclid=IwAR08UU_OjbZmMw295H3-tdWbqQgf6JXOCHl5I3JyuGY91jRymzCHN160ghw



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα Υόρκη: Λιγότεροι από 100 οι θάνατοι από Covid-19 σε ένα 24ωρο (αντι για 2.000 οπως ηταν πριν)
 Σάββατο, 23 Μαΐου 2020, 22:00
Ο αριθμός των νεκρών από το νέο κορωνοϊό στη Πολιτεία της Νέας Υόρκης μειώθηκε σε 84 τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης 'Αντριου Κουόμο εκφράζοντας ικανοποίηση για τον χαμηλότερο απολογισμό μετά τις 24 Μαρτίου.
"Αυτή είναι καλή είδηση", δήλωσε ο κυβερνήτης κατά την καθημερινή ενημέρωσή του. Νοσηλείες, διασωληνώσεις, νέες λοιμώξεις: η ύφεση συνεχίζεται, δήλωσε. Το προηγούμενο 24ωρο οι θάνατοι ήταν 109, συνεπώς συνεχίζεται η πτωτική τάση στην Πολιτεία, πρόσθεσε ο Κουόμο.
"Πάντα έλεγα μέσα μου ότι ο αριθμός έπρεπε να πέσει κάτω από 100", πρόσθεσε. "Αυτό δείχνει ότι σημειώνουμε πρόοδο".
Στην κορύφωση της πανδημίας σε αυτήν την Πολιτεία, την πλέον πληγείσα στις Ηνωμένες Πολιτείες, το πρώτο εξάμηνο του Απριλίου, οι αρχές είχαν καταγράψει περισσότερους από χίλιους θανάτους την ημέρα.
Ένα τμήμα της Πολιτείας όπου η δράση του ιού είναι περιορισμένη άρχισε μια χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Ωστόσο, οι περιορισμοί δεν έχουν ακόμη αρθεί στην πόλη της Νέας Υόρκης.
Οι παραλίες της μητρόπολης θα παραμείνουν κλειστές για αυτό το μεγάλο Σαββατοκύριακο, το οποίο κατά παράδοση σηματοδοτεί την έναρξη της θερινής περιόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς η Δευτέρα είναι αργία (Ημέρα Μνήμης).
Αλλού στην Πολιτεία και σε άλλες παράκτιες περιοχές, οι παραλίες θα είναι ανοιχτές, συχνά με οδηγίες για κοινωνική αποστασιοποίηση.
Μετά μια προσφυγή στο δικαστήριο, ο 'Άντριου Κουόμο επέτρεψε επίσης χθες το βράδυ τις συγκεντρώσεις έως 10 ατόμων.
Ο κυβερνήτης συνέστησε στους πολίτες να επιδεικνύουν ορθή κρίση και να τηρούν την κοινωνική αποστασιοποίηση όταν συγκεντρώνονται σε ομάδες έως και 10 ατόμων, μετά την εκτελεστική εντολή που εκδόθηκε το βράδυ της Παρασκευής. "Μπορείτε να έχετε μια ασφαλή συγκέντρωση 10 ατόμων ή μια εντελώς επισφαλή συγκέντρωση 10 ατόμων", δήλωσε ο Κουόμο. "Αν δεν χρειάζεται να είστε μαζί με μια 10μελή ομάδα, τότε να μην είστε μαζί με αυτήν".



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιταλία: Μικρή αύξηση των κρουσμάτων - Nέα μείωση των θανάτων
 Σάββατο, 23 Μαΐου 2020, 20:06
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 229.327. Οι νεκροί έφτασαν τους 32.735. Παράλληλα, 138.840 άνθρωποι έχουν ιαθεί.
Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 228.658 και είχαν χάσει την ζωή τους 32.616 άνθρωποι ενώ 136.720 είχαν θεραπευθεί.
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 119 άνθρωποι και καταγράφηκαν 669 νέα κρούσματα, 2.120 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.
Στο μεταξύ, 572 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και συνολικά 8.695 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 48.485 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.
Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο αυξήθηκε κατά 17 κρούσματα. O αριθμός των νεκρών παρουσιάζει μείωση: έχασαν την ζωή τους 11 λιγότεροι άνθρωποι σε σχέση με την χθεσινή ημέρα. Οι δε ιαθέντες είναι 40 λιγότεροι από χθες.
