Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Κυριακη 24 Μαιου 2020



H ΑΕGΕΑΝ το δημιούργημα του κ. Χατζηδάκη που ήδη έχει ακριβοπληρώσει ο ελληνικός λαός δυό-τρείς φορές και γιά την οποία μάλλον μας ετοιμάζουν και νέα χατζηδάκειο αφαίμαξη, η ΑΕGΕΑΝ λοιπόν, με μιά αιφνιδιαστική κίνηση κατάργησε όλα τα δρομολόγια που είχαν κλειστεί το προηγούμενο διάστημα και γιά τα οποία είχαν πουληθεί εισιτήρια. Δημιούργησε ένα νέο πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίο καλούνται οι πελάτες να κάνουν νέα κράτηση και να αγοράσουν νέο εισιτήριο.
Μάλιστα. Νέο εισιτήριο πολλαπλάσιου κόστους όμως. Συγκεκριμένα: Αγορασμένο εισιτήριο γιά προορισμό εσωτερικού γιά τις 19 Ιουνίου, 39 ευρώ, ακυρώνεται. Το νέο εισιτήριο γιά την ίδια εβδομάδα (τρείς πτήσεις) του Ιουνίου από 97 έως 121 ευρώ.
Το αντίτιμο του παλιού εισιτηρίου θα μπορεί να αφαιρεθεί από την αξία άλλου ναύλου εντός 18 μηνών. Πρακτικά όχι τώρα γιατί η διαδικασία δεν γίνεται αυτόματα αλλά τηλεφωνικά και τα τηλέφωνα δεν απαντούν μάναμ'. Θα επικοινωνήσει η ίδια η εταιρεία μαζί σας εντός ενός μήνα.
Και τους πληρώνουμε τριπλάσιο εισιτήριο και τους δανειοδοτούμε άτοκα γιά ενάμιση χρόνο.
"Μαζί με φροντίδα", όχι αστεία.
Εντάξει παιδιά, είπαμε να τους σώσουμε όλους αλλά κάποιος πρέπει να μας σώσει και εμάς.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εδώ και περίπου μια δεκαετία ζούμε στην Ελλάδα υπό καθεστώτος Κοινοβουλευτικής Δικτατορίας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Solidarity του Σόρος, αγαπημένος πελάτης για τα διαμερίσματα του Παπαδημούλη
“Αγαπημένος πελάτης για τα διαμερίσματα του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ η ΜΚΟ Solidarity Now, πίσω από την οποία βρίσκεται ο πολυπράγμων Αμερικανός επιχειρηματίας Τζορτζ Σόρος” αποκαλύπτει άυριο το κυριακάτικο Πρώτο Θέμα, βάζοντας ταυτόχρονα πιο βαθιά το μαχαίρι στις αποκαλύψεις για τον επενδυτή-Παπαδημούλη.
Υπενθυμίζεται ότι το Πρώτο Θέμα είχε αποκαλύψει πριν από λίγες ημέρες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος αγόρασε μαζικά διαμερίσματα τα οποία νοικιάζει σε μετανάστες, παίρνοντας χρήματα από ευρωπαϊκά προγράμματα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ο κ. Παπαδημούλης εκτός από εκατομμυριούχος, με πλούσιο χαρτοφυλάκιο, υπέρογκες τραπεζικές καταθέσεις και μεγάλος παίκτης στο real estate, αποδεικνύεται και πρωτοπόρος στην αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων, καθώς μισθώνει τρία από τα οκτώ νέα διαμερίσματα που αγόρασε το 2018 σε μη κυβερνητικές οργανώσεις για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καλά κυρ Δένδια , αφού ΔΕΝ έγινε τίποτες ,Τότε γιατί έκανες διάβημα διαμαρτυρίας ??



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυριακή, 24 Μαΐου 2020
Το Ιράν δεν θα ανεχθεί πράξεις θαλάσσιας πειρατείας από τις ΗΠΑ

Η ιρανική κυβέρνηση προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι θα απαντήσει σθεναρά σε απειλές που θα παρεμποδίσουν την κυκλοφορία των πετρελαιοφόρων.
Ο υπουργός Άμυνας του Ιράν Αμίρ Χατάμι ανέφερε την Τετάρτη ότι η χώρα θα απαντήσει σθεναρά στις απειλές των ΗΠΑ ότι προτίθεται να εμποδίσουν τη διέλευση δεξαμενόπλοιων που μεταφέρουν καύσιμα στη Βενεζουέλα.

Oι κυρώσεις των ΗΠΑ ενάντια στο Ιράν και τη Βενεζουέλα, εμποδίζουν οποιαδήποτε εταιρεία να πουλήσει εξαρτήματα για την παραγωγή βενζίνης και παραγώγων πετρελαίου στη χώρα της Νότιας Αμερικής.
Από την πλευρά του, το Ιράν χαρακτήρισε  οποιοδήποτε παρεμπόδιση εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών. στη διέλευση των πετρελαιοφόρων ως "πράξη θαλάσσιας πειρατείας" και προειδοποίησε ότι θα δώσουν μια κατηγορηματική απάντηση:
"Η πολιτική μας είναι ξεκάθαρη και έχουμε ήδη δηλώσει με σαφήνεια ότι δεν ανεχόμαστε καμία παρέμβαση. Οι Αμερικανοί και οι άλλοι γνωρίζουν ότι σίγουρα δεν θα διστάσουμε να αντιδράσουμε καθοριστικά σε αυτό το ζήτημα.   Εάν οι ενοχλήσεις συνεχιστούν και κλιμακωθούν, αναμφίβολα θα αντιμετωπίσουν μια σταθερή απάντηση".
Κατά τον ίδιο τρόπο, ο Χατάμι προέτρεψε τους διεθνείς οργανισμούς να πάρουν θέση  ενάντια στον εκφοβισμό των ΗΠΑ, καθώς κάθε ενέργεια που σχετίζεται με τον αποκλεισμό της κυκλοφορίας αποτελεί παραβίαση των κανόνων και της ασφάλειας των θαλάσσιων οδών.
Στη συνέχεια, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας κατήγγειλε τις συνεχιζόμενες  επιθέσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες. στην οικονομία, καθώς εμποδίζουν το δικαίωμα συμμετοχής της χώρας στο ελεύθερο εμπόριο.

https://prensa-rebelde.blogspot.com/2020/05/blog-post_24.html?spref=fb&fbclid=IwAR3do8Y1KHRkrU8Gd9mgErUDMFXl8Wc90aKW_RuJURxZqPsIH6qwyyrf9Rs



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ Η "ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΉ" ΕΡΤ ΑΕ ΧΤΕΝΙΖΕΙ ΤΟΝ ΜΟΝΑΡΧΗ ΤΡΑΜΠ , ΣΤΟΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΚΟΥΒΑΣ ΚΑΙ ΒΕΝΕΖΟΥΈΛΑΣ
"Η Βενεζουέλα προειδοποιεί τον ΟΗΕ για απειλές των ΗΠΑ στα ιρανικά πλοία"
Σήμερα ειδοποιήσαμε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και τον Γενικό Γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες για την απειλή της επικείμενης χρήσης στρατιωτικής δύναμης από τις Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον ιρανικών πλοίων που μεταφέρουν βενζίνη με κατεύθυνση τη Βενεζουέλα. Μια πράξη πολέμου βάσει του διεθνούς δικαίου.
Ο διπλωμάτης της Βενεζουέλας Samuel Moncada επανέλαβε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ διατηρεί μια «εκστρατεία μέγιστης πίεσης» κατά της χώρας.
Ο πρεσβευτής της Βενεζουέλας στα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ), Σαμουήλ Μονκάδα, ανέφερε την Παρασκευή ότι η κυβέρνησή του προειδοποίησε τον οργανισμό για την «απειλή επικείμενης χρήσης στρατιωτικής βίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες (ΗΠΑ)» ενόψει της επικείμενης άφιξης πλοίων του Ιράν που μεταφέρουν καύσιμα για τη χώρα της Καραϊβικής.
Στην επιστολή που εστάλη στον Γκουτέρες, ο διπλωμάτης υπενθύμισε ότι η επιβολή μονομερών καταναγκαστικών μέτρων που επέβαλε η κυβέρνηση Ντόναλντ Τραμπ εμποδίζει τη Βενεζουέλα να αποκτήσει τις απαραίτητες εισροές για να διυλίσει το εθνικό αργό πετρέλαιο και να το μετατρέψει σε βενζίνη.
Ομοίως, εξήγησε ότι "αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν παραδεχτεί δημοσίως ότι ασκούν πίεση στις εταιρείες να απέχουν από την προμήθεια βενζίνης στη Βενεζουέλα", ενέργειες που έχουν καταγγελθεί με σχετικά αποδεικτικά στοιχεία ενώπιον του ΟΗΕ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φιδέλ Κάστρο... «Ήρωας της Σοβιετικής Ένωσης»!
23 Μάη 1963... Κρεμλίνο... Προεδρείο του Ανώτατου Σοβιέτ της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών... απονομή στον ηγέτη της Κούβας Φιδέλ Κάστρο, του τίτλου «Ήρωα της Σοβιετικής Ένωσης»... μια από τις μεγαλύτερες αξίες στην ΕΣΣΔ...
Μετά την απονομή -επίκαιρος όσο ποτέ σήμερα-, ο Φιδέλ ολοκληρώνει την ομιλία του στο Ανώτατο Σοβιέτ με το σύνθημα του Τσε, που θα έπρεπε ν' αποτελεί την προμετωπίδα όλων των κομμουνιστικών και προοδευτικών κομμάτων και κινημάτων του πλανήτη, αλλά σήμερα χαρακτηρίζεται "εθνικισμός" και "ακροδεξιές" πολιτικές: «Πατρίδα ή Θάνατος»... «Θα νικήσουμε!»...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Χατζηδακης, ο κορωνοϊός του περιβάλλοντος
Πρέπει να αντιληφθούμε ότι σε έναν κόσμο που ιδιωτικοποιείται μέρα με τη μέρα, σε μια χώρα που χάνει τα κυριαρχικά της δικαιώματα ώρα με την ώρα, σε μια πόλη που φασιστοποιείται εδώ και καιρό, μόνον η διεκδίκηση του «όλου» μπορεί να βελτιώσει τη ζωή μας. Και το «όλον» λέγεται Πατρίδα!


