Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Δευτερα 25 Μαιου 2020


Αν η Ελλαδα θεωρηθει οτι εχει εμπλακει σε πολεμο διαγραφονται ολα τα χρεη της.
Μηπως γιαυτο ολες οι υποχωρησεις?



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με 8μελή παρέα ο Τσιόδρας βόλταρε χτες στην Πλάκα και έκανε τον μακάκα όταν τον ρώτησα γιατί δεν τηρούσαν τα... μέτρα ασφαλείας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επίσης,να πω ότι έχω δει πολλές φορές το επιχείρημα που λέει,μας πήραν οι Γερμανοί τα αεροδρόμια,οι Ιταλοί τους σιδηροδρόμους,οι Κινέζοι τα λιμάνια,οι Αμερικάνοι τους υδρογονάνθρακες κι εσείς ματαίως ασχολείστε με την εδαφική ακεραιότητα.Παρα το γεγονός ότι μια χώρα που τα έχει στερηθεί όλα είναι χώρα μειωμένης πολιτικής κυριαρχίας, θα απαντήσω ότι το επιχείρημα είναι επιεικως λάθος.Κατα πρώτον,οι περισσότεροι που το χρησιμοποιούν προσθέτουν και να μην τσακωθούμε για την ΑΟΖ και τους υδρογονάνθρακες,δηλαδή αποδέχονται στο ζήτημα των φυσικών και οικονομικών πόρων οι γύρω μας να πάρουν από την Ελλάδα κάτι παραπάνω και όχι κάτι λιγότερο.Κατα δεύτερον,δεν συγκρίνονται μπανάνες με πορτοκάλια.Αν χάσεις την οικονομική κυριαρχία και έλεγχο αλλά διατηρηθεις εδαφικα και εξουσιαστικά ως κυρίαρχο κράτος,διατηρείς τη δυνατότητα με το καλό η με το ζόρι να πάρεις πίσω τις οικονομικές παραχωρησεις,μεταρρυθμιστικά,επαναστατικά η κάπως τέλος παντων. .Αν συρρικνωθεις εδαφικά η αν διαλυθείς και τελείως ως κρατική υπόσταση, το ζήτημα της κυριαρχίας στους οικονομικούς πόρους,δεν έχει πια καμιά αξία.Γι αυτό και στα νομικά λεμε ότι είναι άλλο το dominium ,τι ανήκει στο κράτος ως δημόσια περιουσία,φυσικοί πόροι κλπ και άλλο το imperium ,τι ανήκει στο κράτος ως κυρίαρχη εξουσία.Διαφοροι  τα κάνουνε αυτά σαλάτα και παράγουν το επιχείρημα ότι αφού χάσαμε τα αεροδρομια ,ας χασουμε και το Καστελόριζο,το ίδιο κάνει.Τελος, πάντα το ίδιο ερώτημα που δεν απαντιεται ποτέ τίμια: για τα πετρέλαια να μην υπάρξει σύρραξη, σωστά; σωστά.Για νησίδες η και νησιά,να μην υπάρξει σύρραξη.Σωστα; Σωστά.Υπαρχει κάτι μεταξύ δύο γειτονικών κρατών που να είναι υποστηριξιμο και υπερασπισιμο και αντικείμενο δίκαιης άσκησης βίας; Η ακόμη και αν τεθεί θέμα ριζικής εδαφικής ανακατάταξης,τίποτε δεν είναι υπερασπισιμο,αφού ζούμε στον καπιταλισμό και το κράτος μας είναι αστικό; Αυτό υπαινίσσεται ότι το παραμικρό θα γίνει υπερασπισιμο αυτόματα ,όταν το κράτος μας θα γίνει σοσιαλιστικό.Αυτο στη σημερινή συγκυρία είναι απλώς μια διαφυγή από το συγκεκριμένο.Ετσι,λειτουργούν οι περισσότεροι στην Αριστερά σήμερα.Με διαφυγές στο μέλλον.Γι αυτό και λίγοι μας παίρνουν στα σοβαρά.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θρίλερ στη Στυλίδα: Εντοπίστηκε η 10χρονη Δήμητρα Μελαχροινάκη στα χερια της οικογενειας της από οπου απηχθηκε από τους μπατσους και το Σαπιο Χαμογελο του Παιδιου
Είχε εξαφανιστει από τους μπατσους από τις 29 Απριλίου – Απηχθηκε και θα φυλακιστει πλέον από το Σαπιο Χαμόγελο του Παιδιού
Δραματικο τέλος είχε η περιπέτεια της 10χρονης Δήμητρας Μελαχροινάκη που εξαφανίστηκε από τους μπαστους  στη Στυλίδα, από την οικογενεια της, σύμφωνα με την ανακοίνωση από το Σαπιο Χαμόγελο του Παιδιού.