Οι ασθενείς στις ΜΕΘ, για τεσσαρακοστή όγδοη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται. Παράλληλα, περιορίζεται και ο αριθμός ασθενών που βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό.
Στο μεταξύ, λόγω της ηλιόλουστης σημερινής ημέρας, στην Σικελία πολλοί κάτοικοι πήγαν στην θάλασσα για μπάνιο και ηλιοθεραπεία. Αστυνομικοί και αστυφύλακες είχαν αναπτυχθεί στις διάφορες παραλίες για να ελέγξουν αν τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας ανάμεσα στους λουόμενους.
Στην Ρώμη παράλληλα, από χθες το βράδυ, όπως είχε προγραμματισθεί, η δημοτική αστυνομία ξεκίνησε ελέγχους στο ιστορικό κέντρο της πόλης, για να αποφεύγονται οι συνωστισμοί νέων, οι οποίοι συναντώνται, κυρίως, έξω από καφέ μπαρ. Σύμφωνα με τον Τύπο, οι κανόνες τηρήθηκαν μέχρι τα μεσάνυχτα, αλλά στην συνέχεια, οι «απείθαρχοι» αυξήθηκαν αισθητά.
Τέλος, με κινητοποιήσεις τους, Ιταλοί γονείς ζήτησαν από την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, να μπορέσουν από τον Σεπτέμβριο να επιστρέψουν όλα τα παιδιά στις σχολικές αίθουσες και να σταματήσει η διδασκαλία μέσω υπολογιστή, διότι θεωρούν ότι δεν μπορεί η εκπαίδευση αυτή να αντικαταστήσει την απευθείας ανθρώπινη επαφή, στο εσωτερικό της τάξης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



To Ιράν προειδοποιεί τις ΗΠΑ να μην παρεμποδίσουν τα τάνκερ που μεταφέρουν καύσιμα στη Βενεζουέλα
 Σάββατο, 23 Μαΐου 2020, 15:24
Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί απείλησε σήμερα με αντίποινα τις ΗΠΑ, στην περίπτωση που η Ουάσινγκτον προκαλέσει προβλήματα στα δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν ιρανικά καύσιμα στη Βενεζουέλα, μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο Mehr.
«Αν τα δεξαμενόπλοιά μας στην Καραϊβική ή οπουδήποτε αλλού στον κόσμο αντιμετωπίσουν προβλήματα που θα προκαλέσουν οι Αμερικανοί, τότε (οι ΗΠΑ) θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα επίσης», φέρεται να είπε ο Ροχανί σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον εμίρη του Κατάρ.
Ένας στολίσκος αποτελούμενος από πέντε τάνκερ που μεταφέρουν καύσιμα για τη Βενεζουέλα πλησιάζει στην Καραϊβική. Το πρώτο από τα πλοία αυτά αναμένεται να φτάσει στα χωρικά ύδατα της Βενεζουέλας αύριο Κυριακή, σύμφωνα με στοιχεία εντοπισμού της εταιρείας Refinitiv Eikon.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



WP: Η κυβέρνηση Τραμπ συζήτησε το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει την πρώτη πυρηνική δοκιμή έπειτα από δεκαετίες
 Σάββατο, 23 Μαΐου 2020, 10:19
Η κυβέρνηση Τραμπ συζήτησε την περασμένη εβδομάδα το ενδεχόμενο να διεξαγάγει την πρώτη μετά το 1992 αμερικανική πυρηνική δοκιμή, έγινε γνωστό αργά χθες, Παρασκευή, το βράδυ από την εφημερίδα Washington Post, η οποία επικαλέσθηκε έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο και δύο πρώην αξιωματούχους που γνωρίζουν το θέμα.
Το ζήτημα αυτό ήρθε στην επιφάνεια σε μια συνάντηση ανώτερων αξιωματούχων που αντιπροσωπεύουν τις κορυφαίες υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας της χώρας, μετά τις κατηγορίες της κυβέρνησης ότι η Ρωσία και η Κίνα διεξάγουν χαμηλής έντασης πυρηνικές δοκιμές, ανέφερε η Washington Post.
Η συνάντηση ωστόσο δεν κατέληξε σε κάποια συμφωνία για τη διεξαγωγή πυρηνικής δοκιμής.