Ο Δημαρχοφασισμός στην εποχή της απάθειας
23 ΜΑΪΟΥ 2020
Ανακοίνωση του Τομέα Επικοινωνίας του ΕΠΑΜ Βόλου
Όταν δεν έχεις επίγνωση ότι δεν επιλέχτηκες από 57% των πολιτών με δικαίωμα ψήφου, αλλά από το 33% και βρίσκεσαι στη θέση που βρίσκεσαι χάρη στον στρεβλό εκλογικό νόμο και την απάθεια – αδιαφορία των δημοτών,  τότε (δικαιολογημένα) και σύμφωνα με την  παιδεία σου νιώθεις άρχοντας παντοδύναμος και κυρίαρχος.
Βιάζοντας τη γλώσσα του Ομήρου που κράτησε όρθια αυτή τη χώρα χιλιάδες χρόνια, προσβάλεις έναν πολιτισμό που αποτέλεσε τη βάση του δυτικού πολιτισμού, ευτελίζοντας κάθε αντίλογο και απαξιώνοντας, με τα συνυπεύθυνα μέσα ενημέρωσης κάθε δημοκρατικό δικαίωμα, δεν κάνεις τίποτα άλλο από το να θρέφεις το «τέρας της διχόνοιας» που είναι πάντα έτοιμο να κατασπαράξει το δίκαιο και το σωστό! Τρέφεις και συντηρείς τον φασισμό!
Οι απειλές, οι εκβιασμοί, οι εκφοβισμοί και η δημόσια διαπόμπευση κάθε αντίθετης άποψης δεν αποτελεί πράξη «ισχυρού ανδρός», αλλά ατόμων που με το θράσος τους ταΐζουν τον «κακό λύκο» που υπάρχει μέσα σε κάθε άνθρωπο και αυτός στο τέλος της ημέρας θα φάει ό,τι καλό προκύψει, αν προκύψει. Δείχνουν έλλειψη ποιότητας, χαμηλό επίπεδο, πρακτικές μαφίας και δυστυχώς συμβάλλουν στον εκχυδαϊσμό του δημοσίου διαλόγου.
Η στείρα αντιπαράθεση από όπου και αν προέρχεται, δεν παράγει καρπούς και δεν βοηθά τον τόπο να πορευθεί με αισιοδοξία και όραμα για το μέλλον του. Το δε απαθές ακροατήριο, σε κάθε βαναυσότητα έργων και λόγων, είναι πολύ εύκολο να μετατραπεί σε εργαλείο μίσους, αφού δεν αντιδρά ως οφείλει, όταν δεν θίγονται  τα αυστηρώς προσωπικά του συμφέροντα.
Η πατρίδα μας, η Ελλάδα, βρίσκεται υπό κατοχή!
Όποιος δεν το κατανοεί και δεν θέτει ως προτεραιότητα της ζωής του την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας, την απελευθέρωση απ’ τα δεσμά του χρέους και της «ευρωκρατίας», των μνημονίων και της «ευρωχούντας», απλώς εύχεται «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα», για να έχει λίγο περισσότερο χώρο βοσκής η δική του…
Η διαχείριση των φυσικών πόρων αφορά έναν υπεύθυνο και ανεξάρτητο λαό που αποφασίζει με όρους δημοκρατίας, διαβούλευσης και ορθής επιστημονικής πρακτικής και όχι με όρους ιδιωτικών συμφερόντων και τοπαρχών υπό τις οδηγίες και διαταγές των «ευρωμοναρχών». Το «αντιπεριβαλλοντικό” νομοσχέδιο προσδιορίζει τους όρους της επερχόμενης περιβαλλοντικής υποβάθμισης και καταδεικνύει τους «φορείς» της φυσικής καταστροφής.
Το Ε.ΠΑ.Μ. ΒΟΛΟΥ καλεί τους  πολίτες του Βόλου σε επαγρύπνηση με αγωνιστική ετοιμότητα! Μπορούμε αν θέλουμε, να ζούμε σε μια όμορφη και καθαρή πόλη, βάζοντας «εκεί που πρέπει», όσους με τις αποφάσεις και τις δράσεις τους, μολύνουν τον αέρα μας, το νερό μας, το έδαφός μας, την ψυχή μας. Όσους με τις αποφάσεις τους θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή μας, την υγεία μας, το μέλλον μας!
Μπορούμε να αλλάξουμε τη μιζέρια, την ανέχεια, την αδικία, απλώς κατανοώντας τη δύναμη της ενότητας μπροστά στην φαυλότητα, της μαζικότητας ενάντια στα ιδιωτικά συμφέροντα, της αποφασιστικότητας απέναντι στη χυδαιότητα! Ο φασισμός τρέφεται με τη διχόνοια, αναπτύσσεται με την άγνοια και την αδιαφορία και γιγαντώνεται με το μίσος!
Πρέπει να αντιληφθούμε ότι σε έναν κόσμο που ιδιωτικοποιείται μέρα με τη μέρα, σε μια χώρα που χάνει τα κυριαρχικά της δικαιώματα ώρα με την ώρα, σε μια πόλη που φασιστοποιείται εδώ και καιρό, μόνον η διεκδίκηση του «όλου» μπορεί να βελτιώσει τη ζωή μας. Και το «όλον» λέγεται Πατρίδα!
Βόλος, 23 Μαΐου 2020
Τομέας Επικοινωνίας του ΕΠΑΜ Βόλου



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάτι που με εξοργίζει αφάνταστα, είναι να κάνουν κήρυγμα εναντίον του υπερκαταναλωτισμού, κουνώντας το δάχτυλο στην "υπερκαταναλωτική πλέμπα", κάτι απίθανοι καθηγητάδες, με πεντέξι σπιταρώνες στην πόλη και στην εξοχή, και δυο-τρεις αμαξάρες ο καθένας τους, που ξοδεύει κάθε μέρα όσα εγώ σ' ένα δεκαπενθήμερο. Ή ίσως και σ' ένα μήνα.
Σχολιο.- σωστά εξοργίζεσαι, αλλά το κάνουν πολλά χρόνια τώρα.
Σχολιο.- Έχει μεγάλη ιστορία το ζήτημα. Παραδοσιακά, κάθονταν στις βίλες τους στην Κηφισιά και έγραφαν, επευφημώντας το "λιτοδίαιτον του Έλληνος", που το απειλούσαν οι παράλογες αξιώσεις ξενοκίνητων πρακτόρων. Αργότερα κατακεραύνωναν τη διαφθορά ενός λαού, σε μια χώρα όπου "και η κουτσή Μαρία αγόραζε Ι.Χ.". Τώρα που απέδωσε η μνημονιακή πολιτική και η πλειονότητα του λαού μας ξαναζεί τη φτώχεια, προειδοποιούν για τον τεράστιο κίνδυνο της επιστροφής στον ασύνετο και ασύδοτο καταναλωτισμό.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αλληλεγγύη στον κρατούμενο απεργο πεινας και φοιτητή Βασίλη Δημάκη
Έχει ξανακάνει απεργία πείνας. Και την προηγούμενη φορά, όταν νίκησε, έβριζε τη δικηγόρο του και τι κίνημα αλληλεγγύης, και έλεγε ότι αυτός με τη μαγκιά του τα κατάφερε όλα. Και για μένα δεν υπάρχει χειρότερο από άνθρωπο αγνώμων.
Ε τότε ας τον βοηθήσει ο σημερινός δικηγόρος του και το καινούριο "δικαιωματικό" "κίνημα αλληλεγγύης", να σπουδάσει, να βγει από τη φυλακή, να σκοτώσει και κανένα πάλι.
δε ξέρω λεπτομέρειες αν σκοτωσε, αλλά άμα μασάνε τα λόγια για το τι έγκλημα έχει κάνει, κάτι με υποψιάζει. Ούτως ή άλλως, οι φυλακές είναι μεγάλο σχολείο.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά τους Τήνιους που δεν φοβήθηκαν τα ΜΑΤ και απέτρεψαν προχθές να πέσουν τα μπετά για τις βάσεις των ανεμογεννητριών, σε ελάχιστο χρόνο, και οι Αντριώτες όταν έμαθαν μόλις το μεσημέρι ότι πλοίο έφτανε στις 15:30 να ξεφορτώσει πύργους ανεμογεννητριών στο λιμάνι του Γαυρίου, για το αιολικό στο Μακροτάνταλο, δεν επέτρεψαν να ολοκληρωθεί η διακομιδή, παρόλο την αιφνιδιαστική κίνηση των Αράβων αφεντικών της ΔΕΗ Ανανεώσιμες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η εικόνα των 120 Ελλήνων καλλιτεχνών μπροστά στην Ακρόπολη που τραγουδούν για να τιμήσουν την μνήμη των τριών νεκρών μελών του αριστερου συγκροτηματος Grup Yorum και για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους σε όλους τους διωκόμενους αγωνιστές στην Τουρκία των λευκών κελιών του καθεστώτος Ερντογαν.
Αυτοι που έβαλαν το Bella Ciao να ακουστεί στα τζαμιά στη Σμυρνη της Τουρκίας, δεν είναι σιγουρο ότι είναι αριστεροι η κομμουνιστες. Να μην ξεχναμε ότι το Bella Ciao το βαζουνε και το χορευουνε στη Μυκονο οι γονοι χοντροκονομημενων οικογενειων. Όχι γιατι αποδεχονται την ιστορια του τραγουδιου η αυτά που λεει, αλλα για να κανουν το κομματι τους και να ξεφτιλισουν εννοιες. Και στην Τουρκια ολη αυτή η ιστορια με το Bella Ciao από τα τζαμια, εμενα μου θυμιζει αντικληρικαλικο ναζιστικο νεοφιλελευθερισμο από πλουσιους γονους. Τον αντικληρικαλισμο  τον θεωρω τριτευον, κατι περιττο για πλουσιους ηλιθιους γονους. Εάν ηθελαν να δειξουν η να διαμαρτυρυθουν για κατι, θα διαλεγαν άλλο τραγουδι. Μεχρι να βρει καποια αποδειξη η αστυνομια, ότι το εκανα αριστεροι, η να πουν το σκεπτικο τους σε προκηρυξη, και να ταχθω ετσι ανεπιφυλακτα υπερ τους, εγω θα ειμαι εναντιος. Μεχρι τοτε, θα μου θυμιζει το σκηνικο, κατι αληταραδες αντικληριστες δικαιωματικους αναρχες χοντροκονομημενους, που βριζουνε στα κοινωνικα δικτυα επειδη βαρανε οι καμπανες των εκκλησιων και τους χαλανε τον βαθυ υπνο μετα από την κρεπαλη τους. Και αυτους τους σιχενομαι!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



teleSUR 
7:00 ωρα
Στις 21 μμ Καράκας, το ιρανικό πλοίο Fortune εισήλθε στα νερά δικαιοδοσίας της Βενεζουέλας με αποστολή καυσίμων και χημικών πρόσθετων για να βοηθήσει στην επανενεργοποίηση της παραγωγής βενζίνης στη Νότια Αμερική.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αστυπάλαια, Αμοργός, Ανάφη, Ίος: 4 νησιά έχουν ξεπουληθεί ολοκληρωτικά στην κρατική γαλλική ΕDF από το 2011!!!
Πόσοι γνωρίζουν ότι από το 2011 έχουν αδειοδοτηθεί τεράστια αιολικά πάρκα της γαλλικής EDF σε 4 νησιά του Αιγαίου, χωρίς να έχει ρωτήσει κανένας τους κατοίκους;
Μετά από έρευνα, ανακαλύψαμε ότι υπάρχει κανονική άδεια παραγωγής σε ισχύ για αυτά τα έργα (Απόφαση ΡΑΕ υπ. αριθμ. 1145/2011), που μπορεί ανά πάσα στιγμή να ξεκινήσουν, αν αρχίσει να υλοποιείται η διασύνδεση των νησιών με το ηπειρωτικό σύστημα.
Το μέγεθος των έργων είναι ασύλληπτο:
Συνολική εγκατεστημένη ισχύς του έργου: 317,4 ΜW.
Κατανομή του έργου ανά νησί:
ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ: Αιολικός σταθμός εγκατεστημένης ισχύος 110,4 ΜW με 48 ανεμογεννήτριες ισχύος 2,3 MW έκαστη και με διάμετρο ρότορα 71 μέτρα στις θέσεις «Πέρβολες- Πρ. Ηλίας- Μαυροβουνια- Κούκκος- Βίγλα- Βάρδια- Κουτέλα- Αθυμαδόρι- Εγειλή»
ΑΜΟΡΓΟΣ: Αιολικός σταθμός εγκατεστημένης ισχύος 43,7 ΜW με 19 ανεμογεννήτριες ισχύος 2,3 MW έκαστη και με διάμετρο ρότορα 71 μέτρα στις θέσεις «Βίγλες- Χλωροβούνια- Πρ. Ηλίας».
ΑΝΑΦΗ: Αιολικός σταθμός εγκατεστημένης ισχύος 55,2 ΜW με 24 ανεμογεννήτριες ισχύος 2,3 MW έκαστη και με διάμετρο ρότορα 71 μέτρα στις θέσεις «Βίγλα- Βαγιά- Τουμπάρια».
ΙΟΣ: Αιολικός σταθμός εγκατεστημένης ισχύος 108,1 ΜW με 47 ανεμογεννήτριες ισχύος 2,3 MW έκαστη και με διάμετρο ρότορα 71 μέτρα στις θέσεις «Τρυπητή- Κεφαλά- Κώστιζα- Πούντα Πλακών- Μεγ. Βουνί- Παλιόκαστρο- Αγ. Ειρήνη- Πρ. Ηλίας- Βιγλάρι- Αγ Βαρβάρα Ράχη- Βουνί».
Με βάση τον νέο νόμο Χατζηδάκη, οι περιβαλλοντικές άδειες τέτοιων έργων μπορούν να εκδοθούν με διαδικασίες fast track, που διαρκούν μόνο λίγους μήνες, ενώ δρομολογείται και η ριζική επιτάχυνση της έκδοσης αδειών εγκατάστασης.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, με βάση νέο χρηματοδοτικό μηχανισμό που δρομολογείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τέτοια έργα θα συνυπολογίζονται στους εθνικούς στόχους των κρατών προέλευσης των εταιρειών!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ντάξει ρε. Μεχρι να μπουμε στη Βουλη και να βγουμε από την αφανεια. Άφησέ μας μόνα κι απροστάτευτα εμας τα αφανή επαμιτάκια. Αυτό κάνετε άλλωστε ΟΛΟΙ ΣΑΣ από το 2011 που φτιάξαμε το ΕΠΑΜ, το Εννιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο. Καλή σου τύχη. Ως εδώ.- Αντε γεια!!!
Σιγά μην ζητιανέψουμε την εμπιστοσύνη του καθενός τυχάρπαστου. Λίγοι πάντοτε βγάζουν τα κάστανα...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΝΔ ψήφισε ως Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ τον Τούρκο Βολκάν Μποζκίρ, ο οποίος και έκανε το Τουρκολιβυκό σύμφωνο.
Οεο..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