Εντοπίστηκε την Πέμπτη το μεσημέρι από τους μπατσους και είναι φυσικα καλά στην υγεία της αφου ηταν με την οικογενεια της. Η ανήλικη αγνοείτο από τους μπατσους από τις 29 Απριλίου.
Είχε εξαφανιστεί κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εισαγγελικής εντολής απομάκρυνσής της από το οικογενειακο της  περιβάλλον.
Το παιδί, πλέον, θα φυλακιστει στο Σαπιο Χαμόγελο του παιδιού, κοντά στον αδερφό της, που ήδη βρίσκεται στον Σαπιο Οργανισμό.
Επιθυμία της Δήμητρας ήταν να πάρει μαζί της, στη νέα της φυλακη, και το αγαπημένο της σκυλάκι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εν τω μεταξύ, βγήκαν και πάλι χθες στον Λευκό Πύργο οι ακροδεξιοι, 100 ατομα, με φωνές κατά των λαθρομεταναστών και ισλαμοφασιστων εποικων. Για Έβρο, όχι! Δεν είπαν τίποτα, γιατί εκεί βρομάει μπαρούτι.
Η αριστερα κάνει πως δεν βλέπει και δεν ακούει. Γιατι εχει ψοφησει πια. Εχει βρωμισει το πτωμα της. Η αριστερα όπως την ξεραμε από το 1940, πεθανε το 1990.  Αυτό που υπαρχει σημερα είναι κατι τσουτσεκια της Νεας Ναζιστικης Ταξης Πραγματων, δικαιωματικα ρεφορμιστικα τσουτσεκια, που υπαρχουν για να δικαιολογουν την ανοδο του φασισμου και του ναζισμου.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο ίδιος τύπος που είχε αποκαλέσει τον Καποδίστρια δικτάτορα, τον οποίο ευτυχώς ανέτρεψαν (δηλαδή δολοφόνησαν) οι... φιλελεύθεροι και δημοκρατικοί Έλληνες, επανήλθε αποκαλώντας τον Καραϊσκάκη... σεξιστή.
Επειδή ο χαμός που θα γινόταν θα ήταν άνευ προηγουμένου, κατέβασαν την ανάρτησή του αλλά... το μήνυμα ελήφθη.
Δεν θα μας ένοιαζε καθόλου αν αυτός δεν ήταν από τα βασικά στελέχη της επιτροπής εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.
ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΟΜΩΣ - και το πράγμα χοντραίνει!
σχολιο.- Όλος αυτός ο εσμός, έχε επίσημη προβολή και φιλοξενία κι από το ίδρυμα Μποδοσάκη. Εκεί ξεκινησε να δηλώνει ως...ιστορικός της σχολής του Σικάγο.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Καλό ομως θα ήταν να λέγαμε και κάτι για τους συνήγορους υπεράσπιση των δολοφονων και βιαστων της Ελενης Τοπαλουδη, εν γένει όπως επίσης και για την ωμή παρέμβαση κυβερνητικού στελέχους. Μόνο με την εισαγγελέα ασχολούμαστε που εν τέλει ειναι στην πλευρά του δικιου.
Και για να το χοντρυνω κι άλλο ότι και να έκανε η να έλεγε για να καταδικαστουν αυτά τα κτηνη λίγο θα ήταν. Καλό το δίκαιο και οι κανόνες του αλλά πάνω απ όλα το Δίκιο. Και επιμένω στην διαφορα των δύο λέξεων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πως Γίνεται να Κινδυνεύει Κάποιος που Εμβολιαστηκε από Κάποιον που Αρνήθηκε να Εμβολιαστεί; Μήπως λοιπόν δε δουλεύει το εμβόλιο;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιράν & Βενεζουέλα χαστούκισαν ΗΠΑ, Ε.Ε. & τους λακέδες τους... συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας!