Τελικά αποφασίσθηκε να ληφθούν άλλα μέτρα σε απάντηση στις απειλές που δημιουργούνται από τη Ρωσία και την Κίνα και να αποφευχθεί μια επανάληψη των δοκιμών, προστίθεται στην είδηση της εφημερίδας.
Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να σχολιάσουν.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ολλανδία: Υποχωρεί το ποσοστό θνησιμότητας του κορωνοϊού
 Σάββατο, 23 Μαΐου 2020, 03:01
Το ποσοστό θνησιμότητας από τον Covid-19 στην Ολλανδία ήταν χαμηλότερο από τον μέσο όρο την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Στατιστική Υπηρεσία, καθώς οι θάνατοι στη χώρα από τον κορωνοϊό μειώνονται.
Η Statistics Netherlands ανακοίνωσε ότι καταγράφηκαν 2.850 θάνατοι την εβδομάδα που έληξε στις 17 Μαΐου, περίπου 200 λιγότεροι από ό,τι θα περίμενε κανείς αυτή τη χρονική περίοδο. Τα στοιχεία αυτά καταγράφονται έπειτα από εβδομάδες υψηλότερων ποσοστών θανάτων, οι οποίοι αποδόθηκαν στην πανδημία.
Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας ανέφερε 5.775 επιβεβαιωμένους θανάτους από την Covid-19, την αναπνευστική νόσο που προκαλείται από τον νέο κορωνοϊό, με μια κορύφωση στις αρχές Απριλίου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα ψηφίσουμε για Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ τον Τούρκο Βολκάν Μποζκίρ, ο οποίος κ έκανε το Τουρκολιβυκό σύμφωνο..... ο Κυριάκος θα σε προτείνει για το Νόμπελ Ειρήνης...η Γιάννα γράφει από την αρχή την ιστορία για την αποκατάσταση της αλήθειας και όσοι πολέμησαν ενάντια στην Οθωμανική αυτοκρατορία θα αφοριστούν και θα καούν στο πυρ το εξώτερο...
Τέλος, οι πιστοί μας ψηφοφόροι με χαρά θα υπηρετήσουν το νέο τους Σουλτάνο ως γιουσουφάκια... κραυγάζοντας ... σφάξε με αγά μου να αγιάσω... Ότι θες εσύ πασά μου...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



To διαδίκτυο στην υπηρεσία των ΜΚΟ ή αλλιώς μια εφαρμογή στο Google store με οδηγίες για όσους έρχονται στη χώρα μας.
Άραγε ποιος ιδιώτης έφτιαξε αυτή την εφαρμογή; Πόσες και ποιες ΜΚΟ κρύβονται από πίσω;
Παλαιότερα σε κείμενό μου με τίτλο: "Ο Μεγάλος Αδερφός στα social media", το οποίο θα βρείτε στο πρώτο σχόλιο, είχα γράψει πώς εκμεταλλεύτηκαν οι διοργανωτές/εμπνευστές της Αραβικής Άνοιξης το ρόλο του διαδικτύου.
Εκεί είχα αναφέρει και πώς οι φανατικοί του DAESH το χρησιμοποίησαν ως μέσο προπαγάνδας για τους μουσουλμάνους δεύτερης και τρίτης γενιάς στην Ευρώπη, προκειμένου να τους πείσουν να μετατραπούν σε φανατικούς.
Σήμερα πλέον το διαδίκτυο περνάει σε μια άλλη φάση που οργανώνει διαδρομές μεταναστών. Και θα μου πείτε τί κακό έχει μια εφαρμογή. Και εγώ ερωτώ; Ποιος έφτιαξε αυτή την εφαρμογή; Με ποια στοιχεία; Πότε μπήκε στη χώρα; Ποιοι οι σκοποί του; Διότι δεν αποτελεί κάποια επίσημη εφαρμογή ενός φορέα της χώρας μας.
Το πάρτι των ΜΚΟ είναι πάρα πολύ μεγάλο και με πολλά πλοκάμια όπως εξελίσσεται η κατάσταση. Όπως γνωρίζω το μητρώο των ΜΚΟ λειτουργεί από τον Φεβρουάριο. Είναι το μητρώο που είχαν υποσχεθεί ώστε η χώρα να μην γίνει προέκταση της Μέσης Ανατολής αλλά και να ελεγχθεί ο ρόλος των ΜΚΟ.