11 Μαϊου μας απείλησαν!
23 Μαϊου το μάθαμε από τους Άγγλους, που μας "κάρφωσαν" διεθνώς, ρεζιλεύοντάς μας για τα 300 στρέμματα στον Έβρο, επειδή δεν τους θέλουμε για τουρίστες.
Άραγε δεν ξέρουν πως δεν αποφασίζει το κυβέρνησι, αλλά το Γ@ρμανί;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκνευρίσθηκα διαβάζοντας ένα από τα (κατά κονόνα πληρωμένα στις περιπτώσεις αυτές) δημοσιεύματα κατά του Δένδια, από την προηγούμενη παρθένα, που χάρισε την Μακεδονία.
Στις περιπτώσεις αυτές, η πρώτη ερώτηση πρέπει να είναι : ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ. Μα σιγά μην αναρρωτηθούν οι ψηφοφόροι τέτοια δύσκολα...
Στο πληρωμένο άρθρο-λιβανιστήρι, υπάρχει και μιά αναφορά στο τέλος, που ουσιαστικά αναιρεί το άρθρο. Αφού η προηγούμενη παρθένα, δεν έπραξε λεβέντικα, όπως πρέπει να πράξει η παρούσα...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μας φοβίζουν, για να συνθηκολογήσουν, σε βάρος της Ελλάδας.
Ψάχνουν άλλοθι, όπως με Σκόπια, Ίμια, Κύπρο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Παναγιώτης Τούντας. Απ' το τραγούδι του "Εργάτης", ύμνος για την εργατική τάξη, στην "Βαρβάρα" που σατιρίζει την κόρη του δικτάτορα Μεταξά (Πέθανε σαν σήμερα το 1942)
 Σαν σήμερα 23 Μάη 1942 πεθαίνει σε ηλικία 56 ετών, ένας μεγάλος ρεμπέτης (συνθέτης, στιχουργός, οργανοπαίχτης, μαέστρος), ο Παναγιώτης Τούντας. Κορυφαίος δημιουργός έχει γράψει πάνω από 300 τραγούδια κινούμενος σε μεγάλο μουσικό φάσμα και θεματολογία. χρησιμοποιώντας από μικρασιατικές και παραδοσιακές μελωδίες μέχρι δικά του πρωτότυπα κλασικά λαϊκά τραγούδια.
Στο ρεπερτόριο του υπάρχει «Ο κοκαϊνοπότης» μέχρι το «Φτώχεια μαζί με την τιμή». Από τις «Κουβέντες της φυλακής» μέχρι τον «Εργάτη» με τη συγκλονιστική ερμηνεία του Κώστα Ρούκουνα, έναν τραγούδι ύμνος για την εργατική τάξη. «Εκατό δραχμές τη μέρα παίρνω / τζιβαέρι μου / πες της μάνας σου πως θέλω / να σε κάνω ταίρι μου / Είμαι εργάτης τιμημένος / όπως όλη η εργατιά / και τεχνίτης προκομμένος / λεοντάρι στη δουλειά».
Η Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917 δεν αφήνει ανεπηρέαστο τον Π. Τούντα και με το τραγούδι «Εγώ είμ’ η μπολσεβίκα», που γράφει το 1934 αναφέρεται στη δυνατότητα της απελευθέρωσης της γυναίκας σε ένα άλλο πολιτικό καθεστώς απ' αυτό που υπήρχε.
Δεν θα μιλήσουμε αναλυτικά για την βιογραφία -υπάρχουν αρκετά σχετικά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο- του Π. Τούντα. Θα αναφερθούμε όμως σε μια σχετικά άγνωστη περιπέτεια που είχε από την δικτατορία του Μεταξά, όταν κυκλοφόρησε το σατιρικό τραγούδι «Βαρβάρα». Αυτό έκανε λόγο για κάποια κοπέλα της «καλής κοινωνίας», που είχε διάφορες νυχτοπερπατήματα στις ακρογιαλιές του Σαρωνικού. Φημολογείται ότι τα σεξουαλικά υπονοούμενα του τραγουδιού θεωρήθηκαν από την επιτροπή λογοκρισίας της εποχής ότι σατίριζαν την κόρη του του Μεταξά. Απαγορεύτηκε γιατί οι στίχοι του θεωρήθηκαν προσβλητικοί για τη «δημόσια αιδώ», και ο Τούντας καταδικάζεται από δικαστήριο σε βαριά χρηματική ποινή. Την ίδια ώρα χωροφύλακες έσπασαν όλους τους δίσκους με τη «Βαρβάρα» που κυκλοφορούσαν στα μαγαζιά.
βίντεο:
βαρβαρα
https://www.youtube.com/watch?v=g2VRAcmwSTo

ο εργατης
https://www.youtube.com/watch?v=jj7ayKrtiyc



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΚΟ με 800 εργαζόμενους των 2000 ευρώ τον μήνα;; Για να μπάζουν εποίκους στην Ελλάδα; κόρη της Ντόρας;; συγγενείς υπουργών; μπόχα!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καλησπέρα, λέμε μετά την δύση του ήλιου!
Όχι με τον ήλιο να μεσουρανεί! Εσπερινός, έσπερον φως... Ελληνικά, ε...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ανεπιθύμητοι" οι Άγγλοι τουρίστες;; Σου βγάζω την υπόθεση του Έβρου, που κρύβεις από τον κόσμο. Νέμεσις από το εξωτερικό, λαμόγια



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ιδρύτρια και Πρόεδρος της Μ.Κ.Ο «Actionaid Hellas» Gourdain Αλεξάνδρα χορήγησε στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη δάνειο ποσού 150.000 Ευρώ έχει διάρκεια 17 χρόνια με αρχή καταβολής α’ δόσης στις 19 Απριλίου 2020 το πιθανότερο με όρους εξυπηρέτησης.
H «Actionaid Hellas» τυγχάνει υποστήριξης και χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Gourdain Αλεξάνδρα εκτός από ιδρύτρια και Πρόεδρος της Μ.Κ.Ο «Actionaid Hellas» είναι και μέτοχος της «K.M. BROKERS SINGLE MEMBER P.C.» μεταξύ πολλών άλλων νεοϊδρυθέντων δραστηριοτήτων.
Η «K.M. BROKERS SINGLE MEMBER P.C.» αρχικώς ιδρύθηκε ως Μονοπρόσωπη Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία (Μονοπρόσωπη Ι.Κ.Ε.) με την επωνυμία «K.M. BROKERS SINGLE MEMBER P.C.» με το διακριτικό τίτλο «REAL EST8 ESTATE OF LIFE SINGLE MEMBER P.C.» ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ “3.000 €”. Στην συνέχεια το καταστατικό της τροποποιήθηκε σε πολυπρόσωπη, με νέα επωνυμία «K.M. BROKERS P.C.» και διακριτικό τίτλο «REAL EST8 ESTATE OF LIFE P.C.». Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας μεταβάλετε αυξητικά και προκύπτει 500.000 ευρώ ακριβώς την ίδια χρονική στιγμή που δόθηκε το δάνειο των 150.000 ευρώ στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας.
Συνέταιρος της Gourdain Αλεξάνδρα κατά το ήμισυ στην εταιρεία είναι η Αικατερίνη Μητσοτάκη του Κωνσταντίνου και της Μαρίκας, κάτοικος Αθηνών Αττικής, οδός Πατριάρχου Ιωακείμ, αριθμ. 26, κάτοχος του υπ’ αριθμ. ΑΚ 043869/2011 Α.Δ.Τ., με Α.Φ.Μ. 050424450, Δ.Ο.Υ. Δ΄ Αθηνών και ηλεκτρονική διεύθυνση katerina.mitsotaki@gmail.com Η εταιρία δηλώνει επανειλημμένα ζημιές με αποτέλεσμα να μην πληρώνει φόρους.
H Αικατερίνη Μητσοτάκη του Κωνσταντίνου και της Μαρίκας τυγχάνει να είναι η μητέρα του Γρηγόρη Δημητριάδη, δικηγόρου, διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Κυριάκου Μητσοτάκη.
Να θυμίσουμε ότι ο Γρηγόρης Δημητριάδης ήτανε συνέταιρος και συνεργάζεται με τον εθνικό ληστή, απατεώνα Αριστείδη Φλώρο που είχε ως αποτέλεσμα να ζημιωθεί το Ελληνικό Δημόσιο εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, συνελήφθη και κρατήθηκε φυλακισμένος για την υπόθεση υπεξαίρεσης ENERGA σε βάρος του Δημοσίου και σωρεία άλλων κακουργημάτων μεταξύ αυτών και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόσιαλος για πρωτοσέλιδο NY Times: "Δεν είναι απλά νούμερα σε λίστα, ήταν οι άνθρωποι μας"
24 Μαΐου 2020 13:56
Το πρωτοσέλιδο των New York Times, που αποτίει φόρο τιμής στα θύματα του κορονοϊού στις ΗΠΑ, σχολίασε σε ανάρτησή του ο Καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος.
Το ιδιαίτερο πρωτοσέλιδο των New York Times σχολίασε σε ανάρτησή του ο Έλληνας Καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου (LSE), Ηλίας Μόσιαλος, αναφερόμενος στη νόσο Covid-19 και όσους συνέκριναν τη θνησιμότητά της με εκείνη της γρίπης στην αρχή της πανδημίας.
Συγκεκριμένα, στο πρωτοσέλιδο του Σαββάτου (23/04)που θα μείνει στην ιστορία, η γνωστή αμερικανική εφημερίδα απέτισε φόρο τιμής στα θύματα του κορονοϊού, αναφέροντας ενδεικτικά τα ονόματα 1.000 ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους στις ΗΠΑ, με μαύρα γράμματα σε μια λευκή σελίδα.
Ο Ηλίας Μόσιαλος έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του στον λογαρισμό του στο Facebook:
"Το σημερινό πρωτοσέλιδο των New York Times με ονόματα κατοίκων της Νεας Υόρκης που πέθαναν από τη νόσο του Covid-19 - Δεν είναι απλά νούμερα σε μια λίστα. Ήταν οι άνθρωποι μας.
Θυμήθηκα τις δηλώσεις πολιτικών και επιστημόνων στις ΗΠΑ πριν από μερικούς μήνες (μερικοί δεν παραδέχονται ούτε και τώρα το λάθος τους και λένε ότι άλλοι έκαναν λάθος εκτιμήσεις). Είπαν τότε ότι η νέα νόσος είναι μια απλή γρίπη η ότι θα έχει ως αποτέλεσμα λιγότερους θανάτους από τη γρίπη.
Ενδεικτικά τότε αναφέρθηκαν ότι η γρίπη ευθύνεται για 30,000-70,000 θανάτους κάθε χρόνο στις ΗΠΑ. Οι θάνατοι από Covid-19 είναι μέχρι στιγμής περίπου 100,000 παρά τη λήψη σημαντικών μέτρων. Ποιος όμως είναι ο πραγματικός αριθμός θανάτων εξαιτίας της γρίπης στις ΗΠΑ;
Το CDC εκτίμησε ότι την περίοδο 2013-2019 ο αριθμός θανάτων ήταν μεταξύ 23,000 και 61,000 ετησίως. Ο αριθμός όμως των δηλωμένων θανάτων ήταν μεταξύ 3,448 και 15,620.
Οι θάνατοι όμως από Covid-19 δεν βασίζονται σε εκτιμήσεις όπως αυτοί της γρίπης αλλά σε πραγματικές καταγραφές. Επίσης είναι πιθανό να υπάρχει σημαντική υποεκτίμηση των θανάτων επειδή στις ΗΠΑ δεν κάνουν πολλά τεστ, αλλά ταυτόχρονα τα τεστ που χρησιμοποίησαν τους πρώτους μήνες είχαν ένα υψηλό ποσοστό ψευδώς αρνητικών αποτελεσμάτων.
Είναι φανερό ότι η νόσος του Covid-19 δεν είναι μια απλή γρίπη. Όσοι δε ενδιαφέρονται για τις επιπτώσεις της απλής γρίπης σε σχέση με αυτές του κορωνοιού ας κάνουν μια μελέτη καταγραφής των πραγματικών θανάτων από τη γρίπη. Είναι εξαιρετικά απίθανο να είναι 6 φορές περισσότεροι από αυτούς που καταγράφονται επίσημα. Ακόμη και αν ισχύει αυτό και πάλι η νόσος του Covid-19 έχει πολύ μεγαλύτερη θνητότητα σε σύγκριση με αυτή της γρίπης."