Από το Ιράν στη Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας... 1,53 εκατομμύρια βαρέλια βενζίνης... κάνοντας σμπαράλια το δολοφονικό εμπάργκο της "πολιτισμένης" δύσης, τόσο εναντίον του Ιράν, όσο κι εναντίον της Βενεζουέλας.
Αναπόφευκτο το ερώτημα: Η Βενεζουέλα με τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στον πλανήτη, έχει ανάγκη βενζίνης από το Ιράν;
Το Ιράν προμηθεύει βενζίνη και αναγκαία πρόσθετα τη Βενεζουέλα, για να καλύψει τις ζωτικές ανάγκες αυτής της χώρας λόγω των κυρώσεων, ενός δολοφονικού εμπάργκο της "πολιτισμένης" δύσης. Ένα εμπάργκο και κυρώσεις που παραβιάζουν το περιβόητο, αλλά ανύπαρκτο "Διεθνές Δίκαιο" που κάθε τόσο επικαλούνται "αναλυτές", "διεθνολόγοι", "πανεπιστημιακοί" και δημοσιογραφικές πόρνες,, αφού δεν υπάρχει καν η "νομιμοποίηση" κυρώσεων από τον ΟΗΕ.
Αντίστοιχα είναι τα εμπάργκο-κυρώσεις στην Κούβα, τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, τη Συρία. Και στη Συρία -παρότι τα ΜΜΕ σιωπούν για να μην φανεί η ήττα, η γύμνια της "πολιτισμένης" δύσης-, το Ιράν προμήθευσε με άφθονο πετρέλαιο τη Συρία σπάζοντας το εμπάργκο.
Τα διυλιστήρια της Βενεζουέλας κατασκευάστηκαν πριν εθνικοποιηθούν χρησιμοποιώντας αμερικανικά και δυτικά συστήματα, μονάδες και εξοπλισμό. Οι δυτικοί με το παράνομο δολοφονικό εμπάργκο δεν  επιτρέπουν την άφιξη ανταλλακτικών.
Τα πλοία του Ιράν, εκτός από βενζίνη μετέφεραν εργαλεία κι εξοπλισμό για τη μετατροπή τουλάχιστον ενός από τα διυλιστήρια της Βενεζουέλας, ώστε για να τεθούν σε λειτουργία χωρίς να χρειάζεται να καταφύγουν στην αμερικανική και δυτική τεχνολογία.
Το Ιράν είχε προειδοποιήσει πως σε περίπτωση που τα πλοία του εμποδιζόταν να μεταβούν στη Βενεζουέλα, θα κτυπούσε όλους τους αμερικάνικους και σιωνιστικούς στόχους στη Μέση Ανατολή. Αυτή η προειδοποίηση, το αποτυχημένο πραξικόπημα της Cia πριν λίγες ημέρες, ήταν καθοριστικοί παράγοντες να μην δεχθεί ο Τραμπ τις εισηγήσεις-πιέσεις από το βαθύ κράτος των Δημοκρατών-Cia, για βύθιση του τεράστιου ιρανικού πετρελαιοφόρου. Όμως ακολουθούν ακόμη 4 πλοία και τίποτα δεν είναι δεδομένο για τους ιμπεριαλιστές και τους λακέδες τους.