Ένα από τα δυο λοιπόν συμβαίνει. ΄'Η το μητρώο δεν λειτουργεί σωστά ή κάποιοι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους και έχουν αφήσει τη χώρα στον έλεγχο των δήθεν αλληλέγγυων/ανθρωπιστών που βαφτίζουν τον εαυτό τους ΜΚΟ και κάνουν μπίζνες με πολλά λεφτά!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΑ ΝΕΑ «ΙΜΙΑ» ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ! 276 (και όχι 16) τα στρέμματα που θέλουν οι Τούρκοι...
Πολλά περισσότερα από 16 στρέμματα, όπως αρχικά εκτιμήθηκε και γράφηκε, είναι τελικά η έκταση της ελληνικής γης στη θέση Μελισσοκομείο στις Φέρες που αμφισβητούν και κατέλαβαν αυθαίρετα οι Τούρκοι με άνδρες της στρατοχωροφυλακής.
Σύμφωνα με την εφαρμογή daftlogic.com, όπου κανείς μπορεί να μετρήσει τις αποστάσεις και το εμβαδόν από χάρτες της Google, προκύπτει ότι η συνολική έκταση της αμφισβητούμενης περιοχής στον Έβρο ανέρχεται συνολικά σε 276 περίπου στρέμματα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άρρηκτοι οι δεσμοί Αλληλεγγύης μεταξύ του Ιράν και της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ των ελληνικών μέσων ενημέρωσης! ΕΘΑΨΑΝ (με κυβερνητική γραμμή) τη νέα πρόκληση στον Εβρο...
Η κατάντια μεριδας του ελληνικού τύπου - έντυπου και κυρίως ηλεκτρονικού και τα ελλείμματα στην εξωτερική πολιτικη!Επί αρκετες ημερες το θέμα με την νέα πρόκληση των Τούρκων στον Έβρο υπάρχει στις "μεσα" σελίδες εφημερίδων και σχεδόν σε όλα τα κάπως ειξικευμενα σάιτ αμυντικού προσανατολισμού και μερικά άλλα. Με πλήρες ή σχεδον πληρες ρεπορτάζ.
Σήμερα το έκανε θέμα η αγγλική "Sun|, ίσως και μια άλλη, επίσης αγγλική. Ως εκ θαύματος, το θέμα πέρασε αμεσως στα κεντρικά Δελτία Ειδήσεων των μεγάλων καναλιών!
Πάνω από 25 τηλεφωνήματα έχω δεχθεί από όλη την Ελλάδα, αμέσως μόλις " παίχθηκε " το θεμα στα Κανάλια! Και καθώς ΔΕΝ είχα δει τις τηλεοπτικές ειδησεις, στην αρχή απόρησα γιατί με ρωτάνε τόσοι.Μεχρι που ρώτησα και ...έμαθα.
Τα συμπεράσματα για μένα είναι πολλά. Βασικά για την ποιότητα μεριδας τύπου μας: Είτε γιατί δεν είχε πειστεί για την σοβαρότητα της είδηση κάποιων ρεπορτερ είτε γιατί ενώ το ήξεραν το κρατούσαν υπερβολικά χαμηλά ή το "έπνιξαν" ακριβώς γιατι αυτή ήταν η γραμμή των ΥΠΕΞ/ΥΕΘΑ (έλα μωρέ, μερικες δεκάδες μέτρα είναι..., θα συζητήσουμε...). Ή αυτή ήταν η δημοσιογραφική αξιολόγηση.
Εξίσου σοβαρό συμπέρασμα βγαίνει για το ποιος καθορίζει την αντζεντα: Με το που ασχολήθηκαν - και σωστά!- 1-2 ξένες εφημερίδες, άλλαξε η εικόνα και η αξιολόγηση από την πλευρά των μιντιαρχών και ...έγινε θέματάρα! Έγινε θέματάρα και στα ελληνικά ΜΜΕ και μπήκε με άλλη ταχύτητα πλέον στο περιβάλλον της ελληνοτουρκικής ατζέντας "διαφορών". Με όρους όχι επιλογής μας ( σωστούς ή λάθος, δεν το εξετάζω εδω), αλλά εισαγωγής απ έξω...
Κάποια έλλειμματα διαπιστώνω...Σε πολλά επίπεδα...
Εύχομαι να είναι μόνο στο επικοινωνιακό σκέλος....