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ρόδος: Μοίρασαν σε άπορους τυρί με ημερομηνία λήξης από το 2009
24 Μαΐου 2020 07:15
Εκπληκτοι δικαιούχοι "Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους, διαπίστωσαν ότι είχαν στα χέρια τους τυρί με ημερομηνία λήξεως τον Νοέμβριο του 2009.
Τυρί με ημερομηνία λήξης τον Νοέμβριο του... 2009 μοιράστηκε στους δικαιούχους του προγράμματος "Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) στο νησί της Ρόδου τους προηγούμενους μήνες.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες oι οποίες δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, ο διαμοιρασμός του συγκεκριμένου τυριού έγινε τουλάχιστον δύο φορές, τον Οκτώβριο του 2019 και τον Φεβρουάριο του 2020, λίγο πριν το πανέμορφο νησί "κλείσει" λόγω του λοκντάουν που επιβλήθηκε για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού. Επίσης έλαβε χώρα διαμοιρασμός και τον Δεκέμβρη του 2019.
Οι δικαιούχοι του προγράμματος στη Ρόδο (οι οποίοι λαμβάνουν τρόφιμα μετά από τηλεφωνική ειδοποίηση τουλάχιστον τέσσερις φορές το χρόνο) είναι περίπου 800, αριθμός αν μην τι άλλο σημαντικός. Ο διαμοιρασμός που έγινε στις 30 και στις 31 Οκτωβρίου του 2019 στο πάρκο Ροδίνι αλλά και σε άλλο γνωστό μέρος της Ρόδου περιελάμβανε και 1,7 τόνους τυροκομικά προϊόντα (φέτα και γραβιέρα).
Η γραβιέρα που μοιράστηκε είχε παρασκευαστεί από την εταιρία "Αφοί Κ. Γιαννούλη ΟΕ" που εδρεύει στα Χανιά της Κρήτης. Το εν λόγω τυρί είχε από την πρώτη στιγμή, όπως καταγγέλλουν δικαιούχοι, είχε δυσάρεστη γεύση, γι' αυτό και ένας από τους καταγγέλλοντες επιχείρησε να αναζητήσει την ημερομηνία λήξης του προϊόντος.
Αφού ξεκόλλησε την ετικέτα η οποία ανέγραφε τα στοιχεία της αναδόχου εταιρίας που εδρεύει στο νησί της Ρόδου, διαπίστωσε ότι κάτω από την ετικέτα υπήρχε η ημερομηνία λήξης που ειδοποιούσε ότι το εν λόγω τυρί είχε λήξει από τον Νοέμβριο του 2009 (!), δηλαδή 10 χρόνια πριν.
Το ίδιο ακριβώς φαινόμενο παρατηρήθηκε και στο διαμοιρασμό που έλαβε χώρα στις 11 και στις 12 Φεβρουαρίου, πάλι στο πάρκο Ροδίνι. Κάτω από την ετικέτα που είχε την επωνυμία της αναδόχου εταιρίας, υπήρχε η ημερομηνία λήξης του Νοεμβρίου του 2009.
Οταν ένας από τους δικαιούχους ανέφερε το περιστατικό σε στελέχη του Δήμου της Ρόδου, πήρε την απάντηση ότι πρόκειται για την ημερομηνία παραγωγής και όχι λήξης.
Εν τέλει, ο Δήμος της Ρόδου που είναι υπεύθυνος για το διαμοιρασμό, έψαξε, ως όφειλε, πιο προσεκτικά το ζήτημα και από την ανάδοχο εταιρία στην οποία απευθύνθηκε έλαβε την απάντηση ότι απλώς είχε γίνει ένα λάθος στην ετικετοποίηση του προϊόντος και ότι τα τυριά ήταν απολύτως κατάλληλα προς βρώση.
Καλούσε δε όποιους από τους δικαιούχους το επιθυμούν να ανταλλάξουν το τυρί με νέο προϊόν από τις ίδιες εταιρίες, προφανώς για ψυχολογικούς λόγους αφού και το αρχικό προϊόν δεν είχε, όπως ισχυρίζονται, κάποιο πρόβλημα.
Συνομιλησαμε με τον υπεύθυνο του διαμοιρασμού από πλευρά του Δήμου της Ρόδου, κ. Μωραϊτη ο οποίος τόνισε ότι "πράγματι ενημερωθήκαμε και εμείς ότι κάποια από τα τυριά είχαν ημερομηνία λήξης τον Νοέμβριο του 2009. Μας διαβεβαίωσαν ότι τα τυριά είναι φρέσκα και ότι απλώς είχε γίνει λάθος στις ετικέτες. Σε όσους μας έφεραν τα τυριά πίσω, τα αντικαταστήσαμε αμέσως. Απευθυνθήκαμε και στην ανάδοχο εταιρία η οποία είναι από τις καλύτερες του χώρου, πολύ γνωστή στη Ρόδο ακριβώς για να μην υπάρξουν ξανά τέτοιου είδους προβλήματα".
Επικοινωνησαμε επίσης και με στέλεχος της εταιρίας "Αφοί Κ. Γιαννούλη ΟΕ" η οποία παρασκευάζει τις γραβιέρες. Δήλωσε έκπληκτος αλλά και μη ενήμερος για τα περιστατικά: "Ουδέποτε μας έχει συμβεί κάτι παρόμοιο. Θα ξεκινήσουμε αμέσως έρευνα για να δούμε τι ακριβώς συνέβη. Τα περιστατικά τα μαθαίνω από σας" ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιό του στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε.
Οπως και να έχει πάντως, τα ερωτήματα παραμένουν. Γιατί το φαινόμενο παρατηρήθηκε όχι σ' έναν αλλά τουλάχιστον σε τρεις διαμοιρασμούς; Γιατί η αυτοκόλλητη ετικέτα της αναδόχου εταιρίας μπήκε ακριβώς πάνω από την ημερομηνία λήξης; Γιατί η παρασκευάστρια εταιρία στην Κρήτη δεν ενημερώθηκε αφού έχει, εκ των πραγμάτων, την αρχική ευθύνη για τις ημερομηνίες;
Τα δημοσιογραφικά αυτά ερωτήματα ζητούν απαντήσεις οι οποίες καλό θα είναι να δοθούν στην πράξη με τελικό στόχο τη διαφύλαξη της υγείας των δικαιούχων του προγράμματος αλλά και της εμπιστοσύνης μεταξύ των δικαιούχων, του Δήμου και των εταιριών.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραήλ Τουρκία κοινός άξονας σε Ιντλίμπ και Λιβύη…Πρώτο αεροπλάνο των ισραηλινών El Al Airlines έφθασε Τουρκία μετά από 10 χρόνια.
24/05/2020
Ισραήλ Τουρκία μαζί στο Ιντλίμπ και στη Λιβύη..Κοινός άξονας φαίνεται να διαμορφώνεται καθώς χαρακτηριστικά είναι 2 δεδομένα της τελευταίας περιόδου.
O διαρκής αντιπρόσωπος του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη κατήγγειλε ότι το Ιράν έστειλε προηγμένα όπλα στο LNA χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τη φύση τους.
Ο Διπλωματικός Επιτετραμμένος του Ισραήλ στην Άγκυρα ο Roey Gilad σε άρθρο του με τίτλο “Τουρκία-Ισραήλ, κοινά συμφέροντα για Ιντλίμπ και COVID-19,” αναφέρει ότι “ο πόλεμος στο Ιντλίμπ έφερε στην επιφάνεια κάποια σημαντικά γεωπολιτικά δεδομένα. Ένα από αυτά είναι ότι η παρουσία του Ιράν στη Συρία λειτουργεί εναντίον των τουρκικών συμφερόντων…”. Αυτά τα γράφει σε άρθρο του στην τουρκική ιστοσελίδα Halimiz 21/5/20 ενώ μιλάει για εξομάλυνση των σχέσεων των 2 χωρών. O ισραηλινός διπλωμάτης απλά ομολογεί απροκάλυπτα αυτό που διαφαίνεται στο τερέν σε όλη την περιόδου της συριακής διαμάχης ότι Τουρκία και Ισραήλ πολεμούν από κοινού τη Συρία η πρώτη με εισβολή στο Βορρά και κατοχή εδάφους η δεύτερη διασφαλίζοντας την κατοχή του συριακού Γκολάν με διαρκείς βομβαρδισμούς ανά τη συριακή επικράτεια ως και εντός Δαμασκού.
Eνδεικτικό της αναθέρμανσης σχέσεων Ισραήλ Τουρκίας είναι ότι για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια η κρατική αεροπορική εταιρεία του Ισραήλ, η El Al Airlines θα πραγματοποιήσει πτήσεις προς την Τουρκία. Λάβαμε άδεια ασφαλείας από την Τουρκία. Το φορτίο θα μεταφερθεί στο πρώτο αεροπλάνο, αναφέρει το Ynet. Το πρώτο αεροπλάνο ήδη έφθασε στην Τουρκία στην Κων/πολη και ξεδιπλώθηκαν οι σημαίες. Η ισραηλινή εταιρία θ΄ανοίξει γραμμές και με άλλους προορισμούς αυτή τη φορά στον αραβικό κόσμο πλην Ιράν.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο ΕΒΡΟΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΥΗ. To σκηνικό που στήθηκε στον Έβρο ήταν η απάντηση του ΓΓ του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα και στον ΥΠΕΞ της που τον άδειασε όταν πριν λίγες μέρες υποστήριξε τον Fayez al-Sarraj (GNA) τον ΤουρκΑδελφό Μουσουλμάνο στη Λιβύη.
24/05/2020
Είναι το περιστατικό στον Έβρο νέα Ίμια; είναι ένα ακόμη θερμό επεισόδιο που δημιουργεί εσκεμμένα η γείτονος χώρα για να διευρύνει την ατζέντα διεκδικήσεων εις βάρος της ελληνικής πλευράς ανοίγοντας συνεχώς και νέα μέτωπα ώστε στο τέλος ν΄αποκομίσει έστω κάτι; Επίσημα ζητά διευθέτηση δείχνει να θέλει να κινηθεί στη διπλωματική οδό αλλά η ιστορία δείχνει ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί δόλια τη διπλωματία ανασκευάζοντας, γκριζάρει περιοχές για να υφαρπάξει ό,τι μπορεί….Ωστόσο η Τουρκία κινήθηκε αυτοβούλως κι αυθορμήτως (άλλο που δεν ήθελε) ή πήρε εγγυήσεις και κάλυψη και από ποιούς;;;;; Kαι γιατί τώρα…
O Έβρος περνάει από Λιβύη…..Τα γεγονότα που προηγήθηκαν του συμβάντος στον Έβρο είναι δηλωτικά του υποκινητή και εγκεφάλου της τούρκικης κινητικότητας.…
5 ημέρες πριν ο ΓΓ του ΝΑΤΟ παίζει το χαρτί του αιφνιδιασμού και αναγνωρίζει επίσημα τον Sajjar του GNA ως νόμιμο Πρωθυπουργό της χώρας όπως τον αποκαλεί (έχει τηλεφωνική συνομιλία μαζί του ) ενώ ήλεγχε μέχρι εκείνη τη στιγμή μόνο το 10% της Λιβύης και δεσμεύεται ότι ο Οργανισμός θα τον υποστηρίξει και θα τον βοηθήσει...Πρόκειται για ευθύβολη επίθεση στα ελληνικά συμφέροντα στην περιοχή και νομιμοποίηση του τουρκικού επεκτατισμού αφού ο GNA συνήψε συμφωνία οριοθέτησης θαλάσσιων συνόρων-ΑΟΖ με Τουρκία που καταπατά κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας- Κύπρου στην περιοχή.
Η απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ (17/5) ήταν άμεση και πρωτόγνωρη. Αδειάζει δια του εκπροσώπου του Αλέξανδρου Γεννηματά τον Στόλτενμπεργκ δηλώνοντας ότι ούτε λίγο ούτε πολύ οι δηλώσεις αυτές δεν συνάδουν με τις θέσεις της Συμμαχίας και ότι ο ΓΓ αυθαιρετεί αφού οι αποφάσεις λαμβάνονται ομόφωνα και όχι προσωποπαγώς. Το ΥΠΕΞ Ελλάδας άδειασε τον ΓΓ της Ατλαντικής συμμαχίας… τα περί μη σωστής αποτύπωσης είναι μόνο η ασφαλιστική δικλείδα της διπλωματικής γλώσσας…«Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ δεσμεύεται απόλυτα από τις κοινές θέσεις της Συμμαχίας, οι οποίες ως γνωστόν υιοθετούνται με ομοφωνία. Το περιεχόμενο της πρόσφατης συνέντευξής του σε ιταλική εφημερίδα, όπως αυτό αποτυπώθηκε, προφανώς δεν εκφράζει τις θέσεις της Συμμαχίας».
Για τον Δένδια αλλά και για την Ελλάδα η συμφωνία GNA-Τουρκίας έχει γίνει προμετωπίδα στην ελληνοτουρκική διαμάχη γιατί αλλάζει το status quo της Αν Μεσογείου ενεργειακά γεωπολιτικά και συρρικνώνει την ελληνική εθνική κυριαρχία και την άσκηση της. Οπότε ο Έλληνας ΥΠΕΞ που έκανε κινήσεις πήγε στη Βεγγάζη υποδέχθηκε Χαφτάρ στην Αθήνα κλπ θεωρεί ότι το ΝΑΤΟ τον αφήνει ακάλυπτο κι αντιδρά καθώς θεωρεί ότι τον χτυπούν στο δυνατό του σημείο ή τουλάχιστον εκεί που αυτός έχει επενδύσει περισσότερο σ΄ένα άνοιγμα για να βγει η Ελλάδα από απομονωτισμό και να δημιουργήσει παράλληλα αντισταθμίσματα , αναζητώντας συμμάχους στην ευρύτερη περιοχή. Το πλαίσιο αυτό είναι θεμιτό αφού ορίζεται ως τώρα από Αίγυπτο, Ισραήλ ενώ τελευταία φαίνεται να προστίθεται και η Συρία με τον ορισμό ειδικής απεσταλμένου για συριακό...Αυτό το τελευταίο ίσως ήταν ένα ακόμη σημείο τριβής έστω και υφέρπων για Αθήνα με ΝΑΤΟ/Ισραήλ/Τουρκία που συνέβαλε σ΄ένα βαθμό στην τούρκικη πρόκληση….
Στις 20 Μάη ο Έλληνας ΥΠΕΞ αναφέρει το αυτονόητο που όμως αποτελεί casus belli για Τουρκία: Η επέκταση στα 12 μίλια είναι δικαίωμα της χώρας, δεν το αλλοτριώνει, θα το ασκήσει όπου θέλει, όταν κρίνει, όπως θέλει. Μονομερές της δικαίωμα είναι, δεν έχει κανένα λόγο συνδιαλλαγής με οποιονδήποτε για αυτό.
Στις 22 Μάη ο Δένδιας κάνει μια ακόμη κίνηση που προκαλεί ΝΑΤΟ/Τουρκία/ΗΠΑ αφού αναφέρει: ”Είχα τηλεφωνική επικοινωνία το βράδυ της Πέμπτης με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Λιβύης Aguila Saleh Eissa, κατά την οποία συζητήσαμε για την κατάσταση στη χώρα και την ανάγκη ειρηνικής επίλυσης της κρίσης.”δηλ. άνοιξε και πάλι διαύλους επικοινωνίας με άνθρωπο του Χαφτάρ...Την επομένη άνοιξαν οι κρουνοί της πληροφόρησης για Έβρο….
Στις 23/5 ο Pompeo συζήτησε τηλεφωνικά με Al Sarraj ενώ ζήτησε από Χαφτάρ να σταματήσει την επίθεση στην Τρίπολη….
Ενώ κάτι άλλο που πυροδότησε τον Έβρο με ΝΑΤΟικό δάκτυλο ήταν το γεγονός ότι η Ελλάδα έστειλε 3000 μετρικούς τόνους αερίου οικιακής κρίσης (μαγειρέματος) στη Βεγγάζη όπως
αναφέρει το libya review στις 20 Μαΐου 2020.Δηλ. λίγο μετά την τοποθέτηση του ΓΓ ΝΑΤΟ.
Πόσο αθώο είναι το ΝΑΤΟ και από την επικοινωνιακή διαχείριση και προβολή της είδησης;;;;;;;;;
Το ότι ο Έβρος περνάει από τη Λιβύη αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η αμέσως επόμενη κίνηση της Άγκυρας θα είναι η άμεση εφαρμογή μνημονίου με GNA στέλνοντας το ερευνητικό σκάφος «Φατίχ», για σεισμικές έρευνες εντός Ιουλίου στην περιοχή νοτίως της Κρήτης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