Ανάμεσα στους λακέδες πρέπει να συμπεριλάβουμε και την επίσημη Ελλάδα, όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων 10 χρόνων, "αριστερές", ή δεξιές και κεντροδεξιές (Γ. Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά, Τσίπρα, Μητσοτάκη), που συμμετέχουν εναντίον αυτών φονικών και παράνομων κυρώσεων. Μάλιστα μια συμμετοχή που είναι εθνικό έγκλημα, αφού ουσιαστικά δεν εξάγουμε προϊόντα σε Ιράν, Συρία, Ρωσία, Βενεζουέλα και φυσικά καταστρέφουν την ελληνική οικονομία αγοράζοντας πανάκριβα το πετρέλαιο από τις δυτικές πολυεθνικές κι όχι το Ιράν (στη μισή τιμή, με πίστωση και θα μπορούσε με ανταλλαγή προϊόντων)
Επιπροσθέτως, στην Ελλάδα πλουτίζουν οι νόμιμοι λαθρέμποροι, οι κομπραδόροι πλουτοκράτες που όμως ελέγχουν όλες τις κυβερνήσεις, οι οποίοι αγοράζουν πετρέλαιο από τις εταιρίες του φασίστα Ερντογάν. Πετρέλαιο που είναι κλεμμένο από το λαό της Συρίας (λαθρεμπόριο Κούρδων-ΗΠΑ-Ισραήλ με Ερντογάν), ή πετρέλαιο που εισάγει η Τουρκία από το Ιράν (δεν ακολουθεί το δικό μας "ευρωπαϊκό εμπάργκο) και μεταπωλούν στους "ελληνόφωνους ατσίδες" εφοπλιστές μας. Κι αυτά τα γνωρίζουν ΟΛΟΙ, αλλά η μαφιόζικη ομερτά και το χρήμα στα ΜΜΕ, δημοσιογράφους, πανεπιστημιακούς κι αναλυτές, κάνει να σιωπούν όλοι αυτοί. Αναπάντητο το ερώτημα, γιατί μένει σιωπηλό το ΚΚΕ.
Βέβαια, δεν αναζητάει σήμερα κάποιος έναν Ανδρέα Παπανδρέου -ας θυμηθούμε το βέτο στο εμπάργκο της τότε ΕΟΚ εναντίον του "δικτάτορα" Γιαρουζέλσκι, όταν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας τεκμηρίωσε το ελληνικό βέτο: "Να μην αγοράζουμε φθηνό κάρβουνο από τον "δικτάτορα" Γιαρουζέλσκι και ν' αγοράζουμε το πανάκριβο δικό σας... Και τις αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρισμού να πληρώσει ο ελληνικός λαός;"-, αλλά ένα ελάχιστο ίχνος αξιοπρέπειας, την ελάχιστη αλήθεια δεν διαθέτει κανένας πολιτικός το κουράγιο να την εκστομίσει: "Μας το ζητάει η Ευρώπη του 4ου Ράιχ κι εμείς, πιστοί λακέδες, το κάνουμε πράξη σε βάρος του ελληνικού λαού".
Άρρηκτοι οι δεσμοί Αλληλεγγύης μεταξύ του Ιράν και της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας!
Η Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας αδιαφορεί για τις απειλές και το Πολεμικό Ναυτικό μαζί με την Πολεμική Αεροπορία συνοδεύει με την είσοδο στα χωρικά της ύδατα την άφιξη του πρώτου από τα 5 ιρανικά πλοία φορτωμένα με βενζίνη και δικαίως θεωρεί σημαντικό ορόσημο για να εγγυηθεί την «ανεξαρτησία» της Βενεζουέλας και να ξεπεράσει τον οικονομικό αποκλεισμό που έχει καταστρέψει τα εθνικά διυλιστήρια.
Ο Samuel Moncada, πρεσβευτής της Βενεζουέλας στα Ηνωμένα Έθνη, στέλνει το "μήνυμα" για τη στενή συνεργασία των κυβερνήσεων του Ιράν και της Βενεζουέλας: "Η ιρανική βενζίνη που φθάνει στη Βενεζουέλα είναι ορόσημο στον αγώνα για κυριαρχία, ανεξαρτησία και ειρήνη".



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ιρανικό τάνκερ Fortune έδεσε την Κυριακή στο διυλιστήριο Ελ Παλίτο της Βενεζουέλας, μεταφέροντας καύσιμα παρά τις αντιδράσεις των ΗΠΑ.
Το τάνκερ είναι το πρώτο ενός στόλου που είχε αναχωρήσει από το Ιράν στις 16 Μαΐου. Τις επόμενες μέρες αναμένονται να φτάσουν στη Βενεζουέλα άλλα τέσσερα τάνκερ.
Τα πλοία μόλις μπαίνουν στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Βενεζουέλας συνοδεύονται από πολεμικά πλοία και αεροσκάφη.