TO A’ ΙΡΑΝΙΚΟ TANKER ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ/ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ….Το πολεμικό ναυτικό της Βενεζουέλας συνοδεύει το πρώτο ιρανικό τάνκερ που έφθασε στην ΑΟΖ της χώρας του ΤΣΑΒΕΣ.
23/05/2020
Το πρώτο ιρανικό τάνκερ το ”Fortune” στις 24/5/20 έφτασε στις ακτές της Βενεζουέλας σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιρανικής Πρεσβείας στη Βενεζουέλα που ευχαριστεί τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας για τη συνοδεία τους…
ΤΙ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ
Το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού της Βενεζουέλας PC-23 Yekuana συνοδεύει τώρα το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Fortune. Η τρέχουσα θέση του απέχει περίπου 70 μίλια από την ΑΟΖ της Βενεζουέλας. Το Yekuana το συνοδεύει 8 μίλια από τη δεξιά πλευρά του Fortune. Ενώ υπάρχει και από αέρος επιτήρηση όπου πετούν ελικόπτερα της Βενεζουέλας.
Τα μεσάνυχτα μπαίνει στα χωρικά ύδατα Βενεζουέλας..Mεταφέρει 1,5 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου.
Όλοι οι λαοί δεν υποτάχθηκαν στον παναμερικανισμό των ΗΠΑ.Ο τσαμπουκάς του Τραμπ δεν πέρασε.To Iράν έσπασε το εμπάργκο στην καρδιά της αμερικάνικης ηπείρου και απέδειξε ότι οι ΗΠΑ δεν είναι ανίκητες είναι ανίσχυρες μπροστά στην αποφασιστικότητα των λαών και των ηγεσιών τους..
Οι πειρατές της Καραϊβικής του Τραμπ έμειναν στρατιωτάκια ακούνητα και αμίλητα μπροστά στην αυταπάρνηση των πληρωμάτων των ιρανικών τάνκερ και του Λαϊκού Στρατού της Βενεζουέλας…Η Βενεζουέλα μπήκε στο στόχαστρο των ΗΠΑ αφού διαθέτει τα μεγαλύτερα παγκοσμίως αποθέματα πετρελαίου. Στους Αμερικανούς συμμάχους μας άνοιξε η όρεξη αφού λεηλάτησαν το πετρέλαιο του Ιράκ, της Συρίας, της Λιβύης…
Μέσα της Βενεζουέλας: Το ιρανικό πετρελαιοφόρο Fortune μπαίνει στα χωρικά ύδατα της Βενεζουέλας




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ιρακινός βουλευτής: Οι βάσεις των ΗΠΑ είναι ισραηλινά κέντρα κατασκοπείας…
23/05/2020
Ένας Ιρακινός βουλευτής προειδοποιεί ότι οι αμερικάνικες βάσεις στη χώρα τους έχουν γίνει κέντρα κατασκοπείας στην υπηρεσία του ισραηλινού καθεστώτος.
“Οι αμερικανικές δυνάμεις που αναπτύσσονται σε ορισμένες ιρακινές στρατιωτικές βάσεις περιλαμβάνουν πράκτορες των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών, οι οποίοι παρακολουθούν στενά ολόκληρη την κατάσταση ασφαλείας στη χώρα μας”, αποκάλυψε ο Karim Alivi, ένας από τους εκπροσώπους της οργάνωσης του Badr στο Κοινοβούλιο του Ιράκ.
Σε συνέντευξή του στο τοπικό πρακτορείο ειδήσεων της Βαγδάτης Al-Youm το Σάββατο, ο Alivi ανέφερε επίσης ότι οι δραστηριότητες κατασκοπείας του ισραηλινού καθεστώτος στις αμερικανικές βάσεις ξεκίνησαν πριν από πολλά χρόνια και υπήρχαν σχέδια για την έκρηξη της βίας στη χώρα.
“Η Μοσάντ και η CIA βρίσκονται πίσω από βιαιότητες στο Ιράκ”
“Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ επιδιώκουν κοινούς στόχους στο Ιράκ και η συνεργασία τους στοχεύει να προκαλέσει ζημιά στην ασφάλεια αυτού του κράτους”, προειδοποιεί ο βουλευτής.Κατηγορεί τις ΗΠΑ και το Ισραήλ για το χάος και τη διαμάχη στο Ιράκ.
Η ιρακινή κυβέρνηση απειλεί με μια αποφασιστική απάντηση, εάν επιβεβαιωθεί ότι το Ισραήλ ήταν πίσω από τις επιθέσεις κατά των δυνάμεων Al-Hashad Al-Shabi.
 Ο Alivi αποκαλύπτει επίσης ότι όλες οι προηγούμενες ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις εναντίον ιρακινών μαχητών, συμπεριλαμβανομένων των Λαϊκών Μονάδων Κινητοποίησης (Al-Hashad Al-Shabi), κατευθύνθηκαν άμεσα από τις υπηρεσίες πληροφοριών που εδρεύουν στις αμερικάνικες βάσεις.
Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ, όπως ανέφεραν αρκετοί αναλυτές, ήταν υπεύθυνες για το χάος που εξαπέλυσε πρόσφατα στο Ιράκ και μέσω των οποίων η διαμεσολάβηση Ουάσινγκτον και το καθεστώς του Τελ Αβίβ προσπαθούν να «διατηρήσουν την οικονομική και πολιτική κυριαρχία ενός κατεστραμμένου Ιράκ και να καταλάβουν έλεγχος λαδιού ».
Μια έκθεση που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο από το αμερικανικό δίκτυο NBC News αποκάλυψε επίσης ότι οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες παρείχαν στις ΗΠΑ τα δεδομένα για τη δολοφονία του ιρανού αρχηγού Qasem Soleimani, πρώην διοικητή της δύναμης Quds, του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) του Ιράν, σε αεροπορική επίθεση στη Βαγδάτη, την πρωτεύουσα του Ιράκ (την ώρα που ο Νετανιάχου ήταν στην Αθήνα με πρόσχημα τον EastMed για να έχει άλλοθι αποστασιοποίησης από την υπόθεση. Αυτή την κάλυψη του την παρείχε η Αθήνα.)
Οι αμερικάνικες βάσεις στην Ελλάδα είναι ……καθαρές;;;; και εννοείται όχι από covid19..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μυτιλήνη: Διασωληνωμένος νοσηλεύεται 21χρονος Αφγανός, που μαχαιρώθηκε στη Μόρια
 Κυριακή, 24 Μαΐου 2020, 11:00
Χαροπαλεύει διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Μυτιλήνης 21χρονος Αφγανός ο οποίος τραυματίστηκε χθες το βράδυ στον καταυλισμό της Μόριας, κατά τη διάρκεια σύγκρουσης με μαχαίρια με 18χρονο ομοεθνή του ο οποίος και συνελήφθη.
Πρόκειται για το δεύτερο τέτοιο συμβάν σε λίγες ώρες. Όπως είναι γνωστό, προχθές, Παρασκευή, αργά το απόγευμα, 23χρονη Αφγανή δολοφονήθηκε από συνομήλικη ομοεθνή της κατά τη διάρκεια, επίσης, σύγκρουσης με μαχαίρια. Η δολοφόνος αναζητείται από την Αστυνομία, αφού μετά το συμβάν διέφυγε στα βουνά.
Από την αρχή της χρονιάς στον καταυλισμό έχουν δολοφονηθεί, πάντα με μαχαίρι, πέντε συνολικά αιτούντες άσυλο, ενώ έχουν νοσηλευτεί περισσότεροι από 10, όλοι μαχαιρωμένοι. Δυο από τους δολοφόνους διαφεύγουν τη σύλληψη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύγκληση επιτροπής για τα σύνορα στον Έβρο ζητά η Τουρκία
 Σάββατο, 23 Μαΐου 2020, 22:27
Έντονα αντιδρά το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στο συρματόπλεγμα που επιχειρεί να υψώσει η ελληνική κυβέρνηση στα χερσαία σύνορα με την Τουρκία στον Έβρο για την αποτροπή μεταναστευτικών ροών.
Το τουρκικό ΥΠΕΞ αμφισβητεί τον καθορισμό της συνοριακής γραμμής μέσα στον ποταμό Έβρο, υποστηρίζοντας ότι η κοίτη του ποταμού έχει αλλάξει από το 1926 που ορίστηκαν τα σύνορα και για το λόγο αυτό έχουν ζητήσει με νότα από την Ελλάδα να μην προβεί σε κανένα έργο αν δεν υπάρξει νέος καθορισμός οριογραμμής.
Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, προειδοποιεί καταλήγοντας ότι η Τουρκία έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα ήδη στον Έβρο και δεν πρόκειται να δεχτεί τετελεσμένα.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Η Ελλάδα στις 15 Απριλίου 2020 ενημέρωσε το υπουργείο μας ότι θα υψώσει συρματόπλεγμα στα χερσαία σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας στην περιοχή των Φερών.
Μετά τον απαραίτητο συντονισμό των αρμόδιων οργάνων μας, το υπουργείο μας επέδωσε νότα στην Ελλάδα στις 11 Μαΐου 2020, ζητώντας να μην παραβιάσει τα χερσαία σύνορά μας, να μοιραστεί τις συντεταγμένες της περιοχής όπου θα γινόταν το έργο και να υπάρξει συνάντηση μίας επιτροπής στα σύνορα.
Ενημερώσαμε παράλληλα την Ελλάδα ότι δεδομένου ότι η κοίτη του ποταμού Έβρου, o οποίος αποτελεί παράλληλα το συμπεφωνημένο σύνορό μας με την Ελλάδα, έχει αλλάξει σημαντικά για φυσικούς και τεχνητούς λόγους από το 1926, όταν καθορίστηκε το όριο και δεν υπάρχουν ακριβείς συντεταγμένες μεταξύ των δύο χωρών σε αυτήν την περιοχή των συνόρων, να μην ξεκινήσει το έργο αν δεν υπάρξει πρώτα ένας τεχνικός συντονισμός μεταξύ αρμοδίων επιτροπών των δύο χωρών.
Παρά τις προειδοποιήσεις μας και προτάσεις για συνεργασία, η Ελλάδα ξεκίνησε εργασίες κατασκευής στις 13 Μαΐου 2020, παραβιάζοντας τα συμπεφωνημένα χερσαία σύνορά μας. Αυτή η παραβίαση αποτράπηκε αμέσως από τις αρμόδιες αρχές μας, που έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα.
Το πρόβλημα μπορεί να ξεπεραστεί εάν διεξαχθούν διαπραγματεύσεις μεταξύ τεχνικών επιτροπών των δύο χωρών.
Δεν θα ανεχτούμε κανένα τετελεσμένο στα σύνορά μας».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία: Καταγράφηκε η χαμηλότερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων Covid-19 από τη μέρα της καραντίνας
 Κυριακή, 24 Μαΐου 2020, 22:37
Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Γαλλία αυξήθηκε κατά 115 ή 0,1%, και ανήλθε σήμερα σε 144.921, καταγράφοντας τη χαμηλότερη ημερήσια αύξηση από τότε που η χώρα επέβαλε καραντίνα στις 17 Μαρτίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.
Ωστόσο, ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 στα νοσοκομεία αυξήθηκε ελαφρά κατά επτά, και ανέρχεται σε 17.185 μετά την καθημερινή πτώση που σημειώνει αδιάλειπτα από τις 15 Απριλίου.
Αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας είπε ότι λόγω της αργίας της Αναλήψεως την Πέμπτη 21 του μηνός στη Γαλλία και του Σαββατοκύριακου που ακολούθησε, τα νοσοκομεία ήταν πιο αργά στην αναφορά των δεδομένων τους και οι ασθενείς παρέμειναν λίγο περισσότερο στο νοσοκομείο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άγνωστο πλοίο αποβίβασε 400 λαθρομετανάστες στη Σικελία
 Κυριακή, 24 Μαΐου 2020, 17:32
Περίπου 400 λαθρομετανάστες αποβιβάστηκαν παράνομα σήμερα σε μια παραλία της Σικελίας, στη νότια Ιταλία, μεταδίδει το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa, επικαλούμενο τις αστυνομικές αρχές.
Το αγνώστων στοιχείων πλοίο που μετέφερε τους λαθρομεταναστες αυτούς, τους άφησε σε απόσταση μερικών μέτρων από την ακτή, στην περιοχή του Αγκριτζέντο. Στη συνέχεια απομακρύνθηκε στα ανοιχτά.