Αξιωματούχοι της Βενεζουέλας και του Ιράν χαιρέτισαν την αποστολή σαν έμπρακτη απόδειξη της αλληλεγγύης των δύο χωρών, απέναντι στις απειλές των ΗΠΑ.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ανεξήγητη υποχώρηση των Ρώσων στη Λιβύη
 Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020, 14:35
Τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου Bairaktar κατάφεραν το ακατόρθωτο. Βομβάρδισαν με ακρίβεια τα τσιμεντένια τολ τα οποία προστάτευαν τις δύο πυροβολαρχίες που μόλις είχαν φθάσει από τη Ρωσία με το πυραυλικό σύστημα Pantsir. Η πρώτη επίθεση διέλυσε σχεδόν όλη τη σκεπή του τολ, με αποτέλεσμα τα κομμάτια τσιμέντου να καταστρέψουν πλήρως τη μία μονάδα των ρωσικών πυραύλων.
Η δεύτερη επίθεση με τα τουρκικά drone ήταν επίσης επιτυχής, διότι το κύμα της φωτιάς έκαψε το πυραυλικό σύστημα χωρίς όμως να το καταστρέψει. Οι δυνάμεις του πρωθυπουργού Φαγέζ Αλ Σαράζ δεν έχασαν τον χρόνο τους.Φόρτωσαν το σύστημα Pantsir πάνω σε δύο φορτηγά και άρχισαν να παρελαύνουν στους δρόμους της Τρίπολης επιδεικνύοντας το τρόπαιό τους.
Αυτά συνέβησαν την εβδομάδα που μας πέρασε. Λίγες ημέρες μετά και συγκεκριμένα την Παρασκευή το μεσημέρι τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν την πληροφορία ότι τουλάχιστον οκτώ ρωσικής κατασκευής μαχητικά, έξι MiG-29 της σοβιετικής περιόδου και δύο Sukhoi 24 πιο πρόσφατης ρωσικής κατασκευής εθεάθησαν κάπου στην ανατολική Λιβύη. Την ίδια ώρα πληροφορίες από τη Συρία ανέφεραν ότι αυτά τα οκτώ ρωσικά μαχητικά είχαν απογειωθεί από ρωσική βάση σε συριακό έδαφος με κατεύθυνση τη Λιβύη.
Οι πάντες υπέθεσαν πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν αποφασισμένος να δώσει ένα μάθημα στους «υπερόπτες» Τούρκους στρατιωτικούς που είχαν καταφέρει κάτι που κανείς δεν το πίστευε πριν από έξι μήνες. Όχι μόνο να ανακόψουν την πρόοδο των στρατευμάτων του Χαλίφα Χαφτάρ, αλλά και να ανατρέψουν την κατάσταση υποχρεώνοντας τον στρατάρχη να διατάξει οπισθοχώρηση και ανασυγκρότηση των δυνάμεών του.
Όμως κάτι άλλαξε, διότι την Κυριακή που μας πέρασε, δηλαδή 24 Μαΐου, παρατηρήθηκε μαζική αποχώρηση των μισθοφόρων της ρωσικής δύναμης Wagner, η οποία εδώ και 13 μήνες πολεμούσε στο πλευρό του Χαλίφα Χαφτάρ. Στην αρχή αποχώρησαν 1.000 άνδρες συντεταγμένα με τα οχήματά τους και το υλικό και στη συνέχεια ακολούθησαν άλλοι 400 μισθοφόροι, σύνολο δηλαδή περίπου μία ελαφρά ταξιαρχία Ρώσων κομάντο. Η ρωσική δύναμη κατευθυνόταν 150 χλμ. (93 μίλια ακριβώς) νότια της πρωτεύουσας Τρίπολης προς την αεροπορική βάση Bani Walid. Η βάση αυτή ελέγχεται πλήρως από τις δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ και άρα δεν υφίσταται πρόβλημα ασφαλείας για τους Ρώσους μισθοφόρους.
Οι παρατηρητές του αποικιοκρατικου ξεφτιλοΟΗΕ στην πρωτεύουσα της Λιβύης προφανώς και διερωτήθηκαν αμέσως τι ακριβώς συμβαίνει.