Στην περιοχή διενεργούνται έρευνες με τη βοήθεια ελικοπτέρων και πλωτών του λιμενικού.
Οι λαθρομετανάστες απομακρύνθηκαν από την παραλία σε μικρές ομάδες. Κάποιοι σταματούσαν αυτοκίνητα και απειλούσαν τους οδηγούς να τους δωσουν νερό ή να τους μεταφέρουν, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Agrigento Notizie. Άλλοι απλώς κάθισαν στη σκιά των δέντρων για να ξεκουραστούν.
Μια τέτοια μαζική αποβίβαση δεν έχει σημειωθεί στην Ιταλία εδώ και χρόνια, αφού οι διακινητές αποφεύγουν να πλησιάσουν τα παράλια. Εξάλλου, συνήθως, τα σκάφη που χρησιμοποιούνται είναι μικρότερα, όπως εκείνο που έφτασε νωρίτερα σήμερα στο νησάκι Λινόσα, κοντά στη Λαμπεντούζα, μεταφέροντας 52 λαθρομεταναστες, στην πλειονότητά τους από την υποσαχάρια Αφρική.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι New York Times αφιερώνουν την πρώτη σελίδα τους στους νεκρούς από τoν Covid-19
 Κυριακή, 24 Μαΐου 2020, 11:01
Η αμερικανική εφημερίδα New York Times, θέλοντας να σηματοδοτήσει την επικείμενη υπέρβαση του τρομερού ορίου των 100.000 νεκρών από τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ, αφιερώνει σήμερα την πρώτη σελίδα της στη μνήμη χιλίων από τους νεκρούς αυτούς και γράφει για καθέναν τους πώς ήταν η ζωή του.
«Αυτοί οι 1.000 άνθρωποι εδώ δεν αντιπροσωπεύουν παρά μόλις ένα τοις εκατό του συνόλου. Κανένας τους δεν ήταν ένας απλός αριθμός», γράφει η εφημερίδα παρουσιάζοντας την πρώτη σελίδα της, που καλύπτεται ολόκληρη από ένα πυκνογραμμένο κείμενο.
Οι Ηνωμένες Πολιτέιες είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία του κορωνοϊού, τόσο σε αριθμό νεκρών όσο και κρουσμάτων, με 97.048 θανάτους και 1.621.658 κρούσματα σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα που ήταν διαθέσιμα χθες, Σάββατο, το βράδυ. Χθες η χώρα κατέγραψε άλλους 1.127 θανάτους μέσα σε 24 ώρες. Το ξεπέρασμα του ορίου των 100.000 νεκρών μοιάζει απλώς ζήτημα ημερών.
Μεταξύ των θυμάτων που αναφέρονται από τους New York Times, για καθένα από τα οποία η εφημερίδα αναφέρει πού υπέκυψε από τη νόσο Covid-19, περιλαμβάνονται ο «Τζόε Ντίφι, 62 ετών, Νάσβιλ, σταρ της μουσικής κάντρι που διακρίθηκε με ένα Γκράμι» ή η «Λάιλα Α. Φένγουικ, 87 ετών, Νέα Υόρκη, πρώτη μαύρη γυναίκα πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Χάρβαρντ».
Επίσης οι «Μάιλς Κόκερ, 69 ετών, Νέα Υόρκη, ανέκτησε την ελευθερία του αφού είχε καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη», «Ρουθ Σκέιπινοκ, 85 ετών, Ρόουζβιλ, Καλιφόρνια, τα πουλιά του κήπου έρχονταν να φάνε μέσα από το χέρι της», «Τζόρνταν Ντράιβερ Χέινς, 27 ετών, Σίνταρ Ράπιντς, Αϊόβα, ένας γενναιόδωρος νέος άνδρας με γοητευτικό χαμόγελο».
«Ήθελα κάτι που οι άνθρωποι να μπορούν να ξαναδιαβάσουν σε 100 χρόνια και να καταλάβουν πόσο βαρύ είναι αυτό που περνάμε», εξήγησε ο Μαρκ Λέισι, διευθυντής εσωτερικών θεμάτων της εφημερίδας.
Το αναμενόμενο ξεπέρασμα του ορίου των 100.000 νεκρών έχει φόντο ζωηρές συζητήσεις για το lockdown, καθώς Πολιτείες άρχισαν να χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα που είχαν αποφασισθεί κατά της εξάπλωσης της νόσου.
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επιδιώκει να επανεκλεγεί στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, ασκεί πίεση για το άνοιγμα της οικονομίας καλώντας τους Δημοκρατικούς κυβέρνήτες να «απελευθερώσουν» τις Πολιτείες τους περιφρονώντας τις προειδοποιήσεις των επιστημονικών συμβούλων του.
Ο Τζορτζ Κόνγουεϊ, επικριτής του προέδορυ και σύζυγος μιας συμβούλου του Λευκού Οίκου, της Κελιάν Κόνγουεϊ, ανήρτησε στο Twitter μια φωτογραφία της πρώτης σελίδας των New York Times δίπλα σε μια φωτογραφία του Τραμπ να παίζει χθες γκολφ. Ο πρόεδρος πήγες χθες να παίξει γκολφ για πρώτη φγορά από τις 8 Μαρτίου στη λέσχη του στην Βιρτζίνια, κοντά στην Ουάσινγκτον.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ινδία: Ο έπαινος της Ιβάνκα Τραμπ για μια 15χρονη που λογω φτωχειαε αναγκαστηκε να κανει 1.200 ποδηλατο προκάλεσε αντιδράσεις
 Κυριακή, 24 Μαΐου 2020, 00:13
Τα εγκώμια της Ιβάνκα Τραμπ για μια έφηβη που κάλυψε με ποδήλατο εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα ώστε να επιστρέψει στο σπίτι της, προκάλεσαν επικριτικά σχόλια εκ μέρους πολλών Ινδών, οι οποίοι έκαναν λόγο για αναισθησία της κόρης του Αμερικανού προέδρου απέναντι στον γολγοθά που περνούν οι πάμφτωχοι μετανάστες εργάτες εν μέσω της καραντίνας.
Η νεαρή κοπέλα μετέφερε τον πατέρα της στο πίσω μέρος του ποδηλάτου για περίπου μία εβδομάδα και κάλυψε απόσταση 1.200 χιλιομέτρων, όπως δήλωσαν και οι δύο το Σάββατο. Ήταν μία από τις πολλές οικογένειες μεταναστών που έμειναν χωρίς δουλειά και αποφάσισαν να επιστρέψουν στα χωριά τους, σε άλλες περιοχές της Ινδίας, επειδή λόγω της καραντίνας εξάντλησαν όλες τις οικονομίες τους.
«Η 15χρονη Τζιότι Κουμάρι μετέφερε τον τραυματισμένο πατέρα της στο χωριό της στο πίσω μέρος του ποδηλάτου της, καλύπτοντας πάνω από 1.200 χιλιόμετρα σε 7 ημέρες. Αυτό το πανέμορφο επίτευγμα αντοχής και αγάπης σαγήνευσε τη φαντασία του ινδικού λαού και της ποδηλατικής ομοσπονδίας», έγραψε στο Twitter η σύμβουλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Η ποδηλατική ομοσπονδία της Ινδίας, εντυπωσιασμένη από την αντοχή της Τζιότι, την κάλεσε να περάσει από δοκιμαστικά και να ασχοληθεί με την ποδηλασία, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Όμως πολιτικοί της αντιπολίτευσης και κάποιοι σχολιαστές επισήμαναν ότι το ταξίδι απόγνωσης της 15χρονης, επειδή σταμάτησαν τα δρομολόγια των μέσων μεταφοράς λόγω των μέτρων για την πανδημία, δεν αποτελεί αιτία για πανηγυρισμούς. «Εξυμνούνται η φτώχια και η απελπισία της, λες και η Τζιότι έκανε ποδήλατο για 1.200 χιλιόμετρα επειδή της άρεσε. Η κυβέρνηση την εγκατέλειψε, αυτό δεν μπορούμε να το διαλαλούμε ως επίτευγμα», έγραψε στο Twitter ο Ομάρ Αμπντουλάχ, πρώην πρώτος υπουργός του Τζάμου και Κασμίρ, απαντώντας στο μήνυμα της Ιβάνκα Τραμπ.
Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η καραντίνα στην Ινδία βοήθησε να περιοριστεί η εξάπλωση της ασθένειας Covid-19, όμως έφερε στα όρια της ένδειας εκατομμύρια ανθρώπους που εξαρτώνται από το μεροκάματο για να επιβιώσουν. Έπειτα από αρκετές εβδομάδες επικρίσεων, η κυβέρνηση έθεσε ξανά στην κυκλοφορία τρένα και λεωφορεία για να βοηθήσει τους μετανάστες να επιστρέψουν στα χωριά τους.
«Εδώ δεν έχουμε κάποιο επίτευγμα υπεροχής. Είναι ένας άθλος που πυροδοτήθηκε από την απελπισία, η οποία προκλήθηκε από την αναίσθητη στάση της κυβέρνησης», σχολίασε ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Κάρτι Τσινταμπάραμ, αναφερόμενος στο ταξίδι της έφηβης.
Ο πατέρας της Τζιότι, ο οποίος οδηγούσε ρίκσο στη βόρεια Ινδία, είπε ότι δεν μπορούσε να ποδηλατήσει επειδή πριν από μερικούς μήνες έπαθε ένα ατύχημα. Καθώς τους τελείωναν τα τρόφιμα και τα μετρητά, η κόρη του αποφάσισε ότι θα ποδηλατήσει εκείνη και για τους δυο, για να γυρίσουν στο χωριό, στο κρατίδιο Μπιχάρ της ανατολικής Ινδίας.
«Αρχικά, είχα ενδοιασμούς επειδή είναι μόνο 15 χρονών, όμως έκανα λάθος. Μου ζήτησε να καθίσω στο ποδήλατο και να μην δίνω σημασία στο τι θα έλεγε ο κόσμος», είπε ο Μόχαν Πασουάν, μιλώντας τηλεφωνικά στο πρακτορείο Reuters.
Πατέρας και κόρη επιβίωσαν τρώγοντας μπισκότα και ό,τι φαγητό τους έδινε ο κόσμος στις στάσεις που έκαναν. Η Τζιότι είπε ότι είναι χαρούμενη που μετέφερε τον πατέρα της στο σπίτι με ασφάλεια. Απέφυγε να σχολιάσει όμως την αντιπαράθεση που προκάλεσε η ανάρτηση της Ιβάνκα Τραμπ, λέγοντας απλά ότι «την χαροποιεί πολύ η εκτίμηση που λαμβάνει απ’ όλες τις πλευρές».




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καυσωνας στα εργασιακα
Φοβοι για ανεξελεκτη ανοδο της ανεργιας, η οποια εκτιμαται ότι θα σπασει το «φραγμα» του 20%
Από 1 Ιουνιου θα μπορουν οι εργοδοτες να μειωνουν μονομερος ωραριο εργασιας και αποδοχες εως και 50%
Το κρατος θα καλυπτει το 60% της απωλειας μισθων



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπουργειο Εργασιας Εφιαλτης. Ψαλιδι 15% εως 50% του μισθου με τα νεα μετρα.
Φτωχοποιηση για χιλιαδες μισθωτους φερνουν οι ρυθμισεις για την εκ περιτροπης εργασια και τις αναστολες συμβασεων



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακινητα. «Φορτωνουν» στους ιδιοκτητες τη χασουρα από τα ενοικια. Με τα λεφτα της μεσαιας ταξης επιχειρει να κανει κοινωνικη πολιτικη η κυβερνηση



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ελλαδα του Μητσοτακη οδευει ολοταχως προς τομ εργασιακο μεσαιωνα.
Το σχεδιο για εργαζομενους-λαστιχο με μισθους-φιλοδωρημα



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πληρωνουμε τις χαρες του Μητσοτακη. Σωζουν την Aegean η τον κρυφο χρηματοδοτη της Μαρεβας? Ενισχυση με κρατικο χρημα στην αεροπορικη εταιρεια αλλα χωρις κανενα ανταλαγμα για το δημοσιο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κανένας τουρίστας από το εξωτερικό χωρίς τεστ
Είναι γεγονός ότι η διασπορά του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι περιορισμένη και ελεγχόμενη.
Δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθήσουμε να αναζητήσουμε τις αιτίες για αυτό γιατί ούτε η επιστημονική κοινότητα έχει καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα.
Γι' αυτό που έχουμε άποψη και μάλιστα ξεκάθαρη είναι η κωλοτούμπα που κάνει η κυβέρνηση στο ζήτημα της δημόσιας υγείας όσον αφορά τον τουρισμό.
Ενώ η κυβέρνηση μέχρι χθες είχε μία αυστηρή στάση στο ζήτημα της πανδημίας και παρότι όσον αφορά την δημόσια υγεία δεν έβαλε το χέρι στην τσέπη και περιορίστηκε σε χειροκροτήματα και χτυπήματα στην πλάτη τουλάχιστον στα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης δεν έκανε εκπτώσεις. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις όπως στις πλατείες είχαμε και ακραία καταστολή.
Τώρα με μια εντυπωσιακή στροφή εκατόν ογδόντα μοιρών αποφασίζει να δεχθεί τουρίστες από την 1η Ιουλίου χωρίς καραντίνα και τεστ.
Εδώ πέφτουν οι μάσκες της κυβέρνησης που υποτίθεται βάζει σε προτεραιότητα την υγεία των πολιτών και την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ενώ μάλιστα η πανδημία στην Ελλάδα έχει σχεδόν αντιμετωπιστεί η κυβέρνηση αποφασίζει να ρισκάρει για οικονομικούς λόγους.
Η Ελλάδα με την συμμετοχή της στην ΕΕ αλλά και στην καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση έχει αναγάγει την μονοκαλλιέργεια του τουρισμού σε μονόδρομο. Η αποδοχή των δημοσιονομικών κανόνων της ΕΕ, του ΔΝΤ, οι ιδιωτικοποιήσεις και το ελεύθερο εμπόριο έχουν καταστρέψει εντελώς τον παραγωγικό ιστό της ελληνικής οικονομίας η οποία εξαρτάται εντελώς δυσανάλογα από τον τουρισμό.
Όπως έχει διαμορφωθεί η καπιταλιστική οικονομία της Ελλάδας δεν υπάρχει περιθώριο να χαθεί εντελώς μία τουριστική σεζόν. Οι επενδύσεις και τα ιδιωτικά συμφέροντα είναι πολύ μεγάλα και αυτά επιβάλλουν την αλλαγή στην στάση της κυβέρνησης. Από το φύλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά περνάει στο μπάτε σκύλοι αλέστε.
Εδώ η κυβέρνηση και η αστική τάξη της χώρας παίρνει ένα πολύ μεγάλο ρίσκο που μπορεί να καταλήξει σε Βατερλώ για την χώρα. Οι χώρες της Ευρώπης που παραδοσιακά στέλνουν την μεγάλη πλειοψηφία των τουριστών (Γερμανία, Γαλλία, Μ.Βρετανία, Ολλανδία κτλ.) έχουν εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα και μπορεί η πανδημία να βρίσκεται σε καθοδική πορεία όμως απέχει πολύ από το να τεθεί εντελώς υπό έλεγχο.
Είναι εξαιρετικά πιθανό κάποιοι ασυμπτωματικοί να μεταφέρουν τον ιό στην χώρα και να υπάρξει νέα διασπορά. Οι συνέπειες μίας τέτοιας εξέλιξης θα είναι πολλαπλά καταστρεπτικές. Πέραν φυσικά από το κυριότερο να χαθούν ανθρώπινες ζωές είναι ορατό το ενδεχόμενο εάν υπάρξουν πολλά κρούσματα να επανέλθουν τα περιοριστικά μέτρα ακόμα και η καραντίνα. Αυτό θα σημαίνει ότι η όλη προσπάθεια επανεκκίνησης του τουρισμού θα τιναχτεί στον αέρα και θα προκληθεί ακόμα μεγαλύτερη ζημιά.
Αποτελεί επίσης τουλάχιστον ευσεβή πόθο η προσδοκία ότι στις τουριστικές περιοχές θα τηρηθούν τα μέτρα προφύλαξης. Όσοι θα έρθουν από το εξωτερικό μετά από πολύμηνη καραντίνα θα θέλουν να χαλαρώσουν και φυσικά οι επαγγελματίες του τουρισμού δεν μπορούν να επιβάλλουν πειθαρχία στους πελάτες τους.
Γι' αυτό είναι αναγκαίο να γίνεται τεστ σε όλους ανεξαιρέτως τους τουρίστες με το που φτάνουν στο αεροδρόμιο. Όσον αφορά το κόστος να επιβληθεί σε κάθε επισκέπτη από το εξωτερικό ένα ποσό ώστε να καλυφθούν οι δαπάνες μίας τέτοιας επιχείρησης.
Όποιος θέλει να κάνει διακοπές στο εξωτερικό εν μέσω πανδημίας είναι απολύτως λογικό να πληρώσει κάτι παραπάνω. Άλλωστε αυτοί που θα ταξιδέψουν φέτος θα είναι κυρίως από τα πιο υψηλά εισοδήματα. Καλύτερα να έρθουν λιγότεροι τουρίστες και με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια παρά περισσότεροι με πολύ σοβαρές πιθανότητες να τιναχτούν όλα στον αέρα.
Το πρόβλημα εδώ δεν είναι ότι η κυβέρνηση δεν γνωρίζει όλα τα παραπάνω αλλά ότι είναι δέσμια συμφερόντων. Δέχεται μεγάλες πιέσεις από τα επιχειρηματικά συμφέροντα του τουρισμού στις οποίες ενέδωσε επίσης και πιο σημαντικό είναι δέσμια του συγκεκριμένου τρόπου ανάπτυξης της χώρας με τον οποίο εντάσσεται η Ελλάδα στην ΕΕ και στην καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση.
Επιμένει δηλαδή μόνο στον τουρισμό αν και είναι προφανές ότι για φέτος τουλάχιστον οι απώλειες θα είναι μεγάλες ρισκάροντας τα πάντα για τις περιορίσει. Ενώ οι πιο μετριοπαθείς υπολογισμοί μιλούν για ύφεση της ελληνικής οικονομίας τουλάχιστον 10% η κυβέρνηση της ΝΔ ούτε καν σκέφτεται να αλλάξει ρότα προς μία παραγωγική ανασυγκρότηση η οποία μόνο μέσω δημόσιων επενδύσεων μπορεί να γίνει. Τους περίφημους επενδυτές όχι απλά ακόμα τους περιμένουμε τους πληρώνουμε κιόλας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά την σκληρή δημοσιονομική πειθαρχία η κυβέρνηση βρήκε χρήματα για να αντιμετωπίσει την κρίση του κορονοϊού και τα δίνει απευθείας στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Αποζημιώσεις για τους εργολάβους, ενίσχυση για την Aegean, θαλασσοδάνεια με την εγγύηση του δημοσίου για τις επιχειρήσεις και επιδότηση του κόστους εργασίας . Τέτοια μέτρα δεν θα σταματήσουν την ελεύθερη πτώση της οικονομίας και την εκτίναξη της ανεργίας απλά θα φορτώσουν στο δημόσιο τις ζημιές των επιχειρήσεων.
Το πρόβλημα δεν είναι τεχνικό είναι πολιτικό. Για να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας χρειάζεται σύγκρουση με τους πιστωτές και την ΕΕ δηλαδή μονομερής διαγραφή του χρέους και έξοδο από ευρώ και ΕΕ. Χωρίς αυτό ακόμα και πολιτικές που εφάρμοζε η ΝΔ κάποτε έστω και πολύ στρεβλό τρόπο θα φαντάζουν μακρινή ουτοπία.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΒΡΟΣ! ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ με Τούρκους στρατιώτες εντός ελληνικού εδάφους...
Φωτογραφίες με μέλη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων που βρέθηκαν εντός ελληνικού εδάφους δημοσιεύει το Documento.
Αν και είναι ανακρίβειες τα περί ύψωσης τουρκικής σημαίας εντός ελληνικού εδάφους, όσα αποκάλυψαν βρετανικά Μέσα συνέβαιναν τουλάχιστον επί μία εβδομάδα. Όλα ξεκίνησαν μετά την απόφαση των ελληνικών Αρχών για παρέμβρια κατασκευή αγκαθωτού φράχτη στο Νότιο Έβρο προκειμένου να αντιμετωπιστεί τυχόν νέα κρίση, παρόμοια με αυτήν που είχε πυροδοτήσει η Τουρκία πριν λίγους μήνες.
Η κατασκευή του φράχτη έπρεπε να συνοδευτεί με την αποψίλωση δέντρων, η οποία αποσκοπούσε στον καθαρισμό του πεδίου καταγραφής των καμερών που θα τοποθετούνταν. Για να γίνει πλήρως κατανοητό, το κόψιμο των δέντρων είχε ορίζοντα τα τουρκικά εδάφη και συντελέστηκε εντός ελληνικών εδαφών.
«Αφού έκοψαν τα δέντρα, πέρασαν στο ελληνικό κομμάτι γης που είναι στο πέταλο του ποταμού. Τότε, εμφανίστηκαν οι Τούρκοι και ισχυρίστηκαν ψευδώς ότι τα ελληνικά σύνορα ορίστηκαν με τα συρματοπλέγματα» αφηγούνται καλά ενημερωμένες πηγές, προσθέτοντας ότι οι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες απαίτησαν την αποχώρηση των ελληνικών δυνάμεων, κάτι που έγινε πράξη.
«Την επομένη, στο σημείο βρέθηκε η ελληνική τοπογραφική υπηρεσία στρατού. Άνοιξε τους χάρτες, έκανε μετρήσεις και επιβεβαίωσε ότι το έδαφος είναι ελληνικό» συνεχίζουν την περιγραφή των γεγονότων οι ίδιες πηγές, επισημαίνοντας ότι ακολούθησε η άφιξη της ανάλογης υπηρεσίας των Τούρκων για να κάνει μετρήσεις μαζί με στρατοχωροφύλακες που στρατοπέδευσαν στο σημείο.
Σύμφωνα με τις πηγές, στην παραπάνω φωτογραφία τα μέλη της τουρκικής τοπογραφικής υπηρεσίας βρίσκονται εντός ελληνικού εδάφους, κάνοντας παράνομες μετρήσεις. Το συγκεκριμένο γεγονός προκάλεσε το διάβημα διαμαρτυρίας του ΥΠΕΞ προς την γείτονα, ασχέτως κι αν στη συνέχεια το αρμόδιο υπουργείο ακολούθησε την… πεπατημένη των fake news.
Κατά τις ίδιες πηγές, στην φωτογραφία απεικονίζεται η σκηνή που έστησαν τα μέλη της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, ενώ το πρώτο βελάκι καταδεικνύει το σημείο που βρίσκονται οι στρατοχωροφύλακες, το οποίο -σύμφωνα με τις πηγές- είναι ελληνικό έδαφος.
Σε αυτήν την φωτογραφία, όπως υποστηρίζουν οι πηγές, φαίνεται ένα από τα σημεία που οι ελληνικές δυνάμεις δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν μετά το περιστατικό.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν η λεγόμενη δικαιωματικη "αριστερά" (μαζί και το ΚΚΕ) και δεδομένη τη δεξιά... χαρίζουν τον πατριωτισμό στον καιροσκόπο Βελόπουλο...
Όπως ακριβώς έγινε με το ξεπούλημα της Μακεδονίας, τη λαθρομετανάστευση, το Αιγαίο που δεν έχει σύνορα κι ανήκει στα ψάρια, την Κύπρο που πρέπει να διχοτομηθεί... τώρα κι η Θράκη μας!
Η πουλημένη "αριστερά" του Νατοϊκού Τσίπρα, το ΚΟΥΝΑΛ του ΔΝΤ και της τρόικας, για τη δεξιά του Μητσοτάκη ούτε συζήτηση, αλλά και το συστημικό και νομιμόφρων ρεφορμιστικο δικαιωματικο πλεον ΚΚΕ... χαρίζουν τον πατριωτισμό στον τηλέμπορο....
Όλα για ευρώπουλα κρατικής επιχορήγησης... και μετά αναρωτιούνται γιατί ο λαός επιλέγει έναν ακροδεξιό παλιάτσο...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φιδέλ: Διεθνισμός και Πατριωτισμός!
«Ο μαρξισμός-λενινισμός είναι βαθιά διεθνιστικός
και βαθιά πατριωτικός... ταυτοχρόνως
Πατρίδα ή Θάνατος! Θα νικήσουμε!
¡Patria o Muerte!  ¡Venceremos!»
Φιδέλ Κάστρο
Στην ομιλία του στη διάρκεια της Εθνικής Συνέλευσης
της Λαϊκής Εξουσίας,
θέατρο "Καρλ Μαρξ", 2 Δεκέμβρη 1976
«Ο καπιταλισμός παράγει κτήνη
ο σοσιαλισμός παράγει ανθρώπους»
Φιδέλ Κάστρο
Μεγάλη γιορτή αποχαιρετισμού κι ευχαριστιών στην Κρέμα της Ιταλίας, εκεί που η Κουβανέζικη Μπριγάδα πολέμησε τον κορωνοϊό, για δύο ολόκληρους μήνες.
«Δύο σημαίες ένας λαός: Η Κρέμα δεν θα ξεχάσει ποτέ τη Μπριγάδα “Henry Reeve”»... συγκινημένη η Δήμαρχος Stefania Bonaldi: “Είμαστε σίγουροι πως θα μας λείψετε όπως λείπουν αδέλφια μεταξύ τους. Αλλά, δεν θα εξαφανιστείτε γιατί οι συνειδήσεις μας θα θυμούνται πάντα το δώρο σας...
Θα μας λείψει η καθησυχαστική σας παρουσία, η οποία σε μια στιγμή ακουστικής αβεβαιότητας και κινδύνου ήταν ένα αποτελεσματικό φάρμακο...".
Συγκινημένος ο επίσκοπος Daniele Gianotti: “Ειπώθηκαν όλα. Συντάσσομαι κι εγώ με τις ευχαριστίες όλων... Ήταν μεγάλη τιμή για εμάς... η παρουσία σας τίμησε την εκκλησία μας”.
Στο ίδιο μοτίβο Περιφέρεια, Επαρχία...
Ο πρέσβης της Κούβας στην Ιταλία Rodriguez Rui, μεταξύ άλλων: "Μας κάνατε να νιώσουμε σαν στο σπίτι μας...", επίσης η πρόεδρος του Συλλόγου Φιλίας Ιταλίας-Κούβας Irma Dioli που έκανε επίτιμο μέλος του συλλόγου την Δήμαρχο.
Αύριο η Μπριγάδα "Henry Reeve" επιστρέφει στην Πατρίδα...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΕΣΣΔ: Τη διέλυσαν πριν 30 χρόνια! Και όμως εκείνο το σύστημα υγείας μέχρι σήμερα... σώζει!
Στη Ρωσία μεχρι σήμερα έχουν προσβληθεί 336.000 περίπου άνθρωποι από τον ιό! Από αυτούς ο ένας στους τρεις γιατρεύτηκε (108.000), και... 3388 πέθαναν. Ποσοστό κοντά στο 1% των ασθενούντων! Μεχρι τώρα έχουν γίνει κοντά στα 9 εκ. τεστ μέσα από τα οποία υπάρχει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό εικόνα πολύ κοντά στα ρεαλιστικά νούμερα προσβεβλημένων. Όσο μακάβριο και αν ακούγεται ( «απάνθρωπη» στατιστική είναι αυτή), η χώρα που βγήκε στη δεύτερη θέση σε αριθμό νοσούντων έχει ένα από τους χαμηλότερους δείκτες σε θανάτους! (Οι ΗΠΑ με τρεις φορές περισσότερους ασθενείς πλησιάζουν «αισίως» τις 100.000 νεκρούς!). Πως γίνεται αυτό; Μα, στη βάση της υποδομής που δημιουργήθηκε στη... σοβιετική εποχή!!!
- Την Σοβιετική Ένωση τη διέλυσαν αλλά το σύστημα (υγείας...), απέμεινε! Μια τέτοια φράση του «ξέφυγε» του Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της τελευταίας κυβερνητικής σύσκεψης, εκεί που μιλούσε για τη μεθοδολογία και τον τρόπο αντιμετώπισης που έφερε την αποφυγή πολλαπλών θυμάτων!!!
Δεν επεκτείνομαι περισσότερο. Απλά και εντελώς... εγωιστικά λέω: Αν και όταν βρεθεί καλύτερο σύστημα υγείας στον κόσμο από το σοβιετικό, τα... ξαναλέμε...