Επισημαίνεται ότι, εκτός από τους Ρώσους, τον Χαλίφα Χαφτάρ υποστηρίζουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Αίγυπτος. Τι συνέβη και τις τελευταίες ημέρες, παρά τις αλλεπάλληλες ήττες του Χαλίφα Χαφτάρ, δεν διαπίστωσε κανένας παρατηρητής  να εμφανίζονται στον ουρανό της Λιβύης είτε τα ρωσικά αεροσκάφη που προαναφέραμε είτε τα έξι Mirage 2000e που θεωρητικά είχαν στείλει τα Αραβικά Εμιράτα την εβδομάδα που μας πέρασε και που έκτοτε είναι προσγειωμένα σε μια αιγυπτιακή αεροπορική βάση πολύ κοντά στα σύνορα Λιβύης-Αιγύπτου.
Ένα δεύτερο ερώτημα που χρήζει άμεσης απάντησης είναι πώς 1.400 Ρώσοι μισθοφόροι με πλήρη εξάρτηση και με ένα τεράστιο κομβόι οχημάτων που μετέφερε το υλικό τους κατάφεραν να απαγκιστρωθούν από την Τρίπολη χωρίς να πέσει τουφεκιά και χωρίς καμία απώλεια, να διασχίσουν 150 χιλιόμετρα ερήμου, δηλαδή το απόλυτο ίσωμα, και να φθάσουν με πλήρη ασφάλεια στην αεροπορική βάση Bani Walid χωρίς να εμφανιστεί στον ουρανό ούτε ένα μη επανδρωμένο τουρκικό αεροσκάφος τύπου Bairaktar. Όντως αυτό το ερώτημα πρέπει να απαντηθεί διότι οι στρατιωτικοί και διπλωματικοί παρατηρητές στην Τρίπολη συμφωνούν πως είναι πλέον οφθαλμοφανές πως υπήρξε ανεπίσημη συμφωνία Τουρκίας-Ρωσίας για την ασφαλή μετάβαση της ρωσικής μισθπφορικης ελαφράς ταξιαρχίας προς τα νότια της Λιβύης.
Η αλήθεια είναι πως τους τελευταίους μήνες ο Χαλίφα Χαφτάρ, συμμαθητής του Μουαμάρ Καντάφι στη στρατιωτική ακαδημία, τον οποιο προσπαθησε να δολοφονησει, και μετα εγινε πράκτορας της CIA, με κατοικία νοικιασμένη ούτε 10 χιλιόμετρα από την πύλη του Λάνγκλεϊ, έδρα της CIA, απογοήτευσε πολλούς. Απογοήτευσε τους Ρώσους στη διάσκεψη της Μόσχας, απογοήτευσε ξανά τους Ρώσους και τους ΕυρωΕνωσιτες στη διάσκεψη του Βερολίνου και γενικά έδειξε πως παίζει περίεργα παιχνίδια, να θελει ο ιδιος να γινει αρχηγος χωρις να αντιλαμβανεται ότι η Λιβυη είναι πλεον αποικια. Μέχρι να δοθούν οι απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα, το Γενικό Επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της Σουλτανικης Τουρκιας προφανώς και θριαμβολογεί, ενώ ο Σουλτανος Ταγίπ Ερντογάν χαμογελά διαβάζοντας ανταποκρίσεις σε ξένα περιοδικά και εφημερίδα με τίτλους του τύπου: «Η Λιβύη ανήκει πια στην Τουρκία!».
Έγινε γνωστό πως μετά από αυτές τις εξελίξεις στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, που απέχει από τα τεκταινόμενα αφήνοντας τη λήψη αποφάσεων και τους σχεδιασμούς στα νατοϊκά και ευρωενωσιτικά επιτελεία, κινήθηκε εκδηλώνοντας την επιθυμία να επιστρέψει πάραυτα στην Αθήνα ο πρέσβης της Λιβύης και εκπρόσωπος της κατοχικης δοσιλογικης κυβέρνησης των αποικιοκρατων στην Τρίπολη και του προδοτη δοσιλογου Αλ Σαράζ, τον οποίο ο Νίκος Δένδιας, ο Έλληνας ΥΠΕΞ, με δική του απόφαση είχε απελάσει πριν από λίγους μήνες, γιατι κανοντας παρανομη συμφωνια με τους Οθωμανους τουρκους και τον Σουλτανο χτυπουσε τα συμφεροντα της Ελλαδας. Σημειωτέον πως η Αθήνα δεν διαθέτει ανοιχτή πρεσβεία στην κατεχομενη Τρίπολη (ενώ εχει αποσυρει την ελληνικη πρεσβια κατ εντολη των αποικιοκρατων από τη Συρία), με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να έχει πλήρη και αντικειμενική πληροφόρηση για τις εξελίξεις.
Και κάτι τελευταίο. Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από το σουλτανικο τουρκικό ΥΠΕΞ και το σουλτανικο οθωμανικο τουρκικό Υπουργείο Άμυνας, αναμένεται περί τα τέλη Ιουλίου να αποσταλεί σουλτανικο οθωμανικο τουρκικό γεωτρύπανο νότια-νοτιοανατολικά της Κρήτης και εντός του πλαισίου των συντεταγμένων που καθορίζει το παρανομο σουλτανοτουρκολιβυκό σύμφωνο καταμερισμού των ΑΟΖ Λιβύης-Τουρκίας.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ
Ο επίδοξος βαρώνος του ακροδεξιού υποκόσμου που αριθμείται εκλογικά σε μια ιστορική διαχρονία μέχρι το 7-8%, δεν αποβλέπει σε άμεσα αποτελέσματα. Είναι από τους λίγους "μορφωμένους" της ΧΑ, κάτοχος πτυχίου ανωτάτης εκπαίδευσης και ξέρει καλύτερα από εμάς (που νομίζουμε πως έχει σοβαρή δύναμη) ότι είναι λίγα τα ψωμιά του σε περιόδους διάσπασης της άκρας δεξιάς. Ανοίγει το μαγαζάκι του και περιμένει, ως ενεργούμενο, να δράσει σε περίπτωση που το πολιτικό προσωπικό της χώρας θα του ζητήσει κάτι τέτοιο. Έτσι "ανέβηκε" η χρυσή αΒγή, έτσι κατέβηκε. Η ιστορία της χώρας μας δεν προβλέπει μέχρι τώρα, από τη δεκ του 30, κανενός είδους κινηματικής ανάπτυξης αυταρχικής πολιτικής. Οι 2 δικτατορίες που είχαν να πουν "κάτι" ήταν ετεροκαθοριζόμενες απέναντι σε πραγματικά λαικά κινήματα και έσβησε το άστρο τους πολύ γρήγορα, σχετικά. Του Μεταξά (ενεργούμενο των Άγγλων) μέσα στο 41-44 και των χουντικών (ενεργούμενα των ΗΠΑ) από την κατοχή της Κύπρου. Θυμηθείτε ότι ο Μεταξάς συνέχισε μέχρι τελευταίας την ελληνοτουρκική φιλία του Βενιζέλου κι ο Παπαδόπουλος ήταν ο πιο ακραίος υποστηριχτής της διχοτόμησης της Κύπρου. Αυτούς μην τους φοβάστε. Να φοβόμαστε την ελίτ της χώρας αυτής η οποία παίζει το ρόλο του μοχλού εξυπηρέτησης των δυτικών συμφερόντων για τη φινλανδοποίηση της χώρας...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Άγκυρα συνεχίζει τη μεταφορά μισθοφόρων στην Τρίπολη!
Δευτέρα πρωί προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της πόλης Μισράτα κοντά στην Τρίπολη δυο αεροσκάφη από την Τουρκία που μεταφέραν 301 νέους μισθοφόρους από το Ιντλίμπ της Συρίας αναφέρει το... κανάλι Al Arabia, επικαλούμενο πηγή του αεροδρομίου...
Αρκετοί από αυτούς, σύμφωνα με την πηγή, δε μιλάνε καν αραβικά! Προφανώς πρόκειται για τουρκομάνους τους οποίους χρησιμοποιεί κατά κόρον η Άγκυρα, τόσο μέσα στη Συρία όσο και τώρα που εκεί δεν έχει τον έλεγχο προώθησης στα ενδότερα, λόγω της ρωσικής παρουσίας, με τη μεταφορά και ενίσχυση των γραμμών του «δικού» της πρωθυπουργού στην Τρίπολη...
Πηγές στο στρατόπεδο του στρατάρχη Χαφτάρ κάνουν λόγο για μεταφορά συνολικά μέχρι 17.000 μισθοφόρων από Τουρκία που πολεμούν στο πλευρό του «πρωθυπουργού» Σάρατζ...